cellphone

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob. 10:00-16:00; nd. 10-18

Wakacje Last Minute
  • Hotel Athena Beach, Paphos
  • Hotel Athena Beach, Paphos
  • Hotel Athena Beach, Paphos
  • Hotel Athena Beach, Paphos
  • Hotel Athena Beach, Paphos
  • Hotel Athena Beach, Paphos
  • Hotel Athena Beach, Paphos
  • Hotel Athena Beach, Paphos
  • Hotel Athena Beach, Paphos
  • Hotel Athena Beach, Paphos
  • Hotel Athena Beach, Paphos
  • Hotel Athena Beach, Paphos
  • Hotel Athena Beach, Paphos
  • Hotel Athena Beach, Paphos
  • Hotel Athena Beach, Paphos
  • Hotel Athena Beach, Paphos
  • Hotel Athena Beach, Paphos
  • Hotel Athena Beach, Paphos
  • Hotel Athena Beach, Paphos
  • Hotel Athena Beach, Paphos
  • Hotel Athena Beach, Paphos
  • Hotel Athena Beach, Paphos
  • Hotel Athena Beach, Paphos
  • Hotel Athena Beach, Paphos
  • Hotel Athena Beach, Paphos
  • Hotel Athena Beach, Paphos
  • Hotel Athena Beach, Paphos
  • Hotel Athena Beach, Paphos
  • Hotel Athena Beach, Paphos
  • Hotel Athena Beach, Paphos
  • Hotel Athena Beach, Paphos
  • Hotel Athena Beach, Paphos
  • Hotel Athena Beach, Paphos
  • Hotel Athena Beach, Paphos
  • Hotel Athena Beach, Paphos
  • Hotel Athena Beach, Paphos
  • Hotel Athena Beach, Paphos
  • Hotel Athena Beach, Paphos
  • Hotel Athena Beach, Paphos
  • Hotel Athena Beach, Paphos
  • Hotel Athena Beach, Paphos
1 / 41
Ocena
hotelu:
4.7 / 5
Najbliższy termin
27.10 - 01.11
już od 1762 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
27.10 - 01.11
już od 1762 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Athena Beach
  • Fitness/Siłownia
  • Tenis
  • Zjeżdżalnie wodne
  • Basen kryty
  • Basen odkryty
  • Animacje dla dorosłych
  • Polska animacja
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Blisko centrum
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Rozrywka i życie nocne
  • Bez paszportu

Hotel Athena Beach
star 4

Cypr: Paphos
Ocena hotelu Athena Beach:
4.7 / 5
Średnia z 1 opinii
Szczegóły oceny hotelu Athena Beach:
  • Lokalizacja
    4.0
  • Hotel
    5.0
  • Pokoje
    5.0
  • Wyżywienie
    5.0
  • Atrakcje
    i sport
    4.0
  • Jakość
    do ceny
    5.0
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 27 października 2019
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 27 października 2019

Hotel Athena Beach w ofercie Biura podróży:

TUI

Szukasz wakacji na Cypr?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

W okolicy

  • bezpośrednio przy plaży
  • czas dojazdu z lotniska ok. 20 min

Wyposażenie

  • Wi-Fi (w całym hotelu, w cenie) 
  • recepcja
  • winda
  • taras słoneczny 
  • minimarket
  • sklep z pamiątkami
  • fryzjer
  • 3 sale konferencyjne

karty

Visa, MasterCard

Liczba pokojów

429

Kategoria lokalna

4 gwiazdki

Dla dzieci

  • miniklub (4-12 lat) 
  • animacje dla młodzieży 
  • brodzik 
  • plac zabaw 
  • pokój zabaw

Sport i wellness

W cenie
  • siłownia 
  • aerobik 
  • aqua aerobik 
  • kort tenisowy 
  • minigolf
Płatne
  • oświetlenie do kortu tenisowego 
  • wypożyczalnia rowerów 
  • wycieczki rowerowe 
  • sporty wodne na plaży (łódka typu banan, windsurfing, narty wodne, katamaran, żeglowanie) 
  • nurkowanie PADI 
  • golf 
  • strefa spa 
  • 2 łaźnie parowe 
  • masaże

rozrywka

  • zajęcia sportowe
  • międzynarodowy program animacyjny
  • przedstawienia
  • wieczory taneczne
  • muzyka na żywo

