Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob.-nd. 10:00-16:00;

Lato 2018 - First minute
  • Hotel Imperial Shams Abu Soma, Morze Czerwone
  • Hotel Imperial Shams Abu Soma, Morze Czerwone
  • Hotel Imperial Shams Abu Soma, Morze Czerwone
  • Hotel Imperial Shams Abu Soma, Morze Czerwone
  • Hotel Imperial Shams Abu Soma, Morze Czerwone
  • Hotel Imperial Shams Abu Soma, Morze Czerwone
  • Hotel Imperial Shams Abu Soma, Morze Czerwone
  • Hotel Imperial Shams Abu Soma, Morze Czerwone
  • Hotel Imperial Shams Abu Soma, Morze Czerwone
  • Hotel Imperial Shams Abu Soma, Morze Czerwone
  • Hotel Imperial Shams Abu Soma, Morze Czerwone
  • Hotel Imperial Shams Abu Soma, Morze Czerwone
  • Hotel Imperial Shams Abu Soma, Morze Czerwone
  • Hotel Imperial Shams Abu Soma, Morze Czerwone
  • Hotel Imperial Shams Abu Soma, Morze Czerwone
  • Hotel Imperial Shams Abu Soma, Morze Czerwone
1 / 16
Udogodnienia hotelu Imperial Shams Abu Soma
  • Windsurfing
  • Fitness/Siłownia
  • Nurkowanie
  • Tenis
  • Basen odkryty
  • Polska animacja
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Przy plaży
  • Ułatwienia dla niepełnosprawnych

Hotel Imperial Shams Abu Soma
star 5

Egipt: Morze Czerwone: Makadi Bay
Ocena hotelu Imperial Shams Abu Soma:
4.5 / 5
Średnia z 11 opinii
Szczegóły oceny hotelu Imperial Shams Abu Soma:
  • Lokalizacja
    4.0
  • Hotel
    5.0
  • Pokoje
    4.6
  • Wyżywienie
    4.2
  • Atrakcje
    i sport
    4.2
  • Jakość
    do ceny
    5.0
Ocena hotelu:
4.5 / 5
Średnia z 11 opinii
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 26 kwietnia 2018
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 30 kwietnia 2018

Hotel Imperial Shams Abu Soma w ofercie Biura podróży:

Wezyr
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Hotel polecamy głównie dla amatorów sportów wodnych - to raj dla wind i kitesurferów. Również rodziny z dziećmi nie będą się tu nudzić. Piaszczysta plaża tuż przy hotelu zachęca do kąpieli słonecznych.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

KATEGORIA

5*

REGION

Hurghada Pięciogwiazdkowy Imperial Shams Abu Soma Resorts swoją nazwę wywodzi od arabskiego słowa "słońce." Hotel z dumą zaprasza, by doświadczyć ciepła egipskiego słońca i gościnności. Oferuje Państwu czyste plaże, przestronne pokoje, atrakcyjny pakiet All Inclusive oraz szeroki wybór sportów wodnych.

kategoria hotelu

5*

kategoria lokalna hotelu

5*

Data otwarcia

2011 r. Na terenie znajdują się 3 restauracje, 3 bary, sala konferencyjna, winda, 3 baseny odkryte (1 basen podgrzewany), sejf w recepcji (bezpłatny), room service (płatny), pralnia (płatna).

internet

Wi-Fi w lobby płatne, Kawiarenka internetowa płatna wi-fi w lobby płatne ok. 4$/h

plaża

przy hotelu, prywatna, piaszczysta. Parasole, leżaki materace i ręczniki - bezpłatne.

pokoje

Wyposażone w klimatyzację centralną, sejf (bezpłatny), TV, telefon, łazienkę (WC, wanna lub prysznic, suszarka), balkon lub taras. Typy pokoi: w budynku głównym: pokoje standardowe z widokiem na morze , pokoje superior z widokiem na morze

Wyżywienie

3 restauracje, 3 bary All Inclusive (24h, 10.00-06.00 - napoje alkoholowe) Formuła zawiera:śniadanie, obiad, kolacja, podwieczorek w wybranych barach, lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe Formuła nie zawiera: napojów importowanych, soków ze świeżych owoców Restauracje a la carte - jedna wizyta w trakcie pobytu gratis. Wymagana rezerwacja.włoska, orientalna

z myślą o dzieciach

3 brodziki, animacje, mini klub dla dzieci w wieku 4-12 lat, dzieci w wieku 1-3 lat mogą przebywać na terenie mini klubu tylko pod opieką rodzica/opiekuna, krzesełka w restauracji, plac zabaw łóżeczko dla dziecka do 2 lat (na zamówienie przed przyjazdem)

w cenie

animacje, aerobik, siłownia, tenis stołowy, kort tenisowy, rakiety i piłki do tenisa, mini boisko do piłki nożnej, bilard, wstęp do dyskoteki

płatne

salon piękności, centrum SPA, sauna, łaźnia turecka, masaż, oświetlenie kortów, siatkówka plażowa, sporty wodne na plaży, bilard, drinki w dyskotece

Aktualizacja opisu

06.02.2018 13:05

usługi dostępne w hotelu

Przy plaży SPA Disco Siłownia Tenis Mini Klub All Inclusive Serwis plażowy Sporty wodne


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Coral Travel Wezyr Holidays, które działa na polskim rynku od roku 1999. W tym czasie zdobyło grono stałych i zadowolonych klientów. Biuro Podróży Coral Travel Wezyr Holidays specjalizuje się w wyjazdach do Turcji, jednak z roku na rok wzbogaca swoją ofertę o nowe kierunki. Jedną z najchętniej wybieranych przez klientów destynacji jest Grecja. Dodatkowo możemy wybrać ofertę spośród takich krajów jak Hiszpania, Bułgaria czy Egipt. Ciągły rozwój biura i pozycja jednego z największych touroperatorów w Europie zaowocował stale poszerzającą się ofertą egzotycznych wakacji, hitem są takie kierunki jak Dominikana, Kuba, Meksyk, Tajlandia, Mauritius czy Zjednoczone Emiraty Arabskie. Biuro podrózy Coral Travel Wezyr Holidays oferuje także atrakcyjne wakacje dla rodzin - w swoich najlepszych hotelach uruchomili bowiem polskojęzyczne animacje. Wybierać można spoód wielu ofert last minute i all inclusive.

Biuro Podróży Coral Travel Wezyr to gwarancja udanych wakacji. Jako jeden z nielicznych touroperatorów na polskim rynku wdrożył system zarządzania jakością i posiada certyfikat na zgodność z normą ISO 9001:2008. Jest laureatem nagród Fair Play Turystyki Polskiej 2012, Jakość Roku 2009 i 2010, a także szczególnego wyróżnienia Jakość Roku Srebro.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Hotel polecamy głównie dla amatorów sportów wodnych - to raj dla wind i kitesurferów. Również rodziny z dziećmi nie będą się tu nudzić. Piaszczysta plaża tuż przy hotelu zachęca do kąpieli słonecznych.


Rainbow
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Hotel polecamy głównie dla amatorów sportów wodnych - to raj dla wind i kitesurferów. Również rodziny z dziećmi nie będą się tu nudzić. Piaszczysta plaża tuż przy hotelu zachęca do kąpieli słonecznych.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

*****

Opis oferty

 

Położenie:
Hotel położony nad Zatoką Lotus tuż przy plaży i ok. 3 km od Safagi z kilkoma sklepami i restauracjami. Do Hurghady i portu lotniczego ok. 50 km.
Plaża:
Bezpośredni dostęp do szerokiej piaszczystej plaży hotelowej o długości ok. 600 m z leżakami i parasolami w cenie. Ze względu na bliskość raf miejsce to przypadnie do gustu amatorom snoorkowania i nurkowania (ze względu na koralowce zalecane obuwie kąpielowe).
Do dyspozycji gości:
Zadbany, otwarty w 2007 r. hotel posiada 24-godz. recepcję, przestronne lobby, windę, restaurację główną La Bonbonera (dania w formie bufetu, kuchnia międzynarodowa), 2 restauracje à la carte (płatne dodatkowo, wymagana wcześniejsza rezerwacja): Portofino - włoska, El Khan - orientalna bar w lobby, kawiarnię, bar z przekąskami przy basenie, bar na plaży, dyskotekę (czynna w godz. 21:00-03:00), taras słoneczny z widokiem na morze, 3 baseny ze słodką wodą, brodzik dla dzieci, przy basenach bezpłatne parasole, leżaki, materace i ręczniki, sklep z pamiątkami, salę konferencyjną.
Pokoje:
Hotel składa się z 3 5-piętrowych budynków, w których rozlokowane są 322 jasne i przestronne pokoje. Standardowe pokoje 2-os. (możliwa 1 dostawka) oraz pokoje superior 2-os. (z możliwością 1 lub 2 dostawek dla dzieci) posiadają dwa łóżka pojedyncze lub jedno duże łóżko typu king-size i wyposażone są w łazienkę (wanna, WC, suszarka do włosów), TV sat., telefon, sejf, minibar (płatny), indywidualnie sterowaną klimatyzację, balkon lub taras ze stolikiem i krzesełkami. Większość pokoi z widokiem od strony basenu i morza. Łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem.
Wyżywienie:
All Inclusive: śniadanie (07:00-10:00), obiad (13:00-15:00), kolacja (19:00-22:00) w formie bufetu w restauracji głównej lody (13:00-15:00, 19:00-22:00) kawa, herbata, ciasto (15:00-17:00) nocne przekąski w wyznaczonym barze (23:30-01:00) w wyznaczonych barach: napoje bezalkoholowe (24h) i lokalne napoje alkoholowe (10:00-06:00). Za dodatkową opłatą: świeżo wyciskane soki, importowane alkohole, napoje w butelkach i puszkach oraz mini bar.
Program sportowy i animacyjny:
Okazjonalnie w ciągu dnia zajęcia sportowe na plaży i przy basenie, wieczorem pokazy oraz występy na żywo, dyskoteka, amfiteatr, kort tenisowy (sprzęt i oświetlenie płatne), tenis stołowy, siłownia, piłka plażowa, rzutki, squash, mini-golf, centrum wellness z łaźnią turecką i sauną (masaże i zabiegi płatne dodatkowo). Dla dzieci: plac zabaw, zajęcia w mini klubie, mini disco. Za opłatą: centrum nurkowe, windsurfing, kitesurfing, wycieczki łodzią ze szklanym dnem, wędkarstwo, jazda konna.
Internet:
Dostęp do WiFi na terenie całego hotelu za dodatkową opłatą.
Kategoria lokalna:
*****
Strona www:
www.shamshotels.com/imperial-shams-abu-soma-resort/
Naszym zdaniem:
Idealny wybór dla miłośników windsurfingu i kitesurfingu oraz dla amatorów kąpieli słonecznych i plażowania. Bogata formuła All Inclusive zapewni pełen komfort wszystkim urlopowiczom.

