Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob.-nd. 10:00-18:00

Last Minute
  • Hotel Jaz Maraya, Morze Czerwone
  • Hotel Jaz Maraya, Morze Czerwone
  • Hotel Jaz Maraya, Morze Czerwone
  • Hotel Jaz Maraya, Morze Czerwone
  • Hotel Jaz Maraya, Morze Czerwone
  • Hotel Jaz Maraya, Morze Czerwone
  • Hotel Jaz Maraya, Morze Czerwone
  • Hotel Jaz Maraya, Morze Czerwone
  • Hotel Jaz Maraya, Morze Czerwone
  • Hotel Jaz Maraya, Morze Czerwone
  • Hotel Jaz Maraya, Morze Czerwone
  • Hotel Jaz Maraya, Morze Czerwone
  • Hotel Jaz Maraya, Morze Czerwone
  • Hotel Jaz Maraya, Morze Czerwone
  • Hotel Jaz Maraya, Morze Czerwone
  • Hotel Jaz Maraya, Morze Czerwone
  • Hotel Jaz Maraya, Morze Czerwone
  • Hotel Jaz Maraya, Morze Czerwone
  • Hotel Jaz Maraya, Morze Czerwone
  • Hotel Jaz Maraya, Morze Czerwone
1 / 20
Ocena
hotelu:
5.0 / 5
Najbliższy termin
27.09 - 01.10
już od 3894 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
20.02 - 24.02
już od 1999 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Jaz Maraya
  • Nurkowanie
  • Basen odkryty
  • Animacje dla dorosłych
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Przy plaży
  • Dla rodzin z dziećmi

Hotel Jaz Maraya
star 5

Egipt: Morze Czerwone: Marsa el Alam
Ocena hotelu Jaz Maraya:
5.0 / 5
Średnia z 1 opinii
Szczegóły oceny hotelu Jaz Maraya:
  • Lokalizacja
    5.0
  • Hotel
    5.0
  • Pokoje
    5.0
  • Wyżywienie
    5.0
  • Atrakcje
    i sport
    5.0
  • Jakość
    do ceny
    5.0
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 27 września 2022
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 20 lutego 2023

Hotel Jaz Maraya w ofercie Biura podróży:

TUI

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

*****

Region

MARSA ALAM/EGIPT

Polozenie


• bezpośrednio przy plaży


• ok. 4 km od lotniska

Plaza


• bezpośrednio przy plaży

Wyposażenie


• Wi-Fi: limitowane, w cenie
• recepcja
• lekarz: na telefon, za opłatą
• bankomat
• sklepy
• pralnia: za opłatą
• fryzjer

Liczba pokojów

202

Kategoria lokalna

5 gwiazdki

Dodatkowe informacje


• W rezerwowanym hotelu opieka rezydenta TUI oraz TUI Service Center 24/7: mailowo, telefonicznie, SMS i za pośrednictwem czatu w aplikacji TUI w serwisie myTUI. W aplikacji TUI znajdą Państwo mnóstwo przydatnych informacji dotyczących przebiegu podróży i miejsca wypoczynku. Za jej pośrednictwem można rezerwować również wycieczki fakultatywne. Niezależnie od tego, czy szukają Państwo pomysłów na spędzanie czasu w okolicy, czy potrzebują Państwo naszej pomocy w rozwiązaniu problemu, jesteśmy do Państwa dyspozycji.
Telefon: +48 222043596
SMS: +48 799448800
E-mail: servicePL@TUI.com
Czat: w aplikacji TUI

Basen


• baseny: 
• aquapark

• basen 
• basen
• basen dla dzieci
• jacuzzi: w hotelu Jaz Lamaya, w strefie spa, za opłatą

Dla dzieci


• miniklub
• plac zabaw
• minidyskoteka
• łóżeczko dla dziecka: na zapytanie

Sport i wellness

W cenie
• siatkówka plażowa

Płatne
• aqua aerobik
• nurkowanie
• snorkeling
• tenis stołowy
• strefa spa: w hotelu Jaz Lamaya
• sauna: w hotelu Jaz Lamaya
• masaże: w hotelu Jaz Lamaya
• zabiegi kosmetyczne

Rozrywka


• przedstawienia


• muzyka na żywo


• boccia


• rzutki


• bilard

Pokoje

Pokój rodzinny FZX5

• 3-4 os. • balkon lub taras • klimatyzacja: indywidualnie sterowana • TV sat. • zestaw do przygotowywania kawy/herbaty • suszarka do włosów • sejf • prysznic • telefon • minibar: za opłatą

Pokój 2-osobowy superior DZX1

• 1-2 os. • ok. 42 m2 • widok na ogród • balkon lub taras • klimatyzacja: indywidualnie sterowana • TV sat. • zestaw do przygotowywania kawy/herbaty • suszarka do włosów • sejf • prysznic • telefon • minibar: za opłatą

Pokój rodzinny deluxe z widokiem na morze FZM2

• 2-4 os. • ok. 63 m2 • widok na morze • balkon lub taras • klimatyzacja: indywidualnie sterowana • TV sat. • zestaw do przygotowywania kawy/herbaty • suszarka do włosów • sejf • prysznic • telefon • minibar: za opłatą • 2 pomieszczenia oddzielone drzwiami

Pokój rodzinny deluxe FZX3

• 2-4 os. • ok. 63 m2 • widok na ogród • balkon lub taras • klimatyzacja: indywidualnie sterowana • TV sat. • zestaw do przygotowywania kawy/herbaty • suszarka do włosów • sejf • prysznic • telefon • minibar: za opłatą

Pokój rodzinny deluxe FZX4

• 2-4 os. • ok. 63 m2 • widok na basen • balkon lub taras • klimatyzacja: indywidualnie sterowana • TV sat. • zestaw do przygotowywania kawy/herbaty • suszarka do włosów • sejf • prysznic • telefon • minibar: za opłatą

Pokój rodzinny superior z widokiem na morze FZM1

• 2-4 os. • ok. 52 m2 • widok na morze • balkon lub taras • klimatyzacja: indywidualnie sterowana • TV sat. • zestaw do przygotowywania kawy/herbaty • suszarka do włosów • sejf • prysznic • telefon • minibar: za opłatą

Suita junior JSX1

• 4 os. • widok na morze • balkon lub taras • klimatyzacja: indywidualnie sterowana • TV sat. • zestaw do przygotowywania kawy/herbaty • suszarka do włosów • sejf • prysznic • telefon • minibar: za opłatą • prywatny basen

Pokój rodzinny superior FZX1

• 2-4 os. • ok. 52 m2 • widok na ogród • balkon lub taras • klimatyzacja: indywidualnie sterowana • TV sat. • zestaw do przygotowywania kawy/herbaty • suszarka do włosów • sejf • prysznic • telefon • minibar: za opłatą

Pokój rodzinny superior FZX2

• 2-4 os. • ok. 52 m2 • widok na basen • balkon lub taras • klimatyzacja: indywidualnie sterowana • TV sat. • zestaw do przygotowywania kawy/herbaty • suszarka do włosów • sejf • prysznic • telefon • minibar: za opłatą

Wyżywienie

All inclusive
• śniadanie
• obiad 
• kolacja 
• lody, ciasto
• kawa/herbata

Restauracje i bary
• restauracje: 2
• restauracja główna
• restauracja a la carte: za opłatą

• bary i inne: 2
• bar przy basenie
• bar na dachu


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży TUI Polska. TUI Polska jest jednym z największych biur podróży nie tylko w kraju, ale i na świecie, o ugruntowanej pozycji na rynku, wielu latach doświadczenia i bogatej ofercie wyjazdów do każdego miejsca na świecie. To jeden z naszych kluczowych partnerów, który umożliwia nam spełnianie turystycznych marzeń naszych klientów.

