cellphone

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob. 10:00-16:00; nd. 10-18

Wakacje Last Minute
  • Hotel Hovima Jardin Caleta, Teneryfa
  • Hotel Hovima Jardin Caleta, Teneryfa
  • Hotel Hovima Jardin Caleta, Teneryfa
  • Hotel Hovima Jardin Caleta, Teneryfa
  • Hotel Hovima Jardin Caleta, Teneryfa
  • Hotel Hovima Jardin Caleta, Teneryfa
  • Hotel Hovima Jardin Caleta, Teneryfa
  • Hotel Hovima Jardin Caleta, Teneryfa
  • Hotel Hovima Jardin Caleta, Teneryfa
  • Hotel Hovima Jardin Caleta, Teneryfa
  • Hotel Hovima Jardin Caleta, Teneryfa
  • Hotel Hovima Jardin Caleta, Teneryfa
  • Hotel Hovima Jardin Caleta, Teneryfa
  • Hotel Hovima Jardin Caleta, Teneryfa
  • Hotel Hovima Jardin Caleta, Teneryfa
  • Hotel Hovima Jardin Caleta, Teneryfa
  • Hotel Hovima Jardin Caleta, Teneryfa
  • Hotel Hovima Jardin Caleta, Teneryfa
  • Hotel Hovima Jardin Caleta, Teneryfa
  • Hotel Hovima Jardin Caleta, Teneryfa
  • Hotel Hovima Jardin Caleta, Teneryfa
  • Hotel Hovima Jardin Caleta, Teneryfa
  • Hotel Hovima Jardin Caleta, Teneryfa
  • Hotel Hovima Jardin Caleta, Teneryfa
  • Hotel Hovima Jardin Caleta, Teneryfa
  • Hotel Hovima Jardin Caleta, Teneryfa
  • Hotel Hovima Jardin Caleta, Teneryfa
  • Hotel Hovima Jardin Caleta, Teneryfa
  • Hotel Hovima Jardin Caleta, Teneryfa
  • Hotel Hovima Jardin Caleta, Teneryfa
  • Hotel Hovima Jardin Caleta, Teneryfa
  • Hotel Hovima Jardin Caleta, Teneryfa
  • Hotel Hovima Jardin Caleta, Teneryfa
  • Hotel Hovima Jardin Caleta, Teneryfa
  • Hotel Hovima Jardin Caleta, Teneryfa
  • Hotel Hovima Jardin Caleta, Teneryfa
1 / 36
Ocena
hotelu:
3.8 / 5
Najbliższy termin
27.10 - 04.11
już od 3729 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
07.12 - 10.12
już od 1679 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Hovima Jardin Caleta
  • Tenis
  • Basen odkryty
  • Dostęp do Internetu
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Bez paszportu

Hotel Hovima Jardin Caleta
star 3

Hiszpania: Teneryfa
Ocena hotelu Hovima Jardin Caleta:
3.8 / 5
Średnia z 3 opinii
Szczegóły oceny hotelu Hovima Jardin Caleta:
  • Lokalizacja
    3.0
  • Hotel
    3.5
  • Pokoje
    3.5
  • Wyżywienie
    4.0
  • Atrakcje
    i sport
    2.5
  • Jakość
    do ceny
    4.5
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 27 października 2019
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 07 grudnia 2019
ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Hovima Jardin Caleta to hotel apartamentowy, usytuowany w La Caleta ze sklepami, restauracjami i barami. Polecamy miłośnikom życia nocnego i rozrywek, a także osobom nastawionym na odkrywanie uroków Teneryfy.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w miejscowości La Caleta, przy plaży (druga plaża - szeroka i piaszczysta około 1,2 km od hotelu)
  • apartamenty z wyposażonym aneksem kuchennym
  • 2 baseny

Hotel Hovima Jardin Caleta w ofercie Biura podróży:

Coral Travel

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Hovima Jardin Caleta to hotel apartamentowy, usytuowany w La Caleta ze sklepami, restauracjami i barami. Polecamy miłośnikom życia nocnego i rozrywek, a także osobom nastawionym na odkrywanie uroków Teneryfy.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w miejscowości La Caleta, przy plaży (druga plaża - szeroka i piaszczysta około 1,2 km od hotelu)
  • apartamenty z wyposażonym aneksem kuchennym
  • 2 baseny

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

KATEGORIA

3*

REGION

Teneryfa

kategoria hotelu

3*

kategoria lokalna hotelu

3*

Data otwarcia

1996r. Odnowiony 2005/2008r. Na terenie znajduje sięrestauracja, snack bar, 2 baseny (1 podgrzewany), wypożyczalnia samochodów, lounge, sala konferencyjna, sklep pralnia. Hotel przystosowany dla osób niepełnosprawnych.

