cellphone225171600

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-18:00; sob. 10:00-16:00

Wakacje Last Minute
  • Hotel Sheraton Soma Bay Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Sheraton Soma Bay Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Sheraton Soma Bay Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Sheraton Soma Bay Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Sheraton Soma Bay Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Sheraton Soma Bay Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Sheraton Soma Bay Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Sheraton Soma Bay Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Sheraton Soma Bay Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Sheraton Soma Bay Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Sheraton Soma Bay Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Sheraton Soma Bay Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Sheraton Soma Bay Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Sheraton Soma Bay Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Sheraton Soma Bay Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Sheraton Soma Bay Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Sheraton Soma Bay Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Sheraton Soma Bay Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Sheraton Soma Bay Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Sheraton Soma Bay Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Sheraton Soma Bay Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Sheraton Soma Bay Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Sheraton Soma Bay Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Sheraton Soma Bay Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Sheraton Soma Bay Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Sheraton Soma Bay Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Sheraton Soma Bay Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Sheraton Soma Bay Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Sheraton Soma Bay Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Sheraton Soma Bay Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Sheraton Soma Bay Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Sheraton Soma Bay Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Sheraton Soma Bay Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Sheraton Soma Bay Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Sheraton Soma Bay Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Sheraton Soma Bay Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Sheraton Soma Bay Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Sheraton Soma Bay Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Sheraton Soma Bay Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Sheraton Soma Bay Resort, Morze Czerwone
1 / 40
Ocena
hotelu:
5.0 / 5
Najbliższy termin
02.10 - 05.10
już od 2999 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
09.12 - 12.12
już od 1761 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Sheraton Soma Bay Resort
  • Fitness/Siłownia
  • Nurkowanie
  • Tenis
  • Basen odkryty
  • Animacje dla dorosłych
  • Polska animacja
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Przy plaży
  • Dla rodzin z dziećmi

Hotel Sheraton Soma Bay Resort
star 5

Egipt: Morze Czerwone: Makadi Bay
Ocena hotelu Sheraton Soma Bay Resort:
5.0 / 5
Średnia z 1 opinii
Szczegóły oceny hotelu Sheraton Soma Bay Resort:
  • Lokalizacja
    5.0
  • Hotel
    5.0
  • Pokoje
    5.0
  • Wyżywienie
    5.0
  • Atrakcje
    i sport
    5.0
  • Jakość
    do ceny
    5.0
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 02 października 2021
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 09 grudnia 2021
ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Luksusowy hotel stylizowany na starożytną świątynię, położony stosunkowo daleko od większych miast. Polecamy go głównie osobom, którym zależy na wysokim standardzie wypoczynku.

Hotel Sheraton Soma Bay Resort w ofercie Biura podróży:

TUI

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Luksusowy hotel stylizowany na starożytną świątynię, położony stosunkowo daleko od większych miast. Polecamy go głównie osobom, którym zależy na wysokim standardzie wypoczynku.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

W okolicy

  • ok. 60 km od centrum Hurghady
  • ok. 50 m od plaży
  • czas dojazdu z lotniska ok. 60 min

polozenie

  • ok. 60 km od centrum Hurghady
  • ok. 50 m od plaży
  • czas dojazdu z lotniska ok. 60 min

plaza

  • prywatna
  • piaszczysta
  • łagodnie opadająca
  • zalecane obuwie kąpielowe
  • leżaki w cenie

Do dyspozycji gości

  • recepcja
  • winda
  • ogród
  • taras słoneczny
  • basen (zewnętrzny, ze słodką wodą)
  • restauracja główna L'Abydos (z tarasem, kuchnia azjatycka, francuska, międzynarodowa, śródziemnomorska, orientalna, lokalna, ryby/owoce morza, dania z grilla) 
  • restauracja a la carte Cooper (przy plaży, kuchnia międzynarodowa, orientalna, dania z grilla)
  • restauracja a la carte L'Emporio (z tarasem, kuchnia włoska) 
  • 3 bary

Wyposażenie

  • Wi-Fi (w recepcji i lobby, w cenie)
  • terminal internetowy (płatny)
  • recepcja
  • winda
  • ogród
  • taras
  • sejf (w cenie)
  • butik
  • sklep z pamiątkami
  • minimarket
  • fryzjer
  • lekarz
  • pralnia (płatna)
  • parking (strzeżony, w cenie) 
  • 4 sale konferencyjne 

Dodatkowe udogodnienia

  • sejf (w recepcji)
  • butik
  • sklep z pamiątkami
  • minimarket
  • fryzjer
  • opieka medyczna 
  • pralnia (płatna)
  • parking (strzeżony, w cenie) 
  • 4 sale konferencyjne 

karty

Visa, MasterCard, American Express

Liczba pokojów

326 pokojów 

Kategoria lokalna

5 gwiazdek

Dodatkowe informacje

  • hotel nie akceptuje zwierząt domowych

basen

  • baseny: 3
  • kompleks basenowy: zewnętrzny, ze słodką wodą, podgrzewany, leżaki, parasole
  • basen dla dzieci: w cenie, zewnętrzny, ze słodką wodą, leżaki
  • aquapark „Soma Splash": za tydzień/za osobę ok. 21 €, zewnętrzny, ze słodką wodą, liczba zjeżdżalni: 6, leżaki, parasole
  • ręczniki: w cenie
  • Dla dzieci

    •  miniklub (dla dzieci w wieku 4-12 lat)
    • minidyskoteka
    •  plac zabaw
    • pokój zabaw (dla dzieci w wieku 4-12 lat)
    • brodzik
    •  łóżeczko dziecięce (na zapytanie, w cenie)
    •  menu dla dzieci
    •  wysokie krzesełko 
    • animacje dla dzieci i młodzieży

    Sport i wellness

    W cenie
    •  sala fitness/siłownia
    • stretching
    • joga
    • piłka plażowa
    • siatkówka plażowa
    • piłka nożna
    • hammam
    Płatne
    •  strefa spa „The Cascades Spa & Thalasso Soma Bay": w ofercie firm zewnętrznych
    • masaże
    • zabiegi kąpielowe: w ofercie firm zewnętrznych
    • zabiegi pielęgnacyjno-kosmetyczne: w ofercie firm zewnętrznych
    • tenis
    • squash
    • golf
    • szkoła surfingu: w ofercie firm zewnętrznych
    • windsurfing: w ofercie firm zewnętrznych
    • kitesurfing: w ofercie firm zewnętrznych
    • szkoła żeglarska: w ofercie firm zewnętrznych
    • żeglowanie: w ofercie firm zewnętrznych
    • katamaran
    • szkoła nurkowania PADI: w ofercie firm zewnętrznych
    • snorkeling: w ofercie firm zewnętrznych
    • wycieczki ze snorkelingiem
    • kanu
    • kajaki
    • narty wodne: w ofercie firm zewnętrznych
    • parasailing
    • łódka typu banan
    • łódź ze szklanym dnem
    • wędkarstwo

    rozrywka

    • zajęcia sportowe
    • międzynarodowe animacje dla dorosłych
    • wieczory tematyczne
    • przedstawienia
    • muzyka na żywo
    • dyskoteka

    Pokoje

    Pokój ekonomiczny DZZ1
    • 2-4 os.
    • Pokoje ekonomiczne to dobry wybór dla osób, którym zależy na pobycie w hotelu w najniższej możliwej cenie. Pokoje mogą różnić się wielkością, lokalizacją lub wyposażeniem od tych znajdujących się w regularnej ofercie danego obiektu. Z reguły nie ma możliwości wymiany pokoju ekonomicznego na inny.
    Pokój 2-osobowy z widokiem na morze DZM1
    • 1-4 os.
    • ok. 35 m2
    • widok na morze
    • balkon lub taras
    • klimatyzacja
    • sejf
    • telefon
    • minibar: za opłatą
    • TV sat.
    • zestaw do parzenia kawy/herbaty
    • prysznic
    • suszarka do włosów
    • szlafrok
    • kapcie
    • WC
    • pokój dzienno-sypialny
    Pokój 2-osobowy z częściowym widokiem na morze DZX1
    • 1-4 os.
    • ok. 35 m2
    • częściowy widok na morze
    • balkon lub taras
    • klimatyzacja
    • sejf
    • telefon
    • minibar: za opłatą
    • TV sat.
    • zestaw do parzenia kawy/herbaty
    • prysznic
    • suszarka do włosów
    • szlafrok
    • kapcie
    • WC

