cellphone225171600

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-18:00; sob. 10:00-16:00

Wakacje Last Minute
  • Hotel Occidental Jandia Playa (ex Barcelo Jandia Playa), Fuerteventura
  • Hotel Occidental Jandia Playa (ex Barcelo Jandia Playa), Fuerteventura
  • Hotel Occidental Jandia Playa (ex Barcelo Jandia Playa), Fuerteventura
  • Hotel Occidental Jandia Playa (ex Barcelo Jandia Playa), Fuerteventura
  • Hotel Occidental Jandia Playa (ex Barcelo Jandia Playa), Fuerteventura
  • Hotel Occidental Jandia Playa (ex Barcelo Jandia Playa), Fuerteventura
  • Hotel Occidental Jandia Playa (ex Barcelo Jandia Playa), Fuerteventura
  • Hotel Occidental Jandia Playa (ex Barcelo Jandia Playa), Fuerteventura
  • Hotel Occidental Jandia Playa (ex Barcelo Jandia Playa), Fuerteventura
  • Hotel Occidental Jandia Playa (ex Barcelo Jandia Playa), Fuerteventura
  • Hotel Occidental Jandia Playa (ex Barcelo Jandia Playa), Fuerteventura
  • Hotel Occidental Jandia Playa (ex Barcelo Jandia Playa), Fuerteventura
  • Hotel Occidental Jandia Playa (ex Barcelo Jandia Playa), Fuerteventura
  • Hotel Occidental Jandia Playa (ex Barcelo Jandia Playa), Fuerteventura
  • Hotel Occidental Jandia Playa (ex Barcelo Jandia Playa), Fuerteventura
  • Hotel Occidental Jandia Playa (ex Barcelo Jandia Playa), Fuerteventura
1 / 16
Ocena
hotelu:
4.3 / 5
Najbliższy termin
28.02 - 07.03
już od 2639 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
28.02 - 07.03
już od 2639 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Occidental Jandia Playa (ex Barcelo Jandia Playa)
  • Windsurfing
  • Fitness/Siłownia
  • Nurkowanie
  • Tenis
  • Basen kryty
  • Basen odkryty
  • Animacje dla dorosłych
  • Polska animacja
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Blisko centrum
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Rozrywka i życie nocne
  • Ułatwienia dla niepełnosprawnych
  • Bez paszportu

Hotel Occidental Jandia Playa (ex Barcelo Jandia Playa)
star 4

Hiszpania: Fuerteventura
Ocena hotelu Occidental Jandia Playa (ex Barcelo Jandia Playa):
4.3 / 5
Średnia z 8 opinii
Szczegóły oceny hotelu Occidental Jandia Playa (ex Barcelo Jandia Playa):
  • Lokalizacja
    4.4
  • Hotel
    4.5
  • Pokoje
    4.3
  • Wyżywienie
    4.5
  • Atrakcje
    i sport
    4.1
  • Jakość
    do ceny
    4.0
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 28 lutego 2021
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 28 lutego 2021
ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Occidental Jandia Playa to jeden z lepszych hoteli na Fuerteventurze. Położony na wzgórzu, w miejscowości Morro Jable, ze sklepmi, barami i restauracjami, gwarantuje niezapomniane widoki. Pokoje, wyżywienie, animacje - wszystko na najwyższym poziomie. Przynależność do sieci hotelowej Barcelo gwarantuje wysoką jakość świadczonych usług. Polecamy rodzinom z dziećmi, miłośnikom plażowania oraz osobom szukającym ciszy i relaksu na przepięknych plażach Fuerteventury.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja przy przepięknej plaży Playa de Jandia, odznaczonej certyfikatem Błękitnej Flagi, w miejscowości Morro Jable
  • przestronne pokoje rodzinne, bogate zaplecze rekreacyjno sportowe, bogaty program animacyjny
  • bardzo dobra opcja All Inclusive, smaczna i urozmaicona kuchnia, wi fi gratis

Hotel Occidental Jandia Playa (ex Barcelo Jandia Playa) w ofercie Biura podróży:

Itaka

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Occidental Jandia Playa to jeden z lepszych hoteli na Fuerteventurze. Położony na wzgórzu, w miejscowości Morro Jable, ze sklepmi, barami i restauracjami, gwarantuje niezapomniane widoki. Pokoje, wyżywienie, animacje - wszystko na najwyższym poziomie. Przynależność do sieci hotelowej Barcelo gwarantuje wysoką jakość świadczonych usług. Polecamy rodzinom z dziećmi, miłośnikom plażowania oraz osobom szukającym ciszy i relaksu na przepięknych plażach Fuerteventury.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja przy przepięknej plaży Playa de Jandia, odznaczonej certyfikatem Błękitnej Flagi, w miejscowości Morro Jable
  • przestronne pokoje rodzinne, bogate zaplecze rekreacyjno sportowe, bogaty program animacyjny
  • bardzo dobra opcja All Inclusive, smaczna i urozmaicona kuchnia, wi fi gratis

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Wyspy Kanaryjskie / Fuerteventura

Opis oferty:

Należący do znanej i lubianej sieci Barceló, pięknie położony na wzgórzu, skąd można podziwiać niezapomniane widoki na ocean i jedną z najlepszych plaż na Wyspach Kanaryjskich. Imponuje rozmachem architektonicznym, powierzchnią basenów, bogatą i znakomitą jakościowo ofertą all inclusive. Zadbane ogrody, mnóstwo propozycji na spędzenie czasu, świetne animacje i międzynarodowa atmosfera gwarantują wspaniały wypoczynek. Pełen profesjonalizm i wiedza o tym, co turyści lubią najbardziej.

POŁOŻENIE:

w miejscowości turystycznej MORRO JABLE w dzielnicy Jandia, na wzniesieniu, na początku głównej promenady, ok. 2 km od centrum ze sklepami, restauracjami, barami i hotelami, ok. 80 km od lotniska w Puerto del Rosario.

PLAŻA:

Playa de Jandia, publiczna, piaszczysta, wyróżniona certyfikatem Błękitna Flaga, łagodne zejście do morza, dojście przez teren hotelu lub zjazd windą, przejście przez ulicę lub przejście podziemne, bezpłatny bus hotelowy kilka razy dziennie (częstotliwość kursów ustala hotel), parasole i leżaki płatne (ok. 13 EUR/dzień/2 leżaki i parasol).

HOTEL:

czterogwiazdkowy, rozległy i nowoczesny, zbudowany w 2004 r., budynek główny i kilka budynków 2- i 3-piętrowych, 534 pokoje, elegancki hol, całodobowa recepcja, restauracja główna Corralejo z daniami głównymi w formie bufetu, restauracja Morro Jable serwująca przekąski; we wszystkich restauracjach dostępne menu i foteliki dla dzieci, dania wegetariańskie i inne diety na zapytanie, wymagany strój formalny (panowie - długie spodnie); kilka barów, w tym bar przy basenie, disco bar Costa Calma (wyłączony z all inclusive); kantor, sklep z pamiątkami, sala konferencyjna dla maks. 120 osób, parking; bezpłatny internet bezprzewodowy w miejscach ogólnodostępnych; za opłatą: punkt internetowy, wypożyczalnia samochodów; hotel zajmuje ok. 72 tys. m², dużo zieleni, tereny spacerowe; na terenie hotelu występują różnice poziomów; udogodnienia i pokoje dla osób niepełnosprawnych (na zapytanie); akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard, American Express, Maestro.

standardowy:

2-os. (możliwość 1 dostawki), ok. 35 m², przestronny i nowocześnie urządzony, indywidualnie sterowana klimatyzacja, łazienka (wanna lub prysznic, wc; suszarka), telewizja satelitarna, telefon, sejf (3 EUR/dzień), lodówka; bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat; balkon lub taras (stolik i krzesełka); widok na morze za dopłatą;

rodzinny:

4-os., 70 m², elegancki, 2 sypialnie oddzielone drzwiami, indywidualnie sterowana klimatyzacja; łazienka (wanna i prysznic, wc; suszarka), telewizja satelitarna, telefon, sejf (ok. 3 EUR/dzień), lodówka; bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat; balkon (stolik i krzesełka); widok na morze i pokój rodzinny na zamówienie, za dopłatą;

deluxe (objęty formułą Barceló+):

2-os. (możliwość 1 dostawki), ok. 30 m², w budynku głównym, bezpłatny internet bezprzewodowy, zestaw do kawy/herbaty, minibar (uzupełniony w napoje w dniu przyjazdu, codziennie uzupełniany w wodę), dodatkowo w łazience: deszczownica, lusterko powiększające, luksusowe kosmetyki; specjalny serwis: wcześniejsze zakwaterowanie, szlafrok, kapcie, bezpłatny parking, bezpłatna zmiana ręczników plażowych; importowane napoje alkoholowe bez dopłaty w wyznaczonym barze; śniadania, obiady i kolacje w zarezerwowanej strefie w restauracji głównej; podczas posiłków ciepłe i zimne napoje objęte obsługą kelnerską; pokój deluxe za dopłatą.

SPORT I ROZRYWKA:

3 baseny, słodka woda, ok. 1300 m², ok. 384 m² i ok. 230 m², gł. 0,1-1,4 m, w tym 1 sezonowo podgrzewany, brodzik dla dzieci, ok. 30 m², gł. 0,1-0,4 m, taras słoneczny z bezpłatnymi leżakami i parasolami, ręczniki za kaucją (ok. 10 EUR, każda zmiana: ok. 2 EUR); tenis stołowy (wypożyczenie sprzętu za kaucją: 10 EUR), kort tenisowy (wypożyczenie sprzętu za kaucją: 20 EUR), boisko wielofunkcyjne; plac zabaw dla dzieci, miniklub (4-12 lat), piano bar, animacje dla dorosłych i dzieci: zajęcia sportowo-rekreacyjne i wieczorne programy rozrywkowe; za opłatą: bilard (2 EUR/gra), centrum spa: m.in. 2 sauny, jacuzzi, siłownia (bezpłatna), zabiegi i masaże; w pobliżu hotelu znajduje się szkoła windsurfingu i nurkowania.

ALL INCLUSIVE:

śniadanie (7.30-10.30), obiad (13.00-15.00) i kolacja (19.00-22.00) w formie bufetu w restauracji głównej; lokalne napoje alkoholowe oraz bezalkoholowe w wyznaczonym barze (10.30-23.00) oraz do posiłków w restauracji głównej; między obiadem a kolacją w wyznaczonym barze podawane są przekąski, ciastka, kawa, herbata, lody; wymagane noszenie opasek all inclusive.

