cellphone

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob. 10:00-16:00; nd. 10-18

Wakacje Last Minute
  • Hotel Fanabe Costa Sur, Teneryfa
  • Hotel Fanabe Costa Sur, Teneryfa
  • Hotel Fanabe Costa Sur, Teneryfa
  • Hotel Fanabe Costa Sur, Teneryfa
  • Hotel Fanabe Costa Sur, Teneryfa
  • Hotel Fanabe Costa Sur, Teneryfa
  • Hotel Fanabe Costa Sur, Teneryfa
  • Hotel Fanabe Costa Sur, Teneryfa
  • Hotel Fanabe Costa Sur, Teneryfa
  • Hotel Fanabe Costa Sur, Teneryfa
  • Hotel Fanabe Costa Sur, Teneryfa
  • Hotel Fanabe Costa Sur, Teneryfa
  • Hotel Fanabe Costa Sur, Teneryfa
  • Hotel Fanabe Costa Sur, Teneryfa
  • Hotel Fanabe Costa Sur, Teneryfa
  • Hotel Fanabe Costa Sur, Teneryfa
  • Hotel Fanabe Costa Sur, Teneryfa
  • Hotel Fanabe Costa Sur, Teneryfa
  • Hotel Fanabe Costa Sur, Teneryfa
  • Hotel Fanabe Costa Sur, Teneryfa
  • Hotel Fanabe Costa Sur, Teneryfa
  • Hotel Fanabe Costa Sur, Teneryfa
  • Hotel Fanabe Costa Sur, Teneryfa
  • Hotel Fanabe Costa Sur, Teneryfa
  • Hotel Fanabe Costa Sur, Teneryfa
  • Hotel Fanabe Costa Sur, Teneryfa
  • Hotel Fanabe Costa Sur, Teneryfa
  • Hotel Fanabe Costa Sur, Teneryfa
  • Hotel Fanabe Costa Sur, Teneryfa
  • Hotel Fanabe Costa Sur, Teneryfa
  • Hotel Fanabe Costa Sur, Teneryfa
  • Hotel Fanabe Costa Sur, Teneryfa
  • Hotel Fanabe Costa Sur, Teneryfa
  • Hotel Fanabe Costa Sur, Teneryfa
  • Hotel Fanabe Costa Sur, Teneryfa
  • Hotel Fanabe Costa Sur, Teneryfa
  • Hotel Fanabe Costa Sur, Teneryfa
  • Hotel Fanabe Costa Sur, Teneryfa
  • Hotel Fanabe Costa Sur, Teneryfa
  • Hotel Fanabe Costa Sur, Teneryfa
  • Hotel Fanabe Costa Sur, Teneryfa
  • Hotel Fanabe Costa Sur, Teneryfa
  • Hotel Fanabe Costa Sur, Teneryfa
1 / 43
Ocena
hotelu:
4.5 / 5
Najbliższy termin
27.06 - 05.07
już od 3103 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
27.09 - 02.10
już od 980 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Fanabe Costa Sur
  • Fitness/Siłownia
  • Tenis
  • Basen odkryty
  • Animacje dla dorosłych
  • Polska animacja
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Bez paszportu

Hotel Fanabe Costa Sur
star 4

Hiszpania: Teneryfa
Ocena hotelu Fanabe Costa Sur:
4.5 / 5
Średnia z 4 opinii
Szczegóły oceny hotelu Fanabe Costa Sur:
  • Lokalizacja
    5.0
  • Hotel
    4.0
  • Pokoje
    4.3
  • Wyżywienie
    4.7
  • Atrakcje
    i sport
    4.3
  • Jakość
    do ceny
    5.0
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 27 czerwca 2019
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 27 września 2019

Hotel Fanabe Costa Sur w ofercie Biura podróży:

TUI

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

W okolicy

  • ok. 400 m od centrum
  • ok. 500 m od plaży
  • czas dojazdu z lotniska ok. 20 min

Wyposażenie

  • recepcja
  • kantor: w recepcji
  • winda
  • ogród
  • taras na dachu
  • taras
  • Wi-Fi: w całym hotelu, w cenie
  • kawiarenka internetowa: za opłatą
  • pralnia: za opłatą
  • sklep z pamiątkami
  • minimarket
  • fryzjer
  • sale konferencyjne: 1

karty

Visa, MasterCard, American Express, Maestro

Liczba pokojów

413

Kategoria lokalna

4 gwiazdki

Dodatkowe informacje

  • hotel nie akceptuje zwierząt

Dla dzieci

  • wydzielona część basenu dla dzieci
  • opieka nad dziećmi: za opłatą, w ofercie firm zewnętrznych
  • wysokie krzesełka dla dzieci
  • bufet dla dzieci
  • łóżeczko dziecięce: w cenie
  • miniklub: 4-12 lat, kilka razy w tygodniu
  • animacje dla dzieci: 4-12 lat, kilka razy w tygodniu
  • animacje dla nastolatków
  • pokój gier i zabaw
  • plac zabaw
  • minidyskoteka

Sport i wellness

W cenie
  • siłownia
  • aqua aerobik
  • aqua fitness
  • piłka nożna
  • minigolf: wymagana kaucja
  • tenis stołowy: wymagana kaucja
Płatne
  • strefa spa: „Whirlpool"
  • sauna fińska
  • łaźnia parowa
  • masaże
  • zabiegi pielęgnacyjno-kosmetyczne
  • rowery

rozrywka

  • zajęcia sportowe
  • międzynarodowe animacje dla dorosłych kilka razy w tygodniu
  • wieczory tematyczne
  • przedstawienia
  • muzyka na żywo
  • bilard
  • dyskoteka

Pokoje

Suita junior JSX1
  • 2-3 os.
  • ok. 60 m2
  • widok na basen
  • w budynku głównym
  • pokój dzienno-sypialny
  • 1 podwójne łóżko
  • rozkładana sofa
  • balkon lub taras
  • wanna z hydromasażem
  • WC
  • klimatyzacja
  • TV sat.
  • telefon
  • sejf: za opłatą
  • minibar: za opłatą
  • Wi-Fi
  • radio
  • szlafrok
  • kapcie
  • suszarka do włosów
Pokój dla dorosłego z dzieckiem DSX1
  • 2-3 os.
  • ok. 40 m2
  • w budynku głównym
  • 1 podwójne łóżko
  • rozkładana sofa
  • balkon
  • wanna
  • WC
  • klimatyzacja
  • TV sat.
  • telefon
  • sejf: za opłatą
  • minibar: za opłatą
  • Wi-Fi
  • radio
  • suszarka do włosów
Pokój 2-osobowy DZX1
  • 1-4 os.
  • ok. 40 m2
  • w budynku głównym
  • 1 podwójne łóżko
  • rozkładana sofa
  • balkon
  • wanna
  • WC
  • klimatyzacja
  • TV sat.
  • telefon
  • sejf: za opłatą
  • minibar: za opłatą
  • Wi-Fi
  • radio
  • suszarka do włosów

Wyżywienie

All inclusive
  • śniadanie: w formie bufetu
  • obiad: w formie bufetu
  • kolacja: w formie bufetu, kulinarne wieczory tematyczne
  • przekąski: 10.00 - 00.00
  • ciasto: 10.00 - 18.30
  • lody: 10.00 - 18.30
  • wybrane napoje bezalkoholowe: 09.00 - 00.00
  • wybrane lokalne napoje alkoholowe: 09.00 - 00.00
  • wybrane międzynarodowe napoje alkoholowe: 09.00 - 00.00
  • wybrane napoje do posiłków
  • kawa/herbata po południu
Dwa posiłki
  • śniadanie: w formie bufetu
  • obiad lub kolacja do wyboru: w formie bufetu
Śniadania
  • śniadanie: w formie bufetu
Restauracje i bary
  • restauracja: 1
  • restauracja „Restaurant Buffet Adeje": rodzaje kuchni: międzynarodowa, włoska, śródziemnomorska, regionalna, hiszpańska, ryby/owoce morza, dania dietetyczne, potrawy bezglutenowe, bufet dla dzieci, dania bez laktozy, dania wegetariańskie, bufet, show cooking, w cenie, z tarasem, wysokie krzesełka dla dzieci
  • bary i inne: 4
  • bar w lobby „Bar-Cafeteria Hall": za opłatą, wliczone w all inclusive
  • bar przy zewnętrznym basenie „Bar Piscina": za opłatą, wliczone w all inclusive
  • bar „Bar Solarium": 18+, za opłatą, wliczone w all inclusive
  • bar „Discoteca Drago": za opłatą, wliczone w all inclusive
  • Dodatkowe informacje
  • świąteczne atrakcje: w formie bufetu
  • atrakcje noworoczne: w formie bufetu
  • wymagane noszenie opasek all inclusive
  •  pakiet dla nowożeńców: butelka wina musującego i kosz owoców na powitanie,pakiet obowiązuje przy pobycie min. 5 nocy

  • Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży TUI Polska. TUI Polska jest jednym z największych biur podróży nie tylko w kraju, ale i na świecie, o ugruntowanej pozycji na rynku, wielu latach doświadczenia i bogatej ofercie wyjazdów do każdego miejsca na świecie. To jeden z naszych kluczowych partnerów, który umożliwia nam spełnianie turystycznych marzeń naszych klientów.

    Podstawowym przesłaniem koncepcji Biura Podróży TUI Polska jest uzmysłowienie klientom, że koncern towarzyszy im na wszystkich etapach podróży – od momentu wyboru oferty, poprzez odprawę na lotnisku i przelot, aż do pobytu i opieki w miejscu wypoczynku. Międzynarodowy koncern TUI jest właścicielem linii lotniczek TUI Fly (Akrefly), kilku sieci hotelowych, m.in. Splashworld, Robinson, Iberotel, RIU i wiele innych. Dzięki temu na każdym etapie podróży turysta może być obsługiwany tylko przez pracowników jednej grupy!


    W swojej ofercie TUI posiada wiele sprawdzonych hoteli w najróżniejszych europejskich i egzotycznych destynacjach. Poczynając od najbardziej popularnych – czyli w Grecji, Hiszpanii, Turcji, Tunezji, Bułgarii czy Egipcie – poprzez mniej znane jak na przykład Lazurowe Wybrzeże we Francji, po dalekie kierunki jak Jamajka, Dominikana, Meksyk i inne – klienci mogą zwiedzić z TUI cały świat! Wszędzie znaleźć można bogatą ofertę hoteli o najróżniejszym standardzie, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami.



