cellphone225171600

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-18:00; sob. 10:00-16:00

Wakacje Last Minute
  • Hotel Club Fiesta Beach, Djerba
  • Hotel Club Fiesta Beach, Djerba
  • Hotel Club Fiesta Beach, Djerba
  • Hotel Club Fiesta Beach, Djerba
  • Hotel Club Fiesta Beach, Djerba
  • Hotel Club Fiesta Beach, Djerba
  • Hotel Club Fiesta Beach, Djerba
  • Hotel Club Fiesta Beach, Djerba
  • Hotel Club Fiesta Beach, Djerba
  • Hotel Club Fiesta Beach, Djerba
  • Hotel Club Fiesta Beach, Djerba
  • Hotel Club Fiesta Beach, Djerba
  • Hotel Club Fiesta Beach, Djerba
  • Hotel Club Fiesta Beach, Djerba
  • Hotel Club Fiesta Beach, Djerba
  • Hotel Club Fiesta Beach, Djerba
  • Hotel Club Fiesta Beach, Djerba
  • Hotel Club Fiesta Beach, Djerba
  • Hotel Club Fiesta Beach, Djerba
1 / 19
Ocena
hotelu:
4.6 / 5
Najbliższy termin
29.01 - 01.02
już od 378 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
10.03 - 13.03
już od 373 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Club Fiesta Beach
  • Windsurfing
  • Fitness/Siłownia
  • Golf
  • Tenis
  • Zjeżdżalnie wodne
  • Basen kryty
  • Basen odkryty
  • Animacje dla dorosłych
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Rozrywka i życie nocne

Hotel Club Fiesta Beach
star 4

Tunezja: Djerba
Ocena hotelu Club Fiesta Beach:
4.6 / 5
Średnia z 1 opinii
Szczegóły oceny hotelu Club Fiesta Beach:
  • Lokalizacja
    5.0
  • Hotel
    4.0
  • Pokoje
    4.0
  • Wyżywienie
    4.0
  • Atrakcje
    i sport
    5.0
  • Jakość
    do ceny
    5.0
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 29 stycznia 2022
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 10 marca 2022
ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Zachwycający, uroczy kompleks składający się z kilkunastu bungalowów i budynku głównego stylizowanych na tradycyjną, tunezyjską wioskę. Idealne miejsce na wypoczynek dla par i rodzin z dziećmi.

Hotel Club Fiesta Beach w ofercie Biura podróży:

TUI

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Zachwycający, uroczy kompleks składający się z kilkunastu bungalowów i budynku głównego stylizowanych na tradycyjną, tunezyjską wioskę. Idealne miejsce na wypoczynek dla par i rodzin z dziećmi.

Szukasz wakacji do Tunezji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

W okolicy

  • bezpośrednio przy plaży

polozenie

  • bezpośrednio przy plaży

plaza

  • bezpośrednio przy plaży

Wyposażenie

  • recepcja
  • Wi-Fi: w całym hotelu, w cenie
  • parking
  • sale konferencyjne: 3
  • pralnia: za opłatą
  • sklep z pamiątkami
  • butik
  • fryzjer
  • jubiler

karty

Visa, MasterCard

Liczba pokojów

374

Kategoria lokalna

4 gwiazdki

Dodatkowe informacje

  • Zgodnie z decyzją rządu tunezyjskiego, będzie pobierany podatek turystyczny w Tunezji. Zapłata za podatek odbywa się podczas zakwaterowania. Wysokość podatku turystycznego zależy od kategorii lokalnej hotelu. Dla obiektów: 2-gwiazdkowych - ok. 1 dinar za os./noc, 3-gwiazdkowych - ok. 2 dinary za os./noc oraz 4 i 5-gwiazdkowych - ok. 3 dinary za os./noc. Podatek jest pobierany od osób powyżej 12 roku życia. Opłata będzie naliczana za pobyty do max. 7 nocy. Godziny otwarcia i dostępność barów i restauracji w hotelach mogą ulec zmianie w zależności od pogody.
  • W rezerwowanym hotelu opieka rezydenta TUI oraz TUI Service Center 24/7: mailowo, telefonicznie, SMS i za pośrednictwem czatu w aplikacji TUI w serwisie myTUI. W aplikacji TUI znajdą Państwo mnóstwo przydatnych informacji dotyczących przebiegu podróży i miejsca wypoczynku. Za jej pośrednictwem można rezerwować również wycieczki fakultatywne. Niezależnie od tego, czy szukają Państwo pomysłów na spędzanie czasu w okolicy, czy potrzebują Państwo naszej pomocy w rozwiązaniu problemu, jesteśmy do Państwa dyspozycji.
    Telefon: +48 222043596
    SMS: +48 799448800
    E-mail: servicePL@TUI.com
    Czat: w aplikacji TUI

basen

  • baseny: 6
  • basen: w cenie, zewnętrzny, ze słodką wodą, wydzielona część basenu dla dzieci
  • basen: kryty, woda termalna, zadaszony
  • basen dla dzieci: do 12 lat, w cenie, zewnętrzny, ze słodką wodą, liczba zjeżdżalni: 2
  • basen: w cenie, kryty, ze słodką wodą, zadaszony, podgrzewany: grudzień - marzec, w strefie spa
  • basen: zewnętrzny, ze słodką wodą
  • aquapark: od 12 lat, kwiecień - październik, w cenie, zewnętrzny, ze słodką wodą
  • ręczniki: w cenie
  • leżaki: w cenie, parasole: w cenie
  • Dla dzieci

    • miniklub dla dzieci: 4-12 lat
    • minidyskoteka
    • plac zabaw
    • basen dla dzieci
    • animacje dla nastolatków 13-17 lat

    Sport i wellness

    W cenie
    • siłownia
    • aerobik
    • joga
    • zumba
    • łucznictwo
    • siatkówka
    • siatkówka plażowa, boiska do siatkówki plażowej: 2
    • minigolf
    • tenis: wypożyczalnia sprzętu do gry w tenisa
    Płatne
    • siłownia
    • 4 korty tenisowe
    • łaźnia parowa
    • hammam
    • masaże
    • kajaki
    • katamaran
    • surfing
    • jazda konna
    • skutery wodne

    rozrywka

    • zajęcia sportowe
    • wieczory taneczne
    • muzyka na żywo

    Pokoje

    Pokój ekonomiczny DZZ1
    • 2-3 os.
    • Pokoje ekonomiczne to dobry wybór dla osób, którym zależy na pobycie w hotelu w najniższej możliwej cenie. Pokoje mogą różnić się wielkością, lokalizacją lub wyposażeniem od tych znajdujących się w regularnej ofercie danego obiektu. Z reguły nie ma możliwości wymiany pokoju ekonomicznego na inny.
    Pokój rodzinny FZX1
    • 4 os.
    • ok. 24 m2
    • balkon lub taras
    • klimatyzacja: centralnie sterowana
    • wanna lub prysznic
    • suszarka do włosów
    • WC
    • minibar: w cenie
    • sejf
    • telefon
    • TV sat.
    Pokój rodzinny FZX2
    • 4-5 os.
    • ok. 32 m2
    • 2 osobne pokoje bez drzwi łączących
    • balkon lub taras
    • klimatyzacja: centralnie sterowana
    • wanna lub prysznic
    • suszarka do włosów
    • WC
    • minibar: w cenie
    • sejf
    • telefon
    • TV sat.
    Pokój 3-osobowy DZX2
    • 3 os.
    • balkon lub taras
    • klimatyzacja: centralnie sterowana
    • wanna lub prysznic
    • suszarka do włosów
    • WC
    • minibar: w cenie
    Pokój 2-osobowy DZX1
    • 1-2 os.
    • ok. 16 m2
    • balkon lub taras
    • klimatyzacja: centralnie sterowana
    • wanna lub prysznic
    • suszarka do włosów
    • WC
    • minibar: w cenie

