cellphone225171600

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-19:00; sob.-nd. 10:00-16:00

Wakacje Last Minute
  • Hotel Iberostar Mehari Djerba, Djerba
  • Hotel Iberostar Mehari Djerba, Djerba
  • Hotel Iberostar Mehari Djerba, Djerba
  • Hotel Iberostar Mehari Djerba, Djerba
  • Hotel Iberostar Mehari Djerba, Djerba
  • Hotel Iberostar Mehari Djerba, Djerba
  • Hotel Iberostar Mehari Djerba, Djerba
  • Hotel Iberostar Mehari Djerba, Djerba
  • Hotel Iberostar Mehari Djerba, Djerba
  • Hotel Iberostar Mehari Djerba, Djerba
  • Hotel Iberostar Mehari Djerba, Djerba
  • Hotel Iberostar Mehari Djerba, Djerba
  • Hotel Iberostar Mehari Djerba, Djerba
  • Hotel Iberostar Mehari Djerba, Djerba
  • Hotel Iberostar Mehari Djerba, Djerba
  • Hotel Iberostar Mehari Djerba, Djerba
  • Hotel Iberostar Mehari Djerba, Djerba
  • Hotel Iberostar Mehari Djerba, Djerba
  • Hotel Iberostar Mehari Djerba, Djerba
  • Hotel Iberostar Mehari Djerba, Djerba
  • Hotel Iberostar Mehari Djerba, Djerba
  • Hotel Iberostar Mehari Djerba, Djerba
  • Hotel Iberostar Mehari Djerba, Djerba
  • Hotel Iberostar Mehari Djerba, Djerba
  • Hotel Iberostar Mehari Djerba, Djerba
  • Hotel Iberostar Mehari Djerba, Djerba
  • Hotel Iberostar Mehari Djerba, Djerba
  • Hotel Iberostar Mehari Djerba, Djerba
  • Hotel Iberostar Mehari Djerba, Djerba
  • Hotel Iberostar Mehari Djerba, Djerba
  • Hotel Iberostar Mehari Djerba, Djerba
1 / 31
Ocena
hotelu:
4.1 / 5
Najbliższy termin
07.05 - 14.05
już od 2779 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
02.10 - 10.10
już od 2353 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Iberostar Mehari Djerba
  • Fitness/Siłownia
  • Golf
  • Tenis
  • Basen kryty
  • Basen odkryty
  • Animacje dla dorosłych
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Rozrywka i życie nocne

Hotel Iberostar Mehari Djerba
star 3

Tunezja: Djerba
Ocena hotelu Iberostar Mehari Djerba:
4.1 / 5
Średnia z 2 opinii
Szczegóły oceny hotelu Iberostar Mehari Djerba:
  • Lokalizacja
    5.0
  • Hotel
    4.0
  • Pokoje
    5.0
  • Wyżywienie
    5.0
  • Atrakcje
    i sport
    5.0
  • Jakość
    do ceny
    4.0
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 07 maja 2020
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 02 października 2020
ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Stylowy hotel wybudowany w tradycyjnym, tunezyjskim stylu, należący do znanej sieci Iberostar. Znakomity program animacyjny oraz mnogość atrakcji sportowych to główne atuty tego hotelu.

Hotel Iberostar Mehari Djerba w ofercie Biura podróży:

Rainbow

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Stylowy hotel wybudowany w tradycyjnym, tunezyjskim stylu, należący do znanej sieci Iberostar. Znakomity program animacyjny oraz mnogość atrakcji sportowych to główne atuty tego hotelu.

Szukasz wakacji do Tunezji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Opis oferty

 

Położenie:

Hotel położony na uroczej wyspie, na którą Homer wysłał Ulyssesa by odpoczął po bitwie z Trojanami. Ośrodek wypoczynkowy zachowany w bardzo przytulnym i rodzinnym klimacie położony jest bezpośrednio przy złocistej plaży. Od lotniska oddalony jest o ok. 30 km. Najbliższa miejscowość Midoun z barami, restauracjami i sklepami zlokalizowana jest ok 6 km od hotelu. W niedalekiej odległości od hotelu znajduje się pole golfowe. UWAGA! Cena nie obejmuje lokalnego podatku turystycznego w wysokości 3 TND/osoba/dzień. Maksymalna wysokość podatku turystycznego liczona jest dla 7 kolejnych dób hotelowych nawet w przypadku dłuższego pobytu. Osoby poniżej 12 roku życia są zwolnione z obowiązku płacenia podatku turystycznego. Podatek jest obligatoryjny i płatny bezpośrednio w recepcji, przed zakwaterowaniem Klientów w hotelu.
Plaża:

