Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob.-nd. 10:00-16:00;

Lato 2018 - First minute
  • Hotel Ponderosa, Teneryfa
  • Hotel Ponderosa, Teneryfa
  • Hotel Ponderosa, Teneryfa
  • Hotel Ponderosa, Teneryfa
  • Hotel Ponderosa, Teneryfa
  • Hotel Ponderosa, Teneryfa
  • Hotel Ponderosa, Teneryfa
  • Hotel Ponderosa, Teneryfa
  • Hotel Ponderosa, Teneryfa
  • Hotel Ponderosa, Teneryfa
1 / 10
Udogodnienia hotelu Ponderosa
  • Basen odkryty
  • Klimatyzacja
  • Ułatwienia dla niepełnosprawnych
  • Bez paszportu

Hotel Ponderosa
star 3

Hiszpania: Teneryfa
Ocena hotelu Ponderosa:
0.0 / 5
Średnia z 0 opinii
Szczegóły oceny hotelu Ponderosa:
  • Lokalizacja
    0
  • Hotel
    0
  • Pokoje
    0
  • Wyżywienie
    0
  • Atrakcje
    i sport
    0
  • Jakość
    do ceny
    0
Ocena hotelu:
0.0 / 5
Średnia z 0 opinii
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 23 lipca 2018
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 12 września 2018

Hotel Ponderosa w ofercie Biura podróży:

Ecco Holiday
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Ponderosa to rewelacyjnie usytuowany hotel w samym sercu Teneryfy - centrum kurortu Playa de Las Americas ze sklepami, barami, klubami i restauracjami. Polecamy dla miłośników życia nocnego i osobom pragnących odkrywać Teneryfę.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w kurorcie Costa Adeje, bardzo blisko centrum Playa de Las Americas, zaledwie 300 metrów od plaży z ciemnym piaskiem, w poblizu Siam Parku
  • studia z aneksem kuchennym
  • opcja All Inclusive

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

***

Region

Hiszpania/Teneryfa

Opis

Chętnie wybierany przez turystów hotel cieszy się powodzeniem między innymi ze względu na swoje dogodne położenie blisko sklepów, barów, restauracji i okolicznych rozrywek. Obiekt, zlokalizowany pośród zieleni i w niewielkiej odległości od plaży, zapewnia wspaniały widok na Ocean Atlantycki. Na jego terenie znajduje się basen i brodzik, a bogata oferta aktywności sportowych sprawia, że hotel polecany jest szczególnie rodzinom z dziećmi.

Lokalizacja

w Playa de las Americas, ok. 300 m od plaży, ok. 250 m od centrum, w pobliżu głównej ulicy, w pobliżu centrum rozrywki, w pobliżu lokalnego centrum. Wyposa


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Ecco Holiday, firmy prężnie działającej na polskim rynku od roku 2002. Początkowo Biuro zajmowało się organizacją pobytowych wycieczek czarterowych w regionach północnej Afryki i południowej Europy. Dynamiczny rozwój firmy, zadowolenie klientów i silna pozycja na rynku pozwoliła na powstanie bliźniaczej firmy Ecco Travel, która wyspecjalizowała się w organizowaniu wyjazdów do krajów egzotycznych.

Biuro Podróży Ecco Holiday to zespół młodych ludzi, dla których praca jest jednocześnie spełnieniem marzeń o podróżowaniu. Dzięki temu posiadają praktyczną wiedzę w zakresie organizacji wakacji pobytowych i wyjazdów objazdowych. Misją Ecco Holiday jest spełnianie marzeń swoich klientów o niezapomnianych podrózach,

W ofercie Biura Podrózy Ecco Holiday można znaleźć wakacje last minute i all inclusive na Malcie i na Cyprze, w Hiszpanii, Bułgarii, Portugalii, Grecji oraz Egipcie. Wszystkie starannie wyselekcjonowane hotele mają spełniać wszelkie oczekiwania gości.

Dzięki wysokiej jakości świadczonych usług i zaangażowanemu zespołowi pracowników, Ecco Holiday jest wielokrotnym laureatem prestiżowych nagród.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Ponderosa to rewelacyjnie usytuowany hotel w samym sercu Teneryfy - centrum kurortu Playa de Las Americas ze sklepami, barami, klubami i restauracjami. Polecamy dla miłośników życia nocnego i osobom pragnących odkrywać Teneryfę.


Rainbow
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Ponderosa to rewelacyjnie usytuowany hotel w samym sercu Teneryfy - centrum kurortu Playa de Las Americas ze sklepami, barami, klubami i restauracjami. Polecamy dla miłośników życia nocnego i osobom pragnących odkrywać Teneryfę.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w kurorcie Costa Adeje, bardzo blisko centrum Playa de Las Americas, zaledwie 300 metrów od plaży z ciemnym piaskiem, w poblizu Siam Parku
  • studia z aneksem kuchennym
  • opcja All Inclusive

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

***

Opis oferty

 

Położenie:

Hotel położony w kurorcie Costa Adeje, w dzielnicy Playa de las Americas, ok. 200 m od centrum miasta. Znany kurort oferuje aż 6 pięknych, piaszczystych plaż, a także bogatą infrastrukturę turystyczną, liczne sklepy, wiele nocnych klubów z kasynami, barów karaoke oraz dyskotek. Hotel znajduje się w pobliżu jednej z największych atrakcji Playa de las Americas - parku wodnego Siam Park (ok. 300 m). Transfer z lotniska trwa ok 40 min.