    Wyżywienie

    All inclusive
    •  śniadanie: codziennie 06:30 - 10:30, w formie bufetu
    • obiad: codziennie 12:00 - 17:00, a la carte
    • kolacja: 18:30 - 22:00, w formie bufetu, a la carte, dania serwowane, bez możliwości wyboru z menu, kulinarne wieczory tematyczne: codziennie 18:30 - 22:00
    • ciasto: codziennie 16:00 - 17:30, za opłatą, wliczone w all inclusive
    • wybrane napoje bezalkoholowe: codziennie 10:00 - 00:00
    • wybrane lokalne napoje alkoholowe: 10:00 - 00:00
    • wybrane napoje do posiłków
    • kawa/herbata po południu
    Dwa posiłki
    •  śniadanie: codziennie 06:30 - 10:30, w formie bufetu
    • kolacja: 18:30 - 22:00, w formie bufetu, a la carte, dania serwowane, bez możliwości wyboru z menu, kulinarne wieczory tematyczne: codziennie 18:30 - 22:00
    Restauracje i bary
  • restauracje: 3
  • główna restauracja „L'Abydos Restaurant": rodzaje kuchni: azjatycka, francuska, międzynarodowa, śródziemnomorska, orientalna, regionalna, ryby/owoce morza, dania z grilla, potrawy bezglutenowe, bufet dla dzieci, menu dla dzieci, dania bez laktozy, dania lekkostrawne, dania sezonowe, odpowiedni dobór składników żywnościowych, dania wegetariańskie, pełnowartościowe posiłki, bufet, w cenie, styczeń - grudzień, codziennie 24 h, z tarasem, strefa dla palących, wysokie krzesełka dla dzieci, wymagany odpowiedni strój
  • restauracja „Sea View Restaurant": rodzaje kuchni: grecka, włoska, śródziemnomorska, międzynarodowa, orientalna, dania z grilla, potrawy bezglutenowe, menu dla dzieci, dania bez laktozy, a la carte, dania serwowane, bez możliwości wyboru z menu, za opłatą, wliczone w all inclusive, styczeń - listopad, na plaży, strefa dla palących, wysokie krzesełka dla dzieci, wymagany odpowiedni strój
  • restauracja specjalistyczna „L'Emporio Italian Restaurant": rodzaje kuchni: włoska, potrawy bezglutenowe, menu dla dzieci, dania bez laktozy, dania wegetariańskie, a la carte, dania serwowane, bez możliwości wyboru z menu, na zapytanie, rezerwacja wymagana, za opłatą, styczeń - listopad, codziennie 19:00 - 22:00, z klimatyzacją, z tarasem, strefa dla palących, wysokie krzesełka dla dzieci, wymagany odpowiedni strój

  • bary i inne: 3
  • bar w lobby „Solar Bay Bar": za opłatą
  • bar przy zewnętrznym basenie „Al Farafra Pool Bar": 09:00 - 17:00, za opłatą
  • bar na plaży „Sea Breeze Bar": za opłatą
  • Dodatkowe informacje
  •  uroczysta kolacja: na zapytanie, rezerwacja wymagana, za opłatą, płatność gotówką
  • świąteczne atrakcje: w formie bufetu, wino/piwo/napoje bezalkoholowe
  • atrakcje noworoczne: menu, wino/piwo/napoje bezalkoholowe

  • Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży TUI Polska. TUI Polska jest jednym z największych biur podróży nie tylko w kraju, ale i na świecie, o ugruntowanej pozycji na rynku, wielu latach doświadczenia i bogatej ofercie wyjazdów do każdego miejsca na świecie. To jeden z naszych kluczowych partnerów, który umożliwia nam spełnianie turystycznych marzeń naszych klientów.

    Podstawowym przesłaniem koncepcji Biura Podróży TUI Polska jest uzmysłowienie klientom, że koncern towarzyszy im na wszystkich etapach podróży – od momentu wyboru oferty, poprzez odprawę na lotnisku i przelot, aż do pobytu i opieki w miejscu wypoczynku. Międzynarodowy koncern TUI jest właścicielem linii lotniczek TUI Fly (Akrefly), kilku sieci hotelowych, m.in. Splashworld, Robinson, Iberotel, RIU i wiele innych. Dzięki temu na każdym etapie podróży turysta może być obsługiwany tylko przez pracowników jednej grupy!


    W swojej ofercie TUI posiada wiele sprawdzonych hoteli w najróżniejszych europejskich i egzotycznych destynacjach. Poczynając od najbardziej popularnych – czyli w Grecji, Hiszpanii, Turcji, Tunezji, Bułgarii czy Egipcie – poprzez mniej znane jak na przykład Lazurowe Wybrzeże we Francji, po dalekie kierunki jak Jamajka, Dominikana, Meksyk i inne – klienci mogą zwiedzić z TUI cały świat! Wszędzie znaleźć można bogatą ofertę hoteli o najróżniejszym standardzie, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami.



    Itaka Gala

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Luksusowy hotel stylizowany na starożytną świątynię, położony stosunkowo daleko od większych miast. Polecamy go głównie osobom, którym zależy na wysokim standardzie wypoczynku.

    Szukasz wakacji do Egiptu?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    *****

    Region

    Egipt / Hurghada

    Opis oferty:

    Położony w ekskluzywnej dzielnicy Soma Bay, należący do renomowanej i znanej na całym świecie sieci Sheraton docenianej za wysoką jakość świadczonych usług, profesjonalną i miłą obsługę. Przestronny, z jasnymi, stylowymi wnętrzami, bezpośrednio przy piaszczystej hotelowej plaży z bezpłatnym serwisem i doskonałymi warunkami do uprawiania sportów wodnych. Niedaleko hotelu znajduje się rafa koralowa - idealne miejsce dla amatorów podwodnego świata. Na Gości czeka doskonała i smaczna kuchnia, której spróbować mogą na tarasie restauracji głównej z przepięknym widokiem na morze, w przytulnej, włoskiej restauracji lub w arabskiej, która zachwyci bogactwem wschodnich smaków i aromatów. Do aktywnego spędzenia czasu zachęca sympatyczny i energiczny zespół animatorów a bogata oferta sportowo-rekreacyjna sprawia, że każdego dnia Goście mogą spróbować czegoś innego.

    POŁOŻENIE:

    w dzielnicy SOMA BAY, ok. 50 km od centrum Hurghady ze sklepami, barami i restauracjami; ok. 45 km od portu lotniczego w Hurghadzie; bus hotelowy do centrum Hurghaday (za dodatkową opłatą).

    PLAŻA:

    hotelowa, piaszczysta, dł. ok. 700 m, łagodne zejście do morza, rafa koralowa, bezpośrednio przy hotelu, bezpłatne parasole, leżaki, materace i ręczniki; bar i restauracja objęte all inclusive.

    HOTEL:

    pięciogwiazdkowy, zbudowany w 1999 r., odnowiony w 2004 r., 326 pokoi, 1 budynek główny, 3 piętra, winda, odnawiany sezonowo, przestronne lobby, całodobowa recepcja, restauracja główna - dania w formie bufetu, kuchnia międzynarodowa, restauracja na plaży otwarta w porze obiadu oraz serwująca przekąski, w restauracji dostępne foteliki i menu dla dzieci, restauracja á la carte (wybór z ustalonego menu raz na pobyt za darmo; á la carte 20 EUR zniżki): kuchnia włoska, w restauracjach dostępne foteliki dla dzieci, 4 bary: swim up przy basenie, 2 bary na plaży, bar w dyskotece; sklep z pamiątkami, biżuterią; centrum konferencyjne dla maks. 150 osób, taras, ogród; za opłatą: room-service, internet bezprzewodowy, punkt internetowy, lekarz na wezwanie, fryzjer; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard.

    standardowy:

    2-os. (możliwość 1 lub 2 dostawek dla dzieci), ok. 34 m², indywidualnie sterowana klimatyzacja, łazienka (prysznic, wc; suszarka), telewizja satelitarna, telefon, sejf, zestaw do kawy/herbaty; za opłatą: internet beprzewodowy, minibar; bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; balkon lub taras (stolik i krzesełka), boczny i frontalny widok na morze na zamówienie za dopłatą.

