cellphone

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob. 10:00-16:00; nd. 10-18

Wakacje Last Minute
  • Hotel Globales America, Majorka
  • Hotel Globales America, Majorka
  • Hotel Globales America, Majorka
  • Hotel Globales America, Majorka
  • Hotel Globales America, Majorka
  • Hotel Globales America, Majorka
  • Hotel Globales America, Majorka
  • Hotel Globales America, Majorka
  • Hotel Globales America, Majorka
  • Hotel Globales America, Majorka
  • Hotel Globales America, Majorka
  • Hotel Globales America, Majorka
  • Hotel Globales America, Majorka
  • Hotel Globales America, Majorka
  • Hotel Globales America, Majorka
  • Hotel Globales America, Majorka
  • Hotel Globales America, Majorka
  • Hotel Globales America, Majorka
  • Hotel Globales America, Majorka
  • Hotel Globales America, Majorka
  • Hotel Globales America, Majorka
  • Hotel Globales America, Majorka
  • Hotel Globales America, Majorka
  • Hotel Globales America, Majorka
  • Hotel Globales America, Majorka
  • Hotel Globales America, Majorka
  • Hotel Globales America, Majorka
  • Hotel Globales America, Majorka
  • Hotel Globales America, Majorka
  • Hotel Globales America, Majorka
  • Hotel Globales America, Majorka
  • Hotel Globales America, Majorka
  • Hotel Globales America, Majorka
  • Hotel Globales America, Majorka
  • Hotel Globales America, Majorka
  • Hotel Globales America, Majorka
  • Hotel Globales America, Majorka
  • Hotel Globales America, Majorka
  • Hotel Globales America, Majorka
  • Hotel Globales America, Majorka
1 / 40
Ocena
hotelu:
5.0 / 5
Najbliższy termin
18.08 - 21.08
już od 2971 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
29.09 - 02.10
już od 1763 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Globales America
  • Tenis
  • Basen odkryty
  • Animacje dla dorosłych
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Blisko centrum
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Rozrywka i życie nocne
  • Ułatwienia dla niepełnosprawnych
  • Bez paszportu

Hotel Globales America
star 4

Hiszpania: Majorka
Ocena hotelu Globales America:
5.0 / 5
Średnia z 1 opinii
Szczegóły oceny hotelu Globales America:
  • Lokalizacja
    5.0
  • Hotel
    5.0
  • Pokoje
    5.0
  • Wyżywienie
    5.0
  • Atrakcje
    i sport
    5.0
  • Jakość
    do ceny
    5.0
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 18 sierpnia 2019
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 29 września 2019
ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Globales America to znakomity hotel dla każdego klienta. Każdy pokój jest z widokiem na morze. Piękna, piaszczysta plaża znajduje się zaraz obok hotelu. Globales Americas jest także świetnym punktem wypadowym do zwiedzania wyspy. Zdecydowanie polecamy, również ze względu na rewelacyjną opcję All Inclusive, świetne wyżywienie, bogatą infrastrukturę hotelu i doskonały program animacji. To gwarancja udanych wakacji na Majorce.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w centrum kurortu Calas de Mallorca z barami, restauracjami i sklepami, tuz przy pięknej i piaszczystej plaży
  • bogaty program animacji dziennych i wieczornych
  • bardzo dobra i urozmaicona kuchnia, dobry wybór alkoholi w opcji all Inclusive do godziny 24:00

Hotel Globales America w ofercie Biura podróży:

TUI

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Globales America to znakomity hotel dla każdego klienta. Każdy pokój jest z widokiem na morze. Piękna, piaszczysta plaża znajduje się zaraz obok hotelu. Globales Americas jest także świetnym punktem wypadowym do zwiedzania wyspy. Zdecydowanie polecamy, również ze względu na rewelacyjną opcję All Inclusive, świetne wyżywienie, bogatą infrastrukturę hotelu i doskonały program animacji. To gwarancja udanych wakacji na Majorce.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w centrum kurortu Calas de Mallorca z barami, restauracjami i sklepami, tuz przy pięknej i piaszczystej plaży
  • bogaty program animacji dziennych i wieczornych
  • bardzo dobra i urozmaicona kuchnia, dobry wybór alkoholi w opcji all Inclusive do godziny 24:00

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

W okolicy

  • ok. 500 m od centrum Calas de Mallorca
  • ok. 50 m od piaszczystej plaży
  • czas dojazdu z lotniska ok. 70 min

Wyposażenie

  • recepcja
  • kantor: w recepcji
  • sejf: w recepcji, za opłatą
  • winda
  • ogród
  • taras
  • sala TV
  • Wi-Fi: w cenie, 1 h/dzień 
  • terminal internetowy: za opłatą
  • lekarz
  • pralnia: za opłatą
  • parking: w zależności od dostępności, niestrzeżony, w cenie

karty

Visa, MasterCard

Liczba pokojów

372

Kategoria lokalna

4 gwiazdki

Dodatkowe informacje

  • ostatni całkowity remont w 2018 r.
  • hotel nie akceptuje zwierząt
  • Podatek turystyczny: od dnia 01.01.2018, zgodnie z decyzją rządu Balearów, zmianie ulega stawka podatku na rzecz turystyki zrównoważonej. Zapłata za podatek odbywa się podczas zakwaterowania, bezpośrednio w hotelu. Szczegółowe informacje oraz wykaz hoteli wraz z wysokością podatku są dostępne – tutaj.

Dla dzieci

  • basen dla dzieci: zewnętrzny, ze słodką wodą, leżaki, parasole
  • łóżeczka dla dzieci: w cenie
  • wysokie krzesełka dla dzieci
  • bufet dla dzieci
  • miniklub
  • animacje dla dzieci
  • pokój gier i zabaw
  • plac zabaw
  • minidyskoteka: codziennie 20:30 - 21:00
  • animacje dla nastolatków

Sport i wellness

W cenie
  • wypożyczalnia sprzętu do gry w tenisa: wymagana kaucja, ok. 5 €
Płatne
  • siatkówka plażowa
  • tenis stołowy
  • tenis

rozrywka

  • zajęcia sportowe
  • międzynarodowe animacje dla dorosłych
  • przedstawienia
  • karaoke
  • rzutki
  • bilard za opłatą

Pokoje

Pokój 2-osobowy DZM1
  • 1-3 os.
  • ok. 24 m2
  • widok na morze
  • wanna lub prysznic
  • WC
  • TV
  • klimatyzacja
Pokój 2-osobowy DZM2
  • 2-4 os.
  • widok na morze
  • w budynku bocznym
  • wanna lub prysznic
  • WC
  • TV
  • klimatyzacja

Wyżywienie

All inclusive
  • śniadanie: codziennie 07:30 - 10:00, w formie bufetu
  • obiad: codziennie 13:00 - 15:00, w formie bufetu
  • kolacja: codziennie 18:30 - 21:00, w formie bufetu
  • przekąski, codziennie 11:00 - 18:00, lody, 10:00 - 18:00
  • wybrane napoje bezalkoholowe: codziennie 10:00 - 00:00
  • wybrane lokalne napoje alkoholowe: codziennie 10:00 - 00:00
  • wybrane napoje do posiłków
  • kawa/herbata po południu
Restauracje i bary
  • restauracje: 3
  • główna restauracja: rodzaje kuchni: międzynarodowa, potrawy bezglutenowe, bufet dla dzieci, dania wegetariańskie, bufet, maj - październik, codziennie 07:30 - 10:00, 13:00 - 15:00 i 18:30 - 21:00, z klimatyzacją, wysokie krzesełka dla dzieci
  • restauracja specjalistyczna „PIZZERIA": rodzaje kuchni: włoska, bufet, w cenie, w zależności od sezonu, codziennie 12:00 - 00:00
  • restauracja specjalistyczna „BARBACOA": rodzaje kuchni: dania z grilla, lipiec i sierpień, codziennie 18:30 - 21:00

  • bary i inne: 2
  • bar przy krytym basenie: codziennie 10:00 - 18:00 i 20:00 - 00:00
  • saloon bar
  • Dodatkowe informacje
  • wymagane noszenie opasek all inclusive

  • Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży TUI Polska. TUI Polska jest jednym z największych biur podróży nie tylko w kraju, ale i na świecie, o ugruntowanej pozycji na rynku, wielu latach doświadczenia i bogatej ofercie wyjazdów do każdego miejsca na świecie. To jeden z naszych kluczowych partnerów, który umożliwia nam spełnianie turystycznych marzeń naszych klientów.

    Podstawowym przesłaniem koncepcji Biura Podróży TUI Polska jest uzmysłowienie klientom, że koncern towarzyszy im na wszystkich etapach podróży – od momentu wyboru oferty, poprzez odprawę na lotnisku i przelot, aż do pobytu i opieki w miejscu wypoczynku. Międzynarodowy koncern TUI jest właścicielem linii lotniczek TUI Fly (Akrefly), kilku sieci hotelowych, m.in. Splashworld, Robinson, Iberotel, RIU i wiele innych. Dzięki temu na każdym etapie podróży turysta może być obsługiwany tylko przez pracowników jednej grupy!


    W swojej ofercie TUI posiada wiele sprawdzonych hoteli w najróżniejszych europejskich i egzotycznych destynacjach. Poczynając od najbardziej popularnych – czyli w Grecji, Hiszpanii, Turcji, Tunezji, Bułgarii czy Egipcie – poprzez mniej znane jak na przykład Lazurowe Wybrzeże we Francji, po dalekie kierunki jak Jamajka, Dominikana, Meksyk i inne – klienci mogą zwiedzić z TUI cały świat! Wszędzie znaleźć można bogatą ofertę hoteli o najróżniejszym standardzie, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami.



