cellphone519195695

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob.-nd. 10:00-18:00

Last Minute
Hotel Lordos Beach, Larnaca
1/21
Hotel Lordos Beach, Larnaca
2/21
Hotel Lordos Beach, Larnaca
3/21
Hotel Lordos Beach, Larnaca
4/21
Hotel Lordos Beach, Larnaca
5/21
Hotel Lordos Beach, Larnaca
6/21
Hotel Lordos Beach, Larnaca
7/21
Hotel Lordos Beach, Larnaca
8/21
Hotel Lordos Beach, Larnaca
9/21
Hotel Lordos Beach, Larnaca
10/21
Hotel Lordos Beach, Larnaca
11/21
Hotel Lordos Beach, Larnaca
12/21
Hotel Lordos Beach, Larnaca
13/21
Hotel Lordos Beach, Larnaca
14/21
Hotel Lordos Beach, Larnaca
15/21
Hotel Lordos Beach, Larnaca
16/21
Hotel Lordos Beach, Larnaca
17/21
Hotel Lordos Beach, Larnaca
18/21
Hotel Lordos Beach, Larnaca
19/21
Hotel Lordos Beach, Larnaca
20/21
Hotel Lordos Beach, Larnaca
21/21
mapakliknij aby aktywować mapę
Ocena
hotelu:
4.5 / 5
Najbliższy termin
07.02 - 11.02
już od 2490 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
27.02 - 06.03
już od 1507 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Lordos Beach
  • Windsurfing
  • Fitness/Siłownia
  • Nurkowanie
  • Tenis
  • Zjeżdżalnie wodne
  • Basen kryty
  • Basen odkryty
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Przy plaży
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Bez paszportu

Hotel Lordos Beach
star 4

Cypr: Larnaca
Ocena hotelu Lordos Beach:
4.5 / 5
Średnia z 2 opinii
Szczegóły oceny hotelu Lordos Beach:
  • Lokalizacja
    4.0
  • Hotel
    5.0
  • Pokoje
    5.0
  • Wyżywienie
    4.0
  • Atrakcje
    i sport
    4.5
  • Jakość
    do ceny
    4.5
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 07 lutego 2023
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 27 lutego 2023

Hotel Lordos Beach w ofercie Biura podróży:

Itaka

Szukasz wakacji na Cypr?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Cypr / Pafos

Opis oferty:

Elegancki i zadbany, położony w pierwszej linii brzegowej, z zachwycającym widokiem na turkusowe morze. Tuż obok piaszczysta plaża, świetna na rodzinny wypoczynek, idealna również dla amatorów wodnych aktywności. Dumą hotelu jest piękny basen z kaskadą i hydromasażem, ulubione miejsce na relaks i ochłodę, dzieciaki ucieszą się z basenu z wodnym placem zabaw. Wygodne, urządzone w pastelowych kolorach pokoje, restauracje nie tylko z dobrą kuchnią, ale również z widokiem na basen lub morze umilą pobyt każdemu z Gości. Blisko hotelu przystanek autobusowy, z którego łatwo jest się dostać do centrum Larnaki z piękną Promenadą Palmową i bizantyjskim kościołem św. Łazarza.

POŁOŻENIE:

ok. 9 km od centrum LARNAKI ze słynną Promenadą Palmową oraz bizantyjskim kościółkiem św. Łazarza, ok. 100 m od sklepów i barów; ok. 20 km od portu lotniczego w Larnace, ok. 145 km od portu lotniczego w Pafos; przystanek autobusowy ok. 50 m od hotelu (Larnaka/ok. 2,5 EUR); bus hotelowy do centrum Larnaki (1 EUR w jedną stronę).

PLAŻA:

Oroklini Beach, publiczna, piaszczysta, łagodne zejście do morza, bezpośrednio przy hotelu, dojście przez teren hotelu, na wydzielonym odcinku plaży bezpłatne parasole, leżaki i materace; sporty wodne (oferta zewnętrzna).

HOTEL:

czterogwiazdkowy, zadbany, zbudowany w 1979 r., odnowiony w 2015 r., 175 pokoi, 1 budynek, 5 pięter, 2 windy, lobby, całodobowa recepcja, restauracje: Atlantis z tarasem przy basenie - dania w formie bufetu, á la carte, Oceanis z widokiem na morze - dania w formie bufetu, á la carte, kuchnia cypryjska, francuska i międzynarodowa, Poseidon przy plaży (czynna w sezonie letnim) - á la carte, kuchnia śródziemnomorska, lekkie przekąski; w restauracjach dostępne foteliki dla dzieci, dania wegetariańskie; Sirens Cocktail Bar z muzyką na żywo, Atlantis przy basenie (czynny latem), kantor, sklep z pamiątkami i gazetami; centrum konferencyjne dla 200 osób, internet bezprzewodowy w lobby, taras z widokiem na morze, ogród; za opłatą: punkt internetowy, room-service, fryzjer, salon piękności, opiekunka do dziecka (na zamówienie), wypożyczalnia samochodów i rowerów; udogodnienia dla niepełnosprawnych (podjazdy); akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard, American Express, Diners Club.

standardowy:

2-os. (możliwość 1 dostawki), ok. 23 m², zadbany, klimatyzowany (w sezonie letnim) lub ogrzewany (w sezonie zimowym), łazienka (wanna, wc; suszarka), telewizja satelitarna, telefon, sejf, internet bezprzewodowy; za opłatą; minibar (płatny wg konsumpcji); bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; balkon (stolik i krzesełka; suszarka na pranie); boczny widok na morze.;

superior:

2-os. (możliwość 1 dostawki), ok. 23 m², zadbany, wyposażenie jak w pokoju standardowym, dodatkowo zestaw do kawy i herbaty, kapcie i szlafrok; boczny widok na morze; pokój superior za dopłatą;

rodzinny:

4-os. (dla 2 osób dorosłych i 2 dzieci - łóżko piętrowe), ok. 23 m², zadbany, wyposażenie jak w pokoju standardowym; boczny widok na morze; pokój rodzinny za dopłatą.

SPORT I ROZRYWKA:

basen w kształcie laguny, słodka woda, ok. 200 m², gł. 1,1-1,4 m, hydromasaż, kaskada, wydzielona część dla dzieci, gł. 0,4 m, basen dla dzieci, nieregularny kształt, słodka woda, ok. 60 m², z małym zamkiem do zabaw, zjeżdżalnia, przy basenie bezpłatne parasole, leżaki, materace i ręczniki; basen kryty, prostokątny kształt, słodka woda, ok. 50 m², gł. 1,1-1,4 m, podgrzewany (w terminie: listopad­-marzec); tenis stołowy, koszykówka, siatkówka, dobrze wyposażona siłownia; plac i pokój zabaw dla dzieci, miniklub (3-10 lat) czynny w sezonie letnim, animacje dla dorosłych i dzieci: zajęcia sportowe w ciągu dnia, gry i zabawy dla dzieci; za opłatą: kort tenisowy z oświetleniem i wypożyczeniem sprzętu, bilard, pokój gier, sauna, łaźnia parowa, masaże.

KONTAKT:

0035/724647444;, www.lordosbeach.com.cy

GRATIS:

świadczenia hotelowe: 1. dziecko do 13 latserwis plażowyWi-Fi


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Itaka. Nowa Itaka sp. z o.o. jest jednym z naszych kluczowych partnerów i głównym kontrahentem, z którym od lat spełniamy turystyczne marzenia naszych wspólnych klientów. Wysoki standard obsługi, wykwalifikowani rezydenci i przewodnicy oraz szeroki wybór atrakcyjnych ofert na wakacje dopracowanych w każdym szczególe zapewniają wieloletni sukces jakim może poszczycić się to biuro.

W swojej ofercie Itaka posiada wiele sprawdzonych hoteli położonych w dogodnej lokalizacji, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami. Biuro posiada szeroki wachlarz destynacji turystycznych i może spełnić oczekiwania najbardziej wymagających klientów. Ponad to, do swojej oferty sukcesywnie wprowadza oryginalne kierunki takie jak Bośnia i Hercegowina, Albania, Madera czy kierunki egzotyczne - Wyspy Zielonego Przylądka, Zanzibar i wiele, wiele innych.

Itaka posiada bogatą ofertę wycieczek objazdowych, zarówno autokarowych jak i samolotowych. Ich programy są bardzo zróżnicowane i dostosowane do wymagań różnych klientów, dlatego każdy może znaleźć wyjazd zgodny z jego preferencjami. Biuro podrózy Itaka posiada także jeden z największych wyborów ofert w promocji last minute, co pozwala klientom z każdym budżetem na spełnienie swoich wakacyjnych marzeń.

