Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob.-nd. 10:00-16:00;

Lato 2018 - First minute
  • Hotel Melia Jardines del Teide, Teneryfa
  • Hotel Melia Jardines del Teide, Teneryfa
  • Hotel Melia Jardines del Teide, Teneryfa
  • Hotel Melia Jardines del Teide, Teneryfa
  • Hotel Melia Jardines del Teide, Teneryfa
  • Hotel Melia Jardines del Teide, Teneryfa
  • Hotel Melia Jardines del Teide, Teneryfa
  • Hotel Melia Jardines del Teide, Teneryfa
  • Hotel Melia Jardines del Teide, Teneryfa
  • Hotel Melia Jardines del Teide, Teneryfa
  • Hotel Melia Jardines del Teide, Teneryfa
  • Hotel Melia Jardines del Teide, Teneryfa
  • Hotel Melia Jardines del Teide, Teneryfa
  • Hotel Melia Jardines del Teide, Teneryfa
  • Hotel Melia Jardines del Teide, Teneryfa
  • Hotel Melia Jardines del Teide, Teneryfa
  • Hotel Melia Jardines del Teide, Teneryfa
  • Hotel Melia Jardines del Teide, Teneryfa
  • Hotel Melia Jardines del Teide, Teneryfa
  • Hotel Melia Jardines del Teide, Teneryfa
  • Hotel Melia Jardines del Teide, Teneryfa
  • Hotel Melia Jardines del Teide, Teneryfa
  • Hotel Melia Jardines del Teide, Teneryfa
  • Hotel Melia Jardines del Teide, Teneryfa
  • Hotel Melia Jardines del Teide, Teneryfa
  • Hotel Melia Jardines del Teide, Teneryfa
  • Hotel Melia Jardines del Teide, Teneryfa
  • Hotel Melia Jardines del Teide, Teneryfa
  • Hotel Melia Jardines del Teide, Teneryfa
  • Hotel Melia Jardines del Teide, Teneryfa
  • Hotel Melia Jardines del Teide, Teneryfa
  • Hotel Melia Jardines del Teide, Teneryfa
1 / 32
Udogodnienia hotelu Melia Jardines del Teide
  • Fitness/Siłownia
  • Golf
  • Basen odkryty
  • Animacje dla dorosłych
  • Polska animacja
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Ułatwienia dla niepełnosprawnych
  • Bez paszportu

Hotel Melia Jardines del Teide
star 4

Hiszpania: Teneryfa
Ocena hotelu Melia Jardines del Teide:
4.7 / 5
Średnia z 5 opinii
Szczegóły oceny hotelu Melia Jardines del Teide:
  • Lokalizacja
    4.8
  • Hotel
    5.0
  • Pokoje
    4.5
  • Wyżywienie
    4.8
  • Atrakcje
    i sport
    4.3
  • Jakość
    do ceny
    4.3
Ocena hotelu:
4.7 / 5
Średnia z 5 opinii
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 19 lipca 2018
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 13 grudnia 2018

Hotel Melia Jardines del Teide w ofercie Biura podróży:

Rainbow
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Melia Jardines del Teide to luksusowy hotel dla wymagających klientów, położony na wzgórzu z pięknym widokiem na centrum Playa de Las Americas i ocean. Polecamy na romantyczne wakacje oraz dla rodzin z dziećmi ze względu na bardzo ładne i duże pokoje oraz bogatą infrastrukturę. Przynależność do sieci hotelowej Melia to gwarancja najwyższej jakości świadczonych usług i udanych wakacji na Teneryfie.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja na wzgórzu, w tropikalnym ogrodzie, z przepięknym widokiem na Costa Adeje oraz Playa de las Americas, 800 metrów od piaszczystej plaży Playa del Duque (bezpłatny bus hotelowy)
  • eleganckie wnętrza, przestronne pokoje
  • bardzo smaczne i urozmaicone wyżywienie, bogaty program animacyjny

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****+

Opis oferty

 

Położenie:

Hotel znanej sieci hotelowej Melia, otoczony wypielęgnowanym, bardzo dużym ogrodem. Położony jest na wzgórzu, skąd roztacza się piękny widok na Costa Adeje oraz Playa de las Americas. Niedaleko hotelu znajdują się restauracje, bary i sklepy. Do lotniska ok. 20 km. W pobliżu pole golfowe. Przystanek autobusowy ok. 200 m od hotelu.



Plaża:

Do piaszczystej plaży Playa del Duque dowozi bezpłatnie kilka razy dziennie bus hotelowy, dla lubiących spacerować to ok. 800 m. Leżaki i parasole płatne (ok. 8 EUR/os.).



Do dyspozycji gości:

Obiekt wybudowany w 2001 r, pokoje, restauracja, bary, recepcja oraz plac zabaw zostały odświeżone w 2015 r. Ze względu na usytuowanie hotelu na wzgórzu budynki hotelowe znajdują się na kilku poziomach - tarasach wkomponowanych we wzniesienie. Recepcja, restauracja, windy, lobby bar, sports bar, bar przy basenie, rozległy ogród (pow. ok. 12 000 m2), tarasy słoneczne z leżakami i parasolami, 3 baseny ze słodką wodą (w tym 1 podgrzewany zimą i 1 dla dzieci), hotel zapewnia ręczniki basenowe - bezpłatne, plac zabaw, mini klub, sklepy, opiekunka do dziecka (płatna), pralnia (płatna), sale konferencyjne.



Pokoje:

Do dyspozycji gości oddano 300 pokoi różnego typu. Wszystkie klimatyzowane, przestronne, wygodnie i elegancko urządzone, z łazienką (suszarka do włosów), TV-sat, telefonem, lodówką, sejfem (płatny ok. 2 EUR/dzień + depozyt), z tarasem lub balkonem (meble balkonowe).

- Pokój Deluxe - (pow. ok. 35 m2) - dla max. 4 osób, ale tylko w układzie 2+2. Jako dostawki rozkładana sofa.



- Pokoje Junior Suite The Level - dla max. 4 osób, z wydzieloną częścią wypoczynkową z 2-osobową sofą, oraz częścią sypialną.



Hotel posiada kilka pokoi dla osób niepełnosprawnych - dostępność na potwierdzenie.



Istnieje możliwość dopłaty do pokoju rodzinnego z widokiem na ocean (Family Junior Suite Kids&CO ). Pokój Family Junior Suite Kids&CO - min. 4 os (2+2 lub 3+1) dodatkowo możliwość dostawienia łóżeczka. Dla Najmłodszych specjalny check-in, drobne upominki, dekoracje w pokojach, przekąski i napoje dla najmłodszych w minibarze.



Dziecko do 2 lat wlicza się w maksymalne obłożenie pokoju.



Wyżywienie:

Śniadania w formie bufetu. Możliwa dopłata do obiadokolacji lub All Inclusive: śniadanie, lunch i obiadokolacje w formie bufetu serwowane w restauracji głównej. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe (10:30-01:00) oraz przekąski (11:30-17:00) w miejscach wyznaczonych przez hotel.


Program sportowy i animacyjny:

Hotel zapewnia dzienne oraz wieczorne animacje, gry, konkursy, wieczorne show, pokazy taneczne, muzykę na żywo. Bezpłatnie: siłownia, 2 korty do squasha (depozyt). Płatne: masaże, strefa wellness, bilard. Na plaży sporty wodne płatne dodatkowo.


