cellphone

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob. 10:00-16:00; nd. 10-18

Wakacje Last Minute
  • Hotel Globales Samoa, Majorka
  • Hotel Globales Samoa, Majorka
  • Hotel Globales Samoa, Majorka
  • Hotel Globales Samoa, Majorka
  • Hotel Globales Samoa, Majorka
  • Hotel Globales Samoa, Majorka
  • Hotel Globales Samoa, Majorka
  • Hotel Globales Samoa, Majorka
  • Hotel Globales Samoa, Majorka
  • Hotel Globales Samoa, Majorka
1 / 10
Udogodnienia hotelu Globales Samoa
  • Fitness/Siłownia
  • Golf
  • Nurkowanie
  • Tenis
  • Basen odkryty
  • Animacje dla dorosłych
  • Polska animacja
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Blisko centrum
  • Przy plaży
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Rozrywka i życie nocne
  • Ułatwienia dla niepełnosprawnych
  • Bez paszportu

Hotel Globales Samoa
star 3

Hiszpania: Majorka
Ocena hotelu Globales Samoa:
4.6 / 5
Średnia z 4 opinii
Szczegóły oceny hotelu Globales Samoa:
  • Lokalizacja
    4.3
  • Hotel
    4.8
  • Pokoje
    5.0
  • Wyżywienie
    4.8
  • Atrakcje
    i sport
    4.3
  • Jakość
    do ceny
    4.8
Ocena hotelu:
4.6 / 5
Średnia z 4 opinii
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 30 września 2018
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 12 maja 2019

Hotel Globales Samoa w ofercie Biura podróży:

Exim Tours
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Obiekt położony przy urokliwej, piaszczystej zatoce. Polecany ludziom szukającym rozrywki.

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Położenie

- ok. 60 m od plaży
- w miejscowości Cales de Mallorca
- ok. 70 km od Palma de Mallorca
- ok. 12 km od Porto Cristo
- ok. 65 km od lotniska
- w pobliżu hotelu liczne sklepy, restauracje i bary
- ok. 12 km od hotelu znajduje się pole golfowe Golf VAll D’Or
- ok. 100 m od hotelu znajduje się przystanek autobusowy

Plaża

- piaszczysta
- w zatoczce Cala Domingos
- leżaki i parasole (płatne)
- certyfikat Blue Flag

Pokoje

- klimatyzacja indywidualna
- TV (pilot – kaucja), telefon
- płatne: sejf (ok. 15 EUR/tydz.)
- łazienka (WC, wanna/prysznic)
- balkon/taras

Sport, Relaks, Rozrywka

  • Bezpłatne

- basen, leżaki i parasole
- aerobik, gimnastyka wodna
- korty tenisowe, tenis stołowy (kaucja)
- minigolf (kaucja)
- siatkówka, piłka nożna
- animacje

  • Płatne

- pokój gier, bilard
- sporty wodne na plaży

Dla dzieci

- plac zabaw, miniklub (4-11 lat), mindisco
- animacje i program sportowy dla dzieci w wieku 11 – 14 lat
- pokój gier (płatny)
- brodzik
- opiekunka (płatna)
- łóżeczko dla dziecka do 2 lat (na zapytanie)
- wysokie krzesełka w restauracji

Wyżywienie

All inclusive: śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu, przekąski w ciągu dnia w wybranych barach. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe serwowane są w godzinach 10:00 - 24:00.

Restauracje i bary

- restauracja główna
- snack bar
- lobby bar
- bar przy basenie

Dodatkowe informacje

- kantor, lekarz
- sala telewizyjna
- wypożyczalnia samochodów i rowerów

Cena zawiera:

  • bilet lotniczy,
  • zakwaterowanie w hotelu (doba hotelowa zaczyna się w dniu przyjazdu od godz. 14:00, kończy o godz. 12:00),
  • transfer lotnisko - hotel - lotnisko;
  • opiekę polskojęzycznego rezydenta;
  • wyżywienie wg opisu,
  • podatek VAT,
  • obowiązkowe ubezpieczenie (KL I NW, BAGAŻU, ubezpieczenia od chorób przewlekłych Europaische Reiseversicherung AG Europejskie),
  • opłaty lotniskowe.

Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Obiekt położony przy urokliwej, piaszczystej zatoce. Polecany ludziom szukającym rozrywki.


Net Holiday
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Obiekt położony przy urokliwej, piaszczystej zatoce. Polecany ludziom szukającym rozrywki.

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Hiszpania / Majorka

Strefa

Active, Relax

Lokalizacja

w centrum kurortu Calas de Mallorca z licznymi barami, restauracjami przystanek autobusowy - przy hotelu, dogodne połączenie autobusowe ze stolicą wyspy i innymi miejscowościami Porto Christo - ok. 17 km, spokojna turystyczna miejscowość znana z licznych jaskiń Palma - ok. 67 km, stolica wysypy znana z licznych klubów, barów, dyskotek, restauracji oraz zabytków lotnisko - ok. 60 km

Atuty

- wszystkie pokoje po całkowitym remoncie w 2016/2017 roku - pokoje z widokiem na morze dla Klientów Net Holiday (sprzedaż last minute- w miarę dostępności) - wyjątkowe położenie hotelu - niezapomniane widoki - gwarancja jakości znanej sieci hotelowej Globales, słynącej z wysokiej jakości usług i dobrej kuchni - krótki lot ok. 3,5 h

Plaża

publiczna, szeroka i piaszczysta z łagodnym zejściem do morza, leżaki i parasole płatne ok. 13 EUR/dzień/komplet - 2 leżaki i parasol, wypożyczalnia sprzętów wodnych za opłatą

Hotel

trzygwiazdkowy wakacyjny resort o podwyższonym standardzie, położony w niewielkiej miejscowości na wschodzie wyspy, należący do znanej z wysokiej jakości usług hiszpańskiej sieci hotelowej Hotels Globales, oferuje 331 pokoje rozmieszczone w jednym budynku z panoramicznym widokiem na morze i okolice

Udogodnienia

całodobowa recepcja z lobby i miejscami do wypoczynku, parking, wypożyczalnia samochodów, rowerów oraz skuterów, przechowalnia bagażu, bankomat, możliwość wypożyczenia czajnika bezprzewodowego oraz żelazka, fryzjer, pralnia

Internet

WiFi w pokojach płatne ok. 6 EUR/dzień WiFi w lobby 1h gratis kafejka internetowa - 10 min/ ok. 1 EUR

Pokoje

2 os. z możliwością 1 dostawki, po całkowitym remoncie w zimie 2016/2017, komfortowo i nowocześnie urządzone, łazienka z wanną i prysznicem, klimatyzacja sterowana indywidualnie, sejf (płatny ok. 8 EUR/ dzień), TV SAT, telefon, balkon lub taras, pokoje z widokiem na morze na życzenie (w przypadku sprzedaży last minute - w miarę dostępności)

Restauracje i bary

restauracja główna - dania kuchni międzynarodowej i lokalnej lobby bar/main bar snack bar przy basenie/ pool bar

Wyżywienie

All Inclusive

Rozrywka

2 duże baseny z leżakami i parasolami, korty tenisowe, rzutki, siatkówka plażowa, łucznictwo, mino golf, piłka nożna, tenis stołowy (sprzęt za depozytem 10 EUR), piłka wodna, sala telewizyjna, animacje dzienne i wieczorne

