cellphone225171600

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-18:00; sob. 10:00-16:00

Wakacje Last Minute
  • Hotel Savoy, Costa Brava
  • Hotel Savoy, Costa Brava
  • Hotel Savoy, Costa Brava
  • Hotel Savoy, Costa Brava
  • Hotel Savoy, Costa Brava
  • Hotel Savoy, Costa Brava
  • Hotel Savoy, Costa Brava
  • Hotel Savoy, Costa Brava
  • Hotel Savoy, Costa Brava
  • Hotel Savoy, Costa Brava
  • Hotel Savoy, Costa Brava
  • Hotel Savoy, Costa Brava
  • Hotel Savoy, Costa Brava
  • Hotel Savoy, Costa Brava
  • Hotel Savoy, Costa Brava
  • Hotel Savoy, Costa Brava
  • Hotel Savoy, Costa Brava
  • Hotel Savoy, Costa Brava
  • Hotel Savoy, Costa Brava
  • Hotel Savoy, Costa Brava
  • Hotel Savoy, Costa Brava
  • Hotel Savoy, Costa Brava
  • Hotel Savoy, Costa Brava
  • Hotel Savoy, Costa Brava
  • Hotel Savoy, Costa Brava
  • Hotel Savoy, Costa Brava
  • Hotel Savoy, Costa Brava
  • Hotel Savoy, Costa Brava
  • Hotel Savoy, Costa Brava
  • Hotel Savoy, Costa Brava
  • Hotel Savoy, Costa Brava
  • Hotel Savoy, Costa Brava
  • Hotel Savoy, Costa Brava
1 / 33
Ocena
hotelu:
0.0 / 5
Najbliższy termin
11.04 - 14.04
już od 1139 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
21.04 - 24.04
już od 879 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Savoy
  • Golf
  • Basen odkryty
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Ułatwienia dla niepełnosprawnych
  • Bez paszportu

Hotel Savoy
star 3

Hiszpania: Costa Brava
Ocena hotelu Savoy:
0.0 / 5
Średnia z 0 opinii
Szczegóły oceny hotelu Savoy:
  • Lokalizacja
    0
  • Hotel
    0
  • Pokoje
    0
  • Wyżywienie
    0
  • Atrakcje
    i sport
    0
  • Jakość
    do ceny
    0
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 11 kwietnia 2021
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 21 kwietnia 2021

Hotel Savoy w ofercie Biura podróży:

TUI

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

W okolicy

  • ok. 1 km od centrum
  • ok. 300 m od plaży
  • czas dojazdu z lotniska ok. 90 min

polozenie

  • ok. 1 km od centrum
  • ok. 300 m od plaży
  • czas dojazdu z lotniska ok. 90 min

plaza

  • ok. 300 m od plaży

Wyposażenie

  • recepcja: 24 h 
  • winda
  • ogród
  • taras
  • pralnia: za opłatą, w ofercie firm zewnętrznych
  • wypożyczalnia samochodów: w ofercie firm zewnętrznych

karty

Visa, MasterCard, American Express

Liczba pokojów

164

Kategoria lokalna

3 gwiazdki

Dodatkowe informacje

  • hotel akceptuje psy: maks. do 8 kg, płatne ok. 10 €/dzień
  • Na Costa Brava, Costa Dorada i Costa Barcelona pobierany jest podatek turystyczny. Zapłata podatku odbywa się podczas zakwaterowania, bezpośrednio w hotelu. Szczegółowe informacje oraz wykaz hoteli wraz z wysokością podatku są dostępne – tutaj.
  • W rezerwowanym hotelu opieka wyłącznie poprzez TUI Service Center 24/7: mailowo, telefonicznie, SMS i za pośrednictwem czatu w aplikacji TUI w serwisie myTUI. W aplikacji TUI znajdą Państwo mnóstwo przydatnych informacji dotyczących przebiegu podróży i miejsca wypoczynku. Za jej pośrednictwem można rezerwować również wycieczki fakultatywne. Niezależnie od tego, czy szukają Państwo pomysłów na spędzanie czasu w okolicy, czy potrzebują Państwo naszej pomocy w rozwiązaniu problemu, jesteśmy do Państwa dyspozycji.
    Telefon: +48 222043596
    SMS: + 48 799448800
    E-mail: servicePL@TUI.com
    Czat: w aplikacji TUI

basen

  • basen zewnętrzny
  • basen dla dzieci
  • leżaki, parasole: wymagana kaucja
  • ręczniki: wymagana kaucja

Dla dzieci

  • basen dla dzieci
  • łóżeczko dziecięce

rozrywka

  • przedstawienia
  • muzyka na żywo
  • karaoke
  • rzutki

Pokoje

Pokój 2-osobowy DZX1
  • 1-3 os.
  • balkon lub taras
  • klimatyzacja
  • wanna
  • WC
  • suszarka do włosów
  • sejf: za opłatą
  • TV
  • telefon

Wyżywienie

All inclusive
  • śniadanie: w formie bufetu, 08:00 - 10:00
  • obiad: w formie bufetu, 13:00 - 15:00
  • kolacja: w formie bufetu, 19:00 - 21:15
  • przekąski: 11:00 - 12:00, 16:00 - 18:00
  • wybrane napoje bezalkoholowe i wybrane napoje alkoholowe: 11:00 - 23:00
Pełne wyżywienie
  • śniadanie: w formie bufetu, 08:00 - 10:00
  • obiad: w formie bufetu, 13:00 - 15:00
  • kolacja: w formie bufetu, 19:00 - 21:15
  • Dwa posiłki
    • śniadanie: w formie bufetu, 08:00 - 10:00 
    • kolacja: w formie bufetu, 19:00 - 21:15
    Restauracje i bary
  • restauracja: bufet

  • bar: 10:00 - 01:00

  • Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży TUI Polska. TUI Polska jest jednym z największych biur podróży nie tylko w kraju, ale i na świecie, o ugruntowanej pozycji na rynku, wielu latach doświadczenia i bogatej ofercie wyjazdów do każdego miejsca na świecie. To jeden z naszych kluczowych partnerów, który umożliwia nam spełnianie turystycznych marzeń naszych klientów.

    Podstawowym przesłaniem koncepcji Biura Podróży TUI Polska jest uzmysłowienie klientom, że koncern towarzyszy im na wszystkich etapach podróży – od momentu wyboru oferty, poprzez odprawę na lotnisku i przelot, aż do pobytu i opieki w miejscu wypoczynku. Międzynarodowy koncern TUI jest właścicielem linii lotniczek TUI Fly (Akrefly), kilku sieci hotelowych, m.in. Splashworld, Robinson, Iberotel, RIU i wiele innych. Dzięki temu na każdym etapie podróży turysta może być obsługiwany tylko przez pracowników jednej grupy!


    W swojej ofercie TUI posiada wiele sprawdzonych hoteli w najróżniejszych europejskich i egzotycznych destynacjach. Poczynając od najbardziej popularnych – czyli w Grecji, Hiszpanii, Turcji, Tunezji, Bułgarii czy Egipcie – poprzez mniej znane jak na przykład Lazurowe Wybrzeże we Francji, po dalekie kierunki jak Jamajka, Dominikana, Meksyk i inne – klienci mogą zwiedzić z TUI cały świat! Wszędzie znaleźć można bogatą ofertę hoteli o najróżniejszym standardzie, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami.


    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Itaka R

    Szukasz wakacji do Hiszpanii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    Kategoria

    ***

    Region

    Hiszpania / Costa Brava

    Opis oferty:

    Wspaniale położony, niedaleko centrum Lloret de Mar, blisko dwóch pięknych plaż - rozrywkowej Lloret pełnej barów i restauracji oraz Fenals, drugiej co do wielkości w Lloret de Mar, otoczonej lasem sosnowym. Dobra kuchnia, przyjazna atmosfera i bogaty program animacji stwarzają wakacyjny, rodzinny nastrój. Do dyspozycji Gości jest basen, restauracja, 2 bary i przytulnie urządzone pokoje, a dla najmłodszych przygotowano pokój zabaw i miniklub. Warto wybrać się do zabytkowego miasteczka Tossa de Mar z przepiękną, typową dla Katalonii architekturą i wąskimi, brukowanymi uliczkami, a także do Girony. Tutaj każdy znajdzie coś dla siebie!

    POŁOŻENIE:

    w dzielnicy hotelowej, ok. 500 m od centrum LLORET DE MAR, najbliższe sklepy ok. 100 m od hotelu, ok. 850 m od punktu widokowego Lloret de Mar, ok. 1,5 km od ogrodów św. Klotyldy, ok. 2 km od aquaparku Waterworld, ok. 13 km od Tossa de Mar, ok. 35 km od Girony; ok. 30 km od lotniska w Gironie; ok. 90 km od lotniska w Barcelonie; przystanek autobusowy ok. 20 m od hotelu (do centrum Lloret de Mar: ok. 1,5 EUR/os.).

    PLAŻA:

    Fenals, publiczna, dł. ok. 700 m, piaszczysta, łagodne zejście do morza, ok. 300 m od hotelu, dojście chodnikiem, parasole, leżaki i materace płatne (ok. 10 EUR/komplet); bary, restauracje; Lloret, publiczna, piaszczysto-żwirkowa, łagodne zejście do morza, ok. 900 m od hotelu, dojście drogą i chodnikiem, parasole i leżaki płatne (ok. 10 EUR/komplet); kluby, sklepy, restauracje.

