cellphone519195695

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob.-nd. 10:00-18:00

Last Minute
Hotel Crystal Springs, Ayia Napa
1/20
Hotel Crystal Springs, Ayia Napa
2/20
Hotel Crystal Springs, Ayia Napa
3/20
Hotel Crystal Springs, Ayia Napa
4/20
Hotel Crystal Springs, Ayia Napa
5/20
Hotel Crystal Springs, Ayia Napa
6/20
Hotel Crystal Springs, Ayia Napa
7/20
Hotel Crystal Springs, Ayia Napa
8/20
Hotel Crystal Springs, Ayia Napa
9/20
Hotel Crystal Springs, Ayia Napa
10/20
Hotel Crystal Springs, Ayia Napa
11/20
Hotel Crystal Springs, Ayia Napa
12/20
Hotel Crystal Springs, Ayia Napa
13/20
Hotel Crystal Springs, Ayia Napa
14/20
Hotel Crystal Springs, Ayia Napa
15/20
Hotel Crystal Springs, Ayia Napa
16/20
Hotel Crystal Springs, Ayia Napa
17/20
Hotel Crystal Springs, Ayia Napa
18/20
Hotel Crystal Springs, Ayia Napa
19/20
Hotel Crystal Springs, Ayia Napa
20/20
mapakliknij aby aktywować mapę
Ocena
hotelu:
0.0 / 5
Najbliższy termin
07.10 - 10.10
już od 2947 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
18.04 - 21.04
już od 1579 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Crystal Springs
  • Fitness/Siłownia
  • Tenis
  • Basen odkryty
  • Polska animacja
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Blisko centrum
  • Przy plaży
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Rozrywka i życie nocne
  • Bez paszportu

Hotel Crystal Springs
star 4

Cypr: Ayia Napa
Ocena hotelu Crystal Springs:
0.0 / 5
Średnia z 0 opinii
Szczegóły oceny hotelu Crystal Springs:
  • Lokalizacja
    0
  • Hotel
    0
  • Pokoje
    0
  • Wyżywienie
    0
  • Atrakcje
    i sport
    0
  • Jakość
    do ceny
    0
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 07 października 2023
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 18 kwietnia 2024
ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Crystal Springs Beach to bardzo dobrze usytuowany hotel - przy pięknej, piaszczystej plaży, blisko centrum tętniącej życiem miejscowości Ayia Napa ze sklepami, barami, restauracjami, klubami i dyskotekami. Polecamy miłośnikom plażowania, na romantyczne wakacje, jak i miłośnikom rozrywek i życia nocnego oraz osobom pragnącym odkrywać uroki Cypru.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w spokojnej okolicy przy pięknej, piaszczystej plaży Vrisoudia, z łagodnym zejściem do morza, odznaczonej certyfikatem Błękitnej Flagi, blisko centrum kurortu Ayia Napa
  • zaplecze rekreacyjno sportowe - basen, jacuzzi, animacje, zajęcia sportowe
  • bardzo dobre wyżywienie w ramach opcji All Inclusive (cypryjska kuchnia serwowana w przepięknym ogrodzie), wi fi gratis

Hotel Crystal Springs w ofercie Biura podróży:

TUI

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Crystal Springs Beach to bardzo dobrze usytuowany hotel - przy pięknej, piaszczystej plaży, blisko centrum tętniącej życiem miejscowości Ayia Napa ze sklepami, barami, restauracjami, klubami i dyskotekami. Polecamy miłośnikom plażowania, na romantyczne wakacje, jak i miłośnikom rozrywek i życia nocnego oraz osobom pragnącym odkrywać uroki Cypru.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w spokojnej okolicy przy pięknej, piaszczystej plaży Vrisoudia, z łagodnym zejściem do morza, odznaczonej certyfikatem Błękitnej Flagi, blisko centrum kurortu Ayia Napa
  • zaplecze rekreacyjno sportowe - basen, jacuzzi, animacje, zajęcia sportowe
  • bardzo dobre wyżywienie w ramach opcji All Inclusive (cypryjska kuchnia serwowana w przepięknym ogrodzie), wi fi gratis

Szukasz wakacji na Cypr?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

W okolicy

  • ok. 2 km od centrum Protaras
  • bezpośrednio przy plaży
  • czas dojazdu z lotniska ok. 60 min

polozenie

  • ok. 2 km od centrum Protaras
  • bezpośrednio przy plaży
  • czas dojazdu z lotniska ok. 60 min

plaza

  • bezpośrednio przy plaży
  • publiczna
  • piaszczysta
  • schody prowadzące do plaży
  • leżaki za opłatą
  • parasole za opłatą

Wyposażenie

  • recepcja
  • kantor
  • winda
  • ogród
  • taras
  • Wi-Fi: w całym hotelu
  • parking: w zależności od dostępności
  • sala konferencyjna

karty

Visa, MasterCard, American Express

Liczba pokojów

173

Kategoria lokalna

4 gwiazdki

Dodatkowe informacje

  • W rezerwowanym hotelu opieka rezydenta TUI oraz TUI Service Center 24/7: mailowo, telefonicznie, SMS i za pośrednictwem czatu w aplikacji TUI w serwisie myTUI. W aplikacji TUI znajdą Państwo mnóstwo przydatnych informacji dotyczących przebiegu podróży i miejsca wypoczynku. Za jej pośrednictwem można rezerwować również wycieczki fakultatywne. Niezależnie od tego, czy szukają Państwo pomysłów na spędzanie czasu w okolicy, czy potrzebują Państwo naszej pomocy w rozwiązaniu problemu, jesteśmy do Państwa dyspozycji.
    Telefon: +48 222043596
    SMS: +48 799448800
    E-mail: servicePL@TUI.com
    Czat: w aplikacji TUI

basen

  • baseny: 2
  • basen: zewnętrzny, leżaki, parasole
  • basen dla dzieci: zewnętrzny, leżaki, parasole
  • ręczniki
  • Dla dzieci

    •  basen dla dzieci: zewnętrzny, leżaki, parasole
    • wysokie krzesełka dla dzieci
    • miniklub
    • animacje dla dzieci
    • plac zabaw
    • minidyskoteka
    • łóżeczko dla dzieci: wymagana rezerwacja

    Sport i wellness

    W cenie
    • strefa spa: „Aura Spa"
    • łaźnia parowa
    • salon kosmetyczny „Aura"
    Płatne
    • masaże
    • zabiegi pielęgnacyjno-kosmetyczne
    • siłownia
    • siatkówka plażowa
    • tenis stołowy
    • tenis
    • rowery
    • szkoła nurkowania PADI

    rozrywka

    • zajęcia sportowe
    • międzynarodowe animacje dla dorosłych
    • przedstawienia
    • muzyka na żywo
    • boccia
    • bilard za opłatą

    Pokoje

    Pokój 2-osobowy z widokiem na ląd DZL1
    • 1-3 os.
    • WC
    • sejf
    • minibar: za opłatą
    • klimatyzacja
    • Wi-Fi
    • suszarka do włosów
    • TV
    • telefon
    Pokój 2-osobowy z widokiem na morze DZM2
    • 1-3 os.
    • balkon
    • WC
    • sejf
    • minibar: za opłatą
    • klimatyzacja
    • Wi-Fi
    • suszarka do włosów
    • TV
    • telefon
    Pokój rodzinny z widokiem na morze FZM1
    • 2-4 os.
    • WC
    • sejf
    • minibar: za opłatą
    • klimatyzacja
    • Wi-Fi
    • suszarka do włosów
    • TV
    • telefon
    • balkon
    Pokój 2-osobowy DZX1
    • 2-3 os.
    • balkon
    • WC
    • sejf
    • minibar: za opłatą
    • klimatyzacja
    • Wi-Fi
    • suszarka do włosów
    • TV
    • telefon

    Wyżywienie

    All inclusive
    • śniadanie: kontynentalne
    • obiad: w formie bufetu
    • kolacja: w formie bufetu, kulinarne wieczory tematyczne
    • przekąski
    • ciasto
    • lody
    • wybrane napoje bezalkoholowe
    • wybrane międzynarodowe napoje alkoholowe
    • wybrane napoje do posiłków
    • wymagane noszenie opasek all inclusive
    Dwa posiłki
    • śniadanie: kontynentalne
    • kolacja: w formie bufetu, kulinarne wieczory tematyczne
    Restauracje i bary
  • restauracje: 2
  • główna restauracja „Salamina restaurant": bufet, show cooking, z klimatyzacją, z tarasem, wysokie krzesełka dla dzieci, wymagany odpowiedni strój
  • restauracja „Ouzeri": rodzaje kuchni: grecka, regionalna, a la carte, wymagany odpowiedni strój

  • bary i inne: 2
  • bar w lobby „Tefkros"
  • bar przy zewnętrznym basenie „Yialos"

  • Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży TUI Polska. TUI Polska jest jednym z największych biur podróży nie tylko w kraju, ale i na świecie, o ugruntowanej pozycji na rynku, wielu latach doświadczenia i bogatej ofercie wyjazdów do każdego miejsca na świecie. To jeden z naszych kluczowych partnerów, który umożliwia nam spełnianie turystycznych marzeń naszych klientów.

    Podstawowym przesłaniem koncepcji Biura Podróży TUI Polska jest uzmysłowienie klientom, że koncern towarzyszy im na wszystkich etapach podróży – od momentu wyboru oferty, poprzez odprawę na lotnisku i przelot, aż do pobytu i opieki w miejscu wypoczynku. Międzynarodowy koncern TUI jest właścicielem linii lotniczek TUI Fly (Akrefly), kilku sieci hotelowych, m.in. Splashworld, Robinson, Iberotel, RIU i wiele innych. Dzięki temu na każdym etapie podróży turysta może być obsługiwany tylko przez pracowników jednej grupy!


    W swojej ofercie TUI posiada wiele sprawdzonych hoteli w najróżniejszych europejskich i egzotycznych destynacjach. Poczynając od najbardziej popularnych – czyli w Grecji, Hiszpanii, Turcji, Tunezji, Bułgarii czy Egipcie – poprzez mniej znane jak na przykład Lazurowe Wybrzeże we Francji, po dalekie kierunki jak Jamajka, Dominikana, Meksyk i inne – klienci mogą zwiedzić z TUI cały świat! Wszędzie znaleźć można bogatą ofertę hoteli o najróżniejszym standardzie, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami.



