cellphone225171600

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-19:00; sob.-nd. 10:00-16:00

Wakacje Last Minute
  • Hotel Globales America, Majorka
  • Hotel Globales America, Majorka
  • Hotel Globales America, Majorka
  • Hotel Globales America, Majorka
  • Hotel Globales America, Majorka
  • Hotel Globales America, Majorka
  • Hotel Globales America, Majorka
  • Hotel Globales America, Majorka
  • Hotel Globales America, Majorka
  • Hotel Globales America, Majorka
  • Hotel Globales America, Majorka
  • Hotel Globales America, Majorka
  • Hotel Globales America, Majorka
  • Hotel Globales America, Majorka
  • Hotel Globales America, Majorka
  • Hotel Globales America, Majorka
  • Hotel Globales America, Majorka
  • Hotel Globales America, Majorka
  • Hotel Globales America, Majorka
  • Hotel Globales America, Majorka
  • Hotel Globales America, Majorka
  • Hotel Globales America, Majorka
  • Hotel Globales America, Majorka
  • Hotel Globales America, Majorka
  • Hotel Globales America, Majorka
  • Hotel Globales America, Majorka
  • Hotel Globales America, Majorka
  • Hotel Globales America, Majorka
  • Hotel Globales America, Majorka
  • Hotel Globales America, Majorka
  • Hotel Globales America, Majorka
  • Hotel Globales America, Majorka
  • Hotel Globales America, Majorka
  • Hotel Globales America, Majorka
  • Hotel Globales America, Majorka
  • Hotel Globales America, Majorka
  • Hotel Globales America, Majorka
  • Hotel Globales America, Majorka
  • Hotel Globales America, Majorka
  • Hotel Globales America, Majorka
1 / 40
Ocena
hotelu:
5.0 / 5
Najbliższy termin
01.07 - 06.07
już od 1328 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
27.09 - 30.09
już od 438 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Globales America
  • Tenis
  • Basen odkryty
  • Animacje dla dorosłych
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Blisko centrum
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Rozrywka i życie nocne
  • Ułatwienia dla niepełnosprawnych
  • Bez paszportu

Hotel Globales America
star 4

Hiszpania: Majorka
Ocena hotelu Globales America:
5.0 / 5
Średnia z 1 opinii
Szczegóły oceny hotelu Globales America:
  • Lokalizacja
    5.0
  • Hotel
    5.0
  • Pokoje
    5.0
  • Wyżywienie
    5.0
  • Atrakcje
    i sport
    5.0
  • Jakość
    do ceny
    5.0
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 01 lipca 2020
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 27 września 2020
ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Globales America to znakomity hotel dla każdego klienta. Każdy pokój jest z widokiem na morze. Piękna, piaszczysta plaża znajduje się zaraz obok hotelu. Globales Americas jest także świetnym punktem wypadowym do zwiedzania wyspy. Zdecydowanie polecamy, również ze względu na rewelacyjną opcję All Inclusive, świetne wyżywienie, bogatą infrastrukturę hotelu i doskonały program animacji. To gwarancja udanych wakacji na Majorce.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w centrum kurortu Calas de Mallorca z barami, restauracjami i sklepami, tuz przy pięknej i piaszczystej plaży
  • bogaty program animacji dziennych i wieczornych
  • bardzo dobra i urozmaicona kuchnia, dobry wybór alkoholi w opcji all Inclusive do godziny 24:00

Hotel Globales America w ofercie Biura podróży:

TUI

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Globales America to znakomity hotel dla każdego klienta. Każdy pokój jest z widokiem na morze. Piękna, piaszczysta plaża znajduje się zaraz obok hotelu. Globales Americas jest także świetnym punktem wypadowym do zwiedzania wyspy. Zdecydowanie polecamy, również ze względu na rewelacyjną opcję All Inclusive, świetne wyżywienie, bogatą infrastrukturę hotelu i doskonały program animacji. To gwarancja udanych wakacji na Majorce.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w centrum kurortu Calas de Mallorca z barami, restauracjami i sklepami, tuz przy pięknej i piaszczystej plaży
  • bogaty program animacji dziennych i wieczornych
  • bardzo dobra i urozmaicona kuchnia, dobry wybór alkoholi w opcji all Inclusive do godziny 24:00

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

W okolicy

  • ok. 500 m od centrum Calas de Mallorca
  • ok. 50 m od piaszczystej plaży
  • czas dojazdu z lotniska ok. 70 min

polozenie

  • ok. 500 m od centrum Calas de Mallorca
  • ok. 50 m od piaszczystej plaży
  • czas dojazdu z lotniska ok. 70 min

plaza

  • ok. 50 m od plaży Cala Domingos
  • publiczna
  • piaszczysta
  • schody prowadzące do plaży
  • hotel oddzielony od plaży ulicą
  • leżaki za opłatą
  • parasole za opłatą

Wyposażenie

  • recepcja
  • kantor: w recepcji
  • sejf: w recepcji, za opłatą
  • winda
  • ogród
  • taras
  • sala TV
  • Wi-Fi: w cenie, 1 h/dzień 
  • terminal internetowy: za opłatą
  • lekarz
  • pralnia: za opłatą
  • parking: w zależności od dostępności, niestrzeżony, w cenie

karty

Visa, MasterCard

Liczba pokojów

372

Kategoria lokalna

4 gwiazdki

Dodatkowe informacje

  • ostatni całkowity remont w 2018 r.
  • hotel nie akceptuje zwierząt
  • Podatek turystyczny: od dnia 01.01.2018, zgodnie z decyzją rządu Balearów, zmianie ulega stawka podatku na rzecz turystyki zrównoważonej. Zapłata za podatek odbywa się podczas zakwaterowania, bezpośrednio w hotelu. Szczegółowe informacje oraz wykaz hoteli wraz z wysokością podatku są dostępne – tutaj.
  • W rezerwowanym hotelu opieka rezydenta TUI oraz TUI Service Center 24/7: mailowo, telefonicznie, SMS i za pośrednictwem czatu w aplikacji TUI w serwisie myTUI. W aplikacji TUI znajdą Państwo mnóstwo przydatnych informacji dotyczących przebiegu podróży i miejsca wypoczynku. Za jej pośrednictwem można rezerwować również wycieczki fakultatywne. Niezależnie od tego, czy szukają Państwo pomysłów na spędzanie czasu w okolicy, czy potrzebują Państwo naszej pomocy w rozwiązaniu problemu, jesteśmy do Państwa dyspozycji.
    Telefon: +48 222043596
    SMS: +48 799448800
    E-mail: servicePL@TUI.com
    Czat: w aplikacji TUI

basen

  • baseny: 2
  • basen: zewnętrzny, ze słodką wodą
  • basen dla dzieci: zewnętrzny, ze słodką wodą
  • leżaki, parasole
  • Dla dzieci

    • basen dla dzieci: zewnętrzny, ze słodką wodą, leżaki, parasole
    • łóżeczka dla dzieci: w cenie
    • wysokie krzesełka dla dzieci
    • bufet dla dzieci
    • miniklub
    • animacje dla dzieci
    • pokój gier i zabaw
    • plac zabaw
    • minidyskoteka: codziennie 20:30 - 21:00
    • animacje dla nastolatków

    Sport i wellness

    W cenie
    • wypożyczalnia sprzętu do gry w tenisa: wymagana kaucja, ok. 5 €
    Płatne
    • siatkówka plażowa
    • tenis stołowy
    • tenis

    rozrywka

    • zajęcia sportowe
    • międzynarodowe animacje dla dorosłych
    • przedstawienia
    • karaoke
    • rzutki
    • bilard za opłatą

    Pokoje

    Pokój 2-osobowy DZM1
    • 1-3 os.
    • ok. 24 m2
    • widok na morze
    • wanna lub prysznic
    • WC
    • TV
    • klimatyzacja
    Pokój 2-osobowy DZM2
    • 2-4 os.
    • widok na morze
    • w budynku bocznym
    • wanna lub prysznic
    • WC
    • TV
    • klimatyzacja

    Wyżywienie

    All inclusive
    • śniadanie: codziennie 07:30 - 10:00, w formie bufetu
    • obiad: codziennie 13:00 - 15:00, w formie bufetu
    • kolacja: codziennie 18:30 - 21:00, w formie bufetu
    • przekąski, codziennie 11:00 - 18:00, lody, 10:00 - 18:00
    • wybrane napoje bezalkoholowe: codziennie 10:00 - 00:00
    • wybrane lokalne napoje alkoholowe: codziennie 10:00 - 00:00
    • wybrane napoje do posiłków
    • kawa/herbata po południu
    Restauracje i bary
  • restauracje: 3
  • główna restauracja: rodzaje kuchni: międzynarodowa, potrawy bezglutenowe, bufet dla dzieci, dania wegetariańskie, bufet, maj - październik, codziennie 07:30 - 10:00, 13:00 - 15:00 i 18:30 - 21:00, z klimatyzacją, wysokie krzesełka dla dzieci
  • restauracja specjalistyczna „PIZZERIA": rodzaje kuchni: włoska, bufet, w cenie, w zależności od sezonu, codziennie 12:00 - 00:00
  • restauracja specjalistyczna „BARBACOA": rodzaje kuchni: dania z grilla, lipiec i sierpień, codziennie 18:30 - 21:00

  • bary i inne: 2
  • bar przy krytym basenie: codziennie 10:00 - 18:00 i 20:00 - 00:00
  • saloon bar
  • Dodatkowe informacje
  • wymagane noszenie opasek all inclusive

  • Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży TUI Polska. TUI Polska jest jednym z największych biur podróży nie tylko w kraju, ale i na świecie, o ugruntowanej pozycji na rynku, wielu latach doświadczenia i bogatej ofercie wyjazdów do każdego miejsca na świecie. To jeden z naszych kluczowych partnerów, który umożliwia nam spełnianie turystycznych marzeń naszych klientów.

    Podstawowym przesłaniem koncepcji Biura Podróży TUI Polska jest uzmysłowienie klientom, że koncern towarzyszy im na wszystkich etapach podróży – od momentu wyboru oferty, poprzez odprawę na lotnisku i przelot, aż do pobytu i opieki w miejscu wypoczynku. Międzynarodowy koncern TUI jest właścicielem linii lotniczek TUI Fly (Akrefly), kilku sieci hotelowych, m.in. Splashworld, Robinson, Iberotel, RIU i wiele innych. Dzięki temu na każdym etapie podróży turysta może być obsługiwany tylko przez pracowników jednej grupy!


    W swojej ofercie TUI posiada wiele sprawdzonych hoteli w najróżniejszych europejskich i egzotycznych destynacjach. Poczynając od najbardziej popularnych – czyli w Grecji, Hiszpanii, Turcji, Tunezji, Bułgarii czy Egipcie – poprzez mniej znane jak na przykład Lazurowe Wybrzeże we Francji, po dalekie kierunki jak Jamajka, Dominikana, Meksyk i inne – klienci mogą zwiedzić z TUI cały świat! Wszędzie znaleźć można bogatą ofertę hoteli o najróżniejszym standardzie, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami.


