Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob.-nd. 10:00-18:00

Last Minute
Hotel El Mouradi Djerba Menzel, Djerba
1/20
Hotel El Mouradi Djerba Menzel, Djerba
2/20
Hotel El Mouradi Djerba Menzel, Djerba
3/20
Hotel El Mouradi Djerba Menzel, Djerba
4/20
Hotel El Mouradi Djerba Menzel, Djerba
5/20
Hotel El Mouradi Djerba Menzel, Djerba
6/20
Hotel El Mouradi Djerba Menzel, Djerba
7/20
Hotel El Mouradi Djerba Menzel, Djerba
8/20
Hotel El Mouradi Djerba Menzel, Djerba
9/20
Hotel El Mouradi Djerba Menzel, Djerba
10/20
Hotel El Mouradi Djerba Menzel, Djerba
11/20
Hotel El Mouradi Djerba Menzel, Djerba
12/20
Hotel El Mouradi Djerba Menzel, Djerba
13/20
Hotel El Mouradi Djerba Menzel, Djerba
14/20
Hotel El Mouradi Djerba Menzel, Djerba
15/20
Hotel El Mouradi Djerba Menzel, Djerba
16/20
Hotel El Mouradi Djerba Menzel, Djerba
17/20
Hotel El Mouradi Djerba Menzel, Djerba
18/20
Hotel El Mouradi Djerba Menzel, Djerba
19/20
Hotel El Mouradi Djerba Menzel, Djerba
20/20
mapakliknij aby aktywować mapę
Ocena
hotelu:
4.2 / 5
Najbliższy termin
02.02 - 09.02
już od 2369 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
18.09 - 21.09
już od 1958 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu El Mouradi Djerba Menzel
  • Windsurfing
  • Fitness/Siłownia
  • Golf
  • Tenis
  • Zjeżdżalnie wodne
  • Basen kryty
  • Basen odkryty
  • Animacje dla dorosłych
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Przy plaży
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Rozrywka i życie nocne

Hotel El Mouradi Djerba Menzel
star 4

Tunezja: Djerba
Ocena hotelu El Mouradi Djerba Menzel:
4.2 / 5
Średnia z 2 opinii
Szczegóły oceny hotelu El Mouradi Djerba Menzel:
  • Lokalizacja
    4.0
  • Hotel
    5.0
  • Pokoje
    5.0
  • Wyżywienie
    5.0
  • Atrakcje
    i sport
    4.0
  • Jakość
    do ceny
    4.0
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 02 lutego 2023
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 18 września 2023
ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Zadbany kompleks położony w przepięknym, egzotycznym ogrodzie. Wiele atrakcji sportowo - rekreacyjnych i świetne udogodnienia dla dzieci to największe atuty tego hotelu.

Hotel El Mouradi Djerba Menzel w ofercie Biura podróży:

TUI

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Zadbany kompleks położony w przepięknym, egzotycznym ogrodzie. Wiele atrakcji sportowo - rekreacyjnych i świetne udogodnienia dla dzieci to największe atuty tego hotelu.

Szukasz wakacji do Tunezji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

W okolicy

  • ok. 6 km od centrum Midoun
  • bezpośrednio przy plaży
  • czas dojazdu z lotniska ok. Djerba-Zarzis ok. 50 min

polozenie

  • ok. 6 km od centrum Midoun
  • bezpośrednio przy plaży
  • czas dojazdu z lotniska ok. Djerba-Zarzis ok. 50 min

plaza

  • bezpośrednio przy piaszczystej plaży
  • piaszczysta

Wyposażenie

  • recepcja
  • winda
  • ogród
  • Wi-Fi: w lobby/w recepcji/w barze, w cenie
  • sale konferencyjne: 5
  • fryzjer
  • sklep z pamiątkami
  • kantor: w recepcji
  • pralnia: za opłatą
  • parking: zadaszony i zewnętrzny, w cenie

karty

Visa, MasterCard

Liczba pokojów

635

Kategoria lokalna

4 gwiazdki

Dodatkowe informacje

  • hotel nie akceptuje zwierząt 
  • Zgodnie z decyzją rządu tunezyjskiego, będzie pobierany podatek turystyczny w Tunezji. Zapłata za podatek odbywa się podczas zakwaterowania. Wysokość podatku turystycznego zależy od kategorii lokalnej hotelu. Dla obiektów: 2-gwiazdkowych - ok. 1 dinar za os./noc, 3-gwiazdkowych - ok. 2 dinary za os./noc oraz 4 i 5-gwiazdkowych - ok. 3 dinary za os./noc. Podatek jest pobierany od osób powyżej 12 roku życia. Opłata będzie naliczana za pobyty do max. 7 nocy. Godziny otwarcia i dostępność barów i restauracji w hotelach mogą ulec zmianie w zależności od pogody.
  • W rezerwowanym hotelu opieka rezydenta TUI oraz TUI Service Center 24/7: mailowo, telefonicznie, SMS i za pośrednictwem czatu w aplikacji TUI w serwisie myTUI. W aplikacji TUI znajdą Państwo mnóstwo przydatnych informacji dotyczących przebiegu podróży i miejsca wypoczynku. Za jej pośrednictwem można rezerwować również wycieczki fakultatywne. Niezależnie od tego, czy szukają Państwo pomysłów na spędzanie czasu w okolicy, czy potrzebują Państwo naszej pomocy w rozwiązaniu problemu, jesteśmy do Państwa dyspozycji.
    Telefon: +48 222043596
    SMS: +48 799448800
    E-mail: servicePL@TUI.com
    Czat: w aplikacji TUI

basen

  • baseny: 3
  • basen: w cenie, z wodą morską, ze słodką wodą
  • basen: w cenie, kryty
  • basen dla dzieci: w cenie
  • ręczniki: wymagana kaucja
  • leżaki i parasole: w cenie
  • Dla dzieci

    • plac zabaw 
    • opieka do dziecka: za opłatą
    • łóżeczko dziecięce: wymagana rezerwacja, w cenie
    • basen dla dzieci 
    • miniklub: 5-12 lat
    • program animacyjny dla dzieci 

    Sport i wellness

    W cenie
    • łucznictwo 
    • siatkówka plażowa 
    • minigolf 
    • kort tenisowy 
    • koszykówka
    • minigolf
    • tenis stołowy
    • piłka nożna
    Płatne
    • strefa spa
    • hammam 
    • masaże 
    • zabiegi pielęgnacyjne 
    • siłownia
    • oświetlenie kortu tenisowego 
    • wypożyczalnia rakiet do tenisa
    • jazda konna: w ofercie firm zewnętrznych

    rozrywka

    • zajęcia sportowe
    • dyskoteka

    Pokoje

    Pokój 2-osobowy z widokiem na morze DZM1
    • 1-4 os.
    • widok na morze
    • w budynku głównym
    • klimatyzacja: centralnie sterowana, w zależności od warunków pogodowych
    • sejf: w cenie
    • telefon
    • TV sat.
    • wanna
    • WC
    • suszarka do włosów
    • balkon
    Pokój dla dorosłego z dzieckiem DSX1
    • 2-4 os.
    • w budynku bocznym
    • klimatyzacja: centralnie sterowana, w zależności od warunków pogodowych
    • sejf: w cenie
    • telefon
    • lodówka
    • TV
    • wanna
    • WC
    • suszarka do włosów
    • balkon lub taras
    Bungalow BUX1
    • 2-4 os.
    • w budynku bocznym
    • klimatyzacja (centralnie sterowana, w zależności od warunków pogodowych)
    • sejf (w cenie)
    • telefon
    • lodówka
    • TV
    • wanna
    • WC
    • suszarka do włosów
    • balkon lub taras
    Pokój 2-osobowy DZX1
    • 1-4 os.
    • lodówka
    • balkon lub taras
    • w budynku głównym
    • klimatyzacja: centralnie sterowana, w zależności od warunków pogodowych
    • sejf: w cenie
    • telefon
    • TV sat.
    • wanna
    • WC
    • suszarka do włosów
    Pokój 2-osobowy DZX2
    • 2-3 os.
    • pokój odremontowany
    • balkon
    • pokój dla seniorów 55+
    • w budynku głównym
    • klimatyzacja: centralnie sterowana, w zależności od warunków pogodowych
    • sejf: w cenie
    • telefon
    • TV sat.
    • wanna
    • WC
    • suszarka do włosów

    Wyżywienie

    All inclusive
    • śniadanie: codziennie, w formie bufetu
    • późne śniadanie: codziennie 10:00 - 11:00
    • obiad: codziennie, w formie bufetu
    • kolacja: codziennie, w formie bufetu
    • ciasto: 15:00 - 17:00
    • wybrane napoje bezalkoholowe i lokalne alkohole
    Restauracje i bary
  • restauracje: 2
  • główna restauracja
  • restauracja: a la carte, rezerwacja wymagane

  • bary i inne: 4
  • bar w lobby
  • bar przy zewnętrznym basenie
  • saloon bar
  • kawiarnia

  • Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży TUI Polska. TUI Polska jest jednym z największych biur podróży nie tylko w kraju, ale i na świecie, o ugruntowanej pozycji na rynku, wielu latach doświadczenia i bogatej ofercie wyjazdów do każdego miejsca na świecie. To jeden z naszych kluczowych partnerów, który umożliwia nam spełnianie turystycznych marzeń naszych klientów.

    Podstawowym przesłaniem koncepcji Biura Podróży TUI Polska jest uzmysłowienie klientom, że koncern towarzyszy im na wszystkich etapach podróży – od momentu wyboru oferty, poprzez odprawę na lotnisku i przelot, aż do pobytu i opieki w miejscu wypoczynku. Międzynarodowy koncern TUI jest właścicielem linii lotniczek TUI Fly (Akrefly), kilku sieci hotelowych, m.in. Splashworld, Robinson, Iberotel, RIU i wiele innych. Dzięki temu na każdym etapie podróży turysta może być obsługiwany tylko przez pracowników jednej grupy!