Płatne

bilard ok. 2 EUR, sporty wodne na plaży

Dla dzieci

brodzik, mini klub dla dzieci w wieku 4-12 lat, profesjonalne animacje dzienne i wieczorne, mini disco, wysokie krzesełka w restauracji, możliwość wypożyczenia łóżeczka dla dzieci do lat 2, plac zabaw

Program All Inclusive

08.00-10.00 śniadanie w formie bogatego bufetu w głównej restauracji, kawa Nescafe (espresso, kawa z mlekiem, bezkofeinowa), herbata, soki owocowe (za wyjątkiem butelkowanych i świeżo wyciskanych) 13.00-15.00 obiad w formie bogatego bufetu z daniami kuchni śródziemnomorskiej i lokalnej w głównej restauracji, show cooking, napoje orzeźwiające typu cola, sprite, fanta, markowe piwo San Miguel, wino białe, wino czerwone 18.30-21.30 kolacja w formie bogatego bufetu w głównej restauracji, show cooking, kolacje tematyczne, dania kuchni śródziemnomorskiej, hiszpańskiej, majorkańskiej, soki (za wyjątkiem butelkowanych i świeżo wyciskanych), napoje orzeźwiające typu cola, sprite, fanta, piwo, wino białe, wino czerwone 10.00-23.30 lokalne napoje bezalkoholowe typu soki owocowe z dystrybutora, napoje orzeźwiające typu cola, sprite, fanta, lokalne napoje alkoholowe typu markowe piwo San Miguel, wino białe, czerwone, wino musujące, sangria, likiery, wódka, rum, gin, whisky, brandy, drinki na bazie lokalnych alkoholi serwowane w pool barze oraz lobby barze w godzinach funkcjonowania poszczególnych barów 10.30-18.00- przekąski typu pieczywo słodkie, rogale, wędlina, sery, warzywa, pizza, hot dogi serwowane w pool barze - leżaki i parasole przy basenie - animacje dzienne i wieczorne - mini klub dla dzieci 4-12 lat

Nasza ocena

Pokój **** Położenie ***** Wyżywienie **** Sport \ rozrywka ****

Oficjalna kategoria

3 gwiazdki STRONA WWW HOTELU www.hotelesglobales.com

Vuelta Isla

Prawdziwa gratka dla miłośników śródziemnomorskiej przyrody. Wycieczka składa się z kilku części i obejmuje cztery rodzaje transportu - autokar, statek wycieczkowy, zabytkowy tramwaj, zabytkowy pociąg. Naszą wycieczkę zaczniemy od zwiedzania Sanktuarium Matki Bożej z Lluc - patronki Majorki, a następnie udamy się na słynną Drogę Węża znaną z serii efektownych zakrętów tzw. agrafek, którymi zjeżdża się poprzez Góry Tramuntana (UNESCO od 1993 r.) aż do wylotu słynnego wąwozu Torrent de Pareis (który jest drugim co do wielkości wąwozem w Europie, po kreteńskiej Samarii). Drugi etap to rejs do Port de Soller wzdłuż najbardziej spektakularnej części wybrzeża Majorki. Góry Tramuntana sięgające ponad 1400 m n.p.m. opadają gwałtownie do morza Balearskiego tworząc jedne z najbardziej pocztówkowych widoków wyspy. Po dotarciu do Port de Soller czas na przejażdżkę zabytkowym tramwajem do Soller. Podróż trwa 20 min. i gwarantuje niezapomniane przeżycia. Tramwaj powoli przejeżdża najpierw przez miejscowość, później przez pachnące gaje pomarańczowe. Podróż kończy się w Soller, przy dworcu kolejowym gdzie nie tylko będzie czekał zabytkowy pociąg (zbudowany w 1912 roku) gotowy zabrać pasażerów w ekscytującą podróż do Palmy, ale również ekspozycja prac Picassa i Joana Miro dostępna dla każdego. Ostatni etap wycieczki to podróż tymże pociągiem na przedmieścia Palmy poprzez góry, gaje figowe i migdałowe i 13 tuneli - w jednym z nich, pociąg zmienia kierunek jazdy o 180 stopni! Cena ok. 77 EUR / 38,5 EUR (dzieci do lat 12)

Palma i Valldemossa

Całodzienna wycieczka obejmujące dwa absolutne ‘must see' na wyspie - stolicę wyspy Palma oraz miasteczko Valdemossa. Ta pierwsza jest miastem mającym swoją renomę jako miasto eleganckie i ekskluzywne, lecz także jako miejsce z bogatą historią sięgającą panowania Maurów na wyspie. Wspaniała gotycka katedra, Pałac Almudaina, Plaza Mayor, Park Królewski, majorkańska Rambla - te wspaniałe obiekty opowiedzą historie wyspy od czasów średniowiecznych aż po współczesne, od muzułmańskich budowli obronnych po mozaiki Joana Miro. Drugim punktem wycieczki jest wizyta w miasteczku Valdemossa, które uchodzi za jedno z najbardziej urokliwych miasteczek w całej Hiszpanii. Klimat miejsca stwarzają urocze kamienne uliczki z domami o zielonych okiennicach, pięknie ukwieconych. Do Valdemossy przyjeżdża się po to by odnaleźć ducha XIX Majorki, atmosferę ciszy i spokoju zamkniętego klasztoru kartuzów, w którym mieszkał i tworzył Fryderyk Chopin. Całości klimatu dopełni krótki koncert fortepianowy. Cena ok. 52,00 EUR / 26,00 EUR (dzieci do lat 12)

Smocze Jaskinie Porto Cristo i Es Calderers

Wycieczka półdniowa. Jaskinie Smocze z Porto Cristo stanowią arcydzieło natury, charakteryzujące się cudownymi formami naciekowymi. W jaskini znajduje się również jedno z największych jezior podziemnych w Europie, położone na głębokości 29 m. Podczas zwiedzania wysłuchamy krótkiego koncertu muzyki poważnej z efektami świetlnymi. Jest to szczególne przeżycie, gdyż koncert odbywa się na podziemnym jeziorze, gdzie muzycy wypływają w podświetlonych łódkach. Wycieczka obejmuje również wizytę w posiadłości ziemskiej Es Calderers. Posiadłość ta pokazuje dawne życie na wyspie miejscowej szlachty. W podziemiach wyeksponowano beczki, butelki z winem oraz prasę do wyciskania soku z winogron. Cena 48,00 EUR/ 24,00 EUR (dzieci do lat 12)

Es Foguero

Wspaniały, ognisty spektakl-show. Wciągająca opowieść o miłości, nienawiści, szaleństwie i namiętności w rytmie flamenco. Rytm kastanietów, stuk obcasów, "grito de dolor" (krzyk bólu), szum powiewających falban, ogień, pot i łzy. Niezapomniane widowisko na najwyższym poziomie przeplatane akrobacją, pokazami ujeżdżania koni andaluzyjskich i sztuczkami magicznymi. Możliwość wyboru opcji z kolacją. Cena ok. 59,50 EUR / 39,50 EUR (dzieci do lat 12)

