Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob.-nd. 10:00-18:00

Last Minute
Hotel H10 Gran Tinerfe, Teneryfa
1/14
Hotel H10 Gran Tinerfe, Teneryfa
2/14
Hotel H10 Gran Tinerfe, Teneryfa
3/14
Hotel H10 Gran Tinerfe, Teneryfa
4/14
Hotel H10 Gran Tinerfe, Teneryfa
5/14
Hotel H10 Gran Tinerfe, Teneryfa
6/14
Hotel H10 Gran Tinerfe, Teneryfa
7/14
Hotel H10 Gran Tinerfe, Teneryfa
8/14
Hotel H10 Gran Tinerfe, Teneryfa
9/14
Hotel H10 Gran Tinerfe, Teneryfa
10/14
Hotel H10 Gran Tinerfe, Teneryfa
11/14
Hotel H10 Gran Tinerfe, Teneryfa
12/14
Hotel H10 Gran Tinerfe, Teneryfa
13/14
Hotel H10 Gran Tinerfe, Teneryfa
14/14
mapakliknij aby aktywować mapę
Ocena
hotelu:
0.0 / 5
Najbliższy termin
01.04 - 04.04
już od 4109 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
15.10 - 19.10
już od 2269 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu H10 Gran Tinerfe
  • Tenis
  • Basen odkryty
  • Polska animacja
  • Klimatyzacja
  • Przy plaży
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Bez paszportu

Hotel H10 Gran Tinerfe
star 4

Hiszpania: Teneryfa
Ocena hotelu H10 Gran Tinerfe:
0.0 / 5
Średnia z 0 opinii
Szczegóły oceny hotelu H10 Gran Tinerfe:
  • Lokalizacja
    0
  • Hotel
    0
  • Pokoje
    0
  • Wyżywienie
    0
  • Atrakcje
    i sport
    0
  • Jakość
    do ceny
    0
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 01 kwietnia 2023
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 15 października 2023
ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Hotel jest najstarszym na wyspie ale po generalnym remoncie. Stonowana kolorystyka wnętrz, miła obsługa i smaczna kuchnia sprzyjają wypoczynkowi. Bardzo dobrze zagospodarowany hotel, kilka basenów. Jest położony tuż przy plaży. Polecany każdemu bez względu na wiek.

Hotel H10 Gran Tinerfe w ofercie Biura podróży:

TUI

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Hotel jest najstarszym na wyspie ale po generalnym remoncie. Stonowana kolorystyka wnętrz, miła obsługa i smaczna kuchnia sprzyjają wypoczynkowi. Bardzo dobrze zagospodarowany hotel, kilka basenów. Jest położony tuż przy plaży. Polecany każdemu bez względu na wiek.

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

W okolicy

  • w centrum Playa de las Americas
  • bezpośrednio przy plaży
  • czas dojazdu z lotniska ok. 25 min

polozenie

  • w centrum Playa de las Americas
  • bezpośrednio przy plaży
  • czas dojazdu z lotniska ok. 25 min

plaza

  • bezpośrednio przy plaży Playa El Bobo
  • publiczna
  • piaszczysta

Wyposażenie

  • recepcja
  • winda
  • ogród
  • taras
  • Wi-Fi: w całym hotelu, w cenie
  • terminal internetowy: w cenie
  • pralnia: za opłatą
  • bankomat w hotelu
  • butik: za opłatą
  • fryzjer: za opłatą
  • pralnia: za opłatą
  • sala konferencyjna

karty

Visa, MasterCard, American Express

Liczba pokojów

366

Kategoria lokalna

4 gwiazdki

Dodatkowe informacje

  • hotel dla dorosłych: 18+
  • hotel nie akceptuje zwierząt
  • W rezerwowanym hotelu opieka wyłącznie poprzez TUI Service Center 24/7: mailowo, telefonicznie, SMS i za pośrednictwem czatu w aplikacji TUI w serwisie myTUI. W aplikacji TUI znajdą Państwo mnóstwo przydatnych informacji dotyczących przebiegu podróży i miejsca wypoczynku. Za jej pośrednictwem można rezerwować również wycieczki fakultatywne. Niezależnie od tego, czy szukają Państwo pomysłów na spędzanie czasu w okolicy, czy potrzebują Państwo naszej pomocy w rozwiązaniu problemu, jesteśmy do Państwa dyspozycji.
    Telefon: +48 222043596
    SMS: + 48 799448800
    E-mail: servicePL@TUI.com
    Czat: w aplikacji TUI

basen

  • baseny: 3
  • basen „Lago A": zewnętrzny, ze słodką wodą, leżaki: w cenie, parasole: w cenie
  • basen „Lago B": zewnętrzny, ze słodką wodą, leżaki: w cenie, parasole: w cenie
  • basen „Climatizada": zewnętrzny, ze słodką wodą, podgrzewany: październik - kwiecień, leżaki: w cenie, parasole: w cenie
  • jacuzzi „Jacuzzi Lago A": zewnętrzne, ze słodką wodą, woda termalna
  • jacuzzi „Jacuzzi Privilege": za opłatą, zewnętrzne, ze słodką wodą, woda termalna
  • jacuzzi „Jacuzzi Sunset Beach Terrace": ze słodką wodą, woda termalna
  • Sport i wellness

    W cenie
    • siłownia
    Płatne
    • strefa spa „Despacio Beauty Center": codziennie 10:00 - 18:00
    • sauna fińska
    • łaźnia parowa
    • masaże
    • zabiegi kąpielowe
    • zabiegi medyczne
    • salon kosmetyczny „Despacio Beauty Center"
    • tenis

    rozrywka

    • zajęcia sportowe codziennie
    • przedstawienia
    • muzyka na żywo kilka razy w tygodniu
    • boccia w cenie
    • rzutki w cenie
    • bilard za opłatą

    Pokoje

    Suita junior z widokiem na morze JSM1
    • 2-3 os.
    • widok na morze
    • balkon
    • klimatyzacja: w cenie, centralnie sterowana
    • sejf: za opłatą
    • minibar: za opłatą
    • telefon
    • Wi-Fi: w cenie
    • TV
    • wanna
    • WC
    • suszarka do włosów
    • szlafroki: w cenie
    • kapcie: w cenie
    Pokój 2-osobowy z widokiem na morze DZM1
    • 2-3 os.
    • widok na morze
    • widok na morze
    • klimatyzacja: w cenie, cetralnie sterowana
    • minibar: za opłatą, uzupełnianie minibaru: codziennie
    • codzienna prasa
    • sejf: w cenie
    • telefon
    • Wi-Fi: w cenie
    • TV
    • stacja dokująca do i-Poda
    • wanna
    • WC
    • szlafroki: w cenie
    • kapcie: w cenie
    • suszarka do włosów
    • balkon
    Pokój 2-osobowy z widokiem na morze DZM2
    • 2-3 os.
    • widok na morze
    • klimatyzacja: w cenie, centralnie sterowana
    • minibar: za opłatą
    • sejf: w cenie
    • telefon
    • Wi-Fi: w cenie
    • TV
    • stacja dokująca do i-Poda
    • wanna
    • WC
    • szlafroki: w cenie
    • kapcie: w cenie
    • suszarka do włosów
    • balkon
    Bungalow z widokiem na ogród BUX1
    • 2-3 os.
    • widok na ogród
    • taras
    • klimatyzacja: w cenie, centralnie sterowana
    • sejf: za opłatą
    • minibar: za opłatą
    • telefon
    • Wi-Fi: w cenie
    • TV
    • wanna
    • WC
    • suszarka do włosów
    Pokój 2-osobowy DZX1
    • 1-3 os.
    • balkon
    • klimatyzacja: w cenie, centralnie sterowana
    • sejf: za opłatą
    • minibar: za opłatą
    • telefon
    • Wi-Fi: w cenie
    • TV
    • wanna
    • WC
    • suszarka do włosów

