Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob.-nd. 10:00-16:00;

Lato 2018 - First minute
  • Hotel Gortyna, Kreta
  • Hotel Gortyna, Kreta
  • Hotel Gortyna, Kreta
  • Hotel Gortyna, Kreta
  • Hotel Gortyna, Kreta
  • Hotel Gortyna, Kreta
  • Hotel Gortyna, Kreta
  • Hotel Gortyna, Kreta
  • Hotel Gortyna, Kreta
  • Hotel Gortyna, Kreta
  • Hotel Gortyna, Kreta
  • Hotel Gortyna, Kreta
  • Hotel Gortyna, Kreta
  • Hotel Gortyna, Kreta
  • Hotel Gortyna, Kreta
1 / 15
Udogodnienia hotelu Gortyna
  • Basen odkryty
  • Polska animacja
  • Klimatyzacja
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Bez paszportu

Hotel Gortyna
star 3

Grecja: Kreta
Ocena hotelu Gortyna:
3.2 / 5
Średnia z 4 opinii
Szczegóły oceny hotelu Gortyna:
  • Lokalizacja
    3.0
  • Hotel
    3.3
  • Pokoje
    3.0
  • Wyżywienie
    4.3
  • Atrakcje
    i sport
    3.0
  • Jakość
    do ceny
    3.7
Ocena hotelu:
3.2 / 5
Średnia z 4 opinii
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 22 lipca 2018
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 30 września 2018

Hotel Gortyna w ofercie Biura podróży:

Neckermann

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Region:

Grecja, Kreta, RETHYMNON/SCALETTA

 

Położenie:

nieco oddalony od głównej ulicy, ok. 400 m. od piaszczysto-żwirowej plaży, do której prowadzi przejście podziemne, ok. 12 km od Rethymnonu,

 

Wyposażenie:

przytulny hotel; recepcja, kącik z TV-satelitarną, klimatyzowana restauracja z częścią dla niepalących. Na zewnątrz basen ze słodką wodą, zintegrowany brodzik, taras słoneczny z leżakami i parasolami, bar i plac zabaw dla dzieci.

 

Grecka kategoria:

B.

 

Pokoje dwuosobowe (1-3L):

funkcjonalnie urządzone; telefon, sejf odpłatny, lodówka (za opłatą), klimatyzacja (za opłatą), TV-satelitarna, suszarka, wanna lub prysznic, WC, balkon lub taras.

 

Sport:

tenis stołowy, tenis ziemny, siatkówka.

 

Wyżywienie:

All inclusive: trzy posiłki, w godz. 11.00-22.00 napoje alkoholowe i bezalkoholowe.

 

Cena nie zawiera:

Ubezpieczenia KL, NW i bagaż

 

Uwaga:

Cena uzależniona jest od rodzaju pokoju


Opis hotelu Gortyna według Traveligo.pl

Prezentowany poniżej opis nie jest integralną częścią oferty Touroperatora i nie stanowi oferty w rozumieniu przepisów kodeksu cywilnego. Jest to jedynie dodatkowa, pomocnicza informacja dla klientów Traveligo.pl

Opis i położenie:
Hotel położony jest w małej miejscowości Scaleta na północnym wybrzeżu Krety w odległości ok. 12 km od Rethymnonu, z którym posiada połączenie autobusowe.

Do lotniska w Heraklionie jest 65 km
Plaża piaszczysto-żwirkowa znajduje się  400 metrów od hotelu i przejście do niej jest tunelem. Serwis plażowy płatny.
W bliskiej odległości od hotelu znajdują się liczne sklepy, bary i restauracje.
Przystanek miejskich autobusów oddalony jest o 50 metrów od hotelu.
Hotel jest podzielony na budynek główny i bungalowy. Został cześciowo odnowiony w 2009 roku.

Do dyspozycji gości:
Recepcja, kącik internetowy, bary, restauracja główna, kącik telewizyjny, internet w lobby odpłatnie.

Pokoje:
W hotelu Gortyna znajduje się 105 pokoi, każdy wyposażony jest w łazienkę, balkon, taras.
W każdym pokoju znajduje się również lodówka, klimatyzacja, suszarka i telewizja i sejf  oraz wi fi za dodatkową opłatą 10 euro za tydzień.

Wyżywienie:
W hotelu są 2 formy wyżywienia:
HB składa się ze śniadania i obiadokolacji, podczas której napoje są dodatkowo płatne. Posiłki w formie bufetu
All Inclusive śniadania, obiady, kolacje, lokalne napoje alkoholowe oraz bezalkoholowe w godzinach 11-22:00. Dania w formie bufetu.
Możliwość zakupu za dodatkową opłata napoi w barze po godzinie 22:00

Sport i  rozrywka:
Basen wraz z serwisem plażowym dostępny bezpłatnie, kort tenisowy i tenis stołowy

Dla dzieci:

Plac zabaw, brodzik, łóżeczko dla dzieci do 2 lat na zapytanie.



Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.


Wezyr

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

KATEGORIA

3*

REGION

Kreta

kategoria hotelu

3*

kategoria lokalna hotelu

3*

Data otwarcia

1990 r. Odnowiony w 2009 r. Na terenie znajduje się restauracja, bar, basen odkryty.

internet

Wi-Fi w lobby płatne, Wi-Fi w pokojach płatne, Kącik internetowy płatny

plaża

350 m od hotelu, piaszczysto-żwirowa, publiczna. Przejście do plaży przez ulicę (tunel).Parasole i leżaki - płatne.

pokoje

Wyposażone w klimatyzację indywidualną (płatna), sejf (płatny), lodówkę (płatna), TV, telefon, suszarkę, wanna lub prysznic, balkon lub taras. Typy pokoi: w budynku głównym i bungalowach: pokoje standardowe , pokoje rodzinne (1 pokój)

Wyżywienie

restauracja, bar

śniadanie i obiadokolacja

Formuła zawiera:śniadanie, obiadokolacja, wybrane lokalne napoje bezalkoholowe do śniadania All Inclusive (11:00-22:00) Formuła zawiera:śniadanie, obiad, kolacja, lokale napoje alkoholowe i bezalkoholowe

z myślą o dzieciach

brodzik, plac zabaw, łóżeczka (na życzenie)

w cenie

kort tenisowy, tenis stołowy

płatne

bilard

Aktualizacja opisu

19.07.2017 17:01

usługi dostępne w hotelu

Tenis All Inclusive Serwis plażowy


Opis hotelu Gortyna według Traveligo.pl

Prezentowany poniżej opis nie jest integralną częścią oferty Touroperatora i nie stanowi oferty w rozumieniu przepisów kodeksu cywilnego. Jest to jedynie dodatkowa, pomocnicza informacja dla klientów Traveligo.pl

Opis i położenie:
Hotel położony jest w małej miejscowości Scaleta na północnym wybrzeżu Krety w odległości ok. 12 km od Rethymnonu, z którym posiada połączenie autobusowe.

Do lotniska w Heraklionie jest 65 km
Plaża piaszczysto-żwirkowa znajduje się  400 metrów od hotelu i przejście do niej jest tunelem. Serwis plażowy płatny.
W bliskiej odległości od hotelu znajdują się liczne sklepy, bary i restauracje.
Przystanek miejskich autobusów oddalony jest o 50 metrów od hotelu.
Hotel jest podzielony na budynek główny i bungalowy. Został cześciowo odnowiony w 2009 roku.

Do dyspozycji gości:
Recepcja, kącik internetowy, bary, restauracja główna, kącik telewizyjny, internet w lobby odpłatnie.

Pokoje:
W hotelu Gortyna znajduje się 105 pokoi, każdy wyposażony jest w łazienkę, balkon, taras.
W każdym pokoju znajduje się również lodówka, klimatyzacja, suszarka i telewizja i sejf  oraz wi fi za dodatkową opłatą 10 euro za tydzień.