Pokoje

Pokój ekonomiczny DZZ1
  • 2-3 os.
  • Pokoje ekonomiczne to dobry wybór dla osób, którym zależy na pobycie w hotelu w najniższej możliwej cenie. Pokoje mogą różnić się wielkością, lokalizacją lub wyposażeniem od tych znajdujących się w regularnej ofercie danego obiektu. Z reguły nie ma możliwości wymiany pokoju ekonomicznego na inny.
Pokój 2-osobowy superior DZX3
  • 1-3 os.
  • ok. 26 m2
  • klimatyzacja
  • sejf (płatny)
  • żelazko
  • deska do prasowania
  • telefon
  • lodówka
  • minibar (płatny)
  • Wi-Fi (w cenie)
  • TV sat.
  • kapcie
  • szlafrok
  • WC
  • wanna
  • deszczownica
  • suszarka do włosów
  • balkon
Pokój 2-osobowy z ograniczonym widokiem na morze DZX2
  • 1-3 os.
  • ok. 26 m2
  • klimatyzacja
  • sejf (płatny)
  • żelazko
  • deska do prasowania
  • telefon
  • lodówka
  • minibar (płatny)
  • Wi-Fi (w cenie)
  • TV sat.
  • kapcie
  • szlafrok
  • WC
  • wanna
  • deszczownica
  • suszarka do włosów
  • balkon
Suita junior z widokiem na morze JSM1
  • 2-3 os.
  • ok. 34 m2
  • widok na morze
  • klimatyzacja
  • sejf (płatny)
  • żelazko
  • deska do prasowania
  • telefon
  • lodówka
  • minibar (płatny)
  • Wi-Fi (w cenie)
  • TV sat.
  • kapcie
  • szlafrok
  • WC
  • prysznic
  • wanna z hydromasażem
  • deszczownica
  • suszarka do włosów
  • taras z prywatnym basenem
Pokój 2-osobowy z widokiem na morze DZM1
  • 1-3 os.
  • ok. 26 m2
  • widok na morze
  • klimatyzacja
  • sejf (płatny)
  • żelazko
  • deska do prasowania
  • telefon
  • lodówka
  • minibar (płatny)
  • Wi-Fi (w cenie)
  • TV sat.
  • kapcie
  • szlafrok
  • WC
  • prysznic
  • deszczownica
  • suszarka do włosów
  • balkon
Pokój 2-osobowy superior z widokiem na morze DZM2
  • 1-3 os.
  • ok. 26 m2
  • widok na morze
  • klimatyzacja
  • sejf (płatny).
  • żelazko
  • deska do prasowania
  • telefon
  • lodówka
  • minibar (płatny)
  • Wi-Fi (w cenie)
  • TV sat.
  • kapcie
  • szlafrok
  • WC
  • prysznic
  • deszczownica
  • suszarka do włosów
  • balkon
Pokój 2-osobowy DZX1
  • 1-3 os.
  • ok. 26 m2
  • klimatyzacja
  • sejf (płatny)
  • żelazko
  • deska do prasowania
  • telefon
  • lodówka
  • minibar (płatny)
  • Wi-Fi (w cenie)
  • TV sat.
  • kapcie
  • szlafrok
  • WC
  • prysznic
  • deszczownica
  • suszarka do włosów
  • balkon

Wyżywienie

All inclusive
  • śniadanie: codziennie 07:00 - 10:30, codziennie 08:00 - 10:30, w formie bufetu
  • obiad: 12:00 - 16:00, w formie bufetu, a la carte
  • kolacja: 18:30 - 22:30, w formie bufetu, a la carte, dania serwowane, bez możłiwości wyboru z menu, kulinarne wieczory tematyczne: 18:30 - 22:00
  • przekąski 
  • kawa/herbata 
  • lody 
  • ciasto 
  • wybrane napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe 
  • wybrane importowane alkohole
Pełne wyżywienie
  • śniadanie: codziennie 07:00 - 10:30, codziennie 08:00 - 10:30, w formie bufetu
  • obiad: 12:00 - 16:00, w formie bufetu, a la carte
  • kolacja: 18:30 - 22:30, w formie bufetu, a la carte, dania serwowane, bez możłiwości wyboru z menu, kulinarne wieczory tematyczne: 18:30 - 22:00
  • Dwa posiłki
    • śniadanie: codziennie 07:00 - 10:30, codziennie 08:00 - 10:30, w formie bufetu
    • kolacja: 18:30 - 22:30, w formie bufetu, a la carte, dania serwowane, bez możłiwości wyboru z menu, kulinarne wieczory tematyczne: 18:30 - 22:00
    Restauracje i bary
  • restauracje: 6
  • główna restauracja „Atrium Restaurant": rodzaje kuchni: grecka, międzynarodowa, włoska, śródziemnomorska, regionalna, ryby/owoce morza, dania z grilla, dania dietetyczne, potrawy bezglutenowe, dania bez laktozy, dania lekkostrawne, dania sezonowe, dania wegetariańskie, dania wegańskie, bufet, show cooking, na zapytanie, 18:30 - 22:00, z klimatyzacją, z tarasem, wysokie krzesełka dla dzieci, wymagany odpowiedni strój
  • restauracja „Zephyr Restaurant": rodzaje kuchni: międzynarodowa, potrawy bezglutenowe: na zapytanie wymagane, dania bez laktozy: na zapytanie wymagane, dania wegetariańskie: na zapytanie wymagane, dania wegańskie: na zapytanie wymagane, a la carte, na zapytanie wymagane, rezerwacja wymagane, za opłatą, styczeń - grudzień, codziennie 19:00 - 22:00, codziennie 08:00 - 11:00, z klimatyzacją, z tarasem, wysokie krzesełka dla dzieci, wymagany odpowiedni strój
  • restauracja „Leda Italian Restaurant": rodzaje kuchni: międzynarodowa, włoska, potrawy bezglutenowe: na zapytanie wymagane, dania bez laktozy: na zapytanie wymagane, dania lekkostrawne, dania sezonowe, dania wegetariańskie, dania wegańskie: na zapytanie wymagane, bufet, a la carte, popołudniowa herbata, na zapytanie wymagane, rezerwacja wymagane, codziennie 19:00 - 23:00, codziennie 08:00 - 10:00, codziennie 12:00 - 19:00, z klimatyzacją, z tarasem, przy basenie, strefa dla palących, wysokie krzesełka dla dzieci, wymagany odpowiedni strój
  • restauracja „Adonis Mediterranean Restaurant": rodzaje kuchni: międzynarodowa, śródziemnomorska, dania z grilla, potrawy bezglutenowe: na zapytanie wymagane, dania bez laktozy: na zapytanie wymagane, dania lekkostrawne, dania wegetariańskie, dania wegańskie: na zapytanie wymagane, a la carte, popołudniowa herbata, na zapytanie wymagane, rezerwacja wymagane, maj - październik, codziennie 19:00 - 23:00, codziennie 12:00 - 18:00, z tarasem, przy basenie, strefa dla palących, wysokie krzesełka dla dzieci, wymagany odpowiedni strój
  • restauracja „Palm Tree Restaurant": rodzaje kuchni: międzynarodowa, dania z grilla, a la carte, show cooking, na zapytanie wymagane, rezerwacja wymagane, za opłatą, maj - październik, 19:00 - 23:00, na plaży, przy basenie, strefa dla palących
  • restauracja „Helios Beach Bar": rodzaje kuchni: międzynarodowa, regionalna, dania z grilla, dania lekkostrawne, popołudniowa herbata, maj - październik; w zależności od warunków pogodowych, codziennie 10:00 - 18:00, na plaży, strefa dla palących

