cellphone225171600

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-18:00; sob. 10:00-16:00

Wakacje Last Minute
  • Hotel Costa Caleta, Fuerteventura
  • Hotel Costa Caleta, Fuerteventura
  • Hotel Costa Caleta, Fuerteventura
  • Hotel Costa Caleta, Fuerteventura
  • Hotel Costa Caleta, Fuerteventura
  • Hotel Costa Caleta, Fuerteventura
  • Hotel Costa Caleta, Fuerteventura
  • Hotel Costa Caleta, Fuerteventura
  • Hotel Costa Caleta, Fuerteventura
  • Hotel Costa Caleta, Fuerteventura
  • Hotel Costa Caleta, Fuerteventura
  • Hotel Costa Caleta, Fuerteventura
  • Hotel Costa Caleta, Fuerteventura
  • Hotel Costa Caleta, Fuerteventura
  • Hotel Costa Caleta, Fuerteventura
  • Hotel Costa Caleta, Fuerteventura
  • Hotel Costa Caleta, Fuerteventura
  • Hotel Costa Caleta, Fuerteventura
  • Hotel Costa Caleta, Fuerteventura
  • Hotel Costa Caleta, Fuerteventura
  • Hotel Costa Caleta, Fuerteventura
  • Hotel Costa Caleta, Fuerteventura
  • Hotel Costa Caleta, Fuerteventura
  • Hotel Costa Caleta, Fuerteventura
1 / 24
Ocena
hotelu:
4.4 / 5
Najbliższy termin
04.05 - 11.05
już od 2049 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
29.05 - 01.06
już od 1220 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Costa Caleta
  • Windsurfing
  • Fitness/Siłownia
  • Golf
  • Nurkowanie
  • Tenis
  • Basen odkryty
  • Animacje dla dorosłych
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Ułatwienia dla niepełnosprawnych
  • Bez paszportu

Hotel Costa Caleta
star 3

Hiszpania: Fuerteventura
Ocena hotelu Costa Caleta:
4.4 / 5
Średnia z 4 opinii
Szczegóły oceny hotelu Costa Caleta:
  • Lokalizacja
    4.5
  • Hotel
    4.3
  • Pokoje
    4.0
  • Wyżywienie
    4.3
  • Atrakcje
    i sport
    4.0
  • Jakość
    do ceny
    5.0
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 04 maja 2021
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 29 maja 2021
ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Costa Caleta to hotel usytuowany w centrum kurrctu Caleta de Fuste ze sklepami, barami i restauracjami, w spacerowej odległości od plaży. Polecamy rodzinom z dziećmi, a także osobom pragnącym odpoczywać na przepięknych plażach Fuerteventury.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w centrum wyspy - w miejscowości Caleta de Fuste, około 400 metrów od portu jachtowego i 600 metrów od plaży, z łagodnym zejściem do oceanu
  • zaplecze sportowo rekreacyjne, animacje dla dzieci i dorosłych
  • opcja All Inclusive, wi fi w lobby gratis

Hotel Costa Caleta w ofercie Biura podróży:

Rainbow

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Costa Caleta to hotel usytuowany w centrum kurrctu Caleta de Fuste ze sklepami, barami i restauracjami, w spacerowej odległości od plaży. Polecamy rodzinom z dziećmi, a także osobom pragnącym odpoczywać na przepięknych plażach Fuerteventury.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w centrum wyspy - w miejscowości Caleta de Fuste, około 400 metrów od portu jachtowego i 600 metrów od plaży, z łagodnym zejściem do oceanu
  • zaplecze sportowo rekreacyjne, animacje dla dzieci i dorosłych
  • opcja All Inclusive, wi fi w lobby gratis

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

***+

Opis oferty

 

Położenie:

Hotel położony jest w niewielkim kurorcie Caleta de Fuste, ok. 400 m od przystani i ok. 200 m od centrum miejscowości - sklepy, bary i restauracje. Ok. 2 km od hotelu znajduje się centrum handlowe Atlantico. Przystanek autobusowy ok. 800m od hotelu. Do lotniska w Puerto del Rosario ok. 8 km.
Plaża:

Do piaszczystej plaży - El Castillo (łagodne wejście do wody) ok. 600 m. Leżaki i parasole na plaży dodatkowo płatne (ok. 6 Eur/dzień/os).
Do dyspozycji gości:

Hotel odświeżony w 2016 r. (basen, pokoje, wybrane miejsca ogólnodostępne). Recepcja, lobby, windy, restauracja, bary (w tym bar przy basenie), taras słoneczny z leżakami i parasolami, 2 baseny główne (w basenach słodka woda, jeden podgrzewany zimą), osobny brodzik dla dzieci, niewielki taras słoneczny na dachu (czynny tylko przy dobrej pogodzie) z barem, leżakami oraz niewielkim basenem i jacuzzi, plac zabaw, mini-klub, pralnia samoobsługowa (płatna). Hotel zapewnia ręczniki basenowe (depozyt ok. 10 Eur/os, wymiana ok. 1 Eur/os). Hotel nie akceptuje zwierząt.
Wyżywienie:

All Inclusive: śniadania (07:30-10:00), lunch (13:00-15:00), obiadokolacje (18:30-21:30) serwowane w formie bufetu w restauracji głównej, lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe z karty All Inclusive (10:00-23:00) oraz przekąski: kanapki, burgery, hot dogi (10:30-12:15 i 15:30-17:00). Goa bar nie jest wliczony w formułę all inclusive.
Hotel zastrzega sobie prawo do zmiany godzin serwowania posiłków.
Program sportowy i animacyjny:

Hotel zapewnia dzienne i wieczorne animacje dla dzieci oraz dorosłych (np. konkursy, gry, zawody, wieczorne pokazy, muzyka na żywo). Na terenie hotelu dostępne boisko multisportowe oraz mini golf (możliwa opłata/depozyt za sprzęt), bilard (płatny), siłownia (bezpłatnie). Masaże za opłatą.
Internet:

WiFi w lobby bezpłatnie.
Kategoria lokalna:

***
Strona www:

Program

Dzień pierwszy

Wyloty z Polski. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: stronie operatora.
Dzień od drugiego do przedostatniego

Czas na wypoczynek, kąpiele morskie i słoneczne, udział w wycieczkach lokalnych itp.
Dzień ostatni

Wykwaterowanie z hotelu i transfer na lotnisko(dokładne godziny zbiórki poda rezydent Rainbow na miejscu). Powrót do Polski.

Świadczenia

Cena podstawowa obejmuje:
przelot samolotem, opłaty lotniskowe, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, 7 lub 8lub 14 lub 15rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, opiekę polskiego rezydenta, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa (NNW, KL, Assistance i bagaż).
Cena podstawowa nie obejmuje:
wycieczek lokalnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, napojów do posiłków jeśli w opisie hoteli nie podano inaczej oraz innych wydatków osobistych.

Wycieczki lokalne

FUERTEVENTURA

Atrakcje i wycieczki lokalne

Gran Tour Fuertevenura

Pełna wrażeń całodniowa wycieczka objazdowa po wyspie. Odwiedzimy wioskę rybacką Ajuy, ze słynną czarną wulkaniczną plażą. Spacer wzdłuż najstarszych skał wysp kanaryjskich zaprowadzi nas do czarnej jaskini. Kolejny punkt naszej wycieczki to wizyta w pierwszej stolicy wyspy - urokliwym miasteczku Betancuria. Złożymy również wizytę na rodzinnej koziej farmie, gdzie spróbujemy serów kozich, dżemu z kaktusa, kanaryjskiego rumu miodowego oraz pikantnego sosu mojo rojo. Po spotkaniu ze słynnymi rzeźbami Guanczów, w trakcie obiadu wliczonego w cenę wycieczki, czeka nas kolejna część kanaryjskiej uczty kulinarnej. Następnie zatrzymamy się na plantacji aloesu i dowiemy, jak powstają naturalne kosmetyki. Zwieńczeniem pełnego wspaniałych widoków dnia, będzie czas wolny na krótki spacer na wydmach las Dunas de Corralejo. Wycieczka z polskim przewodnikiem. CENA: ok. 48 EUR/os dorosła, ok. 28 EUR/dziecko do 11 lat.
Lanzarote

Całodniowa wycieczka na najbardziej fascynującą, wulkaniczną wyspę archipelagu Wysp Kanaryjskich.Zaczniemy od Parku Narodowego Timanfaya - terenu ogromnych erupcji wulkanicznych z XVIII wieku. Przejedziemy autokarem przez słynną, 14-kilometrową Trasę Wulkanów poprowadzoną po zastygłej lawie i weźmiemy udział w trzech pokazach geotermicznych, pokazujących jak gorąca jest jeszcze lawa. W programiewizytai czas na zdjęcia przy jeziorku El Golfo. W regionie La Geria czeka nas degustacja wulkanicznego wina. Przejedziemy przez Dolinę Tysiąca Palm oraz zatrzymamy się na malowniczym punkcie widokowym. Następnie odwiedzimy Jameos del Agua, czyli jaskinię z lawy stworzoną w tunelu wulkanicznym przez lokalnego artystę - Césara Manrique - miejsce zaskakujące i idealne na relaks.Na typowy kanaryjski lunch udamy się do restauracji zbudowanej tuż obok jednego z dzieł tego artysty. Wycieczka z polskim przewodnikiem. CENA: ok. 93 EUR/os dorosła, ok. 5,50 EUR/ dziecko do lat 3, ok. 47 EUR/dziecko do 11 lat.
Oasis Park Fuerteventura

Wizyta w olbrzymim parku zoologicznym z atrakcjami to świetna zabawa dla małych i dużych. W trakcie całodziennego pobytu w parku można zobaczyć ponad 3 000 zwierząt reprezujących 230 gatunków. Podczas wizyty warto obejrzeć zachwycające pokazy zwierząt (lwy morskie, papugi, gady oraz dzikie ptaki) oraz największy ogród kaktusowy na terenie Europy. Dla najmłodszych przygotowano place zabaw, a dla wszystkich restauracje serwujące lokalne potrawy. Dla Państwa wygody codziennie sprzed hotelu odjeżdża bezpłatny autobus do parku. Dla zainteresowanych są dodatkowo płatne atrakcje: interakcje z lemurami, przejażdżki na wielbłądach oraz pływanie z lwami morskimi.
CENA: ok. 35 EUR, ok.30 EUR senior 60+, ok.21 Eur dzieci 4-11 lat
Tajemnicza Cofete

Kameralna wyprawa na dziki półwysep Jandia i plażę Cofetę. Na trasie malownicze punkty widokowe, niesamowita plaża Cofete (czas wolny na plażowanie), historia tajemniczej willi Gustava Wintera. Niezapomniane widoki gwarantowane. Polski przewodnik. CENA: ok. 68 EUR/os.
Lobos Catamaran

Rejs katamaranem z portu w Corralejo na uroczą bezludną wysepkę Lobos. W trakcie rejsu przerwa na skoki do wody i snorkelling. Na pokładzie łodzi lunch, przekąski i napoje wliczone w cenę. Około 3-godzinny pobyt na wyspie - czas na kąpiele morskie i słoneczne, na bardziej aktywnych czekają szlaki spacerowe. CENA: ok. 54 EUR/os dorosła, ok. 27 EUR/dziecko do 11 lat.
Rejs jachtem pod polską banderą

Zapraszamy na ekskluzywny rejs jachtem żaglowym pod polską banderą. Kameralne, max. 8-osobowe grupy, polska załoga i możliwość zdobycia pierwszych szlifów żeglarskich są gwarantem niezapomnianej przygody! Podczas 3,5-godzinnego rejsu będziemy podziwiać dzikie krajobrazy południowego wybrzeża wyspy, zakosztujemy kąpieli i snorkelingu na otwartym morzu, a także będziemy poszukiwać delfinów oraz żółwi w ich naturalnym środowisku. W cenie: transfer do portu w Morro Jable, napoje alkoholowe (wino, piwo) i bezalkoholowe, posiłek w formie tapas, czyli hiszpańskich przekąsek oraz sprzęt do snorkelingu. Wycieczka dla hoteli z Costa Calma i Morro Jable.
Cena: ok. 69Eur/os. dorosła, ok. 39Eur/dziecko.
REJS SAIL&DREAM