Robinson Boat

Całodniowa wycieczka. Wypływamy z Port de Pollenca i opływamy najpiękniejsze zatoki wyspy. Podczas rejsu jest możliwość nurkowania, wędkowania, karmienia mew. Na statku zjemy obiad- paella lub kurczak, a następnie czas wolny na plaży Formentor. Po plażowaniu wracamy na statek by wypłynąć na chwilę w otwarte morze. Następnie wracamy do portu. Cena ok. 67,00 EUR/ 44,00 EUR (dzieci do lat 12)

Alcudia Xperience

Półdniowa wycieczka autobusem z odkrytym dachem. Poznajemy sąsiednie kurorty Port de Pollenca, Port d'Alcudia, Muro i Alcudię. W Alcudii spacer z przewodnikiem po starówce. Możliwość zobaczenia pozostałości dawnej rzymskiej Pollentii. Cena ok. 15,00 EUR/ 10,00 EUR (dzieci do lat 12)

Formentor Xperiece

Półdniowa wycieczka na Półwysep Formentor - najbardziej wysunięty na północ punkt Majorki. Odwiedzimy punkt widokowy Mirador Es Colomer, a następnie czas wolny na jednej z piękniejszych plaż Majorki- Platja Formentor. Powrót katamaranem. Cena ok. 25,00 EUR/ 12,50 EUR (dzieci do lat 12)

Marineland

Występy delfinów, papug, fok. Dzieci fascynuje jazda łódką ciągniętą przez delfina. Pozostałe delfiny przeskakują nad głową dziecka. Dodatkową atrakcją jest mini zoo, basen ze zjeżdżalnią dla dzieci oraz akwarium morskie. Idealna forma wypoczynku dla dzieci. Cena ok. 41,00 EUR/ 27,50 EUR (dzieci do lat 12) Palma Aquarium i Palma Aquarium prezentuje bogactwo flory i fauny wszystkich mórz i oceanów świata. Największe akwarium w Europie z rekinami. Przeszklona sala przygotowana specjalnie dla dzieci. Cena ok. 40,00 EUR / 23,00 EUR (dzieci do lat 12)

Aqualand

Jeden z największych na świecie parków wodnych. Zjeżdżalnia Kamikadze, spływ kołem na dzikiej rzece to tylko początek zabawy. Cena ok. 47,00 EUR/ 31,00 EUR (dzieci do lat 12)

Targ w Ince

Półdniowa wycieczka do miasta Inca - agroturystyczne i handlowe centrum Majorki. Uczestniczymy w największym tradycyjnym targu wyspy. Inca słynie ze swoich produktów skórzanych. Cena 23,00 EUR/ 11,50 EUR (dzieci do lat 12)

Wycieczkę rozpoczniemy od udziału w najbardziej tradycyjnym majorkańskim targu w Sineu. Następnie udamy się do Puerto de Pollenca, gdzie przesiądziemy się na statek i popłyniemy na jedną z piękniejszych plaż Majorki

Platja Formentor, przy której stoi najdroższy hotel wyspy, w którym przebywały takie osobistości jak: Winston Churchill, Elizabeth Taylor, Grace Kelly. Cena 35,50 EUR/ 17,00 EUR (dzieci do lat 12) Net Holiday Sp z o.o nie jest organizatorem wycieczek fakultatywnych. Wycieczki są realizowane przez lokalnych kontrahentów na warunkach przez nich określonych z którymi Net Holiday Sp z o.o. nie nawiązał stosunków prawnych i którzy nie są jego podwykonawcami. Wycieczki fakultatywne nie stanowią oferty Net Holiday Sp z o.o., a udział w nich jest dobrowolny.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Net Holiday, pierwszego internetowego touroperatora na rynku polskim, który przez kilka lat swojej działalności wypracował świetną jakość świadcoznych usług wciąż docenianą przez klientów.

Pracownicy Biura Podrózy Net Holiday to zespół profesjonalistów z dużym doświadczeniem zawodowym, dla których najważniejszym priorytetem jest zadowolenie klientów i jakość oferowanych usług. Pragnąc zagwarantować wysoki standard wypoczynku, pracownicy Net Holiday osobiście odwiedzają wszystkie miejsca stanowiące cel podróży, monitorują hotele i prowadzone przez nie usługi. Nad komfrotowym wypoczynkiem turystów czuwa wyszkolony sztab rezydentów i pilotów. Szeroka oferta wczasów all inclusive i nie tylko obejmuje wypoczynek w 20 najpopularniejszych destynacjach turystycznych wśród polskich klientów.

Biuro Podróży Net Holiday posiada gwarancję ubezpieczeniową wystawioną przez Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG), który specjalizuje się w ubezpieczeniach podróży. Firma zarejestrowana jest również w Centralnej Ewidencji Organizatorów Turystyki i Pośredników Turystycznych, należy do Polskiego Związku Organizatorów Turystyki oraz uczestniczy w Programie Firma Wiarygodna Finansowo.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Obiekt położony przy urokliwej, piaszczystej zatoce. Polecany ludziom szukającym rozrywki.


Rainbow
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Obiekt położony przy urokliwej, piaszczystej zatoce. Polecany ludziom szukającym rozrywki.

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

***+

Opis oferty

 

Położenie:

Obiektpołożony jest we wschodniej części wyspy, tuż nad brzegiem morza, w malowniczej miejscowości Calas de Mallorca. W pobliżu znajduje się centrum handlowe, bankomat, przystanek autobusowy, bary i restauracje. Ok. 70 km od Palma de Mallorca, 60 km od lotniska i ok. 10 km od Porto Cristo.



Plaża:

Obiekt zlokalizowany jest zaledwie ok. 50 m od plaży Cala Domingos (zejście po schodach). Plaża wyróżniona Błękitną Flagą. Leżaki i parasole na plaży - płatne dodatkowo (ok. 15 EUR/komplet - 2 leżaki i parasol). Wypożyczalnia sprzętów wodnych na plaży za dodatkową opłatą.



Do dyspozycji gości:

Recepcja, windy, restauracja, bar, parking. Na terenie kompleksu jest mini klub, mini golf, plac zabaw dla dzieci itaras słoneczny z basenem. Leżaki i parasole przy basenie za darmo. Za dodatkową opłatą pralnia, kantor, usługi medyczne oraz wypożyczalnia samochodów.



Pokoje:

Hotel posiada 331 gustownie urządzonych pokoi różnego typu.

Do dyspozycji naszych Klientów są:
- pokoje standardowe - 2-osobowe (możliwość 1 dostawki),

- pokoje rodzinne 2-osobowe (możliwość2 dostawek)

Wszystkie pokojezłazienką i WC, klimatyzacją indywidualnie sterowaną, telefonem, TV, sejfem (płatny) oraz balkonem (meble ogrodowe). Łóżeczko dla dziecka do 2 lat za darmo.

Uwaga! Rezerwacje na pokoje rodzinne, które będą miały mniej niż 4 osoby są na potwierdzenie



Wyżywienie:

All Inclusive: Śniadania (08:00-10:00), lunche (13:00-15:00) i obiadokolacje (18:30-21:00). Dodatkowo do dyspozycji gości jest bar z przekąskami oraz pizzeria (10:30-18:00). Lokalne napoje bezalkoholowe i alkohole serwowane w barze (10:00-23:30). W trakcie posiłków wino i woda.


