cellphone

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob. 10:00-16:00; nd. 10-18

Wakacje Last Minute
  • Hotel Onabrava, Costa Brava
  • Hotel Onabrava, Costa Brava
  • Hotel Onabrava, Costa Brava
  • Hotel Onabrava, Costa Brava
  • Hotel Onabrava, Costa Brava
  • Hotel Onabrava, Costa Brava
  • Hotel Onabrava, Costa Brava
  • Hotel Onabrava, Costa Brava
  • Hotel Onabrava, Costa Brava
  • Hotel Onabrava, Costa Brava
  • Hotel Onabrava, Costa Brava
  • Hotel Onabrava, Costa Brava
  • Hotel Onabrava, Costa Brava
  • Hotel Onabrava, Costa Brava
  • Hotel Onabrava, Costa Brava
  • Hotel Onabrava, Costa Brava
  • Hotel Onabrava, Costa Brava
  • Hotel Onabrava, Costa Brava
  • Hotel Onabrava, Costa Brava
  • Hotel Onabrava, Costa Brava
  • Hotel Onabrava, Costa Brava
  • Hotel Onabrava, Costa Brava
  • Hotel Onabrava, Costa Brava
1 / 23
Udogodnienia hotelu Onabrava
  • Fitness/Siłownia
  • Basen kryty
  • Basen odkryty
  • Animacje dla dorosłych
  • Polska animacja
  • Klimatyzacja
  • Blisko centrum
  • Rozrywka i życie nocne
  • Bez paszportu

Hotel Onabrava
star 4

Hiszpania: Costa Brava
Ocena hotelu Onabrava:
0.0 / 5
Średnia z 0 opinii
Szczegóły oceny hotelu Onabrava:
  • Lokalizacja
    0
  • Hotel
    0
  • Pokoje
    0
  • Wyżywienie
    0
  • Atrakcje
    i sport
    0
  • Jakość
    do ceny
    0
Ocena hotelu:
0.0 / 5
Średnia z 0 opinii
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 27 października 2018
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 30 października 2018

Hotel Onabrava w ofercie Biura podróży:

Coral Travel

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

KATEGORIA

4*

REGION

Costa Barcelona Od lat ceniony przez Gości hotel położony w centrum Santa Susany. Kilka kroków dzieli nas od wielu atrakcji dziennych i wieczornych jakie oferuje miasto. W hotelu znajdziemy bogate centrum SPA z wieloma zabiegami regeneracyjnymi. Dobrze przygotowane zaplecze dla dzieci, na które czekają brodzik, mini klub z animacjami i plac zabaw. Wyróżniony certyfikatem jakości TripAdvisor.

kategoria hotelu

4*

kategoria lokalna hotelu

4* Superior

Data otwarcia

2001 r. Odnowiony w 2010 r. Na terenie znajduje się restauracja, 3 bary, 7 sal konferencyjnych, winda, basen odkryty, basen kryty (płatny ok. 8€/dzień/dorosły, 5€/dziecko do 16 lat), pralnia (płatna). Hotel przystosowany jest dla osób niepełnosprawnych.

internet

Wi-Fi w lobby płatne, Wi-Fi w pokojach płatne

plaża

50 m od hotelu, publiczna, piaszczysta. Przejście na plażę przez ulicę tunelem. Ręczniki plażowe - kaucja (od 15.06 do końca sierpnia leżaki przy basenie).

pokoje

Wyposażone w klimatyzację centralną indywidualnie sterowaną, TV, sejf (płatny), łazienkę (WC, suszarka, wanna lub prysznic), mini bar (płatny), balkon. Typy pokoi: w budynku: pokoje standardowe , pokoje typu premium (dodatkowo wyposażone w ręczniki plażowe [depozyt[, płaski TV, WI-FI, mini bar, widok na basen) , pokoje superior (wyposażonych podobnie jak premium posiadają dodatkowo indywidualne jacuzzi) , pokoje rodzinne (wyposażone podobnie jak premium posiadają dodatkowo maszynę do prasowania spodni oraz 2 butelki wody w minibarze, składają się z dwóch pomieszczeń)

Wyżywienie

restauracja w budynku, 3 bary

śniadanie

Formuła zawiera:śniadanie, wybrane napoje bezalkoholowe do śniadania

śniadanie i obiadokolacja

Formuła zawiera:śniadanie, obiadokolacja, wybrane napoje bezalkoholowe do śniadania

śniadanie, obiad i kolacja

Formuła zawiera:śniadanie, obiad, kolacja, wybrane napoje bezalkoholowe do śniadania

z myślą o dzieciach

brodzik, mini klub dla dzieci w wieku 4-12 lat, dzieci w wieku 1-3 lat mogą przebywać na terenie mini klubu tylko pod opieką rodzica/opiekuna, plac zabaw animacje, menu dla dzieci, krzesełka w restauracji, łóżeczka (na życzenie)

w cenie

program animacyjny, przechowalnia bagażu, prysznic dla osób mających późny wylot

płatne

tenis stołowy, rzutki, bilard, koszykówka, salon piękności, centrum SPA, masaż , fitness, solarium, jacuzzi, sauna, sklep z pamiątkami, sala gier

dodatkowe informacje

OPŁATA TURYSTYCZNA W Katalonii obowiązuje opłata turystyczna, którą Klienci wnoszą w recepcji hotelowej podczas kwaterowania. Wysokość tej opłaty kształtuje się następująco ok. 5* - 2,25 €/os/doba (Barcelona ok. 2,25€/os.), 4* - ok. 0,90€/os/doba (Barcelona ok. 1,10€/os/doba), 3*, 2*, apartamenty - ok. 0,45€/os/doba (Barcelona ok. 0,65€/os/doba).Do powyższych cen należy doliczyć 10% podatku.Opłata turystyczna naliczana jest od ukończonego 16 roku życia i tylko za pierwsze 7 dni pobytu.

Aktualizacja opisu

14.03.2018 17:54

usługi dostępne w hotelu

Hotel rodzinny Niepełnosprawni SPA Mini Klub Serwis plażowy


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Coral Travel Wezyr Holidays, które działa na polskim rynku od roku 1999. W tym czasie zdobyło grono stałych i zadowolonych klientów. Biuro Podróży Coral Travel Wezyr Holidays specjalizuje się w wyjazdach do Turcji, jednak z roku na rok wzbogaca swoją ofertę o nowe kierunki. Jedną z najchętniej wybieranych przez klientów destynacji jest Grecja. Dodatkowo możemy wybrać ofertę spośród takich krajów jak Hiszpania, Bułgaria czy Egipt. Ciągły rozwój biura i pozycja jednego z największych touroperatorów w Europie zaowocował stale poszerzającą się ofertą egzotycznych wakacji, hitem są takie kierunki jak Dominikana, Kuba, Meksyk, Tajlandia, Mauritius czy Zjednoczone Emiraty Arabskie. Biuro podrózy Coral Travel Wezyr Holidays oferuje także atrakcyjne wakacje dla rodzin - w swoich najlepszych hotelach uruchomili bowiem polskojęzyczne animacje. Wybierać można spoód wielu ofert last minute i all inclusive.

Biuro Podróży Coral Travel Wezyr to gwarancja udanych wakacji. Jako jeden z nielicznych touroperatorów na polskim rynku wdrożył system zarządzania jakością i posiada certyfikat na zgodność z normą ISO 9001:2008. Jest laureatem nagród Fair Play Turystyki Polskiej 2012, Jakość Roku 2009 i 2010, a także szczególnego wyróżnienia Jakość Roku Srebro.


