cellphone225171600

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-18:00; sob. 10:00-16:00

Wakacje Last Minute
  • Hotel Athena Beach, Paphos
  • Hotel Athena Beach, Paphos
  • Hotel Athena Beach, Paphos
  • Hotel Athena Beach, Paphos
  • Hotel Athena Beach, Paphos
  • Hotel Athena Beach, Paphos
  • Hotel Athena Beach, Paphos
  • Hotel Athena Beach, Paphos
  • Hotel Athena Beach, Paphos
  • Hotel Athena Beach, Paphos
  • Hotel Athena Beach, Paphos
  • Hotel Athena Beach, Paphos
  • Hotel Athena Beach, Paphos
  • Hotel Athena Beach, Paphos
  • Hotel Athena Beach, Paphos
  • Hotel Athena Beach, Paphos
  • Hotel Athena Beach, Paphos
  • Hotel Athena Beach, Paphos
  • Hotel Athena Beach, Paphos
  • Hotel Athena Beach, Paphos
  • Hotel Athena Beach, Paphos
  • Hotel Athena Beach, Paphos
  • Hotel Athena Beach, Paphos
  • Hotel Athena Beach, Paphos
  • Hotel Athena Beach, Paphos
  • Hotel Athena Beach, Paphos
  • Hotel Athena Beach, Paphos
  • Hotel Athena Beach, Paphos
  • Hotel Athena Beach, Paphos
  • Hotel Athena Beach, Paphos
  • Hotel Athena Beach, Paphos
  • Hotel Athena Beach, Paphos
  • Hotel Athena Beach, Paphos
  • Hotel Athena Beach, Paphos
  • Hotel Athena Beach, Paphos
  • Hotel Athena Beach, Paphos
  • Hotel Athena Beach, Paphos
  • Hotel Athena Beach, Paphos
  • Hotel Athena Beach, Paphos
  • Hotel Athena Beach, Paphos
  • Hotel Athena Beach, Paphos
1 / 41
Ocena
hotelu:
4.7 / 5
Najbliższy termin
21.09 - 26.09
już od 2779 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
13.10 - 14.10
już od 378 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Athena Beach
  • Fitness/Siłownia
  • Tenis
  • Zjeżdżalnie wodne
  • Basen kryty
  • Basen odkryty
  • Animacje dla dorosłych
  • Polska animacja
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Blisko centrum
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Rozrywka i życie nocne
  • Bez paszportu

Hotel Athena Beach
star 4

Cypr: Paphos
Ocena hotelu Athena Beach:
4.7 / 5
Średnia z 1 opinii
Szczegóły oceny hotelu Athena Beach:
  • Lokalizacja
    4.0
  • Hotel
    5.0
  • Pokoje
    5.0
  • Wyżywienie
    5.0
  • Atrakcje
    i sport
    4.0
  • Jakość
    do ceny
    5.0
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 21 września 2021
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 13 października 2021

Hotel Athena Beach w ofercie Biura podróży:

TUI

Szukasz wakacji na Cypr?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

W okolicy

  • bezpośrednio przy plaży
  • czas dojazdu z lotniska ok. 20 min

Wyposażenie

  • Wi-Fi (w całym hotelu, w cenie) 
  • recepcja
  • winda
  • taras słoneczny 
  • minimarket
  • sklep z pamiątkami
  • fryzjer
  • 3 sale konferencyjne

karty

Visa, MasterCard

Liczba pokojów

429

Kategoria lokalna

4 gwiazdki

Dla dzieci

  • miniklub (4-12 lat) 
  • animacje dla młodzieży 
  • brodzik 
  • plac zabaw 
  • pokój zabaw

Sport i wellness

W cenie
  • siłownia 
  • aerobik 
  • aqua aerobik 
  • kort tenisowy 
  • minigolf
Płatne
  • oświetlenie do kortu tenisowego 
  • wypożyczalnia rowerów 
  • wycieczki rowerowe 
  • sporty wodne na plaży (łódka typu banan, windsurfing, narty wodne, katamaran, żeglowanie) 
  • nurkowanie PADI 
  • golf 
  • strefa spa 
  • 2 łaźnie parowe 
  • masaże

rozrywka

  • zajęcia sportowe
  • międzynarodowy program animacyjny
  • przedstawienia
  • wieczory taneczne
  • muzyka na żywo

Pokoje

Pokój ekonomiczny DZZ1
  • 2-3 os.
  • Pokoje ekonomiczne to dobry wybór dla osób, którym zależy na pobycie w hotelu w najniższej możliwej cenie. Pokoje mogą różnić się wielkością, lokalizacją lub wyposażeniem od tych znajdujących się w regularnej ofercie danego obiektu. Z reguły nie ma możliwości wymiany pokoju ekonomicznego na inny.
Pokój 2-osobowy superior DZX3
  • 1-3 os.
  • ok. 26 m2
  • klimatyzacja
  • sejf (płatny)
  • żelazko
  • deska do prasowania
  • telefon
  • lodówka
  • minibar (płatny)
  • Wi-Fi (w cenie)
  • TV sat.
  • kapcie
  • szlafrok
  • WC
  • wanna
  • deszczownica
  • suszarka do włosów
  • balkon
Pokój 2-osobowy z ograniczonym widokiem na morze DZX2
  • 1-3 os.
  • ok. 26 m2
  • klimatyzacja
  • sejf (płatny)
  • żelazko
  • deska do prasowania
  • telefon
  • lodówka
  • minibar (płatny)
  • Wi-Fi (w cenie)
  • TV sat.
  • kapcie
  • szlafrok
  • WC
  • wanna
  • deszczownica
  • suszarka do włosów
  • balkon
Suita junior z widokiem na morze JSM1
  • 2-3 os.
  • ok. 34 m2
  • widok na morze
  • klimatyzacja
  • sejf (płatny)
  • żelazko
  • deska do prasowania
  • telefon
  • lodówka
  • minibar (płatny)
  • Wi-Fi (w cenie)
  • TV sat.
  • kapcie
  • szlafrok
  • WC
  • prysznic
  • wanna z hydromasażem
  • deszczownica
  • suszarka do włosów
  • taras z prywatnym basenem
Pokój 2-osobowy z widokiem na morze DZM1
  • 1-3 os.
  • ok. 26 m2
  • widok na morze
  • klimatyzacja
  • sejf (płatny)
  • żelazko
  • deska do prasowania
  • telefon
  • lodówka
  • minibar (płatny)
  • Wi-Fi (w cenie)
  • TV sat.
  • kapcie
  • szlafrok
  • WC
  • prysznic
  • deszczownica
  • suszarka do włosów
  • balkon
Pokój 2-osobowy superior z widokiem na morze DZM2
  • 1-3 os.
  • ok. 26 m2
  • widok na morze
  • klimatyzacja
  • sejf (płatny).
  • żelazko
  • deska do prasowania
  • telefon
  • lodówka
  • minibar (płatny)
  • Wi-Fi (w cenie)
  • TV sat.
  • kapcie
  • szlafrok
  • WC
  • prysznic
  • deszczownica
  • suszarka do włosów
  • balkon
Pokój 2-osobowy DZX1
  • 1-3 os.
  • ok. 26 m2
  • klimatyzacja
  • sejf (płatny)
  • żelazko
  • deska do prasowania
  • telefon
  • lodówka
  • minibar (płatny)
  • Wi-Fi (w cenie)
  • TV sat.
  • kapcie
  • szlafrok
  • WC
  • prysznic
  • deszczownica
  • suszarka do włosów
  • balkon

Wyżywienie

All inclusive
  • śniadanie: codziennie 07:00 - 10:30, codziennie 08:00 - 10:30, w formie bufetu
  • obiad: 12:00 - 16:00, w formie bufetu, a la carte
  • kolacja: 18:30 - 22:30, w formie bufetu, a la carte, dania serwowane, bez możłiwości wyboru z menu, kulinarne wieczory tematyczne: 18:30 - 22:00
  • przekąski 
  • kawa/herbata 
  • lody 
  • ciasto 
  • wybrane napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe 
  • wybrane importowane alkohole
Pełne wyżywienie
  • śniadanie: codziennie 07:00 - 10:30, codziennie 08:00 - 10:30, w formie bufetu
  • obiad: 12:00 - 16:00, w formie bufetu, a la carte
  • kolacja: 18:30 - 22:30, w formie bufetu, a la carte, dania serwowane, bez możłiwości wyboru z menu, kulinarne wieczory tematyczne: 18:30 - 22:00
  • Dwa posiłki
    • śniadanie: codziennie 07:00 - 10:30, codziennie 08:00 - 10:30, w formie bufetu
    • kolacja: 18:30 - 22:30, w formie bufetu, a la carte, dania serwowane, bez możłiwości wyboru z menu, kulinarne wieczory tematyczne: 18:30 - 22:00
    Restauracje i bary
  • restauracje: 6
  • główna restauracja „Atrium Restaurant": rodzaje kuchni: grecka, międzynarodowa, włoska, śródziemnomorska, regionalna, ryby/owoce morza, dania z grilla, dania dietetyczne, potrawy bezglutenowe, dania bez laktozy, dania lekkostrawne, dania sezonowe, dania wegetariańskie, dania wegańskie, bufet, show cooking, na zapytanie, 18:30 - 22:00, z klimatyzacją, z tarasem, wysokie krzesełka dla dzieci, wymagany odpowiedni strój
  • restauracja „Zephyr Restaurant": rodzaje kuchni: międzynarodowa, potrawy bezglutenowe: na zapytanie wymagane, dania bez laktozy: na zapytanie wymagane, dania wegetariańskie: na zapytanie wymagane, dania wegańskie: na zapytanie wymagane, a la carte, na zapytanie wymagane, rezerwacja wymagane, za opłatą, styczeń - grudzień, codziennie 19:00 - 22:00, codziennie 08:00 - 11:00, z klimatyzacją, z tarasem, wysokie krzesełka dla dzieci, wymagany odpowiedni strój
  • restauracja „Leda Italian Restaurant": rodzaje kuchni: międzynarodowa, włoska, potrawy bezglutenowe: na zapytanie wymagane, dania bez laktozy: na zapytanie wymagane, dania lekkostrawne, dania sezonowe, dania wegetariańskie, dania wegańskie: na zapytanie wymagane, bufet, a la carte, popołudniowa herbata, na zapytanie wymagane, rezerwacja wymagane, codziennie 19:00 - 23:00, codziennie 08:00 - 10:00, codziennie 12:00 - 19:00, z klimatyzacją, z tarasem, przy basenie, strefa dla palących, wysokie krzesełka dla dzieci, wymagany odpowiedni strój
  • restauracja „Adonis Mediterranean Restaurant": rodzaje kuchni: międzynarodowa, śródziemnomorska, dania z grilla, potrawy bezglutenowe: na zapytanie wymagane, dania bez laktozy: na zapytanie wymagane, dania lekkostrawne, dania wegetariańskie, dania wegańskie: na zapytanie wymagane, a la carte, popołudniowa herbata, na zapytanie wymagane, rezerwacja wymagane, maj - październik, codziennie 19:00 - 23:00, codziennie 12:00 - 18:00, z tarasem, przy basenie, strefa dla palących, wysokie krzesełka dla dzieci, wymagany odpowiedni strój
  • restauracja „Palm Tree Restaurant": rodzaje kuchni: międzynarodowa, dania z grilla, a la carte, show cooking, na zapytanie wymagane, rezerwacja wymagane, za opłatą, maj - październik, 19:00 - 23:00, na plaży, przy basenie, strefa dla palących
  • restauracja „Helios Beach Bar": rodzaje kuchni: międzynarodowa, regionalna, dania z grilla, dania lekkostrawne, popołudniowa herbata, maj - październik; w zależności od warunków pogodowych, codziennie 10:00 - 18:00, na plaży, strefa dla palących

  • bary i inne: 4
  • bar koktajlowy „Nectar Bar": styczeń - grudzień, codziennie 10:00 - 01:00
  • bar „Athos Bar"
  • bar przy zewnętrznym basenie „Poolbar": maj - październik; w zależności od warunków pogodowych, codziennie 10:00 - 18:30
  • bar na plaży „Helios": maj - październik; w zależności od warunków pogodowych, codziennie 10:00 - 23:00

  • Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży TUI Polska. TUI Polska jest jednym z największych biur podróży nie tylko w kraju, ale i na świecie, o ugruntowanej pozycji na rynku, wielu latach doświadczenia i bogatej ofercie wyjazdów do każdego miejsca na świecie. To jeden z naszych kluczowych partnerów, który umożliwia nam spełnianie turystycznych marzeń naszych klientów.

