cellphone225171600

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-18:00; sob. 10:00-16:00

Wakacje Last Minute
  • Hotel Creta Star, Kreta
  • Hotel Creta Star, Kreta
  • Hotel Creta Star, Kreta
  • Hotel Creta Star, Kreta
  • Hotel Creta Star, Kreta
  • Hotel Creta Star, Kreta
  • Hotel Creta Star, Kreta
  • Hotel Creta Star, Kreta
  • Hotel Creta Star, Kreta
  • Hotel Creta Star, Kreta
  • Hotel Creta Star, Kreta
  • Hotel Creta Star, Kreta
  • Hotel Creta Star, Kreta
  • Hotel Creta Star, Kreta
  • Hotel Creta Star, Kreta
  • Hotel Creta Star, Kreta
  • Hotel Creta Star, Kreta
  • Hotel Creta Star, Kreta
  • Hotel Creta Star, Kreta
  • Hotel Creta Star, Kreta
  • Hotel Creta Star, Kreta
  • Hotel Creta Star, Kreta
  • Hotel Creta Star, Kreta
  • Hotel Creta Star, Kreta
  • Hotel Creta Star, Kreta
  • Hotel Creta Star, Kreta
  • Hotel Creta Star, Kreta
  • Hotel Creta Star, Kreta
  • Hotel Creta Star, Kreta
  • Hotel Creta Star, Kreta
  • Hotel Creta Star, Kreta
  • Hotel Creta Star, Kreta
  • Hotel Creta Star, Kreta
  • Hotel Creta Star, Kreta
  • Hotel Creta Star, Kreta
1 / 35
Ocena
hotelu:
4.4 / 5
Najbliższy termin
15.05 - 22.05
już od 2439 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
28.05 - 02.06
już od 1369 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Creta Star
  • Windsurfing
  • Fitness/Siłownia
  • Nurkowanie
  • Tenis
  • Basen kryty
  • Basen odkryty
  • Animacje dla dorosłych
  • Polska animacja
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Przy plaży
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Bez paszportu

Hotel Creta Star
star 4

Grecja: Kreta
Ocena hotelu Creta Star:
4.4 / 5
Średnia z 1 opinii
Szczegóły oceny hotelu Creta Star:
  • Lokalizacja
    4.0
  • Hotel
    5.0
  • Pokoje
    5.0
  • Wyżywienie
    4.0
  • Atrakcje
    i sport
    5.0
  • Jakość
    do ceny
    4.0
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 15 maja 2021
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 28 maja 2021
ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Creta Star to dobrej klasy hotel usytuowany bezpośrednio przy piaszczystej plaży, 12 km od centrum pięknego i malowniczego miasta Rethymnon ze sklepami, barami i tawernami. Hotel polecamy miłośnikom plażowania oraz rodzinom z dziećmi ze względu na opcję All Inclusive oraz animacje dla dzieci i dorosłych.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja 12 km od rozrywkowego centrum Rethymnonu, bezpośrednio przy piaszczystej plaży z łagodnym zejściem do morza
  • rozległy teren hotelowy, zadbany ogród, strefa SPA, rozrywki dla dzieci i dorosłych, wysoka jakość świadczonych usług
  • wysoka jakość świadczonych usług, wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi gratis

Hotel Creta Star w ofercie Biura podróży:

TUI

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Creta Star to dobrej klasy hotel usytuowany bezpośrednio przy piaszczystej plaży, 12 km od centrum pięknego i malowniczego miasta Rethymnon ze sklepami, barami i tawernami. Hotel polecamy miłośnikom plażowania oraz rodzinom z dziećmi ze względu na opcję All Inclusive oraz animacje dla dzieci i dorosłych.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja 12 km od rozrywkowego centrum Rethymnonu, bezpośrednio przy piaszczystej plaży z łagodnym zejściem do morza
  • rozległy teren hotelowy, zadbany ogród, strefa SPA, rozrywki dla dzieci i dorosłych, wysoka jakość świadczonych usług
  • wysoka jakość świadczonych usług, wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi gratis

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

W okolicy

  • ok. 12 km od centrum Rethymno
  • ok. 8 km od centrum Platanias
  • bezpośrednio przy plaży
  • czas dojazdu z lotniska ok. 60 min

polozenie

  • ok. 12 km od centrum Rethymno
  • ok. 8 km od centrum Platanias
  • bezpośrednio przy plaży
  • czas dojazdu z lotniska ok. 60 min

plaza

  • bezpośrednio przy plaży
  • publiczna (z częścią prywatną hotelu)
  • piaszczysta
  • leżaki za opłatą
  • parasole za opłatą
  • ręczniki za kaucją

Wyposażenie

  • recepcja
  • kantor
  • sejf: za opłatą
  • winda
  • ogród
  • taras
  • minimarket
  • butik
  • jubiler
  • lekarz
  • Wi-Fi: w recepcji/lobby, w cenie
  • pralnia: za opłatą
  • parking: niezadaszony, w cenie
  • sala konferencyjna

karty

Visa, MasterCard

Liczba pokojów

324

Kategoria lokalna

4 gwiazdki

Dodatkowe informacje

  • hotel tylko dla dorosłych: 17+

  • W rezerwowanym hotelu opieka wyłącznie poprzez TUI Service Center 24/7: mailowo, telefonicznie, SMS i za pośrednictwem czatu w aplikacji TUI w serwisie myTUI. W aplikacji TUI znajdą Państwo mnóstwo przydatnych informacji dotyczących przebiegu podróży i miejsca wypoczynku. Za jej pośrednictwem można rezerwować również wycieczki fakultatywne. Niezależnie od tego, czy szukają Państwo pomysłów na spędzanie czasu w okolicy, czy potrzebują Państwo naszej pomocy w rozwiązaniu problemu, jesteśmy do Państwa dyspozycji.
    Telefon: +48 222043596
    SMS: + 48 799448800
    E-mail: servicePL@TUI.com
    Czat: w aplikacji TUI
  • Podatek turystyczny: od dnia 01.01.2018, zgodnie z decyzją rządu greckiego, będzie pobierany podatek turystyczny. Zapłata za podatek odbywa się podczas zakwaterowania.
    Wysokość podatku turystycznego zależy od kategorii lokalnej hotelu/kwatery. Dla obiektów:
    1- i 2-gwiazdkowych - ok. 0,50 EURO za pokój/noc
    3-gwiazdkowych - ok. 1,50 EURO za pokój/noc
    4-gwiazdkowych - ok. 3 EURO za pokój/noc
    5-gwiazdkowych - ok. 4 EURO za pokój/noc

basen

  • baseny: 2
  • basen „OUTDOOR POOL": w cenie, zewnętrzny, z wodą morską
  • basen „INDOOR POOL": w cenie, kryty, ze słodką wodą, podgrzewany, kwiecień i październik
  • leżaki: w cenie, parasole: w cenie
  • ręczniki: wymagana kaucja
  • Sport i wellness

    W cenie
    • łucznictwo
    • siatkówka plażowa
    • minigolf
    • tenis stołowy

    Płatne
    • sauna fińska
    • masaże
    • tenis
    • sala fitness/siłownia

    rozrywka

    • zajęcia sportowe kilka razy w tygodniu
    • międzynarodowe animacje dla dorosłych kilka razy w tygodniu
    • wieczory tematyczne