    HOTEL:

    trzygwiazdkowy, zadbany, zbudowany w 1982 r., odnowiony w 2000 r., 164 pokoje, 1 budynek, 7 pięter, 2 windy, przestronne i eleganckie lobby, całodobowa recepcja, restauracja - dania w formie bufetu, kuchnia hiszpańska, śródziemnomorska, dostępne dania wegetariańskie, inne diety na życzenie, 2 bary, w tym przy basenie; kantor, przechowalnia bagażu; taras z widokiem na infrastrukturę hotelu; bezpłatny internet bezprzewodowy w miejscach ogólnodostępnych; za opłatą: punkt internetowy, pralnia, lekarz na wezwanie; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard, American Express.

    standardowy:

    2-os. (możliwość 1 dostawki), zadbany, ok. 14-16 m2, indywidualnie sterowana klimatyzacja, łazienka (wanna lub prysznic, wc; suszarka), telewizor, telefon, sejf (płatny); bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; balkon (stolik i krzesełka), widok na ogród, basen lub okolicę.

    SPORT I ROZRYWKA:

    basen, prostokątny kształt, słodka woda, ok. 150 m2, gł. 1,1-1,6, wydzielona część dla dzieci, ok. 10 m2, gł. 0,5 m, przy basenie bezpłatne parasole i leżaki; rzutki; pokój zabaw dla dzieci, miniklub, animacje dla dorosłych i dzieci, dyskoteka, wieczory muzyczne, pokazy flamenco; za opłatą: bilard.

    ALL INCLUSIVE:

    śniadanie (8.00-10.00), obiad (13.00-15.00), kolacja (19.30-21.30), przekąski (11.00-12.30, 13.00-23.00) w formie bufetu w restauracji; napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe w wyznaczonych barach (11.00-23.00); wymagane noszenie opasek all inclusive.

    KONTAKT:

    0034/902811049, www.alegria-hotels.com

    GRATIS:

    Wi-Fi

    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Rainbow

    Szukasz wakacji do Hiszpanii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    Kategoria

    ***

    Opis oferty

     

    Położenie:

    Kompleks hotelowy położony ok. 600 m do centrum Lloret de Mar (szeroki wybór restauracji, barów i dyskotek). Przy hotelu kafeterie, sklepy i bary. Do lotniska w Geronie ok. 30 km, do lotniska w Barcelonie ok. 90 km.
    Zakwaterowanie:

    Plaża:

    Około 200 m. od hotelu znajduje się szeroka, piaszczysto plaża Fenals. Na plaży dostępne leżaki i parasole (płatne ok. 10 Eur/komplet).
    Stoki:

    Do dyspozycji gości:

    Recepcja, lobby, bar, restauracja, basen (słodka woda), taras słoneczny z leżakami i parasolami. Hotel zapewnia ręczniki basenowe ( depozyt ok. 10 Eur/ręcznik). Hotel akceptuje zwierzęta domowe do 8 kg.
    Pokoje:

    Wyżywienie:

    Śniadania w formie bufetu. Istnieje możliwość dopłaty do obiadów i kolacji, obiadokolacji lub formuły All inclusive: śniadania, obiady i kolacje w formie bufetu, przekąski między posiłkami. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe w barach na terenie hotelu (10:30 - 23:00).
    Program sportowy i animacyjny:

    Wieczorne animacje dla dorosłych (muzyka na żywo, karaoke). Płatny: bilard, rzutki.
    Internet:

    WiFi w hotelu gratis.
    Kategoria lokalna:

    ***
    Strona www:

    www.alegria-hotels.com
    Naszym zdaniem:

    Bardzo dobry 3* hotel położony zarówno niedaleko centrum miejscowości jak i bardzo ładnej plaży. Do tego nowoczesne wnętrza i smaczne wyżywienie oraz ładna strefa basenowa. Polecamy go szczególnie parom i grupom znajomych ze względu na ograniczone atrakcje dla najmłodszych.
    Opinie klientów:

    Program

    Dzień pierwszy
    Wyloty z Polski. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: stronie operatora.
    Dzień od drugiego do przedostatniego
    Czas na wypoczynek, kąpiele morskie i słoneczne, udział w wycieczkach lokalnych itp.
    Dzień ostatni
    Wykwaterowanie z hotelu i transfer na lotnisko(dokładne godziny zbiórki poda rezydent Rainbowna miejscu). Powrót do Polski.
    Uwagi do programu
    W hotelach na terenie Katalonii konieczna opłata podatku turystycznego: - hotele 5* poza Barceloną - ok 2,50 Euro od osoby dziennie - hotele 4* poza Barceloną- ok 0,90 Euro od osoby dziennie - hotele 3* poza Barceloną- ok. 0,45 Euro od osoby dziennie Powyższy podatek uiszcza turysta bezpośrednio w recepcji hotelowej i obejmuje on maksymalnie 7 dni pobytu. Klienci, którzy wykupili pobyt dwutygodniowy płacą tylko za 7 dni. Dzieci do 16 - go roku nie płacą podatku turystycznego.
    "
    Świadczenia

    Cena podstawowa obejmuje: przelot samolotem, opłaty lotniskowe, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, 7 lub 10 lub 11 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, opiekę polskiego rezydenta, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa (NNW, KL, Assistance i bagaż).
    Cena podstawowa nie obejmuje: lokalnego podatku katalońskiego płatnego przy zakwaterowaniu (hotele 5*- ok 2,50 Eur/os/dzień, hotele 4*- ok 1 Eur/os/dzień, hotele 3*- ok0,45 Eur/os/dzień), wycieczek lokalnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, napojów do posiłków jeśli w opisie hoteli nie podano inaczej oraz innych wydatków osobistych.
    Wycieczki lokalne

    Wycieczki lokalne

    Barcelona - blask księżyca i szum fontanny
    Wycieczka rozpocznie się w godzinach popołudniowych a powrót do hotelu planowany jest w okolicach północy. Zobaczymy m.in. Kościół La Sagrada Familia (z zewnątrz). Kościół ten, zaprojektowany przez sławnego architekta Antonio Gaudiego jest od dawna wizytówką Barcelony. Następnie pojedziemy na wzgórze Montjuic gdzie zatrzymamy się na tarasie widokowym aby podziwiać panoramę miasta. Kolejnym punktem programu będzie Wioska Hiszpańska - zaprojektowana z okazji Światowej Wystawy w roku 1929 miała przedstawić całą kwintesencję elementów architektury i obyczajów z nawet najdalszych zakątków kraju (wstęp w cenie wycieczki). Następnie udamy się na najsłynniejszą barcelońską ulicę La Rambla, gdzie będziemy mieli czas wolny na odpoczynek, zrobienie zakupów lub samodzielne poznanie okolicy. Wieczorem pod Pałacem Narodowym odbywa się pokaz tańczących fontann. Dla chętnych, opcjonalnie i za dodatkową opłatą można udać się na zwiedzanie stadionu FC Barcelony Camp Nou (koszt około 25 EUR) lub Oceanarium (około 20 EUR). Cena ok. 45 EUR za osobę dorosłą, ok. 30 EUR za dziecko.
    Montserrat - Duchowe Centrum Katalonii
    Montserrat to miejsce niezwykłe. Ten schowany w masywie górskim klasztor Benedyktynów wybudowany został na półce skalnej na wysokości 700 m n .p.m. Już sama droga do tego miejsca może dostarczyć wielu emocji. Klasztor jest głównym Sanktuarium Maryjnym Katalonii. Miejsce to jest dla Hiszpanów tym, czym Jasna Góra dla Polaków. Podczas wycieczki zwiedzimy Bazylikę z jej najcenniejszym obiektem adoracji - figurą Czarnej Madonny. A każdy miłośnik górskich krajobrazów doceni widoki jakie oferuje ta majestatyczna góra. Cena ok. 39 EUR za osobę dorosłą, ok. 26 EUR za dziecko.
    Dzikie wybrzeże Tossa de Mar
    Wycieczka wzdłuż wybrzeża Costa Brava, gdzie będziemy mieli możliwość podziwiania wspaniałych widoków tego "Dzikiego Wybrzeża". Popłyniemy statkiem do małego, średniowiecznego, nadmorskiego miasteczka który jest wizytówką tej okolicy. Górująca nad miastem starówka z kamiennymi wieżami, murami obronnymi i brukowanymi uliczkami co roku jest chętnie odwiedzana przez turystów. Kręte, wąskie uliczki Tossy pełne są lokalnych restauracji i sklepików, w których każdy znajdzie coś dla siebie. Miasto było niegdyś miejscem spotkań artystów z całego świata, a Marc Chagall tworzył tu swoje największe dzieła. W drodze powrotnej wstąpimy do lokalnej winiarni na degustację hiszpańskich specjałów. Cena ok. 39 EUR za osobę dorosłą, ok. 29 EUR za dziecko.
    Barcelona - Gaudi, gotyk i zabytki
    Całodzienna wycieczka podczas której będziemy mogli zobaczyć Parc Guell zaprojektowany przez Antonio Gaudiego (wstęp w cenie wycieczki). Ten słynny na cały świat park ze wspaniałymi tarasami, kaskadami, najdłuższą na świecie ławeczką, mozaikową jaszczurką i niebanalnymi podcieniami zachwyca niezmiennie od lat tysiące turystów każdego dnia. Następnie zobaczymy z zewnątrz kolejne dzieło tego artysty jakim jest Kościół Świętej Rodziny La Sagrada Familia. Kolejną atrakcją będzie spacer bo dzielnicy gotyckiej "Barri Gotic", która stanowi jeden z najbardziej magicznych zabytków Katalonii. Zobaczymy tam m.in. wspaniały kościół Santa Maria del Mar. Na koniec przewidziany jest czas wolny na starówce. Cena ok. 49 EUR za osobę dorosłą, ok. 35 EUR za dziecko.
    Rupit i Besalu - średniowieczna Katalonia
    Przepiękna wycieczka do dwóch średniowiecznych katalońskich miasteczek. Besalu - kluczowe miejsce na szlaku romańskich zabytków Katalonii. Spacer po tej malowniczej miejscowości pozwala poznać uroki średniowiecznej osady. Po zwiedzeniu Besalu przewidziany jest obiad z degustacja lokalnych trunków. Po drodze zatrzymamy się na tarasie widokowym skąd rozciąga się niesamowity widok na okoliczne góry. Kolejnym punktem programu jest zwiedzanie miasteczka Rupit. Charakterystyczne wąskie brukowane uliczki, domy z kamienia często wbudowane w skały oraz place z podcieniami przenoszą nas w czasy średniowiecza. Cena ok. 49 EUR za osobę dorosłą, ok. 37 EUR za dziecko.
    Girona i Salvador Dali
    Pierwszym punktem programu będzie zwiedzanie surrealistycznego muzeum Salvadora Daliego w Figueres (wstęp w cenie wycieczki), jego rodzinnym mieście. Zgromadzone tam dzieła stanowią kwintesencję stylu w jakim komponował swe obrazy ten wielki artysta. Następnie odwiedzimy jedno z najpiękniejszych miast Katalonii, Gironę. To wspaniale zachowane, pełne zabytków miasto swe początki miało jeszcze przed rozpoczęciem nowej ery. Głównymi atrakcjami są przede wszystkim największa jednonawowa katedra w Europie oraz dzielnica żydowska oraz oryginalna architektura arabska potwierdzająca wpływy tej cywilizacji na wygląd dzisiejszej Hiszpanii. Cena ok. 49 EUR za osobę dorosłą, ok. 37 EUR za dziecko.
    Dla aktywnych