    Podstawowym przesłaniem koncepcji Biura Podróży TUI Polska jest uzmysłowienie klientom, że koncern towarzyszy im na wszystkich etapach podróży – od momentu wyboru oferty, poprzez odprawę na lotnisku i przelot, aż do pobytu i opieki w miejscu wypoczynku. Międzynarodowy koncern TUI jest właścicielem linii lotniczek TUI Fly (Akrefly), kilku sieci hotelowych, m.in. Splashworld, Robinson, Iberotel, RIU i wiele innych. Dzięki temu na każdym etapie podróży turysta może być obsługiwany tylko przez pracowników jednej grupy!


    W swojej ofercie TUI posiada wiele sprawdzonych hoteli w najróżniejszych europejskich i egzotycznych destynacjach. Poczynając od najbardziej popularnych – czyli w Grecji, Hiszpanii, Turcji, Tunezji, Bułgarii czy Egipcie – poprzez mniej znane jak na przykład Lazurowe Wybrzeże we Francji, po dalekie kierunki jak Jamajka, Dominikana, Meksyk i inne – klienci mogą zwiedzić z TUI cały świat! Wszędzie znaleźć można bogatą ofertę hoteli o najróżniejszym standardzie, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami.



    Itaka

    Szukasz wakacji na Cypr?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ****

    Region

    Cypr / Pafos

    Opis oferty:

    Idealna propozycja na wakacje dla rodzin z dziećmi i osób aktywnych. Wspaniale położony, ok. 2 km od portu, parku archeologicznego w Kato Pafos i aquaparku Aphrodite oraz zaledwie 4 km od Pano Pafos i starożytnych Grobowców Królewskich, a do tego przy piaszczystej plaży z bezpłatnym serwisem plażowym. Hotel oferuje bogatą usługę ultra all inclusive. Zaletą obiektu jest także doskonale wyposażone spa, oferujące rewelacyjny program odnowy biologicznej.

    POŁOŻENIE:

    w dzielnicy hotelowej, ok. 2 km od turystycznego centrum PAFOS, ok. 50 m od sklepów, ok. 2 km od portu i parku archeologicznego w Kato Pafos, ok. 1 km od aquaparku Aphrodite, ok. 4 km od Pano Pafos i starożytnych Grobowców Królewskich; ok. 15 km od portu lotniczego w Pafos (przelatujące samoloty są słyszalne, ale nieuciążliwe), ok. 140 km od portu lotniczego w Larnace; przystanek autobusowy ok. 50 m od hotelu (bilet jednorazowy: ok. 1,5 EUR/Pafos, bilet całodniowy: ok. 5 EUR/Pafos).

    PLAŻA:

    publiczna, piaszczysta z pojedynczymi skałkami, łagodne zejście do morza, bezpośrednio przy hotelu, dojście przez teren hotelu i przez nadmorską ścieżkę, na wydzielonym odcinku plaży bezpłatne parasole, leżaki, materace i ręczniki.

    HOTEL:

    czterogwiazdkowy, elegancki i zadbany, zbudowany w 1999 r., odnowiony w latach 2012-13, 429 pokoi, 1 budynek, 5 pięter, 4 windy, eleganckie lobby, całodobowa recepcja, restauracja Atrium - dania w formie bufetu i serwowane, wieczory tematyczne, kuchnia cypryjska, włoska, śródziemnomorska, Dalekiego Wschodu, restauracja Zephyr - á la carte, kuchnia międzynarodowa, restauracja Adonis - dania w formie bufetu i á la carte, kuchnia śródziemnomorska (czynna: maj-październik), restauracja Leda - dania w formie bufetu i á la carte, kuchnia włoska, restauracja Palm Tree - á la carte, kuchnia al fresco (czynna: maj-październik), w restauracjach dostępne foteliki dla dzieci, dania wegetariańskie, podczas kolacji obowiązuje strój formalny (panowie - długie spodnie), wymagana wcześniejsza rezerwacja, Nectar Coctail Bar w lobby, Athos Bar, Helios Bar przy plaży, bar przy basenie; kantor, minimarket, jubiler, parking, 3 sale konferencyjne, taras z widokiem na basen, ogród i morze, ogród; bezpłatny internet bezprzewodowy; za opłatą: punkt internetowy, room-service, pralnia, wypożyczalnia samochodów i rowerów; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard, American Express, DinersClub.

    standardowy:

    2-os. (możliwość 1 dostawki), ok. 25 m², indywidualnie sterowana klimatyzacja (w sezonie letnim) lub ogrzewanie (w sezonie zimowym), łazienka (wanna, prysznic, deszczownica, wc; suszarka, lustro do makijażu, szlafrok i kapcie), telewizja satelitarna, telefon, zestaw do kawy i herbaty, zestaw do prasowania; za opłatą: sejf (1 EUR/dzień), minibar (płatny wg konsumpcji); bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; balkon (stolik i krzesełka); boczny lub frontalny widok na morze za dopłatą;

    superior:

    2-os. (możliwość 1 dostawki), ok. 25 m², wyposażenie jak w pokoju standardowym, dodatkowo: darmowy internet bezprzewodowy i sejf, butelka wina i kosz owoców na powitanie, ekspres do kawy, korzystanie z sauny;

    junior suite:

    2-os. (możliwość 1 dostawki), ok. 30 m², wyposażenie jak w pokoju superior, dodatkowo: wanna z hydromasażem, odtwarzacz DVD, taras, prywatny basen o wymiarach 6x3 m;

    suite:

    2-os. (możliwość 1 lub 2 dostawek dla dzieci), ok. 46 m², pokój dzienny i sypialnia oddzielone drzwiami, 2 łazienki, wyposażenie jak w pokoju superior; dodatkowo: odtwarzacz DVD; pokoje: superior, junior suite i suite za dopłatą.

    SPORT I ROZRYWKA:

    basen, nieregularny kształt, słodka woda, ok. 155 m², gł. 1,2 m, jacuzzi, zjeżdżalnia dla dzieci, brodzik dla dzieci, słodka woda, gł. 0,5 m, basen 2, nieregularny kształt, słodka woda, ok. 160 m², gł. 0,9-2,2 m, jacuzzi, brodzik dla dzieci, gł. 0,5 m, basen, nieregularny kształt, słodka woda, gł. 1,2 m, przy basenach bezpłatne parasole, leżaki, materace i ręczniki; kort tenisowy z oświetleniem i wypożyczalnią sprzętu, tenis stołowy, boccia, shuffleboard, minigolf, pokój gier; plac i pokój zabaw dla dzieci, miniklub (3-12 lat, czynny w sezonie letnim), animacje dla dzieci i dorosłych, zajęcia sportowe, gry i zabawy dla dzieci i dorosłych, muzyka na żywo, przedstawienia; boisko do gry w boule (płatne).

    SPA:

    Constantinou Bros Hotels Elixir Spa o powierzchni 800 m², bezpłatnie: basen kryty, nieregularny kształt, słodka woda, ok. 85 m², gł. 1,2 m, podgrzewany (listopad-kwiecień), siłownia; płatne: 2 sauny, 2 łaźnie parowe, masaże, terapie orientalne, aromatoterapia, hydroterapia, zabiegi upiększające, fryzjer, sklep z kosmetykami.

    ULTRA ALL INCLUSIVE (za dopłatą):

    śniadanie (7.00-10.00) w formie bufetu w restauracji Atrium, lub śródziemnomorskie w Leba, obiad w formie bufetu (12.00-16.00) w restauracjach Adonis, Leda, Helios Beach, bufet, kolacja (18.30-22.00/19.00-22.30) w restauracjach Atrium, Zephyr, Adonis, Leda, Palm Tree w formie bufetu, wybór z ustalonego menu lub á la carte (kolacja w jednej z 4 restauracji á la carte: Zephir, Adonis, Leda, Palm Tree - wymagana wcześniejsza rezerwacja); podwieczorek (16.00-18.30) w barze Adonis, Leda, Helios Beach; przekąski (16.00-18.30) w formie bufetu, w barze Adonis, Leda, Helios Beach; napoje bezalkoholowe oraz lokalne i wybrane napoje alkoholowe (10.00-24.00) w restauracji Adonis i Leda, w barach: Helios Beach, Nectar Coctail, Athos; minibar: napoje bezalkoholowe, woda, piwo, miniaturowe butelki mocnych alkoholi w dniu przylotu.

    KONTAKT:

    0035726884300, www.athena-cbh.com

    GRATIS:

    serwis plażowy


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Itaka. Nowa Itaka sp. z o.o. jest jednym z naszych kluczowych partnerów i głównym kontrahentem, z którym od lat spełniamy turystyczne marzenia naszych wspólnych klientów. Wysoki standard obsługi, wykwalifikowani rezydenci i przewodnicy oraz szeroki wybór atrakcyjnych ofert na wakacje dopracowanych w każdym szczególe zapewniają wieloletni sukces jakim może poszczycić się to biuro.

    W swojej ofercie Itaka posiada wiele sprawdzonych hoteli położonych w dogodnej lokalizacji, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami. Biuro posiada szeroki wachlarz destynacji turystycznych i może spełnić oczekiwania najbardziej wymagających klientów. Ponad to, do swojej oferty sukcesywnie wprowadza oryginalne kierunki takie jak Bośnia i Hercegowina, Albania, Madera czy kierunki egzotyczne - Wyspy Zielonego Przylądka, Zanzibar i wiele, wiele innych.

    Itaka posiada bogatą ofertę wycieczek objazdowych, zarówno autokarowych jak i samolotowych. Ich programy są bardzo zróżnicowane i dostosowane do wymagań różnych klientów, dlatego każdy może znaleźć wyjazd zgodny z jego preferencjami. Biuro podrózy Itaka posiada także jeden z największych wyborów ofert w promocji last minute, co pozwala klientom z każdym budżetem na spełnienie swoich wakacyjnych marzeń.

    Biuro Podróży Itaka w ciągu swojej dotychczasowej działalności otrzymała wiele prestiżowych nagród i wyróżnień, takich jak tytuł Superbrands i Created in Poland Superbrands 2014/15 przyznawany najsilniejszym markom na polskim rynku, Touroperator Roku 2014, Konsumencki Lider Jakości 2014, czy Wielka Perła Polskiej Gospodarki 2012.


    Itaka R

    Szukasz wakacji na Cypr?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ****

    Region

    Cypr / Pafos

    Opis oferty:

    Idealna propozycja na wakacje dla rodzin z dziećmi i osób aktywnych. Wspaniale położony, ok. 2 km od portu, parku archeologicznego w Kato Pafos i aquaparku Aphrodite oraz zaledwie 4 km od Pano Pafos i starożytnych Grobowców Królewskich, a do tego przy piaszczystej plaży z bezpłatnym serwisem plażowym. Hotel oferuje bogatą usługę ultra all inclusive. Zaletą obiektu jest także doskonale wyposażone spa, oferujące rewelacyjny program odnowy biologicznej.