    Pokoje

    Pokój ekonomiczny DZZ1
    • 2 os.
    • Pokoje ekonomiczne to dobry wybór dla osób, którym zależy na pobycie w hotelu w najniższej możliwej cenie. Pokoje mogą różnić się wielkością, lokalizacją lub wyposażeniem od tych znajdujących się w regularnej ofercie danego obiektu. Z reguły nie ma możliwości wymiany pokoju ekonomicznego na inny.
    Pokój 2-osobowy z widokiem na morze DZM1
    • 2 os.
    • ok. 20 m2
    • widok na morze
    • klimatyzacja: w cenie, lipiec i sierpień, centralnie sterowana
    • lodówka: w cenie
    • zestaw do parzenia kawy/herbaty
    • czajnik elektryczny
    • telefon
    • Wi-Fi: w cenie
    • TV sat.
    • serwis sprzątający: w cenie
    • wanna lub prysznic
    • WC
    • suszarka do włosów
    • balkon lub taras
    Pokój 1-osobowy EZX1
    • 1 os.
    • ok. 20 m2
    • widok na ogród
    • w budynku głównym
    • sypialnia
    • klimatyzacja: w cenie, lipiec i sierpień; w zależności od sezonu; w zależności od warunków pogodowych, centralnie sterowana
    • lodówka: w cenie
    • zestaw do parzenia kawy/herbaty
    • czajnik elektryczny
    • telefon
    • Wi-Fi: w cenie
    • TV sat.
    • radio
    • wanna lub prysznic
    • WC
    • suszarka do włosów
    Pokój 2-osobowy DZX1
    • 2-3 os.
    • ok. 20 m2
    • TV
    • klimatyzacja: w cenie, lipiec i sierpień, centralnie sterowana
    • lodówka: w cenie
    • zestaw do parzenia kawy/herbaty
    • czajnik elektryczny
    • telefon
    • Wi-Fi: w cenie
    • serwis sprzątający: w cenie
    • wanna lub prysznic
    • WC
    • suszarka do włosów
    • balkon lub taras
    Pokój 2-osobowy DZX2
    • 2-3 os.
    • ok. 20 m2
    • boczny widok na morze
    • TV sat.
    • klimatyzacja: w cenie, lipiec i sierpień, centralnie sterowana
    • lodówka: w cenie
    • zestaw do parzenia kawy/herbaty
    • czajnik elektryczny
    • telefon
    • Wi-Fi: w cenie
    • serwis sprzątający: w cenie
    • wanna lub prysznic
    • WC
    • suszarka do włosów
    • balkon lub taras

    Wyżywienie

    All inclusive
    • śniadanie: 07:30 - 10:00, amerykańskie, w formie bufetu
    • późne śniadanie: 10:00 - 11:00
    • obiad: 12:30 - 15:00, w formie bufetu
    • kolacja: 19:00 - 21:30, w formie bufetu, kulinarne wieczory tematyczne
    • przekąski, przekąski o północy, ciasto, lody
    • wybrane napoje bezalkoholowe
    • wybrane lokalne napoje alkoholowe
    • kawa/herbata po południu
    Restauracje i bary
  • główna restauracja: rodzaje kuchni: międzynarodowa, potrawy bezglutenowe, w cenie, wymagana rezerwacja, dania bez laktozy, w cenie, wymagana rezerwacja, dania wegetariańskie, w cenie, na zapytanie, bufet, show cooking, w cenie, z tarasem, wymagany odpowiedni strój

  • bary i inne: 4
  • bar w lobby „Le Balcon": 18:00 - 00:00, w cenie
  • bar przy krytym basenie: 10:00 - 00:00, w cenie
  • bar przekąskowy: w cenie
  • bar „GARDEN BAR": 11:00 - 17:00, w cenie

  • Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży TUI Polska. TUI Polska jest jednym z największych biur podróży nie tylko w kraju, ale i na świecie, o ugruntowanej pozycji na rynku, wielu latach doświadczenia i bogatej ofercie wyjazdów do każdego miejsca na świecie. To jeden z naszych kluczowych partnerów, który umożliwia nam spełnianie turystycznych marzeń naszych klientów.

    Podstawowym przesłaniem koncepcji Biura Podróży TUI Polska jest uzmysłowienie klientom, że koncern towarzyszy im na wszystkich etapach podróży – od momentu wyboru oferty, poprzez odprawę na lotnisku i przelot, aż do pobytu i opieki w miejscu wypoczynku. Międzynarodowy koncern TUI jest właścicielem linii lotniczek TUI Fly (Akrefly), kilku sieci hotelowych, m.in. Splashworld, Robinson, Iberotel, RIU i wiele innych. Dzięki temu na każdym etapie podróży turysta może być obsługiwany tylko przez pracowników jednej grupy!


    W swojej ofercie TUI posiada wiele sprawdzonych hoteli w najróżniejszych europejskich i egzotycznych destynacjach. Poczynając od najbardziej popularnych – czyli w Grecji, Hiszpanii, Turcji, Tunezji, Bułgarii czy Egipcie – poprzez mniej znane jak na przykład Lazurowe Wybrzeże we Francji, po dalekie kierunki jak Jamajka, Dominikana, Meksyk i inne – klienci mogą zwiedzić z TUI cały świat! Wszędzie znaleźć można bogatą ofertę hoteli o najróżniejszym standardzie, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami.



    Itaka

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Creta Star to dobrej klasy hotel usytuowany bezpośrednio przy piaszczystej plaży, 12 km od centrum pięknego i malowniczego miasta Rethymnon ze sklepami, barami i tawernami. Hotel polecamy miłośnikom plażowania oraz rodzinom z dziećmi ze względu na opcję All Inclusive oraz animacje dla dzieci i dorosłych.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja 12 km od rozrywkowego centrum Rethymnonu, bezpośrednio przy piaszczystej plaży z łagodnym zejściem do morza
    • rozległy teren hotelowy, zadbany ogród, strefa SPA, rozrywki dla dzieci i dorosłych, wysoka jakość świadczonych usług
    • wysoka jakość świadczonych usług, wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi gratis

    Szukasz wakacji do Grecji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ****

    Region

    Grecja / Kreta

    Opis oferty:

    Idealnie położony tuż przy pięknej, piaszczystej plaży, w zielonym, palmowym ogrodzie, jest doskonałym miejscem dla amatorów plażowania. Centralnym punktem hotelu jest ciekawie zaprojektowany, duży basen z rozległym terenem do opalania, z którego podziwiać można zachwycający widok na morze. Na miejscu jest również centrum spa, w którym można się zrelaksować po dniu pełnym wakacyjnych aktywności. Doskonały jako baza wypadowa do zwiedzania największych atrakcji wyspy.

    POŁOŻENIE:

    w miejscowości Scaleta, ok. 700 m od tawerny, sklepu i 2 barów, ok. 12 km od RETHYMNO; ok. 70 km od lotniska w Chanii, ok. 65 km od lotniska w Heraklionie; przystanek autobusowy naprzeciwko hotelu (Rethymno/ok. 1,5 EUR).

    PLAŻA:

    Scaleta, publiczna, piaszczysta, wyróżniona m.in. certyfikatem Błękitna Flaga, bezpośrednio przy hotelu, parasole i leżaki płatne (ok. 7 EUR/parasol + leżak), ręczniki za kaucją (ok. 20 EUR).

    HOTEL:

    czterogwiazdkowy, elegancki i zadbany, zbudowany w 1988 r., odnowiony w 2007 r., 234 pokoje, 1 budynek, 6 pięter, 3 windy, przestronne i eleganckie lobby, całodobowa recepcja, sejf w recepcji (3,5 EUR/dzień, 24 EUR/tydzień), restauracja główna - dania w formie bufetu, kuchnia międzynarodowa, restauracja przy basenie - á la carte, obsługa kelnerska, kuchnia włoska, dania wegetariańskie, gluten i laktoza free (na zapytanie przed przyjazdem), 3 bary: Balcon przy recepcji, snack bar przy basenie, Garden Bar, kantor, butik z pamiątkami i biżuterią, minimarket; sala konferencyjna dla 500 osób, taras z widokiem na basen i morze, palmowy ogród, bezpłatny internet bezprzewodowy; za opłatą: fryzjer; na terenie hotelu schody - nie jest polecany osobom z ograniczeniami ruchowymi; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard, American Express, Diners Club; hotel przyjmuje tylko gości powyżej 17. roku życia.

    standardowy:

    2-os. (możliwość 1 dostawki), ok. 19 m2, elegancki i zadbany, klimatyzowany (w terminie: 15.06-15.09), łazienka (wanna, wc; suszarka), internet bezprzewodowy, telewizja satelitarna, polski program, telefon, lodówka; balkon lub taras (stolik i krzesełka), widok na ogród lub góry; boczny i frontalny widok na morze za dopłatą.

    SPORT I ROZRYWKA:

    basen, nieregularny kształt, słona woda, ok. 810 m2, gł. 0,6-2,2 m, przy basenie bezpłatne parasole i leżaki, ręczniki za kaucją (ok. 20 EUR), 2 korty tenisowe z wypożyczalnią sprzętu (kaucja: 20 EUR), kajaki, rowery; animacje (w terminie: 15.04-31.10); centrum spa: bezpłatnie: basen kryty, prostokątny kształt, słodka woda, ok. 78 m2, gł. 1 - 2,6 m, podgrzewany w kwietniu i październiku (zależnie od temperatury); za opłatą: zabiegi na twarz, masaże.

