cellphone225171600

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-19:00; sob.-nd. 10:00-16:00

Wakacje Last Minute
  • Hotel Roca Nivaria, Teneryfa
  • Hotel Roca Nivaria, Teneryfa
  • Hotel Roca Nivaria, Teneryfa
  • Hotel Roca Nivaria, Teneryfa
  • Hotel Roca Nivaria, Teneryfa
  • Hotel Roca Nivaria, Teneryfa
  • Hotel Roca Nivaria, Teneryfa
  • Hotel Roca Nivaria, Teneryfa
  • Hotel Roca Nivaria, Teneryfa
  • Hotel Roca Nivaria, Teneryfa
  • Hotel Roca Nivaria, Teneryfa
  • Hotel Roca Nivaria, Teneryfa
  • Hotel Roca Nivaria, Teneryfa
  • Hotel Roca Nivaria, Teneryfa
  • Hotel Roca Nivaria, Teneryfa
  • Hotel Roca Nivaria, Teneryfa
  • Hotel Roca Nivaria, Teneryfa
  • Hotel Roca Nivaria, Teneryfa
  • Hotel Roca Nivaria, Teneryfa
  • Hotel Roca Nivaria, Teneryfa
  • Hotel Roca Nivaria, Teneryfa
  • Hotel Roca Nivaria, Teneryfa
  • Hotel Roca Nivaria, Teneryfa
  • Hotel Roca Nivaria, Teneryfa
  • Hotel Roca Nivaria, Teneryfa
  • Hotel Roca Nivaria, Teneryfa
  • Hotel Roca Nivaria, Teneryfa
  • Hotel Roca Nivaria, Teneryfa
  • Hotel Roca Nivaria, Teneryfa
  • Hotel Roca Nivaria, Teneryfa
  • Hotel Roca Nivaria, Teneryfa
  • Hotel Roca Nivaria, Teneryfa
  • Hotel Roca Nivaria, Teneryfa
  • Hotel Roca Nivaria, Teneryfa
  • Hotel Roca Nivaria, Teneryfa
  • Hotel Roca Nivaria, Teneryfa
  • Hotel Roca Nivaria, Teneryfa
  • Hotel Roca Nivaria, Teneryfa
  • Hotel Roca Nivaria, Teneryfa
  • Hotel Roca Nivaria, Teneryfa
  • Hotel Roca Nivaria, Teneryfa
1 / 41
Ocena
hotelu:
4.9 / 5
Udogodnienia hotelu Roca Nivaria
  • Fitness/Siłownia
  • Golf
  • Tenis
  • Basen kryty
  • Basen odkryty
  • Animacje dla dorosłych
  • Polska animacja
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Blisko centrum
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Rozrywka i życie nocne
  • Ułatwienia dla niepełnosprawnych
  • Bez paszportu

Hotel Roca Nivaria
star 5

Hiszpania: Teneryfa
Ocena hotelu Roca Nivaria:
4.9 / 5
Średnia z 3 opinii
Szczegóły oceny hotelu Roca Nivaria:
  • Lokalizacja
    4.5
  • Hotel
    5.0
  • Pokoje
    5.0
  • Wyżywienie
    5.0
  • Atrakcje
    i sport
    5.0
  • Jakość
    do ceny
    5.0
ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Roca Nivaria to luksusowy kompleks hotelowy usytuowany w kameralnej miejscowości Playa Paraiso. Polecamy najbardziej wymagającym klientom ze względu na przynależność do sieci hotelowej Adrian i co się z tym wiąże - bardzo wysoką jakość świadczonych usług; na romantyczne wakacje oraz dla rodzin z dziećmi. Pobyt w hotelu Roca Nivaria to gwarancja udanych wakacji na przepięknej Teneryfie.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w Playa Paraiso, 10 km od Costa Adeje, obok kameralnej, piaszczystej plaży
  • eleganckie, nowoczesne pokoje, bardzo smaczne i urozmaicone wyżywienie, animacje dla dzieci i dorosłych
  • wi fi gratis

Hotel Roca Nivaria w ofercie Biura podróży:

TUI

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Roca Nivaria to luksusowy kompleks hotelowy usytuowany w kameralnej miejscowości Playa Paraiso. Polecamy najbardziej wymagającym klientom ze względu na przynależność do sieci hotelowej Adrian i co się z tym wiąże - bardzo wysoką jakość świadczonych usług; na romantyczne wakacje oraz dla rodzin z dziećmi. Pobyt w hotelu Roca Nivaria to gwarancja udanych wakacji na przepięknej Teneryfie.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w Playa Paraiso, 10 km od Costa Adeje, obok kameralnej, piaszczystej plaży
  • eleganckie, nowoczesne pokoje, bardzo smaczne i urozmaicone wyżywienie, animacje dla dzieci i dorosłych
  • wi fi gratis

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

W okolicy

  • ok. 4 km od centrum Costa Adeje
  • bezpośrednio przy plaży
  • czas dojazdu z lotniska ok. 30 min

polozenie

  • ok. 4 km od centrum Costa Adeje
  • bezpośrednio przy plaży
  • czas dojazdu z lotniska ok. 30 min

plaza

  • bezpośrednio przy plaży Las Galgas, transfer na plażę Fanabe położoną przy siostrzanym hotelu Adrian Hoteles Jardines de Nivaria (w cenie)
  • publiczna
  • piaszczysto-żwirowa
  • ciemny piasek
  • ręczniki w cenie

Wyposażenie

  • recepcja
  • kantor: w recepcji
  • winda
  • sala TV
  • ogród
  • taras
  • Wi-Fi: w całym hotelu, w cenie
  • terminal internetowy: w cenie
  • sklep z pamiątkami
  • butik
  • fryzjer
  • amfiteatr 
  • pralnia: za opłatą
  • garaż: w cenie
  • sale konferencyjne: 5

karty

Visa, MasterCard, American Express, Maestro, obowiązkowy depozyt karty kredytowej 

Liczba pokojów

289

Kategoria lokalna

5 gwiazdek

Dodatkowe informacje

  • hotel nie akceptuje zwierząt 
  • W rezerwowanym hotelu opieka wyłącznie poprzez TUI Service Center 24/7: mailowo, telefonicznie, SMS i za pośrednictwem czatu w aplikacji TUI w serwisie myTUI. W aplikacji TUI znajdą Państwo mnóstwo przydatnych informacji dotyczących przebiegu podróży i miejsca wypoczynku. Za jej pośrednictwem można rezerwować również wycieczki fakultatywne. Niezależnie od tego, czy szukają Państwo pomysłów na spędzanie czasu w okolicy, czy potrzebują Państwo naszej pomocy w rozwiązaniu problemu, jesteśmy do Państwa dyspozycji.
    Telefon: +48 222043596
    SMS: + 48 799448800
    E-mail: servicePL@TUI.com
    Czat: w aplikacji TUI

basen

  • baseny: 4
  • basen: zewnętrzny, z wodą morską, podgrzewany
  • basen: zewnętrzny, ze słodką wodą
  • basen dla dzieci: zewnętrzny, podgrzewany
  • basen do talasoterapii: 16+,  za opłatą, kryty, z wodą morską, podgrzewany, w strefie spa
  • jacuzzi: zewnętrzne, z wodą morską, podgrzewane
  • jacuzzi: 16+, za opłatą, kryte, z wodą morską, podgrzewane
  • leżaki: w cenie 
  • ręczniki: w cenie

  • aquapark „RONIAVENTURA": zewnętrzny, liczba zjeżdżalni: 4, w cenie, leżaki: w cenie
  • Dla dzieci

    • łóżeczka dla dzieci: w cenie
    • basen dla dzieci: zewnętrzny, podgrzewany
    • opieka nad dziećmi: za opłatą, w ofercie firm zewnętrznych
    • elektroniczna niania: wymagana kaucja, rezerwacja wymagana
    • zestaw do przewijania
    • wysokie krzesełka dla dzieci
    • klub dla dzieci: 1-3 lata, codziennie 10:00 - 13:00 i 15:00 - 18:00, w cenie
    • miniklub: 4-12 lat, codziennie 10:00 - 18:00, w cenie
    • animacje dla dzieci: kilka razy w tygodniu
    • plac zabaw
    • minidyskoteka: codziennie 20:30 - 21:00, w cenie

    Sport i wellness

    W cenie
    • siłownia
    • aqua aerobik
    • łucznictwo
    • oświetlenie kortu tenisowego
    • wypożyczalnia sprzętu do gry w tenisa
    Płatne
    • basen do talasoterapii: 16+, za opłatą
    • strefa spa „Azules de Nivaria": 16+
    • sauna fińska
    • masaże
    • zabiegi pielęgnacyjno-kosmetyczne 
    • korty tenisowe: 2 
    • lekcje gry w tenisa: w ofercie firm zewnętrznych 
    • pole golfowe „Golf Costa Adeje": 18-dołkowe 

    rozrywka

    • zajęcia sportowe
    • przedstawienia kilka razy w tygodniu
    • muzyka na żywo