Biuro Podróży Itaka w ciągu swojej dotychczasowej działalności otrzymała wiele prestiżowych nagród i wyróżnień, takich jak tytuł Superbrands i Created in Poland Superbrands 2014/15 przyznawany najsilniejszym markom na polskim rynku, Touroperator Roku 2014, Konsumencki Lider Jakości 2014, czy Wielka Perła Polskiej Gospodarki 2012.


Exim Tours

Szukasz wakacji na Cypr?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

4 Cypr/Larnaka

Informacje Ogólne

Lordos Beach w Larnaca Bay posiada 175 pokoi i został odnowiony w 2012 roku. Hotel położony jest tuż przy plaży piaszczysta. Miasto znajdujące się najbliżej hotelu to Larnaca (7 km). Pozostałe miasta: Nicosia (45 km), Limassol (60 km). Dla Państwa komfortu hotel posiada klimatyzację, salon fryzjerski, salę konferencyjną, mini market, kiosk, lobby, recepcję, winda i sklepy. W 5-piętrowym hotelu personel mówi po niemiecku, rosyjsku i angielsku. Dzieci mają możliwość zabawy na placu zabaw. Goście, którzy chcą być mobilni również na urlopie, mogą wypożyczyć samochód. Do dyspozycji są 3 czynny w sezonie baseny oraz oddzielny brodzik. W pobliżu hotelu znajdują się postój taksówek, supermarket, dyskoteka, bary/restauracje i przystanek autobusowy. W pobliżu hotelu z możliwością dojazdu: St. Lazarus (14 km), lotnisko LCA (16 km), Lefkara (30 km), lotnisko PFO (220 km) i teatr (7 km). Gościom poruszającym się na wózku inwalidzkim hotel oferuje następujące udogodnienia: rampa/podnośnik i winda przystosowana do przewozu wózków inwalidzkich. Oferta rozrywkowa hotelu: sala telewizyjna. Hotel posiada parking dla samochodów. Lordos Beach zaprasza nowożeńców, gdzie mogą cieszyć się romantycznymi kolacjami.

Udogodnienia

Hotel oferuje usługi opiekunki, concierge, serwis pokojowy, usługę budzenia, pralnię, pokojówki, sejfy, kantor i usługi prasowania. Dostęp do Internetu w terminalach internetowych. Rodzinny hotel oferuje brodzik, zajęcia animacyjne dla dzieci, usługi opiekunki i klub dziecięcy, aby zapewnić rodzicom i najmłodszym gościom przyjemny pobyt. Hotel oferuje salę konferencyjną z następującym wyposażeniem: catering, dostęp do Internetu i usługi tłumaczeniowe. Godziny pracy recepcji: 24h.

Posiłki

Śniadanie w godz. 07:00 - 10:00 : bufet. W hotelu znajdują się 2 restauracje.

Sport i Rozrywka

Aby aktywnie spędzać czas wolny, hotel oferuje rzutki, tenis stołowy i bilard. Lordos Beach posiada saunę, łaźnię parową i masaże wodne. Goście, którzy również na urlopie chcą spędzać czas uprawiając sport, mają następujące możliwości: fitness, tenis, koszykówka i aerobik. Lokalne firmy oferują sporty wodne takie jak skutery wodne i narciarstwo wodne.

Dodatkowe Informacje

Za korzystanie z niektórych urządzeń, ofert i aktywności mogą być pobierane dodatkowe opłaty.

Bagaż

Warszawa Cena zawiera bagaż podręczny o wymiarach 42x32x25 Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze - 23 kg - 250 PLN (wyloty do 27.09.) / 170 PLN (wyloty od 28.09 - 31.10) - 32 kg - 340 PLN (wyloty do 27.09.) / 250 PLN (wyloty od 28.09 - 31.10) Uwaga! Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena może ulec zmianie. Katowice Cena zawiera bagaż podręczny o wymiarach 42x32x25 Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze - 23 kg - 300 PLN (wyloty do 27.09.) / 210 PLN (wyloty od 28.09 - 31.10) - 32 kg - 380 PLN (wyloty do 27.09.) / 300 PLN (wyloty od 28.09 - 31.10) Uwaga! Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena może ulec zmianie.

Rodzaje wyżywienia

HB - śniadania i obiadokolacje, napoje płatne dodatkowo FB - śniadania, obiady, kolacje, napoje płatne dodatkowo


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.


KonsorcjumPBP

Szukasz wakacji na Cypr?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Hotel położony przy piaszczystej plaży, 10 km od centrum Larnaki i 15 km. od lotniska. W pobliżu mieszczą się liczne restauracje i sklepy

Pokoje

Hotel posiada 170 komfortowych pokoi z łazienką, balkonem oraz indywidualną klimatyzacją. W wyposażeniu - telefon, tv-sat, radio, sejf oraz dostęp do bezprzewodowego internetu (za dodatkową opłatą).

kantor wymiany walut, sklep z pamiątkami, możliwość wynajęcia samochodu lub roweru. Hotel posiada 2 restauracje - Atlantis (posiłki w formie bufetu) oraz Oceanis (kuchnia cypryjska, francuska i międzynarodowa) oraz 3 bary

przy basenie, na plaży i Coctail bar . Na terenie hotelu znajduje się duży basen z wydzieloną częścią dla dzieci, otoczony tarasem słonecznym.

CENA ZAWIERA

bilet lotniczy w cenie 850 zł/osoba, zakwaterowanie w hotelu przez 7/14 nocy, wyżywienie wg opcji hotelu, opiekę anglojęzycznego przedstawiciela lokalnego kontrahenta, ubezpieczenie NW, KL, od chorób przewlekłych i bagaż

CENA NIE ZAWIERA

dodatkowych posiłków, wydatków własnych, napiwków, wycieczek fakultatywnych

UWAGI

1. BB - śniadania, HB - śniadania + obiadokolacje, FB - śniadania + lunche + kolacje 2. Niniejsza oferta wymaga potwierdzenia po dokonaniu wpłaty zaliczki. Organizator potwierdza lub anuluje założoną rezerwację w ciągu 48 h (tylko w dni robocze pon-pt 10-18). W przypadku braku potwierdzenia ze strony organizatora zwrot 100% wpłaty. Podane ceny skalkulowane są dla najniższej taryfy biletów lotniczych, obowiązującej w okresie ważności cennika. W przypadku nie dostępności tej taryfy istnieje możliwość rezerwacji biletu w innej wyższej - za odpowiednią dopłatą. Ewentualna dopłata podlega akceptacji klienta. Wylot możliwy jest w dowolnej dacie oraz z dowolnego portu lotniczego, również zagranicznego.


Wycieczka pochodzi z oferty Konsorcjum Polskich Biur Podróży Trade & Travel Company, które działa już od ponad 27 lat. To w pełni polska firma z bogatym doświadczeniem na rynku turystycznym, tworzona przez pełen pasji zespół pasjonatów, będących jednocześnie ekspertami w swojej branży.

W ofercie Konsorcjum Polskich Biur Podróży Trade & Travel znajdują się zarówno wycieczki pobytowe oraz objazdowe do ponad stu kierunków egzotycznych, takich jak Indie, Meksyk, USA, Izrael, Kuba, Malediwy i Seszele, Chiny,  Floryda, Hawaje, Jawa czy Sri Lanka. Istnieje także możliwość zorganizaowania wyjazdów na specjalne uroczystości czy według szczegółowych życzeń klientów.

Dzięki wieloletniej współpracy z najlepszymi liniami lotniczymi, biurami podróży za granicą, a także innymi przedstawicielami branży turystycznej,  Konsorcjum Polskich Biur Podróży Trade & Travel Company intensywnie rozszerza swoją działalność proponując bardzo zróżnicowane programy, skierowane do różnych grup klientów.

Rzetelność i  wysoki poziom świadczonych usług potwierdza członkowstwo w Polskiej Izbie Turystyki, a także w Polskim Związku Organizatorów Turystyki. Jako jedyne biuro w Polsce Konsorcjum Polskich Biur Podróży Trade & Travel Company zostało nagrodzone Godłem Fundacji Teraz Polska. 


Prima Holiday

Szukasz wakacji na Cypr?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

POŁOŻENIE

Usytuowany ok. 10km od centrum Larnaki. Oddalony od portu lotniczego w Larnace ok. 20km i ok. 145km od portu lotniczego w Pafos. W pobliżu hotelu znajduje się przystanek autobusowy (ok. 50m) oraz liczne restauracje, bary i sklepy.

PLAŻA

Przy hotelu, publiczna z wydzielonym odcinkiem dla hotelu oraz bezpłatnym serwisem plażowym. Piaszczysto-żwirowa z łagodnym zejściem do morza.

HOTEL

Kategoria lokalna 4*Komfortowy i zadbany hotel położony w pierwszej linii brzegowej. Zbudowany w 1979r., ostatnia renowacja w 2015r. Polecany szczególnie dla osób preferujących aktywny wypoczynek.