Podstawowym przesłaniem koncepcji Biura Podróży TUI Polska jest uzmysłowienie klientom, że koncern towarzyszy im na wszystkich etapach podróży – od momentu wyboru oferty, poprzez odprawę na lotnisku i przelot, aż do pobytu i opieki w miejscu wypoczynku. Międzynarodowy koncern TUI jest właścicielem linii lotniczek TUI Fly (Akrefly), kilku sieci hotelowych, m.in. Splashworld, Robinson, Iberotel, RIU i wiele innych. Dzięki temu na każdym etapie podróży turysta może być obsługiwany tylko przez pracowników jednej grupy!


W swojej ofercie TUI posiada wiele sprawdzonych hoteli w najróżniejszych europejskich i egzotycznych destynacjach. Poczynając od najbardziej popularnych – czyli w Grecji, Hiszpanii, Turcji, Tunezji, Bułgarii czy Egipcie – poprzez mniej znane jak na przykład Lazurowe Wybrzeże we Francji, po dalekie kierunki jak Jamajka, Dominikana, Meksyk i inne – klienci mogą zwiedzić z TUI cały świat! Wszędzie znaleźć można bogatą ofertę hoteli o najróżniejszym standardzie, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami.



Itaka R

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

*****

Region

Egipt / Marsa Alam

Opis oferty:

Za siedmioma wydmami, za siedmioma palmami, tuż przy plaży i turkusowych wodach Morza Czerwonego, czeka wspaniały hotel jak z bajki! Z hotelowego basenu podziwiać można piękne widoki, a szeroki wybór dań w restauracjach pozwoli spróbować lokalnej i międzynarodowej kuchni na najwyższym poziomie. Eleganckie, stylowe wnętrza z designerskimi detalami, bogata oferta animacji i przestronne, komfortowe pokoje to doskonały przepis na długi i szczęśliwy wypoczynek w orientalnej scenerii!

POŁOŻENIE:

w dzielnicy hotelowej Madinat Coraya, ok. 73 km od MARSA ALAM, ok. 67 km od El Quseir; ok. 5 km od lotniska w Marsa Alam; transfer zbiorowy lotnisko-hotel-lotnisko w cenie, dla chętnych transfer indywidualny na zamówienie min. 2 os. dorosłe: 299 PLN/2 strony lotnisko-hotel-lotnisko/os. dorosła, dziecko powyżej 2 lat; dzieci do 2 lat - bezpłatnie.

PLAŻA:

hotelowa, piaszczysta, z koralowcami, zalecane obuwie ochronne, łagodne zejście do morza, bezpośrednio przy hotelu, dojście przez teren hotelowy, bezpłatne parasole, leżaki, materace i ręczniki; bar objęty all inclusive; sporty wodne i centrum nurkowe (płatne; przy plaży hotelu Jaz Lamaya Resort).

HOTEL:

pięciogwiazdkowy, luksusowy i nowoczesny, zbudowany w 2019 r., 202 pokoje, 1 budynek, 2 piętra, winda, przestronne lobby, całodobowa recepcja, restauracja główna Yummy - z tarasem, dania w formie bufetu, kuchnia orientalna i międzynarodowa, wieczory tematyczne, 3 restauracje á la carte (w hotelu Jaz Dar El Madina): Sofra, Nino's, Momo, w restauracjach dostępne foteliki i menu dla dzieci, dania wegetariańskie, podczas kolacji wymagany strój formalny (panowie - długie spodnie); food court z przekąskami na plaży, 4 bary, w tym przy plaży, przy basenie i na dachu; sklepy i butiki, bankomat (przy hotelu Jaz Lamaya Resort); taras z widokiem na morze, bezpłatny internet bezprzewodowy (limitowany); za opłatą: fryzjer, salon piękności (w hotelu Jaz Dar El Madina), lekarz na wezwanie, room service, wypożyczalnia samochodów, pralnia; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard.

superior:

2-os., ok. 42 m², elegancki i nowoczesny, indywidualnie sterowana klimatyzacja, łazienka (wanna lub prysznic, wc; suszarka), internet bezprzewodowy, telewizja satelitarna, telefon, minibar (płatny wg konsumpcji; codziennie bezpłatnie uzupełniany w wodę), sejf, zestaw do kawy/herbaty; bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; balkon lub taras (stolik i krzesełka);

superior rodzinny:

2-os. (możliwość 1 dostawki dla osoby dorosłej lub 2 dzieci - sofa), ok. 52 m2, wyposażenie jak w pokoju superior; balkon lub taras (stolik i krzesełka); widok na morze za dopłatą;

deluxe rodzinny:

2-os. (możliwość 1 dostawki dla osoby dorosłej lub 2 dzieci - sofa), ok. 63 m2, wyposażenie jak w pokoju superior rodzinnym; balkon lub taras (stolik i krzesełka), widok na morze za dopłatą; pokoje: superior rodzinny i deluxe rodzinny za dopłatą.

SPORT I ROZRYWKA:

2 baseny dla dorosłych, podgrzewane w sezonie zimowym, ok. 660 i 630 m2, gł. 1,2 m, brodzik dla dzieci, ok. 70 m2, gł. 0,3 m, ze zjeżdżalnią, przy basenach bezpłatne parasole, leżaki, materace i ręczniki; siatkówka plażowa, łucznictwo, tenis stołowy, boccia, rzutki, aerobik, aqua aerobik, ścieżka do joggingu, bilard (wymagana rezerwacja), animacje dzienne i wieczorne show, muzyka na żywo; miniklub (4-12 lat), plac zabaw, minidisco; Aqua Coraya Waterpark (wstęp bezpłatny, ok. 300 m od hotelu Jaz Maraya, 13 zjeżdżalni dla dorosłych i 5 dla dzieci, czynne: 10.00-17.00, przerwa: 12.00-13.00; napoje dodatkowo płatne); centrum wellness (w hotelu Jaz Lamaya Resort): bezpłatnie: jacuzzi, sauna, hammam; za opłatą: masaże.

ALL INCLUSIVE:

śniadanie (7.00-10.00), obiad (12.30-14.30), kolacja (18.30-21.00) w formie bufetu w restauracji głównej; późne śniadanie (10.00-11.30) w barze przy basenie, podwieczorek: ciasto, lody, kawa, herbata (12.30-16.00) i przekąski (12.00-17.00) w wyznaczonych barach; napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe (9.00-24.00) w wyznaczonych barach; raz na pobyt kolacja w restauracji á la carte; wymagane noszenie opasek all inclusive.

KONTAKT:

0020/653750171, www.jazhotels.com 

GRATIS:

serwis plażowyWi-Fiwstęp do aquaparku 


Rainbow

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

*****

Opis oferty

 

Położenie:

Luksusowy i rozległy kompleks hotelowy położony na wybrzeżu Morza Czerwonego. Oddalony od lotniska o ok. 4 km, od Marsa Alam ok. 70 km. Busem hotelowym (za opłatą) można dojechać do Port Ghalib z ładnym portem i licznymi sklepikami oraz restauracjami.
Plaża:

Hotel usytuowany jest tuż przy pięknej, szerokiej i malowniczej plaży. Przy brzegu rafa koralowa z różnorodnymi rybkami (zalecane obuwie ochronne). Leżaki i parasole na plaży bezpłatne.
Do dyspozycji gości:

Obiekt o bardzo ciekawej architekturze. Na terenie hotelu: recepcja 24h, lobby, sklepiki z pamiątkami, 4 bary (przy basenie, na plaży, w lobby, na dachu „Breeze”), restauracja główna „Yummy” oraz restauracja a’la carte (płatna, wymagana rezerwacja), 2 główne baseny i 1 brodzik dla dzieci (podgrzewane w sezonie zimowym). Za dodatkową opłatą: pralnia, apteka, SPA oraz możliwość skorzystania z atrakcji Medinat Coraya (bary, restauracje, aquapark).
Pokoje:

Hotel oferuje 169 komfortowych, elegancko urządzonych i przestronnych pokoi. Pokoje Superior (pow. ok. 42 m2 dla max 2 osób łóżko małżeńskie lub 2 łóżka pojedyncze), Superior Family (pow. ok. 52 m2 dla max. 2 osób dorosłych i 2 dzieci). Każdy pokój wyposażony jest w indywidualnie sterowaną klimatyzacje, TV satelitarną, telefon, zestaw do parzenia kawy i herbaty, łazienkę (wc, prysznic, suszarkę do włosów), sejf, balkon lub taras oraz minibar (płatny). Pokoje posiadają widok na ogród. Łóżeczko dla dziecka do 2 lat dostępne bezpłatnie (na zamówienie).
Wyżywienie:

All inclusive: śniadanie (6:30-10:00), lunch (12:30-14:30), kolacja (18:30-21:30) w formie bufetu w restauracji głównej. Późne śniadanie serwowane w barze przy basenie i na plaży (10:30-11:30). W restauracji „Sea Horse A la Carte” (płatna, wymagana rezerwacja): lunch (12:00-17:00) i kolacja (18:30-21:30). Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe w wybranych barach. Bar na plaży i przy basenie czynny 09:00 – 18:00, w lobby (12:00-24:00) na dachu (17:00-24:00). Dodatkowo lody i popołudniowe przekąski w barze przy basenie i na plaży. Ponadto Klienci mogą korzystać z restauracji tematycznych: włoska, azjatycka i środkowo wschodnia w Medinat Coraya (płatne wymagana wcześniejsza rezerwacja). Codziennie dostarczana jest do pokoju butelka wody. Podczas kolacji wymagany odpowiedni strój (dla panów długie spodnie). Napoje butelkowane, świeżo wyciskane soki, importowane alkohole - za dodatkową opłatą. Hotel zastrzega sobie prawo do zmiany zakresu usług objętych formułą all inclusive (np. godzin serwowania posiłków).
Program sportowy i animacyjny:

Hotel prowadzi dzienne i wieczorne animacje dla dzieci i dorosłych, m.in.: aerobik z basenie, wieczorne show, muzyka na żywo, ponadto w hoteku dostępne są ścieżka do biegania, boisko do siatkówki plażowej. rzutki, boccia, siłownia, bilard, tenis stołowy. Na terenie hotelu znajduje się centrum nurkowe i sportów wodnych (za opłatą) oraz SPA (za opłatą) – sauna, jacuzzi, łaźnia, masaże, fryzjer, salon piękności. Dla dzieci: animacje: zabawy i mini klub (4-12 lat), plac zabaw. Za dodatkowa opłatą aquapark w Medinat Coraya.
Internet:

WI Fi bezpłatne na terenie całego obiektu.
Kategoria lokalna:

*****
Strona www:

Naszym zdaniem:

Hotel przyciąga swych Gości ciekawą architekturą oraz znakomitym serwisem i położeniem! Szczególnie polecany rodzinom z dziećmi, a także osobom ceniącym wypoczynek w luksusowym hotelu.

Program

Dzień Pierwszy

Wyloty z Polski. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: stronie operatora.
Dni od drugiego do przedostatniego

Czas na wypoczynek, kąpiele morskie i słoneczne, udział w wycieczkach lokalnych itp.
Dzień ostatni

Wykwaterowanie z hotelu, transfer na lotnisko, powrót do Polski.
"

Świadczenia

Cena podstawowa obejmuje:
przelot samolotem, opłaty lotniskowe, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, 3, 7lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, obsługę polskiego przedstawiciela podczas odprawy na lotnisku w Polsce, opiekę polskojęzycznego rezydenta, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa (NNW, KL, Assistance i bagaż).
Cena podstawowa nie obejmuje:
wizy egipskiej (płatnej na lotnisku ok. 25 USD/os), wycieczek fakultatywnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, napojów do posiłków jeśli w opisie hoteli nie podano inaczej oraz innych wydatków osobistych.

Wycieczki lokalne

Luksor i Karnak

Całodniowa wycieczka autokarowa do sławnych Teb - miasta o 100 bramach, w programie: świątynia w Karnaku, Dolina Królów - z grobowcami faraonów (między innymi grobowiec Tutenchamona), kolosy Memnona (pozostałość świątyni Amenhotepa III) oraz monumentalna Świątynia Hatszepsut (odrestaurowana przez polską misję archeologiczną). W trakcie wycieczki obiad.
Cena ok. 115 USD/os
.
Nurkowanie głębinowe

Wspaniała wyprawa statkiem na rafy koralowe, kąpiele w morzu, nurkowanie na rafach i obserwacja przepięknych raf koralowych. Wszystko pod okiem profesjonalnych instruktorów. Rekomendujemy wykupienie pakietu sport ze względu na fakt, iż nurkowanie jest sportem wysokiego ryzyka.
Cena ok. 85 USD/os.

Rejs łódką Sea Scope

Wypoczynek w Marsa Alam bez podziwiania rafy? Niemożliwe! Zapraszamy na ok. 1,5-godzinny rejs łodzią ze szklanym dnem dryfującą pomiędzy rafami. Możliwość podziwiania podwodnego świata pozostając na pokładzie łodzi.
Cena ok.50 USD/os.

W galabiji przez El Quseir!

Popołudniowa wycieczka po najstarszym egipskim mieście nad Morzem Czerwonym – El Quseir. To jedno z niewielu nadmorskich miast, gdzie udało się zachować prawdziwe zwyczaje Egipcjan, nienaruszone jeszcze przez turystykę. Przebrani w tradycyjne regionalne egipskie stroje czyli galabije odwiedzimy najstarszy meczet w mieście, kościół koptyjski oraz przespacerujemy się wąskimi uliczkami miasta. Następnie obiad w lokalnej restauracji rybnej. Po posiłku wizyta na lokalnym bazarze, gdzie znajduje się tradycyjna perfumeria oraz w coffee shopie, gdzie spróbujemy kawy z kardamonem lub herbaty z hibiskusa i zapalimy fajkę wodą.
Cena ok.45 USD/os.

Nurkowanie – wyspy Qulaan

Fantastyczna wycieczka statkiem na wyspy Qulaan – niewielkie, rajskie wyspy rozrzucone po Morzu Czerwonym, otoczone bajkowymi rafami! Podczas wycieczki zaplanowane są 2 ponad godzinne postoje na snurkowanie (sprzęt do snurkowania w cenie). Podczas nurkowania duża szansa, że dołączą do nas delfiny! W cenę wycieczki wliczony jest lunch. Rekomendujemy wykupienie pakietu sport ze względu na fakt, iż nurkowanie jest sportem wysokiego ryzyka.
Cena ok. 70 USD/os.

Super wyprawa 2 w 1– pustynia i rafy!

