cellphone225171600

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-18:00; sob. 10:00-16:00

Wakacje Last Minute
  • Hotel Las Piramides, Teneryfa
  • Hotel Las Piramides, Teneryfa
  • Hotel Las Piramides, Teneryfa
  • Hotel Las Piramides, Teneryfa
  • Hotel Las Piramides, Teneryfa
  • Hotel Las Piramides, Teneryfa
  • Hotel Las Piramides, Teneryfa
  • Hotel Las Piramides, Teneryfa
  • Hotel Las Piramides, Teneryfa
  • Hotel Las Piramides, Teneryfa
  • Hotel Las Piramides, Teneryfa
  • Hotel Las Piramides, Teneryfa
  • Hotel Las Piramides, Teneryfa
  • Hotel Las Piramides, Teneryfa
  • Hotel Las Piramides, Teneryfa
  • Hotel Las Piramides, Teneryfa
  • Hotel Las Piramides, Teneryfa
  • Hotel Las Piramides, Teneryfa
  • Hotel Las Piramides, Teneryfa
  • Hotel Las Piramides, Teneryfa
1 / 20
Ocena
hotelu:
3.2 / 5
Najbliższy termin
21.09 - 26.09
już od 1466 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
30.09 - 05.10
już od 1329 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Las Piramides
  • Basen odkryty
  • Animacje dla dorosłych
  • Dostęp do Internetu
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Ułatwienia dla niepełnosprawnych
  • Bez paszportu

Hotel Las Piramides
star 3

Hiszpania: Teneryfa: Playa de las Americas
Ocena hotelu Las Piramides:
3.2 / 5
Średnia z 5 opinii
Szczegóły oceny hotelu Las Piramides:
  • Lokalizacja
    4.5
  • Hotel
    3.0
  • Pokoje
    4.0
  • Wyżywienie
    4.0
  • Atrakcje
    i sport
    3.5
  • Jakość
    do ceny
    3.5
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 21 września 2021
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 30 września 2021
ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Las Piramides to hotel usytuowany w centrum miejscowości Playa de las Americas ze sklepami, barami i restauracjami, w bliskiej odległości od plaży. Polecamy miłośnikom rozrywek i życia nocnego oraz osobom pragnącym odkrywać przepiękną Teneryfę.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w centrum kurortu Playa de las Americas, niedaleko plaży Las Veronicas
  • zadbane studia, 2 duże baseny
  • wyżywienie w opcji All Inclusive

Hotel Las Piramides w ofercie Biura podróży:

Itaka

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Las Piramides to hotel usytuowany w centrum miejscowości Playa de las Americas ze sklepami, barami i restauracjami, w bliskiej odległości od plaży. Polecamy miłośnikom rozrywek i życia nocnego oraz osobom pragnącym odkrywać przepiękną Teneryfę.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w centrum kurortu Playa de las Americas, niedaleko plaży Las Veronicas
  • zadbane studia, 2 duże baseny
  • wyżywienie w opcji All Inclusive

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

***

Region

Wyspy Kanaryjskie / Teneryfa

Opis oferty:

Idealne miejsce na aktywne wakacje z przyjaciółmi! Położony w centrum kurortu Playa de las Americas, blisko plaży i licznych atrakcji: sklepów, barów i klubów. Na miejscu są dwa duże baseny oraz restauracja i bar przy basenie. Komfortowy odpoczynek po dniu pełnym wrażeń zapewniają zadbane studia.

POŁOŻENIE:

w centrum PLAYA DE LAS AMERICAS, najbliższe sklepy ok. 100 m od hotelu; ok. 1,5 km od Siam Park, ok. 2,5 km od Aqualand, ok. 15 km od lotniska Reina Sofia.

PLAŻA:

Las Veronicas, publiczna, piaszczysto-kamienista, łagodne zejście do morza, ok. 700 m od hotelu, parasole i leżaki płatne (ok. 12 EUR/komplet); Los Cristianos, publiczna, piaszczysta, łagodne zejście do morza, ok. 1,5 km od hotelu, parasole i leżaki płatne (ok. 12 EUR/komplet).

