Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob.-nd. 10:00-16:00;

Lato 2018 - First minute
  • Hotel Heronissos, Kreta
  • Hotel Heronissos, Kreta
  • Hotel Heronissos, Kreta
  • Hotel Heronissos, Kreta
  • Hotel Heronissos, Kreta
  • Hotel Heronissos, Kreta
  • Hotel Heronissos, Kreta
  • Hotel Heronissos, Kreta
  • Hotel Heronissos, Kreta
  • Hotel Heronissos, Kreta
  • Hotel Heronissos, Kreta
  • Hotel Heronissos, Kreta
  • Hotel Heronissos, Kreta
  • Hotel Heronissos, Kreta
1 / 14
Udogodnienia hotelu Heronissos
  • Golf
  • Basen odkryty
  • Animacje dla dorosłych
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Rozrywka i życie nocne
  • Bez paszportu

Hotel Heronissos
star 3

Grecja: Kreta
Ocena hotelu Heronissos:
3.4 / 5
Średnia z 1 opinii
Szczegóły oceny hotelu Heronissos:
  • Lokalizacja
    3.0
  • Hotel
    3.0
  • Pokoje
    4.0
  • Wyżywienie
    4.0
  • Atrakcje
    i sport
    2.0
  • Jakość
    do ceny
    4.0
Ocena hotelu:
3.4 / 5
Średnia z 1 opinii
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 22 lipca 2018
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 24 października 2018

Hotel Heronissos w ofercie Biura podróży:

Wezyr

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

KATEGORIA

4*

REGION

Kreta Hotel usytuowany jest zaledwie 300 m od centrum Hersonissos, zatem blisko stąd do wszystkich atrakcji, z których słynie miejscowość. Idealny nie tylko dla tych, którzy nie mogą usiedzieć w miejscu, chcąc zobaczyć jak najwięcej. Wystarczy przejść przez ulicę, by znaleźć się, na oddalonej o 100 m od obiektu, piaszczysto - żwirowej plaży i już można oddać się błogiemu relaksowi.

kategoria hotelu

4*

kategoria lokalna hotelu

4*

Data otwarcia

1981 r. Odnowiony w 2010 r. Na terenie znajdują się: restauracja, bar, pralnia (płatna), winda, sala TV, wypożyczalnia samochodów, basen odkryty.

rabaty i zniżki

1. dziecko do 12 lat pobyt gratis

internet

Wi-Fi w hotelu bezpłatne Szybkie łącze internetowe - płatne.

plaża

100 m od hotelu, publiczna, żwirowa. Przejście do plaży przez ulicę. Parasole i leżaki - płatne.

pokoje

Wyposażone są w klimatyzację indywidualną, TV, telefon, sejf (płatny ok. 20€/tydzień), mini lodówkę, łazienkę (WC, prysznic lub wanna, suszarka), balkon lub balkon francuski. Typy pokoi: w budynku głównym: pokoje standardowe dla max 3 os. w aneksie: pokoje standardowe aneks dla max 3 os.

Wyżywienie

restauracja główna, bar przy basenie Wieczory BBQ z kuchnią grecką i przy muzyce na żywo w siostrzanym hotelu Hersonissos Palace - płatne. All Inclusive (10:00-23:00) Formuła zawiera: śniadanie (07:15-09:45), obiad (12:30-14:00), kolacja (18:30-21:00) w formie bufetu w restauracji głównej, podwieczorek (16:00-17:00) w barze przy basenie, wybrane lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe Formuła nie zawiera: napoi importowanych, świeżo wyciskanego soku z pomarańczy, napoi serwowanych w butelkach, napoi energetycznych

z myślą o dzieciach

krzesełka dla dzieci w restauracji, łóżeczko dla dziecka do 2 lat (na zamówienie przed przyjazdem)

w cenie

lekkie animacje

płatne

centrum SPA (w hotelu Hersonissos Maris), bilard, sporty wodne na plaży

Aktualizacja opisu

02.10.2017 10:45

usługi dostępne w hotelu

Wi-Fi All Inclusive Serwis plażowy Sporty wodne


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Coral Travel Wezyr Holidays, które działa na polskim rynku od roku 1999. W tym czasie zdobyło grono stałych i zadowolonych klientów. Biuro Podróży Coral Travel Wezyr Holidays specjalizuje się w wyjazdach do Turcji, jednak z roku na rok wzbogaca swoją ofertę o nowe kierunki. Jedną z najchętniej wybieranych przez klientów destynacji jest Grecja. Dodatkowo możemy wybrać ofertę spośród takich krajów jak Hiszpania, Bułgaria czy Egipt. Ciągły rozwój biura i pozycja jednego z największych touroperatorów w Europie zaowocował stale poszerzającą się ofertą egzotycznych wakacji, hitem są takie kierunki jak Dominikana, Kuba, Meksyk, Tajlandia, Mauritius czy Zjednoczone Emiraty Arabskie. Biuro podrózy Coral Travel Wezyr Holidays oferuje także atrakcyjne wakacje dla rodzin - w swoich najlepszych hotelach uruchomili bowiem polskojęzyczne animacje. Wybierać można spoód wielu ofert last minute i all inclusive.

Biuro Podróży Coral Travel Wezyr to gwarancja udanych wakacji. Jako jeden z nielicznych touroperatorów na polskim rynku wdrożył system zarządzania jakością i posiada certyfikat na zgodność z normą ISO 9001:2008. Jest laureatem nagród Fair Play Turystyki Polskiej 2012, Jakość Roku 2009 i 2010, a także szczególnego wyróżnienia Jakość Roku Srebro.


