cellphone225171600

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-19:00; sob.-nd. 10:00-16:00

Wakacje Last Minute
  • Hotel Gran Fiesta, Majorka
  • Hotel Gran Fiesta, Majorka
  • Hotel Gran Fiesta, Majorka
  • Hotel Gran Fiesta, Majorka
  • Hotel Gran Fiesta, Majorka
  • Hotel Gran Fiesta, Majorka
  • Hotel Gran Fiesta, Majorka
  • Hotel Gran Fiesta, Majorka
  • Hotel Gran Fiesta, Majorka
  • Hotel Gran Fiesta, Majorka
  • Hotel Gran Fiesta, Majorka
  • Hotel Gran Fiesta, Majorka
  • Hotel Gran Fiesta, Majorka
  • Hotel Gran Fiesta, Majorka
  • Hotel Gran Fiesta, Majorka
  • Hotel Gran Fiesta, Majorka
  • Hotel Gran Fiesta, Majorka
  • Hotel Gran Fiesta, Majorka
  • Hotel Gran Fiesta, Majorka
  • Hotel Gran Fiesta, Majorka
  • Hotel Gran Fiesta, Majorka
  • Hotel Gran Fiesta, Majorka
  • Hotel Gran Fiesta, Majorka
  • Hotel Gran Fiesta, Majorka
  • Hotel Gran Fiesta, Majorka
  • Hotel Gran Fiesta, Majorka
  • Hotel Gran Fiesta, Majorka
  • Hotel Gran Fiesta, Majorka
  • Hotel Gran Fiesta, Majorka
  • Hotel Gran Fiesta, Majorka
  • Hotel Gran Fiesta, Majorka
  • Hotel Gran Fiesta, Majorka
  • Hotel Gran Fiesta, Majorka
  • Hotel Gran Fiesta, Majorka
  • Hotel Gran Fiesta, Majorka
  • Hotel Gran Fiesta, Majorka
  • Hotel Gran Fiesta, Majorka
  • Hotel Gran Fiesta, Majorka
  • Hotel Gran Fiesta, Majorka
  • Hotel Gran Fiesta, Majorka
  • Hotel Gran Fiesta, Majorka
  • Hotel Gran Fiesta, Majorka
  • Hotel Gran Fiesta, Majorka
1 / 43
Ocena
hotelu:
0.0 / 5
Najbliższy termin
18.06 - 22.06
już od 1584 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
25.01 - 26.01
już od 233 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Gran Fiesta
  • Basen kryty
  • Basen odkryty
  • Polska animacja
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Przy plaży
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Bez paszportu

Hotel Gran Fiesta
star 4

Hiszpania: Majorka
Ocena hotelu Gran Fiesta:
0.0 / 5
Średnia z 0 opinii
Szczegóły oceny hotelu Gran Fiesta:
  • Lokalizacja
    0
  • Hotel
    0
  • Pokoje
    0
  • Wyżywienie
    0
  • Atrakcje
    i sport
    0
  • Jakość
    do ceny
    0
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 18 czerwca 2020
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 25 stycznia 2021

Hotel Gran Fiesta w ofercie Biura podróży:

TUI

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

Do dyspozycji gości

  • recepcja 
  • winda 
  • taras 
  • restauracja (07.30-10.30, 11.00-12.00, 13.00-14.30, 16.00-17.00, 18.30-21.00, w formie bufetu, kuchnia lokalna, hiszpańska, międzynarodowa 
  • 2 bary 
  • 2 baseny (zewnętrzny, kryty)  

Wyposażenie

  • Wi-Fi (w całym hotelu, w cenie)
  • leżaki, parasole (przy basenie w cenie, na plaży płatne)
  • ręczniki (za kaucją)

Dodatkowe udogodnienia

  • lekarz 
  • pralnia (płatna)
  • parking (w cenie)
  • sala konferencyjna
  • wypożyczalnia samochodów

karty

Visa, MasterCard, American Express

Liczba pokojów

241

Kategoria lokalna

4 gwiazdki

Dodatkowe informacje

  • zakwaterowanie od 14.00, wykwaterowanie do 12.00 (późniejsze wykwaterowanie, płatne) 
  • hotel nie akceptuje zwierząt 
  • Podatek turystyczny: od dnia 01.01.2018, zgodnie z decyzją rządu Balearów, zmianie ulega stawka podatku na rzecz turystyki zrównoważonej. Zapłata za podatek odbywa się podczas zakwaterowania, bezpośrednio w hotelu. Szczegółowe informacje oraz wykaz hoteli wraz z wysokością podatku są dostępne – tutaj.

Sport i wellness

W cenie
  • jacuzzi   
Płatne
  • sauna fińska 
  •  siatkówka plażowa 
  •  wypożyczalnia rowerów
  • sporty wodne (w ofercie firm zewnętrznych) 

rozrywka

  • pokazy 
  • muzyka na żywo 

Pokoje

Pokój ekonomiczny DZZ1
  • Pokoje ekonomiczne to dobry wybór dla osób, którym zależy na pobycie w hotelu w najniższej możliwej cenie. Pokoje mogą różnić się wielkością, lokalizacją lub wyposażeniem od tych znajdujących się w regularnej ofercie danego obiektu. Z reguły nie ma możliwości wymiany pokoju ekonomicznego na inny.
Pokój 2-osobowy z widokiem na morze lub zatokę DZM1
  • 1-2 os.
  • widok na morze lub zatokę
  • balkon
  • klimatyzacja (centralnie sterowana)
  • prysznic
  • WC
  • suszarka do włosów
  • sejf (płatny)
  • telefon
  • lodówka
  • TV sat.
  • Wi-Fi (w cenie)
Pokój 2-osobowy z widokiem na morze DZM2
  • 1-2 os.
  • widok na morze
  • klimatyzacja
  • prysznic
  • WC
Pokój 2-osobowy widok boczny na morze DZX1
  • 1-2 os.
  • widok boczny na morze
  • balkon
  • klimatyzacja (centralnie sterowana)
  • prysznic
  • WC
  • sejf (płatny)
  • telefon
  • lodówka
  • TV
  • Wi-Fi (w cenie)
Pokój 2-osobowy DZX3
  • 1-2 os.
  • klimatyzacja
  • prysznic
  • WC