    Wyżywienie

    All inclusive
    • śniadanie: codziennie 07:00 - 10:00, w formie bufetu
    • obiad: codziennie 12:45 - 15:15, w formie bufetu
    • kolacja: codziennie 18:30 - 21:30, w formie bufetu
    • przekąski
    • napoje: wybrane napoje bezalkoholowe, wybrane lokalne napoje alkoholowe, wybrane międzynarodowe napoje alkoholowe, wybrane napoje do posiłków, kawa/herbata po południu
    Dwa posiłki
    • śniadanie: codziennie 07:00 - 10:00, w formie bufetu
    • kolacja: codziennie 18:30 - 21:30, w formie bufetu
    Restauracje i bary
  • restauracje: 3
  • restauracja „Los Menceyes": bufet, wymagany odpowiedni strój
  • restauracja „Brasserie El Mirador": a la carte, za opłatą
  • restauracja gourmet „Asensen Food & Experience": dania serwowane, bez możliwości wyboru z menu, za opłatą, kilka razy w tygodniu

  • bary i inne: 6
  • bar w lobby „Bar Lobby": codziennie 16:00 - 00:00, za opłatą
  • bar przy zewnętrznym basenie „Bar Drago": codziennie 10:00 - 18:00, za opłatą
  • kawiarnia „Mike´s Coffee": codziennie 11:00 - 18:00, za opłatą
  • bar „Discoteca-Bar Teide": codziennie 19:30 - 00:00, za opłatą
  • bar „Sunset Terrace Bar": codziennie 11:30 - 18:30, za opłatą
  • bar „Sunset Chill Out Bar": codziennie 17:00 - 00:00, za opłatą

  • Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży TUI Polska. TUI Polska jest jednym z największych biur podróży nie tylko w kraju, ale i na świecie, o ugruntowanej pozycji na rynku, wielu latach doświadczenia i bogatej ofercie wyjazdów do każdego miejsca na świecie. To jeden z naszych kluczowych partnerów, który umożliwia nam spełnianie turystycznych marzeń naszych klientów.

    Podstawowym przesłaniem koncepcji Biura Podróży TUI Polska jest uzmysłowienie klientom, że koncern towarzyszy im na wszystkich etapach podróży – od momentu wyboru oferty, poprzez odprawę na lotnisku i przelot, aż do pobytu i opieki w miejscu wypoczynku. Międzynarodowy koncern TUI jest właścicielem linii lotniczek TUI Fly (Akrefly), kilku sieci hotelowych, m.in. Splashworld, Robinson, Iberotel, RIU i wiele innych. Dzięki temu na każdym etapie podróży turysta może być obsługiwany tylko przez pracowników jednej grupy!


    W swojej ofercie TUI posiada wiele sprawdzonych hoteli w najróżniejszych europejskich i egzotycznych destynacjach. Poczynając od najbardziej popularnych – czyli w Grecji, Hiszpanii, Turcji, Tunezji, Bułgarii czy Egipcie – poprzez mniej znane jak na przykład Lazurowe Wybrzeże we Francji, po dalekie kierunki jak Jamajka, Dominikana, Meksyk i inne – klienci mogą zwiedzić z TUI cały świat! Wszędzie znaleźć można bogatą ofertę hoteli o najróżniejszym standardzie, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami.



    Exim Tours

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Hotel jest najstarszym na wyspie ale po generalnym remoncie. Stonowana kolorystyka wnętrz, miła obsługa i smaczna kuchnia sprzyjają wypoczynkowi. Bardzo dobrze zagospodarowany hotel, kilka basenów. Jest położony tuż przy plaży. Polecany każdemu bez względu na wiek.

    Szukasz wakacji do Hiszpanii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    4Hiszpania/Teneryfa

    Informacje Ogólne:

    H10 Gran Tinerfe w Costa Silencio posiada 359 pokoi i został odnowiony w 2009 roku. Miasto znajdujące się najbliżej hotelu to Adeje (100 m). Dla Państwa komfortu hotel posiada recepcję, salon fryzjerski, sklepy, klimatyzację, salon, lobby i salę konferencyjną. Personel mówi po angielsku i hiszpańsku. Bezpłatne parasole słoneczne i leżaki do opalania są dostępne na basenie. W pobliżu hotelu z możliwością dojazdu: lotnisko TFS (28 km) i dyskoteka (500 m). W pobliżu hotelu znajdują się bary/restauracje i przystanek autobusowy. Oferta rozrywkowa hotelu: sala telewizyjna.

    Udogodnienia:

    Hotel oferuje pokojówki, pralnię, sejfy i kantor. Dostęp do Internetu bezprzewodowego poprzez hotspot. Godziny pracy recepcji: 24h.

    Sport i Rozrywka:

    Aby aktywnie spędzać czas wolny, hotel oferuje tenis stołowy, program zajęć animacyjnych, bilard i grę boccia. Goście, którzy również na urlopie chcą spędzać czas uprawiając sport, mają następujące możliwości: tenis.

    Dodatkowe Informacje:

    Akceptujemy następujące formy płatności: karta Eurocard/MasterCard i karta Visa. Za korzystanie z niektórych urządzeń, ofert i aktywności mogą być pobierane dodatkowe opłaty.

    UWAGA

    W związku ze zmianą przepisów dotyczących przekraczania granicy oraz przepisów sanitarnych w poszczególnych krajach, sprawdź warunki w zakładce Bezpieczne Wakacje w kraju, do którego się udajesz na https://eximtours.pl/strony/bezpieczne-wakacjeInformujemy, że dostępność infrastruktury hotelowej i zakres świadczeń może ulec zmianie. Zmiany dotyczą głównie lobby, restauracji, barów, basenów, spa, placy zabaw i klubów dla dzieci. Przepisy wydawane są przez lokalne władze i Organizator nie ma na nie wpływu. Więcej o możliwych utrudnieniach na https://eximtours.pl/strony/bezpieczne-wakacjeW przypadku wyjazdu do krajow, w których obowiązkowe są testy na COVID19, EximTours przygotował specjalne zniżki na wykonanie testów. Więcej informacji znajdą Państwo na https://eximtours.pl/strony/bezpieczne-wakacje

    Bagaż

    Kraków, Warszawa Modlin (Ryanair);Cena zawiera bagaż podręczny (40x20x25)Klienci mogą dokupić dodatkowy bagaż o wadze 10 kg (55x40x20)- Usługa EXBAG - 125zł/osobęDo każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze;- 20 kg - 280 PLN (wyloty do 11.12)/ 320 PLN (wyloty od 12.12-12.01)/ 360 PLN (wyloty od 13.01 - 31.03)Uwaga! Jeżeli bagaż lub dodatkowe usługi zostaną dodane już po potwierdzeniu rezerwacji ich cena będzie wyższaBerlin Brandenburg (Ryanair);Cena zawiera bagaż podręczny (40x20x25)Klienci mogą dokupić dodatkowy bagaż o wadze 10 kg (55x40x20)- Usługa EXBAG - 125zł/osobęDo każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze;- 20 kg - 260 PLN (wyloty do 11.12)/ 320 PLN (wyloty od 12.12-12.01)/ 360 PLN (wyloty od 13.01 - 31.03)Uwaga! Jeżeli bagaż lub dodatkowe usługi zostaną dodane już po potwierdzeniu rezerwacji ich cena będzie wyższaKatowice (WizzAir);Cena zawiera bagaż podręczny (40x30x20);Klienci mogą dokupić dodatkowy bagaż o wadze 10 kg (55x40x23)- Usługa EXBAG - 200zł/osobęDo każdej rezerwacji istnieje także możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze;- 20 kg - 480 PLN ( wyloty do 30.11 i od 14.01-31.03)/ 610 PLN ( wyloty od 01.12-13.01)- 32 kg - 550 PLN ( wyloty do 30.11i od 14.01-31.03)/ 720 PLN ( wyloty od 01.12-13.01)Uwaga! Jeżeli bagaż lub dodatkowe usługi zostaną dodane już po potwierdzeniu rezerwacji ich cena będzie wyższaWarszawa (WizzAir);Cena zawiera bagaż podręczny (40x30x20);Klienci mogą dokupić dodatkowy bagaż o wadze 10 kg (55x40x23)- Usługa EXBAG - 230zł/osobęDo każdej rezerwacji istnieje także możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze;- 20 kg -  500 PLN ( wyloty do 30.11 i od 14.01-31.03)/ 630 PLN ( wyloty od 01.12-13.01)- 32 kg -  580 PLN ( wyloty do 30.11 i od 14.01-31.03))/ 740 PLN ( wyloty od 01.12-13.01)Uwaga! Jeżeli bagaż lub dodatkowe usługi zostaną dodane już po potwierdzeniu rezerwacji ich cena będzie wyższaBerlin Brandenburg (EasyJet)Cena zawiera bagaż podręczny (45x36x20)Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze;- 15 kg - 400 PLN- 23 kg - 445 PLNUwaga! Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena będzie wyższa.