Plaża:

Hotel znajduje się ok 300 m od wulkanicznej plaży (ciemny piasek). Leżaki i parasole na plaży (dodatkowo płatne ok.8 - 10EUR/os).



Do dyspozycji gości:

Recepcja (24 h), lobby, winda, restauracja, bar, basen, brodzik dla dzieci, taras słoneczny, leżaki i parasole przy basenie bezpłatne.



Pokoje:

Hotel posiada 145 pokoi rozlokowanych na 12 piętrach, wszystkie wygodne, wyposażone są w łazienkę, balkon lub taras z meblami tarasowymi, niewielki aneks kuchenny, lodówkę, TV-sat (dodatkowo płatny, ok. 1 EUR/godz), telefon. Suszarka do wypożyczenia na recepcji. Brak możliwości wstawienia łóżeczka dla dziecka. Pokoje sprzątane są co 2 dni. Dziecko do lat 2 wlicza się w maksymalne obłożenie w pokoju.UWAGA: Dziecko do lat 2 na potwierdzenie!


Pokój standardowy- dlamax. dla 2 osób dorosłych.



Pokój superior - dla max.4 osób, salon zoptycznie wydzieloną sypialnią (w układzie 2+2).



Wyżywienie:

Śniadania w formie bufetu.



Program sportowy i animacyjny:

Stół do tenisa stołowego, boisko wielofunkcyjne, niewielki plac zabaw, pokój gier, program sportowy i animacyjny, wieczorami przedstawienia i zabawy. Za dodatkową opłatą: stół do bilardu, rzutki, squash, wynajem rowerów.


Internet:

Wi - Fi w całym hotelu za dodatkową opłatą (ok. 5 EUR/dzień).



Kategoria lokalna:

***



Strona www:



Program

Dzień pierwszy
Wyloty z Polski. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na:

Ĺšwiadczenia

Cena podstawowa obejmuje:
przelot samolotem, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, 7 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, opiekę polskiego rezydenta, asystę przedstawiciela Rainbow na lotniskach lokalnych, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa (wersja standard: NNW, KL, CP, Assistance i bagaż).

Cena podstawowa nie obejmuje:
wycieczek lokalnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, napojów do posiłków jeśli w opisie hoteli nie podano inaczej oraz innych wydatków osobistych.

Wycieczki lokalne

TENERYFA


Wycieczki lokalne i atrakcje


Teneryfa w pigułce + wizyta w Loro Parku
To idealna propozycja dla wszystkich, którzy chcą połączyć zwiedzanie wyspy z wizytą w Loro Parku. Wycieczkę rozpoczniemy od Los Gigantes, gdzie zobaczymy imponujący cud natury - największe klify Teneryfy. Następnie malowniczą trasą dotrzemy do najpiękniejszego punktu widokowego na wyspie, skąd roztacza się widok na urocze miasteczko Garachico, nazywane "Pompejami Teneryfy". W miejscowości Icod de Los Vinos, która będzie naszym kolejnym przystankiem, czeka nas mnóstwo atrakcji - zobaczymy Drago Millenario, czyli najstarszy okaz drzewa smoczego na świecie, zachwycimy się tradycyjną kanaryjską architekturą a także posmakujemy lokalnych alkoholi podczas degustacji! Na zakończenie czeka nas wizyta w Loro Parku - najlepszym w Europie ogrodzie zoologiczno - botanicznym, gdzie zachwycimy się fantastycznymi pokazami z udziałem zwierząt. CENA: ok. 74 EUR/os dorosła, ok. 46 EUR/dziecko do 11 lat.

Wulkan Teide + Masca
Zapraszamy do wpisanego na Listę Światowego Dziedzictwa UNESCO Parku Narodowego Teide, który obejmuje ogromny krater wulkanu o średnicy 14 kilometrów. Monumentalny stożek Pico del Teide o wysokości 3718 m n.p.m. to najwyższy szczyt Hiszpanii i zarazem trzeci największy czynny wulkan na świecie. Księżycowy krajobraz Parku tworzą niezwykłe, kolorowe formacje skalne - bazaltowe, pumeksowe oraz zastygłe strumienie lawy spływające po stokach. Dla tych, którzy chcieliby zobaczyć El Teide jeszcze lepiej z bliska proponujemy wjazd kolejką linową na 3555 m n.p.m. (płatne dodatkowo ok. 27 EUR/os.). Podczas wycieczki zwiedzimy również położoną w zielonych górach Teno miejscowość Masca, którą podobno mieli założyć piraci. National Geographic uznał Mascę za jedno z najpiękniejszych miejsc na świecie. Wycieczka sprzedawana w dwóch opcjach. CENA: Jeepami ok. 54 EUR/os dorosła, ok. 27 EUR/dziecko do 11 lat, Autobusem: ok. 46 EUR/os dorosła, ok. 39 EUR/dziecko do 11 lat.