    Exim Tours

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Crystal Springs Beach to bardzo dobrze usytuowany hotel - przy pięknej, piaszczystej plaży, blisko centrum tętniącej życiem miejscowości Ayia Napa ze sklepami, barami, restauracjami, klubami i dyskotekami. Polecamy miłośnikom plażowania, na romantyczne wakacje, jak i miłośnikom rozrywek i życia nocnego oraz osobom pragnącym odkrywać uroki Cypru.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja w spokojnej okolicy przy pięknej, piaszczystej plaży Vrisoudia, z łagodnym zejściem do morza, odznaczonej certyfikatem Błękitnej Flagi, blisko centrum kurortu Ayia Napa
    • zaplecze rekreacyjno sportowe - basen, jacuzzi, animacje, zajęcia sportowe
    • bardzo dobre wyżywienie w ramach opcji All Inclusive (cypryjska kuchnia serwowana w przepięknym ogrodzie), wi fi gratis

    Szukasz wakacji na Cypr?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    4Cypr/Famagusta

    Kategoryzacja hotelu

    - kat. Exim Tours 4*- kat. lokalna 4*

    Położenie

    - Protaras- ok. 10 m od plaży- ok. 2 km od Paralimni- ok. 7 km od Ayia Napa- ok. 10 km od parku wodnego- ok. 70 km od lotniska w Larnace- ok. 85 km od Nikozji

    Plaża

    - piaszczysto-żwirkowa, publiczna- leżaki i parasole (płatne)

    Pokoje

    Pokój superior- ok. 20 m2- widok na otoczenie hotelu- klimatyzacja, TV-SAT- telefon, mini bar/lodówka- internet Wi-Fi (bezpłatny)- sejf (bezpłatny)- łazienka (wanna/prysznic, WC, suszarka do włosów)- balkon/taras- szlafrok i kapcie hotelowe- pokoje z bocznym widokiem na morze lub widokiem na morze za dopłatąPokój superior family- ok. 30 m2- widok na morze- klimatyzacja, TV-SAT- telefon, mini bar/lodówka- internet Wi-Fi (bezpłatny)- sejf (bezpłatny)- łazienka (wanna/prysznic, WC, suszarka do włosów)- balkon/taras- szlafrok i kapcie hoteloweSuite executive- pokój posiada część wypoczynkową- pozostałe wyposażenie podobne jak w pokoju superior

    Sport, Relaks, Rozrywka

    bezpłatnie:- wieczorne show, muzyka na żywo- basen ze słodką wodą, leżaki i parasole oraz ręczniki basenowe- tenis stołowy- siłownia- aerobik- kort tenisowy (wypożyczenie sprzętu płatne)- boisko do siatkówki plażowejPłatne:- SPA, zabiegi kosmetyczne i masaże- sauna, hammam - łaźnia turecka- bilard

    Dla dzieci

    - brodzik- dzienny program animacyjny dla dzieci 4-12 lat- plac zabaw- wysokie krzesełka w restauracji- opiekunka na zamówienie (płatna)

    Wyżywienie

    Half Board (HB) - śniadanie i kolacja w formie bufetu. Napoje do kolacji płatne. All Inclusive plus (AI+) - śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu, przekąski w ciągu dnia. Wybrane lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe dostępne są bezpłatnie w godz. 10.00-23.00.Dostępna kuchnia wegetariańska i bezglutenowa (na potwierdzenie). 

    Restauracje i bary

    - restauracja główna- bar w lobby, bar przy basenie 

    Dodatkowe informacje

    - wybudowany w 1992 r., wyremontowany w 2014 r.- budynek 6-piętrowy- 173 pokoje- całodobowa recepcja z lobby- 2 windy- sala TV- kiosk, mini market- internet Wi-Fi  (bezpłatny)- sejf na recepcji (płatny)- przechowalnia bagażu- parking (bezpłatny)- sala konferencyjna- przystanek lokalnego autobusu ok. 10 m od hotelu - www.crystalspringsbeachhotel.com/

    Bagaż

    Lotnisko Larnaka:Berlin Brandenburg (EasyJet);Cena zawiera bagaż podręczny (45x36x20)Klienci mogą dokupić dodatkowy bagaż o wadze 10 kg (56x45x25)- Usługa EXBAG - 300 PLN/osobęDo każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze;- 15 kg - 420 PLN- 23 kg - 470 PLNUwaga! Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena będzie wyższa.Gdańsk (WizzAir);Cena zawiera bagaż podręczny (40x30x20);Klienci mogą dokupić dodatkowy bagaż o wadze 10 kg (55x40x23)- Usługa EXBAG - 420 zł/osobęDo każdej rezerwacji istnieje także możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze;- 20 kg -  1000 PLN ( wyloty od 01.06 - 31.08)/ 830 PLN ( wyloty od 01.09 - 30.09)/ 730 PLN (wyloty od 01.10-31.10)- 32 kg -  1100 PLN ( wyloty od 01.06 - 31.08)/ 880 PLN ( wyloty od 01.09 - 30.09)/ 850 PLN ( wyloty od 01.10-31.10)Uwaga! Jeżeli bagaż lub dodatkowe usługi zostaną dodane już po potwierdzeniu rezerwacji ich cena będzie wyższaKraków (WizzAir);Cena zawiera bagaż podręczny (40x30x20);Klienci mogą dokupić dodatkowy bagaż o wadze 10 kg (55x40x23)- Usługa EXBAG - 440 zł/osobęDo każdej rezerwacji istnieje także możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze;- 20 kg -  900 PLN (wyloty od 01.06 - 31.07)/850 PLN (wyloty od 01.08-30.09)/670 PLN (wyloty od 01.10-31.10)- 32 kg -  1100 PLN (wyloty od 01.06 - 31.07)/910 PLN (wyloty od  01.08-30.09)/710 PLN (wyloty od 01.10-31.10)Uwaga! Jeżeli bagaż lub dodatkowe usługi zostaną dodane już po potwierdzeniu rezerwacji ich cena będzie wyższaKatowice (WizzAir);Cena zawiera bagaż podręczny (40x30x20);Klienci mogą dokupić dodatkowy bagaż o wadze 10 kg (55x40x23)- Usługa EXBAG - 440 zł/osobęDo każdej rezerwacji istnieje także możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze;- 20 kg -  840 PLN ( wyloty od 01.06 - 31.07)/790 PLN ( wyloty od 01.08 -30.09)/720 PLN ( wyloty od 01.10-31.10)- 32 kg -  1050 PLN ( wyloty od 01.06 - 31.07)/820 PLN ( wyloty od 01.08 -30.09)/820 PLN ( wyloty od 01.10-31.10)Uwaga! Jeżeli bagaż lub dodatkowe usługi zostaną dodane już po potwierdzeniu rezerwacji ich cena będzie wyższaWarszawa (WizzAir);Cena zawiera bagaż podręczny (40x30x20);Klienci mogą dokupić dodatkowy bagaż o wadze 10 kg (55x40x23)- Usługa EXBAG - 420 zł/osobęDo każdej rezerwacji istnieje także możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze;- 20 kg - 880 PLN  ( wyloty od 01.06 - 31.08)/ 880 PLN ( wyloty od 01.09 -30.09)/ 730 PLN ( wyloty od 01.10-31.10)- 32 kg - 1150 PLN ( wyloty od 01.06 - 31.08)/ 1065 PLN ( wyloty od 01.09 -30.09)/ 880 PLN ( wyloty od 01.10-31.10)Uwaga! Jeżeli bagaż lub dodatkowe usługi zostaną dodane już po potwierdzeniu rezerwacji ich cena będzie wyższaWrocław  (WizzAir);Cena zawiera bagaż podręczny (40x30x20);Klienci mogą dokupić dodatkowy bagaż o wadze 10 kg (55x40x23)- Usługa EXBAG - 440 zł/osobęDo każdej rezerwacji istnieje także możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze;- 20 kg -  890 PLN ( wyloty od 01.06 - 31.07)/870 PLN ( wyloty od 01.08 -30.09)/720 PLN (od 01.10-31.10)- 32 kg -  1070 PLN ( wyloty od 01.06 - 31.08)/920 PLN ( wyloty od 01.09 -30.09)/770 PLN (od 01.10-31.10)Uwaga! Jeżeli bagaż lub dodatkowe usługi zostaną dodane już po potwierdzeniu rezerwacji ich cena będzie wyższa

