cellphone

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob. 10:00-16:00; nd. 10-18

Wakacje Last Minute
  • Hotel Barcelo Fuerteventura Thalasso Spa, Fuerteventura
  • Hotel Barcelo Fuerteventura Thalasso Spa, Fuerteventura
  • Hotel Barcelo Fuerteventura Thalasso Spa, Fuerteventura
  • Hotel Barcelo Fuerteventura Thalasso Spa, Fuerteventura
  • Hotel Barcelo Fuerteventura Thalasso Spa, Fuerteventura
  • Hotel Barcelo Fuerteventura Thalasso Spa, Fuerteventura
  • Hotel Barcelo Fuerteventura Thalasso Spa, Fuerteventura
  • Hotel Barcelo Fuerteventura Thalasso Spa, Fuerteventura
  • Hotel Barcelo Fuerteventura Thalasso Spa, Fuerteventura
  • Hotel Barcelo Fuerteventura Thalasso Spa, Fuerteventura
  • Hotel Barcelo Fuerteventura Thalasso Spa, Fuerteventura
  • Hotel Barcelo Fuerteventura Thalasso Spa, Fuerteventura
  • Hotel Barcelo Fuerteventura Thalasso Spa, Fuerteventura
  • Hotel Barcelo Fuerteventura Thalasso Spa, Fuerteventura
  • Hotel Barcelo Fuerteventura Thalasso Spa, Fuerteventura
  • Hotel Barcelo Fuerteventura Thalasso Spa, Fuerteventura
1 / 16
Ocena
hotelu:
4.9 / 5
Najbliższy termin
23.09 - 01.10
już od 3239 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
08.12 - 09.12
już od 288 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Barcelo Fuerteventura Thalasso Spa
  • Windsurfing
  • Fitness/Siłownia
  • Golf
  • Nurkowanie
  • Tenis
  • Basen kryty
  • Basen odkryty
  • Animacje dla dorosłych
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Przy plaży
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Bez paszportu

Hotel Barcelo Fuerteventura Thalasso Spa
star 4

Hiszpania: Fuerteventura
Ocena hotelu Barcelo Fuerteventura Thalasso Spa:
4.9 / 5
Średnia z 3 opinii
Szczegóły oceny hotelu Barcelo Fuerteventura Thalasso Spa:
  • Lokalizacja
    5.0
  • Hotel
    5.0
  • Pokoje
    5.0
  • Wyżywienie
    4.5
  • Atrakcje
    i sport
    5.0
  • Jakość
    do ceny
    4.5
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 23 września 2019
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 08 grudnia 2019
ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Barcelo Fuerteventura Thalasso & Spa to rewelacyjny hotel usytuowany w centrum Caleta del Fuste ze sklepami, barami i restauracjami, wyróżniony prestiżowym znakiem jakości Q, bezpośrednio przy piaszczystej plaży. Polecamy aktywnym klientom, rodzinom z dziećmi, na romantyczne wakacje oraz miłośnikom plażowania. Przynależność do sieci Barcelo to gwarancja wysokiej jakości świadczonych usług i udanych wakacji na przepięknych plażach Fuerteventury.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w centrum Caleta del Fuste, przy publicznej piaszczystej plaży Playa de Castillo
  • bogate zaplecze rekreacyjno sportowe - baseny, korty, siłownia, najnowcześniejsze centrum thalassoterapii na wyspie
  • atrakcje dla dzieci - piracki plac zabaw, animacje, brodzik, plac zabaw, wi fi gratis

Hotel Barcelo Fuerteventura Thalasso Spa w ofercie Biura podróży:

Itaka

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Barcelo Fuerteventura Thalasso & Spa to rewelacyjny hotel usytuowany w centrum Caleta del Fuste ze sklepami, barami i restauracjami, wyróżniony prestiżowym znakiem jakości Q, bezpośrednio przy piaszczystej plaży. Polecamy aktywnym klientom, rodzinom z dziećmi, na romantyczne wakacje oraz miłośnikom plażowania. Przynależność do sieci Barcelo to gwarancja wysokiej jakości świadczonych usług i udanych wakacji na przepięknych plażach Fuerteventury.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w centrum Caleta del Fuste, przy publicznej piaszczystej plaży Playa de Castillo
  • bogate zaplecze rekreacyjno sportowe - baseny, korty, siłownia, najnowcześniejsze centrum thalassoterapii na wyspie
  • atrakcje dla dzieci - piracki plac zabaw, animacje, brodzik, plac zabaw, wi fi gratis

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Wyspy Kanaryjskie / Fuerteventura

Opis oferty:

Jeden z bardziej popularnych na Fuerteventurze, wyróżniony prestiżowym certyfikatem jakości "Q". Dysponuje nowoczesnym centrum thalassoterapii, wykorzystując naturalne terapeutyczne właściwości oceanu i miejscowego klimatu, opracowano szereg zabiegów oddziałujących pozytywnie na duszę i ciało. Jak zawsze w hotelach firmowanych przez sieć Barceló, są tu znakomite warunki do spędzenia aktywnych wakacji: wiele możliwości uprawiania sportów, świetne animacje, bogata oferta all inclusive, dużo atrakcji dla dzieci, w tym plac zabaw przenoszący najmłodszych Gości w świat piratów.