    Trekking i rowery
    Costa Brava i Costa del Maresme to raj dla wielbicieli trekkingu i jazdy na rowerach. Okoliczne wzgórza Parku Naturalnego Montnegre zapraszają do eksplorowania szlaków - piękne krajobrazy gwarantowane.
    Nordic walking na plażach Costa del Maresme
    Długie piaszczyste plaże Costa del Maresme zachęcają do tej formy aktywności. Polecamy nordic walking o zachodzie słońca, zwłaszcza po leniwym i gorącym dniu.
    Z dziećmi

    Water World - Lloret de Mar
    Zapraszamy do największych parków wodnych na Costa Brava - ten sposób aktywności to wspaniała zabawa dla całej rodziny, na które czekają zjeżdżalnie o różnym stopniu trudności i emocji oraz liczne baseny. W parku w Lloret de Mar znajduje się największy wodny rollercoster w Europie - Water Mountain. Cena ok. 33 EUR za osobę dorosłą, ok. 19 EUR za dziecko (do 120 cm wzrostu).
    Marineland - Palafolls
    Ten park wodny z dodatkowymi atrakcjami w postaci pokazów tresury delfinów, fok i papug sprawi że zarówno dzieci jak i dorośli nie będą chcieli przegapić żadnego z show. Cały dzień spędzony w tym parku gwarantuje świetną zabawę całej rodzinie. Cena ok. 28 EUR za osobę dorosłą, ok 18 EUR za dziecko (do 12-stu lat).
    Kuchnia

    Tradycyjna katalońska kuchnia
    Charakterystykę kuchni katalońskiej determinuje położenie regionu. Bliskość porośniętych lasami gór, morza oraz usytuowanych na słonecznych tarasach warzywników stanowią bazę dla składników, które lądują w domowych kociołkach (cassolas). Warto spróbować cassola de peix (kociołek z ryb i owoców morza) czy pollastre amb escamarlans (kociołek z kurczaka z rakami morskimi) w połączeniu z pa amb tomaquet czyli podpiekanym chlebem natartym pomidorem, oliwą i czosnkiem. Do tego plaster dojrzewającej szynki i lokalnego sera, a wszystko to uzupełnione kieliszkiem cavy, czyli szampanem z wyśmienitych katalońskich winnic.
    Relaks

    Stolica klubowej zabawy: Lloret de Mar
    Najlepszym miejscem na całonocne imprezy są kluby w Lloret de Mar. Tutaj grają najlepsi dj'e i zjeżdżają się imprezowicze z całego wybrzeża. Centrum miasta tętni życiem do białego rana.
    Marimurtra
    Malowniczo położony na urwistym klifie i zajmujący ok. 4 hektarów powierzchni ogród botaniczny w Blanes zachwyca różnorodną roślinnością. Idealna opcja na popołudniową wycieczkę.
    Uwaga! Zamieszczone tutaj opisy wycieczek lokalnych są podane wyłącznie informacyjnie i nie stanowią oferty handlowej. Nie gwarantujemy, że będą one wszystkie realizowane. Pełny wykaz dostępnych atrakcji lokalnych wraz z ich aktualnymi cenami jest dostępny u naszych rezydentów.
    Inne

    Costa del Maresme i Costa Brava informacje ogólne



    Waluta
    EUR - Euro. Można płacić kartami kredytowymi i korzystać z bankomatów. W kurortach turystycznych istnieje wiele miejsc w których można wymienić walutę.

    Napiwki
    Przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwków. Szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach. Zdarza się że napiwek zostaje doliczony do rachunku.

    Wiza
    Obywatele polscy mogą podróżować do Hiszpanii na podstawie ważnego dowodu osobistego lub paszportu.

    Czas
    Taki sam jak w Polsce.
    Język urzędowy

    hiszpański
    Orientacyjne ceny
    Obiad w restauracji od 10 EUR woda 1l. - 1 EUR piwo w barze od 1.5 EUR kawa od 1 EUR.

    Elektryczność
    Napięcie 220 V, 50 Hz. Urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów.

    Telefony
    Telefony komórkowe działają w całej Hiszpanii. Koszty połączeń w roamingu polskich sieci komórkowych prosimy sprawdzać przed wyjazdem u operatora.

    W regionie


    Costa del Maresme
    Południowy pas wybrzeża Costa Brava, od ujścia rzeki Tordero w miejscowości Blanes do samej Barcelony. Costa del Maresme znane jest z bardzo dobrych hoteli, długich oraz ciągnących się kilometrami piaszczystych i piaszczysto - żwirowych plaż. Do najbardziej znanych kurortów wybrzeża należą Calella, Pineda de Mar, Santa Susanna i Malgrat de Mar, połączone koleją z głównym placem Barcelony - Plaza Catalunya.
    Calella i Pineda de Mar
    Kurorty z niewielkim starym miastem, pełnym wąskich uliczek, ukwieconych balkonów, kafeterii, restauracji, barów i sklepów, tętniące również lokalnym życiem. Calella, to po Lloret de Mar, miejsce gdzie również przyjeżdżają bawić się młodzi ludzie. Pineda de Mar wydaje się być najbardziej spokojną (ale nie nudną) miejscowością wybrzeża.
    Santa Susanna i Malgrat de Mar
    Połączone ze sobą miejscowości turystyczne idealne nie tylko na rodzinny wypoczynek. Bogata baza hotelowa, promenada z niezliczoną ilością sklepów, restauracje, bary oraz szeroka plaża to atuty tych kurortów. Doskonała baza wypadowa dla wszystkich tych, którzy lubią również aktywny wypoczynek - zachęcamy do wycieczek rowerowych i trekkingu po okolicznych wzgórzach Parku Naturalnego Montnegre.
    Costa Brava
    Odcinek prawdziwego Dzikiego Wybrzeża rozciągający się od Blanes do granicy z Francją, którego wizytówką są niewielkie zatoczki ukryte wśród skał i lasów piniowych oraz białe miasteczka, które upodobali sobie zamożni mieszkańcy Barcelony i Francuzi, dla których urlop w tej części wybrzeża oznacza fantastyczną kuchnię, doskonałe wino oraz klimatyczne hotele.
    Lloret de Mar
    Jedna z największych miejscowości turystycznych na Costa Brava, oferująca liczne rozrywki dla osób w każdym wieku. W centrum można się bawić o każdej porze dnia i nocy. Spokojniej jest na obrzeżach miasta oraz w części Fenals, gdzie znajdują się hotel dedykowane bardziej rodzinom niż rozbawionej młodzieży. W Lloret znajdują się 2 bardzo ładne, zatokowe plaże.
    Tossa de Mar
    Tossę uznaje się za jedno z najbardziej romantycznych miejsc na Costa Brava. Malowniczo pnące się po niewielkim wzgórzu średniowieczne mury i starówka pełna kafejek, restauracji oraz sklepów to najbardziej rozpoznawalne miejsca. Do tego piaszczysta plaża i nadmorska promenada.
    www.stronie operatora
    Cena podstawowa obejmuje:
    przelot samolotem, opłaty lotniskowe, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, 7 lub 10 lub 11 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, opiekę polskiego rezydenta, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa (NNW, KL, CP, Assistance i bagaż).
    Cena podstawowa nie obejmuje:
    lokalnego podatku katalońskiego płatnego przy zakwaterowaniu, wycieczek lokalnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, napojów do posiłków jeśli w opisie hoteli nie podano inaczej oraz innych wydatków osobistych.
    Długie plaże czy niewielkie zatoczki nazywane calas? Słodkie lenistwo czy wycieczki po okolicznych zielonych wzgórzach? Nieziemskie berberechos popijane winem z winnicy Torres czy może patatas bravas w ostrym pomidorowym sosie? Secesyjne budowle Gaudiego czy surrealistyczna sztuka Daliego? Kosmopolityczna atmosfera dużej Barcelony czy niewielkie Cadaques, niegdyś odwiedzane przez Miro, Picassa a nawet Walta Disneya? Szaleństwo w parkach wodnych czy może w dyskotekach i klubach? A może warto poznać tajemnice średniowiecznej Girony? A może nie Girony tylko Besalu? A może, może…. - tak to wszystko może być! Witamy w Katalonii!
    "
    Sezonowość

    Zwykle wysoki sezon turystyczny w Hiszpanii trwa od 01.07 do 31.08.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

    Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

    Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.