    SPORT I ROZRYWKA:

    2 baseny, podgrzewane w sezonie zimowym, nieregularny kształt, słodka woda, ok. 1200 m², ok. 90 m², gł. 1,6 m, brodzik dla dzieci, podgrzewany w sezonie zimowym, ok. 30 m², gł. 0,5 m, przy basenach bezpłatne parasole, leżaki, materace i ręczniki; siłownia, siatkówka plażowa, piłka nożna, tenis stołowy; pokój i plac zabaw dla dzieci, miniklub (4-12 lat), animacje dla dorosłych i dla dzieci, aerobik, boccia, aqua aerobik, water polo, piłka nożna, siatkówka, muzyka na żywo, 3 razy w tygodniu przedstawienia, dyskoteka; za opłatą: 3 korty tenisowe z wypożyczalnią sprzętu, sporty wodne, squash, krykiet, rzutki, bilard, 18-dołkowe pole golfowe; profesjonalna baza nurkowa i centrum sportów wodnych na plaży, centrum odnowy biologicznej i centrum spa (za opłatą): bezpłatnie: siłownia, sauna, kryty basen, słodka woda, ok. 800 m², płatne: jacuzzi, zabiegi pielęgnacyjne, masaże, salon piękności, fryzjer.

    ALL INCLUSIVE:

    śniadanie (6.30-11.00), kolacja (18.00-22.30) w restauracji głównej, obiad i przekąski (11.30-17.00) w restauracji na plaży, lody dla dzieci (12.00-17.00), kawa, herbata, ciastko (16.00-18.00), lokalne napoje bezalkoholowe, lokalne piwo i wino (10.00-00.00) w wyznaczonych barach; dodatkowo: kort tenisowy lub squash lub krykiet (1 godz./dzień, sprzęt za dodatkową opłatą), podstawy windsurfingu, nurkowania lub golfa (1 godz./dzień), wymagane noszenie opasek all inclusive.

    KONTAKT:

    0020/65 3562584, www.sheraton-somabay.com

    GRATIS:

    serwis plażowy


    Coral Travel

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Luksusowy hotel stylizowany na starożytną świątynię, położony stosunkowo daleko od większych miast. Polecamy go głównie osobom, którym zależy na wysokim standardzie wypoczynku.

    Szukasz wakacji do Egiptu?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    KATEGORIA

    5*

    REGION

    Hurghada

    OPIS

    Półwysep Soma Bay znajduje się na wschodnim brzegu Morza Czerwonego, gdzie do odwiedzin zachęca całoroczne słońce. Spektakularny ośrodek położony jest tuż przy naturalnej, piaszczystej plaży. Majestatyczna architektura hotelu inspirowana jest wspaniałymi świątyniami Luksoru, dzięki czemu powstała doskonała kompozycja starożytnej finezji z wygodami współczesnych udogodnień.

    lokalizacja

    Soma Bay, 50 km od centrum Hurghady, 20 km od Safaga, 45 km od lotniska w Hurghadzie. Hotel usytuowany na powierzchni: 750000 m2.

    kategoria organizatora

    5*

    kategoria lokalna

    5*

    Data otwarcia

    1998 r.Na terenie hotelu: restauracje (3), bary (4), room service (płatny), sejf w recepcji (bezpłatny), pralnia (płatna), sale konferencyjne (2), centrum biznesowe, baseny odkryte (3), 3 zjeżdżalnie wodne dla dorosłych i 4 dla dzieci (płatne, czynne w godzinach 10:00-17:00).Hotel przystosowany dla osób niepełnosprawnych.

    internet

    - Wi-Fi w hotelu bezpłatne

    plaża

    50 m od hotelu, wydzielona część plaży publicznej, piaszczysta, z pomostem. Bezpłatne: parasole, leżaki, ręczniki plażowe, bar na plaży.

    pokoje

    Zlokalizowane w 4 budynkach:- 1 budynek główny (liczba pięter: 3, liczba wind: 2)- 2 bloki (liczba pięter: 1)- 1 willa (liczba pięter: 2)Typy pokoi:- pokoje classic dla max. 3 os.: 1 sypialnia, klimatyzacja indywidualna, sejf (bezpłatny), zestaw do parzenia kawy/herbaty (bezpłatny), minibar (bezpłatny, uzupełniany codziennie), TV, telefon, łazienka (prysznic, WC), balkon lub taras- pokoje standardowe dla max. 3 os.: 1 sypialnia, klimatyzacja indywidualna, sejf (bezpłatny), zestaw do parzenia kawy/herbaty (bezpłatny), minibar (bezpłatny, uzupełniany codziennie), TV, telefon, łazienka (prysznic, WC), balkon lub taras. Możliwe zakwaterowanie 2+2 z jednym dodatkowym płatnym łóżkiem- pokoje direct sea dla max. 3 os.: 1 sypialnia, klimatyzacja indywidualna, sejf (bezpłatny), zestaw do parzenia kawy/herbaty (bezpłatny), minibar (bezpłatny, uzupełniany codziennie), TV, telefon, łazienka (prysznic, WC), balkon lub taras- junior suite dla max. 4 os.: salon, jadalnia, 1 sypialnia, drzwi łączące między pokojami, klimatyzacja indywidualna, sejf (bezpłatny), zestaw do parzenia kawy/herbaty (bezpłatny), minibar (bezpłatny, uzupełniany codziennie), TV, telefon, łazienka (wanna lub prysznic, WC), balkon lub taras- executive suite dla max. 4 os.: salon, jadalnia, 1 sypialnia, drzwi łączące między pokojami, klimatyzacja indywidualna, sejf (bezpłatny), zestaw do parzenia kawy/herbaty (bezpłatny), minibar (bezpłatny, uzupełniany codziennie), TV, telefon, łazienka (wanna lub prysznic, WC), balkon- beach suite dla max. 4 os.: salon, jadalnia, 1 sypialnia, drzwi przesuwne między pokojami, basen, bezpośredni dostęp do plaży, klimatyzacja indywidualna, sejf (bezpłatny), zestaw do parzenia kawy/herbaty (bezpłatny), minibar (bezpłatny, uzupełniany codziennie), TV, telefon, łazienka (wanna lub prysznic, WC), taras- beach front suite dla max. 4 os.: salon, jadalnia, 1 sypialnia, drzwi przesuwne między pokojami, basen, klimatyzacja indywidualna, sejf (bezpłatny), zestaw do parzenia kawy/herbaty (bezpłatny), minibar (bezpłatny, uzupełniany codziennie), TV, telefon, łazienka (wanna lub prysznic, WC), taras- deluxe beach suites dla max. 4 os.: salon, jadalnia, 1 sypialnia, drzwi przesuwne między pokojami, basen, klimatyzacja indywidualna, sejf (bezpłatny), zestaw do parzenia kawy/herbaty (bezpłatny), minibar (bezpłatny, uzupełniany codziennie), TV, telefon, łazienka (wanna lub prysznic, WC), balkon lub taras- pokoje rodzinne dla max. 4 os.: 2 sypialnie, drzwi łączące między pokojami, klimatyzacja centralna, sejf (bezpłatny), zestaw do parzenia kawy/herbaty (bezpłatny), minibar (bezpłatny, uzupełniany codziennie), TV, telefon, łazienka (prysznic, WC), balkon lub taras

    Wyżywienie

    - restauracja główna "L Abydos", restauracje a la carte (2), bary (4)Ultra All Inclusive(09:00-00:00)- śniadanie (06:30-11:00), obiad (12:30-15:00), kolacja (19:00-22:00) serwowane w restauracji głównej- przekąski (15:00-17:00) serwowane w restauracji "Sea View"- podwieczorek (17:00-18:00) serwowany w lobby barze- wybrane lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholoweRestauracje a la carte- płatne. Wymagana rezerwacja.- "L Emporio" włoska- "Sea View Beach Restaurant" międzynarodowa

    z myślą o dzieciach

    - brodzik- zjeżdżalnie wodne dla dzieci (5)- animacje dla dzieci oraz miniklub dla dzieci w wieku 4-12 lat- dzieci w wieku 1-3 lat mogą przebywać na terenie miniklubu tylko pod opieką rodzica/opiekuna- plac zabaw- menu i krzesełka dla dzieci w restauracji- łóżeczko dla dziecka do 2 lat (bezpłatne, na zamówienie przed przyjazdem)

    w cenie

    - tenis stołowy- rzutki- siatkówka plażowa- miniboisko do piłki nożnej- aerobik- siłownia- animacje- sauna- dyskoteka

    płatne

    - korty do tenisa ziemnego (3)- oświetlenie kortów- rakiety i piłki do tenisa ziemnego- lekcje tenisa- squash- bilard- sporty wodne na plaży- centrum SPA- talasoterapia- masaż- salon piękności