internet

Wi-Fi w lobby bezpłatne, Wi-Fi w pokojach płatne, Kącik internetowy płatny

plaża

1,2 km od hotelu plaże La Enramada oraz Del Duque, publiczna, piaszczysta. Leżaki i materace - bezpłatnie, ręczniki plażowe płatne przy wymianie.

pokoje

Wyposażone w sejf (płatny), telefon, TV, łazienkę z suszarką, balkon lub taras. Typy pokoi: na terenie hotelu: studia (składają się z optycznie wydzielonej części dziennej z aneksem kuchennym i sypialnej) , apartamenty (składają się z optycznie wydzielonej części dziennej z aneksem kuchennym i sypialnej)

Wyżywienie

restauracja, snack bar

śniadanie i obiadokolacja

Formuła zawiera:śniadanie, obiadokolacja, wybrane lokalne napoje bezalkoholowe do śniadania

śniadanie i obiadokolacja plus

Formuła zawiera:śniadanie, obiadokolacja, napoje bezalkoholowe do śniadania oraz woda i wino do obiadokolacji

śniadanie, obiad i kolacja

Formuła zawiera:śniadanie, obiad, kolacja, wybrane lokalne napoje bezalkoholowe do śniadania

śniadanie, obiad i kolacja plus

Formuła zawiera:śniadanie, obiad, kolacja, napoje bezalkoholowe do śniadania oraz woda i wino do obiadu i kolacji

z myślą o dzieciach

brodzik (podgrzewany w zimie), mini klub dla dzieci w wieku 4-12 lat, dzieci w wieku 1-3 lat mogą przebywać na terenie mini klubu tylko pod opieką rodzica/opiekuna, opiekunka dla dzieci (płatna), teren rekreacyjny dla dzieci, łóżeczko dla dzieci

w cenie

tenis stołowy, dzienne i wieczorne animacje

płatne

bilard, rzutki, kort do tenisa

Aktualizacja opisu

02.11.2016 10:34

usługi dostępne w hotelu

Niepełnosprawni Wi-Fi Mini Klub Serwis plażowy


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Coral Travel Wezyr Holidays, które działa na polskim rynku od roku 1999. W tym czasie zdobyło grono stałych i zadowolonych klientów. Biuro Podróży Coral Travel Wezyr Holidays specjalizuje się w wyjazdach do Turcji, jednak z roku na rok wzbogaca swoją ofertę o nowe kierunki. Jedną z najchętniej wybieranych przez klientów destynacji jest Grecja. Dodatkowo możemy wybrać ofertę spośród takich krajów jak Hiszpania, Bułgaria czy Egipt. Ciągły rozwój biura i pozycja jednego z największych touroperatorów w Europie zaowocował stale poszerzającą się ofertą egzotycznych wakacji, hitem są takie kierunki jak Dominikana, Kuba, Meksyk, Tajlandia, Mauritius czy Zjednoczone Emiraty Arabskie. Biuro podrózy Coral Travel Wezyr Holidays oferuje także atrakcyjne wakacje dla rodzin - w swoich najlepszych hotelach uruchomili bowiem polskojęzyczne animacje. Wybierać można spoód wielu ofert last minute i all inclusive.

Biuro Podróży Coral Travel Wezyr to gwarancja udanych wakacji. Jako jeden z nielicznych touroperatorów na polskim rynku wdrożył system zarządzania jakością i posiada certyfikat na zgodność z normą ISO 9001:2008. Jest laureatem nagród Fair Play Turystyki Polskiej 2012, Jakość Roku 2009 i 2010, a także szczególnego wyróżnienia Jakość Roku Srebro.


Exim Tours

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Hovima Jardin Caleta to hotel apartamentowy, usytuowany w La Caleta ze sklepami, restauracjami i barami. Polecamy miłośnikom życia nocnego i rozrywek, a także osobom nastawionym na odkrywanie uroków Teneryfy.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w miejscowości La Caleta, przy plaży (druga plaża - szeroka i piaszczysta około 1,2 km od hotelu)
  • apartamenty z wyposażonym aneksem kuchennym
  • 2 baseny

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

3* Hiszpania/Teneryfa

Położenie

- położony w La Caleta - w pobliżu liczne sklepy, restauracje i bary - ok. 25 km od lotniska - pole golfowe ok. 2 km

Plaża

- nieduża, piaszczysto żwirowa ok. 50 m od hotelu - szeroka piaszczysta ok. 1200 m od hotelu - leżaki i parasole płatne

