Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob.-nd. 10:00-18:00

Last Minute
Hotel Topaz, Malta
1/10
Hotel Topaz, Malta
2/10
Hotel Topaz, Malta
3/10
Hotel Topaz, Malta
4/10
Hotel Topaz, Malta
5/10
Hotel Topaz, Malta
6/10
Hotel Topaz, Malta
7/10
Hotel Topaz, Malta
8/10
Hotel Topaz, Malta
9/10
Hotel Topaz, Malta
10/10
mapakliknij aby aktywować mapę
Ocena
hotelu:
4.3 / 5
Najbliższy termin
07.10 - 10.10
już od 2187 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
15.12 - 18.12
już od 797 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Topaz
  • Basen kryty
  • Basen odkryty
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Bez paszportu

Hotel Topaz
star 4

Malta
Ocena hotelu Topaz:
4.3 / 5
Średnia z 2 opinii
Szczegóły oceny hotelu Topaz:
  • Lokalizacja
    4.0
  • Hotel
    3.0
  • Pokoje
    3.0
  • Wyżywienie
    5.0
  • Atrakcje
    i sport
    4.0
  • Jakość
    do ceny
    4.0
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 07 października 2023
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 15 grudnia 2023

Hotel Topaz w ofercie Biura podróży:

Exim Tours

Szukasz wakacji na Maltę?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

4 Malta/Wyspa Malta

Informacje Ogólne

Witamy Topaz Hotel w Bugibba. Dla Państwa komfortu hotel posiada recepcję, winda, klimatyzację, lobby, salon i sklepy. Goście, którzy chcą być mobilni również na urlopie, mogą wypożyczyć samochód. Do dyspozycji jest basen ze słodką wodą oraz oddzielny brodzik. Bezpłatne parasole słoneczne i leżaki do opalania są dostępne na basenie. Odległość od hotelu: Mdina (8 km), Waterpark (7 km), Valletta (12 km) i lotnisko MLA (20 km). W pobliżu hotelu znajdują się supermarket, centrum miasta, kino, bary/restauracje, przystanek autobusowy i informacja turystyczna. Oferta rozrywkowa hotelu: sala telewizyjna.

Udogodnienia

Hotel oferuje kantor. Godziny pracy recepcji: 24h.

Posiłki

Śniadanie: bufet. W hotelu znajdują się 2 restauracje.

Sport i Rozrywka

W ramach aktywności hotel oferuje bilard. Najbliższe pole golfowe położone jest w odległości 15 km.

Dodatkowe Informacje

Akceptujemy następujące formy płatności: karta Eurocard/MasterCard i karta Visa.

Bagaż

Kraków / Wrocław Cena zawiera bagaż podręczny 10 kg (55x40x20) oraz małą torebkę (35x20x20) Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze - 15 kg - 240zł/osobę - 20 kg - 340zł/osobę Uwaga! Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena może ulec zmianie. Gdańsk i Warszawa Cena zawiera bagaż podręczny o wymiarach 42x32x25 Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze - 23 kg - 250 PLN (wyloty do 27.09.2015) / 170 PLN wyloty od 28.09 - 31.10.2015) - 32 kg - 340 PLN (wyloty do 27.09.2015) / 250 PLN wyloty od 28.09 - 31.10.2015) Uwaga! Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena może ulec zmianie.

Rodzaje wyżywienia

RO./SC - bez wyżywienia BB - śniadania HB - śniadania i obiadokolacje. Napoje płatne dodatkowo


EXIM tours zapoczątkowało swoją działalność w Czechach, w 1993 roku. W związku z dynamicznym rozwojem Firma szybko wkroczyła także na rynek polski, słowacki, węgierski i rumuński.

Dzięki fuzji marek EXIM tours i Kartago Tours, Grupa EXIM stała się podmiotem międzynarodowym, zajmującym wiodącą pozycję wśród touroperatorów w Europie Środkowej. Z dniem 31 maja 2012 niemiecka Grupa Kapitałowa REWE Touristik przejęła 51 % udziałów Holdingu Exim, a partnerstwo to stworzyło nowe możliwości rozwoju i poszerzenia rynków zbytu.

 

Z dniem 12 kwietnia 2013 REWE Group zespoliło wszystkie brandy turystyczne pod nową wspólną nazwą DER Touristik Köln GmbH, zastępując tym samym dawną nazwą REWE Touristik.
Dzięki wieloletniemu doświadczeniu oraz pasji organizowania wyjazdów EXIM tours znajduje się wśród czołowych polskich touroperatorów. W ciągu całego okresu prowadzenia swojej działalności, EXIM tours otrzymało liczne prestiżowe nagrody oraz certyfikaty, m.in. Certyfikat Śląskiej Izby Turystycznej, Certyfikat Rzetelności oraz Złoty Certyfikat Transparentnego Touroperatora.

 

Zgodnie z ustawą o usługach turystycznych EXIM S.A. posiada gwarancję ubezpieczeniową wystawioną przez ERGO Reiseversicherung AG (ERGO Ubezpieczenia podróży), będącym wiodącym ubezpieczycielem, specjalizującym się w ubezpieczeniach podróży. Beneficjentem gwarancji ubezpieczeniowej jest Marszałek Województwa Mazowieckiego. Firma zarejestrowana jest w Centralnej Ewidencji Organizatorów Turystyki i Pośredników Turystycznych.


EXIM S.A. posiada jedną z najwyższych gwarancji ubezpieczeniowych wystawioną na 85 000 000 PLN. Gwarancja jest wystawiana na rok i obowiązuje od 31 sierpnia 2023 do 30 sierpnia 2024 roku.