DO DYSPOZYCJI GOŚCI

Ogólne i usługi: recepcja, lobby, 2 windy, punkt wymiany walut, sklepik, fryzjer, salon piękności, wypożyczalnia samochodów. Restauracje i bary: restauracja główna, restauracja á la carte, 3 bary.

INTERNET

Bezpłatne Wi-Fi na terenie całego hotelu.

SPORT, REKREACJA I ROZRYWKA

Bezpłatnie: odkryty basen, kryty basen (podgrzewany w terminie listopad-marzec), parasole i leżaki przy basenie, siatkówka, tenis stołowy.Odpłatnie: sauna, masaże, kort tenisowy, oświetlenie do kortów tenisowych, bilard, sporty wodne na plaży.

DLA DZIECI

Brodzik z niewielką zjeżdżalnią, mini klub (4-10 lat, czynny w sezonie letnim), plac zabaw, pokój zabaw, opiekunka na życzenie i za opłatą, wysokie krzesła.

ZAKWATEROWANIE

Hotel oferuje 175 wygodnych pokoi.Pokój typu Classis Side Sea View: 23m, dwuosobowy z możliwością jednej dostawki.Wyposażenie: łóżko małżeńskie lub dwa pojedyncze, klimatyzacja, TV, sejf (za opłatą), łazienka (wanna/prysznic, suszarka do włosów, WC), balkon.Pokój typu Family Room Side Sea View: 23m, dwuosobowy z możliwością dwóch dostawek dla dzieci.Wyposażenie: łóżko małżeńskie, łóżko piętrowe dla dzieci, klimatyzacja, TV, sejf (za opłatą), łazienka (wanna/prysznic, suszarka do włosów, WC), balkon.

WYŻYWIENIE

BB: śniadanieHB: śniadanie i kolacja. Napoje do kolacji odpłatnie.FB: śniadanie, obiad i kolacja. Napoje do kolacji odpłatnie.

INFORMACJE DODATKOWE

* centrum konferencyjne* zwierzęta nie są akceptowane* karty akceptowane w tym obiekcie: Visa, MasterCard, Maestro, American Express

KONTAKT

lordosbeach.com.cyAdres: Dhekelia Road, 6305 Larnaka, CyprTel. : +357 24 647444

CENA

Cena zawiera - oferta z przelotem: bilet lotniczy, bagaż [dla czarterów bagaż 23kg + 5 kg bagaż podręczy // dla przelotów low costowych Ryanair bagaż 10kg + mała podręczna torebka, przy lotach Wizzair Klienci Prima mają w cenie WIZZ Priority: podręczna walizka na kółkach (55x40x23 cm maks. 10kg), stanowisko odprawy priorytetowej, pierwszeństwo wejścia na pokład  // dla lotów rejsowych LOT tylko bagaż podręczny 8kg], Easy Jet bagaż o wymiarach nie przekraczających 45x36x20cm; opłaty lotniskowe, bagaż podręczny do 10kg, transfer lotnisko-hotel-lotnisko (shuttle bus), zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie wg oferty, ubezpieczenie ERGO Reiseversicherung AG (ERGO Ubezpieczenia Podróży) NNW, KL, bagaż, OC organizatora,składkę na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny (TFG - uruchamiany w przypadku niewypłacalności touroperatora), Turystyczny Fundusz Pomocowy (TFP - uruchamiany w przypadku opóźnień w zwrotach przedpłat na skutek wystąpienia nieuniknionych i nadzwyczajnych okoliczności uniemożliwiających realizację imprezy turystycznej. Składka na TFP jest bezzwrotna nawet w przypadku rezygnacji Klienta z imprezy turystycznej), VAT.Od 26.11.2016r wszystkie oferty zawierają w cenie składkę na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny (TFG), oraz od 01.01.2021 analogiczą wyskość składki na Turystyczny Fundusz Pomocowy (TFP): 15PLN - za imprezy samolotowe czarterowe (za wyjątkiem krajów mających granicę lądową z Polską)13PLN - za imprezy nieczarterowe realizowane poza Europę10PLN - za imprezy oparte o loty rejsowe oraz autokarowe i dojazd własny na terenie Europy (za wyjątkiem krajów mających granicę lądową z Polską) Cena zawiera - oferta z dojazdem własnym: zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie wg oferty, ubezpieczenie ERGO Reiseversicherung AG NNW, KL, bagaż (od momentu rozpoczęcia imprezy do jej zakończenia z wyłączeniem czasu trwania dojazdu własnego), OC organizatora, VAT.Cena nie zawiera: bagażu rejestrowanego (ok. 300 PLN /os.), miejsc obok siebie (ok. 100pln/os), dodatkowego ubezpieczenia: od kosztów rezygnacji ( ok 3%-4,5% wartości rezerwacji), chorób przewlekłych( ok. 68 PLN/os/tydz.), a także dodatkowego ubezpieczenie KL w okresie pandemii (w tym COVID-19 - KL do 20 000 EUR) / cena ok. 47.12 PLN/ os/tydz.) , wycieczek fakultatywnych.Cena uzależniona jest od dostępności miejsc w samolocie w danej taryfie cenowej. Linie lotnicze podają ceny aktualne na chwile zapytania. W związku z powyższym ze względu na wyczerpanie się danych taryf, do momentu podpisania umowy cena może ulegać zmianom.Transfery indywidualne są usługą shuttle, co oznacza, że autobus zbiera klientów przylatujących wieloma różnymi lotami. Z tego powodu wyjazd autobusu nie odbywa się w momencie, w którym klient zostanie do niego zaprowadzony, ale kiedy wszystkie osoby znajdujące sie na jego liście znajdą się już na pokładzie.W przypadku bagażu, który przekracza obowiązujący bezpłatny limit (ilość sztuk lub wymiary) pobierane będą opłaty za nadbagaż. Przekroczenie dozwolonego limitu bagażu podręcznego podlegać będzie dodatkowej opłacie zgodnie z przepisami dotyczącymi nadbagażu w samolocie.

PRZELOT

Połączenie oparte na LOT z wylotem z Wrocławia, Poznania, Katowic i Gdańska z przesiądką w Warszawie.

BAGAŻ

LIMIT BAGAŻU PODRĘCZNEGO w cenie:Wizzair: Klienci Prima Holiday mają wykupioną usługę WIZZ PRIORITY! Usługa daje mozliwość:* zabrania na pokład jednej sztuki małego bagażu, która musi zmieścić się pod fotelem, np. torbę na aparat, na laptopa, lub torebkę ( 40 x 30 x 20 cm, maks. 10 kg))* zabrania na pokład jednej podręcznej walizki na kółkach (55 x 40 x 23 cm, maks. 10 kg)* pierwszeństwo wejścia na pokład* możesz zabrać obie sztuki bagażu ze sobą do kabiny, chyba że będzie to niemożliwe ze względu na ograniczenia operacyjne.Ryanair: 10kg, nieprzekraczający wymiarów 55 x 40 x 20 cm, oraz dodatkowo jeden mały bagaż, np. torebkę lub torbę na laptopa, nieprzekraczający wymiarów 35 x 20 x 20 cm. Pasażerowie, którzy wykupili opcję pierwszeństwa wejścia na pokład mogą wnieść na pokład jeden mały oraz jeden duży bagaż podręczny, chyba że ze względów operacyjnych konieczne jest umieszczenie dużego bagażu podręcznego w luku. Pasażerowie korzystający ze standardowej taryfy będą zobowiązani pozostawić swój duży bagaż podręczny przy bramce do wejścia na pokład w celu bezpłatnego umieszczenia go w luku jako bagaż rejestrowany. Obowiązuje Regulamin dotyczący bagażu rejestrowanego.EasyJet: bagaż o wymiarach nie przekraczających 45x36x20 cm (w tym kółka, kieszonki i rączki, mała torba podręczna która musi mieścić się pod siedzeniem pasażera)W przypadku zakupienia miejsca Up front (dodatkowo płatne) Klient może zabrać na pokład duży bagaż podręczny (maks. 56 x 45 x 25 cm), który musi mieścić się w schowku nad głową.LOT: 8 kg nieprzekraczający wymiarów 55 x 40 x 23 cm. Dodatkowo jako bagaż podręczny pasażer może zabrać ze sobą torebkę damską lub torbę męską lub laptopa (wymiary 40 cm x 35 cm x 12 cm)Smartwings: Bagaż podręczny jest bagażem nierejstowanym o wymiarach max. 55x45x25 cm i max. ciężarze 8 kg.CENY DODATKOWEGO BAGAŻU REJESTROWANEGO:Wizzair: 10kg/20kg/32kg - od ok. 100 do ok. 550 zł - cena na potwierdzenie uzależniona od wagi bagażu, trasy i terminu lotuRyanair: 20 kg - ok. 300 - 550 zł - cena na potwierdzenie uzależniona od trasy i terminu lotuEasyJet: 15 kg ok. 350 - 550 PLNLOT: 23KG - ok. 300-500 PLN Uwaga!! Ceny podane na moment zakładania rezerwacji. Po potwierdzeniu rezerwacji cena bagażu dodatkowego może ulec zmianie!