    Pokoje

    Suita Presidential SUM1
    • 4 os.
    • ok. 75 m2
    • widok na morze
    • klimatyzacja: indywidualnie sterowana
    • sejf: w cenie
    • biurko
    • zestaw do parzenia kawy/herbaty
    • minibar: za opłatą, wliczone w all inclusive, napoje bezalkoholowe: za opłatą, wliczone w all inclusive, woda: za opłatą, wliczone w all inclusive, napoje alkoholowe: za opłatą, wliczone w all inclusive, przekąski: za opłatą, uzupełnianie minibaru: codziennie
    • telefon
    • Wi-Fi: w cenie
    • TV sat.
    • odtwarzacz DVD
    • room service: codziennie, za opłatą
    • codzienna prasa: w cenie
    • oddzielny prysznic
    • wanna
    • jacuzzi
    • WC
    • szlafroki: w cenie
    • kapcie: w cenie
    • suszarka do włosów
    • balkon lub taras: z leżakami
    Suita junior z widokiem na morze JSM1
    • 2-4 os.
    • ok. 40 m2
    • widok na morze
    • pokój dzienno-sypialny
    • klimatyzacja: indywidualnie sterowana
    • sejf: w cenie
    • biurko
    • minibar: za opłatą, wliczone w all inclusive, napoje bezalkoholowe: za opłatą, wliczone w all inclusive, woda: za opłatą, wliczone w all inclusive, napoje alkoholowe: za opłatą, wliczone w all inclusive, przekąski: za opłatą, uzupełnianie minibaru: codziennie
    • telefon
    • Wi-Fi: w cenie
    • TV sat.
    • room service: codziennie, za opłatą
    • oddzielny prysznic
    • wanna
    • WC
    • szlafroki
    • suszarka do włosów
    • balkon lub taras: z leżakami
    Pokój 2-osobowy z widokiem na morze DZM1
    • 1-2 os.
    • ok. 35 m2
    • widok na morze
    • szlafroki
    • balkon lub taras: z leżakami
    • klimatyzacja: indywidualnie sterowana
    • sejf: w cenie
    • biurko
    • minibar: za opłatą, wliczone w all inclusive, napoje bezalkoholowe: za opłatą, wliczone w all inclusive, woda: za opłatą, wliczone w all inclusive, napoje alkoholowe: za opłatą, wliczone w all inclusive, przekąski: za opłatą, uzupełnianie minibaru: codziennie
    • telefon
    • Wi-Fi: w cenie
    • TV sat.
    • room service: codziennie, za opłatą
    • oddzielny prysznic
    • wanna
    • WC
    • suszarka do włosów
    Pokój 2-osobowy z widokiem na morze DZM2
    • 1-3 os.
    • ok. 40 m2
    • widok na morze
    • szlafroki: w cenie
    • kapcie: w cenie
    • balkon lub taras: z leżakami
    • klimatyzacja: indywidualnie sterowana
    • sejf: w cenie
    • biurko
    • minibar: za opłatą, wliczone w all inclusive, napoje bezalkoholowe: za opłatą, wliczone w all inclusive, woda: za opłatą, wliczone w all inclusive, napoje alkoholowe: za opłatą, wliczone w all inclusive, przekąski: za opłatą, uzupełnianie minibaru: codziennie
    • telefon
    • Wi-Fi: w cenie
    • TV sat.
    • room service: codziennie, za opłatą
    • oddzielny prysznic
    • wanna
    • WC
    • suszarka do włosów
    Pokój 2-osobowy z widokiem na morze DZM3
    • 1-2 os.
    • ok. 35 m2
    • widok na morze
    • szlafroki: w cenie
    • kapcie: w cenie
    • balkon: z leżakami
    • klimatyzacja: indywidualnie sterowana
    • sejf: w cenie
    • biurko
    • minibar: za opłatą, wliczone w all inclusive, napoje bezalkoholowe: za opłatą, wliczone w all inclusive, woda: za opłatą, wliczone w all inclusive, napoje alkoholowe: za opłatą, wliczone w all inclusive, przekąski: za opłatą, uzupełnianie minibaru: codziennie
    • telefon
    • Wi-Fi: w cenie
    • TV sat.
    • room service: codziennie, za opłatą
    • oddzielny prysznic
    • wanna
    • WC
    • suszarka do włosów
    Suita Superior z widokiem na morze SUM2
    • 2-4 os.
    • ok. 65 m2
    • widok na morze
    • pokój dzienny
    • sypialnia
    • klimatyzacja: indywidualnie sterowana
    • sejf: w cenie
    • biurko
    • zestaw do parzenia kawy/herbaty
    • minibar: za opłatą, wliczone w all inclusive, napoje bezalkoholowe: za opłatą, wliczone w all inclusive, woda: za opłatą, wliczone w all inclusive, napoje alkoholowe: za opłatą, wliczone w all inclusive, przekąski: za opłatą, uzupełnianie minibaru: codziennie
    • telefon
    • Wi-Fi: w cenie
    • TV sat.
    • room service: codziennie, za opłatą
    • codzienna prasa: w cenie
    • oddzielny prysznic
    • wanna
    • WC
    • szlafroki: w cenie
    • kapcie: w cenie
    • suszarka do włosów
    • balkon lub taras: z leżakami
    Pokój rodzinny z widokiem na morze FZM1
    • 4 os.
    • ok. 70 m2
    • widok na morze
    • 2 dwuosobowe pokoje oddzielone drzwiami
    • klimatyzacja: indywidualnie sterowana
    • sejf: w cenie
    • minibar: za opłatą, wliczone w all inclusive, napoje bezalkoholowe: za opłatą, wliczone w all inclusive, woda: za opłatą, wliczone w all inclusive, napoje alkoholowe: za opłatą, wliczone w all inclusive, przekąski: za opłatą, wliczone w all inclusive, uzupełnianie minibaru: codziennie
    • telefon
    • Wi-Fi: w cenie
    • TV sat.
    • room service: codziennie, za opłatą
    • oddzielny prysznic
    • wanna
    • WC
    • szlafroki: w cenie
    • 2 łazienki
    • suszarka do włosów
    • balkon lub taras: z leżakami
    Pokój 2-osobowy DZX1
    • 2 os.
    • ok. 35 m2
    • klimatyzacja: indywidualnie sterowana
    • sejf: w cenie
    • biurko
    • minibar: za opłatą, wliczone w all inclusive, napoje bezalkoholowe: za opłatą, wliczone w all inclusive, woda: za opłatą, wliczone w all inclusive, napoje alkoholowe: za opłatą, wliczone w all inclusive, przekąski: za opłatą, uzupełnianie minibaru: codziennie
    • telefon
    • Wi-Fi: w cenie
    • TV sat.
    • room service: codziennie, za opłatą
    • oddzielny prysznic
    • wanna
    • WC
    • szlafroki: w cenie
    • kapcie: w cenie
    • suszarka do włosów
    • balkon lub taras: z leżakami

    Wyżywienie

    All inclusive
    • śniadanie: 07:00 - 10:30, w formie bufetu
    • obiad: 12:30 - 15:00, w formie bufetu
    • kolacja: 18:30 - 22:00 lub 18:00 - 21:30, w formie bufetu, wybór z menu na dany dzień (3-daniowe menu), kulinarne wieczory tematyczne
    • przekąski, 15:00 - 18:00, ciasto, lody
    •  wybrane napoje bezalkoholowe: codziennie 10:00 - 23:00
    • wybrane lokalne napoje alkoholowe: codziennie 10:00 - 23:00
    • wybrane napoje do posiłków
    • kawa/herbata po południu
    Dwa posiłki
    • śniadanie: 07:00 - 10:30, w formie bufetu
    • kolacja: codziennie 18:30 - 22:00 lub 18:00 - 21:30, w formie bufetu, wybór z menu na dany dzień (3-daniowe menu), kulinarne wieczory tematyczne
    Restauracje i bary
  • restauracje: 3
  • główna restauracja „GAROE": rodzaje kuchni: międzynarodowa, potrawy bezglutenowe, dania bez laktozy, dania wegetariańskie, bufet, show cooking, w cenie, w zależności od sezonu, codziennie 07:00 - 10:30, 18:30 - 22:00 i 18:00 - 21:30, z tarasem, strefa dla palących, wysokie krzesełka dla dzieci, wymagany odpowiedni strój
  • restauracja „Verona": rodzaje kuchni: włoska, wymagana rezerwacja, w cenie, wt. - niedz., z tarasem, wysokie krzesełka dla dzieci, wymagany odpowiedni strój
  • restauracja „Burgos": rodzaje kuchni: hiszpańska, wymagana rezerwacja, w cenie, pon. - sob., z tarasem, wysokie krzesełka dla dzieci, wymagany odpowiedni strój

  • bary i inne: 3
  • bar w lobby „Tamaragua": wt. - niedz. 09:00 - 23:00, pon. 09:00 - 19:00, za opłatą, wliczony w all inclusive
  • piano bar „Coloquio": codziennie 18:00 - 01:00, za opłatą, wliczony w all inclusive
  • bar przy zewnętrznym basenie „Ahemon": codziennie 10:00 - 18:00, za opłatą, wliczony w all inclusive

  • Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży TUI Polska. TUI Polska jest jednym z największych biur podróży nie tylko w kraju, ale i na świecie, o ugruntowanej pozycji na rynku, wielu latach doświadczenia i bogatej ofercie wyjazdów do każdego miejsca na świecie. To jeden z naszych kluczowych partnerów, który umożliwia nam spełnianie turystycznych marzeń naszych klientów.

    Podstawowym przesłaniem koncepcji Biura Podróży TUI Polska jest uzmysłowienie klientom, że koncern towarzyszy im na wszystkich etapach podróży – od momentu wyboru oferty, poprzez odprawę na lotnisku i przelot, aż do pobytu i opieki w miejscu wypoczynku. Międzynarodowy koncern TUI jest właścicielem linii lotniczek TUI Fly (Akrefly), kilku sieci hotelowych, m.in. Splashworld, Robinson, Iberotel, RIU i wiele innych. Dzięki temu na każdym etapie podróży turysta może być obsługiwany tylko przez pracowników jednej grupy!