Internet:

Stanowiska internetowe - płatne dodatkowo, Wi-Fi w lobby - płatne (ok. 1 EUR/10 min).



Kategoria lokalna:

****



Strona www:



Program

Dzień pierwszy
Wyloty z Polski. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na:

Ĺšwiadczenia

Cena podstawowa obejmuje:
przelot samolotem, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, 7 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, opiekę polskiego rezydenta, asystę przedstawiciela Rainbow na lotniskach lokalnych, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa (wersja standard: NNW, KL, CP, Assistance i bagaż).

Cena podstawowa nie obejmuje:
wycieczek lokalnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, napojów do posiłków jeśli w opisie hoteli nie podano inaczej oraz innych wydatków osobistych.

Wycieczki lokalne

TENERYFA


Wycieczki lokalne i atrakcje


Teneryfa w pigułce + wizyta w Loro Parku
To idealna propozycja dla wszystkich, którzy chcą połączyć zwiedzanie wyspy z wizytą w Loro Parku. Wycieczkę rozpoczniemy od Los Gigantes, gdzie zobaczymy imponujący cud natury - największe klify Teneryfy. Następnie malowniczą trasą dotrzemy do najpiękniejszego punktu widokowego na wyspie, skąd roztacza się widok na urocze miasteczko Garachico, nazywane "Pompejami Teneryfy". W miejscowości Icod de Los Vinos, która będzie naszym kolejnym przystankiem, czeka nas mnóstwo atrakcji - zobaczymy Drago Millenario, czyli najstarszy okaz drzewa smoczego na świecie, zachwycimy się tradycyjną kanaryjską architekturą a także posmakujemy lokalnych alkoholi podczas degustacji! Na zakończenie czeka nas wizyta w Loro Parku - najlepszym w Europie ogrodzie zoologiczno - botanicznym, gdzie zachwycimy się fantastycznymi pokazami z udziałem zwierząt. CENA: ok. 74 EUR/os dorosła, ok. 46 EUR/dziecko do 11 lat.

Wulkan Teide + Masca
Zapraszamy do wpisanego na Listę Światowego Dziedzictwa UNESCO Parku Narodowego Teide, który obejmuje ogromny krater wulkanu o średnicy 14 kilometrów. Monumentalny stożek Pico del Teide o wysokości 3718 m n.p.m. to najwyższy szczyt Hiszpanii i zarazem trzeci największy czynny wulkan na świecie. Księżycowy krajobraz Parku tworzą niezwykłe, kolorowe formacje skalne - bazaltowe, pumeksowe oraz zastygłe strumienie lawy spływające po stokach. Dla tych, którzy chcieliby zobaczyć El Teide jeszcze lepiej z bliska proponujemy wjazd kolejką linową na 3555 m n.p.m. (płatne dodatkowo ok. 27 EUR/os.). Podczas wycieczki zwiedzimy również położoną w zielonych górach Teno miejscowość Masca, którą podobno mieli założyć piraci. National Geographic uznał Mascę za jedno z najpiękniejszych miejsc na świecie. Wycieczka sprzedawana w dwóch opcjach. CENA: Jeepami ok. 54 EUR/os dorosła, ok. 27 EUR/dziecko do 11 lat, Autobusem: ok. 46 EUR/os dorosła, ok. 39 EUR/dziecko do 11 lat.

La Gomera - druga Wyspa Kanaryjska
Całodniowa wycieczka na wyspę La Gomerę - kameralną i spokojną sąsiadkę Teneryfy. W programie m. in. wizyta w zabytkowej stolicy San Sebastian, gdzie znajduje się dom Krzysztofa Kolumba, odwiedziny na plantacji kanaryjskich bananów, gdzie dowiecie się Państwo, jak wygląda proces ich hodowli, oraz wizyta w Parku Narodowym Garajonay (lista UNESCO), gdzie zobaczymy największy na świecie, tajemniczy i spowity mgłą las wawrzynowy. Wycieczka sprzedawana w dwóch opcjach. CENA: Jeepami ok. 92 EUR/os dorosła, ok. 46 EUR/dziecko do 11 lat, Autobusem: ok. 78 EUR/os dorosła, ok. 23 EUR/dziecko do 11 lat.

Skarby Północy
Całodzienna wycieczka objazdowa po Teneryfie, prezentująca najbardziej urokliwe i tradycyjne miejsca wyspy. Pierwszym punktem będzie "kanaryjska Częstochowa", czyli Candelaria z Bazyliką Matki Boskiej Gromniczej. Następnie odwiedzimy dwie stolice - współczesną, czyli Santa Cruz, oraz pierwszą, zabytkową - La Lagunę. La Laguna to najpiękniejsze miasto Teneryfy z fantastycznie zachowaną kolonialną starówką, wpisaną na Listę Światowego Dziedzictwa UNESCO. Zwieńczeniem wycieczki będzie spacer wąskimi uliczkami miasteczka Orotava, który zaprowadzi nas do najpiękniejszego budynku Teneryfy - Domu z Balkonami. CENA: ok. 50 EUR/os dorosła, ok. 35 EUR/dziecko do 11 lat.

Katamaran Mustcat
3-godzinny rejs katamaranem wzdłuż południowego wybrzeża Teneryfy to okazja do relaksu i podziwiania wielorybów i delfinów w ich naturalnym środowisku. Podczas wycieczki zatrzymamy się w zatoce, gdzie będzie czas na morskie kąpiele oraz snorkeling i podglądanie podwodnego życia. CENA: ok. 43 EUR/os dorosła, ok. 22 EUR/dziecko do 11 lat.

Siam Park
Siam Park to największy tematyczny park wodny w Hiszpanii, nawiązujący swoją architekturą do królestwa Tajlandii. Znajdziemy tu kilkanaście zjeżdżalni, w tym największą w Europie, o wysokości 28 metrów, plażę z białym piaskiem sprowadzonym z Portugalii i basen z największą sztuczną falą na świecie, sięgającą kilku metrów wysokości! Park jest czynny codziennie w godz. 10:00-17:00 w okresie zimowym i 10:00-18:00 latem. CENA: ok. 37 EUR/os dorosła, ok. 25 EUR/dziecko do 11 lat.

Loro Park
Loro Park to mieszanka ogrodu zoologicznego i botanicznego. Można tu zobaczyć tysiące ptaków, fantastyczne pingwinarium, mnóstwo zwierząt na wybiegach - w tym tak unikalne okazy jak czerwone pandy i białe tygrysy, czy wreszcie potężne akwarium, gdzie nad naszymi głowami przepływają płaszczki i rekiny! Pokazy z udziałem delfinów, papug czy lwów morskich zachwycą nie tylko dzieci, ale i dorosłych. Ponadto to właśnie w Loro Parku można zobaczyć jedno z nielicznych w Europie show z udziałem orek! Loro Park znajduje się na północy wyspy, w Puerto de la Cruz. CENA: ok. 37 EUR/os dorosła, ok. 25 EUR/dziecko do 11 lat.

W przypadku wyboru dwóch parków Siam Park + Loro Park obowiązuje tzw. TWIN TICKET Cena: ok. 60EUR/os. dorosła, ok. 41,50 EUR/dziecko do 11 lat. Zakup biletów w tej ofercie dostępny tylko na miejscu u Rezydenta Rainbow.