Wyżywienie:
W hotelu są 2 formy wyżywienia:
HB składa się ze śniadania i obiadokolacji, podczas której napoje są dodatkowo płatne. Posiłki w formie bufetu
All Inclusive śniadania, obiady, kolacje, lokalne napoje alkoholowe oraz bezalkoholowe w godzinach 11-22:00. Dania w formie bufetu.
Możliwość zakupu za dodatkową opłata napoi w barze po godzinie 22:00

Sport i  rozrywka:
Basen wraz z serwisem plażowym dostępny bezpłatnie, kort tenisowy i tenis stołowy

Dla dzieci:

Plac zabaw, brodzik, łóżeczko dla dzieci do 2 lat na zapytanie.



Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Coral Travel Wezyr Holidays, które działa na polskim rynku od roku 1999. W tym czasie zdobyło grono stałych i zadowolonych klientów. Biuro Podróży Coral Travel Wezyr Holidays specjalizuje się w wyjazdach do Turcji, jednak z roku na rok wzbogaca swoją ofertę o nowe kierunki. Jedną z najchętniej wybieranych przez klientów destynacji jest Grecja. Dodatkowo możemy wybrać ofertę spośród takich krajów jak Hiszpania, Bułgaria czy Egipt. Ciągły rozwój biura i pozycja jednego z największych touroperatorów w Europie zaowocował stale poszerzającą się ofertą egzotycznych wakacji, hitem są takie kierunki jak Dominikana, Kuba, Meksyk, Tajlandia, Mauritius czy Zjednoczone Emiraty Arabskie. Biuro podrózy Coral Travel Wezyr Holidays oferuje także atrakcyjne wakacje dla rodzin - w swoich najlepszych hotelach uruchomili bowiem polskojęzyczne animacje. Wybierać można spoód wielu ofert last minute i all inclusive.

Biuro Podróży Coral Travel Wezyr to gwarancja udanych wakacji. Jako jeden z nielicznych touroperatorów na polskim rynku wdrożył system zarządzania jakością i posiada certyfikat na zgodność z normą ISO 9001:2008. Jest laureatem nagród Fair Play Turystyki Polskiej 2012, Jakość Roku 2009 i 2010, a także szczególnego wyróżnienia Jakość Roku Srebro.


Sun&Fun

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

opis hotelu

GORTYNA
KATEGORIA GRECKA: ***
KATEGORIA SUN&FUN HOLIDAYS: SF 3

Położenie:
•    W miejscowości Sacaleta, 12 km od Rethymno, 62 km od Heraklionu, 72 km od lotniska.

Plaża:
•    250 m od hotelu. Serwis plażowy za dodatkową opłatą.

Zakwaterowanie:
•    100 pokoi;
•    Typy pokoi: standard (30 m2) , family (45 m2 – 1 większy pokój);
•    Wyposażenie: łazienka z wanną lub prysznicem i suszarką do włosów, telewizor, telefon oraz balkon lub taras. Za opłatą lodówka (wypożyczenie), sejf (ok. 10 € za tydzień), klimatyzacja (ok. 6 € za dzień).

Restauracje i bary:
•    1 restauracja;
•    1 bar.

Wyżywienie:
•    HB – śniadania i kolacje; napoje płatne;
•    All inclusive – śniadania, obiady, kolacje. Napije bezalkoholowe i wybrane alkohole lokalnej produkcji dostępne są od 11.00 do 22.00.

Sport i Rozrywka:
•    1 basen;
•    Kort tenisowy (oświetlenie płatne), tenis stołowy, bilard (płatny).

Dla dzieci:
•    Brodzik, łóżeczka dla niemowląt (ilość ograniczona).

Pozostałe udogodnienia:
•    Parking, kawiarenka internetowa.

Naszym zdaniem:
•    Ekonomiczny hotel w spokojnej okolicy. Polecamy przede wszystkim osobom, które nastawiają się na zwiedzanie wyspy.

Strona internetowa:
•    www.hotelgortyna.gr


Opis hotelu Gortyna według Traveligo.pl

Prezentowany poniżej opis nie jest integralną częścią oferty Touroperatora i nie stanowi oferty w rozumieniu przepisów kodeksu cywilnego. Jest to jedynie dodatkowa, pomocnicza informacja dla klientów Traveligo.pl

Opis i położenie:
Hotel położony jest w małej miejscowości Scaleta na północnym wybrzeżu Krety w odległości ok. 12 km od Rethymnonu, z którym posiada połączenie autobusowe.

Do lotniska w Heraklionie jest 65 km
Plaża piaszczysto-żwirkowa znajduje się  400 metrów od hotelu i przejście do niej jest tunelem. Serwis plażowy płatny.
W bliskiej odległości od hotelu znajdują się liczne sklepy, bary i restauracje.
Przystanek miejskich autobusów oddalony jest o 50 metrów od hotelu.
Hotel jest podzielony na budynek główny i bungalowy. Został cześciowo odnowiony w 2009 roku.

Do dyspozycji gości:
Recepcja, kącik internetowy, bary, restauracja główna, kącik telewizyjny, internet w lobby odpłatnie.

Pokoje:
W hotelu Gortyna znajduje się 105 pokoi, każdy wyposażony jest w łazienkę, balkon, taras.
W każdym pokoju znajduje się również lodówka, klimatyzacja, suszarka i telewizja i sejf  oraz wi fi za dodatkową opłatą 10 euro za tydzień.

Wyżywienie:
W hotelu są 2 formy wyżywienia:
HB składa się ze śniadania i obiadokolacji, podczas której napoje są dodatkowo płatne. Posiłki w formie bufetu
All Inclusive śniadania, obiady, kolacje, lokalne napoje alkoholowe oraz bezalkoholowe w godzinach 11-22:00. Dania w formie bufetu.
Możliwość zakupu za dodatkową opłata napoi w barze po godzinie 22:00

Sport i  rozrywka:
Basen wraz z serwisem plażowym dostępny bezpłatnie, kort tenisowy i tenis stołowy

Dla dzieci:

Plac zabaw, brodzik, łóżeczko dla dzieci do 2 lat na zapytanie.



Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Sun & Fun działającego od 2004 roku na rynku turystycznym, które sukces i wysoki poziom świadczonych usług zapewnia współpracy ze stałymi i sprawdzonymi kontrahentami. W 2017 roku biuro zmieniło właściciela, rozpoczynająć okres rozwoju pod opieką jednego z największych czeskich touroperatorów - Blue Style.

Biuro posiada bogate, wieloletnie doświadczenie w organizowaniu wakacji all inclusive do krajów takich jak Egipt, Tunezja czy Turcja. Oferuje także szeroki wybór wycieczek do Grecji, Hiszpanii i Bułgarii. Poprzez zapewnienie klientom obsługi na najwyższym poziomie oraz organizacji interesujących i profesjonalnie prowadzonych wycieczek fakultatywnych, Biuro Podróży Sun & Fun pokazuje swoim klientom w szczególny sposób piękno i bogactwo kulturowe odwiedzanych miejsc.

Każdego roku wszystkie obiekty znajdujące się w ofercie Sun & Fun kontrolowane są pod względem bezpieczeństwa i jakości usług. Kompetencje i wysoki standard obsługi Biura Podróży Sun & Fun potwierdzają liczne certyfikaty i nagrody, będące jednocześnie gwarantem bezpieczeństwa i satysfakcji klientów.


7 islands

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

3

Region

Grecja/Kreta/Scaleta

Opinia 7islands

Skromny hotel polecany mniej wymagającym Klientom, którzy przy wyborze oferty kierują się ceną. Dobra baza wypadowa do zwiedzania wyspy.