    W swojej ofercie TUI posiada wiele sprawdzonych hoteli w najróżniejszych europejskich i egzotycznych destynacjach. Poczynając od najbardziej popularnych – czyli w Grecji, Hiszpanii, Turcji, Tunezji, Bułgarii czy Egipcie – poprzez mniej znane jak na przykład Lazurowe Wybrzeże we Francji, po dalekie kierunki jak Jamajka, Dominikana, Meksyk i inne – klienci mogą zwiedzić z TUI cały świat! Wszędzie znaleźć można bogatą ofertę hoteli o najróżniejszym standardzie, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami.



    Itaka

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Zadbany kompleks położony w przepięknym, egzotycznym ogrodzie. Wiele atrakcji sportowo - rekreacyjnych i świetne udogodnienia dla dzieci to największe atuty tego hotelu.

    Szukasz wakacji do Tunezji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Należy do popularnej tunezyjskiej grupy El Mouradi, znanej z dobrego standardu hoteli, oferujących dużo atrakcji sportowych. Zadbany i sympatyczny, przyjazny dla rodzin, z przemiłą obsługą jest świetnym miejscem na kompletne oderwanie się od świata i wakacje w pięknej, oryginalnej scenerii. Palmowy ogród i bungalowy w typowo dżerbańskim stylu dodają malowniczości i egzotycznego klimatu. Goście doceniają hotelową kuchnię z pysznymi deserami i ciepłą, nieformalną atmosferę. Idealna równowaga jakości i ceny!

    Położenie:

    ok. 6 km od MIDOUN, bezpośrednio przy plaży, zajmuje rozległy teren, ok. 25 km od Houmt Souk - największego miasta Djerby Houmt, ok. 33 km od portu lotniczego Djerba - Zarzis.

     

    Plaża:

    hotelowa, Aghir Beach, bezpośrednio przy hotelu (ok. 150 m od budynku recepcji), piaszczysta, lekko opadająca z nielicznymi skałkami, drewniane molo, bezpłatne parasole, leżaki i materace; ręczniki kąpielowe za kaucją (10 TND); przy plaży bar (czynny latem).

     

    Hotel:

    czterogwiazdkowy, zbudowany w 1971 r., gruntowna renowacja w 1998 r., 634 pokoi, 2 piętra, 3 windy, budynek główny i bungalowy typu menzel; przestronny hol, całodobowa recepcja, restauracja główna L'Olivier, dania w formie bufetu, kuchnia międzynarodowa, restauracja Guellala - bufet, kuchnia tunezyjska i włoska, czynna sezonowo, Le Fruit D'Or - á  la carte, kuchnia śródziemnomorska, restauracja Calypso - z barem, potrawy z grilla, czynna latem; 5 barów: Pacha, w holu, z tarasem, Le Sultan - saloon-bar, L'Emir - american-bar, Neptune - przy basenie, czynny latem, Bouvette - przy plaży, czynny latem; kawiarnia mauretańska, nocny klub Targuia; kantor, sklepy: prasa, pamiątki, artykuły spożywcze; centrum konferencyjne dla 500 osób, ogród (ok. 20.000 m2); za opłatą: room-service, wypożyczalnia samochodów, motocykli i rowerów, opiekunka do dziecka, pralnia; akceptowane karty kredytowe: Visa, Mastercard, Eurocard.

     

    Pokój:

    2-os. (możliwość 1 lub 2 dostawek), ok. 22 m2, w budynku głównym; klimatyzacja/ogrzewanie, łazienka (wanna lub prysznic, wc, suszarka), telewizja satelitarna, telefon, lodówka, sejf, łóżeczko dla dziecka do 2 lat gratis na zamówienie przed przyjazdem; balkon lub taras.

     

    Sport i rozrywka:

    2 baseny z wodą słoną: 2378 m2, głębokość: 0,5-1,80 m, 452 m2, głębokość 1,70 m.; basen z wodą słodką: 310 m2, głębokość do 1,80 m, kryty basen z jacuzzi, woda słodka, 700 m2, głębokość 1-1,80 m; basen dla dzieci, woda słodka, 177 m2, głębokość: 0,5 m; leżaki, parasole i materace bezpłatne, ręczniki kąpielowe za kaucją (10 TND); 9 kortów tenisowych (płatny sprzęt), tenis stołowy, piłka nożna, koszykówka, siatkówka, bule, łucznictwo, mini-golf, siatkówka plażowa, rzutki; animacje dla dzieci i dla dorosłych, zajęcia sportowe w ciągu dnia, wieczorne programy rozrywkowe i przedstawienia, mini-klub dla dzieci 5-12 lat, klub dla nastolatków 13-17 lat; za opłatą: bilard, motorowe i niemotorowe sporty wodne, przejażdżki na koniach, wielbłądach i quadach, centrum thalasso - basen ze słoną wodą, hammam, sauna, fitness, gabinety masażu i hydromasażu, salon piękności.

     

    Wyżywienie:

    śniadanie (6.00-9.30), obiad (12.30-14.00), kolacja (18.30-21.00) w formie bufetu w restauracji głównej, w sezonie letnim także w restauracji Guellala; późne śniadanie (10.00-11.00), przekąski (11.00-12.30), podwieczorek (16.00-18.00) w wyznaczonych miejscach hotelu; napoje bezalkoholowe i lokalne napoje bezalkoholowe: bar La Pacha (8.00-24.00), bar Le Sultan (16.00-00.00), bar Calypso (9.00-17.00); woda mineralna i napoje bezalkoholowe: bar na plaży Buvette (9.00-17.00).

     

    CENA ZAWIERA:

    • 7/14 noclegów
    • wyżywienie:All Inclusive
    • przelot samolotem
    • transfer:lotnisko-hotel-lotnisko
    • opieka rezydenta
    • ubezpieczenie KL i NW

    Dodatkowe informacje:

    Wyloty z Warszawy - bez dopłaty; Katowic -  za dopłatą 60 PLN/os.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Itaka. Nowa Itaka sp. z o.o. jest jednym z naszych kluczowych partnerów i głównym kontrahentem, z którym od lat spełniamy turystyczne marzenia naszych wspólnych klientów. Wysoki standard obsługi, wykwalifikowani rezydenci i przewodnicy oraz szeroki wybór atrakcyjnych ofert na wakacje dopracowanych w każdym szczególe zapewniają wieloletni sukces jakim może poszczycić się to biuro.

    W swojej ofercie Itaka posiada wiele sprawdzonych hoteli położonych w dogodnej lokalizacji, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami. Biuro posiada szeroki wachlarz destynacji turystycznych i może spełnić oczekiwania najbardziej wymagających klientów. Ponad to, do swojej oferty sukcesywnie wprowadza oryginalne kierunki takie jak Bośnia i Hercegowina, Albania, Madera czy kierunki egzotyczne - Wyspy Zielonego Przylądka, Zanzibar i wiele, wiele innych.

    Itaka posiada bogatą ofertę wycieczek objazdowych, zarówno autokarowych jak i samolotowych. Ich programy są bardzo zróżnicowane i dostosowane do wymagań różnych klientów, dlatego każdy może znaleźć wyjazd zgodny z jego preferencjami. Biuro podrózy Itaka posiada także jeden z największych wyborów ofert w promocji last minute, co pozwala klientom z każdym budżetem na spełnienie swoich wakacyjnych marzeń.

    Biuro Podróży Itaka w ciągu swojej dotychczasowej działalności otrzymała wiele prestiżowych nagród i wyróżnień, takich jak tytuł Superbrands i Created in Poland Superbrands 2014/15 przyznawany najsilniejszym markom na polskim rynku, Touroperator Roku 2014, Konsumencki Lider Jakości 2014, czy Wielka Perła Polskiej Gospodarki 2012.


    Itaka R

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Zadbany kompleks położony w przepięknym, egzotycznym ogrodzie. Wiele atrakcji sportowo - rekreacyjnych i świetne udogodnienia dla dzieci to największe atuty tego hotelu.

    Szukasz wakacji do Tunezji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ****

    Region

    Tunezja / Djerba

    Opis oferty:

    Należy do popularnej tunezyjskiej grupy El Mouradi znanej z dobrego standardu hoteli, oferujących wiele atrakcji sportowych. Zadbany i sympatyczny, przyjazny dla rodzin, z przemiłą obsługą, jest świetnym miejscem na kompletne oderwanie się od świata i wakacje w pięknej, oryginalnej scenerii. Duży ogród z palmami i bungalowy „menzel” w typowo djerbańskim stylu dodają malowniczości i egzotycznego klimatu. Goście doceniają hotelową kuchnię z pysznymi deserami i swobodną, wakacyjną atmosferę. Zdecydowanie wart swojej ceny!

    POŁOŻENIE:

    w strefie turystycznej, ok. 1 km od minimarketu, ok. 6 km od MIDOUN (taksówka: ok. 4 TND), ok. 25 km od Houmt Souk – stolicy Djerby (taksówka: ok. 15 TND); ok. 33 km od lotniska Djerba-Zarzis.

    PLAŻA:

    Aghir, hotelowa, piaszczysta, miejscami skałki, lekko opadająca, łagodne zejście do morza, z pomostem, bezpośrednio przy hotelu, ok. 150 m od budynku recepcji, bezpłatne parasole, leżaki i materace, ręczniki kąpielowe za kaucją (ok. 10 TND); sporty wodne (płatne).