Program sportowy i animacyjny:

Na terenie hotelu jest boiskodo gry w piłkę nożną, korttenisowy, boccia, łucznictwo, rzutki, piłka wodna, Za dodatkową opłatą bilard. Hotel zapewnia dzienne i wieczorne animacje dla dzieci i dorosłych: pokazy, muzyka na żywo, wieczory tematyczne, konkursy i zabawy.


Internet:

Bezpłatny internet Wi-Fidostępny wogólnodostępnych częściach hotelu.



Kategoria lokalna:

***



Strona www:



Program

Dzień pierwszy
Wyloty z Polski. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: r.pl/rozklady.

Dni od drugiego do przedostatniego
Czas na wypoczynek, kąpiele słoneczne i morskie oraz wycieczki lokalne.

Dzień ostatni
Wykwaterowanie z hotelu, transfer na lotnisko, powrót do Polski.

Świadczenia
Cena podstawowa obejmuje:
przelot samolotem,opłaty lotniskowe, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, 7 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, opiekę polskiego rezydenta, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa (NNW, KL, CP, Assistance i bagaż).




Cena podstawowa nie obejmuje:
lokalnego podatku turystycznego płatnego przy zakwaterowaniu, wycieczek fakultatywnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, napojów do posiłków jeśli w opisie hoteli nie podano inaczej oraz innych wydatków osobistych.

Inne
HISZPANIA - MAJORKA informacje ogólne


Waluta
EUR - Euro. Można płacić kartami kredytowymi i korzystać z bankomatów. W miejscowościach turystycznych istnieje wiele miejsc w których można wymienić dolary USA.

Napiwki
Przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwków. Szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach. Zdaża się że napiwek zostaje doliczony do rachunku.
Wiza
Obywatele polscy mogą podróżować do Hiszpanii na podstawie dowodu osobistego.
Czas
Taki jak w Polsce.
Orientacyjne ceny
Obiad w restauracji od 10 EUR woda 1l - 1.5 EUR piwo w barze od 1.5 EUR kawa w kawiarni od 1 EUR.



Poczta
Znaczek na kartkę pocztową kosztuje 0.65 EUR. W wielu miejscach stoją skrzynki pocztowe, często również w hotelach.
Elektryczność
Napięcie 220 V, 50 Hz. Urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów.
Telefony
Karty telefoniczne można kupić w sklepach i kioskach w pobliżu publicznych aparatów telefonicznych. Karttelefoniczne kosztują 6-12 EUR. Telefony komórkowe działają w całej Hiszpanii. Rozmowy lokalne są tanie, natomiast zagraniczne - dość drogie. Koszty połączeń w roamingu polskich sieci komórkowych prosimy sprawdzać przed wyjazdem u operatora.

Majorka
Najbardziej znana wakacyjna wyspa Hiszpanii co roku przyciąga miliony ludzi z całej Europy. Łagodny klimat, niezliczone plaże i zatoki oraz górskie wioski i nadmorskie porty jachtowe - krajobraz wyspy jest tak zróżnicowany, że nie sposób się tu nudzić. Południe wyspy z centralnie położoną stolicą wyspy Palma de Mallorca to centrum kulturalne i rozrywkowe. Północne wybrzeże od Puerto de Alcudia na południe to raj dla rodzin z dziećmi.

Miejscowości wakacyjne na Majorce:
Playa de Palma / El Arenal
Dwa kurorty położone wzdłuż wielokilometrowej plaży z nadmorską promenadą i licznymi kawiarniami, sklepami i restauracjami. Idealne miejsce dla ludzi młodych i spragnionych rozrywek. Plaża w ciągu dnia, a wieczorem niezliczone bary i dyskoteki. Do tego blisko do pięknej stolicy wyspy - Palma de Mallorca. Miasto zachwyca starówką i niezwykłą katedrą położoną nad morzem, przy porcie jachtowym.
Magaluf
Mekka młodych ludzi, nieco zdominowana przez Brytyjczyków szukających słońca i rozrywek. Piękna zatokowa plaża z białym piaskiem i intensywne życie nocne to cechy charakterystyczne miejscowości. Nasze hotele położone są na uboczu i pozwalają na spokojny wypoczynek, ale jednocześnie dają możliwość korzystania z atrakcji kurortu.
Santa Ponsa
Miescowość położona ok. 25 km od stolicy wyspy w pięknej zatoce zachowała lokalny klimat. Dla mieszkańców wyspy jest weekendowym kurortem i wielu z nich ma tu swoje mieszkania i domy. Jest tu niewiele hoteli i piekna zatokowa plaża nigdy nie jest zatłoczona. Miasteczko oferuje również wiele możliwości spacerów wśród zieleni, a lokalna komunikacja zapewnia szybki dojazd do stolicy.
Alcudia / Zatoka Alkudyjska
Położona na północnej stronie wyspy Alcudia to idealne miejsce na wypoczynek z rodziną. Zatoka Alkudyjska to kilkanaście kilometrów pięknej piaszczystej plaży z łagodnym zejściem do morza. Wzdłuż wybrzeża wybudowano wiele hoteli różnego standardu nastawionych na rodzinny wypoczynek. Hotele po tej stronie wyspy maja niższą zabudowę, są położone na większym terenie, w ogrodach pełnych zieleni. Miejscowości wzdłuż zatoki oferują oczywiście wszystkie turystyczne atrakcje - sklepy, kawiarnie promenady spacerowe, a także aqua park i inne atrakcje dla dzieci.

Wyloty z:
Warszawy, Katowic, Poznania, Gdańska, Wrocławia i Krakowa. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: r.pl/rozklady.

Wycieczki lokalne
OBJAZD WYSPY "VUELTA A LA ISLA" - cena ok. 80 EUR
Trasa wycieczki prowadzi przez rolnicze wioski i miasta gór Sierra de Tramuntana. Po drodze zatrzymamy się w mieście Inca słynącego z wyrobów skórzanych. Następnie wśród plantacji oliwek dojedziemy do Sanktuarium Maryjnego w LLuc. Po około 40-min. przerwie przejazd wzdłuż kanionu rzeki Torrent de Pareis do portu rybackiego Sa Calobra. Po przerwie rejs statkiem wzdłuż klifowego wybrzeża Majorki do Puerto de Soller czyli “złotej doliny". Następnie wyprawa starą, drewnianą kolejką do miasta Soller gdzie przesiądziemy się na pociąg wybudowany w 1912 roku, który przez góry i doliny, 13 tunelami zawiezie nas na obrzeża Palmy.

JASKINIE SMOCZE - cena ok. 44 EUR
Wycieczka do jaskiń będzie prowadziła przez Manacor - słynącego z przemysłu meblowego i produkcji sztucznych pereł. Zwiedzimy największą jaskinię na Majorce, która stanowi arcydzieło natury, charakteryzujące się cudownymi formami naciekowymi. Podczas zwiedzania wysłuchamy krótkiego koncertu muzyki poważnej z efektami świetlnymi.

ALCUDIA I FORMENTOR - cena ok. 52 EUR
Wycieczka na północne wybrzeże Majorki. Przed południem wizyta na tradycyjnym targu majorkańskim w najstarszym mieście na wyspie- Alcudia. Po zakupach przejazd do Pollensa gdzie przewidziany jest czas wolny na plaży, a następnie przepłyniemy statkiem do zatoki Formentor. Na samym końcu autokarem wjedziemy na przylądek Formentor, najdalej wysunięty cypel na Majorce, skąd rozciąga się jeden z najładniejszych widoków Morza Śródziemnego.