    W swojej ofercie TUI posiada wiele sprawdzonych hoteli w najróżniejszych europejskich i egzotycznych destynacjach. Poczynając od najbardziej popularnych – czyli w Grecji, Hiszpanii, Turcji, Tunezji, Bułgarii czy Egipcie – poprzez mniej znane jak na przykład Lazurowe Wybrzeże we Francji, po dalekie kierunki jak Jamajka, Dominikana, Meksyk i inne – klienci mogą zwiedzić z TUI cały świat! Wszędzie znaleźć można bogatą ofertę hoteli o najróżniejszym standardzie, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami.


    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Itaka R

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Roca Nivaria to luksusowy kompleks hotelowy usytuowany w kameralnej miejscowości Playa Paraiso. Polecamy najbardziej wymagającym klientom ze względu na przynależność do sieci hotelowej Adrian i co się z tym wiąże - bardzo wysoką jakość świadczonych usług; na romantyczne wakacje oraz dla rodzin z dziećmi. Pobyt w hotelu Roca Nivaria to gwarancja udanych wakacji na przepięknej Teneryfie.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja w Playa Paraiso, 10 km od Costa Adeje, obok kameralnej, piaszczystej plaży
    • eleganckie, nowoczesne pokoje, bardzo smaczne i urozmaicone wyżywienie, animacje dla dzieci i dorosłych
    • wi fi gratis

    Szukasz wakacji do Hiszpanii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    Kategoria

    *****

    Region

    Wyspy Kanaryjskie / Teneryfa

    Opis oferty:

    5-gwiazdkowa oferta dla rodzin! Baby- i miniklub, ciekawe animacje, a nawet wydzielona część dla dzieci w restauracji z salą gier - pociechy będą zachwycone! Dorośli Goście mogą skorzystać z rozległego, ekskluzywnego spa, gwarantującego relaks na najwyższym poziomie. Baseny infinity z pięknym widokiem na ocean oraz piaszczysta plaża tuż przy hotelu sprawiają, że to miejsce jest idealne na kanaryjskie wakacje marzeń.

    POŁOŻENIE:

    na klifie, w centrum Playa Paraiso, najbliższe sklepy ok. 100 m od hotelu, ok. 10 km od Costa Adeje, ok. 13 km od Siam Parku; ok. 27 km od lotniska Reina Sofia; przystanek autobusowy ok. 60 m od hotelu (Costa Adeje); bezpłatny bus hotelowy do hotelu Jardines de Nivaria.

    PLAŻA:

    Galagas, publiczna, piaszczysto-kamienista, łagodne zejście do morza, bezpośrednio przy hotelu, zjazd windą, bezpłatne leżaki; Fanabe, piaszczysta, łagodne zejście do morza, ok. 11 km od hotelu, parasole i leżaki płatne (ok. 12 EUR/komplet/dzień).

    HOTEL:

    pięciogwiazdkowy, zbudowany w 2005 r., 289 pokoi, dwuskrzydłowy budynek, do 6 pięter, 4 windy, przestronne i eleganckie lobby, restauracja Garoe - dania w formie bufetu, kuchnia międzynarodowa, dostępne menu i foteliki dla dzieci, dania wegetariańskie, show cooking, wydzielona część dla dzieci z salą gier, restauracja á la carte Burgos, obsługa kelnerska, kuchnia hiszpańska, restauracja á la carte Verona, kuchnia włoska, restauracja á la carte Ahemon, przy basenie, kuchnia międzynarodowa, przekąski, 3 bary; przechowalnia bagażu, sklep z pamiątkami i akcesoriami plażowymi, kantor; taras, ogród z roślinnością śródziemnomorską, bezpłatny internet bezprzewodowy; za opłatą: pralnia, fryzjer, wypożyczalnia samochodów; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard, American Express, Diners Club.

    standardowy:

    2-os., ok. 35 m2, elegancki, indywidualnie sterowana klimatyzacja, łazienka (wanna lub prysznic; suszarka do włosów), osobne wc, internet bezprzewodowy, telewizja satelitarna, telefon, sejf, minibar (płatny); balkon lub taras (stolik i krzesełka; suszarka na pranie), widok na ogród i basen; widok na morze za dopłatą; ;

    superior:

    2-os., (możliwość 1 dostawki dla dziecka), ok. 40 m2; bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat; wyposażenie jak w pokoju standardowym, widok na morze; ;

    junior suite:

    2-os., (możliwość 1 dostawki dla os. dorosłej lub 2 dla dzieci), ok. 50 m2, indywidualnie sterowana klimatyzacja, wyposażenie jak w pokoju standardowym, dodatkowo: zestaw do kawy/ herbaty, frontalny widok na morze.

    SPORT I ROZRYWKA:

    2 baseny infinity, w tym 1 ze słoną wodą, podgrzewany do temperatury 29 °C, hydromasaż, brodzik dla dzieci, przy basenach bezpłatne parasole, leżaki i ręczniki, łóżka balijskie (płatne); 2 korty tenisowe z oświetleniem, sala fitness, siatkówka, boule, tenis stołowy, mini golf, łucznictwo; plac i pokój zabaw dla dzieci, baby klub (10 miesięcy-4 lata), miniklub (4-12 lat), animacje dla dzieci i dorosłych, dyskoteka; za opłatą: lekcje gry w tenisa, bilard, wypożyczalnia rowerów; oferta zewnętrzna: pole golfowe ok. 3 km od hotelu.

    SPA:

    Azules de Navaria (płatne): powierzchnia: ok. 1800 m2, basen kryty z widokiem na ocean i Gomerę, słona woda, sauna fińska, hammam, tepidarium z podgrzewanymi leżakami, floatarium, grota lodowa, zabiegi pielęgnacyjne, masaże; wstęp dla osób powyżej 16 r.ż.

    ALL INCLUSIVE (za dopłatą):

    śniadanie (07.00-10.30), obiad (12.30-16.00), kolacja (18.30-22.00) w restauracji głównej, przekąski (15.00-18.00) w wyznaczonym barze; napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe w wyznaczonych barach (10.00-23.00); wymagane noszenie opasek all inclusive.

    KONTAKT:

    www.adrianhoteles.com

    GRATIS:

    serwis plażowyWi-Fi

    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Rainbow

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Roca Nivaria to luksusowy kompleks hotelowy usytuowany w kameralnej miejscowości Playa Paraiso. Polecamy najbardziej wymagającym klientom ze względu na przynależność do sieci hotelowej Adrian i co się z tym wiąże - bardzo wysoką jakość świadczonych usług; na romantyczne wakacje oraz dla rodzin z dziećmi. Pobyt w hotelu Roca Nivaria to gwarancja udanych wakacji na przepięknej Teneryfie.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja w Playa Paraiso, 10 km od Costa Adeje, obok kameralnej, piaszczystej plaży
    • eleganckie, nowoczesne pokoje, bardzo smaczne i urozmaicone wyżywienie, animacje dla dzieci i dorosłych
    • wi fi gratis

    Szukasz wakacji do Hiszpanii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    Kategoria

    *****

    Opis oferty

     

    Położenie:
    Luksusowy kompleks hotelowy położony w Playa Paraiso, spokojniejszej miejscowości oddalonej o ok. 10 km od Costa Adeje. Do lotniska Reina Sofia ok. 27 km.
    Plaża:
    Hotel położony jest tuż przy niedużej, piaszczysto - kamienistej plaży.
    Do dyspozycji gości:
    Recepcja z lobby, winda, restaracja główna, 2 restauracje a'la carte, restauracja przy basenie, 3 bary, miniklub, babyclub dla niemowląt (dla dzieci powyżej 10 miesiąca życia), rozległy kompleks 2 basenów (w tym 1 typu infinity, z wodą morską, podgrzewany zimą) wkomponowanych w przepiękny ogród, 2 brodziki dla dzieci, jacuzzi, tarasy słoneczne z leżakami i parasolami, taras słoneczny na dachu. Hotel zapewnia ręczniki plażowe. Płatne: opiekunka, fryzjer, garaż.
    Pokoje:
    W hotelu znajduje się 289 eleganckich, nowocześnie urządzone pokoi. Wszystkie pokoje wyposażone są w klimatyzację, telefon, TV - sat, balkon lub taras (meble ogrodowe), łazienkę (suszarka do włosów, szlafroki), minibar (dodatkowo płatny), sejf (bezpłatny). Łóżeczko dla dziecka do 2 lat bezpłatne (na potwierdzenie). Dziecko do 2 lat powyżej maksymalnego obłożenia pokoju na potwierdzenie.
    Wyżywienie:
    Śniadania i obiadokolacje w formie bogatego bufetu. Istnieje mozliwosc dopłaty do All Inclusive.
    Program sportowy i animacyjny:
    Hotel zapewnia dzienne oraz wieczorne animacje dla dzieci i dorosłych, gry, konkursy, wieczorne show, minidisco, dyskoteka. Bezplatnie: siłownia, 2 korty tenisowe, boisko do siatkówki, aqua fitness, łucznictwo, basen thalasso. Dodatkowo płatne: wypożyczalnia rowerów, centrum SPA, łaznia turecka, lekcje tenisa.
    Internet:
    Wi - Fi w pokojach i lobby - bezpłatnie.
    Kategoria lokalna:
    *****
    Strona www:
    http://www.adrianhoteles.com/en/roca-nivaria/
    Naszym zdaniem:
    Świetny hotel należący do lokalnej sieci ADRIAN. Ciekawe aranżacje wnętrz i ogrodu, serwis na najwyższym poziomie, wykwintne dania w kilku restauracjach, mnóstwo możliwości na aktywne spędzenie czasu wolnego z pewnością zapewnią Państwu cudowne wakacje.