Wyprawę rozpoczniemy od około 2-godzinnej przejażdżki quadami po pustyni – przemierzając rozległą pustynię, otoczoną majestatycznymi górami poczujemy się jak prawdziwi odkrywcy! Po dawce adrenaliny będziemy mieć okazję odpocząć w wiosce beduińskiej przy przekąsce oraz herbacie z hibiskusa. Dalej przejedziemy do zatoki Marsa Mobarak, czyli zatoki żółwi. Czas na kąpiele wodne i słoneczne, a także snurkowanie na jednej z najpiękniejszych raf koralowych w rejonie Marsa Alam. Rekomendujemy wykupienie pakietu sport ze względu na fakt, iż nurkowanie i jazda quadami jest sportem wysokiego ryzyka.
Cena ok.60 USD/os

Dom Żółwi

Wspaniala morska wyprawa do miejsca, gdzie olbrzymie żółwie Morza Czerwonego stworzyły swój dom. Wypływamy z pięknej mariny w Port Ghalib i rozpoczynamy naszą przygodę, w czasie której planowane są trzy postoje na snurkowanie. Obiad na statku w cenie. Rekomendujemy wykupienie pakietu sport ze względu na fakt, iż nurkowanie jest sportem wysokiego ryzyka.
Cena ok. 55 USD/os

Asuan i Abu Simbel

Dwudniowa wycieczka autokarowa: pierwszego dnia zwiedzimy Wielką Tamę Asuańską oraz świątynię Izydy, mieszczącą się na wyspie File. Następnie nocleg w Asuanie (na statku lub w hotelu). Wczesnym rankiem wyjazd z Asuanu i przejazd do Abu Simbel - monumentalnych i zachwycających świątyń faraona Ramzesa II i jego żony Nefretari. Następnie przejazd do Edfu, gdzie zobaczymy świątynię Horusa. Cena zawiera 2 obiady, kolację oraz śniadanie.
Cena ok. 230 USD/os.

Quad safari

Wycieczka samochodami terenowymi po bezdrożach pustyni oraz wizyta w beduińskiej wiosce, gdzie można poznać zwyczaje Beduinów i poznać prostotę ich życia. Rekomendujemy wykupienie pakietu sport ze względu na fakt, iżjazda quadamijest sportem wysokiego ryzyka.
Cena ok. 60 USD/os.

Dodatkowo
: Kair - samolotem (cena ok. 450 USD/os), rejsy łódką po Morzu Czerwonym (cena ok. 100 USD/os), wizyta w aquaparku Akassia (cena ok. 60 USD/os).
Uwaga! Zamieszczone powyżej opisy wycieczek fakultatywnych są podane wyłącznie informacyjnie i nie stanowią oferty handlowej. Nie gwarantujemy, że będą one wszystkie realizowane. Pełny wykaz atrakcji fakultatywnych wraz z ich aktualnymi cenami jest dostępny u naszych rezydentów. Wycieczki prowadzone są w języku polskim (przy min. 15 osobach) bądź angielskim. Ich organizatorem nie jest Rainbow , a lokalne biuro, które odpowiada za jakość serwisu. Ustala też ich program, ceny i terminy wyjazdów. Rezydent jest jedynie pośrednikiem w zapisie na imprezy fakultatywne. Nie ma możliwości płatności kartą kredytową.

Inne

EGIPT MARSA ALAM - informacje ogólne

Wiza

Każdy podróżny musi mieć paszport ważny przynajmniej 6 miesięcy od daty wyjazdu z Egiptu. Obywatele polscy uzyskują wizę przy przekraczaniu granicy egipskiej (na lotnisku). Wiza ważna jest 30 dni, jest stemplowana do paszportu i kosztuje 25 USD/os.
Czas

Taki sam jak w Polsce.
Język urzędowy

arabski - dialekt egipski
Waluta

EGP - funt egipski. 1 USD = ok. 16,6 EGP 1 EUR = ok. 17,5 EGP. Warto zabrać euro lub dolary (nie są akceptowane banknoty wydane przed 1996 r.) . Pieniądze można wymienić w kantorach (w hotelach lub w bankach). Należy zabrać gotówkę, płacenie kartami kredytowymi i korzystanie z bankomatów może być utrudnione.
Elektryczność

Napięcie 220 V, 50 Hz. Urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów.
Telefony

Telefony komórkowe działają w miejscowościach turystycznych i w miastach. Rozmowy lokalne są tanie, natomiast zagraniczne - bardzo drogie. Koszty połączeń w roamingu polskich sieci komórkowych prosimy sprawdzać przed wyjazdem u operatora.
Napiwki

Przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwków. Zarobki w Egipcie są niskie i napiwki są często dużą pomocą finansową. Szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach, ale jest również przyjęte w hotelach dla personelu sprzątającego.
Orientacyjne ceny

Obiad w restauracjiok. 150EGP woda 1l - 3 EGP piwo w barze od 70 EGP kawa w kawiarni od 20 EGP. Należy się targować, szczególnie przy większych zakupach i kupnie pamiątek. Warto jednak przestrzegać zasady: nigdy nie oferuj ceny której nie jesteś w stanie zapłacić oraz przy kupowaniu nie można się śpieszyć. W wielu obiektach zabytkowych wprowadzone zostały opłaty za fotografowanie, które mogą wynosić od 5 do nawet 100 EGP. Prosimy pytać przewodnika podczas wycieczek.
Poczta

Znaczek na pocztówkę do Polski kosztuje od20 EGP. Cena jest ustalona urzędowo. Należy zaznaczyć przy zakupie znaczka, że do Polski.
Wyloty z:
Warszawy i Katowic. Zbiórka na 2 godz. Przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: stronie operatora.
W regionie

Marsa Alam

Marsa Alam leży w południowej części wybrzeża Morza Czerwonego, będąc jednym z najmłodszych i najmniej zatłoczonych ośrodków turystycznych Egiptu. Ta część wybrzeża to kraina dziewicza, wybierana przez miłośników spokojnego wypoczynku, a także amatorów sportów wodnych. Rejon Marsa Alam znany jest jako raj dla nurków – cudownie kolorowe rafy koralowe oraz bogactwo ryb zachwycają turystów z całego świata. Jest to także znakomita baza wypadowa dla turystów pragnących zobaczyć zabytki Starożytnego Egiptu – Abu Simbel, Świątynię w Luksorze, Dolinę Królów, a także świątynię File.

Wizy - informacje dla sprzedawców

Wiza
Każdy podróżny musi mieć paszport ważny przynajmniej 6 miesięcy od daty wyjazdu z Egiptu. Obywatele polscy uzyskują wizę przy przekraczaniu granicy egipskiej (na lotnisku). Wiza ważna jest 30 dni, jest stemplowana do paszportu i kosztuje 25USD/os.

Wizy

Wiza
Każdy podróżny musi mieć paszport ważny przynajmniej 6 miesięcy od daty wyjazdu z Egiptu. Obywatele polscy uzyskują wizę przy przekraczaniu granicy egipskiej (na lotnisku). Wiza ważna jest 30 dni, jest stemplowana do paszportu i kosztuje 25 USD/os.

Sezonowość

Zwykle wysoki sezon turystyczny w Egipcie trwa od listopada do połowy marca.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.


Coral Travel

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

KATEGORIA

5*

REGION

Marsa Alam

OPIS

Luksusowy hotel położony przy pięknej złocistej plaży. Wspaniały na rodzinne wakacje. Z hotelowego basenu zobaczymy szmaragdowe morze, w restauracjach skosztujemy doskonałych dań z kuchni arabskiej i orientalnej a aktywni goście mają do dyspozycji zaplecze sportowe. Zadbać o własne ciało i duszę będziemy mogli w hotelowym SPA podczas zabiegów kosmetycznych. Dla dzieci przygotowano miniklub z animacjami i plac zabaw. Tuz obok hotelu znajduje sie jedna z większych atrakcji atrakcji - park wodny.

lokalizacja

67 km od El Quseir, 4 km od lotniska w Marsa Alam. Hotel usytuowany na powierzchni: 44000 m2.

kategoria organizatora

5*

kategoria lokalna

5*

Data otwarcia

2019 r.Na terenie hotelu: restauracje, bary (4), room service (płatny), pralnia (płatna), basen odkryty, aquapark (13 zjeżdżalni wodnych dla dorosłych i 5 dla dzieci, czynny w godzinach 10:00-12:00, 13:00-17:00, 300 m od hotelu).Hotel przystosowany dla osób niepełnosprawnych.

internet

- Wi-Fi w częściach wspólnych bezpłatne

plaża

Przy hotelu, prywatna, kamienista, 220 długości. Bezpłatne: parasole, leżaki, ręczniki plażowe, bar na plaży.

