cellphone225171600

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-19:00; sob.-nd. 10:00-16:00

Wakacje Last Minute
  • Hotel Luabay Costa Adeje (dawniej: Esmeralda Playa), Teneryfa
  • Hotel Luabay Costa Adeje (dawniej: Esmeralda Playa), Teneryfa
  • Hotel Luabay Costa Adeje (dawniej: Esmeralda Playa), Teneryfa
  • Hotel Luabay Costa Adeje (dawniej: Esmeralda Playa), Teneryfa
  • Hotel Luabay Costa Adeje (dawniej: Esmeralda Playa), Teneryfa
  • Hotel Luabay Costa Adeje (dawniej: Esmeralda Playa), Teneryfa
  • Hotel Luabay Costa Adeje (dawniej: Esmeralda Playa), Teneryfa
  • Hotel Luabay Costa Adeje (dawniej: Esmeralda Playa), Teneryfa
  • Hotel Luabay Costa Adeje (dawniej: Esmeralda Playa), Teneryfa
  • Hotel Luabay Costa Adeje (dawniej: Esmeralda Playa), Teneryfa
  • Hotel Luabay Costa Adeje (dawniej: Esmeralda Playa), Teneryfa
  • Hotel Luabay Costa Adeje (dawniej: Esmeralda Playa), Teneryfa
  • Hotel Luabay Costa Adeje (dawniej: Esmeralda Playa), Teneryfa
  • Hotel Luabay Costa Adeje (dawniej: Esmeralda Playa), Teneryfa
  • Hotel Luabay Costa Adeje (dawniej: Esmeralda Playa), Teneryfa
  • Hotel Luabay Costa Adeje (dawniej: Esmeralda Playa), Teneryfa
  • Hotel Luabay Costa Adeje (dawniej: Esmeralda Playa), Teneryfa
  • Hotel Luabay Costa Adeje (dawniej: Esmeralda Playa), Teneryfa
  • Hotel Luabay Costa Adeje (dawniej: Esmeralda Playa), Teneryfa
  • Hotel Luabay Costa Adeje (dawniej: Esmeralda Playa), Teneryfa
  • Hotel Luabay Costa Adeje (dawniej: Esmeralda Playa), Teneryfa
  • Hotel Luabay Costa Adeje (dawniej: Esmeralda Playa), Teneryfa
  • Hotel Luabay Costa Adeje (dawniej: Esmeralda Playa), Teneryfa
  • Hotel Luabay Costa Adeje (dawniej: Esmeralda Playa), Teneryfa
  • Hotel Luabay Costa Adeje (dawniej: Esmeralda Playa), Teneryfa
  • Hotel Luabay Costa Adeje (dawniej: Esmeralda Playa), Teneryfa
  • Hotel Luabay Costa Adeje (dawniej: Esmeralda Playa), Teneryfa
  • Hotel Luabay Costa Adeje (dawniej: Esmeralda Playa), Teneryfa
  • Hotel Luabay Costa Adeje (dawniej: Esmeralda Playa), Teneryfa
  • Hotel Luabay Costa Adeje (dawniej: Esmeralda Playa), Teneryfa
1 / 30
Ocena
hotelu:
4.5 / 5
Najbliższy termin
16.10 - 20.10
już od 2099 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
25.11 - 28.11
już od 1529 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Luabay Costa Adeje (dawniej: Esmeralda Playa)
  • Tenis
  • Basen odkryty
  • Polska animacja
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Bez paszportu

Hotel Luabay Costa Adeje (dawniej: Esmeralda Playa)
star 4

Hiszpania: Teneryfa
Ocena hotelu Luabay Costa Adeje (dawniej: Esmeralda Playa):
4.5 / 5
Średnia z 4 opinii
Szczegóły oceny hotelu Luabay Costa Adeje (dawniej: Esmeralda Playa):
  • Lokalizacja
    4.3
  • Hotel
    4.7
  • Pokoje
    4.3
  • Wyżywienie
    5.0
  • Atrakcje
    i sport
    3.3
  • Jakość
    do ceny
    4.7
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 16 października 2020
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 25 listopada 2020

Hotel Luabay Costa Adeje (dawniej: Esmeralda Playa) w ofercie Biura podróży:

Itaka

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

Kategoria

****

Region

Wyspy Kanaryjskie / Teneryfa

Opis oferty:

Nowoczesny, ładnie zaaranżowany, firmowany przez znaną hiszpańską sieć hotelową, oferuje wszystkie wygody na piękne kanaryjskie wakacje. Hotel leży niedaleko plaży Torviscas i Puerto Colon z restauracjami i barami. Do dyspozycji Gości jest dwupoziomowy słoneczny taras, z widokiem na Ocean i wysepkę La Gomera, na którym są dwa baseny: infinity i basen w kształcie serca. Na miejscu jest także nieduże spa. Hotelowe restauracje serwują smaczne posiłki w ramach all inclusive.

POłOżENIE:

ok. 200 m od centrum COSTA ADEJE, sklepy, bary i restauracje w pobliżu hotelu, ok. 400 m od portu jachtowego Puerto Colon, ok. 600 m od Aqua Land, ok. 1,5 km od Siam Parku; ok. 20 km od portu lotniczego Reina Sofia; przystanek autobusowy ok. 200 m od hotelu.

PLAżA:

Playa Torviscas, publiczna, wulkaniczny szary piasek, łagodne zejście do morza, ok. 200 m od hotelu, dojście ulicą, przejście przez promenadę i zejście po schodach, parasole i leżaki płatne (ok. 10 EUR/dzień/komplet).

