cellphone

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob. 10:00-16:00; nd. 10-18

Lato 2018 - First minute
  • Hotel Aguamarina / Aquamarina Golf, Teneryfa
  • Hotel Aguamarina / Aquamarina Golf, Teneryfa
  • Hotel Aguamarina / Aquamarina Golf, Teneryfa
  • Hotel Aguamarina / Aquamarina Golf, Teneryfa
  • Hotel Aguamarina / Aquamarina Golf, Teneryfa
  • Hotel Aguamarina / Aquamarina Golf, Teneryfa
  • Hotel Aguamarina / Aquamarina Golf, Teneryfa
  • Hotel Aguamarina / Aquamarina Golf, Teneryfa
  • Hotel Aguamarina / Aquamarina Golf, Teneryfa
  • Hotel Aguamarina / Aquamarina Golf, Teneryfa
  • Hotel Aguamarina / Aquamarina Golf, Teneryfa
  • Hotel Aguamarina / Aquamarina Golf, Teneryfa
  • Hotel Aguamarina / Aquamarina Golf, Teneryfa
  • Hotel Aguamarina / Aquamarina Golf, Teneryfa
  • Hotel Aguamarina / Aquamarina Golf, Teneryfa
  • Hotel Aguamarina / Aquamarina Golf, Teneryfa
  • Hotel Aguamarina / Aquamarina Golf, Teneryfa
  • Hotel Aguamarina / Aquamarina Golf, Teneryfa
  • Hotel Aguamarina / Aquamarina Golf, Teneryfa
  • Hotel Aguamarina / Aquamarina Golf, Teneryfa
  • Hotel Aguamarina / Aquamarina Golf, Teneryfa
  • Hotel Aguamarina / Aquamarina Golf, Teneryfa
  • Hotel Aguamarina / Aquamarina Golf, Teneryfa
  • Hotel Aguamarina / Aquamarina Golf, Teneryfa
  • Hotel Aguamarina / Aquamarina Golf, Teneryfa
  • Hotel Aguamarina / Aquamarina Golf, Teneryfa
  • Hotel Aguamarina / Aquamarina Golf, Teneryfa
  • Hotel Aguamarina / Aquamarina Golf, Teneryfa
  • Hotel Aguamarina / Aquamarina Golf, Teneryfa
  • Hotel Aguamarina / Aquamarina Golf, Teneryfa
  • Hotel Aguamarina / Aquamarina Golf, Teneryfa
  • Hotel Aguamarina / Aquamarina Golf, Teneryfa
  • Hotel Aguamarina / Aquamarina Golf, Teneryfa
  • Hotel Aguamarina / Aquamarina Golf, Teneryfa
  • Hotel Aguamarina / Aquamarina Golf, Teneryfa
  • Hotel Aguamarina / Aquamarina Golf, Teneryfa
  • Hotel Aguamarina / Aquamarina Golf, Teneryfa
  • Hotel Aguamarina / Aquamarina Golf, Teneryfa
  • Hotel Aguamarina / Aquamarina Golf, Teneryfa
  • Hotel Aguamarina / Aquamarina Golf, Teneryfa
  • Hotel Aguamarina / Aquamarina Golf, Teneryfa
  • Hotel Aguamarina / Aquamarina Golf, Teneryfa
  • Hotel Aguamarina / Aquamarina Golf, Teneryfa
  • Hotel Aguamarina / Aquamarina Golf, Teneryfa
  • Hotel Aguamarina / Aquamarina Golf, Teneryfa
  • Hotel Aguamarina / Aquamarina Golf, Teneryfa
  • Hotel Aguamarina / Aquamarina Golf, Teneryfa
  • Hotel Aguamarina / Aquamarina Golf, Teneryfa
  • Hotel Aguamarina / Aquamarina Golf, Teneryfa
  • Hotel Aguamarina / Aquamarina Golf, Teneryfa
  • Hotel Aguamarina / Aquamarina Golf, Teneryfa
  • Hotel Aguamarina / Aquamarina Golf, Teneryfa
  • Hotel Aguamarina / Aquamarina Golf, Teneryfa
  • Hotel Aguamarina / Aquamarina Golf, Teneryfa
  • Hotel Aguamarina / Aquamarina Golf, Teneryfa
  • Hotel Aguamarina / Aquamarina Golf, Teneryfa
  • Hotel Aguamarina / Aquamarina Golf, Teneryfa
  • Hotel Aguamarina / Aquamarina Golf, Teneryfa
  • Hotel Aguamarina / Aquamarina Golf, Teneryfa
  • Hotel Aguamarina / Aquamarina Golf, Teneryfa
  • Hotel Aguamarina / Aquamarina Golf, Teneryfa
  • Hotel Aguamarina / Aquamarina Golf, Teneryfa
  • Hotel Aguamarina / Aquamarina Golf, Teneryfa
  • Hotel Aguamarina / Aquamarina Golf, Teneryfa
  • Hotel Aguamarina / Aquamarina Golf, Teneryfa
  • Hotel Aguamarina / Aquamarina Golf, Teneryfa
  • Hotel Aguamarina / Aquamarina Golf, Teneryfa
  • Hotel Aguamarina / Aquamarina Golf, Teneryfa
  • Hotel Aguamarina / Aquamarina Golf, Teneryfa
  • Hotel Aguamarina / Aquamarina Golf, Teneryfa
  • Hotel Aguamarina / Aquamarina Golf, Teneryfa
  • Hotel Aguamarina / Aquamarina Golf, Teneryfa
  • Hotel Aguamarina / Aquamarina Golf, Teneryfa
  • Hotel Aguamarina / Aquamarina Golf, Teneryfa
  • Hotel Aguamarina / Aquamarina Golf, Teneryfa
  • Hotel Aguamarina / Aquamarina Golf, Teneryfa
  • Hotel Aguamarina / Aquamarina Golf, Teneryfa
  • Hotel Aguamarina / Aquamarina Golf, Teneryfa
  • Hotel Aguamarina / Aquamarina Golf, Teneryfa
  • Hotel Aguamarina / Aquamarina Golf, Teneryfa
  • Hotel Aguamarina / Aquamarina Golf, Teneryfa
  • Hotel Aguamarina / Aquamarina Golf, Teneryfa
  • Hotel Aguamarina / Aquamarina Golf, Teneryfa
  • Hotel Aguamarina / Aquamarina Golf, Teneryfa
  • Hotel Aguamarina / Aquamarina Golf, Teneryfa
  • Hotel Aguamarina / Aquamarina Golf, Teneryfa
  • Hotel Aguamarina / Aquamarina Golf, Teneryfa
  • Hotel Aguamarina / Aquamarina Golf, Teneryfa
1 / 88
Udogodnienia hotelu Aguamarina / Aquamarina Golf
  • Fitness/Siłownia
  • Tenis
  • Basen kryty
  • Basen odkryty
  • Polska animacja
  • Klimatyzacja
  • Bez paszportu

Hotel Aguamarina / Aquamarina Golf
star 4

Hiszpania: Teneryfa
Ocena hotelu Aguamarina / Aquamarina Golf:
4.3 / 5
Średnia z 4 opinii
Szczegóły oceny hotelu Aguamarina / Aquamarina Golf:
  • Lokalizacja
    4.0
  • Hotel
    4.0
  • Pokoje
    4.5
  • Wyżywienie
    5.0
  • Atrakcje
    i sport
    4.0
  • Jakość
    do ceny
    5.0
Ocena hotelu:
4.3 / 5
Średnia z 4 opinii
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 15 sierpnia 2018
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 29 września 2018

Hotel Aguamarina / Aquamarina Golf w ofercie Biura podróży:

Exim Tours
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Aquamarina Golf to hotel usytuowany w spokojnej miejscowości przy kameralnej plaży. W pobliżu znajduje się port jachtowy oraz kilka małych barów, restauracji i sklepów. Polecamy osobom, które pragną wypocząć w ciszy i spokoju, z dala od zgiełku.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja między polami golfowymi Golf del Sur i Amarilla Golf, w kameralnej miejscowości San Miguel de Abona, blisko publicznej plaży
  • przestronne pokoje, bardzo duże baseny
  • smaczne wyżywienie (opcja All Inclusive), miła obsługa

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

4 Hiszpania/Teneryfa

Kategoryzacja hotelu

- kat. Eximtours 4* - kat. lokalna  4*

Położenie

- ok.  4 km od centrum Golf del Sur - ok. 15 km od Los Cristianos i ok. 18 km od Playa de las Americas - ok. 8 km od lotniska

Plaża

- mała, publiczna, piaszczysto-żwirowa (ciemny piasek) ok. 150 m od hotelu - w Los Cristianos, ok. 15 km od hotelu ( bezpłatny bus hotelowy), publiczna, piaszczysta, parasole i leżaki płatne

Pokoje

- klimatyzowane/ ogrzewane - łazienka ( wanna/prysznic, WC, suszarka do włosów) - TV/SAT - telefon - minibar (płatny) - sejf (płatny) - balkon - pokoje z widokiem na morze za dopłatą  

Sport, Relaks, Rozrywka

Bezpłatne - basen ( podgrzewany sezonowo w zimie) - basen kryty (podgrzewany) - taras słoneczny - leżaki i parasole  Płatne - tenis stołowy - minigolf - siłownia - centrum spa (jacuzzi, sauna, masaże)

Dla dzieci

- plac zabaw - łóżeczko da dziecka do 2 lat

Wyżywienie

All Inclusive (ALL) - śniadania, obiady, kolacje. Przekąski pomiędzy posiłkami.  Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe w godzinach  11:00 - 23:00  

Restauracje i bary

- restauracja główna, 2 restauracje a la carte - bar Faro w lobby, bar przy basenie

Dodatkowe informacje

- 198 pokoi, 1 budynek, 7 pięter - internet  bezprzewodowy płatny ( ok. 5 Euro/dzień) - bezpłatny bus hotelowy do Los Cristianos i Playa de las Americas (wymagana wcześniejsza rezerwacja) - www.gemahoteles.com

Bagaż

Kraków, Warszawa Modlin, Wrocław (Ryanair); Cena zawiera bagaż podręczny 10 kg (55x40x20) oraz małą torebkę (35x20x20), Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze; - 20 kg - 210 PLN (wyloty od 16.10 - 05.12) / 300 PLN (wyloty od 06.12 - 10.01)/ 210 PLN (wyloty od 11 01 - 30 04) Uwaga! Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena będzie wyższa Berlin Schonnefeld (Ryanair) Cena zawiera bagaż podręczny 10 kg (55x40x20) oraz małą torebkę (35x20x20), Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze; - 20 kg - 220 PLN (wyloty od 16.10 - 05.12) / 310 PLN (wyloty od 06.12 - 10.01)/ 220 PLN (wyloty od 11 01 - 30 04) Uwaga! Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena będzie wyższaKatowice (WizzAir); Cena zawiera bagaż podręczny 10 kg o wymiarach 55x40x23 Do każdej rezerwacji istnieje także możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze; - 20 kg - 340 PLN - 32 kg - 440 PLN Uwaga! Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena będzie wyższa.Berlin Tegel (Laudamotion) Cena zawiera bagaż podręczny 10 kg (55x40x20) oraz małą torebkę (35x20x20), Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze; - 20 kg - 220 PLN (wyloty od 16.10 - 05.12) / 310 PLN (wyloty od 06.12 - 06.01)/ 220 PLN (wyloty od 07 01 - 30 04) Uwaga! Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena będzie wyższa


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Aquamarina Golf to hotel usytuowany w spokojnej miejscowości przy kameralnej plaży. W pobliżu znajduje się port jachtowy oraz kilka małych barów, restauracji i sklepów. Polecamy osobom, które pragną wypocząć w ciszy i spokoju, z dala od zgiełku.