    Program

    Dzień pierwszy
    Wyloty z Polski. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: r.pl/rozklady.
    Dzień od drugiego do przedostatniego
    Czas na wypoczynek, kąpiele morskie i słoneczne, udział w wycieczkach lokalnych itp.
    Dzień ostatni
    Wykwaterowanie z hotelu i transfer na lotnisko(dokładne godziny zbiórki poda rezydent Rainbow na miejscu). Powrót do Polski.
    Świadczenia
    Cena podstawowa obejmuje:
    przelot samolotem, transfery lotnisko - hotel - lotnisko,7 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych*, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, opiekę polskiego rezydenta, asystę przedstawiciela Rainbow na lotniskach lokalnych, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa (wersja standard: NNW, KL, CP, Assistance i bagaż). *w terminach obejmujących wyloty/powroty w Wigilię oraz Sylwester ilośc dób hotelowych przedstawia się następująco: wylot 10.12 - 7 lub 13 rozpoczętych dób hotelowych wylot 17.12 - 6 lub 13 rozpoczętych dób hotelowych wylot 23.12 - 7 lub 15 rozpoczętych dób hotelowych wylot 30.12 - 8 lub 15 rozpoczętych dób hotelowych
    Cena podstawowa nie obejmuje:
    wycieczek lokalnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, napojów do posiłków jeśli w opisie hoteli nie podano inaczej oraz innych wydatków osobistych.
    Inne
    TENERYFA - informacje ogólne Waluta EURO. Można płacić kartami kredytowymi i korzystać z bankomatów. W miejscowościach turystycznych są miejsca gdzie można wymieniać walutę. Napiwki Przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwków, szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach. Zdarza się, że napiwek zostaje doliczony do rachunku. Wiza Obywatele Polski mogą podróżować do Hiszpanii na podstawie dowodu osobistego lub paszportu. Czas Zimą minus 1 godzina w stosunku do czasu polskiego, latem minus 2 godziny. Orientacyjne ceny Warto pamiętać, że Wyspy Kanaryjskie są obszarem wolnocłowym i taniej można tu kupić wiele artykułów, np. kosmetyki, alkohol czy sprzęt elektroniczny. Generalnie ceny popularnych towarów są przystępne, np. obiad w restauracji od 10 EUR, woda 1l - 1-1,5 EUR, piwo w barze od 1,5 EUR, kawa w kawiarni od 2 EUR, bilety autobusowe w zależności od trasy od 0,7 EUR do 5 EUR. Poczta Czynna jest od poniedziałku do piątku w godz. 08.30-14.00. Zarówno kartki pocztowe, jak i znaczki można kupić w recepcji hotelu i tam zostawić do wysłania. Znaczek do Polski i innych krajów Europy kosztuje 0,65 EUR. Elektryczność Napięcie 220V, urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów. Telefony Karty telefoniczne możemy kupić w sklepach i kioskach w pobliżu publicznych aparatów telefonicznych. Karty telefoniczne kosztują 6-12 EUR. Telefony komórkowe działają w całej Hiszpanii. Rozmowy lokalne są tanie natomiast zagraniczne dość drogie. Koszty połączeń w ramach roamingu polskich sieci prosimy sprawdzać przed wyjazdem u operatora. Godziny pracy Banki otwarte są codziennie od 9.00 do 14.00, w soboty do 13.00 sklepy czynne są od 09:00 do 13.00 oraz po 16.00 kiedy kończy się sjesta. Supermarkety czynne są zazwyczaj od 09:00 do 21:00. W niedziele i święta sklepy i urzędy są zamknięte. Wszelkie urzędy są otwarte tylko w godzinach porannych. Wyloty: Z Warszawy, Katowic, Gdańska oraz Poznania.Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku.Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: r.pl\rozklady. W regionie Teneryfa Teneryfa jest największą wyspą archipelagu Wysp Kanaryjskich (2059 km2) ze stolicą w Santa Cruz de Tenerife, położoną na Oceanie Atlantyckim, u północno-zachodnich wybrzeży Afryki, administracyjnie należącą do Hiszpanii. Charakteryzuje się górzystą powierzchnią pochodzenia wulkanicznego. Najwyższy szczyt Pico de Teide (3718 m n.p.m.) jest zarazem najwyższą górą Hiszpanii. Wyspa ta kusi pięknymi plażami oraz zielenią palm. Uprawia się tu trzcinę cukrową, banany, drzewa cytrusowe, winorośl, zboża, tytoń oraz warzywa. Głównym miastem i portem jest Santa Cruz de Tenerife. Na wyspie panuje zróżnicowany klimat (łagodny przez cały rok). Łańcuch górski dzieli wyspę na dwie strefy klimatyczne - południowo - wschodnią - cieplejszą (dominuje klimat pustynny i suchy, ponieważ dociera tam gorące powietrze z Afryki, stosunkowo niewiele roślinności, piaszczyste plaże) oraz północno - zachodnią - chłodniejszą (panuje klimat wilgotny, bogata roślinność, skaliste wybrzeże i czarny i szary piasek wulkaniczny). O mieszkańcach Teneryfy mówi się, że są jak wulkan Teide - zimni na zewnątrz, gorący w środku - choć w przy pierwszym spotkaniu mogą okazać się nieprzystępni, to przy drugim na pewno będą przyjaźni, pomocni i otwarci. To ludzie również dumni ze swych tradycji i kultury, co lubią pokazywać przyjezdnym i stanowią prawdziwą mieszankę kultur i narodowości etnicznych. Los Cristianos, Playa de las Americas i Costa Adeje Los Cristianos i Playa de las Americas położone są na południu wyspy, w odległości ok. 13-18 km od lotniska Reina Sofia. Są również jednymi z najstarszych miejscowości wypoczynkowych w tej części wyspy. Miejscowości te wraz z Costa Adeje, przechodząc jedna w drugą, tworzą ogromny teren hotelowo - rekreacyjny. W Los Cristianos i Playa de las Americas znajdują się całkiem ładne (sztuczne) plaże wulkanicznego pochodzenia (ciemny piasek). Playa de las Americas to nieprzerwany ciąg restauracji, barów, pubów, dyskotek, pasaży handlowych - życie tu toczy się całą dobę. Los Cristianos jest nieco spokojniejsze, choć również nie brak tu atrakcji typowych dla kurortów turystycznych, pozwalających mile spędzić czas poza hotelem. Costa Adeje uznawane jest za kurort bardziej przyjaznym rodzinom, więcej tu hoteli niż dyskotek, a i plaże są lepsze niż w Los Cristianos czy Playa de Las Americas. Goście pozostający w hotelach w Costa Adeje również nie będą się nudzić - infrastruktura turystyczna jest bogata i każdy znajdzie coś dla siebie. Miłośnicy kąpieli słonecznych znajdą tu tylko dobrze zagospodarowane plaże - leżaki parasole, prysznice, a do tego sporty wodne jak nurkowanie, paragliding, jest ski, motorówki, wycieczki katamaranem. Amatorom windsurfingu i kitesurfingu polecamy wizytę w położonym przy lotnisku El Medano - panują tam idealne warunki do uprawiania tych sportów. Miłośnicy gór mogą uprawiać trekking w parku narodowym wulkanu El Teide, golfiści znajdą świetnie przygotowane pola golfowe, a wielbicieli wycieczek krajoznawczych zachęcamy do odwiedzenia Orotavy oraz Puerto de la Cruz - miejscowości położonych na północy wyspy, które kuszą typowo hiszpańskimi krętymi uliczkami, czy bielonymi domkami z czerwonymi dachówkami. Wszystkim polecamy park wodny Siam Park - entuzjastom mocnych wrażeń i tak ścierpnie skórka po spotkaniu z rekinem, a tym mniej odważnym zapewne wystarczy kilkanaście zjeżdżalni i sztuczna plaża. Zapraszamy do eksplorowania wszystkiego tego, co Zielona Wyspa ma do zaoferowania właśnie Państwu!
    Wycieczki lokalne
    PARK NARODOWY DEL TEIDE i WIOSKA MASCA
    Zapraszamy do zwiedzenia parku, który obejmuje ogromny krater wulkanu o średnicy 14 km. Na północy wznosi się wielki stożek Pico del Teide o wysokości 3718 m n.p.m. - najwyższy szczyt Hiszpanii i 3 najwiekszy oraz czynny wulkan na świecie. Krajobraz parku tworzą dziwne, różnokolorowe formacje skalne - bazaltowe, pumeksowe oraz zastygłe strumienie lawy spływające po stokach. Wszystko to tworzy niesamowity kontrast do palm i piasku, osiągalnych zaledwie 30 km dalej. Na zakończenie wycieczki wizyta w wiosce Masca - malownicza i tradycyjna oraz niegdyś piracka wioska połozona pośród gór i bujnej rosliności Teneryfy. Dla tych, którzy chcieliby zobaczyć El Teide jeszcze bardziej z bliska proponujemy wjazd kolejką na 3555 m n.p.m. (płatne dodatkowo ok. 25 EUR/os.).
    Cena wycieczki ok. 47 EUR/os. SIAM PARK
    Największy tematyczny park wodny w Hiszpanii (pow. 18,5 ha), składający się z ponad 25 różnych budynków, kilkunastu zjeżdżalni - w tym największa na wysokości 28 m (ósme piętro) - kończąca się tunelem w basenie pełnym rekinów, wodospady, sztuczne rzeki, tropikalna zieleń, mnóstwo basenów w tym 3 z podgrzewaną wodą oraz plaża z białym piaskiem przywiezionym z samej Portugalii. I jakby tego było mało, to na dokładkę, sztuczne fale do wysokości 3 m! Na miejscu bogate zaplecze gastronomiczne w postaci różnego rodzaju barów i restauracji, wypożyczalnia pontonów oraz sklepy z pamiątkami. Oryginalna architektura nawiązuje do dawnego królestwa Tajlandii "SIAM" i stąd też sama nazwa parku. Siam Park znajduje się w Playas de Las Americas, zjazd bezpośrednio z autostrady TF 1. Park wodny oferuje także bezpłatny transport turystów charakterystycznymi autobusami. Park jest czynny codziennie w godz. 10:00-17:00 w okresie zimowym i 10:00-18:00 latem.
    Cena z własnym dojazdem: ok. 35 EUR/os. dorosła, ok. 20 EUR/dziecko 6-11 lat.
    LORO PARQUE (Puerto de la Cruz)
    Loro Parque znajduje się na północy wyspy w Puerto de la Cruz. Jest mieszanką ogrodu zoologicznego i botanicznego - stał się on ostoją wielu zagrożonych wyginięciem gatunków, do tego egzotyczny ogród i przepiękna tropikalna zieleń czynią to miejsce obowiązkowym punktem pobytu każdego turysty. Tysiące ptaków, także żółwie, aligatory, małpy, goryle, tygrysy i potężne akwarium w którym zobaczyć można miedzy innymi rekiny, a także pingwinarium - widok tych pociesznych ptaków zawsze przykuwa uwagę. I na koniec pokazy tresury delfinów, papug i lwów morskich, które zachwycą nie tylko dzieci, ale i dorosłych. Loro Park znajduje się na północy wyspy w Puerto de la Cruz - czynny codziennie. Park jest czynny codziennie w godz.10:00-18:45 (ostatnie wejście o godz. 16:00).
    Cena z dojazdem zorganizowanym - ok. 47 EUR/os. dorosła, ok. 33 EUR/dziecko 6-11 lat, ok. 6 EUR/dziecko 2-5 lat. DOOKOŁA WYSPY
    Pierwszym przystankiem na tej wycieczce będzie jedna z najbardziej charakterystycznych atrakcji Teneryfy - Los Gigantes - majestatyczne 600-metrowe skały wpadające do oceanu. Następnie przejedziemy północne wybrzeże do uroczej miejscowości Garachico, która niegdyś była bardzo ważnym portem Teneryfy. Podróż kontunuujemy w kierunku Orotavy - soczyście zielonej doliny z plantacjami bananów oraz z niewielkim miasteczkiem o tej samej nazwie leżącym u podnóża El Teide. Na uwagę w Orotavie zasługują również kamienice z charakterystycznymi dla Wysp Kanaryjskich drewnianymi balkonami. Następnym punktem programu będzie Icod de Los Vinos i słynne Drzewo Smocze.
    Cena z lunchem ok. 73 EUR/os. dorosła.
    SKARBY PÓŁNOCY
    Całodzienna wycieczka objazdowa po Teneryfie, prezentująca najbardziej urokliwe i tradycyjne miejsca wyspy. Spacer wąskimi uliczkami miasteczka Orotava zaprowadzi nas do najpiękniejszego budynku Teneryfy - Domu z Balkonami. Następnym przystankiem na naszej trasie będzie "kanaryjski Kraków", czyli La Laguna - pierwsza stolica Teneryfy z fantastycznie zachowaną kolonialną starówką, wpisana na Listę Światowego Dziedzictwa UNESCO. Z La Laguny malowniczą drogą przejedziemy przez najbardziej niedostępny fragment Teneryfy - zielone góry Anaga - do najsłynniejszej plaży wyspy - Las Teresitas. Zwieńczeniem dnia będzie wizyta we współczesnej stolicy - Santa Cruz.
    Cena ok. 50 euro, dziecko 35 euro.
    Uwaga!
    Zamieszczone powyżej opisy wycieczek lokalnych są podane wyłącznie informacyjnie i nie stanowią oferty handlowej. Nie gwarantujemy, że będą one wszystkie realizowane. Pełny wykaz dostępnych atrakcji lokalnych wraz z ich aktualnymi cenami jest dostępny u naszych rezydentów.