Neckermann

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Costa Brava, Hiszpania

Położenie

tylko ok. 150 m od plaży, trochę cofnięty od ulicy nadbrzeżnej z wieloma kafejkami i restauracjami, na skraju strefy hotelowej. Do Malgrat ok. 2,5 km. Bardzo dobre połączenie z Barceloną (szybka kolejka).

Wyposażenie

dobrze zaprojektowany, w pełni klimatyzowany hotel z 350 pokojami. Hol z recepcją, restauracja, bar, kawiarnia, sklep, winda. WLAN za opłatą. Duży kompleks basenowy (ok. 400 m kw.), oddzielny brodzik. Ogród z barem przy basenie, tarasem słonecznym, leżakami (ok. 23.06-10.09 ok. 1 EUR) i parasolami.

Kategoria lokalna

4 gwiazdki.

Zakwaterowanie (A)

przestronne i bardzo dobrze wyposażone, z 2 dużymi łóżkami (1,40 x 1,90 m), ew. na 5. piętrze pokój 2-os. z łóżkiem francuskim (1,50 x 2 m). Wanna, WC, suszarka, tel., TV sat., kanał muzyczny, sejf do wynajęcia, klimatyzacja, balkon z bocznym widokiem na morze. A1A: pokój 1-os. A2A: pokój 2-os. A2B: pokój 2-os., premium, dodatkowo WLAN, widok na basen, ręczniki kąpielowe przy basenie, minibar w cenie.

Wyżywienie

śniadanie, 2 lub 3 posiłki (w formie bufetu).

Sport

za opłatą: tenis stołowy, bilard, siłownia, aerobik.

Wellness

za opłatą: wstęp do strefy wellness, sauna, whirlpool, basen kryty ok. 7 EUR/os./dzień.

Dzieci

mini klub (4-10 lat) z zajęciami sportowymi, grami i mini dyskoteką. Mini klub na plaży (1.07-31.08).

Parkowanie

miejsca parkingowe ok. 5 EUR/dzień. Garaż podziemny ok. 10 EUR/dzień.

Zwierzę domowe

nie.

Zniżki (A)

A2A/A2B: 2 dorosłych + 1-2 dzieci (2-12 lat): 1. dziecko 100%, w określonych terminach: 35%, 2. dziecko 35%, (od 13 lat): 35% na dostawkach.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.


Itaka R

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Hiszpania / Costa Brava

Opis oferty:

Profesjonalnie prowadzony i bardzo zadbany, oferuje beztroskie wakacje w znanym kurorcie Santa Susana. Hotel leży w samym centrum z mnóstwem sklepów, barów i knajpek. Już na wejściu robi wrażenie eleganckie, ciekawie zaaranżowane lobby. Estetycznie urządzone, przytulne pokoje, smaczna i urozmaicona kuchnia to kolejne atuty hotelu, który ma wielu stałych Klientów. Do dyspozycji Gości jest ładny basen z mostkiem i brodzik dla dzieci. Warto skorzystać z hotelowego spa z krytym basenem i zabiegami kosmetycznymi.

POŁOŻENIE:

w centrum SANTA SUSANA z barami, restauracjami i sklepami, przy promenadzie, ok. 6 km od Marineland; ok. 36 km od lotniska w Gironie, ok. 60 km od lotniska w Barcelonie; stacja kolejki miejskiej ok. 30 m od hotelu (Barcelona); przystanek autobusowy ok. 50 m od hotelu.

PLAŻA:

Santa Susana, publiczna, piaszczysta, dość strome zejście do morza, ok. 150 m od hotelu, dojście przez przejście podziemne, parasole i leżaki płatne (ok. 5 EUR/dzień).

HOTEL:

czterogwiazdkowy superior, zadbany, odnowiony w 2010 r., 350 pokoi, 1 budynek, 4 piętra, 6 wind, przestronny i elegancki hol, całodobowa recepcja; restauracja - dania w formie bufetu, kuchnia międzynarodowa, dostępne foteliki i menu dla dzieci, dania wegetariańskie, 3 bary; kantor, przechowalnia bagażu, sklep z pamiątkami, taras z widokiem na basen, ogród; za opłatą: internet bezprzewodowy, punkt internetowy, wypożyczalnia samochodów i rowerów, parking; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard, American Express.

standardowy:

dla maks. 4 os. (2 łóżka szer. 1,4 m), ok. 18 m², zadbany, indywidualnie sterowana klimatyzacja, łazienka (wanna lub prysznic, wc; suszarka), telewizja satelitarna (LCD), telefon; za opłatą: minibar, internet bezprzewodowy (ok. 8 EUR/dzień), sejf; bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; pakiety dla nowożeńców; balkon (stolik i krzesełka);

superior:

2-os., ok. 28 m², wyposażenie jak w pokoju standardowym, dodatkowo: jacuzzi w łazience, leżaki na balkonie, widok na morze lub promenadę; pokój superior za dopłatą.

SPORT I ROZRYWKA:

basen, słodka woda, ok. 400 m², gł. 1,6 m, brodzik dla dzieci, słodka woda, ok. 20 m², gł. 0,4 m, hydromasaż, przy basenie parasole i leżaki płatne (ok. 1 EUR/dzień), ręczniki za kaucją (ok. 10 EUR); pokój i plac zabaw dla dzieci, miniklub (4-10 lat), minidisco, piano bar, animacje dla dorosłych i dzieci: aqua aerobik, pokazy artystyczne; za opłatą: tenis stołowy, sala gier, centrum wellness Aqua Fit (wstęp: ok. 8 EUR/dzień): kryty basen, słodka woda, ok. 60 m², gł. 1,3 m, jacuzzi, sauna, łaźnia parowa, aerobik, fitness, zabiegi pielęgnacyjne, masaże; boisko wielofunkcyjne w hotelu Aquamarina (ok. 150 m od hotelu).

KONTAKT:

0034/937678211, www.aquahotel.com


Exim Tours

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

4 Hiszpania/Costa Brava

Kategoryzacja hotelu

- kat. Exim Tours 4* - kat. lokalna 4*

Położenie

- Santa Susana - w pobliżu bary, restauracje i sklepy - ok. 30 m od stacji kolejki - ok. 50 m od przystanku autobusowego - ok. 6 km od  Marineland - ok. 36 km od lotniska w Gironie - ok. 60 km od Barcelony - ok. 75 km od lotniska El Prat w Barcelonie

Plaża

- publiczna, piaszczysto-żwirkowa, ok.150 m od hotelu (przejście podziemne) - leżaki i parasole za opłatą (ok. 12/komplet)

Pokoje

Standard - ok. 23 m2 - łazienka (wanna/prysznic, WC, suszarka do włosów) - klimatyzacja, TV-SAT - telefon, minibar/lodówka - sejf (płatny) - internet Wi-Fi (bezpłatny) - balkon/taras Standard Premium - wyposażone podobnie jak pokój standard - odnowione - sejf (bezpłatny) - widok na basen Junior  Suite - wyposażone podobnie jak pokój standard - ok. 33 m2 - sejf (bezpłatny) - wybór poduszek Suite - wyposażone podobnie jak pokój standard - zlokalizowane na 5tym piętrze - widok na morze lub basen - wybór poduszek - szlafrok, kapcie - wstęp do SPA

Sport, Relaks, Rozrywka

Bezpłatne - basen - taras słoneczny - leżaki i parasole przy basenie - animacje Płatne - siłownia - bilard - squash - jacuzzi, masaże - sporty wodne na plaży

Dla dzieci

- brodzik - plac zabaw - animacje - łóżeczko dla dziecka ( na zamówienie)

Wyżywienie

Bed&Breakfast (BB) - śniadanie w formie bufetu. Half Board (HB) - śniadanie i kolacja w formie bufetu. Napoje do kolacji płatne. Full Board (FB) - śniadanie, obiad, kolacja w formie bufetu. Napoje do obiadu i kolacji płatne.

