Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob.-nd. 10:00-16:00;

Lato 2018 - First minute
  • Hotel Labranda Isla Bonita, Teneryfa
  • Hotel Labranda Isla Bonita, Teneryfa
  • Hotel Labranda Isla Bonita, Teneryfa
  • Hotel Labranda Isla Bonita, Teneryfa
  • Hotel Labranda Isla Bonita, Teneryfa
  • Hotel Labranda Isla Bonita, Teneryfa
  • Hotel Labranda Isla Bonita, Teneryfa
  • Hotel Labranda Isla Bonita, Teneryfa
  • Hotel Labranda Isla Bonita, Teneryfa
  • Hotel Labranda Isla Bonita, Teneryfa
  • Hotel Labranda Isla Bonita, Teneryfa
  • Hotel Labranda Isla Bonita, Teneryfa
  • Hotel Labranda Isla Bonita, Teneryfa
  • Hotel Labranda Isla Bonita, Teneryfa
  • Hotel Labranda Isla Bonita, Teneryfa
  • Hotel Labranda Isla Bonita, Teneryfa
  • Hotel Labranda Isla Bonita, Teneryfa
  • Hotel Labranda Isla Bonita, Teneryfa
1 / 18
Udogodnienia hotelu Labranda Isla Bonita
  • Fitness/Siłownia
  • Tenis
  • Basen odkryty
  • Animacje dla dorosłych
  • Polska animacja
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Ułatwienia dla niepełnosprawnych
  • Bez paszportu

Hotel Labranda Isla Bonita
star 4

Hiszpania: Teneryfa
Ocena hotelu Labranda Isla Bonita:
3.8 / 5
Średnia z 5 opinii
Szczegóły oceny hotelu Labranda Isla Bonita:
  • Lokalizacja
    4.3
  • Hotel
    3.5
  • Pokoje
    3.3
  • Wyżywienie
    3.5
  • Atrakcje
    i sport
    4.0
  • Jakość
    do ceny
    4.0
Ocena hotelu:
3.8 / 5
Średnia z 5 opinii
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 01 lipca 2018
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 08 lipca 2018

Hotel Labranda Isla Bonita w ofercie Biura podróży:

Rainbow
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Labranda Isla Bonita to hotel położony w turystycznej miejscowości Costa Adeje, w pobliżu plaży z piękną promenadą, w poblizu sklepów, kawiarni i restauracji. Duża restauracja, a dodatkowo aneksy kuchenne w pokojach. Polecany zarówno dla młodych osób, jak i dla rodzin z dziećmi oraz osobom nastawionym na rozrywkę. Przynależność do sieci hotelowej Labranda to gwarancja wysokiej jakości świadczonych usług.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w centrum kurortu Costa Adeje, 2 km od Siam Parku, 400 metrów od piaszczystej Playa de Fanabe
  • przestronne apartamenty składające się z dwóch pomieszczeń, bogaty program animacyjny dla dzieci i dorosłych
  • bardzo smaczne i urozmaicone wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi gratis

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Opis oferty

 

Położenie:

Hotel położony w południowej części wyspy, w popularnym kurorcie Costa Adeje. Niedaleko hotelu (ok. 300 m) znajdują się restauracje, bary i sklepy. Przystanek autobusowy tuż przy hotelu. Do lotniska Reina Sofia ok. 20 km.



Plaża:

Playa de Fanabe - ok. 400 m od hotelu, piaszczysta. Leżaki i parasolena plażypłatne (ok. 8 Eur/os).



Do dyspozycji gości:

Recepcja z niewielkim lobby, restauracja główna, 2 bary, windy, tarasy słoneczne z leżakami i parasolami, w tym dwa tarasy znajdujące się na dachu (jeden z nich dla naturystów), 2 baseny (ze słodką wodą, w tym 1 podgrzewanyzimą), 2 brodziki dla dzieci, mini klub, fryzjer, sklep z pamiątkami. Hotel zapewnia ręcznikibasenowe (płatne ok. 1 Eur).



