cellphone

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob. 10:00-16:00; nd. 10-18

Lato 2018 - First minute
  • Hotel Iberostar Bouganville Playa, Teneryfa
  • Hotel Iberostar Bouganville Playa, Teneryfa
  • Hotel Iberostar Bouganville Playa, Teneryfa
  • Hotel Iberostar Bouganville Playa, Teneryfa
  • Hotel Iberostar Bouganville Playa, Teneryfa
  • Hotel Iberostar Bouganville Playa, Teneryfa
  • Hotel Iberostar Bouganville Playa, Teneryfa
  • Hotel Iberostar Bouganville Playa, Teneryfa
  • Hotel Iberostar Bouganville Playa, Teneryfa
  • Hotel Iberostar Bouganville Playa, Teneryfa
  • Hotel Iberostar Bouganville Playa, Teneryfa
  • Hotel Iberostar Bouganville Playa, Teneryfa
  • Hotel Iberostar Bouganville Playa, Teneryfa
  • Hotel Iberostar Bouganville Playa, Teneryfa
  • Hotel Iberostar Bouganville Playa, Teneryfa
  • Hotel Iberostar Bouganville Playa, Teneryfa
  • Hotel Iberostar Bouganville Playa, Teneryfa
  • Hotel Iberostar Bouganville Playa, Teneryfa
  • Hotel Iberostar Bouganville Playa, Teneryfa
  • Hotel Iberostar Bouganville Playa, Teneryfa
  • Hotel Iberostar Bouganville Playa, Teneryfa
  • Hotel Iberostar Bouganville Playa, Teneryfa
  • Hotel Iberostar Bouganville Playa, Teneryfa
  • Hotel Iberostar Bouganville Playa, Teneryfa
  • Hotel Iberostar Bouganville Playa, Teneryfa
  • Hotel Iberostar Bouganville Playa, Teneryfa
  • Hotel Iberostar Bouganville Playa, Teneryfa
  • Hotel Iberostar Bouganville Playa, Teneryfa
  • Hotel Iberostar Bouganville Playa, Teneryfa
  • Hotel Iberostar Bouganville Playa, Teneryfa
  • Hotel Iberostar Bouganville Playa, Teneryfa
  • Hotel Iberostar Bouganville Playa, Teneryfa
  • Hotel Iberostar Bouganville Playa, Teneryfa
  • Hotel Iberostar Bouganville Playa, Teneryfa
  • Hotel Iberostar Bouganville Playa, Teneryfa
  • Hotel Iberostar Bouganville Playa, Teneryfa
  • Hotel Iberostar Bouganville Playa, Teneryfa
  • Hotel Iberostar Bouganville Playa, Teneryfa
  • Hotel Iberostar Bouganville Playa, Teneryfa
  • Hotel Iberostar Bouganville Playa, Teneryfa
  • Hotel Iberostar Bouganville Playa, Teneryfa
  • Hotel Iberostar Bouganville Playa, Teneryfa
  • Hotel Iberostar Bouganville Playa, Teneryfa
  • Hotel Iberostar Bouganville Playa, Teneryfa
  • Hotel Iberostar Bouganville Playa, Teneryfa
  • Hotel Iberostar Bouganville Playa, Teneryfa
  • Hotel Iberostar Bouganville Playa, Teneryfa
  • Hotel Iberostar Bouganville Playa, Teneryfa
  • Hotel Iberostar Bouganville Playa, Teneryfa
  • Hotel Iberostar Bouganville Playa, Teneryfa
  • Hotel Iberostar Bouganville Playa, Teneryfa
  • Hotel Iberostar Bouganville Playa, Teneryfa
  • Hotel Iberostar Bouganville Playa, Teneryfa
  • Hotel Iberostar Bouganville Playa, Teneryfa
  • Hotel Iberostar Bouganville Playa, Teneryfa
  • Hotel Iberostar Bouganville Playa, Teneryfa
  • Hotel Iberostar Bouganville Playa, Teneryfa
  • Hotel Iberostar Bouganville Playa, Teneryfa
  • Hotel Iberostar Bouganville Playa, Teneryfa
  • Hotel Iberostar Bouganville Playa, Teneryfa
  • Hotel Iberostar Bouganville Playa, Teneryfa
  • Hotel Iberostar Bouganville Playa, Teneryfa
  • Hotel Iberostar Bouganville Playa, Teneryfa
  • Hotel Iberostar Bouganville Playa, Teneryfa
  • Hotel Iberostar Bouganville Playa, Teneryfa
  • Hotel Iberostar Bouganville Playa, Teneryfa
  • Hotel Iberostar Bouganville Playa, Teneryfa
  • Hotel Iberostar Bouganville Playa, Teneryfa
  • Hotel Iberostar Bouganville Playa, Teneryfa
  • Hotel Iberostar Bouganville Playa, Teneryfa
  • Hotel Iberostar Bouganville Playa, Teneryfa
  • Hotel Iberostar Bouganville Playa, Teneryfa
  • Hotel Iberostar Bouganville Playa, Teneryfa
  • Hotel Iberostar Bouganville Playa, Teneryfa
  • Hotel Iberostar Bouganville Playa, Teneryfa
  • Hotel Iberostar Bouganville Playa, Teneryfa
  • Hotel Iberostar Bouganville Playa, Teneryfa
  • Hotel Iberostar Bouganville Playa, Teneryfa
  • Hotel Iberostar Bouganville Playa, Teneryfa
  • Hotel Iberostar Bouganville Playa, Teneryfa
  • Hotel Iberostar Bouganville Playa, Teneryfa
  • Hotel Iberostar Bouganville Playa, Teneryfa
  • Hotel Iberostar Bouganville Playa, Teneryfa
  • Hotel Iberostar Bouganville Playa, Teneryfa
  • Hotel Iberostar Bouganville Playa, Teneryfa
  • Hotel Iberostar Bouganville Playa, Teneryfa
  • Hotel Iberostar Bouganville Playa, Teneryfa
  • Hotel Iberostar Bouganville Playa, Teneryfa
  • Hotel Iberostar Bouganville Playa, Teneryfa
  • Hotel Iberostar Bouganville Playa, Teneryfa
  • Hotel Iberostar Bouganville Playa, Teneryfa
  • Hotel Iberostar Bouganville Playa, Teneryfa
  • Hotel Iberostar Bouganville Playa, Teneryfa
  • Hotel Iberostar Bouganville Playa, Teneryfa
  • Hotel Iberostar Bouganville Playa, Teneryfa
  • Hotel Iberostar Bouganville Playa, Teneryfa
  • Hotel Iberostar Bouganville Playa, Teneryfa
  • Hotel Iberostar Bouganville Playa, Teneryfa
  • Hotel Iberostar Bouganville Playa, Teneryfa
  • Hotel Iberostar Bouganville Playa, Teneryfa
  • Hotel Iberostar Bouganville Playa, Teneryfa
  • Hotel Iberostar Bouganville Playa, Teneryfa
  • Hotel Iberostar Bouganville Playa, Teneryfa
  • Hotel Iberostar Bouganville Playa, Teneryfa
  • Hotel Iberostar Bouganville Playa, Teneryfa
  • Hotel Iberostar Bouganville Playa, Teneryfa
1 / 106
Udogodnienia hotelu Iberostar Bouganville Playa
  • Basen odkryty
  • Polska animacja
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Przy plaży
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Bez paszportu

Hotel Iberostar Bouganville Playa
star 4

Hiszpania: Teneryfa
Ocena hotelu Iberostar Bouganville Playa:
4.6 / 5
Średnia z 3 opinii
Szczegóły oceny hotelu Iberostar Bouganville Playa:
  • Lokalizacja
    5.0
  • Hotel
    4.7
  • Pokoje
    4.0
  • Wyżywienie
    4.7
  • Atrakcje
    i sport
    4.3
  • Jakość
    do ceny
    5.0
Ocena hotelu:
4.6 / 5
Średnia z 3 opinii
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 18 sierpnia 2018
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 11 grudnia 2018

Hotel Iberostar Bouganville Playa w ofercie Biura podróży:

Rainbow
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Iberostar Bouganville Playa to bardzo dobrej klasy hotel usytuowany w pięknym ogrodzie palmowym, w turystycznej miejscowości Costa Adeje ze sklepami, barami i restauracjami. Polecamy zarówno miłośnikom plażowania, jak i życia nocnego oraz rodzinom z dziećmi ze względu na ogromną ilość atrakcji dla najmłodszych. Znana sieć Iberostar to gwarancja najwyższej jakości świadczonych usług i udanych wakacji na Teneryfie.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w kurorcie Costa Adeje, bardzo blisko szerokiej, piaszczystej plaży z ciemnym piaskiem
  • bardzo bogaty program sportowy i animacyjny
  • bardzo smaczne i urozmaicone wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi gratis

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****+

Opis oferty

 

Położenie:

Hotel znajduje się w południowej części wyspy, w popularnym kurorcie turystycznym Costa Adeje. W okolicy szeroki wybór barów, restauracji i sklepów. Do lotniska Reina Sofia ok. 17 km.



Plaża:

Do najbliższej, piaszczystej (ciemny piasek), szerokiej plaży - del Bobo jest ok. 250 m. Leżaki i parasole - płatne (ok. 10 EUR/os.).



Do dyspozycji gości:

Recepcja, windy, restauracja główna (dania kuchni kanaryjskiej i międzynarodowej), restauracja grillowa, 3 bary, tarasy słoneczne z leżakami i parasolami, 3 baseny (w tym jeden dla dzieci, 1 podgrzewany zimą, w basenach słodka woda), hotel zapewnia ręczniki basenowe (depozyt ok. 5 EUR), plac zabaw, mini klub, sala konferencyjna, fryzjer, salonik prasowy, sklep z pamiątkami, wypożyczalnia samochodów, wypożyczalnia rowerów.



Pokoje:

W hotelu znajduje się 481 wyremontowanych pokoi różnej kategorii, wszystkie klimatyzowane, z łazienką (suszarka do włosów, prysznic), mini-barem (dodatkowo płatny), sejfem (dodatkowo płatny ok. 17 EUR/tydzień, depozyt ok. 5 EUR), telefonem, TV-sat, balkonem lub tarasem (meble balkonowe). Łóżeczko dla dziecka do 2 lat - bezpłatnie (na potwierdzenie).Dziecko do lat 2 wlicza się w maksymalne obłożenie w pokoju.



Pokoje standardowe (pow. ok. 22 m2) - dla max.2 osób.

Pokoje standardowe z bocznym widokiem na morze(pow. ok. 22 m2) - dla max. 3 osób. Istnieje możliwość dopłaty do frontalnego widoku na ocean.



Pokoje rodzinne (pow. ok. 22 m2) - dla max. 3 osób.



Pokoje Star Prestige tylko dla dorosłych(pow. ok. 22 m2) - dla max. 3 osób.Dodatkowo w pokoju: zestaw kosmetyków,minibar z bezpłatnym początkowym wypełnieniem, ekspresem do kawy Nespresso®,ekskluzywny wstęp do restauracji Star Prestige,wydzielona strefa wellness(basen z hydromasażem z hamakami, łóżkabalijskie,bar z przekąskami). Indywidualny wcześniejszy check in / późny check out (według dostępności) orazpowitalny napój.


Wyżywienie:

Śniadania i obiadokolacje. Istnieje możliwość dopłaty do All Inclusive: śniadania (07:00-10:00), lunch (13:00-15:00), obiadokolacje (18:30-21:30) w restauracji głównej w formie bufetu, przekąski w barze przy basenie (10:00-13:00), popołudniowa kawa i ciasto w barze przy basenie i lobby barze (15:00-18:00), kanapki i lody w barze przy basenie (10:00-17:00), lokalne napoje bezalkoholowe oraz alkoholowe np.: piwo, wino, wódka, whisky, gin (10:00-00:30). Specjalne menu dla wegetarian (na potwierdzenie). UWAGA: Na kolację wymagany jest strój bardziej formalny: Panowie: koszulaz długim rękawem,materiałowe, długie spodnie.


Program sportowy i animacyjny:

Hotel zapewniaanimacje dla dzieci i dorosłych (np. konkursy, gry, zawody, wieczorne pokazy). Bezpłatnie: aerobic, łucznictwo, aqua aerobic, bule, rzutki, tenis stołowy, siatkówka. Płatne: bilard, golf (możliwa rezerwacja w recepcji), kort tenisowy, sporty wodne na plaży (skutery wodne, nurkowanie, żeglarstwo, windsurfing).


Internet:

Wi-Fiw hotelugratis.



Kategoria lokalna:

****



Strona www:



Program

Dzień pierwszy
Wyloty z Polski. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: r.pl/rozklady.

Dzień od drugiego do przedostatniego
Czas na wypoczynek, kąpiele morskie i słoneczne, udział w wycieczkach lokalnych itp.

Dzień ostatni
Wykwaterowanie z hotelu i transfer na lotnisko(dokładne godziny zbiórki poda rezydent Rainbow na miejscu). Powrót do Polski.

Świadczenia
Cena podstawowa obejmuje:
przelot samolotem, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, 7 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, opiekę polskiego rezydenta, asystę przedstawiciela Rainbow na lotniskach lokalnych, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa (wersja standard: NNW, KL, CP, Assistance i bagaż).

