cellphone

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob. 10:00-16:00; nd. 10-18

Lato 2018 - First minute
  • Hotel Kissos, Paphos
  • Hotel Kissos, Paphos
  • Hotel Kissos, Paphos
  • Hotel Kissos, Paphos
  • Hotel Kissos, Paphos
  • Hotel Kissos, Paphos
  • Hotel Kissos, Paphos
  • Hotel Kissos, Paphos
  • Hotel Kissos, Paphos
  • Hotel Kissos, Paphos
  • Hotel Kissos, Paphos
  • Hotel Kissos, Paphos
  • Hotel Kissos, Paphos
  • Hotel Kissos, Paphos
  • Hotel Kissos, Paphos
  • Hotel Kissos, Paphos
  • Hotel Kissos, Paphos
  • Hotel Kissos, Paphos
  • Hotel Kissos, Paphos
  • Hotel Kissos, Paphos
  • Hotel Kissos, Paphos
  • Hotel Kissos, Paphos
  • Hotel Kissos, Paphos
1 / 23
Udogodnienia hotelu Kissos
  • Fitness/Siłownia
  • Nurkowanie
  • Tenis
  • Basen kryty
  • Basen odkryty
  • Animacje dla dorosłych
  • Dostęp do Internetu
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Rozrywka i życie nocne
  • Bez paszportu

Hotel Kissos
star 3

Cypr: Paphos
Ocena hotelu Kissos:
4.1 / 5
Średnia z 5 opinii
Szczegóły oceny hotelu Kissos:
  • Lokalizacja
    4.0
  • Hotel
    4.5
  • Pokoje
    4.5
  • Wyżywienie
    4.0
  • Atrakcje
    i sport
    2.5
  • Jakość
    do ceny
    4.0
Ocena hotelu:
4.1 / 5
Średnia z 5 opinii
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 30 sierpnia 2018
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 30 sierpnia 2018

Hotel Kissos w ofercie Biura podróży:

Itaka R

Szukasz wakacji na Cypr?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

***

Region

Cypr / Pafos

Opis oferty:

Atrakcyjnie położony blisko plaży, centrum Pafos i najciekawszych zabytków archeologicznych regionu, które są w zasięgu krótkiego spaceru. Urządzony w śródziemnomorskim stylu, składa się z kilku budynków oddzielonych fantazyjnym basenem z mostkami w kształcie rzeki. Dodatkowo w hotelu jest basen z brodzikiem dla dzieci, świetne miejsce na aktywne spędzenie czasu z rodziną. Pozytywne opinie zawdzięcza dobrej kuchni, wakacyjnej atmosferze i przemiłej obsłudze, dzięki której wszyscy Goście czują się tutaj jak w domu. W pobliżu hotelu sklepy i restauracje serwujące lokalne specjały oraz inne turystyczne atrakcje.

POŁOŻENIE:

ok. 1 km od centrum PAFOS, ok. 100 m od najbliższych sklepów i barów, ok. 1 km od Pano Pafos i starożytnych Grobowców Królewskich, ok. 2 km od portu i parku archeologicznego w Kato Pafos, ok. 5 km od Aphrodite Water Park; ok. 12 km od lotniska w Pafos; ok. 152 km od lotniska w Larnace; przystanek autobusowy ok. 50 m od hotelu (Pafos: 1,5 EUR/bilet jednorazowy, 5 EUR/bilet całodniowy).

PLAŻA:

Koutas Beach, publiczna, piaszczysto-żwirkowa, łagodne zejście do morza, dno piaszczyste, ok. 400 m od hotelu, dojście drogą asfaltową, następnie ścieżką, parasole i leżaki płatne (ok. 5 EUR/leżak + parasol), bar i restauracja.