    Świadczenia

    Cena podstawowa obejmuje:
    przelot samolotem, transfery lotnisko - hotel - lotnisko,7 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych*, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, opiekę polskiego rezydenta, asystę przedstawiciela Rainbow na lotniskach lokalnych, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa (wersja standard: NNW, KL, CP, Assistance i bagaż). *w terminach obejmujących wyloty/powroty w Wigilię oraz Sylwester ilośc dób hotelowych przedstawia się następująco: wylot 10.12 - 7 lub 13 rozpoczętych dób hotelowych wylot 17.12 - 6 lub 13 rozpoczętych dób hotelowych wylot 23.12 - 7 lub 15 rozpoczętych dób hotelowych wylot 30.12 - 8 lub 15 rozpoczętych dób hotelowych
    Cena podstawowa nie obejmuje:
    wycieczek lokalnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, napojów do posiłków jeśli w opisie hoteli nie podano inaczej oraz innych wydatków osobistych.

    Inne

    TENERYFA - informacje ogólne Waluta EURO. Można płacić kartami kredytowymi i korzystać z bankomatów. W miejscowościach turystycznych są miejsca gdzie można wymieniać walutę. Napiwki Przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwków, szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach. Zdarza się, że napiwek zostaje doliczony do rachunku. Wiza Obywatele Polski mogą podróżować do Hiszpanii na podstawie dowodu osobistego lub paszportu. Czas Zimą minus 1 godzina w stosunku do czasu polskiego, latem minus 2 godziny. Orientacyjne ceny Warto pamiętać, że Wyspy Kanaryjskie są obszarem wolnocłowym i taniej można tu kupić wiele artykułów, np. kosmetyki, alkohol czy sprzęt elektroniczny. Generalnie ceny popularnych towarów są przystępne, np. obiad w restauracji od 10 EUR, woda 1l - 1-1,5 EUR, piwo w barze od 1,5 EUR, kawa w kawiarni od 2 EUR, bilety autobusowe w zależności od trasy od 0,7 EUR do 5 EUR. Poczta Czynna jest od poniedziałku do piątku w godz. 08.30-14.00. Zarówno kartki pocztowe, jak i znaczki można kupić w recepcji hotelu i tam zostawić do wysłania. Znaczek do Polski i innych krajów Europy kosztuje 0,65 EUR. Elektryczność Napięcie 220V, urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów. Telefony Karty telefoniczne możemy kupić w sklepach i kioskach w pobliżu publicznych aparatów telefonicznych. Karty telefoniczne kosztują 6-12 EUR. Telefony komórkowe działają w całej Hiszpanii. Rozmowy lokalne są tanie natomiast zagraniczne dość drogie. Koszty połączeń w ramach roamingu polskich sieci prosimy sprawdzać przed wyjazdem u operatora. Godziny pracy Banki otwarte są codziennie od 9.00 do 14.00, w soboty do 13.00 sklepy czynne są od 09:00 do 13.00 oraz po 16.00 kiedy kończy się sjesta. Supermarkety czynne są zazwyczaj od 09:00 do 21:00. W niedziele i święta sklepy i urzędy są zamknięte. Wszelkie urzędy są otwarte tylko w godzinach porannych. Wyloty: Z Warszawy, Katowic, Gdańska oraz Poznania.Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku.Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: r.pl\rozklady. W regionie Teneryfa Teneryfa jest największą wyspą archipelagu Wysp Kanaryjskich (2059 km2) ze stolicą w Santa Cruz de Tenerife, położoną na Oceanie Atlantyckim, u północno-zachodnich wybrzeży Afryki, administracyjnie należącą do Hiszpanii. Charakteryzuje się górzystą powierzchnią pochodzenia wulkanicznego. Najwyższy szczyt Pico de Teide (3718 m n.p.m.) jest zarazem najwyższą górą Hiszpanii. Wyspa ta kusi pięknymi plażami oraz zielenią palm. Uprawia się tu trzcinę cukrową, banany, drzewa cytrusowe, winorośl, zboża, tytoń oraz warzywa. Głównym miastem i portem jest Santa Cruz de Tenerife. Na wyspie panuje zróżnicowany klimat (łagodny przez cały rok). Łańcuch górski dzieli wyspę na dwie strefy klimatyczne - południowo - wschodnią - cieplejszą (dominuje klimat pustynny i suchy, ponieważ dociera tam gorące powietrze z Afryki, stosunkowo niewiele roślinności, piaszczyste plaże) oraz północno - zachodnią - chłodniejszą (panuje klimat wilgotny, bogata roślinność, skaliste wybrzeże i czarny i szary piasek wulkaniczny). O mieszkańcach Teneryfy mówi się, że są jak wulkan Teide - zimni na zewnątrz, gorący w środku - choć w przy pierwszym spotkaniu mogą okazać się nieprzystępni, to przy drugim na pewno będą przyjaźni, pomocni i otwarci. To ludzie również dumni ze swych tradycji i kultury, co lubią pokazywać przyjezdnym i stanowią prawdziwą mieszankę kultur i narodowości etnicznych. Los Cristianos, Playa de las Americas i Costa Adeje Los Cristianos i Playa de las Americas położone są na południu wyspy, w odległości ok. 13-18 km od lotniska Reina Sofia. Są również jednymi z najstarszych miejscowości wypoczynkowych w tej części wyspy. Miejscowości te wraz z Costa Adeje, przechodząc jedna w drugą, tworzą ogromny teren hotelowo - rekreacyjny. W Los Cristianos i Playa de las Americas znajdują się całkiem ładne (sztuczne) plaże wulkanicznego pochodzenia (ciemny piasek). Playa de las Americas to nieprzerwany ciąg restauracji, barów, pubów, dyskotek, pasaży handlowych - życie tu toczy się całą dobę. Los Cristianos jest nieco spokojniejsze, choć również nie brak tu atrakcji typowych dla kurortów turystycznych, pozwalających mile spędzić czas poza hotelem. Costa Adeje uznawane jest za kurort bardziej przyjaznym rodzinom, więcej tu hoteli niż dyskotek, a i plaże są lepsze niż w Los Cristianos czy Playa de Las Americas. Goście pozostający w hotelach w Costa Adeje również nie będą się nudzić - infrastruktura turystyczna jest bogata i każdy znajdzie coś dla siebie. Miłośnicy kąpieli słonecznych znajdą tu tylko dobrze zagospodarowane plaże - leżaki parasole, prysznice, a do tego sporty wodne jak nurkowanie, paragliding, jest ski, motorówki, wycieczki katamaranem. Amatorom windsurfingu i kitesurfingu polecamy wizytę w położonym przy lotnisku El Medano - panują tam idealne warunki do uprawiania tych sportów. Miłośnicy gór mogą uprawiać trekking w parku narodowym wulkanu El Teide, golfiści znajdą świetnie przygotowane pola golfowe, a wielbicieli wycieczek krajoznawczych zachęcamy do odwiedzenia Orotavy oraz Puerto de la Cruz - miejscowości położonych na północy wyspy, które kuszą typowo hiszpańskimi krętymi uliczkami, czy bielonymi domkami z czerwonymi dachówkami. Wszystkim polecamy park wodny Siam Park - entuzjastom mocnych wrażeń i tak ścierpnie skórka po spotkaniu z rekinem, a tym mniej odważnym zapewne wystarczy kilkanaście zjeżdżalni i sztuczna plaża. Zapraszamy do eksplorowania wszystkiego tego, co Zielona Wyspa ma do zaoferowania właśnie Państwu!

