cellphone

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob. 10:00-16:00; nd. 10-18

Lato 2018 - First minute
  • Hotel Globales America, Majorka
  • Hotel Globales America, Majorka
  • Hotel Globales America, Majorka
  • Hotel Globales America, Majorka
  • Hotel Globales America, Majorka
  • Hotel Globales America, Majorka
  • Hotel Globales America, Majorka
  • Hotel Globales America, Majorka
  • Hotel Globales America, Majorka
  • Hotel Globales America, Majorka
  • Hotel Globales America, Majorka
  • Hotel Globales America, Majorka
  • Hotel Globales America, Majorka
  • Hotel Globales America, Majorka
  • Hotel Globales America, Majorka
  • Hotel Globales America, Majorka
1 / 16
Udogodnienia hotelu Globales America
  • Tenis
  • Basen odkryty
  • Animacje dla dorosłych
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Blisko centrum
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Rozrywka i życie nocne
  • Ułatwienia dla niepełnosprawnych
  • Bez paszportu

Hotel Globales America
star 4

Hiszpania: Majorka
Ocena hotelu Globales America:
5.0 / 5
Średnia z 1 opinii
Szczegóły oceny hotelu Globales America:
  • Lokalizacja
    5.0
  • Hotel
    5.0
  • Pokoje
    5.0
  • Wyżywienie
    5.0
  • Atrakcje
    i sport
    5.0
  • Jakość
    do ceny
    5.0
Ocena hotelu:
5.0 / 5
Średnia z 1 opinii
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 22 sierpnia 2018
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 07 października 2018

Hotel Globales America w ofercie Biura podróży:

TUI
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Globales America to znakomity hotel dla każdego klienta. Każdy pokój jest z widokiem na morze. Piękna, piaszczysta plaża znajduje się zaraz obok hotelu. Globales Americas jest także świetnym punktem wypadowym do zwiedzania wyspy. Zdecydowanie polecamy, również ze względu na rewelacyjną opcję All Inclusive, świetne wyżywienie, bogatą infrastrukturę hotelu i doskonały program animacji. To gwarancja udanych wakacji na Majorce.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w centrum kurortu Calas de Mallorca z barami, restauracjami i sklepami, tuz przy pięknej i piaszczystej plaży
  • bogaty program animacji dziennych i wieczornych
  • bardzo dobra i urozmaicona kuchnia, dobry wybór alkoholi w opcji all Inclusive do godziny 24:00

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

MAJORKA/HISZPANIA

Do dyspozycji gości

• recepcja • taras słoneczny • 2 baseny zewnętrzne (w tym 1 dla dzieci) • restauracja główna • 2 restauracje specjalistyczne • 2 bary • sala TV

Wyposażenie

• Wi-Fi (w całym hotelu, płatne; w lobby, w cenie 60 min/dzień) • terminal internetowy (płatny) • leżaki i parasole (przy basenie w cenie, na plaży płatne)

Dodatkowe udogodnienia

• parking (w cenie) • pralnia (płatna)

Karty

Visa, MasterCard

Liczba pokojów

372

Kategoria lokalna

4 gwiazdki

Dodatkowe informacje

• hotel nie akceptuje zwierząt

• Podatek turystyczny: od dnia 01.01.2018, zgodnie z decyzją rządu Balearów, zmianie ulega stawka podatku na rzecz turystyki zrównoważonej. Zapłata za podatek odbywa się podczas zakwaterowania, bezpośrednio w hotelu. Szczegółowe informacje oraz wykaz hoteli wraz z wysokością podatku są dostępne - tutaj.

Dla dzieci

• brodzik • plac zabaw • miniklub • minidyskoteka

Sport i wellness

W cenie • tenis (oświetlenie i sprzęt płatne) • tenis stołowy • siatkówka plażowa

Płatne • bilard

Rozrywka

• muzyka na żywo • wieczorne przedstawienia • pokazy • karaoke

Pokoje

Pokój 2-osobowy DZM1

• 1-3 os. • ok. 24 m2 • widok na morze • prysznic • balkon • klimatyzacja (centralnie sterowana) • WC • suszarka do włosów • TV sat. • telefon • sejf (płatny) • Wi-Fi (płatne)

Pokój 2-osobowy DZM2

• 2-4 os. • widok na morze • wanna • balkon • klimatyzacja (centralnie sterowana) • WC • suszarka do włosów • TV sat. • telefon • sejf (płatny) • Wi-Fi (płatne)

Wyżywienie

All inclusive • śniadanie (7.30-10.00) • obiad (13.00-15.00) • kolacja (18.30-21.00) • posiłki w formie bufetu • przekąski i lody (10.00-18.00) • po południu kawa, herbata • napoje bezalkoholowe i lokalne alkohole (10.00-24.00)


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży TUI Polska. TUI Polska jest jednym z największych biur podróży nie tylko w kraju, ale i na świecie, o ugruntowanej pozycji na rynku, wielu latach doświadczenia i bogatej ofercie wyjazdów do każdego miejsca na świecie. To jeden z naszych kluczowych partnerów, który umożliwia nam spełnianie turystycznych marzeń naszych klientów.

Podstawowym przesłaniem koncepcji Biura Podróży TUI Polska jest uzmysłowienie klientom, że koncern towarzyszy im na wszystkich etapach podróży – od momentu wyboru oferty, poprzez odprawę na lotnisku i przelot, aż do pobytu i opieki w miejscu wypoczynku. Międzynarodowy koncern TUI jest właścicielem linii lotniczek TUI Fly (Akrefly), kilku sieci hotelowych, m.in. Splashworld, Robinson, Iberotel, RIU i wiele innych. Dzięki temu na każdym etapie podróży turysta może być obsługiwany tylko przez pracowników jednej grupy!


W swojej ofercie TUI posiada wiele sprawdzonych hoteli w najróżniejszych europejskich i egzotycznych destynacjach. Poczynając od najbardziej popularnych – czyli w Grecji, Hiszpanii, Turcji, Tunezji, Bułgarii czy Egipcie – poprzez mniej znane jak na przykład Lazurowe Wybrzeże we Francji, po dalekie kierunki jak Jamajka, Dominikana, Meksyk i inne – klienci mogą zwiedzić z TUI cały świat! Wszędzie znaleźć można bogatą ofertę hoteli o najróżniejszym standardzie, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami.


ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Globales America to znakomity hotel dla każdego klienta. Każdy pokój jest z widokiem na morze. Piękna, piaszczysta plaża znajduje się zaraz obok hotelu. Globales Americas jest także świetnym punktem wypadowym do zwiedzania wyspy. Zdecydowanie polecamy, również ze względu na rewelacyjną opcję All Inclusive, świetne wyżywienie, bogatą infrastrukturę hotelu i doskonały program animacji. To gwarancja udanych wakacji na Majorce.


7 islands
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Globales America to znakomity hotel dla każdego klienta. Każdy pokój jest z widokiem na morze. Piękna, piaszczysta plaża znajduje się zaraz obok hotelu. Globales Americas jest także świetnym punktem wypadowym do zwiedzania wyspy. Zdecydowanie polecamy, również ze względu na rewelacyjną opcję All Inclusive, świetne wyżywienie, bogatą infrastrukturę hotelu i doskonały program animacji. To gwarancja udanych wakacji na Majorce.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w centrum kurortu Calas de Mallorca z barami, restauracjami i sklepami, tuz przy pięknej i piaszczystej plaży
  • bogaty program animacji dziennych i wieczornych
  • bardzo dobra i urozmaicona kuchnia, dobry wybór alkoholi w opcji all Inclusive do godziny 24:00

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

4.5

Region

Hiszpania/Majorka/Cales de Mallorca

Opinia 7islands

Jeden z najpopularniejszych hoteli na Majorce, wyróżniający się bardzo dobrymi opiniami Klientów. Położony tuż przy zatoczce z piaszczystą plażą. Hotel polecany parom ze względu na położenie w spokojnej okolicy Calas de Mallorca oraz rozbudowaną formułę all inclusive.

Położenie

Na wschodnim wybrzeżu, w miejscowości Calas de Mallorca, ok. 50 m od centrum, ok. 70 km od stolicy wyspy, ok. 60 km od lotniska. Przystanek autobusowy znajduje się w pobliżu hotelu.

Plaża

Ok. 50 m od hotelu, piaszczysta, w zatoczce. Leżaki i parasole dodatkowo płatne, za ręczniki plażowe pobierany jest depozyt. Zejście do plaży po schodach.

