cellphone

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob. 10:00-16:00; nd. 10-18

Wakacje Last Minute
  • Hotel Apollonia, Limassol
  • Hotel Apollonia, Limassol
  • Hotel Apollonia, Limassol
  • Hotel Apollonia, Limassol
  • Hotel Apollonia, Limassol
  • Hotel Apollonia, Limassol
  • Hotel Apollonia, Limassol
  • Hotel Apollonia, Limassol
  • Hotel Apollonia, Limassol
  • Hotel Apollonia, Limassol
  • Hotel Apollonia, Limassol
  • Hotel Apollonia, Limassol
  • Hotel Apollonia, Limassol
  • Hotel Apollonia, Limassol
  • Hotel Apollonia, Limassol
  • Hotel Apollonia, Limassol
  • Hotel Apollonia, Limassol
  • Hotel Apollonia, Limassol
  • Hotel Apollonia, Limassol
  • Hotel Apollonia, Limassol
  • Hotel Apollonia, Limassol
  • Hotel Apollonia, Limassol
  • Hotel Apollonia, Limassol
  • Hotel Apollonia, Limassol
  • Hotel Apollonia, Limassol
  • Hotel Apollonia, Limassol
  • Hotel Apollonia, Limassol
  • Hotel Apollonia, Limassol
  • Hotel Apollonia, Limassol
  • Hotel Apollonia, Limassol
  • Hotel Apollonia, Limassol
1 / 31
Ocena
hotelu:
4.4 / 5
Najbliższy termin
20.08 - 25.08
już od 2889 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
29.02 - 04.03
już od 758 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Apollonia
  • Fitness/Siłownia
  • Tenis
  • Basen odkryty
  • Animacje dla dorosłych
  • Polska animacja
  • Rozrywka i życie nocne

Hotel Apollonia
star 5

Cypr: Limassol
Ocena hotelu Apollonia:
4.4 / 5
Średnia z 2 opinii
Szczegóły oceny hotelu Apollonia:
  • Lokalizacja
    4.5
  • Hotel
    4.0
  • Pokoje
    4.0
  • Wyżywienie
    5.0
  • Atrakcje
    i sport
    5.0
  • Jakość
    do ceny
    4.5
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 20 sierpnia 2019
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 29 lutego 2020

Hotel Apollonia w ofercie Biura podróży:

Itaka

Szukasz wakacji na Cypr?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

*****

Region

Cypr / Pafos

Opis oferty:

Firmowany przez prestiżową sieć Louis Hotels, od lat cieszy się niezmienną popularnością wśród międzynarodowej Klienteli. Po generalnym remoncie w latach 2012/13 nabrał jeszcze większego szyku i elegancji. Nowoczesny styl, doskonała obsługa i znakomite położenie gwarantują udane wakacje z klasą. Hotel leży przy piaszczystej plaży, w centrum pełnej życia i rozrywek turystycznej dzielnicy Limassol. Znakomite recenzje Gości zbiera wyśmienita kuchnia - urozmaicona, na bazie wyselekcjonowanych produktów, z daniami międzynarodowymi i lokalnymi przysmakami.

POŁOŻENIE:

w dzielnicy hotelowej, ok. 5 km od centrum miejscowości LIMASSOL, przy drodze lokalnej, w pobliżu sklepów, barów i restauracji, ok. 6 km od ruin starożytnego Amathus, ok. 9 km od aquaparku Fasouri Watermania; ok. 60 km od portu lotniczego w Pafos, ok. 70 km od portu lotniczego w Larnace; przystanek autobusowy obok hotelu (ok. 1,5 EUR/bilet jednorazowy do centrum Limassol, ok. 5 EUR/bilet całodniowy na połączenia w okolicy Limassol).

PLAŻA:

publiczna, piaszczysta, wąska, szary piasek, łagodne zejście do morza, bezpośrednio przy hotelu, na wydzielonym odcinku plaży bezpłatne parasole, leżaki i materace, ręczniki za kaucją.

HOTEL:

pięciogwiazdkowy, elegancki i nowoczesny, wybudowany w 1972 r., generalnie wyremontowany w 2012/13 r., 204 pokoje, 6 pięter, 3 windy, przestronne, eleganckie lobby, całodobowa recepcja, restauracja Dionysos - główna, na parterze z tarasem zewnętrznym, dania w formie bufetu, obsługa kelnerska, kuchnia międzynarodowa, wieczory tematyczne, 2 restauracja á la carte na parterze z tarasem zewnętrznym: Akakiko  - kuchnia japońska, dostępne foteliki dla dzieci i dania wegetariańskie, Cos'Altro - kuchnia włoska, dostępne foteliki dla dzieci; w restauracjach: Dionysos, Akakiko i Cos'Altro podczas kolacji obowiązuje strój formalny (panowie - długie spodnie), Aphrodite Bar - w lobby, Ocean Blue Bar - przy basenie (czynny w sezonie letnim); kantor, sklep z pamiątkami, parking; sala konferencyjna dla 200 osób, taras z widokiem na basen, ogród, bezpłatny internet bezprzewodowy w miejscach publicznych hotelu; za opłatą: punkt internetowy, całodobowy room-service, fryzjer, pralnia, wypożyczalnia rowerów i samochodów; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard, American Express, Diners Club.