    dodatkowe informacje

    Kort tenisowy jest dodatkowo płatny 15 $ za godzinę.Opłaty za wstęp do parku wodnego:-Dopłata do parku wodnego 9 USD za osobę/dzień.-Dzieci powyżej 6 lat do 12.99 będą płacić 50% stawki dla osoby dorosłej-Powyższa opłata nie obejmuje posiłków i napojów.Dodatkowe łóżko dostępne jest za dodatkową opłatą w wysokości 10 USD/dzień.Opłata za dodatkowe łóżko będzie pokrywana przez Gościa przy recepcji.Najczęstsze pytania związane z funkcjonowaniem hotelu w związku z epidemią wywołaną przez COVID19:- Czy są jakieś ograniczenia dla gości opuszczających hotel? - Nie- Czy goście są zobligowani do noszenia maseczek zasłaniających usta i nos na terenie hotelu? - Nie- Czy w hotelu można kupić maseczki? - Dostępne bezpłatne- Czy w hotelu znajduje się pokój/strefa/miejsce izolacji dla gości? - Tak- Czy podczas zakwaterowania goście muszą okazać oświadczenie dotyczące swojego stanu zdrowia? - Tak- Czy w pokojach znajdują się jednorazowe kosmetyki takie jak szampon, mydło itp.? - Tak- Czy takie wyposażenie pokoi jak kubki, szklanki itp. są dezynfekowane i dostarczane w jednorazowych torbach? - Tak- Czy w hotelu jest bufet szwedzki? - Nie- Jak będą serwowane posiłki? - Przez obsługę kelnerską- Czy układ stolików w restauracji zachowuje odległość dystansu społecznego? - tak- Czy jest dostępna usługa Room Service? - Tak- Czy będą czynne restauracje a la carte/tematyczne? - Nie- Czy będzie dostępna usługa zamawiania posiłków na wynos? - Nie- Jakie jest maksymalne obłożenie plaży? - 800 m2- 100 gości- Czy jest wydzielona strefa dla dużych rodzin lub grup zorganizowanych na plaży i basenie? - Nie- Czy na leżakach są materace? - Nie- Czy na plaży są dostępne ręczniki? - Tak, bezpłatne, indywidualnie pakowane- Czy leżaki są dezynfekowane? - Nie- Czy na basenie jest serwis dań i napojów? - Tak, przez obsługę kelnerską- Czy centrum SPA jest czynne? - Nie- Czy układ leżaków i stolików w strefie relaksu zachowuje obowiązek dystansu społecznego? - Tak- Czy siłownia jest czynna? - Tak- Czy mini klub jest czynny? Nie- Czy hotel prowadzi program animacyjny? - Nie- Czy hotel ma przygotowany plan działania na wypadek pojawienia się infekcji u gościa lub objawów zarażenia COVID 19? - Tak, codziennie sprawdzana jest temperatura gości- Czy w przypadku pojawienia się zakażenia u gości hotel podejmie specjalne środki? -Tak, gość zostanie przebadany przez lekarza oraz przeniesiony do pokoju celem izolacji

    Aktualizacja opisu

    15.07.2021 13:01

    usługi dostępne w hotelu

    Hotel rodzinnyNiepełnosprawniWi-FiSPADiscoSiłowniaTenisMini KlubAll InclusiveSerwis plażowySporty wodneZjeżdżalnie

    Sale konferencyjne

    Pokoje 4 osobowe


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Coral Travel (biuro wcześniej działające pod nazwą Wezyr Holidays), które działa na polskim rynku od roku 1999. W tym czasie zdobyło grono stałych i zadowolonych klientów. Biuro Podróży Coral Travel specjalizuje się w wyjazdach do Turcji, jednak z roku na rok wzbogaca swoją ofertę o nowe kierunki. Jedną z najchętniej wybieranych przez klientów destynacji jest Grecja. Dodatkowo możemy wybrać ofertę spośród takich krajów jak Hiszpania, Bułgaria czy Egipt. Ciągły rozwój biura i pozycja jednego z największych touroperatorów w Europie zaowocował stale poszerzającą się ofertą egzotycznych wakacji, hitem są takie kierunki jak Dominikana, Kuba, Meksyk, Tajlandia, Mauritius czy Zjednoczone Emiraty Arabskie. Biuro podróży Coral Travel oferuje także atrakcyjne wakacje dla rodzin - w swoich najlepszych hotelach uruchomili bowiem polskojęzyczne animacje. Wybierać można spoód wielu ofert last minute i all inclusive.

    Biuro Podróży Coral Travel to gwarancja udanych wakacji. Jako jeden z nielicznych touroperatorów na polskim rynku wdrożył system zarządzania jakością i posiada certyfikat na zgodność z normą ISO 9001:2008. Jest laureatem nagród Fair Play Turystyki Polskiej 2012, Jakość Roku 2009 i 2010, a także szczególnego wyróżnienia Jakość Roku Srebro.


    Exim Tours

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Luksusowy hotel stylizowany na starożytną świątynię, położony stosunkowo daleko od większych miast. Polecamy go głównie osobom, którym zależy na wysokim standardzie wypoczynku.

    Szukasz wakacji do Egiptu?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    5* Egipt/Hurghada

    Region

    Hurghada - Soma Bay

    Położenie

    Hotel położony przy piaszczystej, szerokiej plaży. Wzdłuż linii brzegowej rozciągają się rafy koralowe. Hotel oddalony o ok. 30 minut od lotniska w Hurghadzie, położony w odległości 35km na południe od centrum Hurghady i 15km od portu w Safadze. Z hotelu kursuje w wyznaczonych godzinach autobus do Hurghady według rozkładu jazdy dostępnego w recepcji hotelowej.

    Warunki mieszkalne

    Hotel posiada 275 klimatyzowanych pokoi z możliwością dwóch dostawek dla dzieci lub jednej dostawki dla osoby dorosłej. Pokoje wyposażone są w TV- SAT, sejf, płatny mini-bar, telefon, łazienkę z suszarką do włosów, balkon lub taras.

    Do dyspozycji gości

    Recepcja, kantor wymiany walut, 3 restauracje, kawiarnie, 7 barów, pralnia, obsługa medyczna, mini-klub dla dzieci, opiekunka do dziecka, wieczorny program rozrywkowy (okresowo), dyskoteka, sauna, 3 sale konferencyjne (na 500, 150 i 85 osób), 2 pokoje spotkań na 15 osób. Na plaży leżaki, parasole i materace bezpłatnie.

    Uprawianie sportów

    Bezpłatnie: 4 baseny (1 basen podgrzewany w sezonie zimowym), siłownia, piłka siatkowa, tenis stołowy, bilard, wodny aerobik.

    Odpłatnie

    korty tenisowe, w pobliżu hotelu: pole golfowe 18-dołkowe, centrum nurkowe, centrum windsurfingu, narty wodne, yachting, wędkowanie głębinowe.

    Wyżywienie

    W cenie: śniadanie i obiadokolacja w formie szwedzkiego stołu.

    Opcja All Inclusive obejmuje

    śniadanie, obiad, kolacja w formie szwedzkiego stołu, lekkie przekąski w ciągu dnia. Napoje bezalkoholowe i lokalne alkoholowe w godzinach od 10:00 do 22:00.

    Cena

    Cena zawiera (PLN): bilet lotniczy, zakwaterowanie w hotelu (doba hotelowa zaczyna się w dniu przyjazdu od godz. 14:00, kończy o godz. 12:00), transfer lotnisko - hotel - lotnisko; opiekę polskojęzycznego rezydenta; wyżywienie wg opisu, podatek VAT, obowiązkowe ubezpieczenie (KL I NW, BAGAżU, ubezpieczenia od chorób przewlekłych Europaische Reiseversicherung AG EuropejskieA), opłaty lotniskowe i paliwowe.

    Cena nie zawiera

    wizy płatnej przez klientów na lotnisku.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

    Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

    Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

    Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.


    AlfaStar

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Luksusowy hotel stylizowany na starożytną świątynię, położony stosunkowo daleko od większych miast. Polecamy go głównie osobom, którym zależy na wysokim standardzie wypoczynku.

    Szukasz wakacji do Egiptu?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Położenie:

    Hotel położony nad brzegiem Morza Czerwonego, 35 km na południe od  Hurghady, ok. 30 min od lotniska w Hurghadzie, 15 km od portu w Safadze. Usytuowany bezpośrednio przy plaży. Wzdłuż linii brzegowej rozciągają się przepiękne rafy koralowe. Hotel wybudowany jest w stylu budowli faraońskich z przepiękną Aleją Sfinksów wzorowaną na alei "Kebaż" z kompleksu świątynnego Karnak.