Pokoje

Apartamenty: - jedno pomieszczenie z wyposażonym aneksem kuchennym - balkon lub taras, część z widokiem na ocean - łazienka (WC, wanna/prysznic, suszarka do włosów) - TV-SAT bezpłatnie podstawowe kanały - sejf (płatny), telefon

Sport, Relaks, Rozrywka

Bezpłatnie: - 2 baseny w tym jedne podgrzewany sezonowo - leżaki, materace i parasole bezpłatne - dzienne i wieczorne programy animacyjne

Płatne

- bilard, rzutki - kort tenisowy, tenis stołowy

Dla dzieci

- brodzik

Wyżywienie

HB - śniadania i obiadokolacje w formie bufetu FB - śniadania, obiady i kolacje w formie bufetu

Restauracje i bary

- restauracja główna - bar przy basenie, snack bar, bar w lobby

Dodatkowe informacje

- otwarty w 1996 r, wyremontowany w 2008 r. - 4 pięter, 4 windy, 244 pokoje - punkt wymiany walut, wypożyczalnia samochodów - kawiarenka internetowa i Internet bezprzewodowy w lobby płatny - www.hovima-hotels.com

Cena

-


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.


Sun&Fun

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Hovima Jardin Caleta to hotel apartamentowy, usytuowany w La Caleta ze sklepami, restauracjami i barami. Polecamy miłośnikom życia nocnego i rozrywek, a także osobom nastawionym na odkrywanie uroków Teneryfy.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w miejscowości La Caleta, przy plaży (druga plaża - szeroka i piaszczysta około 1,2 km od hotelu)
  • apartamenty z wyposażonym aneksem kuchennym
  • 2 baseny

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

KATEGORIA HISZPAŃSKA

3 KLUCZE

KATEGORIA SUN & FUN HOLIDAYS

SF3

Położenie

1.5 km od centrum turystycznej miejscowości Costa Adeje, 25 km od lotniska, w pobliżu sklepy oraz restauracje. Bezpośrednio przy hotelu znajduję się przystanek autobusowy.

PLAŻA

Niewielka piaszczysto-żwirowa plaża znajduję się ok. 100 m od hotelu, szeroka piaszczysta plaża - ok. 1.2km (Playa del Duque).

ZAKWATEROWANIE

244 pokoje; Typy pokoi: one bedroom apartment (sypialnia oraz pokój dzienny ok. 40 m2); Wyposażenie: łazienka, aneks kuchenny (toster, czajnik), suszarka do włosów, telewizor, radio, telefon sejf (płatny ok. 18 euro/tydzień), balkon.

RESTAURACJE I BARY

Restauracja główna; Bar przy basenie, bar w lobby.

BB

śniadania; HB: 2 posiłki;

FB

śniadania, obiady, kolacje; Napoje dostępne są za dodatkową opłatą.

SPORT I ROZRYWKA

2 Baseny zewnętrzny (1 podgrzewany od 01.11 do 31.03); Bezpłatnie: darmowe leżaki przy basenie, tenis stołowy; Odpłatnie: bilard, rzutki, przy hotelu znajduję się centrum sportowe wyposażone m.in. w boiska do piłki nożnej i siatkówki, baseny, korty tenisowe.

DLA DZIECI

Animacje, brodzik, plac zabaw, opiekunka dla dzieci (na zapytanie - za opłatą).

POZOSTAŁE UDOGODNIENIA

Bezprzewodowy internet w pobliżu lobby; Płatne: kawiarenka internetowa, szybki bezprzewodowy internet w pobliżu lobby ( 6 euro/dzień), sale konferencyjne, wypożyczalnia rowerów, automat do prania, wymiana walut, wypożyczalnia samochodów, parking (ok. 4 euro).

NASZYM ZDANIEM

Hotel położony z dala od zgiełku miasta jednak w bliskiej odległości od kurortów takich jak Costa Adeje i Los Cristianos, idealne miejsce na bazę wypadową na wycieczki po wyspie bądź też po prostu spokojny wypoczynek. Na uwagę zasługują profesjonalna obsługa oraz przestronne pokoje. Ceniony przez klientów.

STRONA INTERNETOWA

www.hovima-hotels.com/en/


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Sun & Fun działającego od 2004 roku na rynku turystycznym, które sukces i wysoki poziom świadczonych usług zapewnia współpracy ze stałymi i sprawdzonymi kontrahentami. W 2017 roku biuro zmieniło właściciela, rozpoczynająć okres rozwoju pod opieką jednego z największych czeskich touroperatorów - Blue Style.

