cellphone225171600

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-18:00; sob. 10:00-16:00

Wakacje Last Minute
  • Hotel Blue Princess Beach (ex. Elly Beach), Korfu
  • Hotel Blue Princess Beach (ex. Elly Beach), Korfu
  • Hotel Blue Princess Beach (ex. Elly Beach), Korfu
  • Hotel Blue Princess Beach (ex. Elly Beach), Korfu
  • Hotel Blue Princess Beach (ex. Elly Beach), Korfu
  • Hotel Blue Princess Beach (ex. Elly Beach), Korfu
  • Hotel Blue Princess Beach (ex. Elly Beach), Korfu
  • Hotel Blue Princess Beach (ex. Elly Beach), Korfu
  • Hotel Blue Princess Beach (ex. Elly Beach), Korfu
  • Hotel Blue Princess Beach (ex. Elly Beach), Korfu
  • Hotel Blue Princess Beach (ex. Elly Beach), Korfu
  • Hotel Blue Princess Beach (ex. Elly Beach), Korfu
  • Hotel Blue Princess Beach (ex. Elly Beach), Korfu
  • Hotel Blue Princess Beach (ex. Elly Beach), Korfu
  • Hotel Blue Princess Beach (ex. Elly Beach), Korfu
  • Hotel Blue Princess Beach (ex. Elly Beach), Korfu
  • Hotel Blue Princess Beach (ex. Elly Beach), Korfu
  • Hotel Blue Princess Beach (ex. Elly Beach), Korfu
  • Hotel Blue Princess Beach (ex. Elly Beach), Korfu
  • Hotel Blue Princess Beach (ex. Elly Beach), Korfu
  • Hotel Blue Princess Beach (ex. Elly Beach), Korfu
1 / 21
Ocena
hotelu:
3.2 / 5
Najbliższy termin
26.09 - 03.10
już od 1480 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
03.10 - 08.10
już od 1239 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Blue Princess Beach (ex. Elly Beach)
  • Windsurfing
  • Basen odkryty
  • Polska animacja
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Przy plaży
  • Dla rodzin z dziećmi

Hotel Blue Princess Beach (ex. Elly Beach)
star 4

Grecja: Korfu
Ocena hotelu Blue Princess Beach (ex. Elly Beach):
3.2 / 5
Średnia z 10 opinii
Szczegóły oceny hotelu Blue Princess Beach (ex. Elly Beach):
  • Lokalizacja
    4.3
  • Hotel
    3.6
  • Pokoje
    2.9
  • Wyżywienie
    2.4
  • Atrakcje
    i sport
    2.7
  • Jakość
    do ceny
    2.6
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 26 września 2020
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 03 października 2020
ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Hotel Blue Princess Beach jest przepięknie usytuowany nad zatoką. Polecamy na romantyczne wakacje oraz osobom szukającym relaksu i spokojnego wypoczynku, chcącym poczuć prawdziwie grecką atmosferę.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja niedaleko centrum miasteczka Liapades, przy morzu, tarasowo na wzniesieniu, w pięknej zatoce
  • przestronne pokoje dla 2-6 osób
  • kameralna atmosfera, wyżywienie w opcji all Inclusive, wi fi w recepcji, restauracji i barze gratis

Hotel Blue Princess Beach (ex. Elly Beach) w ofercie Biura podróży:

Grecos Holiday

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Hotel Blue Princess Beach jest przepięknie usytuowany nad zatoką. Polecamy na romantyczne wakacje oraz osobom szukającym relaksu i spokojnego wypoczynku, chcącym poczuć prawdziwie grecką atmosferę.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja niedaleko centrum miasteczka Liapades, przy morzu, tarasowo na wzniesieniu, w pięknej zatoce
  • przestronne pokoje dla 2-6 osób
  • kameralna atmosfera, wyżywienie w opcji all Inclusive, wi fi w recepcji, restauracji i barze gratis

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

Region

Grecja/Korfu/Liapades

Położenie

Przy morzu, nieopodal Liapades, w pobliżu dużo malowniczych zatoczek z plażami, w większości bez dostępu od strony lądu, supermarket ok. 800 m, do centrum miasteczka położonego na wzgórzu ok. 1,5 km, przystanek autobusowy ok. 1 km, stolica Korfu ok. 20 km, lotnisko ok. 22 km.

Plaża

Bezpośrednio przy hotelu, żwirowo-kamienista, leżaki i parasole (odpłatnie), sporty wodne (odpłatnie).

Hotel

Zbudowany w latach 2003-2007, częściowo wyremontowany w 2009 r., składa się z budynku głównego i kilku tarasowo położonych na wzniesieniu jednopiętrowych pawilonów oraz bungalowów, recepcja 24 h z lobby, restauracja z częściowo zadaszonym tarasem, bar przy basenie, kawiarnia, 3 baseny ze słodką wodą, leżaki i parasole przy basenach (bezpłatnie), sejf (odpłatnie, ok. 3 euro/dzień), Internet bezprzewodowy w recepcji (bezpłatnie). Liczba pokoi: 110. Kategoria lokalna B.

Pokoje

Standard: 2-os. z możliwością 1, 2 lub 3 dostawek, indywidualnie sterowana klimatyzacja (bezpłatnie), TV SAT, lodówka, łazienka z prysznicem lub wanną, WC, suszarka do włosów (do odbioru w recepcji), balkon lub taras. Większość pokoi z widokiem na morze i zatokę. Bungalow: dla 2-5 osób położone w ogrodzie. Wyposażone jak pokoje standard.

Wyżywienie

Śniadania i obiadokolacje w formie bufetu.

Sport i rozrywka

Bezpłatnie: 3 baseny ze słodką wodą, tenis stołowy. Odpłatnie: sporty wodne na plaży (szkółka nurkowa, windsurfing, możliwość wypożyczenia łódki, wodne taxi).

Dla dzieci

Bezpłatne łóżeczka dla niemowląt, wydzielony brodzik, plac zabaw.

 

Cena zawiera: 

  • przelot samolotem,
  • opłaty lotniskowe;
  • 7/14 noclegów,
  • wyżywienie: wg wybranej oferty;
  • transfer lotnisko-hotel-lotnisko;
  • ubezpieczenie KL, NNW i bagażu - Signal Iduna;
  • opiekę rezydenta.


Cena nie zawiera:

  • dopłaty za wylot z lotniska lokalnego.

Opis hotelu Blue Princess Beach (ex. Elly Beach) według Traveligo.pl

Prezentowany poniżej opis nie jest integralną częścią oferty Touroperatora i nie stanowi oferty w rozumieniu przepisów kodeksu cywilnego. Jest to jedynie dodatkowa, pomocnicza informacja dla klientów Traveligo.pl

Opis i położenie

Położony na skraju śródziemnomorskiego gaju hotel Blue Princess Beach jest idealną propozycją dla każdego, kto szuka kameralnego, spokojnego wypoczynku w przepięknej okolicy. Polecany głównie na romantyczne wypady hotel leży na wzniesieniu, z którego rozpościera się zapierający dech w piersiach widok na okolicę, dodatkowo tuż przy żwirowo - kamienistej plaży, która przeistacza się w wiele malowniczych, schowanych w cieniu zatoczek. Do centrum najbliżej miejscowości, niewielkiego miasteczka Liapades jest około 1.5 km, do najbliższych sklepów i barów zaś około 1 km. Stolica wyspy, miasto Korfu, oddalone jest około o 18 km, z kolei do lotniska jest zaledwie 20 km.

 

Do dyspozycji gości

Ten niedawno odnowiony, czterogwiazdkowy hotel oferuje swoim gościom dostęp do schludnego lobby z całodobową recepcją i możliwością wynajęcia sejfu za dodatkową opłatą. Do dyspozycji pozostaje restauracja główna, tawerna położona przy samej plaży (nie objęta opcją all inclusive) oraz 2 bary - przy restauracji głównej oraz przy plaży (odpłatny). Oprócz tego można korzystać z bezpłatnego busa, który rozwozi gości po terenie hotelu. Dostęp do internetu bezprzewodowego w recepcji, restauracji i barze oferowany jest bez dodatkowych opłat. 

 

Pokoje

Dostępnych jest 125 pokoi położonych w kilku jednopiętrowych pawilonach i bungalowach. Hotel oferuje kilka rodzajów pokoi: od standardowych (przeznaczonych dla 2 osób z możliwością maksymalnie 2 dostawek, wyposażonych w indywidualnie sterowaną klimatyzację, telewizję, telefon i lodówkę, z balkonem lub tarasem), poprzez bungalowy (wyposażone tak samo jak pokoje standardowe, przestronniejsze) aż po pokoje rodzinne (składające się z salonu i sypialni na antresoli).

 

Wyżywienie

Hotel Blue Princess Beach oferuje opcję All Inclusive: śniadanie, lunch, kolacja, kawa, herbata (10:30-22:30), przekąski zimne i ciepłe (11.00-18.00), lody dla dzieci (10:30-22:30), lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe (10:30-22:30). Hotel wymaga od gości noszenia opasek All Inclusive. Podane godziny mają charakter informacyjny, dokładne godziny są umieszczane na hotelowej tablicy informacyjnej.

 

Sport i rozrywka

Do dyspozycji są 3 baseny ze słodką wodą, przy każdym do dyspozycji są bezpłatne parasole i leżaki. Hotel udostępnia możliwość gry w tenis stołowy. Dodatkowo goście mogą uczestniczyć w barwnym wieczorze tematycznym z muzyką na żywo 2 razy w tygodniu. Za opłatą można skorzystać z bogatej oferty sportów wodnych na plaży, w tym windsurfingu, lub ze szkółki nurkowej.