Ecco Holiday
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Aquamarina Golf to hotel usytuowany w spokojnej miejscowości przy kameralnej plaży. W pobliżu znajduje się port jachtowy oraz kilka małych barów, restauracji i sklepów. Polecamy osobom, które pragną wypocząć w ciszy i spokoju, z dala od zgiełku.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja między polami golfowymi Golf del Sur i Amarilla Golf, w kameralnej miejscowości San Miguel de Abona, blisko publicznej plaży
  • przestronne pokoje, bardzo duże baseny
  • smaczne wyżywienie (opcja All Inclusive), miła obsługa

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Hiszpania/Teneryfa

Opis

Lokalizacja na południowym wybrzeżu Teneryfy, między polami golfowymi Golf del Sur oraz Amarilla Golf, Przestronne, dobrze wyposażone pokoje, Smaczne, urozmaicone wyżywienie w formule all inclusive, Dwa duże baseny o nieregularnym kształcie z tarasem słonecznym, Dobre zaplecze sportowo-rekreacyjne,

Lokalizacja

w San Miguel de Abona, ok. 150 m od oceanu, ok. 8 km od lotniska, ok. 17 km od Playa de las Americas, ok. 55 km od wulkanu Teide.

Wyposażenie

liczba pokoi - 208, restauracje - 1, restauracje a'la carte - 1, recepcja 24h, kantor wymiany walut, lobby, bar przy basenie, snack bar, dostęp do WiFi przy recepcji (płatny), fryzjer, salon urody, parking, room service (płatny), pralnia/czyszczenie chemiczne (płatne), wypożyczalnia samochodów i rowerów, sklepy, wnętrza klimatyzowane, 2 sale konferencyjne, brak udogodnień dla osób o ograniczonej sprawności ruchowej.

Basen

2 baseny odkryte (ze słodką i ze słoną wodą), leżaki i parasole bezpłatnie; basen kryty (podgrzewany).

Pokoje

klimatyzacja, łazienka z wanną lub prysznicem, suszarka do włosów, mini bar (płatny), sejf (płatny), telefon, telewizja satelitarna, lodówka, taras/balkon. Typ pokoju - STANDARD - pokoje dla max. 3 osób z możliwością dopłaty do widoku na ocean.

Plaża

publiczna, wulkaniczna z ciemnym piaskiem, leżaki i parasole płatne

Sport i fitness

siłownia, sauna, tenis ziemny, tenis stołowy, masaże (płatne), jacuzzi.

Rozrywka

animacje dzeinne i wieczorne, pokój gier

Dla dzieci

opiekunka (płatna), mini klub.

Wyżywienie

pakiet All Inclusive.

All Inclusive

śniadanie, lunch i obiadokolacja w formie bufetu w głównej restauracji; lokalne alkohole oraz napoje bezalkoholowe 11.00 - 23.00; kawa, lody, ciasta 16.00 - 18.00.

Informacje dodatkowe

UWAGA! W terminie 11-17.12.2015 basen główny będzie nieczynny z powodu konserwacji. Klienci będą mogli korzystać z basenu Apartamentów Aguamarina Golf (sąsiadujących z hotelem).,

Cena zawiera

Przelot, hotel, opłaty lotniskowe i paliwowe, obowiązkowe ubezpieczenia KL NNW, transfer lotnisko-hotel-lotnisko, W przypadku lotów czarterowych z Warszawy, Katowic. bagaż główny do 20kg + podręczny do 5kg. W przypadku lotów liniami Ryanair z Warszawy-Modlina, Krakowa i Wrocławia bagaż podręczny 10 kg max. wymiary 55x40x20cm (istnieje możliwość zakupu bagażu głównego w momencie rezerwacji) W przypadku lotów liniami Wizz Air z Katowic bagaż podręczny 10 kg max. wymiary 55x40x23cm (istnieje możliwość zakupu bagażu głównego w momencie rezerwacji) Rezerwacja na potwierdzenie w ciągu 48h.

Cena nie zawiera

Opcjonalnie dopłaty do bagażu głównego w przypadku lotów - I. Ryanair z Warszawy-Modlina, Krakowa i Wrocławia - - dopłaty do bagażu głównego 20 kg - 400 zł/2 strony/os. przez cały rok II. Wizz Air z Katowic - - bagaż rejestrowany do 20 kg - 550 zł/os/2 strony przez cały rok CENY W MOMENCIE REZERWACJI BILETU! Dodanie bagażu po potwierdzeniu rezerwacji wiąże się z wyższymi cenami. opłaty za wybrane miejsca w samolocie. Podczas odprawy on-line przydzielane są one automatycznie przez system. Oznacza to, że osoby z jednej rezerwacji mogą zajmować różne miejsca w samolocie. Dotyczy to także dzieci powyżej 12 roku życia. Istnieje możliwość rezerwacji konkretnych miejsc za dodatkową opłatą. Zapytaj sprzedawcę o szczegóły.

Obsługa na miejscu

Obsługa lokalnego przedstawiciela w języku polskim (spotkanie informacyjne w hotelu, kontakt telefoniczny). W przypadku hoteli na północy wyspy wyłącznie kontakt telefoniczny z przedstawicielem w języku polskim.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Ecco Holiday, firmy prężnie działającej na polskim rynku od roku 2002. Początkowo Biuro zajmowało się organizacją pobytowych wycieczek czarterowych w regionach północnej Afryki i południowej Europy. Dynamiczny rozwój firmy, zadowolenie klientów i silna pozycja na rynku pozwoliła na powstanie bliźniaczej firmy Ecco Travel, która wyspecjalizowała się w organizowaniu wyjazdów do krajów egzotycznych.

Biuro Podróży Ecco Holiday to zespół młodych ludzi, dla których praca jest jednocześnie spełnieniem marzeń o podróżowaniu. Dzięki temu posiadają praktyczną wiedzę w zakresie organizacji wakacji pobytowych i wyjazdów objazdowych. Misją Ecco Holiday jest spełnianie marzeń swoich klientów o niezapomnianych podrózach,

W ofercie Biura Podrózy Ecco Holiday można znaleźć wakacje last minute i all inclusive na Malcie i na Cyprze, w Hiszpanii, Bułgarii, Portugalii, Grecji oraz Egipcie. Wszystkie starannie wyselekcjonowane hotele mają spełniać wszelkie oczekiwania gości.

Dzięki wysokiej jakości świadczonych usług i zaangażowanemu zespołowi pracowników, Ecco Holiday jest wielokrotnym laureatem prestiżowych nagród.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Aquamarina Golf to hotel usytuowany w spokojnej miejscowości przy kameralnej plaży. W pobliżu znajduje się port jachtowy oraz kilka małych barów, restauracji i sklepów. Polecamy osobom, które pragną wypocząć w ciszy i spokoju, z dala od zgiełku.


Wezyr
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Aquamarina Golf to hotel usytuowany w spokojnej miejscowości przy kameralnej plaży. W pobliżu znajduje się port jachtowy oraz kilka małych barów, restauracji i sklepów. Polecamy osobom, które pragną wypocząć w ciszy i spokoju, z dala od zgiełku.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja między polami golfowymi Golf del Sur i Amarilla Golf, w kameralnej miejscowości San Miguel de Abona, blisko publicznej plaży
  • przestronne pokoje, bardzo duże baseny
  • smaczne wyżywienie (opcja All Inclusive), miła obsługa

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Data otwarcia:

1999r., odnowiony w 2002r.

Położenie :

ok. 10 km od lotniska Reine Sofia. W miejscowości San Miquel, w pobliżu strefy turystycznej z barami, restauracjami i sklepami, Do Playa las Americas jest ok. 15 km, 1 km od pola golfowego.

Plaża  :

Playa Jardin oddalona o 150 m od hotelu.

W Hotelu:

Recepcja, 3 restauracje (główna i 2 a la carte), 2 bary, basen z morską wodą, basen kryty, ręcznik basenowy za depozytem, taras słoneczny, kiosk, lobby, fryzjer, mini market, sala konferencyjna, parking, wypożyczalnia samochodów, pralnia, bezpłatny bus do centrum codziennie z wyłaczeniem soboty z Christanos do Las Americas. Zakwaterowanie od godz. 14:00, wykwaterowanie do 12:00. 

Pokoje   :

199 apartamentów; łazienka z suszarką, klimatyzacja, telefon, telewizor, sejf (za dopłatą), WI-FI płatne, lodówka (płatna), balkon lub taras.

Rozrywki i usługi  :

Bezpłatne:
animacje, fitness, muzyka na żywo.
Płatne:
stanowiska komputerowe, tenis stołowy, tenis, solarium, masaż, bilard, sauna.

Dla dzieci:

animacje, brodzik, krzesełka w restauracji.

Wyżywienie:

HB

Posiłki: śniadanie, obiadokolacja.    
Napoje zawarte: bezalkoholowe napoje do śniadania.
All Inclusive
Posiłki: śniadanie, obiad, kolacja, przekąski, popołudniowe ciasto i lody.
Napoje zawarte: lokalne alkohole oraz napoje bezalkoholowe w wybranych barach między 11:00 a 23:00.

Tel./Fax.:

00 34 738 999, 738 417


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Coral Travel Wezyr Holidays, które działa na polskim rynku od roku 1999. W tym czasie zdobyło grono stałych i zadowolonych klientów. Biuro Podróży Coral Travel Wezyr Holidays specjalizuje się w wyjazdach do Turcji, jednak z roku na rok wzbogaca swoją ofertę o nowe kierunki. Jedną z najchętniej wybieranych przez klientów destynacji jest Grecja. Dodatkowo możemy wybrać ofertę spośród takich krajów jak Hiszpania, Bułgaria czy Egipt. Ciągły rozwój biura i pozycja jednego z największych touroperatorów w Europie zaowocował stale poszerzającą się ofertą egzotycznych wakacji, hitem są takie kierunki jak Dominikana, Kuba, Meksyk, Tajlandia, Mauritius czy Zjednoczone Emiraty Arabskie. Biuro podrózy Coral Travel Wezyr Holidays oferuje także atrakcyjne wakacje dla rodzin - w swoich najlepszych hotelach uruchomili bowiem polskojęzyczne animacje. Wybierać można spoód wielu ofert last minute i all inclusive.