Hotel

Odnowiony w 2016 roku hotel należący do hiszpańskiej sieci Hoteles Globales, składający się z ośmiopiętrowego budynku głównego oraz jednopiętrowego aneksu. Na terenie hotelu znajduje się lobby z całodobową recepcją, 4 windy, restauracja, pizzeria, 3 bary, Internet Wi-Fi w lobby (30 minut dziennie). Odpłatnie: Internet Wi-Fi (po wykorzystaniu limitu 30 minut), kącik internetowy, kantor, opieka medyczna (na zapytanie). Hotel posiada udogodnienia dla osób niepełnosprawnych. Kategoria lokalna 4*.

Pokoje

Hotel dysponuje 352 pokojami z łazienką i toaletą oraz balkonem lub tarasem. Wszystkie pokoje wyposażone są w klimatyzację, telewizję satelitarną, lodówkę, suszarkę do włosów. Odpłatnie: sejf, wentylator. Rodzaje pokoi: dwuosobowe o podwyższonym standardzie z bocznym widokiem na morze z możliwością 1 dostawki, dwuosobowe z frontalnym widokiem na morze z możliwością 1 dostawki (pokoje z frontalnym widokiem na morze znajdują się w aneksie).

Wyżywienie

All inclusive: 3 posiłki dziennie w formie bufetu: śniadania (07:30-10:00), obiady (13:00-15:00), kolacje (18:30-21:00). Przekąski dostępne są w barze przy basenie w godzinach 10:00-18:00 oraz w pizzerii w godzinach 12:00-24:00. W godzinach 10:00-24:00 w wybranych barach dostępne są lokalne alkohole i napoje bezalkoholowe. Markowe i importowane napoje alkoholowe oraz wszystkie zamówienia składane po godzinie 24:00 są dodatkowo płatne.

Sport i rozrywka

Bezpłatnie: 2 baseny z wodą słodką (leżaki i parasole bezpłatne), taras słoneczny, animacje dzienne i wieczorne, kort tenisowy, mini piłka nożna, tenis stołowy. Odpłatnie: bilard, sporty wodne na plaży.

Dla dzieci

Brodzik, plac zabaw, mini klub, łóżeczka do spania (dla dzieci do lat 2, na zapytanie).

Kontakt do hotelu

www.hotelesglobales.com / Tel.: 00 34 971 833 710

*

Podane w ofercie godziny serwowania posiłków oraz funkcjonowanie poszczególnych elementów infrastruktury hotelowej mogą ulegać nieznacznym zmianom ze względu na sezonowość, warunki pogodowe, prośby Gości lub siły wyższe, na które hotelarz nie będzie miał wpływu.

**

Informujemy, że podatek ekologiczny wprowadzony w dniu 22.03.2016 r przez Parlament Balearów i obowiązujący od dnia 01.07.2016 r w tym hotelu będzie wynosił 1,5 euro/osoba/dzień. Do podanej stawki należy doliczyć 10% podatku VAT. Dzieci poniżej 16 lat są zwolnione z podatku. Podatek będzie płatny na recepcji hotelu/apartamentu podczas zameldowania.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży 7islands. Jest ono nowoczesnym i dynamicznie rozwijającym organizatorem wakacji działającym na polskim rynku od 2008 roku. Oferuje bardzo bogatą bazę hotelową w najpopularniejszych miejscach wakacyjnego wypoczynku - na wyspach w Grecji: Krecie, Rodos, Kos i Zakynhos oraz na hiszpańskiej Majorce. Dzięki temu klienci mają gwarancję znalezienia oferty spełniającej ich wszystkie oczekiwania.

Pracownicy Biuro Podróży 7islands dokładają wszelkich starań aby oferowane usługi były na najwyższym poziomie, a współpraca z zagranicznymi kontrahentami przebiegała pomyślnie i z korzyścią dla wspólnych klientów.

Z myślą o dzieciach, Biuro Podróży 7islands, stworzyło sieć klubów animacyjnych 7friends, gdzie pod opieką wykwalifikowanych, polskojęzycznych animatorów, najmłodsi turyści mogą spędzić wymarzone wakacje. Wybór hotelu z klubem animacyjnym 7friends, to doskonały pomysł na udany rodzinne wakacje all inclusive.

Od początku swojej działalności Biuro Podróży 7islands jest członkiem Polskiej Izby Turystyki i z roku na rok zdobywa coraz większe zaufanie klientów.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Globales America to znakomity hotel dla każdego klienta. Każdy pokój jest z widokiem na morze. Piękna, piaszczysta plaża znajduje się zaraz obok hotelu. Globales Americas jest także świetnym punktem wypadowym do zwiedzania wyspy. Zdecydowanie polecamy, również ze względu na rewelacyjną opcję All Inclusive, świetne wyżywienie, bogatą infrastrukturę hotelu i doskonały program animacji. To gwarancja udanych wakacji na Majorce.


Net Holiday
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Globales America to znakomity hotel dla każdego klienta. Każdy pokój jest z widokiem na morze. Piękna, piaszczysta plaża znajduje się zaraz obok hotelu. Globales Americas jest także świetnym punktem wypadowym do zwiedzania wyspy. Zdecydowanie polecamy, również ze względu na rewelacyjną opcję All Inclusive, świetne wyżywienie, bogatą infrastrukturę hotelu i doskonały program animacji. To gwarancja udanych wakacji na Majorce.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w centrum kurortu Calas de Mallorca z barami, restauracjami i sklepami, tuz przy pięknej i piaszczystej plaży
  • bogaty program animacji dziennych i wieczornych
  • bardzo dobra i urozmaicona kuchnia, dobry wybór alkoholi w opcji all Inclusive do godziny 24:00

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****+

Region

Hiszpania / Majorka

Strefa

Prestige, Active

Lokalizacja

w centrum kurortu Calas de Mallorca z licznymi barami, restauracjami przystanek autobusowy - przy hotelu, dogodne połączenie autobusowe ze stolicą wyspy i innymi miejscowościami Porto Christo - ok. 17 km, spokojna turystyczna miejscowość znana z licznych jaskiń Palma - ok. 67 km, stolica wysypy znana z licznych klubów, barów, dyskotek, restauracji oraz zabytków lotnisko - ok. 60 km

Atuty

- tuż przy pięknej, piaszczystej plaży, - wszystkie pokoje z widokiem na morze, - pyszna oraz urozmaicona kuchnia, - dobry wybór alkoholi w opcji All Inclusive do 24.00 - świetna baza wypadowa do zwiedzania wyspy - bogaty program animacji dziennych i wieczornych - krótki lot ok. 3,5 h

Plaża

50 m od hotelu - zejście do plaży po schodach, publiczna, szeroka i piaszczysta z łagodnym zejściem do morza, leżaki i parasole płatne ok. 13 EUR/dzień/komplet - 2 leżaki i parasol, wypożyczalnia sprzętów wodnych za opłatą

Hotel

czterogwiazdkowy wakacyjny resort, odnowiony w 2015 roku, o podwyższonym standardzie, położony w niewielkiej miejscowości na wschodzie wyspy, należący do znanej z wysokiej jakości usług hiszpańskiej sieci hotelowej Hotels Globales, oferuje 372 pokoje rozmieszczone w jednym budynku z pięknym panoramicznym widokiem na morze i okolice

Udogodnienia

całodobowa recepcja z lobby i miejscami do wypoczynku, parking, wypożyczalnia samochodów, rowerów oraz skuterów, przechowalnia bagażu, bankomat, możliwość wypożyczenia czajnika bezprzewodowego oraz żelazka, ręczniki plażowe za depozytem (ok.10 EUR, wymiana ok. 2 EUR), udogodnienia dla niepełnosprawnych

Internet

WiFi w recepcji - bezpłatnie 30 minut w ciągu dnia, 1 dzień ok. 6 EUR WiFi w pokojach płatne ok. 6 EUR/dzień kafejka internetowa - 10 min/ ok. 1 EUR

Pokoje

2 os. z możliwością 1 dostawki, komfortowo i nowocześnie urządzone, łazienka z prysznicem, klimatyzacja sterowana indywidualnie, suszarka do włosów, sejf (płatny ok.8 EUR/ dzień), lodówka z minibarem (zawartość dodatkowo płatna), TV SAT, telefon, balkon lub taras z widokiem na morze

Restauracje i bary

restauracja główna - dania kuchni międzynarodowej i lokalnej kafeteria z tarasem lobby bar z widokiem na morze snack bar przy basenie/ pool bar pizzeria grill and barbeque