POŁOŻENIE:

ok. 150 m od centrum miejscowości turystycznej CALETA DE FUSTE ze sklepami, barami i restauracjami, nad samym oceanem, ok. 13 km od stolicy wyspy Puerto del Rosario; ok. 9 km od lotniska w Puerto del Rosario; przystanek autobusowy ok. 400 m do hotelu.

PLAŻA:

Playa del Castillo, publiczna, piaszczysta, przy hotelu, dojście nadmorskim deptakiem, parasole i leżaki płatne (ok. 13 EUR/dzień/2 leżaki i parasol).

HOTEL:

czterogwiazdkowy, zbudowany w 2001 r., łącznie 462 pokoje w 3 budynkach, kilka wind, duży, elegancki hol, całodobowa recepcja, restauracja Maxorata - dania w formie bufetu, dostępne krzesełka i bufet dla dzieci, dania wegetariańskie, wymagany strój formalny (panowie - długie spodnie), bar Aloe - á la carte, przekąski, bar Tabaiba; centrum konferencyjne dla maks. 400 osób, kantor, bezpłatny internet bezprzewodowy w lobby; za opłatą: punkt internetowy, wypożyczalnia samochodów, opiekunka do dziecka; udogodnienia dla niepełnosprawnych (pokoje); akceptowane karty kredytowe: MasterCard, Visa, Diners Club, American Express.

standardowy:

2-os. (możliwość 1 lub 2 dostawek), ok. 35 m², zadbany, indywidualnie sterowana klimatyzacja, łazienka (wanna lub prysznic, wc; suszarka), telewizja satelitarna, telefon, internet bezprzewodowy, minibar (płatny wg konsumpcji), sejf (3 EUR/dzień); bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat; balkon lub taras (stolik i krzesełka);

superior:

2-os. (możliwość 1 lub 2 dostawek), elegancki i komfortowy, całkowicie odnowiony, wyposażenie jak w pokoju standardowym, pakiet powitalny, szlafroki i kapcie, wybór poduszek, bezpłatny i nielimitowany dostęp do water circuit w centrum spa (zabiegi i masaże dodatkowo płatne); widok na morze, pokój superior na zamówienie, za dopłatą.

SPORT I ROZRYWKA:

2 duże baseny, słona woda, w tym 1 sezonowo podgrzewany, ok. 950 m² i ok. 550 m², gł. 1,2 m, brodzik dla dzieci, słodka woda, sezonowo podgrzewany, przy basenach bezpłatne leżaki i parasole, ręczniki za kaucją (ok. 10 EUR i ok. 2 EUR za każdą zmianę); tenis stołowy, łucznictwo, siatkówka, piłka nożna; miniklub i plac zabaw dla dzieci (4-12 lat), amfiteatr, zajęcia sportowo-rekreacyjne i bogaty program animacji dla dzieci i dorosłych; za opłatą: 2 korty tenisowe (ok. 6 EUR/godz.), 4 korty do paddle'a, minigolf, salon gier, bilard (ok. 1 EUR/gra), koszykówka, siłownia; nowoczesne centrum spa i thalassoterapii (wstęp płatny: ok. 20 EUR, masaże i zabiegi dodatkowo płatne): jacuzzi, sauna; sporty wodne na plaży: windsurfing, nurkowanie; 2 pola golfowe w odległości ok. 2 km, w pobliżu wypożyczalnia rowerów (oferta zewnętrzna).

ALL INCLUSIVE (za dopłatą):

śniadanie (7.30-10.30), obiad (13.00-15.00) i kolacja (19.00-21.30) w formie bufetu w restauracji głównej; między posiłkami (11.00-17.00): przekąski, kawa, herbata, ciasto, lody; lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe w barze (10.00-23.00); do posiłków w restauracji głównej: wino, piwo oraz napoje bezalkoholowe.

KONTAKT:

0034/928547517, www.barcelo.com

GRATIS:

Wi-Fi


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Itaka. Nowa Itaka sp. z o.o. jest jednym z naszych kluczowych partnerów i głównym kontrahentem, z którym od lat spełniamy turystyczne marzenia naszych wspólnych klientów. Wysoki standard obsługi, wykwalifikowani rezydenci i przewodnicy oraz szeroki wybór atrakcyjnych ofert na wakacje dopracowanych w każdym szczególe zapewniają wieloletni sukces jakim może poszczycić się to biuro.

W swojej ofercie Itaka posiada wiele sprawdzonych hoteli położonych w dogodnej lokalizacji, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami. Biuro posiada szeroki wachlarz destynacji turystycznych i może spełnić oczekiwania najbardziej wymagających klientów. Ponad to, do swojej oferty sukcesywnie wprowadza oryginalne kierunki takie jak Bośnia i Hercegowina, Albania, Madera czy kierunki egzotyczne - Wyspy Zielonego Przylądka, Zanzibar i wiele, wiele innych.

Itaka posiada bogatą ofertę wycieczek objazdowych, zarówno autokarowych jak i samolotowych. Ich programy są bardzo zróżnicowane i dostosowane do wymagań różnych klientów, dlatego każdy może znaleźć wyjazd zgodny z jego preferencjami. Biuro podrózy Itaka posiada także jeden z największych wyborów ofert w promocji last minute, co pozwala klientom z każdym budżetem na spełnienie swoich wakacyjnych marzeń.

