cellphone

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob. 10:00-16:00; nd. 10-18

Wakacje Last Minute
  • Hotel Alexandre Gala Tenerife - Playa de las Americas, Teneryfa
  • Hotel Alexandre Gala Tenerife - Playa de las Americas, Teneryfa
  • Hotel Alexandre Gala Tenerife - Playa de las Americas, Teneryfa
  • Hotel Alexandre Gala Tenerife - Playa de las Americas, Teneryfa
  • Hotel Alexandre Gala Tenerife - Playa de las Americas, Teneryfa
  • Hotel Alexandre Gala Tenerife - Playa de las Americas, Teneryfa
  • Hotel Alexandre Gala Tenerife - Playa de las Americas, Teneryfa
  • Hotel Alexandre Gala Tenerife - Playa de las Americas, Teneryfa
  • Hotel Alexandre Gala Tenerife - Playa de las Americas, Teneryfa
  • Hotel Alexandre Gala Tenerife - Playa de las Americas, Teneryfa
  • Hotel Alexandre Gala Tenerife - Playa de las Americas, Teneryfa
  • Hotel Alexandre Gala Tenerife - Playa de las Americas, Teneryfa
  • Hotel Alexandre Gala Tenerife - Playa de las Americas, Teneryfa
  • Hotel Alexandre Gala Tenerife - Playa de las Americas, Teneryfa
  • Hotel Alexandre Gala Tenerife - Playa de las Americas, Teneryfa
  • Hotel Alexandre Gala Tenerife - Playa de las Americas, Teneryfa
  • Hotel Alexandre Gala Tenerife - Playa de las Americas, Teneryfa
  • Hotel Alexandre Gala Tenerife - Playa de las Americas, Teneryfa
  • Hotel Alexandre Gala Tenerife - Playa de las Americas, Teneryfa
  • Hotel Alexandre Gala Tenerife - Playa de las Americas, Teneryfa
  • Hotel Alexandre Gala Tenerife - Playa de las Americas, Teneryfa
  • Hotel Alexandre Gala Tenerife - Playa de las Americas, Teneryfa
  • Hotel Alexandre Gala Tenerife - Playa de las Americas, Teneryfa
  • Hotel Alexandre Gala Tenerife - Playa de las Americas, Teneryfa
  • Hotel Alexandre Gala Tenerife - Playa de las Americas, Teneryfa
  • Hotel Alexandre Gala Tenerife - Playa de las Americas, Teneryfa
  • Hotel Alexandre Gala Tenerife - Playa de las Americas, Teneryfa
  • Hotel Alexandre Gala Tenerife - Playa de las Americas, Teneryfa
  • Hotel Alexandre Gala Tenerife - Playa de las Americas, Teneryfa
  • Hotel Alexandre Gala Tenerife - Playa de las Americas, Teneryfa
  • Hotel Alexandre Gala Tenerife - Playa de las Americas, Teneryfa
  • Hotel Alexandre Gala Tenerife - Playa de las Americas, Teneryfa
  • Hotel Alexandre Gala Tenerife - Playa de las Americas, Teneryfa
  • Hotel Alexandre Gala Tenerife - Playa de las Americas, Teneryfa
  • Hotel Alexandre Gala Tenerife - Playa de las Americas, Teneryfa
  • Hotel Alexandre Gala Tenerife - Playa de las Americas, Teneryfa
  • Hotel Alexandre Gala Tenerife - Playa de las Americas, Teneryfa
  • Hotel Alexandre Gala Tenerife - Playa de las Americas, Teneryfa
  • Hotel Alexandre Gala Tenerife - Playa de las Americas, Teneryfa
  • Hotel Alexandre Gala Tenerife - Playa de las Americas, Teneryfa
  • Hotel Alexandre Gala Tenerife - Playa de las Americas, Teneryfa
  • Hotel Alexandre Gala Tenerife - Playa de las Americas, Teneryfa
  • Hotel Alexandre Gala Tenerife - Playa de las Americas, Teneryfa
  • Hotel Alexandre Gala Tenerife - Playa de las Americas, Teneryfa
  • Hotel Alexandre Gala Tenerife - Playa de las Americas, Teneryfa
  • Hotel Alexandre Gala Tenerife - Playa de las Americas, Teneryfa
  • Hotel Alexandre Gala Tenerife - Playa de las Americas, Teneryfa
  • Hotel Alexandre Gala Tenerife - Playa de las Americas, Teneryfa
  • Hotel Alexandre Gala Tenerife - Playa de las Americas, Teneryfa
  • Hotel Alexandre Gala Tenerife - Playa de las Americas, Teneryfa
  • Hotel Alexandre Gala Tenerife - Playa de las Americas, Teneryfa
  • Hotel Alexandre Gala Tenerife - Playa de las Americas, Teneryfa
  • Hotel Alexandre Gala Tenerife - Playa de las Americas, Teneryfa
  • Hotel Alexandre Gala Tenerife - Playa de las Americas, Teneryfa
  • Hotel Alexandre Gala Tenerife - Playa de las Americas, Teneryfa
  • Hotel Alexandre Gala Tenerife - Playa de las Americas, Teneryfa
  • Hotel Alexandre Gala Tenerife - Playa de las Americas, Teneryfa
  • Hotel Alexandre Gala Tenerife - Playa de las Americas, Teneryfa
  • Hotel Alexandre Gala Tenerife - Playa de las Americas, Teneryfa
  • Hotel Alexandre Gala Tenerife - Playa de las Americas, Teneryfa
  • Hotel Alexandre Gala Tenerife - Playa de las Americas, Teneryfa
  • Hotel Alexandre Gala Tenerife - Playa de las Americas, Teneryfa
  • Hotel Alexandre Gala Tenerife - Playa de las Americas, Teneryfa
  • Hotel Alexandre Gala Tenerife - Playa de las Americas, Teneryfa
  • Hotel Alexandre Gala Tenerife - Playa de las Americas, Teneryfa
  • Hotel Alexandre Gala Tenerife - Playa de las Americas, Teneryfa
  • Hotel Alexandre Gala Tenerife - Playa de las Americas, Teneryfa
  • Hotel Alexandre Gala Tenerife - Playa de las Americas, Teneryfa
  • Hotel Alexandre Gala Tenerife - Playa de las Americas, Teneryfa
  • Hotel Alexandre Gala Tenerife - Playa de las Americas, Teneryfa
  • Hotel Alexandre Gala Tenerife - Playa de las Americas, Teneryfa
  • Hotel Alexandre Gala Tenerife - Playa de las Americas, Teneryfa
  • Hotel Alexandre Gala Tenerife - Playa de las Americas, Teneryfa
  • Hotel Alexandre Gala Tenerife - Playa de las Americas, Teneryfa
  • Hotel Alexandre Gala Tenerife - Playa de las Americas, Teneryfa
  • Hotel Alexandre Gala Tenerife - Playa de las Americas, Teneryfa
  • Hotel Alexandre Gala Tenerife - Playa de las Americas, Teneryfa
  • Hotel Alexandre Gala Tenerife - Playa de las Americas, Teneryfa
  • Hotel Alexandre Gala Tenerife - Playa de las Americas, Teneryfa
  • Hotel Alexandre Gala Tenerife - Playa de las Americas, Teneryfa
  • Hotel Alexandre Gala Tenerife - Playa de las Americas, Teneryfa
  • Hotel Alexandre Gala Tenerife - Playa de las Americas, Teneryfa
  • Hotel Alexandre Gala Tenerife - Playa de las Americas, Teneryfa
  • Hotel Alexandre Gala Tenerife - Playa de las Americas, Teneryfa
  • Hotel Alexandre Gala Tenerife - Playa de las Americas, Teneryfa
  • Hotel Alexandre Gala Tenerife - Playa de las Americas, Teneryfa
  • Hotel Alexandre Gala Tenerife - Playa de las Americas, Teneryfa
  • Hotel Alexandre Gala Tenerife - Playa de las Americas, Teneryfa
  • Hotel Alexandre Gala Tenerife - Playa de las Americas, Teneryfa
  • Hotel Alexandre Gala Tenerife - Playa de las Americas, Teneryfa
  • Hotel Alexandre Gala Tenerife - Playa de las Americas, Teneryfa
  • Hotel Alexandre Gala Tenerife - Playa de las Americas, Teneryfa
  • Hotel Alexandre Gala Tenerife - Playa de las Americas, Teneryfa
  • Hotel Alexandre Gala Tenerife - Playa de las Americas, Teneryfa
  • Hotel Alexandre Gala Tenerife - Playa de las Americas, Teneryfa
  • Hotel Alexandre Gala Tenerife - Playa de las Americas, Teneryfa
  • Hotel Alexandre Gala Tenerife - Playa de las Americas, Teneryfa
  • Hotel Alexandre Gala Tenerife - Playa de las Americas, Teneryfa
  • Hotel Alexandre Gala Tenerife - Playa de las Americas, Teneryfa
  • Hotel Alexandre Gala Tenerife - Playa de las Americas, Teneryfa
  • Hotel Alexandre Gala Tenerife - Playa de las Americas, Teneryfa
  • Hotel Alexandre Gala Tenerife - Playa de las Americas, Teneryfa
  • Hotel Alexandre Gala Tenerife - Playa de las Americas, Teneryfa
  • Hotel Alexandre Gala Tenerife - Playa de las Americas, Teneryfa
  • Hotel Alexandre Gala Tenerife - Playa de las Americas, Teneryfa
  • Hotel Alexandre Gala Tenerife - Playa de las Americas, Teneryfa
  • Hotel Alexandre Gala Tenerife - Playa de las Americas, Teneryfa
  • Hotel Alexandre Gala Tenerife - Playa de las Americas, Teneryfa
  • Hotel Alexandre Gala Tenerife - Playa de las Americas, Teneryfa
  • Hotel Alexandre Gala Tenerife - Playa de las Americas, Teneryfa
  • Hotel Alexandre Gala Tenerife - Playa de las Americas, Teneryfa
  • Hotel Alexandre Gala Tenerife - Playa de las Americas, Teneryfa
  • Hotel Alexandre Gala Tenerife - Playa de las Americas, Teneryfa
  • Hotel Alexandre Gala Tenerife - Playa de las Americas, Teneryfa
  • Hotel Alexandre Gala Tenerife - Playa de las Americas, Teneryfa
  • Hotel Alexandre Gala Tenerife - Playa de las Americas, Teneryfa
  • Hotel Alexandre Gala Tenerife - Playa de las Americas, Teneryfa
  • Hotel Alexandre Gala Tenerife - Playa de las Americas, Teneryfa
  • Hotel Alexandre Gala Tenerife - Playa de las Americas, Teneryfa
  • Hotel Alexandre Gala Tenerife - Playa de las Americas, Teneryfa
  • Hotel Alexandre Gala Tenerife - Playa de las Americas, Teneryfa
  • Hotel Alexandre Gala Tenerife - Playa de las Americas, Teneryfa
  • Hotel Alexandre Gala Tenerife - Playa de las Americas, Teneryfa
  • Hotel Alexandre Gala Tenerife - Playa de las Americas, Teneryfa
  • Hotel Alexandre Gala Tenerife - Playa de las Americas, Teneryfa
  • Hotel Alexandre Gala Tenerife - Playa de las Americas, Teneryfa
  • Hotel Alexandre Gala Tenerife - Playa de las Americas, Teneryfa
  • Hotel Alexandre Gala Tenerife - Playa de las Americas, Teneryfa
  • Hotel Alexandre Gala Tenerife - Playa de las Americas, Teneryfa
  • Hotel Alexandre Gala Tenerife - Playa de las Americas, Teneryfa
  • Hotel Alexandre Gala Tenerife - Playa de las Americas, Teneryfa
  • Hotel Alexandre Gala Tenerife - Playa de las Americas, Teneryfa
  • Hotel Alexandre Gala Tenerife - Playa de las Americas, Teneryfa
  • Hotel Alexandre Gala Tenerife - Playa de las Americas, Teneryfa
  • Hotel Alexandre Gala Tenerife - Playa de las Americas, Teneryfa
  • Hotel Alexandre Gala Tenerife - Playa de las Americas, Teneryfa
  • Hotel Alexandre Gala Tenerife - Playa de las Americas, Teneryfa
1 / 137
Ocena
hotelu:
4.3 / 5
Najbliższy termin
18.12 - 21.12
już od 836 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
21.05 - 24.05
już od 588 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Alexandre Gala Tenerife - Playa de las Americas
  • Fitness/Siłownia
  • Golf
  • Tenis
  • Basen odkryty
  • Polska animacja
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Bez paszportu