    opis kraju

    Cypr to zielony raj otoczony kilometrami turkusowej wody i złotego piasku, mieniącego się w promieniach prażącego słońca. Aromatyczna kuchnia, monumentalne zabytki i piękna, słoneczna pogoda to tylko kilka z licznych atutów tej wyspy, sprawiających że jest jedną z najczęściej wybieranych destynacji na cudowne wakacje.Cypr to trzecia co do wielkości wyspa Morza Śródziemnego leżąca u wybrzeży Turcji, Syrii i Libanu. Sezon trwa praktycznie cały rok, a słonce świeci przez ponad 300 dni w roku. Główne miejscowości turystyczne to Larnaka, Famagusta i Pafos, a także Limassol. Znaczną część państwa zajmują Góry Kyreńskie otoczone równiną Mesaoria pełną drzew eukaliptusowych i oliwnych. Wzdłuż wybrzeża ciągną się niziny o różnorodnej faunie i florze z widokiem na lazurową wodę i wzgórza porośnięte lasami cyprysowymi. Południowe i wschodnie wybrzeże to najlepszy wybór dla wielbicieli słonecznych kąpieli i sportów wodnych. Na wyspie znajduje się niemal 40 plaż oznaczonych Błękitną Flagą", zapewniającą wysoką jakość i czystość terenu, wśród nich są między innymi takie plaże jak: Agios Tychom czy Pyrgom położone w miejscowości Limassol, a także najpopularniejsza piaszczysta plaża Nissi. Południowa część wyspy imponuje bogactwem zabytków świata antycznego, zaledwie kilka kilometrów od miejscowości Liamassol znajdziemy imponujące ruiny Kurion i sanktuarium Apolla. Szczególną popularnością cieszy się urokliwe miasteczko Pafos, najczęściej odwiedzaną przez wszystkich turystów atrakcją jest jednak Nikozja - stolica Cypru, która jest jedynym na świecie miastem podzielonym zieloną granicą, wyznaczającą tereny przynależne do obu państw znajdujących się na wyspie.Kultura i obyczajeNiewielka wyspa Cypr podzielona jest na dwie strefy, nie tylko pod względem politycznym, ale także kulturowym. Południowa część państwa zamieszkała jest przez prawosławnych Greków, północna zaś przez Turków wyznających Islam.Greccy są przyjaźni i bardzo życzliwie nastawieni do życia, wszystkie święta obchodzą hucznie i radośnie. Mieszkańcy tej części wyspy są bardzo rodzinni i nie opuszczą żadnej możliwości do świętowania w gronie najbliższych. Warto odwiedzić jeden z organizowanych tu festiwali. Wybór jest naprawdę duży: Święto kwiatów, Festiwal Muzyki, Tańca i Sztuk w Pafos czy Festiwal Wina to tylko niektóre z czekających tu na turystów atrakcji.Językami urzędowymi są język grecki i turecki, na południowej części wyspy używany jest jedynie ten pierwszy. Bez problemu można się porozumieć po angielsku, niemal 80 % mieszkańców wyspy zna ten język, a także po rosyjsku.KuchniaKuchnia cypryjska to niezwykłe połączenie składników charakterystycznych dla regionu śródziemnomorskiego ze smakami tureckimi. Na talerzach króluje lokalny ser halloumi, produkowany na bazie mleka owczego o lekko słonym smaku. Posiłek zwykle zaczyna się od meze, kilku potraw podawanych w małych ilościach. Dania złożone z ryb czy owoców morza dość rzadko pojawiają się na stołach, częściej spożywane są potrawy z dodatkiem jagnięciny i baraniny. Będąc w jednej z urokliwych tawern koniecznie trzeba spróbować lokalnych smaków: aromatycznej musaki czy dolmades zawijanego w liściach winogron w akompaniamencie chrupiących warzyw, pasty Tahini i nadziewanych oliwek.Dla aktywnychCypr to raj dla wielbicieli aktywnego wypoczynku. Krystalicznie czysta i przejrzysta woda pozwala bez problemu podziwiać faunę i florę podwodnego świata, warte uwagi są także liczne tunele, wraki i jaskinie. Wakacje na wyspie to również idealna okazja do poznania innych sportów wodnych takich jak: narty wodne, loty spadochronem za motorówką, rejsy katamaranem czy windsurfing. Dla tych którzy nie przepadają za kąpielami wodnymi stworzono aż 48 szlaków pieszych, popularna jest także jazda konna oraz golf.Co warto kupić?Nie powinno się wracać z Cypru bez chociażby jednej butelki wykwintnego wina lub aromatycznej oliwy. Bardzo popularne są również ceramika i hafty, czyli wysokiej jakości rękodzieło. Lefkara to stolica ręcznie wyrabianych koronek, a ich piękno docenił sam Leonardo da Vinci. Wspaniałym prezentem będzie srebrna bądź złota biżuteria z wisiorkiem z neolitu, będącym talizmanem płodności i bogactwa.PogodaTemperatury powietrza w ścisłym sezonie, trwającym od maja do października, sięgają ponad 30 stopni. Nieco chłodniejsze są wody obmywające wyspę, których ciepłota oscyluje między 16 a 22 stopniami Celsjusza. W ciągu doby możemy się cieszyć aż 13 godzinami pełnego nasłonecznienia. Wyspa położona jest w typowym klimacie śródziemnomorskim, charakteryzującym się gorącym latem i łagodną zimą.Przydatne zwrotyTak- (ne)Nie - (ohi)Dzień dobry - (kalimera)Do widzenia - (adio)Cześć - (ja su)Proszę - (parakalo)Dziękuję - (efharisto)Przepraszam - (signomi)Dlaczego Cypr?Klimat subtropikalny typu śródziemnomorskiego gwarantuje świetną pogodę oraz idealną okazje do zażywania kąpieli słonecznych i wodnych. Na stronie Exim Tours codziennie dodajemy atrakcyjne oferty i pakiety z praktycznie wszystkich krajowych lotnisk. Wycieczka do Larnaki czy wakacje w Pafos co roku wybierane są przez europejskich turystów jako idealna destynacja na niezapomniany o każdej porze roku. Dla osób rezerwujących wycieczki na Cypr z wyprzedzeniem przygotowaliśmy specjalne zniżki i gwarancje pozwalające w pełnie cieszyć się wakacjami w bardzo atrakcyjnej cenie. Dla tych którzy nie lubią planować, a do organizacji wakacji podchodzą bardzo spontanicznie kierujemy specjalną ofertę Cypr Last Minute. Dużym atutem wyspy jest mocno rozbudowana baza hotelowa, w której znajdują się propozycje dla rodzin z dziećmi, osób poszukujących spokoju i relaksu, jak i tych którzy cenią dobrą zabawą i rozrywkę. Dobrym wyborem są także oferty Cypr All Inclusive, dzięki którym możesz cieszyć się wypoczynkiem w najwyższym standardzie, zapewniającym wszystko co będzie Ci potrzebne podczas letnich wakacji.


    EXIM tours zapoczątkowało swoją działalność w Czechach, w 1993 roku. W związku z dynamicznym rozwojem Firma szybko wkroczyła także na rynek polski, słowacki, węgierski i rumuński.

    Dzięki fuzji marek EXIM tours i Kartago Tours, Grupa EXIM stała się podmiotem międzynarodowym, zajmującym wiodącą pozycję wśród touroperatorów w Europie Środkowej. Z dniem 31 maja 2012 niemiecka Grupa Kapitałowa REWE Touristik przejęła 51 % udziałów Holdingu Exim, a partnerstwo to stworzyło nowe możliwości rozwoju i poszerzenia rynków zbytu.

     

    Z dniem 12 kwietnia 2013 REWE Group zespoliło wszystkie brandy turystyczne pod nową wspólną nazwą DER Touristik Köln GmbH, zastępując tym samym dawną nazwą REWE Touristik.
    Dzięki wieloletniemu doświadczeniu oraz pasji organizowania wyjazdów EXIM tours znajduje się wśród czołowych polskich touroperatorów. W ciągu całego okresu prowadzenia swojej działalności, EXIM tours otrzymało liczne prestiżowe nagrody oraz certyfikaty, m.in. Certyfikat Śląskiej Izby Turystycznej, Certyfikat Rzetelności oraz Złoty Certyfikat Transparentnego Touroperatora.

     

    Zgodnie z ustawą o usługach turystycznych EXIM S.A. posiada gwarancję ubezpieczeniową wystawioną przez ERGO Reiseversicherung AG (ERGO Ubezpieczenia podróży), będącym wiodącym ubezpieczycielem, specjalizującym się w ubezpieczeniach podróży. Beneficjentem gwarancji ubezpieczeniowej jest Marszałek Województwa Mazowieckiego. Firma zarejestrowana jest w Centralnej Ewidencji Organizatorów Turystyki i Pośredników Turystycznych.


    EXIM S.A. posiada jedną z najwyższych gwarancji ubezpieczeniowych wystawioną na 85 000 000 PLN. Gwarancja jest wystawiana na rok i obowiązuje od 31 sierpnia 2023 do 30 sierpnia 2024 roku.

     

    EXIM S.A wchodzi w skład grupy DER Touristik Eastern Europe a.s., co zapewnia stabilną pozycję na rynku europejskim, a także bezpieczeństwo i gwarancję międzynarodowego kapitału.


    EXIM S.A. jest członkiem Polskiej Izby Turystyki.

    EXIM S.A. posiada Diamentowy Certyfikat Rzetelnej Firmy co oznacza, że awans z poziomu Złotego na Diamentowy.

    Exim w swojej ofercie posiada prawie wszystkie kierunki świata od Europy po egzotykę.




    Rego- Bis

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Crystal Springs Beach to bardzo dobrze usytuowany hotel - przy pięknej, piaszczystej plaży, blisko centrum tętniącej życiem miejscowości Ayia Napa ze sklepami, barami, restauracjami, klubami i dyskotekami. Polecamy miłośnikom plażowania, na romantyczne wakacje, jak i miłośnikom rozrywek i życia nocnego oraz osobom pragnącym odkrywać uroki Cypru.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja w spokojnej okolicy przy pięknej, piaszczystej plaży Vrisoudia, z łagodnym zejściem do morza, odznaczonej certyfikatem Błękitnej Flagi, blisko centrum kurortu Ayia Napa
    • zaplecze rekreacyjno sportowe - basen, jacuzzi, animacje, zajęcia sportowe
    • bardzo dobre wyżywienie w ramach opcji All Inclusive (cypryjska kuchnia serwowana w przepięknym ogrodzie), wi fi gratis

    Szukasz wakacji na Cypr?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    ****Cypr/Ayia Napa

    ATUTY

    - nad zatoczką przy pięknej, piaszczystej plaży- spokojna okolica na obrzeżach kurortu- smaczna i urozmaicona kuchnia- bardzo dobre opinie klientów za standard i jakość obsługi

    NASZYM ZDANIEM

    Wysokiej klasy, 4-gwiazdkowy hotel doceniany za malownicze położenie, smaczna kuchnię i wysoki poziom obsługi. Polecany na rodzinne wakacje na Cyprze dla osób, które chcą odpocząć od zgiełku gwarnych kurortów. Położony w spokojnej okolicy na obrzeżach Protaras zapewnia dostęp do malowniczej plaży położonej w niewielkiej zatoczce. Goście mogą korzystać z basenu, relaksować się w zadbanym ogrodzie, a na osoby aktywne czeka siłownia, kort tenisowy, siatkówka plażowa, wypożyczalnia rowerów i bogata oferta sportów wodnych na plaży. Rodziny z dziećmi docenią liczne udogodnienia dla najmłodszych takie jak brodzik, plac zabaw, mini klub i ciekawy program animacyjny.