Biuro Podróży Coral Travel Wezyr to gwarancja udanych wakacji. Jako jeden z nielicznych touroperatorów na polskim rynku wdrożył system zarządzania jakością i posiada certyfikat na zgodność z normą ISO 9001:2008. Jest laureatem nagród Fair Play Turystyki Polskiej 2012, Jakość Roku 2009 i 2010, a także szczególnego wyróżnienia Jakość Roku Srebro.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Aquamarina Golf to hotel usytuowany w spokojnej miejscowości przy kameralnej plaży. W pobliżu znajduje się port jachtowy oraz kilka małych barów, restauracji i sklepów. Polecamy osobom, które pragną wypocząć w ciszy i spokoju, z dala od zgiełku.


Sun&Fun
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Aquamarina Golf to hotel usytuowany w spokojnej miejscowości przy kameralnej plaży. W pobliżu znajduje się port jachtowy oraz kilka małych barów, restauracji i sklepów. Polecamy osobom, które pragną wypocząć w ciszy i spokoju, z dala od zgiełku.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja między polami golfowymi Golf del Sur i Amarilla Golf, w kameralnej miejscowości San Miguel de Abona, blisko publicznej plaży
  • przestronne pokoje, bardzo duże baseny
  • smaczne wyżywienie (opcja All Inclusive), miła obsługa

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

KATEGORIA HISZPAŃSKA

****

KATEGODIA SUN & FUN HOLIDAYS

SF4

Położenie

*    Położony jest między dwoma polami golfowymi Golf del Sur oraz Amarilla Golf na południowym wybrzeżu wyspy, 15 km od kurortu Los Cristianos. Odległość od lotniska wynosi 8 km. Darmowy bus hotelowy dowożący do Playa de las Americas (wymagana wcześniejsza rezerwacja) kursuje 2-3 razy dziennie, oprócz sobót.

PLAŻA

*    Żwirowo-piaszczysta plaża znajduje się w odległości zaledwie 80 m od hotelu. Serwis plażowy dodatkowo płatny.

ZAKWATEROWANIE

*    198 pokoi; *    Typy pokoi: pokoje standardowe (35 m2); *    Wyposażenie: klimatyzacja, TV, telefon, lodówka, suszarka do włosów, (sejf - do wynajęcia płatny).

RESTAURACJE I BARY

*    Restauracja główna, 2 restauracje a'la carte (Kanaryjską i Argentyńską) - płatne ; *    Bar.

Wyżywienie

*    All inclusive, w skład którego wchodzą: śniadania, obiady, kolacje w formie bufetu. Podczas obiadów i kolacji dostępne są jedynie napoje bezalkoholowe oraz piwo i wino. Napoje bezalkoholowe oraz wybrane alkohole lokalnej produkcji podawane są w barach w godzinach ich otwarcia między 11.00 a 23.00.

SPORT I ROZRYWKA

*    2 baseny - zewnętrzny (woda słona, klimatyzowany: temperatura wody miedzy 19 a 24 zimą i miedzy 23 a 26 latem) i wewnętrzny - od 16 roku życia (woda słodka, klimatyzowany: temperatura wody miedzy 24 a 26 przez caly rok); *    Bezpłatnie: siłownia, jacuzzi, mini golf, kort tenisowy, padle; *    Odpłatnie: masaże, sauna, bilard.

DLA DZIECI

*    Brodzik, plac zbaw,  mini klub (otwarty: 18/10 - 30/11; 20/12 - 1/1; 7/2 - 4/3; 3/4 - 29/4), łóżeczko dla dziecka.

POZOSTAŁE UDOGODNIENIA

*    Bezprzewodowy internet w pobliżu recepcji (płatny ok. 5euro/doba), fryzjer, wymiana walut, sale konferencyjne, wypożyczalnia samochodów, opieka lekarska (płatna). Darmowy bus hotelowy dowożący do Playa de las Americas (wymagana wcześniejsza rezerwacja) kursuje od poniedziałku do piątku 3 razy dziennie (wyjazd z hotelu ok. 9.30, 11.30, 15.00, godziny orientacyjne, mogą ulec zmianie) oraz w niedziele 2 razy dziennie.

NASZYM ZDANIEM

*    Hotel polecamy Klientom ceniącym sobie ciszę i spokój podczas wypoczynku oraz rodzinom z dziećmi, a także miłośnikom gry w golfa (2 pola w okolicy hotelu i 4 w promieniu 20 km).

STRONA INTERNETOWA

*    www.hotelaguamarinagolf.com


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Sun & Fun działającego od 2004 roku na rynku turystycznym, które sukces i wysoki poziom świadczonych usług zapewnia współpracy ze stałymi i sprawdzonymi kontrahentami. W 2017 roku biuro zmieniło właściciela, rozpoczynająć okres rozwoju pod opieką jednego z największych czeskich touroperatorów - Blue Style.

Biuro posiada bogate, wieloletnie doświadczenie w organizowaniu wakacji all inclusive do krajów takich jak Egipt, Tunezja czy Turcja. Oferuje także szeroki wybór wycieczek do Grecji, Hiszpanii i Bułgarii. Poprzez zapewnienie klientom obsługi na najwyższym poziomie oraz organizacji interesujących i profesjonalnie prowadzonych wycieczek fakultatywnych, Biuro Podróży Sun & Fun pokazuje swoim klientom w szczególny sposób piękno i bogactwo kulturowe odwiedzanych miejsc.

Każdego roku wszystkie obiekty znajdujące się w ofercie Sun & Fun kontrolowane są pod względem bezpieczeństwa i jakości usług. Kompetencje i wysoki standard obsługi Biura Podróży Sun & Fun potwierdzają liczne certyfikaty i nagrody, będące jednocześnie gwarantem bezpieczeństwa i satysfakcji klientów.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Aquamarina Golf to hotel usytuowany w spokojnej miejscowości przy kameralnej plaży. W pobliżu znajduje się port jachtowy oraz kilka małych barów, restauracji i sklepów. Polecamy osobom, które pragną wypocząć w ciszy i spokoju, z dala od zgiełku.


Neckermann
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Aquamarina Golf to hotel usytuowany w spokojnej miejscowości przy kameralnej plaży. W pobliżu znajduje się port jachtowy oraz kilka małych barów, restauracji i sklepów. Polecamy osobom, które pragną wypocząć w ciszy i spokoju, z dala od zgiełku.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja między polami golfowymi Golf del Sur i Amarilla Golf, w kameralnej miejscowości San Miguel de Abona, blisko publicznej plaży
  • przestronne pokoje, bardzo duże baseny
  • smaczne wyżywienie (opcja All Inclusive), miła obsługa

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Teneryfa, Hiszpania

Położenie

wyjątkowa lokalizacja między polami golfowymi Golf del Sur i Amarilla Golf. Do centrum San Miguel ok. 2 km. Sklepy, restauracje, bary w pobliżu hotelu. Do centrum Playa de las Americas i Los Cristianos kursuje hotelowy shuttle bus (od niedzieli do piątku).

Plaża

ok. 150 m od piaszczysto-żwirowej plaży (przejście przez nadmorską promenadę). Leżaki i parasole za opłatą.

Wyposażenie

część hotelowa Aguamarina  Golf. 208 pokoi, 5 pięter, windy. Lobby z recepcją, restauracja, bary. W ogrodzie 2 baseny, taras słoneczny, bar przy basenie. Leżaki, parasole i ręczniki kąpielowe przy basenie bez opłaty. Goście hotelowi mogą korzystać z udogodnień (z wyjątkiem restauracji) części apartamentowej Aguamarina Golf. www.hotelaguamarinagolf.com

Dostęp do internetu

kącik internetowy za opłatą. WI-FI w lobby za opłatą.

Kategoria lokalna

4 gwiazdki.

Zakwaterowanie

Pokoje dwuosobowe: (1-3A/2-3J): TV sat., telefon, minilodówka, klimatyzacja, odpłatny sejf, balkon lub taras. Wanna, prysznic, WC, suszarka. Z widokiem na ocean (1-3B). Wariant ekonomiczny (2-3S).

Sport

siłownia, tenis, boccia. Za opłatą: pola golfowe (ok. 500 m od hotelu).

Wellness

basen kryty, whirlpool. Za opłatą: masaże, sauna.

Dzieci

oddzielny brodzik, plac zabaw, mini klub (od 5 lat). Łóżeczko dla dziecka do 2 lat bez opłaty.

Rozrywka

program animacyjny w ciągu dnia i wieczorem.

All Inclusive

3 posiłki w formie bufetu. Napoje do posiłków (wino stołowe, soki, piwo, woda mineralna). Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe w barach w godz. 11-23:00. Ciasto oraz lody w godz. 16-18:00.

Wcześniej = taniej

do 30 dni przed wylotem 15% zniżki, do 15 dni przed wylotem 10% zniżki.

Dla dzieci

2-8 lat: pobyt gratis, 9-12 lat: zniżka procentowa.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Aquamarina Golf to hotel usytuowany w spokojnej miejscowości przy kameralnej plaży. W pobliżu znajduje się port jachtowy oraz kilka małych barów, restauracji i sklepów. Polecamy osobom, które pragną wypocząć w ciszy i spokoju, z dala od zgiełku.