Biuro Podróży Itaka w ciągu swojej dotychczasowej działalności otrzymała wiele prestiżowych nagród i wyróżnień, takich jak tytuł Superbrands i Created in Poland Superbrands 2014/15 przyznawany najsilniejszym markom na polskim rynku, Touroperator Roku 2014, Konsumencki Lider Jakości 2014, czy Wielka Perła Polskiej Gospodarki 2012.


Itaka R

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Barcelo Fuerteventura Thalasso & Spa to rewelacyjny hotel usytuowany w centrum Caleta del Fuste ze sklepami, barami i restauracjami, wyróżniony prestiżowym znakiem jakości Q, bezpośrednio przy piaszczystej plaży. Polecamy aktywnym klientom, rodzinom z dziećmi, na romantyczne wakacje oraz miłośnikom plażowania. Przynależność do sieci Barcelo to gwarancja wysokiej jakości świadczonych usług i udanych wakacji na przepięknych plażach Fuerteventury.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w centrum Caleta del Fuste, przy publicznej piaszczystej plaży Playa de Castillo
  • bogate zaplecze rekreacyjno sportowe - baseny, korty, siłownia, najnowcześniejsze centrum thalassoterapii na wyspie
  • atrakcje dla dzieci - piracki plac zabaw, animacje, brodzik, plac zabaw, wi fi gratis

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Wyspy Kanaryjskie / Fuerteventura

Opis oferty:

Jeden z bardziej popularnych na Fuerteventurze, wyróżniony prestiżowym certyfikatem jakości "Q". Dysponuje nowoczesnym centrum thalassoterapii, wykorzystując naturalne terapeutyczne właściwości oceanu i miejscowego klimatu, opracowano szereg zabiegów oddziałujących pozytywnie na duszę i ciało. Jak zawsze w hotelach firmowanych przez sieć Barceló, są tu znakomite warunki do spędzenia aktywnych wakacji: wiele możliwości uprawiania sportów, świetne animacje, bogata oferta all inclusive, dużo atrakcji dla dzieci, w tym plac zabaw przenoszący najmłodszych Gości w świat piratów.

POŁOŻENIE:

ok. 150 m od centrum miejscowości turystycznej CALETA DE FUSTE ze sklepami, barami i restauracjami, nad samym oceanem, ok. 13 km od stolicy wyspy Puerto del Rosario; ok. 9 km od lotniska w Puerto del Rosario; przystanek autobusowy ok. 400 m do hotelu.

PLAŻA:

Playa del Castillo, publiczna, piaszczysta, przy hotelu, dojście nadmorskim deptakiem, parasole i leżaki płatne (ok. 13 EUR/dzień/2 leżaki i parasol).

HOTEL:

czterogwiazdkowy, zbudowany w 2001 r., łącznie 462 pokoje w 3 budynkach, kilka wind, duży, elegancki hol, całodobowa recepcja, restauracja Maxorata - dania w formie bufetu, dostępne krzesełka i bufet dla dzieci, dania wegetariańskie, wymagany strój formalny (panowie - długie spodnie), bar Aloe - á la carte, przekąski, bar Tabaiba; centrum konferencyjne dla maks. 400 osób, kantor, bezpłatny internet bezprzewodowy w lobby; za opłatą: punkt internetowy, parking, wypożyczalnia samochodów; udogodnienia dla osób z niepełnosprawnościami; akceptowane karty kredytowe: MasterCard, Visa.

standardowy:

2-os. (możliwość 1 dostawki dla os. dorosłej lub 2 dzieci), ok. 35 m², zadbany, indywidualnie sterowana klimatyzacja, łazienka (wanna lub prysznic, wc; suszarka), telewizja satelitarna, telefon, internet bezprzewodowy, minibar (płatny wg konsumpcji), sejf (ok. 3 EUR/dzień; wymagany depozyt: ok. 5 EUR); bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat; balkon lub taras (stolik i krzesełka);

superior:

2-os. (możliwość 1 dostawki dla os. dorosłej lub 2 dzieci), elegancki i komfortowy, całkowicie odnowiony, wyposażenie jak w pokoju standardowym, dodatkowo: pakiet powitalny, szlafroki i kapcie, wybór poduszek (na życzenie), bezpłatny parking, bezpłatny i nielimitowany dostęp do water circuit w centrum spa (zabiegi i masaże dodatkowo płatne); pokój superior i pokój superior z widokiem na morze na zamówienie, za dopłatą.

SPORT I ROZRYWKA:

2 duże baseny, słona woda, w tym 1 sezonowo podgrzewany, ok. 950 m² i ok. 550 m², gł. 1,2 m, brodzik dla dzieci, słodka woda, sezonowo podgrzewany, przy basenach bezpłatne leżaki i parasole, ręczniki plażowe za kaucją (ok. 10 EUR i ok. 2 EUR za każdą zmianę); tenis stołowy, siatkówka, piłka nożna, siłownia; miniklub i plac zabaw dla dzieci (4-12 lat), amfiteatr, zajęcia sportowo-rekreacyjne i bogaty program animacji dla dzieci i dorosłych; za opłatą: 2 korty tenisowe (ok. 6 EUR/godz.), 4 korty do paddle'a, minigolf, salon gier, bilard (ok. 1 EUR/gra), rzutki, koszykówka; nowoczesne centrum spa i thalassoterapii (dla osób powyżej 16 roku życia; wstęp płatny: ok. 20 EUR, masaże i zabiegi dodatkowo płatne), m.in.: hydromasaż, sauna, łaźnia turecka, basen zewnętrzny ze słoną wodą z biczami wodnymi oraz natryskami, kryty basen ze słoną wodą, tepidarium, frigidarium; sporty wodne na plaży: windsurfing, kitesurfing, nurkowanie; 2 pola golfowe w odległości ok. 2 km, w pobliżu wypożyczalnia rowerów (oferta zewnętrzna).

