cellphone225171600

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-18:00; sob. 10:00-16:00

Wakacje Last Minute
  • Hotel RH Ifach, Costa Blanca
  • Hotel RH Ifach, Costa Blanca
  • Hotel RH Ifach, Costa Blanca
  • Hotel RH Ifach, Costa Blanca
  • Hotel RH Ifach, Costa Blanca
  • Hotel RH Ifach, Costa Blanca
  • Hotel RH Ifach, Costa Blanca
  • Hotel RH Ifach, Costa Blanca
  • Hotel RH Ifach, Costa Blanca
  • Hotel RH Ifach, Costa Blanca
  • Hotel RH Ifach, Costa Blanca
  • Hotel RH Ifach, Costa Blanca
  • Hotel RH Ifach, Costa Blanca
  • Hotel RH Ifach, Costa Blanca
  • Hotel RH Ifach, Costa Blanca
  • Hotel RH Ifach, Costa Blanca
  • Hotel RH Ifach, Costa Blanca
  • Hotel RH Ifach, Costa Blanca
  • Hotel RH Ifach, Costa Blanca
  • Hotel RH Ifach, Costa Blanca
  • Hotel RH Ifach, Costa Blanca
  • Hotel RH Ifach, Costa Blanca
  • Hotel RH Ifach, Costa Blanca
  • Hotel RH Ifach, Costa Blanca
  • Hotel RH Ifach, Costa Blanca
  • Hotel RH Ifach, Costa Blanca
  • Hotel RH Ifach, Costa Blanca
  • Hotel RH Ifach, Costa Blanca
  • Hotel RH Ifach, Costa Blanca
  • Hotel RH Ifach, Costa Blanca
  • Hotel RH Ifach, Costa Blanca
  • Hotel RH Ifach, Costa Blanca
  • Hotel RH Ifach, Costa Blanca
  • Hotel RH Ifach, Costa Blanca
  • Hotel RH Ifach, Costa Blanca
  • Hotel RH Ifach, Costa Blanca
1 / 36
Ocena
hotelu:
0.0 / 5
Najbliższy termin
20.03 - 23.03
już od 1679 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
20.03 - 23.03
już od 1679 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu RH Ifach
  • Fitness/Siłownia
  • Golf
  • Nurkowanie
  • Basen kryty
  • Basen odkryty
  • Animacje dla dorosłych
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Blisko centrum
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Rozrywka i życie nocne
  • Ułatwienia dla niepełnosprawnych
  • Bez paszportu

Hotel RH Ifach
star 4

Hiszpania: Costa Blanca
Ocena hotelu RH Ifach:
0.0 / 5
Średnia z 0 opinii
Szczegóły oceny hotelu RH Ifach:
  • Lokalizacja
    0
  • Hotel
    0
  • Pokoje
    0
  • Wyżywienie
    0
  • Atrakcje
    i sport
    0
  • Jakość
    do ceny
    0
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 20 marca 2021
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 20 marca 2021

Hotel RH Ifach w ofercie Biura podróży:

TUI

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

Do dyspozycji gości

  • recepcja 
  • taras słoneczny 
  • ogród 
  • basen zewnętrzny z jacuzzi
  • restauracja bufetowa La Salinas 
  • cafeteria 
  • bar 

Wyposażenie

  • Wi-Fi (w miejscach publicznych, w cenie) 

Dodatkowe udogodnienia

  • parking (płatny) 
  • kantor 
  • pralnia (płatna) 
  • lekarz (na zapytanie) 
  • 4 sale konferencyjne

karty

Visa, MasterCard, American Express, Diners

Liczba pokojów

193

Kategoria lokalna

4 gwiazdki 

Dodatkowe informacje

  • otwarty w 2003 r.

Sport i wellness

Płatne
  • strefa spa
  • basen kryty 
  • jacuzzi 
  • sauna 
  • siłownia 

rozrywka

  • program animacyjny (w wysokim sezonie)

Pokoje

Pokój 2-osobowy superior DZX2
  • 2-4 os.
  • łóżko typu king size
  • sofa
  • klimatyzacja
  • TV sat.
  • telefon
  • sejf
  • minibar (na zapytanie)
  • łazienka
  • suszarka do włosów
Pokój 2-osobowy DZX1
  • 2-4 os.
  • klimatyzacja
  • TV sat.
  • telefon
  • sejf
  • minibar (na zapytanie)
  • łazienka
  • suszarka do włosów

Wyżywienie

All inclusive
  • śniadanie, obiad, kolacja (w formie bufetu) 
  • przekąski 
  • wybrane napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe 
Pełne wyżywienie
  • śniadanie, obiad, kolacja (w formie bufetu) 
  • Dwa posiłki
    • śniadanie i obiadokolacja (w formie bufetu) 
    Śniadania
    • w formie bufetu 

    W okolicy

    • ok. 150 m od piaszczystej plaży Fossa i promenady
    • ok 1,5 km do stacji kolejki w Calpe
    • ok. 150 m od portu
    • ok. 500 m od góry Penón de Ifach
    • ok. 100 m od przystanku autobusowego
    • ok. 1 km od centrum miasta Calpe
    • ok. 25 km od miasta Benidorm
    • czas dojazdu z lotniska ok. 80 min 

    Opis hotelu RH Ifach według Traveligo.pl

    Prezentowany poniżej opis nie jest integralną częścią oferty Touroperatora i nie stanowi oferty w rozumieniu przepisów kodeksu cywilnego. Jest to jedynie dodatkowa, pomocnicza informacja dla klientów Traveligo.pl

    4 Hiszpania/Costa Blanca

    Kategoryzacja hotelu

    - kat. Exim Tours 4* - kat. lokalna 4*

    Położenie

     Calpe - niedaleko  licznych  restauracji, barów, sklepów, przystanku autobusowego - ok. 150 m plaża De La Fossa - ok. 1 km Peón de Ifach Natural Park  - ok. 18 km od Parku Narodowego Sierra Helada - ok.79 km od lotniska  

    Plaża

    - piaszczysta - leżaki i parasole płatne dodatkowo  

    Pokoje

    Pokój Standardowy - przestronny - TV-SAT, sejf , mini bar/lodówka - klimatyzacja - łazienka (wanna/prysznic, WC, suszarka do włosów) - balkon/taras Pokoje typu Premium posiadają 2 king size beds + sofa. Pokoje typu Quad Premium przeznaczone są dla 4 osób. Wyposażone są podobnie jak pokoje standardowe.  

    Sport, Relaks, Rozrywka

    bezpłatnie -  basen zewnętrzny - 1 basen kryty podgrzewany z jacuzzi - leżaki i parasole przy basenie - siłownia - sauna - animacje w sezonie płatne - SPA(masaże i zabiegi płatne) - ręczniki (depozyt )

    Dla dzieci

    - brodzik - plac zabaw - mini klub - opiekunka (płatna) - animacje w sezonie  

    Wyżywienie

    Bed&Brekfast (BB) - śniadanie w formie bufetu  HalfBoard (HB) - śniadanie i kolacja w formie bufetu. Napoje do kolacji płatne. Full Board (FB) - śniadanie, obiad, kolacja w formie bufetu. Napoje do obiadu i kolacji płatne. All Inclusive (AI) - śniadanie, obiad, kolacja w formie bufetu, pomiędzy posiłkami/popołudniu/w ciągu dnia przekąski, napoje i lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe.  