superior:

2-os. (możliwość 1 dostawki), ok. 26 m², nowoczesny, wygodny, klimatyzowany (w sezonie letnim) lub ogrzewany (w sezonie zimowym), łazienka (wanna lub prysznic, wc; suszarka, kapcie i szlafroki), telewizja satelitarna, telefon, zestaw do kawy/herbaty; za opłatą: internet bezprzewodowy (ok. 5EUR/godz.), minibar (płatny wg konsumpcji), sejf (ok. 3,5 EUR/dzień); bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; balkon (stolik i krzesełka); widok na morze za dopłatą;

junior suite:

2-os. (możliwość 1 lub 2 dostawek), ok. 39 m², nowoczesny i wygodny, część sypialniana i dzienna oddzielone lekką ścianką z przesuwnymi drzwiami, wyposażenie jak w pokoju superior; junior suite za dopłatą; dostępny w sezonie letnim.

SPORT I ROZRYWKA:

basen, kształt laguny, słodka woda, 523 m², gł. 1,4 m, jacuzzi, brodzik dla dzieci, słodka woda, 40 m², gł. 0,4 m, przy basenach bezpłatne parasole, leżaki i materace, ręczniki za kaucją; basen kryty, podgrzewany (listopad-kwiecień), prostokątny kształt, słodka woda, 76 m², gł. 1,6 m; 2 korty tenisowe z wypożyczalnią sprzętu (oświetlenie dodatkowo płatne: 1 EUR/20 min); miniklub (4-12 lat) czynny: czerwiec-październik, zajęcia sportowe: aerobic i gimnastyka w wodzie, muzyka na żywo; The Royal Spa: sauna, łaźnia parowa, jacuzzi, siłownia; za opłatą: różne rodzaje masaży, zabiegi pielęgnacyjne na twarz i ciało, zabiegi z użyciem produktów pochodzących z Morza Martwego; sporty wodne na plaży (płatne, oferta zewnętrzna).

KONTAKT:

0035/725508800, www.theroyalapollonia.com

GRATIS:

świadczenia hotelowe: 1 dziecko do 12 latserwis plażowyWi-Fiwstęp do spa


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Itaka. Nowa Itaka sp. z o.o. jest jednym z naszych kluczowych partnerów i głównym kontrahentem, z którym od lat spełniamy turystyczne marzenia naszych wspólnych klientów. Wysoki standard obsługi, wykwalifikowani rezydenci i przewodnicy oraz szeroki wybór atrakcyjnych ofert na wakacje dopracowanych w każdym szczególe zapewniają wieloletni sukces jakim może poszczycić się to biuro.

W swojej ofercie Itaka posiada wiele sprawdzonych hoteli położonych w dogodnej lokalizacji, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami. Biuro posiada szeroki wachlarz destynacji turystycznych i może spełnić oczekiwania najbardziej wymagających klientów. Ponad to, do swojej oferty sukcesywnie wprowadza oryginalne kierunki takie jak Bośnia i Hercegowina, Albania, Madera czy kierunki egzotyczne - Wyspy Zielonego Przylądka, Zanzibar i wiele, wiele innych.

Itaka posiada bogatą ofertę wycieczek objazdowych, zarówno autokarowych jak i samolotowych. Ich programy są bardzo zróżnicowane i dostosowane do wymagań różnych klientów, dlatego każdy może znaleźć wyjazd zgodny z jego preferencjami. Biuro podrózy Itaka posiada także jeden z największych wyborów ofert w promocji last minute, co pozwala klientom z każdym budżetem na spełnienie swoich wakacyjnych marzeń.

Biuro Podróży Itaka w ciągu swojej dotychczasowej działalności otrzymała wiele prestiżowych nagród i wyróżnień, takich jak tytuł Superbrands i Created in Poland Superbrands 2014/15 przyznawany najsilniejszym markom na polskim rynku, Touroperator Roku 2014, Konsumencki Lider Jakości 2014, czy Wielka Perła Polskiej Gospodarki 2012.


