cellphone

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob. 10:00-16:00; nd. 10-18

Lato 2018 - First minute
  • Hotel Palia Don Pedro, Teneryfa
  • Hotel Palia Don Pedro, Teneryfa
  • Hotel Palia Don Pedro, Teneryfa
  • Hotel Palia Don Pedro, Teneryfa
  • Hotel Palia Don Pedro, Teneryfa
  • Hotel Palia Don Pedro, Teneryfa
  • Hotel Palia Don Pedro, Teneryfa
  • Hotel Palia Don Pedro, Teneryfa
  • Hotel Palia Don Pedro, Teneryfa
  • Hotel Palia Don Pedro, Teneryfa
  • Hotel Palia Don Pedro, Teneryfa
  • Hotel Palia Don Pedro, Teneryfa
  • Hotel Palia Don Pedro, Teneryfa
  • Hotel Palia Don Pedro, Teneryfa
  • Hotel Palia Don Pedro, Teneryfa
  • Hotel Palia Don Pedro, Teneryfa
  • Hotel Palia Don Pedro, Teneryfa
  • Hotel Palia Don Pedro, Teneryfa
  • Hotel Palia Don Pedro, Teneryfa
  • Hotel Palia Don Pedro, Teneryfa
  • Hotel Palia Don Pedro, Teneryfa
  • Hotel Palia Don Pedro, Teneryfa
  • Hotel Palia Don Pedro, Teneryfa
  • Hotel Palia Don Pedro, Teneryfa
  • Hotel Palia Don Pedro, Teneryfa
  • Hotel Palia Don Pedro, Teneryfa
  • Hotel Palia Don Pedro, Teneryfa
  • Hotel Palia Don Pedro, Teneryfa
  • Hotel Palia Don Pedro, Teneryfa
  • Hotel Palia Don Pedro, Teneryfa
  • Hotel Palia Don Pedro, Teneryfa
  • Hotel Palia Don Pedro, Teneryfa
  • Hotel Palia Don Pedro, Teneryfa
  • Hotel Palia Don Pedro, Teneryfa
  • Hotel Palia Don Pedro, Teneryfa
  • Hotel Palia Don Pedro, Teneryfa
  • Hotel Palia Don Pedro, Teneryfa
  • Hotel Palia Don Pedro, Teneryfa
  • Hotel Palia Don Pedro, Teneryfa
  • Hotel Palia Don Pedro, Teneryfa
  • Hotel Palia Don Pedro, Teneryfa
  • Hotel Palia Don Pedro, Teneryfa
  • Hotel Palia Don Pedro, Teneryfa
  • Hotel Palia Don Pedro, Teneryfa
  • Hotel Palia Don Pedro, Teneryfa
1 / 45
Udogodnienia hotelu Palia Don Pedro
  • Golf
  • Nurkowanie
  • Basen odkryty
  • Polska animacja
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Bez paszportu

Hotel Palia Don Pedro
star 2

Hiszpania: Teneryfa
Ocena hotelu Palia Don Pedro:
3.8 / 5
Średnia z 14 opinii
Szczegóły oceny hotelu Palia Don Pedro:
  • Lokalizacja
    3.6
  • Hotel
    3.7
  • Pokoje
    3.8
  • Wyżywienie
    3.7
  • Atrakcje
    i sport
    3.7
  • Jakość
    do ceny
    4.2
Ocena hotelu:
3.8 / 5
Średnia z 14 opinii
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 19 sierpnia 2018
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 09 grudnia 2018

Hotel Palia Don Pedro w ofercie Biura podróży:

Rainbow
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Palia don Pedro to hotel usytuowany w spokojnym miejscu, w kameralnej miejscowości Las Galletas. Polecamy osobom pragnącym spędzić wakacje na przepięknej Teneryfie za rozsądną cenę, a także jako doskonałą bazę wypadową do zwiedzenia wyspy.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w ogrodzie, w miejscowości Las Galletas, na wybrzeżu Costa del Silencio, około 1,5 km od wulkanicznej plaży
  • przestronne i funkcjonalne pokoje, smaczne wyżywienie (opcja All Inclusive), animacje
  • dobry stosunek jakości do ceny

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

***

Opis oferty

 

Położenie:

Hotel położony w niewielkiej miejscowości Las Galletas na wybrzeżu Costa del Silencio, otoczony dużym ogrodem. Do centrum miejscowości ok. 1 km. Przed hotelem znajduje się przystanek autobusowy. W odległości ok. 500 m od hotelu kilka sklepików i supermarket. Do lotniska Reina Sofia ok. 18 km.



Plaża:

Plaża Las Galletas piaszczysto-żwirowa z wulkanicznym, czarnym piaskiem oddalona ok. 1,5 km od hotelu. Leżaki i parasole - płatne (ok. 5 Eur/os.). Hotel nie zapewnia ręczników basenowych.



Do dyspozycji gości:

Hotel składa się z czterech 1-piętrowych budynków.

Recepcja, restauracja, snack bar, taras słoneczny z leżakami i parasolami, basen (ze słodką wodą, podgrzewany zimą), brodzik dla dzieci, usługi medyczne (płatne), wypożyczalnia samochodów i rowerów (dodatkowo płatna).



Pokoje:

W kompleksie znajduje się łącznie 130 pokoi. Wszystkie funkcjonalnie wyposażone, z łazienką, TV-sat (depozyt za pilota ok 10 Eur), telefonem, sejfem (ok. 15 Eur/tydzień + 10 Eur depozyt), aneksem kuchennym (kuchenka elektryczna, lodówka), tarasem lub balkonem (meble balkonowe). Łóżeczko dla dziecka do 2 lat bezpłatnie (na potwierdzenie).

Pokoje Studio (pow. ok. 33 m2) - dla max. 2 osób, pokój dzienny z 2 miejscami do spania i sofą.

Apartamenty z 1 sypialnią (pow. ok. 44 m2) - dla max. 4 osób, pokój dzienny z rozkładaną/wysuwaną sofą oraz osobna sypialnia.



Wyżywienie:

All Inclusive: śniadania (8:00-10:00), śniadania kontynentalne (10:30-11:30), lunch (13:00-15:00) i kolacje (19:30-21:30) w formie bufetu. Pomiędzy posiłkami przekąski: hamburgery, kanapki, hot dogi, frytki, lody (11:30-22:30). Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe (10:30-22:30).


Program sportowy i animacyjny:

Hotel zapewnia dzienne i wieczorne animacje dla dzieci i dorosłych. Pokazy, muzyka na żywo, wieczory tematyczne, konkursy, zabawy. Bezpłatnie: aqua aerobic, aerobik, tenis stołowy, rzutki, gimnastyka, łucznictwo, zajęcia taneczne, gry planszowe, karty. Płatne: bilard, nauka nurkowania.


Internet:

Wifi w hotelupłatne (ok. 5 Eur/dzień), stanowiska internetowe płatne (ok. 2 Eur/10 min.).



Kategoria lokalna:

***



Strona www:



Program

Dzień pierwszy
Wyloty z Polski. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: r.pl/rozklady.

Dzień od drugiego do przedostatniego
Czas na wypoczynek, kąpiele morskie i słoneczne, udział w wycieczkach lokalnych itp.

Dzień ostatni
Wykwaterowanie z hotelu i transfer na lotnisko(dokładne godziny zbiórki poda rezydent Rainbow na miejscu). Powrót do Polski.

Świadczenia
Cena podstawowa obejmuje:
przelot samolotem, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, 7 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, opiekę polskiego rezydenta, asystę przedstawiciela Rainbow na lotniskach lokalnych, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa (wersja standard: NNW, KL, CP, Assistance i bagaż).

Cena podstawowa nie obejmuje:
wycieczek lokalnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, napojów do posiłków jeśli w opisie hoteli nie podano inaczej oraz innych wydatków osobistych.

Inne
TENERYFA - informacje ogólne

Waluta EURO. Można płacić kartami kredytowymi i korzystać z bankomatów. W miejscowościach turystycznych są miejsca gdzie można wymieniać walutę.

Napiwki Przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwków, szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach. Zdarza się, że napiwek zostaje doliczony do rachunku.

Wiza Obywatele Polski mogą podróżować do Hiszpanii na podstawie dowodu osobistego lub paszportu.

Czas Zimą minus 1 godzina w stosunku do czasu polskiego, latem minus 2 godziny.

Orientacyjne ceny Warto pamiętać, że Wyspy Kanaryjskie są obszarem wolnocłowym i taniej można tu kupić wiele artykułów, np. kosmetyki, alkohol czy sprzęt elektroniczny. Generalnie ceny popularnych towarów są przystępne, np. obiad w restauracji od 10 EUR, woda 1l - 1-1,5 EUR, piwo w barze od 1,5 EUR, kawa w kawiarni od 2 EUR, bilety autobusowe w zależności od trasy od 0,7 EUR do 5 EUR.

Poczta Czynna jest od poniedziałku do piątku w godz. 08.30-14.00. Zarówno kartki pocztowe, jak i znaczki można kupić w recepcji hotelu i tam zostawić do wysłania. Znaczek do Polski i innych krajów Europy kosztuje 0,65 EUR.

Elektryczność Napięcie 220V, urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów.

Telefony Karty telefoniczne możemy kupić w sklepach i kioskach w pobliżu publicznych aparatów telefonicznych. Karty telefoniczne kosztują 6-12 EUR. Telefony komórkowe działają w całej Hiszpanii. Rozmowy lokalne są tanie natomiast zagraniczne dość drogie. Koszty połączeń w ramach roamingu polskich sieci prosimy sprawdzać przed wyjazdem u operatora.

Godziny pracy Banki otwarte są codziennie od 9.00 do 14.00, w soboty do 13.00 sklepy czynne są od 09:00 do 13.00 oraz po 16.00 kiedy kończy się sjesta. Supermarkety czynne są zazwyczaj od 09:00 do 21:00. W niedziele i święta sklepy i urzędy są zamknięte. Wszelkie urzędy są otwarte tylko w godzinach porannych.

Wyloty: Z Warszawy, Katowic, Gdańska oraz Poznania.Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku.Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: r.pl\rozklady.