La Gomera - druga Wyspa Kanaryjska
Całodniowa wycieczka na wyspę La Gomerę - kameralną i spokojną sąsiadkę Teneryfy. W programie m. in. wizyta w zabytkowej stolicy San Sebastian, gdzie znajduje się dom Krzysztofa Kolumba, odwiedziny na plantacji kanaryjskich bananów, gdzie dowiecie się Państwo, jak wygląda proces ich hodowli, oraz wizyta w Parku Narodowym Garajonay (lista UNESCO), gdzie zobaczymy największy na świecie, tajemniczy i spowity mgłą las wawrzynowy. Wycieczka sprzedawana w dwóch opcjach. CENA: Jeepami ok. 92 EUR/os dorosła, ok. 46 EUR/dziecko do 11 lat, Autobusem: ok. 78 EUR/os dorosła, ok. 23 EUR/dziecko do 11 lat.

Skarby Północy
Całodzienna wycieczka objazdowa po Teneryfie, prezentująca najbardziej urokliwe i tradycyjne miejsca wyspy. Pierwszym punktem będzie "kanaryjska Częstochowa", czyli Candelaria z Bazyliką Matki Boskiej Gromniczej. Następnie odwiedzimy dwie stolice - współczesną, czyli Santa Cruz, oraz pierwszą, zabytkową - La Lagunę. La Laguna to najpiękniejsze miasto Teneryfy z fantastycznie zachowaną kolonialną starówką, wpisaną na Listę Światowego Dziedzictwa UNESCO. Zwieńczeniem wycieczki będzie spacer wąskimi uliczkami miasteczka Orotava, który zaprowadzi nas do najpiękniejszego budynku Teneryfy - Domu z Balkonami. CENA: ok. 50 EUR/os dorosła, ok. 35 EUR/dziecko do 11 lat.

Katamaran Mustcat
3-godzinny rejs katamaranem wzdłuż południowego wybrzeża Teneryfy to okazja do relaksu i podziwiania wielorybów i delfinów w ich naturalnym środowisku. Podczas wycieczki zatrzymamy się w zatoce, gdzie będzie czas na morskie kąpiele oraz snorkeling i podglądanie podwodnego życia. CENA: ok. 43 EUR/os dorosła, ok. 22 EUR/dziecko do 11 lat.

Siam Park
Siam Park to największy tematyczny park wodny w Hiszpanii, nawiązujący swoją architekturą do królestwa Tajlandii. Znajdziemy tu kilkanaście zjeżdżalni, w tym największą w Europie, o wysokości 28 metrów, plażę z białym piaskiem sprowadzonym z Portugalii i basen z największą sztuczną falą na świecie, sięgającą kilku metrów wysokości! Park jest czynny codziennie w godz. 10:00-17:00 w okresie zimowym i 10:00-18:00 latem. CENA: ok. 37 EUR/os dorosła, ok. 25 EUR/dziecko do 11 lat.

Loro Park
Loro Park to mieszanka ogrodu zoologicznego i botanicznego. Można tu zobaczyć tysiące ptaków, fantastyczne pingwinarium, mnóstwo zwierząt na wybiegach - w tym tak unikalne okazy jak czerwone pandy i białe tygrysy, czy wreszcie potężne akwarium, gdzie nad naszymi głowami przepływają płaszczki i rekiny! Pokazy z udziałem delfinów, papug czy lwów morskich zachwycą nie tylko dzieci, ale i dorosłych. Ponadto to właśnie w Loro Parku można zobaczyć jedno z nielicznych w Europie show z udziałem orek! Loro Park znajduje się na północy wyspy, w Puerto de la Cruz. CENA: ok. 37 EUR/os dorosła, ok. 25 EUR/dziecko do 11 lat.

W przypadku wyboru dwóch parków Siam Park + Loro Park obowiązuje tzw. TWIN TICKET Cena: ok. 60EUR/os. dorosła, ok. 41,50 EUR/dziecko do 11 lat. Zakup biletów w tej ofercie dostępny tylko na miejscu u Rezydenta Rainbow.

Jungle Park
Rodzinny park atrakcji położony kilka kilometrów od Los Cristianos. Znajduje się tutaj tropikalna dżungla (75 000 m2), gdzie można spotkać lwy, tygrysy, krokodyle, a także ponad 300 innych niezwykłych gatunków zwierząt. Park słynie przede wszystkim z imponujących pokazów dzikich ptaków. CENA: ok. 24 EUR/os. dorosła, ok. 17,50 EUR/dziecko do 11 lat.

