cellphone

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob. 10:00-16:00; nd. 10-18

Wakacje Last Minute
  • Hotel Eurocalas, Majorka
  • Hotel Eurocalas, Majorka
  • Hotel Eurocalas, Majorka
  • Hotel Eurocalas, Majorka
  • Hotel Eurocalas, Majorka
  • Hotel Eurocalas, Majorka
  • Hotel Eurocalas, Majorka
  • Hotel Eurocalas, Majorka
  • Hotel Eurocalas, Majorka
  • Hotel Eurocalas, Majorka
  • Hotel Eurocalas, Majorka
  • Hotel Eurocalas, Majorka
  • Hotel Eurocalas, Majorka
  • Hotel Eurocalas, Majorka
  • Hotel Eurocalas, Majorka
  • Hotel Eurocalas, Majorka
  • Hotel Eurocalas, Majorka
1 / 17
Udogodnienia hotelu Eurocalas
  • Tenis
  • Basen odkryty
  • Polska animacja
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Przy plaży
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Bez paszportu

Hotel Eurocalas
star 3

Hiszpania: Majorka
Ocena hotelu Eurocalas:
4.2 / 5
Średnia z 9 opinii
Szczegóły oceny hotelu Eurocalas:
  • Lokalizacja
    4.0
  • Hotel
    3.9
  • Pokoje
    4.0
  • Wyżywienie
    4.3
  • Atrakcje
    i sport
    4.8
  • Jakość
    do ceny
    4.1
Ocena hotelu:
4.2 / 5
Średnia z 9 opinii
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 14 kwietnia 2019
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 06 października 2019

Hotel Eurocalas w ofercie Biura podróży:

TUI
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Idealna propozycja dla rodzin z dziećmi. Bogata oferta programów animacyjnych zarówno dla dzieci jak i dorosłych. Polecam!

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

MAJORKA/HISZPANIA

Wyposażenie

• 5 budynków
• recepcja: codziennie 24 h
• kantor: w recepcji
• winda
• sala TV
• ogród
• taras
• Wi-Fi: w całym hotelu: za opłatą; w barze: w cenie
• pralnia: za opłatą
• minimarket
• lekarz
• parking: w cenie

Karty

Visa, MasterCard

Liczba pokojów

396

Kategoria lokalna

4 gwiazdki

Dodatkowe informacje

• Podatek turystyczny: od dnia 01.01.2018, zgodnie z decyzją rządu Balearów, zmianie ulega stawka podatku na rzecz turystyki zrównoważonej. Zapłata za podatek odbywa się podczas zakwaterowania, bezpośrednio w hotelu. Szczegółowe informacje oraz wykaz hoteli wraz z wysokością podatku są dostępne - tutaj.

Dla dzieci

• basen dla dzieci: ze słodką wodą, zjeżdżalnia
• menu dla niemowląt
• wysokie krzesełka dla dzieci
• wózek dla dzieci: za opłatą
• menu dla dzieci, bufet dla dzieci
• miniklub: 4-12 lat, codziennie, w cenie
• animacje dla dzieci: 4-12 lat
• pokój gier i zabaw
• plac zabaw
• minidyskoteka: 4-12 lat, w cenie
• animacje dla nastolatków: 13-17 lat

Sport i wellness

W cenie • łucznictwo • piłka nożna • kort twardy • wypożyczalnia sprzętu do gry w tenisa: wymagana kaucja

Rozrywka

• zajęcia sportowe

• międzynarodowe animacje dla dorosłych

• przedstawienia

• muzyka na żywo

• rzutki za opłatą

• bilard za opłatą

Pokoje

Pokój ekonomiczny DZZ1

• Pokoje ekonomiczne to dobry wybór dla osób, którym zależy na pobycie w hotelu w najniższej możliwej cenie. Pokoje mogą różnić się wielkością, lokalizacją lub wyposażeniem od tych znajdujących się w regularnej ofercie danego obiektu. Z reguły nie ma możliwości wymiany pokoju ekonomicznego na inny.

Apartament APX1

• 2-5 os. • ok. 46 m2 • balkon lub taras • ostatni częściowy remont w 2016 r. • 2 pomieszczenia wydzielone optycznie lub oddzielone zasłoną • 2 pojedyncze łóżka • 1 dostawka • sejf: za opłatą • sofa • aneks kuchenny • lodówka • płyta kuchenna • kuchenka mikrofalowa • czajnik elektryczny • telefon • Wi-Fi: za opłatą • TV sat. • serwis sprzątający: w cenie • prysznic • suszarka do włosów • klimatyzacja • WC

Apartament APX2

• 2-5 os. • ok. 54 m2 • widok boczny na morze • balkon lub taras • ostatni częściowy remont w 2016 r. • 2 pomieszczenia wydzielone optycznie lub oddzielone zasłoną • 2 pojedyncze łóżka • 1 dostawka • sejf: za opłatą • aneks kuchenny • lodówka • płyta kuchenna • kuchenka mikrofalowa • czajnik elektryczny • Wi-Fi: za opłatą • TV sat. • serwis sprzątający • prysznic • suszarka do włosów • klimatyzacja • WC

Apartament APX3

• 2-5 os. • wanna lub prysznic • klimatyzacja • WC

Pokój rodzinny FZX1

• 2-4 os. • ok. 24 m2 • balkon lub taras • ostatni częściowy remont w 2016 r. • pokój dzienno-sypialny • 2 pojedyncze łóżka • sejf: za opłatą • sofa • lodówka • Wi-Fi: za opłatą • TV sat. • serwis sprzątający: w cenie • prysznic • suszarka do włosów • klimatyzacja • WC

Pokój rodzinny FZX2

• 2-4 os. • widok na morze • wanna lub prysznic • klimatyzacja • WC

Pokój wieloosobowy MZX1

• 4-6 os. • ok. 65 m2 • balkon lub taras • ostatni częściowy remont w 2016 r. • 2 dwuosobowe pokoje oddzielone drzwiami • 4 pojedyncze łóżka • 2 sofy • klimatyzacja • sejf: za opłatą • lodówka • TV sat. • serwis sprzątający: w cenie • prysznic • WC • suszarka do włosów

Apartament ekonomiczny APZ1

• Pokoje ekonomiczne to dobry wybór dla osób, którym zależy na pobycie w hotelu w najniższej możliwej cenie. Pokoje mogą różnić się wielkością, lokalizacją lub wyposażeniem od tych znajdujących się w regularnej ofercie danego obiektu. Z reguły nie ma możliwości wymiany pokoju ekonomicznego na inny.

