cellphone

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob. 10:00-16:00; nd. 10-18

Wakacje Last Minute
  • Hotel SBH Taro Beach, Fuerteventura
  • Hotel SBH Taro Beach, Fuerteventura
  • Hotel SBH Taro Beach, Fuerteventura
  • Hotel SBH Taro Beach, Fuerteventura
  • Hotel SBH Taro Beach, Fuerteventura
  • Hotel SBH Taro Beach, Fuerteventura
  • Hotel SBH Taro Beach, Fuerteventura
  • Hotel SBH Taro Beach, Fuerteventura
  • Hotel SBH Taro Beach, Fuerteventura
  • Hotel SBH Taro Beach, Fuerteventura
  • Hotel SBH Taro Beach, Fuerteventura
  • Hotel SBH Taro Beach, Fuerteventura
  • Hotel SBH Taro Beach, Fuerteventura
  • Hotel SBH Taro Beach, Fuerteventura
  • Hotel SBH Taro Beach, Fuerteventura
  • Hotel SBH Taro Beach, Fuerteventura
  • Hotel SBH Taro Beach, Fuerteventura
1 / 17
Ocena
hotelu:
3.9 / 5
Najbliższy termin
27.06 - 05.07
już od 3199 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
10.02 - 16.02
już od 1635 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu SBH Taro Beach
  • Windsurfing
  • Fitness/Siłownia
  • Tenis
  • Basen odkryty
  • Animacje dla dorosłych
  • Polska animacja
  • Dostęp do Internetu
  • Blisko centrum
  • Przy plaży
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Bez paszportu

Hotel SBH Taro Beach
star 4

Hiszpania: Fuerteventura
Ocena hotelu SBH Taro Beach:
3.9 / 5
Średnia z 15 opinii
Szczegóły oceny hotelu SBH Taro Beach:
  • Lokalizacja
    4.6
  • Hotel
    3.5
  • Pokoje
    3.6
  • Wyżywienie
    3.9
  • Atrakcje
    i sport
    3.3
  • Jakość
    do ceny
    3.6
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 27 czerwca 2019
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 10 lutego 2020
ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

SBH Taro Beach to dobrej klasy hotel usytuowany przy jednej z najpiękniejszych plaż na Fuerteventurze - plaży Sotavento. Polecamy rodzinom z dziećmi, amatorom sportów wodnych i miłośnikom plażowania. Pobyt w hotelu Taro Beach to gwarancja udanych wakacji na Fuerteventurze.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja przy szerokiej i piaszczystej plaży Sotavento, w kurorcie Costa Calma
  • przepiękne widoki na ocean i plażę, bogate zaplecze rekreacyjno sportowe (baseny, korty tenisowe, siłowania)
  • bogaty program All Inclusive, animacje

Hotel SBH Taro Beach w ofercie Biura podróży:

Itaka

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

SBH Taro Beach to dobrej klasy hotel usytuowany przy jednej z najpiękniejszych plaż na Fuerteventurze - plaży Sotavento. Polecamy rodzinom z dziećmi, amatorom sportów wodnych i miłośnikom plażowania. Pobyt w hotelu Taro Beach to gwarancja udanych wakacji na Fuerteventurze.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja przy szerokiej i piaszczystej plaży Sotavento, w kurorcie Costa Calma
  • przepiękne widoki na ocean i plażę, bogate zaplecze rekreacyjno sportowe (baseny, korty tenisowe, siłowania)
  • bogaty program All Inclusive, animacje

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Położenie

W turystycznej miejscowości COSTA CALMA; w pobliżu centrum handlowe, bary, restauracje i apteka; ok. 70 km od portu lotniczego w Puerto del Rosario; przystanek autobusowy ok. 200 m od hotelu.

 

Plaża

Sotavento, publiczna, szeroka i piaszczysta, uznawana za jedną z najpiękniejszych na wyspie, bezpośrednio przy hotelu, leżaki i parasole (ok. 12 EUR/komplet).

 

Hotel

Trzygwiazdkowy o podwyższonym standardzie, kompletnie zmodernizowany w 2006 r.; 293 pokoje, 5 budynków, 2 piętra, duży i elegancki hol, całodobowa recepcja, restauracja z daniami w formie bufetu, dostępne foteliki dla dzieci, potrawy wegetariańskie, bar przy basenie i przy plaży, lobby-bar, butik, 3 windy; za opłatą: pralnia, wypożyczalnia rowerów i samochodów, punkt internetowy (1 EUR/10 min), internet bezprzewodowy w holu przy recepcji (7 EUR/dzień); akceptowane karty kredytowe: Visa, American Express, MasterCard.

 

Pokój

2-os. (możliwość 1 dostawki); łazienka (wanna lub prysznic, wc), telewizja satelitarna, wentylator, telefon, sejf (ok. 21 EUR/tydz. + 10 EUR kaucja); łóżeczko dla dziecka do 2 lat gratis; balkon lub taras (stolik i krzesełka); widok na morze za dopłatą.

 

Sport i rozrywka

Basen z wodą słodką, sezonowo podgrzewany, gł. 1,5-2,2 m, brodzik dla dzieci, woda słodka, gł. 0,4 m, bezpłatne parasole i leżaki, ręczniki plażowe (depozyt: 10 EUR, każda wymiana na nowy: 1 EUR); 4 korty tenisowe (6 EUR/godz., dla gości all inclusive korty gratis), tenis stołowy, boisko do siatkówki, bilard (2 EUR), siłownia, sauna, masaż (płatny); mini-klub dla dzieci (4-12 lat) z placem zabaw w zacisznym miejscu na plaży; w dzień bardzo dobrze zorganizowane zajęcia sportowe, 6 dni w tygodniu animacje dla dorosłych i dzieci, wieczorem programy rozrywkowe z muzyką i tańcami; w pobliżu hotelu znajduje się szkoła windsurfingu.