Wyżywienie

All Inclusive

Rozrywka

2 duże baseny z leżakami i parasolami, korty tenisowe, rzutki, siatkówka plażowa, łucznictwo, piłka nożna, tenis stołowy (sprzęt za depozytem), piłka wodna, sala telewizyjna, animacje dzienne i wieczorne

Płatne

bilard ok. 2 EUR, sporty wodne na plaży

Dla dzieci

brodzik, mini klub dla dzieci w wieku 4-12 lat, profesjonalne animacje dzienne i wieczorne, mini disco, wysokie krzesełka w restauracji, możliwość wypożyczenia łóżeczka dla dzieci do lat 2, plac zabaw, specjalne menu w restauracji oraz lody

Program All Inclusive

08.00-10.00 śniadanie w formie bufetu w restauracji głównej, napoje typu kawa, herbata, woda mineralna, soki owocowe (za wyjątkiem świeżo wyciskanych i butelkowanych) 13.00-15.00 obiad w formie bufetu w restauracji głównej, sałatki, owoce, przystawki, desery, woda mineralna, lokalne wino białe oraz czerwone, piwo 19.00-21.30 kolacja w formie bogatego bufetu w restauracji głównej, w ofercie dania kuchni śródziemnomorskiej oraz dania kuchni międzynarodowej z elementami kuchni hiszpańskiej, show cooking, dania mięsne, wegetariańskie, sałatki, owoce, desery, woda mineralna, wino białe, czerwone i różowe , piwo, raz w tygodniu kolacja w stylu hiszpańskim 10.00-18.00 przekąski typu kanapki, owoce, dania fast food w snack barze przy basenie 18.00-24.00 wieczorne przekąski, pizza, sałatki, owoce, dania typu fast food serwowane w pizzerii 10.00 - 24.00 lokalne napoje bezalkoholowe, soki owocowe z dystrybutora, kawa, herbata, napoje orzeźwiające typu coca cola, fanta, sprite, lokalne alkohole typu piwo, wino białe czerwone, różowe, sangria, hiszpański szampan - cava, likiery, wódki, rum, gin, whisky, brandy oraz drinki na bazie alkoholi lokalnych serwowane w pool barze, salon barze w godzinach funkcjonowania poszczególnych barów -leżaki oraz parasole przy basenie - międzynarodowe animacje dzienne i wieczorne - mini klub dla dzieci 4-12 lat

Nasza ocena

Pokój ****+ Położenie ***** Wyżywienie ****+ Sport \ rozrywka ****

Oficjalna kategoria

4 gwiazdki

Strona www hotelu

www.hotelesglobales.com

Vuelta Isla

Prawdziwa gratka dla miłośników śródziemnomorskiej przyrody. Wycieczka składa się z kilku części i obejmuje cztery rodzaje transportu - autokar, statek wycieczkowy, zabytkowy tramwaj, zabytkowy pociąg. Naszą wycieczkę zaczniemy od zwiedzania Sanktuarium Matki Bożej z Lluc - patronki Majorki, a następnie udamy się na słynną Drogę Węża znaną z serii efektownych zakrętów tzw. agrafek, którymi zjeżdża się poprzez Góry Tramuntana (UNESCO od 1993 r.) aż do wylotu słynnego wąwozu Torrent de Pareis (który jest drugim co do wielkości wąwozem w Europie, po kreteńskiej Samarii). Drugi etap to rejs do Port de Soller wzdłuż najbardziej spektakularnej części wybrzeża Majorki. Góry Tramuntana sięgające ponad 1400 m n.p.m. opadają gwałtownie do morza Balearskiego tworząc jedne z najbardziej pocztówkowych widoków wyspy. Po dotarciu do Port de Soller czas na przejażdżkę zabytkowym tramwajem do Soller. Podróż trwa 20 min. i gwarantuje niezapomniane przeżycia. Tramwaj powoli przejeżdża najpierw przez miejscowość, później przez pachnące gaje pomarańczowe. Podróż kończy się w Soller, przy dworcu kolejowym gdzie nie tylko będzie czekał zabytkowy pociąg (zbudowany w 1912 roku) gotowy zabrać pasażerów w ekscytującą podróż do Palmy, ale również ekspozycja prac Picassa i Joana Miro dostępna dla każdego. Ostatni etap wycieczki to podróż tymże pociągiem na przedmieścia Palmy poprzez góry, gaje figowe i migdałowe i 13 tuneli - w jednym z nich, pociąg zmienia kierunek jazdy o 180 stopni! Cena ok. 77 EUR / 38,5 EUR (dzieci do lat 12)

Palma i Valldemossa

Całodzienna wycieczka obejmujące dwa absolutne ‘must see' na wyspie - stolicę wyspy Palma oraz miasteczko Valdemossa. Ta pierwsza jest miastem mającym swoją renomę jako miasto eleganckie i ekskluzywne, lecz także jako miejsce z bogatą historią sięgającą panowania Maurów na wyspie. Wspaniała gotycka katedra, Pałac Almudaina, Plaza Mayor, Park Królewski, majorkańska Rambla - te wspaniałe obiekty opowiedzą historie wyspy od czasów średniowiecznych aż po współczesne, od muzułmańskich budowli obronnych po mozaiki Joana Miro. Drugim punktem wycieczki jest wizyta w miasteczku Valdemossa, które uchodzi za jedno z najbardziej urokliwych miasteczek w całej Hiszpanii. Klimat miejsca stwarzają urocze kamienne uliczki z domami o zielonych okiennicach, pięknie ukwieconych. Do Valdemossy przyjeżdża się po to by odnaleźć ducha XIX Majorki, atmosferę ciszy i spokoju zamkniętego klasztoru kartuzów, w którym mieszkał i tworzył Fryderyk Chopin. Całości klimatu dopełni krótki koncert fortepianowy. Cena ok. 52,00 EUR / 26,00 EUR (dzieci do lat 12)

Smocze Jaskinie Porto Cristo i Es Calderers

Wycieczka półdniowa. Jaskinie Smocze z Porto Cristo stanowią arcydzieło natury, charakteryzujące się cudownymi formami naciekowymi. W jaskini znajduje się również jedno z największych jezior podziemnych w Europie, położone na głębokości 29 m. Podczas zwiedzania wysłuchamy krótkiego koncertu muzyki poważnej z efektami świetlnymi. Jest to szczególne przeżycie, gdyż koncert odbywa się na podziemnym jeziorze, gdzie muzycy wypływają w podświetlonych łódkach. Wycieczka obejmuje również wizytę w posiadłości ziemskiej Es Calderers. Posiadłość ta pokazuje dawne życie na wyspie miejscowej szlachty. W podziemiach wyeksponowano beczki, butelki z winem oraz prasę do wyciskania soku z winogron. Cena 48,00 EUR/ 24,00 EUR (dzieci do lat 12)

Es Foguero

Wspaniały, ognisty spektakl-show. Wciągająca opowieść o miłości, nienawiści, szaleństwie i namiętności w rytmie flamenco. Rytm kastanietów, stuk obcasów, "grito de dolor" (krzyk bólu), szum powiewających falban, ogień, pot i łzy. Niezapomniane widowisko na najwyższym poziomie przeplatane akrobacją, pokazami ujeżdżania koni andaluzyjskich i sztuczkami magicznymi. Możliwość wyboru opcji z kolacją. Cena ok. 59,50 EUR / 39,50 EUR (dzieci do lat 12)

Robinson Boat

Całodniowa wycieczka. Wypływamy z Port de Pollenca i opływamy najpiękniejsze zatoki wyspy. Podczas rejsu jest możliwość nurkowania, wędkowania, karmienia mew. Na statku zjemy obiad- paella lub kurczak, a następnie czas wolny na plaży Formentor. Po plażowaniu wracamy na statek by wypłynąć na chwilę w otwarte morze. Następnie wracamy do portu. Cena ok. 67,00 EUR/ 44,00 EUR (dzieci do lat 12)

Alcudia Xperience

Półdniowa wycieczka autobusem z odkrytym dachem. Poznajemy sąsiednie kurorty Port de Pollenca, Port d'Alcudia, Muro i Alcudię. W Alcudii spacer z przewodnikiem po starówce. Możliwość zobaczenia pozostałości dawnej rzymskiej Pollentii. Cena ok. 15,00 EUR/ 10,00 EUR (dzieci do lat 12)

Formentor Xperiece

Półdniowa wycieczka na Półwysep Formentor - najbardziej wysunięty na północ punkt Majorki. Odwiedzimy punkt widokowy Mirador Es Colomer, a następnie czas wolny na jednej z piękniejszych plaż Majorki- Platja Formentor. Powrót katamaranem. Cena ok. 25,00 EUR/ 12,50 EUR (dzieci do lat 12)