Hotel Alexandre Gala Tenerife - Playa de las Americas
star 4

Hiszpania: Teneryfa
Ocena hotelu Alexandre Gala Tenerife - Playa de las Americas:
4.3 / 5
Średnia z 3 opinii
Szczegóły oceny hotelu Alexandre Gala Tenerife - Playa de las Americas:
  • Lokalizacja
    5.0
  • Hotel
    4.5
  • Pokoje
    4.0
  • Wyżywienie
    5.0
  • Atrakcje
    i sport
    4.0
  • Jakość
    do ceny
    4.0
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 18 grudnia 2018
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 21 maja 2019
ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Alexandre Gala to rewelacyjnie usytuowany hotel w centrum kurortu Playa de las Americas ze sklepami, barami i restauracjami, z widokiem na Gomerę, niedaleko piaszczysto-żwirowej plaży Troya i Siam Parku. Polecamy miłośnikom plażowania i życia nocnego, a także rodzinom z dziećmi ze względu na infrastrukturę i atrakcje dla najmłodszych oraz zajęcia sportowe dla dorosłych i dzieci.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w centrum Playa de las Americas, w bliskiej odległości od plaży Troya (wyróżnionej certyfikatem Błękitnej Flagi) i Siam Parku
  • bogate zaplecze rekreacyjno sportowe - 2 baseny, centrum fitness, SPA, jacuzzi, sauna, basen kryty, animacje dla dzieci i dorosłych
  • wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi gratis

Hotel Alexandre Gala Tenerife - Playa de las Americas w ofercie Biura podróży:

Rainbow

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Alexandre Gala to rewelacyjnie usytuowany hotel w centrum kurortu Playa de las Americas ze sklepami, barami i restauracjami, z widokiem na Gomerę, niedaleko piaszczysto-żwirowej plaży Troya i Siam Parku. Polecamy miłośnikom plażowania i życia nocnego, a także rodzinom z dziećmi ze względu na infrastrukturę i atrakcje dla najmłodszych oraz zajęcia sportowe dla dorosłych i dzieci.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w centrum Playa de las Americas, w bliskiej odległości od plaży Troya (wyróżnionej certyfikatem Błękitnej Flagi) i Siam Parku
  • bogate zaplecze rekreacyjno sportowe - 2 baseny, centrum fitness, SPA, jacuzzi, sauna, basen kryty, animacje dla dzieci i dorosłych
  • wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi gratis

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Opis oferty

 

Położenie:

Hotel położony w centrum popularnego kurortu turystycznego Playa de las Americas tuż przy promenadzie. W okolicy restauracje, bary i sklepy. Do lotnisko Reina Sofia ok. 20 km.
Plaża:

Piaszczysto - żwirowa plaża Troya,wyróżniona certyfikatem Błękitnej Flagi, znajduje się ok. 300 m od hotelu. Leżaki i parasole na plaży (płatne).
Do dyspozycji gości:

Recepcja, lobby, windy, restauracja,2 bary (w tym 1 przy basenie), 2 baseny i brodzik(w basenach słodka woda,besen i brodzik podgrzewane sezonowo), leżaki i parasole przy basenach, plac zabaw, mini klub, centrum konferencyjne, pokój telewizyjny, czytelnia, sklep z pamiątkami, bankomat,room service (płatny), pralnia (płatna), wypożyczalnia samochodów. Hotel zapewnia ręczniki basenowe (depozyt ok. 12Eur/os.).
Pokoje:

W hotelu znajduje się 308 pokoi różnego typu rozlokowanych w 3-piętrowym budynku. Wszystkie wygodne, klimatyzowane, z łazienką (suszarka do włosów, kosmetyki kąpielowe), sejfem (płatny ok. 2,5Eur/dzień), minibarem (płatny ok. 25Eur/pakiet), telefonem, TV-sat oraz z balkonem. Łóżeczko dla dziecka gratis (na potwierdzenie). Dziecko do lat 2 wlicza się w maksymalne obłożenie w pokoju.
Pokoje standardowe (pow. ok. 30m2)- dla max3 osób. Dostawka w formie sofy.
Wyżywienie:

Śniadania 07:30-10:30 i obiadokolacje 18:30-21:30w formie bufetu. Napoje płatne dodatkowo.
Program sportowy i animacyjny:

Hotel zapewnia dzienne i wieczorne animacje dla dzieci i dorosłych. Bezpłatnie: tenis stołowy, bilard, rzutki. Dodatkowo płatne: siłownia, strefa wellness (sauna, łaźnia turecka, masaże) oraz zabiegi na twarz i ciało w hotelowym spa (powyżej 16 lat).
Internet:

Wifi w hotelu gratis.
Kategoria lokalna:

****
Strona www:

Program

Dzień pierwszy
Wyloty z Polski. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: r.pl/rozklady.
Dzień od drugiego do przedostatniego
Czas na wypoczynek, kąpiele morskie i słoneczne, udział w wycieczkach lokalnych itp.
Dzień ostatni
Wykwaterowanie z hotelu i transfer na lotnisko(dokładne godziny zbiórki poda rezydent Rainbow na miejscu). Powrót do Polski.
"
Świadczenia

Cena podstawowa obejmuje:
przelot samolotem, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, 7 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, opiekę polskiego rezydenta, asystę przedstawiciela Rainbow na lotniskach lokalnych, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa (wersja standard: NNW, KL, CP, Assistance i bagaż).
Cena podstawowa nie obejmuje:
wycieczek lokalnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, napojów do posiłków jeśli w opisie hoteli nie podano inaczej oraz innych wydatków osobistych.
Wycieczki lokalne