 

Wyżywienie

ALL INCLUSIVE: śniadanie (8.00-10.30), obiad (12.30-14.00) i kolacja (w 2 turach: 18.00-19.30, 20.00-21.30) w formie bufetu, lokalne napoje alkoholowe oraz bezalkoholowe w barze przy basenie (11.00-18.00), w lobby-barze (18.00-23.00) i do posiłków w restauracji; między obiadem i kolacją podawane są przekąski, ciastka, kawa, herbata, lody; wymagane noszenie opasek all inclusive.

 

Cena zawiera:

  • zakwaterowanie, 
  • wyżywienie wg oferty,
  • opieka rezydenta,
  • przelot samolotem,
  • transfer: lotnisko-hotel-lotnisko,
  • ubezpieczenie KL i NW.


Uwaga:

Cena może się różnić w zależności od miasta wylotu!


Opis hotelu SBH Taro Beach według Traveligo.pl

Prezentowany poniżej opis nie jest integralną częścią oferty Touroperatora i nie stanowi oferty w rozumieniu przepisów kodeksu cywilnego. Jest to jedynie dodatkowa, pomocnicza informacja dla klientów Traveligo.pl

Opis i położenie

Idealny dla miłośników plażowania i błogiego lenistwa hotel SBH Taro Beach niezmiennie kusi wysokim standardem oraz atrakcyjną ceną! Znany i lubiany czterogwiazdkowy obiekt położony jest centrum klimatycznego kurortu turystycznego Costa Calma. Uważana za jedną z najpiękniejszych na świecie plaża Sotavento znajduje się bezpośrednio przy hotelu. Do lotniska w Puerto del Rosario jest około 70 km.

Do dyspozycji gości

Hotel SBH Taro Beach oddaje do dyspozycji gości komfortowe lobby z całodobową recepcją, sklepem oraz płatnym dostępem do internetu bezprzewodowego. Można korzystać z restauracji głównej, a także z trzech barów - w lobby, przy basenie oraz na plaży. Za dodatkową opłatą hotel świadczy usługi pralni, jest także możliwość wypożyczania rowerów i samochodów. 

Pokoje

Dostępnych jest około 250 pokoi położonych w pięciu niewielkich, stylowych, dwupiętrowych budynkach. Do dyspozycji są pokoje standardowe, przeznaczone są dla 2 osób z możliwością jednej dostawki, wyposażone w klimatyzację, telewizję satelitarną, lodówkę oraz balkon lub taras. W każdym pokoju za dodatkową opłatą istnieje możliwość wypożyczenia sejfu.

Wyżywienie

Hotel SBH Taro Beach oferuje opcję All Inclusive: śniadanie (8.00 - 10.30), obiad (12.30 - 14.00) i kolacja (17.30 ­ 19.00 i 19.30 - 21.00), przekąski pomiędzy posiłkami głównymi, lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe do posiłków oraz w godzinach 11.00 - 23.00. Podane godziny mają charakter informacyjny, dokładne godziny są umieszczane na hotelowej tablicy informacyjnej.

Sport i rozrywka

Do dyspozycji jest sezonowo podgrzewany basen z dostępem do bezpłatnych parasoli i leżaków. Goście mogą korzystać także z kilku kortów tenisowych, boiska do siatkówki, siłowni oraz sauny. Prowadzony jest program animacyjny dla dorosłych wraz z wieczornymi pokazami. Na plaży za dodatkową opłatą dostępna jest bogata gama sportów wodnych, jak również szkółka windsurfingu.

DLA DZIECI

Dla najmłodszych gości hotelu przygotowano brodzik. Do dyspozycji jest również mini klub z placem zabaw bezpośrednio na plaży. W restauracji znajdują się wysokie krzesełka. Można także wypożyczyć łóżeczko dla niemowlęcia.



Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Itaka. Nowa Itaka sp. z o.o. jest jednym z naszych kluczowych partnerów i głównym kontrahentem, z którym od lat spełniamy turystyczne marzenia naszych wspólnych klientów. Wysoki standard obsługi, wykwalifikowani rezydenci i przewodnicy oraz szeroki wybór atrakcyjnych ofert na wakacje dopracowanych w każdym szczególe zapewniają wieloletni sukces jakim może poszczycić się to biuro.

W swojej ofercie Itaka posiada wiele sprawdzonych hoteli położonych w dogodnej lokalizacji, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami. Biuro posiada szeroki wachlarz destynacji turystycznych i może spełnić oczekiwania najbardziej wymagających klientów. Ponad to, do swojej oferty sukcesywnie wprowadza oryginalne kierunki takie jak Bośnia i Hercegowina, Albania, Madera czy kierunki egzotyczne - Wyspy Zielonego Przylądka, Zanzibar i wiele, wiele innych.

Itaka posiada bogatą ofertę wycieczek objazdowych, zarówno autokarowych jak i samolotowych. Ich programy są bardzo zróżnicowane i dostosowane do wymagań różnych klientów, dlatego każdy może znaleźć wyjazd zgodny z jego preferencjami. Biuro podrózy Itaka posiada także jeden z największych wyborów ofert w promocji last minute, co pozwala klientom z każdym budżetem na spełnienie swoich wakacyjnych marzeń.