Restauracje i bary

- 2 restauracje - bar

Dodatkowe informacje

- 350 pokoi, 2 budynki, 5 pięter - należy do sieci hotelowej Aqua - sala TV - wypożyczalnia  samochodów i rowerów - bezpłatny internet Wi-Fi  w miejscach wyznaczonych przez hotel - www.aquahotel.com

Bagaż

Kraków, Poznań, Wrocław, Warszawa Modlin (RyanAir); Cena zawiera bagaż podręczny 10 kg (55x40x20) oraz małą torebkę (35x20x20), Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze; - 20 kg - 210 PLN (od 16.03 - 31.05 i od 01.10-31.10)/ 300 PLN (od 01.06-30.09) Uwaga! Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena będzie wyższa.Berlin Tegel (RyanAir/ Laudamotion); Cena zawiera bagaż podręczny 10 kg (55x40x20) oraz małą torebkę (35x20x20), Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze; - 20 kg - 310 PLN (od 01.06-30.09)/ 220 PLN (od 01.10-31.10) Uwaga! Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena będzie wyższa.Warszawa, Gdańsk (WizzAir); Cena zawiera bagaż podręczny 10 kg o wymiarach 55x40x23 Do każdej rezerwacji istnieje także możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze; - 20 kg - 380 PLN (wyloty od 01.09 - 01.10)/ 300 PLN (wyloty od 02.10 - 31.10) - 32 kg - 500 PLN (wyloty od 01.09 - 01.10)/ 410 PLN (wyloty od 02.10 - 31.10) Uwaga! Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena będzie wyższa. Katowice (WizzAir); Cena zawiera bagaż podręczny 10 kg o wymiarach 55x40x23 Do każdej rezerwacji istnieje także możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze; - 20 kg - 300 PLN (wyloty od 01.09 - 01.10)/ 240 PLN (wyloty od 02.10 - 31.10) - 32 kg - 400 PLN (wyloty od 01.09 - 01.10)/ 320 PLN (wyloty od 02.10 - 31.10) Uwaga! Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena będzie wyższa.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.


TUI

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

COSTA BARCELONA/HISZPANIA

Wyposażenie

• recepcja: 24 h
• kantor: w recepcji
• Wi-Fi: w całym hotelu w cenie
• wypożyczalnia samochodów: za opłatą
• lekarz: na zapytanie, za opłatą
• pralnia: za opłatą
• sala konferencyjna
• parking

Karty

Visa, MasterCard, American Express

Liczba pokojów

350

Kategoria lokalna

4 gwiazdki

Dodatkowe informacje

Na Costa Brava, Costa Dorada i Costa Barcelona pobierany jest podatek turystyczny. Zapłata podatku odbywa się podczas zakwaterowania, bezpośrednio w hotelu. Szczegółowe informacje oraz wykaz hoteli wraz z wysokością podatku są dostępne - tutaj.

Dla dzieci

• łóżeczko dziecięce • miniklub

Sport i wellness

Płatne • tenis stołowy • strefa spa • rowery • siłownia

Rozrywka

• międzynarodowy program animacyjny

Pokoje

Pokój 2-osobowy DZX1

• 1-4 os. • ok. 23 m2 • balkon • klimatyzacja • wanna lub prysznic • WC • suszarka do włosów • TV • telefon • Wi-Fi: w cenie • minibar: za opłatą

Wyżywienie

Pełne wyżywienie • śniadanie
• obiad
• kolacja

Dwa posiłki • śniadanie
• kolacja

Restauracje i bary • restauracje: 2
• restauracja główna: bufet, show cooking, wymagany odpowiedni strój
• restauracja La Pergola

• bary i inne: 1
• lobby bar


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży TUI Polska. TUI Polska jest jednym z największych biur podróży nie tylko w kraju, ale i na świecie, o ugruntowanej pozycji na rynku, wielu latach doświadczenia i bogatej ofercie wyjazdów do każdego miejsca na świecie. To jeden z naszych kluczowych partnerów, który umożliwia nam spełnianie turystycznych marzeń naszych klientów.

Podstawowym przesłaniem koncepcji Biura Podróży TUI Polska jest uzmysłowienie klientom, że koncern towarzyszy im na wszystkich etapach podróży – od momentu wyboru oferty, poprzez odprawę na lotnisku i przelot, aż do pobytu i opieki w miejscu wypoczynku. Międzynarodowy koncern TUI jest właścicielem linii lotniczek TUI Fly (Akrefly), kilku sieci hotelowych, m.in. Splashworld, Robinson, Iberotel, RIU i wiele innych. Dzięki temu na każdym etapie podróży turysta może być obsługiwany tylko przez pracowników jednej grupy!


W swojej ofercie TUI posiada wiele sprawdzonych hoteli w najróżniejszych europejskich i egzotycznych destynacjach. Poczynając od najbardziej popularnych – czyli w Grecji, Hiszpanii, Turcji, Tunezji, Bułgarii czy Egipcie – poprzez mniej znane jak na przykład Lazurowe Wybrzeże we Francji, po dalekie kierunki jak Jamajka, Dominikana, Meksyk i inne – klienci mogą zwiedzić z TUI cały świat! Wszędzie znaleźć można bogatą ofertę hoteli o najróżniejszym standardzie, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami.



Rainbow

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Opis oferty

 