pokoje

Zlokalizowane w 1 budynku:- budynek główny (liczba pięter: 3, liczba wind: 1)Typy pokoi:- pokoje double superior garden view dla max. 2 os.: 1 sypialnia, przepierzenie, klimatyzacja indywidualna, sejf (bezpłatny), zestaw do parzenia kawy/herbaty (bezpłatny), minibar (płatny), TV, telefon, łazienka (prysznic, WC), balkon lub taras- pokoje rodzinne superior dla max. 4 os.: 1 sypialnia, przepierzenie, klimatyzacja indywidualna, sejf (bezpłatny), zestaw do parzenia kawy/herbaty (bezpłatny), minibar (płatny), TV, telefon, łazienka (prysznic, WC), balkon lub taras- pokoje superior deluxe dla max. 4 os.: 1 sypialnia, przepierzenie, klimatyzacja indywidualna, sejf (bezpłatny), zestaw do parzenia kawy/herbaty (bezpłatny), minibar (płatny), TV, telefon, łazienka (prysznic, WC), balkon lub taras- junior suity rodzinne dla max. 4 os.: 1 sypialnia, przepierzenie, klimatyzacja indywidualna, sejf (bezpłatny), zestaw do parzenia kawy/herbaty (bezpłatny), minibar (płatny), TV, telefon, łazienka (prysznic, WC), taras

Wyżywienie

- restauracje, restauracja a la carte, bary (4)All Inclusive(10:00-00:00)- śniadanie (07:00-10:00), późne śniadanie (10:00-11:30), przekąski (12:00-17:00), podwieczorek (17:00-18:00)- obiad (12:30-14:30), kolacja (18:30-21:00)- lody- wybrane lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe- pakiety urodzinowe (na życzenie)Restauracje a la carte- jedna wizyta podczas pobytu gratis. Wymagana rezerwacja.- międzynarodowa

z myślą o dzieciach

- brodzik- zjeżdżalnie wodne dla dzieci (5)- animacje dla dzieci oraz miniklub dla dzieci w wieku 4-11 lat- dzieci w wieku 1-3 lat mogą przebywać na terenie miniklubu tylko pod opieką rodzica/opiekuna- plac zabaw- menu i krzesełka dla dzieci w restauracji- łóżeczko dla dziecka do 2 lat (bezpłatne, na zamówienie przed przyjazdem)

w cenie

- tenis stołowy- rzutki- siatkówka plażowa- bilard- aerobik- lekkie animacje

płatne

- centrum SPA- masaż- sauna- jacuzzi- salon piękności

Aktualizacja opisu

16.06.2021 11:13

usługi dostępne w hotelu

Hotel rodzinnyNiepełnosprawniWi-FiPrzy plażyAquaparkSPAMini KlubAll InclusiveSerwis plażowyPokoje 4 osobowe


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Coral Travel (biuro wcześniej działające pod nazwą Wezyr Holidays), które działa na polskim rynku od roku 1999. W tym czasie zdobyło grono stałych i zadowolonych klientów. Biuro Podróży Coral Travel specjalizuje się w wyjazdach do Turcji, jednak z roku na rok wzbogaca swoją ofertę o nowe kierunki. Jedną z najchętniej wybieranych przez klientów destynacji jest Grecja. Dodatkowo możemy wybrać ofertę spośród takich krajów jak Hiszpania, Bułgaria czy Egipt. Ciągły rozwój biura i pozycja jednego z największych touroperatorów w Europie zaowocował stale poszerzającą się ofertą egzotycznych wakacji, hitem są takie kierunki jak Dominikana, Kuba, Meksyk, Tajlandia, Mauritius czy Zjednoczone Emiraty Arabskie. Biuro podróży Coral Travel oferuje także atrakcyjne wakacje dla rodzin - w swoich najlepszych hotelach uruchomili bowiem polskojęzyczne animacje. Wybierać można spoód wielu ofert last minute i all inclusive.

Biuro Podróży Coral Travel to gwarancja udanych wakacji. Jako jeden z nielicznych touroperatorów na polskim rynku wdrożył system zarządzania jakością i posiada certyfikat na zgodność z normą ISO 9001:2008. Jest laureatem nagród Fair Play Turystyki Polskiej 2012, Jakość Roku 2009 i 2010, a także szczególnego wyróżnienia Jakość Roku Srebro.


Exim Tours

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

5* Egipt/Marsa Alam

Kategoryzacja hotelu

- kat. Exim Tours 5* - kat. lokalna 5*

Położenie

- przy plaży - w sąsiedztwie hotelu Jaz Lamaya - w dzielnicy Madinat Coraya - ok. 5 km od lotniska w Marsa Alam - ok. 60 km od Marsa Alam

Plaża

- piaszczysta (łagodne zejście do plaży) - przy brzegu rafa koralowa (zalecane obuwie ochronne) - leżaki i parasole (bezpłatne)

Pokoje

Pokój Superior - powierzchnia ok. 42 m - klimatyzacja indywidualna - TV-Sat, sejf, telefon - mini bar (płatny) - zestaw do kawy/herbaty - łazienka (WC, prysznic, suszarka do włosów) - balkon/taras Pokój Rodzinny - powierzchnia ok. 52 m - wyposażenie pokoju superior Pokój Rodzinny Deluxe - powierzchnia ok. 63 m - wyposażenie pokoju superior

Sport, Relaks, Rozrywka

Bezpłatne - 2 baseny - rzutki, boccia - tenis stołowy - siatkówka plażowa - aquapark Aqua Coraya (napoje bezalkoholowe w cenie) Płatne - sauna, jacuzzi, masaże - snorkeling - sporty wodne na plaży - centrum nurkowe

Dla Dzieci

- plac zabaw - mini klub - basen

Wyżywienie

All inclusive: śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu, późne śniadanie, przekąski w ciągu dnia w wybranych barach, lody, podwieczorek. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe serwowane są w godzinach 10:30 - 24:00. Raz na pobyt możliowość skorzystania z restauracji a la carte (włoska lub orientalna) w hotelu Jaz Dar El Madina (obok hotelu Jaz Lamaya).

Restauracje i bary

- restauracja główna - lobby bar (13:00 - 24:00) - bar przy basenie (od 10:00 do zachodu słońca)

Dodatkowe informacje

- Wi Fi (bezpłatne, limitowane) - sala konferencyjna - pralnia, lekarz (płatny), sklepy - hotel dysponuje 202 pokojami - rok otwarcia hotelu: 2005 r. - www.jazhotels.com

UWAGA

W związku ze zmianą przepisów dotyczących przekraczania granicy oraz przepisów sanitarnych w poszczególnych krajach, sprawdź warunki w zakładce Bezpieczne Wakacje w kraju, do którego się udajesz na https://eximtours.pl/nasze-kierunki Informujemy, że dostępność infrastruktury hotelowej i zakres świadczeń może ulec zmianie. Zmiany dotyczą głównie lobby, restauracji, barów, basenów, spa, placy zabaw i klubów dla dzieci. Przepisy wydawane są przez lokalne władze i Organizator nie ma na nie wpływu. Więcej o możliwych utrudnieniach na https://eximtours.pl/lp/bezpieczne_wakacje W przypadku wyjazdu do krajow, w których obowiązkowe są testy na COVID19, EximTours przygotował specjalne zniżki na wykonanie testów. Więcej informacji znajdą Państwo na https://eximtours.pl/lp/bezpieczne_wakacje

Bagaż

- w przypadku przelotów samolotami czarterowymi cena zawiera bagaż podręczny 5 kg oraz bagaż główny 20 kg Berlin Brandenburg (EasyJet) Cena zawiera bagaż podręczny (45x36x20) Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze; - 15 kg - 290 PLN - 23 kg - 330 PLN Uwaga! Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena będzie wyższa. W rezerwacjach dokonanych do 30.11.2020 klientom przysługuje jeden bezpłatny bagaż podręczny o wadze 10 kg (56x45x25).