    Wycieczki lokalne

    PARK NARODOWY DEL TEIDE i WIOSKA MASCA
    Zapraszamy do zwiedzenia parku, który obejmuje ogromny krater wulkanu o średnicy 14 km. Na północy wznosi się wielki stożek Pico del Teide o wysokości 3718 m n.p.m. - najwyższy szczyt Hiszpanii i 3 najwiekszy oraz czynny wulkan na świecie. Krajobraz parku tworzą dziwne, różnokolorowe formacje skalne - bazaltowe, pumeksowe oraz zastygłe strumienie lawy spływające po stokach. Wszystko to tworzy niesamowity kontrast do palm i piasku, osiągalnych zaledwie 30 km dalej. Na zakończenie wycieczki wizyta w wiosce Masca - malownicza i tradycyjna oraz niegdyś piracka wioska połozona pośród gór i bujnej rosliności Teneryfy. Dla tych, którzy chcieliby zobaczyć El Teide jeszcze bardziej z bliska proponujemy wjazd kolejką na 3555 m n.p.m. (płatne dodatkowo ok. 25 EUR/os.).
    Cena wycieczki ok. 47 EUR/os. SIAM PARK
    Największy tematyczny park wodny w Hiszpanii (pow. 18,5 ha), składający się z ponad 25 różnych budynków, kilkunastu zjeżdżalni - w tym największa na wysokości 28 m (ósme piętro) - kończąca się tunelem w basenie pełnym rekinów, wodospady, sztuczne rzeki, tropikalna zieleń, mnóstwo basenów w tym 3 z podgrzewaną wodą oraz plaża z białym piaskiem przywiezionym z samej Portugalii. I jakby tego było mało, to na dokładkę, sztuczne fale do wysokości 3 m! Na miejscu bogate zaplecze gastronomiczne w postaci różnego rodzaju barów i restauracji, wypożyczalnia pontonów oraz sklepy z pamiątkami. Oryginalna architektura nawiązuje do dawnego królestwa Tajlandii "SIAM" i stąd też sama nazwa parku. Siam Park znajduje się w Playas de Las Americas, zjazd bezpośrednio z autostrady TF 1. Park wodny oferuje także bezpłatny transport turystów charakterystycznymi autobusami. Park jest czynny codziennie w godz. 10:00-17:00 w okresie zimowym i 10:00-18:00 latem.
    Cena z własnym dojazdem: ok. 35 EUR/os. dorosła, ok. 20 EUR/dziecko 6-11 lat.
    LORO PARQUE (Puerto de la Cruz)
    Loro Parque znajduje się na północy wyspy w Puerto de la Cruz. Jest mieszanką ogrodu zoologicznego i botanicznego - stał się on ostoją wielu zagrożonych wyginięciem gatunków, do tego egzotyczny ogród i przepiękna tropikalna zieleń czynią to miejsce obowiązkowym punktem pobytu każdego turysty. Tysiące ptaków, także żółwie, aligatory, małpy, goryle, tygrysy i potężne akwarium w którym zobaczyć można miedzy innymi rekiny, a także pingwinarium - widok tych pociesznych ptaków zawsze przykuwa uwagę. I na koniec pokazy tresury delfinów, papug i lwów morskich, które zachwycą nie tylko dzieci, ale i dorosłych. Loro Park znajduje się na północy wyspy w Puerto de la Cruz - czynny codziennie. Park jest czynny codziennie w godz.10:00-18:45 (ostatnie wejście o godz. 16:00).
    Cena z dojazdem zorganizowanym - ok. 47 EUR/os. dorosła, ok. 33 EUR/dziecko 6-11 lat, ok. 6 EUR/dziecko 2-5 lat. DOOKOŁA WYSPY
    Pierwszym przystankiem na tej wycieczce będzie jedna z najbardziej charakterystycznych atrakcji Teneryfy - Los Gigantes - majestatyczne 600-metrowe skały wpadające do oceanu. Następnie przejedziemy północne wybrzeże do uroczej miejscowości Garachico, która niegdyś była bardzo ważnym portem Teneryfy. Podróż kontunuujemy w kierunku Orotavy - soczyście zielonej doliny z plantacjami bananów oraz z niewielkim miasteczkiem o tej samej nazwie leżącym u podnóża El Teide. Na uwagę w Orotavie zasługują również kamienice z charakterystycznymi dla Wysp Kanaryjskich drewnianymi balkonami. Następnym punktem programu będzie Icod de Los Vinos i słynne Drzewo Smocze.
    Cena z lunchem ok. 73 EUR/os. dorosła.
    SKARBY PÓŁNOCY
    Całodzienna wycieczka objazdowa po Teneryfie, prezentująca najbardziej urokliwe i tradycyjne miejsca wyspy. Spacer wąskimi uliczkami miasteczka Orotava zaprowadzi nas do najpiękniejszego budynku Teneryfy - Domu z Balkonami. Następnym przystankiem na naszej trasie będzie "kanaryjski Kraków", czyli La Laguna - pierwsza stolica Teneryfy z fantastycznie zachowaną kolonialną starówką, wpisana na Listę Światowego Dziedzictwa UNESCO. Z La Laguny malowniczą drogą przejedziemy przez najbardziej niedostępny fragment Teneryfy - zielone góry Anaga - do najsłynniejszej plaży wyspy - Las Teresitas. Zwieńczeniem dnia będzie wizyta we współczesnej stolicy - Santa Cruz.
    Cena ok. 50 euro, dziecko 35 euro.
    Uwaga!
    Zamieszczone powyżej opisy wycieczek lokalnych są podane wyłącznie informacyjnie i nie stanowią oferty handlowej. Nie gwarantujemy, że będą one wszystkie realizowane. Pełny wykaz dostępnych atrakcji lokalnych wraz z ich aktualnymi cenami jest dostępny u naszych rezydentów.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

    Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

    Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.