KONTAKT:

0034/928546000, www.barcelo.com

GRATIS:

Wi-Fi bus na plażę


Opis hotelu Occidental Jandia Playa (ex Barcelo Jandia Playa) według Traveligo.pl

Prezentowany poniżej opis nie jest integralną częścią oferty Touroperatora i nie stanowi oferty w rozumieniu przepisów kodeksu cywilnego. Jest to jedynie dodatkowa, pomocnicza informacja dla klientów Traveligo.pl

Opis i położenie:

Elegancki hotel należący do sieci Barcelo, co świadczy o bardzo wysokim poziomie usług i gwarancji udanego wypoczynku. Hotel znajduje się w południowej części wyspy, jedynie 2 km od kurortu Morro del Jable, do którego dojść można promenadą obok hotelu. Z terenu hotelowego rozpościera się malowniczy widok na piękną, długą plażę Jandia Playa (naprzeciwko hotelu, po drugiej stronie ulicy). Odległość od lotniska wynosi ok. 75 km.  Hotel rozpoczyna zakwaterowanie od godz. 14:00,  klucze natomiast należy zdać do godz. 12:00 w dniu opuszczania hotelu; 

Do dyspozycji gości:

Recepcja 24 h świadcząca usługi informacji turystycznej, wymiany walut,  posługująca się językiem włoskim, francuskim, hiszpańskim, angielskim, niemieckim; na terenie hotelu jest również bankomat; winda, sejf, sklepy z upominkami, wypożyczalnia samochodów; prywatny parking (bez konieczności wcześniejszej rezerwacji, płatny dodatkowo); zaplecze bankietowo- konferencyjne; pralnia oraz usługi prasowania; pomoc medyczna; hotel nie akceptuje zwierząt; posiada udogodnienia dla osób niepełnosprawnych; akceptuje transakcje karami Visa, MasterCard, American Express, Maestro.

Pokoje:

Pokoje standardowe, ok. 35 m2,  maksymalnie dla 3 osób (3 os. dorosłe lub 2 dorosłe + dziecko); przestronne i komfortowe;  z balkonem lub tarasem ok. 6 m2;  pokoje te znajdują się w budynkach od 1 do 9, na terenie ogrodu; możliwy jest również widok na morze ; w pokoju – 2 łóżka pojedyncze (105 cmx 200cm) lub 1 podwójne (210cm x 200cm); dostawka (100cmx200cm); klimatyzacja, wentylator sufitowy, lodówka, sejf (płatny dodatkowo), telefon, TV sat, łazienka, suszarka do włosów. Pokoje rodzinne ok. 70 m2 i dodatkowo z tarasem lub balkonem  12 m2; dają możliwość zakwaterowania maksymalnie 3 osób (3 os.dorosłych lub 2 os.dorosłych  +dziecko); znajdują się w budynkach od 1 do 9, w ogrodzie, możliwy jest również widok na morze; 2 pokoje połączone drzwiami, wyposażone jak pokoje standard; dodatkowo posiadają biurko, 2 łazienki. Hotel dysponuje również pokojami  deluxe oraz suite deluxe z pakietem Barcelo+, znajdują się one  w budynku głównym. 

Wyżywienie:

Pakiet all inclusive zawiera 3 posiłki w formie bogatego bufetu (śniadania, obiady, kolacje); przy śniadaniu do dyspozycji jest kawa, herbata oraz soki z automatu, do obiadu i kolacji dodatkowo wino, piwo, woda oraz napoje bezalkoholowe;  wszystkie napoje dostępne są od  godz. 10.00 do 23:00 w wyznaczonych barach ; w ciągu dnia dostępna przekąski w snack barze; wszystkie napoje serwowane są w szklankach; restauracje tematyczne (wymagana wcześniejsza rezerwacja).

Sport i rozrywka:

3 baseny (2 podgrzewane w okresie zimowym), dzienny i wieczorny program animacyjny; profesjonalne gry i pokazy, tenis, wodne polo, aerobik, tenis stołowy, piłka nożna, siłownia; sauna, jacuzzi;  ponadto luksusowe SPA (wanna z hydromasażem, sauna, masaże i zabiegi kosmetyczne- płatne dodatkowo);  wstęp do klubu nocnego (bez opłaty, drinki płatne dodatkowo);

Dla dzieci:

Brodzik, mini klub, plac zabaw, animacje w ciągu dnia i wieczorem (gry, zabawy, zajęcia sportowe), możliwość zamówienia łóżeczka dla dziecka do 2 lat.



Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Itaka. Nowa Itaka sp. z o.o. jest jednym z naszych kluczowych partnerów i głównym kontrahentem, z którym od lat spełniamy turystyczne marzenia naszych wspólnych klientów. Wysoki standard obsługi, wykwalifikowani rezydenci i przewodnicy oraz szeroki wybór atrakcyjnych ofert na wakacje dopracowanych w każdym szczególe zapewniają wieloletni sukces jakim może poszczycić się to biuro.

W swojej ofercie Itaka posiada wiele sprawdzonych hoteli położonych w dogodnej lokalizacji, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami. Biuro posiada szeroki wachlarz destynacji turystycznych i może spełnić oczekiwania najbardziej wymagających klientów. Ponad to, do swojej oferty sukcesywnie wprowadza oryginalne kierunki takie jak Bośnia i Hercegowina, Albania, Madera czy kierunki egzotyczne - Wyspy Zielonego Przylądka, Zanzibar i wiele, wiele innych.

Itaka posiada bogatą ofertę wycieczek objazdowych, zarówno autokarowych jak i samolotowych. Ich programy są bardzo zróżnicowane i dostosowane do wymagań różnych klientów, dlatego każdy może znaleźć wyjazd zgodny z jego preferencjami. Biuro podrózy Itaka posiada także jeden z największych wyborów ofert w promocji last minute, co pozwala klientom z każdym budżetem na spełnienie swoich wakacyjnych marzeń.

Biuro Podróży Itaka w ciągu swojej dotychczasowej działalności otrzymała wiele prestiżowych nagród i wyróżnień, takich jak tytuł Superbrands i Created in Poland Superbrands 2014/15 przyznawany najsilniejszym markom na polskim rynku, Touroperator Roku 2014, Konsumencki Lider Jakości 2014, czy Wielka Perła Polskiej Gospodarki 2012.


Itaka R

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Occidental Jandia Playa to jeden z lepszych hoteli na Fuerteventurze. Położony na wzgórzu, w miejscowości Morro Jable, ze sklepmi, barami i restauracjami, gwarantuje niezapomniane widoki. Pokoje, wyżywienie, animacje - wszystko na najwyższym poziomie. Przynależność do sieci hotelowej Barcelo gwarantuje wysoką jakość świadczonych usług. Polecamy rodzinom z dziećmi, miłośnikom plażowania oraz osobom szukającym ciszy i relaksu na przepięknych plażach Fuerteventury.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja przy przepięknej plaży Playa de Jandia, odznaczonej certyfikatem Błękitnej Flagi, w miejscowości Morro Jable
  • przestronne pokoje rodzinne, bogate zaplecze rekreacyjno sportowe, bogaty program animacyjny
  • bardzo dobra opcja All Inclusive, smaczna i urozmaicona kuchnia, wi fi gratis

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Wyspy Kanaryjskie / Fuerteventura

Opis oferty:

Należący do znanej i lubianej sieci Barceló, pięknie położony na wzgórzu, skąd można podziwiać niezapomniane widoki na ocean i jedną z najlepszych plaż na Wyspach Kanaryjskich. Imponuje rozmachem architektonicznym, powierzchnią basenów, bogatą i znakomitą jakościowo ofertą all inclusive. Zadbane ogrody, mnóstwo propozycji na spędzenie czasu, świetne animacje i międzynarodowa atmosfera gwarantują wspaniały wypoczynek. Pełen profesjonalizm i wiedza o tym, co turyści lubią najbardziej.

POŁOŻENIE:

w miejscowości turystycznej MORRO JABLE w dzielnicy Jandia, na wzniesieniu, na początku głównej promenady, ok. 2 km od centrum ze sklepami, restauracjami, barami i hotelami, ok. 80 km od lotniska w Puerto del Rosario.

PLAŻA:

Playa de Jandia, publiczna, piaszczysta, ok. 600 m od hotelu, wyróżniona certyfikatem Błękitna Flaga, łagodne zejście do morza, dojście przez teren hotelu lub zjazd windą, przejście przez ulicę lub przejście podziemne, bezpłatny bus hotelowy kilka razy dziennie (częstotliwość kursów ustala hotel), parasole i leżaki płatne (ok. 13 EUR/dzień/2 leżaki i parasol).

HOTEL:

czterogwiazdkowy, rozległy i nowoczesny, zbudowany w 2004 r., budynek główny i kilka budynków 2- i 3-piętrowych, 534 pokoje, elegancki hol, całodobowa recepcja, restauracja główna Corralejo z daniami głównymi w formie bufetu, restauracja Morro Jable serwująca przekąski; we wszystkich restauracjach dostępne menu i foteliki dla dzieci, dania wegetariańskie i inne diety na zapytanie, wymagany strój formalny (panowie - długie spodnie); kilka barów, w tym bar przy basenie; kantor, sklep z pamiątkami, sala konferencyjna dla maks. 120 osób, bezpłatny internet bezprzewodowy w miejscach ogólnodostępnych; za opłatą: punkt internetowy, parking, wypożyczalnia samochodów; hotel zajmuje ok. 72 tys. m², dużo zieleni, tereny spacerowe; na terenie hotelu występują różnice poziomów; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard.

standardowy:

2-os. (możliwość 1 dostawki), ok. 35 m², przestronny i nowocześnie urządzony, indywidualnie sterowana klimatyzacja, łazienka (wanna lub prysznic, wc; suszarka), telewizja satelitarna, telefon, sejf (ok. 3 EUR/dzień), lodówka; bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat; balkon lub taras (stolik i krzesełka); widok na morze za dopłatą;

rodzinny:

dla maks. 6 os. dorosłych, 70 m², elegancki, 2 sypialnie oddzielone drzwiami, indywidualnie sterowana klimatyzacja; łazienka (wanna i prysznic, wc; suszarka), telewizja satelitarna, telefon, sejf (ok. 3 EUR/dzień), lodówka; bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat; balkon (stolik i krzesełka);

superior z widokiem na morze:

2-os. (możliwość 1 dostawki), ok. 30 m², bezpłatny internet bezprzewodowy, zestaw do kawy/herbaty, minibar (uzupełniony w napoje w dniu przyjazdu, codziennie uzupełniany w wodę), dodatkowo w łazience: deszczownica, lusterko powiększające, luksusowe kosmetyki; specjalny serwis: szlafrok, kapcie, bezpłatny parking, bezpłatna zmiana ręczników plażowych; pokój z widokiem na morze, pokój rodzinny i pokój superior z widokiem na morze na zamówienie, za dopłatą

SPORT I ROZRYWKA:

2 baseny, słodka woda, ok. 1300 m², ok. 384 m², gł. 0,1-1,4 m, w tym 1 sezonowo podgrzewany, brodzik dla dzieci, ok. 30 m², gł. 0,1-0,4 m, taras słoneczny z bezpłatnymi leżakami i parasolami, ręczniki za kaucją (ok. 10 EUR, każda zmiana: ok. 2 EUR); tenis stołowy (wypożyczenie sprzętu za kaucją: 10 EUR), kort tenisowy (wypożyczenie sprzętu za kaucją: 20 EUR), boisko wielofunkcyjne; plac zabaw dla dzieci, miniklub (4-12 lat), piano bar, animacje dla dorosłych i dzieci: zajęcia sportowo-rekreacyjne i wieczorne programy rozrywkowe; za opłatą: bilard (ok. 2 EUR/gra), centrum Sanagua Spa & Wellness (wstęp: ok. 12 EUR/os./dzień; dla osób powyżej 18 lat): m.in. strefa basenowa (podgrzewany basen z biczami wodnymi i ławkami powietrznymi), 2 sauny, wanna z hydromasażem, siłownia (bezpłatna; dla osób powyżej 16 lat); za dodatkową opłatą: zabiegi i masaże; w pobliżu hotelu znajduje się szkoła windsurfingu i nurkowania.