    ALL INCLUSIVE:

    śniadanie (7.30-10.00) w restauracji głównej, późne śniadanie (10.00-11.00) i obiad (12.30-15.00) w snack barze przy basenie, kolacja (19.30-21.30) w restauracji głównej; raz na pobyt kolacja w restauracji á la carte (wymagana rezerwacja); przekąski w snack barze przy basenie (10.00-17.30); napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe w wyznaczonym barze (10.00-24.00); wymagane noszenie opasek all inclusive.

    KONTAKT:

    0030/2831071812, www.cretastar.gr

    GRATIS:

    Wi-Fi


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Itaka. Nowa Itaka sp. z o.o. jest jednym z naszych kluczowych partnerów i głównym kontrahentem, z którym od lat spełniamy turystyczne marzenia naszych wspólnych klientów. Wysoki standard obsługi, wykwalifikowani rezydenci i przewodnicy oraz szeroki wybór atrakcyjnych ofert na wakacje dopracowanych w każdym szczególe zapewniają wieloletni sukces jakim może poszczycić się to biuro.

    W swojej ofercie Itaka posiada wiele sprawdzonych hoteli położonych w dogodnej lokalizacji, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami. Biuro posiada szeroki wachlarz destynacji turystycznych i może spełnić oczekiwania najbardziej wymagających klientów. Ponad to, do swojej oferty sukcesywnie wprowadza oryginalne kierunki takie jak Bośnia i Hercegowina, Albania, Madera czy kierunki egzotyczne - Wyspy Zielonego Przylądka, Zanzibar i wiele, wiele innych.

    Itaka posiada bogatą ofertę wycieczek objazdowych, zarówno autokarowych jak i samolotowych. Ich programy są bardzo zróżnicowane i dostosowane do wymagań różnych klientów, dlatego każdy może znaleźć wyjazd zgodny z jego preferencjami. Biuro podrózy Itaka posiada także jeden z największych wyborów ofert w promocji last minute, co pozwala klientom z każdym budżetem na spełnienie swoich wakacyjnych marzeń.

    Biuro Podróży Itaka w ciągu swojej dotychczasowej działalności otrzymała wiele prestiżowych nagród i wyróżnień, takich jak tytuł Superbrands i Created in Poland Superbrands 2014/15 przyznawany najsilniejszym markom na polskim rynku, Touroperator Roku 2014, Konsumencki Lider Jakości 2014, czy Wielka Perła Polskiej Gospodarki 2012.


    Itaka R

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Creta Star to dobrej klasy hotel usytuowany bezpośrednio przy piaszczystej plaży, 12 km od centrum pięknego i malowniczego miasta Rethymnon ze sklepami, barami i tawernami. Hotel polecamy miłośnikom plażowania oraz rodzinom z dziećmi ze względu na opcję All Inclusive oraz animacje dla dzieci i dorosłych.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja 12 km od rozrywkowego centrum Rethymnonu, bezpośrednio przy piaszczystej plaży z łagodnym zejściem do morza
    • rozległy teren hotelowy, zadbany ogród, strefa SPA, rozrywki dla dzieci i dorosłych, wysoka jakość świadczonych usług
    • wysoka jakość świadczonych usług, wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi gratis

    Szukasz wakacji do Grecji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ****

    Region

    Grecja / Kreta

    Opis oferty:

    Idealnie położony tuż przy pięknej, piaszczystej plaży, w zielonym, palmowym ogrodzie, jest doskonałym miejscem dla amatorów plażowania. Centralnym punktem hotelu jest ciekawie zaprojektowany, duży basen z rozległym terenem do opalania, z którego podziwiać można zachwycający widok na morze. Na miejscu jest również centrum spa, w którym można się zrelaksować po dniu pełnym wakacyjnych aktywności. Doskonały jako baza wypadowa do zwiedzania największych atrakcji wyspy.

    POŁOŻENIE:

    w miejscowości Scaleta, ok. 700 m od tawerny, sklepu i 2 barów, ok. 12 km od RETHYMNO; ok. 70 km od lotniska w Chanii, ok. 65 km od lotniska w Heraklionie; przystanek autobusowy naprzeciwko hotelu (Rethymno/ok. 1,5 EUR).

    PLAŻA:

    Scaleta, publiczna, piaszczysta, wyróżniona m.in. certyfikatem Błękitna Flaga, bezpośrednio przy hotelu, parasole i leżaki płatne (ok. 7 EUR/parasol + leżak), ręczniki za kaucją (ok. 20 EUR).

    HOTEL:

    czterogwiazdkowy, elegancki i zadbany, zbudowany w 1988 r., odnowiony w 2007 r., 234 pokoje, 1 budynek, 6 pięter, 3 windy, przestronne i eleganckie lobby, całodobowa recepcja, sejf w recepcji (3,5 EUR/dzień, 24 EUR/tydzień), restauracja główna - dania w formie bufetu, kuchnia międzynarodowa, restauracja przy basenie - á la carte, obsługa kelnerska, kuchnia włoska, dania wegetariańskie, gluten i laktoza free (na zapytanie przed przyjazdem), 3 bary: Balcon przy recepcji, snack bar przy basenie, Garden Bar, kantor, butik z pamiątkami i biżuterią, minimarket; sala konferencyjna dla 500 osób, taras z widokiem na basen i morze, palmowy ogród, bezpłatny internet bezprzewodowy; za opłatą: fryzjer; na terenie hotelu schody - nie jest polecany osobom z ograniczeniami ruchowymi; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard, American Express, Diners Club; hotel przyjmuje tylko gości powyżej 17. roku życia.

    standardowy:

    2-os. (możliwość 1 dostawki), ok. 19 m2, elegancki i zadbany, klimatyzowany (w terminie: 15.06-15.09), łazienka (wanna, wc; suszarka), internet bezprzewodowy, telewizja satelitarna, polski program, telefon, lodówka; balkon lub taras (stolik i krzesełka), widok na ogród lub góry; boczny i frontalny widok na morze za dopłatą.

    SPORT I ROZRYWKA:

    basen, nieregularny kształt, słona woda, ok. 810 m2, gł. 0,6-2,2 m, przy basenie bezpłatne parasole i leżaki, ręczniki za kaucją (ok. 20 EUR), 2 korty tenisowe z wypożyczalnią sprzętu (kaucja: 20 EUR), kajaki, rowery; animacje (w terminie: 15.04-31.10); centrum spa: bezpłatnie: basen kryty, prostokątny kształt, słodka woda, ok. 78 m2, gł. 1 - 2,6 m, podgrzewany w kwietniu i październiku (zależnie od temperatury); za opłatą: zabiegi na twarz, masaże.

    ALL INCLUSIVE:

    śniadanie (7.30-10.00) w restauracji głównej, późne śniadanie (10.00-11.00) i obiad (12.30-15.00) w snack barze przy basenie, kolacja (19.30-21.30) w restauracji głównej; raz na pobyt kolacja w restauracji á la carte (wymagana rezerwacja); przekąski w snack barze przy basenie (10.00-17.30); napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe w wyznaczonym barze (10.00-24.00); wymagane noszenie opasek all inclusive.