Biuro Podróży Itaka w ciągu swojej dotychczasowej działalności otrzymała wiele prestiżowych nagród i wyróżnień, takich jak tytuł Superbrands i Created in Poland Superbrands 2014/15 przyznawany najsilniejszym markom na polskim rynku, Touroperator Roku 2014, Konsumencki Lider Jakości 2014, czy Wielka Perła Polskiej Gospodarki 2012.


Itaka R

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

SBH Taro Beach to dobrej klasy hotel usytuowany przy jednej z najpiękniejszych plaż na Fuerteventurze - plaży Sotavento. Polecamy rodzinom z dziećmi, amatorom sportów wodnych i miłośnikom plażowania. Pobyt w hotelu Taro Beach to gwarancja udanych wakacji na Fuerteventurze.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja przy szerokiej i piaszczystej plaży Sotavento, w kurorcie Costa Calma
  • przepiękne widoki na ocean i plażę, bogate zaplecze rekreacyjno sportowe (baseny, korty tenisowe, siłowania)
  • bogaty program All Inclusive, animacje

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Wyspy Kanaryjskie / Fuerteventura

Opis oferty:

Amatorzy piaszczystych plaż na pewno zakochają się w tym hotelu, położonym w jednym z najpiękniejszych miejsc na wyspie. Roztacza się stąd spektakularny widok na ocean i bajeczną plażę. Na miejscu jest wiele atrakcji dla dzieci i dorosłych: duży basen, urozmaicone animacje i zajęcia sportowo-rekreacyjne. Warto również wybrać się do jednej z lokalnych restauracji i spróbować kanaryjskich specjałów.

POŁOŻENIE:

w niewielkiej turystycznej miejscowości COSTA CALMA, w pobliżu centrum handlowe, bary i restauracje; ok. 70 km od lotniska w Puerto del Rosario; przystanek autobusowy ok. 200 m od hotelu.

PLAŻA:

Sotavento, publiczna, szeroka i piaszczysta, uznawana za jedną z najpiękniejszych na wyspie, bezpośrednio przy hotelu, leżaki i parasole płatne (ok. 13 EUR/dzień/2 leżaki i parasol).

HOTEL:

czterogwiazdkowy, zmodernizowany w 2006 r., 293 pokoi, 5 budynków, 2 piętra, 3 windy, duży i elegancki hol, całodobowa recepcja, restauracja - dania w formie bufetu, dostępne foteliki dla dzieci, dania wegetariańskie, wymagany strój formalny (panowie - długie spodnie), bar przy basenie i przy plaży, bar w lobby; butik; za opłatą: pralnia, wypożyczalnia rowerów i samochodów, punkt internetowy (ok. 1 EUR/10 min; ok. 5 EUR/godz.), internet bezprzewodowy w holu przy recepcji (ok. 7 EUR/dzień); akceptowane karty kredytowe: Visa, American Express, MasterCard.

standardowy:

2-os. (możliwość 1 dostawki), ok. 16-22 m², skromny, klimatyzowany, łazienka (wanna lub prysznic, wc), telewizja satelitarna, mała lodówka, sejf (płatny ok. 25 EUR/tydz. + kaucja: 10 EUR); bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat; balkon lub taras (stolik i krzesełka); widok na morze za dopłatą.;

rodzinny:

3-os. (możliwość 1 dostawki dla dziecka), ok. 32-35 m², wyposażenie jak w pokoju standardowym, pokój dzienny z sofą i sypialnia oddzielona drzwiami.

SPORT I ROZRYWKA:

basen, słodka woda, sezonowo podgrzewany, gł. 1,5-2,2 m, brodzik dla dzieci, słodka woda, gł. 0,4 m, bezpłatne parasole i leżaki, ręczniki za kaucją (10 EUR, każda wymiana na nowy 1 EUR); tenis stołowy, boisko do siatkówki, siłownia, za opłatą: 4 korty tenisowe, bilard (2 EUR/gra), sauna, masaże; miniklub (4-12 lat) z placem zabaw w zacisznym miejscu na plaży, kilka razy w tygodniu animacje dla dorosłych i dzieci: zajęcia sportowo-rekreacyjne i wieczorne programy rozrywkowe (program animacji i ich częstotliwość mogą ulec zmianie); w pobliżu hotelu znajduje się szkoła windsurfingu i kitesurfingu (oferta zewnętrzna).

ALL INCLUSIVE:

śniadanie (8.00-10.30), obiad (13.00-15.00) i kolacja (18.30-21.00) w formie bufetu; lokalne napoje alkoholowe oraz bezalkoholowe w barze przy basenie (11.00-18.00), w barze w lobby (18.00-23.00) i do posiłków w restauracji; między obiadem a kolacją podawane są przekąski, ciastka, kawa, herbata, lody; wymagane noszenie opasek all inclusive.

