cellphone225171600

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-18:00; sob. 10:00-16:00

Wakacje Last Minute
  • Hotel Lefkoniko Beach, Kreta
  • Hotel Lefkoniko Beach, Kreta
  • Hotel Lefkoniko Beach, Kreta
  • Hotel Lefkoniko Beach, Kreta
  • Hotel Lefkoniko Beach, Kreta
  • Hotel Lefkoniko Beach, Kreta
  • Hotel Lefkoniko Beach, Kreta
  • Hotel Lefkoniko Beach, Kreta
  • Hotel Lefkoniko Beach, Kreta
  • Hotel Lefkoniko Beach, Kreta
  • Hotel Lefkoniko Beach, Kreta
  • Hotel Lefkoniko Beach, Kreta
  • Hotel Lefkoniko Beach, Kreta
  • Hotel Lefkoniko Beach, Kreta
  • Hotel Lefkoniko Beach, Kreta
  • Hotel Lefkoniko Beach, Kreta
  • Hotel Lefkoniko Beach, Kreta
  • Hotel Lefkoniko Beach, Kreta
  • Hotel Lefkoniko Beach, Kreta
  • Hotel Lefkoniko Beach, Kreta
  • Hotel Lefkoniko Beach, Kreta
  • Hotel Lefkoniko Beach, Kreta
  • Hotel Lefkoniko Beach, Kreta
1 / 23
Ocena
hotelu:
0.0 / 5
Najbliższy termin
25.04 - 02.05
już od 1632 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
03.10 - 06.10
już od 1368 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Lefkoniko Beach
  • Basen odkryty
  • Animacje dla dorosłych
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Bez paszportu

Hotel Lefkoniko Beach
star 3

Grecja: Kreta: Rethymnon
Ocena hotelu Lefkoniko Beach:
0.0 / 5
Średnia z 0 opinii
Szczegóły oceny hotelu Lefkoniko Beach:
  • Lokalizacja
    0
  • Hotel
    0
  • Pokoje
    0
  • Wyżywienie
    0
  • Atrakcje
    i sport
    0
  • Jakość
    do ceny
    0
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 25 kwietnia 2021
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 03 października 2021

Hotel Lefkoniko Beach w ofercie Biura podróży:

Itaka

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

Kategoria

***

Region

Grecja / Kreta

Opis oferty:

Kompleks składa się z części Lefkoniko Bay i Lefkoniko Beach. Miła, rodzinna atmosfera to niewątpliwie zasługa właścicieli, którzy doglądają tu każdego szczegółu. Hotel jest wymarzonym miejscem na wakacje z dziećmi - wygodne studia i apartamenty z aneksami kuchennymi świetnie sprawdzą się nawet dla 4-os. rodziny. Niedaleko stąd do centrum Rethymno z ładną starówką i wenecką fortecą.

POŁOŻENIE:

ok. 1 km od centrum RETHYMNO, ok. 50 m od sklepów i barów; ok. 65 km od portu lotniczego w Chanii, ok. 80 km od portu lotniczego w Heraklionie; w pobliżu hotelu znajduje się przystanek autobusowy.

PLAŻA:

publiczna, piaszczysta, łagodne zejście do morza, ok. 80 m od hotelu (przejście przez ulicę), parasole i leżaki płatne (ok. 8 EUR/parasol i leżak).

HOTEL:

trzygwiazdkowy, zadbany, Lefkoniko Bay - zbudowany w 1999 r., 2 budynki, Lefkoniko Beach - zbudowany w 1987r., odnowiony w 2003 oraz 2013 r., 1 budynek, 143 pokoje, 4 piętra, 3 windy, przestronne lobby, całodobowa recepcja; restauracja Othello w budynku głównym Lefkoniko Bay - dania w formie bufetu, kuchnia grecka i międzynarodowa, raz w tygodniu kuchnia tematyczna - grecka i włoska, dostępne foteliki dla dzieci, dania wegetariańskie, bar Horizon, punkt wymiany walut; sala konferencyjna dla 70 osób, taras z widokiem na basen, bezpłatny internet bezprzewodowy w lobby; za opłatą: punkt internetowy, sejf w recepcji (2 EUR/dzień), lekarz na wezwanie, pralnia; występują różnice poziomów; hotel nie akceptuje kart kredytowych.

standardowy:

2-os. (możliwość 1 dostawki), ok. 25-30 m², zadbane, indywidualnie sterowana klimatyzacja, łazienka (wanna lub prysznic, wc; suszarka), internet bezprzewodowy, telewizja satelitarna, telefon, aneks kuchenny, zestaw do kawy/herbaty, lodówka; bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; balkon (stolik i krzesełka).

standardowy:

2-os. (możliwość 1 lub 2 dostawek), ok. 35-45 m², zadbany, wyposażenie jak w studio; apartament za dopłatą.

