cellphone519195695

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-18:00; sob. 10:00-16:00

Wakacje Last Minute
  • Hotel Eurocalas, Majorka
  • Hotel Eurocalas, Majorka
  • Hotel Eurocalas, Majorka
  • Hotel Eurocalas, Majorka
  • Hotel Eurocalas, Majorka
  • Hotel Eurocalas, Majorka
  • Hotel Eurocalas, Majorka
  • Hotel Eurocalas, Majorka
  • Hotel Eurocalas, Majorka
  • Hotel Eurocalas, Majorka
  • Hotel Eurocalas, Majorka
  • Hotel Eurocalas, Majorka
  • Hotel Eurocalas, Majorka
  • Hotel Eurocalas, Majorka
  • Hotel Eurocalas, Majorka
  • Hotel Eurocalas, Majorka
  • Hotel Eurocalas, Majorka
  • Hotel Eurocalas, Majorka
  • Hotel Eurocalas, Majorka
  • Hotel Eurocalas, Majorka
  • Hotel Eurocalas, Majorka
  • Hotel Eurocalas, Majorka
  • Hotel Eurocalas, Majorka
  • Hotel Eurocalas, Majorka
  • Hotel Eurocalas, Majorka
  • Hotel Eurocalas, Majorka
  • Hotel Eurocalas, Majorka
  • Hotel Eurocalas, Majorka
  • Hotel Eurocalas, Majorka
  • Hotel Eurocalas, Majorka
  • Hotel Eurocalas, Majorka
  • Hotel Eurocalas, Majorka
  • Hotel Eurocalas, Majorka
  • Hotel Eurocalas, Majorka
  • Hotel Eurocalas, Majorka
  • Hotel Eurocalas, Majorka
  • Hotel Eurocalas, Majorka
  • Hotel Eurocalas, Majorka
  • Hotel Eurocalas, Majorka
  • Hotel Eurocalas, Majorka
  • Hotel Eurocalas, Majorka
  • Hotel Eurocalas, Majorka
  • Hotel Eurocalas, Majorka
  • Hotel Eurocalas, Majorka
  • Hotel Eurocalas, Majorka
  • Hotel Eurocalas, Majorka
  • Hotel Eurocalas, Majorka
  • Hotel Eurocalas, Majorka
  • Hotel Eurocalas, Majorka
1 / 49
Ocena
hotelu:
4.2 / 5
Najbliższy termin
21.05 - 25.05
już od 2459 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
17.10 - 20.10
już od 999 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Eurocalas
  • Tenis
  • Basen odkryty
  • Polska animacja
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Przy plaży
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Bez paszportu

Hotel Eurocalas
star 3

Hiszpania: Majorka
Ocena hotelu Eurocalas:
4.2 / 5
Średnia z 9 opinii
Szczegóły oceny hotelu Eurocalas:
  • Lokalizacja
    4.0
  • Hotel
    3.9
  • Pokoje
    4.0
  • Wyżywienie
    4.3
  • Atrakcje
    i sport
    4.8
  • Jakość
    do ceny
    4.1
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 21 maja 2022
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 17 października 2022
ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Idealna propozycja dla rodzin z dziećmi. Bogata oferta programów animacyjnych zarówno dla dzieci jak i dorosłych. Polecam!

Hotel Eurocalas w ofercie Biura podróży:

TUI

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Idealna propozycja dla rodzin z dziećmi. Bogata oferta programów animacyjnych zarówno dla dzieci jak i dorosłych. Polecam!

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

W okolicy

  • ok. 900 m od centrum miasta Calas de Mallorca
  • ok. 10 minut drogi spacerem od plaży Cala Antena
  • czas dojazdu z lotniska ok. 70 min

polozenie

  • ok. 900 m od centrum miasta Calas de Mallorca
  • ok. 10 minut drogi spacerem od plaży Cala Antena
  • czas dojazdu z lotniska ok. 70 min

plaza

  • ok. 10 minut drogi spacerem od plaży Cala Antena
  • piaszczysta
  • schody prowadzące do plaży
  • hotel oddzielony od plaży ulicą
  • ręczniki za opłatą

Wyposażenie

  • 5 budynków
  • recepcja: codziennie 24 h
  • kantor: w recepcji
  • winda
  • sala TV
  • ogród
  • taras
  • Wi-Fi: w całym hotelu, za opłatą
  • pralnia: za opłatą
  • minimarket
  • lekarz
  • parking: w cenie

karty

Visa, MasterCard

Liczba pokojów

396

Kategoria lokalna

4 gwiazdki

Dodatkowe informacje

  • Podatek turystyczny: od dnia 01.01.2018, zgodnie z decyzją rządu Balearów, zmianie ulega stawka podatku na rzecz turystyki zrównoważonej. Zapłata za podatek odbywa się podczas zakwaterowania, bezpośrednio w hotelu. Szczegółowe informacje oraz wykaz hoteli wraz z wysokością podatku są dostępne – tutaj.
  • W rezerwowanym hotelu opieka rezydenta TUI oraz TUI Service Center 24/7: mailowo, telefonicznie, SMS i za pośrednictwem czatu w aplikacji TUI w serwisie myTUI. W aplikacji TUI znajdą Państwo mnóstwo przydatnych informacji dotyczących przebiegu podróży i miejsca wypoczynku. Za jej pośrednictwem można rezerwować również wycieczki fakultatywne. Niezależnie od tego, czy szukają Państwo pomysłów na spędzanie czasu w okolicy, czy potrzebują Państwo naszej pomocy w rozwiązaniu problemu, jesteśmy do Państwa dyspozycji.
    Telefon: +48 222043596
    SMS: +48 799448800
    E-mail: servicePL@TUI.com
    Czat: w aplikacji TUI

basen

  • baseny: 3
  • basen dla dzieci: ze słodką wodą, zjeżdżalnia
  • basen „Mallorca": w cenie, zewnętrzny, ze słodką wodą, wydzielona część basenu dla dzieci, łóżka balijskie: za opłatą, leżaki, parasole
  • basen typu infinity „Formentera": w cenie, zewnętrzny, ze słodką wodą, łóżka balijskie: za opłatą, leżaki
  • ręczniki: za opłatą, płatność gotówką
  • Dla dzieci

    • basen dla dzieci: ze słodką wodą, zjeżdżalnia
    • menu dla niemowląt
    • wysokie krzesełka dla dzieci
    • wózek dla dzieci: za opłatą
    • menu dla dzieci, bufet dla dzieci
    • miniklub: 4-12 lat, codziennie, w cenie
    • animacje dla dzieci: 4-12 lat
    • pokój gier i zabaw
    • plac zabaw
    • minidyskoteka: 4-12 lat, w cenie
    • animacje dla nastolatków: 13-17 lat

    Sport i wellness

    W cenie
    • łucznictwo
    • piłka nożna
    • tenis
    • wypożyczalnia sprzętu do gry w tenisa: wymagana kaucja

    rozrywka

    • zajęcia sportowe
    • międzynarodowe animacje dla dorosłych
    • przedstawienia
    • muzyka na żywo
    • rzutki za opłatą
    • bilard za opłatą

    Pokoje

    Pokój ekonomiczny DZZ1
    • Pokoje ekonomiczne to dobry wybór dla osób, którym zależy na pobycie w hotelu w najniższej możliwej cenie. Pokoje mogą różnić się wielkością, lokalizacją lub wyposażeniem od tych znajdujących się w regularnej ofercie danego obiektu. Z reguły nie ma możliwości wymiany pokoju ekonomicznego na inny.
    Apartament APX1
    • 2-5 os.
    • ok. 54 m2
    • ostatni częściowy remont: 2016 r.
    • 2 pomieszczenia wydzielone optycznie lub oddzielone zasłoną
    • telefon
    • serwis sprzątający: w cenie
    • klimatyzacja
    • sejf: za opłatą
    • aneks kuchenny
    • lodówka
    • płyta kuchenna
    • kuchenka mikrofalowa
    • czajnik elektryczny
    • Wi-Fi: za opłatą
    • TV sat.
    • prysznic
    • WC
    • suszarka do włosów
    • balkon lub taras
    Apartament APX2
    • 2-5 os.
    • ok. 54 m2
    • widok boczny na morze
    • ostatni częściowy remont: 2016 r.
    • 2 pomieszczenia wydzielone optycznie lub oddzielone zasłoną
    • serwis sprzątający: w cenie
    • klimatyzacja
    • sejf: za opłatą
    • aneks kuchenny
    • lodówka
    • płyta kuchenna
    • kuchenka mikrofalowa
    • czajnik elektryczny
    • Wi-Fi: za opłatą
    • TV sat.
    • prysznic
    • WC
    • suszarka do włosów
    • balkon lub taras
    Apartament APX3
    • 2-5 os.
    • ok. 54 m2
    • widok na morze
    • ostatni całkowity remont: 2016 r.
    • 2 dwuosobowe pokoje oddzielone drzwiami
    • serwis sprzątający
    • klimatyzacja
    • sejf: za opłatą
    • aneks kuchenny
    • lodówka
    • płyta kuchenna
    • kuchenka mikrofalowa
    • czajnik elektryczny
    • Wi-Fi: za opłatą
    • TV sat.
    • prysznic
    • WC
    • suszarka do włosów
    • balkon lub taras
    Pokój rodzinny FZX1
    • 2-4 os.
    • ok. 49 m2
    • widok na basen lub ląd
    • ostatni całkowity remont: 2016 r.
    • pokój dzienno-sypialny
    • klimatyzacja
    • sejf: za opłatą
    • lodówka
    • Wi-Fi: za opłatą
    • TV sat.
    • serwis sprzątający: w cenie
    • prysznic
    • WC
    • suszarka do włosów
    • balkon lub taras
    Pokój rodzinny FZX2
    • 2-4 os.
    • ok. 49 m2
    • widok na morze
    • ostatni całkowity remont: 2016 r.
    • pokój dzienno-sypialny
    • klimatyzacja
    • sejf: za opłatą
    • lodówka
    • Wi-Fi: za opłatą
    • TV sat.
    • serwis sprzątający: w cenie
    • prysznic
    • WC
    • suszarka do włosów
    • balkon lub taras
    Pokój wieloosobowy MZX1
    • 4-6 os.
    • ok. 65 m2
    • widok na basen lub ląd
    • ostatni częściowy remont: 2016 r.
    • 2 dwuosobowe pokoje oddzielone drzwiami
    • klimatyzacja
    • sejf: za opłatą
    • lodówka
    • TV sat.
    • Wi-Fi: za opłatą
    • serwis sprzątający: w cenie
    • prysznic
    • WC
    • suszarka do włosów
    • balkon lub taras
    Apartament ekonomiczny APZ1
    • Pokoje ekonomiczne to dobry wybór dla osób, którym zależy na pobycie w hotelu w najniższej możliwej cenie. Pokoje mogą różnić się wielkością, lokalizacją lub wyposażeniem od tych znajdujących się w regularnej ofercie danego obiektu. Z reguły nie ma możliwości wymiany pokoju ekonomicznego na inny.
    Pokój 2-osobowy DZX1
    • 1-3 os.
    • ok. 27 m2
    • widok na basen lub ląd
    • serwis sprzątający: w cenie
    • ostatni całkowity remont: 2016 r.
    • pokój dzienno-sypialny
    • klimatyzacja
    • sejf: za opłatą
    • lodówka
    • Wi-Fi: za opłatą
    • TV sat.
    • prysznic
    • WC
    • suszarka do włosów
    • balkon lub taras
    Pokój 2-osobowy DZY1
    • 2-3 os.
    • ok. 27 m2
    • widok boczny na morze
    • serwis sprzątający
    • ostatni całkowity remont: 2016 r.
    • pokój dzienno-sypialny
    • klimatyzacja
    • sejf: za opłatą
    • lodówka
    • Wi-Fi: za opłatą
    • TV sat.
    • prysznic
    • WC
    • suszarka do włosów
    • balkon lub taras