Położenie

Na północnym wybrzeżu, w centralnej części wyspy, w miejscowości Scaleta, ok. 300 m od najbliższych barów, sklepów i restauracji, ok. 12 km od Rethymnonu, ok. 65 km od lotniska w Heraklionie, ok 70 km od lotniska w Chanii. Obok hotelu przebiega główna droga. Przystanek autobusowy znajduje się ok. 50 m od hotelu.

Plaża

Ok. 400 m od hotelu, piaszczysto-żwirowa. Leżaki i parasole dodatkowo płatne. Przejście na plażę tunelem pod ulicą.

Hotel

Częściowo odnowiony w 2009 roku kompleks składa się z budynku głównego i bungalowów. Na terenie hotelu znajduje się recepcja, kącik telewizyjny, restauracja główna, 2 bary, parking. Odpłatnie: Internet Wi-Fi w lobby (ok. 10 euro/tydz.), kącik internetowy. Kategoria lokalna 3*.

Pokoje

Hotel dysponuje 105 pokojami z łazienką i toaletą oraz balkonem lub tarasem. Wszystkie pokoje wyposażone są w klimatyzację, telewizję satelitarną, suszarkę do włosów. Odpłatnie: sejf (ok. 10 euro/tydz.), lodówka (ok. 10 euro/tydz.), Internet Wi-Fi (ok. 10 euro/tydz.). Rodzaje pokoi: dwuosobowe, rodzinne jednopokojowe o podwyższonym standardzie z możliwością 2 dostawek.

Wyżywienie

2 posiłki: śniadania (08:00-10:00) i obiadokolacje (19:00-21:00) w formie bufetu. Napoje do obiadokolacji dodatkowo płatne. Możliwość dopłaty do all inclusive. All inclusive: 3 posiłki dziennie w formie bufetu: śniadania (08:00-10:00), obiady (13:00-14:00), kolacje (19:00-21:00). Lokalne alkohole oraz napoje bezalkoholowe dostępne są w barze głównym w godzinach 11:00-22:00. Markowe i importowane napoje alkoholowe oraz wszystkie zamówienia składane po godzinie 22:00 są dodatkowo płatne.

Sport i rozrywka

Bezpłatnie: niewielki basen (leżaki i parasole bezpłatne), kort tenisowy, tenis stołowy. Odpłatnie: sporty wodne na plaży, nurkowanie.

Dla dzieci

Brodzik, plac zabaw, łóżeczka do spania (dla dzieci do lat 2, na zapytanie).

Kontakt

www.hotelgortyna.gr / Tel.: 00 30 283 107 18 02

*

Podane w ofercie godziny serwowania posiłków oraz funkcjonowanie poszczególnych elementów infrastruktury hotelowej mogą ulegać nieznacznym zmianom ze względu na sezonowość, warunki pogodowe, prośby Gości lub siły wyższe, na które hotelarz nie będzie miał wpływu.


Opis hotelu Gortyna według Traveligo.pl

Prezentowany poniżej opis nie jest integralną częścią oferty Touroperatora i nie stanowi oferty w rozumieniu przepisów kodeksu cywilnego. Jest to jedynie dodatkowa, pomocnicza informacja dla klientów Traveligo.pl

Opis i położenie:
Hotel położony jest w małej miejscowości Scaleta na północnym wybrzeżu Krety w odległości ok. 12 km od Rethymnonu, z którym posiada połączenie autobusowe.

Do lotniska w Heraklionie jest 65 km
Plaża piaszczysto-żwirkowa znajduje się  400 metrów od hotelu i przejście do niej jest tunelem. Serwis plażowy płatny.
W bliskiej odległości od hotelu znajdują się liczne sklepy, bary i restauracje.
Przystanek miejskich autobusów oddalony jest o 50 metrów od hotelu.
Hotel jest podzielony na budynek główny i bungalowy. Został cześciowo odnowiony w 2009 roku.

Do dyspozycji gości:
Recepcja, kącik internetowy, bary, restauracja główna, kącik telewizyjny, internet w lobby odpłatnie.

Pokoje:
W hotelu Gortyna znajduje się 105 pokoi, każdy wyposażony jest w łazienkę, balkon, taras.
W każdym pokoju znajduje się również lodówka, klimatyzacja, suszarka i telewizja i sejf  oraz wi fi za dodatkową opłatą 10 euro za tydzień.

Wyżywienie:
W hotelu są 2 formy wyżywienia:
HB składa się ze śniadania i obiadokolacji, podczas której napoje są dodatkowo płatne. Posiłki w formie bufetu
All Inclusive śniadania, obiady, kolacje, lokalne napoje alkoholowe oraz bezalkoholowe w godzinach 11-22:00. Dania w formie bufetu.
Możliwość zakupu za dodatkową opłata napoi w barze po godzinie 22:00

Sport i  rozrywka:
Basen wraz z serwisem plażowym dostępny bezpłatnie, kort tenisowy i tenis stołowy

Dla dzieci:

Plac zabaw, brodzik, łóżeczko dla dzieci do 2 lat na zapytanie.



Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży 7islands. Jest ono nowoczesnym i dynamicznie rozwijającym organizatorem wakacji działającym na polskim rynku od 2008 roku. Oferuje bardzo bogatą bazę hotelową w najpopularniejszych miejscach wakacyjnego wypoczynku - na wyspach w Grecji: Krecie, Rodos, Kos i Zakynhos oraz na hiszpańskiej Majorce. Dzięki temu klienci mają gwarancję znalezienia oferty spełniającej ich wszystkie oczekiwania.

Pracownicy Biuro Podróży 7islands dokładają wszelkich starań aby oferowane usługi były na najwyższym poziomie, a współpraca z zagranicznymi kontrahentami przebiegała pomyślnie i z korzyścią dla wspólnych klientów.

Z myślą o dzieciach, Biuro Podróży 7islands, stworzyło sieć klubów animacyjnych 7friends, gdzie pod opieką wykwalifikowanych, polskojęzycznych animatorów, najmłodsi turyści mogą spędzić wymarzone wakacje. Wybór hotelu z klubem animacyjnym 7friends, to doskonały pomysł na udany rodzinne wakacje all inclusive.

Od początku swojej działalności Biuro Podróży 7islands jest członkiem Polskiej Izby Turystyki i z roku na rok zdobywa coraz większe zaufanie klientów.


Best Reisen

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Naszym zdaniem

Nieduży hotel o skromnym standardzie w spokojnej okolicy. Składa się z budynku głównego i bungalowów otoczonych zielenią. Polecany tym, którzy chcą zaoszczędzić i nie wymagają luksusów. Dobra baza wypadowa na wycieczki.

Położenie

W miejscowości Scaleta, 200 m od plaży (serwis plażowy odpłatnie, bezpłatne leżaki przy tawernie Pasithea), 12 km od miasta Rethymnon, 62 km od lotniska w Heraklionie. W pobliżu hotelu znajduje się przystanek komunikacji miejskiej (autobus co pół godziny).

Wyposażenie

Lobby z recepcją i Wi-Fi, restauracja (dania kuchni kreteńskiej i międzynarodowej), cafe-bar, kawiarenka internetowa (odpłatnie), sala wypoczynkowa z TV.

Pokoje

100 pokoi standardowo wyposażonych; łazienka z wanną lub prysznicem i suszarką do włosów, TV sat, telefon oraz balkon lub taras (widok na basen/ląd lub częściowo na morze). Istnieje możliwość zamówienia na miejscu  (odpłatnie)  lodówki (10 euro/tydzień), sejfu  (10 euro/tydzień) i klimatyzacji (5 euro/dzień) oraz łączy internetowych. Pokoje typu standard mają powierzchnię ok. 30 m2 , pokoje rodzinne (jedna duża sypialnia) - ok. 45 m2.