Cena podstawowa nie obejmuje:
wycieczek lokalnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, napojów do posiłków jeśli w opisie hoteli nie podano inaczej oraz innych wydatków osobistych.

Inne
TENERYFA - informacje ogólne

Waluta EURO. Można płacić kartami kredytowymi i korzystać z bankomatów. W miejscowościach turystycznych są miejsca gdzie można wymieniać walutę.

Napiwki Przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwków, szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach. Zdarza się, że napiwek zostaje doliczony do rachunku.

Wiza Obywatele Polski mogą podróżować do Hiszpanii na podstawie dowodu osobistego lub paszportu.

Czas Zimą minus 1 godzina w stosunku do czasu polskiego, latem minus 2 godziny.

Orientacyjne ceny Warto pamiętać, że Wyspy Kanaryjskie są obszarem wolnocłowym i taniej można tu kupić wiele artykułów, np. kosmetyki, alkohol czy sprzęt elektroniczny. Generalnie ceny popularnych towarów są przystępne, np. obiad w restauracji od 10 EUR, woda 1l - 1-1,5 EUR, piwo w barze od 1,5 EUR, kawa w kawiarni od 2 EUR, bilety autobusowe w zależności od trasy od 0,7 EUR do 5 EUR.

Poczta Czynna jest od poniedziałku do piątku w godz. 08.30-14.00. Zarówno kartki pocztowe, jak i znaczki można kupić w recepcji hotelu i tam zostawić do wysłania. Znaczek do Polski i innych krajów Europy kosztuje 0,65 EUR.

Elektryczność Napięcie 220V, urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów.

Telefony Karty telefoniczne możemy kupić w sklepach i kioskach w pobliżu publicznych aparatów telefonicznych. Karty telefoniczne kosztują 6-12 EUR. Telefony komórkowe działają w całej Hiszpanii. Rozmowy lokalne są tanie natomiast zagraniczne dość drogie. Koszty połączeń w ramach roamingu polskich sieci prosimy sprawdzać przed wyjazdem u operatora.

Godziny pracy Banki otwarte są codziennie od 9.00 do 14.00, w soboty do 13.00 sklepy czynne są od 09:00 do 13.00 oraz po 16.00 kiedy kończy się sjesta. Supermarkety czynne są zazwyczaj od 09:00 do 21:00. W niedziele i święta sklepy i urzędy są zamknięte. Wszelkie urzędy są otwarte tylko w godzinach porannych.

Wyloty: Z Warszawy, Katowic, Gdańska oraz Poznania.Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku.Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: r.pl\rozklady.

W regionie

Teneryfa Teneryfa, ze stolicą w Santa Cruz de Tenerife, jest największą wyspą archipelagu Wysp Kanaryjskich (2059 km2), położoną na Oceanie Atlantyckim, u północno-zachodnich wybrzeży Afryki, administracyjnie należącą do Hiszpanii. Charakteryzuje się górzystą powierzchnią pochodzenia wulkanicznego. Najwyższy szczyt Pico de Teide (3718 m n.p.m.) jestjednocześnie najwyższą górą Hiszpanii. Wyspa ta kusi pięknymi plażami oraz zielenią palm. Uprawia się tu trzcinę cukrową, banany, drzewa cytrusowe, winorośl, zboża, tytoń oraz warzywa. Głównym miastem i portem jest Santa Cruz de Tenerife. Na wyspie panuje zróżnicowany klimat (łagodny przez cały rok). Łańcuch górski dzieli wyspę na dwie strefy klimatyczne - południowo - wschodnią - cieplejszą (dominuje klimat pustynny i suchy, ponieważ dociera tam gorące powietrze z Afryki, stosunkowo niewiele roślinności, piaszczyste plaże) oraz północno-zachodnią - chłodniejszą (panuje klimat wilgotny, bogata roślinność, skaliste wybrzeże, czarny igrafitowy piasek wulkaniczny). O mieszkańcach Teneryfy mówi się, że są jak wulkan Teide - zimni na zewnątrz, gorący w środku - choć w przy pierwszym spotkaniu mogą okazać się nieprzystępni, to przy drugim na pewno będą przyjaźni, pomocni i otwarci. To ludzie stanowiący prawdziwą mieszankę kultur i narodowości etnicznych, a przy tym dumni ze swych tradycji i kultury, którymi chętnie dzielą się z turystami.

Los Cristianos, Playa de las Americas i Costa Adeje Los Cristianos i Playa de las Americas położone są na południu wyspy, w odległości ok. 13-18 km od lotniska Reina Sofia. Są również jednymi z najstarszych miejscowości wypoczynkowych w tej części wyspy. Wraz z Costa Adeje, przechodząc jedna w drugą, tworząrozbudowaną bazęhotelowąi rekreacyjną. W Los Cristianos i Playa de las Americas znajdują się plaże wulkanicznego pochodzenia (ciemny piasek).

Playa de las Americas to nieprzerwany ciąg restauracji, barów, dyskotek, pasaży handlowych - życie tu toczy się przez całą dobę.

Los Cristianos jest nieco spokojniejsze, choć również nie brak tu atrakcji typowych dla kurortów turystycznych, pozwalającychprzyjemnie spędzić czas poza hotelem.

Costa Adeje uznawane jest za kurort bardziej przyjaznym rodzinom, więcej tu hoteli niż dyskotek, to wspaniała promenada nadmorska z pieknymipunktami widokowymi i sympatycznymi restauracjami zapewnią Klientom udany wypoczynek. Miłośnicy kąpieli słonecznych znajdą tu dobrze zagospodarowane plaże (leżaki parasole, prysznice, a do tego sporty wodne). Amatorom windsurfingu i kitesurfingu polecamy wizytę w położonym przy lotnisku El Medano, gdzie panująidealne warunki dla wind-, kite-surferów. Miłośnicy gór mogą uprawiać trekking w parku narodowym wulkanu El Teide, golfiści znajdą świetnie przygotowane pola golfowe, a wielbicieli wycieczek krajoznawczych zachęcamy do odwiedzenia Orotavy oraz Puerto de la Cruz - miejscowości położonych na północy wyspy, które kuszą typowymi hiszpańskimi krętymi uliczkami ibielonymi domkami z czerwonymi dachówkami. Wszystkim polecamy genialny park wodny Siam Park. Zapraszamy do poznawania Teneryfy!

Wycieczki lokalne
TENERYFA


Wycieczki lokalne i atrakcje


Teneryfa w pigułce + wizyta w Loro Parku
To idealna propozycja dla wszystkich, którzy chcą połączyć zwiedzanie wyspy z wizytą w Loro Parku. Wycieczkę rozpoczniemy od Los Gigantes, gdzie zobaczymy imponujący cud natury - największe klify Teneryfy. Następnie malowniczą trasą dotrzemy do najpiękniejszego punktu widokowego na wyspie, skąd roztacza się widok na urocze miasteczko Garachico, nazywane "Pompejami Teneryfy". W miejscowości Icod de Los Vinos, która będzie naszym kolejnym przystankiem, czeka nas mnóstwo atrakcji - zobaczymy Drago Millenario, czyli najstarszy okaz drzewa smoczego na świecie, zachwycimy się tradycyjną kanaryjską architekturą a także posmakujemy lokalnych alkoholi podczas degustacji! Na zakończenie czeka nas wizyta w Loro Parku - najlepszym w Europie ogrodzie zoologiczno - botanicznym, gdzie zachwycimy się fantastycznymi pokazami z udziałem zwierząt. CENA: ok. 74 EUR/os dorosła, ok. 46 EUR/dziecko do 11 lat.

Wulkan Teide + Masca
Zapraszamy do wpisanego na Listę Światowego Dziedzictwa UNESCO Parku Narodowego Teide, który obejmuje ogromny krater wulkanu o średnicy 14 kilometrów. Monumentalny stożek Pico del Teide o wysokości 3718 m n.p.m. to najwyższy szczyt Hiszpanii i zarazem trzeci największy czynny wulkan na świecie. Księżycowy krajobraz Parku tworzą niezwykłe, kolorowe formacje skalne - bazaltowe, pumeksowe oraz zastygłe strumienie lawy spływające po stokach. Dla tych, którzy chcieliby zobaczyć El Teide jeszcze lepiej z bliska proponujemy wjazd kolejką linową na 3555 m n.p.m. (płatne dodatkowo ok. 27 EUR/os.). Podczas wycieczki zwiedzimy również położoną w zielonych górach Teno miejscowość Masca, którą podobno mieli założyć piraci. National Geographic uznał Mascę za jedno z najpiękniejszych miejsc na świecie. Wycieczka sprzedawana w dwóch opcjach. CENA: Jeepami ok. 54 EUR/os dorosła, ok. 27 EUR/dziecko do 11 lat, Autobusem: ok. 46 EUR/os dorosła, ok. 39 EUR/dziecko do 11 lat.

La Gomera - druga Wyspa Kanaryjska
Całodniowa wycieczka na wyspę La Gomerę - kameralną i spokojną sąsiadkę Teneryfy. W programie m. in. wizyta w zabytkowej stolicy San Sebastian, gdzie znajduje się dom Krzysztofa Kolumba, odwiedziny na plantacji kanaryjskich bananów, gdzie dowiecie się Państwo, jak wygląda proces ich hodowli, oraz wizyta w Parku Narodowym Garajonay (lista UNESCO), gdzie zobaczymy największy na świecie, tajemniczy i spowity mgłą las wawrzynowy. Wycieczka sprzedawana w dwóch opcjach. CENA: Jeepami ok. 92 EUR/os dorosła, ok. 46 EUR/dziecko do 11 lat, Autobusem: ok. 78 EUR/os dorosła, ok. 23 EUR/dziecko do 11 lat.

Skarby Północy
Całodzienna wycieczka objazdowa po Teneryfie, prezentująca najbardziej urokliwe i tradycyjne miejsca wyspy. Pierwszym punktem będzie "kanaryjska Częstochowa", czyli Candelaria z Bazyliką Matki Boskiej Gromniczej. Następnie odwiedzimy dwie stolice - współczesną, czyli Santa Cruz, oraz pierwszą, zabytkową - La Lagunę. La Laguna to najpiękniejsze miasto Teneryfy z fantastycznie zachowaną kolonialną starówką, wpisaną na Listę Światowego Dziedzictwa UNESCO. Zwieńczeniem wycieczki będzie spacer wąskimi uliczkami miasteczka Orotava, który zaprowadzi nas do najpiękniejszego budynku Teneryfy - Domu z Balkonami. CENA: ok. 50 EUR/os dorosła, ok. 35 EUR/dziecko do 11 lat.

Katamaran Mustcat
3-godzinny rejs katamaranem wzdłuż południowego wybrzeża Teneryfy to okazja do relaksu i podziwiania wielorybów i delfinów w ich naturalnym środowisku. Podczas wycieczki zatrzymamy się w zatoce, gdzie będzie czas na morskie kąpiele oraz snorkeling i podglądanie podwodnego życia. CENA: ok. 43 EUR/os dorosła, ok. 22 EUR/dziecko do 11 lat.

Siam Park
Siam Park to największy tematyczny park wodny w Hiszpanii, nawiązujący swoją architekturą do królestwa Tajlandii. Znajdziemy tu kilkanaście zjeżdżalni, w tym największą w Europie, o wysokości 28 metrów, plażę z białym piaskiem sprowadzonym z Portugalii i basen z największą sztuczną falą na świecie, sięgającą kilku metrów wysokości! Park jest czynny codziennie w godz. 10:00-17:00 w okresie zimowym i 10:00-18:00 latem. CENA: ok. 37 EUR/os dorosła, ok. 25 EUR/dziecko do 11 lat.

Loro Park
Loro Park to mieszanka ogrodu zoologicznego i botanicznego. Można tu zobaczyć tysiące ptaków, fantastyczne pingwinarium, mnóstwo zwierząt na wybiegach - w tym tak unikalne okazy jak czerwone pandy i białe tygrysy, czy wreszcie potężne akwarium, gdzie nad naszymi głowami przepływają płaszczki i rekiny! Pokazy z udziałem delfinów, papug czy lwów morskich zachwycą nie tylko dzieci, ale i dorosłych. Ponadto to właśnie w Loro Parku można zobaczyć jedno z nielicznych w Europie show z udziałem orek! Loro Park znajduje się na północy wyspy, w Puerto de la Cruz. CENA: ok. 37 EUR/os dorosła, ok. 25 EUR/dziecko do 11 lat.

W przypadku wyboru dwóch parków Siam Park + Loro Park obowiązuje tzw. TWIN TICKET Cena: ok. 60EUR/os. dorosła, ok. 41,50 EUR/dziecko do 11 lat. Zakup biletów w tej ofercie dostępny tylko na miejscu u Rezydenta Rainbow.

Jungle Park
Rodzinny park atrakcji położony kilka kilometrów od Los Cristianos. Znajduje się tutaj tropikalna dżungla (75 000 m2), gdzie można spotkać lwy, tygrysy, krokodyle, a także ponad 300 innych niezwykłych gatunków zwierząt. Park słynie przede wszystkim z imponujących pokazów dzikich ptaków. CENA: ok. 24 EUR/os. dorosła, ok. 17,50 EUR/dziecko do 11 lat.

