Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob.-nd. 10:00-16:00;

Lato 2018 - First minute
  • Hotel Fanabe Costa Sur, Teneryfa
  • Hotel Fanabe Costa Sur, Teneryfa
  • Hotel Fanabe Costa Sur, Teneryfa
  • Hotel Fanabe Costa Sur, Teneryfa
  • Hotel Fanabe Costa Sur, Teneryfa
  • Hotel Fanabe Costa Sur, Teneryfa
  • Hotel Fanabe Costa Sur, Teneryfa
  • Hotel Fanabe Costa Sur, Teneryfa
  • Hotel Fanabe Costa Sur, Teneryfa
  • Hotel Fanabe Costa Sur, Teneryfa
  • Hotel Fanabe Costa Sur, Teneryfa
  • Hotel Fanabe Costa Sur, Teneryfa
  • Hotel Fanabe Costa Sur, Teneryfa
  • Hotel Fanabe Costa Sur, Teneryfa
  • Hotel Fanabe Costa Sur, Teneryfa
  • Hotel Fanabe Costa Sur, Teneryfa
  • Hotel Fanabe Costa Sur, Teneryfa
  • Hotel Fanabe Costa Sur, Teneryfa
  • Hotel Fanabe Costa Sur, Teneryfa
  • Hotel Fanabe Costa Sur, Teneryfa
  • Hotel Fanabe Costa Sur, Teneryfa
  • Hotel Fanabe Costa Sur, Teneryfa
  • Hotel Fanabe Costa Sur, Teneryfa
  • Hotel Fanabe Costa Sur, Teneryfa
  • Hotel Fanabe Costa Sur, Teneryfa
  • Hotel Fanabe Costa Sur, Teneryfa
  • Hotel Fanabe Costa Sur, Teneryfa
  • Hotel Fanabe Costa Sur, Teneryfa
  • Hotel Fanabe Costa Sur, Teneryfa
  • Hotel Fanabe Costa Sur, Teneryfa
  • Hotel Fanabe Costa Sur, Teneryfa
  • Hotel Fanabe Costa Sur, Teneryfa
  • Hotel Fanabe Costa Sur, Teneryfa
  • Hotel Fanabe Costa Sur, Teneryfa
  • Hotel Fanabe Costa Sur, Teneryfa
  • Hotel Fanabe Costa Sur, Teneryfa
  • Hotel Fanabe Costa Sur, Teneryfa
  • Hotel Fanabe Costa Sur, Teneryfa
  • Hotel Fanabe Costa Sur, Teneryfa
  • Hotel Fanabe Costa Sur, Teneryfa
  • Hotel Fanabe Costa Sur, Teneryfa
  • Hotel Fanabe Costa Sur, Teneryfa
  • Hotel Fanabe Costa Sur, Teneryfa
1 / 43
Udogodnienia hotelu Fanabe Costa Sur
  • Fitness/Siłownia
  • Tenis
  • Basen odkryty
  • Animacje dla dorosłych
  • Polska animacja
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Bez paszportu

Hotel Fanabe Costa Sur
star 4

Hiszpania: Teneryfa
Ocena hotelu Fanabe Costa Sur:
4.5 / 5
Średnia z 4 opinii
Szczegóły oceny hotelu Fanabe Costa Sur:
  • Lokalizacja
    5.0
  • Hotel
    4.0
  • Pokoje
    4.3
  • Wyżywienie
    4.7
  • Atrakcje
    i sport
    4.3
  • Jakość
    do ceny
    5.0
Ocena hotelu:
4.5 / 5
Średnia z 4 opinii
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 24 kwietnia 2018
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 09 grudnia 2018

Hotel Fanabe Costa Sur w ofercie Biura podróży:

Rainbow

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Opis oferty

 

Położenie:
Hotel położony jest w znanym kurorcie turystycznym Costa Adeje, w południowo-zachodniej części wyspy. W pobliżu usytuowana jest nadmorska promenada (restauracje, bary, sklepy). Do lotniska Reina Sofia ok. 21 km.
Plaża:
Piaszczyste plaże - del Duque i Fanabe oddalone ok. 500 m od hotelu. Leżaki i parasole - płatne (ok. 8 EUR/os., ok. 12 EUR/2 os.). Hotel zapewnia ręczniki basenowe (depozyt ok. 10 EUR).
Do dyspozycji gości:
Hotel składa się z 1 budynku. Recepcja z przestronnym lobby, windy, restauracja główna, 3 bary, restauracja a'la carte (płatna), taras słoneczny z leżakami i parasolami (również na dachu - strefa dla nudystów), 3 baseny ze słodką wodą (główny z wydzielonym brodzikiem, 1 z basenów podgrzewany zimą), mini klub (4 - 12 lat), plac zabaw, sklepik z pamiątkami, bankomat.
Pokoje:
Hotel posiada 413 pokoi różnej kategorii. Wszystkie klimatyzowane, komfortowo i nowocześnie wyposażone, z łazienką (suszarka do włosów), TV-sat, sejfem (dodatkowo płatny), mini barem (płatny dodatkowo), tarasem lub balkonem (meble balkonowe). Hotel posiada pokoje dla osób niepełnosprawnych - na potwierdzenie. Łóżeczko dla dziecka do 2 lat - na potwierdzenie.
Pokoje standardowe
(pow. ok. 40 m2) - dla max. 3 osób. Jako dostawka mała sofa.
Pokoje rodzinne
(pow. ok. 45 m2) - dla max. 4 osób, przy czym przy zakwaterowaniu 4 osób nie można już zakwaterować dziecka do 2 lat. Jako dostawki pojedyncze łóżka i/lub sofa.
Wyżywienie:
Śniadania (07:30-10:30) i obiadokolacje (18:30-21:30) w formie bufetu. All Inclusive za dopłatą: śniadania, lunch, obiadokolacje w formie bufetu, lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe wg karty All Inclusive (10:00-01:00), przekąski w ciągu dnia w miejscach i godzinach wyznaczonych przez hotel.
Program sportowy i animacyjny:
Hotel zapewnia bogaty program sportowy i animacyjny, dla dorosłych m.in. pokazy flamenco, akrobatyczne, zajęcia sportowe, wieczorne spektakle, muzyka grana na żywo. Bezpłatne: siłownia, boiska multisportowe (możliwy depozyt za sprzęt), w tym do piłki nożnej, koszykówki, oraz kort tenisowy. Dodatkowo płatne: bilard, pokój gier, mini golf. Na terenie hotelu znajduje się również strefa wellness (płatna): fish spa, sauna oraz masaże. Sporty wodne na plaży - płatne dodatkowo.
Internet:
WiFi w całym hotelu gratis, stanowiska internetowe płatne.
Kategoria lokalna:
****
Strona www:
www.gfhoteles.com
Naszym zdaniem:
Bardzo dobrej klasy hotel ****, chwalony za wyżywienie oraz serwis. Idealne miejsce dla rodzin - mnogość animacyjnych atrakcji z pewnością docenią najmłodsi Goście. Jako bonus naprawdę duże pokoje.
Opinie klientów:
Klienci oceniają ten hotel na 4.8/6. Sprawdź opinie: https://r.pl/wyspy-kanaryjskie-teneryfa/gf-fanabe

