Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob.-nd. 10:00-16:00;

Lato 2018 - First minute
  • Hotel Melia Gorriones, Fuerteventura
  • Hotel Melia Gorriones, Fuerteventura
  • Hotel Melia Gorriones, Fuerteventura
  • Hotel Melia Gorriones, Fuerteventura
  • Hotel Melia Gorriones, Fuerteventura
  • Hotel Melia Gorriones, Fuerteventura
  • Hotel Melia Gorriones, Fuerteventura
  • Hotel Melia Gorriones, Fuerteventura
  • Hotel Melia Gorriones, Fuerteventura
  • Hotel Melia Gorriones, Fuerteventura
  • Hotel Melia Gorriones, Fuerteventura
  • Hotel Melia Gorriones, Fuerteventura
  • Hotel Melia Gorriones, Fuerteventura
  • Hotel Melia Gorriones, Fuerteventura
1 / 14
Udogodnienia hotelu Melia Gorriones
  • Windsurfing
  • Fitness/Siłownia
  • Tenis
  • Basen odkryty
  • Animacje dla dorosłych
  • Polska animacja
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Przy plaży
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Ułatwienia dla niepełnosprawnych
  • Bez paszportu

Hotel Melia Gorriones
star 4

Hiszpania: Fuerteventura
Ocena hotelu Melia Gorriones:
3.9 / 5
Średnia z 4 opinii
Szczegóły oceny hotelu Melia Gorriones:
  • Lokalizacja
    4.0
  • Hotel
    3.0
  • Pokoje
    4.0
  • Wyżywienie
    4.0
  • Atrakcje
    i sport
    4.0
  • Jakość
    do ceny
    4.0
Ocena hotelu:
3.9 / 5
Średnia z 4 opinii
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 27 czerwca 2018
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 05 kwietnia 2019

Hotel Melia Gorriones w ofercie Biura podróży:

Rainbow
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Melia Gorriones to jeden z najlepszych hoteli na Fuerteventurze, rewelacyjnie usytuowany przy przepięknej plaży Sotavento, niedaleko miejscowości Costa Calma. Polecamy szczególnie miłośnikom plażowania, miłośnikom wind i kitesurfingu, a także na romantyczne wakacje i dla rodzin z dziećmi. Przynależność do znanej sieci Melia to gwarancja najwyższej jakości świadczonych usług i udanych wakacji na przepięknych plażach Fuerteventury.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja niedaleko kurortu Costa Calma, przy słynnej plaży Sotavento, gdzie ocean tworzy z plażą przepiękną lagunę , w pobliżu znanej szkoły windsurfingu i kitesurfingu
  • bogate zaplecze rekreacyjno sportowe - bary, restauracje, baseny, brodziki, zjeżdżalnie
  • bardzo smaczne i urozmaicone wyżywienie

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****+

Opis oferty

 

Położenie:

Hotel położony tuż nad brzegiem oceanu, niedaleko znanego kurortu Costa Calma (ok. 4 km) - przystanek autobusowy ok. 100 m od hotelu. Do lotniska około 65 km.



Plaża:

Hotel położony przy słynnej plaży Sotavento. Na plaży znajduje się Pro Center Rene Egli - renomowana szkoła windsurfingu i kitesurfingu z obsługą również w języku polskim. Hotel zapewnia ręczniki plażowe (20 EUR/depozyt, 1 EUR/wymiana).



Do dyspozycji gości:

Recepcja z lobby, 2 restauracje, 2 bary, Fun Pub z muzyką i filmami video, Gabi Club - bar chill out tylko dla dorosłych, duży ogród z tarasami słonecznymi, leżakami oraz parasolami, łóżka balijskie (płatne), 3 baseny różnej wielkości (2 ze słodką wodą z czego 1 podgrzewany zimą, 1 ze słoną wodą), brodzik dla dzieci z 2 małymi zjeżdżalniami, mini klub dla dzieci (5-12 lat), minimarket, sklep z upominkami, pralnia (płatna), wypożyczalnia samochodów i rowerów, gabinet medyczny (płatny).



Pokoje:

Hotel posiada 418 pokoi. Wszystkie klimatyzowane, z optycznie wydzieloną częścią wypoczynkową (sofa jako dostawka) i komfortowym wyposażeniem: łazienka (suszarka do włosów), telefon, TV-sat, sejf (gratis), balkon lub taras (meble balkonowe). Łóżeczko dla dziecka do 2 lat - gratis. Dziecko do 2 lat wlicza się w maksymalne obłożenie każdego pokoju.


Pokoje Standardowe - pow. ok. 26 m2 dla max. 4 osób (tylko w układzie 2+2). Istnieje możliwość dopłaty do pokoi z widokiem na ocean.



Wyżywienie:

Śniadania i obiadokolacje w formie bogatego bufetu. All Inclusive za dopłatą: śniadania w restauracji Gorriones (07:30-10:00), lunch w restauracji Gorriones (13:00-15:00), obiadokolacje w restauracji Gorriones (19:00-22:00) w formie bufetu, lokalne napoje alkoholowe oraz bezalkoholowe podawane do posiłków w restauracji oraz w barze Oasis (10:00-18:00), w Fun Pubie (17:00-23:00) i Gabi Club (19:00-00:00). Hotel zastrzega sobie prawo do zmiany godzin/miejsca serwowania posiłków w ramach All Inclusive. Możliwe wyżywienie bezglutenowe.


Program sportowy i animacyjny:

Bogaty program sportowy i animacyjny dla dzieci i dorosłych. Bezpłatnie: siłownia, paddle, boisko do siatkówki, korty tenisowe (depozyt za sprzęt ok. 20 EUR). Hotelowe Spa (za opłatą) - sauna parowa i fińska, jacuzzi oraz zabiegi na twarz i ciało.


Internet:

WiFi w lobby oraz stanowiska komputerowe płatne (ok. 6 EUR/godz.).



Kategoria lokalna:

****



Strona www:



Program

Dzień pierwszy
Wyloty z Polski. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: r.pl/rozklady.

Dzień od drugiego do przedostatniego
Czas na wypoczynek, kąpiele morskie i słoneczne, udział w wycieczkach lokalnych itp.

Dzień ostatni
Wykwaterowanie z hotelu i transfer na lotnisko(dokładne godziny zbiórki poda rezydent Rainbow na miejscu). Powrót do Polski.

Świadczenia
Cena podstawowa obejmuje:
przelot samolotem, opłaty lotniskowe, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, 7 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, opiekę polskiego rezydenta, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa (NNW, KL, CP, Assistance i bagaż).

Cena podstawowa nie obejmuje:
wycieczek lokalnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, napojów do posiłków jeśli w opisie hoteli nie podano inaczej oraz innych wydatków osobistych.

Inne
Wiadomości ogólne Waluta EURO. Można płacić kartami kredytowymi i korzystać z bankomatów.

Napiwki Przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwków, szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach. Zdarza się, że napiwek zostaje doliczony do rachunku.

Wiza Obywatele Polski mogą podróżować do Hiszpanii na podstawie ważnego dowodu osobistego lub paszportu.

Czas Minus 1 godzina w stosunku do czasu polskiego.

Orientacyjne ceny Warto pamiętać, że Wyspy Kanaryjskie są obszarem wolnocłowym i taniej można tu kupić wiele artykułów, np. kosmetyki, alkohol czy sprzęt elektroniczny. Generalnie ceny popularnych towarów są przystępne, np. obiad w restauracji od 10 EUR, woda 1l - 1-1,5 EUR, piwo w barze od 1,5 EUR, kawa w kawiarni od 2 EUR, bilety autobusowe w zależności od trasy od 0,7 EUR do 5 EUR.

Elektryczność Napięcie 220V, urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów.

Telefony Telefony komórkowe działają w całej Hiszpanii. Rozmowy lokalne są tanie natomiast zagraniczne dość drogie. Koszty połączeń w ramach roamingu polskich sieci prosimy sprawdzać przed wyjazdem u operatora.

Wyloty: Z Warszawy, Katowic oraz Poznania. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: R.pl/rozklady.

Fuerteventura To najszybciej rozwijająca się turystycznie spośród Wysp Kanaryjskich. Druga co do wielkości po Teneryfie jest niemal bezludna, na 1660 km kw. mieszka niespełna 100 tys. osób. To istny raj dla miłośników plażowania i amatorów kite i windsurfingu, surfingu - wczasy tu i klimat Fuerteventury stwarzają wyśmienite warunki do uprawiania tych sportów, a na Playa de Sotavento de Jandia odbywają się co roku mistrzostwa świata.

Corralejo Położona na północy wyspy miejscowość jest swoistą mieszanką turystycznego kurortu i hiszpańskiego małego miasteczka. Stąd najbliżej na sąsiednią Lanzarote (tylko 30 min. promem) i do słynnych wydmowych plaż. Miasteczko oferuje wiele turystycznych atrakcji a jego stara część ma niepowtarzalny urok.

Caleta de Fuste Najmłodszy, niewielki kurort wyspy, położony najbliżej lotniska. Poszukiwacze nocnego życia znajdą tu bary, a amatorzy kuchni kanaryjskiej porządne restauracje serwujące specjały lokalnej kuchni. Szeroka, zatokowa plaża zachęca do kąpieli.