Jungle Park
Rodzinny park atrakcji położony kilka kilometrów od Los Cristianos. Znajduje się tutaj tropikalna dżungla (75 000 m2), gdzie można spotkać lwy, tygrysy, krokodyle, a także ponad 300 innych niezwykłych gatunków zwierząt. Park słynie przede wszystkim z imponujących pokazów dzikich ptaków. CENA: ok. 24 EUR/os. dorosła, ok. 17,50 EUR/dziecko do 11 lat.

Trekking Masca
Trasa przez rozpoczynający się w miejscowości Masca wąwóz to najpiękniejszy szlak trekkingowy na Teneryfie. Zapierające dech w piersiach widoki, endemiczna roślinność i niemal pionowe skalne ściany będą nam towarzyszyć podczas trwającego ok. 4 godziny marszu. Wędrówkę zakończymy u wylotu wąwozu, gdzie mieści się ukryta wśród klifów Los Gigantes dzika plaża. Po orzeźwiającej kąpieli powrócimy statkiem do cywilizacji. CENA: ok. 46 EUR/os dorosła, ok. 25 EUR/dziecko do 11 lat.

Odkryj nurkowane
Nie trzeba umieć pływać, aby z nami zanurkować! Kurs Discover Scuba Diving z polskimi instruktorami w bazie nurkowej PADI to pierwszy krok, aby zostać licencjonowanym nurkiem. Nurkowanie odbywa się przy najpiękniejszej plaży południa Teneryfy - Las Vistas w Los Cristianos. CENA: ok. 100 EUR/os.
Dla aktywnych


Trekking
Teneryfa to raj dla miłośników pieszych wędrówek. Na terenie Parku Narodowego Las Canadas del Teide wytyczono ponad 20 tras dla piechurów. Ogromną popularnością wśród amatorów trekkingu cieszą się również wyprawy w górach Anaga oraz Teno.

Windsurfing i kitesurfing
Teneryfa, ze względu na położenie i ukształtowanie wybrzeża, stanowi wymarzone miejsce do uprawiania tych sportów wodnych. Mekką surferów jest El Medano - niewielka miejscowość znana na całym świecie ze swych silnych wiatrów - oraz plaża La Fitenia w Playa las Americas. Z kolei na północy wyspy polecamy plaże El Socorro i Bajamar.

Przyroda


Playa del Duque - Costa Adeje
Najpiękniejsza plaża południowych kurortów Teneryfy - kameralna, oznaczona Błękitną Flagą, otoczona najbardziej ekskluzywnymi hotelami.

Relaks


Nocne życie w Las Veronicas
Numer jeden na imprezowej liście wyspy od niemal dekady! W Las Veronicas znajdują się najbardziej znane spośród wszystkich klubów na Teneryfie - np. kultowe Papagayo. Tutaj każdy dzień jest jak sobotnia imprezowa noc! Lokalizacja: Playa de las Americas.

Kuchnia


La Caleta - mekka smakoszy
W uroczej miejscowości La Caleta w pobliżu Costa Adeje można spróbować świeżych ryb i owoców morza w jednej z licznych restauracji położonych malowniczo nad brzegiem oceanu. Polecamy wybrać się tu na kolację o zachodzie słońca!

Uwaga! Zamieszczone tutaj opisy wycieczek lokalnych są podane wyłącznie informacyjnie i nie stanowią oferty handlowej. Nie gwarantujemy, że będą one wszystkie realizowane. Pełny wykaz dostępnych atrakcji lokalnych wraz z ich aktualnymi cenami jest dostępny u naszych rezydentów.


Inne

TENERYFA - informacje ogólne

Waluta EURO. Można płacić kartami kredytowymi i korzystać z bankomatów. W miejscowościach turystycznych są miejsca gdzie można wymieniać walutę.

Napiwki Przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwków, szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach. Zdarza się, że napiwek zostaje doliczony do rachunku.

Wiza Obywatele Polski mogą podróżować do Hiszpanii na podstawie dowodu osobistego lub paszportu.

Czas Zimą minus 1 godzina w stosunku do czasu polskiego, latem minus 2 godziny.

Orientacyjne ceny Warto pamiętać, że Wyspy Kanaryjskie są obszarem wolnocłowym i taniej można tu kupić wiele artykułów, np. kosmetyki, alkohol czy sprzęt elektroniczny. Generalnie ceny popularnych towarów są przystępne, np. obiad w restauracji od 10 EUR, woda 1l - 1-1,5 EUR, piwo w barze od 1,5 EUR, kawa w kawiarni od 2 EUR, bilety autobusowe w zależności od trasy od 0,7 EUR do 5 EUR.

Poczta Czynna jest od poniedziałku do piątku w godz. 08.30-14.00. Zarówno kartki pocztowe, jak i znaczki można kupić w recepcji hotelu i tam zostawić do wysłania. Znaczek do Polski i innych krajów Europy kosztuje 0,65 EUR.

Elektryczność Napięcie 220V, urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów.

Telefony Karty telefoniczne możemy kupić w sklepach i kioskach w pobliżu publicznych aparatów telefonicznych. Karty telefoniczne kosztują 6-12 EUR. Telefony komórkowe działają w całej Hiszpanii. Rozmowy lokalne są tanie natomiast zagraniczne dość drogie. Koszty połączeń w ramach roamingu polskich sieci prosimy sprawdzać przed wyjazdem u operatora.

Godziny pracy Banki otwarte są codziennie od 9.00 do 14.00, w soboty do 13.00 sklepy czynne są od 09:00 do 13.00 oraz po 16.00 kiedy kończy się sjesta. Supermarkety czynne są zazwyczaj od 09:00 do 21:00. W niedziele i święta sklepy i urzędy są zamknięte. Wszelkie urzędy są otwarte tylko w godzinach porannych.

Wyloty: Z Warszawy, Katowic, Gdańska oraz Poznania.Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku.Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: r.pl\rozklady.

W regionie

Teneryfa Teneryfa, ze stolicą w Santa Cruz de Tenerife, jest największą wyspą archipelagu Wysp Kanaryjskich (2059 km2), położoną na Oceanie Atlantyckim, u północno-zachodnich wybrzeży Afryki, administracyjnie należącą do Hiszpanii. Charakteryzuje się górzystą powierzchnią pochodzenia wulkanicznego. Najwyższy szczyt Pico de Teide (3718 m n.p.m.) jestjednocześnie najwyższą górą Hiszpanii. Wyspa ta kusi pięknymi plażami oraz zielenią palm. Uprawia się tu trzcinę cukrową, banany, drzewa cytrusowe, winorośl, zboża, tytoń oraz warzywa. Głównym miastem i portem jest Santa Cruz de Tenerife. Na wyspie panuje zróżnicowany klimat (łagodny przez cały rok). Łańcuch górski dzieli wyspę na dwie strefy klimatyczne - południowo - wschodnią - cieplejszą (dominuje klimat pustynny i suchy, ponieważ dociera tam gorące powietrze z Afryki, stosunkowo niewiele roślinności, piaszczyste plaże) oraz północno-zachodnią - chłodniejszą (panuje klimat wilgotny, bogata roślinność, skaliste wybrzeże, czarny igrafitowy piasek wulkaniczny). O mieszkańcach Teneryfy mówi się, że są jak wulkan Teide - zimni na zewnątrz, gorący w środku - choć w przy pierwszym spotkaniu mogą okazać się nieprzystępni, to przy drugim na pewno będą przyjaźni, pomocni i otwarci. To ludzie stanowiący prawdziwą mieszankę kultur i narodowości etnicznych, a przy tym dumni ze swych tradycji i kultury, którymi chętnie dzielą się z turystami.