    Rainbow

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Globales America to znakomity hotel dla każdego klienta. Każdy pokój jest z widokiem na morze. Piękna, piaszczysta plaża znajduje się zaraz obok hotelu. Globales Americas jest także świetnym punktem wypadowym do zwiedzania wyspy. Zdecydowanie polecamy, również ze względu na rewelacyjną opcję All Inclusive, świetne wyżywienie, bogatą infrastrukturę hotelu i doskonały program animacji. To gwarancja udanych wakacji na Majorce.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja w centrum kurortu Calas de Mallorca z barami, restauracjami i sklepami, tuz przy pięknej i piaszczystej plaży
    • bogaty program animacji dziennych i wieczornych
    • bardzo dobra i urozmaicona kuchnia, dobry wybór alkoholi w opcji all Inclusive do godziny 24:00

    Szukasz wakacji do Hiszpanii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ****

    Opis oferty

     

    Położenie:
    Hotel położony jest we wschodniej części wyspy, tuż nad brzegiem morza, w malowniczej miejscowości Calas de Mallorca. W pobliżu znajduje się centrum handlowe, bankomat, przystanek autobusowy, bary i restauracje. Ok. 70 km od Palma de Mallorca, 60 km od lotniska i ok. 10 km od Porto Cristo.
    Plaża:
    Obiekt zlokalizowany jest zaledwie ok. 50 m od plaży (zejście po schodach). Plaża wyróżniona Błękitną Flagą. Leżaki i parasole na plaży - płatne dodatkowo (15 EUR/komplet - 2 leżaki i parasol). Wypożyczalnia sprzętów wodnych na plaży za dodatkową opłatą.
    Do dyspozycji gości:
    Recepcja, windy, restauracja główna, bar, snack bar przy basenie, pizzeria, parking. Na terenie kompleksu jest plac zabaw dla dzieci, pokój gier, taras słoneczny, 2 baseny. Leżaki i parasole przy basenie za darmo. Za dodatkową opłatą pralnia, usługi medyczne oraz wypożyczalnia samochodów.
    Pokoje:
    Hotel posiada 372 zadbanych pokoi (możliwa max 1 dostawka). Wszystkie wygodnie urządzone, z niewielką łazienką i WC, klimatyzacją (indywidualnie sterowana, czynna od połowy czerwca do połowy września), telefonem, TV, sejfem (płatny) oraz balkonem (meble ogrodowe). Łóżeczko dla dziecka do 2 lat za darmo.
    Wyżywienie:
    All Inclusive: Śniadania (07:30-10:00), lunche (13:00-15:00) i obiadokolacje (18:30-21:00). Dodatkowo do dyspozycji gości jest bar z przekąskami (10:00-18:00) oraz pizzeria, w której wieczorami serwowane są przekąski oraz pizza (21:00-24:00). Lokalne napoje bezalkoholowe i alkohole serwowane w barze (10:00-24:00). W trakcie posiłków wino i woda.
    Program sportowy i animacyjny:
    Na terenie hotelu jest boisko wielofunkcyjne do gry w piłkę nożną, siatkówkę i tenisa, boccia, łucznictwo, rzutki, piłka wodna, Za dodatkową opłatą bilard. Hotel zapewnia dzienne i wieczorne animacje dla dzieci i dorosłych: pokazy, muzyka na żywo, wieczory tematyczne, konkursy i zabawy.
    Internet:
    Internet Wi-Fi - na terenie całego obiektu 30 min dziennie bezpłatnie, stanowiska komputerowe z internetem - płatne (ok. 2 EUR/30 min.). Całodniowy internet Wi-Fi na terenie całego hotelu płatny dodatkowo (ok. 30 EUR/tydzień).
    Kategoria lokalna:
    ****
    Strona www:
    www.hotelesglobales.com
    Naszym zdaniem:
    Hotel polecamy dla rodzin z dziećmi oraz wszystkich szukających dobrej zabawy, ze względu na dobre zaplecze sportowo-rekreacyjne. Dużym atutem tego obiektu jest lokalizacja- blisko plaży i centrum miejscowości.
    Opinie klientów:
    Klienci oceniają ten hotel na 5.0/6. Sprawdź opinie: http://r.pl/hiszpania-majorka/globales-america

    Program

    Dzień pierwszy
    Wyloty z Polski. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: r.pl/rozklady.
    Dni od drugiego do przedostatniego
    Czas na wypoczynek, kąpiele słoneczne i morskie oraz wycieczki lokalne.
    Dzień ostatni
    Wykwaterowanie z hotelu wraz z końcem ostatniej doby hotelowej, transfer na lotnisko, powrót do Polski.
    Świadczenia
    Cena podstawowa obejmuje:
    przelot samolotem,opłaty lotniskowe, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, 7 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, opiekę polskiego rezydenta, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa (NNW, KL, CP, Assistance i bagaż).
    Cena podstawowa nie obejmuje:
    lokalnego podatku turystycznego płatnego przy zakwaterowaniu, wycieczek fakultatywnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, napojów do posiłków jeśli w opisie hoteli nie podano inaczej oraz innych wydatków osobistych.
    Inne
    HISZPANIA - MAJORKA informacje ogólne
    Waluta
    EUR - Euro. Można płacić kartami kredytowymi i korzystać z bankomatów. W miejscowościach turystycznych istnieje wiele miejsc w których można wymienić dolary USA.
    Napiwki
    Przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwków. Szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach. Zdaża się że napiwek zostaje doliczony do rachunku.
    Wiza
    Obywatele polscy mogą podróżować do Hiszpanii na podstawie dowodu osobistego.
    Czas
    Taki jak w Polsce.
    Orientacyjne ceny
    Obiad w restauracji od 10 EUR woda 1l - 1.5 EUR piwo w barze od 1.5 EUR kawa w kawiarni od 1 EUR.
    Poczta
    Znaczek na kartkę pocztową kosztuje 0.65 EUR. W wielu miejscach stoją skrzynki pocztowe, często również w hotelach.
    Elektryczność
    Napięcie 220 V, 50 Hz. Urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów.
    Telefony
    Karty telefoniczne można kupić w sklepach i kioskach w pobliżu publicznych aparatów telefonicznych. Karttelefoniczne kosztują 6-12 EUR. Telefony komórkowe działają w całej Hiszpanii. Rozmowy lokalne są tanie, natomiast zagraniczne - dość drogie. Koszty połączeń w roamingu polskich sieci komórkowych prosimy sprawdzać przed wyjazdem u operatora.
    Majorka
    Najbardziej znana wakacyjna wyspa Hiszpanii co roku przyciąga miliony ludzi z całej Europy. Łagodny klimat, niezliczone plaże i zatoki oraz górskie wioski i nadmorskie porty jachtowe - krajobraz wyspy jest tak zróżnicowany, że nie sposób się tu nudzić. Południe wyspy z centralnie położoną stolicą wyspy Palma de Mallorca to centrum kulturalne i rozrywkowe. Północne wybrzeże od Puerto de Alcudia na południe to raj dla rodzin z dziećmi.
    Miejscowości wakacyjne na Majorce:
    Playa de Palma / El Arenal
    Dwa kurorty położone wzdłuż wielokilometrowej plaży z nadmorską promenadą i licznymi kawiarniami, sklepami i restauracjami. Idealne miejsce dla ludzi młodych i spragnionych rozrywek. Plaża w ciągu dnia, a wieczorem niezliczone bary i dyskoteki. Do tego blisko do pięknej stolicy wyspy - Palma de Mallorca. Miasto zachwyca starówką i niezwykłą katedrą położoną nad morzem, przy porcie jachtowym.
    Magaluf
    Mekka młodych ludzi, nieco zdominowana przez Brytyjczyków szukających słońca i rozrywek. Piękna zatokowa plaża z białym piaskiem i intensywne życie nocne to cechy charakterystyczne miejscowości. Nasze hotele położone są na uboczu i pozwalają na spokojny wypoczynek, ale jednocześnie dają możliwość korzystania z atrakcji kurortu.
    Santa Ponsa
    Miescowość położona ok. 25 km od stolicy wyspy w pięknej zatoce zachowała lokalny klimat. Dla mieszkańców wyspy jest weekendowym kurortem i wielu z nich ma tu swoje mieszkania i domy. Jest tu niewiele hoteli i piekna zatokowa plaża nigdy nie jest zatłoczona. Miasteczko oferuje również wiele możliwości spacerów wśród zieleni, a lokalna komunikacja zapewnia szybki dojazd do stolicy.
    Alcudia / Zatoka Alkudyjska
    Położona na północnej stronie wyspy Alcudia to idealne miejsce na wypoczynek z rodziną. Zatoka Alkudyjska to kilkanaście kilometrów pięknej piaszczystej plaży z łagodnym zejściem do morza. Wzdłuż wybrzeża wybudowano wiele hoteli różnego standardu nastawionych na rodzinny wypoczynek. Hotele po tej stronie wyspy maja niższą zabudowę, są położone na większym terenie, w ogrodach pełnych zieleni. Miejscowości wzdłuż zatoki oferują oczywiście wszystkie turystyczne atrakcje - sklepy, kawiarnie promenady spacerowe, a także aqua park i inne atrakcje dla dzieci.
    Wyloty z:
    Warszawy, Katowic, Poznania, Gdańska, Wrocławia i Krakowa. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow Tours na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: r.pl/rozklady.
    Wycieczki lokalne
    JASKINIE MAJORKI - cena ok. 47 EUR
    Wycieczka do jaskiń będzie prowadziła m.in. przez Algaida, Montuiri, Manacor - słynne z przemysłu meblowego i produkcji sztucznych pereł. Zwiedzimy dwie jaskinie, z których największa jest Jaskinia Smocza z Porto Cristo i stanowi arcydzieło natury, charakteryzujące się cudownymi formami naciekowymi. W jaskini znajduje się również jedno z największych i najgłębszych jezior podziemnych w Europie, położone na głębokości 29 m. Podczas zwiedzania wysłuchamy krótkiego koncertu muzyki poważnej z efektami świetlnymi.
    VALLDEMOSSA - cena ok. 30 EUR
    Niezwykle malownicze, położone w górach miasteczko, które na zimowe wakacje wybrali Fryderyk Chopin i George Sand. W Valldemossie zobaczymy m.in. klasztor kartuzów z 1399 r. - La Cartuja, kościół klasztorny z przyklasztorną apteką, cele wynajmowane przez Chopina i Sand, a w Pałacu Królewskim z XIV w. wysłuchamy recitalu fortepianowego.
    POLLENSA I FORMENTOR - cena ok. 52 EUR
    Pierwszym punktem w trakcie wycieczki będzie Inca - miasto słynące z wyrobów skórzanych. Warto też odwiedzić miejscową destylarnię z degustacją lokalnych likierów. Dalej trasa biegnie do Formentoru, słynącego z przepięknych białych plaż i wspaniałego parku krajobrazowego. W drodze powrotnej zawitamy w mieście Pollensa, gdzie będzie czas wolny na lunch.
    ES FOGUERO
    - cena ok. 59 EUR/os., dzieci do lat 12 ok. 19 EUR
    Wieczór hiszpański rozpoczynający się od uroczystej kolacji, uatrakcyjnionej programem artystyczny. Motywem przewodnim wieczoru jest flamenco wykonywane przez profesjonalny Balet Hiszpański, który zachwyca tańcem (od flamenco klasycznego po współczesne), strojami i muzyką, tworząc niepowtarzalną atmosferę.
    OBJAZD WYSPY
    -
    cena ok. 70 EUR
    Wycieczka rozpocznie się od podróży pociągiem, wyruszającym z Palmy. Po drodze podziwiać można wspaniałe krajobrazy, plantacje drzew i masywy górskie zachodniego wybrzeża. Z Soller podróż kontynuujemy łodzią aż do La Calobra, gdzie obejrzeć można kanion Torrent de Paris lub wykorzystać wolny czas na plażowanie. W drodze powrotnej przejedziemy przez Dolinę Lluc, której najcenniejszym zabytkiem jest klasztor z cudowną figurką Marii Panny - patronki wyspy.
    AQUACITY
    - cena ok. 24 EUR/os., dzieci do lat 12 ok. 17 EUR
    Kompleks wodny w El Arenal, jeden z największych w Europie, a w nim przeróżne baseny i zjeżdżalnie.
    MARIENLAND
    -
    cena ok. 30 EUR/os., dzieci do lat 12 ok. 22 EUR
    Występy delfinów, papug, fok. Dodatkową atrakcją jest akwarium morskie i mini zoo oraz basen ze zjeżdżalnia dla najmłodszych. Wycieczka doskonała dla dzieci.
    Uwaga!
    Zamieszczone powyżej opisy wycieczek fakultatywnych są podane wyłącznie informacyjnie i nie stanowią oferty handlowej. Nie gwarantujemy, że będą one wszystkie realizowane. Pełny wykaz dostępnych atrakcji fakultatywnych wraz z ich aktualnymi cenami jest dostępny u naszych rezydentów.