SPORT I ROZRYWKA:

2 baseny przy części Lefkoniko Beach: nieregularny kształt, słodka woda, ok. 100 m², gł. 0,6-3,2 m, brodzik dla dzieci, słodka woda, ok. 20 m², gł. 0,6 m, nieregularny kształt, słodka woda, ok. 45 m², gł. 1,4 m, basen przy części Lefkoniko Bay: nieregularny kształt, słodka woda, ok. 65 m², gł. 0,6-2,8 m, przy basenach bezpłatne parasole i leżaki; tenis stołowy, rzutki, piłkarzyki; w sezonie animacje: gry i zabawy, wieczorami muzyka na żywo, karaoke, przedstawienia; Goście mogą korzystać z infrastruktury obu części hotelowych.

ALL INCLUSIVE:

śniadanie (7.30-10.00), obiad (12.30-14.00), kolacja (18.30-21.00) w restauracji Othello; przekąski w barze Horizon (11.00-22.00); napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe w barze Horizon (10.00-23.00); wymagane noszenie opasek all inclusive.

KONTAKT:

0030/2831055356, www.lefkoniko.gr

GRATIS:

świadczenia hotelowe: 1. dziecko do 14 latWi-Fi


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Itaka. Nowa Itaka sp. z o.o. jest jednym z naszych kluczowych partnerów i głównym kontrahentem, z którym od lat spełniamy turystyczne marzenia naszych wspólnych klientów. Wysoki standard obsługi, wykwalifikowani rezydenci i przewodnicy oraz szeroki wybór atrakcyjnych ofert na wakacje dopracowanych w każdym szczególe zapewniają wieloletni sukces jakim może poszczycić się to biuro.

W swojej ofercie Itaka posiada wiele sprawdzonych hoteli położonych w dogodnej lokalizacji, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami. Biuro posiada szeroki wachlarz destynacji turystycznych i może spełnić oczekiwania najbardziej wymagających klientów. Ponad to, do swojej oferty sukcesywnie wprowadza oryginalne kierunki takie jak Bośnia i Hercegowina, Albania, Madera czy kierunki egzotyczne - Wyspy Zielonego Przylądka, Zanzibar i wiele, wiele innych.

Itaka posiada bogatą ofertę wycieczek objazdowych, zarówno autokarowych jak i samolotowych. Ich programy są bardzo zróżnicowane i dostosowane do wymagań różnych klientów, dlatego każdy może znaleźć wyjazd zgodny z jego preferencjami. Biuro podrózy Itaka posiada także jeden z największych wyborów ofert w promocji last minute, co pozwala klientom z każdym budżetem na spełnienie swoich wakacyjnych marzeń.

Biuro Podróży Itaka w ciągu swojej dotychczasowej działalności otrzymała wiele prestiżowych nagród i wyróżnień, takich jak tytuł Superbrands i Created in Poland Superbrands 2014/15 przyznawany najsilniejszym markom na polskim rynku, Touroperator Roku 2014, Konsumencki Lider Jakości 2014, czy Wielka Perła Polskiej Gospodarki 2012.

Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

Coral Travel

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


KATEGORIA

3*

REGION

Kreta

lokalizacja

1 km od Rethymno, 80 km od lotniska w Heraklionie-HER. Hotel usytuowany na powierzchni: 850 m2.

kategoria organizatora

3*

kategoria lokalna

3*

Data otwarcia

2000 r. Odnowiony w 2017 r. Na terenie hotelu: restauracja, bar, room service, sejf w recepcji (płatny), pralnia (płatna), sala konferencyjna, basen odkryty na terenie hotelu Lefkoniko Beach.Hotel przystosowany dla osób niepełnosprawnych.

internet

- Wi-Fi w hotelu bezpłatne

plaża

80 m od hotelu, publiczna, piaszczysta, dojście do plaży ulicą. Płatne: parasole, leżaki, ręczniki plażowe, bar na plaży.

pokoje

Zlokalizowane są w 1 budynku głównym: (liczba pięter: 4, liczba wind: 1). Typy pokoi: - studio suity ssv/sv dla max. 3 os.: 1 sypialnia, klimatyzacja indywidualna, sejf (płatny), aneks kuchenny, zestaw do parzenia kawy/herbaty (bezpłatny), TV, telefon, łazienka (prysznic, WC), balkon - suity rodzinne lv/ssv dla max. 4 os.: 1 sypialnia, klimatyzacja indywidualna, sejf (płatny), aneks kuchenny, zestaw do parzenia kawy/herbaty (bezpłatny), TV, telefon, łazienka (prysznic, WC), balkon - pokoje single dla max. 2 os.: 1 sypialnia, klimatyzacja indywidualna, sejf (płatny), aneks kuchenny, zestaw do parzenia kawy/herbaty (bezpłatny), TV, telefon, łazienka (prysznic, WC), balkon - pokoje promo dla max. 3 os.: 1 sypialnia, klimatyzacja indywidualna, sejf (płatny), aneks kuchenny, TV, telefon, łazienka (prysznic, WC), balkon lub taras