    Opis kraju

    HISZPANIAHiszpania to kraj pełen słońca, tradycji i różnorodnych kultur. Wakacje w Hiszpanii to idealna propozycja dla wszystkich, zarówno dla turystów preferujących aktywny wypoczynek, jak i wczasowiczów wylegujących się na plaży i korzystających z uroków nadmorskich kurortów.Informacje ogólne o krajuTo państwo położone w zachodniej części Europy, z dostępem do Morza Śródziemnego oraz Zatoki Biskajskiej. Flaga Hiszpanii to prostokąt o trzech poziomych pasach w kolorach: czerwonym, żółtym i czerwonym. Z lewej strony żółtego fragmentu flagi znajduje się godło w postaci tarczy i charakterystycznej korony. Kraj jest jednym z najpiękniejszych miejsc na wczasy w Europie i chętnie kierunek wybierany przez mieszkańców Polski. Wakacje w Hiszpanii to okazja, aby odpocząć na pięknych, piaszczystych plażach, spróbować lokalnych przysmaków, cieszyć się ładną pogodą, a także zwiedzić majestatyczne zabytki. Słoneczna Hiszpania to charakterystyczne miejsce na mapie Europy, które łączy w sobie nowoczesność z tradycją. Regiony takie jak: Costa Blanca, Costa Brava, Costa del Sol i Costa de la Luz to miejsca, które tętnią życiem przez całą dobę, choć najwięcej rozrywek czeka tam na wczasowiczów nocą. Wycieczka do Hiszpanii to propozycja dla całej rodziny. Liczne atrakcje turystyczne, ciekawe miejsca i możliwość spędzania wolnego czasu na różne sposoby z pewnością nikomu nie pozwolą się nudzić. Hiszpania składa się z części lądowej oraz wyspiarskiej, w skład której wchodzą jedne z najpopularniejszych miejsc na świecie, czyli Wyspy Kanaryjskie na Atlantyku oraz Baleary na Morzu Śródziemnym. Państwo Hiszpańskie składa się z 17 prowincji (zwanych regionami), a każda z nich ma niepowtarzalną kulturę oraz obyczaje. Hiszpańskie wyspy zachwycają zapierającymi dech w piersiach widokami, zabytkowymi budowlami i malowniczymi plażami usytuowanymi wśród urokliwych zatoczek. Wyjątkowe krajobrazy oraz wiele atrakcyjnych turystycznie miejsc sprawia, że Hiszpania to jedno z najchętniej odwiedzanych państw nie tylko przez polskich turystów, ale i podróżników z całego świata. Ma zróżnicowany teren o nieograniczonym potencjale turystycznym, dlatego każdy znajdzie tu coś dla siebie. Kultura i obyczajeHiszpanie to ludzie pogodni, bardzo przywiązani do kultury oraz zwyczajów regionu, w którym mieszkają. Z ogromnym szacunkiem odnoszą się do rodziny, stawiając ją zawsze na pierwszym miejscu. Mieszkańców Hiszpanii charakteryzuje też duże poczucie niezależności i pozytywne nastawienie do innych ludzi, także tych przyjezdnych. W Hiszpanii obowiązuje język kastylijski, który potocznie nazywa się go językiem hiszpańskim. W kraju za język urzędowy uznaje się również - w zależności od regionu - język galicyjski, baskijski lub kataloński. W najpopularniejszych turystycznie miastach Hiszpanii można bez problemu porozumieć się w języku angielskim i francuskim. Większość mieszkańców kraju jest wyznania katolickiego. Zaledwie kilka procent ludności uważa się za członków grup praktykujących inne wierzenia religijne, takie jak: judaizm, hinduizm, islam, protestantyzm.KuchniaHiszpańska kuchnia to przede wszystkim świeże i przyrządzane na wiele sposobów ryby oraz owoce morza. Potrawy podawane są zarówno na ostro, jak i na słodko. Jednym z najbardziej charakterystycznych dań w kuchni hiszpańskiej jest paella, czyli danie jednogarnkowe na bazie ryżu, szafranu i owoców morza. Spędzając wakacje w Hiszpanii, warto spróbować także pieczonej jagnięciny, tortilli de patata z jajek i ziemniaków, wyśmienitych deserów, takich jak: flan, turrón, alfajor oraz puszystych paluszków śniadaniowych - churros (idealnych do filiżanki gorącej kawy).Dla aktywnychWakacje w Hiszpanii to idealna okazja, aby rozpocząć przygodę z wodnymi sportami, zwłaszcza windsurfingiem oraz żeglarstwem. Miłośnicy wędrówek wysokogórskich mogą do woli spacerować po licznych szlakach górskich w takich pasmach jak: Góry Betyckie, Pireneje, Góry Kastylijskie. Jednym z najbardziej malowniczych szlaków hiszpańskich jest El Camino, prowadzący do Santiago de Compostela na obszarze pogórza Gór Kantabryjskich. Fani mocnych wrażeń mogą skorzystać z encierro. To przepędzanie byków na specjalną arenę ulicami miasta. Słynne na cały świat święto San Fermin odbywa się w Pampelunie.Co warto kupić?Wczasy w Hiszpanii to niepowtarzalna okazja, aby przywieźć do Polski wspaniałe pamiątki. Wśród turystów szczególnie popularne są figurki w kształcie byka, które kojarzą się ze słynną na cały świat corridą. Fani hiszpańskiej kuchni mogą zakupić artykuły spożywcze. Do najbardziej polecanych należą: oliwa z oliwek, lokalne wino oraz turrony, czyli rodzaj nugatów w kształcie kostek (jedna z najpopularniejszych słodkich przekąsek w Hiszpanii).PogodaPogoda w Hiszpanii, zwłaszcza w sezonie letnim, przyciąga wielu turystów z całego świata. W najcieplejsze miesiące, czyli w lipcu i sierpniu, temperatura powietrza może sięgać nawet 35 stopni Celsjusza, zarówno na wyspach, jak i w części kontynentalnej. Hiszpania należy do najbardziej nasłonecznionych miejsc w całej Europie - słońce świeci tu nawet do 12 godzin na dobę. Z tego też względu wakacje w Hiszpanii to gwarancja rewelacyjnej pogody, a co za tym idzie - przyjemnego letniego wypoczynku. Hiszpania jest również bardzo atrakcyjna zimą, zwłaszcza część kontynentalna, jak: Costa del Sol, Costa Blanca, Brava czy Wyspy Kanaryjskie. Tam można liczyć na słoneczną pogodę i temperatury sięgające nawet 15 stopni Celsjusza.Przydatne zwrotyTak - Sí [si]Nie - No [no]Dziękuję - Gracias [gratias]Dzień dobry - Buenos días [błenos dijas]Do widzenia - Adiós [adjos]Cześć (przywitanie) - Hola [ola]Cześć (pożegnanie) -- Chao [ciau]Przepraszam - Perdona; Disculpe [perdona; diskulpe]Dlaczego Hiszpania?Hiszpania to państwo bardzo różnorodne pod względem kultury, zwyczajów, a nawet krajobrazu. To miejsce, gdzie można korzystać z uroków zarówno górskich szlaków, jak i malowniczych, piaszczystych plaż. Spędzając wakacje w Hiszpanii, warto skorzystać z ofert jednej z nadmorskich miejscowości, które zapewniają turystom niezliczone atrakcje, leżących np. na Costa Brava, Costa del Sol, Costa Blanca czy Costa de la Luz. Niezapomniane wczasy w Hiszpanii zapewni z pewnością wycieczka na jedną z rajskich Wysp Kanaryjskich, takich jak np. La Palma, Teneryfa, Fuerteventura, Majorka i Gran Canaria. W naszym biurze podróży można skorzystać z propozycji wyjazdów zagranicznych każdego dnia. Hiszpania ma niezwykle rozbudowaną bazę hotelową - znaleźć można tu komfortowe noclegi zarówno dla rodzin z dziećmi, grup zorganizowanych, jak i pojedynczych wczasowiczów. Wakacje na hiszpańskich wyspach to całoroczna propozycja dla każdego, zarówno dla miłośnika aktywnego spędzania wolnego czasu, jak i fana słodkiego lenistwa, np. na jednej z rajskich plaż.Informacje praktyczneWymagane dokumenty: paszport lub dowód osobistyWaluta: euro = ok. 4,3 PLN (grudzień 2019)Ceny: woda = ok. 50 centów (ok. 2 zł), przekąska na mieście = 4-6 Euro (ok. 17-26 zł), obiad w restauracji od 10 Euro (od ok. 43 zł)Czas: taki sam jak w PolsceNapięcie: 220 V, gniazdka europejskieSzczepienia: nie wymaganeAmbasada:Ambasada RP w MadrycieInformacje dot. stosunków politycznych, kulturalnych, problematyka Unii Europejskiej, sprawy prasowe i innec/Guisando 23 bis28035 MadridTel: +34 913 736 605E-mail: madryt.amb.sekretariat@msz.gov.pl WAŻNE:z uwagi zmieniające się przepisy sanitarne w poszczególnych krajach prosimy o sprawdzenie aktualnych informacji na stronie https://www.gov.pl/web/dyplomacja/informacje-dla-podrozujacych


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

    Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

    Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

    Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.