    Świadczenia

    Cena podstawowa obejmuje:
    przelot samolotem,opłaty lotniskowe, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, 7 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, opiekę polskiego rezydenta, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa (NNW, KL, CP, Assistance i bagaż).
    Cena podstawowa nie obejmuje:
    lokalnego podatku turystycznego płatnego przy zakwaterowaniu, wycieczek fakultatywnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, napojów do posiłków jeśli w opisie hoteli nie podano inaczej oraz innych wydatków osobistych.

    Inne

    HISZPANIA - MAJORKA informacje ogólne
    Waluta
    EUR - Euro. Można płacić kartami kredytowymi i korzystać z bankomatów. W miejscowościach turystycznych istnieje wiele miejsc w których można wymienić dolary USA.
    Napiwki
    Przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwków. Szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach. Zdaża się że napiwek zostaje doliczony do rachunku.
    Wiza
    Obywatele polscy mogą podróżować do Hiszpanii na podstawie dowodu osobistego.
    Czas
    Taki jak w Polsce.
    Orientacyjne ceny
    Obiad w restauracji od 10 EUR woda 1l - 1.5 EUR piwo w barze od 1.5 EUR kawa w kawiarni od 1 EUR.
    Poczta
    Znaczek na kartkę pocztową kosztuje 0.65 EUR. W wielu miejscach stoją skrzynki pocztowe, często również w hotelach.
    Elektryczność
    Napięcie 220 V, 50 Hz. Urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów.
    Telefony
    Karty telefoniczne można kupić w sklepach i kioskach w pobliżu publicznych aparatów telefonicznych. Karttelefoniczne kosztują 6-12 EUR. Telefony komórkowe działają w całej Hiszpanii. Rozmowy lokalne są tanie, natomiast zagraniczne - dość drogie. Koszty połączeń w roamingu polskich sieci komórkowych prosimy sprawdzać przed wyjazdem u operatora.
    Majorka
    Najbardziej znana wakacyjna wyspa Hiszpanii co roku przyciąga miliony ludzi z całej Europy. Łagodny klimat, niezliczone plaże i zatoki oraz górskie wioski i nadmorskie porty jachtowe - krajobraz wyspy jest tak zróżnicowany, że nie sposób się tu nudzić. Południe wyspy z centralnie położoną stolicą wyspy Palma de Mallorca to centrum kulturalne i rozrywkowe. Północne wybrzeże od Puerto de Alcudia na południe to raj dla rodzin z dziećmi.
    Miejscowości wakacyjne na Majorce:
    Playa de Palma / El Arenal
    Dwa kurorty położone wzdłuż wielokilometrowej plaży z nadmorską promenadą i licznymi kawiarniami, sklepami i restauracjami. Idealne miejsce dla ludzi młodych i spragnionych rozrywek. Plaża w ciągu dnia, a wieczorem niezliczone bary i dyskoteki. Do tego blisko do pięknej stolicy wyspy - Palma de Mallorca. Miasto zachwyca starówką i niezwykłą katedrą położoną nad morzem, przy porcie jachtowym.
    Magaluf
    Mekka młodych ludzi, nieco zdominowana przez Brytyjczyków szukających słońca i rozrywek. Piękna zatokowa plaża z białym piaskiem i intensywne życie nocne to cechy charakterystyczne miejscowości. Nasze hotele położone są na uboczu i pozwalają na spokojny wypoczynek, ale jednocześnie dają możliwość korzystania z atrakcji kurortu.
    Santa Ponsa
    Miescowość położona ok. 25 km od stolicy wyspy w pięknej zatoce zachowała lokalny klimat. Dla mieszkańców wyspy jest weekendowym kurortem i wielu z nich ma tu swoje mieszkania i domy. Jest tu niewiele hoteli i piekna zatokowa plaża nigdy nie jest zatłoczona. Miasteczko oferuje również wiele możliwości spacerów wśród zieleni, a lokalna komunikacja zapewnia szybki dojazd do stolicy.
    Alcudia / Zatoka Alkudyjska
    Położona na północnej stronie wyspy Alcudia to idealne miejsce na wypoczynek z rodziną. Zatoka Alkudyjska to kilkanaście kilometrów pięknej piaszczystej plaży z łagodnym zejściem do morza. Wzdłuż wybrzeża wybudowano wiele hoteli różnego standardu nastawionych na rodzinny wypoczynek. Hotele po tej stronie wyspy maja niższą zabudowę, są położone na większym terenie, w ogrodach pełnych zieleni. Miejscowości wzdłuż zatoki oferują oczywiście wszystkie turystyczne atrakcje - sklepy, kawiarnie promenady spacerowe, a także aqua park i inne atrakcje dla dzieci.
    Wyloty z:
    Warszawy, Katowic, Poznania, Gdańska, Wrocławia i Krakowa. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow Tours na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: r.pl/rozklady.

    Wycieczki lokalne

    JASKINIE MAJORKI - cena ok. 47 EUR
    Wycieczka do jaskiń będzie prowadziła m.in. przez Algaida, Montuiri, Manacor - słynne z przemysłu meblowego i produkcji sztucznych pereł. Zwiedzimy dwie jaskinie, z których największa jest Jaskinia Smocza z Porto Cristo i stanowi arcydzieło natury, charakteryzujące się cudownymi formami naciekowymi. W jaskini znajduje się również jedno z największych i najgłębszych jezior podziemnych w Europie, położone na głębokości 29 m. Podczas zwiedzania wysłuchamy krótkiego koncertu muzyki poważnej z efektami świetlnymi.
    VALLDEMOSSA - cena ok. 30 EUR
    Niezwykle malownicze, położone w górach miasteczko, które na zimowe wakacje wybrali Fryderyk Chopin i George Sand. W Valldemossie zobaczymy m.in. klasztor kartuzów z 1399 r. - La Cartuja, kościół klasztorny z przyklasztorną apteką, cele wynajmowane przez Chopina i Sand, a w Pałacu Królewskim z XIV w. wysłuchamy recitalu fortepianowego.
    POLLENSA I FORMENTOR - cena ok. 52 EUR
    Pierwszym punktem w trakcie wycieczki będzie Inca - miasto słynące z wyrobów skórzanych. Warto też odwiedzić miejscową destylarnię z degustacją lokalnych likierów. Dalej trasa biegnie do Formentoru, słynącego z przepięknych białych plaż i wspaniałego parku krajobrazowego. W drodze powrotnej zawitamy w mieście Pollensa, gdzie będzie czas wolny na lunch.
    ES FOGUERO
    - cena ok. 59 EUR/os., dzieci do lat 12 ok. 19 EUR
    Wieczór hiszpański rozpoczynający się od uroczystej kolacji, uatrakcyjnionej programem artystyczny. Motywem przewodnim wieczoru jest flamenco wykonywane przez profesjonalny Balet Hiszpański, który zachwyca tańcem (od flamenco klasycznego po współczesne), strojami i muzyką, tworząc niepowtarzalną atmosferę.
    OBJAZD WYSPY
    -
    cena ok. 70 EUR
    Wycieczka rozpocznie się od podróży pociągiem, wyruszającym z Palmy. Po drodze podziwiać można wspaniałe krajobrazy, plantacje drzew i masywy górskie zachodniego wybrzeża. Z Soller podróż kontynuujemy łodzią aż do La Calobra, gdzie obejrzeć można kanion Torrent de Paris lub wykorzystać wolny czas na plażowanie. W drodze powrotnej przejedziemy przez Dolinę Lluc, której najcenniejszym zabytkiem jest klasztor z cudowną figurką Marii Panny - patronki wyspy.
    AQUACITY
    - cena ok. 24 EUR/os., dzieci do lat 12 ok. 17 EUR
    Kompleks wodny w El Arenal, jeden z największych w Europie, a w nim przeróżne baseny i zjeżdżalnie.
    MARIENLAND
    -
    cena ok. 30 EUR/os., dzieci do lat 12 ok. 22 EUR
    Występy delfinów, papug, fok. Dodatkową atrakcją jest akwarium morskie i mini zoo oraz basen ze zjeżdżalnia dla najmłodszych. Wycieczka doskonała dla dzieci.
    Uwaga!
    Zamieszczone powyżej opisy wycieczek fakultatywnych są podane wyłącznie informacyjnie i nie stanowią oferty handlowej. Nie gwarantujemy, że będą one wszystkie realizowane. Pełny wykaz dostępnych atrakcji fakultatywnych wraz z ich aktualnymi cenami jest dostępny u naszych rezydentów.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

    Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

    Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.