 

Dla dzieci

Najmłodsi goście hotelu Blue Princess Beach mogą skorzystać ze specjalnie wydzielonego brodzika oraz niewielkiego placu zabaw. Istnieje możliwość zamówienia łóżeczka dla niemowlęcia przed przyjazdem. W restauracji przygotowano specjalne menu dla dzieci, a także wysokie krzesełka.



Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Grecos Holiday, które specjalizuje się w organizowaniu wakacji w Grecji. Na sukces Grecos Holiday pracuje zespół profesjonalistów, dla których Grecja to nie tylko destynacja turystyczna, ale także pasja i sposób na życie. Biuro ma w swojej ofercie aż osiemnaście najpiękniejszych greckich miejsc wakacyjnych wybranych przez znawców Grecji. Najważniejsze z nich to Kreta, Rodos, Peloponez, Kos i Zakhyntos. Jednak coraz częściej polscy turyści wybierają mniej komercyjne, bardziej kameralne, greckie wyspy takie ja: Skiathos, Skopelos, Kefalonię, Ios czy Mykonos.

Oprócz Grecji biuro podróży Grecos Holiday oferuje wypoczynek na hiszpańskiej Majorce, a także jako całkowitą nowość proponuje wakacje na słonecznym Cyprze. Także w tych dwóch destynacjach ma do dyspozycji światną, sprawdzoną i cenioną przez klientów bazę hotelową umożliwiającą wypoczynek na najwyższym poziomie. Propozycje wycieczek all inclusive tego biura podrózy zawsze cieszą się ogromną popularnością.

Grecos Holiday to również doświadczony organizator interesujących wycieczek objazdowych. Dzięki doskonałej znajomości regionu, wykwalifikowanym pilotom i przewodnikom oraz wzorowo przebiegającej współpracy z Grecką Narodową Organizacją Turystyczną, Grecos Holiday zapewnia najwyższy poziom świadczonych usług i niezapomniane wrażenia z wakacji.

Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

Nekera

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Hotel Blue Princess Beach jest przepięknie usytuowany nad zatoką. Polecamy na romantyczne wakacje oraz osobom szukającym relaksu i spokojnego wypoczynku, chcącym poczuć prawdziwie grecką atmosferę.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja niedaleko centrum miasteczka Liapades, przy morzu, tarasowo na wzniesieniu, w pięknej zatoce
  • przestronne pokoje dla 2-6 osób
  • kameralna atmosfera, wyżywienie w opcji all Inclusive, wi fi w recepcji, restauracji i barze gratis

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


Kraj

GRECJA

Opis hotelu

Rodzinnie prowadzony hotel znajduje się bezpośrednio przy plaży Liapades, 400 m od centrum. Kompleks składa się z głównego budynku i bungalowów.

Sport i rozrywka

Hotel posiada 2 baseny, basen dla dzieci, restaurację, bary, recepcję z sejfami (płatne), parking.

Pokoje wyposażone są w

łazienkę, klimatyzację (płatny), TV, lodówkę i balkon lub taras.

Wyżywienie

All inclusive - śniadania, obiady i kolacje, napoje alkoholowe i bezalkoholowe w wybranych barach

Ważne informacje

Prosimy o zwrócenie uwagi na rodzaj zarezerwowanego przelotu. W zależności od linii lotniczej limity bagażu głównego mogą wynosić od 30 kg do 0 kg/osoba. (standardowo przy przelotach czarterowych wynoszą 20 kg/osoba). TELEFONICZNA OPIEKA W JEZYKU POLSKIM Do zaplaty na miejscu podatek turystyczny. W Grecji podatek turystyczny pobierany jest od 2018 r. Zgodnie z aktualną decyzją greckiego rządu. Opłata zostanie pobrana przez hotelarzy po przyjeździe lub wyjeździe gości. Podatek turystyczny oparty jest na klasyfikacji (kategorii kraju) hotelu. W przypadku 1 * i 2 * hoteli / noclegów podatek za pokój i za noc wynosi około 0,50 EUR. W przypadku 3 * hoteli / noclegów podatek za pokój i za noc wynosi około 1,50 EUR. W przypadku 4 * hoteli / noclegów podatek za pokój i za noc wynosi około 3 EUR. W przypadku 5 * hoteli / noclegów podatek za pokój za noc wynosi około 4 EUR. (Status w momencie publikacji; może ulec zmianie) Więcej informacji udzieli Państwu pracownik biura podróży. Uwaga, hotel zastrzega sobie prawo do zmiany formy wyżywienia. Niektóre promocje hotelowe obejmują tylko SC (self catering) Prosimy o każdorazowe zwracanie uwagi na formę wyżywienia.


Opis hotelu Blue Princess Beach (ex. Elly Beach) według Traveligo.pl

Prezentowany poniżej opis nie jest integralną częścią oferty Touroperatora i nie stanowi oferty w rozumieniu przepisów kodeksu cywilnego. Jest to jedynie dodatkowa, pomocnicza informacja dla klientów Traveligo.pl

Opis i położenie

Położony na skraju śródziemnomorskiego gaju hotel Blue Princess Beach jest idealną propozycją dla każdego, kto szuka kameralnego, spokojnego wypoczynku w przepięknej okolicy. Polecany głównie na romantyczne wypady hotel leży na wzniesieniu, z którego rozpościera się zapierający dech w piersiach widok na okolicę, dodatkowo tuż przy żwirowo - kamienistej plaży, która przeistacza się w wiele malowniczych, schowanych w cieniu zatoczek. Do centrum najbliżej miejscowości, niewielkiego miasteczka Liapades jest około 1.5 km, do najbliższych sklepów i barów zaś około 1 km. Stolica wyspy, miasto Korfu, oddalone jest około o 18 km, z kolei do lotniska jest zaledwie 20 km.

 

Do dyspozycji gości

Ten niedawno odnowiony, czterogwiazdkowy hotel oferuje swoim gościom dostęp do schludnego lobby z całodobową recepcją i możliwością wynajęcia sejfu za dodatkową opłatą. Do dyspozycji pozostaje restauracja główna, tawerna położona przy samej plaży (nie objęta opcją all inclusive) oraz 2 bary - przy restauracji głównej oraz przy plaży (odpłatny). Oprócz tego można korzystać z bezpłatnego busa, który rozwozi gości po terenie hotelu. Dostęp do internetu bezprzewodowego w recepcji, restauracji i barze oferowany jest bez dodatkowych opłat. 

 

Pokoje

Dostępnych jest 125 pokoi położonych w kilku jednopiętrowych pawilonach i bungalowach. Hotel oferuje kilka rodzajów pokoi: od standardowych (przeznaczonych dla 2 osób z możliwością maksymalnie 2 dostawek, wyposażonych w indywidualnie sterowaną klimatyzację, telewizję, telefon i lodówkę, z balkonem lub tarasem), poprzez bungalowy (wyposażone tak samo jak pokoje standardowe, przestronniejsze) aż po pokoje rodzinne (składające się z salonu i sypialni na antresoli).

 

Wyżywienie

Hotel Blue Princess Beach oferuje opcję All Inclusive: śniadanie, lunch, kolacja, kawa, herbata (10:30-22:30), przekąski zimne i ciepłe (11.00-18.00), lody dla dzieci (10:30-22:30), lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe (10:30-22:30). Hotel wymaga od gości noszenia opasek All Inclusive. Podane godziny mają charakter informacyjny, dokładne godziny są umieszczane na hotelowej tablicy informacyjnej.

 

Sport i rozrywka

Do dyspozycji są 3 baseny ze słodką wodą, przy każdym do dyspozycji są bezpłatne parasole i leżaki. Hotel udostępnia możliwość gry w tenis stołowy. Dodatkowo goście mogą uczestniczyć w barwnym wieczorze tematycznym z muzyką na żywo 2 razy w tygodniu. Za opłatą można skorzystać z bogatej oferty sportów wodnych na plaży, w tym windsurfingu, lub ze szkółki nurkowej.

 

Dla dzieci

Najmłodsi goście hotelu Blue Princess Beach mogą skorzystać ze specjalnie wydzielonego brodzika oraz niewielkiego placu zabaw. Istnieje możliwość zamówienia łóżeczka dla niemowlęcia przed przyjazdem. W restauracji przygotowano specjalne menu dla dzieci, a także wysokie krzesełka.