     

    W hotelu:

    275 pokoi typu DBL, 35 pokoi typu suite, sala konferencyjna duża (500 osób), sala konferencyjna średnia (150 osób), sala konferencyjna mała (85 osób), 2 pokoje spotkań (15 osób), serwis hotelowy - 24h na dobę, kantor wymiany walut, pralnia, obsługa medyczna, klub dla dzieci, opiekunka do dzieci, wieczorny program animacyjny, dyskoteka, 4 baseny, wyżywienie - szwedzki stół, 3 restauracje, kawiarnia, 7 barów (w tym przy basenie i na plaży), pub, prywatna plaża: leżaki, parasole, materace - gratis.


    Sport:

    Pole golfowe - 18 dołków, centrum nurkowania, centrum windsurfingu, narty wodne, wodny aerobik, yachting, wędkowanie głębinowe, korty tenisowe, piłka siatkowa, siłownia, tenis stołowy, bilard.


    W pokojach:

    Klimatyzacja, TV SAT, sejf, mini bar, kanał muzyczny, telefon, prysznic, suszarka do włosów, toaleta.

    Cena zawiera:

    • przelot,
    • opłaty lotniskowe,
    • ubezpieczenie,
    • transfery,
    • pobyt w hotelu,
    • wyżywienie - śniadania i obiadokolacje - szwedzki stół,
    • opiekę rezydenta,
    • podatek VAT.

     

    Cena nie zawiera:

    • wizy egipskiej - 15 USD (płatna na lotnisku w Egipcie)

    Orex

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Luksusowy hotel stylizowany na starożytną świątynię, położony stosunkowo daleko od większych miast. Polecamy go głównie osobom, którym zależy na wysokim standardzie wypoczynku.

    Szukasz wakacji do Egiptu?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Category

    5

    Region

    HURGHADA

    Opis oferty:

    Luksusowy hotel został otwarty w 1998 roku, odnawiany sezonowo. Do dyspozycji 2 baseny zewnętrzne, restauracja główna, 2 restauracje a'la carte, 6 barów, 3 korty tenisowe oraz 7 sal konferencyjnych.

    POKOJE:

    326 pokoi: 275 pokoi standardowych, 9 pokoi junior suite, 12 pokoi executive suite, 28 pokoi beach suite, 2 pokoje royal suite z widokiem na morze lub basen; Wyposażenie: indywidualna/centralna klimatyzacja, łazienka z wanną lub prysznicem, suszarka, TV/SAT, telefon, sejf (bezpłatny), minibar, terakota, balkon lub taras; sprzątanie, wymiana ręczników - codziennie, wymiana pościeli - 3 razy w tygodniu

    W HOTELU:

    Centrum Spa & Wellness, lekarz, masaże, salon kosmetyczny, squash, pole golfowe w niedalekiej odległości od hotelu, bilard, piłkarzyki, kafejka internetowa, pralnia, mini-market, wypożyczalnia samochodów, szkoła nurkowa, wszystkie sporty wodne na plaży, oświetlenie kortów, sprzęt do tenisa, room service

    KONTAKT:

    www.sheraton-somabay.com

    POŁOŻENIE:

    Soma Bay, 15 km od Safagi, 45 km od lotniska

    PLAŻA:

    prywatna, piaszczysta plaża o dł. 700 m znajduje się po drugiej stronie ulicy, rafa koralowa; serwis plażowy bezpłatny (leżaki, materace, parasole, ręczniki)

    WYŻYWIENIE:

    All Inclusive - śniadanie, obiad, przekąski, kolacja w formie bufetu w godzinach wyznaczonych przez hotel, lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe, dodatkowo płatne są napoje importowane oraz wysokojakościowe, świeżo wyciskane soki oraz napoje butelkowane

    DLA DZIECI:

    animacje, mini klub (4-12l), mini disco, brodzik, plac zabaw, menu dla dzieci, krzesełka w restauracji, łóżeczko (na życzenie), opiekunka (dodatkowo płatna)

    SPORT I ROZRYWKA:

    animacje, muzyka na żywo, dyskoteka, łaźnia turecka, łaźnia parowa, sauna, jacuzzi, centrum fitness, aerobik, bilard, krykiet, siatkówka plażowa, tenis stołowy, boccia, rzutki, bezpłatny internet bezprzewodowy (w lobby)


    Hotel pochodzi z oferty Biuro Podróży Orex Travel, jednego z najnowszych biur podróży na rysnku polskim. Z powodzeniem jednak działa na rynku czeskim i słowackim, gdzie obsłużyło już tysiące zadowolonych klientów. Gwarancją udanych wakacji z Biurem Podróży Orex Travel jest przynależnosć do grupy Anex Tour, która na rynku tureckim istnieje od 18 lat, zatrudnia ponad dwa tysiące pracowników i może poszczycić się własną bazą hotelową w Turcji i Egipcie.

    Biuro Podróży Orex Travel ma w swojej ofercie szeroki wybór hoteli w każdej kategorii i w popularnej opcji all inclusive w Turcji i Egipcie. Dysponuje także ofertami wakacji na Krecie oraz na Cyprze Północnym. Każda oferta wzbogacona jest o dodatkowe atrakcje takie jak wycieczki do najbardziej znanych regionów tych krajów, czy zespół wykwalifikowanych animatorów w hotelach.


    Sun&Fun

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Luksusowy hotel stylizowany na starożytną świątynię, położony stosunkowo daleko od większych miast. Polecamy go głównie osobom, którym zależy na wysokim standardzie wypoczynku.

    Szukasz wakacji do Egiptu?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    KATEGORIA EGIPSKA

    *****

    KATEGORIA SUN&FUN HOLIDAYS

    SF5

    Położenie

    *    50 km na południe od Hurghady, 45 km od lotniska, 15 km od portu w Safadze.

    Plaża

    *    Hotel położony w zatoce, bezpośrednio przy piaszczystej plaży.

    Zakwaterowanie

    *    326 pokoi; *    Typy pokoi: resort (bez widoku na morze), side sea view (z bocznym widokiem na morze), direct sea view ( z bezpośrednim widokiem na morze), beach front suite z oddzielnym basenem dla Gości zakwaterowanych w tych pokojach; *    Wyposażenie: łazienka z suszarką do włosów, klimatyzacja, telefon, telewizor, lodówka, deska do prasowania i żelazko, sejf oraz balkon lub taras.

    Restauracje i bary

    *    4 restauracje (główna, włoska, pizzeria, z przekąskami); *    5 barów (w tym bar przy basenie, przy plaży i w dyskotece).

    Wyżywienie

    *    HB - śniadania i kolacje (napoje płatne); *    All inclusive - śniadania, obiady, kolacje, przekąski w ciągu dnia, ciasta, oraz lody dla dzieci w godzinach ich serwowania. Napoje bezalkoholowe oraz alkohole lokalnej produkcji (tylko piwo i wino) dostępne są od 10.00 do 24.00. Restauracje a'la carte są płatne dodatkowo. *    Ultra all inclusive - śniadania, obiady (uwzględnione specjalności dnia), kolacje, przekąski w ciągu dnia, ciasta, oraz lody dla dzieci w godzinach ich serwowania. Napoje bezalkoholowe oraz alkohole lokalnej produkcji (poza szampanami, winami musującymi oraz winami importowanymi) dostępne są całą dobę. Restauracje a'la carte są płatne dodatkowo. Bezpłatny room serwis.

    Sport i Rozrywka

    *    4 baseny (największy podgrzewany zimą); *    Bezpłatnie: w ramach All inclusive są siłownia, sauna, 7 godziny tygodniowo (godzina dziennie), kort tenisowy (1 h dziennie na pokój), kort do squash-a (1h dziennie na pokój), lekcje wprowadzające do surfingu, nurkowania, bądź golfa raz w tygodniu, tenis stołowy, program animacyjny; w ramach Ultra all inclusive możemy ponadto bez limitu korzystać z kortów do tenisa, squash-a, zagrać w bilard, krykieta, lekcja nurkowania oraz golfa raz w tygodniu i bezpłatny 30-minutowy masaż. *    Odpłatnie: pole do krykieta, centrum sportów wodnych, centrum nurkowe, 18 dołkowe pole golfowe (nieopodal hotelu), bilard, wędkowanie.

    Dla dzieci

    *    Brodzik, plac zabaw i mini klub (4-12 lat). W restauracji specjalne menu oraz krzesełka.