    Coral Travel

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Globales America to znakomity hotel dla każdego klienta. Każdy pokój jest z widokiem na morze. Piękna, piaszczysta plaża znajduje się zaraz obok hotelu. Globales Americas jest także świetnym punktem wypadowym do zwiedzania wyspy. Zdecydowanie polecamy, również ze względu na rewelacyjną opcję All Inclusive, świetne wyżywienie, bogatą infrastrukturę hotelu i doskonały program animacji. To gwarancja udanych wakacji na Majorce.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja w centrum kurortu Calas de Mallorca z barami, restauracjami i sklepami, tuz przy pięknej i piaszczystej plaży
    • bogaty program animacji dziennych i wieczornych
    • bardzo dobra i urozmaicona kuchnia, dobry wybór alkoholi w opcji all Inclusive do godziny 24:00

    Szukasz wakacji do Hiszpanii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    KATEGORIA

    4*

    REGION

    Majorka Położony w pięknym, malowniczym miejscu, na lekkim wzniesieniu. Pokoje hotelowe są skierowane w stronę morza co będzie nam gwarantowało niezwykłe widoki o poranku. Godne uwagi z pewnością będą restauracje hotelowe gdzie zjemy pyszne dania z kuchni hiszpańskiej i międzynarodowej. Urozmaicone animacje i infrastruktura sportowa zapewnią udany urlop na Majorce.

    kategoria hotelu

    4*

    kategoria lokalna hotelu

    4*

    Data otwarcia

    1974 r. Odnowiony w 2015 r. Na terenie znajduje się 3 baseny, 4 restauracje, 3 bary, pralnia (płatna), sala TV, windy. Hotel przystosowany dla osób niepełnosprawnych.

    internet

    Wi-Fi w lobby bezpłatne, Wi-Fi w pokojach płatne, Kawiarenka internetowa bezpłatna

    plaża

    50 metrów od hotelu, publiczna, piaszczysta. Przejście do plaży tunelem lub ulicą.

    pokoje

    Wyposażone w klimatyzację, TV, telefon, sejf (płatny), łazienkę (WC, prysznic, suszarka), balkon lub taras. Typy pokoi: w ośmiopiętrowym budynku głównym: pokoje superior sea view

    Wyżywienie

    4 restauracje, 3 bary All Inclusive Formuła zawiera:śniadanie, obiad, kolacja, przekąski w wybranych barach, wybrane lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe

    z myślą o dzieciach

    plac zabaw, brodzik, animacje

    aktywnie i animacyjnie

    animacje, aerobik, bilard, aerobik, tenis stołowy, kort tenisowy, łucznictwo

    dodatkowe informacje

    OPŁATA TURYSTYCZNAOd 1 lipca 2016 roku na Majorce obowiązuje opłata turystyczna, którą Klienci wnoszą w recepcji hotelowej podczas kwaterowania. Wysokość podatku zależy od kategorii hotelu i kształtuje się następująco:5* - 2 €*/os/doba4* - 1,5 €*/os/doba3*, 2*, 1* - 1 €*/os/dobaapartamenty 4 klucze i 4 klucze superior - 2 €*/os/dobaapartamenty 3 klucze superior - 1,5 €*/os/dobaapartamenty 3 klucze, 2 klucze i 1 klucz - 1 €*/os/doba*do podanych cen należy doliczyć 10% podatek VATDzieci w wieku poniżej 15 r.ż. są zwolnione z opłaty turystycznej.Przy pobycie powyżej 9 dni Turyści otrzymują 50% zniżki (na pobyt powyżej 9 dni).

    Aktualizacja opisu

    22.06.2017 11:10

    usługi dostępne w hotelu

    Niepełnosprawni Wi-Fi All Inclusive


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Coral Travel Wezyr Holidays, które działa na polskim rynku od roku 1999. W tym czasie zdobyło grono stałych i zadowolonych klientów. Biuro Podróży Coral Travel Wezyr Holidays specjalizuje się w wyjazdach do Turcji, jednak z roku na rok wzbogaca swoją ofertę o nowe kierunki. Jedną z najchętniej wybieranych przez klientów destynacji jest Grecja. Dodatkowo możemy wybrać ofertę spośród takich krajów jak Hiszpania, Bułgaria czy Egipt. Ciągły rozwój biura i pozycja jednego z największych touroperatorów w Europie zaowocował stale poszerzającą się ofertą egzotycznych wakacji, hitem są takie kierunki jak Dominikana, Kuba, Meksyk, Tajlandia, Mauritius czy Zjednoczone Emiraty Arabskie. Biuro podrózy Coral Travel Wezyr Holidays oferuje także atrakcyjne wakacje dla rodzin - w swoich najlepszych hotelach uruchomili bowiem polskojęzyczne animacje. Wybierać można spoód wielu ofert last minute i all inclusive.

    Biuro Podróży Coral Travel Wezyr to gwarancja udanych wakacji. Jako jeden z nielicznych touroperatorów na polskim rynku wdrożył system zarządzania jakością i posiada certyfikat na zgodność z normą ISO 9001:2008. Jest laureatem nagród Fair Play Turystyki Polskiej 2012, Jakość Roku 2009 i 2010, a także szczególnego wyróżnienia Jakość Roku Srebro.


    Exim Tours

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Globales America to znakomity hotel dla każdego klienta. Każdy pokój jest z widokiem na morze. Piękna, piaszczysta plaża znajduje się zaraz obok hotelu. Globales Americas jest także świetnym punktem wypadowym do zwiedzania wyspy. Zdecydowanie polecamy, również ze względu na rewelacyjną opcję All Inclusive, świetne wyżywienie, bogatą infrastrukturę hotelu i doskonały program animacji. To gwarancja udanych wakacji na Majorce.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja w centrum kurortu Calas de Mallorca z barami, restauracjami i sklepami, tuz przy pięknej i piaszczystej plaży
    • bogaty program animacji dziennych i wieczornych
    • bardzo dobra i urozmaicona kuchnia, dobry wybór alkoholi w opcji all Inclusive do godziny 24:00

    Szukasz wakacji do Hiszpanii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    4* Hiszpania/Majorka

    Położenie

    - ok. 100 m od plaży - ok. 150 m od centrum - ok. 80 km od stolicy wyspy - ok. 60 km od lotniska - ok. 10 km od Porto Cristo

    Plaża

    - szeroka, piaszczysta - leżaki i parasole (płatne)

    Pokoje

    - klimatyzacja - TV-Sat, telefon, lodówka - sejf (płatny) - łazienka (WC, prysznic/wanna, suszarka do włosów) - balkon - wszystkie pokoje posiadają widok na morze

    Sport, Relaks, Rozrywka

    Bezpłatne - 2 baseny, leżaki i parasole - koszykówka - rzutki - animacje dzienne i wieczorne Płatne - bilard, automaty do gier - sporty wodne na plaży

    Dla dzieci

    - plac zabaw, mini klub, mini disco - animacje - brodzik - łóżeczko dla dziecka do 2 lat (na zapytanie)

    Wyżywienie

    All inclusive: śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu. W ciągu dnia lekkie przekąski, napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe serwowane są w godzinach 10:00-23:00.

    Restauracje i bary

    - restauracja główna - snack bar przy basenie, lobby bar - pizzeria, barbeque - kafeteria

    Dodatkowe informacje

    - Wi Fi (płatne) - pralnia - sala TV - wypożyczalnia samochodów - obiekt posiada 351 pokoi - hotel wyremontowany w 2013 roku - www.hotelesglobales.com Uwaga! Zgodnie z informacjami otrzymanymi z Parlamentu Balearów, z dniem 1 lipca 2016 roku wszyscy dorośli turyści (od 16 roku życia) przyjeżdżający na Majorkę zostaną objęci taxą klimatyczną. Nowy podatek będzie pobierany w hotelu podczas zakwaterowania. Wysokość opłaty została ustalona na kwotę 2,20   za dobę w hotelach 5*,  1,65 za dobę w hotelach 4*, 1,10   za dobę w hotelach 3*. Nowym podatkiem zostaną objęci wszyscy turyści, również Ci, którzy dokonali rezerwacji jeszcze przed wprowadzeniem podatku.

    Cena

    Cena zawiera (PLN): bilet lotniczy, zakwaterowanie w hotelu (doba hotelowa zaczyna się w dniu przyjazdu od godz. 14:00, kończy o godz. 12:00), transfer lotnisko - hotel - lotnisko; opiekę polskojęzycznego rezydenta (od maja do października); wyżywienie wg opisu, podatek VAT, obowiązkowe ubezpieczenie (KL I NW, BAGAŻU, ubezpieczenia od chorób przewlekłych Europaische Reiseversicherung AG Europejskie), opłaty lotniskowe.

    bagaż

    Warszawa, Katowice, Gdańsk, Wrocław  (przelot realizowany liniami czarterowymi) Cena zawiera bagaż podręczny 5 kg oraz bagaż główny 20 kg Kraków, Warszawa Modlin (przelot ralizowany liniami rejsowymi) Cena zawiera bagaż podręczny 10 kg (55x40x20) oraz małą torebkę (35x20x20), Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze; - 15 kg - 240 PLN - 20 kg - 336 PLN Uwaga! Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena może ulec zmianie.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

    Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

    Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

    Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.