Program

Dzień Pierwszy
Wyloty z Polski. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: R.pl/rozklady.
Dni od drugiego do przedostatniego
Czas na wypoczynek, kąpiele morskie i słoneczne, udział w wycieczkach lokalnych itp.
Dzień ostatni
Wykwaterowanie z hotelu wraz z końcem ostatniej doby hotelowej, transfer na lotnisko, powrót do Polski.
Świadczenia
Cena podstawowa obejmuje:
przelot samolotem, opłaty lotniskowe, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, 7 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, obsługę polskiego przedstawiciela podczas odprawy na lotnisku w Polsce, opiekę polskojęzycznego rezydenta, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa (NNW, KL, CP, Assistance i bagaż).
Cena podstawowa nie obejmuje:
wizy egipskiej (płatna na lotnisku ok. 25 USD/os.), wycieczek lokalnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy kazdym z hoteli, napojów do posiłków jeśli w opisie hoteli nie podano inaczej oraz innych wydatków osobistych.
Inne
EGIPT HURGHADA - informacje ogólne
Waluta
EGP - funt egipski. 1 USD = ok. 6 EGP 1 EUR = ok. 7 EGP. Warto zabrać euro lub dolary. Pieniądze można wymienić w licznych kantorach lub maszynach do wymiany walut w hotelach, a także w bankach. Należy zabrać gotówkę, płacenie kartami kredytowymi i korzystanie z bankomatów może być utrudnione.
Napiwki
Przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwków. Zarobki w Egipcie są niskie i napiwki są często dużą pomocą finansową. Szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach, ale jest również przyjęte w hotelach dla personelu sprzątającego.
Wiza
Każdy podróżny musi mieć paszport ważny przynajmniej 6 miesięcy od daty wyjazdu z Egiptu. Obywatele polscy uzyskują wizę przy przekraczaniu granicy egipskiej (na lotnisku). Wiza ważna jest 30 dni, jest stemplowana do paszportu i kosztuje 25 USD.
Czas
Zimą +1 godzinę w stosunku do czasu polskiego, latem taki sam jak w Polsce.
Orientacyjne ceny
Obiad w restauracji od 20 EGP woda 1l - 3 EGP piwo w barze od 16 EGP kawa w kawiarni od 2 EGP. Należy się targować, szczególnie przy większych zakupach i kupnie pamiątek. Warto jednak przestrzegać zasady: nigdy nie oferuj ceny której nie jesteś w stanie zapłacić oraz przy kupowaniu nie można się śpieszyć. W wielu obiektach zabytkowych wprowadzone zostały opłaty za fotografowanie, które mogą wynosić od 5 do nawet 100 EGP. Prosimy pytać przewodnika podczas wycieczek.
Poczta
Znaczek na pocztówkę do Polski kosztuje od 4 EGP. Cena jest ustalona urzędowo. Należy zaznaczyć przy zakupie znaczka, że do Polski.
Elektryczność
Napięcie 220 V, 50 Hz. Urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów.
Telefony
Telefony komórkowe działają w miejscowościach turystycznych i w miastach. Rozmowy lokalne są tanie, natomiast zagraniczne - bardzo drogie. Koszty połączeń w roamingu polskich sieci komórkowych prosimy sprawdzać przed wyjazdem u operatora.
W regionie Hurghada
Najpopularniejsza miejscowość wakacyjna nad Morzem Czerwonym, będąca połączeniem szerokich piaszczystych plaż, błękitnego morza oraz gwarancji słonecznej pogody. Wyrosła od małej wioski rybackiej na ciągnącą się kilometrami oazę słońca i czystego morza - obecnie strefa turystyczna rozciąga się na ok. 40 km wzdłuż wybrzeża! To jeden z niewielu kurortów turystycznych, gdzie większość hoteli leży tuż przy plaży, kusząc amatorów leniwego wypoczynku nad morzem. Dzięki bliskości cudów starożytnego świata, takich jak Luksor z Doliną Królów czy Kom Ombo, jednocześnie stanowi fantastyczną bazę wypadową dla wycieczek objazdowych. Także miłośnicy sportów wodnych znajdą tutaj ogrom atrakcji - liczne centra nurkowe i kitesurfingu mieszczące się w hotelach oferują aktywny wypoczynek.
Wyloty z:
Warszawy, Katowic, Poznania, Wrocławia oraz Gdańska. Zbiórka na 2 godz. Przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: r.pl/rozkłady.
Wycieczki lokalne
Luksor i Karnak
Całodniowa wycieczka autokarowa do sławnych Teb - miasta o 100 bramach. W programie: świątynia w Karnaku (Aleja Sfinksów oraz Sala Hypostylowa), Dolina Królów - z grobowcami faraonów (między innymi grobowiec Tutenchamona - dodatkowo płatny), kolosy Memnona (pozostałość świątyni Amenhotepa III) oraz monumentalna Świątynia Hatszepsut (odrestaurowana przez polską misję archeologiczną). W trakcie wycieczki obiad (napoje dodatkowo płatne).
Cena ok. 95
USD
/os.
Nurkowanie głębinowe
Wspaniała wyprawa statkiem na rafy koralowe, kąpiele w morzu, nurkowanie i obserwacja przepięknych raf koralowych. Wszystko pod okiem profesjonalnych polskich instruktorów.
Cena ok. 55 USD
/os.
Kair -Centrum arabskiego świata
Całodzienna wycieczka autokarem do stolicy Egiptu. W programie wycieczki: Muzeum Egipskie (wspaniałe skarby faraonów i niesamowite mumie), Sfinks i piramidy: Cheposa, Chefrena i Mykerynosa w Gizie (wejście do piramidy Chefrena dodatkowo płatne ok. 35 LE), najstarszy meczet Kairu - Meczet Amr Ibn Asa, kościół koptyjski, instytut papirusów oraz wytwórnia perfum. W trakcie zwiedzania obiad (napoje dodatkowo płatne).
Cena ok. 95 USD
/os.
Safari - Sahara Park
Wycieczka samochodami terenowymi po bezdrożach pustyni. Wizyta w beduińskiej wiosce, w której poznamy zwyczaje Beduinów oraz ich zwyczaje. Przewidziana jest również jazda na wielbłądach oraz quadach, a także wizyta w terrarium. Na koniec dnia kolacja w promieniach zachodzącego słońca nad Saharą, przy dźwiękach muzyki arabskiej.
Cena ok. 55 USD
/os.
W galabiji przez miasto!
Popołudniowa wycieczka po Hurghadzie. Przebrani w tradycyjne, regionalne egipskie stroje czyli galabije odwiedzimy Nową Marinę, gdzie w coffee shopie zapalimy fajkę wodą, następnie wizyta na lokalnym targu rybnym oraz obiad w restauracji rybnej (napoje dodatkowo płatne). Po obiedzie odwiedzimy najstarszą część miasta - Dahar, a dalej - akwarium, meczet i kościół koptyjski. Ostatnim przystankiem będzie wizyta na lokalnym bazarze, gdzie znajdują się: perfumeria, manufaktura papirusu oraz sklep z pamiątkami.
Cena ok. 60 USD
/os.
Jungle Aqua Park
Wycieczka do największego w Hurghadzie parku wodnego - idealna dla rodzin z dziećmi i nie tylko. Całodzienne all inclusive w aqua parku wliczone w cenę wycieczki (lunch, przekąski, lody, napoje bezalkoholowe i lokalne alkoholowe). Powrót do hotelu wieczorem.
Cena ok. 50 USD
/os.
HURGHADA- ATRAKCJE
Na zakupy do Senzo Mall w Hurghadzie
Galeria handlowa Senzo usytuowana jest przy Safaga Road 61111. W galerii m.in.: szereg sklepów, z których wiele reprezentuje dobrze znane, międzynarodowe marki ale również strefę gastronomiczną, supermarket oraz park rozrywki. www.senzomall.com
Papas Bar
Nieduży lokal położony tuż przy wejściu na teren Mariny. Wieczorem jest tu zawsze tłoczno i gwarno. DJ-e grają świetną rockową i popową muzykę do tańca, a odważni mogą spróbować swoich sił w karaoke. www.papasbar.com
Ekskluzywna zabawa w Little Budda
Na wieczór w ekskluzywnym wydaniu w najdroższej dyskotece w Hurghadzie nie trzeba nikogo namawiać. Pomimo że wstęp kosztuje blisko 20 USD/os., to lokal przyciąga turystów niesamowitym klimatem, wystrojem oraz wyśmienitą muzyką. Można tutaj skosztować świetnych drinków i w gronie przyjaciół spędzić naprawdę niezapomniany wieczór. www.littlebuddha-hurghada.com
Delfinarium
Jedyna taka okazja, żeby obejrzeć show z udziałem przeuroczych delfinów: salta i skoki oraz różne zabawy z przedmiotami w wodzie i z instruktorem. To niezapomniany i fantastyczny 45-minutowy pokaz sztuczek i umiejętności tych inteligentnych ssaków!
Sporty wodne
Dla aktywnych gości hotele oferują sprzęt do sportów wodnych, z którego korzystanie jest z reguły płatne. Miła dawka orzeźwienia i niezapomnianych sportowych emocji po całodniowym upale!
Uwaga!
Zamieszczone powyżej opisy wycieczek lokalnych są podane wyłącznie informacyjnie i nie stanowią oferty handlowej. Nie gwarantujemy, że będą one wszystkie realizowane. Pełny wykaz atrakcji lokalnych wraz z ich aktualnymi cenami jest dostępny u naszych rezydentów. Wycieczki prowadzone są w języku polskim (przy min. 15 osobach) bądź angielskim. Ich organizatorem nie jest Rainbow, a lokalne biuro, które odpowiada za jakość serwisu. Ustala też ich program, ceny i terminy wyjazdów. Rezydent jest jedynie pośrednikiem w zapisie na imprezy lokalne. Nie ma możliwości płatności kartą kredytową.

Świadczenia

Cena podstawowa obejmuje:
przelot samolotem, opłaty lotniskowe, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, 7 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, obsługę polskiego przedstawiciela podczas odprawy na lotnisku w Polsce, opiekę polskojęzycznego rezydenta, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa (NNW, KL, CP, Assistance i bagaż).
Cena podstawowa nie obejmuje:
wizy egipskiej (płatna na lotnisku ok. 25 USD/os.), wycieczek lokalnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy kazdym z hoteli, napojów do posiłków jeśli w opisie hoteli nie podano inaczej oraz innych wydatków osobistych.