Program

Dzień pierwszy
Wyloty z Polski. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: r.pl/rozklady.
Dzień od drugiego do przedostatniego
Czas na wypoczynek, kąpiele morskie i słoneczne, udział w wycieczkach lokalnych itp.
Dzień ostatni
Wykwaterowanie z hotelu i transfer na lotnisko(dokładne godziny zbiórki poda rezydent Rainbow na miejscu). Powrót do Polski.
Świadczenia
Cena podstawowa obejmuje:
przelot samolotem, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, 7 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, opiekę polskiego rezydenta, asystę przedstawiciela Rainbow na lotniskach lokalnych, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa (wersja standard: NNW, KL, CP, Assistance i bagaż).
Cena podstawowa nie obejmuje:
wycieczek lokalnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, napojów do posiłków jeśli w opisie hoteli nie podano inaczej oraz innych wydatków osobistych.
Inne
TENERYFA - informacje ogólne Waluta EURO. Można płacić kartami kredytowymi i korzystać z bankomatów. W miejscowościach turystycznych są miejsca gdzie można wymieniać walutę. Napiwki Przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwków, szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach. Zdarza się, że napiwek zostaje doliczony do rachunku. Wiza Obywatele Polski mogą podróżować do Hiszpanii na podstawie dowodu osobistego lub paszportu. Czas Zimą minus 1 godzina w stosunku do czasu polskiego, latem minus 2 godziny. Orientacyjne ceny Warto pamiętać, że Wyspy Kanaryjskie są obszarem wolnocłowym i taniej można tu kupić wiele artykułów, np. kosmetyki, alkohol czy sprzęt elektroniczny. Generalnie ceny popularnych towarów są przystępne, np. obiad w restauracji od 10 EUR, woda 1l - 1-1,5 EUR, piwo w barze od 1,5 EUR, kawa w kawiarni od 2 EUR, bilety autobusowe w zależności od trasy od 0,7 EUR do 5 EUR. Poczta Czynna jest od poniedziałku do piątku w godz. 08.30-14.00. Zarówno kartki pocztowe, jak i znaczki można kupić w recepcji hotelu i tam zostawić do wysłania. Znaczek do Polski i innych krajów Europy kosztuje 0,65 EUR. Elektryczność Napięcie 220V, urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów. Telefony Karty telefoniczne możemy kupić w sklepach i kioskach w pobliżu publicznych aparatów telefonicznych. Karty telefoniczne kosztują 6-12 EUR. Telefony komórkowe działają w całej Hiszpanii. Rozmowy lokalne są tanie natomiast zagraniczne dość drogie. Koszty połączeń w ramach roamingu polskich sieci prosimy sprawdzać przed wyjazdem u operatora. Godziny pracy Banki otwarte są codziennie od 9.00 do 14.00, w soboty do 13.00 sklepy czynne są od 09:00 do 13.00 oraz po 16.00 kiedy kończy się sjesta. Supermarkety czynne są zazwyczaj od 09:00 do 21:00. W niedziele i święta sklepy i urzędy są zamknięte. Wszelkie urzędy są otwarte tylko w godzinach porannych. Wyloty: Z Warszawy, Katowic, Gdańska oraz Poznania.Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku.Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: r.pl\rozklady. W regionie Teneryfa Teneryfa, ze stolicą w Santa Cruz de Tenerife, jest największą wyspą archipelagu Wysp Kanaryjskich (2059 km2), położoną na Oceanie Atlantyckim, u północno-zachodnich wybrzeży Afryki, administracyjnie należącą do Hiszpanii. Charakteryzuje się górzystą powierzchnią pochodzenia wulkanicznego. Najwyższy szczyt Pico de Teide (3718 m n.p.m.) jestjednocześnie najwyższą górą Hiszpanii. Wyspa ta kusi pięknymi plażami oraz zielenią palm. Uprawia się tu trzcinę cukrową, banany, drzewa cytrusowe, winorośl, zboża, tytoń oraz warzywa. Głównym miastem i portem jest Santa Cruz de Tenerife. Na wyspie panuje zróżnicowany klimat (łagodny przez cały rok). Łańcuch górski dzieli wyspę na dwie strefy klimatyczne - południowo - wschodnią - cieplejszą (dominuje klimat pustynny i suchy, ponieważ dociera tam gorące powietrze z Afryki, stosunkowo niewiele roślinności, piaszczyste plaże) oraz północno-zachodnią - chłodniejszą (panuje klimat wilgotny, bogata roślinność, skaliste wybrzeże, czarny igrafitowy piasek wulkaniczny). O mieszkańcach Teneryfy mówi się, że są jak wulkan Teide - zimni na zewnątrz, gorący w środku - choć w przy pierwszym spotkaniu mogą okazać się nieprzystępni, to przy drugim na pewno będą przyjaźni, pomocni i otwarci. To ludzie stanowiący prawdziwą mieszankę kultur i narodowości etnicznych, a przy tym dumni ze swych tradycji i kultury, którymi chętnie dzielą się z turystami. Los Cristianos, Playa de las Americas i Costa Adeje Los Cristianos i Playa de las Americas położone są na południu wyspy, w odległości ok. 13-18 km od lotniska Reina Sofia. Są również jednymi z najstarszych miejscowości wypoczynkowych w tej części wyspy. Wraz z Costa Adeje, przechodząc jedna w drugą, tworząrozbudowaną bazęhotelowąi rekreacyjną. W Los Cristianos i Playa de las Americas znajdują się plaże wulkanicznego pochodzenia (ciemny piasek). Playa de las Americas to nieprzerwany ciąg restauracji, barów, dyskotek, pasaży handlowych - życie tu toczy się przez całą dobę. Los Cristianos jest nieco spokojniejsze, choć również nie brak tu atrakcji typowych dla kurortów turystycznych, pozwalającychprzyjemnie spędzić czas poza hotelem. Costa Adeje uznawane jest za kurort bardziej przyjaznym rodzinom, więcej tu hoteli niż dyskotek, to wspaniała promenada nadmorska z pieknymipunktami widokowymi i sympatycznymi restauracjami zapewnią Klientom udany wypoczynek. Miłośnicy kąpieli słonecznych znajdą tu dobrze zagospodarowane plaże (leżaki parasole, prysznice, a do tego sporty wodne). Amatorom windsurfingu i kitesurfingu polecamy wizytę w położonym przy lotnisku El Medano, gdzie panująidealne warunki dla wind-, kite-surferów. Miłośnicy gór mogą uprawiać trekking w parku narodowym wulkanu El Teide, golfiści znajdą świetnie przygotowane pola golfowe, a wielbicieli wycieczek krajoznawczych zachęcamy do odwiedzenia Orotavy oraz Puerto de la Cruz - miejscowości położonych na północy wyspy, które kuszą typowymi hiszpańskimi krętymi uliczkami ibielonymi domkami z czerwonymi dachówkami. Wszystkim polecamy genialny park wodny Siam Park. Zapraszamy do poznawania Teneryfy!
Wycieczki lokalne
PARK NARODOWY DEL TEIDE i WIOSKA MASCA
Zapraszamy do zwiedzenia parku, który obejmuje ogromny krater wulkanu o średnicy 14 km. Na północy wznosi się wielki stożek Pico del Teide o wysokości 3718 m n.p.m. - najwyższy szczyt Hiszpanii i 3 najwiekszy oraz czynny wulkan na świecie. Krajobraz parku tworzą dziwne, różnokolorowe formacje skalne - bazaltowe, pumeksowe oraz zastygłe strumienie lawy spływające po stokach. Wszystko to tworzy niesamowity kontrast do palm i piasku, osiągalnych zaledwie 30 km dalej. Na zakończenie wycieczki wizyta w wiosce Masca - malownicza i tradycyjna oraz niegdyś piracka wioska połozona pośród gór i bujnej rosliności Teneryfy. Dla tych, którzy chcieliby zobaczyć El Teide jeszcze bardziej z bliska proponujemy wjazd kolejką na 3555 m n.p.m. (płatne dodatkowo ok. 25 EUR/os.).
Cena wycieczki ok. 47 EUR/os. SIAM PARK
Największy tematyczny park wodny w Hiszpanii (pow. 18,5 ha), składający się z ponad 25 różnych budynków, kilkunastu zjeżdżalni - w tym największa na wysokości 28 m (ósme piętro) - kończąca się tunelem w basenie pełnym rekinów, wodospady, sztuczne rzeki, tropikalna zieleń, mnóstwo basenów w tym 3 z podgrzewaną wodą oraz plaża z białym piaskiem przywiezionym z samej Portugalii. I jakby tego było mało, to na dokładkę, sztuczne fale do wysokości 3 m! Na miejscu bogate zaplecze gastronomiczne w postaci różnego rodzaju barów i restauracji, wypożyczalnia pontonów oraz sklepy z pamiątkami. Oryginalna architektura nawiązuje do dawnego królestwa Tajlandii "SIAM" i stąd też sama nazwa parku. Siam Park znajduje się w Playas de Las Americas, zjazd bezpośrednio z autostrady TF 1. Park wodny oferuje także bezpłatny transport turystów charakterystycznymi autobusami. Park jest czynny codziennie w godz. 10:00-17:00 w okresie zimowym i 10:00-18:00 latem.
Cena z własnym dojazdem: ok. 35 EUR/os. dorosła, ok. 20 EUR/dziecko 6-11 lat.
LORO PARQUE (Puerto de la Cruz)
Loro Parque znajduje się na północy wyspy w Puerto de la Cruz. Jest mieszanką ogrodu zoologicznego i botanicznego - stał się on ostoją wielu zagrożonych wyginięciem gatunków, do tego egzotyczny ogród i przepiękna tropikalna zieleń czynią to miejsce obowiązkowym punktem pobytu każdego turysty. Tysiące ptaków, także żółwie, aligatory, małpy, goryle, tygrysy i potężne akwarium w którym zobaczyć można miedzy innymi rekiny, a także pingwinarium - widok tych pociesznych ptaków zawsze przykuwa uwagę. I na koniec pokazy tresury delfinów, papug i lwów morskich, które zachwycą nie tylko dzieci, ale i dorosłych. Loro Park znajduje się na północy wyspy w Puerto de la Cruz - czynny codziennie. Park jest czynny codziennie w godz.10:00-18:45 (ostatnie wejście o godz. 16:00).
Cena z dojazdem zorganizowanym - ok. 47 EUR/os. dorosła, ok. 33 EUR/dziecko 6-11 lat, ok. 6 EUR/dziecko 2-5 lat. DOOKOŁA WYSPY
Pierwszym przystankiem na tej wycieczce będzie jedna z najbardziej charakterystycznych atrakcji Teneryfy - Los Gigantes - majestatyczne 600-metrowe skały wpadające do oceanu. Następnie przejedziemy północne wybrzeże do uroczej miejscowości Garachico, która niegdyś była bardzo ważnym portem Teneryfy. Podróż kontunuujemy w kierunku Orotavy - soczyście zielonej doliny z plantacjami bananów oraz z niewielkim miasteczkiem o tej samej nazwie leżącym u podnóża El Teide. Na uwagę w Orotavie zasługują również kamienice z charakterystycznymi dla Wysp Kanaryjskich drewnianymi balkonami. Następnym punktem programu będzie Icod de Los Vinos i słynne Drzewo Smocze.
Cena z lunchem ok. 73 EUR/os. dorosła.
SKARBY PÓŁNOCY
Całodzienna wycieczka objazdowa po Teneryfie, prezentująca najbardziej urokliwe i tradycyjne miejsca wyspy. Spacer wąskimi uliczkami miasteczka Orotava zaprowadzi nas do najpiękniejszego budynku Teneryfy - Domu z Balkonami. Następnym przystankiem na naszej trasie będzie "kanaryjski Kraków", czyli La Laguna - pierwsza stolica Teneryfy z fantastycznie zachowaną kolonialną starówką, wpisana na Listę Światowego Dziedzictwa UNESCO. Z La Laguny malowniczą drogą przejedziemy przez najbardziej niedostępny fragment Teneryfy - zielone góry Anaga - do najsłynniejszej plaży wyspy - Las Teresitas. Zwieńczeniem dnia będzie wizyta we współczesnej stolicy - Santa Cruz.
Cena ok. 50 euro, dziecko 35 euro.
Uwaga!
Zamieszczone powyżej opisy wycieczek lokalnych są podane wyłącznie informacyjnie i nie stanowią oferty handlowej. Nie gwarantujemy, że będą one wszystkie realizowane. Pełny wykaz dostępnych atrakcji lokalnych wraz z ich aktualnymi cenami jest dostępny u naszych rezydentów.

Świadczenia

Cena podstawowa obejmuje:
przelot samolotem, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, 7 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, opiekę polskiego rezydenta, asystę przedstawiciela Rainbow na lotniskach lokalnych, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa (wersja standard: NNW, KL, CP, Assistance i bagaż).
Cena podstawowa nie obejmuje:
wycieczek lokalnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, napojów do posiłków jeśli w opisie hoteli nie podano inaczej oraz innych wydatków osobistych.

Inne

TENERYFA - informacje ogólne Waluta EURO. Można płacić kartami kredytowymi i korzystać z bankomatów. W miejscowościach turystycznych są miejsca gdzie można wymieniać walutę. Napiwki Przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwków, szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach. Zdarza się, że napiwek zostaje doliczony do rachunku. Wiza Obywatele Polski mogą podróżować do Hiszpanii na podstawie dowodu osobistego lub paszportu. Czas Zimą minus 1 godzina w stosunku do czasu polskiego, latem minus 2 godziny. Orientacyjne ceny Warto pamiętać, że Wyspy Kanaryjskie są obszarem wolnocłowym i taniej można tu kupić wiele artykułów, np. kosmetyki, alkohol czy sprzęt elektroniczny. Generalnie ceny popularnych towarów są przystępne, np. obiad w restauracji od 10 EUR, woda 1l - 1-1,5 EUR, piwo w barze od 1,5 EUR, kawa w kawiarni od 2 EUR, bilety autobusowe w zależności od trasy od 0,7 EUR do 5 EUR. Poczta Czynna jest od poniedziałku do piątku w godz. 08.30-14.00. Zarówno kartki pocztowe, jak i znaczki można kupić w recepcji hotelu i tam zostawić do wysłania. Znaczek do Polski i innych krajów Europy kosztuje 0,65 EUR. Elektryczność Napięcie 220V, urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów. Telefony Karty telefoniczne możemy kupić w sklepach i kioskach w pobliżu publicznych aparatów telefonicznych. Karty telefoniczne kosztują 6-12 EUR. Telefony komórkowe działają w całej Hiszpanii. Rozmowy lokalne są tanie natomiast zagraniczne dość drogie. Koszty połączeń w ramach roamingu polskich sieci prosimy sprawdzać przed wyjazdem u operatora. Godziny pracy Banki otwarte są codziennie od 9.00 do 14.00, w soboty do 13.00 sklepy czynne są od 09:00 do 13.00 oraz po 16.00 kiedy kończy się sjesta. Supermarkety czynne są zazwyczaj od 09:00 do 21:00. W niedziele i święta sklepy i urzędy są zamknięte. Wszelkie urzędy są otwarte tylko w godzinach porannych. Wyloty: Z Warszawy, Katowic, Gdańska oraz Poznania.Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku.Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: r.pl\rozklady. W regionie Teneryfa Teneryfa, ze stolicą w Santa Cruz de Tenerife, jest największą wyspą archipelagu Wysp Kanaryjskich (2059 km2), położoną na Oceanie Atlantyckim, u północno-zachodnich wybrzeży Afryki, administracyjnie należącą do Hiszpanii. Charakteryzuje się górzystą powierzchnią pochodzenia wulkanicznego. Najwyższy szczyt Pico de Teide (3718 m n.p.m.) jestjednocześnie najwyższą górą Hiszpanii. Wyspa ta kusi pięknymi plażami oraz zielenią palm. Uprawia się tu trzcinę cukrową, banany, drzewa cytrusowe, winorośl, zboża, tytoń oraz warzywa. Głównym miastem i portem jest Santa Cruz de Tenerife. Na wyspie panuje zróżnicowany klimat (łagodny przez cały rok). Łańcuch górski dzieli wyspę na dwie strefy klimatyczne - południowo - wschodnią - cieplejszą (dominuje klimat pustynny i suchy, ponieważ dociera tam gorące powietrze z Afryki, stosunkowo niewiele roślinności, piaszczyste plaże) oraz północno-zachodnią - chłodniejszą (panuje klimat wilgotny, bogata roślinność, skaliste wybrzeże, czarny igrafitowy piasek wulkaniczny). O mieszkańcach Teneryfy mówi się, że są jak wulkan Teide - zimni na zewnątrz, gorący w środku - choć w przy pierwszym spotkaniu mogą okazać się nieprzystępni, to przy drugim na pewno będą przyjaźni, pomocni i otwarci. To ludzie stanowiący prawdziwą mieszankę kultur i narodowości etnicznych, a przy tym dumni ze swych tradycji i kultury, którymi chętnie dzielą się z turystami. Los Cristianos, Playa de las Americas i Costa Adeje Los Cristianos i Playa de las Americas położone są na południu wyspy, w odległości ok. 13-18 km od lotniska Reina Sofia. Są również jednymi z najstarszych miejscowości wypoczynkowych w tej części wyspy. Wraz z Costa Adeje, przechodząc jedna w drugą, tworząrozbudowaną bazęhotelowąi rekreacyjną. W Los Cristianos i Playa de las Americas znajdują się plaże wulkanicznego pochodzenia (ciemny piasek). Playa de las Americas to nieprzerwany ciąg restauracji, barów, dyskotek, pasaży handlowych - życie tu toczy się przez całą dobę. Los Cristianos jest nieco spokojniejsze, choć również nie brak tu atrakcji typowych dla kurortów turystycznych, pozwalającychprzyjemnie spędzić czas poza hotelem. Costa Adeje uznawane jest za kurort bardziej przyjaznym rodzinom, więcej tu hoteli niż dyskotek, to wspaniała promenada nadmorska z pieknymipunktami widokowymi i sympatycznymi restauracjami zapewnią Klientom udany wypoczynek. Miłośnicy kąpieli słonecznych znajdą tu dobrze zagospodarowane plaże (leżaki parasole, prysznice, a do tego sporty wodne). Amatorom windsurfingu i kitesurfingu polecamy wizytę w położonym przy lotnisku El Medano, gdzie panująidealne warunki dla wind-, kite-surferów. Miłośnicy gór mogą uprawiać trekking w parku narodowym wulkanu El Teide, golfiści znajdą świetnie przygotowane pola golfowe, a wielbicieli wycieczek krajoznawczych zachęcamy do odwiedzenia Orotavy oraz Puerto de la Cruz - miejscowości położonych na północy wyspy, które kuszą typowymi hiszpańskimi krętymi uliczkami ibielonymi domkami z czerwonymi dachówkami. Wszystkim polecamy genialny park wodny Siam Park. Zapraszamy do poznawania Teneryfy!