    Restauracje i bary

    - restauracja główna - 2 bary  

    Dodatkowe informacje

    - rok budowy 2003 - ogród - 1 piętro, 4 windy - 194 pokoi - 1 pokój dla niepełnosprawnych - lobby z recepcją - parking (płatny) - pralnia - sala konferencyjna - WIFI (bezpłatne) www.hotelrhifach.com

    Bagaż

    Gdańsk, Kraków,  Poznań, Warszawa Modlin, Wrocław (RyanAir); Cena zawiera bagaż podręczny (40x20x25) Klienci mogą dokupić dodatkowy bagaż o wadze 10 kg (55x40x20) - Usługa EXBAG - 125zł/osobę, Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze; - 20 kg - 245 PLN (od 16.03 - 31.05 i od 01.10-31.10)/ 310 PLN (od 01.06-30.09) Uwaga! Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena będzie wyższa.Warszawa (WizzAir); Cena zawiera bagaż podręczny (40x30x20); Klienci mogą dokupić dodatkowy bagaż o wadze 10 kg (55x40x23) - Usługa EXBAG - 210zł/osobę Do każdej rezerwacji istnieje także możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze; - 20 kg -  410 PLN ( wyloty do 05.05 i od 01.06 - 30.09)/ 300 PLN ( wyloty od 06.05 - 31.05 i od 01.10-31.10) - 32 kg -  570 PLN ( wyloty do 05.05 i od 01.06 - 30.09)/ 445 PLN ( wyloty od 06.05 - 31.05 i od 01.10-31.10) Uwaga! Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena będzie wyższa. Berlin Schonefeld, Tegel (RyanAir); Cena zawiera bagaż podręczny (40x20x25) Klienci mogą dokupić dodatkowy bagaż o wadze 10 kg (55x40x20) - Usługa EXBAG - 125zł/osobę, Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze; - 20 kg - 245 PLN (od 16.03 - 31.05 i od 01.10-31.10)/ 310 PLN (od 01.06-30.09) Uwaga! Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena będzie wyższa. Berlin Tegel (EasyJet); Cena zawiera bagaż podręczny 10 kg (56x45x25) Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze; - 15 kg - 10 PLN - 23 kg - 10 PLN Uwaga! Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena będzie wyższa.



    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży TUI Polska. TUI Polska jest jednym z największych biur podróży nie tylko w kraju, ale i na świecie, o ugruntowanej pozycji na rynku, wielu latach doświadczenia i bogatej ofercie wyjazdów do każdego miejsca na świecie. To jeden z naszych kluczowych partnerów, który umożliwia nam spełnianie turystycznych marzeń naszych klientów.

    Podstawowym przesłaniem koncepcji Biura Podróży TUI Polska jest uzmysłowienie klientom, że koncern towarzyszy im na wszystkich etapach podróży – od momentu wyboru oferty, poprzez odprawę na lotnisku i przelot, aż do pobytu i opieki w miejscu wypoczynku. Międzynarodowy koncern TUI jest właścicielem linii lotniczek TUI Fly (Akrefly), kilku sieci hotelowych, m.in. Splashworld, Robinson, Iberotel, RIU i wiele innych. Dzięki temu na każdym etapie podróży turysta może być obsługiwany tylko przez pracowników jednej grupy!


    W swojej ofercie TUI posiada wiele sprawdzonych hoteli w najróżniejszych europejskich i egzotycznych destynacjach. Poczynając od najbardziej popularnych – czyli w Grecji, Hiszpanii, Turcji, Tunezji, Bułgarii czy Egipcie – poprzez mniej znane jak na przykład Lazurowe Wybrzeże we Francji, po dalekie kierunki jak Jamajka, Dominikana, Meksyk i inne – klienci mogą zwiedzić z TUI cały świat! Wszędzie znaleźć można bogatą ofertę hoteli o najróżniejszym standardzie, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami.


    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Rainbow

    Szukasz wakacji do Hiszpanii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    Kategoria

    ****

    Opis oferty

     

    Położenie:
    Hotel położony jest ok. 150 m od nadmorskiej promenady i ok. 1 km od centrum Calpe. Przy promenadzie restauracje, sklepy z pamiątkami i kafeterie. Przy hotelu znajduje się również przystanek autobusowy - połączenia z innymi miejscowościami wybrzeża. Do lotniska w Alicante ok. 75 km.
    Plaża:
    Do piaszczystej plaży Fossa ok. 150m. Leżaki i parasole płatne ok. 8 Eur/os. Hotel zapewnia ręczniki plażowe (depozyt).
    Do dyspozycji gości:
    Recepcja, lobby, restauracja bufetowa, bary, ogród z tarasami słonecznymi, leżakami i parasolami, basen z jacuzzi, basen wewnętrzny (bezpłatny w lipcu i w sierpniu, pozostałe miesiące płatny ok. 3 Eur), mini klub, plac zabaw, sala konferencyjna, pralnia (płatna), wypożyczalnia samochodów, parking.
    Pokoje:
    W hotelu znajdują się 193 przestronne i komfortowe pokoje rozlokowane w 16 piętrowym budynku. Wszystkie klimatyzowane, z łazienką (suszarka do włosów), telefonem, TV-sat, sejfem (gratis), małą lodówką (gratis) i z balkonem (meble balkonowe). - Pokoje standardowe (pow. ok . 34 m2) - dla max. 4 os. (w układzie 2+2), jako dostawki sofa. - Pokoje premium (pow. ok. 40 m2) - dla max 4 osób (w układzie 3+1), z optycznie wydzieloną częścią wypoczynkową, jako dostawki sofa.
    Wyżywienie:
    Śniadania w formie bufetu. Istnieje możliwość dopłaty do obiadokolacji i do All Inclusive: śniadania (8:00-10:30), obiady (13:00-15:30)i obiadokolacje (19:00-22:00)w formie bufetu. Przekąski pomiędzy posiłkami głównymi, lody dla dzieci, lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe (10:30 - 23:00) w miejscach wyznaczonych przez hotel.
    Program sportowy i animacyjny:
    Dzienne i wieczorne animacje dla dzieci i dorosłych od połowy czerwca do połowy września. Płatne: siłownia, sauna, masaże.
    Internet:
    WIFI w całym hotelu bezpłatne.
    Kategoria lokalna:
    ****
    Strona www:
    www.hotel-ifach.com
    Naszym zdaniem:
    Bardzo dobrej klasy hotel z dużymi pokojami, smacznym wyżywieniem oraz dobrym serwisem. Do tego piaszczysta plaża, urocze Calpe z imponującą skałą Ifach. Polecamy!

    Program

    Dzień pierwszy
    Wyloty z Polski. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow Tours na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: r.pl/rozklady.
    Dzień od drugiego do przedostatniego
    Czas na wypoczynek, kąpiele morskie i słoneczne, udział w wycieczkach lokalnych itp.
    Dzień ostatni
    Wykwaterowanie z hotelu i transfer na lotnisko(dokładne godziny zbiórki poda rezydent Rainbow Tours na miejscu). Powrót do Polski.