ALL INCLUSIVE:

śniadanie (7.30-10.30), obiad (13.00-15.00) i kolacja (19.00-22.00) w formie bufetu w restauracji głównej; lokalne napoje alkoholowe oraz bezalkoholowe w wyznaczonym barze (10.30-23.00) oraz do posiłków w restauracji głównej; między obiadem a kolacją w wyznaczonym barze podawane są przekąski, ciastka, kawa, herbata, lody; wymagane noszenie opasek all inclusive.

KONTAKT:

0034/928546000, www.barcelo.com

GRATIS:

Wi-Fibus na plażę


Opis hotelu Occidental Jandia Playa (ex Barcelo Jandia Playa) według Traveligo.pl

Prezentowany poniżej opis nie jest integralną częścią oferty Touroperatora i nie stanowi oferty w rozumieniu przepisów kodeksu cywilnego. Jest to jedynie dodatkowa, pomocnicza informacja dla klientów Traveligo.pl

Opis i położenie:

Elegancki hotel należący do sieci Barcelo, co świadczy o bardzo wysokim poziomie usług i gwarancji udanego wypoczynku. Hotel znajduje się w południowej części wyspy, jedynie 2 km od kurortu Morro del Jable, do którego dojść można promenadą obok hotelu. Z terenu hotelowego rozpościera się malowniczy widok na piękną, długą plażę Jandia Playa (naprzeciwko hotelu, po drugiej stronie ulicy). Odległość od lotniska wynosi ok. 75 km.  Hotel rozpoczyna zakwaterowanie od godz. 14:00,  klucze natomiast należy zdać do godz. 12:00 w dniu opuszczania hotelu; 

Do dyspozycji gości:

Recepcja 24 h świadcząca usługi informacji turystycznej, wymiany walut,  posługująca się językiem włoskim, francuskim, hiszpańskim, angielskim, niemieckim; na terenie hotelu jest również bankomat; winda, sejf, sklepy z upominkami, wypożyczalnia samochodów; prywatny parking (bez konieczności wcześniejszej rezerwacji, płatny dodatkowo); zaplecze bankietowo- konferencyjne; pralnia oraz usługi prasowania; pomoc medyczna; hotel nie akceptuje zwierząt; posiada udogodnienia dla osób niepełnosprawnych; akceptuje transakcje karami Visa, MasterCard, American Express, Maestro.

Pokoje:

Pokoje standardowe, ok. 35 m2,  maksymalnie dla 3 osób (3 os. dorosłe lub 2 dorosłe + dziecko); przestronne i komfortowe;  z balkonem lub tarasem ok. 6 m2;  pokoje te znajdują się w budynkach od 1 do 9, na terenie ogrodu; możliwy jest również widok na morze ; w pokoju – 2 łóżka pojedyncze (105 cmx 200cm) lub 1 podwójne (210cm x 200cm); dostawka (100cmx200cm); klimatyzacja, wentylator sufitowy, lodówka, sejf (płatny dodatkowo), telefon, TV sat, łazienka, suszarka do włosów. Pokoje rodzinne ok. 70 m2 i dodatkowo z tarasem lub balkonem  12 m2; dają możliwość zakwaterowania maksymalnie 3 osób (3 os.dorosłych lub 2 os.dorosłych  +dziecko); znajdują się w budynkach od 1 do 9, w ogrodzie, możliwy jest również widok na morze; 2 pokoje połączone drzwiami, wyposażone jak pokoje standard; dodatkowo posiadają biurko, 2 łazienki. Hotel dysponuje również pokojami  deluxe oraz suite deluxe z pakietem Barcelo+, znajdują się one  w budynku głównym. 

Wyżywienie:

Pakiet all inclusive zawiera 3 posiłki w formie bogatego bufetu (śniadania, obiady, kolacje); przy śniadaniu do dyspozycji jest kawa, herbata oraz soki z automatu, do obiadu i kolacji dodatkowo wino, piwo, woda oraz napoje bezalkoholowe;  wszystkie napoje dostępne są od  godz. 10.00 do 23:00 w wyznaczonych barach ; w ciągu dnia dostępna przekąski w snack barze; wszystkie napoje serwowane są w szklankach; restauracje tematyczne (wymagana wcześniejsza rezerwacja).

Sport i rozrywka:

3 baseny (2 podgrzewane w okresie zimowym), dzienny i wieczorny program animacyjny; profesjonalne gry i pokazy, tenis, wodne polo, aerobik, tenis stołowy, piłka nożna, siłownia; sauna, jacuzzi;  ponadto luksusowe SPA (wanna z hydromasażem, sauna, masaże i zabiegi kosmetyczne- płatne dodatkowo);  wstęp do klubu nocnego (bez opłaty, drinki płatne dodatkowo);

Dla dzieci:

Brodzik, mini klub, plac zabaw, animacje w ciągu dnia i wieczorem (gry, zabawy, zajęcia sportowe), możliwość zamówienia łóżeczka dla dziecka do 2 lat.



Rainbow

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Occidental Jandia Playa to jeden z lepszych hoteli na Fuerteventurze. Położony na wzgórzu, w miejscowości Morro Jable, ze sklepmi, barami i restauracjami, gwarantuje niezapomniane widoki. Pokoje, wyżywienie, animacje - wszystko na najwyższym poziomie. Przynależność do sieci hotelowej Barcelo gwarantuje wysoką jakość świadczonych usług. Polecamy rodzinom z dziećmi, miłośnikom plażowania oraz osobom szukającym ciszy i relaksu na przepięknych plażach Fuerteventury.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja przy przepięknej plaży Playa de Jandia, odznaczonej certyfikatem Błękitnej Flagi, w miejscowości Morro Jable
  • przestronne pokoje rodzinne, bogate zaplecze rekreacyjno sportowe, bogaty program animacyjny
  • bardzo dobra opcja All Inclusive, smaczna i urozmaicona kuchnia, wi fi gratis

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Opis oferty

 

Położenie:

Duży kompleks wybudowany w 2004 r., położony jest na południu wyspy, w kurorcie turystycznym Jandia. Hotel usytuowany jest obok niewielkiego cenrtum handlowego Ventura (sklepy, bary, restauracje, supermarket). Do nadmorskiej promenady ok. 550 m. Do lotniska w Puerto del Rosario ok. 80 km.
Zakwaterowanie:

Plaża:

Do długiej, piaszczysej plaży Jandia, wyróżnionej certyfikatem Błękitna Flaga, ok. 600 m (przejście przez ulicę lub przejście podziemne). Do plaży dowozi bezpłatny bus hotelowy kilka razy dziennie (grafik dostępny na recepcji). Serwis plażowy płatny ok. 13Eur/komplet.
Stoki:

Do dyspozycji gości:

Recepcja, lobby, restauracja bufetowa, restauracja Morro Jable serwująca przekąski, bary (w tym bar przy basenie), baseny (1 podgrzewany sezonowo) i brodzik dla dzieci (w basenach słodka woda), taras słoneczny z leżakami i parasolami, miniklub, plac zabaw, usługi pralnicze i prasowalnicze (płatne), sklep z pamiątkami, kantor, przechowalnia bagażu, parking, wypożyczalnia samochodów. Hotel zapewnia ręczniki basenowe (depozyt płatny ok. 20Eur, wymiana ok. 2Eur). Hotel nie akceptuje zwierząt.
Pokoje:

Wyżywienie:

Śniadania i obiadokolacje w formie bufetu. Istnieje możliwość dopłaty do All inclusive: śniadania, obiady i obiadokolacje w formie bufetu. Przekąski oraz lokalne napoje bezkalkoholowe i alkoholowe dostępne w miejscach wyznaczonych przez hotel 10:30-23:00.
Program sportowy i animacyjny:

W hotelu prowadzone są dzienne zajęcia sportowe oraz wieczorne animacje dla dzieci i dorosłych. Bezpłatnie (możliwa opłata za sprzęt): kort tenisowy, boisko multisportowe, siłownia (dla osób powyżej 16 lat). Płatne: bilard, wstęp (ok.12 Eur/os./dzień) do Sanagua Spa & Wellness dla osób powyżej 18 lat: strefa basenowa, sauny, wanna z hydromasażem, masaże i zabiegi na twarz i ciało płatne dodatkowo wg. cennika. Szkoła widsurfingu i nurkowania w okolicy hotelu.
Internet:

Wifi gratis w hotelu gratis.
Kategoria lokalna:

****
Strona www:

Naszym zdaniem:

Imponujący rodzinny kompleks w dogodnej lokalizacji, blisko pięknej plaży Jandia. Hotel chwalony jest za miłą obsługę, świetny serwis oraz animacje. To idealny wybór nie tylko na rodzinne wakacje, ale też wypoczynek we dwoje czy w gronie znajomych a także idealna baza do uprawiania wind- czy kite- surfingu na wietrznych plażach południa. Gorąco polecamy!
Opinie klientów:

Program

Dzień pierwszy

Wyloty z Polski. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: stronie operatora.
Dzień od drugiego do przedostatniego

Czas na wypoczynek, kąpiele morskie i słoneczne, udział w wycieczkach lokalnych itp.
Dzień ostatni

Wykwaterowanie z hotelu i transfer na lotnisko(dokładne godziny zbiórki poda rezydent Rainbow na miejscu). Powrót do Polski.

Świadczenia

Cena podstawowa obejmuje:
przelot samolotem, opłaty lotniskowe, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, 6, 7, 8, 13, 14 lub 15rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, opiekę polskiego rezydenta, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa (NNW, KL, Assistance i bagaż).
Cena podstawowa nie obejmuje:
wycieczek lokalnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, napojów do posiłków jeśli w opisie hoteli nie podano inaczej oraz innych wydatków osobistych.