UDOGODNIENIA DLA NIEPEŁNOSPRAWNYCH:

• pokoje (na zapytanie) • plaża: drewniane kładki, dostosowane przebieralnie

ALL INCLUSIVE (za dopłatą):

śniadanie (7.30-10.30), obiad (13.00-15.00) i kolacja (19.00-21.30) w formie bufetu w restauracji głównej; między posiłkami (11.00-17.00): przekąski, kawa, herbata, ciasto, lody; lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe w barze (10.00-23.00); do posiłków w restauracji głównej: wino, piwo oraz napoje bezalkoholowe.

KONTAKT:

0034/928547517, www.barcelo.com

GRATIS:

Wi-Fi


Exim Tours

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Barcelo Fuerteventura Thalasso & Spa to rewelacyjny hotel usytuowany w centrum Caleta del Fuste ze sklepami, barami i restauracjami, wyróżniony prestiżowym znakiem jakości Q, bezpośrednio przy piaszczystej plaży. Polecamy aktywnym klientom, rodzinom z dziećmi, na romantyczne wakacje oraz miłośnikom plażowania. Przynależność do sieci Barcelo to gwarancja wysokiej jakości świadczonych usług i udanych wakacji na przepięknych plażach Fuerteventury.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w centrum Caleta del Fuste, przy publicznej piaszczystej plaży Playa de Castillo
  • bogate zaplecze rekreacyjno sportowe - baseny, korty, siłownia, najnowcześniejsze centrum thalassoterapii na wyspie
  • atrakcje dla dzieci - piracki plac zabaw, animacje, brodzik, plac zabaw, wi fi gratis

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

4 Hiszpania/Fuerteventura

Informacje Ogólne

Barcelo Fuerteventura Thalasso SPA w Caleta de Fuste w 3 budynkach, posiada 462 pokoi i na 4 piętrach. Hotel położony jest 30 m od plaży piaszczysto-skalistej. Miasto znajdujące się najbliżej hotelu to Puerto De Rosario (12 km). Pozostałe miasta: Corralejo (45 km), Gran Tarajal (38 km). Dla Państwa komfortu hotel posiada recepcję, winda, lobby, salę konferencyjną i klimatyzację. Dzieci mają własny program animacji oraz możliwość zabawy na placu zabaw. W 4-piętrowym hotelu personel mówi po niemiecku, angielsku, włosku i hiszpańsku. Goście, którzy chcą być mobilni również na urlopie, mogą wypożyczyć samochód. Do dyspozycji są 2 baseny ze słodką wodą oraz oddzielny brodzik. W barze przy basenie można delektować się ożeźwiającymi napojami. Parasole słoneczne i leżaki do opalania są dostępne za opłatą na plaży i bezpłatnie na basenie. W pobliżu hotelu znajdują się supermarket, przystanek autobusowy, sklepy, centrum miasta, kino i bary/restauracje. Odległość od hotelu: Playa De Sotavento (72 km), Cotillo/El Toston (50 km), Ajuy (46 km), lotnisko FUE (7 km) i Betancuria (28 km). Hotel zapewnia dostęp bez barier: rampa/podnośnik, łazienka przystosowana do korzystania przez osoby na wózkach inwalidzkich i winda przystosowana do przewozu wózków inwalidzkich. Oferta rozrywkowa hotelu: sala telewizyjna. Hotel posiada parking dla samochodów.

Udogodnienia

Hotel oferuje kantor, usługi opiekunki, serwis pokojowy, pokojówki, sejfy, pralnię i usługę budzenia. Dostęp do Internetu w terminalach internetowych i bezprzewodowego poprzez hotspot. Rodzinny hotel oferuje brodzik, aby zapewnić rodzicom i najmłodszym gościom przyjemny pobyt. Hotel oferuje salę konferencyjną z następującym wyposażeniem: dostęp do Internetu. Godziny pracy recepcji: 24h.

Posiłki

śniadanie w godz. 07:30 - 10:30 : bufet. Goście mogą zjeść posiłek w restauracji. Mały głód można zaspokoić w międzyczasie w barze szybkiej obsługi. Wieczorem odwiedź bar w recepcji.

Sport i Rozrywka

Aby aktywnie spędzać czas wolny, hotel oferuje tenis stołowy, bilard, minigolfa, rzutki i program zajęć animacyjnych. Goście, którzy również na urlopie chcą spędzać czas uprawiając sport, mają następujące możliwości: tenis, siatkówka plażowa i aerobik. Najbliższe pole golfowe położone jest w odległości 2 km. Jeśli chodzi o wellness i zdrowie, hotel oferuje słoneczny taras, thalasso, pokój do relaksu, hammam, solarium i jacuzzi. W zależności od pogody i sezonu jako formę rozrywki oferujemy przedstawienia wieczorne.