Wyżywienie

All inclusive
  • śniadanie, obiad, kolacja (w formie bufetu) 
  • przekąski 
  • ciasta
  • napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe 
Dwa posiłki
  • śniadanie i obiadokolacja (w formie bufetu) 
Śniadania
  • w formie bufetu

W okolicy

  • bezpośrednio przy piaszczystej plaży i promenadzie
  • ok. 11 km od centrum Palmy 
  • czas dojazdu z lotniska ok. 10 min

Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży TUI Polska. TUI Polska jest jednym z największych biur podróży nie tylko w kraju, ale i na świecie, o ugruntowanej pozycji na rynku, wielu latach doświadczenia i bogatej ofercie wyjazdów do każdego miejsca na świecie. To jeden z naszych kluczowych partnerów, który umożliwia nam spełnianie turystycznych marzeń naszych klientów.

Podstawowym przesłaniem koncepcji Biura Podróży TUI Polska jest uzmysłowienie klientom, że koncern towarzyszy im na wszystkich etapach podróży – od momentu wyboru oferty, poprzez odprawę na lotnisku i przelot, aż do pobytu i opieki w miejscu wypoczynku. Międzynarodowy koncern TUI jest właścicielem linii lotniczek TUI Fly (Akrefly), kilku sieci hotelowych, m.in. Splashworld, Robinson, Iberotel, RIU i wiele innych. Dzięki temu na każdym etapie podróży turysta może być obsługiwany tylko przez pracowników jednej grupy!


W swojej ofercie TUI posiada wiele sprawdzonych hoteli w najróżniejszych europejskich i egzotycznych destynacjach. Poczynając od najbardziej popularnych – czyli w Grecji, Hiszpanii, Turcji, Tunezji, Bułgarii czy Egipcie – poprzez mniej znane jak na przykład Lazurowe Wybrzeże we Francji, po dalekie kierunki jak Jamajka, Dominikana, Meksyk i inne – klienci mogą zwiedzić z TUI cały świat! Wszędzie znaleźć można bogatą ofertę hoteli o najróżniejszym standardzie, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami.


Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

Rainbow

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


Kategoria

****

Opis oferty

 

Położenie:

Hotel położony na granicy kurortów Playa de Palma i Arenal, tuż przy nadmorskiej promenadzie. W najbliższej okolicy duży wybór restauracji, barów, pubów, dyskotek i sportów wodnych. Hotel znajduje się w odległości 5 km od lotniska w Palmie.
UWAGA! Cena nie obejmuje lokalnego podatku turystycznego w wysokości3,30 EUR/osobę/noc. Podatek jest obligatoryjny i płatny bezpośrednio w recepcji, przed zakwaterowaniem Klientów w hotelu.
Plaża:

Obiekt zlokalizowany tuż pięknej, szerokiej piaszczystej plaży. Leżaki i parasole na plaży - w cenie ok. 15 EUR/komplet.
Do dyspozycji gości:

Recepcja czynna 24 - godz., kantor, lobby z barem, restauracja, taras słoneczny z leżakami i parasolami - bezpłatne, basen ze słodką wodą z wydzielonym brodzikiem dla dzieci (serwis ręczników za kaucją), basen kryty z podgrzewaną wodą (czynny w kwietniu, maju i październiku).
Wyżywienie:

W wersji podstawowej HB: śniadania (07:30-10:30) i obiadokolacje (18:30-21:00) w formie bogatego bufetu. Za dopłatą dostępna formuła all inclusive: 3 posiłki w formie bufetu, lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe (10:00-23:00), przekąski (11:00-12:00 oraz 15:30-16:30). Podczas obiadokolacji również pokazy gotowania.
Program sportowy i animacyjny:

Wieczorne programy animacyjne. Dodatkowo płatne: sauna (6 EUR/os./godz. lub 9 EUR/2 os./godz.), jacuzzi oraz wypożyczalnia rowerów.
Internet:

W lobby internet Wi-Fi oraz stanowiska komputerowe - dodatkowo płatne.
Kategoria lokalna:

****
Strona www:

Program

Dzień pierwszy
Wyloty z Polski. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: stronie operatora.
Dni od drugiego do przedostatniego
Czas na wypoczynek, kąpiele słoneczne i morskie oraz wycieczki fakultatywne.
Dzień ostatni
Wykwaterowanie z hotelu, transfer na lotnisko, powrót do Polski.
"
Świadczenia

Cena podstawowa obejmuje:
przelot samolotem,opłaty lotniskowe, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, 7 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, opiekę polskiego rezydenta, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa (NNW, KL, Assistance i bagaż).