    7 islands

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Globales America to znakomity hotel dla każdego klienta. Każdy pokój jest z widokiem na morze. Piękna, piaszczysta plaża znajduje się zaraz obok hotelu. Globales Americas jest także świetnym punktem wypadowym do zwiedzania wyspy. Zdecydowanie polecamy, również ze względu na rewelacyjną opcję All Inclusive, świetne wyżywienie, bogatą infrastrukturę hotelu i doskonały program animacji. To gwarancja udanych wakacji na Majorce.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja w centrum kurortu Calas de Mallorca z barami, restauracjami i sklepami, tuz przy pięknej i piaszczystej plaży
    • bogaty program animacji dziennych i wieczornych
    • bardzo dobra i urozmaicona kuchnia, dobry wybór alkoholi w opcji all Inclusive do godziny 24:00

    Szukasz wakacji do Hiszpanii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    4.5

    Region

    Hiszpania/Majorka/Cales de Mallorca

    Opinia 7islands

    Jeden z najpopularniejszych hoteli na Majorce, wyróżniający się bardzo dobrymi opiniami Klientów. Położony tuż przy zatoczce z piaszczystą plażą. Hotel polecany parom ze względu na położenie w spokojnej okolicy Calas de Mallorca oraz rozbudowaną formułę all inclusive.

    Położenie

    Na wschodnim wybrzeżu, w miejscowości Calas de Mallorca, ok. 50 m od centrum, ok. 70 km od stolicy wyspy, ok. 60 km od lotniska. Przystanek autobusowy znajduje się w pobliżu hotelu.

    Plaża

    Ok. 50 m od hotelu, piaszczysta, w zatoczce. Leżaki i parasole dodatkowo płatne, za ręczniki plażowe pobierany jest depozyt. Zejście do plaży po schodach.

    Hotel

    Odnowiony w 2016 roku hotel należący do hiszpańskiej sieci Hoteles Globales, składający się z ośmiopiętrowego budynku głównego oraz jednopiętrowego aneksu. Na terenie hotelu znajduje się lobby z całodobową recepcją, 4 windy, restauracja, pizzeria, 3 bary, Internet Wi-Fi w lobby (30 minut dziennie). Odpłatnie: Internet Wi-Fi (po wykorzystaniu limitu 30 minut), kącik internetowy, kantor, opieka medyczna (na zapytanie). Hotel posiada udogodnienia dla osób niepełnosprawnych. Kategoria lokalna 4*.

    Pokoje

    Hotel dysponuje 352 pokojami z łazienką i toaletą oraz balkonem lub tarasem. Wszystkie pokoje wyposażone są w klimatyzację, telewizję satelitarną, lodówkę, suszarkę do włosów. Odpłatnie: sejf, wentylator. Rodzaje pokoi: dwuosobowe o podwyższonym standardzie z bocznym widokiem na morze z możliwością 1 dostawki, dwuosobowe z frontalnym widokiem na morze z możliwością 1 dostawki (pokoje z frontalnym widokiem na morze znajdują się w aneksie).

    Wyżywienie

    All inclusive: 3 posiłki dziennie w formie bufetu: śniadania (07:30-10:00), obiady (13:00-15:00), kolacje (18:30-21:00). Przekąski dostępne są w barze przy basenie w godzinach 10:00-18:00 oraz w pizzerii w godzinach 12:00-24:00. W godzinach 10:00-24:00 w wybranych barach dostępne są lokalne alkohole i napoje bezalkoholowe. Markowe i importowane napoje alkoholowe oraz wszystkie zamówienia składane po godzinie 24:00 są dodatkowo płatne.

    Sport i rozrywka

    Bezpłatnie: 2 baseny z wodą słodką (leżaki i parasole bezpłatne), taras słoneczny, animacje dzienne i wieczorne, kort tenisowy, mini piłka nożna, tenis stołowy. Odpłatnie: bilard, sporty wodne na plaży.

    Dla dzieci

    Brodzik, plac zabaw, mini klub, łóżeczka do spania (dla dzieci do lat 2, na zapytanie).

    Kontakt do hotelu

    www.hotelesglobales.com / Tel.: 00 34 971 833 710

    *

    Podane w ofercie godziny serwowania posiłków oraz funkcjonowanie poszczególnych elementów infrastruktury hotelowej mogą ulegać nieznacznym zmianom ze względu na sezonowość, warunki pogodowe, prośby Gości lub siły wyższe, na które hotelarz nie będzie miał wpływu.

    **

    Informujemy, że podatek ekologiczny wprowadzony w dniu 22.03.2016 r przez Parlament Balearów i obowiązujący od dnia 01.07.2016 r w tym hotelu będzie wynosił 1,5 euro/osoba/dzień. Do podanej stawki należy doliczyć 10% podatku VAT. Dzieci poniżej 16 lat są zwolnione z podatku. Podatek będzie płatny na recepcji hotelu/apartamentu podczas zameldowania.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży 7islands. Jest ono nowoczesnym i dynamicznie rozwijającym organizatorem wakacji działającym na polskim rynku od 2008 roku. Oferuje bardzo bogatą bazę hotelową w najpopularniejszych miejscach wakacyjnego wypoczynku - na wyspach w Grecji: Krecie, Rodos, Kos i Zakynhos oraz na hiszpańskiej Majorce. Dzięki temu klienci mają gwarancję znalezienia oferty spełniającej ich wszystkie oczekiwania.

    Pracownicy Biuro Podróży 7islands dokładają wszelkich starań aby oferowane usługi były na najwyższym poziomie, a współpraca z zagranicznymi kontrahentami przebiegała pomyślnie i z korzyścią dla wspólnych klientów.

    Z myślą o dzieciach, Biuro Podróży 7islands, stworzyło sieć klubów animacyjnych 7friends, gdzie pod opieką wykwalifikowanych, polskojęzycznych animatorów, najmłodsi turyści mogą spędzić wymarzone wakacje. Wybór hotelu z klubem animacyjnym 7friends, to doskonały pomysł na udany rodzinne wakacje all inclusive.

    Od początku swojej działalności Biuro Podróży 7islands jest członkiem Polskiej Izby Turystyki i z roku na rok zdobywa coraz większe zaufanie klientów.


    Neckermann

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Globales America to znakomity hotel dla każdego klienta. Każdy pokój jest z widokiem na morze. Piękna, piaszczysta plaża znajduje się zaraz obok hotelu. Globales Americas jest także świetnym punktem wypadowym do zwiedzania wyspy. Zdecydowanie polecamy, również ze względu na rewelacyjną opcję All Inclusive, świetne wyżywienie, bogatą infrastrukturę hotelu i doskonały program animacji. To gwarancja udanych wakacji na Majorce.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja w centrum kurortu Calas de Mallorca z barami, restauracjami i sklepami, tuz przy pięknej i piaszczystej plaży
    • bogaty program animacji dziennych i wieczornych
    • bardzo dobra i urozmaicona kuchnia, dobry wybór alkoholi w opcji all Inclusive do godziny 24:00

    Szukasz wakacji do Hiszpanii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ****

    Region

    Majorka, Hiszpania

    UWAGA!

    Od 1.07.2016 wszystkich turystów na Balearach obowiązuje podatek turystyczny, który należy uiścić na miejscu w recepcji hotelowej. Jego wysokość zależy od kategorii zarezerwowanego obiektu, długości i terminu pobytu. W sezonie od 1.05 do 31.10 opłata wynosi 0,50 - 2,00 EUR za dobę plus 10% VAT, poza sezonem od 1.11-30.04 50% stawki. Od 9-go dnia pobytu pobierane jest 50% stawki za dzień. Dzieci poniżej 16 roku życia są zwolnione z podatku. Brak transferu i opieki rezydenta!

    Położenie

    do centrum ok. 150 m. Sklepy, restauracje i bary w pobliżu. Przystanek autobusowy przed hotelem. Connected service w języku polskim.

    Plaża

    od piaszczystej plaży Cala Domingos oddzielony ulicą. Leżaki i parasole za opłatą.

    Wyposażenie

    327 pokoi w odnowionym budynku głównym i 45 pokoi w budynku bocznym, 8 pięter, windy. Lobby z recepcją, salon, pokój telewizyjny, 2 restauracje, 3 bary. W ogrodzie 2 baseny, taras słoneczny, bar przy basenie. Leżaki i parasole przy basenie bez opłaty. www.hotelesglobales.com

    Dostęp do internetu

    WI-FI za opłatą.

    Kategoria lokalna

    4 gwiazdki. 

    Zakwaterowanie

    Pokoje dwuosobowe superior (A1-3A): wyremontowane; klimatyzacja, odpłatny sejf, telefon, TV sat., balkon z widokiem na morze. Wanna, prysznic, WC. Wariant ekonomiczny (A2-3S); wyremontowane; bez balkonu, wyposażone jak A2A. Pokoje rodzinne superior (A2-4C): wyremontowane;1 łóżko podwójne i 2 mniejsze łóżka pojedyncze, niektóre  z oddzielną sypialnią, poza tym wyposażone jak pokoje dwuosobowe superior. Pokoje czteroosobowe (A2-4B): przed remontem; w budynku bocznym. 

    Sport

    koszykówka, siatkówka, strzelanie z łuku, tenis stołowy, aerobik w wodzie, kort tenisowy. Za opłatą: bilard.

    Dzieci

    brodzik, plac zabaw. Łóżeczko dla dziecka do 2 lat bez opłaty.

    Rozrywka

    program animacyjny w ciągu dnia i wieczorem.

    All Inclusive

    3 posiłki w formie bufetu. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe do 24:00. Po południu przekąski, kawa, herbata i ciastka. W sezonie grill w godz.18:30 do 21:30. Raz w tygodniu paella, sangria i zabawy.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

    Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

    Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.