    Itaka

    Szukasz wakacji do Hiszpanii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ****

    Region

    Wyspy Kanaryjskie / Teneryfa

    Opis oferty:

    Dużo atrakcji i znakomite położenie to gwarancja niezpomnianych wakacji na Teneryfie. Hotel leży niedaleko słynnej plaży Fanabe i nieco dalej od centrum Costa Adeje. Budynek zbudowany na planie litery U ma na dachu solarium z dwoma niedużymi basenami, a także basen główny z brodzikiem dla dzieci. Hotel jest znany z bogatego programu animacji, który doceniają także najmłodsi turyści.

    POŁOŻENIE:

    ok. 1,2 km od centrum COSTA ADEJE, najbliższe sklepy i bary ok. 50 m od hotelu, ok. 2 km od portu jachtowego Puerto Colon, ok. 2,5 km od Aqua Land, ok. 4 km od Siam Parku; ok. 20 km od portu lotniczego Reina Sofia.

    PLAŻA:

    Playa Fanabe, publiczna, wulkaniczny ciemny piasek, ok. 500 m od hotelu, parasole, leżaki i ręczniki płatne; Playa del Duque, piaszczysta, ok. 2,5 km od hotelu, parasole i leżaki płatne.

    HOTEL:

    czterogwiazdkowy, zbudowany w 1994 r., elegancki i stylowy, regularnie odnawiany, 413 pokoi, 1 budynek, do 4 pięter, 4 windy, lobby, całodobowa recepcja, restauracja Adeje - dania w formie bufetu, kuchnia europejska, dostępne menu i foteliki dla dzieci, dania wegetariańskie, 2 bary: w lobby, przy basenie, na tarasie; sklep z pamiątkami; sala konferencyjna dla 100 osób, taras z widokiem na ocean, góry i okolicę, taras do opalania na dachu z wydzieloną częścią dla naturystów; bezpłatny internet bezprzewodowy w lobby (ograniczony zasięg); za opłatą: punkt internetowy; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard, American Express, Diners Club.

    standardowy:

    2-os. (możliwość 1 dostawki), ok. 40 m², klimatyzowany (w sezonie letnim), łazienka (prysznic, wc; suszarka), telewizor, telefon, lodówka; za opłatą: sejf (ok. 2 EUR/dzień), minibar; bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; balkon lub taras (stolik i krzesełka);

    rodzinny:

    2-os. (możliwość 1 lub 2 dostawek), zadbany i elegancki, ok. 50 m², wyposażenie jak w pokoju standardowym;

    junior suite:

    2-os. (możliwość 1 dostawki), elegancki, nowoczesny i luksusowy ok. 60 m², wyposażenie jak w pokoju standardowym, dodatkowo wanna z hydromasażem.

    SPORT I ROZRYWKA:

    basen główny, słodka woda, podgrzewany z sezonie zimowym, wydzielony brodzik dla dzieci, dwa małe baseny na dachu, woda słodka (obok wydzielona część dla naturystów), przy basenach bezpłatne parasole i leżaki, ręczniki za kaucją; kort tenisowy, tenis stołowy, minigolf, siatkówka, siłownia, gimnastyka w wodzie; animacje dla dorosłych i dla dzieci, miniklub (4-12 lat, tylko w okresie wakacji), pokój zabaw dla dzieci; za opłatą: bilard, rzutki, pokój gier, mini spa: jacuzzi, sauna, łaźnia turecka, zabiegi na twarz i na ciało.

    ALL INCLUSIVE (za dopłatą):

    śniadanie (7.30-10.30), obiad (13.00-15.00), kolacja (18.00/19.00-21.00/22.00) w formie bufetu w restauracji Adeje; przekąski w barze przy basenie (13.00-18.00); napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe w wyznaczonych barach (09.00-23.00); wymagane noszenie opasek all inclusive.

    KONTAKT:

    0034/922712900, www.gfhotels.com


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Itaka. Nowa Itaka sp. z o.o. jest jednym z naszych kluczowych partnerów i głównym kontrahentem, z którym od lat spełniamy turystyczne marzenia naszych wspólnych klientów. Wysoki standard obsługi, wykwalifikowani rezydenci i przewodnicy oraz szeroki wybór atrakcyjnych ofert na wakacje dopracowanych w każdym szczególe zapewniają wieloletni sukces jakim może poszczycić się to biuro.

    W swojej ofercie Itaka posiada wiele sprawdzonych hoteli położonych w dogodnej lokalizacji, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami. Biuro posiada szeroki wachlarz destynacji turystycznych i może spełnić oczekiwania najbardziej wymagających klientów. Ponad to, do swojej oferty sukcesywnie wprowadza oryginalne kierunki takie jak Bośnia i Hercegowina, Albania, Madera czy kierunki egzotyczne - Wyspy Zielonego Przylądka, Zanzibar i wiele, wiele innych.

    Itaka posiada bogatą ofertę wycieczek objazdowych, zarówno autokarowych jak i samolotowych. Ich programy są bardzo zróżnicowane i dostosowane do wymagań różnych klientów, dlatego każdy może znaleźć wyjazd zgodny z jego preferencjami. Biuro podrózy Itaka posiada także jeden z największych wyborów ofert w promocji last minute, co pozwala klientom z każdym budżetem na spełnienie swoich wakacyjnych marzeń.

    Biuro Podróży Itaka w ciągu swojej dotychczasowej działalności otrzymała wiele prestiżowych nagród i wyróżnień, takich jak tytuł Superbrands i Created in Poland Superbrands 2014/15 przyznawany najsilniejszym markom na polskim rynku, Touroperator Roku 2014, Konsumencki Lider Jakości 2014, czy Wielka Perła Polskiej Gospodarki 2012.


    Itaka R

    Szukasz wakacji do Hiszpanii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ****

    Region

    Wyspy Kanaryjskie / Teneryfa

    Opis oferty:

    Dużo atrakcji i znakomite położenie to gwarancja niezapomnianych wakacji na Teneryfie. Hotel leży niedaleko słynnej plaży Fanabe i nieco dalej od centrum Costa Adeje. Budynek zbudowany na planie litery U ma na dachu taras z 2 niedużymi basenami, a także basen główny z brodzikiem dla dzieci. Hotel jest znany z bogatego programu animacji, który doceniają także najmłodsi turyści.

    POŁOŻENIE:

    ok. 1,5 km od centrum COSTA ADEJE z halą koncertową Magma Arte & Congresos, najbliższe sklepy i bary ok. 50 m od hotelu, ok. 2 km od portu jachtowego Puerto Colon, ok. 2,5 km od Aqua Land, ok. 4 km od Siam Parku; ok. 20 km od lotniska Reina Sofia.

    PLAŻA:

    Playa Fanabe, publiczna, wulkaniczny ciemny piasek, ok. 500 m od hotelu, parasole, leżaki i ręczniki płatne; Playa del Duque, piaszczysta, ok. 2,5 km od hotelu, parasole i leżaki płatne.

    HOTEL:

    czterogwiazdkowy, elegancki i stylowy, zbudowany w 1994 r., całkowicie wyremontowany w 2004 r., regularnie odnawiany, 413 pokoi, 1 budynek, do 4 pięter, 6 wind, lobby, całodobowa recepcja, restauracja Adeje - dania w formie bufetu, kuchnia europejska, dostępne menu i foteliki dla dzieci, dania wegetariańskie, 2 bary: w lobby, przy basenie, na tarasie; sklep z pamiątkami; sala konferencyjna dla 100 osób, taras z widokiem na ocean, góry i okolicę, taras do opalania na dachu z wydzieloną częścią dla naturystów (tylko dla dorosłych); bezpłatny internet bezprzewodowy w lobby (ograniczony zasięg); za opłatą: punkt internetowy; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard, American Express, Diners Club.

    standardowy:

    2-os. (możliwość 1 dostawki), ok. 40 m², klimatyzowany (w sezonie letnim), łazienka (prysznic, wc; suszarka), telewizor, telefon, lodówka; za opłatą: sejf (ok. 2 EUR/dzień), minibar; bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; balkon lub taras (stolik i krzesełka);

    rodzinny:

    2-os. (możliwość 1 lub 2 dostawek), zadbany i elegancki, ok. 50 m², wyposażenie jak w pokoju standardowym; pokój rodzinny za dopłatą;

    junior suite:

    2-os. (możliwość 1 dostawki), elegancki, nowoczesny i luksusowy ok. 60 m², wyposażenie jak w pokoju standardowym, dodatkowo wanna z hydromasażem; pokój junior suite za dopłatą;

    SPORT I ROZRYWKA:

    basen główny, słodka woda, podgrzewany z sezonie zimowym, wydzielony brodzik dla dzieci, 2 małe baseny na dachu, woda słodka (obok wydzielona część dla naturystów), przy basenach bezpłatne parasole i leżaki, ręczniki za kaucją; kort tenisowy, tenis stołowy, minigolf, siatkówka, siłownia, aqua aerobik; animacje dla dorosłych i dla dzieci, miniklub (4-12 lat, tylko w okresie wakacji), pokój zabaw dla dzieci; za opłatą: bilard, rzutki, pokój gier, minispa: jacuzzi, sauna, łaźnia turecka, zabiegi na twarz i na ciało.

    ALL INCLUSIVE (za dopłatą):

    śniadanie (7.30-10.00), obiad (13.00-15.00), kolacja (18.00-21.00) w formie bufetu w restauracji Adeje; przekąski w barze przy basenie (13.00-18.00); napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe w wyznaczonych barach (9.00-24.00); wymagane noszenie opasek all inclusive.

