cellphone

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob. 10:00-16:00; nd. 10-18

Wakacje Last Minute
  • Hotel Gran Don Juan, Costa Brava
  • Hotel Gran Don Juan, Costa Brava
  • Hotel Gran Don Juan, Costa Brava
  • Hotel Gran Don Juan, Costa Brava
  • Hotel Gran Don Juan, Costa Brava
  • Hotel Gran Don Juan, Costa Brava
  • Hotel Gran Don Juan, Costa Brava
  • Hotel Gran Don Juan, Costa Brava
  • Hotel Gran Don Juan, Costa Brava
  • Hotel Gran Don Juan, Costa Brava
  • Hotel Gran Don Juan, Costa Brava
  • Hotel Gran Don Juan, Costa Brava
  • Hotel Gran Don Juan, Costa Brava
  • Hotel Gran Don Juan, Costa Brava
  • Hotel Gran Don Juan, Costa Brava
  • Hotel Gran Don Juan, Costa Brava
  • Hotel Gran Don Juan, Costa Brava
  • Hotel Gran Don Juan, Costa Brava
  • Hotel Gran Don Juan, Costa Brava
  • Hotel Gran Don Juan, Costa Brava
  • Hotel Gran Don Juan, Costa Brava
  • Hotel Gran Don Juan, Costa Brava
  • Hotel Gran Don Juan, Costa Brava
  • Hotel Gran Don Juan, Costa Brava
  • Hotel Gran Don Juan, Costa Brava
  • Hotel Gran Don Juan, Costa Brava
  • Hotel Gran Don Juan, Costa Brava
  • Hotel Gran Don Juan, Costa Brava
  • Hotel Gran Don Juan, Costa Brava
  • Hotel Gran Don Juan, Costa Brava
  • Hotel Gran Don Juan, Costa Brava
  • Hotel Gran Don Juan, Costa Brava
  • Hotel Gran Don Juan, Costa Brava
  • Hotel Gran Don Juan, Costa Brava
  • Hotel Gran Don Juan, Costa Brava
  • Hotel Gran Don Juan, Costa Brava
  • Hotel Gran Don Juan, Costa Brava
  • Hotel Gran Don Juan, Costa Brava
  • Hotel Gran Don Juan, Costa Brava
  • Hotel Gran Don Juan, Costa Brava
  • Hotel Gran Don Juan, Costa Brava
  • Hotel Gran Don Juan, Costa Brava
  • Hotel Gran Don Juan, Costa Brava
  • Hotel Gran Don Juan, Costa Brava
  • Hotel Gran Don Juan, Costa Brava
  • Hotel Gran Don Juan, Costa Brava
1 / 46
Ocena
hotelu:
0.0 / 5
Najbliższy termin
02.10 - 09.10
już od 2393 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
04.10 - 11.10
już od 1896 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Gran Don Juan
  • Golf
  • Tenis
  • Basen kryty
  • Basen odkryty
  • Animacje dla dorosłych
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Rozrywka i życie nocne
  • Bez paszportu

Hotel Gran Don Juan
star 3

Hiszpania: Costa Brava
Ocena hotelu Gran Don Juan:
0.0 / 5
Średnia z 0 opinii
Szczegóły oceny hotelu Gran Don Juan:
  • Lokalizacja
    0
  • Hotel
    0
  • Pokoje
    0
  • Wyżywienie
    0
  • Atrakcje
    i sport
    0
  • Jakość
    do ceny
    0
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 02 października 2019
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 04 października 2019

Hotel Gran Don Juan w ofercie Biura podróży:

Coral Travel

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

KATEGORIA

3*

REGION

Costa Brava

kategoria hotelu

3*

kategoria lokalna hotelu

3*

Data otwarcia

1972 r. Odnowiony w 2009 r. Na terenie znajdują się 3 restauracje, 2 bary, winda, pralnia (płatna), sala do czytania, sala telewizyjna, 2 sale konferencyjne, biblioteka, basen kryty, 2 baseny odkryte.

internet

Kawiarenka internetowa płatna

plaża

400 m od hotelu, publiczna, piaszczysta. Parasole i leżaki - płatne.

pokoje

Wyposażone w klimatyzację indywidualną, TV, telefon, sejf (płatny), łazienkę (wanna lub prysznic, WC), balkon lub taras. Typy pokoi: w 3 budynkach: pokoje standardowe , pokoje single

Wyżywienie

3 restauracje, 2 bary (lobby bar oraz bar przy basenie czynny w ścisłym sezonie)

śniadanie

Formuła zawiera:śniadania, wybrane lokalne napoje bezalkoholowe do śniadania

śniadanie i obiadokolacja

Formuła zawiera:śniadanie, obiadokolacja, wybrane lokalne napoje bezalkoholowe do śniadania

śniadanie, obiad i kolacja

Formuła zawiera:śniadanie, obiad, kolacja, wybrane lokalne napoje bezalkoholowe do śniadania All Inclusive (10:00-22:00) Formuła zawiera:śniadanie, późne śniadanie kontynentalne, obiad, kolacja, przekąski, lody dla dzieci w wybranych barach, do posiłków, w barze napoje bezalkoholowe (woda, kawa, herbata, lemoniada) oraz lokalne alkoholowe (wino, piwo, sangria, drinki mieszane) W sieci hoteli Don Juan, klienci, którzy mają wykupioną opcję wyżywienia All Inclusive, otrzymują w hotelu w dniu przyjazdu opaski upoważniające do korzystania z All Inclusive. Za opaskę pobierany jest depozyt w wysokości 20€ od osoby, zwrotny pod warunkiem zwrócenia opaski w dniu wyjazdu do godziny 10:00.