    HOTEL:

    czterogwiazdkowy, zbudowany w 1971 r., regularnie odnawiany, łącznie 634 pokoje, 2-piętrowy budynek główny i parterowe bungalowy typu menzel, 3 windy, przestronny hol, całodobowa recepcja, 4 restauracje: główna L'Olivier – dania w formie bufetu, kuchnia międzynarodowa, Golden fish i L'Emir – á la carte, kuchnia śródziemnomorska, w restauracjach dostępne foteliki dla dzieci, dania wegetariańskie, 8 barów w tym m.in.: La Pacha w holu, z tarasem, salon-bar Le Sultan z tarasem, kawiarnia mauretańska z tarasem, Calypso – dania z grilla i napoje, bar w klubie nocnym Targuia; kantor, sklepy: prasa, pamiątki, artykuły spożywcze; centrum konferencyjne dla 550 osób, taras z widokiem na ogród i basen, bezpłatny internet bezprzewodowy w lobby; za opłatą: całodobowy room-service, wypożyczalnia samochodów, motocykli i rowerów, pralnia, fryzjer, opiekunka do dziecka (ok. 15 TND/godz.); akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard, Eurocard.

    standardowy:

    2-os. (możliwość 2 dostawek dla dzieci), ok. 22 m², w budynku głównym, zadbany, klimatyzowany, łazienka (wanna lub prysznic, wc; suszarka), telewizja satelitarna (depozyt: ok. 20 TND/ pobyt), telefon, minibar (płatny), sejf; bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; balkon lub taras (stolik i krzesła);

    bungalow:

    2-os. (możliwość 2 dostawek dla dzieci), ok 22 m², wyposażenie jak w pokoju standardowym; bungalow za dopłatą.

    SPORT I ROZRYWKA:

    2 baseny, słona woda: ok. 2378 m², gł. 0,5-2,2 m i ok. 452 m², gł. 0,5-1,7 m, basen dla dzieci, woda słona, pow. ok. 177 m², gł. do 0,5 m; basen, słodka woda, ok. 310 m², gł. 0,5-1,8 m; brodzik, ok. 79 m², gł. do 0,5 m; przy basenach bezpłatne parasole, leżaki i materace, ręczniki za kaucją (ok. 10 TND); basen kryty, woda słodka, ok. 700 m², gł. 0,5-2 m, jacuzzi; 9 kortów tenisowych, piłka nożna, koszykówka, siatkówka, tenis stołowy, petanka, mini-golf, strzelanie z łuku, rzutki, strzelnica, siatkówka plażowa; mini-klub (5-12 lat), klub dla nastolatków (13-17 lat), klub nocny Targuia, animacje dla dorosłych i dzieci: zajęcia sportowe, wieczorne programy animacyjne, przedstawienia; za opłatą: wypożyczenie sprzętu do tenisa, bilard (ok. 1 TND/gra), sporty wodne: katamaran (ok. 25 TND/godz.), windsurfing (8 TND/godz.), rowery wodne (ok. 10 TND/godz.), narty wodne (ok. 20 TND/10 min.), kajaki (ok. 8 TND/godz.), centrum wellness: klub fitness, hammam, sauna, masaże i hydromasaże, okłady z alg, salon piękności: manicure, pedicure, zabiegi na twarz; poza hotelem: nurkowanie, przejażdżki na koniach, wielbłądach i quadach.

    ALL INCLUSIVE:

    śniadanie (6.00-09.30), obiad (12.30-14.00), kolacja (18.30-21.00) w formie bufetu w restauracji głównej; późne śniadanie (9.30-11.00), podwieczorek (16.00-18.00), przekąski w wyznaczonych punktach (11.00-12.30), raz w tygodniu lunch i kolacja w restauracji Guellala; napoje bezalkoholowe i lokalne alkohole w barze La Pacha (8.00-24.00), w barze Le Sultan (16.00-24.00); wyłączenia z all inclusive: importowane napoje alkoholowe, soki ze świeżych owoców, piwo butelkowe, wieczorki folklorystyczne pod namiotem, american-bar L'Emir, kawiarnia mauretańska, napoje w klubie nocnym Targuia; wymagane noszenie opasek all inclusive.

    KONTAKT:

    00216/75750300,

    GRATIS:

    serwis plażowyWi-Fi


    Rainbow

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Zadbany kompleks położony w przepięknym, egzotycznym ogrodzie. Wiele atrakcji sportowo - rekreacyjnych i świetne udogodnienia dla dzieci to największe atuty tego hotelu.

    Szukasz wakacji do Tunezji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ****

    Opis oferty

     

    Położenie

    Hotel położony na wschodzie wyspy, bezpośrednio przy piaszczystej plaży. Do najbliżej położonych atrakcji należy między innymi kolorowe miasto Midoun, będące centrum turystycznym, Explore Park z mini zoo oraz farmą krokodyli. Stolica wyspy Houmt Souk znajduje się w odległości ok. 25 km, lotnisko Djerba Zarzis natomiast ok. 35 km. UWAGA! Cena nie obejmuje lokalnego podatku turystycznego w wysokości 3 TND/osoba/dzień. Maksymalna wysokość podatku turystycznego liczona jest dla 7 kolejnych dób hotelowych nawet w przypadku dłuższego pobytu. Osoby poniżej 12 roku życia są zwolnione z obowiązku płacenia podatku turystycznego. Podatek jest obligatoryjny i płatny bezpośrednio w recepcji, przed zakwaterowaniem Klientów w hotelu.

    Plaża

    Piaszczysta plaża bezpośrednio przy hotelu z pomostem i możliwością uprawiania sportów wodnych (za dodatkową opłatą). Łagodne zejście do morza. Leżaki i parasole w cenie, ręczniki za kaucją. Przy plaży rozmaite tawerny i bary.

    Do dyspozycji gości

    Całodobowa recepcja, winda, 3 baseny: z wodą słodką, z wodą słoną oraz kryty, brodzik dla dzieci, ogród, restauracja, restauracja a’la carte, 4 bary: na plaży, przy basenie, w lobby i z przekąskami, kawiarnia, tenis stołowy, łucznictwo, siatkówka, minigolf, kort tenisowy, miniklub, parking, sejf. Dodatkowo płatne: strefa SPA, hammam, siłownia, wypożyczalnia rakiet do tenisa, fryzjer, sklepik z pamiątkami, kantor, pralnia.

    Pokoje

    Wszystkie pokoje posiadają klimatyzację, łazienkę z WC oraz wanną lub prysznicem, balkon lub taras. Do dyspozycji gości dodatkowo: zestaw kosmetyków kąpielowych, suszarka do włosów, TV-sat., mini-bar.

    Wyżywienie

    All inclusive. Śniadania (06:00-10:00), lunche (12:30-14:00) i obiadokolacje (18:30-21:00) w formie bogatego bufetu. Kuchnia międzynarodowa i tunezyjska. Napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe dostępne w barach (serwowane w godzinach 09:00-24:00). Kawa / herbata, ciasto w kawiarni (w godzinach 15:00-23:00). Liczba otwartych barów oraz godziny ich funkcjonowania mogą ulec zmianie w zależności od obłożenia oraz pogody. Raz na pobyt można zjeść kolację w restauracji a’la carte (wymagana wcześniejsza rezerwacja).

    Program sportowy i animacyjny

    Hotel prowadzi bogaty program animacyjny dla dzieci i dorosłych. Ponadto do dyspozycji Gości: tenis stołowy, siatkówka, koszykówka, minigolf, kort tenisowy. Sporty wodne na plaży i jeździectwo za dodatkową opłatą (firmy zewnętrzne). Dla dzieci: brodzik, plac zabaw, miniklub (5-12 lat) możliwość wynajęcia opiekunki (za dodatkową opłatą).

    Internet

    Bezpłatny Internet Wi-Fi dostępny w lobby hotelowym, recepcji oraz barze.

    Kategoria lokalna

    ****

    Naszym zdaniem

    Dobrej klasy hotel, zlokalizowany na wschodzie Djerby w pasie szerokich, piaszczystych plaż. Idealne miejsce na wypoczynek, jak i na rozpoczęcie wycieczek w głąb wyspy.

    Zakwaterowanie


    Program

    Dzień pierwszy

    Wyloty z Polski. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: stronie operatora.
    Dni od drugiego do przedostatniego

    Czas na wypoczynek, kąpiele morskie i słoneczne, udział w wycieczkach fakultatywnych itp.
    Dzień ostatni

    Wykwaterowanie z hotelu wraz z końcem ostatniej doby hotelowej, transfer na lotnisko, powrót do Polski.
    Uwagi do programu

    Wyloty z: Warszawy i Katowic. Zbiórka na 2 godz. Przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: stronie operatora.
    UWAGA!!!
    Ceny podane w katalogu oraz aktualne z systemu obowiązują wyłącznie obywateli Polski. W przypadku innego obywatelstwa - cena na potwierdzenie.
    Każdypodróżujący (bez względu na wiek) zobowiązany jest do przedstawienia
    VOUCHERA HOTELOWEGO (DO ODEBRANIA NA LOTNISKU
    przed udaniem się do odprawy - na stanowisku Rainbow).
    "

    Świadczenia

    Cena podstawowa obejmuje:
    przelot samolotem z opłatą lotniskową, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, 7 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, opiekę polskiego rezydenta, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa (NNW, KL, Assistance i bagaż).
    Cena podstawowa nie obejmuje:
    wycieczek fakultatywnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, napojów do posiłków (nie dotyczy All inclusive) oraz innych wydatków osobistych.
    UWAGA!
    Cena nie obejmuje lokalnego podatku turystycznego w wysokości od1 do 3TND/osoba/dzień. Maksymalna wysokość podatku turystycznego liczona jest dla 7 kolejnych dób hotelowych nawet w przypadku dłuższego pobytu. Osoby poniżej 12 roku życia są zwolnione z obowiązku płacenia podatku turystycznego. Podatek jest płatny bezpośrednio w recepcji, przed zakwaterowaniem Klientów w hotelu.