    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Rainbow

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Globales America to znakomity hotel dla każdego klienta. Każdy pokój jest z widokiem na morze. Piękna, piaszczysta plaża znajduje się zaraz obok hotelu. Globales Americas jest także świetnym punktem wypadowym do zwiedzania wyspy. Zdecydowanie polecamy, również ze względu na rewelacyjną opcję All Inclusive, świetne wyżywienie, bogatą infrastrukturę hotelu i doskonały program animacji. To gwarancja udanych wakacji na Majorce.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja w centrum kurortu Calas de Mallorca z barami, restauracjami i sklepami, tuz przy pięknej i piaszczystej plaży
    • bogaty program animacji dziennych i wieczornych
    • bardzo dobra i urozmaicona kuchnia, dobry wybór alkoholi w opcji all Inclusive do godziny 24:00

    Szukasz wakacji do Hiszpanii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    Kategoria

    ****

    Opis oferty

     

    Położenie:
    Hotel położony jest we wschodniej części wyspy, tuż nad brzegiem morza, w malowniczej miejscowości Calas de Mallorca. W pobliżu znajduje się centrum handlowe, bankomat, przystanek autobusowy, bary i restauracje. Ok. 70 km od Palma de Mallorca, 60 km od lotniska i ok. 10 km od Porto Cristo.
    Plaża:
    Obiekt zlokalizowany jest zaledwie ok. 50 m od plaży (zejście po schodach). Plaża wyróżniona Błękitną Flagą. Leżaki i parasole na plaży - płatne dodatkowo (15 EUR/komplet - 2 leżaki i parasol). Wypożyczalnia sprzętów wodnych na plaży za dodatkową opłatą.
    Do dyspozycji gości:
    Recepcja, windy, restauracja główna, bar, snack bar przy basenie, pizzeria, parking. Na terenie kompleksu jest plac zabaw dla dzieci, pokój gier, taras słoneczny, 2 baseny. Leżaki i parasole przy basenie za darmo. Za dodatkową opłatą pralnia, usługi medyczne oraz wypożyczalnia samochodów.
    Pokoje:
    Hotel posiada 372 zadbanych pokoi (możliwa max 1 dostawka). Wszystkie wygodnie urządzone, z niewielką łazienką i WC, klimatyzacją (indywidualnie sterowana, czynna od połowy czerwca do połowy września), telefonem, TV, sejfem (płatny) oraz balkonem (meble ogrodowe). Łóżeczko dla dziecka do 2 lat za darmo.
    Wyżywienie:
    All Inclusive: Śniadania (07:30-10:00), lunche (13:00-15:00) i obiadokolacje (18:30-21:00). Dodatkowo do dyspozycji gości jest bar z przekąskami (10:00-18:00) oraz pizzeria, w której wieczorami serwowane są przekąski oraz pizza (21:00-24:00). Lokalne napoje bezalkoholowe i alkohole serwowane w barze (10:00-24:00). W trakcie posiłków wino i woda.
    Program sportowy i animacyjny:
    Na terenie hotelu jest boisko wielofunkcyjne do gry w piłkę nożną, siatkówkę i tenisa, boccia, łucznictwo, rzutki, piłka wodna, Za dodatkową opłatą bilard. Hotel zapewnia dzienne i wieczorne animacje dla dzieci i dorosłych: pokazy, muzyka na żywo, wieczory tematyczne, konkursy i zabawy.
    Internet:
    Internet Wi-Fi - na terenie całego obiektu 30 min dziennie bezpłatnie, stanowiska komputerowe z internetem - płatne (ok. 2 EUR/30 min.). Całodniowy internet Wi-Fi na terenie całego hotelu płatny dodatkowo (ok. 30 EUR/tydzień).
    Kategoria lokalna:
    ****
    Strona www:
    www.hotelesglobales.com
    Naszym zdaniem:
    Hotel polecamy dla rodzin z dziećmi oraz wszystkich szukających dobrej zabawy, ze względu na dobre zaplecze sportowo-rekreacyjne. Dużym atutem tego obiektu jest lokalizacja- blisko plaży i centrum miejscowości.
    Opinie klientów:
    Klienci oceniają ten hotel na 5.0/6. Sprawdź opinie: http://r.pl/hiszpania-majorka/globales-america

    Program

    Dzień pierwszy
    Wyloty z Polski. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: r.pl/rozklady.
    Dni od drugiego do przedostatniego
    Czas na wypoczynek, kąpiele słoneczne i morskie oraz wycieczki lokalne.
    Dzień ostatni
    Wykwaterowanie z hotelu wraz z końcem ostatniej doby hotelowej, transfer na lotnisko, powrót do Polski.
    Świadczenia
    Cena podstawowa obejmuje:
    przelot samolotem,opłaty lotniskowe, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, 7 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, opiekę polskiego rezydenta, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa (NNW, KL, CP, Assistance i bagaż).
    Cena podstawowa nie obejmuje:
    lokalnego podatku turystycznego płatnego przy zakwaterowaniu, wycieczek fakultatywnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, napojów do posiłków jeśli w opisie hoteli nie podano inaczej oraz innych wydatków osobistych.
    Inne
    HISZPANIA - MAJORKA informacje ogólne
    Waluta
    EUR - Euro. Można płacić kartami kredytowymi i korzystać z bankomatów. W miejscowościach turystycznych istnieje wiele miejsc w których można wymienić dolary USA.
    Napiwki
    Przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwków. Szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach. Zdaża się że napiwek zostaje doliczony do rachunku.
    Wiza
    Obywatele polscy mogą podróżować do Hiszpanii na podstawie dowodu osobistego.
    Czas
    Taki jak w Polsce.
    Orientacyjne ceny
    Obiad w restauracji od 10 EUR woda 1l - 1.5 EUR piwo w barze od 1.5 EUR kawa w kawiarni od 1 EUR.
    Poczta
    Znaczek na kartkę pocztową kosztuje 0.65 EUR. W wielu miejscach stoją skrzynki pocztowe, często również w hotelach.
    Elektryczność
    Napięcie 220 V, 50 Hz. Urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów.
    Telefony
    Karty telefoniczne można kupić w sklepach i kioskach w pobliżu publicznych aparatów telefonicznych. Karttelefoniczne kosztują 6-12 EUR. Telefony komórkowe działają w całej Hiszpanii. Rozmowy lokalne są tanie, natomiast zagraniczne - dość drogie. Koszty połączeń w roamingu polskich sieci komórkowych prosimy sprawdzać przed wyjazdem u operatora.
    Majorka
    Najbardziej znana wakacyjna wyspa Hiszpanii co roku przyciąga miliony ludzi z całej Europy. Łagodny klimat, niezliczone plaże i zatoki oraz górskie wioski i nadmorskie porty jachtowe - krajobraz wyspy jest tak zróżnicowany, że nie sposób się tu nudzić. Południe wyspy z centralnie położoną stolicą wyspy Palma de Mallorca to centrum kulturalne i rozrywkowe. Północne wybrzeże od Puerto de Alcudia na południe to raj dla rodzin z dziećmi.
    Miejscowości wakacyjne na Majorce:
    Playa de Palma / El Arenal
    Dwa kurorty położone wzdłuż wielokilometrowej plaży z nadmorską promenadą i licznymi kawiarniami, sklepami i restauracjami. Idealne miejsce dla ludzi młodych i spragnionych rozrywek. Plaża w ciągu dnia, a wieczorem niezliczone bary i dyskoteki. Do tego blisko do pięknej stolicy wyspy - Palma de Mallorca. Miasto zachwyca starówką i niezwykłą katedrą położoną nad morzem, przy porcie jachtowym.
    Magaluf
    Mekka młodych ludzi, nieco zdominowana przez Brytyjczyków szukających słońca i rozrywek. Piękna zatokowa plaża z białym piaskiem i intensywne życie nocne to cechy charakterystyczne miejscowości. Nasze hotele położone są na uboczu i pozwalają na spokojny wypoczynek, ale jednocześnie dają możliwość korzystania z atrakcji kurortu.
    Santa Ponsa
    Miescowość położona ok. 25 km od stolicy wyspy w pięknej zatoce zachowała lokalny klimat. Dla mieszkańców wyspy jest weekendowym kurortem i wielu z nich ma tu swoje mieszkania i domy. Jest tu niewiele hoteli i piekna zatokowa plaża nigdy nie jest zatłoczona. Miasteczko oferuje również wiele możliwości spacerów wśród zieleni, a lokalna komunikacja zapewnia szybki dojazd do stolicy.
    Alcudia / Zatoka Alkudyjska
    Położona na północnej stronie wyspy Alcudia to idealne miejsce na wypoczynek z rodziną. Zatoka Alkudyjska to kilkanaście kilometrów pięknej piaszczystej plaży z łagodnym zejściem do morza. Wzdłuż wybrzeża wybudowano wiele hoteli różnego standardu nastawionych na rodzinny wypoczynek. Hotele po tej stronie wyspy maja niższą zabudowę, są położone na większym terenie, w ogrodach pełnych zieleni. Miejscowości wzdłuż zatoki oferują oczywiście wszystkie turystyczne atrakcje - sklepy, kawiarnie promenady spacerowe, a także aqua park i inne atrakcje dla dzieci.
    Wyloty z:
    Warszawy, Katowic, Poznania, Gdańska, Wrocławia i Krakowa. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow Tours na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: r.pl/rozklady.
    Wycieczki lokalne
    JASKINIE MAJORKI - cena ok. 47 EUR
    Wycieczka do jaskiń będzie prowadziła m.in. przez Algaida, Montuiri, Manacor - słynne z przemysłu meblowego i produkcji sztucznych pereł. Zwiedzimy dwie jaskinie, z których największa jest Jaskinia Smocza z Porto Cristo i stanowi arcydzieło natury, charakteryzujące się cudownymi formami naciekowymi. W jaskini znajduje się również jedno z największych i najgłębszych jezior podziemnych w Europie, położone na głębokości 29 m. Podczas zwiedzania wysłuchamy krótkiego koncertu muzyki poważnej z efektami świetlnymi.
    VALLDEMOSSA - cena ok. 30 EUR
    Niezwykle malownicze, położone w górach miasteczko, które na zimowe wakacje wybrali Fryderyk Chopin i George Sand. W Valldemossie zobaczymy m.in. klasztor kartuzów z 1399 r. - La Cartuja, kościół klasztorny z przyklasztorną apteką, cele wynajmowane przez Chopina i Sand, a w Pałacu Królewskim z XIV w. wysłuchamy recitalu fortepianowego.
    POLLENSA I FORMENTOR - cena ok. 52 EUR
    Pierwszym punktem w trakcie wycieczki będzie Inca - miasto słynące z wyrobów skórzanych. Warto też odwiedzić miejscową destylarnię z degustacją lokalnych likierów. Dalej trasa biegnie do Formentoru, słynącego z przepięknych białych plaż i wspaniałego parku krajobrazowego. W drodze powrotnej zawitamy w mieście Pollensa, gdzie będzie czas wolny na lunch.
    ES FOGUERO
    - cena ok. 59 EUR/os., dzieci do lat 12 ok. 19 EUR
    Wieczór hiszpański rozpoczynający się od uroczystej kolacji, uatrakcyjnionej programem artystyczny. Motywem przewodnim wieczoru jest flamenco wykonywane przez profesjonalny Balet Hiszpański, który zachwyca tańcem (od flamenco klasycznego po współczesne), strojami i muzyką, tworząc niepowtarzalną atmosferę.
    OBJAZD WYSPY
    -
    cena ok. 70 EUR
    Wycieczka rozpocznie się od podróży pociągiem, wyruszającym z Palmy. Po drodze podziwiać można wspaniałe krajobrazy, plantacje drzew i masywy górskie zachodniego wybrzeża. Z Soller podróż kontynuujemy łodzią aż do La Calobra, gdzie obejrzeć można kanion Torrent de Paris lub wykorzystać wolny czas na plażowanie. W drodze powrotnej przejedziemy przez Dolinę Lluc, której najcenniejszym zabytkiem jest klasztor z cudowną figurką Marii Panny - patronki wyspy.
    AQUACITY
    - cena ok. 24 EUR/os., dzieci do lat 12 ok. 17 EUR
    Kompleks wodny w El Arenal, jeden z największych w Europie, a w nim przeróżne baseny i zjeżdżalnie.
    MARIENLAND
    -
    cena ok. 30 EUR/os., dzieci do lat 12 ok. 22 EUR
    Występy delfinów, papug, fok. Dodatkową atrakcją jest akwarium morskie i mini zoo oraz basen ze zjeżdżalnia dla najmłodszych. Wycieczka doskonała dla dzieci.
    Uwaga!
    Zamieszczone powyżej opisy wycieczek fakultatywnych są podane wyłącznie informacyjnie i nie stanowią oferty handlowej. Nie gwarantujemy, że będą one wszystkie realizowane. Pełny wykaz dostępnych atrakcji fakultatywnych wraz z ich aktualnymi cenami jest dostępny u naszych rezydentów.