    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Coral Travel

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Roca Nivaria to luksusowy kompleks hotelowy usytuowany w kameralnej miejscowości Playa Paraiso. Polecamy najbardziej wymagającym klientom ze względu na przynależność do sieci hotelowej Adrian i co się z tym wiąże - bardzo wysoką jakość świadczonych usług; na romantyczne wakacje oraz dla rodzin z dziećmi. Pobyt w hotelu Roca Nivaria to gwarancja udanych wakacji na przepięknej Teneryfie.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja w Playa Paraiso, 10 km od Costa Adeje, obok kameralnej, piaszczystej plaży
    • eleganckie, nowoczesne pokoje, bardzo smaczne i urozmaicone wyżywienie, animacje dla dzieci i dorosłych
    • wi fi gratis

    Szukasz wakacji do Hiszpanii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    KATEGORIA

    5*

    REGION

    Teneryfa Komfortowy i przepięknie zaprojektowany hotel polecany dla wszystkich, którzy chcą wypocząć w cichym i spokojnym miejscu z dala od zgiełku miasta. Usytuowany tuż przy piaszczystej plaży na skraju morza jest idealnym miejscem, aby wsłuchać się w szum oceanu. Promenada w pobliżu hotelu zachęca do codziennych spacerów. Na miejscu dostępnych jest wiele atrakcji dla dzieci i dorosłych, piękne baseny oraz piękne ogrody. Dla miłośników kuchni hiszpańskiej obiekt oferuje tradycyjne potrawy w jednej z restauracji a' la carte.

    kategoria hotelu

    5*

    kategoria lokalna hotelu

    5*

    Data otwarcia

    2005 r. Na terenie znajdują się 4 restauracje, 3 bary, 2 baseny (1 ze słoną wodą, 1 podgrzewany), 5 sal konferencyjnych, room service, pralnia. Urozmaicony program animacyjny oraz rozbudowane zaplecze rekreacyjno-sportowe dla osób aktywnych.

    internet

    Wi-Fi w lobby bezpłatne, Wi-Fi w pokojach bezpłatne, Kawiarenka internetowa płatna

    plaża

    Przy hotelu hotelu, publiczna, piaszczysta. Leżaki - bezpłatne.

    pokoje

    Wyposażone są w klimatyzację centralną, telefon, TV, sejf (bezpłatny), mini bar (płatny), balkon lub taras. Typy pokoi: w 2 pięciopiętrowych budynkach głównych: pokoje standardowe dla max 2 os. , pokoje dla niepełnosprawnych dla max 2 os.

    Wyżywienie

    restauracja główna, restauracja przy basenie, 2 restauracje a la carte, 3 bary (m.in. lobby bar)

    śniadanie i obiadokolacja

    Formuła zawiera: śniadanie, obiad, wybrane lokalne napoje bezalkoholowe do śniadania All Inclusive (10:00-23:00) Formuła zawiera: śniadanie, obiad, kolacja w formie bufetu w restauracji głównej, przekąski w wyznaczonych barach, lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe Formuła nie zawiera: napoi importowanych, soków ze świeżych owoców, napoi serwowanych w butelkach, napoi energetycznych, pakietów dla nowożeńców - płatne. Wymagana rezerwacja.włoska "Verona", hiszpańska "Burgos"

    z myślą o dzieciach

    mini klub dla dzieci w wieku 4-12 lat, dzieci w wieku 1-3 lat mogą przebywać na terenie mini klubu tylko pod opieką rodzica/opiekuna, plac zabaw, brodzik menu i krzesełka dla dzieci w restauracji głównej, możliwość wypożyczenia wózka za opłatą i w miarę dostępności, opiekunka (płatna), animacje

    w cenie

    fitness, animacje, tenis stołowy

    płatne

    centrum SPA, salon piękności, bilard

    Aktualizacja opisu

    12.07.2016 13:53

    usługi dostępne w hotelu

    Hotel rodzinny Niepełnosprawni Wi-Fi Przy plaży SPA VIP Mini Klub All Inclusive Serwis plażowy


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Coral Travel Wezyr Holidays, które działa na polskim rynku od roku 1999. W tym czasie zdobyło grono stałych i zadowolonych klientów. Biuro Podróży Coral Travel Wezyr Holidays specjalizuje się w wyjazdach do Turcji, jednak z roku na rok wzbogaca swoją ofertę o nowe kierunki. Jedną z najchętniej wybieranych przez klientów destynacji jest Grecja. Dodatkowo możemy wybrać ofertę spośród takich krajów jak Hiszpania, Bułgaria czy Egipt. Ciągły rozwój biura i pozycja jednego z największych touroperatorów w Europie zaowocował stale poszerzającą się ofertą egzotycznych wakacji, hitem są takie kierunki jak Dominikana, Kuba, Meksyk, Tajlandia, Mauritius czy Zjednoczone Emiraty Arabskie. Biuro podrózy Coral Travel Wezyr Holidays oferuje także atrakcyjne wakacje dla rodzin - w swoich najlepszych hotelach uruchomili bowiem polskojęzyczne animacje. Wybierać można spoód wielu ofert last minute i all inclusive.

    Biuro Podróży Coral Travel Wezyr to gwarancja udanych wakacji. Jako jeden z nielicznych touroperatorów na polskim rynku wdrożył system zarządzania jakością i posiada certyfikat na zgodność z normą ISO 9001:2008. Jest laureatem nagród Fair Play Turystyki Polskiej 2012, Jakość Roku 2009 i 2010, a także szczególnego wyróżnienia Jakość Roku Srebro.

    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    KonsorcjumPBP

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Roca Nivaria to luksusowy kompleks hotelowy usytuowany w kameralnej miejscowości Playa Paraiso. Polecamy najbardziej wymagającym klientom ze względu na przynależność do sieci hotelowej Adrian i co się z tym wiąże - bardzo wysoką jakość świadczonych usług; na romantyczne wakacje oraz dla rodzin z dziećmi. Pobyt w hotelu Roca Nivaria to gwarancja udanych wakacji na przepięknej Teneryfie.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja w Playa Paraiso, 10 km od Costa Adeje, obok kameralnej, piaszczystej plaży
    • eleganckie, nowoczesne pokoje, bardzo smaczne i urozmaicone wyżywienie, animacje dla dzieci i dorosłych
    • wi fi gratis

    Szukasz wakacji do Hiszpanii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    Położenie

    Hotel Roca Nivaria Gran znajduje się w południowej części Teneryfy, na wybrzeżu Costa Adeje, zaledwie 25 km od lotniska. Obiekt znajduje się w spokojnej okolicy, na terenie Playa Paraiso, tuż przy małej, piaszczytej plaży. Z kompleksu hotelowego rozpościerają się niezapomniane widoki na Ocean Atlantycki.

    Obiekt dysponuje 289 nowocześnie urządzonymi pokojami z łazienką (prysznic/wanna). Wszystkie posiadają balkon lub taras, wiele z nich z widokiem na ocean. W pokojach można korzystać z dostępu do Internetu bezprzewodowego. Ponadto pokoje wyposażone są w

    telefon, mini-bar, telewizję satelitarną z kanałami muzycznymi, sejf, klimatyzację.

    Na terenie obiektu znajdują się 2 baseny dla dorosłych (jeden podgrzewany przez cały rok). Dla dzieci przygotowano 2 oddzielne baseny (podgrzewane) oraz mini klub. Hotel dysponuje rozwiniętym zapleczem rekreacyjno-sportowym. Na terenie obiektu znajdują się m.in.

    2 korty tenisowe, paddle tenis, siłownia, boisko do siatkówki, centrum sportowe, jacuzzi i solarium. Hotel dysponuje 3 restauracjami oraz barem przy basenie. Niektóre z wymienionych usług mogą być dodatkowo płatne.

    CENA ZAWIERA

    przelot na trasie Warszawa/Teneryfa/Warszawa, transfer z i na lotnisko, zakwaterowanie w hotelu przez 7/14 nocy, wyżywienie zgodnie z ofertą, ubezpieczenie od następstw nieszczęśliwych wypadków, kosztów leczenia i chorób przewlekłych

    CENA NIE ZAWIERA

    dodatkowych posiłków, wydatków własnych, napiwków, bagażu rejestrowanego (dopłata 332 PLN/bagaż do 15 kg)

    UWAGI

    1. Możliwość krótszych i dłuższych pobytów - indywidualna kalkulacja na zapytanie 2. Cena nie zawiera bagażu rejestrowanego. Istnieje możliwość wykupienia bagażu rejestrowanego do 15 kg za dopłatą 332 PLN. 3. Obowiązuje opłata klimatyczna płatna na miejscu. 4. Dziecko w wieku 2-12 lat z 2 osób dorosłych oraz 3 osoba w pokoju 2-os zakwaterowana jest na dostawce. 5. Niniejsza oferta wymaga potwierdzenia po dokonaniu wpłaty zaliczki. Organizator potwierdza lub anuluje założoną rezerwację w ciągu 48 h (tylko w dni robocze pon-pt 10-18). W przypadku braku potwierdzenia ze strony organizatora zwrot 100% wpłaty. Podane ceny skalkulowane są dla najniższej taryfy biletów lotniczych, obowiązującej w okresie ważności cennika. W przypadku niedostępności tej taryfy istnieje możliwość rezerwacji biletu w innej wyższej - za odpowiednią dopłatą. Ewentualna dopłata podlega akceptacji klienta. Wylot możliwy jest w dowolnej dacie oraz z dowolnego portu lotniczego, również zagranicznego. 6. Możliwość wykupu ubezpieczenia od kosztów rezygnacji - 2,5% kosztu imprezy. 7. Istnieje możliwość płatności zarówno w PLN jak i EUR (na oddzielne konto walutowe Konsorcjum PBP). Kurs EUR rozliczany na dzień pełnej wpłaty wg aktualnej tabeli kursów sprzedaży obcych walut Banku PeKaO SA. 8. Opis hotelu dostępny na stronie www.twojepodroze.com.pl


    Wycieczka pochodzi z oferty Konsorcjum Polskich Biur Podróży Trade & Travel Company, które działa już od ponad 27 lat. To w pełni polska firma z bogatym doświadczeniem na rynku turystycznym, tworzona przez pełen pasji zespół pasjonatów, będących jednocześnie ekspertami w swojej branży.