    III Millenium

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Hotel jest najstarszym na wyspie ale po generalnym remoncie. Stonowana kolorystyka wnętrz, miła obsługa i smaczna kuchnia sprzyjają wypoczynkowi. Bardzo dobrze zagospodarowany hotel, kilka basenów. Jest położony tuż przy plaży. Polecany każdemu bez względu na wiek.

    Szukasz wakacji do Hiszpanii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ****

    Region

    Hiszpania/ Teneryfa/ Costa Adeje

    Opis

    H10 Gran Tinerfe to miejsce zlokalizowane nad brzegiem morza w Costa Adeje, niedawno odnowione w bardzo nowoczesnym stylu. Do dyspozycji gości komfortowe i ekskluzywne pokoje zaprojektowane przez Cesara Manrique oraz tarasy z widokiem na morze. Hotel to idealne miejsce na spokojne wakacje dla zakochanych lub przyjaciół. Hotel oferuje niezapomniane wakacje dla wszystkich dorosłych gości.

    Serwis

    Na miejscu do dyspozycji gości 365 pokoi, 3 baseny (1 podgrzewany w zimie), zewnętrzne jacuzzi, darmowe Wi-Fi w miejscach publicznych i salach konferencyjnych, kącik internetowy (za dopłatą), oświetlony kort tenisowy, bezpłatny wstęp do Casino de las Americas Playa mieszczący się w tym samym budynku co hotel oraz bezpłatny parking (bez nadzoru, w zależności od dostępności).

    Pokoje

    Jasne, przestronne pokoje z balkonem i widokiem na morze, ogród, góry lub basen. Wszystkie wyposażone w; telewizor, minibar, sejf (wszystko na życzenie i za dodatkową opłatą), klimatyzację oraz w pełni wyposażona łazienka z suszarką do włosów.

    Restauracje i bary

    Miejsce oferuje restaurację Los Menceyes; restauracja w formie bufetu z przedstawieniami gotowania i przyjemnym tarasem z widokiem na morze. El Mirador Brasserie; restauracja a la carte specjalizująca się w daniach z grilla, z przepięknym tarasem z widokiem na morze. Drago Snack Bar znajdujący się obok basenu. Lobby Bar oraz Sunset bar Chill-Out z balijskimi łóżkami i spektakularnymi widokami na Ocean Atlantycki. Teide Disco Bar; z muzyką na żywo i rozrywki.

    bilet lotniczy z bagażem podręcznym 10kg/os zabieranym na pokład + pakiet

    transfer, zakwaterowanie, ubezpieczenie NNW i KL, oraz wybrane usługi dodatkowe;

    Rezydenci polskojęzyczni dostępni są na poniżej wymienionych kierunkach

    Costa Brava Barcelona Costa del Sol Majorka Teneryfa Costa Blanca (w terminie od maja do września) Na wszystkich destynacjach klienci otrzymują numery alarmowe 24h. w języku polskim

    Ryanair

    bagaż podręczny; 10kg/os, wymiary 55x40x20 cm + mały bagaż bez ograniczenia wagowego o wymiarach 35x20x20/os.

    Wizzair

    bagaż podręczny; 10kg/os, wymiary 56x45x25 cm (w przypadku 2 osób na jednej rezerwacji istnieje możliwość zamiany bagaży podręcznych 10 kg. na 1 WSPÓLNY bagaż rejestrowany o wadze 23kg. i 2 małe bagaże podręczne o wymiarach 42x32x25.

    Norwegian

    bagaż podręczny 10kg/os, wymiary 55x40x23 cm + mała torebka lub laptop

    Do zapłaty na miejscu

    Podatek miejski dot. tylko Costa Brava/ Barcelona Hotel 5* 2,50 Euro/os/dzień Hotel 4* 1,25 Euro/os/dzień, pozostały obszar Katalonii 1 Euro/os/dzień Pozostałe obiekty noclegowe, Barcelona 0,75 Euro/os/dzień, reszta obszaru Katalonii 0,50 Euro/os/dzień

    Usługi fakultatywne, dodatkowo płatne

    Ubezpieczenie od kosztów rezygnacji(4% wartości pobytu); dodatkowe ubezpieczenie medyczne; odwołanie lotu i opóźnienie lotu; ubezpieczenie bagażu;

    Opłaty za dodatkowy bagaż Ryanair 15kg. (fakultatywnie)

    sezon "niski" 05.01 - 03.04 28.04 - 31.05 01.10 - 20.12 cena; 230 ZL/szt./w obie strony cena; 280 ZL/szt./w obie strony - dot. Wysp Kanaryjskich sezon "wysoki" 04 - 27.04 01.06 - 30.09 21.12 - 04.01 cena; 320 ZL/szt./w obie strony cena; 430 ZL/szt./w obie strony - dot. Wysp Kanaryjskich

    Opłaty za dodatkowy bagaż Wizzair 23kg. (fakultatywnie)

    cena; 320 ZL/szt./w obie strony

    Opłaty za dodatkowy bagaż Norwegian 20kg. (fakultatywnie)

    cena; 180 ZL/szt./w obie strony

    Informacje dotyczące przelotu samolotem

    przelot samolotem odbywa się liniami regularnymi Ryanair, Wizzair, Air Berlin,Norwegian lub EasyJet. III MILLENIUM T.O. świadczy jedynie usługę pośrednictwa dla klienta w zakupie biletów lotniczych; przelot odbywa się wg zasad przewoźnika;

    Opłaty za dodatkowy bagaż Norwegian 20kg. (fakultatywnie)

    cena; 180 ZL/szt./w obie strony

    Informacje dotyczące przelotu samolotem

    przelot samolotem odbywa się liniami regularnymi Ryanair, Wizzair, Air Berlin lub Norwegian. III MILLENIUM T.O. świadczy jedynie usługę pośrednictwa dla klienta w zakupie biletów lotniczych; przelot odbywa się wg zasad przewoźnika;


    Oasis Tours

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Hotel jest najstarszym na wyspie ale po generalnym remoncie. Stonowana kolorystyka wnętrz, miła obsługa i smaczna kuchnia sprzyjają wypoczynkowi. Bardzo dobrze zagospodarowany hotel, kilka basenów. Jest położony tuż przy plaży. Polecany każdemu bez względu na wiek.

    Szukasz wakacji do Hiszpanii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Opis kontrahenta

    The hotel H10 Gran Tinerfe is aaround 77 km from the city centre. The hotel is equipped with a 24h reception, Wi-Fi, a lift, a shop, a hairdresser, a jacuzzi, parking spaces (for a fee) as well as a TV lounge. In the outdoor area you will find a heated pool, where sun loungers and sun umbrellas are available for free. For children there is also a children's pool. Furthermore, outside you can find a sun terrace. For your entertainment, the hotel offers a casino. You can store your luggage in the hotel's storage room. There is also a laundry service. If necessary, you can contact the medical centre. For conventions and other business meetings, the hotel offers a conference area with fax. If you want to explore the holiday region, you can use the car rental service close to the hotel. Due to its barrier-free facilities , such as barrier-free entrances, the hotel is also suitable for wheelchair users. Catering Breakfast is offered from the buffet. Dinner is also served as a buffet. For the meals, there are a buffet restaurant and a bar. Distances * Airport: approx. 15 kmSports & Leisure Special offers are available at the hotel for all golf enthusiasts. During your holiday you can also take part in yoga courses. There is also the option to play billiards. With darts and table tennis various other sports offer a lot of variety on holiday. A tennis court can also be used by hotel guests. A sauna (extra fee) awaits you in the spa. The hotel also offers massages and beauty treatments. Let yourself be pampered in the Hamam (extra fee). In terms of adult entertainment, live music is presented on certain days. Additional information The hotel has a total of 365 rooms.