Pokoje:

W hotelu znajduje się 438 pokoi rozlokowanych w 2 budynkach. Wszystkieprzestronne,funkcjonalnie urządzone,klimatyzowane, złazienką (suszarka do włosów),TV-sat, telefonem, sejfem (dodatkowo płatny ok. 3 Eur/dzień) oraz balkonem (meble balkonowe). Łóżeczko dla dziecka do 2 lat bezpłatne.



Pokojestandardowe (pow. ok. 43 m2) -dla max. 4 osób,osobna sypialnia, pokój dzienny z rozkładaną sofą,pokoe przed remontem.



Pokoje superior (pow.ok. 43m2) -dla max. 4 osób,odnowione z osobną sypialnią, pokojem dziennym z rozkładaną sofą.



Istnieje mozliwość dopłaty do usługi All Inclusive Plus, dodatkowo: sejf w pokoju gratis orazwymiana ręczników basenowych gratis.


Wyżywienie:

All Inclusive: śniadania (07:30 - 10:00),obiady (13:00 - 15:00), obiadokolacje (18:30 - 21:30) w formie bufetu, przerwa kawowa (16:00 - 17:00), przekąski (11:00 - 12:00), lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe (10:00 - 23:00). 1x w trakcie pobytu możliwość skorzystania z restauracji grillowej (konieczna wcześniejsza rezerwacja).Możliwość dopłaty do All Inclusive Plus (tylko dla dorosłych) obejmującego ofertęalkoholi importowanych wg. karty All Inclusive Plus.W restauracji dostępne krzesełka dla dzieci.


Program sportowy i animacyjny:

Hotel zapewnia bogaty program animacyjny dla dzieci i dorosłych, wieczorne show, minidisco, dancingi, bezpłatne: kort tenisowy, zadaszone boisko multisportowe (piłka nożna, siatkówka, piłka ręczna etc.) aerobic, siłownia, tenis stołowy, boccia, rzutki, dodatkowo płatne: bilard i pokój gier. Sporty wodne dodatkowo płatne.


Internet:

WiFi w miejscach ogólnodostępnychgratis, kącik internetowy płatny.



Kategoria lokalna:

****



Strona www:

www.labranda-hotels.com



Naszym zdaniem:

Duże pokoje z osobną sypialnią, rozbudowany i świetnie prowadzony klub z animacjami dla dzieci i dorosłych, 2 strefy basenowe oraz różnorodne wyżywienie - to najważniejszeatuty hotelu. Nieopodal restauracje, bary isklepy, anadmorska promenada orazładna plaża Fanabe zachęcają do wieczornych spacerów. Serdecznie zapraszamy!



Opinie klientów:

Klienci oceniają ten hotel na 4.4/6. Sprawdź opinie:


Program

Dzień pierwszy
Wyloty z Polski. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na:

Ĺšwiadczenia

Cena podstawowa obejmuje:
przelot samolotem, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, 7 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, opiekę polskiego rezydenta, asystę przedstawiciela Rainbow na lotniskach lokalnych, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa (wersja standard: NNW, KL, CP, Assistance i bagaż).

Cena podstawowa nie obejmuje:
wycieczek lokalnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, napojów do posiłków jeśli w opisie hoteli nie podano inaczej oraz innych wydatków osobistych.

Wycieczki lokalne

PARK NARODOWY DEL TEIDE i WIOSKA MASCA
Zapraszamy do zwiedzenia parku, który obejmuje ogromny krater wulkanu o średnicy 14 km. Na północy wznosi się wielki stożek Pico del Teide o wysokości 3718 m n.p.m. - najwyższy szczyt Hiszpanii i 3 najwiekszy oraz czynny wulkan na świecie. Krajobraz parku tworzą dziwne, różnokolorowe formacje skalne - bazaltowe, pumeksowe oraz zastygłe strumienie lawy spływające po stokach. Wszystko to tworzy niesamowity kontrast do palm i piasku, osiągalnych zaledwie 30 km dalej. Na zakończenie wycieczki wizyta w wiosce Masca - malownicza i tradycyjna oraz niegdyś piracka wioska połozona pośród gór i bujnej rosliności Teneryfy. Dla tych, którzy chcieliby zobaczyć El Teide jeszcze bardziej z bliska proponujemy wjazd kolejką na 3555 m n.p.m. (płatne dodatkowo ok. 25 EUR/os.).
Cena wycieczki ok. 47 EUR/os.