Rainbow

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Opis oferty

 

Położenie:

Obiekt zlokalizowany w miejscowości Hersonissos, w odległości ok. 25km od lotniska w Heraklionie. W pobliżu znajdują się sklepy, restauracje, bary, kluby i dyskoteki. Jedynie 100 m dzieli obiekt od portu, a ok. 200 m od przystanku komunikacji lokalnej. Do międzynarodowego lotniska w Chanii ok. 171 km.

UWAGA! Cena nie obejmuje lokalnego podatku turystycznego w wysokości 3 EUR/pokój/dzień. Podatek jest obligatoryjny i płatny bezpośrednio w recepcji, przed zakwaterowaniem Klientów w hotelu.



Plaża:

Piaszczysto-żwirowa plaża oddalona jest od hotelu ok. 70 m. Przejście do plaży przez ulicę. Leżaki i parasole na plaży dodatkowo płatne.



Do dyspozycji gości:

Recepcja 24h, basen i leżaki przy basenie (bezpłatne), restauracja, siłownia, udogodnienia dla niepełnosprawnych.



Pokoje:

Hotel dysponuje 127 pokojami. Naszym klientom oferujemy pokoje 2-osobowe z możliwością jednej dostawki. W każdym z nich znajduje się balkon, łazienka (prysznic, WC), telefon, TV, sejf (płatny 20 EUR/tydzień, 25 EUR/2 tygodnie), lodówka, suszarka, indywidualnie sterowana klimatyzacja, łóżeczko dla dziecka na życzenie.



Wyżywienie:

All inclusive: śniadania (7:30-09:30), lunch (12:30-14:00) oraz kolacje (18:30-21:00) w formie bufetu w restauracji głównej. Lokalne napoje alkoholowe (piwo, wino, ouzo, brandy, gin, whiskey, likiery) oraz bezalkoholowe (woda, kawa, napoje gazowane i niegazowane) w godzinach 10:00-23:00.


Program sportowy i animacyjny:

Hotel nie prowadzi programu animacyjnego. Goście mogą nieodpłatnie skorzystać z siłowni w sąsiednim obiekcie Hersonissos Palace. Płatne dodatkowo: bilard.


Internet:

Internet WI-FI w lobby oraz w pokojach bezpłatny.



Kategoria lokalna:

****



Strona www:



Program

Dzień pierwszy
Wyloty z Polski. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na:

Ĺšwiadczenia

Cena podstawowa obejmuje:
przelot samolotem z opłatą lotniskową, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, 7 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, opiekę polskiego rezydenta, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa (NNW, KL, CP, Assistance i bagaż).

Cena podstawowa nie obejmuje:
wycieczek lokalnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, napojów do posiłków jeśli w opisie hoteli nie podano inaczej oraz innych wydatków osobistych.
UWAGA!
Cena nie obejmuje lokalnego podatku turystycznego w wysokości od 0,5 EUR do 4 EUR/pokój/dzień. Podatek jest obligatoryjny i płatny bezpośrednio w recepcji, przed zakwaterowaniem Klientów w hotelu.

Wycieczki lokalne

KNOSSOS I HERAKLION
To wycieczka, która pozwala odkryć sekrety kultury minojskiej. Spacer wzdłuż wąskich korytarzy labiryntu Minotaura oraz zwiedzenie ruin Pałacu w Knossos pozwolą dostrzec jak wyglądał rozwój jednej z najstarszych cywilizacji w basenie Morza Śródziemnego. Następny punkt w programie to stolica Krety - Heraklion, z wieloma interesującymi miejscami takimi jak wenecka forteca, loggia, w której obecnie znajduje się ratusz oraz plac Venizelosa z fontanną Morosiniego. Cena ok. 50 EUR. Cena nie zawiera biletów wstępu ok. 6 EUR.

WYSPA SPINALONGA
Rejs po spokojnych wodach zatoki Mirabello na Wyspę Spinalonga jest jedną z najbardziej popularnych wycieczek w regionie. Wizytówką tego miejsca są pozostałości weneckich fortyfikacji, zachowanych w dobrym stanie aż do dziś. Wycieczka rozpocznie się od zwiedzania wyspy, a następnie rejs skieruje się w stronę plaży Kolokitha, gdzie będzie możliwość pływania w krystalicznie czystej wodzie oraz zjedzenia lunchu w formie grilla. Kolejnym punktem programu będzie malownicze miasteczko Agios Nikolaos, gdzie przewidziany jest czas wolny w okolicy pięknego jeziora w centrum miasta. Cena ok. 55 EUR. Cena nie zawiera biletu wstępu: ok. 2 EUR.
SAFARI 4X4
Prawdziwa gratka dla poszukiwaczy przygód, pragnących podziwiać naturalne piękno górskich kanionów Krety i krystalicznie czyste morze. Przejażdżka asfaltowymi, a także nieutwardzonymi górskimi drogami. Po drodze mijamy zapierające dech w piersiach widoki oraz pustynne krajobrazy. Idealna okazja by zapoznać się lokalną tradycją i stylem życia mieszkańców. Zabierzemy Cię w sekretne miejsca, które ciężko znaleźć na mapie lub w przewodniku. Połączenie dzikiej scenerii, zakurzonych szlaków, a także odświeżającej kąpieli to świetna okazja na spędzenie niezapomnianych chwil na Krecie w odmienny sposób. W trakcie wyjazdu przerwa na lunch w lokalnej tawernie. Cena: ok 75 EUR.