HOTEL:

czterogwiazdkowy, nowoczesny, zbudowany w 1986 r., częściowo odnowiony w 2011 r., 303 pokoje, 1 budynek, 9 pięter, 3 windy, przestronny hol, całodobowa recepcja, restauracja główna - dania w formie bufetu, kuchnia międzynarodowa, dostępne menu dla dzieci, dania wegetariańskie, restauracja tematyczna - dania w formie bufetu i á la carte, kuchnia meksykańska i włoska; w restauracjach dostępne foteliki dla dzieci,podczas kolacji wymagany strój formalny - panowie długie spodnie, 2 bary: w lobby i przy basenie, kantor, sklep z pamiątkami; sala konferencyjna dla 95 osób, taras z widokiem na ocean; za opłatą: punkt internetowy (na monety), internet bezprzewodowy (ok. 4 EUR/godz., 20 EUR/3 dni, 30 EUR/7 dni); usługa Splendid: indywidualne zakwaterowanie (w zależności od dostępności), większy wybór napojów alkoholowych, zestaw do kawy/herbaty w pokoju, szlafrok i kapcie (od ok. 27 EUR/dzień); dostępne pokoje dla osób niepełnosprawnych (na zapytanie); akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard, American Express, Diners Club.

standardowy:

2-os. (możliwość 1 dostawki), ok. 27 m², zadbany, łazienka (prysznic, wc; suszarka), telewizor, telefon, lodówka; za opłatą: sejf, mini-bar, internet bezprzewodowy (ok. 4 EUR/godz., 20 EUR/3 dni, 30 EUR/7 dni); bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; balkon (stolik i krzesełka).

SPORT I ROZRYWKA:

basen infinity, słodka woda, ok. 110 m2, brodzik dla dzieci, ok. 8 m2, basen w kształcie serca, podgrzewany w sezonie zimowym, przy basenach bezpłatne parasole i leżaki, ręczniki za kaucją (ok. 15 EUR, wymiana co 2 dni); siłownia (czynna: 10.30-19.30), kort tenisowy (ok. 14 EUR/godz.), tenis stołowy, boisko wielofunkcyjne, bilard; animacje dla dorosłych: rzutki, piłka nożna, siatkówka, łucznictwo, gimnastyka w wodzie; plac zabaw dla dzieci; miniklub (4-11 lat, tylko w okresie wakacji), mini-spa (płatne).

ALL INCLUSIVE:

śniadanie (7.30-10.30), obiad (13.00-15.00), kolacja (18.30-21.30) w formie bufetu w restauracji głównej; przekąski w barze przy basenie (10.00-17.30) i w snack-barze (11.00-18.30); napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe (10.30- 24.00); wymagane noszenie opasek all inclusive.

KONTAKT:

0034/922715875; www.belivehotels.com


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Itaka. Nowa Itaka sp. z o.o. jest jednym z naszych kluczowych partnerów i głównym kontrahentem, z którym od lat spełniamy turystyczne marzenia naszych wspólnych klientów. Wysoki standard obsługi, wykwalifikowani rezydenci i przewodnicy oraz szeroki wybór atrakcyjnych ofert na wakacje dopracowanych w każdym szczególe zapewniają wieloletni sukces jakim może poszczycić się to biuro.

W swojej ofercie Itaka posiada wiele sprawdzonych hoteli położonych w dogodnej lokalizacji, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami. Biuro posiada szeroki wachlarz destynacji turystycznych i może spełnić oczekiwania najbardziej wymagających klientów. Ponad to, do swojej oferty sukcesywnie wprowadza oryginalne kierunki takie jak Bośnia i Hercegowina, Albania, Madera czy kierunki egzotyczne - Wyspy Zielonego Przylądka, Zanzibar i wiele, wiele innych.

Itaka posiada bogatą ofertę wycieczek objazdowych, zarówno autokarowych jak i samolotowych. Ich programy są bardzo zróżnicowane i dostosowane do wymagań różnych klientów, dlatego każdy może znaleźć wyjazd zgodny z jego preferencjami. Biuro podrózy Itaka posiada także jeden z największych wyborów ofert w promocji last minute, co pozwala klientom z każdym budżetem na spełnienie swoich wakacyjnych marzeń.

Biuro Podróży Itaka w ciągu swojej dotychczasowej działalności otrzymała wiele prestiżowych nagród i wyróżnień, takich jak tytuł Superbrands i Created in Poland Superbrands 2014/15 przyznawany najsilniejszym markom na polskim rynku, Touroperator Roku 2014, Konsumencki Lider Jakości 2014, czy Wielka Perła Polskiej Gospodarki 2012.

Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

Rainbow

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


Kategoria

****

Opis oferty

 

Położenie:

Hotel dla osób powyżej 16 lat.
Wyremontowany w 2016 roku hotel położony jest w kurorcie Costa Adeje. W bezpośredniej okolicy hotelu liczne sklepy, butiki, bary i restauracje, a także przystanek autobusowy. Do lotniska Reina Sofia ok. 16 km.
Plaża:

Szeroka i piaszczysta plaża Torviscas, znajduje się ok. 100 m od hotelu . Plaża Fanabe ok. 600 m od hotelu. Leżaki i parasole płatne (ok. 12 Eur/komplet).
Do dyspozycji gości:

Recepcja, windy, restauracja główna, restauracja a'la carte (dodatkowo płatna), 3 bary (w tym 1 przy basenie), 2 baseny (w tym 1 podgrzewany zimą), taras słoneczny z parasolami i leżakami, sala konferencyjna, sklep, fryzjer, wypożyczalnia samochodów. Hotel zapewnia ręczniki basenowe (płatny depozyt). Hotel przystosowany dla osób niepełnosprawnych. Hotel nie akceptuje zwierząt.
Wyżywienie:

Śniadania i obiadokolacje w formie bufetu. Istnieje możliwość dopłaty do all inclusive: śniadania, obiady i obiadokolacje. Przekąski w ciągu dnia, lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe do 24:00 w miejscach i godzinach wyznaczonych przez hotel.
Program sportowy i animacyjny:

Hotel prowadzi dzienne i wieczorne animacje dla dorosłych. Na terenie hotelu znajduje się siłownia, boisko wielofunkcyjne z zewnętrznym boiskiem do crossfit, pokój TV, pokój gier, czytelnia. W cenie: tenis stołowy, rzutki, siatkówka plażowa, kort tenisowy (sprzęt dodatkowo płatny). Dodatkowo płatne: bilard oraz wstęp do Spa (masaże i zabiegi, sauna, łaźnia turecka i wanna z hydromasażem).
Internet:

WiFi w hotelu gratis.
Kategoria lokalna:

****
Strona www:

Program

Dzień pierwszy
Wyloty z Polski. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: stronie operatora.
Dzień od drugiego do przedostatniego
Czas na wypoczynek, kąpiele morskie i słoneczne, udział w wycieczkach lokalnych itp.
Dzień ostatni
Wykwaterowanie z hotelu i transfer na lotnisko(dokładne godziny zbiórki poda rezydent Rainbow na miejscu). Powrót do Polski.
"
Świadczenia

Cena podstawowa obejmuje:
przelot samolotem, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, 7 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, opiekę polskiego rezydenta, asystę przedstawiciela Rainbow na lotniskach lokalnych, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa (wersja standard: NNW, KL, Assistance i bagaż).
Cena podstawowa nie obejmuje:
wycieczek lokalnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, napojów do posiłków jeśli w opisie hoteli nie podano inaczej oraz innych wydatków osobistych.
Wycieczki lokalne

TENERYFA

Wycieczki lokalne i atrakcje

Teneryfa w pigułce
To idealna propozycja dla wszystkich, którzy chcą połączyć zwiedzanie wyspy z wizytą w Loro Parku. Wycieczkę rozpoczniemy od Los Gigantes, gdzie zobaczymy imponujący cud natury - największe klify Teneryfy. Następnie malowniczą trasą dotrzemy do najpiękniejszego punktu widokowego na wyspie, skąd roztacza się widok na urocze miasteczko Garachico, nazywane "Pompejami Teneryfy". W miejscowości Icod de Los Vinos, która będzie naszym kolejnym przystankiem, czeka nas mnóstwo atrakcji - zobaczymy Drago Millenario, czyli najstarszy okaz drzewa smoczego na świecie, zachwycimy się tradycyjną kanaryjską architekturą a także posmakujemy lokalnych alkoholi podczas degustacji! Na zakończenie czeka nas wizyta w Loro Parku - najlepszym w Europie ogrodzie zoologiczno - botanicznym, gdzie zachwycimy się fantastycznymi pokazami z udziałem zwierząt (CENA NIE OBEJMUJE BILETU WSTĘPU DO LORO PARQUE - OS DOROSŁA 35 EURO, DZIECKO 25 EURO) CENA: ok. 39 EUR/os dorosła, ok. 22 Eur/dziecko do 11 lat.
Wulcan Teide Masca - bus
Zapraszamy do wpisanego na Listę Światowego Dziedzictwa UNESCO Parku Narodowego Teide, który obejmuje ogromny krater wulkanu o średnicy 14 kilometrów. Monumentalny stożek Pico del Teide o wysokości 3718 m n.p.m. to najwyższy szczyt Hiszpanii i zarazem trzeci największy czynny wulkan na świecie. Księżycowy krajobraz Parku tworzą niezwykłe, kolorowe formacje skalne - bazaltowe, pumeksowe oraz zastygłe strumienie lawy spływające po stokach. Dla tych, którzy chcieliby zobaczyć El Teide jeszcze lepiej z bliska proponujemy wjazd kolejką linową na 3555 m n.p.m. (płatne dodatkowo ok. 27 EUR/os.). Podczas wycieczki zwiedzimy również położoną w zielonych górach Teno miejscowość Masca, którą podobno mieli założyć piraci. National Geographic uznał Mascę za jedno z najpiękniejszych miejsc na świecie. CENA: ok. 50 EUR/os dorosła, ok. 25 Eur/dziecko do 11 lat.
Skarby Północy
Całodzienna wycieczka objazdowa po Teneryfie, prezentująca najbardziej urokliwe i tradycyjne miejsca wyspy. Pierwszym punktem będzie "kanaryjska Częstochowa", czyli Candelaria z Bazyliką Matki Boskiej Gromniczej. Następnie odwiedzimy dwie stolice - współczesną, czyli Santa Cruz, oraz pierwszą, zabytkową - La Lagunę. La Laguna to najpiękniejsze miasto Teneryfy z fantastycznie zachowaną kolonialną starówką, wpisaną na Listę Światowego Dziedzictwa UNESCO. Zwieńczeniem wycieczki będzie spacer wąskimi uliczkami miasteczka Orotava, który zaprowadzi nas do najpiękniejszego budynku Teneryfy - Domu z Balkonami. CENA: ok. 50 EUR/os dorosła, ok. 35 Eur/dziecko do 11 lat.
Katamaran
3-godzinny rejs katamaranem wzdłuż południowego wybrzeża Teneryfy to okazja do relaksu i podziwiania wielorybów i delfinów w ich naturalnym środowisku. Podczas wycieczki zatrzymamy się w zatoce, gdzie będzie czas na morskie kąpiele oraz snorkeling i podglądanie podwodnego życia. CENA: ok. 41 EUR/os dorosła, ok. 20,5 Eur/dziecko do 11 lat.
La Gomera - BUS
Całodniowa wycieczka na wyspę La Gomerę - kameralną i spokojną sąsiadkę Teneryfy. W programie m. in. wizyta w zabytkowej stolicy San Sebastian, gdzie znajduje się dom Krzysztofa Kolumba, odwiedziny na plantacji kanaryjskich bananów, gdzie dowiecie się Państwo, jak wygląda proces ich hodowli, oraz wizyta w Parku Narodowym Garajonay (lista UNESCO), gdzie zobaczymy największy na świecie, tajemniczy i spowity mgłą las wawrzynowy CENA: ok. 85 EUR/os dorosła, ok. 43 Eur/dziecko do 11 lat.
Teide Masca Jeep Safari