    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Coral Travel

    Szukasz wakacji do Hiszpanii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    KATEGORIA

    3*

    REGION

    Costa Brava

    OPIS

    Obiekt należący do sieci hotelowej Alegria położony jest nieopodal centrum miasta Lloret de Mar pomiędzy dwiema plażami. Bardzo dobra kuchnia i przyjazna atmosfera to największe atuty hotelu. Goście chwalą także cichą okolicę hotelu co pozwala na bezproblemowy przyjazd z najmłodszymi.

    lokalizacja

    2 km od LLoret De Mar, 30 km od lotniska w Gironie, 90 km od lotniska w Barcelonie. Hotel usytuowany na powierzchni: 2500 m2.

    kategoria organizatora

    3*

    kategoria lokalna

    3*

    Data otwarcia

    1982 r. Odnowiony w 2000 r. Na terenie hotelu: restauracja, bar, pralnia (płatna), basen odkryty. Hotel przystosowany dla osób niepełnosprawnych.

    internet

    - Wi-Fi w hotelu bezpłatne

    plaża

    300 m od hotelu, publiczna, piaszczysta, 200 m długości, dojście do plaży ulicą.

    pokoje

    Zlokalizowane są w 1 budynku: - 1 budynek główny (liczba pięter: 8, liczba wind: 2) Typy pokoi: - pokoje standardowe dla max. 3 os.: klimatyzacja centralna, sejf (płatny), TV, telefon, łazienka (wanna, WC), balkon

    Wyżywienie

    - restauracja główna, bar

    śniadanie

    - śniadanie (08:00-10:00) - wybrane lokalne napoje bezalkoholowe do śniadania

    śniadanie i obiadokolacja

    - śniadanie (08:00-10:00), obiadokolacja (19:00-21:15) - wybrane lokalne napoje bezalkoholowe do śniadania

    śniadanie, obiad i kolacja

    - śniadanie (08:00-10:00), obiad (13:00-15:00), kolacja (19:00-21:15) - wybrane lokalne napoje bezalkoholowe do śniadania All Inclusive (10:00-23:00) - śniadanie (08:00-10:00), obiad (13:00-15:00), kolacja (19:00-21:15) serwowane w restauracji głównej - przekąski (11:00-12:00), przekąski (16:00-18:00) serwowane w barze z przekąskami - wybrane lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe

    z myślą o dzieciach

    - brodzik - łóżeczko dla dziecka do 2 lat (płatne, na zamówienie przed przyjazdem)

    w cenie

    - animacje

    płatne

    - rzutki

    Aktualizacja opisu

    18.04.2019 13:35

    usługi dostępne w hotelu

    Niepełnosprawni Wi-Fi All Inclusive Serwis plażowy


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Coral Travel Wezyr Holidays, które działa na polskim rynku od roku 1999. W tym czasie zdobyło grono stałych i zadowolonych klientów. Biuro Podróży Coral Travel Wezyr Holidays specjalizuje się w wyjazdach do Turcji, jednak z roku na rok wzbogaca swoją ofertę o nowe kierunki. Jedną z najchętniej wybieranych przez klientów destynacji jest Grecja. Dodatkowo możemy wybrać ofertę spośród takich krajów jak Hiszpania, Bułgaria czy Egipt. Ciągły rozwój biura i pozycja jednego z największych touroperatorów w Europie zaowocował stale poszerzającą się ofertą egzotycznych wakacji, hitem są takie kierunki jak Dominikana, Kuba, Meksyk, Tajlandia, Mauritius czy Zjednoczone Emiraty Arabskie. Biuro podrózy Coral Travel Wezyr Holidays oferuje także atrakcyjne wakacje dla rodzin - w swoich najlepszych hotelach uruchomili bowiem polskojęzyczne animacje. Wybierać można spoód wielu ofert last minute i all inclusive.

    Biuro Podróży Coral Travel Wezyr to gwarancja udanych wakacji. Jako jeden z nielicznych touroperatorów na polskim rynku wdrożył system zarządzania jakością i posiada certyfikat na zgodność z normą ISO 9001:2008. Jest laureatem nagród Fair Play Turystyki Polskiej 2012, Jakość Roku 2009 i 2010, a także szczególnego wyróżnienia Jakość Roku Srebro.

    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Exim Tours

    Szukasz wakacji do Hiszpanii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    3 Hiszpania/Costa Brava/Costa Dorada

    Kategoryzacja hotelu

    Kat. EximTours 3* Kat. lokalna 3*

    Położenie

    - Lloret de Mar - ok. 100 m od najbliższych barów/restauracji - ok. 300 m od plaży - ok. 1 km od centrum miejscowości - ok. 30 km od lotniska w Gironie - ok. 90 km od lotniska El Prat w Barcelonie

    Plaża

    - piaszczysta, publiczna - leżaki i parasole (płatne)

    Pokoje

    Pokoje Double Standard Balcony - ok. 12-13 m2 - klimatyzacja - TV-SAT, telefon - internet Wifi, sejf (płatny), mini lodówka (płatna) - łazienka (wanna/prysznic, WC,  suszarka do włosów - balkon/taras

    Sport, Relaks, Rozrywka

    Bezpłatnie: - basen zewnętrzny - leżaki i parasole przy basenie, - muzyka na żywo cyklicznie w sezonie  

    Dla dzieci

    - brodzik dla dzieci

    Wyżywienie

    Self Catering (SC) - bez wyżywienia Bed&Brekfast (BB) - śniadanie w formie bufetu Half Board (HB) - śniadanie, kolacja w formie bufetu w restauracji głównej . Napoje do kolacji dodatkowo płatne. Full Board (FB) - śniadanie,  obiad, kolacja w formie bufetu w restauracji głównej . Napoje do obiadu i  kolacji dodatkowo płatne. All Inclusive (AI) - śniadanie, obiad, kolacja w formie bufetu, pomiędzy posiłkami przekąski, kawa, herbata, ciasto. Lokalne napoje bezalkoholowe i  alkoholowe dostępne są bezpłatnie w godz. 11.00 - 23.00, w barach wyznaczonych przez hotel.

    Restauracje i bary

    - restauracja główna, dania w formie bufetu - bar

    Dodatkowe informacje

    - 164 pokoje - 1 budynek - 8 pięter   - winda - recepcja - Internet Wi-Fi   - akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard, - https://www.alegria-hotels.com/en/hotel-alegria-fenals-mar-in-gerona/

    Cena

    .

    Bagaż

    Gdańsk, Kraków, Poznań, Wrocław, Warszawa Modlin (RyanAir); Cena zawiera bagaż podręczny (40x20x25) Klienci mogą dokupić dodatkowy bagaż o wadze 10 kg (55x40x20) - Usługa EXBAG - 125zł/osobę, Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze; - 20 kg - 245 PLN (do 31.05 i od 01.10-31.10)/ 305 PLN (od 01.06-30.09) Uwaga! Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena będzie wyższa. Katowice (WizzAir); Cena zawiera bagaż podręczny (40x30x20); Klienci mogą dokupić dodatkowy bagaż o wadze 10 kg (55x40x23) - Usługa EXBAG - 155 zł/osobę Do każdej rezerwacji istnieje także możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze; - 20 kg -  320 PLN ( wyloty do 05.05 i od 01.06 - 30.09)/ 230 PLN ( wyloty od 06.05 - 31.05 i od 01.10-31.10) - 32 kg -  435 PLN ( wyloty do 05.05 i od 01.06 - 30.09)/ 300 PLN ( wyloty od 06.05 - 31.05 i od 01.10-31.10) Uwaga! Jeżeli bagaż lub dodatkowe usługi zostaną dodane już po potwierdzeniu rezerwacji ich cena będzie wyższa Warszawa (WizzAir); Cena zawiera bagaż podręczny (40x30x20); Klienci mogą dokupić dodatkowy bagaż o wadze 10 kg (55x40x23) - Usługa EXBAG - 170 zł/osobę Do każdej rezerwacji istnieje także możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze; - 20 kg -  395 PLN ( wyloty do 05.05 i od 01.06 - 30.09)/ 275 PLN ( wyloty od 06.05 - 31.05 i od 01.10-31.10) - 32 kg -  545 PLN ( wyloty do 05.05 i od 01.06 - 30.09)/ 405 PLN ( wyloty od 06.05 - 31.05 i od 01.10-31.10) Uwaga! Jeżeli bagaż lub dodatkowe usługi zostaną dodane już po potwierdzeniu rezerwacji ich cena będzie wyższa Gdańsk (WizzAir); Cena zawiera bagaż podręczny (40x30x20); Klienci mogą dokupić dodatkowy bagaż o wadze 10 kg (55x40x23) - Usługa EXBAG - 170 zł/osobę Do każdej rezerwacji istnieje także możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze; - 20 kg -  395 PLN ( wyloty do 05.05 i od 01.06 - 30.09)/ 275 PLN ( wyloty od 06.05 - 31.05 i od 01.10-31.10) - 32 kg -  545 PLN ( wyloty do 05.05 i od 01.06 - 30.09)/ 405 PLN ( wyloty od 06.05 - 31.05 i od 01.10-31.10) Uwaga! Jeżeli bagaż lub dodatkowe usługi zostaną dodane już po potwierdzeniu rezerwacji ich cena będzie wyższa Kraków (WizzAir); Cena zawiera bagaż podręczny (40x30x20); Klienci mogą dokupić dodatkowy bagaż o wadze 10 kg (55x40x23) - Usługa EXBAG - 155 zł/osobę Do każdej rezerwacji istnieje także możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze; - 20 kg -  360 PLN ( wyloty do 01.07 - 30.09)/ 235 PLN ( wyloty od 01.10-31.10) - 32 kg -  500 PLN ( wyloty do 01.07 - 30.09)/ 360 PLN ( wyloty od 01.10-31.10) Uwaga! Jeżeli bagaż lub dodatkowe usługi zostaną dodane już po potwierdzeniu rezerwacji ich cena będzie wyższa Berlin Schonnefeld (EasyJet) Cena zawiera bagaż podręczny 10 kg (56x45x25) Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze; - 15 kg - 300 PLN - 23 kg - 330 PLN Uwaga! Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena będzie wyższa.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

    Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

    Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

    Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.