Położenie:
Wybudowany w 2001 r., nowoczesny i elegancki hotel należący do sieci Aqua Hotels położony jest ok. 150 m od piaszczysto-żwirowej plaży (najbliższe przejście podziemne znajduje się ok. 250 m od hotelu), przy nadmorskiej promenadzie i ok. 500 m od centrum kurortu. W okolicy sklepiki z pamiątkami oraz kafejki. Do stacji kolejki ok. 100 m.
Pokoje:
Hotel posiada 350 pokoi różnej kategorii, rozlokowanych w 2 5-piętrowych budynkach: - Pokoje typu standard - stylowo urządzone, z łazienką (suszarka do włosów na wyposażeniu), klimatyzacją, mini sejfem (dodatkowo płatny ok. 4 EUR/dzień + depozyt 10 EUR), TV-sat, telefonem, mini barem (dodatkowo płatny) oraz balkonem. W pokojach standard istnieje możliwość zakwaterowania 4 osób, przy czym należy pamiętać, iż w pokoju znajdują się 2 łóżka małżeńskie i nie ma możliwości wstawienia dostawki. Możliwość wypożyczenia łóżeczka dla infanta (bezpłatnie) oraz lodówki (ok. 2 EUR/dzień). - Pokoje typu superior - z wanną z hydromasażem, tarasem i z widokiem na morze, dla max. 3 osób (dostępne na potwierdzenie i za dopłatą). Pokoje dla osób niepełnosprawnych - na potwierdzenie.
Do dyspozycji gości:
Recepcja, restauracja, 6 wind, lobby z barem, Music Bar, snack bar przy basenie, ogród z tarasem słonecznym i dużym basenem (pow. ok. 400 m?) z jacuzzi, brodzik dla dzieci, leżaki przy basenie płatne (ok. 1 EUR/os./dzień), ręczniki basenowe (depozyt ok. 10 EUR), mini klub, plac zabaw dla dzieci, przechowalnia bagażu, wymiana walut, Wi-fi płatne ok. 8 EUR/dzień ok. 25 EUR/tydzień, płatne stanowiska internetowe, sala konferencyjna. Na plaży leżaki i parasole płatne ok. 5 EUR/os./dzień.
Wyżywienie:
Śniadania w formie bogatego bufetu. Za dopłatą proponujemy obiadokolacje (bufet). Hotel serwuje dania kuchni hiszpańskiej oraz międzynarodowej.
Program sportowy i animacyjny, SPA:
Hotel posiada SPA "AQUA - FIT": Klienci Rainbow Tours mają wliczony w cenę 1 dzień pobytu w SPA z możliwością bezpłatnego skorzystania z siłowni, basenu krytego, jacuzzi, sauny, łaźni tureckiej. Masaże oraz zabiegi na twarz/ciało za dodatkową opłatą. Hotel prowadzi bogaty program animacyjny dla dzieci i dla dorosłych, ponadto stół do ping-ponga, bilard, mini galeria handlowa, salon fryzjerski.
Kategoria lokalna:
****superior
Naszym zdaniem:
Jeden z najlepszych hoteli na wybrzeżu Costa del Maresme/Costa Brava. Urządzone ze smakiem, przestronne wnętrza, wysoki poziom obsługi, różnorodna kuchnia i bogate zaplecze sportowo-rekreacyjne czynią ten hotel idealnym miejscem na wypoczynek. Gorąco polecamy!

Program

Dzień 1
Zbiórka przy stanowiskach odpraw Rainbow Tours na 2 godz. przed wylotem samolotu na poszczególnych lotniskach. Aktualne rozkłady prosimy sprawdzać na www.rainbowtours.pl/rozklady. Po przylocie spotkanie z rezydentem i transfer do hotelu.
Dzień 2 - 7 (lub 14)
Czas na wypoczynek, kąpiele słoneczne i morskie oraz wycieczki lokalne.
Dzień 8 (lub 15)
Wykwaterowanie z hotelu i transfer na lotnisko(dokładne godziny zbiórki poda rezydent Rainbow Tours na miejscu). Powrót do Polski.
Uwaga!
W hotelach na terenie Katalonii konieczna opłata lokalnego podatku.

świadczenia

Cena podstawowaobejmuje:
przelot samolotem, opłaty lotniskowe, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, 7lub10 lub11lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, opiekę polskiego rezydenta, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa (NNW, KL, CP, Assistance i bagaż).
Cena podstawowanie obejmuje:
wycieczek fakultatywnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, napojów do posiłków jeśli w opisie hoteli nie podano inaczej oraz innych wydatków osobistych.

Inne

COSTA BRAVA
informacje ogólne
Waluta
EUR - Euro. Można płacić kartami kredytowymi i korzystać z bankomatów. W miejscowościach turystycznych istnieje wiele miejsc w których można wymienić dolary USA.
Napiwki
Przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwków. Szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach. Zdarza się, że napiwek zostaje doliczony do rachunku.
Wiza
Obywatele polscy mogą podróżować do Hiszpanii na podstawie dowodu osobistego.
Czas
Taki jak w Polsce.
Orientacyjne ceny
Obiad w restauracji od 10 EUR woda 1 l - 1.5 EUR piwo w barze od 1.5 EUR kawa w kawiarni od 1 EUR.
Poczta
Znaczek na kartkę pocztową kosztuje 0.65 EUR. W wielu miejscach stoją skrzynki pocztowe, często również w hotelach.
Elektryczność
Napięcie 220 V, 50 Hz. Urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów.
Telefony
Karty telefoniczne można kupić w sklepach i kioskach w pobliżu publicznych aparatów telefonicznych. Karty telefoniczne kosztują 6-12 EUR. Telefony komórkowe działają w całej Hiszpanii. Rozmowy lokalne są tanie, natomiast zagraniczne - dość drogie. Koszty połączeń w roamingu polskich sieci komórkowych prosimy sprawdzać przed wyjazdem u operatora.
Costa Brava
Najbardziej znany i popularny nadmorski odcinek Katalonii, swoją nazwę zawdzięcza niezwykłej linii brzegowej - poszerpane skały, zatoczki z piaszczystymi plażami i morze w szmaragdowym kolorze. Turystów przyciąga również stolica Katalonii - Barcelona -piekne miasto pełne zabytków. To miasto, do którego chce się wracać, i w którym można się zakochać, bo oferuje wszystko - kulturę, rozrywkę, plaże, słońce, nadmorskie bulwary i zabytki architektury, których nie znajdziecie nigdzie indziej.
Miejscowości wakacyjne na Costa Brava
Tossa de Mar
Miasteczko nazywane błękitnym rajem, jest jednym z najpiękniejszych miejsc na Costa Brava. Kolorowe łodzie w porcie, średniowieczny zamek wznoszący się nad zatoką, skaliste wybrzeże i malownicze uliczki prowadzące na plażę.
Lloret de Mar
Jedna z największych miejscowości turystycznych na Costa Brava, oferująca niezliczone rozrywki dla osób w każdym wieku. Tu można bawić się o każdej porze dnia i nocy. Miejscowość jest mieszanką turystycznego przemysłu i kilkusetletniej historii, mieszają się tu hotele z eleganckimi rezydencjami, a uliczki starego miasta ze sklepami dla turystów.
Malgrat de Mar
Położona ok. 60 km od Barcelony, jest doskonałą bazą wypadową do zwiedzania. Świetna, długa plaża, nadbrzeżna promenada, przy której ulokowały się liczne sklepy, bary i restauracje, zachęcają do spędzenia dnia w słońcu. Wieczorem warto wybrać się na spacer po starej części miejscowości pochodzącej z XV w., gdzie zachowała się typowa, śródziemnomorska atmosfera. W pobliżu park atrakcji dla dzieci Marineland.
Santa Susana
Połączona w zasadzie z Malgrat de Mar jest świetnym miejscem do spędzenia wakacji dla ludzi aktywnych. Niezliczone możliwości sportów wodnych, świetne połączenie kolejowe z Barceloną, szerokie piaszczyste plaże, parki i skwery z kawiarniami i sklepami - to właśnie Santa Susana.
Calella
Kurort z pięknymstarym miastempełnym wąskich uliczek, ukwieconych balkonów, kafeterii,sklepów, restauracji i barów. Miejsce, drugie po Lloret, gdzie lubią sie bawić młodzi ludzie.
Wyloty z:
Warszawy, Katowic, Poznania orazGdańska. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisko Rainbow Tours na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na www.rainbowtours.pl\rozklady.