Zakupy i relaks w najpiękniejszych zakątkach wyspy Lanzarote na wyciągnięcie ręki! Przeprawa statkiem do Mariny Rubicón, gdzie odbywa się tradycyjny targ kanaryjski. Doskonała okazja do zakupienia ręcznie robionych ubrań, biżuterii, czy pamiątek, w malowniczej scenerii portowego miasteczka tętniącego życiem, bądź też do zaznania uroków lokalnych kawiarni i barów. Następnie rejs luksusowym katamaranem w okolice najpiękniejszych plaż Lanzarote - playas de Papagayo. Na pokładzie klimatyczna muzyka, open bar (sangria, mojito, piwo, napoje bezalkoholowe), świeżo przygotowana paella, owoce. Szansa na kąpiele słoneczne i morskie w krystalicznych wodach południowego wybrzeża, skorzystanie z dryfującego materaca, kajaków, masek do snorkelingu. W cenie wycieczki: transport do portu w Corralejo, lunch, open bar, kajaki, sprzęt do snorkelingu.
Cena: ok. 59Eur/os. dorosła, ok. 35Eur/dziecko.
ACUA WATER PARK

Park wodny o powierzchni ponad 25.000m2 to gwarancja niezapomnianej zabawy dla całej rodziny! Liczne atrakcje takie jak zjeżdżalnie, basen ze sztuczną falą, animacje i mini klub dla dzieci nie pozwolą się nikomu nudzić. Dodatkowo park oferuje bogatą ofertę gastronomiczną . W cenie wycieczki: transport autobusem, bilet do parku, animacje, mini klub. Dodatkowo płatne: szafki do przechowywania rzeczy. Cena z Caleta de Fuste - ok. 32 euro/os. dorosła, 26 euro/dziecko.
Cena: ok. 25Eur/os. dorosła, ok. 19Eur/dziecko.
Fuerta na dwóch kółkach

Poznaj Fuerteventurę z innej perspektywy - zapraszamy do aktywnego zwiedzania podczas wycieczek rowerowych! Do wyboru trasa 3-godzinna w okolicach Corralejo lub 5-godzinna prowadząca do malowniczej wioski surferów El Cotillo.
Cena: od 49Eur/os. (w zależności od wybranej trasy)
Pakiet Fuerteventura kompletna" dla hoteli z Caleta de Fuste. Przy zakupie dwóch wycieczek - Gran Tour i Tajemncze Cofete - pozwalających całościowo poznać największe atrakcje Fuerteventury - promocyjna cena w pakiecie wynosi ok. 90 Euro/os. dorosła.
Dla aktywnych

Raj dla surferów i kite/wind surferów

Fuerteventura, nazywana Hawajami Europy, znana jest z fantastycznych warunków do uprawiania sportów wodnych. Najlepsze miejsca dla surferów znajdują się w Corralejo, El Cotillo i La Pared. Wielbiciele kite'a i windsurfingu odnajdą swoje miejsce na plaży Sotavento, na której każdego roku odbywają się Mistrzostwa Świata w Kite i Windsurfingu.
Trekking

Księżycowe krajobrazy, doliny i wąwozy, urokliwe kanaryjskie miasteczka, nadmorskie szlaki - Fuerteventura zaskakuje ilością tras o różnym poziomie trudności. Warto wybrać się na najwyższy szczyt Fuerteventury - Pico de la Zarza, z którego można zobaczyć zarówno zachodni, jak i wschodni brzeg oceanu.
Przyroda

Wydmy w Corralejo

Zachwycające i piaszczyste wydmy przechodzące w szerokie i długie plaże stanowią Park Naturalny Las Dunas oraz jedną z wizytówek Fuerteventury.
Plaża Sotavento

Uznawana za najpiękniejszą plażę Fuerteventury - ponad 9- kilometrowa, z drobnym piaskiem i płytkimi lagunami które tworzą malowniczą i bardzo fotogeniczną scenerię. Płytkie, bezpieczne zatoczki docenią rodziny z dziećmi oraz adepci wind i kitesurfingu.
Aloe Vera Finca

Wizyta na tej plantacji aloesu pozwoli zobaczyć odmianę Barbadensis Miller, której właściwości kojące znane są już od tysięcy lat. Kosmetyki z aloesu to jeden z najbardziej znanych produktów eksportowych wyspy.
Relaks

Corralejo
Corralejo to z pewnością najbardziej rozrywkowe miasteczko wyspy. Warto wpaść na koncert na żywo do Rock Cafe czy na tańce do Waikiki lub Kiwi. Lody gofio to niewątpliwie wizytówka wyspy - można je zjeść w małej kawiarni Secreto del Sur. Bliskość wydm, czyli największej piaskownicy wyspy, pozwala połączyć odpoczynek i plażowanie z uprawianiem sportów - surfingu, windsurfingu czy kite'a.
Uwaga! Zamieszczone tutaj opisy wycieczek lokalnych są podane wyłącznie informacyjnie i nie stanowią oferty handlowej. Nie gwarantujemy, że będą one wszystkie realizowane. Pełny wykaz dostępnych atrakcji lokalnych wraz z ich aktualnymi cenami jest dostępny u naszych rezydentów.

"

Inne

Wiadomości ogólne
Waluta
EURO. Można płacić kartami kredytowymi i korzystać z bankomatów.
Napiwki
Przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwków, szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach. Zdarza się, że napiwek zostaje doliczony do rachunku.
Wiza
Obywatele Polski mogą podróżować do Hiszpanii na podstawie ważnego dowodu osobistego lub paszportu.
Czas
Minus 1 godzina w stosunku do czasu polskiego.
Język urzędowy
hiszpański
Orientacyjne ceny
Warto pamiętać, że Wyspy Kanaryjskie są obszarem wolnocłowym i taniej można tu kupić wiele artykułów, np. kosmetyki, alkohol czy sprzęt elektroniczny. Generalnie ceny popularnych towarów są przystępne, np. obiad w restauracji od 10 EUR, woda 1l - 1-1,5 EUR, piwo w barze od 1,5 EUR, kawa w kawiarni od 2 EUR, bilety autobusowe w zależności od trasy od 0,7 EUR do 5 EUR.
Elektryczność
Napięcie 220V, urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów.
Telefony
Telefony komórkowe działają w całej Hiszpanii. Rozmowy lokalne są tanie natomiast zagraniczne dość drogie. Koszty połączeń w ramach roamingu polskich sieci prosimy sprawdzać przed wyjazdem u operatora.
Wyloty: Z Warszawy, Katowic oraz Poznania. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: stronie operatora.
Fuerteventura
To najszybciej rozwijająca się turystycznie spośród Wysp Kanaryjskich. Druga co do wielkości po Teneryfie jest niemal bezludna, na 1660 km kw. mieszka niespełna 100 tys. osób. To istny raj dla miłośników plażowania i amatorów kite i windsurfingu, surfingu - wczasy tu i klimat Fuerteventury stwarzają wyśmienite warunki do uprawiania tych sportów, a na Playa de Sotavento de Jandia odbywają się co roku mistrzostwa świata.
Corralejo
Położona na północy wyspy miejscowość jest swoistą mieszanką turystycznego kurortu i hiszpańskiego małego miasteczka. Stąd najbliżej na sąsiednią Lanzarote (tylko 30 min. promem) i do słynnych wydmowych plaż. Miasteczko oferuje wiele turystycznych atrakcji a jego stara część ma niepowtarzalny urok.
Caleta de Fuste
Najmłodszy, niewielki kurort wyspy, położony najbliżej lotniska. Poszukiwacze nocnego życia znajdą tu bary, a amatorzy kuchni kanaryjskiej porządne restauracje serwujące specjały lokalnej kuchni. Szeroka, zatokowa plaża zachęca do kąpieli.
Costa Calma
Miejscowość wybudowana na początku ciągnących się kilkanaście kilometrów plaż, które same w sobie są niezwykłą atrakcją dla osób lubiących wypoczynek w słońcu i uprawiających windsurfing i kitesurfing. Sklepy restauracje i bary zapewniają rozrywkę na wieczory.
Jandia
Na najbardziej na południe wysuniętym fragmencie wyspy znajduje się jeden z popularniejszych kurortów na wyspie. Piękne długie plaże z białym piaskiem i liczne hotele powodują, że miejscowość szybko się rozwija. Powstają sklepy, kawiarnie, restauracje więc na pewno nie można się tu nudzić.
Majanicho
Mała wioska rybacka położona na północy Fuerteventury, z dziką plażą. Miejsce idealne dla wszystkich tych, którzy szukają wypoczynku z dala od głośnych kurortów.
Naturyzm na plażach Fuerteventury
Naturyzm jest na wyspie bardzo popularny i na każdej plaży można spotkać jego zwolenników.

Wizy

Hiszpania - kod QR - dla osób przekraczających granicę Hiszpanii drogą powietrzną lub morską.

W ślad za otrzymaną rezolucją z dnia 29 czerwca 2020 r. hiszpańskiej Generalnej Dyrekcji Zdrowia Publicznego, Jakości i Innowacji informujemy o wprowadzeniu od 01.07.20 do odwołania kontroli sanitarnej w punktach przekraczania granicy z Hiszpanią. Wszyscy pasażerowie przybywający do Hiszpanii drogą powietrzną lub morską muszą przejść kontrolę zdrowia przed wjazdem do kraju. Kontrole te mogą obejmować pomiar temperatury, kontrolę dokumentacji i kontrolę wizualną stanu pasażera.
1. Kontrola temperatury będzie przeprowadzana rutynowo w celu identyfikacji podróżnych z gorączką.
Jako granicę wykrywalności ustala się temperaturę równą lub większą niż 37,5 ?C.

2. Pasażerowie o temperaturze wyższej niż 37,5 ?C lub ci, którzy na podstawie informacji zawartych w formularzu zdrowia publicznego lub po kontroli wzrokowej są podejrzewani o zakażenie wirusem COVID-19 lub innym patogenem zakaźnym, zostaną poddani dalszej ocenie stanu zdrowia w celu ustalenia, czy istnieje podejrzenie zagrożenia dla zdrowia publicznego.
3. W odniesieniu do kontroli dokumentów pasażerowie przylatujący z dowolnego lotniska lub przybywający z dowolnego portu znajdującego się poza terytorium Hiszpanii muszą na 48h przed wylotem wypełnić formularz zdrowia publicznego zawarty w załączniku do niniejszej rezolucji, na podstawie Passenger Location Card (karty lokalizacji pasażera). Wypełnienie formularza dotyczącego zdrowia publicznego powinno nastąpić przed rozpoczęciem podróży do Hiszpanii - drogą elektroniczną za pośrednictwem adresu internetowego:
www.spth.gob.es
lub bezpłatnej aplikacji
SPAIN TRAVEL HEALTH-SPTH
. Po wypełnieniu formularza pasażer otrzyma kod QR (e-mailem), który należy przedstawić podczas kontroli zdrowia po przybyciu do Hiszpanii.
Ważne!
Do 31 lipca 2020 r., będzie można wypełniać również formularze papierowe (formularze oraz adresy hoteli dostępne u sprzedawców oraz w punktach odpraw Rainbow na lotniskach).
Od 01 sierpnia 2020 r.wszyscy pasażerowie przybywający drogą lotniczą i morską mają obowiązek posiadania kodu QR w wersji elektronicznej pod rygorem nie wpuszczenia na teren Hiszpanii i/lub na pokład samolotu/statku.
Klienci wjeżdżający do Hiszpanii drogą lądową nie mają obowiązku posiadania kodu QR.

Sezonowość

Na Wyspach Kanaryjskich zwykle wysoki sezon turystyczny trwa cały rok. Wyjątkiem jest sezonowość podgrzewania basenów hotelowych, która przypada jedynie zimą, mniej więcej od 1/11 do 31/03.

Uwagi do przelotu

uwagi do przelotu

Wizy - informacje dla sprzedawców

Hiszpania - kod QR - dla osób przekraczających granicę Hiszpanii drogą powietrzną lub morską.

W ślad za otrzymaną rezolucją z dnia 29 czerwca 2020 r. hiszpańskiej Generalnej Dyrekcji Zdrowia Publicznego, Jakości i Innowacji informujemy o wprowadzeniu od 01.07.20 do odwołania kontroli sanitarnej w punktach przekraczania granicy z Hiszpanią. Wszyscy pasażerowie przybywający do Hiszpanii drogą powietrzną lub morską muszą przejść kontrolę zdrowia przed wjazdem do kraju. Kontrole te mogą obejmować pomiar temperatury, kontrolę dokumentacji i kontrolę wizualną stanu pasażera.
1. Kontrola temperatury będzie przeprowadzana rutynowo w celu identyfikacji podróżnych z gorączką.
Jako granicę wykrywalności ustala się temperaturę równą lub większą niż 37,5 ?C.