Wycieczki lokalne

PARK NARODOWY DEL TEIDE i WIOSKA MASCA
Zapraszamy do zwiedzenia parku, który obejmuje ogromny krater wulkanu o średnicy 14 km. Na północy wznosi się wielki stożek Pico del Teide o wysokości 3718 m n.p.m. - najwyższy szczyt Hiszpanii i 3 najwiekszy oraz czynny wulkan na świecie. Krajobraz parku tworzą dziwne, różnokolorowe formacje skalne - bazaltowe, pumeksowe oraz zastygłe strumienie lawy spływające po stokach. Wszystko to tworzy niesamowity kontrast do palm i piasku, osiągalnych zaledwie 30 km dalej. Na zakończenie wycieczki wizyta w wiosce Masca - malownicza i tradycyjna oraz niegdyś piracka wioska połozona pośród gór i bujnej rosliności Teneryfy. Dla tych, którzy chcieliby zobaczyć El Teide jeszcze bardziej z bliska proponujemy wjazd kolejką na 3555 m n.p.m. (płatne dodatkowo ok. 25 EUR/os.).
Cena wycieczki ok. 47 EUR/os. SIAM PARK
Największy tematyczny park wodny w Hiszpanii (pow. 18,5 ha), składający się z ponad 25 różnych budynków, kilkunastu zjeżdżalni - w tym największa na wysokości 28 m (ósme piętro) - kończąca się tunelem w basenie pełnym rekinów, wodospady, sztuczne rzeki, tropikalna zieleń, mnóstwo basenów w tym 3 z podgrzewaną wodą oraz plaża z białym piaskiem przywiezionym z samej Portugalii. I jakby tego było mało, to na dokładkę, sztuczne fale do wysokości 3 m! Na miejscu bogate zaplecze gastronomiczne w postaci różnego rodzaju barów i restauracji, wypożyczalnia pontonów oraz sklepy z pamiątkami. Oryginalna architektura nawiązuje do dawnego królestwa Tajlandii "SIAM" i stąd też sama nazwa parku. Siam Park znajduje się w Playas de Las Americas, zjazd bezpośrednio z autostrady TF 1. Park wodny oferuje także bezpłatny transport turystów charakterystycznymi autobusami. Park jest czynny codziennie w godz. 10:00-17:00 w okresie zimowym i 10:00-18:00 latem.
Cena z własnym dojazdem: ok. 35 EUR/os. dorosła, ok. 20 EUR/dziecko 6-11 lat.
LORO PARQUE (Puerto de la Cruz)
Loro Parque znajduje się na północy wyspy w Puerto de la Cruz. Jest mieszanką ogrodu zoologicznego i botanicznego - stał się on ostoją wielu zagrożonych wyginięciem gatunków, do tego egzotyczny ogród i przepiękna tropikalna zieleń czynią to miejsce obowiązkowym punktem pobytu każdego turysty. Tysiące ptaków, także żółwie, aligatory, małpy, goryle, tygrysy i potężne akwarium w którym zobaczyć można miedzy innymi rekiny, a także pingwinarium - widok tych pociesznych ptaków zawsze przykuwa uwagę. I na koniec pokazy tresury delfinów, papug i lwów morskich, które zachwycą nie tylko dzieci, ale i dorosłych. Loro Park znajduje się na północy wyspy w Puerto de la Cruz - czynny codziennie. Park jest czynny codziennie w godz.10:00-18:45 (ostatnie wejście o godz. 16:00).
Cena z dojazdem zorganizowanym - ok. 47 EUR/os. dorosła, ok. 33 EUR/dziecko 6-11 lat, ok. 6 EUR/dziecko 2-5 lat. DOOKOŁA WYSPY
Pierwszym przystankiem na tej wycieczce będzie jedna z najbardziej charakterystycznych atrakcji Teneryfy - Los Gigantes - majestatyczne 600-metrowe skały wpadające do oceanu. Następnie przejedziemy północne wybrzeże do uroczej miejscowości Garachico, która niegdyś była bardzo ważnym portem Teneryfy. Podróż kontunuujemy w kierunku Orotavy - soczyście zielonej doliny z plantacjami bananów oraz z niewielkim miasteczkiem o tej samej nazwie leżącym u podnóża El Teide. Na uwagę w Orotavie zasługują również kamienice z charakterystycznymi dla Wysp Kanaryjskich drewnianymi balkonami. Następnym punktem programu będzie Icod de Los Vinos i słynne Drzewo Smocze.
Cena z lunchem ok. 73 EUR/os. dorosła.
SKARBY PÓŁNOCY
Całodzienna wycieczka objazdowa po Teneryfie, prezentująca najbardziej urokliwe i tradycyjne miejsca wyspy. Spacer wąskimi uliczkami miasteczka Orotava zaprowadzi nas do najpiękniejszego budynku Teneryfy - Domu z Balkonami. Następnym przystankiem na naszej trasie będzie "kanaryjski Kraków", czyli La Laguna - pierwsza stolica Teneryfy z fantastycznie zachowaną kolonialną starówką, wpisana na Listę Światowego Dziedzictwa UNESCO. Z La Laguny malowniczą drogą przejedziemy przez najbardziej niedostępny fragment Teneryfy - zielone góry Anaga - do najsłynniejszej plaży wyspy - Las Teresitas. Zwieńczeniem dnia będzie wizyta we współczesnej stolicy - Santa Cruz.
Cena ok. 50 euro, dziecko 35 euro.
Uwaga!
Zamieszczone powyżej opisy wycieczek lokalnych są podane wyłącznie informacyjnie i nie stanowią oferty handlowej. Nie gwarantujemy, że będą one wszystkie realizowane. Pełny wykaz dostępnych atrakcji lokalnych wraz z ich aktualnymi cenami jest dostępny u naszych rezydentów.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.


TUI

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

TENERYFA/WYSPY KANARYJSKIE

Do dyspozycji gości

• recepcja • 3 baseny (w tym 1 podgrzewany, 1 połączony z basenem dla dzieci, 1 na tarasie na dachu) • taras słoneczny • restauracja Buffet Adeje • 4 bary (m.in. w dyskotece i przy basenie, płatne, wliczone w all inclusive) • taras na dachu

Wyposażenie

• Wi-Fi (w całym hotelu, w cenie) • ręczniki kąpielowe (za kaucją) • leżaki, parasole (na plaży płatne)

Dodatkowe udogodnienia

• sklep z pamiątkami • fryzjer • sala konferencyjna • minimarket • dyskoteka • pralnia (płatna) • sala konferencyjna

Karty

Visa, MasterCard, American Express

Liczba pokojów

413

Kategoria lokalna

4 gwiazdki

Dodatkowe informacje

• hotel nie akceptuje zwierząt domowych

Dla dzieci

• animacje dla dzieci • miniklub dla dzieci 4-12 lat • basen dla dzieci • plac zabaw • łóżeczko dziecięce (w cenie) • minidyskoteka • opieka nad dziećmi (na zapytanie, płatna, w ofercie firmy zewnętrznej) • menu dla dzieci • wysokie krzesełka

Sport i wellness

W cenie • siłownia • aqua aerobik • piłka nożna • minigolf (za kaucją) • tenis stołowy (za kaucją)

Płatne • sauna fińska • łaźnia parowa • masaże • zabiegi kosmetyczne • rowery

Rozrywka

• animacje dla dzieci, nastolatków i dorosłych • dyskoteka • pokazy • muzyka na żywo • bilard

Pokoje

Suita junior JSX1

• 2-3 os. • ok. 60 m2 • widok na basen • w budynku głównym • pokój dzienno-sypialny • 1 podwójne łóżko • rozkładana sofa • balkon lub taras • wanna z hydromasażem • WC • klimatyzacja • TV sat. • telefon • sejf (płatny) • minibar (płatny) • Wi-Fi • radio • szlafroki • kapcie

Pokój dla dorosłego z dzieckiem DSX1

• 2-3 os. • ok. 40 m2 • w budynku głównym • 1 podwójne łóżko • rozkładana sofa • balkon • wanna • WC • klimatyzacja • TV sat. • telefon • sejf (płatny) • minibar (płatny) • Wi-Fi • radio

Pokój 2-osobowy DZX1

• 1-4 os. • ok. 40 m2 • w budynku głównym • 1 podwójne łóżko • rozkładana sofa • balkon • wanna • WC • klimatyzacja • TV sat. • telefon • sejf (płatny) • minibar (płatny) • Wi-Fi • radio

Wyżywienie

All inclusive • śniadanie, obiad i kolacja (w formie bufetu) • wieczory tematyczne • napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe (9.00-24.00) • przekąski (10.00-24.00) • ciasta, lody (10.00-18.30) • kawa/herbata (po południu)

Pełne wyżywienie • śniadanie, obiad i kolacja (w formie bufetu)

Dwa posiłki • śniadanie • obiad lub kolacja do wyboru • posiłki w formie bufetu

Śniadania • w formie bufetu


Ecco Holiday

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Hiszpania/Teneryfa

Opis

Fanabe Costa Sur to elegancki hotel, położony blisko piaszczystej plaży, w części Costa Adeje zwanej Fanabe. Nowoczesny czteropiętrowy obiekt o przestronnych wnętrzach utrzymanych w jasnych kolorach posiada sporo atrakcji zwłaszcza dla rodzin z dziećmi. Kompleks oferuje wysoki standard zakwaterowania, profesjonalną obsługę oraz bogaty program animacyjny.

Lokalizacja

w Costa Adeje, ok. 300 m od plaży, ok. 20 km od lotniska, ok. 200 m od centrum handlowego, ok. 300 m od przystanku komunikacji publicznej, ok. 2 km od centrum rozrywki.

Wyposażenie

liczba pokoi - 413, restauracje - 1, windy - 4, bar przy basenie, room service (płatny), snack bar, lobby, internet bezprzewodowy, recepcja 24h, sklep z pamiątkami, taras słoneczny, parking, ogród, mini market, przechowalnia bagażu, fryzjer, bankomat, udogodnienia dla niepełnosprawnych, opieka lekarska (płatna), pokoje dla niepełnosprawnych, centrum konferencyjne.

Basen

3 baseny odkryte, leżaki i parasole bezpłatne; brodzik dla dzieci.

Pokoje

klimatyzacja, telewizja satelitarna, sejf (płatny), mini bar (płatny), internet (płatny), telefon, taras/balkon, muzyka, suszarka do włosów, łazienka z wanną. Typ pokoju - STANDARD - pokoje dla max. 3 osób.

Plaża

publiczna, piaszczysta, zagospodarowana, parasole (płatne), leżaki (płatne).

Sport i fitness

koszykówka, tenis ziemny (płatny), tenis stołowy (płatny), jacuzzi (płatne), centrum fitness (płatne), SPA (płatne), sauna (płatna), bilard (płatny), mini golf (płatny), siłownia (płatna).