Costa Calma Miejscowość wybudowana na początku ciągnących się kilkanaście kilometrów plaż, które same w sobie są niezwykłą atrakcją dla osób lubiących wypoczynek w słońcu i uprawiających windsurfing i kitesurfing. Sklepy restauracje i bary zapewniają rozrywkę na wieczory.

Jandia Na najbardziej na południe wysuniętym fragmencie wyspy znajduje się jeden z popularniejszych kurortów na wyspie. Piękne długie plaże z białym piaskiem i liczne hotele powodują, że miejscowość szybko się rozwija. Powstają sklepy, kawiarnie, restauracje więc na pewno nie można się tu nudzić.

Majanicho Mała wioska rybacka położona na północy Fuerteventury, z dziką plażą. Miejsce idealne dla wszystkich tych, którzy szukają wypoczynku z dala od głośnych kurortów.

Naturyzm na plażach Fuerteventury Naturyzm jest na wyspie bardzo popularny i na każdej plaży można spotkać jego zwolenników.

Wycieczki lokalne
Wyspy Kanaryjskie Fuerteventura Atrakcje i wycieczki lokalne

Zapraszam na słoneczną i wietrzną Fuerteventurę, zwaną plażą wysp kanaryjskich. Niesamowite widoki, szerokie białe i złote plaże, cynamonowe wzgórza w interiorze wyspy, maleńkie kanaryjskie wioski i miasteczka oraz pyszne jedzenie, to tylko kilka powodów, żeby nas odwiedzić. Bliskość Lanzarote pozwala na zobaczenie dwóch wysp kanaryjskich w trakcie jednego urlopu. Do zobaczenia na Fuercie!

Małgosia Wolska Rezydent Rainbow

Wycieczki lokalne

Gran Tour Fuerteventura
Pełna wrażeń całodniowa wycieczka objazdowa po wyspie. Odwiedzimy wioskę rybacką Ajuy, ze słynną czarną wulkaniczną plażą. Spacer wzdłuż najstarszych skał wysp kanaryjskich zaprowadzi nas do czarnej jaskini. Kolejny punkt naszej wycieczki to wizyta w pierwszej stolicy wyspy - urokliwym miasteczku Betancuria. Złożymy również wizytę na rodzinnej koziej farmie, gdzie spróbujemy serów kozich, dżemu z kaktusa, kanaryjskiego rumu miodowego oraz pikantnego sosu mojo rojo. Po spotkaniu ze słynnymi rzeźbami Guanczów, w trakcie obiadu (wliczony w cenę wycieczki), czeka nas kolejna część kanaryjskiej uczty kulinarnej. Następnie zatrzymamy się na plantacji aloesu i dowiemy, jak powstają naturalne kosmetyki. Zwieńczeniem pełnego wspaniałych widoków dnia, będzie czas wolny na krótki spacer na wydmach las Dunas de Corralejo. Wycieczka z polskim przewodnikiem. Cena ok. 48 Eur za osobę dorosłą, ok. 28 Eur za dzieci 3-11 lat

Oasis Park Fuerteventura
Wizyta w olbrzymim parku zoologicznym z atrakcjami to świetna zabawa dla małych i dużych. W trakcie całodziennego pobytu w parku można zobaczyć ponad 3 000 zwierząt reprezentujących 230 gatunków. Podczas wizyty warto obejrzeć zachwycające pokazy zwierząt (lwy morskie, papugi, gady oraz dzikie ptaki) oraz największy ogród kaktusowy na terenie Europy. Dla najmłodszych przygotowano place zabaw, a dla wszystkich restauracje serwujące lokalne potrawy. Dla Państwa wygody codziennie sprzed hotelu odjeżdża bezpłatny autobus do parku. Dla zainteresowanych są dodatkowo płatne atrakcje: interakcje z lemurami, przejażdżki na wielbłądach oraz pływanie z lwami morskimi. Cena ok. 35 EUR, ok.30 EUR senior 60+, ok.21 Eur dzieci 4-11 lat Uwaga! O aktualne oferty i promocje zapytaj rezydenta!

Lanzarote
Całodniowa wycieczka na najbardziej fascynującą, wulkaniczną wyspę archipelagu Wysp Kanaryjskich. Zaczniemy od Parku Narodowego Timanfaya - terenu ogromnych erupcji wulkanicznych z XVIII wieku. Przejedziemy autokarem przez słynną, 14-kilometrową Trasę Wulkanów poprowadzoną po zastygłej lawie i weźmiemy udział w trzech pokazach geotermicznych, pokazujących jak gorąca jest jeszcze lawa. W regionie La Geria czeka nas degustacja wulkanicznego wina. Przejedziemy przez Dolinę Tysiąca Palm oraz zatrzymamy się na malowniczym punkcie widokowym. Następnie odwiedzimy Jameos del Agua, czyli jaskinię z lawy stworzoną w tunelu wulkanicznym przez lokalnego artystę Césara Manrique - miejsce zaskakujące i idealne na relaks. Na typowy kanaryjski lunch udamy się do restauracji zbudowanej tuż obok jednego z dzieł tego artysty. Wycieczka z polskim przewodnikiem. Cena ok. 93 Eur za osobą dorosłą, ok. 46,50 Eur za dziecko 3-11 lat, ok. 5,50 EUR za dziecko do 3 lat.

TAJEMNICZA COFETE
Kameralna wyprawa na dziki półwysep Jandia i plażę Cofete. Na trasie malownicze punkty widokowe, niesamowita plaża Cofete (czas wolny na plażowanie), historia tajemniczej willi Gustava Wintera. Niezapomniane widoki gwarantowane. Cena ok. 55 Eur - zależy od lokalizacji hotelu zakwaterowania Klientów oraz długości wycieczki (półdniowa lub całodniowa).

Wyspa Lobos
Rejs katamaranem z portu w Corralejo na uroczą bezludną wysepkę Lobos. W trakcie rejsu przerwa na skoki do wody i snorkelling. Na pokładzie łodzi lunch, przekąski i napoje wliczone w cenę. Około 2-godzinny pobyt na wyspie - czas na kąpiele morskie i słoneczne, na bardziej aktywnych czekają szlaki spacerowe. Cena ok. 54 Eur za osobę dorosłą, ok. 27 Eur za dziecko do 11 lat.

Dla aktywnych


Raj dla surferów i kite/wind surferów Fuerteventura, nazywana Hawajami Europy, znana jest z fantastycznych warunków do uprawiania sportów wodnych. Najlepsze miejsca dla surferów znajdują się w Corralejo, El Cotillo i La Pared. Wielbiciele kite'a i windsurfingu odnajdą swoje miejsce na plaży Sotavento, na której każdego roku odbywają się Mistrzostwa Świata w Kite i Windsurfingu.

Trekking
Księżycowe krajobrazy, doliny i wąwozy, urokliwe kanaryjskie miasteczka, nadmorskie szlaki - Fuerteventura zaskakuje ilością tras o różnym poziomie trudności. Warto wybrać się na najwyższy szczyt Fuerteventury - Pico de la Zarza, z którego można zobaczyć zarówno zachodni, jak i wschodni brzeg oceanu.

Przyroda


Wydmy w Corralejo
Zachwycające i piaszczyste wydmy przechodzące w szerokie i długie plaże stanowią Park Naturalny Las Dunas oraz jedną z wizytówek Fuerteventury.

Plaża Sotavento
Uznawana za najpiękniejszą plażę Fuerteventury - ponad 9- kilometrowa, z drobnym piaskiem i płytkimi lagunami które tworzą malowniczą i bardzo fotogeniczną scenerię. Płytkie, bezpieczne zatoczki docenią rodziny z dziećmi oraz adepci wind i kitesurfingu.

Aloe Vera Finca
Wizyta na tej plantacji aloesu pozwoli zobaczyć odmianę Barbadensis Miller, której właściwości kojące znane są już od tysięcy lat. Kosmetyki z aloesu to jeden z najbardziej znanych produktów eksportowych wyspy.

Relaks


Corralejo
Corralejo to z pewnością najbardziej rozrywkowe miasteczko wyspy. Warto wpaść na koncert na żywo do Rock Cafe czy na tańce do Waikiki lub Kiwi. Lody gofio to niewątpliwie wizytówka wyspy - można je zjeść w małej kawiarni Secreto del Sur. Bliskość wydm, czyli największej piaskownicy wyspy, pozwala połączyć odpoczynek i plażowanie z uprawianiem sportów - surfingu, windsurfingu czy kite'a. Uwaga! Zamieszczone tutaj opisy wycieczek lokalnych są podane wyłącznie informacyjnie i nie stanowią oferty handlowej. Nie gwarantujemy, że będą one wszystkie realizowane. Pełny wykaz dostępnych atrakcji lokalnych wraz z ich aktualnymi cenami jest dostępny u naszych rezydentów.

Ĺšwiadczenia

Cena podstawowa obejmuje:
przelot samolotem, opłaty lotniskowe, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, 7 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, opiekę polskiego rezydenta, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa (NNW, KL, CP, Assistance i bagaż).

Cena podstawowa nie obejmuje:
wycieczek lokalnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, napojów do posiłków jeśli w opisie hoteli nie podano inaczej oraz innych wydatków osobistych.