    Świadczenia

    Cena podstawowa obejmuje:
    przelot samolotem,opłaty lotniskowe, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, 7 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, opiekę polskiego rezydenta, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa (NNW, KL, CP, Assistance i bagaż).
    Cena podstawowa nie obejmuje:
    lokalnego podatku turystycznego płatnego przy zakwaterowaniu, wycieczek fakultatywnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, napojów do posiłków jeśli w opisie hoteli nie podano inaczej oraz innych wydatków osobistych.

    Inne

    HISZPANIA - MAJORKA informacje ogólne
    Waluta
    EUR - Euro. Można płacić kartami kredytowymi i korzystać z bankomatów. W miejscowościach turystycznych istnieje wiele miejsc w których można wymienić dolary USA.
    Napiwki
    Przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwków. Szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach. Zdaża się że napiwek zostaje doliczony do rachunku.
    Wiza
    Obywatele polscy mogą podróżować do Hiszpanii na podstawie dowodu osobistego.
    Czas
    Taki jak w Polsce.
    Orientacyjne ceny
    Obiad w restauracji od 10 EUR woda 1l - 1.5 EUR piwo w barze od 1.5 EUR kawa w kawiarni od 1 EUR.
    Poczta
    Znaczek na kartkę pocztową kosztuje 0.65 EUR. W wielu miejscach stoją skrzynki pocztowe, często również w hotelach.
    Elektryczność
    Napięcie 220 V, 50 Hz. Urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów.
    Telefony
    Karty telefoniczne można kupić w sklepach i kioskach w pobliżu publicznych aparatów telefonicznych. Karttelefoniczne kosztują 6-12 EUR. Telefony komórkowe działają w całej Hiszpanii. Rozmowy lokalne są tanie, natomiast zagraniczne - dość drogie. Koszty połączeń w roamingu polskich sieci komórkowych prosimy sprawdzać przed wyjazdem u operatora.
    Majorka
    Najbardziej znana wakacyjna wyspa Hiszpanii co roku przyciąga miliony ludzi z całej Europy. Łagodny klimat, niezliczone plaże i zatoki oraz górskie wioski i nadmorskie porty jachtowe - krajobraz wyspy jest tak zróżnicowany, że nie sposób się tu nudzić. Południe wyspy z centralnie położoną stolicą wyspy Palma de Mallorca to centrum kulturalne i rozrywkowe. Północne wybrzeże od Puerto de Alcudia na południe to raj dla rodzin z dziećmi.
    Miejscowości wakacyjne na Majorce:
    Playa de Palma / El Arenal
    Dwa kurorty położone wzdłuż wielokilometrowej plaży z nadmorską promenadą i licznymi kawiarniami, sklepami i restauracjami. Idealne miejsce dla ludzi młodych i spragnionych rozrywek. Plaża w ciągu dnia, a wieczorem niezliczone bary i dyskoteki. Do tego blisko do pięknej stolicy wyspy - Palma de Mallorca. Miasto zachwyca starówką i niezwykłą katedrą położoną nad morzem, przy porcie jachtowym.
    Magaluf
    Mekka młodych ludzi, nieco zdominowana przez Brytyjczyków szukających słońca i rozrywek. Piękna zatokowa plaża z białym piaskiem i intensywne życie nocne to cechy charakterystyczne miejscowości. Nasze hotele położone są na uboczu i pozwalają na spokojny wypoczynek, ale jednocześnie dają możliwość korzystania z atrakcji kurortu.
    Santa Ponsa
    Miescowość położona ok. 25 km od stolicy wyspy w pięknej zatoce zachowała lokalny klimat. Dla mieszkańców wyspy jest weekendowym kurortem i wielu z nich ma tu swoje mieszkania i domy. Jest tu niewiele hoteli i piekna zatokowa plaża nigdy nie jest zatłoczona. Miasteczko oferuje również wiele możliwości spacerów wśród zieleni, a lokalna komunikacja zapewnia szybki dojazd do stolicy.
    Alcudia / Zatoka Alkudyjska
    Położona na północnej stronie wyspy Alcudia to idealne miejsce na wypoczynek z rodziną. Zatoka Alkudyjska to kilkanaście kilometrów pięknej piaszczystej plaży z łagodnym zejściem do morza. Wzdłuż wybrzeża wybudowano wiele hoteli różnego standardu nastawionych na rodzinny wypoczynek. Hotele po tej stronie wyspy maja niższą zabudowę, są położone na większym terenie, w ogrodach pełnych zieleni. Miejscowości wzdłuż zatoki oferują oczywiście wszystkie turystyczne atrakcje - sklepy, kawiarnie promenady spacerowe, a także aqua park i inne atrakcje dla dzieci.
    Wyloty z:
    Warszawy, Katowic, Poznania, Gdańska, Wrocławia i Krakowa. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow Tours na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: r.pl/rozklady.

    Wycieczki lokalne

    JASKINIE MAJORKI - cena ok. 47 EUR
    Wycieczka do jaskiń będzie prowadziła m.in. przez Algaida, Montuiri, Manacor - słynne z przemysłu meblowego i produkcji sztucznych pereł. Zwiedzimy dwie jaskinie, z których największa jest Jaskinia Smocza z Porto Cristo i stanowi arcydzieło natury, charakteryzujące się cudownymi formami naciekowymi. W jaskini znajduje się również jedno z największych i najgłębszych jezior podziemnych w Europie, położone na głębokości 29 m. Podczas zwiedzania wysłuchamy krótkiego koncertu muzyki poważnej z efektami świetlnymi.
    VALLDEMOSSA - cena ok. 30 EUR
    Niezwykle malownicze, położone w górach miasteczko, które na zimowe wakacje wybrali Fryderyk Chopin i George Sand. W Valldemossie zobaczymy m.in. klasztor kartuzów z 1399 r. - La Cartuja, kościół klasztorny z przyklasztorną apteką, cele wynajmowane przez Chopina i Sand, a w Pałacu Królewskim z XIV w. wysłuchamy recitalu fortepianowego.
    POLLENSA I FORMENTOR - cena ok. 52 EUR
    Pierwszym punktem w trakcie wycieczki będzie Inca - miasto słynące z wyrobów skórzanych. Warto też odwiedzić miejscową destylarnię z degustacją lokalnych likierów. Dalej trasa biegnie do Formentoru, słynącego z przepięknych białych plaż i wspaniałego parku krajobrazowego. W drodze powrotnej zawitamy w mieście Pollensa, gdzie będzie czas wolny na lunch.
    ES FOGUERO
    - cena ok. 59 EUR/os., dzieci do lat 12 ok. 19 EUR
    Wieczór hiszpański rozpoczynający się od uroczystej kolacji, uatrakcyjnionej programem artystyczny. Motywem przewodnim wieczoru jest flamenco wykonywane przez profesjonalny Balet Hiszpański, który zachwyca tańcem (od flamenco klasycznego po współczesne), strojami i muzyką, tworząc niepowtarzalną atmosferę.
    OBJAZD WYSPY
    -
    cena ok. 70 EUR
    Wycieczka rozpocznie się od podróży pociągiem, wyruszającym z Palmy. Po drodze podziwiać można wspaniałe krajobrazy, plantacje drzew i masywy górskie zachodniego wybrzeża. Z Soller podróż kontynuujemy łodzią aż do La Calobra, gdzie obejrzeć można kanion Torrent de Paris lub wykorzystać wolny czas na plażowanie. W drodze powrotnej przejedziemy przez Dolinę Lluc, której najcenniejszym zabytkiem jest klasztor z cudowną figurką Marii Panny - patronki wyspy.
    AQUACITY
    - cena ok. 24 EUR/os., dzieci do lat 12 ok. 17 EUR
    Kompleks wodny w El Arenal, jeden z największych w Europie, a w nim przeróżne baseny i zjeżdżalnie.
    MARIENLAND
    -
    cena ok. 30 EUR/os., dzieci do lat 12 ok. 22 EUR
    Występy delfinów, papug, fok. Dodatkową atrakcją jest akwarium morskie i mini zoo oraz basen ze zjeżdżalnia dla najmłodszych. Wycieczka doskonała dla dzieci.
    Uwaga!
    Zamieszczone powyżej opisy wycieczek fakultatywnych są podane wyłącznie informacyjnie i nie stanowią oferty handlowej. Nie gwarantujemy, że będą one wszystkie realizowane. Pełny wykaz dostępnych atrakcji fakultatywnych wraz z ich aktualnymi cenami jest dostępny u naszych rezydentów.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

    Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

    Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.

    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Coral Travel

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Globales America to znakomity hotel dla każdego klienta. Każdy pokój jest z widokiem na morze. Piękna, piaszczysta plaża znajduje się zaraz obok hotelu. Globales Americas jest także świetnym punktem wypadowym do zwiedzania wyspy. Zdecydowanie polecamy, również ze względu na rewelacyjną opcję All Inclusive, świetne wyżywienie, bogatą infrastrukturę hotelu i doskonały program animacji. To gwarancja udanych wakacji na Majorce.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja w centrum kurortu Calas de Mallorca z barami, restauracjami i sklepami, tuz przy pięknej i piaszczystej plaży
    • bogaty program animacji dziennych i wieczornych
    • bardzo dobra i urozmaicona kuchnia, dobry wybór alkoholi w opcji all Inclusive do godziny 24:00

    Szukasz wakacji do Hiszpanii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    KATEGORIA

    4*

    REGION

    Majorka Położony w pięknym, malowniczym miejscu, na lekkim wzniesieniu. Pokoje hotelowe są skierowane w stronę morza co będzie nam gwarantowało niezwykłe widoki o poranku. Godne uwagi z pewnością będą restauracje hotelowe gdzie zjemy pyszne dania z kuchni hiszpańskiej i międzynarodowej. Urozmaicone animacje i infrastruktura sportowa zapewnią udany urlop na Majorce.

    kategoria hotelu

    4*

    kategoria lokalna hotelu

    4*

    Data otwarcia

    1974 r. Odnowiony w 2015 r. Na terenie znajduje się 3 baseny, 4 restauracje, 3 bary, pralnia (płatna), sala TV, windy. Hotel przystosowany dla osób niepełnosprawnych.

    internet

    Wi-Fi w lobby bezpłatne, Wi-Fi w pokojach płatne, Kawiarenka internetowa bezpłatna

    plaża

    50 metrów od hotelu, publiczna, piaszczysta. Przejście do plaży tunelem lub ulicą.

    pokoje

    Wyposażone w klimatyzację, TV, telefon, sejf (płatny), łazienkę (WC, prysznic, suszarka), balkon lub taras. Typy pokoi: w ośmiopiętrowym budynku głównym: pokoje superior sea view

    Wyżywienie

    4 restauracje, 3 bary All Inclusive Formuła zawiera:śniadanie, obiad, kolacja, przekąski w wybranych barach, wybrane lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe

    z myślą o dzieciach

    plac zabaw, brodzik, animacje

    aktywnie i animacyjnie

    animacje, aerobik, bilard, aerobik, tenis stołowy, kort tenisowy, łucznictwo

    dodatkowe informacje

    OPŁATA TURYSTYCZNAOd 1 lipca 2016 roku na Majorce obowiązuje opłata turystyczna, którą Klienci wnoszą w recepcji hotelowej podczas kwaterowania. Wysokość podatku zależy od kategorii hotelu i kształtuje się następująco:5* - 2 €*/os/doba4* - 1,5 €*/os/doba3*, 2*, 1* - 1 €*/os/dobaapartamenty 4 klucze i 4 klucze superior - 2 €*/os/dobaapartamenty 3 klucze superior - 1,5 €*/os/dobaapartamenty 3 klucze, 2 klucze i 1 klucz - 1 €*/os/doba*do podanych cen należy doliczyć 10% podatek VATDzieci w wieku poniżej 15 r.ż. są zwolnione z opłaty turystycznej.Przy pobycie powyżej 9 dni Turyści otrzymują 50% zniżki (na pobyt powyżej 9 dni).

