cellphone

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob. 10:00-16:00; nd. 10-18

Wakacje Last Minute
  • Hotel Imperial Shams Abu Soma, Morze Czerwone
  • Hotel Imperial Shams Abu Soma, Morze Czerwone
  • Hotel Imperial Shams Abu Soma, Morze Czerwone
  • Hotel Imperial Shams Abu Soma, Morze Czerwone
  • Hotel Imperial Shams Abu Soma, Morze Czerwone
  • Hotel Imperial Shams Abu Soma, Morze Czerwone
  • Hotel Imperial Shams Abu Soma, Morze Czerwone
  • Hotel Imperial Shams Abu Soma, Morze Czerwone
  • Hotel Imperial Shams Abu Soma, Morze Czerwone
  • Hotel Imperial Shams Abu Soma, Morze Czerwone
  • Hotel Imperial Shams Abu Soma, Morze Czerwone
  • Hotel Imperial Shams Abu Soma, Morze Czerwone
  • Hotel Imperial Shams Abu Soma, Morze Czerwone
  • Hotel Imperial Shams Abu Soma, Morze Czerwone
  • Hotel Imperial Shams Abu Soma, Morze Czerwone
  • Hotel Imperial Shams Abu Soma, Morze Czerwone
  • Hotel Imperial Shams Abu Soma, Morze Czerwone
  • Hotel Imperial Shams Abu Soma, Morze Czerwone
  • Hotel Imperial Shams Abu Soma, Morze Czerwone
  • Hotel Imperial Shams Abu Soma, Morze Czerwone
  • Hotel Imperial Shams Abu Soma, Morze Czerwone
1 / 21
Ocena
hotelu:
4.5 / 5
Najbliższy termin
22.09 - 26.09
już od 1839 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
27.10 - 28.10
już od 168 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Imperial Shams Abu Soma
  • Windsurfing
  • Fitness/Siłownia
  • Nurkowanie
  • Tenis
  • Basen odkryty
  • Polska animacja
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Przy plaży
  • Ułatwienia dla niepełnosprawnych

Hotel Imperial Shams Abu Soma
star 5

Egipt: Morze Czerwone: Makadi Bay
Ocena hotelu Imperial Shams Abu Soma:
4.5 / 5
Średnia z 11 opinii
Szczegóły oceny hotelu Imperial Shams Abu Soma:
  • Lokalizacja
    4.0
  • Hotel
    5.0
  • Pokoje
    4.6
  • Wyżywienie
    4.2
  • Atrakcje
    i sport
    4.2
  • Jakość
    do ceny
    5.0
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 22 września 2019
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 27 października 2019
ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Hotel polecamy głównie dla amatorów sportów wodnych - to raj dla wind i kitesurferów. Również rodziny z dziećmi nie będą się tu nudzić. Piaszczysta plaża tuż przy hotelu zachęca do kąpieli słonecznych.

Hotel Imperial Shams Abu Soma w ofercie Biura podróży:

TUI

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Hotel polecamy głównie dla amatorów sportów wodnych - to raj dla wind i kitesurferów. Również rodziny z dziećmi nie będą się tu nudzić. Piaszczysta plaża tuż przy hotelu zachęca do kąpieli słonecznych.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

W okolicy

  • ok. 8 km od centrum Safagi
  • bezpośrednio przy plaży
  • czas dojazdu z lotniska ok. 45 min

Wyposażenie

  • recepcja
  • kantor
  • winda
  • sala TV
  • sklepy
  • lekarz
  • amfiteatr
  • Wi-Fi: w całym hotelu, za opłatą
  • kawiarenka internetowa: za opłatą
  • pralnia: za opłatą
  • parking: niezadaszony, w cenie
  • sala konferencyjna

karty

Visa, MasterCard

Liczba pokojów

322

Kategoria lokalna

5 gwiazdek 

Dla dzieci

  • łóżeczko dziecięce: w cenie
  • wydzielona część basenu dla dzieci
  • wysokie krzesełka dla dzieci
  • miniklub: 4-12 lat, codziennie
  • animacje dla dzieci: 4-12 lat
  • pokój gier i zabaw
  • plac zabaw
  • minidyskoteka: 4-12 lat

Sport i wellness

W cenie
  • siłownia
  • piłka plażowa
  • siatkówka plażowa
  • minigolf
  • squash
  • tenis stołowy
  • snorkeling
Płatne
  • sauna parowa: w ofercie firm zewnętrznych
  • hammam: w ofercie firm zewnętrznych
  • masaże: w ofercie firm zewnętrznych
  • zabiegi kąpielowe: w ofercie firm zewnętrznych
  • strefa spa
  • zabiegi pielęgnacyjno-kosmetyczne
  • jazda konna: w ofercie firm zewnętrznych
  • tenis: oświetlenie, codziennie
  • szkoła surfingu: w ofercie firm zewnętrznych
  • windsurfing: w ofercie firm zewnętrznych
  • kitesurfing: w ofercie firm zewnętrznych
  • szkoła nurkowania PADI: w ofercie firm zewnętrznych
  • wycieczki ze snorkelingiem: w ofercie firm zewnętrznych
  • wędkarstwo: w ofercie firm zewnętrznych

rozrywka

  • zajęcia sportowe
  • międzynarodowe animacje dla dorosłych
  • lekki program animacyjny
  • przedstawienia
  • karaoke
  • boccia
  • rzutki
  • bilard
  • dyskoteka

Pokoje

Pokój ekonomiczny DZZ1
  • 1-3 os.
  • Pokoje ekonomiczne to dobry wybór dla osób, którym zależy na pobycie w hotelu w najniższej możliwej cenie. Pokoje mogą różnić się wielkością, lokalizacją lub wyposażeniem od tych znajdujących się w regularnej ofercie danego obiektu. Z reguły nie ma możliwości wymiany pokoju ekonomicznego na inny.
Pokój rodzinny FZX1
  • 2-4 os.
  • ok. 45 m2
  • na basen, na ogród
  • wanna
  • WC
  • klimatyzacja
  • sejf
  • Wi-Fi: za opłatą
  • TV sat.
  • balkon lub taras
  • minibar: za opłatą
  • suszarka do włosów
  • pokój częściowo wyremontowany w 2016 roku
  • 2 pokoje dwuosobowe połączone drzwiami
Pokój 2-osobowy z bocznym widokiem na morze lub basen DZM1
  • 1-3 os.
  • ok. 24 m2
  • widok na morze
  • pokój po całkowitym remoncie w 2016 roku
  • pokój dzienno-sypialny
  • klimatyzacja
  • sejf
  • telefon
  • minibar: za opłatą
  • Wi-Fi: za opłatą
  • TV sat.
  • wanna
  • WC
  • suszarka do włosów
  • balkon lub taras
Pokój 2-osobowy DZX1
  • 1-3 os.
  • ok. 20 m2
  • widok ograniczony na morze lub basen lub ogród
  • pokój dzienno-sypialny
  • klimatyzacja
  • sejf
  • telefon
  • minibar: za opłatą
  • wanna
  • Wi-Fi: za opłatą
  • TV sat.
  • WC
  • suszarka do włosów
  • balkon lub taras

Wyżywienie

All inclusive
  • śniadanie: 07.00 - 10.00, w formie bufetu
  • obiad: 13.00 - 15.00, w formie bufetu
  • kolacja: 19.00 - 22.00, w formie bufetu, a la carte
  • przekąski: 15.00 - 17.00
  • lody: 13.00 - 15.00 i 19.00 - 22.00
  • wybrane napoje do posiłków
  • wybrane napoje bezalkoholowe: codziennie 24 h
  • wybrane lokalne napoje alkoholowe: 10.00- 06.00
  • kawa/herbata po południu
  • wymagane noszenie opasek all inclusive
Restauracje i bary
  • restauracje: 3
  • główna restauracja „La Bonbonera": rodzaje kuchni: międzynarodowa, włoska, śródziemnomorska, orientalna, regionalna, dania z grilla, dania dietetyczne, dania lekkostrawne, dania wegetariańskie, bufet, show cooking, rezerwacja niewymagana, w cenie, wliczone w all inclusive, codziennie 07.00 - 10.00, 13.00 - 15.00 i 19.00 - 22.00, z klimatyzacją, z tarasem, przy basenie, wysokie krzesełka dla dzieci, wymagany odpowiedni strój
  • restauracja „Italian Restaurant "Portofino": rodzaje kuchni: włoska, a la carte, rezerwacja wymagana, w cenie, wliczone w all inclusive, kilka razy w tygodniu 19.00 - 22.00, z klimatyzacją, przy basenie, wysokie krzesełka dla dzieci, wymagany odpowiedni strój
  • restauracja „Oriental Restaurant "El Khan": rodzaje kuchni: regionalna, orientalna, regionalna, a la carte, rezerwacja wymagana, w cenie, wliczone w all inclusive, kilka razy w tygodniu 19.00 - 22.00, z klimatyzacją, przy basenie, wysokie krzesełka dla dzieci, wymagany odpowiedni strój

  • bary i inne: 4
  • bar w lobby „La Siesta": codziennie 24 h, w cenie, wliczone w all inclusive
  • kafeteria „Ilpasso": codziennie, w cenie, wliczone w all inclusive
  • bar przy zewnętrznym basenie „Bonjour": codziennie 10.00 - 17.00, w cenie, wliczone w all inclusive
  • pub „Xuxus": kilka razy w tygodniu, w cenie, wliczone w all inclusive
  • Dodatkowe informacje
  • kolacja przy świecach: rezerwacja wymagana, za opłatą, stałe menu
  • uroczysta kolacja: w formie bufetu
  • świąteczne atrakcje: w formie bufetu, wino/piwo/napoje bezalkoholowe, wino musujące, szampan, program rozrywkowy
  • atrakcje noworoczne: w formie bufetu, wino/piwo/napoje bezalkoholowe, wino musujące, szampan, program rozrywkowy, muzyka na żywo i wieczory taneczne

  • Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży TUI Polska. TUI Polska jest jednym z największych biur podróży nie tylko w kraju, ale i na świecie, o ugruntowanej pozycji na rynku, wielu latach doświadczenia i bogatej ofercie wyjazdów do każdego miejsca na świecie. To jeden z naszych kluczowych partnerów, który umożliwia nam spełnianie turystycznych marzeń naszych klientów.

    Podstawowym przesłaniem koncepcji Biura Podróży TUI Polska jest uzmysłowienie klientom, że koncern towarzyszy im na wszystkich etapach podróży – od momentu wyboru oferty, poprzez odprawę na lotnisku i przelot, aż do pobytu i opieki w miejscu wypoczynku. Międzynarodowy koncern TUI jest właścicielem linii lotniczek TUI Fly (Akrefly), kilku sieci hotelowych, m.in. Splashworld, Robinson, Iberotel, RIU i wiele innych. Dzięki temu na każdym etapie podróży turysta może być obsługiwany tylko przez pracowników jednej grupy!


    W swojej ofercie TUI posiada wiele sprawdzonych hoteli w najróżniejszych europejskich i egzotycznych destynacjach. Poczynając od najbardziej popularnych – czyli w Grecji, Hiszpanii, Turcji, Tunezji, Bułgarii czy Egipcie – poprzez mniej znane jak na przykład Lazurowe Wybrzeże we Francji, po dalekie kierunki jak Jamajka, Dominikana, Meksyk i inne – klienci mogą zwiedzić z TUI cały świat! Wszędzie znaleźć można bogatą ofertę hoteli o najróżniejszym standardzie, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami.



    Itaka

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Hotel polecamy głównie dla amatorów sportów wodnych - to raj dla wind i kitesurferów. Również rodziny z dziećmi nie będą się tu nudzić. Piaszczysta plaża tuż przy hotelu zachęca do kąpieli słonecznych.

    Szukasz wakacji do Egiptu?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ****

    Region

    Egipt / Hurghada

    Opis oferty:

    Bardzo dobre miejsce dla miłośników aktywnego wypoczynku: nurkowania, kitesurfingu i windsurfingu. Ładna, długa piaszczysta plaża i oczywiście baseny to z kolei propozycja dla amatorów egipskiego słońca. A słońce to po arabsku "shams". Bogata formuła all inclusive to kolejny atut hotelu. Do dyspozycji gości są 2 typy pokoi, w tym superior z wielkim balkonem lub tarasem, skąd podziwiać można frontalny widok na morze.

    POłOżENIE:

    ok. 3 km od Safagi, ok. 55 km od centrum HURGHADY; ok. 50 km od portu lotniczego w Hurghadzie

    PLAżA:

    piaszczysta, łagodne zejście do morza, bezpośrednio przy hotelu, bezpłatne parasole, leżaki, materace i ręczniki

    HOTEL:

    czterogwiazdkowy, zadbany, otwarty w 2007 r., 322 pokoje, 3 budynki, do 5 pięter, winda, przestronny hol, całodobowa recepcja, restauracja: La Bomboniera - dania w formie bufetu, kuchnia międzynarodowa, dostępne foteliki dla dzieci, restauracje á la carte (raz na pobyt bezpłatnie, powyżej: za dodatkową opłatą, wymagana wcześniejsza rezerwacja): Portofino - włoska, El Khan - orientalna; bar w lobby La Siesta, kawiarnia Il Paso, bar z przekąskami przy basenie, bar na plaży, Disco Bar, taras z widokiem na morze, sklep z pamiątkami, bank; sala konferencyjna dla 400 osób; za opłatą: punkt internetowy, internet bezprzewodowy, lekarz na wezwanie, pralnia; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard.

    standardowy:

    2-os. (możliwość 1 dostawki), ok. 24-28 m², indywidualnie sterowana klimatyzacja, łazienka (wanna, wc; suszarka), telewizja satelitarna, telefon, sejf, minibar (płatny wg konsumcji), internet bezprzewodowy (płatny); bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; balkon lub taras (stolik i krzesełka);

    superior:

    2-os. (możliwość 1 lub 2 dostawek dla dzieci), wyposażenie jak w pokój standardowym, duży balkon lub taras, frontalny widok na morze.

    SPORT I ROZRYWKA:

    3 baseny, w tym jeden podgrzewany w sezonie zimowym, słodka woda, brodzik dla dzieci, przy basenach bezpłatne parasole, leżaki, materace i ręczniki; kort tenisowy (oświetlenie płatne), tenis stołowy, siłownia, piłka plażowa, rzutki, squash, mini-golf; plac i pokój zabaw dla dzieci, w dzień zajęcia sportowe na plaży i przy basenie, wieczorem pokazy oraz występy na żywo, dyskoteka, amfiteatr; za opłatą: centrum nurkowe, windsurfing, kitesurfing, jazda konna; centrum wellness: bezpłatnie: łaźnia turecka, łaźnia parowa, sauna; płatne: masaże.