    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    AlfaStar

    Szukasz wakacji do Hiszpanii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    Kategoria

    3

    Region

    Costa Brava,Lloret de Mar

    Położenie

    Hotel znajduje się w miejscowości Lloret De Mar, w odległości 70 km od lotniska w Barcelonie oraz 500 m od centrum z licznymi sklepami, barami oraz restauracjami. Do piaszczysto-żwirowej plaży jest 150 m. Leżaki, materace oraz parasole na plaży są dodatkowo płatne.

    Hotel

    Hotel został wybudowany w 1982 roku natomiast odnowiony w 2000 roku. Do dyspozycji gości pozostają: recepcja, restauracja, bar, kawiarnia, basen, brodzik dla dzieci, kantor wymiany walut, sejf (za dodatkową opłatą), sala telewizyjna, kawiarenka internetowa (za dodatkową opłatą), przechowalnia bagażu, parking. Hotel akceptuje małe zwierzęta (psy i koty).

    Pokoje

    W hotelu znajduje się 164 pokoi wyposażonych w sejf (dodatkowo płatny), klimatyzację indywidualnie sterowaną, telefon, TV SAT, balkon, łazienkę z wanną lub prysznicem oraz z suszarką do włosów. Hotel posiada pokoje dla osób niepełnosprawnych. Przy zakwaterowaniu 2 osób dorosłych i 2 dzieci; 3 osób dorosłych + 1 dziecko - w pokoju znajdują się maksymalnie 2 łóżka do podwójnego wykorzystania.

    Wyżywienie

    Hotel posiada formułę HB - śniadania i obiadokolacje (napoje dodatkowo płatne) oraz All inclusive w skład której wchodzą: śniadania, obiady, kolacje, przekąski oraz lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe podawane w wyznaczonych barach w godz. 10:00-23:00.

    Sport i relaks

    W ramach oferty hotel proponuje: bilard, tenis stołowy, rzutki, program animacyjny. Za dodatkową opłatą: masaże oraz sporty wodne na plaży.

    Dodatkowe informacje

    Uwaga: Każdy turysta (od 15 roku życia) zobowiązany jest do zapłaty podatku turystycznego w recepcji hotelu w zależności od standardu hotelu: 3*-3,5 euro za pobyt, 4*-7 euro za pobyt.

    Możliwości zakwaterowania

    Pokoje dwuosobowe, pokoje dwuosobowe + dziecko na dostawce, pokoje dwuosobowe + osoba dorosła na dostawce, pokoje dwuosobowe + dwoje dzieci na dostawkach, pokoje dwuosobowe + osoba dorosła na dostawce + dziecko na dostawce.

    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Prima Holiday

    Szukasz wakacji do Hiszpanii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    POLOŻENIE

    Hotel połoąony w Lloret de Mar, w spokojniejszej części Fenals,  ok. 500 m od  centrum miejscowości. 20m od hotelu znajduje się przystanek autobusowy. Lotnisko w Gironie oddalone jest o ok 39 km, w Barcelonie o ok 90 km.

    PLAŻA

    Publiczna, piaszczysto-żwirowa plaża oddalona jest o ok 100 m od hotelu. Leżaki i parasole dodatkowo płatne.

    HOTEL

    Kategoria lokalna 3+* Jeden z najpopularniejszych hoteli w regionie Fenals (były Savoy), po remoncie. Idealne miejsce dla osób szukających odpoczynku od codziennego zgiełku. 

    DO DYSPOZYCJI GOŚCI

    Całodobowa recepcja, sejf, kantor, sala TV, room service, restauracje, bar, winda, przechowalnia bagażu, parking oraz garaż.

    INTERNET

    Wi-Fi i kącik internetowy płatny.

    SPORT,REKREACJA I ROZRYWKA

    Bezpłatnie: basen, leżaki i parasole bezpłatne, taras słoneczny, Odpłatnie: masaże, solarium, 

    DLA DZIECI

    Brodzik, łóżeczko (płatne)

    ZAKWATEROWANIE

    Standard - dwuosobowe pokoje z możliwością jednej lub dwóch dostawek. Wyposażenie: łazienka (wanna/prysznic, wc), TV-sat, klimatyzacja, centralne ogrzewanie, sejf, telefon, balkon lub taras.   

    WYŻYWIENIE

    BB : śniadanie HB: śniadanie i obiadokolacje w formie bufetu. Napoje do obiadokolacji dodatkowo płatne.  FB: śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu. Napoje do lunchu i kolacji dodatkowo płatne.  All Inclusive : śniadanie, obiad, kolacja w formie bufetu. Napoje bezalkoholowe oraz lokalne alkoholowe w wyznaczonych godzinach.

    WAŻNE INFORMACJE DODATKOWE / INNE

    Na miejscu w recepcji hotelu pobierana jest obligatoryjna opłata klimatyczna.

    CENA

    OFERTA BEZ BAGAŻU: Cena zawiera: bilet lotniczy, bagaż podręczny, transfer lotnisko - hotel - lotnisko (shuttle bus), zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie wg oferty, opłaty lotniskowe, ubezpieczenie Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG) NNW, KL (od momentu rozpoczęcia imprezy do jej zakończenia z wyłączeniem czasu trwania dojazdu własengo), bagaż, OC organizatora, VAT. Cena nie zawiera: bagażu rejestrowanego, dodatkowego ubezpieczenia od kosztów rezygnacji i chorób przewlekłych, wycieczek fakultatywnych, podatku turystycznego* (dot. Costa Brava, Majorka). UWAGA! Do każdej rezerwacji istnieje także możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego według cennika opisanego w części bagaż. Wtym celu należy wysłać wiadomość do rezerwacji w BlueVendo z prośbą o dodanie bagażu i informacją dla ilu osób bagaż ma zostać zakupiony.  UWAGA! Do każdej rezerwacji istnieje także możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego według cennika przewoźnika. Wtym celu należy podczas procesu zakładnia rezerwacji wybrać składnik opcjonalny lub po prostu wysłać wiadomość do rezerwacji w BlueVendo z prośbą o dodanie bagażu i informacją dla ilu osób bagaż ma zostać zakupiony. DOJAZD WŁASNY: Cena zawiera: zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie wg oferty, ubezpieczenie Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG) NNW, KL (od momentu rozpoczęcia imprezy do jej zakończenia z wyłączeniem czasu trwania dojazdu własengo), bagaż, OC organizatora, VAT. Cena nie zawiera: dodatkowego ubezpieczenia od kosztów rezygnacji i chorób przewlekłych, wycieczek fakultatywnych, podatku turystycznego* (dot. Costa Brava, Majorka). Od 26.11.2016r wszystkie oferty zawierają w cenie składkę na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny (TFC) 15PLN - za imprezy samolotowe czarterowe (za wyjątkiem krajów mających granicę lądową z Polską) 13PLN - za imprezy nieczarterowe realizowane poza Europę 10PLN - za imprezy oparte o loty rejsowe oraz autokarowe i dojazd własny na terenie Europy (za wyjątkiem krajów mających granicę lądową z Polską) *Podatek turystyczny w Katalonii (dotyczy ofert na COSTA BRAVA) oraz na Majorce (pobyty od 1 lipca 2016) nie jest wliczony w cenę. Klienci (powyżej 16 roku życia) zobligowani są do wniesienia należnej opłaty bezpośrednio po przyjeździe do hotelu: hotele 5* ok. 2,25-2,50 za dzień od osoby hotele 4* ok. 1,00-1,65 za dzień od osoby hotele 3 *ok. 0,50-1,10 za dzień od osoby pozostałe obiekty ok. 1 za dzień od osoby Dzieci 0-16 lat zwolnione są z podatku. Ponad to na Costa Brava opłata dotyczy tylko pierwszego tygodnia pobytu (max 7 dni), w dalszym okresie podatek nie obowiązuje.Cena uzależniona jest od dostępności miejsc w samolocie w danej taryfie cenowej. Linie lotnicze podają ceny aktualne na chwile zapytania. W związku z powyższym ze względu na wyczerpanie się danych taryf, do momentu podpisania umowy cena może ulegać zmianom. W przypadku bagażu, który przekracza obowiązujący bezpłatny limit (ilość sztuk lub wymiary) pobierane będą opłaty za nadbagaż. Przekroczenie dozwolonego limitu bagażu podręcznego podlegać będzie dodatkowej opłacie zgodnie z przepisami dotyczącymi nadbagażu w samolocie.

    BAGAŻ

    CENY DODATKOWEGO BAGAŻU REJESTROWANEGO: Wizzair: - 20 kg - 300-500 PLN (W zależności od kierunku i terminu)  Ryanair: - 20 kg - 250 PLN LIMIT BAGAŻU REJESTROWANEGO: Wizzair - 23 kg o wymiarach nie przekraczających 149,9 × 119,4 × 171,5 cm (wyloty do 31.10.2017) / 20kg o wymiarach nie przekraczających 149,9 × 119,4 × 171,5 cm (wyloty od 01.11.2017) Ryanair 15kg dla rezerwacji potwierdzonych do 07.09.2017, 20 kg dla rezerwacji potwierdzonych od 08.09.2017  LIMIT BAGAŻU PODRĘCZNEGO: Wizzair - Mały bagaż o wymiarach nieprzekraczających 42x32x25 cm (wyloty do 31.10.2017) / 10 kg o wymiarach nie przekraczających 55×40×23 cm (wyloty od 01.11.2017) Ryanair - 10 kg, nieprzekraczający wymiarów 55 x 40 x 20 cm, oraz dodatkowo jeden mały bagaż, np. torebkę lub torbę na laptopa, nieprzekraczający wymiarów 35 x 20 x 20 cm.