    Wyżywienie

    All inclusive
    • śniadanie
    • obiad
    • kolacja: w formie bufetu
    • przekąski
    • kawa, herbata: po południu
    • napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe
    Restauracje i bary
  • restauracje: 4
  • główna restauracja „Les orangers": rodzaje kuchni: międzynarodowa, śródziemnomorska, regionalna, ryby/owoce morza, dania z grilla, menu dla niemowląt, dania dietetyczne, menu dla dzieci, dania wegetariańskie, bufet, show cooking, 06:00 - 10:00, 12:30 - 14:30 i 19:00 - 21:30, z tarasem, wymagany odpowiedni strój
  • restauracja specjalistyczna „Da-Mario": rodzaje kuchni: włoska, dania z grilla, a la carte, rezerwacja wymagane, w cenie, z tarasem, na plaży, wymagany odpowiedni strój
  • restauracja „Lapalapa": rodzaje kuchni: śródziemnomorska, a la carte, rezerwacja wymagane, w cenie, kwiecień - październik, z tarasem, wymagany odpowiedni strój
  • restauracja „Snack Dolce Vita": bufet, show cooking, rezerwacja niewymagane, w cenie, codziennie 10:15 - 11:30 i 12:00 - 15:00, przy basenie, wymagany odpowiedni strój

  • bary i inne: 4
  • bar w lobby „Toumana": codziennie 09:00 - 00:00
  • bar przy zewnętrznym basenie „Pool bar": 10:00 - 18:00
  • bar na plaży „Beach bar": w zależności od warunków pogodowych, codziennie 09:00 - 17:00
  • bar „Tezdaine": kwiecień - październik, codziennie 10:00 - 00:00

  • Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży TUI Polska. TUI Polska jest jednym z największych biur podróży nie tylko w kraju, ale i na świecie, o ugruntowanej pozycji na rynku, wielu latach doświadczenia i bogatej ofercie wyjazdów do każdego miejsca na świecie. To jeden z naszych kluczowych partnerów, który umożliwia nam spełnianie turystycznych marzeń naszych klientów.

    Podstawowym przesłaniem koncepcji Biura Podróży TUI Polska jest uzmysłowienie klientom, że koncern towarzyszy im na wszystkich etapach podróży – od momentu wyboru oferty, poprzez odprawę na lotnisku i przelot, aż do pobytu i opieki w miejscu wypoczynku. Międzynarodowy koncern TUI jest właścicielem linii lotniczek TUI Fly (Akrefly), kilku sieci hotelowych, m.in. Splashworld, Robinson, Iberotel, RIU i wiele innych. Dzięki temu na każdym etapie podróży turysta może być obsługiwany tylko przez pracowników jednej grupy!


    W swojej ofercie TUI posiada wiele sprawdzonych hoteli w najróżniejszych europejskich i egzotycznych destynacjach. Poczynając od najbardziej popularnych – czyli w Grecji, Hiszpanii, Turcji, Tunezji, Bułgarii czy Egipcie – poprzez mniej znane jak na przykład Lazurowe Wybrzeże we Francji, po dalekie kierunki jak Jamajka, Dominikana, Meksyk i inne – klienci mogą zwiedzić z TUI cały świat! Wszędzie znaleźć można bogatą ofertę hoteli o najróżniejszym standardzie, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami.



    Itaka R

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Zachwycający, uroczy kompleks składający się z kilkunastu bungalowów i budynku głównego stylizowanych na tradycyjną, tunezyjską wioskę. Idealne miejsce na wypoczynek dla par i rodzin z dziećmi.

    Szukasz wakacji do Tunezji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ****

    Region

    Tunezja / Djerba

    Opis oferty:

    Stylizowany na tunezyjską wioskę składa sie z wielu 2-piętrowych budynków położonych w palmowym gaju. Do piaszczystej plaży z bezpłatnym serwisem jest kilka kroków, na miejscu jest kilka basenów zewnętrznych i 2 baseny kryte, 3 restauracje i kilka barów, w tym swim-up. O dobre samopoczucie Gości dba profesjonalny zespół animatorów. Na najmłodszych czekają zabawy w miniklubie, a dorośli chętnie zrelaksują się w hotelowym centrum spa. Świetna propozycja na aktywne wakacje!

    POŁOŻENIE:

    ok. 10 km od MIDOUN, najbliższe sklepy i bary ok. 400 m od hotelu, ok. 8 km od farmy krokodyli, ok. 15 km od Houmt Souk; ok. 25 km od lotniska Djerba-Zarzis.

    PLAŻA:

    hotelowa, piaszczysta, łagodne zejście do morza, bezpośrednio przy hotelu, bezpłatne parasole, leżaki i materace.

    HOTEL:

    czterogwiazdkowy, zadbany, 374 pokoje, 15 budynków, 2 piętra, lobby, recepcja, restauracja główna - dania w formie bufetu, dostępne foteliki dla dzieci, pizzeria - dania w formie bufetu, dostępne foteliki dla dzieci, restauracja Kids (czynna: lipiec-sierpień) - dania w formie bufetu, dostępne foteliki i menu dla dzieci, 2 restauracje á la carte: Da-Mario - kuchnia włoska, Lapalapa (czynna: kwiecień-październik) - owoce morza, bar główny Toumana, bar swim-up przy basenie, bar na plaży, bar Tezdaine przy basenie, kafeteria; centrum konferencyjne dla 200 os.; za opłatą: fryzjer; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard.

    standardowy:

    2-os. (możliwość 1 dostawki dla os. dorosłej lub 2 dostawek dla dzieci), ok. 25 m², elegancki i zadbany, indywidualnie sterowana klimatyzacja, łazienka (wanna lub prysznic, wc; suszarka), telewizja satelitarna, telefon; bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; balkon lub taras (stolik i krzesełka), widok na ogród lub basen;

    rodzinny:

    2-os. (możliwość 2 dostawek), ok. 35 m², zadbany i elegancki, łazienka, 2 pomieszczenia, wyposażenie jak w pokoju standardowym, widok na ogród lub basen.

    SPORT I ROZRYWKA:

    basen, słodka woda, nieregularny kształt, ok. 1200 m², basen, aquapark: basen z 4 zjeżdżalniami, prostokątny kształt, basen dla dzieci z 3 zjeżdżalniami, wydzielony brodzik; 2 kryte baseny, przy basenach bezpłatne parasole i leżaki, 4 korty tenisowe z oświetleniem (płatne), aqua aerobik, minigolf, tenis stołowy, łucznictwo, bule; animacje dla dorosłych i dzieci, miniklub (4-12 lat), teen club (13-17 lat), dyskoteka; za opłatą: bilard, piłkarzyki, jazda na wielbłądach, centrum spa: łaźnia turecka, sauna, masaże, zabiegi na twarz; sporty wodne na plaży.

    ALL INCLUSIVE:

    śniadanie (6.00-10.00), obiad (12.30-14.30), kolacja (19.00-21.30) w formie bufetu w restauracji głównej; późne śniadanie (10.00-11.30) i przekąski (12.00-15.00, 16.00-17.00, 24.00-2.00) w pizzerii; lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe w barze Toumana (10.00-24.00); raz na pobyt kolacja w restauracji á la carte Da-Mario.

    KONTAKT:

    00216/75758009, www.fiesta-beach.com

    GRATIS:

    serwis plażowy


    Rainbow

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Zachwycający, uroczy kompleks składający się z kilkunastu bungalowów i budynku głównego stylizowanych na tradycyjną, tunezyjską wioskę. Idealne miejsce na wypoczynek dla par i rodzin z dziećmi.

    Szukasz wakacji do Tunezji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ****

    Opis oferty

     

    Położenie

    Hotel położony w spokojnej okolicy, w odległości około 5 km od centrum Midoun oraz ok. 15 km od stolicy wyspy - Houmt Souk z tradycyjnym arabskim targowiskiem. Około 400 metrów od hotelu znajdują się sklepy oraz bary. Do lotniska Djerba - Zarzis ok. 25 km.

    UWAGA!
    Cena nie obejmuje lokalnego podatku turystycznego w wysokości 3 TND/osoba/dzień. Maksymalna wysokość podatku turystycznego liczona jest dla 7 kolejnych dób hotelowych nawet w przypadku dłuższego pobytu. Osoby poniżej 12 roku życia są zwolnione z obowiązku płacenia podatku turystycznego. Podatek jest obligatoryjny i płatny bezpośrednio w recepcji, przed zakwaterowaniem Klientów w hotelu.

    Plaża

    Piaszczysta i szeroka plaża o łagodnym zejściu do morza znajduje się bezpośrednio przy hotelu. Leżaki i parasole bezpłatnie na plaży.