W regionie

Teneryfa Teneryfa, ze stolicą w Santa Cruz de Tenerife, jest największą wyspą archipelagu Wysp Kanaryjskich (2059 km2), położoną na Oceanie Atlantyckim, u północno-zachodnich wybrzeży Afryki, administracyjnie należącą do Hiszpanii. Charakteryzuje się górzystą powierzchnią pochodzenia wulkanicznego. Najwyższy szczyt Pico de Teide (3718 m n.p.m.) jestjednocześnie najwyższą górą Hiszpanii. Wyspa ta kusi pięknymi plażami oraz zielenią palm. Uprawia się tu trzcinę cukrową, banany, drzewa cytrusowe, winorośl, zboża, tytoń oraz warzywa. Głównym miastem i portem jest Santa Cruz de Tenerife. Na wyspie panuje zróżnicowany klimat (łagodny przez cały rok). Łańcuch górski dzieli wyspę na dwie strefy klimatyczne - południowo - wschodnią - cieplejszą (dominuje klimat pustynny i suchy, ponieważ dociera tam gorące powietrze z Afryki, stosunkowo niewiele roślinności, piaszczyste plaże) oraz północno-zachodnią - chłodniejszą (panuje klimat wilgotny, bogata roślinność, skaliste wybrzeże, czarny igrafitowy piasek wulkaniczny). O mieszkańcach Teneryfy mówi się, że są jak wulkan Teide - zimni na zewnątrz, gorący w środku - choć w przy pierwszym spotkaniu mogą okazać się nieprzystępni, to przy drugim na pewno będą przyjaźni, pomocni i otwarci. To ludzie stanowiący prawdziwą mieszankę kultur i narodowości etnicznych, a przy tym dumni ze swych tradycji i kultury, którymi chętnie dzielą się z turystami.

Los Cristianos, Playa de las Americas i Costa Adeje Los Cristianos i Playa de las Americas położone są na południu wyspy, w odległości ok. 13-18 km od lotniska Reina Sofia. Są również jednymi z najstarszych miejscowości wypoczynkowych w tej części wyspy. Wraz z Costa Adeje, przechodząc jedna w drugą, tworząrozbudowaną bazęhotelowąi rekreacyjną. W Los Cristianos i Playa de las Americas znajdują się plaże wulkanicznego pochodzenia (ciemny piasek).

Playa de las Americas to nieprzerwany ciąg restauracji, barów, dyskotek, pasaży handlowych - życie tu toczy się przez całą dobę.

Los Cristianos jest nieco spokojniejsze, choć również nie brak tu atrakcji typowych dla kurortów turystycznych, pozwalającychprzyjemnie spędzić czas poza hotelem.

Costa Adeje uznawane jest za kurort bardziej przyjaznym rodzinom, więcej tu hoteli niż dyskotek, to wspaniała promenada nadmorska z pieknymipunktami widokowymi i sympatycznymi restauracjami zapewnią Klientom udany wypoczynek. Miłośnicy kąpieli słonecznych znajdą tu dobrze zagospodarowane plaże (leżaki parasole, prysznice, a do tego sporty wodne). Amatorom windsurfingu i kitesurfingu polecamy wizytę w położonym przy lotnisku El Medano, gdzie panująidealne warunki dla wind-, kite-surferów. Miłośnicy gór mogą uprawiać trekking w parku narodowym wulkanu El Teide, golfiści znajdą świetnie przygotowane pola golfowe, a wielbicieli wycieczek krajoznawczych zachęcamy do odwiedzenia Orotavy oraz Puerto de la Cruz - miejscowości położonych na północy wyspy, które kuszą typowymi hiszpańskimi krętymi uliczkami ibielonymi domkami z czerwonymi dachówkami. Wszystkim polecamy genialny park wodny Siam Park. Zapraszamy do poznawania Teneryfy!

Wycieczki lokalne
TENERYFA


Wycieczki lokalne i atrakcje


Teneryfa w pigułce + wizyta w Loro Parku
To idealna propozycja dla wszystkich, którzy chcą połączyć zwiedzanie wyspy z wizytą w Loro Parku. Wycieczkę rozpoczniemy od Los Gigantes, gdzie zobaczymy imponujący cud natury - największe klify Teneryfy. Następnie malowniczą trasą dotrzemy do najpiękniejszego punktu widokowego na wyspie, skąd roztacza się widok na urocze miasteczko Garachico, nazywane "Pompejami Teneryfy". W miejscowości Icod de Los Vinos, która będzie naszym kolejnym przystankiem, czeka nas mnóstwo atrakcji - zobaczymy Drago Millenario, czyli najstarszy okaz drzewa smoczego na świecie, zachwycimy się tradycyjną kanaryjską architekturą a także posmakujemy lokalnych alkoholi podczas degustacji! Na zakończenie czeka nas wizyta w Loro Parku - najlepszym w Europie ogrodzie zoologiczno - botanicznym, gdzie zachwycimy się fantastycznymi pokazami z udziałem zwierząt. CENA: ok. 74 EUR/os dorosła, ok. 46 EUR/dziecko do 11 lat.

Wulkan Teide + Masca
Zapraszamy do wpisanego na Listę Światowego Dziedzictwa UNESCO Parku Narodowego Teide, który obejmuje ogromny krater wulkanu o średnicy 14 kilometrów. Monumentalny stożek Pico del Teide o wysokości 3718 m n.p.m. to najwyższy szczyt Hiszpanii i zarazem trzeci największy czynny wulkan na świecie. Księżycowy krajobraz Parku tworzą niezwykłe, kolorowe formacje skalne - bazaltowe, pumeksowe oraz zastygłe strumienie lawy spływające po stokach. Dla tych, którzy chcieliby zobaczyć El Teide jeszcze lepiej z bliska proponujemy wjazd kolejką linową na 3555 m n.p.m. (płatne dodatkowo ok. 27 EUR/os.). Podczas wycieczki zwiedzimy również położoną w zielonych górach Teno miejscowość Masca, którą podobno mieli założyć piraci. National Geographic uznał Mascę za jedno z najpiękniejszych miejsc na świecie. Wycieczka sprzedawana w dwóch opcjach. CENA: Jeepami ok. 54 EUR/os dorosła, ok. 27 EUR/dziecko do 11 lat, Autobusem: ok. 46 EUR/os dorosła, ok. 39 EUR/dziecko do 11 lat.

La Gomera - druga Wyspa Kanaryjska
Całodniowa wycieczka na wyspę La Gomerę - kameralną i spokojną sąsiadkę Teneryfy. W programie m. in. wizyta w zabytkowej stolicy San Sebastian, gdzie znajduje się dom Krzysztofa Kolumba, odwiedziny na plantacji kanaryjskich bananów, gdzie dowiecie się Państwo, jak wygląda proces ich hodowli, oraz wizyta w Parku Narodowym Garajonay (lista UNESCO), gdzie zobaczymy największy na świecie, tajemniczy i spowity mgłą las wawrzynowy. Wycieczka sprzedawana w dwóch opcjach. CENA: Jeepami ok. 92 EUR/os dorosła, ok. 46 EUR/dziecko do 11 lat, Autobusem: ok. 78 EUR/os dorosła, ok. 23 EUR/dziecko do 11 lat.

Skarby Północy
Całodzienna wycieczka objazdowa po Teneryfie, prezentująca najbardziej urokliwe i tradycyjne miejsca wyspy. Pierwszym punktem będzie "kanaryjska Częstochowa", czyli Candelaria z Bazyliką Matki Boskiej Gromniczej. Następnie odwiedzimy dwie stolice - współczesną, czyli Santa Cruz, oraz pierwszą, zabytkową - La Lagunę. La Laguna to najpiękniejsze miasto Teneryfy z fantastycznie zachowaną kolonialną starówką, wpisaną na Listę Światowego Dziedzictwa UNESCO. Zwieńczeniem wycieczki będzie spacer wąskimi uliczkami miasteczka Orotava, który zaprowadzi nas do najpiękniejszego budynku Teneryfy - Domu z Balkonami. CENA: ok. 50 EUR/os dorosła, ok. 35 EUR/dziecko do 11 lat.

Katamaran Mustcat
3-godzinny rejs katamaranem wzdłuż południowego wybrzeża Teneryfy to okazja do relaksu i podziwiania wielorybów i delfinów w ich naturalnym środowisku. Podczas wycieczki zatrzymamy się w zatoce, gdzie będzie czas na morskie kąpiele oraz snorkeling i podglądanie podwodnego życia. CENA: ok. 43 EUR/os dorosła, ok. 22 EUR/dziecko do 11 lat.

Siam Park
Siam Park to największy tematyczny park wodny w Hiszpanii, nawiązujący swoją architekturą do królestwa Tajlandii. Znajdziemy tu kilkanaście zjeżdżalni, w tym największą w Europie, o wysokości 28 metrów, plażę z białym piaskiem sprowadzonym z Portugalii i basen z największą sztuczną falą na świecie, sięgającą kilku metrów wysokości! Park jest czynny codziennie w godz. 10:00-17:00 w okresie zimowym i 10:00-18:00 latem. CENA: ok. 37 EUR/os dorosła, ok. 25 EUR/dziecko do 11 lat.

Loro Park
Loro Park to mieszanka ogrodu zoologicznego i botanicznego. Można tu zobaczyć tysiące ptaków, fantastyczne pingwinarium, mnóstwo zwierząt na wybiegach - w tym tak unikalne okazy jak czerwone pandy i białe tygrysy, czy wreszcie potężne akwarium, gdzie nad naszymi głowami przepływają płaszczki i rekiny! Pokazy z udziałem delfinów, papug czy lwów morskich zachwycą nie tylko dzieci, ale i dorosłych. Ponadto to właśnie w Loro Parku można zobaczyć jedno z nielicznych w Europie show z udziałem orek! Loro Park znajduje się na północy wyspy, w Puerto de la Cruz. CENA: ok. 37 EUR/os dorosła, ok. 25 EUR/dziecko do 11 lat.

