cellphone

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob. 10:00-16:00; nd. 10-18

Wakacje Last Minute
  • Hotel Aparthotel El Duque, Teneryfa
  • Hotel Aparthotel El Duque, Teneryfa
  • Hotel Aparthotel El Duque, Teneryfa
  • Hotel Aparthotel El Duque, Teneryfa
  • Hotel Aparthotel El Duque, Teneryfa
  • Hotel Aparthotel El Duque, Teneryfa
  • Hotel Aparthotel El Duque, Teneryfa
  • Hotel Aparthotel El Duque, Teneryfa
  • Hotel Aparthotel El Duque, Teneryfa
  • Hotel Aparthotel El Duque, Teneryfa
  • Hotel Aparthotel El Duque, Teneryfa
  • Hotel Aparthotel El Duque, Teneryfa
  • Hotel Aparthotel El Duque, Teneryfa
  • Hotel Aparthotel El Duque, Teneryfa
  • Hotel Aparthotel El Duque, Teneryfa
  • Hotel Aparthotel El Duque, Teneryfa
  • Hotel Aparthotel El Duque, Teneryfa
  • Hotel Aparthotel El Duque, Teneryfa
  • Hotel Aparthotel El Duque, Teneryfa
  • Hotel Aparthotel El Duque, Teneryfa
  • Hotel Aparthotel El Duque, Teneryfa
  • Hotel Aparthotel El Duque, Teneryfa
  • Hotel Aparthotel El Duque, Teneryfa
  • Hotel Aparthotel El Duque, Teneryfa
  • Hotel Aparthotel El Duque, Teneryfa
  • Hotel Aparthotel El Duque, Teneryfa
  • Hotel Aparthotel El Duque, Teneryfa
  • Hotel Aparthotel El Duque, Teneryfa
  • Hotel Aparthotel El Duque, Teneryfa
  • Hotel Aparthotel El Duque, Teneryfa
  • Hotel Aparthotel El Duque, Teneryfa
  • Hotel Aparthotel El Duque, Teneryfa
  • Hotel Aparthotel El Duque, Teneryfa
  • Hotel Aparthotel El Duque, Teneryfa
1 / 34
Ocena
hotelu:
4.1 / 5
Najbliższy termin
23.10 - 27.10
już od 3689 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
23.10 - 27.10
już od 3689 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Aparthotel El Duque
  • Fitness/Siłownia
  • Tenis
  • Basen kryty
  • Basen odkryty
  • Animacje dla dorosłych
  • Polska animacja
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Przy plaży
  • Rozrywka i życie nocne
  • Bez paszportu

Hotel Aparthotel El Duque
star 5

Hiszpania: Teneryfa
Ocena hotelu Aparthotel El Duque:
4.1 / 5
Średnia z 3 opinii
Szczegóły oceny hotelu Aparthotel El Duque:
  • Lokalizacja
    5.0
  • Hotel
    4.0
  • Pokoje
    3.5
  • Wyżywienie
    4.0
  • Atrakcje
    i sport
    3.5
  • Jakość
    do ceny
    4.5
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 23 października 2019
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 23 października 2019
ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

El Duque to świetnie usytuowany hotel w kurorcie Costa Adeje ze sklepami, barami i restauracjami, blisko pięknych piaszczystych plaż. Polecamy miłośnikom plażowania i rozrywek i życia nocnego, a także rodzinom z dziećmi ze względu na atrakcje dla najmłodszych. Bilet do Siam Parku - największego parku wodnego Europy dostępny jest w promocyjnej cenie.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w tropikalnym ogrodzie, w kurorcie Costa Adeje, blisko najładniejszych plaż Teneryfy - Playa del Fanabe i Playa del Duque
  • przestronne apartamenty, bogate zaplecze rekreacyjno sportowe
  • udogodnienia dla dzieci (brodzik, mini klub, plac zabaw), animacje