WARUNKI WJAZDOWE

* dokumentem podróży uprawniającym do wjazdu i pobytu (niezależnie od jego celu) na terytorium Cypru jest ważny paszport lub dowód osobisty.* Obywatele polscy korzystają z prawa do swobodnego przepływu osób w ramach Unii Europejskiej/Europejskiego Obszaru Gospodarczego.* każdy uczestnik imprezy zobowiązany jest do przestrzegania paszportowych, celnych, zdrowotnych i innych przepisów kraju, do którego podróżuje. Klient odpowiedzialny jest za dotrzymanie wszelkich przepisów niezbędnych do przeprowadzenia imprezy turystycznej, o których został poinformowany przez organizatora.

Covid-19 / Warunki wjazdu

Podejmując decyzję o wyjeździe należy liczyć się z możliwymi trudnościami w powrocie do kraju, ograniczeniami w ruchu lotniczym, obowiązkiem poddania się kwarantannie lub samoizolacji, a także przeprowadzenia dodatkowych badań lekarskich na zlecenie władz miejscowychW związku z powyższym prosimy o bieżące śledzenie warunków wjazdowych do krajów odwiedzanych : https://www.gov.pl/web/dyplomacja/informacje-dla-podrozujacych , jak również obostrzeń na polskiej granicy przy powrocie z wakacji: https://www.strazgraniczna.pl/ .Podróżując w  czasie pandemi należy liczyć się z pewnymi obostrzeniami i ograniczeniami.Część infrastruktury hotelowej (restauracje, oferta rekreacyjno - sportowa),  animacje może być ograniczona, czy też niedostępna ze względu na obostrzenia sanitarne. CYPR POŁUDNIOWY: od 1 czerwca 2022 obostrzenia zniesione. Wymagane są jedynie zwykłe dokumenty podróży ważny dowód osobisty lub ważny paszport. CYPR PÓŁNOCNY:  Od 13.06.2022 zniesiony został obowiązek okazywania testu lub certyfikatu szczepienia.KLIENCI PRIMA HOLIDAY LECĄ NA CYPR POŁUDNIOWY,  KOLEJNO MAJĄ TRANSFER PRZEZ GRANICĘ NA CYPR PÓŁNCNY - DLATEGO MUSZĄ SPEŁNIAĆ WARUNKI WJAZDOWE OBOWIĄZUJĄCE DLA OBU CZĘŚCI WYSPY (zarówno te na Cypr Południowy jak i na Cypr Północny) Wiecej informacji: https://www.gov.pl/web/dyplomacja/cypr  , https://saglik.gov.ct.tr/TRAVEL-RULES Powrót do Polski z zagranicy:UWAGA! Ze względu na dynamiczną sytuację i częstotliwość zmian dotyczących procedur podróżowania, prosimy o zapoznanie się z komunikatem na temat aktualnych informacji i wymogów dotyczących kwarantanny na stronie STRAŻY GRANICZNEJ.

REZYDENT

Hotele w rejonie Ayia Napa i Protaras z polskojęzyczną obsługą rezydenta.Hotele w Larnace, okolicach Paphos i Limassol pod opieką anglojęzycznego lokalnego kontrahenta.Klienci na Cyprze Północnym pod opieką anglojęzycznego lokalnego kontrahenta.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Prima Holiday, którego dewizą jest profesjonalizm, wysoka jakość świadczonych usług, solidność i wiarygodność. Organizowanie wakacji i wycieczek tylko do kilku wybranych destynacji sprawia, że Biuro Podróży Prima Holiday jest ekspertem w swojej kategorii..

Proponowane przez Biuro Podróży Prima Holiday hotele to obiekty rekomendowane na opiniotwórczych portalach turystycznych, posiadające przeważającą ilość pozytywnych opinii. Szeroki wybór wycieczek zapewnia dopasowanie do gustów, potrzeb i możliwości klienta. W swojej ofercie Biuro Podróży Prima Holiday posiada bardzo zróżnicowane produkty od rodzinnych wakacji all inclusive w hotelach z aquaparkami, poprzez propozycje komfortowe, budżetowe wczasy last minute po najbardziej luksusowe oferty. Nowością są wycieczki objazdowe do Izraela, Emiratów Arabskich oraz Tajlandii realizowane w kameralnych grupach wraz z wykwalifikowanym przewodnikiem.

Prima Holiday posiada gwarancję ubezpieczeniową przyznaną przez wiodącego ubezpieczyciela w Europie ERV – Europäische Reiseversicherung AG Oddział w Polsce.


Net Holiday

Szukasz wakacji na Cypr?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Cypr/Larnaca

Lokalizacja

Larnaca, ok. 10 km do centrum zabytkowej miejscowości, w pobliżu liczne sklepy, restauracje, bary, lotnisko - ok. 15 km, bezpośrednio przy piaszczystej plaży, leżaki i parasol płatne

Hotel

czterogwiazdkowy, posiada 175 pokoi, kilkupiętrowy budynek, elegancki, gustownie zaprojektowany, winda, basen, brodzik, korty tenisowe, tenis stołowy, sauna, centrum fitness, jacuzzi, plac zabaw dla dzieci, sala konferencyjna, sporty wodne na plaży, punkt wymiany walut, parking, bezpłatne WiFi w pomieszczeniach ogólnodostępnych, restauracja, bar, udogodnienia dla niepełnosprawnych

Pokoje

standardowe 2 os. z możliwością 1 dostawki, eleganckie, komfortowe, łazienka z wanną, suszarka do włosów, TV SAT, radio, minibar (płatny), sejf, klimatyzacja, balkon lub taras z bocznym widokiem na morze rodzinne 2 os. z możliwością 1 lub 2 dostawek, wyposażenie jak w pokoju typu standard

Wyżywienie

HB, FB

Oficjalna kategoria

4 gwiazdki

Karty kredytowe

Visa, MasterCard

Strona www hotelu

www.lordosbeach.com.cy

Atuty

- eleganckie, komfortowe pokoje - położony bezpośrednio przy plaży - otoczony ładnym, zadbanym ogrodem


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Net Holiday, pierwszego internetowego touroperatora na rynku polskim, który przez kilka lat swojej działalności wypracował świetną jakość świadcoznych usług wciąż docenianą przez klientów.

Pracownicy Biura Podrózy Net Holiday to zespół profesjonalistów z dużym doświadczeniem zawodowym, dla których najważniejszym priorytetem jest zadowolenie klientów i jakość oferowanych usług. Pragnąc zagwarantować wysoki standard wypoczynku, pracownicy Net Holiday osobiście odwiedzają wszystkie miejsca stanowiące cel podróży, monitorują hotele i prowadzone przez nie usługi. Nad komfrotowym wypoczynkiem turystów czuwa wyszkolony sztab rezydentów i pilotów. Szeroka oferta wczasów all inclusive i nie tylko obejmuje wypoczynek w 20 najpopularniejszych destynacjach turystycznych wśród polskich klientów.

Biuro Podróży Net Holiday posiada gwarancję ubezpieczeniową wystawioną przez Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG), który specjalizuje się w ubezpieczeniach podróży. Firma zarejestrowana jest również w Centralnej Ewidencji Organizatorów Turystyki i Pośredników Turystycznych, należy do Polskiego Związku Organizatorów Turystyki oraz uczestniczy w Programie Firma Wiarygodna Finansowo.


Ecco Holiday

Szukasz wakacji na Cypr?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Cypr/Larnaca

Opis

Hotel jest jednym z najlepszych czterogwiazdkowych obiektów wypoczynkowych na Cyprze. Lordos Beach znajduje się bezpośrednio przy piaszczystej plaży nad zatoką Larnaca Bay, a także blisko lotniska i centrum miasta. Hotel otacza rozległy ogród i stylowa infrastruktura wypoczynkowa, jaką mogą poszczycić się tylko najnowocześniejsze hotele. Wygodne, utrzymane w pastelowych kolorach pokoje są wyposażone we wszystkie udogodnienia niezbędne w luksusowym hotelu tej klasy. Wszystkie ogólnodostępne pomieszczenia są przytulne i komfortowo wykończone. Hotel oferuje wygodę zakwaterowania, smaczną kuchnię, wspaniałą obsługę oraz szeroki wybór rozrywek i sportów wodnych.

Lokalizacja

w Larnace, przy plaży, ok. 7 km od centrum, ok. 15 km od lotniska, główna ulica przy hotelu, ok. 7 km od centrum handlowego, przystanek komunikacji publicznej przy hotelu, w pobliżu centrum rozrywki, w pobliżu lokalnego centrum.