z myślą o dzieciach

brodzik, animacje i mini klub dla dzieci w wieku 4-12 lat, dzieci w wieku 1-3 lat mogą przebywać na terenie mini klubu tylko pod opieką rodzica/opiekunaanimacjei , plac zabaw krzesełka w restauracji, łóżeczko dla dziecka do 2 lat (płatne, na zamówienie przed przyjazdem)

w cenie

wieczorne animacje

płatne

kort tenisowy, salon piękności, masaż , tenis stołowy, bilard, automaty do gry, dyskoteka, sklepik, fryzjer

dodatkowe informacje

OPŁATA TURYSTYCZNA W Katalonii obowiązuje opłata turystyczna, którą Klienci wnoszą w recepcji hotelowej podczas kwaterowania. Wysokość tej opłaty kształtuje się następująco ok. 5* - 2,25 €/os/doba (Barcelona ok. 2,25€/os/doba), 4* - ok. 0,90€/os/doba (Barcelona ok. 1,10€/os/doba), 3*, 2*, apartamenty - ok. 0,45€/os/doba (Barcelona ok. 0,65€/os/doba). Do powyższych cen należy doliczyć 10% podatku.Opłata turystyczna naliczana jest od ukończonego 16 roku życia i tylko za pierwsze 7 dni pobytu.

Aktualizacja opisu

07.08.2017 16:22

usługi dostępne w hotelu

Disco Mini Klub All Inclusive Serwis plażowy


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Coral Travel Wezyr Holidays, które działa na polskim rynku od roku 1999. W tym czasie zdobyło grono stałych i zadowolonych klientów. Biuro Podróży Coral Travel Wezyr Holidays specjalizuje się w wyjazdach do Turcji, jednak z roku na rok wzbogaca swoją ofertę o nowe kierunki. Jedną z najchętniej wybieranych przez klientów destynacji jest Grecja. Dodatkowo możemy wybrać ofertę spośród takich krajów jak Hiszpania, Bułgaria czy Egipt. Ciągły rozwój biura i pozycja jednego z największych touroperatorów w Europie zaowocował stale poszerzającą się ofertą egzotycznych wakacji, hitem są takie kierunki jak Dominikana, Kuba, Meksyk, Tajlandia, Mauritius czy Zjednoczone Emiraty Arabskie. Biuro podrózy Coral Travel Wezyr Holidays oferuje także atrakcyjne wakacje dla rodzin - w swoich najlepszych hotelach uruchomili bowiem polskojęzyczne animacje. Wybierać można spoód wielu ofert last minute i all inclusive.

Biuro Podróży Coral Travel Wezyr to gwarancja udanych wakacji. Jako jeden z nielicznych touroperatorów na polskim rynku wdrożył system zarządzania jakością i posiada certyfikat na zgodność z normą ISO 9001:2008. Jest laureatem nagród Fair Play Turystyki Polskiej 2012, Jakość Roku 2009 i 2010, a także szczególnego wyróżnienia Jakość Roku Srebro.


Oasis Tours

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Opis kontrahenta

Gran Hotel Don Juan Resort to kompleks hotelowy składający się z trzech budynków, z których dwa mają komfortowe pokoje, a trzeci (odnowiony w 2017 r.) Ma pokoje typu superior i apartamenty. Kompleks ma wiele wspólnych obszarów, zarówno zewnętrznych, jak i wewnętrznych, dla przyjemności wszystkich klientów. Wśród terenów zewnętrznych znajdują się dwa baseny dla dorosłych, jeden z drewnianym solarium, a drugi z solarium i ze sztuczną trawą. W tym drugim znajduje się basen dla dzieci z małym placem zabaw dla dzieci. Do dyspozycji Gości jest także kryty basen, w którym latem organizowane są różnego rodzaju zajęcia sportowe. Pomiędzy dwoma odkrytymi basenami znajduje się ogród śródziemnomorskiej roślinności z małym stawem kolorowych ryb. Wszystkie baseny oferują usługi barowe. W centralnej części kompleksu znajduje się boisko sportowe, w którym można ćwiczyć tenis, ping-pong, piłkę nożną, koszykówkę, ... We wnętrzach wspólnych znajduje się restauracja NIWA, gdzie posiłki (śniadanie, lunch i kolacja) serwowane są w formie bufetu. Restauracja (odnowiona w 2017 r.). Restauracja oferuje szeroki wybór dań kuchni śródziemnomorskiej i pięć kolacji tematycznych w formie bufetu w tygodniu (meksykańskie, katalońskie, andaluzyjskie, francuskie i amerykańskie). Na terenie kompleksu znajduje się również duża sala główna z barem i kilka pomieszczeń na wszelkiego rodzaju imprezy. Ma również własną dyskotekę. Dla najmłodszych mamy trzy różne kluby, Baby Club (od 0 do 3 lat), Mini Club (od 4 do 12 lat) i Teenager Corner (od 12 lat).  Można również znaleźć mały sklep i salon fryzjerski. WARUNKI ŚWIADCZENIA USŁUGI Po przybyciu do hotelu klienci, którzy zarezerwują ALL INCLUSIVE", zostaną zidentyfikowani za pomocą opaski na rękę. Zespół ten uprawnia klientów do korzystania z usług i produktów zawartych w miejscu i harmonogramach wyszczególnionych w programie all inclusive". Informacje te można znaleźć na listach (menu) wyświetlanych w restauracji, barze i barze z przekąskami. RESTAURACJA: (zgodnie z harmonogramem) Pełne wyżywienie (śniadanie, lunch i kolacja). CENTRUM SPORTOWE I DZIAŁALNOŚĆ: zgodnie z harmonogramem i dostępnością Korzystanie z odkrytego basenu. Klub dla dzieci. Codzienna aktywność i nocne rozrywki GŁÓWNE ZASADY: Pakiet All Inclusive" może być przyjęty tylko na minimum 3 lub 4 noce (w zależności od czasu) i musi być przeznaczony dla wszystkich członków rezerwacji i do dnia wyjazdu. Bransoletka All Inclusive" jest osobista i niezbywalna. Zarząd hotelu zastrzega sobie prawo do anulowania wszystkich udogodnień hotelu All inclusive" w przypadku niewłaściwego użycia opaski na rękę, na przykład zapraszania napojów innym osobom, które nie są w programie All Inclusive" lub w przypadku marnowanie żywności i napojów Obowiązkowe jest pokazanie bransoletki przy zamówieniu usługi. Napoje alkoholowe nie będą podawane osobom poniżej 18 roku życia;