Wycieczki lokalne

FUERTEVENTURA

Atrakcje i wycieczki lokalne

Cofete Adventure

wyprawa panoramicznym busem terenowym na południe wyspy - dziki półwysep Jandia i plażę Cofetę. W programie liczne punkty widokowe i słynna, dzika plaża Cofete historia tajemniczej willi Gustava Wintera, latarnia morska Punto de Jandia. Obiad na trasie wliczony w cenę
CENA: ok. 68 Eur/os. dorosła, ok. 38,50/dziecko do 11 lat. Dziecko do lat 2 opłata za fotelik.
Gran Tour Fuerteventura

Całodniowa wycieczka objazdowa po wyspie. W programie wycieczki: wioska rybacka Ajuy: czarna wulkaniczna plaża z grotami i jaskiniami. Przejazd przez urocze miasteczko Pajara, punkty widokowe Las Penitas oraz dawnych króli wyspy Ayoze i Guize zabytkowa kanaryjska wioska Betancuria (pierwsza stolica wyspy), degustacja smaków wyspy na koziej farmie oraz wizyta w punkcie fabrycznym kosmetyków z aloesu, przystanek w ciągnącym się kilometrami Parku Wydm w Corralejo. W cenie wycieczki: obsługa polskiego przewodnika, transport autokarem oraz obiad w formie tapas z napojami.
CENA: ok. 48 Eur/os. dorosła, ok. 28/dziecko do 11 lat.
Lanzarote

Całodniowa wycieczka na najbardziej fascynującą i wulkaniczną wyspę archipelagu Wysp Kanaryjskich. Zaczniemy od Parku Narodowego Timanfaya - terenu ogromnych erupcji wulkanicznych z XVIII wieku, która obejmuje 1/4 całej wyspy. Przejedziemy autokarem przez słynną, 14-kilometrową Trasę Wulkanów poprowadzoną po zastygłej lawie i weźmiemy udział w trzech pokazach geotermicznych. W regionie La Geria czeka na nas degustacja słynnego wulkanicznego wina z Lanzarote. Przejedziemy przez Dolinę Tysiąca Palm oraz zatrzymamy się na punkcie widokowym. Na typowy kanaryjski lunch udamy się do restauracji zbudowanej tuż obok jednego z dzieł Césara Manrique, artyście, któremu wyspa zawdzięcza swój rozkwit. Kolejnym punktem związanym z tym artystą będzie Jameos del Agua - jaskinia z lawy stworzonej w tunelu wulkanicznym, w której znajduje się restauracja i podziemne jezioro. Wycieczka z polskim przewodnikiem. W cenie wycieczki: obiad z napojami (woda, wino, deser), bilety wstępów do obiektów turystycznych, transport autokarem, przeprawa promem z portu w Corralejo (ok. 30 minut).
CENA: ok. 84 Eur/os. dorosła, ok. 45/dziecko do 11 lat, dziecko do lat 2 ok. 5,50 Eur
Magic Catamaran

półdniowy rejs katamaranem z portu w Morro Jable, rejs wzdłuż półwyspu Jandia. W cenę wliczone przekąski i napoje na pokładzie.
CENA: ok. 59 Eur/os. dorosła, ok. 32/dziecko do 11 lat.
Oasis Park

olbrzymi park zoologiczny z atrakcjami dla małych i dużych. Cena biletu obejmuje całodzienny pobyt w parku, 4 pokazy zwierząt: lwy morskie, ptaki, papugi, płazy i gady oraz wizytę w największym ogrodzie kaktusowym w Europie. Codziennie sprzed hotelu odjeżdża bezpłatny autobus do parku.
CENA: ok. 35 Eur/os. dorosła, ok. 29,50/dziecko do 11 lat.
Paradise Goleta

półdniowy rejs łodzią żaglową z portu w Morro Jable, rejs wzdłuż półwyspu Jandia. W cenę wliczone przekąski i napoje na pokładzie.
CENA: ok. 69 Eur/os. dorosła, ok. 39/dziecko do 11 lat.
Pedra Sartana

Półdniowy rejs statkiem pirackim z portu w Morro Jable, rejs wzdłuż półwyspu Jandia. Na pokładzie wiele atrakcji, gry i zabawy dla dzieci. W cenę wliczony lunch i napoje.
CENA: ok. 56 Eur/os. dorosła, ok. 28/dziecko do 11 lat.
Tajemnicza Cofete

półdniowa wyprawa na dziki półwysep Jandia i plażę Cofetę. Na trasie malownicze punkty widokowe, niesamowita plaża Cofete (czas wolny na plażowanie i/lub spacer), historia tajemniczej willi Gustava Wintera, wizyta w maleńkiej lokalnej wiosce Cofete, punkt widokowy na plażę Sotavento.
CENA: ok. 46 Eur/os. dorosła, ok. 39/dziecko do 11 lat.
Dla aktywnych

Raj dla surferów i kite/wind surferów

Fuerteventura, nazywana Hawajami Europy, znana jest z fantastycznych warunków do uprawiania sportów wodnych. Najlepsze miejsca dla surferów znajdują się w Corralejo, El Cotillo i La Pared. Wielbiciele kite'a i windsurfingu odnajdą swoje miejsce na plaży Sotavento, na której każdego roku odbywają się Mistrzostwa Świata w Kite i Windsurfingu.
Trekking

Księżycowe krajobrazy, doliny i wąwozy, urokliwe kanaryjskie miasteczka, nadmorskie szlaki - Fuerteventura zaskakuje ilością tras o różnym poziomie trudności. Warto wybrać się na najwyższy szczyt Fuerteventury - Pico de la Zarza, z którego można zobaczyć zarówno zachodni, jak i wschodni brzeg oceanu.
Przyroda

Wydmy w Corralejo

Zachwycające i piaszczyste wydmy przechodzące w szerokie i długie plaże stanowią Park Naturalny Las Dunas oraz jedną z wizytówek Fuerteventury.
Plaża Sotavento

Uznawana za najpiękniejszą plażę Fuerteventury - ponad 9- kilometrowa, z drobnym piaskiem i płytkimi lagunami które tworzą malowniczą i bardzo fotogeniczną scenerię. Płytkie, bezpieczne zatoczki docenią rodziny z dziećmi oraz adepci wind i kitesurfingu.
Aloe Vera Finca

Wizyta na tej plantacji aloesu pozwoli zobaczyć odmianę Barbadensis Miller, której właściwości kojące znane są już od tysięcy lat. Kosmetyki z aloesu to jeden z najbardziej znanych produktów eksportowych wyspy.
Relaks

Corralejo
Corralejo to z pewnością najbardziej rozrywkowe miasteczko wyspy. Warto wpaść na koncert na żywo do Rock Cafe czy na tańce do Waikiki lub Kiwi. Lody gofio to niewątpliwie wizytówka wyspy - można je zjeść w małej kawiarni Secreto del Sur. Bliskość wydm, czyli największej piaskownicy wyspy, pozwala połączyć odpoczynek i plażowanie z uprawianiem sportów - surfingu, windsurfingu czy kite'a.
Uwaga! Zamieszczone tutaj opisy wycieczek lokalnych są podane wyłącznie informacyjnie i nie stanowią oferty handlowej. Nie gwarantujemy, że będą one wszystkie realizowane. Pełny wykaz dostępnych atrakcji lokalnych wraz z ich aktualnymi cenami jest dostępny u naszych rezydentów.

"

Inne

Wiadomości ogólne
Waluta
EURO. Można płacić kartami kredytowymi i korzystać z bankomatów.
Napiwki
Przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwków, szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach. Zdarza się, że napiwek zostaje doliczony do rachunku.
Wiza
Obywatele Polski mogą podróżować do Hiszpanii na podstawie ważnego dowodu osobistego lub paszportu.
Czas
Minus 1 godzina w stosunku do czasu polskiego.
Orientacyjne ceny
Warto pamiętać, że Wyspy Kanaryjskie są obszarem wolnocłowym i taniej można tu kupić wiele artykułów, np. kosmetyki, alkohol czy sprzęt elektroniczny. Generalnie ceny popularnych towarów są przystępne, np. obiad w restauracji od 10 EUR, woda 1l - 1-1,5 EUR, piwo w barze od 1,5 EUR, kawa w kawiarni od 2 EUR, bilety autobusowe w zależności od trasy od 0,7 EUR do 5 EUR.
Elektryczność
Napięcie 220V, urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów.
Telefony
Telefony komórkowe działają w całej Hiszpanii. Rozmowy lokalne są tanie natomiast zagraniczne dość drogie. Koszty połączeń w ramach roamingu polskich sieci prosimy sprawdzać przed wyjazdem u operatora.
Wyloty: Z Warszawy, Katowic oraz Poznania. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: stronie operatora.
Fuerteventura
To najszybciej rozwijająca się turystycznie spośród Wysp Kanaryjskich. Druga co do wielkości po Teneryfie jest niemal bezludna, na 1660 km kw. mieszka niespełna 100 tys. osób. To istny raj dla miłośników plażowania i amatorów kite i windsurfingu, surfingu - wczasy tu i klimat Fuerteventury stwarzają wyśmienite warunki do uprawiania tych sportów, a na Playa de Sotavento de Jandia odbywają się co roku mistrzostwa świata.
Corralejo
Położona na północy wyspy miejscowość jest swoistą mieszanką turystycznego kurortu i hiszpańskiego małego miasteczka. Stąd najbliżej na sąsiednią Lanzarote (tylko 30 min. promem) i do słynnych wydmowych plaż. Miasteczko oferuje wiele turystycznych atrakcji a jego stara część ma niepowtarzalny urok.
Caleta de Fuste
Najmłodszy, niewielki kurort wyspy, położony najbliżej lotniska. Poszukiwacze nocnego życia znajdą tu bary, a amatorzy kuchni kanaryjskiej porządne restauracje serwujące specjały lokalnej kuchni. Szeroka, zatokowa plaża zachęca do kąpieli.
Costa Calma
Miejscowość wybudowana na początku ciągnących się kilkanaście kilometrów plaż, które same w sobie są niezwykłą atrakcją dla osób lubiących wypoczynek w słońcu i uprawiających windsurfing i kitesurfing. Sklepy restauracje i bary zapewniają rozrywkę na wieczory.
Jandia
Na najbardziej na południe wysuniętym fragmencie wyspy znajduje się jeden z popularniejszych kurortów na wyspie. Piękne długie plaże z białym piaskiem i liczne hotele powodują, że miejscowość szybko się rozwija. Powstają sklepy, kawiarnie, restauracje więc na pewno nie można się tu nudzić.
Majanicho
Mała wioska rybacka położona na północy Fuerteventury, z dziką plażą. Miejsce idealne dla wszystkich tych, którzy szukają wypoczynku z dala od głośnych kurortów.
Naturyzm na plażach Fuerteventury
Naturyzm jest na wyspie bardzo popularny i na każdej plaży można spotkać jego zwolenników.

Wizy

Dotyczy obowiązku wypełnienia formularza PLF i posiadania kodu QR przed przylotem do Hiszpanii Przypominamy, że w ślad za otrzymaną rezolucją z dnia 29 czerwca 2020 r. hiszpańskiej Generalnej Dyrekcji Zdrowia Publicznego, Jakości i Innowacji informujemy o wprowadzeniu od 01.07.20 do odwołania kontroli sanitarnej w punktach przekraczania granicy z Hiszpanią.
1. Wszyscy pasażerowie przybywający do Hiszpanii drogą powietrzną lub morską muszą przejść kontrolę zdrowia przed wjazdem do kraju. Kontrole te mogą obejmować pomiar temperatury, kontrolę dokumentacji i kontrolę wizualną stanu pasażera.
2. Kontrola temperatury będzie przeprowadzana rutynowo w celu identyfikacji podróżnych z gorączką. Jako granicę wykrywalności ustala się temperaturę równą lub większą niż 37,5 ?C.
3. Pasażerowie o temperaturze wyższej niż 37,5 ?C lub ci, którzy na podstawie informacji zawartych w formularzu zdrowia publicznego lub po kontroli wzrokowej są podejrzewani o zakażenie wirusem COVID-19 lub innym patogenem zakaźnym, zostaną poddani dalszej ocenie stanu zdrowia w celu ustalenia, czy istnieje podejrzenie zagrożenia dla zdrowia publicznego.
4. W odniesieniu do kontroli dokumentów pasażerowie przylatujący z dowolnego lotniska lub przybywający z dowolnego portu znajdującego się poza terytorium Hiszpanii muszą najwcześniej na 48h przed wylotem wypełnić formularz zdrowia publicznego zawarty w załączniku do niniejszej rezolucji, na podstawie Passenger Location Card (karty lokalizacji pasażera). Wypełnienie formularza dotyczącego zdrowia publicznego powinno nastąpić przed rozpoczęciem podróży do Hiszpanii - drogą elektroniczną za pośrednictwem adresu internetowego: www.spth.gob.es lub bezpłatnej aplikacji SPAIN TRAVEL HEALTH-SPTH. Po wypełnieniu formularza pasażer otrzyma kod QR (e-mailem), który należy przedstawić podczas kontroli zdrowia po przybyciu do Hiszpanii.
Uwaga: formularz jest imienny i w przypadku osób dorosłych każda osoba jest zobowiązania posiadać własny formularz. W przypadku osób nieletnich (poniżej 18 roku życia) uwzględnia się je w formularzu osoby dorosłej, z którą podróżują.