SANTORINI
Magiczna wyspa, uważana za jedną z najbardziej malowniczych z całego basenu Morza Śródziemnego. Na Santorini można doświadczyć niepowtarzalnych widoków błękitnego Morza Egejskiego, zobaczyć wioski z białymi domkami, spacerować po czarnych wulkanicznych skałach, a także zwiedzić znane stanowisko archeologiczne - "Egejskie Pompeje", zniszczone w wyniku erupcji wulkanu. Niepowtarzalna okazja na udział w całodniowej wycieczce i odkrycie kolejnej greckiej wyspy. Cena ok. 145 EUR. Cena nie zawiera transferu do/z portu ok. 15 EUR.

POZNAJ KRETĘ
Wycieczka oferująca znacznie więcej niż tylko morze i słońce. Oddalone od kurortów turystycznych miejsca, niezniszczone przez działalność człowieka umożliwią spojrzenie na prawdziwe życie na wsi. Możliwość spotkania z mieszkańcami, poznanie ich nawyków i obserwowaniae otoczenia, w którym funkcjonują. Trasa wycieczki biegnie przez liczne, małe wioski z ruinami kościołów, jaskiniami, źródłami wód, a także przez tereny ukazujące piękno przyrody - z różnymi gatunkami kwiatów i ziół. Lunch w lokalnej tawernie, dobrze znanej z serwowania greckich przysmaków. Niepowtarzalna okazja odkrycia innej odsłony Krety. Cena ok. 50 EUR. Cena nie zawiera lunchu oraz biletu wstępu do jaskini Sfendoni - 3 EUR

WYSPA CHRISSI
Niezapomniany rejs do położonego najdalej na południe zakątka Europy. Przyjemna wycieczka łodzią na Wyspę Chrissy, która słynie z naturalnego piękna i dzikiej przyrody. Spacer ścieżką przez las cedrowy na złotą plażę z białym piaskiem, turkusową wodą oraz niezwykłym podwodnym morskim życiem. Idealne miejsce na relaks, kąpiele w morzu i snorkeling. W pobliżu kilka tawern, w których można zjeść lunch. Piękna, odizolowana wyspa umożliwiająca wypoczynek w bajkowym otoczeniu. Cena ok. 62 EUR. Cena nie zawiera lunchu.

PŁASKOWYŻ LASITHI
Pierwszy punkt programu wycieczki to kościół Panagia Kera ozdobiony ściennymi malowidłami i pięknymi, bizantyjskimi ikonami. Kontynuując wspinaczkę wzdłuż zalesionej ścieżki ukaże się niesamowity widok z Płaskowyżu Lasithi na otaczające góry i klimatyczne, greckie wioski. Następny punkt w trakcie zwiedzania to Jaskinia Dikti (Psychro) - miejsce narodzin Zeusa. Przewodnik zabierze uczestników do samego serca góry, gdzie opowie niezwykłe historie mitologii greckiej. Podczas pobytu w wioskach Płaskowyżu Lasithi, przewidziana jest przerwa w tradycyjnej fabryce garncarstwa. Cena ok. 55 EUR. Cena nie zawiera biletów wstępu ok. 7 EUR

WĄWÓZ SAMARIA
Wspaniała wyprawa dla uczestników żądnych przygód i kochających wędrówki. Wąwóz Samaria to najdłuższy i jeden z najpiękniejszych wąwozów w Europie, charakteryzujący się zróżnicowanymi widokami, gdzie dostrzec można kreteńską faunę i florę. Spacer wśród imponujących krajobrazów kończy się w Agia Roumeli, wiosce rybackiej, gdzie będzie czas wolny na wypoczynek i kąpiele morskie. Na koniec w programie rejs promem wzdłuż wybrzeża do Chora Sfakion lub Sougia i powrót autokarem do hotelu. Prawdziwa perełka Krety, której nie można ominąć! Cena ok. 69 EUR Cena nie zawiera biletów wstępu i opłaty za prom ok. 15 EUR.
Uwaga!
Prosimy pamiętać o obuwiu turystyczno-sportowym. Ważna jest też dobra kondycja i przygotowanie do długich wędrówek. Warto zabrać ze sobą: kapelusz, kostium kąpielowy, prowiant, napoje.

Uwaga!
Zamieszczone powyżej opisy wycieczek lokalnych są podane wyłącznie informacyjnie i nie stanowią oferty handlowej. Nie gwarantujemy, że będą one wszystkie realizowane. Pełny wykaz atrakcji fakultatywnych wraz z ich aktualnymi cenami jest dostępny u naszych rezydentów. Wycieczki prowadzone są w języku polskim (przy min. 15-20 osobach w zależności od wycieczki). Ich organizatorem nie jest Rainbow, a lokalne biuro, które odpowiada za jakość serwisu. Ustala też ich program, ceny i terminy wyjazdów. Rezydent jest jedynie pośrednikiem w zapisie na imprezy lokalne. Nie ma możliwości płatności kartą kredytową.

Inne

Kreta - informacje ogólne


Waluta
EUR - Euro. Można płacić kartami kredytowymi i korzystać z bankomatów. W miejscowościach turystycznych istnieje wiele miejsc w których można wymienić dolary USA.