    KONTAKT:

    0030/2831071812, www.cretastar.gr

    GRATIS:

    Wi-Fi


    Coral Travel

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Creta Star to dobrej klasy hotel usytuowany bezpośrednio przy piaszczystej plaży, 12 km od centrum pięknego i malowniczego miasta Rethymnon ze sklepami, barami i tawernami. Hotel polecamy miłośnikom plażowania oraz rodzinom z dziećmi ze względu na opcję All Inclusive oraz animacje dla dzieci i dorosłych.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja 12 km od rozrywkowego centrum Rethymnonu, bezpośrednio przy piaszczystej plaży z łagodnym zejściem do morza
    • rozległy teren hotelowy, zadbany ogród, strefa SPA, rozrywki dla dzieci i dorosłych, wysoka jakość świadczonych usług
    • wysoka jakość świadczonych usług, wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi gratis

    Szukasz wakacji do Grecji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    KATEGORIA

    4*

    REGION

    Kreta

    OPIS

    Bliska odległość od plaży i piękna okolica składają się na idealną lokalizację do wypoczynku właśnie w tym hotelu. Na Gości czeka tu duży wybór atrakcji, wygodne pokoje, rozbudowany pakiet All Inclusive i lokale gastronomiczne. Za dnia można np. zrelaksować się w basenie, a wieczorem udać się na romantyczny spacer zielonymi alejkami na terenie hotelu lub wypić drinka w jednym z barów. Jest to hotel dla dorosłych, dlatego będzie to dobry wybór na wakacje we dwoje, dla singli lub grup znajomych.

    lokalizacja

    Skaleta, 12 km od Rethymno, 65 km od lotniska w Heraklionie-HER. Hotel usytuowany na powierzchni: 35000 m2.

    kategoria organizatora

    4*

    kategoria lokalna

    4*

    Data otwarcia

    1988 r. Odnowiony w 2017 r. Na terenie hotelu: restauracja, bary (4), sejf w recepcji (płatny), pralnia (płatna), sala konferencyjna, basen kryty, basen odkryty.

    internet

    - Wi-Fi w lobby płatne - Wi-Fi w częściach wspólnych bezpłatne

    plaża

    50 m od hotelu, publiczna, piaszczysto-żwirowa, 400 m długości, odznaczona certyfikatem Błękitnej Flagi.Bezpłatne: ręczniki plażowe (depozyt), płatne: parasole, leżaki.

    pokoje

    Zlokalizowane są w 1 budynku głównym (liczba pięter: 6, liczba wind: 3) Typy pokoi: - pokoje double mountain view dla max. 2 os.: 1 sypialnia, klimatyzacja centralna, zestaw do parzenia kawy/herbaty (bezpłatny), TV, telefon, łazienka (wanna lub prysznic, WC), balkon lub taras - pokoje double sea view dla max. 2 os.: 1 sypialnia, klimatyzacja centralna, zestaw do parzenia kawy/herbaty (bezpłatny), TV, telefon, łazienka (wanna lub prysznic, WC), balkon lub taras - pokoje double side sea view dla max. 2 os.: 1 sypialnia, klimatyzacja centralna, zestaw do parzenia kawy/herbaty (bezpłatny), TV, telefon, łazienka (wanna lub prysznic, WC), balkon lub taras - pokoje triple side sea view dla max. 3 os.: 1 sypialnia, klimatyzacja centralna, zestaw do parzenia kawy/herbaty (bezpłatny), TV, telefon, łazienka (wanna lub prysznic, WC), balkon lub taras - pokoje triple mountain view dla max. 3 os.: 1 sypialnia, klimatyzacja centralna, zestaw do parzenia kawy/herbaty (bezpłatny), TV, telefon, łazienka (wanna lub prysznic, WC), balkon lub taras

    Wyżywienie

    - restauracja główna, bary (4) All Inclusive (10:00-00:00) - śniadanie (07:15-10:15), kolacja (19:00-21:30), późny posiłek (22:00-00:30) serwowane w restauracji głównej - późne śniadanie (10:15-11:00), przekąski (10:00-18:00), podwieczorek (16:00-17:00) serwowane w barze przy basenie - obiad (12:30-15:00) - lody - napoje bezalkoholowe, lokalne napoje alkoholowe - pakiety dla nowożeńców (na życzenie), pakiety urodzinowe (na życzenie)

    w cenie

    - tenis stołowy - rzutki - siatkówka plażowa - minigolf - aerobik - animacje

    płatne

    - korty do tenisa ziemnego (2) - rakiety i piłki do tenisa ziemnego - bilard - masaż - sauna - jacuzzi DODATKOWE INFORMACJE Ze względu na procedury bezpieczeństwa zastosowane w związku z wirusem Covid-19 w danym obiekcie mogą występować ograniczenia w funkcjonowaniu infrastruktury hotelowej m. in. wyposażenie pokoju, serwis plażowy, serwis posiłków. Hotel tylko dla dorosłych. Najczęstsze pytania związane z funkcjonowaniem hotelu w związku z epidemią wywołaną przez COVID19: - Czy są jakieś ograniczenia dla gości opuszczających hotel? - NIE - Czy goście są zobligowani do noszenia maseczek zasłaniających usta i nos na terenie hotelu? - TAK - Czy w hotelu można kupić maseczki? - TAK - Czy w hotelu znajduje się się pokój/strefa/miejsce izolacji dla gości? - TAK - Czy podczas zakwaterowania goście muszą okazać oświadczenie dotyczące swojego stanu zdrowia? - NIE - Czy w pokojach znajdują się jednorazowe kosmetyki takie jak szampon, mydło itp.? - TAK - Czy takie wyposażenie pokoi jak kubki, szklanki itp. są dezynfekowane i dostarczane w jednorazowych torbach? - TAK - Czy w hotelu jest bufet szwedzki? - TAK, NA ŚNIADANIE, OBIAD I KOLACJĘ - Jak będą serwowane posiłki? - OBSŁUGA KELNERSKA - Czy układ stolików w restauracji zachowuje odległość dystansu społecznego? - TAK - Czy będzie dostępna usługa zamawiania posiłków na wynos? - NIE - Jakie jest maksymalne obłożenie plaży? - 100 GOŚCI NA 1500 M2 - Czy jest wydzielona strefa dla dużych rodzin lub grup zorganizowanych na plaży i basenie? - NIE - Czy na leżakach są materace? - NIE - Czy na plaży są dostępne ręczniki? - TAK (BEZPŁATNE,ROZPAKOWANE) - Czy leżaki są dezynfekowane? - TAK (CODZIENNIE) - Czy na basenie jest serwis dań i napojów? - NIE - Czy układ leżaków i stolików w strefie relaksu zachowuje obowiązek dystansu społecznego? - TAK - Czy hotel prowadzi program animacyjny? - TAK (ANIMACJE W CIĄGU DNIA I WIECZOREM) - Czy hotel ma przygotowany plan działania na wypadek pojawienia się infekcji u gościa lub objawów zarażenia COVID 19? - TAK - Czy w przypadku pojawienia się zakażenia u gości hotel podejmie specjalne środki? - IZOLACJA POTENCJALNIE ZAKAŻONEGO GOŚCIA, KONTAKT Z LEKARZEM. JEŚLI WYNIK TESTU BĘDZIE POZYTYWNY, TO ZAKAŻONY GOŚĆ TRAFI NA KWARANTANNĘ DO SPECJALNIE WYZNACZONEGO HOTELU. POWIADOMIONE ZOSTANĄ ODPOWIEDNIE SŁUŻBY PODATEK TURYSTYCZNY W Grecji od dnia 01.01.2018, zgodnie z decyzją rządu greckiego, będzie pobierany podatek turystyczny. Zapłata za podatek odbywa się podczas zakwaterowania. Wysokość podatku turystycznego zależy od kategorii lokalnej hotelu/kwatery. Opłaty kształtują się następująco: a) Hotel 5-gwiazdkowy - 4,00 EUR za pokój / doba, b) Hotel 4-gwiazdkowy - 3,00 EUR za pokój / doba, c) Hotel 3-gwiazdkowy - 1,50 EUR za pokój / doba, d) Hotel 1- i 2-gwiazdkowy - 0,50 EUR za pokój / doba, e) Apartament 4 Klucze - 1,00 EUR za pokój / doba, f) Apartament 3 Klucze - 0,50 EUR za pokój / doba, g) Apartament 1 i 2 Klucze - 0,25 EUR za pokój / doba.

    Aktualizacja opisu

    24.11.2020 13:59

    usługi dostępne w hotelu

    Wi-Fi Tenis Tylko dla dorosłych All Inclusive Serwis plażowy

    Sale konferencyjne

    Błękitna Flaga


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Coral Travel (biuro wcześniej działające pod nazwą Wezyr Holidays), które działa na polskim rynku od roku 1999. W tym czasie zdobyło grono stałych i zadowolonych klientów. Biuro Podróży Coral Travel specjalizuje się w wyjazdach do Turcji, jednak z roku na rok wzbogaca swoją ofertę o nowe kierunki. Jedną z najchętniej wybieranych przez klientów destynacji jest Grecja. Dodatkowo możemy wybrać ofertę spośród takich krajów jak Hiszpania, Bułgaria czy Egipt. Ciągły rozwój biura i pozycja jednego z największych touroperatorów w Europie zaowocował stale poszerzającą się ofertą egzotycznych wakacji, hitem są takie kierunki jak Dominikana, Kuba, Meksyk, Tajlandia, Mauritius czy Zjednoczone Emiraty Arabskie. Biuro podróży Coral Travel oferuje także atrakcyjne wakacje dla rodzin - w swoich najlepszych hotelach uruchomili bowiem polskojęzyczne animacje. Wybierać można spoód wielu ofert last minute i all inclusive.