Exim Tours

Szukasz wakacji na Cypr?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

5 Cypr/Cypr

Kategoryzacja hotelu

Kat. EximTours  5* Kat. lokalna 5*

Położenie

- Limassol - w okolicy liczne sklepy, bary, restauracje, dyskoteka, postój taksówek, informacja turystyczna - przy plaży - ok. 5 km od Starego Miasta Limassol - ok 20 km od Kurionu - ok. 30 km od pola golfowego - ok. 60 km od Nikozji - ok. 70 km od lotniska w Larnace - ok. 72 km od lotniska w Pafos - ok. 75 km od Grobowców Królewskich

Plaża

- piaszczysta, wąska, z łagodnym zejściem do morza - parasole oraz leżaki bezpłatne - ręczniki za kaucją  

Pokoje

Twin Superior - ok. 26 m2 - klimatyzacja, TV-SAT, telefon, radio - mini bar/lodówka (płatne)     - sejf, internet Wi-Fi   - łazienka (wanna/prysznic, WC, bidet,  suszarka do włosów) - zestaw do parzenia kawy/herbaty - balkon/taras - pokoje z widokiem na morze (za dopłatą)

Sport, Relaks, Rozrywka

- basen - kryty basen, podgrzewany od listopada do kwietnia - taras z bezpłatnymi parasolami, leżakami; ręczniki za kaucją - ogród - jacuzzi - sauna - kort tenisowy - tenis stołowy - siłownia/sala fitness - squash - łaźnia parowa Płatne: - bilard - SPA, zabiegi i masaże

Dla dzieci

- brodzik - usługa opiekunki (płatne)

Wyżywienie

HalfBoard (HB) - śniadanie i kolacja w formie bufetu. Napoje do kolacji płatne. Full Board (FB) - śniadanie, obiad, kolacja w formie bufetu. Napoje do obiadu i kolacji płatne.

Restauracje i bary

- 3 restauracje (w tym grecka i azjatycka) - 2 bary

Dodatkowe informacje

- otwarty w 1971 roku, odrestaurowany w 2013 roku - 204 pokoi - 6 pięter - 3 windy - lobby z recepcją całodobową - klimatyzacja - wypożyczalnia samochodów - internet Wi-Fi - sala telewizyjna - sala konferencyjna (150 miejsc) - salon fryzjerski (płatny) - pralnia (płatna) - parking - www. theroyalapollonia.com

Bagaż

Kraków (Ryanair); Cena zawiera bagaż podręczny (40x20x25) Klienci mogą dokupić dodatkowy bagaż podręczny o wadze 10 kg (55x40x20) - Usługa EXBAG - 105zł/osobę Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze; - 20 kg - 210 PLN Uwaga! Jeżeli bagaż lub dodatkowe usługi zostaną dodane już po potwierdzeniu rezerwacji ich cena będzie wyższa Berlin Tegel (RyanAir); Cena zawiera bagaż podręczny (40x20x25) Klienci mogą dokupić dodatkowy bagaż podręczny o wadze 10 kg (55x40x20) - Usługa EXBAG - 105zł/osobę, Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze; - 20 kg - 220 PLN (od 16.03 - 31.05 i od 01.10-31.10)/ 310 PLN (od 01.06-30.09) Uwaga! Jeżeli bagaż lub dodatkowe usługi zostaną dodane już po potwierdzeniu rezerwacji ich cena będzie wyższa Kraków (WizzAir); Cena zawiera bagaż podręczny (40x30x20); Klienci mogą dokupić dodatkowy bagaż o wadze 10 kg (55x40x23) - Usługa EXBAG - 145zł/osobę Do każdej rezerwacji istnieje także możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze; - 20 kg - 300 PLN (wyloty od 02.08 - 01.10)/ 230 PLN (wyloty od 02.10-31.10) - 32 kg - 380 PLN (wyloty od 02.08 - 01.10)/ 340 PLN (wyloty od 02.10-31.10) Uwaga! Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena będzie wyższa. Katowice (WizzAir); Cena zawiera bagaż podręczny (40x30x20); Klienci mogą dokupić dodatkowy bagaż o wadze 10 kg (55x40x23) - Usługa EXBAG - 110zł/osobę Do każdej rezerwacji istnieje także możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze; - 20 kg - 350 PLN (wyloty do 05.05)/ 260 PLN (wyloty od 06.05 - 31.05/ 02.10-30.10)/ 340 PLN (wyloty od 01.06 - 30.09) - 32 kg - 485 PLN (wyloty do 05.05)/ 400 PLN (wyloty od 06.05 - 31.05/ 02.10-30-10)/ 485 PLN (wyloty od 01.06 - 30.09) Uwaga! Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena będzie wyższa. Warszawa (WizzAir); Cena zawiera bagaż podręczny (40x30x20); Klienci mogą dokupić dodatkowy bagaż o wadze 10 kg (55x40x23) - Usługa EXBAG - 180zł/osobę Do każdej rezerwacji istnieje także możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze; - 20 kg - 340 PLN (wyloty do 05.05)/ 290 PLN (wyloty od 06.05 - 31.05)/ 340 PLN (wyloty od 01.06 - 31.10) - 32 kg - 470 PLN (wyloty do 05.05)/ 420 PLN (wyloty od 06.05 - 31.05)/ 500 PLN (wyloty od 01.06 - 31.10) Uwaga! Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena będzie wyższa. Berlin Schoenefeld (EasyJet): Cena zawiera bagaż podręczny 10 kg (56x45x25) Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze; - 15 kg - 300 PLN - 23 kg - 350 PLN Uwaga! Jeżeli bagaż lub dodatkowe usługi zostaną dodane już po potwierdzeniu rezerwacji ich cena będzie wyższa Berlin Tegel (EasyJet) Cena zawiera bagaż podręczny 10 kg (56x45x25) Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze; - 15 kg - 280 PLN - 23 kg - 320 PLN Uwaga! Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena będzie wyższa. Warszawa (LOT) Cena zawiera bagaż podręczny 8 kg (55x40x23) oraz małą torebkę (40x35x12), Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze; - 23 kg - 220 PLN Uwaga! Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena będzie wyższa.w przypadku przelotów samolotami czarterowymi cena zawiera: - Ryanair Sun/ Enter Air bagaż podręczny 5 kg oraz bagaż główny 20 kg - Smartwings bagaż podręczny 8 kg oraz bagaż główny 23 kg