HOTEL:

oficjalna kategoryzacja: 3 klucze, odnowiony w 2009 r. (pokoje i pomieszczenia ogólnodostępne), 367 pokoi, 4 budynki, 4 piętra, 2 windy, przestronne lobby, całodobowa recepcja, restauracja - dania w formie bufetu, kuchnia międzynarodowa, dostępne foteliki i menu dla dzieci, dania wegetariańskie, bar przy basenie; za opłatą: punkt internetowy, sejf w recepcji, fryzjer, supermarket; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard.

studio:

2-os. (możliwość 1 lub 2 dostawek), ok. 20 m², łazienka (wanna lub prysznic, wc), telefon, lodówka; za opłatą: sejf, telewizja(ok. 1 EUR/godz.); bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; balkon (stolik i krzesełka).

SPORT I ROZRYWKA:

3 baseny, w tym 1 podgrzewany w sezonie zimowym, słodka woda, nieregularny kształt, ok. 600 m², gł. 1,6 m, basen dla dzieci ok. 250 m², gł. ok. 0,5 m, ok. 200 m², gł. 1,5 m, brodzik dla dzieci, słodka woda, ok. 50 m², gł. 0,5 m, przy basenach bezpłatne parasole i leżaki; plac zabaw i animacje dla dzieci.

ALL INCLUSIVE:

śniadanie (8.00-10.30), obiad (13.00-15.00), kolacja (19.00-21.30) w formie bufetu; przekąski (11.00-12.30), kawa, herbata, ciasta i ciasteczka (15.30-18.30); napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe (10.00-22.30) w wyznaczonym barze.

KONTAKT:

0034/922795657, www.laspiramidesresort.com


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Itaka. Nowa Itaka sp. z o.o. jest jednym z naszych kluczowych partnerów i głównym kontrahentem, z którym od lat spełniamy turystyczne marzenia naszych wspólnych klientów. Wysoki standard obsługi, wykwalifikowani rezydenci i przewodnicy oraz szeroki wybór atrakcyjnych ofert na wakacje dopracowanych w każdym szczególe zapewniają wieloletni sukces jakim może poszczycić się to biuro.

W swojej ofercie Itaka posiada wiele sprawdzonych hoteli położonych w dogodnej lokalizacji, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami. Biuro posiada szeroki wachlarz destynacji turystycznych i może spełnić oczekiwania najbardziej wymagających klientów. Ponad to, do swojej oferty sukcesywnie wprowadza oryginalne kierunki takie jak Bośnia i Hercegowina, Albania, Madera czy kierunki egzotyczne - Wyspy Zielonego Przylądka, Zanzibar i wiele, wiele innych.

Itaka posiada bogatą ofertę wycieczek objazdowych, zarówno autokarowych jak i samolotowych. Ich programy są bardzo zróżnicowane i dostosowane do wymagań różnych klientów, dlatego każdy może znaleźć wyjazd zgodny z jego preferencjami. Biuro podrózy Itaka posiada także jeden z największych wyborów ofert w promocji last minute, co pozwala klientom z każdym budżetem na spełnienie swoich wakacyjnych marzeń.

Biuro Podróży Itaka w ciągu swojej dotychczasowej działalności otrzymała wiele prestiżowych nagród i wyróżnień, takich jak tytuł Superbrands i Created in Poland Superbrands 2014/15 przyznawany najsilniejszym markom na polskim rynku, Touroperator Roku 2014, Konsumencki Lider Jakości 2014, czy Wielka Perła Polskiej Gospodarki 2012.


Itaka R

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Las Piramides to hotel usytuowany w centrum miejscowości Playa de las Americas ze sklepami, barami i restauracjami, w bliskiej odległości od plaży. Polecamy miłośnikom rozrywek i życia nocnego oraz osobom pragnącym odkrywać przepiękną Teneryfę.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w centrum kurortu Playa de las Americas, niedaleko plaży Las Veronicas
  • zadbane studia, 2 duże baseny
  • wyżywienie w opcji All Inclusive

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

***

Region

Wyspy Kanaryjskie / Teneryfa

Opis oferty:

Idealne miejsce na aktywne wakacje z przyjaciółmi! Położony w centrum kurortu Playa de las Americas, blisko plaży i licznych atrakcji: sklepów, barów i klubów. Na miejscu są dwa duże baseny oraz restauracja i bar przy basenie. Komfortowy odpoczynek po dniu pełnym wrażeń zapewniają zadbane studia.

