cellphone

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob. 10:00-16:00; nd. 10-18

Wakacje Last Minute
  • Hotel Paraiso del Sol, Teneryfa
  • Hotel Paraiso del Sol, Teneryfa
  • Hotel Paraiso del Sol, Teneryfa
  • Hotel Paraiso del Sol, Teneryfa
  • Hotel Paraiso del Sol, Teneryfa
  • Hotel Paraiso del Sol, Teneryfa
  • Hotel Paraiso del Sol, Teneryfa
  • Hotel Paraiso del Sol, Teneryfa
  • Hotel Paraiso del Sol, Teneryfa
  • Hotel Paraiso del Sol, Teneryfa
  • Hotel Paraiso del Sol, Teneryfa
  • Hotel Paraiso del Sol, Teneryfa
  • Hotel Paraiso del Sol, Teneryfa
  • Hotel Paraiso del Sol, Teneryfa
  • Hotel Paraiso del Sol, Teneryfa
  • Hotel Paraiso del Sol, Teneryfa
1 / 16
Ocena
hotelu:
4.2 / 5
Najbliższy termin
23.10 - 30.10
już od 3029 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
30.05 - 06.06
już od 1599 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Paraiso del Sol
  • Basen odkryty
  • Polska animacja
  • Dostęp do Internetu
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Bez paszportu

Hotel Paraiso del Sol
star 2

Hiszpania: Teneryfa
Ocena hotelu Paraiso del Sol:
4.2 / 5
Średnia z 3 opinii
Szczegóły oceny hotelu Paraiso del Sol:
  • Lokalizacja
    5.0
  • Hotel
    4.0
  • Pokoje
    4.0
  • Wyżywienie
    4.0
  • Atrakcje
    i sport
    4.0
  • Jakość
    do ceny
    4.0
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 23 października 2019
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 30 maja 2020

Hotel Paraiso del Sol w ofercie Biura podróży:

Coral Travel

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

KATEGORIA

2*+/APART

REGION

Teneryfa

Kategoria lokalna

  2* apt.

Data otwarcia

  1995 r. Odnowiony 2011 r.

Położenie

  Las Americas, 600 m od Siam Park, 17 km od lotniska Reina Sofia.

Plaża

  400 m od hotelu, piaszczysta, parasole, leżaki i ręczniki - płatne.

W hotelu

  restauracja, bar, basen odkryty (z podgrzewaną wodą).

Pokoje

   150 apartamentów, jedno i dwu pokojowych; telefon, TV, lodówka, toster, czajnik, zestaw do parzenia kawy i herbaty, w pełni wyposażony aneks kuchenny, sejf (płatny), balkon lub taras.

Rozrywki i usługi

   Bezpłatne:  Animacje, leżaki przy basenie. Płatne:   internet bezprzewodowy w lobby, ręczniki i materace przy basenie, centrum sportów wodnych na plaży

Atrakcje dla dzieci

   brodzik, plac zabaw.

Wyżywienie

Only Bed  bez wyżywienia

Tel./Faks

 

Aktualizacja opisu

2015.06.05, g. 09:39


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Coral Travel Wezyr Holidays, które działa na polskim rynku od roku 1999. W tym czasie zdobyło grono stałych i zadowolonych klientów. Biuro Podróży Coral Travel Wezyr Holidays specjalizuje się w wyjazdach do Turcji, jednak z roku na rok wzbogaca swoją ofertę o nowe kierunki. Jedną z najchętniej wybieranych przez klientów destynacji jest Grecja. Dodatkowo możemy wybrać ofertę spośród takich krajów jak Hiszpania, Bułgaria czy Egipt. Ciągły rozwój biura i pozycja jednego z największych touroperatorów w Europie zaowocował stale poszerzającą się ofertą egzotycznych wakacji, hitem są takie kierunki jak Dominikana, Kuba, Meksyk, Tajlandia, Mauritius czy Zjednoczone Emiraty Arabskie. Biuro podrózy Coral Travel Wezyr Holidays oferuje także atrakcyjne wakacje dla rodzin - w swoich najlepszych hotelach uruchomili bowiem polskojęzyczne animacje. Wybierać można spoód wielu ofert last minute i all inclusive.

Biuro Podróży Coral Travel Wezyr to gwarancja udanych wakacji. Jako jeden z nielicznych touroperatorów na polskim rynku wdrożył system zarządzania jakością i posiada certyfikat na zgodność z normą ISO 9001:2008. Jest laureatem nagród Fair Play Turystyki Polskiej 2012, Jakość Roku 2009 i 2010, a także szczególnego wyróżnienia Jakość Roku Srebro.