HOTEL:

trzygwiazdkowy, zadbany, zbudowany w 1983 r., odnowiony w 2007 r., 144 pokoi, budynek główny, 3 piętra, 3 windy i kilkanaście nowszych budynków z pokojami superior, 1 piętro; w budynku głównym: lobby, całodobowa recepcja, restauracje: główna The Semeli - dania w formie bufetu, kuchnia śródziemnomorska i międzynarodowa, The Terrace przy basenie (czynna w sezonie letnim) - dania w formie bufetu, lekkie dania i przekąski, raz w tygodniu cypryjskie BBQ, Cocktail Lounge/Bar (czynny w sezonie zimowym) - dania w formie bufetu, przekąski, napoje; w restauracjach dostępne foteliki dla dzieci, dania wegetariańskie; bar przy basenie (czynny w sezonie letnim), kantor, sklep z pamiątkami, parking przed hotelem; bezpłatny internet bezprzewodowy w miejscach ogólnodostępnych, sala konferencyjna dla 150 osób; za opłatą: fryzjer (na zamówienie), pralnia, wypożyczalnia samochodów; 4 pokoje dla niepełnosprawnych; akceptowane karty kredytowe: Visa, American Express.

standardowy:

2-os. (możliwość 1 dostawki), w budynku głównym, ok. 15 m², zadbany, klimatyzowany (w sezonie letnim) lub ogrzewany (w sezonie zimowym), łazienka (wanna, wc; suszarka), telewizja satelitarna, telefon; za opłatą: internet bezprzewodowy (ok. 3 EUR/godz.), lodówka i sejf (ok. 5 EUR/dzień/zestaw; możliwe zamówienie tylko w zestawie: lodówka i sejf), zestaw do kawy/herbaty (ok. 2,5 EUR/dzień); bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; balkon (stolik i krzesełka); widok na basen za dopłatą.;

superior:

2-os. (możliwość 1 lub 2 dostawek), ok. 25 m2, wyposażenie jak w pokoju standardowym; pokój superior za dopłatą.

SPORT I ROZRYWKA:

basen główny, prostokątny kształt, słodka woda, ok. 220 m², gł. 0,9-1,3 m, brodzik dla dzieci, słodka woda, ok. 5 m², gł. 0,5 m, basen, kształt rzeki, słodka woda, ok. 300 m², gł. 0,9-1,3 m, przy basenach bezpłatne parasole, leżaki i materace, basen kryty, nieregularny kształt, słodka woda, ok. 60 m², gł. 0,9-1,3 m, podgrzewany i czynny w sezonie zimowym; kort tenisowy z wypożyczalnią sprzętu (oświetlenie płatne), siłownia, szachy ogrodowe, tenis stołowy, rzutki, minigolf; animacje dla dorosłych (ma­j-październik): zajęcia sportowe, wieczorne pokazy, przedstawienia, muzyka na żywo; za opłatą: bilard, automaty do gier, sauna, łaźnia parowa.

ALL INCLUSIVE (za dopłatą):

śniadanie (7.00-9.30) w formie bufetu w restauracji głównej, obiad (12.30-15.00) w formie bufetu w restauracji głównej (sezon letni) lub Cocktail Lounge (sezon zimowy), kolacja (19.00-21.30) w formie bufetu w restauracji głównej; przekąski (11.00-12.00, 16.00-17.30) w restauracji głównej (sezon letni) lub Cocktail Lounge (sezon zimowy); lody (11.00-12.00, 16.00-17.00) w barze przy basenie (w sezonie letnim) lub Cocktail Barze (w sezonie zimowym); lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe (11.00-23.30) w barze przy basenie (w sezonie letnim) lub Cocktail Barze (w sezonie zimowym); dodatkowe świadczenia bezpłatna lodówka i sejf w pokoju; wymagane noszenie opasek all inclusive.

KONTAKT:

0035/726936111, www.kissoshotel.com

GRATIS:

Wi-Fi


Rainbow

Szukasz wakacji na Cypr?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Położenie:
Wygodny i przytulny hotel, położony w północnej części Paphos, ok. 1,5 km od centrum miejscowości, skupiającego liczne bary, tawerny i sklepy. Publiczna, piaszczysto-żwirowa plaża mieści się ok. 200 metrów od hotelu, a międzynarodowe lotnisko

Świadczenia

Cena obejmuje:
przelot samolotem, opłaty lotniskowe, transfery lotnisko-hotel-lotnisko, 7 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, obsługę polskiego przedstawiciela podczas odprawy na lotnisku w Polsce, opiekę polskojęzycznego rezydenta, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa (NNW, KL, CP, Assistance i bagaż).