2. Pasażerowie o temperaturze wyższej niż 37,5 ?C lub ci, którzy na podstawie informacji zawartych w formularzu zdrowia publicznego lub po kontroli wzrokowej są podejrzewani o zakażenie wirusem COVID-19 lub innym patogenem zakaźnym, zostaną poddani dalszej ocenie stanu zdrowia w celu ustalenia, czy istnieje podejrzenie zagrożenia dla zdrowia publicznego.
3. W odniesieniu do kontroli dokumentów pasażerowie przylatujący z dowolnego lotniska lub przybywający z dowolnego portu znajdującego się poza terytorium Hiszpanii muszą na 48h przed wylotem wypełnić formularz zdrowia publicznego zawarty w załączniku do niniejszej rezolucji, na podstawie Passenger Location Card (karty lokalizacji pasażera). Wypełnienie formularza dotyczącego zdrowia publicznego powinno nastąpić przed rozpoczęciem podróży do Hiszpanii - drogą elektroniczną za pośrednictwem adresu internetowego:
www.spth.gob.es
lub bezpłatnej aplikacji
SPAIN TRAVEL HEALTH-SPTH
. Po wypełnieniu formularza pasażer otrzyma kod QR (e-mailem), który należy przedstawić podczas kontroli zdrowia po przybyciu do Hiszpanii.
Ważne!
Do 31 lipca 2020 r., będzie można wypełniać również formularze papierowe (formularze i adresy hotelibędą dostępne w systemie Travella oraz w punktach odpraw Rainbow na lotniskach). Wzór wypełnienia formularza jest dostępny w Travelli w sekcji Komunikaty_Hiszpania. Formularz do wypełnienia jest dostępny w Travelli w sekcji Komunikaty_Hiszpania.
Od 01 sierpnia 2020 r.wszyscy pasażerowie przybywający drogą lotniczą i morską mają obowiązek posiadania kodu QR w wersji elektronicznej pod rygorem nie wpuszczenia na teren Hiszpanii i/lub na pokład samolotu/statku.
Klienci wjeżdżający do Hiszpanii drogą lądową nie mają obowiązku posiadania kodu QR.


Opis hotelu Costa Caleta według Traveligo.pl

Prezentowany poniżej opis nie jest integralną częścią oferty Touroperatora i nie stanowi oferty w rozumieniu przepisów kodeksu cywilnego. Jest to jedynie dodatkowa, pomocnicza informacja dla klientów Traveligo.pl

Opis i położenie

Rodzinny, świetnie utrzymany i chętnie wybierany przez klientów hotel Costa Caleta to idealny wybór dla każdego, kto ceni sobie wakacyjną, luźną atmosferę niewielkich miasteczek, jak również dla miłośników aktywnego spędzania czasu. Obiekt położony jest w centrum znanego kurortu Caleta de Fuste, w okolicy znajduje się mnóstwo barów, restauracji, a także spore centrum handlowe. W niedalekiej odległości jest również malownicza przystań jachtowa. Najbliższa piaszczysta plaża znajduje się około 400 metrów. Krótki transfer jest zapewniony dzięki niewielkiej odległości od lotniska - tylko 8 km.

Do dyspozycji gości

Przyjemny, typowo miejski obiekt Costa Caleta udostępnia komfortowe lobby z recepcją czynną całodobowo. Do dyspozycji pozostaje restauracja główna serwująca kuchnię międzynarodową, jak również trzy bary. Z internetu bezprzewodowego oraz kącika internetowyego można korzystać za dodatkową opłatą. Dla gości przygotowano także pralnię samoobsługową, parking oraz garaż podziemny.

Pokoje

Rodzinny, trzygwiazdkowy hotel udostępnia ponad 300 pokoi w trzypiętrowym budynku. Każdy pokój przeznaczony jest dla 2 osób dorosłych z możliwością 2 dostawek dla dzieci, wyposażone w klimatyzację, a za opłatą również w telewizję satelitarną i sejf. Pokoje posiadają również balkony.

Wyżywienie

Hotel Costa Caleta oferuje opcję All Inclusive: 3 posiłki dziennie w formie bufetu: śniadania (7:30 - 10:00), obiady (13:00 - 15:00) i kolacje (18:30 - 21:30), przekąski (11:00 - 13:00 i 15:00 - 17:00), lokalne alkohole oraz napoje bezalkoholowe (10:00 - 23:00). Hotel wymaga od gości noszenia opasek All Inclusive. Podane godziny mają charakter informacyjny, dokładne godziny są umieszczane na hotelowej tablicy informacyjnej.

Sport i rozrywka

Hotel udostępnia 2 baseny, jeden z nich jest sezonowo podgrzewany. Dodatkowo goście mogą wypoczywać na 2 tarasach słonecznych, z czego jeden znajduje się na dachu hotelu, gdzie do dyspozycji jest niewielki basen i jacuzzi. Na terenie hotelu znajduje się boisko multisportowe, sala gier, odbywają się również lekkie animacje sportowe i wieczorki taneczne z muzyką na żywo. 

Dla dzieci

Dla najmłodszych gości hoetlu Costa Caleta przygotowano brodzik oraz plac zabaw z pokojem gier i miniklubem. Odbywają się także dzienne i wieczorne animacje. W pokojach istnieje możliwość wstawienia łóżeczka dla niemowlęcia.



Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.


Exim Tours

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Costa Caleta to hotel usytuowany w centrum kurrctu Caleta de Fuste ze sklepami, barami i restauracjami, w spacerowej odległości od plaży. Polecamy rodzinom z dziećmi, a także osobom pragnącym odpoczywać na przepięknych plażach Fuerteventury.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w centrum wyspy - w miejscowości Caleta de Fuste, około 400 metrów od portu jachtowego i 600 metrów od plaży, z łagodnym zejściem do oceanu
  • zaplecze sportowo rekreacyjne, animacje dla dzieci i dorosłych
  • opcja All Inclusive, wi fi w lobby gratis

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

3 Hiszpania/Fuerteventura

Kategoryzacja hotelu

Kat. EximTours  3* Kat. lokalna 3*

Położenie

- Caleta de Fuste - w pobliżu sklepy, restauracje, bary - ok. 200 m do centrum miejscowości  - ok. 600 m do plaży El Castillo Playa  - ok. 3 km do pola golfowego Fuertventura Golf Club - ok. 8 km od lotniska - ok. 15 km od Puerto del Rosario - ok. 35 km do Parku Narodowego Dunas de Corralejo

Plaża

- piaszczysta, publiczna - leżaki i parasole (płatne) - łagodne zejście do wody

Pokoje

Standard - ok. 24 m2 - klimatyzacja - TV-SAT (depozyt za pilot) , telefon - sejf (płatny) - Internet Wi-Fi (płatny) - łazienka (wanna/prysznic, WC,  suszarka do włosów) - balkon/taras Pokój rodzinny - ok. 24m2 - możliwość zakwaterowania 2 osób dorosłych i 2 dzieci

Sport, Relaks, Rozrywka

Bezpłatnie: - 2 baseny ze słodką wodą, - leżaki i parasole przy basenie, ręczniki (za kaucją) - boisko multisportowe - siłownia - mini golf - dzienne i wieczorne animacje Płatne: - golf w Fuerteventura Golf Club - sporty wodne w miejscowej agencji

Dla dzieci

- brodzik   - mini klub  dla dzieci 4-12 lat - plac zabaw - animacje dla dzieci

Wyżywienie

All Inclusive (AI) - śniadanie 07:30 - 10:30, obiad 13:00 - 15:00, kolacja 18:30 - 21:30  w formie bufetu w restauracji głównej, przekąski pomiędzy posiłkami 10:45 - 12:15 i 15:30 - 17:00. Lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe z  karty All Inclusive dostępne bezpłatnie w godz. 10:00 - 23:00

Restauracje i bary

- restauracja główna - 3 bary

Dodatkowe informacje

- otwarty w 2006 - ostatnia renowacja 2016 - 308 pokoi - kilka budynków - maks. 5 pięter - lobby z recepcją - winda - pralnia (płatna) - niewielki taras słoneczny z barem, niewielkim basenem i jacuzzi - bezpłatny Internet bezprzewodowy w miejscach publicznych - www.costacaletahotel.com/en

Cena

.

Bagaż

Warszawa Modlin (Ryanair); Cena zawiera bagaż podręczny (40x20x25) Klienci mogą dokupić dodatkowy bagaż podręczny o wadze 10 kg (55x40x20) - Usługa EXBAG - 80zł/osobę Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze; - 20 kg - 210 PLN (wyloty od 16.10 - 05.12) / 300 PLN (wyloty od 06.12 - 10.01)/ 210 PLN (wyloty od 11 01 - 30 04) Uwaga! Jeżeli bagaż lub dodatkowe usługi zostaną dodane już po potwierdzeniu rezerwacji ich cena będzie wyższa Berlin Schonnefeld (Ryanair) Cena zawiera bagaż podręczny (40x20x25) Klienci mogą dokupić dodatkowy bagaż podręczny o wadze 10 kg (55x40x20) - Usługa EXBAG - 80zł/osobę Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze; - 20 kg - 220 PLN (wyloty od 16.10 - 05.12) / 310 PLN (wyloty od 06.12 - 10.01)/ 220 PLN (wyloty od 11 01 - 30 04) Uwaga! Jeżeli bagaż lub dodatkowe usługi zostaną dodane już po potwierdzeniu rezerwacji ich cena będzie wyższaBerlin Tegel (Laudamotion) Cena zawiera bagaż podręczny (35x20x20) Klienci mogą dokupić dodatkowy bagaż podręczny o wadze 10 kg (55x40x20) - Usługa EXBAG - 80zł/osobę Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze; - 20 kg - 220 PLN (wyloty od 16.10 - 05.12) / 310 PLN (wyloty od 06.12 - 06.01)/ 220 PLN (wyloty od 07 01 - 30 04) Uwaga! Jeżeli bagaż lub dodatkowe usługi zostaną dodane już po potwierdzeniu rezerwacji ich cena będzie wyższaBerlin Tegel (EasyJet) Cena zawiera bagaż podręczny 10 kg (56x45x25) Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze; - 15 kg - 270 PLN - 23 kg - 320 PLN Uwaga! Jeżeli bagaż lub dodatkowe usługi zostaną dodane już po potwierdzeniu rezerwacji ich cena będzie wyższa


Opis hotelu Costa Caleta według Traveligo.pl

Prezentowany poniżej opis nie jest integralną częścią oferty Touroperatora i nie stanowi oferty w rozumieniu przepisów kodeksu cywilnego. Jest to jedynie dodatkowa, pomocnicza informacja dla klientów Traveligo.pl

Opis i położenie

Rodzinny, świetnie utrzymany i chętnie wybierany przez klientów hotel Costa Caleta to idealny wybór dla każdego, kto ceni sobie wakacyjną, luźną atmosferę niewielkich miasteczek, jak również dla miłośników aktywnego spędzania czasu. Obiekt położony jest w centrum znanego kurortu Caleta de Fuste, w okolicy znajduje się mnóstwo barów, restauracji, a także spore centrum handlowe. W niedalekiej odległości jest również malownicza przystań jachtowa. Najbliższa piaszczysta plaża znajduje się około 400 metrów. Krótki transfer jest zapewniony dzięki niewielkiej odległości od lotniska - tylko 8 km.

Do dyspozycji gości

Przyjemny, typowo miejski obiekt Costa Caleta udostępnia komfortowe lobby z recepcją czynną całodobowo. Do dyspozycji pozostaje restauracja główna serwująca kuchnię międzynarodową, jak również trzy bary. Z internetu bezprzewodowego oraz kącika internetowyego można korzystać za dodatkową opłatą. Dla gości przygotowano także pralnię samoobsługową, parking oraz garaż podziemny.

Pokoje

Rodzinny, trzygwiazdkowy hotel udostępnia ponad 300 pokoi w trzypiętrowym budynku. Każdy pokój przeznaczony jest dla 2 osób dorosłych z możliwością 2 dostawek dla dzieci, wyposażone w klimatyzację, a za opłatą również w telewizję satelitarną i sejf. Pokoje posiadają również balkony.