Rozrywka

dyskoteka.

Dla dzieci

menu, mini klub, plac zabaw, łóżeczko dziecięce, krzesełka w restauracji, animacje.

Wyżywienie

śniadania w formie bufetu, możliwość dopłaty do obiadokolacji, możliwość dopłaty do pełnego wyżywienia, możliwość dopłaty do pakietu All Inclusive.

All Inclusive

śniadanie (7.30 - 10.00), lunch (12.30 - 15.00) i obiadokolację (18.00 - 21.00) w formie bufetu w restauracji głównej; napoje bezalkoholowe i lokalne alkohole do godz. 23.00; przekąski w ciągu dnia; podwieczorek; korzystanie z kortu tenisowego, tenisa stołowego, boiska do koszykówki i piłki nożnej.

Informacje dodatkowe

w obrębie lobby internet bezprzewodowy bezpłatnie (hasło w recepcji).

Cena zawiera

Przelot, hotel, opłaty lotniskowe i paliwowe, obowiązkowe ubezpieczenia KL NNW, transfer lotnisko-hotel-lotnisko, bagaż główny + podręczny w przypadku lotów czarterowych z Warszawy, Katowic, Gdańska, Poznania; bagaż podręczny 10 kg (max. wymiary 55x40x20cm) w przypadku lotów liniami Ryanair z Warszawy-Modlina, Krakowa i Wrocławia (istnieje możliwość zakupu bagażu głównego w momencie rezerwacji). Rezerwacja na potwierdzenie w ciągu 48h.

Cena nie zawiera

Opcjonalnie dopłaty do bagażu głównego w przypadku lotów - I. Ryanair z Warszawy-Modlina, Krakowa i Wrocławia - - dopłaty do bagażu głównego 15 kg - 425 zł/2 strony/os. przez cały rok - dopłaty do bagażu głównego 20 kg - 550 zł/2 strony/os. przez cały rok II. Wizz Air z Katowic - - bagaż podręczny do 10kg - 200 zł/os/2 strony (max. wymiary 56x45x25cm, max. 10 kg) - bagaż rejestrowany do 23 kg - 580 zł/os/2 strony przez cały rok III. EasyJet z Berlina - - bagaż rejestrowany do 20 kg. 440zł/os/2 strony przez cały rok CENY W MOMENCIE REZERWACJI BILETU! Dodanie bagażu po potwierdzeniu rezerwacji wiąże się z wyższymi cenami. opłaty za wybrane miejsca w samolocie. Podczas odprawy on-line przydzielane są one automatycznie przez system. Oznacza to, że osoby z jednej rezerwacji mogą zajmować różne miejsca w samolocie. Dotyczy to także dzieci powyżej 12 roku życia. Istnieje możliwość rezerwacji konkretnych miejsc za dodatkową opłatą. Zapytaj sprzedawcę o szczegóły.

Obsługa na miejscu

Obsługa lokalnego przedstawiciela w języku polskim (spotkanie informacyjne w hotelu, kontakt telefoniczny). W przypadku hoteli na północy wyspy wyłącznie kontakt telefoniczny z przedstawicielem w języku polskim.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Ecco Holiday, firmy prężnie działającej na polskim rynku od roku 2002. Początkowo Biuro zajmowało się organizacją pobytowych wycieczek czarterowych w regionach północnej Afryki i południowej Europy. Dynamiczny rozwój firmy, zadowolenie klientów i silna pozycja na rynku pozwoliła na powstanie bliźniaczej firmy Ecco Travel, która wyspecjalizowała się w organizowaniu wyjazdów do krajów egzotycznych.

Biuro Podróży Ecco Holiday to zespół młodych ludzi, dla których praca jest jednocześnie spełnieniem marzeń o podróżowaniu. Dzięki temu posiadają praktyczną wiedzę w zakresie organizacji wakacji pobytowych i wyjazdów objazdowych. Misją Ecco Holiday jest spełnianie marzeń swoich klientów o niezapomnianych podrózach,

W ofercie Biura Podrózy Ecco Holiday można znaleźć wakacje last minute i all inclusive na Malcie i na Cyprze, w Hiszpanii, Bułgarii, Portugalii, Grecji oraz Egipcie. Wszystkie starannie wyselekcjonowane hotele mają spełniać wszelkie oczekiwania gości.

Dzięki wysokiej jakości świadczonych usług i zaangażowanemu zespołowi pracowników, Ecco Holiday jest wielokrotnym laureatem prestiżowych nagród.


Best Reisen

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Naszym zdaniem

W południowo-zachodniej części wyspy, w pięknej    turystycznej miejscowości Costa Adeje, 500 m od powulkanicznej plaży Playa Fanabe z ciemnym piaskiem (serwis plażowy płatny), niespełna 3 km od słynnej, piaszczystej Playa del Duque, 20 km od lotniska Reina Sofia, 4 km od słynnego parku    wodnego Siam, 30 km od Parku Narodowego Teide. W pobliżu hotelu znajduje się przystanek autobusowy i centrum handlowe. 

Położenie

W południowo-zachodniej części wyspy, w pięknej turystycznej miejscowości Costa Adeje,  500 m od dwóch plaż: Playa del Duque i Playa Fanabe (serwis plażowy odpłatny), 20 km od lotniska Reina Sofia, 2 km od słynnego parku wodnego Siam, 30 km od Parku Narodowego Teide. W pobliżu hotelu znajduje się przystanek autobusowy i centrum handlowe.

Wyposażenie

Obszerne lobby całodobową recepcją i bezpłatnym Wi-Fi, bankomat, sklepik z pamiątkami, windy, restauracja główna, bar w lobby, snack bar przy basenie, Solarium bar na dachu, sklepik z pamiątkami, minimarket, sale konferencyjne z zapleczem biznesowym, wypożyczalnia samochodów, salon fryzjerski, pralnia.

Pokoje

413 pokoi różnej kategorii, większość to standardowe pokoje 2-osobowe (ok. 32-35 m kw.) z możliwością dostawki. Wszystkie mają klimatyzację, łazienkę z suszarką do włosów, TV sat, telefon, balkon lub taras (widok na okolicę, góry lub ocean),  odpłatnie sejf i minibar. 

Wyżywienie

HB - śniadania i kolacje w formie bufetów All inclusive - śniadania (07.30-10.00), obiady (13.00-15.00) i kolacje (18.00-21.00) w formie bufetów, do obiadów i kolacji woda, napoje, piwo lub wina domowe, po południu desery, ciasta, lody, ciepłe przekąski. Lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe serwowane są od godz. 10.00 do 23.00.

Sport i rozrywka

Owalny basen główny (podgrzewany zimą)otoczony tarasem słonecznym i roślinnością (leżaki, materace i parasole bezpłatne, ręczniki za depozytem), nieduży basen z panoramicznym widokiem na ocean i okolicę, wydzielona część dla naturystów, siłownia, minigolf, boisko wielofunkcyjne (depozyt za wypożyczanie sprzętu sportowego), kort tenisowy, ośrodek spa i wellness  (sauna, masaże, zabiegi kosmetyczne), dzienny program rekreacyjny i animacje, wieczorem  pokazy tańca, muzyka na żywo itp., dyskoteka El Drago, sporty wodne oferowane przez lokalne agencje. 3 km od hotelu znajduje się pole golfowe.

Dla dzieci

Brodzik, miniklub (4-12 lat), minidyskoteki,  łóżeczka niemowlęce, odpłatna opiekunka.

Uwagi

.

TRANSFER

TRANSFER: Shuttle busem - busem transferowym, po wylądowaniu, klienci powinni się zgłosić do biura Canary Bus (obsługa w j angielskim), który pokieruje klientów do odpowiedniego transferu. Podczas transferu nie ma rezydenta. Rezydent - polskojęzyczyny, dostępny pod telefonem.

Cena zawiera

Bilet lotniczy z opłatami lotniskowymi, transfer lotnisko-hotel-lotnisko, zakwaterowanie wg oferty, wyżywienie wg oferty, polskojęzyczny rezydent, ubezpieczenie od KL, NNW, bagażu i chorób przewlekłych, VAT.

Cena nie zawiera

Wycieczek fakultatywnych, napiwków, wydatków własnych, dodatkowych ubezpieczeń od kosztów rezygnacji i pakiet SPORT.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Best Reisen działającego w Polsce już od 22 lat. Biuro zdobyło uznanie znacznej grupy klientów i agencji turystycznych, z którymi ma przyjemność współpracować. Jest członkiem międzynarodowej grupy Flash Tours, która prężnie działa w zakresie promocji i rozwoju turystyki. Biuro Podróży Best Reisen może poszczycić się certyfikatem rzetelna firma, oraz tytułem BIURO PODRÓŻY 2012 przyznanym przez Centralne Biuro Certyfikacji Krajowej

Dzięki wsparciu w działaniach i wieloletniemu doświadczeniu, Best Reisen oferuje wyjazdy na wysokim poziomie i dostosowane do oczekiwań swoich klientów. Specjalizuje się w organizacji wakacji w Egipcie, Tunezji i Zjednoczonych Emiratach Arabskich, choć stale poszerza swoją ofertę o doskonałe hotele w Grecji czy Bułgarii. Biuro Podróży Best Reisen jest także ekspertem w organizacji luksusowych wyjazdów egzotycznych - ich wakacje na Malediwach, Seszelach, Sri Lance czy w Tajlandii to gwarancja najwyższej jakości wypoczynku.


Neckermann

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Teneryfa, Hiszpania

Położenie

w strefie turystycznej Playa Fanabe. Oferta handlowo-rozrywkowa, restauracje, kawiarnie, bary w pobliżu. Do centrum Playa de las Américas ok. 1,5 km.

Plaża

do piaszczystych, publicznych plaż Playa de Fanabe oraz El Duque ok. 500 m. Leżaki i parasole za opłatą.

Wyposażenie

413 pokoi, 4 piętra, windy. Lobby z recepcją, kącik TV sat., restauracja, bar, sklep z pamiątkami, fryzjer. Na zewnątrz basen ze słodką wodą (podgrzewany zimą), taras słoneczny, bar z przekąskami przy basenie. Leżaki, parasole i materace na leżaki przy basenie bez opłaty, ręczniki kąpielowe za kaucją. Na dachu 2 baseny oraz taras słoneczny z optycznie wydzieloną częścią dla naturystów. Hotel przystosowany dla osób niepełnosprawnych (5 pokoi). www.gfhoteles.com

Kategoria lokalna

4 gwiazdki.

Zakwaterowanie

Pokoje dwuosobowe (1-3A/2-3G): klimatyzacja, telefon, TV sat., kanał muzyczny, sejf (za opłatą), minibar (za opłatą), WI-FI, balkon lub taras. Wanna, prysznic, WC, suszarka. Pokoje rodzinne (2-3D): (dla min. 4 osób: maks. 2 os. dorosłe i 2 dzieci lub 3 os. dorosłe i 1 dziecko) większe, z dodatkową sofą. Poza tym wyposażone jak pokoje dwuosobowe. Junior-suite (2-3B).

Dzieci

zintegrowany brodzik, plac zabaw, mini klub (4-12 lat). Łóżeczko dla dziecka do lat 2 bez opłaty.

Rozrywka

program animacyjny w ciągu dnia i wieczorem (zajęcia sportowe, gry, przedstawienia, muzyka na żywo). Dyskoteka.

Dostęp do internetu

kącik internetowy za opłatą, WI-FI w lobby i pokojach bez opłaty.

Sport

siłownia. Za kaucją: minigolf, kort tenisowy i tenis stołowy. Odpłatnie: bilard.

Wellness

za opłatą: masaże, sauna.

Wyżywienie

Ze śniadaniem, z dwoma posiłkami lub trzema posiłkami : śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu. Show cooking.

All Inclusive

3 posiłki w formie bufetu, napoje do posiłków. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe w godz. 9-24:00. Po południu kawa, herbata i ciasto. Przekąski w ciągu dnia. Po kolacji kanapki do godz. 23:00.

Święta/Sylwester

menu świąteczne 25.12 i sylwestrowe 31.12 w cenie.

Polecamy

Komfortowy hotel w pobliżu piaszczystej plaży z basenem oraz tarasem słonecznym na dachu z widokiem na ocean.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.