Wycieczka pochodzi z oferty biura podróży Nekera, polskiego touroperatora, który stawia na nowoczesne technologie i współpracuje z największymi sieciami linii lotniczych, hoteli i miejsc wakacyjnych. Tworzy je zespół doświadczonych specjalistów z ponad 25-letnim stażem w międzynarodowej branży turystycznej. Nekera w swojej ofercie ma propozycje wyjazdów do wszystkich ulubionych destynacji Polaków (około 15.000 wyselekcjonowanych hoteli) oraz zapewnia stabilne i profesjonalne wsparcie produktowe w świetnych cenach. Znaleźć tu można wycieczki zarówno do krajów europejskich (np. Grecja, Hiszpania, basen Morza Śródziemnego), egzotycznych (np. kraje karaibskie, afrykańskie czy azjatyckie), jak i regionów polskich (już ok. 700 obiektów), które w ostatnich tygodniach niezwykle zyskują na popularności. Touroperator specjalizuje się w wycieczkach typu last minute oraz all inclusive, a wszystkie oferty objęte są gwarancją najniższej ceny, niezmienności ceny, a także polskojęzyczną obsługą w systemie 24/7. Dodatkowo, zgodnie z prawem polskim i ustawą o świadczeniu usług turystycznych, odprowadza składki na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny (TFG). Gwarantuje więc klientom ochronę ich wpłat w przypadku jakichkolwiek nieoczekiwanych kłopotów przy świadczeniu usług. Posiada gwarancję ubezpieczeniową firmy Allianz Partners (AWP P&C S.A. oddział w Polsce) oraz jest członkiem Polskiego Związku Organizatorów Turystyki PZOT. 
Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

Prima Holiday

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Hotel Blue Princess Beach jest przepięknie usytuowany nad zatoką. Polecamy na romantyczne wakacje oraz osobom szukającym relaksu i spokojnego wypoczynku, chcącym poczuć prawdziwie grecką atmosferę.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja niedaleko centrum miasteczka Liapades, przy morzu, tarasowo na wzniesieniu, w pięknej zatoce
  • przestronne pokoje dla 2-6 osób
  • kameralna atmosfera, wyżywienie w opcji all Inclusive, wi fi w recepcji, restauracji i barze gratis

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


POŁOŻENIE

przy plaży, tarasowo na wzniesieniu ok. 1,5 km od centrum miasteczka Liapades w pobliżu wiele malowniczych zatoczek ok. 800 m od najbliższego sklepu ok. 1 km od przystanku autobusowego ok.19 km od miasta Korfu ok. 19 km od lotniska

PLAŻA

przy hotelu żwirowo-kamienista leżaki i parasole(płatne ok. 8 EUR/szt.) ręczniki plażowe (depozyt ok.10 EUR/szt + opłata ok.1 EUR/szt.; wymiana ok. 1 EUR/szt.)

HOTEL

Odnowiony na sezon 2018 kompleks jednopiętrowych pawilonów oraz bungalowów. 

DO DYSPOZYCJI GOŚCI

Recepcja 24h z lobby, 3 restauracje - główna (bezpłatna) i 2 a la carte (płatne)  4 bary - przy restauracji (bezpłatny), przy plaży (płatny), 2 przy bungalowach (bezpłatne)  Wi-Fi w wyznaczonych strefach (bezpłatne)  sejf (ok. 3 EUR/dzień, ok. 15 EUR/tydzień)  bezpłatny bus na terenie obiektu (5 przystanków, kursuje wg rozkładu). 

INTERNET

wi - fi na terenie hotelu

SPORT, REKREACJA I ROZRYWKA

Bezpłatnie: 2 baseny ze słodką wodą (gł. 0,60-1,80 m) - w tym 1 nowy w otoczeniu bungalowów leżaki i parasole przy basenie tenis stołowy okazjonalnie wieczory tematyczne Odpłatnie: sporty wodne na plaży (oferta zewnętrzna) możliwość wypożyczenia łódki (oferta zewnętrzna)

DLA DZIECI

brodzik

ZAKWATEROWANIE

Łącznie 141 pokokoi. Standard: 2-3 os. (ok. 20-22 m2) dostawka wyłącznie dla dziecka (0-12 lat) położone w ogrodzie klimatyzacja indywidualna (bezpłatna) TV-SAT, lodówka łazienka - wanna lub prysznic, suszarka (depozyt ok. 10 EUR, do pobrania w recepcji balkon lub taras zlokalizowane na terenie całego obiektu Superior: 2-4 os. (ok. 28-35 m2) dostawka dla 3. i 4. osoby (wliczając dzieci do 2 lat) wyposażone jak pokoje standard zlokalizowane na terenie całego obiektu widok na morze

WYŻYWIENIE

All Inclusive (AI) - śniadanie, obiad, kolacja, pomiędzy posiłkami przekąski. Wybrane, lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe dostępne są bezpłatnie w godz. 10:30 - 23:00

INFORMACJE DODATKOWE

www.blueprincesscorfu.com Hotel nie posiada usprawnień dla osób o ograniczonej sprawności ruchowej  Oferta bez rezydenta!  ADRES: Liapades 490 83, Grecja, CORFU

CENA

Cena zawiera - oferta z przelotem: bilet lotniczy, bagaż rejestrowany 20 kg w przypadku ofert czarterowych, dla lotów na połączeniach rejsowych w tym LOT - bagaż podręczny 8 kg o maksymalnych wymiarach 55 x 40 x 23 cm, transfer lotnisko-hotel-lotnisko, zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie wg oferty, opłaty lotniskowe, opiekę polskojęzycznego rezydenta (oferta na Korfu, Santorini i Rodos - oferta bez rezydenta!- zaznaczone indywidalnie w "uwagach" przy opisie hotelu), ubezpieczenie ERGO Reiseversicherung (ERGO Ubezpieczenia Podróży) NNW, KL, bagaż, OC organizatora, składkę na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny (TFG), VAT. Cena zawiera - oferta z dojazdem własnym: zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie wg oferty, opiekę polskojęzycznego rezydenta, ubezpieczenie ERGO Reiseversicherung AG (ERGO Ubezpieczenia Podróży) NNW, KL, bagaż (od momentu rozpoczęcia imprezy do jej zakończenia z wyłączeniem czasu trwania dojazdu własnego), OC organizatora, VAT. Cena nie zawiera:  dodatkowego ubezpieczenia: od kosztów rezygnacji ( ok 3% wartości rezerwacji), chorób przewlekłych( ok. 68 PLN/os/tydz.), a także dodatkowego ubezpieczenie KL w okresie pandemii (w tym COVID-19 - KL do 20 000 EUR) / cena ok. 47.12 PLN/ os/tydz.), w przypadku połaczeń rejsowych (nie czarter) w tym LOT opłaty za bagaż rejestrowany ok. 250pln, wycieczek fakultatywnych. Podatek turystyczny: od dnia 01.01.2018, zgodnie z decyzją rządu greckiego, będzie pobierany podatek turystyczny. Zapłata za podatek odbywa się podczas zakwaterowania. Wysokość podatku turystycznego zależy od kategorii lokalnej hotelu/kwatery. Dla obiektów: 1- i 2-gwiazdkowych - ok. 0,50 EURO za pokój/noc 3-gwiazdkowych - ok. 1,50 EURO za pokój/noc 4-gwiazdkowych - ok. 3 EURO za pokój/noc 5-gwiazdkowych - ok. 4 EURO za pokój/noc W przypadku połączeń rejsowych cena uzależniona jest od dostępności miejsc w samolocie w danej taryfie cenowej. Linie lotnicze podają ceny aktualne na chwile zapytania. W związku z powyższym ze względu na wyczerpanie się danych taryf, do momentu podpisania umowy cena może ulegać zmianom. W przypadku bagażu, który przekracza obowiązujący bezpłatny limit (ilość sztuk lub wymiary) pobierane będą opłaty za nadbagaż. Przekroczenie dozwolonego limitu bagażu podręcznego podlegać będzie dodatkowej opłacie zgodnie z przepisami dotyczącymi nadbagażu w samolocie.

BAGAŻ

DLA PRZELOTÓW LOW COST: CENY DODATKOWEGO BAGAŻU REJESTROWANEGO: Wizzair: 10kg/20kg/32kg - 100-400 zł - cena na potwierdzenie uzależniona od wagi bagażu, trasy i terminu lotu Ryanair: 20 kg - ok 300 zł - cena na potwierdzenie uzależniona od trasy i terminu lotu Uwaga!! Ceny podane na moment zakładania rezerwacji. Po potwierdzeniu rezerwacji cena bagażu dodatkowego może ulec zmianie!LIMIT BAGAŻU REJESTROWANEGO: Wizzair: 10kg/20kg/32kg Ryanair: 10kg/20kg LIMIT BAGAŻU PODRĘCZNEGO w PRIMIE w cenie: Wizzair: Klienci Prima Holiday mają wykupioną usługę WIZZ PRIORITY! Usługa daje mozliwość: * zabrania na pokład jednej sztuki małego bagażu, która musi zmieścić się pod fotelem, np. torbę na aparat, na laptopa, lub torebkę ( 40 x 30 x 20 cm, maks. 10 kg)) * zabrania na pokład jednej podręcznej walizki na kółkach (55 x 40 x 23 cm, maks. 10 kg) * pierwszeństwo wejścia na pokład * Gwarantujemy, że możesz zabrać obie sztuki bagażu ze sobą do kabiny, chyba że będzie to niemożliwe ze względu na ograniczenia operacyjne. Ryanair: 10kg, nieprzekraczający wymiarów 55 x 40 x 20 cm, oraz dodatkowo jeden mały bagaż, np. torebkę lub torbę na laptopa, nieprzekraczający wymiarów 35 x 20 x 20 cm oraz pierwszeństwo wejścia na pokład. Pasażerowie, którzy wykupili opcję pierwszeństwa wejścia na pokład mogą wnieść na pokład jeden mały oraz jeden duży bagaż podręczny, chyba że ze względów operacyjnych konieczne jest umieszczenie dużego bagażu podręcznego w luku. Obowiązuje Regulamin dotyczący bagażu rejestrowanego.  

WARUNKI WJAZDOWE

* dokumentem podróży uprawniającym do wjazdu i pobytu (niezależnie od jego celu) na terytorium Grecjii jest ważny paszport lub dowód osobisty. * Obywatele polscy korzystają z prawa do swobodnego przepływu osób w ramach Unii Europejskiej/Europejskiego Obszaru Gospodarczego. * każdy uczestnik imprezy zobowiązany jest do przestrzegania paszportowych, celnych, zdrowotnych i innych przepisów kraju, do którego podróżuje. Klient odpowiedzialny jest za dotrzymanie wszelkich przepisów niezbędnych do przeprowadzenia imprezy turystycznej, o których został poinformowany przez organizatora.

DOKUMENTY PODRÓŻY

DOKUMENTY PODRÓŻY WYSYŁANE SĄ MAILEM NA 2 DZNI PRZED WYLOTEM.