Pokój 2-osobowy DZX1

• 1-3 os. • ok. 24 m2 • balkon lub taras • ostatni częściowy remont w 2016 r. • pokój dzienno-sypialny • 2 pojedyncze łóżka • sejf: za opłatą • lodówka • Wi-Fi: za opłatą • TV sat. • serwis sprzątający: w cenie • prysznic • suszarka do włosów • klimatyzacja • WC

Pokój 2-osobowy DZY1

• 2-3 os. • widok boczny na morze • wanna lub prysznic • klimatyzacja • WC

Wyżywienie

All inclusive • śniadanie: w formie bufetu
• obiad: w formie bufetu
• kolacja: w formie bufetu, kulinarne wieczory tematyczne
• przekąski: raz w tygodniu 10:30 - 18:00
• ciasto: codziennie 24 h
• lody
• wybrane napoje bezalkoholowe, wybrane lokalne napoje alkoholowe, wybrane napoje do posiłków
• kawa/herbata po południu

Restauracje i bary • restauracja: rodzaje kuchni: azjatycka, chińska, międzynarodowa, regionalna, śródziemnomorska, hiszpańska, ryby/owoce morza, dania z grilla, menu dla niemowląt, dania dietetyczne, potrawy bezglutenowe, bufet dla dzieci, menu dla dzieci, dania bez laktozy, dania lekkostrawne, dania sezonowe, dania wegetariańskie, pełnowartościowe posiłki, bufet, show cooking, z klimatyzacją, wysokie krzesełka dla dzieci

• bar "Bar Salón": 18+, raz w tygodniu 10:00 - 23:30, w cenie

Dodatkowe informacje • wymagane noszenie opasek all inclusive


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży TUI Polska. TUI Polska jest jednym z największych biur podróży nie tylko w kraju, ale i na świecie, o ugruntowanej pozycji na rynku, wielu latach doświadczenia i bogatej ofercie wyjazdów do każdego miejsca na świecie. To jeden z naszych kluczowych partnerów, który umożliwia nam spełnianie turystycznych marzeń naszych klientów.

Podstawowym przesłaniem koncepcji Biura Podróży TUI Polska jest uzmysłowienie klientom, że koncern towarzyszy im na wszystkich etapach podróży – od momentu wyboru oferty, poprzez odprawę na lotnisku i przelot, aż do pobytu i opieki w miejscu wypoczynku. Międzynarodowy koncern TUI jest właścicielem linii lotniczek TUI Fly (Akrefly), kilku sieci hotelowych, m.in. Splashworld, Robinson, Iberotel, RIU i wiele innych. Dzięki temu na każdym etapie podróży turysta może być obsługiwany tylko przez pracowników jednej grupy!


W swojej ofercie TUI posiada wiele sprawdzonych hoteli w najróżniejszych europejskich i egzotycznych destynacjach. Poczynając od najbardziej popularnych – czyli w Grecji, Hiszpanii, Turcji, Tunezji, Bułgarii czy Egipcie – poprzez mniej znane jak na przykład Lazurowe Wybrzeże we Francji, po dalekie kierunki jak Jamajka, Dominikana, Meksyk i inne – klienci mogą zwiedzić z TUI cały świat! Wszędzie znaleźć można bogatą ofertę hoteli o najróżniejszym standardzie, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami.


ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Idealna propozycja dla rodzin z dziećmi. Bogata oferta programów animacyjnych zarówno dla dzieci jak i dorosłych. Polecam!


Grecos Holiday
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Idealna propozycja dla rodzin z dziećmi. Bogata oferta programów animacyjnych zarówno dla dzieci jak i dorosłych. Polecam!

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

KATEGORIA

****

REGION

Hiszpania/Majorka/Calas de Mallorca

All Inclusive

Warto podkreślić

- Piaszczysta plaża - Rodzinne wakacje - Dogodna lokalizacja

Okiem Grecosa

Bogata infrastruktura, doskonała lokalizacja, funkcjonalne pokoje i smaczna kuchnia to główne atuty tego hotelu. Wymarzona propozycja zarówno dla rodzin z dziećmi, jak i dla par.

Położenie

• ok. 350 m od plaży • ok. 600 m od centrum miejscowości Calas de Antena • ok. 1,5 km od miejscowości Calas de Mallorca • ok. 30 m od przystanku autobusowego • ok. 60 km od lotniska

Plaża

• ok. 350 m od hotelu • zejście do plaży schodami • piaszczysta, w zatoce Cala Antena • leżaki i parasole (ok. 9 EUR/dzień) • ok. 1,2 km od hotelu plaża Cala Domingo (dojazd bezpłatnym busem hotelowym) • zejście do plaży schodami • leżaki i parasole płatne (ok. 9EUR/dzień)

Hotel

• budynek główny, 4 budynki mieszkalne • recepcja 24 h • restauracja główna • 2 bary - w lobby i przy basenie • Wi-Fi w lobby (bezpłatne) • kącik internetowy (ok. 1EUR/10min.) • kategoria lokalna - oczekuje na 4* • 396 pokoi

Pokoje

Studio • 2-3os. (ok. 21 m2) • dostawka dla 3. osoby • klimatyzacja centralna (bezpłatna od czerwca do października) • Wi-Fi płatne (ok. 30EUR/tydz.) • lodówka • zestaw do kawy i herbaty • TV-SAT, telefon • sejf płatny (ok. 15 EUR/tydz., kaucja 5EUR) • łazienka- prysznic, suszarka • balkon Studio rodzinne • 2-4os. (ok. 27 m2) • dostawka dla 3. i 4. osoby; dostawka dla 4. osoby wyłącznie dla dziecka (2-12 lat) • klimatyzacja centralna (bezpłatna od czerwca do października) • Wi-Fi płatne (ok. 30EUR/tydz.) • wyposażony jak pokój studio Apartament • 2-5 os. (ok. 46 m2) • 2 pomieszczenia • dostawka dla 3., 4. i 5. osoby; dostawka dla 5. osoby wyłącznie dla dziecka (2-12 lat) • wyposażony jak pokój studio