Trekking Masca
Trasa przez rozpoczynający się w miejscowości Masca wąwóz to najpiękniejszy szlak trekkingowy na Teneryfie. Zapierające dech w piersiach widoki, endemiczna roślinność i niemal pionowe skalne ściany będą nam towarzyszyć podczas trwającego ok. 4 godziny marszu. Wędrówkę zakończymy u wylotu wąwozu, gdzie mieści się ukryta wśród klifów Los Gigantes dzika plaża. Po orzeźwiającej kąpieli powrócimy statkiem do cywilizacji. CENA: ok. 46 EUR/os dorosła, ok. 25 EUR/dziecko do 11 lat.

Odkryj nurkowane
Nie trzeba umieć pływać, aby z nami zanurkować! Kurs Discover Scuba Diving z polskimi instruktorami w bazie nurkowej PADI to pierwszy krok, aby zostać licencjonowanym nurkiem. Nurkowanie odbywa się przy najpiękniejszej plaży południa Teneryfy - Las Vistas w Los Cristianos. CENA: ok. 100 EUR/os.
Dla aktywnych


Trekking
Teneryfa to raj dla miłośników pieszych wędrówek. Na terenie Parku Narodowego Las Canadas del Teide wytyczono ponad 20 tras dla piechurów. Ogromną popularnością wśród amatorów trekkingu cieszą się również wyprawy w górach Anaga oraz Teno.

Windsurfing i kitesurfing
Teneryfa, ze względu na położenie i ukształtowanie wybrzeża, stanowi wymarzone miejsce do uprawiania tych sportów wodnych. Mekką surferów jest El Medano - niewielka miejscowość znana na całym świecie ze swych silnych wiatrów - oraz plaża La Fitenia w Playa las Americas. Z kolei na północy wyspy polecamy plaże El Socorro i Bajamar.

Przyroda


Playa del Duque - Costa Adeje
Najpiękniejsza plaża południowych kurortów Teneryfy - kameralna, oznaczona Błękitną Flagą, otoczona najbardziej ekskluzywnymi hotelami.

Relaks


Nocne życie w Las Veronicas
Numer jeden na imprezowej liście wyspy od niemal dekady! W Las Veronicas znajdują się najbardziej znane spośród wszystkich klubów na Teneryfie - np. kultowe Papagayo. Tutaj każdy dzień jest jak sobotnia imprezowa noc! Lokalizacja: Playa de las Americas.

Kuchnia


La Caleta - mekka smakoszy
W uroczej miejscowości La Caleta w pobliżu Costa Adeje można spróbować świeżych ryb i owoców morza w jednej z licznych restauracji położonych malowniczo nad brzegiem oceanu. Polecamy wybrać się tu na kolację o zachodzie słońca!

Uwaga! Zamieszczone tutaj opisy wycieczek lokalnych są podane wyłącznie informacyjnie i nie stanowią oferty handlowej. Nie gwarantujemy, że będą one wszystkie realizowane. Pełny wykaz dostępnych atrakcji lokalnych wraz z ich aktualnymi cenami jest dostępny u naszych rezydentów.


"

Świadczenia

Cena podstawowa obejmuje:
przelot samolotem, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, 7 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, opiekę polskiego rezydenta, asystę przedstawiciela Rainbow na lotniskach lokalnych, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa (wersja standard: NNW, KL, CP, Assistance i bagaż).

Cena podstawowa nie obejmuje:
wycieczek lokalnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, napojów do posiłków jeśli w opisie hoteli nie podano inaczej oraz innych wydatków osobistych.

Wycieczki lokalne

TENERYFA


Wycieczki lokalne i atrakcje


Teneryfa w pigułce + wizyta w Loro Parku
To idealna propozycja dla wszystkich, którzy chcą połączyć zwiedzanie wyspy z wizytą w Loro Parku. Wycieczkę rozpoczniemy od Los Gigantes, gdzie zobaczymy imponujący cud natury - największe klify Teneryfy. Następnie malowniczą trasą dotrzemy do najpiękniejszego punktu widokowego na wyspie, skąd roztacza się widok na urocze miasteczko Garachico, nazywane "Pompejami Teneryfy". W miejscowości Icod de Los Vinos, która będzie naszym kolejnym przystankiem, czeka nas mnóstwo atrakcji - zobaczymy Drago Millenario, czyli najstarszy okaz drzewa smoczego na świecie, zachwycimy się tradycyjną kanaryjską architekturą a także posmakujemy lokalnych alkoholi podczas degustacji! Na zakończenie czeka nas wizyta w Loro Parku - najlepszym w Europie ogrodzie zoologiczno - botanicznym, gdzie zachwycimy się fantastycznymi pokazami z udziałem zwierząt. CENA: ok. 74 EUR/os dorosła, ok. 46 EUR/dziecko do 11 lat.

Wulkan Teide + Masca
Zapraszamy do wpisanego na Listę Światowego Dziedzictwa UNESCO Parku Narodowego Teide, który obejmuje ogromny krater wulkanu o średnicy 14 kilometrów. Monumentalny stożek Pico del Teide o wysokości 3718 m n.p.m. to najwyższy szczyt Hiszpanii i zarazem trzeci największy czynny wulkan na świecie. Księżycowy krajobraz Parku tworzą niezwykłe, kolorowe formacje skalne - bazaltowe, pumeksowe oraz zastygłe strumienie lawy spływające po stokach. Dla tych, którzy chcieliby zobaczyć El Teide jeszcze lepiej z bliska proponujemy wjazd kolejką linową na 3555 m n.p.m. (płatne dodatkowo ok. 27 EUR/os.). Podczas wycieczki zwiedzimy również położoną w zielonych górach Teno miejscowość Masca, którą podobno mieli założyć piraci. National Geographic uznał Mascę za jedno z najpiękniejszych miejsc na świecie. Wycieczka sprzedawana w dwóch opcjach. CENA: Jeepami ok. 54 EUR/os dorosła, ok. 27 EUR/dziecko do 11 lat, Autobusem: ok. 46 EUR/os dorosła, ok. 39 EUR/dziecko do 11 lat.

La Gomera - druga Wyspa Kanaryjska
Całodniowa wycieczka na wyspę La Gomerę - kameralną i spokojną sąsiadkę Teneryfy. W programie m. in. wizyta w zabytkowej stolicy San Sebastian, gdzie znajduje się dom Krzysztofa Kolumba, odwiedziny na plantacji kanaryjskich bananów, gdzie dowiecie się Państwo, jak wygląda proces ich hodowli, oraz wizyta w Parku Narodowym Garajonay (lista UNESCO), gdzie zobaczymy największy na świecie, tajemniczy i spowity mgłą las wawrzynowy. Wycieczka sprzedawana w dwóch opcjach. CENA: Jeepami ok. 92 EUR/os dorosła, ok. 46 EUR/dziecko do 11 lat, Autobusem: ok. 78 EUR/os dorosła, ok. 23 EUR/dziecko do 11 lat.

Skarby Północy
Całodzienna wycieczka objazdowa po Teneryfie, prezentująca najbardziej urokliwe i tradycyjne miejsca wyspy. Pierwszym punktem będzie "kanaryjska Częstochowa", czyli Candelaria z Bazyliką Matki Boskiej Gromniczej. Następnie odwiedzimy dwie stolice - współczesną, czyli Santa Cruz, oraz pierwszą, zabytkową - La Lagunę. La Laguna to najpiękniejsze miasto Teneryfy z fantastycznie zachowaną kolonialną starówką, wpisaną na Listę Światowego Dziedzictwa UNESCO. Zwieńczeniem wycieczki będzie spacer wąskimi uliczkami miasteczka Orotava, który zaprowadzi nas do najpiękniejszego budynku Teneryfy - Domu z Balkonami. CENA: ok. 50 EUR/os dorosła, ok. 35 EUR/dziecko do 11 lat.

Katamaran Mustcat
3-godzinny rejs katamaranem wzdłuż południowego wybrzeża Teneryfy to okazja do relaksu i podziwiania wielorybów i delfinów w ich naturalnym środowisku. Podczas wycieczki zatrzymamy się w zatoce, gdzie będzie czas na morskie kąpiele oraz snorkeling i podglądanie podwodnego życia. CENA: ok. 43 EUR/os dorosła, ok. 22 EUR/dziecko do 11 lat.

Siam Park
Siam Park to największy tematyczny park wodny w Hiszpanii, nawiązujący swoją architekturą do królestwa Tajlandii. Znajdziemy tu kilkanaście zjeżdżalni, w tym największą w Europie, o wysokości 28 metrów, plażę z białym piaskiem sprowadzonym z Portugalii i basen z największą sztuczną falą na świecie, sięgającą kilku metrów wysokości! Park jest czynny codziennie w godz. 10:00-17:00 w okresie zimowym i 10:00-18:00 latem. CENA: ok. 37 EUR/os dorosła, ok. 25 EUR/dziecko do 11 lat.

Loro Park
Loro Park to mieszanka ogrodu zoologicznego i botanicznego. Można tu zobaczyć tysiące ptaków, fantastyczne pingwinarium, mnóstwo zwierząt na wybiegach - w tym tak unikalne okazy jak czerwone pandy i białe tygrysy, czy wreszcie potężne akwarium, gdzie nad naszymi głowami przepływają płaszczki i rekiny! Pokazy z udziałem delfinów, papug czy lwów morskich zachwycą nie tylko dzieci, ale i dorosłych. Ponadto to właśnie w Loro Parku można zobaczyć jedno z nielicznych w Europie show z udziałem orek! Loro Park znajduje się na północy wyspy, w Puerto de la Cruz. CENA: ok. 37 EUR/os dorosła, ok. 25 EUR/dziecko do 11 lat.

W przypadku wyboru dwóch parków Siam Park + Loro Park obowiązuje tzw. TWIN TICKET Cena: ok. 60EUR/os. dorosła, ok. 41,50 EUR/dziecko do 11 lat. Zakup biletów w tej ofercie dostępny tylko na miejscu u Rezydenta Rainbow.

Jungle Park
Rodzinny park atrakcji położony kilka kilometrów od Los Cristianos. Znajduje się tutaj tropikalna dżungla (75 000 m2), gdzie można spotkać lwy, tygrysy, krokodyle, a także ponad 300 innych niezwykłych gatunków zwierząt. Park słynie przede wszystkim z imponujących pokazów dzikich ptaków. CENA: ok. 24 EUR/os. dorosła, ok. 17,50 EUR/dziecko do 11 lat.

Trekking Masca
Trasa przez rozpoczynający się w miejscowości Masca wąwóz to najpiękniejszy szlak trekkingowy na Teneryfie. Zapierające dech w piersiach widoki, endemiczna roślinność i niemal pionowe skalne ściany będą nam towarzyszyć podczas trwającego ok. 4 godziny marszu. Wędrówkę zakończymy u wylotu wąwozu, gdzie mieści się ukryta wśród klifów Los Gigantes dzika plaża. Po orzeźwiającej kąpieli powrócimy statkiem do cywilizacji. CENA: ok. 46 EUR/os dorosła, ok. 25 EUR/dziecko do 11 lat.

Odkryj nurkowane
Nie trzeba umieć pływać, aby z nami zanurkować! Kurs Discover Scuba Diving z polskimi instruktorami w bazie nurkowej PADI to pierwszy krok, aby zostać licencjonowanym nurkiem. Nurkowanie odbywa się przy najpiękniejszej plaży południa Teneryfy - Las Vistas w Los Cristianos. CENA: ok. 100 EUR/os.
Dla aktywnych


Trekking
Teneryfa to raj dla miłośników pieszych wędrówek. Na terenie Parku Narodowego Las Canadas del Teide wytyczono ponad 20 tras dla piechurów. Ogromną popularnością wśród amatorów trekkingu cieszą się również wyprawy w górach Anaga oraz Teno.

Windsurfing i kitesurfing
Teneryfa, ze względu na położenie i ukształtowanie wybrzeża, stanowi wymarzone miejsce do uprawiania tych sportów wodnych. Mekką surferów jest El Medano - niewielka miejscowość znana na całym świecie ze swych silnych wiatrów - oraz plaża La Fitenia w Playa las Americas. Z kolei na północy wyspy polecamy plaże El Socorro i Bajamar.

Przyroda


Playa del Duque - Costa Adeje
Najpiękniejsza plaża południowych kurortów Teneryfy - kameralna, oznaczona Błękitną Flagą, otoczona najbardziej ekskluzywnymi hotelami.

Relaks


Nocne życie w Las Veronicas
Numer jeden na imprezowej liście wyspy od niemal dekady! W Las Veronicas znajdują się najbardziej znane spośród wszystkich klubów na Teneryfie - np. kultowe Papagayo. Tutaj każdy dzień jest jak sobotnia imprezowa noc! Lokalizacja: Playa de las Americas.

Kuchnia


La Caleta - mekka smakoszy
W uroczej miejscowości La Caleta w pobliżu Costa Adeje można spróbować świeżych ryb i owoców morza w jednej z licznych restauracji położonych malowniczo nad brzegiem oceanu. Polecamy wybrać się tu na kolację o zachodzie słońca!