Wycieczki lokalne

BARCELONA - FONTANNY - cena ok. 40 EUR/os. dorosła, 27 EUR/ dziecko
Zapraszamy do miasta Antoniego Gaudiego, gdzie zobaczymy, miedzy innymi kościół Sagrada Familia (imponująca budowla sięgająca powyżej 100 metrów), dzielnicę Eixample, obejrzymy tereny wystawy światowej oraz obiekty olimpijskie na wzgórzu Montjuic (miejsce rozpoczęcia i zakończenia olimpiady w 1992 r.). Zaprosimy również na spacer po słynnej ulicy Ramblas, będącej głównym deptakiem Barcelony,oraz zwiedzimy Stare Miasto (La Ciutat Vella) - z przepiękną dzielnicą gotycką - Barri Gotic, w sercu której mieści się wspaniała Katedra św. Eulalii.A takze coś dla miłośników piłki nożnej - wizyta na słynnym stadionie Barcelony Camp Nou - dodatkowo platna 20 EUR. Wieczorem pokaz słynnych "tańczących fontann" - powrót do hoteli ok północy.
MONTSERRAT - cena ok. 42 EUR/os. dorosła, 26 EUR/dziecko
To monumentalny i rozległy masyw górski o stromych ścianach i szczytach przypominających iglice i baszty. Stojąc u podnóża, trzeba mocno zadzierać głowę, by wśród pionowych ścian dostrzec położony na wąskiej półce skalnej (721m n. p. m.) słynny klasztor benedyktynów - główne sanktuarium Maryjne Katalonii. Przebywając w tym duchownym centrum Katalonii zwiedzimy Bazylikę z jej najcenniejszym obiektem adoracji: figurą La Moreneta - Czarnej Madonny z Montserrat. Posłuchamy również słynnego chóru chłopięcego Escolania, najstarszego w Europie (o ile nie będzie na wyjezdzie).
ŚWIAT DALEGO -GIRONA - cena ok. 46 EUR/os. dorosła, 33 EUR/dziecko
Podczas tej wycieczki będzie można podziwiać Muzeum Salvadora Dali w Figueres, rodzinnym mieście Daliego. Następnie pojedziemy do jednego z najpiękniejszych zakątków Catalonii - Girony.Wspaniale zachowane stare miasto pozwoli nam sie przenieść w czasie.
RUPIT - BESALU - cena ok. 49 EUR/os. dorosła, 32 EUR/dziecko
Przepiękna wycieczka do dwóch średniowiecznych katalońskich miasteczek. Besalu- kluczowe miejsce na szlaku romańskich zabytków Katalonii. Spacer po tej malowniczej miejscowości pozwala poznać uroki średniowiecznej osady. Po zwiedzeniu Besalu przewidziany jest obiad w restauracji położonej na wzgórzu skąd rozciąga się niesamowity widok na okoliczne góry. Kolejnym punktem programu jest zwiedzanie miasteczka Rupit. Charakterystyczne wąskie brukowane uliczki, domy z kamienia i place z podcieniami przenoszą nas w czasy średniowiecza.
WATER WORLD
(czynny od 15 maja)
- cena ok. 30 EUR bilet normalny, 70 EUR bilet rodzinny, 18 EUR bilet dla dziecka
Największe miasteczko wodne na Costa Brava , pełne torów wodnych i basenów. Sa tu równiez dwie największe atrakcje: Rafting River, niezwykle rwąca i bystra rzeka o długości 215 m i Water Mountain - 250 m różnicy wysokości! Cały dzień niezapomnianych wrażeń i świetnej zabawy.
MARINALAND
(czynny od 15 maja)
- cena ok.27 EUR bilet normalny, ok. 65 EUR bilet rodzinny, ok.17,5 EUR bilet dladziecka.
Delfinarium i park rozrywki o powierzchni 6,5 ha. Największe atrakcje Marinelandu to znakomite pokazy tresury delfinów, lwów morskich, papug oraz ptaków drapieżnych. Park rozrywki wodnej to cały zespół basenów, torów wodnych i zjeżdżalni.
REJS STATKIEM DO TOSSA DE MAR - cena ok.31 EUR
Wspaniała wycieczka wzdłuż wybrzeza Costa Brava, w czasie której możecie Państwo podziwiać niezapomniane widoki "dzikiego wybrzeża". Jak sama nazwa wskazuje przyroda stworzyła ten kawałek litoralu wyjątkowo pięknie i dziko.Skały opadające bezposrednio do morza i wciśnięte w nie zatoczki są doskonałym plenerem zdjęciowym.A Tossa de Mar to chyba najpiękniejsze miejsce na całym wybrzeżu!
Uwaga!
Zamieszczone powyżej opisy wycieczeklokalnych są podane wyłącznie informacyjnie i nie stanowią oferty handlowej. Nie gwarantujemy, że będą one wszystkie realizowane. Pełny wykaz dostępnych atrakcji lokalnych wraz z ich aktualnymi cenami jest dostępny u naszych rezydentów.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.


Itaka

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Hiszpania / Costa Brava

Opis oferty:

Profesjonalnie prowadzony i bardzo zadbany, oferuje beztroskie wakacje w znanym kurorcie Santa Susana. Hotel leży w samym centrum z mnóstwem sklepów, barów i knajpek. Już na wejściu robi wrażenie eleganckie, ciekawie zaaranżowane lobby. Estetycznie urządzone, przytulne pokoje, smaczna i urozmaicona kuchnia to kolejne atuty hotelu, który ma wielu stałych Klientów. Do dyspozycji Gości jest ładny basen z mostkiem i brodzik dla dzieci. Warto skorzystać z hotelowego spa z krytym basenem i zabiegami kosmetycznymi.

POŁOŻENIE:

w centrum SANTA SUSANA z barami, restauracjami i sklepami, przy promenadzie, ok. 6 km od Marineland; ok. 36 km od portu lotniczego w Gironie, ok. 60 km od portu lotniczego w Barcelonie; stacja kolejki miejskiej ok. 30 m od hotelu (Barcelona); przystanek autobusowy ok. 50 m od hotelu.

PLAŻA:

Santa Susana, publiczna, piaszczysta, dość strome zejście do morza, ok. 150 m od hotelu, dojście przez przejście podziemne, parasole i leżaki płatne (ok. 5 EUR/dzień).

HOTEL:

czterogwiazdkowy, zadbany, odnowiony w 2010 r., 350 pokoi, 1 budynek, 4 piętra, 6 wind, przestronny i elegancki hol, całodobowa recepcja; restauracja - dania w formie bufetu, kuchnia międzynarodowa, dostępne foteliki i menu dla dzieci, dania wegetariańskie, 3 bary; kantor, przechowalnia bagażu, sklep z pamiątkami, taras z widokiem na basen, ogród; za opłatą: internet bezprzewodowy, punkt internetowy, wypożyczalnia samochodów i rowerów, parking; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard, American Express.

standardowy:

dla maks. 4 os. (2 łóżka szer. 1,4 m), ok. 18 m², zadbany, indywidualnie sterowana klimatyzacja, łazienka (wanna lub prysznic, wc; suszarka), telewizja satelitarna, telefon; za opłatą: minibar, internet bezprzewodowy (ok. 8 EUR/dzień), sejf; bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; balkon (stolik i krzesełka);

superior:

2-os., ok. 28 m², wyposażenie jak w pokoju standardowym, dodatkowo: jacuzzi w łazience, leżaki na balkonie, telewizor LCD, widok na morze lub promenadę; pokój superior na zamówienie, za dopłatą.