All Inclusive

• śniadanie, lunch, kolacja - bufet • do kolacji obowiązuje strój formalny • przekąski (w wyznaczonych godzinach i barach) • lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe w wyznaczonych barach (10.00-23.30)

Pełen relaks

Bezpłatnie • 3 baseny (w tym jeden dla dzieci) • leżaki i parasole przy basenie • kort tenisowy (kaucja ok. 10 EUR za rakietę tenisowa) • boisko sportowe (koszykówka, siatkówka, minipiłka nożna) • program animacyjny Odpłatnie • masaże • sporty wodne na plaży (oferta zewnętrzna) • pole golfowe ok. 10 km od hotelu (oferta zewnętrzna)

Dla dzieci

• basen dla dzieci, zjeżdżalnie (od 4 lat) • plac zabaw, miniklub (4-12 lat) • menu i krzesełka w restauracji • łóżeczka dla niemowląt (na życzenie)

CENA OBEJMUJE

przelot samolotem Polska - Majorka - Polska, opłatę lotniskową, opłatę za wylot z lotniska lokalnego, 7 lub 14 noclegów, wyżywienie, opiekę rezydenta, transfer lotnisko - hotel - lotnisko, ubezpieczenie podstawowe T.U. EUROPA (15 000 EUR), NNW (3 000 EUR) i bagażu (300 EUR).

CENA NIE OBEJMUJE

KOMUNIKAT- Zgodnie z informacją opublikowaną przez Parlament Balearów, z dniem 29 grudnia 2017 roku wszyscy dorośli turyści (od 16 roku życia) przyjeżdżający na Majorkę zostaną objęci podatkiem klimatycznym. Nowy podatek będzie pobierany w hotelu podczas zakwaterowania. Wysokość opłaty jest uzależniona od kategorii hotelu i wynosi od 2,00 eur do 4,00 eur na osobę za dobę.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Grecos Holiday, które specjalizuje się w organizowaniu wakacji w Grecji. Na sukces Grecos Holiday pracuje zespół profesjonalistów, dla których Grecja to nie tylko destynacja turystyczna, ale także pasja i sposób na życie. Biuro ma w swojej ofercie aż osiemnaście najpiękniejszych greckich miejsc wakacyjnych wybranych przez znawców Grecji. Najważniejsze z nich to Kreta, Rodos, Peloponez, Kos i Zakhyntos. Jednak coraz częściej polscy turyści wybierają mniej komercyjne, bardziej kameralne, greckie wyspy takie ja: Skiathos, Skopelos, Kefalonię, Ios czy Mykonos.

Oprócz Grecji biuro podróży Grecos Holiday oferuje wypoczynek na hiszpańskiej Majorce, a także jako całkowitą nowość proponuje wakacje na słonecznym Cyprze. Także w tych dwóch destynacjach ma do dyspozycji światną, sprawdzoną i cenioną przez klientów bazę hotelową umożliwiającą wypoczynek na najwyższym poziomie. Propozycje wycieczek all inclusive tego biura podrózy zawsze cieszą się ogromną popularnością.

Grecos Holiday to również doświadczony organizator interesujących wycieczek objazdowych. Dzięki doskonałej znajomości regionu, wykwalifikowanym pilotom i przewodnikom oraz wzorowo przebiegającej współpracy z Grecką Narodową Organizacją Turystyczną, Grecos Holiday zapewnia najwyższy poziom świadczonych usług i niezapomniane wrażenia z wakacji.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Idealna propozycja dla rodzin z dziećmi. Bogata oferta programów animacyjnych zarówno dla dzieci jak i dorosłych. Polecam!


Rainbow
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Idealna propozycja dla rodzin z dziećmi. Bogata oferta programów animacyjnych zarówno dla dzieci jak i dorosłych. Polecam!

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Opis oferty

 

Położenie:
Hotel położony jest miejscowości Calas de Mallorca, we wschodniej części wyspy. W odległości ok 900 m znajduje się centrum miejscowości, ze sklepami, barami i restauracjami. Przystanek autobusowy bezpośrednio przed hotelem. Ok. 70 km od Palma de Mallorca, 60 km od lotniska i ok. 10 km od Porto Cristo.
Plaża:
Zatokowa, piaszczysta plaża Cala Antena w odległości ok. 350 metrów od obiektu (zejście po schodach). Leżaki i parasole na plaży - płatne dodatkowo (15 EUR/komplet - 2 leżaki i parasol). Wypożyczalnia sprzętów wodnych na plaży za dodatkową opłatą.
Do dyspozycji gości:
Recepcja, lobby, windy, restauracja, lobby bar, bar przy basenie, 4 baseny ze słodką wodą, brodzik dla dzieci, zjeżdżalnie w basenie głównym, ogród, rozległy taras słoneczny, darmowe leżaki i parasole przy basenach, plac zabaw, mini klub dla dzieci, pokój gier, sala telewizyjna, parking.
Pokoje:
Hotel posiada 397 wygodnych i przestronnych pokoi 2-osobowych (możliwa 1 lub 2 dostawki), znajdujących się w pięciu budynkach. Wszystkie z balkonem/tarasem i łazienką (wc, wanna lub prysznic), suszarka do włosów, klimatyzacja sterowana centralnie, TV-sat (depozyt za pilot), telefon, lodówka, sejf (za dodatkową opłatą). Łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zapytanie. Dostępne są pokoje dla osób niepełnosprawnych (na potwierdzenie).
Pokój rodzinny
składa się z dwóch oddzielnych pokoi.
Wyżywienie:
All Inclusive: Śniadania (08:00-10:30), lunche (13:00-15:00) i obiadokolacje (18:30-21:30). Dodatkowo do dyspozycji gości jest bar z przekąskami (10:30-18:00). Lokalne napoje bezalkoholowe i alkohole serwowane w barze (10:00-23:30). W trakcie posiłków wino i woda.
Program sportowy i animacyjny:
Hotel proponuje bogaty program animacyjny dla dorosłych i dla dzieci. Od połowy czerwca do połowy września w hotelu działa figloklub - 6 razy w tygodniu zabawy dla dzieci z polskim animatorem. Bezpłatnie: boiska sportowe do gry w piłkę nożną, siatkówkę, koszykówkę i tenisa ziemnego (oświetlenie płatne), boccia, łucznictwo, rzutki oraz tenis stołowy. Dla najmłodszych strefa wodnych atrakcji (splash). Dodatkowo płatne: bilard.
Internet:
W lobby hotelu Internet Wi-Fi darmowy, w pokojach płatny dodatkowo.
Kategoria lokalna:
***, oczekuje na ****
Strona www:
www.hyb.com
Naszym zdaniem:
Idealne miejsce na spędzenie wymarzonych wakacji dla całej rodziny! Dogodne położenie - tuż przy przepięknej piaszczystej plaży oraz w bliskiej odległości od centrum to główne atuty obiektu. Jako bonus dla najmłodszych figloklub.
Opinie klientów:
Klienci oceniają ten hotel na 4.5/6. Sprawdź opinie: http://r.pl/hiszpania-majorka/eurocalas