Zapraszamy do wpisanego na Listę Światowego Dziedzictwa UNESCO Parku Narodowego Teide, który obejmuje ogromny krater wulkanu o średnicy 14 kilometrów. Monumentalny stożek Pico del Teide o wysokości 3718 m n.p.m. to najwyższy szczyt Hiszpanii i zarazem trzeci największy czynny wulkan na świecie. Księżycowy krajobraz Parku tworzą niezwykłe, kolorowe formacje skalne - bazaltowe, pumeksowe oraz zastygłe strumienie lawy spływające po stokach. Dla tych, którzy chcieliby zobaczyć El Teide jeszcze lepiej z bliska proponujemy wjazd kolejką linową na 3555 m n.p.m. (płatne dodatkowo ok. 27 EUR/os.). Podczas wycieczki zwiedzimy również położoną w zielonych górach Teno miejscowość Masca, którą podobno mieli założyć piraci. National Geographic uznał Mascę za jedno z najpiękniejszych miejsc na świecie. -wycieczka jeepami CENA: ok. 54 EUR/os dorosła, ok. 27 Eur/dziecko do 11 lat.
Podstawowe nurkowanie ze sprzętem
Nurkowanie to przede wszystkim wspaniała zabawa, której spróbować może każdy.Nie trzeba umieć pływać aby spróbować takiej przygody!! To sposób aby przenieść się w zupełnie inny,podwodny świat, gdzie nauczymy się podwodnego "języka migowego". Jeżeli marzysz o przełamaniu barier pomiędzy dwoma całkiem innymi światami to wyzwanie dla Ciebie. Pod okiem polskich wykwalifikowanych instruktorów zobaczysz co skrywają wody Ocenu Atlatyckiego! CENA: ok. 65 EUR/os.
Siam Park + Loro Park
LORO PARK - jest mieszanką ogrodu zoologicznego i botanicznego. Tysiące ptaków, fantastyczne pingwinarium, mnóstwo zwierząt na wybiegach - w tym tak unikalne okazy jak czerwone pandy i białe tygrysy, czy wreszcie potężne akwarium, gdzie nad naszymi głowami przepływają płaszczki i rekiny. Pokazy z udziałem delfinów, papug i lwów morskich zachwycą nie tylko dzieci, ale i dorosłych. Ponadto to właśnie w Loro Parku można obejrzeć jeden z nielicznych w Europie show z udziałem orek! Loro Park znajduje się na północy wyspy w Puerto de la Cruz.
SIAM PARK -
Tajlandia w miniaturze dla Amatorów wodnego szaleństwa: największy tematyczny park wodny w Hiszpanii składający się z ponad 25 różnych budynków, kilkunastu zjeżdżalni - w tym największa na wysokości 28 m - Tower of Power.
* Cena nie zawiera dojazdu do i z Loro Parku/Siam Parku. CENA: ok. 64 EUR/os dorosła, ok. 43,5 Eur/dziecko do 11 lat.

Dla aktywnych

Trekking
Teneryfa to raj dla miłośników pieszych wędrówek. Na terenie Parku Narodowego Las Canadas del Teide wytyczono ponad 20 tras dla piechurów. Ogromną popularnością wśród amatorów trekkingu cieszą się również wyprawy w górach Anaga oraz Teno.
Windsurfing i kitesurfing
Teneryfa, ze względu na położenie i ukształtowanie wybrzeża, stanowi wymarzone miejsce do uprawiania tych sportów wodnych. Mekką surferów jest El Medano - niewielka miejscowość znana na całym świecie ze swych silnych wiatrów - oraz plaża La Fitenia w Playa las Americas. Z kolei na północy wyspy polecamy plaże El Socorro i Bajamar.
Przyroda

Playa del Duque - Costa Adeje
Najpiękniejsza plaża południowych kurortów Teneryfy - kameralna, oznaczona Błękitną Flagą, otoczona najbardziej ekskluzywnymi hotelami.
Relaks

Nocne życie w Las Veronicas
Numer jeden na imprezowej liście wyspy od niemal dekady! W Las Veronicas znajdują się najbardziej znane spośród wszystkich klubów na Teneryfie - np. kultowe Papagayo. Tutaj każdy dzień jest jak sobotnia imprezowa noc! Lokalizacja: Playa de las Americas.
Kuchnia

La Caleta - mekka smakoszy
W uroczej miejscowości La Caleta w pobliżu Costa Adeje można spróbować świeżych ryb i owoców morza w jednej z licznych restauracji położonych malowniczo nad brzegiem oceanu. Polecamy wybrać się tu na kolację o zachodzie słońca!
Uwaga! Zamieszczone tutaj opisy wycieczek lokalnych są podane wyłącznie informacyjnie i nie stanowią oferty handlowej. Nie gwarantujemy, że będą one wszystkie realizowane. Pełny wykaz dostępnych atrakcji lokalnych wraz z ich aktualnymi cenami jest dostępny u naszych rezydentów.