W przypadku wyboru dwóch parków Siam Park + Loro Park obowiązuje tzw. TWIN TICKET Cena: ok. 60EUR/os. dorosła, ok. 41,50 EUR/dziecko do 11 lat. Zakup biletów w tej ofercie dostępny tylko na miejscu u Rezydenta Rainbow.

Jungle Park
Rodzinny park atrakcji położony kilka kilometrów od Los Cristianos. Znajduje się tutaj tropikalna dżungla (75 000 m2), gdzie można spotkać lwy, tygrysy, krokodyle, a także ponad 300 innych niezwykłych gatunków zwierząt. Park słynie przede wszystkim z imponujących pokazów dzikich ptaków. CENA: ok. 24 EUR/os. dorosła, ok. 17,50 EUR/dziecko do 11 lat.

Trekking Masca
Trasa przez rozpoczynający się w miejscowości Masca wąwóz to najpiękniejszy szlak trekkingowy na Teneryfie. Zapierające dech w piersiach widoki, endemiczna roślinność i niemal pionowe skalne ściany będą nam towarzyszyć podczas trwającego ok. 4 godziny marszu. Wędrówkę zakończymy u wylotu wąwozu, gdzie mieści się ukryta wśród klifów Los Gigantes dzika plaża. Po orzeźwiającej kąpieli powrócimy statkiem do cywilizacji. CENA: ok. 46 EUR/os dorosła, ok. 25 EUR/dziecko do 11 lat.

Odkryj nurkowane
Nie trzeba umieć pływać, aby z nami zanurkować! Kurs Discover Scuba Diving z polskimi instruktorami w bazie nurkowej PADI to pierwszy krok, aby zostać licencjonowanym nurkiem. Nurkowanie odbywa się przy najpiękniejszej plaży południa Teneryfy - Las Vistas w Los Cristianos. CENA: ok. 100 EUR/os.
Dla aktywnych


Trekking
Teneryfa to raj dla miłośników pieszych wędrówek. Na terenie Parku Narodowego Las Canadas del Teide wytyczono ponad 20 tras dla piechurów. Ogromną popularnością wśród amatorów trekkingu cieszą się również wyprawy w górach Anaga oraz Teno.

Windsurfing i kitesurfing
Teneryfa, ze względu na położenie i ukształtowanie wybrzeża, stanowi wymarzone miejsce do uprawiania tych sportów wodnych. Mekką surferów jest El Medano - niewielka miejscowość znana na całym świecie ze swych silnych wiatrów - oraz plaża La Fitenia w Playa las Americas. Z kolei na północy wyspy polecamy plaże El Socorro i Bajamar.

Przyroda


Playa del Duque - Costa Adeje
Najpiękniejsza plaża południowych kurortów Teneryfy - kameralna, oznaczona Błękitną Flagą, otoczona najbardziej ekskluzywnymi hotelami.

Relaks


Nocne życie w Las Veronicas
Numer jeden na imprezowej liście wyspy od niemal dekady! W Las Veronicas znajdują się najbardziej znane spośród wszystkich klubów na Teneryfie - np. kultowe Papagayo. Tutaj każdy dzień jest jak sobotnia imprezowa noc! Lokalizacja: Playa de las Americas.

Kuchnia


La Caleta - mekka smakoszy
W uroczej miejscowości La Caleta w pobliżu Costa Adeje można spróbować świeżych ryb i owoców morza w jednej z licznych restauracji położonych malowniczo nad brzegiem oceanu. Polecamy wybrać się tu na kolację o zachodzie słońca!

Uwaga! Zamieszczone tutaj opisy wycieczek lokalnych są podane wyłącznie informacyjnie i nie stanowią oferty handlowej. Nie gwarantujemy, że będą one wszystkie realizowane. Pełny wykaz dostępnych atrakcji lokalnych wraz z ich aktualnymi cenami jest dostępny u naszych rezydentów.


"

Świadczenia

Cena podstawowa obejmuje:
przelot samolotem, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, 7 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, opiekę polskiego rezydenta, asystę przedstawiciela Rainbow na lotniskach lokalnych, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa (wersja standard: NNW, KL, CP, Assistance i bagaż).

Cena podstawowa nie obejmuje:
wycieczek lokalnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, napojów do posiłków jeśli w opisie hoteli nie podano inaczej oraz innych wydatków osobistych.

Wycieczki lokalne

TENERYFA


Wycieczki lokalne i atrakcje


Teneryfa w pigułce + wizyta w Loro Parku
To idealna propozycja dla wszystkich, którzy chcą połączyć zwiedzanie wyspy z wizytą w Loro Parku. Wycieczkę rozpoczniemy od Los Gigantes, gdzie zobaczymy imponujący cud natury - największe klify Teneryfy. Następnie malowniczą trasą dotrzemy do najpiękniejszego punktu widokowego na wyspie, skąd roztacza się widok na urocze miasteczko Garachico, nazywane "Pompejami Teneryfy". W miejscowości Icod de Los Vinos, która będzie naszym kolejnym przystankiem, czeka nas mnóstwo atrakcji - zobaczymy Drago Millenario, czyli najstarszy okaz drzewa smoczego na świecie, zachwycimy się tradycyjną kanaryjską architekturą a także posmakujemy lokalnych alkoholi podczas degustacji! Na zakończenie czeka nas wizyta w Loro Parku - najlepszym w Europie ogrodzie zoologiczno - botanicznym, gdzie zachwycimy się fantastycznymi pokazami z udziałem zwierząt. CENA: ok. 74 EUR/os dorosła, ok. 46 EUR/dziecko do 11 lat.

Wulkan Teide + Masca
Zapraszamy do wpisanego na Listę Światowego Dziedzictwa UNESCO Parku Narodowego Teide, który obejmuje ogromny krater wulkanu o średnicy 14 kilometrów. Monumentalny stożek Pico del Teide o wysokości 3718 m n.p.m. to najwyższy szczyt Hiszpanii i zarazem trzeci największy czynny wulkan na świecie. Księżycowy krajobraz Parku tworzą niezwykłe, kolorowe formacje skalne - bazaltowe, pumeksowe oraz zastygłe strumienie lawy spływające po stokach. Dla tych, którzy chcieliby zobaczyć El Teide jeszcze lepiej z bliska proponujemy wjazd kolejką linową na 3555 m n.p.m. (płatne dodatkowo ok. 27 EUR/os.). Podczas wycieczki zwiedzimy również położoną w zielonych górach Teno miejscowość Masca, którą podobno mieli założyć piraci. National Geographic uznał Mascę za jedno z najpiękniejszych miejsc na świecie. Wycieczka sprzedawana w dwóch opcjach. CENA: Jeepami ok. 54 EUR/os dorosła, ok. 27 EUR/dziecko do 11 lat, Autobusem: ok. 46 EUR/os dorosła, ok. 39 EUR/dziecko do 11 lat.

La Gomera - druga Wyspa Kanaryjska
Całodniowa wycieczka na wyspę La Gomerę - kameralną i spokojną sąsiadkę Teneryfy. W programie m. in. wizyta w zabytkowej stolicy San Sebastian, gdzie znajduje się dom Krzysztofa Kolumba, odwiedziny na plantacji kanaryjskich bananów, gdzie dowiecie się Państwo, jak wygląda proces ich hodowli, oraz wizyta w Parku Narodowym Garajonay (lista UNESCO), gdzie zobaczymy największy na świecie, tajemniczy i spowity mgłą las wawrzynowy. Wycieczka sprzedawana w dwóch opcjach. CENA: Jeepami ok. 92 EUR/os dorosła, ok. 46 EUR/dziecko do 11 lat, Autobusem: ok. 78 EUR/os dorosła, ok. 23 EUR/dziecko do 11 lat.

Skarby Północy
Całodzienna wycieczka objazdowa po Teneryfie, prezentująca najbardziej urokliwe i tradycyjne miejsca wyspy. Pierwszym punktem będzie "kanaryjska Częstochowa", czyli Candelaria z Bazyliką Matki Boskiej Gromniczej. Następnie odwiedzimy dwie stolice - współczesną, czyli Santa Cruz, oraz pierwszą, zabytkową - La Lagunę. La Laguna to najpiękniejsze miasto Teneryfy z fantastycznie zachowaną kolonialną starówką, wpisaną na Listę Światowego Dziedzictwa UNESCO. Zwieńczeniem wycieczki będzie spacer wąskimi uliczkami miasteczka Orotava, który zaprowadzi nas do najpiękniejszego budynku Teneryfy - Domu z Balkonami. CENA: ok. 50 EUR/os dorosła, ok. 35 EUR/dziecko do 11 lat.

Katamaran Mustcat
3-godzinny rejs katamaranem wzdłuż południowego wybrzeża Teneryfy to okazja do relaksu i podziwiania wielorybów i delfinów w ich naturalnym środowisku. Podczas wycieczki zatrzymamy się w zatoce, gdzie będzie czas na morskie kąpiele oraz snorkeling i podglądanie podwodnego życia. CENA: ok. 43 EUR/os dorosła, ok. 22 EUR/dziecko do 11 lat.

Siam Park
Siam Park to największy tematyczny park wodny w Hiszpanii, nawiązujący swoją architekturą do królestwa Tajlandii. Znajdziemy tu kilkanaście zjeżdżalni, w tym największą w Europie, o wysokości 28 metrów, plażę z białym piaskiem sprowadzonym z Portugalii i basen z największą sztuczną falą na świecie, sięgającą kilku metrów wysokości! Park jest czynny codziennie w godz. 10:00-17:00 w okresie zimowym i 10:00-18:00 latem. CENA: ok. 37 EUR/os dorosła, ok. 25 EUR/dziecko do 11 lat.

Loro Park
Loro Park to mieszanka ogrodu zoologicznego i botanicznego. Można tu zobaczyć tysiące ptaków, fantastyczne pingwinarium, mnóstwo zwierząt na wybiegach - w tym tak unikalne okazy jak czerwone pandy i białe tygrysy, czy wreszcie potężne akwarium, gdzie nad naszymi głowami przepływają płaszczki i rekiny! Pokazy z udziałem delfinów, papug czy lwów morskich zachwycą nie tylko dzieci, ale i dorosłych. Ponadto to właśnie w Loro Parku można zobaczyć jedno z nielicznych w Europie show z udziałem orek! Loro Park znajduje się na północy wyspy, w Puerto de la Cruz. CENA: ok. 37 EUR/os dorosła, ok. 25 EUR/dziecko do 11 lat.