    DOBA HOTELOWA

    !!! UWAGA !!! DOBA HOTELOWA W REGIONIE COSTA BRAVA KOŃCZY SIĘ O GODZINIE 10:00, KWATEROWANIE OD GODZINY 14:00

    WARUNKI WJAZDOWE

    dokumentem podróży uprawniającym do wjazdu i pobytu (niezależnie od jego celu) na terytorium Hiszpanii jest ważny paszport lub dowód osobisty. Obywatele polscy korzystają z prawa do swobodnego przepływu osób w ramach Unii Europejskiej/Europejskiego Obszaru Gospodarczego. każdy uczestnik imprezy zobowiązany jest do przestrzegania paszportowych, celnych, zdrowotnych i innych przepisów kraju, do którego podróżuje. Klient odpowiedzialny jest za dotrzymanie wszelkich przepisów niezbędnych do przeprowadzenia imprezy turystycznej, o których został poinformowany przez organizatora.KAŻDY Z NASZYCH KLIENTÓW ZOBLIGOWANY JEST DO POTWIERDZENIA GODZIN NA 24h PRZED WYLOTEM (DOTYCZY TO WYLOTÓW Z POLSKI JAK I POWROTÓW DO POLSKI). Odprawa lotnicza rozpo­czyna się na 2 godziny przed planowanym lotem i kończy się na 40 minut przed. Każdy klient zobligowany jest do zgłoszenia się do od­prawy we właściwym czasie przed realizowanym lotem.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Prima Holiday, którego dewizą jest profesjonalizm, wysoka jakość świadczonych usług, solidność i wiarygodność. Organizowanie wakacji i wycieczek tylko do kilku wybranych destynacji sprawia, że Biuro Podróży Prima Holiday jest ekspertem w swojej kategorii..

    Proponowane przez Biuro Podróży Prima Holiday hotele to obiekty rekomendowane na opiniotwórczych portalach turystycznych, posiadające przeważającą ilość pozytywnych opinii. Szeroki wybór wycieczek zapewnia dopasowanie do gustów, potrzeb i możliwości klienta. W swojej ofercie Biuro Podróży Prima Holiday posiada bardzo zróżnicowane produkty od rodzinnych wakacji all inclusive w hotelach z aquaparkami, poprzez propozycje komfortowe, budżetowe wczasy last minute po najbardziej luksusowe oferty. Nowością są wycieczki objazdowe do Izraela, Emiratów Arabskich oraz Tajlandii realizowane w kameralnych grupach wraz z wykwalifikowanym przewodnikiem.

    Prima Holiday posiada gwarancję ubezpieczeniową przyznaną przez wiodącego ubezpieczyciela w Europie ERV – Europäische Reiseversicherung AG Oddział w Polsce.

    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Ecco Holiday

    Szukasz wakacji do Hiszpanii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    Kategoria

    ***

    Region

    Hiszpania/Costa Brava

    Opis

    • Jeden z najpopularniejszych hoteli w regionie Fenals
    • Położony w spokojnej i rodzinnej części Lloret de Mar, około 100 m od plaży
    • Bogaty pakiet All Inclusive
    • Przestronne pokoje
    • Codzienne programy rozrywkowe i animacje

    Lokalizacja

    w Lloret de Mar - Fenals, ok. 100 m od plaży, ok. 500 m od lokalnego centrum, ok. 39 km od lotniska w Gironie, ok. 20 m od przystanku autobusowego.

    Wyposażenie

    liczba pokoi: 164, restauracje: 1, windy: 2, bar przy basenie, internet bezprzewodowy, recepcja 24h, taras słoneczny, parking, ogród, wymiana walut, przechowalnia bagażu, garaż, wnętrza klimatyzowane, brak udogodnień dla osób o ograniczonej sprawności ruchowej.

    Basen

    basen odkryty, leżaki i parasole bezpłatne; brodzik dla dzieci

    Pokoje

    klimatyzacja, telewizja, ogrzewanie, telefon, taras/balkon, suszarka do włosów, łazienka z wanną lub prysznicem Typ pokoju -

    STANDARD: pokoje dla max. 4 osób.

    Plaża

    publiczna, piaszczysto-żwirowa, parasole (płatne), leżaki (płatne)

    Sport na plaży

    siatkówka (płatne), windsurfing (płatne).

    Sport i fitness

    badminton, masaże (płatne), bilard, mini golf (płatny).

    Rozrywka

    salon gier video, sala TV.

    Dla dzieci

    łóżeczko dziecięce (płatne).

    Wyżywienie

    śniadania i obiadokolacje w formie bufetu, możliwość dopłaty do pełnego wyżywienia, możliwość dopłaty do pakietu All Inclusive.

    All Inclusive

    śniadanie, lunch i obiadokolacja w formie bufetu; napoje bezalkoholowe i lokalne alkohole w barze od 11.00 do 23.00, przekąski w bufecie w godzinach 11.00 - 14.45 oraz 15.30 - 18.30. Jedna kolacja tematyczna w czasie pobytu. Do głównych posiłków napoje: wino i woda, piwo, soki i napoje bezalkoholowe.

    Świadczenia

    Bagaż podręczny, przelot, hotel, opłaty lotniskowe i paliwowe, obowiązkowe ubezpieczenia KL NNW, transfer lotnisko - hotel - lotnisko.

    W cenie bagaż podręczny:
    lot Wizz Air (W6): bagaż podręczny (max. wymiary bagażu podręcznego: 40x30x20cm). Loty z Warszawy, Katowic i Gdańska

    lot Ryanair (FR) - 1 sztuka bagażu podręcznego o wymiarach 40 x 20 x 25 cm; Loty z Poznania, Wrocławia, Warszawa - Modlin i Krakowa

    lot LH/LO/AF/KLM - 1 sztuka bagażu podręcznego 8kg o wymiarach 23x40x55 cm. Wyloty z Poznania i Wrocławia - loty z przesiadką!!!

    Rezerwacja na potwierdzenie w ciągu 48 godzin.

    Cena nie zawiera

    Obowiązkowej opłaty klimatycznej (w wysokości ok. 0,50 EUR/os./dzień pobieranej w hotelach 3* i ok. 1 EUR/os./dzień pobieranej w hotelach 4*) - zastrzegamy możliwość zmiany, opłata niezależna od organizatora. Dopłaty do bagażu głównego. Istnieje możliwość dopłaty do bagażu głównego:

    RYANAIR
    WYLOTY z Poznania, Wrocławia do Girony i z Warszawy-Modlin i Krakowa do Barcelony:                         

    - 10 kg rejestrowany - 200 zł/os/2 strony (55x40x20 cm) - wyloty  przez cały rok

    - 20 kg rejestrowany - 400 zł/os/2 strony - wyloty przez cały rok

    - Drugi bagaż podręczny do 10kg o wymiarach 55 cm x 40 cm x 20 cm + pierwszeństwo wejścia - dodatkowo płatne 150zł/szt./2 strony

    WIZZAIR
    WYLOTY z Warszawy, Katowic i Gdańska do Barcelony:

    - 10 kg - 200 zł/os/2 strony - wyloty przez cały rok
    - 20 kg - 400 zł/os/2 strony - wyloty przez cały rok

    - Drugi bagaż podręczny do 10kg o wymiarach 55 cm x 40 cm x 23 cm + pierwszeństwo wejścia  - 150zł/szt./2 strony dodatkowo płatne

    NORWEGIAN
    WYLOTY z Warszawy do Barcelony:
    - 20 kg - 300 zł/os/2 strony - wyloty przez cały rok

    LUFTHANSA/LOT/AIR FRANCE/KLM
    WYLOTY z Poznania, Wrocławia do Barcelony:
    - 23 kg - 350 zł/os/2 strony - wyloty przez cały rok



    CENY W MOMENCIE REZERWACJI BILETU! Dodanie bagażu po potwierdzeniu rezerwacji może wiązać się z wyższymi cenami.

    Cena nie zawiera opłaty za wybrane miejsca w samolocie. Podczas odprawy on-line przydzielane są one automatycznie przez system. Oznacza to, że osoby z jednej rezerwacji mogą zajmować różne miejsca w samolocie. Dotyczy to także dzieci powyżej 12 roku życia. Istnieje możliwość rezerwacji konkretnych miejsc za dodatkową opłatą. Zapytaj sprzedawcę o szczegóły.

    Miejsca obok siebie w samolocie za dodatkową opłatą (o cenę i dostępność zapytaj sprzedawcę).

    Obsługa na miejscu

    Ograniczona opieka polskiego przedstawiciela (telefon kontaktowy).

    Informacje wizowe

    Unia Europejska - nie są wymagane.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Ecco Holiday, firmy prężnie działającej na polskim rynku od roku 2002. Początkowo Biuro zajmowało się organizacją pobytowych wycieczek czarterowych w regionach północnej Afryki i południowej Europy. Dynamiczny rozwój firmy, zadowolenie klientów i silna pozycja na rynku pozwoliła na powstanie bliźniaczej firmy Ecco Travel, która wyspecjalizowała się w organizowaniu wyjazdów do krajów egzotycznych.

    Biuro Podróży Ecco Holiday to zespół młodych ludzi, dla których praca jest jednocześnie spełnieniem marzeń o podróżowaniu. Dzięki temu posiadają praktyczną wiedzę w zakresie organizacji wakacji pobytowych i wyjazdów objazdowych. Misją Ecco Holiday jest spełnianie marzeń swoich klientów o niezapomnianych podrózach,

    W ofercie Biura Podrózy Ecco Holiday można znaleźć wakacje last minute i all inclusive na Malcie i na Cyprze, w Hiszpanii, Bułgarii, Portugalii, Grecji oraz Egipcie. Wszystkie starannie wyselekcjonowane hotele mają spełniać wszelkie oczekiwania gości.