    Do dyspozycji gości

    Recepcja, lobby, windy, restauracja główna, restauracja dla dzieci (czynna w lipcu i sierpniu), 2 restauracja a la carte - płatne („Da Maria" - włoska, oraz "Lapalapa" - rybna), restauracja - pizzeria (czynna od maja do października), 4 bary: w lobby, bar typu swim-up przy basenie, przy basenie, na plaży), kawiarnia mauretańska (płatna), 2 baseny zewnętrzne: główny o powierzchni 1200 m2 z wydzielonym brodzikiem dla dzieci, mniejszy basen "Relax" o powierzchni 360 m2, Aquapark ze zjeżdżalniami (dla dzieci od 12 roku życia), leżaki i parasole przy basenach bezpłatnie.
    Dodatkowo płatne: centrum spa "Royal Thalasso" (fryzjer, hammam, sauna, masaże i zabiegi kosmetyczne), 4 sale konferencyjne.

    Pokoje

    Hotel posiada 374 komfortowo wyposażonych pokoi rozlokowanych w budynku głównym oraz kilku mniejszych budynkach typu bungalow. Pokoje standardowe (ok. 18 - 20 m2) z klimatyzacją centralnie sterowaną (czynna w wysokim sezonie), balkonem lub tarasem, łazienką (wanna lub prysznic, suszarka do włosów), sejfem, telefonem, TV-sat, mini barem (konsumpcja płatna). Dostępna kołyska dla dzieci do 2 lat bezpłatnie na zapytanie.

    Wyżywienie

    All Inclusive:
    śniadania (6:00 - 10:00), lunche (12:30 - 14:30) oraz kolacje (19:00 - 21:30) serwowane w formie bufetu w restauracji głównej. Późne śniadanie kontynentalne (podawane na słodko w godzinach 10:15 - 11:30) oraz lekkie przekąski w ciągu dnia (w wyznaczonych godzinach) w restauracji - pizzerii. Lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe (łącznie w godzinach 10:00 - 24:00) w wyznaczonych barach. 1x na pobyt możliwość skorzystania z kolacji w restauracji à la carte Da-Mario.

    Program sportowy i animacyjny

    Hotel prowadzi dzienne oraz wieczorne animacje dla dzieci i dorosłych (sporty wodne m.in. gimnastyka wodna, aerobic, siatkówka, bule, łucznictwo, minigolf). Dodatkowo do dyspozycji gości: 4 korty tenisowe (oświetlenie płatne), mini klub dla dzieci i nastolatków. Płatne: bilard, dyskoteka.

    Internet

    Bezpłatne Wi-Fi dostępne w lobby.

    Kategoria lokalna

    ****

    Naszym zdaniem

    Przyjemna wioska wakacyjna położona w rozległym ogrodzie palmowym, składająca się z kilkunastu mniejszych budynków utrzymanych w tunezyjskim stylu. Hotel oferuje zróżnicowaną ofertę animacyjną, kilka basenów oraz Aquapark dodatkowo piękna, piaszczysta plaża znajduje się tuż przy hotelu. Idealne miejsca na spędzenie udanych wakacji!

    Strona www


    Program

    Dzień pierwszy

    Wyloty z Polski. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: stronie operatora.
    Dni od drugiego do przedostatniego

    Czas na wypoczynek, kąpiele morskie i słoneczne, udział w wycieczkach fakultatywnych itp.
    Dzień ostatni

    Wykwaterowanie z hotelu wraz z końcem ostatniej doby hotelowej, transfer na lotnisko, powrót do Polski.
    Uwagi do programu

    Wyloty z: Warszawy i Katowic. Zbiórka na 2 godz. Przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: stronie operatora.
    UWAGA!!!
    Ceny podane w katalogu oraz aktualne z systemu obowiązują wyłącznie obywateli Polski. W przypadku innego obywatelstwa - cena na potwierdzenie.
    "

    Świadczenia

    Cena podstawowa obejmuje:
    przelot samolotem z opłatą lotniskową, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, 7 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, opiekę polskiego rezydenta, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa (NNW, KL, Assistance i bagaż).
    Cena podstawowa nie obejmuje:
    wycieczek fakultatywnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, napojów do posiłków (nie dotyczy All inclusive) oraz innych wydatków osobistych.
    UWAGA!
    Cena nie obejmuje lokalnego podatku turystycznego w wysokości od1 do 3TND/osoba/dzień. Maksymalna wysokość podatku turystycznego liczona jest dla 7 kolejnych dób hotelowych nawet w przypadku dłuższego pobytu. Osoby poniżej 12 roku życia są zwolnione z obowiązku płacenia podatku turystycznego. Podatek jest płatny bezpośrednio w recepcji, przed zakwaterowaniem Klientów w hotelu.

    Wycieczki lokalne

    SAHARA 2 DNI/WIELKIE POŁUDNIE
    - poniedziałek/wtorek, cena 175 TND + 50 TND jeep = 225 TND/os. dorosła, 137,50 TND /dziecko 2 -12 lat
    Ta dwudniowa wycieczka jest bez wątpienia największym przeżyciem i daje możliwość poznania różnych regionów kraju, przebogatej i różnorodnej kultury i tradycji. Zwiedzimy Matmatę przypominającą księżycowy krajobraz. Poznamy domy - jaskinie, w których po dzień dzisiejszy mieszkają rdzenne plemiona berberyjskie. Zapierające dech krajobrazy tych okolic stanowiły plener filmowy do "Gwiezdnych wojen", "Angielskiego pacjenta" i "W pustyni i w puszczy". W Touzer magicznym mieście o oryginalnej beżowo-rdzawej architekturze spędzimy noc, a następnego dnia przesiądziecie się Państwo na jeepy, aby pokonać pełną adrenaliny trasę rajdu Paryż - Dakar. Ciekawostką przyrodniczą znajdującą się u styku pustyni piaszczystej i skalnej jest słone jezior Chott El Jerid. Podczas przejazdu kilkudziesięciokilometrową trasą zobaczycie Państwo fatamorganę. Nasycone solą powietrze, wschody i zachody słońca sprawiają, że woda mieni się różnymi kolorami, fundując prawdziwy spektakl, a minerały przybierają kształt róży, zwanej "różą pustyni. Czeka Państwa również podziwianie malowniczych oaz górskich w Chebice. Z miejscowości Douz wyruszycie na podbój pustyni na wielbłądach - płatne 25 TND/os. W cenie wycieczki jest 1 nocleg i wyżywienie: śniadanie i obiad.
    OBJAZD WYSPY - PÓŁ DNIA
    - niedziela, 45 TND/os. dorosła, 23 TND/dziecko 2 -12 lat
    Wyspa Djerba słynie nie tylko z piaszczystych plaż, ale i z przepięknej ceramiki i oryginalnej architektury. Podczas wycieczki zapoznacie się Państwo z dziedzictwem kulturowym tego regionu Tunezji tworzonej przez Berberów, Żydów, Turków, Włochów i Hiszpanów. Guellala, to miasteczko słynące z rzemiosła garncarskiego. Mieszkańcy wyrabiali tutaj ceramikę w tradycyjne sposób od wieków. W muzeum w Guellala odbędzie się prezentacja produkcji garnków i innych przedmiotów użytkowych. Będzie można również dokonać zakupów. W miejscowości Erriadh odwiedzimy najważniejszą Synagogę w Afryce, El Ghriba. Znajduje się tutaj najstarsza TORA na świecie. Rokrocznie w maju przybywają tu licznie Żydzi z całego świata, aby uczcić radosne, wiosenne święto LA BA OMER i wspominać zesłanie manny z nieba i koniec epidemii. Na ulicach widać pielgrzymów z ośmioramiennym świecznikiem, jest kolorowo i gwarnie. Do Synagogi wchodzimy z zakrytymi ramionami, kobietom zakładają na głowę chusty, a mężczyznom jarmułkę, Można zakupić pamiątki, np. olejki zapachowe, perfumy, biżuterię. Odwiedzimy również stolicę wyspy HOUMT SOUK. Niedaleko portu znajduje się z XIII w. fort Gazy Mustaphy, pamiętający czasy tureckiej rzezi dokonanej na Hiszpanach.
    FARMA KROKODYLI
    - sobota, 40 TND/os. dorosła, 20 TND//dziecko /2-12 lat
    Spędzając urlop na Djerbie koniecznie trzeba wybrać się do Djerba Explore Park. To kompleks składający się z eleganckiego Muzeum Lalla Hadria, z imponującą kolekcją sztuki z krajów islamu z całego świata, skansen, w którym można zobaczyć typowe gospodarstwo djerbańskie/berberyjskie domy, budynki gospodarcze, magazyny, a także poznać zwyczaje dnia codziennego. Atrakcją parku jest niewątpliwie farma krokodyli nilowych z Madagaskaru i pokaz ich karmienia.
    REJS STATKIEM PIRACKIM NA WYSPĘ FLAMINGÓW I DELFINÓW
    - PÓŁ DNIA
    - środa, 55TND/osoba dorosła, 27,5 TND/dziecko /2-12 lat
    To relaksujący rejs z portu w Houmt Souk na Ras Rmel - długi i piaszczysty cypel zwany również wyspą flamingów i delfinów. Rokrocznie w okresie jesienno-zimowym przylatuje tu mnóstwo różowych flamingów, które brodzą w płytkiej lagunie. Od czasu do czasu pojawiają się też delfiny zwabiane zamieszkującymi wody zatoki rybami. W trakcie rejsu odbywają się animacje, zabawa i tańce, czekają na Państwa piękne widoki, kąpiel w szmaragdowym morzu i posiłek w namiocie na plaży.
    Uwaga! Wycieczki prowadzone są w języku polskim. Ich organizatorem nie jest Rainbow, a lokalne biuro, które odpowiada za jakość serwisu. Ustala też ich program, ceny i terminy wyjazdów, dlatego ewentualne reklamacje należy kierować bezpośrednio do organizatora. Podane w katalogu opisy i ceny są jedynie orientacyjne, szczegółowe informacje otrzymają Państwo u naszego przedstawiciela w Tunezji. Rezydent jest jedynie pośrednikiem w zapisie na imprezy lokalne. Min. ilość uczestników to 15 osób. Przed i po sezonie niektóre wycieczki nie są organizowane.