SIAM PARK
Największy tematyczny park wodny w Hiszpanii (pow. 18,5 ha), składający się z ponad 25 różnych budynków, kilkunastu zjeżdżalni - w tym największa na wysokości 28 m (ósme piętro) - kończąca się tunelem w basenie pełnym rekinów, wodospady, sztuczne rzeki, tropikalna zieleń, mnóstwo basenów w tym 3 z podgrzewaną wodą oraz plaża z białym piaskiem przywiezionym z samej Portugalii. I jakby tego było mało, to na dokładkę, sztuczne fale do wysokości 3 m! Na miejscu bogate zaplecze gastronomiczne w postaci różnego rodzaju barów i restauracji, wypożyczalnia pontonów oraz sklepy z pamiątkami. Oryginalna architektura nawiązuje do dawnego królestwa Tajlandii SIAM" i stąd też sama nazwa parku. Siam Park znajduje się w Playas de Las Americas, zjazd bezpośrednio z autostrady TF 1. Park wodny oferuje także bezpłatny transport turystów charakterystycznymi autobusami. Park jest czynny codziennie w godz. 10:00-17:00 w okresie zimowym i 10:00-18:00 latem.
Cena z własnym dojazdem: ok. 35 EUR/os. dorosła, ok. 20 EUR/dziecko 6-11 lat.


LORO PARQUE (Puerto de la Cruz)
Loro Parque znajduje się na północy wyspy w Puerto de la Cruz. Jest mieszanką ogrodu zoologicznego i botanicznego - stał się on ostoją wielu zagrożonych wyginięciem gatunków, do tego egzotyczny ogród i przepiękna tropikalna zieleń czynią to miejsce obowiązkowym punktem pobytu każdego turysty. Tysiące ptaków, także żółwie, aligatory, małpy, goryle, tygrysy i potężne akwarium w którym zobaczyć można miedzy innymi rekiny, a także pingwinarium - widok tych pociesznych ptaków zawsze przykuwa uwagę. I na koniec pokazy tresury delfinów, papug i lwów morskich, które zachwycą nie tylko dzieci, ale i dorosłych. Loro Park znajduje się na północy wyspy w Puerto de la Cruz - czynny codziennie. Park jest czynny codziennie w godz.10:00-18:45 (ostatnie wejście o godz. 16:00).
Cena z dojazdem zorganizowanym - ok. 47 EUR/os. dorosła, ok. 33 EUR/dziecko 6-11 lat, ok. 6 EUR/dziecko 2-5 lat.

DOOKOŁA WYSPY
Pierwszym przystankiem na tej wycieczce będzie jedna z najbardziej charakterystycznych atrakcji Teneryfy - Los Gigantes - majestatyczne 600-metrowe skały wpadające do oceanu. Następnie przejedziemy północne wybrzeże do uroczej miejscowości Garachico, która niegdyś była bardzo ważnym portem Teneryfy. Podróż kontunuujemy w kierunku Orotavy - soczyście zielonej doliny z plantacjami bananów oraz z niewielkim miasteczkiem o tej samej nazwie leżącym u podnóża El Teide. Na uwagę w Orotavie zasługują również kamienice z charakterystycznymi dla Wysp Kanaryjskich drewnianymi balkonami. Następnym punktem programu będzie Icod de Los Vinos i słynne Drzewo Smocze.
Cena z lunchem ok. 73 EUR/os. dorosła.


SKARBY PÓŁNOCY


Całodzienna wycieczka objazdowa po Teneryfie, prezentująca najbardziej urokliwe i tradycyjne miejsca wyspy. Spacer wąskimi uliczkami miasteczka Orotava zaprowadzi nas do najpiękniejszego budynku Teneryfy - Domu z Balkonami. Następnym przystankiem na naszej trasie będzie "kanaryjski Kraków", czyli La Laguna - pierwsza stolica Teneryfy z fantastycznie zachowaną kolonialną starówką, wpisana na Listę Światowego Dziedzictwa UNESCO. Z La Laguny malowniczą drogą przejedziemy przez najbardziej niedostępny fragment Teneryfy - zielone góry Anaga - do najsłynniejszej plaży wyspy - Las Teresitas. Zwieńczeniem dnia będzie wizyta we współczesnej stolicy - Santa Cruz.
Cena ok. 50 euro, dziecko 35 euro.


