cellphone

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-19:00; sob.-nd. 10:00-16:00

Wakacje Last Minute
  • Hotel Coral Sea Holiday Village, Morze Czerwone
  • Hotel Coral Sea Holiday Village, Morze Czerwone
  • Hotel Coral Sea Holiday Village, Morze Czerwone
  • Hotel Coral Sea Holiday Village, Morze Czerwone
  • Hotel Coral Sea Holiday Village, Morze Czerwone
  • Hotel Coral Sea Holiday Village, Morze Czerwone
  • Hotel Coral Sea Holiday Village, Morze Czerwone
  • Hotel Coral Sea Holiday Village, Morze Czerwone
  • Hotel Coral Sea Holiday Village, Morze Czerwone
  • Hotel Coral Sea Holiday Village, Morze Czerwone
  • Hotel Coral Sea Holiday Village, Morze Czerwone
  • Hotel Coral Sea Holiday Village, Morze Czerwone
  • Hotel Coral Sea Holiday Village, Morze Czerwone
  • Hotel Coral Sea Holiday Village, Morze Czerwone
  • Hotel Coral Sea Holiday Village, Morze Czerwone
  • Hotel Coral Sea Holiday Village, Morze Czerwone
  • Hotel Coral Sea Holiday Village, Morze Czerwone
  • Hotel Coral Sea Holiday Village, Morze Czerwone
  • Hotel Coral Sea Holiday Village, Morze Czerwone
  • Hotel Coral Sea Holiday Village, Morze Czerwone
  • Hotel Coral Sea Holiday Village, Morze Czerwone
1 / 21
Ocena
hotelu:
4.5 / 5
Najbliższy termin
23.11 - 30.11
już od 1249 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
22.02 - 29.02
już od 1199 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Coral Sea Holiday Village
  • Windsurfing
  • Fitness/Siłownia
  • Nurkowanie
  • Tenis
  • Zjeżdżalnie wodne
  • Basen kryty
  • Basen odkryty
  • Animacje dla dorosłych
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Przy plaży
  • Dla rodzin z dziećmi

Hotel Coral Sea Holiday Village
star 5

Egipt: Morze Czerwone: Sharm El Sheikh
Ocena hotelu Coral Sea Holiday Village:
4.5 / 5
Średnia z 4 opinii
Szczegóły oceny hotelu Coral Sea Holiday Village:
  • Lokalizacja
    4.5
  • Hotel
    4.5
  • Pokoje
    4.5
  • Wyżywienie
    4.5
  • Atrakcje
    i sport
    4.0
  • Jakość
    do ceny
    4.5
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 23 listopada 2019
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 22 lutego 2020
ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Nowoczesna, elegancka, położona w egzotycznym, zielonym ogrodzie wioska wakacyjna oferująca mnóstwo atrakcji dla dzieci i dorosłych. Zaletą tego hotelu jest bogata oferta sportowa oraz rozbudowany system All Inclusive.

Hotel Coral Sea Holiday Village w ofercie Biura podróży:

TUI

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Nowoczesna, elegancka, położona w egzotycznym, zielonym ogrodzie wioska wakacyjna oferująca mnóstwo atrakcji dla dzieci i dorosłych. Zaletą tego hotelu jest bogata oferta sportowa oraz rozbudowany system All Inclusive.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

W okolicy

  • ok. 30 km od centrum miasta Naama Bay
  • ok. 50 m od plaży
  • czas dojazdu z lotniska ok. 15 min

Wyposażenie

  •  recepcja
  • winda
  • parking (w zależności od dostępności), niestrzeżony: za opłatą
  • sala konferencyjna
  • Wi-Fi, w całym hotelu: za opłatą

karty

Visa, MasterCard

Liczba pokojów

484

Kategoria lokalna

5 gwiazdek

Dla dzieci

  •  basen dla dzieci: zewnętrzny, ze słodką wodą, leżaki 
  • miniklub: 4-12 lat, codziennie 10:00 - 13:00 i 15:00 - 17:00, w cenie
  • plac zabaw
  • animacje dla dzieci: 4-12 lat, codziennie 20:00 - 20:30

Sport i wellness

W cenie
  • siatkówka plażowa
Płatne
  •  strefa spa
  • windsurfing
  • żeglowanie
  • szkoła nurkowania PADI

rozrywka

  • międzynarodowe animacje dla dorosłych
  • muzyka na żywo
  • karaoke
  • bilard za opłatą

Pokoje

Pokój ekonomiczny DZZ1
  • 1-3 os.
  • Pokoje ekonomiczne to dobry wybór dla osób, którym zależy na pobycie w hotelu w najniższej możliwej cenie. Pokoje mogą różnić się wielkością, lokalizacją lub wyposażeniem od tych znajdujących się w regularnej ofercie danego obiektu. Z reguły nie ma możliwości wymiany pokoju ekonomicznego na inny.
Pokój rodzinny FZX1
  • 2-4 os.
  • pokój dla dzieci
  • sypialnia
  • klimatyzacja: indywidualnie sterowana
  • sejf: w cenie
  • zestaw do parzenia kawy/herbaty
  • minibar: za opłatą
  • Wi-Fi: za opłatą
  • TV
  • wanna lub prysznic
  • WC
  • suszarka do włosów
  • balkon lub taras
Pokój rodzinny FZX2
  • 2-4 os.
  • 2 pomieszczenia wydzielone optycznie przesuwanymi drzwiami
  • klimatyzacja: indywidualnie sterowana
  • sejf: w cenie
  • zestaw do parzenia kawy/herbaty
  • minibar: za opłatą
  • Wi-Fi: za opłatą
  • TV
  • wanna lub prysznic
  • WC
  • suszarka do włosów
  • balkon lub taras
Pokój 2-osobowy swim up DZX2
  • 1-3 os.
  • od strony basenu
  • sypialnia
  • klimatyzacja: indywidualnie sterowana
  • sejf: w cenie
  • zestaw do parzenia kawy/herbaty
  • minibar: za opłatą
  • Wi-Fi: za opłatą
  • TV
  • wanna lub prysznic
  • WC
  • suszarka do włosów
  • taras: z bezpośrednim dostępem do basenu
Pokój 2-osobowy DZX1
  • 1-3 os.
  • widok na ogród
  • sypialnia
  • klimatyzacja: indywidualnie sterowana
  • sejf: w cenie
  • zestaw do parzenia kawy/herbaty
  • minibar: za opłatą
  • Wi-Fi: za opłatą
  • TV
  • wanna lub prysznic
  • WC
  • suszarka do włosów
  • balkon lub taras

Wyżywienie

All inclusive
  •  śniadanie: w formie bufetu
  • obiad: w formie bufetu
  • kolacja: w formie bufetu
  • przekąski
  • wybrane napoje bezalkoholowe
  • wybrane lokalne napoje alkoholowe
  • wybrane napoje do posiłków
  • kawa/herbata po południu
  • wymagane noszenie opasek all inclusive
Restauracje i bary
  •  restauracje: 4
  • główna restauracja „Dine Around": w cenie, wliczone w all inclusive, codziennie
  • restauracja specjalistyczna „Bamboo": rodzaje kuchni: azjatycka, a la carte
  • restauracja „Mediterraneo": rodzaje kuchni: włoska, śródziemnomorska, a la carte
  • restauracja specjalistyczna „Sari": rodzaje kuchni: indyjska, a la carte

  • bar

  • Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży TUI Polska. TUI Polska jest jednym z największych biur podróży nie tylko w kraju, ale i na świecie, o ugruntowanej pozycji na rynku, wielu latach doświadczenia i bogatej ofercie wyjazdów do każdego miejsca na świecie. To jeden z naszych kluczowych partnerów, który umożliwia nam spełnianie turystycznych marzeń naszych klientów.

    Podstawowym przesłaniem koncepcji Biura Podróży TUI Polska jest uzmysłowienie klientom, że koncern towarzyszy im na wszystkich etapach podróży – od momentu wyboru oferty, poprzez odprawę na lotnisku i przelot, aż do pobytu i opieki w miejscu wypoczynku. Międzynarodowy koncern TUI jest właścicielem linii lotniczek TUI Fly (Akrefly), kilku sieci hotelowych, m.in. Splashworld, Robinson, Iberotel, RIU i wiele innych. Dzięki temu na każdym etapie podróży turysta może być obsługiwany tylko przez pracowników jednej grupy!