Los Cristianos, Playa de las Americas i Costa Adeje Los Cristianos i Playa de las Americas położone są na południu wyspy, w odległości ok. 13-18 km od lotniska Reina Sofia. Są również jednymi z najstarszych miejscowości wypoczynkowych w tej części wyspy. Wraz z Costa Adeje, przechodząc jedna w drugą, tworząrozbudowaną bazęhotelowąi rekreacyjną. W Los Cristianos i Playa de las Americas znajdują się plaże wulkanicznego pochodzenia (ciemny piasek).

Playa de las Americas to nieprzerwany ciąg restauracji, barów, dyskotek, pasaży handlowych - życie tu toczy się przez całą dobę.

Los Cristianos jest nieco spokojniejsze, choć również nie brak tu atrakcji typowych dla kurortów turystycznych, pozwalającychprzyjemnie spędzić czas poza hotelem.

Costa Adeje uznawane jest za kurort bardziej przyjaznym rodzinom, więcej tu hoteli niż dyskotek, to wspaniała promenada nadmorska z pieknymipunktami widokowymi i sympatycznymi restauracjami zapewnią Klientom udany wypoczynek. Miłośnicy kąpieli słonecznych znajdą tu dobrze zagospodarowane plaże (leżaki parasole, prysznice, a do tego sporty wodne). Amatorom windsurfingu i kitesurfingu polecamy wizytę w położonym przy lotnisku El Medano, gdzie panująidealne warunki dla wind-, kite-surferów. Miłośnicy gór mogą uprawiać trekking w parku narodowym wulkanu El Teide, golfiści znajdą świetnie przygotowane pola golfowe, a wielbicieli wycieczek krajoznawczych zachęcamy do odwiedzenia Orotavy oraz Puerto de la Cruz - miejscowości położonych na północy wyspy, które kuszą typowymi hiszpańskimi krętymi uliczkami ibielonymi domkami z czerwonymi dachówkami. Wszystkim polecamy genialny park wodny Siam Park. Zapraszamy do poznawania Teneryfy!


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Melia Jardines del Teide to luksusowy hotel dla wymagających klientów, położony na wzgórzu z pięknym widokiem na centrum Playa de Las Americas i ocean. Polecamy na romantyczne wakacje oraz dla rodzin z dziećmi ze względu na bardzo ładne i duże pokoje oraz bogatą infrastrukturę. Przynależność do sieci hotelowej Melia to gwarancja najwyższej jakości świadczonych usług i udanych wakacji na Teneryfie.


Itaka R
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Melia Jardines del Teide to luksusowy hotel dla wymagających klientów, położony na wzgórzu z pięknym widokiem na centrum Playa de Las Americas i ocean. Polecamy na romantyczne wakacje oraz dla rodzin z dziećmi ze względu na bardzo ładne i duże pokoje oraz bogatą infrastrukturę. Przynależność do sieci hotelowej Melia to gwarancja najwyższej jakości świadczonych usług i udanych wakacji na Teneryfie.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja na wzgórzu, w tropikalnym ogrodzie, z przepięknym widokiem na Costa Adeje oraz Playa de las Americas, 800 metrów od piaszczystej plaży Playa del Duque (bezpłatny bus hotelowy)
  • eleganckie wnętrza, przestronne pokoje
  • bardzo smaczne i urozmaicone wyżywienie, bogaty program animacyjny

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Wyspy Kanaryjskie / Teneryfa

Opis oferty:

Nowoczesny i komfortowy, należy do renomowanej sieci hotelarskiej Meliá. Świetny wybór dla amatorów aktywnych wakacji w ładnym miejscu. Hotel położony jest na wzniesieniu, z przepięknym widokiem na miejscowości Playa de las Americas i Costa Adeje, a jego budynki są zbudowane tarasowo. Bogaty program animacyjny, profesjonalna obsługa i doskonała kuchnia to kolejne walory hotelu i sposób na zadowolenie Gości. W 2018 r. hotel otrzymał ŻAGIEL ITAKI za najwyższą jakość świadczonych usług.

POŁOŻENIE:

w jednej z najbogatszych części południowej Teneryfy - PLAYA DEL DUQUE, na wzniesieniu, w pobliżu sklepów i rozrywek; ok. 20 km do lotniska Reina Sofia; przystanek autobusowy ok. 200 m od hotelu.

PLAŻA:

Playa del Duque, piaszczysta, ok. 800 m od hotelu, transfery do plaży bezpłatnym busem hotelowym kilka razy dziennie, parasole i leżaki płatne (ok. 9 EUR/dzień), ręczniki plażowe za kaucją w hotelu (20 EUR).

HOTEL:

pięciogwiazdkowy, zbudowany w 2001 r., budynek główny i wille otoczone zielonymi skwerami i alejkami w ogrodach o powierzchni 12 000 m², 300 pokoi, 8 pięter, 14 wind, duży i elegancki hol, całodobowa recepcja, restauracja Strelizia - dania w formie bufetu; snack-bar La Palapa, bar w lobby Breeze, Amber Sport Bar & Lounge, sklepy; 3 sale konferencyjne; za opłatą: punkt internetowy oraz internet bezprzewodowy w lobby (ok. 4 EUR/godz.), sejf (2 EUR/dzień, kaucja 10 EUR), room-service, opiekunka do dziecka, fryzjer, pralnia, wypożyczalnia samochodów; udogodnienia dla niepełnosprawnych - akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard, American Express, Diners Club.

deluxe:

2-os. (możliwość 1 dostawki), ok. 35 m², funkcjonalnie urządzony, indywidualnie sterowana klimatyzacja, łazienka (wanna lub prysznic, wc; suszarka), internet bezprzewodowy, telewizja satelitarna, telefon, zestaw do kawy/herbaty; za opłatą: sejf (ok. 2 EUR/dzień), minibar; bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; balkon lub taras (stolik i krzesełka); widok na morze za dopłatą;

rodzinny:

4-os., sypialnia i pokój dzienny, wyposażenie jak w pokoju standardowym, dodatkowo duży balkon, szlafrok, kapcie; widok na morze; pokój rodzinny za dopłatą.

SPORT I ROZRYWKA:

2 baseny, ok. 700 m2, sezonowo podgrzewany i ok. 245 m² (tylko dla klientów rezerwujących pokoje typu Premium), słodka woda, gł. 0,4-2 m, brodzik dla dzieci, ok. 58 m², słodka woda, gł. 0,5 m, przy basenach bezpłatne parasole i leżaki, ręczniki (karta ręcznikowa do odbioru w recepcji); siłownia, spinning, joga, 2 korty do squasha (wymagana kaucja); plac zabaw dla dzieci, miniklub (5-12 lat), animacje dla dzieci i dorosłych w ciągu dnia i wieczorem, muzyka na żywo; za opłatą: centrum wellness, masaże, sporty wodne na plaży; pole golfowe ok. 5 km od hotelu.