Wyżywienie

- restauracja główna, bar (płatny dla gości HB), cukiernia w hotelu Lefkoniko Beach

śniadanie i obiadokolacja

- śniadanie (07:30-10:00), kolacja (18:30-21:00) w formie bufetu w restauracji "Othello" w hotelu Lefkoniko Beach

w cenie

- tenis stołowy - rzutki - siłownia - animacje wieczorne - sauna

płatne

- bilard DODATKOWE INFORMACJE PODATEK TURYSTYCZNY W Grecji od dnia 01.01.2018, zgodnie z decyzją rządu greckiego, będzie pobierany podatek turystyczny. Zapłata za podatek odbywa się podczas zakwaterowania. Wysokość podatku turystycznego zależy od kategorii lokalnej hotelu/kwatery. Opłaty kształtują się następująco: a) Hotel 5-gwiazdkowy - 4,00 EUR za pokój / doba, b) Hotel 4-gwiazdkowy - 3,00 EUR za pokój / doba, c) Hotel 3-gwiazdkowy - 1,50 EUR za pokój / doba, d) Hotel 1- i 2-gwiazdkowy - 0,50 EUR za pokój / doba, e) Apartament 4 Klucze - 1,00 EUR za pokój / doba, f) Apartament 3 Klucze - 0,50 EUR za pokój / doba, g) Apartament 1 i 2 Klucze - 0,25 EUR za pokój / doba.

Aktualizacja opisu

30.03.2020 11:43

usługi dostępne w hotelu

Niepełnosprawni Wi-Fi Siłownia Serwis plażowy

Sale konferencyjne

Pokoje 4 osobowe


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Coral Travel Wezyr Holidays, które działa na polskim rynku od roku 1999. W tym czasie zdobyło grono stałych i zadowolonych klientów. Biuro Podróży Coral Travel Wezyr Holidays specjalizuje się w wyjazdach do Turcji, jednak z roku na rok wzbogaca swoją ofertę o nowe kierunki. Jedną z najchętniej wybieranych przez klientów destynacji jest Grecja. Dodatkowo możemy wybrać ofertę spośród takich krajów jak Hiszpania, Bułgaria czy Egipt. Ciągły rozwój biura i pozycja jednego z największych touroperatorów w Europie zaowocował stale poszerzającą się ofertą egzotycznych wakacji, hitem są takie kierunki jak Dominikana, Kuba, Meksyk, Tajlandia, Mauritius czy Zjednoczone Emiraty Arabskie. Biuro podrózy Coral Travel Wezyr Holidays oferuje także atrakcyjne wakacje dla rodzin - w swoich najlepszych hotelach uruchomili bowiem polskojęzyczne animacje. Wybierać można spoód wielu ofert last minute i all inclusive.

Biuro Podróży Coral Travel Wezyr to gwarancja udanych wakacji. Jako jeden z nielicznych touroperatorów na polskim rynku wdrożył system zarządzania jakością i posiada certyfikat na zgodność z normą ISO 9001:2008. Jest laureatem nagród Fair Play Turystyki Polskiej 2012, Jakość Roku 2009 i 2010, a także szczególnego wyróżnienia Jakość Roku Srebro.

Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

Sunshine

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


3*+ Grecja/Kreta

Opis hotelu

Lokalizacja

- odległość od plaży

30 m (przejście przez ulicę)

- położenie

Kalithea

- odległość od centrum

800m

- odległość od lotniska

80 kmPlaża - piaszczysta - leżaki, parasole, ręczniki plażowe płatneHotel

- ilość gwiazdek

3*

- rok otwarcia

1997

- ilość pokoi

40

- ilość basenw

basen zewnętrzny, brodzikUdogodnienia

- bezpłatne

sala telewizyjna

- płatne

sejf ( 2 eur/dzień), punkt wymiany walut, lekarz na wezwanie, pralniaInternet - Wifi bezpłatne - kawiarenka internetowa płatna 4 eur/h

- oficjalna strona

www.lefkoniko.grPokoje

- wyposażenie

łazienka z wanną, suszarka do włosw, klimatyzacja, TV sat , mini lodwka, balkonRestauracje i bary

- Restauracje

restauracja głwna,restauracja tematyczna

- Bary

lobby barWyżywienie

- All inclusive godziny

napoje bezalkoholowe i lokalne alkohole 10:00 - 01:00

- posiłki

śniadanie 07:30-10:00, pźne śniadanie, obiad 12:30-14:00, przekąski, kolacja 18:30-21:00Rozrywka- animacje dla dzieci i dorosłych w określone dniSporty

- bezpłatne

dart, ping pong,

- płatne

sporty wodne na plaży, bilardDla dzieci - brodzik

Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

7 islands

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


Kategoria

3

Region

Grecja/Kreta/Rethymnon

Opinia 7islands

Miejski hotel zlokalizowany blisko szerokiej, piaszczystej plaży. Ze względu na położenie w centrum turystycznej części Rethymnonu oferta polecana jest osobom ceniącym sobie dostęp do atrakcji miejskich.