KONTAKT:

0034/928547076, www.sbhfue.com


Opis hotelu SBH Taro Beach według Traveligo.pl

Prezentowany poniżej opis nie jest integralną częścią oferty Touroperatora i nie stanowi oferty w rozumieniu przepisów kodeksu cywilnego. Jest to jedynie dodatkowa, pomocnicza informacja dla klientów Traveligo.pl

Opis i położenie

Idealny dla miłośników plażowania i błogiego lenistwa hotel SBH Taro Beach niezmiennie kusi wysokim standardem oraz atrakcyjną ceną! Znany i lubiany czterogwiazdkowy obiekt położony jest centrum klimatycznego kurortu turystycznego Costa Calma. Uważana za jedną z najpiękniejszych na świecie plaża Sotavento znajduje się bezpośrednio przy hotelu. Do lotniska w Puerto del Rosario jest około 70 km.

Do dyspozycji gości

Hotel SBH Taro Beach oddaje do dyspozycji gości komfortowe lobby z całodobową recepcją, sklepem oraz płatnym dostępem do internetu bezprzewodowego. Można korzystać z restauracji głównej, a także z trzech barów - w lobby, przy basenie oraz na plaży. Za dodatkową opłatą hotel świadczy usługi pralni, jest także możliwość wypożyczania rowerów i samochodów. 

Pokoje

Dostępnych jest około 250 pokoi położonych w pięciu niewielkich, stylowych, dwupiętrowych budynkach. Do dyspozycji są pokoje standardowe, przeznaczone są dla 2 osób z możliwością jednej dostawki, wyposażone w klimatyzację, telewizję satelitarną, lodówkę oraz balkon lub taras. W każdym pokoju za dodatkową opłatą istnieje możliwość wypożyczenia sejfu.

Wyżywienie

Hotel SBH Taro Beach oferuje opcję All Inclusive: śniadanie (8.00 - 10.30), obiad (12.30 - 14.00) i kolacja (17.30 ­ 19.00 i 19.30 - 21.00), przekąski pomiędzy posiłkami głównymi, lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe do posiłków oraz w godzinach 11.00 - 23.00. Podane godziny mają charakter informacyjny, dokładne godziny są umieszczane na hotelowej tablicy informacyjnej.

Sport i rozrywka

Do dyspozycji jest sezonowo podgrzewany basen z dostępem do bezpłatnych parasoli i leżaków. Goście mogą korzystać także z kilku kortów tenisowych, boiska do siatkówki, siłowni oraz sauny. Prowadzony jest program animacyjny dla dorosłych wraz z wieczornymi pokazami. Na plaży za dodatkową opłatą dostępna jest bogata gama sportów wodnych, jak również szkółka windsurfingu.

DLA DZIECI

Dla najmłodszych gości hotelu przygotowano brodzik. Do dyspozycji jest również mini klub z placem zabaw bezpośrednio na plaży. W restauracji znajdują się wysokie krzesełka. Można także wypożyczyć łóżeczko dla niemowlęcia.



Exim Tours

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

SBH Taro Beach to dobrej klasy hotel usytuowany przy jednej z najpiękniejszych plaż na Fuerteventurze - plaży Sotavento. Polecamy rodzinom z dziećmi, amatorom sportów wodnych i miłośnikom plażowania. Pobyt w hotelu Taro Beach to gwarancja udanych wakacji na Fuerteventurze.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja przy szerokiej i piaszczystej plaży Sotavento, w kurorcie Costa Calma
  • przepiękne widoki na ocean i plażę, bogate zaplecze rekreacyjno sportowe (baseny, korty tenisowe, siłowania)
  • bogaty program All Inclusive, animacje

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

4 Hiszpania/Fuerteventura

Informacje Ogólne

Witamy SBH Taro Beach w Costa Calma. Hotel położony jest tuż przy plaży piaszczysta. Miasta położone najbliżej hotelu to Costa Calma (200 m) i Morro Jable (24 km). Pozostałe miasta: Jandia (42 km). Dla Państwa komfortu hotel posiada salon, recepcję, lobby, sklepy i klimatyzację. Personel mówi po angielsku i hiszpańsku. Goście, którzy chcą być mobilni również na urlopie, mogą wypożyczyć samochód. Dzieci mają własny program animacji. Hotel posiada basen ze słodką wodą oraz oddzielny brodzik. Parasole słoneczne i leżaki do opalania są dostępne za opłatą na plaży i bezpłatnie na basenie. Odległość od hotelu: Cofete (40 km), Betancuria/ Morro Velosa (45 km), Playa De Sotavento (6 km), lotnisko FUE (61 km), dyskoteka (400 m) i Cotillo/ El Toston (87 km). W pobliżu hotelu znajdują się sklepy, postój taksówek, informacja turystyczna, centrum miasta, bary/restauracje, supermarket i przystanek autobusowy. Hotel posiada parking dla samochodów.

Udogodnienia

Hotel oferuje sejfy i usługę budzenia. Dostęp do Internetu w terminalach internetowych. Rodzinny hotel oferuje brodzik i zajęcia animacyjne dla dzieci, aby zapewnić rodzicom i najmłodszym gościom przyjemny pobyt. Godziny pracy recepcji: 24h.

Posiłki

Śniadanie w godz. 08:00 - 10:30 : bufet. Goście mogą zjeść posiłek w restauracji. Mały głód można zaspokoić w międzyczasie w barze szybkiej obsługi. Wieczorem odwiedź bar w recepcji.

Sport i Rozrywka

SBH Taro Beach posiada saunę. Goście, którzy również na urlopie chcą spędzać czas uprawiając sport, mają następujące możliwości: siatkówka plażowa, aerobik, siatkówka i tenis. W ramach aktywności hotel oferuje program zajęć animacyjnych, tenis stołowy, grę boccia, minigolfa i bilard. Najbliższe pole golfowe położone jest w odległości 33 km.