    POŁOŻENIE:

    w dzielnicy hotelowej, ok. 2 km od turystycznego centrum PAFOS, ok. 50 m od sklepów, ok. 2 km od portu i parku archeologicznego w Kato Pafos, ok. 1 km od aquaparku Aphrodite, ok. 4 km od Pano Pafos i starożytnych Grobowców Królewskich; ok. 15 km od portu lotniczego w Pafos (przelatujące samoloty są słyszalne, ale nieuciążliwe), ok. 140 km od portu lotniczego w Larnace; przystanek autobusowy ok. 50 m od hotelu (bilet jednorazowy: ok. 1,5 EUR/Pafos, bilet całodniowy: ok. 5 EUR/Pafos).

    PLAŻA:

    publiczna, piaszczysta z pojedynczymi skałkami, łagodne zejście do morza, bezpośrednio przy hotelu, dojście przez teren hotelu i przez nadmorską ścieżkę, na wydzielonym odcinku plaży bezpłatne parasole, leżaki, materace i ręczniki.

    HOTEL:

    czterogwiazdkowy, elegancki i zadbany, zbudowany w 1999 r., odnowiony w latach 2012-13, 429 pokoi, 1 budynek, 5 pięter, 4 windy, eleganckie lobby, całodobowa recepcja, restauracja Atrium - dania w formie bufetu i serwowane, wieczory tematyczne, kuchnia cypryjska, włoska, śródziemnomorska, Dalekiego Wschodu, restauracja Zephyr - á la carte, kuchnia międzynarodowa, restauracja Adonis - dania w formie bufetu i á la carte, kuchnia śródziemnomorska (czynna: maj-październik), restauracja Leda - dania w formie bufetu i á la carte, kuchnia włoska, restauracja Palm Tree - á la carte, kuchnia al fresco (czynna: maj-październik), w restauracjach dostępne foteliki dla dzieci, dania wegetariańskie, podczas kolacji obowiązuje strój formalny (panowie - długie spodnie), wymagana wcześniejsza rezerwacja, Nectar Coctail Bar w lobby, Athos Bar, Helios Bar przy plaży, bar przy basenie; kantor, minimarket, jubiler, parking, 3 sale konferencyjne, taras z widokiem na basen, ogród i morze, ogród; bezpłatny internet bezprzewodowy; za opłatą: punkt internetowy, room-service, pralnia, wypożyczalnia samochodów i rowerów; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard, American Express, DinersClub.

    standardowy:

    2-os. (możliwość 1 dostawki), ok. 25 m², indywidualnie sterowana klimatyzacja (w sezonie letnim) lub ogrzewanie (w sezonie zimowym), łazienka (wanna, prysznic, deszczownica, wc; suszarka, lustro do makijażu, szlafrok i kapcie), telewizja satelitarna, telefon, zestaw do kawy i herbaty, zestaw do prasowania; za opłatą: sejf (1 EUR/dzień), minibar (płatny wg konsumpcji); bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; balkon (stolik i krzesełka); boczny lub frontalny widok na morze za dopłatą;

    superior:

    2-os. (możliwość 1 dostawki), ok. 25 m², wyposażenie jak w pokoju standardowym, dodatkowo: bezpłatny internet bezprzewodowy, sejf, butelka wina i kosz owoców na powitanie, ekspres do kawy, możliwość korzystania z sauny;

    junior suite:

    2-os. (możliwość 1 dostawki), ok. 30 m², wyposażenie jak w pokoju superior, dodatkowo: wanna z hydromasażem, odtwarzacz DVD, taras, prywatny basen o wymiarach 6x3 m.

    SPORT I ROZRYWKA:

    basen, nieregularny kształt, słodka woda, ok. 155 m², gł. 1,2 m, jacuzzi, zjeżdżalnia dla dzieci, brodzik dla dzieci, słodka woda, gł. 0,5 m, basen 2, nieregularny kształt, słodka woda, ok. 160 m², gł. 0,9-2,2 m, jacuzzi, brodzik dla dzieci, gł. 0,5 m, basen, nieregularny kształt, słodka woda, gł. 1,2 m, przy basenach bezpłatne parasole, leżaki, materace i ręczniki; kort tenisowy z oświetleniem i wypożyczalnią sprzętu, tenis stołowy, boccia, shuffleboard, minigolf, pokój gier; plac i pokój zabaw dla dzieci, miniklub (3-12 lat, czynny w sezonie letnim), animacje dla dzieci i dorosłych, zajęcia sportowe, gry i zabawy dla dzieci i dorosłych, muzyka na żywo, przedstawienia; boisko do gry w boule (płatne).

    SPA:

    Constantinou Bros Hotels Elixir Spa o powierzchni 800 m², bezpłatnie: basen kryty, nieregularny kształt, słodka woda, ok. 85 m², gł. 1,2 m, podgrzewany (listopad-kwiecień), siłownia; płatne: 2 sauny, 2 łaźnie parowe, masaże, terapie orientalne, aromatoterapia, hydroterapia, zabiegi upiększające, fryzjer, sklep z kosmetykami.

    ULTRA ALL INCLUSIVE (za dopłatą):

    śniadanie (7.00-10.00) w formie bufetu w restauracji Atrium, lub śródziemnomorskie w Leba, obiad w formie bufetu (12.00-16.00) w restauracjach Adonis, Leda, Helios Beach, bufet, kolacja (18.30-22.00/19.00-22.30) w restauracjach Atrium, Zephyr, Adonis, Leda, Palm Tree w formie bufetu, wybór z ustalonego menu lub á la carte (kolacja w jednej z 4 restauracji á la carte: Zephir, Adonis, Leda, Palm Tree - wymagana wcześniejsza rezerwacja); podwieczorek (16.00-18.30) w barze Adonis, Leda, Helios Beach; przekąski (16.00-18.30) w formie bufetu, w barze Adonis, Leda, Helios Beach; napoje bezalkoholowe oraz lokalne i wybrane napoje alkoholowe (10.00-24.00) w restauracji Adonis i Leda, w barach: Helios Beach, Nectar Coctail, Athos; minibar: napoje bezalkoholowe, woda, piwo, miniaturowe butelki mocnych alkoholi w dniu przylotu.

    KONTAKT:

    0035726884300,, www.athena-cbh.com 

    GRATIS:

    serwis plażowyWi-Fi 


    Triada

    Szukasz wakacji na Cypr?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Położenie:

    bezpośrednio przy długiej, piaszczystej plaży (leżaki i parasole bezpłatne), ok. 2 km od centrum Pafos, ok. 15 km od lotniska w Pafos, ok. 138 km od lotniska w Larnace. W pobliżu liczne sklepy, tawerny, bary i restauracje. Obok hotelu przystanek komunikacji miejskiej.

    Hotel:

    należy do sieci Constantinou Bros. Posiada 414 pokoi, całodobową recepcję, 2 restauracje, restaurację à la carte, bar główny, bar z grillem przy basenie, salę konferencyjną na 150 osób, kapliczkę ślubną, salon fryzjerski, sklep, parking. Dodatkowo płatne: kącik internetowy (ok. 3,5€/1h), pomoc medyczna. Doba hotelowa kończy się o godz.12:00. Akceptowane karty kredytowe: American Express, MasterCard, Maestro, Diners.

    Pokoje:

    standardowe 1-, 2- osobowe z możliwością dostawki, łazienka z WC, klimatyzacja centralna sterowana indywidualnie, TV SAT, radio, telefon, suszarka do włosów, lodówka, żelazko, czajnik (codzienne uzupełnianie zapasów kawy i herbaty), szlafroki i kapcie, balkon lub taras. Dodatkowo płatny: minibar. Możliwość dopłaty do pokoju z widokiem na morze (na zapytanie). W pokojach na Młodą Parę czeka wino i owoce. Superiory 2-, 3- osobowe z widokiem na morze, wyposażenie standardowe, dodatkowo w pokoju: sejf, sauna, WiFi, LCD TV SAT, późne śniadanie (do godz. 11:00), powitalne wino i owoce w dniu przyjazdu. Bezpłatne łóżeczka dla dziecka dostępne tylko w pokojach bez dostawki (na zapytanie).

    Wyżywienie:

    system pełnego wyżywienia (FB) obejmuje: śniadania, lunch i kolacje w formie bufetu. Napoje do lunchu i obiadokolacji płatne. System śniadań i obiadokolacji (HB) obejmuje: śniadania i obiadokolacje w formie bufetu. Napoje do obiadokolacji płatne. Wysokie krzesełka dla dzieci dostępne w restauracji.

    Rozrywka:

    2 baseny zewnętrzne o pow. 655 m2 (gł. 0,8-2,3 m), 155 m2 (gł. 1,25 m) oraz basen (gł. 1 m) z niewielką zjeżdżalnią, 1 basen kryty z podgrzewaną wodą o pow. 85 m2 (gł. 1,3 m), 3 jacuzzi (1 wewnątrz hotelu, 2 zewnętrzne), tenis stołowy, siłownia, 2 korty tenisowe z oświetleniem, minigolf, siatkówka, boccia, aerobik tradycyjny i wodny, pokój do brydża. Dodatkowo płatne: kręgle, bilard (ok. 1€/gra), sauna, hydromasaże i zabiegi pielęgnacyjne w centrum SPA. Dzienne i wieczorne animacje dla dorosłych.

    Dzieci:

    2 baseny o gł. 0,5 m, plac zabaw, programy animacyjne organizowane w miniklubie (od 4 do 12 lat).

    Kontakt:

    tel. 0 035 726 884 300 www.athena-cbh.com

    Cena zawiera:

    -przelot

    -transfer

    -wyżywienie wg wybranej opcji

    -7/14 noclegów

    -opiekę polskojęzycznego rezydenta

    -ubezpieczenie KL, NWW i bagażu,

    -opłatę lotniskową.


    Ecco Holiday X

    Szukasz wakacji na Cypr?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Wyposażenie

    Hotel ten został wzniesiony w 1999 roku. Obiekt oferuje 429 pokoi. Do dyspozycji gości jest lobby oraz recepcja. Poszczególne piętra obiektu osiągalne są za pomocą windy. Dopełnieniem komfortowego pobytu jest możliwość skorzystania z sejfu i kantoru wymiany walut. W pomieszczeniach ogólnodostępnych skorzystać można z Wi-Fi (odpłatnie). Na urozmaiconą ofertę gastronomiczną składają się restauracja, jadalnia, sala śniadaniowa i bar. Udane zakupy zrealizujecie Państwo w supermarkecie i sklepie z pamiątkami oraz w pozostałych placówkach handlowych. W obrębie hotelu znajduje się malowniczy ogród i plac zabaw. Do Państwa dyspozycji jest również kiosk z prasą, sala telewizyjna i pokój zabaw dla dzieci. Goście przybywający własnym autem skorzystać mogą z parkingu. Do pozostałych świadczonych usług należą babysitting, opieka nad dziećmi, opieka medyczna, serwis pokojowy, pralnia i usługi fryzjerskie. Podróżnych preferujących zapoznanie się z okolicą w sposób aktywny ucieszy z pewnością możliwość wypożyczenia rowerów.