Biuro posiada bogate, wieloletnie doświadczenie w organizowaniu wakacji all inclusive do krajów takich jak Egipt, Tunezja czy Turcja. Oferuje także szeroki wybór wycieczek do Grecji, Hiszpanii i Bułgarii. Poprzez zapewnienie klientom obsługi na najwyższym poziomie oraz organizacji interesujących i profesjonalnie prowadzonych wycieczek fakultatywnych, Biuro Podróży Sun & Fun pokazuje swoim klientom w szczególny sposób piękno i bogactwo kulturowe odwiedzanych miejsc.

Każdego roku wszystkie obiekty znajdujące się w ofercie Sun & Fun kontrolowane są pod względem bezpieczeństwa i jakości usług. Kompetencje i wysoki standard obsługi Biura Podróży Sun & Fun potwierdzają liczne certyfikaty i nagrody, będące jednocześnie gwarantem bezpieczeństwa i satysfakcji klientów.


Ecco Holiday

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Hovima Jardin Caleta to hotel apartamentowy, usytuowany w La Caleta ze sklepami, restauracjami i barami. Polecamy miłośnikom życia nocnego i rozrywek, a także osobom nastawionym na odkrywanie uroków Teneryfy.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w miejscowości La Caleta, przy plaży (druga plaża - szeroka i piaszczysta około 1,2 km od hotelu)
  • apartamenty z wyposażonym aneksem kuchennym
  • 2 baseny

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

***

Region

Hiszpania/Teneryfa

Opis

  • Rodzinny hotel, położony w spokojnej części Costa Adeje, z łatwym dostępem do wszelkich rozrywek
  • Około 50 m od niewielkiej piaszczysto-żwirowej plaży
  • Przestronne apartamenty z aneksem kuchennym
  • Atrakcje dla dzieci i dorosłych

Lokalizacja

w La Caleta, ok. 200 m od najbliższej plaży, w pobliżu przystanku komunikacji publicznej, ok. 25 km od lotniska, w pobliżu lokalnego centrum.

Wyposażenie

liczba pokoi: 244, restauracje: 1, bary: 3, internet bezprzewodowy w recepcji bezpłatny - poza recepcją płatny, recepcja 24h, wymiana walut, pralnia/czyszczenie chemiczne (płatne), taras słoneczny, internet (płatny), ogród, centrum konferencyjne (płatne), lobby, parking, brak udogodnień dla osób o ograniczonej sprawności ruchowej.

Basen

2 baseny odkryte (1 podgrzewany od listopada do marca), parasole i leżaki bezpłatne; brodzik dla dzieci (woda podgrzewana od listopada do marca)

Pokoje

internet bezprzewodowy (płatny), telewizja satelitarna, taras/balkon, łazienka z wanną lub prysznicem, suszarka do włosów, pokój dzienny, sejf (płatny), telefon, aneks kuchenny, lodówka, brak klimatyzacji - możliwość wypożyczenia wiatraka na recepcji Typ pokoju -

APARTAMENT: pokoje dla max. 3 osób lub 2 dorosłych i 2 dzieci (z 1 sypialnią).

Plaża

publiczna, piaszczysta, leżaki i materace bezpłatne, ręczniki bezpłatne (kaucja)

Sport i fitness

tenis stołowy, rzutki.

Rozrywka

animacje

Dla dzieci

plac zabaw, brodzik, animacje, łóżeczko dziecięce na zapytanie, opiekunka na zapytanie

Wyżywienie

śniadania i obiadokolacje w formie bufetu.

Cena zawiera

Przelot, hotel, opłaty lotniskowe i paliwowe, obowiązkowe ubezpieczenia KL NNW, transfer shuttle bus lotnisko-hotel-lotnisko.

W cenie bagaż podręczny:
lot Wizz Air (W6): 1 sztuka bagażu podręcznęgo max. wymiary 40x30x20 cm; dopłata do drugiego bagażu podręcznego 55 cm x 40 cm x 23 cm 200 zł/szt./2 strony;
lot Ryanair (FR): 1 sztuka bagażu podręcznego  o wymiarach 40 x 20 x 25 cm; dopłata do drugiego bagażu podręcznego 55 cm x 40 cm x 20 cm 150zł/szt./2 strony;


W cenie bagaż podręczny i bagaż rejestrowany:

lot Enter Air (ENT): 1 szt. bagażu podręcznego 5 kg/os + 1 szt. bagażu rejestrowanego 20 kg/os

Rezerwacja na potwierdzenie w ciągu 48 godzin.

Cena nie zawiera

Dopłaty do bagażu głównego (opcjonalnie, za sztukę):

RYANAIR:

- bagaż rejestrowany 20kg 400zł/2 strony;  

- bagaż rejestrowany 10 kg o max. wym. 55 cm x 40 cm x 20 cm/

200 zł/2 strony;

 

WIZZAIR:
- bagaż rejestrowany 20kg 400zł/2 strony;

- bagaż rejestrowany 10 kg o max. wym. 55 cm x 40 cm x 23 cm/

250 zł/2 strony;

Ceny w momencie rezerwacji. Dodanie bagażu po potwierdzeniu rezerwacji wiąże się z wyższymi cenami.

