cellphone225171600

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-18:00; sob. 10:00-16:00

Wakacje Last Minute
  • Hotel Petra Mare, Kreta
  • Hotel Petra Mare, Kreta
  • Hotel Petra Mare, Kreta
  • Hotel Petra Mare, Kreta
  • Hotel Petra Mare, Kreta
  • Hotel Petra Mare, Kreta
  • Hotel Petra Mare, Kreta
  • Hotel Petra Mare, Kreta
  • Hotel Petra Mare, Kreta
  • Hotel Petra Mare, Kreta
  • Hotel Petra Mare, Kreta
  • Hotel Petra Mare, Kreta
  • Hotel Petra Mare, Kreta
  • Hotel Petra Mare, Kreta
  • Hotel Petra Mare, Kreta
  • Hotel Petra Mare, Kreta
1 / 16
Ocena
hotelu:
4.8 / 5
Najbliższy termin
23.09 - 30.09
już od 3039 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
27.09 - 04.10
już od 2399 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Petra Mare
  • Fitness/Siłownia
  • Zjeżdżalnie wodne
  • Basen odkryty
  • Polska animacja
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Blisko centrum
  • Przy plaży
  • Rozrywka i życie nocne
  • Bez paszportu

Hotel Petra Mare
star 4

Grecja: Kreta
Ocena hotelu Petra Mare:
4.8 / 5
Średnia z 6 opinii
Szczegóły oceny hotelu Petra Mare:
  • Lokalizacja
    5.0
  • Hotel
    4.7
  • Pokoje
    4.7
  • Wyżywienie
    4.7
  • Atrakcje
    i sport
    5.0
  • Jakość
    do ceny
    4.7
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 23 września 2020
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 27 września 2020
ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Petra Mare to świetnie usytuowany hotel bezpośrednio przy plaży, blisko centrum kurortu Ierapetra ze sklepami, barami i restauracjami. Polecamy miłośnikom plażowania oraz rodzinom z dziećmi ze względu na ogromną ilość atrakcji dla najmłodszych. Pobyt w hoteu Petra Mare to gwarancja udanych wakacji na Krecie.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w miejscowości Ierapetra, przy plaży, z łagodnym zejściem do morza, z bezpłatnymi parasolami i leżakami
  • bardzo bogate zaplecze rekreacyjne dla dzieci - plac zabaw, mini klub, basen ze zjeżdżalniami, piracki statek, animacje
  • wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi gratis

Hotel Petra Mare w ofercie Biura podróży:

Itaka

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Petra Mare to świetnie usytuowany hotel bezpośrednio przy plaży, blisko centrum kurortu Ierapetra ze sklepami, barami i restauracjami. Polecamy miłośnikom plażowania oraz rodzinom z dziećmi ze względu na ogromną ilość atrakcji dla najmłodszych. Pobyt w hoteu Petra Mare to gwarancja udanych wakacji na Krecie.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w miejscowości Ierapetra, przy plaży, z łagodnym zejściem do morza, z bezpłatnymi parasolami i leżakami
  • bardzo bogate zaplecze rekreacyjne dla dzieci - plac zabaw, mini klub, basen ze zjeżdżalniami, piracki statek, animacje
  • wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi gratis

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

Kategoria

****

Region

Grecja / Kreta

Opis oferty:

Położony na południu wyspy, w miejscowości Ierapetra, tuż obok plaży z bezpłatnym serwisem, do której można zejść prosto z hotelowego basenu. Regularnie odnawiany, ma wyjątkowo sympatyczną obsługę i przestronne pokoje. Pozytywne opinie zawdzięcza przede wszystkim doskonale przygotowanemu zapleczu dla dzieci: plac zabaw, miniklub czy basen ze zjeżdżalniami i pirackim statkiem to dopiero początek wakacyjnej przygody, bo na wszystkich czekają jeszcze świetnie przygotowane animacje! Polecamy na aktywne, rodzinne wakacje.