    Mapa Hotelu Globales America
    Zdjęcia lokalizacji (Hiszpania / Majorka)
    Popularny kurort na północy wyspy Majorka w Hiszpanii
    Stolica wyspy Majorka i całego archipelagu Balearów czyli Palma de Mallorca
    Es Trenc to królowa plaż na Majorce, długa na 4 kilometry piaszczysta plaża
    Cala Ratjada na Majorce w Hiszpanii
    Deia to oaza ciszy i spokoju na Majorce w Hiszpanii
    Cap de Formentor Mallorca
    Malownicza Cala D'Or na Majorce w Hiszpanii
    Kurort Paguera z ładną plażą i licznymi sklepami, barami na Majorce
    Rozrywkowy kurort na Majorce - Magaluf
    Malowniczy Port Du Soller na zachodzie wyspy Majorka w Hiszpanii
    Port Sa Calobra na Majorce w Hiszpanii
    Górska miejscowość Valldemossa w której mieszkał Chopin, Majorka
    Miejscowość wypoczynkowa Can Picafort na Majorce w Hiszpanii
    El Arenal i Playa de Palma na Majorce
    Smocze Jaskinie na wyspie Majorka
    Pasmo górskie Sierra de Tramuntana na wyspie Majorka
    Filmy hotelu Globales America:
    Zapraszamy do zapoznania się z filmem z hotelu Globales America!
    https://youtu.be/pTXrHZKGQyk
    Opinie z Traveligo.pl

    Opinie o Hotelu Globales America

    5.0
    zdecydowanie polecam

    Hotel jest bajecznie usytuowany, wszystkie pokoje z widokiem na morze. Pokoje czyste, codzienna zmiana ręczników i pościeli (czyli prześcieradeł, bo one służą jako okrycia), klimatyzacja indywidualna, sprawna. Jedzenie pyszne i w obłąkanych ilościach, personel miły i życzliwy. Duże baseny czyściutkie, woda w zatoczce w kolorze z reklam telewizyjnych, również idealnie czysta. Byłam z mężem - bez dzieci, więc animacje hotelowe raczej mnie nie interesowały, ale zarejestrowałam że były, a sama zachwyciłam się pokazem sztuczek w wykonaniu kilku pięknych papug ar zaproszonych na jeden z wieczorów. Miejscowość niewielka i cicha, nie dla osób spragnionych nocnego życia i nocnych rozrywek, warto wypożyczyć samochód i pozwiedzać wyspę.

    POLECAM:
    rodzinom z dziećmi, na romantyczne wakacje, osobom ceniącym spokój
    Podsumowanie: zdecydowanie polecam
    5.0
    Opinie z HolidayCheck
    Szczegóły oceny hotelu Globales America:
    • Lokalizacja
      5
    • Hotel
      4.4
    • Pokoje
      4.7
    • Wyżywienie
      3.9
    • Atrakcje
      i sport
      3.8
    • Obsługa
      4.6
    HolidayCheck
    Ocena Globales America:
    4.4 / 6

    Polecam ! 2017-10-22
    Szczegóły oceny hotelu Globales America:
    • Lokalizacja
      5.4
    • Pokoje
      5.8
    • Wyżywienie
      5.3
    • Atrakcje
      4.7
    • Obsługa
      5.7

    Największy atut hotelu to zdecydowanie jego położenie na klifie i możliwość podziwiania widoku z każ...
    więcej

    5.3
    Miejsce, do którego chce się wracać! 2017-09-25
    Szczegóły oceny hotelu Globales America:
    • Lokalizacja
      6.0
    • Pokoje
      6.0
    • Wyżywienie
      6.0
    • Atrakcje
      6.0
    • Obsługa
      6.0

    6.0
    Wspaniały pobyt w Hotelu Globales :) 2017-08-29
    Szczegóły oceny hotelu Globales America:
    • Lokalizacja
      6.0
    • Pokoje
      5.0
    • Wyżywienie
      5.0
    • Atrakcje
      6.0
    • Obsługa
      5.0

    5.5
    Hotel z pięknym widokiem! 2017-08-08
    Szczegóły oceny hotelu Globales America:
    • Lokalizacja
      5.6
    • Pokoje
      5.5
    • Wyżywienie
      5.0
    • Atrakcje
      5.3
    • Obsługa
      5.8

    Na wakacje, wraz z mamą i siostrą poleciałyśmy z biurem podróży Net Holiday, które jak na...
    więcej

    5.4
    Super hotel! Niezapomniane wakacje :) 2017-08-04
    Szczegóły oceny hotelu Globales America:
    • Lokalizacja
      5.2
    • Pokoje
      5.8
    • Wyżywienie
      6.0
    • Atrakcje
      6.0
    • Obsługa
      5.5

    5.7
    Super miejsce 2008-06-15
    Szczegóły oceny hotelu Globales America:
    • Lokalizacja
      5.5
    • Pokoje
      5.0
    • Wyżywienie
      5.5
    • Atrakcje
      4.5
    • Obsługa
      5.0

    5.1
    Swietny hotel napewno tam kiedys wroce 2008-06-24
    Szczegóły oceny hotelu Globales America:
    • Lokalizacja
      5.0
    • Pokoje
      5.0
    • Wyżywienie
      5.0
    • Atrakcje
      5.0
    • Obsługa
      5.0

    5.0
    Hotel rewelacja! polecam w 100% 2008-07-05
    Szczegóły oceny hotelu Globales America:
    • Lokalizacja
      6.0
    • Pokoje
      6.0
    • Wyżywienie
      6.0
    • Atrakcje
      6.0
    • Obsługa
      6.0

    Hotel godny polecenia. Pokoje codziennie sprzątane, jedzenie wyśmienite i w ogromnych ilościach. Prz...
    więcej

    6.0
    Hotel america- jakość i staysfakcja 2008-07-31
    Szczegóły oceny hotelu Globales America:
    • Lokalizacja
      6.0
    • Pokoje
      5.8
    • Wyżywienie
      6.0
    • Atrakcje
      6.0
    • Obsługa
      5.8

    Witam, pełna obaw wybrałam się z rodziną,i jesetm bardzo zadowolona. Hotel jest bardzo dobrze nastaw...
    więcej

    5.9
    Hotel godny polecenia 2008-08-04
    Szczegóły oceny hotelu Globales America:
    • Lokalizacja
      4.8
    • Pokoje
      4.3
    • Wyżywienie
      4.5
    • Atrakcje
      4.3
    • Obsługa
      4.8

    Zalety: - organizacja czasu wolnego (animacje), z 13 wieczorów nie podobał mi się tylko 1 wieczór ...
    więcej

    4.6
    Hotel America 2008-08-08
    Szczegóły oceny hotelu Globales America:
    • Lokalizacja
      5.0
    • Pokoje
      5.0
    • Wyżywienie
      5.8
    • Atrakcje
      6.0
    • Obsługa
      4.5

    Uwagi jw. bez zastrzeżeń. Warunki komfortowe, położenie piękne, jedzenie smaczne i dobre. Polecam. ...
    więcej

    5.3
    Super miejsce 2008-08-25
    Szczegóły oceny hotelu Globales America:
    • Lokalizacja
      6.0
    • Pokoje
      6.0
    • Wyżywienie
      6.0
    • Atrakcje
      4.0
    • Obsługa
      5.5

    5.5
    Bardzo fajny hotel 2008-08-25
    Szczegóły oceny hotelu Globales America:
    • Lokalizacja
      6.0
    • Pokoje
      5.5
    • Wyżywienie
      4.5
    • Atrakcje
      3.5
    • Obsługa
      4.5

    4.9
    Bardzo dobry 2008-11-02
    Szczegóły oceny hotelu Globales America:
    • Lokalizacja
      6.0
    • Pokoje
      6.0
    • Wyżywienie
      6.0
    • Atrakcje
      6.0
    • Obsługa
      6.0

    Hotel położony blisko plaży, czystość i porządek pierwsza klasa. Obsługa hotelowa rewelacyjna. Kont...
    więcej

    5.9
    Dobry hotel 2008-11-04
    Szczegóły oceny hotelu Globales America:
    • Lokalizacja
      4.8
    • Pokoje
      5.8
    • Wyżywienie
      5.5
    • Atrakcje
      5.3
    • Obsługa
      5.7

    Hotel polozony przy plazy. Lezaki przy basenie. Mnostwo jedzenia w wersji all inclusive, kilka barow...
    więcej

    5.4
    Goraco polecam 2008-12-11
    Szczegóły oceny hotelu Globales America:
    • Lokalizacja
      6.0
    • Pokoje
      6.0
    • Wyżywienie
      6.0
    • Atrakcje
      5.7
    • Obsługa
      5.3

    Hotel godny polecenia. Zasługuje na swoje gwiazdki. Obsluga mila. Bardzo blisko do plazy. Duzo sklep...
    więcej

    5.8
    Hotel wart swojej ceny 2009-02-23
    Szczegóły oceny hotelu Globales America:
    • Lokalizacja
      5.2
    • Pokoje
      4.0
    • Wyżywienie
      5.8
    • Atrakcje
      4.8
    • Obsługa
      5.8

    Plusy: Hotel dobrze utrzymany, czysty, dobre jedzenie (all inclusive), miła, kompetentna obsługa, ła...
    więcej

    5.2
    Dobry hotel 2009-05-16
    Szczegóły oceny hotelu Globales America:
    • Lokalizacja
      5.0
    • Pokoje
      4.8
    • Wyżywienie
      5.8
    • Atrakcje
      5.0
    • Obsługa
      5.0

    Hotel wybitnie dla ludzi młodych z dużym poczuciem "wakacyjnego luzu". Goście z różnych stron świata...
    więcej

    5.1
    Wczasy rodzinne - jak najbardziej 2009-05-19
    Szczegóły oceny hotelu Globales America:
    • Lokalizacja
      4.0
    • Pokoje
      4.0
    • Wyżywienie
      5.0
    • Atrakcje
      5.0
    • Obsługa
      4.0

    4.4
    Bardzo ładny hotel 2009-06-22
    Szczegóły oceny hotelu Globales America:
    • Lokalizacja
      5.6
    • Pokoje
      5.5
    • Wyżywienie
      6.0
    • Atrakcje
      5.0
    • Obsługa
      6.0

    Polecam ten hotel. Pomimo trzech gwiazdek standard na wyższym poziomie, fachowa i miła obsługa, supe...
    więcej

    5.6
    Dobry i najbliżej plaży 2009-06-24
    Szczegóły oceny hotelu Globales America:
    • Lokalizacja
      6.0
    • Pokoje
      4.5
    • Wyżywienie
      5.0
    • Atrakcje
      4.5
    • Obsługa
      5.3

    najbliżej położony hotel przy plaży ma 8 pięter i kilka tarasów na jednym z nich jest brodzik dla dz...
    więcej