Marineland

Występy delfinów, papug, fok. Dzieci fascynuje jazda łódką ciągniętą przez delfina. Pozostałe delfiny przeskakują nad głową dziecka. Dodatkową atrakcją jest mini zoo, basen ze zjeżdżalnią dla dzieci oraz akwarium morskie. Idealna forma wypoczynku dla dzieci. Cena ok. 41,00 EUR/ 27,50 EUR (dzieci do lat 12) Palma Aquarium i Palma Aquarium prezentuje bogactwo flory i fauny wszystkich mórz i oceanów świata. Największe akwarium w Europie z rekinami. Przeszklona sala przygotowana specjalnie dla dzieci. Cena ok. 40,00 EUR / 23,00 EUR (dzieci do lat 12)

Aqualand

Jeden z największych na świecie parków wodnych. Zjeżdżalnia Kamikadze, spływ kołem na dzikiej rzece to tylko początek zabawy. Cena ok. 47,00 EUR/ 31,00 EUR (dzieci do lat 12)

Targ w Ince

Półdniowa wycieczka do miasta Inca - agroturystyczne i handlowe centrum Majorki. Uczestniczymy w największym tradycyjnym targu wyspy. Inca słynie ze swoich produktów skórzanych. Cena 23,00 EUR/ 11,50 EUR (dzieci do lat 12)

Wycieczkę rozpoczniemy od udziału w najbardziej tradycyjnym majorkańskim targu w Sineu. Następnie udamy się do Puerto de Pollenca, gdzie przesiądziemy się na statek i popłyniemy na jedną z piękniejszych plaż Majorki

Platja Formentor, przy której stoi najdroższy hotel wyspy, w którym przebywały takie osobistości jak: Winston Churchill, Elizabeth Taylor, Grace Kelly. Cena 35,50 EUR/ 17,00 EUR (dzieci do lat 12) Net Holiday Sp z o.o nie jest organizatorem wycieczek fakultatywnych. Wycieczki są realizowane przez lokalnych kontrahentów na warunkach przez nich określonych z którymi Net Holiday Sp z o.o. nie nawiązał stosunków prawnych i którzy nie są jego podwykonawcami. Wycieczki fakultatywne nie stanowią oferty Net Holiday Sp z o.o., a udział w nich jest dobrowolny.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Net Holiday, pierwszego internetowego touroperatora na rynku polskim, który przez kilka lat swojej działalności wypracował świetną jakość świadcoznych usług wciąż docenianą przez klientów.

Pracownicy Biura Podrózy Net Holiday to zespół profesjonalistów z dużym doświadczeniem zawodowym, dla których najważniejszym priorytetem jest zadowolenie klientów i jakość oferowanych usług. Pragnąc zagwarantować wysoki standard wypoczynku, pracownicy Net Holiday osobiście odwiedzają wszystkie miejsca stanowiące cel podróży, monitorują hotele i prowadzone przez nie usługi. Nad komfrotowym wypoczynkiem turystów czuwa wyszkolony sztab rezydentów i pilotów. Szeroka oferta wczasów all inclusive i nie tylko obejmuje wypoczynek w 20 najpopularniejszych destynacjach turystycznych wśród polskich klientów.

Biuro Podróży Net Holiday posiada gwarancję ubezpieczeniową wystawioną przez Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG), który specjalizuje się w ubezpieczeniach podróży. Firma zarejestrowana jest również w Centralnej Ewidencji Organizatorów Turystyki i Pośredników Turystycznych, należy do Polskiego Związku Organizatorów Turystyki oraz uczestniczy w Programie Firma Wiarygodna Finansowo.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Globales America to znakomity hotel dla każdego klienta. Każdy pokój jest z widokiem na morze. Piękna, piaszczysta plaża znajduje się zaraz obok hotelu. Globales Americas jest także świetnym punktem wypadowym do zwiedzania wyspy. Zdecydowanie polecamy, również ze względu na rewelacyjną opcję All Inclusive, świetne wyżywienie, bogatą infrastrukturę hotelu i doskonały program animacji. To gwarancja udanych wakacji na Majorce.


Exim Tours
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Globales America to znakomity hotel dla każdego klienta. Każdy pokój jest z widokiem na morze. Piękna, piaszczysta plaża znajduje się zaraz obok hotelu. Globales Americas jest także świetnym punktem wypadowym do zwiedzania wyspy. Zdecydowanie polecamy, również ze względu na rewelacyjną opcję All Inclusive, świetne wyżywienie, bogatą infrastrukturę hotelu i doskonały program animacji. To gwarancja udanych wakacji na Majorce.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w centrum kurortu Calas de Mallorca z barami, restauracjami i sklepami, tuz przy pięknej i piaszczystej plaży
  • bogaty program animacji dziennych i wieczornych
  • bardzo dobra i urozmaicona kuchnia, dobry wybór alkoholi w opcji all Inclusive do godziny 24:00

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

4* Hiszpania/Majorka

Położenie

- ok. 100 m od plaży - ok. 150 m od centrum - ok. 80 km od stolicy wyspy - ok. 60 km od lotniska - ok. 10 km od Porto Cristo

Plaża

- szeroka, piaszczysta - leżaki i parasole (płatne)

Pokoje

- klimatyzacja - TV-Sat, telefon, lodówka - sejf (płatny) - łazienka (WC, prysznic/wanna, suszarka do włosów) - balkon - wszystkie pokoje posiadają widok na morze

Sport, Relaks, Rozrywka

Bezpłatne - 2 baseny, leżaki i parasole - koszykówka - rzutki - animacje dzienne i wieczorne Płatne - bilard, automaty do gier - sporty wodne na plaży

Dla dzieci

- plac zabaw, mini klub, mini disco - animacje - brodzik - łóżeczko dla dziecka do 2 lat (na zapytanie)

Wyżywienie

All inclusive: śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu. W ciągu dnia lekkie przekąski, napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe serwowane są w godzinach 10:00-23:00.

Restauracje i bary

- restauracja główna - snack bar przy basenie, lobby bar - pizzeria, barbeque - kafeteria

Dodatkowe informacje

- Wi Fi (płatne) - pralnia - sala TV - wypożyczalnia samochodów - obiekt posiada 351 pokoi - hotel wyremontowany w 2013 roku - www.hotelesglobales.com Uwaga! Zgodnie z informacjami otrzymanymi z Parlamentu Balearów, z dniem 1 lipca 2016 roku wszyscy dorośli turyści (od 16 roku życia) przyjeżdżający na Majorkę zostaną objęci taxą klimatyczną. Nowy podatek będzie pobierany w hotelu podczas zakwaterowania. Wysokość opłaty została ustalona na kwotę 2,20   za dobę w hotelach 5*,  1,65 za dobę w hotelach 4*, 1,10   za dobę w hotelach 3*. Nowym podatkiem zostaną objęci wszyscy turyści, również Ci, którzy dokonali rezerwacji jeszcze przed wprowadzeniem podatku.

Cena

Cena zawiera (PLN): bilet lotniczy, zakwaterowanie w hotelu (doba hotelowa zaczyna się w dniu przyjazdu od godz. 14:00, kończy o godz. 12:00), transfer lotnisko - hotel - lotnisko; opiekę polskojęzycznego rezydenta (od maja do października); wyżywienie wg opisu, podatek VAT, obowiązkowe ubezpieczenie (KL I NW, BAGAŻU, ubezpieczenia od chorób przewlekłych Europaische Reiseversicherung AG Europejskie), opłaty lotniskowe.

bagaż

Warszawa, Katowice, Gdańsk, Wrocław  (przelot realizowany liniami czarterowymi) Cena zawiera bagaż podręczny 5 kg oraz bagaż główny 20 kg Kraków, Warszawa Modlin (przelot ralizowany liniami rejsowymi) Cena zawiera bagaż podręczny 10 kg (55x40x20) oraz małą torebkę (35x20x20), Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze; - 15 kg - 240 PLN - 20 kg - 336 PLN Uwaga! Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena może ulec zmianie.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Globales America to znakomity hotel dla każdego klienta. Każdy pokój jest z widokiem na morze. Piękna, piaszczysta plaża znajduje się zaraz obok hotelu. Globales Americas jest także świetnym punktem wypadowym do zwiedzania wyspy. Zdecydowanie polecamy, również ze względu na rewelacyjną opcję All Inclusive, świetne wyżywienie, bogatą infrastrukturę hotelu i doskonały program animacji. To gwarancja udanych wakacji na Majorce.