Położenie

Na północno-zachodnim wybrzeżu wyspy, na obrzeżach miejscowości Rethymnon, ok. 900 m od jego centrum, ok. 56 km od lotniska w Chanii, ok. 78 km od lotniska w Heraklionie. Przystanek autobusowy znajduje się w pobliżu hotelu.

Plaża

Ok. 50 m od hotelu, długa, szeroka, piaszczysta. Leżaki i parasole dodatkowo płatne.

Hotel

Kameralny obiekt położony obok siostrzanego hotelu Lefkoniko Beach. Na terenie hotelu znajduje się lobby z recepcją, sala telewizyjna, Internet Wi-Fi w lobby. Odpłatnie: kącik internetowy. Kategoria lokalna 3*.

Pokoje

Hotel dysponuje pokojami z łazienką i toaletą oraz balkonem lub tarasem. Wszystkie pokoje wyposażone są w klimatyzację, telewizję satelitarną, aneks kuchenny z podstawowym wyposażeniem, lodówkę, suszarkę do włosów. Odpłatnie: sejf, Internet Wi-Fi. Rodzaje pokoi: studia z możliwością 1 dostawki, studia z bocznym widokiem na morze z możliwością 1 dostawki, apartamenty z możliwością 2 dostawek (pokój dzienny i sypialnia), apartamenty z bocznym widokiem na morze z możliwością 2 dostawek (pokój dzienny i sypialnia).

Wyżywienie

śniadania. Możliwość dopłaty do 2 posiłków. 2 posiłki: śniadania i obiadokolacje w formie bufetu. Napoje do obiadokolacji dodatkowo płatne. Możliwość dopłaty do all inclusive. All inclusive: 3 posiłki dziennie: serwowane: śniadania (07:30-10:00), obiady (12:30-14:00), kolacje (18:30-21:00). Przekąski dostępne są w barze w godzinach 11:00-22:00. Lokalne alkohole i napoje bezalkoholowe dostępne są w godzinach 10:00-23:00. Markowe i importowane alkohole oraz wszystkie zamówienia składane po 23:00 są dodatkowo płatne. Wszystkie posiłki oraz napoje serwowane są w hotelu Lefkoniko Beach po przeciwnej stronie ulicy.

Sport i rozrywka

Bezpłatnie: basen (leżaki i parasole bezpłatne), tenis stołowy. Odpłatnie: raz w tygodniu organizowany jest wieczór grecki z grecką muzyką na żywo i greckimi przekąskami, raz w tygodniu wieczór włoski z lokalnymi specjalnościami i muzyką na żywo (tylko w wysokim sezonie), bilard, sporty wodne na plaży.

Dla dzieci

Brodzik, plac zabaw dla dzieci, łóżeczka do spania (dla dzieci do lat 2, na zapytanie).

Kontakt do hotelu

www.lefkoniko.gr / Tel.: 00 30 283 102 54 95


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży 7islands. Jest ono nowoczesnym i dynamicznie rozwijającym organizatorem wakacji działającym na polskim rynku od 2008 roku. Oferuje bardzo bogatą bazę hotelową w najpopularniejszych miejscach wakacyjnego wypoczynku - na wyspach w Grecji: Krecie, Rodos, Kos i Zakynhos oraz na hiszpańskiej Majorce. Dzięki temu klienci mają gwarancję znalezienia oferty spełniającej ich wszystkie oczekiwania.

Pracownicy Biuro Podróży 7islands dokładają wszelkich starań aby oferowane usługi były na najwyższym poziomie, a współpraca z zagranicznymi kontrahentami przebiegała pomyślnie i z korzyścią dla wspólnych klientów.

Z myślą o dzieciach, Biuro Podróży 7islands, stworzyło sieć klubów animacyjnych 7friends, gdzie pod opieką wykwalifikowanych, polskojęzycznych animatorów, najmłodsi turyści mogą spędzić wymarzone wakacje. Wybór hotelu z klubem animacyjnym 7friends, to doskonały pomysł na udany rodzinne wakacje all inclusive.

Od początku swojej działalności Biuro Podróży 7islands jest członkiem Polskiej Izby Turystyki i z roku na rok zdobywa coraz większe zaufanie klientów.

Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

Mouzenidis Travel

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


Region

Kreta - Rethymnon

Opis

Renowacja 2017! Hotel całkowicie odnowiony w 2017 roku

Opis

Niewielki, przytulny hotel tuż przy plaży. Przestronne i komfortowe pokoje, Internet, basen, obsługa na wysokim poziomie. Hotel w pełni odnowiony w roku 2017. Możliwość korzystania  z podstawowej oferty sąsiedniego hotelu Lefkoniko Beach. 