Cena nie zawiera opłaty za wybrane miejsca w samolocie. Podczas odprawy on-line przydzielane są one automatycznie przez system. Oznacza to, że osoby z jednej rezerwacji mogą zajmować różne miejsca w samolocie. Dotyczy to także dzieci powyżej 12 roku życia. Istnieje możliwość rezerwacji konkretnych miejsc za dodatkową opłatą. Zapytaj sprzedawcę o szczegóły.

Obsługa na miejscu

Obsługa przedstawiciela lokalnego agenta w języku polskim przez cały rok (kontakt telefoniczny, spotkanie informacyjne na życzenie).


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Ecco Holiday, firmy prężnie działającej na polskim rynku od roku 2002. Początkowo Biuro zajmowało się organizacją pobytowych wycieczek czarterowych w regionach północnej Afryki i południowej Europy. Dynamiczny rozwój firmy, zadowolenie klientów i silna pozycja na rynku pozwoliła na powstanie bliźniaczej firmy Ecco Travel, która wyspecjalizowała się w organizowaniu wyjazdów do krajów egzotycznych.

Biuro Podróży Ecco Holiday to zespół młodych ludzi, dla których praca jest jednocześnie spełnieniem marzeń o podróżowaniu. Dzięki temu posiadają praktyczną wiedzę w zakresie organizacji wakacji pobytowych i wyjazdów objazdowych. Misją Ecco Holiday jest spełnianie marzeń swoich klientów o niezapomnianych podrózach,

W ofercie Biura Podrózy Ecco Holiday można znaleźć wakacje last minute i all inclusive na Malcie i na Cyprze, w Hiszpanii, Bułgarii, Portugalii, Grecji oraz Egipcie. Wszystkie starannie wyselekcjonowane hotele mają spełniać wszelkie oczekiwania gości.

Dzięki wysokiej jakości świadczonych usług i zaangażowanemu zespołowi pracowników, Ecco Holiday jest wielokrotnym laureatem prestiżowych nagród.


Prima Holiday

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Hovima Jardin Caleta to hotel apartamentowy, usytuowany w La Caleta ze sklepami, restauracjami i barami. Polecamy miłośnikom życia nocnego i rozrywek, a także osobom nastawionym na odkrywanie uroków Teneryfy.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w miejscowości La Caleta, przy plaży (druga plaża - szeroka i piaszczysta około 1,2 km od hotelu)
  • apartamenty z wyposażonym aneksem kuchennym
  • 2 baseny

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

POŁOŻENIE

Hotel położony w spokojnej okolicy La Caleta, oddalony ok. 2 km od centrum Costa Adeje, gdzie goście mogą znaleźć liczne możliwości rozrywki i zakupów. Oddalony ok.20  km od lotniska. Przy hotelu znajduje się przystanek autobusowy.

PLAŻA

Żwirowa plaża publiczna oddzielona jest promenadą od hotelu, plaża piaszczysta del Duque oddalona jest ok. 1200 m od hotelu. Leżaki i parasole za opłatą.

HOTEL

Obiekt w spokojnej okolicy polecany dla wszystkich klientów szukających relaksu i wypoczynku, szczególnie dla rodzin z dziećmi. Jednocześnie bliskość pola golfowego i centrum sportowego dają możliwość aktywnego wypoczynku.

DO DYSPOZYCJI GOŚCI

Recepcja, lobby, restauracja, bar przy basenie, taras słoneczny, kantor, pralnia, sklepy, wypożyczalnia samochodów, plac zabaw dla dzieci, mini klub, opiekunka za opłatą, sala konferencyjna, Internet za opłatą. WiFi w lobby bezpłatnie.

INTERNET

Internet za opłatą, WiFi bezpłatnie w lobby.

KONFERENCJE/INCENTIVE

Dostepna sala konferencyjna.

SPORT, REKREACJA I ROZRYWKA

Bezpłatnie: 2 baseny (jeden podgrzewany), brodzik dla dzieci, jacuzzi (leżaki i parasole bezpłatnie), tenis stołowy, boisko sportowe, programy animacyjne. Odpłatnie: bilard, tenis ziemny, sporty wodne na plaży, nurkowanie, wyprawy na ryby, pole golfowe w odległości 10 min. od hotelu. Obok hotelu znajduje cię centrum sportowo-rozrywkowe Tenerife Top Training.