Ważne!

Od 01 sierpnia wszyscy pasażerowie przybywający drogą lotniczą i morską mają obowiązek posiadania kodu QR w wersji elektronicznej pod rygorem nie wpuszczenia na teren Hiszpanii i/lub na pokład samolotu/statku.
Wszyscy pasażerowie muszą nosić maseczki i utrzymywać dystans społeczny.
Jednocześnie informujemy, że aby wejść na lotnisko należy okazać potwierdzenie rezerwacji lub biletu. Prosimy wszystkich Klientów o posiadanie wydrukowanej umowy z biurem Rainbow, potwierdzającej wylot danego dnia.
Przypominamy również o obowiązku wypełnienia deklaracji zdrowotnej (do odbioru w naszym stanowisku odpraw).

Sezonowość

Na Wyspach Kanaryjskich zwykle wysoki sezon turystyczny trwa cały rok. Wyjątkiem jest sezonowość podgrzewania basenów hotelowych, która przypada jedynie zimą, mniej więcej od 1/11 do 31/03.

Uwagi do przelotu

uwagi do przelotu

Wizy - informacje dla sprzedawców

Dotyczy obowiązku wypełnienia formularza PLF i posiadania kodu QR przed przylotem do Hiszpanii Przypominamy, że w ślad za otrzymaną rezolucją z dnia 29 czerwca 2020 r. hiszpańskiej Generalnej Dyrekcji Zdrowia Publicznego, Jakości i Innowacji informujemy o wprowadzeniu od 01.07.20 do odwołania kontroli sanitarnej w punktach przekraczania granicy z Hiszpanią.
1. Wszyscy pasażerowie przybywający do Hiszpanii drogą powietrzną lub morską muszą przejść kontrolę zdrowia przed wjazdem do kraju. Kontrole te mogą obejmować pomiar temperatury, kontrolę dokumentacji i kontrolę wizualną stanu pasażera.
2. Kontrola temperatury będzie przeprowadzana rutynowo w celu identyfikacji podróżnych z gorączką. Jako granicę wykrywalności ustala się temperaturę równą lub większą niż 37,5 ?C.
3. Pasażerowie o temperaturze wyższej niż 37,5 ?C lub ci, którzy na podstawie informacji zawartych w formularzu zdrowia publicznego lub po kontroli wzrokowej są podejrzewani o zakażenie wirusem COVID-19 lub innym patogenem zakaźnym, zostaną poddani dalszej ocenie stanu zdrowia w celu ustalenia, czy istnieje podejrzenie zagrożenia dla zdrowia publicznego.
4. W odniesieniu do kontroli dokumentów pasażerowie przylatujący z dowolnego lotniska lub przybywający z dowolnego portu znajdującego się poza terytorium Hiszpanii muszą najwcześniej na 48h przed wylotem wypełnić formularz zdrowia publicznego zawarty w załączniku do niniejszej rezolucji, na podstawie Passenger Location Card (karty lokalizacji pasażera). Wypełnienie formularza dotyczącego zdrowia publicznego powinno nastąpić przed rozpoczęciem podróży do Hiszpanii - drogą elektroniczną za pośrednictwem adresu internetowego: www.spth.gob.es lub bezpłatnej aplikacji SPAIN TRAVEL HEALTH-SPTH. Po wypełnieniu formularza pasażer otrzyma kod QR (e-mailem), który należy przedstawić podczas kontroli zdrowia po przybyciu do Hiszpanii.
Uwaga: formularz jest imienny i w przypadku osób dorosłych każda osoba jest zobowiązania posiadać własny formularz. W przypadku osób nieletnich (poniżej 18 roku życia) uwzględnia się je w formularzu osoby dorosłej, z którą podróżują.

Ważne!

Od 01 sierpnia wszyscy pasażerowie przybywający drogą lotniczą i morską mają obowiązek posiadania kodu QR w wersji elektronicznej pod rygorem nie wpuszczenia na teren Hiszpanii i/lub na pokład samolotu/statku.
Wszyscy pasażerowie muszą nosić maseczki i utrzymywać dystans społeczny.
Jednocześnie informujemy, że aby wejść na lotnisko należy okazać potwierdzenie rezerwacji lub biletu. Prosimy wszystkich Klientów o posiadanie wydrukowanej umowy z biurem Rainbow, potwierdzającej wylot danego dnia.
Przypominamy również o obowiązku wypełnienia deklaracji zdrowotnej (do pobrania z Travelli lub do odbioru w naszym stanowisku odpraw).


Opis hotelu Occidental Jandia Playa (ex Barcelo Jandia Playa) według Traveligo.pl

Prezentowany poniżej opis nie jest integralną częścią oferty Touroperatora i nie stanowi oferty w rozumieniu przepisów kodeksu cywilnego. Jest to jedynie dodatkowa, pomocnicza informacja dla klientów Traveligo.pl

Opis i położenie:

Elegancki hotel należący do sieci Barcelo, co świadczy o bardzo wysokim poziomie usług i gwarancji udanego wypoczynku. Hotel znajduje się w południowej części wyspy, jedynie 2 km od kurortu Morro del Jable, do którego dojść można promenadą obok hotelu. Z terenu hotelowego rozpościera się malowniczy widok na piękną, długą plażę Jandia Playa (naprzeciwko hotelu, po drugiej stronie ulicy). Odległość od lotniska wynosi ok. 75 km.  Hotel rozpoczyna zakwaterowanie od godz. 14:00,  klucze natomiast należy zdać do godz. 12:00 w dniu opuszczania hotelu; 

Do dyspozycji gości:

Recepcja 24 h świadcząca usługi informacji turystycznej, wymiany walut,  posługująca się językiem włoskim, francuskim, hiszpańskim, angielskim, niemieckim; na terenie hotelu jest również bankomat; winda, sejf, sklepy z upominkami, wypożyczalnia samochodów; prywatny parking (bez konieczności wcześniejszej rezerwacji, płatny dodatkowo); zaplecze bankietowo- konferencyjne; pralnia oraz usługi prasowania; pomoc medyczna; hotel nie akceptuje zwierząt; posiada udogodnienia dla osób niepełnosprawnych; akceptuje transakcje karami Visa, MasterCard, American Express, Maestro.

Pokoje:

Pokoje standardowe, ok. 35 m2,  maksymalnie dla 3 osób (3 os. dorosłe lub 2 dorosłe + dziecko); przestronne i komfortowe;  z balkonem lub tarasem ok. 6 m2;  pokoje te znajdują się w budynkach od 1 do 9, na terenie ogrodu; możliwy jest również widok na morze ; w pokoju – 2 łóżka pojedyncze (105 cmx 200cm) lub 1 podwójne (210cm x 200cm); dostawka (100cmx200cm); klimatyzacja, wentylator sufitowy, lodówka, sejf (płatny dodatkowo), telefon, TV sat, łazienka, suszarka do włosów. Pokoje rodzinne ok. 70 m2 i dodatkowo z tarasem lub balkonem  12 m2; dają możliwość zakwaterowania maksymalnie 3 osób (3 os.dorosłych lub 2 os.dorosłych  +dziecko); znajdują się w budynkach od 1 do 9, w ogrodzie, możliwy jest również widok na morze; 2 pokoje połączone drzwiami, wyposażone jak pokoje standard; dodatkowo posiadają biurko, 2 łazienki. Hotel dysponuje również pokojami  deluxe oraz suite deluxe z pakietem Barcelo+, znajdują się one  w budynku głównym. 

Wyżywienie:

Pakiet all inclusive zawiera 3 posiłki w formie bogatego bufetu (śniadania, obiady, kolacje); przy śniadaniu do dyspozycji jest kawa, herbata oraz soki z automatu, do obiadu i kolacji dodatkowo wino, piwo, woda oraz napoje bezalkoholowe;  wszystkie napoje dostępne są od  godz. 10.00 do 23:00 w wyznaczonych barach ; w ciągu dnia dostępna przekąski w snack barze; wszystkie napoje serwowane są w szklankach; restauracje tematyczne (wymagana wcześniejsza rezerwacja).

Sport i rozrywka:

3 baseny (2 podgrzewane w okresie zimowym), dzienny i wieczorny program animacyjny; profesjonalne gry i pokazy, tenis, wodne polo, aerobik, tenis stołowy, piłka nożna, siłownia; sauna, jacuzzi;  ponadto luksusowe SPA (wanna z hydromasażem, sauna, masaże i zabiegi kosmetyczne- płatne dodatkowo);  wstęp do klubu nocnego (bez opłaty, drinki płatne dodatkowo);

Dla dzieci:

Brodzik, mini klub, plac zabaw, animacje w ciągu dnia i wieczorem (gry, zabawy, zajęcia sportowe), możliwość zamówienia łóżeczka dla dziecka do 2 lat.



Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.


Exim Tours

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Occidental Jandia Playa to jeden z lepszych hoteli na Fuerteventurze. Położony na wzgórzu, w miejscowości Morro Jable, ze sklepmi, barami i restauracjami, gwarantuje niezapomniane widoki. Pokoje, wyżywienie, animacje - wszystko na najwyższym poziomie. Przynależność do sieci hotelowej Barcelo gwarantuje wysoką jakość świadczonych usług. Polecamy rodzinom z dziećmi, miłośnikom plażowania oraz osobom szukającym ciszy i relaksu na przepięknych plażach Fuerteventury.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja przy przepięknej plaży Playa de Jandia, odznaczonej certyfikatem Błękitnej Flagi, w miejscowości Morro Jable
  • przestronne pokoje rodzinne, bogate zaplecze rekreacyjno sportowe, bogaty program animacyjny
  • bardzo dobra opcja All Inclusive, smaczna i urozmaicona kuchnia, wi fi gratis

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

4 Hiszpania/Fuerteventura

Informacje Ogólne

Barcelo Jandia Playa w Jandia na 4 piętrach, posiada 562 pokoi i w 2 budynkach. Hotel położony jest 400 m od plaży piaszczysta. Miasto znajdujące się najbliżej hotelu to Morro Jable (4 km). Pozostałe miasta: Puerto Del Rosario (90 km), Corralejo (120 km). Dla Państwa komfortu hotel posiada salon, salę konferencyjną, klimatyzację, recepcję i lobby. Dzieci mają własny program animacji oraz możliwość zabawy na placu zabaw. W 4-piętrowym hotelu personel mówi po niemiecku, hiszpańsku, niderlandzku, francusku i angielsku. Mobilność również na urlopie jest zapewniona dzięki wypożyczalni samochodów. Bezpłatne parasole słoneczne i leżaki do opalania są dostępne na basenie. Odległość od hotelu: Oasis Park (30 km), Betancuria (67 km), Cofete (24 km), lotnisko FUE (80 km), dyskoteka (3 km) i Cotillo/El Toston (108 km). W pobliżu hotelu znajdują się postój taksówek, informacja turystyczna, bary/restauracje, supermarket, sklepy i przystanek autobusowy. Oferta rozrywkowa hotelu: teatr, sala telewizyjna i dyskoteka. Hotel posiada parking i garaż dla samochodów.