    Biuro Podróży Coral Travel to gwarancja udanych wakacji. Jako jeden z nielicznych touroperatorów na polskim rynku wdrożył system zarządzania jakością i posiada certyfikat na zgodność z normą ISO 9001:2008. Jest laureatem nagród Fair Play Turystyki Polskiej 2012, Jakość Roku 2009 i 2010, a także szczególnego wyróżnienia Jakość Roku Srebro.


    Exim Tours

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Creta Star to dobrej klasy hotel usytuowany bezpośrednio przy piaszczystej plaży, 12 km od centrum pięknego i malowniczego miasta Rethymnon ze sklepami, barami i tawernami. Hotel polecamy miłośnikom plażowania oraz rodzinom z dziećmi ze względu na opcję All Inclusive oraz animacje dla dzieci i dorosłych.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja 12 km od rozrywkowego centrum Rethymnonu, bezpośrednio przy piaszczystej plaży z łagodnym zejściem do morza
    • rozległy teren hotelowy, zadbany ogród, strefa SPA, rozrywki dla dzieci i dorosłych, wysoka jakość świadczonych usług
    • wysoka jakość świadczonych usług, wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi gratis

    Szukasz wakacji do Grecji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    4 Grecja/Kreta Zachodnia

    Kategoryzacja hotelu

    - kat. Exim Tours 4* - kat. lokalna 4*

    Położenie

    - Skaleta - hotel ADULTS ONLY dla osób pow. 17 r.ż. - ok. 20 m od plaży - ok. 12 km od Rethymnonu - ok. 65 km od lotniska w Heraklionie - ok. 80 km od lotniska w Chanii

    Plaża

    - piaszczysta, publiczna - leżaki i parasole (płatne)

    Pokoje

    Pokój standardowy - ok. 20 m2 - widok na góry - klimatyzacja (15.06-15.09), TV-SAT - telefon, mini bar/lodówka - internet Wi-Fi (bezpłatny) - łazienka (wanna/prysznic, WC, suszarka do włosów) - balkon/taras - zestaw do przygotowania kawy/herbaty - pokoje z bocznym widokiem na morze oraz z widokiem na morze za dopłatą

    Sport, Relaks, Rozrywka

    bezpłatnie: - program animacyjny i sportowy - basen zewnętrzny ze słoną wodą, leżaki i parasole - basen kryty z wodą słodką (podgrzewany kwiecień-październik) - kort tenisowy (wymagany depozyt za wypożyczenie sprzętu) - tenis stołowy (wymagany depozyt za wypożyczenie sprzętu) - mini golf - strzelanie z łuku, rzutki - siatkówka plażowa - aerobik Płatne: - SPA, zabiegi kosmetyczna i masaże

    Wyżywienie

    All Inclusive (AI) - śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu, przekąski w ciągu dnia. Wybrane lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe dostępne są bezpłatnie w godzinach wyznaczonych przez hotel.  

    Restauracje i bary

    - restauracja główna,  restauracja włoska (wymagana rezerwacja) - bar przy basenie, bar w lobby, bar w ogrodzie

    Dodatkowe informacje

    - wybudowany w 1988 r., wyremontowany w 2007 r. - 234 pokoje - całodobowa recepcja z lobby - 3 windy - internet Wi-Fi  (bezpłatny) - sejf na recepcji (płatny) - sala konferencyjna - wypożyczalnia samochodów - mini market, sklep z pamiątkami - https://www.cretastar.gr/en-gb  

    UWAGA

    W związku ze zmianą przepisów dotyczących przekraczania granicy oraz przepisów sanitarnych w poszczególnych krajach, sprawdź warunki w zakładce Bezpieczne Wakacje w kraju, do którego się udajesz na https://eximtours.pl/nasze-kierunki Informujemy, że dostępność infrastruktury hotelowej i zakres świadczeń może ulec zmianie. Zmiany dotyczą głównie lobby, restauracji, barów, basenów, spa, placy zabaw i klubów dla dzieci. Przepisy wydawane są przez lokalne władze i Organizator nie ma na nie wpływu. Więcej o możliwych utrudnieniach na https://eximtours.pl/lp/bezpieczne_wakacje W przypadku wyjazdu do krajow, w których obowiązkowe są testy na COVID19, EximTours przygotował specjalne zniżki na wykonanie testów. Więcej informacji znajdą Państwo na https://eximtours.pl/lp/bezpieczne_wakacje

    Bagaż

    Lotnisko Chania Berlin Brandenburg (EasyJet) Cena zawiera bagaż podręczny (45x36x20) Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze; - 15 kg - 280 PLN (do 31.05)/395 PLN (od 01.06-30.09) - 23 kg - 315 PLN (do 31.05)/450 PLN (od 01.06-30.09) Uwaga! Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena będzie wyższa. W rezerwacjach dokonanych do 30.11.2020 klientom przysługuje jeden bezpłatny bagaż podręczny o wadze 10 kg (56x45x25) Kraków, Warszawa Modlin, Wrocław (RyanAir); Cena zawiera bagaż podręczny (40x20x25) Klienci mogą dokupić dodatkowy bagaż o wadze 10 kg (55x40x20) - Usługa EXBAG - 100zł/osobę, Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze; - 20 kg - 220 PLN (do 31.05 i od 01.10 - 31.10)/370 PLN (od 01.06 - 30.09) Uwaga! Jeżeli bagaż lub dodatkowe usługi zostaną dodane już po potwierdzeniu rezerwacji ich cena będzie wyższa. Gdańsk (RyanAir); Cena zawiera bagaż podręczny (40x20x25) Klienci mogą dokupić dodatkowy bagaż o wadze 10 kg (55x40x20) - Usługa EXBAG - 100zł/osobę, Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze; - 20 kg - 220 PLN (od 15.09 - 31.10)/370 PLN (od 01.07 - 14.09) Uwaga! Jeżeli bagaż lub dodatkowe usługi zostaną dodane już po potwierdzeniu rezerwacji ich cena będzie wyższa. Warszawa (WizzAir); Cena zawiera bagaż podręczny (40x30x20); Klienci mogą dokupić dodatkowy bagaż o wadze 10 kg (55x40x23) - Usługa EXBAG - 100zł/osobę Do każdej rezerwacji istnieje także możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze; - 20 kg -  380 PLN - 32 kg -  445 PLN Uwaga! Jeżeli bagaż lub dodatkowe usługi zostaną dodane już po potwierdzeniu rezerwacji ich cena będzie wyższa Lotnisko Heraklion Berlin Brandenburg, Katowice, Warszawa (Corendon Airlines) Cena zawiera bagaż podręczny 5 kg (55x35x25) oraz bagaż rejestrowany o wadze do 20 kg; Berlin Brandenburg (EasyJet) Cena zawiera bagaż podręczny (45x36x20) Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze; - 15 kg - 280 PLN (do 31.05)/395 PLN (od 01.06-30.09) - 23 kg - 315 PLN (do 31.05)/450 PLN (od 01.06-30.09) Uwaga! Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena będzie wyższa. W rezerwacjach dokonanych do 30.11.2020 klientom przysługuje jeden bezpłatny bagaż podręczny o wadze 10 kg (56x45x25) Berlin Brandenburg (Ryanair); Cena zawiera bagaż podręczny (40x20x25) Klienci mogą dokupić dodatkowy bagaż o wadze 10 kg (55x40x20) - Usługa EXBAG - 100zł/osobę Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze; - 20 kg - 245 PLN (do 31.05 i od 01.10 - 31.10)/370 PLN (od 01.06 - 30.09) Uwaga! Jeżeli bagaż lub dodatkowe usługi zostaną dodane już po potwierdzeniu rezerwacji ich cena będzie wyższa. Warszawa (Aegean) Cena zawiera bagaż podręczny 8 kg (55x40x23) Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze; - 23 kg - 235 PLN (16.05-06.06) / 270 PLN (07.06-26.09) Uwaga! Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena będzie wyższa. Gdańsk (WizzAir); Cena zawiera bagaż podręczny (40x30x20); Klienci mogą dokupić dodatkowy bagaż o wadze 10 kg (55x40x23) - Usługa EXBAG - 105zł/osobę Do każdej rezerwacji istnieje także możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze; - 20 kg -  475 PLN - 32 kg -  645 PLN Uwaga! Jeżeli bagaż lub dodatkowe usługi zostaną dodane już po potwierdzeniu rezerwacji ich cena będzie wyższa. Kraków, Warszawa (WizzAir); Cena zawiera bagaż podręczny (40x30x20); Klienci mogą dokupić dodatkowy bagaż o wadze 10 kg (55x40x23) - Usługa EXBAG - 105zł/osobę Do każdej rezerwacji istnieje także możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze; - 20 kg -  460 PLN - 32 kg -  610 PLN Uwaga! Jeżeli bagaż lub dodatkowe usługi zostaną dodane już po potwierdzeniu rezerwacji ich cena będzie wyższa


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

    Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

    Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

    Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.