Napiwki
Przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwków. Szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach. Zdaża się, że napiwek zostaje doliczony do rachunku.
Wiza
Obywatele polscy mogą podróżować do Grecji na podstawie dowodu osobistego.
Czas
+ 1 godzinę w stosunku do czasu polskiego.
Orientacyjne ceny
Obiad w tawernie od 8 EUR woda 1l - 1.5 EUR piwo w barze od 1.5 EUR kawa w kawiarni od 1 EUR
Poczta
Znaczek na kartkę pocztową kosztuje 0.80 EUR. W wielu miejscach stoją skrzynki pocztowe, często również w hotelach.
Elektryczność
Napięcie 220 V, 50 Hz. Urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów.

Telefony
Karty telefoniczne można kupić w sklepach i kioskach w pobliżu publicznych aparatów telefonicznych. Karty telefoniczne kosztują 6 EUR (100 jednostek). Telefony komórkowe działają w całej Grecji. Rozmowy zagraniczne są dość drogie. Koszty połączeń w roamingu polskich sieci komórkowych prosimy sprawdzać przed wyjazdem u operatora.

KRETA
Największa spośród greckich wysp, pełna jest miejsc znanych już z mitów greckich oraz związanych z jej wielokulturową historią. Łagodny klimat i znani z gościnności mieszkańcy oraz słońce, plaże i doskonała kuchnia przyciągają turystów już od wielu lat. Kreta jest często pierwszą odwiedzaną wyspą grecką i tą, do której wraca się kilkakrotnie. Trudno się temu dziwić - oferuje tak wiele, że podczas jednego pobytu nie sposób zobaczyć wszystko. Miejscowości wakacyjne na Krecie w okolicach Chanii


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.


Best Reisen

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Naszym zdaniem

Polecamy hotel dla osób którzy cenią sobie bliskość centrum atrakcji turystycznych, oraz jako bazę wypadową do zwiedzania wyspy.

Położenie

Hotel znajduje się ok. 300m Hersonissos, niedaleko portu (ok. 100m). Plaża publiczna, piaszczysto żwirowa, 100m od hotelu oddzielona ulicą (serwis plażowy za opłatą). W pobliżu hotelu są bary, dyskoteki, sklepy. Przystanek autobusowy jest ok. 200m od obiektu. Do lotniska  jest25km.

Wyposażenie

Hotel posiada całodobową recepcję z lobby, restaurację, pool bar, 2 windy i parking.

Pokoje

Standardowe, komfortowo wyposażone z łazienką(wanna lub prysznic) i balkonem/tarasem. Pokoje posiadają mini lodówkę, suszarkę do włosów, TV sat, klimatyzację sterowaną indywidualnie(bezpłatna lipiec-sierpień). Za opłatą: sejf(20eu/1tydz; 25eu/2tyg) i łącza telefoniczne.

Wyżywienie

HB - Śniadania i kolacje w formie bufetów. Napoje dodatkowo płatne. All inclusive - Śniadania, obiady i kolacje w formie bufetów, lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe, przekąski, Napoje butelkowane, soki wyciskane za dodatkową opłatą; all inclusive do 23:00

Sport i rozrywka

Basen, 2 razy w tygodniu wieczorki tematyczne, bilard (płatny).W siostrzanym hotelu Heronissos Palace(odpłatnie): kryty basen, siłownia, sauna, tenis, tenis stołowy

Dla dzieci

.

Uwagi

.

Cena zawiera

Bilet lotniczy z opłatami lotniskowymi, transfer lotnisko-hotel-lotnisko, zakwaterowanie wg oferty, wyżywienie wg oferty, polskojęzyczny rezydent, ubezpieczenie od KL, NNW, bagażu i chorób przewlekłych, VAT.

Cena nie zawiera

Wycieczek fakultatywnych, napiwków, wydatków własnych, dodatkowych ubezpieczeń od kosztów rezygnacji i pakiet SPORT.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Best Reisen działającego w Polsce już od 22 lat. Biuro zdobyło uznanie znacznej grupy klientów i agencji turystycznych, z którymi ma przyjemność współpracować. Jest członkiem międzynarodowej grupy Flash Tours, która prężnie działa w zakresie promocji i rozwoju turystyki. Biuro Podróży Best Reisen może poszczycić się certyfikatem rzetelna firma, oraz tytułem BIURO PODRÓŻY 2012 przyznanym przez Centralne Biuro Certyfikacji Krajowej

Dzięki wsparciu w działaniach i wieloletniemu doświadczeniu, Best Reisen oferuje wyjazdy na wysokim poziomie i dostosowane do oczekiwań swoich klientów. Specjalizuje się w organizacji wakacji w Egipcie, Tunezji i Zjednoczonych Emiratach Arabskich, choć stale poszerza swoją ofertę o doskonałe hotele w Grecji czy Bułgarii. Biuro Podróży Best Reisen jest także ekspertem w organizacji luksusowych wyjazdów egzotycznych - ich wakacje na Malediwach, Seszelach, Sri Lance czy w Tajlandii to gwarancja najwyższej jakości wypoczynku.


Prima Holiday

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Położenie

Hotel położony jest 20 km od lotniska w Heraklionie. Hotel położony jest w urokliwej nadmorskiej miejscowości Hersonissos, zaledwie kilka metrów od głównej plaży. Jednocześnie leży blisko centrum z licznymi tawernami i barami. Będzie idealnym wyborem dla osób, które lubią poznawać lokalną atmosferę i greckie zwyczaje.