Oferta

Oferta jest realizowana w systemie dynamicznego pakietowania, w oparciu o przeloty regularnymi liniami lotniczymi. Ceny przelotów są stale aktualizowane przez linie lotnicze, dlatego od chwili złożenia zapytania rezerwacyjnego przez Klienta/Agenta do momentu potwierdzenia przez Touroperatora, mogą ulec zmianie, co jest równoznaczne z możliwością zmiany ceny całego pakietu.

Opieka na miejscu

Na miejscu Klienci są pod telefoniczą opieką polskojęzycznego przedstawiciela lokalnego kontrahenta.

CENA NIE ZAWIERA

UWAGA! Cena oferty nie zawiera: TRANSFERU Istnieje możliwość dokupienia usługi transferu podczas zakładania rezerwacji (shuttle bus) lub poprzez kontakt z biurem (transfer indywidualny). Dostępne opcje transferu: - Shuttle Bus w godzinach 6:30 - 23:30 - Transfer indywidualny PODATKU TYRYSTYCZNEGO Na terenie Katalonii obowiązuje podatek turystyczny, który Klienci uiszczają bezpośrednio w recepcji hotelowej przy zakwaterowaniu. Podatek płatny jest maksymalnie za 7 nocy pobytu i dotyczy osób powyżej 16 roku życia, a jego cena uzalezniona jest od kategorii obiektu zakwaterowania i jego lokalizacji. Hotele 5* - ok. 2,50 Euro za osobę za noc Hotele 4* - ok. 1 Euro za osobę za noc; w Barcelonie - ok. 1,25 Euro za osobę za noc Hotele 3 * i pozostałe obiekty - ok. 0,50 Euro za osobę za noc; ok. 0,75 Euro w Barcelonie za osobę za noc.

Przelot, bagaż

Uczestnik imprezy zobowiązany jest DO POTWIERDZENIA U TOUROPERATORA LUB AGENTA AKTUALNYCH GODZIN LOTU NA 48 H PRZED WYLOTEM (DOTYCZY TO WYLOTÓW Z POLSKI, JAK I DO POLSKI). Wszystkie przeloty odbywają się zgodnie z Ogólnymi warunkami przewozu pasażerów i bagażu danego przewoźnika. WIZZAIR - Cena oferty zawiera 1 szt. bagażu podręcznego o wymiarach 40x30x20 cm. Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia: - bagażu podręcznego - Wizz Priority (1 sztuka bagażu podręcznego - umieszczana pod fotelem, 1 podręczna walizka na kółkach na pokładzie, stanowisko odprawy priorytetowej i pierwszeństwo wejścia na pokład) - bagażu rejestrowanego o maksymalnej wadze 10 kg i wymiarach 55x40x20 cm; - 20 kg o wymiarach 149,9x119,4x171,5 cm (cena uzależniona jest od wagi bagażu, kierunku i terminu lotu). Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena może być wyższa. RYANAIR - cena oferty zawiera 1 szt. bagażu podręcznego o wymiarach, które nie przekraczają 40x20x25 cm. Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia: - dodatkowego bagażu o maksymalnej wadze 10 kg i wymiarach nieprzekraczających 55x40x23 cm (w taryfie standard będzie on przewożony jako bagaż rejestrowany - należy nadać go w punkcie odprawy przed kontrolą bezpieczeństwa; w taryfie z wykupioną usługą Pierwszeństwa wejścia na pokład bagaż dodatkowy będzie przewożony jako podręczny - dostępność usługi jest ograniczona na każdym locie) - bagażu rejestrowanego o wadze 20 kg. Ceny uzależnione są od wagi bagażu, kierunku i terminu lotu. Jeżeli bagaż lub dodatkowe usługi zostaną dodane już po potwierdzeniu rezerwacji ich cena będzie wyższa.  