Sun&Fun

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

KATEGORIA HISZPAŃSKA

**** KATEGORIA SUN & FUN HOLIDAYS: SF4 Położenie: *    W miejscowości Costa Adeje, 20 km od portu lotniczego. PLAŻA: *    Piaszczysta, położona ok. 500 metrów od hotelu, leżaki i parasole płatne. ZAKWATEROWANIE: *    413 pokoi; *    Typy pokoi: 200 pokoi typu standard (40m2), 196 pokoi rodzinnych, 12 pokoi typu junior suite (60 m2), 5 pokoi przystosowanych dla osób niepełnosprawnych; *    Wyposażenie: klimatyzacja, łazienka, suszarka do włosów, telewizor (Euronews, Eurosport, BBC, CNN), radio, telefon, mini bar (płatny), sejf (płatny), balkon. RESTAURACJE I BARY: *    Restauracja główna: kuchnia włoska, międzynarodowa, wegetariańska; *    3 bary (bar przy basenie, bar Salon, Bar Solarium). Wyżywienie: *    BB: śniadania; *    HB: 2 posiłki; *    FB: śniadania, obiady, kolacje; *    All inclusive: śniadania, obiady, kolacje, napoje bezalkoholowe i alkoholowe lokalnej produkcji dostępne w godzinach 7.30-24.00.

SPORT I ROZRYWKA

*    3 baseny (w tym 1 podgrzewany, czynny zimą); *    Bezpłatnie dla gości All incusive: tenis ziemny, siłownia, koszykówka, siatkówka plażowa, aerobik, gimnastyka w wodzie, mini golf, leżaki i parasole przy basenie; *    Odpłatnie dla wszystkich: oświetlenie kortu tenisowego, bilard, gry komputerowe, sporty wodne na plaży. DLA DZIECI: *    Brodzik, plac zabaw, mini disco, mini klub (4-12 lat), animacje. POZOSTAŁE UDOGODNIENIA: *    Profesjonalne centrum SPA (łaźnia i sauna, masaże i zabiegi płatne), solarium, sklepy, salon fryzjerski, pokój gier, kafejka internetowa, wypożyczalnia samochodów, sala konferencyjna, bezprzewodowy internet na terenie całego hotelu.

NASZYM ZDANIEM

*    Niewątpliwym atutem hotelu jest duży basen oraz bogaty program animacyjny przede wszystkim dla dzieci, ale też dla dorosłych. STRONA INTERNETOWA: *    www.gfhoteles.com


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Sun & Fun działającego od 2004 roku na rynku turystycznym, które sukces i wysoki poziom świadczonych usług zapewnia współpracy ze stałymi i sprawdzonymi kontrahentami. W 2017 roku biuro zmieniło właściciela, rozpoczynająć okres rozwoju pod opieką jednego z największych czeskich touroperatorów - Blue Style.

Biuro posiada bogate, wieloletnie doświadczenie w organizowaniu wakacji all inclusive do krajów takich jak Egipt, Tunezja czy Turcja. Oferuje także szeroki wybór wycieczek do Grecji, Hiszpanii i Bułgarii. Poprzez zapewnienie klientom obsługi na najwyższym poziomie oraz organizacji interesujących i profesjonalnie prowadzonych wycieczek fakultatywnych, Biuro Podróży Sun & Fun pokazuje swoim klientom w szczególny sposób piękno i bogactwo kulturowe odwiedzanych miejsc.

Każdego roku wszystkie obiekty znajdujące się w ofercie Sun & Fun kontrolowane są pod względem bezpieczeństwa i jakości usług. Kompetencje i wysoki standard obsługi Biura Podróży Sun & Fun potwierdzają liczne certyfikaty i nagrody, będące jednocześnie gwarantem bezpieczeństwa i satysfakcji klientów.


Wezyr

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Data otwarcia:

1994r., odnowiony w 2004r.

Położenie :

Hotel położony jest na Costa Adeje  w pobliżu punktów gastronomicznych i sklepów, 20 km od Lotniska Reine Sofia. Centrum Playa de las Americas oddalone o ok. 2 km. W odległości 3 km znajduje sie pole golfowe.

Plaża  :

piękne plaże Playa del Duque i Playa del Fanabe oddalona są ok. 500 m od hotelu.

W Hotelu:

recepcja, 3 baseny (w  tym jeden podgrzewany zimą), restauracja, 2 bary, sala konferencyjna,  sklepy, fryzjer, mini market, kawiarnia. Hotel jest przystosowany dla osób niepełnosprawnych.

Pokoje   :

413 pokoi; standard - łazienka, TV, mini bar z serwisem a la carte (płatny), sejf do wynajęcia (płatny), centralna klimatyzacja,  balkon (na zapytanie pokoje łączone). Dostępne są również pokoje typu junior suite  z optycznie wydzieloną częścią dzienną i sypialną oraz pokoje rodzinne (jeden pokój).

Rozrywki i usługi  :

Bezpłatne:
dzienny i wieczorny program animacji, fitness.
Płatne:
kawiarnia internetowa, Wi-Fi w lobby, Welness&Spa (sauna, jacuzzi, łaźnia turecka, masaż,), kort do tenisa, pokój gier, bilard, tenis stołowy, koszykówka, siatkówka.

Dla dzieci:

mini klub, mini disco, brodzik, łóżeczko dla niemowląt (na zamówienie).

Wyżywienie :

HB
Posiłki: śniadanie, obiadokolacja.
Napoje zawarte: bezalkoholowe napoje do śniadania.
All Inclusive (09:00-23:00)
Posiłki: śniadanie, obiad, kolacja, przekąski w barze przy basenie (burgery, hot dogi...) ciasta, lody, owoce.
Napoje zawarte: lokalne alkohole oraz napoje bezalkoholowe w wybranych barach. Zniżka 40% na wybrane napoje alkoholowe w restauracji do głównych posiłków.
Lunch boxy przy zamówieniu dzień przed wyjazdem do godz. 08:00. Bezpłatne korzystanie z tenisa stołowe, kortu do tenisa, boiska do piłki nożnej oraz koszykówki. Bezpłatny internet w pbliżu recepcji i lobby.

Tel./Fax.:

003 34 922 71 29 00, 922 712 769


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Coral Travel Wezyr Holidays, które działa na polskim rynku od roku 1999. W tym czasie zdobyło grono stałych i zadowolonych klientów. Biuro Podróży Coral Travel Wezyr Holidays specjalizuje się w wyjazdach do Turcji, jednak z roku na rok wzbogaca swoją ofertę o nowe kierunki. Jedną z najchętniej wybieranych przez klientów destynacji jest Grecja. Dodatkowo możemy wybrać ofertę spośród takich krajów jak Hiszpania, Bułgaria czy Egipt. Ciągły rozwój biura i pozycja jednego z największych touroperatorów w Europie zaowocował stale poszerzającą się ofertą egzotycznych wakacji, hitem są takie kierunki jak Dominikana, Kuba, Meksyk, Tajlandia, Mauritius czy Zjednoczone Emiraty Arabskie. Biuro podrózy Coral Travel Wezyr Holidays oferuje także atrakcyjne wakacje dla rodzin - w swoich najlepszych hotelach uruchomili bowiem polskojęzyczne animacje. Wybierać można spoód wielu ofert last minute i all inclusive.

Biuro Podróży Coral Travel Wezyr to gwarancja udanych wakacji. Jako jeden z nielicznych touroperatorów na polskim rynku wdrożył system zarządzania jakością i posiada certyfikat na zgodność z normą ISO 9001:2008. Jest laureatem nagród Fair Play Turystyki Polskiej 2012, Jakość Roku 2009 i 2010, a także szczególnego wyróżnienia Jakość Roku Srebro.


Prima Holiday

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

POŁOŻENIE

ok. 1,5 km od centrum COSTA ADEJE z halą koncertową Magma Arte & Congresos, najbliższe sklepy i bary ok. 50 m od hotelu, ok. 2 km od portu jachtowego Puerto Colon, ok. 2,5 km od Aqua Land, ok. 4 km od Siam Parku; ok. 20 km od portu lotniczego Reina Sofia.

PLAŻA

Playa Fanabe, publiczna, wulkaniczny ciemny piasek, ok. 500 m od hotelu, parasole, leżaki i ręczniki płatne; Playa del Duque, piaszczysta, ok. 2,5 km od hotelu, parasole i leżaki płatne.

HOTEL

KATEGORIA LOKALNA 4* Hotel 4piętrowy (6 wind) zbudowany w 1994 r., całkowicie odnowiony w 2004 r., elegancki i stylowy, regularnie odnawiany. Dużo atrakcji i znakomite położenie to gwarancja niezpomnianych wakacji na Teneryfie. Hotel leży niedaleko słynnej plaży Fanabe i nieco dalej od centrum Costa Adeje. Budynek zbudowany na planie litery U, na dachu taras słoneczny z niedużymi basenami, a także basen główny z brodzikiem dla dzieci. Hotel jest znany z bogatego programu animacji, który doceniają także najmłodsi turyści.  

DO DYSPOZYCJI GOŚCI

Recepcja,  lobby, całodobowa recepcja, restauracja Adeje - dania w formie bufetu, kuchnia europejska, dostępne menu i foteliki dla dzieci, dania wegetariańskie, 2 bary: w lobby, przy basenie, na tarasie; sklep z pamiątkami; sala konferencyjna dla 100 osób, taras z widokiem na ocean, góry i okolicę, taras do opalania na dachu z wydzieloną częścią dla naturystów; bezpłatny internet bezprzewodowy w lobby (ograniczony zasięg); za opłatą: punkt internetowy; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard, American Express, Diners Club.

INTERNET

kącik internetowy za opłatą. WiFi na terenie hotelu za dodatkową opłatą.

SPORT, REKREACJA I ROZRYWKA

basen główny, słodka woda, podgrzewany z sezonie zimowym, wydzielony brodzik dla dzieci, dwa małe baseny na dachu, woda słodka (obok wydzielona część dla naturystów), przy basenach bezpłatne parasole i leżaki, ręczniki za kaucją; kort tenisowy, tenis stołowy, minigolf, siatkówka, siłownia, gimnastyka w wodzie; animacje dla dorosłych i dla dzieci. za opłatą: bilard, rzutki, pokój gier, mini spa: jacuzzi, sauna, łaźnia turecka, zabiegi na twarz i na ciało.

ZAKWATEROWANIE

łącznie 413 pokoi pokój standardowy: 2-os. (możliwość 1 dostawki), ok. 40 m, klimatyzowany (w sezonie letnim), łazienka (prysznic, wc; suszarka), telewizor, telefon, lodówka; za opłatą: sejf (ok. 2 EUR/dzień), minibar; bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; balkon lub taras (stolik i krzesełka); Pokój rodzinny: 2-os. (możliwość 1 lub 2 dostawek), zadbany i elegancki, ok. 50 m, wyposażenie jak w pokoju standardowym;

DLA DZIECI

miniklub (4-12 lat, tylko w okresie wakacji), pokój zabaw dla dzieci, brodzik, animacje

WYŻYWIENIE

BB śniadania w firmie bufetu. HB śnidania i obiadokolacje w formie bufetu. Do obiadokolacji napoje za dodatkową opłatą. FB śniadania, obiady i kolacje w formie bufetu. Napoje do obiadów i kolacji za dodatkową opłatą.All inclusive (za dopłatą): śniadanie (7.30-10.00), obiad (13.00-16.00), kolacja (18.00/19.00-21.00/22.00) w formie bufetu w restauracji Adeje; przekąski w barze przy basenie (13.00-18.00); napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe w wyznaczonych barach (09.00-24.00); wymagane noszenie opasek all inclusive.

INFORMACJE DODATKOWE

www.gfhoteles.com

WARUNKI WJAZDOWE

dokumentem podróży uprawniającym do wjazdu i pobytu (niezależnie od jego celu) na terytorium Hiszpanii jest ważny paszport lub dowód osobisty. Obywatele polscy korzystają z prawa do swobodnego przepływu osób w ramach Unii Europejskiej/Europejskiego Obszaru Gospodarczego. każdy uczestnik imprezy zobowiązany jest do przestrzegania paszportowych, celnych, zdrowotnych i innych przepisów kraju, do którego podróżuje. Klient odpowiedzialny jest za dotrzymanie wszelkich przepisów niezbędnych do przeprowadzenia imprezy turystycznej, o których został poinformowany przez organizatora.KAŻDY Z NASZYCH KLIENTÓW ZOBLIGOWANY JEST DO POTWIERDZENIA GODZIN NA 24h PRZED WYLOTEM (DOTYCZY TO WYLOTÓW Z POLSKI JAK I POWROTÓW DO POLSKI). Odprawa lotnicza rozpo­czyna się na 2 godziny przed planowanym lotem i kończy się na 40 minut przed. Każdy klient zobligowany jest do zgłoszenia się do od­prawy we właściwym czasie przed realizowanym lotem.