Exim Tours

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

2 Hiszpania/Teneryfa

Kategoryzacja hotelu

Kat. EximTours  2* Kat. lokalna 2*

Położenie

-  Costa Adeje - w okolicy liczne sklepy, restauracje, bary, dyskoteka, przystanek autobusowy, informacja turystyczna - ok. 500 m od plaży - ok. 600 m od Siam Parku - ok. 1 km od pola golfowego - ok. 2 km od Los Cristianos - ok. 10 km od Jungle Parku - ok. 20 km od lotniska - ok. 30 km od Los Gigantes

Plaża

- piaszczysta, ciemny piasek wulkaniczny - leżaki i parasole płatne

Pokoje

Standard Studio - ok. 29 m2 - aneks kuchenny, lodówka, kuchenka, toster, ekspres do kawy - łazienka (WC, prysznic/wanna) - suszarka do włosów (płatna) - żelazko (płatne) - TV SAT, telefon, sejf (płatny) - internet Wi-Fi (płatny) - balkon/taras Standard Apartament - ok. 45 m2 - wyposażenie podobie jak w pokoju Standard Studio 2 Bedroom Standard Apatrament - ok. 52 m2 - dwie sypialnie - wyposażenie podobnie jak w pokoju Standard Studio

Sport, Relaks, Rozrywka

Bezpłatne - basen (podgrzewany sezonowo) - leżaki i parasole przy basenie bezpłatne - bilard, tenis stołowy - sala telewizyjna Płatne - masaże

Dla dzieci

- plac zabaw - łóżeczka - brodzik

Restauracje i bary

- restauracja główna, snack bar - bar przy basenie

Wyżywienie

SC (SelfCatering) - bez wyżywienia BB (Bed&Breakfast) - śniadanie w formie bufetu HB (HalfBoard) - śniadanie i kolacja w formie bufetu, napoje do obiadokolacji dodatkowo płatne HB+ (HalfBoard Plus)- śniadanie i kolacja w formie bufetu, wybrane napoje do obiadokolacji bezpłatnie (0,5 l. wody lub wina, lub napój bezalkoholowy, lub piwo na osobę)

Dodatkowe informacje

- odnowiony w 2011 roku - 13 budynków, 94 pokoi - recepcja i lobby - pralnia samoobsługowa - punkt wymiany walut - wypożyczalnia rowerów - w hotelu wymagany jest depozyt w wysokości 100EUR / pokój / pobyt / zwrotny podczas wykwaterowania - en.paraisodelsoltenerife.com  

Bagaż

Kraków, Warszawa Modlin (Ryanair); Cena zawiera bagaż podręczny (40x20x25) Klienci mogą dokupić dodatkowy bagaż podręczny o wadze 10 kg (55x40x20) - Usługa EXBAG - 100zł/osobę Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze; - 20 kg - 220 PLN/(od 01.11.2019 - 03.12.2019 i 07.01 - 31.03.2020), 310/(od 04.12.2019 - 06.01.2020) Uwaga! Jeżeli bagaż lub dodatkowe usługi zostaną dodane już po potwierdzeniu rezerwacji ich cena będzie wyższa Berlin Schonnefeld (Ryanair) Cena zawiera bagaż podręczny (40x20x25) Klienci mogą dokupić dodatkowy bagaż podręczny o wadze 10 kg (55x40x20) - Usługa EXBAG - 100zł/osobę Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze; - 20 kg - 220 PLN/(od 01.11.2019 - 03.12.2019 i 07.01 - 31.03.2020), 310/(od 04.12 - 06.01.2020) Uwaga! Jeżeli bagaż lub dodatkowe usługi zostaną dodane już po potwierdzeniu rezerwacji ich cena będzie wyższaKatowice (WizzAir); Cena zawiera bagaż podręczny (40x30x20); Klienci mogą dokupić dodatkowy bagaż o wadze 10 kg (55x40x23) - Usługa EXBAG - 160zł/osobę Do każdej rezerwacji istnieje także możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze; - 20 kg -  284 PLN ( wyloty do 08.12)/ 360 PLN ( wyloty od 09.12-18.01)/ 284 PLN (wyloty od 19.01 - 31.03) - 32 kg -  424 PLN ( wyloty do 08.12)/ 520 PLN ( wyloty od 09.12-18.01)/ 424 PLN (wyloty od 19.01 - 31.03) Uwaga! Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena będzie wyższa.Berlin Schonnefeld (EasyJet) Cena zawiera bagaż podręczny 10 kg (56x45x25) Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze; - 15 kg - 310 PLN - 23 kg - 350 PLN Uwaga! Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena będzie wyższa.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.