Net Holiday
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Aquamarina Golf to hotel usytuowany w spokojnej miejscowości przy kameralnej plaży. W pobliżu znajduje się port jachtowy oraz kilka małych barów, restauracji i sklepów. Polecamy osobom, które pragną wypocząć w ciszy i spokoju, z dala od zgiełku.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja między polami golfowymi Golf del Sur i Amarilla Golf, w kameralnej miejscowości San Miguel de Abona, blisko publicznej plaży
  • przestronne pokoje, bardzo duże baseny
  • smaczne wyżywienie (opcja All Inclusive), miła obsługa

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Hiszpania/Teneryfa

Strefa

Family, Active

Dzieci

- 1 dziecko 2-14 lat - opłata tylko za przelot - 2 dziecko 2-6 lat - opłata tylko za przelot

Lokalizacja

centrum Golf Del Sur - ok. 1,5 km, dojście promenadą spacerową do słynnych kurortów Los Cristianos ok. 15 km, Playa de las Americas ok. 18 km w pobliżu 2 pola golfowe, liczne sklepy, bary tapas, restauracje lotnisko - ok. 8 km

Plaża

ok. 150 metrów od hotelu, spokojna i urokliwa, wulkaniczna (żwirowa, skalista, piaszczysta), niezagospodarowana, do jednej z najsłynniejszych piaszczystych plaż na wyspie - Playa de las Americas - 4 razy dziennie kursuje bezpłatny bus hotelowy

Hotel

czterogwiazdkowy, należy do francuskiej sieci hotelowej Framissima słynącej z wysokiej jakości usług i znakomitej oferty All Inclusive, posiada 199 pokoi usytuowanych w 5-piętrowym obiekcie (4 windy), basen o nieregularnym kształcie z morską wodą, odkryty brodzik oraz basen kryty

Udogodnienia

całodobowa recepcja, centrum fitness, centrum konferencyjne, mini golf, kort tenisowy, sauna, masaż, jacuzzi, petanque, bilard, tenis stołowy, solarium, parking, pomoc medyczna (płatna), wynajem samochodów (dodatkowo płatne), ręczniki plażowe za kaucjąok. 10 EUR, leżaki i parasole przy basenie bezpłatne, hotel znajduje się między dwoma polami golfowymi

Internet

WiFi (płatne ok. 5 EUR/dzień), kącik internetowy(ok. 1 EUR/30 min.)

Pokoje

standardowe 2 os. z możliwością 1 lub 2 dostawek o pow. ok. 35m2, z widokiem na ocean lub wulkan Teide, wszystkie pokoje wyposażone w łazienkę, klimatyzację, TV SAT, suszarkę do włosów, lodówkę z mini barem (zawartość dodatkowo płatna), sejf (płatny ok. 2 EUR/dzień), telefon, balkon lub taras, część z widokiem na ocean

Restauracje i bary

restauracja główna restauracja kanaryjska - a'la carte / dodatkowo płatna restauracja argentyńska - a'la carte / dodatkowo płatna Bar Faro / main bar bar przy basenie / pool bar

Wyżywienie

All Inclusive

Rozrywka

basen ze słoną wodą, basen kryty, jacuzzi, brodzik dla dzieci, centrum fitness, wieczorne występy

Płatne

bilard, masaże, golf, sauna, tenis, golf, solarium

Dla dzieci

brodzik, opiekunka do dzieci (dodatkowo płatne), plac zabaw, mini klub (4-8 lat) i junior klub (9-14 lat) działające w wyznaczonych terminach, wysokie krzesełka w restauracji

Program All Inclusive

07.00-10.00 śniadanie w formie bogatego bufetu, serwowane w restauracji głównej, woda mineralna gazowana, niegazowana, soki owocowe (z wyjątkiem butelkowanych i świeżo wyciskanych), kawa, herbata 13.00-15.00 obiad w formie bufetu, dania kuchni międzynarodowej i klasyczne dania hiszpańskie, potrawy dietetyczne, wegetariańskie, serwowane w restauracji głównej, show cooking, bogaty wybór sałatek, deserów, przystawek, mięs, makaronów, woda mineralna gazowana, niegazowana, soki owocowe (z wyjątkiem butelkowanych i świeżo wyciskanych), wino białe, czerwone, różowe, sangria, piwo z beczki, piwo z limonką 18.00-21.00 kolacja w formie bogatego bufetu, serwowane dania kuchni międzynarodowej i klasyczne dania hiszpańskie, potrawy dietetyczne, wegetariańskie, show cooking,bogaty wybór sałatek, deserów, przystawek, mięs, makaronów, serwowane w restauracji głównej, woda mineralna gazowana, niegazowana, soki owocowe (z wyjątkiem butelkowanych i świeżo wyciskanych), wino białe, czerwone, sangria, piwo z beczki, piwo z limonką 16.00-18.00 przekąski typu ciasta, ciasteczka, lody, kawa, herbata serwowane w Barze Faro 11.00-23.00 lokalne napoje bezalkoholowe woda mineralna gazowana, niegazowana, soki owocowe (z wyjątkiem butelkowanych i świeżo wyciskanych), kawa espresso, americano, cappuccino, irish café, lumumba, bezkofeinowa, herbata, lokalne napoje alkoholowe typu wino białe, czerwone, sangria, piwo z beczki, piwo z limonką, shandy, vermouth bialy, vermouth czerwony, sherry wytrawne, pół słodkie i słodkie, wódka, whisky, brandy, rum, drinki na bazie lokalnych alkoholi (cuba libre, gin tonic, vodkalemon, whisky cola, koktajle Banana Spirit, Banana Cream, Triple Sec, Kiwi Spirit, Apple Spirit, PeachSpirit i inne) serwowane w main barze i pool barze w godzinach funkcjonowania poszczególnych barów - leżaki i parasole przy basenie - animacje w ciągu dnia i wieczorne występy na żywo (w okresie letnim) - bezpłatny bus hotelowy do Los Cristianos i Playa de Las Americas 4 razy dziennie - mini klub dla dzieci 4-12 lat

Oficjalna kategoria

4 gwiazdki

Karty kredytowe

American Express, Visa, MasterCard, Diner's Club

Strona www hotelu

www.hotelaguamarinagolf.com

Nasza ocena

Pokój **** Położenie ****+ Wyżywienie ****+ Sport \ rozrywka ****+

Atuty

- w pobliżu pola golfowego - duże zaplecze rekreacyjne - wspaniała kuchnia i znakomita obsługa - bogata oferta drinków w All Inclusive - bezpłatny bus 4 x dziennie do Playa de Las Americas - hotel należy do znanej francuskiej sieci Framissima - wysoka jakość usług oraz znakomite All Inclusive

Gomera Bus

Wycieczka do przepięknych, malowniczych wąwozów przecinających wyspę La Gomera. W programie zwiedzanie pełnego magii Parku Narodowego Garajonay, który poprzez piękno lasów wawrzynowych i wrzosowych, będących największymi tego typu lasami na świecie, został wpisany na listę światowego dziedzictwa UNESCO. Podczas wycieczki można spróbować miejscowej kuchni i poznać tajniki języka gwizdanego. Transport z Teneryfy odbywa się promem, objazd wyspy realizowany jest autokarem. Lunch wliczony w cenę. Cena ok. 64 EUR/os. dorośli/ dzieci ok. 32 EUR/os.

Katamaran Must Cat

Ta wyjątkowa propozycja skierowana jest do miłośników morza, żeglarstwa, pasjonatów podwodnej przyrody i poszukiwaczy przygód. Rejs luksusowym katamaranem Must Cat to ekscytująca wyprawa w poszukiwaniu delfinów i waleni w ich naturalnym środowisku. Ponadto zapewniona jest możliwość zażycia kąpieli w krystalicznie czystym oceanie w jednej z zacisznych i malowniczych zatoczek. Podczas całego rejsu oferowane są napoje chłodzące, wino, piwo i smaczne kanapki. Cena ok. 41 EUR/os. dorośli/ dzieci ok. 20,50 EUR/os.

Loro Parque

To prawdziwy raj dla miłośników egzotycznych zwierząt i tropikalnych ogrodów. W tym ogromnym parku (135 tys. m2) kilka razy dziennie organizowane są przedstawienia z udziałem lwów morskich, delfinów, papug oraz cieszące się największą popularnością pokazy orek. Olbrzymią atrakcją parku jest także Katandra Treetops, gdzie można obserwować ptaki w ich naturalnym środowisku. Miłośnicy flory mogą podziwiać niezwykły ogród z rzadkimi gatunkami orchidei. Na terenie kompleksu znajduje się również plac zabaw dla dzieci ("Kinderlandia"), targ gambijski, stacja z pisklętami papug, muzeum papug oraz wiele restauracji. Cena ok. 34 EUR/os. dorośli/dzieci ok. 23 EUR/os.

Siam Park

Jest to największy tematyczny park wodny w Europie, łączący egzotyczne tajemnice starożytnego królestwa Syjamu (obecnie Tajlandii) z podnoszącą poziom adrenaliny przygodą. Na dzieci i dorosłych czekają m.in. Pałac Fal (fale dochodzące do 3 m), "Tower of Power", czyli gigantyczna wieża, z której odbywa się kilkusekundowy ekstremalny zjazd , Wąż z dżungli, Olbrzym i Wulkan i wiele innych niesamowitych miejsc. Dzieciom spodoba się z pewnością "Zagubione Miasto", gdzie znajduje się strefa nawet dla 2-3 letnich dzieci. Cudowna biała plaża i egzotyczna roślinność stanowią doskonałe miejsce na chwilę odpoczynku pomiędzy kolejnymi wodnymi szaleństwami. Po dniu pełnym wrażeń dobrze jest usiąść w tajskiej restauracji i spróbować pysznego orientalnego jedzenia. Cena ok. 34 EUR/os. dorośli/ dzieci ok. 23 EUR/os.

Teide i Masca

Wycieczka do Parku Narodowego Teide, wpisanego na listę UNESCO oraz będącego jedną z największych atrakcji turystycznych Teneryfy oraz całego Archipelagu Wysp Kanaryjskich. W parku znajduje się, będący pod ochroną wulkaniczny szczyt Pico del Teide (3718 m n.p.m.) oraz kaldera Las Canadas. Park przypomina krajobraz księżycowy, pokryty licznymi formacjami skalnymi oraz zastygłą lawą. Dla chętnych wjazd kolejką linową na wysokość 3555 m n.p.m. (25 EUR w obie strony). Dalsza część wycieczki to odwiedzenie dawnej wioski pirackiej Masca, atrakcyjnej ze względu na swoje niezwykłe położenie (305 m poniżej stromego urwiska). Łańcuchem zygzaków odbywa się wjazd na wysoki grzbiet, z którego wąska droga prowadzi do regiony Teno. Cena ok. 34 EUR/os. dorośli/ dzieci ok. 18 EUR/os.

Wulkan Teide

Wulkanolodzy twierdzą, że w nowym tysiącleciu wulkan Teide, święta góra Guanczów, przemówi ponownie, właśnie dlatego warto ją odwiedzić. Egzotyczny i miejscami "księżycowy" krajobraz Pico del Teide zachwyca swym niepowtarzalnym pięknem. Góra rzuca najdłuższy na świecie cień, a jej wierzchołek widoczny jest z każdego miejsca Teneryfy. Rozległy teren Parku Narodowego zadziwia kolorami wulkanicznych skał i ilością kraterów. Wyprawa wiedzie niemal na sam szczyt wulkanu. Połyskujący w słońcu śnieg gdzieniegdzie przykrywa wulkaniczne skały i stanowi nie lada atrakcję na podzwrotnikowej wyspie. Wycieczka półdniowa. Lunch nie jest wliczony. Cena OK. 25 EUR/os. dorośli/ dzieci ok. 13 EUR/os.