Program

Dzień pierwszy
Wyloty z Polski. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: r.pl/rozklady.
Dni od drugiego do przedostatniego
Czas na wypoczynek, kąpiele słoneczne i morskie oraz wycieczki lokalne.
Dzień ostatni
Wykwaterowanie z hotelu wraz z końcem ostatniej doby hotelowej, transfer na lotnisko, powrót do Polski.
Świadczenia
Cena podstawowa obejmuje:
przelot samolotem,opłaty lotniskowe, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, 7 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, opiekę polskiego rezydenta, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa (NNW, KL, CP, Assistance i bagaż).
Cena podstawowa nie obejmuje:
lokalnego podatku turystycznego płatnego przy zakwaterowaniu, wycieczek fakultatywnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, napojów do posiłków jeśli w opisie hoteli nie podano inaczej oraz innych wydatków osobistych.
Inne
HISZPANIA - MAJORKA informacje ogólne
Waluta
EUR - Euro. Można płacić kartami kredytowymi i korzystać z bankomatów. W miejscowościach turystycznych istnieje wiele miejsc w których można wymienić dolary USA.
Napiwki
Przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwków. Szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach. Zdaża się że napiwek zostaje doliczony do rachunku.
Wiza
Obywatele polscy mogą podróżować do Hiszpanii na podstawie dowodu osobistego.
Czas
Taki jak w Polsce.
Orientacyjne ceny
Obiad w restauracji od 10 EUR woda 1l - 1.5 EUR piwo w barze od 1.5 EUR kawa w kawiarni od 1 EUR.
Poczta
Znaczek na kartkę pocztową kosztuje 0.65 EUR. W wielu miejscach stoją skrzynki pocztowe, często również w hotelach.
Elektryczność
Napięcie 220 V, 50 Hz. Urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów.
Telefony
Karty telefoniczne można kupić w sklepach i kioskach w pobliżu publicznych aparatów telefonicznych. Karttelefoniczne kosztują 6-12 EUR. Telefony komórkowe działają w całej Hiszpanii. Rozmowy lokalne są tanie, natomiast zagraniczne - dość drogie. Koszty połączeń w roamingu polskich sieci komórkowych prosimy sprawdzać przed wyjazdem u operatora.
Majorka
Najbardziej znana wakacyjna wyspa Hiszpanii co roku przyciąga miliony ludzi z całej Europy. Łagodny klimat, niezliczone plaże i zatoki oraz górskie wioski i nadmorskie porty jachtowe - krajobraz wyspy jest tak zróżnicowany, że nie sposób się tu nudzić. Południe wyspy z centralnie położoną stolicą wyspy Palma de Mallorca to centrum kulturalne i rozrywkowe. Północne wybrzeże od Puerto de Alcudia na południe to raj dla rodzin z dziećmi.
Miejscowości wakacyjne na Majorce:
Playa de Palma / El Arenal
Dwa kurorty położone wzdłuż wielokilometrowej plaży z nadmorską promenadą i licznymi kawiarniami, sklepami i restauracjami. Idealne miejsce dla ludzi młodych i spragnionych rozrywek. Plaża w ciągu dnia, a wieczorem niezliczone bary i dyskoteki. Do tego blisko do pięknej stolicy wyspy - Palma de Mallorca. Miasto zachwyca starówką i niezwykłą katedrą położoną nad morzem, przy porcie jachtowym.
Magaluf
Mekka młodych ludzi, nieco zdominowana przez Brytyjczyków szukających słońca i rozrywek. Piękna zatokowa plaża z białym piaskiem i intensywne życie nocne to cechy charakterystyczne miejscowości. Nasze hotele położone są na uboczu i pozwalają na spokojny wypoczynek, ale jednocześnie dają możliwość korzystania z atrakcji kurortu.
Santa Ponsa
Miescowość położona ok. 25 km od stolicy wyspy w pięknej zatoce zachowała lokalny klimat. Dla mieszkańców wyspy jest weekendowym kurortem i wielu z nich ma tu swoje mieszkania i domy. Jest tu niewiele hoteli i piekna zatokowa plaża nigdy nie jest zatłoczona. Miasteczko oferuje również wiele możliwości spacerów wśród zieleni, a lokalna komunikacja zapewnia szybki dojazd do stolicy.