TENERYFA

Wycieczki lokalne i atrakcje

Teneryfa w pigułce + wizyta w Loro Parku
To idealna propozycja dla wszystkich, którzy chcą połączyć zwiedzanie wyspy z wizytą w Loro Parku. Wycieczkę rozpoczniemy od Los Gigantes, gdzie zobaczymy imponujący cud natury - największe klify Teneryfy. Następnie malowniczą trasą dotrzemy do najpiękniejszego punktu widokowego na wyspie, skąd roztacza się widok na urocze miasteczko Garachico, nazywane "Pompejami Teneryfy". W miejscowości Icod de Los Vinos, która będzie naszym kolejnym przystankiem, czeka nas mnóstwo atrakcji - zobaczymy Drago Millenario, czyli najstarszy okaz drzewa smoczego na świecie, zachwycimy się tradycyjną kanaryjską architekturą a także posmakujemy lokalnych alkoholi podczas degustacji! Na zakończenie czeka nas wizyta w Loro Parku - najlepszym w Europie ogrodzie zoologiczno - botanicznym, gdzie zachwycimy się fantastycznymi pokazami z udziałem zwierząt. CENA: ok. 74 EUR/os dorosła, ok. 46 EUR/dziecko do 11 lat.
Wulkan Teide + Masca
Zapraszamy do wpisanego na Listę Światowego Dziedzictwa UNESCO Parku Narodowego Teide, który obejmuje ogromny krater wulkanu o średnicy 14 kilometrów. Monumentalny stożek Pico del Teide o wysokości 3718 m n.p.m. to najwyższy szczyt Hiszpanii i zarazem trzeci największy czynny wulkan na świecie. Księżycowy krajobraz Parku tworzą niezwykłe, kolorowe formacje skalne - bazaltowe, pumeksowe oraz zastygłe strumienie lawy spływające po stokach. Dla tych, którzy chcieliby zobaczyć El Teide jeszcze lepiej z bliska proponujemy wjazd kolejką linową na 3555 m n.p.m. (płatne dodatkowo ok. 27 EUR/os.). Podczas wycieczki zwiedzimy również położoną w zielonych górach Teno miejscowość Masca, którą podobno mieli założyć piraci. National Geographic uznał Mascę za jedno z najpiękniejszych miejsc na świecie. Wycieczka sprzedawana w dwóch opcjach. CENA: Jeepami ok. 54 EUR/os dorosła, ok. 27 EUR/dziecko do 11 lat, Autobusem: ok. 46 EUR/os dorosła, ok. 39 EUR/dziecko do 11 lat.
La Gomera - druga Wyspa Kanaryjska
Całodniowa wycieczka na wyspę La Gomerę - kameralną i spokojną sąsiadkę Teneryfy. W programie m. in. wizyta w zabytkowej stolicy San Sebastian, gdzie znajduje się dom Krzysztofa Kolumba, odwiedziny na plantacji kanaryjskich bananów, gdzie dowiecie się Państwo, jak wygląda proces ich hodowli, oraz wizyta w Parku Narodowym Garajonay (lista UNESCO), gdzie zobaczymy największy na świecie, tajemniczy i spowity mgłą las wawrzynowy. Wycieczka sprzedawana w dwóch opcjach. CENA: Jeepami ok. 92 EUR/os dorosła, ok. 46 EUR/dziecko do 11 lat, Autobusem: ok. 78 EUR/os dorosła, ok. 23 EUR/dziecko do 11 lat.
Skarby Północy
Całodzienna wycieczka objazdowa po Teneryfie, prezentująca najbardziej urokliwe i tradycyjne miejsca wyspy. Pierwszym punktem będzie "kanaryjska Częstochowa", czyli Candelaria z Bazyliką Matki Boskiej Gromniczej. Następnie odwiedzimy dwie stolice - współczesną, czyli Santa Cruz, oraz pierwszą, zabytkową - La Lagunę. La Laguna to najpiękniejsze miasto Teneryfy z fantastycznie zachowaną kolonialną starówką, wpisaną na Listę Światowego Dziedzictwa UNESCO. Zwieńczeniem wycieczki będzie spacer wąskimi uliczkami miasteczka Orotava, który zaprowadzi nas do najpiękniejszego budynku Teneryfy - Domu z Balkonami. CENA: ok. 50 EUR/os dorosła, ok. 35 EUR/dziecko do 11 lat.
Katamaran Mustcat
3-godzinny rejs katamaranem wzdłuż południowego wybrzeża Teneryfy to okazja do relaksu i podziwiania wielorybów i delfinów w ich naturalnym środowisku. Podczas wycieczki zatrzymamy się w zatoce, gdzie będzie czas na morskie kąpiele oraz snorkeling i podglądanie podwodnego życia. CENA: ok. 43 EUR/os dorosła, ok. 22 EUR/dziecko do 11 lat.
Siam Park
Siam Park to największy tematyczny park wodny w Hiszpanii, nawiązujący swoją architekturą do królestwa Tajlandii. Znajdziemy tu kilkanaście zjeżdżalni, w tym największą w Europie, o wysokości 28 metrów, plażę z białym piaskiem sprowadzonym z Portugalii i basen z największą sztuczną falą na świecie, sięgającą kilku metrów wysokości! Park jest czynny codziennie w godz. 10:00-17:00 w okresie zimowym i 10:00-18:00 latem. CENA: ok. 37 EUR/os dorosła, ok. 25 EUR/dziecko do 11 lat.
Loro Park
Loro Park to mieszanka ogrodu zoologicznego i botanicznego. Można tu zobaczyć tysiące ptaków, fantastyczne pingwinarium, mnóstwo zwierząt na wybiegach - w tym tak unikalne okazy jak czerwone pandy i białe tygrysy, czy wreszcie potężne akwarium, gdzie nad naszymi głowami przepływają płaszczki i rekiny! Pokazy z udziałem delfinów, papug czy lwów morskich zachwycą nie tylko dzieci, ale i dorosłych. Ponadto to właśnie w Loro Parku można zobaczyć jedno z nielicznych w Europie show z udziałem orek! Loro Park znajduje się na północy wyspy, w Puerto de la Cruz. CENA: ok. 37 EUR/os dorosła, ok. 25 EUR/dziecko do 11 lat.
W przypadku wyboru dwóch parków Siam Park + Loro Park obowiązuje tzw. TWIN TICKET Cena: ok. 60EUR/os. dorosła, ok. 41,50 EUR/dziecko do 11 lat. Zakup biletów w tej ofercie dostępny tylko na miejscu u Rezydenta Rainbow.
Jungle Park
Rodzinny park atrakcji położony kilka kilometrów od Los Cristianos. Znajduje się tutaj tropikalna dżungla (75 000 m2), gdzie można spotkać lwy, tygrysy, krokodyle, a także ponad 300 innych niezwykłych gatunków zwierząt. Park słynie przede wszystkim z imponujących pokazów dzikich ptaków. CENA: ok. 24 EUR/os. dorosła, ok. 17,50 EUR/dziecko do 11 lat.
Trekking Masca
Trasa przez rozpoczynający się w miejscowości Masca wąwóz to najpiękniejszy szlak trekkingowy na Teneryfie. Zapierające dech w piersiach widoki, endemiczna roślinność i niemal pionowe skalne ściany będą nam towarzyszyć podczas trwającego ok. 4 godziny marszu. Wędrówkę zakończymy u wylotu wąwozu, gdzie mieści się ukryta wśród klifów Los Gigantes dzika plaża. Po orzeźwiającej kąpieli powrócimy statkiem do cywilizacji. CENA: ok. 46 EUR/os dorosła, ok. 25 EUR/dziecko do 11 lat.
Odkryj nurkowane
Nie trzeba umieć pływać, aby z nami zanurkować! Kurs Discover Scuba Diving z polskimi instruktorami w bazie nurkowej PADI to pierwszy krok, aby zostać licencjonowanym nurkiem. Nurkowanie odbywa się przy najpiękniejszej plaży południa Teneryfy - Las Vistas w Los Cristianos. CENA: ok. 100 EUR/os.
Dla aktywnych

Trekking
Teneryfa to raj dla miłośników pieszych wędrówek. Na terenie Parku Narodowego Las Canadas del Teide wytyczono ponad 20 tras dla piechurów. Ogromną popularnością wśród amatorów trekkingu cieszą się również wyprawy w górach Anaga oraz Teno.
Windsurfing i kitesurfing
Teneryfa, ze względu na położenie i ukształtowanie wybrzeża, stanowi wymarzone miejsce do uprawiania tych sportów wodnych. Mekką surferów jest El Medano - niewielka miejscowość znana na całym świecie ze swych silnych wiatrów - oraz plaża La Fitenia w Playa las Americas. Z kolei na północy wyspy polecamy plaże El Socorro i Bajamar.
Przyroda

Playa del Duque - Costa Adeje
Najpiękniejsza plaża południowych kurortów Teneryfy - kameralna, oznaczona Błękitną Flagą, otoczona najbardziej ekskluzywnymi hotelami.
Relaks

Nocne życie w Las Veronicas
Numer jeden na imprezowej liście wyspy od niemal dekady! W Las Veronicas znajdują się najbardziej znane spośród wszystkich klubów na Teneryfie - np. kultowe Papagayo. Tutaj każdy dzień jest jak sobotnia imprezowa noc! Lokalizacja: Playa de las Americas.
Kuchnia

La Caleta - mekka smakoszy
W uroczej miejscowości La Caleta w pobliżu Costa Adeje można spróbować świeżych ryb i owoców morza w jednej z licznych restauracji położonych malowniczo nad brzegiem oceanu. Polecamy wybrać się tu na kolację o zachodzie słońca!
Uwaga! Zamieszczone tutaj opisy wycieczek lokalnych są podane wyłącznie informacyjnie i nie stanowią oferty handlowej. Nie gwarantujemy, że będą one wszystkie realizowane. Pełny wykaz dostępnych atrakcji lokalnych wraz z ich aktualnymi cenami jest dostępny u naszych rezydentów.

Inne

Informacje ogólne
Waluta EUR - Euro. Można płacić kartami kredytowymi i korzystać z bankomatów. W miejscowościach turystycznych są miejsca gdzie można wymieniać walutę.
Napiwki Przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwków, szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach. Zdarza się, że napiwek zostaje doliczony do rachunku.
Wiza Obywatele Polski mogą podróżować do Hiszpanii na podstawie dowodu osobistego lub paszportu.
Czas Zimą minus 1 godzina w stosunku do czasu polskiego, latem minus 2 godziny.
Język urzędowy
hiszpański
Orientacyjne ceny Warto pamiętać, że Wyspy Kanaryjskie są obszarem wolnocłowym i taniej można tu kupić wiele artykułów, np. kosmetyki, alkohol czy sprzęt elektroniczny. Generalnie ceny popularnych towarów są przystępne, np. obiad w restauracji od 10 Eur, woda 1l - 1-1,5 Eur, piwo w barze od 1,5 Eur, kawa w kawiarni od 2 Eur, bilety autobusowe w zależności od trasy od 0,7 Eur do 5 Eur.
Poczta Czynna jest od poniedziałku do piątku w godz. 08.30-14.00. Zarówno kartki pocztowe, jak i znaczki można kupić w recepcji hotelu i tam zostawić do wysłania. Znaczek do Polski i innych krajów Europy kosztuje 0,65 Eur.
Elektryczność Napięcie 220V, urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów.
Telefony Karty telefoniczne możemy kupić w sklepach i kioskach w pobliżu publicznych aparatów telefonicznych. Karty telefoniczne kosztują 6-12 EUR. Telefony komórkowe działają w całej Hiszpanii. Rozmowy lokalne są tanie natomiast zagraniczne dość drogie. Koszty połączeń w ramach roamingu polskich sieci prosimy sprawdzać przed wyjazdem u operatora.
Godziny pracy Banki otwarte są codziennie od 9.00 do 14.00, w soboty do 13.00 sklepy czynne są od 09:00 do 13.00 oraz po 16.00 kiedy kończy się sjesta. Supermarkety czynne są zazwyczaj od 09:00 do 21:00. W niedziele i święta sklepy i urzędy są zamknięte. Wszelkie urzędy są otwarte tylko w godzinach porannych.
Wyloty: Z Warszawy, Katowic, Gdańska oraz Poznania.Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku.Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: r.pl\rozklady.
W regionie
Teneryfa Teneryfa, ze stolicą w Santa Cruz de Tenerife, jest największą wyspą archipelagu Wysp Kanaryjskich (2059 km2), położoną na Oceanie Atlantyckim, u północno-zachodnich wybrzeży Afryki, administracyjnie należącą do Hiszpanii. Charakteryzuje się górzystą powierzchnią pochodzenia wulkanicznego. Najwyższy szczyt Pico de Teide (3718 m n.p.m.) jestjednocześnie najwyższą górą Hiszpanii. Wyspa ta kusi pięknymi plażami oraz zielenią palm. Uprawia się tu trzcinę cukrową, banany, drzewa cytrusowe, winorośl, zboża, tytoń oraz warzywa. Głównym miastem i portem jest Santa Cruz de Tenerife. Na wyspie panuje zróżnicowany klimat (łagodny przez cały rok). Łańcuch górski dzieli wyspę na dwie strefy klimatyczne - południowo - wschodnią - cieplejszą (dominuje klimat pustynny i suchy, ponieważ dociera tam gorące powietrze z Afryki, stosunkowo niewiele roślinności, piaszczyste plaże) oraz północno-zachodnią - chłodniejszą (panuje klimat wilgotny, bogata roślinność, skaliste wybrzeże, czarny igrafitowy piasek wulkaniczny). O mieszkańcach Teneryfy mówi się, że są jak wulkan Teide - zimni na zewnątrz, gorący w środku - choć w przy pierwszym spotkaniu mogą okazać się nieprzystępni, to przy drugim na pewno będą przyjaźni, pomocni i otwarci. To ludzie stanowiący prawdziwą mieszankę kultur i narodowości etnicznych, a przy tym dumni ze swych tradycji i kultury, którymi chętnie dzielą się z turystami.
Los Cristianos, Playa de las Americas i Costa Adeje Los Cristianos i Playa de las Americas położone są na południu wyspy, w odległości ok. 13-18 km od lotniska Reina Sofia. Są również jednymi z najstarszych miejscowości wypoczynkowych w tej części wyspy. Wraz z Costa Adeje, przechodząc jedna w drugą, tworząrozbudowaną bazęhotelowąi rekreacyjną. W Los Cristianos i Playa de las Americas znajdują się plaże wulkanicznego pochodzenia (ciemny piasek).
Playa de las Americas to nieprzerwany ciąg restauracji, barów, dyskotek, pasaży handlowych - życie tu toczy się przez całą dobę.
Los Cristianos jest nieco spokojniejsze, choć również nie brak tu atrakcji typowych dla kurortów turystycznych, pozwalającychprzyjemnie spędzić czas poza hotelem.
Costa Adeje uznawane jest za kurort bardziej przyjaznym rodzinom, więcej tu hoteli niż dyskotek, to wspaniała promenada nadmorska z pieknymipunktami widokowymi i sympatycznymi restauracjami zapewnią Klientom udany wypoczynek. Miłośnicy kąpieli słonecznych znajdą tu dobrze zagospodarowane plaże (leżaki parasole, prysznice, a do tego sporty wodne). Amatorom windsurfingu i kitesurfingu polecamy wizytę w położonym przy lotnisku El Medano, gdzie panująidealne warunki dla wind-, kite-surferów. Miłośnicy gór mogą uprawiać trekking w parku narodowym wulkanu El Teide, golfiści znajdą świetnie przygotowane pola golfowe, a wielbicieli wycieczek krajoznawczych zachęcamy do odwiedzenia Orotavy oraz Puerto de la Cruz - miejscowości położonych na północy wyspy, które kuszą typowymi hiszpańskimi krętymi uliczkami ibielonymi domkami z czerwonymi dachówkami. Wszystkim polecamy genialny park wodny Siam Park. Zapraszamy do poznawania Teneryfy!