    ALL INCLUSIVE:

    śniadanie (7.00-10.00), obiad (13.00-15.00), kolacja (19.00-22.00) w formie bufetu w restauracji głównej; lody (13.00-15.00, 19.00-22.00); kawa, herbata, ciasto (15.00-17.00); przekąski w wyznaczonym barze (23.30-1.00); w wyznaczonych barach: napoje bezalkoholowe (24h) i lokalne napoje alkoholowe (10.00-6.00); wymagane noszenie opasek all inclusive.

    KONTAKT:

    0020/653260120, www.shamhotels.com


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Itaka. Nowa Itaka sp. z o.o. jest jednym z naszych kluczowych partnerów i głównym kontrahentem, z którym od lat spełniamy turystyczne marzenia naszych wspólnych klientów. Wysoki standard obsługi, wykwalifikowani rezydenci i przewodnicy oraz szeroki wybór atrakcyjnych ofert na wakacje dopracowanych w każdym szczególe zapewniają wieloletni sukces jakim może poszczycić się to biuro.

    W swojej ofercie Itaka posiada wiele sprawdzonych hoteli położonych w dogodnej lokalizacji, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami. Biuro posiada szeroki wachlarz destynacji turystycznych i może spełnić oczekiwania najbardziej wymagających klientów. Ponad to, do swojej oferty sukcesywnie wprowadza oryginalne kierunki takie jak Bośnia i Hercegowina, Albania, Madera czy kierunki egzotyczne - Wyspy Zielonego Przylądka, Zanzibar i wiele, wiele innych.

    Itaka posiada bogatą ofertę wycieczek objazdowych, zarówno autokarowych jak i samolotowych. Ich programy są bardzo zróżnicowane i dostosowane do wymagań różnych klientów, dlatego każdy może znaleźć wyjazd zgodny z jego preferencjami. Biuro podrózy Itaka posiada także jeden z największych wyborów ofert w promocji last minute, co pozwala klientom z każdym budżetem na spełnienie swoich wakacyjnych marzeń.

    Biuro Podróży Itaka w ciągu swojej dotychczasowej działalności otrzymała wiele prestiżowych nagród i wyróżnień, takich jak tytuł Superbrands i Created in Poland Superbrands 2014/15 przyznawany najsilniejszym markom na polskim rynku, Touroperator Roku 2014, Konsumencki Lider Jakości 2014, czy Wielka Perła Polskiej Gospodarki 2012.


    Rainbow

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Hotel polecamy głównie dla amatorów sportów wodnych - to raj dla wind i kitesurferów. Również rodziny z dziećmi nie będą się tu nudzić. Piaszczysta plaża tuż przy hotelu zachęca do kąpieli słonecznych.

    Szukasz wakacji do Egiptu?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ****+

    Opis oferty

     

    Położenie:

    Hotel położony nad Zatoką Lotus tuż przy plaży i ok. 3 km od Safagi z kilkoma sklepami i restauracjami. Do Hurghady i portu lotniczego ok. 50 km.
    Plaża:

    Bezpośredni dostęp do szerokiej piaszczystej plaży hotelowej o długości ok. 600 m z leżakami i parasolami w cenie oraz łagodnym zejściem do morza. Ze względu na bliskość raf miejsce to przypadnie do gustu amatorom snurkowania i nurkowania (ze względu na koralowce zalecane obuwie kąpielowe).
    Do dyspozycji gości:

    Zadbany, otwarty w 2007 r. hotel posiada 24-godz. recepcję, przestronne lobby, windę, restaurację główną La Bonbonera (dania w formie bufetu, kuchnia międzynarodowa), 2 restauracje à la carte (płatne dodatkowo, wymagana wcześniejsza rezerwacja): Portofino - włoska, El Khan - orientalna bar w lobby (czynny 24h, alkohol serwowany tylko od 10:00 do 06:00), kawiarnię, bar z przekąskami przy basenie, bar na plaży, dyskotekę (czynna w godz. 23:00-03:00), taras słoneczny z widokiem na morze, 3 baseny ze słodką wodą (w tym 1 podgrzewany w sezonie zimowym), brodzik dla dzieci, przy basenach bezpłatne parasole, leżaki, materace i ręczniki, sklep z pamiątkami, salę konferencyjną, amfiteatr.
    Pokoje:

    Hotel składa się ztrzech 5-piętrowych budynków, w których rozlokowane są 322 jasne i przestronne pokoje. Standardowe pokoje 2-os. (możliwa 1 dostawka) oraz pokoje superior 2-os. (z możliwością 1 lub 2 dostawek dla dzieci) posiadają dwa łóżka pojedyncze lub jedno duże łóżko typu king-size i wyposażone są w łazienkę (wanna, WC, suszarka do włosów), TV sat, telefon, sejf, minibar (płatny), indywidualnie sterowaną klimatyzację, balkon lub taras ze stolikiem i krzesełkami. Większość pokoi z widokiem od strony basenu i morza (widok boczny). Łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem.
    Wyżywienie:

    All Inclusive: śniadanie (07:00-10:00), obiad (13:00-15:00), kolacja (19:00-22:00) w formie bufetu w restauracji głównej lody (13:00-15:00, 19:00-22:00) kawa, herbata, ciasto (15:00-17:00) nocne przekąski w wyznaczonym barze (23:30-01:00) w wyznaczonych barach: napoje bezalkoholowe (24h) i lokalne napoje alkoholowe (10:00-06:00). Za dodatkową opłatą: świeżo wyciskane soki, importowane alkohole, napoje w butelkach i puszkach oraz mini bar. Hotel zastrzega sobie prawo do zmiany zakresu usług objętych formułą all inclusive (np. godzin serwowania posiłków).
    Program sportowy i animacyjny:

    Okazjonalnie w ciągu dnia zajęcia sportowe na plaży i przy basenie, wieczorem pokazy oraz występy na żywo, dyskoteka, amfiteatr, kort tenisowy (sprzęt i oświetlenie płatne), tenis stołowy, siłownia (czynna 09:00-19:00), piłka plażowa, rzutki, squash, mini-golf, centrum wellness z łaźnią turecką, sauną i jacuzzi(masaże i zabiegi płatne dodatkowo). Dla dzieci: plac zabaw, zajęcia w mini klubie, mini disco. Za opłatą: centrum nurkowe, windsurfing, kitesurfing, wycieczki łodzią ze szklanym dnem, wędkarstwo, jazda konna.
    Internet:

    Dostęp do WiFi na terenie całego hotelu za dodatkową opłatą.
    Kategoria lokalna:

    ****
    Strona www:

    Program

    Dzień Pierwszy
    Wyloty z Polski. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: stronie operatora.
    Dni od drugiego do przedostatniego
    Czas na wypoczynek, kąpiele morskie i słoneczne, udział w wycieczkach lokalnych itp.
    Dzień ostatni
    Wykwaterowanie z hotelu (najpóźniej do 12:00), transfer na lotnisko, powrót do Polski.
    "
    Świadczenia

    Cena podstawowa obejmuje:
    przelot samolotem, opłaty lotniskowe, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, 7 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, obsługę polskiego przedstawiciela podczas odprawy na lotnisku w Polsce, opiekę polskojęzycznego rezydenta, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa - wariant podstawowy (NNW, KL, Assistance i bagaż).
    Cena podstawowa nie obejmuje:
    wizy egipskiej (płatna na lotnisku ok. 25 USD/ osoby), wycieczek lokalnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, napojów do posiłków jeśli w opisie hoteli nie podano inaczej oraz innych wydatków osobistych.
    Wycieczki lokalne

    Wycieczki lokalne

    Nurkowanie głębinowe

    Wspaniała wyprawa statkiem na rafy koralowe, kąpiele w morzu, nurkowanie i oglądanie różnorodnych form podwodnego życia. Wszystko pod okiem profesjonalnych polskich instruktorów.
    Cena ok. 50 USD/ osoby.

    Luksor i Karnak

    Całodniowa wycieczka autokarowa do sławnych Teb - miasta o 100 bramach. W programie: świątynia w Karnaku (Aleja Sfinksów oraz Sala Hypostylowa), Dolina Królów - z grobowcami faraonów (między innymi grobowiec Tutenchamona - wejście dodatkowo płatne), kolosy Memnona (pozostałość świątyni Amenhotepa III) oraz monumentalna Świątynia Hatszepsut (odrestaurowana przez polską misję archeologiczną). W trakcie wycieczki obiad (napoje dodatkowo płatne).
    Cena ok. 100 USD/ osoby.

    Kair - centrum arabskiego świata

    Całodzienna wycieczka autokarem do stolicy Egiptu. W programie wycieczki: Muzeum Egipskie (wspaniałe skarby faraonów i niesamowite mumie), Sfinks i piramidy: Cheopsa, Chefrena i Mykerynosa w Gizie (wejście do piramidy Chefrena dodatkowo płatne ok. 60 LE/ osoby), Instytut Papirusów oraz wytwórnia perfum. W trakcie zwiedzania obiad (napoje dodatkowo płatne).
    Cena ok. 100 USD/ osoby.

    Safari - Sahara Park

    Wycieczka samochodami terenowymi po bezdrożach pustyni. Wizyta w beduińskiej wiosce, w której poznamy zwyczaje mieszkańców. Przewidziana jest również jazda na wielbłądach oraz quadach, a także wizyta w terrarium. Na koniec dnia kolacja w promieniach zachodzącego słońca nad Saharą, przy dźwiękach muzyki arabskiej.
    Cena ok. 50 USD/ osoby.

    W galabiji przez miasto!

    Popołudniowa wycieczka po Hurghadzie. Przebrani w tradycyjne, regionalne egipskie stroje, czyli galabije odwiedzimy Nową Marinę, gdzie w coffee shopie zapalimy fajkę wodą, następnie wizyta na lokalnym targu rybnym oraz obiad w restauracji rybnej (napoje dodatkowo płatne). Po obiedzie odwiedzimy najstarszą część miasta - Dahar, a dalej - akwarium, meczet i kościół koptyjski. Ostatnim przystankiem będzie wizyta na lokalnym bazarze, gdzie znajdują się: perfumeria, manufaktura papirusu oraz sklep z pamiątkami.
    Cena ok. 55 USD/ osoby.

    Jungle Aqua Park

    Wycieczka do największego w Hurghadzie parku wodnego - idealna dla rodzin z dziećmi i nie tylko. Całodzienne all inclusive w aqua parku wliczone w cenę wycieczki (lunch, przekąski, lody, napoje bezalkoholowe). Powrót do hotelu wieczorem.
    Cena ok. 50 USD/ osoby
    .
    HURGHADA - ATRAKCJE

    Z dziećmi
    Delfinarium

    Jedyna taka okazja, żeby obejrzeć show z udziałem przeuroczych delfinów: salta i skoki oraz różne zabawy z przedmiotami w wodzie i z instruktorem. To niezapomniany i fantastyczny 45-minutowy pokaz sztuczek i umiejętności tych inteligentnych ssaków! Za dopłatą możliwość pływania z delfinami.
    Sporty wodne

    Dla aktywnych gości hotele oferują sprzęt do sportów wodnych, z którego korzystanie jest z reguły płatne. Miła dawka orzeźwienia i niezapomnianych sportowych emocji po całodniowym upale!
    Relaks

    Na zakupy do Senzo Mall w Hurghadzie

    Galeria handlowa Senzo usytuowana jest przy Safaga Road 61111. W galerii m.in.: szereg sklepów, z których wiele reprezentuje dobrze znane, międzynarodowe marki ale również strefę gastronomiczną, supermarket oraz park rozrywki. www.senzomall.com
    Papas Bar

    Nieduży lokal położony tuż przy wejściu na teren Mariny. Wieczorem jest tu zawsze tłoczno i gwarno. DJ-e grają świetną rockową i popową muzykę do tańca, a odważni mogą spróbować swoich sił w karaoke. www.papasbar.com
    Ekskluzywna zabawa w Little Budda

    Na wieczór w ekskluzywnym wydaniu w najdroższej dyskotece w Hurghadzie nie trzeba nikogo namawiać. Pomimo, że wstęp kosztuje blisko 20 USD/ osoby, to lokal przyciąga turystów niesamowitym klimatem, wystrojem oraz wyśmienitą muzyką. Można tutaj skosztować świetnych drinków i w gronie przyjaciół spędzić naprawdę niezapomniany wieczór. www.littlebuddha-hurghada.com
    Uwaga!
    Zamieszczone powyżej opisy wycieczek lokalnych są podane wyłącznie informacyjnie i nie stanowią oferty handlowej. Nie gwarantujemy, że będą one wszystkie realizowane. Pełny wykaz atrakcji lokalnych wraz z ich aktualnymi cenami jest dostępny u naszych rezydentów. Wycieczki prowadzone są w języku polskim (przy min. 15 osobach) bądź angielskim. Ich organizatorem nie jest Rainbow, a lokalne biuro, które odpowiada za jakość serwisu. Ustala też ich program, ceny i terminy wyjazdów. Rezydent jest jedynie pośrednikiem w zapisie na imprezy lokalne. Nie ma możliwości płatności kartą kredytową.
    "
    Inne

    EGIPT HURGHADA - informacje ogólne
    Waluta
    EGP - funt egipski. 1 USD = ok.17,50 EGP 1 EUR = ok.20 EGP. Warto zabrać euro lub dolary (nie są akceptowane banknoty wydane przed 1996 r.). Pieniądze można wymienić w licznych kantorach lub maszynach do wymiany walut w hotelach, a także w bankach. Należy zabrać gotówkę, płacenie kartami kredytowymi i korzystanie z bankomatów może być utrudnione.
    Napiwki
    Przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwków. Zarobki w Egipcie są niskie i napiwki są często dużą pomocą finansową. Szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach, ale jest również przyjęte w hotelach dla personelu sprzątającego.
    Wiza
    Każdy podróżny musi mieć paszport ważny przynajmniej 6 miesięcy od daty wyjazdu z Egiptu. Obywatele polscy uzyskują wizę przy przekraczaniu granicy egipskiej (na lotnisku). Wiza ważna jest 30 dni, jest stemplowana do paszportu i kosztuje 25 USD/ osoby.
    Czas
    Zimą +1 godzinę w stosunku do czasu polskiego, latem taki sam jak w Polsce.
    Orientacyjne ceny
    Obiad w restauracji od 50 EGP woda 1lod6 EGP piwo w barze od 16 EGP kawa w kawiarni od15 EGP. Należy się targować, szczególnie przy większych zakupach i kupnie pamiątek. Warto jednak przestrzegać zasady: nigdy nie oferuj ceny, której nie jesteś w stanie zapłacić oraz przy kupowaniu nie można się śpieszyć. W wielu obiektach zabytkowych wprowadzone zostały opłaty za fotografowanie, które mogą wynosić od 5 do nawet 400 EGP. Prosimy pytać przewodnika podczas wycieczek.
    Poczta
    Znaczek na pocztówkę do Polski kosztuje od 4 EGP. Cena jest ustalona urzędowo. Należy zaznaczyć przy zakupie znaczka, że do Polski.
    Elektryczność
    Napięcie 220 V, 50 Hz. Urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów.
    Telefony
    Telefony komórkowe działają w miejscowościach turystycznych i w miastach. Rozmowy lokalne są tanie, natomiast zagraniczne - bardzo drogie. Koszty połączeń w roamingu polskich sieci komórkowych prosimy sprawdzać przed wyjazdem u operatora.