    Pokoje

    Pokoje wyposażone są w klimatyzację, centralne ogrzewanie, pomieszczenie mieszkalne, kuchnię i łazienkę. Większość pokoi posiada balkon z widokiem na okolicę. Urzekającą atmosferę wielu kwater podkreśla widok na morze. Pomieszczenia mieszkalne i sypialne wyłożone są wykładziną dywanową oraz wyposażone w łóżko podwójne. Opcjonalnie dostępne są oddzielne sypialnie. Na życzenie dostępne są dostawki oraz łóżeczka dziecięce. Ponadto skorzystać można z sejfu, minibarku i biurka. Lodówka, minilodówka i ekspres do kawy / herbaty również należą do standardowego wyposażenia. Kolejnym udogodnieniem jest zestaw do prasowania. Do wyposażenia należą również internet, telefon, telewizor, radio, odtwarzacz DVD i Wi-Fi (odpłatnie). W pokoju znajdziecie Państwo również obuwie domowe. Łazienki wyposażone są w prysznic, wannę i jacuzzi. W łazience znajduje się suszarka do włosów, lusterko kosmetyczne i szlafroki. Obiekt oferuje pokoje dla niepalących.

    Oferta sportowo-rozrywkowa

    Orzeźwienie i ochłodę znajdziecie Państwo w jednym z naszych basenów (krytym bądź otwartym). Zjeżdżalnia wodna dostarczy mnóstwa wrażeń zarówno młodszym jak i starszym gościom. Do dyspozycji gości jest również taras oraz taras do opalania wraz z leżakami i parasolami przeciwsłonecznymi. O Państwa pełne odprężenie zadba kąpiel w jacuzzi. W ofercie baru znajdują się napoje orzeźwiające. Urozmaicenie stanowią liczne i różnorodne aktywności rekreacyjne oferowane w obiekcie, jak np. rower / rower górski, tenis ziemny, boccia, siatkówka plażowa, minigolf i golf. Narty wodne, windsurfing, żeglowanie, nurkowanie i aqua fitness zapewnią mnóstwo dobrej zabawy amatorom sportów wodnych. Jet ski, przejażdżki na bananie wodnym, rejsy katamaranem i snorkeling organizowane są przez firmy zewnętrzne. Bogata oferta sportowa wewnątrz hotelu obejmuje studio fitness, tenisa stołowego, bilard, darta, kręgle i aerobik. Zapraszamy Państwa do odwiedzin naszej Strefy Wellness. Polecamy spa, saunę, łaźnię parową i zabiegi masażu, jak również za dodatkową opłatą salon piękności i talasoterapię. Do pozostałych możliwości spędzenia czasu wolnego należą program animacyjny, muzyka na żywo, dyskoteka i miniklub. Copyright GIATA 2004 - 2019. Multilingual, powered by www.giata.com for client no. 126413

    Wyżywienie

    Dostępne warianty żywieniowe to nocleg ze śniadaniem, wyżywienie częściowe, wyżywienie pełne i opcja all inclusive. Podawane na miejscu posiłki to śniadanie, obiad i kolacja. Potrawy bezglutenowe i potrawy wegetariańskie mogą być przygotowane na życzenie gościa. Obiekt oferuje przekąski. Specjalną atrakcję stanowi pokaz show-cookingu. Dostępne są napoje bezalkoholowe i napoje alkoholowe.

    Karty kredytowe

    W obiekcie akceptowane są następujące karty kredytowe: American Express, Visa, Diners Club i MasterCard.

    Cena zawiera

    Przelot, hotel, opłaty lotniskowe i paliwowe, obowiązkowe ubezpieczenia KL NW, transfer lotnisko-hotel-lotnisko. W przypadku lotu liniami Ryanair (FR) - 10 kg bagaż podręczny 55 x 40 x 20 cm.
    Ograniczoną do kontaktu telefonicznego polskojęzyczną obłsugę

    Cena nie zawiera

    Opcjonalnie dopłaty do bagażu głównego w przypadku lotów: Ryanair - Loty z Krakowa (KRK): - dopłaty do bagażu głównego 20 kg - 300 zł/os/2 strony. Cena nie zawiera opłaty za wybrane miejsca w samolocie. Podczas odprawy on-line przydzielane są one automatycznie przez system. Oznacza to, że osoby z jednej rezerwacji mogą zajmować różne miejsca w samolocie. Dotyczy to także dzieci powyżej 12 roku życia. Istnieje możliwość rezerwacji konkretnych miejsc za dodatkową opłatą. Zapytaj sprzedawcę o szczegóły.


    Mouzenidis Travel

    Szukasz wakacji na Cypr?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Region

    Paphos

    Opis

    * prywatna plaża

    * bezpłatne Wi-Fi w miejscach ogólnodostępnych

    * zadbany, zielony teren

    Opis

    Luksusowy hotel z prywatną, piaszczystą plażą. Duży, zadbany teren z kompleksem basenów, komfortowe pokoje, wysoka jakość obsługi. Rozwinięta infrastruktura pozwala na aktywny wypoczynek na terenie kompleksu hotelowego jak i na spokojny odpoczynek na plaży. Hotel polecany również rodzinom z dziećmi.

    • parking
    • restauracje
    • bary
    • 3 zewnętrzne baseny ze słodką wodą, z jacuzzi
    • kryty, podgrzewany basen i jacuzzi (podgrzewane od listopada do kwietnia)
    • bezpłatne Wi-Fi w miejscach ogólnodostępnych, kącik internetowy w pobliżu recepcji
    • sala konferencyjna
    • minimarket, sklep z pamiątkami, sklep jubilerski
    • Centrum Spa Elixir Spa (800 m2, płatne, masaż, zabiegi na twarz i ciało, aromaterapia, thalassoterapia, łaźnia turecka, sauna, fryzjer, siłownia, basen kryty, sklepik spa i in.)
    • centrum fitness


    Hotel zastrzega sobie prawo do zmiany cen usług dodatkowo płatnych.

    Polozenie

    • Cypr
    • 1,5 km od turystycznej miejscowości Pafos
    • 2,5 km od portu Pafos
    • 15 km od lotniska w Pafos
    • 140 km od lotniska w Larnace
    • przystanek autobusowy i postój taksówek w pobliżu hotelu
    • w pobliżu pole golfowe

    Plaza

    • prywatna
    • bezpośrednio przy hotelu
    • piaszczysta
    • leżaki i parasole bezpłatnie
    • ręczniki plażowe bezpłatnie

    Wyzywienie

    Full Board, Half Board, Ultra All Inclusive

    Pokoje

    429 pokoi: Eco Rooms, Double Rooms Land View/Sea View/Limited Sea View (~26 m2), Doubles Superior Land View/Sea View (~26 m2), Junior Suites Sea View/Private Pool (~ 34 m2), Suites Family 1-Bedroom Sea View (~ 46 m2), Suite Executive 1-Bedroom Sea View (~ 46 m2). 

    W pokojach: klimatyzacja (od maja do października), centralne ogrzewanie (od listopada do kwietnia), telewizor LCD, telefon, Wi-Fi (płatne), sejf (płatny), suszarka do włosów, szlafroki i kapcie, wanna/prysznic, zestaw do kąpieli, ręczniki, okna, lusterko do makijażu, waga, kawa/herbata (codziennie uzupełniana), lodówka, mini-bar (na życzenie).

    Eco Room: standardowy pokój dwuosobowy.

    Double Room Land View/Sea View/Limited Sea View: 2 łóżka pojedyncze lub łóżko typu king-size, łóżeczko (na życzenie).


    Butelka wody mineralnej w dniu przyjazdu.


    Codzienne sprzątanie pokoi i zmiana ręczników, zmiana pościeli 3 razy w tygodniu.

    Dodatkowe świadczenia dla gości przebywających w Double Superior, Junior Suite, Suite Family 1-Bedroom, Suite Executive 1-Bedroom: VIP-rejestracja, drink powitalny, wino i owoce po przyjeździe, ekspres do kawy, sejf (bezpłatnie), luksusowy zestaw do kąpieli, bezpłatne Wi-Fi, prywatne kabiny na plaży i leżaki, późne śniadanie w oddzielnej restauracji do 11:00, późne wymeldowanie do godziny 18:00 (w zależności od dostępności pokoi), odtwarzacz DVD, wieczorne sprzątanie.

    Sport

    Sport i rozrywka:

    • bilard (płatny)
    • siłownia (bezpłatnie)
    • shuffleboard (bezpłatnie)
    • mini golf (bezpłatny)
    • boccia (bezpłatnie)
    • tenis stołowy (bezpłatnie)
    • kort tenisowy (oświetlenie za dopłatą)
    • animacje dla dzieci i dorosłych
    • wieczorne show
    • muzyka na żywo (codziennie wieczorem)

    Płatne:

    • kryty plac Short Mat Bowls (na zamówienie, 8 torów)

    • tor do Crown Green Bowls (3 tory)

    • Flat Bowls Green (18 torów)

    • Bowls Green (6 torów)

    • Short Mat (8 torów)

    Dla dzieci:

    • plac zabaw
    • 2 brodziki
    • zjeżdżalnia wodna
    • mini klub
    • łóżeczko (na zapytanie)

    O wyzywieniu

    Ultra all inclusive 

    Pakiet Premium (Ultra all inclusive) dla gości z pokoi Standard.

    Śniadanie: śródziemnomorskie lub szwedzki stół (wyższy standard) w restauracji Atrium.

    Śniadanie: bufet w restauracji Leda.

    Lunch do wyboru: lekkie przekąski/a la carte w restauracji Adonis lub lekkie przekąski w restauracji Leda lub różnorodne przekąski w barze Helios Beach.

    Przekąski: desery, lody, słone przekąski, gorące napoje w restauracji Adonis, Leda Helios lub w barze przy basenie.

    Kolacja do wyboru: szwedzki stół lub table d’hôte w restauracji Atrium, Zephyr lub Ledar/ lub różnego rodzaju przekąski w barze Helios Beach.

    Możliwość bezpłatnego wyboru kolacji (składającej się z 4 dań) z menu a la carte, 2 razy w tygodniu, w dowolnej restauracji hotelowej.

    Możliwość zamówienie dodatkowych dań z regularnego menu restauracji ze zniżką 10 euro. Konieczność wcześniejszej rezerwacji stolików w restauracjach a la carte.

    Uwagi:

    Po przyjeździe w mini barze w pokoju: napoje bezalkoholowe, piwo, woda, butelka wina.

    Codziennie uzupełniane produkty zestawu do parzenia kawy i herbaty.

    W barach i restauracjach wszelkie napoje chłodzące, gorące napoje oraz alkohole.

    Oferta nie obejmuje napoi klasy Premium (np. koniaki, szampany oraz wszystkie alkohole oznaczone w naszym menu gwiazdką).

    Lunch pakiet na wynos zamiast lunchu w hotelu (na zamówienie 1 dzień wcześniej).

    Oferta nie obejmuje usługi room service (możliwość wykupienia usługi za dodatkową opłatą).

    Przekąski po kolacji tylko w restauracji Leda do 23:00 (ostatnie zamówienie o 22:30).

    Premium Pakiet (ultra all inclusive) dla gości pokoi Superior i Suites.

    Śniadanie: bogaty szwedzki stół w restauracji Zephyr lub Atrium.

    Lunch: lekkie przekąski lub menu a la carte w restauracji Adonis oraz lekkie przekąski w restauracji Leda lub przekąski w barze Helios Beach.

    Przekąski: słone przekąski, desery, lody, gorące napoje w restauracji Adonis, Leda lub Helios.

    Kolacja: do wyboru szwedzki stół i table d’hôte w restauracji Atrium lub table d’ hôte w restauracji Zephyr lub restauracja Leda lub 1 z 4 restauracji a la carte (nieograniczona liczba kolacji w restauracjach a la carte podczas całego pobytu - obowiązkowa rezerwacji).