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.


Coral Travel

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Alexandre Gala to rewelacyjnie usytuowany hotel w centrum kurortu Playa de las Americas ze sklepami, barami i restauracjami, z widokiem na Gomerę, niedaleko piaszczysto-żwirowej plaży Troya i Siam Parku. Polecamy miłośnikom plażowania i życia nocnego, a także rodzinom z dziećmi ze względu na infrastrukturę i atrakcje dla najmłodszych oraz zajęcia sportowe dla dorosłych i dzieci.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w centrum Playa de las Americas, w bliskiej odległości od plaży Troya (wyróżnionej certyfikatem Błękitnej Flagi) i Siam Parku
  • bogate zaplecze rekreacyjno sportowe - 2 baseny, centrum fitness, SPA, jacuzzi, sauna, basen kryty, animacje dla dzieci i dorosłych
  • wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi gratis

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Data otwarcia:

1989r.  odnowiony  w 2008r.

Położenie :

250 m do centrum Playa de las Americas, 15 km od lotniska Reina Sofia, 3 km od miasteczka Los Christianos, 200 m od przystanku autobusowego, ok. 100 m centrum z restauracjami, sklepami i barami. 

Plaża  :

200 m od hotelu,  leżaki i parasole odpłatnie.

W Hotelu:

Restauracja główna, lobby, sala telewizyjna, 3 bary, 5 sal konferencyjnych, 2 baseny (jeden podgrzewany), pralnia, usługa prasowania,  Hotel przystosowany jest dla osób niepełnosprawnych. Zakwaterowanie, wykwaterowanie od/do 12:00.

Pokoje   :

308 pokoi w dwóch trzypiętrowych budynkach; łazienka z suszarką, centralna klimatyzacja, sejf (płatny), mini lodówka, telefon, TV SAT, balkon lub taras. Dostępny również superior z widokiem na morze.

Rozrywki i usługi  :

Bezpłatne:
Animacje, kryty basen, rzutki, rzutki, fitness, łucznictwo, boccia,
Płatne:
Centrum Spa - sauna, masaż, łaźnia. Internet bezprzewodowy. Magic Park - park rekreacyjny: gry elektroniczne, tenis stołowy, bilard, kręgle, cymbergaj.

Dla dzieci:

Brodzik, łóżeczko na życzenie, animacje dzienne, mini klub, plac zabaw.

Wyżywienie :

BB, HB, FB
Posiłki: BB - śniadanie
              HB – śniadanie, obiadokolacja
              FB – śniadanie, obiad, kolacja.
Napoje zawarte: wybrane napoje bezalkoholowe do śniadania

Tel./Fax.:

00 34/ 922 794513, 922 796465


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Coral Travel Wezyr Holidays, które działa na polskim rynku od roku 1999. W tym czasie zdobyło grono stałych i zadowolonych klientów. Biuro Podróży Coral Travel Wezyr Holidays specjalizuje się w wyjazdach do Turcji, jednak z roku na rok wzbogaca swoją ofertę o nowe kierunki. Jedną z najchętniej wybieranych przez klientów destynacji jest Grecja. Dodatkowo możemy wybrać ofertę spośród takich krajów jak Hiszpania, Bułgaria czy Egipt. Ciągły rozwój biura i pozycja jednego z największych touroperatorów w Europie zaowocował stale poszerzającą się ofertą egzotycznych wakacji, hitem są takie kierunki jak Dominikana, Kuba, Meksyk, Tajlandia, Mauritius czy Zjednoczone Emiraty Arabskie. Biuro podrózy Coral Travel Wezyr Holidays oferuje także atrakcyjne wakacje dla rodzin - w swoich najlepszych hotelach uruchomili bowiem polskojęzyczne animacje. Wybierać można spoód wielu ofert last minute i all inclusive.

Biuro Podróży Coral Travel Wezyr to gwarancja udanych wakacji. Jako jeden z nielicznych touroperatorów na polskim rynku wdrożył system zarządzania jakością i posiada certyfikat na zgodność z normą ISO 9001:2008. Jest laureatem nagród Fair Play Turystyki Polskiej 2012, Jakość Roku 2009 i 2010, a także szczególnego wyróżnienia Jakość Roku Srebro.


Neckermann

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Alexandre Gala to rewelacyjnie usytuowany hotel w centrum kurortu Playa de las Americas ze sklepami, barami i restauracjami, z widokiem na Gomerę, niedaleko piaszczysto-żwirowej plaży Troya i Siam Parku. Polecamy miłośnikom plażowania i życia nocnego, a także rodzinom z dziećmi ze względu na infrastrukturę i atrakcje dla najmłodszych oraz zajęcia sportowe dla dorosłych i dzieci.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w centrum Playa de las Americas, w bliskiej odległości od plaży Troya (wyróżnionej certyfikatem Błękitnej Flagi) i Siam Parku
  • bogate zaplecze rekreacyjno sportowe - 2 baseny, centrum fitness, SPA, jacuzzi, sauna, basen kryty, animacje dla dzieci i dorosłych
  • wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi gratis

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Teneryfa, Hiszpania

Położenie

centralnie w Playa de las Americas.

Plaża

do głównej plaży i promenady nabrzeżnej ok. 200 m. Leżaki i parasole za opłatą.

Wyposażenie

308 pokoi, 3 piętra, windy. Lobby z recepcją, sala z TV sat., restauracja bufetowa, bary, kawiarnia. Na zewnątrz 2 baseny ze słodką wodą, taras słoneczny, bar przy basenie. Chillout taras z widokiem na ocean. Leżaki i parasole przy basenie w cenie, materace i ręczniki kąpielowe za opłatą.

Dostęp do internetu

kącik internetowy za opłatą. Bezpłatna strefa WiFi (sala TV), poza tym za opłatą.

Kategoria lokalna

4 gwiazdki.

Zakwaterowanie

Pokoje dwuosobowe (A1-3A): minibar (za opłatą), klimatyzacja, TV sat. (LCD), telefon, sejf (za opłatą), balkon. Wanna, prysznic, WC, suszarka. Wariant ekonomiczny (A2-3S). Pokoje rodzinne (A2D): dla min. 2 os. dorosłych i 2 dzieci. Pokoje "Club Alexandre" z widokiem na ocean (A1-3E): wyposażone jak pokoje dwuosobowe. Club Alexandre serwis: butelka wody na powitanie, płaszcz kąpielowy i kapcie, raz na pobyt bezpłatny wstęp do centrum wellness i spa (od 16 lat).

Wyżywienie

Ze śniadaniem lub z dwoma posiłkami: śniadanie i kolacja w formie bufetu. Show cooking.

Sport

aerobik, siłownia, tenis stołowy. Za opłatą: bilard.

Wellness

w centrum Wellnes i Spa "Natural Spa" (od 16 lat, pow. 1100 m2) odpłatnie: sauna, whirlpool, łaźnia turecka, podgrzewane leżaki, basen kryty z biczami wodnymi, wanna do hydroterapii, masaże, zabiegi kosmetyczne twarzy i ciała.

Dzieci

splash pool, miniklub "Magic Park" o pow. 350 m2. Łóżeczko dla dziecka do 2 lat bez opłaty.

Rozrywka

program animacyjny w ciągu dnia, wieczorne przedstawienia, muzyka na żywo.

All Inclusive

3 posiłki w formie bufetu. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe z karty All inclusive w godz. 10:30-23:00. Lokalne napoje wysokoprocentowe i koktajle w godz. 18:30-23:00.

Wcześniej = taniej

do 15.01.19 25% zniżki, 16.01.-31.03.19 18% zniżki. 1.04.-31.05.19 13% zniżki na pobyty od 1.07.19.

Dla dzieci

2-6 lat: pobyt gratis lub zniżka procentowa, 7-12 lat: zniżka procentowa dla pobytów od 1.05.18.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.