CENA

Cena zawiera - oferta z przelotem: bilet lotniczy; bagaż rejestrowany: Wizzair - 23kg (szerokość: 1,499m, wysokość: 1,194m, długość: 1,715m), Ryannair - 15kg; bagaż podręczny o wymiarach: Wizzair - mały, o wymiarach nieprzekraczających 42x32x25cm, Ryannair - 10kg o wymiarach 55x40x20cm oraz 1 małą torebkę o maksymalnych wymiarach 35x20x20cm; transfer lotnisko - hotel - lotnisko; zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie wg oferty, opłaty lotniskowe, opiekę polskojęzycznego rezydenta (nie dotyczy regionu Alcudia na Majorce oraz Wysp Kanaryjskich - tu opieka anglojęzyczna), ubezpieczenie Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG) NNW, KL, bagaż, OC organizatora, VAT.   Cena zawiera - oferta z dojazdem własnym: zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie wg oferty, ubezpieczenie Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG) NNW, KL, bagaż (od momentu rozpoczęcia imprezy do jej zakończenia z wyłączeniem czasu trwania dojazdu własnego), OC organizatora, VAT. Cena nie zawiera: dodatkowego ubezpieczenia od kosztów rezygnacji i chorób przewlekłych, wycieczek fakultatywnych, podatku turystycznego* (dot. Costa Brava, Majorka). *Podatek turystyczny w Katalonii (dotyczy ofert na COSTA BRAVA) oraz na Majorce (pobyty od 1 lipca 2016) nie jest wliczony w cenę. Klienci zobligowani są do wniesienia należnej opłaty bezpośrednio po przyjeździe do hotelu: hotele 5* ok. 2,50 za dzień od osoby hotele 4* ok. 1,65 za dzień od osoby hotele 3 *ok. 1,10 za dzień od osoby pozostałe obiekty ok. 1 za dzień od osoby Dzieci 0-16 lat zwolnione są z podatku. Ponad to na Costa Brava opłata dotyczy tylko pierwszego tygodnia pobytu (max 7 dni), w dalszym okresie podatek nie obowiązuje. Cena uzależniona jest od dostępności miejsc w samolocie w danej kategorii. Linie lotnicze podają ceny aktualne na chwile zapytania. W związku z powyższym ze względu na wyczerpanie się danych kategorii lotniczych, do momentu podpisania umowy cena może ulegać zmianom.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Prima Holiday, którego dewizą jest profesjonalizm, wysoka jakość świadczonych usług, solidność i wiarygodność. Organizowanie wakacji i wycieczek tylko do kilku wybranych destynacji sprawia, że Biuro Podróży Prima Holiday jest ekspertem w swojej kategorii..

Proponowane przez Biuro Podróży Prima Holiday hotele to obiekty rekomendowane na opiniotwórczych portalach turystycznych, posiadające przeważającą ilość pozytywnych opinii. Szeroki wybór wycieczek zapewnia dopasowanie do gustów, potrzeb i możliwości klienta. W swojej ofercie Biuro Podróży Prima Holiday posiada bardzo zróżnicowane produkty od rodzinnych wakacji all inclusive w hotelach z aquaparkami, poprzez propozycje komfortowe, budżetowe wczasy last minute po najbardziej luksusowe oferty. Nowością są wycieczki objazdowe do Izraela, Emiratów Arabskich oraz Tajlandii realizowane w kameralnych grupach wraz z wykwalifikowanym przewodnikiem.

Prima Holiday posiada gwarancję ubezpieczeniową przyznaną przez wiodącego ubezpieczyciela w Europie ERV – Europäische Reiseversicherung AG Oddział w Polsce.


Itaka

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Wyspy Kanaryjskie / Teneryfa

Opis oferty:

Dużo atrakcji i znakomite położenie to gwarancja niezpomnianych wakacji na Teneryfie. Hotel leży niedaleko słynnej plaży Fanabe i nieco dalej od centrum Costa Adeje. Budynek zbudowany na planie litery U ma na dachu solarium z dwoma niedużymi basenami, a także basen główny z brodzikiem dla dzieci. Hotel jest znany z bogatego programu animacji, który doceniają także najmłodsi turyści.

POŁOŻENIE:

ok. 1,2 km od centrum COSTA ADEJE, najbliższe sklepy i bary ok. 50 m od hotelu, ok. 2 km od portu jachtowego Puerto Colon, ok. 2,5 km od Aqua Land, ok. 4 km od Siam Parku; ok. 20 km od portu lotniczego Reina Sofia.

PLAŻA:

Playa Fanabe, publiczna, wulkaniczny ciemny piasek, ok. 500 m od hotelu, parasole, leżaki i ręczniki płatne; Playa del Duque, piaszczysta, ok. 2,5 km od hotelu, parasole i leżaki płatne.

HOTEL:

czterogwiazdkowy, zbudowany w 1994 r., elegancki i stylowy, regularnie odnawiany, 413 pokoi, 1 budynek, do 4 pięter, 4 windy, lobby, całodobowa recepcja, restauracja Adeje - dania w formie bufetu, kuchnia europejska, dostępne menu i foteliki dla dzieci, dania wegetariańskie, 2 bary: w lobby, przy basenie, na tarasie; sklep z pamiątkami; sala konferencyjna dla 100 osób, taras z widokiem na ocean, góry i okolicę, taras do opalania na dachu z wydzieloną częścią dla naturystów; bezpłatny internet bezprzewodowy w lobby (ograniczony zasięg); za opłatą: punkt internetowy; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard, American Express, Diners Club.

standardowy:

2-os. (możliwość 1 dostawki), ok. 40 m², klimatyzowany (w sezonie letnim), łazienka (prysznic, wc; suszarka), telewizor, telefon, lodówka; za opłatą: sejf (ok. 2 EUR/dzień), minibar; bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; balkon lub taras (stolik i krzesełka);

rodzinny:

2-os. (możliwość 1 lub 2 dostawek), zadbany i elegancki, ok. 50 m², wyposażenie jak w pokoju standardowym;

junior suite:

2-os. (możliwość 1 dostawki), elegancki, nowoczesny i luksusowy ok. 60 m², wyposażenie jak w pokoju standardowym, dodatkowo wanna z hydromasażem.

SPORT I ROZRYWKA:

basen główny, słodka woda, podgrzewany z sezonie zimowym, wydzielony brodzik dla dzieci, dwa małe baseny na dachu, woda słodka (obok wydzielona część dla naturystów), przy basenach bezpłatne parasole i leżaki, ręczniki za kaucją; kort tenisowy, tenis stołowy, minigolf, siatkówka, siłownia, gimnastyka w wodzie; animacje dla dorosłych i dla dzieci, miniklub (4-12 lat, tylko w okresie wakacji), pokój zabaw dla dzieci; za opłatą: bilard, rzutki, pokój gier, mini spa: jacuzzi, sauna, łaźnia turecka, zabiegi na twarz i na ciało.

ALL INCLUSIVE (za dopłatą):

śniadanie (7.30-10.30), obiad (13.00-15.00), kolacja (18.00/19.00-21.00/22.00) w formie bufetu w restauracji Adeje; przekąski w barze przy basenie (13.00-18.00); napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe w wyznaczonych barach (09.00-23.00); wymagane noszenie opasek all inclusive.

KONTAKT:

0034/922712900, www.gfhotels.com


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Itaka. Nowa Itaka sp. z o.o. jest jednym z naszych kluczowych partnerów i głównym kontrahentem, z którym od lat spełniamy turystyczne marzenia naszych wspólnych klientów. Wysoki standard obsługi, wykwalifikowani rezydenci i przewodnicy oraz szeroki wybór atrakcyjnych ofert na wakacje dopracowanych w każdym szczególe zapewniają wieloletni sukces jakim może poszczycić się to biuro.

W swojej ofercie Itaka posiada wiele sprawdzonych hoteli położonych w dogodnej lokalizacji, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami. Biuro posiada szeroki wachlarz destynacji turystycznych i może spełnić oczekiwania najbardziej wymagających klientów. Ponad to, do swojej oferty sukcesywnie wprowadza oryginalne kierunki takie jak Bośnia i Hercegowina, Albania, Madera czy kierunki egzotyczne - Wyspy Zielonego Przylądka, Zanzibar i wiele, wiele innych.

Itaka posiada bogatą ofertę wycieczek objazdowych, zarówno autokarowych jak i samolotowych. Ich programy są bardzo zróżnicowane i dostosowane do wymagań różnych klientów, dlatego każdy może znaleźć wyjazd zgodny z jego preferencjami. Biuro podrózy Itaka posiada także jeden z największych wyborów ofert w promocji last minute, co pozwala klientom z każdym budżetem na spełnienie swoich wakacyjnych marzeń.

Biuro Podróży Itaka w ciągu swojej dotychczasowej działalności otrzymała wiele prestiżowych nagród i wyróżnień, takich jak tytuł Superbrands i Created in Poland Superbrands 2014/15 przyznawany najsilniejszym markom na polskim rynku, Touroperator Roku 2014, Konsumencki Lider Jakości 2014, czy Wielka Perła Polskiej Gospodarki 2012.


Exim Tours

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

4* Hiszpania/Teneryfa

Położenie

- ok. 500 m od plaży - w miejscowości Costa Adeje - ok. 4 km od centrum - ok. 20 km od lotniska

Plaża

- piaszczysta - leżaki i parasole (płatne)

Pokoje

Pokój Standardowy - klimatyzacja - TV-Sat, telefon - płatne sejf (1,80 EUR/dzień), minibar - łazienka (WC, wanna/prysznic, suszarka do włosów) - balkon lub taras - pokoje dla osób niepełnosprawnych (na zapytanie)

Sport, Relaks, Rozrywka

Bezpłatne - 3 baseny (jeden podgrzewany zimą), leżaki i parasole - siłownia, gimnastyka wodna - korty tenisowe, tenis stołowy - minigolf - siatkówka, piłka nożna - animacje dzienne i wieczorne Płatne - ręczniki plażowe - pokój gier, bilard, rzutki - spa, sauna, jacuzzi, łaźnia turecka, masaże

Dla dzieci

- brodzik - plac zabaw, miniklub (4-12 lat), minidisco - łóżeczko dla dziecka do 2 lat (na zapytanie) - wysokie krzesełka w restauracji

Wyżywienie

HB: śniadanie i obiadokolacja w formie bufetu (napoje płatne przy obiadokolacji).

All inclusive

śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu, przekąski w ciągu dnia w wybranych barach. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe serwowane są w godzinach 10:00 - 23:00.

Restauracje i bary

- restauracja główna - bar przy basenie (13:00-16:00) - bar Salon (09:00-23:00) - bar Solarium (10:30-16:30)

Dodatkowe informacje

- internet Wi Fi w lobby (bezpłatny), kącik internetowy (płatny) - sala konferencyjna - sala TV - fryzjer, sklepy - www.gfhoteles.com

Cena

Cena zawiera (PLN): bilet lotniczy, zakwaterowanie w hotelu (doba hotelowa zaczyna się w dniu przyjazdu od godz. 14:00, kończy o godz. 12:00), transfer lotnisko - hotel - lotnisko; opiekę polskojęzycznego rezydenta; wyżywienie wg opisu, podatek VAT, obowiązkowe ubezpieczenie (KL I NW, BAGAżU, ubezpieczenia od następstw chorób przewlekłych Europaische Reiseversicherung AG Europejskie), opłaty lotniskowa


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.