Hotel Aparthotel El Duque w ofercie Biura podróży:

Exim Tours

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

El Duque to świetnie usytuowany hotel w kurorcie Costa Adeje ze sklepami, barami i restauracjami, blisko pięknych piaszczystych plaż. Polecamy miłośnikom plażowania i rozrywek i życia nocnego, a także rodzinom z dziećmi ze względu na atrakcje dla najmłodszych. Bilet do Siam Parku - największego parku wodnego Europy dostępny jest w promocyjnej cenie.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w tropikalnym ogrodzie, w kurorcie Costa Adeje, blisko najładniejszych plaż Teneryfy - Playa del Fanabe i Playa del Duque
  • przestronne apartamenty, bogate zaplecze rekreacyjno sportowe
  • udogodnienia dla dzieci (brodzik, mini klub, plac zabaw), animacje

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

3 Hiszpania/Teneryfa

Kategoryzacja hotelu

- kat. Eximtours 3* - kat. lokalna 3*

Położenie

- Costa Adeje - w pobliżu znajduje się supermarket, klepy, bary, restauracje, przystanek autobusowy, postój taksówek, kino - ok 3 km Siam Park - ok 4 km dyskoteka - ok 7 km Los Cristianos - ok 20 km od lotniska TFS - ok 55 km Teida - ok 76 km Santa Cruz

Plaża

- piaszczysta ok 600 m. - leżaki i parasole płatne

Pokoje

Pokój Studio - balkon/taras - wyposażony aneks kuchenny - TV-SAT - łazienka (wanna/prysznic, WC, suszarka) - telefon - internet WiFi (płatny) - sejf (płatny) Pokój Superior - wyposażenie podobne do pokoju studio - pokoje powiększone - klimatyzacja - dodatkowe łóżko w salonie

Sport, Relaks, Rozrywka

- 3 baseny ze słodką wodą - taras słoneczny z bezpłatnymi leżakami i parasolami słonecznymi - tenis stołowy - rzutki - animacje wieczorne - bilard (płatny)

Dla dzieci

- brodzik - plac zabaw - zajęcia animacyjne dla dzieci  

Wyżywienie

HalfBoard (HB) - śniadanie i kolacja w formie bufetu. Napoje do kolacji płatne. All Inclusive (AI) - śniadanie, obiad, kolacja w formie bufetu, pomiędzy posiłkami/popołudniu/w ciągu dnia przekąski, kawa, herbata, ciasto, lody/lody dla dzieci. Lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe dostępne w godzinach wyznaczonych przez hotel.

Restauracje i bary

- restauracja główna - bar przy basenie - snack bar

Dodatkowe informacje

- hotel odnowiony w 2011 roku - 3 piętrowy, 210 pokoi - lobby z recepcją - internet Wi-Fi (płatne) - sklep z pamiątkami - przechowalnia bagażu - sejf (płatny) - wypożyczalnia samochodów  

Errata

Errata 25.06.2018 r. W pobliżu hotelu prowadzone są prace związane z budową centrum handlowego.Przewidany czas zakończenia prac to koniec października 2018 r.

Dla Twojego komfortu

Przy przelocie linią lotniczą Ryanair oraz Laudamotion miejsca w samolocie przydzielane są automatycznie w chwili odprawy. Zachęcamy do wykupienia usługi "miejsca obok siebie" w cenie od 30 PLN w dwie strony (w zależnosći od trasy i daty lotu). O szczegóły zapytaj sprzedawcę