Uwaga! Zamieszczone tutaj opisy wycieczek lokalnych są podane wyłącznie informacyjnie i nie stanowią oferty handlowej. Nie gwarantujemy, że będą one wszystkie realizowane. Pełny wykaz dostępnych atrakcji lokalnych wraz z ich aktualnymi cenami jest dostępny u naszych rezydentów.


Inne

TENERYFA - informacje ogólne

Waluta EURO. Można płacić kartami kredytowymi i korzystać z bankomatów. W miejscowościach turystycznych są miejsca gdzie można wymieniać walutę.

Napiwki Przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwków, szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach. Zdarza się, że napiwek zostaje doliczony do rachunku.

Wiza Obywatele Polski mogą podróżować do Hiszpanii na podstawie dowodu osobistego lub paszportu.

Czas Zimą minus 1 godzina w stosunku do czasu polskiego, latem minus 2 godziny.

Orientacyjne ceny Warto pamiętać, że Wyspy Kanaryjskie są obszarem wolnocłowym i taniej można tu kupić wiele artykułów, np. kosmetyki, alkohol czy sprzęt elektroniczny. Generalnie ceny popularnych towarów są przystępne, np. obiad w restauracji od 10 EUR, woda 1l - 1-1,5 EUR, piwo w barze od 1,5 EUR, kawa w kawiarni od 2 EUR, bilety autobusowe w zależności od trasy od 0,7 EUR do 5 EUR.

Poczta Czynna jest od poniedziałku do piątku w godz. 08.30-14.00. Zarówno kartki pocztowe, jak i znaczki można kupić w recepcji hotelu i tam zostawić do wysłania. Znaczek do Polski i innych krajów Europy kosztuje 0,65 EUR.

Elektryczność Napięcie 220V, urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów.

Telefony Karty telefoniczne możemy kupić w sklepach i kioskach w pobliżu publicznych aparatów telefonicznych. Karty telefoniczne kosztują 6-12 EUR. Telefony komórkowe działają w całej Hiszpanii. Rozmowy lokalne są tanie natomiast zagraniczne dość drogie. Koszty połączeń w ramach roamingu polskich sieci prosimy sprawdzać przed wyjazdem u operatora.

Godziny pracy Banki otwarte są codziennie od 9.00 do 14.00, w soboty do 13.00 sklepy czynne są od 09:00 do 13.00 oraz po 16.00 kiedy kończy się sjesta. Supermarkety czynne są zazwyczaj od 09:00 do 21:00. W niedziele i święta sklepy i urzędy są zamknięte. Wszelkie urzędy są otwarte tylko w godzinach porannych.

Wyloty: Z Warszawy, Katowic, Gdańska oraz Poznania.Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku.Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: r.pl\rozklady.

W regionie

Teneryfa Teneryfa, ze stolicą w Santa Cruz de Tenerife, jest największą wyspą archipelagu Wysp Kanaryjskich (2059 km2), położoną na Oceanie Atlantyckim, u północno-zachodnich wybrzeży Afryki, administracyjnie należącą do Hiszpanii. Charakteryzuje się górzystą powierzchnią pochodzenia wulkanicznego. Najwyższy szczyt Pico de Teide (3718 m n.p.m.) jestjednocześnie najwyższą górą Hiszpanii. Wyspa ta kusi pięknymi plażami oraz zielenią palm. Uprawia się tu trzcinę cukrową, banany, drzewa cytrusowe, winorośl, zboża, tytoń oraz warzywa. Głównym miastem i portem jest Santa Cruz de Tenerife. Na wyspie panuje zróżnicowany klimat (łagodny przez cały rok). Łańcuch górski dzieli wyspę na dwie strefy klimatyczne - południowo - wschodnią - cieplejszą (dominuje klimat pustynny i suchy, ponieważ dociera tam gorące powietrze z Afryki, stosunkowo niewiele roślinności, piaszczyste plaże) oraz północno-zachodnią - chłodniejszą (panuje klimat wilgotny, bogata roślinność, skaliste wybrzeże, czarny igrafitowy piasek wulkaniczny). O mieszkańcach Teneryfy mówi się, że są jak wulkan Teide - zimni na zewnątrz, gorący w środku - choć w przy pierwszym spotkaniu mogą okazać się nieprzystępni, to przy drugim na pewno będą przyjaźni, pomocni i otwarci. To ludzie stanowiący prawdziwą mieszankę kultur i narodowości etnicznych, a przy tym dumni ze swych tradycji i kultury, którymi chętnie dzielą się z turystami.

Los Cristianos, Playa de las Americas i Costa Adeje Los Cristianos i Playa de las Americas położone są na południu wyspy, w odległości ok. 13-18 km od lotniska Reina Sofia. Są również jednymi z najstarszych miejscowości wypoczynkowych w tej części wyspy. Wraz z Costa Adeje, przechodząc jedna w drugą, tworząrozbudowaną bazęhotelowąi rekreacyjną. W Los Cristianos i Playa de las Americas znajdują się plaże wulkanicznego pochodzenia (ciemny piasek).

Playa de las Americas to nieprzerwany ciąg restauracji, barów, dyskotek, pasaży handlowych - życie tu toczy się przez całą dobę.

Los Cristianos jest nieco spokojniejsze, choć również nie brak tu atrakcji typowych dla kurortów turystycznych, pozwalającychprzyjemnie spędzić czas poza hotelem.

Costa Adeje uznawane jest za kurort bardziej przyjaznym rodzinom, więcej tu hoteli niż dyskotek, to wspaniała promenada nadmorska z pieknymipunktami widokowymi i sympatycznymi restauracjami zapewnią Klientom udany wypoczynek. Miłośnicy kąpieli słonecznych znajdą tu dobrze zagospodarowane plaże (leżaki parasole, prysznice, a do tego sporty wodne). Amatorom windsurfingu i kitesurfingu polecamy wizytę w położonym przy lotnisku El Medano, gdzie panująidealne warunki dla wind-, kite-surferów. Miłośnicy gór mogą uprawiać trekking w parku narodowym wulkanu El Teide, golfiści znajdą świetnie przygotowane pola golfowe, a wielbicieli wycieczek krajoznawczych zachęcamy do odwiedzenia Orotavy oraz Puerto de la Cruz - miejscowości położonych na północy wyspy, które kuszą typowymi hiszpańskimi krętymi uliczkami ibielonymi domkami z czerwonymi dachówkami. Wszystkim polecamy genialny park wodny Siam Park. Zapraszamy do poznawania Teneryfy!


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Iberostar Bouganville Playa to bardzo dobrej klasy hotel usytuowany w pięknym ogrodzie palmowym, w turystycznej miejscowości Costa Adeje ze sklepami, barami i restauracjami. Polecamy zarówno miłośnikom plażowania, jak i życia nocnego oraz rodzinom z dziećmi ze względu na ogromną ilość atrakcji dla najmłodszych. Znana sieć Iberostar to gwarancja najwyższej jakości świadczonych usług i udanych wakacji na Teneryfie.


Neckermann
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Iberostar Bouganville Playa to bardzo dobrej klasy hotel usytuowany w pięknym ogrodzie palmowym, w turystycznej miejscowości Costa Adeje ze sklepami, barami i restauracjami. Polecamy zarówno miłośnikom plażowania, jak i życia nocnego oraz rodzinom z dziećmi ze względu na ogromną ilość atrakcji dla najmłodszych. Znana sieć Iberostar to gwarancja najwyższej jakości świadczonych usług i udanych wakacji na Teneryfie.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w kurorcie Costa Adeje, bardzo blisko szerokiej, piaszczystej plaży z ciemnym piaskiem
  • bardzo bogaty program sportowy i animacyjny
  • bardzo smaczne i urozmaicone wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi gratis

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Teneryfa, Hiszpania

UWAGA!

OPIS AKTUALNY DLA SEZONU ZIMA 2017/18

Położenie

centralne, na wzniesieniu, z widokiem na zatokę Playa del Bobo. W pobliżu sklepy i restauracje. Przystanek autobusowy w pobliżu.

Plaża

do zatoki kąpielowej Playa del Bobo ok. 250 m. Leżaki i parasole za opłatą.

Wyposażenie

481 pokoi, 14 pięter, 5 wind. Lobby z recepcją, restauracja, 2 bary, butik, fryzjer. W ogrodzie 3 baseny ze słodką wodą (1 podgrzewany), taras słoneczny, bar z przekąskami przy basenie. Leżaki, parasole przy basenie bez opłaty, na plaży za opłatą. Ręczniki kąpielowe za kaucją. www.iberostar.com

Kategoria lokalna

4 gwiazdki.

Zakwaterowanie

Pokoje dwuosobowe z widokiem na góry (A/C1-3G): minibar (na zapytanie, za opłatą), klimatyzacja, odpłatny sejf, TV sat., telefon, umeblowany balkon. Prysznic, WC, suszarka. Z bocznym widokiem na ocean (A/C1-3A). Z widokiem na ocean (A/C1-3C). Wariant ekonomiczny (A/C2-3S). 2 pokoje z drzwiami łączącymi (A/C2-4Q). Komfort Plus z widokiem na ocean (A/C1-3N): najładniej położone, na wyższych piętrach. Pokoje rodzinne z bocznym widokiem na ocean (A/C2-3B): większe z dodatkowym tapczanem dla 2 osób, poza tym jak A2A. Junior Suite z widokiem na ocean (A/C2-3J): większe, salon i sypialnia (oddzielone ścianką działową, bez drzwi), poza tym jak A2G. Pokoje dwuosobowe StarPrestige z bocznym widokiem na ocean (A/C1-3E). Z widokiem na ocean (A/C1-3F). Junior Suite StarPrestige z widokiem na ocean (A/C2-3P). Pokoje StarPrestige: tylko dla dorosłych (od 16 lat), na piętrach 9-11, nowocześnie urządzone, dodatkowo: upominek na powitanie, pierwsze wypełnienie minibaru gratis (kolejne za opłatą), wstęp na 3 tarasy Star Prestige z whirlpoolem (na dachu i na parterze) z leżakami chill out i barem z napojami i owocami oraz do pokoju StarPrestige, gdzie w godz. 10-18:00 serwowane są przekąski i napoje.

Dzieci

FUN PARK z brodzikiem, plac zabaw, miniklub (4-12 lat). Łóżeczko dla dziecka do 2 lat bez opłaty.

Rozrywka

urozmaicony program animacyjny.

Dostęp do internetu

kącik internetowy za opłatą. WiFi Premium na terenie całego hotelu gratis.

Sport

tenis stołowy, boccia, siłownia. Za opłatą: bilard, kort tenisowy.

Wyżywienie

Ze śniadaniem lub z dwoma posiłkami: śniadanie i kolacja w formie bufetu. Show cooking Iberostarchef.

All Inclusive

3 posiłki w formie bufetu. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe w godz. 10:00-24:00. Przekąski w barze przy basenie w godz. 10:00-18:00. Po południu zimne przekąski, ciasto. Napoje serwowane do stołu (z wyjątkiem baru przy basenie i baru karaoke).

Święta/Sylwester

menu świąteczne 25.12 i sylwestrowe 31.12 w cenie.

Wcześniej = taniej

do 31.08.17 10% zniżki.

Dla dzieci

2-6 lat: pobyt gratis lub zniżka procentowa, 7-14 lat: zniżka procentowa.

Polecamy

  • hotel po remoncie w 2016 r.
  • bezpośrednio nad oceanem
  • przy plaży Playa del Bobo
  • strefa StarPrestige
  • wizyta rezydenta w hotelu


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Iberostar Bouganville Playa to bardzo dobrej klasy hotel usytuowany w pięknym ogrodzie palmowym, w turystycznej miejscowości Costa Adeje ze sklepami, barami i restauracjami. Polecamy zarówno miłośnikom plażowania, jak i życia nocnego oraz rodzinom z dziećmi ze względu na ogromną ilość atrakcji dla najmłodszych. Znana sieć Iberostar to gwarancja najwyższej jakości świadczonych usług i udanych wakacji na Teneryfie.