Wyżywienie

Hotel Costa Caleta oferuje opcję All Inclusive: 3 posiłki dziennie w formie bufetu: śniadania (7:30 - 10:00), obiady (13:00 - 15:00) i kolacje (18:30 - 21:30), przekąski (11:00 - 13:00 i 15:00 - 17:00), lokalne alkohole oraz napoje bezalkoholowe (10:00 - 23:00). Hotel wymaga od gości noszenia opasek All Inclusive. Podane godziny mają charakter informacyjny, dokładne godziny są umieszczane na hotelowej tablicy informacyjnej.

Sport i rozrywka

Hotel udostępnia 2 baseny, jeden z nich jest sezonowo podgrzewany. Dodatkowo goście mogą wypoczywać na 2 tarasach słonecznych, z czego jeden znajduje się na dachu hotelu, gdzie do dyspozycji jest niewielki basen i jacuzzi. Na terenie hotelu znajduje się boisko multisportowe, sala gier, odbywają się również lekkie animacje sportowe i wieczorki taneczne z muzyką na żywo. 

Dla dzieci

Dla najmłodszych gości hoetlu Costa Caleta przygotowano brodzik oraz plac zabaw z pokojem gier i miniklubem. Odbywają się także dzienne i wieczorne animacje. W pokojach istnieje możliwość wstawienia łóżeczka dla niemowlęcia.



Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.


Ecco Holiday

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Costa Caleta to hotel usytuowany w centrum kurrctu Caleta de Fuste ze sklepami, barami i restauracjami, w spacerowej odległości od plaży. Polecamy rodzinom z dziećmi, a także osobom pragnącym odpoczywać na przepięknych plażach Fuerteventury.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w centrum wyspy - w miejscowości Caleta de Fuste, około 400 metrów od portu jachtowego i 600 metrów od plaży, z łagodnym zejściem do oceanu
  • zaplecze sportowo rekreacyjne, animacje dla dzieci i dorosłych
  • opcja All Inclusive, wi fi w lobby gratis

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

***

Region

Hiszpania/Fuerteventura

Opis

  • w cenie pokoje typu standard dla max. 3 os.
  • w cenie wyżywienie w postaci śniadań i obiadokolacji; możliwość dopłaty do pakietu all inclusive.

Wyposażenie

Hotel wzniesiony został w roku 2005. Do dyspozycji gości jest lobby oraz recepcja. Budynek dysponuje windą, za pomocą której można dostać się na niemal wszystkie piętra. Do dyspozycji gości jest sejf. Wi-Fi w pomieszczeniach ogólnodostępnych zapewnia stały dostęp do sieci. Do dyspozycji gości jest restauracja, kawiarnia i bar. Dzieci mogą bawić się do woli na placu zabaw. Do Państwa dyspozycji jest również sala telewizyjna i pokój zabaw dla dzieci. Auto pozostawić można w garażu oraz na parkingu. Rowery będą bezpieczne w naszej przechowalni. Goście mogą skorzystać z wypożyczalni samochodów.

Pokoje

Pokoje wyposażone są w klimatyzację i łazienkę. Balkon należy do standardowego wyposażenia większości pokoi. Spokojny sen zapewni Państwu łóżko typu king size. Wszystkie pokoje posiadają telefon, telewizor i sejf. Łazienki wyposażone są w prysznic i wannę. W łazience goście znajdą suszarkę do włosów.

Oferta sportowo-rozrywkowa

Na terenie obiektu znajduje się basen otwarty oraz brodzik dla dzieci. Do dyspozycji gości jest również taras, leżaki oraz parasole przeciwsłoneczne. O Państwa pełne odprężenie zadba kąpiel w jacuzzi. Na miejscu dostępny jest ponadto bar z przekąskami. Entuzjastom ruchu i aktywności fizycznej proponujemy koszykówkę i minigolfa. Windsurfing i nurkowanie dostarczą miłośnikom sportów wodnych wyśmienitej zabawy. Serdecznie zapraszamy zarówno naszych dłużej, jak i nieco krócej pozostających gości do skorzystania z ekskluzywnych udogodnień obiektu, w tym studia fitness, bilardu i aerobiku. Do Państwa dyspozycji jest Centrum Wellness ze spa. Za opłatą skorzystać można z zabiegów masażu. Rozrywkę i urozmaicenie w czasie wolnym zapewniają program animacyjny i miniklub.

Wyżywienie

Dostępne warianty żywieniowe to wyżywienie częściowe i opcja all inclusive. W ofercie posiłków znajdują się śniadanie, obiad i kolacja. Polecamy również przekąski. Na miejscu podawane będą napoje bezalkoholowe i napoje alkoholowe.

Karty kredytowe

Akceptowanym środkiem płatniczym w hotelu są powszechnie używane karty kredytowe. Copyright GIATA 2004 - 2021. Multilingual, powered by www.giata.com for client no. 126413

Świadczenia

Przelot, hotel, opłaty lotniskowe i paliwowe, obowiązkowe ubezpieczenia KL NNW, transfer shuttle bus lotnisko-hotel-lotnisko.

lot Easyjet (EJU): 1 sztuka bagażu podręcznęgo max. wymiary 45 x 36 x 20

lot Ryanair (FR): 1 sztuka bagażu podręcznego  o wymiarach 40 x 20 x 25 cm; 

Lot Wizzair (W6)): 1 sztuka bagażu podręcznego o max. wymiarach 40 x 30 x 20 cm; 

Lot Enter Air (ENT): 1 sztuka bagażu podręcznego do max. 5 kg + 1 szt. bagażu rejestrowanego 20 kg/os.

Cena nie zawiera

 Linie Ryanair: 

 - drugi bagaż podręczny do 10kg o wymiarach 55 cm x 40 cm x 20 cm: 150zł/szt./2 strony.
- bagaż rejestrowany do 10 kg: 200 zł/os/2 strony
- bagaż rejestrowany do 20 kg : 400 zł/os/2 strony

Linie Wizzair:

- drugi bagaż podręczny do 10kg o wymiarach 55 cm x 40 cm x 20 cm: 200zł/szt./2 strony.
- bagaż rejestrowany do 10 kg: 300 zł/os/2 strony
- bagaż rejestrowany do 20 kg : 450 zł/os/2 strony

Linie Easyjet:

- bagaż rejestrowany do 15 kg : 450 zł/os/2 strony

Ceny w momencie rezerwacji. Dodanie bagażu po potwierdzeniu rezerwacji wiąże się z wyższymi cenami.
Cena nie zawiera opłaty za wybrane miejsca w samolocie. Podczas odprawy on-line przydzielane są one automatycznie przez system. Oznacza to, że osoby z jednej rezerwacji mogą zajmować różne miejsca w samolocie. Dotyczy to także dzieci powyżej 12 roku życia. Istnieje możliwość rezerwacji konkretnych miejsc za dodatkową opłatą. Zapytaj sprzedawcę o szczegóły.

Miejsca obok siebie w samolocie za dodatkową opłatą (o cenę i dostępność zapytaj sprzedawcę).

Obsługa na miejscu

Brak obsługi


Opis hotelu Costa Caleta według Traveligo.pl

Prezentowany poniżej opis nie jest integralną częścią oferty Touroperatora i nie stanowi oferty w rozumieniu przepisów kodeksu cywilnego. Jest to jedynie dodatkowa, pomocnicza informacja dla klientów Traveligo.pl

Opis i położenie

Rodzinny, świetnie utrzymany i chętnie wybierany przez klientów hotel Costa Caleta to idealny wybór dla każdego, kto ceni sobie wakacyjną, luźną atmosferę niewielkich miasteczek, jak również dla miłośników aktywnego spędzania czasu. Obiekt położony jest w centrum znanego kurortu Caleta de Fuste, w okolicy znajduje się mnóstwo barów, restauracji, a także spore centrum handlowe. W niedalekiej odległości jest również malownicza przystań jachtowa. Najbliższa piaszczysta plaża znajduje się około 400 metrów. Krótki transfer jest zapewniony dzięki niewielkiej odległości od lotniska - tylko 8 km.

Do dyspozycji gości

Przyjemny, typowo miejski obiekt Costa Caleta udostępnia komfortowe lobby z recepcją czynną całodobowo. Do dyspozycji pozostaje restauracja główna serwująca kuchnię międzynarodową, jak również trzy bary. Z internetu bezprzewodowego oraz kącika internetowyego można korzystać za dodatkową opłatą. Dla gości przygotowano także pralnię samoobsługową, parking oraz garaż podziemny.

Pokoje

Rodzinny, trzygwiazdkowy hotel udostępnia ponad 300 pokoi w trzypiętrowym budynku. Każdy pokój przeznaczony jest dla 2 osób dorosłych z możliwością 2 dostawek dla dzieci, wyposażone w klimatyzację, a za opłatą również w telewizję satelitarną i sejf. Pokoje posiadają również balkony.

Wyżywienie

Hotel Costa Caleta oferuje opcję All Inclusive: 3 posiłki dziennie w formie bufetu: śniadania (7:30 - 10:00), obiady (13:00 - 15:00) i kolacje (18:30 - 21:30), przekąski (11:00 - 13:00 i 15:00 - 17:00), lokalne alkohole oraz napoje bezalkoholowe (10:00 - 23:00). Hotel wymaga od gości noszenia opasek All Inclusive. Podane godziny mają charakter informacyjny, dokładne godziny są umieszczane na hotelowej tablicy informacyjnej.

Sport i rozrywka

Hotel udostępnia 2 baseny, jeden z nich jest sezonowo podgrzewany. Dodatkowo goście mogą wypoczywać na 2 tarasach słonecznych, z czego jeden znajduje się na dachu hotelu, gdzie do dyspozycji jest niewielki basen i jacuzzi. Na terenie hotelu znajduje się boisko multisportowe, sala gier, odbywają się również lekkie animacje sportowe i wieczorki taneczne z muzyką na żywo. 

Dla dzieci

Dla najmłodszych gości hoetlu Costa Caleta przygotowano brodzik oraz plac zabaw z pokojem gier i miniklubem. Odbywają się także dzienne i wieczorne animacje. W pokojach istnieje możliwość wstawienia łóżeczka dla niemowlęcia.



Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Ecco Holiday, firmy prężnie działającej na polskim rynku od roku 2002. Początkowo Biuro zajmowało się organizacją pobytowych wycieczek czarterowych w regionach północnej Afryki i południowej Europy. Dynamiczny rozwój firmy, zadowolenie klientów i silna pozycja na rynku pozwoliła na powstanie bliźniaczej firmy Ecco Travel, która wyspecjalizowała się w organizowaniu wyjazdów do krajów egzotycznych.

Biuro Podróży Ecco Holiday to zespół młodych ludzi, dla których praca jest jednocześnie spełnieniem marzeń o podróżowaniu. Dzięki temu posiadają praktyczną wiedzę w zakresie organizacji wakacji pobytowych i wyjazdów objazdowych. Misją Ecco Holiday jest spełnianie marzeń swoich klientów o niezapomnianych podrózach,

W ofercie Biura Podrózy Ecco Holiday można znaleźć wakacje last minute i all inclusive na Malcie i na Cyprze, w Hiszpanii, Bułgarii, Portugalii, Grecji oraz Egipcie. Wszystkie starannie wyselekcjonowane hotele mają spełniać wszelkie oczekiwania gości.

Dzięki wysokiej jakości świadczonych usług i zaangażowanemu zespołowi pracowników, Ecco Holiday jest wielokrotnym laureatem prestiżowych nagród.


III Millenium

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Costa Caleta to hotel usytuowany w centrum kurrctu Caleta de Fuste ze sklepami, barami i restauracjami, w spacerowej odległości od plaży. Polecamy rodzinom z dziećmi, a także osobom pragnącym odpoczywać na przepięknych plażach Fuerteventury.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w centrum wyspy - w miejscowości Caleta de Fuste, około 400 metrów od portu jachtowego i 600 metrów od plaży, z łagodnym zejściem do oceanu
  • zaplecze sportowo rekreacyjne, animacje dla dzieci i dorosłych
  • opcja All Inclusive, wi fi w lobby gratis

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

HOTEL

COSTA CALETA

KATEGORIA

***

REGION

Hiszpania/Fuerteventure/Caleta De Fuste

Opis

Ten położony nad brzegiem morza hotel znajduje się w Caleta de Fuste, na wschodnim wybrzeżu wyspy Fuerteventura. Obiekt mieści się na posesji o powierzchni 5 hektarów rozciągającej się na południowym krańcu plaży Paradise Beach. Z klifu, na którym znajduje się hotel, można podziwiać wspaniały widok na morze i pobliską wyspę Lanzarote. Będą mogli Państwo zrelaksować się przy odkrytym basenie, popijając drinka, lub wybrać się na krótki spacer po plaży, która przez cały rok skąpana jest w promieniach słońca. Dzień warto także spędzić w hotelu. Czeka tu na Państwa duży basen, basen dla dzieci i doskonałe zaplecze sportowe. zachęcamy Państwa również do relaksującej kąpieli w stylowym, położonym na dachu jacuzzi. Wieczorem, po obfitej kolacji będą mogli Państwo wziąć udział w programach rozrywkowych dla całej rodziny.