    Dzięki wysokiej jakości świadczonych usług i zaangażowanemu zespołowi pracowników, Ecco Holiday jest wielokrotnym laureatem prestiżowych nagród.

    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Wygoda Travel

    Szukasz wakacji do Hiszpanii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    Najważniejsze cechy hotelu

    W pełnym atrakcji Lloret de Mar 150 m od słynnej plaży Fenals All Inclusive

    Jednym zdaniem

    Hotel gwarantujący wakacyjną atmosferę oraz świetną lokalizację w tętniącym życiem Lloret de Mar jest idealnym rozwiązaniem dla osób pragnących połączyć wypoczynek na plaży z zabawą do białego rana.

    Opis miejscowości

    Lloret de Mar to najpopularniejszy kurort na hiszpańskim Costa Brava. Można tu znaleźć szeroki wachlarz atrakcji zaspokajających potrzeby każdego turysty. Na miłośników kąpieli morskich i słonecznych czekają długie, piaszczyste plaże, z których najbardziej znana to Playa de Lloret i Playa Fenals. Kurort oferuje rozwinięte zaplecze hotelowe o zróżnicowanym standardzie a także szereg atrakcji dla miłośników aktywnego wypoczynku. W mieście znajduje się Park wodny Water World, a przy plaży można korzystać z bogatej oferty sportów wodnych. Lloret de Mar to również rozrywkowa stolica Costa Brava, która nigdy nie śpi. W miejscowości znajdziemy dziesiątki doskonałych restauracji, barów i dyskotek.

    Budynek

    Komfortowy, położony  w najpopularniejszym kurorcie Costa Brava - Lloret de Mar, w dzielnicy Fenals, w pobliżu głównej ulicy, około 600 m od centrum miejscowości i 150 m od słynnej plaży Fenals. 7-piętrowy budynek dysponuje 160 pokojami. Oficjalna kategoria ***S.

    Pokoje

    funkcjonalnie urządzone pokoje 2-osobowe z możliwością jednej lub dwóch dostawek; wszystkie pokoje posiadają łazienkę z wanną lub prysznicem oraz WC, klimatyzację, TV SAT, telefon, balkon (część pokoi z widokiem na basen i na ogród). Istnieje możliwość po wcześniejszym zgłoszeniu wypożyczenia łóżeczka dla dziecka do 2 lat.

    Do dyspozycji gości

    całodobowa recepcja, basen, brodzik dla dzieci; klimatyzowana restauracja (dania w formie bufetu, kuchnia hiszpańska i międzynarodowa), bar przy basenie, snack bar, sala telewizyjna, punkt internetowy (ok. 3 EUR/30 min), przechowalnia bagażu, informacja turystyczna; taras słoneczny z leżakami, mały ogródek, bilard, tenis stołowy, rzutki, parking  - bezpłatny i niestrzeżony. Wieczorem programy rozrywkowe z muzyką i tańcami.

    Plaża

    piaszczysta, publiczna, oddalona od hotelu ok. 150 metrów słynna plaża Fenals. Leżaki i parasole za dodatkową opłatą (ok. 12 EUR/dzień/komplet). Hotel nie zapewnia ręczników kąpielowych. Na plaży w wyznaczonych miejscach znajdują się wypożyczalnie sprzętu sportowego.

    Wyżywienie

    All inclusive: śniadania, obiady, kolacje w formie bufetu w restauracji głównej. Lokalne napoje bezalkoholowe i alkohole w godzinach 11:00-23:00. Ponadto w snack barze przekąski i lody, kawa, herbata i ciastka w godzinach 11:00-12:30 oraz 15:30-19:00. Orientacyjne godziny posiłków: śniadania (8:00-9:30), obiady (13:00-15:00), kolacje (19:30-21:30).  Dania kuchni hiszpańskiej i międzynarodowej.

    Cena zawiera

    7 lub 14 noclegów (samolot, dojazd własny ) * 9 noclegów (autokar) * wyżywienie wg oferty * opiekę rezydenta * ubezpieczenie KL,NNW+ bagaż + choroby przewlekłe - Signal Iduna Bezpieczne Podróże * podatek VAT * w opcji samolotowej - transfer lotnisko-hotel-lotnisko * w opcji dojazdu autokarem - opieka pilota przewozowego.

    Dopłaty

    Obligatoryjne: taksa klimatyczna płatna na miejscu (1 EUR/dzień/osoba dorosła>16 lat) * komunikacja miejska w Paryżu płatne u pilota (10 EUR/osoba) - dotyczy tylko imprez autokarowych. Opcjonalne: leżaki i parasole przy plaży (około 12 EUR/dzień).

    Uwaga

    Podane w ofercie godziny serwowania posiłków oraz program wieczornych rozrywek z muzyką i tańcami mogą ulegać nieznacznym zmianom ze względu na sezonowość, warunki pogodowe, prośby gości lub siły wyższe, na które hotelarz nie będzie miał wpływu. DOTYCZY WYJAZDÓW AUTOKAROWYCH: w drodze powrotnej do Polski zaplanowane jest zwiedzanie Paryża (9 godzinny postój i zwiedzanie m.in. katedry Notre Dame, Placu Concorde z Polami Elizejskimi i Łukiem Triumfalnym, Wieży Eiffla (odpłatnie), wzgórza Montmartre z bazyliką Sacré Coeur, Moulin Rouge, Dzielnicy Łacińskiej z Sorboną). 


    Wycieczka pochodzi z oferty Biura Podróży Wygoda Travel, które jest wiodącym w Polsce organizatorem wypoczynku zimowego . Posiada w sprzedaży wyjazdy narciarskie do Włoch, Austrii i na terenie Polski. Są to wycieczki autokarowe jak i samolotowe, możliwy jest także zakup wapartamentów i hoteli na dojazd własny. Wiele z tych programów cechuje indywidualne podejście do różnych grup turystów. Na lato Biuro Podróży Wygoda Travel oferuje wakacje w Bułgarii, Chorwacji i Włoszech, zarówno w popularnej formie all inclusive, jak i tradycyjne wycieczki objazdowe realizowane autokarem.

    Podczas wakacji turyści spędzający urlop z Wygoda Travel objęci są szczególną opieką pilotów i rezydentów. Wyjazdy zimowe umożliwiają także korzystanie z lekcji jazdy na nartach lub snowboardzie z instruktorem.

    Wysoki poziom wyjazdów narciarskich Wygody Travel nagrodzony został wieloma prestiżowym nagrodami. Touroperator został nagrodzony ODYSem 2014 w kategorii „najlepsza jakość usług w województwie małopolskim”, wielokrotnie był też nagradzany w konkursie Podróże Marzeń.

    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Atur

    Szukasz wakacji do Hiszpanii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    Kraj

    HISZPANIACB

    OFERTA ATUR - HOT DEAL

    - bagaż podręczny w cenie pakietu - bagaż rejestrowany opcjonalnie - płatny dodatkowo - lokalny rezydent z językiem polskim

    Lokalizacja

    położony w spokojnej części kurortu Lloret de Mar, a jednocześnie w niedalekiej odległości od tętniącego życiem centrum z licznymi barami, restauracjami i dyskotekami. Przestronna, piaszczysta plaża Fenals oddalona jest zaledwie ok. 80 m.

    Hotel

    6-piętrowy, wygody hotel usytuowany w niewielkim ogrodzie z tarasem; do dyspozycji gości: hol powitalny z recepcją, lobby i cafe barem, restauracja główna, kącik wypoczynkowy z TV, w sezonie głównym pool bar, punkt wymiany walut w recepcji, miejsca parkingowe (w miarę dostępności, lokalne opłaty).

    Liczba pokoi

    164 - praktycznie urządzone, klimatyzowane z łazienką (WC, prysznic/wanna, suszarka do włosów), TV, telefonem, sejfem (lokalne opłaty) i balkon. Pokoje 2 os. z możliwością 1 lub 2 dostawek dla dzieci (możliwa sofa - wspólne spanie).

    Sport/rozrywka

    basen z tarasem słonecznym (leżaki bezpłatnie), tenis stołowy, w sezonie głównym cykliczne programy animacyjne; w niedalekiej odległości od hotelu centrum kurortu gwarantujące bogaty wybór dziennych i nocnych rozrywek; sporty wodne na plaży (lokalne opłaty)

    Dzieci

    brodzik

    Wyżywienie

    2 posiłki: śniadania i obiadokolacje, możliwość dopłaty do pakietu All Inclusive

    Kategoria lokalna

    ***

    All inclusive

    śniadanie, lunch, kolacja w formie bufetu * dania kuchni lokalnej i międzynarodowej * cykliczne menu tematyczne * w godzinach popołudniowych snacki, przekąski lub słodycze * 10:30-23:00 lokalne napoje bezalkoholowe oraz lokalne alkohole dostępne w wybranym barze

    Cena zawiera

    - bilet lotniczy - przewóz bagażu podręcznego - transfery lotnisko-hotel-lotnisko - zakwaterowanie - wyżywienie zg z wybraną opcją - lokalny rezydent z językiem polskim - pakiet ubezpieczeń KL, NW, bagaż

    Cena nie zawiera

    - taksa klimatyczna płatna w Hiszpanii, w zależności od standardu zakwaterowania 2**-3*** 0,5 EUR/os/dzień, 4**** 1 EUR/os/dzień, 5***** 2,5 EUR/os/dzień, opłata max za 7 dni, (nie dotyczy dzieci 0-16 lat) - opcjonalnie przewóz bagażu rejestrowanego - świadczeń dodatkowych

    Przewóz bagażu

    Limity bagażowe w zależności od linii lotniczej (nie dotyczy infantów) - Norwegian (kod lotu D8) - mała podręczna torebka + bagaż podręczny do 10 kg i max wymiarach 55x40x23 cm; opcjonalnie za dopłatą bagaż rejestrowany do 20 kg - Ryanair (kod lotu FR) - mały bagaż podręczny o max wymiarach 35x20x20cm + bagaż podręczny do 10 kg i max wymiarach 55x40x20 cm; opcjonalnie za dopłatą bagaż rejestrowany do 15 kg lub do 20 kg - WizzAir (kod lotu W6) duży bagaż podręczny do 15 kg i max wymiarach 56x45x25cm; opcjonalnie za dopłatą możliwość zmiany na - mały bagaż podręczny o max wymiarach 42x32x25cm + bagaż rejestrowany do 23 kg Cena dodatkowego, opcjonalnego bagażu rejestrowanego zg z systemem rezerwacyjnym.