    POŁOŻENIE

    - w rejonie Protaras- nad niewielką zatoczką bezpośrednio przy plaży- ok 2 km od centrum miejscowości- w pobliżu bary, tawerny, restauracje- ok 6 km od miasteczka Paralimni- ok 10 km od Parku Narodowego Cape Greco- ok 12 km od centrum Ayia Napa- ok 65 km od lotniska w Larnace- ok 90 km od stolicy wyspy - Nikozji

    PLAŻA

    Położona w zatoczce, malownicza piaszczysto-żwirkowa plaża Vrisoudia odznaczona certyfikatem Błękitnej Flagi za czystość i ekologię. Plaża z łagodnym zejściem do wody, leżaki i parasole za dodatkową opłatą, ręczniki za kaucją.

    DO DYSPOZYCJI GOŚCI

    - całodobowa recepcja- przechowalnia bagażu- wymiana walut- Wi-Fi na terenie całego hotelu- restauracja główna bufetowa Salamina", oferująca śniadania, obiady i kolacje w formie bogatego bufetu dań kuchni lokalnej i międzynarodowej, dania wegetariańskie, wieczorami kolacje tematyczne (kuchnia azjatycka, sushi, latynoamerykańska, dania rybne, barbeque)- restauracja a la carte Basilicos" (za dodatkową opłata): kuchnia cypryjska i międzynarodowa- cukiernia, 2 kawiarnie- 2 bary w tym bar przy basenie- duży basen zewnętrzny- brodzik dla dzieci- jacuzzi- taras słoneczny i ogród (leżaki i parasole przy basenie, ręczniki za kaucją)- siłownia/sala fitness - plac zabaw- tenis (wypożyczalnia sprzętu i oświetlenie za dodatkową opłatą)- siatkówka plażowa- tenis stołowy- wieczorne występy i pokazy na żywo (w sezonie letnim)- sauna, łaźnia parowa (za opłatą)- usługi centrum spa: zabiegi kosmetyczne i masaże (za opłatą)- bilard (za dodatkową opłatą)- wypożyczalnia rowerów (za opłatą)- sporty wodne na plaży w tym centrum nurkowe PADI (za dodatkową opłata, od zewnętrznych dostawców)

    DLA DZIECI

    Brodzik, mini klub (4-12 lat, czynny w sezonie letnim), zewnętrzny plac zabaw, pokój zabaw, animacje (w sezonie letnim), mini disco, wysokie krzesełka w restauracji. Za dodatkową opłata możliwość wynajęcia opiekunki.

    POKOJE

    SUPERIOR Side Sea View o powierzchni ok 21m2, przeznaczone dla maksymalnie 3 osób: łazienka z prysznicem, wc, suszarka, zestaw kosmetyków, szlafrok, kapcie, lusterko kosmetyczne; sypialnia: 2 łóżka pojedyncze lub 1 podwójne, rozkładana sofa, menu poduszkowe, klimatyzacja, Wi-Fi, TV, mini bar (zawartość dodatkowo płatna), na powitanie wino musujące, kosz owoców i torba plażowa, sejf, telefon, zestaw do parzenia kawy/herbaty, balkon z bocznym widokiem na morze.Dostępne również pokoje:SUPERIOR Sea View z bezpośrednim widokiem na morze

    WYŻYWIENIE

    HB - śniadania w formie bufetu i obiadokolacje w formie bufetu, lub wybór z menu w restauracji głównejAll inclusive - śniadania, obiady i kolacje w formie bufetu w restauracji głównej, wybrane napoje do posiłków, wybrane napoje alkoholowe i bezalkoholowe dostępne w barach w godzinach ich funkcjonowania, przekąski w wybranych barach w porze pomiędzy posiłkami.

    CENA ZAWIERA

    - Przelot samolotem rejsowym (linie Wizzair) - bilet w podstawowej taryfie - z wybranego lotniska w Polsce na lotnisko w Larnace- Nocleg oraz wyżywienie zgodnie z wykupioną ofertą- Transfer autokarem (tzw shuttle busem) na trasie lotnisko - hotel - lotnisko- Ubezpieczenie podstawowe obejmujące: ubezpieczenie od zachorowania w następstwie epidemii, KL do 30 000 EUR, NNW do 3 000 EUR, bagaż podróżny 200 EUR, ubezpieczenie od chorób przewlekłych- Opłatę na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny- Opłatę na Turystyczny Fundusz Pomocowy- Podatek Vat marża- Dla lotów na połączeniach rejsowych/liniowych realizowanych liniami Wizzair mały bagaz podręczny o maksymalnych wymiarach 40x30x20 cm (do umieszczenia w kabinie pod fotelem)

    CENA NIE ZAWIERA

    - Opieki polskiego rezydenta- Wycieczek fakultatywnych- Świadczeń nieprzewidzianych w ofercieSEZON LATO 23' DO KONCA PAZDZIERNIKA 2023SEZON ZIMA 24' OD LISTOPADA DO KONCA MARCA 2024Dla lotów na połączeniach rejsowych/liniowych realizowanych liniami WizzAir dopłata za bagaż wynosi:LATO 23': BAGAŻ WIZZ SEZ. (10kg) - 480 ZŁ  BAGAŻ WIZZ SEZ. (20kg) - 700 ZŁ BAGAŻ WIZZ SEZ. (32kg) - 780 ZŁ ZIMA 24':BAGAŻ WIZZ SEZ. (10kg) - 450 ZŁ BAGAŻ WIZZ SEZ. (20kg) - 650 ZŁ BAGAŻ WIZZ SEZ. (32kg) - 750 ZŁ Uwaga! Jeżeli bagaż lub dodatkowe usługi zostaną dodane już po potwierdzeniu rezerwacji ich cena może być wyższa - wyliczana według aktualnie obowiązującej taryfy.Istnieje również możliwość wykupienia rezerwacji miejsc obok siebie w samolocie w 2 strony od osoby, ceny prezentują się następująco:REZERWACJA MIEJSC OBOK SIEBIE W SAMOLOCIE WIZZAIR - 180 ZŁ

    WAŻNE INFORMACJE DOTYCZĄCE PRZEPISÓW WJAZDOWYCH

    Podróż na Cypr, który jest krajem członkowskim Unii Europejskiej wymaga od podróżnych z Polski jednego z poniższych dokumentów:- dowód osobisty- paszport lub paszport tymczasowyWymagana ważność w dniu powrotu z Cypru.Obowiązek posiadania ważnego dokumentu dotyczy również dzieci.

    DOKUMENTY PODRÓŻY

    Rezerwacje na tzw. dynamicznym pakietowaniu" w oparciu o przeloty liniami rejsowymi wymagają posiadania przez Klientów następujących dokumentów podróży: - wydrukowanych kart pokładowych na przeloty z Polski liniami Ryanair lub Wizzair - wysyłane mailowo do klienta/agenta na 24h przed wylotem,- vouchera na hotel i transfer (w formie papierowej lub elektronicznej)- numeru polisy dosyłanej w mailuWszystkie dokumenty wysyłane są mailowo na podany w rezerwacji adres: agenta/klienta na dzień przed wylotem.

    GODZINY PRZELOTÓW

    Dokumentami potwierdzającymi aktualne godziny przelotów są karty pokładowe wysyłane nie wcześniej niż na 24h przed planowanym lotem z Polski oraz lotem powrotnymW przypadku istotnych zmian w godzinach przelotów, następujących po przekazaniu kart, Klient/Agent otrzyma informację z korektą godzin droga mailową.

    REZERWACJE "DO POTWIERDZENIA"

    Oferty wakacji na Cyprze podlegają innym zasadom zakładania rezerwacji (szczegóły poniżej) zaliczkowania oraz nie są objętę aktualną promocją.Rezerwacje, w których przelot oparty jest na samolocie rejsowym/liniowym po założeniu muszą zostać potwierdzone przez Organizatora. Warunkiem potwierdzenia takiej rezerwacji jest wpłata zaliczki (29% wartości ceny imprezy) w momencie założenia rezerwacji. Cena ofert z przelotem samolotem rejsowym/liniowym uzależniona jest od AKTUALNEJ ceny przewoźnika, zatem może ulec zmianie w trakcie zakładania lub w momencie potwierdzania przez Organizatora rezerwacji. W sytuacji, gdy pojawią się wyżej opisane różnice w cenie, Organizator będzie się kontaktował z Klientem lub Agentem w celu potwierdzenia akceptacji nowej ceny.WAŻNE: prosimy o uważne sprawdzanie podawanych danych osobowych - wszelkie, nawet kosmetyczne zmiany danych Klienta w przypadku rezerwacji ofert opartych o samoloty rejsowe są płatne.

    SKŁADKA NA TURYSTYCZNY FUNDUSZ POMOCOWY

    Turystyczny Fundusz Pomocowy (TFP) został utworzony na podstawie ustawy z dnia 2 marca 2020, o szczególnych rozwiązaniach związanych z zapobieganiem, przeciwdziałaniem i zwalczaniem COVID - 19, innych chorób zakaźnych oraz wywołanych nimi sytuacji kryzysowych (Dz. U. z 2020 r. poz 1842 z późn. zm.).- składka TFP  jest obowiązkowa- składka TFP jest naliczana od każdego podróżnego biorącego udział w imprezie turystycznej- składka TFP nie podlega zwrotowiSkładka TFP dotyczy imprez samolotowych na czarterach i samolotach rejsowych/liniowych, imprez autokarowych, objazdów, obozów młodzieżowych, imprez z dojazdem własnym (z wyłączeniem imprez typu ekspress).

    WAŻNE INFORMACJE

    Zawarte w Serwisie informacje dotyczące imprez turystycznych REGO-BIS Sp. z o.o. Sp. Komandytowa nie stanowią oferty w rozumieniu art. 66 Kodeksu cywilnego, lecz są zaproszeniem do zawarcia umowy, o którym mowa w art. 71 Kodeksu cywilnego.Prosimy o zapoznanie się z przepisami wjazdowymi dotyczącymi danego kraju.