    W swojej ofercie TUI posiada wiele sprawdzonych hoteli w najróżniejszych europejskich i egzotycznych destynacjach. Poczynając od najbardziej popularnych – czyli w Grecji, Hiszpanii, Turcji, Tunezji, Bułgarii czy Egipcie – poprzez mniej znane jak na przykład Lazurowe Wybrzeże we Francji, po dalekie kierunki jak Jamajka, Dominikana, Meksyk i inne – klienci mogą zwiedzić z TUI cały świat! Wszędzie znaleźć można bogatą ofertę hoteli o najróżniejszym standardzie, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami.



    Itaka

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Nowoczesna, elegancka, położona w egzotycznym, zielonym ogrodzie wioska wakacyjna oferująca mnóstwo atrakcji dla dzieci i dorosłych. Zaletą tego hotelu jest bogata oferta sportowa oraz rozbudowany system All Inclusive.

    Szukasz wakacji do Egiptu?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    *****

    Region

    Egipt / Sharm El Sheikh

    Opis oferty:

    Nowoczesna wioska wakacyjna, prawdziwa oaza zieleni, położona w zadbanym ogrodzie, przy pięknej, długiej plaży to doskonałe miejsce na rodzinne wakacje. Urozmaicone animacje dla dzieci i dorosłych oraz szeroka oferta sportowa nie pozwolą nawet na chwilową nudę. Eleganckie i stylowo urządzone pokoje zapewnią wygodny wypoczynek, dla rodzin z dziećmi przygotowano przestronne pokoje rodzinne oraz pokoje z bezpośrednim wejściem do basenu. Atutem hotelu jest bogata formuła all inclusive.

    POŁOŻENIE:

    w dzielnicy hotelowej Nabq, ok. 24 km od NAAMA BAY, ok. 30 km od Old Market, przy drodze lokalnej; ok. 10 km od portu lotniczego w Sharm El Sheikh.

    PLAŻA:

    hotelowa, piaszczysto-żwirowa, ponad 300 m długości, przy brzegu płycizna, zalecane obuwie ochronne, zejście do morza z pomostu (ok. 300 m długości), bezpośrednio przy hotelu (do 200 m w zależności od zakwaterowania), dojście przez teren hotelu, bezpłatne parasole, leżaki, materace i ręczniki; bar objęty all inclusive.

    HOTEL:

    pięciogwiazdkowy, zbudowany w 2007 r., 476 pokoi, 14 budynków, 2 piętra, 1 winda, przestronne i eleganckie lobby, całodobowa recepcja, restauracja główna Dine Around - dania w formie bufetu, kuchnia międzynarodowa, dostępne foteliki i menu dla dzieci, dania wegetariańskie, 5 restauracji á la carte: Bamboo - kuchnia azjatycka, Mediterraneo - kuchnia śródziemnomorska, Sari - kuchnia indyjska, Village Diner - kuchnia amerykańska, Stonegrill (nie objęta all inclusive) - dania z grilla, w restauracjach wymagana wcześniejsza rezerwacja, dostępne foteliki i menu dla dzieci, dania wegetariańskie, 6 barów: w lobby, przy basenie, przy plaży, The Piazza na tarasie, Sports Cafe, View Bar - tylko dla dorosłych; minimarket, sklepy z pamiątkami i biżuterią, kantor, bankomat; taras z widokiem na ogród i baseny, duży ogród palmowy; sala konferencyjna dla ok. 200 osób; za opłatą: internet bezprzewodowy w lobby (ok. 10 USD/godz.), punkt internetowy w lobby (ok. 10 USD/godz.), sejf w recepcji, całodobowy room-service, lekarz na wezwanie, opiekunka do dziecka, fryzjer, pralnia; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard, American Express, Diners Club.

    standardowy:

    2-os. (możliwość 1 dostawki), ok. 30 m², indywidualnie sterowana klimatyzacja, łazienka (prysznic, wc; suszarka), zestaw do kawy/herbaty, telewizja satelitarna, telefon, sejf; za opłatą: internet bezprzewodowy (ok. 10 USD/godz.), minibar; bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; balkon lub taras (stolik i krzesełka);

    rodzinny:

    2-os. (możliwość 1 lub 2 dostawek), ok. 40 m², 2 osobne sypialnie, wyposażenie jak w pokoju standardowym.

    SPORT I ROZRYWKA:

    4 baseny, słodka woda, w tym 2 podgrzewane w sezonie zimowym: basen główny, ok. 2700 m², gł. 1,5 m, active pool, ok. 450 m², gł. 1,5 m, basen relaksacyjny, ok. 1200 m², gł. 1,5 m, basen dla dzieci z miniaquaparkiem, ok. 100 m², gł. 0,6 m, przy basenach bezpłatne parasole, leżaki, materace i ręczniki; kort tenisowy z oświetleniem (płatne: ok. 15 USD) i wypożyczalnią sprzętu (płatna: ok. 15 USD), koszykówka, siatkówka, mini piłka nożna, łucznictwo; plac zabaw dla dzieci, animacje dla dorosłych i dzieci: animacje sportowe, muzyka na żywo, wieczorne show; centrum wellness: bezpłatnie: kryty basen, podgrzewany w sezonie zimowym, słodka woda, gł. 1,6 m, basen dla dzieci, słodka woda, gł. 0,5 m, siłownia; płatne: jacuzzi, sauna, łaźnia parowa, masaże, salon urody; za opłatą: wstęp do aquaparku w hotelu Coral Sea Aqua Club (ok. 25 USD/dzień/os. dorosła, ok. 12 USD/dzień/dziecko - cena zawiera wstęp, leżaki, ręczniki, napoje bezalkoholowe), bilard, sporty wodne na plaży.

    ALL INCLUSIVE:

    śniadanie (6.30-10.00), obiad (12.30-14.30), kolacja (18.30-22.30) w formie bufetu w restauracji głównej, późne śniadanie (11.00-12.00) w barze przy basenie; herbata (13.00-15.00); lody w wyznaczonych barach (11.00-16.00); przekąski w wyznaczonych barach (13.00-16.00); raz na tydzień kolacja w wybranej restauracji á la carte: Bamboo lub Sari lub Village Diner lub Mediterraneo (wymagana wcześniejsza rezerwacja); napoje bezalkoholowe (6.00-24.00) i lokalne napoje alkoholowe w barze w lobby (10.00-24.00), w barze przy basenie i na plaży (od 10.00 do zachodu słońca), w View bar (18.00-24.00), w Sports Cafe (18.00-24.00); wymagane noszenie opasek all inclusive.

    KONTAKT:

    0020/693710600, www.coralsearesorts.com

    GRATIS:

    serwis plażowy


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Itaka. Nowa Itaka sp. z o.o. jest jednym z naszych kluczowych partnerów i głównym kontrahentem, z którym od lat spełniamy turystyczne marzenia naszych wspólnych klientów. Wysoki standard obsługi, wykwalifikowani rezydenci i przewodnicy oraz szeroki wybór atrakcyjnych ofert na wakacje dopracowanych w każdym szczególe zapewniają wieloletni sukces jakim może poszczycić się to biuro.

    W swojej ofercie Itaka posiada wiele sprawdzonych hoteli położonych w dogodnej lokalizacji, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami. Biuro posiada szeroki wachlarz destynacji turystycznych i może spełnić oczekiwania najbardziej wymagających klientów. Ponad to, do swojej oferty sukcesywnie wprowadza oryginalne kierunki takie jak Bośnia i Hercegowina, Albania, Madera czy kierunki egzotyczne - Wyspy Zielonego Przylądka, Zanzibar i wiele, wiele innych.

    Itaka posiada bogatą ofertę wycieczek objazdowych, zarówno autokarowych jak i samolotowych. Ich programy są bardzo zróżnicowane i dostosowane do wymagań różnych klientów, dlatego każdy może znaleźć wyjazd zgodny z jego preferencjami. Biuro podrózy Itaka posiada także jeden z największych wyborów ofert w promocji last minute, co pozwala klientom z każdym budżetem na spełnienie swoich wakacyjnych marzeń.