Cena podstawowa nie obejmuje:
lokalnego podatku turystycznego płatnego przy zakwaterowaniu, wycieczek fakultatywnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, napojów do posiłków jeśli w opisie hoteli nie podano inaczej oraz innych wydatków osobistych.
Wycieczki lokalne

OBJAZD WYSPY VUELTA A LA ISLA" - cena ok. 80 EUR
Trasa wycieczki prowadzi przez rolnicze wioski i miasta gór Sierra de Tramuntana. Po drodze zatrzymamy się w mieście Inca słynącego z wyrobów skórzanych. Następnie wśród plantacji oliwek dojedziemy do Sanktuarium Maryjnego w LLuc. Po około 40-min. przerwie przejazd wzdłuż kanionu rzeki Torrent de Pareis do portu rybackiego Sa Calobra. Po przerwie rejs statkiem wzdłuż klifowego wybrzeża Majorki do Puerto de Soller czyli “złotej doliny". Następnie wyprawa starą, drewnianą kolejką do miasta Soller gdzie przesiądziemy się na pociąg wybudowany w 1912 roku, który przez góry i doliny, 13 tunelami zawiezie nas na obrzeża Palmy.
JASKINIE SMOCZE - cena ok. 44 EUR
Wycieczka do jaskiń będzie prowadziła przez Manacor - słynącego z przemysłu meblowego i produkcji sztucznych pereł. Zwiedzimy największą jaskinię na Majorce, która stanowi arcydzieło natury, charakteryzujące się cudownymi formami naciekowymi. Podczas zwiedzania wysłuchamy krótkiego koncertu muzyki poważnej z efektami świetlnymi.
ALCUDIA I FORMENTOR - cena ok. 52 EUR
Wycieczka na północne wybrzeże Majorki. Przed południem wizyta na tradycyjnym targu majorkańskim w najstarszym mieście na wyspie- Alcudia. Po zakupach przejazd do Pollensa gdzie przewidziany jest czas wolny na plaży, a następnie przepłyniemy statkiem do zatoki Formentor. Na samym końcu autokarem wjedziemy na przylądek Formentor, najdalej wysunięty cypel na Majorce, skąd rozciąga się jeden z najładniejszych widoków Morza Śródziemnego.
PALMA I VALLDEMOSA - cena ok. 54 EUR
Zwiedzanie stolicy rozpoczniemy od Parc del Marc. Później, ogrodami królewskimi dojdziemy do Katedry. Podczas spaceru po gotyckiej starówce Palmy zobaczymy budynek Urzędu Miasta, piękne patia, Stary Rynek i kościół Świętego Michała. Po południu uciekniemy od zgiełku miasta do baśniowej miejscowości Valldemosa malowniczo położonej w dolinie gór Sierra de Traumontana. Zwiedzimy zakon Kartuzów, cele w których mieszkał Chopin oraz wysłuchamy 15 minutowego koncertu w Pałacu Sancho. Później podczas minimum godzinnego czasu wolnego można za darmo spróbować typowych majorkańskich likierów. Wycieczka skierowana do klientów hoteli położonych na wschodzie i północy wyspy.
MARINELAND - cena ok. 43,50 EUR
Całodzienna wycieczka do delfinarium Marineland. Nowy spektakl delfinów i lwów morskich, zaskakujące show papug i innych wielobarwnych ptaków.
AQUARIUM PALMA - cena ok. 43,50 EUR
Wycieczka skierowana do klientów ze wschodu wyspy. Bez przewodnika w języku polskim. Bilet obejmuje wizytę w największym oceanarium w Hiszpanii oraz opcjonalnie czas wolny w stolicy.
AQUARIUM - cena ok. 25 EUR
BILET WSTĘPU DO do najwiekszego oceanarium w Europie. Ponad 55 akwariow z calego swiata. Dodatkowe atrakcje dla najmlodszych.
Uwaga!
Zamieszczone powyżej opisy wycieczek fakultatywnych są podane wyłącznie informacyjnie i nie stanowią oferty handlowej. Nie gwarantujemy, że będą one wszystkie realizowane. Pełny wykaz dostępnych atrakcji fakultatywnych wraz z ich aktualnymi cenami jest dostępny u naszych rezydentów.
"
Inne

HISZPANIA - MAJORKA informacje ogólne

Waluta
EUR - Euro. Można płacić kartami kredytowymi i korzystać z bankomatów. W miejscowościach turystycznych istnieje wiele miejsc w których można wymienić dolary USA.
Napiwki
Przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwków. Szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach. Zdaża się że napiwek zostaje doliczony do rachunku.
Wiza
Obywatele polscy mogą podróżować do Hiszpanii na podstawie dowodu osobistego.
Czas
Taki jak w Polsce.
Orientacyjne ceny
Obiad w restauracji od 10 EUR woda 1l - 1.5 EUR piwo w barze od 1.5 EUR kawa w kawiarni od 1 EUR.