    INFORMACJA DLA PODRÓŻUJĄCYCH Z DZIEĆMI

    Informacja dla podróżujących z dziećmi do lat 18 - Potrzebna jest pisemna zgoda na podróż osoby małoletniej za granicę. Dokument powinien zawierać termin pobytu dziecka na terenie danego kraju, dane osobowe i numer paszportu dziecka oraz dane osobowe i numer paszportu osoby, pod której opieką się znajduje podczas wyjazdu. Dokument jest także wymagany, jeśli z dzieckiem podrózuje tylko jeden z opiekunów, a drugi nie bierze udziału w wycieczce lub będzie pod opieką innej osoby (np. innego członka rodziny). Zgoda powinna zostać sporządzona najlepiej w formie aktu notarialnego, w obecności notariusza.


    Ecco Holiday

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Crystal Springs Beach to bardzo dobrze usytuowany hotel - przy pięknej, piaszczystej plaży, blisko centrum tętniącej życiem miejscowości Ayia Napa ze sklepami, barami, restauracjami, klubami i dyskotekami. Polecamy miłośnikom plażowania, na romantyczne wakacje, jak i miłośnikom rozrywek i życia nocnego oraz osobom pragnącym odkrywać uroki Cypru.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja w spokojnej okolicy przy pięknej, piaszczystej plaży Vrisoudia, z łagodnym zejściem do morza, odznaczonej certyfikatem Błękitnej Flagi, blisko centrum kurortu Ayia Napa
    • zaplecze rekreacyjno sportowe - basen, jacuzzi, animacje, zajęcia sportowe
    • bardzo dobre wyżywienie w ramach opcji All Inclusive (cypryjska kuchnia serwowana w przepięknym ogrodzie), wi fi gratis

    Szukasz wakacji na Cypr?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Region

    Cypr - Larnaca

    Opis hotelu

    Ten 4 gwiazdkowy hotel leży w pięknym ogrodzie przy piaszczystej plaży.

    OPIS W PRZYGOTOWANIU





    Lokalizacja:

    w Protaras, do centrum kurortu Protaras ok 2km, do Ayia Napa ok 10 km



    Plaża:

    przy piaszczystej plaży, leżaki i parasole na plaży płatne ok 6 euro za każdą sztukę



    Sport i fitness:

    wyposażona sala fitness, sauna, tenis stołowy.



    Sport na plaży:

    siatkówka, nurkowanie (płatne).



    Dla dzieci:

    basen dla dzieci, plac zabaw,łóżeczko dziecięce (bezpłatne na zapytanie), w sezonie program animacyjny i mini disco (6 razy w tygodniu), w Ayia Napa Water Park (płatny)



    Wyżywienie:

    śniadania w formie bufetu, możliwość dopłaty do obiadokolacji, możliwość dopłaty do pakietu All Inclusive.



    All inclusive zawiera:



    7-10 snidania w restauracji Salamina

    10-12:30 przekąski w Pool Barze

    12:30-14:30 w restauracji Salamina

    14:30-18:30 przekąski w Pool Barze

    18:30-21:30 kolacja restauracja Salamina





    Dodatkowe informacje:



    w Protaras znajduje się Oceanarium (płatne) www.protarasaquarium.com

    Salamina Restaurant- dania a`la carte, serwowana jest kuchnia cypryjska, barbecue, włoska, azjatycka, meksykańska

    Tefkros Bar

    Yialos Pool Bar- lekkie posiłki, grill, przekąski





    Cena zawiera:

    przelot, hotel, opłaty lotniskowe i paliwowe, obowiązkowe ubezpieczenia KL NNW, transfer do hotelu, ograniczoną opiekę angojęzycznego przedstawiciela- kontakt telefoniczny Bagaż :

    wyloty z Warszawy: bagaż podręczny (max. wymiary bagażu podręcznego: 42x32x25 cm)

    wyloty z Katowic: bagaż podręczny (max. wymiary bagażu podręcznego: 42x32x25 cm)

    BAGAŻ GŁÓWNY ZA DOPŁATĄ

    OFERTA NA POTWIERDZENIE W CIAGU 2 DNI ROBOCZYCH



    Cena nie zawiera:

    Dopłaty do bagażu głównego (opcjonalnie, za sztukę):

    bagaż główny 23 kg- 359 zł/2 strony.Bagaż główny: Wizzair: 23kgCeny w momencie rezerwacji. Dodanie bagażu po potwierdzeniu rezerwacji wiąże się z wyższymi cenami.

    Obsługa:

    ograniczona opieka angojęzycznego przedstawiciela- kontakt telefoniczny

    Kategoria oficjalna

    ****

    Kategoria Ecco Holiday: Pokoje:4 Udogodnienia:4

    liczba pokoi

    173, restauracje: 2, bary: 2, windy: 1, parking, wypożyczalnia rowerów, lekarz 24 h (płatny), internet bezprzewodowy (bezpłatny), sklep z pamiątkami, wypożyczalnia sprzętu do tenisa ziemnego, fryzjer, salon urody.

    Opis pokoi

    telefon, taras/balkon, radio/muzyka, suszarka do włosów, telewizor, sejf (płatny ok 21 euro na tydzień), mini bar/lodówka, klimatyzacja indywidualnie sterowana (bezpłatna), internet bezprzewodowy (bezpłatny).

    STANDARD (DBV): max 3 osoby dorosłe, pokoje z widokiem na morze

    RODZINNY (FRV): max 2 dorosłych +3 dzieci lub 3 dorosłych + 1 dziecko, pokoje z widokiem na morze

    All inclusive

    TAK

    2 Dzieci

    TAK

    Standard

    ****


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Ecco Holiday, firmy prężnie działającej na polskim rynku od roku 2002. Początkowo Biuro zajmowało się organizacją pobytowych wycieczek czarterowych w regionach północnej Afryki i południowej Europy. Dynamiczny rozwój firmy, zadowolenie klientów i silna pozycja na rynku pozwoliła na powstanie bliźniaczej firmy Ecco Travel, która wyspecjalizowała się w organizowaniu wyjazdów do krajów egzotycznych.

    Biuro Podróży Ecco Holiday to zespół młodych ludzi, dla których praca jest jednocześnie spełnieniem marzeń o podróżowaniu. Dzięki temu posiadają praktyczną wiedzę w zakresie organizacji wakacji pobytowych i wyjazdów objazdowych. Misją Ecco Holiday jest spełnianie marzeń swoich klientów o niezapomnianych podrózach,

    W ofercie Biura Podrózy Ecco Holiday można znaleźć wakacje last minute i all inclusive na Malcie i na Cyprze, w Hiszpanii, Bułgarii, Portugalii, Grecji oraz Egipcie. Wszystkie starannie wyselekcjonowane hotele mają spełniać wszelkie oczekiwania gości.
    Oferta organziatora powiększyła się również o city break i hotele w Polsce. 


    Dzięki wysokiej jakości świadczonych usług i zaangażowanemu zespołowi pracowników, Ecco Holiday jest wielokrotnym laureatem prestiżowych nagród.


    Grecos Holiday

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Crystal Springs Beach to bardzo dobrze usytuowany hotel - przy pięknej, piaszczystej plaży, blisko centrum tętniącej życiem miejscowości Ayia Napa ze sklepami, barami, restauracjami, klubami i dyskotekami. Polecamy miłośnikom plażowania, na romantyczne wakacje, jak i miłośnikom rozrywek i życia nocnego oraz osobom pragnącym odkrywać uroki Cypru.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja w spokojnej okolicy przy pięknej, piaszczystej plaży Vrisoudia, z łagodnym zejściem do morza, odznaczonej certyfikatem Błękitnej Flagi, blisko centrum kurortu Ayia Napa
    • zaplecze rekreacyjno sportowe - basen, jacuzzi, animacje, zajęcia sportowe
    • bardzo dobre wyżywienie w ramach opcji All Inclusive (cypryjska kuchnia serwowana w przepięknym ogrodzie), wi fi gratis

    Szukasz wakacji na Cypr?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    KATEGORIA

    ****

    REGION

    Cypr/Protaras

    All Inclusive

    Warto podkreślić

    - Piaszczysta plaża - Bardzo dobra cypryjska kuchnia - Blisko miejscowości Ayia Napa

    Okiem Grecosa

    Znakomite miejsce dla osób szukających relaksu w spokojnym otoczeniu, tuż przy pięknej, piaszczystej plaży i niedaleko centrum miejscowości Ayia Napa. Atutem hotelu jest wyśmienita kuchnia serwująca lokalne specjały w bujnym ogrodzie.

    Położenie

    • przy plaży • centrum spokojnej miejscowości Protaras • przystanek autobusowy ok. 20m • lotnisko ok. 55km

    Plaża

    • przy hotelu • piaszczysta plaża Vrisoudia • łagodne wejście do wody • leżaki i parasole (ok. 7EUR/dzień) • ręczniki plażowe (bezpłatnie) • oznaczona Błękitną Flagą

    Hotel

    • budynek główny • 2 restauracje- główna, przy basenie • 2 bary - w lobby, przy basenie • Wi-Fi (bezpłatnie) • 2 windy • recepcja (24h) • 173 pokoje • kategoria lokalna 4*

    Pokoje

    Superior • 2-3 os. (ok. 20 m2) • dostawka dla 3. osoby • widok na morze za dopłatą • zestaw do kawy i herbaty • nowoczesny design • całkowicie wyremontowane • balkon lub taras

    Wyżywienie

    • śniadanie i obiadokolacja • All Inclusive • strój formalny do kolacji All Inclusive • śniadanie, lunch, kolacja - bufet • przekąski • napoje w wyznaczonych barach do 23.00 • wieczory tematyczne • strój formalny do kolacji

    Pełen relaks

    Bezpłatnie • basen ze słodką wodą • jacuzzi • siłownia • animacje hotelowe • aqua aerobic • piłka siatkowa • tenis stołowy Odpłatnie • centrum nurkowe (oferta zewnętrzna)

    Dla dzieci

    • brodzik • łóżeczka dla niemowląt (na życzenie) • menu dla dzieci w restauracji głównej • krzesełka w restauracji • miniklub (od 4 lat) • plac zabaw

    CENA OBEJMUJE

    przelot samolotem Polska - Cypr - Polska, opłatę lotniskową, opłatę za wylot z lotniska lokalnego, noclegi, wyżywienie, opiekę rezydenta, transfer lotnisko - hotel - lotnisko, ubezpieczenie podstawowe T.U. EUROPA (15 000 EUR), NNW (3 000 EUR) i bagażu (300 EUR).