    Biuro Podróży Itaka w ciągu swojej dotychczasowej działalności otrzymała wiele prestiżowych nagród i wyróżnień, takich jak tytuł Superbrands i Created in Poland Superbrands 2014/15 przyznawany najsilniejszym markom na polskim rynku, Touroperator Roku 2014, Konsumencki Lider Jakości 2014, czy Wielka Perła Polskiej Gospodarki 2012.


    Rainbow

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Nowoczesna, elegancka, położona w egzotycznym, zielonym ogrodzie wioska wakacyjna oferująca mnóstwo atrakcji dla dzieci i dorosłych. Zaletą tego hotelu jest bogata oferta sportowa oraz rozbudowany system All Inclusive.

    Szukasz wakacji do Egiptu?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    *****

    Opis oferty

     

    Położenie:

    Luksusowy hotel należący do grupy hotelowej Coral Sea położony na wybrzeżu Nabq przy Cieśninie Tirańskiej, ok. 20 km od zatoki Naama Bay w Sharm el Sheikh i ok. 10 km od lotniska. W pobliżu znajduje się hotel Coral Sea Water World oraz Coral Sea Aqua Club - możliwość korzystania z Aquaparku w tym ostatnim.
    Plaża:

    Bezpośrednio przy piaszczysto-żwirowej plaży (zalecane jest obuwie ochronne) z zejściem do wody z pomostu. Leżaki, parasole i ręczniki bezpłatne.
    Do dyspozycji gości:

    Recepcja, lobby, restauracja bufetowa,4 dodatkowo płatne restauracje a'la carte (kuchnia m.in. azjatycka, włoska,meksykańska a także potrawy z grilla),5 barów (bar przy basenie, koktajlowy, bar na tarasie, na plaży oraz 24 godzinny Lobby bar), gratisowy dostęp do aquaparku w hotelu Coral Sea Aqua Park (10:30-16:00) z atrakcjami takimi jak basen z falami, zjeżdżalnie, a także brodzik dla dzieci (leżaki, parasole i ręczniki gratis). Ponadto: sklepy,bankomat (usługi dodatkowo płatne).
    Pokoje:

    Hotel oferuje 484 eleganckich, komfortowo urządzonych i przestronnych pokoi różnych typów. Wszystkie klimatyzowane, z łazienką (wanna lub prusznic, wc, suszarka do włosów),TV, mini barem (płatny), sejfem (bezpłatny), zestawem do kawy i herbaty, żelazkiem i deską do prasowania balkon lub taras w każdym pokoju. Dostępne są pokoje:
    · standardowy o powierzchni ok 32m2, z widokiem na ogród lub basen dla max. 3+1 lub 2+2
    · Pokój z bezpośrednim wyjściem na basen o powierzchni ok. 38m2, dla max.3 os. dorosłych, lub 2+1
    · Pokój rodzinny o powierzchni ok. 38m2, dla max. ­­­­­3 + 1 lub 2 + 2.
    Wyżywienie:

    All Inclusive w restauracji głównej: śniadania (07:00-10:00), obiady (12:30-14:30), podwieczorek(16:00-18:00) i kolacje (18:30-21:30). Ponadto w barze z przekąskami: późne śniadania (11:00-12:00) i przekąski (13:00-16:00) w formie małego bufetu a także lody (11:00-13:00). Nocne przekąski (00:00-02:00) w lounge barze. Dodatkowo za bezpłatnie 1 wizyta na pobyt w jednej zrestauracji a'la carte (wymagana rezerwacja). Wybrane napoje alkoholowe i bezalkoholowe serwowane w określonych barach na terenie hotelu (10:00-00:00). Wieczorem, a także w lobby hotelu oraz restauracjach obowiązuje zakaz wejścia w stroju kąpielowym oraz sportowym.
    Program sportowy i animacyjny:

    Hotel oferuje dzienne i wieczorne animacje dla dzieci i dorosłych (np. aerobik). Ponadto: siłownia, siatkówka, tenis stołowy, plac zabaw, mini club dla dzieci. Ponadto za dodatkową opłatą SPA, jacuzzi oraz sauna sucha.
    Internet:

    Bezpłatne limitowane WiFi na terenie całego obiektu.
    Kategoria lokalna:

    *****
    Strona www:

    www.coralsearesorts.com
    Naszym zdaniem:

    Ten luksusowy hotel spełni oczekiwania nawet wymagających Gości. Polecany zarówno parom, jak i rodzinom z dziećmi. Świetną zabawę zapewni tu nie tylko hotlowy zespół animatorów, ale również zapewniony dostęp do aquaparku w hotelu Coral Sea Aqua Park. Polecamy!
    Program

    Dzień Pierwszy
    Wyloty z Polski. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: stronie operatora.
    Dni od drugiego do przedostatniego
    Czas na wypoczynek, kąpiele morskie i słoneczne, udział w wycieczkach lokalnych itp.
    Dzień ostatni
    Wykwaterowanie z hotelu wraz z końcem ostatniej doby hotelowej, transfer na lotnisko, powrót do Polski.
    "
    Świadczenia

    Cena podstawowa obejmuje:
    przelot samolotem, opłaty lotniskowe, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, 7 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, obsługę polskiego przedstawiciela podczas odprawy na lotnisku w Polsce, opiekę polskojęzycznego rezydenta, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa (NNW, KL, Assistance i bagaż).
    Cena podstawowa nie obejmuje:
    wizy egipskiej (koniecznej w przypadku opuszczania Synaju, płatnej na lotnisku 25 USD/os,wycieczek fakultatywnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, napojów do posiłków jeśli w opisie hoteli nie podano inaczej oraz innych wydatków osobistych.
    Wycieczki lokalne

    GÓRA MOJŻESZA I KLASZTOR ŚW. KATARZYNY

    Wyjazd autobusem ok. Godz. 21:00 w kierunku miasta Dahab oraz klasztoru św. Katarzyny. Przyjazd na miejsce po ok. 3 godzinach. Nocne wejście na Górę Mojżesza (ok. 3 godz., możliwość wynajęcia wielbłądów za dodatkową opłatą). Podziwianie wschodu słońca. Po zejściu ze szczytu przerwa na śniadanie (pakiety z hotelu). Następnie zwiedzanie klasztoru św. Katarzyny. Powrót do hotelu ok. 14.00. koniecznie należy zabrać ze sobą zakryte wygodne buty, a także ciepłe ubrania, ponieważ temperatura może spaść poniżej 0.
    Cena ok. 55 USD
    .
    KLASZTOR ŚW. KATARZYNY ORAZ MIASTO DAHAB

    Wyjazd autobusem w godzinach porannych - przejazd przez pustynię i Góry Synaju. Zwiedzanie klasztoru - kaplica św. Tryfona, dziedziniec ze Studnią Mojżesza oraz Bazylika Przemienienia Pańskiego, a także krzew gorejący i kaplica czaszek. Następnie przerwa na lunch w formie bufetu (napoje płatne dodatkowo). W drodze powrotnej zwiedzanie miasta Dahab i czas wolny na zakupy. Powrót ok. 16.00.
    Cena ok. 45-55 USD
    .
    PETRA (
    Jordania - autobus/jacht)
    Wyjazd z Sharm el Sheikh po północy. Transfer do Taby (ok. 3,5 godz.) i przesiadka na jacht, który przewozi do Akaby - nadmorskiego miasta w Jordanii (rejs około 30 min). Następnie przejazd do Petry (ok. 2 godz.) w klimatyzowanym autobusie. Po dotarciu do Petry przejście pieszo przez kanion, który prowadzi do Czerwonej Skały. Zwiedzanie Skarbca (Khazaneh), Teatru Rzymskiego oraz jaskiń w skałach wśród imponujących monumentów. W drodze powrotnej z Petry obiad w restauracji hotelowej wliczony w cenę (napoje dotakowo płatne.). Przejazd do Akaby, powrotny rejs jachtem do Taby i tam przekroczenie granicy, po czym powrót do Sharm na ok. 00:00. Cena obejmuje opłaty wizowe oraz wszystkie podatki graniczne w Jordanii.
    Cena ok. 280-310 USD
    .
    JEROZOLIMA, BETLEJEM I M.MARTWE
    (autobusem)
    Wyjazd z Sharm El Sheikh ok. 22:00. Transfer do Taby (egipsko-izraelska granica) ok. 3,5 godz. I przekroczenie granicy Taba-Eliat (zmiana autobusu na izraelski). Następnie przyjazd w godzinach rannych nad Morze Martwe - możliwość kąpieli, zjedzenia śniadania (pakiety śniadaniowe) oraz dokonania zakupu kosmetyków z minerałami Morza Martwego. Przejazd do Jerozolimy - przejście Droga Krzyżową aż do Bazyliki Grobu Pańskiego, a następnie do Ściany Płaczu. Następnie przejazd na Górę Oliwną, skąd można podziwiać panoramę Jerozolimy, a następnie na górę Syjon. Przejazd do Betlejem: Bazylika Narodzenia Pańskiego - miejsce, gdzie narodził się Jezus. Wizyta w sklepie z dewocjonaliami, czas wolny na zakupy pamiątek i na obiad. Droga powrotna do granicy z Egiptem (ok. 310 km), przejazd do Sharm (powrót ok. 01:00-02:30). Uwaga! Kolejność zwiedzania punktów programu może ulec zmianie. Cena obejmuje izraelski podatek graniczny oraz polskiego przewodnika w Jerozolimie . Cena nie obejmuje napiwków (ok.3 USD). Płatne dodatkowo są również napoje do obiadu.
    Cena ok. 160 USD
    .
    BIAŁY KANION