 

EXIM S.A wchodzi w skład grupy DER Touristik Eastern Europe a.s., co zapewnia stabilną pozycję na rynku europejskim, a także bezpieczeństwo i gwarancję międzynarodowego kapitału.


EXIM S.A. jest członkiem Polskiej Izby Turystyki.

EXIM S.A. posiada Diamentowy Certyfikat Rzetelnej Firmy co oznacza, że awans z poziomu Złotego na Diamentowy.

Exim w swojej ofercie posiada prawie wszystkie kierunki świata od Europy po egzotykę.




Prima Holiday

Szukasz wakacji na Maltę?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

POŁOŻENIE

-

PLAŻA

-

HOTEL

Obiekt położony 10 minut spacerem od plaży. Topaz Hotel usytuowany jest w popularnym nadmorskim kurorcie Bugibba. Obiekt oferuje kryty i odkryty basen oraz duży taras słoneczny z leżakami. Goście mają do dyspozycji klimatyzowane pokoje z telewizorem i łazienką. Niektóre z nich dysponują balkonem. Czynna przez cały rok restauracja Emerald zaprasza Gości w porze śniadania, lunchu i kolacji. Na terenie obiektu mieści się również pub Royal Oak oraz bar przy basenie Beryl, który latem zaprasza na drinki. W pizzerii La Perla, która czynna jest w godzinach wieczornych, można zamówić pyszne dania z makaronu oraz pizze.W niemal każdy wieczór w hotelu Topaz organizowane są występy rozrywkowe. Obiekt dysponuje wielofunkcyjnym zapleczem sportowym. Kryty basen z podgrzewaną wodą czynny jest w sezonie zimowym. Przy odkrytym basenie znajduje się brodzik dla dzieci.

DO DYSPOZYCJI GOŚCI

-

INTERNET

-

KONFERENCJE/INCENTIVE

-

SPORT, REKREACJA I ROZRYWKA

-

DLA DZIECI

-

ZAKWATEROWANIE

-

WYŻYWIENIE

-

INFORMACJE DODATKOWE

https://topaz.com.mt/

CENA

OFERTA Z BAGAŻEM: Cena zawiera: bilet lotniczy, bagaż rejestrowany, bagaż podręczny, transfer lotnisko - hotel - lotnisko (shuttle bus) /nie dotyczy ofert z dojazdem własnym/; zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie wg oferty, opiekę polskojęzycznego przedstawiciela, opłaty lotniskowe, ubezpieczenie Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG) NNW, KL (od momentu rozpoczęcia imprezy do jej zakończenia z wyłączeniem czasu trwania dojazdu własengo), bagaż, OC organizatora, VAT. Cena nie zawiera: dodatkowego ubezpieczenia od kosztów rezygnacji i chorób przewlekłych, wycieczek fakultatywnych. OFERTA BEZ BAGAŻU: Cena zawiera: bilet lotniczy, bagaż podręczny, transfer lotnisko - hotel - lotnisko (shuttle bus), zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie wg oferty, opiekę polskojęzycznego przedstawiciela, opłaty lotniskowe, ubezpieczenie Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG) NNW, KL (od momentu rozpoczęcia imprezy do jej zakończenia z wyłączeniem czasu trwania dojazdu własengo), bagaż, OC organizatora, VAT. Cena nie zawiera: bagażu rejestrowanego, dodatkowego ubezpieczenia od kosztów rezygnacji i chorób przewlekłych, wycieczek fakultatywnych. UWAGA! Do każdej rezerwacji istnieje także możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego według cennika opisanego w części bagaż. Wtym celu należy wysłać wiadomość do rezerwacji w BlueVendo z prośbą o dodanie bagażu i informacją dla ilu osób bagaż ma zostać zakupiony.  DOJAZD WŁASNY: Cena zawiera: zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie wg oferty, opiekę polskojęzycznego przedstawiciela,  ubezpieczenie Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG) NNW, KL (od momentu rozpoczęcia imprezy do jej zakończenia z wyłączeniem czasu trwania dojazdu własengo), bagaż, OC organizatora, VAT. Cena nie zawiera: dodatkowego ubezpieczenia od kosztów rezygnacji i chorób przewlekłych, wycieczek fakultatywnych. Od 26.11.2016r wszystkie oferty zawierają w cenie składkę na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny (TFC)  15PLN - za imprezy samolotowe czarterowe (za wyjątkiem krajów mających granicę lądową z Polską)  13PLN - za imprezy nieczarterowe realizowane poza Europę  10PLN - za imprezy oparte o loty rejsowe oraz autokarowe i dojazd własny na terenie Europy (za wyjątkiem krajów mających granicę lądową z Polską) Cena uzależniona jest od dostępności miejsc w samolocie w danej taryfie cenowej. Linie lotnicze podają ceny aktualne na chwile zapytania. W związku z powyższym ze względu na wyczerpanie się danych taryf, do momentu podpisania umowy cena może ulegać zmianom. W przypadku bagażu, który przekracza obowiązujący bezpłatny limit (ilość sztuk lub wymiary) pobierane będą opłaty za nadbagaż. Przekroczenie dozwolonego limitu bagażu podręcznego podlegać będzie dodatkowej opłacie zgodnie z przepisami dotyczącymi nadbagażu w samolocie.