Hotel położony jest ok. 150 metrów od złocistej piaszczystej plaży z łagodnym zejściem do morza. Parasole, leżaki i ręczniki dostępne bezpłatnie (wymaganydepozyt)nawydzielonej części.
Do dyspozycji gości:

Hotel wybudowany w 1992 roku, ostatanią renowację przeszedł w 2009 roku. Recepcja, kantor,restauracja główna, restauracja a la carte (dodatkowo płatna), 3 bary: w lobby, przy basenie, przy plaży (czynny w wysokim sezonie),basen zewnętrznyze słodką wodą, brodzik ze zjeżdżalniamidla dzieci, basen star prestige oraz jacuzzi - tylko dla dorosłych,leżaki iparasole oraz ręczniki kąpielowe - bezpłatne, rozległy ogród - 80 000 m2. Na terenie hotelu znajdują się również biblioteka, bankomat, butiki. Dla dzieci place zabaw i pokój gier. Odpłatnie salon spa, fryzjer, poranna prasa, wypożyczalnia aut i rowerów, parking, sale konferencyjne.
Wyżywienie:

All Inclusive: śniadania (07:00 - 10:00), lunche (12:30 - 14:30) orazkolacje (19:00 - 21:30) w formie bufetu w restauracji głównej (kuchnia międzynarodowa).Napoje niealkoholowe oraz lokalne alkohole dostępne w wyznaczonych barach w godzinach 10:00 - 24:00.
Program sportowy i animacyjny:

Hotel oferuje bogaty program animacyjny dla dzieci i dorosłych. Gry i zabawy m.in. fitness w wodzie, siatkówka, koszykówka, piłka nożna, tenis, golf, strzelanie z łuku i inne muzyka na żywo i pokazy artystyczne. Dostępne również korty tenisowe (oświetnienie płatne, 1 godz. dziennie gratis, wymagana rezerwacja) oraz siłownia.
Internet:

Bezpłatny internet Wi-Fi na terenie całego hotelu oraz w pokojach.
Kategoria lokalna:

****
Strona www:

Program

Dzień pierwszy
Wyloty z Polski. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: stronie operatora.
Dni od drugiego do przedostatniego
Czas na wypoczynek, kąpiele morskie i słoneczne, udział w wycieczkach fakultatywnych itp.
Dzień ostatni
Wykwaterowanie z hotelu wraz z końcem ostatniej doby hotelowej, transfer na lotnisko, powrót do Polski.
Uwagi do programu
Wyloty z: Warszawy i Katowic. Zbiórka na 2 godz. Przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: stronie operatora.
UWAGA!!!
Ceny podane w katalogu oraz aktualne z systemu obowiązują wyłącznie obywateli Polski. W przypadku innego obywatelstwa - cena na potwierdzenie.
"
Świadczenia

Cena podstawowa obejmuje:
przelot samolotem z opłatą lotniskową, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, 7 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, opiekę polskiego rezydenta, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa (NNW, KL, Assistance i bagaż).
Cena podstawowa nie obejmuje:
wycieczek fakultatywnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, napojów do posiłków (nie dotyczy All inclusive) oraz innych wydatków osobistych.
UWAGA!
Cena nie obejmuje lokalnego podatku turystycznego w wysokości od1 do 3TND/osoba/dzień. Maksymalna wysokość podatku turystycznego liczona jest dla 7 kolejnych dób hotelowych nawet w przypadku dłuższego pobytu. Osoby poniżej 12 roku życia są zwolnione z obowiązku płacenia podatku turystycznego. Podatek jest płatny bezpośrednio w recepcji, przed zakwaterowaniem Klientów w hotelu.
Wycieczki lokalne