    Świadczenia

    Cena podstawowaobejmuje:
    przelot samolotem, opłaty lotniskowe, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, 7lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, opiekę polskiego rezydenta, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa (NNW, KL, CP, Assistance i bagaż).
    Cena podstawowa nie obejmuje:
    wycieczek lokalnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, napojów do posiłków jeśli w opisie hoteli nie podano inaczej oraz innych wydatków osobistych.

    Inne

    Hiszpania - Costa Blanca
    Waluta
    EUR - Euro. Można płacić kartami kredytowymi i korzystać z bankomatów. W kurortach turystycznych istnieje wiele miejsc w których można wymienić walutę.
    Napiwki
    Przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwków. Szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach. Zdarza się że napiwek zostaje doliczony do rachunku.
    Wiza
    ObywatelePolski mogą podróżować do Hiszpanii na podstawie ważnego dowodu osobistego lub paszportu.
    Czas
    Taki sam jak w Polsce.
    Orientacyjne ceny
    Obiad w restauracji od 10 EUR woda 1l. - 1 EUR piwo w barze od 1.5 EUR kawa od 1 EUR.
    Elektryczność
    Napięcie 220 V, 50 Hz. Urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów.
    Telefony
    Telefony komórkowe działają w całej Hiszpanii. Koszty połączeń w roamingu polskich sieci komórkowych prosimy sprawdzać przed wyjazdem u operatora.
    Costa Blanca
    Costa Blanca to Białe Wybrzeże Hiszpanii położone pomiędzy Murcją a Walencją z kilometrami piaszczystych plaż, czystym błękitnym morzem oraz doskonałym klimatem, który Costa Blance zapewnia turystów przez niemal cały rok.
    Miejscowości wakacyjne na Costa Blanca:
    Benidorm to jeden z najbardziej znanych kurortów Hiszpanii, słynny przede wszystkim z dobrej jakości hoteli oraz z dwóch długich i piaszczystych plaż - Levante i Poniente, które uznawane są za najlepsze plaże w basenie Morza Śródziemnego i nie bez przyczyny od kilku lat regularnie nagradzane Błękitnymi Flagami. Obie plaże usytuowane są po dwóch stronach położonego na skałach zamku - centralnego punktu miasta, a łączy je długa nadmorska promenada, doskonałe miejsce na wieczorne spacery.Amatorom silnych wrażeń proponujemy obejrzenie lokalnej corridy. A gdy zapadnie zmrok zachęcamy do wizyty w jednej z setek restauracji, barów, pubów, dyskotek, pizzerii czy nocnych klubów. Zabawa do białego rana murowana. Calpe - niegdyś niewielka osada rybacka, teraz coraz prężniej rozwijający się kurort turystycznym, w którym znajdują się jedne z najpiękniejszych plaż Costa Blanca, malowniczy port nad których góruje majestatyczna skała Ifach. W centrum sklepy i sklepy z pamiątkami, tapas bary, kafejki i restauracje z owocami morza. Albir - sympatyczny, niewielki, nadmorski kurort, z oznaczoną Błękitną Flagą długą plażą (kamyczki i żwir) oraz uroczą promenadą. Co roku w lipcu odbywa się w Albir hiszpański festiwal filmowy, a latem w weekendy można sprawdzić jakie cuda mają do sprzedania lokalni artyści - stragany z rękodziełem zachęcają do zakupu pamiątek i biżuterii.
    Wylot
    Wyloty z Warszawy. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisko Rainbow Tours na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na www.rainbowtours.pl\rozklady

    Wycieczki lokalne

    Walencja Całodniowa wycieczka do trzeciego największego miasta Hiszpanii, będącego stolicą prowincji i wspólnoty autonomicznej. W programie panoramiczna wycieczka po mieście, następnie krótki spacer w trakcie którego zobaczymy m.in. Katedrę, Bazylikę Matki Boskiej Opuszczonych, Giełdę Jedwabiu, secesyjny budynek Hali Targowej. Po południu czas wolny. Wieczorem powrót do hoteli. Cena od ok. 50 Eur za osobę dorosłą, ok 25 Eur za dziecko do 11 lat. Guadalest Półdniowa wycieczka do zachwycającego pueblo blanco, nad którym góruje zamek wybudowany przez Maurów. Guadalest, z bielonymi domami, krętymi uliczkami, w otoczeniu gór, gajów oliwnych i pomarańczowych stanowi jedno z najpiękniejszym miejsc w regionie Walencji. Na miejscu można zwiedzić muzeum miniatur i muzeum lalek. Cena od ok. 30 Eur za osobę dorosłą, ok. 20 Eur za dziecko do 11 lat. Costa Blanca Tour Całodniowa wycieczka do dwóch uroczych miejscowości. Calpe to nadmorski kurort z piękna plażą położoną pomiędzy imponującymi skałami, co tworzy niezwykle malowniczą scenerię. Altea to jedna z najładniejszych hiszpańskich białych wiosek - usytuowana na wzgórzu, skąd rozciąga się panorama wybrzeża. Bielone domki, ukwiecone balkony i brukowane uliczki tworzą niepowtarzalną atmosferę, a sklepiki z rękodziełem zachęcają do zakupu pamiątek. W programie również przejazd do wodospadów Algar oraz wizyta w lokalnej bodedze. Cena od ok. 60 Eur za osobę dorosłą, ok. 25 Eur za dziecko do 11 lat. Kartagina i Murcja Kartagina została założona przez Kartagińczyków w 228 r. p.n.e, następnie zależna od m.in. imperium rzymskiego, bizantyjskiego i arabskiego, żeby od 1238 r zostać częścią Hiszpanii. Bogatą przeszłość widać w architekturze - na uwagę zasługują m.in. pozostałości teatru rzymskiego oraz bizantyjskich murów czy gotycka katedra. Murcja to stolica prowincji i wspólnoty autonomicznej o tej samej nazwie. Założona przez Arabów w IX wieku zachwyca katedrą, której 92 metrowa wieża jest drugą co do wielkości w Hiszpanii (przewyższa ją tylko La Giralda w Sewilli), eklektycznym w stylu Kasynem, pięknymi fasadami kamienic oraz ogromną ilością kafejek i tapas barów położonych na ocienionych drzewkami pomarańczowymi plazach. Wycieczka całodniowa, cena ok. 80 Eur/os. Jeep Safari - offroad Całodniowa, emocjonująca wycieczka jeepami po górskich drogach, przełęczach, kanionach, zapomnianych wioskach, zakończona orzeźwiającą kąpielą w wodospadach Algar. Wspaniała zabawa dla całej rodziny! Cena od ok. 60 Eur/os za osobę dorosłą, ok. 40 Eur za dziecko do 11 lat . Prosimy o zabranie kremów do opalania, nakryć głowy ręczników, kostiumu kąpielowego. Osoby, które chcą uczestniczyć w wycieczce jako kierowcy muszą mieć ukończone 21 lat i posiadać prawo jazdy od minimum 2 lat. Z DZIEĆMI Terra Mitica Terra Mitica to starożytny świat w pigułce, gdzie połączono zabytki dawnych imperiów z parkiem rozrywki. Kolejki górskie, wodne zjeżdżalnie, karuzele dostarczą mnóstwa wrażeń i Małym i Dużym, a proponowane spektakle przybliżą antyczną kulturę Egiptu, Grecji, Rzymu oraz Iberii. Pozwól sobie na cały dzień doskonałej zabawy! Jednodniowy bilet: ok. 37 Eur/os dorosła, ok. 27 Eur/dziecko do 12 lat. Istnieje możliwość zorganizowania dojazdu - rezydent na miejscu poda ceny. Mundomar Doskonały wybór dla wszystkich kochających pokazy delfinów oraz lwów morskich. Szereg spektakli z udziałem zwierząt, ogromne żółwie morskie, wdzięcznie wystawiające się ku słońcu surykatki, zabawne papugi, śmiesznie drepczące pingwiny, nietoperze ukryte w mrocznej jaskini - to tylko przykłady atrakcji jakie czekają na wszystkich gości. A dla tych czujących niedosyt i za odpowiednią opłata przejażdżka na grzbiecie delfina lub mokry całus wąsatego lwa morskiego. Jednodniowy bilet: ok. 32 Eur/os dorosła, ok. 22 Eur/dziecko do 12 lat. Istnieje możliwość zorganizowania dojazdu - rezydent na miejscu poda ceny. Aqualandia Świetna opcja dla amatorów "czarnych dziur", "rwących rzek", "kamikadze" i innych wodnych zjeżdżalni przyprawiających o szybsze bicie serca. Dla dzieci laguna z wodnym placem zabaw. Dla wszystkich ogromne jacuzzi, basen z wodospadami, ze sztuczną falą, tarasy słoneczne, restauracje i sklepy z pamiątkami. Świetna zabawa gwarantowana! Jednodniowy bilet: ok. 29 Eur/os dorosła, ok. 25 Eur/dziecko do 12 lat. Istnieje możliwość zorganizowania dojazdu - rezydent na miejscu poda ceny. DLA AKTYWNYCH Sporty wodne Costa Blanca to idealne miejsce dla miłośników wodnego szaleństwa. Nurkowanie, narty wodne, żagle, kajaki oraz wakeboarding. Niewątpliwie każdy znajdzie coś dla siebie. Sierra Helada Do aktywnego wypoczynku zachęcają szlaki Parku Naturalnego Sierra Helada. Strome klify, piękne widoki, ukryte plaże mogą sprawić, że zwykły spacer zamieni się w przygodę.