Dodatkowe Informacje

Akceptujemy następujące formy płatności: karta Visa, karta Eurocard/MasterCard i American Express. Za korzystanie z niektórych urządzeń, ofert i aktywności mogą być pobierane dodatkowe opłaty.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.


Neckermann

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Barcelo Fuerteventura Thalasso & Spa to rewelacyjny hotel usytuowany w centrum Caleta del Fuste ze sklepami, barami i restauracjami, wyróżniony prestiżowym znakiem jakości Q, bezpośrednio przy piaszczystej plaży. Polecamy aktywnym klientom, rodzinom z dziećmi, na romantyczne wakacje oraz miłośnikom plażowania. Przynależność do sieci Barcelo to gwarancja wysokiej jakości świadczonych usług i udanych wakacji na przepięknych plażach Fuerteventury.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w centrum Caleta del Fuste, przy publicznej piaszczystej plaży Playa de Castillo
  • bogate zaplecze rekreacyjno sportowe - baseny, korty, siłownia, najnowcześniejsze centrum thalassoterapii na wyspie
  • atrakcje dla dzieci - piracki plac zabaw, animacje, brodzik, plac zabaw, wi fi gratis

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Fuerteventura, Hiszpania

Opis hotelu

Hotel wzniesiony został w roku 2001. Serdecznie zapraszamy naszych gości do łącznie 462 pokoi. Do dyspozycji gości jest lobby oraz recepcja. Na poszczególne piętra można się bezproblemowo dostać za pomocą windy bądź schodami. Do dyspozycji gości jest kantor wymiany walut. Wi-Fi w pomieszczeniach ogólnodostępnych zapewnia stały dostęp do sieci. Do dyspozycji gości jest restauracja i bar. W sklepie z pamiątkami nabyć można drobiazgi upamiętniające pobyt. W obrębie obiektu znajduje się malowniczy ogród i plac zabaw. Goście przybywający własnym autem skorzystać mogą z parkingu. Do pozostałych świadczonych usług należą babysitting, opieka nad dziećmi, opieka medyczna, serwis pokojowy i pralnia. Odczyty, prezentacje oraz zjazdy mogą odbyć się w jednym z pomieszczeń konferencyjnych.

Zakwaterowanie

Pokoje wyposażone są w klimatyzację i łazienkę. Większość pokoi posiada balkon z widokiem na okolicę. Urzekającą atmosferę wielu kwater podkreśla widok na morze. Pomieszczenia mieszkalne i sypialne dysponują sofą. Dla naszych małych gości przygotowaliśmy łóżeczka dziecięce. Ponadto skorzystać można z sejfu, minibarku i biurka. Minilodówka i ekspres do kawy / herbaty również należą do standardowego wyposażenia. Do wyposażenia należą również internet, telefon, telewizor i Wi-Fi (bezpłatnie). W pokoju znajdziecie Państwo również obuwie domowe. Łazienki wyposażone są w prysznic i wannę. W łazience znajduje się suszarka do włosów, lusterko kosmetyczne i szlafroki. Obiekt oferuje pokoje dla niepalących.

Sport i wypoczynek

Orzeźwienie i ochłodę znajdziecie Państwo w jednym z naszych basenów (krytym bądź otwartym). Spragnionym relaksu i odprężenia polecamy leżaki i parasole na tarasie do opalania. O Państwa pełne odprężenie zadba kąpiel w jacuzzi. Na miejscu dostępny jest ponadto bar z przekąskami. Różnorodne atrakcje, jak tenis ziemny, boccia, siatkówka plażowa, siatkówka, minigolf, golf, padel tenis i strzelanie z łuku, czy też za dodatkową opłatą wędkowanie urozmaicą Państwa pobyt w hotelu. Jet ski, rower wodny, przejażdżki na bananie wodnym, rejsy katamaranem, spływy kajakowe, snorkeling, nurkowanie i aqua fitness zapewnią mnóstwo dobrej zabawy amatorom sportów wodnych. Szeroka oferta rekreacyjna wewnątrz obiektu obejmuje studio fitness, tenisa stołowego, darta i jogę oraz odpłatnie bilard. Hotelowe propozycje Wellness to m.in. spa, sauna, łaźnia turecka, salon piękności, zabiegi masażu, talasoterapia, anti-aging i solarium. Do pozostałych możliwości spędzenia czasu wolnego należą program animacyjny, miniklub i minidisco.

Wyżywienie

Dostępne warianty żywieniowe to wyżywienie częściowe i opcja all inclusive. W ofercie gastronomicznej znajdują się śniadanie, obiad i kolacja. Potrawy bezglutenowe i potrawy wegetariańskie mogą być przygotowane na życzenie gościa. Polecamy również przekąski. Specjalną atrakcję stanowi pokaz show-cookingu. Dostępne są napoje bezalkoholowe i napoje alkoholowe.

Akceptowane karty kredytowe

W obiekcie akceptowane są następujące karty kredytowe: American Express, Visa, Diners Club, JCB i MasterCard.

Uwagi dodatkowe

Opis został przetłumaczony automatycznie. Wszelkie prawa zastrzeżone GIATA 2004 – 2020.

Ważne informacje

Prosimy o zwrócenie uwagi na rodzaj zarezerwowanego przelotu. W zależności od linii lotniczej limity bagażu głównego mogą wynosić od 30 kg do 0 kg/osoba. (standardowo przy przelotach czarterowych wynoszą 20 kg/osoba).