Trekking Masca
Trasa przez rozpoczynający się w miejscowości Masca wąwóz to najpiękniejszy szlak trekkingowy na Teneryfie. Zapierające dech w piersiach widoki, endemiczna roślinność i niemal pionowe skalne ściany będą nam towarzyszyć podczas trwającego ok. 4 godziny marszu. Wędrówkę zakończymy u wylotu wąwozu, gdzie mieści się ukryta wśród klifów Los Gigantes dzika plaża. Po orzeźwiającej kąpieli powrócimy statkiem do cywilizacji. CENA: ok. 46 EUR/os dorosła, ok. 25 EUR/dziecko do 11 lat.

Odkryj nurkowane
Nie trzeba umieć pływać, aby z nami zanurkować! Kurs Discover Scuba Diving z polskimi instruktorami w bazie nurkowej PADI to pierwszy krok, aby zostać licencjonowanym nurkiem. Nurkowanie odbywa się przy najpiękniejszej plaży południa Teneryfy - Las Vistas w Los Cristianos. CENA: ok. 100 EUR/os.
Dla aktywnych


Trekking
Teneryfa to raj dla miłośników pieszych wędrówek. Na terenie Parku Narodowego Las Canadas del Teide wytyczono ponad 20 tras dla piechurów. Ogromną popularnością wśród amatorów trekkingu cieszą się również wyprawy w górach Anaga oraz Teno.

Windsurfing i kitesurfing
Teneryfa, ze względu na położenie i ukształtowanie wybrzeża, stanowi wymarzone miejsce do uprawiania tych sportów wodnych. Mekką surferów jest El Medano - niewielka miejscowość znana na całym świecie ze swych silnych wiatrów - oraz plaża La Fitenia w Playa las Americas. Z kolei na północy wyspy polecamy plaże El Socorro i Bajamar.

Przyroda


Playa del Duque - Costa Adeje
Najpiękniejsza plaża południowych kurortów Teneryfy - kameralna, oznaczona Błękitną Flagą, otoczona najbardziej ekskluzywnymi hotelami.

Relaks


Nocne życie w Las Veronicas
Numer jeden na imprezowej liście wyspy od niemal dekady! W Las Veronicas znajdują się najbardziej znane spośród wszystkich klubów na Teneryfie - np. kultowe Papagayo. Tutaj każdy dzień jest jak sobotnia imprezowa noc! Lokalizacja: Playa de las Americas.

Kuchnia


La Caleta - mekka smakoszy
W uroczej miejscowości La Caleta w pobliżu Costa Adeje można spróbować świeżych ryb i owoców morza w jednej z licznych restauracji położonych malowniczo nad brzegiem oceanu. Polecamy wybrać się tu na kolację o zachodzie słońca!

Uwaga! Zamieszczone tutaj opisy wycieczek lokalnych są podane wyłącznie informacyjnie i nie stanowią oferty handlowej. Nie gwarantujemy, że będą one wszystkie realizowane. Pełny wykaz dostępnych atrakcji lokalnych wraz z ich aktualnymi cenami jest dostępny u naszych rezydentów.


Inne

TENERYFA - informacje ogólne

Waluta EURO. Można płacić kartami kredytowymi i korzystać z bankomatów. W miejscowościach turystycznych są miejsca gdzie można wymieniać walutę.

Napiwki Przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwków, szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach. Zdarza się, że napiwek zostaje doliczony do rachunku.

Wiza Obywatele Polski mogą podróżować do Hiszpanii na podstawie dowodu osobistego lub paszportu.

Czas Zimą minus 1 godzina w stosunku do czasu polskiego, latem minus 2 godziny.

Orientacyjne ceny Warto pamiętać, że Wyspy Kanaryjskie są obszarem wolnocłowym i taniej można tu kupić wiele artykułów, np. kosmetyki, alkohol czy sprzęt elektroniczny. Generalnie ceny popularnych towarów są przystępne, np. obiad w restauracji od 10 EUR, woda 1l - 1-1,5 EUR, piwo w barze od 1,5 EUR, kawa w kawiarni od 2 EUR, bilety autobusowe w zależności od trasy od 0,7 EUR do 5 EUR.

Poczta Czynna jest od poniedziałku do piątku w godz. 08.30-14.00. Zarówno kartki pocztowe, jak i znaczki można kupić w recepcji hotelu i tam zostawić do wysłania. Znaczek do Polski i innych krajów Europy kosztuje 0,65 EUR.

Elektryczność Napięcie 220V, urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów.

Telefony Karty telefoniczne możemy kupić w sklepach i kioskach w pobliżu publicznych aparatów telefonicznych. Karty telefoniczne kosztują 6-12 EUR. Telefony komórkowe działają w całej Hiszpanii. Rozmowy lokalne są tanie natomiast zagraniczne dość drogie. Koszty połączeń w ramach roamingu polskich sieci prosimy sprawdzać przed wyjazdem u operatora.

Godziny pracy Banki otwarte są codziennie od 9.00 do 14.00, w soboty do 13.00 sklepy czynne są od 09:00 do 13.00 oraz po 16.00 kiedy kończy się sjesta. Supermarkety czynne są zazwyczaj od 09:00 do 21:00. W niedziele i święta sklepy i urzędy są zamknięte. Wszelkie urzędy są otwarte tylko w godzinach porannych.