    W ofercie Konsorcjum Polskich Biur Podróży Trade & Travel znajdują się zarówno wycieczki pobytowe oraz objazdowe do ponad stu kierunków egzotycznych, takich jak Indie, Meksyk, USA, Izrael, Kuba, Malediwy i Seszele, Chiny,  Floryda, Hawaje, Jawa czy Sri Lanka. Istnieje także możliwość zorganizaowania wyjazdów na specjalne uroczystości czy według szczegółowych życzeń klientów.

    Dzięki wieloletniej współpracy z najlepszymi liniami lotniczymi, biurami podróży za granicą, a także innymi przedstawicielami branży turystycznej,  Konsorcjum Polskich Biur Podróży Trade & Travel Company intensywnie rozszerza swoją działalność proponując bardzo zróżnicowane programy, skierowane do różnych grup klientów.

    Rzetelność i  wysoki poziom świadczonych usług potwierdza członkowstwo w Polskiej Izbie Turystyki, a także w Polskim Związku Organizatorów Turystyki. Jako jedyne biuro w Polsce Konsorcjum Polskich Biur Podróży Trade & Travel Company zostało nagrodzone Godłem Fundacji Teraz Polska. 

    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Neckermann

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Roca Nivaria to luksusowy kompleks hotelowy usytuowany w kameralnej miejscowości Playa Paraiso. Polecamy najbardziej wymagającym klientom ze względu na przynależność do sieci hotelowej Adrian i co się z tym wiąże - bardzo wysoką jakość świadczonych usług; na romantyczne wakacje oraz dla rodzin z dziećmi. Pobyt w hotelu Roca Nivaria to gwarancja udanych wakacji na przepięknej Teneryfie.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja w Playa Paraiso, 10 km od Costa Adeje, obok kameralnej, piaszczystej plaży
    • eleganckie, nowoczesne pokoje, bardzo smaczne i urozmaicone wyżywienie, animacje dla dzieci i dorosłych
    • wi fi gratis

    Szukasz wakacji do Hiszpanii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    Region

    Teneryfa, Hiszpania

    Atuty oferty

    Luksusowy hotel dla całej rodziny wyróżniający się pięknem minimalistycznej architektury oraz unikalnym położeniem nad oceanem. Dorośli zrelaksują się w nowoczesnym centrum wellness, a dzieci spędzą niezapomniane chwile w towarzystwie Roniego - hotelowej maskotki.

    Położenie

    spokojne, w Playa Paraiso, przy promenadzie, z niezwykłym widokiem na ocean i wyspę La Gomera. Do Costa Adeje (ok. 10 km) bezpłatny autobus hotelowy.

    Plaża

    przy niewielkiej, gruboziarnistej plaży. Do plaży Playa de Fanabe w Costa Adeje bezpłatny autobus hotelowy. Leżaki i parasole za opłatą.

    Wyposażenie

    289 pokoi. Lobby z recepcją, restauracja główna z tarasem zewnętrznym, restauracja przy basenie, 2 restauracje à la carte (włoska i hiszpańska), 3 bary. W ogrodzie 2 baseny infinity: (1 podgrzewany z wodą morską, 1 ze słodką wodą), whirlpool. Taras słoneczny i bar przy basenie. Zaciszny taras słoneczny na dachu. Leżaki, parasole i ręczniki kąpielowe bez opłaty.

    Wyżywienie

    Z dwoma posiłkami: śniadanie i kolacja w formie bufetu. Kolacja w restauracji à la carte za wcześniejszą rezerwacją.

    All Inclusive

    3 posiłki w formie bufetu. Kolacja w restauracjach à la carte (wymagana rezerwacja, w miarę dostępności). Napoje alkoholowe i bezalkoholowe w godz. 10:00-18:00, w godz. 18:00-23:00 w piano barze. Kawa i ciasto w godz. 16:00-17:00.

    Internet

    WiFi gratis na terenie całego hotelu gratis.

    Zakwaterowanie

    Pokoje dwuosobowe (A2G): ok. 35 m2, minibar, klimatyzacja, sejf, TV sat., telefon, balkon lub taras. Łazienka z wanną i prysznicem oddzielnie, WC, suszarka, szlafrok. Pokoje dwuosobowe z widokiem na ocean (A1-2H). Dostosowane dla osób na wózkach inwalidzkich (A1-2L). Komfort Plus z widokiem na ocean (A2K): najładniej położone, na wyższych piętrach. Pokoje Superior z widokiem na ocean (A2B): ok. 40 m2, dodatkowo sofa. Junior Suite z widokiem na ocean (A2-3C): ok. 60 m2, optycznie wydzielony salon z sofą lub 2 pojedynczymi łóżkami i sypialnia. Superior Suite z widokiem na ocean (A2-4E): ok 70 m2, przestronny salon i oddzielna sypialnia, TV sat. (2 telewizory plazmowe z kanałem muzycznym), duży taras z leżakami i parasolem.

    Święta/Sylwester

    menu świąteczne 25.12 i sylwestrowe 31.12 w cenie.

    Sport

    aerobik, siatkówka, strzelanie z łuku, siłownia, szachy ogrodowe, boisko sportowe, 2 korty tenisowe, paddle.

    Wellness

    w nowoczesnym Azules de Nivaria Spa z pięknym widokiem na ocean (ok. 1800 m2, wstęp od 16 lat) za opłatą: masaże, sauna, łaźnia turecka, vitality pool, whirlpool.

    Dzieci

    2 brodziki, plac zabaw, baby klub (10 mies.-3 lat), mini klub (4-12 lat), bufet w restauracji.

    Rozrywka

    urozmaicony program animacyjny.

    Dla dzieci

    2-12 lat: pobyt gratis lub zniżka procentowa.

    Ważne informacje

    Prosimy o zwrócenie uwagi na rodzaj zarezerwowanego przelotu. W zależności od linii lotniczej limity bagażu głównego mogą wynosić od 30 kg do 0 kg/osoba. (standardowo przy przelotach czarterowych wynoszą 20 kg/osoba).


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

    Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

    Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.

    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Mapa Hotelu Roca Nivaria
    Zdjęcia lokalizacji (Hiszpania / Teneryfa)
    Puerto de la Cruz czyli miasto na północy Teneryfy z kompleksem Lago Martianez
    Wodny park atrakcji Siam Park wzorowany na tajlandzkiej wiosce - Hiszpania, Teneryfa
    Kilometrowa plaża na północy wyspy Teneryfa ze złotym saharyjskim piaskiem - Hiszpania
    Słynny na całym świecie park zoologiczny Loro Park w Puerto de la Cruz odwiedzają miliony turystów rocznie
    Klify olbrzymy czyli Los Gigantes na wyspie Teneryfa
    Długa piaszczysta plaża i promenada w pobliży Playa de las Americas na wyspie Teneryfa
    Jedna z ładniejszych plaż i miejscowości na południu wyspy Teneryfa czyli Costa Adeje
    Jedna z głównych atrakcji wyspy Teneryfa czyli wulkan Teide
    Przyciągająca tysiące turystów 1000- letnia dracena w miejscowości Icod del los Vinos na Teneryfie
    La Gomera to najpopularniejsza wycieczka fakultatywna dostępna z wyspy Teneryfa
    Wąwóz Masca w górach Teno to ulubione miejsce na trekking na Teneryfie
    Wulkaniczna Playa de La Arena każdego roku przyciąga  tysiące turystów na Teneryfie

    Opinie o Hotelu Roca Nivaria

    4.9
    zdecydowanie polecam

    Hotel wybraliśmy na podróż poślubną!! rewelacja. Roca Nivaria to nie jest zwykły hotel - to bajka!! idealne miejsce na romantyczny urlop na Teneryfie. widoki rewelacyjne z terenu hotelowego, jedzenie baaardzo smaczne , tym bardziej, że w restauracji z widokiem na ocean. czystość, serwis w hotelu, bardzo dużo obsługi hotelowej - wszystko to było na bardzo wysokim poziomie. elegancki hotel. polecamy

    POLECAM:
    na romantyczne wakacje, wymagającym klientom
    Podsumowanie: zdecydowanie polecam
    4.9
    5.0
    zdecydowanie polecam

    Hotel Roca Nivaria położony w Playa Paraiso zaraz przy promenadzie,. Otoczenie hotelu jest imponujące, tak samo jak wnętrze, piękny pokój, ogromny, łazienki również duże. Hotel nowoczesny, jedzenie bajka, wybór nie do przejedzenia. Zaraz obok hotelu plaża, tylko malutka. Hotel w pełni spełnił moje oczekiwania i naprawdę polecam !

    POLECAM:
    na romantyczne wakacje, wymagającym klientom, dla aktywnych wczasowiczów
    Podsumowanie: zdecydowanie polecam
    5.0
    4.9
    zdecydowanie polecam

    Hotel jak dla mnie bajka. Byliśmy już kiedy na Teneryfie ale hotel Roca Nivaria jest chyba jednym z najlepszych. Jedzenie bardzo dobre, duży wybór, nie wiadomo na co się zdecydować :) wszystko tak smacznie wyglądało. Polecam

    POLECAM:
    wymagającym klientom
    Podsumowanie: zdecydowanie polecam
    4.9

    Masz pytania o Hotel Roca Nivaria? Zadzwoń lub napisz!

    Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00