Opcje wyżywienia

Możliwe opcje wyżywienia dostepne w zależności od obiektu: RO/Self Catering - bez wyżywienia BB - śniadania w formie bufetu HB - śniadania i obiadokolacje w formie bufetu; napoje do obiadokolacji za dodatkową opłatą. FB - śniadania, obiady, kolacje w formie bufetu; napoje do obiadu i kolacji za dodatkową opłatą. All Inclusive - śniadania, obiady, kolacje  w formie bufetu, możliwe przekąski w ciągu dnia, wybrane napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe serwowane w wyznaczonych przez hotel godzinach i miejscach

Informacje dodatkowe

Część sportów i gier dodatkowo płatna. Szczegółowe informacje na temat płatnych i bezpłatnych usług w ramach  All Inclusive lub wybranego wyżywienia Goście otrzymują w hotelu. Hotel zastrzega sobie prawdo do modyfikacji oferty All Inclusive. Pakiet różni się w zależności od sezonu (wysoki/niski). All Inclusive w wyznaczonych barach. Godziny działania klimatyzacji określa dyrekcja hotelu. Organizator podaje przykładowe propozycje animacji i zabaw. Oferta może zawierać przykładowe zdjęcia pokoi.


Ecco Holiday

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

***

Region

Hiszpania/Costa Brava

Opis

Don Juan de Lloret hotel położony jest blisko centrum znanego kurortu wypoczynkowego Lloret de mar oraz kilka minut spacerem od piaszczystej plaży. Do dyspozycji Gości jest 870 pokoi wyposażonych w najpotrzebniejsze udogodnienia oraz trzy restauracje, oferujące szeroki wybór dań, przekąsek oraz napojów. Obiekt dysponuje dwoma basenami, zlokalizowanymi na terenie zadbanego ogrodu oraz podgrzewanym basenem krytym. Ponadto niecałe 10 km dzieli hotel od parku wodnego Water World i ogrodów botanicznych w Blanes.

Lokalizacja

w Lloret de Mar, ok. 300 m od plaży, ok. 100 m od centrum, ok. 42 km od lotniska, w pobliżu głównej ulicy, w pobliżu centrum handlowego, w pobliżu przystanku komunikacji publicznej, w pobliżu centrum rozrywki.

Wyposażenie

liczba pokoi - 870, restauracje - 1, restauracje a'la carte - 2, internet bezprzewodowy (płatny), recepcja 24h, sklep z pamiątkami, taras słoneczny, parking (płatny), ogród, wymiana walut, przechowalnia bagażu, fryzjer, bankomat, biblioteka, centrum konferencyjne, piano bar, udogodnienia dla niepełnosprawnych.

Basen

2 odkryte baseny, parasole i leżaki bezpłatne; basen kryty (podgrzewany); brodzik dla dzieci.

Pokoje

klimatyzacja, telewizja, sejf (płatny), ogrzewanie, taras/balkon, łazienka z wanną i prysznicem. Typ pokoju - STANDARD - pokoje dla max. 4 osób.

Plaża

publiczna, piaszczysta, piaszczysto-żwirowa, parasole (płatne), leżaki (płatne).

Sport i fitness

tenis ziemny (płatny), tenis stołowy, bilard (płatny), masaże w sezonie letnim (płatne).

Rozrywka

muzyka na żywo, salon gier video (płatny), okazjonalnie program artystyczny, animacje, sala TV.

Dla dzieci

opiekunka (płatna) na zapytanie, mini klub, plac zabaw, łóżeczko dziecięce.

Wyżywienie

śniadanie, lunch i obiadokolacja w formie bufetu (istnieje możliwość dopłaty do wody i wina do posiłków - 90 pln/os/7dni do 31.05 i 270 pln/os/7 dni od 1.06), możliwość dopłaty do pakietu All Inclusive (terminy od 1.06).

All Inclusive

śniadanie (8.00 - 10.00), lunch (12.30 - 15.00) i obiadokolację (19.00 - 21.30) w formie bufetu; późne śniadanie (10.00 - 12.30); przekąski w ciągu dnia (15.00 - 18.00); napoje bezalkoholowe oraz lokalne alkohole od 10.00 do 22.00. 10 EUR depozytu za opaskę all inclusive. Zwrotne w dniu wyjazdu.

Cena zawiera

Bagaż podręczny, przelot, hotel, opłaty lotniskowe i paliwowe, obowiązkowe ubezpieczenia KL NNW, transfer lotnisko - hotel - lotnisko. Rezerwacja na potwierdzenie w ciągu 48 godzin.