SAHARA 2 DNI/WIELKIE POŁUDNIE
- poniedziałek/wtorek, cena 175 TND + 50 TND jeep = 225 TND/os. dorosła, 137,50 TND /dziecko 2 -12 lat
Ta dwudniowa wycieczka jest bez wątpienia największym przeżyciem i daje możliwość poznania różnych regionów kraju, przebogatej i różnorodnej kultury i tradycji. Zwiedzimy Matmatę przypominającą księżycowy krajobraz. Poznamy domy - jaskinie, w których po dzień dzisiejszy mieszkają rdzenne plemiona berberyjskie. Zapierające dech krajobrazy tych okolic stanowiły plener filmowy do "Gwiezdnych wojen", "Angielskiego pacjenta" i "W pustyni i w puszczy". W Touzer magicznym mieście o oryginalnej beżowo-rdzawej architekturze spędzimy noc, a następnego dnia przesiądziecie się Państwo na jeepy, aby pokonać pełną adrenaliny trasę rajdu Paryż - Dakar. Ciekawostką przyrodniczą znajdującą się u styku pustyni piaszczystej i skalnej jest słone jezior Chott El Jerid. Podczas przejazdu kilkudziesięciokilometrową trasą zobaczycie Państwo fatamorganę. Nasycone solą powietrze, wschody i zachody słońca sprawiają, że woda mieni się różnymi kolorami, fundując prawdziwy spektakl, a minerały przybierają kształt róży, zwanej "różą pustyni. Czeka Państwa również podziwianie malowniczych oaz górskich w Chebice. Z miejscowości Douz wyruszycie na podbój pustyni na wielbłądach - płatne 25 TND/os. W cenie wycieczki jest 1 nocleg i wyżywienie: śniadanie i obiad.
OBJAZD WYSPY - PÓŁ DNIA
- niedziela, 45 TND/os. dorosła, 23 TND/dziecko 2 -12 lat
Wyspa Djerba słynie nie tylko z piaszczystych plaż, ale i z przepięknej ceramiki i oryginalnej architektury. Podczas wycieczki zapoznacie się Państwo z dziedzictwem kulturowym tego regionu Tunezji tworzonej przez Berberów, Żydów, Turków, Włochów i Hiszpanów. Guellala, to miasteczko słynące z rzemiosła garncarskiego. Mieszkańcy wyrabiali tutaj ceramikę w tradycyjne sposób od wieków. W muzeum w Guellala odbędzie się prezentacja produkcji garnków i innych przedmiotów użytkowych. Będzie można również dokonać zakupów. W miejscowości Erriadh odwiedzimy najważniejszą Synagogę w Afryce, El Ghriba. Znajduje się tutaj najstarsza TORA na świecie. Rokrocznie w maju przybywają tu licznie Żydzi z całego świata, aby uczcić radosne, wiosenne święto LA BA OMER i wspominać zesłanie manny z nieba i koniec epidemii. Na ulicach widać pielgrzymów z ośmioramiennym świecznikiem, jest kolorowo i gwarnie. Do Synagogi wchodzimy z zakrytymi ramionami, kobietom zakładają na głowę chusty, a mężczyznom jarmułkę, Można zakupić pamiątki, np. olejki zapachowe, perfumy, biżuterię. Odwiedzimy również stolicę wyspy HOUMT SOUK. Niedaleko portu znajduje się z XIII w. fort Gazy Mustaphy, pamiętający czasy tureckiej rzezi dokonanej na Hiszpanach.
FARMA KROKODYLI
- sobota, 40 TND/os. dorosła, 20 TND//dziecko /2-12 lat
Spędzając urlop na Djerbie koniecznie trzeba wybrać się do Djerba Explore Park. To kompleks składający się z eleganckiego Muzeum Lalla Hadria, z imponującą kolekcją sztuki z krajów islamu z całego świata, skansen, w którym można zobaczyć typowe gospodarstwo djerbańskie/berberyjskie domy, budynki gospodarcze, magazyny, a także poznać zwyczaje dnia codziennego. Atrakcją parku jest niewątpliwie farma krokodyli nilowych z Madagaskaru i pokaz ich karmienia.
REJS STATKIEM PIRACKIM NA WYSPĘ FLAMINGÓW I DELFINÓW
- PÓŁ DNIA
- środa, 55TND/osoba dorosła, 27,5 TND/dziecko /2-12 lat
To relaksujący rejs z portu w Houmt Souk na Ras Rmel - długi i piaszczysty cypel zwany również wyspą flamingów i delfinów. Rokrocznie w okresie jesienno-zimowym przylatuje tu mnóstwo różowych flamingów, które brodzą w płytkiej lagunie. Od czasu do czasu pojawiają się też delfiny zwabiane zamieszkującymi wody zatoki rybami. W trakcie rejsu odbywają się animacje, zabawa i tańce, czekają na Państwa piękne widoki, kąpiel w szmaragdowym morzu i posiłek w namiocie na plaży.
Uwaga! Wycieczki prowadzone są w języku polskim. Ich organizatorem nie jest Rainbow, a lokalne biuro, które odpowiada za jakość serwisu. Ustala też ich program, ceny i terminy wyjazdów, dlatego ewentualne reklamacje należy kierować bezpośrednio do organizatora. Podane w katalogu opisy i ceny są jedynie orientacyjne, szczegółowe informacje otrzymają Państwo u naszego przedstawiciela w Tunezji. Rezydent jest jedynie pośrednikiem w zapisie na imprezy lokalne. Min. ilość uczestników to 15 osób. Przed i po sezonie niektóre wycieczki nie są organizowane.
Inne