DLA DZIECI

brodzik (podgrzewany sezonowo), plac zabaw, mini- klub dla dzieci 4-12 lat. Opiekunka do dziecka za opłatą.

ZAKWATEROWANIE

pokój 2-osobowy: wentylator, balkon lub taras, łazienka z prysznicem lub wanną, WC, suszarka do włosów, TVSat, telefon, aneks kuchenny. Sejf za opłatą.

WYŻYWIENIE

HB: śniadanie i obiadokolacja w formie bufetu,  napoje płatne dodatkowo                                     (25.12. i 31.12  w cenie zawarta kolacja świąteczna i sylwestrowa) FB: śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu,  napoje płatne dodatkowo                             (25.12. i 31.12  w cenie zawarta kolacja świąteczna i sylwestrowa)

INFORMACJE DODATKOWE

www.hovima-hotels.com

CENA

Cena zawiera - oferta z przelotem: bilet lotniczy; bagaż rejestrowany: czarter-23kg, Wizzair - 23kg (szerokość: 1,499m, wysokość: 1,194m, długość: 1,715m), Ryannair - 15kg; bagaż podręczny: czarter 5kg,  Wizzair - mały o wymiarach nieprzekraczających 42x32x25cm, Ryannair - 10kg o wymiarach 55x40x20cm oraz 1 małą torebkę o maksymalnych wymiarach 35x20x20cm; transfer lotnisko - hotel - lotnisko; zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie wg oferty, opłaty lotniskowe, opiekę polskojęzycznego rezydenta (przy niskiej sprzedaży w okresie zimowym tj. od listopada do kwietnia alternatywnie możliwa opieka anglojęzyczna), ubezpieczenie Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG) NNW, KL, bagaż, OC organizatora, VAT. Cena zawiera - oferta z dojazdem własnym: zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie wg oferty, ubezpieczenie Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG) NNW, KL, bagaż (od momentu rozpoczęcia imprezy do jej zakończenia z wyłączeniem czasu trwania dojazdu własnego), OC organizatora, VAT. Od 26.11.2016r wszystkie oferty zawierają w cenie składkę na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny (TFC) 15PLN - za imprezy samolotowe czarterowe (za wyjątkiem krajów mających granicę lądową z Polską) 13PLN - za imprezy nieczarterowe realizowane poza Europę 10PLN - za imprezy oparte o loty rejsowe oraz autokarowe i dojazd własny na terenie Europy (za wyjątkiem krajów mających granicę lądową z Polską) Cena nie zawiera: dodatkowego ubezpieczenia od kosztów rezygnacji i chorób przewlekłych, wycieczek fakultatywnych, podatku turystycznego* (dot. Costa Brava, Majorka). *Podatek turystyczny w Katalonii (dotyczy ofert na COSTA BRAVA) oraz na Majorce (pobyty od 1 lipca 2016) nie jest wliczony w cenę. Klienci zobligowani są do wniesienia należnej opłaty bezpośrednio po przyjeździe do hotelu: hotele 5* ok. 2,50 za dzień od osoby hotele 4* ok. 1,65 za dzień od osoby hotele 3 *ok. 1,10 za dzień od osoby pozostałe obiekty ok. 1 za dzień od osoby Dzieci 0-16 lat zwolnione są z podatku. Ponad to na Costa Brava opłata dotyczy tylko pierwszego tygodnia pobytu (max 7 dni), w dalszym okresie podatek nie obowiązuje.Cena uzależniona jest od dostępności miejsc w samolocie w danej taryfie cenowej. Linie lotnicze podają ceny aktualne na chwile zapytania. W związku z powyższym ze względu na wyczerpanie się danych taryf, do momentu podpisania umowy cena może ulegać zmianom. W przypadku bagażu, który przekracza obowiązujący bezpłatny limit (ilość sztuk lub wymiary) pobierane będą opłaty za nadbagaż. Przekroczenie dozwolonego limitu bagażu podręcznego podlegać będzie dodatkowej opłacie zgodnie z przepisami dotyczącymi nadbagażu w samolocie.

WARUNKI WJAZDOWE

dokumentem podróży uprawniającym do wjazdu i pobytu (niezależnie od jego celu) na terytorium Hiszpanii jest ważny paszport lub dowód osobisty. Obywatele polscy korzystają z prawa do swobodnego przepływu osób w ramach Unii Europejskiej/Europejskiego Obszaru Gospodarczego. każdy uczestnik imprezy zobowiązany jest do przestrzegania paszportowych, celnych, zdrowotnych i innych przepisów kraju, do którego podróżuje. Klient odpowiedzialny jest za dotrzymanie wszelkich przepisów niezbędnych do przeprowadzenia imprezy turystycznej, o których został poinformowany przez organizatora.KAŻDY Z NASZYCH KLIENTÓW ZOBLIGOWANY JEST DO POTWIERDZENIA GODZIN NA 24h PRZED WYLOTEM (DOTYCZY TO WYLOTÓW Z POLSKI JAK I POWROTÓW DO POLSKI). Odprawa lotnicza rozpo­czyna się na 2 godziny przed planowanym lotem i kończy się na 40 minut przed. Każdy klient zobligowany jest do zgłoszenia się do od­prawy we właściwym czasie przed realizowanym lotem.