Net Holiday

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Hiszpania/Teneryfa

Strefa

Relax, Family

Dzieci

pobyt gratis - opłata tylko za przelot 1 dziecko 2-12 lat

Lokalizacja

centrum handlowe- ok. 200 m, przystanek komunikacji publicznej- ok. 300 m centrum Costa Adeje- ok.1,2 km lotnisko - ok. 20 km

Plaża

ok. 500 m od hotelu Playa Fanabe pokryta wulkanicznym piaskiem oraz Playa de Deque 2,5 km dalej, piaszczysta, na obu plażach ręczniki, parasole i leżaki płatne ok. 10 EUR/komplet - 2 leżaki i parasol

Hotel

czterogwiazdkowy, posiadający łącznie 410 pokoi rozmieszczonych na 4 piętrach, 2 windy, taras z widokiem na miasto, ocean lub wulkan Teide, na dachu dwa baseny i taras słoneczny do opalania ze specjalnym miejscem dla naturystów (wydzielone), na terenie hotelu znajduje się basen ze słodką wodą (podgrzewany w zimie)

Udogodnienia

całodobowa recepcja, centrum odnowy biologicznej i konferencyjne dla 500 osób, fryzjer, sklep z pamiątkami

Internet

w lobby przy recepcji możliwość skorzystania z bezpłatnego Internetu o ograniczonym zasięgu, dodatkowo za opłatą w kąciku internetowym ok. 2 EUR/godz.

Pokoje

2-osobowe z możliwością dostawki o pow. 40m2, łazienka z wanna lub prysznicem, suszarka do włosów, klimatyzacja, TV SAT, telefon, lodówka, minibar i sejf dodatkowo płatne, balkon lub taras, 100 pokoi mam możliwość łączenia się z pokojem obok

Restauracje i bary

restauracja główna Adeje Lobby Bar/Salon bar przy basenie Pool Bar/Solarium

Wyżywienie

All Inclusive

Rozrywka

główny basen z podgrzewaną wodą w sezonie zimowym, dodatkowo 2 mniejsze na dachu, przy wszystkich bezpłatne parasole i leżaki, ręczniki za kaucją ok. 10 EUR, siłownia, gimnastyka wodna, minigolf, tenis ziemny i stołowy, animacje dla dzieci i dorosłych, muzyka na żywo

Płatne

zabiegi w centrum SPA, sauna, jacuzzi, hamman, bilard, rzutki, salon gier

Dla dzieci

brodzik, animacje, mini klub, pokoik z miejscem do zabawy, możliwość wypożyczenia łóżeczka dla dzieci do 2 lat, wysokie krzesełka w restauracji, specjalne menu

Program All Inclusive

7.30-10.00 śniadanie w formie bufetu serwowane w restauracji głównej, woda naturalna gazowana, niegazowana, soki z dystrybutora (wielkoowocowy, jabłkowy, brzoskwiniowy, ananasowy), lokalne piwo alkoholowe i bezalkoholowe, wino białe, czerwone, różowe 13.00- 15.00 lunch w formie bogatego bufetu, dania kuchni międzynarodowej i regionalnej, serwowany w restauracji głównej, woda naturalna gazowana, niegazowana, soki z dystrybutora (wielkoowocowy, jabłkowy, brzoskwiniowy, ananasowy), lokalne piwo alkoholowe i bezalkoholowe, wino białe, czerwone, różowe 18.00 - 21.00 kolacja w formie bogatego bufetu, dania kuchni międzynarodowej i regionalnej, show cooking, serwowana w restauracji głównej, woda naturalna gazowana, niegazowana, soki z dystrybutora (wielkoowocowy, jabłkowy, brzoskwiniowy, ananasowy), lokalne piwo alkoholowe i bezalkoholowe, wino białe, czerwone, różowe 10.00- 17.30 przekąski ciasta, ciasteczka, lody oraz kanapki, woda mineralna gazowana, niegazowana, coca-cola, tonic, fanta, sprite, kawa espresso, kawa z mlekiem, hiszpańska kawa cortado, bezkofeinowa, americano, cappuccino, irish coffie, czekolada, herbata, lokalne piwo butelkowe, piwo z beczki, piwo bezalkoholowe, wino białe, czerwone, różowe, sangria, vermouth biały, czerwony, koktalie (Guacamayo, Pinacolada, Caipirinha, Sex on the Beach, San Francisco, Hawaiano, Caribe), likiery (Marie Brizard, Triple seco, likier brzoskwiniowy, z zielonego jabłka, bananowy, jeżynowy, kawowy), whisky DYC, rumy (Arehucas, Guajiro), wódki (Eristoff, Larios, Bombay Original), tequila lokalna, Fernet Menta, Fernet Branca serwowane w barze przy basenie - Pool Bar 13.00-16.00 ciepły bufet (hot dogi, hamburgery) oraz sałatki serwowane w barze przy basenie - Pool Bar 10.00- 23.00 woda mineralna gazowana, niegazowana, coca-cola, tonic, fanta, sprite, kawa espresso, kawa z mlekiem, hiszpańska kawa cortado, bezkofeinowa, americano, cappuccino, irish coffie, czekolada, herbata, lokalne piwo butelkowe, piwo z beczki, piwo bezalkoholowe, wino białe, czerwone, różowe, sangria, vermouth biały, czerwony, koktalie (Guacamayo, Pinacolada, Caipirinha, Sex on the Beach, San Francisco, Hawaiano, Caribe), likiery (Marie Brizard, Triple seco, likier brzoskwiniowy, z zielonego jabłka, bananowy, jeżynowy, kawowy), whisky DYC, rumy (Arehucas, Guajiro), wódki (Eristoff, Larios, Bombay Original), tequila lokalna, Fernet Menta, Fernet Branca serwowane w barze w lobby - Salon Bar 22.00-24.00 kanapki serwowane w lobby barze Salon kort tenisowy, boiska do koszykówki i piłki nożnej animacje dzienne i wieczorne leżaki i parasole przy basenie mini club dla dzieci 4-12 lat

Oficjalna kategoria

4 gwiazdki

Karty kredytowe

American Express, Visa, MasterCard, Diner's Club

Strona www hotelu

www.gfhoteles.com

Nasza ocena

Pokój **** Położenie **** Wyżywienie **** Sport\ rozrywka ****

Atuty

znany i lubiany na polskim rynku bardzo dobre opinie Klientów blisko punktów rozrywki bogaty program All Inclusive

Długość transferu lotnisko-hotel

ok. 40 minut

Gomera Bus

Wycieczka do przepięknych, malowniczych wąwozów przecinających wyspę La Gomera. W programie zwiedzanie pełnego magii Parku Narodowego Garajonay, który poprzez piękno lasów wawrzynowych i wrzosowych, będących największymi tego typu lasami na świecie, został wpisany na listę światowego dziedzictwa UNESCO. Podczas wycieczki można spróbować miejscowej kuchni i poznać tajniki języka gwizdanego. Transport z Teneryfy odbywa się promem, objazd wyspy realizowany jest autokarem. Lunch wliczony w cenę. Cena ok. 69 EUR dorośli/ dzieci ok. 35 EUR

Katamaran Must Cat

Ta wyjątkowa propozycja skierowana jest do miłośników morza, żeglarstwa, pasjonatów podwodnej przyrody i poszukiwaczy przygód. Rejs luksusowym katamaranem Must Cat to ekscytująca wyprawa w poszukiwaniu delfinów i waleni w ich naturalnym środowisku. Ponadto zapewniona jest możliwość zażycia kąpieli w krystalicznie czystym oceanie w jednej z zacisznych i malowniczych zatoczek. Podczas całego rejsu oferowane są napoje chłodzące, wino, piwo i smaczne kanapki. Cena ok. 45 EUR dorośli/ dzieci ok. 23 EUR

Loro Parque

To prawdziwy raj dla miłośników egzotycznych zwierząt i tropikalnych ogrodów. W tym ogromnym parku (135 tys. m2) kilka razy dziennie organizowane są przedstawienia z udziałem lwów morskich, delfinów, papug oraz cieszące się największą popularnością pokazy orek. Olbrzymią atrakcją parku jest także Katandra Treetops, gdzie można obserwować ptaki w ich naturalnym środowisku. Miłośnicy flory mogą podziwiać niezwykły ogród z rzadkimi gatunkami orchidei. Na terenie kompleksu znajduje się również plac zabaw dla dzieci ("Kinderlandia"), targ gambijski, stacja z pisklętami papug, muzeum papug oraz wiele restauracji. Cena ok. 33 EUR dorośli/ dzieci ok. 22 EUR

Siam Park

Jest to największy tematyczny park wodny w Europie, łączący egzotyczne tajemnice starożytnego królestwa Syjamu (obecnie Tajlandii) z podnoszącą poziom adrenaliny przygodą. Na dzieci i dorosłych czekają m.in. Pałac Fal (fale dochodzące do 3 m), "Tower of Power", czyli gigantyczna wieża, z której odbywa się kilkusekundowy ekstremalny zjazd , Wąż z dżungli, Olbrzym i Wulkan i wiele innych niesamowitych miejsc. Dzieciom spodoba się z pewnością "Zagubione Miasto", gdzie znajduje się strefa nawet dla 2-3 letnich dzieci. Cudowna biała plaża i egzotyczna roślinność stanowią doskonałe miejsce na chwilę odpoczynku pomiędzy kolejnymi wodnymi szaleństwami. Po dniu pełnym wrażeń dobrze jest usiąść w tajskiej restauracji i spróbować pysznego orientalnego jedzenia. Cena ok. 33 EUR, dzieci ok. 22 EUR

Teide i Masca

Wycieczka do Parku Narodowegio Teide, wpisanego na listę UNESCO oraz będącego jedną z największych atrakcji turystycznych Teneryfy oraz całego Archipelagu Wysp Kanaryjskich. W parku znajduje się, będący pod ochroną wulkaniczny szczyt Pico del Teide (3718 m n.p.m.) oraz kaldera Las Canadas. Park przypomina krajobraz księżycowy, pokryty licznymi formacjami skalnymi oraz zastygłą lawą. Dla chętnych wjazd kolejką linową na wysokość 3555 m n.p.m. (25 EUR w obie strony). Dalsza część wycieczki to odwiedzenie dawnej wioski pirackiej Masca, atrakcyjnej ze względu na swoje niezwykłe położenie (305 m poniżej stromego urwiska). Łańcuchem zygzaków odbywa się wjazd na wysoki grzbiet, z którego wąska droga prowadzi do regiony Teno. Cena ok. 49 EUR dorośli/ dzieci ok. 25 EUR

Wulkan Teide

Wulkanolodzy twierdzą, że w nowym tysiącleciu wulkan Teide, święta góra Guanczów, przemówi ponownie, właśnie dlatego warto ją odwiedzić. Egzotyczny i miejscami "księżycowy" krajobraz Pico del Teide zachwyca swym niepowtarzalnym pięknem. Góra rzuca najdłuższy na świecie cień, a jej wierzchołek widoczny jest z każdego miejsca Teneryfy. Rozległy teren Parku Narodowego zadziwia kolorami wulkanicznych skał i ilością kraterów. Wyprawa wiedzie niemal na sam szczyt wulkanu. Połyskujący w słońcu śnieg gdzieniegdzie przykrywa wulkaniczne skały i stanowi nie lada atrakcję na podzwrotnikowej wyspie. Wycieczka półdniowa. Lunch nie jest wliczony. Cena OK. 31 EUR dorośli/ dzieci ok. 16 EUR

Wycieczka wokol wyspy + Loro Parque

Malowniczą wędrówkę po Teneryfie rozpoczyna przejazd przez plantacje bananowców, z których słyną Wyspy Kanaryjskie. Wśród wielu wspaniałych widoków, najdłużej zostaje w pamięci niezwykły masyw skał Los Gigantes stromo opadający do morza. Inną atrakcją są "Pompeje" Teneryfy - Garachico, usytuowane u podnóża wulkanu Teide. W Icod de los Vinos można podziwiać tysiącletnie Drzewo Smocze. Miłośnicy dobrego wina oraz likierów również znajdą dla siebie mły zakątek. Kolejnym punktem wycieczki jest Loro Park w Puerto de la Cruz, gdzie w scenerii egzotycznych roślin można obserwować wyczyny tresowanych lwów morskich, orek i delfinów. Bogata, wielobarwna flora i fauna parku to wdzięczny temat pamiątkowych fotografii. Lunch nie jest wliczony w cenę. Cena OK. 72 EUR dorośli/ dzieci ok. 36 EUR


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Net Holiday, pierwszego internetowego touroperatora na rynku polskim, który przez kilka lat swojej działalności wypracował świetną jakość świadcoznych usług wciąż docenianą przez klientów.