Wycieczka wokół wyspy + Loro Parque

Malowniczą wędrówkę po Teneryfie rozpoczyna przejazd przez plantacje bananowców, z których słyną Wyspy Kanaryjskie. Wśród wielu wspaniałych widoków, najdłużej zostaje w pamięci niezwykły masyw skał Los Gigantes stromo opadający do morza. Inną atrakcją są "Pompeje" Teneryfy - Garachico, usytuowane u podnóża wulkanu Teide. W Icod de los Vinos można podziwiać tysiącletnie Drzewo Smocze. Miłośnicy dobrego wina oraz likierów również znajdą dla siebie mły zakątek. Kolejnym punktem wycieczki jest Loro Park w Puerto de la Cruz, gdzie w scenerii egzotycznych roślin można obserwować wyczyny tresowanych lwów morskich, orek i delfinów. Bogata, wielobarwna flora i fauna parku to wdzięczny temat pamiątkowych fotografii. Lunch nie jest wliczony w cenę. Cena OK. 72 EUR/os. dorośli/ dzieci ok. 36 EUR/os. Net Holiday Sp z o.o nie jest organizatorem wycieczek fakultatywnych. Wycieczki są realizowane przez lokalnych kontrahentów na warunkach przez nich określonych z którymi Net Holiday Sp z o.o. nie nawiązał stosunków prawnych i którzy nie są jego podwykonawcami. Wycieczki fakultatywne nie stanowią oferty Net Holiday Sp z o.o., a udział w nich jest dobrowolny.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Net Holiday, pierwszego internetowego touroperatora na rynku polskim, który przez kilka lat swojej działalności wypracował świetną jakość świadcoznych usług wciąż docenianą przez klientów.

Pracownicy Biura Podrózy Net Holiday to zespół profesjonalistów z dużym doświadczeniem zawodowym, dla których najważniejszym priorytetem jest zadowolenie klientów i jakość oferowanych usług. Pragnąc zagwarantować wysoki standard wypoczynku, pracownicy Net Holiday osobiście odwiedzają wszystkie miejsca stanowiące cel podróży, monitorują hotele i prowadzone przez nie usługi. Nad komfrotowym wypoczynkiem turystów czuwa wyszkolony sztab rezydentów i pilotów. Szeroka oferta wczasów all inclusive i nie tylko obejmuje wypoczynek w 20 najpopularniejszych destynacjach turystycznych wśród polskich klientów.

Biuro Podróży Net Holiday posiada gwarancję ubezpieczeniową wystawioną przez Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG), który specjalizuje się w ubezpieczeniach podróży. Firma zarejestrowana jest również w Centralnej Ewidencji Organizatorów Turystyki i Pośredników Turystycznych, należy do Polskiego Związku Organizatorów Turystyki oraz uczestniczy w Programie Firma Wiarygodna Finansowo.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Aquamarina Golf to hotel usytuowany w spokojnej miejscowości przy kameralnej plaży. W pobliżu znajduje się port jachtowy oraz kilka małych barów, restauracji i sklepów. Polecamy osobom, które pragną wypocząć w ciszy i spokoju, z dala od zgiełku.


Rainbow
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Aquamarina Golf to hotel usytuowany w spokojnej miejscowości przy kameralnej plaży. W pobliżu znajduje się port jachtowy oraz kilka małych barów, restauracji i sklepów. Polecamy osobom, które pragną wypocząć w ciszy i spokoju, z dala od zgiełku.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja między polami golfowymi Golf del Sur i Amarilla Golf, w kameralnej miejscowości San Miguel de Abona, blisko publicznej plaży
  • przestronne pokoje, bardzo duże baseny
  • smaczne wyżywienie (opcja All Inclusive), miła obsługa

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Opis oferty

 

Położenie:
Hotel Aguamarina Golf położony jest na południowym wybrzeżu Teneryfy, między polami golfowymi Golf del Sur oraz Amarilla Golf, w spokojnej miejscowości San Miguel de Abona. W 20 minut można dojechać do tętniącej życiem miejscowości Playa de las Americas lub Los Cristianos, skąd odpływają promy m.in. na La Gomerę (do obu miejsc dowozi bezpłatny bus hotelowy - wymagana wcześniejsza rezerwacja). Transfer z lotniska trwa ok 30 min.
Plaża:
Hotel znajduje się ok 150 m od publicznej, niewielkiej, piaszczysto-żwirowej plaży. W Los Cristianos znajduje się ładna, piaszczysta plaża, ok. 15 km od hotelu, oraz plaża w Playa de las Americas oddalona o ok. 18 km od hotelu. Dojazd bezpłatnym hotelowym busem (wymagana rezerwacja), parasole i leżaki płatne (ok. 10 EUR/dzień).
Do dyspozycji gości:
Recepcja 24h, przestronne lobby, 4 windy, restauracja główna, 2 restauracje à la carte: jedna z kuchnią kanaryjską, druga z argentyńska, bar w lobby, bar przy basenie basen z woda morską, basen kryty, leżaki i parasole przy basenie bezpłatne, ręczniki basenowe (wymagana kaucja).
Pokoje:
Hotel posiada 198 przestronnych pokoi, rozlokowanych na 7 piętrach. Pokój standardowy: 2-os. (możliwość 1 lub 2 dostawek dla dzieci), ok. 35 m?, wyposażony w łazienkę, balkon lub taras, indywidualnie sterowaną klimatyzację, TV-SAT, telefon, lodówkę, sejf (płatny), suszarkę.
Wyżywienie:
All inclusive: śniadanie, obiad, kolacja w formie bufetu w restauracji głównej ciasto i lody w barze Faro i w barze przy basenie (16.00-18.00) napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe w barze Faro i w barze przy basenie (11.00-23.00).
Program sportowy i animacyjny:
Kort tenisowy, plac zabaw dla dzieci, mini klub (w sezonie letnim), animacje dla dzieci. Za dodatkową opłatą: tenis stołowy, golf, minigolf, centrum wellness: jacuzzi, sauna, masaże.
Internet:
Internet bezprzewodowy (ok. 5 EUR/dzień), punkt internetowy (ok. 1 EUR/30 min).
Kategoria lokalna:
****
Strona www:
www.hotelaguamarinagolf.com
Naszym zdaniem:
Zadbany, dobrze utrzymany hotel z wielkim, imponującym kompleksem basenowym i bardzo dużymi pokojami. Obiekt chwalony za dobre wyżywienie i miłą obsługę. Na uwagę zasługuje bezpłatna komunikacja z innymi kurortami w okolicy: Playa de Las Americas i Los Christianos. Serdecznie zapraszamy!