Cena nie obejmuje: wycieczek fakultatywnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, napojów do posiłków jeśli w opisie hoteli nie podano inaczej oraz innych wydatków osobistych.

Inne

Cypr - informacje ogólne
Ważne informacje

Waluta
EUR - Euro. Można powszechnie płacić kartami kredytowymi. W miejscowościach turystycznych dostępne są liczne kantory wymiany walut (także w hotelach) oraz bankomaty.

Napiwki
Ogólnie przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwków, zwłaszcza kierowcom i przewodnikom podczas lokalnych wycieczek, a także pracownikom hoteli i restauracji. Zdarza się, iż napiwek został dodany do rachunku w restauracji.

Wiza
Obywatele Polski mogą przebywać na Cyprze na podstawie ważnego dowodu osobistego lub paszportu (pobyt do 90 dni).

Czas
+ 1 godzina w stosunku do czasu polskiego.

Orientacyjne ceny
Woda mineralna 1,5 l - ok. 1 EUR, Coca Cola 0,5 l - ok. 1 EUR, kawa ok. 2 EUR, piwo w barze od ok. 3 EUR, kolacja w restauracji ok. 15-20 EUR.

Poczta
Znaczek na list lub pocztówkę do Polski kosztuje 0,55 EUR, pocztówka od 0,30 EUR. Warto zaznaczyć, że urzędy państwowe, w tym poczta, czynne są jedynie do 12:30.

Elektryczność
Napięcie 230 V, gniazdka tzw. Angielskie, należy zabrać ze sobą adapter (dostępne są również w okolicznych sklepach, cena ok. 3 EUR).

Telefony
Telefony komórkowe działają bez problemu na większości terytorium Cypru. Rozmowy do Polski są dosyć drogie (stawki europejskie), jednak szczegóły kosztów połączeń w roamingu prosimy sprawdzić u swojego operatora komórkowego przed wyjazdem.

W regionie

Paphos
Niezwykła miejscowość, łącząca w sobie wielowiekową historię i nowoczesne atrakcje. Starożytne Paphos to miejsce narodzin mitycznej Afrodyty, która właśnie tutaj wyłoniła się z piany morskiej. Dzisiaj zarówno w kurorcie, jak i na całej wyspie widoczny jest kult bogini miłości. Ponadto, zachowało się tutaj wiele zabytków, niemalże ze wszystkich epok, co przyczyniło się do wpisania miasta na listę światowego dziedzictwa kultury UNESCO. Najważniejsze z zabytków to Grobowce Królewskie z IV w. p.n.e. oraz bizantyjski zamek z XIII wieku. Dzisiejsze Paphos to renomowany kurort, znany z pięknych, piaszczystych plaż. Oferuje niezliczoną liczbę atrakcji - kawiarenki, restauracje, puby, dla miłośników sportu - liczne pola golfowe, a to wszystko w otoczeniu doskonale uroczej przyrody!

Wylot
Wyloty z Warszawy, Katowic, Bydgoszczy. Zbiórka na 2 godziny przed planowanym wylotem przy stanowiskach Rainbow Tours na lotnisku.
Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: www.rainbowtours.pl/rozklady

Wycieczki fakultatywne

PAFOS


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.