    Wycieczki lokalne

    SAHARA 2 DNI/WIELKIE POŁUDNIE
    - poniedziałek/wtorek, cena 175 TND + 50 TND jeep = 225 TND/os. dorosła, 137,50 TND /dziecko 2 -12 lat
    Ta dwudniowa wycieczka jest bez wątpienia największym przeżyciem i daje możliwość poznania różnych regionów kraju, przebogatej i różnorodnej kultury i tradycji. Zwiedzimy Matmatę przypominającą księżycowy krajobraz. Poznamy domy – jaskinie, w których po dzień dzisiejszy mieszkają rdzenne plemiona berberyjskie. Zapierające dech krajobrazy tych okolic stanowiły plener filmowy do „Gwiezdnych wojen”, „Angielskiego pacjenta” i „W pustyni i w puszczy”. W Touzer magicznym mieście o oryginalnej beżowo-rdzawej architekturze spędzimy noc, a następnego dnia przesiądziecie się Państwo na jeepy, aby pokonać pełną adrenaliny trasę rajdu Paryż – Dakar. Ciekawostką przyrodniczą znajdującą się u styku pustyni piaszczystej i skalnej jest słone jezior Chott El Jerid. Podczas przejazdu kilkudziesięciokilometrową trasą zobaczycie Państwo fatamorganę. Nasycone solą powietrze, wschody i zachody słońca sprawiają, że woda mieni się różnymi kolorami, fundując prawdziwy spektakl, a minerały przybierają kształt róży, zwanej „różą pustyni. Czeka Państwa również podziwianie malowniczych oaz górskich w Chebice. Z miejscowości Douz wyruszycie na podbój pustyni na wielbłądach - płatne 25 TND/os. W cenie wycieczki jest 1 nocleg i wyżywienie: śniadanie i obiad.
    OBJAZD WYSPY – PÓŁ DNIA
    – niedziela, 45 TND/os. dorosła, 23 TND/dziecko 2 -12 lat
    Wyspa Djerba słynie nie tylko z piaszczystych plaż, ale i z przepięknej ceramiki i oryginalnej architektury. Podczas wycieczki zapoznacie się Państwo z dziedzictwem kulturowym tego regionu Tunezji tworzonej przez Berberów, Żydów, Turków, Włochów i Hiszpanów. Guellala, to miasteczko słynące z rzemiosła garncarskiego. Mieszkańcy wyrabiali tutaj ceramikę w tradycyjne sposób od wieków. W muzeum w Guellala odbędzie się prezentacja produkcji garnków i innych przedmiotów użytkowych. Będzie można również dokonać zakupów. W miejscowości Erriadh odwiedzimy najważniejszą Synagogę w Afryce, El Ghriba. Znajduje się tutaj najstarsza TORA na świecie. Rokrocznie w maju przybywają tu licznie Żydzi z całego świata, aby uczcić radosne, wiosenne święto LA BA OMER i wspominać zesłanie manny z nieba i koniec epidemii. Na ulicach widać pielgrzymów z ośmioramiennym świecznikiem, jest kolorowo i gwarnie. Do Synagogi wchodzimy z zakrytymi ramionami, kobietom zakładają na głowę chusty, a mężczyznom jarmułkę, Można zakupić pamiątki, np. olejki zapachowe, perfumy, biżuterię. Odwiedzimy również stolicę wyspy HOUMT SOUK. Niedaleko portu znajduje się z XIII w. fort Gazy Mustaphy, pamiętający czasy tureckiej rzezi dokonanej na Hiszpanach.
    FARMA KROKODYLI
    - sobota, 40 TND/os. dorosła, 20 TND//dziecko /2-12 lat
    Spędzając urlop na Djerbie koniecznie trzeba wybrać się do Djerba Explore Park. To kompleks składający się z eleganckiego Muzeum Lalla Hadria, z imponującą kolekcją sztuki z krajów islamu z całego świata, skansen, w którym można zobaczyć typowe gospodarstwo djerbańskie/berberyjskie domy, budynki gospodarcze, magazyny, a także poznać zwyczaje dnia codziennego. Atrakcją parku jest niewątpliwie farma krokodyli nilowych z Madagaskaru i pokaz ich karmienia.
    REJS STATKIEM PIRACKIM NA WYSPĘ FLAMINGÓW I DELFINÓW
    – PÓŁ DNIA
    – środa, 55TND/osoba dorosła, 27,5 TND/dziecko /2-12 lat
    To relaksujący rejs z portu w Houmt Souk na Ras Rmel - długi i piaszczysty cypel zwany również wyspą flamingów i delfinów. Rokrocznie w okresie jesienno-zimowym przylatuje tu mnóstwo różowych flamingów, które brodzą w płytkiej lagunie. Od czasu do czasu pojawiają się też delfiny zwabiane zamieszkującymi wody zatoki rybami. W trakcie rejsu odbywają się animacje, zabawa i tańce, czekają na Państwa piękne widoki, kąpiel w szmaragdowym morzu i posiłek w namiocie na plaży.
    Uwaga! Wycieczki prowadzone są w języku polskim. Ich organizatorem nie jest Rainbow, a lokalne biuro, które odpowiada za jakość serwisu. Ustala też ich program, ceny i terminy wyjazdów, dlatego ewentualne reklamacje należy kierować bezpośrednio do organizatora. Podane w katalogu opisy i ceny są jedynie orientacyjne, szczegółowe informacje otrzymają Państwo u naszego przedstawiciela w Tunezji. Rezydent jest jedynie pośrednikiem w zapisie na imprezy lokalne. Min. ilość uczestników to 15 osób. Przed i po sezonie niektóre wycieczki nie są organizowane.

    Inne

    TUNEZJA informacje ogólne


    Waluta
    TND - dinar tunezyjski. Dinary nie są walutą wymienialną poza Tunezją. Warto zabrać ze sobą EURO lub dolary które wymienić można w każdym hotelu. Dinarów nie można wywozić i pozostałe należy wymienić na lotnisku na dewizy (będzie do tego potrzebny kwit wymiany).
    Napiwki
    Przyjęte choć nie obowiązkowe jest zostawianie drobnych sum jako napiwków. Zarobki w Tunezji nie są wysokie i napiwki są często pomocą finansową. Szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach. Taksówkarze wioząc turystów też często sami zaokrąglają należne kwoty.
    Wiza
    Każdy podróżny z obywatelstwem polskim musi mieć paszport ważny przynajmniej 3 miesiące od daty wyjazdu z Tunezji. Przy pobytach do 90 dni wiza nie jest wymagana od obywateli polskich. Obywateli pozostałych państw mogą obowiązywać odmienne przepisy paszportowo-wizowe.

    Czas
    Czas taki jak w Polsce.

    Orientacyjne ceny
    Hamburger - 3 TND woda 1,5 l - 0.5 TND piwo 1.5 TL w sklepie Na bazarach i w małych sklepikach warto się targować.

    Poczta
    W większości hoteli są ustawione skrzynki do których można wrzucać kartki pocztowe. Kupując kartki warto od razu zadbać o znaczki na pocztę lotniczą. Znaczek na kartkę pocztową kosztuje 0.75 TND.

    Elektryczność
    Napięcie 220 V, 50 Hz. Urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów.

    Telefony
    Telefony komórkowe działają prawie w całej Tunezji. Rozmowy lokalne są tanie, natomiast zagraniczne - drogie. Koszty połączeń w roamingu polskich sieci komórkowych prosimy sprawdzać przed wyjazdem u operatora.

    Tunezja
    Jedno z pierwszych wakacyjnych miejsc Polaków nadal przyciąga jak magnes pięknymi plażami, orientalną kuchnią i ciepłym morzem. Prawdziwe orientalne wrażenia zapewnia pustynia i tunezyjskie miasta z ich niepowtarzalnym arabskim klimatem, kolorami, smakami i zapachami przypraw które trudno znaleźć w innej części świata.
    Djerba
    Niewielka tunezyjska wyspa ciesząca się od lat popularnością spragnionych słońca turystów, która przyciąga długimi plażami o drobnym i jasnym piasku, błękitem morza a także piękna pogodą. Djerba to miejsce kameralnych miasteczek, gdzie dominuje niska zabudowa pobielanych domów z dachami w kształcie kopuł, tradycyjnych arabskich targowisk, gdzie można kupić orientalne lokalne rękodzieło i aromatyczne przyprawy oraz pysznej tunezyjskiej kuchni. Jest to idealny wybór dla ludzi szukających odpoczynku od pośpiechu i głośnych dużych kurortów. Dodatkowo rozbudowana baza hotelowa pozwoli znaleźć każdemu coś dla siebie.
    Miejscowości wakacyjne na Djerbie

    Houmt Souk
    Główne miasto oraz stolica wyspy, położone nad turkusowymi wodami północnego wybrzeża, którego największą atrakcją jest kryty arabski bazar (souk), na którym można kupić wiele lokalnych produktów – zarówno rękodzieło tutejszych rzemieślników, aromatyczne przyprawy jak i pyszne smakołyki tunezyjskiej kuchni. Warto zobaczyć także przepiękny port, Muzeum Sztuki i Tradycji oraz XV–wieczną twierdzę lub udać się na spacer po wąskich i tajemniczych uliczkach.
    Midoun
    Midoun to druga pod względem ludności miejscowość na wyspie otoczona sadami owocowymi, ogrodami i palmowymi gajami. Tradycyjna medina z plątaniną wąskich uliczek, tworzy klimat niczym z „Księgi tysiąca i jednej nocy”. W niewielkiej odległości od miasta, znajduje się mająca 300 lat, podziemna tłocznia oliwy, a jeszcze dalej na północ najstarszy zabytek na wyspie - piaskowy Grobowiec Bourgou z czasów Punickich.