WARUNKI WJAZDOWE

dokumentem podróży uprawniającym do wjazdu i pobytu (niezależnie od jego celu) na terytorium Malty jest ważny paszport lub dowód osobisty. Obywatele polscy korzystają z prawa do swobodnego przepływu osób w ramach Unii Europejskiej/Europejskiego Obszaru Gospodarczego. każdy uczestnik imprezy zobowiązany jest do przestrzegania paszportowych, celnych, zdrowotnych i innych przepisów kraju, do którego podróżuje. Klient odpowiedzialny jest za dotrzymanie wszelkich przepisów niezbędnych do przeprowadzenia imprezy turystycznej, o których został poinformowany przez organizatora.KAŻDY Z NASZYCH KLIENTÓW ZOBLIGOWANY JEST DO POTWIERDZENIA GODZIN NA 24h PRZED WYLOTEM (DOTYCZY TO WYLOTÓW Z POLSKI JAK I POWROTÓW DO POLSKI). Odprawa lotnicza rozpo­czyna się na 2 godziny przed planowanym lotem i kończy się na 40 minut przed. Każdy klient zobligowany jest do zgłoszenia się do od­prawy we właściwym czasie przed realizowanym lotem.

BAGAŻ

BAGAŻ REJESTROWANY: Wizzair - 23 kg o wymiarach nie przekraczających 149,9 × 119,4 × 171,5 cm (wyloty do 31.10.2017) / 20kg o wymiarach nie przekraczających 149,9 × 119,4 × 171,5 cm (wyloty od 01.11.2017) Ryanair 15kg dla rezerwacji potwierdzonych do 07.09.2017, 20 kg dla rezerwacji potwierdzonych od 08.09.2017  BAGAŻ PODRĘCZNY: Wizzair - Mały bagaż o wymiarach nieprzekraczających 42x32x25 cm (wyloty do 31.10.2017) / 10 kg o wymiarach nie przekraczających 55×40×23 cm (wyloty od 01.11.2017) Ryanair - 10 kg, nieprzekraczający wymiarów 55 x 40 x 20 cm, oraz dodatkowo jeden mały bagaż, np. torebkę lub torbę na laptopa, nieprzekraczający wymiarów 35 x 20 x 20 cm. CENY DODATKOWEGO BAGAŻU REJESTROWANEGO: Wizzair: - 20 kg - 280 PLN (wyloty od 01-11 - 30.11)/ 370 PLN (wyloty od 01.12 - 09.01)/ 280 PLN (wyloty od 09.01 - 31.03) - 32 kg - 370 PLN (wyloty od 01-11 - 30.11)/ 460 PLN (wyloty od 01.12 - 09.01)/ 370 PLN (wyloty od 09.01 - 31.03) Ryanair: - 20 kg - 220 PLN  Uwaga! Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena Będzie wyższa.


Prima Holiday powstała w 2013 roku. Jednak branżowe doświadczenie zespołu obejmuje ponad 20 lat pracy na rynku wyjazdowych usług turystycznych. Jego efektem jest autorska wizja pracy z klientami Prima Holiday. Jej gwarantem jest postać założyciela i Prezesa Zarządu, p. Mahera Lili (ex. Exim Tours Polska, BeeFree).

W okresie minionych lat Prima Holiday obsłużyła ponad 100 tysięcy zadowolonych klientów. W  kierunkowym portfolio znajduje się większość popularnych kierunków turystycznych i wiele krajów z listy tzw. turystyki egzotycznej.

Oferują wyjazdy stacjonarne i objazdowe. Wyjazdy długo i krótkoterminowe, typu City Break. Podróże rodzinne, dla par, singli, osób niepełnosprawnych. Organizują wyjazdy dedykowane i Incentive Travel. W wielu przypadkach są głównym organizatorem wyjazdu w danym kierunku, a to oznacza, że sami czarterują samoloty.

Prima Holiday spełnia wszystkie wymogi nakładane na organizatorów wyjazdów turystycznych przez Ustawę, a które sprawdzić można w Mazowieckim Urzędzie Marszałkowskim lub/i Cetralnej Ewidencji Organizatorów Turystyki i Pośredników Turystycznych Ministerstwa Sportu i Turystyki. Posiadana gwarancja ubezpieczeniowa i oraz indywidualne polisy ubezpieczeniowe dla wszystkich Klientów zapewniają najspokojniejsze wakacje pod słońcem.



TOP Touristik

Szukasz wakacji na Maltę?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Informacje o destynacji

Szanowni Państwo chcielibyśmy poinformować, iż Klienci biura podróży TOP Touristik są pod opieką polskojęzycznego przedstawiciela.

Ważne informacje

Nasze ceny są prawidłowe i obowiązujące w momencie rezerwacji. W porównaniu z innymi touroperatorami, dzięki nowoczesnej technologii dynamicznego pakietowania , ceny są odświeżane 24h/7. Potwierdzamy cenę niezwłocznie tego samego dnia (dni robocze).

Cena zawiera

Przelot - Zakwaterowanie - Transfer - Ubezpieczenie: KL NNW Bagaż .

Położenie

Hotel znajduje się w  Bugibbie, w pobliżu ścisłego centrum, ok. 7 km od piaszczystej plaży Golden Bay, blisko miejsc rozrywki, ok. 21 km od lotniska, ok. 17 km od Valletty, ok. 300 m od przystanku autobusowego.

Adres

The Topaz Hotel,  Triq C.Tanti, SPB 3025 St.Paul´s (Bugibba, Qawra), Malta  Tel: +356 21572416  ,  +356 2014 6000  Web: www.topaz.com.mt 

Wyposażenie

Hotel zbudowany został w roku 1982. Serdecznie zapraszamy naszych gości do łącznie 326 pokoi. Poszczególne piętra obiektu osiągalne są za pomocą windy. Na miejscu znajduje się sejf i kantor wymiany walut. Wi-Fi w pomieszczeniach ogólnodostępnych zapewnia stały dostęp do sieci. Do dyspozycji gości jest restauracja, jadalnia, sala śniadaniowa, kawiarnia, bar i pub. Udane zakupy zrealizujecie Państwo w sklepie z pamiątkami oraz w pozostałych placówkach handlowych. Dzieci mogą bawić się do woli na placu zabaw. Do Państwa dyspozycji jest również sala telewizyjna, pokój zabaw dla dzieci i biblioteka. Do pozostałych oferowanych na miejscu usług należą: serwis pokojowy, pralnia i usługi fryzjerskie. Istnieje możliwość skorzystania z transportu wahadłowego.