Program

Dzień pierwszy
Wyloty z Polski. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: r.pl/rozklady.
Dzień od drugiego do przedostatniego
Czas na wypoczynek, kąpiele morskie i słoneczne, udział w wycieczkach lokalnych itp.
Dzień ostatni
Wykwaterowanie z hotelu i transfer na lotnisko (dokładne godziny zbiórki poda rezydent Rainbow na miejscu). Powrót do Polski.
Świadczenia
Cena podstawowa obejmuje:
przelot samolotem, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, 7 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, opiekę polskiego rezydenta, asystę przedstawiciela Rainbow Tours na lotniskach lokalnych, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa (wersja standard: NNW, KL, CP, Assistance i bagaż).
Cena podstawowa nie obejmuje:
wycieczek lokalnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, napojów do posiłków jeśli w opisie hoteli nie podano inaczej oraz innych wydatków osobistych.
Inne
TENERYFA - informacje ogólne Waluta EURO. Można płacić kartami kredytowymi i korzystać z bankomatów. W miejscowościach turystycznych są miejsca gdzie można wymieniać walutę. Napiwki Przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwków, szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach. Zdarza się, że napiwek zostaje doliczony do rachunku. Wiza Obywatele Polski mogą podróżować do Hiszpanii na podstawie dowodu osobistego lub paszportu. Czas Zimą minus 1 godzina w stosunku do czasu polskiego, latem minus 2 godziny. Orientacyjne ceny Warto pamiętać, że Wyspy Kanaryjskie są obszarem wolnocłowym i taniej można tu kupić wiele artykułów, np. kosmetyki, alkohol czy sprzęt elektroniczny. Generalnie ceny popularnych towarów są przystępne, np. obiad w restauracji od 10 EUR, woda 1l - 1-1,5 EUR, piwo w barze od 1,5 EUR, kawa w kawiarni od 2 EUR, bilety autobusowe w zależności od trasy od 0,7 EUR do 5 EUR. Poczta Czynna jest od poniedziałku do piątku w godz. 08.30-14.00. Zarówno kartki pocztowe, jak i znaczki można kupić w recepcji hotelu i tam zostawić do wysłania. Znaczek do Polski i innych krajów Europy kosztuje 0,65 EUR. Elektryczność Napięcie 220V, urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów. Telefony Karty telefoniczne możemy kupić w sklepach i kioskach w pobliżu publicznych aparatów telefonicznych. Karty telefoniczne kosztują 6-12 EUR. Telefony komórkowe działają w całej Hiszpanii. Rozmowy lokalne są tanie natomiast zagraniczne dość drogie. Koszty połączeń w ramach roamingu polskich sieci prosimy sprawdzać przed wyjazdem u operatora. Godziny pracy Banki otwarte są codziennie od 9.00 do 14.00, w soboty do 13.00 sklepy czynne są od 09:00 do 13.00 oraz po 16.00 kiedy kończy się sjesta. Supermarkety czynne są zazwyczaj od 09:00 do 21:00. W niedziele i święta sklepy i urzędy są zamknięte. Wszelkie urzędy są otwarte tylko w godzinach porannych. Wyloty: Z Warszawy, Katowic, Gdańska oraz Poznania.Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow Tours na lotnisku.Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: r.pl\rozklady. W regionie Teneryfa Teneryfa jest największą wyspą archipelagu Wysp Kanaryjskich (2059 km2) ze stolicą w Santa Cruz de Tenerife, położoną na Oceanie Atlantyckim, u północno-zachodnich wybrzeży Afryki, administracyjnie należącą do Hiszpanii. Charakteryzuje się górzystą powierzchnią pochodzenia wulkanicznego. Najwyższy szczyt Pico de Teide (3718 m n.p.m.) jest zarazem najwyższą górą Hiszpanii. Wyspa ta kusi pięknymi plażami oraz zielenią palm. Uprawia się tu trzcinę cukrową, banany, drzewa cytrusowe, winorośl, zboża, tytoń oraz warzywa. Głównym miastem i portem jest Santa Cruz de Tenerife. Na wyspie panuje zróżnicowany klimat (łagodny przez cały rok). Łańcuch górski dzieli wyspę na dwie strefy klimatyczne - południowo - wschodnią - cieplejszą (dominuje klimat pustynny i suchy, ponieważ dociera tam gorące powietrze z Afryki, stosunkowo niewiele roślinności, piaszczyste plaże) oraz północno - zachodnią - chłodniejszą (panuje klimat wilgotny, bogata roślinność, skaliste wybrzeże i czarny i szary piasek wulkaniczny). O mieszkańcach Teneryfy mówi się, że są jak wulkan Teide - zimni na zewnątrz, gorący w środku - choć w przy pierwszym spotkaniu mogą okazać się nieprzystępni, to przy drugim na pewno będą przyjaźni, pomocni i otwarci. To ludzie również dumni ze swych tradycji i kultury, co lubią pokazywać przyjezdnym i stanowią prawdziwą mieszankę kultur i narodowości etnicznych. Los Cristianos, Playa de las Americas i Costa Adeje Los Cristianos i Playa de las Americas położone są na południu wyspy, w odległości ok. 13-18 km od lotniska Reina Sofia. Są również jednymi z najstarszych miejscowości wypoczynkowych w tej części wyspy. Miejscowości te wraz z Costa Adeje, przechodząc jedna w drugą, tworzą ogromny teren hotelowo - rekreacyjny. W Los Cristianos i Playa de las Americas znajdują się całkiem ładne (sztuczne) plaże wulkanicznego pochodzenia (ciemny piasek). Playa de las Americas to nieprzerwany ciąg restauracji, barów, pubów, dyskotek, pasaży handlowych - życie tu toczy się całą dobę. Los Cristianos jest nieco spokojniejsze, choć również nie brak tu atrakcji typowych dla kurortów turystycznych, pozwalających mile spędzić czas poza hotelem. Costa Adeje uznawane jest za kurort bardziej przyjaznym rodzinom, więcej tu hoteli niż dyskotek, a i plaże są lepsze niż w Los Cristianos czy Playa de Las Americas. Goście pozostający w hotelach w Costa Adeje również nie będą się nudzić - infrastruktura turystyczna jest bogata i każdy znajdzie coś dla siebie. Miłośnicy kąpieli słonecznych znajdą tu tylko dobrze zagospodarowane plaże - leżaki parasole, prysznice, a do tego sporty wodne jak nurkowanie, paragliding, jest ski, motorówki, wycieczki katamaranem. Amatorom windsurfingu i kitesurfingu polecamy wizytę w położonym przy lotnisku El Medano - panują tam idealne warunki do uprawiania tych sportów. Miłośnicy gór mogą uprawiać trekking w parku narodowym wulkanu El Teide, golfiści znajdą świetnie przygotowane pola golfowe, a wielbicieli wycieczek krajoznawczych zachęcamy do odwiedzenia Orotavy oraz Puerto de la Cruz - miejscowości położonych na północy wyspy, które kuszą typowo hiszpańskimi krętymi uliczkami, czy bielonymi domkami z czerwonymi dachówkami. Wszystkim polecamy park wodny Siam Park - entuzjastom mocnych wrażeń i tak ścierpnie skórka po spotkaniu z rekinem, a tym mniej odważnym zapewne wystarczy kilkanaście zjeżdżalni i sztuczna plaża. Zapraszamy do eksplorowania wszystkiego tego, co Zielona Wyspa ma do zaoferowania właśnie Państwu!
Wycieczki lokalne
PARK NARODOWY DEL TEIDE i WIOSKA MASCA
Zapraszamy do zwiedzenia parku, który obejmuje ogromny krater wulkanu o średnicy 14 km. Na północy wznosi się wielki stożek Pico del Teide o wysokości 3718 m n.p.m. - najwyższy szczyt Hiszpanii i 3 najwiekszy oraz czynny wulkan na świecie. Krajobraz parku tworzą dziwne, różnokolorowe formacje skalne - bazaltowe, pumeksowe oraz zastygłe strumienie lawy spływające po stokach. Wszystko to tworzy niesamowity kontrast do palm i piasku, osiągalnych zaledwie 30 km dalej. Na zakończenie wycieczki wizyta w wiosce Masca - malownicza i tradycyjna oraz niegdyś piracka wioska połozona pośród gór i bujnej rosliności Teneryfy. Dla tych, którzy chcieliby zobaczyć El Teide jeszcze bardziej z bliska proponujemy wjazd kolejką na 3555 m n.p.m. (płatne dodatkowo ok. 25 EUR/os.).
Cena wycieczki ok. 47 EUR/os. SIAM PARK
Największy tematyczny park wodny w Hiszpanii (pow. 18,5 ha), składający się z ponad 25 różnych budynków, kilkunastu zjeżdżalni - w tym największa na wysokości 28 m (ósme piętro) - kończąca się tunelem w basenie pełnym rekinów, wodospady, sztuczne rzeki, tropikalna zieleń, mnóstwo basenów w tym 3 z podgrzewaną wodą oraz plaża z białym piaskiem przywiezionym z samej Portugalii. I jakby tego było mało, to na dokładkę, sztuczne fale do wysokości 3 m! Na miejscu bogate zaplecze gastronomiczne w postaci różnego rodzaju barów i restauracji, wypożyczalnia pontonów oraz sklepy z pamiątkami. Oryginalna architektura nawiązuje do dawnego królestwa Tajlandii "SIAM" i stąd też sama nazwa parku. Siam Park znajduje się w Playas de Las Americas, zjazd bezpośrednio z autostrady TF 1. Park wodny oferuje także bezpłatny transport turystów charakterystycznymi autobusami. Park jest czynny codziennie w godz. 10:00-17:00 w okresie zimowym i 10:00-18:00 latem.
Cena z własnym dojazdem: ok. 35 EUR/os. dorosła, ok. 20 EUR/dziecko 6-11 lat.
LORO PARQUE (Puerto de la Cruz)
Loro Parque znajduje się na północy wyspy w Puerto de la Cruz. Jest mieszanką ogrodu zoologicznego i botanicznego - stał się on ostoją wielu zagrożonych wyginięciem gatunków, do tego egzotyczny ogród i przepiękna tropikalna zieleń czynią to miejsce obowiązkowym punktem pobytu każdego turysty. Tysiące ptaków, także żółwie, aligatory, małpy, goryle, tygrysy i potężne akwarium w którym zobaczyć można miedzy innymi rekiny, a także pingwinarium - widok tych pociesznych ptaków zawsze przykuwa uwagę. I na koniec pokazy tresury delfinów, papug i lwów morskich, które zachwycą nie tylko dzieci, ale i dorosłych. Loro Park znajduje się na północy wyspy w Puerto de la Cruz - czynny codziennie. Park jest czynny codziennie w godz.10:00-18:45 (ostatnie wejście o godz. 16:00).
Cena z dojazdem zorganizowanym - ok. 47 EUR/os. dorosła, ok. 33 EUR/dziecko 6-11 lat, ok. 6 EUR/dziecko 2-5 lat. DOOKOŁA WYSPY
Pierwszym przystankiem na tej wycieczce będzie jedna z najbardziej charakterystycznych atrakcji Teneryfy - Los Gigantes - majestatyczne 600-metrowe skały wpadające do oceanu. Następnie przejedziemy północne wybrzeże do uroczej miejscowości Garachico, która niegdyś była bardzo ważnym portem Teneryfy. Podróż kontunuujemy w kierunku Orotavy - soczyście zielonej doliny z plantacjami bananów oraz z niewielkim miasteczkiem o tej samej nazwie leżącym u podnóża El Teide. Na uwagę w Orotavie zasługują również kamienice z charakterystycznymi dla Wysp Kanaryjskich drewnianymi balkonami. Następnym punktem programu będzie Icod de Los Vinos i słynne Drzewo Smocze.
Cena z lunchem ok. 73 EUR/os. dorosła.
SKARBY PÓŁNOCY
Całodzienna wycieczka objazdowa po Teneryfie, prezentująca najbardziej urokliwe i tradycyjne miejsca wyspy. Spacer wąskimi uliczkami miasteczka Orotava zaprowadzi nas do najpiękniejszego budynku Teneryfy - Domu z Balkonami. Następnym przystankiem na naszej trasie będzie "kanaryjski Kraków", czyli La Laguna - pierwsza stolica Teneryfy z fantastycznie zachowaną kolonialną starówką, wpisana na Listę Światowego Dziedzictwa UNESCO. Z La Laguny malowniczą drogą przejedziemy przez najbardziej niedostępny fragment Teneryfy - zielone góry Anaga - do najsłynniejszej plaży wyspy - Las Teresitas. Zwieńczeniem dnia będzie wizyta we współczesnej stolicy - Santa Cruz.
Cena ok. 50 euro, dziecko 35 euro.
Uwaga!
Zamieszczone powyżej opisy wycieczek lokalnych są podane wyłącznie informacyjnie i nie stanowią oferty handlowej. Nie gwarantujemy, że będą one wszystkie realizowane. Pełny wykaz dostępnych atrakcji lokalnych wraz z ich aktualnymi cenami jest dostępny u naszych rezydentów.

Świadczenia

Cena podstawowa obejmuje:
przelot samolotem, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, 7 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, opiekę polskiego rezydenta, asystę przedstawiciela Rainbow Tours na lotniskach lokalnych, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa (wersja standard: NNW, KL, CP, Assistance i bagaż).
Cena podstawowa nie obejmuje:
wycieczek lokalnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, napojów do posiłków jeśli w opisie hoteli nie podano inaczej oraz innych wydatków osobistych.