Udogodnienia

Hotel oferuje kantor, sejfy, usługi opiekunki, pralnię, opiekę medyczną i usługę budzenia. Dostęp do Internetu w terminalach internetowych i bezprzewodowego poprzez hotspot. Godziny pracy recepcji: 24h.

Posiłki

śniadanie: bufet. Goście mogą zjeść posiłek w jednej z 2 restauracji. Mały głód można zaspokoić w międzyczasie w barze szybkiej obsługi. Wieczorem odwiedź bar w recepcji.

Sport i Rozrywka

Barcelo Jandia Playa posiada saunę, masaże wodne i solarium. W ramach aktywności hotel oferuje tenis stołowy, program zajęć animacyjnych, strzelanie z łuku i bilard. Goście, którzy również na urlopie chcą spędzać czas uprawiając sport, mają następujące możliwości: siatkówka plażowa, koszykówka, tenis, siatkówka i fitness. Najbliższe pole golfowe położone jest w odległości 25 km. W zależności od pogody i sezonu jako formę rozrywki oferujemy przedstawienia wieczorne.

Dodatkowe Informacje

Akceptujemy następujące formy płatności: Diners Club, karta Eurocard/MasterCard, American Express, karta Visa i EC. Za korzystanie z niektórych urządzeń, ofert i aktywności mogą być pobierane dodatkowe opłaty.


Opis hotelu Occidental Jandia Playa (ex Barcelo Jandia Playa) według Traveligo.pl

Prezentowany poniżej opis nie jest integralną częścią oferty Touroperatora i nie stanowi oferty w rozumieniu przepisów kodeksu cywilnego. Jest to jedynie dodatkowa, pomocnicza informacja dla klientów Traveligo.pl

Opis i położenie:

Elegancki hotel należący do sieci Barcelo, co świadczy o bardzo wysokim poziomie usług i gwarancji udanego wypoczynku. Hotel znajduje się w południowej części wyspy, jedynie 2 km od kurortu Morro del Jable, do którego dojść można promenadą obok hotelu. Z terenu hotelowego rozpościera się malowniczy widok na piękną, długą plażę Jandia Playa (naprzeciwko hotelu, po drugiej stronie ulicy). Odległość od lotniska wynosi ok. 75 km.  Hotel rozpoczyna zakwaterowanie od godz. 14:00,  klucze natomiast należy zdać do godz. 12:00 w dniu opuszczania hotelu; 

Do dyspozycji gości:

Recepcja 24 h świadcząca usługi informacji turystycznej, wymiany walut,  posługująca się językiem włoskim, francuskim, hiszpańskim, angielskim, niemieckim; na terenie hotelu jest również bankomat; winda, sejf, sklepy z upominkami, wypożyczalnia samochodów; prywatny parking (bez konieczności wcześniejszej rezerwacji, płatny dodatkowo); zaplecze bankietowo- konferencyjne; pralnia oraz usługi prasowania; pomoc medyczna; hotel nie akceptuje zwierząt; posiada udogodnienia dla osób niepełnosprawnych; akceptuje transakcje karami Visa, MasterCard, American Express, Maestro.

Pokoje:

Pokoje standardowe, ok. 35 m2,  maksymalnie dla 3 osób (3 os. dorosłe lub 2 dorosłe + dziecko); przestronne i komfortowe;  z balkonem lub tarasem ok. 6 m2;  pokoje te znajdują się w budynkach od 1 do 9, na terenie ogrodu; możliwy jest również widok na morze ; w pokoju – 2 łóżka pojedyncze (105 cmx 200cm) lub 1 podwójne (210cm x 200cm); dostawka (100cmx200cm); klimatyzacja, wentylator sufitowy, lodówka, sejf (płatny dodatkowo), telefon, TV sat, łazienka, suszarka do włosów. Pokoje rodzinne ok. 70 m2 i dodatkowo z tarasem lub balkonem  12 m2; dają możliwość zakwaterowania maksymalnie 3 osób (3 os.dorosłych lub 2 os.dorosłych  +dziecko); znajdują się w budynkach od 1 do 9, w ogrodzie, możliwy jest również widok na morze; 2 pokoje połączone drzwiami, wyposażone jak pokoje standard; dodatkowo posiadają biurko, 2 łazienki. Hotel dysponuje również pokojami  deluxe oraz suite deluxe z pakietem Barcelo+, znajdują się one  w budynku głównym. 

Wyżywienie:

Pakiet all inclusive zawiera 3 posiłki w formie bogatego bufetu (śniadania, obiady, kolacje); przy śniadaniu do dyspozycji jest kawa, herbata oraz soki z automatu, do obiadu i kolacji dodatkowo wino, piwo, woda oraz napoje bezalkoholowe;  wszystkie napoje dostępne są od  godz. 10.00 do 23:00 w wyznaczonych barach ; w ciągu dnia dostępna przekąski w snack barze; wszystkie napoje serwowane są w szklankach; restauracje tematyczne (wymagana wcześniejsza rezerwacja).

Sport i rozrywka:

3 baseny (2 podgrzewane w okresie zimowym), dzienny i wieczorny program animacyjny; profesjonalne gry i pokazy, tenis, wodne polo, aerobik, tenis stołowy, piłka nożna, siłownia; sauna, jacuzzi;  ponadto luksusowe SPA (wanna z hydromasażem, sauna, masaże i zabiegi kosmetyczne- płatne dodatkowo);  wstęp do klubu nocnego (bez opłaty, drinki płatne dodatkowo);

Dla dzieci:

Brodzik, mini klub, plac zabaw, animacje w ciągu dnia i wieczorem (gry, zabawy, zajęcia sportowe), możliwość zamówienia łóżeczka dla dziecka do 2 lat.



Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.


Dertour Polska

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Occidental Jandia Playa to jeden z lepszych hoteli na Fuerteventurze. Położony na wzgórzu, w miejscowości Morro Jable, ze sklepmi, barami i restauracjami, gwarantuje niezapomniane widoki. Pokoje, wyżywienie, animacje - wszystko na najwyższym poziomie. Przynależność do sieci hotelowej Barcelo gwarantuje wysoką jakość świadczonych usług. Polecamy rodzinom z dziećmi, miłośnikom plażowania oraz osobom szukającym ciszy i relaksu na przepięknych plażach Fuerteventury.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja przy przepięknej plaży Playa de Jandia, odznaczonej certyfikatem Błękitnej Flagi, w miejscowości Morro Jable
  • przestronne pokoje rodzinne, bogate zaplecze rekreacyjno sportowe, bogaty program animacyjny
  • bardzo dobra opcja All Inclusive, smaczna i urozmaicona kuchnia, wi fi gratis

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Nazwa obiektu

Occidental Jandía Playa

Kategoria

****

Miejscowość

Jandia

Region

Fuerteventura, Wyspy Kanaryjskie

Kod

FUE20011 FH

Liczba pokoi

552

Zalety

Gorący piasek pod stopami, szum fal i zapach morza. Przepiękna długa, biała, piaszczysta plaża Jandia. Hotel na rozległym terenie - ponad 70 tys m kw. i olbrzymi kompleks basenowy.

Położenie

W spokojnym miejscu. Do centrum ok. 1,50 km. Do publicznej, łagodnie opadającej piaszczystej plaży ok. 400 m, transfer na plażę (bezpłatny, codziennie). Na lotnisko ok. 84 km.

Opis

Przyjazny dla rodzin, nowoczesny, komfortowy hotel lokalnej kat. 4 gwiazdki. Rok budowy 2004. 4-piętrowy budynek główny. Salon powitalny / recepcja (24- godzinna). Winda. 1 restauracja bufetowa, główna, z tarasem. Lobby bar, piano bar, bar przy basenie, bar z przekąskami, 4 bary. Słoneczny taras. 1 basen - woda słodka, parasole (bezpłatnie), leżaki (bezpłatnie), ręcznik kąpielowy (za opłatą). 1 basen podgrzewany, słodka woda, parasole (bezpłatnie), leżaki (bezpłatnie), ręcznik kąpielowy (za opłatą). Minimarket. Bezpłatny WLAN w holu, na zewnątrz.

Wyżywienie

2 posiłki dziennie = śniadanie (bufet), obiadokolacja (bufet). All inclusive = śniadanie (bufet), obiad (bufet), obiad (bufet), darmowe napoje (napoje bezalkoholowe, kawa / herbata, piwo, soki, lokalne napoje, wino domowe, koktajle, woda, w godz. 10.30-23), przekąski (12-18).

Pokój typ 1

Pokój (DA / EA) = 26-30 m kw., 1 łazienka, prysznic lub wanna, WC, suszarka do włosów, klimatyzacja (bezpłatnie), wentylator, sejf (za opłatą), 1 TV-Sat, lodówka, balkon lub taras (umeblowany).Również do samodzielnego wykorzystania.

Pokój typ 2

Pokój z widokiem na morze (DAM / EAM) = ok. 26-30 m kw., widok na morze, 1 łazienka, prysznic lub wanna, WC, suszarka do włosów, klimatyzacja bezpłatnie, wentylator, sejf (za opłatą), 1 TV-Sat, lodówka, balkon lub taras (umeblowany).Również do samodzielnego wykorzystania.

Pokój typ 3

Pokój Deluxe (DAB) = ok. 26-30 m kw., budynek główny, bezpośredni widok na morze, 1 łazienka, prysznic lub wanna, prysznic ze strumieniem deszczowym, WC, szlafrok (bezpłatny), kapcie kąpielowe, suszarka do włosów, lusterko do makijażu, klimatyzacja bezpłatnie, wentylator, minibar, uzupełnienie w dniu przyjazdu, napoje bezalkoholowe, piwo, woda, sejf (płatny), 1 TV-Sat, płaski ekran, bezpłatny WLAN, kawa / herbata, lodówka, balkon lub taras (umeblowany), menu poduszek, osobne zameldowanie i wymeldowanie.

Pokój typ 4

Zakwaterowanie rodzinne (FA) = ok. 26-30 m kw., z łączącymi drzwiami, 1 łazienka, prysznic lub wanna, WC, suszarka do włosów, klimatyzacja (bezpłatnie), wentylator, sejf (płatny), 1 TV-Sat, lodówka, balkon lub taras (umeblowany), liczba pokoi - 2.

Sport, rozrywka, wellness

W cenie = boisko wielozadaniowe, siłownia, twardy kort tenisowy w hotelu, 6 razy w tygodniu animacja sportowa, 6 razy w tygodniu animacja w ciągu dnia. Za opłatą = Spa od 18 lat, kąpiele, jacuzzi, saunarium, masaże, zabiegi kosmetyczne.Niektóre usługi oferowane są  przez zewn. dostawców.  

Dla dzieci

Klub dla dzieci / mini klub (bezpłatnie) - 4-12 lat. Plac zabaw (na zewnątrz). Brodzik dla dzieci (na zewnątrz). Wyposażenie pokoju- łóżeczko dziecięce (bezpłatnie, na zamówienie).