TUNEZJA informacje ogólne


Waluta
TND - dinar tunezyjski. Dinary nie są walutą wymienialną poza Tunezją. Warto zabrać ze sobą EURO lub dolary które wymienić można w każdym hotelu. Dinarów nie można wywozić i pozostałe należy wymienić na lotnisku na dewizy (będzie do tego potrzebny kwit wymiany).
Napiwki
Przyjęte choć nie obowiązkowe jest zostawianie drobnych sum jako napiwków. Zarobki w Tunezji nie są wysokie i napiwki są często pomocą finansową. Szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach. Taksówkarze wioząc turystów też często sami zaokrąglają należne kwoty.
Wiza
Każdy podróżny z obywatelstwem polskim musi mieć paszport ważny przynajmniej 3 miesiące od daty wyjazdu z Tunezji. Przy pobytach do 90 dni wiza nie jest wymagana od obywateli polskich. Obywateli pozostałych państw mogą obowiązywać odmienne przepisy paszportowo-wizowe.
Czas
Czas taki jak w Polsce.
Orientacyjne ceny
Hamburger - 3 TND woda 1,5 l - 0.5 TND piwo 1.5 TL w sklepie Na bazarach i w małych sklepikach warto się targować.
Poczta
W większości hoteli są ustawione skrzynki do których można wrzucać kartki pocztowe. Kupując kartki warto od razu zadbać o znaczki na pocztę lotniczą. Znaczek na kartkę pocztową kosztuje 0.75 TND.
Elektryczność
Napięcie 220 V, 50 Hz. Urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów.
Telefony
Telefony komórkowe działają prawie w całej Tunezji. Rozmowy lokalne są tanie, natomiast zagraniczne - drogie. Koszty połączeń w roamingu polskich sieci komórkowych prosimy sprawdzać przed wyjazdem u operatora.
Tunezja
Jedno z pierwszych wakacyjnych miejsc Polaków nadal przyciąga jak magnes pięknymi plażami, orientalną kuchnią i ciepłym morzem. Prawdziwe orientalne wrażenia zapewnia pustynia i tunezyjskie miasta z ich niepowtarzalnym arabskim klimatem, kolorami, smakami i zapachami przypraw które trudno znaleźć w innej części świata.
Djerba
Niewielka tunezyjska wyspa ciesząca się od lat popularnością spragnionych słońca turystów, która przyciąga długimi plażami o drobnym i jasnym piasku, błękitem morza a także piękna pogodą. Djerba to miejsce kameralnych miasteczek, gdzie dominuje niska zabudowa pobielanych domów z dachami w kształcie kopuł, tradycyjnych arabskich targowisk, gdzie można kupić orientalne lokalne rękodzieło i aromatyczne przyprawy oraz pysznej tunezyjskiej kuchni. Jest to idealny wybór dla ludzi szukających odpoczynku od pośpiechu i głośnych dużych kurortów. Dodatkowo rozbudowana baza hotelowa pozwoli znaleźć każdemu coś dla siebie.
Miejscowości wakacyjne na Djerbie

Houmt Souk
Główne miasto oraz stolica wyspy, położone nad turkusowymi wodami północnego wybrzeża, którego największą atrakcją jest kryty arabski bazar (souk), na którym można kupić wiele lokalnych produktów - zarówno rękodzieło tutejszych rzemieślników, aromatyczne przyprawy jak i pyszne smakołyki tunezyjskiej kuchni. Warto zobaczyć także przepiękny port, Muzeum Sztuki i Tradycji oraz XV-wieczną twierdzę lub udać się na spacer po wąskich i tajemniczych uliczkach.
Midoun
Midoun to druga pod względem ludności miejscowość na wyspie otoczona sadami owocowymi, ogrodami i palmowymi gajami. Tradycyjna medina z plątaniną wąskich uliczek, tworzy klimat niczym z "Księgi tysiąca i jednej nocy". W niewielkiej odległości od miasta, znajduje się mająca 300 lat, podziemna tłocznia oliwy, a jeszcze dalej na północ najstarszy zabytek na wyspie - piaskowy Grobowiec Bourgou z czasów Punickich.