Dodatkowe Informacje

Akceptujemy następujące formy płatności: karta Visa, karta Eurocard/MasterCard, American Express i Diners Club. Za korzystanie z niektórych urządzeń, ofert i aktywności mogą być pobierane dodatkowe opłaty.

Rodzaje wyżywienia

HB - śniadania i obiadokolacje, napoje płatne dodatkowo
ALL - śniadania, obiady, kolacje. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe w godzinach 11;00-23;00

Bagaż

Warszawa Modlin
Cena zawiera bagaż podręczny 10 kg (55x40x20) oraz małą torebkę (35x20x20)
Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze
- 15 kg - 200zł/osobę
- 20 kg - 300zł/osobę
Uwaga! Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena może ulec zmianie.


Opis hotelu SBH Taro Beach według Traveligo.pl

Prezentowany poniżej opis nie jest integralną częścią oferty Touroperatora i nie stanowi oferty w rozumieniu przepisów kodeksu cywilnego. Jest to jedynie dodatkowa, pomocnicza informacja dla klientów Traveligo.pl

Opis i położenie

Idealny dla miłośników plażowania i błogiego lenistwa hotel SBH Taro Beach niezmiennie kusi wysokim standardem oraz atrakcyjną ceną! Znany i lubiany czterogwiazdkowy obiekt położony jest centrum klimatycznego kurortu turystycznego Costa Calma. Uważana za jedną z najpiękniejszych na świecie plaża Sotavento znajduje się bezpośrednio przy hotelu. Do lotniska w Puerto del Rosario jest około 70 km.

Do dyspozycji gości

Hotel SBH Taro Beach oddaje do dyspozycji gości komfortowe lobby z całodobową recepcją, sklepem oraz płatnym dostępem do internetu bezprzewodowego. Można korzystać z restauracji głównej, a także z trzech barów - w lobby, przy basenie oraz na plaży. Za dodatkową opłatą hotel świadczy usługi pralni, jest także możliwość wypożyczania rowerów i samochodów. 

Pokoje

Dostępnych jest około 250 pokoi położonych w pięciu niewielkich, stylowych, dwupiętrowych budynkach. Do dyspozycji są pokoje standardowe, przeznaczone są dla 2 osób z możliwością jednej dostawki, wyposażone w klimatyzację, telewizję satelitarną, lodówkę oraz balkon lub taras. W każdym pokoju za dodatkową opłatą istnieje możliwość wypożyczenia sejfu.

Wyżywienie

Hotel SBH Taro Beach oferuje opcję All Inclusive: śniadanie (8.00 - 10.30), obiad (12.30 - 14.00) i kolacja (17.30 ­ 19.00 i 19.30 - 21.00), przekąski pomiędzy posiłkami głównymi, lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe do posiłków oraz w godzinach 11.00 - 23.00. Podane godziny mają charakter informacyjny, dokładne godziny są umieszczane na hotelowej tablicy informacyjnej.

Sport i rozrywka

Do dyspozycji jest sezonowo podgrzewany basen z dostępem do bezpłatnych parasoli i leżaków. Goście mogą korzystać także z kilku kortów tenisowych, boiska do siatkówki, siłowni oraz sauny. Prowadzony jest program animacyjny dla dorosłych wraz z wieczornymi pokazami. Na plaży za dodatkową opłatą dostępna jest bogata gama sportów wodnych, jak również szkółka windsurfingu.

DLA DZIECI

Dla najmłodszych gości hotelu przygotowano brodzik. Do dyspozycji jest również mini klub z placem zabaw bezpośrednio na plaży. W restauracji znajdują się wysokie krzesełka. Można także wypożyczyć łóżeczko dla niemowlęcia.



Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.


Neckermann

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

SBH Taro Beach to dobrej klasy hotel usytuowany przy jednej z najpiękniejszych plaż na Fuerteventurze - plaży Sotavento. Polecamy rodzinom z dziećmi, amatorom sportów wodnych i miłośnikom plażowania. Pobyt w hotelu Taro Beach to gwarancja udanych wakacji na Fuerteventurze.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja przy szerokiej i piaszczystej plaży Sotavento, w kurorcie Costa Calma
  • przepiękne widoki na ocean i plażę, bogate zaplecze rekreacyjno sportowe (baseny, korty tenisowe, siłowania)
  • bogaty program All Inclusive, animacje

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Fuerteventura, Hiszpania

Opis hotelu

Hotel wzniesiony został w roku 1986. Goście zakwaterowani są w 532 pokojach. Do dyspozycji gości jest lobby oraz recepcja. Poszczególne piętra osiągalne są za pomocą windy bądź też schodami. W skład wyposażenia wchodzą restauracja, bar, opieka nad dziećmi, serwis pokojowy, pralnia i lekarz hotelowy. Wi-Fi w pomieszczeniach ogólnodostępnych zapewnia stały dostęp do sieci. Dostępna jest baza handlowa w postaci sklepów. Dzieci mogą bawić się do woli na placu zabaw. Auto pozostawić można w garażu oraz na parkingu.