Zameldowanie

od 14.00

Wymeldowanie

do 12.00

bilet lotniczy z bagażem podręcznym 10kg/os zabieranym na pokład + pakiet

transfer, zakwaterowanie, ubezpieczenie NNW i KL, oraz wybrane usługi dodatkowe;

Rezydenci polskojęzyczni dostępni są na poniżej wymienionych kierunkach

Costa Brava Barcelona Costa del Sol Majorka Teneryfa Na wszystkich destynacjach klienci otrzymują numery alarmowe 24h. w języku polskim

Ryanair

bagaż podręczny; 10kg/os, wymiary 55x40x20 cm + mały bagaż bez ograniczenia wagowego o wymiarach 35x20x20/os.

Wizzair

bagaż podręczny; 10kg/os, wymiary 56x45x25 cm (w przypadku 2 osób na jednej rezerwacji istnieje możliwość zamiany bagaży podręcznych 10 kg. na 1 WSPÓLNY bagaż rejestrowany o wadze 23kg. i 2 małe bagaże podręczne o wymiarach 42x32x25.

Norwegian

bagaż podręczny 10kg/os, wymiary 55x40x23 cm + mała torebka lub laptop

Do zapłaty na miejscu

Podatek miejski dot. tylko Costa Brava/ Barcelona Hotel 5* 2,50 Euro/os/dzień Hotel 4* 1,25 Euro/os/dzień, pozostały obszar Katalonii 1 Euro/os/dzień Pozostałe obiekty noclegowe, Barcelona 0,75 Euro/os/dzień, reszta obszaru Katalonii 0,50 Euro/os/dzień

Usługi fakultatywne, dodatkowo płatne

Ubezpieczenie od kosztów rezygnacji(3% wartości pobytu); dodatkowe ubezpieczenie medyczne; odwołanie lotu i opóźnienie lotu; ubezpieczenie bagażu;

Opłaty za dodatkowy bagaż Ryanair 15kg. (fakultatywnie)

sezon "niski" 05.01 - 03.04 28.04 - 31.05 01.10 - 20.12 cena; 180 ZL/szt./w obie strony cena; 200 ZL/szt./w obie strony - dot. Wysp Kanaryjskich sezon wysoki 04 - 27.04 01.06 - 30.09 21.12 - 04.01 cena; 260 ZL/szt./w obie strony cena; 340 ZL/szt./w obie strony - dot. Wysp Kanaryjskich

Opłaty za dodatkowy bagaż Wizzair 23kg. (fakultatywnie)

cena; 270 ZL/szt./w obie strony

Opłaty za dodatkowy bagaż Norwegian 20kg. (fakultatywnie)

cena; 180 ZL/szt./w obie strony

Informacje dotyczące przelotu samolotem

przelot samolotem odbywa się liniami regularnymi Ryanair, Wizzair, Air Berlin lub Norwegian. III MILLENIUM T.O. świadczy jedynie usługę pośrednictwa dla klienta w zakupie biletów lotniczych; przelot odbywa się wg zasad przewoźnika;


Opis hotelu Costa Caleta według Traveligo.pl

Prezentowany poniżej opis nie jest integralną częścią oferty Touroperatora i nie stanowi oferty w rozumieniu przepisów kodeksu cywilnego. Jest to jedynie dodatkowa, pomocnicza informacja dla klientów Traveligo.pl

Opis i położenie

Rodzinny, świetnie utrzymany i chętnie wybierany przez klientów hotel Costa Caleta to idealny wybór dla każdego, kto ceni sobie wakacyjną, luźną atmosferę niewielkich miasteczek, jak również dla miłośników aktywnego spędzania czasu. Obiekt położony jest w centrum znanego kurortu Caleta de Fuste, w okolicy znajduje się mnóstwo barów, restauracji, a także spore centrum handlowe. W niedalekiej odległości jest również malownicza przystań jachtowa. Najbliższa piaszczysta plaża znajduje się około 400 metrów. Krótki transfer jest zapewniony dzięki niewielkiej odległości od lotniska - tylko 8 km.

Do dyspozycji gości

Przyjemny, typowo miejski obiekt Costa Caleta udostępnia komfortowe lobby z recepcją czynną całodobowo. Do dyspozycji pozostaje restauracja główna serwująca kuchnię międzynarodową, jak również trzy bary. Z internetu bezprzewodowego oraz kącika internetowyego można korzystać za dodatkową opłatą. Dla gości przygotowano także pralnię samoobsługową, parking oraz garaż podziemny.

Pokoje

Rodzinny, trzygwiazdkowy hotel udostępnia ponad 300 pokoi w trzypiętrowym budynku. Każdy pokój przeznaczony jest dla 2 osób dorosłych z możliwością 2 dostawek dla dzieci, wyposażone w klimatyzację, a za opłatą również w telewizję satelitarną i sejf. Pokoje posiadają również balkony.

Wyżywienie

Hotel Costa Caleta oferuje opcję All Inclusive: 3 posiłki dziennie w formie bufetu: śniadania (7:30 - 10:00), obiady (13:00 - 15:00) i kolacje (18:30 - 21:30), przekąski (11:00 - 13:00 i 15:00 - 17:00), lokalne alkohole oraz napoje bezalkoholowe (10:00 - 23:00). Hotel wymaga od gości noszenia opasek All Inclusive. Podane godziny mają charakter informacyjny, dokładne godziny są umieszczane na hotelowej tablicy informacyjnej.

Sport i rozrywka

Hotel udostępnia 2 baseny, jeden z nich jest sezonowo podgrzewany. Dodatkowo goście mogą wypoczywać na 2 tarasach słonecznych, z czego jeden znajduje się na dachu hotelu, gdzie do dyspozycji jest niewielki basen i jacuzzi. Na terenie hotelu znajduje się boisko multisportowe, sala gier, odbywają się również lekkie animacje sportowe i wieczorki taneczne z muzyką na żywo. 

Dla dzieci

Dla najmłodszych gości hoetlu Costa Caleta przygotowano brodzik oraz plac zabaw z pokojem gier i miniklubem. Odbywają się także dzienne i wieczorne animacje. W pokojach istnieje możliwość wstawienia łóżeczka dla niemowlęcia.



BestReisen

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Costa Caleta to hotel usytuowany w centrum kurrctu Caleta de Fuste ze sklepami, barami i restauracjami, w spacerowej odległości od plaży. Polecamy rodzinom z dziećmi, a także osobom pragnącym odpoczywać na przepięknych plażach Fuerteventury.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w centrum wyspy - w miejscowości Caleta de Fuste, około 400 metrów od portu jachtowego i 600 metrów od plaży, z łagodnym zejściem do oceanu
  • zaplecze sportowo rekreacyjne, animacje dla dzieci i dorosłych
  • opcja All Inclusive, wi fi w lobby gratis

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Naszym zdaniem

Przyjemny, dogodnie usytuowany hotel składający się z kilku budynków. Świetna lokalizacja (wszędzie blisko), baseny, animacje, bezpłatne łącza internetowe.

Położenie

W kurorcie Caleta de Fuste, ok. 400 m od plaży, 700 m od portu jachtowego, 10 km od lotniska, 15 km od stolicy wyspy. W pobliżu ciągnie się nadbrzeżna promenada, są sklepy, bary itp.

Wyposażenie

Recepcja (24 h), bezpłatne Wi-Fi, lobby bar, restauracja główna (bufety) z dużym tarasem, GOA bar (cocktail bar, dania a la carte), bar przy basenie, taras na dachu, wypożyczalnia samochodów.

Pokoje

Standardowe - sypialnia, łazienka (wanna lub prysznic, suszarka), telefon, TV sat (depozyt), sejf (odpłatny), bezpłatne Wi-Fi, klimatyzacja, balkon lub taras. Powierzchnia - ok. 24 m kw. Pokoje 2-osobowe (z możliwością dostwki) oraz 3-osobowe.

Wyżywienie

BB - śniadania w formie bufetów. HB - śniadania i kolacje (bufety), napoje płatne. All inclusive - śniadania, obiady, kolacje (bufety), napoje bezalkoholowe i alkoholowe lokalnej produkcji serwowane od godz. 10.00 do godz. 23.00, przekąski.

Sport i rozrywka

Dwa baseny słodkowodne (jeden z nich podgrzewany w sezonie zimowym), tarasy słoneczne (leżaki i parasole bezpłatnie, ręczniki plażowe za kaucją), salon masażu, jacuzzi, wielofunkcyjne boisko, tenis stołowy, siłownia, minigolf, animacje w dzień i wieczorem, sporty wodne oferowane przez lokalne agencje przy plaży. 3 km od hotelu znajduje się pole golfowe.

Dla dzieci

Brodzik, miniklub (4-12 lat), plac zabaw, animacje, łóżeczka niemowlęce.

Uwagi

Oferta jest oparta o tzw. dynamiczne pakietowanie. Cena aktualizuje się sama po założeniu rezerwacji. Rozkład lotów podany jest na "Zgłoszeniu rezerwacji". Aby cena mogła zostać ostatecznie potwierdzona, muszą być wprowadzone poprawnie dane uczestników: płeć "Pan/Pani", imię, nazwisko, data urodzenia (takie same jak w paszportach). Po założeniu rezerwacji wstępnej nie mamy możliwości edycji danych. W przypadku braku możliwości rezerwacji biletów lotniczych w przyjętych taryfach cena ostateczna imprezy może ulec zmianie. Ewentualna dopłata podlega akceptacji klienta. W przypadku przelotów rejsowych wszelkie zmiany zgłoszone po potwierdzeniu rezerwacji i wystawieniu biletów są rozpatrywane indywidualnie. Odpowiedzialność za konsekwencje zmian i wszelkie koszty z tym związane ponosi klient. Jeśli uczestnik wyjazdu nie jest obywatelem polskim (nie posiada paszportu polskiego) - powinien nas o tym fakcie bezzwłocznie powiadomić, ponieważ ceny naszych ofert są skalkulowane dla klientów legitymujących się polskimi paszportami. Dodatkowo osoby nieposiadające obywatelstwa polskiego zobowiązane są we własnym zakresie zrealizować kwestie wizowe. Biuro nie ponosi odpowiedzialności w sytuacji, gdy klient nie wyleci do kraju docelowego, zostanie zawrócony lub w jakikolwiek inny sposób sprawy paszportowo-wizowe wpłyną na jego wylot i pobyt. Obywateli polskich nie obowiązują wizy. Należy mieć paszport (ważny minimum 6 miesięcy od daty powrotu) lub dowód osobisty. Dokument tożsamości muszą posiadać także dzieci.

Cena zawiera

Bilet lotniczy z opłatami lotniskowymi, transfer lotnisko-hotel-lotnisko, zakwaterowanie wg oferty, wyżywienie wg oferty, anglojęzyczną obsługę (kontakt telefoniczny), ubezpieczenie od KL, NNW, bagażu i chorób przewlekłych, VAT.

Cena nie zawiera

wycieczek fakultatywnych, napiwków, wydatków własnych, dodatkowych ubezpieczeń od kosztów rezygnacji i pakiet SPORT.