Uwaga!
Zamieszczone powyżej opisy wycieczek lokalnych są podane wyłącznie informacyjnie i nie stanowią oferty handlowej. Nie gwarantujemy, że będą one wszystkie realizowane. Pełny wykaz dostępnych atrakcji lokalnych wraz z ich aktualnymi cenami jest dostępny u naszych rezydentów.

"

Inne

TENERYFA - informacje ogólne

Waluta EURO. Można płacić kartami kredytowymi i korzystać z bankomatów. W miejscowościach turystycznych są miejsca gdzie można wymieniać walutę.

Napiwki Przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwków, szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach. Zdarza się, że napiwek zostaje doliczony do rachunku.

Wiza Obywatele Polski mogą podróżować do Hiszpanii na podstawie dowodu osobistego lub paszportu.

Czas Zimą minus 1 godzina w stosunku do czasu polskiego, latem minus 2 godziny.

Orientacyjne ceny Warto pamiętać, że Wyspy Kanaryjskie są obszarem wolnocłowym i taniej można tu kupić wiele artykułów, np. kosmetyki, alkohol czy sprzęt elektroniczny. Generalnie ceny popularnych towarów są przystępne, np. obiad w restauracji od 10 EUR, woda 1l - 1-1,5 EUR, piwo w barze od 1,5 EUR, kawa w kawiarni od 2 EUR, bilety autobusowe w zależności od trasy od 0,7 EUR do 5 EUR.

Poczta Czynna jest od poniedziałku do piątku w godz. 08.30-14.00. Zarówno kartki pocztowe, jak i znaczki można kupić w recepcji hotelu i tam zostawić do wysłania. Znaczek do Polski i innych krajów Europy kosztuje 0,65 EUR.

Elektryczność Napięcie 220V, urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów.

Telefony Karty telefoniczne możemy kupić w sklepach i kioskach w pobliżu publicznych aparatów telefonicznych. Karty telefoniczne kosztują 6-12 EUR. Telefony komórkowe działają w całej Hiszpanii. Rozmowy lokalne są tanie natomiast zagraniczne dość drogie. Koszty połączeń w ramach roamingu polskich sieci prosimy sprawdzać przed wyjazdem u operatora.

Godziny pracy Banki otwarte są codziennie od 9.00 do 14.00, w soboty do 13.00 sklepy czynne są od 09:00 do 13.00 oraz po 16.00 kiedy kończy się sjesta. Supermarkety czynne są zazwyczaj od 09:00 do 21:00. W niedziele i święta sklepy i urzędy są zamknięte. Wszelkie urzędy są otwarte tylko w godzinach porannych.

Wyloty: Z Warszawy, Katowic, Gdańska oraz Poznania.Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku.Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: r.pl\rozklady.

W regionie

Teneryfa Teneryfa, ze stolicą w Santa Cruz de Tenerife, jest największą wyspą archipelagu Wysp Kanaryjskich (2059 km2), położoną na Oceanie Atlantyckim, u północno-zachodnich wybrzeży Afryki, administracyjnie należącą do Hiszpanii. Charakteryzuje się górzystą powierzchnią pochodzenia wulkanicznego. Najwyższy szczyt Pico de Teide (3718 m n.p.m.) jestjednocześnie najwyższą górą Hiszpanii. Wyspa ta kusi pięknymi plażami oraz zielenią palm. Uprawia się tu trzcinę cukrową, banany, drzewa cytrusowe, winorośl, zboża, tytoń oraz warzywa. Głównym miastem i portem jest Santa Cruz de Tenerife. Na wyspie panuje zróżnicowany klimat (łagodny przez cały rok). Łańcuch górski dzieli wyspę na dwie strefy klimatyczne - południowo - wschodnią - cieplejszą (dominuje klimat pustynny i suchy, ponieważ dociera tam gorące powietrze z Afryki, stosunkowo niewiele roślinności, piaszczyste plaże) oraz północno-zachodnią - chłodniejszą (panuje klimat wilgotny, bogata roślinność, skaliste wybrzeże, czarny igrafitowy piasek wulkaniczny). O mieszkańcach Teneryfy mówi się, że są jak wulkan Teide - zimni na zewnątrz, gorący w środku - choć w przy pierwszym spotkaniu mogą okazać się nieprzystępni, to przy drugim na pewno będą przyjaźni, pomocni i otwarci. To ludzie stanowiący prawdziwą mieszankę kultur i narodowości etnicznych, a przy tym dumni ze swych tradycji i kultury, którymi chętnie dzielą się z turystami.