Plaża

Piaszczysta (ciemny, gruby piasek), oddalona od hotelu około 80 m. Leżaki i parasole dodatkowo płatne ok. 5 EUR/zestaw dla 2 os./dzień.

Hotel

Kategoria lokalna 3* To nieduży i kameralny obiekt, charakteryzujący się rodzinną atmosferą. Składa się z budynku głównego oraz budynku bocznego. W małym hotelowym ogrodzie znajduje się basen, a wokół niego słoneczne tarasy - idealne miejsce do beztroskiego relaksu i zażywania słonecznych kąpieli.

Do dyspozycji gości

Hol powitalny z recepcją, restauracja główna z tarasem, klimatyzowana restauracja z częścią dla niepalących, bar, lobby z TV SAT, lobby bar, mini market, parking, sejf za opłata ok. 20 euro / 1 tydz.

Internet

Bezpłatnie internet bezprzewodowy w recepcji, kafejka internetowa dodatkowo płatna.

Konferencje/Incentive

Sala konferencyjna (w hotelu Hersonissos Palace, na 150 osób).

Sport i Rekreacja

Bezpłatnie basen (leżaki i parasole bezpłatnie), animacje, wieczorki greckie, barbecue, kort tenisowy. Goście mogą korzystać z udogodnień hotelu Hersonissos Palace: basen kryty (czynny poza sezonem). Odpłatnie tenis stołowy, bilard, siłownia, kort tenisowy

Dla dzieci

Brodzik w hotelu Hersonissos Palace.

Zakwaterowanie

Standardowe, klimatyzowane dwuosobowe (z możliwością dostawki), z łazienką (WC, prysznic lub wanna, suszarka do włosów). Wyposażenie: radio, telefon, sejf (dodatkowo płatny 20 EUR/tydzień), mały balkon lub taras. Za dopłatą pokoje superior z TV, klimatyzacją i lodówką.

Wyżywienie

HB śniadania kontynentalne, obiadokolacje w formie bufetu (napoje do obiadokolacji dodatkowo płatne). All Inclusive Soft śniadania kontynentalne, obiady oraz kolacje w formie bufetu w restauracji głównej. Lokalne napoje alkoholowe (piwo, wino białe i czerwone, ouzo, raki, brandy) oraz bezalkoholowe (woda, kawa, napoje gazowane i niegazowane) serwowane w godzinach 10.00-23.00.

Informacje dodatkowe

www.hersotels.gr Ocena HCH 3,3 Rekomendacja turystów 50%

Cena

Cena PLN zawiera - bilet lotniczy, transfer lotnisko - hotel - lotnisko, zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie wg oferty, opłaty lotniskowe, opiekę polskojęzycznego rezydenta, ubezpieczenie Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG) NNW, KL, bagaż, OC organizatora, VAT. Cena nie zawiera - dodatkowego ubezpieczenia od kosztów rezygnacji i chorób przewlekłych, wycieczek fakultatywnych.   

WIZA I PASZPORT

Każdy uczestnik imprezy zobowiązany jest do przestrzegania paszportowych, celnych, zdrowotnych i innych przepisów kraju, do którego podróżuje. Klient odpowiedzialny jest za dotrzymanie wszelkich przepisów niezbędnych do przeprowadzenia imprezy turystycznej, o których został poinformowany przez organizatora.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Prima Holiday, którego dewizą jest profesjonalizm, wysoka jakość świadczonych usług, solidność i wiarygodność. Organizowanie wakacji i wycieczek tylko do kilku wybranych destynacji sprawia, że Biuro Podróży Prima Holiday jest ekspertem w swojej kategorii..

Proponowane przez Biuro Podróży Prima Holiday hotele to obiekty rekomendowane na opiniotwórczych portalach turystycznych, posiadające przeważającą ilość pozytywnych opinii. Szeroki wybór wycieczek zapewnia dopasowanie do gustów, potrzeb i możliwości klienta. W swojej ofercie Biuro Podróży Prima Holiday posiada bardzo zróżnicowane produkty od rodzinnych wakacji all inclusive w hotelach z aquaparkami, poprzez propozycje komfortowe, budżetowe wczasy last minute po najbardziej luksusowe oferty. Nowością są wycieczki objazdowe do Izraela, Emiratów Arabskich oraz Tajlandii realizowane w kameralnych grupach wraz z wykwalifikowanym przewodnikiem.

Prima Holiday posiada gwarancję ubezpieczeniową przyznaną przez wiodącego ubezpieczyciela w Europie ERV – Europäische Reiseversicherung AG Oddział w Polsce.