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.


Mapa Hotelu Barcelo Fuerteventura Thalasso Spa
Zdjęcia lokalizacji (Hiszpania / Fuerteventura)
Wakacje na Fuerteventura w Caleta de Fuste
Fuerteventura - Costa Calma
Morro Jable na Fuerteventura
Kurort i plaża Jandia na Fuerteventurze
Cofete Beach na Fuerteventurze
Corralejo na wyspie Fuerteventura
Zoo Oasis Park na Fuerteventurze
Plaża Sotavento - idealne miejsce dla windsurferów - Fuerteventura - Hiszpania, Wyspy kanarysjkie
Opinie z Traveligo.pl

Opinie o Hotelu Barcelo Fuerteventura Thalasso Spa

4.7
zdecydowanie polecam

Barcelo Fuertaventrura to świetny hotel na relaks, sama korzystałam ze spa parę razy, super masaże. Hotel położony w Caleta De Fuste. Do plaży sekunda, ładny zielony teren, bardzo dobrej jakości alkohole. Jedne z lepszych na typowy relaks na Fuertawventurze w jakim byłam.

POLECAM:
na romantyczne wakacje, wymagającym klientom, dla aktywnych wczasowiczów
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.7
5.0
zdecydowanie polecam

Hotel Barcelo Fuertaventura polecam wszystkim :) Bardzo wysoki standard usług, ładne, nowocześnie urządzone i czyste pokoje, bardzo dobre jedzenie, duży wybór. Świetne położenie hotelu - blisko Caleta De Fuste, piękna plaża przy samym hotelu. Małym minusem były tylko nocne godziny lotu i musieliśmy trochę zaczekać na pokój. Ogólnie wakacje na Fuerteventurze uważam za udane :)

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, na romantyczne wakacje, wymagającym klientom
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
5.0
5.0
zdecydowanie polecam

Jeden z najlepszych hoteli w jakich bywałem :-) Zdecydowanie polecam. Obsługa hotelu na serio traktuje slogan: "klient nasz pan".

POLECAM:
wymagającym klientom
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
5.0
Opinie z HolidayCheck
Szczegóły oceny hotelu Barcelo Fuerteventura Thalasso Spa:
  • Lokalizacja
    5.1
  • Hotel
    4.8
  • Pokoje
    4.6
  • Wyżywienie
    4.6
  • Atrakcje
    i sport
    4.7
  • Obsługa
    4.9
HolidayCheck
Ocena Barcelo Fuerteventura Thalasso Spa:
4.9 / 6

Super 2009-07-29
Szczegóły oceny hotelu Barcelo Fuerteventura Thalasso Spa:
  • Lokalizacja
    5.5
  • Pokoje
    5.0
  • Wyżywienie
    5.5
  • Atrakcje
    6.0
  • Obsługa
    6.0

5.7
Barcelo - Hotel godny polecenia 2010-01-05
Szczegóły oceny hotelu Barcelo Fuerteventura Thalasso Spa:
  • Lokalizacja
    5.8
  • Pokoje
    5.3
  • Wyżywienie
    5.5
  • Atrakcje
    5.5
  • Obsługa
    5.0

Hotel Barcelo niemalże pod każdym względem uzyskuje w mojej ocenie wysokie noty... Dość duży obiekt ...
więcej

5.4
Super hotel lecz nie dla amatorów nocego życia 2010-01-17
Szczegóły oceny hotelu Barcelo Fuerteventura Thalasso Spa:
  • Lokalizacja
    5.0
  • Pokoje
    6.0
  • Wyżywienie
    6.0
  • Atrakcje
    3.0
  • Obsługa
    6.0

5.3
Bajecznie i bezstresowo 2010-01-22
Szczegóły oceny hotelu Barcelo Fuerteventura Thalasso Spa:
  • Lokalizacja
    6.0
  • Pokoje
    6.0
  • Wyżywienie
    5.0
  • Atrakcje
    6.0
  • Obsługa
    6.0

5.7
Dobrze dobrane cztery gwiazdki 2010-03-19
Szczegóły oceny hotelu Barcelo Fuerteventura Thalasso Spa:
  • Lokalizacja
    5.2
  • Pokoje
    5.8
  • Wyżywienie
    5.0
  • Atrakcje
    6.0
  • Obsługa
    5.7

Hotel bardzo dobrze położony nad szeroką, piaszczystą /jak wszędzie publiczna/ plażą. Bardzo przyjaz...
więcej

5.5
Wspaniałe wakacje 2010-06-02
Szczegóły oceny hotelu Barcelo Fuerteventura Thalasso Spa:
  • Lokalizacja
    5.0
  • Pokoje
    6.0
  • Wyżywienie
    6.0
  • Atrakcje
    4.0
  • Obsługa
    6.0

5.5
Rewelacyjny hotel w niewielkiej miejscowości 2010-07-20
Szczegóły oceny hotelu Barcelo Fuerteventura Thalasso Spa:
  • Lokalizacja
    5.0
  • Pokoje
    6.0
  • Wyżywienie
    6.0
  • Atrakcje
    6.0
  • Obsługa
    6.0

5.8
Przyjemny hotel w spokojnej miejscowości 2010-07-31
Szczegóły oceny hotelu Barcelo Fuerteventura Thalasso Spa:
  • Lokalizacja
    5.0
  • Pokoje
    6.0
  • Wyżywienie
    4.0
  • Atrakcje
    5.0
  • Obsługa
    5.0