Alcudia / Zatoka Alkudyjska
Położona na północnej stronie wyspy Alcudia to idealne miejsce na wypoczynek z rodziną. Zatoka Alkudyjska to kilkanaście kilometrów pięknej piaszczystej plaży z łagodnym zejściem do morza. Wzdłuż wybrzeża wybudowano wiele hoteli różnego standardu nastawionych na rodzinny wypoczynek. Hotele po tej stronie wyspy maja niższą zabudowę, są położone na większym terenie, w ogrodach pełnych zieleni. Miejscowości wzdłuż zatoki oferują oczywiście wszystkie turystyczne atrakcje - sklepy, kawiarnie promenady spacerowe, a także aqua park i inne atrakcje dla dzieci.
Wyloty z:
Warszawy, Katowic, Poznania, Gdańska, Wrocławia i Krakowa. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow Tours na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: r.pl/rozklady.
Wycieczki lokalne
JASKINIE MAJORKI - cena ok. 47 EUR
Wycieczka do jaskiń będzie prowadziła m.in. przez Algaida, Montuiri, Manacor - słynne z przemysłu meblowego i produkcji sztucznych pereł. Zwiedzimy dwie jaskinie, z których największa jest Jaskinia Smocza z Porto Cristo i stanowi arcydzieło natury, charakteryzujące się cudownymi formami naciekowymi. W jaskini znajduje się również jedno z największych i najgłębszych jezior podziemnych w Europie, położone na głębokości 29 m. Podczas zwiedzania wysłuchamy krótkiego koncertu muzyki poważnej z efektami świetlnymi.
VALLDEMOSSA - cena ok. 30 EUR
Niezwykle malownicze, położone w górach miasteczko, które na zimowe wakacje wybrali Fryderyk Chopin i George Sand. W Valldemossie zobaczymy m.in. klasztor kartuzów z 1399 r. - La Cartuja, kościół klasztorny z przyklasztorną apteką, cele wynajmowane przez Chopina i Sand, a w Pałacu Królewskim z XIV w. wysłuchamy recitalu fortepianowego.
POLLENSA I FORMENTOR - cena ok. 52 EUR
Pierwszym punktem w trakcie wycieczki będzie Inca - miasto słynące z wyrobów skórzanych. Warto też odwiedzić miejscową destylarnię z degustacją lokalnych likierów. Dalej trasa biegnie do Formentoru, słynącego z przepięknych białych plaż i wspaniałego parku krajobrazowego. W drodze powrotnej zawitamy w mieście Pollensa, gdzie będzie czas wolny na lunch.
ES FOGUERO
- cena ok. 59 EUR/os., dzieci do lat 12 ok. 19 EUR
Wieczór hiszpański rozpoczynający się od uroczystej kolacji, uatrakcyjnionej programem artystyczny. Motywem przewodnim wieczoru jest flamenco wykonywane przez profesjonalny Balet Hiszpański, który zachwyca tańcem (od flamenco klasycznego po współczesne), strojami i muzyką, tworząc niepowtarzalną atmosferę.
OBJAZD WYSPY
-
cena ok. 70 EUR
Wycieczka rozpocznie się od podróży pociągiem, wyruszającym z Palmy. Po drodze podziwiać można wspaniałe krajobrazy, plantacje drzew i masywy górskie zachodniego wybrzeża. Z Soller podróż kontynuujemy łodzią aż do La Calobra, gdzie obejrzeć można kanion Torrent de Paris lub wykorzystać wolny czas na plażowanie. W drodze powrotnej przejedziemy przez Dolinę Lluc, której najcenniejszym zabytkiem jest klasztor z cudowną figurką Marii Panny - patronki wyspy.
AQUACITY
- cena ok. 24 EUR/os., dzieci do lat 12 ok. 17 EUR
Kompleks wodny w El Arenal, jeden z największych w Europie, a w nim przeróżne baseny i zjeżdżalnie.
MARIENLAND
-
cena ok. 30 EUR/os., dzieci do lat 12 ok. 22 EUR
Występy delfinów, papug, fok. Dodatkową atrakcją jest akwarium morskie i mini zoo oraz basen ze zjeżdżalnia dla najmłodszych. Wycieczka doskonała dla dzieci.
Uwaga!
Zamieszczone powyżej opisy wycieczek fakultatywnych są podane wyłącznie informacyjnie i nie stanowią oferty handlowej. Nie gwarantujemy, że będą one wszystkie realizowane. Pełny wykaz dostępnych atrakcji fakultatywnych wraz z ich aktualnymi cenami jest dostępny u naszych rezydentów.