Zakwaterowanie

Pokoje wyposażone są w klimatyzację, wentylator, pomieszczenie mieszkalne i łazienkę. Balkon należy do standardowego wyposażenia w większości pokoi i oferuje dodatkową przestrzeń na odpoczynek i relaks w trakcie pobytu. Urzekającą atmosferę wielu kwater podkreśla widok na morze. Pomieszczenia mieszkalne i sypialne dysponują sofą. Kolejnym udogodnieniem jest możliwość rezerwacji oddzielnych sypialni. Dla naszych małych gości przygotowaliśmy łóżeczka dziecięce. Ponadto skorzystać można z sejfu i biurka. W pokojach do użytku gości jest lodówka, minilodówka i ekspres do kawy / herbaty. Elementami podwyższającymi komfort pobytu są internet, telefon, telewizor, radio i Wi-Fi. Łazienki wyposażone są w prysznic i wannę. W łazience znajduje się suszarka do włosów i szlafroki. Obiekt oferuje pokoje dla niepalących i pokoje dla palących.

Sport i wypoczynek

Orzeźwienie i ochłodę znajdziecie Państwo w jednym z naszych basenów (krytym bądź otwartym). Do dyspozycji gości jest również taras, leżaki oraz parasole przeciwsłoneczne. Na miejscu dostępny jest ponadto bar z przekąskami. Dużym urozmaiceniem są rozliczne aktywności outdoorowe oferowane w obiekcie. Należą do nich m.in. rower / rower górski, boccia, siatkówka plażowa, strzelanie z łuku i jazda konna, jak również za dodatkową opłatą tenis ziemny i minigolf. Windsurfing i snorkeling dostarczą miłośnikom sportów wodnych wyśmienitej zabawy. Dla gości hotelu przygotowano szeroką ofertę zajęć sportowych, w tym studio fitness, tenisa stołowego i aerobik, jak również za dodatkową opłatą bilard, squasha i zajęcia gimnastyczne. Nasze Centrum Wellness z sauną zatroszczy się o Państwa odprężenie po długim dniu. Do oferty należą również zabiegi płatne jak łaźnia parowa i zabiegi masażu. Do pozostałych możliwości spędzenia czasu wolnego należą program animacyjny, miniklub i minidisco.

Wyżywienie

Dostępne warianty żywieniowe to nocleg ze śniadaniem, wyżywienie częściowe i opcja all inclusive. W ofercie gastronomicznej znajdują się śniadanie, obiad i kolacja. Na indywidualne życzenie oferujemy potrawy bezglutenowe. Polecamy również przekąski. Show-cooking to pokaz kunsztu wyśmienitych kucharzy i wyborne potrawy w mistrzowskim wydaniu. Na miejscu podawane będą napoje bezalkoholowe i napoje alkoholowe.

Akceptowane karty kredytowe

W obiekcie akceptowane są następujące karty kredytowe: Visa i MasterCard.

Uwagi dodatkowe

Opis został przetłumaczony automatycznie. Wszelkie prawa zastrzeżone GIATA 2004 – 2020.

Ważne informacje

Prosimy o zwrócenie uwagi na rodzaj zarezerwowanego przelotu. W zależności od linii lotniczej limity bagażu głównego mogą wynosić od 30 kg do 0 kg/osoba. (standardowo przy przelotach czarterowych wynoszą 20 kg/osoba).


Opis hotelu SBH Taro Beach według Traveligo.pl

Prezentowany poniżej opis nie jest integralną częścią oferty Touroperatora i nie stanowi oferty w rozumieniu przepisów kodeksu cywilnego. Jest to jedynie dodatkowa, pomocnicza informacja dla klientów Traveligo.pl

Opis i położenie

Idealny dla miłośników plażowania i błogiego lenistwa hotel SBH Taro Beach niezmiennie kusi wysokim standardem oraz atrakcyjną ceną! Znany i lubiany czterogwiazdkowy obiekt położony jest centrum klimatycznego kurortu turystycznego Costa Calma. Uważana za jedną z najpiękniejszych na świecie plaża Sotavento znajduje się bezpośrednio przy hotelu. Do lotniska w Puerto del Rosario jest około 70 km.

Do dyspozycji gości

Hotel SBH Taro Beach oddaje do dyspozycji gości komfortowe lobby z całodobową recepcją, sklepem oraz płatnym dostępem do internetu bezprzewodowego. Można korzystać z restauracji głównej, a także z trzech barów - w lobby, przy basenie oraz na plaży. Za dodatkową opłatą hotel świadczy usługi pralni, jest także możliwość wypożyczania rowerów i samochodów. 

Pokoje

Dostępnych jest około 250 pokoi położonych w pięciu niewielkich, stylowych, dwupiętrowych budynkach. Do dyspozycji są pokoje standardowe, przeznaczone są dla 2 osób z możliwością jednej dostawki, wyposażone w klimatyzację, telewizję satelitarną, lodówkę oraz balkon lub taras. W każdym pokoju za dodatkową opłatą istnieje możliwość wypożyczenia sejfu.

Wyżywienie

Hotel SBH Taro Beach oferuje opcję All Inclusive: śniadanie (8.00 - 10.30), obiad (12.30 - 14.00) i kolacja (17.30 ­ 19.00 i 19.30 - 21.00), przekąski pomiędzy posiłkami głównymi, lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe do posiłków oraz w godzinach 11.00 - 23.00. Podane godziny mają charakter informacyjny, dokładne godziny są umieszczane na hotelowej tablicy informacyjnej.

Sport i rozrywka

Do dyspozycji jest sezonowo podgrzewany basen z dostępem do bezpłatnych parasoli i leżaków. Goście mogą korzystać także z kilku kortów tenisowych, boiska do siatkówki, siłowni oraz sauny. Prowadzony jest program animacyjny dla dorosłych wraz z wieczornymi pokazami. Na plaży za dodatkową opłatą dostępna jest bogata gama sportów wodnych, jak również szkółka windsurfingu.