Wycieczki lokalne

Wyspy Kanaryjskie Fuerteventura Atrakcje i wycieczki lokalne

Zapraszam na słoneczną i wietrzną Fuerteventurę, zwaną plażą wysp kanaryjskich. Niesamowite widoki, szerokie białe i złote plaże, cynamonowe wzgórza w interiorze wyspy, maleńkie kanaryjskie wioski i miasteczka oraz pyszne jedzenie, to tylko kilka powodów, żeby nas odwiedzić. Bliskość Lanzarote pozwala na zobaczenie dwóch wysp kanaryjskich w trakcie jednego urlopu. Do zobaczenia na Fuercie!

Małgosia Wolska Rezydent Rainbow

Wycieczki lokalne

Gran Tour Fuerteventura
Pełna wrażeń całodniowa wycieczka objazdowa po wyspie. Odwiedzimy wioskę rybacką Ajuy, ze słynną czarną wulkaniczną plażą. Spacer wzdłuż najstarszych skał wysp kanaryjskich zaprowadzi nas do czarnej jaskini. Kolejny punkt naszej wycieczki to wizyta w pierwszej stolicy wyspy - urokliwym miasteczku Betancuria. Złożymy również wizytę na rodzinnej koziej farmie, gdzie spróbujemy serów kozich, dżemu z kaktusa, kanaryjskiego rumu miodowego oraz pikantnego sosu mojo rojo. Po spotkaniu ze słynnymi rzeźbami Guanczów, w trakcie obiadu (wliczony w cenę wycieczki), czeka nas kolejna część kanaryjskiej uczty kulinarnej. Następnie zatrzymamy się na plantacji aloesu i dowiemy, jak powstają naturalne kosmetyki. Zwieńczeniem pełnego wspaniałych widoków dnia, będzie czas wolny na krótki spacer na wydmach las Dunas de Corralejo. Wycieczka z polskim przewodnikiem. Cena ok. 48 Eur za osobę dorosłą, ok. 28 Eur za dzieci 3-11 lat

Oasis Park Fuerteventura
Wizyta w olbrzymim parku zoologicznym z atrakcjami to świetna zabawa dla małych i dużych. W trakcie całodziennego pobytu w parku można zobaczyć ponad 3 000 zwierząt reprezentujących 230 gatunków. Podczas wizyty warto obejrzeć zachwycające pokazy zwierząt (lwy morskie, papugi, gady oraz dzikie ptaki) oraz największy ogród kaktusowy na terenie Europy. Dla najmłodszych przygotowano place zabaw, a dla wszystkich restauracje serwujące lokalne potrawy. Dla Państwa wygody codziennie sprzed hotelu odjeżdża bezpłatny autobus do parku. Dla zainteresowanych są dodatkowo płatne atrakcje: interakcje z lemurami, przejażdżki na wielbłądach oraz pływanie z lwami morskimi. Cena ok. 35 EUR, ok.30 EUR senior 60+, ok.21 Eur dzieci 4-11 lat Uwaga! O aktualne oferty i promocje zapytaj rezydenta!

Lanzarote
Całodniowa wycieczka na najbardziej fascynującą, wulkaniczną wyspę archipelagu Wysp Kanaryjskich. Zaczniemy od Parku Narodowego Timanfaya - terenu ogromnych erupcji wulkanicznych z XVIII wieku. Przejedziemy autokarem przez słynną, 14-kilometrową Trasę Wulkanów poprowadzoną po zastygłej lawie i weźmiemy udział w trzech pokazach geotermicznych, pokazujących jak gorąca jest jeszcze lawa. W regionie La Geria czeka nas degustacja wulkanicznego wina. Przejedziemy przez Dolinę Tysiąca Palm oraz zatrzymamy się na malowniczym punkcie widokowym. Następnie odwiedzimy Jameos del Agua, czyli jaskinię z lawy stworzoną w tunelu wulkanicznym przez lokalnego artystę Césara Manrique - miejsce zaskakujące i idealne na relaks. Na typowy kanaryjski lunch udamy się do restauracji zbudowanej tuż obok jednego z dzieł tego artysty. Wycieczka z polskim przewodnikiem. Cena ok. 93 Eur za osobą dorosłą, ok. 46,50 Eur za dziecko 3-11 lat, ok. 5,50 EUR za dziecko do 3 lat.

TAJEMNICZA COFETE
Kameralna wyprawa na dziki półwysep Jandia i plażę Cofete. Na trasie malownicze punkty widokowe, niesamowita plaża Cofete (czas wolny na plażowanie), historia tajemniczej willi Gustava Wintera. Niezapomniane widoki gwarantowane. Cena ok. 55 Eur - zależy od lokalizacji hotelu zakwaterowania Klientów oraz długości wycieczki (półdniowa lub całodniowa).

Wyspa Lobos
Rejs katamaranem z portu w Corralejo na uroczą bezludną wysepkę Lobos. W trakcie rejsu przerwa na skoki do wody i snorkelling. Na pokładzie łodzi lunch, przekąski i napoje wliczone w cenę. Około 2-godzinny pobyt na wyspie - czas na kąpiele morskie i słoneczne, na bardziej aktywnych czekają szlaki spacerowe. Cena ok. 54 Eur za osobę dorosłą, ok. 27 Eur za dziecko do 11 lat.

Dla aktywnych


Raj dla surferów i kite/wind surferów Fuerteventura, nazywana Hawajami Europy, znana jest z fantastycznych warunków do uprawiania sportów wodnych. Najlepsze miejsca dla surferów znajdują się w Corralejo, El Cotillo i La Pared. Wielbiciele kite'a i windsurfingu odnajdą swoje miejsce na plaży Sotavento, na której każdego roku odbywają się Mistrzostwa Świata w Kite i Windsurfingu.

Trekking
Księżycowe krajobrazy, doliny i wąwozy, urokliwe kanaryjskie miasteczka, nadmorskie szlaki - Fuerteventura zaskakuje ilością tras o różnym poziomie trudności. Warto wybrać się na najwyższy szczyt Fuerteventury - Pico de la Zarza, z którego można zobaczyć zarówno zachodni, jak i wschodni brzeg oceanu.

Przyroda


Wydmy w Corralejo
Zachwycające i piaszczyste wydmy przechodzące w szerokie i długie plaże stanowią Park Naturalny Las Dunas oraz jedną z wizytówek Fuerteventury.

Plaża Sotavento
Uznawana za najpiękniejszą plażę Fuerteventury - ponad 9- kilometrowa, z drobnym piaskiem i płytkimi lagunami które tworzą malowniczą i bardzo fotogeniczną scenerię. Płytkie, bezpieczne zatoczki docenią rodziny z dziećmi oraz adepci wind i kitesurfingu.

Aloe Vera Finca
Wizyta na tej plantacji aloesu pozwoli zobaczyć odmianę Barbadensis Miller, której właściwości kojące znane są już od tysięcy lat. Kosmetyki z aloesu to jeden z najbardziej znanych produktów eksportowych wyspy.

Relaks


Corralejo
Corralejo to z pewnością najbardziej rozrywkowe miasteczko wyspy. Warto wpaść na koncert na żywo do Rock Cafe czy na tańce do Waikiki lub Kiwi. Lody gofio to niewątpliwie wizytówka wyspy - można je zjeść w małej kawiarni Secreto del Sur. Bliskość wydm, czyli największej piaskownicy wyspy, pozwala połączyć odpoczynek i plażowanie z uprawianiem sportów - surfingu, windsurfingu czy kite'a. Uwaga! Zamieszczone tutaj opisy wycieczek lokalnych są podane wyłącznie informacyjnie i nie stanowią oferty handlowej. Nie gwarantujemy, że będą one wszystkie realizowane. Pełny wykaz dostępnych atrakcji lokalnych wraz z ich aktualnymi cenami jest dostępny u naszych rezydentów.

Inne

Wiadomości ogólne Waluta EURO. Można płacić kartami kredytowymi i korzystać z bankomatów.

Napiwki Przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwków, szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach. Zdarza się, że napiwek zostaje doliczony do rachunku.

Wiza Obywatele Polski mogą podróżować do Hiszpanii na podstawie ważnego dowodu osobistego lub paszportu.

Czas Minus 1 godzina w stosunku do czasu polskiego.

Orientacyjne ceny Warto pamiętać, że Wyspy Kanaryjskie są obszarem wolnocłowym i taniej można tu kupić wiele artykułów, np. kosmetyki, alkohol czy sprzęt elektroniczny. Generalnie ceny popularnych towarów są przystępne, np. obiad w restauracji od 10 EUR, woda 1l - 1-1,5 EUR, piwo w barze od 1,5 EUR, kawa w kawiarni od 2 EUR, bilety autobusowe w zależności od trasy od 0,7 EUR do 5 EUR.

Elektryczność Napięcie 220V, urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów.

Telefony Telefony komórkowe działają w całej Hiszpanii. Rozmowy lokalne są tanie natomiast zagraniczne dość drogie. Koszty połączeń w ramach roamingu polskich sieci prosimy sprawdzać przed wyjazdem u operatora.

Wyloty: Z Warszawy, Katowic oraz Poznania. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: R.pl/rozklady.

Fuerteventura To najszybciej rozwijająca się turystycznie spośród Wysp Kanaryjskich. Druga co do wielkości po Teneryfie jest niemal bezludna, na 1660 km kw. mieszka niespełna 100 tys. osób. To istny raj dla miłośników plażowania i amatorów kite i windsurfingu, surfingu - wczasy tu i klimat Fuerteventury stwarzają wyśmienite warunki do uprawiania tych sportów, a na Playa de Sotavento de Jandia odbywają się co roku mistrzostwa świata.