PALMA I VALLDEMOSA - cena ok. 54 EUR
Zwiedzanie stolicy rozpoczniemy od Parc del Marc. Później, ogrodami królewskimi dojdziemy do Katedry. Podczas spaceru po gotyckiej starówce Palmy zobaczymy budynek Urzędu Miasta, piękne patia, Stary Rynek i kościół Świętego Michała. Po południu uciekniemy od zgiełku miasta do baśniowej miejscowości Valldemosa malowniczo położonej w dolinie gór Sierra de Traumontana. Zwiedzimy zakon Kartuzów, cele w których mieszkał Chopin oraz wysłuchamy 15 minutowego koncertu w Pałacu Sancho. Później podczas minimum godzinnego czasu wolnego można za darmo spróbować typowych majorkańskich likierów. Wycieczka skierowana do klientów hoteli położonych na wschodzie i północy wyspy.

MARINELAND - cena ok. 43,50 EUR
Całodzienna wycieczka do delfinarium Marineland. Nowy spektakl delfinów i lwów morskich, zaskakujące show papug i innych wielobarwnych ptaków.

AQUARIUM PALMA - cena ok. 43,50 EUR
Wycieczka skierowana do klientów ze wschodu wyspy. Bez przewodnika w języku polskim. Bilet obejmuje wizytę w największym oceanarium w Hiszpanii oraz opcjonalnie czas wolny w stolicy.

AQUARIUM - cena ok. 25 EUR
BILET WSTĘPU DO do najwiekszego oceanarium w Europie. Ponad 55 akwariow z calego swiata. Dodatkowe atrakcje dla najmlodszych.

Uwaga!
Zamieszczone powyżej opisy wycieczek fakultatywnych są podane wyłącznie informacyjnie i nie stanowią oferty handlowej. Nie gwarantujemy, że będą one wszystkie realizowane. Pełny wykaz dostępnych atrakcji fakultatywnych wraz z ich aktualnymi cenami jest dostępny u naszych rezydentów.

"

Świadczenia

Cena podstawowa obejmuje:
przelot samolotem,opłaty lotniskowe, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, 7 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, opiekę polskiego rezydenta, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa (NNW, KL, CP, Assistance i bagaż).




Cena podstawowa nie obejmuje:
lokalnego podatku turystycznego płatnego przy zakwaterowaniu, wycieczek fakultatywnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, napojów do posiłków jeśli w opisie hoteli nie podano inaczej oraz innych wydatków osobistych.

Wycieczki lokalne

OBJAZD WYSPY VUELTA A LA ISLA" - cena ok. 80 EUR
Trasa wycieczki prowadzi przez rolnicze wioski i miasta gór Sierra de Tramuntana. Po drodze zatrzymamy się w mieście Inca słynącego z wyrobów skórzanych. Następnie wśród plantacji oliwek dojedziemy do Sanktuarium Maryjnego w LLuc. Po około 40-min. przerwie przejazd wzdłuż kanionu rzeki Torrent de Pareis do portu rybackiego Sa Calobra. Po przerwie rejs statkiem wzdłuż klifowego wybrzeża Majorki do Puerto de Soller czyli “złotej doliny". Następnie wyprawa starą, drewnianą kolejką do miasta Soller gdzie przesiądziemy się na pociąg wybudowany w 1912 roku, który przez góry i doliny, 13 tunelami zawiezie nas na obrzeża Palmy.

JASKINIE SMOCZE - cena ok. 44 EUR
Wycieczka do jaskiń będzie prowadziła przez Manacor - słynącego z przemysłu meblowego i produkcji sztucznych pereł. Zwiedzimy największą jaskinię na Majorce, która stanowi arcydzieło natury, charakteryzujące się cudownymi formami naciekowymi. Podczas zwiedzania wysłuchamy krótkiego koncertu muzyki poważnej z efektami świetlnymi.

ALCUDIA I FORMENTOR - cena ok. 52 EUR
Wycieczka na północne wybrzeże Majorki. Przed południem wizyta na tradycyjnym targu majorkańskim w najstarszym mieście na wyspie- Alcudia. Po zakupach przejazd do Pollensa gdzie przewidziany jest czas wolny na plaży, a następnie przepłyniemy statkiem do zatoki Formentor. Na samym końcu autokarem wjedziemy na przylądek Formentor, najdalej wysunięty cypel na Majorce, skąd rozciąga się jeden z najładniejszych widoków Morza Śródziemnego.

PALMA I VALLDEMOSA - cena ok. 54 EUR
Zwiedzanie stolicy rozpoczniemy od Parc del Marc. Później, ogrodami królewskimi dojdziemy do Katedry. Podczas spaceru po gotyckiej starówce Palmy zobaczymy budynek Urzędu Miasta, piękne patia, Stary Rynek i kościół Świętego Michała. Po południu uciekniemy od zgiełku miasta do baśniowej miejscowości Valldemosa malowniczo położonej w dolinie gór Sierra de Traumontana. Zwiedzimy zakon Kartuzów, cele w których mieszkał Chopin oraz wysłuchamy 15 minutowego koncertu w Pałacu Sancho. Później podczas minimum godzinnego czasu wolnego można za darmo spróbować typowych majorkańskich likierów. Wycieczka skierowana do klientów hoteli położonych na wschodzie i północy wyspy.

MARINELAND - cena ok. 43,50 EUR
Całodzienna wycieczka do delfinarium Marineland. Nowy spektakl delfinów i lwów morskich, zaskakujące show papug i innych wielobarwnych ptaków.

AQUARIUM PALMA - cena ok. 43,50 EUR
Wycieczka skierowana do klientów ze wschodu wyspy. Bez przewodnika w języku polskim. Bilet obejmuje wizytę w największym oceanarium w Hiszpanii oraz opcjonalnie czas wolny w stolicy.

AQUARIUM - cena ok. 25 EUR
BILET WSTĘPU DO do najwiekszego oceanarium w Europie. Ponad 55 akwariow z calego swiata. Dodatkowe atrakcje dla najmlodszych.

Uwaga!
Zamieszczone powyżej opisy wycieczek fakultatywnych są podane wyłącznie informacyjnie i nie stanowią oferty handlowej. Nie gwarantujemy, że będą one wszystkie realizowane. Pełny wykaz dostępnych atrakcji fakultatywnych wraz z ich aktualnymi cenami jest dostępny u naszych rezydentów.

"

Inne

HISZPANIA - MAJORKA informacje ogólne


Waluta
EUR - Euro. Można płacić kartami kredytowymi i korzystać z bankomatów. W miejscowościach turystycznych istnieje wiele miejsc w których można wymienić dolary USA.

Napiwki
Przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwków. Szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach. Zdaża się że napiwek zostaje doliczony do rachunku.
Wiza
Obywatele polscy mogą podróżować do Hiszpanii na podstawie dowodu osobistego.
Czas
Taki jak w Polsce.
Orientacyjne ceny
Obiad w restauracji od 10 EUR woda 1l - 1.5 EUR piwo w barze od 1.5 EUR kawa w kawiarni od 1 EUR.