Covid- 19

Grecja- aktualnie obowiazujace srodki majace na celu zapobieganie rozprzestrzenianiu sie wirusa COVID-19 Aktualizacja z dnia 03.08.2020 r. Rząd grecki w związku panującą pandemią COVID-19 wprowadza: Obowiązkowe użycie maski we wszystkich zamkniętych przestrzeniach: * Sklepy oferujące towary i usługi wszelkiego rodzaju, * Przedsiębiorstwa użyteczności publicznej, * Banki, * Gabinety lekarskie, * Budynki komunalne (inne usługi publiczne), * Sklepy spożywcze (piekarnie, sklepy mięsne, warzywniaki itp.) * Salony fryzjerskie i kosmetyczne. Inne obszary, w których stosowanie masek na twarz jest już obowiązkowe, obejmują: * Cały transport publiczny, * Taksówki, * Supermarkety, * Szpitale, * Ośrodki zdrowia i centra diagnostyczne, * Windy, * Statki, * Samoloty, * Personel obsługujący klientów w restauracjach, kawiarniach i barach. Nowe obostrzenia obowiązują do 31 sierpnia, chyba że rząd wyda inne polecenie Grecki Rząd oficjalnie wprowadził nowe warunki wjazdowe dla turystów podróżujących do Grecji od 1 lipca 2020: Na co najmniej na 24 godzin przed wjazdem do Grecji trzeba wypełnić formularz (Passenger Locator Form, PFL) na stronie https://travel.gov.gr/#/ W dokumencie trzeba podać informacje o miejscu przekroczenia granicy, długości pobytu w innych krajach i adres, pod którym będzie się przebywać w Grecji. System wygeneruje kod QR, który należy wydrukować lub zapisać na urządzeniu mobilnym - w wypadku podróży lotniczych będzie on skanowany przy wyjściu z samolotu. Informujemy, że w związku z pojawiającymi się nowymi zarażeniami wirusem COVID-19 rząd grecki wprowadza nowe obostrzenia, które dotyczą obowiązku noszenia maseczki we wszystkich miejscach przestrzeni publicznej. Transfer Środki higieny i społeczny dystans - podczas transferu powinieneś mieć zapewniony dostęp do środków dezynfekujących. W czasie transferu wymagane jest także noszenie maseczki ochronnej i zachowanie społecznego dystansu. Zaleca się korzystanie ze środkowych i tylnych drzwi. Prywatne transfery hotelowe - odbywają się w ograniczonej liczbie osób, zależnej od wielkości pojazdu. Kierowcy mają obowiązek stosowania masek ochronnych i rękawiczek oraz dezynfekcji pojazdów i ich regularnej, naturalnej wentylacji. Według wstępnych informacji autobusy będą mogły być wypełnione w 60%, a na ich pokładzie obowiązkowe będzie noszenie masek. Hotele Wszystkie hotele w Grecji zostały zobligowane do przestrzegania restrykcyjnych zasad bezpieczeństwa: * Wyznaczenie koordynatora ds. Zdrowia - osoba pełniąca tę funkcję, będzie nadzorowała przestrzeganie protokołów i pracę wszystkich działów. Koordynator ds. Zdrowia musi zostać zgłoszony do rejestru Krajowej Organizacji Zdrowia Publicznego. Dodatkowo hotele zobowiązane są do sporządzenia planu operacyjnego na potrzeby zarządzania przypadkami COVID-19. * Przeszkolony i zdyscyplinowany personel - kadra hoteli w Grecji musi zostać przeszkolona w zakresie przenoszenia wirusa i sposobie postępowania w przypadku wykrycia zakażeń. Zaleceniem jest, aby pracownicy codziennie mierzyli temperaturę i w przypadku wystąpienia niepokojących objawów, pozostali w domu. * Obsługa medyczna - każdy obiekt jest zobowiązany do posiadania lekarza na wezwanie, który będzie działał zgodnie z instrukcjami w celu wykrycia podejrzanych przypadków COVID-19. Równolegle, za pośrednictwem telemedycyny, lekarze będą mogli obserwować podejrzane przypadki. Jednocześnie personel hotelowy ma obowiązek zapewnienia gościom maksymalnej ochrony poprzez utrzymywanie społecznego dystansu i regularnego stosowania środków higieny. * Rejestr gości i personelu - Każdy hotel jest zobligowany do prowadzenia aktualnego i zgodne z przepisami RODO, rejestru członków personelu i gości, dzięki czemu w przypadku wykrycia przypadku choroby, wszystkie osoby mogące mieć z nim styczność, zostaną o tym fakcie poinformowane. * Komunikacja i stosowanie widocznej informacji - wszystkie hotele w Grecji, muszą informować swoich gości na temat stosowanych zabezpieczeń. Zaleca się, aby na stronach internetowych hoteli, znajdowały się specjalne sekcje dedykowane COVID-19. Goście mają także mieć w ogólnodostępnych miejscach i pokojach, dokładne i wielojęzyczne instrukcje o działaniach zapobiegawczych i dostępnych środkach. * Dystans społeczny - Goście i obsługa hoteli w Grecji zobowiązani są do utrzymywania 2 metrowego dystansu społecznego. * Wykorzystanie technologii - rekomendacja stosowania technologii, umożliwiającej płatności zbliżeniowe oraz zakwaterowanie i wymeldowanie z obiektu, zamawianie dodatkowych usług, przez urządzenia mobilne. * Zakaz wejścia dla osób z zewnątrz - goście spoza hotelu nie mogą do niego wchodzić. * Przedłużenie czasu zameldowania i wymeldowania pomiędzy pobytami - zaleca się, aby wymeldowanie nastąpiło do 10 rano, a zameldowanie od godziny 15:00, aby pokoje zostały dokładnie wyczyszczone i zdezynfekowane oraz miały zapewnioną naturalną wentylację. * Sprzątanie - Sprzątanie pokojów ma się odbywać z wykorzystaniem środków dezynfekujących a obsługa ma obowiązek zwrócenia specjalnej uwagi na dokładne czyszczenie wszystkich powierzchni łazienki przed przybyciem nowych gości. Należy unikać częstego sprzątania pokojów w czasie pobytu gości w celu unikania kontaktu z obsługą. Zalecane jest powiadomienie gości (na drzwiach lub wewnątrz pokoju) o tym, kiedy i w jaki sposób sprzątnięto ich pokoje. Ogólnodostępne pomieszczenia mają być czyszczone równie starannie, ze szczególnym naciskiem na częstą dezynfekcję takich miejsc jak klamki, przyciski windy itp. * Dyskrecja - Personel ma obowiązek zapewnić dyskrecję gościom przebywającym na wczasach w Grecji, jeśli wykryto u nich objawy choroby. * Ogólnodostępne środki dezynfekujące - Obiekty noclegowe są zobowiązane do udostępniania gościom i korzystania przez ich personel ze środków dezynfekujących. Wymagane jest także zapewnienie wystarczającej ilości materiałów jednorazowych, koniecznych do zachowania higieny i czystości (ręczniki papierowe, materiały jednorazowego użytku). * Restauracje hotelowe - Restauracje są zobowiązane do przestrzegania najwyższych norm sanitarnych. Towary muszą być odbierane przez delegowane osoby, które będą nosić rękawiczki i maski ochronne. Pracownicy kuchni powinni zachować odległość od siebie, zgodną z wymogami Ministerstwa Zdrowia. Na terenie hotelowych restauracji, obowiązują identyczne zasady, jak w restauracjach i barach na terenie całej Grecji. Managerowie są natomiast odpowiedzialni za właściwe rozmieszczanie stolików, z zachowaniem społecznego dystansu. * Place zabaw - na placach zabaw należy unikać przeludnienia i stosować zasady dystansu społecznego. * SPA i Wellness - obowiązują zasady dystansu społecznego. Goście mają dostęp tylko po wcześniejszym uzgodnieniu. Zaleca się stosowanie okien z pleksiglasu w recepcji strefy SPA. * Sklepy hotelowe i pomieszczenia ogólnodostępne - te przestrzenie są dostępne dla gości pod warunkiem zapewnienia dostosowanej do wielkości liczby gości oraz przestrzegania dystansu społecznego. Zaleca się, aby unikać korzystania z wind. * Sprawna i zadbana klimatyzacja - Hotele mają obowiązek zwrócenia szczególnej uwagi na dobry stan klimatyzacji, jej właściwego funkcjonowania i zwiększenia cyrkulacji powietrza. Zaleca się także stosowanie naturalnej wentylacji w pokojach i ogólnodostępnych pomieszczeniach. * Animacje - program animacyjny może zostać ograniczony do zabaw wyłącznie na świeżym powietrzu z zachowaniem dystansu społecznego. Akcesoria używane podczas animacji są obowiązkowo dezynfekowane po każdych zajęciach. Plaże i baseny Wybierając Grecję na wakacje, możesz korzystać z plaż i basenów. W celu zapewniania bezpieczeństwa, wprowadzono następujące zasady użytkowania: * Odkryte baseny hotelowe - dozwolone jest wyłącznie korzystanie z odkrytych basenów kąpielowych. Zabrania się otwierania basenów krytych * Ograniczenia w liczbie kąpiących - wskazana gęstość zatłoczenia w basenach hotelowych jest mierzona w stosunku 5m powierzchni wody na osobę * Dystans społeczny - Greckie plaże i baseny mają mieć zapewniony bezpieczny, 2-metrowy dystans pomiędzy leżakami i wypoczywającymi (nie dotyczy wypoczywających wspólnie rodzin i


Opis hotelu Blue Princess Beach (ex. Elly Beach) według Traveligo.pl

Prezentowany poniżej opis nie jest integralną częścią oferty Touroperatora i nie stanowi oferty w rozumieniu przepisów kodeksu cywilnego. Jest to jedynie dodatkowa, pomocnicza informacja dla klientów Traveligo.pl

Opis i położenie

Położony na skraju śródziemnomorskiego gaju hotel Blue Princess Beach jest idealną propozycją dla każdego, kto szuka kameralnego, spokojnego wypoczynku w przepięknej okolicy. Polecany głównie na romantyczne wypady hotel leży na wzniesieniu, z którego rozpościera się zapierający dech w piersiach widok na okolicę, dodatkowo tuż przy żwirowo - kamienistej plaży, która przeistacza się w wiele malowniczych, schowanych w cieniu zatoczek. Do centrum najbliżej miejscowości, niewielkiego miasteczka Liapades jest około 1.5 km, do najbliższych sklepów i barów zaś około 1 km. Stolica wyspy, miasto Korfu, oddalone jest około o 18 km, z kolei do lotniska jest zaledwie 20 km.