Corralejo Położona na północy wyspy miejscowość jest swoistą mieszanką turystycznego kurortu i hiszpańskiego małego miasteczka. Stąd najbliżej na sąsiednią Lanzarote (tylko 30 min. promem) i do słynnych wydmowych plaż. Miasteczko oferuje wiele turystycznych atrakcji a jego stara część ma niepowtarzalny urok.

Caleta de Fuste Najmłodszy, niewielki kurort wyspy, położony najbliżej lotniska. Poszukiwacze nocnego życia znajdą tu bary, a amatorzy kuchni kanaryjskiej porządne restauracje serwujące specjały lokalnej kuchni. Szeroka, zatokowa plaża zachęca do kąpieli.

Costa Calma Miejscowość wybudowana na początku ciągnących się kilkanaście kilometrów plaż, które same w sobie są niezwykłą atrakcją dla osób lubiących wypoczynek w słońcu i uprawiających windsurfing i kitesurfing. Sklepy restauracje i bary zapewniają rozrywkę na wieczory.

Jandia Na najbardziej na południe wysuniętym fragmencie wyspy znajduje się jeden z popularniejszych kurortów na wyspie. Piękne długie plaże z białym piaskiem i liczne hotele powodują, że miejscowość szybko się rozwija. Powstają sklepy, kawiarnie, restauracje więc na pewno nie można się tu nudzić.

Majanicho Mała wioska rybacka położona na północy Fuerteventury, z dziką plażą. Miejsce idealne dla wszystkich tych, którzy szukają wypoczynku z dala od głośnych kurortów.

Naturyzm na plażach Fuerteventury Naturyzm jest na wyspie bardzo popularny i na każdej plaży można spotkać jego zwolenników.

Uwagi do przelotu

uwagi do przelotu


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Melia Gorriones to jeden z najlepszych hoteli na Fuerteventurze, rewelacyjnie usytuowany przy przepięknej plaży Sotavento, niedaleko miejscowości Costa Calma. Polecamy szczególnie miłośnikom plażowania, miłośnikom wind i kitesurfingu, a także na romantyczne wakacje i dla rodzin z dziećmi. Przynależność do znanej sieci Melia to gwarancja najwyższej jakości świadczonych usług i udanych wakacji na przepięknych plażach Fuerteventury.


Itaka Gala R
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Melia Gorriones to jeden z najlepszych hoteli na Fuerteventurze, rewelacyjnie usytuowany przy przepięknej plaży Sotavento, niedaleko miejscowości Costa Calma. Polecamy szczególnie miłośnikom plażowania, miłośnikom wind i kitesurfingu, a także na romantyczne wakacje i dla rodzin z dziećmi. Przynależność do znanej sieci Melia to gwarancja najwyższej jakości świadczonych usług i udanych wakacji na przepięknych plażach Fuerteventury.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja niedaleko kurortu Costa Calma, przy słynnej plaży Sotavento, gdzie ocean tworzy z plażą przepiękną lagunę , w pobliżu znanej szkoły windsurfingu i kitesurfingu
  • bogate zaplecze rekreacyjno sportowe - bary, restauracje, baseny, brodziki, zjeżdżalnie
  • bardzo smaczne i urozmaicone wyżywienie

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Wyspy Kanaryjskie / Fuerteventura

Opis oferty:

Bajkowa plaża przy hotelu jest słynna wśród miłośników sportów wodnych na całym świecie. Panują tu unikalne warunki do uprawiania windsurfingu oraz kitesurfingu, dlatego właśnie tutaj organizowane są mistrzostwa świata w tych dyscyplinach. Cudownie miękki, złocisty piasek wręcz zaprasza do opalania, a łagodnie schodząca do morza plaża zachęca do długich spacerów. Hotel otoczony błękitem nieba i morza jest idealnym miejscem dla poszukujących spokoju i relaksu w bardzo dobrych warunkach, gwarantowanych przez renomowaną sieć hotelarską Sol Meliá.

POŁOŻENIE:

ok. 4 km od centrum COSTA CALMA z licznymi barami, restauracjami i sklepami, ok. 20 km od Morro Jable; ok. 75 km od lotniska w Puerto del Rosario; w pobliżu hotelu przystanek autobusowy.

PLAŻA:

przepiękna Playa Barca, która jest częścią słynnej plaży Sotavento, objęta rezerwatem przyrody, jasny piasek, bezpośrednio przy hotelu.

HOTEL:

czterogwiazdkowy, nowocześnie urządzony, bardzo rozległy, odnowiony w 2005 r., pięć budynków: 9-piętrowy budynek główny z 3 windami i cztery budynki Casa del Mar, łącznie 562 pokoje i suity; duży, imponujący hol z palmami, całodobowa recepcja, dwie restauracje: główna Gorriones z daniami w formie bufetu oraz á la carte Oasis (czynna tylko w określonych godzinach); w restauracjach dostępne menu i krzesełka dla dzieci oraz potrawy wegetariańskie; trzy bary: Oasis snack bar przy basenie, Fun Pub z muzyką, Gabi Club - tylko dla dorosłych, minimarket, sklep z upominkami, butik, sala konferencyjna dla 120 osób, parking, tropikalny ogród, bezpłatny internet bezprzwodowy w miejscach ogólnodostępnych; za opłatą: kawiarenka internetowa (ok. 6 EUR/godz.), pralnia, wypożyczalnia rowerów i samochodów; udogodnienia dla niepełnosprawnych; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard, American Express.

standardowy:

2-os. (możliwość 1 lub 2 dostawek), ok. 26 m², przestronny, gustownie urządzony, klimatyzowany, łazienka (wanna lub prysznic, wc; suszarka), sofa, telewizja satelitarna, telefon, sejf, lodówka; bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat; taras (stolik i krzesła); widok na morze za dopłatą;

Level z widokiem na morze:

ok. 26 m², specjalna obsługa, internet, wybór poduszek i aromatów do pokoju, kapcie i szlafrok, owoce, słodycze, bezpłatny dostęp do określonych urządzeń w Spa, minibar; pokój Level z widokiem na morze na zamówienie.

SPORT I ROZRYWKA:

duży basen z wodą morską, ok. 1400 m², gł. do 1,6 m, dwa baseny ze słodką wodą: ok. 276 m², do 1,6 m i sezonowo podgrzewany, ok. 230 m², do 1,5 m, brodzik dla dzieci z wodą słodką, ok. 64 m², gł. do 0,5 m, bezpłatne leżaki, parasole, ręcznik za kaucją (ok. 20 EUR, każda zmiana ok. 1 EUR); tenis stołowy, siłownia, kort do padla, bilard, sala gier; miniklub (5-12 lat), plac zabaw, ścianka wspinaczkowa i tyrolka dla dzieci, w dzień zajęcia sportowe dla dorosłych i dzieci, wieczorem programy rozrywkowe; za opłatą: kort tenisowy (ok. 10 EUR/godz.); centrum Spa: jacuzzi, sauna fińska i parowa, zabiegi kosmetyczne i masaże; przy hotelu szkoła windsurfingu i kitesurfingu Pro Center René Egli (oferta zewnętrzna).

ALL INCLUSIVE (za dopłatą):

śniadanie (7.00-10.00), obiad (13.00-15.00) i kolacja (18.00-21.30) w formie bufetu w restauracji Los Gorriones; przekąski w barze Oasis (10.00-17.00); lokalne napoje alkoholowe oraz bezalkoholowe podawane do posiłków w restauracji oraz w wyznaczonych barach (10.00-23.00); wymagane noszenie opasek all inclusive.

KONTAKT:

0034928547025, www.melia.com

GRATIS:

Wi-Fi

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Melia Gorriones to jeden z najlepszych hoteli na Fuerteventurze, rewelacyjnie usytuowany przy przepięknej plaży Sotavento, niedaleko miejscowości Costa Calma. Polecamy szczególnie miłośnikom plażowania, miłośnikom wind i kitesurfingu, a także na romantyczne wakacje i dla rodzin z dziećmi. Przynależność do znanej sieci Melia to gwarancja najwyższej jakości świadczonych usług i udanych wakacji na przepięknych plażach Fuerteventury.


Itaka
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Melia Gorriones to jeden z najlepszych hoteli na Fuerteventurze, rewelacyjnie usytuowany przy przepięknej plaży Sotavento, niedaleko miejscowości Costa Calma. Polecamy szczególnie miłośnikom plażowania, miłośnikom wind i kitesurfingu, a także na romantyczne wakacje i dla rodzin z dziećmi. Przynależność do znanej sieci Melia to gwarancja najwyższej jakości świadczonych usług i udanych wakacji na przepięknych plażach Fuerteventury.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja niedaleko kurortu Costa Calma, przy słynnej plaży Sotavento, gdzie ocean tworzy z plażą przepiękną lagunę , w pobliżu znanej szkoły windsurfingu i kitesurfingu
  • bogate zaplecze rekreacyjno sportowe - bary, restauracje, baseny, brodziki, zjeżdżalnie
  • bardzo smaczne i urozmaicone wyżywienie

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Melia Gorriones****

Hotel zatopiony w błękicie oceanu i jasnej plaży, spełni wszystkie oczekiwania osób poszukujących spokoju i relaksu. Gwarantuje niezapomniane wakacje i daje możliwość delektowania się ciepłem słońca

 

Położenie:

tuż przy wielokilometrowej, bajecznej i piaszczystej plaży Sotavento, ok. 4 km od centrum Costa Calma, sklepów, barów i restauracji; ok. 75 km od portu lotniczego.