Wyżywienie

HB - śniadania (08.00-10.00)  i kolacje (19.00-21.00) w formie bufetów. All inclusive: śniadania, obiady i kolacje w formie bufetów, lokalne napoje i alkohole dostępne w godzinach 11:00-22:00.

Sport i rozrywka

Basen zewnętrzny z tarasem słonecznym i ogrodem, kort tenisowy,  tenis stołowy, siatkówka, bilard.

Dla dzieci

Brodzik, plac zabaw, łóżeczka niemowlęce, wysokie krzesełka.

Uwagi

.

Cena zawiera

Bilet lotniczy z opłatami lotniskowymi, transfer lotnisko-hotel-lotnisko, zakwaterowanie wg oferty, wyżywienie wg oferty, polskojęzyczny rezydent, ubezpieczenie od KL, NNW, bagażu i chorób przewlekłych, VAT.

Cena nie zawiera

Wycieczek fakultatywnych, napiwków, wydatków własnych, dodatkowych ubezpieczeń od kosztów rezygnacji i pakiet SPORT.


Opis hotelu Gortyna według Traveligo.pl

Prezentowany poniżej opis nie jest integralną częścią oferty Touroperatora i nie stanowi oferty w rozumieniu przepisów kodeksu cywilnego. Jest to jedynie dodatkowa, pomocnicza informacja dla klientów Traveligo.pl

Opis i położenie:
Hotel położony jest w małej miejscowości Scaleta na północnym wybrzeżu Krety w odległości ok. 12 km od Rethymnonu, z którym posiada połączenie autobusowe.

Do lotniska w Heraklionie jest 65 km
Plaża piaszczysto-żwirkowa znajduje się  400 metrów od hotelu i przejście do niej jest tunelem. Serwis plażowy płatny.
W bliskiej odległości od hotelu znajdują się liczne sklepy, bary i restauracje.
Przystanek miejskich autobusów oddalony jest o 50 metrów od hotelu.
Hotel jest podzielony na budynek główny i bungalowy. Został cześciowo odnowiony w 2009 roku.

Do dyspozycji gości:
Recepcja, kącik internetowy, bary, restauracja główna, kącik telewizyjny, internet w lobby odpłatnie.

Pokoje:
W hotelu Gortyna znajduje się 105 pokoi, każdy wyposażony jest w łazienkę, balkon, taras.
W każdym pokoju znajduje się również lodówka, klimatyzacja, suszarka i telewizja i sejf  oraz wi fi za dodatkową opłatą 10 euro za tydzień.

Wyżywienie:
W hotelu są 2 formy wyżywienia:
HB składa się ze śniadania i obiadokolacji, podczas której napoje są dodatkowo płatne. Posiłki w formie bufetu
All Inclusive śniadania, obiady, kolacje, lokalne napoje alkoholowe oraz bezalkoholowe w godzinach 11-22:00. Dania w formie bufetu.
Możliwość zakupu za dodatkową opłata napoi w barze po godzinie 22:00

Sport i  rozrywka:
Basen wraz z serwisem plażowym dostępny bezpłatnie, kort tenisowy i tenis stołowy

Dla dzieci:

Plac zabaw, brodzik, łóżeczko dla dzieci do 2 lat na zapytanie.



Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Best Reisen działającego w Polsce już od 22 lat. Biuro zdobyło uznanie znacznej grupy klientów i agencji turystycznych, z którymi ma przyjemność współpracować. Jest członkiem międzynarodowej grupy Flash Tours, która prężnie działa w zakresie promocji i rozwoju turystyki. Biuro Podróży Best Reisen może poszczycić się certyfikatem rzetelna firma, oraz tytułem BIURO PODRÓŻY 2012 przyznanym przez Centralne Biuro Certyfikacji Krajowej

Dzięki wsparciu w działaniach i wieloletniemu doświadczeniu, Best Reisen oferuje wyjazdy na wysokim poziomie i dostosowane do oczekiwań swoich klientów. Specjalizuje się w organizacji wakacji w Egipcie, Tunezji i Zjednoczonych Emiratach Arabskich, choć stale poszerza swoją ofertę o doskonałe hotele w Grecji czy Bułgarii. Biuro Podróży Best Reisen jest także ekspertem w organizacji luksusowych wyjazdów egzotycznych - ich wakacje na Malediwach, Seszelach, Sri Lance czy w Tajlandii to gwarancja najwyższej jakości wypoczynku.


Prima Holiday

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Położenie

Na północnym wybrzeżu, w centralnej części wyspy, w miejscowości Scaleta, ok. 300 m od najbliższych barów, sklepów i restauracji, ok. 12 km od Rethymnonu, ok. 65 km od lotniska w Heraklionie, ok 70 km od lotniska w Chanii. Obok hotelu przebiega główna droga. Przystanek autobusowy znajduje się ok. 50 m od hotelu.

Plaża

Ok. 400 m od hotelu, piaszczysto-żwirowa. Leżaki i parasole dodatkowo płatne. Przejście na plażę tunelem pod ulicą.

Hotel

Kategoria lokalna 3* Częściowo odnowiony w 2009 roku kompleks składa się z budynku głównego i bungalowów. Skromnniejszy hotel polecany Klientom, którzy przy wyborze oferty kierują się ceną. Dobra baza wypadowa do zwiedzania wyspy.

Do dyspozycji gości

Na terenie hotelu znajduje się recepcja, kącik telewizyjny, restauracja główna, 2 bary, parking.

Internet

odpłatnie - kącik internetowy, Internet Wi-Fi w lobby (ok. 10 euro/tydz.).

Sport i Rekreacja

Bezpłatnie: niewielki basen (leżaki i parasole bezpłatne), kort tenisowy, tenis stołowy. Odpłatnie: sporty wodne na plaży.

Dla dzieci

Brodzik, plac zabaw, łóżeczka do spania (dla dzieci do lat 2, na zapytanie).

Zakwaterowanie

Hotel dysponuje 105 pokojami z łazienką i toaletą oraz balkonem lub tarasem. Rodzaje pokoi: dwuosobowe z możliwością 1 dostawki, rodzinne jednopokojowe o podwyższonym standardzie z możliwością 2 dostawek. Wszystkie pokoje wyposażone są w klimatyzację, telewizję satelitarną, suszarkę do włosów. Odpłatnie: sejf (ok. 10 euro/tydz.), lodówka (ok. 10 euro/tydz.), Internet Wi-Fi (ok. 10 euro/tydz.)

Wyżywienie

HB: śniadania kontynentalne,  obiadokolacje w formie bufetu. Napoje do obiadokolacji za opłatą. All Inclusive: śniadanie kontynentalne,  obiad, kolacja w formie bufetu. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe serwowane są w godzinach 10:00-23:00. Opcja all inclusive nie zawiera napojów importowanych, soków wyciskanych ze świeżych owoców.

Informacje dodatkowe

www.hotelgortyna.gr

WARUNKI WJAZDOWE

dokumentem podróży uprawniającym do wjazdu i pobytu (niezależnie od jego celu) na terytorium Grecjii jest ważny paszport lub dowód osobisty. Obywatele polscy korzystają z prawa do swobodnego przepływu osób w ramach Unii Europejskiej/Europejskiego Obszaru Gospodarczego. każdy uczestnik imprezy zobowiązany jest do przestrzegania paszportowych, celnych, zdrowotnych i innych przepisów kraju, do którego podróżuje. Klient odpowiedzialny jest za dotrzymanie wszelkich przepisów niezbędnych do przeprowadzenia imprezy turystycznej, o których został poinformowany przez organizatora.KAŻDY Z NASZYCH KLIENTÓW ZOBLIGOWANY JEST DO POTWIERDZENIA GODZIN NA 24h PRZED WYLOTEM (DOTYCZY TO WYLOTÓW Z POLSKI JAK I POWROTÓW DO POLSKI). Odprawa lotnicza rozpo­czyna się na 2 godziny przed planowanym lotem i kończy się na 40 minut przed. Każdy klient zobligowany jest do zgłoszenia się do od­prawy we właściwym czasie przed realizowanym lotem.