Wyposażenie

liczba pokoi: 173, restauracje: 2, windy, room service, snack bar, lobby, pralnia/czyszczenie chemiczne (płatne), internet (płatny), recepcja 24h, sklep z pamiątkami, taras słoneczny, parking, ogród, mini market, przechowalnia bagażu, fryzjer, skrzynka pocztowa, opieka lekarska (płatna), centrum konferencyjne, brak udogodnień dla osób o ograniczonej sprawności ruchowej.

Basen

basen odkryty, parasole i leżaki bezpłatne; basen kryty; brodzik dla dzieci.

Pokoje

klimatyzacja, telewizja satelitarna, lodówka (bezpłatna), internet bezprzewodowy (płatny), widok na morze (płatny), telefon, taras/balkon, radio, suszarka do włosów, łazienka z wanną lub prysznicem Typ pokoju -

STANDARD (DBL): pokoje dla max. 3 osób.
RODZINNE (FRM): pokoje tylko dla rodzin 2 osób dorosłych i 2 dzieci.

Plaża

prywatna, piaszczysto-żwirowa, bar service, prysznic, zagospodarowana, parasole (płatne), leżaki (płatne).

Sport na plaży

nurkowanie (płatne), siatkówka, rowery wodne (płatne), surfing (płatny), windsurfing (płatny), narty wodne (płatne), parasailing (płatny), motorowe sporty wodne (płatne), sporty wodne (płatne).

Sport i fitness

piłka nożna, siatkówka, koszykówka, wodny aerobik, tenis ziemny, masaże (płatne), jacuzzi (płatne), centrum fitness, aerobik, sauna (płatna), rzutki (płatne), bilard (płatny), siłownia, łaźnia parowa (płatna).

Rozrywka

muzyka na żywo, salon gier video (płatny), program artystyczny.

Dla dzieci

opiekunka (płatna) , menu, mini klub, plac zabaw.

Wyżywienie

śniadania i obiadokolacje w formie bufetu, możliwość dopłaty do pełnego wyżywienia.

Informacje dodatkowe

HOTEL ZAMKNIETY 1.12.2017-28.02.2018-RENOWACJA

Świadczenia

Przelot, hotel, opłaty lotniskowe i paliwowe, obowiązkowe ubezpieczenia KL NNW, transfer do hotelu.

W cenie bagaż podręczny:

- wyloty z Warszawy i Katowic: bagaż podręczny (max. wymiary bagażu podręcznego: 40x30x20cm). Istnieje możliwość zakupu bagażu podręcznego do 10kg o wymiarach 55x40x23cm i wadze do 10kg, który nadawany jest jak bagaż rejestrowany (należy nadać go przy stanowskach check-in lub drop off) - 250zł/2 strony.

- wyloty z Berlina: bagaż podręczny (max. wymiary bagażu podręcznego: 56x45x25cm)

BAGAŻ GŁÓWNY ZA DOPŁATĄ. OFERTA NA POTWIERDZENIE W CIAGU 2 DNI ROBOCZYCH.

Cena nie zawiera

Opcjonalne dopłaty do bagażu głównego w przypadku lotów.

I. Wizzair:
- dopłaty do bagażu głównego 20 kg - 400 zł/os./2 strony przez cały rok

II. EasyJet - Loty z Berlin Schoenefeld (SXF):
- dopłaty do bagażu głównego 20 kg - 400zł/os./2 strony

Ceny w momencie rezerwacji. Dodanie bagażu po potwierdzeniu rezerwacji wiąże się z wyższymi cenami.

Cena nie zawiera opłaty za wybrane miejsca w samolocie. Podczas odprawy on-line przydzielane są one automatycznie przez system. Oznacza to, że osoby z jednej rezerwacji mogą zajmować różne miejsca w samolocie. Istnieje możliwość rezerwacji konkretnych miejsc za dodatkową opłatą. Zapytaj sprzedawcę o szczegóły.

Miejsca obok siebie w samolocie za dodatkową opłatą (o cenę i dostępność zapytaj sprzedawcę).

Obsługa na miejscu

Ograniczona obsługa polskiego przedstawiciela (kontakt telefoniczny).


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Ecco Holiday, firmy prężnie działającej na polskim rynku od roku 2002. Początkowo Biuro zajmowało się organizacją pobytowych wycieczek czarterowych w regionach północnej Afryki i południowej Europy. Dynamiczny rozwój firmy, zadowolenie klientów i silna pozycja na rynku pozwoliła na powstanie bliźniaczej firmy Ecco Travel, która wyspecjalizowała się w organizowaniu wyjazdów do krajów egzotycznych.

Biuro Podróży Ecco Holiday to zespół młodych ludzi, dla których praca jest jednocześnie spełnieniem marzeń o podróżowaniu. Dzięki temu posiadają praktyczną wiedzę w zakresie organizacji wakacji pobytowych i wyjazdów objazdowych. Misją Ecco Holiday jest spełnianie marzeń swoich klientów o niezapomnianych podrózach,

W ofercie Biura Podrózy Ecco Holiday można znaleźć wakacje last minute i all inclusive na Malcie i na Cyprze, w Hiszpanii, Bułgarii, Portugalii, Grecji oraz Egipcie. Wszystkie starannie wyselekcjonowane hotele mają spełniać wszelkie oczekiwania gości.

Dzięki wysokiej jakości świadczonych usług i zaangażowanemu zespołowi pracowników, Ecco Holiday jest wielokrotnym laureatem prestiżowych nagród.


BestReisen

Szukasz wakacji na Cypr?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Naszym zdaniem

Elegancki i komfortowy hotel, wspaniale usytuowany przy plaży. Atrakcje dla rodzin, basen z kaskadą, znakomite spa, wyborna kuchnia.

Położenie

Przy piaszczystej, publicznej plaży z łagodnym wejściem do morza (bezpłatne leżaki, ręczniki i parasole), ok. 9 km od centrum Larnaki, ok. 20 km od lotniska w Larnace, ok. 145 km od lotniska w Pafos. W pobliżu są sklepy, restauracje, przystanek autobusowy (przejazdy do Larnaki).

Wyposażenie

Lobby z całodobową recepcją, 2 windy (hotel ma 5 pięter), restauracja główna z tarasem, restauracja Oceanis (patio, widok na morze, dania regionalne, śródziemnomorskie), letni bar przy plaży, letni bar przy basenie, Sirens lounge bar, sklep z pamiątkami, sala konferencyjna, internet bezprzewodowy (gratis), room-service, pralnia, wypożyczalnia samochodów.

Pokoje

Twin room- klasyczny pokój, gustownie urządzony; sypialnia, łazienka (prysznic, suszarka), klimatyzacja (zimą - ogrzewanie), LCD TV sat, sejf, telefon, Wi-Fi, minibar (na życzenie, płatny), balkon lub taras z bocznym widokiem na morze. Powierzchnia - ok. 23 m kw. Superior - dodatkowo zestaw do kawy/herbaty oraz szlafroki i kapcie. Balkon lub taras z bocznym widokiem na morze.Twin room beach front - inspirowany stylem śródziemnomorskim, sypialnia, łazienka (wanna lub prysznic, suszarka), klimatyzacja (zimą - ogrzewanie), LCD TV sat, sejf, telefon, Wi-Fi, minibar (na życzenie, płatny), zestaw do kawy/herbaty, ekspres do kawy, balkon lub taras z bocznym widokiem na morze. Powierzchnia - ok. 23 m kw. Family - sypialnia z dodatkowymi 2 łóżkami piętrowymi, łazienka (wanna lub prysznic, suszarka, szlafroki, kapcie), klimatyzacja (zimą - ogrzewanie), LCD TV sat, sejf, telefon, Wi-Fi, zestaw do kawy/herbaty, minibar (na życzenie, płatny), balkon lub taras z bocznym widokiem na morze. Powierzchnia - ok. 23 m kw. Family suite - dwie sypialnie oddzielone drzwiami wewnętrznymi, łazienka (wanna, prysznic, suszarka, kapcie, szlafroki), klimatyzacja (zimą - ogrzewanie), LCD TV sat, sejf, telefon, Wi-Fi, zestaw do kawy/herbaty, ekspres do kawy, minibar (płatny), balkon lub taras z bocznym widokiem na morze. Powierzchnia - ok. 46 m kw.

Wyżywienie

BB - śniadania w formie bufetówHB - śniadania (bufety) i kolacje (bufety lub set menu, napoje płatne)FB - śniadania (bufety), obiady i kolacje (bufety lub set menu, napoje płatne)

Sport i rozrywka

Malowniczy basen o nieregularnym kształcie, jacuzzi, podgrzewany (listopad-kwiecień) basen kryty, kort tenisowy, tenis stołowy, siłownia, sauna, łaźnia, masaże, zabiegi kosmetyczne, możliwość wypożyczenia rowerów, sporty wodne przy plaży oferowane przez agencje lokalne.