Wyloty: Z Warszawy, Katowic, Gdańska oraz Poznania.Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku.Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: r.pl\rozklady.

W regionie

Teneryfa Teneryfa, ze stolicą w Santa Cruz de Tenerife, jest największą wyspą archipelagu Wysp Kanaryjskich (2059 km2), położoną na Oceanie Atlantyckim, u północno-zachodnich wybrzeży Afryki, administracyjnie należącą do Hiszpanii. Charakteryzuje się górzystą powierzchnią pochodzenia wulkanicznego. Najwyższy szczyt Pico de Teide (3718 m n.p.m.) jestjednocześnie najwyższą górą Hiszpanii. Wyspa ta kusi pięknymi plażami oraz zielenią palm. Uprawia się tu trzcinę cukrową, banany, drzewa cytrusowe, winorośl, zboża, tytoń oraz warzywa. Głównym miastem i portem jest Santa Cruz de Tenerife. Na wyspie panuje zróżnicowany klimat (łagodny przez cały rok). Łańcuch górski dzieli wyspę na dwie strefy klimatyczne - południowo - wschodnią - cieplejszą (dominuje klimat pustynny i suchy, ponieważ dociera tam gorące powietrze z Afryki, stosunkowo niewiele roślinności, piaszczyste plaże) oraz północno-zachodnią - chłodniejszą (panuje klimat wilgotny, bogata roślinność, skaliste wybrzeże, czarny igrafitowy piasek wulkaniczny). O mieszkańcach Teneryfy mówi się, że są jak wulkan Teide - zimni na zewnątrz, gorący w środku - choć w przy pierwszym spotkaniu mogą okazać się nieprzystępni, to przy drugim na pewno będą przyjaźni, pomocni i otwarci. To ludzie stanowiący prawdziwą mieszankę kultur i narodowości etnicznych, a przy tym dumni ze swych tradycji i kultury, którymi chętnie dzielą się z turystami.

Los Cristianos, Playa de las Americas i Costa Adeje Los Cristianos i Playa de las Americas położone są na południu wyspy, w odległości ok. 13-18 km od lotniska Reina Sofia. Są również jednymi z najstarszych miejscowości wypoczynkowych w tej części wyspy. Wraz z Costa Adeje, przechodząc jedna w drugą, tworząrozbudowaną bazęhotelowąi rekreacyjną. W Los Cristianos i Playa de las Americas znajdują się plaże wulkanicznego pochodzenia (ciemny piasek).

Playa de las Americas to nieprzerwany ciąg restauracji, barów, dyskotek, pasaży handlowych - życie tu toczy się przez całą dobę.

Los Cristianos jest nieco spokojniejsze, choć również nie brak tu atrakcji typowych dla kurortów turystycznych, pozwalającychprzyjemnie spędzić czas poza hotelem.

Costa Adeje uznawane jest za kurort bardziej przyjaznym rodzinom, więcej tu hoteli niż dyskotek, to wspaniała promenada nadmorska z pieknymipunktami widokowymi i sympatycznymi restauracjami zapewnią Klientom udany wypoczynek. Miłośnicy kąpieli słonecznych znajdą tu dobrze zagospodarowane plaże (leżaki parasole, prysznice, a do tego sporty wodne). Amatorom windsurfingu i kitesurfingu polecamy wizytę w położonym przy lotnisku El Medano, gdzie panująidealne warunki dla wind-, kite-surferów. Miłośnicy gór mogą uprawiać trekking w parku narodowym wulkanu El Teide, golfiści znajdą świetnie przygotowane pola golfowe, a wielbicieli wycieczek krajoznawczych zachęcamy do odwiedzenia Orotavy oraz Puerto de la Cruz - miejscowości położonych na północy wyspy, które kuszą typowymi hiszpańskimi krętymi uliczkami ibielonymi domkami z czerwonymi dachówkami. Wszystkim polecamy genialny park wodny Siam Park. Zapraszamy do poznawania Teneryfy!


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Ponderosa to rewelacyjnie usytuowany hotel w samym sercu Teneryfy - centrum kurortu Playa de Las Americas ze sklepami, barami, klubami i restauracjami. Polecamy dla miłośników życia nocnego i osobom pragnących odkrywać Teneryfę.


Prima Holiday
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Ponderosa to rewelacyjnie usytuowany hotel w samym sercu Teneryfy - centrum kurortu Playa de Las Americas ze sklepami, barami, klubami i restauracjami. Polecamy dla miłośników życia nocnego i osobom pragnących odkrywać Teneryfę.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w kurorcie Costa Adeje, bardzo blisko centrum Playa de Las Americas, zaledwie 300 metrów od plaży z ciemnym piaskiem, w poblizu Siam Parku
  • studia z aneksem kuchennym
  • opcja All Inclusive

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

POŁOŻENIE

Usytuowany 600 m od centrum popularnego kurortu Playa de las Americas. Hotel znajduje się naprzeciwko głównej atrakcji wyspy, Siam Park i Magma przylegającej do centrum kongresowego oraz głównego dworca autobusowego.

PLAŻA

Publiczna, oddalona ok. 400m. Leżaki i parasole odpłatnie.