    Całodniowa wycieczka, podczas której można połączyć to z czego słynie Synaj - pustynie, rafy koralowe i oazy. Wyjazd w godzinach porannych (ok. 5:00), dojazd do Doliny Ghazala (1,5h od Sharm el Sheikh) i postój w beduińskim namiocie. Następnie ekscytujący przejazd jeepem przez jedyną białą piaszczystą pustynię na Synaju. Dojazd do Białego Kanionu, po przejściu którego (ok. 1,5 h) docieramy do oazy Ain Khudra znanej z licznych drzew palmowych i naturalnych źródeł wody. Następnie przejazd jeepem przez biała pustynię do plaży Blue Hole, gdzie istnieje możliwość snurkowania (wynajem sprzętu za dodatkową opłatą) oraz czas na obiad (napoje dodatkowo płatne). Przejażdżka na wielbłądach wzdłuż plaży Morza Czerwonego (w cenie). W drodze powrotnej czas wolny na zakupy na bazarze Ramzes. Powrót do hotelu ok. 17:00.
    Cena ok. 65 USD.


    CITY TOUR

    Wycieczka po mieście. W programie Old Market i Soho Square. Pragniemy zapoznać Państwa z miastem Sharm el Sheikh oraz dać kilka wskazówek jak spędzić wolny czas, gdzie najlepiej pojechać oraz pokazać Państwu miejsca, gdzie zrobić udane zakupy.
    Cena ok. 15 USD


    PARK NARODOWY RAS MOHAMED
    (statkiem)
    Park Narodowy Ras Mohamed to miejsce, gdzie turyści mogą na własne oczy zobaczyć piękno podwodnego świata Morza Czerwonego. Rafa koralowa, budowana przez ponad 150 gatunków koralowców oraz tysiące fantastycznie ubarwionych ryb. Jest to wyprawa statkiem, z możliwością zejścia do wody, by obejrzeć piękno przyrody tego miejsca. W trakcie rejsu serwowany jest lunch oraz napoje. Wstęp do parku w cenie wycieczki. Wyjazd z hotelu ok. Godziny 07:30, powrót planowany jest na godzinę 16:30. Trzy postoje na morzu, w tym 2 poza parkiem, gdzie istnieje możliwość snorkowania.
    Cena ok. 75 USD.


    WYSPA TIRAN

    Snurkowanie i/lub nurkownie Rejs statkiem wokół wybrzeża wyspy Tiran połączony ze snurkowaniem - pływanie z maską wśród raf koralowych. Podczas wycieczki będziecie Państwo mogli zobaczyć szczątki zatopinonego statku.
    Cena ok. 40-65 USD


    KAIR
    1 dzień samolotem lub 2 dni autokarem (z noclegiem w Kairze) Wyjazd z Sharm El Sheikh w godzinach porannych. Po dotarciu do Kairu nocleg (wersja autokarowa) lub zwiedzanie Muzeum Narodowego oraz Muzeum Papirusa, po czym przejazd do Gizy, gdzie zwiedzamy Piramidy i Sfinksa (wersja samolotowa). Czas na zakupy - papirus, perfumy egipskie oraz złoto. Powrót do Sharm el Sheikhokoło północy. W cenie lunch (bufet) w restauracji z widokiem na Nil (napoje płatne dodatkowo).
    Cena ok. 140 USD autokarem i ok 255 USD samolotem
    . Uwaga! Należy zabrać paszport z wizą.
    SEASCOPE - ŁÓDŹ PODWODNA

    Godzinna wyprawa "półpodwodną łodzią", która pływa na powierzchni, a jej kadłub jest zanurzony w wodzie na ok. 4 m. Podwodna wyprawa polega na oglądaniu w panoramicznych, przeszklonych ścianach podwodnego świata "na sucho".
    Cena ok. 50 USD


    SAFARI NA PUSTYNI
    - quady
    Przejazd przez pustynię na czterokołowych motocyklach (quadach) do wioski beduińskiej (ok. 45 min./1strona). Czas trwania ok. 2,5 godz.
    Cena - 1 osoba na motorze 30 USD, 2 osoby na motorze 40 USD
    .
    Inne propozycje (szczegóły u rezydenta):
    DELFINARIUM SHOW (cena ok. 30 USD), pływanie z delfinami (cena ok. 120 USD),
    AQUA PARK (cena ok. 45 USD),
    NURKOWANIE - w polskojęzycznym instruktorem (cena od 80 USD/dzień nurkowy),
    KOLACJA BEDUIŃSKA (cena ok. 45 USD).
    Uwaga! Zamieszczone powyżej opisy wycieczek lokalnych są podane wyłącznie informacyjnie i nie stanowią oferty handlowej. Nie gwarantujemy, że będą one wszystkie realizowane. Pełny wykaz atrakcji lokalnych wraz z ich aktualnymi cenami jest dostępny u naszych rezydentów. Wycieczki prowadzone są w języku polskim (przy min. 15 osobach) bądź angielskim. Ich organizatorem nie jest Rainbow, a lokalne biuro, które odpowiada za jakość serwisu. Ustala też ich program, ceny i terminy wyjazdów. Rezydent jest jedynie pośrednikiem w zapisie na imprezy lokalne. Nie ma możliwości płatności kartą kredytową.
    Inne