    Wyżywienie

    All inclusive
    • śniadanie: w formie bufetu
    • obiad: w formie bufetu
    • kolacja: w formie bufetu, kulinarne wieczory tematyczne
    • przekąski: codziennie 10:30 - 18:30
    • ciasto: codziennie 24 h
    • lody
    • wybrane napoje bezalkoholowe
    • wybrane lokalne napoje alkoholowe
    • wybrane napoje do posiłków
    • kawa/herbata po południu
    Restauracje i bary
  • restauracja: rodzaje kuchni: azjatycka, chińska, międzynarodowa, regionalna, śródziemnomorska, hiszpańska, ryby/owoce morza, dania z grilla, menu dla niemowląt, dania dietetyczne, potrawy bezglutenowe, bufet dla dzieci, menu dla dzieci, dania bez laktozy, dania lekkostrawne, dania sezonowe, dania wegetariańskie, pełnowartościowe posiłki, bufet, show cooking, z klimatyzacją, wysokie krzesełka dla dzieci

  • bar „Bar Salón": 18+, 10:00 - 23:30, w cenie
  • Dodatkowe informacje
  • wymagane noszenie opasek all inclusive

  • Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży TUI Polska. TUI Polska jest jednym z największych biur podróży nie tylko w kraju, ale i na świecie, o ugruntowanej pozycji na rynku, wielu latach doświadczenia i bogatej ofercie wyjazdów do każdego miejsca na świecie. To jeden z naszych kluczowych partnerów, który umożliwia nam spełnianie turystycznych marzeń naszych klientów.

    Podstawowym przesłaniem koncepcji Biura Podróży TUI Polska jest uzmysłowienie klientom, że koncern towarzyszy im na wszystkich etapach podróży – od momentu wyboru oferty, poprzez odprawę na lotnisku i przelot, aż do pobytu i opieki w miejscu wypoczynku. Międzynarodowy koncern TUI jest właścicielem linii lotniczek TUI Fly (Akrefly), kilku sieci hotelowych, m.in. Splashworld, Robinson, Iberotel, RIU i wiele innych. Dzięki temu na każdym etapie podróży turysta może być obsługiwany tylko przez pracowników jednej grupy!


    W swojej ofercie TUI posiada wiele sprawdzonych hoteli w najróżniejszych europejskich i egzotycznych destynacjach. Poczynając od najbardziej popularnych – czyli w Grecji, Hiszpanii, Turcji, Tunezji, Bułgarii czy Egipcie – poprzez mniej znane jak na przykład Lazurowe Wybrzeże we Francji, po dalekie kierunki jak Jamajka, Dominikana, Meksyk i inne – klienci mogą zwiedzić z TUI cały świat! Wszędzie znaleźć można bogatą ofertę hoteli o najróżniejszym standardzie, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami.



    Rainbow

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Idealna propozycja dla rodzin z dziećmi. Bogata oferta programów animacyjnych zarówno dla dzieci jak i dorosłych. Polecam!

    Szukasz wakacji do Hiszpanii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ****

    Opis oferty

     

    Położenie:
    Hotel położony jest miejscowości Calas de Mallorca, we wschodniej części wyspy. W odległości ok 900 m znajduje się centrum miejscowości, ze sklepami, barami i restauracjami. Przystanek autobusowy bezpośrednio przed hotelem. Ok. 70 km od Palma de Mallorca, 60 km od lotniska i ok. 10 km od Porto Cristo.
    Plaża:
    Zatokowa, piaszczysta plaża Cala Antena w odległości ok. 350 metrów od obiektu (zejście po schodach). Leżaki i parasole na plaży - płatne dodatkowo (15 EUR/komplet - 2 leżaki i parasol). Wypożyczalnia sprzętów wodnych na plaży za dodatkową opłatą.
    Do dyspozycji gości:
    Recepcja, lobby, windy, restauracja, lobby bar, bar przy basenie, 4 baseny ze słodką wodą, brodzik dla dzieci, zjeżdżalnie w basenie głównym, ogród, rozległy taras słoneczny, darmowe leżaki i parasole przy basenach, plac zabaw, mini klub dla dzieci, pokój gier, sala telewizyjna, parking.
    Pokoje:
    Hotel posiada 397 wygodnych i przestronnych pokoi 2-osobowych (możliwa 1 lub 2 dostawki), znajdujących się w pięciu budynkach. Wszystkie z balkonem/tarasem i łazienką (wc, wanna lub prysznic), suszarka do włosów, klimatyzacja sterowana centralnie, TV-sat (depozyt za pilot), telefon, lodówka, sejf (za dodatkową opłatą). Łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zapytanie. Dostępne są pokoje dla osób niepełnosprawnych (na potwierdzenie).
    Pokój rodzinny
    składa się z dwóch oddzielnych pokoi.
    Wyżywienie:
    All Inclusive: Śniadania (08:00-10:30), lunche (13:00-15:00) i obiadokolacje (18:30-21:30). Dodatkowo do dyspozycji gości jest bar z przekąskami (10:30-18:00). Lokalne napoje bezalkoholowe i alkohole serwowane w barze (10:00-23:30). W trakcie posiłków wino i woda.
    Program sportowy i animacyjny:
    Hotel proponuje bogaty program animacyjny dla dorosłych i dla dzieci. Od połowy czerwca do połowy września w hotelu działa figloklub - 6 razy w tygodniu zabawy dla dzieci z polskim animatorem. Bezpłatnie: boiska sportowe do gry w piłkę nożną, siatkówkę, koszykówkę i tenisa ziemnego (oświetlenie płatne), boccia, łucznictwo, rzutki oraz tenis stołowy. Dla najmłodszych strefa wodnych atrakcji (splash). Dodatkowo płatne: bilard.
    Internet:
    W lobby hotelu Internet Wi-Fi darmowy, w pokojach płatny dodatkowo.
    Kategoria lokalna:
    ***, oczekuje na ****
    Strona www:
    www.hyb.com
    Naszym zdaniem:
    Idealne miejsce na spędzenie wymarzonych wakacji dla całej rodziny! Dogodne położenie - tuż przy przepięknej piaszczystej plaży oraz w bliskiej odległości od centrum to główne atuty obiektu. Jako bonus dla najmłodszych figloklub.
    Opinie klientów:
    Klienci oceniają ten hotel na 4.5/6. Sprawdź opinie: http://r.pl/hiszpania-majorka/eurocalas