Orex

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Category

4

Region

CRETA

Opis oferty:

hotel położony w miejscowości Hersonissos; do dyspozycji gości: budynek główny, windy, restauracja, bar, basen zewnętrzny

POKOJE:

w hotelu znajduje się 127 pokoi standardowych: jedno i dwu-osobowe; wyposażenie: klimatyzacja sterowana indywidualnie, łazienka z wanną lub prysznicem, suszarka, lodówka, TV/SAT, balkon lub taras, sejf (płatny), internet bezprzewodowy (płatny)

DODATKOWO PŁATNE:

lekarz, bilard

KONTAKT:

www.hersotels.gr

POŁOŻENIE:

odległość od centrum miasta Hersonissos i do portu 100 m, od lotniska w Heraklionie 25 km

PLAŻA:

kamienista plaża znajduje się 70 m od hotelu (przejście przez ulicę); leżaki i parasole na plaży płatne oraz leżaki przy basenie bezpłatne

WYŻYWIENIE:

All Inclusive - śniadanie, obiad, kolacja (wszystkie posiłki w formie bufetu w godzinach wyznaczonych przez hotel); lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe; dodatkowo płatne: napoje butelkowane, świeżo wyciskane soki, napoje energetyczne oraz alkohol importowany i wysokojakościowy

DLA DZIECI:

brak udogodnień dla dzieci

SPORT I ROZRYWKA:

siłownia


Hotel pochodzi z oferty Biuro Podróży Orex Travel, jednego z najnowszych biur podróży na rysnku polskim. Z powodzeniem jednak działa na rynku czeskim i słowackim, gdzie obsłużyło już tysiące zadowolonych klientów. Gwarancją udanych wakacji z Biurem Podróży Orex Travel jest przynależnosć do grupy Anex Tour, która na rynku tureckim istnieje od 18 lat, zatrudnia ponad dwa tysiące pracowników i może poszczycić się własną bazą hotelową w Turcji i Egipcie.

Biuro Podróży Orex Travel ma w swojej ofercie szeroki wybór hoteli w każdej kategorii i w popularnej opcji all inclusive w Turcji i Egipcie. Dysponuje także ofertami wakacji na Krecie oraz na Cyprze Północnym. Każda oferta wzbogacona jest o dodatkowe atrakcje takie jak wycieczki do najbardziej znanych regionów tych krajów, czy zespół wykwalifikowanych animatorów w hotelach.


Mouzenidis Travel

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Region

Kreta - Heraklion

Wyżywienie

All Inclusive

Opis

Wygodny hotel, położony w samym centrum Hersonissos, blisko plaży. Wybudowany w prostym stylu, posiada wykwalifikowaną obsługę, restaurację, bary, basen. Hersonissos to jeden z największych kurortów Krety, znany z ogromnego wyboru atrakcji i rozrywek. Znajduje się tu także mnóstwo sklepów, modnych barów, tawern, nocne rozrywki.

Położenie

Północne wybrzeże wyspy, centrum Hersonissos, 25 km od lotniska w Heraklionie.

Pokoje

129 pokoi: Standard Rooms (około 25 m2). 
W pokojach: klimatyzacja, tv satelitarna, telefon, bezprzewodowy bezpłatny internet, lodówka, sejf (za dopłatą), wanna/prysznic, suszarka do włosów, balkon/taras.
Pokoje sprzątane są codziennie, zmiana pościeli 3 razy w tygodniu.

O wyżywieniu

All Inclusive   

Wyżywienie (szwedzki stół w restauracji)
Śniadanie: 07:30-09:45
Lunch: 12:45-14:00
Kolacja: 18:30-21:00

Napoje: piwo, domowe wino, ouzo, raki, brandy, rum i napoje bezalkoholowe (woda, woda gazowana, Coca Cola, Sprite, Fanta, kawa, herbata) oraz 4 rodzaje koktajli: San Francisco, Tequila Sunrise, Heroni Special, koktajle dla dzieci

Uwagi
Check In 14:00, Check Out 12:00
W restauracji, barze oraz barze przy basenie - samoobsługa. 
Nie wolno wynosić napojów, kieliszków, zastawy stołowej itd. poza teren hotelu.
Napoje zamawiać wolno jedynie dla siebie.
Przy późnych wyjazdach program All Inclusive obowiązuje do 14:00.
Program All Inclusive rozpoczyna się od 12:00 w dzień przyjazdu i kończy o 12:00 w dniu wyjazdu.
Program All Inclusive obowiązuje od 10:00 do 23:00, codziennie.

Odległość od morza

60 m


Neckermann

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

***

Region

Kreta/Heraklion, Grecja

UWAGA!

Do zapłaty na miejscu podatek turystyczny.

Położenie

położony w miejscowości Hersonissos 300 m od centrum, 25 km od Heraklionu, 40 km od Agios Nikolaos, 20 km od lotniska w Heraklionie. 

Plaża

do piaszczysto-żwirowej plaży tylko ok. 70 m. Leżaki i parasole na plaży za opłatą.

Wyposażenie

zadbany hotel, kompletnie odnowiony w 2002 r., składa się z dwóch 3-piętrowych budynków otoczonych ogrodem.Hotel oferuje 129 pokoi w budynku głównym. Do dyspozycji Gości: lobby, recepcja, windy, kącik internetowy za opłatą, bar z TV, restauracja z bufetem, stanowisko komputerowe, mini market, parking. Na zewnątrz znajduje się basen ze słodką wodą, i bar przy basenie. Leżaki i parasole przy basenie bezpłatnie.

Dostęp do internetu

Wi-Fi bezpłatnie.

Kategoria lokalna

A.

Zakwaterowanie

Pokoje dwuosobowe (2-3B): funkcjonalnie urządzone, mała lodówka, klimatyzacja, sejf do wynajęcia, TV-Sat., telefon, balkon. Wanna lub prysznic, WC, suszarka. Pokoje (2-3S) - wariant ekonomiczny, w budynku bocznym. Pokoje jednoosobowe (1A). www.hershotels.gr

Sport

w sąsiedztwie hotelu i za dodatkowa opłatą: kort tenisowy, tenis stołowy, siłownia, sporty wodne na plaży. Za opłatą bilard. 