    Jazda konna
    Każdemu wielbicielowi hippiki polecamy wyprawę na ranczo La Ofra, skąd można wybrać się na przejażdżkę z lokalnym przewodnikiem po najpiękniejszych zakątkach regionu.
    KUCHNIA
    Paella i fideua de Gandia
    Kto będąc choć raz w Hiszpanii nie spróbował paella valenciana niech szybko naprawia swój błąd. Mieszanka ryżu zabarwionego szafranem, warzyw, mięsa lub/i owoców morza świetnie komponuje się z lekkim, owocowym białym lub różowym winem. Oczywiście z regionu Walencji. A z paellą konkuruje fideua de Gandia czyli lokalna odmiana dania, w którym ryż zastąpiono makaronem. Warto spróbować.
    Winiarstwo i winnice
    Wszystkim miłośnikom wina polecamy wizytę w lokalnej winnicy Enrique Mendoza, w Alfaz del Pi (oddalona od Benidormu o ok. 14 km). W ramach wycieczki oczywiście degustacja. Podane powyżej ceny wycieczek lokalnych obowiązują dla Klientów pozostających w hotelach w Benidormie i Albir. Dla Klientów, którzy wybrali hotele w San Juan, Calpe i Gandii ceny będą wyższe.
    Uwaga!
    Zamieszczone powyżej opisy wycieczek lokalnych są podane wyłącznie informacyjnie i nie stanowią oferty handlowej. Nie gwarantujemy, że będą one wszystkie realizowane. Pełny wykaz dostępnych atrakcji lokalnych z poszczególnych hoteli wraz z ich aktualnymi cenami będzie dostępny u naszych rezydentów.


    Opis hotelu RH Ifach według Traveligo.pl

    Prezentowany poniżej opis nie jest integralną częścią oferty Touroperatora i nie stanowi oferty w rozumieniu przepisów kodeksu cywilnego. Jest to jedynie dodatkowa, pomocnicza informacja dla klientów Traveligo.pl

    4 Hiszpania/Costa Blanca

    Kategoryzacja hotelu

    - kat. Exim Tours 4* - kat. lokalna 4*

    Położenie

     Calpe - niedaleko  licznych  restauracji, barów, sklepów, przystanku autobusowego - ok. 150 m plaża De La Fossa - ok. 1 km Peón de Ifach Natural Park  - ok. 18 km od Parku Narodowego Sierra Helada - ok.79 km od lotniska  

    Plaża

    - piaszczysta - leżaki i parasole płatne dodatkowo  

    Pokoje

    Pokój Standardowy - przestronny - TV-SAT, sejf , mini bar/lodówka - klimatyzacja - łazienka (wanna/prysznic, WC, suszarka do włosów) - balkon/taras Pokoje typu Premium posiadają 2 king size beds + sofa. Pokoje typu Quad Premium przeznaczone są dla 4 osób. Wyposażone są podobnie jak pokoje standardowe.  

    Sport, Relaks, Rozrywka

    bezpłatnie -  basen zewnętrzny - 1 basen kryty podgrzewany z jacuzzi - leżaki i parasole przy basenie - siłownia - sauna - animacje w sezonie płatne - SPA(masaże i zabiegi płatne) - ręczniki (depozyt )

    Dla dzieci

    - brodzik - plac zabaw - mini klub - opiekunka (płatna) - animacje w sezonie  

    Wyżywienie

    Bed&Brekfast (BB) - śniadanie w formie bufetu  HalfBoard (HB) - śniadanie i kolacja w formie bufetu. Napoje do kolacji płatne. Full Board (FB) - śniadanie, obiad, kolacja w formie bufetu. Napoje do obiadu i kolacji płatne. All Inclusive (AI) - śniadanie, obiad, kolacja w formie bufetu, pomiędzy posiłkami/popołudniu/w ciągu dnia przekąski, napoje i lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe.  