Wezyr
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Iberostar Bouganville Playa to bardzo dobrej klasy hotel usytuowany w pięknym ogrodzie palmowym, w turystycznej miejscowości Costa Adeje ze sklepami, barami i restauracjami. Polecamy zarówno miłośnikom plażowania, jak i życia nocnego oraz rodzinom z dziećmi ze względu na ogromną ilość atrakcji dla najmłodszych. Znana sieć Iberostar to gwarancja najwyższej jakości świadczonych usług i udanych wakacji na Teneryfie.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w kurorcie Costa Adeje, bardzo blisko szerokiej, piaszczystej plaży z ciemnym piaskiem
  • bardzo bogaty program sportowy i animacyjny
  • bardzo smaczne i urozmaicone wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi gratis

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

KATEGORIA

4*

REGION

Teneryfa Rodzinny hotel położony w Costa Adeje to idealne miejsce na rodzinne wakacje na Teneryfie. Uprzejmy i profesjonalny personel, jakość usług, liczne atrakcje i komfortowe pokoje to gwarancja udanego urlopu.

kategoria hotelu

4*

kategoria lokalna hotelu

4*

Data otwarcia

1980 r. Odnowiony w 2005 r. Na terenie hotelu znajduje się restauracja, 4 bary, 3 baseny odkryte (w sezonie zimowym - jeden podgrzewany), pralnia (płatna), sala konferencyjna, lobby.

internet

Kawiarenka internetowa płatna

plaża

Przy hotelu, publiczna. Parasole, materace, leżaki - płatne.

pokoje

Wyposażone są w klimatyzację centralną, sejf (płatny), mini bar, TV, telefon łazienkę (WC, prysznic, suszarka), balkon. Typy pokoi: w budynku głównym: pokoje standardowe , pokoje standard basic (wyposażone tak samo jak standardowe ale mniej dogodnie ulokowane) , pokoje superior (wyposażone są w nowe meble, z bezpłatnym internetem oraz uzupełnionym minibarem na powitanie) , pokoje superior select (dogodniej usytuowane) , pokoje rodzinne (mini bar - płatny, WI-FI - płatne) , double star prestige (mini bar- bezpłatny, WI-FI - bezpłatne) , double star prestige prioryty (mini bar- bezpłatny, WI-FI- bezpłatne, ulokowane na wyższych piętrach z widokiem na morze)

Wyżywienie

restauracja, 4 bary

śniadanie

Formuła zawiera:śniadanie, wybrane napoje bezalkoholowe do śniadania

śniadanie i obiadokolacja

Formuła zawiera: śniadanie, obiadokolacja, wybrane napoje bezalkoholowe do śniadania All Inclusive (10:00-00:30) Formuła zawiera:śniadanie, późne śniadanie, obiad, przekąski, podwieczorek, kolacja, lokalne i wybrane importowane napoje alkoholowe i bezalkoholowe

z myślą o dzieciach

brodzik, plac zabaw, zajęcia w mini klubie dla dzieci menu dla dzieci w restauracji, łóżeczko dla dziecka do 2 lat (na zamówienie przed przyjazdem)

w cenie

siłownia, aerobik, rzutki, tenis stołowy, siatkówka, boccia

płatne

bilard, golf, kort tenisowy, sporty wodne na plaży

Aktualizacja opisu

09.06.2016 12:41

usługi dostępne w hotelu

Przy plaży Siłownia Tenis Golf Mini Klub All Inclusive Serwis plażowy Sporty wodne Wakacje ze zwierzęciem


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Coral Travel Wezyr Holidays, które działa na polskim rynku od roku 1999. W tym czasie zdobyło grono stałych i zadowolonych klientów. Biuro Podróży Coral Travel Wezyr Holidays specjalizuje się w wyjazdach do Turcji, jednak z roku na rok wzbogaca swoją ofertę o nowe kierunki. Jedną z najchętniej wybieranych przez klientów destynacji jest Grecja. Dodatkowo możemy wybrać ofertę spośród takich krajów jak Hiszpania, Bułgaria czy Egipt. Ciągły rozwój biura i pozycja jednego z największych touroperatorów w Europie zaowocował stale poszerzającą się ofertą egzotycznych wakacji, hitem są takie kierunki jak Dominikana, Kuba, Meksyk, Tajlandia, Mauritius czy Zjednoczone Emiraty Arabskie. Biuro podrózy Coral Travel Wezyr Holidays oferuje także atrakcyjne wakacje dla rodzin - w swoich najlepszych hotelach uruchomili bowiem polskojęzyczne animacje. Wybierać można spoód wielu ofert last minute i all inclusive.

Biuro Podróży Coral Travel Wezyr to gwarancja udanych wakacji. Jako jeden z nielicznych touroperatorów na polskim rynku wdrożył system zarządzania jakością i posiada certyfikat na zgodność z normą ISO 9001:2008. Jest laureatem nagród Fair Play Turystyki Polskiej 2012, Jakość Roku 2009 i 2010, a także szczególnego wyróżnienia Jakość Roku Srebro.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Iberostar Bouganville Playa to bardzo dobrej klasy hotel usytuowany w pięknym ogrodzie palmowym, w turystycznej miejscowości Costa Adeje ze sklepami, barami i restauracjami. Polecamy zarówno miłośnikom plażowania, jak i życia nocnego oraz rodzinom z dziećmi ze względu na ogromną ilość atrakcji dla najmłodszych. Znana sieć Iberostar to gwarancja najwyższej jakości świadczonych usług i udanych wakacji na Teneryfie.


Itaka
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Iberostar Bouganville Playa to bardzo dobrej klasy hotel usytuowany w pięknym ogrodzie palmowym, w turystycznej miejscowości Costa Adeje ze sklepami, barami i restauracjami. Polecamy zarówno miłośnikom plażowania, jak i życia nocnego oraz rodzinom z dziećmi ze względu na ogromną ilość atrakcji dla najmłodszych. Znana sieć Iberostar to gwarancja najwyższej jakości świadczonych usług i udanych wakacji na Teneryfie.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w kurorcie Costa Adeje, bardzo blisko szerokiej, piaszczystej plaży z ciemnym piaskiem
  • bardzo bogaty program sportowy i animacyjny
  • bardzo smaczne i urozmaicone wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi gratis

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Region

Wyspy Kanaryjskie / Teneryfa

Opis oferty:

Wspaniale położony blisko plaży i centrum popularnego kurortu Costa Adeje jest idealnym miejscem na wakacje dla całej rodziny. Hotel oferuje przestronne pokoje wyposażone we wszystko to, co jest potrzebne do komfortowego wypoczynku - od bezpłatnego internetu bezprzewodowego po telewizję satelitarną czy duże balkony. Do dyspozycji Gości są 2 baseny i taras z miejscami do opalania, z którego podziwiać można zachwycające widoki na ocean. Dla najmłodszych przygotowano zajęcia w miniklubie, brodzik i plac zabaw, cała rodzina spędzi miło czas podczas hotelowych animacji. Hotel należy do renomowanej sieci Iberostar, znanej z doskonałego serwisu i świetnej obsługi.

POŁOŻENIE:

w COSTA ADEJE, supermarket ok. 1 km od hotelu, ok. 1 km od portu jachtowego Puerto Colon; ok. 17 km od lotniska Reina Sofia; przystanek autobusowy ok. 100 m od hotelu.

PLAŻA:

Playa del Bobo, publiczna, piaszczysta, ciemny piasek, łagodne zejście do oceanu, ok. 300 m od hotelu, parasole i leżaki płatne (ok. 10 EUR/dzień); La Pinta, publiczna, piaszczysta, ciemny piasek, łagodne zejście do oceanu, ok. 600 m od hotelu, parasole i leżaki płatne (ok. 10 EUR/dzień); Fanabe, publiczna, piaszczysta, czarny piasek, łagodne zejście do oceanu, ok. 2 km od hotelu, zejście schodami, parasole i leżaki płatne (ok. 8 EUR/dzień).

HOTEL:

czterogwiazdkowy, zbudowany w 1980 r., odnowiony w 2005r., 481 pokoi, 1 budynek, 11 pięter, 5 wind, przestronny hol, całodobowa recepcja, restauracja główna - dania w formie bufetu, dostępne foteliki i menu dla dzieci, dania wegetariańskie, obowiązuje strój formalny (panowie - długie spodnie); 3 bary; wymiana walut, sklep z pamiątkami i prasą, sala konferencyjna; ogród; bezpłatny internet bezprzewodowy na terenie całego hotelu; za opłatą: fryzjer, room-service, pralnia, wypożyczalnia samochodów i rowerów; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard, American Express, Diners Club.

standardowy:

2-os. (możliwość 1 dostawki), ok. 25 m², zadbany i elegancki, klimatyzowany, łazienka (prysznic, wc; suszarka), internet bezprzewodowy, telewizja satelitarna, telefon, lodówka; za opłatą: sejf (ok. 17 EUR/tydz., depozyt ok. 5 EUR), minibar; bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; balkon (stolik i krzesełka); widok na góry, widok na ocean za dopłatą.

SPORT I ROZRYWKA:

2 baseny, w tym 1 podgrzewany, nieregularny kształt, ok. 450 m² i 280 m², gł. 1,4-1,8 m i ok. 1,5 m, brodzik, słodka woda, ok. 30 m², gł. 0,4 m, przy basenach bezpłatne parasole, leżaki, materace i ręczniki (depozyt ok. 5 EUR), taras słoneczny, siatkówka plażowa, tenis stołowy, boccia, rzutki, siłownia, aerobik, plac zabaw dla dzieci, miniklub (4-12 lat), animacje dla dorosłych i dzieci, okazjonalnie muzyka na żywo; za opłatą: bilard, tenis ziemny, centrum wellness: sauna, masaże i zabiegi kosmetyczne; sporty wodne na plaży (oferta zewnętrzna).

ALL INCLUSIVE (za dopłatą):

śniadanie (7:00-10:00), obiad (13:00-15:00), kolacja (18:30-21:30) w formie bufetu w restauracji głównej; przekąski w barze przy basenie (10:00-13:00), kawa i ciasto w barze przy basenie i lobby barze (15:00-18:00), kanapki i lody w barze przy basenie (10:00-17:00), lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe w wyznaczonych barach (10:00-23:00); wymagane noszenie opasek all inclusive.

ALL INCLUSIVE PREMIUM (za dopłatą):

pełne wyposażenie minibaru w pokoju, raz na pobyt obiad lub kolacja w restauracji á la carte, wstep do SPA, masaż 45 min/os./pobyt, Wi-Fi premium.

KONTAKT:

0034/922790200, www.iberostar.com

GRATIS:

Wi-Fi


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Itaka. Nowa Itaka sp. z o.o. jest jednym z naszych kluczowych partnerów i głównym kontrahentem, z którym od lat spełniamy turystyczne marzenia naszych wspólnych klientów. Wysoki standard obsługi, wykwalifikowani rezydenci i przewodnicy oraz szeroki wybór atrakcyjnych ofert na wakacje dopracowanych w każdym szczególe zapewniają wieloletni sukces jakim może poszczycić się to biuro.

W swojej ofercie Itaka posiada wiele sprawdzonych hoteli położonych w dogodnej lokalizacji, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami. Biuro posiada szeroki wachlarz destynacji turystycznych i może spełnić oczekiwania najbardziej wymagających klientów. Ponad to, do swojej oferty sukcesywnie wprowadza oryginalne kierunki takie jak Bośnia i Hercegowina, Albania, Madera czy kierunki egzotyczne - Wyspy Zielonego Przylądka, Zanzibar i wiele, wiele innych.

Itaka posiada bogatą ofertę wycieczek objazdowych, zarówno autokarowych jak i samolotowych. Ich programy są bardzo zróżnicowane i dostosowane do wymagań różnych klientów, dlatego każdy może znaleźć wyjazd zgodny z jego preferencjami. Biuro podrózy Itaka posiada także jeden z największych wyborów ofert w promocji last minute, co pozwala klientom z każdym budżetem na spełnienie swoich wakacyjnych marzeń.

Biuro Podróży Itaka w ciągu swojej dotychczasowej działalności otrzymała wiele prestiżowych nagród i wyróżnień, takich jak tytuł Superbrands i Created in Poland Superbrands 2014/15 przyznawany najsilniejszym markom na polskim rynku, Touroperator Roku 2014, Konsumencki Lider Jakości 2014, czy Wielka Perła Polskiej Gospodarki 2012.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Iberostar Bouganville Playa to bardzo dobrej klasy hotel usytuowany w pięknym ogrodzie palmowym, w turystycznej miejscowości Costa Adeje ze sklepami, barami i restauracjami. Polecamy zarówno miłośnikom plażowania, jak i życia nocnego oraz rodzinom z dziećmi ze względu na ogromną ilość atrakcji dla najmłodszych. Znana sieć Iberostar to gwarancja najwyższej jakości świadczonych usług i udanych wakacji na Teneryfie.


Sun&Fun
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Iberostar Bouganville Playa to bardzo dobrej klasy hotel usytuowany w pięknym ogrodzie palmowym, w turystycznej miejscowości Costa Adeje ze sklepami, barami i restauracjami. Polecamy zarówno miłośnikom plażowania, jak i życia nocnego oraz rodzinom z dziećmi ze względu na ogromną ilość atrakcji dla najmłodszych. Znana sieć Iberostar to gwarancja najwyższej jakości świadczonych usług i udanych wakacji na Teneryfie.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w kurorcie Costa Adeje, bardzo blisko szerokiej, piaszczystej plaży z ciemnym piaskiem
  • bardzo bogaty program sportowy i animacyjny
  • bardzo smaczne i urozmaicone wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi gratis

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

KATEGORIA SUN & FUN HOLIDAYS

SF 4

KATEGORIA HISZPAŃSKA

****

Położenie

Hotel znajduje się w Costa Adeje w pierwszej linii brzegowej, około 250 m od Playa del Bobo. Odległość od lotniska wynosi 16 km, a od najbliższego przystanku autobusowego hotel oddalony jest o 100 m.