POŁOŻENIE:

w centrum PLAYA DE LAS AMERICAS, najbliższe sklepy ok. 100 m od hotelu; ok. 1,5 km od Siam Park, ok. 2,5 km od Aqualand, ok. 15 km od lotniska Reina Sofia.

PLAŻA:

Las Americas, publiczna, piaszczysto-kamienista, łagodne zejście do morza, ok. 700 m od hotelu, parasole i leżaki płatne (ok. 12 EUR/komplet); Los Cristianos, publiczna, piaszczysta, łagodne zejście do morza, ok. 1,5 km od hotelu, parasole i leżaki płatne (ok. 12 EUR/komplet).

HOTEL:

oficjalna kategoria: 3 klucze, odnowiony w 2021 r. (pokoje i pomieszczenia ogólnodostępne), 366 pokoi, 4 budynki, 4 piętra, 2 windy, przestronne lobby, całodobowa recepcja, restauracja - dania w formie bufetu, kuchnia międzynarodowa, dostępne foteliki i menu dla dzieci, dania wegetariańskie, bar przy basenie; za opłatą: punkt internetowy, sejf w recepcji, fryzjer, supermarket, pralnia; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard.

studio:

2-os. (możliwość 1 lub 2 dostawek), ok. 25 m², łazienka (wanna lub prysznic, wc), telefon, lodówka; za opłatą: sejf, telewizja (ok. 1 EUR/godz.); bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; balkon (stolik i krzesełka).

SPORT I ROZRYWKA:

4 baseny, w tym 2 podgrzewane w sezonie zimowym, słodka woda, nieregularny kształt, ok. 600 m², gł. 1,6 m, basen dla dzieci, ok. 250 m², gł. ok. 0,5 m, ok. 200 m², gł. 1,5 m, brodzik dla dzieci, słodka woda, ok. 50 m², gł. 0,5 m, przy basenach bezpłatne parasole i leżaki; plac zabaw i animacje dla dzieci.

ALL INCLUSIVE:

śniadanie (8.00-10.30), obiad (13.00-15.00), kolacja (19.00-21.30) w formie bufetu; przekąski (11.00-12.30), kawa, herbata, ciasta i ciasteczka (15.30-18.30); lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe w wyznaczonym barze (10.00-22.30).

KONTAKT:

0034/922795657, www.laspiramidesresort.com


Coral Travel

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Las Piramides to hotel usytuowany w centrum miejscowości Playa de las Americas ze sklepami, barami i restauracjami, w bliskiej odległości od plaży. Polecamy miłośnikom rozrywek i życia nocnego oraz osobom pragnącym odkrywać przepiękną Teneryfę.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w centrum kurortu Playa de las Americas, niedaleko plaży Las Veronicas
  • zadbane studia, 2 duże baseny
  • wyżywienie w opcji All Inclusive

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria lokalna:

3 klucze

Data otwarcia:

1992r., odnowiony w 2009r.

Położenie :

17 km od lotniska Reine Sofia, 200 m do centrum, w pobliżu hotelu znajdują się rż;żne atrakcje: Siam Park, pole golfowe, dyskoteki.

Plaża :

800 m od hotelu, leżaki i parasole płatne.

W Hotelu:

Recepcja, fryzjer, mini market, lobby, wypożyczalnia rowerż;w i samochodż;w, restauracja, bar, basen. Zakwaterowanie od 14:00, wykwaterowanie do 12:00. Hotel przystosowany dla osż;b niepełnosprawnych.

Pokoje :

367 pokoi typu studio oraz apartamentż;w w 4 budynkach: centralna klimatyzacja, TV, telefon, sejf (płatny), Internet (płatny), mini bar, wanna lub prysznic, suszarka, balkon lub taras. Część sypialna i dzienna z aneksem kuchennym.

Dla dzieci:

Łż;żeczko, plac zabaw, brodzik.

Wyżywienie :

HB

Posiłki: HB - śniadanie, obiadokolacja

Napoje zawarte: wybrane napoje bezalkoholowe do śniadania.

All Inclusive

Posiłki: śniadanie, obiad, kolacja, przekąski.

Napoje zawarte: lokalne alkohole oraz napoje bezalkoholowe w wybranych barach między 11:00 a 23:00.