    Restauracje i bary

    - restauracja główna - 2 bary  

    Dodatkowe informacje

    - rok budowy 2003 - ogród - 1 piętro, 4 windy - 194 pokoi - 1 pokój dla niepełnosprawnych - lobby z recepcją - parking (płatny) - pralnia - sala konferencyjna - WIFI (bezpłatne) www.hotelrhifach.com

    Bagaż

    Gdańsk, Kraków,  Poznań, Warszawa Modlin, Wrocław (RyanAir); Cena zawiera bagaż podręczny (40x20x25) Klienci mogą dokupić dodatkowy bagaż o wadze 10 kg (55x40x20) - Usługa EXBAG - 125zł/osobę, Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze; - 20 kg - 245 PLN (od 16.03 - 31.05 i od 01.10-31.10)/ 310 PLN (od 01.06-30.09) Uwaga! Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena będzie wyższa.Warszawa (WizzAir); Cena zawiera bagaż podręczny (40x30x20); Klienci mogą dokupić dodatkowy bagaż o wadze 10 kg (55x40x23) - Usługa EXBAG - 210zł/osobę Do każdej rezerwacji istnieje także możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze; - 20 kg -  410 PLN ( wyloty do 05.05 i od 01.06 - 30.09)/ 300 PLN ( wyloty od 06.05 - 31.05 i od 01.10-31.10) - 32 kg -  570 PLN ( wyloty do 05.05 i od 01.06 - 30.09)/ 445 PLN ( wyloty od 06.05 - 31.05 i od 01.10-31.10) Uwaga! Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena będzie wyższa. Berlin Schonefeld, Tegel (RyanAir); Cena zawiera bagaż podręczny (40x20x25) Klienci mogą dokupić dodatkowy bagaż o wadze 10 kg (55x40x20) - Usługa EXBAG - 125zł/osobę, Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze; - 20 kg - 245 PLN (od 16.03 - 31.05 i od 01.10-31.10)/ 310 PLN (od 01.06-30.09) Uwaga! Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena będzie wyższa. Berlin Tegel (EasyJet); Cena zawiera bagaż podręczny 10 kg (56x45x25) Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze; - 15 kg - 10 PLN - 23 kg - 10 PLN Uwaga! Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena będzie wyższa.



    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

    Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

    Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.

    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Exim Tours

    Szukasz wakacji do Hiszpanii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    4 Hiszpania/Costa Blanca

    Kategoryzacja hotelu

    - kat. Exim Tours 4* - kat. lokalna 4*

    Położenie

     Calpe - niedaleko  licznych  restauracji, barów, sklepów, przystanku autobusowego - ok. 150 m plaża De La Fossa - ok. 1 km Peón de Ifach Natural Park  - ok. 18 km od Parku Narodowego Sierra Helada - ok.79 km od lotniska  

    Plaża

    - piaszczysta - leżaki i parasole płatne dodatkowo  

    Pokoje

    Pokój Standardowy - przestronny - TV-SAT, sejf , mini bar/lodówka - klimatyzacja - łazienka (wanna/prysznic, WC, suszarka do włosów) - balkon/taras Pokoje typu Premium posiadają 2 king size beds + sofa. Pokoje typu Quad Premium przeznaczone są dla 4 osób. Wyposażone są podobnie jak pokoje standardowe.  

    Sport, Relaks, Rozrywka

    bezpłatnie -  basen zewnętrzny - 1 basen kryty podgrzewany z jacuzzi - leżaki i parasole przy basenie - siłownia - sauna - animacje w sezonie płatne - SPA(masaże i zabiegi płatne) - ręczniki (depozyt )

    Dla dzieci

    - brodzik - plac zabaw - mini klub - opiekunka (płatna) - animacje w sezonie  

    Wyżywienie

    Bed&Brekfast (BB) - śniadanie w formie bufetu  HalfBoard (HB) - śniadanie i kolacja w formie bufetu. Napoje do kolacji płatne. Full Board (FB) - śniadanie, obiad, kolacja w formie bufetu. Napoje do obiadu i kolacji płatne. All Inclusive (AI) - śniadanie, obiad, kolacja w formie bufetu, pomiędzy posiłkami/popołudniu/w ciągu dnia przekąski, napoje i lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe.  

    Restauracje i bary

    - restauracja główna - 2 bary  

    Dodatkowe informacje

    - rok budowy 2003 - ogród - 1 piętro, 4 windy - 194 pokoi - 1 pokój dla niepełnosprawnych - lobby z recepcją - parking (płatny) - pralnia - sala konferencyjna - WIFI (bezpłatne) www.hotelrhifach.com

    Informacja

    Dostępność poszczególnych świadczeń infrastruktury w hotelach w sezonie zimowym od listopada do końca kwietnia (takich jak baseny zewnętrzne, aquaparki, bary i restauracje zewnętrzne, place zabaw, animacje) uzależniona jest od warunków pogodowych.

    UWAGA

    W związku ze zmianą przepisów dotyczących przekraczania granicy oraz przepisów sanitarnych w poszczególnych krajach sprawdź warunki w zakładce Bezpieczne Wakacje w kraju, do którego się udajesz na https://eximtours.pl/nasze-kierunki Informujemy, że dostępność infrastruktury hotelowej i zakres świadczeń może ulec zmianie. Zmiany dotyczą głównie: lobby, restauracje, bary, baseny, spa, place zabaw i kluby dla dzieci. Przepisy wydawane są przez lokalne władze i Organizator nie ma na nie wpływu. Więcej o możliwych utrudnieniach na: https://eximtours.pl/lp/Nowe_standardy_bezpieczenstwa

    Bagaż

    Kraków, Warszawa Modlin (Ryanair); Cena zawiera bagaż podręczny (40x20x25) Klienci mogą dokupić dodatkowy bagaż o wadze 10 kg (55x40x20) - Usługa EXBAG - 80zł/osobę Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze; - 20 kg - 220 PLN (wyloty do 10.12)/ 260 PLN (wyloty od 11.12-12.01)/ 220 PLN (wyloty od 13.01 - 31.03) Uwaga! Jeżeli bagaż lub dodatkowe usługi zostaną dodane już po potwierdzeniu rezerwacji ich cena będzie wyższa Gdańsk, Poznań, Wrocław (Ryanair); Cena zawiera bagaż podręczny (40x20x25) Klienci mogą dokupić dodatkowy bagaż o wadze 10 kg (55x40x20) - Usługa EXBAG - 80zł/osobę Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze; - 20 kg - 220 PLN Uwaga! Jeżeli bagaż lub dodatkowe usługi zostaną dodane już po potwierdzeniu rezerwacji ich cena będzie wyższa Berlin Brandenburg (Ryanair); Cena zawiera bagaż podręczny (40x20x25) Klienci mogą dokupić dodatkowy bagaż o wadze 10 kg (55x40x20) - Usługa EXBAG - 80zł/osobę Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze; - 20 kg - 225 PLN (wyloty do 10.12)/ 270 PLN (wyloty od 11.12-12.01)/ 225 PLN (wyloty od 13.01 - 31.03) Uwaga! Jeżeli bagaż lub dodatkowe usługi zostaną dodane już po potwierdzeniu rezerwacji ich cena będzie wyższa


    Opis hotelu RH Ifach według Traveligo.pl

    Prezentowany poniżej opis nie jest integralną częścią oferty Touroperatora i nie stanowi oferty w rozumieniu przepisów kodeksu cywilnego. Jest to jedynie dodatkowa, pomocnicza informacja dla klientów Traveligo.pl

    4 Hiszpania/Costa Blanca

    Kategoryzacja hotelu

    - kat. Exim Tours 4* - kat. lokalna 4*

    Położenie

     Calpe - niedaleko  licznych  restauracji, barów, sklepów, przystanku autobusowego - ok. 150 m plaża De La Fossa - ok. 1 km Peón de Ifach Natural Park  - ok. 18 km od Parku Narodowego Sierra Helada - ok.79 km od lotniska  

    Plaża

    - piaszczysta - leżaki i parasole płatne dodatkowo  

    Pokoje

    Pokój Standardowy - przestronny - TV-SAT, sejf , mini bar/lodówka - klimatyzacja - łazienka (wanna/prysznic, WC, suszarka do włosów) - balkon/taras Pokoje typu Premium posiadają 2 king size beds + sofa. Pokoje typu Quad Premium przeznaczone są dla 4 osób. Wyposażone są podobnie jak pokoje standardowe.  