    Uwagi:

    Po przyjeździe w mini barze w pokoju: napoje bezalkoholowe, piwo, woda, butelka wina.

    Codziennie uzupełniane produkty zestawu do parzenia kawy i herbaty.

    Codziennie butelka wody do pokoju.

    Butelka szampana na dzień przed wyjazdem.

    W barach i restauracjach wszelkie napoje chłodzące, gorące napoje oraz alkohole.

    Oferta nie obejmuje napoi klasy Premium (np. koniaki, szampany oraz wszystkie alkohole oznaczone w naszym menu gwiazdką).

    Lunch pakiet na wynos zamiast lunchu w hotelu (na zamówienie dzień wcześniej).

    Późny check-out do 18:00 (w zależności od dostępności wolnych pokoi).

    Ekspresowy check-in z drinkiem powitalnym w pokoju.

    Oferta nie obejmuje usługi room service (możliwość wykupienia usługi za dodatkową opłatą).

    Przekąski po kolacji tylko w restauracji Leda do 23:00 (ostatnie zamówienie o 22:30).

    Restauracje

    Śniadanie:

    Atrium: 07:00-10:00.

    Leda: 08:00-10:00, śniadanie śródziemnomorskie.

    Zephyr: 08:00-11:00, tylko dla gości z pokoi superior i suites.

    Lunch:

    Restauracja Adonis Mediterranean: 12:00-16:00 (maj - październik), 12:00-16:00 (listopad - kwiecień, przy sprzyjających warunkach pogodowych), lekkie przekąski i oferta a la carte, dania śródziemnomorskie.

    Restauracja Leda: 12:00-16:00, lekkie przekąski kuchni włoskiej.

    Bar Helios Beach: 12:00-18:00 (kwiecień-listopad - w zależności od warunków pogodowych), różnorodne przekąski.

    Przekąski:

    Adonis, Leda, Helios: przekąski, desery, lody, gorące napoje (listopad-kwiecień - bar Adonis lub Helios w zależności od warunków pogodowych).

    Kolacja:

    Restauracja Atrium: 18:30-22:00, szwedzki stół, table d’hôte.

    Restauracja Zephyr: 19:00-22:00, a la carte lub table d’hôte.

    Restauracja Adonis: 19:00-23:00, a la carte lub table d’hôte, kuchnia śródziemnomorska, od listopada do kwietnia restauracja czynna w zależności od warunków pogodowych.

    Restauracja Leda: 19:00-22:30, z kuchnią włoską, a la carte lub table d’hôte.

    Restauracja Palm Tree Grill: 19:00-23:00, a la carte, od listopada do kwietnia restauracja czynna w zależności od warunków pogodowych - usługa niewliczona w Pakiet Premium, ostatnie zamówienie o 22:30, 10 €/osoba, rezerwacja dla min 4 osób.

    Po kolacji: przekąski w restauracji Leda do 23:00, ostatnie zamówienie o 22:30.

    Bary: wszystkie firmowe napoje (lokalne i importowane), oferowane we wszystkich barach z wyjątkiem napoi wyższej klasy, np. koniaki, szampany.

    Nectar Coctail Bar: 10:00-01:00, ostatnie zamówienie o 00:30.

    Athos: 20:00-24:00.

    Helios Beach Bar: 10:00-00:00, od listopada do kwietnia restauracja czynna w zależności od warunków pogodowych.

    Adonis: 10:00-18:30, od listopada do kwietnia restauracja czynna w zależności od warunków pogodowych.

    Bar przy basenie: 10:00-18:30, od listopada do kwietnia restauracja czynna w zależności od warunków pogodowych.

    Leda: 10:00-18:30.

    Godziny otwarcia mogą się nieznacznie zmieniać.

    Usługi, które nie wchodzą w skład Premium Pakietu: room service, połączenia telefoniczne, zabiegi na twarz i ciało, produkty paczkowane, np. lody, chipsy (oznaczone gwiazdką w hotelowym menu).

    Rozrywka: muzyka na żywo (codziennie wieczorem), show, animacje dla dzieci i dorosłych.

    Sport: 3 baseny odkryte, kryty basen z podgrzewaną wodą (od listopada do kwietnia), 2 odkryte baseny dla dzieci, 2 odkryte jacuzzi w basenie, kryte jacuzzi, ręczniki plażowe, leżaki i parasole na plaży i przy basenie - bezpłatnie, zjeżdżalnia, kort tenisowy (oświetlenie za dopłatą).

    Bezpłatnie: tenis stołowy, boccia, mini golf, shuffleboard, Wi-Fi, plac zabaw, mini klub, siłownia.

    Płatne: kryty plac Short Mat Bowls (na zamówienie - 8), pole do Crown Green Bowls - 3, Flat Bowls Green - 18, Bowls Green - 6, Short Mat - 8, sauna i łaźnia oraz sejf (bezpłatnie dla gości z pokoi superior & suites).

    Animatorzy do tańca i gry w Bowls (zimą).

    Hotel zastrzega sobie prawo do wprowadzenia zmian w programie bez uprzedzenia. 


    Firma Mouzenidis powstała w roku 1995 i ma już ponad 25 lat doświadczenia w organizacji wypoczynku. Organizator posiada własną linię lotniczą Ellinair, sieć hoteli Bomo Hotels, specjalizują się również w wyjazdach incentive Avitive Mice oraz w organizacji ślubów. Główna siedziba Mouzenidis Travel znajduje się w Grecji, w mieście Saloniki, ale również posiada 14 filii w największych greckich kurortach, filie biura działają  w Atenach, Riwierze Olimpu, na Chalkidiki, Peloponezie i na wielu greckich wyspach.  Regionalna sieć firmy stale zwiększa liczbę oddziałów i na dzień dzisiejszy jest ich ponad 80 w różnych krajach i ta liczba nadal rośnie. W sezonie 2020 realizowano loty do najpopularniejszych greckich kurortów takich jak: Chalkidiki, Riwiera Olimpu, Kreta, Zakynthos a dodatkowo w ofercie jest "dojazd własny" na Cypr, do Gruzji, a zimą na  narty w Bułgarii.

    Mouzenidis jest właścicielem  floty ponad 100 nowoczesnych autokarów klasy A.

    Mouzenis travel oferuje możliwość skorzystania z szerokiego zakresu usług VIP dla klientów ceniących sobie komfort na lotnisku oraz luksus podczas podróży na lotniskach w Salonikach i Heraklionie. 

     

     



    Nekera

    Szukasz wakacji na Cypr?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kraj

    CYPR

    Położenie

     w pobliżu centrum, przy samej plaży.  

    Plaża

     piaszczysta przy hotelu, leżaki i parasole w cenie.

    Wyposażenie

     hol powitalny z recepcją, lobby, winda, restauracje, bar, sklepiki, 3 baseny, parasole i leżaki przy basenach (bezpłatne).

    Wyżywienie

     ze śniadaniami lub pełne wyżywienie, w formie bufetu. All inclusive: 3 posiłki w formie bufetu, przekąski, lody, ciasto. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe.

    Internet

     WIFI na terenie hotelu w cenie.

    Zakwaterowanie

     pokoje dwuosbowe (ok. 21 m2): WC, prysznic, suszarka do włosów, minibar (za opłatą), klimatyzacja (w sezonie), sejf, TV Sat, Wi-Fi, balkon. Pokoje z częsciowym widokiem na morze, pokoje z widokiem na morze, junior suity (ok. 35 m2).

    Sport

     siłownia, aerobik, tenis stołowy. Za opłatą: wypożyczalnia rowerów, spa, oferta sportów wodnych na plaży.

    Wellness

     Za opłatą: masaże.

    Dzieci

     hotel dla osób powyżej 16 roku życia.

    Rozrywka

     programy animacyjne.

    Kategoria lokalna

     4 gwiazdki. Informujemy, że niektóre z powyższych udogodnień mogą być niedostępne z uwagi na warunki pogodowe i sezonowe.

    Ważne informacje

    Prosimy o zwrócenie uwagi na rodzaj zarezerwowanego przelotu. W zależności od linii lotniczej limity bagażu głównego mogą wynosić od 30 kg do 0 kg/osoba. (standardowo przy przelotach czarterowych wynoszą 20 kg/osoba). TELEFONICZNA OPIEKA W JEZYKU POLSKIM  


    Wycieczka pochodzi z oferty biura podróży Nekera, polskiego touroperatora, który stawia na nowoczesne technologie i współpracuje z największymi sieciami linii lotniczych, hoteli i miejsc wakacyjnych. Tworzy je zespół doświadczonych specjalistów z ponad 25-letnim stażem w międzynarodowej branży turystycznej. Nekera w swojej ofercie ma propozycje wyjazdów do wszystkich ulubionych destynacji Polaków (około 15.000 wyselekcjonowanych hoteli) oraz zapewnia stabilne i profesjonalne wsparcie produktowe w świetnych cenach. Znaleźć tu można wycieczki zarówno do krajów europejskich (np. Grecja, Hiszpania, basen Morza Śródziemnego), egzotycznych (np. kraje karaibskie, afrykańskie czy azjatyckie), jak i regionów polskich (już ok. 700 obiektów), które w ostatnich tygodniach niezwykle zyskują na popularności. Touroperator specjalizuje się w wycieczkach typu last minute oraz all inclusive, a wszystkie oferty objęte są gwarancją najniższej ceny, niezmienności ceny, a także polskojęzyczną obsługą w systemie 24/7. Dodatkowo, zgodnie z prawem polskim i ustawą o świadczeniu usług turystycznych, odprowadza składki na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny (TFG). Gwarantuje więc klientom ochronę ich wpłat w przypadku jakichkolwiek nieoczekiwanych kłopotów przy świadczeniu usług. Posiada gwarancję ubezpieczeniową firmy Allianz Partners (AWP P&C S.A. oddział w Polsce) oraz jest członkiem Polskiego Związku Organizatorów Turystyki PZOT. 

    Dertour Polska

    Szukasz wakacji na Cypr?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Nazwa obiektu

    Athena Beach Hotel

    Kategoria

    ****

    Miejscowość

    Paphos

    Region

    Południowy zachód

    Kod

    PFO40016 FH

    Liczba pokoi

    429

    Zalety

    WLAN, wellness, przy plaży, możliwa opcja all-inclusive.

    Położenie

    Spokojne, przy piaszczystej plaży, częściowo ze skałkami na jej skraju. Do restauracji oraz sklepów ok. 50 m. Do turystycznego centrum ok.1,5 km. Przystanek autobusu liniowego przed hotelem.

    Opis

    Komfortowy hotel- restauracja główna, 3 restauracje a- la- carte (niektóre czynne w zależności od pogody, wymagany stosowny ubiór), bar z tarasem, terminal internetowy, WLAN, jacuzzi, kryty basen, fryzjer, mini market, windy, 3 baseny, 2 z hydromasażem, ręczniki, łączka do opalania, przy basenie i na plaży leżaki, parasole, ręczniki, bar. Parking.

    Wyżywienie

    2 posiłki dziennie (H) - śniadania w formie bufetu, obiadokolacje - menu, do wyboru spośród 4 dań, opcjonalnie bufet, przy rezerwacji wyżywienia pełnego (V) obiad w formie bufetu. Menu dla dzieci. Przy rezerwacji all- inclusive (I) posiłki głównie w postaci bufetów, mini bar napełniony w dniu przyjazdu (piwo, wino, napoje bezalkoholowe), w g.10-24 lokalne i importowane alkohole, napoje bezalkoholowe, po południu przekąski, kawa, ciasto, po kolacji przekąski do ok. 2230.