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Grecos Holiday, które specjalizuje się w organizowaniu wakacji w Grecji. Na sukces Grecos Holiday pracuje zespół profesjonalistów, dla których Grecja to nie tylko destynacja turystyczna, ale także pasja i sposób na życie. Grecos Holiday to polska firma z siedzibą w Poznaniu, zatrudniająca ponad 100 pracowników w Polsce i dwukrotnie więcej w Grecji. Biuro ma w swojej ofercie aż osiemnaście najpiękniejszych greckich miejsc wakacyjnych wybranych przez znawców Grecji. Najważniejsze z nich to Kreta, Rodos, Peloponez, Kos i Zakhyntos. Jednak coraz częściej polscy turyści wybierają mniej komercyjne, bardziej kameralne, greckie wyspy takie ja: Skiathos, Skopelos, Kefalonię, Ios czy Mykonos.

    Oprócz Grecji biuro podróży Grecos Holiday oferuje wypoczynek na hiszpańskiej Majorce, a także proponuje wakacje na słonecznym Cyprze. Także w tych dwóch destynacjach ma do dyspozycji światną, sprawdzoną i cenioną przez klientów bazę hotelową umożliwiającą wypoczynek na najwyższym poziomie. Propozycje wycieczek all inclusive tego biura podrózy zawsze cieszą się ogromną popularnością.

    Grecos Holiday to również doświadczony organizator interesujących wycieczek objazdowych. Dzięki doskonałej znajomości regionu, wykwalifikowanym pilotom i przewodnikom oraz wzorowo przebiegającej współpracy z Grecką Narodową Organizacją Turystyczną, Grecos Holiday zapewnia najwyższy poziom świadczonych usług i niezapomniane wrażenia z wakacji.

    Grecos Holiday to wynik współpracy dwóch poznańskich biur podróży. Kluczowym dla ich rozwoju okazał się sezon 2005, kiedy to uruchomiły projekt Lato w Grecji, wysyłając do Grecji czarterami kilka tysięcy osób. Sukces przedsięwzięcia zaowocował powołaniem do życia nowej marki, Grecos Holiday, która od 2006 roku firmuje wakacje czarterowe do Grecji. Przez kolejne lata Grecos rozwinął swoją ofertę i wysłał na Wielkie Greckie Wakacje ponad milion zadowolonych Klientów.

    Dzisiaj oferuje 20 greckich destynacji, obejmując siatką wylotów cały kraj.

    Grecos Holiday od lat współpracuje z Grecką Narodową Organizacją Turystyczną. Wspólnie staramy się pokazać Polakom dlaczego to właśnie Grecja jest urlopowym Numerem Jeden.


    BestReisen

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Crystal Springs Beach to bardzo dobrze usytuowany hotel - przy pięknej, piaszczystej plaży, blisko centrum tętniącej życiem miejscowości Ayia Napa ze sklepami, barami, restauracjami, klubami i dyskotekami. Polecamy miłośnikom plażowania, na romantyczne wakacje, jak i miłośnikom rozrywek i życia nocnego oraz osobom pragnącym odkrywać uroki Cypru.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja w spokojnej okolicy przy pięknej, piaszczystej plaży Vrisoudia, z łagodnym zejściem do morza, odznaczonej certyfikatem Błękitnej Flagi, blisko centrum kurortu Ayia Napa
    • zaplecze rekreacyjno sportowe - basen, jacuzzi, animacje, zajęcia sportowe
    • bardzo dobre wyżywienie w ramach opcji All Inclusive (cypryjska kuchnia serwowana w przepięknym ogrodzie), wi fi gratis

    Szukasz wakacji na Cypr?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Naszym zdaniem

    Komfortowy hotel dogodnie usytuowany przy plaży z urokliwą zatoką, otoczony pięknym ogrodem. Chwalona przez gości różnorodna kuchnia, szeroki wybór drinków w ramach all inclusive, bogata oferta rekreacyjna, malownicze widoki, idealne miejsce na rodzinny urlop.

    Położenie

    W południowo-wschodniej części wyspy, około kilometr od centrum Protaras, 5 km od miasta Paralimini, przy plaży (zejście po schodkach), pół godziny jazdy od lotniska w Larnace.

    Wyposażenie

    Całodobowa recepcja, restauracja główna (bufety, wieczory tematyczne), restauracja śródziemnomorska Basilicos z tarasem, snack bar przy basenie z widokiem na morze, drink bar, kantor wymiany walut, sale konferencyjne, centrum biznesowe, minimarket, łącza internetowe (bezpłatnie), usługi pralnicze, room-service. 

    Wyżywienie

    HB - śniadania i kolacje (bufety). Ultra All inclusive  - śniadania, obiady, kolacje (bufety), przekąski w barze przy basenie, a wieczorem w barze Tefkros, woda, kawa, herbata, napoje lokalnych oraz międzynarodowych marek (wino, piwo, wódka, rum, gin, likiery, tequila, martini), wino musujące i owoce w pokoju w dniu przyjazdu.

    Pokoje

    Superior - sypialnia,  łazienka (wanna lub prysznic, suszarka), klimatyzacja, mała lodówka (minibar płatny), telefon, TV sat, radio, sejf, bezpłatne Wi-Fi, możliwość wypożyczenia DVD, zestaw do parzenia kawy,herbaty, balkon (widok na ląd albo widok na morze; częściowy lub całkowity).

    Sport i rozrywka

    Basen (leżaki i parasole bezpłatnie), jacuzzi, tenis stołowy, tenis ziemny, piłka siatkowa, joga, bocce, wodny aerobik, siłownia, sauna, łaźnia, program animacji, rozrywka wieczorna. Odpłatnie: zabiegi w spa, centrum nurkowe, wypożyczalnia rowerów.

    Dla dzieci

    Brodzik, miniklub (4-12 lat), minidyskoteki, plac zabaw, atrakcje dla nastolatków, menu dziecięce, wysokie krzesełka, łóżeczka niemowlęce. 

    Uwagi

    Oferta jest oparta o tzw. dynamiczne pakietowanie. Cena aktualizuje się sama po założeniu rezerwacji. Rozkład lotów podany jest na "Zgłoszeniu rezerwacji". Aby cena mogła zostać ostatecznie potwierdzona, muszą być wprowadzone poprawnie dane uczestników: płeć "Pan/Pani", imię, nazwisko, data urodzenia (takie same jak w paszportach). Po założeniu rezerwacji wstępnej nie mamy możliwości edycji danych. W przypadku braku możliwości rezerwacji biletów lotniczych w przyjętych taryfach cena ostateczna imprezy może ulec zmianie. Ewentualna dopłata podlega akceptacji klienta. W przypadku przelotów rejsowych wszelkie zmiany zgłoszone po potwierdzeniu rezerwacji i wystawieniu biletów są rozpatrywane indywidualnie. Odpowiedzialność za konsekwencje zmian i wszelkie koszty z tym związane ponosi klient. Jeśli uczestnik wyjazdu nie jest obywatelem polskim (nie posiada paszportu polskiego) - powinien nas o tym fakcie bezzwłocznie powiadomić, ponieważ ceny naszych ofert są skalkulowane dla klientów legitymujących się polskimi paszportami. Dodatkowo osoby nieposiadające obywatelstwa polskiego zobowiązane są we własnym zakresie zrealizować kwestie wizowe. Biuro nie ponosi odpowiedzialności w sytuacji, gdy klient nie wyleci do kraju docelowego, zostanie zawrócony lub w jakikolwiek inny sposób sprawy paszportowo-wizowe wpłyną na jego wylot i pobyt. Obywateli polskich nie obowiązują wizy. Należy mieć paszport (ważny minimum 6 miesięcy od daty powrotu) lub dowód osobisty. Dokument tożsamości muszą posiadać także dzieci.

    Cena zawiera

    Bilet lotniczy z opłatami lotniskowymi, transfer lotnisko-hotel-lotnisko, zakwaterowanie wg oferty, wyżywienie wg oferty, anglojęzyczną obsługę, ubezpieczenie od KL, NNW, bagażu i chorób przewlekłych, VAT.

    Cena nie zawiera

    Wycieczek fakultatywnych, napiwków, bagażu rejestrowanego (info w kolejnym punkcie), wydatków własnych, dodatkowych ubezpieczeń od kosztów rezygnacji i pakiet SPORT.