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.


Sun&Fun

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Region

Marsa Alam

Położenie

W kompleksie Madinat CorayaMożliwy shuttle bus do Port Ghalib - płatnyPort lotniczy Marsa Alam ok. 4 km

Plaża

Piaszczysto - żwirowa bezpośrednio przy hoteluRafa koralowa

Pokoje

Pokój Superior z widokiem na ogródok. 42 m²Klimatyzacja (indywidualnie sterowana)TV-Sat, telefon - płatnyZestaw do przygotowywania kawy / herbatyŁazienka z prysznicem, suszarka do włosówSejfMinibar (płatny, woda bezpłatnie uzupełniania codziennie)Pokój SuperiorFamily ok. 52 m²Dwa pomieszczenia nie oddzielone drzwiamiPokój z widokiem na ogród (superior family GV)Pokój z widokiem na basen (superior family PV)Pokój z widokiem na morze (superior family SF)Pokój Deluxe Family ok. 63 m²Dwa pomieszczenia nie oddzielone drzwiamiPokój z widokiem na ogród (deluxe family GV)Pokój z widokiem na basen (deluxe family PV)Pokój z widokiem na morze (deluxe family SF)

Wyżywienie

All Inclusive:Śniadania, obiady, kolacje w formie bufetuLody w wybranych godzinach, popołudniowe ciastkaNapoje bezalkoholowe i alkohole lokalnej produkcji w barach wskazanych przez hotel w godzinach ich otwarcia między 10:00 – 24:00Restauracje a'la carte - włoska, orientalna, śródziemnomorska, azjatycka (dodatkowo płatne, wymagana wcześniejsza rezerwacja, 1 kolacja na pobyt - bezpłatnie)Bezpłatne wejście do dyskoteki w środy i niedziele

Opis hotelu

2 baseny (podgrzewane w sezonie zimowym)2 brodziki dla dzieci (w tym 1 ogrzewany w sezonie zimowym)Wstęp do aquaparku "Aqua Coraya" - bezpłatny1 restauracja głównaRestauracja a'la carte (na plaży, płatna)4 restauracje a'la carte w kompleksie hotelowym Coraya z wymagną wcześniejszą rezerwacją - płatneBar typu swim-up, bar na dachuSklepy z pamiątkami, souk - płatneLekarz (na telefon, płatny)Łóżeczko dziecięce (na zapytanie)Wypożyczalnia samochodów - płatna

Internet

Wi-Fi - bezpłatne (limitowane)

Sport i rozrywka

Bezpłatnie: Muzyka na żywo, wieczorne pokazy, tenis stołowy, siatkówka plażowa, boccia, rzutki, bilard, ścieżka do jogginguOdpłatnie: Nurkowanie

Uwagi

OSTRZEŻENIE: W związku z wybuchem epidemii wirusa SARS-CoV-2 w czasie trwania wybranej imprezy turystycznej mogą obowiązywać zwiększone wymagania dotyczące higieny i innych środków ostrożności ze względu na ochronę zdrowia i bezpieczeństwo podróżnych. Należy zapoznać się z informacjami dotyczącymi wymogów sanitarnych obowiązujących w Egipcie.

WAŻNE INFORMACJE

Opis imprezy turystycznej uwzględnia usługi świadczone w szczycie sezonu, który przypada na lipiec i sierpień. Zakres niektórych usług dostępnych w obiektach zakwaterowania (hotelach), świadczonych poza szczytem sezonu może nieznacznie różnić się od zakresu usług świadczonych w szczycie sezonu. Szczegółowe informacje na temat usług z określeniem różnic zostały wskazane w Informatorze ogólnym.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Sun & Fun działającego od 2004 roku na rynku turystycznym, które sukces i wysoki poziom świadczonych usług zapewnia współpracy ze stałymi i sprawdzonymi kontrahentami. W 2017 roku biuro zmieniło właściciela, rozpoczynająć okres rozwoju pod opieką jednego z największych czeskich touroperatorów - Blue Style.

Biuro posiada bogate, wieloletnie doświadczenie w organizowaniu wakacji all inclusive do krajów takich jak Egipt, Tunezja czy Turcja. Oferuje także szeroki wybór wycieczek do Grecji, Hiszpanii i Bułgarii. Poprzez zapewnienie klientom obsługi na najwyższym poziomie oraz organizacji interesujących i profesjonalnie prowadzonych wycieczek fakultatywnych, Biuro Podróży Sun & Fun pokazuje swoim klientom w szczególny sposób piękno i bogactwo kulturowe odwiedzanych miejsc.

Każdego roku wszystkie obiekty znajdujące się w ofercie Sun & Fun kontrolowane są pod względem bezpieczeństwa i jakości usług. Kompetencje i wysoki standard obsługi Biura Podróży Sun & Fun potwierdzają liczne certyfikaty i nagrody, będące jednocześnie gwarantem bezpieczeństwa i satysfakcji klientów.


Prima Holiday

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

POŁOŻENIE

Hotel położony w dzielnicy hotelowej Madinat  4 km od międzynarodowego lotniska w Marsa Alam.

PLAŻA

piaszczysta, hotelowa, zalecane obuwie ochronne, bezpośrednio przy hotelu. Bezpłatne parasole, leżaki plażowe i ręczniki, bar na plaży.

HOTEL

Kategoria lokalna: 5*

DO DYSPOZYCJI GOŚCI

restauracja główna, restauracja a'la carte, 4 bary, pralnia (dodatkowo płatna), sklepy, wypożyczalnia aut i limuzyn (dodatkowo płatna), bankomat, doktor (na zamówienienie, dodatkowo płatny), całodobowa recepcja. Akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard.

INTERNET

Ograniczony dostęp do internetu: bezpłatny. Większa prędkość: odpłatnie.

SPORT, REKREACJA I ROZRYWKA

Bezpłatnie: 2 baseny dla dorosłych, 1 basen dla dzieci, boccia, boisko do siatkówki, tenis stołowy, aerobic, bilard, Aqua Park "Aqua Coraya" z 31 zjeżdżalniami - 12 dla dzieci, 19 dla dorosłych Odpłatnie: Spa ( sauna, jakuzzi, masaże), salon fryzjerski i salon piękności, sporty wodne na plaży

DLA DZIECI

basen dla dzieci, club dla dzieci w wieku 4-12 lat, animacje, dyskoteka w godzinach 20:00 - 20:30, krzesełka i menu w restauracji.

ZAKWATEROWANIE

202 pokoje. Pokoje superior (około 42 m2), pokoje deluxe family ( około 63 m2), wyposażone w: klimatyzację sterowaną indywidualnie, telewizję satelitarną, balkon lub taras, urządzenie do sporządzania kawy/herbaty, sejf, łazienkę z prysznicem i suszarką, łóżeczko (na zamówienie przed przyjazdem), mini bar (dodatkowo płatny).

WYŻYWIENIE

ALL INCLUSIVE: śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu. Póżne śniadanie w godzinach 10:30 - 11:30 serowane w barze przy basenie i na plaży. Lody, ciasta i herbata pomiędzy posiłkami. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe serwowane w wyznaczonych przez hotel miejscach i godzinach.

INFORMACJE DODATKOWE

Adres: Madinat Coraya, KM 67 El Quseir, Marsa Alam Road www.jazhotels.com PODCZAS KOLACJI WYMAGANY STRÓJ FORMALNY (panowie długie spodnie).