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.


Prima Holiday

Szukasz wakacji na Cypr?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

POŁOŻENIE

Elegancki hotel położony w tętniącym życiem  turystycznym centrum Limmasol. W pobliżu można znaleźć tawerny, sklepy, dyskoteki i restauracje. Przy hotelu jest przystanek autobusowy. Oddalony ok. 70 km od lotniska w Larnace.

PLAŻA

Piaszczysta plaża z ciemnym piaskiem znajduje się bezpośrednio przy hotelu. Leżaki i parasole bezpłatnie.

HOTEL

Nowoczesny i elegancki hotel cieszy się niezmiennie dużą popularnością ze względu na komfort, wysoką jakość usług i przyjazną atmosferę oraz doskonałe. Polecany dla wszystkich klientów, również dla rodzin z dziećmi.

DO DYSPOZYCJI GOŚCI

Recepcja, lobby, winda, restauracja główna, 2 restauracje a la carte,  bar,  bar przy basenie, taras słoneczny, ogród, kantor, pralnia, sala konferencyjna, sklep z pamiątkami, wypożyczalnia rowerów i samochodów, fryzjer. Leżaki i parasole bezpłatnie przy basenie. Internet odpłatnie, WiFi bezpłatnie.

INTERNET

Internet za opłatą, WiFi bezpłatnie.

KONFERENCJE/INCENTIVE

Sala konferencyjna do 200 os.

SPORT, REKREACJA I ROZRYWKA

Bezpłatnie: basen z jacuzzi, basen dla dzieci, podgrzewany kryty basen, aerobik , gimnastyka w wodzie, korty tenisowe, tenis stołowy, siłownia, program animacyjny Odpłatnie: bilard, masaże, sauna, spa, salon piękności, sporty wodne na plaży.

DLA DZIECI

Basen dla dzieci, opieka nad dzieckiem za opłatą.

ZAKWATEROWANIE

Liczba pokoi: 204 Pokój 2-osobowy: klimatyzacja, łazienka z prysznicem/wanną i WC, balkon lub taras, telefon, TV Sat, zestaw do kawy/herbaty, sejf (dodatkowo płatny), minibar Pokój typu superior: 26 m2 Pokój typu Junior suite: 39m2

WYŻYWIENIE

BB: śniadanie HB: śniadanie i obiadokolacja w formie bufetu,  napoje płatne dodatkowo (24.12. i 31.12. w cenie zawarta kolacja wigilijna i sylwestrowa) FB: śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu,  napoje płatne dodatkowo (24.12. i 31.12. w cenie zawarta kolacja wigilijna i sylwestrowa) All Inclusive: śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu,  przekąski w ciągu dnia, kawa, herbata, słodkości, lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe. (24.12. i 31.12. w cenie zawarta kolacja wigilijna i sylwestrowa)

INFORMACJE DODATKOWE

theroyalapollonia.com

CENA

Cena zawiera: bilet lotniczy, bagaż rejestrowany: Wizzair - 23kg (szerokość: 1,499 m, wysokość: 1,194 m, długość: 1,715 m), Ryannair - 15kg, bagaż podręczny o wymiarach: Wizzair - mały, o wymiarach nieprzekraczających 42x32x25 cm, Ryannair - 10kg o wymiarach 55x40x20 cm oraz 1 małą torebkę o maksymalnych wymiarach 35x20x20 cm; transfer lotnisko - hotel - lotnisko (shuttle bus) /nie dotyczy ofert z dojazdem własnym/; zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie wg oferty, opłaty lotniskowe, ubezpieczenie Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG) NNW, KL (od momentu rozpoczęcia imprezy do jej zakończenia z wyłączeniem czasu trwania dojazdu własengo), bagaż, OC organizatora, VAT. Od 26.11.2016r wszystkie oferty zawierają w cenie składkę na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny (TFC) 15PLN - za imprezy samolotowe czarterowe (za wyjątkiem krajów mających granicę lądową z Polską) 13PLN - za imprezy nieczarterowe realizowane poza Europę 10PLN - za imprezy oparte o loty rejsowe oraz autokarowe i dojazd własny na terenie Europy (za wyjątkiem krajów mających granicę lądową z Polską)Cena nie zawiera: dodatkowego ubezpieczenia od kosztów rezygnacji i chorób przewlekłych, wycieczek fakultatywnych. Cena uzależniona jest od dostępności miejsc w samolocie w danej taryfie cenowej. Linie lotnicze podają ceny aktualne na chwile zapytania. W związku z powyższym ze względu na wyczerpanie się danych taryf, do momentu podpisania umowy cena może ulegać zmianom. W przypadku bagażu, który przekracza obowiązujący bezpłatny limit (ilość sztuk lub wymiary) pobierane będą opłaty za nadbagaż. Przekroczenie dozwolonego limitu bagażu podręcznego podlegać będzie dodatkowej opłacie zgodnie z przepisami dotyczącymi nadbagażu w samolocie.