POŁOŻENIE:

ok. 800 m od centrum IERAPETRY ze sklepami, barami i restauracjami, przy drodze lokalnej; ok. 100 km od portu lotniczego w Heraklionie, ok. 60 km od portu lotniczego w Sitii, ok. 240 km od portu lotniczego w Chanii; przystanek autobusowy przed hotelem (ok. 6,5 EUR/Sitia).

PLAŻA:

hotelowa, piaszczysto-żwirkowa (ciemniejszy piasek), łagodne zejście do morza, bezpośrednio przy hotelu, bezpłatne parasole i leżaki.

HOTEL:

czterogwiazdkowy, zbudowany w 1980 r., regularnie odnawiany, 225 pokoi, 1 budynek, 4 piętra, 3 windy, przestronny hol, całodobowa recepcja, restauracja - dania w formie bufetu, kuchnia międzynarodowa, dostępne foteliki i menu dla dzieci, dania wegetariańskie, bar główny, snack bar przy basenie; taras z widokiem na morze, bezpłatny internet bezprzewodowy w lobby; za opłatą: fryzjer, opiekunka do dziecka (na zamówienie), wypożyczalnia akcesoriów dla niemowląt: termos, czajnik, wózek dziecięcy; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard.

standardowy:

2-os. (możliwość 1 lub 2 dostawek), ok. 28 m², zadbany, indywidualnie sterowana klimatyzacja, łazienka (wanna lub prysznic, wc; suszarka), telewizja satelitarna, polski program, telefon, lodówka, sejf (płatny: ok. 15 EUR/tydz.); bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; balkon (stolik i krzesełka); widok na morze za dopłatą;

junior suite:

2-os. (możliwość 1 lub 2 dostawek), ok. 32 m², odnowiony, elegancki, indywidualnie sterowana klimatyzacja, łazienka (wanna lub prysznic, wc; suszarka), telewizja satelitarna, polski program, telefon, lodówka, sejf (płatny: ok. 15 EUR/tydz.); bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; balkon (stolik i krzesełka); junior suite i widok na morze za dopłatą.

SPORT I ROZRYWKA:

basen dla dorosłych, nieregularny kształt, słona woda, ok. 250 m², gł. 1,3-1,7 m, hydromasaż, basen dla dzieci, nieregularny kształt, ok. 425 m², słodka woda, gł. 0,5 m, zjeżdżalnie, statek piracki, przy basenie bezpłatne parasole i leżaki, ręczniki płatne (ok. 3 EUR/tydz.); siłownia, siatkówka plażowa, tenis stołowy; plac i pokój zabaw dla dzieci, miniklub (4-12 lat), dyskoteka, amfiteatr, animacje dla dorosłych i dzieci (w terminie: 20.05-15.10; 6 dni w tyg.): zajęcia sportowe, gry, zabawy, wieczorki folklorystyczne, przedstawienia; za opłatą: kort tenisowy (oferta zewnętrzna, ok. 400 m od hotelu), sporty wodne na plaży.

ALL INCLUSIVE:

śniadanie (7.30-10.00), obiad (12.30-14.30), kolacja (18.30-21.30) w formie bufetu w restauracji; przekąski w snack barze (10.00-24.00); napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe w wyznaczonym barze (10.00-24.00); wymagane noszenie opasek all inclusive.

KONTAKT:

0030/2842023341, www.petramare.com

GRATIS:

serwis plażowyWi-Fi


Opis hotelu Petra Mare według Traveligo.pl

Prezentowany poniżej opis nie jest integralną częścią oferty Touroperatora i nie stanowi oferty w rozumieniu przepisów kodeksu cywilnego. Jest to jedynie dodatkowa, pomocnicza informacja dla klientów Traveligo.pl

 



Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Itaka. Nowa Itaka sp. z o.o. jest jednym z naszych kluczowych partnerów i głównym kontrahentem, z którym od lat spełniamy turystyczne marzenia naszych wspólnych klientów. Wysoki standard obsługi, wykwalifikowani rezydenci i przewodnicy oraz szeroki wybór atrakcyjnych ofert na wakacje dopracowanych w każdym szczególe zapewniają wieloletni sukces jakim może poszczycić się to biuro.