    5.2
    Powyżej oczekiwań! 2009-09-03
    Szczegóły oceny hotelu Globales America:
    • Lokalizacja
      6.0
    • Pokoje
      6.0
    • Wyżywienie
      5.0
    • Atrakcje
      5.0
    • Obsługa
      6.0

    5.5
    Bardzo fajny hotel 2009-09-06
    Szczegóły oceny hotelu Globales America:
    • Lokalizacja
      4.5
    • Pokoje
      5.0
    • Wyżywienie
      6.0
    • Atrakcje
      5.0
    • Obsługa
      6.0

    5.2
    Hotel na poziomie 2009-09-12
    Szczegóły oceny hotelu Globales America:
    • Lokalizacja
      6.0
    • Pokoje
      4.5
    • Wyżywienie
      4.0
    • Atrakcje
      3.5
    • Obsługa
      4.0

    4.5
    Godny polecenia! 2009-09-19
    Szczegóły oceny hotelu Globales America:
    • Lokalizacja
      5.5
    • Pokoje
      4.0
    • Wyżywienie
      4.5
    • Atrakcje
      4.5
    • Obsługa
      4.5

    4.7
    Hiszpania-Majorka 2010-08-27
    Szczegóły oceny hotelu Globales America:
    • Lokalizacja
      5.0
    • Pokoje
      5.0
    • Wyżywienie
      6.0
    • Atrakcje
      2.0
    • Obsługa
      6.0

    4.7
    Super hotel America 2010-08-31
    Szczegóły oceny hotelu Globales America:
    • Lokalizacja
      6.0
    • Pokoje
      5.0
    • Wyżywienie
      6.0
    • Atrakcje
      6.0
    • Obsługa
      6.0

    5.8
    Zawiedziona 2010-09-02
    Szczegóły oceny hotelu Globales America:
    • Lokalizacja
      2.5
    • Pokoje
      5.0
    • Wyżywienie
      3.0
    • Atrakcje
      5.0
    • Obsługa
      4.0

    Miejsce nudne,ładny tylko widok z balkonu na morze.Nie polecam tego hotelu ani tego mijsca.Przy base...
    więcej

    3.9
    Uroczy zakątek, spokój, ciepłe morze, łądna plaża 2010-09-11
    Szczegóły oceny hotelu Globales America:
    • Lokalizacja
      5.0
    • Pokoje
      6.0
    • Wyżywienie
      5.5
    • Atrakcje
      5.3
    • Obsługa
      5.5

    Nie zastanawiaj się, Majorka warta jest grzechu!Piękne plaże,widok na morze z okien hotelu-że dech z...
    więcej

    5.5
    Wymarzony hotel 2010-09-16
    Szczegóły oceny hotelu Globales America:
    • Lokalizacja
      6.0
    • Pokoje
      6.0
    • Wyżywienie
      6.0
    • Atrakcje
      6.0
    • Obsługa
      6.0

    6.0
    Majorka - raj na ziemi 2010-09-30
    Szczegóły oceny hotelu Globales America:
    • Lokalizacja
      6.0
    • Pokoje
      6.0
    • Wyżywienie
      6.0
    • Atrakcje
      5.0
    • Obsługa
      6.0

    5.8
    Godny polecenia 2010-10-11
    Szczegóły oceny hotelu Globales America:
    • Lokalizacja
      6.0
    • Pokoje
      6.0
    • Wyżywienie
      6.0
    • Atrakcje
      6.0
    • Obsługa
      6.0

    6.0
    Świetny hotel! 2010-10-14
    Szczegóły oceny hotelu Globales America:
    • Lokalizacja
      5.0
    • Pokoje
      6.0
    • Wyżywienie
      4.0
    • Atrakcje
      5.0
    • Obsługa
      6.0

    5.2
    Hotel jest the best 2010-11-04
    Szczegóły oceny hotelu Globales America:
    • Lokalizacja
      6.0
    • Pokoje
      5.3
    • Wyżywienie
      5.3
    • Atrakcje
      5.5
    • Obsługa
      6.0

    Hotel usytuowany bezposrednio przy plazy.Jedzenie bardzo dobre ,smakowało mi nie narzekałem.. Plaża ...
    więcej

    5.7
    Opinia o Hotelu America 2010-12-21
    Szczegóły oceny hotelu Globales America:
    • Lokalizacja
      6.0
    • Pokoje
      4.0
    • Wyżywienie
      4.0
    • Atrakcje
      5.0
    • Obsługa
      6.0

    5.0
    Ameryka to to nie jest 2011-01-03
    Szczegóły oceny hotelu Globales America:
    • Lokalizacja
      6.0
    • Pokoje
      3.0
    • Wyżywienie
      5.0
    • Atrakcje
      4.0
    • Obsługa
      4.0

    4.3
    Super położenie, piękne widoki, dobra jakość 2011-07-11
    Szczegóły oceny hotelu Globales America:
    • Lokalizacja
      5.6
    • Pokoje
      5.8
    • Wyżywienie
      5.8
    • Atrakcje
      5.5
    • Obsługa
      6.0

    Zdecydowanie hotel wart swoich 4 gwiazdek otrzymanych w kwietniu, bardzo dobra jakość usługi biura t...
    więcej

    5.7
    Raj na ziemi 2011-07-30
    Szczegóły oceny hotelu Globales America:
    • Lokalizacja
      5.8
    • Pokoje
      5.3
    • Wyżywienie
      5.8
    • Atrakcje
      5.5
    • Obsługa
      5.7

    spędziłam w tym hotelu tydzień w czerwcu razem z 15 letnią córką.byłyśmy zachwycone.spokojna okoli...
    więcej

    5.7
    Jak najbardziej polecam! 2011-08-02
    Szczegóły oceny hotelu Globales America:
    • Lokalizacja
      5.0
    • Pokoje
      6.0
    • Wyżywienie
      6.0
    • Atrakcje
      4.0
    • Obsługa
      6.0

    5.5
    Super wakacje 2011-09-04
    Szczegóły oceny hotelu Globales America:
    • Lokalizacja
      5.4
    • Pokoje
      5.8
    • Wyżywienie
      5.8
    • Atrakcje
      5.3
    • Obsługa
      6.0

    Wyjazd bardzo udany, hotel spełnił nasze oczekiwania w 100% smacz i czysta. Leżaki na plaży cena oko...
    więcej

    5.7
    Wart polecenia. Hiszpańskei wakacje w Ameryce 2011-09-22
    Szczegóły oceny hotelu Globales America:
    • Lokalizacja
      6.0
    • Pokoje
      5.0
    • Wyżywienie
      5.3
    • Atrakcje
      5.0
    • Obsługa
      5.8

    Polecam ten hotel, byly to nasze dotychczas najlepsze wakacje!!! Blisko plaza, sklepy, przystanek au...
    więcej

    5.5
    Hotel godny polecenia 2012-02-25
    Szczegóły oceny hotelu Globales America:
    • Lokalizacja
      6.0
    • Pokoje
      4.0
    • Wyżywienie
      6.0
    • Atrakcje
      4.0
    • Obsługa
      5.0

    5.0
    Wart polecenia ! 2012-06-11
    Szczegóły oceny hotelu Globales America:
    • Lokalizacja
      6.0
    • Pokoje
      6.0
    • Wyżywienie
      6.0
    • Atrakcje
    • Obsługa
      6.0

    6.0
    Hotel wart swoich 4* 2012-06-26
    Szczegóły oceny hotelu Globales America:
    • Lokalizacja
      6.0
    • Pokoje
      5.0
    • Wyżywienie
      6.0
    • Atrakcje
      5.0
    • Obsługa
      6.0

    5.7
    Znakomity hotel w Callas de Mallorca 2012-06-30
    Szczegóły oceny hotelu Globales America:
    • Lokalizacja
      5.0
    • Pokoje
      5.0
    • Wyżywienie
      6.0
    • Atrakcje
      5.0
    • Obsługa
      5.0

    5.3
    7Islads, hotel super, polecam 2012-07-08
    Szczegóły oceny hotelu Globales America:
    • Lokalizacja
      6.0
    • Pokoje
      6.0
    • Wyżywienie
      6.0
    • Atrakcje
      6.0
    • Obsługa
      6.0

    dopiero co wróciłem z wakacji w tym właśnie hotelu , powiem krótko było ok , jedynym minusem to zby...
    więcej

    6.0
    Hotel taki sobie, ale okolica i morze piękne. 2012-08-15
    Szczegóły oceny hotelu Globales America:
    • Lokalizacja
      6.0
    • Pokoje
      2.0
    • Wyżywienie
      4.0
    • Atrakcje
    • Obsługa
      5.0

    4.2
    Pięknie położony 2012-08-23
    Szczegóły oceny hotelu Globales America:
    • Lokalizacja
      6.0
    • Pokoje
      5.0
    • Wyżywienie
      6.0
    • Atrakcje
      5.0
    • Obsługa
      6.0

    5.7
    Piękna plaża 2012-08-27
    Szczegóły oceny hotelu Globales America:
    • Lokalizacja
      6.0
    • Pokoje
      5.0
    • Wyżywienie
      6.0
    • Atrakcje
      4.0
    • Obsługa
      5.0

    5.2
    Hotel godny polecenia! Najlepsze wakacje! 2012-09-19
    Szczegóły oceny hotelu Globales America:
    • Lokalizacja
      5.0
    • Pokoje
      6.0
    • Wyżywienie
      5.0
    • Atrakcje
      5.0
    • Obsługa
      6.0

    5.5
    Wielki zawód i rozczarowanie! 2012-10-02
    Szczegóły oceny hotelu Globales America:
    • Lokalizacja
      6.0
    • Pokoje
      4.0
    • Wyżywienie
      4.0
    • Atrakcje
      1.0
    • Obsługa
      1.0

    3.2
    Żadne 4 gwiazdki to pomyłka, nie wart tej ceny 2012-10-22
    Szczegóły oceny hotelu Globales America:
    • Lokalizacja
      6.0
    • Pokoje
      5.0
    • Wyżywienie
      1.0
    • Atrakcje
      4.0
    • Obsługa
      5.0