Rainbow
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Globales America to znakomity hotel dla każdego klienta. Każdy pokój jest z widokiem na morze. Piękna, piaszczysta plaża znajduje się zaraz obok hotelu. Globales Americas jest także świetnym punktem wypadowym do zwiedzania wyspy. Zdecydowanie polecamy, również ze względu na rewelacyjną opcję All Inclusive, świetne wyżywienie, bogatą infrastrukturę hotelu i doskonały program animacji. To gwarancja udanych wakacji na Majorce.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w centrum kurortu Calas de Mallorca z barami, restauracjami i sklepami, tuz przy pięknej i piaszczystej plaży
  • bogaty program animacji dziennych i wieczornych
  • bardzo dobra i urozmaicona kuchnia, dobry wybór alkoholi w opcji all Inclusive do godziny 24:00

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Opis oferty

 

Położenie:
Hotel położony jest we wschodniej części wyspy, tuż nad brzegiem morza, w malowniczej miejscowości Calas de Mallorca. W pobliżu znajduje się centrum handlowe, bankomat, przystanek autobusowy, bary i restauracje. Ok. 70 km od Palma de Mallorca, 60 km od lotniska i ok. 10 km od Porto Cristo.
Plaża:
Obiekt zlokalizowany jest zaledwie ok. 50 m od plaży (zejście po schodach). Plaża wyróżniona Błękitną Flagą. Leżaki i parasole na plaży - płatne dodatkowo (15 EUR/komplet - 2 leżaki i parasol). Wypożyczalnia sprzętów wodnych na plaży za dodatkową opłatą.
Do dyspozycji gości:
Recepcja, windy, restauracja główna, bar, snack bar przy basenie, pizzeria, parking. Na terenie kompleksu jest plac zabaw dla dzieci, pokój gier, taras słoneczny, 2 baseny. Leżaki i parasole przy basenie za darmo. Za dodatkową opłatą pralnia, usługi medyczne oraz wypożyczalnia samochodów.
Pokoje:
Hotel posiada 372 zadbanych pokoi (możliwa max 1 dostawka). Wszystkie wygodnie urządzone, z niewielką łazienką i WC, klimatyzacją (indywidualnie sterowana, czynna od połowy czerwca do połowy września), telefonem, TV, sejfem (płatny) oraz balkonem (meble ogrodowe). Łóżeczko dla dziecka do 2 lat za darmo.
Wyżywienie:
All Inclusive: Śniadania (07:30-10:00), lunche (13:00-15:00) i obiadokolacje (18:30-21:00). Dodatkowo do dyspozycji gości jest bar z przekąskami (10:00-18:00) oraz pizzeria, w której wieczorami serwowane są przekąski oraz pizza (21:00-24:00). Lokalne napoje bezalkoholowe i alkohole serwowane w barze (10:00-24:00). W trakcie posiłków wino i woda.
Program sportowy i animacyjny:
Na terenie hotelu jest boisko wielofunkcyjne do gry w piłkę nożną, siatkówkę i tenisa, boccia, łucznictwo, rzutki, piłka wodna, Za dodatkową opłatą bilard. Hotel zapewnia dzienne i wieczorne animacje dla dzieci i dorosłych: pokazy, muzyka na żywo, wieczory tematyczne, konkursy i zabawy.
Internet:
Internet Wi-Fi - na terenie całego obiektu 30 min dziennie bezpłatnie, stanowiska komputerowe z internetem - płatne (ok. 2 EUR/30 min.). Całodniowy internet Wi-Fi na terenie całego hotelu płatny dodatkowo (ok. 30 EUR/tydzień).
Kategoria lokalna:
****
Strona www:
www.hotelesglobales.com
Naszym zdaniem:
Hotel polecamy dla rodzin z dziećmi oraz wszystkich szukających dobrej zabawy, ze względu na dobre zaplecze sportowo-rekreacyjne. Dużym atutem tego obiektu jest lokalizacja- blisko plaży i centrum miejscowości.
Opinie klientów:
Klienci oceniają ten hotel na 5.0/6. Sprawdź opinie: http://r.pl/hiszpania-majorka/globales-america