DOBA HOTELOWA

UWAGA!!! DOBA HOTELOWA W REGIONIE COSTA BRAVA KOŃCZY SIĘ O GODZINIE 10:00, KWATEROWANIE OD GODZINY 14:00


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Prima Holiday, którego dewizą jest profesjonalizm, wysoka jakość świadczonych usług, solidność i wiarygodność. Organizowanie wakacji i wycieczek tylko do kilku wybranych destynacji sprawia, że Biuro Podróży Prima Holiday jest ekspertem w swojej kategorii..

Proponowane przez Biuro Podróży Prima Holiday hotele to obiekty rekomendowane na opiniotwórczych portalach turystycznych, posiadające przeważającą ilość pozytywnych opinii. Szeroki wybór wycieczek zapewnia dopasowanie do gustów, potrzeb i możliwości klienta. W swojej ofercie Biuro Podróży Prima Holiday posiada bardzo zróżnicowane produkty od rodzinnych wakacji all inclusive w hotelach z aquaparkami, poprzez propozycje komfortowe, budżetowe wczasy last minute po najbardziej luksusowe oferty. Nowością są wycieczki objazdowe do Izraela, Emiratów Arabskich oraz Tajlandii realizowane w kameralnych grupach wraz z wykwalifikowanym przewodnikiem.

Prima Holiday posiada gwarancję ubezpieczeniową przyznaną przez wiodącego ubezpieczyciela w Europie ERV – Europäische Reiseversicherung AG Oddział w Polsce.


Mapa Hotelu Hovima Jardin Caleta
Zdjęcia lokalizacji (Hiszpania / Teneryfa)
Puerto de la Cruz czyli miasto na północy Teneryfy z kompleksem Lago Martianez
Wodny park atrakcji Siam Park wzorowany na tajlandzkiej wiosce - Hiszpania, Teneryfa
Kilometrowa plaża na północy wyspy Teneryfa ze złotym saharyjskim piaskiem - Hiszpania
Słynny na całym świecie park zoologiczny Loro Park w Puerto de la Cruz odwiedzają miliony turystów rocznie
Klify olbrzymy czyli Los Gigantes na wyspie Teneryfa
Długa piaszczysta plaża i promenada w pobliży Playa de las Americas na wyspie Teneryfa
Jedna z ładniejszych plaż i miejscowości na południu wyspy Teneryfa czyli Costa Adeje
Jedna z głównych atrakcji wyspy Teneryfa czyli wulkan Teide
Przyciągająca tysiące turystów 1000- letnia dracena w miejscowości Icod del los Vinos na Teneryfie
La Gomera to najpopularniejsza wycieczka fakultatywna dostępna z wyspy Teneryfa
Wąwóz Masca w górach Teno to ulubione miejsce na trekking na Teneryfie
Wulkaniczna Playa de La Arena każdego roku przyciąga  tysiące turystów na Teneryfie
Opinie z Traveligo.pl

Opinie o Hotelu Hovima Jardin Caleta

4.4
polecam

całkiem przyjemny, w spokojnej lokalizacji, dzieje się nawet sporo ale zadowoleni będą raczej ludzie 50+ bo pod tę grupę wiekową były robione animacje. jedzenie super, byłam już w kilku hotelach północnej teneryfy ale hovima jardin caleta pod względem wyżywienia przoduje. plaża niedaleko czarna, urocza. polecam na zrelaksowanie się po ciężkim roku pracy

POLECAM:
osobom ceniącym spokój, wymagającym klientom
Podsumowanie: polecam
4.4
3.6
polecam

byłam z koleżanką w hotelu Hovima Jardin Caleta i mówiąc szczerze trochę się wynudziłyśmy, bo jest położony w dużej odległości od centrum Costa Adeje i od wszelkich rozrywek, ogólnie fajny i czysto, tylko raczej dla osób ceniących spokój