    Zakwaterowanie (pokoje)

    Stylowe i komfortowe, ok. 25 m2, z łazienką/WC, prysznicem z deszczownicą, suszarka do włosów, szlafroki, żelazko, deska do prasowania, telefon, TV- sat., WLAN, zestaw do parzenia kawy/herbaty, lodówka (mini bar na życzenie), sejf, klimatyzacja/ogrzewanie (zależnie od sezonu), balkon.

    Pokój typ 1

    DAA - pokój dwuosobowy od strony lądu.

    Pokój typ 2

    DAX - pokój dwuosobowy, oferta oszczędnościowa, j.w., ale limitowana ilość.

    Pokój typ 3

    DAB/EAB - pokój dwuosobowy/jednoosobowy z bocznym widokiem na morze.

    Pokój typ 4

    DAC - pokój dwuosobowy z bezpośrednim widokiem na morze.

    Pokój typ 5

    Pokój dwuosobowy Superior - z bezpośrednim widokiem na morze, sejf, ekspres do kawy, VIP-check-in, śniadanie dla śpiochów, codziennie 1 butelka wody oraz napoje bezalkoholowe, szampan.

    Pokój typ 6

    DAD - pokój rodzinny z bocznym widokiem na morze- 2 pokoje dwuosobowe leżące obok siebie lub z łączącymi drzwiami.

    Sport, rozrywka, wellness

    Sport- w cenie siłownia, kort tenisowy, boccia, mini golf. Za opłatą- oświetlenie kortu.Wellness- za opłatą strefa SPA, 2 łaźnie parowe, 2 sauny, masaże. Rozrywka- w cenie animacje, za opłatą billard i gra w kule.

    Dla dzieci

    2 baseny, plac i pokój zabaw.

    Parking / Garaż

    Parking.

    Transfery

    Możliwość rezerwacji transferu z/na lotnisko. W rezerwacji należy podać nr rejsów oraz godz. przylotu i odlotu - w przeciwnym razie transfer przepada.

    Uwaga

    Zakres i opis świadczeń mogą się zmieniać w zależności od sezonu. Wiążący opis znajduje się na oryginalnym potwierdzeniu podróży organizatora.

    Ref.

    AL016102


    DERTOUR Polska jest głównym agentem sprzedaży DER Touristik w Polsce, posiada swoją siedzibę Warszawie. Marka Dertour to jedna z firm córek koncernu turystycznego Der Touristik, który jest jednym z większych w Europie, z ponad 100-letnią tradycją w działalności turystycznej. Koncert ma swoją siedzibę w Kolonii. Poza Dertour skupia również takie firmy jak Meier’s Weltreisen, Adac Reisen, Its, Jahn Reisen i Travelix.. Koncern jest liderem w organizacji wyjazdów modułowych, które tworzone są na potrzeby klientów, zgodnie z ich oczekiwaniami i wymaganiami, począwszy od środka transportu, np. samolotem lub koleją, przez wybór właściwego obiektu noclegowego praktycznie w każdym możliwym standardzie, poprzez rejsy, oferty weekendowe ze spa. Najważniejsze są życzenia klientów, dlatego też organizator starając się je spełnić, jest w stanie zaoferować wyjątkowy produkt w każdej części świata. Najważniejszymi dalekimi kierunkami są Wyspy Oceanu Indyjskiego, Azja, Karaiby. Dużą popularnością cieszą się pobyty w krajach Orientu, również jako stopover podczas dalszej podróży. Oferta Dertour dotyczy również obiektów na terenie Polski. Propozycje są odpowiednio wybrane, tak by gwarantować wysoki poziom obsługi. W ofercie znajdują się również wyjazdy do najpiękniejszych rejonów Europy. Popularne i chętnie wybierane kierunki na południu, jak: Chorwacja, Włochy, Hiszpania i Grecja jak również inne ciekawe kierunki: Irlandię i Wielką Brytanię, Skandynawię (latem i zimą), kraje nadbałtyckie, Rosję i Ukrainę. Zapraszamy także na wakacje w najbliższej okolicy: poza obiektami w kraju w ofercie są też inne rejony Europy centralnej i wschodniej oraz do krajów alpejskich, z bogatym wyborem hoteli i apartamentów.

    Prima Holiday

    Szukasz wakacji na Cypr?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    POŁOŻENIE

    W miejscowości Kato Paphos, w odległości ok. 15 km od lotniska Paphos.

    PLAŻA

    Przy hotelu, piaszczysta, publiczna.

    HOTEL

    Kategoria lokalna 4*.Komfortowy hotel położony w Kata Paphos, w niewielkiej odległości od malowniczego portu, stanowisk archeologicznych, sklepów i klubów nocnych.Hotel Athena Beach przeszedł gruntowny remont. Rozłożony na całkowitej powierzchni 48 000 m, począwszy od lata 2021 r., Zupełnie nowy" Constantinou Bros Athena Beach Hotel będzie obejmował następujące udogodnienia i udogodnienia, oferując swoim klientom jeszcze więcej możliwości i wyborów podczas pobytu:* 6 restauracji * 4 bary - NOWOŚĆ * 6 basenów - NOWOŚĆ * Oasis Splash Park NOWOŚĆ * Elixir Spa - 900m

    DO DYSPOZYCJI GOŚCI

    Całodobowa recepcja, eleganckie lobby, 5 restauracji, 4 bary: Helios bar przy plaży, bar przy basenie, Nectar koktajl bar, Athos lounge bar, parking.POMIESZCZENIA WIELOFUNKCYJNE: - 2 nowo wybudowane sale wielofunkcyjne - Evelina (132m) i Asimina (130m) - Każdy oferuje dużo światła dziennego, oddzielną klimatyzację, podłogę z efektem drewna Premium, stały projektor - nadaje się do różnych małych funkcji i wydarzeń, w tym spotkań, kina, brydża, tańca itp.

    INTERNET

    WiFi - bezpłatnie.

    SPORT, REKREACJA I ROZRYWKA

    Bezpłatnie: duży basen o nieregularnym kształcie z jacuzzi o powierzchni 655m, basen o nieregularnym kształcie z jacuzzi o powierzchni 155m, basen nerkowyo powierzchni 160m, leżaki i parasole przy basenach, kort tenisowy, tenis stołowy, minigolf. Centrum Oasis Splash: 2 zjeżdżalnie wodne Easy-ride", każda z oddzielnym basenem do lądowania (istniejąca zjeżdżalnia 25m - nowa zjeżdżalnia 42m) - razem 67m. Minimalna wysokość: 1,20 metra - W pobliżu kolorowy pad do gry w sprayu z funkcją Spray, zabawami w wodzie, zabawkami w sprayu i grami wraz z istniejącym brodzikiem dla dzieci Ograniczone użytkowanie dla dzieci poniżej 3 roku życia (Dzieciom w wieku poniżej 3 lat musi towarzyszyć osoba dorosła nadzorująca na własne ryzyko i bez odpowiedzialności wobec hotelu)Odpłatnie: centrum Spa

    DLA DZIECI

    2 brodziki, plac zabaw i pokój zabaw.

    ZAKWATEROWANIE

    Pokoje dwuosobowe z możliwością dostawki, wyposażone w łazienkę z suszarką do włosów , klimatyzację, telewizor, telefon, lodówkę, zestaw do przenia kawy i herbaty.

    WYŻYWIENIE

    HB - śniadania i obiadokolacje (napoje dodatkowo płatne).FB - śniadania, obiady i kolacje (napoje dodatkowo płatne).Ultra All Inccusive - śniadania, obiady i kolacje. Napoje bezalkoholowe i miejscowe alkohole, lody desery i przekąski dostępne w wybranych barach o określonych przez hotel godziach. 

    INFORMACJE DODATKOWE

    https://www.athena-cbh.com/

    CENA

    Cena zawiera - oferta z przelotem: bilet lotniczy, bagaż [dla czarterów bagaż 23kg + 5 kg bagaż podręczy // dla przelotów low costowych Ryanair bagaż 10kg + mała podręczna torebka, przy lotach Wizzair Klienci Prima mają w cenie WIZZ Priority: podręczna walizka na kółkach (55x40x23 cm maks. 10kg), stanowisko odprawy priorytetowej, pierwszeństwo wejścia na pokład  // dla lotów rejsowych LOT tylko bagaż podręczny 8kg];  opłaty lotniskowe, bagaż podręczny do 10kg, transfer lotnisko-hotel-lotnisko (shuttle bus), zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie wg oferty, opiekę anglojęzycznego rezydenta, ubezpieczenie ERGO Reiseversicherung AG (ERGO Ubezpieczenia Podróży) NNW, KL, bagaż, OC organizatora,składkę na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny (TFG - uruchamiany w przypadku niewypłacalności touroperatora), Turystyczny Fundusz Pomocowy (TFP - uruchamiany w przypadku opóźnień w zwrotach przedpłat na skutek wystąpienia nieuniknionych i nadzwyczajnych okoliczności uniemożliwiających realizację imprezy turystycznej. Składka na TFP jest bezzwrotna nawet w przypadku rezygnacji Klienta z imprezy turystycznej), VAT.Od 26.11.2016r wszystkie oferty zawierają w cenie składkę na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny (TFG), oraz od 01.01.2021 analogiczą wyskość składki na Turystyczny Fundusz Pomocowy (TFP): 15PLN - za imprezy samolotowe czarterowe (za wyjątkiem krajów mających granicę lądową z Polską)13PLN - za imprezy nieczarterowe realizowane poza Europę10PLN - za imprezy oparte o loty rejsowe oraz autokarowe i dojazd własny na terenie Europy (za wyjątkiem krajów mających granicę lądową z Polską)Cena zawiera - oferta z dojazdem własnym: zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie wg oferty, ubezpieczenie ERGO Reiseversicherung AG NNW, KL, bagaż (od momentu rozpoczęcia imprezy do jej zakończenia z wyłączeniem czasu trwania dojazdu własnego), OC organizatora, VAT.Cena nie zawiera: bagażu rejestrowanego (ok. 300 PLN /os.), miejsc obok siebie, dodatkowego ubezpieczenia: od kosztów rezygnacji ( ok 3% wartości rezerwacji), chorób przewlekłych( ok. 68 PLN/os/tydz.), a także dodatkowego ubezpieczenie KL w okresie pandemii (w tym COVID-19 - KL do 20 000 EUR) / cena ok. 47.12 PLN/ os/tydz.) , wycieczek fakultatywnych.Cena uzależniona jest od dostępności miejsc w samolocie w danej taryfie cenowej. Linie lotnicze podają ceny aktualne na chwile zapytania. W związku z powyższym ze względu na wyczerpanie się danych taryf, do momentu podpisania umowy cena może ulegać zmianom.Transfery indywidualne są usługą shuttle, co oznacza, że autobus zbiera klientów przylatujących wieloma różnymi lotami. Z tego powodu wyjazd autobusu nie odbywa się w momencie, w którym klient zostanie do niego zaprowadzony, ale kiedy wszystkie osoby znajdujące sie na jego liście znajdą się już na pokładzie.W przypadku bagażu, który przekracza obowiązujący bezpłatny limit (ilość sztuk lub wymiary) pobierane będą opłaty za nadbagaż. Przekroczenie dozwolonego limitu bagażu podręcznego podlegać będzie dodatkowej opłacie zgodnie z przepisami dotyczącymi nadbagażu w samolocie.

    PRZELOT

    Połączenie oparte na LOT z wylotem z Wrocławia, Poznania, Katowic i Gdańska z przesiądką w Warszawie.