Inne

EGIPT HURGHADA - informacje ogólne
Waluta
EGP - funt egipski. 1 USD = ok. 6 EGP 1 EUR = ok. 7 EGP. Warto zabrać euro lub dolary. Pieniądze można wymienić w licznych kantorach lub maszynach do wymiany walut w hotelach, a także w bankach. Należy zabrać gotówkę, płacenie kartami kredytowymi i korzystanie z bankomatów może być utrudnione.
Napiwki
Przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwków. Zarobki w Egipcie są niskie i napiwki są często dużą pomocą finansową. Szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach, ale jest również przyjęte w hotelach dla personelu sprzątającego.
Wiza
Każdy podróżny musi mieć paszport ważny przynajmniej 6 miesięcy od daty wyjazdu z Egiptu. Obywatele polscy uzyskują wizę przy przekraczaniu granicy egipskiej (na lotnisku). Wiza ważna jest 30 dni, jest stemplowana do paszportu i kosztuje 25 USD.
Czas
Zimą +1 godzinę w stosunku do czasu polskiego, latem taki sam jak w Polsce.
Orientacyjne ceny
Obiad w restauracji od 20 EGP woda 1l - 3 EGP piwo w barze od 16 EGP kawa w kawiarni od 2 EGP. Należy się targować, szczególnie przy większych zakupach i kupnie pamiątek. Warto jednak przestrzegać zasady: nigdy nie oferuj ceny której nie jesteś w stanie zapłacić oraz przy kupowaniu nie można się śpieszyć. W wielu obiektach zabytkowych wprowadzone zostały opłaty za fotografowanie, które mogą wynosić od 5 do nawet 100 EGP. Prosimy pytać przewodnika podczas wycieczek.
Poczta
Znaczek na pocztówkę do Polski kosztuje od 4 EGP. Cena jest ustalona urzędowo. Należy zaznaczyć przy zakupie znaczka, że do Polski.
Elektryczność
Napięcie 220 V, 50 Hz. Urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów.
Telefony
Telefony komórkowe działają w miejscowościach turystycznych i w miastach. Rozmowy lokalne są tanie, natomiast zagraniczne - bardzo drogie. Koszty połączeń w roamingu polskich sieci komórkowych prosimy sprawdzać przed wyjazdem u operatora.
W regionie Hurghada
Najpopularniejsza miejscowość wakacyjna nad Morzem Czerwonym, będąca połączeniem szerokich piaszczystych plaż, błękitnego morza oraz gwarancji słonecznej pogody. Wyrosła od małej wioski rybackiej na ciągnącą się kilometrami oazę słońca i czystego morza - obecnie strefa turystyczna rozciąga się na ok. 40 km wzdłuż wybrzeża! To jeden z niewielu kurortów turystycznych, gdzie większość hoteli leży tuż przy plaży, kusząc amatorów leniwego wypoczynku nad morzem. Dzięki bliskości cudów starożytnego świata, takich jak Luksor z Doliną Królów czy Kom Ombo, jednocześnie stanowi fantastyczną bazę wypadową dla wycieczek objazdowych. Także miłośnicy sportów wodnych znajdą tutaj ogrom atrakcji - liczne centra nurkowe i kitesurfingu mieszczące się w hotelach oferują aktywny wypoczynek.
Wyloty z:
Warszawy, Katowic, Poznania, Wrocławia oraz Gdańska. Zbiórka na 2 godz. Przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: r.pl/rozkłady.

Wycieczki lokalne

Luksor i Karnak
Całodniowa wycieczka autokarowa do sławnych Teb - miasta o 100 bramach. W programie: świątynia w Karnaku (Aleja Sfinksów oraz Sala Hypostylowa), Dolina Królów - z grobowcami faraonów (między innymi grobowiec Tutenchamona - dodatkowo płatny), kolosy Memnona (pozostałość świątyni Amenhotepa III) oraz monumentalna Świątynia Hatszepsut (odrestaurowana przez polską misję archeologiczną). W trakcie wycieczki obiad (napoje dodatkowo płatne).
Cena ok. 95
USD
/os.
Nurkowanie głębinowe
Wspaniała wyprawa statkiem na rafy koralowe, kąpiele w morzu, nurkowanie i obserwacja przepięknych raf koralowych. Wszystko pod okiem profesjonalnych polskich instruktorów.
Cena ok. 55 USD
/os.
Kair -Centrum arabskiego świata
Całodzienna wycieczka autokarem do stolicy Egiptu. W programie wycieczki: Muzeum Egipskie (wspaniałe skarby faraonów i niesamowite mumie), Sfinks i piramidy: Cheposa, Chefrena i Mykerynosa w Gizie (wejście do piramidy Chefrena dodatkowo płatne ok. 35 LE), najstarszy meczet Kairu - Meczet Amr Ibn Asa, kościół koptyjski, instytut papirusów oraz wytwórnia perfum. W trakcie zwiedzania obiad (napoje dodatkowo płatne).
Cena ok. 95 USD
/os.
Safari - Sahara Park
Wycieczka samochodami terenowymi po bezdrożach pustyni. Wizyta w beduińskiej wiosce, w której poznamy zwyczaje Beduinów oraz ich zwyczaje. Przewidziana jest również jazda na wielbłądach oraz quadach, a także wizyta w terrarium. Na koniec dnia kolacja w promieniach zachodzącego słońca nad Saharą, przy dźwiękach muzyki arabskiej.
Cena ok. 55 USD
/os.
W galabiji przez miasto!
Popołudniowa wycieczka po Hurghadzie. Przebrani w tradycyjne, regionalne egipskie stroje czyli galabije odwiedzimy Nową Marinę, gdzie w coffee shopie zapalimy fajkę wodą, następnie wizyta na lokalnym targu rybnym oraz obiad w restauracji rybnej (napoje dodatkowo płatne). Po obiedzie odwiedzimy najstarszą część miasta - Dahar, a dalej - akwarium, meczet i kościół koptyjski. Ostatnim przystankiem będzie wizyta na lokalnym bazarze, gdzie znajdują się: perfumeria, manufaktura papirusu oraz sklep z pamiątkami.
Cena ok. 60 USD
/os.
Jungle Aqua Park
Wycieczka do największego w Hurghadzie parku wodnego - idealna dla rodzin z dziećmi i nie tylko. Całodzienne all inclusive w aqua parku wliczone w cenę wycieczki (lunch, przekąski, lody, napoje bezalkoholowe i lokalne alkoholowe). Powrót do hotelu wieczorem.
Cena ok. 50 USD
/os.
HURGHADA- ATRAKCJE
Na zakupy do Senzo Mall w Hurghadzie
Galeria handlowa Senzo usytuowana jest przy Safaga Road 61111. W galerii m.in.: szereg sklepów, z których wiele reprezentuje dobrze znane, międzynarodowe marki ale również strefę gastronomiczną, supermarket oraz park rozrywki. www.senzomall.com
Papas Bar
Nieduży lokal położony tuż przy wejściu na teren Mariny. Wieczorem jest tu zawsze tłoczno i gwarno. DJ-e grają świetną rockową i popową muzykę do tańca, a odważni mogą spróbować swoich sił w karaoke. www.papasbar.com
Ekskluzywna zabawa w Little Budda
Na wieczór w ekskluzywnym wydaniu w najdroższej dyskotece w Hurghadzie nie trzeba nikogo namawiać. Pomimo że wstęp kosztuje blisko 20 USD/os., to lokal przyciąga turystów niesamowitym klimatem, wystrojem oraz wyśmienitą muzyką. Można tutaj skosztować świetnych drinków i w gronie przyjaciół spędzić naprawdę niezapomniany wieczór. www.littlebuddha-hurghada.com
Delfinarium
Jedyna taka okazja, żeby obejrzeć show z udziałem przeuroczych delfinów: salta i skoki oraz różne zabawy z przedmiotami w wodzie i z instruktorem. To niezapomniany i fantastyczny 45-minutowy pokaz sztuczek i umiejętności tych inteligentnych ssaków!
Sporty wodne
Dla aktywnych gości hotele oferują sprzęt do sportów wodnych, z którego korzystanie jest z reguły płatne. Miła dawka orzeźwienia i niezapomnianych sportowych emocji po całodniowym upale!
Uwaga!
Zamieszczone powyżej opisy wycieczek lokalnych są podane wyłącznie informacyjnie i nie stanowią oferty handlowej. Nie gwarantujemy, że będą one wszystkie realizowane. Pełny wykaz atrakcji lokalnych wraz z ich aktualnymi cenami jest dostępny u naszych rezydentów. Wycieczki prowadzone są w języku polskim (przy min. 15 osobach) bądź angielskim. Ich organizatorem nie jest Rainbow, a lokalne biuro, które odpowiada za jakość serwisu. Ustala też ich program, ceny i terminy wyjazdów. Rezydent jest jedynie pośrednikiem w zapisie na imprezy lokalne. Nie ma możliwości płatności kartą kredytową.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Hotel polecamy głównie dla amatorów sportów wodnych - to raj dla wind i kitesurferów. Również rodziny z dziećmi nie będą się tu nudzić. Piaszczysta plaża tuż przy hotelu zachęca do kąpieli słonecznych.


Neckermann
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Hotel polecamy głównie dla amatorów sportów wodnych - to raj dla wind i kitesurferów. Również rodziny z dziećmi nie będą się tu nudzić. Piaszczysta plaża tuż przy hotelu zachęca do kąpieli słonecznych.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Region

Hurghada, Egipt

Opis hotelu

Hotel klimatyzowany dysponuje über 521 pokojami jednoosobowymi. Do dyspozycji gości jest lobby oraz recepcja. Większość pięter osiągalna jest za pomocą windy. Na miejscu znajduje się sejf i kantor wymiany walut. Wi-Fi w pomieszczeniach ogólnodostępnych (odpłatnie) zapewnia stały dostęp do sieci. Do dyspozycji gości jest restauracja, kawiarnia i bar. Dostępna jest baza handlowa w postaci sklepów. Dzieci mogą bawić się do woli na placu zabaw. Goście przybywający własnym autem skorzystać mogą z parkingu. Do pozostałych świadczonych usług należą opieka nad dziećmi, pralnia i usługi fryzjerskie. Istnieje możliwość skorzystania z transportu wahadłowego.

Zakwaterowanie

Pokoje wyposażone są w klimatyzację, centralne ogrzewanie i łazienkę. Większość pokoi posiada balkon z widokiem na okolicę. Urzekającą atmosferę wielu kwater podkreśla widok na morze. Pokoje dysponują łóżkiem podwójnym i sofą. Kolejnym udogodnieniem jest możliwość rezerwacji oddzielnych sypialni. Na życzenie dostępne są dostawki oraz łóżeczka dziecięce. Ponadto skorzystać można z sejfu, minibarku i biurka. W skład standardowego wyposażenia wchodzi również lodówka. Elementami podwyższającymi komfort pobytu są internet, telefon, telewizor i Wi-Fi (odpłatnie). Łazienki wyposażone są w prysznic, wannę i jacuzzi. W łazience znajduje się suszarka do włosów i lusterko kosmetyczne. Rodziny z dziećmi zamieszkać mogą w przygotowanych specjalnie z myślą o nich pokojach rodzinnych.