    W regionie
    Hurghada
    Najpopularniejsza miejscowość wakacyjna nad Morzem Czerwonym, będąca połączeniem szerokich piaszczystych plaż, błękitnego morza oraz gwarancji słonecznej pogody. Wyrosła od małej wioski rybackiej na ciągnącą się kilometrami oazę słońca i czystego morza - obecnie strefa turystyczna rozciąga się na ok. 40 km wzdłuż wybrzeża! To jeden z niewielu kurortów turystycznych, gdzie większość hoteli leży tuż przy plaży, kusząc amatorów leniwego wypoczynku nad morzem. Dzięki bliskości cudów starożytnego świata, takich jak Luksor z Doliną Królów czy Kom Ombo, jednocześnie stanowi fantastyczną bazę wypadową dla wycieczek objazdowych. Także miłośnicy sportów wodnych znajdą tutaj ogrom atrakcji - liczne centra nurkowe i kitesurfingu mieszczące się w hotelach oferują aktywny wypoczynek.
    Wyloty z:
    Warszawy, Katowic, Poznania oraz Gdańska. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: r.pl/rozkłady.
    "
    Sezonowość

    Zwykle wysoki sezon turystyczny w Egipcie trwa w listopadziei od połowy grudnia do końca marca. W pozostałych terminach część udogodnień hotelowych może być dostępna w ograniczonym zakresie lub nieczynna.
    Wizy - informacje dla sprzedawców

    Paszport - Paszport musi być ważny min. 6 miesięcy od daty powrotu do Polski.
    - Obywatele polscy potrzebują wizę do Egiptu, płatna na lotnisku ok. 25 USD/ osoby.
    Wizy

    Paszport - Paszport musi być ważny min. 6 miesięcy od daty powrotu do Polski.
    - Obywatele polscy potrzebują wizę do Egiptu, płatna na lotnisku ok. 25 USD/ osoby.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

    Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

    Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.


    Coral Travel

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Hotel polecamy głównie dla amatorów sportów wodnych - to raj dla wind i kitesurferów. Również rodziny z dziećmi nie będą się tu nudzić. Piaszczysta plaża tuż przy hotelu zachęca do kąpieli słonecznych.

    Szukasz wakacji do Egiptu?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    KATEGORIA

    5*

    REGION

    Hurghada

    OPIS

    Pięciogwiazdkowy Imperial Shams Abu Soma Resorts swoją nazwę wywodzi od arabskiego słowa "słońce." Hotel z dumą zaprasza, by doświadczyć ciepła egipskiego słońca i gościnności. Oferuje Państwu czyste plaże, przestronne pokoje, atrakcyjny pakiet All Inclusive oraz szeroki wybór sportów wodnych.

    kategoria hotelu

    5*

    kategoria lokalna hotelu

    5*

    Data otwarcia

    2007 r. Odnowiony w 2015 r. Na terenie hotelu: restauracje (4), bary (3), pralnia (płatna), sala konferencyjna, baseny odkryte (3). Hotel przystosowany dla osób niepełnosprawnych.

    internet

    Wi-Fi w hotelu płatne, Kawiarenka internetowa płatna wi-fi w lobby płatne ok. 4$/h

    plaża

    Przy hotelu, prywazne!: leżaki, ręczniki plażowe, bar na plaży.

    pokoje

    Zlokalizowane są w 1 budynku:budynek główny (liczba pięter: 6, liczba wind: 5) Typy pokoi: pokoje standardowe: klimatyzacja centralna, sejf (bezpłatny), minibar (pusty), TV, telefon, łazienka (wanna, WC), balkon lub taras , pokoje superior: klimatyzacja centralna, sejf (bezpłatny), minibar (pusty), TV, telefon, łazienka (wanna, WC), balkon lub taras

    Wyżywienie

    2 restauracje, restauracje a la carte (2), bary (3) All Inclusive (10:00-06:00) śniadanie (07:00-10:00), obiad (13:00-15:00), kolacja (19:00-22:00) serwowane w restauracji La Bonbonera, przekąski (15:00-17:00), podwieczorek (15:00-17:00) serwowane w restauracji II Passo, lody, wybrane lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe, pakiety dla nowożeńców i urodzinowe (na życzenie) Restauracje a la carte - jedna wizyta podczas pobytu gratis. Wymagana rezerwacja."El khan" - egipska , "Porto Fino" - włoska

    z myślą o dzieciach

    brodziki (3), animacje dla dzieci oraz miniklub dla dzieci w wieku 4-12 lat, dzieci w wieku 1-3 lat mogą przebywać na terenie miniklubu tylko pod opieką rodzica/opiekuna, plac zabaw, krzesełka dla dzieci w restauracji, łóżeczko dla dziecka do 2 lat (na zamówienie przed przyjazdem)

    w cenie

    kort do tenisa ziemnego , rakiety i piłki do tenisa ziemnego, tenis stołowy, rzutki, siatkówka plażowa, squash, bilard, aerobik, siłownia, animacje , dyskoteka

    płatne

    oświetlenie kortów, sporty wodne na plaży, centrum SPA, masaż, sauna, jacuzzi, salon piękności, łaźnia turecka

    Aktualizacja opisu

    27.03.2019 10:20

    usługi dostępne w hotelu

    Niepełnosprawni Wi-Fi Przy plaży SPA Disco Siłownia Tenis Mini Klub All Inclusive Serwis plażowy Sporty wodne


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Coral Travel Wezyr Holidays, które działa na polskim rynku od roku 1999. W tym czasie zdobyło grono stałych i zadowolonych klientów. Biuro Podróży Coral Travel Wezyr Holidays specjalizuje się w wyjazdach do Turcji, jednak z roku na rok wzbogaca swoją ofertę o nowe kierunki. Jedną z najchętniej wybieranych przez klientów destynacji jest Grecja. Dodatkowo możemy wybrać ofertę spośród takich krajów jak Hiszpania, Bułgaria czy Egipt. Ciągły rozwój biura i pozycja jednego z największych touroperatorów w Europie zaowocował stale poszerzającą się ofertą egzotycznych wakacji, hitem są takie kierunki jak Dominikana, Kuba, Meksyk, Tajlandia, Mauritius czy Zjednoczone Emiraty Arabskie. Biuro podrózy Coral Travel Wezyr Holidays oferuje także atrakcyjne wakacje dla rodzin - w swoich najlepszych hotelach uruchomili bowiem polskojęzyczne animacje. Wybierać można spoód wielu ofert last minute i all inclusive.

    Biuro Podróży Coral Travel Wezyr to gwarancja udanych wakacji. Jako jeden z nielicznych touroperatorów na polskim rynku wdrożył system zarządzania jakością i posiada certyfikat na zgodność z normą ISO 9001:2008. Jest laureatem nagród Fair Play Turystyki Polskiej 2012, Jakość Roku 2009 i 2010, a także szczególnego wyróżnienia Jakość Roku Srebro.


    Exim Tours

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Hotel polecamy głównie dla amatorów sportów wodnych - to raj dla wind i kitesurferów. Również rodziny z dziećmi nie będą się tu nudzić. Piaszczysta plaża tuż przy hotelu zachęca do kąpieli słonecznych.

    Szukasz wakacji do Egiptu?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    4* Egipt/Hurghada

    Kategoryzacja hotelu

    kat. Exim Tours 4* kat. lokalna 4*

    Położenie

    - przy plaży - ok. 8 km od Safagi - ok. 45 km od lotniska w Hurghadzie

    Plaża

    - piaszczysta - leżaki i parasole (bezpłatne) - dobre warunki do uprawiania windsurfingu i kitesurfingu

    Pokoje

    - klimatyzacja centralna - TV-Sat, telefon - minibar (płatny) - sejf - łazienka (WC, wanna, suszarka do włosów, telefon) - balkon/taras - pokój superior posiada widok na morze

    Sport, relaks, rozrywka

    Bezpłatne - 3 baseny - siłownia - siatkówka plażowa - bilard, tenis stołowy, korty tenisowe - animacje Płatne - oświetlenie kortów tenisowych - jazda konna - salon piękności i spa - łaźnia, jacuzzi - centrum nurkowe, windsurfing i inne sporty na plaży

    Dla dzieci

    - mini klub, plac zabaw i animacje, mini disco - brodzik - krzesełko w restauracji i łóżeczko (na życzenie)

    Wyżywienie

    All inclusive: śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu, przekąski w ciągu dnia w wybranych barach, lody, nocna przekąska. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe serwowane są w wybranych barach 24 h. Raz na pobyt możliwość skorzystania z restauracji a la carte po uprzedniej rezerwacji.

    Restauracje i bary

    - restauracja główna - restauracja włoska (19:00 - 22:00) - restauracja orientalna (19:00 - 22:00) - 2 bary

    Dodatkowe informacje

    - kawiarenka internetowa (płatna) - bank/kantor wymiany walut - pralnia, lekarz, fryzjer, sklepy - dyskoteka - hotel przystosowanyi dla osób niepełnosprawnych - hotel dysponuje 322 pokojami

    - rok otwarcia hotelu

    2007 r. - www.shamshotels.com

    Cena

    Cena zawiera (PLN): bilet lotniczy, zakwaterowanie w hotelu (doba hotelowa zaczyna się w dniu przyjazdu od godz. 14:00, kończy o godz. 12:00), transfer lotnisko - hotel - lotnisko; opiekę polskojęzycznego rezydenta; wyżywienie wg opisu, podatek VAT, obowiązkowe ubezpieczenie (KL I NW, BAGAŻU, ubezpieczenia od chorób przewlekłych Europaische Reiseversicherung AG EuropejskieA), opłaty lotniskowe i paliwowe.

    Cena nie zawiera

    opłaty za transport sprzętu sportowego (dotyczy linii lotniczych oraz transferów w Egipcie) oraz wizy płatnej przez klientów na lotnisku.

    Informacje paszportowo-wizowe

    Przy wjeździe do Egiptu należy posiadać paszport ważny co najmniej 6 miesięcy licząc od daty powrotu oraz wizę, która uprawnia do miesięcznego pobytu w Egipcie. Wizę można otrzymać na lotnisku przy wjeździe do Egiptu (znaczek wklejany jest do paszportu - koszt 25 USD).


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

    Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

    Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

    Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.


    Sun&Fun

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Hotel polecamy głównie dla amatorów sportów wodnych - to raj dla wind i kitesurferów. Również rodziny z dziećmi nie będą się tu nudzić. Piaszczysta plaża tuż przy hotelu zachęca do kąpieli słonecznych.

    Szukasz wakacji do Egiptu?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Położenie:

    Hotel znajduje się 8 km od miejscowości Safaga, 50 km od centrum Hurghady, 45 km od lotniska w Hurghadzie. Hotel położony jest bezpośrednio przy piaszczystej plaży, m miejscu idealnym do nurkowania oraz windsurfingu i kitesurfingu.

     

    Hotel oferuje:

    Do dyspozycji Gości hotel oddaje recepcję czynną 24h, 3 restauracje (główną, włoską, orientalną) oraz 5 barów. W hotelu znajduje się ponadto kawiarenka internetowa, kantor, sklepy, pralnia a także skorzystać można z opieki medycznej, Wi-Fi oraz wypożyczalni samochodów. Obiekt oferuje także doskonale wyposażone centrum biznesowe.

     

    Pokoje:

    W hotelu znajdują się 322 komfortowo wyposażone pokoje standardowe, Family (2 pomieszczenia), Junior Suites (salon i sypialnia) oraz pokoje typu Duplex składające się z 2 pięter, 2 pokoi i 2 łazienek. Wszystkie pokoje wyposażone są w klimatyzację, mini bar (uzupełniany raz w tygodniu), sejf, TV, telefon oraz łazienkę z suszarką do włosów. Ze wszystkich pokoi rozciąga się widok na morze (częściowy lub całkowity).

     

    Wyżywienie:

    W skład All Inclusive wchodzą śniadania 7:00-10:00, lunche 13:00-15:00 oraz kolacje 19:00-22:00. Napoje bezalkoholowe podawane są 24h, natomiast alkoholowe lokalnej produkcji między 10:00 a 6:00 (rano). W ciągu dnia dostępne są ponadto przekąski w wybranych godzinach i barach. Między 12:00 a 18:00 dostępne są także lody.

     

    Sport i rozrywka:

    Bezpłatnie skorzystać można z 2 basenów z czego 1 podgrzewany jest w sezonie zimowym, siatkówki, siłowni, squash, bilarda, tenisa stołowego oraz kortów tenisowych (w ciągu dnia). Raz w tygodniu można ponadto bezpłatnie skorzystać z 20 min masażu (1 osoba z rezerwacji) oraz 15 min sauny. W obu przypadkach wymagana jest wcześniejsza rezerwacja. Za dodatkową opłatą dostępne są sporty wodne na plaży, szkoła nurkowa, SPA oraz jazda konna. W hotelu znajduje się ponadto dyskoteka, która działa od 21:00 do 3:00.

     

    Dzieci:

    Dla najmłodszych hotel oferuje brodzik, mini klub, plac zabaw, mini disco, specjalne menu w restauracji oraz program animacyjny. Rodzice mogą ponadto zamówić łóżeczko dla niemowlaka.