Ecco Holiday

Szukasz wakacji na Cypr?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

***

Region

Cypr/Cypr Południowy

Opis

Kameralny Kissos Hotel położony jest na zachodnim brzegu wyspy, w samym sercu miasta Pafos, gdzie większość głównych atrakcji miasta znajduje się w bliskiej odległości od obiektu. W ciągu 5 minut spacerem można dotrzeć do antycznych "Grobowców Królów". W przeciwnym kierunku, idąc wzdłuż wybrzeża znajduje się zabytkowa, średniowieczna twierdza, malowniczy port i wiele innych ciekawych atrakcji. Przytulne pokoje zostały urządzone w stylu śródziemnomorskim oraz wyposażone są w telewizor z dostępem do kanałów telewizji satelitarnej, wi-fi oraz balkon. Restauracja "Semeli" serwuje dobrze przyrządzone dania kuchni międzynarodowej oraz śródziemnomorskiej, a hotelowe bary są doskonałym miejscem na szybką przekąskę, lody lub orzeźwiający napój w ciągu dnia, także podczas wylegiwania przy basenie. Hotel stanowi bardzo dobry wybór na letni pobyt dla rodzin z dziećmi.

Lokalizacja

w Pafos, ok. 300 m od plaży, ok. 5 km od centrum , ok. 15 km od lotniska, w pobliżu głównej ulicy, przystanek komunikacji publicznej przy hotelu.

Wyposażenie

liczba pokoi - 144, bar przy basenie, koktajl bar, internet bezprzewodowy (płatny), recepcja 24h, taras słoneczny, ogród, mini market, przechowalnia bagażu.

Basen

2 baseny odkryte, leżaki i parasole bezpłatne; brodzik dla dzieci.

Pokoje

telewizja satelitarna, sejf (płatny ok 5 euro /dzień), internet bezprzewodowy (płatny), lodówka (płatna), telefon, taras/balkon, radio, suszarka do włosów, mini bar/lodówka (płatne), łazienka z wanną lub prysznicem, klimatyzacja bezpłatna Typ pokoju - STANDARD - pokoje dla max. 3 osób (możliwość dopłaty do widoku na basen ) o pow. 15 m2. RODZINNE - pokoje dla max. 4 osób o pow. 20 m2.

Plaża

publiczna, piaszczysto-żwirowa, parasole (płatne), leżaki (płatne).

Sport i fitness

tenis ziemny, tenis stołowy, sauna (płatna), bilard (płatny).

Rozrywka

muzyka na żywo, okazjonalnie program artystyczny, animacje.

Dla dzieci

opiekunka (płatna) na zapytanie, plac zabaw, animacje, łóżeczko dla dzieci (bezpłatnie, na zapytanie)

Wyżywienie

śniadania i obiadokolacje, możliwość dopłaty do pełnego wyżywienia, możliwość dopłaty do pakietu All Inclusive.

All Inclusive

śniadanie, lunch, obiadokolacja w formie bufetu, przekąski między posiłkami, napoje lokalne alkoholowe i bealkoholowe 11-23

Cena zawiera

Przelot, hotel, opłaty lotniskowe i paliwowe, obowiązkowe ubezpieczenia KL NNW, transfer lotnisko - hotel - lotnisko. Bagaż podręczny w cenie. Rezerwacja na potwierdzenie w ciągu 48 godzin.

Cena nie zawiera

dopłaty do bagażu głównego 20 kg - koszt 320 zł, (loty z Krakowa do Paphos). Ceny w momencie rezerwacji. Dodanie bagażu po potwierdzeniu rezerwacji wiąże się z wyższymi cenami. opłaty za wybrane miejsca w samolocie. Podczas odprawy on-line przydzielane są one automatycznie przez system. Oznacza to, że osoby z jednej rezerwacji mogą zajmować różne miejsca w samolocie. Dotyczy to także dzieci powyżej 12 roku życia. Istnieje możliwość rezerwacji konkretnych miejsc za dodatkową opłatą. Zapytaj sprzedawcę o szczegóły.

Obsługa na miejscu

Obsługa polskiego przedstawiciela od 1.04-31.10.2017 (numer kontaktowy, spotkanie informacyjne - data i godzina potwierdzana telefonicznie z przedstawicielem).