    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Oasis Tours

    Szukasz wakacji do Hiszpanii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    Opis kontrahenta

    Hotel ALEGRIA Fenals oferuje windę i całodobową recepcję z sejfem, kawiarnię i salę telewizyjną, klimatyzowaną restaurację z częścią dla niepalących, parking i garaż. Obsługa pokoju i pomoc medyczna są dostępne. Komfortowe, przytulne pokoje wyposażone są w łazienkę, telefon z bezpośrednim wyjściem na miasto, telewizję satelitarną lub kablową, centralne ogrzewanie i sejf. Inne udogodnienia w hotelu obejmują basen z barem przekąskowym i leżakami, solarium i gabinet masażu. Wszystkie posiłki serwowane są w formie bufetu. Można zamówić dietetyczne jedzenie i specjalne dania.   ALL INCLUSIVE WSZYSTKIE POSIŁKI: Śniadanie, lunch i kolacja w formie bufetu. JAK TO DZIAŁA? Po przybyciu do hotelu otrzymasz opaskę. Za opaskę pobierana jest kaucja (5 za 3 *** / 10 za 4 ****), która zostanie zwrócona w ostatnim dniu o określonej godzinie (wymeldowanie), chyba że chcesz rozszerzyć usługę. Ten dokument jest pokwitowaniem i należy go przekazać wraz z opaską w celu zwrotu kaucji. Jeśli oddasz opaskę później niż podany czas, rozumiemy, że chcesz rozszerzyć usługę All Inclusive; dlatego będziemy przechowywać Twój depozyt jako płatność za usługę. Opaska na rękę jest osobista i niezbywalna. Uprzejmie prosimy o pokazanie opaski przy pytaniu o usługę. Zgodnie z hiszpańskim ustawodawstwem alkohol nie będzie podawany gościom poniżej 18 lat. Hotel zastrzega sobie prawo do odmowy podawania napojów alkoholowych nietrzeźwym gościom.  

    Oferta

    Oferta jest realizowana w systemie dynamicznego pakietowania, w oparciu o przeloty regularnymi liniami lotniczymi. Ceny przelotów są stale aktualizowane przez linie lotnicze, dlatego od chwili złożenia zapytania rezerwacyjnego przez Klienta/Agenta do momentu potwierdzenia przez Touroperatora, mogą ulec zmianie, co jest równoznaczne z możliwością zmiany ceny całego pakietu.

    Opieka na miejscu

    Na miejscu Klienci są pod telefoniczą opieką polskojęzycznego przedstawiciela lokalnego kontrahenta.Oferta pochodząca z dynamicznego pakietowania nie oferuje standardowych spotkań informacyjnych z rezydentem.

    CENA NIE ZAWIERA

    UWAGA! Cena oferty nie zawiera: TRANSFERU Istnieje możliwość dokupienia usługi transferu podczas zakładania rezerwacji (shuttle bus) lub poprzez kontakt z biurem (transfer indywidualny). Dostępne opcje transferu: - Shuttle Bus w godzinach 6:30 - 23:30 - Transfer indywidualny PODATKU TYRYSTYCZNEGO Na terenie Katalonii obowiązuje podatek turystyczny, który Klienci uiszczają bezpośrednio w recepcji hotelowej przy zakwaterowaniu. Podatek płatny jest maksymalnie za 7 nocy pobytu i dotyczy osób powyżej 16 roku życia, a jego cena uzalezniona jest od kategorii obiektu zakwaterowania i jego lokalizacji. Hotele 5* - ok. 2,50 Euro za osobę za noc Hotele 4* - ok. 1 Euro za osobę za noc; w Barcelonie - ok. 1,25 Euro za osobę za noc Hotele 3 * i pozostałe obiekty - ok. 0,50 Euro za osobę za noc; ok. 0,75 Euro w Barcelonie za osobę za noc.

    Przelot, bagaż

    Uczestnik imprezy zobowiązany jest DO POTWIERDZENIA U TOUROPERATORA LUB AGENTA AKTUALNYCH GODZIN LOTU NA 48 H PRZED WYLOTEM (DOTYCZY TO WYLOTÓW Z POLSKI, JAK I DO POLSKI). Wszystkie przeloty odbywają się zgodnie z Ogólnymi warunkami przewozu pasażerów i bagażu danego przewoźnika. WIZZAIR - Cena oferty zawiera 1 szt. bagażu podręcznego o wymiarach 40x30x20 cm. Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia: - bagażu podręcznego - Wizz Priority (1 sztuka bagażu podręcznego - umieszczana pod fotelem, 1 podręczna walizka na kółkach na pokładzie, stanowisko odprawy priorytetowej i pierwszeństwo wejścia na pokład) - bagażu rejestrowanego o maksymalnej wadze 10 kg i wymiarach 55x40x20 cm; - 20 kg o wymiarach 149,9x119,4x171,5 cm (cena uzależniona jest od wagi bagażu, kierunku i terminu lotu). Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena może być wyższa. RYANAIR - cena oferty zawiera 1 szt. bagażu podręcznego o wymiarach, które nie przekraczają 40x20x25 cm. Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia: - dodatkowego bagażu o maksymalnej wadze 10 kg i wymiarach nieprzekraczających 55x40x23 cm (w taryfie standard będzie on przewożony jako bagaż rejestrowany - należy nadać go w punkcie odprawy przed kontrolą bezpieczeństwa; w taryfie z wykupioną usługą Pierwszeństwa wejścia na pokład bagaż dodatkowy będzie przewożony jako podręczny - dostępność usługi jest ograniczona na każdym locie) - bagażu rejestrowanego o wadze 20 kg. Ceny uzależnione są od wagi bagażu, kierunku i terminu lotu. Jeżeli bagaż lub dodatkowe usługi zostaną dodane już po potwierdzeniu rezerwacji ich cena będzie wyższa.

    Opcje wyżywienia

    Możliwe opcje wyżywienia dostepne w zależności od obiektu: RO/Self Catering - bez wyżywienia BB - śniadania w formie bufetu HB - śniadania i obiadokolacje w formie bufetu; napoje do obiadokolacji za dodatkową opłatą. FB - śniadania, obiady, kolacje w formie bufetu; napoje do obiadu i kolacji za dodatkową opłatą. All Inclusive - śniadania, obiady, kolacje  w formie bufetu, możliwe przekąski w ciągu dnia, wybrane napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe serwowane w wyznaczonych przez hotel godzinach i miejscach.

    Informacje dodatkowe

    Część sportów i gier dodatkowo płatna. Szczegółowe informacje na temat płatnych i bezpłatnych usług w ramach  All Inclusive lub wybranego wyżywienia Goście otrzymują w hotelu. Hotel zastrzega sobie prawdo do modyfikacji oferty All Inclusive. Pakiet różni się w zależności od sezonu (wysoki/niski). All Inclusive w wyznaczonych barach. Godziny działania klimatyzacji określa dyrekcja hotelu. Organizator podaje przykładowe propozycje animacji i zabaw. Oferta może zawierać przykładowe zdjęcia pokoi.

    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Neckermann

    Szukasz wakacji do Hiszpanii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    Kategoria

    ***

    Region

    Costa Brava, Hiszpania

    Położenie

    hotel leży ok. 100 m od plaży w Fenals i tylko ok. 10 minut pieszo od Lloret de Mar.

    Wyposażenie

    164 pokoje na 7 piętrach. Hol powitalny z recepcja, restauracja, bar, gratis Wi-Fi, windy. Na zewnątrz basen z tarasem słonecznym i bezpłatnymi leżakami i parasolami.

    Kategoria lokalna

    3 gwiazdki.

    Zakwaterowanie (A)

    z łazienką, WC, suszarką, telefonem, sejfem za opłatą, TV sat, klimatyzacją, ogrzewaniem, balkonem. A1A/A2A: pokój 2-os. 

    Wyżywienie

    bez wyżywienia, ze śniadaniem, 2 posiłkami lub all inclusive (bufet).

    All Inclusive

    3 posiłki, napoje (lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe) do posiłków i przy barze w godz. 11-23:00, przekąski  11-12:30 i 15:30-19:00.

    Opłata klimatyczna

    ok. 0,50 EUR/dzień/os. od 17 lat.

    Parkowanie

    brak parkingu przy hotelu. Tylko parking publiczny.

    Zwierzę domowe

    psy i koty do 10 kg za opłatą. 


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

    Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

    Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.

    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Mapa Hotelu Savoy

    Opinie o Hotelu Savoy

    Savoy - możliwości zakwaterowania:

    SINGLE BALCONY OR TERRACE
    1 os. pokoj standardowy
    2 os. pokoj standardowy
    Single Use Standard Balcony
    Double Standard Balcony
    Standard Room Balcony or Terrace
    Dvoulůžkový pokoj s 1 přistýlkou
    Dvoulůžkový pokoj

    Masz pytania o Hotel Savoy? Zadzwoń lub napisz!

    Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00