DLA DZIECI

Dla najmłodszych gości hotelu przygotowano brodzik. Do dyspozycji jest również mini klub z placem zabaw bezpośrednio na plaży. W restauracji znajdują się wysokie krzesełka. Można także wypożyczyć łóżeczko dla niemowlęcia.



Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.


Mapa Hotelu SBH Taro Beach
Zdjęcia lokalizacji (Hiszpania / Fuerteventura)
Wakacje na Fuerteventura w Caleta de Fuste
Fuerteventura - Costa Calma
Morro Jable na Fuerteventura
Kurort i plaża Jandia na Fuerteventurze
Cofete Beach na Fuerteventurze
Corralejo na wyspie Fuerteventura
Zoo Oasis Park na Fuerteventurze
Plaża Sotavento - idealne miejsce dla windsurferów - Fuerteventura - Hiszpania, Wyspy kanarysjkie

Opinie o Hotelu SBH Taro Beach

4.1
polecam

Fajny hotel blisko plaży z ładnymi pokojami. taro beach ma świetny zespół animatorów i fajne atrakcje dla dzieci, polecamy wczasy na fuertaventurze w tym hotelu :D

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, na romantyczne wakacje
Podsumowanie: polecam
4.1
3.9
polecam

hotel bardzo fajny, troszkę zniszczony, jednak z miłą atmosferą i uśmiechniętą obsługą. położenie dobre, blisko do plaży i do centrum Costa Calma. w samym hotelu mało rozrywek, miejscowośc też raczej spokojna, za to przepiękne plaże i widoczki. warto wypożyczyć samochód i zwiedzić cala Fuerteventure. jezeli Sbh Taro Beach trafi nam się w tak atrakcyjnej cenie to chetnie wybierzemy sie do niego jeszcze raz

POLECAM:
osobom ceniącym spokój, ekonomicznym klientom
Podsumowanie: polecam
3.9
2.3
odradzam

polozenie chotelu ok - przy plazy Zanizony standard ,napewno nie jest wart 4 Jedzenie przecietne ,maly basen przy hotelu ,codzienna walka o lezaki -zdecydowanie za malo Poza plaza ,spacerami - absolutnie hotel nic nie proponuje Animacje ? jedynie poranny aerobik w basenie ,zadnej dyskoteki ,cisza ,nuda przez caly tydzien Odliczalismy dni do konca wyjazdu . Nie polecamy tego hotelu

POLECAM:
osobom ceniącym spokój, ekonomicznym klientom
Podsumowanie: odradzam
2.3
2.3
zdecydowanie odradzam

jestem bardzo rozczarowana ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,nie polecam hotelu absolutnie ! standard najwzej 3 ..........w biurze turystycznym polecano hotel o podwyzszonym standarcie ,wysmienita kuchnia ,rewelcyjna polsko jezyczna animacja ! Animatorka owszem polsko jezyczna ale nie za bardzo zaaangazowana - jedyna animacja byl nudny areobik wodny , wieczorami nie bylo absolutnie zadnej propozycji spedzenia wieczoru Nuda..........n u d a Absolutnie nie polecam osoba mlodym ,w srednim wieku ,ktorzy szukaja rozrywki ! W pokojach karaluchy ...... jedzenie przecietne Dla niewymagajacych turystow Za ta cene sa o wiele lepszr hotele ! Byl to nasz najgorszy urlop ............Wielka szkoda ,poniewaz byl to wyjazd z okazji okraglej rozcnicy slubu ZADNYCH MILYCH WSPOMIEN ...........HOTEL NIE WART SWOJEJ CENY ...........

POLECAM:
ekonomicznym klientom
Podsumowanie: zdecydowanie odradzam
2.3
4.0
polecam

Hotel cudownie polozony nad oceanem gdzie mozna godzinami spacerowac. Jedzenie dobre, pokoje standardowe jak wszedzie ale nie ma do.czego sie przyczepic. Basen czysty a obsluga przemila. Okolica bardzo sympatyczna z dostepem do sklepow. Warto wypozyczyc samochod i zwiedzic wyspe.

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, na romantyczne wakacje, osobom ceniącym spokój
Podsumowanie: polecam
4.0
4.6
zdecydowanie polecam

bylem tam w lutym 2013 polecam rodzinom z dziecmi,osobom pragnacych w spokoju wypoczac,naladowac akumulatory.Obsluga bardzo przyjazna,wyzywienie smaczne aczkolwiek sniadania monotonne.Animator polskojezyczny,rezydenci dostepni ITAKA bardzo dobrze zorganizowana.Odradzam wyjazdy na tzw.wycieczki szkoda czasu i pieniedzy.

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, osobom ceniącym spokój
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.6
4.1
polecam

Położenie hotelu w spokojnej i cichej okolicy. Jeśli ma się widok na ocean to bajka, polecam dopłacić za ten wariant. Hotel wybrałem ze względu na bliskość plaży, w zasadzie jest zaraz na wyciągnięcie ręki. Zaskoczony byłem wielkością pokoi, bardzo przestronne i czyste, także tarasy i balkony. Jedzenie smaczne choć śniadania bardzo powtarzalne. Obsługa przyjazna. Polecam głównie rodzinom z dziećmi i osobom starszym. Osboby szukające rozrywki dyskotek i gwaru będą się tutaj nudzić.