Exim Tours

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Alexandre Gala to rewelacyjnie usytuowany hotel w centrum kurortu Playa de las Americas ze sklepami, barami i restauracjami, z widokiem na Gomerę, niedaleko piaszczysto-żwirowej plaży Troya i Siam Parku. Polecamy miłośnikom plażowania i życia nocnego, a także rodzinom z dziećmi ze względu na infrastrukturę i atrakcje dla najmłodszych oraz zajęcia sportowe dla dorosłych i dzieci.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w centrum Playa de las Americas, w bliskiej odległości od plaży Troya (wyróżnionej certyfikatem Błękitnej Flagi) i Siam Parku
  • bogate zaplecze rekreacyjno sportowe - 2 baseny, centrum fitness, SPA, jacuzzi, sauna, basen kryty, animacje dla dzieci i dorosłych
  • wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi gratis

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

4* Hiszpania/Teneryfa

Położenie

- ok. 15 km od lotniska - ok. 5 km od Los Cristianos - ok. 300 m od plaży, przejście promenadą - w pobliżu liczne sklepy, restauracje i bary

Plaża

- piaszczysto-żwirowa - leżaki i parasole płatne (ok. 5/doba)

Pokoje

Pokój Standardowy - telefon, TV SAT, - klimatyzacja, mini bar (płatny), sejf (płatny) - łazienka (WC, prysznic/wanna, suszarka do włosów) - balkon/taras - część pokoi z widokiem na morze - część pokoi przystosowana dla niepełnosprawnych (na zamówienie)

Sport, relaks, rozrywka

Bezpłatne - 2 baseny (podgrzewane w zależności od pogody) - leżaki i parasole przy basenie bezpłatne - centrum fitness, aerobik - animacje Płatne - pokój gier - materace i ręczniki przy basenie płatne dodatkowo - sporty wodne na plaży oferowane przez loklane firmy - centrum SPA Natural, jacuzzi, sauna, basen kryty, masaże i zabiegi

Dla dzieci

- brodzik, plac zabaw

Wyżywienie

BB - śniadania w formie bufetu HB - śniadania i obiadokolacje w formie bufetu ALL - śniadania, obiady, kolacje w formie bufetu, przekąski pomiędzy posiłkami, lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe dostępne są w godz. 10:30 - 23:30

Restauracje i bary

- restauracja główna, snack bar - bar przy basenie, lobby bar

Dodatkowe informacje

- całkowicie wyremontowany w 2008 r. - Internet wi-fi na terenie całego hotelu (bezpłatny tylko w sali telewizyjnej) - 5 sal konferencyjnych - 308 pokoi

Bagaż

Warszawa Modlin, Wrocław i Kraków Cena zawiera bagaż podręczny 10 kg (55x40x20) oraz małą torebkę (35x20x20) Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze - 15 kg - 240zł/osobę - 20 kg - 340zł/osobę Uwaga! Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena może ulec zmianie. Warszawa Chopin Cena zawiera bagaż podręczny 10 kg (55x40x20) oraz małą torebkę (35x20x20) Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze - 20 kg - 190zł/osobę Uwaga! Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena może ulec zmianie.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.


Neckermann HIT

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Alexandre Gala to rewelacyjnie usytuowany hotel w centrum kurortu Playa de las Americas ze sklepami, barami i restauracjami, z widokiem na Gomerę, niedaleko piaszczysto-żwirowej plaży Troya i Siam Parku. Polecamy miłośnikom plażowania i życia nocnego, a także rodzinom z dziećmi ze względu na infrastrukturę i atrakcje dla najmłodszych oraz zajęcia sportowe dla dorosłych i dzieci.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w centrum Playa de las Americas, w bliskiej odległości od plaży Troya (wyróżnionej certyfikatem Błękitnej Flagi) i Siam Parku
  • bogate zaplecze rekreacyjno sportowe - 2 baseny, centrum fitness, SPA, jacuzzi, sauna, basen kryty, animacje dla dzieci i dorosłych
  • wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi gratis

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Teneryfa, Hiszpania

Położenie

centralnie w Playa de las Americas. Connected service w języku polskim.

Plaża

do głównej plaży i promenady nabrzeżnej ok. 200 m. Leżaki i parasole za opłatą.

Wyposażenie

308 pokoi, 3 piętra, windy. Lobby z recepcją, sala z TV sat., restauracja bufetowa, bary, kawiarnia. 4 sale konferencyjne (10-300 os.). Na zewnątrz 2 baseny ze słodką wodą, taras słoneczny, bar przy basenie. Chillout taras z widokiem na ocean. Leżaki i parasole przy basenie w cenie, materace i ręczniki kąpielowe za opłatą. Hotel przystosowany dla osób niepełnosprawnych (5 pokoi). www.hotelgala.com

Kategoria lokalna

4 gwiazdki.

Zakwaterowanie

Pokoje dwuosobowe (1-2A): minibar (za opłatą), klimatyzacja, TV sat. (LCD), telefon, sejf (za opłatą), balkon. Wanna, prysznic, WC, suszarka. Z widokiem na ocean (1-2C). Pokoje "Club Alexandre" z widokiem na ocean (2E): wyposażone jak pokoje dwuosobowe. Club Alexandre serwis: butelka wody na powitanie, płaszcz kąpielowy i kapcie, 1 x dzień/os. wstęp do centrum wellness i spa (od 16 lat).

Dzieci

splash pool, miniklub "Magic Park" o pow. 350 m2. Łóżeczko dla dziecka do 2 lat bez opłaty.

Rozrywka

program animacyjny w ciągu dnia, wieczorne przedstawienia, muzyka na żywo.

Dostęp do internetu

kącik internetowy za opłatą. Bezpłatna strefa WI-FI (sala TV), poza tym za opłatą.

Sport

aerobik, siłownia, tenis stołowy. Za opłatą: bilard.

Wellness

w centrum Wellnes i Spa "Natural Spa" (od 16 lat, pow. 1100 m kw.) odpłatnie: sauna, whirlpool, łaźnia turecka, podgrzewane leżaki, basen kryty z biczami wodnymi, wanna do hydroterapii, masaże, zabiegi kosmetyczne twarzy i ciała.

Wyżywienie

Ze śniadaniem lub z dwoma posiłkami: śniadanie i kolacja w formie bufetu. Show cooking.

All Inclusive

3 posiłki w formie bufetu. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe z karty All inclusive w godz. 10:30-23:00. Lokalne napoje wysokoprocentowe i koktajle w godz. 18:30-23:00.

Dla dzieci

2-6 lat: pobyt gratis lub zniżka procentowa. Dla dzieci 7-12 lat: zniżka procentowa.

Święta/Sylwester

menu świąteczne 25.12.15 i sylwestrowe 31.12.15 w cenie.

Polecamy

  • centralnie w Playa de las Americas
  • tylko 5 minut spacerem do piaszczystej plaży i promenady
  • ładnie zaprojektowany taras z basenami


Sun&Fun

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Alexandre Gala to rewelacyjnie usytuowany hotel w centrum kurortu Playa de las Americas ze sklepami, barami i restauracjami, z widokiem na Gomerę, niedaleko piaszczysto-żwirowej plaży Troya i Siam Parku. Polecamy miłośnikom plażowania i życia nocnego, a także rodzinom z dziećmi ze względu na infrastrukturę i atrakcje dla najmłodszych oraz zajęcia sportowe dla dorosłych i dzieci.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w centrum Playa de las Americas, w bliskiej odległości od plaży Troya (wyróżnionej certyfikatem Błękitnej Flagi) i Siam Parku
  • bogate zaplecze rekreacyjno sportowe - 2 baseny, centrum fitness, SPA, jacuzzi, sauna, basen kryty, animacje dla dzieci i dorosłych
  • wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi gratis

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

KATEGORIA HISZPAŃSKA

****

KATEGODIA SUN & FUN HOLIDAYS

SF4

Położenie

*    W centrum Playa de Las Americas. Lotnisko oddalone jest od hotelu o około 15 km. Najbliższe pole golfowe znajduje się 500 m od hotelu, a najbliższy przystanek autobusowy około 800 m od hotelu.

PLAŻA

*    Znajduję się 150 m od hotelu. Popularna plaża Playa de las Vistas w odległości 2 km. Serwis plażowy płatny.  

ZAKWATEROWANIE

*    308 pokoi; *    Typy pokoi: standardowe (ok. 30 m2), club (pokoje odświeżone, ok. 30 m2), rodzinne (z bezpośrednim dostęp do ogrodu, ok. 38 m2); *    Wyposażenie: klimatyzacja, telefon, TV, suszarka do włosów, balkon lub taras.; płatne: mini bar, sejf (ok 2.40 euro/dzień), internet bezprzewodowy (ok. 2 euro/h). Pokoje Club prócz widoku na morze lub basen dodatkowo oferują codzienny dostęp do Natural SPA, powitalny podarunek w pokoju oraz szlafrok i kapcie.

RESTAURACJE I BARY

*    Restauracja główna,  restauracje barbecue; *    3 bary: bar przy basenie, lounge bar Gala, cafe-bar (W okresie zimowym część barów może być zamknięta).

*    BB

śniadania; *    HB: 2 posiłki;

*    FB

śniadania, obiady, kolacje; *    Napoje dostępne są za dodatkową opłatą.

SPORT I ROZRYWKA

*    2 baseny (zewnętrzny oraz  wewnętrzny podgrzewany); *    Bezpłatnie: tenis stołowy, muzyka na żywo, animacje (aqua aerobik, joga, nauka tańca); *    Odpłatnie: spa (sauna, jacuzzi, łaźnia turecka, hydroterapia, siłownia), bilard, gry elektroniczne.

DLA DZIECI

*     Brodzik, mini klub, plac zabaw, mini kino oraz program animacyjny (uzależniony od sezonu). Rodzice mają możliwość wynajęcia opiekunki do dziecka.

POZOSTAŁE UDOGODNIENIA

*    Bezpłatna strefa Internetu bezprzewodowego, sala telewizyjna, gry video, pralnia, opieka medyczna, sale konferencyjna.

NASZYM ZDANIEM

*    Przyjemny hotel o dogodnej lokalizacji, blisko plaży i promenady. Oferuje dobry standard świadczonych usług.

STRONA INTERNETOWA

*    www.hotelgala.com


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Sun & Fun działającego od 2004 roku na rynku turystycznym, które sukces i wysoki poziom świadczonych usług zapewnia współpracy ze stałymi i sprawdzonymi kontrahentami. W 2017 roku biuro zmieniło właściciela, rozpoczynająć okres rozwoju pod opieką jednego z największych czeskich touroperatorów - Blue Style.

Biuro posiada bogate, wieloletnie doświadczenie w organizowaniu wakacji all inclusive do krajów takich jak Egipt, Tunezja czy Turcja. Oferuje także szeroki wybór wycieczek do Grecji, Hiszpanii i Bułgarii. Poprzez zapewnienie klientom obsługi na najwyższym poziomie oraz organizacji interesujących i profesjonalnie prowadzonych wycieczek fakultatywnych, Biuro Podróży Sun & Fun pokazuje swoim klientom w szczególny sposób piękno i bogactwo kulturowe odwiedzanych miejsc.