    BAGAŻ

    LIMIT BAGAŻU PODRĘCZNEGO w cenie:Wizzair: Klienci Prima Holiday mają wykupioną usługę WIZZ PRIORITY!Usługa daje mozliwość:* zabrania na pokład jednej sztuki małego bagażu, która musi zmieścić się pod fotelem, np. torbę na aparat, na laptopa, lub torebkę ( 40 x 30 x 20 cm, maks. 10 kg))* zabrania na pokład jednej podręcznej walizki na kółkach (55 x 40 x 23 cm, maks. 10 kg)* pierwszeństwo wejścia na pokład* możesz zabrać obie sztuki bagażu ze sobą do kabiny, chyba że będzie to niemożliwe ze względu na ograniczenia operacyjne.Ryanair: 10kg, nieprzekraczający wymiarów 55 x 40 x 20 cm, oraz dodatkowo jeden mały bagaż, np. torebkę lub torbę na laptopa, nieprzekraczający wymiarów 35 x 20 x 20 cm. Pasażerowie, którzy wykupili opcję pierwszeństwa wejścia na pokład mogą wnieść na pokład jeden mały oraz jeden duży bagaż podręczny, chyba że ze względów operacyjnych konieczne jest umieszczenie dużego bagażu podręcznego w luku. Pasażerowie korzystający ze standardowej taryfy będą zobowiązani pozostawić swój duży bagaż podręczny przy bramce do wejścia na pokład w celu bezpłatnego umieszczenia go w luku jako bagaż rejestrowany. Obowiązuje Regulamin dotyczący bagażu rejestrowanego.EasyJet: bagaż o wymiarach nie przekraczających 45x36x20 cm (w tym kółka, kieszonki i rączki, mała torba podręczna która musi mieścić się pod siedzeniem pasażera)W przypadku zakupienia miejsca Up front (dodatkowo płatne) Klient może zabrać na pokład duży bagaż podręczny (maks. 56 x 45 x 25 cm), który musi mieścić się w schowku nad głową.LOT: 8 kg nieprzekraczający wymiarów 55 x 40 x 23 cm. Dodatkowo jako bagaż podręczny pasażer może zabrać ze sobą torebkę damską lub torbę męską lub laptopa (wymiary 40 cm x 35 cm x 12 cm)CENY DODATKOWEGO BAGAŻU REJESTROWANEGO:Wizzair: 10kg/20kg/32kg - od ok. 100 do ok. 550 zł - cena na potwierdzenie uzależniona od wagi bagażu, trasy i terminu lotuRyanair: 20 kg - ok. 300 - 550 zł - cena na potwierdzenie uzależniona od trasy i terminu lotuEasyJet: 15 kg ok. 350 - 550 PLNLOT: 23KG - ok. 300-500 PLN Uwaga!! Ceny podane na moment zakładania rezerwacji. Po potwierdzeniu rezerwacji cena bagażu dodatkowego może ulec zmianie!

    WARUNKI WJAZDOWE

    * dokumentem podróży uprawniającym do wjazdu i pobytu (niezależnie od jego celu) na terytorium Cypru jest ważny paszport lub dowód osobisty.* Obywatele polscy korzystają z prawa do swobodnego przepływu osób w ramach Unii Europejskiej/Europejskiego Obszaru Gospodarczego.* każdy uczestnik imprezy zobowiązany jest do przestrzegania paszportowych, celnych, zdrowotnych i innych przepisów kraju, do którego podróżuje. Klient odpowiedzialny jest za dotrzymanie wszelkich przepisów niezbędnych do przeprowadzenia imprezy turystycznej, o których został poinformowany przez organizatora.

    Covid-19 / Warunki wjazdu

    Podejmując decyzję o wyjeździe należy liczyć się z możliwymi trudnościami w powrocie do kraju, ograniczeniami w ruchu lotniczym, obowiązkiem poddania się kwarantannie lub samoizolacji, a także przeprowadzenia dodatkowych badań lekarskich na zlecenie władz miejscowychW związku z powyższym prosimy o bieżące śledzenie warunków wjazdowych do krajów odwiedzanych : https://www.gov.pl/web/dyplomacja/informacje-dla-podrozujacych , jak również obostrzeń na polskiej granicy przy powrocie z wakacji: https://www.strazgraniczna.pl/ .Podróżując w  czasie pandemi należy liczyć się z pewnymi obostrzeniami i ograniczeniami.Część infrastruktury hotelowej (restauracje, oferta rekreacyjno - sportowa),  animacje może być ograniczona, czy też niedostępna ze względu na obostrzenia sanitarne. CYPR POŁUDNIOWY: Od 17.06.2021 Polska przeszła do Kategorii Zielonej, co oznacza, że klienci nie wymagają żadnego testu PCR podczas podróży na Cypr Południowy. UWAGA: Przypisanie państw do poszczególnych kategorii jest na bieżąco modyfikowane w oparciu o kryteria stopnia zagrożenia epidemicznego i może w każdej chwili ulec zmianie.CYPR PÓŁNOCNY: Polska należy do kategori pomarańczowej, nowe rozporządzenia wydawane są co poniedziałek.  Przejścia przez strefę buforową oddzielającą część północną wyspy, zostały ponownie otwarte. Przy obecnie obowiązującej  kategori pomarańczowej podczas przekraczania granicy grecko - tureckiej  wymagane jest, aby osoby przyjeżdżające na Cypr były w pełni zaszczepione (ostatnia dawka podana min 2 tyg od przylotu)  lub posiadały staus ozdrowieńca oraz posiadały negatywny wynik testu COVID-19 PCR wykonany maksymalnie 72 godziny przed wyjazdem, w formie drukowanej (zaświadczenie powinno zostać sporządzone w j. angielskim). Od ozdrowieńców wymagane jest zaświadczenie (paszport covidowy) o przebytej chorobie między 30 a 180 dniami przed przylotem. Test PCR wymagany jest zarówno przed wylotem na Cypr jak również na powrocie  przy przekraczaniu granicy Cypru Północnego z Południowym, koszt testu na miejscu ok. 15-20 euro (godzina i data zorganizowana na miejscu, miejscowy kontrahent informuje o szczegółach, płatne bezpośrednio do personelu medycznego. Personel medyczny robi test rano aby otrzymac go jeszcze tego samego dnia)Dzieci do lat 5,99 podróżujące z zaszczepionymi rodzicami zwolnione są z testu i szczepienia, dzieci od 6 do 17,99 roku życia zobowiązane są do wykonania testu PCR, zwolnione sa z obowiązku szczepienia. Osoby niezaszczepione bedą poddane 7 dniowej kwaranatannie, dlatego dla tych Klientów proponujemy zmianę rez na Cypr Południowy. Wiecej informacji: https://saglik.gov.ct.tr/TRAVEL-RULES.  W związku z bardzo dynamiczną sytuacją związana z pandemia w przypadku wyjazdu na Cypr Północny zachęcamy tylko osoby zaszczepione.  Dla obu częśći Cypru pozostaje obowiązek wypełnienia Cyprus Flight Pass. UWAGA: Niezależnie od kategorii kraju przylotu osoby podróżujące na Cypr muszą nie wcześniej niż 48 godzin przed terminem podróży i maksymalnie 24 h przed rozpoczeciem podróży  wypełnić on-line ankietę (Cyprus Flight Pass) uprawniającą do wjazdu na Cypr (przy wejściu do samolotu oraz przy kontroli granicznej należy na wezwanie okazać mail potwierdzający wypełnienie ankiety). Za brak wypełnionej ankiety może być nałożony mandat w wysokości 300,- EUR i nakaz odpłatnego wykonania testu lub odmowa wjazdu do Cypru. Formularz należy wypełnić online za pośrednictwem platformy https://cyprusflightpass.gov.cy/. Wypełnienie odręczne formularza możliwe jest tylko w przypadku wystąpienia problemu technicznego lub konserwacji platformy elektronicznej oficjalnie ogłoszonej na tejże platformie.Wiecej informacji dot warunków wjazdowych na Cypr:  https://www.gov.pl/web/dyplomacja/cypr  Przy podróży lotniczej do Niemiec: wejście na pokład samolotu lecącego do Niemiec jest możliwe tylko z negatywnym wynikiem testu (niezależnie od miejsca wylotu). Szybkie testy antygenowe mogą być wykonane najwcześniej 48h a testy PCR, LAMP, TMA 72h przed planowaną godziną lądowania w Niemczech. Ponad to linie lotnicze realizujące loty do Niemiec mogą mieć dodatkowe, indywidalne wymagania, z którymi należy się zapoznać (Wizzair np akceptuje tylko testy PCR). Osoby podróżujące linią Easy Jet, podczas przelotu zobowiązane są do posiadania maseczek FFP2 (chirurgiczne lub materiałowe). Szaliki, osłony twarzy (przyłbice) oraz maski z zaworami nie będą przez przewoźnika akceptowane.Powrót do Polski z zagranicy:UWAGA! Ze względu na dynamiczną sytuację i częstotliwość zmian dotyczących procedur podróżowania, prosimy o zapoznanie się z komunikatem na temat aktualnych informacji i wymogów dotyczących kwarantanny na stronie STRAŻY GRANICZNEJ.Od 17 lipca każdy, kto przyleci do naszego kraju, musi wypełnić przez internet Kartę Lokalizacji Podróznego.  https://aplikacje.gov.pl/app/klp/#/home


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Prima Holiday, którego dewizą jest profesjonalizm, wysoka jakość świadczonych usług, solidność i wiarygodność. Organizowanie wakacji i wycieczek tylko do kilku wybranych destynacji sprawia, że Biuro Podróży Prima Holiday jest ekspertem w swojej kategorii..

    Proponowane przez Biuro Podróży Prima Holiday hotele to obiekty rekomendowane na opiniotwórczych portalach turystycznych, posiadające przeważającą ilość pozytywnych opinii. Szeroki wybór wycieczek zapewnia dopasowanie do gustów, potrzeb i możliwości klienta. W swojej ofercie Biuro Podróży Prima Holiday posiada bardzo zróżnicowane produkty od rodzinnych wakacji all inclusive w hotelach z aquaparkami, poprzez propozycje komfortowe, budżetowe wczasy last minute po najbardziej luksusowe oferty. Nowością są wycieczki objazdowe do Izraela, Emiratów Arabskich oraz Tajlandii realizowane w kameralnych grupach wraz z wykwalifikowanym przewodnikiem.

    Prima Holiday posiada gwarancję ubezpieczeniową przyznaną przez wiodącego ubezpieczyciela w Europie ERV – Europäische Reiseversicherung AG Oddział w Polsce.


    Oasis Tours

    Szukasz wakacji na Cypr?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Opis kontrahenta

    Hotel CONSTANTINOU BROS ATHENA BEACH HOTEL jest oddalony o ok. 1 km. 1,5 km od centrum miasta. Aby dotrzeć na plażę, dostępny jest transfer. Hotel posiada Wi-Fi, windę, jacuzzi oraz miejsca parkingowe. Na zewnątrz znajduje się ogród oraz basen z podgrzewaną wodą. Jest też basen dla dzieci. Ponadto można odpocząć na świeżym powietrzu na tarasie. Wewnątrz hotelu można skorzystać z krytego basenu. Dla najmłodszych gości hotelowych przygotowano plac zabaw. Bagaż można przechować w hotelowej przechowalni. W celu wyczyszczenia ubrań oferujemy usługę prania (za dodatkową opłatą) oraz usługę prasowania. W razie potrzeby możesz skontaktować się z centrum medycznym (za opłatą). Na zjazdy i inne spotkania biznesowe hotel oferuje salę konferencyjną z faksem. Jeśli chcesz zwiedzić region wakacyjny, możesz skorzystać z wypożyczalni samochodów i motocykli w pobliżu hotelu (za dodatkową opłatą). Palenie jest dozwolone w hotelu. Wyżywienie Śniadania oferowane są w formie bufetu szwedzkiego. Obiady i kolacje serwowane są również w formie bufetu. W części gastronomicznej serwowane są również dania wegetariańskie. OdległościLotnisko: ok. godz. 15 kmPrzystanek autobusowy: ok. 10 mSport i rekreacja Hotelowe pole do minigolfa zapewnia rodzinną zabawę podczas najpiękniejszej pory roku. Jeśli chcesz pozostać na piłce podczas wakacji, znajdziesz szansę na grę w piłkę nożną. Podczas wakacji możesz również wziąć udział w kursach jogi. W hotelu można także zagrać w tenisa stołowego. Z kortu tenisowego mogą korzystać również goście hotelowi. Sauna (dodatkowa opłata) czeka w strefie spa. Dzieci (od lat EXTRA_FEE) można pod opieką w hotelowym miniklubie.