W swojej ofercie Itaka posiada wiele sprawdzonych hoteli położonych w dogodnej lokalizacji, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami. Biuro posiada szeroki wachlarz destynacji turystycznych i może spełnić oczekiwania najbardziej wymagających klientów. Ponad to, do swojej oferty sukcesywnie wprowadza oryginalne kierunki takie jak Bośnia i Hercegowina, Albania, Madera czy kierunki egzotyczne - Wyspy Zielonego Przylądka, Zanzibar i wiele, wiele innych.

Itaka posiada bogatą ofertę wycieczek objazdowych, zarówno autokarowych jak i samolotowych. Ich programy są bardzo zróżnicowane i dostosowane do wymagań różnych klientów, dlatego każdy może znaleźć wyjazd zgodny z jego preferencjami. Biuro podrózy Itaka posiada także jeden z największych wyborów ofert w promocji last minute, co pozwala klientom z każdym budżetem na spełnienie swoich wakacyjnych marzeń.

Biuro Podróży Itaka w ciągu swojej dotychczasowej działalności otrzymała wiele prestiżowych nagród i wyróżnień, takich jak tytuł Superbrands i Created in Poland Superbrands 2014/15 przyznawany najsilniejszym markom na polskim rynku, Touroperator Roku 2014, Konsumencki Lider Jakości 2014, czy Wielka Perła Polskiej Gospodarki 2012.

Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

Itaka R

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Petra Mare to świetnie usytuowany hotel bezpośrednio przy plaży, blisko centrum kurortu Ierapetra ze sklepami, barami i restauracjami. Polecamy miłośnikom plażowania oraz rodzinom z dziećmi ze względu na ogromną ilość atrakcji dla najmłodszych. Pobyt w hoteu Petra Mare to gwarancja udanych wakacji na Krecie.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w miejscowości Ierapetra, przy plaży, z łagodnym zejściem do morza, z bezpłatnymi parasolami i leżakami
  • bardzo bogate zaplecze rekreacyjne dla dzieci - plac zabaw, mini klub, basen ze zjeżdżalniami, piracki statek, animacje
  • wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi gratis

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


Kategoria

****

Region

Grecja / Kreta

Opis oferty:

Położony na południu wyspy, w miejscowości Ierapetra, tuż obok plaży z bezpłatnym serwisem, do której można zejść prosto z hotelowego basenu. Regularnie odnawiany, ma wyjątkowo sympatyczną obsługę i przestronne pokoje. Pozytywne opinie zawdzięcza przede wszystkim doskonale przygotowanemu zapleczu dla dzieci: plac zabaw, miniklub czy basen ze zjeżdżalniami i pirackim statkiem to dopiero początek wakacyjnej przygody, bo na wszystkich czekają jeszcze świetnie przygotowane animacje! Polecamy na aktywne, rodzinne wakacje. W 2019 r. hotel otrzymał ŻAGIEL ITAKI za najwyższą jakość świadczonych usług.

POŁOŻENIE:

ok. 800 m od centrum IERAPETRY ze sklepami, barami i restauracjami, przy drodze lokalnej; ok. 100 km od lotniska w Heraklionie, ok. 60 km od lotniska w Sitii, ok. 240 km od lotniska w Chanii; przystanek autobusowy przed hotelem (ok. 6,5 EUR/Sitia).

PLAŻA:

hotelowa, piaszczysto-żwirkowa (ciemniejszy piasek), łagodne zejście do morza, bezpośrednio przy hotelu, bezpłatne parasole i leżaki.