    Sport, Relaks, Rozrywka

    bezpłatnie -  basen zewnętrzny - 1 basen kryty podgrzewany z jacuzzi - leżaki i parasole przy basenie - siłownia - sauna - animacje w sezonie płatne - SPA(masaże i zabiegi płatne) - ręczniki (depozyt )

    Dla dzieci

    - brodzik - plac zabaw - mini klub - opiekunka (płatna) - animacje w sezonie  

    Wyżywienie

    Bed&Brekfast (BB) - śniadanie w formie bufetu  HalfBoard (HB) - śniadanie i kolacja w formie bufetu. Napoje do kolacji płatne. Full Board (FB) - śniadanie, obiad, kolacja w formie bufetu. Napoje do obiadu i kolacji płatne. All Inclusive (AI) - śniadanie, obiad, kolacja w formie bufetu, pomiędzy posiłkami/popołudniu/w ciągu dnia przekąski, napoje i lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe.  

    Restauracje i bary

    - restauracja główna - 2 bary  

    Dodatkowe informacje

    - rok budowy 2003 - ogród - 1 piętro, 4 windy - 194 pokoi - 1 pokój dla niepełnosprawnych - lobby z recepcją - parking (płatny) - pralnia - sala konferencyjna - WIFI (bezpłatne) www.hotelrhifach.com

    Bagaż

    Gdańsk, Kraków,  Poznań, Warszawa Modlin, Wrocław (RyanAir); Cena zawiera bagaż podręczny (40x20x25) Klienci mogą dokupić dodatkowy bagaż o wadze 10 kg (55x40x20) - Usługa EXBAG - 125zł/osobę, Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze; - 20 kg - 245 PLN (od 16.03 - 31.05 i od 01.10-31.10)/ 310 PLN (od 01.06-30.09) Uwaga! Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena będzie wyższa.Warszawa (WizzAir); Cena zawiera bagaż podręczny (40x30x20); Klienci mogą dokupić dodatkowy bagaż o wadze 10 kg (55x40x23) - Usługa EXBAG - 210zł/osobę Do każdej rezerwacji istnieje także możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze; - 20 kg -  410 PLN ( wyloty do 05.05 i od 01.06 - 30.09)/ 300 PLN ( wyloty od 06.05 - 31.05 i od 01.10-31.10) - 32 kg -  570 PLN ( wyloty do 05.05 i od 01.06 - 30.09)/ 445 PLN ( wyloty od 06.05 - 31.05 i od 01.10-31.10) Uwaga! Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena będzie wyższa. Berlin Schonefeld, Tegel (RyanAir); Cena zawiera bagaż podręczny (40x20x25) Klienci mogą dokupić dodatkowy bagaż o wadze 10 kg (55x40x20) - Usługa EXBAG - 125zł/osobę, Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze; - 20 kg - 245 PLN (od 16.03 - 31.05 i od 01.10-31.10)/ 310 PLN (od 01.06-30.09) Uwaga! Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena będzie wyższa. Berlin Tegel (EasyJet); Cena zawiera bagaż podręczny 10 kg (56x45x25) Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze; - 15 kg - 10 PLN - 23 kg - 10 PLN Uwaga! Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena będzie wyższa.



    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

    Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

    Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

    Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.

    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    III Millenium

    Szukasz wakacji do Hiszpanii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    Kategoria

    ****

    Region

    Hiszpania/Costa Blanca/Calpe

    Opis

    Hotel SH Ifach położony jest w odległości 150 metrów od plaży Fossa i oferuje widok na słynną skałę Ifach w mieście Calpe. Obiekt zapewnia kryty i odkryty basen, wannę z hydromasażem na świeżym powietrzu i przestronne pokoje z balkonem oraz bezpłatnym bezprzewodowym dostępem do Internetu. Klimatyzowane pokoje w hotelu SH Ifach mają podłogę wyłożoną kafelkami i mieszczą łazienkę z suszarką do włosów. Każdy z nich wyposażony jest w telewizor z dostępem do kanałów telewizji satelitarnej, minibar i prasę do spodni. W pokojach znajduje się również część wypoczynkowa z rozkładaną sofą. Hotel oferuje urozmaicony program występów rozrywkowych dla dzieci i dorosłych. Oferta obiektu obejmuje ponadto centrum fitness, saunę i rozmaite masaże. Restauracja bufetowa Las Salinas w hotelu SH Ifach serwuje dania kuchni śródziemnomorskiej oraz międzynarodowej. Usytuowany przy basenie bar La Palapa oferuje natomiast lekkie posiłki i przekąski. Do urokliwego Starego Miasta w Calpe można dojść w 15 minut, a plaża Arenal Boi znajduje się zaledwie 200 metrów od hotelu. Obiekt usytuowany jest obok Salinas el Saladar, słonej pustyni, która stanowi ostoję dla ptaków wędrownych.

    Zameldowanie

    od 16;00

    Wymeldowanie

    od 12;00

    bilet lotniczy z bagażem podręcznym 10kg/os zabieranym na pokład + pakiet

    transfer, zakwaterowanie, ubezpieczenie NNW i KL, oraz wybrane usługi dodatkowe;

    Rezydenci polskojęzyczni dostępni są na poniżej wymienionych kierunkach

    Costa Brava Barcelona Costa del Sol Majorka Teneryfa Costa Blanca (w terminie od maja do września) Na wszystkich destynacjach klienci otrzymują numery alarmowe 24h. w języku polskim

    Ryanair

    bagaż podręczny; 10kg/os, wymiary 55x40x20 cm + mały bagaż bez ograniczenia wagowego o wymiarach 35x20x20/os.

    Wizzair

    bagaż podręczny; 10kg/os, wymiary 56x45x25 cm (w przypadku 2 osób na jednej rezerwacji istnieje możliwość zamiany bagaży podręcznych 10 kg. na 1 WSPÓLNY bagaż rejestrowany o wadze 23kg. i 2 małe bagaże podręczne o wymiarach 42x32x25.