    Sezonowość

    Zwykle wysoki sezon turystyczny w Tunezji trwa od 1 LIPCA do 31 SIERPNIA

    Wizy

    Paszport i paszport tymczasowy: 3 miesiące od daty planowego opuszczenia Tunezji 6 miesięcy przy braku biletu powrotnego.
    Obywatele RP mogą wjechać na terytorium Tunezji bez wizy i mogą legalnie przebywać do 3 miesięcy od daty wjazdu.
    COVID-19
    Poniższe warunki zostały podane na dzień 26.02.2022 i mogą ulec zmianie.
    Aby wjechać na terenTunezji wymagane jest posiadanie poniższych dokumentów.
    ZASZCZEPIENI
    Osoba, która przedstawi zaświadczenie potwierdzające pełne szczepienie lub paszport covidowy, wydany przez władze sanitarne kraju zamieszkania (osoba z nieważnym paszportem (ale kompletem dawek) wjeżdża na tych samych zasadach co osoba w pełni zaszczepiona z ważnym certyfikatem).
    NIEZASZCZEPIENI
    • negatywny wyniku

    testu PCR
    na COVID-19
    w języku angielskim
    (wykonany nie wcześniej niż 48 godzin przed wylotem)
    LUB
    negatywnywynik
    testu antygenowego
    (wykonany nie wcześniej niż24 godziny przed wylotem)
    DZIECI (poniżej 18. roku życia)
    •bez testu bez certyfikatu covid
    Po wjeździe na terytorium Tunezji losowo wybrani podróżni (powyżej 18 roku życia) poddawani są szybkim testom lub testom PCR.
    Wypełnienie elektronicznego formularza lokalizacyjnego e7mi zostało zniesione.
    Ponadto
    każdy podróżujący (bez względu na wiek)
    zobowiązany jest do przedstawienia poniższych
    DOKUMENTÓW
    :
    •voucher hotelowy (do odebrania na lotniskuprzed udaniem się do odprawy - na stanowisku Rainbow)
    • Deklaracja Zdrowia Rainbow.
    Obywatel/ka Tunezji nie może zostać zakwaterowana w jednym pokoju z osobą płci przeciwnej, chyba, że osoby takie posiadają akt małżeństwa (do okazania w recepcji hotelu).
    Obywatele Tunezji KONIECZNIE muszą korzystać z całego pakietu wycieczki (lot+hotel), samo zakwaterowanie bez przelotów w obie strony Polska-Tunezja-Polska jest niezgodne z prawem (hotel może odmówić zakwaterowania dla osób bez przelotów i voucherów).

    Wizy - informacje dla sprzedawców

    Paszport i paszport tymczasowy: 3 miesiące od daty planowego opuszczenia Tunezji 6 miesięcy przy braku biletu powrotnego.
    Obywatele RP mogą wjechać na terytorium Tunezji bez wizy i mogą legalnie przebywać do 3 miesięcy od daty wjazdu.
    COVID-19
    Poniższe warunki zostały podane na dzień 26.02.2022 i mogą ulec zmianie.
    Aby wjechać na terenTunezji wymagane jest posiadanie poniższych dokumentów.
    ZASZCZEPIENI
    Osoba, która przedstawi zaświadczenie potwierdzające pełne szczepienie lub paszport covidowy, wydany przez władze sanitarne kraju zamieszkania (osoba z nieważnym paszportem (ale kompletem dawek) wjeżdża na tych samych zasadach co osoba w pełni zaszczepiona z ważnym certyfikatem).
    NIEZASZCZEPIENI
    • negatywny wyniku

    testu PCR
    na COVID-19
    w języku angielskim
    (wykonany nie wcześniej niż 48 godzin przed wylotem)
    LUB
    negatywnywynik
    testu antygenowego
    (wykonany nie wcześniej niż24 godziny przed wylotem)
    DZIECI (poniżej 18. roku życia)
    •bez testu bez certyfikatu covid
    Po wjeździe na terytorium Tunezji losowo wybrani podróżni (powyżej 18 roku życia) poddawani są szybkim testom lub testom PCR.
    Wypełnienie elektronicznego formularza lokalizacyjnego e7mi zostało zniesione.
    Ponadto
    każdy podróżujący (bez względu na wiek)
    zobowiązany jest do przedstawienia poniższych
    DOKUMENTÓW
    :
    •voucher hotelowy (do odebrania na lotniskuprzed udaniem się do odprawy - na stanowisku Rainbow)
    • Deklaracja Zdrowia Rainbow.
    Obywatel/ka Tunezji nie może zostać zakwaterowana w jednym pokoju z osobą płci przeciwnej, chyba, że osoby takie posiadają akt małżeństwa (do okazania w recepcji hotelu).
    Obywatele Tunezji KONIECZNIE muszą korzystać z całego pakietu wycieczki (lot+hotel), samo zakwaterowanie bez przelotów w obie strony Polska-Tunezja-Polska jest niezgodne z prawem (hotel może odmówić zakwaterowania dla osób bez przelotów i voucherów).


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

    Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

    Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.


    Coral Travel

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Zadbany kompleks położony w przepięknym, egzotycznym ogrodzie. Wiele atrakcji sportowo - rekreacyjnych i świetne udogodnienia dla dzieci to największe atuty tego hotelu.

    Szukasz wakacji do Tunezji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    KATEGORIA

    4*

    REGION

    Djerba

    OPIS

    Hotel należący do znanej sieci El Mouradi. Oferuje on całą gamę rozrywek dla dzieci i ich rodziców. Dla najmłodszych przygotowano miniklub, brodziki i plac zabaw. Natomiast starsi mogą skorzystać z basenów na świeżym powietrzu, zjeżdżalni wodnych czy bogatego zaplecza sportowego.

    lokalizacja

    Midoun, 33 km od lotniska w Zarzis-DJE.

    kategoria hotelu

    4*

    kategoria lokalna hotelu

    4*

    Data otwarcia

    1971 r. Odnowiony w 2012 r.Na terenie hotelu: restauracje (3), bary (7), room service (płatny), sejf w recepcji (płatny), pralnia (płatna), sale konferencyjne (5), centrum biznesowe (płatne), basen kryty, 3 baseny odkryte, 3 zjeżdżalnie wodne (działają w godzinach 10:00-17:00).Hotel przystosowany dla osób niepełnosprawnych.

    rabaty i zniżki

    1. dziecko do 12 lat pobyt w hotelu gratis

    internet

    - Wi-Fi w lobby bezpłatne- Wi-Fi w częściach wspólnych bezpłatne

    plaża

    Przy hotelu, prywatna, piaszczysta. Bezpłatne: parasole, leżaki, ręczniki plażowe (depozyt), pawilony, bar na plaży.

    pokoje

    Zlokalizowane są w 21 budynkach:- 1 budynek główny (liczba pięter: 3, liczba wind: 3)- 20 bungalowów (liczba pięter: 2, liczba wind: 0)Typy pokoi:- pokoje standardowe w budynku głównym dla max. 4 os.: 1 sypialnia, klimatyzacja centralna, sejf (bezpłatny), minibar (pusty), TV, telefon, łazienka (wanna, WC), balkon lub taras - junior suity dla max. 3 os.: 1 sypialnia, klimatyzacja centralna, sejf (bezpłatny), minibar (pusty), TV, telefon, łazienka (wanna, WC), balkon lub taras - pokoje menzel dla max. 3 os.: 1 sypialnia, klimatyzacja, sejf (bezpłatny), minibar (pusty), TV, telefon, łazienka (wanna, WC), taras - pokoje standardowe sea view dla max. 4 os.: 1 sypialnia, klimatyzacja centralna, sejf (bezpłatny), minibar (pusty), TV, telefon, łazienka (wanna, WC), balkon lub taras

    Wyżywienie

    - 2 restauracje, restauracja a la carte, bary (7)All Inclusive(09:00-23:00)- śniadanie (06:00-10:00), obiad (12:30-14:00), kolacja (18:30-21:00) serwowane w restauracji "L Olivier"- obiad (12:30-15:00) serwowany w restauracji "Calypso Barbeque"- wybrane lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholoweRestauracje a la carte - płatna. Wymagana rezerwacja.- "Calypso" francuska

    z myślą o dzieciach

    - brodziki (2)- animacje dla dzieci oraz miniklub dla dzieci w wieku 5-12 lat- dzieci w wieku 1-4 lat mogą przebywać na terenie miniklubu tylko pod opieką rodzica/opiekuna- plac zabaw- krzesełka dla dzieci w restauracji- opiekunka dla dzieci (płatna)

    w cenie

    - korty do tenisa ziemnego (3)- rakiety i piłki do tenisa ziemnego- tenis stołowy- rzutki- koszykówka- siatkówka plażowa- minigolf- miniboisko do piłki nożnej- aerobik- animacje- jacuzzi

    płatne

    - oświetlenie kortów- piłka nożna- bilard- sporty wodne na plaży- siłownia- centrum SPA- talasoterapia- masaż- sauna- dyskoteka- salon piękności- łaźnia turecka

    dodatkowe informacje

    Ze względu na procedury bezpieczeństwa zastosowane w związku z wirusem Covid-19 w danym obiekcie mogą występować ograniczenia w funkcjonowaniu infrastruktury hotelowej m. in. wyposażenie pokoju, serwis plażowy, serwis posiłków.PODATEK TURYSTYCZNYPocząwszy od 01 listopada 2018 roku, niezależnie od tego, czy umowa została zawarta przed 01 stycznia 2018 roku, czy nie, wszyscy Goście muszą zapłacić w dniu przyjazdu do hotelu podatek turystyczny w dinarach tunezyjskich (TND).Podatek będzie naliczany za wszystkich Gości powyżej 11.99 lat, a kwota zostanie pobrana za maksymalnie 7 nocy.- 3 dinary tunezyjskie za osobę dorosłą za noc w hotelach 5 * i 4 *- 2 dinary tunezyjskie za osobę dorosłą za noc w hotelach 3 *- dinar tunezyjski za osobę dorosłą za noc w hotelach 2 *

    Aktualizacja opisu

    01.06.2022 16:03

    usługi dostępne w hotelu

    Niepełnosprawni Wi-Fi Przy plaży SPA Disco Tenis Mini Klub All Inclusive Serwis plażowy Sporty wodne Zjeżdżalnie

    Sale konferencyjne

    Pokoje 4 osobowe


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Coral Travel (biuro wcześniej działające pod nazwą Wezyr Holidays), które działa na polskim rynku od roku 1999. W tym czasie zdobyło grono stałych i zadowolonych klientów. Biuro Podróży Coral Travel specjalizuje się w wyjazdach do Turcji, jednak z roku na rok wzbogaca swoją ofertę o nowe kierunki. Jedną z najchętniej wybieranych przez klientów destynacji jest Grecja. Dodatkowo możemy wybrać ofertę spośród takich krajów jak Hiszpania, Bułgaria czy Egipt. Ciągły rozwój biura i pozycja jednego z największych touroperatorów w Europie zaowocował stale poszerzającą się ofertą egzotycznych wakacji, hitem są takie kierunki jak Dominikana, Kuba, Meksyk, Tajlandia, Mauritius czy Zjednoczone Emiraty Arabskie. Biuro podróży Coral Travel oferuje także atrakcyjne wakacje dla rodzin - w swoich najlepszych hotelach uruchomili bowiem polskojęzyczne animacje. Wybierać można spoód wielu ofert last minute i all inclusive.