ALL INCLUSIVE (za dopłatą):

śniadanie (8.00-10.30), obiad (12.00-15.30), kolacja (19.00-22.00) w formie bufetu w restauracji głównej; przekąski (11.00-17.00); napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe w barach i restauracji (10.00-24.00).

KONTAKT:

0034/922717030, www.melia.com

GRATIS:

WI-FIbus na plażę

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Melia Jardines del Teide to luksusowy hotel dla wymagających klientów, położony na wzgórzu z pięknym widokiem na centrum Playa de Las Americas i ocean. Polecamy na romantyczne wakacje oraz dla rodzin z dziećmi ze względu na bardzo ładne i duże pokoje oraz bogatą infrastrukturę. Przynależność do sieci hotelowej Melia to gwarancja najwyższej jakości świadczonych usług i udanych wakacji na Teneryfie.


TUI
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Melia Jardines del Teide to luksusowy hotel dla wymagających klientów, położony na wzgórzu z pięknym widokiem na centrum Playa de Las Americas i ocean. Polecamy na romantyczne wakacje oraz dla rodzin z dziećmi ze względu na bardzo ładne i duże pokoje oraz bogatą infrastrukturę. Przynależność do sieci hotelowej Melia to gwarancja najwyższej jakości świadczonych usług i udanych wakacji na Teneryfie.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja na wzgórzu, w tropikalnym ogrodzie, z przepięknym widokiem na Costa Adeje oraz Playa de las Americas, 800 metrów od piaszczystej plaży Playa del Duque (bezpłatny bus hotelowy)
  • eleganckie wnętrza, przestronne pokoje
  • bardzo smaczne i urozmaicone wyżywienie, bogaty program animacyjny

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

*****

Region

TENERYFA/WYSPY KANARYJSKIE

Do dyspozycji gości

• recepcja • 2 baseny zewnętrzne (ze słodką wodą, 1 dla dzieci) • restauracja główna Mosaico • restauracja a la carte Casa Nostra • 2 bary

Wyposażenie

• Wi-Fi (w całym hotelu, w cenie) • terminal internetowy (płatny) • ręczniki kąpielowe (za kaucją)

Dodatkowe udogodnienia

• fryzjer • sklep z pamiątkami • pralnia (płatna) • parking • sala konferencyjna

Karty

Visa, MasterCard, American Express, Diners

Liczba pokojów

299

Kategoria lokalna

5 gwiazdki

Dla dzieci

• plac zabaw • basen dla dzieci • miniklub dla dzieci (5-12 lat) • program animacyjny • wysokie krzesełka w restauracji • łóżeczko (na zapytanie, w cenie)

Sport i wellness

W cenie • siłownia • pilates • joga • squash (za kaucją) • tenis stołowy (za kaucją)

Płatne • masaże • zabiegi kosmetyczne

Rozrywka

• program rozrywkowy dla dorosłych • muzyka na żywo

Pokoje

Pokój ekonomiczny DZZ1

• Pokoje ekonomiczne to dobry wybór dla osób, którym zależy na pobycie w hotelu w najniższej możliwej cenie. Pokoje mogą różnić się wielkością, lokalizacją lub wyposażeniem od tych znajdujących się w regularnej ofercie danego obiektu. Z reguły nie ma możliwości wymiany pokoju ekonomicznego na inny.

Pokój 2-osobowy z widokiem na morze DZM1

• 1-4 os. • ok. 35 m2 • widok na morze • minibar (płatny) • remont w 2015 roku • balkon lub taras • wanna lub prysznic • WC • suszarka do włosów • pokój dzienno-sypialny • klimatyzacja (indywidualnie sterowana) • telefon • TV sat. • sofa • sejf (za kaucją) • Wi-Fi (w cenie)

Pokój 2-osobowy z widokiem na morze DZM2

• 1-4 os. • ok. 35 m2 • widok na morze • minibar (płatny) ekspres do kawy • kapcie • szlafroki • dostęp do osobnego basenu Exclusive The Level • remont w 2015 roku • balkon lub taras • wanna lub prysznic • WC • suszarka do włosów • pokój dzienno-sypialny • klimatyzacja (indywidualnie sterowana) • telefon • TV sat. • sofa • sejf (za kaucją) • Wi-Fi (w cenie)

Suita junior JSX1

• 4 os. • remont w 2015 roku • balkon lub taras • wanna lub prysznic • WC • suszarka do włosów • pokój dzienno-sypialny • klimatyzacja (indywidualnie sterowana) • telefon • TV sat. • sofa • sejf (za kaucją) • minibar (płatny) • Wi-Fi (w cenie)

Pokój 2-osobowy DZX1

• 1-4 os. • ok. 35 m2 • remont w 2015 roku • balkon lub taras • wanna lub prysznic • WC • suszarka do włosów • pokój dzienno-sypialny • klimatyzacja (indywidualnie sterowana) • telefon • TV sat. • sofa • sejf (za kaucją) • minibar (płatny) • Wi-Fi (w cenie)

Wyżywienie

All inclusive • śniadanie, obiad, kolacja (w formie bufetu) • przekąski (12.00-16.30) • lody (12.00-16.30) • kawa, herbata (po południu) • napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe

Dwa posiłki • śniadanie i kolacja (w formie bufetu)


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży TUI Polska. TUI Polska jest jednym z największych biur podróży nie tylko w kraju, ale i na świecie, o ugruntowanej pozycji na rynku, wielu latach doświadczenia i bogatej ofercie wyjazdów do każdego miejsca na świecie. To jeden z naszych kluczowych partnerów, który umożliwia nam spełnianie turystycznych marzeń naszych klientów.

Podstawowym przesłaniem koncepcji Biura Podróży TUI Polska jest uzmysłowienie klientom, że koncern towarzyszy im na wszystkich etapach podróży – od momentu wyboru oferty, poprzez odprawę na lotnisku i przelot, aż do pobytu i opieki w miejscu wypoczynku. Międzynarodowy koncern TUI jest właścicielem linii lotniczek TUI Fly (Akrefly), kilku sieci hotelowych, m.in. Splashworld, Robinson, Iberotel, RIU i wiele innych. Dzięki temu na każdym etapie podróży turysta może być obsługiwany tylko przez pracowników jednej grupy!


W swojej ofercie TUI posiada wiele sprawdzonych hoteli w najróżniejszych europejskich i egzotycznych destynacjach. Poczynając od najbardziej popularnych – czyli w Grecji, Hiszpanii, Turcji, Tunezji, Bułgarii czy Egipcie – poprzez mniej znane jak na przykład Lazurowe Wybrzeże we Francji, po dalekie kierunki jak Jamajka, Dominikana, Meksyk i inne – klienci mogą zwiedzić z TUI cały świat! Wszędzie znaleźć można bogatą ofertę hoteli o najróżniejszym standardzie, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami.


ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Melia Jardines del Teide to luksusowy hotel dla wymagających klientów, położony na wzgórzu z pięknym widokiem na centrum Playa de Las Americas i ocean. Polecamy na romantyczne wakacje oraz dla rodzin z dziećmi ze względu na bardzo ładne i duże pokoje oraz bogatą infrastrukturę. Przynależność do sieci hotelowej Melia to gwarancja najwyższej jakości świadczonych usług i udanych wakacji na Teneryfie.