Świadczenia

Cena podstawowa obejmuje:
przelot samolotem,opłaty lotniskowe, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, 7 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, opiekę polskiego rezydenta, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa (NNW, KL, CP, Assistance i bagaż).
Cena podstawowa nie obejmuje:
lokalnego podatku turystycznego płatnego przy zakwaterowaniu, wycieczek fakultatywnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, napojów do posiłków jeśli w opisie hoteli nie podano inaczej oraz innych wydatków osobistych.

Inne

HISZPANIA - MAJORKA informacje ogólne
Waluta
EUR - Euro. Można płacić kartami kredytowymi i korzystać z bankomatów. W miejscowościach turystycznych istnieje wiele miejsc w których można wymienić dolary USA.
Napiwki
Przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwków. Szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach. Zdaża się że napiwek zostaje doliczony do rachunku.
Wiza
Obywatele polscy mogą podróżować do Hiszpanii na podstawie dowodu osobistego.
Czas
Taki jak w Polsce.
Orientacyjne ceny
Obiad w restauracji od 10 EUR woda 1l - 1.5 EUR piwo w barze od 1.5 EUR kawa w kawiarni od 1 EUR.
Poczta
Znaczek na kartkę pocztową kosztuje 0.65 EUR. W wielu miejscach stoją skrzynki pocztowe, często również w hotelach.
Elektryczność
Napięcie 220 V, 50 Hz. Urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów.
Telefony
Karty telefoniczne można kupić w sklepach i kioskach w pobliżu publicznych aparatów telefonicznych. Karttelefoniczne kosztują 6-12 EUR. Telefony komórkowe działają w całej Hiszpanii. Rozmowy lokalne są tanie, natomiast zagraniczne - dość drogie. Koszty połączeń w roamingu polskich sieci komórkowych prosimy sprawdzać przed wyjazdem u operatora.
Majorka
Najbardziej znana wakacyjna wyspa Hiszpanii co roku przyciąga miliony ludzi z całej Europy. Łagodny klimat, niezliczone plaże i zatoki oraz górskie wioski i nadmorskie porty jachtowe - krajobraz wyspy jest tak zróżnicowany, że nie sposób się tu nudzić. Południe wyspy z centralnie położoną stolicą wyspy Palma de Mallorca to centrum kulturalne i rozrywkowe. Północne wybrzeże od Puerto de Alcudia na południe to raj dla rodzin z dziećmi.
Miejscowości wakacyjne na Majorce:
Playa de Palma / El Arenal
Dwa kurorty położone wzdłuż wielokilometrowej plaży z nadmorską promenadą i licznymi kawiarniami, sklepami i restauracjami. Idealne miejsce dla ludzi młodych i spragnionych rozrywek. Plaża w ciągu dnia, a wieczorem niezliczone bary i dyskoteki. Do tego blisko do pięknej stolicy wyspy - Palma de Mallorca. Miasto zachwyca starówką i niezwykłą katedrą położoną nad morzem, przy porcie jachtowym.
Magaluf
Mekka młodych ludzi, nieco zdominowana przez Brytyjczyków szukających słońca i rozrywek. Piękna zatokowa plaża z białym piaskiem i intensywne życie nocne to cechy charakterystyczne miejscowości. Nasze hotele położone są na uboczu i pozwalają na spokojny wypoczynek, ale jednocześnie dają możliwość korzystania z atrakcji kurortu.
Santa Ponsa
Miescowość położona ok. 25 km od stolicy wyspy w pięknej zatoce zachowała lokalny klimat. Dla mieszkańców wyspy jest weekendowym kurortem i wielu z nich ma tu swoje mieszkania i domy. Jest tu niewiele hoteli i piekna zatokowa plaża nigdy nie jest zatłoczona. Miasteczko oferuje również wiele możliwości spacerów wśród zieleni, a lokalna komunikacja zapewnia szybki dojazd do stolicy.
Alcudia / Zatoka Alkudyjska
Położona na północnej stronie wyspy Alcudia to idealne miejsce na wypoczynek z rodziną. Zatoka Alkudyjska to kilkanaście kilometrów pięknej piaszczystej plaży z łagodnym zejściem do morza. Wzdłuż wybrzeża wybudowano wiele hoteli różnego standardu nastawionych na rodzinny wypoczynek. Hotele po tej stronie wyspy maja niższą zabudowę, są położone na większym terenie, w ogrodach pełnych zieleni. Miejscowości wzdłuż zatoki oferują oczywiście wszystkie turystyczne atrakcje - sklepy, kawiarnie promenady spacerowe, a także aqua park i inne atrakcje dla dzieci.
Wyloty z:
Warszawy, Katowic, Poznania, Gdańska, Wrocławia i Krakowa. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow Tours na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: r.pl/rozklady.

Wycieczki lokalne

JASKINIE MAJORKI - cena ok. 47 EUR
Wycieczka do jaskiń będzie prowadziła m.in. przez Algaida, Montuiri, Manacor - słynne z przemysłu meblowego i produkcji sztucznych pereł. Zwiedzimy dwie jaskinie, z których największa jest Jaskinia Smocza z Porto Cristo i stanowi arcydzieło natury, charakteryzujące się cudownymi formami naciekowymi. W jaskini znajduje się również jedno z największych i najgłębszych jezior podziemnych w Europie, położone na głębokości 29 m. Podczas zwiedzania wysłuchamy krótkiego koncertu muzyki poważnej z efektami świetlnymi.
VALLDEMOSSA - cena ok. 30 EUR
Niezwykle malownicze, położone w górach miasteczko, które na zimowe wakacje wybrali Fryderyk Chopin i George Sand. W Valldemossie zobaczymy m.in. klasztor kartuzów z 1399 r. - La Cartuja, kościół klasztorny z przyklasztorną apteką, cele wynajmowane przez Chopina i Sand, a w Pałacu Królewskim z XIV w. wysłuchamy recitalu fortepianowego.
POLLENSA I FORMENTOR - cena ok. 52 EUR
Pierwszym punktem w trakcie wycieczki będzie Inca - miasto słynące z wyrobów skórzanych. Warto też odwiedzić miejscową destylarnię z degustacją lokalnych likierów. Dalej trasa biegnie do Formentoru, słynącego z przepięknych białych plaż i wspaniałego parku krajobrazowego. W drodze powrotnej zawitamy w mieście Pollensa, gdzie będzie czas wolny na lunch.
ES FOGUERO
- cena ok. 59 EUR/os., dzieci do lat 12 ok. 19 EUR
Wieczór hiszpański rozpoczynający się od uroczystej kolacji, uatrakcyjnionej programem artystyczny. Motywem przewodnim wieczoru jest flamenco wykonywane przez profesjonalny Balet Hiszpański, który zachwyca tańcem (od flamenco klasycznego po współczesne), strojami i muzyką, tworząc niepowtarzalną atmosferę.
OBJAZD WYSPY
-
cena ok. 70 EUR
Wycieczka rozpocznie się od podróży pociągiem, wyruszającym z Palmy. Po drodze podziwiać można wspaniałe krajobrazy, plantacje drzew i masywy górskie zachodniego wybrzeża. Z Soller podróż kontynuujemy łodzią aż do La Calobra, gdzie obejrzeć można kanion Torrent de Paris lub wykorzystać wolny czas na plażowanie. W drodze powrotnej przejedziemy przez Dolinę Lluc, której najcenniejszym zabytkiem jest klasztor z cudowną figurką Marii Panny - patronki wyspy.
AQUACITY
- cena ok. 24 EUR/os., dzieci do lat 12 ok. 17 EUR
Kompleks wodny w El Arenal, jeden z największych w Europie, a w nim przeróżne baseny i zjeżdżalnie.
MARIENLAND
-
cena ok. 30 EUR/os., dzieci do lat 12 ok. 22 EUR
Występy delfinów, papug, fok. Dodatkową atrakcją jest akwarium morskie i mini zoo oraz basen ze zjeżdżalnia dla najmłodszych. Wycieczka doskonała dla dzieci.
Uwaga!
Zamieszczone powyżej opisy wycieczek fakultatywnych są podane wyłącznie informacyjnie i nie stanowią oferty handlowej. Nie gwarantujemy, że będą one wszystkie realizowane. Pełny wykaz dostępnych atrakcji fakultatywnych wraz z ich aktualnymi cenami jest dostępny u naszych rezydentów.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Idealna propozycja dla rodzin z dziećmi. Bogata oferta programów animacyjnych zarówno dla dzieci jak i dorosłych. Polecam!