Każdego roku wszystkie obiekty znajdujące się w ofercie Sun & Fun kontrolowane są pod względem bezpieczeństwa i jakości usług. Kompetencje i wysoki standard obsługi Biura Podróży Sun & Fun potwierdzają liczne certyfikaty i nagrody, będące jednocześnie gwarantem bezpieczeństwa i satysfakcji klientów.


Ecco Holiday

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Alexandre Gala to rewelacyjnie usytuowany hotel w centrum kurortu Playa de las Americas ze sklepami, barami i restauracjami, z widokiem na Gomerę, niedaleko piaszczysto-żwirowej plaży Troya i Siam Parku. Polecamy miłośnikom plażowania i życia nocnego, a także rodzinom z dziećmi ze względu na infrastrukturę i atrakcje dla najmłodszych oraz zajęcia sportowe dla dorosłych i dzieci.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w centrum Playa de las Americas, w bliskiej odległości od plaży Troya (wyróżnionej certyfikatem Błękitnej Flagi) i Siam Parku
  • bogate zaplecze rekreacyjno sportowe - 2 baseny, centrum fitness, SPA, jacuzzi, sauna, basen kryty, animacje dla dzieci i dorosłych
  • wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi gratis

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Hiszpania/Teneryfa

Opis

Na terenie obiektu znajduje się atrium i wspaniały basen odkryty z tarasem słonecznym oraz mnóstwo nowoczesnych udogodnień, np. relaksujące centrum zdrowia, gdzie można oddać się różnego rodzaju zabiegom i masażom. Ciekawa architektura hotelu harmonizuje z otoczeniem, co wraz z przyjazną obsługą zapewnia miłą atmosferę podczas wakacji. Bliskość plaży i pola golfowego sprzyja aktywnemu wypoczynkowi. Niewielka odległość do rozrywkowego centrum kurortu stanowi istotne udogodnienie dla tych, którzy po aktywnie spędzonym dniu będą chcieli pobawić się w licznych restauracjach i pubach lub też udać się na zakupy.

Lokalizacja

w Playa de las Americas, 250 m od plaży, 200 m od centrum, 15 km od lotniska, 200 m od centrum handlowego, 200 m od centrum rozrywki.

Wyposażenie

liczba pokoi - 308, restauracje, windy, baseny odkryte - 2, lobby bar, bar przy basenie, lobby, internet (płatny), internet bezprzewodowy, recepcja 24h, sklep z pamiątkami, taras słoneczny, parking, ogród, fryzjer, salon urody, kiosk, piano bar, garaż (płatny), parasole przy basenie, leżaki przy basenie, centrum konferencyjne, brak udogodnień dla osób o ograniczonej sprawności ruchowej.

Pokoje

klimatyzacja, telewizja, sejf (płatny), mini bar (płatny), telefon, taras/balkon, suszarka do włosów, łazienka z wanną lub prysznicem. Typ pokoju - STANDARD - pokoje dla max. 3 osób.

Plaża

publiczna, piaszczysta, wulkaniczna, parasole (płatne), leżaki (płatne).

Sport i fitness

tenis stołowy, łucznictwo, masaże (płatne), centrum fitness (płatne), sauna (płatna), boule, waterpolo.

Rozrywka

muzyka na żywo, program artystyczny, animacje.

Dla dzieci

opiekunka (płatna), brodzik, plac zabaw, animacje, łóżeczko dziecięce.

Wyżywienie

śniadania w formie bufetu, możliwość dopłaty do obiadokolacji, możliwość dopłaty do pakietu All Inclusive.

Cena zawiera

Przelot, hotel, opłaty lotniskowe i paliwowe, obowiązkowe ubezpieczenia KL NNW, transfer shuttle bus lotnisko-hotel-lotnisko. W cenie bagaż podręczny. lot Wizz Air (W6) - 1 sztuka bagażu podręcznęgo max. wymiary 40x30x20 cm; dopłata do małego bagażu rejestrowanego o wadze max. 10 kg i wymiarach 55 x 40 x 23 120 - 120 pln/os/2 strony lot Ryanair (FR). 1 sztuka bagażu podręcznego o wymiarach 40 x 20 x 25 cm; dopłata do drugiego bagażu podręcznego 55 cm x 40 cm x 20 cm 80zł/szt./2 strony; Rezerwacja na potwierdzenie w ciągu 48 godzin.

Cena nie zawiera

Dopłaty do bagażu głównego (opcjonalnie, za sztukę) - RYANAIR - - bagaż 20kg 400zł/2 strony; (w przypadku lotów obejmujących termin Świąt Bożego Narodzenia oraz Sylwestra cena bagażu rejestrowanego jest wyższa - 450 zł/2 strony od os., o szczegóły zapytaj sprzedawcę przed potwierdzeniem rezerwacji) WIZZAIR - - bagaż 20kg 400zł/2 strony Ceny w momencie rezerwacji. Dodanie bagażu po potwierdzeniu rezerwacji wiąże się z wyższymi cenami. opłaty za wybrane miejsca w samolocie. Podczas odprawy on-line przydzielane są one automatycznie przez system. Oznacza to, że osoby z jednej rezerwacji mogą zajmować różne miejsca w samolocie. Dotyczy to także dzieci powyżej 12 roku życia. Istnieje możliwość rezerwacji konkretnych miejsc za dodatkową opłatą. Zapytaj sprzedawcę o szczegóły.

Obsługa na miejscu

Obsługa przedstawiciela lokalnego agenta w języku polskim przez cały rok (kontakt telefoniczny, spotkanie informacyjne na życzenie).


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Ecco Holiday, firmy prężnie działającej na polskim rynku od roku 2002. Początkowo Biuro zajmowało się organizacją pobytowych wycieczek czarterowych w regionach północnej Afryki i południowej Europy. Dynamiczny rozwój firmy, zadowolenie klientów i silna pozycja na rynku pozwoliła na powstanie bliźniaczej firmy Ecco Travel, która wyspecjalizowała się w organizowaniu wyjazdów do krajów egzotycznych.

Biuro Podróży Ecco Holiday to zespół młodych ludzi, dla których praca jest jednocześnie spełnieniem marzeń o podróżowaniu. Dzięki temu posiadają praktyczną wiedzę w zakresie organizacji wakacji pobytowych i wyjazdów objazdowych. Misją Ecco Holiday jest spełnianie marzeń swoich klientów o niezapomnianych podrózach,

W ofercie Biura Podrózy Ecco Holiday można znaleźć wakacje last minute i all inclusive na Malcie i na Cyprze, w Hiszpanii, Bułgarii, Portugalii, Grecji oraz Egipcie. Wszystkie starannie wyselekcjonowane hotele mają spełniać wszelkie oczekiwania gości.

Dzięki wysokiej jakości świadczonych usług i zaangażowanemu zespołowi pracowników, Ecco Holiday jest wielokrotnym laureatem prestiżowych nagród.


Prima Holiday

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Alexandre Gala to rewelacyjnie usytuowany hotel w centrum kurortu Playa de las Americas ze sklepami, barami i restauracjami, z widokiem na Gomerę, niedaleko piaszczysto-żwirowej plaży Troya i Siam Parku. Polecamy miłośnikom plażowania i życia nocnego, a także rodzinom z dziećmi ze względu na infrastrukturę i atrakcje dla najmłodszych oraz zajęcia sportowe dla dorosłych i dzieci.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w centrum Playa de las Americas, w bliskiej odległości od plaży Troya (wyróżnionej certyfikatem Błękitnej Flagi) i Siam Parku
  • bogate zaplecze rekreacyjno sportowe - 2 baseny, centrum fitness, SPA, jacuzzi, sauna, basen kryty, animacje dla dzieci i dorosłych
  • wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi gratis

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

POŁOŻENIE

w miejscowości Playa de las Americas, w odległości ok 15 km. od lotniska. Najbliższe pole golfowe oddalone 700 metrów od hotelu. W pobliży liczne sklepy, bary, dyskoteki i restauracje.

PLAŻA

oddalona od hotelu ok. 100m piaszczysta pochodzenia wulkanicznego, serwis plażowy dodatkowo płatny.

HOTEL

KATEGORIA LOKALNA 4* Sześcio piętrowy kompleks hotelowy, oddany w 1989r i częściowo odnowiony w 2009r. położony w zadbanym ogrodzie. Propozycja na rodzinny wypoczynek jak również osób ceniących sobie bliskość atrakcji miasta.

DO DYSPOZYCJI GOŚCI

Recepcja, przestronne lobby, winda, 2 restauracje, 2 bary, bar przy basenie, kącik TV. Fryzjer, sklepik z pamiątkami, parking i przechowalnia bagażu.

INTERNET

kącik internetowy za opłatą. WiFi na terenie hotelu za dodatkową opłatą.

SPORT, REKREACJA I ROZRYWKA

bezpłatnie: 2 baseny, leżaki i parasole, aerobic, fitness, muzyka na żywo. odpłatnie: materace i ręczniki plażowe, tenis stołowy, boccia, strzelanie z łuku, centrum Spa z sauną, masaże, sporty wodne przy plaży.

ZAKWATEROWANIE

Oferuje 308 pokoi. Pokoje typu standard dwuosobowe z możliwością jednej dostawki, wyposażone w klimatyzację, łazienki z suszarkami do włosów, TV/SAT, telefon, odpłatny sejf, odpłatny mini bar, odpłatny dostęp do internetu, lodówkę (depozyt) oraz balkon lub taras. Pokoje typu family wyposażone jak pokoje typu standard z możliwością dwóch dostawek, położone na parterze z wyjściem na trawnik, składają się z jednego pomieszczenia podzielonego szklanymi przesuwanymi drzwiami.

DLA DZIECI

brodzik z małą zjeżdżalnią, możliwość zamówienia bezpłatnego łóżeczka przed wylotem, w sezonie wakacyjnym mini club dla dzieci w wieku 4-12, plac zabaw.

WYŻYWIENIE

BB śniadania w firmie bufetu. HB śnidania i obiadokolacje w formie bufetu. Do obiadokolacji napoje za dodatkową opłatą. FB śniadania, obiady i kolacje w formie bufetu. Napoje do obiadów i kolacji za dodatkową opłatą.