Cena nie zawiera

Obowiązkowej opłaty klimatycznej (w wysokości 0,50 EUR/os./dzień pobieranej w hotelach 3* i 1 EUR/os./dzień pobieranej w hotelach 4*). Dopłaty do bagażu głównego. Istnieje możliwość dopłaty do bagażu głównego - RYANAIR WYLOTY z Poznania, Wrocławia, Krakowa do Girony oraz Warszawy-Modlin i Krakowa do Barcelony - - 15 kg - 150 zł/os/1 stronę (przeloty 01.10 - 30.04) - 15 kg - 175 zł/os/1 stronę (przeloty 01.05 - 30.09) - 20 kg - 190 zł/os/1 stronę (przeloty 01.10 - 30.04) - 20 kg - 225 zł/os/1 stronę (przeloty 01.05 - 30.09) WIZZAIR WYLOTY z Warszawy, Poznania, Katowic i Gdańska do Barcelony - - 23 kg - 450 zł/os/2 strony - wyloty przez cały rok - DUŻY BAGAŻ PODRĘCZNY (max. wymiary 56 x 45 x 25 cm, max. 10 kg) - 200 zł/os/2 strony NORWEGIAN WYLOTY z Warszawy do Barcelony - - 20 kg - 300 zł/os/2 strony - wyloty przez cały rok CENY W MOMENCIE REZERWACJI BILETU! Dodanie bagażu po potwierdzeniu rezerwacji może wiązać się z wyższymi cenami. opłaty za wybrane miejsca w samolocie. Podczas odprawy on-line przydzielane są one automatycznie przez system. Oznacza to, że osoby z jednej rezerwacji mogą zajmować różne miejsca w samolocie. Dotyczy to także dzieci powyżej 12 roku życia. Istnieje możliwość rezerwacji konkretnych miejsc za dodatkową opłatą. Zapytaj sprzedawcę o szczegóły.

Obsługa na miejscu

Ograniczona opieka polskiego przedstawiciela (spotkanie informacyjne i telefon kontaktowy).

Informacje wizowe

Unia Europejska - nie są wymagane.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Ecco Holiday, firmy prężnie działającej na polskim rynku od roku 2002. Początkowo Biuro zajmowało się organizacją pobytowych wycieczek czarterowych w regionach północnej Afryki i południowej Europy. Dynamiczny rozwój firmy, zadowolenie klientów i silna pozycja na rynku pozwoliła na powstanie bliźniaczej firmy Ecco Travel, która wyspecjalizowała się w organizowaniu wyjazdów do krajów egzotycznych.

Biuro Podróży Ecco Holiday to zespół młodych ludzi, dla których praca jest jednocześnie spełnieniem marzeń o podróżowaniu. Dzięki temu posiadają praktyczną wiedzę w zakresie organizacji wakacji pobytowych i wyjazdów objazdowych. Misją Ecco Holiday jest spełnianie marzeń swoich klientów o niezapomnianych podrózach,

W ofercie Biura Podrózy Ecco Holiday można znaleźć wakacje last minute i all inclusive na Malcie i na Cyprze, w Hiszpanii, Bułgarii, Portugalii, Grecji oraz Egipcie. Wszystkie starannie wyselekcjonowane hotele mają spełniać wszelkie oczekiwania gości.

Dzięki wysokiej jakości świadczonych usług i zaangażowanemu zespołowi pracowników, Ecco Holiday jest wielokrotnym laureatem prestiżowych nagród.


Almatur

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Opis

Zapraszamy na słoneczne wybrzeże Costa Brava i Costa Maresme. W miłych kawiarenkach i roztańczonych dyskotekach czas upływa na wspaniałej zabawie. Można wybrać się do niedalekiej Barcelony, portowej metropolii, słynącej z zabytków starożytnych i średniowiecznych, a ozdobionej wspaniałymi budowlami Gaudiego i malowniczymi parkami. W zasięgu godziny jazdy autokarem są także Figueres - rodzinne miasto szalonego Salvadora Dali - czy Tossa de Mar, którego uroda zachwyciła już niejednego artystę. Dzieci zapewne chętnie odwiedzą wodne miasteczka z pokazami tresury delfinów albo wyruszą na spotkanie przygody do Portu Aventura - największego lunaparku Katalonii.

Zakwaterowanie

Hotel *** Don Juan Lloret, hotel znajduje się w Lloret de Mar, położony w centrum Lloret de Mar. Pokoje 2-, 3-osobowe z możliwością dostawek z łazienkami oraz sejfami do przechowywania dokumentów i pieniędzy (dodatkowo płatnymi). Codzienne sprzątanie pokoi i wymiana ręczników. Do dyspozycji gości Restauracja, bar, sala TV SAT, sala gier z dostępem do internetu, basen z barem i leżakami, winda. Pomieszczenia ogólnodostępne są klimatyzowane.

Świadczenia

Zakwaterowanie: 7 noclegów. Wyżywienie: 3 razy dziennie w formie bufetu, w restauracji hotelowej. Pierwszy posiłek kolacja w dniu przyjazdu, ostatni posiłek obiad w dniu wyjazdu. W trakcie całodziennych wycieczek - prowiant. Napoje do obiadu i kolacji płatne dodatkowo. Transport: Autokar z klimatyzacją, toaletą, barkiem, video lub dojazd własny. Ubezpieczenie: Signal Iduna S.A. Opieka pilota.

Informacje praktyczne

Trasa przejazdu autokaru od przejścia granicznego w Jędrzychowicach Niemcy, Francja, Hiszpania. Przejazd na trasie Wrocław - Costa Brava/Costa Maresme (ok. 1.900 km) - ok. 26 godz.

Uwagi

Doba hotelowa zaczyna się po godz. 16.00 a kończy o godz. 10.00. Podczas oczekiwania na zakwaterowanie oraz po wykwaterowaniu w ostatnim dniu pobytu uczestnicy składają bagaże w miejscu wskazanym przez pilota. Podczas powrotu do Polski autokarem mija północ stąd - w zależności od miejsca wsiadania - przyjazd następuje w dziesiątym lub jedenastym dniu imprezy.