CENA

Cena PLN zawiera - bilet lotniczy , transfer lotnisko - hotel - lotnisko /nie dotyczy ofert z dojazdem własnym/; zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie wg oferty, opłaty lotniskowe, opiekę polskojęzycznego rezydenta, ubezpieczenie Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG) NNW, KL, bagaż, OC organizatora, VAT. Cena nie zawiera - dodatkowego ubezpieczenia od kosztów rezygnacji i chorób przewlekłych, wycieczek fakultatywnych.Cena uzależniona jest od dostępności miejsc w samolocie w danej kategorii. Linie lotnicze podają ceny aktualne na chwile zapytania. W związku z powyższym ze względu na wyczerpanie się danych kategorii lotniczych, do momentu podpisania umowy cena może ulegać zmianom.


Opis hotelu Gortyna według Traveligo.pl

Prezentowany poniżej opis nie jest integralną częścią oferty Touroperatora i nie stanowi oferty w rozumieniu przepisów kodeksu cywilnego. Jest to jedynie dodatkowa, pomocnicza informacja dla klientów Traveligo.pl

Opis i położenie:
Hotel położony jest w małej miejscowości Scaleta na północnym wybrzeżu Krety w odległości ok. 12 km od Rethymnonu, z którym posiada połączenie autobusowe.

Do lotniska w Heraklionie jest 65 km
Plaża piaszczysto-żwirkowa znajduje się  400 metrów od hotelu i przejście do niej jest tunelem. Serwis plażowy płatny.
W bliskiej odległości od hotelu znajdują się liczne sklepy, bary i restauracje.
Przystanek miejskich autobusów oddalony jest o 50 metrów od hotelu.
Hotel jest podzielony na budynek główny i bungalowy. Został cześciowo odnowiony w 2009 roku.

Do dyspozycji gości:
Recepcja, kącik internetowy, bary, restauracja główna, kącik telewizyjny, internet w lobby odpłatnie.

Pokoje:
W hotelu Gortyna znajduje się 105 pokoi, każdy wyposażony jest w łazienkę, balkon, taras.
W każdym pokoju znajduje się również lodówka, klimatyzacja, suszarka i telewizja i sejf  oraz wi fi za dodatkową opłatą 10 euro za tydzień.

Wyżywienie:
W hotelu są 2 formy wyżywienia:
HB składa się ze śniadania i obiadokolacji, podczas której napoje są dodatkowo płatne. Posiłki w formie bufetu
All Inclusive śniadania, obiady, kolacje, lokalne napoje alkoholowe oraz bezalkoholowe w godzinach 11-22:00. Dania w formie bufetu.
Możliwość zakupu za dodatkową opłata napoi w barze po godzinie 22:00

Sport i  rozrywka:
Basen wraz z serwisem plażowym dostępny bezpłatnie, kort tenisowy i tenis stołowy

Dla dzieci:

Plac zabaw, brodzik, łóżeczko dla dzieci do 2 lat na zapytanie.



Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Prima Holiday, którego dewizą jest profesjonalizm, wysoka jakość świadczonych usług, solidność i wiarygodność. Organizowanie wakacji i wycieczek tylko do kilku wybranych destynacji sprawia, że Biuro Podróży Prima Holiday jest ekspertem w swojej kategorii..

Proponowane przez Biuro Podróży Prima Holiday hotele to obiekty rekomendowane na opiniotwórczych portalach turystycznych, posiadające przeważającą ilość pozytywnych opinii. Szeroki wybór wycieczek zapewnia dopasowanie do gustów, potrzeb i możliwości klienta. W swojej ofercie Biuro Podróży Prima Holiday posiada bardzo zróżnicowane produkty od rodzinnych wakacji all inclusive w hotelach z aquaparkami, poprzez propozycje komfortowe, budżetowe wczasy last minute po najbardziej luksusowe oferty. Nowością są wycieczki objazdowe do Izraela, Emiratów Arabskich oraz Tajlandii realizowane w kameralnych grupach wraz z wykwalifikowanym przewodnikiem.

Prima Holiday posiada gwarancję ubezpieczeniową przyznaną przez wiodącego ubezpieczyciela w Europie ERV – Europäische Reiseversicherung AG Oddział w Polsce.


Orex

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Category

3

Region

CRETA

Opis oferty:

hotel został otwarty w 1989 roku, ostatnio odnowiony w 2014; do dyspozycji gości: basen zewnętrzny, restauracja główna, bar

POKOJE:

100 pokoi rozmieszczonych w budynku głównym i bungalowach: pokoje single (25 m2), pokoje standardowe (25 m2), pokoje rodzinne superior; dostępny jest także pokój specjalnie przystosowany dla osób niepełnosprawnych; wyposażenie: klimatyzacja sterowana indywidualnie (płatna), łazienka z wanna lub prysznicem, suszarka, TV/SAT, Wi-Fi (płatne), sejf (płatny), mini-lodówka (płatna), balkon lub taras

DODATKOWO PŁATNE:

lekarz (na wezwanie), sprzęt do tenisa, oświetlenie kortów, wszystkie sporty wodne na plaży, kafejka internetowa, bilard, Wi-Fi na terenie hotelu

KONTAKT:

www.hotelgortyna.gr

POŁOŻENIE:

Scaleta, ok. 50 m od przystanku komunikacji lokalnej, 12 km od Rethymno, 60 km od lotniska w Heraklionie

PLAŻA:

piaszczysto-żwirowa plaża znajduje się ok. 200 m od hotelu (przejście tunelem); leżaki i parasole na plaży oraz przy basenie - bezpłatne

WYŻYWIENIE:

Half Board - śniadanie kontynentalne i kolacja w formie bufetu (w godzinach wyznaczonych przez hotel); wszystkie napoje dodatkowo płatne All Inclusive - śniadanie, obiad, kolacja, przekąski (w formie bufetu w godzinach wyznaczonych przez hotel); lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe; dodatkowo płatne są napoje importowane oraz wysokojakościowe, świeżo wyciskane soki oraz napoje butelkowane

DLA DZIECI:

brodzik, plac zabaw, wysokie krzesełka w restauracji, łóżeczko (na życzenie)

SPORT I ROZRYWKA:

kort tenisowy (w ciągu dnia), siatkówka plażowa, tenis stołowy, sala tv


Opis hotelu Gortyna według Traveligo.pl

Prezentowany poniżej opis nie jest integralną częścią oferty Touroperatora i nie stanowi oferty w rozumieniu przepisów kodeksu cywilnego. Jest to jedynie dodatkowa, pomocnicza informacja dla klientów Traveligo.pl

Opis i położenie:
Hotel położony jest w małej miejscowości Scaleta na północnym wybrzeżu Krety w odległości ok. 12 km od Rethymnonu, z którym posiada połączenie autobusowe.

Do lotniska w Heraklionie jest 65 km
Plaża piaszczysto-żwirkowa znajduje się  400 metrów od hotelu i przejście do niej jest tunelem. Serwis plażowy płatny.
W bliskiej odległości od hotelu znajdują się liczne sklepy, bary i restauracje.
Przystanek miejskich autobusów oddalony jest o 50 metrów od hotelu.
Hotel jest podzielony na budynek główny i bungalowy. Został cześciowo odnowiony w 2009 roku.

Do dyspozycji gości:
Recepcja, kącik internetowy, bary, restauracja główna, kącik telewizyjny, internet w lobby odpłatnie.