Wyposażenie

Hotel zbudowany został w roku 1982. Serdecznie zapraszamy naszych gości do łącznie 326 pokoi. Poszczególne piętra obiektu osiągalne są za pomocą windy. Na miejscu znajduje się sejf i kantor wymiany walut. Wi-Fi w pomieszczeniach ogólnodostępnych zapewnia stały dostęp do sieci. Do dyspozycji gości jest restauracja, jadalnia, sala śniadaniowa, kawiarnia, bar i pub. Udane zakupy zrealizujecie Państwo w sklepie z pamiątkami oraz w pozostałych placówkach handlowych. Dzieci mogą bawić się do woli na placu zabaw. Do Państwa dyspozycji jest również sala telewizyjna, pokój zabaw dla dzieci i biblioteka. Do pozostałych oferowanych na miejscu usług należą: serwis pokojowy, pralnia i usługi fryzjerskie. Istnieje możliwość skorzystania z transportu wahadłowego.

Pokoje

Pokoje wyposażone są w klimatyzację, centralne ogrzewanie, kuchnię i łazienkę. Większość pokoi posiada balkon z widokiem na okolicę. Ponadto skorzystać można z sejfu i minibarku. Dostępne są również lodówka, minilodówka i ekspres do kawy / herbaty. Dopełnieniem wyposażenia jest internet, telefon, telewizor, radio i Wi-Fi (bezpłatnie). Łazienki dysponują prysznicem i wanną. W łazienkach znajduje się ponadto suszarka do włosów.

Oferta sportowo-rozrywkowa

Orzeźwienie i ochłodę znajdziecie Państwo w jednym z naszych basenów (krytym bądź otwartym). Spragnionym relaksu i odprężenia polecamy leżaki i parasole na tarasie do opalania. O Państwa pełne odprężenie zadba kąpiel w jacuzzi. W ofercie baru znajdują się napoje orzeźwiające. Entuzjastom ruchu i aktywności fizycznej proponujemy tenisa ziemnego i golfa. Jet ski, przejażdżki motorówką, rower wodny, przejażdżki na bananie wodnym, kanadyjki, rejsy katamaranem i nurkowanie zapewnią mnóstwo dobrej zabawy amatorom sportów wodnych. Bogata oferta sportowa wewnątrz obiektu obejmuje tenisa stołowego, bilard, zajęcia gimnastyczne i aerobik. W hotelu znajdziecie Państwo Strefę Wellness ze spa i sauną. Zróżnicowana oferta programów rozrywkowych umili pobyt małym i dużym gościom.

Wyżywienie

Dostępne warianty żywieniowe to nocleg ze śniadaniem, wyżywienie częściowe, wyżywienie pełne i opcja all inclusive. W ofercie gastronomicznej znajdują się śniadanie, obiad i kolacja. Napoje wliczone są w cenę.

Karty kredytowe

W obiekcie akceptowane są następujące karty kredytowe: American Express, Visa, Diners Club i MasterCard.

Podatki – Malta

Szanowni Państwo informujemy, iż na terenie państwa Malta od dnia 01.07.2016 obowiązuje w hotelach oraz kwaterach turystycznych nowy podatek turystyczny. Powyższy podatek płatny jest bezpośrednio w recepcji hotelowej przy zakwaterowaniu. Stawka podatku wynosi 0,50 Euro/osoba/noc – niezależnie od standardu zakwaterowania. Podatek płatny jest maksymalnie do wysokości 5 Euro za pobyt i dotyczy osób powyżej 18 roku życia.

Informacje odnośnie przelotów samolotem

Wszystkie przeloty na destynacjach oferowanych przez TOP Touristik odbywają się zgodnie z Ogólnymi Warunkami Przewozu Pasażerów i Bagażu danego przewoźnika. ++++ W przypadku tanich linii lotniczych oraz regularnych linii lotniczych na krótkich dystansach cena zawiera tylko bagaż podręczny. Istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego za dodatkową opłatą (*).

- Ryanair (FR)

55x40x20 , 10 kg - przekazany do luku bagażowego ( od 15.01.2018, wyjątkiem rezerwacji z pierwszeństwem wejścia ) oraz mała torebka 35x20x20 , *Bagaż rejestrowany: 20 kg, cena 265 – 400 PLN.

- Wizz Air (W6)

55x40x23 , 10 kg. *Bagaż rejestrowany: 20kg, cena 200 – 450 PLN.

- Norwegian (DY)

55x40x23 , 10 kg. *Bagaż rejestrowany: 20 kg, cena 230 – 300 PLN.

- Easyjet (U2)

55x40x23 , *Bagaż rejestrowany: 20 kg, cena 250 – 300 PLN. 

- LOT (LT) / TAP (TP) / British Airways (BA) / Alitalia (AZ) / El Al (LY)  

55x40x23 , 8 kg. *Bagaż rejestrowany: 23 kg, cena 280 - 400 PLN. 