    Aktualizacja opisu

    22.06.2017 11:10

    usługi dostępne w hotelu

    Niepełnosprawni Wi-Fi All Inclusive


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Coral Travel Wezyr Holidays, które działa na polskim rynku od roku 1999. W tym czasie zdobyło grono stałych i zadowolonych klientów. Biuro Podróży Coral Travel Wezyr Holidays specjalizuje się w wyjazdach do Turcji, jednak z roku na rok wzbogaca swoją ofertę o nowe kierunki. Jedną z najchętniej wybieranych przez klientów destynacji jest Grecja. Dodatkowo możemy wybrać ofertę spośród takich krajów jak Hiszpania, Bułgaria czy Egipt. Ciągły rozwój biura i pozycja jednego z największych touroperatorów w Europie zaowocował stale poszerzającą się ofertą egzotycznych wakacji, hitem są takie kierunki jak Dominikana, Kuba, Meksyk, Tajlandia, Mauritius czy Zjednoczone Emiraty Arabskie. Biuro podrózy Coral Travel Wezyr Holidays oferuje także atrakcyjne wakacje dla rodzin - w swoich najlepszych hotelach uruchomili bowiem polskojęzyczne animacje. Wybierać można spoód wielu ofert last minute i all inclusive.

    Biuro Podróży Coral Travel Wezyr to gwarancja udanych wakacji. Jako jeden z nielicznych touroperatorów na polskim rynku wdrożył system zarządzania jakością i posiada certyfikat na zgodność z normą ISO 9001:2008. Jest laureatem nagród Fair Play Turystyki Polskiej 2012, Jakość Roku 2009 i 2010, a także szczególnego wyróżnienia Jakość Roku Srebro.

    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Exim Tours

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Globales America to znakomity hotel dla każdego klienta. Każdy pokój jest z widokiem na morze. Piękna, piaszczysta plaża znajduje się zaraz obok hotelu. Globales Americas jest także świetnym punktem wypadowym do zwiedzania wyspy. Zdecydowanie polecamy, również ze względu na rewelacyjną opcję All Inclusive, świetne wyżywienie, bogatą infrastrukturę hotelu i doskonały program animacji. To gwarancja udanych wakacji na Majorce.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja w centrum kurortu Calas de Mallorca z barami, restauracjami i sklepami, tuz przy pięknej i piaszczystej plaży
    • bogaty program animacji dziennych i wieczornych
    • bardzo dobra i urozmaicona kuchnia, dobry wybór alkoholi w opcji all Inclusive do godziny 24:00

    Szukasz wakacji do Hiszpanii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    4* Hiszpania/Majorka

    Położenie

    - ok. 100 m od plaży - ok. 150 m od centrum - ok. 80 km od stolicy wyspy - ok. 60 km od lotniska - ok. 10 km od Porto Cristo

    Plaża

    - szeroka, piaszczysta - leżaki i parasole (płatne)

    Pokoje

    - klimatyzacja - TV-Sat, telefon, lodówka - sejf (płatny) - łazienka (WC, prysznic/wanna, suszarka do włosów) - balkon - wszystkie pokoje posiadają widok na morze

    Sport, Relaks, Rozrywka

    Bezpłatne - 2 baseny, leżaki i parasole - koszykówka - rzutki - animacje dzienne i wieczorne Płatne - bilard, automaty do gier - sporty wodne na plaży

    Dla dzieci

    - plac zabaw, mini klub, mini disco - animacje - brodzik - łóżeczko dla dziecka do 2 lat (na zapytanie)

    Wyżywienie

    All inclusive: śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu. W ciągu dnia lekkie przekąski, napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe serwowane są w godzinach 10:00-23:00.

    Restauracje i bary

    - restauracja główna - snack bar przy basenie, lobby bar - pizzeria, barbeque - kafeteria

    Dodatkowe informacje

    - Wi Fi (płatne) - pralnia - sala TV - wypożyczalnia samochodów - obiekt posiada 351 pokoi - hotel wyremontowany w 2013 roku - www.hotelesglobales.com Uwaga! Zgodnie z informacjami otrzymanymi z Parlamentu Balearów, z dniem 1 lipca 2016 roku wszyscy dorośli turyści (od 16 roku życia) przyjeżdżający na Majorkę zostaną objęci taxą klimatyczną. Nowy podatek będzie pobierany w hotelu podczas zakwaterowania. Wysokość opłaty została ustalona na kwotę 2,20   za dobę w hotelach 5*,  1,65 za dobę w hotelach 4*, 1,10   za dobę w hotelach 3*. Nowym podatkiem zostaną objęci wszyscy turyści, również Ci, którzy dokonali rezerwacji jeszcze przed wprowadzeniem podatku.

    Cena

    Cena zawiera (PLN): bilet lotniczy, zakwaterowanie w hotelu (doba hotelowa zaczyna się w dniu przyjazdu od godz. 14:00, kończy o godz. 12:00), transfer lotnisko - hotel - lotnisko; opiekę polskojęzycznego rezydenta (od maja do października); wyżywienie wg opisu, podatek VAT, obowiązkowe ubezpieczenie (KL I NW, BAGAŻU, ubezpieczenia od chorób przewlekłych Europaische Reiseversicherung AG Europejskie), opłaty lotniskowe.

    bagaż

    Warszawa, Katowice, Gdańsk, Wrocław  (przelot realizowany liniami czarterowymi) Cena zawiera bagaż podręczny 5 kg oraz bagaż główny 20 kg Kraków, Warszawa Modlin (przelot ralizowany liniami rejsowymi) Cena zawiera bagaż podręczny 10 kg (55x40x20) oraz małą torebkę (35x20x20), Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze; - 15 kg - 240 PLN - 20 kg - 336 PLN Uwaga! Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena może ulec zmianie.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

    Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

    Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

    Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.

    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Dertour Polska

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Globales America to znakomity hotel dla każdego klienta. Każdy pokój jest z widokiem na morze. Piękna, piaszczysta plaża znajduje się zaraz obok hotelu. Globales Americas jest także świetnym punktem wypadowym do zwiedzania wyspy. Zdecydowanie polecamy, również ze względu na rewelacyjną opcję All Inclusive, świetne wyżywienie, bogatą infrastrukturę hotelu i doskonały program animacji. To gwarancja udanych wakacji na Majorce.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja w centrum kurortu Calas de Mallorca z barami, restauracjami i sklepami, tuz przy pięknej i piaszczystej plaży
    • bogaty program animacji dziennych i wieczornych
    • bardzo dobra i urozmaicona kuchnia, dobry wybór alkoholi w opcji all Inclusive do godziny 24:00

    Szukasz wakacji do Hiszpanii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    Nazwa obiektu

    Hotel Globales America

    Kategoria

    ***

    Miejscowość

    Calas de Mallorca

    Region

    Majorka

    Kod

    PMI23046 FH

    Liczba pokoi

    351

    Zalety

    Oferta oszczędnościowa.

    Położenie

    Na wzniesieniu, na skalnym płaskowyżu, do piaszczystej zatoki ok. 100 m, do centrum ok. 150 m, lotnisko oddalone o ok. 70 km.

    Opis

    Popularny hotel wczasowy składający się z 2 budynków, 8-piętrowych, restauracja, pizzeria, bary, winda, parking publiczny.

    Wyżywienie

    All Inclusive (I) - pełne wyżywienie w formie bufetu, przekąski, napoje alkoholowe i bezalkoholowe w godz. ok. 8-24.

    Zakwaterowanie (pokoje)

    Nowocześnie i przyjemnie urządzone pokoje, łazienka, prysznic / WC, suszarka do włosów, telefon, TV-sat, sejf (za opłatą), klimatyzacja / ogrzewanie, balkon, widok na morze (DA7 / DAM / EAM).

    Pokój typ 1

    DA7 / DAM / EAM = Standard, również do samodzielnego wykorzystania.

    Pokój typ 2

    DAX = oferta oszczędnościowa, wyposażenie jak w DAM, jednakże część bez balkonu, ograniczona dostępność.

    Pokój typ 3

    DAA Superior = wyposażenie jak w DAM, na wyższych piętrach, kompletnie odnowione.

    Pokój typ 4

    FAM = pokój rodzinny, przestronniejszy.

    Sport, rozrywka, wellness

    Basen, leżaki, parasole słoneczne, taras w cenie. Poolbar.

    Dla dzieci

    Brodzik dla dzieci, plac zabaw.

    Pies

    Niedozwolony.

    Taxa klimatyczna

    Podatek około 0,5-2 EUR + VAT za osobę/noc w zależności od kategorii - płatny na miejscu. Zniżki dla dzieci i poza sezonem.

    Transfery

    Możliwość rezerwacji transferu z / na lotnisko. W rezerwacji należy podać nr rejsów oraz godz. przylotu i odlotu - w przeciwnym razie transfer przepada.

    Uwaga

    Zakres i opis świadczeń mogą się zmieniać w zależności od sezonu. Wiążący opis znajduje się na oryginalnym potwierdzeniu podróży organizatora.

    Ref.