Poczta
Znaczek na kartkę pocztową kosztuje 0.65 EUR. W wielu miejscach stoją skrzynki pocztowe, często również w hotelach.
Elektryczność
Napięcie 220 V, 50 Hz. Urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów.
Telefony
Karty telefoniczne można kupić w sklepach i kioskach w pobliżu publicznych aparatów telefonicznych. Karttelefoniczne kosztują 6-12 EUR. Telefony komórkowe działają w całej Hiszpanii. Rozmowy lokalne są tanie, natomiast zagraniczne - dość drogie. Koszty połączeń w roamingu polskich sieci komórkowych prosimy sprawdzać przed wyjazdem u operatora.

Majorka
Najbardziej znana wakacyjna wyspa Hiszpanii co roku przyciąga miliony ludzi z całej Europy. Łagodny klimat, niezliczone plaże i zatoki oraz górskie wioski i nadmorskie porty jachtowe - krajobraz wyspy jest tak zróżnicowany, że nie sposób się tu nudzić. Południe wyspy z centralnie położoną stolicą wyspy Palma de Mallorca to centrum kulturalne i rozrywkowe. Północne wybrzeże od Puerto de Alcudia na południe to raj dla rodzin z dziećmi.

Miejscowości wakacyjne na Majorce:
Playa de Palma / El Arenal
Dwa kurorty położone wzdłuż wielokilometrowej plaży z nadmorską promenadą i licznymi kawiarniami, sklepami i restauracjami. Idealne miejsce dla ludzi młodych i spragnionych rozrywek. Plaża w ciągu dnia, a wieczorem niezliczone bary i dyskoteki. Do tego blisko do pięknej stolicy wyspy - Palma de Mallorca. Miasto zachwyca starówką i niezwykłą katedrą położoną nad morzem, przy porcie jachtowym.
Magaluf
Mekka młodych ludzi, nieco zdominowana przez Brytyjczyków szukających słońca i rozrywek. Piękna zatokowa plaża z białym piaskiem i intensywne życie nocne to cechy charakterystyczne miejscowości. Nasze hotele położone są na uboczu i pozwalają na spokojny wypoczynek, ale jednocześnie dają możliwość korzystania z atrakcji kurortu.
Santa Ponsa
Miescowość położona ok. 25 km od stolicy wyspy w pięknej zatoce zachowała lokalny klimat. Dla mieszkańców wyspy jest weekendowym kurortem i wielu z nich ma tu swoje mieszkania i domy. Jest tu niewiele hoteli i piekna zatokowa plaża nigdy nie jest zatłoczona. Miasteczko oferuje również wiele możliwości spacerów wśród zieleni, a lokalna komunikacja zapewnia szybki dojazd do stolicy.
Alcudia / Zatoka Alkudyjska
Położona na północnej stronie wyspy Alcudia to idealne miejsce na wypoczynek z rodziną. Zatoka Alkudyjska to kilkanaście kilometrów pięknej piaszczystej plaży z łagodnym zejściem do morza. Wzdłuż wybrzeża wybudowano wiele hoteli różnego standardu nastawionych na rodzinny wypoczynek. Hotele po tej stronie wyspy maja niższą zabudowę, są położone na większym terenie, w ogrodach pełnych zieleni. Miejscowości wzdłuż zatoki oferują oczywiście wszystkie turystyczne atrakcje - sklepy, kawiarnie promenady spacerowe, a także aqua park i inne atrakcje dla dzieci.

Wyloty z:
Warszawy, Katowic, Poznania, Gdańska, Wrocławia i Krakowa. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: r.pl/rozklady.

"


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Obiekt położony przy urokliwej, piaszczystej zatoce. Polecany ludziom szukającym rozrywki.


Wezyr
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Obiekt położony przy urokliwej, piaszczystej zatoce. Polecany ludziom szukającym rozrywki.

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

KATEGORIA

3*

REGION

Majorka

kategoria hotelu

3*

kategoria lokalna hotelu

3*

Data otwarcia

1971 r. Odnowiony w 2010 r. Na terenie hotelu znajduje się restauracja, 3 bary, wypożyczalnia samochodów, skuterów i rowerów, parking (płatny), salon telewizyjny, basen odkryty, windy, pralnia (płatna). Hotel przystosowany dla osób niepełnosprawnych.

internet

Wi-Fi w lobby płatne, Wi-Fi w pokojach płatne

plaża

Publiczna, piaszczysta, 200 m od hotelu. Parasole, leżaki - płatne. Dojście do plaży promenadą.

pokoje

Wyposażone są w klimatyzację, TV, telefon, łazienkę (WC, prysznic lub wanna), balkon lub taras. Typy pokoi: w ośmiopiętrowym budynku głównym: pokoje standardowe

Wyżywienie

restauracja, 3 bary All Inclusive Formuła zawiera:śniadanie, obiad, kolacja serwowane w restauracji głównej, przekąski, lody serwowane w wyznaczonym barze, wybrane lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe

z myślą o dzieciach

plac zabaw, krzesełka dla dzieci w restauracji, łóżeczko dla dziecka do lat 2 (na zam^2 lat, dzieci w wieku 1-3 lat mogą przebywać na terenie mini klubu wyłącznie pod opieką rodzica/opiekuna

aktywnie i animacyjnie

mini golf, animacje wieczorne, salon piękności, pokój gier boisko sportowe, bilard, tenis stołowy, kort tenisowy

dodatkowe informacje

OPŁATA TURYSTYCZNA Od 1 lipca 2016 roku na Majorce obowiązuje opłata turystyczna, którą Klienci wnoszą w recepcji hotelowej podczas kwaterowania. Wysokość podatku zależy od kategorii hotelu i kształtuje się następująco:5* - 2 €*/os/doba, 4* - 1,5 €*/os/doba, 3*, 2*, 1* - 1 €*/os/doba, apartamenty 4 klucze i 4 klucze superior - 2 €*/os/doba, apartamenty 3 klucze superior - 1,5 €*/os/doba, apartamenty 3 klucze, 2 klucze i 1 klucz - 1 €*/os/doba *do podanych cen należy doliczyć 10% podatek VAT Dzieci w wieku poniżej 15 r.ż. są zwolnione z opłaty turystycznej.Przy pobycie powyżej 9 dni Turyści otrzymują 50% zniżki (na pobyt powyżej 9 dni).

Aktualizacja opisu

26.07.2017 16:37

usługi dostępne w hotelu

Niepełnosprawni Serwis plażowy


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Coral Travel Wezyr Holidays, które działa na polskim rynku od roku 1999. W tym czasie zdobyło grono stałych i zadowolonych klientów. Biuro Podróży Coral Travel Wezyr Holidays specjalizuje się w wyjazdach do Turcji, jednak z roku na rok wzbogaca swoją ofertę o nowe kierunki. Jedną z najchętniej wybieranych przez klientów destynacji jest Grecja. Dodatkowo możemy wybrać ofertę spośród takich krajów jak Hiszpania, Bułgaria czy Egipt. Ciągły rozwój biura i pozycja jednego z największych touroperatorów w Europie zaowocował stale poszerzającą się ofertą egzotycznych wakacji, hitem są takie kierunki jak Dominikana, Kuba, Meksyk, Tajlandia, Mauritius czy Zjednoczone Emiraty Arabskie. Biuro podrózy Coral Travel Wezyr Holidays oferuje także atrakcyjne wakacje dla rodzin - w swoich najlepszych hotelach uruchomili bowiem polskojęzyczne animacje. Wybierać można spoód wielu ofert last minute i all inclusive.