- W przypadku czarterów (np. Small Planet (P7), Smart Wings (QS), Enter Air (E4) )

cena zawiera bagaż podręczny 5 kg oraz bagaż rejestrowany 15 kg. Cena bagażu może ulec zmianie jeżeli zostanie on dodany już po potwierdzeniu rezerwacji. ++++ Serwis pokładowy - napoje, przekąski zwyczajowo nie jest zawarty w cenie przelotu. Wszelkie informacje odnośnie limitów bagażu oraz serwisu pokładowego w cenie przelotu wszystkich linii lotniczych, z którymi współpracuje TOP Touristik znajdziecie Państwo na naszej stronie www.TOPtouristik.pl w zakładce Wszystko o lataniu/bagaż :  www.vcms.eu/upload/getbyid/104390/Dok1.pdf 


Atur

Szukasz wakacji na Maltę?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kraj

MALTA

Hotel info

The Topaz oferuje dogodną lokalizacją z dala od gwaru centralnych deptaków Bugibby, a jednocześnie w niedalekiej odległości od licznych atrakcji i rozrywek. Zaledwie niedługi spacer dzieli hotel od nabrzeża z promenadą, a także tętniącego życiem, głównego skweru kurortu. Wakacyjny kompleks hotelowy słynie z przestronnych tarasów słonecznych z dużym basenem. To doskonałe miejsce relaksu i wypoczynku w promieniach słońca. W okresie zimowym dostępny jest basen kryty. Wygodne zakwaterowanie, smaczna kuchnia serwowana w hotelowej restauracji i przyjazna obsługa to także duże atuty hotelu. The Topaz to doskonały stosunek jakości do ceny Kategoria lokalna 3***

Lokalizacja

Bugibba, spokojniejsza lokalizacja na obrzeżach, w niedalekiej okolicy liczne butiki, bary, restauracje. Centralny skwer miejscowości ok 700m Nadmorska promenad w zasięgu niedługiego spaceru. Lotnisko w Luqa ok. 20 km.

Plaża

ok. 800m od hotelu nadbrzeżne tarasy skalne, ok 1200m piaszczysta plaża Bugibba Beach

Hotel

326 pokoi, 3 budynki, hol powitalny, recepcja 24h, lobby, windy, restauracja główna, bar, sezonowy bar przy basenie, TV lounge i biblioteczka, sezonowy pub angielski The Royal Oak, sezonowa restauracja kuchnii włoskiej, butik, płatny kącik internetowy, sala konferencyjna, w pobliżu płatne miejsca parkingowe.

Pokój

wygodnie wyposażony, klimatyzacja (sezon letni), ogrzewanie (sezon zimowy), TV, telefon, łazienka (prysznic lub wanna, suszarka do włosów), zestaw do przenia kawy i herbaty, płatny sejf, płatna mini lodówka, większość z balkonem. 2-osobowy, możliwość 1 dostawki co może jednak ograniczać komfort zakwaterowania. Pokój 1-osobowy na zamówienie (wyposażenie może odbiegać od opisanego).

Sport i rozrywka

duży basen zewnętrzny (sezon letni), przestronne tarasy słoneczne. Leżaki przy basenie bezpłatnie. Basen kryty (sezon zimowy). Płatne: masaż, bilard, automaty do gier. Cykliczne lekkie animacje lub wieczory z muzyką. Bogata oferta dziennych i nocnych rozrywek w centrum miejscowości.

Dzieci

brodzik

Opcje wyżywienia

- bez wyżywienia - śniadania - śniadania, obiadokolacje

Uwagi

hotel objęty telefoniczną obsługą z językiem polskim. Lokalny rezydent język angielski.

Nasza opinia

przestronny, wakacyjny kompleks hotelowy. Spokojna lokalizacja na obrzeżach kurortu, a jednocześnie niedaleko centrum i wszelkich atrakcji. Duży basen to duży atut hotelu

200916Przewóz bagażu

limity bagażowe w zależności od linii lotniczej (nie dotyczy dzieci do lat 2 tzw infantów) - LOT (kod lotu LO) - duży bagaż podręczny o max wymiarach 55x40x23cm, max waga do 8kg, które pasażer zabiera na pokład samolotu. Opcjonalnie za dopłatą bagaż rejestrowany o max wadze do 23kg przewożony w luku bagażowym. - Ryanair (kod lotu FR) - mały bagaż podręczny o max wymiarach 40x20x25cm (powinien mieścić się pod poprzedzającym fotelem), który pasażer zabiera na pokład samolotu. Opcjonalnie za dopłatą do wyboru - 1) duży bagaż podręczny o max wadze do 10kg i max wymiarach 55x40x20cm, który pasażer zabiera na pokład samolotu lub 2) mały bagaż rejestrowany o wadze do 10kg i max wymiarach 55x40x20cm przewożony w luku bagażowym lub 3) bagaż rejestrowany o max wadze do 20kg przewożony w luku bagażowym. - WizzAir (kod lotu W6) - mały bagaż podręczny o max wymiarach 40x30x20cm (powinien mieścić się pod poprzedzającym fotelem), który pasażer zabiera na pokład samolotu. Opcjonalnie za dopłatą do wyboru - 1) duży bagaż podręczny o max wadze do 10kg i max wymiarach 55x40x23cm, który pasażer zabiera na pokład samolotu lub 2) mały bagaż rejestrowany o max wadze do 10kg i max wymiarach 55x40x23cm, przewożony w luku bagażowym lub 3) bagaż rejestrowany o max wadze do 20kg przewożony w luku bagażowym. Cena dodatkowego, opcjonalnego bagażu zg z systemem rezerwacyjnym. Ważne! Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena będzie wyższa.