Aktualizacje COVID-19

Ze względu na bardzo dynamicznie zmieniającą się ogólnoświatową sytuację związaną z epidemią Covid-19, hotel zastrzega sobie prawo do wprowadzenia obostrzeń i zmian dotyczących korzystania z infrastruktury hotelu oraz formuły wyżywienia zgodnej z wprowadzanymi wymogami i zasadami władz odwiedzanego kraju. Prosimy mieć na uwadze, że tego typu zamiany mogą być wprowadzone w trybie nagłym i bez wcześniejszego informowania organizatora. Różnice w opisie oferty wynikające z powyższej informacji nie stanowią podstawy reklamacyjnej.Dodatkowo, przed wyjazdem prosimy o zapoznanie się z komunikatem MSZ, przepisami wizowymi, paszportowymi dotyczącymi odwiedzanego kraju: https://www.gov.pl/web/dyplomacja/informacje-dla-podrozujacych

KOD QR -formularz sanitarny

Wszyscy pasażerowie są  zobowiązani do wypełnienia formularza sanitarnego (dostępny na stronie www.spth.gob.es lub poprzez bezpłatną aplikację SPAIN TRAVEL HEALTH-SpTH). Formularz generuje kod QR, który należy okazać na granicy.  Uwaga! Od 1 lipca wszyscy podróżni przybywający do Hiszpanii drogą powietrzną lub morską będą musieli poddać się kontroli zdrowotnej, która może obejmować mierzenie temperatury, sprawdzanie dokumentów oraz ocenę ogólną (wizualną) stanu zdrowia. Mierzenie temperatury będzie się odbywało w sposób rutynowy, poprzez kamery termowizyjne lub termometry bezkontaktowe. Za gorączkę będzie uznawana temperatura 37,5 °C oraz wyższa.   W przypadku stwierdzenia gorączki lub podejrzeń o wykazywanie objawów COVID-19, pasażer zostanie poddany kolejnej kontroli (powtórne mierzenie temperatury, badanie lekarskie). Jeśli podejrzenia okażą się uzasadnione zostanie uruchomiony alert sanitarny (wg protokołów przygotowanych wspólnie przez władze centralne i regionalne), a pasażer zostanie skierowany do odpowiedniego centrum medycznego.

Informacje o lotach liniami Wizzair, Easy Jet

Wizzair: jedna sztuka bagażu podręcznego, nie większa niż 40 x 30 x 20 cm, maks. 10 kg (domyślnie w cenie). Bagaż główny za dopłatą: - 20 kg w cenie 220/280/380 sztuka z wylotem z Katowic, ostateczne cena zostanie podana przed potwierdzeniem rezerwacji. WIZZ Priority Jeśli wykupisz usługę WIZZ Priority (lub masz do niej prawo na podstawie pakietu WIZZ Privilege Pass, WIZZ GO lub WIZZ Plus), będziesz mieć prawo do wniesienia na pokład jednej sztuki bezpłatnego bagażu podręcznego (maks. wymiary: 40 x 30 x 20 cm) i dodatkowej sztuki bagażu podręcznego na kółkach (maks. wymiary: 55 x 40 x 23 cm). Gwarantujemy, że możesz zabrać obie sztuki bagażu ze sobą do kabiny, chyba że będzie to niemożliwe ze względu na ograniczenia operacyjne. Koszt usługi Wizz Priority to 240 PLN/os. za lot w dwie strony. Wybór miejsca (za opłatą) Możesz wybrać miejsca za opłatą podczas rezerwacji. Jeśli nie chcesz rezerwować miejsca, przydzielimy Ci losowe miejsce podczas odprawy, na 48 godzin przed odlotem. W tym wypadku nie możemy zagwarantować, że osoby na tej samej rezerwacji będą siedziały obok siebie. EasyJet - z portu lotniczego Berlin Brandenburg Przelot liniami typu Low Cost Ważne: Od 10 lutego 2021 r. wprowadzone zostaną zmiany dotyczące bagażu podręcznego : Wszyscy klienci podróżujący od tego dnia mogą zabrać na pokład jeden mały bagaż podręczny (maks. 45 x 36 x 20 cm) do 10 kg , który musi zmieścić się pod siedzeniem znajdującym się z przodu.   Ten sam dodatek dotyczy wybranych miejsc standardowych. Ponadto klienci, którzy zakupili miejsce Up front lub Extra legroom będą mogli zabrać na pokład duży bagaż podręczny (maks. 56 x 45 x 25 cm) , który musi mieścić się w schowku nad głową.   W przypadku rezerwacji dokonanych do 30.11.2020 r. z wylotami od 10 lutego 2021 r. Klient może skorzystać z usługi Hands Free, która umożliwia nadanie dużego bagażu podręcznego (maks. 56 x 45 x 25 cm) za darmo przy stanowisku nadawania bagażu. Nie należy przynosić bagażu do bramki, ponieważ zostanie on umieszczony w luku, a Klient zostanie obciążony opłatą.   Loty do 09/02/2021: W cenie podstawowej zawarty jest bagaż podręczny  o wymiarach maksymalnych do 56x45x25 cm (z uchwytami i kółkami).   Bagaż główny za dopłatą: - 15 kg w cenie 410 PLN/sztuka - 23 kg w cenie 480 PLN/sztuka Uwaga! Jeżeli bagaż zostanie dodany po potwierdzeniu rezerwacji jego cena może być wyższa.Wybór miejsca (za opłatą) Możesz wybrać miejsca za opłatą podczas rezerwacji (wycena na podstawie dostępności miejsc i oferty linii lotniczej). Jeśli nie chcesz rezerwować miejsca, przydzielimy Ci losowe miejsce podczas odprawy, na 48 godzin przed odlotem. W tym wypadku nie możemy zagwarantować, że osoby na tej samej rezerwacji będą siedziały obok siebie Enter Air: W przypadku przelotów liniami Enter Air wszelkie zmiany zgłoszone po potwierdzeniu rezerwacji i wystawieniu biletów są rozpatrywane indywidualnie. Odpowiedzialność za konsekwencje zmian i wszelkie koszty z tym związane ponosi klient. Rozkład lotów podany jest na "Zgłoszeniu rezerwacji". Aby cena mogła zostać ostatecznie potwierdzona, muszą być wprowadzone poprawnie dane uczestników: płeć "Pan/Pani", imię, nazwisko, data urodzenia (takie same jak w paszportach/dowodach ososbistych). Po założeniu rezerwacji stałej nie mamy możliwości edycji danych uczestników. Przy rezerwacjach z przelotem liniami Enter Air, obowiązują warunki anulacji, zmiany danych uczestników zgodne z warunkami przewoźnika. Nie mają zastosowania warunki rezerwacji dla przelotów czarterowych.W cenie jest bagaż rejestrowany 20 kg oraz podręczny 5 kg.

Warunki wjazdowe do kraju

Aktualizacja z dnia 25.01.2021 W związku z Rozporządzeniem Rady Ministrów z dnia 22.01.2021 r. zmieniającym rozporządzenie w sprawie ustanowienia określonych ograniczeń, nakazów i zakazów w związku z wystąpieniem stanu epidemii z dnia 21.12.2020 r. informujemy, iż podróżujący, wracający do Polski, są zobowiązani do odbycia 10-dniowej kwarantanny (licząc od dnia następującego po przekroczeniu granicy). Z obowiązku tego zwolnione są osoby, którym wystawiono zaświadczenie o wykonaniu szczepienia ochronnego przeciwko COVID-19 oraz osoby posiadające negatywny wynik testu diagnostycznego na SARS-CoV-2 wykonanego, przed przekroczeniem granicy, w okresie 48 godzin, licząc od momentu wyniku tego testu. (Akceptowane testy PCR i antygenowe). Zorganizowanie oraz koszt testu są po stronie podróżujących.Koszt testu PCR (Teneryfa i Gran Canaria)  wynosi ok. 165 eur i mozna go zrobic w szpitalu w godzinach 09:00 - 11:00, Koszt testu PCR (Fuerteventura) ok. 130 Eur. Koszt testu anytgenowego wynosi ok. 35 eur Aktualnie obostrzenia na Wyspach Kanaryjskich można znaleźć na stronie https://www.hellocanaryislands.com/coronavirus/   ----------------------------------- Decyzją rządu Wysp Kanaryjskich turyści odwiedzający archipelag będą musieli okazać na lotnisku test PCR na koronawirusa z wynikiem negatywnym wykonany nie wcześniej niż 72 godziny przed przylotem. Wynik testu powinien być w języku angielskim bądź hiszpańskim. Wszyscy pasażerowie są  zobowiązani do wypełnienia formularza sanitarnego (dostępny na stronie www.spth.gob.es lub poprzez bezpłatną aplikację SPAIN TRAVEL HEALTH-SpTH). Formularz generuje kod QR, który należy okazać na granicy. Uwaga! Od 1 lipca wszyscy podróżni przybywający do Hiszpanii drogą powietrzną lub morską będą musieli poddać się kontroli zdrowotnej, która może obejmować mierzenie temperatury, sprawdzanie dokumentów oraz ocenę ogólną (wizualną) stanu zdrowia. Mierzenie temperatury będzie się odbywało w sposób rutynowy, poprzez kamery termowizyjne lub termometry bezkontaktowe. Za gorączkę będzie uznawana temperatura 37,5 °C oraz wyższa.  W przypadku stwierdzenia gorączki lub podejrzeń o wykazywanie objawów COVID-19, pasażer zostanie poddany kolejnej kontroli (powtórne mierzenie temperatury, badanie lekarskie). Jeśli podejrzenia okażą się uzasadnione zostanie uruchomiony alert sanitarny (wg protokołów przygotowanych wspólnie przez władze centralne i regionalne), a pasażer zostanie skierowany do odpowiedniego centrum medycznego. Światowa Organizacja Zdrowia uznała epidemię wywołaną wirusem SARS-CoV-2 za pandemię. Podejmując decyzję o wyjeździe należy liczyć się z możliwymi trudnościami w powrocie do kraju, ograniczeniami w ruchu lotniczym, obowiązkiem poddania się kwarantannie lub samoizolacji, a także przeprowadzenia dodatkowych badań lekarskich na zlecenie władz miejscowych. Zachęcamy do śledzenie bieżących doniesień nt. zagrożenia epidemiologicznego koronawirusem przed wyjazdem za granicę. Aktualne komunikaty oraz wytyczne można znaleźć na stronach Głównego Inspektoratu Sanitarnego, Światowej Organizacji Zdrowia oraz Europejskiego Centrum ds. Zapobiegania i Kontroli Chorób


Opis hotelu Costa Caleta według Traveligo.pl

Prezentowany poniżej opis nie jest integralną częścią oferty Touroperatora i nie stanowi oferty w rozumieniu przepisów kodeksu cywilnego. Jest to jedynie dodatkowa, pomocnicza informacja dla klientów Traveligo.pl

Opis i położenie

Rodzinny, świetnie utrzymany i chętnie wybierany przez klientów hotel Costa Caleta to idealny wybór dla każdego, kto ceni sobie wakacyjną, luźną atmosferę niewielkich miasteczek, jak również dla miłośników aktywnego spędzania czasu. Obiekt położony jest w centrum znanego kurortu Caleta de Fuste, w okolicy znajduje się mnóstwo barów, restauracji, a także spore centrum handlowe. W niedalekiej odległości jest również malownicza przystań jachtowa. Najbliższa piaszczysta plaża znajduje się około 400 metrów. Krótki transfer jest zapewniony dzięki niewielkiej odległości od lotniska - tylko 8 km.

Do dyspozycji gości

Przyjemny, typowo miejski obiekt Costa Caleta udostępnia komfortowe lobby z recepcją czynną całodobowo. Do dyspozycji pozostaje restauracja główna serwująca kuchnię międzynarodową, jak również trzy bary. Z internetu bezprzewodowego oraz kącika internetowyego można korzystać za dodatkową opłatą. Dla gości przygotowano także pralnię samoobsługową, parking oraz garaż podziemny.

Pokoje

Rodzinny, trzygwiazdkowy hotel udostępnia ponad 300 pokoi w trzypiętrowym budynku. Każdy pokój przeznaczony jest dla 2 osób dorosłych z możliwością 2 dostawek dla dzieci, wyposażone w klimatyzację, a za opłatą również w telewizję satelitarną i sejf. Pokoje posiadają również balkony.

Wyżywienie

Hotel Costa Caleta oferuje opcję All Inclusive: 3 posiłki dziennie w formie bufetu: śniadania (7:30 - 10:00), obiady (13:00 - 15:00) i kolacje (18:30 - 21:30), przekąski (11:00 - 13:00 i 15:00 - 17:00), lokalne alkohole oraz napoje bezalkoholowe (10:00 - 23:00). Hotel wymaga od gości noszenia opasek All Inclusive. Podane godziny mają charakter informacyjny, dokładne godziny są umieszczane na hotelowej tablicy informacyjnej.

Sport i rozrywka

Hotel udostępnia 2 baseny, jeden z nich jest sezonowo podgrzewany. Dodatkowo goście mogą wypoczywać na 2 tarasach słonecznych, z czego jeden znajduje się na dachu hotelu, gdzie do dyspozycji jest niewielki basen i jacuzzi. Na terenie hotelu znajduje się boisko multisportowe, sala gier, odbywają się również lekkie animacje sportowe i wieczorki taneczne z muzyką na żywo. 