  • bary i inne: 4
  • bar koktajlowy „Nectar Bar": styczeń - grudzień, codziennie 10:00 - 01:00
  • bar „Athos Bar"
  • bar przy zewnętrznym basenie „Poolbar": maj - październik; w zależności od warunków pogodowych, codziennie 10:00 - 18:30
  • bar na plaży „Helios": maj - październik; w zależności od warunków pogodowych, codziennie 10:00 - 23:00

  • Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży TUI Polska. TUI Polska jest jednym z największych biur podróży nie tylko w kraju, ale i na świecie, o ugruntowanej pozycji na rynku, wielu latach doświadczenia i bogatej ofercie wyjazdów do każdego miejsca na świecie. To jeden z naszych kluczowych partnerów, który umożliwia nam spełnianie turystycznych marzeń naszych klientów.

    Podstawowym przesłaniem koncepcji Biura Podróży TUI Polska jest uzmysłowienie klientom, że koncern towarzyszy im na wszystkich etapach podróży – od momentu wyboru oferty, poprzez odprawę na lotnisku i przelot, aż do pobytu i opieki w miejscu wypoczynku. Międzynarodowy koncern TUI jest właścicielem linii lotniczek TUI Fly (Akrefly), kilku sieci hotelowych, m.in. Splashworld, Robinson, Iberotel, RIU i wiele innych. Dzięki temu na każdym etapie podróży turysta może być obsługiwany tylko przez pracowników jednej grupy!


    W swojej ofercie TUI posiada wiele sprawdzonych hoteli w najróżniejszych europejskich i egzotycznych destynacjach. Poczynając od najbardziej popularnych – czyli w Grecji, Hiszpanii, Turcji, Tunezji, Bułgarii czy Egipcie – poprzez mniej znane jak na przykład Lazurowe Wybrzeże we Francji, po dalekie kierunki jak Jamajka, Dominikana, Meksyk i inne – klienci mogą zwiedzić z TUI cały świat! Wszędzie znaleźć można bogatą ofertę hoteli o najróżniejszym standardzie, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami.



    Itaka

    Szukasz wakacji na Cypr?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ****

    Region

    Cypr / Pafos

    Opis oferty:

    Idealna propozycja na wakacje dla rodzin z dziećmi i osób aktywnych. Wspaniale położony, ok. 2 km od portu, parku archeologicznego w Kato Pafos i aquaparku Aphrodite oraz zaledwie 4 km od Pano Pafos i starożytnych Grobowców Królewskich, a do tego przy piaszczystej plaży z bezpłatnym serwisem plażowym. Hotel oferuje bogatą usługę ultra all inclusive. Zaletą obiektu jest także doskonale wyposażone spa, oferujące rewelacyjny program odnowy biologicznej.

    POŁOŻENIE:

    w dzielnicy hotelowej, ok. 2 km od turystycznego centrum PAFOS, ok. 50 m od sklepów, ok. 2 km od portu i parku archeologicznego w Kato Pafos, ok. 1 km od aquaparku Aphrodite, ok. 4 km od Pano Pafos i starożytnych Grobowców Królewskich; ok. 15 km od portu lotniczego w Pafos (przelatujące samoloty są słyszalne, ale nieuciążliwe), ok. 140 km od portu lotniczego w Larnace; przystanek autobusowy ok. 50 m od hotelu (bilet jednorazowy: ok. 1,5 EUR/Pafos, bilet całodniowy: ok. 5 EUR/Pafos).

    PLAŻA:

    publiczna, piaszczysta z pojedynczymi skałkami, łagodne zejście do morza, bezpośrednio przy hotelu, dojście przez teren hotelu i przez nadmorską ścieżkę, na wydzielonym odcinku plaży bezpłatne parasole, leżaki, materace i ręczniki.

    HOTEL:

    czterogwiazdkowy, elegancki i zadbany, zbudowany w 1999 r., odnowiony w latach 2012-13, 429 pokoi, 1 budynek, 5 pięter, 4 windy, eleganckie lobby, całodobowa recepcja, restauracja Atrium - dania w formie bufetu i serwowane, wieczory tematyczne, kuchnia cypryjska, włoska, śródziemnomorska, Dalekiego Wschodu, restauracja Zephyr - á la carte, kuchnia międzynarodowa, restauracja Adonis - dania w formie bufetu i á la carte, kuchnia śródziemnomorska (czynna: maj-październik), restauracja Leda - dania w formie bufetu i á la carte, kuchnia włoska, restauracja Palm Tree - á la carte, kuchnia al fresco (czynna: maj-październik), w restauracjach dostępne foteliki dla dzieci, dania wegetariańskie, podczas kolacji obowiązuje strój formalny (panowie - długie spodnie), wymagana wcześniejsza rezerwacja, Nectar Coctail Bar w lobby, Athos Bar, Helios Bar przy plaży, bar przy basenie; kantor, minimarket, jubiler, parking, 3 sale konferencyjne, taras z widokiem na basen, ogród i morze, ogród; bezpłatny internet bezprzewodowy; za opłatą: punkt internetowy, room-service, pralnia, wypożyczalnia samochodów i rowerów; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard, American Express, DinersClub.