Pracownicy Biura Podrózy Net Holiday to zespół profesjonalistów z dużym doświadczeniem zawodowym, dla których najważniejszym priorytetem jest zadowolenie klientów i jakość oferowanych usług. Pragnąc zagwarantować wysoki standard wypoczynku, pracownicy Net Holiday osobiście odwiedzają wszystkie miejsca stanowiące cel podróży, monitorują hotele i prowadzone przez nie usługi. Nad komfrotowym wypoczynkiem turystów czuwa wyszkolony sztab rezydentów i pilotów. Szeroka oferta wczasów all inclusive i nie tylko obejmuje wypoczynek w 20 najpopularniejszych destynacjach turystycznych wśród polskich klientów.

Biuro Podróży Net Holiday posiada gwarancję ubezpieczeniową wystawioną przez Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG), który specjalizuje się w ubezpieczeniach podróży. Firma zarejestrowana jest również w Centralnej Ewidencji Organizatorów Turystyki i Pośredników Turystycznych, należy do Polskiego Związku Organizatorów Turystyki oraz uczestniczy w Programie Firma Wiarygodna Finansowo.


Neckermann HIT

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Teneryfa, Hiszpania

Położenie

w strefie turystycznej Playa Fanabe. Oferta handlowo-rozrywkowa, restauracje, kawiarnie, bary w pobliżu. Do centrum Playa de las Américas ok. 1,5 km.

Plaża

do piaszczystych, publicznych plaż Playa de Fanabe oraz El Duque ok. 500 m. Leżaki i parasole za opłatą.

Wyposażenie

413 pokoi, 4 piętra, windy. Lobby z recepcją, kącik TV sat., restauracja, bar, sklep z pamiątkami, fryzjer. Na zewnątrz basen ze słodką wodą (podgrzewany zimą), taras słoneczny, bar z przekąskami przy basenie. Leżaki, parasole i materace na leżaki przy basenie bez opłaty, ręczniki kąpielowe za kaucją. Na dachu 2 baseny oraz taras słoneczny z optycznie wydzieloną częścią dla naturystów. Hotel przystosowany dla osób niepełnosprawnych (5 pokoi). www.gfhoteles.com

Kategoria lokalna

4 gwiazdki.

Zakwaterowanie

Pokoje dwuosobowe (1-3A): klimatyzacja, telefon, TV sat., kanał muzyczny, sejf (za opłatą), minibar (za opłatą), WI-FI, balkon lub taras. Wanna, prysznic, WC, suszarka. Pokoje - wariant ekonomiczny (1-2S): na parterze, wyposażone jak pokoje dwuosobowe. Pokoje rodzinne (2-3D): (dla min. 4 osób: maks. 2 os. dorosłe i 2 dzieci lub 3 os. dorosłe i 1 dziecko) większe, z dodatkową sofą. Poza tym wyposażone jak pokoje dwuosobowe.

Dzieci

zintegrowany brodzik, plac zabaw, mini klub (4-12 lat). Łóżeczko dla dziecka do lat 2 bez opłaty.

Rozrywka

program animacyjny w ciągu dnia i wieczorem (zajęcia sportowe, gry, przedstawienia, muzyka na żywo). Dyskoteka.

Dostęp do internetu

kącik internetowy za opłatą, WI-FI w lobby i pokojach bez opłaty.

Sport

siłownia. Za kaucją: minigolf, kort tenisowy i tenis stołowy. Odpłatnie: bilard.

Wellness

za opłatą: masaże, sauna.

Wyżywienie

Z dwoma posiłkami: śniadanie i kolacja w formie bufetu. Show cooking.

All Inclusive

3 posiłki w formie bufetu, napoje do posiłków. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe w godz. 9-24:00. Po południu kawa, herbata i ciasto. Przekąski w ciągu dnia. Po kolacji kanapki do godz. 23:00.

Wcześniej = taniej

do 30.04.15 15% zniżki.

Zniżki

SENIORZY 60 PLUS: 5% zniżki.DLA DZIECI 2-14 LAT: pobyt gratis lub stała cena.

Polecamy

Komfortowy hotel w pobliżu piaszczystej plaży z basenem oraz tarasem słonecznym na dachu z widokiem na ocean.


Itaka R

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Wyspy Kanaryjskie / Teneryfa

Opis oferty:

Dużo atrakcji i znakomite położenie to gwarancja niezpomnianych wakacji na Teneryfie. Hotel leży niedaleko słynnej plaży Fanabe i nieco dalej od centrum Costa Adeje. Budynek zbudowany na planie litery U ma na dachu taras z 2 niedużymi basenami, a także basen główny z brodzikiem dla dzieci. Hotel jest znany z bogatego programu animacji, który doceniają także najmłodsi turyści.

POŁOŻENIE:

ok. 1,5 km od centrum COSTA ADEJE z halą koncertową Magma Arte & Congresos, najbliższe sklepy i bary ok. 50 m od hotelu, ok. 2 km od portu jachtowego Puerto Colon, ok. 2,5 km od Aqua Land, ok. 4 km od Siam Parku; ok. 20 km od lotniska Reina Sofia.

PLAŻA:

Playa Fanabe, publiczna, wulkaniczny ciemny piasek, ok. 500 m od hotelu, parasole, leżaki i ręczniki płatne; Playa del Duque, piaszczysta, ok. 2,5 km od hotelu, parasole i leżaki płatne.

HOTEL:

czterogwiazdkowy, zbudowany w 1994 r., całkowicie odnowiony w 2004 r., elegancki i stylowy, regularnie odnawiany, 413 pokoi, 1 budynek, do 4 pięter, 6 wind, lobby, całodobowa recepcja, restauracja Adeje - dania w formie bufetu, kuchnia europejska, dostępne menu i foteliki dla dzieci, dania wegetariańskie, 2 bary: w lobby, przy basenie, na tarasie; sklep z pamiątkami; sala konferencyjna dla 100 osób, taras z widokiem na ocean, góry i okolicę, taras do opalania na dachu z wydzieloną częścią dla naturystów; bezpłatny internet bezprzewodowy w lobby (ograniczony zasięg); za opłatą: punkt internetowy; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard, American Express, Diners Club.

standardowy:

2-os. (możliwość 1 dostawki), ok. 40 m², klimatyzowany (w sezonie letnim), łazienka (prysznic, wc; suszarka), telewizor, telefon, lodówka; za opłatą: sejf (ok. 2 EUR/dzień), minibar; bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; balkon lub taras (stolik i krzesełka);

rodzinny:

2-os. (możliwość 1 lub 2 dostawek), zadbany i elegancki, ok. 50 m², wyposażenie jak w pokoju standardowym;

junior suite:

2-os. (możliwość 1 dostawki), elegancki, nowoczesny i luksusowy ok. 60 m², wyposażenie jak w pokoju standardowym, dodatkowo wanna z hydromasażem.

SPORT I ROZRYWKA:

basen główny, słodka woda, podgrzewany z sezonie zimowym, wydzielony brodzik dla dzieci, 2 małe baseny na dachu, woda słodka (obok wydzielona część dla naturystów), przy basenach bezpłatne parasole i leżaki, ręczniki za kaucją; kort tenisowy, tenis stołowy, minigolf, siatkówka, siłownia, aqua aerobik; animacje dla dorosłych i dla dzieci, miniklub (4-12 lat, tylko w okresie wakacji), pokój zabaw dla dzieci; za opłatą: bilard, rzutki, pokój gier, mini spa: jacuzzi, sauna, łaźnia turecka, zabiegi na twarz i na ciało.

ALL INCLUSIVE (za dopłatą):

śniadanie (7.30-10.00), obiad (13.00-16.00), kolacja (18.00/19.00-21.00/22.00) w formie bufetu w restauracji Adeje; przekąski w barze przy basenie (13.00-18.00); napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe w wyznaczonych barach (09.00-24.00); wymagane noszenie opasek all inclusive.

KONTAKT:

0034/922712900, www.gfhoteles.com

GRATIS:

Wi-Fi


Mapa Hotelu Fanabe Costa Sur
Zdjęcia lokalizacji (Hiszpania / Teneryfa)
Puerto de la Cruz czyli miasto na północy Teneryfy z kompleksem Lago Martianez
Wodny park atrakcji Siam Park wzorowany na tajlandzkiej wiosce - Hiszpania, Teneryfa
Kilometrowa plaża na północy wyspy Teneryfa ze złotym saharyjskim piaskiem - Hiszpania
Słynny na całym świecie park zoologiczny Loro Park w Puerto de la Cruz odwiedzają miliony turystów rocznie
Klify olbrzymy czyli Los Gigantes na wyspie Teneryfa
Długa piaszczysta plaża i promenada w pobliży Playa de las Americas na wyspie Teneryfa
Jedna z ładniejszych plaż i miejscowości na południu wyspy Teneryfa czyli Costa Adeje
Jedna z głównych atrakcji wyspy Teneryfa czyli wulkan Teide
Przyciągająca tysiące turystów 1000- letnia dracena w miejscowości Icod del los Vinos na Teneryfie
La Gomera to najpopularniejsza wycieczka fakultatywna dostępna z wyspy Teneryfa
Wąwóz Masca w górach Teno to ulubione miejsce na trekking na Teneryfie
Wulkaniczna Playa de La Arena każdego roku przyciąga  tysiące turystów na Teneryfie

Opinie o Hotelu Fanabe Costa Sur

Hotel Fanabe Costa Sur oceniam dobrze ale "szału ni ma" ;) Jedzenie bardzo dobre, pokoje czyste, więc mogę polecić.

POLECAM:
singlom, na romantyczne wakacje, osobom ceniącym spokój
Podsumowanie: polecam
4.1

hotel spełnił wszystkie nasze oczekiwania. Bardzo dobry serwis, smaczna kuchnia i drinki, dobra lokalizacja, taras słoneczny na dachu, ciekawe animacje, pokazy flamenco. Jeden z lepszych hoteli w jakich miałam okazję mieszkać

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, wymagającym klientom, ceniącym rozrywkę
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.7

Bardzo dobry hotel w swoim standardzie, czysto , pokoje sprzątane codziennie bardzo dokładnie, wraz z codzienna wymiana ręczników. Poza tym pokoje bardzo ładne, przyjemnie i komfortowo urządzone. Jedzenie zawsze smaczne, duży wybór. obsługa hotelowa zawsze pomocna, bardzo miła. Zdecydowanie mogę wszystkim polecić hotel Fanabe costa Sur, tym bardziej , że ma super położenie - wszędzie blisko. poza tym widok z basenu na dachu na zróżnicowany krajobraz Teneryfy - bezcenny :)

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, wymagającym klientom, dla aktywnych wczasowiczów
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.7

Moim zdaniem Fanabe Costa Sur jest dobrym 4 * hotelem. W miejscowości Playa Fanabe gdzie jest rozrywka ale jak komyuś mało to można spacerem dojść do Playa De Las America io tam to już się dzieje. Pokoje ok czyste, łazienki bardzo duże. Fajny taras do opalania, sympatyczna obsługa. Wogóle Teneryfa fajna wyspa.

POLECAM:
singlom, dla aktywnych wczasowiczów, ceniącym rozrywkę
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.4

Fanabe Costa Sur - możliwości zakwaterowania:

Pokoj dwuosobowy dla jednej osoby lazienka WC klimatyzacja balkon lub taras
1 os. pokoj standardowy
2 os. pokoj rodzinny
2 os. pokoj standardowy
Pokoj dwuosobowy lazienka WC klimatyzacja balkon lub taras
Junior Suita lazienka WC klimatyzacja balkon lub taras
Pokoj rodzinny lazienka WC klimatyzacja balkon lub taras
Pokoj dwuosobowy lazienka WC klimatyzacja balkon lub taras
Pokoj dwuosobowy dla 3 osob lazienka WC klimatyzacja balkon lub taras
Junior Suita lazienka WC klimatyzacja balkon lub taras
Pokoj rodzinny lazienka WC klimatyzacja balkon lub taras
Pokoj dwuosobowy dla 3 osob lazienka WC klimatyzacja balkon lub taras
DBL SING USE
DBL SING USE
DBL STANDARD
DBL STANDARD
C8K
Pokój 2-osobowy (1 osoba dorosła + dziecko)
Pokój 2-osobowy
Junior suita

Fanabe Costa Sur - Możliwości wyżywienia:


Fanabe Costa Sur - możliwa długość wypoczynku:


Masz pytania o Hotel Fanabe Costa Sur? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00