 

Do dyspozycji gości

Ten niedawno odnowiony, czterogwiazdkowy hotel oferuje swoim gościom dostęp do schludnego lobby z całodobową recepcją i możliwością wynajęcia sejfu za dodatkową opłatą. Do dyspozycji pozostaje restauracja główna, tawerna położona przy samej plaży (nie objęta opcją all inclusive) oraz 2 bary - przy restauracji głównej oraz przy plaży (odpłatny). Oprócz tego można korzystać z bezpłatnego busa, który rozwozi gości po terenie hotelu. Dostęp do internetu bezprzewodowego w recepcji, restauracji i barze oferowany jest bez dodatkowych opłat. 

 

Pokoje

Dostępnych jest 125 pokoi położonych w kilku jednopiętrowych pawilonach i bungalowach. Hotel oferuje kilka rodzajów pokoi: od standardowych (przeznaczonych dla 2 osób z możliwością maksymalnie 2 dostawek, wyposażonych w indywidualnie sterowaną klimatyzację, telewizję, telefon i lodówkę, z balkonem lub tarasem), poprzez bungalowy (wyposażone tak samo jak pokoje standardowe, przestronniejsze) aż po pokoje rodzinne (składające się z salonu i sypialni na antresoli).

 

Wyżywienie

Hotel Blue Princess Beach oferuje opcję All Inclusive: śniadanie, lunch, kolacja, kawa, herbata (10:30-22:30), przekąski zimne i ciepłe (11.00-18.00), lody dla dzieci (10:30-22:30), lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe (10:30-22:30). Hotel wymaga od gości noszenia opasek All Inclusive. Podane godziny mają charakter informacyjny, dokładne godziny są umieszczane na hotelowej tablicy informacyjnej.

 

Sport i rozrywka

Do dyspozycji są 3 baseny ze słodką wodą, przy każdym do dyspozycji są bezpłatne parasole i leżaki. Hotel udostępnia możliwość gry w tenis stołowy. Dodatkowo goście mogą uczestniczyć w barwnym wieczorze tematycznym z muzyką na żywo 2 razy w tygodniu. Za opłatą można skorzystać z bogatej oferty sportów wodnych na plaży, w tym windsurfingu, lub ze szkółki nurkowej.

 

Dla dzieci

Najmłodsi goście hotelu Blue Princess Beach mogą skorzystać ze specjalnie wydzielonego brodzika oraz niewielkiego placu zabaw. Istnieje możliwość zamówienia łóżeczka dla niemowlęcia przed przyjazdem. W restauracji przygotowano specjalne menu dla dzieci, a także wysokie krzesełka.



Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Prima Holiday, którego dewizą jest profesjonalizm, wysoka jakość świadczonych usług, solidność i wiarygodność. Organizowanie wakacji i wycieczek tylko do kilku wybranych destynacji sprawia, że Biuro Podróży Prima Holiday jest ekspertem w swojej kategorii..

Proponowane przez Biuro Podróży Prima Holiday hotele to obiekty rekomendowane na opiniotwórczych portalach turystycznych, posiadające przeważającą ilość pozytywnych opinii. Szeroki wybór wycieczek zapewnia dopasowanie do gustów, potrzeb i możliwości klienta. W swojej ofercie Biuro Podróży Prima Holiday posiada bardzo zróżnicowane produkty od rodzinnych wakacji all inclusive w hotelach z aquaparkami, poprzez propozycje komfortowe, budżetowe wczasy last minute po najbardziej luksusowe oferty. Nowością są wycieczki objazdowe do Izraela, Emiratów Arabskich oraz Tajlandii realizowane w kameralnych grupach wraz z wykwalifikowanym przewodnikiem.

Prima Holiday posiada gwarancję ubezpieczeniową przyznaną przez wiodącego ubezpieczyciela w Europie ERV – Europäische Reiseversicherung AG Oddział w Polsce.

Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

Ecco Holiday

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Hotel Blue Princess Beach jest przepięknie usytuowany nad zatoką. Polecamy na romantyczne wakacje oraz osobom szukającym relaksu i spokojnego wypoczynku, chcącym poczuć prawdziwie grecką atmosferę.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja niedaleko centrum miasteczka Liapades, przy morzu, tarasowo na wzniesieniu, w pięknej zatoce
  • przestronne pokoje dla 2-6 osób
  • kameralna atmosfera, wyżywienie w opcji all Inclusive, wi fi w recepcji, restauracji i barze gratis

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


Kategoria

****

Region

Grecja/Korfu

Opis

  • Kompleks Blue Princess Hotel usytuowany jest przy plaży w Liapade
  • Infrastruktura hotelowa obejmuje pokoje, bungalowy oraz wille otoczone bujnym ogrodem z trzema basenami
  • W restauracjach serwowane są dania kuchni międzynarodowej i greckiej oraz lokalne specjały
  • Przekąski i orzeźwiające napoje dostępne są w zbudowanym z kamienia barze przy basenie
  • Zakwaterowanie w pokojach STANDARD dla 2 osób lub pokojach typu SUPERIOR dla maksymalnie 4 osób
  • W cenie wyżywienie All Inclusive

Wyposażenie

Kurort oferuje 42 pokoje. Do dyspozycji gości jest lobby oraz recepcja. W skład wyposażenia wchodzą sejf, restauracja, bar, pobudka na życzenie, pralnia i lekarz hotelowy. Wi-Fi w pomieszczeniach ogólnodostępnych zapewnia stały dostęp do sieci. W obrębie obiektu znajduje się malowniczy ogród i plac zabaw. Goście przybywający własnym autem skorzystać mogą z parkingu (bezpłatnie).

Pokoje

Pokoje wyposażone są w klimatyzację, centralne ogrzewanie, pomieszczenie mieszkalne i łazienkę. Balkon należy do standardowego wyposażenia w większości pokoi i oferuje dodatkową przestrzeń na odpoczynek i relaks w trakcie pobytu. Urzekającą atmosferę wielu kwater podkreśla widok na morze. Pokoje dysponują łóżkiem podwójnym i sofą. Kolejnym udogodnieniem jest możliwość rezerwacji oddzielnych sypialni. Na życzenie dostępne są dostawki oraz łóżeczka dziecięce. W pokoju znajduje się sejf. Aneks kuchenny dla osób samodzielnie się stołujących jest optymalnie wyposażony w lodówkę, minilodówkę, kuchenkę mikrofalową i ekspres do kawy / herbaty. Elementami podwyższającymi komfort pobytu są internet, telefon, telewizor i odtwarzacz DVD. Łazienki dysponują prysznicem i wanną. W łazience goście znajdą suszarkę do włosów. Rodziny z dziećmi zamieszkać mogą w przygotowanych specjalnie z myślą o nich pokojach rodzinnych.

Oferta sportowo-rozrywkowa

Na terenie kompleksu znajduje się basen otwarty oraz brodzik dla dzieci. Spragnionym relaksu i odprężenia polecamy leżaki i parasole na tarasie do opalania. Na miejscu dostępny jest ponadto bar z przekąskami. W czasie wolnym poza tenisem stołowym i spa zapraszamy również do skorzystania z nurkowania (za dodatkową opłatą). Wieczorne chwile mile upłyną przy akompaniamencie muzyki na żywo.

Wyżywienie

Istnieje możliwość wykupienia opcji all inclusive. W ofercie gastronomicznej znajdują się śniadanie, obiad i kolacja. Polecamy również przekąski. W karcie znajdują się napoje bezalkoholowe i napoje alkoholowe.

Karty kredytowe

Akceptowanym środkiem płatniczym w ośrodku wczasowym są powszechnie używane karty kredytowe. Copyright GIATA 2004 - 2020. Multilingual, powered by www.giata.com for client no. 126413

Świadczenia

  • przelot,
  • pobyt w hotelu,
  • opłaty lotniskowe i paliwowe,
  • obowiązkowe ubezpieczenia KL NW,
  • transfer lotnisko-hotel-lotnisko,
  • BAGAŻ:
    - na lotach Ryanair (FR) - w cenie 1 mała torebka (max. wymiary: 40 x 20 x 25 cm)
    - na lotach linii LOT (LO) - w cenie 1 sztuka bagażu podręcznego do 8 kg o wymiarach max 55 x 40 x 23 cm.
    - na lotach Wizz Air (W6) - w cenie 1 sztuka bagażu podręcznęgo max. wymiary 40x30x20 cm.
    - na lotach EnteriAir (ENT) - bagaż podręczny 5 kg i bagaż rejestrowany 20 kg.

Na lotach EnteriAir - Wielkość bagażu podręcznego: suma trzech wymiarów nie może przekraczać 115cm, np. 55x40x20 cm. Wielkość bagażu rejestrowanego: wymiary nie większe niż 80x120 cm.