     

    Cena obejmuje:

    • bilet lotniczy,
    • zakwaterowanie w hotelu
    • transfer lotnisko - hotel - lotnisko;
    • opiekę polskojęzycznego rezydenta;
    • wyżywienie wg opisu, 
    • obowiązkowe ubezpiecznia (KL I NW)

     

    Cena nie obejmuje:

    • wizy płatnej przez klientów na lotnisku (15 USD)

    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Sun & Fun działającego od 2004 roku na rynku turystycznym, które sukces i wysoki poziom świadczonych usług zapewnia współpracy ze stałymi i sprawdzonymi kontrahentami. W 2017 roku biuro zmieniło właściciela, rozpoczynająć okres rozwoju pod opieką jednego z największych czeskich touroperatorów - Blue Style.

    Biuro posiada bogate, wieloletnie doświadczenie w organizowaniu wakacji all inclusive do krajów takich jak Egipt, Tunezja czy Turcja. Oferuje także szeroki wybór wycieczek do Grecji, Hiszpanii i Bułgarii. Poprzez zapewnienie klientom obsługi na najwyższym poziomie oraz organizacji interesujących i profesjonalnie prowadzonych wycieczek fakultatywnych, Biuro Podróży Sun & Fun pokazuje swoim klientom w szczególny sposób piękno i bogactwo kulturowe odwiedzanych miejsc.

    Każdego roku wszystkie obiekty znajdujące się w ofercie Sun & Fun kontrolowane są pod względem bezpieczeństwa i jakości usług. Kompetencje i wysoki standard obsługi Biura Podróży Sun & Fun potwierdzają liczne certyfikaty i nagrody, będące jednocześnie gwarantem bezpieczeństwa i satysfakcji klientów.


    Best Reisen

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Hotel polecamy głównie dla amatorów sportów wodnych - to raj dla wind i kitesurferów. Również rodziny z dziećmi nie będą się tu nudzić. Piaszczysta plaża tuż przy hotelu zachęca do kąpieli słonecznych.

    Szukasz wakacji do Egiptu?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Naszym zdaniem

    Jeden z najnowszych hoteli w regionie. Spokojna okolica, ładna plaża, mekka wielbicieli sportów wodnych. Idealne miejsce dla tych, którzy nie przepadają za dużymi kurortami.

    Położenie

    Przy piaszczystej, szerokiej, prywatnej plaży nad zatoką Abu Soma, 8 km od centrum Safagi (kursy busem hotelowym), 45 km od lotniska w Hurghadzie.

    Wyposażenie

    Lobby z całodobową recepcją i barem La Siesta, restauracja główna La Bonbonera, kawiarnia Il Paso z tarasem zewnętrznym, restauracja włoska i egipska, bar przy basenie, pub angielski, centrum biznesowe, sala konferencyjna, pralnia, punkt wymiany walut, kafejka internetowa, sklepiki, salon fryzjerski.

    Pokoje

    322 eleganckich pokoi; klimatyzacja, łazienka z wanną lub prysznicem i suszarką do włosów, minibar, TV sat, telefon, sejf, taras lub balkon (widok na basen, ogród lub morze). Możliwa rezerwacja zakwaterowania w pokojach rodzinnych, a także junior i superior.

    Wyżywienie

    All Inclusive: śniadania, obiady i kolacje w formie bufetów, późne śniadania i późne kolacje - serwowane, po południu lody, przekąski w ciągu dnia, podwieczorek, napoje, lokalne alkohole w wyznaczonych barach (10.00 - 06.00), minibar uzupełniany raz w tygodniu (napoje i woda mineralna).W ramach pakietu także: sauna i masaż (po 15 minut/tydzień ) - gratis. Jedna kolacja na tydzień w restauracji a’la carte (wymagana rezerwacja).

    Sport i rozrywka

    2 baseny otoczone tarasami słonecznymi, siatkówka plażowa, aerobik, gimnastyka w wodzie, kort do tenisa ziemnego i squash, siłownia, bilard, minigolf, tenis stołowy, rzutki, łaźnia, sauna, masaże, centrum sportów wodnych i nurkowania (windsurfing, kitesurfing, narty wodne, nurkowanie powierzchniowe i głębinowe, łódź ze szklanym dnem, dyskoteka (do godz. 03.00), wieczorki folklorystyczne, animacje, program rozrywkowy w amfiteatrze. Baza sportowa i rekreacyjna dzielona z siostrzanym hotelem Shams Safaga.

    Dla dzieci

    Brodzik, dzienne animacje w miniklubie, wieczorne mini dyskoteki, plac zabaw, wysokie krzesełka, łóżeczka niemowlęce, menu dziecięce w restauracji głównej.

    Uwagi

    Od obywateli RP wymagana jest wiza. Kupuje się ją po przylocie na lotnisku - oficjalna cena wynosi 15 USD. Naszym klientom proponujemy również możliwość otrzymania wizy bez konieczności stania w kolejce ("fast track service") - opłata wizowa wynosi wówczas 18$. Paszport powinien być ważny co najmniej 6 miesięcy od daty powrotu.

    Cena zawiera

    Bilet lotniczy z opłatami lotniskowymi, transfer lotnisko-hotel-lotnisko, zakwaterowanie wg oferty, wyżywienie wg oferty,  polskojęzyczny rezydent, ubezpieczenie od KL, NNW, bagażu i chorób przewlekłych, VAT.

    Cena nie zawiera

    Opłat za wizę egipską (15 USD lub 18 USD), wycieczek fakultatywnych, napiwków, wydatków własnych, dodatkowego ubezpieczeń: od kosztów rezygnacji i pakiet SPORT.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Best Reisen działającego w Polsce już od 22 lat. Biuro zdobyło uznanie znacznej grupy klientów i agencji turystycznych, z którymi ma przyjemność współpracować. Jest członkiem międzynarodowej grupy Flash Tours, która prężnie działa w zakresie promocji i rozwoju turystyki. Biuro Podróży Best Reisen może poszczycić się certyfikatem rzetelna firma, oraz tytułem BIURO PODRÓŻY 2012 przyznanym przez Centralne Biuro Certyfikacji Krajowej

    Dzięki wsparciu w działaniach i wieloletniemu doświadczeniu, Best Reisen oferuje wyjazdy na wysokim poziomie i dostosowane do oczekiwań swoich klientów. Specjalizuje się w organizacji wakacji w Egipcie, Tunezji i Zjednoczonych Emiratach Arabskich, choć stale poszerza swoją ofertę o doskonałe hotele w Grecji czy Bułgarii. Biuro Podróży Best Reisen jest także ekspertem w organizacji luksusowych wyjazdów egzotycznych - ich wakacje na Malediwach, Seszelach, Sri Lance czy w Tajlandii to gwarancja najwyższej jakości wypoczynku.


    Ecco Holiday

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Hotel polecamy głównie dla amatorów sportów wodnych - to raj dla wind i kitesurferów. Również rodziny z dziećmi nie będą się tu nudzić. Piaszczysta plaża tuż przy hotelu zachęca do kąpieli słonecznych.

    Szukasz wakacji do Egiptu?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    *****

    Region

    Egipt/Hurghada

    Opis

    Ten luksusowy pięciogwiazdkowy hotel usytuowany jest w pięknej okolicy przy zatoce Soma Bay. Relaksować się można na prywatnej, piaszczystej plaży lub pływając w dużym odkrytym basenie. Hotel jest idealnym rozwiązaniem dla tych, którzy szukają miejsca na rodzinne wakacje - położenie, udogodnienia i płytkie wody morza sprawiają, że jest świetnym miejscem dla dzieci. Wody zatoki Soma Bay oferują wspaniałe warunki do uprawiania sportów wodnych, w związku z tym wielbiciele aktywnego wypoczynku również spędzą w hotelu Imperial Shams wymarzone wakacje.

    Lokalizacja

    w Abu Soma, przy plaży, ok. 45 km od lotniska.

    Wyposażenie

    liczba pokoi - 322, restauracje - 3, kawiarnie - 1, bar na plaży, bar przy basenie, pralnia/czyszczenie chemiczne (płatne), internet bezprzewodowy (płatny), recepcja, taras słoneczny, parking, wymiana walut, przechowalnia bagażu, fryzjer, skrzynka pocztowa, pasaż handlowy, salon urody, kiosk, opieka lekarska (płatna), centrum konferencyjne.

    Basen

    2 baseny ze słodką wodą, brodzik dla dzieci, leżaki, parasole i ręczniki bezpłatne; zimą basen z podgrzewana wodą.

    Pokoje

    klimatyzacja, telewizja satelitarna, sejf, mini bar (płatny), internet, telefon, taras/balkon, łazienka. Typ pokoju - STANDARD - pokoje dla max. 3 osób dorosłych i 1 dziecka. Możliwość dopłaty do pokoju SUPERIOR - pokoje dla max. 3 osób dorosłych i 1 dziecka, z widokiem na morze i dużym balkonem.

    Plaża

    prywatna, piaszczysta, szeroka, leżaki, ręczniki.

    Sport na plaży

    nurkowanie (płatne), wędkarstwo (płatne), siatkówka, windsurfing (płatny), kitesurfing (płatny), sporty wodne (płatne).

    Sport i fitness

    jazda konna (płatna), tenis ziemny, tenis stołowy, squash, masaże (płatne), jacuzzi (płatne), centrum fitness, sauna (płatna), bilard (płatny), mini golf, łaźnia parowa (płatna).

    Rozrywka

    dyskoteka, program artystyczny, animacje.

    Dla dzieci

    menu, brodzik, mini klub, plac zabaw, łóżeczko dziecięce.

    Wyżywienie

    pakiet All Inclusive, Dopłaty do kolacji w dniach 24/12 i 31/12 są obowiązkowe!

    All Inclusive

    śniadanie (7.00 - 10.00), obiad (13.00 - 15.00) i kolacja (19.00 - 22.00) w formie bufetu, przekąski w barze przy plaży między 15.00 a 17.00, napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe oraz wybrane importowane w godzinach od 10.00 do 6.00, lody między 12.00 a 18.00 w bardze przy basenie, mini bar uzupełniany raz w tygodniu; raz na tydzień 20 minutowy masaż (konieczność rezerwacji dzień wcześniej) oraz 15 minut sauny (konieczność rezerwacji dzień wcześniej). Dodatkwo płatne - soki ze świeżych owóców.

    Cena zawiera

    Przelot, hotel, opłaty lotniskowe i paliwowe, obowiązkowe ubezpieczenia KL NW, transfer lotnisko-hotel-lotnisko.

    Cena nie zawiera

    Opłat za wizę 25 USD/os. (od 1.05.2014), ubezpieczenia od sportow wysokiego ryzyka* Obcokrajowcy zobowiązani są do zasięgnięcia informacji na temat obowiązku wizowego oraz uzyskania wizy w swojej ambasadzie lub konsulacie. Wymagany paszport ważnym minimum 6 miesięcy przed planowanym wylotem z Egiptu. *w przypadku planowania nurkowania wymagane jest doubezpieczenie w zakresie sportów wysokiego ryzyka

    Obsługa na miejscu

    Opieka polskojęzycznego przedstawiciela.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Ecco Holiday, firmy prężnie działającej na polskim rynku od roku 2002. Początkowo Biuro zajmowało się organizacją pobytowych wycieczek czarterowych w regionach północnej Afryki i południowej Europy. Dynamiczny rozwój firmy, zadowolenie klientów i silna pozycja na rynku pozwoliła na powstanie bliźniaczej firmy Ecco Travel, która wyspecjalizowała się w organizowaniu wyjazdów do krajów egzotycznych.

    Biuro Podróży Ecco Holiday to zespół młodych ludzi, dla których praca jest jednocześnie spełnieniem marzeń o podróżowaniu. Dzięki temu posiadają praktyczną wiedzę w zakresie organizacji wakacji pobytowych i wyjazdów objazdowych. Misją Ecco Holiday jest spełnianie marzeń swoich klientów o niezapomnianych podrózach,

    W ofercie Biura Podrózy Ecco Holiday można znaleźć wakacje last minute i all inclusive na Malcie i na Cyprze, w Hiszpanii, Bułgarii, Portugalii, Grecji oraz Egipcie. Wszystkie starannie wyselekcjonowane hotele mają spełniać wszelkie oczekiwania gości.

    Dzięki wysokiej jakości świadczonych usług i zaangażowanemu zespołowi pracowników, Ecco Holiday jest wielokrotnym laureatem prestiżowych nagród.


    Orex

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Hotel polecamy głównie dla amatorów sportów wodnych - to raj dla wind i kitesurferów. Również rodziny z dziećmi nie będą się tu nudzić. Piaszczysta plaża tuż przy hotelu zachęca do kąpieli słonecznych.

    Szukasz wakacji do Egiptu?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Category

    5

    Region

    HURGHADA

    Opis oferty:

    Hotel został otwarty w 2007 roku, usytuowany na powierzchni 37.000 m2. Obiekt składa się z trzech 5-pięciopiętrowych budynków. Do dyspozycji gości 3 baseny zewnętrzne (w tym 1 podgrzewany), restauracja główna "La Bonbonera", 2 restauracje a'la carte: "Elkan" - orientalna, "Portofino" - włoska; snack bar przy basenie, kawiarna oraz 4 bary.

    POKOJE:

    W hotelu znajduje się 322 pokoi: 240 pokoi standardowych z widokiem na basen lub ogród, 24 pokoi rodzinnych z widokiem na basen lub ogród (2 sypialnie połączone drzwiami), 39 pokoi suite z widokiem na morze. Wyposażenie: klimatyzacja sterowana centralnie (w zależności od warunków pogodowych), łazienka z wanną lub prysznicem, suszarka, TV/SAT, telefon, sejf (bezpłatny), minibar, terakota, balkon lub taras; sprzątanie - codziennie, wymiana ręczników, wymiana pościeli - codziennie

    W HOTELU:

    Centrum Spa & Wellness, salon kosmetyczny, łaźnia turecka, sauna, jacuzzi, masaże, jazda konna, lekarz, pralnia, mini market, kafejka internetowa, centrum biznesowe, centrum nurkowe, wszystkie sporty wodne na plaży

    KONTAKT:

    www.shamshotels.com

    POŁOŻENIE:

    8 km od Safagi, 52 km od Hurghady, 45 km od lotniska w Hurghadzie

    PLAŻA:

    Prywatna, piaszczysta plaża o długości 600 m znajduje się 50 m od hotelu. Serwis plażowy bezpłatny (leżaki, parasole, materace, ręczniki).