Hotel:

czterogwiazdkowy, nowocześnie urządzony i bardzo przestronny; 418 pokoi zwróconych w stronę oceanu, całodobowa recepcja, restauracja główna, serwująca dania w formie bufetu, bar przy basenie, lobby-bar, sala klubowa i wypoczynkowa, salon Internetowy (płatny), sala gier, 3 windy, sklepy, wypożyczalnia rowerów i samochodów, sala konferencyjna, pralnia, parking; bogata i soczysta zieleń otaczająca hotel daje możliwość wyciszenia i odpoczynku.

Pokój:

2-os. (możliwość 1 lub 2 dostawek), przestronny i gustownie urządzony; klimatyzacja, łazienka (wanna lub prysznic, wc; suszarka), sofa, telewizor, telefon, sejf (za dopłatą), mini-bar, balkon.

Sport i rozrywka:

duży basen z wodą morską, basen z wodą słodką (sezonowo podgrzewany), słoneczny taras z leżakami i parasolami, ręczniki bezpłatne (wymagany depozyt), brodzik, mini-klub i plac zabaw dla dzieci; w dzień zajęcia sportowe dla dorosłych oraz dzieci, wieczorami programy rozrywkowe z muzyką i tańcami, tenis stołowy, kort tenisowy, kort do padla, bilard, siłownia, boisko do siatkówki, SPA (dodatkowo płatne): jacuzzi, sauna fińska i parowa, zabiegi i masaże; najlepsza na wyspie szkoła windsurfingu i kitesurfingu - Pro Center Rene Egli.

Wyżywienie:

all inclusive. śniadania (7.30-10.00), obiady (12.30-14.00) i kolacje (18.00-21.30) w formie bufetu, lokalne napoje alkoholowe oraz bezalkoholowe serwowane są w barach oraz do posiłków w restauracji; między obiadem i kolacją podawane są przekąski, ciastka, kawa, herbata, lody

Cena zawiera:

  • zakwaterowanie w hotelu
  • wyżywienie wg oferty
  • przelot samolotem
  • tranfer lotnisko-hotel-lotnisko
  • opiekę rezydenta
  • ubezpieczenie NW i KL

 

 

Informacje praktyczne:

 

Pilot:

Turyści objęci są opieką polskiego rezydenta, do zadań którego należy pomoc przy przylocie, wylocie, podczas pobytu oraz przyjmowanie zapisów na wycieczki lokalne.

 

Wizy:

Nie są wymagane.

 

Czas przelotu:

 Warszawa - Puerto del Rosario - ok. 5 godz.

 

Czas lokalny:

czas polski minus 1 godz.

 

Język:

hiszpański; można także porozumiewać się po angielsku, niemiecku.

 

Stolica wyspy:

Puerto del Rosario.

 

Napięcie:

220 V.

 

Waluta:

Euro (EUR); 1 EUR = ok. 3,6 PLN

 

Ceny w hotelu i restauracji:

obiad - od 12 EUR, woda - ok. 2 EUR, piwo - ok. 2 EUR, wino - ok. 9 EUR; w sklepach nawet o połowę taniej.

 

Komunikacja:

dość sprawna i niedroga (taksówki, lokalne autobusy).

 

Plaże:

wstęp bezpłatny; serwis plażowy (2 leżaki + parasol) - ok. 6 EUR/dzień.

 


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Itaka. Nowa Itaka sp. z o.o. jest jednym z naszych kluczowych partnerów i głównym kontrahentem, z którym od lat spełniamy turystyczne marzenia naszych wspólnych klientów. Wysoki standard obsługi, wykwalifikowani rezydenci i przewodnicy oraz szeroki wybór atrakcyjnych ofert na wakacje dopracowanych w każdym szczególe zapewniają wieloletni sukces jakim może poszczycić się to biuro.

W swojej ofercie Itaka posiada wiele sprawdzonych hoteli położonych w dogodnej lokalizacji, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami. Biuro posiada szeroki wachlarz destynacji turystycznych i może spełnić oczekiwania najbardziej wymagających klientów. Ponad to, do swojej oferty sukcesywnie wprowadza oryginalne kierunki takie jak Bośnia i Hercegowina, Albania, Madera czy kierunki egzotyczne - Wyspy Zielonego Przylądka, Zanzibar i wiele, wiele innych.

Itaka posiada bogatą ofertę wycieczek objazdowych, zarówno autokarowych jak i samolotowych. Ich programy są bardzo zróżnicowane i dostosowane do wymagań różnych klientów, dlatego każdy może znaleźć wyjazd zgodny z jego preferencjami. Biuro podrózy Itaka posiada także jeden z największych wyborów ofert w promocji last minute, co pozwala klientom z każdym budżetem na spełnienie swoich wakacyjnych marzeń.

Biuro Podróży Itaka w ciągu swojej dotychczasowej działalności otrzymała wiele prestiżowych nagród i wyróżnień, takich jak tytuł Superbrands i Created in Poland Superbrands 2014/15 przyznawany najsilniejszym markom na polskim rynku, Touroperator Roku 2014, Konsumencki Lider Jakości 2014, czy Wielka Perła Polskiej Gospodarki 2012.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Melia Gorriones to jeden z najlepszych hoteli na Fuerteventurze, rewelacyjnie usytuowany przy przepięknej plaży Sotavento, niedaleko miejscowości Costa Calma. Polecamy szczególnie miłośnikom plażowania, miłośnikom wind i kitesurfingu, a także na romantyczne wakacje i dla rodzin z dziećmi. Przynależność do znanej sieci Melia to gwarancja najwyższej jakości świadczonych usług i udanych wakacji na przepięknych plażach Fuerteventury.


Itaka Gala
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Melia Gorriones to jeden z najlepszych hoteli na Fuerteventurze, rewelacyjnie usytuowany przy przepięknej plaży Sotavento, niedaleko miejscowości Costa Calma. Polecamy szczególnie miłośnikom plażowania, miłośnikom wind i kitesurfingu, a także na romantyczne wakacje i dla rodzin z dziećmi. Przynależność do znanej sieci Melia to gwarancja najwyższej jakości świadczonych usług i udanych wakacji na przepięknych plażach Fuerteventury.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja niedaleko kurortu Costa Calma, przy słynnej plaży Sotavento, gdzie ocean tworzy z plażą przepiękną lagunę , w pobliżu znanej szkoły windsurfingu i kitesurfingu
  • bogate zaplecze rekreacyjno sportowe - bary, restauracje, baseny, brodziki, zjeżdżalnie
  • bardzo smaczne i urozmaicone wyżywienie

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Wyspy Kanaryjskie / Fuerteventura

Opis oferty:

Bajkowa plaża przy hotelu jest słynna wśród miłośników sportów wodnych na całym świecie. Panują tu unikalne warunki do uprawiania windsurfingu oraz kitesurfingu, dlatego właśnie tutaj organizowane są mistrzostwa świata w tych dyscyplinach. Cudownie miękki, złocisty piasek wręcz zaprasza do opalania, a łagodnie schodząca do morza plaża zachęca do długich spacerów. Hotel otoczony błękitem nieba i morza jest idealnym miejscem dla poszukujących spokoju i relaksu w bardzo dobrych warunkach, gwarantowanych przez renomowaną sieć hotelarską Sol Meliá.

POŁOŻENIE:

ok. 4 km od centrum COSTA CALMA z licznymi barami, restauracjami i sklepami, ok. 20 km od Morro Jable; ok. 75 km od lotniska w Puerto del Rosario; w pobliżu hotelu przystanek autobusowy.

PLAŻA:

przepiękna Playa Barca, która jest częścią słynnej plaży Sotavento, objęta rezerwatem przyrody, jasny piasek, bezpośrednio przy hotelu.

HOTEL:

czterogwiazdkowy, nowocześnie urządzony, bardzo rozległy, odnowiony w 2005 r., pięć budynków: 9-piętrowy budynek główny z 3 windami i cztery budynki Casa del Mar, łącznie 562 pokoje i suity; duży, imponujący hol z palmami, całodobowa recepcja, dwie restauracje: główna Gorriones z daniami w formie bufetu oraz á la carte Oasis (czynna tylko w określonych godzinach); w restauracjach dostępne menu i krzesełka dla dzieci oraz potrawy wegetariańskie; trzy bary: Oasis snack bar przy basenie, Fun Pub z muzyką, Gabi Club - tylko dla dorosłych, minimarket, sklep z upominkami, butik, sala konferencyjna dla 120 osób, parking, tropikalny ogród, bezpłatny internet bezprzwodowy w miejscach ogólnodostępnych; za opłatą: kawiarenka internetowa (ok. 6 EUR/godz.), pralnia, wypożyczalnia rowerów i samochodów; udogodnienia dla niepełnosprawnych; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard, American Express.

standardowy:

2-os. (możliwość 1 lub 2 dostawek), ok. 26 m², przestronny, gustownie urządzony, klimatyzowany, łazienka (wanna lub prysznic, wc; suszarka), sofa, telewizja satelitarna, telefon, sejf, lodówka; bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat; taras (stolik i krzesła); widok na morze za dopłatą;

Level z widokiem na morze:

ok. 26 m², specjalna obsługa, internet, wybór poduszek i aromatów do pokoju, kapcie i szlafrok, owoce, słodycze, bezpłatny dostęp do określonych urządzeń w Spa, minibar; pokój Level z widokiem na morze na zamówienie.