CENA

Cena oferty z przelotem zawiera: bilet lotniczy, transfer lotnisko-hotel-lotnisko, zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie wg oferty, opłaty lotniskowe, opiekę polskojęzycznego rezydenta,  ubezpieczenie ERGO Reiseversicherung AG NNW, KL, bagaż, OC organizatora, składkę na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny (TFG), VAT. Cena oferty z dojazdem własnym zawiera: zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie wg oferty, ubezpieczenie ERGO Reiseversicherung AG, NNW, KL, bagaż, OC organizatora, VAT. Cena nie zawiera: dodatkowego ubezpieczenia: od kosztów rezygnacji ( ok 3% wartości rezerwacji), chorób przewlekłych( ok. 68 PLN/os/tydz.), a także dodatkowego ubezpieczenie KL w okresie pandemii (w tym COVID-19 - KL do 20 000 EUR) / cena ok. 47.12 PLN/ os/tydz.) , wycieczek fakultatywnych.opłaty za wizę egipską ok. 25 USD płatnej na lotnisku w Egipcie.

COVID- 19

AKTUALNA SYTUACJA EPIDEMICZNA W EGIPCIE W ZWIĄZKU Z COVID- 19 Informujemy, że z dniem 01 września 2020 r. władze Egiptu wprowadziły obowiązek okazywania negatywnych wyników testów PCR na COVID-19 przez podróżnych wjeżdżających na teren Egiptu. Test powinien być przeprowadzony w okresie 72 godzin przed wjazdem na teren Egiptu. Obowiązek wykonania testu nie obejmuje dzieci do 6 lat.  Władze Egiptu umożliwiły także wykonanie testu w kierunku COVID - 19 na lotnisku po przylocie do Egiptu. Koszt badania wynosi 30 USD za osobę, dzieci do 6 lat nie maja obowiązku wykonani testu. Po wykonaniu testu Klienci udają się transferem do wykupionego hotelu gdzie do 24 h otrzymują wyniki. Do tego czasu Klienci zobligowani są do pozostania w pokoju hotelowym.  W przypadku pozytywnego wyniku testu Klienci zostaną poddani 14-dniowej kwarantannie w hotelu. Koszt dodatkowych noclegów (poza wykupionym pakietem) zostanie pokryty przez hotel. Koszt dodatkowego przelotu z Egiptu do Polski pokrywa Klient.  Jednocześnie informujemy, że w przypadku Klientów z wykupionymi tylko biletami czarterowymi, władze Egiptu wymagają okazania potwierdzenie rezerwacji hotelu lub rejsu (w przypadku wypraw nurkowych).  Klienci z wykupionymi biletami czarterowymi bez dodatkowych świadczeń noclegowych nie mogą podróżować samolotem czarterowym.AKTUALIZACJA NA DZIEN 12.08.2020 Od 12.08 turyści wylatujący z Polski mogą podróżować do Egiptu bez odbywania 14 dniowej kwarantanny po powrocie do kraju. * Turyści przybywający do kurortów Hurghada, Sharm el Sheikh, Marsa Alam są zwolnieni z opłat wizowych do30 kwietnia 2021 r. * Należy wypełnić obowiązkową deklarację, a następnie przekazać przedstawicielowi Ministerstwa Zdrowia i Ludności na lotnisku po przybyciu do Egiptu. * Każdy hotel posiada rządowy Certyfikat bezpieczeństwa higieny" potwierdzający spełnienie wymagań sanitarnych, naruszenie któregokolwiek z ustalonych przepisów spowoduje zawieszenie licencji obiektu i karę finansową. WYTYCZNE SANITARNE * Transfer - W pojazdach służących do transferu tylko 50% miejsc może być zajętych, miejsce obok każdego pasażera musi być wolne. Zakaz zajmowania pierwszych siedzeń pojazdu. Wszystkie pojazdy transportowe są dokładnie dezynfekowane i czyszczone przed i po każdej podróży. Obowiązuje nakaz noszenia maseczek przez obsługę podczas całego transferu. * Recepcja i zameldowanie - Check-in będzie poprzedzony obowiązkowym badaniem temperatury ciała. Dezynfekcja bagaży przed zameldowaniem. Zachowanie właściwego dystansu dzięki specjalnym oznaczeniom na podłodze * Pokój hotelowy i sprzątanie - Pomieszczenia są dezynfekowane i odpowiednio wentylowane przez 12 godzin od wymeldowania Gościa do zakwaterowania kolejnego. Dla każdego Gościa - zestaw ochrony osobistej zawierający wyposażenie ochronne, takie jak maski, rękawiczki oraz środki dezynfekujące do rąk. Meble i tkaniny są dezynfekowane za pomocą maszyn parowych. Pojemność pokoju to max. 2 osoby dorosłe + 2 dzieci (poniżej 12 lat) * Wyżywienie - Przed wejściem do restauracji Gościom spawdzana jest temperatura. Posiłki będę serwowane przez personel restauracji (brak bufetu). Stoły są rozmieszczone w odległości 2 metrów od siebie, przy jednym stole (maksymalnie do 6 osób). Zalecane jest jak najczęstsze używanie jednorazowych sztućców. Dostępność środków dezynfekujących do rąk na stołach. Obrusy z tkaniny są wymieniane i dokładnie prane po każdym użyciu. Shisha jest zabroniona. Zakaz spotkań i imprez towarzyskich. Strefy dla dzieci zostały zamknięte. * Basen i plaża - Regularna dezynfekcja basenów. Czyszczenie obszaru wokół plaży i basenu (w tym stoły, leżaki, leżaki itp.) po każdym użyciu, a także przed i po godzinach użytkowania. Zachowanie 2 m odległości między leżakami. Ręczniki plażowe i basenowe dostarczane są do pokoi. Ograniczenie zajęć rekreacyjnych * Wycieczki fakultatywne - Grupy nie mogą przekraczać 25 osób (do odwołania). Przewodnicy są zobowiązani do noszenia maseczek. Słuchawki są sterylizowane po każdym użyciu. Organizatorzy wycieczek powinny zapewnić maseczki dla turystów. Obowiązuje zachowanie dystansu fizycznego. * Siłownie i kluby fitness - Punkty dotykowe i powierzchnie są regularnie czyszczone i dezynfekowane. Sprzęty i wyposażenie są odpowiednio rozstawione. Zakaz korzystania ze strefy wellness oraz prysznica na siłowni lub w klubie fitness, * Inne - Regularna dezynfekcja części wspólnych, toalet, wind oraz wszystkich punktów styku, regularne czyszczenie mebli i tkanin w hotelach i obiektach turystycznych. Dostępność środków do dezynfekcji rąk. Zachowanie i przestrzeganie dystansu w windach (specjalne oznaczenia). Nakaz noszenia masek w windzie. Personel jest zobowiązany do noszenia maseczek przez cały czas pracy. Dyskoteki, imprezy i spotkania towarzyskie nie są dozwolone. Każdy hotel ma współpracującego lekarza na wezwanie i klinikę