Sport i wypoczynek

Na terenie obiektu znajduje się basen otwarty oraz brodzik dla dzieci. Położone w cieniu parasoli leżaki idealnie nadają się na chwilę relaksu. Przy basenie znajduje się jacuzzi. Na miejscu dostępny jest ponadto bar z przekąskami. Urozmaicenie stanowią liczne i różnorodne aktywności rekreacyjne oferowane w obiekcie, jak np. tenis ziemny, siatkówka plażowa, minigolf i jazda konna. Na miejscu oczekuje Państwa zróżnicowana oferta sportowa, w tym sporty wodne jak windsurfing, kitesurfing, snorkeling, nurkowanie i aqua fitness oraz za dodatkową opłatą żeglowanie. Dla osób preferujących aktywny wypoczynek przygotowaliśmy bogaty program zajęć również wewnątrz obiektu. Dostępne są studio fitness, tenis stołowy, bilard, dart, squash i aerobik. Hotelowe propozycje Wellness to m.in. spa, sauna, łaźnia parowa, łaźnia turecka, salon piękności, zabiegi masażu i anti-aging. Program animacyjny, dyskoteka, miniklub, minidisco i night-club zapewnią Państwu doskonałą zabawę w czasie wolnym.

Wyżywienie

Istnieje możliwość wykupienia opcji all inclusive. W ofercie gastronomicznej znajdują się śniadanie, obiad i kolacja. Na indywidualne życzenie oferujemy potrawy wegetariańskie. Polecamy również przekąski. Show-cooking to pokaz kunsztu wyśmienitych kucharzy i wyborne potrawy w mistrzowskim wydaniu. Na miejscu podawane będą napoje bezalkoholowe i napoje alkoholowe.

Akceptowane karty kredytowe

W hotelu akceptowane są następujące karty kredytowe: Visa i MasterCard.

Uwagi dodatkowe

Opis został przetłumaczony automatycznie. Wszelkie prawa zastrzeżone GIATA 2004 – 2017


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Hotel polecamy głównie dla amatorów sportów wodnych - to raj dla wind i kitesurferów. Również rodziny z dziećmi nie będą się tu nudzić. Piaszczysta plaża tuż przy hotelu zachęca do kąpieli słonecznych.


TUI
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Hotel polecamy głównie dla amatorów sportów wodnych - to raj dla wind i kitesurferów. Również rodziny z dziećmi nie będą się tu nudzić. Piaszczysta plaża tuż przy hotelu zachęca do kąpieli słonecznych.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Do dyspozycji gości

  • recepcja 
  • restauracja La Bonbonera (kuchnia międzynarodowa, lokalna, orientalna, w formie bufetu, show cooking, wymagany odpowiedni strój) 
  • restauracja włoska Portofino (a la carte, otwarta kilka razy w tygodniu, 19.00-22.00) 
  • restauracja orientalna El Khan (a la carte, otwarta kilka razy w tygodniu, 19.00-22.00) 
  • bar La Siesta 
  • bar przy basenie zewnętrznym Bonjour
  • kawiarnia Coffeeshop 
  • pub Xuxus (otwarty kilka razy w tygodniu) 
  • 3 baseny (zewnętrzne, ze słodką wodą) 

Wyposażenie

  • Wi-Fi (płatne)
  • leżaki i parasole (przy basenie, płatne; na plaży, w cenie) 
  • ręczniki (w cenie) 

karty

Visa, MasterCard

Liczba pokojów

322

Kategoria lokalna

4 gwiazdki

Dodatkowe informacje

  • zakwaterowanie od 14.00, wykwaterowanie do 12.00 

Sport i wellness

W cenie
  • siatkówka plażowa
  • plażowa piłka nożna 
  • minigolf 
  • squash 
  • snorkeling 
Płatne
  • sauna parowa 
  • hammam 
  • zabiegi kosmetyczne i pielęgnacyjne 
  • siłownia 
  • jazda konno 
  • 2 korty tenisowe 
  • sporty wodne (wind surfing, kite surfing, nurkowanie) 

W okolicy

  • bezpośrednio przy prywatnej, piaszczystej plaży Abu Soma Bay (łagodne zejście na plażę, 250 m długości)
  • nad Zatoką Soma 
  • czas dojazdu z lotniska ok. 1 godz. 
ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Hotel polecamy głównie dla amatorów sportów wodnych - to raj dla wind i kitesurferów. Również rodziny z dziećmi nie będą się tu nudzić. Piaszczysta plaża tuż przy hotelu zachęca do kąpieli słonecznych.


Exim Tours
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Hotel polecamy głównie dla amatorów sportów wodnych - to raj dla wind i kitesurferów. Również rodziny z dziećmi nie będą się tu nudzić. Piaszczysta plaża tuż przy hotelu zachęca do kąpieli słonecznych.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

4* Egipt/Hurghada

Kategoryzacja hotelu

kat. Exim Tours 4* kat. lokalna 4*

Położenie

- przy plaży - ok. 8 km od Safagi - ok. 45 km od lotniska w Hurghadzie

Plaża

- piaszczysta - leżaki i parasole (bezpłatne) - dobre warunki do uprawiania windsurfingu i kitesurfingu

Pokoje

- klimatyzacja centralna - TV-Sat, telefon - minibar (płatny) - sejf - łazienka (WC, wanna, suszarka do włosów, telefon) - balkon/taras - pokój superior posiada widok na morze

Sport, relaks, rozrywka

Bezpłatne - 3 baseny - siłownia - siatkówka plażowa - bilard, tenis stołowy, korty tenisowe - animacje Płatne - oświetlenie kortów tenisowych - jazda konna - salon piękności i spa - łaźnia, jacuzzi - centrum nurkowe, windsurfing i inne sporty na plaży

Dla dzieci

- mini klub, plac zabaw i animacje, mini disco - brodzik - krzesełko w restauracji i łóżeczko (na życzenie)

Wyżywienie

All inclusive: śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu, przekąski w ciągu dnia w wybranych barach, lody, nocna przekąska. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe serwowane są w wybranych barach 24 h. Raz na pobyt możliwość skorzystania z restauracji a la carte po uprzedniej rezerwacji.

Restauracje i bary

- restauracja główna - restauracja włoska (19:00 - 22:00) - restauracja orientalna (19:00 - 22:00) - 2 bary

Dodatkowe informacje

- kawiarenka internetowa (płatna) - bank/kantor wymiany walut - pralnia, lekarz, fryzjer, sklepy - dyskoteka - hotel przystosowanyi dla osób niepełnosprawnych - hotel dysponuje 322 pokojami

- rok otwarcia hotelu

2007 r. - www.shamshotels.com

Cena

Cena zawiera (PLN): bilet lotniczy, zakwaterowanie w hotelu (doba hotelowa zaczyna się w dniu przyjazdu od godz. 14:00, kończy o godz. 12:00), transfer lotnisko - hotel - lotnisko; opiekę polskojęzycznego rezydenta; wyżywienie wg opisu, podatek VAT, obowiązkowe ubezpieczenie (KL I NW, BAGAŻU, ubezpieczenia od chorób przewlekłych Europaische Reiseversicherung AG EuropejskieA), opłaty lotniskowe i paliwowe.

Cena nie zawiera

opłaty za transport sprzętu sportowego (dotyczy linii lotniczych oraz transferów w Egipcie) oraz wizy płatnej przez klientów na lotnisku.

Informacje paszportowo-wizowe

Przy wjeździe do Egiptu należy posiadać paszport ważny co najmniej 6 miesięcy licząc od daty powrotu oraz wizę, która uprawnia do miesięcznego pobytu w Egipcie. Wizę można otrzymać na lotnisku przy wjeździe do Egiptu (znaczek wklejany jest do paszportu - koszt 25 USD).


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Hotel polecamy głównie dla amatorów sportów wodnych - to raj dla wind i kitesurferów. Również rodziny z dziećmi nie będą się tu nudzić. Piaszczysta plaża tuż przy hotelu zachęca do kąpieli słonecznych.


Sun&Fun
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Hotel polecamy głównie dla amatorów sportów wodnych - to raj dla wind i kitesurferów. Również rodziny z dziećmi nie będą się tu nudzić. Piaszczysta plaża tuż przy hotelu zachęca do kąpieli słonecznych.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Położenie:

Hotel znajduje się 8 km od miejscowości Safaga, 50 km od centrum Hurghady, 45 km od lotniska w Hurghadzie. Hotel położony jest bezpośrednio przy piaszczystej plaży, m miejscu idealnym do nurkowania oraz windsurfingu i kitesurfingu.

 

Hotel oferuje:

Do dyspozycji Gości hotel oddaje recepcję czynną 24h, 3 restauracje (główną, włoską, orientalną) oraz 5 barów. W hotelu znajduje się ponadto kawiarenka internetowa, kantor, sklepy, pralnia a także skorzystać można z opieki medycznej, Wi-Fi oraz wypożyczalni samochodów. Obiekt oferuje także doskonale wyposażone centrum biznesowe.

 

Pokoje:

W hotelu znajdują się 322 komfortowo wyposażone pokoje standardowe, Family (2 pomieszczenia), Junior Suites (salon i sypialnia) oraz pokoje typu Duplex składające się z 2 pięter, 2 pokoi i 2 łazienek. Wszystkie pokoje wyposażone są w klimatyzację, mini bar (uzupełniany raz w tygodniu), sejf, TV, telefon oraz łazienkę z suszarką do włosów. Ze wszystkich pokoi rozciąga się widok na morze (częściowy lub całkowity).

 

Wyżywienie:

W skład All Inclusive wchodzą śniadania 7:00-10:00, lunche 13:00-15:00 oraz kolacje 19:00-22:00. Napoje bezalkoholowe podawane są 24h, natomiast alkoholowe lokalnej produkcji między 10:00 a 6:00 (rano). W ciągu dnia dostępne są ponadto przekąski w wybranych godzinach i barach. Między 12:00 a 18:00 dostępne są także lody.