    Informacje o lotach liniami LOT, Wizzair, Ryanair

    Lecąc z LOT każdy pasażer może wziąć ze sobą: do kabiny można wnieść jeden bagaż podręczny (max 8kg) który musi zostać umieszczony pod poprzedzającym fotelem. W przypadku chęci zabrania dodatkowego bagażu za dodatkową opłatą dostępne są opcje: - bagaż rejestrowany 23kg; cena 270PLN/sztuka Dodanie ww usług już po założeniu rezerwacji  będzie wiązało się z wyższymi ich cenami. Podczas odprawy on-line miejsca w samolocie przydzielane automatycznie przez system. Nie możemy zagwarantować, że osoby z jednej rezerwacji będzą siedziały obok siebie. Istnieje jednak możliwość rezerwacji konkretnych miejsc za dodatkową opłatą dzięki której klienci będą mieli gwarancję miejsc obok siebie. // Wizzair: jedna sztuka bagażu podręcznego, nie większa niż 40 x 30 x 20 cm, maks. 10 kg (domyślnie w cenie).    Bagaż główny za dopłatą: - 20 kg w cenie 450 PLN/sztuka z wylotem z Warszawy, 450 PLN/sztuka z wylotem z Katowic, 400 PLN/sztuka z wylotem z Krakowa - 32 kg w cenie 600 PLN/sztuka z wylotem z Warszawy, 600 PLN/sztuka z wylotem z Katowic, 500 PLN/sztuka z wylotem z Krakowa WIZZ Priority Jeśli wykupisz usługę WIZZ Priority (lub masz do niej prawo na podstawie pakietu WIZZ Privilege Pass, WIZZ GO lub WIZZ Plus), będziesz mieć prawo do wniesienia na pokład jednej sztuki bezpłatnego bagażu podręcznego (maks. wymiary: 40 x 30 x 20 cm) i dodatkowej sztuki bagażu podręcznego na kółkach (maks. wymiary: 55 x 40 x 23 cm). Gwarantujemy, że możesz zabrać obie sztuki bagażu ze sobą do kabiny, chyba że będzie to niemożliwe ze względu na ograniczenia operacyjne. Koszt usługi Wizz Priority to 240 PLN/os. za lot w dwie strony. Wybór miejsca (za opłatą) Możesz wybrać miejsca za opłatą podczas rezerwacji. Jeśli nie chcesz rezerwować miejsca, przydzielimy Ci losowe miejsce podczas odprawy, na 48 godzin przed odlotem. W tym wypadku nie możemy zagwarantować, że osoby na tej samej rezerwacji będą siedziały obok siebie. // Ryanair: Do kabiny można wnieść jeden bagaż podręczny (max 40cm x 20cm x 25cm), który musi zostać umieszczony pod poprzedzającym hotelem. W przypadku chęci zabrania dodatkowego bagażu za dodatkową opłatą dostępne są opcje: - pierwszeństwo wejścia na pokład - Pasażerowie, którzy zakupią usługę mogą zabrać 1 dodatkową 10 kg torbę, która musi zmieścić się w koszu do mierzenia bagażu (nie przekraczająca 10 kg i o wymiarach 55 cm x 40 cm x 20 cm); cena 150 PLN/os. - bagaż rejestrowany 20kg; cena 330 PLN/sztuka Dodanie ww usług już po założeniu rezerwacji  będzie wiązało się z wyższymi ich cenami. Podczas odprawy on-line miejsca w samolocie przydzielane automatycznie przez system. Nie możemy zagwarantować, że osoby z jednej rezerwacji będzą siedziały obok siebie. Istnieje jednak możliwość rezerwacji konkretnych miejsc za dodatkową opłatą dzięki której klienci będą mieli gwarancję miejsc obok siebie.

    Aktualizacje COVID-19

    Komunikat z dnia 11/08/2020 Ambasady RP w Nikozji.UWAGA! Od piątku 14.08. Polska przesunięta do kategorii B - osoby przylatujące na Cypr muszą okazać negatywny wynik testu na obecność koronawirusa wykonany nie wcześniej niż 72 godziny przed podróżą. Jednocześnie informujemy, że każda osoba udająca się na Cypr nadal musi uzyskać  przepustkę Cyprus Flight Pass przed wylotem. Komunikat z dnia 17/07/2020. COVID-19 Procedury bezpieczeństwa dla podróżnych udających się na Cypr - każda osoba udająca się na Cypr musi uzyskać przed wylotem przepustkę Cyprus Flight Pass. Wjazd na Cypr 1) W jaki sposób podróżni będą mogli wjechać do kraju? a. Kraje pochodzenia zostały podzielone na dwie kategorie (A i B) na podstawie dostępnych międzynarodowych danych epidemiologicznych (kategoryzacja państw jest dostępna na stronie internetowej www.cyprusflightpass.gov.cy). Podróżni powinni stale odwiedzać tą platformę internetową w celu śledzenia na bieżąco ewentualnych zmian, które mogą dotyczyć ich podróży. b. Podróżując na Cypr osoby przylatujące z krajów należących do kategorii A nie będą musiały okazywać negatywnego wyniku testu PCR na COVID-19. Są jedynie zobowiązane do udzielenia niezbędnych informacji i złożenia wymaganych deklaracji. Osoby podróżujące z krajów należących do kategorii B są zobowiązane do wykonania testu molekularnego w certyfikowanym laboratorium w ciągu 72 godzin przed wylotem i posiadania jego negatywnego wyniku. Są zobowiązane także do udzielenia niezbędnych informacji i złożenia wymaganych deklaracji. c. Podróż z krajów nieuwzględnionych w powyższych dwóch kategoriach mogą odbyć jedynie: o Obywatele cypryjscy mieszkający na stałe w Republice Cypryjskiej oraz członkowie ich rodzin (małżonkowie, dzieci, rodzice) o Rezydenci legalnie zamieszkujący w Republice Cypryjskiej o Osoby, którym udzielono zgody na wjazd do Republiki Cypryjskiej na podstawie Konwencji Wiedeńskiej o Osoby, nieujęte w żadnej z powyższych kategorii, pod warunkiem uzyskania przez nie uprzednio pisemnej zgody Republiki Cypryjskiej, zgodnie z Dekretem o Chorobach Zakaźnych (Infectious Diseases Decree) nr 30, z późniejszymi zmianami. 2) Jakie dokumenty będą wymagane dodatkowo? a. Na stronie internetowej www.cyprusflightpass.gov.cy będzie dostępna przepustka Cyprus Flight Pass, którą można wypełnić elektronicznie. Wszyscy pasażerowie podróżujący do Republiki Cypryjskiej muszą podać z wyprzedzeniem wszelkie niezbędne informacje i przedłożyć wymagane dokumenty. Zarejestrowanie się na platformie jest obowiązkowe dla wszystkich osób, które chcą lecieć na Cypr. Jedynie w sytuacji usterki technicznej lub też zaplanowanych prac konserwacyjnych platformy elektronicznej (ogłoszonych oficjalnie na platformie), pasażerowie będą mogli wypełnić wymagane formularze ręcznie. Formularze można pobrać ze strony internetowej: https://cyprusflightpass.gov.cy/en/download-forms. W tym wypadku podróżni są zobowiązani posiadać przy sobie wymagane dokumenty w wersji papierowej. b. Przepustka uprawniająca do odbycia lotu na Cypr będzie zawierała: a) dane osobowe pasażera b) deklarację, że na 14 dni przed wylotem podróżny nie podróżował do / z kraju lub nie mieszkał w kraju nieujętym w liście państw należących do kategorii A i B c) potwierdzenie, że podróżny nie okazywał żadnych objawów związanych z COVID-19 w ciągu 72 godzin przed podróżą d) potwierdzenie, że dana osoba nie miała świadomego kontaktu z osobami zarażonymi COVlD-19 w ciągu 14 dni przed podróżą e) oświadczenie, że podróż odbywa się na własną odpowiedzialność i w razie zarażenia COVID-19 podróżny nie będzie rościł sobie żadnych pretensji do Republiki Cypryjskiej ani do działających na miejscu usługodawców f) oświadczenie, że jeżeli w ciągu 14 dni od powrotu do kraju podróżny będzie wykazywał objawy COVID-19, poinformuje o tym fakcie cypryjskie służby medyczne. c. Linie lotnicze nie pozwolą pasażerom wejść na pokład samolotu i odbyć podróży do Republiki Cypryjskiej bez przepustki Cyprus Flight Pass (weryfikowanie informacji zawartych w przepustce Cyprus Flight Pass NIE należy do obowiązków linii lotniczych). Podróżni przylatujący do Republiki Cypryjskiej bez przepustki Cyprus Flight Pass będą podlegali karze grzywny w wysokości 300 euro. 3) Jakie kryteria brane są pod uwagę przy umieszczaniu państw w określonych kategoriach? a. Cypr postanowił wprowadzić system kategoryzacji w celu zapewnienia równego traktowania krajów o podobnej sytuacji epidemiologicznej. System kategoryzacji jest przejrzysty, niedyskryminujący, dynamiczny i będzie weryfikowany co tydzień, tak aby kraje mogły być dodawane i usuwane z odpowiednich kategorii na podstawie najnowszych dostępnych danych. W skład zespołu, który będzie dokonywał cotygodniowych analiz wchodzą naukowcy, epidemiolodzy, specjaliści ds. statystyki i specjaliści zdrowia publicznego. b. Główne kryteria, brane pod uwagę przy kategoryzacji poszczególnych krajów to (kraje kategoryzowane są na podstawie sumy wszystkich składowych): o współczynnik reprodukcji wirusa R(t)


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Best Reisen działającego w Polsce już od 22 lat. Biuro zdobyło uznanie znacznej grupy klientów i agencji turystycznych, z którymi ma przyjemność współpracować. Jest członkiem międzynarodowej grupy Flash Tours, która prężnie działa w zakresie promocji i rozwoju turystyki. Biuro Podróży Best Reisen może poszczycić się certyfikatem rzetelna firma, oraz tytułem BIURO PODRÓŻY 2012 przyznanym przez Centralne Biuro Certyfikacji Krajowej

    Dzięki wsparciu w działaniach i wieloletniemu doświadczeniu, Best Reisen oferuje wyjazdy na wysokim poziomie i dostosowane do oczekiwań swoich klientów. Specjalizuje się w organizacji wakacji w Egipcie, Tunezji i Zjednoczonych Emiratach Arabskich, choć stale poszerza swoją ofertę o doskonałe hotele w Grecji czy Bułgarii. Biuro Podróży Best Reisen jest także ekspertem w organizacji luksusowych wyjazdów egzotycznych - ich wakacje na Malediwach, Seszelach, Sri Lance czy w Tajlandii to gwarancja najwyższej jakości wypoczynku.


    Dertour Polska

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Crystal Springs Beach to bardzo dobrze usytuowany hotel - przy pięknej, piaszczystej plaży, blisko centrum tętniącej życiem miejscowości Ayia Napa ze sklepami, barami, restauracjami, klubami i dyskotekami. Polecamy miłośnikom plażowania, na romantyczne wakacje, jak i miłośnikom rozrywek i życia nocnego oraz osobom pragnącym odkrywać uroki Cypru.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja w spokojnej okolicy przy pięknej, piaszczystej plaży Vrisoudia, z łagodnym zejściem do morza, odznaczonej certyfikatem Błękitnej Flagi, blisko centrum kurortu Ayia Napa
    • zaplecze rekreacyjno sportowe - basen, jacuzzi, animacje, zajęcia sportowe
    • bardzo dobre wyżywienie w ramach opcji All Inclusive (cypryjska kuchnia serwowana w przepięknym ogrodzie), wi fi gratis

    Szukasz wakacji na Cypr?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Nazwa obiektu

    Crystal Springs Beach Hotel

    Kategoria

    ****

    Miejscowość

    Protaras

    Region

    Larnaka

    Kod

    LCA40035 FH

    Liczba pokoi

    173

    Położenie

    Spokojnie, na lekkim wzniesieniu, bezpośrednio przy pięknej piaszczysto-żwirowej plaży nad zatoką (dostępnej schodami), do centrum ok. 3 km. Przystanek autobusowy ok. 50 m od hotelu, lotnisko Larnaka ok. 45 km.