    Inne

    TUNEZJA informacje ogólne


    Waluta
    TND - dinar tunezyjski. Dinary nie są walutą wymienialną poza Tunezją. Warto zabrać ze sobą EURO lub dolary które wymienić można w każdym hotelu. Dinarów nie można wywozić i pozostałe należy wymienić na lotnisku na dewizy (będzie do tego potrzebny kwit wymiany).
    Napiwki
    Przyjęte choć nie obowiązkowe jest zostawianie drobnych sum jako napiwków. Zarobki w Tunezji nie są wysokie i napiwki są często pomocą finansową. Szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach. Taksówkarze wioząc turystów też często sami zaokrąglają należne kwoty.
    Wiza
    Każdy podróżny z obywatelstwem polskim musi mieć paszport ważny przynajmniej 3 miesiące od daty wyjazdu z Tunezji. Przy pobytach do 90 dni wiza nie jest wymagana od obywateli polskich. Obywateli pozostałych państw mogą obowiązywać odmienne przepisy paszportowo-wizowe.

    Czas
    Czas taki jak w Polsce.

    Orientacyjne ceny
    Hamburger - 3 TND woda 1,5 l - 0.5 TND piwo 1.5 TL w sklepie Na bazarach i w małych sklepikach warto się targować.

    Poczta
    W większości hoteli są ustawione skrzynki do których można wrzucać kartki pocztowe. Kupując kartki warto od razu zadbać o znaczki na pocztę lotniczą. Znaczek na kartkę pocztową kosztuje 0.75 TND.

    Elektryczność
    Napięcie 220 V, 50 Hz. Urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów.

    Telefony
    Telefony komórkowe działają prawie w całej Tunezji. Rozmowy lokalne są tanie, natomiast zagraniczne - drogie. Koszty połączeń w roamingu polskich sieci komórkowych prosimy sprawdzać przed wyjazdem u operatora.

    Tunezja
    Jedno z pierwszych wakacyjnych miejsc Polaków nadal przyciąga jak magnes pięknymi plażami, orientalną kuchnią i ciepłym morzem. Prawdziwe orientalne wrażenia zapewnia pustynia i tunezyjskie miasta z ich niepowtarzalnym arabskim klimatem, kolorami, smakami i zapachami przypraw które trudno znaleźć w innej części świata.
    Djerba
    Niewielka tunezyjska wyspa ciesząca się od lat popularnością spragnionych słońca turystów, która przyciąga długimi plażami o drobnym i jasnym piasku, błękitem morza a także piękna pogodą. Djerba to miejsce kameralnych miasteczek, gdzie dominuje niska zabudowa pobielanych domów z dachami w kształcie kopuł, tradycyjnych arabskich targowisk, gdzie można kupić orientalne lokalne rękodzieło i aromatyczne przyprawy oraz pysznej tunezyjskiej kuchni. Jest to idealny wybór dla ludzi szukających odpoczynku od pośpiechu i głośnych dużych kurortów. Dodatkowo rozbudowana baza hotelowa pozwoli znaleźć każdemu coś dla siebie.
    Miejscowości wakacyjne na Djerbie

    Houmt Souk
    Główne miasto oraz stolica wyspy, położone nad turkusowymi wodami północnego wybrzeża, którego największą atrakcją jest kryty arabski bazar (souk), na którym można kupić wiele lokalnych produktów - zarówno rękodzieło tutejszych rzemieślników, aromatyczne przyprawy jak i pyszne smakołyki tunezyjskiej kuchni. Warto zobaczyć także przepiękny port, Muzeum Sztuki i Tradycji oraz XV-wieczną twierdzę lub udać się na spacer po wąskich i tajemniczych uliczkach.
    Midoun
    Midoun to druga pod względem ludności miejscowość na wyspie otoczona sadami owocowymi, ogrodami i palmowymi gajami. Tradycyjna medina z plątaniną wąskich uliczek, tworzy klimat niczym z "Księgi tysiąca i jednej nocy". W niewielkiej odległości od miasta, znajduje się mająca 300 lat, podziemna tłocznia oliwy, a jeszcze dalej na północ najstarszy zabytek na wyspie - piaskowy Grobowiec Bourgou z czasów Punickich.

    Sezonowość

    Zwykle wysoki sezon turystyczny w Tunezji trwa od 1.07.2020 do 31.08.2020.

    Wizy

    Przylatując do Tunezji należy okazać negatywny wynik testu RT PCR na COVID 19 zrobiony nie wcześniej niż 72 h przed przylotem (w laboratoriach certyfikowanych przez odpowiednie władze krajowe i międzynarodowe oraz przetłumaczony na język angielski).
    Od 1 czerwca do 9 lipca 2021 roku czerwca obywatele Polski, którzy są w pełni zaszczepieni i posiadają stosowny dokument potwierdzający (bez limitu dni od podania ostatniej dawki szczepionki) lub z zaświadczeniem przebycia choroby COVID-19 (jeśli od zakażenia minęło minimum 6 tygodni), będą mogli wjechać do Tunezji bez konieczności wykonania testu RT-PCR. Niezaszczepione osoby małoletnie mogą wjechać do Tunezji tylko z negatywnym wynikiem testu RT- PCR (dzieci poniżej 12 roku życia są z testu zwolnione).
    Od 10 lipca 2021 roku, wszystkie osoby (zarówno w pełni zaszczepione, jak i ozdrowieńcy), przekraczające granice Tunezji, zobowiązane są do okazania negatywnego testu RT-PCR na koronawirusa, wykonanego nie wcześniej niż 72h przed wylotem i przetłumaczonego na język angielski.
    Dzieci poniżej 12. roku życia są zwolnione z tego obowiązku.
    Przypominamy o konieczności odebrania vouchera na stanowisku Rainbow na lotnisku wylotu, przed udaniem się do odprawy.
    Brak posiadania negatywnego wyniku testu lub vouchera może skutkować niewpuszczeniem pasażera na pokład samolotu.
    Ponadto przypominamy o bezwzględnym obowiązku wypełnienia formularza wjazdowego do Tunezji, który należy wypełnić i wygenerować najwcześniej na 72 godziny przed wylotem z Polski ale nie później niż przed odprawą. Wydrukowany i podpisany dokument należy posiadać w trakcie odprawy oraz przekazać po wylądowaniu na lotnisku w Tunezji.
    Formularz dostępny jest online na:
    "