SPORT I ROZRYWKA:

duży basen z wodą morską, ok. 1400 m², gł. do 1,6 m, dwa baseny ze słodką wodą: ok. 276 m², do 1,6 m i sezonowo podgrzewany, ok. 230 m², do 1,5 m, brodzik dla dzieci z wodą słodką, ok. 64 m², gł. do 0,5 m, bezpłatne leżaki, parasole, ręcznik za kaucją (ok. 20 EUR, każda zmiana ok. 1 EUR); tenis stołowy, siłownia, kort do padla, bilard, sala gier; miniklub (5-12 lat), plac zabaw, ścianka wspinaczkowa i tyrolka dla dzieci, w dzień zajęcia sportowe dla dorosłych i dzieci, wieczorem programy rozrywkowe; za opłatą: kort tenisowy (ok. 10 EUR/godz.); centrum Spa: jacuzzi, sauna fińska i parowa, zabiegi kosmetyczne i masaże; przy hotelu szkoła windsurfingu i kitesurfingu Pro Center René Egli (oferta zewnętrzna).

ALL INCLUSIVE (za dopłatą):

śniadanie (7.00-10.00), obiad (13.00-15.00) i kolacja (18.00-21.30) w formie bufetu w restauracji Los Gorriones; przekąski w barze Oasis (10.00-17.00); lokalne napoje alkoholowe oraz bezalkoholowe podawane do posiłków w restauracji oraz w wyznaczonych barach (10.00-23.00); wymagane noszenie opasek all inclusive.

KONTAKT:

0034928547025, www.melia.com

GRATIS:

Wi-Fi

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Melia Gorriones to jeden z najlepszych hoteli na Fuerteventurze, rewelacyjnie usytuowany przy przepięknej plaży Sotavento, niedaleko miejscowości Costa Calma. Polecamy szczególnie miłośnikom plażowania, miłośnikom wind i kitesurfingu, a także na romantyczne wakacje i dla rodzin z dziećmi. Przynależność do znanej sieci Melia to gwarancja najwyższej jakości świadczonych usług i udanych wakacji na przepięknych plażach Fuerteventury.


Neckermann
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Melia Gorriones to jeden z najlepszych hoteli na Fuerteventurze, rewelacyjnie usytuowany przy przepięknej plaży Sotavento, niedaleko miejscowości Costa Calma. Polecamy szczególnie miłośnikom plażowania, miłośnikom wind i kitesurfingu, a także na romantyczne wakacje i dla rodzin z dziećmi. Przynależność do znanej sieci Melia to gwarancja najwyższej jakości świadczonych usług i udanych wakacji na przepięknych plażach Fuerteventury.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja niedaleko kurortu Costa Calma, przy słynnej plaży Sotavento, gdzie ocean tworzy z plażą przepiękną lagunę , w pobliżu znanej szkoły windsurfingu i kitesurfingu
  • bogate zaplecze rekreacyjno sportowe - bary, restauracje, baseny, brodziki, zjeżdżalnie
  • bardzo smaczne i urozmaicone wyżywienie

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

4,5

Region

Hiszpania, Fuerteventura, PLAYA BARCA

Położenie

bezpośrednio przy pięknej piaszczystej plaży, ok. 3 km do Costa Calma i 20 km do Jandi, bezpośrednie połączenie autobusowe przy hotelu.

Wyposażenie

całkowicie odnowiony, popularny wśród miłośników surfingu oferuje 562 pokoje (9 pięter), windy. Hol powitalny z recepcją, butiki, mini market, kącik internetowy, 2 restauracje, 3 bary. W ogrodzie 3 baseny (1 z wodą morską), whirlpool, taras słoneczny z leżakami i parasolami przy basenie bez opłaty, na plaży za opłatą, serwis ręczników kąpielowych za kaucją.

Dzieci

brodzik, mini klub dla dzieci (5 -12 lat)

Kategoria hiszpańska

4 gwiazdki.

Pokoje dwuosobowe (1-3C)

komfortowo i funkcjonalnie urządzone, TV-satelitarna, klimatyzacja, mini bar, sejf (za opłatą), telefon, balkon lub taras. Wanna, suszarka, prysznic, WC. Pokoje dwuosobowe z widokiem na morze (1-2A).

Zniżki

przy 2 os. pełnopłatnych 1-2 dzieci 2-5 lat otrzymuje stałą cenę (SC) lub 6-12 lat zniżkę procentową (ZP), przy 1 os. pełnopłatnej 1-2 dzieci 2-12 lat zniżkę procentową (ZP).

Rozrywka

urozmaicone programy animacyjne w ciągu dnia i wieczorem.

Sport i zdrowie

gimnastyka w wodzie, siatkówka, tenis stołowy, siłownia. Za opłatą: sauna, łaźnia parowa, masaże, szkoła nurkowania, bilard, kort tenisowy ze sztuczna nawierzchnia trawiastą.

Z dwoma posiłkami

śniadanie i kolacja w formie bufetu.

All inclusive

trzy posiłki w formie bufetu, lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe (Klub/bar "Gabi") także dla gości hotelowych z All inclusive napoje płatne ze specjalną ceną od godz. 10.00-24.00. W cenie również ręczniki kąpielowe, sejf, korty tenisowe. W barze przy basenie przekąski w godz. 11.00-17.00.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Melia Gorriones to jeden z najlepszych hoteli na Fuerteventurze, rewelacyjnie usytuowany przy przepięknej plaży Sotavento, niedaleko miejscowości Costa Calma. Polecamy szczególnie miłośnikom plażowania, miłośnikom wind i kitesurfingu, a także na romantyczne wakacje i dla rodzin z dziećmi. Przynależność do znanej sieci Melia to gwarancja najwyższej jakości świadczonych usług i udanych wakacji na przepięknych plażach Fuerteventury.


Exim Tours
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Melia Gorriones to jeden z najlepszych hoteli na Fuerteventurze, rewelacyjnie usytuowany przy przepięknej plaży Sotavento, niedaleko miejscowości Costa Calma. Polecamy szczególnie miłośnikom plażowania, miłośnikom wind i kitesurfingu, a także na romantyczne wakacje i dla rodzin z dziećmi. Przynależność do znanej sieci Melia to gwarancja najwyższej jakości świadczonych usług i udanych wakacji na przepięknych plażach Fuerteventury.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja niedaleko kurortu Costa Calma, przy słynnej plaży Sotavento, gdzie ocean tworzy z plażą przepiękną lagunę , w pobliżu znanej szkoły windsurfingu i kitesurfingu
  • bogate zaplecze rekreacyjno sportowe - bary, restauracje, baseny, brodziki, zjeżdżalnie
  • bardzo smaczne i urozmaicone wyżywienie

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

4 Hiszpania/Fuerteventura

Informacje Ogólne

Melia Gorriones w Playa Barca posiada 562 pokoi na 9 piętrach. Plaża piaszczysta znajduje się w odległości jedynie 200 m od hotelu, a miasto Costa Calma oddalone jest o 4 km. Miasto znajdujące się najbliżej hotelu to Morro Jable (20 km). Pozostałe miasta: Puerto Del Rosario (70 km). Dla Państwa komfortu hotel posiada salon fryzjerski, klimatyzację, recepcję, mini market, lobby, salę konferencyjną, sklepy, winda, salon i kiosk. Dzieci mają własny program animacji oraz możliwość zabawy na placu zabaw. W 9-piętrowym hotelu personel mówi po hiszpańsku, angielsku, francusku i niemiecku. Mobilność również na urlopie jest zapewniona dzięki wypożyczalni samochodów. Do dyspozycji są 4 podgrzewany baseny oraz oddzielny brodzik. Goście mogą zrelaksować się przy drinku w barze przy basenie. Bezpłatne parasole słoneczne i leżaki do opalania są dostępne na basenie. Odległość od hotelu: dyskoteka (4 km), supermarket (4 km), sklepy (4 km), Ajuy (40 km), lotnisko FUE (70 km), Cotillo/El Toston (90 km), Cofete (40 km), Betancuria (50 km) i informacja turystyczna (4 km). Oferta rozrywkowa hotelu: sala telewizyjna i dyskoteka. Hotel posiada parking dla samochodów.

Udogodnienia

Hotel oferuje sejfy, pralnię, serwis pokojowy, usługę budzenia i pokojówki. Dostęp do Internetu w sali internetowej. Rodzinny hotel oferuje zajęcia animacyjne dla dzieci i brodzik, aby zapewnić rodzicom i najmłodszym gościom przyjemny pobyt. Godziny pracy recepcji: 24h.

Posiłki

Śniadanie w godz. 07:30 - 10:00 : wybór z karty, bufet. W hotelu znajdują się 2 restauracje. Mały głód można zaspokoić w międzyczasie w barze szybkiej obsługi. Wieczorem odwiedź bar w recepcji.

Sport i Rozrywka

Melia Gorriones posiada thalasso, łaźnię turecką, solarium, masaże wodne, spa, saunę i jacuzzi. W ramach aktywności hotel oferuje tenis stołowy, program zajęć animacyjnych i bilard. Goście, którzy również na urlopie chcą spędzać czas uprawiając sport, mają następujące możliwości: siatkówka plażowa, tenis, aerobik, fitness i siatkówka. Miłośnicy golfa znajdą pole golfowe w odległości 58 km. W zależności od pogody i sezonu jako formę rozrywki oferujemy muzykę na żywo i przedstawienia wieczorne.