HOTEL OFERUJE

Ten jedenastopiętrowy hotel wyposażony jest w 5 wind. Dla Gości przygotowano restaurację główną i BBQ, 3 bary (w tym bar przy basenie). W hotelu skorzystać można ponadto z pralni, kawiarenki internetowej, kantoru, wypożyczalni samochodów oraz rowerów. Na terenie hotelu znajduje się też sklep z pamiątkami. W okolicach lobby można skorzystać z płatnego Wi-Fi. Leżaki i parasole dostępne są bezpłatnie jedynie przy basenie.

POKOJE

Hotel dysponuje 481 pokojami. Pokoje standardowe wyposażone są w łazienkę, klimatyzację, TV, telefon, lodówkę, sejf (płatny) oraz balkon lub taras. Część pokoi posiada widok na morze (może być to boczny widok). Pokoje typu junior suite i suite składają się z części dziennej i sypialnej (nie oddzielone drzwiami).

Wyżywienie

Goście mogą wykupić BB (śniadania), HB (śniadania i obiadokolacje) oraz All inclusive, w skład którego wchodzą śniadania (7.30-10.00), obiad (13.00-15.00) oraz kolacje (18.30-21.30). Przekąski oraz lody podawane są w barze przy basenie między 10.0 a 19.00. Napoje bezalkoholowe oraz wybrane alkohole lokalnej produkcji dostępne są między 10.00 a 24.00.

SPORT I ROZRYWKA

Dla Gości przygotowano 3 baseny (nie podgrzewane zimą), salon gier, rzutki, tenis stołowy oraz siłownię. Za dodatkową opłatą skorzystać można z salonu fryzjerskiego, bilarda, kortu tenisowego oraz sportów wodnych. Hotel organizuje też program animacyjny oraz karaoke.

DZIECI

Dla najmłodszych przygotowano plac zabaw, mini klub (4-12 lat). Istnieje możliwość ponadto wynajęcia opiekunki do dziecka oraz skorzystania z krzesełka w restauracji oraz wstawienia łóżeczka dla niemowlaka do pokoju.

NASZYM ZDANIEM

Duży hotel, o którym można wypowiadać się w samych superlatywach. Miła obsługa, smaczne posiłki oraz dogodna lokalizacja to jedne z licznych atutów.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Sun & Fun działającego od 2004 roku na rynku turystycznym, które sukces i wysoki poziom świadczonych usług zapewnia współpracy ze stałymi i sprawdzonymi kontrahentami. W 2017 roku biuro zmieniło właściciela, rozpoczynająć okres rozwoju pod opieką jednego z największych czeskich touroperatorów - Blue Style.

Biuro posiada bogate, wieloletnie doświadczenie w organizowaniu wakacji all inclusive do krajów takich jak Egipt, Tunezja czy Turcja. Oferuje także szeroki wybór wycieczek do Grecji, Hiszpanii i Bułgarii. Poprzez zapewnienie klientom obsługi na najwyższym poziomie oraz organizacji interesujących i profesjonalnie prowadzonych wycieczek fakultatywnych, Biuro Podróży Sun & Fun pokazuje swoim klientom w szczególny sposób piękno i bogactwo kulturowe odwiedzanych miejsc.

Każdego roku wszystkie obiekty znajdujące się w ofercie Sun & Fun kontrolowane są pod względem bezpieczeństwa i jakości usług. Kompetencje i wysoki standard obsługi Biura Podróży Sun & Fun potwierdzają liczne certyfikaty i nagrody, będące jednocześnie gwarantem bezpieczeństwa i satysfakcji klientów.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Iberostar Bouganville Playa to bardzo dobrej klasy hotel usytuowany w pięknym ogrodzie palmowym, w turystycznej miejscowości Costa Adeje ze sklepami, barami i restauracjami. Polecamy zarówno miłośnikom plażowania, jak i życia nocnego oraz rodzinom z dziećmi ze względu na ogromną ilość atrakcji dla najmłodszych. Znana sieć Iberostar to gwarancja najwyższej jakości świadczonych usług i udanych wakacji na Teneryfie.


Neckermann HIT
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Iberostar Bouganville Playa to bardzo dobrej klasy hotel usytuowany w pięknym ogrodzie palmowym, w turystycznej miejscowości Costa Adeje ze sklepami, barami i restauracjami. Polecamy zarówno miłośnikom plażowania, jak i życia nocnego oraz rodzinom z dziećmi ze względu na ogromną ilość atrakcji dla najmłodszych. Znana sieć Iberostar to gwarancja najwyższej jakości świadczonych usług i udanych wakacji na Teneryfie.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w kurorcie Costa Adeje, bardzo blisko szerokiej, piaszczystej plaży z ciemnym piaskiem
  • bardzo bogaty program sportowy i animacyjny
  • bardzo smaczne i urozmaicone wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi gratis

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Teneryfa, Hiszpania

Położenie

centralne, na lekkim wzniesieniu, powyżej promenady nadbrzeżnej. Oferta handlowa i rozrywkowa oraz przystanek autobusowy w pobliżu.

Plaża

do najbliższej zatoki kąpielowej ok. 250 m. Leżaki i parasole za opłatą.

Wyposażenie

481 pokoi, 11 pięter, 5 wind. Hol powitalny z recepcją i miejscami wypoczynkowymi, restauracja, 2 bary (1 karaoke), butik, salon fryzjerski. Taras i whirlpool na dachu z widokiem na ocean dla gości PRESTIGE. Sala konferencyjna (do 450 os.). W ogrodzie 2 baseny ze słodką wodą (1 podgrzewany zimą), taras słoneczny, bar z przekąskami przy basenie. Leżaki, parasole przy basenie bez opłaty, na plaży za opłatą. Ręczniki kąpielowe za kaucją. www.iberostar.com

Kategoria lokalna

4 gwiazdki.

Zakwaterowanie

Pokoje dwuosobowe z widokiem na góry (1-3G): minibar (na zapytanie, za opłatą), klimatyzacja, odpłatny sejf, TV sat., telefon, balkon. Wanna, prysznic, WC, suszarka. Z bocznym widokiem na ocean (1-3A). Z widokiem na ocean (1-3C). Pokoje deluxe z widokiem na ocean (1-3N): wyremontowane. Pokoje dwuosobowe - wariant ekonomiczny (2-3S). Pokoje rodzinne z bocznym widokiem na ocean (2-3B): dla min. 2 os. dorosłych i 1 dziecka, wyposażone jak pokoje dwuosobowe. Junior Suite z widokiem na ocean (2-3J): większe, salon i sypialnia, poza tym wyposażone jak pokoje dwuosobowe. Superior Junior Suite StarPrestige (2-3M). Pokoje dwuosobowe StarPrestige z bocznym widokiem na ocean (1-3E). Z widokiem na ocean (1-3F). Pokoje rodzinne StarPrestige z bocznym widokiem na ocean (2-3H): dla min. 2 os. dorosłych i 1 dziecka. Wszystkie pokoje StarPrestige są wyremontowane i nowocześnie urządzone, znajdują się na piętrach 9-11, oferują podwyższony standard świadczeń: WI-FI gratis, sprzęt do parzenia kawy i przekąski, dzienna prasa lokalna i międzynarodowa, wstęp na taras z whirlpoolem na dachu, w miarę możliwości późniejszy check out.

Dzieci

brodzik, plac zabaw, miniklub (4-12 lat). Łóżeczko dla dziecka do 2 lat bez opłaty.

Rozrywka

urozmaicony program animacyjny i rozrywkowy: sporty, gry i zabawy, przedstawienia, muzyka na żywo.

Dostęp do internetu

kącik internetowy za opłatą. WI-FI na terenie całego hotelu za opłatą, w pokojach StarPrestige bez opłaty.

Sport

tenis stołowy, boccia, siłownia. Za opłatą: bilard, kort tenisowy.

Wyżywienie

Ze śniadaniem lub z dwoma posiłkami: śniadanie i kolacja w formie bufetu.

All Inclusive

3 posiłki w formie bufetu. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe w godz. 10-24:00. Kanapki i ciasto w godz. 10-13:00. Po południu zimne przekąski, ciasto. Napoje serwowane do stołu (z wyjątkiem baru przy basenie i baru karaoke).

Zniżki

DLA DZIECI 2-6 LAT: pobyt gratis lub zniżka procentowa.DLA DZIECI 7-14 LAT: zniżka procentowa.

Polecamy

  • bezpośrednio nad oceanem,
  • przy plaży
  • po remoncie
  • strefa StarPrestige z podwyższonym standardem świadczeń

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Iberostar Bouganville Playa to bardzo dobrej klasy hotel usytuowany w pięknym ogrodzie palmowym, w turystycznej miejscowości Costa Adeje ze sklepami, barami i restauracjami. Polecamy zarówno miłośnikom plażowania, jak i życia nocnego oraz rodzinom z dziećmi ze względu na ogromną ilość atrakcji dla najmłodszych. Znana sieć Iberostar to gwarancja najwyższej jakości świadczonych usług i udanych wakacji na Teneryfie.


Ecco Holiday
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Iberostar Bouganville Playa to bardzo dobrej klasy hotel usytuowany w pięknym ogrodzie palmowym, w turystycznej miejscowości Costa Adeje ze sklepami, barami i restauracjami. Polecamy zarówno miłośnikom plażowania, jak i życia nocnego oraz rodzinom z dziećmi ze względu na ogromną ilość atrakcji dla najmłodszych. Znana sieć Iberostar to gwarancja najwyższej jakości świadczonych usług i udanych wakacji na Teneryfie.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w kurorcie Costa Adeje, bardzo blisko szerokiej, piaszczystej plaży z ciemnym piaskiem
  • bardzo bogaty program sportowy i animacyjny
  • bardzo smaczne i urozmaicone wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi gratis

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Hiszpania/Teneryfa

Opis

Iberostar Bouganville to prestiżowy hotel należący do znanej, międzynarodowej sieci. Bardzo dobra lokalizacja w centrum popularnego kurortu zapewnia łatwy dostęp do pobliskich sklepów, restauracji i dyskotek. Hotel znajduje się przy nadmorskiej promenadzie, nieopodal piaszczystej plaży w zatoczce o nazwie Playa del Bobo. Do plaży nad oceanem prowadzą specjalne wewnętrzne schody. Centralnie zlokalizowany obiekt na 11 piętrach mieści wygodne pokoje o gustownym wystroju i nowoczesnym wyposażeniu. Z okien i balkonów hotelowych roztacza się wspaniały widok na ocean i wybrzeże. Bogaty program animacji, panoramiczna winda i szeroki wybór sportów to tylko niektóre z hotelowych atrakcji pozwalających miło spędzić czas letniego wypoczynku.

Lokalizacja

w Playa de las Americas, 250 m od plaży, w centrum miejscowości, 25 km od lotniska, 400 m od głównej ulicy, 100 m od centrum handlowego, 100 m od przystanku komunikacji publicznej, 2 km od centrum rozrywki.

Wyposażenie

liczba pokoi - 481, restauracje - 2, windy - 4, baseny odkryte - 2, bar, lobby bar, bar przy basenie, snack bar, lobby, pralnia/czyszczenie chemiczne (płatne), internet (płatny), internet bezprzewodowy (płatny), recepcja 24h, sklep z pamiątkami, sala TV, taras słoneczny, parking, ogród, przechowalnia bagażu, fryzjer, butik, skrzynka pocztowa, opieka lekarska (płatna), parasole przy basenie, leżaki przy basenie, centrum konferencyjne.

Pokoje

klimatyzacja centralnie sterowana, telewizja satelitarna, sejf (płatny), mini bar (płatny), telefon, taras/balkon, suszarka do włosów, łazienka z wanną lub prysznicem. Typ pokoju - STANDARD - pokoje dla max. 3 osób.

Plaża

publiczna, piaszczysta, wulkaniczna, parasole (płatne), leżaki (płatne).

Sport na plaży

nurkowanie (płatne), rowery wodne (płatne), motorowe sporty wodne (płatne).

Sport i fitness

piłka nożna, siatkówka, koszykówka, wodny aerobik, tenis ziemny (płatny), tenis stołowy, łucznictwo, squash (płatny), masaże (płatne), centrum fitness (płatne), aerobik, rzutki, bilard (płatny), boule, lekcje tenisa ziemnego (płatne).

Rozrywka

dzienne animacje, wieczorne animacje, karaoke, program artystyczny.

Dla dzieci

opiekunka (płatna), menu, brodzik, mini klub, plac zabaw, animacje.

Wyżywienie

śniadania w formie bufetu, możliwość dopłaty do obiadokolacji, możliwość dopłaty do pakietu All Inclusive.

All Inclusive

śniadanie, lunch i obiadokolację w formie bufetu; soft drinki, napoje i lokalne alkohole w ciągu dnia (10.00 - 00.30), podczas posiłków napoje podawane do stolika; przekąski i podwieczorek w określonych godzinach.

Informacje dodatkowe

depozyt za leżaki i ręczniki kąpielowe przy basenie.