    Wizy - informacje dla sprzedawców

    Przylatując do Tunezji należy okazać negatywny wynik testu RT PCR na COVID 19 zrobiony nie wcześniej niż 72 h przed przylotem (w laboratoriach certyfikowanych przez odpowiednie władze krajowe i międzynarodowe oraz przetłumaczony na język angielski).
    Od 1 czerwca do 9 lipca 2021 roku czerwca obywatele Polski, którzy są w pełni zaszczepieni i posiadają stosowny dokument potwierdzający (bez limitu dni od podania ostatniej dawki szczepionki) lub z zaświadczeniem przebycia choroby COVID-19 (jeśli od zakażenia minęło minimum 6 tygodni), będą mogli wjechać do Tunezji bez konieczności wykonania testu RT-PCR. Niezaszczepione osoby małoletnie mogą wjechać do Tunezji tylko z negatywnym wynikiem testu RT- PCR (dzieci poniżej 12 roku życia są z testu zwolnione).
    Od 10 lipca 2021 roku, wszystkie osoby (zarówno w pełni zaszczepione, jak i ozdrowieńcy), przekraczające granice Tunezji, zobowiązane są do okazania negatywnego testu RT-PCR na koronawirusa, wykonanego nie wcześniej niż 72h przed wylotem i przetłumaczonego na język angielski.
    Dzieci poniżej 12. roku życia są zwolnione z tego obowiązku.
    Przypominamy o konieczności odebrania vouchera na stanowisku Rainbow na lotnisku wylotu, przed udaniem się do odprawy.
    Brak posiadania negatywnego wyniku testu lub vouchera może skutkować niewpuszczeniem pasażera na pokład samolotu.
    Ponadto przypominamy o bezwzględnym obowiązku wypełnienia formularza wjazdowego do Tunezji, który należy wypełnić i wygenerować najwcześniej na 72 godziny przed wylotem z Polski ale nie później niż przed odprawą. Wydrukowany i podpisany dokument należy posiadać w trakcie odprawy oraz przekazać po wylądowaniu na lotnisku w Tunezji.
    Formularz dostępny jest online na:
    "


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

    Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

    Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.


    Coral Travel

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Zachwycający, uroczy kompleks składający się z kilkunastu bungalowów i budynku głównego stylizowanych na tradycyjną, tunezyjską wioskę. Idealne miejsce na wypoczynek dla par i rodzin z dziećmi.

    Szukasz wakacji do Tunezji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    KATEGORIA

    4*

    REGION

    Djerba

    OPIS

    Hotel znajdujący się tuż przy plaży oferuje baseny, zjeżdżalnie i inne atrakcje, jak na przykład korty do tenisa ziemnego. To wszystko sprawia, że Goście będą mogli poczuć tu wakacje pełne spokoju i relaksu. Dodatkowym atutem obiektu jest jego usytuowanie niedaleko miejscowości Midoun, co z pewnością ucieszy wszystkich tych, którzy chcą lepiej poznać ten region.

    lokalizacja

    Midoun, 10 km od centrum Houmt Souk, 25 km od lotniska w Zarzis-DJE. Hotel usytuowany na powierzchni: 50000 m2.

    kategoria organizatora

    4*

    kategoria lokalna

    4*

    Data otwarcia

    1999 r. Odnowiony w 2014 r.Na terenie hotelu: restauracje (2), bary (4), pralnia (płatna), sala konferencyjna, basen kryty, baseny odkryte (2), 4 zjeżdżalnie wodne dla dorosłych (działają w godzinach 09:30-13:00,15:00-19:00).Hotel przystosowany dla osób niepełnosprawnych.

    rabaty i zniżki

    1. dziecko do 12 lat pobyt w hotelu gratis

    internet

    - Wi-Fi w hotelu bezpłatne

    plaża

    200 m od hotelu, prywatna, piaszczysta, 150 m długości, odznaczona certyfikatem Błękitnej Flagi.Bezpłatne: parasole, leżaki, ręczniki plażowe.

    pokoje

    Zlokalizowane są w 15 budynkach:- 1 budynek główny (liczba pięter: 2, liczba wind: 1)- 14 bloków (liczba pięter: 3)Typy pokoi:- pokoje standardowe dla max. 3 os.: 1 sypialnia, klimatyzacja centralna, sejf (bezpłatny), zestaw do parzenia kawy/herbaty (bezpłatny), minibar (bezpłatny, uzupełniany raz w tygodniu), TV, telefon, łazienka (wanna lub prysznic, WC), balkon- pokoje rodzinne dla max. 4 os.: 2 sypialnie, drzwi łączące między pokojami, klimatyzacja centralna, sejf (bezpłatny), zestaw do parzenia kawy/herbaty (bezpłatny), minibar (bezpłatny, uzupełniany raz w tygodniu), TV, telefon, łazienka (wanna lub prysznic, WC), balkon- pokoje quadruple dla max. 4 os.: 1 sypialnia, klimatyzacja centralna, sejf (bezpłatny), zestaw do parzenia kawy/herbaty (bezpłatny), minibar (bezpłatny, uzupełniany raz w tygodniu), TV, telefon, łazienka (wanna lub prysznic, WC), balkon

    Wyżywienie

    - restauracja główna, restauracja a la carte, bary (4), cukierniaAll Inclusive(10:00-22:00)- śniadanie (06:00-10:00), obiad (12:30-14:30), kolacja (19:00-21:30) serwowane w restauracji głównej- późne śniadanie (10:15-11:30), przekąski (12:00-15:00), podwieczorek (16:00-17:00), późny posiłek (00:00-06:00) serwowane w snack barze- lody- napoje bezalkoholowe, lokalne napoje alkoholoweRestauracje a la carte- jedna wizyta w trakcie pobytu gratis. Wymagana rezerwacja.- włoska/owoce morza

    z myślą o dzieciach

    - brodzik- animacje dla dzieci oraz kluby dla dzieci i młodzieży w wieku 4-12 lat,13-17 lat- dzieci w wieku 1-3 lat mogą przebywać na terenie miniklubu tylko pod opieką rodzica/opiekuna- plac zabaw- krzesełka dla dzieci w restauracji- łóżeczko dla dziecka do 2 lat (bezpłatne, na zamówienie przed przyjazdem)- możliwość wypożyczenia wózka (płatna i w miarę dostępności)

    w cenie

    - tenis stołowy- rzutki- koszykówka- piłka nożna- siatkówka- siatkówka plażowa- minigolf- aerobik- siłownia- lekkie animacje- dyskoteka

    płatne

    - korty do tenisa ziemnego (4)- rakiety i piłki do tenisa ziemnego- oświetlenie kortów- miniboisko do piłki nożnej- bilard- sporty wodne na plaży- centrum SPA- masaż- sauna- jacuzzi- salon pięknościDODATKOWE INFORMACJEZe względu na procedury bezpieczeństwa zastosowane w związku z wirusem Covid-19 w danym obiekcie mogą występować ograniczenia w funkcjonowaniu infrastruktury hotelowej m. in. wyposażenie pokoju, serwis plażowy, serwis posiłków.PODATEK TURYSTYCZNYPocząwszy od 01 listopada 2018 roku, niezależnie od tego, czy umowa została zawarta przed 01 stycznia 2018 roku, czy nie, wszyscy Goście muszą zapłacić w dniu przyjazdu do hotelu podatek turystyczny w dinarach tunezyjskich (TND).Podatek będzie naliczany za wszystkich Gości powyżej 11.99 lat, a kwota zostanie pobrana za maksymalnie 7 nocy.- 3 dinary tunezyjskie za osobę dorosłą za noc w hotelach 5 * i 4 *- 2 dinary tunezyjskie za osobę dorosłą za noc w hotelach 3 *- dinar tunezyjski za osobę dorosłą za noc w hotelach 2 *

    Aktualizacja opisu

    02.04.2021 15:41

    usługi dostępne w hotelu

    NiepełnosprawniWi-FiSPADiscoSiłowniaTenisMini KlubAll InclusiveSerwis plażowySporty wodneZjeżdżalnie

    Sale konferencyjne

    Pokoje 4 osoboweBłękitna Flaga


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Coral Travel (biuro wcześniej działające pod nazwą Wezyr Holidays), które działa na polskim rynku od roku 1999. W tym czasie zdobyło grono stałych i zadowolonych klientów. Biuro Podróży Coral Travel specjalizuje się w wyjazdach do Turcji, jednak z roku na rok wzbogaca swoją ofertę o nowe kierunki. Jedną z najchętniej wybieranych przez klientów destynacji jest Grecja. Dodatkowo możemy wybrać ofertę spośród takich krajów jak Hiszpania, Bułgaria czy Egipt. Ciągły rozwój biura i pozycja jednego z największych touroperatorów w Europie zaowocował stale poszerzającą się ofertą egzotycznych wakacji, hitem są takie kierunki jak Dominikana, Kuba, Meksyk, Tajlandia, Mauritius czy Zjednoczone Emiraty Arabskie. Biuro podróży Coral Travel oferuje także atrakcyjne wakacje dla rodzin - w swoich najlepszych hotelach uruchomili bowiem polskojęzyczne animacje. Wybierać można spoód wielu ofert last minute i all inclusive.