Warto wiedzieć

Goście zatrzymujący się w pokojach typu deluxe (DZS) otrzymują usługę Occidental +zawierającą ekskluzywne śniadanie w restauracji Patio Canario z widokiem na morze i na basen z tarasu, obiad i kolację w ekskluzywnej części głównej restauracji, 1x kolacja z karty w restauracji tematycznej (w zależności od dostępności i wcześniejszej rezerwacji), 1 x bezpłatny wstęp na osobę do centrum spa.

Uwaga

Zakres i opis świadczeń mogą się zmieniać w zależności od sezonu. Wiążący opis znajduje się na oryginalnym potwierdzeniu podróży organizatora.

Ref.

RP219102


Opis hotelu Occidental Jandia Playa (ex Barcelo Jandia Playa) według Traveligo.pl

Prezentowany poniżej opis nie jest integralną częścią oferty Touroperatora i nie stanowi oferty w rozumieniu przepisów kodeksu cywilnego. Jest to jedynie dodatkowa, pomocnicza informacja dla klientów Traveligo.pl

Opis i położenie:

Elegancki hotel należący do sieci Barcelo, co świadczy o bardzo wysokim poziomie usług i gwarancji udanego wypoczynku. Hotel znajduje się w południowej części wyspy, jedynie 2 km od kurortu Morro del Jable, do którego dojść można promenadą obok hotelu. Z terenu hotelowego rozpościera się malowniczy widok na piękną, długą plażę Jandia Playa (naprzeciwko hotelu, po drugiej stronie ulicy). Odległość od lotniska wynosi ok. 75 km.  Hotel rozpoczyna zakwaterowanie od godz. 14:00,  klucze natomiast należy zdać do godz. 12:00 w dniu opuszczania hotelu; 

Do dyspozycji gości:

Recepcja 24 h świadcząca usługi informacji turystycznej, wymiany walut,  posługująca się językiem włoskim, francuskim, hiszpańskim, angielskim, niemieckim; na terenie hotelu jest również bankomat; winda, sejf, sklepy z upominkami, wypożyczalnia samochodów; prywatny parking (bez konieczności wcześniejszej rezerwacji, płatny dodatkowo); zaplecze bankietowo- konferencyjne; pralnia oraz usługi prasowania; pomoc medyczna; hotel nie akceptuje zwierząt; posiada udogodnienia dla osób niepełnosprawnych; akceptuje transakcje karami Visa, MasterCard, American Express, Maestro.

Pokoje:

Pokoje standardowe, ok. 35 m2,  maksymalnie dla 3 osób (3 os. dorosłe lub 2 dorosłe + dziecko); przestronne i komfortowe;  z balkonem lub tarasem ok. 6 m2;  pokoje te znajdują się w budynkach od 1 do 9, na terenie ogrodu; możliwy jest również widok na morze ; w pokoju – 2 łóżka pojedyncze (105 cmx 200cm) lub 1 podwójne (210cm x 200cm); dostawka (100cmx200cm); klimatyzacja, wentylator sufitowy, lodówka, sejf (płatny dodatkowo), telefon, TV sat, łazienka, suszarka do włosów. Pokoje rodzinne ok. 70 m2 i dodatkowo z tarasem lub balkonem  12 m2; dają możliwość zakwaterowania maksymalnie 3 osób (3 os.dorosłych lub 2 os.dorosłych  +dziecko); znajdują się w budynkach od 1 do 9, w ogrodzie, możliwy jest również widok na morze; 2 pokoje połączone drzwiami, wyposażone jak pokoje standard; dodatkowo posiadają biurko, 2 łazienki. Hotel dysponuje również pokojami  deluxe oraz suite deluxe z pakietem Barcelo+, znajdują się one  w budynku głównym. 

Wyżywienie:

Pakiet all inclusive zawiera 3 posiłki w formie bogatego bufetu (śniadania, obiady, kolacje); przy śniadaniu do dyspozycji jest kawa, herbata oraz soki z automatu, do obiadu i kolacji dodatkowo wino, piwo, woda oraz napoje bezalkoholowe;  wszystkie napoje dostępne są od  godz. 10.00 do 23:00 w wyznaczonych barach ; w ciągu dnia dostępna przekąski w snack barze; wszystkie napoje serwowane są w szklankach; restauracje tematyczne (wymagana wcześniejsza rezerwacja).

Sport i rozrywka:

3 baseny (2 podgrzewane w okresie zimowym), dzienny i wieczorny program animacyjny; profesjonalne gry i pokazy, tenis, wodne polo, aerobik, tenis stołowy, piłka nożna, siłownia; sauna, jacuzzi;  ponadto luksusowe SPA (wanna z hydromasażem, sauna, masaże i zabiegi kosmetyczne- płatne dodatkowo);  wstęp do klubu nocnego (bez opłaty, drinki płatne dodatkowo);

Dla dzieci:

Brodzik, mini klub, plac zabaw, animacje w ciągu dnia i wieczorem (gry, zabawy, zajęcia sportowe), możliwość zamówienia łóżeczka dla dziecka do 2 lat.



DERTOUR Polska jest głównym agentem sprzedaży DER Touristik w Polsce, posiada swoją siedzibę Warszawie. Marka Dertour to jedna z firm córek koncernu turystycznego Der Touristik, który jest jednym z większych w Europie, z ponad 100-letnią tradycją w działalności turystycznej. Koncert ma swoją siedzibę w Kolonii. Poza Dertour skupia również takie firmy jak Meier’s Weltreisen, Adac Reisen, Its, Jahn Reisen i Travelix.. Koncern jest liderem w organizacji wyjazdów modułowych, które tworzone są na potrzeby klientów, zgodnie z ich oczekiwaniami i wymaganiami, począwszy od środka transportu, np. samolotem lub koleją, przez wybór właściwego obiektu noclegowego praktycznie w każdym możliwym standardzie, poprzez rejsy, oferty weekendowe ze spa. Najważniejsze są życzenia klientów, dlatego też organizator starając się je spełnić, jest w stanie zaoferować wyjątkowy produkt w każdej części świata. Najważniejszymi dalekimi kierunkami są Wyspy Oceanu Indyjskiego, Azja, Karaiby. Dużą popularnością cieszą się pobyty w krajach Orientu, również jako stopover podczas dalszej podróży. Oferta Dertour dotyczy również obiektów na terenie Polski. Propozycje są odpowiednio wybrane, tak by gwarantować wysoki poziom obsługi. W ofercie znajdują się również wyjazdy do najpiękniejszych rejonów Europy. Popularne i chętnie wybierane kierunki na południu, jak: Chorwacja, Włochy, Hiszpania i Grecja jak również inne ciekawe kierunki: Irlandię i Wielką Brytanię, Skandynawię (latem i zimą), kraje nadbałtyckie, Rosję i Ukrainę. Zapraszamy także na wakacje w najbliższej okolicy: poza obiektami w kraju w ofercie są też inne rejony Europy centralnej i wschodniej oraz do krajów alpejskich, z bogatym wyborem hoteli i apartamentów.

Neckermann

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Occidental Jandia Playa to jeden z lepszych hoteli na Fuerteventurze. Położony na wzgórzu, w miejscowości Morro Jable, ze sklepmi, barami i restauracjami, gwarantuje niezapomniane widoki. Pokoje, wyżywienie, animacje - wszystko na najwyższym poziomie. Przynależność do sieci hotelowej Barcelo gwarantuje wysoką jakość świadczonych usług. Polecamy rodzinom z dziećmi, miłośnikom plażowania oraz osobom szukającym ciszy i relaksu na przepięknych plażach Fuerteventury.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja przy przepięknej plaży Playa de Jandia, odznaczonej certyfikatem Błękitnej Flagi, w miejscowości Morro Jable
  • przestronne pokoje rodzinne, bogate zaplecze rekreacyjno sportowe, bogaty program animacyjny
  • bardzo dobra opcja All Inclusive, smaczna i urozmaicona kuchnia, wi fi gratis

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Fuerteventura, Hiszpania

Opis hotelu

Ten ośrodek wypoczynkowy został wzniesiony w 2010 roku. Obiekt oferuje 64 pokoje. Budynek dysponuje windą, za pomocą której można dostać się na niemal wszystkie piętra. Dopełnieniem komfortowego pobytu jest możliwość skorzystania z szatni, sejfu i kantoru wymiany walut. W pomieszczeniach ogólnodostępnych skorzystać można z Wi-Fi. Do oferty gastronomicznej hotelu należy restauracja, jadalnia, sala śniadaniowa, kawiarnia, bar i pub. Udane zakupy zrealizujecie Państwo w supermarkecie oraz w pozostałych placówkach handlowych. W obrębie kompleksu znajduje się malowniczy ogród i plac zabaw. Na terenie kompleksu znajduje się również pokój zabaw dla dzieci. Auto pozostawić można w garażu (bezpłatnie) oraz na parkingu. Do pozostałych oferowanych na miejscu usług należą: opieka medyczna i pralnia. Istnieje możliwość skorzystania z transportu wahadłowego.

Zakwaterowanie

Pokoje wyposażone są w klimatyzację, wentylator, pomieszczenie mieszkalne i łazienkę. Większość pokoi posiada balkon z widokiem na okolicę. Urzekającą atmosferę wielu kwater podkreśla widok na morze. Wygodnie i przyjemnie spędzicie Państwo noc na łóżku typu king size. Opcjonalnie dostępne są oddzielne sypialnie. Ponadto skorzystać można z sejfu i minibarku. Lodówka i ekspres do kawy / herbaty również należą do standardowego wyposażenia. Dopełnieniem wyposażenia jest internet, telefon, telewizor, odtwarzacz DVD i Wi-Fi (bezpłatnie). W pokoju znajdziecie Państwo również obuwie domowe. Łazienki dysponują prysznicem, wanną i jacuzzi. W łazience znajduje się suszarka do włosów i szlafroki.

Sport i wypoczynek

Orzeźwienie i ochłodę znajdziecie Państwo w jednym z naszych basenów (krytym bądź otwartym). Do dyspozycji gości jest również taras oraz taras do opalania wraz z leżakami i parasolami przeciwsłonecznymi. O Państwa pełne odprężenie zadba kąpiel w jacuzzi. W ofercie baru znajdują się napoje orzeźwiające. Entuzjastom ruchu i aktywności fizycznej proponujemy tenisa ziemnego i minigolfa. Do dyspozycji gości jest szeroki wachlarz aktywności sportowych, w tym wodnych jak windsurfing, rejsy katamaranem i aqua fitness oraz za dodatkową opłatą jet ski, żeglowanie i nurkowanie. Bogata oferta sportowa wewnątrz obiektu obejmuje studio fitness, tenisa stołowego, zajęcia gimnastyczne i aerobik, jak również za dodatkową opłatą bilard. Hotelowe propozycje Wellness to m.in. spa, sauna, łaźnia parowa, łaźnia turecka, salon piękności, zabiegi masażu, hydroterapia, anti-aging i solarium. Do pozostałych możliwości spędzenia czasu wolnego należą program animacyjny, dyskoteka, miniklub i night-club.