WARUNKI WJAZDOWE

dokumentem podróży uprawniającym do wjazdu i pobytu (niezależnie od jego celu) na terytorium Cypru jest ważny paszport lub dowód osobisty. Obywatele polscy korzystają z prawa do swobodnego przepływu osób w ramach Unii Europejskiej/Europejskiego Obszaru Gospodarczego. każdy uczestnik imprezy zobowiązany jest do przestrzegania paszportowych, celnych, zdrowotnych i innych przepisów kraju, do którego podróżuje. Klient odpowiedzialny jest za dotrzymanie wszelkich przepisów niezbędnych do przeprowadzenia imprezy turystycznej, o których został poinformowany przez organizatora.KAŻDY Z NASZYCH KLIENTÓW ZOBLIGOWANY JEST DO POTWIERDZENIA GODZIN NA 24h PRZED WYLOTEM (DOTYCZY TO WYLOTÓW Z POLSKI JAK I POWROTÓW DO POLSKI). Odprawa lotnicza rozpo­czyna się na 2 godziny przed planowanym lotem i kończy się na 40 minut przed. Każdy klient zobligowany jest do zgłoszenia się do od­prawy we właściwym czasie przed realizowanym lotem.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Prima Holiday, którego dewizą jest profesjonalizm, wysoka jakość świadczonych usług, solidność i wiarygodność. Organizowanie wakacji i wycieczek tylko do kilku wybranych destynacji sprawia, że Biuro Podróży Prima Holiday jest ekspertem w swojej kategorii..

Proponowane przez Biuro Podróży Prima Holiday hotele to obiekty rekomendowane na opiniotwórczych portalach turystycznych, posiadające przeważającą ilość pozytywnych opinii. Szeroki wybór wycieczek zapewnia dopasowanie do gustów, potrzeb i możliwości klienta. W swojej ofercie Biuro Podróży Prima Holiday posiada bardzo zróżnicowane produkty od rodzinnych wakacji all inclusive w hotelach z aquaparkami, poprzez propozycje komfortowe, budżetowe wczasy last minute po najbardziej luksusowe oferty. Nowością są wycieczki objazdowe do Izraela, Emiratów Arabskich oraz Tajlandii realizowane w kameralnych grupach wraz z wykwalifikowanym przewodnikiem.

Prima Holiday posiada gwarancję ubezpieczeniową przyznaną przez wiodącego ubezpieczyciela w Europie ERV – Europäische Reiseversicherung AG Oddział w Polsce.


Mouzenidis Travel

Szukasz wakacji na Cypr?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Region

Limassol

Opis

Pierwsza linia brzegowa, prywatna piaszczysta plaża, baseny, doskonała kuchnia, tenis, jacuzzi, sporty wodne, wybór komfortowych pokoi, centrum fitness, spa.

Polozenie

Limassol, 5 km od centrum Limassol, 18 km od świątyni Apolla, 5 km od parku archeologicznego w Amathus, 77 km od lotniska w Larnace.

Wyzywienie

All Inclusive, Bed and Breakfast, Full Board, Half Board

Pokoje

204 pokoje: Junior Suites Inland View (około 39 m2), Doubles Superior Mountain View (około 26 m2), Doubles Superior Sea View (około 26 m2), Suites Deluxe Sea View (około 65 m2), Suites Executive Sea View (około 65 m2), Suites Honeymoon Sea View (około 56 m2), Doubles Deluxe Sea View/Private Jacuzzi (około 32 m2).

W pokojach: klimatyzacja (od maja do października), łazienka (wanna/prysznic), szlafroki i kapcie, suszarka do włosów, TV SAT, ekspres do kawy, mini-bar, WiFi (za dodatkową opłatą), sejf (za dodatkową opłatą), zestaw do parzenia herbaty/kawy, telefon, umeblowany balkon.

Double Superior Mountain View: łóżko podwójne lub 2 łóżka pojedyncze.

Double Superior Sea View: łóżko podwójne lub 2 łóżka pojedyncze.