Poczta
Znaczek na kartkę pocztową kosztuje 0.65 EUR. W wielu miejscach stoją skrzynki pocztowe, często również w hotelach.
Elektryczność
Napięcie 220 V, 50 Hz. Urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów.
Telefony
Karty telefoniczne można kupić w sklepach i kioskach w pobliżu publicznych aparatów telefonicznych. Karttelefoniczne kosztują 6-12 EUR. Telefony komórkowe działają w całej Hiszpanii. Rozmowy lokalne są tanie, natomiast zagraniczne - dość drogie. Koszty połączeń w roamingu polskich sieci komórkowych prosimy sprawdzać przed wyjazdem u operatora.
Majorka
Najbardziej znana wakacyjna wyspa Hiszpanii co roku przyciąga miliony ludzi z całej Europy. Łagodny klimat, niezliczone plaże i zatoki oraz górskie wioski i nadmorskie porty jachtowe - krajobraz wyspy jest tak zróżnicowany, że nie sposób się tu nudzić. Południe wyspy z centralnie położoną stolicą wyspy Palma de Mallorca to centrum kulturalne i rozrywkowe. Północne wybrzeże od Puerto de Alcudia na południe to raj dla rodzin z dziećmi.
Miejscowości wakacyjne na Majorce:
Playa de Palma / El Arenal
Dwa kurorty położone wzdłuż wielokilometrowej plaży z nadmorską promenadą i licznymi kawiarniami, sklepami i restauracjami. Idealne miejsce dla ludzi młodych i spragnionych rozrywek. Plaża w ciągu dnia, a wieczorem niezliczone bary i dyskoteki. Do tego blisko do pięknej stolicy wyspy - Palma de Mallorca. Miasto zachwyca starówką i niezwykłą katedrą położoną nad morzem, przy porcie jachtowym.
Magaluf
Mekka młodych ludzi, nieco zdominowana przez Brytyjczyków szukających słońca i rozrywek. Piękna zatokowa plaża z białym piaskiem i intensywne życie nocne to cechy charakterystyczne miejscowości. Nasze hotele położone są na uboczu i pozwalają na spokojny wypoczynek, ale jednocześnie dają możliwość korzystania z atrakcji kurortu.
Santa Ponsa
Miescowość położona ok. 25 km od stolicy wyspy w pięknej zatoce zachowała lokalny klimat. Dla mieszkańców wyspy jest weekendowym kurortem i wielu z nich ma tu swoje mieszkania i domy. Jest tu niewiele hoteli i piekna zatokowa plaża nigdy nie jest zatłoczona. Miasteczko oferuje również wiele możliwości spacerów wśród zieleni, a lokalna komunikacja zapewnia szybki dojazd do stolicy.
Alcudia / Zatoka Alkudyjska
Położona na północnej stronie wyspy Alcudia to idealne miejsce na wypoczynek z rodziną. Zatoka Alkudyjska to kilkanaście kilometrów pięknej piaszczystej plaży z łagodnym zejściem do morza. Wzdłuż wybrzeża wybudowano wiele hoteli różnego standardu nastawionych na rodzinny wypoczynek. Hotele po tej stronie wyspy maja niższą zabudowę, są położone na większym terenie, w ogrodach pełnych zieleni. Miejscowości wzdłuż zatoki oferują oczywiście wszystkie turystyczne atrakcje - sklepy, kawiarnie promenady spacerowe, a także aqua park i inne atrakcje dla dzieci.
Wyloty z:
Warszawy, Katowic, Poznania, Gdańska, Wrocławia i Krakowa. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: stronie operatora.
"
Sezonowość

Zwykle wysoki sezon turystyczny w Hiszpanii trwa od 01.07 do 31.08.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.

Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

Coral Travel

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


KATEGORIA

4*

REGION

Majorka HM Gran Fiesta to idealna opcja na luksusowe wakacje na Majorce. Super położony przy jednej z najpiękniejszych plaż na wyspie, Playa de Palma, w pobliżu sklepów, restauracji, barów i klubów nocnych zadowoli wszystkich szukających dobrej zabawy i rozrywki.

kategoria hotelu

4*

kategoria lokalna hotelu

4*

Data otwarcia

1971 r. Odnowiony w 2007 r. Na terenie hotelu znajduje się restauracja, bar, recepcja 24h, sejf (płatny), pralnia (płatna), windy, sala konferencyjna, wypożyczalnia samochodów i rowerów, basen kryty, basen odkryty.

internet

HotSpot płatny

plaża

ok. 50 od hotelu, publiczna, piaszczysta. Parasole i leżaki - płatne.

pokoje

Wyposażone są w klimatyzację centralną, sejf (płatny), mini bar, TV, telefon, łazienkę (prysznic, WC, suszarka), balkon lub taras. Typy pokoi: w budynku głównym: pokoje double frontal sea view , pokoje double frontal sea view single use , pokoje double lateral sea view , pokoje double lateral sea view single use

Wyżywienie

restauracja, lobby bar

śniadanie

Formuła zawiera:śniadanie (07:30-10:30) w formie bufetu, wybrane lokalne napoje bezalkoholowe do śniadania

śniadanie i obiadokolacja

Formuła zawiera:śniadanie (07:30-10:30) i obiadokolacja (18:00-21:00) w formie bufetu, wybrane lokalne napoje bezalkoholowe do śniadania All Inclusive (10:00-23:00) Formuła zawiera:śniadanie (07:30-10:30), obiad (13:00-14:30), kolacja ( 18:00-21:00) w formie bufetu, przekąski (11:00-12:00, 16:00-17:00), wybrane lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe

z myślą o dzieciach

brodzik wydzielony przy basenie dla dorosłych, łóżeczko dla dziecka do 2 lat (na zamówienie przed przyjazdem)

aktywnie i animacyjnie

tenis stołowy, sauna (płatna) muzyka na żywo (w sezonie dwa razy w tygodniu), wieczorne programy rozrywkowe (w sezonie raz w tygodniu)