    WYŻYWIENIE:

    All Inclusive - śniadanie, obiad, przekąski, kolacja, zupa nocna w formie bufetu w godzinach wyznaczonych przez hotel, lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe, dodatkowo płatne są napoje importowane oraz wysokojakościowe, świeżo wyciskane soki oraz napoje butelkowane

    DLA DZIECI:

    brodzik, animacje, mini klub "Little Mermaid" (4-12 lat), mini-disco, plac zabaw, krzesełka w restauracji, łóżeczko (na życzenie)

    SPORT I ROZRYWKA:

    animacje, aerobik, aqua-aerobik, kort tenisowy (w ciągu dnia), tenis stołowy, squash, mini golf, rzutki, bilard, siatkówka plażowa, centrum fitness, siłownia, amfiteatr, dyskoteka, kantor, bezpłatny internet bezprzewodowy w miejscach publicznych


    Hotel pochodzi z oferty Biuro Podróży Orex Travel, jednego z najnowszych biur podróży na rysnku polskim. Z powodzeniem jednak działa na rynku czeskim i słowackim, gdzie obsłużyło już tysiące zadowolonych klientów. Gwarancją udanych wakacji z Biurem Podróży Orex Travel jest przynależnosć do grupy Anex Tour, która na rynku tureckim istnieje od 18 lat, zatrudnia ponad dwa tysiące pracowników i może poszczycić się własną bazą hotelową w Turcji i Egipcie.

    Biuro Podróży Orex Travel ma w swojej ofercie szeroki wybór hoteli w każdej kategorii i w popularnej opcji all inclusive w Turcji i Egipcie. Dysponuje także ofertami wakacji na Krecie oraz na Cyprze Północnym. Każda oferta wzbogacona jest o dodatkowe atrakcje takie jak wycieczki do najbardziej znanych regionów tych krajów, czy zespół wykwalifikowanych animatorów w hotelach.


    Neckermann

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Hotel polecamy głównie dla amatorów sportów wodnych - to raj dla wind i kitesurferów. Również rodziny z dziećmi nie będą się tu nudzić. Piaszczysta plaża tuż przy hotelu zachęca do kąpieli słonecznych.

    Szukasz wakacji do Egiptu?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    *****

    Region

    Hurghada, Egipt

    Opis hotelu

    W języku arabskim "shams" oznacza słońce, dlatego mamy zaszczyt zaprosić gości na ciepłe wakacje w egipskim słońcu. Hotel oferuje najlepsze plaże, szeroki wybór atrakcji. Hotel znajduje się przy plaży, 8 km od centrum Safagi i 8,5 km od portu Safaga.

    Udogodnienia i serwisy zawierają: basen, basen dla dzieci, restaurację, bar, saunę, łaźnię parową, tenis stołowy, plac zabaw dla dzieci, windę i całodobową recepcję.

    Pokoje wyposażone są w: centralną klimatyzację, TV, telefon, łazienkę, sejf, suszarkę do włosów, bezprzewodowy Internet (płatny), minibar (płatny) i balkon/taras.

    Informujemy, że niektóre z powyższych udogodnień mogą być niedostępne z uwagi na warunki pogodowe i sezonowe.

    Informujemy, że klimatyzacja w pokojach jest centralnie kontrolowana przez hotel, dlatego działa tylko w konkretnych godzinach w ciągu dnia (godziny mogą się różnić).

    W przypadku wybrania opcji All-Inclusive:

    Pakiet All-Inclusive zawiera wszystkie posiłki (śniadanie, lunch, obiad i przekąski) oraz napoje takie, jak: lekkie drinki, piwo, wino, wodę, drinki alkoholowe, wszystkie z lokalnych marek.

    Drinki serwowane są od rana do późnego wieczora (do ok. godz. 22.00–24.00).

    Czas otwarcia różni się między hotelami.

    W niektórych hotelach program rozrywkowy wliczony jest w cenę.

    Adres: Hurghada-Safaga Road 8Km, Abu Soma, Safaga, Egipt.

    Ważne informacje

    Prosimy o zwrócenie uwagi na rodzaj zarezerwowanego przelotu. W zależności od linii lotniczej limity bagażu głównego mogą wynosić od 30 kg do 0 kg/osoba. (standardowo przy przelotach czarterowych wynoszą 20 kg/osoba).


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

    Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

    Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.


    Prima Holiday

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Hotel polecamy głównie dla amatorów sportów wodnych - to raj dla wind i kitesurferów. Również rodziny z dziećmi nie będą się tu nudzić. Piaszczysta plaża tuż przy hotelu zachęca do kąpieli słonecznych.

    Szukasz wakacji do Egiptu?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    POŁOŻENIE

    ok. 3 km od Safagi, ok. 55 km od centrum HURGHADY; ok. 50 km od portu lotniczego w Hurghadzie

    PLAŻA

    piaszczysta, łagodne zejście do morza, bezpośrednio przy hotelu, bezpłatne parasole, leżaki, materace i ręczniki

    HOTEL

    KATEGORIA LOKALNA 4* Zadbany, 5cio piętrwoy, otwarty w 2007 r. hotel, składa się z 3 budynków.  

    DO DYSPOZYCJI GOŚCI

    winda, przestronny hol, całodobowa recepcja, restauracja: La Bomboniera - dania w formie bufetu, kuchnia międzynarodowa, dostępne foteliki dla dzieci, restauracje la carte (raz na pobyt bezpłatnie, powyżej: za dodatkową opłatą, wymagana wcześniejsza rezerwacja): Portofino - włoska, El Khan - orientalna; bar w lobby La Siesta, kawiarnia Il Paso, bar z przekąskami przy basenie, bar na plaży, Disco Bar, taras z widokiem na morze, sklep z pamiątkami, bank, lekarz na wezwanie (opłata), pralnia (opłata); akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard.

    INTERNET

    za opłatą: punkt internetowy, internet bezprzewodowy

    KONFERENCJE/INCENTIVE

    sala konferencyjna dla 400 osób

    SPORT, REKREACJA I ROZRYWKA

    Bezpłatnie: 3 baseny, w tym jeden podgrzewany w sezonie zimowym, słodka woda, brodzik dla dzieci, przy basenach bezpłatne parasole, leżaki, materace i ręczniki; kort tenisowy (oświetlenie płatne), tenis stołowy, siłownia, piłka plażowa, rzutki, squash, mini-golf; plac i pokój zabaw dla dzieci, w dzień zajęcia sportowe na plaży i przy basenie, wieczorem pokazy oraz występy na żywo, dyskoteka, amfiteatr; Odpłatnie: centrum nurkowe, windsurfing, kitesurfing, jazda konna; centrum wellness: bezpłatnie: łaźnia turecka, łaźnia parowa, sauna; płatne: masaże.

    DLA DZIECI

    brodzik, pokoj i plac zabaw dla dzieci, animacje

    ZAKWATEROWANIE

    łącznie 322 pokoje, pokój standardowy: 2-os. (możliwość 1 dostawki), ok. 24-28 m, indywidualnie sterowana klimatyzacja, łazienka (wanna, wc; suszarka), telewizja satelitarna, telefon, sejf, minibar (płatny wg konsumcji), internet bezprzewodowy (płatny); bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; balkon lub taras (stolik i krzesełka);superior: 2-os. (możliwość 1 lub 2 dostawek dla dzieci), wyposażenie jak w pokój standardowym, duży balkon lub taras, frontalny widok na morze.

    WYŻYWIENIE

    All inclusive: śniadanie (7.00-10.00), obiad (13.00-15.00), kolacja (19.00-22.00) w formie bufetu w restauracji głównej; lody (13.00-15.00, 19.00-22.00); kawa, herbata, ciasto (15.00-17.00); przekąski w wyznaczonym barze (23.30-1.00); w wyznaczonych barach: napoje bezalkoholowe (24h) i lokalne napoje alkoholowe (10.00-6.00); wymagane noszenie opasek all inclusive. Kolacja Wigilijna (24.12) oraz Kolacja Noworoczna (31.12) wliczone w cenę imprezy.

    INFORMACJE DODATKOWE

    0020/653260120, www.shamhotels.com Ocena Holiday Check 5,1/91% rekomendacji

    CENA

    Cena PLN dla oferty z przelotem zawiera: bilet lotniczy, transfer lotnisko - hotel - lotnisko, zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie wg oferty, opłaty lotniskowe, opiekę polskojęzycznego rezydenta (Uwaga !!! W hotelu Wadi Lahmy Azur kontakt z rezydentem tylko telefoniczny), ubezpieczenie Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG) NNW, KL, bagaż, OC organizatora, VAT. Cena PLN dla oferty z dojazdem własnym zawiera: zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie wg oferty, ubezpieczenie Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG) NNW, KL, bagaż, OC organizatora, VAT. Od 26.11.2016r wszystkie oferty zawierają w cenie składkę na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny (TFC) 15PLN - za imprezy samolotowe czarterowe (za wyjątkiem krajów mających granicę lądową z Polską) 13PLN - za imprezy nieczarterowe realizowane poza Europę 10PLN - za imprezy oparte o loty rejsowe oraz autokarowe i dojazd własny na terenie Europy (za wyjątkiem krajów mających granicę lądową z Polską)Cena nie zawiera: opłaty za wizę egipską ok. 25 USD płatnej na lotnisku w Egipcie, dodatkowego ubezpieczenia od kosztów rezygnacji i chorób przewlekłych, wycieczek fakultatywnych.

    WARUNKI WJAZDOWE

    wymagany paszport ważny 6 m-cy (ważność liczona od daty powrotu) dla obywateli Polski wiza pobytowa, ważna 30 dni do uzyskania w ambasadzie lub na lotnisku w Egipcie - koszt wizy 27 USD.Nowość! Możliwość wykupienia wizy przez portal https://visa2egypt.gov.eg, koszt wizy jednokrotnego przekroczenia 25 USD, wielokrotna - 60 USD. Po utworzeniu konta na portalu visa2egypt.gov.eg, należy potwierdzić rejestrację, a następnie zalogować się i wybrać polecenie aplikuj teraz". Kolejny etap to wybór rodzaju dokumentu. Trzeba też wypełnić formularz i uiścić opłatę za pomocą karty kredytowej lub debetowej. Po zaakceptowaniu zgłoszenia, internauta otrzyma link do finalnego dokumentu, który należy wydrukować, by pokazać go na granicy. Egipt zaleca, by o e-wizę występować najpóźniej na 7 dni przed planowaną podróżą. każdy uczestnik imprezy zobowiązany jest do przestrzegania paszportowych, celnych, zdrowotnych i innych przepisów kraju, do którego podróżuje. Klient odpowiedzialny jest za dotrzymanie wszelkich przepisów niezbędnych do przeprowadzenia imprezy turystycznej, o których został poinformowany przez organizatora.KAŻDY Z NASZYCH KLIENTÓW ZOBLIGOWANY JEST DO POTWIERDZENIA GODZIN NA 24h PRZED WYLOTEM (DOTYCZY TO WYLOTÓW Z POLSKI JAK I POWROTÓW DO POLSKI). Odprawa lotnicza rozpo­czyna się na 2 godziny przed planowanym lotem i kończy się na 40 minut przed. Każdy klient zobligowany jest do zgłoszenia się do od­prawy we właściwym czasie przed realizowanym lotem. Uwaga przeczytaj koniecznie! http://msz.gov.pl/pl/informacje_konsularne/profile_krajow/egipt


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Prima Holiday, którego dewizą jest profesjonalizm, wysoka jakość świadczonych usług, solidność i wiarygodność. Organizowanie wakacji i wycieczek tylko do kilku wybranych destynacji sprawia, że Biuro Podróży Prima Holiday jest ekspertem w swojej kategorii..

    Proponowane przez Biuro Podróży Prima Holiday hotele to obiekty rekomendowane na opiniotwórczych portalach turystycznych, posiadające przeważającą ilość pozytywnych opinii. Szeroki wybór wycieczek zapewnia dopasowanie do gustów, potrzeb i możliwości klienta. W swojej ofercie Biuro Podróży Prima Holiday posiada bardzo zróżnicowane produkty od rodzinnych wakacji all inclusive w hotelach z aquaparkami, poprzez propozycje komfortowe, budżetowe wczasy last minute po najbardziej luksusowe oferty. Nowością są wycieczki objazdowe do Izraela, Emiratów Arabskich oraz Tajlandii realizowane w kameralnych grupach wraz z wykwalifikowanym przewodnikiem.

    Prima Holiday posiada gwarancję ubezpieczeniową przyznaną przez wiodącego ubezpieczyciela w Europie ERV – Europäische Reiseversicherung AG Oddział w Polsce.


    Mapa Hotelu Imperial Shams Abu Soma
    Opinie z Traveligo.pl

    Opinie o Hotelu Imperial Shams Abu Soma

    4.3
    polecam

    dobre miejsce na nauke kite surfingu, polecam szkolke SKY CLUB MISTRAL (sporty wodne dodatkowo platne) Minusem hotelu jest mala restauracja, przez to tworza sie gigantyczne kolejki, jedzenie szybko sie konczy, potem trzeba czekac na porcje nowego jedzenia, nowych naczyn, szklanek itd. brakuje tez lezakow zarowno nad basenem jak i na plazy. trzeba je "rezerwowac" ok 7 rano idac na sniadanie... miejsce dla ludzi kochajacych rozrywke to nie jest. jest to hotel idealny dla rodzin z dziecmi. bezpiecznie i plytko do 100m wglab morza. bylismy w Sharmie, Hurgadzie i teraz w tym hotelu w Safaga i ten wyjazd byl najfajniejszy. Polecam mimo tych drobnych mankamentow. wyjazd kosztowal na 3800pln na dwoje w ALL.z Poznania

    POLECAM:
    rodzinom z dziećmi
    Podsumowanie: polecam
    4.3
    4.6
    zdecydowanie polecam

    Czystość i obsługa - bez zarzutów, wszystko sprzątane na bieżąco, pokoje, restauracja, baseny. Położenie daleko od miasta = gwarantowana cisza i wypoczynek. Spoko wakacje

    POLECAM:
    singlom, dla aktywnych wczasowiczów
    Podsumowanie: zdecydowanie polecam
    4.6
    4.7
    zdecydowanie polecam

    Piękny, duży hotel. Dość daleko od miasta, do Safagi jechaliśmy ok 30 minut, ale za to można odpocząć w komforcie i ciszy. Zresztą jest wystarczająco dużo atrakcji na miejscu i jedzenie smaczne. Pokoje sprzątane codziennie, jak ktoś chce wykupić coś dodatkowego dto po plaży chodzą tubylcy i sprzedają wycieczki, ale nie są w ogóle nachalni. Nic dodać nic ująć,m polecam!