    Program

    Dzień pierwszy
    Wyloty z Polski. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: r.pl/rozklady.
    Dni od drugiego do przedostatniego
    Czas na wypoczynek, kąpiele słoneczne i morskie oraz wycieczki lokalne.
    Dzień ostatni
    Wykwaterowanie z hotelu wraz z końcem ostatniej doby hotelowej, transfer na lotnisko, powrót do Polski.
    Świadczenia
    Cena podstawowa obejmuje:
    przelot samolotem,opłaty lotniskowe, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, 7 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, opiekę polskiego rezydenta, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa (NNW, KL, CP, Assistance i bagaż).
    Cena podstawowa nie obejmuje:
    lokalnego podatku turystycznego płatnego przy zakwaterowaniu, wycieczek fakultatywnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, napojów do posiłków jeśli w opisie hoteli nie podano inaczej oraz innych wydatków osobistych.
    Inne
    HISZPANIA - MAJORKA informacje ogólne
    Waluta
    EUR - Euro. Można płacić kartami kredytowymi i korzystać z bankomatów. W miejscowościach turystycznych istnieje wiele miejsc w których można wymienić dolary USA.
    Napiwki
    Przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwków. Szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach. Zdaża się że napiwek zostaje doliczony do rachunku.
    Wiza
    Obywatele polscy mogą podróżować do Hiszpanii na podstawie dowodu osobistego.
    Czas
    Taki jak w Polsce.
    Orientacyjne ceny
    Obiad w restauracji od 10 EUR woda 1l - 1.5 EUR piwo w barze od 1.5 EUR kawa w kawiarni od 1 EUR.
    Poczta
    Znaczek na kartkę pocztową kosztuje 0.65 EUR. W wielu miejscach stoją skrzynki pocztowe, często również w hotelach.
    Elektryczność
    Napięcie 220 V, 50 Hz. Urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów.
    Telefony
    Karty telefoniczne można kupić w sklepach i kioskach w pobliżu publicznych aparatów telefonicznych. Karttelefoniczne kosztują 6-12 EUR. Telefony komórkowe działają w całej Hiszpanii. Rozmowy lokalne są tanie, natomiast zagraniczne - dość drogie. Koszty połączeń w roamingu polskich sieci komórkowych prosimy sprawdzać przed wyjazdem u operatora.
    Majorka
    Najbardziej znana wakacyjna wyspa Hiszpanii co roku przyciąga miliony ludzi z całej Europy. Łagodny klimat, niezliczone plaże i zatoki oraz górskie wioski i nadmorskie porty jachtowe - krajobraz wyspy jest tak zróżnicowany, że nie sposób się tu nudzić. Południe wyspy z centralnie położoną stolicą wyspy Palma de Mallorca to centrum kulturalne i rozrywkowe. Północne wybrzeże od Puerto de Alcudia na południe to raj dla rodzin z dziećmi.
    Miejscowości wakacyjne na Majorce:
    Playa de Palma / El Arenal
    Dwa kurorty położone wzdłuż wielokilometrowej plaży z nadmorską promenadą i licznymi kawiarniami, sklepami i restauracjami. Idealne miejsce dla ludzi młodych i spragnionych rozrywek. Plaża w ciągu dnia, a wieczorem niezliczone bary i dyskoteki. Do tego blisko do pięknej stolicy wyspy - Palma de Mallorca. Miasto zachwyca starówką i niezwykłą katedrą położoną nad morzem, przy porcie jachtowym.
    Magaluf
    Mekka młodych ludzi, nieco zdominowana przez Brytyjczyków szukających słońca i rozrywek. Piękna zatokowa plaża z białym piaskiem i intensywne życie nocne to cechy charakterystyczne miejscowości. Nasze hotele położone są na uboczu i pozwalają na spokojny wypoczynek, ale jednocześnie dają możliwość korzystania z atrakcji kurortu.
    Santa Ponsa
    Miescowość położona ok. 25 km od stolicy wyspy w pięknej zatoce zachowała lokalny klimat. Dla mieszkańców wyspy jest weekendowym kurortem i wielu z nich ma tu swoje mieszkania i domy. Jest tu niewiele hoteli i piekna zatokowa plaża nigdy nie jest zatłoczona. Miasteczko oferuje również wiele możliwości spacerów wśród zieleni, a lokalna komunikacja zapewnia szybki dojazd do stolicy.
    Alcudia / Zatoka Alkudyjska
    Położona na północnej stronie wyspy Alcudia to idealne miejsce na wypoczynek z rodziną. Zatoka Alkudyjska to kilkanaście kilometrów pięknej piaszczystej plaży z łagodnym zejściem do morza. Wzdłuż wybrzeża wybudowano wiele hoteli różnego standardu nastawionych na rodzinny wypoczynek. Hotele po tej stronie wyspy maja niższą zabudowę, są położone na większym terenie, w ogrodach pełnych zieleni. Miejscowości wzdłuż zatoki oferują oczywiście wszystkie turystyczne atrakcje - sklepy, kawiarnie promenady spacerowe, a także aqua park i inne atrakcje dla dzieci.
    Wyloty z:
    Warszawy, Katowic, Poznania, Gdańska, Wrocławia i Krakowa. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow Tours na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: r.pl/rozklady.
    Wycieczki lokalne
    JASKINIE MAJORKI - cena ok. 47 EUR
    Wycieczka do jaskiń będzie prowadziła m.in. przez Algaida, Montuiri, Manacor - słynne z przemysłu meblowego i produkcji sztucznych pereł. Zwiedzimy dwie jaskinie, z których największa jest Jaskinia Smocza z Porto Cristo i stanowi arcydzieło natury, charakteryzujące się cudownymi formami naciekowymi. W jaskini znajduje się również jedno z największych i najgłębszych jezior podziemnych w Europie, położone na głębokości 29 m. Podczas zwiedzania wysłuchamy krótkiego koncertu muzyki poważnej z efektami świetlnymi.
    VALLDEMOSSA - cena ok. 30 EUR
    Niezwykle malownicze, położone w górach miasteczko, które na zimowe wakacje wybrali Fryderyk Chopin i George Sand. W Valldemossie zobaczymy m.in. klasztor kartuzów z 1399 r. - La Cartuja, kościół klasztorny z przyklasztorną apteką, cele wynajmowane przez Chopina i Sand, a w Pałacu Królewskim z XIV w. wysłuchamy recitalu fortepianowego.
    POLLENSA I FORMENTOR - cena ok. 52 EUR
    Pierwszym punktem w trakcie wycieczki będzie Inca - miasto słynące z wyrobów skórzanych. Warto też odwiedzić miejscową destylarnię z degustacją lokalnych likierów. Dalej trasa biegnie do Formentoru, słynącego z przepięknych białych plaż i wspaniałego parku krajobrazowego. W drodze powrotnej zawitamy w mieście Pollensa, gdzie będzie czas wolny na lunch.
    ES FOGUERO
    - cena ok. 59 EUR/os., dzieci do lat 12 ok. 19 EUR
    Wieczór hiszpański rozpoczynający się od uroczystej kolacji, uatrakcyjnionej programem artystyczny. Motywem przewodnim wieczoru jest flamenco wykonywane przez profesjonalny Balet Hiszpański, który zachwyca tańcem (od flamenco klasycznego po współczesne), strojami i muzyką, tworząc niepowtarzalną atmosferę.
    OBJAZD WYSPY
    -
    cena ok. 70 EUR
    Wycieczka rozpocznie się od podróży pociągiem, wyruszającym z Palmy. Po drodze podziwiać można wspaniałe krajobrazy, plantacje drzew i masywy górskie zachodniego wybrzeża. Z Soller podróż kontynuujemy łodzią aż do La Calobra, gdzie obejrzeć można kanion Torrent de Paris lub wykorzystać wolny czas na plażowanie. W drodze powrotnej przejedziemy przez Dolinę Lluc, której najcenniejszym zabytkiem jest klasztor z cudowną figurką Marii Panny - patronki wyspy.
    AQUACITY
    - cena ok. 24 EUR/os., dzieci do lat 12 ok. 17 EUR
    Kompleks wodny w El Arenal, jeden z największych w Europie, a w nim przeróżne baseny i zjeżdżalnie.
    MARIENLAND
    -
    cena ok. 30 EUR/os., dzieci do lat 12 ok. 22 EUR
    Występy delfinów, papug, fok. Dodatkową atrakcją jest akwarium morskie i mini zoo oraz basen ze zjeżdżalnia dla najmłodszych. Wycieczka doskonała dla dzieci.
    Uwaga!
    Zamieszczone powyżej opisy wycieczek fakultatywnych są podane wyłącznie informacyjnie i nie stanowią oferty handlowej. Nie gwarantujemy, że będą one wszystkie realizowane. Pełny wykaz dostępnych atrakcji fakultatywnych wraz z ich aktualnymi cenami jest dostępny u naszych rezydentów.

    Świadczenia

    Cena podstawowa obejmuje:
    przelot samolotem,opłaty lotniskowe, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, 7 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, opiekę polskiego rezydenta, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa (NNW, KL, CP, Assistance i bagaż).
    Cena podstawowa nie obejmuje:
    lokalnego podatku turystycznego płatnego przy zakwaterowaniu, wycieczek fakultatywnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, napojów do posiłków jeśli w opisie hoteli nie podano inaczej oraz innych wydatków osobistych.

    Inne

    HISZPANIA - MAJORKA informacje ogólne
    Waluta
    EUR - Euro. Można płacić kartami kredytowymi i korzystać z bankomatów. W miejscowościach turystycznych istnieje wiele miejsc w których można wymienić dolary USA.
    Napiwki
    Przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwków. Szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach. Zdaża się że napiwek zostaje doliczony do rachunku.
    Wiza
    Obywatele polscy mogą podróżować do Hiszpanii na podstawie dowodu osobistego.
    Czas
    Taki jak w Polsce.
    Orientacyjne ceny
    Obiad w restauracji od 10 EUR woda 1l - 1.5 EUR piwo w barze od 1.5 EUR kawa w kawiarni od 1 EUR.
    Poczta
    Znaczek na kartkę pocztową kosztuje 0.65 EUR. W wielu miejscach stoją skrzynki pocztowe, często również w hotelach.
    Elektryczność
    Napięcie 220 V, 50 Hz. Urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów.
    Telefony
    Karty telefoniczne można kupić w sklepach i kioskach w pobliżu publicznych aparatów telefonicznych. Karttelefoniczne kosztują 6-12 EUR. Telefony komórkowe działają w całej Hiszpanii. Rozmowy lokalne są tanie, natomiast zagraniczne - dość drogie. Koszty połączeń w roamingu polskich sieci komórkowych prosimy sprawdzać przed wyjazdem u operatora.
    Majorka
    Najbardziej znana wakacyjna wyspa Hiszpanii co roku przyciąga miliony ludzi z całej Europy. Łagodny klimat, niezliczone plaże i zatoki oraz górskie wioski i nadmorskie porty jachtowe - krajobraz wyspy jest tak zróżnicowany, że nie sposób się tu nudzić. Południe wyspy z centralnie położoną stolicą wyspy Palma de Mallorca to centrum kulturalne i rozrywkowe. Północne wybrzeże od Puerto de Alcudia na południe to raj dla rodzin z dziećmi.
    Miejscowości wakacyjne na Majorce:
    Playa de Palma / El Arenal
    Dwa kurorty położone wzdłuż wielokilometrowej plaży z nadmorską promenadą i licznymi kawiarniami, sklepami i restauracjami. Idealne miejsce dla ludzi młodych i spragnionych rozrywek. Plaża w ciągu dnia, a wieczorem niezliczone bary i dyskoteki. Do tego blisko do pięknej stolicy wyspy - Palma de Mallorca. Miasto zachwyca starówką i niezwykłą katedrą położoną nad morzem, przy porcie jachtowym.
    Magaluf
    Mekka młodych ludzi, nieco zdominowana przez Brytyjczyków szukających słońca i rozrywek. Piękna zatokowa plaża z białym piaskiem i intensywne życie nocne to cechy charakterystyczne miejscowości. Nasze hotele położone są na uboczu i pozwalają na spokojny wypoczynek, ale jednocześnie dają możliwość korzystania z atrakcji kurortu.
    Santa Ponsa
    Miescowość położona ok. 25 km od stolicy wyspy w pięknej zatoce zachowała lokalny klimat. Dla mieszkańców wyspy jest weekendowym kurortem i wielu z nich ma tu swoje mieszkania i domy. Jest tu niewiele hoteli i piekna zatokowa plaża nigdy nie jest zatłoczona. Miasteczko oferuje również wiele możliwości spacerów wśród zieleni, a lokalna komunikacja zapewnia szybki dojazd do stolicy.
    Alcudia / Zatoka Alkudyjska
    Położona na północnej stronie wyspy Alcudia to idealne miejsce na wypoczynek z rodziną. Zatoka Alkudyjska to kilkanaście kilometrów pięknej piaszczystej plaży z łagodnym zejściem do morza. Wzdłuż wybrzeża wybudowano wiele hoteli różnego standardu nastawionych na rodzinny wypoczynek. Hotele po tej stronie wyspy maja niższą zabudowę, są położone na większym terenie, w ogrodach pełnych zieleni. Miejscowości wzdłuż zatoki oferują oczywiście wszystkie turystyczne atrakcje - sklepy, kawiarnie promenady spacerowe, a także aqua park i inne atrakcje dla dzieci.
    Wyloty z:
    Warszawy, Katowic, Poznania, Gdańska, Wrocławia i Krakowa. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow Tours na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: r.pl/rozklady.