SPORT I ROZRYWKA:

basen, słodka woda, ok. 400 m², gł. 1,6 m, brodzik dla dzieci, słodka woda, ok. 20 m², gł. 0,4 m, hydromasaż, przy basenie parasole i leżaki płatne (ok. 1 EUR/dzień), ręczniki za kaucją (ok. 10 EUR); pokój i plac zabaw dla dzieci, miniklub (4-10 lat), minidisco, piano bar, animacje dla dorosłych i dzieci: aqua aerobik, pokazy artystyczne; za opłatą: tenis stołowy, sala gier, centrum wellness Aqua Fit: kryty basen, słodka woda, ok. 60 m², gł. 1,3 m, jacuzzi, sauna, łaźnia parowa, aerobik, fitness, zabiegi pielęgnacyjne, masaże; boisko wielofunkcyjne w hotelu Aquamarina (ok. 150 m od hotelu).

SOFT ALL INCLUSIVE (za dopłatą):

śniadanie (7.30-09.30), obiad (13.00­-14.30), kolacja (19.00-21.30) w formie bufetu, do obiadu i kolacji limitowana woda i wino.

KONTAKT:

0034/937678211, www.aquahotel.com


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Itaka. Nowa Itaka sp. z o.o. jest jednym z naszych kluczowych partnerów i głównym kontrahentem, z którym od lat spełniamy turystyczne marzenia naszych wspólnych klientów. Wysoki standard obsługi, wykwalifikowani rezydenci i przewodnicy oraz szeroki wybór atrakcyjnych ofert na wakacje dopracowanych w każdym szczególe zapewniają wieloletni sukces jakim może poszczycić się to biuro.

W swojej ofercie Itaka posiada wiele sprawdzonych hoteli położonych w dogodnej lokalizacji, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami. Biuro posiada szeroki wachlarz destynacji turystycznych i może spełnić oczekiwania najbardziej wymagających klientów. Ponad to, do swojej oferty sukcesywnie wprowadza oryginalne kierunki takie jak Bośnia i Hercegowina, Albania, Madera czy kierunki egzotyczne - Wyspy Zielonego Przylądka, Zanzibar i wiele, wiele innych.

Itaka posiada bogatą ofertę wycieczek objazdowych, zarówno autokarowych jak i samolotowych. Ich programy są bardzo zróżnicowane i dostosowane do wymagań różnych klientów, dlatego każdy może znaleźć wyjazd zgodny z jego preferencjami. Biuro podrózy Itaka posiada także jeden z największych wyborów ofert w promocji last minute, co pozwala klientom z każdym budżetem na spełnienie swoich wakacyjnych marzeń.

Biuro Podróży Itaka w ciągu swojej dotychczasowej działalności otrzymała wiele prestiżowych nagród i wyróżnień, takich jak tytuł Superbrands i Created in Poland Superbrands 2014/15 przyznawany najsilniejszym markom na polskim rynku, Touroperator Roku 2014, Konsumencki Lider Jakości 2014, czy Wielka Perła Polskiej Gospodarki 2012.


Prima Holiday

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

FORTUNA

*OFERTA FORTUNA - POTWIERDZENIE NAZWY HOTELU NA 14 DNI PRZED PRZYJAZDEM. Hotele AQUA - wysoki standard, zakwaterowanie w hotelach 4*: AQUAMARINA, PROMENADE lub 4*+: MONTAGUT, ONABRAVA

POŁOŻENIE

Usytuowany w centrum Santa Susana, przy promenadzie. Oddalony jest  ok. 6km od Marineland; ok. 36km od portu lotniczego w Gironie, ok. 60km od portu lotniczego w Barcelonie; stacja kolejki miejskiej ok. 30 m od hotelu (Barcelona); przystanek autobusowy ok. 50 m od hotelu.

PLAŻA

Publiczna - Santa Susana, oddalona ok. 50m od hotelu (przejście podziemne); piaszczysta, strome zejście do morza. Leżaki i parasole za opłatą (ok. 5 EUR/dzień); ręczniki za kaucją (ok. 10 EUR).

HOTEL

Zadbany i odnowiony w 2010 r. Aqua Onabrava to idealny wybór dla tych, którzy szukają zabawy, rekreacji i szerokiej gamy potraw. Dobrze wyposażone pokoje, w większości z widokiem na morze, dostępne są w różnych kategoriach i oferują rodzinom dużo miejsca, aby mogły czuć się komfortowo. Liczne indywidualne programy rozrywkowe dla wszystkich grup wiekowych oraz profesjonalne zabiegi kosmetyczne gwarantują doskonały pobyt.

DO DYSPOZYCJI GOŚCI

Ogólne i usługi: recepcja, lobby, 6 wind, punkt wymiany walut, przechowalnia bagażu, sklep z pamiątkami, taras z widokiem na basen, ogród; za opłatą: sejf w recepcji, room service, pralnia, wypożyczalnia samochodów i rowerów, parking; sklepiki. Hotel akceptuje karty kredytowe: Visa, MasterCard, American Express. Restauracje i bary: restauracja - dania w formie bufetu, kuchnia międzynarodowa, dania wegetariańskie, 3 bary.

INTERNET

Punkt internetowy oraz Wi-Fi za opłatą.

SPORT, REKREACJA I ROZRYWKA

Bezpłatnie: basen (słodka woda, ok. 400m), animacje dla dorosłych i dzieci: aqua aerobik, pokazy artystyczne. Odpłatnie: leżaki i parasole przy basenie (ok. 1 EUR/dzień); centrum wellness Aqua Fit: kryty basen (słodka woda, ok. 60m), jacuzzi, sauna, łaźnia parowa, aerobik, fitness, zabiegi pielęgnacyjne, masaże; tenis stołowy, sala gier, sporty wodne na plaży.

DLA DZIECI

Brodzik (słodka woda, ok. 20 m), pokój i plac zabaw dla dzieci, mini klub (4-10 lat), dyskoteka, dostępne foteliki i menu dla dzieci, łóżeczko na zamówienie.

ZAKWATEROWANIE

Hotel oferuje 350 wygodnych pokoi. Pokój typu Standard: ok. 18m, dwuosobowy z możliwością zakwaterowania maks 2+2. Wyposażenie: łóżko małżeńskie lub dwa pojedyncze, łazienka (prysznic/wanna, suszarka do włosów, WC), klimatyzacja (czynna sezonowo), TV, telefon, minibar (odpłatnie), sejf (odpłatnie) balkon lub taras.

WYŻYWIENIE

FB+: śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu. Do obiadu i kolacji serwowana jest półlitrowa butelka wody i wina.

INFORMACJE DODATKOWE

Przy ezerwacji z pobytami od 30/04-21/06 + 15/9 do 15/10 - wliczona w cene pakietu WYCIECZKA DO BARCELONY z polskojezycznym przewodnikiem. Na miejscu w recepcji hotelu pobierana jest obligatoryjna opłata klimatyczna. www.aquahotel.com

WARUNKI WJAZDOWE

dokumentem podróży uprawniającym do wjazdu i pobytu (niezależnie od jego celu) na terytorium Hiszpanii jest ważny paszport lub dowód osobisty. Obywatele polscy korzystają z prawa do swobodnego przepływu osób w ramach Unii Europejskiej/Europejskiego Obszaru Gospodarczego. każdy uczestnik imprezy zobowiązany jest do przestrzegania paszportowych, celnych, zdrowotnych i innych przepisów kraju, do którego podróżuje. Klient odpowiedzialny jest za dotrzymanie wszelkich przepisów niezbędnych do przeprowadzenia imprezy turystycznej, o których został poinformowany przez organizatora.KAŻDY Z NASZYCH KLIENTÓW ZOBLIGOWANY JEST DO POTWIERDZENIA GODZIN NA 24h PRZED WYLOTEM (DOTYCZY TO WYLOTÓW Z POLSKI JAK I POWROTÓW DO POLSKI). Odprawa lotnicza rozpo­czyna się na 2 godziny przed planowanym lotem i kończy się na 40 minut przed. Każdy klient zobligowany jest do zgłoszenia się do od­prawy we właściwym czasie przed realizowanym lotem.