    Biuro Podróży Coral Travel to gwarancja udanych wakacji. Jako jeden z nielicznych touroperatorów na polskim rynku wdrożył system zarządzania jakością i posiada certyfikat na zgodność z normą ISO 9001:2008. Jest laureatem nagród Fair Play Turystyki Polskiej 2012, Jakość Roku 2009 i 2010, a także szczególnego wyróżnienia Jakość Roku Srebro.


    Exim Tours

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Zadbany kompleks położony w przepięknym, egzotycznym ogrodzie. Wiele atrakcji sportowo - rekreacyjnych i świetne udogodnienia dla dzieci to największe atuty tego hotelu.

    Szukasz wakacji do Tunezji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    4* Tunezja/Wyspa Djerba

    Kategoryzacja hotelu

    - kat. Exim Tours 4*- kat. lokalna 4*

    Położenie

    - bezpośrednio przy plaży - ok. 6 km od Midoun - ok.25 km od stolicy Houmt Souk - ok. 33 km od lotniska - ok. 7 km od hotelu znajduję się pole golfowe oraz kasyno

    Plaża

    - piaszczysta - leżaki i parasole (bezpłatne)

    Pokoje

    Pokój Standardowy -klimatyzacja centralna - TV-Sat, telefon - mini bar (płatny) - łazienka (WC, wanna/prysznic, suszarka do włosów) - balkon/taras Pokój Menzel - wyposażenie jak w pokoju standardowym - pokoje zlokalizowane w budynkach typu bungalow

    Sport, Relaks, Rozrywka

    Bezpłatne - baseny z morską wodą, basen kryty, leżaki i parasole - tenis stołowy - koszykówka, siatkówka - animacje dzienne i wieczorne Płatne - fitness - korty tenisowe - jacuzzi, masaże - sporty wodne na plaży

    Dla dzieci

    - plac zabaw, mini klub (5-12 lat), junior klub (13-17 lat) - 2 brodziki (z morską i słodką wodą) - łóżeczko dla dziecka do 2 lat (na zapytanie) - wysokie krzesełka w restauracji

    Wyżywienie

    All inclusive: śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu, przekąski w ciągu dnia w wybranych barach. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe serwowane są w godzinach 10:00-24:00.

    Restauracje i bary

    - restauracja główna - restauracja a la carte - bary - kawiarnia mauretańska

    Dodatkowe informacje

    - kącik internetowy (ok. 8 TND/h) - sala konferencyjna - sejf w recepcji (płatny) - kantor, fryzjer, sklepy - sala telewizyjna - dyskoteka - www.elmouradi.com

    Cena

    Cena zawiera (PLN): bilet lotniczy, zakwaterowanie w hotelu (doba hotelowa zaczyna się w dniu przyjazdu od godz. 14:00, kończy o godz. 12:00), transfer lotnisko - hotel - lotnisko; opiekę polskojęzycznego rezydenta; wyżywienie wg opisu, podatek VAT, obowiązkowe ubezpieczenie (KL I NW, BAGAŻU, ubezpieczenia od chorób przewlekłych Europaische Reiseversicherung AG Europejskie), opłaty lotniskowe.Cena nie zawiera (PLN): opłata wyjazdowa z Tunezji (70 pln)


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

    Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

    Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

    Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.


    ETI

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Zadbany kompleks położony w przepięknym, egzotycznym ogrodzie. Wiele atrakcji sportowo - rekreacyjnych i świetne udogodnienia dla dzieci to największe atuty tego hotelu.

    Szukasz wakacji do Tunezji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ****

    Region

    Tunezja/Djerba

    Położenie

    El Mouradi Djerba Menzel położony jest bezpośrednio przy piaszczystej plaży (miejscami kamienistej) z łagodnym zejściem do morza. Najbliższe miasto Midoun oddalone jest ok. 8 km od hotelu, główne miasto Houmt Souk o ok. 25 km. Lotnisko zlokalizowane ok. 31 km od resortu.

    Wyposażenie

    Hotel posiada 635 pokoi, składa się z budynku głównego oraz kilku połączonych ze sobą bungalowów. Na terenie kompleksu znajdują się restauracje (również a la carte), bary, kawiarnia mauretańska, sklep, salon fryzjerski oraz centrum thalassoterapii. Bezpłatne Wi-Fi w lobby. Hotel oferuje 3 baseny oraz duży taras słoneczny. Leżaki i parasole udostępniane są bezpłatnie. Za ręczniki plażowe pobierana jest kaucja.

    Pokoje

    Pokoje dwuosobowe (DZG) znajdują się w budynku głównym, wyposażone są w wannę lub prysznic, WC, suszarkę do włosów, mini lodówkę, sejf, klimatyzacja, telefon, TV sat, balkon lub taras, widok na ogród. Pokoje dwuosobowe z widokiem na morze (DZM) mają takie samo wyposażenie. Pokoje jednoosobowe (DAG) przeznaczone do pojedynczego wykorzystania, wyposażone jak pokoje standardowe. Pokój (DSK) jest przeznaczony dla osoby dorosłej podróżującej z dzieckiem. Pokoje typu bungalow (DZB) zlokalizowane są w bungalowach, wyposażone dodatkowo w duże tarasy. Pokoje rodzinne w bungalowach (BUF) są przestronniejsze, posiadają dodatkowy salon lub sypialnię. Hotel dysponuje limitowaną oferta pokoi ekonomiczne (DZE).

    Sport i Rozrywka

    Dzienne i wieczorne animacje, 7 kortów tenisowych z twarda nawierzchnią, tenis stołowy, minigolf, boisko do koszykówki. Za opłatą; boisko do piłki nożnej, masaże, hammam, fitness, centrum thalassoterapii.

    Wyżywienie

    All inclusive; śniadania, obiady i kolacje w formie bufetu, popołudniowe przekąski, kawa/herbata, lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe dostępne są w godzinach 9.00-24.00 w wyznaczonych barach. W trakcie pobytu jedną kolacja w restauracji à la carte gratis (wymagana jest wcześniejsza rezerwacja). W sezonie letnim dostępne są dodatkowo; restauracja Golden Fish (za opłatą) w godzinach 12.30 – 21.00, bar przy basenie Tutti Frutti (za opłatą).

    Dzieci

    Dwa oddzielne baseny, plac zabaw, mini klub dla dzieci 5-12 lat, klub młodzieżowy dla nastolatków 13-17 lat otwarty w sezonie letnim.

    UWAGA

    Podczas zakwaterowania pobierany jest podatek hotelowy w wysokości 2-3 TND (w zależności od kategorii hotelu) od osób powyżej 12 lat, liczony za każdy dzień pobytu (ale maksymalnie do 7 dnia). Do kolacji obowiązuje strój formalny. Noszenie opasek hotelowych jest obowiązkowe. Szczegółowy program all inclusive oraz wykaz innych usług dostępny jest na miejscu w hotelu.


    Sun&Fun

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Zadbany kompleks położony w przepięknym, egzotycznym ogrodzie. Wiele atrakcji sportowo - rekreacyjnych i świetne udogodnienia dla dzieci to największe atuty tego hotelu.

    Szukasz wakacji do Tunezji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    KATEGORIA SUN & FUN HOLIDAYS

    SF4

    Położenie

    Hotel położony ok. 6 km od centrum Midoun i 33 km od lotniska. Hotel wybudowany w 1971 roku, położony w palmowym ogrodzie. Najbliższe pole golfowe znajduje się 7 km od hotelu.

    PLAŻA

    Piaszczysta, bezpośrednio przy hotelu. Serwis plażowy bezpłatny, ręczniki za kaucją 10 DT.

    ZAKWATEROWANIE

    634 pokoje w budynku głównym oraz bungalowach; Typy pokoi: standardowe (23 m2), junior suite; Wyposażenie: klimatyzacja w sezonie, łazienka z suszarką do włosów, TV Sat., telefon, minibar, sejf, balkon lub taras. Pokoje z widokiem na morze za dopłatą.

    RESTAURACJE I BARY

    Restauracja główna, 3 restauracje a'la carte; 5 barów (ilość czynnych barów zależna od sezonu), kawiarnia mauretańska.

    Wyżywienie

    All Inclusive: śniadania, obiady oraz kolacje serwowane w formie bufetu, napoje bezalkoholowe i alkoholowe lokalnej produkcji w godz. 09:00- 24:00; kawa, herbata, przekąski. Raz podczas pobytu Klienci mogą skorzystać z restauracji a'la carte (wymagana rezerwacja).

    SPORT I ROZRYWKA

    3 baseny odkryte (2 z wodą morską) oraz 1 kryty; Bezpłatnie: tenis stołowy, rzutki, siatkówka, koszykówka, mini golf, łucznictwo; Odpłatnie: korty tenisowe, boisko do piłki nożnej, bilard, sporty wodne na plaży.