Tel./Fax.:

00 34/ 922 790854, 922 795129


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Coral Travel (biuro wcześniej działające pod nazwą Wezyr Holidays), które działa na polskim rynku od roku 1999. W tym czasie zdobyło grono stałych i zadowolonych klientów. Biuro Podróży Coral Travel specjalizuje się w wyjazdach do Turcji, jednak z roku na rok wzbogaca swoją ofertę o nowe kierunki. Jedną z najchętniej wybieranych przez klientów destynacji jest Grecja. Dodatkowo możemy wybrać ofertę spośród takich krajów jak Hiszpania, Bułgaria czy Egipt. Ciągły rozwój biura i pozycja jednego z największych touroperatorów w Europie zaowocował stale poszerzającą się ofertą egzotycznych wakacji, hitem są takie kierunki jak Dominikana, Kuba, Meksyk, Tajlandia, Mauritius czy Zjednoczone Emiraty Arabskie. Biuro podróży Coral Travel oferuje także atrakcyjne wakacje dla rodzin - w swoich najlepszych hotelach uruchomili bowiem polskojęzyczne animacje. Wybierać można spoód wielu ofert last minute i all inclusive.

Biuro Podróży Coral Travel to gwarancja udanych wakacji. Jako jeden z nielicznych touroperatorów na polskim rynku wdrożył system zarządzania jakością i posiada certyfikat na zgodność z normą ISO 9001:2008. Jest laureatem nagród Fair Play Turystyki Polskiej 2012, Jakość Roku 2009 i 2010, a także szczególnego wyróżnienia Jakość Roku Srebro.


Exim Tours

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Las Piramides to hotel usytuowany w centrum miejscowości Playa de las Americas ze sklepami, barami i restauracjami, w bliskiej odległości od plaży. Polecamy miłośnikom rozrywek i życia nocnego oraz osobom pragnącym odkrywać przepiękną Teneryfę.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w centrum kurortu Playa de las Americas, niedaleko plaży Las Veronicas
  • zadbane studia, 2 duże baseny
  • wyżywienie w opcji All Inclusive

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

3 Hiszpania/Teneryfa

Kategoryzacja hotelu

- kat. EximTours 3* - kat. lokalna 3 klucze

Położenie

- Playa de las Americas - ok. 100 m od  restauracji, barów i sklepów - ok. 1,5 km od Siam Park - ok. 2,5 km od Parku Wodnego Aqualand - ok. 15 km od lotniska Reina Sofia

Plaża

- publiczna, ciemny piasek z kamieniami, ok. 800 m od hotelu - leżaki i parasole płatne ( ok. 12 EUR/dzień)

Pokoje

Standard Studio - ok. 25 m2 - łazienka (wanna/prysznic, WC) - wyposażony aneks kuchenny - lodówka - sejf (płatny) - TV-SAT (płatna), telefon - balkon/taras Standard  Aparatment - większe - wyposażone podobnie jak pokój standardowy Studio - oddzielna sypialnia 2 Bedrooms Standard  Aparatment - wyposażone podobnie jak pokój standardowy  Apartment -  dodatkowa sypialnia

Sport, Relaks, Rozrywka

Bezpłatne - 4 baseny ( 2 podgrzewane w  sezonie zimowym) - leżaki i parasole przy basenie - wieczorne animacje Płatne - sporty wodne na plaży

Dla dzieci

- brodzik - plac zabaw - animacje (sezonowo) - łóżeczko dla dziecka ( na zamówienie)

Wyżywienie

All Inclusive (AI) - śniadanie, obiad, kolacja w formie bufetu, pomiędzy posiłkami przekąski, kawa, herbata, ciasto. Lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe dostępne są bezpłatnie w godz. 11:00 - 22:30

Restauracje i bary

- restauracja główna - bar

Dodatkowe informacje

- 366 pokoi, 4 budynki, 4 piętra - 2 windy - supermarket - www.laspiramidesresort.com

UWAGA

W związku ze zmianą przepisów dotyczących przekraczania granicy oraz przepisów sanitarnych w poszczególnych krajach, sprawdź warunki w zakładce Bezpieczne Wakacje w kraju, do którego się udajesz na https://eximtours.pl/nasze-kierunki Informujemy, że dostępność infrastruktury hotelowej i zakres świadczeń może ulec zmianie. Zmiany dotyczą głównie lobby, restauracji, barów, basenów, spa, placy zabaw i klubów dla dzieci. Przepisy wydawane są przez lokalne władze i Organizator nie ma na nie wpływu. Więcej o możliwych utrudnieniach na https://eximtours.pl/lp/nowe_standardy_bezpieczenstwa