dodatkowe informacje

OPŁATA TURYSTYCZNA Od 1 lipca 2016 roku na Majorce obowiązuje opłata turystyczna, którą Klienci wnoszą w recepcji hotelowej podczas kwaterowania. Wysokość podatku zależy od kategorii hotelu i kształtuje się następująco:5* - 2 €*/os/doba, 4* - 1,5 €*/os/doba, 3*, 2*, 1* - 1 €*/os/doba, apartamenty 4 klucze i 4 klucze superior - 2 €*/os/doba, apartamenty 3 klucze superior - 1,5 €*/os/doba, apartamenty 3 klucze, 2 klucze i 1 klucz - 1 €*/os/doba *do podanych cen należy doliczyć 10% podatek VATDzieci w wieku poniżej 15 r.ż. są zwolnione z opłaty turystycznej.Przy pobycie powyżej 9 dni Turyści otrzymują 50% zniżki (na pobyt powyżej 9 dni).

Aktualizacja opisu

19.07.2017 17:18

usługi dostępne w hotelu

All Inclusive


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Coral Travel Wezyr Holidays, które działa na polskim rynku od roku 1999. W tym czasie zdobyło grono stałych i zadowolonych klientów. Biuro Podróży Coral Travel Wezyr Holidays specjalizuje się w wyjazdach do Turcji, jednak z roku na rok wzbogaca swoją ofertę o nowe kierunki. Jedną z najchętniej wybieranych przez klientów destynacji jest Grecja. Dodatkowo możemy wybrać ofertę spośród takich krajów jak Hiszpania, Bułgaria czy Egipt. Ciągły rozwój biura i pozycja jednego z największych touroperatorów w Europie zaowocował stale poszerzającą się ofertą egzotycznych wakacji, hitem są takie kierunki jak Dominikana, Kuba, Meksyk, Tajlandia, Mauritius czy Zjednoczone Emiraty Arabskie. Biuro podrózy Coral Travel Wezyr Holidays oferuje także atrakcyjne wakacje dla rodzin - w swoich najlepszych hotelach uruchomili bowiem polskojęzyczne animacje. Wybierać można spoód wielu ofert last minute i all inclusive.

Biuro Podróży Coral Travel Wezyr to gwarancja udanych wakacji. Jako jeden z nielicznych touroperatorów na polskim rynku wdrożył system zarządzania jakością i posiada certyfikat na zgodność z normą ISO 9001:2008. Jest laureatem nagród Fair Play Turystyki Polskiej 2012, Jakość Roku 2009 i 2010, a także szczególnego wyróżnienia Jakość Roku Srebro.

Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

Exim Tours

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


4 Hiszpania/Majorka

Informacje Ogólne

Gran Fiesta Hotel znajduje się w odległości 50 m od plaży piaszczysta. Miasta położone najbliżej hotelu to Palma De Mallorca (10 km) i Campos (30 km). Pozostałe miasta: Alcudia (62 km). Znajduje się w Playa de Palma, Hotel posiada 243 pokoi i został odnowiony w 2011 roku, dostępna jest winda i klimatyzacja. Dla Państwa komfortu hotel posiada lobby, salę konferencyjną, salon i recepcję. W 11-piętrowym hotelu personel mówi po hiszpańsku, niemiecku, angielsku i francusku. Goście, którzy chcą być mobilni również na urlopie, mogą wypożyczyć rower, motocykl i samochód. Hotel posiada basen ze słodką wodą i brodzik. Parasole słoneczne i leżaki do opalania są dostępne za opłatą na plaży i bezpłatnie na basenie. Odległość od hotelu: dyskoteka (1 km), lotnisko PMI (4 km), Aqualand (5 km), dworzec kolejowy (11 km), Palma Aquarium (800 m) i Catedral (10 km). W pobliżu hotelu znajdują się supermarket, bary/restauracje, przystanek autobusowy i centrum miasta. Gościom poruszającym się na wózku inwalidzkim hotel oferuje następujące udogodnienia: winda przystosowana do przewozu wózków inwalidzkich i rampa/podnośnik. Hotel posiada parking dla samochodów.

Udogodnienia

Hotel oferuje concierge, opiekę medyczną, usługę budzenia, pralnię i sejfy. Dostęp do Internetu w terminalach internetowych i bezprzewodowego poprzez hotspot. Rodzinny hotel oferuje brodzik, aby zapewnić rodzicom i najmłodszym gościom przyjemny pobyt. Hotel oferuje salę konferencyjną z następującym wyposażeniem: catering i dostęp do Internetu. Godziny pracy recepcji: 24h.

Posiłki

śniadanie: bufet. Goście mogą zjeść posiłek w restauracji. Wieczorem odwiedź bar w recepcji.

Sport i Rozrywka

Gran Fiesta Hotel posiada słoneczny taras i saunę. Aby aktywnie spędzać czas wolny, hotel oferuje tenis stołowy, grę boccia i rzutki. Najbliższe pole golfowe położone jest w odległości 8 km. W zależności od pogody i sezonu jako formę rozrywki oferujemy muzykę na żywo i przedstawienia wieczorne.

Dodatkowe Informacje

Akceptujemy następujące formy płatności: EC, American Express, Diners Club, karta Visa i karta Eurocard/MasterCard. Za korzystanie z niektórych urządzeń, ofert i aktywności mogą być pobierane dodatkowe opłaty.

Rodzaje wyżywienia

BB - śniadania HB - śniadania i obiadokolacje. Napoje płatne dodatkowo ALL - śniadania, obiady, kolacje. Pomiędzy posiłkami przekąski, lokalne napoje bezalkohlowe i alkoholowe dostępne są bezpłatnie w godz 10:00 - 23:00


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.

Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

Ecco Holiday X

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


Wyposażenie

Hotel ten został wzniesiony w 1971 roku. Obiekt oferuje 241 pokoi. W skład wyposażenia wchodzą restauracja, jadalnia, bar, sala konferencyjna, beamer i flipchart z pisakami. Wi-Fi w pomieszczeniach ogólnodostępnych (odpłatnie) umożliwia podróżnym stały dostęp do sieci. Goście przybywający własnym autem skorzystać mogą z parkingu (bezpłatnie). Poza tym goście skorzystać mogą z przechowalni rowerów (odpłatnie).

Pokoje

Pokoje wyposażone są w klimatyzację, centralne ogrzewanie i łazienkę. Balkon lub taras należą do standardowego wyposażenia większości pokoi. Urzekającą atmosferę wielu kwater podkreśla widok na morze. Pomieszczenia mieszkalne i sypialne dysponują łóżkiem podwójnym. Minibarek oraz (odpłatnie) sejf są również do dyspozycji gości. Elementami podwyższającymi komfort pobytu są telefon, telewizor i Wi-Fi (odpłatnie). Dostępne są pokoje przystosowane dla osób poruszających się na wózkach inwalidzkich. W łazienkach znajduje się suszarka do włosów.

Oferta sportowo-rozrywkowa

Goście mogą skorzystać na terenie obiektu z basenu krytego i otwartego. Również dla dzieci zarezerwowana jest strefa zabaw wodnych. Położone w cieniu parasoli leżaki idealnie nadają się na chwilę relaksu. O Państwa pełne odprężenie zadba kąpiel w jacuzzi. W czasie wolnym poza studiem fitness zapraszamy również do skorzystania z sauny (za dodatkową opłatą). W kategorii rozrywki polecamy Państwu dyskotekę. Copyright GIATA 2004 - 2018. Multilingual, powered by www.giata.com for client no. 126413

Wyżywienie

Oferta gastronomiczna obejmuje śniadanie i kolację.

Karty kredytowe

Akceptowane są wszystkie powszechnie używane karty kredytowe, jak np. American Express, Visa i MasterCard.

Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

III Millenium

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


HM GRAN FIESTA

KATEGORIA

****

REGION

Hiszpania / Mallorca / Playa de Palma

Odleglosc od morza

Blisko morza.

Opis

Hotel HM Gran Fiesta jest polozony w poblizu plazy Las Maravillas na Majorce. Restauracja hotelu Gran Fiesta serwuje dania kuchni regionalnej i miedzynarodowej. W odleglosci 5 minut spacerem od hotelu znajduja sie liczne bary i restauracje, usytuowane w popularnej dzielnicy Playa de Palma. Calodobowa recepcja hotelu HM swiadczy uslugi wynajmu samochodów i wymiany walut. Na miejscu dostepny jest bezplatny parking. Lotnisko Palma jest oddalone od hotelu o 4 km, a centrum miasta Palma - o 9 km.

Serwis

restauracja, bar, calodobowa recepcja, taras, pokoje/udogodnienia dla niepelnosprawnych, winda, sejf, ogrzewanie, przechowalnia bagazu, sklepy w hotelu, klimatyzacja, restauracja bufetowa, taras sloneczny sauna, piesze wycieczki, jazda na rowerze, kryty basen, odkryty basen wymiana walut, wypozyczalnia samochodów, biuro informacji turystycznej, klub nocny/DJ, transfer (dodatkowo platny) Internet przez modem jest dostepny w pomieszczeniach ogólnodostepnych i kosztuje 2 AED za godzine. Bezplatny Parking ogólnodostepny jest dostepny na miejscu i konieczna jest rezerwacja.

Pokoje

Wszystkie klimatyzowane pokoje dysponuja balkonem z widokiem na morze lub basen Pokoje w hotelu HM Gran Fiesta sa jasne i funkcjonalne. Ich wyposazenie obejmuje telewizje kablowa, lodówke i sejf. Lazienka jest wyposazona w suszarke do wlosów i przybory toaletowe.

Zakwaterowanie

od 14:00 do 00:00

Wykwaterowanie

do 12:00

bilet lotniczy z bagażem podręcznym 10kg/os zabieranym na pokład + pakiet

transfer, zakwaterowanie, ubezpieczenie NNW i KL, oraz wybrane usługi dodatkowe;

Rezydenci polskojęzyczni dostępni są na poniżej wymienionych kierunkach

Costa Brava Barcelona Costa del Sol Majorka Teneryfa Costa Blanca (w terminie od maja do września) Na wszystkich destynacjach klienci otrzymują numery alarmowe 24h. w języku polskim

Ryanair

bagaż podręczny; 10kg/os, wymiary 55x40x20 cm + mały bagaż bez ograniczenia wagowego o wymiarach 35x20x20/os.

Wizzair

bagaż podręczny; 10kg/os, wymiary 56x45x25 cm (w przypadku 2 osób na jednej rezerwacji istnieje możliwość zamiany bagaży podręcznych 10 kg. na 1 WSPÓLNY bagaż rejestrowany o wadze 23kg. i 2 małe bagaże podręczne o wymiarach 42x32x25.