Suites Deluxe Sea View: główna sypialnia z łazienką z jacuzzi i oddzielnym prysznicem, salon z rozkładaną sofą i widokiem na morze, 2 telewizory, aneks kuchenny i jadalnia, łazienka z prysznicem ze strumieniem deszczowym, oddzielna toaleta. Suite Deluxe Sea View może być połączony z Superior Room.

Suite Executive Sea View: główna sypialnia z łazienką z jacuzzi, salon z rozkładaną sofą, łazienka z prysznicem z hydromasażem, łazienka z prysznicem ze strumieniem deszczowym. Suite Executive Sea View może być połączony z Superior Room.

Suite Honeymoon Sea View: przestronny prywatny taras, oddzielna sypialnia, duży salon na otwartym planie z jadalnią, 2 telewizory, podłogi wyłożone wykładziną, duża łazienka z jacuzzi, 2 umywalkami i luksusowym zestawem do kąpieli.

Double Deluxe Sea View/Private Jacuzzi: przestronny taras z jacuzzi, stołem, krzesłami i leżakami.

Junior Suite Inland View: przestronna sypialnia i salon z sofą, oba pokoje mają wyjście na duży balkon.

Są pokoje łączone.
Pokoje sprzątane codziennie.

O wyzywieniu

All Inclusive

RESTAURACJA DIONYSOS 
Śniadanie: 07:00-10:30, obfite śniadanie w formie bufetu, obejmujące szeroki wybór dań na ciepło i zimno, pyszne świeże owoce, pokazy gotowania i kącik zdrowia.
Lunch: 12:30-14:30, chrupiące sałatki z lokalnych warzyw, soczyste mięso i ryby, dania kuchni międzynarodowej, pyszne potrawy kuchni lokalnej, lekkie desery i świeże owoce.
Kolacja: 18:30-21:30, codzienny bufet tematyczny: grecki, włoski, azjatycki, bliskowschodni i inne.
RESTAURACJA JAPOŃSKA AKAKIKO: goście mogą zjeść posiłek w Akakiko raz w tygodniu od poniedziałku do czwartku zgodnie z menu. Należy wcześniej zarezerwować stolik.
RESTAURACJA GRECKA ELLINIKO: goście mogą zjeść posiłek w Elliniko raz w tygodniu od wtorku do soboty zgodnie z menu. Należy wcześniej zarezerwować stolik.
BAR APHRODITE LOUNGE & TERRACE
Napoje alkoholowe: 10:00-00:00, lokalne napoje alkoholowe, w tym piwo z beczki, alkohole wysokoprocentowe, wino, likier i koktajle.
Napoje bezalkoholowe: 10:00-24:00, napoje, soki i woda.
Napoje gorące: 08:00-00:00, rozpuszczalna i filtrowana kawa, herbata, gorąca czekolada, cappuccino i espresso.
 
BEZPŁATNIE
Po przyjeździe: 1 napój bezalkoholowy i 1 piwo na osobę.
Każdego dnia: 1 butelka wody mineralnej.

Dodatkowe informacje
Mini-bar i room service nie są objęte programem All Inclusive.
Program kończy się o godzinie 12:00 w dniu wyjazdu.

Administracja hotelu zastrzega sobie prawo do wprowadzenia zmian w programie bez uprzedniego powiadomienia.
 


Neckermann

Szukasz wakacji na Cypr?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

*****

Region

Larnaca, Cypr

Opis hotelu

Informacje Ogólne:

The Royal Apollonia w Limassol posiada 204 pokoi i został odnowiony w 2013 roku. Hotel położony jest tuż przy plaży piaszczysta. Dla Państwa komfortu hotel posiada lobby, klimatyzację, salon fryzjerski, 3 windy, recepcję i salon. W 6-piętrowym hotelu personel mówi po rosyjsku, angielsku i włosku. Mobilność także na urlopie zapewni wypożyczalnia samochodów. Hotel posiada basen ze słodką wodą. Parasole słoneczne i leżaki do opalania są dostępne bezpłatnie na plaży i na basenie. Odległość od hotelu: dyskoteka (300 m), Paphos, Mosaics And Ancient Tombs Of The Kings (75 km), sklepy (10 km), Troodos Mountains (60 km), Curium (20 km) i Limassol Old Town (5 km). W pobliżu hotelu znajdują się bary/restauracje, supermarket, postój taksówek, przystanek autobusowy i informacja turystyczna. Oferta rozrywkowa hotelu: sala telewizyjna. Hotel posiada parking dla samochodów. The Royal Apollonia zaprasza nowożeńców, gdzie mogą cieszyć się romantycznymi kolacjami.

Udogodnienia:

Hotel oferuje kantor, serwis pokojowy, pralnię, sejfy i usługę budzenia. Dostęp do Internetu w terminalach internetowych i bezprzewodowego poprzez hotspot. Godziny pracy recepcji: 24h. Hotel posiada salę konferencyjną.