    4.2
    Adekwatny do ceny 2013-04-10
    Szczegóły oceny hotelu Globales America:
    • Lokalizacja
      5.0
    • Pokoje
      5.0
    • Wyżywienie
      4.0
    • Atrakcje
      3.0
    • Obsługa
      5.0

    4.3
    Super hotel dla niewynagających! 2013-06-28
    Szczegóły oceny hotelu Globales America:
    • Lokalizacja
      5.2
    • Pokoje
      5.0
    • Wyżywienie
      6.0
    • Atrakcje
      6.0
    • Obsługa
      6.0

    Hotel rzeczywiście starszy, ale na wczasy nie jedzie sie żeby spedzać czas w pokoju. Jedzenie wyśmie...
    więcej

    5.6
    Bardzo fajny Hotel 2013-08-12
    Szczegóły oceny hotelu Globales America:
    • Lokalizacja
      6.0
    • Pokoje
      5.0
    • Wyżywienie
      4.0
    • Atrakcje
      4.0
    • Obsługa
      5.0

    4.8
    Udany pobyt, cudne wakacje, polecam 2013-08-15
    Szczegóły oceny hotelu Globales America:
    • Lokalizacja
      6.0
    • Pokoje
      6.0
    • Wyżywienie
      5.3
    • Atrakcje
      5.5
    • Obsługa
      6.0

    Hotel nieco starszy z zewnatz natomias po wejsciu do srodka przekonuje bardzo do siebie:) pokoje prz...
    więcej

    5.8
    Hotel bez rewelacji przy pięknej plaży! 2013-08-16
    Szczegóły oceny hotelu Globales America:
    • Lokalizacja
      5.0
    • Pokoje
      5.0
    • Wyżywienie
      3.0
    • Atrakcje
      3.0
    • Obsługa
      3.0

    3.8
    Hotel, który nas nie zawiódł! 2013-09-02
    Szczegóły oceny hotelu Globales America:
    • Lokalizacja
      5.8
    • Pokoje
      5.3
    • Wyżywienie
      5.0
    • Atrakcje
      5.7
    • Obsługa
      6.0

    Na Majorce byliśmy pierwszy raz ale tym razem wszystko odpowiadało opisowi hotelu w przeciwieństwie ...
    więcej

    5.4
    Czy na pewno warto? 2013-10-06
    Szczegóły oceny hotelu Globales America:
    • Lokalizacja
      5.0
    • Pokoje
      4.0
    • Wyżywienie
      4.0
    • Atrakcje
      3.0
    • Obsługa
      4.0

    3.8
    Globales America -wspaniały wybór. 2014-05-12
    Szczegóły oceny hotelu Globales America:
    • Lokalizacja
      5.8
    • Pokoje
      6.0
    • Wyżywienie
      6.0
    • Atrakcje
      5.0
    • Obsługa
      5.8

    Najlepszy wypoczynek w przyjaznej cenie !!!! Polacy w hotelu są narodowością niszową przeważają Angl...
    więcej

    5.7
    All inclusive w pięknej okolicy 2014-06-07
    Szczegóły oceny hotelu Globales America:
    • Lokalizacja
      5.6
    • Pokoje
      5.0
    • Wyżywienie
      5.0
    • Atrakcje
      5.7
    • Obsługa
      6.0

    Hotel Globales America to duży hotel położony w pięknej miejscowości Callas de Mallorca. Hotel oferu...
    więcej

    5.4
    Fajne miejsce, ale trochę głośne 2014-08-12
    Szczegóły oceny hotelu Globales America:
    • Lokalizacja
      4.5
    • Pokoje
      4.0
    • Wyżywienie
      4.5
    • Atrakcje
      4.0
    • Obsługa
      4.0

    hotel polozony w ladnym miejscu przy fajnej plazy z super widokami na morze i zatoke Wybrzeże klifow...
    więcej

    4.3
    Więcej minusów aniżeli plusów 2014-08-12
    Szczegóły oceny hotelu Globales America:
    • Lokalizacja
      1.0
    • Pokoje
      1.0
    • Wyżywienie
      1.0
    • Atrakcje
      1.0
    • Obsługa
      2.0

    1.3
    Wymarzone wakacje, jak w bajce 2014-08-31
    Szczegóły oceny hotelu Globales America:
    • Lokalizacja
      6.0
    • Pokoje
      6.0
    • Wyżywienie
      6.0
    • Atrakcje
      5.0
    • Obsługa
      5.0

    5.7
    Majorka - wczasy marzeń, hotel spełnił oczekiwania 2014-09-11
    Szczegóły oceny hotelu Globales America:
    • Lokalizacja
      6.0
    • Pokoje
      5.0
    • Wyżywienie
      6.0
    • Atrakcje
    • Obsługa
      6.0

    5.8
    Hotel wart polecenia 2015-01-06
    Szczegóły oceny hotelu Globales America:
    • Lokalizacja
      4.0
    • Pokoje
      4.0
    • Wyżywienie
      6.0
    • Atrakcje
      4.0
    • Obsługa
      5.0

    4.7
    America zachwyca widokiem na morze i piękną plażę. 2015-03-22
    Szczegóły oceny hotelu Globales America:
    • Lokalizacja
      5.8
    • Pokoje
      5.3
    • Wyżywienie
      5.0
    • Atrakcje
      6.0
    • Obsługa
      6.0

    Hotel Globales America zachwyca widokiem na morze i piękną plażę. To zdecydowanie najlepszy hotel w ...
    więcej

    5.6
    Fajny, czysty hotel w malowniczej miejscowości 2015-07-06
    Szczegóły oceny hotelu Globales America:
    • Lokalizacja
      5.8
    • Pokoje
      6.0
    • Wyżywienie
      6.0
    • Atrakcje
      5.5
    • Obsługa
      6.0

    ogólnie polecam, pokoje tak jak stronie hotelu - wszystkie z pięknym widokiem na morze, codzienne an...
    więcej

    5.8
    Najlepszy hotel w jakim byłam 2015-08-06
    Szczegóły oceny hotelu Globales America:
    • Lokalizacja
      5.8
    • Pokoje
      6.0
    • Wyżywienie
      6.0
    • Atrakcje
      6.0
    • Obsługa
      6.0

    Hotel spełnia wszystkie obietnice i oczekiwania. Warunki pobytu doskonałe. Jedzenie pyszne. Okolica ...
    więcej

    6.0
    Polecam na 3+ 2015-09-09
    Szczegóły oceny hotelu Globales America:
    • Lokalizacja
      4.3
    • Pokoje
      5.5
    • Wyżywienie
      4.0
    • Atrakcje
      4.0
    • Obsługa
      4.5

    hotel blisko przepięknej plaży- ogromny plus. jedzenie zazwyczaj to samo, ze 3-4 razy zupełnie odpuś...
    więcej

    4.5
    Miłe wspomnienia ! 2016-06-08
    Szczegóły oceny hotelu Globales America:
    • Lokalizacja
      4.4
    • Pokoje
      4.5
    • Wyżywienie
      4.5
    • Atrakcje
      4.3
    • Obsługa
      4.8

    Głównym atutem hotelu jest jego położenie,tzn na klifie.Na wyróżnienie zasługują też wyremontowane p...
    więcej

    4.5
    Polecam dla rodzin z dziećmi 2016-07-04
    Szczegóły oceny hotelu Globales America:
    • Lokalizacja
      5.3
    • Pokoje
      5.0
    • Wyżywienie
      6.0
    • Atrakcje
      5.3
    • Obsługa
      5.7

    Byłam w tym hotelu na przełomie czerwca/lipca 2016 z córką. Dostałyśmy pokój po remoncie, na ósmym p...
    więcej

    5.6
    Okropny hotel 2016-07-09
    Szczegóły oceny hotelu Globales America:
    • Lokalizacja
      5.0
    • Pokoje
      1.0
    • Wyżywienie
      1.0
    • Atrakcje
      1.0
    • Obsługa
      1.0

    1.7
    Najlepszy hotel w jakim byliśmy! 2016-08-09
    Szczegóły oceny hotelu Globales America:
    • Lokalizacja
      6.0
    • Pokoje
      6.0
    • Wyżywienie
      6.0
    • Atrakcje
      6.0
    • Obsługa
      6.0

    6.0
    Cudowny hotel. 2016-08-16
    Szczegóły oceny hotelu Globales America:
    • Lokalizacja
      6.0
    • Pokoje
      6.0
    • Wyżywienie
      6.0
    • Atrakcje
      6.0
    • Obsługa
      5.8

    Spędziliśmy na Majorce 7 cudownych dni. Hotel Globales America godny polecenia. Przestronne pokoje z...
    więcej

    6.0
    Polecam hotel na udany urlop 2016-09-11
    Szczegóły oceny hotelu Globales America:
    • Lokalizacja
      5.0
    • Pokoje
      5.0
    • Wyżywienie
      6.0
    • Atrakcje
      4.0
    • Obsługa
      6.0

    5.3
    Idealny! 2017-05-24
    Szczegóły oceny hotelu Globales America:
    • Lokalizacja
      6.0
    • Pokoje
      6.0
    • Wyżywienie
      6.0
    • Atrakcje
      6.0
    • Obsługa
      6.0

    6.0
    Nie dla rodzin z niemowlakami i niepełnosprawnych 2017-06-13
    Szczegóły oceny hotelu Globales America:
    • Lokalizacja
      5.0
    • Pokoje
      5.5
    • Wyżywienie
      5.0
    • Atrakcje
      5.3
    • Obsługa
      4.7

    Wybrałyśmy się do tego hotelu z koleżanką i dwójką dzieci. Mój synek jeszcze nawet nie siedzi samodz...
    więcej

    5.0

    Globales America - możliwości zakwaterowania:

    Doppelzi Superior Economy
    Doppelzimmer Superior
    Doppelz,Balkon,Meerblick
    Pokój 2-osobowy z widokiem na morze
    Pokój 2-osobowy z widokiem na morze
    Einzelz,Doppelz Alleinnut
    Familienz,Balkon,Meerblic

    Globales America - Możliwości wyżywienia:


    Globales America - miasta wylotu:


    Masz pytania o Hotel Globales America? Zadzwoń lub napisz!

    Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00