HOTEL:

czterogwiazdkowy, zbudowany w 1980 r., regularnie odnawiany, ostatnia renowacja na przełomie 2018/2019r., 227 pokoi, 1 budynek, 4 piętra, 3 windy, przestronny hol, całodobowa recepcja, restauracja główna - dania w formie bufetu, kuchnia międzynarodowa, dostępne foteliki i menu dla dzieci, dania wegetariańskie, 3 restauracje á la carte: Almyra - kuchnia grecka, Kafeneion - kuchnia kreteńska, restauracja chińska, bar główny, snack bar przy basenie, bar przy plaży; taras z widokiem na morze, bezpłatny internet bezprzewodowy; za opłatą: fryzjer, opiekunka do dziecka (na zamówienie), wypożyczalnia akcesoriów dla niemowląt: termos, czajnik, wózek dziecięcy; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard.

superior:

2-os., ok. 24 m², odnowiony, indywidualnie sterowana klimatyzacja, łazienka (wanna lub prysznic, wc; suszarka), telewizja satelitarna, telefon, lodówka, sejf; balkon (stolik i krzesełka); widok na morze za dopłatą;

rodzinny superior:

2-os. (możliwość 1 lub 2 dostawek), ok. 28 m², wyposażenie jak w pokoju superior, dodatkowo drzwi przesuwne dzielące pokój na 2 części; łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem (płatne: ok. 5 EUR/dzień); pokój rodzinny superior i widok na morze za dopłatą;

panoramic seaview:

2-os., ok. 28 m², wyposażenie jak w pokoju superior, pokój dzienny wydzielony optycznie, zestaw do kawy/herbaty, ręczniki plażowe, szlafrok i kapcie; pokój panoramic seaview za dopłatą.

SPORT I ROZRYWKA:

basen dla dorosłych, nieregularny kształt, słona woda, ok. 450 m², gł. 1,4 m, hydromasaż, basen dla dzieci, nieregularny kształt, ok. 425 m², słodka woda, gł. 0,5 m, zjeżdżalnie, statek piracki, przy basenie bezpłatne parasole, leżaki i ręczniki; siłownia, siatkówka plażowa, tenis stołowy; plac i pokój zabaw dla dzieci, miniklub (4-12 lat), dyskoteka, amfiteatr, animacje dla dorosłych i dzieci (w terminie: 20.05-15.10; 6 dni w tyg.): zajęcia sportowe, gry, zabawy, wieczorki folklorystyczne, przedstawienia; za opłatą: kort tenisowy (oferta zewnętrzna, ok. 400 m od hotelu), sporty wodne na plaży.

ALL INCLUSIVE:

śniadanie (7.30-10.00), obiad (12.30-14.30), kolacja (18.30-21.30) w formie bufetu w restauracji głównej; przekąski w snack barze (10.00-24.00); napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe w wyznaczonym barze (10.00-24.00); raz na pobyt kolacja w każdej z restauracji á la carte (w terminie: czerwiec-wrzesień; wymagana wcześniejsza rezerwacja; w sezonie LATO 2020 czynna 1 wyznaczona restauracja á la carte); wymagane noszenie opasek all inclusive.

KONTAKT:

0030/2842023341,, www.petramare.com 

GRATIS:

serwis plażowyWi-Fi 


Opis hotelu Petra Mare według Traveligo.pl

Prezentowany poniżej opis nie jest integralną częścią oferty Touroperatora i nie stanowi oferty w rozumieniu przepisów kodeksu cywilnego. Jest to jedynie dodatkowa, pomocnicza informacja dla klientów Traveligo.pl

 


Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

Orbis Travel

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Petra Mare to świetnie usytuowany hotel bezpośrednio przy plaży, blisko centrum kurortu Ierapetra ze sklepami, barami i restauracjami. Polecamy miłośnikom plażowania oraz rodzinom z dziećmi ze względu na ogromną ilość atrakcji dla najmłodszych. Pobyt w hoteu Petra Mare to gwarancja udanych wakacji na Krecie.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w miejscowości Ierapetra, przy plaży, z łagodnym zejściem do morza, z bezpłatnymi parasolami i leżakami
  • bardzo bogate zaplecze rekreacyjne dla dzieci - plac zabaw, mini klub, basen ze zjeżdżalniami, piracki statek, animacje
  • wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi gratis

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


Położenie:

bezpośrednio przy piaszczystej plaży z drobnymi kamykami. Plaża w tym rejonie ma ciemniejszy piasek, w morzu niekiedy skałki. Przy hotelu rozpoczyna się nadmorska promenada wiodąca do centrum Ierapetry (ok. 800 m). Z tarasu hotelowego rozciąga się piękny widok na Ierapetrę.