    KONTAKT:

    0034/922712900, www.gfhoteles.com

    GRATIS:

    Wi-Fi


    Rainbow

    Szukasz wakacji do Hiszpanii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ****

    Opis oferty

     

    Położenie:

    Hotel położony jest w znanym kurorcie turystycznym Costa Adeje, w południowo-zachodniej części wyspy. W pobliżu jest nadmorska promenada (restauracje, bary, sklepy). Do lotniska Reina Sofia ok. 21 km.
    Plaża:

    Piaszczyste plaże - del Duque i Fanabe oddalone ok. 500 m od hotelu. Leżaki i parasole - płatne (ok. 10 Eur/os.). Hotel zapewnia ręczniki basenowe (depozyt ok. 10 Eur).
    Do dyspozycji gości:

    Hotel składa się z 1 budynku.
    Recepcja z przestronnym lobby, windy, restauracja główna, 3 bary, restauracja a'la carte (płatna), taras słoneczny z leżakami i parasolami (również na dachu - strefa dla nudystów), 3 baseny ze słodką wodą (główny z wydzielonym brodzikiem, 1 z basenów podgrzewany zimą), mini klub (4-12 lat), plac zabaw, sklepik z pamiątkami, bankomat.
    Pokoje:

    Hotel posiada 413 pokoi różnej kategorii. Wszystkie klimatyzowane, komfortowo i nowocześnie wyposażone, z łazienką (suszarka do włosów), TV-sat, sejfem (dodatkowo płatny), mini barem (płatny dodatkowo), tarasem lub balkonem (meble balkonowe). Hotel posiada pokoje dla osób niepełnosprawnych - na potwierdzenie. Łóżeczko dla dziecka do 2 lat - na potwierdzenie.Dziecko do lat 2 wlicza się w maksymalne obłożenie w pokoju.
    Pokoje standardowe (pow. ok. 40 m2) - dla max. 3 osób. Jako dostawka mała sofa.
    Pokoje rodzinne (pow. ok. 45 m2) - dla max. 4 osób, przy czym przy zakwaterowaniu 4 osób nie można już zakwaterować dziecka do 2 lat. Jako dostawki pojedyncze łóżka i/lub sofa.
    Wyżywienie:

    Śniadania (07:30-10:30) i obiadokolacje (18:30-21:30) w formie bufetu. All Inclusive za dopłatą: śniadania, lunch, obiadokolacje w formie bufetu, lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe wg karty All Inclusive (10:00-01:00), przekąski w ciągu dnia w miejscach i godzinach wyznaczonych przez hotel.
    Program sportowy i animacyjny:

    Hotel zapewnia bogaty program sportowy i animacyjny, dla dorosłych m.in. pokazy flamenco, akrobatyczne, zajęcia sportowe, wieczorne spektakle, muzyka grana na żywo. Bezpłatne: siłownia, boiska multisportowe (możliwy depozyt za sprzęt), w tym do piłki nożnej, koszykówki, oraz kort tenisowy. Dodatkowo płatne: bilard, pokój gier, mini golf. Na terenie hotelu znajduje się również strefa wellness (płatna): fish spa, sauna oraz masaże. Sporty wodne na plaży - płatne dodatkowo.
    Internet:

    WiFi w całym hotelu gratis, stanowiska internetowe płatne.
    Kategoria lokalna:

    ****
    Strona www:

    www.gfhoteles.com
    Naszym zdaniem:

    Bardzo dobrej klasy hotel ****, chwalony za wyżywienie oraz serwis. Idealne miejsce dla rodzin - mnogość animacyjnych atrakcji z pewnością docenią najmłodsi Goście. Jako bonus naprawdę duże pokoje.
    Opinie klientów:

    Klienci oceniają ten hotel na 5.0/6. Sprawdź opinie:
    Program

    Dzień pierwszy
    Wyloty z Polski. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na:
    Świadczenia

    Cena podstawowa obejmuje:
    przelot samolotem, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, 7 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, opiekę polskiego rezydenta, asystę przedstawiciela Rainbow na lotniskach lokalnych, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa (wersja standard: NNW, KL, Assistance i bagaż).
    Cena podstawowa nie obejmuje:
    wycieczek lokalnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, napojów do posiłków jeśli w opisie hoteli nie podano inaczej oraz innych wydatków osobistych.
    Wycieczki lokalne

    TENERYFA

    Wycieczki lokalne i atrakcje

    Teneryfa w pigułce + wizyta w Loro Parku
    To idealna propozycja dla wszystkich, którzy chcą połączyć zwiedzanie wyspy z wizytą w Loro Parku. Wycieczkę rozpoczniemy od Los Gigantes, gdzie zobaczymy imponujący cud natury - największe klify Teneryfy. Następnie malowniczą trasą dotrzemy do najpiękniejszego punktu widokowego na wyspie, skąd roztacza się widok na urocze miasteczko Garachico, nazywane "Pompejami Teneryfy". W miejscowości Icod de Los Vinos, która będzie naszym kolejnym przystankiem, czeka nas mnóstwo atrakcji - zobaczymy Drago Millenario, czyli najstarszy okaz drzewa smoczego na świecie, zachwycimy się tradycyjną kanaryjską architekturą a także posmakujemy lokalnych alkoholi podczas degustacji! Na zakończenie czeka nas wizyta w Loro Parku - najlepszym w Europie ogrodzie zoologiczno - botanicznym, gdzie zachwycimy się fantastycznymi pokazami z udziałem zwierząt. CENA: ok. 74 EUR/os dorosła, ok. 46 EUR/dziecko do 11 lat.
    Wulkan Teide + Masca
    Zapraszamy do wpisanego na Listę Światowego Dziedzictwa UNESCO Parku Narodowego Teide, który obejmuje ogromny krater wulkanu o średnicy 14 kilometrów. Monumentalny stożek Pico del Teide o wysokości 3718 m n.p.m. to najwyższy szczyt Hiszpanii i zarazem trzeci największy czynny wulkan na świecie. Księżycowy krajobraz Parku tworzą niezwykłe, kolorowe formacje skalne - bazaltowe, pumeksowe oraz zastygłe strumienie lawy spływające po stokach. Dla tych, którzy chcieliby zobaczyć El Teide jeszcze lepiej z bliska proponujemy wjazd kolejką linową na 3555 m n.p.m. (płatne dodatkowo ok. 27 EUR/os.). Podczas wycieczki zwiedzimy również położoną w zielonych górach Teno miejscowość Masca, którą podobno mieli założyć piraci. National Geographic uznał Mascę za jedno z najpiękniejszych miejsc na świecie. Wycieczka sprzedawana w dwóch opcjach. CENA: Jeepami ok. 54 EUR/os dorosła, ok. 27 EUR/dziecko do 11 lat, Autobusem: ok. 46 EUR/os dorosła, ok. 39 EUR/dziecko do 11 lat.
    La Gomera - druga Wyspa Kanaryjska
    Całodniowa wycieczka na wyspę La Gomerę - kameralną i spokojną sąsiadkę Teneryfy. W programie m. in. wizyta w zabytkowej stolicy San Sebastian, gdzie znajduje się dom Krzysztofa Kolumba, odwiedziny na plantacji kanaryjskich bananów, gdzie dowiecie się Państwo, jak wygląda proces ich hodowli, oraz wizyta w Parku Narodowym Garajonay (lista UNESCO), gdzie zobaczymy największy na świecie, tajemniczy i spowity mgłą las wawrzynowy. Wycieczka sprzedawana w dwóch opcjach. CENA: Jeepami ok. 92 EUR/os dorosła, ok. 46 EUR/dziecko do 11 lat, Autobusem: ok. 78 EUR/os dorosła, ok. 23 EUR/dziecko do 11 lat.
    Skarby Północy
    Całodzienna wycieczka objazdowa po Teneryfie, prezentująca najbardziej urokliwe i tradycyjne miejsca wyspy. Pierwszym punktem będzie "kanaryjska Częstochowa", czyli Candelaria z Bazyliką Matki Boskiej Gromniczej. Następnie odwiedzimy dwie stolice - współczesną, czyli Santa Cruz, oraz pierwszą, zabytkową - La Lagunę. La Laguna to najpiękniejsze miasto Teneryfy z fantastycznie zachowaną kolonialną starówką, wpisaną na Listę Światowego Dziedzictwa UNESCO. Zwieńczeniem wycieczki będzie spacer wąskimi uliczkami miasteczka Orotava, który zaprowadzi nas do najpiękniejszego budynku Teneryfy - Domu z Balkonami. CENA: ok. 50 EUR/os dorosła, ok. 35 EUR/dziecko do 11 lat.
    Katamaran Mustcat
    3-godzinny rejs katamaranem wzdłuż południowego wybrzeża Teneryfy to okazja do relaksu i podziwiania wielorybów i delfinów w ich naturalnym środowisku. Podczas wycieczki zatrzymamy się w zatoce, gdzie będzie czas na morskie kąpiele oraz snorkeling i podglądanie podwodnego życia. CENA: ok. 43 EUR/os dorosła, ok. 22 EUR/dziecko do 11 lat.
    Siam Park
    Siam Park to największy tematyczny park wodny w Hiszpanii, nawiązujący swoją architekturą do królestwa Tajlandii. Znajdziemy tu kilkanaście zjeżdżalni, w tym największą w Europie, o wysokości 28 metrów, plażę z białym piaskiem sprowadzonym z Portugalii i basen z największą sztuczną falą na świecie, sięgającą kilku metrów wysokości! Park jest czynny codziennie w godz. 10:00-17:00 w okresie zimowym i 10:00-18:00 latem. CENA: ok. 37 EUR/os dorosła, ok. 25 EUR/dziecko do 11 lat.
    Loro Park
    Loro Park to mieszanka ogrodu zoologicznego i botanicznego. Można tu zobaczyć tysiące ptaków, fantastyczne pingwinarium, mnóstwo zwierząt na wybiegach - w tym tak unikalne okazy jak czerwone pandy i białe tygrysy, czy wreszcie potężne akwarium, gdzie nad naszymi głowami przepływają płaszczki i rekiny! Pokazy z udziałem delfinów, papug czy lwów morskich zachwycą nie tylko dzieci, ale i dorosłych. Ponadto to właśnie w Loro Parku można zobaczyć jedno z nielicznych w Europie show z udziałem orek! Loro Park znajduje się na północy wyspy, w Puerto de la Cruz. CENA: ok. 37 EUR/os dorosła, ok. 25 EUR/dziecko do 11 lat.
    W przypadku wyboru dwóch parków Siam Park + Loro Park obowiązuje tzw. TWIN TICKET Cena: ok. 60EUR/os. dorosła, ok. 41,50 EUR/dziecko do 11 lat. Zakup biletów w tej ofercie dostępny tylko na miejscu u Rezydenta Rainbow.
    Jungle Park
    Rodzinny park atrakcji położony kilka kilometrów od Los Cristianos. Znajduje się tutaj tropikalna dżungla (75 000 m2), gdzie można spotkać lwy, tygrysy, krokodyle, a także ponad 300 innych niezwykłych gatunków zwierząt. Park słynie przede wszystkim z imponujących pokazów dzikich ptaków. CENA: ok. 24 EUR/os. dorosła, ok. 17,50 EUR/dziecko do 11 lat.
    Trekking Masca
    Trasa przez rozpoczynający się w miejscowości Masca wąwóz to najpiękniejszy szlak trekkingowy na Teneryfie. Zapierające dech w piersiach widoki, endemiczna roślinność i niemal pionowe skalne ściany będą nam towarzyszyć podczas trwającego ok. 4 godziny marszu. Wędrówkę zakończymy u wylotu wąwozu, gdzie mieści się ukryta wśród klifów Los Gigantes dzika plaża. Po orzeźwiającej kąpieli powrócimy statkiem do cywilizacji. CENA: ok. 46 EUR/os dorosła, ok. 25 EUR/dziecko do 11 lat.
    Odkryj nurkowane
    Nie trzeba umieć pływać, aby z nami zanurkować! Kurs Discover Scuba Diving z polskimi instruktorami w bazie nurkowej PADI to pierwszy krok, aby zostać licencjonowanym nurkiem. Nurkowanie odbywa się przy najpiękniejszej plaży południa Teneryfy - Las Vistas w Los Cristianos. CENA: ok. 100 EUR/os.
    Dla aktywnych