5.2
Super hotel- super wakacje! 2010-10-09
Szczegóły oceny hotelu Barcelo Fuerteventura Thalasso Spa:
  • Lokalizacja
    6.0
  • Pokoje
    6.0
  • Wyżywienie
    6.0
  • Atrakcje
    6.0
  • Obsługa
    5.0

5.8
Hotel 4 gwiazdkowy, minus to animacje i plaża 2010-10-12
Szczegóły oceny hotelu Barcelo Fuerteventura Thalasso Spa:
  • Lokalizacja
    4.0
  • Pokoje
    5.8
  • Wyżywienie
    5.5
  • Atrakcje
    3.7
  • Obsługa
    5.0

Hotel ładny, ladne baseny, b.dobre jedzenie lecz jak ktos jedzie na dluzej niz tydzien to zaczyna ro...
więcej

5.0
Podróż poślubna, wspaniała! 2010-10-21
Szczegóły oceny hotelu Barcelo Fuerteventura Thalasso Spa:
  • Lokalizacja
    6.0
  • Pokoje
    5.8
  • Wyżywienie
    5.3
  • Atrakcje
    6.0
  • Obsługa
    5.5

Najpiękniejszy i najlepszy hotel na Fuercie!! Dla tych, którzy się tam wybierają, jak najbardziej po...
więcej

5.8
Wspaniały hotel, szczególnie dla rodzin 2010-11-15
Szczegóły oceny hotelu Barcelo Fuerteventura Thalasso Spa:
  • Lokalizacja
    6.0
  • Pokoje
    5.0
  • Wyżywienie
    6.0
  • Atrakcje
    6.0
  • Obsługa
    5.0

5.7
Ok, wart swej ceny 2010-12-11
Szczegóły oceny hotelu Barcelo Fuerteventura Thalasso Spa:
  • Lokalizacja
    4.0
  • Pokoje
    5.0
  • Wyżywienie
    5.5
  • Atrakcje
    4.0
  • Obsługa
    4.3

Pyszne jedzenie, basen i bary na zewnatrz dobrze usytuowane, recepcja profesjonalna, pokoj okey, nie...
więcej

4.5
Hotel godny polecenia 2010-12-31
Szczegóły oceny hotelu Barcelo Fuerteventura Thalasso Spa:
  • Lokalizacja
    6.0
  • Pokoje
    6.0
  • Wyżywienie
    6.0
  • Atrakcje
    5.0
  • Obsługa
    6.0

Udane wakacje. Hotel naprawdę godny polecenia. Hotel posiada duże baseny i ładne przestronne pokoje...
więcej

5.8
Miły hotel z dużym ogrodem 2011-01-15
Szczegóły oceny hotelu Barcelo Fuerteventura Thalasso Spa:
  • Lokalizacja
    6.0
  • Pokoje
    6.0
  • Wyżywienie
    6.0
  • Atrakcje
    5.0
  • Obsługa
    6.0

5.8
Ocena zależy od miejsca położenia pokoju 2011-01-28
Szczegóły oceny hotelu Barcelo Fuerteventura Thalasso Spa:
  • Lokalizacja
    5.0
  • Pokoje
    4.0
  • Wyżywienie
    3.0
  • Atrakcje
    4.0
  • Obsługa
    5.0

4.2
Udane wczasy rodzinne 2011-02-09
Szczegóły oceny hotelu Barcelo Fuerteventura Thalasso Spa:
  • Lokalizacja
    6.0
  • Pokoje
    6.0
  • Wyżywienie
    5.0
  • Atrakcje
    6.0
  • Obsługa
    6.0

5.8
Bardzo udane wakacje! 2011-02-10
Szczegóły oceny hotelu Barcelo Fuerteventura Thalasso Spa:
  • Lokalizacja
    5.2
  • Pokoje
    6.0
  • Wyżywienie
    5.5
  • Atrakcje
    5.3
  • Obsługa
    5.0

Udany urlop i wypoczynek w tym hotelu. Trudno doszukać się jakichś uchybień. W hotelu panuje przy...
więcej

5.4
Polecam dla rodzin z dziećmi! 2011-02-18
Szczegóły oceny hotelu Barcelo Fuerteventura Thalasso Spa:
  • Lokalizacja
    6.0
  • Pokoje
    6.0
  • Wyżywienie
    6.0
  • Atrakcje
    6.0
  • Obsługa
    6.0

6.0
Polecam na wczasy z dziećmi 2011-05-03
Szczegóły oceny hotelu Barcelo Fuerteventura Thalasso Spa:
  • Lokalizacja
    5.0
  • Pokoje
    5.0
  • Wyżywienie
    5.0
  • Atrakcje
    5.0
  • Obsługa
    5.0

5.0
Hotel zasługuje na 4 gwiazdki 2011-05-07
Szczegóły oceny hotelu Barcelo Fuerteventura Thalasso Spa:
  • Lokalizacja
    6.0
  • Pokoje
    6.0
  • Wyżywienie
    6.0
  • Atrakcje
  • Obsługa
    6.0

6.0
Dobry hotel oferujący ciszę i spokój 2011-11-30
Szczegóły oceny hotelu Barcelo Fuerteventura Thalasso Spa:
  • Lokalizacja
    5.0
  • Pokoje
    6.0
  • Wyżywienie
    5.0
  • Atrakcje
    3.0
  • Obsługa
    6.0