WARUNKI WJAZDOWE

Między Polską a Egiptem obowiązuje ruch wizowy. Obywatel RP może przed przyjazdem do Egiptu ubiegać się o wizę w egipskim przedstawicielstwie dyplomatycznym, na lotnisku w Egipcie lub drogą elektroniczną poprzez złożenie wniosku na stronie internetowej: www.visa2egypt.gov.eg Opłaty za wizę do Egiptu wynoszą 25 USD (wiza jednokrotna) i 60 USD (wiza wielokrotna). Wizy turystyczne wydawane są na okres 30 dni. Paszport powinien posiadać co najmniej 6-miesięczną ważność po dacie zakończenia planowanej podróży.  Klienci podróżujący do Sharm el Sheikh i nie korzystający z wycieczek fakultatywnych na miejscu nie mają obowiązku wykupienia wizy. Wystarczy wówczas podbić pieczątkę w paszporcie "Sinai Only", która uprawnia do 14-dniowego pobytu na półwyspie Synaj.  Instrukacja: Po utworzeniu konta na portalu visa2egypt.gov.eg, należy potwierdzić rejestrację, a następnie zalogować się i wybrać polecenie aplikuj teraz". Kolejny etap to wybór rodzaju dokumentu. Trzeba też wypełnić formularz i uiścić opłatę za pomocą karty kredytowej lub debetowej. Po zaakceptowaniu zgłoszenia, internauta otrzyma link do finalnego dokumentu, który należy wydrukować, by pokazać go na granicy. Egipt zaleca, by o e-wizę występować najpóźniej na 7 dni przed planowaną podróżą. Każdy uczestnik imprezy zobowiązany jest do przestrzegania paszportowych, celnych, zdrowotnych i innych przepisów kraju, do którego podróżuje. Klient odpowiedzialny jest za dotrzymanie wszelkich przepisów niezbędnych do przeprowadzenia imprezy turystycznej, o których został poinformowany przez organizatora. Z powodu możliwych zmian dotyczących pobytu w Egipcie proponujemy sprawdzić wcześniej czy warunki wjazdu i pobytu nie uległy zmianie. Aktualne informacje na temat wizy można uzyskać w Ministerstwie Spraw Zagranicznych. Osoby nie będące obywatelami Polski, prosimy o sprawdzenie w ambasadzie egipskiej w Warszawie warunków wjazdu i pobytu.  Uwaga przeczytaj koniecznie! http://msz.gov.pl/pl/informacje_konsularne/profile_krajow/egipt

DOKUMENTY PODRÓŻY

DOKUMENTY PODRÓŻY WYSYŁANE SĄ MAILEM NA 2 DZNI PRZED WYLOTEM PO GODZINIE 12:00


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Prima Holiday, którego dewizą jest profesjonalizm, wysoka jakość świadczonych usług, solidność i wiarygodność. Organizowanie wakacji i wycieczek tylko do kilku wybranych destynacji sprawia, że Biuro Podróży Prima Holiday jest ekspertem w swojej kategorii..

Proponowane przez Biuro Podróży Prima Holiday hotele to obiekty rekomendowane na opiniotwórczych portalach turystycznych, posiadające przeważającą ilość pozytywnych opinii. Szeroki wybór wycieczek zapewnia dopasowanie do gustów, potrzeb i możliwości klienta. W swojej ofercie Biuro Podróży Prima Holiday posiada bardzo zróżnicowane produkty od rodzinnych wakacji all inclusive w hotelach z aquaparkami, poprzez propozycje komfortowe, budżetowe wczasy last minute po najbardziej luksusowe oferty. Nowością są wycieczki objazdowe do Izraela, Emiratów Arabskich oraz Tajlandii realizowane w kameralnych grupach wraz z wykwalifikowanym przewodnikiem.

Prima Holiday posiada gwarancję ubezpieczeniową przyznaną przez wiodącego ubezpieczyciela w Europie ERV – Europäische Reiseversicherung AG Oddział w Polsce.


Mapa Hotelu Jaz Maraya

Opinie o Hotelu Jaz Maraya

5.0
zdecydowanie polecam

Hotel Jaz Maraya w kompleksie Jaz w Marsa Alam jest znakomity, nowoczesny, o pięknej architekturze i dużej funkcjonalności. Bardzo czysty, stale sprzątany. Obsługa bardzo miła, uśmiechnięta, grzeczna i błyskawicznie reagująca na każdą prośbę. Otoczenie bardzo zadbane przez krzątających się licznych ogrodników. Trawniki ładnie przystrzyżone, elementy wyposażenia, daszki przeciwsłoneczne, meble i okna sa stale wycierane i czyszczone, pokrowce na fotele są często wymieniane i prane. Baseny również zadbane, codziennie czyszczone i odkurzane. Tych co się nudzą (?) rozerwą na pewno animacje, gimnastyka, mecze w tenisa stołowego, siatkówkę czy piłkę wodną pod wodzą zespołu przemiłych animatorów (słowa uznania dla Nadii i Neymara). Dla odpoczywających Polaków zatrudniona jest przez hotel pani Beata, z którą można prowadzić rozmowy na każdy temat i która jest nieocenionym łącznikiem z zespołem personelu hotelowego. Jedzenie bardzo róznorodne, bardzo smaczne, codziennie dodawane nowe potrawy, sałatki, ciasta i ciasteczka, zmieniany bogaty asortyment owoców i warzyw. Każdy mógł znaleźć coś dla siebie. Trudno było nawet spróbować z każdej rzeczy po odrobinie, bo było ich tak dużo. Bardzo dobra kawa z ekspresu, soki, świeże pieczywo, owoce morza dopełniały reszty. Serwis kelnerski bardzo sprawny, grzeczny i usłużny dopełniał dobrą atmosferę spożywania posiłków. Nie było żadnych problemów z wcześniejszym przygotowaniem śniadania w dniu wyjazdu. Ponieważ hotel połozony jest na wzgórzu, zejście do morza jest dość strome. Najlepiej przejść 200-300 m w prawo lub w lewo i zejść do wody z pomostów. Znajdujemy sie wtedy już bezpośrednio na rafie i możemy obejrzeć przepiękne, róznokolorowe koralowce i kilkadziesiąt gatunków ryb we wszystkich kolorach tęczy, które wydają się być oswojone z obecnościa ludzi. Można skorzystać ze szkółki nurkowej i opuścić się na dno położone kilkanaście metrów niżej. Amatorów tej rozrywki też nie brakuje. Oczywiście niezbędnym wyposażeniem jest maska do snorkelingu i bardzo pomocne są płetwy. Polecam je zabrac ze soba. Amatorzy fotografii powinni uzbroić sie również w aparat do zdjęć podwodnych. Taka pamiątka jest nieoceniona przy przywoływaniu już w domu cudownych wspomnień z wakacji. Jednym słowem polecam ten hotel i miejsce na rewelacyjny wypoczynek.

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, wymagającym klientom, dla aktywnych wczasowiczów
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
5.0

Jaz Maraya - możliwości zakwaterowania:

Deluxe Family Room Pool View
Superior Family Room Pool View
Junior Family Suite (Private Swimming Pool-
Deluxe Family Room Sea Side View
Superior Family Room Sea Side View
2 os. Deluxe Family Room Garden View
2 os. Deluxe Family Room Side Sea View
2 os. Deluxe Room Side Sea View
superior family room garden view
superior family room pool view
superior family room side sea view
Superior Family Room Garden View DBL
Superior Garden View DBL
2 os. superior z widokiem na ogrod
DELUXE GARDEN VIEW (2+1)
DELUXE SEA VIEW (2+1)
Family room (Deluxe Garden View) DBL
Family room (Deluxe Pool View) DBL
Family room (Deluxe Sea Side View) DBL
SUPERIOR ROOM GARDEN VIEW
3 os. Pokój rodzinny z widokiem na ogród
2 os. Pokój Deluxe Garden View
2 os. pokój rodzinny z widokiem na ogród
1 os. superior z widokiem na ogrod
Superior Family Garden view
DELUXE FAMILY GARDEN VIEW
superior family [garden view] dbl
superior family [pool view] dbl
superior family [side sea view] dbl
superior [garden view] dbl
dfgv deluxe family gv
dfgv deluxe family gv
dfpv deluxe family pv
dfpv deluxe family pv
dfsf deluxe family sf
dfsf deluxe family sf
dlxfssv deluxe family ssv
dlxfssv deluxe family ssv
supfrgv superior family gv
supfrgv superior family gv
supfrpv superior family pv
supfrpv superior family pv
supfrsf superior family sf
supfrsf superior family sf
supfssv superior family ssv
supfssv superior family ssv
suprgv superior room garden view
suprgv superior room garden view

Jaz Maraya - Możliwości wyżywienia:


Jaz Maraya - miasta wylotu:


Masz pytania o Hotel Jaz Maraya? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00