    Trekking
    Teneryfa to raj dla miłośników pieszych wędrówek. Na terenie Parku Narodowego Las Canadas del Teide wytyczono ponad 20 tras dla piechurów. Ogromną popularnością wśród amatorów trekkingu cieszą się również wyprawy w górach Anaga oraz Teno.
    Windsurfing i kitesurfing
    Teneryfa, ze względu na położenie i ukształtowanie wybrzeża, stanowi wymarzone miejsce do uprawiania tych sportów wodnych. Mekką surferów jest El Medano - niewielka miejscowość znana na całym świecie ze swych silnych wiatrów - oraz plaża La Fitenia w Playa las Americas. Z kolei na północy wyspy polecamy plaże El Socorro i Bajamar.
    Przyroda

    Playa del Duque - Costa Adeje
    Najpiękniejsza plaża południowych kurortów Teneryfy - kameralna, oznaczona Błękitną Flagą, otoczona najbardziej ekskluzywnymi hotelami.
    Relaks

    Nocne życie w Las Veronicas
    Numer jeden na imprezowej liście wyspy od niemal dekady! W Las Veronicas znajdują się najbardziej znane spośród wszystkich klubów na Teneryfie - np. kultowe Papagayo. Tutaj każdy dzień jest jak sobotnia imprezowa noc! Lokalizacja: Playa de las Americas.
    Kuchnia

    La Caleta - mekka smakoszy
    W uroczej miejscowości La Caleta w pobliżu Costa Adeje można spróbować świeżych ryb i owoców morza w jednej z licznych restauracji położonych malowniczo nad brzegiem oceanu. Polecamy wybrać się tu na kolację o zachodzie słońca!
    Uwaga! Zamieszczone tutaj opisy wycieczek lokalnych są podane wyłącznie informacyjnie i nie stanowią oferty handlowej. Nie gwarantujemy, że będą one wszystkie realizowane. Pełny wykaz dostępnych atrakcji lokalnych wraz z ich aktualnymi cenami jest dostępny u naszych rezydentów.

    Inne

    Informacje ogólne
    Waluta EUR - Euro. Można płacić kartami kredytowymi i korzystać z bankomatów. W miejscowościach turystycznych są miejsca gdzie można wymieniać walutę.
    Napiwki Przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwków, szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach. Zdarza się, że napiwek zostaje doliczony do rachunku.
    Wiza Obywatele Polski mogą podróżować do Hiszpanii na podstawie dowodu osobistego lub paszportu.
    Czas Zimą minus 1 godzina w stosunku do czasu polskiego, latem minus 2 godziny.
    Język urzędowy
    hiszpański
    Orientacyjne ceny Warto pamiętać, że Wyspy Kanaryjskie są obszarem wolnocłowym i taniej można tu kupić wiele artykułów, np. kosmetyki, alkohol czy sprzęt elektroniczny. Generalnie ceny popularnych towarów są przystępne, np. obiad w restauracji od 10 Eur, woda 1l - 1-1,5 Eur, piwo w barze od 1,5 Eur, kawa w kawiarni od 2 Eur, bilety autobusowe w zależności od trasy od 0,7 Eur do 5 Eur.
    Poczta Czynna jest od poniedziałku do piątku w godz. 08.30-14.00. Zarówno kartki pocztowe, jak i znaczki można kupić w recepcji hotelu i tam zostawić do wysłania. Znaczek do Polski i innych krajów Europy kosztuje 0,65 Eur.
    Elektryczność Napięcie 220V, urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów.
    Telefony Karty telefoniczne możemy kupić w sklepach i kioskach w pobliżu publicznych aparatów telefonicznych. Karty telefoniczne kosztują 6-12 EUR. Telefony komórkowe działają w całej Hiszpanii. Rozmowy lokalne są tanie natomiast zagraniczne dość drogie. Koszty połączeń w ramach roamingu polskich sieci prosimy sprawdzać przed wyjazdem u operatora.
    Godziny pracy Banki otwarte są codziennie od 9.00 do 14.00, w soboty do 13.00 sklepy czynne są od 09:00 do 13.00 oraz po 16.00 kiedy kończy się sjesta. Supermarkety czynne są zazwyczaj od 09:00 do 21:00. W niedziele i święta sklepy i urzędy są zamknięte. Wszelkie urzędy są otwarte tylko w godzinach porannych.
    Wyloty: Z Warszawy, Katowic, Gdańska oraz Poznania.Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku.Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: r.pl\rozklady.
    W regionie
    Teneryfa Teneryfa, ze stolicą w Santa Cruz de Tenerife, jest największą wyspą archipelagu Wysp Kanaryjskich (2059 km2), położoną na Oceanie Atlantyckim, u północno-zachodnich wybrzeży Afryki, administracyjnie należącą do Hiszpanii. Charakteryzuje się górzystą powierzchnią pochodzenia wulkanicznego. Najwyższy szczyt Pico de Teide (3718 m n.p.m.) jestjednocześnie najwyższą górą Hiszpanii. Wyspa ta kusi pięknymi plażami oraz zielenią palm. Uprawia się tu trzcinę cukrową, banany, drzewa cytrusowe, winorośl, zboża, tytoń oraz warzywa. Głównym miastem i portem jest Santa Cruz de Tenerife. Na wyspie panuje zróżnicowany klimat (łagodny przez cały rok). Łańcuch górski dzieli wyspę na dwie strefy klimatyczne - południowo - wschodnią - cieplejszą (dominuje klimat pustynny i suchy, ponieważ dociera tam gorące powietrze z Afryki, stosunkowo niewiele roślinności, piaszczyste plaże) oraz północno-zachodnią - chłodniejszą (panuje klimat wilgotny, bogata roślinność, skaliste wybrzeże, czarny igrafitowy piasek wulkaniczny). O mieszkańcach Teneryfy mówi się, że są jak wulkan Teide - zimni na zewnątrz, gorący w środku - choć w przy pierwszym spotkaniu mogą okazać się nieprzystępni, to przy drugim na pewno będą przyjaźni, pomocni i otwarci. To ludzie stanowiący prawdziwą mieszankę kultur i narodowości etnicznych, a przy tym dumni ze swych tradycji i kultury, którymi chętnie dzielą się z turystami.
    Los Cristianos, Playa de las Americas i Costa Adeje Los Cristianos i Playa de las Americas położone są na południu wyspy, w odległości ok. 13-18 km od lotniska Reina Sofia. Są również jednymi z najstarszych miejscowości wypoczynkowych w tej części wyspy. Wraz z Costa Adeje, przechodząc jedna w drugą, tworząrozbudowaną bazęhotelowąi rekreacyjną. W Los Cristianos i Playa de las Americas znajdują się plaże wulkanicznego pochodzenia (ciemny piasek).
    Playa de las Americas to nieprzerwany ciąg restauracji, barów, dyskotek, pasaży handlowych - życie tu toczy się przez całą dobę.
    Los Cristianos jest nieco spokojniejsze, choć również nie brak tu atrakcji typowych dla kurortów turystycznych, pozwalającychprzyjemnie spędzić czas poza hotelem.
    Costa Adeje uznawane jest za kurort bardziej przyjaznym rodzinom, więcej tu hoteli niż dyskotek, to wspaniała promenada nadmorska z pieknymipunktami widokowymi i sympatycznymi restauracjami zapewnią Klientom udany wypoczynek. Miłośnicy kąpieli słonecznych znajdą tu dobrze zagospodarowane plaże (leżaki parasole, prysznice, a do tego sporty wodne). Amatorom windsurfingu i kitesurfingu polecamy wizytę w położonym przy lotnisku El Medano, gdzie panująidealne warunki dla wind-, kite-surferów. Miłośnicy gór mogą uprawiać trekking w parku narodowym wulkanu El Teide, golfiści znajdą świetnie przygotowane pola golfowe, a wielbicieli wycieczek krajoznawczych zachęcamy do odwiedzenia Orotavy oraz Puerto de la Cruz - miejscowości położonych na północy wyspy, które kuszą typowymi hiszpańskimi krętymi uliczkami ibielonymi domkami z czerwonymi dachówkami. Wszystkim polecamy genialny park wodny Siam Park. Zapraszamy do poznawania Teneryfy!


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

    Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

    Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.


    Coral Travel

    Szukasz wakacji do Hiszpanii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Data otwarcia:

    1994r., odnowiony w 2004r.

    Położenie :

    Hotel położony jest na Costa Adeje  w pobliżu punktów gastronomicznych i sklepów, 20 km od Lotniska Reine Sofia. Centrum Playa de las Americas oddalone o ok. 2 km. W odległości 3 km znajduje sie pole golfowe.

    Plaża  :

    piękne plaże Playa del Duque i Playa del Fanabe oddalona są ok. 500 m od hotelu.

    W Hotelu:

    recepcja, 3 baseny (w  tym jeden podgrzewany zimą), restauracja, 2 bary, sala konferencyjna,  sklepy, fryzjer, mini market, kawiarnia. Hotel jest przystosowany dla osób niepełnosprawnych.