CENA

Cena zawiera: bilet lotniczy, bagaż rejestrowany: Wizzair - 23kg (szerokość: 1,499 m, wysokość: 1,194 m, długość: 1,715 m), Ryannair - 15kg, bagaż podręczny o wymiarach: Wizzair - mały, o wymiarach nieprzekraczających 42x32x25 cm, Ryannair - 10kg o wymiarach 55x40x20 cm oraz 1 małą torebkę o maksymalnych wymiarach 35x20x20 cm; transfer lotnisko - hotel - lotnisko /nie dotyczy ofert z dojazdem własnym/; zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie wg oferty, opłaty lotniskowe, opiekę polskojęzycznego rezydenta (nie dotyczy regionu Alcudia na Majorce oraz Wysp Kanaryjskich-tu opieka anglojęzyczna), ubezpieczenie Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG) NNW, KL, bagaż, OC organizatora, VAT.  Cena nie zawiera: dodatkowego ubezpieczenia od kosztów rezygnacji i chorób przewlekłych, wycieczek fakultatywnych, podatku turystycznego (Costa Brava, Majorka) Podatek turystyczny w Katalonii (dotyczy ofert COSTA BRAVA) oraz na Majorce (pobyty od 1 lipca 2016) nie jest wliczony w cenę. Klienci zobligowani są do wniesienia należnej opłaty bezpośrednio po przyjeździe do hotelu: hotele 5 ***** ok. 2,50 / Pax / dzień; Hotele 4 **** ok. 1,65 / Pax / dzień; Hotele 3 *** ok. 1,10 / Pax / dzień, pozostałe obiekty ok. 1 / Pax / dzień. Dzieci 0-16 lat zwolnione są z podatku. Ponad to na Costa Brava opłata dotyczy tylko 1szego tygodnia pobytu (max 7 dni), w dalszym okresie podatek nie obowiązuje. Cena uzależniona jest od dostępności miejsc w samolocie w danej kategorii. Linie lotnicze podają ceny aktualne na chwile zapytania. W związku z powyższym ze względu na wyczerpanie się danych kategorii lotniczych, do momentu podpisania umowy cena może ulegać zmianom.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Prima Holiday, którego dewizą jest profesjonalizm, wysoka jakość świadczonych usług, solidność i wiarygodność. Organizowanie wakacji i wycieczek tylko do kilku wybranych destynacji sprawia, że Biuro Podróży Prima Holiday jest ekspertem w swojej kategorii..

Proponowane przez Biuro Podróży Prima Holiday hotele to obiekty rekomendowane na opiniotwórczych portalach turystycznych, posiadające przeważającą ilość pozytywnych opinii. Szeroki wybór wycieczek zapewnia dopasowanie do gustów, potrzeb i możliwości klienta. W swojej ofercie Biuro Podróży Prima Holiday posiada bardzo zróżnicowane produkty od rodzinnych wakacji all inclusive w hotelach z aquaparkami, poprzez propozycje komfortowe, budżetowe wczasy last minute po najbardziej luksusowe oferty. Nowością są wycieczki objazdowe do Izraela, Emiratów Arabskich oraz Tajlandii realizowane w kameralnych grupach wraz z wykwalifikowanym przewodnikiem.

Prima Holiday posiada gwarancję ubezpieczeniową przyznaną przez wiodącego ubezpieczyciela w Europie ERV – Europäische Reiseversicherung AG Oddział w Polsce.


Ecco Holiday

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Hiszpania/Costa Brava

Opis

Nowoczesny hotel położony przy nadmorskiej promenadzie, w niewielkiej odległości od piaszczystej plaży, Lokalizacja w centrum miejscowości Santa Susanna, Wysoki standard zakwaterowania z nowoczesnym wyposażeniem, Zespół animatorów organizujących szereg ciekawych gier, zabaw i zajęć sportowych, Bogate zaplecze SPA oferujące masaże, zabiegi, saunę i łaźnię parową,

Lokalizacja

w Santa Susanna, ok. 150 m od plaży, w centrum miejscowości, ok. 36 km od lotniska w Gironie, ok. 60 km od lotniska w Barcelonie, ok. 50 m od przystanku komunikacji publicznej, przy promenadzie, w pobliżu centrum rozrywki.

Wyposażenie

liczba pokoi - 350, restauracje - 1, bary - 3, windy, lobby bar, sejf (płatny), room service (płatny), lobby, pralnia/czyszczenie chemiczne (płatne), internet bezprzewodowy (płatny), recepcja 24h, taras słoneczny, parking (płatny), ogród, przechowalnia bagażu, wypożyczalnia rowerów, pasaż handlowy, opieka lekarska (płatna), garaż (płatny), centrum konferencyjne, wnętrza klimatyzowane, sklep z pamiątkami.

Basen

basen odkryty z jacuzzi, przy basenie parasole i leżaki płatne (ok. 1 EUR/dzień), ręczniki za kaucją (ok. 10 EUR); basen kryty; bezpieczny brodzik dla dzieci.

Pokoje

klimatyzacja indywidualnie sterowana, telewizja satelitarna, mini bar (płatny), telefon, taras/balkon, muzyka, suszarka do włosów, łazienka z wanną lub prysznicem, internet bezprzewodowy (płatny), sejf (płatny). Typ pokoju - STANDARD - pokoje dla max. 4 osób.

Plaża

publiczna, piaszczysta z drobnym żwirkiem, szeroka, przejście przez ulicę, zagospodarowana, parasole (płatne), leżaki (płatne).

Sport na plaży

windsurfing (płatny), sporty wodne (płatne).

Sport i fitness

koszykówka, tenis stołowy, masaże (płatne), jacuzzi, centrum fitness, aerobik (płatny), sauna (płatna), rowery (płatne), bilard (płatny), łaźnia parowa (płatna), łaźnia turecka (płatna), zabiegi lecznicze (płatne), aqua aerobik, boisko wielofunkcyjne w hotelu Aquamarina (ok. 150 m od hotelu)

Rozrywka

muzyka na żywo, salon gier video (płatny), program artystyczny, animacje.

Dla dzieci

mini klub, plac zabaw, mini disco, animacje, łóżeczko dziecięce.

Wyżywienie

śniadania i obiadokolacje w formie bufetu, możliwość dopłaty do pełnego wyżywienia.

Cena zawiera

Bagaż podręczny, przelot, hotel, opłaty lotniskowe i paliwowe, obowiązkowe ubezpieczenia KL NNW, transfer lotnisko - hotel - lotnisko. Rezerwacja na potwierdzenie w ciągu 48 godzin.