    Grecos Holiday

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Creta Star to dobrej klasy hotel usytuowany bezpośrednio przy piaszczystej plaży, 12 km od centrum pięknego i malowniczego miasta Rethymnon ze sklepami, barami i tawernami. Hotel polecamy miłośnikom plażowania oraz rodzinom z dziećmi ze względu na opcję All Inclusive oraz animacje dla dzieci i dorosłych.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja 12 km od rozrywkowego centrum Rethymnonu, bezpośrednio przy piaszczystej plaży z łagodnym zejściem do morza
    • rozległy teren hotelowy, zadbany ogród, strefa SPA, rozrywki dla dzieci i dorosłych, wysoka jakość świadczonych usług
    • wysoka jakość świadczonych usług, wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi gratis

    Szukasz wakacji do Grecji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    KATEGORIA

    ****

    REGION

    Grecja/Kreta Zachodnia/Skaleta

    All Inclusive

    Warto podkreślić

    - Przy piaszczystej plaży - Zadbany ogród - Strefa SPA - Klimat wakacyjnej wioski

    Okiem Grecosa

    Przestronny kompleks hotelowy pięknie położony przy piaszczystej plaży, oferuje szeroki wachlarz rozrywek dla dzieci i dorosłych, jak i serwis na wysokim poziomie.

    Położenie

    • bezpośrednio przy morzu • Rethymnon ok. 12 km • przystanek autobusowy ok. 100 m • lotnisko w Chanii ok. 70 km • lotnisko w Heraklionie ok. 65 km

    Plaża

    • bezpośrednio przy hotelu • prywatna, długa, piaszczysta • leżaki i parasole (ok. 7 EUR/dzień) • ręczniki plażowe (kaucja, ok. 20 EUR)

    Hotel

    • 6-piętrowy budynek, recepcja (24 h) • restauracje- głowna, á la carte, bary- główny, przy basenie • 3 windy • Wi-Fi (bezpłatnie) • kącik TV • sejf (ok. 24 EUR/tydzień) • 324 pokoje • kategoria lokalna 4*

    Pokoje

    Standard • 2-os.(ok. 20m2), możliwość 1 dostawki • klimatyzacja centralna (15.06-15.09, bezpłatnie) • Wi-Fi (bezpłatnie) • TV-SAT • telefon • lodówka • sejf w recepcji • łazienka- wanna/prysznic, suszarka • balkon • widok na morze za dopłatą

    Wyżywienie

    • All Inclusive • do kolacji obowiązuje strój formalny

    All Inclusive

    • śniadanie, lunch, kolacja - bufet • ciepłe i zimne przekąski oraz lody (10.00-18.00) • kawa, ciasto (16.00-17.00) • lokalne oraz wybrane międzynarodowe napoje alkoholowe i bezalkoholowe w wyznaczonych barach (10.00-24.00)

    Sport i rozrywka

    Bezpłatnie • basen ze słoną wodą (gł. 0,60-2,20m) • kryty basen ze słodką wodą • leżaki i parasole przy basenie • animacje hotelowe • 2 korty tenisowe • minigolf • tenis stołowy • minikoszykówka • rzutki • fitness • siatkówka plażowa • kajaki, rowery wodne Odpłatnie • bilard • strefa SPA • sporty wodne na plaży

    Dla dzieci

    • łóżeczka dla niemowląt (na życzenie) • brodzik dla dzieci • plac zabaw • miniklub • krzesełka w restauracji • opiekunka dla dzieci (odpłatnie, na życzenie) Errata do katalogu Było- • animacje hotelowe (rownież w j. polskim) Jest- • animacje hotelowe

    CENA OBEJMUJE

    przelot samolotem Polska - Grecja - Polska, opłatę lotniskową, opłatę za wylot z lotniska lokalnego, noclegi, wyżywienie, opiekę rezydenta, transfer lotnisko - hotel - lotnisko, ubezpieczenie podstawowe T.U. EUROPA (15 000 EUR), NNW (3 000 EUR) i bagażu (300 EUR).


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Grecos Holiday, które specjalizuje się w organizowaniu wakacji w Grecji. Na sukces Grecos Holiday pracuje zespół profesjonalistów, dla których Grecja to nie tylko destynacja turystyczna, ale także pasja i sposób na życie. Biuro ma w swojej ofercie aż osiemnaście najpiękniejszych greckich miejsc wakacyjnych wybranych przez znawców Grecji. Najważniejsze z nich to Kreta, Rodos, Peloponez, Kos i Zakhyntos. Jednak coraz częściej polscy turyści wybierają mniej komercyjne, bardziej kameralne, greckie wyspy takie ja: Skiathos, Skopelos, Kefalonię, Ios czy Mykonos.

    Oprócz Grecji biuro podróży Grecos Holiday oferuje wypoczynek na hiszpańskiej Majorce, a także jako całkowitą nowość proponuje wakacje na słonecznym Cyprze. Także w tych dwóch destynacjach ma do dyspozycji światną, sprawdzoną i cenioną przez klientów bazę hotelową umożliwiającą wypoczynek na najwyższym poziomie. Propozycje wycieczek all inclusive tego biura podrózy zawsze cieszą się ogromną popularnością.

    Grecos Holiday to również doświadczony organizator interesujących wycieczek objazdowych. Dzięki doskonałej znajomości regionu, wykwalifikowanym pilotom i przewodnikom oraz wzorowo przebiegającej współpracy z Grecką Narodową Organizacją Turystyczną, Grecos Holiday zapewnia najwyższy poziom świadczonych usług i niezapomniane wrażenia z wakacji.


    7 islands

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Creta Star to dobrej klasy hotel usytuowany bezpośrednio przy piaszczystej plaży, 12 km od centrum pięknego i malowniczego miasta Rethymnon ze sklepami, barami i tawernami. Hotel polecamy miłośnikom plażowania oraz rodzinom z dziećmi ze względu na opcję All Inclusive oraz animacje dla dzieci i dorosłych.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja 12 km od rozrywkowego centrum Rethymnonu, bezpośrednio przy piaszczystej plaży z łagodnym zejściem do morza
    • rozległy teren hotelowy, zadbany ogród, strefa SPA, rozrywki dla dzieci i dorosłych, wysoka jakość świadczonych usług
    • wysoka jakość świadczonych usług, wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi gratis

    Szukasz wakacji do Grecji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    4

    Region

    Grecja/Kreta/Scaleta

    Opinia 7islands

    Pięknie położony, przestronny kompleks, gwarantujący panoramiczny widok na morze. Ze względu na bogatą ofertę rekreacyjno-sportową polecamy go osobom preferującym aktywną formę wypoczynku oraz rodzinom z dziećmi. Bliskość przystanku autobusowego powoduje, że hotel stanowi też doskonałą bazę wypadową do zwiedzania dalszej części wyspy.

    Położenie

    Na północno-zachodnim wybrzeżu wyspy, w miejscowości Skaleta, ok. 400 m od jej centrum, ok. 12 km od Rethymnonu, ok. 65 km od lotniska w Heraklionie i Chanii.

    Plaża

    Bezpośrednio przy hotelu, piaszczysto-żwirowa, długa. Leżaki i parasole dodatkowo płatne.