    POLECAM:
    rodzinom z dziećmi, na romantyczne wakacje, osobom ceniącym spokój
    Podsumowanie: zdecydowanie polecam
    4.7
    5.0
    zdecydowanie polecam

    Super hotel, miła obsługa, jedzenie jak na Egipt smaczne, czyste pokoje, przepiękna plaża. Gorąco polecam

    POLECAM:
    osobom ceniącym spokój, wymagającym klientom, dla aktywnych wczasowiczów
    Podsumowanie: zdecydowanie polecam
    5.0
    4.4
    polecam

    Przyjemnie, spokojnie, czysto:)

    POLECAM:
    rodzinom z dziećmi, na romantyczne wakacje, osobom ceniącym spokój
    Podsumowanie: polecam
    4.4
    4.3
    zdecydowanie polecam

    Koniec października woda w basenach dosyć zimna, silny ale ciepły wiatr.

    POLECAM:
    ekonomicznym klientom, dla aktywnych wczasowiczów, ceniącym rozrywkę
    Podsumowanie: zdecydowanie polecam
    4.3
    4.4
    polecam

    wspaniałe wakaje:)

    POLECAM:
    wymagającym klientom, dla aktywnych wczasowiczów
    Podsumowanie: polecam
    4.4
    4.4
    zdecydowanie polecam

    hotel rewelacyjny,wszystko tak jak na zdjeciach,obsluga mila czasami az za bardzo,jedzenia duzo,alkoholu tez,pokoje sprzatane codziennie,posciel i reczniki wymieniane tez codziennie,do plazy kilka metrow,lezaki i reczniki darmowo,na targ blisko-mozna zrobic zakupy,pamiatki bo w hotelu drogo,basen sprzatany codziennie,z czystym sumieniem moge polecic ten hotel

    POLECAM:
    rodzinom z dziećmi, osobom ceniącym spokój, dla aktywnych wczasowiczów
    Podsumowanie: zdecydowanie polecam
    4.4
    4.6
    zdecydowanie polecam

    piekne miejsce-niestety sama Safaga bardzo malo atrakcyjna i dla odrobiny wrazen i zakupowego szalenstwa trzeba udac sie do oddalonej o ok 50km Hurghady

    POLECAM:
    rodzinom z dziećmi, na romantyczne wakacje, dla aktywnych wczasowiczów
    Podsumowanie: zdecydowanie polecam
    4.6
    4.7
    zdecydowanie polecam

    Wysoki standart za niewielkie pieniądze. POLECAM !

    POLECAM:
    rodzinom z dziećmi, na romantyczne wakacje, osobom ceniącym spokój
    Podsumowanie: zdecydowanie polecam
    4.7
    Opinie z HolidayCheck
    Szczegóły oceny hotelu Imperial Shams Abu Soma:
    • Lokalizacja
      4.4
    • Hotel
      4.4
    • Pokoje
      4.3
    • Wyżywienie
      4.1
    • Atrakcje
      i sport
      4.4
    • Obsługa
      4.8
    HolidayCheck
    Ocena Imperial Shams Abu Soma:
    4.3 / 6

    Chłopaki of animacji byli super! 2018-03-13
    Szczegóły oceny hotelu Imperial Shams Abu Soma:
    • Lokalizacja
      5.0
    • Pokoje
      6.0
    • Wyżywienie
      5.0
    • Atrakcje
      6.0
    • Obsługa
      6.0

    5.0
    Dobry hotel 2008-04-11
    Szczegóły oceny hotelu Imperial Shams Abu Soma:
    • Lokalizacja
      4.4
    • Pokoje
      5.3
    • Wyżywienie
      5.8
    • Atrakcje
      4.8
    • Obsługa
      6.0

    Hotel oddany w 09. 2007 w trakcie wykańczania duze ładne pokoje idealne dla rodzin z małym dzieckiem...
    więcej

    5.2
    Mily urlop. 2008-05-23
    Szczegóły oceny hotelu Imperial Shams Abu Soma:
    • Lokalizacja
      4.5
    • Pokoje
      5.0
    • Wyżywienie
      4.0
    • Atrakcje
      5.5
    • Obsługa
      5.0

    4.8
    Tydzień lenistwa 2008-05-24
    Szczegóły oceny hotelu Imperial Shams Abu Soma:
    • Lokalizacja
      3.6
    • Pokoje
      6.0
    • Wyżywienie
      4.8
    • Atrakcje
      4.5
    • Obsługa
      4.8

    Lenistwo w pięknym hotelu na cudownej plaży i cieplutkim morzu. Nurkowanie i opalanie. Piekna plaża ...
    więcej

    4.9
    Ocena dobra 2008-07-12
    Szczegóły oceny hotelu Imperial Shams Abu Soma:
    • Lokalizacja
      3.3
    • Pokoje
      6.0
    • Wyżywienie
      5.5
    • Atrakcje
      5.5
    • Obsługa
      5.5

    Hotel położony nad samą plażą, wystarczająca liczba leżaków przy plaży jak i basenie hotelowym, poko...
    więcej

    5.1
    Przeciętny hotel ! 2008-07-26
    Szczegóły oceny hotelu Imperial Shams Abu Soma:
    • Lokalizacja
      3.5
    • Pokoje
      5.0
    • Wyżywienie
      3.0
    • Atrakcje
      4.0
    • Obsługa
      3.0

    3.7
    Miły odpoczynek 2008-08-05
    Szczegóły oceny hotelu Imperial Shams Abu Soma:
    • Lokalizacja
      4.5
    • Pokoje
      6.0
    • Wyżywienie
      5.0
    • Atrakcje
      4.5
    • Obsługa
      5.5

    5.3
    Polecam wszystkim - udane wakacje 2008-08-09
    Szczegóły oceny hotelu Imperial Shams Abu Soma:
    • Lokalizacja
      5.8
    • Pokoje
      6.0
    • Wyżywienie
      6.0
    • Atrakcje
      6.0
    • Obsługa
      6.0

    Hotel nowy, bardzo wystawny, piękne ogromne hole, duze pokoje, łazienka czysta, piękny widok na morz...
    więcej

    6.0
    Wspaniałe i niezpomniane miejsce! 2008-08-15
    Szczegóły oceny hotelu Imperial Shams Abu Soma:
    • Lokalizacja
      6.0
    • Pokoje
      6.0
    • Wyżywienie
      6.0
    • Atrakcje
      6.0
    • Obsługa
      6.0

    6.0
    Wspaniały hotel z profesjonalną obsługą 2008-08-24
    Szczegóły oceny hotelu Imperial Shams Abu Soma:
    • Lokalizacja
      5.0
    • Pokoje
      5.0
    • Wyżywienie
      5.5
    • Atrakcje
      4.5
    • Obsługa
      5.0

    5.0
    Fajny hotel ze słabym jedzieniem i animacjami 2008-09-29
    Szczegóły oceny hotelu Imperial Shams Abu Soma:
    • Lokalizacja
      3.5
    • Pokoje
      6.0
    • Wyżywienie
      3.5
    • Atrakcje
      3.0
    • Obsługa
      5.0

    4.2
    Hotel ok ale to nie abu soma tylko safaga 2008-11-25
    Szczegóły oceny hotelu Imperial Shams Abu Soma:
    • Lokalizacja
      4.0
    • Pokoje
      4.0
    • Wyżywienie
      4.0
    • Atrakcje
      4.0
    • Obsługa
      4.0

    4.0
    Wspaniały wypoczynek 2009-01-07
    Szczegóły oceny hotelu Imperial Shams Abu Soma:
    • Lokalizacja
      5.5
    • Pokoje
      6.0
    • Wyżywienie
      6.0
    • Atrakcje
      5.5
    • Obsługa
      5.0

    5.6
    Piękny hote plażowania i nic więcej ! 2009-04-03
    Szczegóły oceny hotelu Imperial Shams Abu Soma:
    • Lokalizacja
      2.4
    • Pokoje
      6.0
    • Wyżywienie
      3.8
    • Atrakcje
      4.7
    • Obsługa
      6.0

    Hotel polecam osobom lubiącym nic nie robienie! Świetne miejsce do plażowania! Ładny hotel, czysty z...
    więcej

    4.6
    Miły hotel 2009-05-18
    Szczegóły oceny hotelu Imperial Shams Abu Soma:
    • Lokalizacja
      2.0
    • Pokoje
      5.5
    • Wyżywienie
      4.8
    • Atrakcje
      4.3
    • Obsługa
      4.5

    Jedzenie smaczne, piwo ciepłe, wino ciepłe, brak alkoholi importowanych, brak bazy windsurfingowej i...
    więcej

    4.4
    W sumie nienajgorzej 2009-08-10
    Szczegóły oceny hotelu Imperial Shams Abu Soma:
    • Lokalizacja
      4.0
    • Pokoje
      5.0
    • Wyżywienie
      2.0
    • Atrakcje
      2.0
    • Obsługa
      4.0

    3.7
    Jak najbardziej polecam 2009-08-12
    Szczegóły oceny hotelu Imperial Shams Abu Soma:
    • Lokalizacja
      3.0
    • Pokoje
      5.0
    • Wyżywienie
      6.0
    • Atrakcje
      6.0
    • Obsługa
      4.0

    4.8
    Pozytywnie nastawieni - pozytywne zaskoczenie 2009-09-13
    Szczegóły oceny hotelu Imperial Shams Abu Soma:
    • Lokalizacja
      5.0
    • Pokoje
      5.0
    • Wyżywienie
      5.0
    • Atrakcje
      6.0
    • Obsługa
      5.0

    5.2
    Hotel na wysokim poziomie ,polecam 2009-11-10
    Szczegóły oceny hotelu Imperial Shams Abu Soma:
    • Lokalizacja
      5.5
    • Pokoje
      5.5
    • Wyżywienie
      5.5
    • Atrakcje
      3.5
    • Obsługa
      5.5

    5.2
    Nie tak jak by powinno! 2009-11-19
    Szczegóły oceny hotelu Imperial Shams Abu Soma:
    • Lokalizacja
      6.0
    • Pokoje
      5.0
    • Wyżywienie
      1.0
    • Atrakcje
      5.0
    • Obsługa
      1.5

    3.5
    Styczeń 2010 2010-02-01
    Szczegóły oceny hotelu Imperial Shams Abu Soma:
    • Lokalizacja
      6.0
    • Pokoje
      6.0
    • Wyżywienie
      6.0
    • Atrakcje
      5.0
    • Obsługa
      6.0

    5.8
    Dobry hotel z ładną plażą 2010-04-15
    Szczegóły oceny hotelu Imperial Shams Abu Soma:
    • Lokalizacja
      5.3
    • Pokoje
      5.5
    • Wyżywienie
      5.3
    • Atrakcje
      5.7
    • Obsługa
      5.0

    Dobry hotel w cichej okolicy. Graniczy z pustynią, wspaniałe spacery: z jednej strony morze, z drugi...
    więcej

    5.4
    Polecam! 2010-05-10
    Szczegóły oceny hotelu Imperial Shams Abu Soma:
    • Lokalizacja
      6.0
    • Pokoje
      6.0
    • Wyżywienie
      5.0
    • Atrakcje
      4.0
    • Obsługa
      6.0

    5.5
    Bardzo średnio 2010-05-11
    Szczegóły oceny hotelu Imperial Shams Abu Soma:
    • Lokalizacja
      3.4
    • Pokoje
      4.3
    • Wyżywienie
      3.0
    • Atrakcje
      4.3
    • Obsługa
      4.0

    Hotel średniej wielkości w dobrym stanie. Oddalony około 55-60 km od centrum Hurghady. Do plaży jaki...
    więcej

    3.9
    Hotel marzeń 2010-06-01
    Szczegóły oceny hotelu Imperial Shams Abu Soma:
    • Lokalizacja
      6.0
    • Pokoje
      6.0
    • Wyżywienie
      6.0
    • Atrakcje
      6.0
    • Obsługa
      6.0

    6.0
    Bomba! 2010-07-15
    Szczegóły oceny hotelu Imperial Shams Abu Soma:
    • Lokalizacja
      5.8
    • Pokoje
      6.0
    • Wyżywienie
      6.0
    • Atrakcje
      5.5
    • Obsługa
      6.0

    Najlepsze wakacje na jakich byłam!szczególnie polecam osobom które nie lubią gwaru i hałasu,ponieważ...
    więcej

    5.7
    Było wspaniale! 2010-07-21
    Szczegóły oceny hotelu Imperial Shams Abu Soma:
    • Lokalizacja
      3.8
    • Pokoje
      6.0
    • Wyżywienie
      5.5
    • Atrakcje
      5.3
    • Obsługa
      6.0

    Polecam wszystkim Było wspaniale Piękny hotel w pięknym miejscu przy samej plaży tylko szkoda ze dal...
    więcej

    5.4
    Prawdziwy odpoczynek 2010-08-09
    Szczegóły oceny hotelu Imperial Shams Abu Soma:
    • Lokalizacja
      6.0
    • Pokoje
      6.0
    • Wyżywienie
      5.0
    • Atrakcje
      6.0
    • Obsługa
      4.0

    5.5
    Zdecydowanie polecamy ten hotel 2010-08-13
    Szczegóły oceny hotelu Imperial Shams Abu Soma:
    • Lokalizacja
      6.0
    • Pokoje
      6.0
    • Wyżywienie
      6.0
    • Atrakcje
      6.0
    • Obsługa
      6.0

    6.0
    Wspaniały hotel! 2010-08-18
    Szczegóły oceny hotelu Imperial Shams Abu Soma:
    • Lokalizacja
      4.4
    • Pokoje
      5.8
    • Wyżywienie
      6.0
    • Atrakcje
      6.0
    • Obsługa
      6.0

    W mojej ocenie hotel zdecydowanie lepiej wypada na żywo niż w katalogu. Cisza i spokój. Wysoki stand...
    więcej

    5.7
    Ok - udany urlop ale bez szaleństw 2010-08-20
    Szczegóły oceny hotelu Imperial Shams Abu Soma:
    • Lokalizacja
      6.0
    • Pokoje
      4.0
    • Wyżywienie
      4.0
    • Atrakcje
      5.0
    • Obsługa
      3.0

    4.5
    Miło spędozny czas 2010-08-26
    Szczegóły oceny hotelu Imperial Shams Abu Soma:
    • Lokalizacja
      5.0
    • Pokoje
      4.0
    • Wyżywienie
      5.0
    • Atrakcje
      4.0
    • Obsługa
      5.0

    4.7
    Udane wakacje 2010-09-03
    Szczegóły oceny hotelu Imperial Shams Abu Soma:
    • Lokalizacja
      6.0
    • Pokoje
      6.0
    • Wyżywienie
      5.0
    • Atrakcje
      6.0
    • Obsługa
      6.0