Pokoje:
W hotelu Gortyna znajduje się 105 pokoi, każdy wyposażony jest w łazienkę, balkon, taras.
W każdym pokoju znajduje się również lodówka, klimatyzacja, suszarka i telewizja i sejf  oraz wi fi za dodatkową opłatą 10 euro za tydzień.

Wyżywienie:
W hotelu są 2 formy wyżywienia:
HB składa się ze śniadania i obiadokolacji, podczas której napoje są dodatkowo płatne. Posiłki w formie bufetu
All Inclusive śniadania, obiady, kolacje, lokalne napoje alkoholowe oraz bezalkoholowe w godzinach 11-22:00. Dania w formie bufetu.
Możliwość zakupu za dodatkową opłata napoi w barze po godzinie 22:00

Sport i  rozrywka:
Basen wraz z serwisem plażowym dostępny bezpłatnie, kort tenisowy i tenis stołowy

Dla dzieci:

Plac zabaw, brodzik, łóżeczko dla dzieci do 2 lat na zapytanie.



Hotel pochodzi z oferty Biuro Podróży Orex Travel, jednego z najnowszych biur podróży na rysnku polskim. Z powodzeniem jednak działa na rynku czeskim i słowackim, gdzie obsłużyło już tysiące zadowolonych klientów. Gwarancją udanych wakacji z Biurem Podróży Orex Travel jest przynależnosć do grupy Anex Tour, która na rynku tureckim istnieje od 18 lat, zatrudnia ponad dwa tysiące pracowników i może poszczycić się własną bazą hotelową w Turcji i Egipcie.

Biuro Podróży Orex Travel ma w swojej ofercie szeroki wybór hoteli w każdej kategorii i w popularnej opcji all inclusive w Turcji i Egipcie. Dysponuje także ofertami wakacji na Krecie oraz na Cyprze Północnym. Każda oferta wzbogacona jest o dodatkowe atrakcje takie jak wycieczki do najbardziej znanych regionów tych krajów, czy zespół wykwalifikowanych animatorów w hotelach.


Neckermann HIT

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

***

Region

Kreta/Heraklion, Grecja

Położenie

w niewielkiej miejscowości turystycznej Scaleta, na zachodnim wybrzeżu Krety, do Rethymnonu ok. 12 km, przystanek autobusowy w pobliżu. Hotel położony na wzniesieniu,  niedaleko głównej ulicy. Bary, restauracje i sklepy w pobliżu. Do lotniska w Heraklionie ok. 62 km. Connected service w jęz. polskim.

Plaża

do piaszczystej plaży ok. 200 m. Leżaki i parasole na plaży za opłatą.

Wyposażenie

przyjemny, prosty, kameralny hotel, odnowiony w latach 2010-2012 dysponuje 62 pokojami w 4 budynkach. W budynku głównym znajduje się lobby z recepcją, winda, kącik telewizyjny, restauracja ze strefą dla niepalących, bar. W ogrodzie basen ze słodką wodą, taras słoneczny. Leżaki i parasole przy basenie bezpłatnie. www.hotelgortyna.gr

Kategoria lokalna

B.

Zakwaterowanie

funkcjonalnie, prosto wyposażone pokoje. Pokoje dwuosobowe (2-3A): ok. 30 m2, klimatyzacja (za opłatą), telefon, lodówka (za opłatą), sejf (za opłatą), balkon lub taras. Wanna lub prysznic, WC, suszarka. Pokoje superior (2-4C): apartamenty składają się z 2 pokoi, dla maksymalnie 4 osób.

Dzieci

zintegrowany brodzik, plac zabaw. Łóżeczko dla dziecka do lat 2 bez opłaty.

Dostęp do internetu

Wi-Fi w pokojach za opłatą.

Sport

Za opłatą: bilard. W cenie tenis stołowy.

Wyżywienie

Z dwoma posiłkami: śniadanie i kolacja w formie bufetu.

All Inclusive

3 posiłki: śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu. Kuchnia międzynarodowa, grecka i kreteńska. Kawa, herbata, ciasteczka po południu. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe w godz. 11:00-22:00.

Polecamy

  • kameralna atmosfera
  • basen ze słodką wodą
  • do plaży przejście tunelem
  • do wyboru z dwoma posiłkami lub all inclusive
  • bardzo dobra lokalizacja do zwiedzania zachodniej części Krety


Opis hotelu Gortyna według Traveligo.pl

Prezentowany poniżej opis nie jest integralną częścią oferty Touroperatora i nie stanowi oferty w rozumieniu przepisów kodeksu cywilnego. Jest to jedynie dodatkowa, pomocnicza informacja dla klientów Traveligo.pl

Opis i położenie:
Hotel położony jest w małej miejscowości Scaleta na północnym wybrzeżu Krety w odległości ok. 12 km od Rethymnonu, z którym posiada połączenie autobusowe.

Do lotniska w Heraklionie jest 65 km
Plaża piaszczysto-żwirkowa znajduje się  400 metrów od hotelu i przejście do niej jest tunelem. Serwis plażowy płatny.
W bliskiej odległości od hotelu znajdują się liczne sklepy, bary i restauracje.
Przystanek miejskich autobusów oddalony jest o 50 metrów od hotelu.
Hotel jest podzielony na budynek główny i bungalowy. Został cześciowo odnowiony w 2009 roku.

Do dyspozycji gości:
Recepcja, kącik internetowy, bary, restauracja główna, kącik telewizyjny, internet w lobby odpłatnie.

Pokoje:
W hotelu Gortyna znajduje się 105 pokoi, każdy wyposażony jest w łazienkę, balkon, taras.
W każdym pokoju znajduje się również lodówka, klimatyzacja, suszarka i telewizja i sejf  oraz wi fi za dodatkową opłatą 10 euro za tydzień.

Wyżywienie:
W hotelu są 2 formy wyżywienia:
HB składa się ze śniadania i obiadokolacji, podczas której napoje są dodatkowo płatne. Posiłki w formie bufetu
All Inclusive śniadania, obiady, kolacje, lokalne napoje alkoholowe oraz bezalkoholowe w godzinach 11-22:00. Dania w formie bufetu.
Możliwość zakupu za dodatkową opłata napoi w barze po godzinie 22:00

Sport i  rozrywka:
Basen wraz z serwisem plażowym dostępny bezpłatnie, kort tenisowy i tenis stołowy

Dla dzieci:

Plac zabaw, brodzik, łóżeczko dla dzieci do 2 lat na zapytanie.



Net Holiday

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

***

Region

Grecja/Kreta

Strefa

Relax/Economy

Atuty

- dla Klientów Net Holiday nowe pokoje - blisko centrum Rethymnonu - krótki lot ok. 3 h - w pobliżu piaszczystej plaży z łagodnym zejściem do morza - dogodne położenie komunikacyjne

Lokalizacja

- Scaleta - ok. 400 m do centrum, niewielka miejscowość wypoczynkowa ze sklepikami, kawiarniami i tawernami - przystanek komunikacji lokalnej - ok. 400 m (przejazd do centrum Rethymno ok. 6 EUR) - w pobliżu kolejka kołowa do Scaleta - bilet ok. 5-12,5 EUR/bilet - Rethymno - ok. 12 km, trzecie pod względem wielkości miasto na Krecie z licznymi sklepami i tawernami - lotnisko - ok. 65 km

Plaża

ok. 250 m od hotelu, długa, szeroka, piaszczysta z łagodnym zejściem do morza, oddzielona drogą, leżaki i parasole dodatkowo płatne (ok.8 EUR)

Hotel

trzygwiazdkowy, położony w spokojnej okolicy, blisko plaży, z dużym basenem, 118 pokoi znajdujących się w budynku głównym oraz w bungalowach, częściowo odnowiony w 2017 roku

Udogodnienia

Wielojęzyczna, całodobowa recepcja, restauracja, bar, parking, kącik internetowy, sala telewizyjna