Dla dzieci

Dla najmłodszych gości hoetlu Costa Caleta przygotowano brodzik oraz plac zabaw z pokojem gier i miniklubem. Odbywają się także dzienne i wieczorne animacje. W pokojach istnieje możliwość wstawienia łóżeczka dla niemowlęcia.



Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Best Reisen działającego w Polsce już od 22 lat. Biuro zdobyło uznanie znacznej grupy klientów i agencji turystycznych, z którymi ma przyjemność współpracować. Jest członkiem międzynarodowej grupy Flash Tours, która prężnie działa w zakresie promocji i rozwoju turystyki. Biuro Podróży Best Reisen może poszczycić się certyfikatem rzetelna firma, oraz tytułem BIURO PODRÓŻY 2012 przyznanym przez Centralne Biuro Certyfikacji Krajowej

Dzięki wsparciu w działaniach i wieloletniemu doświadczeniu, Best Reisen oferuje wyjazdy na wysokim poziomie i dostosowane do oczekiwań swoich klientów. Specjalizuje się w organizacji wakacji w Egipcie, Tunezji i Zjednoczonych Emiratach Arabskich, choć stale poszerza swoją ofertę o doskonałe hotele w Grecji czy Bułgarii. Biuro Podróży Best Reisen jest także ekspertem w organizacji luksusowych wyjazdów egzotycznych - ich wakacje na Malediwach, Seszelach, Sri Lance czy w Tajlandii to gwarancja najwyższej jakości wypoczynku.


Best Reisen

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Costa Caleta to hotel usytuowany w centrum kurrctu Caleta de Fuste ze sklepami, barami i restauracjami, w spacerowej odległości od plaży. Polecamy rodzinom z dziećmi, a także osobom pragnącym odpoczywać na przepięknych plażach Fuerteventury.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w centrum wyspy - w miejscowości Caleta de Fuste, około 400 metrów od portu jachtowego i 600 metrów od plaży, z łagodnym zejściem do oceanu
  • zaplecze sportowo rekreacyjne, animacje dla dzieci i dorosłych
  • opcja All Inclusive, wi fi w lobby gratis

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Naszym zdaniem

Przyjemny, dogodnie usytuowany hotel składający się z kilku budynków. Świetna lokalizacja (wszędzie blisko), baseny, animacje, bezpłatne łącza internetowe.

Położenie

W kurorcie Caleta de Fuste, ok. 400 m od plaży, 700 m od portu jachtowego, 10 km od lotniska, 15 km od stolicy wyspy. W pobliżu ciągnie się nadbrzeżna promenada, są sklepy, bary itp. 

Wyposażenie

Recepcja (24 h), bezpłatne Wi-Fi, lobby bar, restauracja główna (bufety) z dużym tarasem, GOA bar (cocktail bar, dania a la carte), bar przy basenie, taras na dachu, wypożyczalnia samochodów.

Pokoje

Standardowe - sypialnia, łazienka (wanna lub prysznic, suszarka), telefon, TV sat (depozyt), sejf (odpłatny), bezpłatne Wi-Fi, klimatyzacja, balkon lub taras. Powierzchnia - ok. 24 m kw. Pokoje 2-osobowe (z możliwością dostwki) oraz 3-osobowe. 

Wyżywienie

BB - śniadania w formie bufetów. HB - śniadania i kolacje (bufety), napoje płatne. All inclusive - śniadania, obiady, kolacje (bufety), napoje bezalkoholowe i alkoholowe lokalnej produkcji serwowane od godz. 10.00 do godz. 23.00, przekąski.

Sport i rozrywka

Dwa baseny słodkowodne (jeden z nich podgrzewany w sezonie zimowym), tarasy słoneczne (leżaki i parasole bezpłatnie, ręczniki plażowe za kaucją), salon masażu, jacuzzi, wielofunkcyjne boisko, tenis stołowy, siłownia, minigolf, animacje w dzień i wieczorem, sporty wodne oferowane przez lokalne agencje przy plaży. 3 km od hotelu znajduje się pole golfowe. 

Dla dzieci

Brodzik, miniklub (4-12 lat), plac zabaw, animacje, łóżeczka niemowlęce.

Uwagi

Oferta jest oparta o tzw. dynamiczne pakietowanie. Cena aktualizuje się sama po założeniu rezerwacji. Rozkład lotów podany jest na "Zgłoszeniu rezerwacji". Aby cena mogła zostać ostatecznie potwierdzona, muszą być wprowadzone poprawnie dane uczestników: płeć "Pan/Pani", imię, nazwisko, data urodzenia (takie same jak w paszportach). Po założeniu rezerwacji wstępnej nie mamy możliwości edycji danych. W przypadku braku możliwości rezerwacji biletów lotniczych w przyjętych taryfach cena ostateczna imprezy może ulec zmianie. Ewentualna dopłata podlega akceptacji klienta. W przypadku przelotów rejsowych wszelkie zmiany zgłoszone po potwierdzeniu rezerwacji i wystawieniu biletów są rozpatrywane indywidualnie. Odpowiedzialność za konsekwencje zmian i wszelkie koszty z tym związane ponosi klient. Jeśli uczestnik wyjazdu nie jest obywatelem polskim (nie posiada paszportu polskiego) - powinien nas o tym fakcie bezzwłocznie powiadomić, ponieważ ceny naszych ofert są skalkulowane dla klientów legitymujących się polskimi paszportami. Dodatkowo osoby nieposiadające obywatelstwa polskiego zobowiązane są we własnym zakresie zrealizować kwestie wizowe. Biuro nie ponosi odpowiedzialności w sytuacji, gdy klient nie wyleci do kraju docelowego, zostanie zawrócony lub w jakikolwiek inny sposób sprawy paszportowo-wizowe wpłyną na jego wylot i pobyt. Obywateli polskich nie obowiązują wizy. Należy mieć paszport (ważny minimum 6 miesięcy od daty powrotu) lub dowód osobisty. Dokument tożsamości muszą posiadać także dzieci.

Cena zawiera

Bilet lotniczy z opłatami lotniskowymi, transfer lotnisko-hotel-lotnisko, zakwaterowanie wg oferty, wyżywienie wg oferty, anglojęzyczną obsługę (kontakt telefoniczny), ubezpieczenie od KL, NNW, bagażu i chorób przewlekłych, VAT.

Cena nie zawiera

wycieczek fakultatywnych, napiwków, wydatków własnych, dodatkowych ubezpieczeń od kosztów rezygnacji i pakiet SPORT.

Aktualizacje COVID-19

Ze względu na bardzo dynamicznie zmieniającą się ogólnoświatową sytuację związaną z epidemią Covid-19, hotel zastrzega sobie prawo do wprowadzenia obostrzeń i zmian dotyczących korzystania z infrastruktury hotelu oraz formuły wyżywienia zgodnej z wprowadzanymi wymogami i zasadami władz odwiedzanego kraju. Prosimy mieć na uwadze, że tego typu zamiany mogą być wprowadzone w trybie nagłym i bez wcześniejszego informowania organizatora. Różnice w opisie oferty wynikające z powyższej informacji nie stanowią podstawy reklamacyjnej.Dodatkowo, przed wyjazdem prosimy o zapoznanie się z komunikatem MSZ, przepisami wizowymi, paszportowymi dotyczącymi odwiedzanego kraju: https://www.gov.pl/web/dyplomacja/informacje-dla-podrozujacych

KOD QR -formularz sanitarny

Wszyscy pasażerowie są  zobowiązani do wypełnienia formularza sanitarnego (dostępny na stronie www.spth.gob.es lub poprzez bezpłatną aplikację SPAIN TRAVEL HEALTH-SpTH). Formularz generuje kod QR, który należy okazać na granicy.  Uwaga! Od 1 lipca wszyscy podróżni przybywający do Hiszpanii drogą powietrzną lub morską będą musieli poddać się kontroli zdrowotnej, która może obejmować mierzenie temperatury, sprawdzanie dokumentów oraz ocenę ogólną (wizualną) stanu zdrowia. Mierzenie temperatury będzie się odbywało w sposób rutynowy, poprzez kamery termowizyjne lub termometry bezkontaktowe. Za gorączkę będzie uznawana temperatura 37,5 °C oraz wyższa.   W przypadku stwierdzenia gorączki lub podejrzeń o wykazywanie objawów COVID-19, pasażer zostanie poddany kolejnej kontroli (powtórne mierzenie temperatury, badanie lekarskie). Jeśli podejrzenia okażą się uzasadnione zostanie uruchomiony alert sanitarny (wg protokołów przygotowanych wspólnie przez władze centralne i regionalne), a pasażer zostanie skierowany do odpowiedniego centrum medycznego.

Informacje o lotach liniami Wizzair, Smartwings

Wizzair: jedna sztuka bagażu podręcznego, nie większa niż 40 x 30 x 20 cm, maks. 10 kg (domyślnie w cenie). Bagaż główny za dopłatą: - 10 kg w cenie 300 PLN/sztuka z wylotem z Warszawy, 230 PLN/sztuka z wylotem z Katowic - 20 kg w cenie 450 PLN/sztuka z wylotem z Warszawy, 330 PLN/sztuka z wylotem z Katowic WIZZ Priority Jeśli wykupisz usługę WIZZ Priority (lub masz do niej prawo na podstawie pakietu WIZZ Privilege Pass, WIZZ GO lub WIZZ Plus), będziesz mieć prawo do wniesienia na pokład jednej sztuki bezpłatnego bagażu podręcznego (maks. wymiary: 40 x 30 x 20 cm) i dodatkowej sztuki bagażu podręcznego na kółkach (maks. wymiary: 55 x 40 x 23 cm). Gwarantujemy, że możesz zabrać obie sztuki bagażu ze sobą do kabiny, chyba że będzie to niemożliwe ze względu na ograniczenia operacyjne. Koszt usługi Wizz Priority to 240 PLN/os. za lot w dwie strony. Wybór miejsca (za opłatą) Możesz wybrać miejsca za opłatą podczas rezerwacji. Jeśli nie chcesz rezerwować miejsca, przydzielimy Ci losowe miejsce podczas odprawy, na 48 godzin przed odlotem. W tym wypadku nie możemy zagwarantować, że osoby na tej samej rezerwacji będą siedziały obok siebie. // Smartwings: Do kabiny można wnieść bezpłatnie jeden bagaż podręczny max. 56x45x25 cm i max. ciężarze 8 kg (domyślnie w cenie). Do dodatkowego bagażu osobistego zaliczamy np. torebkę osobistą czy też laptop. Ten rodzaj bagażu nie może przekraczać 3 kg, a jego max. wymiary to 40x30x15 cm.- ten bagaż jest za dopłatą w najtańszej taryfie W przypadku chęci zabrania dodatkowego bagażu za dodatkową opłatą dostępne są opcje: - bagaż rejestrowany 23kg;dodatkowy bagaż podręczny 3kg,  cena 250 PLN/sztuka Dodanie ww usług już po założeniu rezerwacji  będzie wiązało się z wyższymi ich cenami. Podczas odprawy on-line miejsca w samolocie przydzielane automatycznie przez system. Nie możemy zagwarantować, że osoby z jednej rezerwacji będzą siedziały obok siebie. Istnieje jednak możliwość rezerwacji konkretnych miejsc za dodatkową opłatą dzięki której klienci będą mieli gwarancję miejsc obok siebie.


Opis hotelu Costa Caleta według Traveligo.pl

Prezentowany poniżej opis nie jest integralną częścią oferty Touroperatora i nie stanowi oferty w rozumieniu przepisów kodeksu cywilnego. Jest to jedynie dodatkowa, pomocnicza informacja dla klientów Traveligo.pl

Opis i położenie

Rodzinny, świetnie utrzymany i chętnie wybierany przez klientów hotel Costa Caleta to idealny wybór dla każdego, kto ceni sobie wakacyjną, luźną atmosferę niewielkich miasteczek, jak również dla miłośników aktywnego spędzania czasu. Obiekt położony jest w centrum znanego kurortu Caleta de Fuste, w okolicy znajduje się mnóstwo barów, restauracji, a także spore centrum handlowe. W niedalekiej odległości jest również malownicza przystań jachtowa. Najbliższa piaszczysta plaża znajduje się około 400 metrów. Krótki transfer jest zapewniony dzięki niewielkiej odległości od lotniska - tylko 8 km.

Do dyspozycji gości

Przyjemny, typowo miejski obiekt Costa Caleta udostępnia komfortowe lobby z recepcją czynną całodobowo. Do dyspozycji pozostaje restauracja główna serwująca kuchnię międzynarodową, jak również trzy bary. Z internetu bezprzewodowego oraz kącika internetowyego można korzystać za dodatkową opłatą. Dla gości przygotowano także pralnię samoobsługową, parking oraz garaż podziemny.