Program fakultatywny

Barcelona - wycieczka popołudniowa; w programie m.in. stadion F.C. Barcelony, promenada Rambla, pokaz Magicznej Fontanny. Cena ok. 58 EUR. Barcelona - wycieczka popołudniowa; w programie m.in. Akwarium, Rambla, pokaz Magicznej Fontanny. Cena ok. 55 EUR. Montserrat - zwiedzanie średniowiecznego klasztoru i sanktuarium na górze. Cena ok. 50 EUR. Rejs statkiem wzdłuż wybrzeża Costa Brava do miasteczka Tossa de Mar. Cena ok. 35 EUR. Figueres - Girona - wycieczka całodniowa. Zwiedzanie Girony - z piękną, średniowieczną katedrą; Figueres - miasta związanego z Salvadorem Dali.Zwiedzanie muzeum tego artysty (w cenie bilet wstępu). Na koniec degustacja wina. Cena ok. 50 EUR. Port Aventura - całodniowa lub wieczorno-nocna wycieczka do największego parku rozrywki Hiszpanii. Cena ok. 100 EUR. La Masia - biesiada hiszpańska z pokazem tańca flamenco. Cena ok. 40-54 EUR. Waterworld - największe w regionie wodne miasteczko. Cena ok. 30 EUR. Marineland - park wodny z pokazami tresury delfnów, fok i papug. Cena ok. 28 EUR. Castillo Medieval - turniej rycerski i biesiada. Cena ok. 60 EUR. Program wycieczek i ceny mogą ulec zmianie.


Neckermann

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

***

Region

Costa Brava, Hiszpania

UWAGA!

OPIS Z POPRZEDNIEGO SEZONU LATO 2017.

Położenie

w centrum miejscowości. Do plaży ok. 400 m.

Wyposażenie

hotel polecany dla młodych osób (870 pokoi). 3 klimatyzowane restauracje, sala TV, kącik internetowy, bary. Sklep z pamiątkami. Windy. WLAN (za opłatą). 2 baseny słodkowodne z brodzikami, kryty basen (czynny do 15.05 i od 15.10.). Taras słoneczny z leżakami i parasolami. UWAGA: prace remontowe na terenie resortu (2 budynki w trakcie prac remontowych) do 05.06.17.

Kategoria lokalna

3 gwiazdki

Zakwaterowanie (A)

wanna, WC, telefon, sejf za opłatą, TV sat., klimatyzacja, balkon. A1A/A2A: pokój 2-os. A2C: pokój 2-os. z widokiem na basen.

Wyżywienie

bez wyżywienia, śniadanie, 2 posiłki lub all inclusive. Wszystkie posiłki w formie bufetu.

Sport

za opłatą: kort tenisowy, bilard, tenis stołowy.

Dzieci

plac zabaw, pokój zabaw. Mini klub (2-10 lat, 15.06-15.09).

Opłata klimatyczna

ok. 0,50 EUR/dzień/os. od 17 lat.

Łóżeczko dla dziecka

do 2 lat ok. 4 EUR/dzień. Rezerwacja w biurze podróży. Opłata na miejscu. Maksymalna liczba osób nie może zostać przekroczona nawet o dziecko do lat 2.

Parkowanie

w okolicy, garaż ok. 18 EUR/dzień (do 15.06 i od 15.09 w miarę dostępności gratis).

Zwierzę domowe

nie.

All Inclusive

3 posiłki, śniadanie dla śpiochów do 12:00. 10-22:00 lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe. 16-18:00 przekąski i lody. 1 x na tydz. uroczysta kolacja.

Zniżki (A)

1 dziecko (2-11 lat): pobyt gratis lub zniżka procentowa, (od 12 lat): zniżki procentowe. Zniżki nie dot. dopłat do wyżywienia.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.


Atur

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kraj

HISZPANIACB

OFERTA ATUR - HOT DEAL

- bagaż podręczny w cenie pakietu - bagaż rejestrowany opcjonalnie - płatny dodatkowo - lokalny rezydent z językiem polskim

Lokalizacja

w centralnej części kurortu Lloret de Mar, w niewielkiej odległości od licznych rozrywek, restauracji, barów, sklepów i dyskotek; nadmorski bulwar i szeroka i piaszczysta plaża ok. 350 m od hotelu; w sąsiedztwie dworzec autobusowy co sprawia iż hotel jest dobrą bazą wypadową do zwiedzania okolicy

Hotel

przestronny, wakacyjny kompleks składający się z 3 budynków położonych wśród zieleni hotelowych ogrodów. Systematycznie odrestaurowywany kompleks wchodzi w skład hiszpańskiej sieci Don Juan Hotels. Do dyspozycji gości: duży, nowoczesny hol z recepcją, lobby z barem i kącikami wypoczynkowymi, cafeteria, przestronna restauracja główna z show cooking, w sezonie głównym snack bar na świeżym powietrzu, TV room, disco club, salka konferencyjna, butik, fryzjer, kącik internetowy (lokalne opłaty), punkt wymiany walut, miejsca parkingowe (w miarę dostępności, lokalne opłaty).

Liczba pokoi

870 w całym kompleksie - prosto, podstawowo wyposażone, o standardzie 3*, systematycznie odrestaurowywane (wystrój może różnić się w zależności od budynku), w pokoju łazienka (WC, prysznic/wanna), klimatyzacja, TV, płatny sejf, telefon, balkon. Pokoje 2 os. z możliwością 1 lub 2 dostawek dla dzieci (możliwa sofa - wspólne spanie).