Program

Dzień pierwszy
Wyloty z Polski. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: r.pl/rozklady.
Dni od drugiego do przedostatniego
Czas na wypoczynek, kąpiele słoneczne i morskie oraz wycieczki lokalne.
Dzień ostatni
Wykwaterowanie z hotelu wraz z końcem ostatniej doby hotelowej, transfer na lotnisko, powrót do Polski.
Świadczenia
Cena podstawowa obejmuje:
przelot samolotem,opłaty lotniskowe, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, 7 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, opiekę polskiego rezydenta, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa (NNW, KL, CP, Assistance i bagaż).
Cena podstawowa nie obejmuje:
lokalnego podatku turystycznego płatnego przy zakwaterowaniu, wycieczek fakultatywnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, napojów do posiłków jeśli w opisie hoteli nie podano inaczej oraz innych wydatków osobistych.
Inne
HISZPANIA - MAJORKA informacje ogólne
Waluta
EUR - Euro. Można płacić kartami kredytowymi i korzystać z bankomatów. W miejscowościach turystycznych istnieje wiele miejsc w których można wymienić dolary USA.
Napiwki
Przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwków. Szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach. Zdaża się że napiwek zostaje doliczony do rachunku.
Wiza
Obywatele polscy mogą podróżować do Hiszpanii na podstawie dowodu osobistego.
Czas
Taki jak w Polsce.
Orientacyjne ceny
Obiad w restauracji od 10 EUR woda 1l - 1.5 EUR piwo w barze od 1.5 EUR kawa w kawiarni od 1 EUR.
Poczta
Znaczek na kartkę pocztową kosztuje 0.65 EUR. W wielu miejscach stoją skrzynki pocztowe, często również w hotelach.
Elektryczność
Napięcie 220 V, 50 Hz. Urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów.
Telefony
Karty telefoniczne można kupić w sklepach i kioskach w pobliżu publicznych aparatów telefonicznych. Karttelefoniczne kosztują 6-12 EUR. Telefony komórkowe działają w całej Hiszpanii. Rozmowy lokalne są tanie, natomiast zagraniczne - dość drogie. Koszty połączeń w roamingu polskich sieci komórkowych prosimy sprawdzać przed wyjazdem u operatora.
Majorka
Najbardziej znana wakacyjna wyspa Hiszpanii co roku przyciąga miliony ludzi z całej Europy. Łagodny klimat, niezliczone plaże i zatoki oraz górskie wioski i nadmorskie porty jachtowe - krajobraz wyspy jest tak zróżnicowany, że nie sposób się tu nudzić. Południe wyspy z centralnie położoną stolicą wyspy Palma de Mallorca to centrum kulturalne i rozrywkowe. Północne wybrzeże od Puerto de Alcudia na południe to raj dla rodzin z dziećmi.
Miejscowości wakacyjne na Majorce:
Playa de Palma / El Arenal
Dwa kurorty położone wzdłuż wielokilometrowej plaży z nadmorską promenadą i licznymi kawiarniami, sklepami i restauracjami. Idealne miejsce dla ludzi młodych i spragnionych rozrywek. Plaża w ciągu dnia, a wieczorem niezliczone bary i dyskoteki. Do tego blisko do pięknej stolicy wyspy - Palma de Mallorca. Miasto zachwyca starówką i niezwykłą katedrą położoną nad morzem, przy porcie jachtowym.
Magaluf
Mekka młodych ludzi, nieco zdominowana przez Brytyjczyków szukających słońca i rozrywek. Piękna zatokowa plaża z białym piaskiem i intensywne życie nocne to cechy charakterystyczne miejscowości. Nasze hotele położone są na uboczu i pozwalają na spokojny wypoczynek, ale jednocześnie dają możliwość korzystania z atrakcji kurortu.
Santa Ponsa
Miescowość położona ok. 25 km od stolicy wyspy w pięknej zatoce zachowała lokalny klimat. Dla mieszkańców wyspy jest weekendowym kurortem i wielu z nich ma tu swoje mieszkania i domy. Jest tu niewiele hoteli i piekna zatokowa plaża nigdy nie jest zatłoczona. Miasteczko oferuje również wiele możliwości spacerów wśród zieleni, a lokalna komunikacja zapewnia szybki dojazd do stolicy.
Alcudia / Zatoka Alkudyjska
Położona na północnej stronie wyspy Alcudia to idealne miejsce na wypoczynek z rodziną. Zatoka Alkudyjska to kilkanaście kilometrów pięknej piaszczystej plaży z łagodnym zejściem do morza. Wzdłuż wybrzeża wybudowano wiele hoteli różnego standardu nastawionych na rodzinny wypoczynek. Hotele po tej stronie wyspy maja niższą zabudowę, są położone na większym terenie, w ogrodach pełnych zieleni. Miejscowości wzdłuż zatoki oferują oczywiście wszystkie turystyczne atrakcje - sklepy, kawiarnie promenady spacerowe, a także aqua park i inne atrakcje dla dzieci.
Wyloty z:
Warszawy, Katowic, Poznania, Gdańska, Wrocławia i Krakowa. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow Tours na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: r.pl/rozklady.
Wycieczki lokalne
JASKINIE MAJORKI - cena ok. 47 EUR
Wycieczka do jaskiń będzie prowadziła m.in. przez Algaida, Montuiri, Manacor - słynne z przemysłu meblowego i produkcji sztucznych pereł. Zwiedzimy dwie jaskinie, z których największa jest Jaskinia Smocza z Porto Cristo i stanowi arcydzieło natury, charakteryzujące się cudownymi formami naciekowymi. W jaskini znajduje się również jedno z największych i najgłębszych jezior podziemnych w Europie, położone na głębokości 29 m. Podczas zwiedzania wysłuchamy krótkiego koncertu muzyki poważnej z efektami świetlnymi.
VALLDEMOSSA - cena ok. 30 EUR
Niezwykle malownicze, położone w górach miasteczko, które na zimowe wakacje wybrali Fryderyk Chopin i George Sand. W Valldemossie zobaczymy m.in. klasztor kartuzów z 1399 r. - La Cartuja, kościół klasztorny z przyklasztorną apteką, cele wynajmowane przez Chopina i Sand, a w Pałacu Królewskim z XIV w. wysłuchamy recitalu fortepianowego.
POLLENSA I FORMENTOR - cena ok. 52 EUR
Pierwszym punktem w trakcie wycieczki będzie Inca - miasto słynące z wyrobów skórzanych. Warto też odwiedzić miejscową destylarnię z degustacją lokalnych likierów. Dalej trasa biegnie do Formentoru, słynącego z przepięknych białych plaż i wspaniałego parku krajobrazowego. W drodze powrotnej zawitamy w mieście Pollensa, gdzie będzie czas wolny na lunch.
ES FOGUERO
- cena ok. 59 EUR/os., dzieci do lat 12 ok. 19 EUR
Wieczór hiszpański rozpoczynający się od uroczystej kolacji, uatrakcyjnionej programem artystyczny. Motywem przewodnim wieczoru jest flamenco wykonywane przez profesjonalny Balet Hiszpański, który zachwyca tańcem (od flamenco klasycznego po współczesne), strojami i muzyką, tworząc niepowtarzalną atmosferę.
OBJAZD WYSPY
-
cena ok. 70 EUR
Wycieczka rozpocznie się od podróży pociągiem, wyruszającym z Palmy. Po drodze podziwiać można wspaniałe krajobrazy, plantacje drzew i masywy górskie zachodniego wybrzeża. Z Soller podróż kontynuujemy łodzią aż do La Calobra, gdzie obejrzeć można kanion Torrent de Paris lub wykorzystać wolny czas na plażowanie. W drodze powrotnej przejedziemy przez Dolinę Lluc, której najcenniejszym zabytkiem jest klasztor z cudowną figurką Marii Panny - patronki wyspy.
AQUACITY
- cena ok. 24 EUR/os., dzieci do lat 12 ok. 17 EUR
Kompleks wodny w El Arenal, jeden z największych w Europie, a w nim przeróżne baseny i zjeżdżalnie.
MARIENLAND
-
cena ok. 30 EUR/os., dzieci do lat 12 ok. 22 EUR
Występy delfinów, papug, fok. Dodatkową atrakcją jest akwarium morskie i mini zoo oraz basen ze zjeżdżalnia dla najmłodszych. Wycieczka doskonała dla dzieci.
Uwaga!
Zamieszczone powyżej opisy wycieczek fakultatywnych są podane wyłącznie informacyjnie i nie stanowią oferty handlowej. Nie gwarantujemy, że będą one wszystkie realizowane. Pełny wykaz dostępnych atrakcji fakultatywnych wraz z ich aktualnymi cenami jest dostępny u naszych rezydentów.

Świadczenia

Cena podstawowa obejmuje:
przelot samolotem,opłaty lotniskowe, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, 7 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, opiekę polskiego rezydenta, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa (NNW, KL, CP, Assistance i bagaż).
Cena podstawowa nie obejmuje:
lokalnego podatku turystycznego płatnego przy zakwaterowaniu, wycieczek fakultatywnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, napojów do posiłków jeśli w opisie hoteli nie podano inaczej oraz innych wydatków osobistych.

Inne

HISZPANIA - MAJORKA informacje ogólne
Waluta
EUR - Euro. Można płacić kartami kredytowymi i korzystać z bankomatów. W miejscowościach turystycznych istnieje wiele miejsc w których można wymienić dolary USA.
Napiwki
Przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwków. Szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach. Zdaża się że napiwek zostaje doliczony do rachunku.
Wiza
Obywatele polscy mogą podróżować do Hiszpanii na podstawie dowodu osobistego.
Czas
Taki jak w Polsce.
Orientacyjne ceny
Obiad w restauracji od 10 EUR woda 1l - 1.5 EUR piwo w barze od 1.5 EUR kawa w kawiarni od 1 EUR.
Poczta
Znaczek na kartkę pocztową kosztuje 0.65 EUR. W wielu miejscach stoją skrzynki pocztowe, często również w hotelach.
Elektryczność
Napięcie 220 V, 50 Hz. Urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów.
Telefony
Karty telefoniczne można kupić w sklepach i kioskach w pobliżu publicznych aparatów telefonicznych. Karttelefoniczne kosztują 6-12 EUR. Telefony komórkowe działają w całej Hiszpanii. Rozmowy lokalne są tanie, natomiast zagraniczne - dość drogie. Koszty połączeń w roamingu polskich sieci komórkowych prosimy sprawdzać przed wyjazdem u operatora.
Majorka
Najbardziej znana wakacyjna wyspa Hiszpanii co roku przyciąga miliony ludzi z całej Europy. Łagodny klimat, niezliczone plaże i zatoki oraz górskie wioski i nadmorskie porty jachtowe - krajobraz wyspy jest tak zróżnicowany, że nie sposób się tu nudzić. Południe wyspy z centralnie położoną stolicą wyspy Palma de Mallorca to centrum kulturalne i rozrywkowe. Północne wybrzeże od Puerto de Alcudia na południe to raj dla rodzin z dziećmi.
Miejscowości wakacyjne na Majorce:
Playa de Palma / El Arenal
Dwa kurorty położone wzdłuż wielokilometrowej plaży z nadmorską promenadą i licznymi kawiarniami, sklepami i restauracjami. Idealne miejsce dla ludzi młodych i spragnionych rozrywek. Plaża w ciągu dnia, a wieczorem niezliczone bary i dyskoteki. Do tego blisko do pięknej stolicy wyspy - Palma de Mallorca. Miasto zachwyca starówką i niezwykłą katedrą położoną nad morzem, przy porcie jachtowym.
Magaluf
Mekka młodych ludzi, nieco zdominowana przez Brytyjczyków szukających słońca i rozrywek. Piękna zatokowa plaża z białym piaskiem i intensywne życie nocne to cechy charakterystyczne miejscowości. Nasze hotele położone są na uboczu i pozwalają na spokojny wypoczynek, ale jednocześnie dają możliwość korzystania z atrakcji kurortu.
Santa Ponsa
Miescowość położona ok. 25 km od stolicy wyspy w pięknej zatoce zachowała lokalny klimat. Dla mieszkańców wyspy jest weekendowym kurortem i wielu z nich ma tu swoje mieszkania i domy. Jest tu niewiele hoteli i piekna zatokowa plaża nigdy nie jest zatłoczona. Miasteczko oferuje również wiele możliwości spacerów wśród zieleni, a lokalna komunikacja zapewnia szybki dojazd do stolicy.
Alcudia / Zatoka Alkudyjska
Położona na północnej stronie wyspy Alcudia to idealne miejsce na wypoczynek z rodziną. Zatoka Alkudyjska to kilkanaście kilometrów pięknej piaszczystej plaży z łagodnym zejściem do morza. Wzdłuż wybrzeża wybudowano wiele hoteli różnego standardu nastawionych na rodzinny wypoczynek. Hotele po tej stronie wyspy maja niższą zabudowę, są położone na większym terenie, w ogrodach pełnych zieleni. Miejscowości wzdłuż zatoki oferują oczywiście wszystkie turystyczne atrakcje - sklepy, kawiarnie promenady spacerowe, a także aqua park i inne atrakcje dla dzieci.
Wyloty z:
Warszawy, Katowic, Poznania, Gdańska, Wrocławia i Krakowa. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow Tours na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: r.pl/rozklady.