    Biuro Podróży Coral Travel to gwarancja udanych wakacji. Jako jeden z nielicznych touroperatorów na polskim rynku wdrożył system zarządzania jakością i posiada certyfikat na zgodność z normą ISO 9001:2008. Jest laureatem nagród Fair Play Turystyki Polskiej 2012, Jakość Roku 2009 i 2010, a także szczególnego wyróżnienia Jakość Roku Srebro.


    Exim Tours

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Zachwycający, uroczy kompleks składający się z kilkunastu bungalowów i budynku głównego stylizowanych na tradycyjną, tunezyjską wioskę. Idealne miejsce na wypoczynek dla par i rodzin z dziećmi.

    Szukasz wakacji do Tunezji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    4* Tunezja/Wyspa Djerba

    Kategoryzacja hotelu

    Kat. lokalna 4* Kat. Exim Tours 4*

    Położenie

    - bezpośrednio przy plaży - ok. 10 km od MIDOUN - najbliższe sklepy i bary ok. 400 m od hotelu - ok. 8 km od farmy krokodyli - ok. 15 km od Houmt Souk; ok. 25 km od lotniska Djerba-Zarzis

    Plaża

    - piaszczysta, łagodne zejście do morza - bezpłatne parasole - leżaki i materace

    Pokoje

    - klimatyzacja - TV Sat, telefon, - minibar (woda uzupełniana) - łazienka (WC, wanna/prysznic, suszarka do włosów) - balkon

    Sport, Relaks, Rozrywka

    Bezpłatne - baseny - 4 zjeżdżalnie - 4 korty tenisowe ( oświetlenie płatne) - aqua aerobik - minigolf - tenis stołowy, łucznictwo, bule Płatne - centrum SPA - bilard - jazda na wielbłądach - sporty wodne na plaży

    Dla dzieci

    - basen ze zjeżdżalniami - bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem - miniklub (4-12 lat), teen club (13-17 lat) - dostępne foteliki i menu dla dzieci

    Wyżywienie

    All inclusive: śniadanie, obiad, kolacja w formie bufetu w restauracji głównej, późne śniadanie (10.00-11.30) i przekąski (12.00-15.00, 16.00-17.00, 24.00-2.00) w pizzerii; lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe (9.00-24.00) w barze Toumana; raz na pobyt kolacja w restauracji la carte Da-Mario. 

    Restauracje i bary

    - restauracja główna - pizzeria - 2 restauracje a'la carte - kawiarnia - 4 bary

    Dodatkowe informacje

    - Wi Fi w lobby w cenie - dyskoteka - sklep z pamiątkami - fryzjer

    Cena

    Cena zawiera (PLN): bilet lotniczy, zakwaterowanie w hotelu (doba hotelowa zaczyna się w dniu przyjazdu od godz. 14:00, kończy o godz. 12:00), transfer lotnisko - hotel - lotnisko; opiekę polskojęzycznego rezydenta; wyżywienie wg opisu, podatek VAT, obowiązkowe ubezpieczenie (KL I NW, BAGAŻU, ubezpieczenia od chorób przewlekłych Europaische Reiseversicherung AG Europejskie), opłaty lotniskowe. 


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

    Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

    Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

    Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.


    Sun&Fun

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Zachwycający, uroczy kompleks składający się z kilkunastu bungalowów i budynku głównego stylizowanych na tradycyjną, tunezyjską wioskę. Idealne miejsce na wypoczynek dla par i rodzin z dziećmi.

    Szukasz wakacji do Tunezji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Region

    Djerba

    Położenie

    Strefa turystyczna Sidi MahrezMidoun ok. 5 kmNajbliższe sklepy i restauracje ok. 200 mPort lotniczy Djerba ok. 25 km

    Plaża

    Piękna, piaszczysta, bezpośrednio przy hoteluDojście do plaży biegnie przez hotelową promenadęLeżaki, parasole i ręczniki plażowe - bezpłatneBar na plaży (czynny w wysokim sezonie)

    Pokoje

    Pokój StandardKlimatyzacja (15.06-15.09)Łazienka z wanną lub prysznicem, toaleta, suszarka do włosówTelefon, TV-SatSejf - bezpłatnyMinibar (bezpłatnie - woda mineralna i napoje bezalkoholowe)Pokój Standardowy 2-2Wyposażenie jak w pokoju StandardPosiada łóżko piętrowePokój RodzinnyWyposażenie jak w pokoju StandardPosiada dwa oddzielne pokoje (może być przechodni)

    Wyżywienie

    All Inclusive:Śniadania, późne śniadania (kontynentalne), obiady, kolacje w formie bufetuLekkie przekąski po południuNapoje alkoholowe i bezalkoholowe lokalnej produkcji w barach wskazanych przez hotel w godzinach ich otwarciaAlkohole importowane są dodatkowo płatne

    Opis hotelu

    RecepcjaRestauracja główna2 restauracje a'la carte (Goście mogą skorzystać raz w ciągu pobytu z restauracji a'la carte po dokonaniu wcześniejszej rezerwacji)Kilka barów3 baseny zewnętrzne, basen kryty i brodzikZjeżdżalnieMiniklub, plac zabawDyskotekaCentrum Spa (wszystkie zabiegi płatne)SklepOficjalna kategoria 4*

    Internet

    Wi-Fi w recepcji i pokojach - bezpłatne

    Sport i rozrywka

    Bezpłatnie: tenis ziemny, minigolf, rzutki, tenis stołowy, piłka nożna, koszykówka, siatkówka plażowa, fitness, gimnastyka w wodzie, zajęcia z tańca, dyskotekaOdpłatnie: oświetlenie kortu tenisowego, billard, sauna, gry elektroniczne, sporty wodne na plaży.

    Uwagi

    OSTRZEŻENIE: W związku z wybuchem epidemii wirusa SARS-CoV-2 w czasie trwania wybranej imprezy turystycznej mogą obowiązywać zwiększone wymagania dotyczące higieny i innych środków ostrożności ze względu na ochronę zdrowia i bezpieczeństwo podróżnych. Należy zapoznać się z informacjami dotyczącymi wymogów sanitarnych obowiązujących w Tunezji.W Tunezji obowiązuje podatek turystyczny, pobierany jednorazowo podczas zameldowaniu w hotelu, jego wysokość zależy od standardu obiektu:

    WAŻNE INFORMACJE

    Opis imprezy turystycznej uwzględnia usługi świadczone w szczycie sezonu, który przypada na lipiec i sierpień. Zakres niektórych usług dostępnych w obiektach zakwaterowania (hotelach), świadczonych poza szczytem sezonu może nieznacznie różnić się od zakresu usług świadczonych w szczycie sezonu. Szczegółowe informacje na temat usług z określeniem różnic zostały wskazane w Informatorze ogólnym.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Sun & Fun działającego od 2004 roku na rynku turystycznym, które sukces i wysoki poziom świadczonych usług zapewnia współpracy ze stałymi i sprawdzonymi kontrahentami. W 2017 roku biuro zmieniło właściciela, rozpoczynająć okres rozwoju pod opieką jednego z największych czeskich touroperatorów - Blue Style.