Cena zawiera

- bilet lotniczy - przewóz bagażu podręcznego - transfery lotnisko-hotel-lotnisko - zakwaterowanie - wyżywienie zg z wybraną opcją - asysta rezydenta z językiem polskim - składka z tytułu TFG - pakiet ubezpieczeń KL, NW, bagaż

Cena nie zawiera

- taksa klimatyczna płatna na Malcie - 0,5 EUR/os/dzień, opłata max 5 EUR/os (nie dotyczy dzieci do 16 lat) - opcjonalnie przewóz bagażu rejestrowanego - świadczeń dodatkowych


BestReisen

Szukasz wakacji na Maltę?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Naszym zdaniem

Hotel składający się z dwóch budynków w malowniczej okolicy, niespełna kilometr od centrum Bugibba. basen, restauracja, pizzeria, skromne, ale zadbane wnętrza. Dobre miejsce na relaks i bazę wypadową.   

Polożenie

Północna Malta, ST. Paul Bay, ok. 800 metrów od głównego placu Bugibba i tyle samo od nadmorskiej promenady i jej kamienistej plaży, ok. 9 km od lotniska. W pobliżu hotelu znajduje się Narodowe Akwarium Malty, Empire Cinemas oraz Bird Park.

Wyposażenie

Lobby z całodobową recepcją, bezpłatne Wi-Fi, restauracja, sezonowy bar przy basenie, pizzeria, automaty z napojami, sala konferencyjna, sala wypoczynkowa z biblioteczką, wypożyczalnia samochodów, usługi pralnicze. 

Pokoje

Double standard - łazienka, klimatyzacja, TV sat, telefon, mała lodówka, sejf, czajnik, łącza Wi-FI (płatne). Widok na ląd (bezn balkonu). Powierzchnia - ok. 18 m kw.  Double pool view - łazienka, klimatyzacja, TV sat, telefon, mała lodówka, sejf, czajnik, łącza Wi-FI (płatne), balkon z widokiem na basen. Powierzchnia - ok. 18 m kw.  Single - pokój jednoosobowy z widokiem na ląd lub basen.

Wyżywienie

Bez wyżywieniaHB - śniadaniaHB - śniadania i kolacje (bufety, napoje do kolacji płatne)

Sport i rozrywka

Basen zewnętrzny, basen kryty, w sezonie letnim pawilon masażu.

Dla dzieci

Brodzik wydzielony w basenie głównym, sala zabaw, łóżeczka niemowlęce.

COVID

Ze względu na bardzo dynamicznie zmieniającą się ogólnoświatową sytuację związaną z epidemią Covid-19, hotel zastrzega sobie prawo do wprowadzenia obostrzeń i zmian dotyczących korzystania z infrastruktury hotelu oraz formuły wyżywienia zgodnej z wprowadzanymi wymogami i zasadami władz odwiedzanego kraju. Prosimy mieć na uwadze, że tego typu zamiany mogą być wprowadzone w trybie nagłym i bez wcześniejszego informowania organizatora. Różnice w opisie oferty wynikające z powyższej informacji nie stanowią podstawy reklamacyjnej.Dodatkowo, przed wyjazdem prosimy o zapoznanie się z komunikatem MSZ, przepisami wizowymi, paszportowymi dotyczącymi odwiedzanego kraju: https://www.gov.pl/web/dyplomacja/informacje-dla-podrozujacych

Zmiana świadczeń

Informujemy, że w rzadkich przypadkach hotele mogą zmienić warunki wyżywienia oraz oferty sportowo-rekreacyjnej bez wcześniejszej informacji (np. zamknięte bary na świeżym powietrzu, grill, część basenów zewnętrznych). Takie decyzje są uzależnione od obłożenia, pory roku, warunków pogodowych i wewnętrznych decyzji hotelu, na co nie mamy wpływu.

Podróżni z paszportem innym niż polski

Jeśli uczestnik wyjazdu nie jest obywatelem polskim (nie posiada paszportu polskiego) - powinien nas o tym fakcie bezzwłocznie powiadomić, ponieważ ceny naszych ofert są skalkulowane dla klientów legitymujących się polskimi paszportami. Dodatkowo osoby nieposiadające obywatelstwa polskiego zobowiązane są we własnym zakresie zrealizować kwestie wizowe. Biuro nie ponosi odpowiedzialności w sytuacji, gdy klient nie wyleci do kraju docelowego, zostanie zawrócony lub w jakikolwiek inny sposób sprawy paszportowo-wizowe wpłyną na jego wylot i pobyt.

Powrót do Polski

28 marca 2022 r. zostały zniesione wszelkie ograniczenia w podróżowaniu do Polski. Nie ma obowiązku okazywania certyfikatu szczepienia,  wykonywania testów i  odbywania tzw. kwarantanny przyjazdowej.https://www.gov.pl/web/koronawirus/aktualne-zasady-i-ograniczeniahttp://https://strazgraniczna.pl/pl/aktualnosci/informacje-dla-podrozny/9081,Kwarantanna-po-przekroczeniu-granicy.html

Oferta pakietowana dynamicznie

W przypadku ofert pakietowanych dynamicznie (przeloty liniami rejsowymi i tzw. "low costami") cena aktualizuje się sama po założeniu rezerwacji. Rozkład lotów podany jest na "Zgłoszeniu rezerwacji". Aby cena mogła zostać ostatecznie potwierdzona, muszą być wprowadzone poprawnie dane uczestników: płeć "Pan/Pani", imię, nazwisko, data urodzenia (takie same jak w paszportach). Po założeniu rezerwacji wstępnej nie mamy możliwości edycji danych.W przypadku braku możliwości rezerwacji biletów lotniczych w przyjętych taryfach cena ostateczna imprezy może ulec zmianie. Ewentualna dopłata podlega akceptacji klienta. W przypadku przelotów rejsowych wszelkie zmiany zgłoszone po potwierdzeniu rezerwacji i wystawieniu biletów są rozpatrywane indywidualnie. Odpowiedzialność za konsekwencje zmian i wszelkie koszty z tym związane ponosi klient.