Sezonowość

Zwykle wysoki sezon turystyczny w Tunezji trwa od 1.07.2020 do 31.08.2020.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.


Coral Travel

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Stylowy hotel wybudowany w tradycyjnym, tunezyjskim stylu, należący do znanej sieci Iberostar. Znakomity program animacyjny oraz mnogość atrakcji sportowych to główne atuty tego hotelu.

Szukasz wakacji do Tunezji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

KATEGORIA

4*

REGION

Djerba

OPIS

Ciekawy wybór na rodzinne wakacje. Hotel położony w dużym ogrodzie, nieopodal piaszczystej plaży i ze zjeżdżalniami wodnymi. To wszystko sprawi, że wakacje z maluchami zostaną w pamięci na długo. Dla aktywnych Gości przygotowano kompleks kortów tenisowych, siłownie, czy minigolf. Dla szukających relaksu i odprężenia najlepszym rozwiązaniem będzie wizyta w centrum SPA.

lokalizacja

Midoun, 26 km od lotniska w Zarzis-DJE. Hotel usytuowany na powierzchni: 140000 m2.

kategoria organizatora

4*

kategoria lokalna

4*

Data otwarcia

1992 r. Odnowiony w 2016 r. Na terenie hotelu: restauracje (2), bar, pralnia (płatna), sala konferencyjna, basen kryty, basen odkryty. Hotel przystosowany dla osób niepełnosprawnych.

internet

- Wi-Fi w hotelu bezpłatne

plaża

50 m od hotelu, plaża Sidi Akkour, prywatna, piaszczysta, dojście do plaży promenadą, 150 m długości. Bezpłatne: parasole, leżaki, ręczniki plażowe (depozyt), bar na plaży.

pokoje

Zlokalizowane w 2 budynkach: - 2 bloki (liczba pięter: 3, liczba wind: 2) Typy pokoi: - pokoje rodzinne dla max. 2 os.: salon, 1 sypialnia, klimatyzacja indywidualna, sejf (płatny), minibar (pusty), TV, telefon, łazienka (wanna lub prysznic, WC), taras - pokoje double basic dla max. 2 os.: 1 sypialnia, klimatyzacja indywidualna, sejf (płatny), minibar (pusty), TV, telefon, łazienka (wanna lub prysznic, WC), balkon - pokoje double pool/sea view dla max. 2 os.: 1 sypialnia, klimatyzacja indywidualna, sejf (płatny), minibar (pusty), TV, telefon, łazienka (wanna lub prysznic, WC), balkon - pokoje connected dla max. 2 os.: 1 sypialnia, klimatyzacja indywidualna, sejf (płatny), minibar (pusty), TV, telefon, łazienka (wanna lub prysznic, WC), taras - pokoje double superior dla max. 2 os.: 1 sypialnia, klimatyzacja indywidualna, sejf (płatny), minibar (pusty), TV, telefon, łazienka (wanna lub prysznic, WC), balkon - pokoje triple dla max. 2 os.: 1 sypialnia, klimatyzacja indywidualna, sejf (płatny), minibar (pusty), TV, telefon, łazienka (wanna lub prysznic, WC), taras

Wyżywienie

- restauracja główna "Midoun", restauracja a la carte, bar

śniadanie i obiadokolacja

- śniadanie (07:00-10:00), kolacja (18:30-21:00) serwowane w restauracji głównej - późne śniadanie (10:15-12:30) serwowane w barze "Mellita" All Inclusive (10:00-00:00) - śniadanie (07:00-10:00), obiad (12:30-14:30), kolacja (18:30-21:00) serwowane w restauracji głównej - późne śniadanie (10:15-12:30), przekąski (15:00-17:00) serwowane w barze "Mellita" - wybrane lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe - pakiety dla nowożeńców i urodzinowe (na życzenie) Restauracje a la carte - 1 wizyta podczas pobytu gratis. Wymagana rezerwacja. - 'Guellala" międzynarodowa

z myślą o dzieciach

- brodzik - animacje dla dzieci oraz miniklub dla dzieci w wieku 4-12 lat - dzieci w wieku 1-3 lat mogą przebywać na terenie miniklubu tylko pod opieką rodzica/opiekuna - plac zabaw - menu i krzesełka dla dzieci w restauracji - opiekunka dla dzieci (płatna) - łóżeczko dla dziecka do 2 lat (bezpłatne, na zamówienie przed przyjazdem)

w cenie

- korty do tenisa ziemnego (7) - rakiety i piłki do tenisa ziemnego - tenis stołowy, rzutki - koszykówka, piłka nożna - siatkówka plażowa - minigolf - aerobik - siłownia - animacje lekkie - jacuzzi

płatne

- oświetlenie kortów - bilard - sporty wodne na plaży - centrum SPA - talasoterapia, masaż - salon piękności - łaźnia turecka DODATKOWE INFORMACJE

Uwaga!