Cena zawiera

Przelot, hotel, opłaty lotniskowe i paliwowe, obowiązkowe ubezpieczenia KL NNW, transfer lotnisko-hotel-lotnisko, W przypadku lotów czarterowych z Warszawy, Katowic. bagaż główny do 20kg + podręczny do 5kg. W przypadku lotów liniami Ryanair z Warszawy-Modlina, Krakowa i Wrocławia bagaż podręczny 10 kg max. wymiary 55x40x20cm (istnieje możliwość zakupu bagażu głównego w momencie rezerwacji) W przypadku lotów liniami Wizz Air z Katowic bagaż podręczny 10 kg max. wymiary 55x40x23cm (istnieje możliwość zakupu bagażu głównego w momencie rezerwacji) Rezerwacja na potwierdzenie w ciągu 48h.

Cena nie zawiera

Opcjonalnie dopłaty do bagażu głównego w przypadku lotów - I. Ryanair z Warszawy-Modlina, Krakowa i Wrocławia - - dopłaty do bagażu głównego 20 kg - 400 zł/2 strony/os. przez cały rok II. Wizz Air z Katowic - - bagaż rejestrowany do 20 kg - 550 zł/os/2 strony przez cały rok CENY W MOMENCIE REZERWACJI BILETU! Dodanie bagażu po potwierdzeniu rezerwacji wiąże się z wyższymi cenami. opłaty za wybrane miejsca w samolocie. Podczas odprawy on-line przydzielane są one automatycznie przez system. Oznacza to, że osoby z jednej rezerwacji mogą zajmować różne miejsca w samolocie. Dotyczy to także dzieci powyżej 12 roku życia. Istnieje możliwość rezerwacji konkretnych miejsc za dodatkową opłatą. Zapytaj sprzedawcę o szczegóły.

Obsługa na miejscu

Obsługa lokalnego przedstawiciela w języku polskim (spotkanie informacyjne w hotelu, kontakt telefoniczny). W przypadku hoteli na północy wyspy wyłącznie kontakt telefoniczny z przedstawicielem w języku polskim.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Ecco Holiday, firmy prężnie działającej na polskim rynku od roku 2002. Początkowo Biuro zajmowało się organizacją pobytowych wycieczek czarterowych w regionach północnej Afryki i południowej Europy. Dynamiczny rozwój firmy, zadowolenie klientów i silna pozycja na rynku pozwoliła na powstanie bliźniaczej firmy Ecco Travel, która wyspecjalizowała się w organizowaniu wyjazdów do krajów egzotycznych.

Biuro Podróży Ecco Holiday to zespół młodych ludzi, dla których praca jest jednocześnie spełnieniem marzeń o podróżowaniu. Dzięki temu posiadają praktyczną wiedzę w zakresie organizacji wakacji pobytowych i wyjazdów objazdowych. Misją Ecco Holiday jest spełnianie marzeń swoich klientów o niezapomnianych podrózach,

W ofercie Biura Podrózy Ecco Holiday można znaleźć wakacje last minute i all inclusive na Malcie i na Cyprze, w Hiszpanii, Bułgarii, Portugalii, Grecji oraz Egipcie. Wszystkie starannie wyselekcjonowane hotele mają spełniać wszelkie oczekiwania gości.

Dzięki wysokiej jakości świadczonych usług i zaangażowanemu zespołowi pracowników, Ecco Holiday jest wielokrotnym laureatem prestiżowych nagród.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Iberostar Bouganville Playa to bardzo dobrej klasy hotel usytuowany w pięknym ogrodzie palmowym, w turystycznej miejscowości Costa Adeje ze sklepami, barami i restauracjami. Polecamy zarówno miłośnikom plażowania, jak i życia nocnego oraz rodzinom z dziećmi ze względu na ogromną ilość atrakcji dla najmłodszych. Znana sieć Iberostar to gwarancja najwyższej jakości świadczonych usług i udanych wakacji na Teneryfie.


Exim Tours
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Iberostar Bouganville Playa to bardzo dobrej klasy hotel usytuowany w pięknym ogrodzie palmowym, w turystycznej miejscowości Costa Adeje ze sklepami, barami i restauracjami. Polecamy zarówno miłośnikom plażowania, jak i życia nocnego oraz rodzinom z dziećmi ze względu na ogromną ilość atrakcji dla najmłodszych. Znana sieć Iberostar to gwarancja najwyższej jakości świadczonych usług i udanych wakacji na Teneryfie.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w kurorcie Costa Adeje, bardzo blisko szerokiej, piaszczystej plaży z ciemnym piaskiem
  • bardzo bogaty program sportowy i animacyjny
  • bardzo smaczne i urozmaicone wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi gratis

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

4 Hiszpania/Teneryfa

Kategoryzacja hotelu

- kat. Exim Tours 4* - kat. lokalna 4*

Położenie

- Costa Adeje - ok 200 m od San Eugenio - ok 250 m od plaży - w pobliżu liczne sklepy, restauracje i bary, dyskoteka, szpital (ok 250 m), przystanek autobusowy (ok 300m), pole golfowe (ok 2 km) - ok 25 km od lotniska Reina Sofia - ok 30 km od Teide National Park - ok 75 km od Santa Cruz - ok 90 km od lotniska Tenerife North

Plaża

- piaszczysta - leżaki i parasole za opłatą

Pokoje

Basic Double/Double - ok 22 m2 - przestronne, nowocześnie urządzone - klimatyzacja, TV-SAT - telefon, mini-bar (płatny) - sejf (płatny), bezprzewodowy internet (bezpłatny) - łazienka (wanna/prysznic, WC, suszarka do włosów) - balkon/taras Interconnecting Double - dwa pokoje połączone drzwiami, urządzone jak Basic Double/Double Family Room - ok 35 m2 - urządzone jak Basic Double Side Sea-View Double - urządzone jak Basic Double/Double - dodatkowo posiadają boczny widok na morze Priority Location Double - położone na wyższych piętrach - urządzone jak Basic Double/Double Sea-View Double - urządzone jak Basic Double/Double - dodatkowo posiadają widok na morze Junior Suite - ok 45 m2 - składa się z sypialni i salonu - posiada widok na morze - urządzone jak Basic Double/Double

Sport, Relaks, Rozrywka

bezpłatnie: - 2 baseny - taras słoneczny -  leżaki i parasole - dzienne i wieczorne programy animacyjne - sala fitness - kort tenisowy, tenis stołowy płatne: - bilard - sprzęt do tenisa, oświetlenie kortów

Dla dzieci

- brodzik - plac zabaw - animacje  

Wyżywienie

Bed&Breakfast (BB) - śniadanie w formie bufetu Half Board (HB) - śniadanie, kolacja w formie bufetu All Inclusive (AI) - śniadanie, obiad, kolacja w formie bufetu  

Restauracje i bary

- 2 restauracje - bar przy basenie

Dodatkowe informacje

- 481 pokoi - 11 piętrowy budynek wyposażony w 5 wind, otwarty w 1980 r., wyremontowany w 2015 r. - lobby z recepcją - sklep z pamiątkami - sala konferencyjna - internet Wi-Fi w lobby (płatny) - kantor wymiany walut - pralnia - parking - opiekunka do dziecka (płatna) - www.iberostar.com

Bagaż

Lato 2017 Kraków, Warszawa Modlin, Wrocław (Ryanair); Cena zawiera bagaż podręczny 10 kg (55x40x20) oraz małą torebkę (35x20x20), Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze; - 20 kg - 220 PLN (wyloty od 01.04 - 31.05 oraz od 01.10 - 31.10) / 220 PLN (wyloty od 01.06 - 30.09) Uwaga! Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena będzie wyższa Berlin (Ryanair) Cena zawiera bagaż podręczny 10 kg (55x40x20) oraz małą torebkę (35x20x20), Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze; - 20 kg - 220 PLN (wyloty od 01.04 - 31.05 oraz od 01.10 - 31.10) / 220 PLN (wyloty od 01.06 - 30.09) Uwaga! Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena będzie wyższa Katowice (WizzAir); Cena zawiera bagaż podręczny o wymiarach 42x32x25, który za dodatkową opłatą można zastąpić dużym bagażem podręcznym o wadze; - 15 kg - 160 zł/osobę (max. 56x45x25) Do każdej rezerwacji istnieje także możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze; - 23 kg - 458 PLN (wyloty od 01.04 - 30.09) / 370 PLN (wyloty od 01.10 - 31.10) - 32 kg - 572 PLN (wyloty od 01.04 - 30.09) / 484 PLN (wyloty od 01.10 - 31.10) Uwaga! Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena Będzie wyższa. Zima 2017/18 Kraków, Warszawa Modlin, Wrocław (Ryanair); Cena zawiera bagaż podręczny 10 kg (55x40x20) oraz małą torebkę (35x20x20), Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze; - 20 kg - 210 PLN (wyloty od 16.10 - 05.12) / 300 PLN (wyloty od 06.12 - 10.01)/ 210 PLN (wyloty od 11 01 - 30 04) Uwaga! Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena będzie wyższa Katowice (WizzAir); Cena zawiera bagaż podręczny 10 kg o wymiarach 55x40x23 Do każdej rezerwacji istnieje także możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze; - 20 kg - 370 PLN (wyloty od 16.10 - 30.11 i od 10.01-15.03)/ 458 PLN (wyloty od 01.12 - 09.01)/ 460 PLN (wyloty od 16.03 - 15.04)/ 372 PLN (wyloty od 16.04 - 10.05) - 32 kg - 484 PLN (wyloty od 16.10 - 30.11 i od 10.01-15.03)/ 572 PLN (wyloty od 01.12 - 09.01)/ 574 PLN (wyloty od 16.03 - 15.04)/ 486 PLN (wyloty od 16.04 - 10.05) Uwaga! Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena Będzie wyższa. Berlin (Ryanair) Cena zawiera bagaż podręczny 10 kg (55x40x20) oraz małą torebkę (35x20x20), Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze; - 20 kg - 220 PLN (wyloty od 16.10 - 05.12) / 310 PLN (wyloty od 06.12 - 10.01)/ 220 PLN (wyloty od 11 01 - 30 04) Uwaga! Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena będzie wyższa Berlin (Norwegian) Cena zawiera bagaż podręczny 10 kg (55x40x20) Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze; - 20 kg - 170 PLN Uwaga! Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena będzie wyższa. Berlin (EasyJet) Cena zawiera bagaż podręczny 10 kg (55x40x20) Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze; - 20 kg - 280 PLN Uwaga! Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena będzie wyższa.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Iberostar Bouganville Playa to bardzo dobrej klasy hotel usytuowany w pięknym ogrodzie palmowym, w turystycznej miejscowości Costa Adeje ze sklepami, barami i restauracjami. Polecamy zarówno miłośnikom plażowania, jak i życia nocnego oraz rodzinom z dziećmi ze względu na ogromną ilość atrakcji dla najmłodszych. Znana sieć Iberostar to gwarancja najwyższej jakości świadczonych usług i udanych wakacji na Teneryfie.


TUI
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Iberostar Bouganville Playa to bardzo dobrej klasy hotel usytuowany w pięknym ogrodzie palmowym, w turystycznej miejscowości Costa Adeje ze sklepami, barami i restauracjami. Polecamy zarówno miłośnikom plażowania, jak i życia nocnego oraz rodzinom z dziećmi ze względu na ogromną ilość atrakcji dla najmłodszych. Znana sieć Iberostar to gwarancja najwyższej jakości świadczonych usług i udanych wakacji na Teneryfie.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w kurorcie Costa Adeje, bardzo blisko szerokiej, piaszczystej plaży z ciemnym piaskiem
  • bardzo bogaty program sportowy i animacyjny
  • bardzo smaczne i urozmaicone wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi gratis

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

TENERYFA/WYSPY KANARYJSKIE

Wyposażenie

• recepcja
• sejf: za opłatą
• winda
• sala TV
• bankomat w hotelu
• taras
• fryzjer
• Wi-Fi: w całym hotelu, w cenie
• pralnia: za opłatą
• parking: w zależności od dostępności, niestrzeżony, w cenie
• sale konferencyjne: 1

Karty

Visa, MasterCard, American Express, Diners Club

Liczba pokojów

481 

Kategoria lokalna

4 gwiazdki 

Dodatkowe informacje

• hotel nie akceptuje zwierząt 

Dla dzieci

• basen dla dzieci: zewnętrzny, ze słodką wodą, leżaki: w cenie, parasole: w cenie
• miniklub: 4-7 lat, kilka razy w tygodniu
• pokój gier i zabaw
• plac zabaw
• minidyskoteka
• klub dla nastolatków: w zależności od sezonu, w cenie
• animacje dla nastolatków

Sport i wellness

W cenie • siłownia
• aerobik
• aqua fitness
• pilates
• tai chi,
• joga
• łucznictwo
• kręgle
• wypożyczalnia sprzętu do gry w tenisa: wymagana kaucja, ok. 10 €

Płatne • masaże
• tenis: korty tenisowe: 1
• tenis stołowy
• rowery
• tenis: kort twardy, za godz. ok. 6 €
• golf: w ofercie firm zewnętrznych
• windsurfing: w ofercie firm zewnętrznych
• surfing: w ofercie firm zewnętrznych
• żeglowanie: w ofercie firm zewnętrznych
• katamaran: w ofercie firm zewnętrznych
• nurkowanie: w ofercie firm zewnętrznych