 

Hotel:

polecany dla klientów dla których ważna jest bliskość plaży i niedaleko położone centrum, popularny wśród rodzin z dziećmi. Do dyspozycji gości: ok. 230 pokoi, restauracja, bary, tawerna, minimarket.


Pokoje:

2-os. (możliwość 2 dostawek), łazienka (suszarka do włosów), telefon, TV, lodówka, indywidualnie sterowana klimatyzacja, balkon lub taras. Maksymalna liczba osób w pokoju: 4.


Sport i rozrywka:

basen z wodą morską, zjeżdżalnie wodne, basen wewnętrzny, bezpłatne łóżka i parasole przy basenie i na plaży; tenis stołowy, siłownia, programy animacyjne w ciągu dnia, wieczorne programy rozrywkowe, płatne: sauna, masaże, jacuzzi, bilard, sporty wodne na plaży.


Wyżywienie:

pakiet ALL INCLUSIVE: 3 posiłki dziennie, lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe w godz. 10.00-24.00, przekąski 10.00-18.00, lody 12.00-13.00 i 16.00-17.00.


Dla dzieci:

brodzik z wodą morską.

 

Cena obejmuje:

  • zakwaterowanie,
  • transport,
  • wyżywienie: ALL,
  • pakiet ubezpieczeniowy,
  • opiekę rezydenta. Uwaga! Rezydent będzie miał pod opieką turystów zamieszkałych w kilku hotelach.

Cena nie obejmuje:

  • Opłat lotniskowych: - z Warszawy 240 PLN, z Katowic 200 PLN, z Poznania 280 PLN, z Krakowa 220 PLN, z Wrocławia 280 PLN, z Gdańska 330 zł, płatne przy zakupie imprezy,
  • posiłków na pokładzie samolotu (istnieje możliwość ich zakupu na pokładzie samolotu).

Opis hotelu Petra Mare według Traveligo.pl

Prezentowany poniżej opis nie jest integralną częścią oferty Touroperatora i nie stanowi oferty w rozumieniu przepisów kodeksu cywilnego. Jest to jedynie dodatkowa, pomocnicza informacja dla klientów Traveligo.pl

 


Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

Sky Club

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Petra Mare to świetnie usytuowany hotel bezpośrednio przy plaży, blisko centrum kurortu Ierapetra ze sklepami, barami i restauracjami. Polecamy miłośnikom plażowania oraz rodzinom z dziećmi ze względu na ogromną ilość atrakcji dla najmłodszych. Pobyt w hoteu Petra Mare to gwarancja udanych wakacji na Krecie.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w miejscowości Ierapetra, przy plaży, z łagodnym zejściem do morza, z bezpłatnymi parasolami i leżakami
  • bardzo bogate zaplecze rekreacyjne dla dzieci - plac zabaw, mini klub, basen ze zjeżdżalniami, piracki statek, animacje
  • wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi gratis

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


Położenie

Hotel położony w miejscowości Ierapetra, ok. 800 m od ścisłego centrum (dojście nadmorską promenadą) z licznymi barami, sklepami i restauracjami. Znajduje się ok. 35 km od Agios Nikolaos i ok. 56 km od Sitia, gdzie można dotrzeć komunikacją miejską (przystanek przed hotelem, ok. 3 EUR/os./Sitia, ok. 4 EUR/os./Agios Nikolaos). Usytuowany bezpośrednio przy prywatnej, piaszczysto-kamienistej plaży odznaczonej Błękitną Flagą z bezpłatnymi leżakami i parasolami (wymagane obuwie plażowe). Odległość od lotniska ok. 110 km.