Wycieczki lokalne

JASKINIE MAJORKI - cena ok. 47 EUR
Wycieczka do jaskiń będzie prowadziła m.in. przez Algaida, Montuiri, Manacor - słynne z przemysłu meblowego i produkcji sztucznych pereł. Zwiedzimy dwie jaskinie, z których największa jest Jaskinia Smocza z Porto Cristo i stanowi arcydzieło natury, charakteryzujące się cudownymi formami naciekowymi. W jaskini znajduje się również jedno z największych i najgłębszych jezior podziemnych w Europie, położone na głębokości 29 m. Podczas zwiedzania wysłuchamy krótkiego koncertu muzyki poważnej z efektami świetlnymi.
VALLDEMOSSA - cena ok. 30 EUR
Niezwykle malownicze, położone w górach miasteczko, które na zimowe wakacje wybrali Fryderyk Chopin i George Sand. W Valldemossie zobaczymy m.in. klasztor kartuzów z 1399 r. - La Cartuja, kościół klasztorny z przyklasztorną apteką, cele wynajmowane przez Chopina i Sand, a w Pałacu Królewskim z XIV w. wysłuchamy recitalu fortepianowego.
POLLENSA I FORMENTOR - cena ok. 52 EUR
Pierwszym punktem w trakcie wycieczki będzie Inca - miasto słynące z wyrobów skórzanych. Warto też odwiedzić miejscową destylarnię z degustacją lokalnych likierów. Dalej trasa biegnie do Formentoru, słynącego z przepięknych białych plaż i wspaniałego parku krajobrazowego. W drodze powrotnej zawitamy w mieście Pollensa, gdzie będzie czas wolny na lunch.
ES FOGUERO
- cena ok. 59 EUR/os., dzieci do lat 12 ok. 19 EUR
Wieczór hiszpański rozpoczynający się od uroczystej kolacji, uatrakcyjnionej programem artystyczny. Motywem przewodnim wieczoru jest flamenco wykonywane przez profesjonalny Balet Hiszpański, który zachwyca tańcem (od flamenco klasycznego po współczesne), strojami i muzyką, tworząc niepowtarzalną atmosferę.
OBJAZD WYSPY
-
cena ok. 70 EUR
Wycieczka rozpocznie się od podróży pociągiem, wyruszającym z Palmy. Po drodze podziwiać można wspaniałe krajobrazy, plantacje drzew i masywy górskie zachodniego wybrzeża. Z Soller podróż kontynuujemy łodzią aż do La Calobra, gdzie obejrzeć można kanion Torrent de Paris lub wykorzystać wolny czas na plażowanie. W drodze powrotnej przejedziemy przez Dolinę Lluc, której najcenniejszym zabytkiem jest klasztor z cudowną figurką Marii Panny - patronki wyspy.
AQUACITY
- cena ok. 24 EUR/os., dzieci do lat 12 ok. 17 EUR
Kompleks wodny w El Arenal, jeden z największych w Europie, a w nim przeróżne baseny i zjeżdżalnie.
MARIENLAND
-
cena ok. 30 EUR/os., dzieci do lat 12 ok. 22 EUR
Występy delfinów, papug, fok. Dodatkową atrakcją jest akwarium morskie i mini zoo oraz basen ze zjeżdżalnia dla najmłodszych. Wycieczka doskonała dla dzieci.
Uwaga!
Zamieszczone powyżej opisy wycieczek fakultatywnych są podane wyłącznie informacyjnie i nie stanowią oferty handlowej. Nie gwarantujemy, że będą one wszystkie realizowane. Pełny wykaz dostępnych atrakcji fakultatywnych wraz z ich aktualnymi cenami jest dostępny u naszych rezydentów.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Globales America to znakomity hotel dla każdego klienta. Każdy pokój jest z widokiem na morze. Piękna, piaszczysta plaża znajduje się zaraz obok hotelu. Globales Americas jest także świetnym punktem wypadowym do zwiedzania wyspy. Zdecydowanie polecamy, również ze względu na rewelacyjną opcję All Inclusive, świetne wyżywienie, bogatą infrastrukturę hotelu i doskonały program animacji. To gwarancja udanych wakacji na Majorce.


Neckermann
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Globales America to znakomity hotel dla każdego klienta. Każdy pokój jest z widokiem na morze. Piękna, piaszczysta plaża znajduje się zaraz obok hotelu. Globales Americas jest także świetnym punktem wypadowym do zwiedzania wyspy. Zdecydowanie polecamy, również ze względu na rewelacyjną opcję All Inclusive, świetne wyżywienie, bogatą infrastrukturę hotelu i doskonały program animacji. To gwarancja udanych wakacji na Majorce.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w centrum kurortu Calas de Mallorca z barami, restauracjami i sklepami, tuz przy pięknej i piaszczystej plaży
  • bogaty program animacji dziennych i wieczornych
  • bardzo dobra i urozmaicona kuchnia, dobry wybór alkoholi w opcji all Inclusive do godziny 24:00

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Majorka, Hiszpania

UWAGA!

Od 1.07.2016 wszystkich turystów na Balearach obowiązuje podatek turystyczny, który należy uiścić na miejscu w recepcji hotelowej. Jego wysokość zależy od kategorii zarezerwowanego obiektu, długości i terminu pobytu. W sezonie od 1.05 do 31.10 opłata wynosi 0,50 - 2,00 EUR za dobę plus 10% VAT, poza sezonem od 1.11-30.04 50% stawki. Od 9-go dnia pobytu pobierane jest 50% stawki za dzień. Dzieci poniżej 16 roku życia są zwolnione z podatku. Brak transferu i opieki rezydenta!

Położenie

do centrum ok. 150 m. Sklepy, restauracje i bary w pobliżu. Przystanek autobusowy przed hotelem. Connected service w języku polskim.

Plaża

od piaszczystej plaży Cala Domingos oddzielony ulicą. Leżaki i parasole za opłatą.

Wyposażenie

327 pokoi w odnowionym budynku głównym i 45 pokoi w budynku bocznym, 8 pięter, windy. Lobby z recepcją, salon, pokój telewizyjny, 2 restauracje, 3 bary. W ogrodzie 2 baseny, taras słoneczny, bar przy basenie. Leżaki i parasole przy basenie bez opłaty. www.hotelesglobales.com

Dostęp do internetu

WI-FI za opłatą.

Kategoria lokalna

4 gwiazdki. 

Zakwaterowanie

Pokoje dwuosobowe superior (A1-3A): wyremontowane; klimatyzacja, odpłatny sejf, telefon, TV sat., balkon z widokiem na morze. Wanna, prysznic, WC. Wariant ekonomiczny (A2-3S); wyremontowane; bez balkonu, wyposażone jak A2A. Pokoje rodzinne superior (A2-4C): wyremontowane;1 łóżko podwójne i 2 mniejsze łóżka pojedyncze, niektóre  z oddzielną sypialnią, poza tym wyposażone jak pokoje dwuosobowe superior. Pokoje czteroosobowe (A2-4B): przed remontem; w budynku bocznym. 

Sport

koszykówka, siatkówka, strzelanie z łuku, tenis stołowy, aerobik w wodzie, kort tenisowy. Za opłatą: bilard.

Dzieci

brodzik, plac zabaw. Łóżeczko dla dziecka do 2 lat bez opłaty.

Rozrywka

program animacyjny w ciągu dnia i wieczorem.

All Inclusive

3 posiłki w formie bufetu. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe do 24:00. Po południu przekąski, kawa, herbata i ciastka. W sezonie grill w godz.18:30 do 21:30. Raz w tygodniu paella, sangria i zabawy.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Globales America to znakomity hotel dla każdego klienta. Każdy pokój jest z widokiem na morze. Piękna, piaszczysta plaża znajduje się zaraz obok hotelu. Globales Americas jest także świetnym punktem wypadowym do zwiedzania wyspy. Zdecydowanie polecamy, również ze względu na rewelacyjną opcję All Inclusive, świetne wyżywienie, bogatą infrastrukturę hotelu i doskonały program animacji. To gwarancja udanych wakacji na Majorce.