HOTEL

Kategoria lokalna 3* Miejski hotel polecany dla osób nastawionych na rozrywkę i zwiedzanie.

DO DYSPOZYCJI GOŚCI

Ogólne i usługi: recepcja, parking Restauracje i bary: restauracja główna, lobby bar, bar przy basenie.

INTERNET

Punkt internetowy za opłatą.

SPORT, REKREACJA I ROZRYWKA

Bezpłatnie: basen zewnętrzny. Odpłatnie: bilard, rzutki, squash; w pobliżu znajduje się również pole golfowe.

DLA DZIECI

Brodzik, plac zabaw, łóżeczko dla niemowląt na prośbę, wysokie krzesełka w restauracji.

ZAKWATEROWANIE

Pokój typu Studio: dwuosobowy z możliwością dostawki. Pokój typu 1-Bedroom Apartment: dwuosobowy z możliwością dostawki, jedna sypialnia. Pokój typu 2-Bedrooms Apartment: dwuosobowy z możliwością dwóch dostawek, dwie sypialnie. Wyposażenie: łazienka (prysznic, suszarka do włosów, WC), klimatyzacja (czynna sezonowo), TV, telefon, aneks kuchenny, balkon. Wszystkie pokoje posiadają widok na morze.

WYŻYWIENIE

BB: śniadanie HB: śniadanie i kolacja, napoje do kolacji dodatkowo płatne. All inclusive: śniadanie, obiad, kolacja, napoje w wyznaczonych barach.

INFORMACJE DODATKOWE

www.ponderosatenerife.com

CENA

Cena zawiera - oferta z przelotem: bilet lotniczy; bagaż rejestrowany: Wizzair - 23kg (szerokość: 1,499m, wysokość: 1,194m, długość: 1,715m), Ryannair - 15kg; bagaż podręczny o wymiarach: Wizzair - mały, o wymiarach nieprzekraczających 42x32x25cm, Ryannair - 10kg o wymiarach 55x40x20cm oraz 1 małą torebkę o maksymalnych wymiarach 35x20x20cm; transfer lotnisko - hotel - lotnisko; zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie wg oferty, opłaty lotniskowe, opiekę polskojęzycznego rezydenta, ubezpieczenie Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG) NNW, KL, bagaż, OC organizatora, VAT.   Cena zawiera - oferta z dojazdem własnym: zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie wg oferty, ubezpieczenie Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG) NNW, KL, bagaż (od momentu rozpoczęcia imprezy do jej zakończenia z wyłączeniem czasu trwania dojazdu własnego), OC organizatora, VAT. Cena nie zawiera: dodatkowego ubezpieczenia od kosztów rezygnacji i chorób przewlekłych, wycieczek fakultatywnych, podatku turystycznego* (dot. Costa Brava, Majorka). *Podatek turystyczny w Katalonii (dotyczy ofert na COSTA BRAVA) oraz na Majorce (pobyty od 1 lipca 2016) nie jest wliczony w cenę. Klienci zobligowani są do wniesienia należnej opłaty bezpośrednio po przyjeździe do hotelu: hotele 5* ok. 2,50 za dzień od osoby hotele 4* ok. 1,65 za dzień od osoby hotele 3 *ok. 1,10 za dzień od osoby pozostałe obiekty ok. 1 za dzień od osoby Dzieci 0-16 lat zwolnione są z podatku. Ponad to na Costa Brava opłata dotyczy tylko pierwszego tygodnia pobytu (max 7 dni), w dalszym okresie podatek nie obowiązuje. Nasze ceny są prawidłowe i obowiązujące w momencie założenia rezerwacji. Dzięki nowoczesnej technologii dynamicznego pakietowania , ceny są odświeżane w momencie zakładania rezerwacji, ceny aktualne są na chwilezłożenia rezerwacji (ze względu wiec na wyczerpanie się danych kategorii lotniczych do momentu podpisania umowy cena może ulec zmianom).

WARUNKI WJAZDOWE

dokumentem podróży uprawniającym do wjazdu i pobytu (niezależnie od jego celu) na terytorium Hiszpanii jest ważny paszport lub dowód osobisty. Obywatele polscy korzystają z prawa do swobodnego przepływu osób w ramach Unii Europejskiej/Europejskiego Obszaru Gospodarczego. każdy uczestnik imprezy zobowiązany jest do przestrzegania paszportowych, celnych, zdrowotnych i innych przepisów kraju, do którego podróżuje. Klient odpowiedzialny jest za dotrzymanie wszelkich przepisów niezbędnych do przeprowadzenia imprezy turystycznej, o których został poinformowany przez organizatora.KAŻDY Z NASZYCH KLIENTÓW ZOBLIGOWANY JEST DO POTWIERDZENIA GODZIN NA 24h PRZED WYLOTEM (DOTYCZY TO WYLOTÓW Z POLSKI JAK I POWROTÓW DO POLSKI). Odprawa lotnicza rozpo­czyna się na 2 godziny przed planowanym lotem i kończy się na 40 minut przed. Każdy klient zobligowany jest do zgłoszenia się do od­prawy we właściwym czasie przed realizowanym lotem.