    Norwegian

    bagaż podręczny 10kg/os, wymiary 55x40x23 cm + mała torebka lub laptop

    Do zapłaty na miejscu

    Podatek miejski dot. tylko Costa Brava/ Barcelona Hotel 5* 2,50 Euro/os/dzień Hotel 4* 1,25 Euro/os/dzień, pozostały obszar Katalonii 1 Euro/os/dzień Pozostałe obiekty noclegowe, Barcelona 0,75 Euro/os/dzień, reszta obszaru Katalonii 0,50 Euro/os/dzień

    Usługi fakultatywne, dodatkowo płatne

    Ubezpieczenie od kosztów rezygnacji(4% wartości pobytu); dodatkowe ubezpieczenie medyczne; odwołanie lotu i opóźnienie lotu; ubezpieczenie bagażu;

    Opłaty za dodatkowy bagaż Ryanair 15kg. (fakultatywnie)

    sezon "niski" 05.01 - 03.04 28.04 - 31.05 01.10 - 20.12 cena; 230 ZL/szt./w obie strony cena; 280 ZL/szt./w obie strony - dot. Wysp Kanaryjskich sezon "wysoki" 04 - 27.04 01.06 - 30.09 21.12 - 04.01 cena; 320 ZL/szt./w obie strony cena; 430 ZL/szt./w obie strony - dot. Wysp Kanaryjskich

    Opłaty za dodatkowy bagaż Wizzair 23kg. (fakultatywnie)

    cena; 320 ZL/szt./w obie strony

    Opłaty za dodatkowy bagaż Norwegian 20kg. (fakultatywnie)

    cena; 180 ZL/szt./w obie strony

    Informacje dotyczące przelotu samolotem

    przelot samolotem odbywa się liniami regularnymi Ryanair, Wizzair, Air Berlin,Norwegian lub EasyJet. III MILLENIUM T.O. świadczy jedynie usługę pośrednictwa dla klienta w zakupie biletów lotniczych; przelot odbywa się wg zasad przewoźnika;

    Opłaty za dodatkowy bagaż Norwegian 20kg. (fakultatywnie)

    cena; 180 ZL/szt./w obie strony

    Informacje dotyczące przelotu samolotem

    przelot samolotem odbywa się liniami regularnymi Ryanair, Wizzair, Air Berlin lub Norwegian. III MILLENIUM T.O. świadczy jedynie usługę pośrednictwa dla klienta w zakupie biletów lotniczych; przelot odbywa się wg zasad przewoźnika;


    Opis hotelu RH Ifach według Traveligo.pl

    Prezentowany poniżej opis nie jest integralną częścią oferty Touroperatora i nie stanowi oferty w rozumieniu przepisów kodeksu cywilnego. Jest to jedynie dodatkowa, pomocnicza informacja dla klientów Traveligo.pl

    4 Hiszpania/Costa Blanca

    Kategoryzacja hotelu

    - kat. Exim Tours 4* - kat. lokalna 4*

    Położenie

     Calpe - niedaleko  licznych  restauracji, barów, sklepów, przystanku autobusowego - ok. 150 m plaża De La Fossa - ok. 1 km Peón de Ifach Natural Park  - ok. 18 km od Parku Narodowego Sierra Helada - ok.79 km od lotniska  

    Plaża

    - piaszczysta - leżaki i parasole płatne dodatkowo  

    Pokoje

    Pokój Standardowy - przestronny - TV-SAT, sejf , mini bar/lodówka - klimatyzacja - łazienka (wanna/prysznic, WC, suszarka do włosów) - balkon/taras Pokoje typu Premium posiadają 2 king size beds + sofa. Pokoje typu Quad Premium przeznaczone są dla 4 osób. Wyposażone są podobnie jak pokoje standardowe.  

    Sport, Relaks, Rozrywka

    bezpłatnie -  basen zewnętrzny - 1 basen kryty podgrzewany z jacuzzi - leżaki i parasole przy basenie - siłownia - sauna - animacje w sezonie płatne - SPA(masaże i zabiegi płatne) - ręczniki (depozyt )

    Dla dzieci

    - brodzik - plac zabaw - mini klub - opiekunka (płatna) - animacje w sezonie  

    Wyżywienie

    Bed&Brekfast (BB) - śniadanie w formie bufetu  HalfBoard (HB) - śniadanie i kolacja w formie bufetu. Napoje do kolacji płatne. Full Board (FB) - śniadanie, obiad, kolacja w formie bufetu. Napoje do obiadu i kolacji płatne. All Inclusive (AI) - śniadanie, obiad, kolacja w formie bufetu, pomiędzy posiłkami/popołudniu/w ciągu dnia przekąski, napoje i lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe.  

    Restauracje i bary

    - restauracja główna - 2 bary  

    Dodatkowe informacje

    - rok budowy 2003 - ogród - 1 piętro, 4 windy - 194 pokoi - 1 pokój dla niepełnosprawnych - lobby z recepcją - parking (płatny) - pralnia - sala konferencyjna - WIFI (bezpłatne) www.hotelrhifach.com

    Bagaż

    Gdańsk, Kraków,  Poznań, Warszawa Modlin, Wrocław (RyanAir); Cena zawiera bagaż podręczny (40x20x25) Klienci mogą dokupić dodatkowy bagaż o wadze 10 kg (55x40x20) - Usługa EXBAG - 125zł/osobę, Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze; - 20 kg - 245 PLN (od 16.03 - 31.05 i od 01.10-31.10)/ 310 PLN (od 01.06-30.09) Uwaga! Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena będzie wyższa.Warszawa (WizzAir); Cena zawiera bagaż podręczny (40x30x20); Klienci mogą dokupić dodatkowy bagaż o wadze 10 kg (55x40x23) - Usługa EXBAG - 210zł/osobę Do każdej rezerwacji istnieje także możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze; - 20 kg -  410 PLN ( wyloty do 05.05 i od 01.06 - 30.09)/ 300 PLN ( wyloty od 06.05 - 31.05 i od 01.10-31.10) - 32 kg -  570 PLN ( wyloty do 05.05 i od 01.06 - 30.09)/ 445 PLN ( wyloty od 06.05 - 31.05 i od 01.10-31.10) Uwaga! Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena będzie wyższa. Berlin Schonefeld, Tegel (RyanAir); Cena zawiera bagaż podręczny (40x20x25) Klienci mogą dokupić dodatkowy bagaż o wadze 10 kg (55x40x20) - Usługa EXBAG - 125zł/osobę, Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze; - 20 kg - 245 PLN (od 16.03 - 31.05 i od 01.10-31.10)/ 310 PLN (od 01.06-30.09) Uwaga! Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena będzie wyższa. Berlin Tegel (EasyJet); Cena zawiera bagaż podręczny 10 kg (56x45x25) Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze; - 15 kg - 10 PLN - 23 kg - 10 PLN Uwaga! Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena będzie wyższa.


    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Neckermann

    Szukasz wakacji do Hiszpanii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    Kategoria

    ****

    Region

    Costa Blanca, Hiszpania

    Opis hotelu

    Hotel zbudowany został w roku 2003. Serdecznie zapraszamy naszych gości do łącznie 193 pokoi. W obiekcie do dyspozycji gości jest czynna 24 godziny na dobę recepcja oraz 24-godzinny check-out-service. Na większość pięter można dostać się za pomocą windy. Na miejscu znajduje się sejf i kantor wymiany walut. Wi-Fi w pomieszczeniach ogólnodostępnych (bezpłatnie) zapewnia stały dostęp do sieci. Do dyspozycji gości jest restauracja, kawiarnia i bar. Dostępna jest baza handlowa w postaci sklepów. Dzieci mogą bawić się do woli na placu zabaw. Na terenie obiektu znajduje się również pokój zabaw dla dzieci. Auto pozostawić można w garażu (odpłatnie) oraz na parkingu. Rowery będą bezpieczne w naszej przechowalni. Do pozostałych oferowanych na miejscu usług należą: opieka medyczna, serwis pokojowy i pralnia. Podróżnych preferujących zapoznanie się z okolicą w sposób aktywny ucieszy z pewnością możliwość wypożyczenia rowerów (odpłatnie).