    MK805102


    DERTOUR Polska jest głównym agentem sprzedaży DER Touristik w Polsce, posiada swoją siedzibę Warszawie. Marka Dertour to jedna z firm córek koncernu turystycznego Der Touristik, który jest jednym z większych w Europie, z ponad 100-letnią tradycją w działalności turystycznej. Koncert ma swoją siedzibę w Kolonii. Poza Dertour skupia również takie firmy jak Meier’s Weltreisen, Adac Reisen, Its, Jahn Reisen i Travelix.. Koncern jest liderem w organizacji wyjazdów modułowych, które tworzone są na potrzeby klientów, zgodnie z ich oczekiwaniami i wymaganiami, począwszy od środka transportu, np. samolotem lub koleją, przez wybór właściwego obiektu noclegowego praktycznie w każdym możliwym standardzie, poprzez rejsy, oferty weekendowe ze spa. Najważniejsze są życzenia klientów, dlatego też organizator starając się je spełnić, jest w stanie zaoferować wyjątkowy produkt w każdej części świata. Najważniejszymi dalekimi kierunkami są Wyspy Oceanu Indyjskiego, Azja, Karaiby. Dużą popularnością cieszą się pobyty w krajach Orientu, również jako stopover podczas dalszej podróży. Oferta Dertour dotyczy również obiektów na terenie Polski. Propozycje są odpowiednio wybrane, tak by gwarantować wysoki poziom obsługi. W ofercie znajdują się również wyjazdy do najpiękniejszych rejonów Europy. Popularne i chętnie wybierane kierunki na południu, jak: Chorwacja, Włochy, Hiszpania i Grecja jak również inne ciekawe kierunki: Irlandię i Wielką Brytanię, Skandynawię (latem i zimą), kraje nadbałtyckie, Rosję i Ukrainę. Zapraszamy także na wakacje w najbliższej okolicy: poza obiektami w kraju w ofercie są też inne rejony Europy centralnej i wschodniej oraz do krajów alpejskich, z bogatym wyborem hoteli i apartamentów.
    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Travel Time

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Globales America to znakomity hotel dla każdego klienta. Każdy pokój jest z widokiem na morze. Piękna, piaszczysta plaża znajduje się zaraz obok hotelu. Globales Americas jest także świetnym punktem wypadowym do zwiedzania wyspy. Zdecydowanie polecamy, również ze względu na rewelacyjną opcję All Inclusive, świetne wyżywienie, bogatą infrastrukturę hotelu i doskonały program animacji. To gwarancja udanych wakacji na Majorce.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja w centrum kurortu Calas de Mallorca z barami, restauracjami i sklepami, tuz przy pięknej i piaszczystej plaży
    • bogaty program animacji dziennych i wieczornych
    • bardzo dobra i urozmaicona kuchnia, dobry wybór alkoholi w opcji all Inclusive do godziny 24:00

    Szukasz wakacji do Hiszpanii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    Majorka - największa wyspa w archipelagu Balearów z linią brzegową o długości 554 km. Urozmaicona widokowo. Turystów urzekają pięknem piaszczyste plaż oraz szerokie i małe zatoki na wybrzeżu, pełne sadów doliny oraz łagodne wzgórza i wyniosłe szczyty we wnętrzu wyspy. Na północnym zachodzie wysoki łańcuch górski Tramontana tworzy skalisty przylądek oraz chroni wyspę przed chłodnymi, porywistymi wiatrami. Wschodnia i północna część Majorki charakteryzuje się zróżnicowaną linią brzegowa z licznymi zatokami (wśród nich największa Bahia de Alcudia) i małymi, piaszczystymi plażami. Południe to najpopularniejsze kurorty położne wzdłuż piaszczystych plaż. Licznie odwiedzane przez turystów z całego świata, dniem i nocą tętnią życiem, rozbrzmiewają muzyka i zachęcają do zabawy. Wnętrze wyspy ukazuje inne oblicze Majorki - znaleźć tu można miejsca nie tknięte przez cywilizację - nastrojowe krajobrazy, dziewiczą przyrodę z rzadkimi okazami zwierząt i roślin, tradycyjne farmy otoczone sadami i senne miasteczka.

     

    Calas de Mallorca - mały turystyczny resort wybudowany na skalnym klifie o rodzinnej atmosferze. Można tu znaleźć kilka niewielkich restauracyjek, małych pubów i barów, które oferują spokojne życie nocne. Główna piaszczysta plaża posiada odznakę "Błękitnej Flagi", dzięki swej czystości. W ciągu dnia jeździ kolejka turystyczna oraz są regularne połączenia komunikacją miejską do Palma de Mallorca, Alcudia oraz Monacor i Felantix, gdzie można odwiedzić "pchle targi" oraz pobliskie Jasinie Drach. Odległość od lotniska w Palmie - ok. 80 km.

     

    HOTEL AMERICA ***

     

    Położenie:

    na niewielkim skalnym wzniesieniu, malowniczo na tle spokojnych wód morskich, ok. 100 m od piaszczystej plaży w przytulnej zatoczce (leżaki i parasole na plaży płatne), w spokojnej okolicy; ok. 150 m od centrum miejscowości, gdzie znajdują się sklepiki, bary, restauracje, w pobliżu hotelu przystanek autobusowy.

     

    Hotel:

    odnowiony w 2005 roku, posiada 344 pokoje na 8 piętrach; Na terenie hotelu: klimatyzowana restauracja, kafeteria, snack bar, recepcja (usługi pralnicze, rent a car, punkt wymiany walut), windy.

     

    Pokoje:

    2-osobowe z widokiem na morze, łazienką, klimatyzowane centralnie (indywidualne sterowanie), TV, telefon, płatny sejf, balkon.

     

    Sport i rozrywka:

    2 baseny odkryte z tarasami do opalania (leżaki przy basenie bezpłatne), siłownia, aerobik, płatne: tenis stołowy, strzelanie z łuku, ping-pong, badminton, siatkówka plażowa, możliwość wypożyczenia roweru.

     

    Wyżywienie:

    pakiet ALL INCLUSIVE.

     

    Pakiet ALL INCLUSIVE: 3 posiłki dziennie w formie bufetu oraz przekąski i lody od godz. 10.00 do 24.00 serwowane w restauracji hotelowej. Lokalne napoje alkoholowe oraz bezalkoholowe serwowane w godz. 08.00-24.00. Programy animacyjne dzienne i wieczorne.

     

    Dla dzieci:

    wydzielone miejsce do kąpieli w basenach, plac zabaw dla dzieci.

     

    Cena obejmuje:

    • zakwaterowanie,
    • transport,
    • wyżywienie wg oferty,
    • pakiet ubezpieczeniowy,
    • opiekę rezydenta. Uwaga! Rezydent będzie miał pod opieką turystów zamieszkałych w kilku hotelach.

     

    Cena nie obejmuje:

    • opłat lotniskowych i dopłat paliwowych.
    • posiłków i napojów w czasie przelotów (istnieje możliwość ich zakupu na pokładzie samolotu)

     

    Propozycje wycieczek fakultatywnych:


    JASKINIE DRACH (JASKINIE SMOCZE) – cena ok. 45 EUR

    Zwiedzanie Jaskiń Drach, które ciągną się na przestrzeni 2 km i zadziwiają bogactwem kształtów stalaktytów i stalagmitów. Atrakcją pobytu w jaskini jest także koncert skrzypcowy oraz przepłynięcie łódką po podziemnym jeziorze. W programie także zwiedzanie Porto Cristo oraz fabryki pereł i degustacja likierów.

     

    WYCIECZKA NA PÓŁNOC WYSPY – cena ok. 60 EUR

    Dzięki bogatemu programowi, który ukazuje różne oblicza Majorki, jest to jedna z najciekawszych wycieczek objazdowych. W programie wizyta w zatoce La Colobra - jednym z najdzikszych zakątków wyspy, skąd malowniczą ścieżką przez tunele wykute w skałach dochodzi się do Torrent de Pareis - kanionu o wyglądzie fiordu, kończącego się małą, romantyczną, śródziemnomorską plażą. Przejazd statkiem (lub autokarem przy niepogodzie) wzdłuż północno-zachodniego brzegu, aż do uroczo położonego portu w Soller. Przejazd trasą
    Soller - Palma odbywa się jedynym kursującym na wyspie pociągiem elektrycznym, a po drodze można podziwiać piękne górskie krajobrazy oraz typowe hiszpańskie wioski i plantacje.


    VALLDEMOSA - ŚLADAMI CHOPINA – cena ok. 35 EUR

    Przejazd do wioski Valldemosa. Zwiedzanie Royal Chartreuse - klasztoru, w którym zimą przełomu lat 1838/39 przebywał Fryderyk Chopin w towarzystwie George Sand i gdzie obejrzeć można pamiątki po słynnych gościach. Miasteczko Valdemossa położone jest wśród gór na tej samej wysokości co klasztor. Przytulone do stromych stoków, przypomina gniazdo mewy. Na miejscu można zwiedzić centrum kultury „Costa Nord” oraz pracownie szkła.


    IBIZA (rejs promem) – cena ok. 75 EUR

    Fascynująca jednodniowa wycieczka na sąsiednią wyspę Ibizę, która słynie jako jeden z najbardziej rozrywkowych zakątków Hiszpanii. Ta wyspa, nazywana przez Greków: „pokryta lasami piniowymi”, poprzez swą wielowiekową historię, stanowi dziś połączenie różnorakich kultur i posiada kosmopolityczny charakter, który przyciąga turystów i klubowiczów z całego świata. Łagodny klimat Balearów, czyste i piaszczyste plaże oraz ciepłe wody Morza Śródziemnego stanowią dodatkową atrakcję. Niezliczone restauracje, bary, kluby, dyskoteki i imprezy na plażach nie pozwalają na nudzenie się, a stolica wyspy Eivisa oraz miasteczko Santa Eularia są warte odwiedzin ze względu na ciekawą wyspiarską zabudowę i wspaniałą atmosferę. Cena wycieczki nie obejmuje dojazdu do Portu w Palma de Mallorca (ok. 10-20 EUR) i zwiedzania wyspy po zejściu z promu - płatne na miejscu ok. 25 EUR (przy grupie 30 os.).


    LA GRANJA – cena ok. 35 EUR

    Wycieczka do typowej fermy majorkańskiej z X wieku. Ferma otoczona jest bujną roślinnością, pięknymi ogrodami i naturalnymi fonatnnami. Można tu zobaczyć eksponaty z dawnych czasów ukazujące spsób pracy na wyspie. Pokaz tańców folklorystycznych oraz pracy rzemieślniczej. Degustacja typowych produktów.

     

    „SON AMAR" – cena ok. 65 EUR

    Kolacja i show (muzyka, magia, taniec, humor…) we wnętrzach starego domu majorkańskiego. Niezapomniany wieczór, który kończy się zdumiewającym spektaklem wody, światła i dźwięku pod nazwą „Tańcząca Fontanna”.

     

    „ES FOGUERO” – cena ok. 60 EUR

    Kolacja przeplatana narodowymi i międzynarodowymi spektaklami.

     

    UWAGA!

    Ceny wycieczek są orientacyjne i mogą ulec zmianie. Szczegółowe programy wycieczek zostaną przedstawione na miejscu przez rezydenta w czasie spotkania informacyjnego.

    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    7 islands

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Globales America to znakomity hotel dla każdego klienta. Każdy pokój jest z widokiem na morze. Piękna, piaszczysta plaża znajduje się zaraz obok hotelu. Globales Americas jest także świetnym punktem wypadowym do zwiedzania wyspy. Zdecydowanie polecamy, również ze względu na rewelacyjną opcję All Inclusive, świetne wyżywienie, bogatą infrastrukturę hotelu i doskonały program animacji. To gwarancja udanych wakacji na Majorce.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja w centrum kurortu Calas de Mallorca z barami, restauracjami i sklepami, tuz przy pięknej i piaszczystej plaży
    • bogaty program animacji dziennych i wieczornych
    • bardzo dobra i urozmaicona kuchnia, dobry wybór alkoholi w opcji all Inclusive do godziny 24:00

    Szukasz wakacji do Hiszpanii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    Kategoria

    4.5

    Region

    Hiszpania/Majorka/Cales de Mallorca

    Opinia 7islands

    Jeden z najpopularniejszych hoteli na Majorce, wyróżniający się bardzo dobrymi opiniami Klientów. Położony tuż przy zatoczce z piaszczystą plażą. Hotel polecany parom ze względu na położenie w spokojnej okolicy Calas de Mallorca oraz rozbudowaną formułę all inclusive.

    Położenie

    Na wschodnim wybrzeżu, w miejscowości Calas de Mallorca, ok. 50 m od centrum, ok. 70 km od stolicy wyspy, ok. 60 km od lotniska. Przystanek autobusowy znajduje się w pobliżu hotelu.