    Hotel

    Sześciopiętrowy budynek, otoczony zadbanym ogrodem. Na terenie hotelu znajduje się lobby z całodobową recepcją, winda, restauracja, 2 bary, Internet Wi-Fi w częściach wspólnych hotelu. Odpłatnie: sejf, kącik internetowy, kantor, opieka medyczna (na zapytanie). Kategoria lokalna 4*.

    Pokoje

    Hotel dysponuje 324 pokojami z łazienką i toaletą oraz balkonem lub tarasem. Wszystkie pokoje wyposażone są w klimatyzację (funkcjonuje lipiec-sierpień), telewizor. Odpłatnie: sejf. Część pokoi dodatkowo wyposażonych jest w lodówkę, suszarkę do włosów. Rodzaje pokoi: dwuosobowe z możliwością 1 dostawki, dwuosobowe z bocznym widokiem na morze z możliwością 1 dostawki, dwuosobowe z widokiem na morze z możliwością 1 dostawki, rodzinne z możliwością 2 dostawek.

    Wyżywienie

    All inclusive: 3 posiłki w formie bufetu: śniadania, obiady i kolacje. Przekąski, lody, kawa, herbata i ciastka dostępne są w ciągu dnia w barze przy basenie. W wybranych barach w godzinach 10:00-24:00 dostępne są lokalne alkohole i napoje bezalkoholowe. Markowe i importowane alkohole oraz wszystkie zamówienia składane po godzinie 24:00 wydawane są odpłatnie.

    Sport i rozrywka

    Bezpłatnie: 2 baseny z wodą słoną (leżaki i parasole bezpłatnie), animacje dzienne i wieczorne, siatkówka, 2 korty tenisowe. Odpłatnie: centrum SPA (masaże, sauna), sporty wodne na plaży.

    Dla dzieci

    Brodzik, plac zabaw, mini club (dla dzieci w wieku 4-11 lat), łóżeczka do spania (dla dzieci do lat 2, na zapytanie).

    Kontakt do hotelu

    www.cretastar.gr / Tel.: 00 30 283 107 18 12


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży 7islands. Jest ono nowoczesnym i dynamicznie rozwijającym organizatorem wakacji działającym na polskim rynku od 2008 roku. Oferuje bardzo bogatą bazę hotelową w najpopularniejszych miejscach wakacyjnego wypoczynku - na wyspach w Grecji: Krecie, Rodos, Kos i Zakynhos oraz na hiszpańskiej Majorce. Dzięki temu klienci mają gwarancję znalezienia oferty spełniającej ich wszystkie oczekiwania.

    Pracownicy Biuro Podróży 7islands dokładają wszelkich starań aby oferowane usługi były na najwyższym poziomie, a współpraca z zagranicznymi kontrahentami przebiegała pomyślnie i z korzyścią dla wspólnych klientów.

    Z myślą o dzieciach, Biuro Podróży 7islands, stworzyło sieć klubów animacyjnych 7friends, gdzie pod opieką wykwalifikowanych, polskojęzycznych animatorów, najmłodsi turyści mogą spędzić wymarzone wakacje. Wybór hotelu z klubem animacyjnym 7friends, to doskonały pomysł na udany rodzinne wakacje all inclusive.

    Od początku swojej działalności Biuro Podróży 7islands jest członkiem Polskiej Izby Turystyki i z roku na rok zdobywa coraz większe zaufanie klientów.


    Mouzenidis Travel

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Creta Star to dobrej klasy hotel usytuowany bezpośrednio przy piaszczystej plaży, 12 km od centrum pięknego i malowniczego miasta Rethymnon ze sklepami, barami i tawernami. Hotel polecamy miłośnikom plażowania oraz rodzinom z dziećmi ze względu na opcję All Inclusive oraz animacje dla dzieci i dorosłych.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja 12 km od rozrywkowego centrum Rethymnonu, bezpośrednio przy piaszczystej plaży z łagodnym zejściem do morza
    • rozległy teren hotelowy, zadbany ogród, strefa SPA, rozrywki dla dzieci i dorosłych, wysoka jakość świadczonych usług
    • wysoka jakość świadczonych usług, wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi gratis

    Szukasz wakacji do Grecji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Region

    Kreta - Rethymnon

    Opis

    * w sezonie 2019 tylko dla dorosłych (17 +)

    * przy plaży

    * w otoczeniu zieleni

    * zaplecze konferencyjne

    * bezpłatne Wi-Fi

    Opis

    Długa plaża, komfortowe pokoje, sport i programy rozrywkowe. Doskonały na niezapomniany rodzinny wypoczynek.

    • mini market, sklep z biżuterią i pamiątkami, butik
    • ogród
    • sześciokondygnacyjny budynek
    • bezpłatne Wi-Fi i płatny kącik internetowy
    • restauracje
    • bary
    • podgrzewany (kwiecień-październik), kryty basen ze słodką wodą
    • basen z wodą morską
    • zaplecze konferencyjne

    Hotel zastrzega sobie prawo do zmiany cen usług dodatkowo płatnych.

    Polozenie

    • północne wybrzeże Krety
    • rejon Rethymnon
    • wieś Skaleta
    • 12 km od Rethymnonu
    • 65 km od lotniska w Heraklionie
    • przystanek autobusowy przy hotelu

    SKALETA

    Niewielka miejscowość turystyczna, oddalona o 12 km od miasta Rethymnon. Atutem miejscowości są piaszczyste plaże, lokalne tawerny podajace typowo kreteńskie potrawy oraz spokojna, kameralna atmosfera. Skaleta to wybór idealny dla osób szukających ucieczki od zgiełku wielkich kurortów turystycznych.

    Plaza

    • przy hotelu
    • piaszczysta
    • leżaki i parasole płatne
    • ręczniki plażowe za depozytem

    Wyzywienie

    All Inclusive

    Pokoje

    324 pokoi: Single without Balcony (około 19 m2), Doubles MV/SV/SSV (około 19 m2), Triples MV/SSV (około 19 m2).

    W pokojach: centralna klimatyzacja (15/06-15/09), TV SAT (kanał rosyjskojęzyczny), lodówka, telefon, bezpłatne Wi-Fi, łazienka (wanna/prysznic), zestaw do kąpieli, suszarka do włosów, balkon/taras. 

    Singles without Balcony: 2 łóżka jednoosobowe.

    Double Room MV/SV/SSV: łóżko dwuosobowe lub 2 jednoosobowe i rozkładana sofa.

    Triple MV/SSV: łóżko dwuosobowe i rozkładana sofa.

    Pokoje sprzątane są codziennie, zmiana pościeli 3 razy w tygodniu.

    Sport

    Sport i rozrywka:
    • tenis (do 20:00)
    • mini-golf
    • ping-pong
    • strzelanie z łuku (od 18 lat)
    • animacje
    • siłownia (płatna, w Creta Royal)
    • sauna (płatna)
    • masaże (płatne)
    • bilard (płatna)
    • sporty wodne płatne (na terenie hotelu Iberostar Creta Panorama, 5 km od hotelu, transport wliczony w koszt)

    Dla dzieci:
    • brodzi ze słodką wodą
    • klub GREKOLETO

    O wyzywieniu

    ALL INCLUSIVE 2020

    Wczesne śniadanie: 05:00-07:00, kontynentalne, wymagana rezerwacja na recepcji dzień wcześniej do 20:00.

    Śniadanie: 07:30-10:00, amerykański szwedzki stół, restauracja główna.

    Późne śniadanie: 10:00-11:00, kontynentalne, bar przy basenie.

    Obiad: 12:30-15:00, restauracja.

    Kolacja: 19:00-21:30, restauracja główna.

    Zupa nocna: 24:00-00:30.

    Wieczory tematyczne: grecki, włoski, rybny, restauracja główna, 1 raz w tygodniu.

    Włoska restauracja: 19:00-21:30, wymagana rezerwacja na dzień wcześniej.

    Bar główny: 18:00-24:00, ostatnie zamówienie do 24:00.

    Bar przy basenie: 10:00-24:00.

    Przekąski: 10:00-18:00, bar przy basenie.

    Kawa lub herbata i ciastko: 16:00-17:00, bar przy basenie.

    Lody: 10:00-18:00, bar przy basenie.                            

    Bar "Garden" obok morza: 11:00-17:00, bezalkoholowe i orzeźwiające napoje.

    All inclusive - Napoje i alkohole podawane w szklankach.

    Samoobsługa, restauracja włoska, bar główny, bar przy basenie.