Itaka
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Melia Jardines del Teide to luksusowy hotel dla wymagających klientów, położony na wzgórzu z pięknym widokiem na centrum Playa de Las Americas i ocean. Polecamy na romantyczne wakacje oraz dla rodzin z dziećmi ze względu na bardzo ładne i duże pokoje oraz bogatą infrastrukturę. Przynależność do sieci hotelowej Melia to gwarancja najwyższej jakości świadczonych usług i udanych wakacji na Teneryfie.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja na wzgórzu, w tropikalnym ogrodzie, z przepięknym widokiem na Costa Adeje oraz Playa de las Americas, 800 metrów od piaszczystej plaży Playa del Duque (bezpłatny bus hotelowy)
  • eleganckie wnętrza, przestronne pokoje
  • bardzo smaczne i urozmaicone wyżywienie, bogaty program animacyjny

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Wyspy Kanaryjskie / Teneryfa

Opis oferty:

Nowoczesny i komfortowy, należy do renomowanej sieci hotelarskiej Sol Meliá. Świetny wybór dla amatorów aktywnych wakacji w ładnym miejscu. Hotel położony jest na wzniesieniu, z przepięknym widokiem na miejscowości Playa de las Americas i Costa Adeje, a jego budynki są zbudowane tarasowo. Bogaty program animacyjny, profesjonalna obsługa i doskonała kuchnia to kolejne walory hotelu i sposób na zadowolenie Gości. W 2016 r. hotel otrzymał ŻAGIEL ITAKI za najwyższą jakość świadczonych usług.

POŁOŻENIE:

w jednej z najbogatszych części południowej Teneryfy - PLAYA DEL DUQUE, na wzniesieniu, w pobliżu sklepów i rozrywek; ok. 20 km do portu lotniczego Reina Sofia; przystanek komunikacji lokalnej ok. 200 m od hotelu.

PLAŻA:

Playa del Duque, piaszczysta, ok. 800 m od hotelu, transfery do plaży bezpłatnym busem hotelowym kilka razy dziennie, parasole i leżaki płatne (ok. 9 EUR/dzień), ręczniki plażowe za kaucją w hotelu (20 EUR).

HOTEL:

czterogwiazdkowy, zbudowany w 2001 r., budynek główny i wille otoczone zielonymi skwerami i alejkami w ogrodach o powierzchni 12 000 m², 300 pokoi, 8 pięter, 14 wind, duży i elegancki hol, całodobowa recepcja, restauracja Strelizia - dania w formie bufetu; snack-bar La Palapa, bar w lobby Breeze, Amber Sport Bar & Lounge, sklepy; 3 sale konferencyjne; za opłatą: punkt internetowy oraz internet bezprzewodowy w lobby (ok. 4 EUR/godz.), sejf (2 EUR/dzień, kaucja 10 EUR), room-service, opiekunka do dziecka, fryzjer, pralnia, wypożyczalnia samochodów; udogodnienia dla niepełnosprawnych - akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard, American Express, Diners Club.

standardowy:

2-os. (możliwość 1 dostawki), ok. 30 m², funkcjonalnie urządzony, indywidualnie sterowana klimatyzacja, łazienka (wanna lub prysznic, wc; suszarka), telewizja satelitarna, telefon; za opłatą: sejf (ok. 2 EUR/dzień), minibar; bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; balkon lub taras (stolik i krzesełka);

junior suite:

dla maks. 4 os., pokój dzienny połączony z sypialnią; wyposażenie jak w pokoju standardowym, dodatkowo duży taras; za opłatą: internet bezprzewodowy, szlafrok, kapcie; widok na morze i junior suite za dopłatą.

SPORT I ROZRYWKA:

2 baseny, ok. 245 m² i ok. 698 m², w tym 1 sezonowo podgrzewany, słodka woda, gł. 0,4-2 m, brodzik dla dzieci, ok. 58 m², słodka woda, gł. 0,5 m, przy basenach bezpłatne parasole i leżaki, ręczniki (karta ręcznikowa do odbioru w recepcji); fitness, squash (wymagana kaucja); plac zabaw dla dzieci, miniklub (5-12 lat), program animacyjny dla dzieci i dorosłych w ciągu dnia i wieczorem, muzyka na żywo; za opłatą: bilard, centrum wellness, masaże, sporty wodne na plaży; pole golfowe ok. 5 km od hotelu.

ALL INCLUSIVE:

śniadanie (8.00-10.30), obiad (13.00-15.00), kolacja (19.00-22.00); przekąski między posiłkami głównymi (11.30-17.00); napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe w barach i restauracji (10.00-24.00).

KONTAKT:

0034/922717030, www.solmelia.com


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Itaka. Nowa Itaka sp. z o.o. jest jednym z naszych kluczowych partnerów i głównym kontrahentem, z którym od lat spełniamy turystyczne marzenia naszych wspólnych klientów. Wysoki standard obsługi, wykwalifikowani rezydenci i przewodnicy oraz szeroki wybór atrakcyjnych ofert na wakacje dopracowanych w każdym szczególe zapewniają wieloletni sukces jakim może poszczycić się to biuro.

W swojej ofercie Itaka posiada wiele sprawdzonych hoteli położonych w dogodnej lokalizacji, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami. Biuro posiada szeroki wachlarz destynacji turystycznych i może spełnić oczekiwania najbardziej wymagających klientów. Ponad to, do swojej oferty sukcesywnie wprowadza oryginalne kierunki takie jak Bośnia i Hercegowina, Albania, Madera czy kierunki egzotyczne - Wyspy Zielonego Przylądka, Zanzibar i wiele, wiele innych.

Itaka posiada bogatą ofertę wycieczek objazdowych, zarówno autokarowych jak i samolotowych. Ich programy są bardzo zróżnicowane i dostosowane do wymagań różnych klientów, dlatego każdy może znaleźć wyjazd zgodny z jego preferencjami. Biuro podrózy Itaka posiada także jeden z największych wyborów ofert w promocji last minute, co pozwala klientom z każdym budżetem na spełnienie swoich wakacyjnych marzeń.

Biuro Podróży Itaka w ciągu swojej dotychczasowej działalności otrzymała wiele prestiżowych nagród i wyróżnień, takich jak tytuł Superbrands i Created in Poland Superbrands 2014/15 przyznawany najsilniejszym markom na polskim rynku, Touroperator Roku 2014, Konsumencki Lider Jakości 2014, czy Wielka Perła Polskiej Gospodarki 2012.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Melia Jardines del Teide to luksusowy hotel dla wymagających klientów, położony na wzgórzu z pięknym widokiem na centrum Playa de Las Americas i ocean. Polecamy na romantyczne wakacje oraz dla rodzin z dziećmi ze względu na bardzo ładne i duże pokoje oraz bogatą infrastrukturę. Przynależność do sieci hotelowej Melia to gwarancja najwyższej jakości świadczonych usług i udanych wakacji na Teneryfie.