Dodatkowe Informacje

Akceptujemy następujące formy płatności: karta Eurocard/MasterCard i karta Visa. Za korzystanie z niektórych urządzeń, ofert i aktywności mogą być pobierane dodatkowe opłaty.

Rodzaje wyżywienia

BB - śniadania
HB - śniadania i obiadokolacje, napoje płatne dodatkowo
ALL - śniadania, obiady, kolacje. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe w godzinach 10;00 - 23;00

Bagaż

Warszawa Modlin
Cena zawiera bagaż podręczny 10 kg (55x40x20) oraz małą torebkę (35x20x20)
Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze
- 15 kg - 200zł/osobę
- 20 kg - 300zł/osobę
Uwaga! Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena może ulec zmianie.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Melia Gorriones to jeden z najlepszych hoteli na Fuerteventurze, rewelacyjnie usytuowany przy przepięknej plaży Sotavento, niedaleko miejscowości Costa Calma. Polecamy szczególnie miłośnikom plażowania, miłośnikom wind i kitesurfingu, a także na romantyczne wakacje i dla rodzin z dziećmi. Przynależność do znanej sieci Melia to gwarancja najwyższej jakości świadczonych usług i udanych wakacji na przepięknych plażach Fuerteventury.


Neckermann HIT
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Melia Gorriones to jeden z najlepszych hoteli na Fuerteventurze, rewelacyjnie usytuowany przy przepięknej plaży Sotavento, niedaleko miejscowości Costa Calma. Polecamy szczególnie miłośnikom plażowania, miłośnikom wind i kitesurfingu, a także na romantyczne wakacje i dla rodzin z dziećmi. Przynależność do znanej sieci Melia to gwarancja najwyższej jakości świadczonych usług i udanych wakacji na przepięknych plażach Fuerteventury.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja niedaleko kurortu Costa Calma, przy słynnej plaży Sotavento, gdzie ocean tworzy z plażą przepiękną lagunę , w pobliżu znanej szkoły windsurfingu i kitesurfingu
  • bogate zaplecze rekreacyjno sportowe - bary, restauracje, baseny, brodziki, zjeżdżalnie
  • bardzo smaczne i urozmaicone wyżywienie

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Fuerteventura, Hiszpania

Położenie

spokojne, do centrum Costa Calma ok. 4 km. Przystanek autobusowy przy hotelu.

Plaża

piękna, piaszczysta plaża Sotavento przy hotelu. Leżaki i parasole za opłatą.

Wyposażenie

562 pokoje w budynku głównym i bocznym, 9 pięter, windy. Lobby z recepcją oraz optycznie wydzielona część tylko dla dorosłych (The Level), restauracja, 2 bary (1 tylko dla dorosłych), minimarket, sklepy. W tropikalnym ogrodzie 2 baseny ze słodką wodą, basen z wodą morską, taras słoneczny, bar z przekąskami przy basenie. Leżaki i parasole przy basenie bez opłaty, ręczniki kąpielowe za kaucją, wymiana za opłatą. Sala konferencyjna (do 100 osób). www.melia.com

Kategoria lokalna

4 gwiazdki.

Zakwaterowanie

Pokoje dwuosobowe (1-3C): ok. 26 m, klimatyzacja, minibar (za opłatą), sejf, TV sat., telefon, balkon lub taras. Wanna, WC, suszarka. Z widokiem na ocean (1-3A). Pokoje Komfort Plus z widokiem na ocean (1-3K): najładniej położone, od słonecznej strony. Poza tym wyposażone jak pok. 2C. Pokoje The Level z widokiem na ocean (2G). W ramach świadczeń The Level: osobna sala śniadaniowa oraz taras słoneczny z whirlpoolem, The Level Lounge z bezpłatnym WI-FI i kącikiem internetowym, ciasto, kawa, herbata i napoje orzeźwiające w godz. 10-17:00, minibar uzupełniany codziennie w napoje bezalkoholowe i piwo, 1h/tydzień w hotelowym SPA Gorriones.

Dzieci

oddzielny brodzik, miniklub (5-12 lat). Łóżeczko dla dziecka do lat 2 bez opłaty.

Rozrywka

program animacyjny w ciągu dnia i wieczorem. Dyskoteka.

Dostęp do internetu

WI-FI w lobby gratis. Kącik internetowy za opłatą.

Sport

kort tenisowy, siłownia, joga, pilates, aquaspinning, siatkówka, spinning, paddle tenis, tenis stołowy, gimnastyka w wodzie. Za opłatą: bilard, stacja surfingu i kitesurfingu "Pro Center Rene Egli" oraz szkoła nurkowania na plaży.

Wellness

w Spa Gorriones (w godz. 11-19:00, wstęp od 18 lat) za opłatą: łaźnia parowa, whirlpool, sauna fińska, zabiegi pielęgnacyjne na twarz i ciało, różnorodne masaże.

Wyżywienie

Z dwoma posiłkami: śniadanie i kolacja w formie bufetu.

All Inclusive

3 posiłki w formie bufetu. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe w godz. 10-23:00 (z wyjątkiem baru Gabi Club). Przekąski w barze przy basenie w godz. 11:30-16:30.

Dla dzieci

2-6 lat: pobyt gratis lub zniżka procentowa, 7-12 lat: zniżka procentowa.

Polecamy

  • spokojnie położony przy pięknej plaży
  • raj dla miłośników
  • sportów wodnych
  • centrum windsurfingu i kitesurfingu Rene Egli na plaży
  • nowoczesny wystrój

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Melia Gorriones to jeden z najlepszych hoteli na Fuerteventurze, rewelacyjnie usytuowany przy przepięknej plaży Sotavento, niedaleko miejscowości Costa Calma. Polecamy szczególnie miłośnikom plażowania, miłośnikom wind i kitesurfingu, a także na romantyczne wakacje i dla rodzin z dziećmi. Przynależność do znanej sieci Melia to gwarancja najwyższej jakości świadczonych usług i udanych wakacji na przepięknych plażach Fuerteventury.


TUI
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Melia Gorriones to jeden z najlepszych hoteli na Fuerteventurze, rewelacyjnie usytuowany przy przepięknej plaży Sotavento, niedaleko miejscowości Costa Calma. Polecamy szczególnie miłośnikom plażowania, miłośnikom wind i kitesurfingu, a także na romantyczne wakacje i dla rodzin z dziećmi. Przynależność do znanej sieci Melia to gwarancja najwyższej jakości świadczonych usług i udanych wakacji na przepięknych plażach Fuerteventury.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja niedaleko kurortu Costa Calma, przy słynnej plaży Sotavento, gdzie ocean tworzy z plażą przepiękną lagunę , w pobliżu znanej szkoły windsurfingu i kitesurfingu
  • bogate zaplecze rekreacyjno sportowe - bary, restauracje, baseny, brodziki, zjeżdżalnie
  • bardzo smaczne i urozmaicone wyżywienie

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

FUERTEVENTURA/WYSPY KANARYJSKIE

Do dyspozycji gości

• lobby • recepcja • 3 windy • Chill Out Bar (tylko dla dorosłych) w lobby • Oasis bar z przekąskami • 2 restauracje (Oasis i Gorriones) • 4 baseny (typ lagoon, sportowy, tropikalny i dla dzieci) • 2 tarasy do opalania (1 wyłącznie dla gości The Level) • Fun Pub

Wyposażenie

• Wi-Fi (w lobby i przy basenie, w cenie) • terminale internetowe (płatne) • leżaki (przy basenie, w cenie) • ręczniki (za kaucją, wymiana 1 €) • łóżka typu bali (płatne)

Dodatkowe udogodnienia

• sala konferencyjna • kiosk • 2 minimarkety • butik • centrum spa • wymiana walut • lekarz • parking (w cenie)

Karty

Visa, MasterCard, American Express

Liczba pokojów

562

Kategoria lokalna

4 gwiazdki

Dodatkowe informacje

• pakiet dla nowożeńców (szampan i kosz owoców na powitanie, wejście do obserwatorium astronomicznego, możliwość korzystania z łóżek typu bali na tarasie - w miarę dostępności; pakiet jest ważny przy pobycie min. 5 nocy, po przyjeździe należy okazać akt zawarcia małżeństwa nie starszy niż 2 miesiące) • hotel nie akceptuje zwierząt

Dla dzieci

• miniklub dla dzieci (min. 5 dzieci od 5-12 lat) • plac zabaw  • oddzielny brodzik z dwiema zjeżdżalniami • wysokie krzesełka w restauracji • łóżeczko dla niemowląt (w cenie) • minidyskoteki

Sport i wellness

W cenie • sala fitness • rowery spinningowe • gimnastyka • aerobik • siatkówka • tenis (kort ze sztuczną nawierzchnią) • pilates • gimnastyka wodna

Płatne • bilard • nurkowanie powierzchniowe • nordic walking • centrum nurkowania (obok hotelu) • windsurfing i kitesurfing w Pro Center René Egli (obok hotelu) • centrum spa • jacuzzi • sauna • łaźnia parowa • masaże

Rozrywka

• codziennie program animacyjny w ciągu dnia • wieczorny program rozrywkowy z przedstawieniami • obserwatorium astronomiczne (płatne)