    BestReisen

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Hotel jest najstarszym na wyspie ale po generalnym remoncie. Stonowana kolorystyka wnętrz, miła obsługa i smaczna kuchnia sprzyjają wypoczynkowi. Bardzo dobrze zagospodarowany hotel, kilka basenów. Jest położony tuż przy plaży. Polecany każdemu bez względu na wiek.

    Szukasz wakacji do Hiszpanii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Naszym zdaniem

    Położony nad oceanem, z dostępem do słynnej plaży El Bobo, przy Casino Playa de las Américas, przeznaczony dla dorosłych gości, jest kwintesencją spokojnego wypoczynku w kanaryjskiej atmosferze. Nowoczesny wystrój, tarasy ze spektakularnym widokiem na ocean, miasto i wulkan, bogata oferta kulinarna. 

    Położenie

    Na południu wyspy, w Costa Adeje, przy plaży, 1,3 km od Playa de las Americas, 1,8 km od Playa Fanabe, ok. 15 km od lotniska TFS.

    Wyposażenie

    Lobby, całodobowa recepcja, windy, sala konferencyjna, bezpłatne łącza internetowe, restauracja Los Menceyes z tarasem (widok na ocean) i kącikiem herbacianym, restauracja a'la carte Asensen (kuchnia regionalna), pizzeria, chil out bar z tarasem nad oceanem, snack bar przy basenie, sunset beach bar, bar w lobby, kawiarnia, bar w dyskotece, restauracja z widokiem na ocean (dla gości Privilege), sklepik, pralnia, nieduży parking.

    Pokoje

    Basic dbl room -  standardowy pokój; sypialnia, łazienka (wanna lub prysznic, suszarka, kapcie, szlafroki), klimatyzacja, biurko, telewizor TV sat, Wi-Fi, sejf (odpłatnie), czajnik, minibar (płatny), bez balkonu, widok na ląd, powierzchnia - ok. 21 m kw.  Standard room - standardowy pokój; sypialnia, łazienka (wanna lub prysznic, suszarka, kapcie, szlafroki), klimatyzacja, biurko, telewizor TV sat, Wi-Fi, sejf (odpłatnie), czajnik, minibar (płatny), balkon z widokiem na ląd (miasto, góry lub basen), powierzchnia - ok. 27 m kw.  Superior sea view - pokój z balkonem lub tarasem (widok na morze), dodatkowo ekspres do kawy  i stacja dokująca. Powierzchnia - ok. 27 m kw. Double privilege - sypialnia, łazienka (wanna lub prysznic, suszarka, kapcie, szlafroki), klimatyzacja, biurko, telewizor TV sat, Wi-Fi, stacja dokująca, sejf, czajnik, minibar (płatny), ekspres do kawy, balkon lub taras z widokiem na morze. Powierzchnia - ok. 27 m kw.  Dodatkowo: śniadania a'la carte i kolacje w Brasserie El Mirador, wstęp do privilege lounge (przekąski, drinki, gazety, LCD TV) połączonego mostem z tarasem (jacuzzi i łóżka balijskie), luksusowe ręczniki kąpielowe, zniżki w Despacio Beauty Centre. 

    Wyżywienie

    BB - śniadania w formie bufetów HB - śniadania (bufety) i kolacje (bufety, napoje płatne) All inclusive - śniadania, obiady, kolacje, przekąski, wyznaczone lokalne napoje i alkohole, niektóre międzynarodowe alkohole, raz na pobyt (przy min. 7 noclegach) kolacja w restauracji Asensen (wymagana rezerwacja). Do posiłków wymagany odpowiedni strój. 

    Sport i rozrywka

    3 baseny (w tym jeden podgrzewany w okresie zimowym), 2 jacuzzi z wodą termalną, tarasy słoneczne (leżaki i parasole bezpłatnie), siłownia, rzutki, tenis stołowy, animacje, rozrywka wieczorna, odpłatnie: strefa spa (sauna, łaźnia, masaże, zabiegi pielęgnacyjne i kosmetyczne), bilard, tenis ziemny, kursy jogi. Po sąsiedzku znajduje się kasyno. 

    Dla dzieci

    Brak infrastruktury dla dzieci.

    Uwagi

    Oferta jest oparta o tzw. dynamiczne pakietowanie. Cena aktualizuje się sama po założeniu rezerwacji. Rozkład lotów podany jest na "Zgłoszeniu rezerwacji". Aby cena mogła zostać ostatecznie potwierdzona, muszą być wprowadzone poprawnie dane uczestników: płeć "Pan/Pani", imię, nazwisko, data urodzenia (takie same jak w paszportach). Po założeniu rezerwacji wstępnej nie mamy możliwości edycji danych. W przypadku braku możliwości rezerwacji biletów lotniczych w przyjętych taryfach cena ostateczna imprezy może ulec zmianie. Ewentualna dopłata podlega akceptacji klienta. W przypadku przelotów rejsowych wszelkie zmiany zgłoszone po potwierdzeniu rezerwacji i wystawieniu biletów są rozpatrywane indywidualnie. Odpowiedzialność za konsekwencje zmian i wszelkie koszty z tym związane ponosi klient. Jeśli uczestnik wyjazdu nie jest obywatelem polskim (nie posiada paszportu polskiego) - powinien nas o tym fakcie bezzwłocznie powiadomić, ponieważ ceny naszych ofert są skalkulowane dla klientów legitymujących się polskimi paszportami. Dodatkowo osoby nieposiadające obywatelstwa polskiego zobowiązane są we własnym zakresie zrealizować kwestie wizowe. Biuro nie ponosi odpowiedzialności w sytuacji, gdy klient nie wyleci do kraju docelowego, zostanie zawrócony lub w jakikolwiek inny sposób sprawy paszportowo-wizowe wpłyną na jego wylot i pobyt. Obywateli polskich nie obowiązują wizy. Należy mieć paszport (ważny minimum 6 miesięcy od daty powrotu) lub dowód osobisty. Dokument tożsamości muszą posiadać także dzieci.

    Cena zawiera

    Bilet lotniczy z opłatami lotniskowymi, transfer lotnisko-hotel-lotnisko, zakwaterowanie wg oferty, wyżywienie wg oferty, telefoniczną anglojęzyczną obsługę, ubezpieczenie od KL, NNW, bagażu i chorób przewlekłych, VAT.

    Cena nie zawiera

    wycieczek fakultatywnych, napiwków, wydatków własnych, dodatkowych ubezpieczeń od kosztów rezygnacji i pakiet SPORT.

    Aktualizacje COVID-19

    Ze względu na bardzo dynamicznie zmieniającą się ogólnoświatową sytuację związaną z epidemią Covid-19, hotel zastrzega sobie prawo do wprowadzenia obostrzeń i zmian dotyczących korzystania z infrastruktury hotelu oraz formuły wyżywienia zgodnej z wprowadzanymi wymogami i zasadami władz odwiedzanego kraju. Prosimy mieć na uwadze, że tego typu zamiany mogą być wprowadzone w trybie nagłym i bez wcześniejszego informowania organizatora. Różnice w opisie oferty wynikające z powyższej informacji nie stanowią podstawy reklamacyjnej.Dodatkowo, przed wyjazdem prosimy o zapoznanie się z komunikatem MSZ, przepisami wizowymi, paszportowymi dotyczącymi odwiedzanego kraju: https://www.gov.pl/web/dyplomacja/informacje-dla-podrozujacych

    KOD QR -formularz sanitarny

    Wszyscy pasażerowie są  zobowiązani do wypełnienia formularza sanitarnego (dostępny na stronie www.spth.gob.es lub poprzez bezpłatną aplikację SPAIN TRAVEL HEALTH-SpTH). Formularz generuje kod QR, który należy okazać na granicy. Uwaga! Od 1 lipca wszyscy podróżni przybywający do Hiszpanii drogą powietrzną lub morską będą musieli poddać się kontroli zdrowotnej, która może obejmować mierzenie temperatury, sprawdzanie dokumentów oraz ocenę ogólną (wizualną) stanu zdrowia. Mierzenie temperatury będzie się odbywało w sposób rutynowy, poprzez kamery termowizyjne lub termometry bezkontaktowe. Za gorączkę będzie uznawana temperatura 37,5 °C oraz wyższa.   W przypadku stwierdzenia gorączki lub podejrzeń o wykazywanie objawów COVID-19, pasażer zostanie poddany kolejnej kontroli (powtórne mierzenie temperatury, badanie lekarskie). Jeśli podejrzenia okażą się uzasadnione zostanie uruchomiony alert sanitarny (wg protokołów przygotowanych wspólnie przez władze centralne i regionalne), a pasażer zostanie skierowany do odpowiedniego centrum medycznego.