Rozrywka

kluby, animacje, wieczorki greckie, barbecue.

All Inclusive

3 posiłki: śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu. Przekąski, kawa, herbata po południu. Lokalne napoje alkoholowe (piwo, wino, alkohole wysokoprocentowe, drinki) oraz napoje bezalkoholowe w godz. 10:00-23:00. All Inclusive rozpoczyna się o godz. 12:00 w dniu przyjazdu i kończy o godz. 12:00 w dniu wyjazdu.

Wcześniej = taniej

do 28.02.18 20% zniżki, 01.03-30.04.18 15% zniżki.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.


Sun&Fun

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

KATEGORIA SUN & FUN HOLIDAYS

SF 3,5*

KATEGORIA GRECKA

****

Położenie

Hotel znajduje się w Hersonissos, 25 km na wschód od Heraklionu. Od plaży dzieli go niespełna 60 m.

HOTEL OFERUJE

W hotelu znajduje się 1 restauracja, 2 bary (główny i przy basenie) oraz sala TV. Do dyspozycji gości jest także sala konferencyjna na 150 osób, kawiarenka internetowa, mini market oraz parking. W okolicach recepcji można skorzystać z bezpłatnego Wi-Fi. Leżaki i parasole przy basenie są bezpłatne, na plaży zaś za dodatkową opłatą.

POKOJE

Obiekt oferuje 127 pokoi standardowych. Wszystkie wyposażone są w balkon lub taras, łazienkę z wanną lub prysznicem oraz suszarką do włosów, klimatyzację, telefon ,TV, lodówkę oraz sejf (płatny 20 Euro za tydzień).

Wyżywienie

Hotel działa w formule HB (śniadanie i obiadokolacje) - napoje płatne dodatkowo, oraz All Inclusive: śniadania 7:30-10:00, lunche 12:30-14:30, kolacje 19:30-21:30. Napoje bezalkoholowe oraz lokalne alkohole (piwo, wino, ouzo, brandy, raki, rum) dostępne są w barze przy basenie między 10:00 a 23:00. Po tej godzinie są dodatkowo płatne.

SPORT I ROZRYWKA

Do dyspozycji gości jest siłownia, basen zewnętrzny i wewnętrzny, tenis stołowy, sauna oraz kort tenisowy. Sporty wodne dostępne są na plaży. W godzinach wieczornych hotel organizuje pokazy folklorystyczne.

DZIECI

Brak udogodnień dla dzieci.

NASZYM ZDANIEM

Skromny hotel polecany przede wszystkim młodym osobom, które szukają rozrywki w postaci dyskotek, pubów i tawern. Hotel stanowi także dobrą bazę wypadową do zwiedzania wyspy.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Sun & Fun działającego od 2004 roku na rynku turystycznym, które sukces i wysoki poziom świadczonych usług zapewnia współpracy ze stałymi i sprawdzonymi kontrahentami. W 2017 roku biuro zmieniło właściciela, rozpoczynająć okres rozwoju pod opieką jednego z największych czeskich touroperatorów - Blue Style.

Biuro posiada bogate, wieloletnie doświadczenie w organizowaniu wakacji all inclusive do krajów takich jak Egipt, Tunezja czy Turcja. Oferuje także szeroki wybór wycieczek do Grecji, Hiszpanii i Bułgarii. Poprzez zapewnienie klientom obsługi na najwyższym poziomie oraz organizacji interesujących i profesjonalnie prowadzonych wycieczek fakultatywnych, Biuro Podróży Sun & Fun pokazuje swoim klientom w szczególny sposób piękno i bogactwo kulturowe odwiedzanych miejsc.

Każdego roku wszystkie obiekty znajdujące się w ofercie Sun & Fun kontrolowane są pod względem bezpieczeństwa i jakości usług. Kompetencje i wysoki standard obsługi Biura Podróży Sun & Fun potwierdzają liczne certyfikaty i nagrody, będące jednocześnie gwarantem bezpieczeństwa i satysfakcji klientów.


TUI

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

***

Region

KRETA/GRECJA

Do dyspozycji gości

• recepcja 24 h • lobby • winda • restauracja główna z tarasem • niewielki ogród • basen ze słodką wodą • taras do opalania • 2 bary • sala TV

Wyposażenie

• kącik internetowy (płatny) • Wi-Fi (w miejscach ogólnodostępnych: w lobby, w barze, przy basenie, w cenie) • leżaki i parasole słoneczne (przy basenie w cenie, na plaży płatne) 

Dodatkowe udogodnienia

• minimarket • pralnia (płatna) • sklep z pamiątkami • lekarz • parking • usługi konsjerża 

Karty

Visa, MasterCard, American Express

Liczba pokojów

205

Kategoria lokalna

4 gwiazdki

Dodatkowe informacje

• hotel akceptuje psy (na zapytanie) 

• Podatek turystyczny: od dnia 01.01.2018, zgodnie z decyzją rządu greckiego, będzie pobierany podatek turystyczny. Zapłata za podatek odbywa się podczas zakwaterowania.
Wysokość podatku turystycznego zależy od kategorii lokalnej hotelu/kwatery. Dla obiektów:
1- i 2-gwiazdkowych - ok. 0,50 EURO za pokój/noc
3-gwiazdkowych - ok. 1,50 EURO za pokój/noc
4-gwiazdkowych - ok. 3 EURO za pokój/noc
5-gwiazdkowych - ok. 4 EURO za pokój/noc