 

Sport i rozrywka:

Bezpłatnie skorzystać można z 2 basenów z czego 1 podgrzewany jest w sezonie zimowym, siatkówki, siłowni, squash, bilarda, tenisa stołowego oraz kortów tenisowych (w ciągu dnia). Raz w tygodniu można ponadto bezpłatnie skorzystać z 20 min masażu (1 osoba z rezerwacji) oraz 15 min sauny. W obu przypadkach wymagana jest wcześniejsza rezerwacja. Za dodatkową opłatą dostępne są sporty wodne na plaży, szkoła nurkowa, SPA oraz jazda konna. W hotelu znajduje się ponadto dyskoteka, która działa od 21:00 do 3:00.

 

Dzieci:

Dla najmłodszych hotel oferuje brodzik, mini klub, plac zabaw, mini disco, specjalne menu w restauracji oraz program animacyjny. Rodzice mogą ponadto zamówić łóżeczko dla niemowlaka.

 

Cena obejmuje:

  • bilet lotniczy,
  • zakwaterowanie w hotelu
  • transfer lotnisko - hotel - lotnisko;
  • opiekę polskojęzycznego rezydenta;
  • wyżywienie wg opisu, 
  • obowiązkowe ubezpiecznia (KL I NW)

 

Cena nie obejmuje:

  • wizy płatnej przez klientów na lotnisku (15 USD)

Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Sun & Fun działającego od 2004 roku na rynku turystycznym, które sukces i wysoki poziom świadczonych usług zapewnia współpracy ze stałymi i sprawdzonymi kontrahentami. W 2017 roku biuro zmieniło właściciela, rozpoczynająć okres rozwoju pod opieką jednego z największych czeskich touroperatorów - Blue Style.

Biuro posiada bogate, wieloletnie doświadczenie w organizowaniu wakacji all inclusive do krajów takich jak Egipt, Tunezja czy Turcja. Oferuje także szeroki wybór wycieczek do Grecji, Hiszpanii i Bułgarii. Poprzez zapewnienie klientom obsługi na najwyższym poziomie oraz organizacji interesujących i profesjonalnie prowadzonych wycieczek fakultatywnych, Biuro Podróży Sun & Fun pokazuje swoim klientom w szczególny sposób piękno i bogactwo kulturowe odwiedzanych miejsc.

Każdego roku wszystkie obiekty znajdujące się w ofercie Sun & Fun kontrolowane są pod względem bezpieczeństwa i jakości usług. Kompetencje i wysoki standard obsługi Biura Podróży Sun & Fun potwierdzają liczne certyfikaty i nagrody, będące jednocześnie gwarantem bezpieczeństwa i satysfakcji klientów.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Hotel polecamy głównie dla amatorów sportów wodnych - to raj dla wind i kitesurferów. Również rodziny z dziećmi nie będą się tu nudzić. Piaszczysta plaża tuż przy hotelu zachęca do kąpieli słonecznych.


Best Reisen
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Hotel polecamy głównie dla amatorów sportów wodnych - to raj dla wind i kitesurferów. Również rodziny z dziećmi nie będą się tu nudzić. Piaszczysta plaża tuż przy hotelu zachęca do kąpieli słonecznych.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Naszym zdaniem

Jeden z najnowszych hoteli w regionie. Spokojna okolica, ładna plaża, mekka wielbicieli sportów wodnych. Idealne miejsce dla tych, którzy nie przepadają za dużymi kurortami.

Położenie

Przy piaszczystej, szerokiej, prywatnej plaży nad zatoką Abu Soma, 8 km od centrum Safagi (kursy busem hotelowym), 45 km od lotniska w Hurghadzie.

Wyposażenie

Lobby z całodobową recepcją i barem La Siesta, restauracja główna La Bonbonera, kawiarnia Il Paso z tarasem zewnętrznym, restauracja włoska i egipska, bar przy basenie, pub angielski, centrum biznesowe, sala konferencyjna, pralnia, punkt wymiany walut, kafejka internetowa, sklepiki, salon fryzjerski.

Pokoje

322 eleganckich pokoi; klimatyzacja, łazienka z wanną lub prysznicem i suszarką do włosów, minibar, TV sat, telefon, sejf, taras lub balkon (widok na basen, ogród lub morze). Możliwa rezerwacja zakwaterowania w pokojach rodzinnych, a także junior i superior.

Wyżywienie

All Inclusive: śniadania, obiady i kolacje w formie bufetów, późne śniadania i późne kolacje - serwowane, po południu lody, przekąski w ciągu dnia, podwieczorek, napoje, lokalne alkohole w wyznaczonych barach (10.00 - 06.00), minibar uzupełniany raz w tygodniu (napoje i woda mineralna).W ramach pakietu także: sauna i masaż (po 15 minut/tydzień ) - gratis. Jedna kolacja na tydzień w restauracji a’la carte (wymagana rezerwacja).

Sport i rozrywka

2 baseny otoczone tarasami słonecznymi, siatkówka plażowa, aerobik, gimnastyka w wodzie, kort do tenisa ziemnego i squash, siłownia, bilard, minigolf, tenis stołowy, rzutki, łaźnia, sauna, masaże, centrum sportów wodnych i nurkowania (windsurfing, kitesurfing, narty wodne, nurkowanie powierzchniowe i głębinowe, łódź ze szklanym dnem, dyskoteka (do godz. 03.00), wieczorki folklorystyczne, animacje, program rozrywkowy w amfiteatrze. Baza sportowa i rekreacyjna dzielona z siostrzanym hotelem Shams Safaga.

Dla dzieci

Brodzik, dzienne animacje w miniklubie, wieczorne mini dyskoteki, plac zabaw, wysokie krzesełka, łóżeczka niemowlęce, menu dziecięce w restauracji głównej.

Uwagi

Od obywateli RP wymagana jest wiza. Kupuje się ją po przylocie na lotnisku - oficjalna cena wynosi 15 USD. Naszym klientom proponujemy również możliwość otrzymania wizy bez konieczności stania w kolejce ("fast track service") - opłata wizowa wynosi wówczas 18$. Paszport powinien być ważny co najmniej 6 miesięcy od daty powrotu.

Cena zawiera

Bilet lotniczy z opłatami lotniskowymi, transfer lotnisko-hotel-lotnisko, zakwaterowanie wg oferty, wyżywienie wg oferty,  polskojęzyczny rezydent, ubezpieczenie od KL, NNW, bagażu i chorób przewlekłych, VAT.

Cena nie zawiera

Opłat za wizę egipską (15 USD lub 18 USD), wycieczek fakultatywnych, napiwków, wydatków własnych, dodatkowego ubezpieczeń: od kosztów rezygnacji i pakiet SPORT.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Best Reisen działającego w Polsce już od 22 lat. Biuro zdobyło uznanie znacznej grupy klientów i agencji turystycznych, z którymi ma przyjemność współpracować. Jest członkiem międzynarodowej grupy Flash Tours, która prężnie działa w zakresie promocji i rozwoju turystyki. Biuro Podróży Best Reisen może poszczycić się certyfikatem rzetelna firma, oraz tytułem BIURO PODRÓŻY 2012 przyznanym przez Centralne Biuro Certyfikacji Krajowej

Dzięki wsparciu w działaniach i wieloletniemu doświadczeniu, Best Reisen oferuje wyjazdy na wysokim poziomie i dostosowane do oczekiwań swoich klientów. Specjalizuje się w organizacji wakacji w Egipcie, Tunezji i Zjednoczonych Emiratach Arabskich, choć stale poszerza swoją ofertę o doskonałe hotele w Grecji czy Bułgarii. Biuro Podróży Best Reisen jest także ekspertem w organizacji luksusowych wyjazdów egzotycznych - ich wakacje na Malediwach, Seszelach, Sri Lance czy w Tajlandii to gwarancja najwyższej jakości wypoczynku.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Hotel polecamy głównie dla amatorów sportów wodnych - to raj dla wind i kitesurferów. Również rodziny z dziećmi nie będą się tu nudzić. Piaszczysta plaża tuż przy hotelu zachęca do kąpieli słonecznych.


Ecco Holiday
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Hotel polecamy głównie dla amatorów sportów wodnych - to raj dla wind i kitesurferów. Również rodziny z dziećmi nie będą się tu nudzić. Piaszczysta plaża tuż przy hotelu zachęca do kąpieli słonecznych.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

*****

Region

Egipt/Hurghada

Opis

Ten luksusowy pięciogwiazdkowy hotel usytuowany jest w pięknej okolicy przy zatoce Soma Bay. Relaksować się można na prywatnej, piaszczystej plaży lub pływając w dużym odkrytym basenie. Hotel jest idealnym rozwiązaniem dla tych, którzy szukają miejsca na rodzinne wakacje - położenie, udogodnienia i płytkie wody morza sprawiają, że jest świetnym miejscem dla dzieci. Wody zatoki Soma Bay oferują wspaniałe warunki do uprawiania sportów wodnych, w związku z tym wielbiciele aktywnego wypoczynku również spędzą w hotelu Imperial Shams wymarzone wakacje.

Lokalizacja

w Abu Soma, przy plaży, ok. 45 km od lotniska.

Wyposażenie

liczba pokoi - 322, restauracje - 3, kawiarnie - 1, bar na plaży, bar przy basenie, pralnia/czyszczenie chemiczne (płatne), internet bezprzewodowy (płatny), recepcja, taras słoneczny, parking, wymiana walut, przechowalnia bagażu, fryzjer, skrzynka pocztowa, pasaż handlowy, salon urody, kiosk, opieka lekarska (płatna), centrum konferencyjne.

Basen

2 baseny ze słodką wodą, brodzik dla dzieci, leżaki, parasole i ręczniki bezpłatne; zimą basen z podgrzewana wodą.

Pokoje

klimatyzacja, telewizja satelitarna, sejf, mini bar (płatny), internet, telefon, taras/balkon, łazienka. Typ pokoju - STANDARD - pokoje dla max. 3 osób dorosłych i 1 dziecka. Możliwość dopłaty do pokoju SUPERIOR - pokoje dla max. 3 osób dorosłych i 1 dziecka, z widokiem na morze i dużym balkonem.

Plaża

prywatna, piaszczysta, szeroka, leżaki, ręczniki.

Sport na plaży

nurkowanie (płatne), wędkarstwo (płatne), siatkówka, windsurfing (płatny), kitesurfing (płatny), sporty wodne (płatne).

Sport i fitness

jazda konna (płatna), tenis ziemny, tenis stołowy, squash, masaże (płatne), jacuzzi (płatne), centrum fitness, sauna (płatna), bilard (płatny), mini golf, łaźnia parowa (płatna).

Rozrywka

dyskoteka, program artystyczny, animacje.

Dla dzieci

menu, brodzik, mini klub, plac zabaw, łóżeczko dziecięce.

Wyżywienie

pakiet All Inclusive, Dopłaty do kolacji w dniach 24/12 i 31/12 są obowiązkowe!