Hotel wyznaczył strefę tylko dla dorosłych i pokoje prestige dla osób powyżej 16 roku życia. PODATEK TURYSTYCZNY Począwszy od 01 listopada 2018 roku, niezależnie od tego, czy umowa została zawarta przed 01 stycznia 2018 roku, czy nie, wszyscy Goście muszą zapłacić w dniu przyjazdu do hotelu podatek turystyczny w dinarach tunezyjskich (TND). Podatek będzie naliczany za wszystkich Gości powyżej 11.99 lat, a kwota zostanie pobrana za maksymalnie 7 nocy. - 3 dinary tunezyjskie za osobę dorosłą za noc w hotelach 5 * i 4 * - 2 dinary tunezyjskie za osobę dorosłą za noc w hotelach 3 * - dinar tunezyjski za osobę dorosłą za noc w hotelach 2 *

Aktualizacja opisu

18.03.2020 15:55

usługi dostępne w hotelu

Hotel rodzinny Niepełnosprawni Wi-Fi SPA Siłownia Tenis Mini Klub All Inclusive Serwis plażowy Sporty wodne


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Coral Travel Wezyr Holidays, które działa na polskim rynku od roku 1999. W tym czasie zdobyło grono stałych i zadowolonych klientów. Biuro Podróży Coral Travel Wezyr Holidays specjalizuje się w wyjazdach do Turcji, jednak z roku na rok wzbogaca swoją ofertę o nowe kierunki. Jedną z najchętniej wybieranych przez klientów destynacji jest Grecja. Dodatkowo możemy wybrać ofertę spośród takich krajów jak Hiszpania, Bułgaria czy Egipt. Ciągły rozwój biura i pozycja jednego z największych touroperatorów w Europie zaowocował stale poszerzającą się ofertą egzotycznych wakacji, hitem są takie kierunki jak Dominikana, Kuba, Meksyk, Tajlandia, Mauritius czy Zjednoczone Emiraty Arabskie. Biuro podrózy Coral Travel Wezyr Holidays oferuje także atrakcyjne wakacje dla rodzin - w swoich najlepszych hotelach uruchomili bowiem polskojęzyczne animacje. Wybierać można spoód wielu ofert last minute i all inclusive.

Biuro Podróży Coral Travel Wezyr to gwarancja udanych wakacji. Jako jeden z nielicznych touroperatorów na polskim rynku wdrożył system zarządzania jakością i posiada certyfikat na zgodność z normą ISO 9001:2008. Jest laureatem nagród Fair Play Turystyki Polskiej 2012, Jakość Roku 2009 i 2010, a także szczególnego wyróżnienia Jakość Roku Srebro.


Exim Tours

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Stylowy hotel wybudowany w tradycyjnym, tunezyjskim stylu, należący do znanej sieci Iberostar. Znakomity program animacyjny oraz mnogość atrakcji sportowych to główne atuty tego hotelu.

Szukasz wakacji do Tunezji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

3*+ Tunezja/Wyspa Djerba

Kategoryzacja hotelu

- kat. Exim Tours 3*- kat. lokalna 3*

Położenie

- ok. 100 m od plaży - ok. 6 km od Midoun - ok. 25 km od lotniska - ok. 2 km od hotelu znajduje się pole golfowe

Plaża

- piaszczysta, szeroka - leżaki i parasole (bezpłatne)

Pokoje

Pokój standardowy - klimatyzacja centralna - TV-Sat, telefon - minibar (płatny ok. 7 DT/dzień) - sejf (płatny 3 DT/dzień) - łazienka (WC, wanna/prysznic, suszarka do włosów) - balkon/taras - widok na morze (płatny) Pokój Family - wyposażenie jak w pokoju standardowym - pokój składa się z 2 pomieszczeń

Sport, Relaks, Rozrywka

Bezpłatne - basen, basen kryty, leżaki i parasole przy basenie - aerobik, gimnastyka - 7 kortów tenisowych, tenis stołowy - siatkówka plażowa, koszykówka - animacje dzienne i wieczorne Płatne -minispa, masaże, hydromasaże, łaźnia turecka - sporty wodne na plaży

Dla dzieci

- brodzik, mini klub (4-12 lat), plac zabaw - aminacje, minidisco - łóżeczko dla dziecka do 2 lat (na zapytanie) - wysokie krzesełka w restauracji

Wyżywienie

All inclusive: śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu, przekąski w ciągu dnia w wybranych barach. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe serwowane są w godzinach 10:00-24:00. Raz na pobyt możliwość skorzystania z restauracji a la carte po uprzedniej rezerwacji.