Internet

bezpłatne Wi-Fi w lobby

Pokoje superior

2-os.z możliwością 1 lub 2 dostawek, całkowicie odnowione w 2017 roku, łazienka z wanną lub prysznicem, klimatyzacja, telefon, sejf (płatny 10 EUR/tydz.), lodówka (10 EUR/tydz.), balkon

Restauracje i bary

restauracja główna - serwująca dania kuchni greckiej i międzynarodowej bar - z lokalnymi napojami alkoholowymi i niealkoholowymi

Wyżywienie

All Inclusive

Rozrywka

duży basen z bezpłatnymi leżakami i parasolami, kort tenisowy, boisko do siatkówki, plac zabaw, sala telewizyjna, animacje, taras słoneczny

Płatne

bilard, sporty wodne na plaży, leżaki i parasole na plaży

Dla dzieci

plac zabaw, brodzik, możliwość bezpłatnego wypożyczenia łóżeczka dla dzieci do 2 lat

Program All Inclusive

04.00-07.30 wczesne śniadanie 08.00-10.00 śniadania w formie bufetu, napoje bezalkoholowe, kawa, herbata, woda, soki owocowe ( za wyjątkiem świeżo wyciskanych ) 13.00-14.00 lunch w formie bufetu z kuchnią międzynarodową i śródziemnomorską, napoje bezalkoholowe, herbata, woda, soki owocowe ( za wyjątkiem świeżo wyciskanych ) 19.30-20.30 kolacja w formie bufetu z kuchnia śródziemnomorską i międzynarodową, napoje bezalkoholowe, kawa, herbata, woda, soki owocowe ( za wyjątkiem świeżo wyciskanych ) 10.00-22.00 napoje alkoholowe i bezalkoholowe serwowane, kawa, herbata w barze - leżaki i parasole przy basenie - kort tenisowy, siatkówka, badminton Szczegółowe informacje dot. programu All Inclusive Klienci otrzymują w hotelu.

Oficjalna kategoria

3 gwiazdki

Strona www hotelu

www.hotelgortyna.gr

Nasza ocena

Pokój ***+ Położenie **** Wyżywienie *** Sport \ rozrywka ***

Cena obejmuje

opiekę polskiego rezydenta, przelot samolotem z opłatą lotniskową, bagaż główny oraz podręczny, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, 3, 4, 7, 10, 11 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu, pakiet ubezpieczeniowy Europaische Reiseversicherung AG (NNW, KL i bagaż) oraz składkę na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny

Cena nie obejmuje

wycieczek lokalnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia, napojów do posiłków jeśli w opisie hotelu nie podano inaczej oraz lokalnych opłat klimatycznych i podatków turystycznych płatnych na miejscu przy zakwaterowaniu, a także innych wydatków osobistych

Wąwóz Samaria

Piesza wyprawa najdłuższym w Europie Wąwozem Samaria, który położony jest w masywie Gór Białych (Lefkaori), liczy 18 km długości i zaliczany jest do europejskich cudów natury. Dzięki specyficznemu klimatowi wąwozu, który przypomina cieplarnie występuje tu 450 gatunków roślin i wiele gatunków zwierząt. Wędrówka rozpoczyna się w miejscu zwanym Ksyloskala "drewniane schody" - od pokonania kamiennych stopni wykutych w zboczu porośniętym cyprysami. Wąwóz miejscami staje się kanionem, gdyż ściany wznoszą się na wysokość 300-600 m, a przejście ma szerokość ok. 3 metrów. Jest to tzw. Żelazna Brama. Szlak kończy się w Agia Roumeli. Wycieczkę kończy rejs statkiem do Chora Sfakion i przejazd autobusem do hotelu. Cena ok. 78 EUR/os.

Knossos

Wizyta w największym i najwspanialszym pałacu w Knossos, który okazał się centrum cywilizacji minojskiej. To tutaj mieszkał król Minos, który nakazał zbudować dla swojego syna Minataura (pół byka, pół człowieka) labirynt. Przewodnik nakreśli wygląd budowli sprzed tysiąca lat, opowie o tym jak żyli jej mieszkańcy oraz jakie mieli zwyczaje. Następnym etapem będzie przejazd do Heraklionu i czas wolny lub zwiedzanie Muzeum Archeologicznego, z największą na świecie kolekcją eksponatów z czasów minojskich. Cena ok. 45 EUR/os.

Rejs na Santorini

Symbolem Santorini jest czarny piasek oraz białe domy i kościoły z niebieskimi dachami. Stoją one na czarnych, stromych klifach sprawiając wrażenie jakby miały zaraz zsunąć się w turkusowe wody morza, rozbijające się o skały. Wyspa ta to jedno z najbardziej magicznych miejsc w Grecji. W programie zwiedzanie stolicy wyspy - Firy, która dzięki położeniu na skraju wulkanu słynie z niesamowitych widoków oraz miasteczka Oia - jednego z najbardziej romantycznych miejsc na świecie. Znajduje się tu wiele lokalnych sklepików, barów i tawern, gdzie przy aromatycznym, słodkim winie, z którego słynie wyspa można podziwiać zapierający dech w piersiach widok na kalderę - niezwykły, zatopiony krater wulkanu. Cena ok. 160 EUR/os.

Spinalonga

Wycieczka statkiem na wyspę Spinalonga, gdzie centrum miasteczka stanowią ruiny weneckiej fortecy. Na początku XX w. były tu zsyłane osoby cierpiące na trąd, stąd też nosi ona również nazwę "Wyspa Trędowatych". W drodze powrotnej statek przycumuje w zatoczce przy małej, dzikiej plaży, gdzie będzie czas na kąpiel w morzu i opalanie. Na statku przewidziane jest barbeque. Po powrocie na ląd spacer po uroczym, portowym miasteczku Agios Nikolaos podziwianie widoku na Jezioro Voulismeni, które połączone jest z morzem kanałem. Cena ok. 58 EUR/os.

Wieczór kreteński

Doskonała okazja do spotkania z autentycznym folklorem greckim. Podczas kolacji w jednej z kreteńskich wiosek można skosztować specjałów miejscowej kuchni oraz rozsmakować się w winie i ouzo. Zespół tancerzy w strojach ludowych zaprezentuje tradycyjne tańce z Krety i innych części Grecji przy akompaniamencie buzuki i liry. Cena ok. 45 EUR/os.

Land Rover Safari

Wyprawa samochodami terenowymi przez dzikie, górskie bezdroża. Idealna okazja do poznania nieznanego oblicza wyspy - zapomnianych wiosek żyjących własnym rytmem, gajów oliwnych i górskich przełęczy. W programie m.in. wizyta w gospodarstwie, w którym wytwarza się kozi ser (degustacja), zwiedzanie Jaskini Dikte, gdzie według mitologii urodził i wychował się Zeus. Przerwa na lunch w greckiej tawernie. Cena ok. 80 EUR/os.

Wyspa Chrissi

Rejs statkiem na niewielką, niezamieszkałą wyspę położoną na Morzu Libijskim u południowego wybrzeża Krety. Wycieczka dla tych, którzy pragną zażyć kąpieli morskich i słonecznych w egotycznym, subtropikalnym klimacie. Turkusowe morze, piaszczyste plaże o złotej barwie oraz niesamowite drzewa cedrowe - tak można opisać "złotą" wyspę. Chrissi została objęta ochroną programu Natura 2000. Cena ok. 55 EURO/os. Net Holiday Sp z o.o nie jest organizatorem wycieczek fakultatywnych. Wycieczki są realizowane przez lokalnych kontrahentów na warunkach przez nich określonych z którymi Net Holiday Sp z o.o. nie nawiązał stosunków prawnych i którzy nie są jego podwykonawcami. Wycieczki fakultatywne nie stanowią oferty Net Holiday Sp z o.o., a udział w nich jest dobrowolny.