    Opis

    Popularny hotel rodzinny położony w pięknym ogrodzie w formie tarasu rozciągającym się aż do morza. Główna restauracja z pięknym, odkrytym tarasem, restauracja a la carte, lobby bar, WLAN, salon kosmetyczny, salon fryzjerski, sklep z pamiątkami, odkryty basen (ok. 255 m kw.) z oddzielnym brodzikiem dla dzieci, łączka do opalania z leżakami, parasolami i ręcznikami kąpielowymi, windy, bar przy basenie (sezonowo), usługi plażowe (za opłatą), parking.

    Wyżywienie

    Przy rezerwacji z 2 posiłkami dziennie w cenie śniadanie i kolacja w formie bufetu lub All inclusive. All Inclusive - śniadania, obiady i kolacje w formie bufetu, w określonych godz. ciepłe i zimne przekąski, w godz. ok. 10-23 napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe.

    Pokój typ 1

    Pokój dwuosobowy od strony lądu - odnowiony, nowoczesny i komfortowy, ok. 15 m kw., łazienka/WC, suszarka do włosów, radio, telefon, TV, WLAN, mała lodówka, sejf do wynajęcia, klimatyzacja/ogrzewanie (zależnie od sezonu), balkon.

    Pokój typ 2

    Pokój dwuosobowy z bocznym widokiem na morze, również do samodzielnego wykorzystania.

    Pokój typ 3

    Pokój dwuosobowy z bezpośrednim widokiem na morze.

    Pokój typ 4

    Pokój rodzinny z bocznym widokiem na morze, ok. 26 m kw., jak pokój dwuosobowy od strony lądu, ale bardziej przestronny, z dodatkowym łóżkiem piętrowym dla 2 dzieci.

    Pokój typ 5

    Pokój rodzinny z bezpośrednim widokiem na morze, jak pokój rodzinny z bocznym widokiem na morze.

    Pokój typ 6

    Double Room Superior Pool View/Sea View, nieco większy, z prysznicem, dodatkowym szlafrokiem, klapkami, ekspresem do kawy/herbaty, z widokiem na basen lub morze.

    Sport, rozrywka, wellness

    Sport w cenie - siłownia, tenis stołowy, kort tenisowy (twardy) z oświetleniem i sprzętem, siatkówka plażowa. Za opłatą - nurkowanie, sporty wodne na plaży (lokalni oferenci ok. 500 m od hotelu). Wellness za opłatą - sauna, masaże i różne zabiegi. Rozrywka w cenie - boccia. Za opłatą - sezonowo animacje dla dzieci i dorosłych, wieczorny program rozrywkowy.

    Warto wiedzieć

    Hotel idealny dla rodzin - pokoje rodzinne, top zniżki dla dzieci, miniklub (4-7 lat, sezonowo, na godz.), oddzielny brodzik, plac zabaw, wysoki krzesełka w restauracji, specjalne menu dla dzieci. Sezonowo dodatkowe świadczenia w cenie.

    Transfery

    Możliwość rezerwacji transferu z/na lotnisko. W rezerwacji należy podać nr rejsów oraz godz. przylotu i odlotu - w przeciwnym razie transfer przepada.

    Uwaga

    Zakres i opis świadczeń mogą się zmieniać w zależności od sezonu. Wiążący opis znajduje się na oryginalnym potwierdzeniu podróży organizatora.

    Ref.

    SP508102


    DERTOUR Polska jest głównym agentem sprzedaży DER Touristik w Polsce, posiada swoją siedzibę Warszawie. Marka Dertour to jedna z firm córek koncernu turystycznego Der Touristik, który jest jednym z większych w Europie, z ponad 100-letnią tradycją w działalności turystycznej. Koncert ma swoją siedzibę w Kolonii. Poza Dertour skupia również takie firmy jak Meier’s Weltreisen, Adac Reisen, Its, Jahn Reisen i Travelix.. Koncern jest liderem w organizacji wyjazdów modułowych, które tworzone są na potrzeby klientów, zgodnie z ich oczekiwaniami i wymaganiami, począwszy od środka transportu, np. samolotem lub koleją, przez wybór właściwego obiektu noclegowego praktycznie w każdym możliwym standardzie, poprzez rejsy, oferty weekendowe ze spa. Najważniejsze są życzenia klientów, dlatego też organizator starając się je spełnić, jest w stanie zaoferować wyjątkowy produkt w każdej części świata. Najważniejszymi dalekimi kierunkami są Wyspy Oceanu Indyjskiego, Azja, Karaiby. Dużą popularnością cieszą się pobyty w krajach Orientu, również jako stopover podczas dalszej podróży. Oferta Dertour dotyczy również obiektów na terenie Polski. Propozycje są odpowiednio wybrane, tak by gwarantować wysoki poziom obsługi. W ofercie znajdują się również wyjazdy do najpiękniejszych rejonów Europy. Popularne i chętnie wybierane kierunki na południu, jak: Chorwacja, Włochy, Hiszpania i Grecja jak również inne ciekawe kierunki: Irlandię i Wielką Brytanię, Skandynawię (latem i zimą), kraje nadbałtyckie, Rosję i Ukrainę. Zapraszamy także na wakacje w najbliższej okolicy: poza obiektami w kraju w ofercie są też inne rejony Europy centralnej i wschodniej oraz do krajów alpejskich, z bogatym wyborem hoteli i apartamentów.

    Neckermann

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Crystal Springs Beach to bardzo dobrze usytuowany hotel - przy pięknej, piaszczystej plaży, blisko centrum tętniącej życiem miejscowości Ayia Napa ze sklepami, barami, restauracjami, klubami i dyskotekami. Polecamy miłośnikom plażowania, na romantyczne wakacje, jak i miłośnikom rozrywek i życia nocnego oraz osobom pragnącym odkrywać uroki Cypru.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja w spokojnej okolicy przy pięknej, piaszczystej plaży Vrisoudia, z łagodnym zejściem do morza, odznaczonej certyfikatem Błękitnej Flagi, blisko centrum kurortu Ayia Napa
    • zaplecze rekreacyjno sportowe - basen, jacuzzi, animacje, zajęcia sportowe
    • bardzo dobre wyżywienie w ramach opcji All Inclusive (cypryjska kuchnia serwowana w przepięknym ogrodzie), wi fi gratis

    Szukasz wakacji na Cypr?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ****

    Region

    Larnaca, Cypr

    Położenie

    na niewielkim wzniesieniu, powyżej zatoki kąpielowej. Do centrum Protaras ok. 3 km. Sklepy, restauracje, bary ok. 100 m. Przystanek autobusowy przy hotelu.

    Plaża

    piaszczysto-żwirkowa, dojście po schodach. Leżaki i parasole słoneczne za opłatą.

    Wyposażenie

    142 pokoje. Hol powitalny z recepcją, winda, restauracja bufetowa z tarasem, restauracja a la carte, 2 bary, sklep z pamiątkami. W zadbanym ogrodzie znajduje się basen, taras słoneczny. Leżaki, parasole słoneczne, ręczniki kąpielowe w cenie. www.crystalspringsbeach hotel.com

    Kategoria lokalna

    4 gwiazdki

    Zakwaterowanie

    przyjemnie urządzone Pokoje dwuosobowe (1-3A): od strony lądu; klimatyzacja, mini lodówka, TV sat, telefon, balkon. Wanna, WC, suszarka. Z widokiem na morze (1-3D). Superior z widokiem na morze(2-3G): wyposażone jak pokoje 2A. Pokoje rodzinne z widokiem na morze (2E) lub od strony morza (2F): przestronniejsze, z łóżkiem piętrowym dla dzieci, poza tym wyposażone jak pokoje dwuosobowe. Dla min. 2 os. dor. i 1 dziecka.

    Dzieci

    brodzik, plac zabaw, animacje, miniklub (3-12 lat, czynny w określonych godzinach). Łóżeczko dla dziecka do 2 lat bez opłaty.

    Rozrywka

    program animacyjny w ciągu dnia i wieczorami. Okazjonalnie muzyka na żywo i wieczory folklorystyczne.

    Sport

    aerobik, strzelanie z łuku, siłownia, tenis stołowy, tenis, siatkówka. Za opłatą: bilard, wypożyczalnia rowerów.

    Wellness

    Za opłatą: masaże, sauna, fryzjer.

    Wyżywienie

    Z dwoma posiłkami: śniadanie i kolacja w formie bufetu. Do kolacji wymagany odpowiedni strój.

    All Inclusive

    3 posiłki w formie bufetu. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe w godz. 10-23:00. Przekąski w godz. 10:30-12:15 oraz 14:45-17:00.

    Wcześniej = taniej

    do 31.03.16 15% zniżki.

    Dla dzieci

     2-11 lat: pobyt gratis lub zniżki procentowe.

    Polecamy

    • położony w uroczym i spokojnym zakątku wyspy
    • tropikalny ogród, piaszczysta zatoka kąpielowa
    • idealne miejsce dla par i rodzin


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

    Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

    Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.


    Mapa Hotelu Crystal Springs
    Zdjęcia lokalizacji (Cypr / Ayia Napa)

    Opinie o Hotelu Crystal Springs

    Crystal Springs - możliwości zakwaterowania:

    - superior twin room sea view
    - superior room inland view
    family superior sea view
    twin superior land view
    twin superior sea view
    twin superior side sea view
    Superior Superior Sea View
    superior superior side sea view
    superior superior room inland view
    Superior Room Side Sea View
    Superior Twin Room Sea View
    superior pokój dla max 3 osób
    superior z bocznym widokiem na morze pokój dla max 3 osób
    Standard Superior LateralSeaView Balcony
    Standard Superior Balcony
    Family room Superior SeaView
    Standard Superior without Balcony-Terrace
    Standard Superior SeaView Balcony

    Crystal Springs - Możliwości wyżywienia:


    Crystal Springs - miasta wylotu:


    Crystal Springs - możliwa długość wypoczynku:


    Masz pytania o Hotel Crystal Springs? Zadzwoń lub napisz!

    Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00