Wyżywienie

Dostępne warianty żywieniowe to wyżywienie częściowe i opcja all inclusive. W ofercie posiłków znajdują się śniadanie, obiad i kolacja. Na życzenie istnieje możliwość przygotowania dań dietetycznych. Polecamy również przekąski. Napoje wliczone są w cenę. Dostępne są napoje bezalkoholowe i napoje alkoholowe.

Akceptowane karty kredytowe

W ośrodku wypoczynkowym akceptowane są następujące karty kredytowe: American Express, Visa i MasterCard.

Uwagi dodatkowe

Opis został przetłumaczony automatycznie. Wszelkie prawa zastrzeżone GIATA 2004 – 2020

Ważne informacje

Prosimy o zwrócenie uwagi na rodzaj zarezerwowanego przelotu. W zależności od linii lotniczej limity bagażu głównego mogą wynosić od 30 kg do 0 kg/osoba. (standardowo przy przelotach czarterowych wynoszą 20 kg/osoba).


Opis hotelu Occidental Jandia Playa (ex Barcelo Jandia Playa) według Traveligo.pl

Prezentowany poniżej opis nie jest integralną częścią oferty Touroperatora i nie stanowi oferty w rozumieniu przepisów kodeksu cywilnego. Jest to jedynie dodatkowa, pomocnicza informacja dla klientów Traveligo.pl

Opis i położenie:

Elegancki hotel należący do sieci Barcelo, co świadczy o bardzo wysokim poziomie usług i gwarancji udanego wypoczynku. Hotel znajduje się w południowej części wyspy, jedynie 2 km od kurortu Morro del Jable, do którego dojść można promenadą obok hotelu. Z terenu hotelowego rozpościera się malowniczy widok na piękną, długą plażę Jandia Playa (naprzeciwko hotelu, po drugiej stronie ulicy). Odległość od lotniska wynosi ok. 75 km.  Hotel rozpoczyna zakwaterowanie od godz. 14:00,  klucze natomiast należy zdać do godz. 12:00 w dniu opuszczania hotelu; 

Do dyspozycji gości:

Recepcja 24 h świadcząca usługi informacji turystycznej, wymiany walut,  posługująca się językiem włoskim, francuskim, hiszpańskim, angielskim, niemieckim; na terenie hotelu jest również bankomat; winda, sejf, sklepy z upominkami, wypożyczalnia samochodów; prywatny parking (bez konieczności wcześniejszej rezerwacji, płatny dodatkowo); zaplecze bankietowo- konferencyjne; pralnia oraz usługi prasowania; pomoc medyczna; hotel nie akceptuje zwierząt; posiada udogodnienia dla osób niepełnosprawnych; akceptuje transakcje karami Visa, MasterCard, American Express, Maestro.

Pokoje:

Pokoje standardowe, ok. 35 m2,  maksymalnie dla 3 osób (3 os. dorosłe lub 2 dorosłe + dziecko); przestronne i komfortowe;  z balkonem lub tarasem ok. 6 m2;  pokoje te znajdują się w budynkach od 1 do 9, na terenie ogrodu; możliwy jest również widok na morze ; w pokoju – 2 łóżka pojedyncze (105 cmx 200cm) lub 1 podwójne (210cm x 200cm); dostawka (100cmx200cm); klimatyzacja, wentylator sufitowy, lodówka, sejf (płatny dodatkowo), telefon, TV sat, łazienka, suszarka do włosów. Pokoje rodzinne ok. 70 m2 i dodatkowo z tarasem lub balkonem  12 m2; dają możliwość zakwaterowania maksymalnie 3 osób (3 os.dorosłych lub 2 os.dorosłych  +dziecko); znajdują się w budynkach od 1 do 9, w ogrodzie, możliwy jest również widok na morze; 2 pokoje połączone drzwiami, wyposażone jak pokoje standard; dodatkowo posiadają biurko, 2 łazienki. Hotel dysponuje również pokojami  deluxe oraz suite deluxe z pakietem Barcelo+, znajdują się one  w budynku głównym. 

Wyżywienie:

Pakiet all inclusive zawiera 3 posiłki w formie bogatego bufetu (śniadania, obiady, kolacje); przy śniadaniu do dyspozycji jest kawa, herbata oraz soki z automatu, do obiadu i kolacji dodatkowo wino, piwo, woda oraz napoje bezalkoholowe;  wszystkie napoje dostępne są od  godz. 10.00 do 23:00 w wyznaczonych barach ; w ciągu dnia dostępna przekąski w snack barze; wszystkie napoje serwowane są w szklankach; restauracje tematyczne (wymagana wcześniejsza rezerwacja).

Sport i rozrywka:

3 baseny (2 podgrzewane w okresie zimowym), dzienny i wieczorny program animacyjny; profesjonalne gry i pokazy, tenis, wodne polo, aerobik, tenis stołowy, piłka nożna, siłownia; sauna, jacuzzi;  ponadto luksusowe SPA (wanna z hydromasażem, sauna, masaże i zabiegi kosmetyczne- płatne dodatkowo);  wstęp do klubu nocnego (bez opłaty, drinki płatne dodatkowo);

Dla dzieci:

Brodzik, mini klub, plac zabaw, animacje w ciągu dnia i wieczorem (gry, zabawy, zajęcia sportowe), możliwość zamówienia łóżeczka dla dziecka do 2 lat.



Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.


Mapa Hotelu Occidental Jandia Playa (ex Barcelo Jandia Playa)
Zdjęcia lokalizacji (Hiszpania / Fuerteventura)
Wakacje na Fuerteventura w Caleta de Fuste
Fuerteventura - Costa Calma
Morro Jable na Fuerteventura
Kurort i plaża Jandia na Fuerteventurze
Cofete Beach na Fuerteventurze
Corralejo na wyspie Fuerteventura
Zoo Oasis Park na Fuerteventurze
Plaża Sotavento - idealne miejsce dla windsurferów - Fuerteventura - Hiszpania, Wyspy kanarysjkie

Opinie o Hotelu Occidental Jandia Playa (ex Barcelo Jandia Playa)

4.6
zdecydowanie polecam

Hotel Barcelo Jandia Playa bardzo ładny hotel, byliśmy całą rodziną , duży kompleks z dobrym wyżywieniem. Najpiękniejsza plaża jaką w życiu widziałam Jandia. Dzieciak świetnie bawiły się w basenach i mini clubie. Miejscowość Morro Jable bardzo blisko, promenadą mozna się przejść do sklepów i zakupić perfumy o połowę tańsze niż w Polsce.

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, na romantyczne wakacje, wymagającym klientom
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.6
4.4
polecam

Hotel Barcelo Jandia Playa to fajna oferta dla rodziny z dzieciakami. Dobry standard, duże i przestronne pokoje co było dla nas ważne, piękna i piaszczysta plaża co ważne dla moich córek, dobre jedzenie. Tylko dojście do plaży tunelem ale to w sumie było naprawdę blisko. Hotel bardzo duży i ładnie położony widokowo. Małe zamieszanie mieliśmy z pokojami co spowodowało trochę nerwową sytuację na początku ale w sumie wyszło nam to na lepsze i byliśmy zadowoleni.

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, na romantyczne wakacje
Podsumowanie: polecam
4.4
4.6
zdecydowanie polecam

Zdecydowanie polecam Fuertaventurę dla osób ceniacych sobie spokój, Hotel w pieknej lokalizacji , nam udalo sie mieć widok na ocean !!! MEGA !!! naprawde szczerze polecam odnośnie posiłków i czystości, Zyczę udanej podrózy i niezapomnianych wrażeń :)

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, na romantyczne wakacje, osobom ceniącym spokój
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.6
4.7
zdecydowanie polecam

Jest to spory hotel, położony kaskadowo z którego rozpościera się świetny widok na ocean. Widać pewnie niedociągnięcia i upływ czasu ale w niczym to nie przeszkadza. Cała załoga stara się bardzo aby goście byli zadowoleni ale czasami faktycznie widać było małe braki w personelu. Zdarzały się kolejki w barach ale trzeba podchodzić do tego z uśmiechem i bez stresu wówczas można cieszyć się wakacjami, Dostaliśmy z mężem bardzo ładny, czysty i przestronny pokój z częściowym widokiem na ocean. Ogólnie wróciliśmy wypoczęci, opaleni i zadowoleni, wyspa bardzo ładna, hotel również.... czego chcieć więcej ;) pozdrawiamy

POLECAM:
dla aktywnych wczasowiczów
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.7
2.4
odradzam

Nie wiem czemu ITAKA ztrasznie zachwala ten hotel ? Podobne odczucia miały inne osoby , które również wykupiły pobyt w tym hotelu. Generalnie na wyspie sa inne hotele Barcelo , które mają 4 gwiazdki a nie umywają się do Jandia Playa. Duż ilość turystów z Europy ( Niemcy, Francja.W.Brytania) . Hotel - nie jest zupełnie wart swojej ceny. Za pokój z widokiem na ocean dodatkowa opłata 12 euro/dzień, za 2 lezaki z parasolem nad oceanem opłata 12 euro/dzień. Hotel podniszczony i niestety nie za czysty - nie polecam

POLECAM:
Podsumowanie: odradzam
2.4
4.6
polecam

Hotel super, ale za pokój z widokiem na ocean (wyższe piętro) musieliśmy sporo dopłacić na miejscu. Dojście do plaży z głównego budynku zajmuje ok. 15 minut, więc nie jest to bezpośrednio przy plaży, trzeba przejść przez tunel pod ruchliwą ulicą. Plaża super, nawet goli niemieccy emeryci bardzo nie przeszkadzają.

POLECAM:
Podsumowanie: polecam
4.6
4.3
polecam

Ładny hotel położony niedaleko szerokiej piaszczystej plaży w fajnej miejscowości. Zadbany i czysty. Dobre miejsce dla osób które lubią uprawiać sporty wodne. Byliśmy naprawdę zadowoleni!

POLECAM:
na romantyczne wakacje, osobom ceniącym spokój
Podsumowanie: polecam
4.3
4.6
polecam

Bardzo dobre położenie hotelu , tuż przy plaży.Znakomite jedzenie ,miła obsługa. Miejsce spokojne godne polecenia.

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, na romantyczne wakacje, dla aktywnych wczasowiczów
Podsumowanie: polecam
4.6

Occidental Jandia Playa (ex Barcelo Jandia Playa) - możliwości zakwaterowania:

1 os. pokoj standardowy
2 os. pokoj standardowy
pokoj deluxe z widokiem na ocean
2 os. pokój standardowy z widokiem na ocean
Pok. 2 os.+1 dost.
Pok. 2 os.
Dvoulůžkový pokoj superior s 1 přistýlkou s výhledem/moře
Dvoulůžkový pokoj superior s výhledem/moře
Pokój superior 2 os. widok na morze
Pokój standard 2 os. + 1 dostawka, widok na morze
Pokój standard 2 os. widok na morze
Pok. rodzinny 4 os.
Pok. rodzinny 5 os.
Rodinný pokoj pro 6 osob
Pok. 1 os.

Occidental Jandia Playa (ex Barcelo Jandia Playa) - Możliwości wyżywienia:


Occidental Jandia Playa (ex Barcelo Jandia Playa) - miasta wylotu:


Occidental Jandia Playa (ex Barcelo Jandia Playa) - możliwa długość wypoczynku:


Masz pytania o Hotel Occidental Jandia Playa (ex Barcelo Jandia Playa)? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00