Sport/rozrywka

na terenie kompleksu 2 baseny z tarasami słonecznymi (leżaki bezpłatnie), dostępny sezonowo basen kryty; kort tenisowy, tenis stołowy, bilard, automaty do gier (lokalne opłaty); w sezonie głównym cykliczne programy sportowo-animacyjne; sporty wodne na plaży (lokalne opłaty)

Dzieci

brodzik, w sezonie głównym kącik zabaw i mini club dla dzieci 5-12 lat

Wyżywienie

2 posiłki: śniadania i obiadokolacje, możliwość dopłaty do pakietu All inclusive

Kategoria lokalna

*** All Inclusive śniadanie, lunch i kolacja w formie bufetu * śniadanie kontynentalne dla śpiochów * dania kuchni lokalnej i międzynarodowej * cyklicznie menu tematyczne *w godzinach popołudniowych snacki, przekąski, owoce lub słodycze * 10:00-22:00 kawa, herbata, lokalne napoje bezalkoholowe i lokalne alkohole wino, piwo, sangria w wyznaczonych barach * bezpłatnie leżaki przy hotelowym basenie.

Nasza opinia

Duży i przestronny kompleks hotelowy z bardzo bogatą infrastrukturą i doskonałą lokalizacją w stosunku do wszelkich atrakcji kurortu. Infrastruktura kompleksu znacznie przewyższa typowy dla regionu 3* standard obiektu, dlatego nadaliśmy hotelowi kategorię wewnętrzną "4a" 140516

Cena zawiera

- bilet lotniczy - przewóz bagażu podręcznego - transfery lotnisko-hotel-lotnisko - zakwaterowanie - wyżywienie zg z wybraną opcją - lokalny rezydent z językiem polskim - pakiet ubezpieczeń KL, NW, bagaż

Cena nie zawiera

- taksa klimatyczna płatna w Hiszpanii, w zależności od standardu zakwaterowania 2**-3*** 0,5 EUR/os/dzień, 4**** 1 EUR/os/dzień, 5***** 2,5 EUR/os/dzień, opłata max za 7 dni, (nie dotyczy dzieci 0-16 lat) - opcjonalnie przewóz bagażu rejestrowanego - świadczeń dodatkowych

Przewóz bagażu

Limity bagażowe w zależności od linii lotniczej (nie dotyczy infantów) - Norwegian (kod lotu D8) - mała podręczna torebka + bagaż podręczny do 10 kg i max wymiarach 55x40x23 cm; opcjonalnie za dopłatą bagaż rejestrowany do 20 kg - Ryanair (kod lotu FR) - mały bagaż podręczny o max wymiarach 35x20x20cm + bagaż podręczny do 10 kg i max wymiarach 55x40x20 cm; opcjonalnie za dopłatą bagaż rejestrowany do 15 kg lub do 20 kg - WizzAir (kod lotu W6) duży bagaż podręczny do 15 kg i max wymiarach 56x45x25cm; opcjonalnie za dopłatą możliwość zmiany na - mały bagaż podręczny o max wymiarach 42x32x25cm + bagaż rejestrowany do 23 kg Cena dodatkowego, opcjonalnego bagażu rejestrowanego zg z systemem rezerwacyjnym.


Mapa Hotelu Gran Don Juan
Filmy hotelu Gran Don Juan:
Zapraszamy do zapoznania się z filmem z hotelu Gran Don Juan:
https://www.youtube.com/watch?v=K93RQ8v-3nY
Opinie z Traveligo.pl

Opinie o Hotelu Gran Don Juan

Opinie z HolidayCheck
Szczegóły oceny hotelu Gran Don Juan:
  • Lokalizacja
    4.1
  • Hotel
    3.1
  • Pokoje
    3.6
  • Wyżywienie
    3.3
  • Atrakcje
    i sport
    3.7
  • Obsługa
    3.3
HolidayCheck
Ocena Gran Don Juan:
3.1 / 6

Super hotel dla młodych i rozrywkowych 2007-06-20
Szczegóły oceny hotelu Gran Don Juan:
  • Lokalizacja
    5.0
  • Pokoje
    3.5
  • Wyżywienie
    5.5
  • Atrakcje
    4.0
  • Obsługa
    4.5

4.4
Trzy gwiazdki to za dużo dla tego hotelu 2008-11-10
Szczegóły oceny hotelu Gran Don Juan:
  • Lokalizacja
    6.0
  • Pokoje
    2.0
  • Wyżywienie
    4.0
  • Atrakcje
    4.0
  • Obsługa
    3.8

Ogólnie dobrze. Ale mam poważne zastrzeżenie co do wyglądu i wyposażenia pokoju. Pokoje małe, stare ...
więcej

3.8
Sierpień 2008 fajnie ale głośno 2009-03-17
Szczegóły oceny hotelu Gran Don Juan:
  • Lokalizacja
    6.0
  • Pokoje
    4.0
  • Wyżywienie
    5.0
  • Atrakcje
    5.5
  • Obsługa
    4.5

4.8
"Lloret de mar odkryj wakacji czar" 2010-04-29
Szczegóły oceny hotelu Gran Don Juan:
  • Lokalizacja
    5.8
  • Pokoje
    5.0
  • Wyżywienie
    6.0
  • Atrakcje
    5.5
  • Obsługa
    4.5