5.0
Wygodny hotel w dobrym położeniu 2012-01-02
Szczegóły oceny hotelu Barcelo Fuerteventura Thalasso Spa:
  • Lokalizacja
    5.0
  • Pokoje
    4.8
  • Wyżywienie
    5.0
  • Atrakcje
    5.0
  • Obsługa
    3.5

Hotel przeznaczony dla miłośników plażowania - znajduje się bezpośrednio przy przy plaży, po wyjściu...
więcej

4.7
Polecam na spokojne wakacje 2012-06-16
Szczegóły oceny hotelu Barcelo Fuerteventura Thalasso Spa:
  • Lokalizacja
    6.0
  • Pokoje
    5.0
  • Wyżywienie
    6.0
  • Atrakcje
    4.0
  • Obsługa
    6.0

5.3
Super wypoczynek w wyjątkowym miejscu 2012-06-30
Szczegóły oceny hotelu Barcelo Fuerteventura Thalasso Spa:
  • Lokalizacja
    6.0
  • Pokoje
    6.0
  • Wyżywienie
    5.0
  • Atrakcje
    4.0
  • Obsługa
    5.0

5.3
Średnio mimo ceny 2012-07-15
Szczegóły oceny hotelu Barcelo Fuerteventura Thalasso Spa:
  • Lokalizacja
    6.0
  • Pokoje
    6.0
  • Wyżywienie
    4.0
  • Atrakcje
    2.0
  • Obsługa
    6.0

4.8
Barcelo - plażowanie w środku zimy - super! 2013-02-13
Szczegóły oceny hotelu Barcelo Fuerteventura Thalasso Spa:
  • Lokalizacja
    4.3
  • Pokoje
    5.0
  • Wyżywienie
    4.8
  • Atrakcje
    6.0
  • Obsługa
    6.0

Bardzo udany urlop, piękne plaże, zaciszna zatoka,, świetny serwis i animacje wieczorne. Brak zasięg...
więcej

5.2
Wietrzne sanatorium 2013-04-05
Szczegóły oceny hotelu Barcelo Fuerteventura Thalasso Spa:
  • Lokalizacja
    4.0
  • Pokoje
    5.0
  • Wyżywienie
    4.0
  • Atrakcje
    4.0
  • Obsługa
    5.0

4.5
Cudownie 2013-09-14
Szczegóły oceny hotelu Barcelo Fuerteventura Thalasso Spa:
  • Lokalizacja
    6.0
  • Pokoje
    6.0
  • Wyżywienie
    6.0
  • Atrakcje
    6.0
  • Obsługa
    6.0

Idealny wypoczynek.Bardzo uprzejmy personel. Plaża piaszczysta przy samym hotelu. Dużo występów na s...
więcej

6.0
Zachęcam 2013-10-27
Szczegóły oceny hotelu Barcelo Fuerteventura Thalasso Spa:
  • Lokalizacja
    5.0
  • Pokoje
    5.0
  • Wyżywienie
    6.0
  • Atrakcje
    5.0
  • Obsługa
    5.0

5.2
Wyjątkowo mocne gwiazdki 2015-09-25
Szczegóły oceny hotelu Barcelo Fuerteventura Thalasso Spa:
  • Lokalizacja
    5.2
  • Pokoje
    5.8
  • Wyżywienie
    5.8
  • Atrakcje
    5.3
  • Obsługa
    5.0

Hotel jest ładny i dobrze usytuowany, w bezpośrednim sąsiedztwie plaży. Budynek ładny, niewysoki, w ...
więcej

5.5

Barcelo Fuerteventura Thalasso Spa - możliwości zakwaterowania:

Pokoj dwuosobowy dla jednej osoby lazienka prysznic WC klimatyzacja balkon lub taras widok na morze
Pokoj dwuosobowy dla jednej osoby lazienka WC klimatyzacja balkon lub taras
Pokoj Superior do pojed. wykorzystania lazienka WC klimatyzacja balkon lub taras
Pokoj dwuosobowy lazienka prysznic WC klimatyzacja balkon lub taras widok na morze
Pokoj dwuosobowy lazienka WC klimatyzacja balkon lub taras
Pokoj superior lazienka WC klimatyzacja balkon lub taras
Pokoj superior lazienka WC klimatyzacja balkon lub taras widok na morze
Pokoj dwuosobowy dla 3 osob lazienka prysznic WC klimatyzacja balkon lub taras widok na morze
Pokoj dwuosobowy dla 3 osob lazienka WC klimatyzacja balkon lub taras
Pokoj superior lazienka WC klimatyzacja balkon lub taras
Pokoj superior lazienka WC klimatyzacja balkon lub taras widok na morze
Pok. 2 os.+1 dost.
Pok. 2 os.+2 dost.
Pok. 2 os.
Pok. superior 2 os.+1 dost.
Pok. superior 2 os.
Pok. superior 2 os. w/morze

Barcelo Fuerteventura Thalasso Spa - Możliwości wyżywienia:


Barcelo Fuerteventura Thalasso Spa - miasta wylotu:


Barcelo Fuerteventura Thalasso Spa - możliwa długość wypoczynku:


Masz pytania o Hotel Barcelo Fuerteventura Thalasso Spa? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00