    Wycieczki lokalne

    JASKINIE MAJORKI - cena ok. 47 EUR
    Wycieczka do jaskiń będzie prowadziła m.in. przez Algaida, Montuiri, Manacor - słynne z przemysłu meblowego i produkcji sztucznych pereł. Zwiedzimy dwie jaskinie, z których największa jest Jaskinia Smocza z Porto Cristo i stanowi arcydzieło natury, charakteryzujące się cudownymi formami naciekowymi. W jaskini znajduje się również jedno z największych i najgłębszych jezior podziemnych w Europie, położone na głębokości 29 m. Podczas zwiedzania wysłuchamy krótkiego koncertu muzyki poważnej z efektami świetlnymi.
    VALLDEMOSSA - cena ok. 30 EUR
    Niezwykle malownicze, położone w górach miasteczko, które na zimowe wakacje wybrali Fryderyk Chopin i George Sand. W Valldemossie zobaczymy m.in. klasztor kartuzów z 1399 r. - La Cartuja, kościół klasztorny z przyklasztorną apteką, cele wynajmowane przez Chopina i Sand, a w Pałacu Królewskim z XIV w. wysłuchamy recitalu fortepianowego.
    POLLENSA I FORMENTOR - cena ok. 52 EUR
    Pierwszym punktem w trakcie wycieczki będzie Inca - miasto słynące z wyrobów skórzanych. Warto też odwiedzić miejscową destylarnię z degustacją lokalnych likierów. Dalej trasa biegnie do Formentoru, słynącego z przepięknych białych plaż i wspaniałego parku krajobrazowego. W drodze powrotnej zawitamy w mieście Pollensa, gdzie będzie czas wolny na lunch.
    ES FOGUERO
    - cena ok. 59 EUR/os., dzieci do lat 12 ok. 19 EUR
    Wieczór hiszpański rozpoczynający się od uroczystej kolacji, uatrakcyjnionej programem artystyczny. Motywem przewodnim wieczoru jest flamenco wykonywane przez profesjonalny Balet Hiszpański, który zachwyca tańcem (od flamenco klasycznego po współczesne), strojami i muzyką, tworząc niepowtarzalną atmosferę.
    OBJAZD WYSPY
    -
    cena ok. 70 EUR
    Wycieczka rozpocznie się od podróży pociągiem, wyruszającym z Palmy. Po drodze podziwiać można wspaniałe krajobrazy, plantacje drzew i masywy górskie zachodniego wybrzeża. Z Soller podróż kontynuujemy łodzią aż do La Calobra, gdzie obejrzeć można kanion Torrent de Paris lub wykorzystać wolny czas na plażowanie. W drodze powrotnej przejedziemy przez Dolinę Lluc, której najcenniejszym zabytkiem jest klasztor z cudowną figurką Marii Panny - patronki wyspy.
    AQUACITY
    - cena ok. 24 EUR/os., dzieci do lat 12 ok. 17 EUR
    Kompleks wodny w El Arenal, jeden z największych w Europie, a w nim przeróżne baseny i zjeżdżalnie.
    MARIENLAND
    -
    cena ok. 30 EUR/os., dzieci do lat 12 ok. 22 EUR
    Występy delfinów, papug, fok. Dodatkową atrakcją jest akwarium morskie i mini zoo oraz basen ze zjeżdżalnia dla najmłodszych. Wycieczka doskonała dla dzieci.
    Uwaga!
    Zamieszczone powyżej opisy wycieczek fakultatywnych są podane wyłącznie informacyjnie i nie stanowią oferty handlowej. Nie gwarantujemy, że będą one wszystkie realizowane. Pełny wykaz dostępnych atrakcji fakultatywnych wraz z ich aktualnymi cenami jest dostępny u naszych rezydentów.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

    Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

    Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.


    Coral Travel

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Idealna propozycja dla rodzin z dziećmi. Bogata oferta programów animacyjnych zarówno dla dzieci jak i dorosłych. Polecam!

    Szukasz wakacji do Hiszpanii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    KATEGORIA

    4*

    REGION

    Majorka

    OPIS

    Świetne miejsce na rodzinne wakacje. Dla najmłodszych czekać będą animacje w miniklubie, plac zabaw i brodzik. Z pewnością dużym atutem hotelu będzie smaczna kuchnia z daniami hiszpańskimi. Po krótkim spacerze dotrzemy na piękną piaszczystą plażę idealną na relaks.

    lokalizacja

    1 km od Calas de Mallorca, 60 km od lotniska w Palma De Mallorca. Hotel usytuowany na powierzchni: 4000 m2.

    kategoria hotelu

    4*

    kategoria lokalna hotelu

    4*

    Data otwarcia

    1974 r. Odnowiony w 2018 r.Na terenie hotelu: restauracje (2), bar, pralnia (płatna), baseny odkryte (4), 2 zjeżdżalnie wodne dla dzieci, czynne w godzinach 10:00-19:00. Hotel przystosowany dla osób niepełnosprawnych.

    internet

    - Wi-Fi w częściach wspólnych bezpłatne

    plaża

    350 m od hotelu, publiczna, piaszczysta, dojście do plaży ulicą. Płatne: parasole, leżaki.

    pokoje

    Zlokalizowane w 5 budynkach:- 5 budynków (liczba pięter: 12, liczba wind: 9)Typy pokoi:- apartamenty dla max. 5 os.: 1 sypialnia, klimatyzacja centralna, sejf (płatny), aneks kuchenny, zestaw do parzenia kawy/herbaty (bezpłatny), minibar (pusty), TV, telefon, łazienka (prysznic, WC), balkon lub taras- pokoje standardowe dla max. 3 os.: 1 sypialnia, klimatyzacja centralna, sejf (płatny), minibar (pusty), TV, telefon, łazienka (prysznic, WC), balkon lub taras- pokoje rodzinne dla max. 4 os.: 1 sypialnia, klimatyzacja centralna, sejf (płatny), minibar (pusty), TV, telefon, łazienka (prysznic, WC), balkon lub taras- apartamenty sea front dla max. 5 os.: 1 sypialnia, klimatyzacja centralna, sejf (płatny), aneks kuchenny, zestaw do parzenia kawy/herbaty (bezpłatny), minibar (pusty), TV, telefon, łazienka (prysznic, WC), balkon lub taras- pokoje rodzinne dla max. 4 os.: 1 sypialnia, klimatyzacja centralna, sejf (płatny), minibar (pusty), TV, telefon, łazienka (prysznic, WC), balkon lub taras- apartamenty action dla max. 5 os.: 1 sypialnia, klimatyzacja centralna, sejf (płatny), aneks kuchenny, zestaw do parzenia kawy/herbaty (bezpłatny), minibar (pusty), TV, telefon, łazienka (prysznic, WC), balkon lub taras

    Wyżywienie

    - restauracja główna, barAll Inclusive(10:00-23:00)- śniadanie (08:00-10:00), obiad (12:30-14:30), kolacja (19:00-21:00)- przekąski (12:00-18:00)- wybrane lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe

    z myślą o dzieciach

    - brodzik- zjeżdżalnie wodne dla dzieci (2)- animacje dla dzieci oraz miniklub dla dzieci w wieku 4-12 lat- dzieci w wieku 1-3 lat mogą przebywać na terenie miniklubu tylko pod opieką rodzica/opiekuna- plac zabaw- krzesełka dla dzieci w restauracji- łóżeczko dla dziecka do 2 lat (na zamówienie przed przyjazdem)

    w cenie

    - koszykówka- siatkówka- aerobik- animacje

    płatne

    - kort do tenisa ziemnego- oświetlenie kortów- tenis stołowy- rzutki- bilard

    dodatkowe informacje

    Ze względu na procedury bezpieczeństwa zastosowane w związku z wirusem Covid-19 w danym obiekcie mogą występować ograniczenia w funkcjonowaniu infrastruktury hotelowej m. in. wyposażenie pokoju, serwis plażowy, serwis posiłków.Prosimy o sprawdzenie szczegółowych informacji związanych z pobytem: https://www.coraltravel.pl/bezpieczne-podrozowanie/#hotelInformacje na temat przepisów wjazdowych do poszczególnych krajów dostępne są pod linkiem: https://www.coraltravel.pl/bezpieczne-podrozowanie.