    Pokoje   :

    413 pokoi; standard - łazienka, TV, mini bar z serwisem a la carte (płatny), sejf do wynajęcia (płatny), centralna klimatyzacja,  balkon (na zapytanie pokoje łączone). Dostępne są również pokoje typu junior suite  z optycznie wydzieloną częścią dzienną i sypialną oraz pokoje rodzinne (jeden pokój).

    Rozrywki i usługi  :

    Bezpłatne:
    dzienny i wieczorny program animacji, fitness.
    Płatne:
    kawiarnia internetowa, Wi-Fi w lobby, Welness&Spa (sauna, jacuzzi, łaźnia turecka, masaż,), kort do tenisa, pokój gier, bilard, tenis stołowy, koszykówka, siatkówka.

    Dla dzieci:

    mini klub, mini disco, brodzik, łóżeczko dla niemowląt (na zamówienie).

    Wyżywienie :

    HB
    Posiłki: śniadanie, obiadokolacja.
    Napoje zawarte: bezalkoholowe napoje do śniadania.
    All Inclusive (09:00-23:00)
    Posiłki: śniadanie, obiad, kolacja, przekąski w barze przy basenie (burgery, hot dogi...) ciasta, lody, owoce.
    Napoje zawarte: lokalne alkohole oraz napoje bezalkoholowe w wybranych barach. Zniżka 40% na wybrane napoje alkoholowe w restauracji do głównych posiłków.
    Lunch boxy przy zamówieniu dzień przed wyjazdem do godz. 08:00. Bezpłatne korzystanie z tenisa stołowe, kortu do tenisa, boiska do piłki nożnej oraz koszykówki. Bezpłatny internet w pbliżu recepcji i lobby.

    Tel./Fax.:

    003 34 922 71 29 00, 922 712 769


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Coral Travel Wezyr Holidays, które działa na polskim rynku od roku 1999. W tym czasie zdobyło grono stałych i zadowolonych klientów. Biuro Podróży Coral Travel Wezyr Holidays specjalizuje się w wyjazdach do Turcji, jednak z roku na rok wzbogaca swoją ofertę o nowe kierunki. Jedną z najchętniej wybieranych przez klientów destynacji jest Grecja. Dodatkowo możemy wybrać ofertę spośród takich krajów jak Hiszpania, Bułgaria czy Egipt. Ciągły rozwój biura i pozycja jednego z największych touroperatorów w Europie zaowocował stale poszerzającą się ofertą egzotycznych wakacji, hitem są takie kierunki jak Dominikana, Kuba, Meksyk, Tajlandia, Mauritius czy Zjednoczone Emiraty Arabskie. Biuro podrózy Coral Travel Wezyr Holidays oferuje także atrakcyjne wakacje dla rodzin - w swoich najlepszych hotelach uruchomili bowiem polskojęzyczne animacje. Wybierać można spoód wielu ofert last minute i all inclusive.

    Biuro Podróży Coral Travel Wezyr to gwarancja udanych wakacji. Jako jeden z nielicznych touroperatorów na polskim rynku wdrożył system zarządzania jakością i posiada certyfikat na zgodność z normą ISO 9001:2008. Jest laureatem nagród Fair Play Turystyki Polskiej 2012, Jakość Roku 2009 i 2010, a także szczególnego wyróżnienia Jakość Roku Srebro.


    Exim Tours

    Szukasz wakacji do Hiszpanii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    4* Hiszpania/Teneryfa

    Położenie

    - ok. 500 m od plaży - w miejscowości Costa Adeje - ok. 4 km od centrum - ok. 20 km od lotniska

    Plaża

    - piaszczysta - leżaki i parasole (płatne)

    Pokoje

    Pokój Standardowy - klimatyzacja - TV-Sat, telefon - płatne sejf (1,80 EUR/dzień), minibar - łazienka (WC, wanna/prysznic, suszarka do włosów) - balkon lub taras - pokoje dla osób niepełnosprawnych (na zapytanie)

    Sport, Relaks, Rozrywka

    Bezpłatne - 3 baseny (jeden podgrzewany zimą), leżaki i parasole - siłownia, gimnastyka wodna - korty tenisowe, tenis stołowy - minigolf - siatkówka, piłka nożna - animacje dzienne i wieczorne Płatne - ręczniki plażowe - pokój gier, bilard, rzutki - spa, sauna, jacuzzi, łaźnia turecka, masaże

    Dla dzieci

    - brodzik - plac zabaw, miniklub (4-12 lat), minidisco - łóżeczko dla dziecka do 2 lat (na zapytanie) - wysokie krzesełka w restauracji

    Wyżywienie

    HB: śniadanie i obiadokolacja w formie bufetu (napoje płatne przy obiadokolacji).

    All inclusive

    śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu, przekąski w ciągu dnia w wybranych barach. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe serwowane są w godzinach 10:00 - 23:00.

    Restauracje i bary

    - restauracja główna - bar przy basenie (13:00-16:00) - bar Salon (09:00-23:00) - bar Solarium (10:30-16:30)

    Dodatkowe informacje

    - internet Wi Fi w lobby (bezpłatny), kącik internetowy (płatny) - sala konferencyjna - sala TV - fryzjer, sklepy - www.gfhoteles.com

    Cena

    Cena zawiera (PLN): bilet lotniczy, zakwaterowanie w hotelu (doba hotelowa zaczyna się w dniu przyjazdu od godz. 14:00, kończy o godz. 12:00), transfer lotnisko - hotel - lotnisko; opiekę polskojęzycznego rezydenta; wyżywienie wg opisu, podatek VAT, obowiązkowe ubezpieczenie (KL I NW, BAGAżU, ubezpieczenia od następstw chorób przewlekłych Europaische Reiseversicherung AG Europejskie), opłaty lotniskowa


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

    Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

    Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

    Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.


    Ecco Holiday

    Szukasz wakacji do Hiszpanii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ****

    Region

    Hiszpania/Teneryfa

    Opis

    Fanabe Costa Sur to elegancki hotel, położony blisko piaszczystej plaży, w części Costa Adeje zwanej Fanabe. Nowoczesny czteropiętrowy obiekt o przestronnych wnętrzach utrzymanych w jasnych kolorach posiada sporo atrakcji zwłaszcza dla rodzin z dziećmi. Kompleks oferuje wysoki standard zakwaterowania, profesjonalną obsługę oraz bogaty program animacyjny.

    Lokalizacja

    w Costa Adeje, ok. 300 m od plaży, ok. 20 km od lotniska, ok. 200 m od centrum handlowego, ok. 300 m od przystanku komunikacji publicznej, ok. 2 km od centrum rozrywki.

    Wyposażenie

    liczba pokoi - 413, restauracje - 1, windy - 4, bar przy basenie, room service (płatny), snack bar, lobby, internet bezprzewodowy, recepcja 24h, sklep z pamiątkami, taras słoneczny, parking, ogród, mini market, przechowalnia bagażu, fryzjer, bankomat, opieka lekarska (płatna), centrum konferencyjne, brak udogodnień dla osób o ograniczonej sprawności ruchowej.

    Basen

    3 baseny odkryte, leżaki i parasole bezpłatne; brodzik dla dzieci.

    Pokoje

    klimatyzacja, telewizja satelitarna, sejf (płatny), mini bar (płatny), internet (płatny), telefon, taras/balkon, muzyka, suszarka do włosów, łazienka z wanną. Typ pokoju - STANDARD - pokoje dla max. 3 osób.

    Plaża

    publiczna, piaszczysta, zagospodarowana, parasole (płatne), leżaki (płatne).

    Sport i fitness

    koszykówka, tenis ziemny (płatny), tenis stołowy (płatny), jacuzzi (płatne), centrum fitness (płatne), SPA (płatne), sauna (płatna), bilard (płatny), mini golf (płatny), siłownia (płatna).

    Rozrywka

    dyskoteka.

    Dla dzieci

    menu, mini klub, plac zabaw, łóżeczko dziecięce, krzesełka w restauracji, animacje.

    Wyżywienie

    śniadania w formie bufetu, możliwość dopłaty do obiadokolacji, możliwość dopłaty do pakietu All Inclusive.

    All Inclusive

    śniadanie (7.30 - 10.00), lunch (12.30 - 15.00) i obiadokolację (18.00 - 21.00) w formie bufetu w restauracji głównej; napoje bezalkoholowe i lokalne alkohole do godz. 23.00; przekąski w ciągu dnia; podwieczorek; korzystanie z kortu tenisowego, tenisa stołowego, boiska do koszykówki i piłki nożnej.

    Informacje dodatkowe

    w obrębie lobby internet bezprzewodowy bezpłatnie (hasło w recepcji).

    Cena zawiera

    Przelot, hotel, opłaty lotniskowe i paliwowe, obowiązkowe ubezpieczenia KL NNW, transfer shuttle bus lotnisko-hotel-lotnisko. W cenie bagaż podręczny. lot Wizz Air (W6) - 1 sztuka bagażu podręcznęgo max. wymiary 40x30x20 cm; dopłata do małego bagażu rejestrowanego o wadze max. 10 kg i wymiarach 55 x 40 x 23 120 - 200 pln/os/2 strony lot Ryanair (FR). 1 sztuka bagażu podręcznego o wymiarach 40 x 20 x 25 cm; dopłata do drugiego bagażu podręcznego 55 cm x 40 cm x 20 cm 120zł/szt./2 strony; Rezerwacja na potwierdzenie w ciągu 48 godzin.

    Cena nie zawiera

    Dopłaty do bagażu głównego (opcjonalnie, za sztukę) - RYANAIR - - bagaż 20kg 400zł/2 strony; (w przypadku lotów obejmujących termin Świąt Bożego Narodzenia oraz Sylwestra cena bagażu rejestrowanego jest wyższa - 450 zł/2 strony od os., o szczegóły zapytaj sprzedawcę przed potwierdzeniem rezerwacji) - bagaż 10 kg / 160 zł/2 strony WIZZAIR - - bagaż 20kg 400zł/2 strony Ceny w momencie rezerwacji. Dodanie bagażu po potwierdzeniu rezerwacji wiąże się z wyższymi cenami. opłaty za wybrane miejsca w samolocie. Podczas odprawy on-line przydzielane są one automatycznie przez system. Oznacza to, że osoby z jednej rezerwacji mogą zajmować różne miejsca w samolocie. Dotyczy to także dzieci powyżej 12 roku życia. Istnieje możliwość rezerwacji konkretnych miejsc za dodatkową opłatą. Zapytaj sprzedawcę o szczegóły.