All Inclusive

śniadanie (7.00 - 10.00), obiad (13.00 - 15.00) i kolacja (19.00 - 22.00) w formie bufetu, przekąski w barze przy plaży między 15.00 a 17.00, napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe oraz wybrane importowane w godzinach od 10.00 do 6.00, lody między 12.00 a 18.00 w bardze przy basenie, mini bar uzupełniany raz w tygodniu; raz na tydzień 20 minutowy masaż (konieczność rezerwacji dzień wcześniej) oraz 15 minut sauny (konieczność rezerwacji dzień wcześniej). Dodatkwo płatne - soki ze świeżych owóców.

Cena zawiera

Przelot, hotel, opłaty lotniskowe i paliwowe, obowiązkowe ubezpieczenia KL NW, transfer lotnisko-hotel-lotnisko.

Cena nie zawiera

Opłat za wizę 25 USD/os. (od 1.05.2014), ubezpieczenia od sportow wysokiego ryzyka* Obcokrajowcy zobowiązani są do zasięgnięcia informacji na temat obowiązku wizowego oraz uzyskania wizy w swojej ambasadzie lub konsulacie. Wymagany paszport ważnym minimum 6 miesięcy przed planowanym wylotem z Egiptu. *w przypadku planowania nurkowania wymagane jest doubezpieczenie w zakresie sportów wysokiego ryzyka

Obsługa na miejscu

Opieka polskojęzycznego przedstawiciela.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Ecco Holiday, firmy prężnie działającej na polskim rynku od roku 2002. Początkowo Biuro zajmowało się organizacją pobytowych wycieczek czarterowych w regionach północnej Afryki i południowej Europy. Dynamiczny rozwój firmy, zadowolenie klientów i silna pozycja na rynku pozwoliła na powstanie bliźniaczej firmy Ecco Travel, która wyspecjalizowała się w organizowaniu wyjazdów do krajów egzotycznych.

Biuro Podróży Ecco Holiday to zespół młodych ludzi, dla których praca jest jednocześnie spełnieniem marzeń o podróżowaniu. Dzięki temu posiadają praktyczną wiedzę w zakresie organizacji wakacji pobytowych i wyjazdów objazdowych. Misją Ecco Holiday jest spełnianie marzeń swoich klientów o niezapomnianych podrózach,

W ofercie Biura Podrózy Ecco Holiday można znaleźć wakacje last minute i all inclusive na Malcie i na Cyprze, w Hiszpanii, Bułgarii, Portugalii, Grecji oraz Egipcie. Wszystkie starannie wyselekcjonowane hotele mają spełniać wszelkie oczekiwania gości.

Dzięki wysokiej jakości świadczonych usług i zaangażowanemu zespołowi pracowników, Ecco Holiday jest wielokrotnym laureatem prestiżowych nagród.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Hotel polecamy głównie dla amatorów sportów wodnych - to raj dla wind i kitesurferów. Również rodziny z dziećmi nie będą się tu nudzić. Piaszczysta plaża tuż przy hotelu zachęca do kąpieli słonecznych.


Orex
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Hotel polecamy głównie dla amatorów sportów wodnych - to raj dla wind i kitesurferów. Również rodziny z dziećmi nie będą się tu nudzić. Piaszczysta plaża tuż przy hotelu zachęca do kąpieli słonecznych.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Category

5

Region

HURGHADA

Opis oferty:

Hotel został otwarty w 2007 roku, usytuowany na powierzchni 37.000 m2. Obiekt składa się z trzech 5-pięciopiętrowych budynków. Do dyspozycji gości 3 baseny zewnętrzne (w tym 1 podgrzewany), restauracja główna "La Bonbonera", 2 restauracje a'la carte: "Elkan" - orientalna, "Portofino" - włoska; snack bar przy basenie, kawiarna oraz 4 bary.

POKOJE:

W hotelu znajduje się 322 pokoi: 240 pokoi standardowych z widokiem na basen lub ogród, 24 pokoi rodzinnych z widokiem na basen lub ogród (2 sypialnie połączone drzwiami), 39 pokoi suite z widokiem na morze. Wyposażenie: klimatyzacja sterowana centralnie (w zależności od warunków pogodowych), łazienka z wanną lub prysznicem, suszarka, TV/SAT, telefon, sejf (bezpłatny), minibar, terakota, balkon lub taras; sprzątanie - codziennie, wymiana ręczników, wymiana pościeli - codziennie

W HOTELU:

Centrum Spa & Wellness, salon kosmetyczny, łaźnia turecka, sauna, jacuzzi, masaże, jazda konna, lekarz, pralnia, mini market, kafejka internetowa, centrum biznesowe, centrum nurkowe, wszystkie sporty wodne na plaży

KONTAKT:

www.shamshotels.com

POŁOŻENIE:

8 km od Safagi, 52 km od Hurghady, 45 km od lotniska w Hurghadzie

PLAŻA:

Prywatna, piaszczysta plaża o długości 600 m znajduje się 50 m od hotelu. Serwis plażowy bezpłatny (leżaki, parasole, materace, ręczniki).

WYŻYWIENIE:

All Inclusive - śniadanie, obiad, przekąski, kolacja, zupa nocna w formie bufetu w godzinach wyznaczonych przez hotel, lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe, dodatkowo płatne są napoje importowane oraz wysokojakościowe, świeżo wyciskane soki oraz napoje butelkowane

DLA DZIECI:

brodzik, animacje, mini klub "Little Mermaid" (4-12 lat), mini-disco, plac zabaw, krzesełka w restauracji, łóżeczko (na życzenie)

SPORT I ROZRYWKA:

animacje, aerobik, aqua-aerobik, kort tenisowy (w ciągu dnia), tenis stołowy, squash, mini golf, rzutki, bilard, siatkówka plażowa, centrum fitness, siłownia, amfiteatr, dyskoteka, kantor, bezpłatny internet bezprzewodowy w miejscach publicznych


Hotel pochodzi z oferty Biuro Podróży Orex Travel, jednego z najnowszych biur podróży na rysnku polskim. Z powodzeniem jednak działa na rynku czeskim i słowackim, gdzie obsłużyło już tysiące zadowolonych klientów. Gwarancją udanych wakacji z Biurem Podróży Orex Travel jest przynależnosć do grupy Anex Tour, która na rynku tureckim istnieje od 18 lat, zatrudnia ponad dwa tysiące pracowników i może poszczycić się własną bazą hotelową w Turcji i Egipcie.

Biuro Podróży Orex Travel ma w swojej ofercie szeroki wybór hoteli w każdej kategorii i w popularnej opcji all inclusive w Turcji i Egipcie. Dysponuje także ofertami wakacji na Krecie oraz na Cyprze Północnym. Każda oferta wzbogacona jest o dodatkowe atrakcje takie jak wycieczki do najbardziej znanych regionów tych krajów, czy zespół wykwalifikowanych animatorów w hotelach.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Hotel polecamy głównie dla amatorów sportów wodnych - to raj dla wind i kitesurferów. Również rodziny z dziećmi nie będą się tu nudzić. Piaszczysta plaża tuż przy hotelu zachęca do kąpieli słonecznych.


Net Holiday
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Hotel polecamy głównie dla amatorów sportów wodnych - to raj dla wind i kitesurferów. Również rodziny z dziećmi nie będą się tu nudzić. Piaszczysta plaża tuż przy hotelu zachęca do kąpieli słonecznych.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****+

Region

Egipt/Hurghada, Soma Bay

Lokalizacja

w zatoce Soma Bay Safaga - ok. 8 km nowe centrum Hurghady Sakkala - ok. 50 km lotnisko - ok. 45 km

Plaża

bezpośrednio przy hotelu, prywatna, piaszczysta, szeroka, z łagodnym zejściem do wody, bardzo dobre warunki do uprawiania windsurfingu i kitesurfingu, leżaki i parasole bezpłatne

Hotel

komfortowy, 5-pietrowy, z pięknym widokiem na zatokę, należy do sieci Shams Hotels and Resorts, zbudowany w 2007 roku, usytuowany w rozległym ogrodzie, posiada 322 pokoje

Udogodnienia

całodobowa recepcja, punkt wymiany walut, bank, fryzjer, pralnia, sklepy z pamiątkami, sala konferencyjna, przechowalnia bagażu, usługi medyczne, ręczniki plażowe

Internet

kafejka internetowa i Wi-Fi w lobby (ok. 5 USD/30 min.)

Restauracje i bary

restauracja główna La Bonbonera (kuchnia międzynarodowa) restauracja włoska Portofino restauracja orientalna El Khan bar i grill przy basenie Bonjour lobby bar La Siesta kawiarnia Il Paso pub XUXU's dyskoteka The Groove

Pokoje

2-os., możliwość 1 dostawki, łazienka z wanną, suszarka do włosów, klimatyzacja centralna z możliwością indywidualnej regulacji, TV SAT, telefon, sejf, lodówka z mini barem (zawartość raz w tygodniu bezpłatnie), balkon lub taras, część pokoi połączona wewnętrznymi drzwiami, dostępne pokoje typu superior z widokiem na morze i wanną z jacuzzi na tarasie (za dodatkową dopłatą)

Wyżywienie

All Inclusive -śniadanie (07.00-10.00) -późne śniadanie (10.00-11.00) -obiad (13.00-15.00) -podwieczorek (15.00-17.00) -kolacja (19.00-22.00) -późna kolacja (22.00-23.00) -lody dla dzieci (12.00-18.00) -lokalne napoje alkoholowe (10.00-24.00) i bezalkoholowe (24h/na dobę)

Rozrywka

3 baseny (w tym 1 podgrzewany w sezonie zimowym) z leżakami i parasolami, 2 korty tenisowe, siłownia, siatkówka plażowa, bilard, tenis stołowy, mini golf, lekcja nurkowania powierzchniowego, sauna (15 minut w tygodniu), masaż (15 minut w tygodniu), animacje, amfiteatr, dyskoteka, pokazy tańca brzucha i derwisza

Płatne

oświetlenie kortu tenisowego, shisha na plaży, zabiegi wellness, sauna, łaźnia parowa, jacuzzi, masaże, dyskoteka, centrum nurkowe, centrum wind and kitesurfingu, sporty wodne na plaży

Dla dzieci

brodzik, plac zabaw, mini klub, mini disco, animacje, wysokie krzesełka w restauracji, możliwość bezpłatnego wypożyczenia łóżeczka dla dzieci do lat 2

Oficjalna kategoria

5 gwiazdek

Karty kredytowe

Visa, Eurocard, MasterCard

Strona www hotelu

www.shamshotels.com


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Net Holiday, pierwszego internetowego touroperatora na rynku polskim, który przez kilka lat swojej działalności wypracował świetną jakość świadcoznych usług wciąż docenianą przez klientów.