Los Cristianos, Playa de las Americas i Costa Adeje Los Cristianos i Playa de las Americas położone są na południu wyspy, w odległości ok. 13-18 km od lotniska Reina Sofia. Są również jednymi z najstarszych miejscowości wypoczynkowych w tej części wyspy. Wraz z Costa Adeje, przechodząc jedna w drugą, tworząrozbudowaną bazęhotelowąi rekreacyjną. W Los Cristianos i Playa de las Americas znajdują się plaże wulkanicznego pochodzenia (ciemny piasek).

Playa de las Americas to nieprzerwany ciąg restauracji, barów, dyskotek, pasaży handlowych - życie tu toczy się przez całą dobę.

Los Cristianos jest nieco spokojniejsze, choć również nie brak tu atrakcji typowych dla kurortów turystycznych, pozwalającychprzyjemnie spędzić czas poza hotelem.

Costa Adeje uznawane jest za kurort bardziej przyjaznym rodzinom, więcej tu hoteli niż dyskotek, to wspaniała promenada nadmorska z pieknymipunktami widokowymi i sympatycznymi restauracjami zapewnią Klientom udany wypoczynek. Miłośnicy kąpieli słonecznych znajdą tu dobrze zagospodarowane plaże (leżaki parasole, prysznice, a do tego sporty wodne). Amatorom windsurfingu i kitesurfingu polecamy wizytę w położonym przy lotnisku El Medano, gdzie panująidealne warunki dla wind-, kite-surferów. Miłośnicy gór mogą uprawiać trekking w parku narodowym wulkanu El Teide, golfiści znajdą świetnie przygotowane pola golfowe, a wielbicieli wycieczek krajoznawczych zachęcamy do odwiedzenia Orotavy oraz Puerto de la Cruz - miejscowości położonych na północy wyspy, które kuszą typowymi hiszpańskimi krętymi uliczkami ibielonymi domkami z czerwonymi dachówkami. Wszystkim polecamy genialny park wodny Siam Park. Zapraszamy do poznawania Teneryfy!


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Labranda Isla Bonita to hotel położony w turystycznej miejscowości Costa Adeje, w pobliżu plaży z piękną promenadą, w poblizu sklepów, kawiarni i restauracji. Duża restauracja, a dodatkowo aneksy kuchenne w pokojach. Polecany zarówno dla młodych osób, jak i dla rodzin z dziećmi oraz osobom nastawionym na rozrywkę. Przynależność do sieci hotelowej Labranda to gwarancja wysokiej jakości świadczonych usług.


Itaka
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Labranda Isla Bonita to hotel położony w turystycznej miejscowości Costa Adeje, w pobliżu plaży z piękną promenadą, w poblizu sklepów, kawiarni i restauracji. Duża restauracja, a dodatkowo aneksy kuchenne w pokojach. Polecany zarówno dla młodych osób, jak i dla rodzin z dziećmi oraz osobom nastawionym na rozrywkę. Przynależność do sieci hotelowej Labranda to gwarancja wysokiej jakości świadczonych usług.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w centrum kurortu Costa Adeje, 2 km od Siam Parku, 400 metrów od piaszczystej Playa de Fanabe
  • przestronne apartamenty składające się z dwóch pomieszczeń, bogaty program animacyjny dla dzieci i dorosłych
  • bardzo smaczne i urozmaicone wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi gratis