Cena nie zawiera

RYANAIR:

- drugi bagaż podręczny do 10kg o wymiarach 55 cm x 40 cm x 20 cm: 150zł/szt./2 strony.
- bagaż rejestrowany do 10 kg: 200 zł/os/2 strony
- bagaż rejestrowany do 20 kg Ryanair: 400 zł/os/2 strony

LINIE LOT: 

Bagaż rejestrowany 1 szt do 23 kg dodatkowo płatny 300 zł/os. w 2 strony

WIZZAIR:

- bagaż duży podręczny do 10 kg - 200 zł/os/2 strony
- bagaż rejestrowany do 10 kg - 250 zł/os/2 strony
- bagaż rejestrowany do 20 kg - 400 zł/os/2 strony

CENY OBOWIĄZUJĄ W MOMENCIE REZERWACJI BILETU.Dodanie bagażu po potwierdzeniu rezerwacji wiąże się z wyższymi kosztami.

Cena nie zawiera opłaty za wybrane miejsca w samolocie. Podczas odprawy on-line przydzielane są one automatycznie przez system. Oznacza to, że osoby z jednej rezerwacji mogą zajmować różne miejsca w samolocie.  Istnieje możliwość rezerwacji konkretnych miejsc za dodatkową opłatą. Zapytaj sprzedawcę o szczegóły.

Obowiązkowy lokalny podatek turystyczny obejmujący wszystkich turystów przebywających w Grecji powyżej 1 dnia:

  • dla pobytów, w hotelach 5* - 4 € / noc / pokój
  • dla pobytów, w hotelach 4* - 3 € / noc / pokój
  • dla pobytów, w hotelach 3* - 1,5 € / noc / pokój
  • dla pobytów, w hotelach 2*, 1* lub w apartamentach - 0,5 € / noc / pokój

Podatek będzie pobierany na miejscu, po przylocie do Grecji. Zastrzegamy możliwość zmiany, opłata niezależna od organizatora.


Opis hotelu Blue Princess Beach (ex. Elly Beach) według Traveligo.pl

Prezentowany poniżej opis nie jest integralną częścią oferty Touroperatora i nie stanowi oferty w rozumieniu przepisów kodeksu cywilnego. Jest to jedynie dodatkowa, pomocnicza informacja dla klientów Traveligo.pl

Opis i położenie

Położony na skraju śródziemnomorskiego gaju hotel Blue Princess Beach jest idealną propozycją dla każdego, kto szuka kameralnego, spokojnego wypoczynku w przepięknej okolicy. Polecany głównie na romantyczne wypady hotel leży na wzniesieniu, z którego rozpościera się zapierający dech w piersiach widok na okolicę, dodatkowo tuż przy żwirowo - kamienistej plaży, która przeistacza się w wiele malowniczych, schowanych w cieniu zatoczek. Do centrum najbliżej miejscowości, niewielkiego miasteczka Liapades jest około 1.5 km, do najbliższych sklepów i barów zaś około 1 km. Stolica wyspy, miasto Korfu, oddalone jest około o 18 km, z kolei do lotniska jest zaledwie 20 km.

 

Do dyspozycji gości

Ten niedawno odnowiony, czterogwiazdkowy hotel oferuje swoim gościom dostęp do schludnego lobby z całodobową recepcją i możliwością wynajęcia sejfu za dodatkową opłatą. Do dyspozycji pozostaje restauracja główna, tawerna położona przy samej plaży (nie objęta opcją all inclusive) oraz 2 bary - przy restauracji głównej oraz przy plaży (odpłatny). Oprócz tego można korzystać z bezpłatnego busa, który rozwozi gości po terenie hotelu. Dostęp do internetu bezprzewodowego w recepcji, restauracji i barze oferowany jest bez dodatkowych opłat. 

 

Pokoje

Dostępnych jest 125 pokoi położonych w kilku jednopiętrowych pawilonach i bungalowach. Hotel oferuje kilka rodzajów pokoi: od standardowych (przeznaczonych dla 2 osób z możliwością maksymalnie 2 dostawek, wyposażonych w indywidualnie sterowaną klimatyzację, telewizję, telefon i lodówkę, z balkonem lub tarasem), poprzez bungalowy (wyposażone tak samo jak pokoje standardowe, przestronniejsze) aż po pokoje rodzinne (składające się z salonu i sypialni na antresoli).

 

Wyżywienie

Hotel Blue Princess Beach oferuje opcję All Inclusive: śniadanie, lunch, kolacja, kawa, herbata (10:30-22:30), przekąski zimne i ciepłe (11.00-18.00), lody dla dzieci (10:30-22:30), lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe (10:30-22:30). Hotel wymaga od gości noszenia opasek All Inclusive. Podane godziny mają charakter informacyjny, dokładne godziny są umieszczane na hotelowej tablicy informacyjnej.

 

Sport i rozrywka

Do dyspozycji są 3 baseny ze słodką wodą, przy każdym do dyspozycji są bezpłatne parasole i leżaki. Hotel udostępnia możliwość gry w tenis stołowy. Dodatkowo goście mogą uczestniczyć w barwnym wieczorze tematycznym z muzyką na żywo 2 razy w tygodniu. Za opłatą można skorzystać z bogatej oferty sportów wodnych na plaży, w tym windsurfingu, lub ze szkółki nurkowej.

 

Dla dzieci

Najmłodsi goście hotelu Blue Princess Beach mogą skorzystać ze specjalnie wydzielonego brodzika oraz niewielkiego placu zabaw. Istnieje możliwość zamówienia łóżeczka dla niemowlęcia przed przyjazdem. W restauracji przygotowano specjalne menu dla dzieci, a także wysokie krzesełka.



Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Ecco Holiday, firmy prężnie działającej na polskim rynku od roku 2002. Początkowo Biuro zajmowało się organizacją pobytowych wycieczek czarterowych w regionach północnej Afryki i południowej Europy. Dynamiczny rozwój firmy, zadowolenie klientów i silna pozycja na rynku pozwoliła na powstanie bliźniaczej firmy Ecco Travel, która wyspecjalizowała się w organizowaniu wyjazdów do krajów egzotycznych.

Biuro Podróży Ecco Holiday to zespół młodych ludzi, dla których praca jest jednocześnie spełnieniem marzeń o podróżowaniu. Dzięki temu posiadają praktyczną wiedzę w zakresie organizacji wakacji pobytowych i wyjazdów objazdowych. Misją Ecco Holiday jest spełnianie marzeń swoich klientów o niezapomnianych podrózach,

W ofercie Biura Podrózy Ecco Holiday można znaleźć wakacje last minute i all inclusive na Malcie i na Cyprze, w Hiszpanii, Bułgarii, Portugalii, Grecji oraz Egipcie. Wszystkie starannie wyselekcjonowane hotele mają spełniać wszelkie oczekiwania gości.

Dzięki wysokiej jakości świadczonych usług i zaangażowanemu zespołowi pracowników, Ecco Holiday jest wielokrotnym laureatem prestiżowych nagród.

Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

Neckermann

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Hotel Blue Princess Beach jest przepięknie usytuowany nad zatoką. Polecamy na romantyczne wakacje oraz osobom szukającym relaksu i spokojnego wypoczynku, chcącym poczuć prawdziwie grecką atmosferę.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja niedaleko centrum miasteczka Liapades, przy morzu, tarasowo na wzniesieniu, w pięknej zatoce
  • przestronne pokoje dla 2-6 osób
  • kameralna atmosfera, wyżywienie w opcji all Inclusive, wi fi w recepcji, restauracji i barze gratis

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


Kategoria

***

Region

Korfu, Grecja

Opis hotelu

Rodzinnie prowadzony hotel znajduje się bezpośrednio przy plaży Liapades, 400 m od centrum.

Kompleks składa się z głównego budynku i bungalowów.

Hotel posiada 2 baseny, basen dla dzieci, restaurację, bary, recepcję z sejfami (płatne), parking.

Pokoje wyposażone są w: łazienkę, klimatyzację (płatny), TV, lodówkę i balkon lub taras.

** Nalezy pamietac, ze niektóre z powyzszych udogodnien i uslug moga byc nieczynne z powodu pogody/warunków sezonowych. Adres: Liapades, Korfu, Grecja.


Opis hotelu Blue Princess Beach (ex. Elly Beach) według Traveligo.pl

Prezentowany poniżej opis nie jest integralną częścią oferty Touroperatora i nie stanowi oferty w rozumieniu przepisów kodeksu cywilnego. Jest to jedynie dodatkowa, pomocnicza informacja dla klientów Traveligo.pl

Opis i położenie

Położony na skraju śródziemnomorskiego gaju hotel Blue Princess Beach jest idealną propozycją dla każdego, kto szuka kameralnego, spokojnego wypoczynku w przepięknej okolicy. Polecany głównie na romantyczne wypady hotel leży na wzniesieniu, z którego rozpościera się zapierający dech w piersiach widok na okolicę, dodatkowo tuż przy żwirowo - kamienistej plaży, która przeistacza się w wiele malowniczych, schowanych w cieniu zatoczek. Do centrum najbliżej miejscowości, niewielkiego miasteczka Liapades jest około 1.5 km, do najbliższych sklepów i barów zaś około 1 km. Stolica wyspy, miasto Korfu, oddalone jest około o 18 km, z kolei do lotniska jest zaledwie 20 km.