    Plaża

    Ok. 50 m od hotelu, piaszczysta, w zatoczce. Leżaki i parasole dodatkowo płatne, za ręczniki plażowe pobierany jest depozyt. Zejście do plaży po schodach.

    Hotel

    Odnowiony w 2016 roku hotel należący do hiszpańskiej sieci Hoteles Globales, składający się z ośmiopiętrowego budynku głównego oraz jednopiętrowego aneksu. Na terenie hotelu znajduje się lobby z całodobową recepcją, 4 windy, restauracja, pizzeria, 3 bary, Internet Wi-Fi w lobby (30 minut dziennie). Odpłatnie: Internet Wi-Fi (po wykorzystaniu limitu 30 minut), kącik internetowy, kantor, opieka medyczna (na zapytanie). Hotel posiada udogodnienia dla osób niepełnosprawnych. Kategoria lokalna 4*.

    Pokoje

    Hotel dysponuje 352 pokojami z łazienką i toaletą oraz balkonem lub tarasem. Wszystkie pokoje wyposażone są w klimatyzację, telewizję satelitarną, lodówkę, suszarkę do włosów. Odpłatnie: sejf, wentylator. Rodzaje pokoi: dwuosobowe o podwyższonym standardzie z bocznym widokiem na morze z możliwością 1 dostawki, dwuosobowe z frontalnym widokiem na morze z możliwością 1 dostawki (pokoje z frontalnym widokiem na morze znajdują się w aneksie).

    Wyżywienie

    All inclusive: 3 posiłki dziennie w formie bufetu: śniadania (07:30-10:00), obiady (13:00-15:00), kolacje (18:30-21:00). Przekąski dostępne są w barze przy basenie w godzinach 10:00-18:00 oraz w pizzerii w godzinach 12:00-24:00. W godzinach 10:00-24:00 w wybranych barach dostępne są lokalne alkohole i napoje bezalkoholowe. Markowe i importowane napoje alkoholowe oraz wszystkie zamówienia składane po godzinie 24:00 są dodatkowo płatne.

    Sport i rozrywka

    Bezpłatnie: 2 baseny z wodą słodką (leżaki i parasole bezpłatne), taras słoneczny, animacje dzienne i wieczorne, kort tenisowy, mini piłka nożna, tenis stołowy. Odpłatnie: bilard, sporty wodne na plaży.

    Dla dzieci

    Brodzik, plac zabaw, mini klub, łóżeczka do spania (dla dzieci do lat 2, na zapytanie).

    Kontakt do hotelu

    www.hotelesglobales.com / Tel.: 00 34 971 833 710

    *

    Podane w ofercie godziny serwowania posiłków oraz funkcjonowanie poszczególnych elementów infrastruktury hotelowej mogą ulegać nieznacznym zmianom ze względu na sezonowość, warunki pogodowe, prośby Gości lub siły wyższe, na które hotelarz nie będzie miał wpływu.

    **

    Informujemy, że podatek ekologiczny wprowadzony w dniu 22.03.2016 r przez Parlament Balearów i obowiązujący od dnia 01.07.2016 r w tym hotelu będzie wynosił 1,5 euro/osoba/dzień. Do podanej stawki należy doliczyć 10% podatku VAT. Dzieci poniżej 16 lat są zwolnione z podatku. Podatek będzie płatny na recepcji hotelu/apartamentu podczas zameldowania.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży 7islands. Jest ono nowoczesnym i dynamicznie rozwijającym organizatorem wakacji działającym na polskim rynku od 2008 roku. Oferuje bardzo bogatą bazę hotelową w najpopularniejszych miejscach wakacyjnego wypoczynku - na wyspach w Grecji: Krecie, Rodos, Kos i Zakynhos oraz na hiszpańskiej Majorce. Dzięki temu klienci mają gwarancję znalezienia oferty spełniającej ich wszystkie oczekiwania.

    Pracownicy Biuro Podróży 7islands dokładają wszelkich starań aby oferowane usługi były na najwyższym poziomie, a współpraca z zagranicznymi kontrahentami przebiegała pomyślnie i z korzyścią dla wspólnych klientów.

    Z myślą o dzieciach, Biuro Podróży 7islands, stworzyło sieć klubów animacyjnych 7friends, gdzie pod opieką wykwalifikowanych, polskojęzycznych animatorów, najmłodsi turyści mogą spędzić wymarzone wakacje. Wybór hotelu z klubem animacyjnym 7friends, to doskonały pomysł na udany rodzinne wakacje all inclusive.

    Od początku swojej działalności Biuro Podróży 7islands jest członkiem Polskiej Izby Turystyki i z roku na rok zdobywa coraz większe zaufanie klientów.

    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Net Holiday

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Globales America to znakomity hotel dla każdego klienta. Każdy pokój jest z widokiem na morze. Piękna, piaszczysta plaża znajduje się zaraz obok hotelu. Globales Americas jest także świetnym punktem wypadowym do zwiedzania wyspy. Zdecydowanie polecamy, również ze względu na rewelacyjną opcję All Inclusive, świetne wyżywienie, bogatą infrastrukturę hotelu i doskonały program animacji. To gwarancja udanych wakacji na Majorce.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja w centrum kurortu Calas de Mallorca z barami, restauracjami i sklepami, tuz przy pięknej i piaszczystej plaży
    • bogaty program animacji dziennych i wieczornych
    • bardzo dobra i urozmaicona kuchnia, dobry wybór alkoholi w opcji all Inclusive do godziny 24:00

    Szukasz wakacji do Hiszpanii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    Kategoria

    ****+

    Region

    Hiszpania / Majorka

    Strefa

    Prestige, Active

    Lokalizacja

    w centrum kurortu Calas de Mallorca z licznymi barami, restauracjami przystanek autobusowy - przy hotelu, dogodne połączenie autobusowe ze stolicą wyspy i innymi miejscowościami Porto Christo - ok. 17 km, spokojna turystyczna miejscowość znana z licznych jaskiń Palma - ok. 67 km, stolica wysypy znana z licznych klubów, barów, dyskotek, restauracji oraz zabytków lotnisko - ok. 60 km

    Atuty

    - tuż przy pięknej, piaszczystej plaży, - wszystkie pokoje z widokiem na morze, - pyszna oraz urozmaicona kuchnia, - dobry wybór alkoholi w opcji All Inclusive do 24.00 - świetna baza wypadowa do zwiedzania wyspy - bogaty program animacji dziennych i wieczornych - krótki lot ok. 3,5 h

    Plaża

    50 m od hotelu - zejście do plaży po schodach, publiczna, szeroka i piaszczysta z łagodnym zejściem do morza, leżaki i parasole płatne ok. 13 EUR/dzień/komplet - 2 leżaki i parasol, wypożyczalnia sprzętów wodnych za opłatą

    Hotel

    czterogwiazdkowy wakacyjny resort, odnowiony w 2015 roku, o podwyższonym standardzie, położony w niewielkiej miejscowości na wschodzie wyspy, należący do znanej z wysokiej jakości usług hiszpańskiej sieci hotelowej Hotels Globales, oferuje 372 pokoje rozmieszczone w jednym budynku z pięknym panoramicznym widokiem na morze i okolice

    Udogodnienia

    całodobowa recepcja z lobby i miejscami do wypoczynku, parking, wypożyczalnia samochodów, rowerów oraz skuterów, przechowalnia bagażu, bankomat, możliwość wypożyczenia czajnika bezprzewodowego oraz żelazka, ręczniki plażowe za depozytem (ok.10 EUR, wymiana ok. 2 EUR), udogodnienia dla niepełnosprawnych

    Internet

    WiFi w recepcji - bezpłatnie 30 minut w ciągu dnia, 1 dzień ok. 6 EUR WiFi w pokojach płatne ok. 6 EUR/dzień kafejka internetowa - 10 min/ ok. 1 EUR

    Pokoje

    2 os. z możliwością 1 dostawki, komfortowo i nowocześnie urządzone, łazienka z prysznicem, klimatyzacja sterowana indywidualnie, suszarka do włosów, sejf (płatny ok.8 EUR/ dzień), lodówka z minibarem (zawartość dodatkowo płatna), TV SAT, telefon, balkon lub taras z widokiem na morze

    Restauracje i bary

    restauracja główna - dania kuchni międzynarodowej i lokalnej kafeteria z tarasem lobby bar z widokiem na morze snack bar przy basenie/ pool bar pizzeria grill and barbeque

    Wyżywienie

    All Inclusive

    Rozrywka

    2 duże baseny z leżakami i parasolami, korty tenisowe, rzutki, siatkówka plażowa, łucznictwo, piłka nożna, tenis stołowy (sprzęt za depozytem), piłka wodna, sala telewizyjna, animacje dzienne i wieczorne

    Płatne

    bilard ok. 2 EUR, sporty wodne na plaży

    Dla dzieci

    brodzik, mini klub dla dzieci w wieku 4-12 lat, profesjonalne animacje dzienne i wieczorne, mini disco, wysokie krzesełka w restauracji, możliwość wypożyczenia łóżeczka dla dzieci do lat 2, plac zabaw, specjalne menu w restauracji oraz lody

    Program All Inclusive

    08.00-10.00 śniadanie w formie bufetu w restauracji głównej, napoje typu kawa, herbata, woda mineralna, soki owocowe (za wyjątkiem świeżo wyciskanych i butelkowanych) 13.00-15.00 obiad w formie bufetu w restauracji głównej, sałatki, owoce, przystawki, desery, woda mineralna, lokalne wino białe oraz czerwone, piwo 19.00-21.30 kolacja w formie bogatego bufetu w restauracji głównej, w ofercie dania kuchni śródziemnomorskiej oraz dania kuchni międzynarodowej z elementami kuchni hiszpańskiej, show cooking, dania mięsne, wegetariańskie, sałatki, owoce, desery, woda mineralna, wino białe, czerwone i różowe , piwo, raz w tygodniu kolacja w stylu hiszpańskim 10.00-18.00 przekąski typu kanapki, owoce, dania fast food w snack barze przy basenie 18.00-24.00 wieczorne przekąski, pizza, sałatki, owoce, dania typu fast food serwowane w pizzerii 10.00 - 24.00 lokalne napoje bezalkoholowe, soki owocowe z dystrybutora, kawa, herbata, napoje orzeźwiające typu coca cola, fanta, sprite, lokalne alkohole typu piwo, wino białe czerwone, różowe, sangria, hiszpański szampan - cava, likiery, wódki, rum, gin, whisky, brandy oraz drinki na bazie alkoholi lokalnych serwowane w pool barze, salon barze w godzinach funkcjonowania poszczególnych barów -leżaki oraz parasole przy basenie - międzynarodowe animacje dzienne i wieczorne - mini klub dla dzieci 4-12 lat