Biuro Podróży Coral Travel Wezyr to gwarancja udanych wakacji. Jako jeden z nielicznych touroperatorów na polskim rynku wdrożył system zarządzania jakością i posiada certyfikat na zgodność z normą ISO 9001:2008. Jest laureatem nagród Fair Play Turystyki Polskiej 2012, Jakość Roku 2009 i 2010, a także szczególnego wyróżnienia Jakość Roku Srebro.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Obiekt położony przy urokliwej, piaszczystej zatoce. Polecany ludziom szukającym rozrywki.


7 islands
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Obiekt położony przy urokliwej, piaszczystej zatoce. Polecany ludziom szukającym rozrywki.

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

3

Region

Hiszpania/Majorka/Calas de Mallorca

Opinia 7islands

Położony w malowniczej, cichej miejscowości Calas de Mallorca, przyciąga lazurowym kolorem morza i malowniczymi plażami w zatokach w okolicy. Łatwy dostęp do licznych atrakcji wyspy (fabryka pereł, jaskinia smoka, Palma de Mallorca) to dodatkowe atuty hotelu. Polecany zarówno parom jak i rodzinom z dziećmi.

Położenie

Na wschodnim wybrzeżu, w miejscowości Calas de Mallorca, ok. 50 m od centrum, gdzie znajdują puby, sklepy i restauracje. ok. 60 km od stolicy wyspy, ok. 60 km od lotniska. Przystanek autobusowy znajduje się ok. 30 m od hotelu.

Plaża

Ok. 100 m od hotelu, piaszczysta - plaża Cala Domingos (w malowniczej zatoczce). Leżaki i parasole dodatkowo płatne.

Hotel

Obiekt składa się z ośmiopiętrowego budynku głównego oraz z 3 trzypiętrowych budynków bocznych należący do hiszpańskiej sieci Globales, otoczonego bujną, śródziemnomorską roślinnością. Na terenie hotelu znajduje się lobby z całodobową recepcją, 2 windy, kącik telewizyjny, restauracja główna, 2 bary, Internet Wi-Fi w lobby (limit 30 min./dzień). Odpłatnie: kącik internetowy, Internet Wi-Fi (po wykorzystaniu limitu 30min.), wypożyczalnia samochodów, kantor, opieka medyczna (na zapytanie). Hotel posiada udogodnienia dla osób niepełnosprawnych. Kategoria lokalna 3*.

Pokoje

Hotel dysponuje 331 pokojami z łazienką i toaletą oraz balkonem lub tarasem. Wszystkie pokoje wyposażone są w klimatyzację, telewizję satelitarną. Odpłatnie: sejf. Rodzaje pokoi: dwuosobowe z możliwością 1 dostawki.

Wyżywienie

All inclusive: 3 posiłki dziennie w formie bufetu: śniadania (08:00-10:00), obiady (13:00-15:00) i kolacje (18:30-21:30). Przekąski dostępne są w wybranych barach w godzinach 10:30-18:00. W godzinach 10:00-23:30 w wybranych barach dostępne są lokalne alkohole i napoje bezalkoholowe. Markowe i importowane napoje alkoholowe oraz wszystkie zamówienia składane po godzinie 23:30 są dodatkowo płatne.

Sport i rozrywka

Bezpłatnie: basen z wodą słodką (leżaki i parasole bezpłatne), taras słoneczny, kort tenisowy, mini golf, tenis stołowy, siatkówka, rzutki. Odpłatnie: bilard, sporty wodne na plaży.

Dla dzieci

Brodzik, plac zabaw, mini klub, łóżeczka do spania (dla dzieci do lat 2, na zapytanie).

Kontakt do hotelu

www.hotelesglobales.com / Tel.: 00 34 971 833 300

*

Podane w ofercie godziny serwowania posiłków oraz funkcjonowanie poszczególnych elementów infrastruktury hotelowej mogą ulegać nieznacznym zmianom ze względu na sezonowość, warunki pogodowe, prośby Gości lub siły wyższe, na które hotelarz nie będzie miał wpływu.

**

Informujemy, że podatek ekologiczny wprowadzony w dniu 22.03.2016 r przez Parlament Balearów i obowiązujący od dnia 01.07.2016 r w tym hotelu będzie wynosił 1,5 euro/osoba/dzień. Do podanej stawki należy doliczyć 10% podatku VAT. Dzieci poniżej 16 lat są zwolnione z podatku. Podatek będzie płatny na recepcji hotelu/apartamentu podczas zameldowania.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży 7islands. Jest ono nowoczesnym i dynamicznie rozwijającym organizatorem wakacji działającym na polskim rynku od 2008 roku. Oferuje bardzo bogatą bazę hotelową w najpopularniejszych miejscach wakacyjnego wypoczynku - na wyspach w Grecji: Krecie, Rodos, Kos i Zakynhos oraz na hiszpańskiej Majorce. Dzięki temu klienci mają gwarancję znalezienia oferty spełniającej ich wszystkie oczekiwania.

Pracownicy Biuro Podróży 7islands dokładają wszelkich starań aby oferowane usługi były na najwyższym poziomie, a współpraca z zagranicznymi kontrahentami przebiegała pomyślnie i z korzyścią dla wspólnych klientów.

Z myślą o dzieciach, Biuro Podróży 7islands, stworzyło sieć klubów animacyjnych 7friends, gdzie pod opieką wykwalifikowanych, polskojęzycznych animatorów, najmłodsi turyści mogą spędzić wymarzone wakacje. Wybór hotelu z klubem animacyjnym 7friends, to doskonały pomysł na udany rodzinne wakacje all inclusive.

Od początku swojej działalności Biuro Podróży 7islands jest członkiem Polskiej Izby Turystyki i z roku na rok zdobywa coraz większe zaufanie klientów.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Obiekt położony przy urokliwej, piaszczystej zatoce. Polecany ludziom szukającym rozrywki.


TUI
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Obiekt położony przy urokliwej, piaszczystej zatoce. Polecany ludziom szukającym rozrywki.

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

***

Region

MAJORKA/HISZPANIA

Do dyspozycji gości

• recepcja • basen zewnętrzny (ze słodką wodą) • taras słoneczny • restauracja • bar

Wyposażenie

• Wi-Fi (w całym hotelu płatne, ok. 60 min/w cenie w lobby) • leżaki, parasole (przy basenie w cenie, na plaży płatne)

Dodatkowe udogodnienia

• pokój gier • pralnia (płatna)

Karty

Visa, MasterCard, American Express, Diners, EC Karte/Maestro

Liczba pokojów

331

Kategoria lokalna

3 gwiazdki

Dodatkowe informacje

• Podatek turystyczny: od dnia 01.01.2018, zgodnie z decyzją rządu Balearów, zmianie ulega stawka podatku na rzecz turystyki zrównoważonej. Zapłata za podatek odbywa się podczas zakwaterowania, bezpośrednio w hotelu. Szczegółowe informacje oraz wykaz hoteli wraz z wysokością podatku są dostępne - tutaj.