W przypadku wyboru dwóch parków Siam Park + Loro Park obowiązuje tzw. TWIN TICKET Cena: ok. 60EUR/os. dorosła, ok. 41,50 EUR/dziecko do 11 lat. Zakup biletów w tej ofercie dostępny tylko na miejscu u Rezydenta Rainbow.

Jungle Park
Rodzinny park atrakcji położony kilka kilometrów od Los Cristianos. Znajduje się tutaj tropikalna dżungla (75 000 m2), gdzie można spotkać lwy, tygrysy, krokodyle, a także ponad 300 innych niezwykłych gatunków zwierząt. Park słynie przede wszystkim z imponujących pokazów dzikich ptaków. CENA: ok. 24 EUR/os. dorosła, ok. 17,50 EUR/dziecko do 11 lat.

Trekking Masca
Trasa przez rozpoczynający się w miejscowości Masca wąwóz to najpiękniejszy szlak trekkingowy na Teneryfie. Zapierające dech w piersiach widoki, endemiczna roślinność i niemal pionowe skalne ściany będą nam towarzyszyć podczas trwającego ok. 4 godziny marszu. Wędrówkę zakończymy u wylotu wąwozu, gdzie mieści się ukryta wśród klifów Los Gigantes dzika plaża. Po orzeźwiającej kąpieli powrócimy statkiem do cywilizacji. CENA: ok. 46 EUR/os dorosła, ok. 25 EUR/dziecko do 11 lat.

Odkryj nurkowane
Nie trzeba umieć pływać, aby z nami zanurkować! Kurs Discover Scuba Diving z polskimi instruktorami w bazie nurkowej PADI to pierwszy krok, aby zostać licencjonowanym nurkiem. Nurkowanie odbywa się przy najpiękniejszej plaży południa Teneryfy - Las Vistas w Los Cristianos. CENA: ok. 100 EUR/os.
Dla aktywnych


Trekking
Teneryfa to raj dla miłośników pieszych wędrówek. Na terenie Parku Narodowego Las Canadas del Teide wytyczono ponad 20 tras dla piechurów. Ogromną popularnością wśród amatorów trekkingu cieszą się również wyprawy w górach Anaga oraz Teno.

Windsurfing i kitesurfing
Teneryfa, ze względu na położenie i ukształtowanie wybrzeża, stanowi wymarzone miejsce do uprawiania tych sportów wodnych. Mekką surferów jest El Medano - niewielka miejscowość znana na całym świecie ze swych silnych wiatrów - oraz plaża La Fitenia w Playa las Americas. Z kolei na północy wyspy polecamy plaże El Socorro i Bajamar.

Przyroda


Playa del Duque - Costa Adeje
Najpiękniejsza plaża południowych kurortów Teneryfy - kameralna, oznaczona Błękitną Flagą, otoczona najbardziej ekskluzywnymi hotelami.

Relaks


Nocne życie w Las Veronicas
Numer jeden na imprezowej liście wyspy od niemal dekady! W Las Veronicas znajdują się najbardziej znane spośród wszystkich klubów na Teneryfie - np. kultowe Papagayo. Tutaj każdy dzień jest jak sobotnia imprezowa noc! Lokalizacja: Playa de las Americas.

Kuchnia


La Caleta - mekka smakoszy
W uroczej miejscowości La Caleta w pobliżu Costa Adeje można spróbować świeżych ryb i owoców morza w jednej z licznych restauracji położonych malowniczo nad brzegiem oceanu. Polecamy wybrać się tu na kolację o zachodzie słońca!

Uwaga! Zamieszczone tutaj opisy wycieczek lokalnych są podane wyłącznie informacyjnie i nie stanowią oferty handlowej. Nie gwarantujemy, że będą one wszystkie realizowane. Pełny wykaz dostępnych atrakcji lokalnych wraz z ich aktualnymi cenami jest dostępny u naszych rezydentów.


Inne

TENERYFA - informacje ogólne

Waluta EURO. Można płacić kartami kredytowymi i korzystać z bankomatów. W miejscowościach turystycznych są miejsca gdzie można wymieniać walutę.

Napiwki Przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwków, szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach. Zdarza się, że napiwek zostaje doliczony do rachunku.

Wiza Obywatele Polski mogą podróżować do Hiszpanii na podstawie dowodu osobistego lub paszportu.

Czas Zimą minus 1 godzina w stosunku do czasu polskiego, latem minus 2 godziny.

Orientacyjne ceny Warto pamiętać, że Wyspy Kanaryjskie są obszarem wolnocłowym i taniej można tu kupić wiele artykułów, np. kosmetyki, alkohol czy sprzęt elektroniczny. Generalnie ceny popularnych towarów są przystępne, np. obiad w restauracji od 10 EUR, woda 1l - 1-1,5 EUR, piwo w barze od 1,5 EUR, kawa w kawiarni od 2 EUR, bilety autobusowe w zależności od trasy od 0,7 EUR do 5 EUR.

Poczta Czynna jest od poniedziałku do piątku w godz. 08.30-14.00. Zarówno kartki pocztowe, jak i znaczki można kupić w recepcji hotelu i tam zostawić do wysłania. Znaczek do Polski i innych krajów Europy kosztuje 0,65 EUR.

Elektryczność Napięcie 220V, urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów.

Telefony Karty telefoniczne możemy kupić w sklepach i kioskach w pobliżu publicznych aparatów telefonicznych. Karty telefoniczne kosztują 6-12 EUR. Telefony komórkowe działają w całej Hiszpanii. Rozmowy lokalne są tanie natomiast zagraniczne dość drogie. Koszty połączeń w ramach roamingu polskich sieci prosimy sprawdzać przed wyjazdem u operatora.

Godziny pracy Banki otwarte są codziennie od 9.00 do 14.00, w soboty do 13.00 sklepy czynne są od 09:00 do 13.00 oraz po 16.00 kiedy kończy się sjesta. Supermarkety czynne są zazwyczaj od 09:00 do 21:00. W niedziele i święta sklepy i urzędy są zamknięte. Wszelkie urzędy są otwarte tylko w godzinach porannych.

Wyloty: Z Warszawy, Katowic, Gdańska oraz Poznania.Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku.Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: r.pl\rozklady.

W regionie

Teneryfa Teneryfa, ze stolicą w Santa Cruz de Tenerife, jest największą wyspą archipelagu Wysp Kanaryjskich (2059 km2), położoną na Oceanie Atlantyckim, u północno-zachodnich wybrzeży Afryki, administracyjnie należącą do Hiszpanii. Charakteryzuje się górzystą powierzchnią pochodzenia wulkanicznego. Najwyższy szczyt Pico de Teide (3718 m n.p.m.) jestjednocześnie najwyższą górą Hiszpanii. Wyspa ta kusi pięknymi plażami oraz zielenią palm. Uprawia się tu trzcinę cukrową, banany, drzewa cytrusowe, winorośl, zboża, tytoń oraz warzywa. Głównym miastem i portem jest Santa Cruz de Tenerife. Na wyspie panuje zróżnicowany klimat (łagodny przez cały rok). Łańcuch górski dzieli wyspę na dwie strefy klimatyczne - południowo - wschodnią - cieplejszą (dominuje klimat pustynny i suchy, ponieważ dociera tam gorące powietrze z Afryki, stosunkowo niewiele roślinności, piaszczyste plaże) oraz północno-zachodnią - chłodniejszą (panuje klimat wilgotny, bogata roślinność, skaliste wybrzeże, czarny igrafitowy piasek wulkaniczny). O mieszkańcach Teneryfy mówi się, że są jak wulkan Teide - zimni na zewnątrz, gorący w środku - choć w przy pierwszym spotkaniu mogą okazać się nieprzystępni, to przy drugim na pewno będą przyjaźni, pomocni i otwarci. To ludzie stanowiący prawdziwą mieszankę kultur i narodowości etnicznych, a przy tym dumni ze swych tradycji i kultury, którymi chętnie dzielą się z turystami.

Los Cristianos, Playa de las Americas i Costa Adeje Los Cristianos i Playa de las Americas położone są na południu wyspy, w odległości ok. 13-18 km od lotniska Reina Sofia. Są również jednymi z najstarszych miejscowości wypoczynkowych w tej części wyspy. Wraz z Costa Adeje, przechodząc jedna w drugą, tworząrozbudowaną bazęhotelowąi rekreacyjną. W Los Cristianos i Playa de las Americas znajdują się plaże wulkanicznego pochodzenia (ciemny piasek).

Playa de las Americas to nieprzerwany ciąg restauracji, barów, dyskotek, pasaży handlowych - życie tu toczy się przez całą dobę.

Los Cristianos jest nieco spokojniejsze, choć również nie brak tu atrakcji typowych dla kurortów turystycznych, pozwalającychprzyjemnie spędzić czas poza hotelem.

Costa Adeje uznawane jest za kurort bardziej przyjaznym rodzinom, więcej tu hoteli niż dyskotek, to wspaniała promenada nadmorska z pieknymipunktami widokowymi i sympatycznymi restauracjami zapewnią Klientom udany wypoczynek. Miłośnicy kąpieli słonecznych znajdą tu dobrze zagospodarowane plaże (leżaki parasole, prysznice, a do tego sporty wodne). Amatorom windsurfingu i kitesurfingu polecamy wizytę w położonym przy lotnisku El Medano, gdzie panująidealne warunki dla wind-, kite-surferów. Miłośnicy gór mogą uprawiać trekking w parku narodowym wulkanu El Teide, golfiści znajdą świetnie przygotowane pola golfowe, a wielbicieli wycieczek krajoznawczych zachęcamy do odwiedzenia Orotavy oraz Puerto de la Cruz - miejscowości położonych na północy wyspy, które kuszą typowymi hiszpańskimi krętymi uliczkami ibielonymi domkami z czerwonymi dachówkami. Wszystkim polecamy genialny park wodny Siam Park. Zapraszamy do poznawania Teneryfy!