Exim Tours
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Idealna propozycja dla rodzin z dziećmi. Bogata oferta programów animacyjnych zarówno dla dzieci jak i dorosłych. Polecam!

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

3* Hiszpania/Majorka

Kategoryzacja hotelu

- Kat. Exim Tours 3* - Kat. lokalna 3*

Położenie

- ok. 350 m od plaży (bezpłatny shuttle bus) - w miejscowości Callas de Mallorca - ok. 70 km od Palma de Mallorca - ok. 10 km od Porto Cristo - ok. 60 km od lotniska - w pobliżu hotelu liczne sklepy, restauracje i bary

Plaża

- piaszczysta - w zatoce - zejście po schodach

Pokoje

- klimatyzacja centralna - TV, telefon - Wi Fi (płatne) - sejf (płatny) - łazienka (WC, wanna/prysznic, suszarka do włosów) - balkon/taras

Sport, Relaks, Rozrywka

Bezpłatne - 4 baseny (leżaki) - aerobik - tenis stołowy - boccia - łucznictwo - rzutki - siatkówka - piłka nożna - animacje Płatne - korty tenisowe - pokój gier - bilard

Dla dzieci

- plac zabaw - mini aquapark - mini disco - mini klub (4-12 lat) - junior klub (12-18 lat) - pokój gier (płatny) - brodzik - plac zabaw

Wyżywienie

All inclusive: śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu, przekąski w ciągu dnia w wybranych barach. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe serwowane są w godzinach 10:00 - 23:30.

Dodatkowe informacje

- internet Wi Fi w lobby (bezpłatny) - wynajem samochodów - www.hyb.com   Uwaga! Zgodnie z informacjami otrzymanymi z Parlamentu Balearów, z dniem 1 lipca 2016 roku wszyscy dorośli turyści (od 16 roku życia) przyjeżdżający na Majorkę zostaną objęci taxą klimatyczną. Nowy podatek będzie pobierany w hotelu podczas zakwaterowania. Wysokość opłaty została ustalona na kwotę 2,20   za dobę w hotelach 5*,  1,65 za dobę w hotelach 4*, 1,10   za dobę w hotelach 3*. Nowym podatkiem zostaną objęci wszyscy turyści, również Ci, którzy dokonali rezerwacji jeszcze przed wprowadzeniem podatku.

Restauracje i bary

- restauracja główna - snack bar - bar  

Cena

Cena zawiera (PLN): bilet lotniczy, zakwaterowanie w hotelu (doba hotelowa zaczyna się w dniu przyjazdu od godz. 14:00, kończy o godz. 12:00), transfer lotnisko - hotel - lotnisko; opiekę polskojęzycznego rezydenta (od maja do października); wyżywienie wg opisu, podatek VAT, obowiązkowe ubezpieczenie (KL I NW, BAGAŻU, ubezpieczenia od chorób przewlekłych Europaische Reiseversicherung AG Europejskie), opłaty lotniskowe.

bagaż

LATO2017 Warszawa, Katowice, Gdańsk, Wrocław (przelot realizowany liniami czarterowymi) Cena zawiera bagaż podręczny 5 kg oraz bagaż główny 20 kg Kraków, Warszawa Modlin, Wrocław (przelot realizowany liniami rejsowymi) Cena zawiera bagaż podręczny 10 kg (55x40x20) oraz małą torebkę (35x20x20), Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze; - 20 kg - 210 PLN Uwaga! Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena może ulec zmianie. ZIMA 2017/18 Warszawa Modlin (Ryanair); Cena zawiera bagaż podręczny 10 kg (55x40x20) oraz małą torebkę (35x20x20), Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze; - 20 kg - 210 PLN Uwaga! Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena będzie wyższa Berlin (Ryanair) Cena zawiera bagaż podręczny 10 kg (55x40x20) oraz małą torebkę (35x20x20), Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze; - 20 kg - 220 PLN Uwaga! Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena będzie wyższa Berlin (EasyJet) Cena zawiera bagaż podręczny 10 kg (55x40x20) Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze; - 20 kg - 280 PLN Uwaga! Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena będzie wyższa.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Idealna propozycja dla rodzin z dziećmi. Bogata oferta programów animacyjnych zarówno dla dzieci jak i dorosłych. Polecam!


Neckermann
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Idealna propozycja dla rodzin z dziećmi. Bogata oferta programów animacyjnych zarówno dla dzieci jak i dorosłych. Polecam!

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

***

Region

Majorka, Hiszpania

UWAGA!

Od 1.07.2016 wszystkich turystów na Balearach obowiązuje podatek turystyczny, który należy uiścić na miejscu w recepcji hotelowej. Jego wysokość zależy od kategorii zarezerwowanego obiektu, długości i terminu pobytu. W sezonie od 1.05 do 31.10 opłata wynosi 0,50 – 2,00 EUR za dobę plus 10% VAT, poza sezonem od 1.11-30.04 50% stawki. Od 9-go dnia pobytu pobierane jest 50% stawki za dzień. Dzieci poniżej 16 roku życia są zwolnione z podatku.

Położenie

spokojne, do centrum ok. 900 m. Najbliższe sklepy, restauracje, bary ok. 600 m od hotelu.

Plaża

ok. 350 m do zatoki kąpielowej "Cala Antena" i ok. 1400 m do piaszczystej plaży "Cala Domingos". Leżaki i parasole za opłatą. Bezpłatny shuttle bus na plażę.

Wyposażenie

wyremontowany w 2017 r. 394 apartamenty w 5 budynkach (4-12 pięter), windy. Lobby z recepcją, sala telewizyjna, restauracja, bar, kawiarnia, supermarket. Na zewnątrz kompleks 3 basenów ze słodką wodą, taras słoneczny, bar przy basenie. Leżaki i parasole przy basenie bez opłaty. Hotel przystosowany dla osób niepełnosprawnych (8 pokoi). www.hyb.com

Dostęp do internetu

WI-FI w lobby gratis, poza tym za opłatą.