    Aktualizacja opisu

    26.04.2022 16:03

    usługi dostępne w hotelu

    Hotel rodzinnyNiepełnosprawniWi-FiAquaparkTenisMini KlubAll InclusiveSerwis plażowyPokoje 4 osobowePokoje 5 osobowe


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Coral Travel (biuro wcześniej działające pod nazwą Wezyr Holidays), które działa na polskim rynku od roku 1999. W tym czasie zdobyło grono stałych i zadowolonych klientów. Biuro Podróży Coral Travel specjalizuje się w wyjazdach do Turcji, jednak z roku na rok wzbogaca swoją ofertę o nowe kierunki. Jedną z najchętniej wybieranych przez klientów destynacji jest Grecja. Dodatkowo możemy wybrać ofertę spośród takich krajów jak Hiszpania, Bułgaria czy Egipt. Ciągły rozwój biura i pozycja jednego z największych touroperatorów w Europie zaowocował stale poszerzającą się ofertą egzotycznych wakacji, hitem są takie kierunki jak Dominikana, Kuba, Meksyk, Tajlandia, Mauritius czy Zjednoczone Emiraty Arabskie. Biuro podróży Coral Travel oferuje także atrakcyjne wakacje dla rodzin - w swoich najlepszych hotelach uruchomili bowiem polskojęzyczne animacje. Wybierać można spoód wielu ofert last minute i all inclusive.

    Biuro Podróży Coral Travel to gwarancja udanych wakacji. Jako jeden z nielicznych touroperatorów na polskim rynku wdrożył system zarządzania jakością i posiada certyfikat na zgodność z normą ISO 9001:2008. Jest laureatem nagród Fair Play Turystyki Polskiej 2012, Jakość Roku 2009 i 2010, a także szczególnego wyróżnienia Jakość Roku Srebro.


    Exim Tours

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Idealna propozycja dla rodzin z dziećmi. Bogata oferta programów animacyjnych zarówno dla dzieci jak i dorosłych. Polecam!

    Szukasz wakacji do Hiszpanii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    3* Hiszpania/Majorka

    Kategoryzacja hotelu

    - Kat. Exim Tours 3* - Kat. lokalna 3*

    Położenie

    - ok. 350 m od plaży (bezpłatny shuttle bus) - w miejscowości Callas de Mallorca - ok. 70 km od Palma de Mallorca - ok. 10 km od Porto Cristo - ok. 60 km od lotniska - w pobliżu hotelu liczne sklepy, restauracje i bary

    Plaża

    - piaszczysta - w zatoce - zejście po schodach

    Pokoje

    - klimatyzacja centralna - TV, telefon - Wi Fi (płatne) - sejf (płatny) - łazienka (WC, wanna/prysznic, suszarka do włosów) - balkon/taras

    Sport, Relaks, Rozrywka

    Bezpłatne - 4 baseny (leżaki) - aerobik - tenis stołowy - boccia - łucznictwo - rzutki - siatkówka - piłka nożna - animacje Płatne - korty tenisowe - pokój gier - bilard

    Dla dzieci

    - plac zabaw - mini aquapark - mini disco - mini klub (4-12 lat) - junior klub (12-18 lat) - pokój gier (płatny) - brodzik - plac zabaw

    Wyżywienie

    All inclusive: śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu, przekąski w ciągu dnia w wybranych barach. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe serwowane są w godzinach 10:00 - 23:30.

    Dodatkowe informacje

    - internet Wi Fi w lobby (bezpłatny) - wynajem samochodów - www.hyb.com   Uwaga! Zgodnie z informacjami otrzymanymi z Parlamentu Balearów, z dniem 1 lipca 2016 roku wszyscy dorośli turyści (od 16 roku życia) przyjeżdżający na Majorkę zostaną objęci taxą klimatyczną. Nowy podatek będzie pobierany w hotelu podczas zakwaterowania. Wysokość opłaty została ustalona na kwotę 2,20   za dobę w hotelach 5*,  1,65 za dobę w hotelach 4*, 1,10   za dobę w hotelach 3*. Nowym podatkiem zostaną objęci wszyscy turyści, również Ci, którzy dokonali rezerwacji jeszcze przed wprowadzeniem podatku.

    Restauracje i bary

    - restauracja główna - snack bar - bar  

    Cena

    Cena zawiera (PLN): bilet lotniczy, zakwaterowanie w hotelu (doba hotelowa zaczyna się w dniu przyjazdu od godz. 14:00, kończy o godz. 12:00), transfer lotnisko - hotel - lotnisko; opiekę polskojęzycznego rezydenta (od maja do października); wyżywienie wg opisu, podatek VAT, obowiązkowe ubezpieczenie (KL I NW, BAGAŻU, ubezpieczenia od chorób przewlekłych Europaische Reiseversicherung AG Europejskie), opłaty lotniskowe.

    bagaż

    LATO2017 Warszawa, Katowice, Gdańsk, Wrocław (przelot realizowany liniami czarterowymi) Cena zawiera bagaż podręczny 5 kg oraz bagaż główny 20 kg Kraków, Warszawa Modlin, Wrocław (przelot realizowany liniami rejsowymi) Cena zawiera bagaż podręczny 10 kg (55x40x20) oraz małą torebkę (35x20x20), Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze; - 20 kg - 210 PLN Uwaga! Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena może ulec zmianie. ZIMA 2017/18 Warszawa Modlin (Ryanair); Cena zawiera bagaż podręczny 10 kg (55x40x20) oraz małą torebkę (35x20x20), Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze; - 20 kg - 210 PLN Uwaga! Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena będzie wyższa Berlin (Ryanair) Cena zawiera bagaż podręczny 10 kg (55x40x20) oraz małą torebkę (35x20x20), Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze; - 20 kg - 220 PLN Uwaga! Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena będzie wyższa Berlin (EasyJet) Cena zawiera bagaż podręczny 10 kg (55x40x20) Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze; - 20 kg - 280 PLN Uwaga! Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena będzie wyższa.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

    Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

    Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

    Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.


    Prima Holiday

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Idealna propozycja dla rodzin z dziećmi. Bogata oferta programów animacyjnych zarówno dla dzieci jak i dorosłych. Polecam!

    Szukasz wakacji do Hiszpanii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    POŁOŻENIE

    W malowniczej miejscowości Calas De Mallorca, ok. 900 m od centrum, niedaleko centrum handlowego. Ok. 10 km od Porto Cristo, do portu lotniczego ok. 50 km.

    PLAŻA

    Piaszczysta, Cala Antena,  ok. 10 minut drogi spacerem od hotelu.

    HOTEL

    KATEGORIA LOKALNA 4*Obiekt składa siś z 5 budynków oraz terenu, na którym znajdują się liczne udogodnienia przeznaczone zarówno dla dorosłych, jak i dla najmłodszych gości. Dużym atutem hotelu jest urozmaicona oferta kulinarna od dań kuchni azjatyckiej po śródziemnomorskie przysmaki. Idealna propozycja na rodzinne wczasy czy wyjazd ze znajomymi.

    DO DYSPOZYCJI GOŚCI

    Recepcja czynna całą dobę, hol, windy, restauracja, lobby-bar, snack-bar przy basenie,  sala telewizyjna, przechowalnia bagażu, sklepy, duży słoneczny taras z leżakami i parasolami w otoczeniu ogrodu, punkt wymiany walut, pralnia i lekarz za dodatkową opłatą.

    INTERNET

    Internet Wi-Fi na terenie hotelu za dodatkową opłatą

    SPORT, REKREACJA I ROZRYWKA

    Bezpłatnie: basen, leżaki i parasole przy basenie, tenis stołowy, , korty tenisowe, duże boisko do gry w piłkę ręczną i nożną, siatkówkę i koszykówkę.Płatnie: rzutki, bilard, wypożyczalnia sprzętu do gry w tenisa, automaty do gry, sporty wodne na plaży.

    DLA DZIECI

    Brodzik, basen ze zjeżdżalniami, plac zabaw, mini klub, wysokie krzesełka w restauracji, pokój gier i zabaw.

    ZAKWATEROWANIE

    Do dyspozycji Gości 396 pokoi.Pokoje typu Standard 2-os.  z możliwością jednej dostawki dla dziecka, przestronne i przytulne. Wyposażone w klimatyzację, łazienkę (wanna lub prysznic, wc), telewizję satelitarną, telefon, balkon, sejf.Pokoje typu Apartament Standard 2-os. z możliwością dwóch dostawek dla dorosłych lub dzieci. Wyposażenie jak w pokoju Standard plus dodatkowe pomieszczenie z miejscami do spania.

    WYŻYWIENIE

    All Inclusive: śniadania, obiady i kolacje, przekąski między posiłkami głównymi, ciasto i lody. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe podawane są w wyznaczonych przez hotel godzinach.