    standardowy:

    2-os. (możliwość 1 dostawki), ok. 25 m², indywidualnie sterowana klimatyzacja (w sezonie letnim) lub ogrzewanie (w sezonie zimowym), łazienka (wanna, prysznic, deszczownica, wc; suszarka, lustro do makijażu, szlafrok i kapcie), telewizja satelitarna, telefon, zestaw do kawy i herbaty, zestaw do prasowania; za opłatą: sejf (1 EUR/dzień), minibar (płatny wg konsumpcji); bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; balkon (stolik i krzesełka); boczny lub frontalny widok na morze za dopłatą;

    superior:

    2-os. (możliwość 1 dostawki), ok. 25 m², wyposażenie jak w pokoju standardowym, dodatkowo: darmowy internet bezprzewodowy i sejf, butelka wina i kosz owoców na powitanie, ekspres do kawy, korzystanie z sauny;

    junior suite:

    2-os. (możliwość 1 dostawki), ok. 30 m², wyposażenie jak w pokoju superior, dodatkowo: wanna z hydromasażem, odtwarzacz DVD, taras, prywatny basen o wymiarach 6x3 m;

    suite:

    2-os. (możliwość 1 lub 2 dostawek dla dzieci), ok. 46 m², pokój dzienny i sypialnia oddzielone drzwiami, 2 łazienki, wyposażenie jak w pokoju superior; dodatkowo: odtwarzacz DVD; pokoje: superior, junior suite i suite za dopłatą.

    SPORT I ROZRYWKA:

    basen, nieregularny kształt, słodka woda, ok. 155 m², gł. 1,2 m, jacuzzi, zjeżdżalnia dla dzieci, brodzik dla dzieci, słodka woda, gł. 0,5 m, basen 2, nieregularny kształt, słodka woda, ok. 160 m², gł. 0,9-2,2 m, jacuzzi, brodzik dla dzieci, gł. 0,5 m, basen, nieregularny kształt, słodka woda, gł. 1,2 m, przy basenach bezpłatne parasole, leżaki, materace i ręczniki; kort tenisowy z oświetleniem i wypożyczalnią sprzętu, tenis stołowy, boccia, shuffleboard, minigolf, pokój gier; plac i pokój zabaw dla dzieci, miniklub (3-12 lat, czynny w sezonie letnim), animacje dla dzieci i dorosłych, zajęcia sportowe, gry i zabawy dla dzieci i dorosłych, muzyka na żywo, przedstawienia; boisko do gry w boule (płatne).

    SPA:

    Constantinou Bros Hotels Elixir Spa o powierzchni 800 m², bezpłatnie: basen kryty, nieregularny kształt, słodka woda, ok. 85 m², gł. 1,2 m, podgrzewany (listopad-kwiecień), siłownia; płatne: 2 sauny, 2 łaźnie parowe, masaże, terapie orientalne, aromatoterapia, hydroterapia, zabiegi upiększające, fryzjer, sklep z kosmetykami.

    ULTRA ALL INCLUSIVE (za dopłatą):

    śniadanie (7.00-10.00) w formie bufetu w restauracji Atrium, lub śródziemnomorskie w Leba, obiad w formie bufetu (12.00-16.00) w restauracjach Adonis, Leda, Helios Beach, bufet, kolacja (18.30-22.00/19.00-22.30) w restauracjach Atrium, Zephyr, Adonis, Leda, Palm Tree w formie bufetu, wybór z ustalonego menu lub á la carte (kolacja w jednej z 4 restauracji á la carte: Zephir, Adonis, Leda, Palm Tree - wymagana wcześniejsza rezerwacja); podwieczorek (16.00-18.30) w barze Adonis, Leda, Helios Beach; przekąski (16.00-18.30) w formie bufetu, w barze Adonis, Leda, Helios Beach; napoje bezalkoholowe oraz lokalne i wybrane napoje alkoholowe (10.00-24.00) w restauracji Adonis i Leda, w barach: Helios Beach, Nectar Coctail, Athos; minibar: napoje bezalkoholowe, woda, piwo, miniaturowe butelki mocnych alkoholi w dniu przylotu.

    KONTAKT:

    0035726884300, www.athena-cbh.com

    GRATIS:

    serwis plażowy


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Itaka. Nowa Itaka sp. z o.o. jest jednym z naszych kluczowych partnerów i głównym kontrahentem, z którym od lat spełniamy turystyczne marzenia naszych wspólnych klientów. Wysoki standard obsługi, wykwalifikowani rezydenci i przewodnicy oraz szeroki wybór atrakcyjnych ofert na wakacje dopracowanych w każdym szczególe zapewniają wieloletni sukces jakim może poszczycić się to biuro.

    W swojej ofercie Itaka posiada wiele sprawdzonych hoteli położonych w dogodnej lokalizacji, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami. Biuro posiada szeroki wachlarz destynacji turystycznych i może spełnić oczekiwania najbardziej wymagających klientów. Ponad to, do swojej oferty sukcesywnie wprowadza oryginalne kierunki takie jak Bośnia i Hercegowina, Albania, Madera czy kierunki egzotyczne - Wyspy Zielonego Przylądka, Zanzibar i wiele, wiele innych.

    Itaka posiada bogatą ofertę wycieczek objazdowych, zarówno autokarowych jak i samolotowych. Ich programy są bardzo zróżnicowane i dostosowane do wymagań różnych klientów, dlatego każdy może znaleźć wyjazd zgodny z jego preferencjami. Biuro podrózy Itaka posiada także jeden z największych wyborów ofert w promocji last minute, co pozwala klientom z każdym budżetem na spełnienie swoich wakacyjnych marzeń.