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Wyspy Kanaryjskie / Teneryfa

Opis oferty:

Miejsce z klimatem, idealne dla szukających spokoju, a jednocześnie w centrum pełnego rozrywek Costa Adeje. Hotel znajduje się blisko pięknej, piaszczystej plaży z wulkanicznym piaskiem. Można do niej dojść spacerem, warto również wybrać się na zakupy oraz do Siam Parku i parku wodnego AquaLand. Na miejscu wiele atrakcji sportowych i rekreacyjnych: boisko wielofunkcyjne, kort tenisowy, gry i zabawy dla dzieci w miniklubie oraz animacje dla dorosłych. Wygodne pokoje, świetne baseny i dobra obsługa zapewnią komfortowy wypoczynek.

POŁOŻENIE:

ok. 1,1 km od centrum COSTA ADEJE, najbliższe sklepy i bary ok. 100 m od hotelu, ok. 2 km od portu jachtowego Puerto Colon, ok. 2,5 km od AquaLandu, ok. 2,5 km od Siam Parku; ok. 20 km od portu lotniczego Reina Sofia.

PLAŻA:

Playa de Fanabe, publiczna, wulkaniczny ciemny piasek, ok. 450 m od hotelu, parasole, leżaki i ręczniki płatne; Playa del Duque, ciemny piasek, ok. 2,5 km od hotelu, parasole i leżaki płatne (ok. 15 EUR/komplet).

HOTEL:

czterogwiazdkowy, stylowy, częściowo odnowiony, 438 pokoi, 2 budynki, 6 pięter, windy, małe lobby, całodobowa recepcja, restauracja główna - dania w formie bufetu, kuchnia europejska, dostępne menu i foteliki dla dzieci, dania wegetariańskie, bar Acuarium; w pełni wyposażone centrum konferencyjne dla ok. 250 osób, 2 tarasy do opalania na dachu (w tym 1 dla naturystów), bezpłatny internet bezprzewodowy w lobby; za opłatą: punkt internetowy; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard, Diners Club; wymagany depozyt w kwocie 60 EUR/pokój, do zapłaty podczas zameldowania lub numer karty kredytowej.

rodzinny:

dla maks. 4 os., ok. 42 m², klimatyzowany (w sezonie letnim), łazienka (wanna lub prysznic, wc; suszarka), sypialnia i pokój dzienny z rozkładaną sofą, telewizor, telefon; za opłatą: sejf (3 EUR/dzień, 17 EUR/tydz.); bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; balkon lub taras (stolik i krzesełka);

rodzinny superior:

odnowiony; wyposażenie jak w pokoju rodzinnym; widok na basen oraz pokój rodzinny superior za dopłatą.

SPORT I ROZRYWKA:

2 baseny o nieregularnym kształcie, w tym 1 podgrzewany w sezonie zimowym, słodka woda, 2 brodziki, słodka woda, przy basenach bezpłatne parasole i leżaki, ręczniki (za kaucją: ok. 10 EUR); kort tenisowy, aerobik, siłownia, zadaszone boisko wielofunkcyjne, rzutki; pokój zabaw dla dzieci, miniklub, animacje dla dorosłych i dla dzieci: wieczorne show, pokazy tańca, okazjonalnie muzyka na żywo; za opłatą: pokój gier, bilard.

ALL INCLUSIVE:

śniadanie (7.00-10.00), obiad (12.30-15.00), kolacja (18.30-21.30) w formie bufetu w restauracji; kawa, herbata, ciasto w barze (16.00-17.00); napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe w wyznaczonych barach (10.00-23.00); wymagane noszenie opasek all inclusive; dodatkowo w opcji all inclusive Plus (za dopłatą na miejscu: ok. 15 EUR/os./dzień): szeroka oferta alkoholi importowanych i priorytetowa obsługa kelnerska.