Wyjazd osoby małoletniej z osobą trzecią

Na podróż dziecka z osobą trzecią, szczególnie poza strefę Schengen, zalecamy wziąć pisemną zgodę rodziców/ opiekunów prawnych. Funkcjonariusze służb na granicy czasami proszą o okazanie takowej zgody. Jest ona niezbędna również ze względu na konieczność np. decydowania o opiece medycznej lub w przypadku wyrobienia dokumentu po utracie paszportu. Zgoda taka powinna być potwierdzona notarialnie z tłumaczeniem przysięgłym na język angielski. Zdarza się także, że hotel prosi o okazanie takiej zgody przy zameldowaniu. 

Cena zawiera

Bilet lotniczy z opłatami lotniskowymi, transfer lotnisko-hotel-lotnisko, zakwaterowanie wg oferty, wyżywienie wg oferty, anglojęzyczna obsługa telefoniczna, ubezpieczenie od KL, NNW, bagażu i chorób przewlekłych, VAT.

Cena nie zawiera

Wycieczek fakultatywnych, napiwków, wydatków własnych, dodatkowych ubezpieczeń: od kosztów rezygnacji i pakiet SPORT. 


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Best Reisen działającego w Polsce już od 22 lat. Biuro zdobyło uznanie znacznej grupy klientów i agencji turystycznych, z którymi ma przyjemność współpracować. Jest członkiem międzynarodowej grupy Flash Tours, która prężnie działa w zakresie promocji i rozwoju turystyki. Biuro Podróży Best Reisen może poszczycić się certyfikatem rzetelna firma, oraz tytułem BIURO PODRÓŻY 2012 przyznanym przez Centralne Biuro Certyfikacji Krajowej

Dzięki wsparciu w działaniach i wieloletniemu doświadczeniu, Best Reisen oferuje wyjazdy na wysokim poziomie i dostosowane do oczekiwań swoich klientów. Specjalizuje się w organizacji wakacji w Egipcie, Tunezji i Zjednoczonych Emiratach Arabskich, choć stale poszerza swoją ofertę o doskonałe hotele w Grecji czy Bułgarii. Biuro Podróży Best Reisen jest także ekspertem w organizacji luksusowych wyjazdów egzotycznych - ich wakacje na Malediwach, Seszelach, Sri Lance czy w Tajlandii to gwarancja najwyższej jakości wypoczynku.


Nekera

Szukasz wakacji na Maltę?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kraj

MALTA

Położenie

Hotel zlokalizowany w północnej części wyspy w St. Paul’s Bay. W pobliżu liczne sklepy bary i restauracje, przystanek autobusowy oddalony o ok. 300 m, nadmorska promenada – ok. 700 m. Stolica Malty – Valletta – ok. 18 km. Port lotniczy oddalony o ok. 19 km.

Plaża

Publiczna piaszczysta plaża Mellie


Wycieczka pochodzi z oferty biura podróży Nekera, polskiego touroperatora, który stawia na nowoczesne technologie i współpracuje z największymi sieciami linii lotniczych, hoteli i miejsc wakacyjnych. Tworzy je zespół doświadczonych specjalistów z ponad 25-letnim stażem w międzynarodowej branży turystycznej. Nekera w swojej ofercie ma propozycje wyjazdów do wszystkich ulubionych destynacji Polaków (około 15.000 wyselekcjonowanych hoteli) oraz zapewnia stabilne i profesjonalne wsparcie produktowe w świetnych cenach. Znaleźć tu można wycieczki zarówno do krajów europejskich (np. Grecja, Hiszpania, basen Morza Śródziemnego), egzotycznych (np. kraje karaibskie, afrykańskie czy azjatyckie), jak i regionów polskich (już ok. 700 obiektów), które w ostatnich tygodniach niezwykle zyskują na popularności. Touroperator specjalizuje się w wycieczkach typu last minute oraz all inclusive, a wszystkie oferty objęte są gwarancją najniższej ceny, niezmienności ceny, a także polskojęzyczną obsługą w systemie 24/7. Dodatkowo, zgodnie z prawem polskim i ustawą o świadczeniu usług turystycznych, odprowadza składki na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny (TFG). Gwarantuje więc klientom ochronę ich wpłat w przypadku jakichkolwiek nieoczekiwanych kłopotów przy świadczeniu usług. Posiada gwarancję ubezpieczeniową firmy Allianz Partners (AWP P&C S.A. oddział w Polsce) oraz jest członkiem Polskiego Związku Organizatorów Turystyki PZOT. 

Neckermann HIT

Szukasz wakacji na Maltę?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

***

Region

Malta, Malta

Położenie

spokojne, w popularnej miejscowości St. Paul's Bay, ok. 700 m. od głównego centrum Bugibby. Przystanek autobusowy oddalony ok. 300 m. W pobliżu hotelu znajdują się restauracje, bary, sklepy. Uwaga: Connected Service w języku polskim. 

Plaża

skalista plaża oraz popularna nadmorska promenada oddalone ok. 800 m. od hotelu.

Wyposażenie

326 pokoi rozmieszczonych w trzech budynkach. Hol powitalny z recepcją, sejfy (za opłatą), windy, restauracja bufetowa, pizzeria (czynna w godz. wieczornych), biblioteka, kącik wypoczynkowy z TV, sklep z pamiątkami. Na zewnątrz znajduje się basen ze słodką wodą, bar z przekąskami i napojami oraz taras słoneczny. Leżaki, parasole przy basenie w cenie. www.topazmaltahotel.com

Kategoria lokalna

3 gwiazdki.