Opis hotelu

Czterogwiazdkowy, zadbany obiekt oferujący 223 pokoje rozmieszczone na 4 piętrach. Do dyspozycji Gości: klimatyzowana restauracja główna (Panów obowiązują długie spodnie i pełne buty podczas kolacji), Lobby Bar, Pool Bar, Snack Bar, kawiarnia, sala telewizyjna, kafejka internetowa (ok. 5 EUR/godz.), bezpłatne WiFi w lobby, kantor, sala konferencyjna, amfiteatr, mini market, jubiler, kiosk, sklep z pamiątkami, fryzjer, pralnia, gabinet kosmetyczny, windy. Akceptowane karty kredytowe: Visa i MasterCard.


Pokoje

Gustownie urządzone, 2-osobowe pokoje z możliwością 1 lub 2 dostawek. Wyposażone w klimatyzację, lodówkę, TV SAT, radio, telefon, sejf (ok. 15 EUR/tydz.), łazienkę z wanną lub prysznicem, suszarkę. Wszystkie pokoje posiadają balkon lub taras z widokiem na morze lub ogród.


Sport i rekreacja

Basen z wodą morską, aquapark ze zjeżdżalniami wodnymi, taras słoneczny, basen kryty, siłownia, jacuzzi, korty tenisowe (ok. 5 EUR/godz.), bilard, tenis stołowy, fitness, siatkówka, water polo, rzutki, aerobik, aqua aerobik, międzynarodowa grupa animacyjna (w tym osoba polskojęzyczna) organizująca programy animacyjne w ciągu dnia i wieczorne programy rozrywkowe, ponadto centrum SPA, wypożyczalnia sprzętów wodnych na plaży (m.in. windsurfing, narty wodne) i centrum nurkowe (dodatkowo płatne).


Dla dzieci

Basen ze słodką wodą ze zjeżdżalniami i statkiem pirackim, mini klub, grupa animacyjna (w tym osoba polskojęzyczna) organizująca liczne gry i zabawy, mini disco, plac zabaw, specjalne jedzenie dla dzieci w czasie kolacji, małe stoliki i krzesełka, wysokie krzesła w restauracji, możliwość

Cena obejmuje:

  • 7 lub 14 noclegów,
  • wyżywienie wg oferty,
  • opiekę rezydenta,
  • opłaty lotniskowe
  • przelot samolotem,
  • transfer: lotnisko-hotel-lotnisko,
  • ubezpieczenie KL i NW

Opis hotelu Petra Mare według Traveligo.pl

Prezentowany poniżej opis nie jest integralną częścią oferty Touroperatora i nie stanowi oferty w rozumieniu przepisów kodeksu cywilnego. Jest to jedynie dodatkowa, pomocnicza informacja dla klientów Traveligo.pl

 


Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

Logos Tour

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Petra Mare to świetnie usytuowany hotel bezpośrednio przy plaży, blisko centrum kurortu Ierapetra ze sklepami, barami i restauracjami. Polecamy miłośnikom plażowania oraz rodzinom z dziećmi ze względu na ogromną ilość atrakcji dla najmłodszych. Pobyt w hoteu Petra Mare to gwarancja udanych wakacji na Krecie.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w miejscowości Ierapetra, przy plaży, z łagodnym zejściem do morza, z bezpłatnymi parasolami i leżakami
  • bardzo bogate zaplecze rekreacyjne dla dzieci - plac zabaw, mini klub, basen ze zjeżdżalniami, piracki statek, animacje
  • wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi gratis

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


KRAJ

GRECJA


Opis hotelu Petra Mare według Traveligo.pl

Prezentowany poniżej opis nie jest integralną częścią oferty Touroperatora i nie stanowi oferty w rozumieniu przepisów kodeksu cywilnego. Jest to jedynie dodatkowa, pomocnicza informacja dla klientów Traveligo.pl

 



Wycieczka pochodzi z oferty Biura Podróży Logos Tour, które w ciągu ponad 30 lat swojej działalności zdobylo mnóstwo doświadczenia w organizacji podrózy i wypraw w najodleglejsze zakątki świata. Biuro Podróży Logos Tour oferuje interesujące programy wycieczek objazdowych po wszystkich kontynentach dla klientów oczekujących indywidualnego podejścia, szukających unikalnych atrakcji i wyjątkowej jakości usług.