    Zakwaterowanie

    Pokoje wyposażone są w klimatyzację, centralne ogrzewanie i łazienkę. Większość pokoi posiada balkon z widokiem na okolicę. Pomieszczenia mieszkalne i sypialne dysponują łóżkiem typu king size. Istnieje możliwość dostawki. Ponadto skorzystać można z sejfu i minibarku. W skład standardowego wyposażenia wchodzi również minilodówka. Elementami podwyższającymi komfort pobytu są internet, telefon i telewizor. Łazienki wyposażone są w prysznic, wannę i jacuzzi. W łazience goście znajdą suszarkę do włosów.

    Sport i wypoczynek

    Orzeźwienie i ochłodę znajdziecie Państwo w jednym z naszych basenów (krytym bądź otwartym). Spragnionym relaksu i odprężenia polecamy leżaki i parasole na tarasie do opalania. O Państwa pełne odprężenie zadba kąpiel w jacuzzi. Pasjonatom sportu proponujemy boccię. Aqua fitness to niewątpliwa atrakcja dla entuzjastów sportów wodnych. Ponadto do dyspozycji gości jest studio fitness i bilard, jak również za dodatkową opłatą tenis stołowy. Zabiegi w Centrum Wellness, w tym spa naładują Państwa baterie po pełnym wrażeń dniu. Za dodatkową opłatą proponujemy naszym gościom saunę i zabiegi masażu. Rozrywkę i urozmaicenie w czasie wolnym zapewniają program animacyjny i miniklub.

    Wyżywienie

    Dostępne warianty żywieniowe to wyżywienie częściowe, wyżywienie pełne i opcja all inclusive. W ofercie gastronomicznej znajdują się śniadanie, obiad i kolacja.

    Akceptowane karty kredytowe

    W hotelu akceptowane są następujące karty kredytowe: American Express, Visa, Diners Club i MasterCard.

    Uwagi dodatkowe

    Opis został przetłumaczony automatycznie. Wszelkie prawa zastrzeżone GIATA 2004 - 2017


    Opis hotelu RH Ifach według Traveligo.pl

    Prezentowany poniżej opis nie jest integralną częścią oferty Touroperatora i nie stanowi oferty w rozumieniu przepisów kodeksu cywilnego. Jest to jedynie dodatkowa, pomocnicza informacja dla klientów Traveligo.pl

    4 Hiszpania/Costa Blanca

    Kategoryzacja hotelu

    - kat. Exim Tours 4* - kat. lokalna 4*

    Położenie

     Calpe - niedaleko  licznych  restauracji, barów, sklepów, przystanku autobusowego - ok. 150 m plaża De La Fossa - ok. 1 km Peón de Ifach Natural Park  - ok. 18 km od Parku Narodowego Sierra Helada - ok.79 km od lotniska  

    Plaża

    - piaszczysta - leżaki i parasole płatne dodatkowo  

    Pokoje

    Pokój Standardowy - przestronny - TV-SAT, sejf , mini bar/lodówka - klimatyzacja - łazienka (wanna/prysznic, WC, suszarka do włosów) - balkon/taras Pokoje typu Premium posiadają 2 king size beds + sofa. Pokoje typu Quad Premium przeznaczone są dla 4 osób. Wyposażone są podobnie jak pokoje standardowe.  

    Sport, Relaks, Rozrywka

    bezpłatnie -  basen zewnętrzny - 1 basen kryty podgrzewany z jacuzzi - leżaki i parasole przy basenie - siłownia - sauna - animacje w sezonie płatne - SPA(masaże i zabiegi płatne) - ręczniki (depozyt )

    Dla dzieci

    - brodzik - plac zabaw - mini klub - opiekunka (płatna) - animacje w sezonie  

    Wyżywienie

    Bed&Brekfast (BB) - śniadanie w formie bufetu  HalfBoard (HB) - śniadanie i kolacja w formie bufetu. Napoje do kolacji płatne. Full Board (FB) - śniadanie, obiad, kolacja w formie bufetu. Napoje do obiadu i kolacji płatne. All Inclusive (AI) - śniadanie, obiad, kolacja w formie bufetu, pomiędzy posiłkami/popołudniu/w ciągu dnia przekąski, napoje i lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe.  

    Restauracje i bary

    - restauracja główna - 2 bary  

    Dodatkowe informacje

    - rok budowy 2003 - ogród - 1 piętro, 4 windy - 194 pokoi - 1 pokój dla niepełnosprawnych - lobby z recepcją - parking (płatny) - pralnia - sala konferencyjna - WIFI (bezpłatne) www.hotelrhifach.com

    Bagaż

    Gdańsk, Kraków,  Poznań, Warszawa Modlin, Wrocław (RyanAir); Cena zawiera bagaż podręczny (40x20x25) Klienci mogą dokupić dodatkowy bagaż o wadze 10 kg (55x40x20) - Usługa EXBAG - 125zł/osobę, Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze; - 20 kg - 245 PLN (od 16.03 - 31.05 i od 01.10-31.10)/ 310 PLN (od 01.06-30.09) Uwaga! Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena będzie wyższa.Warszawa (WizzAir); Cena zawiera bagaż podręczny (40x30x20); Klienci mogą dokupić dodatkowy bagaż o wadze 10 kg (55x40x23) - Usługa EXBAG - 210zł/osobę Do każdej rezerwacji istnieje także możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze; - 20 kg -  410 PLN ( wyloty do 05.05 i od 01.06 - 30.09)/ 300 PLN ( wyloty od 06.05 - 31.05 i od 01.10-31.10) - 32 kg -  570 PLN ( wyloty do 05.05 i od 01.06 - 30.09)/ 445 PLN ( wyloty od 06.05 - 31.05 i od 01.10-31.10) Uwaga! Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena będzie wyższa. Berlin Schonefeld, Tegel (RyanAir); Cena zawiera bagaż podręczny (40x20x25) Klienci mogą dokupić dodatkowy bagaż o wadze 10 kg (55x40x20) - Usługa EXBAG - 125zł/osobę, Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze; - 20 kg - 245 PLN (od 16.03 - 31.05 i od 01.10-31.10)/ 310 PLN (od 01.06-30.09) Uwaga! Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena będzie wyższa. Berlin Tegel (EasyJet); Cena zawiera bagaż podręczny 10 kg (56x45x25) Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze; - 15 kg - 10 PLN - 23 kg - 10 PLN Uwaga! Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena będzie wyższa.



    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

    Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

    Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.

    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Zdjęcia lokalizacji (Hiszpania / Costa Blanca)

    Opinie o Hotelu RH Ifach

    RH Ifach - możliwości zakwaterowania:

    Standard
    standard premium
    Single Use Standard

    RH Ifach - możliwa długość wypoczynku:


    Masz pytania o Hotel RH Ifach? Zadzwoń lub napisz!

    Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00


    • ŚPIESZ SIĘ!Zostały ostatnie
      wolne miejsca
    • Zobacz opinie