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Palia don Pedro to hotel usytuowany w spokojnym miejscu, w kameralnej miejscowości Las Galletas. Polecamy osobom pragnącym spędzić wakacje na przepięknej Teneryfie za rozsądną cenę, a także jako doskonałą bazę wypadową do zwiedzenia wyspy.


Itaka
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Palia don Pedro to hotel usytuowany w spokojnym miejscu, w kameralnej miejscowości Las Galletas. Polecamy osobom pragnącym spędzić wakacje na przepięknej Teneryfie za rozsądną cenę, a także jako doskonałą bazę wypadową do zwiedzenia wyspy.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w ogrodzie, w miejscowości Las Galletas, na wybrzeżu Costa del Silencio, około 1,5 km od wulkanicznej plaży
  • przestronne i funkcjonalne pokoje, smaczne wyżywienie (opcja All Inclusive), animacje
  • dobry stosunek jakości do ceny

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

***

Region

Wyspy Kanaryjskie / Teneryfa

Opis oferty:

Położony w spokojnej okolicy, z niską zabudową ładnie wkomponowaną w zieleń ogrodu. Skromny, lecz czysty i zadbany, zdecydowanie wart swojej ceny. Dobra baza wypadowa na lokalne wycieczki. Miła i profesjonalna obsługa, smaczne posiłki, duży basen, atrakcje dla najmłodszych oraz przestronne apartamenty pozwalają na spędzenie tu wygodnych, rodzinnych wakacji.

POŁOżENIE:

w południowej części wyspy, niedaleko małej, słonecznej miejscowości LAS GALLETAS, w tropikalnym ogrodzie, ok. 200 m od oceanu, ok. 12 km od Playa de Las Americas; ok. 15 km od portu lotniczego Reina Sofía; przystanek autobusowy w pobliżu hotelu.

PLAżA:

Las Galletas, naturalna, piaszczysto-żwirkowa, czarny piasek, 1,5 km od hotelu; Playa de Las Americas, piaszczysta, 12 km od hotelu, dojazd publicznymi środkami transportu, zagospodarowana, parasole i leżaki płatne (10 EUR/dzień).

HOTEL:

dwugwiazdkowy superior, zbudowany w 1970 r., odnowiony w 2008 r., łącznie 130 studiów i apartamentów, 4 budynki 1-piętrowe, hol, całodobowa recepcja, restauracja - dania w formie bufetu, dostępne foteliki dla dzieci; snack-bar przy basenie, ogród o powierzchni 3,5 ha; za opłatą: punkt internetowy (ok. 1 EUR/10 min), sejf w recepcji (15 EUR/tydz., kaucja: 10 EUR), wypożyczalnia samochodów; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard, American Express.

dla maks. 3 osób, ok. 33 m², pokój dzienny z aneksem kuchennym, łazienka (wanna lub prysznic, wc), telewizja satelitarna (kaucja za pilota: 20 EUR), telefon, lodówka, sejf (płatny: 3 EUR/dzień); bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; balkon lub taras (stolik i krzesełka).

dla maks. 4 osób, ok. 44 m²; wyposażenie jak w studio, z dodatkową sypialnią; apartament za dopłatą.

SPORT I ROZRYWKA:

duży basen, słodka woda, ok. 236 m², gł. 1,3-2,4 m, sezonowo podgrzewany, brodzik dla dzieci, przy basenie bezpłatne parasole i leżaki; animacje dla dzieci i dorosłych, gimnastyka, łucznictwo, siatkówka, rzutki, bilard, tenis stołowy; pole golfowe ok. 6 km od hotelu.

ALL INCLUSIVE:

śniadanie (8.00-10.00), obiad (13.00-15.00), kolacja (19.00-22.00) w formie bufetu w restauracji głównej; przekąski między posiłkami głównymi - hamburgery, hot-dogi, lody, kanapki i naleśniki; lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe (10.30-22.30); wymagane noszenie opaski all inclusive (kaucja: 10 EUR).

KONTAKT:

0034/922783192, www.palia.es


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Itaka. Nowa Itaka sp. z o.o. jest jednym z naszych kluczowych partnerów i głównym kontrahentem, z którym od lat spełniamy turystyczne marzenia naszych wspólnych klientów. Wysoki standard obsługi, wykwalifikowani rezydenci i przewodnicy oraz szeroki wybór atrakcyjnych ofert na wakacje dopracowanych w każdym szczególe zapewniają wieloletni sukces jakim może poszczycić się to biuro.

W swojej ofercie Itaka posiada wiele sprawdzonych hoteli położonych w dogodnej lokalizacji, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami. Biuro posiada szeroki wachlarz destynacji turystycznych i może spełnić oczekiwania najbardziej wymagających klientów. Ponad to, do swojej oferty sukcesywnie wprowadza oryginalne kierunki takie jak Bośnia i Hercegowina, Albania, Madera czy kierunki egzotyczne - Wyspy Zielonego Przylądka, Zanzibar i wiele, wiele innych.

Itaka posiada bogatą ofertę wycieczek objazdowych, zarówno autokarowych jak i samolotowych. Ich programy są bardzo zróżnicowane i dostosowane do wymagań różnych klientów, dlatego każdy może znaleźć wyjazd zgodny z jego preferencjami. Biuro podrózy Itaka posiada także jeden z największych wyborów ofert w promocji last minute, co pozwala klientom z każdym budżetem na spełnienie swoich wakacyjnych marzeń.

Biuro Podróży Itaka w ciągu swojej dotychczasowej działalności otrzymała wiele prestiżowych nagród i wyróżnień, takich jak tytuł Superbrands i Created in Poland Superbrands 2014/15 przyznawany najsilniejszym markom na polskim rynku, Touroperator Roku 2014, Konsumencki Lider Jakości 2014, czy Wielka Perła Polskiej Gospodarki 2012.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Palia don Pedro to hotel usytuowany w spokojnym miejscu, w kameralnej miejscowości Las Galletas. Polecamy osobom pragnącym spędzić wakacje na przepięknej Teneryfie za rozsądną cenę, a także jako doskonałą bazę wypadową do zwiedzenia wyspy.


Net Holiday
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Palia don Pedro to hotel usytuowany w spokojnym miejscu, w kameralnej miejscowości Las Galletas. Polecamy osobom pragnącym spędzić wakacje na przepięknej Teneryfie za rozsądną cenę, a także jako doskonałą bazę wypadową do zwiedzenia wyspy.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w ogrodzie, w miejscowości Las Galletas, na wybrzeżu Costa del Silencio, około 1,5 km od wulkanicznej plaży
  • przestronne i funkcjonalne pokoje, smaczne wyżywienie (opcja All Inclusive), animacje
  • dobry stosunek jakości do ceny

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

***

Region

Hiszpania/Teneryfa

Strefa

Economy, Relax

Położenie

w spokojnej okolicy Costa Silencio- Las Galletas w otoczeniu wygasłych wulkanów hotel w otoczeniu parku tropikalnego o pow. 3,5 ha turystyczne centrum miejscowości znajduje się ok. 1,5 km od hotelu słynna Playa de las Americas - ok. 13 km lotnisko - ok. 15 km

Plaża

800 m najbliższa, niezagospodarowana, dzika plaża, ok. 1,5 km od hotelu, piaszczysto- żwirkowa, z łagodnym zejściem do morza, zagospodarowana, parasole i leżaki ok 10 EUR/dzień/komplet- 2 leżaki i parasol

Hotel

trzygwiazdkowy, odnowiony w 2008 r., posiada 130 pokoi rozmieszczonych na 2 piętrach, urządzony funkcjonalnie, hotel nie jest nowy, lecz jest to obiekt zadbany i czysty, polecany dla osób ceniących spokój i ciszę, jest dobra bazą wypadową do poznania wyspy

Udogodnienia

całodobowa recepcja, przestronne lobby, punkt wymiany walut, wypożyczalnia samochodów

Internet

Wi-Fi płatne ok. 6 EUR/ dzień, 25 EUR/tydzień

Pokoje

studio, 2 os., funkcjonalnie i komfortowo urządzone, z aneksem kuchennym łazienka z prysznicem, TVSAT, telefon, sejf (dodatkowo płatny ok 20 EUR/tydzień),, balkon lub taras z kompletem mebli (dwa krzesła i stolik) apartamenty, 2 os z możliwością do 2 dostawek, dwupomieszczeniowe (pokój dzienny i sypialnia), wyposażenie jak w pokoju typu studio

Restauracje i bary

- restauracja główna - snack bar

Wyżywienie

All Inclusive

Rozrywka

basen o pow. ok 240 m2, podgrzewany sezonowo, bilard, tenis stołowy, solarium, pokój gier, ping-pong, strzelanie z łuku, rzutki, animacje dzienne i wieczorne dla dzieci i dorosłych