Każdy program zwiedzania przygotowywany jest w oparciu o dotychczasowe doświadczenie i opinie turystów, a jego realizacja przebiega na najwyższym poziomie i z dbałością o najdrobniejszy szczegół. Indywidualne podejście do klienta, niewielkie grupy, programy szyte na miarę i stawianie bezpieczeństwa i dobre klientów na pierwszym miejscu gwarantuje wypoczynek na najwyższym poziomie.

Wykwalifikowani piloci i przewodnicy czuwają nad realizacją każdej wycieczki. Wszystkie programy są bardzo urozmaicone i pokazują wszystko co najlepsze w danym regionie – od atrakcji przyrodniczych, wspaniałych zabytków historycznych, spotkań z egzotyczną miejscową ludnością, uczestnictwo w wyjątkowych festiwalach, wydarzeniach kulturalnych i sportowych, po poznawanie lokalnych obrzędów i tradycji.

Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

Mapa Hotelu Petra Mare
Zdjęcia lokalizacji (Grecja / Kreta)
Malownicze miasteczko Agios Nicolaos nad zatoką Mirabello na wyspie Kreta
Niepowtarzalna, różowa plaża Elafonisi na greckiej wyspie Kreta
Hersonissos to jedna z bardziej popularnych i rozrywkowych miejscowości na Krecie
Pałac minojski Knossos na Krecie w którym mieszkał Minotaur
Wyspa Gramvousa, dawna twierdza piratów i urzekająca, dziewicza laguna Balos
Kreta, Rejs na Spinalonga, dawną wenecką fortecę zamienioną na wyspę trędowatych
Vai Palm Beach, przepiękna karaibska plaża na Krecie
Najdłuższy w Europie Wąwóz Samaria znajduje się na wyspie Kreta i liczy ponad 18 km
Filmy hotelu Petra Mare:
Zapraszamy do zapoznania się z filmem z hotelu Petra Mare!
https://youtu.be/HYLxzxieeb4

Opinie o Hotelu Petra Mare

4.3
polecam

Dobra propozycja dla rodzin z dziećmi, kilka basenów, małe zjeżdżalnie, dmuchany zamek - maluchy na pewno nie będą się tu nudziły. Nasze fikały od rana do późnych godzin wieczornych. Plaża dosyć wąska ale bezpośrednio przy hotelu i z łagodnym wejściem. Jedzenie smaczne, codziennie kolacje tematyczne a do tego obsługa hotelowa bardzo uprzejma. Pokoje już nieco podstarzałe ale czyste i dosyć duże. Śmiało mogę polecić Petra mare

POLECAM:
rodzinom z dziećmi
Podsumowanie: polecam
4.3
5.0
zdecydowanie polecam

Hotel jest super!! Bardzo fajna infrastruktura, oczywiście szczególnie dla rodzin z dziećmi. Basen ze zjeżdżalniami, statek piracki - wszystko to dostępne w płytkim basenie/ brodziku, więc mniejsze dzieci nie mają problemu z poruszaniem się. dość mały teren hotelowy ale za to pięknie położony bo bezpośrednio przy ładnej plaży. pokoje junior suite mają mały metraż ale są wydzielone 2 części, czyste, eleganckie. zdecydowanie polecam!!