    Informacje o lotach liniami Wizzair, Ryanair, EasyJet

    Wizzair: jedna sztuka bagażu podręcznego, nie większa niż 40 x 30 x 20 cm, maks. 10 kg (domyślnie w cenie). Bagaż główny za dopłatą: - 20 kg w cenie 480/520/600 PLN sztuka z wylotem z Warszawy, 350/480 PLN sztuka z wylotem z Katowic, ostateczne cena zostanie podana przed potwierdzeniem rezerwacji. WIZZ Priority Jeśli wykupisz usługę WIZZ Priority (lub masz do niej prawo na podstawie pakietu WIZZ Privilege Pass, WIZZ GO lub WIZZ Plus), będziesz mieć prawo do wniesienia na pokład jednej sztuki bezpłatnego bagażu podręcznego (maks. wymiary: 40 x 30 x 20 cm) i dodatkowej sztuki bagażu podręcznego na kółkach (maks. wymiary: 55 x 40 x 23 cm). Gwarantujemy, że możesz zabrać obie sztuki bagażu ze sobą do kabiny, chyba że będzie to niemożliwe ze względu na ograniczenia operacyjne. Koszt usługi Wizz Priority to 240 PLN/os. za lot w dwie strony. Wybór miejsca (za opłatą) Możesz wybrać miejsca za opłatą podczas rezerwacji. Jeśli nie chcesz rezerwować miejsca, przydzielimy Ci losowe miejsce podczas odprawy, na 48 godzin przed odlotem. W tym wypadku nie możemy zagwarantować, że osoby na tej samej rezerwacji będą siedziały obok siebie. // Ryanair: Do kabiny można wnieść jeden bagaż podręczny (max 40cm x 20cm x 25cm), który musi zostać umieszczony pod poprzedzającym fotelem. W przypadku chęci zabrania dodatkowego bagażu za dodatkową opłatą dostępne są opcje: - pierwszeństwo wejścia na pokład - Pasażerowie, którzy zakupią usługę mogą zabrać 1 dodatkową 10 kg torbę, która musi zmieścić się w koszu do mierzenia bagażu (nie przekraczająca 10 kg i o wymiarach 55 cm x 40 cm x 20 cm); cena 250 PLN/os. - bagaż rejestrowany 20kg; cena 330 PLN/sztuka Dodanie ww usług już po założeniu rezerwacji  będzie wiązało się z wyższymi ich cenami. Podczas odprawy on-line miejsca w samolocie przydzielane automatycznie przez system. Nie możemy zagwarantować, że osoby z jednej rezerwacji będzą siedziały obok siebie. Istnieje jednak możliwość rezerwacji konkretnych miejsc za dodatkową opłatą dzięki której klienci będą mieli gwarancję miejsc obok siebie. Easy Jet: Przelot liniami typu Low Cost Od 10/02/2021 r. wprowadzone zostaną zmiany dotyczące bagażu podręcznego : Wszyscy klienci podróżujący od tego dnia mogą zabrać na pokład 1 x mały bagaż podręczny (maks. 45 x 36 x 20 cm) bez limitu wagi , który musi zmieścić się pod siedzeniem znajdującym się z przodu. Ta sama opcja przysługuje klientom, którzy zakupili miejsca standardowe. Klienci, którzy zakupili miejsce Up front lub Extra Legroom będą mogli zabrać na pokład dodatkowo 1 x  duży bagaż podręczny (maks. 56 x 45 x 25 cm), który musi mieścić się w schowku nad głową.Loty do 09/02/2021: W cenie podstawowej zawarty jest 1 x bagaż podręczny o wymiarach maksymalnych do 56x45x25 cm (z uchwytami i kółkami), który musi zostać umieszczony pod poprzedzającym fotelem bądź w schowku nad głową. Bagaż główny za dopłatą: - 15 kg w cenie 320/390/420 PLN/sztuka - ostateczna cena zależy od terminu.  - 23 kg w cenie 360/440/500 PLN/sztuka - ostateczna cena zależy od terminu Uwaga! Jeżeli bagaż zostanie dodany po potwierdzeniu rezerwacji jego cena może być wyższa. Wybór miejsca (za opłatą) Podczas odprawy on-line miejsca w samolocie przydzielane automatycznie przez system. Nie możemy zagwarantować, że osoby z jednej rezerwacji będą siedziały obok siebie. Istnieje jednak możliwość rezerwacji konkretnych miejsc za dodatkową opłatą dzięki której klienci będą mieli gwarancję miejsc obok siebie (wycena na podstawie dostępności miejsc i oferty linii lotniczej).

    Warunki wjazdowe do kraju

    Aktualizacja z dnia 25.01.2021 W związku z Rozporządzeniem Rady Ministrów z dnia 22.01.2021 r. zmieniającym rozporządzenie w sprawie ustanowienia określonych ograniczeń, nakazów i zakazów w związku z wystąpieniem stanu epidemii z dnia 21.12.2020 r. informujemy, iż podróżujący, wracający do Polski, są zobowiązani do odbycia 10-dniowej kwarantanny (licząc od dnia następującego po przekroczeniu granicy). Z obowiązku tego zwolnione są osoby, którym wystawiono zaświadczenie o wykonaniu szczepienia ochronnego przeciwko COVID-19 oraz osoby posiadające negatywny wynik testu diagnostycznego na SARS-CoV-2 wykonanego, przed przekroczeniem granicy, w okresie 48 godzin, licząc od momentu wyniku tego testu. (Akceptowane testy PCR i antygenowe). Zorganizowanie oraz koszt testu są po stronie podróżujących.Koszt testu PCR (Teneryfa i Gran Canaria)  wynosi ok. 165 eur i mozna go zrobic w szpitalu w godzinach 09:00 - 11:00, Koszt testu PCR (Fuerteventura) ok. 130 Eur. Koszt testu anytgenowego wynosi ok. 35 eur W przypadku lotów do Berlina Zgodnie z zaktualizowanymi przez rząd niemiecki wymaganiami dotyczących przelotów do Niemiec (w tym również lotów tranzytowych) każdy pasażer zobowiązany jest do wykonania testu na COVID (PCR, antygenowego, RT-LAMP lub TMA)  i okazania jego negatywnego wyniku przed wejściem na pokład samolotu lecącego do Niemiec. Dotyczy to wszystkich dorosłych pasażerów oraz dzieci od 6 roku życia. Testy muszą być wykonane najwcześniej na 48h przed godziną lądowania na terytorium Niemiec. Akceptowane języki wystawionych certyfikatów z negatywnym wynikiem to angielski, niemiecki i francuski. Nie będą akceptowane testy z zestawów do samodzielnego testowania. https://www.gov.pl/web/dyplomacja/niemcy Aktualnie obostrzenia na Wyspach Kanaryjskich można znaleźć na stronie https://www.hellocanaryislands.com/coronavirus/   ----------------------------------- Decyzją rządu Wysp Kanaryjskich turyści odwiedzający archipelag będą musieli okazać na lotnisku test RT-PCR, RT-LAMP lub TMA na koronawirusa z wynikiem negatywnym wykonany nie wcześniej niż 72 godziny przed przylotem. Wynik testu powinien być w języku angielskim bądź hiszpańskim. Wszyscy pasażerowie są  zobowiązani do wypełnienia formularza sanitarnego (dostępny na stronie www.spth.gob.es lub poprzez bezpłatną aplikację SPAIN TRAVEL HEALTH-SpTH). Formularz generuje kod QR, który należy okazać na granicy. Uwaga! Od 1 lipca wszyscy podróżni przybywający do Hiszpanii drogą powietrzną lub morską będą musieli poddać się kontroli zdrowotnej, która może obejmować mierzenie temperatury, sprawdzanie dokumentów oraz ocenę ogólną (wizualną) stanu zdrowia. Mierzenie temperatury będzie się odbywało w sposób rutynowy, poprzez kamery termowizyjne lub termometry bezkontaktowe. Za gorączkę będzie uznawana temperatura 37,5 °C oraz wyższa.  W przypadku stwierdzenia gorączki lub podejrzeń o wykazywanie objawów COVID-19, pasażer zostanie poddany kolejnej kontroli (powtórne mierzenie temperatury, badanie lekarskie). Jeśli podejrzenia okażą się uzasadnione zostanie uruchomiony alert sanitarny (wg protokołów przygotowanych wspólnie przez władze centralne i regionalne), a pasażer zostanie skierowany do odpowiedniego centrum medycznego. Światowa Organizacja Zdrowia uznała epidemię wywołaną wirusem SARS-CoV-2 za pandemię. Podejmując decyzję o wyjeździe należy liczyć się z możliwymi trudnościami w powrocie do kraju, ograniczeniami w ruchu lotniczym, obowiązkiem poddania się kwarantannie lub samoizolacji, a także przeprowadzenia dodatkowych badań lekarskich na zlecenie władz miejscowych. Zachęcamy do śledzenie bieżących doniesień nt. zagrożenia epidemiologicznego koronawirusem przed wyjazdem za granicę. Aktualne komunikaty oraz wytyczne można znaleźć na stronach Głównego Inspektoratu Sanitarnego, Światowej Organizacji Zdrowia oraz Europejskiego Centrum ds. Zapobiegania i Kontroli Chorób