    EGIPT SHARM EL SHEIKH - informacje ogólne
    Waluta
    EGP - funt egipski. 1 USD = ok.18 EGP 1 EUR = ok.20 EGP. Warto zabrać euro lub dolary (nie są akceptowane banknoty wydane przed 1996 r.) . Pieniądze można wymienić w licznych kantorach w hotelach lub w bankach. Należy zabrać gotówkę, płacenie kartami kredytowymi i korzystanie z bankomatów może być utrudnione.
    Napiwki
    Przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwków. Zarobki w Egipcie są niskie i napiwki są często dużą pomocą finansową. Szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach, ale jest również przyjęte w hotelach dla personelu sprzątającego.
    Wiza
    Każdy podróżny musi mieć paszport ważny przynajmniej 6 miesięcy od daty wyjazdu z Egiptu. Obywatele polscy uzyskują wizę przy przekraczaniu granicy egipskiej (na lotnisku), jednak wiza jest konieczna tylko w przypadku opuszczania przez turystów Synaju lub podczas niektórych wycieczek fakultatywnych. Wiza ważna jest 30 dni, jest stemplowana do paszportu i kosztuje 25USD.
    Czas
    Zimą + 1 godzinę w stosunku do czasu polskiego, latem taki sam jak w Polsce.
    Orientacyjne ceny
    Obiad w restauracji od100 EGP woda 1l -5 EGP piwo w barze od30 EGP kawa w kawiarni od 5EGP. Należy się targować, szczególnie przy większych zakupach i kupnie pamiątek. Warto jednak przestrzegać zasady: nigdy nie oferuj ceny której nie jesteś w stanie zapłacić oraz przy kupowaniu nie można się śpieszyć. W wielu obiektach zabytkowych wprowadzone zostały opłaty za fotografowanie, które mogą wynosic od 5 do nawet 100 EGP. Prosimy pytać przewodnika podczas wycieczek.
    Poczta
    Znaczek na pocztówkę do Polski kosztuje od5 EGP. Cena jest ustalona urzędowo. Należy zaznaczyć przy zakupie znaczka, że do Polski.
    Elektryczność
    Napięcie 220 V, 50 Hz. Urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów.
    Telefony
    Telefony komórkowe działają w miejscowościach turystycznych i w miastach. Rozmowy lokalne są tanie, natomiast zagraniczne - bardzo drogie. Koszty połączeń w roamingu polskich sieci komórkowych prosimy sprawdzać przed wyjazdem u operatora.
    W regionie
    Sharm El Sheikh
    Najsłynniejszy kurort na półwyspie Synaj, słynie z raf koralowych oraz plaż i jest doskonałą bazą wypadową na wiele wycieczek. Zatoka Naama Bay wybudowana w stylu miejscowości wakacyjnych nad Morzem Śródziemnym oferuje wiele możliwości wszelkich rozrywek. Kurort szybko się rozbudowuje i z każdym rokiem oferuje wiele nowych luksusowych hoteli, oraz nowych atrakcji (delfinarium, parki wodne, centrum rozrywkowe "z tysiąca i jednej nocy"). Dla lubiących lokalne klimaty - Old Market z bazarem w starym stylu z całym mnóstwem sklepów i zaułków.
    Wyloty z:
    Warszawy, Katowic, Poznania, Wrocławia, Gdańska. Zbiórka na 2 godz. Przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: stronie operatora.
    "
    Sezonowość

    Zwykle wysoki sezon turystyczny w Egipcie trwa od połowy grudnia do końca marca.
    Wizy

    Wiza
    Każdy podróżny musi mieć paszport ważny przynajmniej 6 miesięcy od daty wyjazdu z Egiptu. Obywatele polscy uzyskują wizę przy przekraczaniu granicy egipskiej (na lotnisku), jednak wiza jest konieczna tylko w przypadku opuszczania przez turystów Synaju lub podczas niektórych wycieczek fakultatywnych (do Kairu). Wiza ważna jest 30 dni, jest stemplowana do paszportu i kosztuje 25USD.
    Wizy - informacje dla sprzedawców

    Wiza
    Każdy podróżny musi mieć paszport ważny przynajmniej 6 miesięcy od daty wyjazdu z Egiptu. Obywatele polscy uzyskują wizę przy przekraczaniu granicy egipskiej (na lotnisku), jednak wiza jest konieczna tylko w przypadku opuszczania przez turystów Synaju lub podczas niektórych wycieczek fakultatywnych (do Kairu).Wiza ważna jest 30 dni, jest stemplowana do paszportu i kosztuje 25USD.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

    Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

    Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.


    Coral Travel

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Nowoczesna, elegancka, położona w egzotycznym, zielonym ogrodzie wioska wakacyjna oferująca mnóstwo atrakcji dla dzieci i dorosłych. Zaletą tego hotelu jest bogata oferta sportowa oraz rozbudowany system All Inclusive.

    Szukasz wakacji do Egiptu?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    CORAL SEA HOLIDAY VILLAGE 5*

    Położenie:

    Nabq Bay, 20 km od Naama Bay, 11 km od lotniska.

     

    Pokoje:

    127 pokoi standardowych, 76 pokoi z zejściem do basenu, 60 pokoi Select, 24 junior suity Select, 20 pokoi Select z jacuzzi, 8 suit Select z jacuzzi; klimatyzacja centralna, wanna lub prysznic, telefon, suszarka, TV, minibar (płatny), sejf (bezpłatny), łącze internetowe (płatne), terakota, balkon lub taras.

     

    W hotelu:

    restauracje w budynku, restauracja na wolnym powietrzu, bary, basen kryty, baseny odkryte (jeden podgrzewany), aquapark (zjeżdżalnie).

     

    Rozrywki i usługi:

    Bezpłatne: siłownia, siatkówka plażowa, aerobik, animacje.
    Płatne: room service, centrum SPA, sauna, łaźnia turecka, jacuzzi, masaż, bilard, kajaki, nurkowanie, snorkeling, spadochron, windsurfing, narty wodne.

     

    Dla dzieci:

    brodzik, miniklub, animacje, plac zabaw, łóżeczka (na życzenie).

     

    Plaża:

    przy hotelu, prywatna, piaszczysta, pomost, skała koralowa przy zejściu do morza. Parasole, leżaki, materace i ręczniki bezpłatne.

     

    Wyżywienie:

    All Inclusive (10:00-24:00)
    Śniadanie, późne śniadanie, obiad, przekąski, podwieczorek, kolacja.
    Napoje zawarte w All Inclusive: lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe.
    System All Inclusive nie zawiera: napoi importowanych, soków ze świeżych owoców.
    Restauracje a'la carte: owoce morza- płatna, śródziemnomorska, indyjska, azjatycka -jedna wizyta w tygodniu gratis.

    Cena zawiera:

    • bilet lotniczy,
    • ubezpieczenie lotnicze,
    • opłatę lotniskową,
    • transfer lotnisko-hotel-lotnisko,
    • opiekę polskojęzycznego rezydenta,
    • zakwaterowanie (w dniu wyjazdu doba hotelowa do godz 12:00),
    • wyżywienie,
    • podstawowe ubezpieczenie bagażu, NW, KL,
    • podatek VAT.

     

     

    Cena nie zawiera:

    • opłaty wizowej (18 USD),
    • wycieczek fakultatywnych.

     


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Coral Travel Wezyr Holidays, które działa na polskim rynku od roku 1999. W tym czasie zdobyło grono stałych i zadowolonych klientów. Biuro Podróży Coral Travel Wezyr Holidays specjalizuje się w wyjazdach do Turcji, jednak z roku na rok wzbogaca swoją ofertę o nowe kierunki. Jedną z najchętniej wybieranych przez klientów destynacji jest Grecja. Dodatkowo możemy wybrać ofertę spośród takich krajów jak Hiszpania, Bułgaria czy Egipt. Ciągły rozwój biura i pozycja jednego z największych touroperatorów w Europie zaowocował stale poszerzającą się ofertą egzotycznych wakacji, hitem są takie kierunki jak Dominikana, Kuba, Meksyk, Tajlandia, Mauritius czy Zjednoczone Emiraty Arabskie. Biuro podrózy Coral Travel Wezyr Holidays oferuje także atrakcyjne wakacje dla rodzin - w swoich najlepszych hotelach uruchomili bowiem polskojęzyczne animacje. Wybierać można spoód wielu ofert last minute i all inclusive.

    Biuro Podróży Coral Travel Wezyr to gwarancja udanych wakacji. Jako jeden z nielicznych touroperatorów na polskim rynku wdrożył system zarządzania jakością i posiada certyfikat na zgodność z normą ISO 9001:2008. Jest laureatem nagród Fair Play Turystyki Polskiej 2012, Jakość Roku 2009 i 2010, a także szczególnego wyróżnienia Jakość Roku Srebro.


    Prima Holiday

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Nowoczesna, elegancka, położona w egzotycznym, zielonym ogrodzie wioska wakacyjna oferująca mnóstwo atrakcji dla dzieci i dorosłych. Zaletą tego hotelu jest bogata oferta sportowa oraz rozbudowany system All Inclusive.

    Szukasz wakacji do Egiptu?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    POŁOŻENIE

    Hotel położony w dzielnicy Nadq Bay w Sharm el Sheikh. Dojazd do lotniska w Sharm el Sheikh zajmuje około 15 minut a do centrum Naama Bay około 35 minut.

    PLAŻA

    piaszczysta, 50 m od hotelu, bezpłatne leżaki i ręcznki plażowe.

    HOTEL

    Kategoria lokalna: 5* Hotel usytuowany przy plaży z przepięknym widokiem na wyspę Tiran. Wraz z hotelem Coral Sea Aqua Club i Coral Sea Waterworld tworzą kompleks hotelowy.