    Nasza ocena

    Pokój ****+ Położenie ***** Wyżywienie ****+ Sport \ rozrywka ****

    Oficjalna kategoria

    4 gwiazdki

    Strona www hotelu

    www.hotelesglobales.com

    Vuelta Isla

    Prawdziwa gratka dla miłośników śródziemnomorskiej przyrody. Wycieczka składa się z kilku części i obejmuje cztery rodzaje transportu - autokar, statek wycieczkowy, zabytkowy tramwaj, zabytkowy pociąg. Naszą wycieczkę zaczniemy od zwiedzania Sanktuarium Matki Bożej z Lluc - patronki Majorki, a następnie udamy się na słynną Drogę Węża znaną z serii efektownych zakrętów tzw. agrafek, którymi zjeżdża się poprzez Góry Tramuntana (UNESCO od 1993 r.) aż do wylotu słynnego wąwozu Torrent de Pareis (który jest drugim co do wielkości wąwozem w Europie, po kreteńskiej Samarii). Drugi etap to rejs do Port de Soller wzdłuż najbardziej spektakularnej części wybrzeża Majorki. Góry Tramuntana sięgające ponad 1400 m n.p.m. opadają gwałtownie do morza Balearskiego tworząc jedne z najbardziej pocztówkowych widoków wyspy. Po dotarciu do Port de Soller czas na przejażdżkę zabytkowym tramwajem do Soller. Podróż trwa 20 min. i gwarantuje niezapomniane przeżycia. Tramwaj powoli przejeżdża najpierw przez miejscowość, później przez pachnące gaje pomarańczowe. Podróż kończy się w Soller, przy dworcu kolejowym gdzie nie tylko będzie czekał zabytkowy pociąg (zbudowany w 1912 roku) gotowy zabrać pasażerów w ekscytującą podróż do Palmy, ale również ekspozycja prac Picassa i Joana Miro dostępna dla każdego. Ostatni etap wycieczki to podróż tymże pociągiem na przedmieścia Palmy poprzez góry, gaje figowe i migdałowe i 13 tuneli - w jednym z nich, pociąg zmienia kierunek jazdy o 180 stopni! Cena ok. 77 EUR / 38,5 EUR (dzieci do lat 12)

    Palma i Valldemossa

    Całodzienna wycieczka obejmujące dwa absolutne ‘must see' na wyspie - stolicę wyspy Palma oraz miasteczko Valdemossa. Ta pierwsza jest miastem mającym swoją renomę jako miasto eleganckie i ekskluzywne, lecz także jako miejsce z bogatą historią sięgającą panowania Maurów na wyspie. Wspaniała gotycka katedra, Pałac Almudaina, Plaza Mayor, Park Królewski, majorkańska Rambla - te wspaniałe obiekty opowiedzą historie wyspy od czasów średniowiecznych aż po współczesne, od muzułmańskich budowli obronnych po mozaiki Joana Miro. Drugim punktem wycieczki jest wizyta w miasteczku Valdemossa, które uchodzi za jedno z najbardziej urokliwych miasteczek w całej Hiszpanii. Klimat miejsca stwarzają urocze kamienne uliczki z domami o zielonych okiennicach, pięknie ukwieconych. Do Valdemossy przyjeżdża się po to by odnaleźć ducha XIX Majorki, atmosferę ciszy i spokoju zamkniętego klasztoru kartuzów, w którym mieszkał i tworzył Fryderyk Chopin. Całości klimatu dopełni krótki koncert fortepianowy. Cena ok. 52,00 EUR / 26,00 EUR (dzieci do lat 12)

    Smocze Jaskinie Porto Cristo i Es Calderers

    Wycieczka półdniowa. Jaskinie Smocze z Porto Cristo stanowią arcydzieło natury, charakteryzujące się cudownymi formami naciekowymi. W jaskini znajduje się również jedno z największych jezior podziemnych w Europie, położone na głębokości 29 m. Podczas zwiedzania wysłuchamy krótkiego koncertu muzyki poważnej z efektami świetlnymi. Jest to szczególne przeżycie, gdyż koncert odbywa się na podziemnym jeziorze, gdzie muzycy wypływają w podświetlonych łódkach. Wycieczka obejmuje również wizytę w posiadłości ziemskiej Es Calderers. Posiadłość ta pokazuje dawne życie na wyspie miejscowej szlachty. W podziemiach wyeksponowano beczki, butelki z winem oraz prasę do wyciskania soku z winogron. Cena 48,00 EUR/ 24,00 EUR (dzieci do lat 12)

    Es Foguero

    Wspaniały, ognisty spektakl-show. Wciągająca opowieść o miłości, nienawiści, szaleństwie i namiętności w rytmie flamenco. Rytm kastanietów, stuk obcasów, "grito de dolor" (krzyk bólu), szum powiewających falban, ogień, pot i łzy. Niezapomniane widowisko na najwyższym poziomie przeplatane akrobacją, pokazami ujeżdżania koni andaluzyjskich i sztuczkami magicznymi. Możliwość wyboru opcji z kolacją. Cena ok. 59,50 EUR / 39,50 EUR (dzieci do lat 12)

    Robinson Boat

    Całodniowa wycieczka. Wypływamy z Port de Pollenca i opływamy najpiękniejsze zatoki wyspy. Podczas rejsu jest możliwość nurkowania, wędkowania, karmienia mew. Na statku zjemy obiad- paella lub kurczak, a następnie czas wolny na plaży Formentor. Po plażowaniu wracamy na statek by wypłynąć na chwilę w otwarte morze. Następnie wracamy do portu. Cena ok. 67,00 EUR/ 44,00 EUR (dzieci do lat 12)

    Alcudia Xperience

    Półdniowa wycieczka autobusem z odkrytym dachem. Poznajemy sąsiednie kurorty Port de Pollenca, Port d'Alcudia, Muro i Alcudię. W Alcudii spacer z przewodnikiem po starówce. Możliwość zobaczenia pozostałości dawnej rzymskiej Pollentii. Cena ok. 15,00 EUR/ 10,00 EUR (dzieci do lat 12)

    Formentor Xperiece

    Półdniowa wycieczka na Półwysep Formentor - najbardziej wysunięty na północ punkt Majorki. Odwiedzimy punkt widokowy Mirador Es Colomer, a następnie czas wolny na jednej z piękniejszych plaż Majorki- Platja Formentor. Powrót katamaranem. Cena ok. 25,00 EUR/ 12,50 EUR (dzieci do lat 12)

    Marineland

    Występy delfinów, papug, fok. Dzieci fascynuje jazda łódką ciągniętą przez delfina. Pozostałe delfiny przeskakują nad głową dziecka. Dodatkową atrakcją jest mini zoo, basen ze zjeżdżalnią dla dzieci oraz akwarium morskie. Idealna forma wypoczynku dla dzieci. Cena ok. 41,00 EUR/ 27,50 EUR (dzieci do lat 12) Palma Aquarium i Palma Aquarium prezentuje bogactwo flory i fauny wszystkich mórz i oceanów świata. Największe akwarium w Europie z rekinami. Przeszklona sala przygotowana specjalnie dla dzieci. Cena ok. 40,00 EUR / 23,00 EUR (dzieci do lat 12)

    Aqualand

    Jeden z największych na świecie parków wodnych. Zjeżdżalnia Kamikadze, spływ kołem na dzikiej rzece to tylko początek zabawy. Cena ok. 47,00 EUR/ 31,00 EUR (dzieci do lat 12)

    Targ w Ince

    Półdniowa wycieczka do miasta Inca - agroturystyczne i handlowe centrum Majorki. Uczestniczymy w największym tradycyjnym targu wyspy. Inca słynie ze swoich produktów skórzanych. Cena 23,00 EUR/ 11,50 EUR (dzieci do lat 12)

    Wycieczkę rozpoczniemy od udziału w najbardziej tradycyjnym majorkańskim targu w Sineu. Następnie udamy się do Puerto de Pollenca, gdzie przesiądziemy się na statek i popłyniemy na jedną z piękniejszych plaż Majorki

    Platja Formentor, przy której stoi najdroższy hotel wyspy, w którym przebywały takie osobistości jak: Winston Churchill, Elizabeth Taylor, Grace Kelly. Cena 35,50 EUR/ 17,00 EUR (dzieci do lat 12) Net Holiday Sp z o.o nie jest organizatorem wycieczek fakultatywnych. Wycieczki są realizowane przez lokalnych kontrahentów na warunkach przez nich określonych z którymi Net Holiday Sp z o.o. nie nawiązał stosunków prawnych i którzy nie są jego podwykonawcami. Wycieczki fakultatywne nie stanowią oferty Net Holiday Sp z o.o., a udział w nich jest dobrowolny.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Net Holiday, pierwszego internetowego touroperatora na rynku polskim, który przez kilka lat swojej działalności wypracował świetną jakość świadcoznych usług wciąż docenianą przez klientów.

    Pracownicy Biura Podrózy Net Holiday to zespół profesjonalistów z dużym doświadczeniem zawodowym, dla których najważniejszym priorytetem jest zadowolenie klientów i jakość oferowanych usług. Pragnąc zagwarantować wysoki standard wypoczynku, pracownicy Net Holiday osobiście odwiedzają wszystkie miejsca stanowiące cel podróży, monitorują hotele i prowadzone przez nie usługi. Nad komfrotowym wypoczynkiem turystów czuwa wyszkolony sztab rezydentów i pilotów. Szeroka oferta wczasów all inclusive i nie tylko obejmuje wypoczynek w 20 najpopularniejszych destynacjach turystycznych wśród polskich klientów.

    Biuro Podróży Net Holiday posiada gwarancję ubezpieczeniową wystawioną przez Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG), który specjalizuje się w ubezpieczeniach podróży. Firma zarejestrowana jest również w Centralnej Ewidencji Organizatorów Turystyki i Pośredników Turystycznych, należy do Polskiego Związku Organizatorów Turystyki oraz uczestniczy w Programie Firma Wiarygodna Finansowo.

    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Ecco Holiday

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Globales America to znakomity hotel dla każdego klienta. Każdy pokój jest z widokiem na morze. Piękna, piaszczysta plaża znajduje się zaraz obok hotelu. Globales Americas jest także świetnym punktem wypadowym do zwiedzania wyspy. Zdecydowanie polecamy, również ze względu na rewelacyjną opcję All Inclusive, świetne wyżywienie, bogatą infrastrukturę hotelu i doskonały program animacji. To gwarancja udanych wakacji na Majorce.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja w centrum kurortu Calas de Mallorca z barami, restauracjami i sklepami, tuz przy pięknej i piaszczystej plaży
    • bogaty program animacji dziennych i wieczornych
    • bardzo dobra i urozmaicona kuchnia, dobry wybór alkoholi w opcji all Inclusive do godziny 24:00

    Szukasz wakacji do Hiszpanii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    Kategoria

    ****

    Region

    Hiszpania/Majorka

    Opis

    • Hotel znajduje się obok spokojnej, piaszczystej plaży Calas de Mallorca i oferuje baseny z widokiem na morze
    • Obiekt przeszedł całkowity remont w 2018 roku co wpływa na jakość i komfort wypoczynku gości
    • Dla miłośników aktywnego stylu życia boisko do tenisa ziemnego przy hotelu
    • Zakwaterowanie w pokojach typu standard oraz family room z możliwością zakwaterowania 2 osób dorosłych + 2 dzieci
    • W cenie wyżywienie w postaci pakietu All Inclusive

    Lokalizacja

    w Cales de Mallorca., ok. 60 km od lotniska, lokalne centrum przy hotelu, w pobliżu przystanku komunikacji publicznej, w pobliżu centrum rozrywki, ok. 200 m od plaży, przy ulicy, w pobliżu pola golfowego.

    Wyposażenie

    liczba pokoi: 351, restauracje: 1, bary: 2, windy: 1, lobby, recepcja 24h, wymiana walut, internet bezprzewodowy, kawiarnia, ogród, sala TV, parking, room service (płatny), pralnia/czyszczenie chemiczne (płatne), taras słoneczny.

    Basen

    basen odkryty, brodzik, parasole i leżaki bezpłatne, taras.