Dla dzieci

Brodzik, wodny plac zabaw, zjeżdżalnia wodna, miniklub (w sezonie letnim), plac zabaw, sala zabaw, wysokie krzesełka w restauracji, menu dziecięce.

Warunki wjazdowe

1 czerwca 2022 Cypr zniósł obostrzenia wjazdowe związane z Covid-19.Nie ma wymogu okazywania certyfikatu szczepień bądź ozdrowieńca bądż wyniku testu.Od 8 lipca 2022 r. obowiązuje używanie masek we wszystkich pomieszczeniach (np. transport, windy, teatry, centra handlowe itp.) dla wszystkich osób powyżej 12 roku życia. Obowiązek ten nie dotyczy lokali gastronomicznych.Jeśli w trakcie pobytu na Cyprze turysta uzyska wynik dodatni testu - musi poddać się 7-dniowej izolacji. Zwolnienie z izolacji następuje bez konieczności uzyskania negatywnego wyniku testu. Izolacja może ulec skróceniu, jeśli wynik testu na koronawirusa, wykonanego 5. dnia po uzyskaniu pozytywnego wyniku testu, będzie negatywny (należy wykonać test PCR na własny koszt). Rząd Republiki Cypryjskiej zobowiązał się zaopiekować wszystkimi podróżnymi, którzy uzyskają wynik dodatni testu na koronawirusa podczas pobytu na Cyprze; zapewni tym osobom osobne obiekty hotelarskie i pokryje koszty zakwaterowania, wyżywienia oraz leczenia. Podróżny będzie musiał jedynie ponieść koszt transferu na lotnisko oraz lotu powrotnego we współpracy z biurem podróży i/lub liniami lotniczymi.http://www.visitcyprus.comEmail do Ministerstwa Turystyki: travel2021@visitcyprus.comTelefony informacyjne: na terytorium Cypru - nr 1474, z zagranicy - nr +357 22 285 757

Cena zawiera

Bilet lotniczy z opłatami lotniskowymi (w przypadku ofert z przelotem), transfer lotnisko-hotel-lotnisko (w przypadku ofert z przelotem), zakwaterowanie wg oferty, wyżywienie wg oferty, anglojęzyczną telefoniczną opiekę lokalnego przedstawiciela, ubezpieczenie od KL, NNW, bagażu i chorób przewlekłych, VAT.

Powrót do Polski

POWRÓT DO POLSKI28 marca 2022 r. zostały zniesione wszelkie ograniczenia w podróżowaniu do Polski. Nie ma obowiązku okazywania certyfikatu szczepienia,  wykonywania testów i  odbywania tzw. kwarantanny przyjazdowej.https://www.gov.pl/web/koronawirus/aktualne-zasady-i-ograniczeniahttp://https://strazgraniczna.pl/pl/aktualnosci/informacje-dla-podrozny/9081,Kwarantanna-po-przekroczeniu-granicy.html

Cena nie zawiera

podatków turystycznych i opłat klimatycznych pobieranych przy zakwaterowaniu (jeśli są wymagane), opłat wizowych (jeśli są wymagane) wycieczek fakultatywnych, napiwków, wydatków własnych, dodatkowych ubezpieczeń (np. od kosztów rezygnacji i czy pakietów wyższego rzędu).

Informacje o lotach liniami Wizzair, Ryanair,

Oferta oparta jest o dynamiczne pakietowanie.Cena aktualizuje się sama po założeniu rezerwacji. Rozkład lotów podany jest na "Zgłoszeniu rezerwacji". Aby cena mogła zostać ostatecznie potwierdzona, muszą być wprowadzone poprawnie dane uczestników: płeć "Pan/Pani", imię, nazwisko, data urodzenia (takie same jak w paszportach). Po założeniu rezerwacji wstępnej nie mamy możliwości edycji danych uczestników.W przypadku przelotów rejsowych i low costowych wszelkie zmiany zgłoszone po potwierdzeniu rezerwacji i wystawieniu biletów są rozpatrywane indywidualnie. Odpowiedzialność za konsekwencje zmian i wszelkie koszty z tym związane ponosi klient.W przypadku braku możliwości rezerwacji biletów lotniczych w przyjętych taryfach cena ostateczna imprezy może ulec zmianie. Ewentualna dopłata podlega akceptacji klienta.//WizzairJedna sztuka bagażu podręcznego, nie większa niż 40 x 30 x 20 cm, maks. 10 kg (domyślnie w cenie).    Bagaż główny 10 kg, 20 kg, 32 kg za dopłatą. Koszt bagażu głównego jest widoczny podczas zakładania rezerwacji a jeśli nie to podaje go organizator po dokonaniu rezerwacji wstępnej.WIZZ PriorityJeśli wykupisz usługę WIZZ Priority (lub masz do niej prawo na podstawie pakietu WIZZ Privilege Pass, WIZZ GO lub WIZZ Plus), będziesz mieć prawo do wniesienia na pokład jednej sztuki bezpłatnego bagażu podręcznego (maks. wymiary: 40 x 30 x 20 cm) i dodatkowej sztuki bagażu podręcznego na kółkach (maks. wymiary: 55 x 40 x 23 cm). Gwarantujemy, że możesz zabrać obie sztuki bagażu ze sobą do kabiny, chyba że będzie to niemożliwe ze względu na ograniczenia operacyjne. Koszt usługi Wizz Koszt Wizz Priority jest widoczny podczas zakładania rezerwacji a jeśli nie to podaje go organizator po dokonaniu rezerwacji wstępnej.Wybór miejsca (za opłatą)Możesz wybrać miejsca za opłatą podczas rezerwacji. Jeśli nie chcesz rezerwować miejsca, przydzielimy Ci losowe miejsce podczas odprawy, na 48 godzin przed odlotem. W tym wypadku nie możemy zagwarantować, że osoby na tej samej rezerwacji będą siedziały obok siebie.Ryanair:Do kabiny można wnieść jeden bagaż podręczny (max 40cm x 20cm x 25cm), który musi zostać umieszczony pod poprzedzającym hotelem. W przypadku chęci zabrania dodatkowego bagażu za dodatkową opłatą dostępne są opcje:- pierwszeństwo wejścia na pokład - Pasażerowie, którzy zakupią usługę mogą zabrać 1 dodatkową 10 kg torbę, która musi zmieścić się w koszu do mierzenia bagażu (nie przekraczająca 10 kg i o wymiarach 55 cm x 40 cm x 20 cm). Koszt jest widoczny podczas zakładania rezerwacji a jeśli nie to podaje go organizator po dokonaniu rezerwacji wstępnej.- bagaż główny 10kg i 20 kg za dodatkową opłatą. Koszt bagażu głównego jest widoczny podczas zakładania rezerwacji a jeśli nie to podaje go organizator po dokonaniu rezerwacji wstępnej.Dodanie ww usług już po założeniu rezerwacji potwierdzonej będzie wiązało się z wyższymi ich cenami.Podczas odprawy on-line miejsca w samolocie przydzielane automatycznie przez system. Nie możemy zagwarantować, że osoby z jednej rezerwacji będzą siedziały obok siebie. Istnieje jednak możliwość rezerwacji konkretnych miejsc za dodatkową opłatą dzięki której klienci będą mieli gwarancję miejsc obok siebie.

COVID

Ze względu na bardzo dynamicznie zmieniającą się ogólnoświatową sytuację związaną z epidemią Covid-19, hotel zastrzega sobie prawo do wprowadzenia obostrzeń i zmian dotyczących korzystania z infrastruktury hotelu oraz formuły wyżywienia zgodnej z wprowadzanymi wymogami i zasadami władz odwiedzanego kraju. Prosimy mieć na uwadze, że tego typu zamiany mogą być wprowadzone w trybie nagłym i bez wcześniejszego informowania organizatora. Różnice w opisie oferty wynikające z powyższej informacji nie stanowią podstawy reklamacyjnej.Dodatkowo, przed wyjazdem prosimy o zapoznanie się z komunikatem MSZ, przepisami wizowymi, paszportowymi dotyczącymi odwiedzanego kraju: https://www.gov.pl/web/dyplomacja/informacje-dla-podrozujacych

Transfer przez Niemcy / wylot - powrót do Niemiec

Pasażerowie korzystający z przelotów linii lotniczych easyJet na wszystkich lotach do i na terenie Niemiec zobowiązani są używać używać maseczek medycznych (FFP2, KN95, N95).