Wezyr
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Globales America to znakomity hotel dla każdego klienta. Każdy pokój jest z widokiem na morze. Piękna, piaszczysta plaża znajduje się zaraz obok hotelu. Globales Americas jest także świetnym punktem wypadowym do zwiedzania wyspy. Zdecydowanie polecamy, również ze względu na rewelacyjną opcję All Inclusive, świetne wyżywienie, bogatą infrastrukturę hotelu i doskonały program animacji. To gwarancja udanych wakacji na Majorce.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w centrum kurortu Calas de Mallorca z barami, restauracjami i sklepami, tuz przy pięknej i piaszczystej plaży
  • bogaty program animacji dziennych i wieczornych
  • bardzo dobra i urozmaicona kuchnia, dobry wybór alkoholi w opcji all Inclusive do godziny 24:00

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

KATEGORIA

4*

REGION

Majorka Położony w pięknym, malowniczym miejscu, na lekkim wzniesieniu. Pokoje hotelowe są skierowane w stronę morza co będzie nam gwarantowało niezwykłe widoki o poranku. Godne uwagi z pewnością będą restauracje hotelowe gdzie zjemy pyszne dania z kuchni hiszpańskiej i międzynarodowej. Urozmaicone animacje i infrastruktura sportowa zapewnią udany urlop na Majorce.

kategoria hotelu

4*

kategoria lokalna hotelu

4*

Data otwarcia

1974 r. Odnowiony w 2015 r. Na terenie znajduje się 3 baseny, 4 restauracje, 3 bary, pralnia (płatna), sala TV, windy. Hotel przystosowany dla osób niepełnosprawnych.

internet

Wi-Fi w lobby bezpłatne, Wi-Fi w pokojach płatne, Kawiarenka internetowa bezpłatna

plaża

50 metrów od hotelu, publiczna, piaszczysta. Przejście do plaży tunelem lub ulicą.

pokoje

Wyposażone w klimatyzację, TV, telefon, sejf (płatny), łazienkę (WC, prysznic, suszarka), balkon lub taras. Typy pokoi: w ośmiopiętrowym budynku głównym: pokoje superior sea view

Wyżywienie

4 restauracje, 3 bary All Inclusive Formuła zawiera:śniadanie, obiad, kolacja, przekąski w wybranych barach, wybrane lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe

z myślą o dzieciach

plac zabaw, brodzik, animacje

aktywnie i animacyjnie

animacje, aerobik, bilard, aerobik, tenis stołowy, kort tenisowy, łucznictwo

dodatkowe informacje

OPŁATA TURYSTYCZNAOd 1 lipca 2016 roku na Majorce obowiązuje opłata turystyczna, którą Klienci wnoszą w recepcji hotelowej podczas kwaterowania. Wysokość podatku zależy od kategorii hotelu i kształtuje się następująco:5* - 2 €*/os/doba4* - 1,5 €*/os/doba3*, 2*, 1* - 1 €*/os/dobaapartamenty 4 klucze i 4 klucze superior - 2 €*/os/dobaapartamenty 3 klucze superior - 1,5 €*/os/dobaapartamenty 3 klucze, 2 klucze i 1 klucz - 1 €*/os/doba*do podanych cen należy doliczyć 10% podatek VATDzieci w wieku poniżej 15 r.ż. są zwolnione z opłaty turystycznej.Przy pobycie powyżej 9 dni Turyści otrzymują 50% zniżki (na pobyt powyżej 9 dni).

Aktualizacja opisu

22.06.2017 11:10

usługi dostępne w hotelu

Niepełnosprawni Wi-Fi All Inclusive


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Coral Travel Wezyr Holidays, które działa na polskim rynku od roku 1999. W tym czasie zdobyło grono stałych i zadowolonych klientów. Biuro Podróży Coral Travel Wezyr Holidays specjalizuje się w wyjazdach do Turcji, jednak z roku na rok wzbogaca swoją ofertę o nowe kierunki. Jedną z najchętniej wybieranych przez klientów destynacji jest Grecja. Dodatkowo możemy wybrać ofertę spośród takich krajów jak Hiszpania, Bułgaria czy Egipt. Ciągły rozwój biura i pozycja jednego z największych touroperatorów w Europie zaowocował stale poszerzającą się ofertą egzotycznych wakacji, hitem są takie kierunki jak Dominikana, Kuba, Meksyk, Tajlandia, Mauritius czy Zjednoczone Emiraty Arabskie. Biuro podrózy Coral Travel Wezyr Holidays oferuje także atrakcyjne wakacje dla rodzin - w swoich najlepszych hotelach uruchomili bowiem polskojęzyczne animacje. Wybierać można spoód wielu ofert last minute i all inclusive.

Biuro Podróży Coral Travel Wezyr to gwarancja udanych wakacji. Jako jeden z nielicznych touroperatorów na polskim rynku wdrożył system zarządzania jakością i posiada certyfikat na zgodność z normą ISO 9001:2008. Jest laureatem nagród Fair Play Turystyki Polskiej 2012, Jakość Roku 2009 i 2010, a także szczególnego wyróżnienia Jakość Roku Srebro.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Globales America to znakomity hotel dla każdego klienta. Każdy pokój jest z widokiem na morze. Piękna, piaszczysta plaża znajduje się zaraz obok hotelu. Globales Americas jest także świetnym punktem wypadowym do zwiedzania wyspy. Zdecydowanie polecamy, również ze względu na rewelacyjną opcję All Inclusive, świetne wyżywienie, bogatą infrastrukturę hotelu i doskonały program animacji. To gwarancja udanych wakacji na Majorce.


Mapa Hotelu Globales America
Zdjęcia lokalizacji (Hiszpania / Majorka)
Popularny kurort na północy wyspy Majorka w Hiszpanii
Stolica wyspy Majorka i całego archipelagu Balearów czyli Palma de Mallorca
Es Trenc to królowa plaż na Majorce, długa na 4 kilometry piaszczysta plaża
Cala Ratjada na Majorce w Hiszpanii
Deia to oaza ciszy i spokoju na Majorce w Hiszpanii
Cap de Formentor Mallorca
Malownicza Cala D'Or na Majorce w Hiszpanii
Kurort Paguera z ładną plażą i licznymi sklepami, barami na Majorce
Rozrywkowy kurort na Majorce - Magaluf
Malowniczy Port Du Soller na zachodzie wyspy Majorka w Hiszpanii
Port Sa Calobra na Majorce w Hiszpanii
Górska miejscowość Valldemossa w której mieszkał Chopin, Majorka
Miejscowość wypoczynkowa Can Picafort na Majorce w Hiszpanii
El Arenal i Playa de Palma na Majorce
Smocze Jaskinie na wyspie Majorka
Pasmo górskie Sierra de Tramuntana na wyspie Majorka
Filmy hotelu Globales America:
Zapraszamy do zapoznania się z filmem z hotelu Globales America!
https://youtu.be/pTXrHZKGQyk

Opinie o Hotelu Globales America

Hotel jest bajecznie usytuowany, wszystkie pokoje z widokiem na morze. Pokoje czyste, codzienna zmiana ręczników i pościeli (czyli prześcieradeł, bo one służą jako okrycia), klimatyzacja indywidualna, sprawna. Jedzenie pyszne i w obłąkanych ilościach, personel miły i życzliwy. Duże baseny czyściutkie, woda w zatoczce w kolorze z reklam telewizyjnych, również idealnie czysta. Byłam z mężem - bez dzieci, więc animacje hotelowe raczej mnie nie interesowały, ale zarejestrowałam że były, a sama zachwyciłam się pokazem sztuczek w wykonaniu kilku pięknych papug ar zaproszonych na jeden z wieczorów. Miejscowość niewielka i cicha, nie dla osób spragnionych nocnego życia i nocnych rozrywek, warto wypożyczyć samochód i pozwiedzać wyspę.

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, na romantyczne wakacje, osobom ceniącym spokój
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
5.0

Globales America - możliwości zakwaterowania:

Doppelzi Superior Economy
Doppelzimmer Superior
Doppelz,Balkon,Meerblick
Pokój 2-osobowy z widokiem na morze
Pokój 2-osobowy z widokiem na morze
Einzelz,Doppelz Alleinnut
Familienz,Balkon,Meerblic

Globales America - Możliwości wyżywienia:


Globales America - miasta wylotu:


Masz pytania o Hotel Globales America? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00