Inne

TENERYFA - informacje ogólne Waluta EURO. Można płacić kartami kredytowymi i korzystać z bankomatów. W miejscowościach turystycznych są miejsca gdzie można wymieniać walutę. Napiwki Przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwków, szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach. Zdarza się, że napiwek zostaje doliczony do rachunku. Wiza Obywatele Polski mogą podróżować do Hiszpanii na podstawie dowodu osobistego lub paszportu. Czas Zimą minus 1 godzina w stosunku do czasu polskiego, latem minus 2 godziny. Orientacyjne ceny Warto pamiętać, że Wyspy Kanaryjskie są obszarem wolnocłowym i taniej można tu kupić wiele artykułów, np. kosmetyki, alkohol czy sprzęt elektroniczny. Generalnie ceny popularnych towarów są przystępne, np. obiad w restauracji od 10 EUR, woda 1l - 1-1,5 EUR, piwo w barze od 1,5 EUR, kawa w kawiarni od 2 EUR, bilety autobusowe w zależności od trasy od 0,7 EUR do 5 EUR. Poczta Czynna jest od poniedziałku do piątku w godz. 08.30-14.00. Zarówno kartki pocztowe, jak i znaczki można kupić w recepcji hotelu i tam zostawić do wysłania. Znaczek do Polski i innych krajów Europy kosztuje 0,65 EUR. Elektryczność Napięcie 220V, urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów. Telefony Karty telefoniczne możemy kupić w sklepach i kioskach w pobliżu publicznych aparatów telefonicznych. Karty telefoniczne kosztują 6-12 EUR. Telefony komórkowe działają w całej Hiszpanii. Rozmowy lokalne są tanie natomiast zagraniczne dość drogie. Koszty połączeń w ramach roamingu polskich sieci prosimy sprawdzać przed wyjazdem u operatora. Godziny pracy Banki otwarte są codziennie od 9.00 do 14.00, w soboty do 13.00 sklepy czynne są od 09:00 do 13.00 oraz po 16.00 kiedy kończy się sjesta. Supermarkety czynne są zazwyczaj od 09:00 do 21:00. W niedziele i święta sklepy i urzędy są zamknięte. Wszelkie urzędy są otwarte tylko w godzinach porannych. Wyloty: Z Warszawy, Katowic, Gdańska oraz Poznania.Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow Tours na lotnisku.Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: r.pl\rozklady. W regionie Teneryfa Teneryfa jest największą wyspą archipelagu Wysp Kanaryjskich (2059 km2) ze stolicą w Santa Cruz de Tenerife, położoną na Oceanie Atlantyckim, u północno-zachodnich wybrzeży Afryki, administracyjnie należącą do Hiszpanii. Charakteryzuje się górzystą powierzchnią pochodzenia wulkanicznego. Najwyższy szczyt Pico de Teide (3718 m n.p.m.) jest zarazem najwyższą górą Hiszpanii. Wyspa ta kusi pięknymi plażami oraz zielenią palm. Uprawia się tu trzcinę cukrową, banany, drzewa cytrusowe, winorośl, zboża, tytoń oraz warzywa. Głównym miastem i portem jest Santa Cruz de Tenerife. Na wyspie panuje zróżnicowany klimat (łagodny przez cały rok). Łańcuch górski dzieli wyspę na dwie strefy klimatyczne - południowo - wschodnią - cieplejszą (dominuje klimat pustynny i suchy, ponieważ dociera tam gorące powietrze z Afryki, stosunkowo niewiele roślinności, piaszczyste plaże) oraz północno - zachodnią - chłodniejszą (panuje klimat wilgotny, bogata roślinność, skaliste wybrzeże i czarny i szary piasek wulkaniczny). O mieszkańcach Teneryfy mówi się, że są jak wulkan Teide - zimni na zewnątrz, gorący w środku - choć w przy pierwszym spotkaniu mogą okazać się nieprzystępni, to przy drugim na pewno będą przyjaźni, pomocni i otwarci. To ludzie również dumni ze swych tradycji i kultury, co lubią pokazywać przyjezdnym i stanowią prawdziwą mieszankę kultur i narodowości etnicznych. Los Cristianos, Playa de las Americas i Costa Adeje Los Cristianos i Playa de las Americas położone są na południu wyspy, w odległości ok. 13-18 km od lotniska Reina Sofia. Są również jednymi z najstarszych miejscowości wypoczynkowych w tej części wyspy. Miejscowości te wraz z Costa Adeje, przechodząc jedna w drugą, tworzą ogromny teren hotelowo - rekreacyjny. W Los Cristianos i Playa de las Americas znajdują się całkiem ładne (sztuczne) plaże wulkanicznego pochodzenia (ciemny piasek). Playa de las Americas to nieprzerwany ciąg restauracji, barów, pubów, dyskotek, pasaży handlowych - życie tu toczy się całą dobę. Los Cristianos jest nieco spokojniejsze, choć również nie brak tu atrakcji typowych dla kurortów turystycznych, pozwalających mile spędzić czas poza hotelem. Costa Adeje uznawane jest za kurort bardziej przyjaznym rodzinom, więcej tu hoteli niż dyskotek, a i plaże są lepsze niż w Los Cristianos czy Playa de Las Americas. Goście pozostający w hotelach w Costa Adeje również nie będą się nudzić - infrastruktura turystyczna jest bogata i każdy znajdzie coś dla siebie. Miłośnicy kąpieli słonecznych znajdą tu tylko dobrze zagospodarowane plaże - leżaki parasole, prysznice, a do tego sporty wodne jak nurkowanie, paragliding, jest ski, motorówki, wycieczki katamaranem. Amatorom windsurfingu i kitesurfingu polecamy wizytę w położonym przy lotnisku El Medano - panują tam idealne warunki do uprawiania tych sportów. Miłośnicy gór mogą uprawiać trekking w parku narodowym wulkanu El Teide, golfiści znajdą świetnie przygotowane pola golfowe, a wielbicieli wycieczek krajoznawczych zachęcamy do odwiedzenia Orotavy oraz Puerto de la Cruz - miejscowości położonych na północy wyspy, które kuszą typowo hiszpańskimi krętymi uliczkami, czy bielonymi domkami z czerwonymi dachówkami. Wszystkim polecamy park wodny Siam Park - entuzjastom mocnych wrażeń i tak ścierpnie skórka po spotkaniu z rekinem, a tym mniej odważnym zapewne wystarczy kilkanaście zjeżdżalni i sztuczna plaża. Zapraszamy do eksplorowania wszystkiego tego, co Zielona Wyspa ma do zaoferowania właśnie Państwu!

Wycieczki lokalne

PARK NARODOWY DEL TEIDE i WIOSKA MASCA
Zapraszamy do zwiedzenia parku, który obejmuje ogromny krater wulkanu o średnicy 14 km. Na północy wznosi się wielki stożek Pico del Teide o wysokości 3718 m n.p.m. - najwyższy szczyt Hiszpanii i 3 najwiekszy oraz czynny wulkan na świecie. Krajobraz parku tworzą dziwne, różnokolorowe formacje skalne - bazaltowe, pumeksowe oraz zastygłe strumienie lawy spływające po stokach. Wszystko to tworzy niesamowity kontrast do palm i piasku, osiągalnych zaledwie 30 km dalej. Na zakończenie wycieczki wizyta w wiosce Masca - malownicza i tradycyjna oraz niegdyś piracka wioska połozona pośród gór i bujnej rosliności Teneryfy. Dla tych, którzy chcieliby zobaczyć El Teide jeszcze bardziej z bliska proponujemy wjazd kolejką na 3555 m n.p.m. (płatne dodatkowo ok. 25 EUR/os.).
Cena wycieczki ok. 47 EUR/os. SIAM PARK
Największy tematyczny park wodny w Hiszpanii (pow. 18,5 ha), składający się z ponad 25 różnych budynków, kilkunastu zjeżdżalni - w tym największa na wysokości 28 m (ósme piętro) - kończąca się tunelem w basenie pełnym rekinów, wodospady, sztuczne rzeki, tropikalna zieleń, mnóstwo basenów w tym 3 z podgrzewaną wodą oraz plaża z białym piaskiem przywiezionym z samej Portugalii. I jakby tego było mało, to na dokładkę, sztuczne fale do wysokości 3 m! Na miejscu bogate zaplecze gastronomiczne w postaci różnego rodzaju barów i restauracji, wypożyczalnia pontonów oraz sklepy z pamiątkami. Oryginalna architektura nawiązuje do dawnego królestwa Tajlandii "SIAM" i stąd też sama nazwa parku. Siam Park znajduje się w Playas de Las Americas, zjazd bezpośrednio z autostrady TF 1. Park wodny oferuje także bezpłatny transport turystów charakterystycznymi autobusami. Park jest czynny codziennie w godz. 10:00-17:00 w okresie zimowym i 10:00-18:00 latem.
Cena z własnym dojazdem: ok. 35 EUR/os. dorosła, ok. 20 EUR/dziecko 6-11 lat.
LORO PARQUE (Puerto de la Cruz)
Loro Parque znajduje się na północy wyspy w Puerto de la Cruz. Jest mieszanką ogrodu zoologicznego i botanicznego - stał się on ostoją wielu zagrożonych wyginięciem gatunków, do tego egzotyczny ogród i przepiękna tropikalna zieleń czynią to miejsce obowiązkowym punktem pobytu każdego turysty. Tysiące ptaków, także żółwie, aligatory, małpy, goryle, tygrysy i potężne akwarium w którym zobaczyć można miedzy innymi rekiny, a także pingwinarium - widok tych pociesznych ptaków zawsze przykuwa uwagę. I na koniec pokazy tresury delfinów, papug i lwów morskich, które zachwycą nie tylko dzieci, ale i dorosłych. Loro Park znajduje się na północy wyspy w Puerto de la Cruz - czynny codziennie. Park jest czynny codziennie w godz.10:00-18:45 (ostatnie wejście o godz. 16:00).
Cena z dojazdem zorganizowanym - ok. 47 EUR/os. dorosła, ok. 33 EUR/dziecko 6-11 lat, ok. 6 EUR/dziecko 2-5 lat. DOOKOŁA WYSPY
Pierwszym przystankiem na tej wycieczce będzie jedna z najbardziej charakterystycznych atrakcji Teneryfy - Los Gigantes - majestatyczne 600-metrowe skały wpadające do oceanu. Następnie przejedziemy północne wybrzeże do uroczej miejscowości Garachico, która niegdyś była bardzo ważnym portem Teneryfy. Podróż kontunuujemy w kierunku Orotavy - soczyście zielonej doliny z plantacjami bananów oraz z niewielkim miasteczkiem o tej samej nazwie leżącym u podnóża El Teide. Na uwagę w Orotavie zasługują również kamienice z charakterystycznymi dla Wysp Kanaryjskich drewnianymi balkonami. Następnym punktem programu będzie Icod de Los Vinos i słynne Drzewo Smocze.
Cena z lunchem ok. 73 EUR/os. dorosła.
SKARBY PÓŁNOCY
Całodzienna wycieczka objazdowa po Teneryfie, prezentująca najbardziej urokliwe i tradycyjne miejsca wyspy. Spacer wąskimi uliczkami miasteczka Orotava zaprowadzi nas do najpiękniejszego budynku Teneryfy - Domu z Balkonami. Następnym przystankiem na naszej trasie będzie "kanaryjski Kraków", czyli La Laguna - pierwsza stolica Teneryfy z fantastycznie zachowaną kolonialną starówką, wpisana na Listę Światowego Dziedzictwa UNESCO. Z La Laguny malowniczą drogą przejedziemy przez najbardziej niedostępny fragment Teneryfy - zielone góry Anaga - do najsłynniejszej plaży wyspy - Las Teresitas. Zwieńczeniem dnia będzie wizyta we współczesnej stolicy - Santa Cruz.
Cena ok. 50 euro, dziecko 35 euro.
Uwaga!
Zamieszczone powyżej opisy wycieczek lokalnych są podane wyłącznie informacyjnie i nie stanowią oferty handlowej. Nie gwarantujemy, że będą one wszystkie realizowane. Pełny wykaz dostępnych atrakcji lokalnych wraz z ich aktualnymi cenami jest dostępny u naszych rezydentów.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Aquamarina Golf to hotel usytuowany w spokojnej miejscowości przy kameralnej plaży. W pobliżu znajduje się port jachtowy oraz kilka małych barów, restauracji i sklepów. Polecamy osobom, które pragną wypocząć w ciszy i spokoju, z dala od zgiełku.