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, dla aktywnych wczasowiczów
  • figure
  • figure
  • figure
  • figure
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
5.0
5.0
zdecydowanie polecam

Czterogwiazdkowy hotel, położony nad samym morzem, dość daleko od centrum urokliwej, turystycznej miejscowości Lerapetra. Rej dla dzieciaków, z tego co widziałam. Hotel posiada bardzo dobre zaplecze pod tym względem, jedno z lepszych jakie widziałam. All inclusive standardowo, a nawet trochę dłużej, w tym hotelach, w których byłam do tej pory w Grecji all był tylko do 23, godzina to niewiele ale robi różnicę. Obsługa miła, ale raczej skupiona na swojej robocie, nie nachalna. Jeśli chodzi o wyspę... wszyscy mowia nawet Grecy, że najpiekniejsza, dla mnie zbyt monotonny krajobraz, wole bardziej górzysty jak np. na Korfu. To, co mnie uderza w wyspach Greckich, ktoe wprost uwielbiam, to zabytki, każda ma w sobie jakąś historię do opowiedzenia.

POLECAM:
na romantyczne wakacje, osobom ceniącym spokój, ekonomicznym klientom
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
5.0
4.9
polecam

Hotel wybudowany w greckim stylu, z zewnątrz wygląda na moloch, ale w środku jest bardzo przytulnie, a to również za sprawą bardzo sympatycznej obsługi. Ogólnie wyspa słynie z gościnnności, ludzie tutaj są bardzo serdeczni, usmiechnięci. Dla nas pochodzących z zimmngo kraju, południowy temperament dodaje energii. Co więcej, lokazlizacja świetna, blisko plaży, do centrum idzie się góra 15 min. Zmęczeni hotelowym życiem często wychodziliśmy coś zjeść, posłuchac greckiej muzyki - super sprawa. All inclusive spoko. Niczego nam nie brakowało. Ogólnie jestesmy bardzo zadowoleni.

POLECAM:
dla aktywnych wczasowiczów
Podsumowanie: polecam
4.9
4.9
polecam

Znudził nam się Egipt i postanowiliśmy odwiedzić Grecję, chcielismy koniecznie hotel z atrakcjami dla naszych chlopców. Pod tym względem strzał w dziesiątkę! Wszyscy wyszalelismy sie na całego. Jesli chodzi o standard hotelu, to przeciętny. Jedzenie bardzo smaczne, wybór drinków i napojów z bazy all inclusive zadowalający, od wina po kolorowe drinki. Fajnie, że były przekąski, dla dzieci to idealne rozwiązanie! W tym hotelu narawdę można odpocząć. Minusem jest spora odległość od lotniska, ale zostalismy o tym wczesniej poinformowani.

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, ekonomicznym klientom, ceniącym rozrywkę
Podsumowanie: polecam
4.9
4.6
polecam

Hotel oceniam z perspektywy osoby bezdzietnej. Uważam go za miejsce godne polecenia. Jest czysty i zadbany. Co drugi dzień regularnie zmieniana jest pościel i ręczniki. Bardzo uprzejma obsługa. Jedzenie bardzo zróżnicowane- najfajniejsze zresztą jest to że codziennie niektóre potrawy- szczególnie mięsne, przygotowywane są na oczach gości- można podejść i poprosić mięsko prosto z patelni...:) Za największą atrakcję hotelu uważam rewelacyjny base, wychylając się z którego widać morze i bezpośredni dostęp do plaży. Zaletą są również darmowe leżaki i parasole- zarówno przy basenie, jak i na plaży. Petra Mare to fajne miejsce na prawdziwy relaks i wypoczynek!

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, osobom ceniącym spokój, wymagającym klientom
Podsumowanie: polecam
4.6

Petra Mare - możliwości zakwaterowania:

Dvoulůžkový pokoj superior s výhledem/moře
Pok. superior 2 os.
Pokój panoramic sea view 2 os.
Pokój superior 2 os. widok na morze
Pokój rodzinny superior 2 os.
Pokój rodzinny superior 3 os.
Pokój rodzinny superior 4 os.
Pokój rodzinny superior 2 os. widok na morze
Pokój rodzinny superior 3 os. widok na morze
Pokój rodzinny superior 4 os. widok na morze

Petra Mare - Możliwości wyżywienia:


Petra Mare - miasta wylotu:


Petra Mare - możliwa długość wypoczynku:


Masz pytania o Hotel Petra Mare? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00