    Biuro Podróży Itaka w ciągu swojej dotychczasowej działalności otrzymała wiele prestiżowych nagród i wyróżnień, takich jak tytuł Superbrands i Created in Poland Superbrands 2014/15 przyznawany najsilniejszym markom na polskim rynku, Touroperator Roku 2014, Konsumencki Lider Jakości 2014, czy Wielka Perła Polskiej Gospodarki 2012.


    Itaka R

    Szukasz wakacji na Cypr?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ****

    Region

    Cypr / Pafos

    Opis oferty:

    Idealna propozycja na wakacje dla rodzin z dziećmi i osób aktywnych. Wspaniale położony, ok. 2 km od portu, parku archeologicznego w Kato Pafos i aquaparku Aphrodite oraz zaledwie 4 km od Pano Pafos i starożytnych Grobowców Królewskich, a do tego przy piaszczystej plaży z bezpłatnym serwisem plażowym. Hotel oferuje bogatą usługę ultra all inclusive. Zaletą obiektu jest także doskonale wyposażone spa, oferujące rewelacyjny program odnowy biologicznej.

    POŁOŻENIE:

    w dzielnicy hotelowej, ok. 2 km od turystycznego centrum PAFOS, ok. 50 m od sklepów, ok. 2 km od portu i parku archeologicznego w Kato Pafos, ok. 1 km od aquaparku Aphrodite, ok. 4 km od Pano Pafos i starożytnych Grobowców Królewskich; ok. 15 km od portu lotniczego w Pafos (przelatujące samoloty są słyszalne, ale nieuciążliwe), ok. 140 km od portu lotniczego w Larnace; przystanek autobusowy ok. 50 m od hotelu (bilet jednorazowy: ok. 1,5 EUR/Pafos, bilet całodniowy: ok. 5 EUR/Pafos).

    PLAŻA:

    publiczna, piaszczysta z pojedynczymi skałkami, łagodne zejście do morza, bezpośrednio przy hotelu, dojście przez teren hotelu i przez nadmorską ścieżkę, na wydzielonym odcinku plaży bezpłatne parasole, leżaki, materace i ręczniki.

    HOTEL:

    czterogwiazdkowy, elegancki i zadbany, zbudowany w 1999 r., odnowiony w latach 2012-13, 429 pokoi, 1 budynek, 5 pięter, 4 windy, eleganckie lobby, całodobowa recepcja, restauracja Atrium - dania w formie bufetu i serwowane, wieczory tematyczne, kuchnia cypryjska, włoska, śródziemnomorska, Dalekiego Wschodu, restauracja Zephyr - á la carte, kuchnia międzynarodowa, restauracja Adonis - dania w formie bufetu i á la carte, kuchnia śródziemnomorska (czynna: maj-październik), restauracja Leda - dania w formie bufetu i á la carte, kuchnia włoska, restauracja Palm Tree - á la carte, kuchnia al fresco (czynna: maj-październik), w restauracjach dostępne foteliki dla dzieci, dania wegetariańskie, podczas kolacji obowiązuje strój formalny (panowie - długie spodnie), wymagana wcześniejsza rezerwacja, Nectar Coctail Bar w lobby, Athos Bar, Helios Bar przy plaży, bar przy basenie; kantor, minimarket, jubiler, parking, 3 sale konferencyjne, taras z widokiem na basen, ogród i morze, ogród; bezpłatny internet bezprzewodowy; za opłatą: punkt internetowy, room-service, pralnia, wypożyczalnia samochodów i rowerów; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard, American Express, DinersClub.

    standardowy:

    2-os. (możliwość 1 dostawki), ok. 25 m², indywidualnie sterowana klimatyzacja (w sezonie letnim) lub ogrzewanie (w sezonie zimowym), łazienka (wanna, prysznic, deszczownica, wc; suszarka, lustro do makijażu, szlafrok i kapcie), telewizja satelitarna, telefon, zestaw do kawy i herbaty, zestaw do prasowania; za opłatą: sejf (1 EUR/dzień), minibar (płatny wg konsumpcji); bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; balkon (stolik i krzesełka); boczny lub frontalny widok na morze za dopłatą;

    superior:

    2-os. (możliwość 1 dostawki), ok. 25 m², wyposażenie jak w pokoju standardowym, dodatkowo: darmowy internet bezprzewodowy i sejf, butelka wina i kosz owoców na powitanie, ekspres do kawy, korzystanie z sauny;

    junior suite:

    2-os. (możliwość 1 dostawki), ok. 30 m², wyposażenie jak w pokoju superior, dodatkowo: wanna z hydromasażem, odtwarzacz DVD, taras, prywatny basen o wymiarach 6x3 m;

    suite:

    2-os. (możliwość 1 lub 2 dostawek dla dzieci), ok. 46 m², pokój dzienny i sypialnia oddzielone drzwiami, 2 łazienki, wyposażenie jak w pokoju superior; dodatkowo: odtwarzacz DVD; pokoje: superior, junior suite i suite za dopłatą.

    SPORT I ROZRYWKA:

    basen, nieregularny kształt, słodka woda, ok. 155 m², gł. 1,2 m, jacuzzi, zjeżdżalnia dla dzieci, brodzik dla dzieci, słodka woda, gł. 0,5 m, basen 2, nieregularny kształt, słodka woda, ok. 160 m², gł. 0,9-2,2 m, jacuzzi, brodzik dla dzieci, gł. 0,5 m, basen, nieregularny kształt, słodka woda, gł. 1,2 m, przy basenach bezpłatne parasole, leżaki, materace i ręczniki; kort tenisowy z oświetleniem i wypożyczalnią sprzętu, tenis stołowy, boccia, shuffleboard, minigolf, pokój gier; plac i pokój zabaw dla dzieci, miniklub (3-12 lat, czynny w sezonie letnim), animacje dla dzieci i dorosłych, zajęcia sportowe, gry i zabawy dla dzieci i dorosłych, muzyka na żywo, przedstawienia; boisko do gry w boule (płatne).