Restauracje i bary

- restauracja gówna -restauracja a la carte - lobby bar - bar przy basenie - bar na plaży (czynny w sezonie) - kawiarnia mauretańska

Dodatkowe informacje

- hotel otwarty w 1992, wyremontowany w 2013 r. - hotel dysponuje 347 pokojami - sala konferencyjna - kącik internetowy (płatny) - kantor, lekarz - sklepiki z pamiątkami

Cena

Cena zawiera (PLN): bilet lotniczy, zakwaterowanie w hotelu (doba hotelowa zaczyna się w dniu przyjazdu od godz. 14:00, kończy o godz. 12:00), transfer lotnisko - hotel - lotnisko; opiekę polskojęzycznego rezydenta; wyżywienie wg opisu, podatek VAT, obowiązkowe ubezpieczenie (KL I NW, BAGAŻU, ubezpieczenia od chorób przewlekłych Europaische Reiseversicherung AG Europejskie), opłaty lotniskowe.Cena nie zawiera (PLN): opłata wyjazdowa z Tunezji (70 pln)


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.


Sun&Fun

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Stylowy hotel wybudowany w tradycyjnym, tunezyjskim stylu, należący do znanej sieci Iberostar. Znakomity program animacyjny oraz mnogość atrakcji sportowych to główne atuty tego hotelu.

Szukasz wakacji do Tunezji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Region

Djerba

Położenie

Najbliższe sklepy, restauracje i bary ok. 1 km Centrum Midoun ok. 6 km Port lotniczy Djerba ok. 27 km

Plaża

Piaszczysta, prywatna przy hotelu Oddalona o 200 m (przejście przez ogród i drogę) Leżaki i parasole bezpłatnie Ręczniki plażowe dostępne po wpłaceniu depozytu

Pokoje

Pokój Standard Klimatyzacja (15.06-15.09) Łazienka z prysznicem lub wanną, toaleta Telefon Sejf (płatny) Minibar na życzenie (płatny) Łóżeczko dziecięce na życzenie (bezpłatnie) Balkon lub taras Pokój rodzinny Pokój jest bardziej przestronny od pokoju standard Wyposażenie tak samo jak w pokoju standard

Wyżywienie

All Inclusive: Śniadanie, późne śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu Popołudniowe przekąski Jedna kolacja w wybranej restauracji à la carte - bezpłatnie raz na pobyt po dokonaniu wcześniejszej rezerwacji Lokalne alkohole oraz napoje bezalkoholowe w wybranych barach w zależności od godzin otwarcia Alkohole importowane są dodatkowo płatne

Opis hotelu

Recepcja 3 restauracje, 3 bary ( w tym płatne) Kawiarnia Basen dla dorosłych z osobną sekcją dla dzieci Leżaki i parasole są bezpłatne Miniklub Plac zabaw Centrum wellness (płatne) Kategoria lokalna 4*

Internet

Wi-fi płatne

Sport i rozrywka

Bezpłatnie: Odpłatnie:

Uwagi

W Tunezji obowiązuje podatek turystyczny, pobierany jednorazowo podczas zameldowaniu w hotelu, jego wysokość zależy od standardu obiektu: 1 TND / za noc za osobę powyżej 12 roku życia -w hotelu 2 gwiazdkowym 2 TND / za noc za osobę powyżej 12 roku życia -w hotelu 3 gwiazdkowym 3 TND / za noc za osobę powyżej 12 roku życia –w hotelu 4 i 5 gwiazdkowym Przy pobytach dłuższych niż 7 dni podatek jest równowartością pobytu 7 dniowego.