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Ecco Holiday, firmy prężnie działającej na polskim rynku od roku 2002. Początkowo Biuro zajmowało się organizacją pobytowych wycieczek czarterowych w regionach północnej Afryki i południowej Europy. Dynamiczny rozwój firmy, zadowolenie klientów i silna pozycja na rynku pozwoliła na powstanie bliźniaczej firmy Ecco Travel, która wyspecjalizowała się w organizowaniu wyjazdów do krajów egzotycznych.

Biuro Podróży Ecco Holiday to zespół młodych ludzi, dla których praca jest jednocześnie spełnieniem marzeń o podróżowaniu. Dzięki temu posiadają praktyczną wiedzę w zakresie organizacji wakacji pobytowych i wyjazdów objazdowych. Misją Ecco Holiday jest spełnianie marzeń swoich klientów o niezapomnianych podrózach,

W ofercie Biura Podrózy Ecco Holiday można znaleźć wakacje last minute i all inclusive na Malcie i na Cyprze, w Hiszpanii, Bułgarii, Portugalii, Grecji oraz Egipcie. Wszystkie starannie wyselekcjonowane hotele mają spełniać wszelkie oczekiwania gości.

Dzięki wysokiej jakości świadczonych usług i zaangażowanemu zespołowi pracowników, Ecco Holiday jest wielokrotnym laureatem prestiżowych nagród.


Itaka

Szukasz wakacji na Cypr?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

***

Region

Cypr / Pafos

Opis oferty:

Atrakcyjnie położony blisko plaży, centrum Pafos i najciekawszych zabytków archeologicznych regionu, które są w zasięgu krótkiego spaceru. Urządzony w śródziemnomorskim stylu, składa się z kilku budynków oddzielonych fantazyjnym basenem z mostkami w kształcie rzeki. Dodatkowo w hotelu jest basen z brodzikiem dla dzieci, świetne miejsce na aktywne spędzenie czasu z rodziną. Pozytywne opinie zawdzięcza dobrej kuchni, wakacyjnej atmosferze i przemiłej obsłudze, dzięki której wszyscy Goście czują się tutaj jak w domu. W pobliżu hotelu sklepy i restauracje serwujące lokalne specjały oraz inne turystyczne atrakcje.

POŁOŻENIE:

ok. 1 km od centrum PAFOS, ok. 100 m od najbliższych sklepów i barów, ok. 1 km od Pano Pafos i starożytnych Grobowców Królewskich, ok. 2 km od portu i parku archeologicznego w Kato Pafos, ok. 5 km od Aphrodite Water Park; ok. 12 km od portu lotniczego w Pafos; ok. 152 km od portu lotniczego w Larnace; przystanek autobusowy ok. 50 m od hotelu (Pafos: 1,5 EUR/bilet jednorazowy, 5 EUR/bilet całodniowy).

PLAŻA:

Koutas Beach, publiczna, piaszczysto-żwirkowa, łagodne zejście do morza, dno piaszczyste, ok. 400 m od hotelu, dojście drogą asfaltową, następnie ścieżką, parasole i leżaki płatne (ok. 5 EUR/leżak + parasol), bar i restauracja.

HOTEL:

trzygwiazdkowy, zadbany, zbudowany w 1983 r., odnowiony w 2007 r., 144 pokoi, budynek główny, 3 piętra, 3 windy i kilkanaście nowszych budynków z pokojami superior, 1 piętro; w budynku głównym: lobby, całodobowa recepcja, restauracje: główna The Semeli - dania w formie bufetu, kuchnia śródziemnomorska i międzynarodowa, The Terrace przy basenie (czynna w sezonie letnim) - dania w formie bufetu, lekkie dania i przekąski, raz w tygodniu cypryjskie BBQ, Cocktail Lounge/Bar (czynny w sezonie zimowym) - dania w formie bufetu, przekąski, napoje; w restauracjach dostępne foteliki dla dzieci, dania wegetariańskie; bar przy basenie (czynny w sezonie letnim), kantor, sklep z pamiątkami, parking przed hotelem; bezpłatny internet bezprzewodowy w miejscach ogólnodostępnych, sala konferencyjna dla 150 osób; za opłatą: fryzjer (na zamówienie), pralnia, wypożyczalnia samochodów; 4 pokoje dla niepełnosprawnych; akceptowane karty kredytowe: Visa, American Express.