    Biuro posiada bogate, wieloletnie doświadczenie w organizowaniu wakacji all inclusive do krajów takich jak Egipt, Tunezja czy Turcja. Oferuje także szeroki wybór wycieczek do Grecji, Hiszpanii i Bułgarii. Poprzez zapewnienie klientom obsługi na najwyższym poziomie oraz organizacji interesujących i profesjonalnie prowadzonych wycieczek fakultatywnych, Biuro Podróży Sun & Fun pokazuje swoim klientom w szczególny sposób piękno i bogactwo kulturowe odwiedzanych miejsc.

    Każdego roku wszystkie obiekty znajdujące się w ofercie Sun & Fun kontrolowane są pod względem bezpieczeństwa i jakości usług. Kompetencje i wysoki standard obsługi Biura Podróży Sun & Fun potwierdzają liczne certyfikaty i nagrody, będące jednocześnie gwarantem bezpieczeństwa i satysfakcji klientów.


    AlfaStar

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Zachwycający, uroczy kompleks składający się z kilkunastu bungalowów i budynku głównego stylizowanych na tradycyjną, tunezyjską wioskę. Idealne miejsce na wypoczynek dla par i rodzin z dziećmi.

    Szukasz wakacji do Tunezji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    4

    Region

    Tunezja,Djerba

    Położenie

    Nowoczesny hotel, który oddalony jest 5 km od Midoun i 15 km od Houmt Souk. Otoczony jest 5-cio hektarowym ogrodem palmowym. Plaża szeroka, piaszczysta, bezpośrednio przy hotelu.

    Hotel

    Do dyspozycji gości jest recepcja, restauracja główna (z wydzieloną strefą dla niepalących), kawiarnia mauretańska, snack bar, pizzeria, 3 bary oraz sklepy i butiki. Dla dzieci jest Mini Club (4-12 lat), plac zabaw, brodzik przy basenie oraz mini disco. Łóżeczko dla dziecka do 2 lat w pokoju jest bezpłatne.

    Pokoje

    Hotel posiada 285 pokoi. Każdy pokój wyposazony jest w klimatyzację, która działa od 15/06 do 15/09, telewizor, telefon, sejf i mini bar (za dodatkową opłatą), balkon lub taras, łazienkę z wanną, prysznicem, WC i suszarką do włosów.

    Wyżywienie

    Hotel oferuje formułę all Inclusive, czyli śniadania, obiady i kolacje w formie bufetu, lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe bezpłatne w wybranych częściach obiektu, przekąski, kawę, ciastka, lody dla dzieci po południu.

    Sport i relaks

    Dla gości jest basen odkryty ze słodką wodą (parasole i leżaki gratis, rączniki dodatkowo płatne), basen kryty z podgrzewaną wodą, basen termalny (z wodą siarkową 26 C), 2 korty tenisowe (oświetlenie dodatkowo płatne), tenis stołowy, aerobik, fitness, mini golf, surfing oraz boisko do koszykówki, siatkówki i piłki nożnej. Dodatkowo płatna jest jazda konna, wypożyczalnia rowerów, bilard, narty wodne, katamaran, jazda na bananie za motorówką oraz centrum wellness (sauna, łaźnia, masaże, terapia balneo). Ponadto organizowane są różnorodne animacje, przedstawienia wieczorne oraz dyskoteki.

    Możliwości zakwaterowania

    Pokój dwuosobowy; Pokój dwuosobowy + dostawka dla osoby dorosłej; Pokój dwuosobowy + dostawka dla dziecka w wieku 2-12 lat; Pokój dwuosobowy + dwie dostawki dla dziecka w wieku 2-12 lat; Pokój dwuosobowy + dostawka dla osoby dorosłej i dla dziecka 2-12 lat; Pokój jednoosobowy;


    Oasis Tours

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Zachwycający, uroczy kompleks składający się z kilkunastu bungalowów i budynku głównego stylizowanych na tradycyjną, tunezyjską wioskę. Idealne miejsce na wypoczynek dla par i rodzin z dziećmi.

    Szukasz wakacji do Tunezji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Opis

    Hotel urządzony na wzór wioski tunezyjskiej, położony na terenie 5-cio hektarowego ogrodu palmowyego, bezpośrednio przy plaży. Zielone alejki dają wytchnienie od upałów, piaszczysta plaża jest idealnym miejscem na zabawy i relaksacyjne plażowanie a lazurowe morze zacheca do kąpieli. Hotel ceniony za miłą obsługę, dobry serwis i animacje.

    Położenie

    Oddalony ok.10 km od Midoun, 15 km od Houmt Souk oraz ok. 25km od lotniska na Djerbie, w pobliżu sklepy i bary.

    Plaża

    Piaszczysta, bezpośrednio przy hotelu, łagodne zejście do morza. Leżaki i parasole bezpłatne, ręczniki dodatkowo płatne.  

    Hotel

    Internet: dodatkowo płatny ok. 5TND/godzinę Posiada 374 pokoi rozmieszczonych w kilkunastopiętrowych dwupiętrowych budynkach usytuowanych na terenie ogrodu palmowego; całodobowa recepcja, przechowalnia bagażu,  Płatne: wypożyczalnia samochodów, rowerów, skuterów i quadów, jazda konno, centrum konferencyjne. Kategoria lokalna: ****

    Pokoje

    Klimatyzacja, łazienka (WC, prysznic lub wanna), suszarka do włosów, TV-sat, telefon, balkon lub taras, sejf, napięcie 220V. Pokój typu standard - 2-osobowy z możliwościa dostawki. Pokój rodzinny - 2 osobowy z możliwościa dwóch dostawek dla osób dorosłych lub 2 dzieci. Pokoje z widokiem na morze dodatkowo płatne. Oferta zawiera przykładowe zdjęcia pokoi.

    Rekreacja, sport, atrakcje

    Basen ze słodką wodą, basen kryty z podgrzewaną wodą, basen ze zjeżdżalniami. Bezpłatnie przykładowe aktywności sportowe i animacje: korty tenisowe (oświetlenie dodatkowo płatne), fitness,boisko do siatkówki, piłki nożnej i koszykówki, mini golf, aqua aerobik, tenis stołowy, łucznictwo, nauka tańca, konkursy. Płatne - sporty wodne na plaży, centrum spa: łaźnia turecka, sauna, masaże.

    Dla dzieci

    Mini klub (4-12 lat), basen ze zjeżdżalniami, brodzik, dyskoteka, łóżeczko dla dziecka do lat 2 (bezpłatnie, wymagana wcześniejsza rezerwacja).

    Wyżywienie

    All Inclusive - śniadania, obiady i kolacje w formie bufetu w restauracji głównej, późne śniadania i przekąski w ciągu dnia w wyznaczonych barach i godzinach. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe serwowane w wyznaczonych barach w określonych godzinach (od 09.00 do 24.00).

    Restauracje i bary

    Restauracja główna, restauracja a la carte "DA MARIO" i "LAPALAPA" (bezpłatnie raz na pobyt po wcześniejszej rezerwacji), lobby bar, bar przy basenie, bar typu swim-up, bar w dyskotece, kawiarnia mauretańska.

    Informacje dodatkowe

    Część sportów i gier dodatkowo płatna. Szczegółowe informacje na temat płatnych i bezpłatnych usług w ramach  All Inclusive Goście otrzymują w hotelu. Hotel zastrzega sobie prawdo do modyfikacji oferty All Inclusive. Pakiet różni się w zależności od sezonu (wysoki/niski). All Inclusive w wyznaczonych barach. godziny działania klimatyzacji określa dyrekcja hotelu. Organizator podaje przykładowe propozycje animacji i zabaw. Oferta może zawierać przykładowe zdjęcia pokoi. Aktualizacja oferty barów, restauracji i atrakcji w hotelu-listopad 2018. UWAGA! Cena nie obejmuje obowiązkowego lokalnego podatku turystycznego. Opłatę należy uregulować w hotelowej recepcji, przed zakwaterowaniem. Wysokość podatku: hotele 2* - 1 TND za noc/os; hotele 3* -  2 TND za noc/os; hotele 4* i 5*- 3 TND  za noc/os. Podatek nie obejmuje dzieci do lat 12. Opłata dotyczy tylko pierwszego tygodnia pobytu (7 dni).