Bagaż

Kraków, Warszawa Modlin (Ryanair); Cena zawiera bagaż podręczny (40x20x25) Klienci mogą dokupić dodatkowy bagaż o wadze 10 kg (55x40x20) - Usługa EXBAG - 100zł/osobę Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze; - 20 kg - 260 PLN (wyloty do 11.12)/ 320 PLN (wyloty od 12.12-12.01)/ 260 PLN (wyloty od 13.01 - 31.03) Uwaga! Jeżeli bagaż lub dodatkowe usługi zostaną dodane już po potwierdzeniu rezerwacji ich cena będzie wyższa Berlin Brandenburg (Ryanair); Cena zawiera bagaż podręczny (40x20x25) Klienci mogą dokupić dodatkowy bagaż o wadze 10 kg (55x40x20) - Usługa EXBAG - 100zł/osobę Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze; - 20 kg - 220 PLN (wyloty do 11.12)/ 320 PLN (wyloty od 12.12-12.01)/ 220 PLN (wyloty od 13.01 - 31.03) Uwaga! Jeżeli bagaż lub dodatkowe usługi zostaną dodane już po potwierdzeniu rezerwacji ich cena będzie wyższa Katowice (WizzAir); Cena zawiera bagaż podręczny (40x30x20); Klienci mogą dokupić dodatkowy bagaż o wadze 10 kg (55x40x23) - Usługa EXBAG - 195zł/osobę Do każdej rezerwacji istnieje także możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze; - 20 kg - 350 PLN ( wyloty do 30.11)/ 435 PLN ( wyloty od 01.12-13.01 i od 22.03-12.04)/ 350 PLN (wyloty od 14.01-21.03) - 32 kg - 490 PLN ( wyloty do 30.11)/ 660 PLN ( wyloty od 01.12-13.01 i od 22.03-12.04)/ 490 PLN (wyloty od 14.01-21.03) Uwaga! Jeżeli bagaż lub dodatkowe usługi zostaną dodane już po potwierdzeniu rezerwacji ich cena będzie wyższa Warszawa (WizzAir); Cena zawiera bagaż podręczny (40x30x20); Klienci mogą dokupić dodatkowy bagaż o wadze 10 kg (55x40x23) - Usługa EXBAG - 215zł/osobę Do każdej rezerwacji istnieje także możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze; - 20 kg -  470 PLN ( wyloty do 30.11)/ 580 PLN ( wyloty od 01.12-13.01 i od 22.03-12.04)/ 470 PLN (wyloty od 14.01-21.03) - 32 kg -  610 PLN ( wyloty do 30.11)/ 780 PLN ( wyloty od 01.12-13.01 i od 22.03-12.04)/ 610 PLN (wyloty od 14.01-21.03) Uwaga! Jeżeli bagaż lub dodatkowe usługi zostaną dodane już po potwierdzeniu rezerwacji ich cena będzie wyższa Berlin Brandenburg (EasyJet) Cena zawiera bagaż podręczny (45x36x20) Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze; - 15 kg - 350 PLN - 23 kg - 420 PLN Uwaga! Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena będzie wyższa. W rezerwacjach dokonanych do 30.11.2020 z wylotami po 10 lutego 2021 klientom przysługuje jeden bezpłatny bagaż podręczny o wadze 10 kg (56x45x25) Przy lotach do 9 lutego przysługuje jeden bezpłatny bagaż podręczny o wadze 10 kg (56x45x25) Warszawa (Enter Air) Cena zawiera bagaż podręczny 5 kg oraz bagaż rejestrowany 20 kg;


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.