Kategoria lokalna

3 gwiazdki.

Zakwaterowanie

Apartamenty Typu A1 (C2-3A): pokój dzienno-sypialny i oddzielna sypialnia, kącik kuchenny (lodówka, mikrofalówka), klimatyzacja, odpłatny sejf, TV, telefon, balkon lub taras. Wanna, prysznic, WC. 

Sport

koszykówka, siatkówka, strzelanie z łuku, piłka nożna, gimnastyka, 2 utwardzone korty tenisowe, tenis stołowy. Za opłatą: bilard.

Dzieci

oddzielny brodzik, splash pool ze zjeżdżalniami, plac zabaw, miniklub (4-12 lat). Łóżeczko dla dziecka do 2 lat bez opłaty.

Rozrywka

program animacyjny w ciągu dnia i wieczorem.

All Inclusive

3 posiłki w formie bufetu. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe, kawa i herbata w barze w godz. 10-23:30. Przekąski w godz. 10:30-18:00. Lody dla dzieci w godz. 10:30-18:00. Po południu kawa, herbata, ciasto.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Idealna propozycja dla rodzin z dziećmi. Bogata oferta programów animacyjnych zarówno dla dzieci jak i dorosłych. Polecam!


Mapa Hotelu Eurocalas
Zdjęcia lokalizacji (Hiszpania / Majorka)
Popularny kurort na północy wyspy Majorka w Hiszpanii
Stolica wyspy Majorka i całego archipelagu Balearów czyli Palma de Mallorca
Es Trenc to królowa plaż na Majorce, długa na 4 kilometry piaszczysta plaża
Cala Ratjada na Majorce w Hiszpanii
Deia to oaza ciszy i spokoju na Majorce w Hiszpanii
Cap de Formentor Mallorca
Malownicza Cala D'Or na Majorce w Hiszpanii
Kurort Paguera z ładną plażą i licznymi sklepami, barami na Majorce
Rozrywkowy kurort na Majorce - Magaluf
Malowniczy Port Du Soller na zachodzie wyspy Majorka w Hiszpanii
Port Sa Calobra na Majorce w Hiszpanii
Górska miejscowość Valldemossa w której mieszkał Chopin, Majorka
Miejscowość wypoczynkowa Can Picafort na Majorce w Hiszpanii
El Arenal i Playa de Palma na Majorce
Smocze Jaskinie na wyspie Majorka
Pasmo górskie Sierra de Tramuntana na wyspie Majorka

Opinie o Hotelu Eurocalas

Bardzo przyjemny hotel dla tych, którzy nie lubią nudzić się na wczasach :) Zapewnia masę rozrywek dla małych i dużych. Całkiem przyzwoite all inclusive.

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, dla aktywnych wczasowiczów, ceniącym rozrywkę
Podsumowanie: polecam
4.3

Eurocalas to świetna opcja dla rodzin z dziecmi. Ciągle coś się tam dzieje- jakieś konkursy, zabawy, animacje… dzieciaki szaleją. Dorośli mogą wtedy wypoczywać przy pysznych koktajlach poza tym hotel bardzo przyzwoity, w ofercie AlInc którą mieliśmy zawierało się naprawdę wiele.

POLECAM:
rodzinom z dziećmi
Podsumowanie: polecam
4.3

Eurocalas to hotel dla rodzin z dziećmi – nasze miały tam mnóstwo atrakcji i animacji. W All-inclusive mieliśmy wszystkiego pod dostatkiem, jedzenie zawsze świeże i pyszne. hotel choć o średnim standardzie to bardzo porządny, byliśmy usatysfakcjonowani ceną i standardem.

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, ekonomicznym klientom
Podsumowanie: polecam
4.3

W Eurocalas jest w porządku, ale bez wielkich luksusów. Jest dużo atrakcji dla dzieci, dla dorosłych, którzy lubią sporty też coś się znajdzie. standard odpowiedni do ceny, a okolice naprawdę piękne!

POLECAM:
rodzinom z dziećmi
Podsumowanie: polecam
4.0

W Eurocalas byliśmy z całą rodziną i jest to hotel przeznaczony właśnie dla rodzin. Jest dużo atrakcji dla dzieci, pomysłowe animacje w języku polskim, i naprawde miła obsługa. W porównani u do standardu jaki zastaliśmy cena była naprawdę atrakcyjna.

POLECAM:
rodzinom z dziećmi
Podsumowanie: polecam
4.1

zgadzam sie z przedmówcami. hotel spokojny, przyjemny, cena adekwatna do warunków

POLECAM:
ekonomicznym klientom
Podsumowanie: polecam
4.0

Byliśmy w Eurocalas i to taki przyjemny hotelik bez fajerwerk, ale też bez większych wad. Można pojechać z dziećmi – na pewno się wybawią, bo pod tym względem hotel był dobrze przygotowany; plaża przy hotelu niezbyt szeroka, ale czysta, a pokoje dobrze utrzymane.

POLECAM:
ekonomicznym klientom
Podsumowanie: polecam
3.9

Eurocalas polecam osobom, które nie chcą na wakacjach tylko leżeć na plaży. Są tam duże możliwości uprawiania sportów, także dla dzieci. Animacje były w języku polskim i chętnie wszyscy z nich korzystali. Pokoje standard były czyste i schludne, bez fajerwerk – odpowiednio do ceny i liczby gwiazdek. Ogólnie to było przyjemnie, głównie ze względu na duże zaplecze rekreacyjne.

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, dla aktywnych wczasowiczów
Podsumowanie: polecam
4.3

Polecam!

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, osobom ceniącym spokój, ekonomicznym klientom
Podsumowanie: polecam
4.3

Eurocalas - możliwości zakwaterowania:

Apartament
Apartament
Apartament
Apartament w supercenie
Pokój 2-osobowy
Pokój 2-osobowy
Pokój 2-osobowy w supercenie
Pokój rodzinny
Pokój rodzinny
Pokój wieloosobowy

Eurocalas - Możliwości wyżywienia:


Eurocalas - miasta wylotu:


Eurocalas - możliwa długość wypoczynku:


Masz pytania o Hotel Eurocalas? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00