Polozenie

800 m od miasta Retimno, 64 km od Heraklionu, 70 km od lotniska w Heraklionie.

Hotel został całkowicie odnowiony w 2017 roku. Główne usługi w sąsiednim hotelu Lefkoniko Beach.

Wyzywienie

All Inclusive, Half Board

Pokoje

24 pokoje: Studios Promo (~20 m2) Suites Studio SV/SSV (~22-25 m2), Suites Family land View/SSV (~32-45 m2).

W pokojach: aneks kuchenny, klimatyzacja, TV SAT, bezpłatne Wi-Fi, Internet, TV LCD, telefon, prysznic, suszarka, bezpłatny sejf, lodówka, balkon/taras, 2 łóżka pojedyncze.

Studio Promo: 2 łóżka pojedyncze.

Suite studio SV/SSV: 2 łóżka pojedyncze i kanapa.

Suite Family Land View/SSV: 2 łóżka pojedyncze i kanapa.

Codzienne sprzątanie, zmiana pościeli - 3 razy w tygodniu.

O wyzywieniu

All inclusive 2020

Wyżywienie

Restauracja główna hotelu Lefkoniko Beach (szwedzki stół)

Śniadania: 07:30-10:00.

Obiad: 12:30-14:00.

Kolacja: 18:30-21:00.

Napoje w porze obiadu i kolacji: wino domowe, piwo, napoje bezalkoholowe, mrożona herbata, soki owocowe (oprócz świeżo wyciskanych), woda.

Przekąski (w barze/snack barze w hotelu Lefkoniko Beach)

Codzienne 10:00-22:00 - kanapki, burgery.

Coffee Break: 16:00-17:30 - kawa, herbata, ciastko.

Bar Allowanges w hotelu Lefkoniko Beach: 11:00-23:00

Napoje: wino domowe, piwo, ouzo, raki, koktajl do wyboru spośród 2 koktajli dnia, soki owocowe (oprócz świeżo wyciskanych), napoje bezalkoholowe, mrożona herbata, kawa z ekspresu, herbata, gorąca czekolada, woda.

Dodatkowa informacja: wieczór grecki z muzyką na żywo oraz pokazem tańca folklorystycznego, karaoke, magic show (tylko w sezonie).

Administracja zastrzega sobie prawo do wprowadzania zmian bez uprzedzenia.


Firma Mouzenidis powstała w roku 1995 i ma już ponad 25 lat doświadczenia w organizacji wypoczynku. Organizator posiada własną linię lotniczą Ellinair, sieć hoteli Bomo Hotels, specjalizują się również w wyjazdach incentive Avitive Mice oraz w organizacji ślubów. Główna siedziba Mouzenidis Travel znajduje się w Grecji, w mieście Saloniki, ale również posiada 14 filii w największych greckich kurortach, filie biura działają  w Atenach, Riwierze Olimpu, na Chalkidiki, Peloponezie i na wielu greckich wyspach.  Regionalna sieć firmy stale zwiększa liczbę oddziałów i na dzień dzisiejszy jest ich ponad 80 w różnych krajach i ta liczba nadal rośnie. W sezonie 2020 realizowano loty do najpopularniejszych greckich kurortów takich jak: Chalkidiki, Riwiera Olimpu, Kreta, Zakynthos a dodatkowo w ofercie jest "dojazd własny" na Cypr, do Gruzji, a zimą na  narty w Bułgarii.

Mouzenidis jest właścicielem  floty ponad 100 nowoczesnych autokarów klasy A.

Mouzenis travel oferuje możliwość skorzystania z szerokiego zakresu usług VIP dla klientów ceniących sobie komfort na lotnisku oraz luksus podczas podróży na lotniskach w Salonikach i Heraklionie. 

 

 


Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

Prima Holiday

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


POŁOŻENIE

Hotel położony ok. 1 km od centrum Rethymnonu, w pobliżu hotelu znajdują się sklepy, bary, przystanek autobusowy. Międzynarodowe lotnisko w Chanii oddalone o ok. 65 km.

PLAŻA

Publiczna, piaszczysta plaża z łagodnym zejściem do morza oddalona o ok. 80 m od hotelu (przejście przez ulicę). Parasole i leżaki dodatkowo płatne.

HOTEL

Trzygwiazdkowy, zadbany kompleks hotelowy składa się z dwóch części Lefkoniko Bay i Lefkoniko Beach (wyremontowana w sezonie 2013/14). Jest to idealna propozycja dla rodzin z dziećmi.