Zakwaterowanie

Pokoje dwuosobowe (1-3A): ok. 18 m2, klimatyzacja, sejf, lodówka, TV sat., czajnik, telefon, balkon od strony ulicy. Wanna lub prysznic, WC, suszarka. Z widokiem na basen (1-2B). Uwaga: przy zakwaterowaniu 1 osoby, Gość otrzymuje pokój bez balkonu. 

Dzieci

brodzik.

Dostęp do internetu

WiFi w lobby i w pokojach gratis.

Wellness

basen kryty. za opłatą: masaże oraz fryzjer.

Wyżywienie

Bez wyżywienia, ze śniadaniem lub z dwoma posiłkami. Śniadanie i kolacja w formie bufetu.

Dla dzieci

2-12 lat: zniżka procentowa. 


Neckermann

Szukasz wakacji na Maltę?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

***

Region

Malta, Malta

UWAGA!

Zgodnie z informacjami otrzymanymi z Maltańskiego Ministerstwa Turystyki, z dniem 1 czerwca 2016 roku wszyscy dorośli turyści przyjeżdżający na Maltę zostaną objęci taxą klimatyczną. Nowy podatek będzie pobierany w hotelu podczas zakwaterowania lub wykwaterowania.Wysokość opłaty została ustalona na kwotę 0,5€ za dobę a jej maksymalna wysokość będzie wynosić 5€ za pobyt.Nowym podatkiem zostaną objęci wszyscy turyści, również Ci, którzy dokonali rezerwacji jeszcze przed wprowadzeniem podatku.

Położenie

spokojne, w popularnej miejscowości St. Paul's Bay, ok. 700 m. od głównego centrum Bugibby. Przystanek autobusowy oddalony ok. 300 m. W pobliżu hotelu znajdują się restauracje, bary, sklepy. Uwaga: Connected Service w języku polskim. 

Plaża

skalista plaża oraz popularna nadmorska promenada oddalone ok. 800 m. od hotelu.

Wyposażenie

326 pokoi rozmieszczonych w trzech budynkach. Hol powitalny z recepcją, sejfy (za opłatą), windy, restauracja bufetowa, pizzeria (czynna w godz. wieczornych), biblioteka, kącik wypoczynkowy z TV, sklep z pamiątkami. Na zewnątrz znajduje się basen ze słodką wodą, bar z przekąskami i napojami oraz taras słoneczny. Leżaki, parasole przy basenie w cenie. www.topazmaltahotel.com.

Kategoria lokalna

3 gwiazdki.

Zakwaterowanie

Pokoje dwuosobowe (1-3A): ok. 18 m2, klimatyzacja, sejf, lodówka, TV sat., czajnik, telefon, balkon od strony ulicy. Wanna lub prysznic, WC, suszarka. Z widokiem na basen (1-2B). Uwaga: przy zakwaterowaniu 1 osoby, Gość otrzymuje pokój bez balkonu. 

Dzieci

brodzik.

Dostęp do internetu

WiFi w lobby i w pokojach gratis.

Wellness

basen kryty. za opłatą: masaże oraz fryzjer.

Wyżywienie

Bez wyżywienia, ze śniadaniem lub z dwoma posiłkami. Śniadanie i kolacja w formie bufetu.

Dla dzieci

2-12 lat: zniżka procentowa. 


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.


Mapa Hotelu Topaz

Opinie o Hotelu Topaz

4.7
zdecydowanie polecam

Czysty duzy hotel. Bardzo pomocna i zyczliwa obsluga

POLECAM:
singlom
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.7
3.9
polecam

jak na trzy gwiazdki - ok, choc spodziewalam sie czegos wiecej. pokoje troche stare ale sprzatane codziennie wraz z wymiana poscieli i recznikow. obsluga bardzo mila i komunikatywna. basen w porzadku, zatloczony ale mozna sie schlodzic. w restauracji hotelu topaz mozna bardzo smacznie zjesc. blisko do promenady - glownej ulicy bugibby i blisko tez do plazy. ogolnie hotel topaz wypada nienajgorzej, pozdrawiam

POLECAM:
ekonomicznym klientom, dla aktywnych wczasowiczów, ceniącym rozrywkę
Podsumowanie: polecam
3.9

Topaz - możliwości zakwaterowania:

twin standard room pool view twin pool view room balcony
twin standard room twin room with balcony
triple standard room triple room with balcony
single pool view room balcony
twin pool view room balcony
single standard room
Standard Standard
Standard Standard PoolView
single single standard room
single standard room pool view single pool view room balcony
Standard SingleUse Standard
Łóżko w pokoju współdzielonym
Pokój czteroosobowy
Pokój dwuosobowy z widokiem na basen
Pokój standardowy z balkonem
Pokój dwuosobowy z balkonem
Pokój dwuosobowy z balkonem
Pokój standardowy
Double Room
Pokój dwuosobowy z widokiem na basen
Pokój dwuosobowy dopojedynczego wykorzystania
Pokój dwuosobowy z widokiem na morze
pokój jednoosobowy z widokiem na ogród
Pokój standardowy
Pokój dwuosobowy
Pokój dwuosobowy
Pokój standardowy
Pokój standardowy z widokiem na basen
Pokój rodzinny
Pokój rodzinny
Pokój z balkonem/tarasem
Pokój standardowy
Pokój jednoosobowy z widokiem na basen
Pokój dwuosobowy z balkonem
Pokój jednoosobowy
Pokoj dwuosobowy
Pokój standardowy
Pokój trzyosobowy z balkonem
Pokój trzyosobowy z balkonem
Pokój trzyosobowy
Standard SingleUse Standard PoolView

Topaz - Możliwości wyżywienia:


Masz pytania o Hotel Topaz? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00