Rozrywka

• zajęcia sportowe

• muzyka na żywo

Pokoje

Pokój 2-osobowy Double Basic DZX1

• 2 os. • ok. 22 m2 • klimatyzacja • sejf: płatny • minibar: płatny • Wi-Fi: w cenie • TV • prysznic • WC • suszarka do włosów • balkon

Pokój 2-osobowy z widokiem na morze dla dorosłych (16+) DZM2

• 1-3 os. • ok. 22 m2 • dla dorosłych: 16+ • klimatyzacja • sejf: płatny • minibar: płatny • Wi-Fi: w cenie • TV • prysznic • WC • suszarka do włosów • balkon

Pokój dla dorosłego z dzieckiem DSX1

• 2 os. • ok. 22 m2 • klimatyzacja • sejf (płatny) • minibar (płatny) • Wi-Fi (w cenie) • TV • prysznic • WC • suszarka do włosów • balkon

Pokój 2-osobowy dla dorosłych (16+) DZX5

• 1-3 os. • ok. 22 m2 • dla dorosłych: 16+ • klimatyzacja • sejf: płatny • minibar: płatny • Wi-Fi: w cenie • TV • prysznic • WC • suszarka do włosów • balkon

Pokój wieloosobowy MZX1

• 4-6 os. • ok. 44 m2 • 2 pokoje połączone drzwiami • klimatyzacja • sejf: płatny • minibar: płatny • Wi-Fi: w cenie • TV • prysznic • WC • suszarka do włosów • balkon

Pokój 2-osobowy z widokiem na morze DZM1

• 1-3 os. • ok. 22 m2 • widok na morze • klimatyzacja • sejf: płatny • minibar: płatny • Wi-Fi: w cenie • TV • prysznic • WC • suszarka do włosów • balkon

Pokój rodzinny FZX1

• 3 os. • ok. 35 m2 • pokój dzienno-sypialny • klimatyzacja • sejf: płatny • minibar: płatny • Wi-Fi: w cenie • TV • prysznic • WC • suszarka do włosów • balkon

Pokój 2-osobowy z widokiem bocznym na morze DZX3

• 1-3 os. • ok. 22 m2 • widok boczny na morze • klimatyzacja • sejf: płatny • minibar: płatny • Wi-Fi: w cenie • TV • prysznic • WC • suszarka do włosów • balkon

Pokój 2-osobowy Double Priority Location DZX4

• 1-3 os. • ok. 22 m2 • klimatyzacja • sejf: płatny • minibar: płatny • Wi-Fi: w cenie • TV • prysznic • WC • suszarka do włosów • balkon

Pokój 2-osobowy DZX2

• 1-3 os. • ok. 22 m2 • klimatyzacja • sejf: płatny • minibar: płatny • Wi-Fi: w cenie • TV • prysznic • WC • suszarka do włosów • balkon

Wyżywienie

All inclusive • śniadanie: w formie bufetu
• obiad: w formie bufetu
• kolacja: w formie bufetu
• przekąski
• wybrane napoje bezalkoholowe
• wybrane lokalne napoje alkoholowe
• kawa/herbata po południu

Dwa posiłki • śniadanie: w formie bufetu
• kolacja: w formie bufetu

Śniadania • śniadanie: w formie bufetu

Restauracje i bary • restauracje: 2
• główna restauracja: bufet, show cooking, w cenie, 07.30 - 10.30 i 18.30 - 21.30, wymagany odpowiedni strój
• restauracja "Restaurant Barbacoa": bufet, za opłatą, wliczone w all inclusive, 13.00 - 15.00

• bary i inne

3
• bar w lobby "Bar Hall": za opłatą, wliczone w all inclusive
• bar "Bar Lanzarote": za opłatą, wliczone w all inclusive
• bar przy zewnętrznym basenie "Pool Bar": za opłatą, wliczone w all inclusive


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży TUI Polska. TUI Polska jest jednym z największych biur podróży nie tylko w kraju, ale i na świecie, o ugruntowanej pozycji na rynku, wielu latach doświadczenia i bogatej ofercie wyjazdów do każdego miejsca na świecie. To jeden z naszych kluczowych partnerów, który umożliwia nam spełnianie turystycznych marzeń naszych klientów.

Podstawowym przesłaniem koncepcji Biura Podróży TUI Polska jest uzmysłowienie klientom, że koncern towarzyszy im na wszystkich etapach podróży – od momentu wyboru oferty, poprzez odprawę na lotnisku i przelot, aż do pobytu i opieki w miejscu wypoczynku. Międzynarodowy koncern TUI jest właścicielem linii lotniczek TUI Fly (Akrefly), kilku sieci hotelowych, m.in. Splashworld, Robinson, Iberotel, RIU i wiele innych. Dzięki temu na każdym etapie podróży turysta może być obsługiwany tylko przez pracowników jednej grupy!


W swojej ofercie TUI posiada wiele sprawdzonych hoteli w najróżniejszych europejskich i egzotycznych destynacjach. Poczynając od najbardziej popularnych – czyli w Grecji, Hiszpanii, Turcji, Tunezji, Bułgarii czy Egipcie – poprzez mniej znane jak na przykład Lazurowe Wybrzeże we Francji, po dalekie kierunki jak Jamajka, Dominikana, Meksyk i inne – klienci mogą zwiedzić z TUI cały świat! Wszędzie znaleźć można bogatą ofertę hoteli o najróżniejszym standardzie, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami.


ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Iberostar Bouganville Playa to bardzo dobrej klasy hotel usytuowany w pięknym ogrodzie palmowym, w turystycznej miejscowości Costa Adeje ze sklepami, barami i restauracjami. Polecamy zarówno miłośnikom plażowania, jak i życia nocnego oraz rodzinom z dziećmi ze względu na ogromną ilość atrakcji dla najmłodszych. Znana sieć Iberostar to gwarancja najwyższej jakości świadczonych usług i udanych wakacji na Teneryfie.


Mapa Hotelu Iberostar Bouganville Playa
Zdjęcia lokalizacji (Hiszpania / Teneryfa)
Puerto de la Cruz czyli miasto na północy Teneryfy z kompleksem Lago Martianez
Wodny park atrakcji Siam Park wzorowany na tajlandzkiej wiosce - Hiszpania, Teneryfa
Kilometrowa plaża na północy wyspy Teneryfa ze złotym saharyjskim piaskiem - Hiszpania
Słynny na całym świecie park zoologiczny Loro Park w Puerto de la Cruz odwiedzają miliony turystów rocznie
Klify olbrzymy czyli Los Gigantes na wyspie Teneryfa
Długa piaszczysta plaża i promenada w pobliży Playa de las Americas na wyspie Teneryfa
Jedna z ładniejszych plaż i miejscowości na południu wyspy Teneryfa czyli Costa Adeje
Jedna z głównych atrakcji wyspy Teneryfa czyli wulkan Teide
Przyciągająca tysiące turystów 1000- letnia dracena w miejscowości Icod del los Vinos na Teneryfie
La Gomera to najpopularniejsza wycieczka fakultatywna dostępna z wyspy Teneryfa
Wąwóz Masca w górach Teno to ulubione miejsce na trekking na Teneryfie
Wulkaniczna Playa de La Arena każdego roku przyciąga  tysiące turystów na Teneryfie

Opinie o Hotelu Iberostar Bouganville Playa

bardzo fajny, duży, z zewnątrz może mało atrakcyjny ale to właśnie ze względu na zabudowę... jednak atrakcji ma sporo, a jakie widoki ładne z ostatniego piętra... :-) Iberostar Bouganville Playa jest wart każdych pieniędzy jak dla mnie, marka mówi sama za siebie, nie mogę się do niczego przyczepić. dużo wieczornych rozrywek dla każdego, starszych i młodszych, a najwiekszy plus to oczywiście położenie -na wzgórzu pomiędzy Costa Adeje a Playa de Las Americas. na pewno tu kiedyś wrócę!

POLECAM:
wymagającym klientom
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.9

Hotel zdecydowanie wart polecenia. Spędziliśmy w nim niezapomniany tydzień, - piękny i zadbany teren, bardzo ładne pokoje, kuchnia pyszna - przytyliśmy średnio po 3 kg przed tydzień więc to chyba mówi samo za siebie :))) Zazwyczaj szukając wyjazdów patrzymy na sieć Iberostar, mamy ją już sprawdzoną i przetestowaną ale Iberostar Bouganville Playa mogę śmiało napisać, że przerósł nasze oczekiwania - kapitalny hotel więc jeśli Teneryfa to właśnie ten hotel !!! :) Dziękujemy za polecenia nam tego obiektu

POLECAM:
wymagającym klientom
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.7

trochę moloch ten Iberostar Bouganville Playa, ale za to ma niezapomniane widoki :)

POLECAM:
na romantyczne wakacje
Podsumowanie: polecam
4.3

Iberostar Bouganville Playa - możliwości zakwaterowania:

standard standard seaview balcony
standard standard lateralseaview balcony
standard basic balcony
standard standard mountainview balcony
standard singleuse standard mountainview balcony
DBL standard
Pokoj dwuosobowy dla jednej osoby prysznic WC klimatyzacja balkon boczny widok na morze
Pokoj dwuosobowy dla jednej osoby prysznic WC klimatyzacja balkon widok na morze
Star Prestige Room prysznic WC klimatyzacja balkon boczny widok na morze
Star Prestige Room prysznic WC klimatyzacja balkon widok na morze
Pokoj dwuosobowy dla jednej osoby prysznic WC klimatyzacja balkon widok na gory
1 os. standard z bocznym widokiem na morze
Pokoj premium na wyzszych pietrach prysznic WC klimatyzacja balkon widok na morze
2 os. pokoj rodzinny
Pokoj dwuosobowy prysznic WC klimatyzacja balkon boczny widok na morze
Pokoj rodzinny prysznic WC klimatyzacja balkon boczny widok na morze
2 os. Pokój Star Prestige
Pokoj dwuosobowy prysznic WC klimatyzacja balkon widok na morze
Star Prestige Room prysznic WC klimatyzacja balkon boczny widok na morze
Star Prestige Room prysznic WC klimatyzacja balkon widok na morze
Pokoj dwuosobowy prysznic WC klimatyzacja balkon widok na gory
2 os. standard
Junior Suita prysznic WC klimatyzacja balkon widok na morze
2 os. standard z bocznym widokiem na morze
2 os. standard z widokiem na morze
Pokoj premium na wyzszych pietrach prysznic WC klimatyzacja balkon widok na morze
Star Prestige Junior Suite prysznic WC klimatyzacja balkon widok na morze
Dwa pokoje z drzwiami laczacymi prysznic WC klimatyzacja z drzwiami laczacymi balkon
Pokoj wariant ekonomiczny prysznic WC klimatyzacja balkon widok na gory
Pokoj dwuosobowy dla 3 osob prysznic WC klimatyzacja balkon boczny widok na morze
Pokoj rodzinny prysznic WC klimatyzacja balkon boczny widok na morze
2 os. Pokój Standardowy łączony wewnętrznymi drzwiami
Pokoj dwuosobowy dla 3 osob prysznic WC klimatyzacja balkon widok na morze
Star Prestige Room prysznic WC klimatyzacja balkon boczny widok na morze
Star Prestige Room prysznic WC klimatyzacja balkon widok na morze
Pokoj dwuosobowy dla 3 osob prysznic WC klimatyzacja balkon widok na gory
Junior Suita prysznic WC klimatyzacja balkon widok na morze
Pokoj premium na wyzszych pietrach prysznic WC klimatyzacja balkon widok na morze
Star Prestige Junior Suite prysznic WC klimatyzacja balkon widok na morze
Dwa pokoje z drzwiami laczacymi prysznic WC klimatyzacja z drzwiami laczacymi balkon
Dwa pokoje z drzwiami laczacymi prysznic WC klimatyzacja z drzwiami laczacymi balkon
Doppelz,Balkon/Ter
Doppel,Balk/Ter,seitl.M
DZ/BkoT/Priority location
Doppelz,Balk/Ter,setil. M
Doppelz,Balk/Ter, interco
Doppelz,Balk/Ter,M
DZ/BkoT/Economy
Pokój 2-osobowy (1 osoba dorosła + dziecko)
Doppelz,Balkon/Terrasse
Doppelz,Balk/Ter,seitl. M
DZ/BkoT/Pritoriy Location
Doppelz,Balk/Ter,Prestige
Doppelz,Balk/Ter, interco
Pokój 2-osobowy z widokiem na morze
Pokój 2-osobowy z widokiem na morze
Doppelz,Balk/Ter,Meerblic
Pokój 2-osobowy
Pokój 2-osobowy
Pokój 2-osobowy
Pokój 2-osobowy
Pokój 2-osobowy
Doppelz,Balk/Ter,Economy
Einzelz,Balkon/T
Einzelz,Balk/Ter,M
Familienz,Bk/T
Familienzimmer,Balk/Ter
Pokój rodzinny
Junior suita z widokiem na morze
Pokój wieloosobowy

Iberostar Bouganville Playa - Możliwości wyżywienia:


Iberostar Bouganville Playa - miasta wylotu:


Iberostar Bouganville Playa - możliwa długość wypoczynku:


Masz pytania o Hotel Iberostar Bouganville Playa? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00