Pracownicy Biura Podrózy Net Holiday to zespół profesjonalistów z dużym doświadczeniem zawodowym, dla których najważniejszym priorytetem jest zadowolenie klientów i jakość oferowanych usług. Pragnąc zagwarantować wysoki standard wypoczynku, pracownicy Net Holiday osobiście odwiedzają wszystkie miejsca stanowiące cel podróży, monitorują hotele i prowadzone przez nie usługi. Nad komfrotowym wypoczynkiem turystów czuwa wyszkolony sztab rezydentów i pilotów. Szeroka oferta wczasów all inclusive i nie tylko obejmuje wypoczynek w 20 najpopularniejszych destynacjach turystycznych wśród polskich klientów.

Biuro Podróży Net Holiday posiada gwarancję ubezpieczeniową wystawioną przez Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG), który specjalizuje się w ubezpieczeniach podróży. Firma zarejestrowana jest również w Centralnej Ewidencji Organizatorów Turystyki i Pośredników Turystycznych, należy do Polskiego Związku Organizatorów Turystyki oraz uczestniczy w Programie Firma Wiarygodna Finansowo.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Hotel polecamy głównie dla amatorów sportów wodnych - to raj dla wind i kitesurferów. Również rodziny z dziećmi nie będą się tu nudzić. Piaszczysta plaża tuż przy hotelu zachęca do kąpieli słonecznych.


Itaka
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Hotel polecamy głównie dla amatorów sportów wodnych - to raj dla wind i kitesurferów. Również rodziny z dziećmi nie będą się tu nudzić. Piaszczysta plaża tuż przy hotelu zachęca do kąpieli słonecznych.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Egipt / Hurghada

Opis oferty:

Bardzo dobre miejsce dla miłośników aktywnego wypoczynku: nurkowania, kitesurfingu i windsurfingu. Ładna, długa piaszczysta plaża i oczywiście baseny to z kolei propozycja dla amatorów egipskiego słońca. A słońce to po arabsku "shams". Bogata formuła all inclusive to kolejny atut hotelu. Do dyspozycji gości są 2 typy pokoi, w tym superior z wielkim balkonem lub tarasem, skąd podziwiać można frontalny widok na morze.

POłOżENIE:

ok. 3 km od Safagi, ok. 55 km od centrum HURGHADY; ok. 50 km od portu lotniczego w Hurghadzie

PLAżA:

piaszczysta, łagodne zejście do morza, bezpośrednio przy hotelu, bezpłatne parasole, leżaki, materace i ręczniki

HOTEL:

czterogwiazdkowy, zadbany, otwarty w 2007 r., 322 pokoje, 3 budynki, do 5 pięter, winda, przestronny hol, całodobowa recepcja, restauracja: La Bomboniera - dania w formie bufetu, kuchnia międzynarodowa, dostępne foteliki dla dzieci, restauracje á la carte (raz na pobyt bezpłatnie, powyżej: za dodatkową opłatą, wymagana wcześniejsza rezerwacja): Portofino - włoska, El Khan - orientalna; bar w lobby La Siesta, kawiarnia Il Paso, bar z przekąskami przy basenie, bar na plaży, Disco Bar, taras z widokiem na morze, sklep z pamiątkami, bank; sala konferencyjna dla 400 osób; za opłatą: punkt internetowy, internet bezprzewodowy, lekarz na wezwanie, pralnia; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard.

standardowy:

2-os. (możliwość 1 dostawki), ok. 24-28 m², indywidualnie sterowana klimatyzacja, łazienka (wanna, wc; suszarka), telewizja satelitarna, telefon, sejf, minibar (płatny wg konsumcji), internet bezprzewodowy (płatny); bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; balkon lub taras (stolik i krzesełka);

superior:

2-os. (możliwość 1 lub 2 dostawek dla dzieci), wyposażenie jak w pokój standardowym, duży balkon lub taras, frontalny widok na morze.

SPORT I ROZRYWKA:

3 baseny, w tym jeden podgrzewany w sezonie zimowym, słodka woda, brodzik dla dzieci, przy basenach bezpłatne parasole, leżaki, materace i ręczniki; kort tenisowy (oświetlenie płatne), tenis stołowy, siłownia, piłka plażowa, rzutki, squash, mini-golf; plac i pokój zabaw dla dzieci, w dzień zajęcia sportowe na plaży i przy basenie, wieczorem pokazy oraz występy na żywo, dyskoteka, amfiteatr; za opłatą: centrum nurkowe, windsurfing, kitesurfing, jazda konna; centrum wellness: bezpłatnie: łaźnia turecka, łaźnia parowa, sauna; płatne: masaże.

ALL INCLUSIVE:

śniadanie (7.00-10.00), obiad (13.00-15.00), kolacja (19.00-22.00) w formie bufetu w restauracji głównej; lody (13.00-15.00, 19.00-22.00); kawa, herbata, ciasto (15.00-17.00); przekąski w wyznaczonym barze (23.30-1.00); w wyznaczonych barach: napoje bezalkoholowe (24h) i lokalne napoje alkoholowe (10.00-6.00); wymagane noszenie opasek all inclusive.

KONTAKT:

0020/653260120, www.shamhotels.com


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Itaka. Nowa Itaka sp. z o.o. jest jednym z naszych kluczowych partnerów i głównym kontrahentem, z którym od lat spełniamy turystyczne marzenia naszych wspólnych klientów. Wysoki standard obsługi, wykwalifikowani rezydenci i przewodnicy oraz szeroki wybór atrakcyjnych ofert na wakacje dopracowanych w każdym szczególe zapewniają wieloletni sukces jakim może poszczycić się to biuro.

W swojej ofercie Itaka posiada wiele sprawdzonych hoteli położonych w dogodnej lokalizacji, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami. Biuro posiada szeroki wachlarz destynacji turystycznych i może spełnić oczekiwania najbardziej wymagających klientów. Ponad to, do swojej oferty sukcesywnie wprowadza oryginalne kierunki takie jak Bośnia i Hercegowina, Albania, Madera czy kierunki egzotyczne - Wyspy Zielonego Przylądka, Zanzibar i wiele, wiele innych.

Itaka posiada bogatą ofertę wycieczek objazdowych, zarówno autokarowych jak i samolotowych. Ich programy są bardzo zróżnicowane i dostosowane do wymagań różnych klientów, dlatego każdy może znaleźć wyjazd zgodny z jego preferencjami. Biuro podrózy Itaka posiada także jeden z największych wyborów ofert w promocji last minute, co pozwala klientom z każdym budżetem na spełnienie swoich wakacyjnych marzeń.

Biuro Podróży Itaka w ciągu swojej dotychczasowej działalności otrzymała wiele prestiżowych nagród i wyróżnień, takich jak tytuł Superbrands i Created in Poland Superbrands 2014/15 przyznawany najsilniejszym markom na polskim rynku, Touroperator Roku 2014, Konsumencki Lider Jakości 2014, czy Wielka Perła Polskiej Gospodarki 2012.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Hotel polecamy głównie dla amatorów sportów wodnych - to raj dla wind i kitesurferów. Również rodziny z dziećmi nie będą się tu nudzić. Piaszczysta plaża tuż przy hotelu zachęca do kąpieli słonecznych.


Prima Holiday
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Hotel polecamy głównie dla amatorów sportów wodnych - to raj dla wind i kitesurferów. Również rodziny z dziećmi nie będą się tu nudzić. Piaszczysta plaża tuż przy hotelu zachęca do kąpieli słonecznych.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

POŁOŻENIE

ok. 3 km od Safagi, ok. 55 km od centrum HURGHADY; ok. 50 km od portu lotniczego w Hurghadzie

PLAŻA

piaszczysta, łagodne zejście do morza, bezpośrednio przy hotelu, bezpłatne parasole, leżaki, materace i ręczniki

HOTEL

KATEGORIA LOKALNA 4* Zadbany, 5cio piętrwoy, otwarty w 2007 r. hotel, składa się z 3 budynków.  

DO DYSPOZYCJI GOŚCI

winda, przestronny hol, całodobowa recepcja, restauracja: La Bomboniera - dania w formie bufetu, kuchnia międzynarodowa, dostępne foteliki dla dzieci, restauracje la carte (raz na pobyt bezpłatnie, powyżej: za dodatkową opłatą, wymagana wcześniejsza rezerwacja): Portofino - włoska, El Khan - orientalna; bar w lobby La Siesta, kawiarnia Il Paso, bar z przekąskami przy basenie, bar na plaży, Disco Bar, taras z widokiem na morze, sklep z pamiątkami, bank, lekarz na wezwanie (opłata), pralnia (opłata); akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard.

INTERNET

za opłatą: punkt internetowy, internet bezprzewodowy

KONFERENCJE/INCENTIVE

sala konferencyjna dla 400 osób

SPORT, REKREACJA I ROZRYWKA

Bezpłatnie: 3 baseny, w tym jeden podgrzewany w sezonie zimowym, słodka woda, brodzik dla dzieci, przy basenach bezpłatne parasole, leżaki, materace i ręczniki; kort tenisowy (oświetlenie płatne), tenis stołowy, siłownia, piłka plażowa, rzutki, squash, mini-golf; plac i pokój zabaw dla dzieci, w dzień zajęcia sportowe na plaży i przy basenie, wieczorem pokazy oraz występy na żywo, dyskoteka, amfiteatr; Odpłatnie: centrum nurkowe, windsurfing, kitesurfing, jazda konna; centrum wellness: bezpłatnie: łaźnia turecka, łaźnia parowa, sauna; płatne: masaże.

DLA DZIECI

brodzik, pokoj i plac zabaw dla dzieci, animacje

ZAKWATEROWANIE

łącznie 322 pokoje, pokój standardowy: 2-os. (możliwość 1 dostawki), ok. 24-28 m, indywidualnie sterowana klimatyzacja, łazienka (wanna, wc; suszarka), telewizja satelitarna, telefon, sejf, minibar (płatny wg konsumcji), internet bezprzewodowy (płatny); bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; balkon lub taras (stolik i krzesełka);superior: 2-os. (możliwość 1 lub 2 dostawek dla dzieci), wyposażenie jak w pokój standardowym, duży balkon lub taras, frontalny widok na morze.

WYŻYWIENIE

All inclusive: śniadanie (7.00-10.00), obiad (13.00-15.00), kolacja (19.00-22.00) w formie bufetu w restauracji głównej; lody (13.00-15.00, 19.00-22.00); kawa, herbata, ciasto (15.00-17.00); przekąski w wyznaczonym barze (23.30-1.00); w wyznaczonych barach: napoje bezalkoholowe (24h) i lokalne napoje alkoholowe (10.00-6.00); wymagane noszenie opasek all inclusive. Kolacja Wigilijna (24.12) oraz Kolacja Noworoczna (31.12) wliczone w cenę imprezy.