    DO DYSPOZYCJI GOŚCI

    Restauracja główna, 6 restauracji a'la carte, 7 barów m.in. przy basenie, w lobby i na plaży, recepcja czynna całą dobę, kantor wymiany walut, bankomat ATM, możliwośc wynajęcia limuzyny (dodatkowo płatne), doktor (na zamówienie, dodatkowo płatny), parking (bezpłatny), sklepy, sejf, winda, fryzjer, aqua park (otwarty w godzinach 10:30 - 16:00), z leniwą rzeką, zjeżdżalniami dla dzieci i dorosłych.

    INTERNET

    Wi - Fi w miejscach ogólnodostępnych bezpłatnie (limitowane łącze na pobyt).

    KONFERENCJE/INCENTIVE

    Sala konferencyjna o wielkości 763 m2, mogąca pomieścić maksymalnie 400 osób.

    SPORT, REKREACJA I ROZRYWKA

    Bezpłatnie: 3 baseny, siatkówka plażowa, siłownia, animacje dzienne i wieczorne, boisko do tenisa. Odpłatnie: SPA, sporty wodne przy plaży, bilard, sprzęt do gry w tenisa, oświetlenie kortu.

    DLA DZIECI

    mini klub dla dzieci w ieku 4-12 lat, menu i krzesełka dla dzieci w restauracji, brodzik, zjeżdalnia dla dzieci, łożeczko (na zamówienie przed przyjazdem), opiekunka dla dzieci ( na zamówienie, dodatkowo płatna), animacje dla dzieci,water park ze zjeżdzalnią dla dzieci.

    ZAKWATEROWANIE

    484 pokoje. Pokoje standardowe: wyposażone w łazienkę z prysznicem, suszarkę do włosów, klimatyzację, balkon lub taras, TV satelitarną, mini lodówkę, sejf(darmowy), wi - fi z limitowanym bezpłatnym dostępem.

    WYŻYWIENIE

    ALL INCLUSIVE ULTRA: śniadanie, póżne śniadanie, obiad, kolacja, nocne przekąski (serwowane w lounge barze), w formie bufertu. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe, przekąski w ciągu dnia w wyznaczonych przez hotel miejscach i godzinach.

    INFORMACJE DODATKOWE

    Adres: Elsalam Road , Nabq Area, South Sinai Governorate 46628, Egipt https://www.coralsearesorts.com/en/

    CENA

    Cena oferty z przelotem zawiera: bilet lotniczy, transfer lotnisko-hotel-lotnisko, zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie wg oferty, opłaty lotniskowe, opiekę polskojęzycznego rezydenta (Uwaga !!! W hotelu Wadi Lahmy Azur kontakt z rezydentem tylko telefoniczny), ubezpieczenie ERGO Reiseversicherung AGNNW, KL, bagaż, OC organizatora, składkę na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny (TFG), VAT. Cena oferty z dojazdem własnym zawiera: zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie wg oferty, ubezpieczenie ERGO Reiseversicherung AG, NNW, KL, bagaż, OC organizatora, VAT. Cena nie zawiera: opłaty za wizę egipską ok. 25 USD płatnej na lotnisku w Egipcie, dodatkowego ubezpieczenia od kosztów rezygnacji i chorób przewlekłych, wycieczek fakultatywnych.

    WARUNKI WJAZDOWE

    Między Polską a Egiptem obowiązuje ruch wizowy. Obywatel RP może przed przyjazdem do Egiptu ubiegać się o wizę w egipskim przedstawicielstwie dyplomatycznym, na lotnisku w Egipcie lub drogą elektroniczną poprzez złożenie wniosku na stronie internetowej: www.visa2egypt.gov.eg Opłaty za wizę do Egiptu wynoszą 25 USD (wiza jednokrotna) i 60 USD (wiza wielokrotna). Wizy turystyczne wydawane są na okres 30 dni. Paszport powinien posiadać co najmniej 6-miesięczną ważność po dacie zakończenia planowanej podróży.  Klienci podróżujący do Sharm el Sheikh i nie korzystający z wycieczek fakultatywnych na miejscu nie mają obowiązku wykupienia wizy. Wystarczy wówczas podbić pieczątkę w paszporcie "Sinai Only", która uprawnia do 14-dniowego pobytu na półwyspie Synaj.  Instrukacja: Po utworzeniu konta na portalu visa2egypt.gov.eg, należy potwierdzić rejestrację, a następnie zalogować się i wybrać polecenie aplikuj teraz". Kolejny etap to wybór rodzaju dokumentu. Trzeba też wypełnić formularz i uiścić opłatę za pomocą karty kredytowej lub debetowej. Po zaakceptowaniu zgłoszenia, internauta otrzyma link do finalnego dokumentu, który należy wydrukować, by pokazać go na granicy. Egipt zaleca, by o e-wizę występować najpóźniej na 7 dni przed planowaną podróżą. Każdy uczestnik imprezy zobowiązany jest do przestrzegania paszportowych, celnych, zdrowotnych i innych przepisów kraju, do którego podróżuje. Klient odpowiedzialny jest za dotrzymanie wszelkich przepisów niezbędnych do przeprowadzenia imprezy turystycznej, o których został poinformowany przez organizatora. Z powodu możliwych zmian dotyczących pobytu w Egipcie proponujemy sprawdzić wcześniej czy warunki wjazdu i pobytu nie uległy zmianie. Aktualne informacje na temat wizy można uzyskać w Ministerstwie Spraw Zagranicznych. Osoby nie będące obywatelami Polski, prosimy o sprawdzenie w ambasadzie egipskiej w Warszawie warunków wjazdu i pobytu.  Uwaga przeczytaj koniecznie! http://msz.gov.pl/pl/informacje_konsularne/profile_krajow/egipt

    DOKUMENTY PODRÓŻY

    DOKUMENTY PODRÓŻY WYSYŁANE SĄ MAILEM NA 2 DZNI PRZED WYLOTEM PO GODZINIE 12:00


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Prima Holiday, którego dewizą jest profesjonalizm, wysoka jakość świadczonych usług, solidność i wiarygodność. Organizowanie wakacji i wycieczek tylko do kilku wybranych destynacji sprawia, że Biuro Podróży Prima Holiday jest ekspertem w swojej kategorii..

    Proponowane przez Biuro Podróży Prima Holiday hotele to obiekty rekomendowane na opiniotwórczych portalach turystycznych, posiadające przeważającą ilość pozytywnych opinii. Szeroki wybór wycieczek zapewnia dopasowanie do gustów, potrzeb i możliwości klienta. W swojej ofercie Biuro Podróży Prima Holiday posiada bardzo zróżnicowane produkty od rodzinnych wakacji all inclusive w hotelach z aquaparkami, poprzez propozycje komfortowe, budżetowe wczasy last minute po najbardziej luksusowe oferty. Nowością są wycieczki objazdowe do Izraela, Emiratów Arabskich oraz Tajlandii realizowane w kameralnych grupach wraz z wykwalifikowanym przewodnikiem.

    Prima Holiday posiada gwarancję ubezpieczeniową przyznaną przez wiodącego ubezpieczyciela w Europie ERV – Europäische Reiseversicherung AG Oddział w Polsce.


    Sun&Fun

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Nowoczesna, elegancka, położona w egzotycznym, zielonym ogrodzie wioska wakacyjna oferująca mnóstwo atrakcji dla dzieci i dorosłych. Zaletą tego hotelu jest bogata oferta sportowa oraz rozbudowany system All Inclusive.

    Szukasz wakacji do Egiptu?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    opis hotelu

    HOTEL: CORAL SEA HOLIDAY VILLAGE
    KATEGORIA SUN & FUN HOLIDAYS: SF 5
    KATEGORIA EGIPSKA: ****

    POŁOŻENIE:
    Hotel położony jest bezpośrednio przy 320 metrowej plaży w części Nabq. Odległość od lotniska wynosi około 14 km a od centrum Naama Bay około 30 km. Do centrum kursuje płatny bus hotelowy.