    Informacje o lotach liniami Wizzair, Ryanair, EasyJet

    Oferta oparta jest o dynamiczne pakietowanie. Cena aktualizuje się sama po założeniu rezerwacji. Rozkład lotów podany jest na "Zgłoszeniu rezerwacji". Aby cena mogła zostać ostatecznie potwierdzona, muszą być wprowadzone poprawnie dane uczestników: płeć "Pan/Pani", imię, nazwisko, data urodzenia (takie same jak w paszportach). Po założeniu rezerwacji wstępnej nie mamy możliwości edycji danych uczestników. W przypadku przelotów rejsowych i low costowych wszelkie zmiany zgłoszone po potwierdzeniu rezerwacji i wystawieniu biletów są rozpatrywane indywidualnie. Odpowiedzialność za konsekwencje zmian i wszelkie koszty z tym związane ponosi klient. W przypadku braku możliwości rezerwacji biletów lotniczych w przyjętych taryfach cena ostateczna imprezy może ulec zmianie. Ewentualna dopłata podlega akceptacji klienta. /// Wizz Air Lecąc WizzAir, każdy pasażer może wziąć ze sobą: jedną sztukę bagażu podręcznego, nie większą niż 40 x 30 x 20 cm, maks. 10 kg (umieszczany pod fotelem poprzedzającym).   Bagaż rejestrowany za dopłatą z podziałem na porty wylotowe (podane ceny za bagaż w dwie strony) Katowice - 10 kg w cenie 370 PLN/sztuka - 20 kg w cenie 540 PLN/sztuka - 32 kg w cenie 720 PLN/sztuka WizzPriority w cenie 240 PLN/osoba w dwie strony Warszawa - 10 kg w cenie 440 PLN/sztuka - 20 kg w cenie 620 PLN/sztuka - 32 kg w cenie 720 PLN/sztuka WizzPriority w cenie 240 PLN/osoba w dwie strony WIZZ Priority - Jeśli wykupisz usługę WIZZ Priority (lub masz do niej prawo na podstawie pakietu WIZZ Privilege Pass, WIZZ GO lub WIZZ Plus), będziesz mieć prawo do wniesienia na pokład jednej sztuki bezpłatnego bagażu podręcznego (maks. wymiary: 40 x 30 x 20 cm) i dodatkowej sztuki bagażu podręcznego na kółkach (maks. wymiary: 55 x 40 x 23 cm). Gwarantujemy, że możesz zabrać obie sztuki bagażu ze sobą do kabiny, chyba że będzie to niemożliwe ze względu na ograniczenia operacyjne. Wybór miejsca (za opłatą) Możesz wybrać miejsca za opłatą podczas rezerwacji. Jeśli nie chcesz rezerwować miejsca, przydzielimy Ci losowe miejsce podczas odprawy, na 48 godzin przed odlotem. W tym wypadku nie możemy zagwarantować, że osoby na tej samej rezerwacji będą siedziały obok siebie. Warunki przewozu linii WizzAir: https://wizzair.com/pl-pl/legal/ogolne-warunki-przewozu-pasazerow-i-bagaz Uwaga! Jeżeli bagaż zostanie dodany po potwierdzeniu rezerwacji jego cena może być wyższa. /// Lecąc Ryanair, każdy pasażer może wziąć ze sobą: - jedną sztukę bagażu podręcznego, nie większą niż 40 x 20 x 25 cm (umieszczany pod fotelem poprzedzającym).    Bagaż rejestrowany za dopłatą (podane ceny za bagaż w dwie strony): -10 kg (55x40x20cm) w cenie 220 PLN/sztuka - 20 kg (119x119x81cm) w cenie 370 PLN/sztuka - Pierwszeństwo wejścia na pokład** - 250zł/osoba **Pasażerowie, którzy zakupią usługę mogą zabrać 1 dodatkową 10 kg torbę, która musi zmieścić się w koszu do mierzenia bagażu - nie przekraczająca 10 kg i o wymiarach 55x40x20 cm. Wybór miejsca (za opłatą) - wycena indywidualna Możesz wybrać miejsca za opłatą podczas rezerwacji. Jeśli nie chcesz rezerwować miejsca, przydzielimy Ci losowe miejsce podczas odprawy, na 48 godzin przed odlotem. W tym wypadku nie możemy zagwarantować, że osoby na tej samej rezerwacji będą siedziały obok siebie. Warunki przewozu linii Ryanair: https://www.ryanair.com/pl/pl/Przydatne-informacje/centrum-pomocy/Czesto-zadawane-pytania/ogolne-warunki-przewozu/ogolne-warunki-przewozu /// EasyJet Lecąc Easy Jet (BER-TFS), każdy pasażer może wziąć ze sobą: - jedną sztukę bagażu podręcznego o wymiarach max 45cm x 36cm x 20cm, który musi zostać umieszczony pod poprzedzającym fotelem. Bagaż rejestrowany za (podane ceny za bagaż w dwie strony): - bagaż rejestrowany 15kg - cena 410PLN/sztuka - bagaż rejestrowany 23kg - cena 480 PLN/sztuka Podczas odprawy on-line miejsca w samolocie przydzielane automatycznie przez system. Nie możemy zagwarantować, że osoby z jednej rezerwacji będą siedziały obok siebie. Istnieje jednak możliwość rezerwacji konkretnych miejsc za dodatkową opłatą. Warunki przewozu linii Easy Jet: https://www.easyjet.com/pl/ogolne-warunki /// Enter Air Oferty oparte są o dynamiczne pakietowanie. W przypadku przelotów liniami Enter Air wszelkie zmiany zgłoszone po potwierdzeniu rezerwacji i wystawieniu biletów są rozpatrywane indywidualnie. Odpowiedzialność za konsekwencje zmian i wszelkie koszty z tym związane ponosi klient. Cena aktualizuje się sama po założeniu rezerwacji. Rozkład lotów podany jest na "Zgłoszeniu rezerwacji". Aby cena mogła zostać ostatecznie potwierdzona, muszą być wprowadzone poprawnie dane uczestników: płeć "Pan/Pani", imię, nazwisko, data urodzenia (takie same jak w paszportach/dowodach ososbistych).Zawarte bagaże w cenie - 20 kg bagaż rejestrowany + 5 kg bagaż podręczny Warunki przewozu linii lotniczych Enter Air: https://www.enterair.pl/pl/ogolne-warunki-przewozu Przy rezerwacjach założonych na wyloty do Turcji z przelotem liniami Enter Air , obowiązują warunki anulacji, zmiany danych uczestników zgodne z warunkami przewoźnika. Nie mają zastosowania warunki rezerwacji dla przelotów czarterowych.        