Mapa Hotelu Paraiso del Sol
Zdjęcia lokalizacji (Hiszpania / Teneryfa)
Puerto de la Cruz czyli miasto na północy Teneryfy z kompleksem Lago Martianez
Wodny park atrakcji Siam Park wzorowany na tajlandzkiej wiosce - Hiszpania, Teneryfa
Kilometrowa plaża na północy wyspy Teneryfa ze złotym saharyjskim piaskiem - Hiszpania
Słynny na całym świecie park zoologiczny Loro Park w Puerto de la Cruz odwiedzają miliony turystów rocznie
Klify olbrzymy czyli Los Gigantes na wyspie Teneryfa
Długa piaszczysta plaża i promenada w pobliży Playa de las Americas na wyspie Teneryfa
Jedna z ładniejszych plaż i miejscowości na południu wyspy Teneryfa czyli Costa Adeje
Jedna z głównych atrakcji wyspy Teneryfa czyli wulkan Teide
Przyciągająca tysiące turystów 1000- letnia dracena w miejscowości Icod del los Vinos na Teneryfie
La Gomera to najpopularniejsza wycieczka fakultatywna dostępna z wyspy Teneryfa
Wąwóz Masca w górach Teno to ulubione miejsce na trekking na Teneryfie
Wulkaniczna Playa de La Arena każdego roku przyciąga  tysiące turystów na Teneryfie
Opinie z Traveligo.pl

Opinie o Hotelu Paraiso del Sol

4.1
polecam

Paraiso del Sol to mały, czysty obiekt. Bardzo przyjazny personel. Bardzo dobry stosunek jakości do ceny. Spędziliśmy tu bardzo przyjemny urlop . Teneryfa zachwyca na każdym kroku, warto wziąć skuter i pojeździć po najmniejszych jej zakamarkach

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, dla aktywnych wczasowiczów
Podsumowanie: polecam
4.1
4.1
polecam

Nieduży hotel z małym basenem , na szczęście jest plaża w odległości kilku minut drogi . Pokoje skromnie urządzone , nieduże , regularnie sprzątane . Jedzenie dobre , nawet bardzo dobre . Blisko do barów i restauracji w Playa de las Americas . Hotel Smartline Paraiso Del Sol jest dobry dla młodych imprezowiczów , tak więc generalnie polecam

POLECAM:
singlom, ceniącym rozrywkę
Podsumowanie: polecam
4.1
4.4
polecam

Paraiso del Sol to idealny hotelik dla rodzin z dziećmi! Mieliśmy na piechotkę kilka minut do głównej atrakcji Teneryfy - Siam Parku! Plaża koło hotelu fajna, jedzenie smaczne, nawet wybredne pociechy znalazły coś zjadliwego dla siebie ;) Polecamy na rodzinny wyjazd!

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, dla aktywnych wczasowiczów, ceniącym rozrywkę
Podsumowanie: polecam
4.4
Opinie z HolidayCheck
Szczegóły oceny hotelu Paraiso del Sol:
  • Lokalizacja
    5
  • Hotel
    4.3
  • Pokoje
    3.9
  • Wyżywienie
    3.6
  • Atrakcje
    i sport
    3.8
  • Obsługa
    4.7
HolidayCheck
Ocena Paraiso del Sol:
4.3 / 6

Doskonała lokalizacja, za nie wygórowaną cenę 2012-09-10
Szczegóły oceny hotelu Paraiso del Sol:
  • Lokalizacja
    6.0
  • Pokoje
    5.0
  • Wyżywienie
    6.0
  • Atrakcje
    5.0
  • Obsługa
    6.0

5.5
Hotel bardzo mi się podobał. 2012-10-04
Szczegóły oceny hotelu Paraiso del Sol:
  • Lokalizacja
    6.0
  • Pokoje
    4.8
  • Wyżywienie
    5.8
  • Atrakcje
    5.0
  • Obsługa
    6.0

hotel w bardzo dobrej lokalizacji - kila minut (ok.5) od plaży i całej promenady, do tego 1-2 minuty...
więcej

5.5
Radzę omijać z daleka 2013-09-07
Szczegóły oceny hotelu Paraiso del Sol:
  • Lokalizacja
    5.0
  • Pokoje
    2.0
  • Wyżywienie
    2.0
  • Atrakcje
    4.0
  • Obsługa
    2.0

2.8

Paraiso del Sol - możliwości zakwaterowania:

apartament 2 bedrooms standard
apartament 2 bedrooms standard balcony or terrace
apartament standard balcony or terrace
studio standard balcony or terrace
studio triple standard balcony or terrace

Paraiso del Sol - Możliwości wyżywienia:


Paraiso del Sol - możliwa długość wypoczynku:


Masz pytania o Hotel Paraiso del Sol? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00