KONTAKT:

0034/922717221,

GRATIS:

świadczenia hotelowe: 1. dziecko do 14 latWi-Fi


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Itaka. Nowa Itaka sp. z o.o. jest jednym z naszych kluczowych partnerów i głównym kontrahentem, z którym od lat spełniamy turystyczne marzenia naszych wspólnych klientów. Wysoki standard obsługi, wykwalifikowani rezydenci i przewodnicy oraz szeroki wybór atrakcyjnych ofert na wakacje dopracowanych w każdym szczególe zapewniają wieloletni sukces jakim może poszczycić się to biuro.

W swojej ofercie Itaka posiada wiele sprawdzonych hoteli położonych w dogodnej lokalizacji, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami. Biuro posiada szeroki wachlarz destynacji turystycznych i może spełnić oczekiwania najbardziej wymagających klientów. Ponad to, do swojej oferty sukcesywnie wprowadza oryginalne kierunki takie jak Bośnia i Hercegowina, Albania, Madera czy kierunki egzotyczne - Wyspy Zielonego Przylądka, Zanzibar i wiele, wiele innych.

Itaka posiada bogatą ofertę wycieczek objazdowych, zarówno autokarowych jak i samolotowych. Ich programy są bardzo zróżnicowane i dostosowane do wymagań różnych klientów, dlatego każdy może znaleźć wyjazd zgodny z jego preferencjami. Biuro podrózy Itaka posiada także jeden z największych wyborów ofert w promocji last minute, co pozwala klientom z każdym budżetem na spełnienie swoich wakacyjnych marzeń.

Biuro Podróży Itaka w ciągu swojej dotychczasowej działalności otrzymała wiele prestiżowych nagród i wyróżnień, takich jak tytuł Superbrands i Created in Poland Superbrands 2014/15 przyznawany najsilniejszym markom na polskim rynku, Touroperator Roku 2014, Konsumencki Lider Jakości 2014, czy Wielka Perła Polskiej Gospodarki 2012.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Labranda Isla Bonita to hotel położony w turystycznej miejscowości Costa Adeje, w pobliżu plaży z piękną promenadą, w poblizu sklepów, kawiarni i restauracji. Duża restauracja, a dodatkowo aneksy kuchenne w pokojach. Polecany zarówno dla młodych osób, jak i dla rodzin z dziećmi oraz osobom nastawionym na rozrywkę. Przynależność do sieci hotelowej Labranda to gwarancja wysokiej jakości świadczonych usług.


Mapa Hotelu Labranda Isla Bonita
Zdjęcia lokalizacji (Hiszpania / Teneryfa)
Puerto de la Cruz czyli miasto na północy Teneryfy z kompleksem Lago Martianez
Wodny park atrakcji Siam Park wzorowany na tajlandzkiej wiosce - Hiszpania, Teneryfa
Kilometrowa plaża na północy wyspy Teneryfa ze złotym saharyjskim piaskiem - Hiszpania
Słynny na całym świecie park zoologiczny Loro Park w Puerto de la Cruz odwiedzają miliony turystów rocznie
Klify olbrzymy czyli Los Gigantes na wyspie Teneryfa
Długa piaszczysta plaża i promenada w pobliży Playa de las Americas na wyspie Teneryfa
Jedna z ładniejszych plaż i miejscowości na południu wyspy Teneryfa czyli Costa Adeje
Jedna z głównych atrakcji wyspy Teneryfa czyli wulkan Teide
Przyciągająca tysiące turystów 1000- letnia dracena w miejscowości Icod del los Vinos na Teneryfie
La Gomera to najpopularniejsza wycieczka fakultatywna dostępna z wyspy Teneryfa
Wąwóz Masca w górach Teno to ulubione miejsce na trekking na Teneryfie
Wulkaniczna Playa de La Arena każdego roku przyciąga  tysiące turystów na Teneryfie

Opinie o Hotelu Labranda Isla Bonita

W hotelu Isla Bonita spędziłam wakacje z 6 letnim dzieckiem. Położenie super - niedaleko do plaży (bardzo ładna promenada) oraz do sklepów, kawiarni i rozrywek. Sam hotel trochę stary, pokoje bardzo duże, ale wymagające remontu. Dużym plusem było jedzenie - dużo, smaczne i urozmaicone i spory basen + brodzik dla dzieci. Wieczorami świetne animacje - show różnego rodzaju łącznie z loro show czyli papugami, występami muzycznymi itd. Hotel duży, więc było w nim także sporo klientów, czasami trzeba było poczekać chwilę na zwolnienie stolika w restauracji. Bez fajerwerków, ale ogólnie OK - wakacje bardzo udane. Oczywiście z dzieckiem polecam zdecydowanie Loro Park + objazd wyspy - poza Teide, zobaczenie północy wyspy- krajobrazowo inna niż okolice Costa Adeje.