Podróżni z paszportem innym niż polski

Jeśli uczestnik wyjazdu nie jest obywatelem polskim (nie posiada paszportu polskiego) - powinien nas o tym fakcie bezzwłocznie powiadomić, ponieważ ceny naszych ofert są skalkulowane dla klientów legitymujących się polskimi paszportami. Dodatkowo osoby nieposiadające obywatelstwa polskiego zobowiązane są we własnym zakresie zrealizować kwestie wizowe. Biuro nie ponosi odpowiedzialności w sytuacji, gdy klient nie wyleci do kraju docelowego, zostanie zawrócony lub w jakikolwiek inny sposób sprawy paszportowo-wizowe wpłyną na jego wylot i pobyt.

Atrakcje na świeżym powierzu

Dostępność barów (np. bary przy plaży) oraz atrakcji usytuowanych na świeżym powietrzu jest uzależniona od warunków pogodowych oraz obłożenia hotelu. Decyzję o wyłączeniu obiektów z użytkowania podejmuje hotel bez konsultacji z Touroperatorem.

Oferta pakietowana dynamicznie

W przypadku ofert pakietowanych dynamicznie (przeloty liniami rejsowymi i tzw. "low costami") cena aktualizuje się sama po założeniu rezerwacji. Rozkład lotów podany jest na "Zgłoszeniu rezerwacji". Aby cena mogła zostać ostatecznie potwierdzona, muszą być wprowadzone poprawnie dane uczestników: płeć "Pan/Pani", imię, nazwisko, data urodzenia (takie same jak w paszportach). Po założeniu rezerwacji wstępnej nie mamy możliwości edycji danych.W przypadku braku możliwości rezerwacji biletów lotniczych w przyjętych taryfach cena ostateczna imprezy może ulec zmianie. Ewentualna dopłata podlega akceptacji klienta. W przypadku przelotów rejsowych wszelkie zmiany zgłoszone po potwierdzeniu rezerwacji i wystawieniu biletów są rozpatrywane indywidualnie. Odpowiedzialność za konsekwencje zmian i wszelkie koszty z tym związane ponosi klient.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Best Reisen działającego w Polsce już od 22 lat. Biuro zdobyło uznanie znacznej grupy klientów i agencji turystycznych, z którymi ma przyjemność współpracować. Jest członkiem międzynarodowej grupy Flash Tours, która prężnie działa w zakresie promocji i rozwoju turystyki. Biuro Podróży Best Reisen może poszczycić się certyfikatem rzetelna firma, oraz tytułem BIURO PODRÓŻY 2012 przyznanym przez Centralne Biuro Certyfikacji Krajowej

Dzięki wsparciu w działaniach i wieloletniemu doświadczeniu, Best Reisen oferuje wyjazdy na wysokim poziomie i dostosowane do oczekiwań swoich klientów. Specjalizuje się w organizacji wakacji w Egipcie, Tunezji i Zjednoczonych Emiratach Arabskich, choć stale poszerza swoją ofertę o doskonałe hotele w Grecji czy Bułgarii. Biuro Podróży Best Reisen jest także ekspertem w organizacji luksusowych wyjazdów egzotycznych - ich wakacje na Malediwach, Seszelach, Sri Lance czy w Tajlandii to gwarancja najwyższej jakości wypoczynku.


Nekera

Szukasz wakacji na Cypr?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kraj

CYPR

Położenie

w miejscowości Larnaka, ok. 9 km od centrum (regularne połączenia autobusowe, co 15 minut). W pobliżu znajduje się wiele restauracji, tawern i sklepików. Hotel jest położony blisko lotniska w Larnace i blisko centrum turystycznego.

Plaża

Piaszczysta, usytuowana w zatoce Larnaca Bay, bezpośrednio przy hotelu. Leżaki, materace i parasole dodatkowo płatne

Wyposażenie

Elegancki obiekt oferuje 173 pokoje oraz 2 suity, odnowione w dwóch etapach: w 2002 i 2006 roku. Duży kompleks basenów na terenie. Oficjalna kategoria lokalna ****. Usytuowany wśród zieleni przyciąga przyjemnym i stylowym wnętrzem oraz profesjonalną osługą. Recepcja, kantor wymiany walut, serwis hotelowy 24 h, pralnia, opieka medyczna na telefon, salon fryzjerski, restauracja, restauracja a' la carte, kawiarnia, coctail bar, bar przy basenie, bar na plaży, sklep z pamiątkami, taras słoneczny z łąką do opalania.

Zakwaterowanie

pokoje dwuosobowe STANDARD (z możliwością dostawki), funkcjonalnie urządzone, z łazienką (WC, prysznic, suszarka do włosów). Wyposażenie: klimatyzacja, TV Sat, telefon, lustro, mini bar, stół z krzesłami, balkon (boczny widok na morze). pokoje rodzinne FAMILY przestronniejsze, z łóżkiem piętrowym i bocznym widokiem na morze; poza tym wyposażone jak pokoje dwuosobowe.

Sport i rekreacja

Duży kompleks basenów z wodą słodką, wodospadami, mostami i hydromasażem (leżaki, materace i parasole bezpłatnie), basen kryty z podgrzewaną wodą w zimie, wieczorny program rozrywkowy, centrum sportów wodnych, centrum windsurfingu, skutery wodne, narty wodne, kajaki, rowery wodne, kort tenisowy, siatkówka, fitness club, sauna, masaże, łaźnia parowa, solarium, aerobik. 

Dla dzieci

Brodzik ze zjeżdżalnią, mini klub (3-12 lat), plac zabaw, opiekunka (na specjalne zamówienie), łóżeczko dla dzieci do 2 lat (bezpłatnie). 

SPA & Wellness

salon odnowy biologicznej (płatne)  


Wycieczka pochodzi z oferty biura podróży Nekera, polskiego touroperatora, który stawia na nowoczesne technologie i współpracuje z największymi sieciami linii lotniczych, hoteli i miejsc wakacyjnych. Tworzy je zespół doświadczonych specjalistów z ponad 25-letnim stażem w międzynarodowej branży turystycznej. Nekera w swojej ofercie ma propozycje wyjazdów do wszystkich ulubionych destynacji Polaków (około 15.000 wyselekcjonowanych hoteli) oraz zapewnia stabilne i profesjonalne wsparcie produktowe w świetnych cenach. Znaleźć tu można wycieczki zarówno do krajów europejskich (np. Grecja, Hiszpania, basen Morza Śródziemnego), egzotycznych (np. kraje karaibskie, afrykańskie czy azjatyckie), jak i regionów polskich (już ok. 700 obiektów), które w ostatnich tygodniach niezwykle zyskują na popularności. Touroperator specjalizuje się w wycieczkach typu last minute oraz all inclusive, a wszystkie oferty objęte są gwarancją najniższej ceny, niezmienności ceny, a także polskojęzyczną obsługą w systemie 24/7. Dodatkowo, zgodnie z prawem polskim i ustawą o świadczeniu usług turystycznych, odprowadza składki na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny (TFG). Gwarantuje więc klientom ochronę ich wpłat w przypadku jakichkolwiek nieoczekiwanych kłopotów przy świadczeniu usług. Posiada gwarancję ubezpieczeniową firmy Allianz Partners (AWP P&C S.A. oddział w Polsce) oraz jest członkiem Polskiego Związku Organizatorów Turystyki PZOT. 

Neckermann

Szukasz wakacji na Cypr?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Larnaca, Cypr

Opis hotelu

Hotel zbudowany został w roku 1979. Serdecznie zapraszamy naszych gości do łącznie 175 pokoi. Do dyspozycji gości jest lobby wraz z recepcją z check-out-service. Na większość pięter można dostać się za pomocą windy. Na miejscu znajduje się szatnia, sejf i kantor wymiany walut. Wi-Fi w pomieszczeniach ogólnodostępnych (odpłatnie) zapewnia stały dostęp do sieci. Do dyspozycji gości jest restauracja, jadalnia, sala śniadaniowa, kawiarnia i bar. Udane zakupy zrealizujecie Państwo w supermarkecie i sklepie z pamiątkami oraz w pozostałych placówkach handlowych. W obrębie obiektu znajduje się malowniczy ogród i plac zabaw. Do Państwa dyspozycji jest również kiosk z prasą, sala telewizyjna i pokój zabaw dla dzieci. Goście przybywający własnym autem skorzystać mogą z parkingu. Poza tym goście skorzystać mogą z przechowalni rowerów (odpłatnie). Do pozostałych świadczonych usług należą wielojęzyczny personel, babysitting, opieka nad dziećmi, opieka medyczna, serwis pokojowy, pralnia i usługi fryzjerskie.