INFORMACJE DODATKOWE

0020/653260120, www.shamhotels.com Ocena Holiday Check 5,1/91% rekomendacji

CENA

Cena PLN dla oferty z przelotem zawiera: bilet lotniczy, transfer lotnisko - hotel - lotnisko, zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie wg oferty, opłaty lotniskowe, opiekę polskojęzycznego rezydenta (Uwaga !!! W hotelu Wadi Lahmy Azur kontakt z rezydentem tylko telefoniczny), ubezpieczenie Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG) NNW, KL, bagaż, OC organizatora, VAT. Cena PLN dla oferty z dojazdem własnym zawiera: zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie wg oferty, ubezpieczenie Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG) NNW, KL, bagaż, OC organizatora, VAT. Od 26.11.2016r wszystkie oferty zawierają w cenie składkę na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny (TFC) 15PLN - za imprezy samolotowe czarterowe (za wyjątkiem krajów mających granicę lądową z Polską) 13PLN - za imprezy nieczarterowe realizowane poza Europę 10PLN - za imprezy oparte o loty rejsowe oraz autokarowe i dojazd własny na terenie Europy (za wyjątkiem krajów mających granicę lądową z Polską)Cena nie zawiera: opłaty za wizę egipską ok. 25 USD płatnej na lotnisku w Egipcie, dodatkowego ubezpieczenia od kosztów rezygnacji i chorób przewlekłych, wycieczek fakultatywnych.

WARUNKI WJAZDOWE

wymagany paszport ważny 6 m-cy (ważność liczona od daty powrotu) dla obywateli Polski wiza pobytowa, ważna 30 dni do uzyskania w ambasadzie lub na lotnisku w Egipcie - koszt wizy 27 USD.Nowość! Możliwość wykupienia wizy przez portal https://visa2egypt.gov.eg, koszt wizy jednokrotnego przekroczenia 25 USD, wielokrotna - 60 USD. Po utworzeniu konta na portalu visa2egypt.gov.eg, należy potwierdzić rejestrację, a następnie zalogować się i wybrać polecenie aplikuj teraz". Kolejny etap to wybór rodzaju dokumentu. Trzeba też wypełnić formularz i uiścić opłatę za pomocą karty kredytowej lub debetowej. Po zaakceptowaniu zgłoszenia, internauta otrzyma link do finalnego dokumentu, który należy wydrukować, by pokazać go na granicy. Egipt zaleca, by o e-wizę występować najpóźniej na 7 dni przed planowaną podróżą. każdy uczestnik imprezy zobowiązany jest do przestrzegania paszportowych, celnych, zdrowotnych i innych przepisów kraju, do którego podróżuje. Klient odpowiedzialny jest za dotrzymanie wszelkich przepisów niezbędnych do przeprowadzenia imprezy turystycznej, o których został poinformowany przez organizatora.KAŻDY Z NASZYCH KLIENTÓW ZOBLIGOWANY JEST DO POTWIERDZENIA GODZIN NA 24h PRZED WYLOTEM (DOTYCZY TO WYLOTÓW Z POLSKI JAK I POWROTÓW DO POLSKI). Odprawa lotnicza rozpo­czyna się na 2 godziny przed planowanym lotem i kończy się na 40 minut przed. Każdy klient zobligowany jest do zgłoszenia się do od­prawy we właściwym czasie przed realizowanym lotem. Uwaga przeczytaj koniecznie! http://msz.gov.pl/pl/informacje_konsularne/profile_krajow/egipt


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Prima Holiday, którego dewizą jest profesjonalizm, wysoka jakość świadczonych usług, solidność i wiarygodność. Organizowanie wakacji i wycieczek tylko do kilku wybranych destynacji sprawia, że Biuro Podróży Prima Holiday jest ekspertem w swojej kategorii..

Proponowane przez Biuro Podróży Prima Holiday hotele to obiekty rekomendowane na opiniotwórczych portalach turystycznych, posiadające przeważającą ilość pozytywnych opinii. Szeroki wybór wycieczek zapewnia dopasowanie do gustów, potrzeb i możliwości klienta. W swojej ofercie Biuro Podróży Prima Holiday posiada bardzo zróżnicowane produkty od rodzinnych wakacji all inclusive w hotelach z aquaparkami, poprzez propozycje komfortowe, budżetowe wczasy last minute po najbardziej luksusowe oferty. Nowością są wycieczki objazdowe do Izraela, Emiratów Arabskich oraz Tajlandii realizowane w kameralnych grupach wraz z wykwalifikowanym przewodnikiem.

Prima Holiday posiada gwarancję ubezpieczeniową przyznaną przez wiodącego ubezpieczyciela w Europie ERV – Europäische Reiseversicherung AG Oddział w Polsce.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Hotel polecamy głównie dla amatorów sportów wodnych - to raj dla wind i kitesurferów. Również rodziny z dziećmi nie będą się tu nudzić. Piaszczysta plaża tuż przy hotelu zachęca do kąpieli słonecznych.


Mapa Hotelu Imperial Shams Abu Soma

Opinie o Hotelu Imperial Shams Abu Soma

dobre miejsce na nauke kite surfingu, polecam szkolke SKY CLUB MISTRAL (sporty wodne dodatkowo platne) Minusem hotelu jest mala restauracja, przez to tworza sie gigantyczne kolejki, jedzenie szybko sie konczy, potem trzeba czekac na porcje nowego jedzenia, nowych naczyn, szklanek itd. brakuje tez lezakow zarowno nad basenem jak i na plazy. trzeba je "rezerwowac" ok 7 rano idac na sniadanie... miejsce dla ludzi kochajacych rozrywke to nie jest. jest to hotel idealny dla rodzin z dziecmi. bezpiecznie i plytko do 100m wglab morza. bylismy w Sharmie, Hurgadzie i teraz w tym hotelu w Safaga i ten wyjazd byl najfajniejszy. Polecam mimo tych drobnych mankamentow. wyjazd kosztowal na 3800pln na dwoje w ALL.z Poznania

POLECAM:
rodzinom z dziećmi
Podsumowanie: polecam
4.3

Czystość i obsługa - bez zarzutów, wszystko sprzątane na bieżąco, pokoje, restauracja, baseny. Położenie daleko od miasta = gwarantowana cisza i wypoczynek. Spoko wakacje

POLECAM:
singlom, dla aktywnych wczasowiczów
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.6

Piękny, duży hotel. Dość daleko od miasta, do Safagi jechaliśmy ok 30 minut, ale za to można odpocząć w komforcie i ciszy. Zresztą jest wystarczająco dużo atrakcji na miejscu i jedzenie smaczne. Pokoje sprzątane codziennie, jak ktoś chce wykupić coś dodatkowego dto po plaży chodzą tubylcy i sprzedają wycieczki, ale nie są w ogóle nachalni. Nic dodać nic ująć,m polecam!

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, na romantyczne wakacje, osobom ceniącym spokój
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.7

Super hotel, miła obsługa, jedzenie jak na Egipt smaczne, czyste pokoje, przepiękna plaża. Gorąco polecam

POLECAM:
osobom ceniącym spokój, wymagającym klientom, dla aktywnych wczasowiczów
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
5.0

Przyjemnie, spokojnie, czysto:)

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, na romantyczne wakacje, osobom ceniącym spokój
Podsumowanie: polecam
4.4

Koniec października woda w basenach dosyć zimna, silny ale ciepły wiatr.

POLECAM:
ekonomicznym klientom, dla aktywnych wczasowiczów, ceniącym rozrywkę
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.3

wspaniałe wakaje:)

POLECAM:
wymagającym klientom, dla aktywnych wczasowiczów
Podsumowanie: polecam
4.4

hotel rewelacyjny,wszystko tak jak na zdjeciach,obsluga mila czasami az za bardzo,jedzenia duzo,alkoholu tez,pokoje sprzatane codziennie,posciel i reczniki wymieniane tez codziennie,do plazy kilka metrow,lezaki i reczniki darmowo,na targ blisko-mozna zrobic zakupy,pamiatki bo w hotelu drogo,basen sprzatany codziennie,z czystym sumieniem moge polecic ten hotel

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, osobom ceniącym spokój, dla aktywnych wczasowiczów
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.4

piekne miejsce-niestety sama Safaga bardzo malo atrakcyjna i dla odrobiny wrazen i zakupowego szalenstwa trzeba udac sie do oddalonej o ok 50km Hurghady

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, na romantyczne wakacje, dla aktywnych wczasowiczów
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.6

Wysoki standart za niewielkie pieniądze. POLECAM !

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, na romantyczne wakacje, osobom ceniącym spokój
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.7

Imperial Shams Abu Soma - możliwości zakwaterowania:

SUPERIOR SEA VIEW WITH JACUZZI
Pokoj dwuosobowy wanna lub prysznic WC Telewizor Telefon
wanna lub prysznic WC boczny widok na morze Telewizor Telefon
Pokoj dwuosobowy wanna lub prysznic WC widok na basen Telewizor Telefon
Pok. dwuosobowy widok na morze wanna lub prysznic WC widok na morze Telewizor Telefon
wanna lub prysznic WC widok na morze Telewizor Telefon
Pokoj jednoosobowy wanna lub prysznic WC widok na basen Telewizor Telefon
Pokoj jednoosobowy wanna lub prysznic WC Telewizor Telefon
wanna lub prysznic WC Telewizor Telefon
Standard DBL
1 os. standard z widokiem na ogrod
Superior DBL
Pokoj dwuosobowy wanna lub prysznic WC Telewizor Telefon
wanna lub prysznic WC boczny widok na morze Telewizor Telefon
Pokoj dwuosobowy wanna lub prysznic WC widok na basen Telewizor Telefon
Pok. dwuosobowy widok na morze wanna lub prysznic WC widok na morze Telewizor Telefon
Pok. dwuosobowy superior wanna lub prysznic WC Telewizor Telefon
wanna lub prysznic WC Telewizor Telefon
2 os. standard z widokiem na ogrod
wanna lub prysznic WC Telewizor Telefon
Pokój 2 osobowy
Pokój 2 os.
drs duplex room
drs duplex room
drsv deluxe room sv
Pokój 2-osobowy z widokiem na morze
Pokój 2-osobowy
Pokój 2-osobowy w supercenie
fr family room
fr family room
Pokój rodzinny
Pokój 2 osobowy Superior
srssv standard room side sea view
srssv standard room side sea view
suprsv superior room sea view
suprsv superior room sea view
STANDARDOWY Z WIDOKIEM NA MORZE

Imperial Shams Abu Soma - Możliwości wyżywienia:


Imperial Shams Abu Soma - miasta wylotu:


Masz pytania o Hotel Imperial Shams Abu Soma? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00