Dla dzieci

• pokój zabaw • plac zabaw • miniklub • brodzik dla dzieci • animizacje dla dzieci i nastolatków

Sport i wellness

W cenie • siatkówka plażowa • tenis stołowy

Płatne • wypożyczalnia rowerów/skuterów 

Rozrywka

• program animacyjny i rozrywkowy

Pokoje

Pokój ekonomiczny DZZ1

• Pokoje ekonomiczne to dobry wybór dla osób, którym zależy na pobycie w hotelu w najniższej możliwej cenie. Pokoje mogą różnić się wielkością, lokalizacją lub wyposażeniem od tych znajdujących się w regularnej ofercie danego obiektu. Z reguły nie ma możliwości wymiany pokoju ekonomicznego na inny.

Pokój wieloosobowy MZX1

• 2-4 os. • ok. 23 m2 • widok na ogród • w budynku głównym • balkon lub taras • klimatyzacja (indywidualnie sterowana) • wanna lub prysznic • WC • suszarka do włosów • sejf (płatny) • telefon • TV • Wi-Fi (płatne)

Pokój 2-osobowy DZX1

• 1-3 os. • ok. 21 m2 • widok na ogród • w budynku głównym • balkon lub taras • klimatyzacja (indywidualnie sterowana) • wanna lub prysznic • WC • suszarka do włosów • sejf (płatny) • telefon • TV • Wi-Fi (płatne)

Wyżywienie

All inclusive • śniadanie, obiad, kolacja (w formie bufetu) • napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe (10.00-23.30) • przekąski • ciasta • kawa, herbata (po południu)


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży TUI Polska. TUI Polska jest jednym z największych biur podróży nie tylko w kraju, ale i na świecie, o ugruntowanej pozycji na rynku, wielu latach doświadczenia i bogatej ofercie wyjazdów do każdego miejsca na świecie. To jeden z naszych kluczowych partnerów, który umożliwia nam spełnianie turystycznych marzeń naszych klientów.

Podstawowym przesłaniem koncepcji Biura Podróży TUI Polska jest uzmysłowienie klientom, że koncern towarzyszy im na wszystkich etapach podróży – od momentu wyboru oferty, poprzez odprawę na lotnisku i przelot, aż do pobytu i opieki w miejscu wypoczynku. Międzynarodowy koncern TUI jest właścicielem linii lotniczek TUI Fly (Akrefly), kilku sieci hotelowych, m.in. Splashworld, Robinson, Iberotel, RIU i wiele innych. Dzięki temu na każdym etapie podróży turysta może być obsługiwany tylko przez pracowników jednej grupy!


W swojej ofercie TUI posiada wiele sprawdzonych hoteli w najróżniejszych europejskich i egzotycznych destynacjach. Poczynając od najbardziej popularnych – czyli w Grecji, Hiszpanii, Turcji, Tunezji, Bułgarii czy Egipcie – poprzez mniej znane jak na przykład Lazurowe Wybrzeże we Francji, po dalekie kierunki jak Jamajka, Dominikana, Meksyk i inne – klienci mogą zwiedzić z TUI cały świat! Wszędzie znaleźć można bogatą ofertę hoteli o najróżniejszym standardzie, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami.


ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Obiekt położony przy urokliwej, piaszczystej zatoce. Polecany ludziom szukającym rozrywki.


Mapa Hotelu Globales Samoa
Zdjęcia lokalizacji (Hiszpania / Majorka)
Popularny kurort na północy wyspy Majorka w Hiszpanii
Stolica wyspy Majorka i całego archipelagu Balearów czyli Palma de Mallorca
Es Trenc to królowa plaż na Majorce, długa na 4 kilometry piaszczysta plaża
Cala Ratjada na Majorce w Hiszpanii
Deia to oaza ciszy i spokoju na Majorce w Hiszpanii
Cap de Formentor Mallorca
Malownicza Cala D'Or na Majorce w Hiszpanii
Kurort Paguera z ładną plażą i licznymi sklepami, barami na Majorce
Rozrywkowy kurort na Majorce - Magaluf
Malowniczy Port Du Soller na zachodzie wyspy Majorka w Hiszpanii
Port Sa Calobra na Majorce w Hiszpanii
Górska miejscowość Valldemossa w której mieszkał Chopin, Majorka
Miejscowość wypoczynkowa Can Picafort na Majorce w Hiszpanii
El Arenal i Playa de Palma na Majorce
Smocze Jaskinie na wyspie Majorka
Pasmo górskie Sierra de Tramuntana na wyspie Majorka
Filmy hotelu Globales Samoa:
Zapraszamy do zapoznania się z filmem z hotelu Globales Samoa!
https://youtu.be/SBGsnVRtMQM

Opinie o Hotelu Globales Samoa

W miesiącu lipcu 2012 spędziłam bardzo udany urlop z rodzina w tym hotelu. Jeżeli chodzi o jedzenie naprawdę do wyboru do koloru dla przykładu : śnadania: owoce , rogaliki fransuskie , bułeczki słodkie, płatki , mleko , jogurty , jajeczka na twardo , jajecznica, fasolki po bretońsku , tościki , paczuszki , drzemy, miody , wędlina , bagietki , bułeczki , sałatki . Obiady od mięsa po rybki/ owoce morza aż po wegetariańskie posiłki. Uważam , że naprawdę było w czym wybierać. Nie brakowało również przekąsek miedzy posiłkami, napoje zimne do wyboru. Okolica dość spokojna, plaża dość mała ale nigdy nie zabrakło miejsca , miejsce idealne dla rodzin z małymi dziećmi lub ludzi ceniących spokój. wycieczki fakultatywne dość drogie ale warto zobaczyć ( aquarium w plamie - koszt dla dwóch osób dorosłych oraz dziecka z przejazdem około 105 euro, delfinarium podobnie ). jeżeli ktoś chciałby pojechać na własny koszt to jest około 2 euro różnicy także wcale się nie opłaca . Hotel jest około 70 km od stolicy, przed hotelem mały bazarek na którym jest wszystko i nic ale ma to swój urok :) Szczególnie dla dzieci Jeżeli chodzi o animacje to niestety nie było ich w języku polskim ale i tak daliśmy radę tłumacząc dziecku co i jak:)

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, na romantyczne wakacje, osobom ceniącym spokój
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.6

Zdecydowanie udany urlop!

POLECAM:
na romantyczne wakacje
Podsumowanie: polecam
4.9

spedzilam jedne z najlepszych wakacji w Samoa, plaza w zatoczce i zachody slonca - to cieszy dusze najbardziej, a cialo: duuuzy basen, piekna plaza, same smakolyki serwowane przez szefa kuchni. super - kazdemu szczerze polecam hotel Samoa - tam jest pieknie!.

POLECAM:
na romantyczne wakacje, osobom ceniącym spokój, dla aktywnych wczasowiczów
  • figure
  • figure
  • figure
  • figure
  • figure
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
5.0

Fajne położenie, za te pieniądze nie mieliśmy pretensji, wszystko w porządku. Jest co zobaczyć w okolicy, nie można się nudzić. Czyściutkie pokoje, jedzenie tez w porządalu. Pozdrawiam Janek

POLECAM:
ekonomicznym klientom, dla aktywnych wczasowiczów
Podsumowanie: polecam
4.0

Globales Samoa - możliwości zakwaterowania:

Pokój 2-osobowy
Pokój wieloosobowy

Globales Samoa - Możliwości wyżywienia:


Globales Samoa - miasta wylotu:


Globales Samoa - możliwa długość wypoczynku:


Masz pytania o Hotel Globales Samoa? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00