Zakwaterowanie

Pokoje wyposażone są w klimatyzację, centralne ogrzewanie, kuchnię i łazienkę. Większość pokoi posiada balkon z widokiem na okolicę. Większość kwater zwrócona jest ku morzu. Wyłożone wykładziną pokoje wyposażone są w łóżko typu king size oraz sofę. Na życzenie dostępne są dostawki oraz łóżeczka dziecięce. Ponadto skorzystać można z sejfu, minibarku i biurka. Dostępne są również minilodówka i ekspres do kawy / herbaty. Elementami podwyższającymi komfort pobytu są internet, telefon, telewizor, radio i Wi-Fi (odpłatnie). W pokoju znajdziecie Państwo również obuwie domowe. Dostępne są pokoje przystosowane dla osób poruszających się na wózkach inwalidzkich. Łazienki wyposażone są w prysznic, wannę i jacuzzi. W łazience znajduje się suszarka do włosów i szlafroki. Rodziny z dziećmi zamieszkać mogą w przygotowanych specjalnie z myślą o nich pokojach rodzinnych.

Sport i wypoczynek

Orzeźwienie i ochłodę znajdziecie Państwo w jednym z naszych basenów (krytym bądź otwartym). Zjeżdżalnia wodna dostarczy mnóstwa wrażeń zarówno młodszym jak i starszym gościom. Do dyspozycji gości jest również taras, leżaki oraz parasole przeciwsłoneczne. O Państwa pełne odprężenie zadba kąpiel w jacuzzi. Na miejscu dostępny jest ponadto bar z przekąskami. Urozmaicenie stanowią liczne i różnorodne aktywności rekreacyjne oferowane w obiekcie, jak np. tenis ziemny, siatkówka plażowa, koszykówka, golf i nordic walking. Narty wodne, windsurfing, jet ski, rower wodny, przejażdżki na bananie wodnym, kanadyjki, spływy kajakowe i aqua fitness zapewnią mnóstwo dobrej zabawy amatorom sportów wodnych. Bogata oferta sportowa wewnątrz obiektu obejmuje studio fitness, tenisa stołowego i aerobik, jak również za dodatkową opłatą bilard. Hotel dysponuje bogatą ofertą Wellness, do której należą m.in. spa i solarium. Za dodatkową opłatą do dyspozycji gości jest sauna, łaźnia parowa i zabiegi masażu. W ramach oferty rozrywkowej proponujemy Państwu muzykę na żywo i miniklub.

Wyżywienie

Dostępne warianty żywieniowe to nocleg ze śniadaniem, wyżywienie częściowe i wyżywienie pełne. W ofercie posiłków znajdują się śniadanie, obiad i kolacja.

Akceptowane karty kredytowe

W obiekcie akceptowane są następujące karty kredytowe: American Express, Visa, Diners Club i MasterCard.

Uwagi dodatkowe

Opis został przetłumaczony automatycznie. Wszelkie prawa zastrzeżone GIATA 2004 – 2018


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.


Neckermann HIT

Szukasz wakacji na Cypr?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Larnaca, Cypr

Położenie

ok. 8 km od centrum Larnaki. Restauracje, bary, sklepy w odległości ok. 100 m. Przystanek autobusowy przy hotelu.

Plaża

piaszczysta, bezpośrednio przy hotelu. Leżaki, parasole słoneczne, ręczniki kąpielowe w cenie.

Wyposażenie

175 pokoi na 5 piętrach. Hol powitalny z recepcją, windy, sala TV, 2 restauracje bufetowe (jedna na śniadania, druga na kolacje). Możliwe kolacje a'la carte, za opłatą: kuchnia cypryjska, śródziemnomorska, międzynarodowa), bary, kawiarnia, sklepy. Na zewnątrz w ogrodzie kompleks basenowy ze słodką wodą oraz wodospadami, whirlpool oraz bar. Leżaki, parasole oraz ręczniki kąpielowe przy basenie w cenie. www.lordosbeach.com.cy

Kategoria lokalna

4 gwiazdki.

Zakwaterowanie

gustownie i funkcjonalnie urządzone Pokoje dwuosobowe (1-3A): klimatyzacja, telefon, TV sat., sejf, minibar (za opłatą). Wanna ze zintegrowanym prysznicem, WC, suszarka, balkon z bocznym widokiem na morze. Pokoje Superior (2-3G): dodatkowo zestaw do parzenia kawy/herbaty, szlafrok, balkon z bocznym widokiem na morze, wyposażone jak pokoje 2A. Pokoje - wariant ekonomiczny (2-3S): bez bocznego widoku na morze, wyposażone jak pokoje 2A.

Dzieci

oddzielny brodzik, plac zabaw.

Rozrywka

program animacyjne.

Dostęp do internetu

WLAN w pomieszczeniach ogólnodostępnych i pokojach gratis. Kącik internetowy za opłatą.

Sport

kryty basen, kort tenisowy (oświetlenie za opłatą), siatkówka plażowa, koszykówka, tenis stołowy, siłownia, jacuzzi. Za opłatą: bilard, sauna, łaźnia parowa, masaże, fryzjer.

Wyżywienie

Z dwoma posiłkami: śniadanie w formie bufetu; na kolację bufet lub wybór z menu (w zależności od obłożenia hotelu).

Dla dzieci

2-13 lat: pobyt gratis lub zniżki procentowe.

Polecamy

  • położony przy piaszczystej plaży
  • wysoka klasa zakwaterowania i gastronomii
  • doskonały serwis


Mapa Hotelu Lordos Beach
Zdjęcia lokalizacji (Cypr / Larnaca)

Opinie o Hotelu Lordos Beach

4.6
zdecydowanie polecam

Uwagę w hotelu po wejściu zwraca ładny przestronne lobby z barem. W hotelu są 3 baseny, plaża zaraz przy hotelu. Dzieci nie nudziły w Lordos Beach był basen ze zjeżdzalnią dla nich, animacje. Byliśmy w Larnace autobusem jakieś 15 minut. Pokój mieliśmy duży z bocznym widokiem na morze. Na Cypr na pewno wrócimy zobaczyć jeszcze parę miejsc.

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, osobom ceniącym spokój, dla aktywnych wczasowiczów
  • figure
  • figure
  • figure
  • figure
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.6
4.4
polecam

Byłam w lipcu, w pokoju mieliśmy czysto i schludnie. Fajne baseny. Warto!

POLECAM:
dla aktywnych wczasowiczów
Podsumowanie: polecam
4.4

Lordos Beach - możliwości zakwaterowania:

single z bocznym widokiem na morze classic double /twin room side sea view - single occupancy
family room side sea view pokój dla max. 2 osób dorosłych i 2 dzieci
junior family suite room lateralseaview terrace
junior family suite z bocznym widokiem na morze junior family suite side sea view - private terrace
junior suite z widokiem na morze junior suite sea view - private terrace - private jacuzzi
pok. 2 os. z bocznym widokiem na morze classic double twin room side sea view
pok. 2 os. z bocznym widokiem na morze premium twin room side sea view
pok. 2 os. z widokiem na morze double room front sea view
. classic side sea view
. family room side sea view
. junior family suite side sea view with private terrace
. twin premium side sea view
. twin room beachfront
. twin superior side sea view
standard superior lateralseaview balcony
pokój rodzinny z bocznym widokiem na morze family room side sea view
Standard Sea View Balcony
single z bocznym widokiem na morze premium twin room side sea view - single occupancy
single z bocznym widokiem na morze superior twin room side sea view - single occupancy
single z bocznym widokiem na morze twin room side sea view - single occupancy
family suite room lateralseaview sharedterrace
Twin Standard Lateral Sea View Balcony
Superior Room Side Sea View
Superior Twin Room Side Sea View
standard premium lateralseaview balcony or terrace
z bocznym widokiem na morze pokój dla max. 3 osób
Single Use Standard Lateral Sea View
family room standard lateralseaview balcony
Family Junior Suite (Boczny widok na morze, Frontem do plaży )
Rodzinny standardowy ,boczny widok na morze (z balkonem)
Junior Suite
Pokoj dwuosobowy (1 bed)
Pokoj dwuosobowy (1 bed) - Superior
Pokoj dwuosobowy (1 bed) - Widok na morze
Pokoj dwuosobowy (2 beds)
Pokoj dwuosobowy
Pokoj dwuosobowy - Classic
Pokoj dwuosobowy - Premium
Pokoj dwuosobowy - Superior
Pokoj dwuosobowy - Sea front
Pokoj dwuosobowy - Superior Ograniczony widok na morze
Pokoj dwuosobowy - Widok na morze
Pokoj rodzinny
Pokoj trzyosobowy
Pokój Premium ,boczny widok na morze (balkon lub taras)
Pokój standardowy widok na morze (z balkonem)
Pokoj typu Twin Standard Pokoj (Boční výhled na moře, Balkón)
Superior Pokoj (Boční výhled na moře, Balkón)

Lordos Beach - Możliwości wyżywienia:


Lordos Beach - miasta wylotu:


Lordos Beach - możliwa długość wypoczynku:


Masz pytania o Hotel Lordos Beach? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00