"
Inne

TENERYFA - informacje ogólne
Waluta EURO. Można płacić kartami kredytowymi i korzystać z bankomatów. W miejscowościach turystycznych są miejsca gdzie można wymieniać walutę.
Napiwki Przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwków, szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach. Zdarza się, że napiwek zostaje doliczony do rachunku.
Wiza Obywatele Polski mogą podróżować do Hiszpanii na podstawie dowodu osobistego lub paszportu.
Czas Zimą minus 1 godzina w stosunku do czasu polskiego, latem minus 2 godziny.
Orientacyjne ceny Warto pamiętać, że Wyspy Kanaryjskie są obszarem wolnocłowym i taniej można tu kupić wiele artykułów, np. kosmetyki, alkohol czy sprzęt elektroniczny. Generalnie ceny popularnych towarów są przystępne, np. obiad w restauracji od 10 EUR, woda 1l - 1-1,5 EUR, piwo w barze od 1,5 EUR, kawa w kawiarni od 2 EUR, bilety autobusowe w zależności od trasy od 0,7 EUR do 5 EUR.
Poczta Czynna jest od poniedziałku do piątku w godz. 08.30-14.00. Zarówno kartki pocztowe, jak i znaczki można kupić w recepcji hotelu i tam zostawić do wysłania. Znaczek do Polski i innych krajów Europy kosztuje 0,65 EUR.
Elektryczność Napięcie 220V, urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów.
Telefony Karty telefoniczne możemy kupić w sklepach i kioskach w pobliżu publicznych aparatów telefonicznych. Karty telefoniczne kosztują 6-12 EUR. Telefony komórkowe działają w całej Hiszpanii. Rozmowy lokalne są tanie natomiast zagraniczne dość drogie. Koszty połączeń w ramach roamingu polskich sieci prosimy sprawdzać przed wyjazdem u operatora.
Godziny pracy Banki otwarte są codziennie od 9.00 do 14.00, w soboty do 13.00 sklepy czynne są od 09:00 do 13.00 oraz po 16.00 kiedy kończy się sjesta. Supermarkety czynne są zazwyczaj od 09:00 do 21:00. W niedziele i święta sklepy i urzędy są zamknięte. Wszelkie urzędy są otwarte tylko w godzinach porannych.
Wyloty: Z Warszawy, Katowic, Gdańska oraz Poznania.Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku.Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: r.pl\rozklady.
W regionie
Teneryfa Teneryfa, ze stolicą w Santa Cruz de Tenerife, jest największą wyspą archipelagu Wysp Kanaryjskich (2059 km2), położoną na Oceanie Atlantyckim, u północno-zachodnich wybrzeży Afryki, administracyjnie należącą do Hiszpanii. Charakteryzuje się górzystą powierzchnią pochodzenia wulkanicznego. Najwyższy szczyt Pico de Teide (3718 m n.p.m.) jestjednocześnie najwyższą górą Hiszpanii. Wyspa ta kusi pięknymi plażami oraz zielenią palm. Uprawia się tu trzcinę cukrową, banany, drzewa cytrusowe, winorośl, zboża, tytoń oraz warzywa. Głównym miastem i portem jest Santa Cruz de Tenerife. Na wyspie panuje zróżnicowany klimat (łagodny przez cały rok). Łańcuch górski dzieli wyspę na dwie strefy klimatyczne - południowo - wschodnią - cieplejszą (dominuje klimat pustynny i suchy, ponieważ dociera tam gorące powietrze z Afryki, stosunkowo niewiele roślinności, piaszczyste plaże) oraz północno-zachodnią - chłodniejszą (panuje klimat wilgotny, bogata roślinność, skaliste wybrzeże, czarny igrafitowy piasek wulkaniczny). O mieszkańcach Teneryfy mówi się, że są jak wulkan Teide - zimni na zewnątrz, gorący w środku - choć w przy pierwszym spotkaniu mogą okazać się nieprzystępni, to przy drugim na pewno będą przyjaźni, pomocni i otwarci. To ludzie stanowiący prawdziwą mieszankę kultur i narodowości etnicznych, a przy tym dumni ze swych tradycji i kultury, którymi chętnie dzielą się z turystami.
Los Cristianos, Playa de las Americas i Costa Adeje Los Cristianos i Playa de las Americas położone są na południu wyspy, w odległości ok. 13-18 km od lotniska Reina Sofia. Są również jednymi z najstarszych miejscowości wypoczynkowych w tej części wyspy. Wraz z Costa Adeje, przechodząc jedna w drugą, tworząrozbudowaną bazęhotelowąi rekreacyjną. W Los Cristianos i Playa de las Americas znajdują się plaże wulkanicznego pochodzenia (ciemny piasek).
Playa de las Americas to nieprzerwany ciąg restauracji, barów, dyskotek, pasaży handlowych - życie tu toczy się przez całą dobę.
Los Cristianos jest nieco spokojniejsze, choć również nie brak tu atrakcji typowych dla kurortów turystycznych, pozwalającychprzyjemnie spędzić czas poza hotelem.
Costa Adeje uznawane jest za kurort bardziej przyjaznym rodzinom, więcej tu hoteli niż dyskotek, to wspaniała promenada nadmorska z pieknymipunktami widokowymi i sympatycznymi restauracjami zapewnią Klientom udany wypoczynek. Miłośnicy kąpieli słonecznych znajdą tu dobrze zagospodarowane plaże (leżaki parasole, prysznice, a do tego sporty wodne). Amatorom windsurfingu i kitesurfingu polecamy wizytę w położonym przy lotnisku El Medano, gdzie panująidealne warunki dla wind-, kite-surferów. Miłośnicy gór mogą uprawiać trekking w parku narodowym wulkanu El Teide, golfiści znajdą świetnie przygotowane pola golfowe, a wielbicieli wycieczek krajoznawczych zachęcamy do odwiedzenia Orotavy oraz Puerto de la Cruz - miejscowości położonych na północy wyspy, które kuszą typowymi hiszpańskimi krętymi uliczkami ibielonymi domkami z czerwonymi dachówkami. Wszystkim polecamy genialny park wodny Siam Park. Zapraszamy do poznawania Teneryfy!
Sezonowość

Na Wyspach Kanaryjskich zwykle wysoki sezon turystyczny trwa cały rok. Wyjątkiem jest sezonowość podgrzewania basenów hotelowych, która przypada jedynie zimą, mniej więcej od 1/11 do 31/03.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.

Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

Coral Travel

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


Data otwarcia :

1986r., odnowiony w 2011r.

Położenie :

Hotel należący do sieci Luabay, zlokalizowany w spokojnej okolicy rejonu Costa Adeje, w dzielnicy Torviscas,. W bliskiej okolicy sklepy, restauracje i lokale rozrywkowe oraz polska restauracja. Odległość od lotniska 18 km.

Plaża  :

piaszczysta plaża Torviscas Fañabé znajduje się zaledwie 200m od hotelu, przejście do plaży przez ulicę z małym ruchem kołowym. Leżaki i parasole płatne.