DO DYSPOZYCJI GOŚCI

Serwisy i usługi: całodobowa recepcja, lobby, wymiana walut, sala konferencyjna, taras słoneczny, windy, sejf (płatny), lekarz na życzenie, pralnia.  Restauracje i bary: restauracja Othello, bar Horizon, restauracja a'la carte Alasia (wszystkie w części Beach)

INTERNET

Bezpłatne Wi-Fi przy recepcji, kącik internetowy dodatkowo płatny. 

SPORT, REKREACJA I ROZRYWKA

Bezpłatnie: 2 baseny w częsci Beach, 1 basen w części Bay, leżaki i parasole przy basenach, tenis stołowy, rzutki, piłkarzyki, animacje, muzyka na żywo.  Płatnie: sporty wodne na plaży 

DLA DZIECI

brodzik, plac zabaw, krzesełka w restauracji 

ZAKWATEROWANIE

Pokoje dwuosobowe z możliowością 1 dostawki. Wyposażenie: łazienka(wanna/prysznic, suszarka), klimatyzacja, TV, lodówka, Wi-Fi, telefon, balkon. 

WYŻYWIENIE

HB - śniadania i obiadokolacje w formie bufetu. Napoje do obiadokolacji dodatkowo płatne.  AI - śniadanie, obiad, kolacja w restauracji Othello; przekąski, napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe w barze Horizon (10.00-23.00).

INFORMACJE DODATKOWE

http://www.lefkoniko.gr/ Hotel nie akceptuje kart kredytowych. 

CENA

Cena PLN zawiera: bilet lotniczy , transfer lotnisko - hotel - lotnisko /nie dotyczy ofert z dojazdem własnym/; zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie wg oferty, opłaty lotniskowe, opiekę polskojęzycznego rezydenta, ubezpieczenie Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG) NNW, KL, bagaż, OC organizatora, VAT. Od 26.11.2016r wszystkie oferty zawierają w cenie składkę na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny (TFC) 15PLN - za imprezy samolotowe czarterowe (za wyjątkiem krajów mających granicę lądową z Polską) 13PLN - za imprezy nieczarterowe realizowane poza Europę 10PLN - za imprezy oparte o loty rejsowe oraz autokarowe i dojazd własny na terenie Europy (za wyjątkiem krajów mających granicę lądową z Polską)Cena nie zawiera: dodatkowego ubezpieczenia od kosztów rezygnacji i chorób przewlekłych, wycieczek fakultatywnych. Cena uzależniona jest od dostępności miejsc w samolocie w danej taryfie cenowej. Linie lotnicze podają ceny aktualne na chwile zapytania. W związku z powyższym ze względu na wyczerpanie się danych taryf, do momentu podpisania umowy cena może ulegać zmianom. W przypadku bagażu, który przekracza obowiązujący bezpłatny limit (ilość sztuk lub wymiary) pobierane będą opłaty za nadbagaż. Przekroczenie dozwolonego limitu bagażu podręcznego podlegać będzie dodatkowej opłacie zgodnie z przepisami dotyczącymi nadbagażu w samolocie.

WARUNKI WJAZDOWE

dokumentem podróży uprawniającym do wjazdu i pobytu (niezależnie od jego celu) na terytorium Grecjii jest ważny paszport lub dowód osobisty. Obywatele polscy korzystają z prawa do swobodnego przepływu osób w ramach Unii Europejskiej/Europejskiego Obszaru Gospodarczego. każdy uczestnik imprezy zobowiązany jest do przestrzegania paszportowych, celnych, zdrowotnych i innych przepisów kraju, do którego podróżuje. Klient odpowiedzialny jest za dotrzymanie wszelkich przepisów niezbędnych do przeprowadzenia imprezy turystycznej, o których został poinformowany przez organizatora.KAŻDY Z NASZYCH KLIENTÓW ZOBLIGOWANY JEST DO POTWIERDZENIA GODZIN NA 24h PRZED WYLOTEM (DOTYCZY TO WYLOTÓW Z POLSKI JAK I POWROTÓW DO POLSKI). Odprawa lotnicza rozpo­czyna się na 2 godziny przed planowanym lotem i kończy się na 40 minut przed. Każdy klient zobligowany jest do zgłoszenia się do od­prawy we właściwym czasie przed realizowanym lotem.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Prima Holiday, którego dewizą jest profesjonalizm, wysoka jakość świadczonych usług, solidność i wiarygodność. Organizowanie wakacji i wycieczek tylko do kilku wybranych destynacji sprawia, że Biuro Podróży Prima Holiday jest ekspertem w swojej kategorii..

Proponowane przez Biuro Podróży Prima Holiday hotele to obiekty rekomendowane na opiniotwórczych portalach turystycznych, posiadające przeważającą ilość pozytywnych opinii. Szeroki wybór wycieczek zapewnia dopasowanie do gustów, potrzeb i możliwości klienta. W swojej ofercie Biuro Podróży Prima Holiday posiada bardzo zróżnicowane produkty od rodzinnych wakacji all inclusive w hotelach z aquaparkami, poprzez propozycje komfortowe, budżetowe wczasy last minute po najbardziej luksusowe oferty. Nowością są wycieczki objazdowe do Izraela, Emiratów Arabskich oraz Tajlandii realizowane w kameralnych grupach wraz z wykwalifikowanym przewodnikiem.