    Pozostałe udogodnienia

    *    Centrum SPA, sklep z biżuterią, sklep z akcesoriami do golfa, parking, wypożyczalnia samochodów, bus do Hurghady (płatny), fryzjer, pralnia, opieka medyczna. Bezprzewodowy  Internet  WiFi bezpłatnie dostępny jest tylko w hotelowym lobby.

    Naszym zdaniem

    *    Hotel należący do renomowanej sieci Starwood Hotels, oferujący wysoki standard świadczonych usług. Stanowi doskonałą propozycję dla osób aktywnych i miłośników gry w golfa.

    Strona internetowa

    *    www.starwoodhotels.com


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Sun & Fun działającego od 2004 roku na rynku turystycznym, które sukces i wysoki poziom świadczonych usług zapewnia współpracy ze stałymi i sprawdzonymi kontrahentami. W 2017 roku biuro zmieniło właściciela, rozpoczynająć okres rozwoju pod opieką jednego z największych czeskich touroperatorów - Blue Style.

    Biuro posiada bogate, wieloletnie doświadczenie w organizowaniu wakacji all inclusive do krajów takich jak Egipt, Tunezja czy Turcja. Oferuje także szeroki wybór wycieczek do Grecji, Hiszpanii i Bułgarii. Poprzez zapewnienie klientom obsługi na najwyższym poziomie oraz organizacji interesujących i profesjonalnie prowadzonych wycieczek fakultatywnych, Biuro Podróży Sun & Fun pokazuje swoim klientom w szczególny sposób piękno i bogactwo kulturowe odwiedzanych miejsc.

    Każdego roku wszystkie obiekty znajdujące się w ofercie Sun & Fun kontrolowane są pod względem bezpieczeństwa i jakości usług. Kompetencje i wysoki standard obsługi Biura Podróży Sun & Fun potwierdzają liczne certyfikaty i nagrody, będące jednocześnie gwarantem bezpieczeństwa i satysfakcji klientów.


    Best Reisen

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Luksusowy hotel stylizowany na starożytną świątynię, położony stosunkowo daleko od większych miast. Polecamy go głównie osobom, którym zależy na wysokim standardzie wypoczynku.

    Szukasz wakacji do Egiptu?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Naszym zdaniem

    Elegancki hotel otwarty w 1999 r. Inspirowany architekturą świątyni w Karnaku. Bogaty pakiet all inclusive, szeroka oferta sportowo-rekreacyjna.

    Położenie

    45 km na południe od Hurghady, 240 km od Luksoru, 700 m od plaży.

    Wyposażenie

    800-metrowa piaszczysta plaża; 24-godz. room service, pawilon handlowy, pralnia, kawiarenka internetowa, wypożyczalnia samochodów, 4 sale konferencyjne; restauracja główna, włoska restauracja a'la carte, restauracja na plaży serwująca dania z grilla, centrum odnowy biologicznej.

    Pokoje

    326 pokojów. Pokoje standardowe są klimatyzowane, wyposażone w TV sat, radiobudzik, sejf, minibar, telefon, suszarkę do włosów, żelazko, zestaw do przyrządzania kawy/herbaty, bezprzewodowy internet (płatny), posiadają balkon lub patio. Istnieje możliwość rezerwacji pokojów o wyższym standardzie (na zapytanie).

    Wyżywienie

    HB - śniadania i obiadokolacje w formie bufetu;  All Inclusive (10.00-00.00) - śniadanie (06.30-11.00) i kolacja (18.00-22.30) w L'Abydos Brasserie w formie bufetu, kolacja w L'Emporio Ristorante (18.00-22.30) w formie bufetu lub a'la carte (za opłatą), lunch w formie bufetu (11.30-17.00) w Copper Crescent Restaurant; przekąski w Beach Hut (11.30-17.00); przerwa na kawę, herbatę i ciastko (16.00-18.00, Solar Bar & Terrace); nielimitowane lody dla dzieci (11.00-18.00); napoje gorące, bezalkoholowe i lokalne alkohole - Al Farafra przy basenie (09.00-17.00), Beach Hut na plaży (11.30-17.00), Solar Bar i Sea Breeze (od 8.30 do zachodu słońca), Stage Bar (19.00-00.00, w sezonie letnim), Stars Studio Bar & Disco (21.00-02.00); napoje z pokojowego minibaru. Pakiet All inclusive obejmuje również korzystanie z kortów tenisowych, do squasha i boiska do krykieta przez 1 godz. dziennie; lekcje nurkowania, surfingu i golfa raz w tygodniu; nielimitowane korzystanie z sauny, centrum fitness i sprzętu do snorkelingu oraz 1 godzinę windsurfingu lub żeglarstwa dziennie.

    Sport i rozrywka

    3 baseny, 3 korty tenisowe, kort do squasha, boisko do krykieta, siatkówka plażowa, tenis stołowy, rzutki, boccia, bilard,  pole golfowe, centrum fitness, sauna, talasoterapia, sporty wodne - m.in. katamarany, windsurfing, nurkowanie, snorkeling,

    Dla dzieci

    Klub dziecięcy (4-12 lat), basen dla dzieci, plac zabaw, menu dla dzieci, animacje.

    Uwagi

    Od obywateli RP wymagana jest wiza. Kupuje się ją po przylocie na lotnisku - oficjalna cena wynosi 25 USD/os. Naszym klientom proponujemy również możliwość otrzymania wizy bez konieczności stania w kolejce ("fast track service") - opłata wizowa wynosi wówczas 28$/os. Paszport powinien być ważny co najmniej 6 miesięcy od daty powrotu.

    Cena zawiera

    Bilet lotniczy z opłatami lotniskowymi, transfer lotnisko-hotel-lotnisko, zakwaterowanie wg oferty, wyżywienie wg oferty, polskojęzyczy rezydent, ubezpieczenie od KL, NNW, bagażu i chorób przewlekłych, VAT.

    Cena nie zawiera

    Opłat za wizę egipską 25 USD/OS lub 28 USD/OS (Fast Track Service), wycieczek fakultatywnych, napiwków, wydatków własnych, dodatkowego ubezpieczeń: od kosztów rezygnacji i pakiet SPORT.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Best Reisen działającego w Polsce już od 22 lat. Biuro zdobyło uznanie znacznej grupy klientów i agencji turystycznych, z którymi ma przyjemność współpracować. Jest członkiem międzynarodowej grupy Flash Tours, która prężnie działa w zakresie promocji i rozwoju turystyki. Biuro Podróży Best Reisen może poszczycić się certyfikatem rzetelna firma, oraz tytułem BIURO PODRÓŻY 2012 przyznanym przez Centralne Biuro Certyfikacji Krajowej

    Dzięki wsparciu w działaniach i wieloletniemu doświadczeniu, Best Reisen oferuje wyjazdy na wysokim poziomie i dostosowane do oczekiwań swoich klientów. Specjalizuje się w organizacji wakacji w Egipcie, Tunezji i Zjednoczonych Emiratach Arabskich, choć stale poszerza swoją ofertę o doskonałe hotele w Grecji czy Bułgarii. Biuro Podróży Best Reisen jest także ekspertem w organizacji luksusowych wyjazdów egzotycznych - ich wakacje na Malediwach, Seszelach, Sri Lance czy w Tajlandii to gwarancja najwyższej jakości wypoczynku.


    ETI

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Luksusowy hotel stylizowany na starożytną świątynię, położony stosunkowo daleko od większych miast. Polecamy go głównie osobom, którym zależy na wysokim standardzie wypoczynku.

    Szukasz wakacji do Egiptu?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    *****

    Region

    Egipt/Hurghada/Soma Bay

    Położenie

    Ten prestiżowy hotel zlokalizowany jest bezpośrednio przy długiej, prywatnej, piaszczystej plaży w Soma Bay z dostępem do rafy koralowej, ok. 18 km na północ od Safagi. Do Hurghady (ok. 45 km) kursuje bezpłatny autobus. Obok obiektu znajduje się 18-dołkowego pole golfowe - Kaskada, jedno z najpiękniejszych tego typu miejsc w Egipcie.

    Wyposażenie

    Architektonicznie imponujący hotel, składa się z dwóch 3-piętrowych budynków o łącznej liczbie 326 pokoi. Do dyspozycji gości; lobby z recepcją, bezpłatne Wi-Fi w holu głównym, restauracja oraz 2 restauracje a la carte (przy plaży z owocami morza oraz włoska), oddzielna strefa dla osób palących, kilka barów, klub nocny, fryzjer oraz sklepy. Na zewnątrz; przestronny basen z tarasem do opalania i bar przy basenie. Leżaki, materace, parasole i ręczniki plażowe przy basenie i na plaży bezpłatne.