Norwegian

bagaż podręczny 10kg/os, wymiary 55x40x23 cm + mała torebka lub laptop

Do zapłaty na miejscu

Podatek miejski dot. tylko Costa Brava/ Barcelona Hotel 5* 2,50 Euro/os/dzień Hotel 4* 1,25 Euro/os/dzień, pozostały obszar Katalonii 1 Euro/os/dzień Pozostałe obiekty noclegowe, Barcelona 0,75 Euro/os/dzień, reszta obszaru Katalonii 0,50 Euro/os/dzień

Usługi fakultatywne, dodatkowo płatne

Ubezpieczenie od kosztów rezygnacji(4% wartości pobytu); dodatkowe ubezpieczenie medyczne; odwołanie lotu i opóźnienie lotu; ubezpieczenie bagażu;

Opłaty za dodatkowy bagaż Ryanair 15kg. (fakultatywnie)

sezon "niski" 05.01 - 03.04 28.04 - 31.05 01.10 - 20.12 cena; 230 ZL/szt./w obie strony cena; 280 ZL/szt./w obie strony - dot. Wysp Kanaryjskich sezon "wysoki" 04 - 27.04 01.06 - 30.09 21.12 - 04.01 cena; 320 ZL/szt./w obie strony cena; 430 ZL/szt./w obie strony - dot. Wysp Kanaryjskich

Opłaty za dodatkowy bagaż Wizzair 23kg. (fakultatywnie)

cena; 320 ZL/szt./w obie strony

Opłaty za dodatkowy bagaż Norwegian 20kg. (fakultatywnie)

cena; 180 ZL/szt./w obie strony

Informacje dotyczące przelotu samolotem

przelot samolotem odbywa się liniami regularnymi Ryanair, Wizzair, Air Berlin,Norwegian lub EasyJet. III MILLENIUM T.O. świadczy jedynie usługę pośrednictwa dla klienta w zakupie biletów lotniczych; przelot odbywa się wg zasad przewoźnika;

Opłaty za dodatkowy bagaż Norwegian 20kg. (fakultatywnie)

cena; 180 ZL/szt./w obie strony

Informacje dotyczące przelotu samolotem

przelot samolotem odbywa się liniami regularnymi Ryanair, Wizzair, Air Berlin lub Norwegian. III MILLENIUM T.O. świadczy jedynie usługę pośrednictwa dla klienta w zakupie biletów lotniczych; przelot odbywa się wg zasad przewoźnika;

Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

Dertour Polska

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


Nazwa obiektu

HM Gran Fiesta

Kategoria

****

Miejscowość

Playa de Palma

Region

Majorka, Baleary

Kod

PMI12046 FH

Liczba pokoi

315

Położenie

Spokojnie położony, w odległości ok. 25 m publiczna, piaszczysta plaża łagodnie opadająca, oddzielona od kompleksu promenadą, bar na plaży, parasole i leżaki za opłatą. Do centrum miasta Palma ok. 10 km, do lotniska ok. 4,2 km.

Opis

Komfortowy hotel urządzony w śródziemnomorskim, nowoczesnym stylu, niedawno odnowiony. Budynek główny 9-piętrowy. Recepcja (całodobowa), lobby, winda, klimatyzacja, sejf (za opłatą), WLAN na terenie całego obiektu (w cenie), publiczny terminal internetowy (za opłatą), sala TV, różnorodność kulinarna w restauracjach, lobby bar, bar na dachu, bar, pralnia (w hotelu, za opłatą), kryty podgrzewany basen ze słodką wodą, taras słoneczny, taras na dachu, basen ze słodką wodą, parasole i leżaki (w cenie), ręczniki kąpielowe (za opłatą), basen bez krawędzi na tarasie na dachu, leżaki (w cenie), parking (w cenie).

Wyżywienie

Śniadanie w formie bufetu. Przy rezerwacji z 2 posiłkami dziennie (H) śniadanie i kolacja w formie bufetu. Przy rezerwacji All inclusive (I) śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu, w godz. ok. 11-12 oraz ok. 16-17 przekąski, w godz. ok. 10-23 napoje.

Pokój typ 1

DU/DUX/EU/DY = Pokój z bocznym widokiem na morze, podwójne łóżko, łazienka, prysznic, suszarka do włosów, klimatyzacja, ogrzewanie, minibar (za opłatą), sejf (za opłatą), TV, telefon, balkon (umeblowany). Również do samodzielnego wykorzystania.

Pokój typ 2

DUM/EUM = Premium, pokój z bezpośrednim widokiem na morze, łóżko podwójne, łazienka, prysznic, szlafrok, klapki, suszarka do włosów, klimatyzacja, ogrzewanie, minibar (za opłatą), sejf (za opłatą), TV, stacja dokująca do iPoda, telefon, ekspres do kawy, balkon (umeblowany). Również do samodzielnego wykorzystania.

Pokój typ 3

DUB = Premium, pokój z bezpośrednim widokiem na morze, łóżko podwójne, łazienka, prysznic, szlafrok, klapki, suszarka do włosów, klimatyzacja, ogrzewanie, minibar (za opłatą), sejf (za opłatą), TV, stacja dokująca do iPoda, telefon, ekspres do kawy, balkon (umeblowany).

Pokój typ 4

DUA = Premium, pokój z bocznym widokiem na morze, łóżko podwójne, łazienka, prysznic, szlafrok, klapki, suszarka do włosów, klimatyzacja, ogrzewanie, minibar (za opłatą), sejf (za opłatą), TV, stacja dokująca do iPoda, telefon, ekspres do kawy, balkon (umeblowany).