    Domowe wino (czerwone i białe), piwo lane, napoje gazowane (fanta, lemoniada, sprite, cola), woda mineralna, soda, sok pomarańczowy (nie świeżowyciśnięty).

    Lokalne napoje w barze głównym i barze przy basenie: ouzo, brandy, raki, whisky, gin, wódka, tequila, koktajle, herbata, kawa, espresso, cappuccino. 

    Alkohol podawany jest jedynie osobom, które ukończyły 18 lat.

    Sport:
    Tenis, minigolf, ping pong, łucznictwo, siatkówka plażowa, aerobik, rzutki.
    Rakiety tenisowe i piłki mogą być wydawane za kaucją na recepcji.
    Sporty wodne: rowery wodne, kajaki (15 minut na każdego gościa hotelu).
    Programy animacyjne na dzień i wieczór.

    Usługi:
    Leżaki i parasole przy basenie i w ogrodzie - bezpłatnie.
    Leżaki i parasole na plaży - za dopłatą.

    ! Hotel zastrzega sobie prawo do wprowadzenia zmian w programie all inclusive bez uprzedzenia.


    Firma Mouzenidis powstała w roku 1995 i ma już ponad 25 lat doświadczenia w organizacji wypoczynku. Organizator posiada własną linię lotniczą Ellinair, sieć hoteli Bomo Hotels, specjalizują się również w wyjazdach incentive Avitive Mice oraz w organizacji ślubów. Główna siedziba Mouzenidis Travel znajduje się w Grecji, w mieście Saloniki, ale również posiada 14 filii w największych greckich kurortach, filie biura działają  w Atenach, Riwierze Olimpu, na Chalkidiki, Peloponezie i na wielu greckich wyspach.  Regionalna sieć firmy stale zwiększa liczbę oddziałów i na dzień dzisiejszy jest ich ponad 80 w różnych krajach i ta liczba nadal rośnie. W sezonie 2020 realizowano loty do najpopularniejszych greckich kurortów takich jak: Chalkidiki, Riwiera Olimpu, Kreta, Zakynthos a dodatkowo w ofercie jest "dojazd własny" na Cypr, do Gruzji, a zimą na  narty w Bułgarii.

    Mouzenidis jest właścicielem  floty ponad 100 nowoczesnych autokarów klasy A.

    Mouzenis travel oferuje możliwość skorzystania z szerokiego zakresu usług VIP dla klientów ceniących sobie komfort na lotnisku oraz luksus podczas podróży na lotniskach w Salonikach i Heraklionie. 

     

     



    Neckermann

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Creta Star to dobrej klasy hotel usytuowany bezpośrednio przy piaszczystej plaży, 12 km od centrum pięknego i malowniczego miasta Rethymnon ze sklepami, barami i tawernami. Hotel polecamy miłośnikom plażowania oraz rodzinom z dziećmi ze względu na opcję All Inclusive oraz animacje dla dzieci i dorosłych.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja 12 km od rozrywkowego centrum Rethymnonu, bezpośrednio przy piaszczystej plaży z łagodnym zejściem do morza
    • rozległy teren hotelowy, zadbany ogród, strefa SPA, rozrywki dla dzieci i dorosłych, wysoka jakość świadczonych usług
    • wysoka jakość świadczonych usług, wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi gratis

    Szukasz wakacji do Grecji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ****

    Region

    Kreta/Heraklion, Grecja

    Położenie

    w zachodniej części Krety, w miejscowości Scaleta. Turystyczne centrum Rethymnonu z licznymi tawernami, pubami, klubami i dyskotekami  znajduje się w odległości ok. 12 km. Przystanek autobusowy w pobliżu. Do lotniska w Chanii ok. 65 km. Connected service w jez. polskim.

    Plaża

    piaszczysta,  oddalona  ok. 100m od hotelu. Leżaki i parasole na plaży za opłatą (ok. 7, -Eur/dzień).

    Wyposażenie

    komfortowy hotel, na zadbanym terenie, wśród bujnej roślinności, oferuje 324 pokoi. Do dyspozycji gości: 3 restauracje w tym 1 a la carte, lobby bar, bar przy basenie i na plaży, 2 baseny z morską wodą, kryty basen, night club, kino, sala TV, płatny sejf, leżaki i parasole przy basenie bezpłatnie

    Kategoria lokalna

    4 gwiazdki.

    Zakwaterowanie

    Pokoje dwuosobowe (2-3A): wyposażone w centralną klimatyzację (włączana okresowo), łazienkę z wanną lub prysznicem, suszarką do włosów, TV-SAT, telefon, lodówkę. Większość pokoi posiada balkon lub taras.

    Dzieci

    mini klub (4-11 lat) i plac zabaw dla dzieci, basen dla dzieci, opiekunka dla dzieci (na życzenie i za opłatą)

    Rozrywka

    bogaty i urozmaicony program animacji dla dzieci i dorosłych w ciągu dnia, pokój gier.

    Dostęp do internetu

    kącik internetowy - płatny,  Wi-Fi w lobby - bezpłatnie.

    Sport

    2 korty tenisowe, siatkówka plażowa, aerobik, łucznictwo, tenis stołowy. Odpłatnie: bilard , centrum fitness, masaże, sauna, jacuzzi, sezonowe sporty wodne

    Wyżywienie

    All Inclusive: 3 posiłki w formie bufetu.

    All Inclusive

    3 posiłki w formie bufetu. Wczesne śniadanie (04:30-07:30), śniadanie, późne śniadanie (10:00-11:00), obiad, kolacja w formie bufetu. Przekąski w ciągu dnia, nocna przekąska (zupa), napoje bezalkoholowe i lokalne alkoholowe serwowane w wybranych barach w godzinach od 10:00 do 24:00. Raz w tygodniu kolacja tematyczna: włoska, rybna, grecka. 1 wizyta na pobyt w restauracji włoskiej za wcześniejszą rezerwacją.

    Polecamy

    • komfortowy kompleks hotelowy
    • przy piaszczystej plaży, w ładnym ogrodzie
    • brodzik, mini klub, plac zabaw dla dzieci


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

    Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

    Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.


    Mapa Hotelu Creta Star
    Zdjęcia lokalizacji (Grecja / Kreta)
    Malownicze miasteczko Agios Nicolaos nad zatoką Mirabello na wyspie Kreta
    Niepowtarzalna, różowa plaża Elafonisi na greckiej wyspie Kreta
    Hersonissos to jedna z bardziej popularnych i rozrywkowych miejscowości na Krecie
    Pałac minojski Knossos na Krecie w którym mieszkał Minotaur
    Wyspa Gramvousa, dawna twierdza piratów i urzekająca, dziewicza laguna Balos
    Kreta, Rejs na Spinalonga, dawną wenecką fortecę zamienioną na wyspę trędowatych
    Vai Palm Beach, przepiękna karaibska plaża na Krecie
    Najdłuższy w Europie Wąwóz Samaria znajduje się na wyspie Kreta i liczy ponad 18 km
    Filmy hotelu Creta Star:
    Zapraszamy do zapoznania się z filmem z hotelu Creta Star
    https://youtu.be/52mH5bdztbY

    Opinie o Hotelu Creta Star

    4.4
    polecam

    Hotel położony przy piaszczystej plaży, oferuje szeroki wybór rozrywek dla dzieci szczególnie na uwagę zasługują animacje. Pod hotelem przystanek autobusowy gdzie można dojechać do Rethymnon. Wi fi jest bezpłatne. Nie można się nudzić na terenie hotelu.

    POLECAM:
    rodzinom z dziećmi, dla aktywnych wczasowiczów
    Podsumowanie: polecam
    4.4

    Creta Star - możliwości zakwaterowania:

    Room Double GardenView /Mountain View
    Room Triple GardenView/Mountain View
    Double Standard Lateral Sea View Balcony or Terrace
    Double Standard Mountain View Balcony or Terrace
    Double Standard Sea View Balcony or Terrace
    standard economy double standard mountainview
    Room Single
    Room Double SideSeaView
    ECONOMY ROOM
    Single Standard Garden View
    Room Double SeaView
    Room Triple SideSeaView

    Creta Star - Możliwości wyżywienia:


    Creta Star - możliwa długość wypoczynku:


    Masz pytania o Hotel Creta Star? Zadzwoń lub napisz!

    Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00