    SPA:

    Constantinou Bros Hotels Elixir Spa o powierzchni 800 m², bezpłatnie: basen kryty, nieregularny kształt, słodka woda, ok. 85 m², gł. 1,2 m, podgrzewany (listopad-kwiecień), siłownia; płatne: 2 sauny, 2 łaźnie parowe, masaże, terapie orientalne, aromatoterapia, hydroterapia, zabiegi upiększające, fryzjer, sklep z kosmetykami.

    ULTRA ALL INCLUSIVE (za dopłatą):

    śniadanie (7.00-10.00) w formie bufetu w restauracji Atrium, lub śródziemnomorskie w Leba, obiad w formie bufetu (12.00-16.00) w restauracjach Adonis, Leda, Helios Beach, bufet, kolacja (18.30-22.00/19.00-22.30) w restauracjach Atrium, Zephyr, Adonis, Leda, Palm Tree w formie bufetu, wybór z ustalonego menu lub á la carte (kolacja w jednej z 4 restauracji á la carte: Zephir, Adonis, Leda, Palm Tree - wymagana wcześniejsza rezerwacja); podwieczorek (16.00-18.30) w barze Adonis, Leda, Helios Beach; przekąski (16.00-18.30) w formie bufetu, w barze Adonis, Leda, Helios Beach; napoje bezalkoholowe oraz lokalne i wybrane napoje alkoholowe (10.00-24.00) w restauracji Adonis i Leda, w barach: Helios Beach, Nectar Coctail, Athos; minibar: napoje bezalkoholowe, woda, piwo, miniaturowe butelki mocnych alkoholi w dniu przylotu.

    KONTAKT:

    0035726884300,, www.athena-cbh.com

    GRATIS:

    serwis plażowyWi-Fi


    Mouzenidis Travel

    Szukasz wakacji na Cypr?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Region

    Paphos

    Opis

    * prywatna plaża

    * bezpłatne Wi-Fi w miejscach ogólnodostępnych

    * zadbany, zielony teren

    Opis

    Luksusowy hotel z prywatną, piaszczystą plażą. Duży, zadbany teren z kompleksem basenów, komfortowe pokoje, wysoka jakość obsługi. Rozwinięta infrastruktura pozwala na aktywny wypoczynek na terenie kompleksu hotelowego jak i na spokojny odpoczynek na plaży. Hotel polecany również rodzinom z dziećmi.

    • parking
    • restauracje
    • bary
    • 3 zewnętrzne baseny ze słodką wodą, z jacuzzi
    • kryty, podgrzewany basen i jacuzzi (podgrzewane od listopada do kwietnia)
    • bezpłatne Wi-Fi w miejscach ogólnodostępnych, kącik internetowy w pobliżu recepcji
    • sala konferencyjna
    • minimarket, sklep z pamiątkami, sklep jubilerski
    • Centrum Spa Elixir Spa (800 m2, płatne, masaż, zabiegi na twarz i ciało, aromaterapia, thalassoterapia, łaźnia turecka, sauna, fryzjer, siłownia, basen kryty, sklepik spa i in.)
    • centrum fitness


    Hotel zastrzega sobie prawo do zmiany cen usług dodatkowo płatnych.

    Polozenie

    • Cypr
    • 1,5 km od turystycznej miejscowości Pafos
    • 2,5 km od portu Pafos
    • 15 km od lotniska w Pafos
    • 140 km od lotniska w Larnace
    • przystanek autobusowy i postój taksówek w pobliżu hotelu
    • w pobliżu pole golfowe

    Plaza

    • prywatna
    • bezpośrednio przy hotelu
    • piaszczysta
    • leżaki i parasole bezpłatnie
    • ręczniki plażowe bezpłatnie

    Wyzywienie

    Bed and Breakfast, Full Board, Half Board, Ultra All Inclusive

    Pokoje

    429 pokoi: Eco Rooms, Double Rooms Land View/Sea View/Limited Sea View (~26 m2), Doubles Superior Land View/Sea View (~26 m2), Junior Suites Sea View/Private Pool (~ 34 m2), Suites Family 1-Bedroom Sea View (~ 46 m2), Suite Executive 1-Bedroom Sea View (~ 46 m2). 

     

    W pokojach: klimatyzacja (od maja do października), centralne ogrzewanie (od listopada do kwietnia), telewizor LCD, telefon, Wi-Fi (płatne), sejf (płatny), suszarka do włosów, szlafroki i kapcie, wanna/prysznic, zestaw do kąpieli, ręczniki, okna, lusterko do makijażu, waga, kawa/herbata (codziennie uzupełniana), lodówka, mini-bar (na życzenie).

     

    Eco Room: standardowy pokój dwuosobowy.

     

    Double Room Land View/Sea View/Limited Sea View: 2 łóżka pojedyncze lub łóżko typu king-size, łóżeczko (na życzenie).


    Butelka wody mineralnej w dniu przyjazdu.


    Codzienne sprzątanie pokoi i zmiana ręczników, zmiana pościeli 3 razy w tygodniu.

     

    Dodatkowe świadczenia dla gości przebywających w Double Superior, Junior Suite, Suite Family 1-Bedroom, Suite Executive 1-Bedroom: VIP-rejestracja, drink powitalny, wino i owoce po przyjeździe, ekspres do kawy, sejf (bezpłatnie), luksusowy zestaw do kąpieli, bezpłatne Wi-Fi, prywatne kabiny na plaży i leżaki, późne śniadanie w oddzielnej restauracji do 11:00, późne wymeldowanie do godziny 18:00 (w zależności od dostępności pokoi), odtwarzacz DVD, wieczorne sprzątanie.