standardowy:

2-os. (możliwość 1 dostawki), w budynku głównym, ok. 15 m², zadbany, klimatyzowany (w sezonie letnim) lub ogrzewany (w sezonie zimowym), łazienka (wanna, wc; suszarka), telewizja satelitarna, telefon; za opłatą: internet bezprzewodowy (ok. 3 EUR/godz.), lodówka i sejf (ok. 5 EUR/dzień/zestaw; możliwe zamówienie tylko w zestawie: lodówka i sejf), zestaw do kawy/herbaty (ok. 2,5 EUR/dzień); bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; balkon (stolik i krzesełka); widok na basen za dopłatą.

SPORT I ROZRYWKA:

basen główny, prostokątny kształt, słodka woda, ok. 220 m², gł. 0,9-1,3 m, brodzik dla dzieci, słodka woda, ok. 5 m², gł. 0,5 m, basen, kształt rzeki, słodka woda, ok. 300 m², gł. 0,9-1,3 m, przy basenach bezpłatne parasole, leżaki i materace, basen kryty, nieregularny kształt, słodka woda, ok. 60 m², gł. 0,9-1,3 m, podgrzewany i czynny w sezonie zimowym; kort tenisowy z wypożyczalnią sprzętu (oświetlenie płatne), siłownia, szachy ogrodowe, tenis stołowy, rzutki, minigolf; animacje dla dorosłych (ma­j-październik): zajęcia sportowe, wieczorne pokazy, przedstawienia, muzyka na żywo; za opłatą: bilard, automaty do gier, sauna, łaźnia parowa.

ALL INCLUSIVE (za dopłatą):

śniadanie (7.00-9.30) w formie bufetu w restauracji głównej, obiad (12.30-15.00) w formie bufetu w restauracji głównej (sezon letni) lub Cocktail Lounge (sezon zimowy), kolacja (19.00-21.30) w formie bufetu w restauracji głównej; przekąski (11.00-12.00, 16.00-17.30) w restauracji głównej (sezon letni) lub Cocktail Lounge (sezon zimowy); lody (11.00-12.00, 16.00-17.00) w barze przy basenie (w sezonie letnim) lub Cocktail Barze (w sezonie zimowym); lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe (11.00-23.30) w barze przy basenie (w sezonie letnim) lub Cocktail Barze (w sezonie zimowym); dodatkowe świadczenia bezpłatna lodówka i sejf w pokoju; wymagane noszenie opasek all inclusive.

KONTAKT:

0035/726936111, www.kissoshotel.com

GRATIS:

Wi-Fi


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Itaka. Nowa Itaka sp. z o.o. jest jednym z naszych kluczowych partnerów i głównym kontrahentem, z którym od lat spełniamy turystyczne marzenia naszych wspólnych klientów. Wysoki standard obsługi, wykwalifikowani rezydenci i przewodnicy oraz szeroki wybór atrakcyjnych ofert na wakacje dopracowanych w każdym szczególe zapewniają wieloletni sukces jakim może poszczycić się to biuro.

W swojej ofercie Itaka posiada wiele sprawdzonych hoteli położonych w dogodnej lokalizacji, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami. Biuro posiada szeroki wachlarz destynacji turystycznych i może spełnić oczekiwania najbardziej wymagających klientów. Ponad to, do swojej oferty sukcesywnie wprowadza oryginalne kierunki takie jak Bośnia i Hercegowina, Albania, Madera czy kierunki egzotyczne - Wyspy Zielonego Przylądka, Zanzibar i wiele, wiele innych.

Itaka posiada bogatą ofertę wycieczek objazdowych, zarówno autokarowych jak i samolotowych. Ich programy są bardzo zróżnicowane i dostosowane do wymagań różnych klientów, dlatego każdy może znaleźć wyjazd zgodny z jego preferencjami. Biuro podrózy Itaka posiada także jeden z największych wyborów ofert w promocji last minute, co pozwala klientom z każdym budżetem na spełnienie swoich wakacyjnych marzeń.