Atur

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Las Piramides to hotel usytuowany w centrum miejscowości Playa de las Americas ze sklepami, barami i restauracjami, w bliskiej odległości od plaży. Polecamy miłośnikom rozrywek i życia nocnego oraz osobom pragnącym odkrywać przepiękną Teneryfę.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w centrum kurortu Playa de las Americas, niedaleko plaży Las Veronicas
  • zadbane studia, 2 duże baseny
  • wyżywienie w opcji All Inclusive

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kraj

HISZPANIA

Hotel info

niezwykłym atutem obiektu jest jego doskonała lokalizacja w sercu Playa de las Americas, w sąsiedztwie wszelkich atrakcji i rozrywek. W najbliższym otoczeniu znajdują się liczne bary i restauracje, a dystans zaledwie kilku kroków dzieli obiekt od klubów nocnych i dyskotek. Wakacyjny, ekonomiczny kompleks składa się z dwóch piramidalnych budynków hotelowych i dwóch kameralnych aneksów wzorowanych architekturą kanaryjską. To propozycja prostego i niedrogiego zakwaterowania w centrum tętniącego życiem kurortu. Po szalonej nocy doskonałym miejscem relaksu są tarasy słoneczne z basenami lub piaszczysta plaża oddalona kilka minut spacerem. Smaczny posiłek lub orzeźwiającego drinka zamówić można w hotelu lub skorzystać z bogatej oferty lokalnych propozycji dostępnych w okolicy. Kategoria lokalna 3***

Lokalizacja

Playa de las Americas, centrum kurortu, w okolicy liczne bary, restauracje, butiki i kluby, park wodny Siam Park ok. 1,5 km. Lotnisko Reina Sofia ok. 20km.

Plaża

ok. 550m od hotelu, piaszczysto-kamienista, ciemny piasek, długa, publiczna, bezpłatna. W sezonie głównym leżaki i parasole za opłatą.

Hotel

366 pokoi, 4 budynki, hol powitalny, recepcja 24h, przestronne lobby, restauracja główna, bar i cafeteria, sezonowy bar przy basenie, płatny kącik internetowy, płatny sejf w recepcji, minimarket, płatne miejsca parkingowe w okolicy.

Pokój

funkcjonalnie wyposażony, w różnej kolorystyce, pokój typu studio (STU), łazienka (prysznic lub wanna), aneks z lodówką, płatny TV, telefon, płatny sejf, balkon lub taras. 2-osobowy, możliwość 1 dostawki, co może jednak ograniczać komfort zakwaterowania. Pokój typu apartament (APT), wyposażenie jak wyżej, składa się ze strefy dziennej z sofą oraz osobnej sypialni. 2-osobowy, możliwość 1 lub 2 dostawek (sofa w strefie dziennej - wspólne spanie). Pokój 1-osobowy na zamówienie (wyposażenia może odbiegać od opisanego).

Sport i rozrywka

3 baseny zewnętrzne (sezon główny, 2 podgrzewane w sezonie zimowym), przestronne tarasy słoneczne. Leżaki przy basenie bezpłatnie. Cykliczne lekkie animacje lub wieczory z muzyką. Atrakcje i rozrywki tętniącego życiem Playa de las Americas.

Dzieci

brodzik, kącik zabaw

Opcje wyżywienia

- śniadania, obiadokolacje (HB0- all inclusive (ALL)

Uwagi

hotel objęty telefoniczną obsługą z językiem polskim. Rezydent lokalny język angielski.

Nasza opinia

wakacyjny, prosty obiekt położony w popularnym Playa de las Americas. Z uwagi na lokalizację i niewygórowaną cenę popularny wśród młodych duchem gości, nastawionych na zabawę i rozrywkę.210130