    Sport

    Sport i rozrywka:

    • bilard (płatny)
    • siłownia (bezpłatnie)
    • shuffleboard (bezpłatnie)
    • mini golf (bezpłatny)
    • boccia (bezpłatnie)
    • tenis stołowy (bezpłatnie)
    • kort tenisowy (oświetlenie za dopłatą)
    • animacje dla dzieci i dorosłych
    • wieczorne show
    • muzyka na żywo (codziennie wieczorem)

     

    Płatne:

    • kryty plac Short Mat Bowls (na zamówienie, 8 torów)

    • tor do Crown Green Bowls (3 tory)

    • Flat Bowls Green (18 torów)

    • Bowls Green (6 torów)

    • Short Mat (8 torów)

     

    Dla dzieci:

    • plac zabaw
    • 2 brodziki
    • zjeżdżalnia wodna
    • mini klub
    • łóżeczko (na zapytanie)

    O wyzywieniu

    Ultra all inclusive 

    Pakiet Premium (Ultra all inclusive) dla gości z pokoi Standard.

    Śniadanie: śródziemnomorskie lub szwedzki stół (wyższy standard) w restauracji Atrium.

    Śniadanie: bufet w restauracji Leda.

    Lunch do wyboru: lekkie przekąski/a la carte w restauracji Adonis lub lekkie przekąski w restauracji Leda lub różnorodne przekąski w barze Helios Beach.

    Przekąski: desery, lody, słone przekąski, gorące napoje w restauracji Adonis, Leda Helios lub w barze przy basenie.

    Kolacja do wyboru: szwedzki stół lub table d'hôte w restauracji Atrium, Zephyr lub Ledar/ lub różnego rodzaju przekąski w barze Helios Beach.

    Możliwość bezpłatnego wyboru kolacji (składającej się z 4 dań) z menu a la carte, 2 razy w tygodniu, w dowolnej restauracji hotelowej.

    Możliwość zamówienie dodatkowych dań z regularnego menu restauracji ze zniżką 10 euro. Konieczność wcześniejszej rezerwacji stolików w restauracjach a la carte.

    Uwagi:

    Po przyjeździe w mini barze w pokoju: napoje bezalkoholowe, piwo, woda, butelka wina.

    Codziennie uzupełniane produkty zestawu do parzenia kawy i herbaty.

    W barach i restauracjach wszelkie napoje chłodzące, gorące napoje oraz alkohole.

    Oferta nie obejmuje napoi klasy Premium (np. koniaki, szampany oraz wszystkie alkohole oznaczone w naszym menu gwiazdką).

    Lunch pakiet na wynos zamiast lunchu w hotelu (na zamówienie 1 dzień wcześniej).

    Oferta nie obejmuje usługi room service (możliwość wykupienia usługi za dodatkową opłatą).

    Przekąski po kolacji tylko w restauracji Leda do 23:00 (ostatnie zamówienie o 22:30).

     

    Premium Pakiet (ultra all inclusive) dla gości pokoi Superior i Suites.

    Śniadanie: bogaty szwedzki stół w restauracji Zephyr lub Atrium.

    Lunch: lekkie przekąski lub menu a la carte w restauracji Adonis oraz lekkie przekąski w restauracji Leda lub przekąski w barze Helios Beach.

    Przekąski: słone przekąski, desery, lody, gorące napoje w restauracji Adonis, Leda lub Helios.

    Kolacja: do wyboru szwedzki stół i table d'hôte w restauracji Atrium lub table d' hôte w restauracji Zephyr lub restauracja Leda lub 1 z 4 restauracji a la carte (nieograniczona liczba kolacji w restauracjach a la carte podczas całego pobytu - obowiązkowa rezerwacji).

    Uwagi:

    Po przyjeździe w mini barze w pokoju: napoje bezalkoholowe, piwo, woda, butelka wina.

    Codziennie uzupełniane produkty zestawu do parzenia kawy i herbaty.

    Codziennie butelka wody do pokoju.

    Butelka szampana na dzień przed wyjazdem.

    W barach i restauracjach wszelkie napoje chłodzące, gorące napoje oraz alkohole.

    Oferta nie obejmuje napoi klasy Premium (np. koniaki, szampany oraz wszystkie alkohole oznaczone w naszym menu gwiazdką).

    Lunch pakiet na wynos zamiast lunchu w hotelu (na zamówienie dzień wcześniej).

    Późny check-out do 18:00 (w zależności od dostępności wolnych pokoi).

    Ekspresowy check-in z drinkiem powitalnym w pokoju.

    Oferta nie obejmuje usługi room service (możliwość wykupienia usługi za dodatkową opłatą).

    Przekąski po kolacji tylko w restauracji Leda do 23:00 (ostatnie zamówienie o 22:30).

     

    Restauracje

    Śniadanie:

    Atrium: 07:00-10:00.

    Leda: 08:00-10:00, śniadanie śródziemnomorskie.

    Zephyr: 08:00-11:00, tylko dla gości z pokoi superior i suites.

     

    Lunch:

    Restauracja Adonis Mediterranean: 12:00-16:00 (maj - październik), 12:00-16:00 (listopad - kwiecień, przy sprzyjających warunkach pogodowych), lekkie przekąski i oferta a la carte, dania śródziemnomorskie.

    Restauracja Leda: 12:00-16:00, lekkie przekąski kuchni włoskiej.

    Bar Helios Beach: 12:00-18:00 (kwiecień-listopad - w zależności od warunków pogodowych), różnorodne przekąski.