    Pokoje

    Komfortowe pokoje wyposażone w; prysznic, WC, suszarkę, telefon, TV sat., mini bar (płatny), sejf, klimatyzację, balkon / taras z widokiem na ogród (DRZ / ERZ), z częściowym widokiem na morze (DSM / ESM) lub bezpośrednim widok na morze (DZM / EZM).

    Sport i rozrywka

    Siłownia, siatkówka plażowa, tenis stołowy, animacje i programy rozrywkowe, muzyka na żywo. Za opłatą; 3 korty tenisowe, squash, masaże, narty wodne, windsurfing, żeglarstwo, centrum nurkowe, 18-dołkowe pole golfowe (transfer do klubu golfowego w cenie). Strefa Wellness dostępna w sąsiednim hotelu Westin Soma Bay.

    Dzieci

    Mini klub (4-12 lat) w godz. 9 -17, plac zabaw, brodzik, międzynarodowe animacje, wysokie krzesełka i menu dla dzieci w restauracji głównej, na życzenie łóżeczka dla niemowlaków.

    Wyżywienie

    Dwa posiłki; śniadania i obiadokolacje w formie bufetu. All inclusive; śniadania, obiady i kolacje w formie bufetu, lokalne napoje oraz lokalne napoje alkoholowe dostępne w godz. 10 - 24, mini bar wypełniany bezpłatnie 1 raz na tydzień. Więcej informacji na temat programu all inclusive oraz innych usług dostępne są na miejscu.


    Oasis Tours

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Luksusowy hotel stylizowany na starożytną świątynię, położony stosunkowo daleko od większych miast. Polecamy go głównie osobom, którym zależy na wysokim standardzie wypoczynku.

    Szukasz wakacji do Egiptu?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Położenie

     W regionie Hurgada, Soma Bay na wschodnim wybrzeżu, ok. 50 km od centrum Hurgady, ok 45 km od lotniska.

    Plaża

    Przy hotelu (przejście przez teren hotelu), szeroka, piaszczysta, przy hotelu (przejście prez teren hotelu) - leżaki, ręczniki i parasole bezpłatne; pomost. Bar na plaży - w ofercie all inclusvie wskazane produkty w określonych godzinach.

    Hotel

    Wi Fi gratis w miejscach ogólnodostępnych.Rozmieszczony na rozległym terenie ( na powierzchni: 750000 m2), oferuje zakwaterowanie w 326 pokojach rozmieszczonych w trzech budynkach. Do dyspozycji Gości: całdodobowa recepcja, punk wymiany walut, sklepiki, przechowalnia bagażu, kilka sal konferecyjnych (centrum konferencyjno- biznesowe), kafejka internetowa, zaplecze medyczne i lekarz.Oficjalna kategoria lokalna *****

    Pokoje

    Klimatyzacja, łazienka (wc, przysznic/wanna, suszarka do włosów, zestaw kosmetyków), TV Sat, sejf, mini bar (wypełnienie płatne), zestaw do robienia kawy/herbaty, balkon lub taras.Standardowe - dla 2 osób dorosłych z możliwością 1 dostawki dla osoby dorosłej lub z możliwością zakwaterowanie 2 dzieci do 12 roku życia na bezpłatnym pobycie -dzielą łóżko z rodzicami.Brak możliwości wyboru lokalizacji pokoju. Oferta zawiera zdjęcia przykładowych pokoi. Pokoje o podwyższonym standardzie (z widokiem na morze, suit, delux itp.) dodatkowo płatne.

    Rekreacja, sport, atrakcje

    Trzy baseny - leżaki, ręczniki i parasole bezpłatne, taras słoneczny, ogród. Przykładowe atrakcje i zajęcia sportowe: korty tenisowe (sprzęt i oświetlenie płatne), codzienne zajęcia i zabawy z animatorami, zajęcia fintess, rzutki, tenis stołowy, mini boisko do piłki nożnej, siłownia, dyskoteka, siatkówka plażowa.Płatnie: sporty wodne na plaży, centrum nurkowe, centrum Thalassoterapii, sauna, masaże, profesjonalne pole golfowe w pobliżu (dojazd w cenie), wędkarstwo morskie. Aquapark ze zjeżdżalniami dla dzieci i dorosłych.

    Dla dzieci

    Oddzielny basen, plac zabaw, mini klub, animacje - program zajęć dla dzieci 4-12 lat, zjeżdżalnie w aquaparku (płatny).

    Wyżywienie

     All Inclusive - śniadania, obiady i kolacje w formie bufetu; obiady mogą być również serwowane w jednej z restauracji a la carte. W wyznaczonych miejscach i godzinach przekąski, kawa, herbata, ciastka. Wskazane w karcie wybrane napoje alkoholowe (lokalne marki) i bezalkoholowe oferowane w godzinach 10:00-22:00.Możliwość zamówienia menu na plaży - dodatkowo płatne.Podczas kolacji obowiązuje strój swobodny, elegancki (wyklucza noszenie koszul bez rękawów, szortów i otwartych butów męskich w dowolnym stylu).

    Restauracje i bary

    L'Abydos Brasserie- restauracja główna, serwująca śniadania i kolacja w formie bufetu i a la carte. L'Emporio Ristorante: włoska restauracja specjalizująca się w gotowe menu i menu a la carte. Restauracja z widokiem na morze na plaży, oferująca specjały z grilla na węgiel drzewny i pizze z pieca. Bary: Taras Solar Bay, Bar przy basenie Al Farafra Oasis, Sea Breeze Beach Bar, Stars Studio w dyskotece. Część usług w barach płatna. All Inclusive oferowane jest wymiennie w różnych punktach - szczegóły godzin oraz menu na miejscu w hotelu.

    Informacje dodatkowe

    Część usług, sportów i gier dodatkowo płatna. Szczegółowe informacje na temat płatnych i bezpłatnych usług w ramach pakietu (All Inclusive, FB, HB, BB, bez wyżywienia) Goście otrzymują w hotelu. Hotel zastrzega sobie prawdo do modyfikacji wykupionej oferty (godziny podawania posiłków, sposób podawania posiłków, rodzaje napojów itp). Pakiet różni się w zależności od sezonu (wysoki/niski). All Inclusive w wyznaczonych barach i godzinach. Terminy oraz godziny działania klimatyzacji określa dyrekcja hotelu. Organizator podaje przykładowe propozycje animacji, zabaw, zajęć sporotwych, szczegółowe informacje Klienci otrzymują na miejscu. W sezonie zimowym i w  niskim sezonie (do połowy czerwca, od połowy września) hotele ograniczają działalność aqua parków, animacji, zajęć sportowych. Oferty zawierają zdjęcia przykładowych pokoi.

    Świadczenia w cenie

    DLA PRZELOTÓW WYCZARTEROWANYMI LINIAMI cena zawiera (PLN): obowiązkowe ubezpieczenie (KL, NW, bagaż), bilet lotniczy, zakwaterowanie w hotelu (doba hotelowa zaczyna się zazwyczaj w dniu przyjazdu od godz. 14:00-15:00, kończy o godz.12:00), transfer: lotnisko - hotel - lotnisko; opiekę polskojęzycznego rezydenta; wyżywienie w/g opisu, opłaty lotniskowe i paliwowe, podatek VAT.

    Warto wyróżnić

    * elegancki, stylowy obiekt* doskonała obsługa* profesjonalne animacje dla dzieci i dorosłych* rozległa, piękna plaża

    Aktualizaja

    Wstęp do Aqua Parku ok 21 USD / osoba; dzieci do 6 roku życia zniżka 50%. Wstęp nie zawiera oferty posikłów i napojów.