Exim Tours
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Melia Jardines del Teide to luksusowy hotel dla wymagających klientów, położony na wzgórzu z pięknym widokiem na centrum Playa de Las Americas i ocean. Polecamy na romantyczne wakacje oraz dla rodzin z dziećmi ze względu na bardzo ładne i duże pokoje oraz bogatą infrastrukturę. Przynależność do sieci hotelowej Melia to gwarancja najwyższej jakości świadczonych usług i udanych wakacji na Teneryfie.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja na wzgórzu, w tropikalnym ogrodzie, z przepięknym widokiem na Costa Adeje oraz Playa de las Americas, 800 metrów od piaszczystej plaży Playa del Duque (bezpłatny bus hotelowy)
  • eleganckie wnętrza, przestronne pokoje
  • bardzo smaczne i urozmaicone wyżywienie, bogaty program animacyjny

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

4* Hiszpania/Teneryfa

Położenie

- południowe wybrzeże Teneryfy - w pobliżu plaży Playa del Duque - hotel wybudowany w unikalnym stylu architektonicznym - lotnisko 20 km od hotelu - przystanek autobusowy - 250m od hotelu

Plaża

- plaża Playa del Duque - piaszczysta - 800m od hotelu, do plaży dowozi również darmowy bus hotelowy

Pokoje

- pokoje standardowe - przestronne, z jednym podwójnym lub dwoma pojedynczymi łóżkami, TV LED 32'', internet WiFi, minibar, klimatyzacja (sterowana indywidualnie), lazienka, suszarka do włosów, sejf

Sport, Relaks, Rozrywka

- zajęcia sportowe dla dorosłych - 2 odkryte baseny (jeden podgrzewany) - aerobik w wodzie, rzutki, tenis stołowy - wieczorne animacje, pokazy cyrkowe, koncerty na żywo,

Dla dzieci

- brodzik - miniklub dla dzieci od 5-12 roku życia - plac zabaw - zajęcia modelarskie, lekcje gotowania - wieczorne programy animacyjne, minidisco

Wyżywienie

BB - śniadania HB - śniadania i obiadokolacje, napoje płatne dodatkowo ALL - śniadania, obiady, kolacje. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe w godzinach wyznaczonych przez hotel.

Restauracje i bary

- Sterlizia buffet restaurant - kuchnia międzynarodowa i śróziemnomorska - La Palap[a Snack bar - liczne przekąski - Breeze Panoramic lobby bar - szeroki wybór drinków i koktajli

Bagaż

Warszawa Modlin, Wrocław i Kraków Cena zawiera bagaż podręczny 10 kg (55x40x20) oraz małą torebkę (35x20x20) Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze - 15 kg - 240zł/osobę - 20 kg - 340zł/osobę Uwaga! Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena może ulec zmianie. Warszawa Chopin Cena zawiera bagaż podręczny 10 kg (55x40x20) oraz małą torebkę (35x20x20) Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze - 20 kg - 190zł/osobę Uwaga! Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena może ulec zmianie.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Melia Jardines del Teide to luksusowy hotel dla wymagających klientów, położony na wzgórzu z pięknym widokiem na centrum Playa de Las Americas i ocean. Polecamy na romantyczne wakacje oraz dla rodzin z dziećmi ze względu na bardzo ładne i duże pokoje oraz bogatą infrastrukturę. Przynależność do sieci hotelowej Melia to gwarancja najwyższej jakości świadczonych usług i udanych wakacji na Teneryfie.


Wezyr
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Melia Jardines del Teide to luksusowy hotel dla wymagających klientów, położony na wzgórzu z pięknym widokiem na centrum Playa de Las Americas i ocean. Polecamy na romantyczne wakacje oraz dla rodzin z dziećmi ze względu na bardzo ładne i duże pokoje oraz bogatą infrastrukturę. Przynależność do sieci hotelowej Melia to gwarancja najwyższej jakości świadczonych usług i udanych wakacji na Teneryfie.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja na wzgórzu, w tropikalnym ogrodzie, z przepięknym widokiem na Costa Adeje oraz Playa de las Americas, 800 metrów od piaszczystej plaży Playa del Duque (bezpłatny bus hotelowy)
  • eleganckie wnętrza, przestronne pokoje
  • bardzo smaczne i urozmaicone wyżywienie, bogaty program animacyjny

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Data otwarcia :

2001r.

 

Położenie :

położony jest 17 km od lotniska Reine Sofia, na wzgórzu z którego roztacza się piękny widok na Costa Adeje oraz Playa de las Americas. 200 m od hotelu zlokalizowane jest centrum handlowe Plaza del Duque.

 

Plaża  :

piaszczysta plaża Playa del Duque oddalona jest od hotelu 800m. Do plaży kursuje kilka razy dziennie bus hotelowy. Na plaży leżaki i parasole za dodatkową opłatą.

 

W Hotelu:

Ogromny ogród (12 000 m2) z alejkami i mostkami, 2 tarasy słoneczne z leżakami i parasolami, 2 baseny o nieregularnych kształtach i 1 brodzik (jeden basen podgrzewany zimą, woda w basenach słodka), cicha strefa basenowa oraz strefa basenowa z animacjami na 5-tym piętrze, sklepy, rent a car, pralnia (za opłatą). Hotel zapewnia ręczniki basenowe (wymagany depozyt). Hotel dysponuje 3 salami konferencyjnymi z dziennym światłem oraz bezprzewodowym dostępem do internetu mogącymi pomieścić max 450 osób. Hotel przyystosowany dla osób niepełnosprawnych, dyskoteka. Bus hotelowy na plażę.

 

Pokoje   :

300 pokoi standardowych; łazienka z suszarką, TV LED, telefon, internet, mini lodówka (płatna), sejf (za dodatkową opłatą), indywidualna klimatyzacja. Dostępne również pokoje typu junior suite z widokiem na morze wyposażone podobnie lecz o większej powierzchni.

 

Rozrywki i usługi  :

Bezpłatne:
siłownia (czynna 24 h), 2 korty do squasha (konieczny depozyt), rzutki, strzelanie, francuskie bule, tenis stołowy. Hotel zapewnia dzienne oraz wieczorne animacje, np. gry, konkursy, zawody, wieczorne show, pokazy taneczne (taniec brzucha, flamenco), muzyka na żywo, terapia tańcem, WI-FI.
Płatne:
wi-fi w lobby, stanowiska internetowe, masaże, strefa wellness, bilard. Na Playa del Duque centrum sportów wodnych.

 

Dla dzieci:

Mini klub dla dzieci w wieku 5-12 lat, brodzik, plac zabaw, mini-disco, gry i zabawy w wodzie i w ogrodzie, szkoła gotowania, malowanie, rękodzieło, play station. Na życzenie opiekunka do dziecka (za dodatkową opłatą).

 

Wyżywienie :

All Inclusive (10:30-01:00)
Posiłki: śniadanie, obiad, kolacja, przekąski: lody, sałatki, potrawy z grila, hamburgery, kiełbaski.   
Napoje zawarte: Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe w barach wyznaczonych przez hotel.
W opcji all inc również bezplatny bus na plażę El Duque.

 

Tel./Fax.:

0034 922 71 70 30 / 922 71 70 40


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Coral Travel Wezyr Holidays, które działa na polskim rynku od roku 1999. W tym czasie zdobyło grono stałych i zadowolonych klientów. Biuro Podróży Coral Travel Wezyr Holidays specjalizuje się w wyjazdach do Turcji, jednak z roku na rok wzbogaca swoją ofertę o nowe kierunki. Jedną z najchętniej wybieranych przez klientów destynacji jest Grecja. Dodatkowo możemy wybrać ofertę spośród takich krajów jak Hiszpania, Bułgaria czy Egipt. Ciągły rozwój biura i pozycja jednego z największych touroperatorów w Europie zaowocował stale poszerzającą się ofertą egzotycznych wakacji, hitem są takie kierunki jak Dominikana, Kuba, Meksyk, Tajlandia, Mauritius czy Zjednoczone Emiraty Arabskie. Biuro podrózy Coral Travel Wezyr Holidays oferuje także atrakcyjne wakacje dla rodzin - w swoich najlepszych hotelach uruchomili bowiem polskojęzyczne animacje. Wybierać można spoód wielu ofert last minute i all inclusive.