W Hotelu:

duży hall recepcyjny, windy, restauracja z tarasem na świeżym powietrzu, bary, kawiarnia, fryzjer, ogród, 2 baseny (w tym 1 podgrzewany w zależności od sezonu), słoneczny taras do opalania, bar z przekąskam, sala konferencyjna.

Pokoje   :

303 pokoje; standardowe - telefon, TV (32”), WiFi (za opłatą), lodówkę, sejf do wynajęcia, klimatyzację/ogrzewanie, łazienkę z wanną/WC, suszarkę oraz balkon. Dostępne również pokoje superior z widokiem na morze wyposażone podobnie, dodatkowo mini bar uzupełniany codziennie oraz możliwość parzenia kawy i herbaty, pokoje znajdują się na najwyższych piętrach, powierchnia ok. 27m2. Junior suity o powierzchni ok. 53m2, wyposażone podobnie jak standardy dodatkowe oferują kapcie i możliwość parzenia kawy i herbaty. Pokoje ekonomiczne wyposażone jak standardow ale mniej korzystnie usytuowane.

Rozrywki i usługi  :

Bezpłatne:
tenis stołowy, 2 utwardzone korty tenisowe (rakiety odpłatnie) oraz sala fitness, międzynarodowy program animacji, wieczorami kilka razy w tygodniu występy lub muzyka na żywo.
Płatne:
terminale internetowe i WiFi w lobby, bilard, centrum Spa z sauną, jacuzzi, masażami i fizjoterapią.

Dla dzieci:

oddzielny brodzik, plac zabaw, wysokie krzesełka w restauracji, łóżeczko dla niemowląt.

Wyżywienie :

HB
Posiłki: śniadanie, obiadokolacja.
Napoje zawarte: bezalkoholowe napoje do śniadania
All Inclusive
Posiłki: śniadanie, obiad, kolacja, późne śniadanie kontynentalne, przekąski, Po południu kawa/herbata, lody i ciasta w salonie z barkiem lub w barku nad basenem w godz. 16.00-18.00.             
Napoje zawarte: wybór lokalnych napoi alkoholowych i bezalkoholowych w lobby z barkiem lub barze nad basenem w godz. 11.00-23.00. Za dodatkową opłatą można spożywać kolację w jednej z restauracji tematycznych On the Grill z daniami mięsnymi przyrządzanymi na grillu oraz Alacena z typową kuchnią hiszpańską (m.in. tapas).

Tel./Fax.:

0034 922 714606 / 922 715875


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Coral Travel Wezyr Holidays, które działa na polskim rynku od roku 1999. W tym czasie zdobyło grono stałych i zadowolonych klientów. Biuro Podróży Coral Travel Wezyr Holidays specjalizuje się w wyjazdach do Turcji, jednak z roku na rok wzbogaca swoją ofertę o nowe kierunki. Jedną z najchętniej wybieranych przez klientów destynacji jest Grecja. Dodatkowo możemy wybrać ofertę spośród takich krajów jak Hiszpania, Bułgaria czy Egipt. Ciągły rozwój biura i pozycja jednego z największych touroperatorów w Europie zaowocował stale poszerzającą się ofertą egzotycznych wakacji, hitem są takie kierunki jak Dominikana, Kuba, Meksyk, Tajlandia, Mauritius czy Zjednoczone Emiraty Arabskie. Biuro podrózy Coral Travel Wezyr Holidays oferuje także atrakcyjne wakacje dla rodzin - w swoich najlepszych hotelach uruchomili bowiem polskojęzyczne animacje. Wybierać można spoód wielu ofert last minute i all inclusive.

Biuro Podróży Coral Travel Wezyr to gwarancja udanych wakacji. Jako jeden z nielicznych touroperatorów na polskim rynku wdrożył system zarządzania jakością i posiada certyfikat na zgodność z normą ISO 9001:2008. Jest laureatem nagród Fair Play Turystyki Polskiej 2012, Jakość Roku 2009 i 2010, a także szczególnego wyróżnienia Jakość Roku Srebro.

Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

Exim Tours

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


4 Hiszpania/Teneryfa

Położenie

- położony w Costa Adeje, ok. 1 km od centrum - w pobliżu liczne sklepy, restauracje i bary - ok. 15 km od lotniska - pole golfowe ok. 3 km

Plaża

- szeroka piaszczysta ok. 200 m od hotelu - leżaki i parasole płatne

Pokoje

Standardowe: - balkon lub taras, część z widokiem na ocean - łazienka (WC, wanna/prysznic, suszarka do włosów) - TV-SAT, klimatyzacja - sejf (płatny), telefon - mini bar (płatny)

Sport, Relaks, Rozrywka

Bezpłatnie: - 2 baseny w tym jedne podgrzewany sezonowo - leżaki i parasole bezpłatne, ręczniki za depozytem, wymiana płatna - dzienne i wieczorne programy animacyjne - kącik TV, tenis stołowy, kącik fitness, rzutki Płatne: - bilard - kort tenisowy, boisko wielofunkcyjne - pokój gier - jacuzzi, łaźnia parowa, sauna

Dla dzieci

- brodzik, plac zabaw dla dzieci

Wyżywienie

HalfBoard (HB) - śniadanie i kolacja w formie bufetu. Napoje do kolacji płatne. ALL - śniadania, obiady, kolacje w formie bufetu, przekąski pomiędzy posiłkami, lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe serwowane w wyznaczonych przez hotel godzinach.