Bagaże

Kraków, Wrocław, Warszawa Modlin (RyanAir); Cena zawiera bagaż podręczny 10 kg (55x40x20) oraz małą torebkę (35x20x20), Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze; - 20 kg - 210 PLN (od 16.03 - 31.05 i od 01.10-31.10)/ 300 PLN (od 01.06-30.09) Uwaga! Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena będzie wyższa. Katowice (WizzAir) Cena zawiera bagaż podręczny 10 kg o wymiarach 55x40x23 Do każdej rezerwacji istnieje także możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze; - 20 kg - 372 PLN (wyloty od 16.04 - 10.05)/ 460 PLN (wyloty od 11.05 - 01.10)/372 PLN (wyloty od 02.10 - 31.10) - 32 kg - 460 PLN (wyloty od 16.04 - 10.05)/ 560 PLN (wyloty od 11.05 - 01.10)/ 460 PLN (wyloty od 02.10 - 31.10) Uwaga! Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena będzie wyższa. Berlin Schonefeld (RyanAir); Cena zawiera bagaż podręczny 10 kg (55x40x20) oraz małą torebkę (35x20x20), Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze; - 20 kg - 220 PLN (od 16.03 - 31.05 i od 01.10-31.10)/ 310 PLN (od 01.06-30.09) Uwaga! Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena będzie wyższa. Berlin Tegel (RyanAir/ Laudamotion); Cena zawiera bagaż podręczny 10 kg (55x40x20) oraz małą torebkę (35x20x20), Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze; - 20 kg - 310 PLN (od 01.06-30.09)/ 220 PLN (od 01.10-31.10) Uwaga! Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena będzie wyższa. Berlin Schonefeld(EasyJet) Cena zawiera bagaż podręczny 10 kg (55x40x20) Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze; - 20 kg - 280 PLN Uwaga! Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena będzie wyższa.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.


Mapa Hotelu Aparthotel El Duque
Zdjęcia lokalizacji (Hiszpania / Teneryfa)
Puerto de la Cruz czyli miasto na północy Teneryfy z kompleksem Lago Martianez
Wodny park atrakcji Siam Park wzorowany na tajlandzkiej wiosce - Hiszpania, Teneryfa
Kilometrowa plaża na północy wyspy Teneryfa ze złotym saharyjskim piaskiem - Hiszpania
Słynny na całym świecie park zoologiczny Loro Park w Puerto de la Cruz odwiedzają miliony turystów rocznie
Klify olbrzymy czyli Los Gigantes na wyspie Teneryfa
Długa piaszczysta plaża i promenada w pobliży Playa de las Americas na wyspie Teneryfa
Jedna z ładniejszych plaż i miejscowości na południu wyspy Teneryfa czyli Costa Adeje
Jedna z głównych atrakcji wyspy Teneryfa czyli wulkan Teide
Przyciągająca tysiące turystów 1000- letnia dracena w miejscowości Icod del los Vinos na Teneryfie
La Gomera to najpopularniejsza wycieczka fakultatywna dostępna z wyspy Teneryfa
Wąwóz Masca w górach Teno to ulubione miejsce na trekking na Teneryfie
Wulkaniczna Playa de La Arena każdego roku przyciąga  tysiące turystów na Teneryfie
Opinie z Traveligo.pl

Opinie o Hotelu Aparthotel El Duque

4.0
polecam

Aparthotel El Duque jest piękny, cisza i spokój, bardzo dobry serwis i jedzenie. Może niektórym się wydać nudny ale dla mnie super opcja na relaks po cały roku ciężkiej pracy... Teneryfa zaskoczyła mnie pozytywnie bo na początku nie była przekonana do tych ciemnych plaż.

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, osobom ceniącym spokój
Podsumowanie: polecam
4.0
4.3
zdecydowanie polecam

Bardzo fajne miejsce na pobyt z dziećmi. Wróciliśmy na koniec czerwca z El Duque. Apartamenty spełniły nasze oczekiwania i jak na 3* uważam , że było super. Sporo ładnej zieleni na terenie hotelu, duży brodzik dla maluchów, a pokoje czyste, ładne. Z jedzonka też zawsze coś sobie znaleźliśmy smacznego. Położenie w costa adeje świetne, a Teneryfa super!!