Best Reisen
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Aquamarina Golf to hotel usytuowany w spokojnej miejscowości przy kameralnej plaży. W pobliżu znajduje się port jachtowy oraz kilka małych barów, restauracji i sklepów. Polecamy osobom, które pragną wypocząć w ciszy i spokoju, z dala od zgiełku.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja między polami golfowymi Golf del Sur i Amarilla Golf, w kameralnej miejscowości San Miguel de Abona, blisko publicznej plaży
  • przestronne pokoje, bardzo duże baseny
  • smaczne wyżywienie (opcja All Inclusive), miła obsługa

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Naszym zdaniem

Malowniczo usytuowany 5-piętrowy hotel należący do francuskiej sieci Framissima. Piękne widoki, spokojna okolica, doskonała kuchnia, szeroki wybór drinków w ofercie all inclusive, znakomita obsługa.

Położenie

150 m od niedużej, kamienistej, powulkanicznej plaży (niezagospodarowana). Bezpłatny bus podwozi gości do słynnej plaży Playa de las Americas  (ok. 18 km, serwis plażowy płatny). Urokliwe miasto Los Cristianos znajduje się w odległości ok. 15 km, a lotnisko- 8 km.

Wyposażenie

Całodobowa recepcja w obszernym lobby, 3 restauracje: główna (bufety), a'la carte (kanaryjska i argentyńska), bar główny, letni bar przy basenie, odpłatnie kącik internetowy i Wi-Fi, winda panoramiczna, salon fryzjerski, sale konferencyjne z centrum biznesowym, minimarket.

Pokoje

Przestrzenne (ok. 35 m kw.), klasycznie urządzone, wyposażone w łazienkę z suszarką do włosów, klimatyzację, TV sat, małą lodówkę (możliwość zamówienia minibaru), sejf (odpłatnie), telefon, balkon z widokiem na ocean lub okolicę z wulkanem Teide w tle.

Wyżywienie

HB - śniadania i kolacje w formie bufetów All inclusive - śniadania, obiady, kolacje w formie bufetów, słodki podwieczorek (kawa, herbata, ciasto i lody), woda mineralna, napoje chłodzące, wino domowe, lokalne alkohole, kawa americano, espresso, capuccino, herbata, koktajle serwowane od godz. 11.00 do 23.00.

Sport i rozrywka

Basen z wodą morską o nieregularnym kształcie z tarasem słonecznym (parasole i leżaki bezpłatnie, ręczniki za kaucją), mostkiem i wysepką, basen kryty, sauna, jacuzzi, fitness, minigolf, bilard, petanque, tenis ziemny, tenis stołowy, masaże, w sezonie letnim animacje i występy folklorystyczne. W pobliżu dwa profesjonalne pola golfowe: Golf de Sur i Amarilla Golf.

Dla dzieci

Brodzik, miniklub (4-12 lat) w sezonie, plac zabaw, wysokie krzesełka, możliwa odpłatna opiekunka.

Uwagi

.

TRANSFER

TRANSFER: Shuttle busem - busem transferowym, po wylądowaniu klienci powinni się zgłosić do biura Canary Bus (obsługa w j angielskim), który pokieruje klientów do odpowiedniego transferu. Podczas transferu nie ma rezydenta. Rezydent - polskojęzyczyny, dostępny pod telefonem.

Cena zawiera

Bilet lotniczy z opłatami lotniskowymi, transfer lotnisko-hotel-lotnisko, zakwaterowanie wg oferty, wyżywienie wg oferty, polskojęzyczny rezydent, ubezpieczenie od KL, NNW, bagażu i chorób przewlekłych, VAT.

Cena nie zawiera

Wycieczek fakultatywnych, napiwków, wydatków własnych, dodatkowych ubezpieczeń od kosztów rezygnacji i pakiet SPORT.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Best Reisen działającego w Polsce już od 22 lat. Biuro zdobyło uznanie znacznej grupy klientów i agencji turystycznych, z którymi ma przyjemność współpracować. Jest członkiem międzynarodowej grupy Flash Tours, która prężnie działa w zakresie promocji i rozwoju turystyki. Biuro Podróży Best Reisen może poszczycić się certyfikatem rzetelna firma, oraz tytułem BIURO PODRÓŻY 2012 przyznanym przez Centralne Biuro Certyfikacji Krajowej

Dzięki wsparciu w działaniach i wieloletniemu doświadczeniu, Best Reisen oferuje wyjazdy na wysokim poziomie i dostosowane do oczekiwań swoich klientów. Specjalizuje się w organizacji wakacji w Egipcie, Tunezji i Zjednoczonych Emiratach Arabskich, choć stale poszerza swoją ofertę o doskonałe hotele w Grecji czy Bułgarii. Biuro Podróży Best Reisen jest także ekspertem w organizacji luksusowych wyjazdów egzotycznych - ich wakacje na Malediwach, Seszelach, Sri Lance czy w Tajlandii to gwarancja najwyższej jakości wypoczynku.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Aquamarina Golf to hotel usytuowany w spokojnej miejscowości przy kameralnej plaży. W pobliżu znajduje się port jachtowy oraz kilka małych barów, restauracji i sklepów. Polecamy osobom, które pragną wypocząć w ciszy i spokoju, z dala od zgiełku.


Mapa Hotelu Aguamarina / Aquamarina Golf
Zdjęcia lokalizacji (Hiszpania / Teneryfa)
Puerto de la Cruz czyli miasto na północy Teneryfy z kompleksem Lago Martianez
Wodny park atrakcji Siam Park wzorowany na tajlandzkiej wiosce - Hiszpania, Teneryfa
Kilometrowa plaża na północy wyspy Teneryfa ze złotym saharyjskim piaskiem - Hiszpania
Słynny na całym świecie park zoologiczny Loro Park w Puerto de la Cruz odwiedzają miliony turystów rocznie
Klify olbrzymy czyli Los Gigantes na wyspie Teneryfa
Długa piaszczysta plaża i promenada w pobliży Playa de las Americas na wyspie Teneryfa
Jedna z ładniejszych plaż i miejscowości na południu wyspy Teneryfa czyli Costa Adeje
Jedna z głównych atrakcji wyspy Teneryfa czyli wulkan Teide
Przyciągająca tysiące turystów 1000- letnia dracena w miejscowości Icod del los Vinos na Teneryfie
La Gomera to najpopularniejsza wycieczka fakultatywna dostępna z wyspy Teneryfa
Wąwóz Masca w górach Teno to ulubione miejsce na trekking na Teneryfie
Wulkaniczna Playa de La Arena każdego roku przyciąga  tysiące turystów na Teneryfie

Opinie o Hotelu Aguamarina / Aquamarina Golf

W hotelu Aquamarina Golf spędziliśmy wakacje w czerwcu. Hotel ogólnie OK- pokoje trochę starawe, ale duże i przestronne. Jedzenie (mieliśmy all inclusive) w porządku. Okolica bardzo spokojna, jeśli ktoś potrzebuje rozrywki, trzeba podjechać busem. Hotel dobry na spokojny wypoczynek - w sumie to była dobra cena za ofertę last minute. Ale trzeba zobaczyć Teneryfę - warto pojechać na wulkan Teide i do Loro Parku. Polecam.

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, osobom ceniącym spokój
Podsumowanie: polecam
4.0

W tym roku wybraliśmy wakacje na Teneryfie, doradzono nam hotel Aguamarina Golf bo był w dobrej cenie i nie żałuję. Ogólnie fajny hotel. Wszystko było ok. Położony w spokojnej okolicy ale blisko do Playa de las Americas. Małym minusem jest plaża, ale z łatwością można się dostać busem do ładniejszych. Sam hotel polecam.

POLECAM:
singlom, na romantyczne wakacje, dla aktywnych wczasowiczów
Podsumowanie: polecam
4.4

Hotel polecam zdecydowanie dla osób poszukujących spokojnego wypoczynku i preferujących piękne widoki :) Hotel Aguamarina Golf nam to zapewnił. Otrzymaliśmy ładny i czysty pokój z widokiem na ocean. Fajna trasa na spacery wzdłuż wybrzeża. Teneryfa jest urocza, a do Playa de las americas również warto się wybrać.

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, na romantyczne wakacje, osobom ceniącym spokój
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.4

W Aguamarina byłam na podróży poślubnej w marcu. Duży, ładny hotel, cieakwy basen na terenie. Na Teneryfie byliśmy pierwszy raz i nas urzekła. Bardzo ładny widok z pokoju na ocean, duże pokoje i mega wybór w all inclusive. Natomiast sama miejscowość Golf De Sur bardzo cicha i spokojna, co prawda niedaleko do rozrywkowej miejscowości Playa de las Americas gdzie jest pełno rozrywek.

POLECAM:
na romantyczne wakacje, osobom ceniącym spokój
Podsumowanie: polecam
4.4

Aguamarina / Aquamarina Golf - możliwości zakwaterowania:

Pokoj dwuosobowy dla jednej osoby lazienka WC klimatyzacja balkon lub taras
Pokoj dwuosobowy dla jednej osoby lazienka WC klimatyzacja balkon lub taras widok na morze
Pokoj dwuosobowy lazienka WC klimatyzacja balkon lub taras
Pokoj dwuosobowy lazienka WC klimatyzacja balkon lub taras widok na morze
Pokoj wariant ekonomiczny lazienka WC klimatyzacja balkon lub taras od strony gor widok na gory
Pokoj dwuosobowy dla 3 osob lazienka WC klimatyzacja balkon lub taras
Pokoj dwuosobowy dla 3 osob lazienka WC klimatyzacja balkon lub taras widok na morze
Pokoj wariant ekonomiczny lazienka WC klimatyzacja balkon lub taras od strony gor widok na gory
Pokój jednoosobowy
Pokój dwuosobowy z możliwością 1 dostawki
Pokój 2-osobowy z widokiem na morze
Pokój 2-osobowy
Pokój 2-osobowy w supercenie

Aguamarina / Aquamarina Golf - Możliwości wyżywienia:


Aguamarina / Aquamarina Golf - miasta wylotu:


Aguamarina / Aquamarina Golf - możliwa długość wypoczynku:


Masz pytania o Hotel Aguamarina / Aquamarina Golf? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00