    HOTEL OFERUJE:
    Dla Gości przygotowano 5 restauracji (główną, azjatycką, włoską, indyjską grill) oraz 5 barów (w tym bar w lobby, przy basenie, sportowy). Hotel oferuje ponadto recepcję z lobby czynną całą dobę, kantor, bankomat, parking, kilka sklepów oraz kawiarenkę internetową i płatne Wi-Fi. W razie potrzeby istnieje możliwość skorzystania z opieki medycznej i pralni. Leżaki i parasole dostępne są bezpłatnie przy plaży i przy basenie. W razie potrzeby hotel dysponuje też ograniczoną ilością wózków inwalidzkich.
     
    POKOJE:
    Hotel dysponuje 484 pokojami. Wśród nich można wyróżnić pokoje standardowe z widokiem na morze, ogród lub basen, swim up – z prywatnym basenem, pokoje typu junior suite i Pharaoh Suite, pokoje typu Jacuzzi Room – z jacuzzi na tarasie \ balkonie oraz pokoje typu Select z widokiem na morze, ogród lub basen. Wszystkie wyposażone są w łazienkę z suszarką do włosów, klimatyzację, TV, telefon, sejf, mini bar (zawartość płatna) oraz balkon lub taras. Wszystkie pokoje poza standardami wyposażone są w zestaw do parzenia kawy i herbaty. Hotel posiada też pokoje Kids Den Room dedykowane rodzinom – wyposażone są w łóżko piętrowe dla dzieci, specjalne pufy oraz play station.

    WYŻYWIENIE:
    Hotel oferuje formułę All inclusive, w skład której wchodzą: śniadania (06.30-10.00), późne śniadania (11.00-12.00), śniadania dla dorosłych (08.00-10.00), obiady (12.30-14.30), kolacje (18.30-19.45 i 20.15-22.00). Przekąski dostępne są w godzinach 13.00-16.00 a lody 11.00-15.00. Napoje bezalkoholowe oraz lokalne alkohole (piwo, wino, lokalne alkohole wysokoprocentowe) dostępne są w wybranych barach w godzinach ich otwarcia między 10.00 a 24.00. Raz na tydzień można skorzystać z restauracji a’la carte (Bamboo, Sari i Mediterraneo).

    SPORT I ROZRYWKA:
    Bezpłatnie Goście mogą skorzystać z 12 basenów z czego 1 wewnętrzny i 1 zewnętrzny są podgrzewane w zimie, basenu ze zjeżdżalniami, niewielkiego boiska do koszykówki lub piłki nożnej, kortu tenisowego (sprzęt płatny), siłowni, łucznictwa. Za dodatkową opłatą dostępne jest centrum SPA (masaże, jacuzzi, sauna, łaźnia parowa), centrum nurkowe i sportów wodnych, bilard oraz salon urody. Hotel organizuje też program animacyjny dla różnych grup wiekowych.

    DZIECI:
    Dla dzieci hotel przygotował plac zabaw, mini klub, menu dla dzieci, wysokie krzesełka dla dzieci w restauracji ora możliwość wynajęcia opiekunki dla dziecka.

    NASZYM ZDANIEM:
    Wspaniały hotel oferujący wiele atrakcji dla Gości. Dedykujemy ten obiekt przede wszystkim dla rodzin z dziećmi.
     


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Sun & Fun działającego od 2004 roku na rynku turystycznym, które sukces i wysoki poziom świadczonych usług zapewnia współpracy ze stałymi i sprawdzonymi kontrahentami. W 2017 roku biuro zmieniło właściciela, rozpoczynająć okres rozwoju pod opieką jednego z największych czeskich touroperatorów - Blue Style.

    Biuro posiada bogate, wieloletnie doświadczenie w organizowaniu wakacji all inclusive do krajów takich jak Egipt, Tunezja czy Turcja. Oferuje także szeroki wybór wycieczek do Grecji, Hiszpanii i Bułgarii. Poprzez zapewnienie klientom obsługi na najwyższym poziomie oraz organizacji interesujących i profesjonalnie prowadzonych wycieczek fakultatywnych, Biuro Podróży Sun & Fun pokazuje swoim klientom w szczególny sposób piękno i bogactwo kulturowe odwiedzanych miejsc.

    Każdego roku wszystkie obiekty znajdujące się w ofercie Sun & Fun kontrolowane są pod względem bezpieczeństwa i jakości usług. Kompetencje i wysoki standard obsługi Biura Podróży Sun & Fun potwierdzają liczne certyfikaty i nagrody, będące jednocześnie gwarantem bezpieczeństwa i satysfakcji klientów.


    Best Reisen

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Nowoczesna, elegancka, położona w egzotycznym, zielonym ogrodzie wioska wakacyjna oferująca mnóstwo atrakcji dla dzieci i dorosłych. Zaletą tego hotelu jest bogata oferta sportowa oraz rozbudowany system All Inclusive.

    Szukasz wakacji do Egiptu?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Naszym zdaniem

    .

    Położenie

    .

    Wyposażenie

    .

    Pokoje

    .

    Wyżywienie

    .

    Sport i rozrywka

    .

    Dla dzieci

    .

    Uwagi

    Od obywateli RP wymagana jest wiza. Kupuje się ją po przylocie na lotnisku - oficjalna cena wynosi 25 USD/os. Naszym klientom proponujemy również możliwość otrzymania wizy bez konieczności stania w kolejce ("fast track service") - opłata wizowa wynosi wówczas 28$/os. Paszport powinien być ważny co najmniej 6 miesięcy od daty powrotu.

    Cena zawiera

    Bilet lotniczy z opłatami lotniskowymi, transfer lotnisko-hotel-lotnisko, zakwaterowanie wg oferty, wyżywienie wg oferty,  polskojęzyczny rezydent, ubezpieczenie od KL, NNW, bagażu i chorób przewlekłych, VAT.

    Cena nie zawiera

    Opłat za wizę egipską 25 USD/OS lub 28 USD/OS (Fast Track Service), wycieczek fakultatywnych, napiwków, wydatków własnych, dodatkowego ubezpieczeń: od kosztów rezygnacji i pakiet SPORT.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Best Reisen działającego w Polsce już od 22 lat. Biuro zdobyło uznanie znacznej grupy klientów i agencji turystycznych, z którymi ma przyjemność współpracować. Jest członkiem międzynarodowej grupy Flash Tours, która prężnie działa w zakresie promocji i rozwoju turystyki. Biuro Podróży Best Reisen może poszczycić się certyfikatem rzetelna firma, oraz tytułem BIURO PODRÓŻY 2012 przyznanym przez Centralne Biuro Certyfikacji Krajowej

    Dzięki wsparciu w działaniach i wieloletniemu doświadczeniu, Best Reisen oferuje wyjazdy na wysokim poziomie i dostosowane do oczekiwań swoich klientów. Specjalizuje się w organizacji wakacji w Egipcie, Tunezji i Zjednoczonych Emiratach Arabskich, choć stale poszerza swoją ofertę o doskonałe hotele w Grecji czy Bułgarii. Biuro Podróży Best Reisen jest także ekspertem w organizacji luksusowych wyjazdów egzotycznych - ich wakacje na Malediwach, Seszelach, Sri Lance czy w Tajlandii to gwarancja najwyższej jakości wypoczynku.


    Neckermann

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Nowoczesna, elegancka, położona w egzotycznym, zielonym ogrodzie wioska wakacyjna oferująca mnóstwo atrakcji dla dzieci i dorosłych. Zaletą tego hotelu jest bogata oferta sportowa oraz rozbudowany system All Inclusive.

    Szukasz wakacji do Egiptu?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Data otwarcia

    2007 r.

    Położenie

    Nabq Bay, 10 km od lotniska. Hotel usytuowany na powierzchni 160.000 m2.

    w budynku głównym i 13 bungalowach

    256 pokoi standardowych dla max. 4 os., 60 pokoi selekt (1 pokój); klimatyzacja centralna, terakota, minibar (płatny), balkon lub taras, łącze internetowe (płatne), wanna lub prysznic, suszarka, telefon, TV, sejf (bezpłatny).

    W Hotelu

    restauracja na wolnym powietrzu, 4 restauracje w budynku, 7 barów, 2 baseny odkryte (1.600, 800 m2), aquapark (3 zjeżdzalnie).