    DLA DZIECI

    2 baseny (jeden z wodą morską), mini klub, mini disco, opiekunka na życzenie (płatna). Hotel oferuje bogaty program animacyjny.

    POZOSTAŁE UDOGODNIENIA

    Recepcja całodobowa, centrum thalassoterapii i salon piękności, sklepiki z pamiątkami, fryzjer, wypożyczalnia samochodów, sale konferencyjne, lekarz na życzenie (płatny), klub nocny.

    NASZYM ZDANIEM

    Hotel cenionej sieci El Mouradi często wybierany przez naszych Klientów. Polecany tym, którzy cenią sobie bogatą formułę All inclusive oraz lubią aktywnie wypoczywać.

    STRONA INTERNETOWA

    www.elmouradi.com


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Sun & Fun działającego od 2004 roku na rynku turystycznym, które sukces i wysoki poziom świadczonych usług zapewnia współpracy ze stałymi i sprawdzonymi kontrahentami. W 2017 roku biuro zmieniło właściciela, rozpoczynająć okres rozwoju pod opieką jednego z największych czeskich touroperatorów - Blue Style.

    Biuro posiada bogate, wieloletnie doświadczenie w organizowaniu wakacji all inclusive do krajów takich jak Egipt, Tunezja czy Turcja. Oferuje także szeroki wybór wycieczek do Grecji, Hiszpanii i Bułgarii. Poprzez zapewnienie klientom obsługi na najwyższym poziomie oraz organizacji interesujących i profesjonalnie prowadzonych wycieczek fakultatywnych, Biuro Podróży Sun & Fun pokazuje swoim klientom w szczególny sposób piękno i bogactwo kulturowe odwiedzanych miejsc.

    Każdego roku wszystkie obiekty znajdujące się w ofercie Sun & Fun kontrolowane są pod względem bezpieczeństwa i jakości usług. Kompetencje i wysoki standard obsługi Biura Podróży Sun & Fun potwierdzają liczne certyfikaty i nagrody, będące jednocześnie gwarantem bezpieczeństwa i satysfakcji klientów.


    Sunshine

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Zadbany kompleks położony w przepięknym, egzotycznym ogrodzie. Wiele atrakcji sportowo - rekreacyjnych i świetne udogodnienia dla dzieci to największe atuty tego hotelu.

    Szukasz wakacji do Tunezji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    4* Tunezja/DJERBA

    Opis hotelu

    Lokalizacja

    - odległość od plaży

    bezpośrednio

    - położenie

    Djerba

    - odległość od centrum Midoun

    6 km

    - odległość od lotniska

    33 km Plaża - piaszczysta - leżaki, parasole, materace -bezpłatne Hotel

    - ilość gwiazdek

    4

    - rok otwarcia

    1971

    -ostatnia renowacja

    1998

    - ilość pokoi

    634

    - ilość basenów

    3 baseny zewnętrzne, brodzik dla dzieci, basen kryty Udogodnienia

    - bezpłatne

    dyskoteka

    - płatne

    sklepy, fotograf, fryzjer, sauna, sala konferencyjna, lekarz na wezwanie, pralnia, sale konferencyjne, łaźnia turecka, zabiegi na twarz i ciało, Internet - WI FI w lobby odpłatnie. Pokoje

    - wyposażenie

    łazienka , suszarka do włosów, klimatyzacja indywidualna, TV(pilot za kaucją 20 TND), mini bar (płatny), sejf (płatny), telefon, balkon. Restauracje i bary

    - Restauracje

    restauracja główna, restauracja a la carte z owocami morza,

    - Bary

    Lobby Bar, salon bar, american bar, 3 pool bary, bar na plaży, kawiarenka mauretańska Wyżywienie

    - godziny All inclusive

    10:00 - 24:00

    - posiłki

    wczesne śniadanie, śniadanie, późne śniadanie, obiad, przekąski, kolacja. Możliwość kolacji w restauracji a la carte za wcześniejszą rezerwacją. Rozrywka - animacje dla dzieci i dorosłych w ciągu dnia i wieczorem - wieczorne programy rozrywkowe dla dorosłych, Sporty

    - bezpłatne

    tenis stołowy, tenis ziemny, boisko wielofunkcyjne, siatkówka plażowa, boule, mini golf, .

    - płatne

    bilard, sporty wodne. Dla dzieci - mini klub 4-12 lat - brodzik -plac zabaw - łóżeczko dla dziecka - animacje -opiekunka (dodatkowo płatna)


    AlfaStar

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Zadbany kompleks położony w przepięknym, egzotycznym ogrodzie. Wiele atrakcji sportowo - rekreacyjnych i świetne udogodnienia dla dzieci to największe atuty tego hotelu.

    Szukasz wakacji do Tunezji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    4

    Region

    Tunezja,Djerba

    Położenie

    Hotel położony w strefie hotelowej (ok. 6 km od miejscowości Midoun), na wschodnim wybrzeżu Djerby, 25 km od Houmt Souk- stolicy Djerby oraz 33 km od portu lotniczego Djerba - Zarzis. Obiekt należy do sieci hotelowej El Mouradi Hotel składa się z 2-piętrowego budynku głównego (z 3 windami) oraz szeregu parterowych bungalowów (typu menzel). Hotel jest zbudowany w tradycyjnym lokalnym stylu. Hotel usytuowany na na rozległym terenie (33 ha) i otoczony zadbanym ogrodem. Bezpośrednio przy hotelu znajduje się piaszczysta plaża. Leżaki i parasole są bezpłatne, ręczniki kąpielowe za dodatkowa opłatą (kaucja 20 TD).

    Hotel

    Do dyspozycji gości jest recepcja, kantor wymiany walut, bankomat, internet (8 TND/godz.), WiFi gratis w recepcji, centrum konferencyjne (4 małe pomieszczenia, sala Selima dla 600 osób, sprzęt audiowizualny - płatna), wypożyczalnia samochodów, room service (płatny), fryzjer (płatny) i sklepiki. Ponadto restauracja główna L`Olivier (bufet, kuchnia międzynarodowa), restauracja Guellala a la carte (kuchnia tunezyjska i włoska), restauracja a la carte Le Fruit D`Or (kuchnia śródziemnomorska), restauracja barbecue Calypso z barem (czynna w sezonie letnim), lobby bar Pacha (z tarasem), saloon bar Le Sultan, american bar L`Emir (dodatkowo płatny), bar Neptune i Calypso przy basenie (czynne w sezonie letnim), bar Bouvette przy plaży (czynny w sezonie letnim), kawiarnia mauretańska z tarasem (płatna). Hotel jest przystosowany dla osób niepełnosprawnych. Dla najmłodszych 2 brodziki (woda słona - pow.177 m2, głębokość: do 0,5 m, woda słodka- pow. ok. 79 m2, głębokość: do 0,5 m), mini-klub dla dzieci w wieku 5-12 lat, klub dla nastolatków w wieku 13-17 lat, opiekunka na życzenie (10 TND/godz.). W odległości ok. 7 km od hotelu znajduje się 18-dołkowe pole golfowe Djerba Golf Club oraz kasyno (10 km)

    Pokoje

    Hotel oferuje 634 pokoje standardowe. W każdym pokoju jest łazienka (WC, prysznic, suszarka do włosów). Pokoje wyposażone są klimatyzację sterowaną indywidualnie, telewizor, telefon, mini bar (płatny), sejf, balkon lub taras. Pokoje z widokiem na morze dodatkowo płatne.

    Wyżywienie

    Hotel oferuje wyżywienie w formule HB, czyli dwa posiłki dziennie: śniadania i obiadokolacje w formie bufetu. Napoje do posiłków dodatkowo płatne. All Inclusive obejmuje śniadania w godz. w godz. 06:00-9:30, napoje bezalkoholowe i lokalne napoje bezalkoholowe w barach: La Pacha w godz. 08:00-24:00, Le Sultan w godz. 16:00-00:00, bar Calypso w godz. 09:00-17.00, woda mineralna i napoje bezalkoholowe w barze na plaży Bouvette w godz. 09:00-17:00 (czynny w sezonie letnim), późne śniadania w godz. 09:30-11:00, przekąski w godz. 12:30-16:00, obiad w godz. 12:30-14:00 (raz w tygodniu w restauracji Guellala, czynnej w sezonie letnim), podwieczorek w godz. 16:00-18:00, kolacje w godz.18:30-21:00. Formuła All Inclusive zawiera: wodę, napoje bezalkoholowe, gazowane z dystrybutora, lokalne piwo i wino (czerwone, białe, różowe). Dodatkowo płatne są importowane napoje alkoholowe, świeżo wyciskane soki, napoje bezalkoholowe i alkoholowe w dyskotece, napoje w kawiarni mauretańskiej. Wszystkie posiłki serwowane są w formie bufetu w wyznaczonych restauracjach i barach

    Sport i relaks

    Goście hotelowi mogą skorzystać z trzech basenów (woda słona- pow. 2378 m2, głębokość: 0,5-1,80 m oraz pow. 452 m2, głębokość: 0,5-1,7 m, woda słodka- pow. ok. 310 m2, głębokość: 0,5-1,8 m)- leżaki, parasole i materace bezpłatne, ręczniki kąpielowe za kaucją (10 TND), basenu krytego z jacuzzi (woda słodka, pow. 700 m2, głębokość 1-1,80 m), 9 kortów tenisowych (7 kortów z twardą nawierzchnią- bezpłatne), tenisa stołowego, siatkówki, petanque, mini-golfa, siatkówki plażowej. Dla gości hotelowych w ciągu dnia organizowane są animacje oraz zajęcia sportowe. Wieczorem w hotelu są programy rozrywkowe i przedstawienia. Na terenie hotelu jest klub nocny Targuia (wstęp wolny, napoje dodatkowo płatne). Dodatkowo płatne jest Centrum Wellness Pokój dwuosobowy + dostawka dla osoby dorosłej; Pokój dwuosobowy + dostawka dla dziecka w wieku 2-12 lat; Pokój dwuosobowy + dwie dostawki dla dziecka w wieku 2-12 lat; Pokój dwuosobowy + dostawka dla osoby dorosłej i dla dziecka 2-12 lat; Pokój jednoosobowy.