    Pokoje

    klimatyzacja indywidualnie sterowana, łazienka, taras/balkon, sejf (płatny), mini bar (płatny), lodówka, zestaw do parzenia kawy/herbaty, internet bezprzewodowy, telefon, telewizja, łazienka z wanną lub prysznicem, suszarka do włosów, telewizor LCD, telewizja satelitarna Typ pokoju -

    Zakwaterowanie w pokojach typu standard oraz family room z możliwością zakwaterowania 2 osoby dorosłe + 2 dzieci

    Plaża

    zejście po schodach, piaszczysta, przy hotelu, zagospodarowana, parasole (płatne), leżaki (płatne).

    Sport i fitness

    rowery (płatne), tenis ziemny, siatkówka, koszykówka, mini golf, golf, koszykówka, aqua fitness, centrum fitness (płatne), tenis stołowy, bilard, aerobik.

    Rozrywka

    dyskoteka, kasyno, animacje dzienne, animacje wieczorne.

    Dla dzieci

    mini klub, łóżeczko dziecięce (płatne), plac zabaw, pokój zabaw, opiekunka (płatna).

    Wyżywienie

    pakiet All Inclusive.

    Świadczenia

    przelot, hotel, opłaty lotniskowe i paliwowe, obowiązkowe ubezpieczenia KL NW, transfer lotnisko-hotel-lotnisko

    oraz w przypadku lotu liniami:

    • Ryanair (FR) - bagaż podręczny 40 x 20 x 25 cm
    • EasyJet (EZY/U2) - bagaż podręczny o wym. 56 x 45 x 25 cm (w tym kółka, kieszonki i rączki)
    • EnteriAir - bagaż podręczny 5 kg o wym. 55 x 40 x 20 cm, bagaż rejestrowany 20 kg o wym. 80 x 120 x 100 cm

    Cena nie zawiera

    Obowiązkowa opłata klimatyczna w wysokości ok. 2,20EUR/os./dzień pobierana w hotelach 3* i ok. 3,30EUR/os./dzień pobierana w hotelach 4* - płatne na miejscu, zastrzegamy możliwość zmiany, opłata niezależna od organizatora. 

    Opcjonalnie dopłaty do bagażu głównego w przypadku lotów:

    I. Ryanair:
    - dopłaty do bagażu głównego 20 kg - 400 zł/2 strony/os.

    - dopłaty do bagażu podręcznego 10 kg - 150 zł/2 strony/os.

    - dopłaty do bagażu rejestrowanego 10 kg - 200 zł/2 strony/os.

    II. EasyJet - Loty z Berlin Schoenefeld (SXF) i Tegel (TXL):
    - dopłaty do bagażu głównego 23 kg - 400 zł/os/2 strony

    III. Wizzair:
    - dopłaty do bagażu głównego 20 kg - 400 zł/2 strony/os.

    - dopłaty do bagażu podręcznego 10 kg - 200 zł/2 strony/os.

    - dopłaty do bagażu rejestrowanego 10 kg - 250 zł/2 strony/os.

    W przypadku lotów czarterowych bagaż główny w cenie.

     

    Ceny w momencie rezerwacji. Dodanie bagażu po potwierdzeniu rezerwacji wiąże się z wyższymi cenami.

    Dodatkowo płatne są również wybrane miejsca w samolocie. Podczas odprawy on-line przydzielane są one automatycznie przez system. Oznacza to, że osoby z jednej rezerwacji mogą zajmować różne miejsca w samolocie. Dotyczy to także dzieci powyżej 12 roku życia. Istnieje możliwość rezerwacji konkretnych miejsc za dodatkową opłatą. Zapytaj sprzedawcę o szczegóły.

    Miejsca obok siebie w samolocie za dodatkową opłatą (o cenę i dostępność zapytaj sprzedawcę).

    Obsługa na miejscu

    Ograniczona opieka polskiego przedstawiciela (telefon kontaktowy) realizowana  od 1.04 do 31.10.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Ecco Holiday, firmy prężnie działającej na polskim rynku od roku 2002. Początkowo Biuro zajmowało się organizacją pobytowych wycieczek czarterowych w regionach północnej Afryki i południowej Europy. Dynamiczny rozwój firmy, zadowolenie klientów i silna pozycja na rynku pozwoliła na powstanie bliźniaczej firmy Ecco Travel, która wyspecjalizowała się w organizowaniu wyjazdów do krajów egzotycznych.

    Biuro Podróży Ecco Holiday to zespół młodych ludzi, dla których praca jest jednocześnie spełnieniem marzeń o podróżowaniu. Dzięki temu posiadają praktyczną wiedzę w zakresie organizacji wakacji pobytowych i wyjazdów objazdowych. Misją Ecco Holiday jest spełnianie marzeń swoich klientów o niezapomnianych podrózach,

    W ofercie Biura Podrózy Ecco Holiday można znaleźć wakacje last minute i all inclusive na Malcie i na Cyprze, w Hiszpanii, Bułgarii, Portugalii, Grecji oraz Egipcie. Wszystkie starannie wyselekcjonowane hotele mają spełniać wszelkie oczekiwania gości.

    Dzięki wysokiej jakości świadczonych usług i zaangażowanemu zespołowi pracowników, Ecco Holiday jest wielokrotnym laureatem prestiżowych nagród.

    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Neckermann

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Globales America to znakomity hotel dla każdego klienta. Każdy pokój jest z widokiem na morze. Piękna, piaszczysta plaża znajduje się zaraz obok hotelu. Globales Americas jest także świetnym punktem wypadowym do zwiedzania wyspy. Zdecydowanie polecamy, również ze względu na rewelacyjną opcję All Inclusive, świetne wyżywienie, bogatą infrastrukturę hotelu i doskonały program animacji. To gwarancja udanych wakacji na Majorce.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja w centrum kurortu Calas de Mallorca z barami, restauracjami i sklepami, tuz przy pięknej i piaszczystej plaży
    • bogaty program animacji dziennych i wieczornych
    • bardzo dobra i urozmaicona kuchnia, dobry wybór alkoholi w opcji all Inclusive do godziny 24:00

    Szukasz wakacji do Hiszpanii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    Kategoria

    ****

    Region

    Majorka, Hiszpania

    UWAGA!

    Od 1.07.2016 wszystkich turystów na Balearach obowiązuje podatek turystyczny, który należy uiścić na miejscu w recepcji hotelowej. Jego wysokość zależy od kategorii zarezerwowanego obiektu, długości i terminu pobytu. W sezonie od 1.05 do 31.10 opłata wynosi 0,50 - 2,00 EUR za dobę plus 10% VAT, poza sezonem od 1.11-30.04 50% stawki. Od 9-go dnia pobytu pobierane jest 50% stawki za dzień. Dzieci poniżej 16 roku życia są zwolnione z podatku. Brak transferu i opieki rezydenta!

    Położenie

    do centrum ok. 150 m. Sklepy, restauracje i bary w pobliżu. Przystanek autobusowy przed hotelem. Connected service w języku polskim.

    Plaża

    od piaszczystej plaży Cala Domingos oddzielony ulicą. Leżaki i parasole za opłatą.

    Wyposażenie

    327 pokoi w odnowionym budynku głównym i 45 pokoi w budynku bocznym, 8 pięter, windy. Lobby z recepcją, salon, pokój telewizyjny, 2 restauracje, 3 bary. W ogrodzie 2 baseny, taras słoneczny, bar przy basenie. Leżaki i parasole przy basenie bez opłaty. www.hotelesglobales.com

    Dostęp do internetu

    WI-FI za opłatą.

    Kategoria lokalna

    4 gwiazdki. 

    Zakwaterowanie

    Pokoje dwuosobowe superior (A1-3A): wyremontowane; klimatyzacja, odpłatny sejf, telefon, TV sat., balkon z widokiem na morze. Wanna, prysznic, WC. Wariant ekonomiczny (A2-3S); wyremontowane; bez balkonu, wyposażone jak A2A. Pokoje rodzinne superior (A2-4C): wyremontowane;1 łóżko podwójne i 2 mniejsze łóżka pojedyncze, niektóre  z oddzielną sypialnią, poza tym wyposażone jak pokoje dwuosobowe superior. Pokoje czteroosobowe (A2-4B): przed remontem; w budynku bocznym. 

    Sport

    koszykówka, siatkówka, strzelanie z łuku, tenis stołowy, aerobik w wodzie, kort tenisowy. Za opłatą: bilard.

    Dzieci

    brodzik, plac zabaw. Łóżeczko dla dziecka do 2 lat bez opłaty.

    Rozrywka

    program animacyjny w ciągu dnia i wieczorem.

    All Inclusive

    3 posiłki w formie bufetu. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe do 24:00. Po południu przekąski, kawa, herbata i ciastka. W sezonie grill w godz.18:30 do 21:30. Raz w tygodniu paella, sangria i zabawy.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

    Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

    Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.

    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Mapa Hotelu Globales America
    Zdjęcia lokalizacji (Hiszpania / Majorka)
    Popularny kurort na północy wyspy Majorka w Hiszpanii
    Stolica wyspy Majorka i całego archipelagu Balearów czyli Palma de Mallorca
    Es Trenc to królowa plaż na Majorce, długa na 4 kilometry piaszczysta plaża
    Cala Ratjada na Majorce w Hiszpanii
    Deia to oaza ciszy i spokoju na Majorce w Hiszpanii
    Cap de Formentor Mallorca
    Malownicza Cala D'Or na Majorce w Hiszpanii
    Kurort Paguera z ładną plażą i licznymi sklepami, barami na Majorce
    Rozrywkowy kurort na Majorce - Magaluf
    Malowniczy Port Du Soller na zachodzie wyspy Majorka w Hiszpanii
    Port Sa Calobra na Majorce w Hiszpanii
    Górska miejscowość Valldemossa w której mieszkał Chopin, Majorka
    Miejscowość wypoczynkowa Can Picafort na Majorce w Hiszpanii
    El Arenal i Playa de Palma na Majorce
    Smocze Jaskinie na wyspie Majorka
    Pasmo górskie Sierra de Tramuntana na wyspie Majorka
    Filmy hotelu Globales America:
    Zapraszamy do zapoznania się z filmem z hotelu Globales America!
    https://youtu.be/pTXrHZKGQyk

    Opinie o Hotelu Globales America

    5.0
    zdecydowanie polecam

    Hotel jest bajecznie usytuowany, wszystkie pokoje z widokiem na morze. Pokoje czyste, codzienna zmiana ręczników i pościeli (czyli prześcieradeł, bo one służą jako okrycia), klimatyzacja indywidualna, sprawna. Jedzenie pyszne i w obłąkanych ilościach, personel miły i życzliwy. Duże baseny czyściutkie, woda w zatoczce w kolorze z reklam telewizyjnych, również idealnie czysta. Byłam z mężem - bez dzieci, więc animacje hotelowe raczej mnie nie interesowały, ale zarejestrowałam że były, a sama zachwyciłam się pokazem sztuczek w wykonaniu kilku pięknych papug ar zaproszonych na jeden z wieczorów. Miejscowość niewielka i cicha, nie dla osób spragnionych nocnego życia i nocnych rozrywek, warto wypożyczyć samochód i pozwiedzać wyspę.

    POLECAM:
    rodzinom z dziećmi, na romantyczne wakacje, osobom ceniącym spokój
    Podsumowanie: zdecydowanie polecam
    5.0

    Globales America - możliwości zakwaterowania:

    Pokój jednoosobowy
    Pokój dwuosobowy z możliwością 1 dostawki
    Doppelzimmer Economy
    Doppelzimmer Superior
    Doppelzimmer Meerblick
    Doppelz Meerblick Alleinn
    Pokój rodzinny
    Familienzimmer Meerblick

    Globales America - Możliwości wyżywienia:


    Globales America - miasta wylotu:


    Masz pytania o Hotel Globales America? Zadzwoń lub napisz!

    Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00