    INFORMACJE DODATKOWE

    https://www.gardenhotels.com/en/hyb-eurocalas/Cala Antena,s/n - 07689 Calas de Mallorca,Baleares, Espaa

    CENA

    Cena zawiera: przy ofercie z przelotem bilet lotniczy [dla czarterów bagaż 23kg + 5 kg bagaż podręczy // dla przelotów low costowych Ryanair bagaż 10kg + mała podręczna torebka, Easy Jet - bagaż podręczny 8kg, przy lotach Wizzair Klienci Prima ma w cenie wliczony WIZZ Priority: podręczna walizka na kółkach (55x40x23 cm maks. 10kg), stanowisko odprawy priorytetowej, pierwszeństwo wejścia na pokład  // dla lotów rejsowych LOT tylko bagaż podręczny 8kg]; opłaty lotniksowe, transfer lotnisko - hotel - lotnisko (shuttle bus), zakwaterowanie w hotelu;  wyżywienie wg oferty, opłaty lotniskowe; ubezpieczenie ERGO Reiseversicherung AG (ERGO Ubezpieczenia Podróży) NNW, KL (od momentu rozpoczęcia imprezy do jej zakończenia z wyłączeniem czasu trwania dojazdu własengo), bagaż, OC organizatora, VAT, składkę na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny (TFG - uruchamiany w przypadku niewypłacalności touroperatora), Turystyczny Fundusz Pomocowy (TFP - uruchamiany w przypadku opóźnień w zwrotach przedpłat na skutek wystąpienia nieuniknionych i nadzwyczajnych okoliczności uniemożliwiających realizację imprezy turystycznej. Składka na TFP jest bezzwrotna nawet w przypadku rezygnacji Klienta z imprezy turystycznej).Od 26.11.2016r wszystkie oferty zawierają w cenie składkę na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny (TFG), oraz od 01.01.2021 analogiczą wyskość składki na Turystyczny Fundusz Pomocowy (TFP): 15PLN - za imprezy samolotowe czarterowe (za wyjątkiem krajów mających granicę lądową z Polską)13PLN - za imprezy nieczarterowe realizowane poza Europę10PLN - za imprezy oparte o loty rejsowe oraz autokarowe i dojazd własny na terenie Europy (za wyjątkiem krajów mających granicę lądową z Polską)Cena nie zawiera: bagażu rejestrowanego, miejsc obok siebie w samolocie (chyba, że inaczej wskazano w umowie), dodatkowego ubezpieczenia: od kosztów rezygnacji, chorób przewlekłych( ok. 68 PLN/os/tydz.), a także dodatkowego ubezpieczenie KL w okresie pandemii (w tym COVID-19 - KL do 20 000 EUR) / cena ok. 47.12 PLN/ os/tydz.) , wycieczek fakultatywnych. podatku turystycznego* (dot. Costa Brava, Majorka), opieki rezydenta. UWAGA! Do każdej rezerwacji istnieje także możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego według cennika przewoźnika. Wtym celu należy podczas procesu zakładnia rezerwacji wybrać składnik opcjonalny lub po prostu wysłać wiadomość do rezerwacji w BlueVendo z prośbą o dodanie bagażu i informacją dla ilu osób bagaż ma zostać zakupiony.Cena uzależniona jest od dostępności miejsc w samolocie w danej taryfie cenowej. Linie lotnicze podają ceny aktualne na chwile zapytania. W związku z powyższym ze względu na wyczerpanie się danych taryf, do momentu podpisania umowy cena może ulegać zmianom.W przypadku bagażu, który przekracza obowiązujący bezpłatny limit (ilość sztuk lub wymiary) pobierane będą opłaty za nadbagaż. Przekroczenie dozwolonego limitu bagażu podręcznego podlegać będzie dodatkowej opłacie zgodnie z przepisami dotyczącymi nadbagażu w samolocie.

    BAGAŻ

    LIMIT BAGAŻU PODRĘCZNEGO w cenie:Wizzair: Klienci Prima Holiday mają wykupioną usługę WIZZ PRIORITY!Usługa daje mozliwość:* zabrania na pokład jednej sztuki małego bagażu, która musi zmieścić się pod fotelem, np. torbę na aparat, na laptopa, lub torebkę ( 40 x 30 x 20 cm, maks. 10 kg))* zabrania na pokład jednej podręcznej walizki na kółkach (55 x 40 x 23 cm, maks. 10 kg)* pierwszeństwo wejścia na pokład* możesz zabrać obie sztuki bagażu ze sobą do kabiny, chyba że będzie to niemożliwe ze względu na ograniczenia operacyjne.Ryanair: 10kg, nieprzekraczający wymiarów 55 x 40 x 20 cm, oraz dodatkowo jeden mały bagaż, np. torebkę lub torbę na laptopa, nieprzekraczający wymiarów 35 x 20 x 20 cm. Pasażerowie, którzy wykupili opcję pierwszeństwa wejścia na pokład mogą wnieść na pokład jeden mały oraz jeden duży bagaż podręczny, chyba że ze względów operacyjnych konieczne jest umieszczenie dużego bagażu podręcznego w luku. Pasażerowie korzystający ze standardowej taryfy będą zobowiązani pozostawić swój duży bagaż podręczny przy bramce do wejścia na pokład w celu bezpłatnego umieszczenia go w luku jako bagaż rejestrowany. Obowiązuje Regulamin dotyczący bagażu rejestrowanego.EasyJet: bagaż o wymiarach nie przekraczających 45x36x20 cm (w tym kółka, kieszonki i rączki, mała torba podręczna która musi mieścić się pod siedzeniem pasażera)W przypadku zakupienia miejsca Up front (dodatkowo płatne) Klient może zabrać na pokład duży bagaż podręczny (maks. 56 x 45 x 25 cm), który musi mieścić się w schowku nad głową.LOT: 8 kg nieprzekraczający wymiarów 55 x 40 x 23 cm. Dodatkowo jako bagaż podręczny pasażer może zabrać ze sobą torebkę damską lub torbę męską lub laptopa (wymiary 40 cm x 35 cm x 12 cm)W przypadku bagażu, który przekracza obowiązujący bezpłatny limit (ilość sztuk lub wymiary) pobierane będą opłaty za nadbagaż. Przekroczenie dozwolonego limitu bagażu podręcznego podlegać będzie dodatkowej opłacie zgodnie z przepisami dotyczącymi nadbagażu w samolocie.CENY DODATKOWEGO BAGAŻU REJESTROWANEGO:Wizzair: 10kg/20kg/32kg - od ok. 100 do ok. 440 zł - cena na potwierdzenie uzależniona od wagi bagażu, trasy i terminu lotuRyanair: 20 kg - ok. 300 zł - cena na potwierdzenie uzależniona od trasy i terminu lotuEasyJet: 15 kg ok. 350 PLNLOT: 23KG - ok. 300 PLN Uwaga!! Ceny podane na moment zakładania rezerwacji. Po potwierdzeniu rezerwacji cena bagażu dodatkowego może ulec zmianie!

    COVID-19

    Podejmując decyzję o wyjeździe należy liczyć się z możliwymi trudnościami w powrocie do kraju, ograniczeniami w ruchu lotniczym, obowiązkiem poddania się kwarantannie lub samoizolacji, a także przeprowadzenia dodatkowych badań lekarskich na zlecenie władz miejscowych.W związku z powyższym prosimy o bieżące śledzenie warunków wjazdowych do krajów odwiedzanych : https://www.gov.pl/web/dyplomacja/informacje-dla-podrozujacych , jak również obostrzeń na polskiej granicy przy powrocie z wakacji: https://www.strazgraniczna.pl/ .Podróżując w  czasie pandemi należy liczyć się z pewnymi obostrzeniami i ograniczeniami.Część infrastruktury hotelowej (restauracje, oferta rekreacyjno - sportowa),  animacje może być ograniczona, czy też niedostępna ze względu na obostrzenia sanitarne.  Warunki wjazdowe do weryfikacji  na stronie: https://www.gov.pl/web/dyplomacja/hiszpania i Spain Travel Health (spth.gob.es)Powrót do Polski z zagranicy:UWAGA! Ze względu na dynamiczną sytuację i częstotliwość zmian dotyczących procedur podróżowania, prosimy o zapoznanie się z komunikatem na temat aktualnych informacji i wymogów dotyczących kwarantanny na stronie STRAŻY GRANICZNEJ.

    WARUNKI WJAZDOWE

    * dokumentem podróży uprawniającym do wjazdu i pobytu (niezależnie od jego celu) na terytorium Hiszpanii jest ważny paszport lub dowód osobisty.* Obywatele polscy korzystają z prawa do swobodnego przepływu osób w ramach Unii Europejskiej/Europejskiego Obszaru Gospodarczego.* każdy uczestnik imprezy zobowiązany jest do przestrzegania paszportowych, celnych, zdrowotnych i innych przepisów kraju, do którego podróżuje. Klient odpowiedzialny jest za dotrzymanie wszelkich przepisów niezbędnych do przeprowadzenia imprezy turystycznej, o których został poinformowany przez organizatora.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Prima Holiday, którego dewizą jest profesjonalizm, wysoka jakość świadczonych usług, solidność i wiarygodność. Organizowanie wakacji i wycieczek tylko do kilku wybranych destynacji sprawia, że Biuro Podróży Prima Holiday jest ekspertem w swojej kategorii..

    Proponowane przez Biuro Podróży Prima Holiday hotele to obiekty rekomendowane na opiniotwórczych portalach turystycznych, posiadające przeważającą ilość pozytywnych opinii. Szeroki wybór wycieczek zapewnia dopasowanie do gustów, potrzeb i możliwości klienta. W swojej ofercie Biuro Podróży Prima Holiday posiada bardzo zróżnicowane produkty od rodzinnych wakacji all inclusive w hotelach z aquaparkami, poprzez propozycje komfortowe, budżetowe wczasy last minute po najbardziej luksusowe oferty. Nowością są wycieczki objazdowe do Izraela, Emiratów Arabskich oraz Tajlandii realizowane w kameralnych grupach wraz z wykwalifikowanym przewodnikiem.

    Prima Holiday posiada gwarancję ubezpieczeniową przyznaną przez wiodącego ubezpieczyciela w Europie ERV – Europäische Reiseversicherung AG Oddział w Polsce.


    Grecos Holiday

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Idealna propozycja dla rodzin z dziećmi. Bogata oferta programów animacyjnych zarówno dla dzieci jak i dorosłych. Polecam!

    Szukasz wakacji do Hiszpanii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    KATEGORIA

    ****

    REGION

    Hiszpania/Majorka/Calas de Mallorca

    All Inclusive

    Warto podkreślić

    - Piaszczysta plaża - Rodzinne wakacje - Dogodna lokalizacja

    Okiem Grecosa

    Bogata infrastruktura, doskonała lokalizacja, funkcjonalne pokoje i smaczna kuchnia to główne atuty tego hotelu. Wymarzona propozycja zarówno dla rodzin z dziećmi, jak i dla par.