Restauracje i bary

- restauracja główna, restauracja a'la carte (płatna) - bar przy basenie, snack bar

Dodatkowe informacje

- otwarty w 1986 r, wyremontowany w 2011 r. - 9 pięter, 3 windy, 303 pokoje - punkt wymiany walut, wypożyczalnia samochodów - kawiarenka internetowa i Internet bezprzewodowy w lobby płatny - hotel tylko dla dorosłych (minimaly wiek Gości to 16 lat) - www.hovima-hotels.com

Bagaż

Katowice (WizzAir); Cena zawiera bagaż podręczny (40x30x20); Klienci mogą dokupić dodatkowy bagaż o wadze 10 kg (55x40x23) - Usługa EXBAG - 200 zł/osobę Do każdej rezerwacji istnieje także możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze; - 20 kg - 410 PLN (wyloty do 05.05)/ 310 PLN (wyloty od 06.05 - 31.05, 01.10 - 31.10)/ 435 PLN (wyloty 01.06 - 30.09) - 32 kg - 570 PLN (wyloty do 05.05)/ 460 PLN (wyloty od 06.05 - 31.05, 01.10 - 31.10)/ 600PLN (wyloty 01.06 - 30.09) Uwaga! Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena będzie wyższa. Warszawa (WizzAir); Cena zawiera bagaż podręczny (40x30x20); Klienci mogą dokupić dodatkowy bagaż o wadze 10 kg (55x40x23) - Usługa EXBAG - 220 zł/osobę Do każdej rezerwacji istnieje także możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze; - 20 kg - 530 PLN (wyloty 01.06 - 30.09)/ 425 PLN (wyloty do 31.05, 01.10 - 31.10) - 32 kg - 725 PLN (wyloty 01.06 - 30.09)/ 585 PLN (wyloty do 31.05, 01.10 - 31.10) Uwaga! Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena będzie wyższa. Warszawa Modlin, Wrocław (RyanAir); Cena zawiera bagaż podręczny (40x20x25) Klienci mogą dokupić dodatkowy bagaż o wadze 10 kg (55x40x20) - Usługa EXBAG - 125zł/osobę, Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze; - 20 kg - 265 PLN (od 16.03 - 31.05 i od 01.10-31.10)/ 310 PLN (od 01.06-30.09) Uwaga! Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena będzie wyższa. Berlin Schonnefeld (EasyJet) Cena zawiera bagaż podręczny 10 kg (56x45x25) Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze; - 15 kg - 350 PLN - 23 kg - 390 PLN Uwaga! Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena będzie wyższa.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.

Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

AlfaStar

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


Hotel Esmeralda Playa****

 

Położenie:

Doskonała lokalizacja w ścisłym centrum Playa de las Americas, ok 200 m od piaszczystej plaży Torviscas i pieszej promenady spacerowej, co pozwala na korzystanie z głównych atrakcji kurortu. Najbliższe duże centrum handlowe – 150 m od hotelu, port jachtowy – 400 m. 18 km od lotniska.

 

Hotel:

Składa się z wielopiętrowego budynku głównego z przyległa częścią usługowo – restauracyjną i tarasami wypoczynkowymi w otoczeniu palm oraz ogrodu. Restauracja główna, bar przy basenie, lobby bar, 3 sale konferencyjne, internet, fryzjer, sklep, bankomat, wypożyczalnia samochodów, lekarz na życzenie. Leżaki oraz ręczniki przy basenie bezpłatne. Dzienna oraz wieczorna animacja.

 

Pokoje:

Dwuosobowe z możliwością dostawki, centralna klimatyzacja, łazienka z prysznicem oraz WC, telefon, TV SAT, balkon, mini bar i sejf płatne, suszarka do włosów.

 

Rozrywka:

dzienna oraz wieczorna animacja. plac zabaw dla dzieci i mini-club (4-12 lat). Płatne: 2 korty tenisowe, z których jeden jest wykorzystywany jako boisko do piłki nożnej lub ręcznej, squash, siłownia, w salonie SPA sauna i jacuzzi, masaż. Bilard i tenis stołowy.

 

Wyżywienie:

Śniadanie oraz obiadokolacja w formie bufetu.

 

Cena zawiera:

  • zakwaterowanie w hotelu,
  • przelot samolotem,
  • tranfer do hotelu i na lotnisko,
  • wyżywienie,
  • ubezpieczenie,
  • opiekę rezydenta.

 

Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

Neckermann

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


Kategoria

****

Region

Teneryfa, Hiszpania

Opis hotelu

Hotel wzniesiony został w roku 1986. Obiekt oferuje 303 pokoje. Budynek dysponuje windą, za pomocą której można dostać się na niemal wszystkie piętra. Do dyspozycji gości jest sejf. Wi-Fi w pomieszczeniach ogólnodostępnych zapewnia stały dostęp do sieci. Do dyspozycji gości jest restauracja, jadalnia, sala śniadaniowa, kawiarnia i bar. Udane zakupy zrealizujecie Państwo w sklepie z pamiątkami oraz w pozostałych placówkach handlowych. W obrębie obiektu znajduje się malowniczy ogród i plac zabaw. Do Państwa dyspozycji jest również kiosk z prasą i pokój zabaw dla dzieci. Goście przybywający własnym autem skorzystać mogą z parkingu. Do pozostałych oferowanych na miejscu usług należą: serwis pokojowy, pralnia i usługi fryzjerskie. Podróżnych preferujących zapoznanie się z okolicą w sposób aktywny ucieszy z pewnością możliwość wypożyczenia rowerów.

Zakwaterowanie

Pokoje wyposażone są w klimatyzację, centralne ogrzewanie i łazienkę. Większość pokoi posiada balkon z widokiem na okolicę. Zaletą poszczególnych pokoi jest również boczny widok na morze. Wygodnie i przyjemnie spędzicie Państwo noc na łóżku podwójnym. Opcjonalnie dostępne są oddzielne sypialnie. Ponadto skorzystać można z sejfu, minibarku i biurka. Komfortowy pobyt zapewniają minilodówka i ekspres do kawy / herbaty. Dopełnieniem wyposażenia jest internet, telefon, telewizor, radio i Wi-Fi (bezpłatnie). W pokoju znajdziecie Państwo również obuwie domowe. Łazienki dysponują prysznicem i wanną. W łazience znajduje się suszarka do włosów, lusterko kosmetyczne i szlafroki. Hotel oferuje pokoje dla niepalących.