Przewóz bagażu

limity bagażowe w zależności od linii lotniczejEasyJet (kod lotu EZY) - mały bagaż podręczny o max wymiarach 45x36x20cm (powinien mieścić się pod poprzedzającym fotelem), który pasażer zabiera na pokład samolotu. Opcjonalnie za dopłatą do wyboru - 1) duży bagaż podręczny o max wadze do 10kg i max wymiarach 56x45x25cm, który pasażer zabiera na pokład samolotu lub 2) mały bagaż rejestrowany o wadze do 15kg i max wymiarach 56x45x25cm przewożony w luku bagażowym lub 3) bagaż rejestrowany o max wadze do 23kg przewożony w luku bagażowym.Ryanair (kod lotu FR) - mały bagaż podręczny o max wymiarach 40x20x25cm (powinien mieścić się pod poprzedzającym fotelem), który pasażer zabiera na pokład samolotu. Opcjonalnie za dopłatą do wyboru - 1) duży bagaż podręczny o max wadze do 10kg i max wymiarach 55x40x20cm, który pasażer zabiera na pokład samolotu lub 2) mały bagaż rejestrowany o wadze do 10kg i max wymiarach 55x40x20cm przewożony w luku bagażowym lub 3) bagaż rejestrowany o max wadze do 20kg przewożony w luku bagażowym.WizzAir (kod lotu W6) - mały bagaż podręczny o max wymiarach 40x30x20cm (powinien mieścić się pod poprzedzającym fotelem), który pasażer zabiera na pokład samolotu. Opcjonalnie za dopłatą do wyboru - 1) duży bagaż podręczny o max wadze do 10kg i max wymiarach 55x40x23cm, który pasażer zabiera na pokład samolotu lub 2) mały bagaż rejestrowany o max wadze do 10kg i max wymiarach 55x40x23cm, przewożony w luku bagażowym lub 3) bagaż rejestrowany o max wadze do 20kg przewożony w luku bagażowym.Powyższe informacje nie dotyczą dzieci do lat 2 (tzw infantów). Ceny dodatkowego, opcjonalnego bagażu zg z systemem rezerwacyjnym. Ważne! Jeżeli bagaż dodany zostanie do rezerwacji już po jej potwierdzeniu jego cena będzie wyższa.

Ważne

Informujemy, iż wyniku pandemii COVID-19, mając na celu zapewnienie najwyższego poziomu bezpieczeństwa i komfortu wypoczynku obowiązywać mogą restrykcyjne procedury i obostrzenia dotyczące świadczonego serwisu. Z uwagi na powyższe wprowadzone mogą zostać inne, niż standardowo dotychczas, zasady korzystania z transportu czy infrastruktury hotelowej np. maksymalna ilość pasażerów lub gości w obiekcie hotelowym, ograniczenia w serwisie sprzątającym, obowiązek zachowania dystansu, określone warunki korzystania z barów, restauracji itp. Wystąpić mogą również ograniczanie w dostępie do wybranej infrastruktury jak np. zaplecza spa, fitness, programów animacyjnych itp., a nawet częściowe lub całkowite zamknięcie obiektu. Konkretne przepisy i zarządzenia regulowane są przez instytucje międzynarodowe, a także przez lokalne władze w miejscu docelowym i Biuro Podróży ATUR sp. z o.o nie ma na nie wpływu. Staramy się na bieżąco śledzić wytyczne i niezwłocznie informować o obowiązujących restrykcjach, mając jednak na uwadze iż przepisy zmieniać mogą się bardzo dynamicznie, obostrzenia obowiązywać mogą bez wcześniejszego powiadomienia.

Informujemy również, iż zmianom ulegać mogą przepisy dotyczące przekraczania granic oraz przepisy sanitarne w poszczególnych krajach. Komunikaty dotyczące warunków podróżowania dostępne są pod adresem http

//atur.com/pl/bezpieczna-podroz

CENA ZAWIERA

Cena zawiera: bilet lotniczy | przewóz bagażu podręcznego | transfer lotnisko-hotel i hotel-lotnisko | zakwaterowanie | wyżywienie zg z wybraną opcją | składka z tytułu TFG | składka z tytułu TFP | ubezpieczenie KL 30.000 EUR, NNW 4.000 EUR, bagaż podróżny 400 EUR

CENA NIE ZAWIERA

Cena nie zawiera: opcjonalnie przewóz bagażu dodatkowego | świadczenia dodatkowe


Mapa Hotelu Las Piramides
Zdjęcia lokalizacji (Hiszpania / Teneryfa / Playa de las Americas)
Puerto de la Cruz czyli miasto na północy Teneryfy z kompleksem Lago Martianez
Wodny park atrakcji Siam Park wzorowany na tajlandzkiej wiosce - Hiszpania, Teneryfa
Kilometrowa plaża na północy wyspy Teneryfa ze złotym saharyjskim piaskiem - Hiszpania
Słynny na całym świecie park zoologiczny Loro Park w Puerto de la Cruz odwiedzają miliony turystów rocznie
Klify olbrzymy czyli Los Gigantes na wyspie Teneryfa
Długa piaszczysta plaża i promenada w pobliży Playa de las Americas na wyspie Teneryfa
Jedna z ładniejszych plaż i miejscowości na południu wyspy Teneryfa czyli Costa Adeje
Jedna z głównych atrakcji wyspy Teneryfa czyli wulkan Teide
Przyciągająca tysiące turystów 1000- letnia dracena w miejscowości Icod del los Vinos na Teneryfie
La Gomera to najpopularniejsza wycieczka fakultatywna dostępna z wyspy Teneryfa
Wąwóz Masca w górach Teno to ulubione miejsce na trekking na Teneryfie
Wulkaniczna Playa de La Arena każdego roku przyciąga  tysiące turystów na Teneryfie