    Położenie

    • ok. 350 m od plaży • ok. 600 m od centrum miejscowości Calas de Antena • ok. 1,5 km od miejscowości Calas de Mallorca • ok. 30 m od przystanku autobusowego • ok. 60 km od lotniska

    Plaża

    • ok. 350 m od hotelu • zejście do plaży schodami • piaszczysta, w zatoce Cala Antena • leżaki i parasole (ok. 9 EUR/dzień) • ok. 1,2 km od hotelu plaża Cala Domingo (dojazd bezpłatnym busem hotelowym) • zejście do plaży schodami • leżaki i parasole płatne (ok. 9EUR/dzień)

    Hotel

    • budynek główny, 4 budynki mieszkalne • recepcja 24 h • restauracja główna • 2 bary - w lobby i przy basenie • Wi-Fi w lobby (bezpłatne) • kącik internetowy (ok. 1EUR/10min.) • kategoria lokalna - oczekuje na 4* • 396 pokoi

    Pokoje

    Studio • 2-3os. (ok. 21 m2) • dostawka dla 3. osoby • klimatyzacja centralna (bezpłatna od czerwca do października) • Wi-Fi płatne (ok. 30EUR/tydz.) • lodówka • zestaw do kawy i herbaty • TV-SAT, telefon • sejf płatny (ok. 15 EUR/tydz., kaucja 5EUR) • łazienka- prysznic, suszarka • balkon Studio rodzinne • 2-4os. (ok. 27 m2) • dostawka dla 3. i 4. osoby; dostawka dla 4. osoby wyłącznie dla dziecka (2-12 lat) • klimatyzacja centralna (bezpłatna od czerwca do października) • Wi-Fi płatne (ok. 30EUR/tydz.) • wyposażony jak pokój studio Apartament • 2-5 os. (ok. 46 m2) • 2 pomieszczenia • dostawka dla 3., 4. i 5. osoby; dostawka dla 5. osoby wyłącznie dla dziecka (2-12 lat) • wyposażony jak pokój studio

    All Inclusive

    • śniadanie, lunch, kolacja - bufet • do kolacji obowiązuje strój formalny • przekąski (w wyznaczonych godzinach i barach) • lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe w wyznaczonych barach (10.00-23.30)

    Pełen relaks

    Bezpłatnie • 3 baseny (w tym jeden dla dzieci) • leżaki i parasole przy basenie • kort tenisowy (kaucja ok. 10 EUR za rakietę tenisowa) • boisko sportowe (koszykówka, siatkówka, minipiłka nożna) • program animacyjny Odpłatnie • masaże • sporty wodne na plaży (oferta zewnętrzna) • pole golfowe ok. 10 km od hotelu (oferta zewnętrzna)

    Dla dzieci

    • basen dla dzieci, zjeżdżalnie (od 4 lat) • plac zabaw, miniklub (4-12 lat) • menu i krzesełka w restauracji • łóżeczka dla niemowląt (na życzenie)

    CENA OBEJMUJE

    przelot samolotem Polska - Majorka - Polska, opłatę lotniskową, opłatę za wylot z lotniska lokalnego, 7 lub 14 noclegów, wyżywienie, opiekę rezydenta, transfer lotnisko - hotel - lotnisko, ubezpieczenie podstawowe T.U. EUROPA (15 000 EUR), NNW (3 000 EUR) i bagażu (300 EUR).

    CENA NIE OBEJMUJE

    KOMUNIKAT- Zgodnie z informacją opublikowaną przez Parlament Balearów, z dniem 29 grudnia 2017 roku wszyscy dorośli turyści (od 16 roku życia) przyjeżdżający na Majorkę zostaną objęci podatkiem klimatycznym. Nowy podatek będzie pobierany w hotelu podczas zakwaterowania. Wysokość opłaty jest uzależniona od kategorii hotelu i wynosi od 2,00 eur do 4,00 eur na osobę za dobę.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Grecos Holiday, które specjalizuje się w organizowaniu wakacji w Grecji. Na sukces Grecos Holiday pracuje zespół profesjonalistów, dla których Grecja to nie tylko destynacja turystyczna, ale także pasja i sposób na życie. Biuro ma w swojej ofercie aż osiemnaście najpiękniejszych greckich miejsc wakacyjnych wybranych przez znawców Grecji. Najważniejsze z nich to Kreta, Rodos, Peloponez, Kos i Zakhyntos. Jednak coraz częściej polscy turyści wybierają mniej komercyjne, bardziej kameralne, greckie wyspy takie ja: Skiathos, Skopelos, Kefalonię, Ios czy Mykonos.

    Oprócz Grecji biuro podróży Grecos Holiday oferuje wypoczynek na hiszpańskiej Majorce, a także jako całkowitą nowość proponuje wakacje na słonecznym Cyprze. Także w tych dwóch destynacjach ma do dyspozycji światną, sprawdzoną i cenioną przez klientów bazę hotelową umożliwiającą wypoczynek na najwyższym poziomie. Propozycje wycieczek all inclusive tego biura podrózy zawsze cieszą się ogromną popularnością.

    Grecos Holiday to również doświadczony organizator interesujących wycieczek objazdowych. Dzięki doskonałej znajomości regionu, wykwalifikowanym pilotom i przewodnikom oraz wzorowo przebiegającej współpracy z Grecką Narodową Organizacją Turystyczną, Grecos Holiday zapewnia najwyższy poziom świadczonych usług i niezapomniane wrażenia z wakacji.


    III Millenium

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Idealna propozycja dla rodzin z dziećmi. Bogata oferta programów animacyjnych zarówno dla dzieci jak i dorosłych. Polecam!

    Szukasz wakacji do Hiszpanii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ***

    Region

    Hiszpania/Mallorca/Calas de Mallorca

    Opis

    Ten kompleks apartamentowy typu all inclusive położony jest 200 metrów od plaży Cala Antena i oferuje 2 odkryte baseny, korty tenisowe i klub dla dzieci. Wszystkie apartamenty, niezależnie od wielkości, wychodzą na umeblowany balkon z widokiem na morze lub góry. Kompleks Apartamentos Eurocalas dysponuje jasnymi i klimatyzowanymi apartamentami różnej wielkości. W każdym z nich znajduje się aneks kuchenny i salon z telewizją satelitarną i rozkładaną sofą. Większe apartamenty dysponują również oddzielną sypialnią. Znajdująca się w kompleksie Eurocalas restauracja bufetowa zaprasza na dania kuchni międzynarodowej. W barze serwowane są przekąski, napoje i lody. Tutaj też można wieczorem posłuchać muzyki na żywo. Na miejscu znajduje się także supermarket. Położony w Calas de Mallorca kompleks Eurocalas mieści się 15 minut spacerem od kilku niewielkich plaży i zatoczek. Lotnisko Palma oddalone jest od obiektu o 1 godzinę jazdy samochodem.

    Zameldowanie

    od 12:00 do 16:00

    Wymeldowanie

    od 07:00 do 12:00

    bilet lotniczy z bagażem podręcznym 10kg/os zabieranym na pokład + pakiet

    transfer, zakwaterowanie, ubezpieczenie NNW i KL, oraz wybrane usługi dodatkowe;

    Rezydenci polskojęzyczni dostępni są na poniżej wymienionych kierunkach

    Costa Brava Barcelona Costa del Sol Majorka Teneryfa Costa Blanca (w terminie od maja do września) Na wszystkich destynacjach klienci otrzymują numery alarmowe 24h. w języku polskim

    Ryanair

    bagaż podręczny; 10kg/os, wymiary 55x40x20 cm + mały bagaż bez ograniczenia wagowego o wymiarach 35x20x20/os.

    Wizzair

    bagaż podręczny; 10kg/os, wymiary 56x45x25 cm (w przypadku 2 osób na jednej rezerwacji istnieje możliwość zamiany bagaży podręcznych 10 kg. na 1 WSPÓLNY bagaż rejestrowany o wadze 23kg. i 2 małe bagaże podręczne o wymiarach 42x32x25.

    Norwegian

    bagaż podręczny 10kg/os, wymiary 55x40x23 cm + mała torebka lub laptop

    Do zapłaty na miejscu

    Podatek miejski dot. tylko Costa Brava/ Barcelona Hotel 5* 2,50 Euro/os/dzień Hotel 4* 1,25 Euro/os/dzień, pozostały obszar Katalonii 1 Euro/os/dzień Pozostałe obiekty noclegowe, Barcelona 0,75 Euro/os/dzień, reszta obszaru Katalonii 0,50 Euro/os/dzień

    Usługi fakultatywne, dodatkowo płatne

    Ubezpieczenie od kosztów rezygnacji(4% wartości pobytu); dodatkowe ubezpieczenie medyczne; odwołanie lotu i opóźnienie lotu; ubezpieczenie bagażu;

    Opłaty za dodatkowy bagaż Ryanair 15kg. (fakultatywnie)

    sezon "niski" 05.01 - 03.04 28.04 - 31.05 01.10 - 20.12 cena; 230 ZL/szt./w obie strony cena; 280 ZL/szt./w obie strony - dot. Wysp Kanaryjskich sezon "wysoki" 04 - 27.04 01.06 - 30.09 21.12 - 04.01 cena; 320 ZL/szt./w obie strony cena; 430 ZL/szt./w obie strony - dot. Wysp Kanaryjskich

    Opłaty za dodatkowy bagaż Wizzair 23kg. (fakultatywnie)

    cena; 320 ZL/szt./w obie strony

    Opłaty za dodatkowy bagaż Norwegian 20kg. (fakultatywnie)

    cena; 180 ZL/szt./w obie strony

    Informacje dotyczące przelotu samolotem

    przelot samolotem odbywa się liniami regularnymi Ryanair, Wizzair, Air Berlin,Norwegian lub EasyJet. III MILLENIUM T.O. świadczy jedynie usługę pośrednictwa dla klienta w zakupie biletów lotniczych; przelot odbywa się wg zasad przewoźnika;

    Opłaty za dodatkowy bagaż Norwegian 20kg. (fakultatywnie)

    cena; 180 ZL/szt./w obie strony

    Informacje dotyczące przelotu samolotem

    przelot samolotem odbywa się liniami regularnymi Ryanair, Wizzair, Air Berlin lub Norwegian. III MILLENIUM T.O. świadczy jedynie usługę pośrednictwa dla klienta w zakupie biletów lotniczych; przelot odbywa się wg zasad przewoźnika;


    Neckermann

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Idealna propozycja dla rodzin z dziećmi. Bogata oferta programów animacyjnych zarówno dla dzieci jak i dorosłych. Polecam!