     

    Przekąski:

    Adonis, Leda, Helios: przekąski, desery, lody, gorące napoje (listopad-kwiecień - bar Adonis lub Helios w zależności od warunków pogodowych).

     

    Kolacja:

    Restauracja Atrium: 18:30-22:00, szwedzki stół, table d'hôte.

    Restauracja Zephyr: 19:00-22:00, a la carte lub table d'hôte.

    Restauracja Adonis: 19:00-23:00, a la carte lub table d'hôte, kuchnia śródziemnomorska, od listopada do kwietnia restauracja czynna w zależności od warunków pogodowych.

    Restauracja Leda: 19:00-22:30, z kuchnią włoską, a la carte lub table d'hôte.

    Restauracja Palm Tree Grill: 19:00-23:00, a la carte, od listopada do kwietnia restauracja czynna w zależności od warunków pogodowych - usługa niewliczona w Pakiet Premium, ostatnie zamówienie o 22:30, 10 €/osoba, rezerwacja dla min 4 osób.

    Po kolacji: przekąski w restauracji Leda do 23:00, ostatnie zamówienie o 22:30.

    Bary: wszystkie firmowe napoje (lokalne i importowane), oferowane we wszystkich barach z wyjątkiem napoi wyższej klasy, np. koniaki, szampany.

    Nectar Coctail Bar: 10:00-01:00, ostatnie zamówienie o 00:30.

    Athos: 20:00-24:00.

    Helios Beach Bar: 10:00-00:00, od listopada do kwietnia restauracja czynna w zależności od warunków pogodowych.

    Adonis: 10:00-18:30, od listopada do kwietnia restauracja czynna w zależności od warunków pogodowych.

    Bar przy basenie: 10:00-18:30, od listopada do kwietnia restauracja czynna w zależności od warunków pogodowych.

    Leda: 10:00-18:30.

    Godziny otwarcia mogą się nieznacznie zmieniać.

    Usługi, które nie wchodzą w skład Premium Pakietu: room service, połączenia telefoniczne, zabiegi na twarz i ciało, produkty paczkowane, np. lody, chipsy (oznaczone gwiazdką w hotelowym menu).

    Rozrywka: muzyka na żywo (codziennie wieczorem), show, animacje dla dzieci i dorosłych.

    Sport: 3 baseny odkryte, kryty basen z podgrzewaną wodą (od listopada do kwietnia), 2 odkryte baseny dla dzieci, 2 odkryte jacuzzi w basenie, kryte jacuzzi, ręczniki plażowe, leżaki i parasole na plaży i przy basenie - bezpłatnie, zjeżdżalnia, kort tenisowy (oświetlenie za dopłatą).

    Bezpłatnie: tenis stołowy, boccia, mini golf, shuffleboard, Wi-Fi, plac zabaw, mini klub, siłownia.

    Płatne: kryty plac Short Mat Bowls (na zamówienie - 8), pole do Crown Green Bowls - 3, Flat Bowls Green - 18, Bowls Green - 6, Short Mat - 8, sauna i łaźnia oraz sejf (bezpłatnie dla gości z pokoi superior & suites).

    Animatorzy do tańca i gry w Bowls (zimą).

    Hotel zastrzega sobie prawo do wprowadzenia zmian w programie bez uprzedzenia. 


    Mapa Hotelu Athena Beach
    Zdjęcia lokalizacji (Cypr / Paphos)
    Opinie z Traveligo.pl

    Opinie o Hotelu Athena Beach

    4.7
    zdecydowanie polecam

    Spędziliśmy miły tydzień w hotel Athena Beach i żałujemy że to był tylko tydzień. Hotel jest świetnie zlokalizowany, spod hotelu co 15 minut chodzi busik, można też iść spacerem do centrum. Bardzo smaczne jedzenie - mięsa rewelacja!! Pokój mieliśmy gorszy niż znajomi, oni mieli super widoczek, ale to loteria co przydzielą. Pokój czyszczony każdego dnia, w środku jest przestronnie, ładnie urządzony , niczego nam nie brakowało dlatego mogę polecić ten hotel.

    POLECAM:
    wymagającym klientom, dla aktywnych wczasowiczów
    Podsumowanie: zdecydowanie polecam
    4.7
    Opinie z HolidayCheck
    Szczegóły oceny hotelu Athena Beach:
    • Lokalizacja
      5.3
    • Hotel
      5.3
    • Pokoje
      4.9
    • Wyżywienie
      5.5
    • Atrakcje
      i sport
      4.7
    • Obsługa
      5.4
    HolidayCheck
    Ocena Athena Beach:
    5.3 / 6

    Super hotel na wypoczynek, ślub. 2013-07-10
    Szczegóły oceny hotelu Athena Beach:
    • Lokalizacja
      5.5
    • Pokoje
      5.5
    • Wyżywienie
      5.3
    • Atrakcje
      5.0
    • Obsługa
      5.5

    Braliśmy w Hotelu ślub przez co czekało na nas kilka dodatkowych bardzo miłych niespodzianek. Proble...
    więcej

    5.4

    Athena Beach - możliwości zakwaterowania:

    DZ/Bk
    DZ/Bk/seitl. Meerblick
    DZ/Bk/Meerblick
    DZ/Bk/M/Superior
    DZ/Bk/Landseite/Superior
    DZ/Bk/Sparpreis
    Pokoj dwuosobowy + 1x dostawka
    Pokoj dwuosobowy
    EZ/Bk
    EZ/Bk/Meerblick
    Familienunterbringung/Bk
    Jun-suite/Ts/M/priv. Pool
    Nocleg

    Athena Beach - Możliwości wyżywienia:


    Masz pytania o Hotel Athena Beach? Zadzwoń lub napisz!

    Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00