Posiłki:

W hotelu znajdują się 3 restauracje. All Inclusive: All Inclusive obejmuje przekąski (pora serwowania: 11:00 - 18:00), napoje bezalkoholowe (pora serwowania: 10:00 - 23:59), alkohole lokalne (pora serwowania: 10:00 - 23:59), wino (pora serwowania: 10:00 - 23:59), piwo (pora serwowania: 10:00 - 23:59) i kawę i herbatę (pora serwowania: 10:00 - 23:59).

Sport i Rozrywka:

Aby aktywnie spędzać czas wolny, hotel oferuje bilard, tenis stołowy i grę boccia. Goście, którzy również na urlopie chcą spędzać czas uprawiając sport, mają następujące możliwości: fitness i aerobik. Miłośnicy golfa znajdą pole golfowe w odległości 30 km.

Dodatkowe Informacje:

Akceptujemy następujące formy płatności: American Express, karta Visa i karta Eurocard/MasterCard. Za korzystanie z niektórych urządzeń, ofert i aktywności mogą być pobierane dodatkowe opłaty.

Ważne informacje

Prosimy o zwrócenie uwagi na rodzaj zarezerwowanego przelotu. W zależności od linii lotniczej limity bagażu głównego mogą wynosić od 30 kg do 0 kg/osoba. (standardowo przy przelotach czarterowych wynoszą 20 kg/osoba).


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.


Mapa Hotelu Apollonia
Zdjęcia lokalizacji (Cypr / Limassol)
Opinie z Traveligo.pl

Opinie o Hotelu Apollonia

4.3
polecam

bardzo dobre jedzenie, stosunkowo duzo/ w porównaniu z okolicznymi hotelami/ miejsca w ogrodzie, zdecydowanie polecamy wykupienie pokoju od strony morza i na wyzszej kondygnacji/dopłata na miejscu/- hałas z ulicy może niektórym przeszkadzać/

POLECAM:
ekonomicznym klientom, dla aktywnych wczasowiczów
Podsumowanie: polecam
4.3
4.6
polecam

Hotel rewelacja w w szczególniści jedzenie, polecam dla wszystkich.

POLECAM:
na romantyczne wakacje, wymagającym klientom
Podsumowanie: polecam
4.6
Opinie z HolidayCheck
Szczegóły oceny hotelu Apollonia:
  • Lokalizacja
    5
  • Hotel
    5.6
  • Pokoje
    5.3
  • Wyżywienie
    5.5
  • Atrakcje
    i sport
    5.1
  • Obsługa
    5.7
HolidayCheck
Ocena Apollonia:
5.5 / 6

Świetnośc tego hotelu dawno minęła 2010-06-20
Szczegóły oceny hotelu Apollonia:
  • Lokalizacja
    4.0
  • Pokoje
    4.3
  • Wyżywienie
    4.0
  • Atrakcje
    3.0
  • Obsługa
    5.8

Hotel, którego aspiracje do 5-ciu gwiazdek opierają sie na szlafrokach i kapciach w pokoju. Bardzo ...
więcej

4.2
5 gwiazdek w tym 2 na niebie 2010-07-01
Szczegóły oceny hotelu Apollonia:
  • Lokalizacja
    3.8
  • Pokoje
    4.8
  • Wyżywienie
    4.0
  • Atrakcje
    3.3
  • Obsługa
    2.8

pobyt dosc udany, aczkolwiek obsluga w ramach AL pozostawia duzo do zy czenia.Biuro Itaka gwarantowa...
więcej

3.6
Nie jedz do apolloni - szkoda pieniedzy 2010-08-10
Szczegóły oceny hotelu Apollonia:
  • Lokalizacja
    4.0
  • Pokoje
    4.0
  • Wyżywienie
    4.0
  • Atrakcje
    4.0
  • Obsługa
    5.0

3.8
Rewelacyjny hotel - polecam 2010-08-24
Szczegóły oceny hotelu Apollonia:
  • Lokalizacja
    4.0
  • Pokoje
    6.0
  • Wyżywienie
    6.0
  • Atrakcje
    4.0
  • Obsługa
    6.0

5.3
5 gwiazdek na tablicy. Realia 3 2010-09-06
Szczegóły oceny hotelu Apollonia:
  • Lokalizacja
    6.0
  • Pokoje
    4.0
  • Wyżywienie
    4.0
  • Atrakcje
    5.0
  • Obsługa
    3.0

4.3
Super dla wypoczywających bez dzieci 2011-03-14
Szczegóły oceny hotelu Apollonia:
  • Lokalizacja
    5.4
  • Pokoje
    5.5
  • Wyżywienie
    5.8
  • Atrakcje
    4.3
  • Obsługa
    5.3

Hotel bardzo ładny tylko że nie dla dzieci.Nie ma tam placu zabaw ani żadnych rozrywek,dzieci same m...
więcej

5.2
Polecam-świetny hotel,dobre jedzenie,miła obsługa 2011-03-27
Szczegóły oceny hotelu Apollonia:
  • Lokalizacja
    5.8
  • Pokoje
    5.3
  • Wyżywienie
    5.8
  • Atrakcje
    4.7
  • Obsługa
    6.0