Sport, rozrywka, wellness

W cenie (częściowo lokalni oferenci) - jacuzzi, wieczorne animacje kilka razy w tyg. Za opłatą (częściowo lokalni oferenci) - sauna, wypożyczalnia rowerów, rowery szosowe, przechowalnia rowerów.

Dla dzieci

Basen dla dzieci na zewnątrz, wyposażenie pokoju - łóżeczko dla dziecka (w cenie).

Warto wiedzieć

Sezonowo dodatkowe świadczenia w cenie.

Taxa klimatyczna

Do zapłaty na miejscu.

Transfery

Możliwość rezerwacji transferu z/na lotnisko. W rezerwacji należy podać nr rejsów oraz godz. przylotu i odlotu - w przeciwnym razie transfer przepada.

Uwaga

Zakres i opis świadczeń mogą się zmieniać w zależności od sezonu. Wiążący opis znajduje się na oryginalnym potwierdzeniu podróży organizatora.

Ref.

SP219102


DERTOUR Polska jest głównym agentem sprzedaży DER Touristik w Polsce, posiada swoją siedzibę Warszawie. Marka Dertour to jedna z firm córek koncernu turystycznego Der Touristik, który jest jednym z większych w Europie, z ponad 100-letnią tradycją w działalności turystycznej. Koncert ma swoją siedzibę w Kolonii. Poza Dertour skupia również takie firmy jak Meier’s Weltreisen, Adac Reisen, Its, Jahn Reisen i Travelix.. Koncern jest liderem w organizacji wyjazdów modułowych, które tworzone są na potrzeby klientów, zgodnie z ich oczekiwaniami i wymaganiami, począwszy od środka transportu, np. samolotem lub koleją, przez wybór właściwego obiektu noclegowego praktycznie w każdym możliwym standardzie, poprzez rejsy, oferty weekendowe ze spa. Najważniejsze są życzenia klientów, dlatego też organizator starając się je spełnić, jest w stanie zaoferować wyjątkowy produkt w każdej części świata. Najważniejszymi dalekimi kierunkami są Wyspy Oceanu Indyjskiego, Azja, Karaiby. Dużą popularnością cieszą się pobyty w krajach Orientu, również jako stopover podczas dalszej podróży. Oferta Dertour dotyczy również obiektów na terenie Polski. Propozycje są odpowiednio wybrane, tak by gwarantować wysoki poziom obsługi. W ofercie znajdują się również wyjazdy do najpiękniejszych rejonów Europy. Popularne i chętnie wybierane kierunki na południu, jak: Chorwacja, Włochy, Hiszpania i Grecja jak również inne ciekawe kierunki: Irlandię i Wielką Brytanię, Skandynawię (latem i zimą), kraje nadbałtyckie, Rosję i Ukrainę. Zapraszamy także na wakacje w najbliższej okolicy: poza obiektami w kraju w ofercie są też inne rejony Europy centralnej i wschodniej oraz do krajów alpejskich, z bogatym wyborem hoteli i apartamentów.
Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

Neckermann

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


Kategoria

****

Region

Majorka, Hiszpania

Plaża

od piaszczystej, publicznej plaży oddzielony promenadą. Leżaki i parasole za opłatą.

Internet

kącik internetowy za opłatą. WI-FI na terenie całego hotelu za opłatą.

Kategoria lokalna

4 gwiazdki.

Ważne informacje

Prosimy o zwrócenie uwagi na rodzaj zarezerwowanego przelotu. W zależności od linii lotniczej limity bagażu głównego mogą wynosić od 30 kg do 0 kg/osoba. (standardowo przy przelotach czarterowych wynoszą 20 kg/osoba).


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.

Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

Mapa Hotelu Gran Fiesta
Zdjęcia lokalizacji (Hiszpania / Majorka)
Popularny kurort na północy wyspy Majorka w Hiszpanii
Stolica wyspy Majorka i całego archipelagu Balearów czyli Palma de Mallorca
Es Trenc to królowa plaż na Majorce, długa na 4 kilometry piaszczysta plaża
Cala Ratjada na Majorce w Hiszpanii
Deia to oaza ciszy i spokoju na Majorce w Hiszpanii
Cap de Formentor Mallorca
Malownicza Cala D'Or na Majorce w Hiszpanii
Kurort Paguera z ładną plażą i licznymi sklepami, barami na Majorce
Rozrywkowy kurort na Majorce - Magaluf
Malowniczy Port Du Soller na zachodzie wyspy Majorka w Hiszpanii
Port Sa Calobra na Majorce w Hiszpanii
Górska miejscowość Valldemossa w której mieszkał Chopin, Majorka
Miejscowość wypoczynkowa Can Picafort na Majorce w Hiszpanii
El Arenal i Playa de Palma na Majorce
Smocze Jaskinie na wyspie Majorka
Pasmo górskie Sierra de Tramuntana na wyspie Majorka

Opinie o Hotelu Gran Fiesta

Gran Fiesta - możliwości zakwaterowania:

2 os. pokoj standardowy
Single Use Standard Lateral Sea View Balcony or Terrace
Double Standard Lateral Sea View Balcony or Terrace
Doppelzimmer seitl Meerbl
DZ Premium seitl Meerbl
Doppelz Premium Meerblick
Doppelzimmer Meerblick
Doppelzimmer Bestpreis
Doppelzimmer Single Kind
DZ seitl Meerbl Alleinn
Doppelz Meerblick Alleinn

Gran Fiesta - Możliwości wyżywienia:


Masz pytania o Hotel Gran Fiesta? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00