Prima Holiday posiada gwarancję ubezpieczeniową przyznaną przez wiodącego ubezpieczyciela w Europie ERV – Europäische Reiseversicherung AG Oddział w Polsce.

Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

OnHolidays

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


KATEGORIA

3

REGION

KRETA

OPIS

Kompleks składa się z części Lefkoniko Bay ***i Lefkoniko Beach***+ zapewnia miłą, rodzinną atmosferę. Hotel jest wymarzonym miejscem na wakacje również z dziećmi - wygodne studia i apartamenty z aneksami kuchennymi świetnie sprawdzą się nawet dla 4-os. rodziny. Hotel położony jest w bliskiej odległości do starówki w Rethymnonie. Hotel odnowiony w 2013 r. odległość od centrum Rethymnonu - ok. 1 km odległość od barów i sklepów - ok 50 m odległośc od plaży - ok. 80 m (przejście przez ulicę)

HOTEL

ilość pokoi - ok.143, liczba pięter - 4 Do dyspozycji Gości - recepcja 24h, 3 windy, przestronne lobby, restauracja główna, raz w tygodniu kuchnia tematyczna - grecka i włoska, dostępne foteliki dla dzieci, dania wegetariańskie, bar, lobby bar, taras z widokiem na basen, WIFI (lobby), 2 baseny, brodzik dla dzieci - słodka woda, leżaki i parasole przy basenie, tenis stołowy, rzutki, wieczorem muzyka na żywo, karaoke, bilard. Dodatkowo płatne - kantor, sala konferencyjna, punkt internetowy, sejf w recepcji (2 EUR/dzień), lekarz na wezwanie, pralnia. Hotel nie akceptuje kart kredytowych, parasole i leżaki na plaży (ok. 8 EUR/parasol i leżak).

WYŻYWIENIE

2 posiłki dziennie All inclusive

POKOJE

Studio - 2-os. (możliwość 1 dostawki), ok. 25-30 m2, zadbane, indywidualnie sterowana klimatyzacja, łazienka (wanna lub prysznic, wc; suszarka), internet bezprzewodowy, TV Sat, telefon, aneks kuchenny, zestaw do kawy/herbaty, lodówka, bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem, balkon (stolik i krzesełka). Maks. obłożenie - 3

Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

Ecco Holiday X

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


Wyposażenie

Goście mogą się w pełni odprężyć w jednym z 58 apartamentów. Liczba znajdujących się ogółem na terenie obiektu bungalowów wynosi 120 bungalowów. Do dyspozycji gości jest lobby oraz recepcja. Poszczególne piętra osiągalne są za pomocą windy bądź też schodami. W skład wyposażenia wchodzą kantor wymiany walut, restauracja, bar, sala telewizyjna, pokój zabaw dla dzieci, pobudka na życzenie i pralnia. W pomieszczeniach ogólnodostępnych skorzystać można z Wi-Fi. Dzieci mogą bawić się do woli na placu zabaw. Goście przybywający własnym autem skorzystać mogą z parkingu.

Pokoje

W ofercie znajdują się pokoje z klimatyzacją i łazienką. Balkon należy do standardowego wyposażenia większości pokoi. Za opłatą goście skorzystać mogą z sejfu. Na wyposażeniu aneksu kuchennego znajduje się lodówka. Do wyposażenia należą również internet, telefon, telewizor i Wi-Fi (bezpłatnie). Łazienki dysponują prysznicem i wanną. W łazienkach znajduje się ponadto suszarka do włosów.

Oferta sportowo-rozrywkowa

Hotel oferuje liczne możliwości spędzenia wolnego czasu, w tym basen i brodzik dla dzieci. Spragnionym relaksu i odprężenia polecamy leżaki i parasole na tarasie do opalania. Bar posiada bogatą ofertę napojów orzeźwiających. Urozmaicony pobyt zapewnią Państwu nasze pozostałe propozycje jak studio fitness, tenis stołowy i bilard. Wieczorne chwile mile upłyną przy akompaniamencie muzyki na żywo. Copyright GIATA 2004 - 2019. Multilingual, powered by www.giata.com for client no. 126413

Wyżywienie

Obiekt oferuje szeroką gamę wariantów żywieniowych. Do wyboru jest wyżywienie częściowe i opcja all inclusive. Standardowe posiłki znajdujące się w ofercie to śniadanie, obiad i kolacja. Polecamy również przekąski. Na miejscu podawane będą napoje bezalkoholowe.

Karty kredytowe

W obiekcie akceptowane są następujące karty kredytowe: Visa i MasterCard.

Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

Neckermann

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


Kategoria

***

Region

Kreta/Heraklion, Grecja

Opis hotelu

Informacje Ogólne:

Lefkoniko Beach w Rethymnon posiada 104 pokoi, na 4 piętrach i w 2 budynkach. Plaża piaszczysta znajduje się w odległości jedynie 50 m od hotelu, a miasto Rethymno oddalone jest o 1 km. Dla Państwa komfortu hotel posiada recepcję, lobby, salon i 2 windy. W 4-piętrowym hotelu personel mówi po angielsku, niemiecku i rosyjsku. Dzieci mają możliwość zabawy na placu zabaw. Hotel posiada basen ze słodką wodą. Parasole słoneczne i leżaki do opalania są dostępne za opłatą na plaży i bezpłatnie na basenie. W pobliżu hotelu znajdują się dyskoteka, supermarket, placówka medyczna, informacja turystyczna, bary/restauracje, sklepy, kino, centrum miasta, postój taksówek i przystanek autobusowy. Gościom poruszającym się na wózku inwalidzkim hotel oferuje następujące udogodnienia: rampa/podnośnik. Oferta rozrywkowa hotelu: sala telewizyjna.

Udogodnienia:

Hotel oferuje opiekę medyczną, sejfy, usługi prasowania, usługę budzenia, pralnię, kantor i serwis pokojowy. Dostęp do Internetu bezprzewodowego poprzez hotspot. Rodzinny hotel oferuje brodzik, aby zapewnić rodzicom i najmłodszym gościom przyjemny pobyt. Hotel oferuje salę konferencyjną z następującym wyposażeniem: dostęp do Internetu. Godziny pracy recepcji: 24h.

Posiłki:

W hotelu znajduje się restauracja. Wieczorem odwiedź bar w recepcji. All Inclusive: All Inclusive obejmuje alkohole lokalne (pora serwowania: 10:00 - 22:00), wino (pora serwowania: 10:00 - 22:00), piwo (pora serwowania: 10:00 - 22:00), kawę i herbatę (pora serwowania: 16:00 - 17:30), napoje bezalkoholowe (pora serwowania: 10:00 - 22:00), ciasta i wyroby cukiernicze (pora serwowania: 16:00 - 17:30) i przekąski (pora serwowania: 10:00 - 22:00). zęściowe wyżywienie: Częściowe wyżywienie obejmuje śniadanie i kolację.

Sport i Rozrywka:

Lefkoniko Beach posiada słoneczny taras. Aby aktywnie spędzać czas wolny, hotel oferuje tenis stołowy i bilard. Goście, którzy również na urlopie chcą spędzać czas uprawiając sport, mają następujące możliwości: fitness. W zależności od pogody i sezonu jako formę rozrywki oferujemy muzykę na żywo.

Dodatkowe Informacje:

Karty kredytowe nie są akceptowane. Za korzystanie z niektórych urządzeń, ofert i aktywności mogą być pobierane dodatkowe opłaty. Podatek płatne na miejscu.

Ważne informacje

Prosimy o zwrócenie uwagi na rodzaj zarezerwowanego przelotu. W zależności od linii lotniczej limity bagażu głównego mogą wynosić od 30 kg do 0 kg/osoba. (standardowo przy przelotach czarterowych wynoszą 20 kg/osoba).


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.

Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

Mapa Hotelu Lefkoniko Beach
Zdjęcia lokalizacji (Grecja / Kreta / Rethymnon)
Malownicze miasteczko Agios Nicolaos nad zatoką Mirabello na wyspie Kreta
Niepowtarzalna, różowa plaża Elafonisi na greckiej wyspie Kreta
Hersonissos to jedna z bardziej popularnych i rozrywkowych miejscowości na Krecie
Pałac minojski Knossos na Krecie w którym mieszkał Minotaur
Wyspa Gramvousa, dawna twierdza piratów i urzekająca, dziewicza laguna Balos
Kreta, Rejs na Spinalonga, dawną wenecką fortecę zamienioną na wyspę trędowatych
Vai Palm Beach, przepiękna karaibska plaża na Krecie
Najdłuższy w Europie Wąwóz Samaria znajduje się na wyspie Kreta i liczy ponad 18 km
Filmy hotelu Lefkoniko Beach:
Zapraszamy do zapoznania się z filmem z hotelu Lefkoniko Beach & Bay
https://youtu.be/YRgeoPUAvbs

Opinie o Hotelu Lefkoniko Beach

Lefkoniko Beach - możliwości zakwaterowania:

Suite Family LandView
Studio Single
Studio Suite Promo
Studio Suite SeaView
Studio Suite SideSeaView
Suite Family SideSeaView

Lefkoniko Beach - Możliwości wyżywienia:


Lefkoniko Beach - możliwa długość wypoczynku:


Masz pytania o Hotel Lefkoniko Beach? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00