    Obsługa na miejscu

    Obsługa przedstawiciela lokalnego agenta w języku polskim przez cały rok (kontakt telefoniczny, spotkanie informacyjne na życzenie).


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Ecco Holiday, firmy prężnie działającej na polskim rynku od roku 2002. Początkowo Biuro zajmowało się organizacją pobytowych wycieczek czarterowych w regionach północnej Afryki i południowej Europy. Dynamiczny rozwój firmy, zadowolenie klientów i silna pozycja na rynku pozwoliła na powstanie bliźniaczej firmy Ecco Travel, która wyspecjalizowała się w organizowaniu wyjazdów do krajów egzotycznych.

    Biuro Podróży Ecco Holiday to zespół młodych ludzi, dla których praca jest jednocześnie spełnieniem marzeń o podróżowaniu. Dzięki temu posiadają praktyczną wiedzę w zakresie organizacji wakacji pobytowych i wyjazdów objazdowych. Misją Ecco Holiday jest spełnianie marzeń swoich klientów o niezapomnianych podrózach,

    W ofercie Biura Podrózy Ecco Holiday można znaleźć wakacje last minute i all inclusive na Malcie i na Cyprze, w Hiszpanii, Bułgarii, Portugalii, Grecji oraz Egipcie. Wszystkie starannie wyselekcjonowane hotele mają spełniać wszelkie oczekiwania gości.

    Dzięki wysokiej jakości świadczonych usług i zaangażowanemu zespołowi pracowników, Ecco Holiday jest wielokrotnym laureatem prestiżowych nagród.


    Best Reisen

    Szukasz wakacji do Hiszpanii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Naszym zdaniem

    W południowo-zachodniej części wyspy, w pięknej    turystycznej miejscowości Costa Adeje, 500 m od powulkanicznej plaży Playa Fanabe z ciemnym piaskiem (serwis plażowy płatny), niespełna 3 km od słynnej, piaszczystej Playa del Duque, 20 km od lotniska Reina Sofia, 4 km od słynnego parku    wodnego Siam, 30 km od Parku Narodowego Teide. W pobliżu hotelu znajduje się przystanek autobusowy i centrum handlowe. 

    Położenie

    W południowo-zachodniej części wyspy, w pięknej turystycznej miejscowości Costa Adeje,  500 m od dwóch plaż: Playa del Duque i Playa Fanabe (serwis plażowy odpłatny), 20 km od lotniska Reina Sofia, 2 km od słynnego parku wodnego Siam, 30 km od Parku Narodowego Teide. W pobliżu hotelu znajduje się przystanek autobusowy i centrum handlowe.

    Wyposażenie

    Obszerne lobby całodobową recepcją i bezpłatnym Wi-Fi, bankomat, sklepik z pamiątkami, windy, restauracja główna, bar w lobby, snack bar przy basenie, Solarium bar na dachu, sklepik z pamiątkami, minimarket, sale konferencyjne z zapleczem biznesowym, wypożyczalnia samochodów, salon fryzjerski, pralnia.

    Pokoje

    413 pokoi różnej kategorii, większość to standardowe pokoje 2-osobowe (ok. 32-35 m kw.) z możliwością dostawki. Wszystkie mają klimatyzację, łazienkę z suszarką do włosów, TV sat, telefon, balkon lub taras (widok na okolicę, góry lub ocean),  odpłatnie sejf i minibar. 

    Wyżywienie

    HB - śniadania i kolacje w formie bufetów All inclusive - śniadania (07.30-10.00), obiady (13.00-15.00) i kolacje (18.00-21.00) w formie bufetów, do obiadów i kolacji woda, napoje, piwo lub wina domowe, po południu desery, ciasta, lody, ciepłe przekąski. Lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe serwowane są od godz. 10.00 do 23.00.

    Sport i rozrywka

    Owalny basen główny (podgrzewany zimą)otoczony tarasem słonecznym i roślinnością (leżaki, materace i parasole bezpłatne, ręczniki za depozytem), nieduży basen z panoramicznym widokiem na ocean i okolicę, wydzielona część dla naturystów, siłownia, minigolf, boisko wielofunkcyjne (depozyt za wypożyczanie sprzętu sportowego), kort tenisowy, ośrodek spa i wellness  (sauna, masaże, zabiegi kosmetyczne), dzienny program rekreacyjny i animacje, wieczorem  pokazy tańca, muzyka na żywo itp., dyskoteka El Drago, sporty wodne oferowane przez lokalne agencje. 3 km od hotelu znajduje się pole golfowe.

    Dla dzieci

    Brodzik, miniklub (4-12 lat), minidyskoteki,  łóżeczka niemowlęce, odpłatna opiekunka.

    Uwagi

    .

    TRANSFER

    TRANSFER: Shuttle busem - busem transferowym, po wylądowaniu, klienci powinni się zgłosić do biura Canary Bus (obsługa w j angielskim), który pokieruje klientów do odpowiedniego transferu. Podczas transferu nie ma rezydenta. Rezydent - polskojęzyczyny, dostępny pod telefonem.

    Cena zawiera

    Bilet lotniczy z opłatami lotniskowymi, transfer lotnisko-hotel-lotnisko, zakwaterowanie wg oferty, wyżywienie wg oferty, polskojęzyczny rezydent, ubezpieczenie od KL, NNW, bagażu i chorób przewlekłych, VAT.

    Cena nie zawiera

    Wycieczek fakultatywnych, napiwków, wydatków własnych, dodatkowych ubezpieczeń od kosztów rezygnacji i pakiet SPORT.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Best Reisen działającego w Polsce już od 22 lat. Biuro zdobyło uznanie znacznej grupy klientów i agencji turystycznych, z którymi ma przyjemność współpracować. Jest członkiem międzynarodowej grupy Flash Tours, która prężnie działa w zakresie promocji i rozwoju turystyki. Biuro Podróży Best Reisen może poszczycić się certyfikatem rzetelna firma, oraz tytułem BIURO PODRÓŻY 2012 przyznanym przez Centralne Biuro Certyfikacji Krajowej

    Dzięki wsparciu w działaniach i wieloletniemu doświadczeniu, Best Reisen oferuje wyjazdy na wysokim poziomie i dostosowane do oczekiwań swoich klientów. Specjalizuje się w organizacji wakacji w Egipcie, Tunezji i Zjednoczonych Emiratach Arabskich, choć stale poszerza swoją ofertę o doskonałe hotele w Grecji czy Bułgarii. Biuro Podróży Best Reisen jest także ekspertem w organizacji luksusowych wyjazdów egzotycznych - ich wakacje na Malediwach, Seszelach, Sri Lance czy w Tajlandii to gwarancja najwyższej jakości wypoczynku.


    Neckermann

    Szukasz wakacji do Hiszpanii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ****

    Region

    Teneryfa, Hiszpania

    Położenie

    w strefie turystycznej Playa Fanabe. Oferta handlowo-rozrywkowa, restauracje, kawiarnie, bary w pobliżu. Do centrum Playa de las Américas ok. 1,5 km.

    Plaża

    do wulkanicznej plaży ok. 500 m. Leżaki i parasole za opłatą.

    Wyposażenie

    413 pokoi, 5 pięter, windy. Lobby z recepcją, salon z TV sat., restauracja z bufetem, bar, sklep z pamiątkami. W ogrodzie 3 baseny z podgrzewaną wodą, taras słoneczny, bar z przekąskami przy basenie. Na dachu 2 baseny oraz taras słoneczny z częścią dla naturystów (wstęp dla dorosłych). Leżaki, parasole i materace na leżaki przy basenie bez opłaty, ręczniki kąpielowe za kaucją.

    Wyżywienie

    Ze śniadaniem lub z dwoma posiłkami: śniadanie i kolacja w formie bufetu. Show cooking.

    All Inclusive

    3 posiłki w formie bufetu. Wybrane lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe do posiłków oraz barach w godz. 9-24:00. Po południu kawa, herbata i ciasto. Przekąski w ciągu dnia. Po kolacji kanapki do godz. 23:00.

    Internet

    WiFi na terenie całego hotelu w cenie.

    Zakwaterowanie

    Pokoje dwuosobowe (A1-3A/A2-3G): klimatyzacja, telefon, TV, kanał muzyczny, sejf (za opłatą), minibar (za opłatą), balkon lub taras. Łazienka z wanną z prysznicem, WC, suszarka. Junior suite (A2-3B): z wanną z hydromasażem, poza tym jak A2A. Pokoje rodzinne (A2-3D): dodatkowo sofa dla dzieci lub 3 os. dorosłej.

    Sport

    siłownia. Za kaucją: minigolf i tenis stołowy. Odpłatnie: bilard.

    Wellness

    za opłatą: masaże, sauna.

    Dzieci

    oddzielny brodzik, nowa strefa zabaw z placem zabaw, mini klub (4-12 lat). Łóżeczko dla dziecka do lat 2 bez opłaty.

    Rozrywka

    program animacyjny, muzyka na żywo, przedstawienia, tańce. Dyskoteka.

    Dla dzieci

    2-12 lat: zniżka procentowa.

    Kategoria lokalna

    4 gwiazdki.

    Ważne informacje

    Prosimy o zwrócenie uwagi na rodzaj zarezerwowanego przelotu. W zależności od linii lotniczej limity bagażu głównego mogą wynosić od 30 kg do 0 kg/osoba. (standardowo przy przelotach czarterowych wynoszą 20 kg/osoba).


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

    Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

    Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.