Biuro Podróży Itaka w ciągu swojej dotychczasowej działalności otrzymała wiele prestiżowych nagród i wyróżnień, takich jak tytuł Superbrands i Created in Poland Superbrands 2014/15 przyznawany najsilniejszym markom na polskim rynku, Touroperator Roku 2014, Konsumencki Lider Jakości 2014, czy Wielka Perła Polskiej Gospodarki 2012.


Exim Tours

Szukasz wakacji na Cypr?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

3 Cypr/Paphos

Informacje Ogólne

Witamy Kissos w Paphos. Plaża skalistej znajduje się w odległości jedynie 200 m od hotelu, a miasto Paphos oddalone jest o 2 km. Dla Państwa komfortu hotel posiada recepcję, klimatyzację, winda, sklepy, salon i lobby. Dzieci mają możliwość zabawy na placu zabaw. Do dyspozycji są 2 baseny ze słodką wodą oraz oddzielny brodzik. W barze przy basenie dostępne są napoje orzeźwiające. Bezpłatne parasole słoneczne i leżaki do opalania są dostępne na basenie. W pobliżu hotelu znajdują się supermarket, informacja turystyczna, dyskoteka, bary/restauracje, przystanek autobusowy, centrum miasta, sklepy i postój taksówek. Odległość od hotelu: Paphos Port (2 km), lotnisko LCA (145 km) i lotnisko PFO (25 km). Oferta rozrywkowa hotelu: sala telewizyjna. Hotel posiada parking dla samochodów.

Udogodnienia

Hotel oferuje pralnię, opiekę medyczną i kantor. Dostęp do Internetu bezprzewodowego poprzez hotspot. Rodzinny hotel oferuje brodzik, aby zapewnić rodzicom i najmłodszym gościom przyjemny pobyt. Godziny pracy recepcji: 24h.

Posiłki

Śniadanie: bufet. Goście mogą zjeść posiłek w jednej z 2 restauracji.

Sport i Rozrywka

W ramach aktywności hotel oferuje tenis stołowy, bilard i rzutki. Goście, którzy również na urlopie chcą spędzać czas uprawiając sport, mają następujące możliwości: fitness, aerobik i tenis. Najbliższe pole golfowe położone jest w odległości 15 km. Jeśli chodzi o wellness i zdrowie, hotel oferuje saunę i łaźnię turecką.

Dodatkowe Informacje

Akceptujemy następujące formy płatności: American Express, karta Eurocard/MasterCard, EC i karta Visa. Za korzystanie z niektórych urządzeń, ofert i aktywności mogą być pobierane dodatkowe opłaty.

Rodzaje wyżywienia

BB - śniadania HB - śniadania i obiadokolacje, napoje płatne dodatkowo FB - śniadania, obiady, kolacje, napojde płatne dodatkowo ALL - śniadania, obiady, kolacje. Lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe dostępne bezpłatnie w godz. 11:00 - 23:30, pomiędzy posiłkami przekąski

Bagaż

Kraków, Cena zawiera bagaż podręczny 10 kg (55x40x20) oraz małą torebkę (35x20x20) Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze - 15 kg - 240zł/osobę - 20 kg - 340zł/osobę Uwaga! Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena może ulec zmianie.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.


Net Holiday X

Szukasz wakacji na Cypr?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Facilities

Centrally located in the heart of Paphos between two main tourist areas, this charming hotel is situated next to the Tombs of the Kings and a 15-minute walk from the main shopping centre and tourist area of Kato Paphos. Here, guests will find links to the public transport network, the mosaics and Paphos medieval fort, while restaurant, bars, shops and nightlife can be found at the hotel's doorstep. The hotel is just 200 m from the beach, and Paphos International Airport is approximately 25 km away. With all the facilities it provides, it is ideal for families, couples and individuals. Guests may enjoy a work out in the gym, relax in the hot tub, sauna or steam room, or enjoy a game of tennis. They can also make use of the 3 swimming pools this hotel offers. For those who love the fairway, golf course approximately 2.5 km from the hotel.