    PRZEPISY CELNE

    Dla przylotów po 30.04.2021 od obywateli RP wymagana jest wiza. Kupuje się ją po przylocie, na lotnisku. Opłaty za wizę od 1 maja 2014 r. wynoszą ok. 25 USD (wiza jednokrotna). Wizy turystyczne wydawane są na okres 30 dni. Paszport ( z pustą stroną) musi posiadać co najmniej 6-miesięczną ważność po dacie zakończenia planowanej podróży. W razie uszkodzenia lub utraty paszportu należy zgłosić ten fakt na policję, zwrócić się do Wydziału Konsularnego Ambasady RP w Kairze o wydanie paszportu tymczasowego, a następnie wystąpić do tutejszego Urzędu MSW (Kair, przy Placu Tahrir) w celu uzyskania potwierdzenia wjazdu na teren Egiptu oraz wizę wyjazdową. Wiza taka jest ważna wówczas przez 7 dni i nie można bez niej wyjechać z Egiptu.Obywatele Białorusi wylatujący z Polski do Egiptu, zgodnie z informacja zawartą w systemie TIMATIC należącym do Międzynarodowego Zrzeszenia Przewoźników Powietrznych (IATA), muszą posiadać aktualną wizę do Egiptu już podczas odprawy biletowo- bagażowej. Nie ma możliwości uzyskania wizy w Egipcie. Bez wymaganego zezwolenia pasażerowie nie zostaną wpuszczeni na pokład samolotu. Obywatele Białorusi aplikują o wizy wyłącznie w Ambasadzie.

    HOTELE REGULACJE I ZMIANY PO COVID 19

    W następstwie pandemii hotele wdrażają regulacje sanitarne mające na celu zapewnienie Klientom bezpiecznego wypoczynku. W każdym hotelu znajdą się wytyczne dotyczące korzystania z: infrastruktury (baseny, siłownie, SPA, sale zabaw, wspólne pomieszczenia, sposób wydawania posiłków itp.), z systemu All Inclusive, atrakcji, animacji itp. Hotele zastrzegają sobie prawo do wprowadzania  zmiany zasad korzystania z oferty hotelowej zgodnie z wymogami. Zalecenia i regulacje mogą się zmieniać dynamicznie i mogą być wprowadzane w trybie nagłym. Obiekty działają zgodnie z wytycznymi władz danego kraju obowiązującymi w związku z przeciwdziałaniem epidemii COVID-19. Wszelkie zmiany wynikają z wdrażania przepisów sanitarnych, do których stosowania zobowiązane są hotele oraz turyści. Obowiązek dostosowania się do reżimu sanitarnego nie uprawnia Klienta do możliwości żądania odszkodowania.Prosimy każdorazowo o zapoznawanie się z komunikatami MSZ, przepisami wizowymi, paszportowymi i sanitarnymi dotyczącymi odwiedzanego kraju: https://www.gov.pl/web/dyplomacja/informacje-dla-podrozujacych. W przypadku rezerwacji wakacji w Polsce: https://www.gov.pl/web/rozwoj/hotele-i-inne-miejsca-noclegowe.Aktualne wytyczne można również znaleźć na stronie Głównego Inspektoratu Sanitarnego, Światowej Organizacji Zdrowia oraz Europejskiego Centrum ds. Zapobiegania i Kontroli Chorób.Światowa Organizacja Zdrowia uznała epidemię wywołaną wirusem SARS-CoV-2 za pandemię. Podejmując decyzję o wyjeździe należy liczyć się z ograniczeniami w ruchu lotniczym, w przypadku uzasadnionych podejrzeń wystąpienia SARS-CoV-2 z koniecznością pobytu w wyznaczonym przez władze kraju obiekcie lub szpitalu, z trudnościami w powrocie do kraju, obowiązkiem poddania się kwarantannie lub samoizolacji, a także przeprowadzenia dodatkowych badań lekarskich na zlecenie władz miejscowych.Ważne: Kienci zobowiązani są do zapoznania się z akutalnymi zasadami i ograniczeniami na: https://www.gov.pl/web/koronawirus/aktualne-zasady-i-ograniczenia

    COVID 19

    Od 1 września 2020 r. wszyscy podróżujący do Egiptu zobligowani są do okazania negatywnych wyników testów PCR na COVID-19, przetłumaczonych na język angielski lub język arabski. Badanie powinno być przeprowadzone w okresie 72 godzin przed planowanym wjazdem do Egiptu (nie dotycz dzieci w wieku do 6 lat). Turyści, których portem docelowym jest Hurghada, Marsa Alam, Szarm El-Szejk lub Taba, nie posiadający odpowiedniego certyfikatu potwierdzającego negatywny wynik testu na koronawirusa, mogą odpłatnie wykonać test PCR na egipskim lotnisku - koszt ok 30 USD(możliwa izolacja do momentu uzyskania wyniku oraz kwarantanna w przypadku uzyskania wyniku pozytywnego - kwarantanna może być przedłużana aż do momentu uzyskania negatywnego testu na koronawirusa). Należy też liczyć się z koniecznością poniesienia dodatkowych kosztów związanych z wykonywaniem kolejnych testów, wizytami lekarskimi oraz transportem do placówek medycznych. W przypadku uzyskania pozytywnego testu na koronawirusa wykonanego w Egipcie, należy mieć na względzie, iż linie lotnicze mogą zastrzec sobie prawo do niewpuszczenia osoby zakażonej na pokład i okazania negatywnego wyniku testu PCR. Prosimy o bieżące śledzenie kolejnych komunikatów lub konakt z Organizatorem.W związku z Rozporządzeniem Rady Ministrów z dnia 22.01.2021 r. zmieniającym rozporządzenie w sprawie ustanowienia określonych ograniczeń, nakazów i zakazów w związku z wystąpieniem stanu epidemii z dnia 21.12.2020 r. informujemy, iż podróżujący, wracający do Polski, są zobowiązani do odbycia 10-dniowej kwarantanny (licząc od dnia następującego po przekroczeniu granicy).UWAGA! AKTUALIZACJA Z DNIA 30.03.2021Z obowiązku tego zwolnione będą osoby, które dokonają testu w Polsce - nie respektowane są testy dokonane za granicą. Poniżej przestawiamy aktualizację ze strony www.gov.pl ważne od 30.03.3021:Zasady dla podróżnych przybywających do Polski spoza strefy Schengen    Każdy z podróżujących jest skierowany na kwarantannę.    Z kwarantanny nie będzie zwalniać test wykonany w kraju, z którego przybywa dana osoba.    Podróżni, którym została nałożona kwarantanna, mogą w Polsce wykonać test, którego negatywny wynik zwolni z kwarantanny.    Rodzaj testu: PCR lub antygenowy.Osoby zaszczepione na COVID-19 są zwolnione z kwarantanny. Dotyczy to osób, którym wystawiono zaświadczenie o wykonaniu szczepienia ochronnego szczepionką, która została dopuszczona do obrotu w Unii Europejskiej.

    POTWIERDZENIE REZRWACJI

    Uwaga! Każda rezerwacja potwierdzona przez Agenta/Klienta - musi zostać dodatkowo potwierdzona przez Organizatora.


    Mapa Hotelu Sheraton Soma Bay Resort

    Opinie o Hotelu Sheraton Soma Bay Resort

    5.0
    zdecydowanie polecam

    Luksusowy, kameralny hotel, tak naprawdę nie wyobrażam sobie lepszego miejsca na wakacje. Jest najlepszy! Pokoje ogromne, idealnie czyste, przepięknie urządzone jak dla mnie. Plaże są długie i szerokie, mało ludzi na nich przebywa, jedzenie jest przepyszne, co prawda tylko jedna dodatkowa restauracja, ale w głównej i tak jest duży wybór. Nie znam lepszego miejsca na wakacje, niech się schowają inne hotele, ten jest najlepszy!

    POLECAM:
    na romantyczne wakacje, osobom ceniącym spokój, wymagającym klientom
    Podsumowanie: zdecydowanie polecam
    5.0

    Sheraton Soma Bay Resort - możliwości zakwaterowania:

    Family Room with partial sea view
    Beach Front Suite
    Deluxe Beach Front Suite
    Deluxe Beach Front Suite
    Royal Suite
    Executive Suite
    standard [garden view] dbl
    standard [partial sea view] dbl
    standard [sea view] dbl
    Room Standard Garden View
    Room Standard Partial Sea View
    Room Standard Direct Sea View
    Family Room
    DOPPELZIMMER SEITLICHER MEERBL
    DOPPELZIMMER MIT GARTENBLICK
    DOPPELZIMMER MIT MEERBLICK
    EINZELZIMMER SEITLICHER MEERBL
    DOPPEL GARTENBLICK ZUR ALLEINB
    EINZELZIMMER MIT MEERBLICK
    FAMILIENZIMMER

    Sheraton Soma Bay Resort - Możliwości wyżywienia:


    Sheraton Soma Bay Resort - miasta wylotu:


    Sheraton Soma Bay Resort - możliwa długość wypoczynku:


    Masz pytania o Hotel Sheraton Soma Bay Resort? Zadzwoń lub napisz!

    Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00