 

Do dyspozycji gości

Ten niedawno odnowiony, czterogwiazdkowy hotel oferuje swoim gościom dostęp do schludnego lobby z całodobową recepcją i możliwością wynajęcia sejfu za dodatkową opłatą. Do dyspozycji pozostaje restauracja główna, tawerna położona przy samej plaży (nie objęta opcją all inclusive) oraz 2 bary - przy restauracji głównej oraz przy plaży (odpłatny). Oprócz tego można korzystać z bezpłatnego busa, który rozwozi gości po terenie hotelu. Dostęp do internetu bezprzewodowego w recepcji, restauracji i barze oferowany jest bez dodatkowych opłat. 

 

Pokoje

Dostępnych jest 125 pokoi położonych w kilku jednopiętrowych pawilonach i bungalowach. Hotel oferuje kilka rodzajów pokoi: od standardowych (przeznaczonych dla 2 osób z możliwością maksymalnie 2 dostawek, wyposażonych w indywidualnie sterowaną klimatyzację, telewizję, telefon i lodówkę, z balkonem lub tarasem), poprzez bungalowy (wyposażone tak samo jak pokoje standardowe, przestronniejsze) aż po pokoje rodzinne (składające się z salonu i sypialni na antresoli).

 

Wyżywienie

Hotel Blue Princess Beach oferuje opcję All Inclusive: śniadanie, lunch, kolacja, kawa, herbata (10:30-22:30), przekąski zimne i ciepłe (11.00-18.00), lody dla dzieci (10:30-22:30), lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe (10:30-22:30). Hotel wymaga od gości noszenia opasek All Inclusive. Podane godziny mają charakter informacyjny, dokładne godziny są umieszczane na hotelowej tablicy informacyjnej.

 

Sport i rozrywka

Do dyspozycji są 3 baseny ze słodką wodą, przy każdym do dyspozycji są bezpłatne parasole i leżaki. Hotel udostępnia możliwość gry w tenis stołowy. Dodatkowo goście mogą uczestniczyć w barwnym wieczorze tematycznym z muzyką na żywo 2 razy w tygodniu. Za opłatą można skorzystać z bogatej oferty sportów wodnych na plaży, w tym windsurfingu, lub ze szkółki nurkowej.

 

Dla dzieci

Najmłodsi goście hotelu Blue Princess Beach mogą skorzystać ze specjalnie wydzielonego brodzika oraz niewielkiego placu zabaw. Istnieje możliwość zamówienia łóżeczka dla niemowlęcia przed przyjazdem. W restauracji przygotowano specjalne menu dla dzieci, a także wysokie krzesełka.



Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.

Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

Neckermann HIT

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Hotel Blue Princess Beach jest przepięknie usytuowany nad zatoką. Polecamy na romantyczne wakacje oraz osobom szukającym relaksu i spokojnego wypoczynku, chcącym poczuć prawdziwie grecką atmosferę.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja niedaleko centrum miasteczka Liapades, przy morzu, tarasowo na wzniesieniu, w pięknej zatoce
  • przestronne pokoje dla 2-6 osób
  • kameralna atmosfera, wyżywienie w opcji all Inclusive, wi fi w recepcji, restauracji i barze gratis

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


Kategoria

****

Region

Korfu, Grecja

Położenie

spokojnie, na skraju lasu, hotel położony tarasowo, na wzniesieniu, do centrum małej miejscowości Liapades ok. 1500 m, do przystanku autobusowego ok. 700 m. Restauracje i bary w pobliżu. Do miejscowości Paleokastritsa ok. 4 km.  Do miasta Korfu ok. 20 km. Connected service w jez. polskim.

Plaża

do piaszczystej, łagodnie opadającej do morza plaży ok. 10 minut idąc pieszo. Leżaki i parasole na plaży za opłatą.

Wyposażenie

hotel oferuje 123 pokoje w budynku głównym i bocznym. Do dyspozycji Gości: lobby, recepcja, sejfy do wynajęcia (za opłatą, 3,-Eur/dzień). Restauracja, bar, tawerna. Na zewnątrz znajduje się basen ze słodką wodą, leżaki i parasole bezpłatnie. www.blueprincescorfu.com

Kategoria lokalna

A.

Zakwaterowanie

wygodnie urządzone pokoje. Pokoje dwuosobowe (1-3A): ok. 25 m kw., od strony gór, klimatyzacja bezpłatnie, lodówka (za opłatą), telefon, balkon lub taras. Wanna lub prysznic, WC, suszarka do wypożyczenia w recepcji za kaucją. Pokoje z widokiem na morze (1-3B). Pokoje superior od strony gór (2-3C): przestronniejsze, ok. 28-35 m kw.  Pokoje superior z widokiem na morze (2-3D). Pokoje w stylu maisonette (2-4E): od strony gór, na dwóch poziomach. Pokoje w stylu maisonette (2-4F): z widokiem na morze. Pokoje rodzinne od strony gór (2-4G): jeden duży pokój dla maks. 4 osób. Pokoje rodzinne z widokiem na morze (2-4H): jeden duży pokój dla maks. 4 osób. Pokoje dwuosobowe (2-3J): w aneksie.

Dzieci

łóżeczko dla dziecka do 2 lat bezpłatnie, wysokie krzesełka w restauracji, plac zabaw, brodzik.

Rozrywka

w okolicy sklepy, bary, restauracje.

Dostęp do internetu

Wi-Fi w lobby  bezpłatnie.

Sport

tenis. Za opłatą: sporty wodne na plaży, szkoła nurkowania.

All Inclusive

3 posiłki: śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu. Po południu przekąski, kawa, herbata. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe w godz. 10:00-23:00.

Wcześniej = taniej

do 31.01.16 20% zniżki, od 01.02.15-31.03.16 15 zniżki, od 01.04. do 30.04.16 10% zniżki.

Dla dzieci

2-13 lat: pobyt gratis lub zniżka.

Polecamy

  • hotel wyremontowany na sezon 2016

  • piękne, malownicze położenie
  • duży wybór pokoi
  • 3 baseny ze słodką wodą
  • idealne miejsce na spokojny wypoczynek i relaks


Opis hotelu Blue Princess Beach (ex. Elly Beach) według Traveligo.pl

Prezentowany poniżej opis nie jest integralną częścią oferty Touroperatora i nie stanowi oferty w rozumieniu przepisów kodeksu cywilnego. Jest to jedynie dodatkowa, pomocnicza informacja dla klientów Traveligo.pl

Opis i położenie

Położony na skraju śródziemnomorskiego gaju hotel Blue Princess Beach jest idealną propozycją dla każdego, kto szuka kameralnego, spokojnego wypoczynku w przepięknej okolicy. Polecany głównie na romantyczne wypady hotel leży na wzniesieniu, z którego rozpościera się zapierający dech w piersiach widok na okolicę, dodatkowo tuż przy żwirowo - kamienistej plaży, która przeistacza się w wiele malowniczych, schowanych w cieniu zatoczek. Do centrum najbliżej miejscowości, niewielkiego miasteczka Liapades jest około 1.5 km, do najbliższych sklepów i barów zaś około 1 km. Stolica wyspy, miasto Korfu, oddalone jest około o 18 km, z kolei do lotniska jest zaledwie 20 km.

 

Do dyspozycji gości

Ten niedawno odnowiony, czterogwiazdkowy hotel oferuje swoim gościom dostęp do schludnego lobby z całodobową recepcją i możliwością wynajęcia sejfu za dodatkową opłatą. Do dyspozycji pozostaje restauracja główna, tawerna położona przy samej plaży (nie objęta opcją all inclusive) oraz 2 bary - przy restauracji głównej oraz przy plaży (odpłatny). Oprócz tego można korzystać z bezpłatnego busa, który rozwozi gości po terenie hotelu. Dostęp do internetu bezprzewodowego w recepcji, restauracji i barze oferowany jest bez dodatkowych opłat. 

 

Pokoje

Dostępnych jest 125 pokoi położonych w kilku jednopiętrowych pawilonach i bungalowach. Hotel oferuje kilka rodzajów pokoi: od standardowych (przeznaczonych dla 2 osób z możliwością maksymalnie 2 dostawek, wyposażonych w indywidualnie sterowaną klimatyzację, telewizję, telefon i lodówkę, z balkonem lub tarasem), poprzez bungalowy (wyposażone tak samo jak pokoje standardowe, przestronniejsze) aż po pokoje rodzinne (składające się z salonu i sypialni na antresoli).

 

Wyżywienie

Hotel Blue Princess Beach oferuje opcję All Inclusive: śniadanie, lunch, kolacja, kawa, herbata (10:30-22:30), przekąski zimne i ciepłe (11.00-18.00), lody dla dzieci (10:30-22:30), lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe (10:30-22:30). Hotel wymaga od gości noszenia opasek All Inclusive. Podane godziny mają charakter informacyjny, dokładne godziny są umieszczane na hotelowej tablicy informacyjnej.

 

Sport i rozrywka

Do dyspozycji są 3 baseny ze słodką wodą, przy każdym do dyspozycji są bezpłatne parasole i leżaki. Hotel udostępnia możliwość gry w tenis stołowy. Dodatkowo goście mogą uczestniczyć w barwnym wieczorze tematycznym z muzyką na żywo 2 razy w tygodniu. Za opłatą można skorzystać z bogatej oferty sportów wodnych na plaży, w tym windsurfingu, lub ze szkółki nurkowej.

 

Dla dzieci

Najmłodsi goście hotelu Blue Princess Beach mogą skorzystać ze specjalnie wydzielonego brodzika oraz niewielkiego placu zabaw. Istnieje możliwość zamówienia łóżeczka dla niemowlęcia przed przyjazdem. W restauracji przygotowano specjalne menu dla dzieci, a także wysokie krzesełka.


Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

Mapa Hotelu Blue Princess Beach (ex. Elly Beach)
Zdjęcia lokalizacji (Grecja / Korfu)
Cape Drastis czyli Przylądek Drastis na wyspie Korfu w Grecji
Pięciopalczasta zatoka na Korfu to wizytówka tej greckiej wyspy
Mysia wyspa to jedno z częściej odwiedzanych miejsc na Korfu
Porto Timoni to jedna z najbardziej malowniczych zatok na Korfu w Grecji
Jedno z romantyczniejszych miejsc na Korfu czyli Canal d'Amour
Ekstremalne lotnisko na Korfu w Grecji
Stolica wyspy czyli miasto Korfu, Grecja
Korfu może poszczycić się wieloma pięknymi plażami, jednymi z ładniejszych w Grecji
Filmy hotelu Blue Princess Beach (ex. Elly Beach):
Zapraszamy do zapoznania się z filmem z hotelu Blue Princess Beach
https://youtu.be/dy1JdrQcxNo

Opinie o Hotelu Blue Princess Beach (ex. Elly Beach)

5.0
zdecydowanie polecam

Bylam w Blue Princess już drugi raz i jestem zachwycona. Hotel położony w pięknej zatoce, widoki cudowne. Obsługa miła, uprzejma i zawsze uśmiechnięta! Polecam każdemu kto oczekuje odpoczynku , pięknej scenerii i chwilowego wyłączenia..Aleksandra.

POLECAM:
singlom, na romantyczne wakacje, osobom ceniącym spokój
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
5.0
4.0
polecam

Nie wiem skąd te negatywne opinie! Polacy to zawsze muszą znaleźć powód do narzekań... Hotel owszem - jak na 4 gwiazdki dosyć podstawowy, ale też i cena nie jest wygórowana. Dla nas pokoje nie mają wielkiego znaczenia, a piękne widoki i taras przy restauracji rekompensują jakieś niewielkie niewygody :) Ogólnie ok

POLECAM:
na romantyczne wakacje, ekonomicznym klientom
Podsumowanie: polecam
4.0
2.1
zdecydowanie odradzam

Jedyny plus hotelu to przepiękne i malownicze położenie,ale nic poza tym. Co roku gdzieś wyjeżdżamy. Zawsze celujemy w 3* lub 4*, jednak ten hotel zdecydowanie mogę porównać do 2*. Hotel usytuowany na zboczu. Restauracja z pięknym widokiem na morze i zatokę. Podczas naszego pobytu cały hotel miał problemy żołądkowe (łącznie z greckim personelem i wesołym animatorem Wojtkiem). Praktycznie przez cały tydzień żyliśmy na sucharkach. Pokoje bardzo skromne,na pewno nie zasługują na 4 gwiazdki. Łazienki tragiczne, małe, niefunkcjonalne. Bungalowy są podzielone na dwie rodziny ze wspólnym tarasem .Bungalowy położone bardzo wysoko, prowadziła do nich stroma ścieżka. Obsługa była miła. Sprzątanie 2 razy w tygodniu. Klimatyzacja popsuta, ale po interwencji została naprawiona. Na plaży hotelowej była możliwość wypożyczenia sprzętu sportowego. Cena motorówek była uzależniona od humoru wypożyczającego (syna właściciela hotelu) Cennik zmieniał się w ciągu 10min. Polecam poszukać wypożyczalni w pobliskiej miejscowości. Ceny dużo niższe. W niektórych wypożyczalniach samochodów właściciele narzucali dzienny limit km. Nie polecam plaży przy hotelu rodzinom z dziećmi z uwagi na ostre zejście do morza. Po 2-3 metrach od brzegu bardzo głęboka woda.

POLECAM:
osobom ceniącym spokój, ekonomicznym klientom
Podsumowanie: zdecydowanie odradzam
2.1
1.4
zdecydowanie odradzam

WSZYSTKICH PRZESTRZEGAM przed wyjazdem do Elly Beach!Bungalow nr 203 tragiczny! Łazienka beznadziejna - najczęściej zimna woda -budynki rozrzucone są na obszarze lasku położonego na sporym wzniesieniu,droga do pokoi położonych dalej jest bardzo stroma, wyślizgana i niebezpieczna.Podczas spacerku towarzyszą nieprzyjemne zapachy z szamba ! Lepsze pokoje są "podobno" w bud. głównym.Hotel jako całość nie sprawia nawet wrażenia czystego, wszędzie wiszą pajęczyny, rośnie grzybek i jest ogólnie brudno. TV = 14 cali dwa greckie programy to wszystko! Tel. nie działa, brak lodówki, często wybijało korki! Brak papieru toaletowego to norma! Sprzątanie polega na przetarciu na odwal szmatą podłogi i wysypanie zawartości kosza ! Ręczniki wymienianie tylko na wyraźne żądanie! Taras przed budyniem syf, połamane plastikowe krzesła! Urozmaicenie to myszy, szczury i jaszczurki."Restauracja" to... stołówka, na której można zaobserwować masę pałętających się kotów i pokaleczonego psa! Nakrycia stolików brudne,jedzenie monotonne, zimne brrr! Długie kolejki do jedzenia! Naczynia brudne! Na stołówce, kelnerzy latają jakby mieli ADHD ! Kiedy nie chcesz nic zamówić to są wściekli jak osy! Recepcja jak za PRL-u kobiety tam pracujące udają "greka" jeśli zwrócisz uwagę, że coś jest nie tak! Bezczelne ponad miarę, nigdy nie spotkałem tak niekompetentnych i chamskich ludzi! Potrafią nazwać cię kłamcą! Rezydentki miłe, ale bezradne! Biuro Grecos Holiday kompletnie nie reaguje na zgłaszane uwagi! Basen to jeden wielki ściek, brud i syf! Wejście do niego grozi długim leczeniem!!! Plaża woda w miarę czysta, ale zimna, w wiele ładniejsze są dalsze plaże trzeba dopłynąć rowerkiem albo motorówką. Ogólnie miejscowość to zadupie!Jeśli ktoś ma wykupione wczasy, niech wypożyczy samochód i pojeździ na południe - piękne piaszczyste plaże z ciepłą wodą! Wycieczki tylko Paksos i Antypaksos! Podsumowując jeśli ktoś planuje Elly Beach niech ZMIENI PLANY ! Tym co zapłacili... SERDECZNIE WSPÓŁCZUJĘ!

POLECAM:
Podsumowanie: zdecydowanie odradzam
1.4
4.4
polecam

Elly Beach to fajne miejsce dla tych, którzy chcą trochę poodpoczywać w spokoju, ale nie leżąc cały dzień na plaży. Obok hotelu jest baza nurkowa, można wypożyczać łódki albo chodzić na długie spacery po dzikich plażach. Pokoje mieliśmy duże i przestronne, do morza niedaleko, obsługa też bardzo miła.

POLECAM:
ekonomicznym klientom
Podsumowanie: polecam
4.4
4.3
polecam

W 2011 roku byliśmy w Elly Beach rodzinnie i jesteśmy zadowoleni. Wybieramy miejsca dla aktywnych, a tam akurat była baza nurkowa, wypożyczalnia łódek, miejsca do spacerów a nawet joggingu. Ogólnie bardzo pozytywnie wspominamy cały wyjazd i obsługę.

POLECAM:
rodzinom z dziećmi
Podsumowanie: polecam
4.3
2.7
może być

w czerwcu od 18 06 gorąco jak smok,atrakcje w hotelu to mały basen.Można wypożyczyć motorówkę,uwaga kantują na paliwie jak jasna .... Generalnie o.k jakkowiek Grecy w hotelu zdają się nie lubić zbytnio Polaków.Jesteś z Polski to w dniu wyjazdu wystawią ci walizki o 9 rano mimo,iż masz samolot o 23.Trzeba przymknąć oczy i przyroda rekompensuje wszystko.

POLECAM:
na romantyczne wakacje
Podsumowanie: może być
2.7
2.1
odradzam

Plaża mała i kamieniesta. Woda w morzu zimna, a w basenach brudna. Obsługa powolna. Jedzenie niesmaczne (czasami wręcz niejadalne) i mało urozmaicone.

POLECAM:
Podsumowanie: odradzam
2.1
2.3
odradzam

Największym minusem jest to co dają tam do jedzenia. Śniadania kompletne dno z wyrobami wędlinopodobnymi i seropodobnymi. Obiadokolacje trochę lepiej. Stołówka stanowczo za mała jak na hotel tej wielkości - długie kolejki. Dodatkowo hotel, a właściwie bungalowy są na bardzo stromym zboczu. Przy odrobinie pecha do siebie będzie trzeba się 'wspinać'.

POLECAM:
Podsumowanie: odradzam
2.3
3.6
polecam

Zatoczka przepiękna, zachwyciła nas i chcelibyśmy kiedyś tam wrócić.

POLECAM:
na romantyczne wakacje, osobom ceniącym spokój, dla aktywnych wczasowiczów
Podsumowanie: polecam
3.6

Blue Princess Beach (ex. Elly Beach) - możliwości zakwaterowania:

Double Room Garden View
Double Room Sea View
Superior DBL SUP GV
Superior Sea View DBL
Bungalow z widokiem na morze
Pokój standard
Pokój jednoosobowy
Pokój dwuosobowy
Maisonette - Widok na morze
Pokój dwuosobowy - Widok na morze
Pokój dwuosobowy - Widok na ogród
Bungalow 1-os.
Pokój 1-os. standard
Pokój superior z wid. na morze
Suite

Blue Princess Beach (ex. Elly Beach) - Możliwości wyżywienia:


Blue Princess Beach (ex. Elly Beach) - miasta wylotu:


Blue Princess Beach (ex. Elly Beach) - możliwa długość wypoczynku:


Masz pytania o Hotel Blue Princess Beach (ex. Elly Beach)? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00