Opis hotelu Gortyna według Traveligo.pl

Prezentowany poniżej opis nie jest integralną częścią oferty Touroperatora i nie stanowi oferty w rozumieniu przepisów kodeksu cywilnego. Jest to jedynie dodatkowa, pomocnicza informacja dla klientów Traveligo.pl

Opis i położenie:
Hotel położony jest w małej miejscowości Scaleta na północnym wybrzeżu Krety w odległości ok. 12 km od Rethymnonu, z którym posiada połączenie autobusowe.

Do lotniska w Heraklionie jest 65 km
Plaża piaszczysto-żwirkowa znajduje się  400 metrów od hotelu i przejście do niej jest tunelem. Serwis plażowy płatny.
W bliskiej odległości od hotelu znajdują się liczne sklepy, bary i restauracje.
Przystanek miejskich autobusów oddalony jest o 50 metrów od hotelu.
Hotel jest podzielony na budynek główny i bungalowy. Został cześciowo odnowiony w 2009 roku.

Do dyspozycji gości:
Recepcja, kącik internetowy, bary, restauracja główna, kącik telewizyjny, internet w lobby odpłatnie.

Pokoje:
W hotelu Gortyna znajduje się 105 pokoi, każdy wyposażony jest w łazienkę, balkon, taras.
W każdym pokoju znajduje się również lodówka, klimatyzacja, suszarka i telewizja i sejf  oraz wi fi za dodatkową opłatą 10 euro za tydzień.

Wyżywienie:
W hotelu są 2 formy wyżywienia:
HB składa się ze śniadania i obiadokolacji, podczas której napoje są dodatkowo płatne. Posiłki w formie bufetu
All Inclusive śniadania, obiady, kolacje, lokalne napoje alkoholowe oraz bezalkoholowe w godzinach 11-22:00. Dania w formie bufetu.
Możliwość zakupu za dodatkową opłata napoi w barze po godzinie 22:00

Sport i  rozrywka:
Basen wraz z serwisem plażowym dostępny bezpłatnie, kort tenisowy i tenis stołowy

Dla dzieci:

Plac zabaw, brodzik, łóżeczko dla dzieci do 2 lat na zapytanie.



Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Net Holiday, pierwszego internetowego touroperatora na rynku polskim, który przez kilka lat swojej działalności wypracował świetną jakość świadcoznych usług wciąż docenianą przez klientów.

Pracownicy Biura Podrózy Net Holiday to zespół profesjonalistów z dużym doświadczeniem zawodowym, dla których najważniejszym priorytetem jest zadowolenie klientów i jakość oferowanych usług. Pragnąc zagwarantować wysoki standard wypoczynku, pracownicy Net Holiday osobiście odwiedzają wszystkie miejsca stanowiące cel podróży, monitorują hotele i prowadzone przez nie usługi. Nad komfrotowym wypoczynkiem turystów czuwa wyszkolony sztab rezydentów i pilotów. Szeroka oferta wczasów all inclusive i nie tylko obejmuje wypoczynek w 20 najpopularniejszych destynacjach turystycznych wśród polskich klientów.

Biuro Podróży Net Holiday posiada gwarancję ubezpieczeniową wystawioną przez Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG), który specjalizuje się w ubezpieczeniach podróży. Firma zarejestrowana jest również w Centralnej Ewidencji Organizatorów Turystyki i Pośredników Turystycznych, należy do Polskiego Związku Organizatorów Turystyki oraz uczestniczy w Programie Firma Wiarygodna Finansowo.


Mapa Hotelu Gortyna
Zdjęcia lokalizacji (Grecja / Kreta)
Malownicze miasteczko Agios Nicolaos nad zatoką Mirabello na wyspie Kreta
Niepowtarzalna, różowa plaża Elafonisi na greckiej wyspie Kreta
Hersonissos to jedna z bardziej popularnych i rozrywkowych miejscowości na Krecie
Pałac minojski Knossos na Krecie w którym mieszkał Minotaur
Wyspa Gramvousa, dawna twierdza piratów i urzekająca, dziewicza laguna Balos
Kreta, Rejs na Spinalonga, dawną wenecką fortecę zamienioną na wyspę trędowatych
Vai Palm Beach, przepiękna karaibska plaża na Krecie
Najdłuższy w Europie Wąwóz Samaria znajduje się na wyspie Kreta i liczy ponad 18 km
Filmy hotelu Gortyna:
Zapraszamy do zapoznania się z filmem z hotelu Gortyna
https://youtu.be/lNO4PGcb68s

Opinie o Hotelu Gortyna

Plaga komarów, standard hotelu mniej niż przeciętny, zero rozrywek., trzeba wynająć samochód , plus dobre jedzenie, all ograniczony do g.22 bez sens

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, osobom ceniącym spokój, ekonomicznym klientom
Podsumowanie: odradzam
2.6

Tak naprawdę jedyną ujemną stroną hotelu jest położenie blisko ruchliwej drogi, co jest nieco denerwujące. Ale jedzenie bardzo smaczne, basen czyściutki, sympatyczna atmosfera. pokoje skromne, ale czyste. Do Rethimnon autobusy kursują co pół godziny (10 km). Pobyt wspominam bardzo miło.

POLECAM:
osobom ceniącym spokój, ekonomicznym klientom, dla aktywnych wczasowiczów
Podsumowanie: polecam
3.9

Standard oceniam jako całkiem przyzwoity, dużym plusem jest smaczna kuchnia hotelowa. Pokoje takie sobie, zdarzały się problemy z ciepłą wodą, ale po zgłoszeniu naprawiali to. Wokół mało rozrywek, więc warto wybierać się na dalsze wycieczki autobusem lub wypożyczyć auto (przy hotelu jest wypożyczalnia). Do plaży przejście podziemne, mało przyjemne. Ogólnie polecam dla osób niewymagających, które raczej potrzebują bazy wypadowej na zwiedzanie niż wypoczynku całodniowego w hotelu.

POLECAM:
osobom ceniącym spokój, ekonomicznym klientom, dla aktywnych wczasowiczów
Podsumowanie: polecam
3.4

Całkiem niezły hotelik, wróciliśmy zadowoleni. Mają smaczne jedzenie, posiłki były obfite. Basen przy hotelu średniej wielkości, raczej czysty, pokoje też, chociaż urządzone są dość skromnie. Przy hotelu jest ruchliwa ulica, ale na drugą stronę przechodzi się przejściem podziemnym, więc jest bezpiecznie. Okolica jest spokojna, niewiele się tam dzieje, dlatego polecam ten hotel lubiącym zwiedzać. Warto wziąć ze sobą jakiś środek na komary, bo bywają bardzo dokuczliwe.

POLECAM:
osobom ceniącym spokój, ekonomicznym klientom
Podsumowanie: może być
3.0

Gortyna - możliwości zakwaterowania:

FAMILY ROOM 1PAX
FAMILY ROOM 4PAX
lazienka wanna lub prysznic WC klimatyzacja balkon lub taras Telewizor
FAMILY ROOM 2PAX
FAMILY ROOM 3PAX
Pokoj dwuosobowy
lazienka wanna lub prysznic WC klimatyzacja balkon lub taras Telewizor
Pokoj superior lazienka wanna lub prysznic WC klimatyzacja balkon lub taras Telewizor
DOUBLE ROOM 3PAX
Pokoj superior lazienka wanna lub prysznic WC klimatyzacja balkon lub taras Telewizor
DOUBLE ROOM 1PAX

Gortyna - Możliwości wyżywienia:


Gortyna - miasta wylotu:


Gortyna - możliwa długość wypoczynku:


Masz pytania o Hotel Gortyna? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00