Opinie o Hotelu Las Piramides

4.0
polecam

Hotel jak dla nas był idealny, nie ma luksusów, ale ma duży basen, jest w centrum, pokoje czyste, jedzenie smaczne i spory wybór. Jeśli ktoś oczekuje wysokiego standardu to najlepiej wybrać hotele 4-5 * . W okolicy sporo ciekawych miejsc , blisko do Siam Parku - polecam odwiedzić.

POLECAM:
ekonomicznym klientom, dla aktywnych wczasowiczów
Podsumowanie: polecam
4.0
1.6
zdecydowanie odradzam

Brud,smród ,rozwalające się meble,hotel nie remontowany chyba od powstania,ściany i podłoga w korytarzach pokryte jakimś szarym brudnym barankiem,na podłodze w korytarzach brud przykleja się do butów. Leżaki i krzesła na basenie czarne od brudu.Omijać wielkim łukiem.

POLECAM:
ekonomicznym klientom
Podsumowanie: zdecydowanie odradzam
1.6
3.4
może być

Hotel ze względu na swoje położenie w playa de las americas warto wybrać gdy zależy nam na bliskości wszystkich atrakcji, imprezach itp. i gdy chcemy mniej wydać . mam wrażenie, że też na takich gości jest nastawiony :) na terenie hotelu niewiele się dzieje. ogólnie w Las piramides było ok, choć dość skromnie, ale jedzenie ok , czysty pokój. Teneryfa ma oczywiście dużo do zaoferowania, więc polecam ruszyć się jednak nieco poza playa de las americas :)

POLECAM:
ekonomicznym klientom, dla aktywnych wczasowiczów
Podsumowanie: może być
3.4
3.7
może być

Świetne położenie Las Piramides w Playa De Las Americas daje wiele możliwości spędzania czasu, my łaziliśmy wieczorami na kolacje do pobliskich restauracji, czasem na dyskoteki, do morza trochę daleko, ale na terenie hotelu jest dosyć duży basen. Hotel z zewnątrz nie powala, ale w środku pokoje są czyste i spore. Jako miejsce do zwiedzania Teneryfy bardzo dobre.

POLECAM:
singlom, ekonomicznym klientom, ceniącym rozrywkę
Podsumowanie: może być
3.7
3.4
może być

Hotel Las Piramides mogę polecić jako bazę wypadową do zwiedzania Teneryfy. Hotel trochę starszawy posiada podstawowy standard, tzn. jest przyzwoity ale byłam w lepszych 3* hotelach, jedzenie dobre, pokoje czyste. Do plaży jest kawałek spacerkiem. Ogólnie na ekonomiczne wczasy może być.

POLECAM:
ekonomicznym klientom, dla aktywnych wczasowiczów
Podsumowanie: może być
3.4

Las Piramides - możliwości zakwaterowania:

Apartament dla 2 osób
Apartament dla 6 osób z dwiema sypialnia
Apartament z jedną sypialnią
Double standard studio (balcony or terra
Studio (balcony or terrace)
Studio dla 3 osób
Apartment (balcony or terrace)
apartament 2 bedrooms standard balcony or terrace
apartament room balcony or terrace
apartament standard balcony or terrace
studio double standard balcony or terrace
studio room balcony or terrace
studio singleuse standard balcony or terrace
Apartament 1 sypialnia
Studio 3 os. widok na basen
Studio 4 os. widok na basen
Studio 2 os. widok na basen
Pok. 1 os.
Studio 2 os.
Studio 3 os.
Studio 4 os.
Pokój typu studio

Las Piramides - Możliwości wyżywienia:


Las Piramides - miasta wylotu:


Las Piramides - możliwa długość wypoczynku:


Masz pytania o Hotel Las Piramides? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00