    5.7
    Szczerze polecam wszystkim ten hotel! 2010-09-06
    Szczegóły oceny hotelu Imperial Shams Abu Soma:
    • Lokalizacja
      4.8
    • Pokoje
      5.3
    • Wyżywienie
      5.0
    • Atrakcje
      5.7
    • Obsługa
      4.8

    Uwazam ze hotel jest przeznaczony głownie dla ludzi ktorzy oczekuja spokoju i chca przyjemnie spedzi...
    więcej

    5.1
    Spokojny odpoczynek 2010-09-13
    Szczegóły oceny hotelu Imperial Shams Abu Soma:
    • Lokalizacja
      5.0
    • Pokoje
      5.3
    • Wyżywienie
      4.8
    • Atrakcje
      5.7
    • Obsługa
      5.3

    Jesli chcesz spokojnie odpocząć, popływać w morzu blisko hotelu polecam ISAS. polecam również rejs s...
    więcej

    5.2
    Polecamy wszystkim! 2010-09-19
    Szczegóły oceny hotelu Imperial Shams Abu Soma:
    • Lokalizacja
      4.8
    • Pokoje
      6.0
    • Wyżywienie
      5.3
    • Atrakcje
      5.7
    • Obsługa
      5.3

    Hotel piękny, plaża czysta, piękna rafa na wyciągnięcie ręki, pomimo pobytu w sierpniu nie dało się ...
    więcej

    5.5
    Może być 2010-09-27
    Szczegóły oceny hotelu Imperial Shams Abu Soma:
    • Lokalizacja
      5.0
    • Pokoje
      3.0
    • Wyżywienie
      5.0
    • Atrakcje
      3.0
    • Obsługa
      3.0

    4.0
    Morza szum 2010-09-30
    Szczegóły oceny hotelu Imperial Shams Abu Soma:
    • Lokalizacja
      6.0
    • Pokoje
      6.0
    • Wyżywienie
      6.0
    • Atrakcje
      6.0
    • Obsługa
      6.0

    5.8
    Hotel godny polecenia 2010-10-06
    Szczegóły oceny hotelu Imperial Shams Abu Soma:
    • Lokalizacja
      5.6
    • Pokoje
      6.0
    • Wyżywienie
      6.0
    • Atrakcje
      6.0
    • Obsługa
      5.8

    Chętnie kiedyś wrócę do tego hotelu.... W hotelu jest czysto i naprawdę ładnie. W pokojach sejf jes...
    więcej

    5.7
    Polecam dla lubiących spokój 2010-10-09
    Szczegóły oceny hotelu Imperial Shams Abu Soma:
    • Lokalizacja
      4.4
    • Pokoje
      5.8
    • Wyżywienie
      5.5
    • Atrakcje
      5.5
    • Obsługa
      6.0

    Szukaliśmy hotelu w którym możemy spędzić czas w ciszy i spokoju, i taki znaleźliśmy. Obsługa miła, ...
    więcej

    5.5
    5 gwiazdek to za dużo 2010-10-21
    Szczegóły oceny hotelu Imperial Shams Abu Soma:
    • Lokalizacja
      4.0
    • Pokoje
      5.0
    • Wyżywienie
      4.0
    • Atrakcje
      4.0
    • Obsługa
      6.0

    4.5
    Spokojne wakacje 2010-11-01
    Szczegóły oceny hotelu Imperial Shams Abu Soma:
    • Lokalizacja
      4.0
    • Pokoje
      5.0
    • Wyżywienie
      4.0
    • Atrakcje
      3.0
    • Obsługa
      5.0

    4.2
    Najlepszy hotel w Safadze 2010-11-09
    Szczegóły oceny hotelu Imperial Shams Abu Soma:
    • Lokalizacja
      5.0
    • Pokoje
      6.0
    • Wyżywienie
      5.0
    • Atrakcje
      4.0
    • Obsługa
      5.0

    5.2
    Hotel 5 gwiazdkowy, lokalne 4 gwiazdki 2010-11-13
    Szczegóły oceny hotelu Imperial Shams Abu Soma:
    • Lokalizacja
      5.0
    • Pokoje
      6.0
    • Wyżywienie
      5.0
    • Atrakcje
      5.0
    • Obsługa
      6.0

    5.5
    Shams, Safaga 2010-11-15
    Szczegóły oceny hotelu Imperial Shams Abu Soma:
    • Lokalizacja
      6.0
    • Pokoje
      4.0
    • Wyżywienie
      6.0
    • Atrakcje
      5.0
    • Obsługa
      6.0

    5.3
    Imperial Shams Abu Soma 2010-11-25
    Szczegóły oceny hotelu Imperial Shams Abu Soma:
    • Lokalizacja
      5.0
    • Pokoje
      6.0
    • Wyżywienie
      5.0
    • Atrakcje
      4.0
    • Obsługa
      5.0

    5.0
    Opina o hotelu 2010-11-30
    Szczegóły oceny hotelu Imperial Shams Abu Soma:
    • Lokalizacja
      4.0
    • Pokoje
      5.0
    • Wyżywienie
      4.0
    • Atrakcje
      4.0
    • Obsługa
      5.0

    4.3
    Hotel Imperial Shams Abu Soma 2010-12-20
    Szczegóły oceny hotelu Imperial Shams Abu Soma:
    • Lokalizacja
      6.0
    • Pokoje
      6.0
    • Wyżywienie
      6.0
    • Atrakcje
      6.0
    • Obsługa
      6.0

    5.8
    Hotel Imperial Shams Abu Soma 2011-01-04
    Szczegóły oceny hotelu Imperial Shams Abu Soma:
    • Lokalizacja
      4.0
    • Pokoje
      6.0
    • Wyżywienie
      4.0
    • Atrakcje
      4.0
    • Obsługa
      4.0

    4.3
    Hotel Imperial Shams Abu Soma 2011-01-29
    Szczegóły oceny hotelu Imperial Shams Abu Soma:
    • Lokalizacja
      6.0
    • Pokoje
      6.0
    • Wyżywienie
      6.0
    • Atrakcje
      6.0
    • Obsługa
      5.0

    5.5
    Nigdy więcej 2011-04-05
    Szczegóły oceny hotelu Imperial Shams Abu Soma:
    • Lokalizacja
      1.8
    • Pokoje
      5.3
    • Wyżywienie
      3.8
    • Atrakcje
      3.5
    • Obsługa
      2.3

    Żałosny hotel. Czułem się tam jak petent, na każdym kroku trzeba się było prosić o cokolwiek. Wszyst...
    więcej

    3.5
    Rozczarowany 2011-06-20
    Szczegóły oceny hotelu Imperial Shams Abu Soma:
    • Lokalizacja
      5.0
    • Pokoje
      4.0
    • Wyżywienie
      1.0
    • Atrakcje
      2.0
    • Obsługa
      1.0

    2.5
    Świetny hotel, wspaniali animatorzy 2011-06-26
    Szczegóły oceny hotelu Imperial Shams Abu Soma:
    • Lokalizacja
      4.8
    • Pokoje
      5.0
    • Wyżywienie
      5.0
    • Atrakcje
      6.0
    • Obsługa
      4.8

    Hotel ogólnie "przyjazny gościom" pełen różnych atrakcji, ale to co gorąco polecam to animacje - wsp...
    więcej

    5.1
    Hotel dla rodzin z dziećmi, innym nie polecam 2011-07-14
    Szczegóły oceny hotelu Imperial Shams Abu Soma:
    • Lokalizacja
      2.0
    • Pokoje
      5.0
    • Wyżywienie
      4.0
    • Atrakcje
      1.0
    • Obsługa
      4.0

    3.3
    Hotel godny polecenia 2011-08-26
    Szczegóły oceny hotelu Imperial Shams Abu Soma:
    • Lokalizacja
      5.0
    • Pokoje
      6.0
    • Wyżywienie
      6.0
    • Atrakcje
      5.5
    • Obsługa
      6.0

    Hotel czysty, spokojny. Polecam go osobom, które chcą odpocząć od zgiełku miejskiego oraz dla pasjo...
    więcej

    5.7
    Świetna Wielkanoc ! 2011-08-31
    Szczegóły oceny hotelu Imperial Shams Abu Soma:
    • Lokalizacja
      4.8
    • Pokoje
      6.0
    • Wyżywienie
      5.3
    • Atrakcje
      5.7
    • Obsługa
      5.8

    Zachęcam do odpoczynku w tym niezbyt dużym hotelu z dala od zgiełku, ale nie na zupełnej pustyni.Jes...
    więcej

    5.6
    Wspaniałe wakacje! 2011-09-01
    Szczegóły oceny hotelu Imperial Shams Abu Soma:
    • Lokalizacja
      5.0
    • Pokoje
      6.0
    • Wyżywienie
      5.0
    • Atrakcje
      6.0
    • Obsługa
      6.0

    5.7
    Super Hotel! 2011-09-01
    Szczegóły oceny hotelu Imperial Shams Abu Soma:
    • Lokalizacja
      6.0
    • Pokoje
      6.0
    • Wyżywienie
      6.0
    • Atrakcje
      6.0
    • Obsługa
      6.0

    6.0
    Super hotelik 2011-09-23
    Szczegóły oceny hotelu Imperial Shams Abu Soma:
    • Lokalizacja
      4.2
    • Pokoje
      6.0
    • Wyżywienie
      6.0
    • Atrakcje
      5.8
    • Obsługa
      6.0

    W Egipcie bylam wielkorotnie i z czystym sumieniem moge polecic ten hotelik.Ma wszystko-blisko morze...
    więcej

    5.5
    Super wakacje, bo w świetnym hotelu! 2011-10-03
    Szczegóły oceny hotelu Imperial Shams Abu Soma:
    • Lokalizacja
      5.6
    • Pokoje
      6.0
    • Wyżywienie
      6.0
    • Atrakcje
      6.0
    • Obsługa
      6.0

    Właśnie wróciłam z wakacji w tym hotelu i jestem naprawdę zadowolona z pobytu w nim. Cudowna, piaszc...
    więcej

    5.9
    Polecamy! 2011-10-21
    Szczegóły oceny hotelu Imperial Shams Abu Soma:
    • Lokalizacja
      5.0
    • Pokoje
      6.0
    • Wyżywienie
      6.0
    • Atrakcje
      5.0
    • Obsługa
      6.0

    5.7
    Dla każdego coś fajnego 2011-10-24
    Szczegóły oceny hotelu Imperial Shams Abu Soma:
    • Lokalizacja
      6.0
    • Pokoje
      6.0
    • Wyżywienie
      6.0
    • Atrakcje
      6.0
    • Obsługa
      6.0

    6.0
    Byłam już dwa razy, w lutym jadę znów i w lipcu 2011-12-08
    Szczegóły oceny hotelu Imperial Shams Abu Soma:
    • Lokalizacja
      4.4
    • Pokoje
      5.5
    • Wyżywienie
      5.5
    • Atrakcje
      5.8
    • Obsługa
      5.8

    Wspaniały hotel z rewelacyjną i kompetentną obsługą !!! Byłam tam już dwa razym w lutym jadę kolejny...
    więcej

    5.4
    Wakacje życia! 2011-12-11
    Szczegóły oceny hotelu Imperial Shams Abu Soma:
    • Lokalizacja
      6.0
    • Pokoje
      6.0
    • Wyżywienie
      6.0
    • Atrakcje
      6.0
    • Obsługa
      6.0

    6.0
    Imperial 2011-12-19
    Szczegóły oceny hotelu Imperial Shams Abu Soma:
    • Lokalizacja
      4.4
    • Pokoje
      5.0
    • Wyżywienie
      6.0
    • Atrakcje
      4.7
    • Obsługa
      5.5

    Jednego dnia jak bym nie zglosil w recepcji braku recznikow , to zostal bym wogole bez . Brudne zabr...
    więcej

    5.0
    Wspaniałe wakacje 2012-02-27
    Szczegóły oceny hotelu Imperial Shams Abu Soma:
    • Lokalizacja
      5.0
    • Pokoje
      6.0
    • Wyżywienie
      6.0
    • Atrakcje
      5.0
    • Obsługa
      6.0

    5.7
    Godny polecenia hotel - trzeci pobyt z rzędu 2012-02-27
    Szczegóły oceny hotelu Imperial Shams Abu Soma:
    • Lokalizacja
      4.3
    • Pokoje
      6.0
    • Wyżywienie
      5.8
    • Atrakcje
      5.7
    • Obsługa
      5.8

    Hotel rewelacyjny, to mój trzeci pobyt w tym miejscu i na pewno nie ostatni. Zamierzam tam wrócić ju...
    więcej

    5.6
    Super 2012-03-01
    Szczegóły oceny hotelu Imperial Shams Abu Soma:
    • Lokalizacja
      3.6
    • Pokoje
      5.0
    • Wyżywienie
      5.0
    • Atrakcje
      5.7
    • Obsługa
      5.3

    To był wspaniały pobyt, na pewno wrócę tam jeszcze raz :) A to był mój trzeci pobyt :) Hotel czysty...
    więcej

    5.1
    Po prostu wspaniały 2012-03-28
    Szczegóły oceny hotelu Imperial Shams Abu Soma:
    • Lokalizacja
      6.0
    • Pokoje
      6.0
    • Wyżywienie
      6.0
    • Atrakcje
    • Obsługa
      5.0

    5.8
    Nie liczcie na 4 gwiazdki 2012-05-04
    Szczegóły oceny hotelu Imperial Shams Abu Soma:
    • Lokalizacja
      2.0
    • Pokoje
      5.0
    • Wyżywienie
      3.0
    • Atrakcje
      1.0
    • Obsługa
      2.0

    2.7
    Więcej tam nie pojadę. Strata pieniędzy i nerwów 2012-05-14
    Szczegóły oceny hotelu Imperial Shams Abu Soma:
    • Lokalizacja
      4.0
    • Pokoje
      3.0
    • Wyżywienie
      4.0
    • Atrakcje
      4.0
    • Obsługa
      3.0

    3.7
    Totalne rozczarowanie, max 3 gwiazdki 2012-05-20
    Szczegóły oceny hotelu Imperial Shams Abu Soma:
    • Lokalizacja
      1.0
    • Pokoje
      2.0
    • Wyżywienie
      2.0
    • Atrakcje
      1.0
    • Obsługa
      1.0

    1.3
    Obiektywny 2012-07-23
    Szczegóły oceny hotelu Imperial Shams Abu Soma:
    • Lokalizacja
      4.0
    • Pokoje
      5.0
    • Wyżywienie
      3.0
    • Atrakcje
      4.0
    • Obsługa
      1.0