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Best Reisen działającego w Polsce już od 22 lat. Biuro zdobyło uznanie znacznej grupy klientów i agencji turystycznych, z którymi ma przyjemność współpracować. Jest członkiem międzynarodowej grupy Flash Tours, która prężnie działa w zakresie promocji i rozwoju turystyki. Biuro Podróży Best Reisen może poszczycić się certyfikatem rzetelna firma, oraz tytułem BIURO PODRÓŻY 2012 przyznanym przez Centralne Biuro Certyfikacji Krajowej

    Dzięki wsparciu w działaniach i wieloletniemu doświadczeniu, Best Reisen oferuje wyjazdy na wysokim poziomie i dostosowane do oczekiwań swoich klientów. Specjalizuje się w organizacji wakacji w Egipcie, Tunezji i Zjednoczonych Emiratach Arabskich, choć stale poszerza swoją ofertę o doskonałe hotele w Grecji czy Bułgarii. Biuro Podróży Best Reisen jest także ekspertem w organizacji luksusowych wyjazdów egzotycznych - ich wakacje na Malediwach, Seszelach, Sri Lance czy w Tajlandii to gwarancja najwyższej jakości wypoczynku.


    Neckermann

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Hotel jest najstarszym na wyspie ale po generalnym remoncie. Stonowana kolorystyka wnętrz, miła obsługa i smaczna kuchnia sprzyjają wypoczynkowi. Bardzo dobrze zagospodarowany hotel, kilka basenów. Jest położony tuż przy plaży. Polecany każdemu bez względu na wiek.

    Szukasz wakacji do Hiszpanii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ****

    Region

    Teneryfa, Hiszpania

    Opis hotelu

    Hotel oferuje 359 pokoi. Do dyspozycji gości jest lobby oraz recepcja. Budynek dysponuje windą, za pomocą której można dostać się na niemal wszystkie piętra. Na miejscu znajduje się kantor wymiany walut i bankomat. Wi-Fi w pomieszczeniach ogólnodostępnych zapewnia stały dostęp do sieci. Do dyspozycji gości jest restauracja, kawiarnia i bar. Dostępna jest baza handlowa w postaci sklepów. W obrębie obiektu znajduje się ogród. Na terenie obiektu znajduje się również sala telewizyjna. Goście przybywający własnym autem skorzystać mogą z parkingu. Do pozostałych świadczonych usług należą serwis pokojowy, pralnia i usługi fryzjerskie. Podróżnych preferujących zapoznanie się z okolicą w sposób aktywny ucieszy z pewnością możliwość wypożyczenia rowerów (odpłatnie).

    Zakwaterowanie

    Pokoje wyposażone są w klimatyzację i łazienkę. Goście obiekt powitani zostaną drobnym podarunkiem. Balkon należy do standardowego wyposażenia większości pokoi. Urzekającą atmosferę wielu kwater podkreśla widok na morze. Pomieszczenia mieszkalne i sypialne dysponują łóżkiem podwójnym. Opcjonalnie dostępne są oddzielne sypialnie. Dla naszych małych gości przygotowaliśmy łóżeczka dziecięce. Ponadto skorzystać można z sejfu, minibarku i biurka. Komfortowy pobyt zapewniają minilodówka i ekspres do kawy / herbaty. Elementami podwyższającymi komfort pobytu są internet, telefon, telewizor i Wi-Fi (bezpłatnie). Dodatkowo do dyspozycji gości są obuwie domowe, prasa codzienna i komplet poduszek. Łazienki wyposażone są w prysznic, wannę i jacuzzi. W łazience znajduje się suszarka do włosów i szlafroki. Rodziny z dziećmi zamieszkać mogą w przygotowanych specjalnie z myślą o nich pokojach rodzinnych.

    Sport i wypoczynek

    Hotel oferuje basen i basen otwarty. Do dyspozycji gości jest również taras, leżaki oraz parasole przeciwsłoneczne. O Państwa pełne odprężenie zadba kąpiel w jacuzzi. Na miejscu dostępny jest ponadto bar z przekąskami. Różnorodne atrakcje, jak tenis ziemny, boccia, golf, strzelanie z łuku i wędkowanie, czy też za dodatkową opłatą rower / rower górski urozmaicą Państwa pobyt w obiekcie. Do programu sportów wodnych obiektu należą narty wodne, windsurfing, kitesurfing, jet ski, przejażdżki na bananie wodnym, żeglowanie, rejsy katamaranem, spływy kajakowe i aqua fitness. Bogata oferta sportowa wewnątrz hotelu obejmuje studio fitness, tenisa stołowego, bilard, darta, jogę, zajęcia gimnastyczne i aerobik. Zapraszamy Państwa do odwiedzin naszej Strefy Wellness. Polecamy spa, łaźnię turecką, salon piękności, anti-ging i solarium, jak również za dodatkową opłatą saunę, łaźnię parową i zabiegi masażu. Program animacyjny, muzyka na żywo, dyskoteka i kasyno zapewnią Państwu doskonałą zabawę w czasie wolnym.

    Wyżywienie

    Dostępne warianty żywieniowe to nocleg ze śniadaniem, wyżywienie częściowe i wyżywienie pełne. W ofercie gastronomicznej znajdują się śniadanie, obiad i kolacja. Polecamy również przekąski. Specjalną atrakcję stanowi pokaz show-cookingu.

    Akceptowane karty kredytowe

    W obiekcie akceptowane są następujące karty kredytowe: American Express, Visa i Diners Club.

    Uwagi dodatkowe

    Opis został przetłumaczony automatycznie. Wszelkie prawa zastrzeżone GIATA 2004 – 2020

    Ważne informacje

    Prosimy o zwrócenie uwagi na rodzaj zarezerwowanego przelotu. W zależności od linii lotniczej limity bagażu głównego mogą wynosić od 30 kg do 0 kg/osoba. (standardowo przy przelotach czarterowych wynoszą 20 kg/osoba).


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

    Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

    Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.


    Mapa Hotelu H10 Gran Tinerfe
    Zdjęcia lokalizacji (Hiszpania / Teneryfa)
    Puerto de la Cruz czyli miasto na północy Teneryfy z kompleksem Lago Martianez
    Wodny park atrakcji Siam Park wzorowany na tajlandzkiej wiosce - Hiszpania, Teneryfa
    Kilometrowa plaża na północy wyspy Teneryfa ze złotym saharyjskim piaskiem - Hiszpania
    Słynny na całym świecie park zoologiczny Loro Park w Puerto de la Cruz odwiedzają miliony turystów rocznie
    Klify olbrzymy czyli Los Gigantes na wyspie Teneryfa
    Długa piaszczysta plaża i promenada w pobliży Playa de las Americas na wyspie Teneryfa
    Jedna z ładniejszych plaż i miejscowości na południu wyspy Teneryfa czyli Costa Adeje
    Jedna z głównych atrakcji wyspy Teneryfa czyli wulkan Teide
    Przyciągająca tysiące turystów 1000- letnia dracena w miejscowości Icod del los Vinos na Teneryfie
    La Gomera to najpopularniejsza wycieczka fakultatywna dostępna z wyspy Teneryfa
    Wąwóz Masca w górach Teno to ulubione miejsce na trekking na Teneryfie
    Wulkaniczna Playa de La Arena każdego roku przyciąga  tysiące turystów na Teneryfie

    Opinie o Hotelu H10 Gran Tinerfe

    H10 Gran Tinerfe - możliwości zakwaterowania:

    double privilege room double privilege
    double privilege room double privilege single use
    bungalow single use
    Double Standard
    double standard room double standard
    double standard room double standard single use
    pokój dwuosobowy superior
    double superior single use
    bungalow
    Superior Double
    pokój standard
    bungalow
    double standard single use
    standard balcony or terrace
    superior double privilege
    superior double privilege single use
    superior double superior single use
    standard singleuse superior seaview balcony or terrace
    Superior Superior Double
    standard superior seaview balcony or terrace
    Standard Balcony or Terrace
    bungalow bungalow single use
    Single Use Standard Balcony or Terrace

    H10 Gran Tinerfe - Możliwości wyżywienia:


    H10 Gran Tinerfe - miasta wylotu:


    H10 Gran Tinerfe - możliwa długość wypoczynku:


    Masz pytania o Hotel H10 Gran Tinerfe? Zadzwoń lub napisz!

    Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00