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, dla aktywnych wczasowiczów, ceniącym rozrywkę
Podsumowanie: polecam
4.1

Kilka tygodni temu byliśmy w hotelu Isla Bonita i wrażenia mamy mieszane. Niby panuje to fajny klimat ale całe otoczenie jest już mocno podstarzałe i wymaga remontu. Pokoje takie sobie, mieszkaliśmy w dużo lepszych, posiłki mogą być, głodni nigdy nie wychodziliśmy chociaż czasami ciężko było znaleźć wolny stolik. Na Teneryfę na pewno jeszcze kiedyś wrócimy ale hotel raczej wybierzemy nieco lepszy

POLECAM:
ekonomicznym klientom, dla aktywnych wczasowiczów
Podsumowanie: może być
3.6

Hotel w porządku, duży, trochę starawy, dobre położony jeżeli komuś zależy na zwiedzaniu. Jedzenie słabe, śniadania jeszcze przeszły, jednak później było gorzej. Alkohole dobre. Sporo zwiedzaliśmy więc ten hotel jako jeden z najtańszych się nadał. Teneryfa jest naprawdę piękna i nie trzeba tylko siedzieć w hotelu. Costa Adeje to typowa turystyczna mieścina, również jest co porobić.

POLECAM:
ekonomicznym klientom, dla aktywnych wczasowiczów
Podsumowanie: polecam
3.9

W hotelu isla bonita, tylko teneryfa jest bonita bo hotel już trochę mniej..

POLECAM:
ekonomicznym klientom
Podsumowanie: może być
3.3

Tygodniowy pobyt w hotelu Isla Bonita zaliczam do udanych. Byliśmy tam z M. na naszej podróży poślubnej. Plaża ok.5-7 min. pieszo. Okolica ekskluzywna i bezpieczna. Obsługa ogólnie bez zarzutu. Pokoje dobrze wyposażone, w wersji All Inclusive aneks kuchenny okazał się całkowicie zbędny (nam wystarczyłaby mała lodówka). Bufet bogaty, na obiad i kolację zawsze wybraliśmy sobie coś co nam smakowało, śniadania ewidentnie dostosowane do niemieckich i brytyjskich gości, czyli tłusto, słono i ciężko. Odradzam. Baseny przyhotelowe nie za duże. Szybka obsługa przy barach. Wybór alkoholi i napojów duży. Podsumowując: położenie świetne, hotel czysty i przyjemny. Na koniec jedna uwaga! Przy zakwaterowaniu w hotelu kazano nam wpłacić kaucję w wysokości 60 euro na poczet extra wydatków (telefon, sejf itp.). Przy wykwaterowywaniu zwrócili pieniądze, ale niesmak pozostał, bo nikt nas o tym wcześniej nie poinformował, a taką gotówkę na wyjeździe można było inaczej spożytkować.

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, wymagającym klientom, dla aktywnych wczasowiczów
Podsumowanie: polecam
4.0

Labranda Isla Bonita - możliwości zakwaterowania:

pokoj rodzinny
1 os. pokoj standardowy
1 os. pokoj superior
1 os. Pokój superior z widokiem na basen
2 os. pokoj rodzinny
2 os. pokoj standardowy
2 os. pokoj superior
2 os. Pokój superior z widokiem na basen

Labranda Isla Bonita - Możliwości wyżywienia:


Labranda Isla Bonita - miasta wylotu:


Labranda Isla Bonita - możliwa długość wypoczynku:


Masz pytania o Hotel Labranda Isla Bonita? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00