    3.3
    Dobry hotel na każdą porę roku! 2012-07-31
    Szczegóły oceny hotelu Imperial Shams Abu Soma:
    • Lokalizacja
      5.0
    • Pokoje
      5.0
    • Wyżywienie
      5.0
    • Atrakcje
      5.0
    • Obsługa
      5.0

    5.0
    Szczera opinia rodziny ze Śląska. 2012-08-03
    Szczegóły oceny hotelu Imperial Shams Abu Soma:
    • Lokalizacja
      4.0
    • Pokoje
      4.0
    • Wyżywienie
      1.0
    • Atrakcje
      3.0
    • Obsługa
      3.0

    3.0
    100% zadowolenia 2012-08-20
    Szczegóły oceny hotelu Imperial Shams Abu Soma:
    • Lokalizacja
      5.0
    • Pokoje
      6.0
    • Wyżywienie
      5.8
    • Atrakcje
      5.8
    • Obsługa
      6.0

    Hotel mały, co jest dużym plusem. Niewielu w nim narzekających Polaków,co nam bardzo odpowiadało. Pl...
    więcej

    5.8
    Fajny hotel za fajne pieniądze! 2012-08-29
    Szczegóły oceny hotelu Imperial Shams Abu Soma:
    • Lokalizacja
      6.0
    • Pokoje
      5.0
    • Wyżywienie
      5.0
    • Atrakcje
      4.0
    • Obsługa
      5.0

    4.8
    Idealnie dla sportów wodnych 2012-09-28
    Szczegóły oceny hotelu Imperial Shams Abu Soma:
    • Lokalizacja
      5.0
    • Pokoje
      6.0
    • Wyżywienie
      6.0
    • Atrakcje
      6.0
    • Obsługa
      5.0

    5.7
    Super dla rodzin z dziećmi i par w średnim wieku 2012-10-24
    Szczegóły oceny hotelu Imperial Shams Abu Soma:
    • Lokalizacja
      6.0
    • Pokoje
      6.0
    • Wyżywienie
      5.5
    • Atrakcje
      5.7
    • Obsługa
      6.0

    Bardzo dobry hotel, cichy, spokojny, nad samą plażą. Obsługa perfekcyjna. Doskonały na urlop rodzinn...
    więcej

    5.9
    Cisza i spokój 2013-01-07
    Szczegóły oceny hotelu Imperial Shams Abu Soma:
    • Lokalizacja
      4.2
    • Pokoje
      5.8
    • Wyżywienie
      5.8
    • Atrakcje
      5.0
    • Obsługa
      4.5

    Hotel dla osób ceniących ciszę , nie ma w okolicy prawie nic. Morze piękne , blisko do ośrodka sport...
    więcej

    5.1
    Jeśli Egipt to tylko Imperial Shams Abu Soma 2013-04-30
    Szczegóły oceny hotelu Imperial Shams Abu Soma:
    • Lokalizacja
      6.0
    • Pokoje
      6.0
    • Wyżywienie
      6.0
    • Atrakcje
      6.0
    • Obsługa
      6.0

    6.0
    Wspaniały wypoczynek 2013-06-27
    Szczegóły oceny hotelu Imperial Shams Abu Soma:
    • Lokalizacja
      5.0
    • Pokoje
      5.3
    • Wyżywienie
      5.8
    • Atrakcje
      5.3
    • Obsługa
      5.3

    duży hotel, z basenami, miłą obsługą, klubem dla dzieci,smaczne i urozmaicone jedzenie, sala tłumiąc...
    więcej

    5.3
    Super miejsce na spokojny wypoczynek 2013-06-28
    Szczegóły oceny hotelu Imperial Shams Abu Soma:
    • Lokalizacja
      5.8
    • Pokoje
      6.0
    • Wyżywienie
      6.0
    • Atrakcje
      6.0
    • Obsługa
      6.0

    Piękny hotel położony w spokojnej okolicy. Idealne miejsce na wypoczynek, bądź do uprawiania sportów...
    więcej

    6.0
    Idealny hotel dla rodzin z dziećmi i dla osób starszych 2013-06-28
    Szczegóły oceny hotelu Imperial Shams Abu Soma:
    • Lokalizacja
      5.2
    • Pokoje
      6.0
    • Wyżywienie
      5.5
    • Atrakcje
      6.0
    • Obsługa
      5.8

    Wraz z mężem byłam w tym Hotelu cztery razy. Za każdym pobytem byłam bardzo zadowolona. Czysty, zadb...
    więcej

    5.7
    Wspanialy hotel! 2013-06-29
    Szczegóły oceny hotelu Imperial Shams Abu Soma:
    • Lokalizacja
      6.0
    • Pokoje
      5.8
    • Wyżywienie
      5.3
    • Atrakcje
      5.7
    • Obsługa
      5.8

    Idealny hotel na pobyt wakacyjny! Miła obsługa. Jedzenie dobre. Jedyny mankament to restauracja wło...
    więcej

    5.7
    Najlepszy hotel w tej kategorii cenowej 2013-07-31
    Szczegóły oceny hotelu Imperial Shams Abu Soma:
    • Lokalizacja
      5.0
    • Pokoje
      6.0
    • Wyżywienie
      6.0
    • Atrakcje
      5.0
    • Obsługa
      6.0

    5.7
    Wczasy rodzinne w Imperial Shams Abu Soma 2013-08-31
    Szczegóły oceny hotelu Imperial Shams Abu Soma:
    • Lokalizacja
      5.0
    • Pokoje
      6.0
    • Wyżywienie
      6.0
    • Atrakcje
      6.0
    • Obsługa
      6.0

    5.8
    Pięć gwiazdek? To jakiś kiepski żart 2013-08-31
    Szczegóły oceny hotelu Imperial Shams Abu Soma:
    • Lokalizacja
      4.0
    • Pokoje
      4.0
    • Wyżywienie
      2.0
    • Atrakcje
      2.0
    • Obsługa
      4.0

    3.0
    Hotel fajny tylko wszędzie daleko 2013-09-16
    Szczegóły oceny hotelu Imperial Shams Abu Soma:
    • Lokalizacja
      4.5
    • Pokoje
      6.0
    • Wyżywienie
      6.0
    • Atrakcje
      5.3
    • Obsługa
      6.0

    Hotrel ogolnie bardzo ładny, bardzo zadbany i czysty, jedzonk0o równiez bardzo dobre i urozmaicone:)...
    więcej

    5.6
    Urlop wśród rodziny 2013-10-30
    Szczegóły oceny hotelu Imperial Shams Abu Soma:
    • Lokalizacja
      6.0
    • Pokoje
      6.0
    • Wyżywienie
      4.0
    • Atrakcje
      5.0
    • Obsługa
      6.0

    5.5
    Mimo zamieszek - wakacje OK 2013-11-11
    Szczegóły oceny hotelu Imperial Shams Abu Soma:
    • Lokalizacja
      6.0
    • Pokoje
      5.0
    • Wyżywienie
      5.0
    • Atrakcje
      5.0
    • Obsługa
      6.0

    5.3
    Wakacje mojego życia 2013-11-12
    Szczegóły oceny hotelu Imperial Shams Abu Soma:
    • Lokalizacja
      6.0
    • Pokoje
      6.0
    • Wyżywienie
      6.0
    • Atrakcje
      6.0
    • Obsługa
      6.0

    6.0
    Polecam 2013-11-12
    Szczegóły oceny hotelu Imperial Shams Abu Soma:
    • Lokalizacja
      4.8
    • Pokoje
      6.0
    • Wyżywienie
      6.0
    • Atrakcje
      6.0
    • Obsługa
      6.0

    Bardzo polecam hotel dla osób ceniących ciszę i spokój, starszych, rodzin z dziećmi i par :) To ju...
    więcej

    5.8
    Wakacje jak z bajki 2013-12-04
    Szczegóły oceny hotelu Imperial Shams Abu Soma:
    • Lokalizacja
      6.0
    • Pokoje
      6.0
    • Wyżywienie
      6.0
    • Atrakcje
      6.0
    • Obsługa
      6.0

    Hotel jest duzy bardzo dobrze utrzymany przede wszystkim w czystosci. Pokoje sa duze dobrze wyposazo...
    więcej

    6.0
    Na uboczu, ale bardzo dobre warunki 2014-01-19
    Szczegóły oceny hotelu Imperial Shams Abu Soma:
    • Lokalizacja
      3.6
    • Pokoje
      5.3
    • Wyżywienie
      4.5
    • Atrakcje
      5.3
    • Obsługa
      5.0

    Dla podróżnych spędzających większość czasu w hotelu, nie ma za bardzo gdzie chodzić, bazar w Safadz...
    więcej

    4.9
    Obóz przetrwania-unikajcie jak ognia 2014-07-10
    Szczegóły oceny hotelu Imperial Shams Abu Soma:
    • Lokalizacja
      4.0
    • Pokoje
      1.0
    • Wyżywienie
      2.0
    • Atrakcje
      4.0
    • Obsługa
      1.0

    2.5
    Naprawdę warto 2014-07-17
    Szczegóły oceny hotelu Imperial Shams Abu Soma:
    • Lokalizacja
    • Pokoje
      6.0
    • Wyżywienie
      5.5
    • Atrakcje
      6.0
    • Obsługa
      6.0

    Właśnie wróciliśmy z tygodniowej wycieczki i jesteśmy bardzo zadowoleni :) mamy duże porównanie wsró...
    więcej

    5.9
    Polecam 2014-07-19
    Szczegóły oceny hotelu Imperial Shams Abu Soma:
    • Lokalizacja
      6.0
    • Pokoje
      5.0
    • Wyżywienie
      3.5
    • Atrakcje
      5.0
    • Obsługa
      4.3

    Właśnie wróciliśmy z mężem i dzieckiem z tygodniowego pobytu w Egipcie. To nasz pierwszy pobyt w tym...
    więcej

    4.6
    Nie polecam nikomu 2014-07-26
    Szczegóły oceny hotelu Imperial Shams Abu Soma:
    • Lokalizacja
      2.0
    • Pokoje
      2.0
    • Wyżywienie
      2.0
    • Atrakcje
      2.0
    • Obsługa
      2.0

    2.0
    Nie polecam na wczasy rodzinne 2014-08-07
    Szczegóły oceny hotelu Imperial Shams Abu Soma:
    • Lokalizacja
      5.0
    • Pokoje
      2.0
    • Wyżywienie
      1.0
    • Atrakcje
      1.0
    • Obsługa
      2.0

    2.0

    Imperial Shams Abu Soma - możliwości zakwaterowania:

    dbl superior room [sea view]
    SUPERIOR SEA VIEW WITH JACUZZI
    dbl standard room
    dbl standard room [sea view]
    Pokój 2 os. z widokiem na morze
    Pokoj jednoosobowy wanna lub prysznic WC klimatyzacja Telewizor Telefon
    Pokój 2 os. Superior z widokiem na morze
    Pokój rodzinny
    Pokoj jednoosobowy wanna lub prysznic WC klimatyzacja boczny widok na morze Telewizor Telefon
    Pokoj dla 3 osob wanna lub prysznic WC klimatyzacja boczny widok na morze Telewizor Telefon
    Pok. dwuosobowy superior wanna lub prysznic WC klimatyzacja Telewizor Telefon
    Pokoj jednoosobowy superior wanna lub prysznic WC klimatyzacja Telewizor Telefon
    1 os. standard z widokiem na ogrod
    Pokoj jednoosobowy wanna lub prysznic WC klimatyzacja widok na basen Telewizor Telefon
    Pokoj ekonomiczny dla 3 osob wanna lub prysznic WC klimatyzacja Telewizor Telefon
    Pokoj jednoosobowy - wariant ekon. wanna lub prysznic WC klimatyzacja Telewizor Telefon
    Pokoj dwuosobowy wanna lub prysznic WC klimatyzacja Telewizor Telefon
    standard dbl
    Pokoj rodzinny wanna lub prysznic WC klimatyzacja Telewizor Telefon
    Pok. dwuosobowy boczny widok na morze wanna lub prysznic WC klimatyzacja boczny widok na morze Telewizor Telefon
    Pokoj dla 3 osob wanna lub prysznic WC klimatyzacja boczny widok na morze Telewizor Telefon
    Pok. dwuosobowy superior wanna lub prysznic WC klimatyzacja Telewizor Telefon
    2 os. standard z widokiem na ogrod
    Pokoj ekonomiczny dla 3 osob wanna lub prysznic WC klimatyzacja Telewizor Telefon
    Pokoj dwuosobowy wariant ekonomiczny wanna lub prysznic WC klimatyzacja Telewizor Telefon
    Pokoj dwuosobowy wanna lub prysznic WC klimatyzacja Telewizor Telefon
    superior dbl
    Pokoj rodzinny wanna lub prysznic WC klimatyzacja Telewizor Telefon
    Pokoj dla 3 osob wanna lub prysznic WC klimatyzacja boczny widok na morze Telewizor Telefon
    Pok. dwuosobowy superior wanna lub prysznic WC klimatyzacja Telewizor Telefon
    Pokoj ekonomiczny dla 3 osob wanna lub prysznic WC klimatyzacja Telewizor Telefon
    Room Family
    Dvoulůžkový pokoj s 1 přistýlkou
    Dvoulůžkový pokoj s 2 přistýlkami
    Dvoulůžkový pokoj
    Superior dvoulůžkový pokoj + 1 př.
    Superior dvoulůžkový pokoj + 2 př.
    Superior dvoulůžkový pokoj
    dprsv duplex room sea view
    dprsv duplex room sea view
    drs duplex room
    drs duplex room
    drs duplex room
    Pokój 2-osobowy z widokiem na morze
    Pokój 2-osobowy
    Pokój 2-osobowy w supercenie
    Rodinný pokoj pro 2 osoby
    Rodinný pokoj pro 3 osoby
    Rodinný pokoj pro 4 osoby
    fr family room
    fr family room
    fr family room
    Pokój rodzinny
    Room Standard SeaView
    Room Superior SeaView
    STANDARD ROOM SEA VIEW
    SUPERIOR Z WIDOKIEM NA MORZE
    Jednolůžkový pokoj
    srssv standard room side sea view
    srssv standard room side sea view
    suprsv superior room sea view
    suprsv superior room sea view

    Imperial Shams Abu Soma - Możliwości wyżywienia:


    Imperial Shams Abu Soma - miasta wylotu:


    Masz pytania o Hotel Imperial Shams Abu Soma? Zadzwoń lub napisz!

    Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00