Płatne

kawiarenka internetowa, Wi-Fi, tenis stołowy, koszykówka, strzelanie z łuku

Dla dzieci

mini klub dla dzieci 4-12 lat

Program All Inclusive

07.30-10.00 śniadanie w formie bogatego bufetu serwowane w restauracji głównej, do śniadania, soki z dystrybutora (pomarańczowy, wieloowocowy, ananasowy), woda gazowana, niegazowana, kawa, herbata 13.00-15.00 obiad w formie bogatego bufetu serwowane w restauracji głównej, do wyboru kilka rodzajów sałatek, mięs, deserów, potrawy lokalne, specjały kuchni hiszpańskiej, wino białe, czerwone, piwo, woda mineralna gazowana, niegazowana, soki owocowe (z wyjątkiem butelkowanych i świeżo wyciskanych) 19.00-21.30 kolacja w formie bogatego bufetu, serwowane dania kuchni międzynarodowej i klasyczne dania hiszpańskie w restauracji głównej, potrawy dietetyczne, wegetariańskie, duży wybór deserów, sałatek, wino stołowe białe, czerwone, piwo, woda mineralna gazowana, niegazowana, soki owocowe (z wyjątkiem butelkowanych i świeżo wyciskanych) 11.00-17.30 przekąski ciepłe typu hot dogi, hamburgery, frytki i zimne typu ciasta, ciasteczka oraz lody, kawa(cappuccino, espresso, z mlekiem), wino stołowe białe, czerwone, piwo, woda mineralna gazowana, niegazowana, soki owocowe (z wyjątkiem butelkowanych i świeżo wyciskanych) , lokalne napoje orzeźwiające typu cola, fanta, sprite, drinki i koktajle na bazie soków i lokalnych alkoholi (whisky, gin, rum, brandy, tequila i inne) serwowane w barze przy basenie - pool barze 10.00-23.00 kawa(cappuccino, espresso, z mlekiem), wino stołowe białe, czerwone, piwo, woda mineralna gazowana, niegazowana, soki owocowe (z wyjątkiem butelkowanych i świeżo wyciskanych), lokalne napoje orzeźwiające typu cola, fanta, sprite, drinki i koktajle na bazie soków i lokalnych alkoholi (whisky, gin, rum, brandy, tequila i in.) oraz soków serwowane w lobby barze leżaki i parasole przy basenie dzienny i wieczorny, międzynarodowy program animacyjny mini klub dla dzieci 4-12 lat

Oficjalna kategoria

3 gwiazdki

Strona www hotelu

www.palia.es

Nasza ocena

Pokój *** Położenie *** Wyżywienie *** Sport \ rozrywka ***

Atuty

- duży wybór form rozrywki - świetna baza wypadowa do poznania wyspy - dobry stosunek ceny do jakości - piękna przyroda (wygasłe wulkany, park tropikalny)

Gomera Bus

Wycieczka do przepięknych, malowniczych wąwozów przecinających wyspę La Gomera. W programie zwiedzanie pełnego magii Parku Narodowego Garajonay, który poprzez piękno lasów wawrzynowych i wrzosowych, będących największymi tego typu lasami na świecie, został wpisany na listę światowego dziedzictwa UNESCO. Podczas wycieczki można spróbować miejscowej kuchni i poznać tajniki języka gwizdanego. Transport z Teneryfy odbywa się promem, objazd wyspy realizowany jest autokarem. Lunch wliczony w cenę. Cena ok. 64 EUR/os. dorośli/ dzieci ok. 32 EUR/os.

Katamaran Must Cat

Ta wyjątkowa propozycja skierowana jest do miłośników morza, żeglarstwa, pasjonatów podwodnej przyrody i poszukiwaczy przygód. Rejs luksusowym katamaranem Must Cat to ekscytująca wyprawa w poszukiwaniu delfinów i waleni w ich naturalnym środowisku. Ponadto zapewniona jest możliwość zażycia kąpieli w krystalicznie czystym oceanie w jednej z zacisznych i malowniczych zatoczek. Podczas całego rejsu oferowane są napoje chłodzące, wino, piwo i smaczne kanapki. Cena ok. 41 EUR/os. dorośli/ dzieci ok. 20,50 EUR/os.

Loro Parque

To prawdziwy raj dla miłośników egzotycznych zwierząt i tropikalnych ogrodów. W tym ogromnym parku (135 tys. m2) kilka razy dziennie organizowane są przedstawienia z udziałem lwów morskich, delfinów, papug oraz cieszące się największą popularnością pokazy orek. Olbrzymią atrakcją parku jest także Katandra Treetops, gdzie można obserwować ptaki w ich naturalnym środowisku. Miłośnicy flory mogą podziwiać niezwykły ogród z rzadkimi gatunkami orchidei. Na terenie kompleksu znajduje się również plac zabaw dla dzieci ("Kinderlandia"), targ gambijski, stacja z pisklętami papug, muzeum papug oraz wiele restauracji. Cena ok. 34 EUR/os. dorośli/dzieci ok. 23 EUR/os.

Siam Park

Jest to największy tematyczny park wodny w Europie, łączący egzotyczne tajemnice starożytnego królestwa Syjamu (obecnie Tajlandii) z podnoszącą poziom adrenaliny przygodą. Na dzieci i dorosłych czekają m.in. Pałac Fal (fale dochodzące do 3 m), "Tower of Power", czyli gigantyczna wieża, z której odbywa się kilkusekundowy ekstremalny zjazd , Wąż z dżungli, Olbrzym i Wulkan i wiele innych niesamowitych miejsc. Dzieciom spodoba się z pewnością "Zagubione Miasto", gdzie znajduje się strefa nawet dla 2-3 letnich dzieci. Cudowna biała plaża i egzotyczna roślinność stanowią doskonałe miejsce na chwilę odpoczynku pomiędzy kolejnymi wodnymi szaleństwami. Po dniu pełnym wrażeń dobrze jest usiąść w tajskiej restauracji i spróbować pysznego orientalnego jedzenia. Cena ok. 34 EUR/os. dorośli/ dzieci ok. 23 EUR/os.

Teide i Masca

Wycieczka do Parku Narodowego Teide, wpisanego na listę UNESCO oraz będącego jedną z największych atrakcji turystycznych Teneryfy oraz całego Archipelagu Wysp Kanaryjskich. W parku znajduje się, będący pod ochroną wulkaniczny szczyt Pico del Teide (3718 m n.p.m.) oraz kaldera Las Canadas. Park przypomina krajobraz księżycowy, pokryty licznymi formacjami skalnymi oraz zastygłą lawą. Dla chętnych wjazd kolejką linową na wysokość 3555 m n.p.m. (25 EUR w obie strony). Dalsza część wycieczki to odwiedzenie dawnej wioski pirackiej Masca, atrakcyjnej ze względu na swoje niezwykłe położenie (305 m poniżej stromego urwiska). Łańcuchem zygzaków odbywa się wjazd na wysoki grzbiet, z którego wąska droga prowadzi do regiony Teno. Cena ok. 34 EUR/os. dorośli/ dzieci ok. 18 EUR/os.

Wulkan Teide

Wulkanolodzy twierdzą, że w nowym tysiącleciu wulkan Teide, święta góra Guanczów, przemówi ponownie, właśnie dlatego warto ją odwiedzić. Egzotyczny i miejscami "księżycowy" krajobraz Pico del Teide zachwyca swym niepowtarzalnym pięknem. Góra rzuca najdłuższy na świecie cień, a jej wierzchołek widoczny jest z każdego miejsca Teneryfy. Rozległy teren Parku Narodowego zadziwia kolorami wulkanicznych skał i ilością kraterów. Wyprawa wiedzie niemal na sam szczyt wulkanu. Połyskujący w słońcu śnieg gdzieniegdzie przykrywa wulkaniczne skały i stanowi nie lada atrakcję na podzwrotnikowej wyspie. Wycieczka półdniowa. Lunch nie jest wliczony. Cena OK. 25 EUR/os. dorośli/ dzieci ok. 13 EUR/os.

Wycieczka wokół wyspy + Loro Parque

Malowniczą wędrówkę po Teneryfie rozpoczyna przejazd przez plantacje bananowców, z których słyną Wyspy Kanaryjskie. Wśród wielu wspaniałych widoków, najdłużej zostaje w pamięci niezwykły masyw skał Los Gigantes stromo opadający do morza. Inną atrakcją są "Pompeje" Teneryfy - Garachico, usytuowane u podnóża wulkanu Teide. W Icod de los Vinos można podziwiać tysiącletnie Drzewo Smocze. Miłośnicy dobrego wina oraz likierów również znajdą dla siebie mły zakątek. Kolejnym punktem wycieczki jest Loro Park w Puerto de la Cruz, gdzie w scenerii egzotycznych roślin można obserwować wyczyny tresowanych lwów morskich, orek i delfinów. Bogata, wielobarwna flora i fauna parku to wdzięczny temat pamiątkowych fotografii. Lunch nie jest wliczony w cenę. Cena OK. 72 EUR/os. dorośli/ dzieci ok. 36 EUR/os. Net Holiday Sp z o.o nie jest organizatorem wycieczek fakultatywnych. Wycieczki są realizowane przez lokalnych kontrahentów na warunkach przez nich określonych z którymi Net Holiday Sp z o.o. nie nawiązał stosunków prawnych i którzy nie są jego podwykonawcami. Wycieczki fakultatywne nie stanowią oferty Net Holiday Sp z o.o., a udział w nich jest dobrowolny.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Net Holiday, pierwszego internetowego touroperatora na rynku polskim, który przez kilka lat swojej działalności wypracował świetną jakość świadcoznych usług wciąż docenianą przez klientów.

Pracownicy Biura Podrózy Net Holiday to zespół profesjonalistów z dużym doświadczeniem zawodowym, dla których najważniejszym priorytetem jest zadowolenie klientów i jakość oferowanych usług. Pragnąc zagwarantować wysoki standard wypoczynku, pracownicy Net Holiday osobiście odwiedzają wszystkie miejsca stanowiące cel podróży, monitorują hotele i prowadzone przez nie usługi. Nad komfrotowym wypoczynkiem turystów czuwa wyszkolony sztab rezydentów i pilotów. Szeroka oferta wczasów all inclusive i nie tylko obejmuje wypoczynek w 20 najpopularniejszych destynacjach turystycznych wśród polskich klientów.

Biuro Podróży Net Holiday posiada gwarancję ubezpieczeniową wystawioną przez Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG), który specjalizuje się w ubezpieczeniach podróży. Firma zarejestrowana jest również w Centralnej Ewidencji Organizatorów Turystyki i Pośredników Turystycznych, należy do Polskiego Związku Organizatorów Turystyki oraz uczestniczy w Programie Firma Wiarygodna Finansowo.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Palia don Pedro to hotel usytuowany w spokojnym miejscu, w kameralnej miejscowości Las Galletas. Polecamy osobom pragnącym spędzić wakacje na przepięknej Teneryfie za rozsądną cenę, a także jako doskonałą bazę wypadową do zwiedzenia wyspy.