    Sun&Fun

    Szukasz wakacji do Hiszpanii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    KATEGORIA HISZPAŃSKA

    **** KATEGORIA SUN & FUN HOLIDAYS: SF4 Położenie: *    W miejscowości Costa Adeje, 20 km od portu lotniczego. PLAŻA: *    Piaszczysta, położona ok. 500 metrów od hotelu, leżaki i parasole płatne. ZAKWATEROWANIE: *    413 pokoi; *    Typy pokoi: 200 pokoi typu standard (40m2), 196 pokoi rodzinnych, 12 pokoi typu junior suite (60 m2), 5 pokoi przystosowanych dla osób niepełnosprawnych; *    Wyposażenie: klimatyzacja, łazienka, suszarka do włosów, telewizor (Euronews, Eurosport, BBC, CNN), radio, telefon, mini bar (płatny), sejf (płatny), balkon. RESTAURACJE I BARY: *    Restauracja główna: kuchnia włoska, międzynarodowa, wegetariańska; *    3 bary (bar przy basenie, bar Salon, Bar Solarium). Wyżywienie: *    BB: śniadania; *    HB: 2 posiłki; *    FB: śniadania, obiady, kolacje; *    All inclusive: śniadania, obiady, kolacje, napoje bezalkoholowe i alkoholowe lokalnej produkcji dostępne w godzinach 7.30-24.00.

    SPORT I ROZRYWKA

    *    3 baseny (w tym 1 podgrzewany, czynny zimą); *    Bezpłatnie dla gości All incusive: tenis ziemny, siłownia, koszykówka, siatkówka plażowa, aerobik, gimnastyka w wodzie, mini golf, leżaki i parasole przy basenie; *    Odpłatnie dla wszystkich: oświetlenie kortu tenisowego, bilard, gry komputerowe, sporty wodne na plaży. DLA DZIECI: *    Brodzik, plac zabaw, mini disco, mini klub (4-12 lat), animacje. POZOSTAŁE UDOGODNIENIA: *    Profesjonalne centrum SPA (łaźnia i sauna, masaże i zabiegi płatne), solarium, sklepy, salon fryzjerski, pokój gier, kafejka internetowa, wypożyczalnia samochodów, sala konferencyjna, bezprzewodowy internet na terenie całego hotelu.

    NASZYM ZDANIEM

    *    Niewątpliwym atutem hotelu jest duży basen oraz bogaty program animacyjny przede wszystkim dla dzieci, ale też dla dorosłych. STRONA INTERNETOWA: *    www.gfhoteles.com


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Sun & Fun działającego od 2004 roku na rynku turystycznym, które sukces i wysoki poziom świadczonych usług zapewnia współpracy ze stałymi i sprawdzonymi kontrahentami. W 2017 roku biuro zmieniło właściciela, rozpoczynająć okres rozwoju pod opieką jednego z największych czeskich touroperatorów - Blue Style.

    Biuro posiada bogate, wieloletnie doświadczenie w organizowaniu wakacji all inclusive do krajów takich jak Egipt, Tunezja czy Turcja. Oferuje także szeroki wybór wycieczek do Grecji, Hiszpanii i Bułgarii. Poprzez zapewnienie klientom obsługi na najwyższym poziomie oraz organizacji interesujących i profesjonalnie prowadzonych wycieczek fakultatywnych, Biuro Podróży Sun & Fun pokazuje swoim klientom w szczególny sposób piękno i bogactwo kulturowe odwiedzanych miejsc.

    Każdego roku wszystkie obiekty znajdujące się w ofercie Sun & Fun kontrolowane są pod względem bezpieczeństwa i jakości usług. Kompetencje i wysoki standard obsługi Biura Podróży Sun & Fun potwierdzają liczne certyfikaty i nagrody, będące jednocześnie gwarantem bezpieczeństwa i satysfakcji klientów.


    Prima Holiday

    Szukasz wakacji do Hiszpanii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    POŁOŻENIE

    ok. 1,5 km od centrum COSTA ADEJE z halą koncertową Magma Arte & Congresos, najbliższe sklepy i bary ok. 50 m od hotelu, ok. 2 km od portu jachtowego Puerto Colon, ok. 2,5 km od Aqua Land, ok. 4 km od Siam Parku; ok. 20 km od portu lotniczego Reina Sofia.

    PLAŻA

    Playa Fanabe, publiczna, wulkaniczny ciemny piasek, ok. 500 m od hotelu, parasole, leżaki i ręczniki płatne; Playa del Duque, piaszczysta, ok. 2,5 km od hotelu, parasole i leżaki płatne.

    HOTEL

    KATEGORIA LOKALNA 4* Hotel 4piętrowy (6 wind) zbudowany w 1994 r., całkowicie odnowiony w 2004 r., elegancki i stylowy, regularnie odnawiany. Dużo atrakcji i znakomite położenie to gwarancja niezpomnianych wakacji na Teneryfie. Hotel leży niedaleko słynnej plaży Fanabe i nieco dalej od centrum Costa Adeje. Budynek zbudowany na planie litery U, na dachu taras słoneczny z niedużymi basenami, a także basen główny z brodzikiem dla dzieci. Hotel jest znany z bogatego programu animacji, który doceniają także najmłodsi turyści.  

    DO DYSPOZYCJI GOŚCI

    Recepcja,  lobby, całodobowa recepcja, restauracja Adeje - dania w formie bufetu, kuchnia europejska, dostępne menu i foteliki dla dzieci, dania wegetariańskie, 2 bary: w lobby, przy basenie, na tarasie; sklep z pamiątkami; sala konferencyjna dla 100 osób, taras z widokiem na ocean, góry i okolicę, taras do opalania na dachu z wydzieloną częścią dla naturystów; bezpłatny internet bezprzewodowy w lobby (ograniczony zasięg); za opłatą: punkt internetowy; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard, American Express, Diners Club.

    INTERNET

    kącik internetowy za opłatą. WiFi na terenie hotelu za dodatkową opłatą.

    SPORT, REKREACJA I ROZRYWKA

    basen główny, słodka woda, podgrzewany z sezonie zimowym, wydzielony brodzik dla dzieci, dwa małe baseny na dachu, woda słodka (obok wydzielona część dla naturystów), przy basenach bezpłatne parasole i leżaki, ręczniki za kaucją; kort tenisowy, tenis stołowy, minigolf, siatkówka, siłownia, gimnastyka w wodzie; animacje dla dorosłych i dla dzieci. za opłatą: bilard, rzutki, pokój gier, mini spa: jacuzzi, sauna, łaźnia turecka, zabiegi na twarz i na ciało.

    ZAKWATEROWANIE

    łącznie 413 pokoi pokój standardowy: 2-os. (możliwość 1 dostawki), ok. 40 m, klimatyzowany (w sezonie letnim), łazienka (prysznic, wc; suszarka), telewizor, telefon, lodówka; za opłatą: sejf (ok. 2 EUR/dzień), minibar; bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; balkon lub taras (stolik i krzesełka); Pokój rodzinny: 2-os. (możliwość 1 lub 2 dostawek), zadbany i elegancki, ok. 50 m, wyposażenie jak w pokoju standardowym;

    DLA DZIECI

    miniklub (4-12 lat, tylko w okresie wakacji), pokój zabaw dla dzieci, brodzik, animacje

    WYŻYWIENIE

    BB śniadania w firmie bufetu. HB śnidania i obiadokolacje w formie bufetu. Do obiadokolacji napoje za dodatkową opłatą. FB śniadania, obiady i kolacje w formie bufetu. Napoje do obiadów i kolacji za dodatkową opłatą.All inclusive (za dopłatą): śniadanie (7.30-10.00), obiad (13.00-16.00), kolacja (18.00/19.00-21.00/22.00) w formie bufetu w restauracji Adeje; przekąski w barze przy basenie (13.00-18.00); napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe w wyznaczonych barach (09.00-24.00); wymagane noszenie opasek all inclusive.

    INFORMACJE DODATKOWE

    www.gfhoteles.com

    WARUNKI WJAZDOWE

    dokumentem podróży uprawniającym do wjazdu i pobytu (niezależnie od jego celu) na terytorium Hiszpanii jest ważny paszport lub dowód osobisty. Obywatele polscy korzystają z prawa do swobodnego przepływu osób w ramach Unii Europejskiej/Europejskiego Obszaru Gospodarczego. każdy uczestnik imprezy zobowiązany jest do przestrzegania paszportowych, celnych, zdrowotnych i innych przepisów kraju, do którego podróżuje. Klient odpowiedzialny jest za dotrzymanie wszelkich przepisów niezbędnych do przeprowadzenia imprezy turystycznej, o których został poinformowany przez organizatora.KAŻDY Z NASZYCH KLIENTÓW ZOBLIGOWANY JEST DO POTWIERDZENIA GODZIN NA 24h PRZED WYLOTEM (DOTYCZY TO WYLOTÓW Z POLSKI JAK I POWROTÓW DO POLSKI). Odprawa lotnicza rozpo­czyna się na 2 godziny przed planowanym lotem i kończy się na 40 minut przed. Każdy klient zobligowany jest do zgłoszenia się do od­prawy we właściwym czasie przed realizowanym lotem.

    CENA

    Cena zawiera - oferta z przelotem: bilet lotniczy; bagaż rejestrowany: Wizzair - 23kg (szerokość: 1,499m, wysokość: 1,194m, długość: 1,715m), Ryannair - 15kg; bagaż podręczny o wymiarach: Wizzair - mały, o wymiarach nieprzekraczających 42x32x25cm, Ryannair - 10kg o wymiarach 55x40x20cm oraz 1 małą torebkę o maksymalnych wymiarach 35x20x20cm; transfer lotnisko - hotel - lotnisko; zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie wg oferty, opłaty lotniskowe, opiekę polskojęzycznego rezydenta (nie dotyczy regionu Alcudia na Majorce oraz Wysp Kanaryjskich - tu opieka anglojęzyczna), ubezpieczenie Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG) NNW, KL, bagaż, OC organizatora, VAT.   Cena zawiera - oferta z dojazdem własnym: zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie wg oferty, ubezpieczenie Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG) NNW, KL, bagaż (od momentu rozpoczęcia imprezy do jej zakończenia z wyłączeniem czasu trwania dojazdu własnego), OC organizatora, VAT. Cena nie zawiera: dodatkowego ubezpieczenia od kosztów rezygnacji i chorób przewlekłych, wycieczek fakultatywnych, podatku turystycznego* (dot. Costa Brava, Majorka). *Podatek turystyczny w Katalonii (dotyczy ofert na COSTA BRAVA) oraz na Majorce (pobyty od 1 lipca 2016) nie jest wliczony w cenę. Klienci zobligowani są do wniesienia należnej opłaty bezpośrednio po przyjeździe do hotelu: hotele 5* ok. 2,50 za dzień od osoby hotele 4* ok. 1,65 za dzień od osoby hotele 3 *ok. 1,10 za dzień od osoby pozostałe obiekty ok. 1 za dzień od osoby Dzieci 0-16 lat zwolnione są z podatku. Ponad to na Costa Brava opłata dotyczy tylko pierwszego tygodnia pobytu (max 7 dni), w dalszym okresie podatek nie obowiązuje. Cena uzależniona jest od dostępności miejsc w samolocie w danej kategorii. Linie lotnicze podają ceny aktualne na chwile zapytania. W związku z powyższym ze względu na wyczerpanie się danych kategorii lotniczych, do momentu podpisania umowy cena może ulegać zmianom.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Prima Holiday, którego dewizą jest profesjonalizm, wysoka jakość świadczonych usług, solidność i wiarygodność. Organizowanie wakacji i wycieczek tylko do kilku wybranych destynacji sprawia, że Biuro Podróży Prima Holiday jest ekspertem w swojej kategorii..