POLECAM:
osobom ceniącym spokój
Podsumowanie: polecam
3.6
3.4
może być

Jardin Caleta nie jest najnowszy ale nie można mu zarzucić braku czystości, personel sprzątający dobrze realizuje swoje zadania. Umeblowanie nie najnowsze ale wszystko działa i jest czyste. Posiłki są smaczne i wybór dosyć duży. Tym razem nastawiliśmy się na zwiedzenie całej wyspy więc nie spędzaliśmy całych dni w hotelu ale większych zastrzeżeń nie mamy a TENERYFA jest przepiękna - zakochaliśmy się w niej :)

POLECAM:
ekonomicznym klientom
Podsumowanie: może być
3.4
Opinie z HolidayCheck
Szczegóły oceny hotelu Hovima Jardin Caleta:
  • Lokalizacja
    5.2
  • Hotel
    4.7
  • Pokoje
    4.6
  • Wyżywienie
    4.7
  • Atrakcje
    i sport
    4.2
  • Obsługa
    4.9
HolidayCheck
Ocena Hovima Jardin Caleta:
4.7 / 6

Dobry, cichy hotel 2008-04-01
Szczegóły oceny hotelu Hovima Jardin Caleta:
  • Lokalizacja
    5.0
  • Pokoje
    5.3
  • Wyżywienie
    4.8
  • Atrakcje
    4.3
  • Obsługa
    5.3

Bardzo Fajny 3-y gwiazdkowy hotel dla nie wymagających klientów położony tuż przy promenadzie gdzie ...
więcej

4.9
Spokojny, cichy hotelik 2008-05-24
Szczegóły oceny hotelu Hovima Jardin Caleta:
  • Lokalizacja
    5.5
  • Pokoje
    6.0
  • Wyżywienie
    5.8
  • Atrakcje
    5.5
  • Obsługa
    6.0

Myślę że trzy gwiazdki tego hotelu to trochę za mało. Poleciłbym go osobom nie przepadającym za gwar...
więcej

5.7
Hotel skierowany dla osób chcących wypocząć 2008-07-23
Szczegóły oceny hotelu Hovima Jardin Caleta:
  • Lokalizacja
    5.0
  • Pokoje
    6.0
  • Wyżywienie
    4.0
  • Atrakcje
    5.0
  • Obsługa
    5.5

W pokoju hotelowym znależliśmy to co potrzebne: były talerze, stuczce, szklanki, kubki, garnki, nie ...
więcej

5.0
Gorąco polecam, ciekawie położony 2011-01-28
Szczegóły oceny hotelu Hovima Jardin Caleta:
  • Lokalizacja
    5.5
  • Pokoje
    5.5
  • Wyżywienie
    5.5
  • Atrakcje
    5.0
  • Obsługa
    5.5

Miły i przyjazny. Ciekawie położony blisko do miasta i plaży. Wart wypożyczyć samochód. Dobra ku...
więcej

5.3
Typowy Aparthotel w rozsądnej cenie 2012-08-23
Szczegóły oceny hotelu Hovima Jardin Caleta:
  • Lokalizacja
    4.2
  • Pokoje
    4.0
  • Wyżywienie
    4.0
  • Atrakcje
    5.0
  • Obsługa
    4.8

Aparthotel przeciętnej jakości w bardzo atrakcyjnej cenie. Hotel nie jest najnowszy ale nie można mu...
więcej

4.3
Wrzesień/Październik 2014 w Jardin 2014-10-03
Szczegóły oceny hotelu Hovima Jardin Caleta:
  • Lokalizacja
    4.0
  • Pokoje
    6.0
  • Wyżywienie
    6.0
  • Atrakcje
    4.0
  • Obsługa
    6.0

5.3
Fantastyczny hotel na uboczu Adeje 2015-06-18
Szczegóły oceny hotelu Hovima Jardin Caleta:
  • Lokalizacja
    5.0
  • Pokoje
    6.0
  • Wyżywienie
    6.0
  • Atrakcje
    5.0
  • Obsługa
    6.0

5.7
Godny polecenia 2015-09-07
Szczegóły oceny hotelu Hovima Jardin Caleta:
  • Lokalizacja
    5.2
  • Pokoje
    5.8
  • Wyżywienie
    6.0
  • Atrakcje
    5.3
  • Obsługa
    6.0

Hotel położony tuż przy plaży. Pokoje z widokiem na ocean (warto dopłacić!!!!) duże i przestronne, c...
więcej

5.7

Hovima Jardin Caleta - możliwości zakwaterowania:

apartament double standard balcony or terrace
apartament singleuse standard balcony or terrace
apartament superior lateralseaview balcony or terrace
Apartament
Pokój jednoosobowy

Hovima Jardin Caleta - Możliwości wyżywienia:


Hovima Jardin Caleta - możliwa długość wypoczynku:


Masz pytania o Hotel Hovima Jardin Caleta? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00