Biuro Podróży Coral Travel Wezyr to gwarancja udanych wakacji. Jako jeden z nielicznych touroperatorów na polskim rynku wdrożył system zarządzania jakością i posiada certyfikat na zgodność z normą ISO 9001:2008. Jest laureatem nagród Fair Play Turystyki Polskiej 2012, Jakość Roku 2009 i 2010, a także szczególnego wyróżnienia Jakość Roku Srebro.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Melia Jardines del Teide to luksusowy hotel dla wymagających klientów, położony na wzgórzu z pięknym widokiem na centrum Playa de Las Americas i ocean. Polecamy na romantyczne wakacje oraz dla rodzin z dziećmi ze względu na bardzo ładne i duże pokoje oraz bogatą infrastrukturę. Przynależność do sieci hotelowej Melia to gwarancja najwyższej jakości świadczonych usług i udanych wakacji na Teneryfie.


Mapa Hotelu Melia Jardines del Teide
Zdjęcia lokalizacji (Hiszpania / Teneryfa)
Puerto de la Cruz czyli miasto na północy Teneryfy z kompleksem Lago Martianez
Wodny park atrakcji Siam Park wzorowany na tajlandzkiej wiosce - Hiszpania, Teneryfa
Kilometrowa plaża na północy wyspy Teneryfa ze złotym saharyjskim piaskiem - Hiszpania
Słynny na całym świecie park zoologiczny Loro Park w Puerto de la Cruz odwiedzają miliony turystów rocznie
Klify olbrzymy czyli Los Gigantes na wyspie Teneryfa
Długa piaszczysta plaża i promenada w pobliży Playa de las Americas na wyspie Teneryfa
Jedna z ładniejszych plaż i miejscowości na południu wyspy Teneryfa czyli Costa Adeje
Jedna z głównych atrakcji wyspy Teneryfa czyli wulkan Teide
Przyciągająca tysiące turystów 1000- letnia dracena w miejscowości Icod del los Vinos na Teneryfie
La Gomera to najpopularniejsza wycieczka fakultatywna dostępna z wyspy Teneryfa
Wąwóz Masca w górach Teno to ulubione miejsce na trekking na Teneryfie
Wulkaniczna Playa de La Arena każdego roku przyciąga  tysiące turystów na Teneryfie

Opinie o Hotelu Melia Jardines del Teide

Hotel Melia Jardines Del Teide jest bardzo fajnie położony, widoki z jego terenu naprawdę jak z pocztówek na Playa De Las Americas. Dojście do plaży całkiem ok, plaża piaszczysta. Jedzenie nie mam nic do zarzucenia, duży wybór potraw, przekąski, desery, owoce. Bardzo klimatyczny hotel na Teneryfie.

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, wymagającym klientom
Podsumowanie: polecam
4.3

Wybór Melia Jardines del Teide na podróż poślubna to był świetny wybór bo hotel spełnił wszystkie nasze oczekiwania. elegancki, smaczne jedzenie, bardzo dobra i miła obsługa - nie mamy żadnych uwag :) poza tym jak to na Teneryfie - piękne widoki!! idealne miejsce wg. mnie na wypoczynek gdyż hotel położony w spokojnym miejscu, ale jednocześnie nie tak daleko do centrum Costa adeje.

POLECAM:
na romantyczne wakacje, osobom ceniącym spokój, wymagającym klientom
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.6

Zdecydowanie polecam hotel Melia Jardines del Teide, świetnie położony, dzięki czemu z hotelu są przepiękne widoki. Hotel jest położony na południowym wybrzeżu Teneryfy. Wszystko było super i bez zarzutu - pokoje, czyste i bardzo eleganckie, jedzenie bardzo dobre i urozmaicone. Serwis i obsługa bardzo miła i sympatyczna. Dla mnie dodatkowym smaczkiem były występny na żywo i fajnie animacje. Polecam, polecam, polecam ... :)

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, na romantyczne wakacje, osobom ceniącym spokój
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.7

Byliśmy teraz w marcu.Było super.polecamy.

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, osobom ceniącym spokój
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.9

Hotel położony na skarpie, piękny widok na ocean i wybrzeże.Hotel w formie ogrodu ,pelny zieleni ,mostków i potków. Część kwater w postaci domków jednorodzinnych. Czysto,miła obsługa . Jedzenie zajefajne , whisky leje się szklanami i nie tylko. Recepcja włada klikoma językami .Nie ma walki o leżaki przy basenie, jak to w niektórych hotelach bywa.

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, na romantyczne wakacje, osobom ceniącym spokój
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
5.0

Melia Jardines del Teide - możliwości zakwaterowania:

Pokoj dwuosobowy dla jednej osoby wanna lub prysznic WC klimatyzacja balkon lub taras
Pokoj dwuosobowy dla jednej osoby wanna lub prysznic WC klimatyzacja balkon lub taras widok na morze
1 os. standard
2 os. deluxe z widokiem na morze
2 os. Junior suite the level
Pokoj dwuosobowy wanna lub prysznic WC klimatyzacja balkon lub taras
Suita rodzinna prysznic WC klimatyzacja taras widok na morze
Pokoj dwuosobowy wanna lub prysznic WC klimatyzacja balkon lub taras widok na morze
2 os. Pokój The Level z widokiem na morze
Pokoj dwuosobowy prysznic WC klimatyzacja balkon lub taras widok na morze
2 os. Pokój rodzinny Junior Suite kids z widokiem na morze
2 os. standard
Junior Suita lazienka prysznic WC klimatyzacja taras widok na morze
Pokoj wariant ekonomiczny wanna lub prysznic WC klimatyzacja balkon
Pokoj dwuosobowy dla 3 osob wanna lub prysznic WC klimatyzacja balkon lub taras
Suita rodzinna prysznic WC klimatyzacja taras widok na morze
Pokoj dwuosobowy dla 3 osob wanna lub prysznic WC klimatyzacja balkon lub taras widok na morze
Pokoj dwuosobowy dla 3 osob prysznic WC klimatyzacja balkon lub taras widok na morze
Pokoj wariant ekonomiczny wanna lub prysznic WC klimatyzacja balkon
Pok. 2 os.+1 dost.
Pok. 2 os.
Pok. deluxe 2 os.+1 dost.
Pok. deluxe 2 os.
Pok. 2 os. w/morze
Pokój 2-osobowy z widokiem na morze
Pokój 2-osobowy z widokiem na morze
Pokój 2-osobowy
Pokój 2-osobowy w supercenie
Pok. rodzinny junior suite 4 os.
Junior Suite 2 os.
Junior suita

Melia Jardines del Teide - Możliwości wyżywienia:


Melia Jardines del Teide - miasta wylotu:


Melia Jardines del Teide - możliwa długość wypoczynku:


Masz pytania o Hotel Melia Jardines del Teide? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00