Cena nie zawiera

Obowiązkowej opłaty klimatycznej (w wysokości 0,50 EUR/os./dzień pobieranej w hotelach 3* i 1 EUR/os./dzień pobieranej w hotelach 4*). Dopłaty do bagażu głównego. Istnieje możliwość dopłaty do bagażu głównego - RYANAIR WYLOTY z Poznania, Wrocławia, Krakowa do Girony oraz Warszawy-Modlin i Krakowa do Barcelony. - 20 kg - 300 zł/os/2 strony - wyloty przez cały rok WIZZAIR WYLOTY z Warszawy, Poznania, Katowic i Gdańska do Barcelony - - 20 kg - 450 zł/os/2 strony - wyloty przez cały rok - DUŻY BAGAŻ PODRĘCZNY do dnia 31.10.2017(max. wymiary 56 x 45 x 25 cm, max. 10 kg) - 200 zł/os/2 strony NORWEGIAN WYLOTY z Warszawy do Barcelony - - 20 kg - 300 zł/os/2 strony - wyloty przez cały rok CENY W MOMENCIE REZERWACJI BILETU! Dodanie bagażu po potwierdzeniu rezerwacji może wiązać się z wyższymi cenami. opłaty za wybrane miejsca w samolocie. Podczas odprawy on-line przydzielane są one automatycznie przez system. Oznacza to, że osoby z jednej rezerwacji mogą zajmować różne miejsca w samolocie. Dotyczy to także dzieci powyżej 12 roku życia. Istnieje możliwość rezerwacji konkretnych miejsc za dodatkową opłatą. Zapytaj sprzedawcę o szczegóły.

Obsługa na miejscu

Ograniczona opieka polskiego przedstawiciela (telefon kontaktowy).

Informacje wizowe

Unia Europejska - nie są wymagane.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Ecco Holiday, firmy prężnie działającej na polskim rynku od roku 2002. Początkowo Biuro zajmowało się organizacją pobytowych wycieczek czarterowych w regionach północnej Afryki i południowej Europy. Dynamiczny rozwój firmy, zadowolenie klientów i silna pozycja na rynku pozwoliła na powstanie bliźniaczej firmy Ecco Travel, która wyspecjalizowała się w organizowaniu wyjazdów do krajów egzotycznych.

Biuro Podróży Ecco Holiday to zespół młodych ludzi, dla których praca jest jednocześnie spełnieniem marzeń o podróżowaniu. Dzięki temu posiadają praktyczną wiedzę w zakresie organizacji wakacji pobytowych i wyjazdów objazdowych. Misją Ecco Holiday jest spełnianie marzeń swoich klientów o niezapomnianych podrózach,

W ofercie Biura Podrózy Ecco Holiday można znaleźć wakacje last minute i all inclusive na Malcie i na Cyprze, w Hiszpanii, Bułgarii, Portugalii, Grecji oraz Egipcie. Wszystkie starannie wyselekcjonowane hotele mają spełniać wszelkie oczekiwania gości.

Dzięki wysokiej jakości świadczonych usług i zaangażowanemu zespołowi pracowników, Ecco Holiday jest wielokrotnym laureatem prestiżowych nagród.


Mapa Hotelu Onabrava
Zdjęcia lokalizacji (Hiszpania / Costa Brava)
Callela na wybrzeżu Costa Brava w Hiszpanii
Wakacje w Tossa del Mar w Hiszpanii
Barcelona, La Rambla, Sagrada Familia - Hiszpania
Kurort Sana Susana na Costa Brava w Hiszpanii
Girona, Figueres - Hiszpania, Costa Brava
Wycieczka fakultatywna z Costa Brava w Hiszpanii do Monserrat
Lloret de Mar na Costa Brava w Hiszpanii
Park Guell, Casa Mila, Sagrada Familia - dzieła Gaudiego w Barcelonie

Opinie o Hotelu Onabrava

Onabrava - możliwości zakwaterowania:

suite standard balcony or terrace
standard singleuse standard balcony or terrace
standard double standard balcony or terrace
junior suite standard balcony or terrace
standard double premium balcony or terrace
Pokoj dwuosobowy dla jednej osoby lazienka WC klimatyzacja ster.indywid. balkon czesciowo boczny widok n/morze
Pokoj premium dla jednej osoby lazienka WC klimatyzacja ster.indywid. balkon widok na basen
Pokoj dwuosobowy wanna lub prysznic WC klimatyzacja Telewizor Telefon
Pokoj trzyosobowy wanna lub prysznic WC klimatyzacja Telewizor Telefon
Pokoj z czterema lozkami wanna lub prysznic WC klimatyzacja Telewizor Telefon
Pokój Dwuosobowy dla jednej osoby wanna lub prysznic WC klimatyzacja Telewizor Telefon
Pokój Dwuosobowy dla jednej osoby wanna lub prysznic WC klimatyzacja Telewizor Telefon
Pokoj dwuosobowy wanna lub prysznic WC klimatyzacja Telewizor Telefon
PREMIUM ROOM
Standard
Pokoj dwuosobowy lazienka WC klimatyzacja ster.indywid. balkon czesciowo boczny widok n/morze
Pokoj premium lazienka WC klimatyzacja ster.indywid. balkon widok na basen
Pokoj dwuosobowy wanna lub prysznic WC klimatyzacja Telewizor Telefon
Pokoj trzyosobowy wanna lub prysznic WC klimatyzacja Telewizor Telefon
Pokoj z czterema lozkami wanna lub prysznic WC klimatyzacja Telewizor Telefon
Junior Suita prysznic WC klimatyzacja ster.indywid. balkon czesciowo boczny widok n/morze
Junior Suita prysznic WC klimatyzacja ster.indywid. balkon Pool- oder Meerblick
Pokoj dwuosobowy wanna lub prysznic WC klimatyzacja Telewizor Telefon
SUITE LUMIERE
Pokoj dwuosobowy dla 3 osob lazienka WC klimatyzacja ster.indywid. balkon czesciowo boczny widok n/morze
Pokoj premium lazienka WC klimatyzacja ster.indywid. balkon widok na basen
Pokoj dwuosobowy wanna lub prysznic WC klimatyzacja Telewizor Telefon
Pokoj trzyosobowy wanna lub prysznic WC klimatyzacja Telewizor Telefon
Pokoj z czterema lozkami wanna lub prysznic WC klimatyzacja Telewizor Telefon
Junior Suita prysznic WC klimatyzacja ster.indywid. balkon czesciowo boczny widok n/morze
Pokoj z czterema lozkami lazienka WC klimatyzacja ster.indywid. balkon czesciowo boczny widok n/morze
PREMIUM ROOM
Pokoj z czterema lozkami wanna lub prysznic WC klimatyzacja Telewizor Telefon
SUITE LUMIERE
DESIGN ROOM SINGLE USE
Doppelz,Balkon
Doppelz,Balkon,Premium
Pok. 2 os.+1 dost.
Pok. 2 os.+2 dost.
Pok. 2 os.
Pok. superior 2 os.+1 dost.
Pok. superior 2 os.+2 dost.
Pok. superior 2 os.
Pokój 2-osobowy
Einzelz,Balkon
JUNIOR SUITE
JUNIOR SUITE
DESING ROOM
DESING ROOM
DESIGN ROOM SINGLE USE
Juniorsuite,Balkon
DESING ROOM
DESIGN ROOM SINGLE USE
PREMIUM ROOM
Pok. 1 os.
JUNIOR SUITE
SUITE LUMIERE

Onabrava - Możliwości wyżywienia:


Masz pytania o Hotel Onabrava? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00