Hotel ładny, choć rzeczywiście nie najnowszy... Raczej dla ludzi szukających spokoju, raczej starszy...
więcej

5.3
Jedno wielkie oszustwo! Kategoryzacja 5 gwiazdek, śmieszne! 2011-08-03
Szczegóły oceny hotelu Apollonia:
  • Lokalizacja
    4.0
  • Pokoje
    3.5
  • Wyżywienie
    3.3
  • Atrakcje
    2.3
  • Obsługa
    4.0

Proszę państwa jedno wielkie oszustwo! ten hotel czasy swojej świetności ma już dawno za sobą. Hotel...
więcej

3.1
Hotel najlepsy pod względem jedzenia 2011-08-10
Szczegóły oceny hotelu Apollonia:
  • Lokalizacja
    5.6
  • Pokoje
    6.0
  • Wyżywienie
    5.3
  • Atrakcje
    3.8
  • Obsługa
    5.8

Super: jedzenie,obsługa,blisko plaża z darmowymi leżakami i materacami,drinki z kart najlepszych hot...
więcej

5.1
Taki sobie hotel 2012-02-11
Szczegóły oceny hotelu Apollonia:
  • Lokalizacja
    4.6
  • Pokoje
    3.8
  • Wyżywienie
    6.0
  • Atrakcje
    4.7
  • Obsługa
    4.8

Polecam wakacje w hotelu ale starszym osobom które chcą spędzić wakacje w ciszy i wokół swoich rówie...
więcej

4.3
Godny polecenia 2012-03-05
Szczegóły oceny hotelu Apollonia:
  • Lokalizacja
    5.2
  • Pokoje
    5.5
  • Wyżywienie
    5.5
  • Atrakcje
    5.0
  • Obsługa
    5.7

Polecam ten hotel. Przede wszystkim wspaniała kuchnia. Szum morza wspaniale dochodzi i budzi rano. H...
więcej

5.1
Dziękuję mojej koleżance z Brzeska 2012-06-02
Szczegóły oceny hotelu Apollonia:
  • Lokalizacja
    6.0
  • Pokoje
    6.0
  • Wyżywienie
    6.0
  • Atrakcje
    6.0
  • Obsługa
    6.0

6.0
Pyszne jedzenie, świetna obsługa, hotel z lat 70, 2012-07-09
Szczegóły oceny hotelu Apollonia:
  • Lokalizacja
    4.8
  • Pokoje
    4.8
  • Wyżywienie
    5.8
  • Atrakcje
    4.3
  • Obsługa
    5.8

hotelowy serwis i jakość jedzenie rekompensował nam standard pokoju. Hotel pobudowany w epoce "Gierk...
więcej

4.9
Profesjonalna obsługa 2012-07-26
Szczegóły oceny hotelu Apollonia:
  • Lokalizacja
    6.0
  • Pokoje
    4.8
  • Wyżywienie
    5.5
  • Atrakcje
    4.8
  • Obsługa
    6.0

Położenie hotelu rewelacyjne! Obsługa hotelowa przesympatyczna, wyżywienie wykwintne , potrawy bardz...
więcej

5.4
Super wyjazd 2012-08-08
Szczegóły oceny hotelu Apollonia:
  • Lokalizacja
    4.0
  • Pokoje
    5.0
  • Wyżywienie
    6.0
  • Atrakcje
    4.0
  • Obsługa
    6.0

5.0

Apollonia - możliwości zakwaterowania:

Pokoj superior lazienka WC klimatyzacja balkon Internet Minibar Safe Telewizor Telefon
standard promotion twin standard
standard singleuse superior balcony
Tani pokój lazienka WC klimatyzacja balkon Internet Minibar Safe Telewizor Telefon
Pokoj superior lazienka WC klimatyzacja balkon Internet Minibar Safe Telewizor Telefon
standard twin superior balcony
Pokoj superior lazienka WC klimatyzacja balkon Internet Minibar Safe Telewizor Telefon
standard twin superior seaview balcony
Tani pokój lazienka WC klimatyzacja balkon Internet Minibar Safe Telewizor Telefon
Pokoj superior lazienka WC klimatyzacja balkon Internet Minibar Safe Telewizor Telefon
Pokoj superior lazienka WC klimatyzacja balkon Internet Minibar Safe Telewizor Telefon
Double Superior / Sea View
Double Superior / Inland View
Doppelz,Balkon,Superior
Doppelz,Balkon,Meerbl,Sup
Pokoj dwuosobowy + 1x dostawka
Pokoj dwuosobowy
Einzelzimmer,Balkon,Sup
EZ/Bk/Meerblick/Superior
Juniorsuite,Balkon
Nocleg
Executive-Suite/Bk/Meerbl

Apollonia - Możliwości wyżywienia:


Apollonia - miasta wylotu:


Masz pytania o Hotel Apollonia? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00