    Bezpłatne

    sejf w recepcji, siłownia, tenis stołowy, koszykówka, siatkówka, siatkówka plażowa, miniboisko do piłki nożnej.

    Płatne

    Łącze internetowe w lobby, room service, kawiarenka internetowa, centrum biznesowe, pralnia, salon piękności, centrum SPA, kort tenisowy, oświetlenie kortów, rakiety i piłki do tenisa, sauna, masaż, jacuzzi, narty wodne, surfing, spadochron, centrum nurkowe, rowery wodne, bilard.

    Dla dzieci

    brodzik, krzesełka w restauracji, plac zabaw, łóżeczka (na życzenie).

    Plaża

    300 m do hotelu, prywatna, piaszczysto-żwirowa. Parasole, leżaki, materace i ręczniki bezpłatne.

    Wyżywienie

    All Inclusive (10:00-24:00)

    Posiłki

    śniadanie, obiad, przekąski, podwieczorek, kolacja.

    Napoje zawarte

    lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe.

    System nie zawiera

    napoi importowanych, soków ze świeżych owoców.

    Restauracje a'la carte

    Azjatycka, śródziemnomorska, indyjska, rybna - płatne. Wymagana rezerwacja.

    Tel./faks

    0020 69/371 06 00, 371 06 10.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

    Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

    Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.


    Mapa Hotelu Coral Sea Holiday Village
    Zdjęcia lokalizacji (Egipt / Morze Czerwone / Sharm El Sheikh)
    Piekna rafa koralowa w rejonie Sharm El Sheikh w Egipcie
    Znany bazar Old Market w Sharm El Sheikh w Egipcie
    Park Ras Muhammad w Sharm El Sheikh w Egipcie
    Sharm El Sheikh, Synaj - Góra Mojżesza
    Piaszczyste plaże Sharm El Sheikh w Egipcie
    Wyspa Tiran z zatopionym wrakiem, Sharm El Sheikh, Egipt
    Luksusowa i pełna rozrywki dzielnica Naama Bay w Sharm El Sheikh w Egipcie
    Nabq Bay w Sharm El Sheikh w Egipcie
    Opinie z Traveligo.pl

    Opinie o Hotelu Coral Sea Holiday Village

    4.1
    zdecydowanie polecam

    Wyjątkowo dobra kuchnia jak na Egipt, b. dobra i miła ubsługa w restauracji głównej. Polecam. Byliśmy z żoną 2014.09.17-30.

    POLECAM:
    osobom ceniącym spokój
    Podsumowanie: zdecydowanie polecam
    4.1
    4.9
    zdecydowanie polecam

    Gorrrrąco polecamy ten hotel! Na pewno wrócimy tu za rok (albo i szybciej). Położony jest w pięknym ogrodzie, budynki są elegancko wkomponowane, oczy nie mogły się nacieszyć tym widokiem. Pokoje tak samo świetne, mogły być tylko trochę częściej sprzątane. Jedzenie super!

    POLECAM:
    na romantyczne wakacje, wymagającym klientom
    Podsumowanie: zdecydowanie polecam
    4.9
    4.0
    polecam

    Ogromny resort, taka jakby cała wioska wakacyjna. Duży wybór pokoi - są rodzinne i apartamenty dla par. Świetne baseny, chyba świeżo po remoncie, w każdym wypadku bardzo dobrze utzrymane. Plaża rozległa, płytkie i długie wejście do morza, dobre dla dzieci. Bardzo smaczne, europejskie jedzenie, różnorodne, w restauracjach tematycznych w szczególności (polecam indyjską). Dużo barów na terenie całego resortu, można wypić porządnego drinka czy zapalić sziszę. Polecam!

    POLECAM:
    na romantyczne wakacje, osobom ceniącym spokój
    Podsumowanie: polecam
    4.0
    4.9
    zdecydowanie polecam

    Super hotel. Czysty i przytulny. Bardzo miła obsługa, smaczene jedzenie dobre drinki ;) Spokojna okolica.

    POLECAM:
    rodzinom z dziećmi, na romantyczne wakacje, osobom ceniącym spokój
    Podsumowanie: zdecydowanie polecam
    4.9
    Opinie z HolidayCheck
    Szczegóły oceny hotelu Coral Sea Holiday Village:
    • Lokalizacja
      4.9
    • Hotel
      5.2
    • Pokoje
      5.3
    • Wyżywienie
      4.9
    • Atrakcje
      i sport
      4.4
    • Obsługa
      5.4
    HolidayCheck
    Ocena Coral Sea Holiday Village:
    5 / 6

    Naprawdę godny polecenia hotel 2010-01-18
    Szczegóły oceny hotelu Coral Sea Holiday Village:
    • Lokalizacja
      5.0
    • Pokoje
      6.0
    • Wyżywienie
      5.0
    • Atrakcje
      6.0
    • Obsługa
      6.0

    5.5
    Wspaniala wioska wakacyjna, idealny dla rodzin 2010-01-21
    Szczegóły oceny hotelu Coral Sea Holiday Village:
    • Lokalizacja
      4.0
    • Pokoje
      6.0
    • Wyżywienie
      4.0
    • Atrakcje
      5.0
    • Obsługa
      5.0

    5.0
    Świetny hotel i super klimat. Polecam wszystkim! 2010-03-10
    Szczegóły oceny hotelu Coral Sea Holiday Village:
    • Lokalizacja
      5.2
    • Pokoje
      6.0
    • Wyżywienie
      6.0
    • Atrakcje
      6.0
    • Obsługa
      6.0

    Super hotel, położony na ogromnym obszarze, otacza go przepiękna zieleń. Budynki wewnątrz bardzo zad...
    więcej

    5.8
    Duży hotel wspaniały dla niewymagających turystów 2010-03-25
    Szczegóły oceny hotelu Coral Sea Holiday Village:
    • Lokalizacja
      5.0
    • Pokoje
      6.0
    • Wyżywienie
      5.0
    • Atrakcje
      4.0
    • Obsługa
      6.0

    5.2
    Uwaga raczej unikajcie tego hotelu .. 2014-04-30
    Szczegóły oceny hotelu Coral Sea Holiday Village:
    • Lokalizacja
      4.8
    • Pokoje
      4.5
    • Wyżywienie
      3.0
    • Atrakcje
      3.0
    • Obsługa
      3.3

    UWAGA !!! Hotel w remoncie (stan na kwiecień/maj 2014), remontowane jest ; recepcja, lobby, cześć p...
    więcej

    3.6
    Nigdy więcej 2014-07-09
    Szczegóły oceny hotelu Coral Sea Holiday Village:
    • Lokalizacja
      4.0
    • Pokoje
      4.0
    • Wyżywienie
      5.0
    • Atrakcje
      2.0
    • Obsługa
      2.0

    3.2
    Szału nie było 2015-02-04
    Szczegóły oceny hotelu Coral Sea Holiday Village:
    • Lokalizacja
      3.6
    • Pokoje
      3.8
    • Wyżywienie
      5.8
    • Atrakcje
      1.8
    • Obsługa
      2.0

    Trafiliśmy z męzem bardzo pechowo ponieważ w terminie remontu głównego basenu a także remontowania b...
    więcej

    3.3

    Coral Sea Holiday Village - możliwości zakwaterowania:

    1 os. standard
    Standard DBL
    Standard Sea View DBL
    2 os. rodzinny
    2 os. standard
    STANDARD ROOM
    2 os. swim up room
    Family Suite
    Pokój 2-osobowy
    Pokój 2-osobowy
    Pokój 2-osobowy w supercenie
    fr family room
    fr family room
    Pokój rodzinny
    Pokój rodzinny
    Standard Room Garden-Pool View
    Family Room
    jr jacuzzi room
    jr jacuzzi room
    jr jacuzzi room
    Swim Up Room
    Jacuzzi Room
    sr standard room
    sr standard room
    sr standard room
    sur swim up room
    sur swim up room
    sur swim up room
    Jacuzzi Suite
    Kids Den Room

    Coral Sea Holiday Village - Możliwości wyżywienia:


    Coral Sea Holiday Village - miasta wylotu:


    Coral Sea Holiday Village - możliwa długość wypoczynku:


    Masz pytania o Hotel Coral Sea Holiday Village? Zadzwoń lub napisz!

    Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00