Pokoje

Rodzinny, trzygwiazdkowy hotel udostępnia ponad 300 pokoi w trzypiętrowym budynku. Każdy pokój przeznaczony jest dla 2 osób dorosłych z możliwością 2 dostawek dla dzieci, wyposażone w klimatyzację, a za opłatą również w telewizję satelitarną i sejf. Pokoje posiadają również balkony.

Wyżywienie

Hotel Costa Caleta oferuje opcję All Inclusive: 3 posiłki dziennie w formie bufetu: śniadania (7:30 - 10:00), obiady (13:00 - 15:00) i kolacje (18:30 - 21:30), przekąski (11:00 - 13:00 i 15:00 - 17:00), lokalne alkohole oraz napoje bezalkoholowe (10:00 - 23:00). Hotel wymaga od gości noszenia opasek All Inclusive. Podane godziny mają charakter informacyjny, dokładne godziny są umieszczane na hotelowej tablicy informacyjnej.

Sport i rozrywka

Hotel udostępnia 2 baseny, jeden z nich jest sezonowo podgrzewany. Dodatkowo goście mogą wypoczywać na 2 tarasach słonecznych, z czego jeden znajduje się na dachu hotelu, gdzie do dyspozycji jest niewielki basen i jacuzzi. Na terenie hotelu znajduje się boisko multisportowe, sala gier, odbywają się również lekkie animacje sportowe i wieczorki taneczne z muzyką na żywo. 

Dla dzieci

Dla najmłodszych gości hoetlu Costa Caleta przygotowano brodzik oraz plac zabaw z pokojem gier i miniklubem. Odbywają się także dzienne i wieczorne animacje. W pokojach istnieje możliwość wstawienia łóżeczka dla niemowlęcia.



Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Best Reisen działającego w Polsce już od 22 lat. Biuro zdobyło uznanie znacznej grupy klientów i agencji turystycznych, z którymi ma przyjemność współpracować. Jest członkiem międzynarodowej grupy Flash Tours, która prężnie działa w zakresie promocji i rozwoju turystyki. Biuro Podróży Best Reisen może poszczycić się certyfikatem rzetelna firma, oraz tytułem BIURO PODRÓŻY 2012 przyznanym przez Centralne Biuro Certyfikacji Krajowej

Dzięki wsparciu w działaniach i wieloletniemu doświadczeniu, Best Reisen oferuje wyjazdy na wysokim poziomie i dostosowane do oczekiwań swoich klientów. Specjalizuje się w organizacji wakacji w Egipcie, Tunezji i Zjednoczonych Emiratach Arabskich, choć stale poszerza swoją ofertę o doskonałe hotele w Grecji czy Bułgarii. Biuro Podróży Best Reisen jest także ekspertem w organizacji luksusowych wyjazdów egzotycznych - ich wakacje na Malediwach, Seszelach, Sri Lance czy w Tajlandii to gwarancja najwyższej jakości wypoczynku.


Neckermann

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Costa Caleta to hotel usytuowany w centrum kurrctu Caleta de Fuste ze sklepami, barami i restauracjami, w spacerowej odległości od plaży. Polecamy rodzinom z dziećmi, a także osobom pragnącym odpoczywać na przepięknych plażach Fuerteventury.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w centrum wyspy - w miejscowości Caleta de Fuste, około 400 metrów od portu jachtowego i 600 metrów od plaży, z łagodnym zejściem do oceanu
  • zaplecze sportowo rekreacyjne, animacje dla dzieci i dorosłych
  • opcja All Inclusive, wi fi w lobby gratis

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

***

Region

Fuerteventura, Hiszpania

Opis hotelu

Informacje Ogólne:

Costa Caleta w Caleta de Fuste posiada 308 pokoi na 3 piętrach. Miasto znajdujące się najbliżej hotelu to Puerto Del Rosario (15 km). Pozostałe miasta: Corralejo (47 km). Dla Państwa komfortu hotel posiada 5 windy, klimatyzację, lobby, recepcję i salon. W 3-piętrowym hotelu personel mówi po niemiecku, angielsku, włosku, hiszpańsku i francusku. Dzieci mają możliwość zabawy na placu zabaw. Mobilność także na urlopie zapewni wypożyczalnia rowerów i samochodów. Do dyspozycji są 2 baseny ze słodką wodą oraz oddzielny brodzik. W barze przy basenie dostępne są napoje orzeźwiające. Bezpłatne parasole słoneczne i leżaki do opalania są dostępne na basenie. Odległość od hotelu: lotnisko FUE (8 km) i dyskoteka (100 m). W pobliżu hotelu znajdują się bary/restauracje, centrum miasta, sklepy, przystanek autobusowy, supermarket i informacja turystyczna.

Udogodnienia:

Hotel oferuje pralnię, usługę budzenia i pokojówki. Dostęp do Internetu bezprzewodowego poprzez hotspot. Rodzinny hotel oferuje zajęcia animacyjne dla dzieci i brodzik, aby zapewnić rodzicom i najmłodszym gościom przyjemny pobyt. Godziny pracy recepcji: 24h.

Posiłki:

W hotelu znajduje się restauracja. Drinki można spożywać w barze w recepcji.

Sport i Rozrywka:

W ramach aktywności hotel oferuje program zajęć animacyjnych i minigolfa. Goście, którzy również na urlopie chcą spędzać czas uprawiając sport, mają następujące możliwości: fitness. Najbliższe pole golfowe położone jest w odległości 2 km.

Dodatkowe Informacje:

Akceptujemy następujące formy płatności: karta Eurocard/MasterCard i karta Visa. Za korzystanie z niektórych urządzeń, ofert i aktywności mogą być pobierane dodatkowe opłaty.

Ważne informacje

Prosimy o zwrócenie uwagi na rodzaj zarezerwowanego przelotu. W zależności od linii lotniczej limity bagażu głównego mogą wynosić od 30 kg do 0 kg/osoba. (standardowo przy przelotach czarterowych wynoszą 20 kg/osoba).


Opis hotelu Costa Caleta według Traveligo.pl

Prezentowany poniżej opis nie jest integralną częścią oferty Touroperatora i nie stanowi oferty w rozumieniu przepisów kodeksu cywilnego. Jest to jedynie dodatkowa, pomocnicza informacja dla klientów Traveligo.pl

Opis i położenie

Rodzinny, świetnie utrzymany i chętnie wybierany przez klientów hotel Costa Caleta to idealny wybór dla każdego, kto ceni sobie wakacyjną, luźną atmosferę niewielkich miasteczek, jak również dla miłośników aktywnego spędzania czasu. Obiekt położony jest w centrum znanego kurortu Caleta de Fuste, w okolicy znajduje się mnóstwo barów, restauracji, a także spore centrum handlowe. W niedalekiej odległości jest również malownicza przystań jachtowa. Najbliższa piaszczysta plaża znajduje się około 400 metrów. Krótki transfer jest zapewniony dzięki niewielkiej odległości od lotniska - tylko 8 km.

Do dyspozycji gości

Przyjemny, typowo miejski obiekt Costa Caleta udostępnia komfortowe lobby z recepcją czynną całodobowo. Do dyspozycji pozostaje restauracja główna serwująca kuchnię międzynarodową, jak również trzy bary. Z internetu bezprzewodowego oraz kącika internetowyego można korzystać za dodatkową opłatą. Dla gości przygotowano także pralnię samoobsługową, parking oraz garaż podziemny.

Pokoje

Rodzinny, trzygwiazdkowy hotel udostępnia ponad 300 pokoi w trzypiętrowym budynku. Każdy pokój przeznaczony jest dla 2 osób dorosłych z możliwością 2 dostawek dla dzieci, wyposażone w klimatyzację, a za opłatą również w telewizję satelitarną i sejf. Pokoje posiadają również balkony.

Wyżywienie

Hotel Costa Caleta oferuje opcję All Inclusive: 3 posiłki dziennie w formie bufetu: śniadania (7:30 - 10:00), obiady (13:00 - 15:00) i kolacje (18:30 - 21:30), przekąski (11:00 - 13:00 i 15:00 - 17:00), lokalne alkohole oraz napoje bezalkoholowe (10:00 - 23:00). Hotel wymaga od gości noszenia opasek All Inclusive. Podane godziny mają charakter informacyjny, dokładne godziny są umieszczane na hotelowej tablicy informacyjnej.

Sport i rozrywka

Hotel udostępnia 2 baseny, jeden z nich jest sezonowo podgrzewany. Dodatkowo goście mogą wypoczywać na 2 tarasach słonecznych, z czego jeden znajduje się na dachu hotelu, gdzie do dyspozycji jest niewielki basen i jacuzzi. Na terenie hotelu znajduje się boisko multisportowe, sala gier, odbywają się również lekkie animacje sportowe i wieczorki taneczne z muzyką na żywo. 

Dla dzieci

Dla najmłodszych gości hoetlu Costa Caleta przygotowano brodzik oraz plac zabaw z pokojem gier i miniklubem. Odbywają się także dzienne i wieczorne animacje. W pokojach istnieje możliwość wstawienia łóżeczka dla niemowlęcia.



Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.


Mapa Hotelu Costa Caleta
Zdjęcia lokalizacji (Hiszpania / Fuerteventura)
Wakacje na Fuerteventura w Caleta de Fuste
Fuerteventura - Costa Calma
Morro Jable na Fuerteventura
Kurort i plaża Jandia na Fuerteventurze
Cofete Beach na Fuerteventurze
Corralejo na wyspie Fuerteventura
Zoo Oasis Park na Fuerteventurze
Plaża Sotavento - idealne miejsce dla windsurferów - Fuerteventura - Hiszpania, Wyspy kanarysjkie

Opinie o Hotelu Costa Caleta

4.4
zdecydowanie polecam

Śniadania średnie, ale każdy znajdzie coś dla siebie. Obiady i kolacje urozmaicone - dużo jedzenia, brak monotonii, codziennie coś innego. Czysto w pokojach jak i na stołówce. Kelnerzy pracują w tempie błyskawicznym. Animacji w ciągu dnia praktycznie brak, wieczorami mini disco dla dzieci a później występ dla dorosłych typu: kabaret czy pokaz tańca flamenco. Polecam.

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, osobom ceniącym spokój
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.4
4.6
zdecydowanie polecam

Wyjazd na Fuerteventurę zaliczamy do jednego z lepszych ! Piękne plaże (Sotavento rewelacja gdzie próbowaliśmy swoich sił w kitesurfingu... ale jeszcze wiele nauki przed nami :), poza tym klimatyczne miasteczka, Oasis Park no i bardzo udany wybór hotelu - Costa Caleta, to świetny obiekt, nic mu nie brakuje. Miła atmosfera, ładne pokoje, smaczne posiłki, zadbany teren - super!

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, dla aktywnych wczasowiczów
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.6
4.1
polecam

Bardzo fajny hotel, polecam głównie osobom którym nie zależy na luksusach, hotel jest taki jaki powinien być na swoje trzy gwiazdki. Zadbany,m ładny, położony w atrakcyjnej okolicy, blisko plaży. Dwa tygodnie urlopu spędziliśmy na zwiedzaniu Fuerteventury, nauce windsurfingu i dobrej zabawie! Polecam hotel Costa Caleta!

POLECAM:
ekonomicznym klientom, dla aktywnych wczasowiczów, ceniącym rozrywkę
Podsumowanie: polecam
4.1
4.3
polecam

Pokoje w Costa Caleta są raczej skromne, ale animatorzy i reszta obsługi nadrabiają te drobne niedociągnięcia. Wyjazd był super udany, kupiliśmy wycieczkę Gran Tour Fuerteventura, którą też polecamy - można wiele zwiedzić i zobaczyć całą wyspę!

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, ekonomicznym klientom
Podsumowanie: polecam
4.3

Costa Caleta - możliwości zakwaterowania:

Double Standard with Balcony 2+0
Double Standard with Balcony 2+1
1 os. pokoj standardowy
2 os. pokoj rodzinny
double room single use with balcony
triple standard with balcony 3+0
2 os. pokoj standardowy
Pokój dwuosobowy z możliwością 1 dostawki

Costa Caleta - Możliwości wyżywienia:


Costa Caleta - miasta wylotu:


Costa Caleta - możliwa długość wypoczynku:


Masz pytania o Hotel Costa Caleta? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00