Pokoje

Pokój 2-osobowy z widokiem na morze DZM1

• 1-4 os. • ok. 26 m2 • widok na morze • klimatyzacja (indywidualnie sterowana) • tel. • sejf (w cenie) • TV sat. • mała lodówka • sofa do spania (dla 3. osoby) • balkon z leżakami • wanna • WC • suszarka do włosów

Pokój 2-osobowy z widokiem na morze DZM2

• 2-4 os. • ok. 26 m2 • widok na morze • szlafroki • kapcie • minibar (w cenie) • klimatyzacja (indywidualnie sterowana) • tel. • sejf (w cenie) • TV sat. • mała lodówka • sofa do spania (dla 3. osoby) • balkon z leżakami • wanna • WC • suszarka do włosów

Pokój 2-osobowy DZX1

• 1-4 os. • ok. 26 m2 • sofa do spania (dla 3. osoby) • balkon lub taras z leżakami • klimatyzacja (centralnie sterowana) • tel. • sejf (w cenie) • TV sat. • mała lodówka • wanna • WC • suszarka do włosów • minibar (płatny)

Pokój 2-osobowy DZX2

• 2-4 os. • ok. 26 m2 • widok na lagunę • balkon • klimatyzacja (centralnie sterowana) • tel. • sejf (w cenie) • TV sat. • mała lodówka • wanna • WC • suszarka do włosów • minibar (płatny)

Wyżywienie

All inclusive • śniadanie • obiad • kolacja • posiłki w formie urozmaiconego bufetu • przekąski w barze przy basenie (10.00-17.00) • wybór napojów (karta all inclusive) lokalnych alkoholowych i bezalkoholowych (10.00-23.00)

Dwa posiłki • posiłki w formie urozmaiconego bufetu (kącik dietetyczny) z show-cooking • śniadanie • obiadokolacja


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży TUI Polska. TUI Polska jest jednym z największych biur podróży nie tylko w kraju, ale i na świecie, o ugruntowanej pozycji na rynku, wielu latach doświadczenia i bogatej ofercie wyjazdów do każdego miejsca na świecie. To jeden z naszych kluczowych partnerów, który umożliwia nam spełnianie turystycznych marzeń naszych klientów.

Podstawowym przesłaniem koncepcji Biura Podróży TUI Polska jest uzmysłowienie klientom, że koncern towarzyszy im na wszystkich etapach podróży – od momentu wyboru oferty, poprzez odprawę na lotnisku i przelot, aż do pobytu i opieki w miejscu wypoczynku. Międzynarodowy koncern TUI jest właścicielem linii lotniczek TUI Fly (Akrefly), kilku sieci hotelowych, m.in. Splashworld, Robinson, Iberotel, RIU i wiele innych. Dzięki temu na każdym etapie podróży turysta może być obsługiwany tylko przez pracowników jednej grupy!


W swojej ofercie TUI posiada wiele sprawdzonych hoteli w najróżniejszych europejskich i egzotycznych destynacjach. Poczynając od najbardziej popularnych – czyli w Grecji, Hiszpanii, Turcji, Tunezji, Bułgarii czy Egipcie – poprzez mniej znane jak na przykład Lazurowe Wybrzeże we Francji, po dalekie kierunki jak Jamajka, Dominikana, Meksyk i inne – klienci mogą zwiedzić z TUI cały świat! Wszędzie znaleźć można bogatą ofertę hoteli o najróżniejszym standardzie, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami.


ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Melia Gorriones to jeden z najlepszych hoteli na Fuerteventurze, rewelacyjnie usytuowany przy przepięknej plaży Sotavento, niedaleko miejscowości Costa Calma. Polecamy szczególnie miłośnikom plażowania, miłośnikom wind i kitesurfingu, a także na romantyczne wakacje i dla rodzin z dziećmi. Przynależność do znanej sieci Melia to gwarancja najwyższej jakości świadczonych usług i udanych wakacji na przepięknych plażach Fuerteventury.


Mapa Hotelu Melia Gorriones
Zdjęcia lokalizacji (Hiszpania / Fuerteventura)
Wakacje na Fuerteventura w Caleta de Fuste
Fuerteventura - Costa Calma
Morro Jable na Fuerteventura
Kurort i plaża Jandia na Fuerteventurze
Cofete Beach na Fuerteventurze
Corralejo na wyspie Fuerteventura
Zoo Oasis Park na Fuerteventurze
Plaża Sotavento - idealne miejsce dla windsurferów - Fuerteventura - Hiszpania, Wyspy kanarysjkie

Opinie o Hotelu Melia Gorriones

Melia Gorriones położony jest parę kilometrów od centrum Costa Calmy, czyli miejscowości z rozrywkami. Pokój w którym mieszkaliśmy był spory, trochę stary jak cały hotel ale nie narzekaliśmy. Jedzenie w miarę ok. Wszystko rekompensuje piaszczysta, piękna szeroka plaża chyba najładniejsza na Fuertaventurze, jest do niej dosłownie kilka kroków.

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, na romantyczne wakacje, osobom ceniącym spokój
Podsumowanie: może być
3.7

Jedno z lepszych miejsc do kietsurfingu i windsurfingu na Fuerteventurze. Hotel Melia Gorriones bardzo fajny, dobre jedzenie.

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, na romantyczne wakacje, dla aktywnych wczasowiczów
Podsumowanie: polecam
4.0

Obsługa hotelowa nie jest zupełnie nastawiona na Klienta, czasami można odnieść wrażenie, że przeszkadza się im w pracy a Klienta traktują jako zło konieczne. Internet WIFI płatny i tylko w dusznym lobby, obsługa nie może otworzyć w ciągu dnia dzwi z lobby na balkon. jedzenie jest przeciętne. Piękna plaża za to przed hotelem.

POLECAM:
osobom ceniącym spokój
Podsumowanie: odradzam
3.1

Najlepsze miejsce dla kietsurfingi i windsurfingu. Rewelacja..

POLECAM:
na romantyczne wakacje, dla aktywnych wczasowiczów
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.6

Melia Gorriones - możliwości zakwaterowania:

Pokoj dwuosobowy dla jednej osoby budynek glowny lazienka WC klimatyzacja balkon widok na morze
1 os. pokoj standardowy
Pokoj dwuosobowy dla jednej osoby budynek glowny lazienka WC klimatyzacja balkon widok na morze
Pokoj dwuosobowy dla jednej osoby budynek glowny lazienka WC klimatyzacja balkon lub taras
Pokoj dwuosobowy Komfort Plus budynek glowny lazienka WC klimatyzacja balkon widok na morze slonecznej stronie
Pokoj dwuosobowy wanna lub prysznic WC klimatyzacja Telewizor Telefon
Pok. dwuosobowy widok na morze wanna lub prysznic WC klimatyzacja widok na morze Telewizor Telefon
2 os. pokoj standardowy
Pokoj dwuosobowy budynek glowny lazienka WC klimatyzacja balkon widok na morze
2 os. pokoj standardowy z widokiem na morze
Pokoj dwuosobowy budynek glowny lazienka WC klimatyzacja balkon widok na morze
Pokoj dwuosobowy budynek glowny lazienka WC klimatyzacja balkon lub taras
Pokoj dwuosobowy budynek glowny lazienka WC klimatyzacja balkon widok na morze
Pokoj dwuosobowy Komfort Plus budynek glowny lazienka WC klimatyzacja balkon widok na morze slonecznej stronie
Pokoj dwuosobowy wanna lub prysznic WC klimatyzacja Telewizor Telefon
Pok. dwuosobowy widok na morze wanna lub prysznic WC klimatyzacja widok na morze Telewizor Telefon
Pokoj dwuosobowy dla 3 osob budynek glowny lazienka WC klimatyzacja balkon widok na morze
Pokoj dwuosobowy dla 3 osob budynek glowny lazienka WC klimatyzacja balkon widok na morze
Pokoj dwuosobowy dla 3 osob budynek glowny lazienka WC klimatyzacja balkon lub taras
Pokoj dwuosobowy dla 3 osob budynek glowny lazienka WC klimatyzacja balkon widok na morze
Pokoj dwuosobowy Komfort Plus budynek glowny lazienka WC klimatyzacja balkon widok na morze slonecznej stronie
Pokoj dwuosobowy wanna lub prysznic WC klimatyzacja Telewizor Telefon
Pok. dwuosobowy widok na morze wanna lub prysznic WC klimatyzacja widok na morze Telewizor Telefon
Pok. 2 os.+1 dost.
Pok. 2 os.+2 dost.
Pok. 2 os.
Pok. level 2 os.+1 dost.
Pok. level 2 os.+2 dost.
Pok. level 2 os.
Pok. 2 os.+1 dost. w/morze
Pok. 2 os.+2 dost. w/morze
Pok. 2 os. w/morze
Doppelz,Balkon/Terrasse
Doppelz,Balkon/Terrasse
DZ,Bal/Ter,Meer,The Level
Pokój 2-osobowy z widokiem na morze
Pokój 2-osobowy z widokiem na morze
Doppelz,Balk/Ter,Meerblic
Pokój 2-osobowy
Pokój 2-osobowy
Einzelz,Balkon/Terrasse

Melia Gorriones - Możliwości wyżywienia:


Melia Gorriones - miasta wylotu:


Masz pytania o Hotel Melia Gorriones? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00