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, dla aktywnych wczasowiczów
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.3
4.0
polecam

Hotel El Duque jest raczej hotelem ekonomicznym. ale ma fajne stylowe wnętrza, ciekawą architekturę, co mnie zdziwiło to duża siłownia. Lokalizacja według mnie super w centrum Costa Adeje, sklepy i centrum handlowe przy hotelu. Wyposażenie pokoi to taka zbieranina stylu, ale ok. Jak na Teneryfę atrakcyjny cenowo

POLECAM:
ekonomicznym klientom, dla aktywnych wczasowiczów, ceniącym rozrywkę
Podsumowanie: polecam
4.0
Opinie z HolidayCheck
Szczegóły oceny hotelu Aparthotel El Duque:
  • Lokalizacja
    5
  • Hotel
    4.6
  • Pokoje
    4.6
  • Wyżywienie
    4.4
  • Atrakcje
    i sport
    4.2
  • Obsługa
    4.8
HolidayCheck
Ocena Aparthotel El Duque:
4.6 / 6

Rodzinka z Poznania 2012-07-01
Szczegóły oceny hotelu Aparthotel El Duque:
  • Lokalizacja
    5.8
  • Pokoje
    6.0
  • Wyżywienie
    5.5
  • Atrakcje
    5.0
  • Obsługa
    5.7

Włąśnie wróciliśmy z urlopu, pobyt w tym miejcu był bardzo udany. Apartamenty spełniły nasze oczekiw...
więcej

5.6
Było świetnie! 2012-07-07
Szczegóły oceny hotelu Aparthotel El Duque:
  • Lokalizacja
    6.0
  • Pokoje
    6.0
  • Wyżywienie
    6.0
  • Atrakcje
    6.0
  • Obsługa
    6.0

Bardzo miły hotel! Nikomu nie chciało się wracać do domu nawet po 2 tygodniach :) Chętnie byśmy tam ...
więcej

6.0
15 dni to stanowczo za mało! 2012-07-16
Szczegóły oceny hotelu Aparthotel El Duque:
  • Lokalizacja
    6.0
  • Pokoje
    6.0
  • Wyżywienie
    6.0
  • Atrakcje
    5.0
  • Obsługa
    6.0

5.8
Dobry obiekt, ale bez szału. 2012-08-01
Szczegóły oceny hotelu Aparthotel El Duque:
  • Lokalizacja
    5.0
  • Pokoje
    4.0
  • Wyżywienie
  • Atrakcje
    4.0
  • Obsługa
    4.0

4.2
Super wakacje 2013-06-23
Szczegóły oceny hotelu Aparthotel El Duque:
  • Lokalizacja
    5.0
  • Pokoje
    5.0
  • Wyżywienie
    6.0
  • Atrakcje
    5.0
  • Obsługa
    5.0

5.2
Bardzo dobry hotel 2014-07-24
Szczegóły oceny hotelu Aparthotel El Duque:
  • Lokalizacja
    4.8
  • Pokoje
    6.0
  • Wyżywienie
    5.0
  • Atrakcje
    5.5
  • Obsługa
    6.0

Bardzo fajny hotel dla rodzin z dziecmi, Bylismy z biurem TUI. Mielismy swietny apartament z oddziel...
więcej

5.4
Hotel bijący tragedią 2014-12-18
Szczegóły oceny hotelu Aparthotel El Duque:
  • Lokalizacja
    6.0
  • Pokoje
    2.0
  • Wyżywienie
    1.0
  • Atrakcje
    1.0
  • Obsługa
    3.0

2.7

Aparthotel El Duque - możliwości zakwaterowania:

apartament standard balcony or terrace
apartament superior poolview balcony
studio single standard balcony or terrace
studio standard balcony or terrace

Aparthotel El Duque - Możliwości wyżywienia:


Aparthotel El Duque - miasta wylotu:


Aparthotel El Duque - możliwa długość wypoczynku:


Masz pytania o Hotel Aparthotel El Duque? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00