Wezyr
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Palia don Pedro to hotel usytuowany w spokojnym miejscu, w kameralnej miejscowości Las Galletas. Polecamy osobom pragnącym spędzić wakacje na przepięknej Teneryfie za rozsądną cenę, a także jako doskonałą bazę wypadową do zwiedzenia wyspy.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w ogrodzie, w miejscowości Las Galletas, na wybrzeżu Costa del Silencio, około 1,5 km od wulkanicznej plaży
  • przestronne i funkcjonalne pokoje, smaczne wyżywienie (opcja All Inclusive), animacje
  • dobry stosunek jakości do ceny

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

KATEGORIA

3*

REGION

Teneryfa

kategoria hotelu

3*

kategoria lokalna hotelu

3*

Data otwarcia

1970 r. Odnowiony w 2008 r. Na terenie znajdują się restauracja, bar, wypożyczalnia samochodów i rowerów, basen. Urozmaicony program animacyjny oraz zaplecze rekreacyjno-sportowe dla osób aktywnych.

internet

Wi-Fi w lobby płatne, Kawiarenka internetowa płatna

plaża

2 km od hotelu w Las Galletas. Publiczna, wulkaniczny piasek. Leżaki, parasole i materace - płatne.

pokoje

Wyposażone są w TV, telefon, sejf (płatny), lodówkę, aneks kuchenny, łazienkę (WC, prysznic lub wanna), balkon lub taras. Typy pokoi: w kilku budynkach: studio dla max 3 os. , apartamenty dla max 4 os. (2 pokoje)

Wyżywienie

restauracja główna, bar All Inclusive (10:30-22:30) Formuła zawiera: śniadanie (08:00-10:00), obiad (13:00-15:00), kolacja (19:30-21:30) w formie bufetu w restauracji głównej , przekąski (11:30-17:30) w wyznaczonych barach, lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe Formuła nie zawiera: napoi importowanych, soków ze świeżych owoców, napoi serwowanych w butelkach, napoi energetycznych

z myślą o dzieciach

mini klub dla dzieci w wieku 4-12 lat dzieci w wieku 1-3 lat mogą przebywać na terenie mini klubu tylko pod opieką rodzica/opiekuna animacje

w cenie

animacje, aerobik, rzutki

płatne

tenis stołowy, koszykówka , łucznictwo

Aktualizacja opisu

31.05.2016 15:00

usługi dostępne w hotelu

Mini Klub All Inclusive Serwis plażowy Pokoje 4 osobowe


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Coral Travel Wezyr Holidays, które działa na polskim rynku od roku 1999. W tym czasie zdobyło grono stałych i zadowolonych klientów. Biuro Podróży Coral Travel Wezyr Holidays specjalizuje się w wyjazdach do Turcji, jednak z roku na rok wzbogaca swoją ofertę o nowe kierunki. Jedną z najchętniej wybieranych przez klientów destynacji jest Grecja. Dodatkowo możemy wybrać ofertę spośród takich krajów jak Hiszpania, Bułgaria czy Egipt. Ciągły rozwój biura i pozycja jednego z największych touroperatorów w Europie zaowocował stale poszerzającą się ofertą egzotycznych wakacji, hitem są takie kierunki jak Dominikana, Kuba, Meksyk, Tajlandia, Mauritius czy Zjednoczone Emiraty Arabskie. Biuro podrózy Coral Travel Wezyr Holidays oferuje także atrakcyjne wakacje dla rodzin - w swoich najlepszych hotelach uruchomili bowiem polskojęzyczne animacje. Wybierać można spoód wielu ofert last minute i all inclusive.

Biuro Podróży Coral Travel Wezyr to gwarancja udanych wakacji. Jako jeden z nielicznych touroperatorów na polskim rynku wdrożył system zarządzania jakością i posiada certyfikat na zgodność z normą ISO 9001:2008. Jest laureatem nagród Fair Play Turystyki Polskiej 2012, Jakość Roku 2009 i 2010, a także szczególnego wyróżnienia Jakość Roku Srebro.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Palia don Pedro to hotel usytuowany w spokojnym miejscu, w kameralnej miejscowości Las Galletas. Polecamy osobom pragnącym spędzić wakacje na przepięknej Teneryfie za rozsądną cenę, a także jako doskonałą bazę wypadową do zwiedzenia wyspy.


Exim Tours
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Palia don Pedro to hotel usytuowany w spokojnym miejscu, w kameralnej miejscowości Las Galletas. Polecamy osobom pragnącym spędzić wakacje na przepięknej Teneryfie za rozsądną cenę, a także jako doskonałą bazę wypadową do zwiedzenia wyspy.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w ogrodzie, w miejscowości Las Galletas, na wybrzeżu Costa del Silencio, około 1,5 km od wulkanicznej plaży
  • przestronne i funkcjonalne pokoje, smaczne wyżywienie (opcja All Inclusive), animacje
  • dobry stosunek jakości do ceny

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Położenie

- w miejscowości Las Galletas
- w południowej części wyspy, w tropikalnym ogrodzie
- ok. 12 km od Playa de Las Americas  
- 1,5 km od plaży
 

Plaża

- naturalna
- piaszczysto-żwirkowa
- bczarny piasek
- leżaki i parasole 10 EUR/dzień

Pokoje

Studio
- pokój dzienny, telefon,  TV Sat (kaucja za pilot, ok. 20 EUR)
- sejf (płatny, 3 EUR/dzień), aneks kuchenny ,
- łazienka (WC, wanna/prysznic) umeblowany taras lub balkon

Apartamenty:
- Wyposażenie jak w Studio, z oddzielną sypialnią

Sport, Relaks, Rozrywka

Bezpłatne:
- basen ze słodką wodą, przy basenie bezpłatne parasole i leżaki;
- animacje dla dorosłych, gimnastyka,
- łucznictwo, siatkówka, rzutki, tenis stołowy,
- pole golfowe ok. 6 km od hotelu.

Płatne:
- stół bilardowy, nauka nurkowania

Dla dzieci

- brodzik, animacje, krzesełka w restauracji

Wyżywienie

All inclusive: śniadanie (8:00-10:00), obiad (13:00-15:00), kolacja (19:30-21:30) w formie bufetu w restauracji głównej; przekąski między posiłkami głównymi - hamburgery, hot-dogi, kanapki i frytki, lody i naleśniki; lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe, soki owocowe i lody serwowane są w godz. 10:30-22:30.

Restauracje i bary

- Restauracja główna, snack bar przy basenie
 

Dodatkowe informacje

- punkt internetowy (ok. 6 EUR/10 min)
- sejf przy recepcji (15 EUR/tydzień)
- wypożyczalnia samochodów
- www.palia.es

Cena

-


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Palia don Pedro to hotel usytuowany w spokojnym miejscu, w kameralnej miejscowości Las Galletas. Polecamy osobom pragnącym spędzić wakacje na przepięknej Teneryfie za rozsądną cenę, a także jako doskonałą bazę wypadową do zwiedzenia wyspy.


Sun&Fun
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Palia don Pedro to hotel usytuowany w spokojnym miejscu, w kameralnej miejscowości Las Galletas. Polecamy osobom pragnącym spędzić wakacje na przepięknej Teneryfie za rozsądną cenę, a także jako doskonałą bazę wypadową do zwiedzenia wyspy.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w ogrodzie, w miejscowości Las Galletas, na wybrzeżu Costa del Silencio, około 1,5 km od wulkanicznej plaży
  • przestronne i funkcjonalne pokoje, smaczne wyżywienie (opcja All Inclusive), animacje
  • dobry stosunek jakości do ceny

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

KATEGORIA SUN & FUN HOLIDAYS

SF 2

KATEGORIA HISZPAŃSKA

**

Położenie

Hotel znajduje się na pd.-wsch. Wybrzeżu Teneryfy, w odległości 24 km od lotniska oraz 12 km od Playa de Las Americas. Około 1,5 km od hotelu znajduje się plaża.

HOTEL OFERUJE

Hotel składa się z dwupiętrowych budynków zlokalizowanych w ogrodzie o wielkości 3,5 ha. Do dyspozycji Gości jest recepcja czynna całą dobę, restauracja, bar, sala konferencyjna oraz sala telewizyjna. Leżaki i parasole przy basenie są bezpłatne, na plaży za dodatkową opłatą.

POKOJE

Hotel posiada 130 pokoi typu studio i apartamentów. Wyposażone są w łazienkę, TV, telefon, sejf (płatny) oraz aneks kuchenny z lodówką. Apartamenty składają się z pokoju dziennego i jednej lub dwóch sypialni (w zależności od wykupionego typu). Wyposażone są tak samo jak pokoje typu studio. Wszystkie pokoje posiadają balkon lub taras.

Wyżywienie

Formuła All inclusive zapewnia: śniadania (8.00-10.00), śniadania kontynentalne (10.30-11.30), przekąski i lody (11.30-15.30), obiady (13.00-15.00), kolacje (19.30-21.30). Napoje bezalkoholowe oraz wybrane alkohole lokalnej produkcji dostępne są między 10.30 a 22.30. Między 19.30 a 22.30 dostępne są kanapki. Podczas obiadu i kolacji dostępne jest tylko 0.25 l wody i wina lokalnej produkcji.

SPORT I ROZRYWKA

Bezpłatnie Goście korzystać mogą z dużego basenu, strzelania z łuku, koszykówki, badmintona, siatkówki plażowej, tenisa, rzutek, tenisa stołowego oraz programu animacyjnego (uzależniony od sezony). Dodatkowo płatne są: bilard, kursy nurkowania w centrum nurkowym La Morena (w okolicy hotelu).

DZIECI

Dla dzieci przygotowani brodzik oraz mini klub Pali (4-12 lat, czynny tylko w sezonie).

NASZYM ZDANIEM

Hotel w przystępnej cenie oferuje smaczną kuchnię, miłą obsługę a przede wszystkim dogodną lokalizację. Stanowi idealną bazę wypadową do zwiedzania wyspy.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Sun & Fun działającego od 2004 roku na rynku turystycznym, które sukces i wysoki poziom świadczonych usług zapewnia współpracy ze stałymi i sprawdzonymi kontrahentami. W 2017 roku biuro zmieniło właściciela, rozpoczynająć okres rozwoju pod opieką jednego z największych czeskich touroperatorów - Blue Style.