WAŻNE INFORMACJE

Opis imprezy turystycznej uwzględnia usługi świadczone w szczycie sezonu, który przypada na lipiec i sierpień. Zakres niektórych usług dostępnych w obiektach zakwaterowania (hotelach), świadczonych poza szczytem sezonu może nieznacznie różnić się od zakresu usług świadczonych w szczycie sezonu. Szczegółowe informacje na temat usług z określeniem różnic zostały wskazane w Informatorze ogólnym.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Sun & Fun działającego od 2004 roku na rynku turystycznym, które sukces i wysoki poziom świadczonych usług zapewnia współpracy ze stałymi i sprawdzonymi kontrahentami. W 2017 roku biuro zmieniło właściciela, rozpoczynająć okres rozwoju pod opieką jednego z największych czeskich touroperatorów - Blue Style.

Biuro posiada bogate, wieloletnie doświadczenie w organizowaniu wakacji all inclusive do krajów takich jak Egipt, Tunezja czy Turcja. Oferuje także szeroki wybór wycieczek do Grecji, Hiszpanii i Bułgarii. Poprzez zapewnienie klientom obsługi na najwyższym poziomie oraz organizacji interesujących i profesjonalnie prowadzonych wycieczek fakultatywnych, Biuro Podróży Sun & Fun pokazuje swoim klientom w szczególny sposób piękno i bogactwo kulturowe odwiedzanych miejsc.

Każdego roku wszystkie obiekty znajdujące się w ofercie Sun & Fun kontrolowane są pod względem bezpieczeństwa i jakości usług. Kompetencje i wysoki standard obsługi Biura Podróży Sun & Fun potwierdzają liczne certyfikaty i nagrody, będące jednocześnie gwarantem bezpieczeństwa i satysfakcji klientów.


Mapa Hotelu Iberostar Mehari Djerba

Opinie o Hotelu Iberostar Mehari Djerba

3.6
polecam

Przyzwoity. Odradzam dopłaty za widok na morze, które jest dobry kilometr od hotelu,na horyzoncie. Barek dla prestige jest systematycznie opróżniany przez pracowników hotelu, gościom czasem się uda chwycić jakieś ciastko. Czysto. Brak jacuzzi przy basenie wewnętrznym.

POLECAM:
rodzinom z dziećmi
Podsumowanie: polecam
3.6
4.6
polecam

Hotel ma kilka mankamentów, ale to normalne i nie przeszkadza w miłym urlopie. Położony w tzw strefie turystyczne, dookoła dużo się dzieje, chociaż do sklepów z pamiątkami trzeba kawałek spory przejść. Plaża piękna i szeroka. Jedzenie bardzo smaczne, choć monotonne, potrawy często się powtarzały. Pokoje ładne i zadbane. Byliśmy jedyną rodziną z Polski w hotelu, poza tym dużo osób z Europy Zachodniej. Spodoba się rodzinom z dziećmi, warto przyjechać!

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, wymagającym klientom
Podsumowanie: polecam
4.6

Iberostar Mehari Djerba - możliwości zakwaterowania:

2 os. pokoj economy
1 os. pokoj standardowy z widokiem na basen
1 os. pokoj standardowy z widokiem na morze
1 os. pokoj standardowy z widokiem na ogrod
3 os. pokój standardowy z widokiem na basen
3 os. Pokój Standardowy z widokiem na ogród
standard [garden view] dbl
standard [pool view] dbl
standard [sea view] dbl
3 os. pokoj standardowy z widokiem na morze
FAMILY ROOM
DOUBLE GARDEN VIEW
DOUBLE POOL VIEW
DOUBLE BASIC
DOUBLE INTERCONNECTING
DOUBLE SEA VIEW
DOUBLE STAR PRESTIGE SEA VIEW
FAMILY BASIC ROOM
DOUBLE STAR PRESTIGE GARDEN VIEW
DOUBLE SIDE SEA VIEW
broom basic room
famrb family room b
famrbb family room basic b
fbr family basic room
fr family room
srdbb standard room basic b
srdgvb standard room garden view b
srdgvb standard room garden view b
srdpvb standard room pv b
srdpvb standard room pv b
srdpvb standard room pv b
srdsvb standard room sea view b
srdsvb standard room sea view b
srdsvb standard room sea view b
srgv standard room gv
srgv standard room gv
srgv standard room gv
srpv standard room pv
srpv standard room pv
srpv standard room pv
srsv standard room sea view
srsv standard room sea view
srsv standard room sea view

Iberostar Mehari Djerba - Możliwości wyżywienia:


Iberostar Mehari Djerba - miasta wylotu:


Iberostar Mehari Djerba - możliwa długość wypoczynku:


Masz pytania o Hotel Iberostar Mehari Djerba? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00