INFORMACJE DODATKOWE

www.hotelgala.com

WARUNKI WJAZDOWE

dokumentem podróży uprawniającym do wjazdu i pobytu (niezależnie od jego celu) na terytorium Hiszpanii jest ważny paszport lub dowód osobisty. Obywatele polscy korzystają z prawa do swobodnego przepływu osób w ramach Unii Europejskiej/Europejskiego Obszaru Gospodarczego. każdy uczestnik imprezy zobowiązany jest do przestrzegania paszportowych, celnych, zdrowotnych i innych przepisów kraju, do którego podróżuje. Klient odpowiedzialny jest za dotrzymanie wszelkich przepisów niezbędnych do przeprowadzenia imprezy turystycznej, o których został poinformowany przez organizatora.KAŻDY Z NASZYCH KLIENTÓW ZOBLIGOWANY JEST DO POTWIERDZENIA GODZIN NA 24h PRZED WYLOTEM (DOTYCZY TO WYLOTÓW Z POLSKI JAK I POWROTÓW DO POLSKI). Odprawa lotnicza rozpo­czyna się na 2 godziny przed planowanym lotem i kończy się na 40 minut przed. Każdy klient zobligowany jest do zgłoszenia się do od­prawy we właściwym czasie przed realizowanym lotem.

CENA

Cena zawiera - oferta z przelotem: bilet lotniczy; bagaż rejestrowany: Wizzair - 23kg (szerokość: 1,499m, wysokość: 1,194m, długość: 1,715m), Ryannair - 15kg; bagaż podręczny o wymiarach: Wizzair - mały, o wymiarach nieprzekraczających 42x32x25cm, Ryannair - 10kg o wymiarach 55x40x20cm oraz 1 małą torebkę o maksymalnych wymiarach 35x20x20cm; transfer lotnisko - hotel - lotnisko; zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie wg oferty, opłaty lotniskowe, opiekę polskojęzycznego rezydenta (nie dotyczy regionu Alcudia na Majorce oraz Wysp Kanaryjskich - tu opieka anglojęzyczna), ubezpieczenie Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG) NNW, KL, bagaż, OC organizatora, VAT.   Cena zawiera - oferta z dojazdem własnym: zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie wg oferty, ubezpieczenie Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG) NNW, KL, bagaż (od momentu rozpoczęcia imprezy do jej zakończenia z wyłączeniem czasu trwania dojazdu własnego), OC organizatora, VAT. Cena nie zawiera: dodatkowego ubezpieczenia od kosztów rezygnacji i chorób przewlekłych, wycieczek fakultatywnych, podatku turystycznego* (dot. Costa Brava, Majorka). *Podatek turystyczny w Katalonii (dotyczy ofert na COSTA BRAVA) oraz na Majorce (pobyty od 1 lipca 2016) nie jest wliczony w cenę. Klienci zobligowani są do wniesienia należnej opłaty bezpośrednio po przyjeździe do hotelu: hotele 5* ok. 2,50 za dzień od osoby hotele 4* ok. 1,65 za dzień od osoby hotele 3 *ok. 1,10 za dzień od osoby pozostałe obiekty ok. 1 za dzień od osoby Dzieci 0-16 lat zwolnione są z podatku. Ponad to na Costa Brava opłata dotyczy tylko pierwszego tygodnia pobytu (max 7 dni), w dalszym okresie podatek nie obowiązuje. Cena uzależniona jest od dostępności miejsc w samolocie w danej kategorii. Linie lotnicze podają ceny aktualne na chwile zapytania. W związku z powyższym ze względu na wyczerpanie się danych kategorii lotniczych, do momentu podpisania umowy cena może ulegać zmianom.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Prima Holiday, którego dewizą jest profesjonalizm, wysoka jakość świadczonych usług, solidność i wiarygodność. Organizowanie wakacji i wycieczek tylko do kilku wybranych destynacji sprawia, że Biuro Podróży Prima Holiday jest ekspertem w swojej kategorii..

Proponowane przez Biuro Podróży Prima Holiday hotele to obiekty rekomendowane na opiniotwórczych portalach turystycznych, posiadające przeważającą ilość pozytywnych opinii. Szeroki wybór wycieczek zapewnia dopasowanie do gustów, potrzeb i możliwości klienta. W swojej ofercie Biuro Podróży Prima Holiday posiada bardzo zróżnicowane produkty od rodzinnych wakacji all inclusive w hotelach z aquaparkami, poprzez propozycje komfortowe, budżetowe wczasy last minute po najbardziej luksusowe oferty. Nowością są wycieczki objazdowe do Izraela, Emiratów Arabskich oraz Tajlandii realizowane w kameralnych grupach wraz z wykwalifikowanym przewodnikiem.

Prima Holiday posiada gwarancję ubezpieczeniową przyznaną przez wiodącego ubezpieczyciela w Europie ERV – Europäische Reiseversicherung AG Oddział w Polsce.


Itaka

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Alexandre Gala to rewelacyjnie usytuowany hotel w centrum kurortu Playa de las Americas ze sklepami, barami i restauracjami, z widokiem na Gomerę, niedaleko piaszczysto-żwirowej plaży Troya i Siam Parku. Polecamy miłośnikom plażowania i życia nocnego, a także rodzinom z dziećmi ze względu na infrastrukturę i atrakcje dla najmłodszych oraz zajęcia sportowe dla dorosłych i dzieci.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w centrum Playa de las Americas, w bliskiej odległości od plaży Troya (wyróżnionej certyfikatem Błękitnej Flagi) i Siam Parku
  • bogate zaplecze rekreacyjno sportowe - 2 baseny, centrum fitness, SPA, jacuzzi, sauna, basen kryty, animacje dla dzieci i dorosłych
  • wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi gratis

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Wyspy Kanaryjskie / Teneryfa

Opis oferty:

Położony blisko licznych atrakcji w centrum Playa de las Americas i dwa kroki od plaży z ciemnym, wulkanicznym piaskiem zaprasza na fantastyczne wakacje dla całej rodziny. Do dyspozycji Gości są 2 baseny, kilka barów i restauracji. Dla najmłodszych przygotowano brodzik, miniklub i animacje. Na miejscu jest również nowoczesne centrum spa z krytym basenem i taras, z którego można podziwiać widok na ocean i piękne zachody słońca.

POŁOŻENIE:

ok. 900 m od centrum PLAYA DEL LAS AMERICAS, najbliższe sklepy ok. 100 m od hotelu, ok. 1,2 km od Siam Parku, ok. 3 km od Costa Adeje, ok. 3,5 km od Los Cristianos, ok. 7 km od parku Jungle Las Aquilas; ok. 15 km od lotniska Reina Sofia; przystanek autobusowy ok. 800 m od hotelu.

PLAŻA:

Playa Torviscas, publiczna, piaszczysta, ciemny piasek, łagodne zejście do morza, ok. 500 m od hotelu, dojście chodnikiem i przejście przez promenadę, parasole i leżaki płatne.

HOTEL:

czterogwiazdkowy, odnowiony w 2008 r., 308 pokoi, 1 budynek, 3 piętra, 2 windy, przestronne lobby, całodobowa recepcja, 2 restauracje: Kalahari i Amazonas, dania w formie bufetu, kuchnia międzynarodowa, dania z grilla, podczas kolacji obowiązuje strój formalny - panowie długie spodnie, 3 bary; sklep z pamiątkami, czytelnia, sala telewizyjna z bezpłatnym dostępem do internetu, wymiana walut; sala konferencyjna dla 150 osób, taras z widokiem na ocean, ogród; za opłatą: punkt internetowy, room-service, pralnia, wypożyczalnia samochodów; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard, American Express, Diners Club.

standardowy:

2-os. (możliwość 1 dostawki), ok. 25 m², indywidualnie sterowana klimatyzacja, łazienka (wanna lub prysznic, wc; suszarka), telewizja satelitarna, telefon; za opłatą: internet bezprzewodowy (ok. 5 EUR/dzień), minibar, sejf; bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; balkon lub taras (stolik i krzesełka);

Club Alexandre:

2-os. (możliwość 1 dostawki dla dziecka), ok. 25 m², wyposażenie jak w pokoju standardowym, dodatkowo: upominek na powitanie, kosmetyki, szlafroki, klapki, ekspres do kawy, wstęp do spa; pokój Club Alexandre za zamówienie, za dopłatą;

rodzinny:

dla 4 os. (2 os. dorosłe i 2 dzieci), ok. 29 m², wyposażenie jak w pokoju standardowym; pokój rodzinny za dopłatą.

SPORT I ROZRYWKA:

2 baseny, w tym 1 podgrzewany, słodka woda, ok. 250 m², gł. 1,8 m i ok. 200 m², gł. 0,8-1,2 m, brodzik dla dzieci, słodka woda, ok. 6 m², gł. 0,3 m, przy basenach bezpłatne parasole i leżaki, materace i ręczniki płatne; tenis stołowy, bule, pokój gier; pokój zabaw dla dzieci, miniklub (4-9 lat), animacje dla dorosłych i dzieci, minikino, fitness, wieczorami muzyka na żywo; za opłatą: bilard, siłownia; 9- i 18-dołkowe pola golfowe ok. 10 km od hotelu.

SPA:

centrum Natural Spa (wstęp powyżej 16 r.ż.): kryty basen, podgrzewany, słodka woda, ok. 100 m², gł. 1,5-1,8 m, basen z hydromasażem, łaźnia parowa, łaźnia turecka, sauna, jacuzzi, prysznic Vichy, refleksologia, masaże, zabiegi pielęgnacyjne; korzystanie z centrum spa za opłatą.

KONTAKT:

0034/922794513, www.hotelgala.com


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Itaka. Nowa Itaka sp. z o.o. jest jednym z naszych kluczowych partnerów i głównym kontrahentem, z którym od lat spełniamy turystyczne marzenia naszych wspólnych klientów. Wysoki standard obsługi, wykwalifikowani rezydenci i przewodnicy oraz szeroki wybór atrakcyjnych ofert na wakacje dopracowanych w każdym szczególe zapewniają wieloletni sukces jakim może poszczycić się to biuro.

W swojej ofercie Itaka posiada wiele sprawdzonych hoteli położonych w dogodnej lokalizacji, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami. Biuro posiada szeroki wachlarz destynacji turystycznych i może spełnić oczekiwania najbardziej wymagających klientów. Ponad to, do swojej oferty sukcesywnie wprowadza oryginalne kierunki takie jak Bośnia i Hercegowina, Albania, Madera czy kierunki egzotyczne - Wyspy Zielonego Przylądka, Zanzibar i wiele, wiele innych.