DOBA HOTELOWA

UWAGA!!! DOBA HOTELOWA W REGIONIE COSTA BRAVA KOŃCZY SIĘ O GODZINIE 10:00, KWATEROWANIE OD GODZINY 14:00


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Prima Holiday, którego dewizą jest profesjonalizm, wysoka jakość świadczonych usług, solidność i wiarygodność. Organizowanie wakacji i wycieczek tylko do kilku wybranych destynacji sprawia, że Biuro Podróży Prima Holiday jest ekspertem w swojej kategorii..

Proponowane przez Biuro Podróży Prima Holiday hotele to obiekty rekomendowane na opiniotwórczych portalach turystycznych, posiadające przeważającą ilość pozytywnych opinii. Szeroki wybór wycieczek zapewnia dopasowanie do gustów, potrzeb i możliwości klienta. W swojej ofercie Biuro Podróży Prima Holiday posiada bardzo zróżnicowane produkty od rodzinnych wakacji all inclusive w hotelach z aquaparkami, poprzez propozycje komfortowe, budżetowe wczasy last minute po najbardziej luksusowe oferty. Nowością są wycieczki objazdowe do Izraela, Emiratów Arabskich oraz Tajlandii realizowane w kameralnych grupach wraz z wykwalifikowanym przewodnikiem.

Prima Holiday posiada gwarancję ubezpieczeniową przyznaną przez wiodącego ubezpieczyciela w Europie ERV – Europäische Reiseversicherung AG Oddział w Polsce.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Ponderosa to rewelacyjnie usytuowany hotel w samym sercu Teneryfy - centrum kurortu Playa de Las Americas ze sklepami, barami, klubami i restauracjami. Polecamy dla miłośników życia nocnego i osobom pragnących odkrywać Teneryfę.


Exim Tours
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Ponderosa to rewelacyjnie usytuowany hotel w samym sercu Teneryfy - centrum kurortu Playa de Las Americas ze sklepami, barami, klubami i restauracjami. Polecamy dla miłośników życia nocnego i osobom pragnących odkrywać Teneryfę.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w kurorcie Costa Adeje, bardzo blisko centrum Playa de Las Americas, zaledwie 300 metrów od plaży z ciemnym piaskiem, w poblizu Siam Parku
  • studia z aneksem kuchennym
  • opcja All Inclusive

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

3 Hiszpania/Teneryfa

Kategoryzacja hotelu

- kat. Exim Tours 3* - kat. lokalna 3 klucze

Położenie

- Playa de las Americas - w pobliżu liczne restauracje, bary, kawiarnie, dyskoteki - w pobliżu główny dworzec autobusowy - ok. 300 m od plaży - ok. 300 m od jednej z głównych atrakcji na wyspie - Siam Parku - ok 2 km od hotelu centrum kongresowe Piramide de Arona  - ok 15 km od lotniska

Plaża

- piaszczysto-żwirowa - leżaki i parasole płatne (ok. 5/doba)

Pokoje

Studia - przestronne - pokój dzienny z wyposażonym aneksem kuchennym  (kuchenka mikrofalowa, toster, czajnik lodówka) - telefon - TV-SAT (płatna), sejf (płatny), - wiatrak sufitowy - internet Wi-Fi (bezpłatny) - łazienka (wanna/prysznic, WC, suszarka do włosów) - balkon/taras Apartamenty - pokój dzienny i aneks kuchenny wyposażone jak w pokojach typu studio - dodatkowo oddzielna sypialnia w obu typach pokoi aneksu kuchenne dostępnę bedą tylko do 31.10.2017. Od 1.11.2017 pokoje nie będą posiadać aneksów kuchennych.

Sport, Relaks, Rozrywka

Bezpłatne - 2 baseny zewnętrzne - taras słoneczny - tenis, biliard, rzutki i squash - leżaki i parasole przy basenie Płatne - kort tenisowy - pokój gier  

Dla dzieci

- brodzik - plac zabaw

Wyżywienie

Bed&Breakfast (BB) - śniadanie w formie bufetu. HalfBoard plus (HB+) - śniadanie i kolacja w formie bufetu. Wybrane napoje do kolacji bezpłatne All Inclusive (AI) - śniadanie, obiad, kolacja w formie bufetu, pomiędzy posiłkami przekąski. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe w godzinach wyznaczonych przez hotel.