    DOKONANIE REZERWACJI

    Każda rezerwacja wstępna, po potwierdzeniu przez Agenta/Klienta, uzyskuje status "Do potwierdzenia", co oznacza, że Organizator sprawdza dostępność miejsc w hotelu (rodzaj pokoju lub inne składniki zarezerwowane przez Klienta)  i dopiero po sprawdzeniu dostępności nadaje rezerwacji odpowiedni status (Potwierdzona/Anulowana).

    HOTELE REGULACJE I ZMIANY PO COVID 19

    W następstwie pandemii hotele wdrażają regulacje sanitarne mające na celu zapewnienie Klientom bezpiecznego wypoczynku. W każdym hotelu znajdą się wytyczne dotyczące korzystania z: infrastruktury (baseny, siłownie, SPA, sale zabaw, wspólne pomieszczenia, sposób wydawania posiłków itp.), z systemu All Inclusive, atrakcji, animacji itp. Hotele zastrzegają sobie prawo do wprowadzania  zmiany zasad korzystania z oferty hotelowej zgodnie z wymogami. Zalecenia i regulacje mogą się zmieniać dynamicznie i mogą być wprowadzane w trybie nagłym. Obiekty działają zgodnie z wytycznymi władz danego kraju obowiązującymi w związku z przeciwdziałaniem epidemii COVID-19. Wszelkie zmiany wynikają z wdrażania przepisów sanitarnych, do których stosowania zobowiązane są hotele oraz turyści. Obowiązek dostosowania się do reżimu sanitarnego nie uprawnia Klienta do możliwości żądania odszkodowania.Prosimy każdorazowo o zapoznawanie się z komunikatami MSZ, przepisami wizowymi, paszportowymi i sanitarnymi dotyczącymi odwiedzanego kraju: https://www.gov.pl/web/dyplomacja/informacje-dla-podrozujacych. W przypadku rezerwacji wakacji w Polsce: https://www.gov.pl/web/rozwoj/hotele-i-inne-miejsca-noclegowe.Aktualne wytyczne można również znaleźć na stronie Głównego Inspektoratu Sanitarnego, Światowej Organizacji Zdrowia oraz Europejskiego Centrum ds. Zapobiegania i Kontroli Chorób.Światowa Organizacja Zdrowia uznała epidemię wywołaną wirusem SARS-CoV-2 za pandemię. Podejmując decyzję o wyjeździe należy liczyć się z ograniczeniami w ruchu lotniczym, w przypadku uzasadnionych podejrzeń wystąpienia SARS-CoV-2 z koniecznością pobytu w wyznaczonym przez władze kraju obiekcie lub szpitalu, z trudnościami w powrocie do kraju, obowiązkiem poddania się kwarantannie lub samoizolacji, a także przeprowadzenia dodatkowych badań lekarskich na zlecenie władz miejscowych.Ważne: Kienci zobowiązani są do zapoznania się z akutalnymi zasadami i ograniczeniami na: https://www.gov.pl/web/koronawirus/aktualne-zasady-i-ograniczenia

    WYTYCZNE COVID 19

    CYPR POŁUDNIOWYOsoby podróżujące z krajów należących do kategorii POMARAŃCZOWEJ (w tym z Polski) są zobowiązane do wykonania przed podróżą testu na obecność koronawirusa i posiadanie przy sobie negatywnego wyniku testu RT-PCR w języku angielskim. Test należy wykonać nie wcześniej niż 72 godziny przed wylotem.Z obowiązku posiadania negatywnego wyniku testu na obecność koronawirusa zwolnione są:Osoby zaszczepione - osoby posiadające zaświadczenie o przyjęciu dwóch dawek szczepionki.W przypadku szczepionek dwudawkowych wystarczające jest przyjęcie obu dawek. W przypadku szczepionki jednodawkowej konieczne jest upłynięcie 14 dni od daty przyjęcia szczepionki. Zaświadczenie musi zawierać dane osoby przyjmującej szczepienie oraz datę wykonania szczepienia. Akceptowane są cztery szczepionki zatwierdzone przez EMA (Pfizer/BioNTech, Moderna, AstraZeneca i Johnson&Johnson) oraz rosyjska szczepionka Sputnik V.Wszyscy pasażerowie losowo wybranych lotów będą poproszeni o poddanie się testowi na COVID-19 zaraz po przylocie, niezależnie od tego, z jakiego kraju przylecieli. W tym przypadku, koszt wykonania testu ponosi rząd cypryjski.Od 1 marca Cypr zmienił sposób kategoryzacji krajów i będzie stosował system klasyfikacji państw przy użyciu kolorów, zharmonizowany ze standardami oceny krajów przez ECDC (Europejskie Centrum ds. Zapobiegania i Kontroli Chorób).W związku z tym władze cypryjskie wprowadziły cztery kategorie państw (GREEN, ORANGE, RED i GREY), z których można podróżować na Cypr. Polska znajduje się obecnie w kategorii ORANGEOsoby podróżujące z krajów należących do kategorii CZERWONEJ są zobowiązane do wykonania testu molekularnego w certyfikowanym laboratorium (próbka powinna być pobrana w ciągu 72 godzin przed wylotem) oraz przesłania na platformę Cyprus Flight Pass dokumentu potwierdzającego uzyskanie negatywnego wyniku testu PCR na COVID-19. Będą także musiały opłacić i poddać się testowi molekularnemu PCR po przylocie na Cypr i pozostawać w samoizolacji do otrzymania wyniku drugiego testu. Wymóg poddania się testom nie dotyczy dzieci poniżej 12 roku życia. Wszyscy podróżni są zobowiązani ponadto do udzielenia niezbędnych informacji i złożenia wymaganych deklaracji.UWAGA!!! CYPR PÓŁNOCYPodróżujący do Republiki Cypryjskiej zobowiązanni są do uzyskania przepustki "Cyprus Flight Pass" poprzez wypełnienie kwestionariusza i oświadczenia dostępnego pod linkiem https://cyprusflightpass.gov.cy/Wypełnianie "Cyprus Flight Pass" na 24 godziny przed rozpoczęciem podróży do Republiki Cypryjskiej jest obowiązkowe dla wszystkich pasażerów podróżujących z każdej kategorii kraju, zarówno w celu wejścia na pokład samolotu, jak i wjazd na Cypr.Zapoznaj się z najnowszymi wytycznymi Republiki Cypryjskiej dotyczącymi zasad bezpieczeństwa obowiązującymi w krajuhttps://www.visitcyprus.com/index.php/en/cyprus-covid19-travel-protocolPrzepisy sanitarneW godzinach 01:00-5:00  w nocy obowiązuje całkowity zakaz przemieszczania się po terenie Cypru (wyjątki: udokumentowany wyjazd do pracy oraz względy medyczne).Obowiązuje nakaz noszenia maseczek ochronnych przez osoby powyżej 12 roku życia zarówno w publicznych przestrzeniach otwartych jak i w przestrzeniach zamkniętych, w których przebywa więcej niż 1 osoba (wyjątki: prywatne mieszkania, jazda prywatnym samochodem, spożywanie posiłku, ćwiczenia fizyczne, względy zdrowotne). Nieprzestrzeganie ograniczeń grozi nałożeniem mandatu w wysokości 300,- EUR. Zaleca się utrzymywanie dystansu 2 m od innych osób.Ostatnia aktualizacja 07.06.2021

    POTWIERDZENIE REZERWACJI

    Uwaga! Każda rezerwacja potwierdzona przez Agenta/Klienta - musi zostać dodatkowo potwierdzona przez Organizatora.


    Neckermann

    Szukasz wakacji na Cypr?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ****

    Region

    Paphos, Cypr

    Plaża

    piaszczysta plaża przy hotelu. Bar przy plaży (napoje i przekąski). Leżaki, parasole słoneczne, ręczniki kąpielowe w cenie.

    Internet

    kącik internetowy oraz WiFi na terenie całego hotelu gratis.

    Kategoria lokalna

    4 gwiazdki.

    Ważne informacje

    Prosimy o zwrócenie uwagi na rodzaj zarezerwowanego przelotu. W zależności od linii lotniczej limity bagażu głównego mogą wynosić od 30 kg do 0 kg/osoba. (standardowo przy przelotach czarterowych wynoszą 20 kg/osoba).


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

    Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

    Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.


    Mapa Hotelu Athena Beach
    Zdjęcia lokalizacji (Cypr / Paphos)

    Opinie o Hotelu Athena Beach

    4.7
    zdecydowanie polecam

    Spędziliśmy miły tydzień w hotel Athena Beach i żałujemy że to był tylko tydzień. Hotel jest świetnie zlokalizowany, spod hotelu co 15 minut chodzi busik, można też iść spacerem do centrum. Bardzo smaczne jedzenie - mięsa rewelacja!! Pokój mieliśmy gorszy niż znajomi, oni mieli super widoczek, ale to loteria co przydzielą. Pokój czyszczony każdego dnia, w środku jest przestronnie, ładnie urządzony , niczego nam nie brakowało dlatego mogę polecić ten hotel.

    POLECAM:
    wymagającym klientom, dla aktywnych wczasowiczów
    Podsumowanie: zdecydowanie polecam
    4.7

    Athena Beach - możliwości zakwaterowania:

    pokój 2-osobowy standard twin
    pok. 2 os. z bocznym widokiem na morze twin side sea view
    pok. 2 os. z widokiem na morze twin sea view
    single standard single
    pokój 2-osobowy standard triple
    pok. 2 os. z widokiem na morze triple sea view
    Twin Inland DBL
    Twin Sea View DBL
    Doppelzimmer Balkon
    DZ seitl. Meerblick
    DZ Balkon Meerblick
    DZ Superior Meerblick
    Doppelzimmer Superior
    Doppelzimmer Sparpreis
    Einzelzimmer Balkon
    EZ BK Meerblick
    FU in 2 DZ
    Junior Suite
    Junior Suite - Widok na morze
    Juniorsuite mit Pool MB
    Pokój dwuosobowy (2 beds)
    Pokój dwuosobowy (2 beds) - Superior
    Pokój dwuosobowy (2 łóżka) - Widok na morze
    Pokój dwuosobowy
    Pokój dwuosobowy - Balkon
    Pokój dwuosobowy - De Luxe
    Pokój dwuosobowy - Superior
    Pokój dwuosobowy - Superior Widok na morze
    Pokój dwuosobowy - Widok na morze
    Pokój rodzinny - Widok na morze
    Pokój trzyosobowy
    Pokój trzyosobowy - Widok na morze
    Suite - Executive
    Suite - Widok na morze

    Athena Beach - Możliwości wyżywienia:


    Athena Beach - miasta wylotu:


    Masz pytania o Hotel Athena Beach? Zadzwoń lub napisz!

    Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00