Sport i wypoczynek

Orzeźwienie i ochłodę znajdziecie Państwo w jednym z naszych basenów (krytym bądź otwartym). Do dyspozycji gości jest również taras oraz taras do opalania wraz z leżakami i parasolami przeciwsłonecznymi. O Państwa pełne odprężenie zadba kąpiel w jacuzzi. Na miejscu dostępny jest ponadto bar z przekąskami. Urozmaicenie stanowią liczne i różnorodne aktywności rekreacyjne oferowane w obiekcie, jak np. rower / rower górski, tenis ziemny, boccia, siatkówka i minigolf. Aqua fitness to niewątpliwa atrakcja dla entuzjastów sportów wodnych. Bogata oferta sportowa wewnątrz obiektu obejmuje studio fitness, tenisa stołowego, badmintona, darta i zajęcia gimnastyczne, jak również za dodatkową opłatą bilard. Hotelowe propozycje Wellness to m.in. spa, sauna, łaźnia parowa, łaźnia turecka, salon piękności, zabiegi masażu i solarium. W naszej ofercie znajdują się również programy rozrywkowe dla dzieci i dorosłych.

Wyżywienie

Dostępne warianty żywieniowe to nocleg ze śniadaniem, wyżywienie częściowe i opcja all inclusive. W ofercie posiłków znajdują się śniadanie, obiad i kolacja. Polecamy również przekąski. Na miejscu podawane będą napoje bezalkoholowe i napoje alkoholowe.

Akceptowane karty kredytowe

W obiekcie akceptowane są następujące karty kredytowe: American Express, Visa i MasterCard.

Uwagi dodatkowe

Opis został przetłumaczony automatycznie. Wszelkie prawa zastrzeżone GIATA 2004 – 2020

Ważne informacje

Prosimy o zwrócenie uwagi na rodzaj zarezerwowanego przelotu. W zależności od linii lotniczej limity bagażu głównego mogą wynosić od 30 kg do 0 kg/osoba. (standardowo przy przelotach czarterowych wynoszą 20 kg/osoba).


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.

Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

Mapa Hotelu Luabay Costa Adeje (dawniej: Esmeralda Playa)
Zdjęcia lokalizacji (Hiszpania / Teneryfa)
Puerto de la Cruz czyli miasto na północy Teneryfy z kompleksem Lago Martianez
Wodny park atrakcji Siam Park wzorowany na tajlandzkiej wiosce - Hiszpania, Teneryfa
Kilometrowa plaża na północy wyspy Teneryfa ze złotym saharyjskim piaskiem - Hiszpania
Słynny na całym świecie park zoologiczny Loro Park w Puerto de la Cruz odwiedzają miliony turystów rocznie
Klify olbrzymy czyli Los Gigantes na wyspie Teneryfa
Długa piaszczysta plaża i promenada w pobliży Playa de las Americas na wyspie Teneryfa
Jedna z ładniejszych plaż i miejscowości na południu wyspy Teneryfa czyli Costa Adeje
Jedna z głównych atrakcji wyspy Teneryfa czyli wulkan Teide
Przyciągająca tysiące turystów 1000- letnia dracena w miejscowości Icod del los Vinos na Teneryfie
La Gomera to najpopularniejsza wycieczka fakultatywna dostępna z wyspy Teneryfa
Wąwóz Masca w górach Teno to ulubione miejsce na trekking na Teneryfie
Wulkaniczna Playa de La Arena każdego roku przyciąga  tysiące turystów na Teneryfie

Opinie o Hotelu Luabay Costa Adeje (dawniej: Esmeralda Playa)

4.0
polecam

Bardzo duży, przestronne pokoje, bliziutko do plaży, a promenadą można dojść do malowniczych klifów. Atmosfera raczej spokojna, hotel nastawiony pod starszą klientelę. Blisko do sklepów, restauracji i całego turystycznego centrum Costa Adeje. Nie podobało mi się tylko że w pokojach słychać głosy od sąsiadów, nie są za dobrze wyciszone. Poza tym Hovima Costa Adeje to dobry wybór, nie byliśmy pierwszy raz na Teneryfie więc coś już wiemy

POLECAM:
osobom ceniącym spokój, dla aktywnych wczasowiczów
Podsumowanie: polecam
4.0
4.7
zdecydowanie polecam

w hotelu bylismy z mężem i 10 miesiecznm synkiem w 2009 roku. Jedzenie przepyszne, pokój sprzątany codziennie, ręczniki wymieniane, obsluga miła i uśmiechnieta (bardzo czesto zaczepiali synka, który wzbudzał tam ogromne zainteresowanie:) na basenie denerwowalo mnie wczesnoporanne rezerwowanie lezakow przez połozenie recznika, hotel blisko promenady z mnóstwem sklepików i restauracji, Do plazy było troszke z górki co z wozkiem było troszke uciazliwe, tzn wracając bo trzeba bylo pchac :) zaznaczam jeszcze ze nie jestesmy zbyt wymagajacy i spedzalismy czas dosyc aktywnie,bylismy na wszystkich mozliwych wycieczkach fakultatywnych(poza rejsem statkiem) nawet na wycieczce dzipami po Gomerze bylismy z synkiem co przyjete było z lekka rezerwa... ogolnie byłam bardzo zadowolona z pobytu i szczerze polecam:)

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, na romantyczne wakacje
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.7
4.6
zdecydowanie polecam

To byl nasz pierwszy wyjazd.Jestesmy bardzo zadowoleni,hotel czysty,pokoje sprzatane codziennie i dokladnie,jedzenie bardzo smaczne i urozmaicone a co najwazniejsze zawsze swieze.Potrzebowalismy spokojnego wypoczynku i dokladnie taki byl.W hotelu przewaga starszych gosci z Niemiec i Anglii.

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, na romantyczne wakacje, osobom ceniącym spokój
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.6
4.6
zdecydowanie polecam

Wróciliśmy bardzo zadoweleni, planujemy następny juz dłuższy pobyt ...

POLECAM:
osobom ceniącym spokój
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.6

Masz pytania o Hotel Luabay Costa Adeje (dawniej: Esmeralda Playa)? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00