    Świadczenia w cenie

    Cena zawiera (PLN): obowiązkowe ubezpieczenie (KL, NW, bagaż), bilet lotniczy, zakwaterowanie w hotelu (doba hotelowa zaczyna się w dniu przyjazdu od godz. 14:00, kończy się o godz. 12:00),, transfer: lotnisko - hotel - lotnisko; opiekę polskojęzycznego rezydenta; wyżywienie w/g opisu, opłaty lotniskowe i paliwowe, podatek VAT.

    Warto wyróżnić

    * zadbany ogród z alejkami * położenie bezpośrednio przy plaży * ciekawe zajęcia i zabawy z animatorami * rodzinna atmosfera i miła obsługa * baseny ze zjeżdżalniami dla dzieci i dorosłych


    Dertour Polska

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Zachwycający, uroczy kompleks składający się z kilkunastu bungalowów i budynku głównego stylizowanych na tradycyjną, tunezyjską wioskę. Idealne miejsce na wypoczynek dla par i rodzin z dziećmi.

    Szukasz wakacji do Tunezji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Nazwa obiektu

    Fiesta Beach

    Kategoria

    ****

    Miejscowość

    Houmt Souk

    Region

    Djerba

    Kod

    DJE71006 FH

    Liczba pokoi

    374

    Zalety

    All Inclusive. bezpośrednio przy plaży. WLAN. Świadczenia plażowe w cenie (sezonowo).

    Położenie

    Bezpośrednio przy plaży, pośród rozległe gaju palmowego o powierzchni ok. 5ha. Do stolicy wyspy Houmt Souk z licznymi restauracjami, barami i sklepami ok. 15 km. Lotnisko Djerba w odległości ok. 25 km.

    Opis

    Rozległy kompleks w stylu tunezyjskiej wioski, składający się z budynku głównego i kilku bungalowów. Restauracja główna, restauracja a la carte, bar, mauretańska kawiarnia, lobby z recepcją, WLAN, butik, sklep z pamiątkami, dyskoteka, basen, basen termalny z wodą zawierającą żelazo i siarkę, oba baseny z tarasem, leżakami i parasolami, bar przy basenie i z przekąskami, na plaży leżaki i parasole, parking.

    Wyżywienie

    All Inclusive (I) = śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu, przekąski popołudniowe z kawą, herbatą i ciastem, w godz. ok. 9-24 lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe.

    Pokój typ 1

    DJ / EJ = nowoczesne pokoje z łazienką lub prysznicem/WC, suszarką do włosów, telefonem, TV, minibarem, sejfem, ogrzewaniem, balkonem lub tarasem. Również do samodzielnego wykorzystania.

    Pokój typ 2

    DJA = pokoje w promocyjnej cenie, wyposażone jak DJ, ale ograniczona dostępność.

    Pokój typ 3

    FJ = pokoje rodzinne, wyposażone jak DJ, nieco przestronniejsze, z dodatkowymi miejscami do spania.

    Pokój typ 4

    FJA = apartamenty rodzinne, 2 oddzielne sypialnie połączone drzwiami, 1 łazienka.

    Sport, rozrywka, wellness

    Sport w cenie - animacje sportowe, siłownia, kort tenisowy, tenis stołowy, rzutki, mini golf, strzelanie z łuku, siatkówka, koszykówka. Za opłatą - oświetlenie kortu tenisowego, wypożyczalnia rowerów, jazda konna. Wellness - za opłatą - łaźnia parowa, sauna, zabiegi. Rozrywka - w cenie - wieczorne przedstawienia. Za opłatą - bilard.

    Dla dzieci

    W cenie - miniklub dla dzieci w wieku 4-12 lat (w określonych godzinach), plac zabaw, brodzik dla dzieci.

    Transfery

    Możliwość rezerwacji transferu z/na lotnisko. W rezerwacji należy podać nr rejsów oraz godz. przylotu i odlotu - w przeciwnym razie transfer przepada.

    Uwaga

    Zakres i opis świadczeń mogą się zmieniać w zależności od sezonu. Wiążący opis znajduje się na oryginalnym potwierdzeniu podróży organizatora.

    Ref.

    MP508102


    DERTOUR Polska jest głównym agentem sprzedaży DER Touristik w Polsce, posiada swoją siedzibę Warszawie. Marka Dertour to jedna z firm córek koncernu turystycznego Der Touristik, który jest jednym z większych w Europie, z ponad 100-letnią tradycją w działalności turystycznej. Koncert ma swoją siedzibę w Kolonii. Poza Dertour skupia również takie firmy jak Meier’s Weltreisen, Adac Reisen, Its, Jahn Reisen i Travelix.. Koncern jest liderem w organizacji wyjazdów modułowych, które tworzone są na potrzeby klientów, zgodnie z ich oczekiwaniami i wymaganiami, począwszy od środka transportu, np. samolotem lub koleją, przez wybór właściwego obiektu noclegowego praktycznie w każdym możliwym standardzie, poprzez rejsy, oferty weekendowe ze spa. Najważniejsze są życzenia klientów, dlatego też organizator starając się je spełnić, jest w stanie zaoferować wyjątkowy produkt w każdej części świata. Najważniejszymi dalekimi kierunkami są Wyspy Oceanu Indyjskiego, Azja, Karaiby. Dużą popularnością cieszą się pobyty w krajach Orientu, również jako stopover podczas dalszej podróży. Oferta Dertour dotyczy również obiektów na terenie Polski. Propozycje są odpowiednio wybrane, tak by gwarantować wysoki poziom obsługi. W ofercie znajdują się również wyjazdy do najpiękniejszych rejonów Europy. Popularne i chętnie wybierane kierunki na południu, jak: Chorwacja, Włochy, Hiszpania i Grecja jak również inne ciekawe kierunki: Irlandię i Wielką Brytanię, Skandynawię (latem i zimą), kraje nadbałtyckie, Rosję i Ukrainę. Zapraszamy także na wakacje w najbliższej okolicy: poza obiektami w kraju w ofercie są też inne rejony Europy centralnej i wschodniej oraz do krajów alpejskich, z bogatym wyborem hoteli i apartamentów.

    Mapa Hotelu Club Fiesta Beach

    Opinie o Hotelu Club Fiesta Beach

    4.6
    zdecydowanie polecam

    Wg mnie miejsce jest idealne dla wszystkich, bo rozrywek i zajęć jest tak wiele że nikt nie będzie się nudzić. Dla dzieci jest basenik ze zjeżdżalniami, bardzo zadbany i bezpieczny. Plaża ciągnie się praktycznie bez końca, co kawałek jest miejsce gdzie można spróbować sportów wodnych, wsiąść na łódź itp. Pokój bardzo ładny z dobrze wyposażonym minibarem. Przy dużym basenie animacje, gimnastyka. Bardzo dziękuję za polecenie tego hotelu i zapraszam! :)

    POLECAM:
    rodzinom z dziećmi, na romantyczne wakacje, ceniącym rozrywkę
    Podsumowanie: zdecydowanie polecam
    4.6

    Club Fiesta Beach - możliwości zakwaterowania:

    1 os. pokoj standardowy
    4-os. pokoj rodzinny
    family room dbl
    standard dbl
    3 os. pokój standardowy
    Standard Room Balcony or Terrace
    FAMILY ROOM BALCONY OR TERRACE
    STANDARD QUADRUPLE ROOM BALCONY OR TERRACE
    STANDARD SINGLE ROOM BALCONY OR TERRACE
    Pok. 2 os.+1 dost.
    Pok. 2 os.+2 dost.
    Pok. 2 os.
    Doppelzimmer Single mit K
    Doppelzimmer Bestpreis
    Pok. rodzinny 3 os.
    Pok. rodzinny 4 os.
    fr family room
    Familienunterbringung
    Vierbettzimmer
    sgl single room
    Pok. 1 os.
    sr standard room
    sr standard room
    sr2 standard room 2+2
    sr23 standard room 2-3
    sr23 standard room 2-3

    Club Fiesta Beach - Możliwości wyżywienia:


    Club Fiesta Beach - miasta wylotu:


    Masz pytania o Hotel Club Fiesta Beach? Zadzwoń lub napisz!

    Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00