Restauracje i bary

- restauracja główna serwująca dania kuchni międzynarodowej oraz regionalnej - bar - snack bar

Dodatkowe informacje

- bezpłatny parking

Bagaż

Lato 2017 Kraków, Warszawa Modlin, Wrocław (Ryanair); Cena zawiera bagaż podręczny 10 kg (55x40x20) oraz małą torebkę (35x20x20), Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze; - 20 kg - 220 PLN (wyloty od 01.04 - 31.05 oraz od 01.10 - 31.10) / 220 PLN (wyloty od 01.06 - 30.09) Uwaga! Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena będzie wyższa Berlin (Ryanair) Cena zawiera bagaż podręczny 10 kg (55x40x20) oraz małą torebkę (35x20x20), Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze; - 20 kg - 220 PLN (wyloty od 01.04 - 31.05 oraz od 01.10 - 31.10) / 220 PLN (wyloty od 01.06 - 30.09) Uwaga! Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena będzie wyższa Katowice (WizzAir); Cena zawiera bagaż podręczny o wymiarach 42x32x25, który za dodatkową opłatą można zastąpić dużym bagażem podręcznym o wadze; - 15 kg - 160 zł/osobę (max. 56x45x25) Do każdej rezerwacji istnieje także możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze; - 23 kg - 458 PLN (wyloty od 01.04 - 30.09) / 370 PLN (wyloty od 01.10 - 31.10) - 32 kg - 572 PLN (wyloty od 01.04 - 30.09) / 484 PLN (wyloty od 01.10 - 31.10) Uwaga! Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena Będzie wyższa. Zima 2017/18 Kraków, Warszawa Modlin, Wrocław (Ryanair); Cena zawiera bagaż podręczny 10 kg (55x40x20) oraz małą torebkę (35x20x20), Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze; - 20 kg - 210 PLN (wyloty od 16.10 - 05.12) / 300 PLN (wyloty od 06.12 - 10.01)/ 210 PLN (wyloty od 11 01 - 30 04) Uwaga! Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena będzie wyższa Katowice (WizzAir); Cena zawiera bagaż podręczny 10 kg o wymiarach 55x40x23 Do każdej rezerwacji istnieje także możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze; - 20 kg - 370 PLN (wyloty od 16.10 - 30.11 i od 10.01-15.03)/ 458 PLN (wyloty od 01.12 - 09.01)/ 460 PLN (wyloty od 16.03 - 15.04)/ 372 PLN (wyloty od 16.04 - 10.05) - 32 kg - 484 PLN (wyloty od 16.10 - 30.11 i od 10.01-15.03)/ 572 PLN (wyloty od 01.12 - 09.01)/ 574 PLN (wyloty od 16.03 - 15.04)/ 486 PLN (wyloty od 16.04 - 10.05) Uwaga! Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena Będzie wyższa. Berlin (Ryanair) Cena zawiera bagaż podręczny 10 kg (55x40x20) oraz małą torebkę (35x20x20), Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze; - 20 kg - 220 PLN (wyloty od 16.10 - 05.12) / 310 PLN (wyloty od 06.12 - 10.01)/ 220 PLN (wyloty od 11 01 - 30 04) Uwaga! Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena będzie wyższa Berlin (Norwegian) Cena zawiera bagaż podręczny 10 kg (55x40x20) Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze; - 20 kg - 170 PLN Uwaga! Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena będzie wyższa. Berlin (EasyJet) Cena zawiera bagaż podręczny 10 kg (55x40x20) Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze; - 20 kg - 280 PLN Uwaga! Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena będzie wyższa.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Ponderosa to rewelacyjnie usytuowany hotel w samym sercu Teneryfy - centrum kurortu Playa de Las Americas ze sklepami, barami, klubami i restauracjami. Polecamy dla miłośników życia nocnego i osobom pragnących odkrywać Teneryfę.


Mapa Hotelu Ponderosa
Zdjęcia lokalizacji (Hiszpania / Teneryfa)
Puerto de la Cruz czyli miasto na północy Teneryfy z kompleksem Lago Martianez
Wodny park atrakcji Siam Park wzorowany na tajlandzkiej wiosce - Hiszpania, Teneryfa
Kilometrowa plaża na północy wyspy Teneryfa ze złotym saharyjskim piaskiem - Hiszpania
Słynny na całym świecie park zoologiczny Loro Park w Puerto de la Cruz odwiedzają miliony turystów rocznie
Klify olbrzymy czyli Los Gigantes na wyspie Teneryfa
Długa piaszczysta plaża i promenada w pobliży Playa de las Americas na wyspie Teneryfa
Jedna z ładniejszych plaż i miejscowości na południu wyspy Teneryfa czyli Costa Adeje
Jedna z głównych atrakcji wyspy Teneryfa czyli wulkan Teide
Przyciągająca tysiące turystów 1000- letnia dracena w miejscowości Icod del los Vinos na Teneryfie
La Gomera to najpopularniejsza wycieczka fakultatywna dostępna z wyspy Teneryfa
Wąwóz Masca w górach Teno to ulubione miejsce na trekking na Teneryfie
Wulkaniczna Playa de La Arena każdego roku przyciąga  tysiące turystów na Teneryfie

Opinie o Hotelu Ponderosa

Ponderosa - możliwości zakwaterowania:

1 os. pokoj standardowy
1 os. pokoj superior
2 os. pokoj standardowy
2 os. pokoj superior
Apartament
Pokój jednoosobowy
Studio dla dwóch osób z mozliwością 1 dostawki

Ponderosa - Możliwości wyżywienia:


Ponderosa - możliwa długość wypoczynku:


Masz pytania o Hotel Ponderosa? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00