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, na romantyczne wakacje, osobom ceniącym spokój
Podsumowanie: polecam
4.1
4.9
zdecydowanie polecam

bardzo przyjemny hotel z dużym tarasem, basenem i bezpośrednim dojściem do plaży (duży +), leżaki na tarasie bezpłatne, przestronny pokój z telewizorem i lodówką(bardzo czysto), ogromna restauracja z przepysznym jedzeniem - królują owoce morza i ryby z których słynie wyspa. Okolica warta zobaczenia i zwiedzenia - widok niekończacej się szerokiej plaży i oceanu wspaniały, wycieczka po wyspie oraz sąsiadującej Lanzarote będące w ofercie jako fakultatywne bardzo ciekawe. kolejny super wyjazd z traveligo.pl - polecam! :)

POLECAM:
na romantyczne wakacje, osobom ceniącym spokój, dla aktywnych wczasowiczów
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.9
3.0
może być

WSZYSKO ZALEŻY CZEGO OCZEKUJEMY? JA OSOBIŚCIE SIE ZAWIODŁEM ZE WZGLĘDU: HOTEL W RZECZYWISTOŚCI POSIADA 3 GWIAZKI NIE 4 NA WYROST PODWYŻSZONY STANDARD, JEDZENIE W MIARĘ LECZ BEZ REWALACJI, NA TERENIE HOTELU NUDA I JESZCZE RAZ NUDA, OCZYWIŚCIE NIE MÓWIMY O ZAGOSPODAROWNIU SOBIE CZASU PO ZA HOTELEM (WYPOŻYCZALNIA SAMCHODU-ZWIEDZANIE ITD.) OSOBIŚCIE POLECAM HOTEL EMERYTOM (NIEOBRAŻJĄC EMEYRTÓW) KTÓRZY CHCĄ SPOKOJNIE SPĘDZIĆ WAKACJE:)

POLECAM:
osobom ceniącym spokój, ekonomicznym klientom
Podsumowanie: może być
3.0
4.1
polecam

Można tam spędzić super wakacje - trzeba tylko uważać na złodziei - z pokoji znika gotówka euro, więc albo trzeba opłacić sejf albo nosić kasę przy sobie. Od pracowników hotelu wiemy, że zdarza się to dość często. Zarząd hotelu nie zadaje sobi trudu żeby pomóc, wręcz przeciwnie, opóźnia jakąkolwiek pomoc czekając na wyjazd poszkodowanego. Zupełnie im nie zależy na złapaniu złodzieja - chcą tylko nie mieć policji w hotelu.

POLECAM:
rodzinom z dziećmi
Podsumowanie: polecam
4.1

SBH Taro Beach - możliwości zakwaterowania:

Pokoj dwuosobowy dla jednej osoby balkon lub taras klimatyzacja lazienka prysznic widok na morze WC
Pokoj dwuosobowy dla jednej osoby balkon lub taras klimatyzacja lazienka prysznic WC
Pokoj dwuosobowy dla jednej osoby balkon lub taras klimatyzacja lazienka prysznic widok na morze WC
Pokoj dwuosobowy balkon lub taras klimatyzacja lazienka prysznic widok na morze WC
Pokoj dwuosobowy balkon lub taras klimatyzacja lazienka prysznic WC
Pokoj dwuosobowy balkon lub taras klimatyzacja lazienka prysznic WC
Pokoj dwuosobowy balkon lub taras klimatyzacja lazienka prysznic widok na morze wiekszy WC
Pokoj dwuosobowy balkon lub taras klimatyzacja lazienka prysznic wiekszy WC
Pokoj dwuosobowy balkon lub taras klimatyzacja lazienka prysznic Premium widok na morze WC
Pokoj dwuosobowy balkon lub taras klimatyzacja lazienka prysznic widok na morze WC
Pokoj dwuosobowy dla 3 osob balkon lub taras klimatyzacja lazienka prysznic widok na morze WC
Master-Suite balkon klimatyzacja lazienka prysznic widok na morze WC
Pokoj dwuosobowy dla 3 osob balkon lub taras klimatyzacja lazienka prysznic WC
Pokoj dwuosobowy dla 3 osob balkon lub taras klimatyzacja lazienka prysznic widok na morze wiekszy WC
Pokoj dwuosobowy dla 3 osob balkon lub taras klimatyzacja lazienka prysznic wiekszy WC
Pokoj dwuosobowy dla 3 osob balkon lub taras klimatyzacja lazienka prysznic Premium widok na morze WC
Pokoj dwuosobowy dla 3 osob balkon lub taras klimatyzacja lazienka prysznic widok na morze WC
Master-Suite balkon klimatyzacja lazienka prysznic widok na morze WC
Pokoj z czterema lozkami balkon lub taras klimatyzacja lazienka prysznic widok na morze wiekszy WC
Master-Suite lazienka prysznic WC klimatyzacja balkon widok na morze
Pok. 2 os.+1 dost.
Pok. 2 os.
Pok. 2 os.+1 dost. w/morze
Pok. 2 os. w/morze
Pok. rodzinny 3 os.
Pok. rodzinny 4 os.
Pok. 1 os.

SBH Taro Beach - Możliwości wyżywienia:


SBH Taro Beach - miasta wylotu:


SBH Taro Beach - możliwa długość wypoczynku:


Masz pytania o Hotel SBH Taro Beach? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00