Biuro posiada bogate, wieloletnie doświadczenie w organizowaniu wakacji all inclusive do krajów takich jak Egipt, Tunezja czy Turcja. Oferuje także szeroki wybór wycieczek do Grecji, Hiszpanii i Bułgarii. Poprzez zapewnienie klientom obsługi na najwyższym poziomie oraz organizacji interesujących i profesjonalnie prowadzonych wycieczek fakultatywnych, Biuro Podróży Sun & Fun pokazuje swoim klientom w szczególny sposób piękno i bogactwo kulturowe odwiedzanych miejsc.

Każdego roku wszystkie obiekty znajdujące się w ofercie Sun & Fun kontrolowane są pod względem bezpieczeństwa i jakości usług. Kompetencje i wysoki standard obsługi Biura Podróży Sun & Fun potwierdzają liczne certyfikaty i nagrody, będące jednocześnie gwarantem bezpieczeństwa i satysfakcji klientów.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Palia don Pedro to hotel usytuowany w spokojnym miejscu, w kameralnej miejscowości Las Galletas. Polecamy osobom pragnącym spędzić wakacje na przepięknej Teneryfie za rozsądną cenę, a także jako doskonałą bazę wypadową do zwiedzenia wyspy.


Mapa Hotelu Palia Don Pedro
Zdjęcia lokalizacji (Hiszpania / Teneryfa)
Puerto de la Cruz czyli miasto na północy Teneryfy z kompleksem Lago Martianez
Wodny park atrakcji Siam Park wzorowany na tajlandzkiej wiosce - Hiszpania, Teneryfa
Kilometrowa plaża na północy wyspy Teneryfa ze złotym saharyjskim piaskiem - Hiszpania
Słynny na całym świecie park zoologiczny Loro Park w Puerto de la Cruz odwiedzają miliony turystów rocznie
Klify olbrzymy czyli Los Gigantes na wyspie Teneryfa
Długa piaszczysta plaża i promenada w pobliży Playa de las Americas na wyspie Teneryfa
Jedna z ładniejszych plaż i miejscowości na południu wyspy Teneryfa czyli Costa Adeje
Jedna z głównych atrakcji wyspy Teneryfa czyli wulkan Teide
Przyciągająca tysiące turystów 1000- letnia dracena w miejscowości Icod del los Vinos na Teneryfie
La Gomera to najpopularniejsza wycieczka fakultatywna dostępna z wyspy Teneryfa
Wąwóz Masca w górach Teno to ulubione miejsce na trekking na Teneryfie
Wulkaniczna Playa de La Arena każdego roku przyciąga  tysiące turystów na Teneryfie

Opinie o Hotelu Palia Don Pedro

Palia Don Pedro czysty hotel, fajna obsługa. Położony w małej miejscowości Las Galletas. My hotelu potrzebowaliśmy tylko do spania, bo zwiedzaliśmy wyspę wypożyczonym autem.

POLECAM:
singlom, osobom ceniącym spokój, ekonomicznym klientom
Podsumowanie: polecam
3.9

Hotel przyzwoity jak na swój standard 3*. jak dla mnie, czyli osoby bardziej zwiedzającej Teneryfę, niż siedzącej w hotelu było ok. jedzenie dobre, pokoje na nocleg również w porządku. Palia don pedro nie jest dla osób nastawionych na rozrywkę, miejsce ogólnie dość spokojne, tak jak i miejscowość Las Galletas.

POLECAM:
ekonomicznym klientom, dla aktywnych wczasowiczów
Podsumowanie: polecam
3.7

Hotel Palia Don Pedro jest zdecydowanie dla ekonomicznego klienta, jeśli ktoś ma ograniczone fundusze a chce lecieć na Teneryfę i złapie dobrą cenę na ten hotel to może być ale musi wiedzieć że jest to bardzo podstawy standard. Pokoje słabe, jedzenie takie sobie, ogólnie hotel słaby.

POLECAM:
ekonomicznym klientom
Podsumowanie: może być
3.0

Lokalizacja - jak sama nazwa - jest cicho i spokojnie. Za spokojnie. Wieczorami nie ma gdzie pospacerować. Jako baza wypadowa OK. Karaluchy - jeden wlazł mi do buta. Jeżeli wybierać atrakcyjną lokalizację - polecam Costa Adeje, jest pięknie, długi bulwar nad oceanem, i blisko do SiamPark. Ale i tak Teneryfa jest piękna.

POLECAM:
dla aktywnych wczasowiczów
Podsumowanie: odradzam
2.9

The food was really good. It is at level of 4 stars hotel. If you choose to rent a car - also the location of this hotel is OK. The only bad thing in this hotel was internet connection: no wireless(?!), only two PCs with internet where 10 minutes costs 1 Euro...

POLECAM:
osobom ceniącym spokój, ekonomicznym klientom
  • figure
  • figure
  • figure
  • figure
Podsumowanie: polecam
4.1

Dużo rozrywek organizowanych wieczorami, z rana przy basenie, w ciągu dnia na terenach do tego wyznaczonych. Polecam hotel osobom ceniącym spokój, co umożliwia dobór pokoju w odpowiedniej lokalizacji. Dużo wycieczek umożliwiających zwiedzenie całej wyspy. Czystość bez zastrzeżeń. Restauracja mogę porównać do hotelu 5 gwiazdkowego w Turcji, a przewyższa hotel 4 gwiazdkowy w Grecji. Mój pobyt w październiku był bardzo udany ze względu na wyjątkowe temperatury- tylko tam spotykane. Noce ciepłe umożliwiające dobry sen, w ciągu dnia temperatury do 30 stopni, wymarzone. Każdemu polecam za tak niską cenę.

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, ekonomicznym klientom, dla aktywnych wczasowiczów
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
5.0

Zdecydowanie dla osób nastawionych na wynajęcie samochodu i zwiedzanie wyspy całymi dniami poza hotelem. Ja byłam bardzo zadowolona. Odradzam ciułającym cały rok na wymarzone wakacje pod palmami na złotym piasku. Zupełnie nie ten kierunek :)

POLECAM:
osobom ceniącym spokój, ekonomicznym klientom
Podsumowanie: może być
2.7

W skali do pieciu daje z czystym sumieniem 4,Doskonałe miejsce na wypady na całą wyspe. Polecam wypożyczenie auta i wyspa jest wasza.Wróciłem 3 dni temu. Polecam

POLECAM:
osobom ceniącym spokój, ekonomicznym klientom, dla aktywnych wczasowiczów
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.9

wybraliśmy ten hotel m.in. kierując się ocenami na tym portalu. jakież było nasze zdziwienie gdy dotarliśmy na miejsce. Jakby zupełnie inny hotel. Jedyne co się zgadza z poprzednimi opiniami to wygląd zewnętrzny. Ogólnie to bród, smród i ubóstwo. Pokoje całkiem spore (2 pokoje z wyposażonym aneksem kuchennym) ale niestety brudne, niby są sprzątane ale to bardzie wygląda że kobitki przejadą szmatą dla uspokojenia własnego sumienia (zwłoki karaluchów przeleżały całe 2 tygodnie). W tym hotelu palą prawie wszyscy (nawet dzieci) więc wszędzie pety, smórd papierosów i przepełnione popielniczki. Basen ok, w miarę duży (jak na hotel) i nawet nie taka brudna woda. W pakiecie allinclusive napoje podawane są mikro kubeczkach, oczywiście jak zapłacisz!!! dostaniesz normalnej pojemności szklankę jak nie to lataj bo dają max po 2 drinki. Jedyny plus to bogaty program animacji, ale to tylko dzięki trójce ludzi którym na tym zależy. Największa porażka to jedzenie!!! To doskonałe miejsce dla modelek-anorektyczek, posiłki to woda lub wino i jakieś niejadalne odpadki. Jeżeli na obiad jest ryba to na kolację będą kluchy z pastą rybną (tą z obiadu) do wszystkiego tylko "frytki" smażone na oleju samochodowym który został wymieniony po 150 000 km. Już pierwszego dnia piloci ostrzegają że w hispanii jest kryzys i w związku z tym należy wszystkiego dobrze pilnować bo kradną. Okolica hotelu wygląda jak po przejściu epidemii. Walące się budynki, większość z banerami "for sale". większość lokali (sklepy, restauracje, obiekty sportowe) są zamknięte i grożą zawaleniem aż przykro patrzeć bo mogło by to być naprawdę fajne miasteczko na całoroczne wakacje. Ogólnie podsumowując nie polecam, zawiedzeni byli wszyscy, młodzi bo do najbliższego klubu jest kilkanaście kilometrów (2 miasteczka dalej), rodzice z dziećmi też bo dzieci marudzą na nudę i jedzenie, może emeryci byli by zadowoleni ale takich nie było. Jeszcze raz zastanówcie się 10x zanim wybierzecie ten hotel.

POLECAM:
ekonomicznym klientom
Podsumowanie: zdecydowanie odradzam
2.0

Właśnie wrócilismy z urlopu w tym hotelu. Obsługa super, animiatorzy rewelacyjni, odpoczęliśmy jak nigdy dotąd. Jedzenie bardzo dobre, każdego dnia duży wybór ryb i owoców morza. Polecam paellę gotowaną zwykle w niedzielę przez jednego z animatorów na tarasie przy basenie. Pycha! Ostrzegano nas, że były kiedyś kradzieże, podczas naszego pobytu nic takiego sie nie zdarzyło; myslę, że w turystycznych miejscach zawsze trzeba uważać i jak ktoś się boi to powinien wynająć sejf. Mamy zamiar tam wrócić!

POLECAM:
osobom ceniącym spokój
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.9

Palia Don Pedro - możliwości zakwaterowania:

1 os. apartament
1 os. studio
2 os. apartament
2 os. apartament z 2 sypialniami
2 os. studio

Palia Don Pedro - Możliwości wyżywienia:


Palia Don Pedro - miasta wylotu:


Palia Don Pedro - możliwa długość wypoczynku:


Masz pytania o Hotel Palia Don Pedro? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00