Category

3

Address

VERENIKIS STREET 1
8045 PAPHOS
E-mail: kissos@kissos.com.cy
Website: www.kissoshotel.com

Contact

Phone: 0035726936111
Fax number: 0035726945125

GPS

34.771499,32.409472


Mapa Hotelu Kissos
Zdjęcia lokalizacji (Cypr / Paphos)

Opinie o Hotelu Kissos

Hotel przyzwoity jak za te pieniądze, jest czysto i sympatycznie.

POLECAM:
Podsumowanie: polecam
4.0

Hotel o połozeniu przecietnym, na tyłach ruchliwej ulicy, stąd docierają odgłosy śpiewów i zabawy w barach i restauracjach - jeżeli okno pokoju wychodzi na ulice ( za dopłata pokój z widokiem na basen). Obsługa przyjazna, uczynna mówiaca po angielsku. W recepcji mozna załatwic każda sprawę. Mielismy awarie gniazdek elektrycznych w pokoju - natychmiast wręczono mi klucz od innego pokoju z propozycja przenosin ( po godzinie awarie usunieto). Posiłki w formie stołu szweckiego, róznorodne ( codziennie inna kuchnia narodowa) niezmienna była jajecznica na bekonie z fasola ( duzo brytyjczyków). Cypr jest praktycznie dwujęzyczny mówia po grecku i rosyjsku ( łacznie z napisami). Poruszanie po Paphos jest trudne gdy temp przekracza 35.C , polecam autobusy miejskie ( bilet 1E, cołodzienny 3E - ale do 23.00) jeżdzące po smym mieście i jego atrakcyjnych okolicach.

POLECAM:
ekonomicznym klientom
Podsumowanie: może być
3.6

Hotel z dwoma fajnymi basenami. Położony także blisko plaży. Standard pokoi odpowiadający trzem gwiazdkom. Posiłki niestety pod anglików, którzy zajmowali niemal cały hotel. Polecam, zwłaszcza dla rodzin z dziećmi i lubiących zwiedzanie.

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, dla aktywnych wczasowiczów
Podsumowanie: polecam
3.9

Jak na 3 gwiazdkowy hotel to jest super - posiłki urozmaicone, i bardzo duży wybór. Pokoje czyste a obsługa bardzo miła i życzliwa. Do plaży jakieś 200 metrów,Kissos jest w zacisznym miejscu, do centrum i mariny jest kwadrans spacerem. W knajpkach miła atmosfera imprezy. My byliśmy kilka razy na disco - polecam.

POLECAM:
na romantyczne wakacje, dla aktywnych wczasowiczów
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.4

hotel Kissos jest doskonale położony dla osób lubioących ciszę i spokój i kameralny klimat. Około 2 minuty spacerem, ze 150-200 metrów jest fajna plaża, potem tez warto wspomnieć o knajpkach przy bulwarze. Do grobowców Królów też jest w granicach 45 minut, Pokoje mieliśmy w porządku, na bieżąco sprzątaczki robiły swoje. Posiłki smaczne, koleżanka mówiła, że monotonne ale jak jest niemal wszytko to moża się czepić, był wybór pysznych zupek, różne sałatki, mięska nie mówiąc o wyborze ciast czy świeżych owocków. Zresztą w okolicy masa knajpek i nawet się zastanawiałyśmy czy nie lepiej byłoby bez posiłków. Warto wybrać się do Cora Bay na plażę.

POLECAM:
osobom ceniącym spokój, dla aktywnych wczasowiczów
Podsumowanie: polecam
4.4

Kissos - możliwości zakwaterowania:

Pok. 2 os.+1 dost. w/basen
Pok. 2 os. w/basen

Kissos - Możliwości wyżywienia:


Kissos - miasta wylotu:


Kissos - możliwa długość wypoczynku:


Masz pytania o Hotel Kissos? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00