    Proponowane przez Biuro Podróży Prima Holiday hotele to obiekty rekomendowane na opiniotwórczych portalach turystycznych, posiadające przeważającą ilość pozytywnych opinii. Szeroki wybór wycieczek zapewnia dopasowanie do gustów, potrzeb i możliwości klienta. W swojej ofercie Biuro Podróży Prima Holiday posiada bardzo zróżnicowane produkty od rodzinnych wakacji all inclusive w hotelach z aquaparkami, poprzez propozycje komfortowe, budżetowe wczasy last minute po najbardziej luksusowe oferty. Nowością są wycieczki objazdowe do Izraela, Emiratów Arabskich oraz Tajlandii realizowane w kameralnych grupach wraz z wykwalifikowanym przewodnikiem.

    Prima Holiday posiada gwarancję ubezpieczeniową przyznaną przez wiodącego ubezpieczyciela w Europie ERV – Europäische Reiseversicherung AG Oddział w Polsce.


    Neckermann HIT

    Szukasz wakacji do Hiszpanii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ****

    Region

    Teneryfa, Hiszpania

    Położenie

    w strefie turystycznej Playa Fanabe. Oferta handlowo-rozrywkowa, restauracje, kawiarnie, bary w pobliżu. Do centrum Playa de las Américas ok. 1,5 km.

    Plaża

    do piaszczystych, publicznych plaż Playa de Fanabe oraz El Duque ok. 500 m. Leżaki i parasole za opłatą.

    Wyposażenie

    413 pokoi, 4 piętra, windy. Lobby z recepcją, kącik TV sat., restauracja, bar, sklep z pamiątkami, fryzjer. Na zewnątrz basen ze słodką wodą (podgrzewany zimą), taras słoneczny, bar z przekąskami przy basenie. Leżaki, parasole i materace na leżaki przy basenie bez opłaty, ręczniki kąpielowe za kaucją. Na dachu 2 baseny oraz taras słoneczny z optycznie wydzieloną częścią dla naturystów. Hotel przystosowany dla osób niepełnosprawnych (5 pokoi). www.gfhoteles.com

    Kategoria lokalna

    4 gwiazdki.

    Zakwaterowanie

    Pokoje dwuosobowe (1-3A): klimatyzacja, telefon, TV sat., kanał muzyczny, sejf (za opłatą), minibar (za opłatą), WI-FI, balkon lub taras. Wanna, prysznic, WC, suszarka. Pokoje - wariant ekonomiczny (1-2S): na parterze, wyposażone jak pokoje dwuosobowe. Pokoje rodzinne (2-3D): (dla min. 4 osób: maks. 2 os. dorosłe i 2 dzieci lub 3 os. dorosłe i 1 dziecko) większe, z dodatkową sofą. Poza tym wyposażone jak pokoje dwuosobowe.

    Dzieci

    zintegrowany brodzik, plac zabaw, mini klub (4-12 lat). Łóżeczko dla dziecka do lat 2 bez opłaty.

    Rozrywka

    program animacyjny w ciągu dnia i wieczorem (zajęcia sportowe, gry, przedstawienia, muzyka na żywo). Dyskoteka.

    Dostęp do internetu

    kącik internetowy za opłatą, WI-FI w lobby i pokojach bez opłaty.

    Sport

    siłownia. Za kaucją: minigolf, kort tenisowy i tenis stołowy. Odpłatnie: bilard.

    Wellness

    za opłatą: masaże, sauna.

    Wyżywienie

    Z dwoma posiłkami: śniadanie i kolacja w formie bufetu. Show cooking.

    All Inclusive

    3 posiłki w formie bufetu, napoje do posiłków. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe w godz. 9-24:00. Po południu kawa, herbata i ciasto. Przekąski w ciągu dnia. Po kolacji kanapki do godz. 23:00.

    Wcześniej = taniej

    do 30.04.15 15% zniżki.

    Zniżki

    SENIORZY 60 PLUS: 5% zniżki.DLA DZIECI 2-14 LAT: pobyt gratis lub stała cena.

    Polecamy

    Komfortowy hotel w pobliżu piaszczystej plaży z basenem oraz tarasem słonecznym na dachu z widokiem na ocean.


    Mapa Hotelu Fanabe Costa Sur
    Zdjęcia lokalizacji (Hiszpania / Teneryfa)
    Puerto de la Cruz czyli miasto na północy Teneryfy z kompleksem Lago Martianez
    Wodny park atrakcji Siam Park wzorowany na tajlandzkiej wiosce - Hiszpania, Teneryfa
    Kilometrowa plaża na północy wyspy Teneryfa ze złotym saharyjskim piaskiem - Hiszpania
    Słynny na całym świecie park zoologiczny Loro Park w Puerto de la Cruz odwiedzają miliony turystów rocznie
    Klify olbrzymy czyli Los Gigantes na wyspie Teneryfa
    Długa piaszczysta plaża i promenada w pobliży Playa de las Americas na wyspie Teneryfa
    Jedna z ładniejszych plaż i miejscowości na południu wyspy Teneryfa czyli Costa Adeje
    Jedna z głównych atrakcji wyspy Teneryfa czyli wulkan Teide
    Przyciągająca tysiące turystów 1000- letnia dracena w miejscowości Icod del los Vinos na Teneryfie
    La Gomera to najpopularniejsza wycieczka fakultatywna dostępna z wyspy Teneryfa
    Wąwóz Masca w górach Teno to ulubione miejsce na trekking na Teneryfie
    Wulkaniczna Playa de La Arena każdego roku przyciąga  tysiące turystów na Teneryfie

    Opinie o Hotelu Fanabe Costa Sur

    4.1
    polecam

    Hotel Fanabe Costa Sur oceniam dobrze ale "szału ni ma" ;) Jedzenie bardzo dobre, pokoje czyste, więc mogę polecić.

    POLECAM:
    singlom, na romantyczne wakacje, osobom ceniącym spokój
    Podsumowanie: polecam
    4.1
    4.7
    zdecydowanie polecam

    hotel spełnił wszystkie nasze oczekiwania. Bardzo dobry serwis, smaczna kuchnia i drinki, dobra lokalizacja, taras słoneczny na dachu, ciekawe animacje, pokazy flamenco. Jeden z lepszych hoteli w jakich miałam okazję mieszkać

    POLECAM:
    rodzinom z dziećmi, wymagającym klientom, ceniącym rozrywkę
    Podsumowanie: zdecydowanie polecam
    4.7
    4.7
    zdecydowanie polecam

    Bardzo dobry hotel w swoim standardzie, czysto , pokoje sprzątane codziennie bardzo dokładnie, wraz z codzienna wymiana ręczników. Poza tym pokoje bardzo ładne, przyjemnie i komfortowo urządzone. Jedzenie zawsze smaczne, duży wybór. obsługa hotelowa zawsze pomocna, bardzo miła. Zdecydowanie mogę wszystkim polecić hotel Fanabe costa Sur, tym bardziej , że ma super położenie - wszędzie blisko. poza tym widok z basenu na dachu na zróżnicowany krajobraz Teneryfy - bezcenny :)

    POLECAM:
    rodzinom z dziećmi, wymagającym klientom, dla aktywnych wczasowiczów
    Podsumowanie: zdecydowanie polecam
    4.7
    4.4
    zdecydowanie polecam

    Moim zdaniem Fanabe Costa Sur jest dobrym 4 * hotelem. W miejscowości Playa Fanabe gdzie jest rozrywka ale jak komyuś mało to można spacerem dojść do Playa De Las America io tam to już się dzieje. Pokoje ok czyste, łazienki bardzo duże. Fajny taras do opalania, sympatyczna obsługa. Wogóle Teneryfa fajna wyspa.

    POLECAM:
    singlom, dla aktywnych wczasowiczów, ceniącym rozrywkę
    Podsumowanie: zdecydowanie polecam
    4.4

    Fanabe Costa Sur - możliwości zakwaterowania:

    Pokoj dwuosobowy dla jednej osoby lazienka WC klimatyzacja balkon lub taras
    1 os. pokoj standardowy
    family room standard balcony or terrace
    junior suite standard balcony or terrace
    2 os. pokoj rodzinny
    2 os. pokoj standardowy
    Pokoj dwuosobowy lazienka WC klimatyzacja balkon lub taras
    Junior Suita lazienka WC klimatyzacja balkon lub taras
    standard singleuse standard balcony or terrace
    Pokoj rodzinny lazienka WC klimatyzacja balkon lub taras
    standard standard balcony or terrace
    Pokoj dwuosobowy lazienka WC klimatyzacja balkon lub taras
    Pokoj dwuosobowy dla 3 osob lazienka WC klimatyzacja balkon lub taras
    Junior Suita lazienka WC klimatyzacja balkon lub taras
    Pokoj rodzinny lazienka WC klimatyzacja balkon lub taras
    Pokoj dwuosobowy dla 3 osob lazienka WC klimatyzacja balkon lub taras
    Pok. 2 os.+1 dost.
    Pokój dwuosobowy z możliwością 1 dostawki
    Pokój 2-osobowy (1 osoba dorosła + dziecko)
    Pokój 2-osobowy
    Pok. rodzinny 2 os.
    Pok. rodzinny 3 os.
    Pok. rodzinny 4 os.
    Junior suita
    Pok. 1 os.

    Fanabe Costa Sur - Możliwości wyżywienia:


    Fanabe Costa Sur - możliwa długość wypoczynku:


    Masz pytania o Hotel Fanabe Costa Sur? Zadzwoń lub napisz!

    Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00