Hotel don Juan jest bardzo czysty. Sprzątaczki już od rana nie dają spać. Zróżnicowane menu. W okol...
więcej

5.4
Polecam ten hotel 2010-05-15
Szczegóły oceny hotelu Gran Don Juan:
  • Lokalizacja
    6.0
  • Pokoje
    5.0
  • Wyżywienie
    5.5
  • Atrakcje
    5.3
  • Obsługa
    6.0

Jedzenie bardzo mi smakowało, obsługa była zawsze przyjazna i miła. W czasie wolnym było wiele atrak...
więcej

5.5
Hotel na wysokim poziomie. Pyszne jedzenie 2010-06-27
Szczegóły oceny hotelu Gran Don Juan:
  • Lokalizacja
    5.6
  • Pokoje
    5.5
  • Wyżywienie
    6.0
  • Atrakcje
    6.0
  • Obsługa
    5.8

Hotel prowadzony na wysokim poziomie. Czysty, co 2 dni wymiana ręczników i sprzątanie pokoi. Basen, ...
więcej

5.8
Wakacje życia, hotel dla imprezowiczów 2010-08-19
Szczegóły oceny hotelu Gran Don Juan:
  • Lokalizacja
    5.8
  • Pokoje
    6.0
  • Wyżywienie
    5.0
  • Atrakcje
    5.0
  • Obsługa
    5.0

Hotel w samym centrum miasta, blisko wszystkich rozrywek. W wersji HB są tak na prawdę 3 posiłki co ...
więcej

5.1
Średni hotel, więcej bym tam nie pojechała 2010-10-10
Szczegóły oceny hotelu Gran Don Juan:
  • Lokalizacja
    4.8
  • Pokoje
    3.5
  • Wyżywienie
    2.8
  • Atrakcje
    2.7
  • Obsługa
    3.8

Jak w tytule. Hotel średni, nic nadzwyczajnego. Zostałyśmy przeniesione do tego hotelu przez biuro p...
więcej

3.6
Udany wyjazd 2010-10-17
Szczegóły oceny hotelu Gran Don Juan:
  • Lokalizacja
    6.0
  • Pokoje
    5.0
  • Wyżywienie
    5.0
  • Atrakcje
    5.0
  • Obsługa
    5.0

5.2
Don Juan, hotel w centrum rozrywki 2011-01-06
Szczegóły oceny hotelu Gran Don Juan:
  • Lokalizacja
    5.8
  • Pokoje
    5.3
  • Wyżywienie
    4.8
  • Atrakcje
    3.3
  • Obsługa
    5.7

Polecam hotel wszystkim młodym ludziom pragnącym rozrywki, bardzo dobra lokalizacja sprawia ze nie t...
więcej

5.0
Don 2011-12-17
Szczegóły oceny hotelu Gran Don Juan:
  • Lokalizacja
    4.8
  • Pokoje
    3.0
  • Wyżywienie
    4.0
  • Atrakcje
    3.0
  • Obsługa
    4.0

Największą zaletą tego Hotelu jest położenie blisko plaży , sklepów i komunikacji. No i typowe atu...
więcej

3.7
Nie polecam tego hotelu w formule all inclusive 2012-09-18
Szczegóły oceny hotelu Gran Don Juan:
  • Lokalizacja
    5.3
  • Pokoje
    4.3
  • Wyżywienie
    2.8
  • Atrakcje
    4.0
  • Obsługa
    3.7

Hotel dla niewymagających na pewno ok. Jedyne zastrzezenie to okropne jedzenie, na śniadania okropna...
więcej

4.0
Tani hotel na tanie wakacje 2014-05-16
Szczegóły oceny hotelu Gran Don Juan:
  • Lokalizacja
    4.8
  • Pokoje
    2.5
  • Wyżywienie
    5.8
  • Atrakcje
    3.0
  • Obsługa
    3.7

Stary i zniszczony hotel. Pokoje male i kiepsko wyposażone, stare i zniszczone łazienki. Jednak m...
więcej

3.8
Bez szału 2014-08-05
Szczegóły oceny hotelu Gran Don Juan:
  • Lokalizacja
    5.0
  • Pokoje
    2.0
  • Wyżywienie
    1.0
  • Atrakcje
    5.0
  • Obsługa
    4.0

3.3
Jest jak jest 2015-06-15
Szczegóły oceny hotelu Gran Don Juan:
  • Lokalizacja
    5.0
  • Pokoje
    4.0
  • Wyżywienie
    1.0
  • Atrakcje
    4.0
  • Obsługa
    4.0

3.8
Hotel Don Juan- jestem na tak 2015-09-29
Szczegóły oceny hotelu Gran Don Juan:
  • Lokalizacja
    6.0
  • Pokoje
    5.0
  • Wyżywienie
    5.0
  • Atrakcje
    4.0
  • Obsługa
    6.0

5.2

Gran Don Juan - możliwości zakwaterowania:

pokój 2-osobowy standard double room.
superior superior double room.
pokój 2-osobowy standard triple room 3+0.
pokój 2-osobowy standard triple room 2+1
family suite family suite 4+2.
family suite family suite 3+1.
pokój 2-osobowy standard dsu.
superior superior dsu.

Gran Don Juan - Możliwości wyżywienia:


Gran Don Juan - miasta wylotu:


Gran Don Juan - możliwa długość wypoczynku:


Masz pytania o Hotel Gran Don Juan? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00