Dla dzieci

• wysokie krzesełka w restauracji • łóżeczko dla dziecka (w cenie)

Sport i wellness

Płatne • bilard • tenis, sauna oraz siłownia (w siostrzanym hotelu Hersonissos Palace, ok. 50 m) • sporty wodne na plaży (w wysokim sezonie, w ofercie firm zewnętrznych)

Pokoje

Pokój ekonomiczny DZZ1

• 2-3 os. • widok na ląd • Pokoje ekonomiczne to dobry wybór dla osób, którym zależy na pobycie w hotelu w najniższej możliwej cenie. Pokoje mogą różnić się wielkością, lokalizacją lub wyposażeniem od tych znajdujących się w regularnej ofercie danego obiektu. Z reguły nie ma możliwości wymiany pokoju ekonomicznego na inny.

Pokój 2-osobowy DZX1

• 2-3 os. • widok na ląd • wanna lub prysznic • balkon lub taras • klimatyzacja • WC • TV sat. • sejf (płatny) • suszarka • lodówka • biurko

Wyżywienie

All inclusive • śniadanie w formie bufetu (7.00-10.00) • obiad w formie bufetu (12.00-14.30) • kolacja w formie bufetu (18.30-21.30) • lokalne napoje alkoholowe i napoje bezalkoholowe (10.00-23.00) • kawa, herbata po południu • przekąski (lody, 17.00-18.00)

Dodatkowe informacje • dostępne dania bezglutenowe oraz bez laktozy (na zapytanie) 


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży TUI Polska. TUI Polska jest jednym z największych biur podróży nie tylko w kraju, ale i na świecie, o ugruntowanej pozycji na rynku, wielu latach doświadczenia i bogatej ofercie wyjazdów do każdego miejsca na świecie. To jeden z naszych kluczowych partnerów, który umożliwia nam spełnianie turystycznych marzeń naszych klientów.

Podstawowym przesłaniem koncepcji Biura Podróży TUI Polska jest uzmysłowienie klientom, że koncern towarzyszy im na wszystkich etapach podróży – od momentu wyboru oferty, poprzez odprawę na lotnisku i przelot, aż do pobytu i opieki w miejscu wypoczynku. Międzynarodowy koncern TUI jest właścicielem linii lotniczek TUI Fly (Akrefly), kilku sieci hotelowych, m.in. Splashworld, Robinson, Iberotel, RIU i wiele innych. Dzięki temu na każdym etapie podróży turysta może być obsługiwany tylko przez pracowników jednej grupy!


W swojej ofercie TUI posiada wiele sprawdzonych hoteli w najróżniejszych europejskich i egzotycznych destynacjach. Poczynając od najbardziej popularnych – czyli w Grecji, Hiszpanii, Turcji, Tunezji, Bułgarii czy Egipcie – poprzez mniej znane jak na przykład Lazurowe Wybrzeże we Francji, po dalekie kierunki jak Jamajka, Dominikana, Meksyk i inne – klienci mogą zwiedzić z TUI cały świat! Wszędzie znaleźć można bogatą ofertę hoteli o najróżniejszym standardzie, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami.



Mapa Hotelu Heronissos
Zdjęcia lokalizacji (Grecja / Kreta)
Malownicze miasteczko Agios Nicolaos nad zatoką Mirabello na wyspie Kreta
Niepowtarzalna, różowa plaża Elafonisi na greckiej wyspie Kreta
Hersonissos to jedna z bardziej popularnych i rozrywkowych miejscowości na Krecie
Pałac minojski Knossos na Krecie w którym mieszkał Minotaur
Wyspa Gramvousa, dawna twierdza piratów i urzekająca, dziewicza laguna Balos
Kreta, Rejs na Spinalonga, dawną wenecką fortecę zamienioną na wyspę trędowatych
Vai Palm Beach, przepiękna karaibska plaża na Krecie
Najdłuższy w Europie Wąwóz Samaria znajduje się na wyspie Kreta i liczy ponad 18 km

Opinie o Hotelu Heronissos

W sumie byliśmy zadowoleni hotel nawet przyjemny obsługa w hotelu bardzo miła i pomocna pokoje sprzątane codziennie jedzenie dobre i ogromny wybór przeróżnych dań nie sposób było nawet wszystkiego spróbować. Ogólnie było ok.

POLECAM:
osobom ceniącym spokój, ekonomicznym klientom
Podsumowanie: polecam
3.4

Heronissos - możliwości zakwaterowania:

DOUBLE ANEX ROOM 3PAX
1 os. pokoj standard
Pokoj jednoosobowy
DOUBLE STANDARD ROOM 1PAX
2 os. pokoj promocyjny
2 os. pokoj standard
DOUBLE STANDARD ROOM 2PAX
Pokoj dwuosobowy
Pokoj wariant ekonomiczny
Pokoj dwuosobowy dla 3 os
Pokoj wariant ekonomiczny
DOUBLE STANDARD ROOM 3PAX
DOUBLE ANEX ROOM 1PAX
Double Room / _
Single Room / _
Double Room / Annex
Pokój 2-osobowy
Pokój 2-osobowy w supercenie
DOUBLE ANEX ROOM 2PAX
SINGLE ROOM
DOUBLE ROOM STANDARD
ANNEX ROOM

Heronissos - Możliwości wyżywienia:


Masz pytania o Hotel Heronissos? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00