    Szukasz wakacji do Hiszpanii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ****

    Region

    Majorka, Hiszpania

    Opis hotelu

    Informacje Ogólne:

    HYB Eurocalas by Garden Hotels w Calas de Mallorca na 12 piętrach, w 5 budynkach i posiada 396 pokoi. Hotel położony jest 350 m od plaży piaszczysta. Miasta położone najbliżej hotelu to Porto Cristo (14 km), Manacor (19 km) i Felanitx (16 km). Dla Państwa komfortu hotel posiada 9 windy, lobby, salon, mini market, recepcję i klimatyzację. W 12-piętrowym hotelu personel mówi po francusku, niemiecku, włosku, hiszpańsku i angielsku. Goście, którzy chcą być mobilni również na urlopie, mogą wypożyczyć samochód i motocykl. Dzieci mają możliwość zabawy na placu zabaw. Do dyspozycji są 4 czynny w sezonie baseny ze słodką wodą oraz oddzielny brodzik. Parasole słoneczne i leżaki do opalania są dostępne za opłatą na plaży i bezpłatnie na basenie. W pobliżu hotelu znajdują się supermarket, informacja turystyczna, bary/restauracje, dyskoteka, centrum miasta i sklepy. Odległość od hotelu: Coves Del Drach (14 km), Porto Cristo (14 km), lotnisko PMI (60 km) i Mallorca Pearls Factory (16 km). Gościom poruszającym się na wózku inwalidzkim hotel oferuje następujące udogodnienia: rampa/podnośnik. Oferta rozrywkowa hotelu: teatr i sala telewizyjna. Hotel posiada parking dla samochodów.

    Udogodnienia:

    Hotel oferuje usługę budzenia, opiekę medyczną, pralnię i pokojówki. Dostęp do Internetu w terminalach internetowych i bezprzewodowego poprzez hotspot. Rodzinny hotel oferuje brodzik, klub dziecięcy i zajęcia animacyjne dla dzieci, aby zapewnić rodzicom i najmłodszym gościom przyjemny pobyt. Godziny pracy recepcji: 24h.

    Posiłki:

    W hotelu znajduje się restauracja. Mały głód można zaspokoić w międzyczasie w barze szybkiej obsługi. All Inclusive: All Inclusive obejmuje piwo, wino i przekąski (pora serwowania: 10:30 - 18:00).

    Sport i Rozrywka:

    W ramach aktywności hotel oferuje rzutki, strzelanie z łuku, bilard, program zajęć animacyjnych, sala gier i tenis stołowy. Goście, którzy również na urlopie chcą spędzać czas uprawiając sport, mają następujące możliwości: koszykówka, aerobik i siatkówka. Najbliższe pole golfowe położone jest w odległości 10 km. W zależności od pogody i sezonu jako formę rozrywki oferujemy przedstawienia wieczorne.

    Dodatkowe Informacje:

    Akceptujemy następujące formy płatności: American Express, karta Visa i karta Eurocard/MasterCard. Za korzystanie z niektórych urządzeń, ofert i aktywności mogą być pobierane dodatkowe opłaty. Podatek płatne na miejscu.

    Ważne informacje

    Prosimy o zwrócenie uwagi na rodzaj zarezerwowanego przelotu. W zależności od linii lotniczej limity bagażu głównego mogą wynosić od 30 kg do 0 kg/osoba. (standardowo przy przelotach czarterowych wynoszą 20 kg/osoba).


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

    Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

    Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.


    Mapa Hotelu Eurocalas
    Zdjęcia lokalizacji (Hiszpania / Majorka)
    Popularny kurort na północy wyspy Majorka w Hiszpanii
    Stolica wyspy Majorka i całego archipelagu Balearów czyli Palma de Mallorca
    Es Trenc to królowa plaż na Majorce, długa na 4 kilometry piaszczysta plaża
    Cala Ratjada na Majorce w Hiszpanii
    Deia to oaza ciszy i spokoju na Majorce w Hiszpanii
    Cap de Formentor Mallorca
    Malownicza Cala D'Or na Majorce w Hiszpanii
    Kurort Paguera z ładną plażą i licznymi sklepami, barami na Majorce
    Rozrywkowy kurort na Majorce - Magaluf
    Malowniczy Port Du Soller na zachodzie wyspy Majorka w Hiszpanii
    Port Sa Calobra na Majorce w Hiszpanii
    Górska miejscowość Valldemossa w której mieszkał Chopin, Majorka
    Miejscowość wypoczynkowa Can Picafort na Majorce w Hiszpanii
    El Arenal i Playa de Palma na Majorce
    Smocze Jaskinie na wyspie Majorka
    Pasmo górskie Sierra de Tramuntana na wyspie Majorka

    Opinie o Hotelu Eurocalas

    4.3
    polecam

    Bardzo przyjemny hotel dla tych, którzy nie lubią nudzić się na wczasach :) Zapewnia masę rozrywek dla małych i dużych. Całkiem przyzwoite all inclusive.

    POLECAM:
    rodzinom z dziećmi, dla aktywnych wczasowiczów, ceniącym rozrywkę
    Podsumowanie: polecam
    4.3
    4.3
    polecam

    Eurocalas to świetna opcja dla rodzin z dziecmi. Ciągle coś się tam dzieje- jakieś konkursy, zabawy, animacje… dzieciaki szaleją. Dorośli mogą wtedy wypoczywać przy pysznych koktajlach poza tym hotel bardzo przyzwoity, w ofercie AlInc którą mieliśmy zawierało się naprawdę wiele.

    POLECAM:
    rodzinom z dziećmi
    Podsumowanie: polecam
    4.3
    4.3
    polecam

    Eurocalas to hotel dla rodzin z dziećmi – nasze miały tam mnóstwo atrakcji i animacji. W All-inclusive mieliśmy wszystkiego pod dostatkiem, jedzenie zawsze świeże i pyszne. hotel choć o średnim standardzie to bardzo porządny, byliśmy usatysfakcjonowani ceną i standardem.

    POLECAM:
    rodzinom z dziećmi, ekonomicznym klientom
    Podsumowanie: polecam
    4.3
    4.0
    polecam

    W Eurocalas jest w porządku, ale bez wielkich luksusów. Jest dużo atrakcji dla dzieci, dla dorosłych, którzy lubią sporty też coś się znajdzie. standard odpowiedni do ceny, a okolice naprawdę piękne!

    POLECAM:
    rodzinom z dziećmi
    Podsumowanie: polecam
    4.0
    4.1
    polecam

    W Eurocalas byliśmy z całą rodziną i jest to hotel przeznaczony właśnie dla rodzin. Jest dużo atrakcji dla dzieci, pomysłowe animacje w języku polskim, i naprawde miła obsługa. W porównani u do standardu jaki zastaliśmy cena była naprawdę atrakcyjna.

    POLECAM:
    rodzinom z dziećmi
    Podsumowanie: polecam
    4.1
    4.0
    polecam

    zgadzam sie z przedmówcami. hotel spokojny, przyjemny, cena adekwatna do warunków

    POLECAM:
    ekonomicznym klientom
    Podsumowanie: polecam
    4.0
    3.9
    polecam

    Byliśmy w Eurocalas i to taki przyjemny hotelik bez fajerwerk, ale też bez większych wad. Można pojechać z dziećmi – na pewno się wybawią, bo pod tym względem hotel był dobrze przygotowany; plaża przy hotelu niezbyt szeroka, ale czysta, a pokoje dobrze utrzymane.

    POLECAM:
    ekonomicznym klientom
    Podsumowanie: polecam
    3.9
    4.3
    polecam

    Eurocalas polecam osobom, które nie chcą na wakacjach tylko leżeć na plaży. Są tam duże możliwości uprawiania sportów, także dla dzieci. Animacje były w języku polskim i chętnie wszyscy z nich korzystali. Pokoje standard były czyste i schludne, bez fajerwerk – odpowiednio do ceny i liczby gwiazdek. Ogólnie to było przyjemnie, głównie ze względu na duże zaplecze rekreacyjne.

    POLECAM:
    rodzinom z dziećmi, dla aktywnych wczasowiczów
    Podsumowanie: polecam
    4.3
    4.3
    polecam

    Polecam!

    POLECAM:
    rodzinom z dziećmi, osobom ceniącym spokój, ekonomicznym klientom
    Podsumowanie: polecam
    4.3

    Eurocalas - możliwości zakwaterowania:

    apartment standard apt
    Double standard room (balcony or terrace
    Double standard room (balcony or terrace
    Double standard room (lateralseaview, ba
    Standard apartment (balcony or terrace)
    Standard apartment (lateralseaview, balc
    Standard familyroom (balcony or terrace)
    Double standard room (balcony or terrace
    Premium apartment (gardenview, terrace)
    Standard apartment (balcony or terrace,
    Standard apartment (balcony or terrace,
    Standard apartment (seafront, balcony or
    Standard familyroom (seafront, balcony o
    apartament action standard balcony or terrace
    Double Standard
    apartament premium gardenview terrace
    apartament promotion standard balcony or terrace
    apartament standard balcony or terrace
    apartament standard lateralseaview balcony or terrace
    apartament standard seafront balcony or terrace
    family room standard balcony or terrace
    family room standard seafront balcony or terrace
    2 Connecting Rooms Standard Balcony or Terrace
    standard action double standard balcony or terrace
    Room Double Balcony or Terrace
    Room Family Balcony or Terrace
    Apartment Balcony or Terrace
    Double Standard Balcony or Terrace
    Double Standard Lateral Sea View Balcony or Terrace
    Promotion Double Standard Balcony or Terrace
    Single Use Standard Balcony or Terrace
    Apartment Lowcost
    Double Single Use Balcony or Terrace
    Room Double Lowcost

    Eurocalas - Możliwości wyżywienia:


    Masz pytania o Hotel Eurocalas? Zadzwoń lub napisz!

    Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00