Itaka posiada bogatą ofertę wycieczek objazdowych, zarówno autokarowych jak i samolotowych. Ich programy są bardzo zróżnicowane i dostosowane do wymagań różnych klientów, dlatego każdy może znaleźć wyjazd zgodny z jego preferencjami. Biuro podrózy Itaka posiada także jeden z największych wyborów ofert w promocji last minute, co pozwala klientom z każdym budżetem na spełnienie swoich wakacyjnych marzeń.

Biuro Podróży Itaka w ciągu swojej dotychczasowej działalności otrzymała wiele prestiżowych nagród i wyróżnień, takich jak tytuł Superbrands i Created in Poland Superbrands 2014/15 przyznawany najsilniejszym markom na polskim rynku, Touroperator Roku 2014, Konsumencki Lider Jakości 2014, czy Wielka Perła Polskiej Gospodarki 2012.


Itaka R

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Alexandre Gala to rewelacyjnie usytuowany hotel w centrum kurortu Playa de las Americas ze sklepami, barami i restauracjami, z widokiem na Gomerę, niedaleko piaszczysto-żwirowej plaży Troya i Siam Parku. Polecamy miłośnikom plażowania i życia nocnego, a także rodzinom z dziećmi ze względu na infrastrukturę i atrakcje dla najmłodszych oraz zajęcia sportowe dla dorosłych i dzieci.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w centrum Playa de las Americas, w bliskiej odległości od plaży Troya (wyróżnionej certyfikatem Błękitnej Flagi) i Siam Parku
  • bogate zaplecze rekreacyjno sportowe - 2 baseny, centrum fitness, SPA, jacuzzi, sauna, basen kryty, animacje dla dzieci i dorosłych
  • wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi gratis

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Wyspy Kanaryjskie / Teneryfa

Opis oferty:

Położony blisko licznych atrakcji w centrum Playa de las Americas i dwa kroki od plaży z ciemnym, wulkanicznym piaskiem zaprasza na fantastyczne wakacje dla całej rodziny. Do dyspozycji Gości są 2 baseny, kilka barów i restauracji. Dla najmłodszych przygotowano brodzik, miniklub i animacje. Na miejscu jest również nowoczesne centrum spa z krytym basenem i taras, z którego można podziwiać widok na ocean i piękne zachody słońca.

POŁOŻENIE:

ok. 900 m od centrum PLAYA DEL LAS AMERICAS, najbliższe sklepy ok. 100 m od hotelu, ok. 1,2 km od Siam Parku, ok. 3 km od Costa Adeje, ok. 3,5 km od Los Cristianos, ok. 7 km od parku Jungle Las Aquilas; ok. 15 km od lotniska Reina Sofia; przystanek autobusowy ok. 800 m od hotelu.

PLAŻA:

Playa Torviscas, publiczna, piaszczysta, ciemny piasek, łagodne zejście do morza, ok. 500 m od hotelu, dojście chodnikiem i przejście przez promenadę, parasole i leżaki płatne.

HOTEL:

czterogwiazdkowy, odnowiony w 2008 r., 308 pokoi, 1 budynek, 3 piętra, 2 windy, przestronne lobby, całodobowa recepcja, 2 restauracje: Kalahari i Amazonas, dania w formie bufetu, kuchnia międzynarodowa, dania z grilla, podczas kolacji obowiązuje strój formalny - panowie długie spodnie, 3 bary; sklep z pamiątkami, czytelnia, sala telewizyjna, wymiana walut; sala konferencyjna dla 150 osób, taras z widokiem na ocean, ogród, bezpłatny internet bezprzewodowy w miejscach ogólnodostępnych; za opłatą: room-service, pralnia, wypożyczalnia samochodów; udogodnienia dla niepełnosprawnych; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard, American Express, Diners Club.

standardowy:

2-os. (możliwość 1 dostawki), ok. 25 m², indywidualnie sterowana klimatyzacja, łazienka (wanna lub prysznic, wc; suszarka), internet bezprzewodowy, telewizja satelitarna, telefon; za opłatą: minibar, sejf; bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; balkon lub taras (stolik i krzesełka);

Club Alexandre:

2-os. (możliwość 1 dostawki dla dziecka), ok. 25 m², wyposażenie jak w pokoju standardowym, dodatkowo: upominek na powitanie, kosmetyki, szlafroki, klapki, ekspres do kawy, wstęp do spa; pokój Club Alexandre za zamówienie, za dopłatą.

SPORT I ROZRYWKA:

2 baseny, w tym 1 podgrzewany, słodka woda, ok. 250 m², gł. 1,8 m i ok. 200 m², gł. 0,8-1,2 m, brodzik dla dzieci, słodka woda, ok. 6 m², gł. 0,3 m, przy basenach bezpłatne parasole i leżaki, materace i ręczniki płatne; tenis stołowy, bule, pokój gier; pokój zabaw dla dzieci, miniklub (4-12 lat), minidisco, animacje dla dorosłych i dzieci, minikino, fitness, wieczorami muzyka na żywo; za opłatą: bilard, siłownia; 9- i 18-dołkowe pola golfowe ok. 10 km od hotelu.

SPA:

centrum Natural Spa (wstęp powyżej 16 r.ż.): kryty basen, podgrzewany, słodka woda, ok. 100 m², gł. 1,5-1,8 m, basen z hydromasażem, łaźnia parowa, łaźnia turecka, sauna, jacuzzi, prysznic Vichy, refleksologia, masaże, zabiegi pielęgnacyjne; korzystanie z centrum spa za opłatą.

ALL INCLUSIVE (za dopłatą):

śniadanie (7.30-10.00), obiad (13.00-15.30), kolacja (18.30-21.30) w formie bufetu w restauracji; popołudniowe przekąski (16.00-18.00) w barze przy basenie; napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe w restauracji i wybranych barach (11.00-23.00); wymagane noszenie karty all inclusive.

KONTAKT:

0034/922794513, www.hotelgala.com

GRATIS:

Wi-Fi


Mapa Hotelu Alexandre Gala Tenerife - Playa de las Americas
Zdjęcia lokalizacji (Hiszpania / Teneryfa)
Puerto de la Cruz czyli miasto na północy Teneryfy z kompleksem Lago Martianez
Wodny park atrakcji Siam Park wzorowany na tajlandzkiej wiosce - Hiszpania, Teneryfa
Kilometrowa plaża na północy wyspy Teneryfa ze złotym saharyjskim piaskiem - Hiszpania
Słynny na całym świecie park zoologiczny Loro Park w Puerto de la Cruz odwiedzają miliony turystów rocznie
Klify olbrzymy czyli Los Gigantes na wyspie Teneryfa
Długa piaszczysta plaża i promenada w pobliży Playa de las Americas na wyspie Teneryfa
Jedna z ładniejszych plaż i miejscowości na południu wyspy Teneryfa czyli Costa Adeje
Jedna z głównych atrakcji wyspy Teneryfa czyli wulkan Teide
Przyciągająca tysiące turystów 1000- letnia dracena w miejscowości Icod del los Vinos na Teneryfie
La Gomera to najpopularniejsza wycieczka fakultatywna dostępna z wyspy Teneryfa
Wąwóz Masca w górach Teno to ulubione miejsce na trekking na Teneryfie
Wulkaniczna Playa de La Arena każdego roku przyciąga  tysiące turystów na Teneryfie

Opinie o Hotelu Alexandre Gala Tenerife - Playa de las Americas

4.3
polecam

Świetna lokalizacja hotelu w playa de las americas, jesli więc zależy komuś na bliskości rozrywek to Gala Tenerife jest doskonałym wyborem. To chyba najlepsza lokalizacja na Teneryfie!! Blisko jest również do plaży, poza tym spore baseny, dla dzieci fajny brodzik z małą zjeżdżalnią. Z jedzenia zawsze sobie znaleźliśmy coś smacznego, a wybór był duży.

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, dla aktywnych wczasowiczów
Podsumowanie: polecam
4.3
4.6
zdecydowanie polecam

Hotel Lti Gala wpełni spełnił nasze oczekiwania, położony w centrum tuż przy promenadzie w Playa De Las Americas. Do plaży bardzo blisko, jesli chodzi o jedzenie to naprawdę duży wybór, były owoce morza, ryby, desery. Fajny i dobry cenowo hotel na Teneryfie!

POLECAM:
singlom, ceniącym rozrywkę
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.6
4.0
polecam

Właśnie wróciliśmy z Hotelu Gala Tenerife w Playa de las Americas. Lokalizacja hotelu naprawdę super, samo miasto jeszcze większe super, było gdzie wyjść i się pobawić, pospacerować, zrobić zakupy itd. Hotel ok, ale pokój w sumie mieliśmy trochę słaby, jakiś taki mały i trochę zniszczony, ale i tak w pokoju się tylko śpi więc uszło, jedzenie bardzo dobre. Plaża kawałeczek od hotelu, blisko, ładna. Nie mieliśmy większych problemów podczas tego wyjazdu, rezydentka też miła i kompetentna, więc ogólnie jesteśmy zadowoleni.

POLECAM:
singlom, na romantyczne wakacje, dla aktywnych wczasowiczów
Podsumowanie: polecam
4.0

Alexandre Gala Tenerife - Playa de las Americas - możliwości zakwaterowania:

standard standard balcony or terrace
standard select seaview balcony or terrace
standard singleuse room seaview balcony or terrace
Pokoj dwuosobowy dla jednej osoby lazienka prysznic WC klimatyzacja balkon
1 os. pokoj standardowy
Pokoj dwuosobowy dla jednej osoby lazienka prysznic WC klimatyzacja balkon widok na morze
2 os. pokoj standardowy
Pokoj dwuosobowy lazienka prysznic WC klimatyzacja balkon
Pokoj rodzinny lazienka prysznic WC klimatyzacja balkon
Pokoj dwuosobowy lazienka prysznic WC klimatyzacja balkon widok na morze
Pokoj dwuosobowy dla 3 osob lazienka prysznic WC klimatyzacja balkon
Pokoj dwuosobowy dla 3 osob lazienka prysznic WC klimatyzacja balkon widok na morze
Pokój jednoosobowy
Pokój dwuosobowy z możliwością 1 dostawki
Doppelz,Balkon/Terrasse
Doppelz,Balk/T,M,Sup
DZ,Balk/Terr,Meerblick
Doppelz,Balkon/Terrasse
Einzelz,Balkon/Terrasse
Einzelz,Bal/Ter,Meerbl

Alexandre Gala Tenerife - Playa de las Americas - Możliwości wyżywienia:


Alexandre Gala Tenerife - Playa de las Americas - miasta wylotu:


Alexandre Gala Tenerife - Playa de las Americas - możliwa długość wypoczynku:


Masz pytania o Hotel Alexandre Gala Tenerife - Playa de las Americas? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00