    Oasis Tours

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Zadbany kompleks położony w przepięknym, egzotycznym ogrodzie. Wiele atrakcji sportowo - rekreacyjnych i świetne udogodnienia dla dzieci to największe atuty tego hotelu.

    Szukasz wakacji do Tunezji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Opis

    Położony na ogromnym terenie, na delikatnie wysuniętym w morze cyplu - oferuje ogród palmowy, przestrzeń, duży fantazyjnie zaprojektowany basen główny, dwa  mniejsze baseny, kilka barów i restauracji oraz mnóstwo atrakcji na plaży i na terenie hotelu dla dzieci i dorosłych.

    Położenie

     Oddalony ok. 8 km od Midoun, ok. 26 km od stolicy Houmt Souk.

    Plaża

    Bezpośrednio przy hotelu, prywatna, piaszczysta, z łagodnym, momentami skalistym zejściem do morza. Bezpłatne parasole, leżaki i materace; kaucja za ręczniki ok 20 TUD.

    Hotel

     Internet: Wifi bezpłatne w lobby Kompleks hotelowy składający się z 634 pokoi rozmieszczonych w dwupiętrowym budynku głównym oraz budynkach typu bungalow menzels".W hotelu: całodobowa recepcja, punkt wymiany walut. Za dodatkową opłatą: punkt medyczny, lekarz (na zamówienie), sale konferencyjne, usługa prania, sklepiki, wypożyczalnia samochodów, rowerów, motocykli. Hotel akceptuje karty kredytowe. Oficjalna kategoria tunezyjska ****

    Pokoje

    Klimatyzacja, łazienka (WC, wanna lub prysznic, suszarka do włosów), TV-sat (kaucja za pilota ok 20 TUD), telefon, sejf, mini lodówka, balkon lub taras. Standardowe w budynku głównym lub pokoje typu Menzel - 2 osobowy z możliwością dostawki dla osoby jednej osoby dorosłej lub dwójki dzieci (ok. 22 m2).Pokoje z widokiem na morze (budynek główny), pokoje o podwyższonym standardzie i pokoje rodzinne dodatkowo płatne. Dostawka dla 2 dzieci może być w postaci jednego łóżka lub sofy. Oferta może zawierać przykładowe zdjęcia pokoi. Brak możliwości wybrania lokalizacji pokoju.

    Rekreacja, sport, atrakcje

    Duży basen główny ze zjeżdżalniami, mniejszy basen okrągły i mniejszy basen prostokątny (dwa baseny ze słoną wodą, jeden ze słodką wodą) - parasole, leżaki i materace bezpłatne, kaucja za ręczniki ok 20 TUD; basen kryty (podgrzewany w sezonie zimowym). Bezpłatnie przykładowe animacje i zajęcia sportowe: korty tenisowe (depozyt za sprzęt), piłka nożna, tenis stołowy, siatkówka plażowa, bule, łucznictwo, animacje w ciągu dnia i wieczorami (aerobik, występny taneczne, show), klub nocny (czynny w zależności od sezonu i zainteresowania). Dodatkowo płatne: sporty wodne na plaży i jazda konna (poza ofertą hotelu), centrum spa (hammam, sauna, masaże, zabiegi relaksacyjne i upiększające), bilard.

    Dla dzieci

    Basen z wodą morską, brodzik z woda słodką, mini klub (5-12 lat), animacje, mini dyskoteka, plac zabaw, łóżeczko dla dziecka do lat 2 (na zapytanie), opieka do dziecka (płatna, na zapytanie).

    Wyżywienie

    All Inclusive - śniadania, obiady i kolacje w formie bufetu w restauracji głównej (kawa i herbata do śniadań), wczesne i późne śniadania i przekąski w ciągu dnia w wyznaczonych barach i godzinach. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe serwowane w wyznaczonych barach w określonych godzinach (od 10.00 do 24.00). Raz na pobyt kolacja w restauracji a la carte - wymagana rezerwacja z odpowiednim wyprzedzeniem.

    Restauracje i bary

    Kilka barów i restauracji  w tym restauracja główna, restauracja a la carte, restauracja barbacue, bar w lobby, dwa bary przy basenie, bar na plaży, American Bar, kawiarnia mauretańska (część barów lub oferty w barach - płatne).

    Informacje dodatkowe

    Część sportów i gier dodatkowo płatna. Szczegółowe informacje na temat płatnych i bezpłatnych usług w ramach  All Inclusive Goście otrzymują w hotelu. Hotel zastrzega sobie prawdo do modyfikacji oferty All Inclusive. Pakiet różni się w zależności od sezonu (wysoki/niski). All Inclusive w wyznaczonych barach. godziny działania klimatyzacji określa dyrekcja hotelu. Organizator podaje przykładowe propozycje animacji i zabaw. Oferta może zawierać przykładowe zdjęcia pokoi. Aktualizacja oferty barów, restauracji i atrakcji w hotelu-maj 2019. UWAGA! Cena nie obejmuje obowiązkowego lokalnego podatku turystycznego. Opłatę należy uregulować w hotelowej recepcji, przed zakwaterowaniem. Wysokość podatku: hotele 2* - 1 TND za noc/os; hotele 3* -  2 TND za noc/os; hotele 4* i 5*- 3 TND  za noc/os. Podatek nie obejmuje dzieci do lat 12. Opłata dotyczy tylko pierwszego tygodnia pobytu (7 dni).

    Świadczenia w cenie

    Cena zawiera (PLN): obowiązkowe ubezpieczenie (KL, NW, bagaż), bilet lotniczy, zakwaterowanie w hotelu (doba hotelowa zaczyna się w dniu przyjazdu od godz. 14:00, kończy o godz. 12:00), transfer: lotnisko - hotel - lotnisko; opiekę polskojęzycznego rezydenta; wyżywienie w/g opisu, opłaty lotniskowe i paliwowe, podatek VAT.

    Warto wyróżnić

    * malownicze położenie przy plaży * kilka basenów * atrakcje dla dzieci i dorosłych


    Mapa Hotelu El Mouradi Djerba Menzel

    Opinie o Hotelu El Mouradi Djerba Menzel

    4.6
    zdecydowanie polecam

    Hotel naprawdę godny polecenia! Byliśmy tam z mężem i dziećmi przez tydzień w lipcu. Bardzo duży resort, na jego terenie jest kilka basenów, pięć barów, wielka restauracja główna. Plaża położona blisko, ale kamienista - lepiej zaopatrzeć się w buty. Poza tym ładna, wysprzątana. Do centrum jeździ bus spod hotelu. Ładne, schludne pokoje, zawsze czyste i pachnące, w restauracji świetne jedzenie, bardzo różnorodne. Przemiła obsługa, dobrze znają angielski i chętnie pomagają nie oglądając się na napiwki. Cały dzień i wieczór animacje dla dzieci i dorosłych. Polecam serdecznie, my na pewno tam wrócimy!

    POLECAM:
    rodzinom z dziećmi, na romantyczne wakacje, dla aktywnych wczasowiczów
    Podsumowanie: zdecydowanie polecam
    4.6
    3.9
    polecam

    byłam w tym hotelu w styczniu 2009, przemiła obsługa, dla łasuchów raj, słodkości przepyszne, jedzenia dużo, ale ze smakiem to już różnie, ogólnie bardzo mi się podobało

    POLECAM:
    rodzinom z dziećmi, singlom
    Podsumowanie: polecam
    3.9

    El Mouradi Djerba Menzel - możliwości zakwaterowania:

    4 os. pokoj standardowy
    1 os. pokoj standardowy
    1 os. pokoj standardowy, widok na morze
    main building dbl
    4 os. Pokój Standardowy, widok na morze
    menzel dbl
    menzel/sv dbl
    main building [sea view] dbl
    main building [standard] dbl
    4 os. Pokój Standardowy (odnowione pokoje) widok na morze
    4 os. Pokój Standardowy (odnowione pokoje)
    1 os. Pokój Standardowy (odnowione pokoje) widok na morze
    1 os. Pokój Standardowy (odnowione pokoje)
    bungalow dbl
    Room Standard SeaView with balcony or terrace
    Standard MainBuilding with balcony or terrace
    Suite Junior with balcony or terrace
    Room Menzel
    Bungalow 2 os.
    Bungalow 2 os.+1 dost.
    Bungalow 2 os.+2 dost.
    Bungalow Familie
    DZ Gartenblick Z.Alleinnutzung
    Dvoulůžkový pokoj s 1 přistýlkou, hlavní budova
    Dvoulůžkový pokoj s 2 přistýlkami, hlavní budova
    Dvoulůžkový pokoj, hlavní budova
    Dvoulůžkový pokoj s 1 přistýlkou, výhled na moře, hlavní budova
    Dvoulůžkový pokoj s 2 přistýlkami, výhled na moře, hlavní budova
    DZ Standard Single mit Kind
    Dvoulůžkový pokoj, výhled na moře, hlavní budova
    Bungalow Doppelzimmer
    Doppelzimmer Economy
    Doppelzimmer mit Gartenblick
    Doppelzimmer mit Meerblick
    menz menzel
    menz menzel
    Pok. 1 os.
    sr standard room
    sr standard room
    srsv standard room sea view

    El Mouradi Djerba Menzel - Możliwości wyżywienia:


    El Mouradi Djerba Menzel - miasta wylotu:


    El Mouradi Djerba Menzel - możliwa długość wypoczynku:


    Masz pytania o Hotel El Mouradi Djerba Menzel? Zadzwoń lub napisz!

    Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00