cellphone

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob. 10:00-16:00; nd. 10-18

Wakacje Last Minute
  • Hotel Petra Mare, Kreta
  • Hotel Petra Mare, Kreta
  • Hotel Petra Mare, Kreta
  • Hotel Petra Mare, Kreta
  • Hotel Petra Mare, Kreta
  • Hotel Petra Mare, Kreta
  • Hotel Petra Mare, Kreta
  • Hotel Petra Mare, Kreta
  • Hotel Petra Mare, Kreta
  • Hotel Petra Mare, Kreta
  • Hotel Petra Mare, Kreta
  • Hotel Petra Mare, Kreta
  • Hotel Petra Mare, Kreta
  • Hotel Petra Mare, Kreta
  • Hotel Petra Mare, Kreta
  • Hotel Petra Mare, Kreta
  • Hotel Petra Mare, Kreta
  • Hotel Petra Mare, Kreta
  • Hotel Petra Mare, Kreta
  • Hotel Petra Mare, Kreta
  • Hotel Petra Mare, Kreta
  • Hotel Petra Mare, Kreta
  • Hotel Petra Mare, Kreta
  • Hotel Petra Mare, Kreta
  • Hotel Petra Mare, Kreta
  • Hotel Petra Mare, Kreta
  • Hotel Petra Mare, Kreta
  • Hotel Petra Mare, Kreta
  • Hotel Petra Mare, Kreta
  • Hotel Petra Mare, Kreta
  • Hotel Petra Mare, Kreta
  • Hotel Petra Mare, Kreta
  • Hotel Petra Mare, Kreta
  • Hotel Petra Mare, Kreta
  • Hotel Petra Mare, Kreta
  • Hotel Petra Mare, Kreta
  • Hotel Petra Mare, Kreta
  • Hotel Petra Mare, Kreta
  • Hotel Petra Mare, Kreta
  • Hotel Petra Mare, Kreta
  • Hotel Petra Mare, Kreta
  • Hotel Petra Mare, Kreta
  • Hotel Petra Mare, Kreta
  • Hotel Petra Mare, Kreta
  • Hotel Petra Mare, Kreta
  • Hotel Petra Mare, Kreta
  • Hotel Petra Mare, Kreta
1 / 47
Ocena
hotelu:
4.8 / 5
Najbliższy termin
19.05 - 26.05
już od 2559 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
19.05 - 26.05
już od 2559 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Petra Mare
  • Fitness/Siłownia
  • Zjeżdżalnie wodne
  • Basen odkryty
  • Polska animacja
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Blisko centrum
  • Przy plaży
  • Rozrywka i życie nocne
  • Bez paszportu

Hotel Petra Mare
star 4

Grecja: Kreta
Ocena hotelu Petra Mare:
4.8 / 5
Średnia z 6 opinii
Szczegóły oceny hotelu Petra Mare:
  • Lokalizacja
    5.0
  • Hotel
    4.7
  • Pokoje
    4.7
  • Wyżywienie
    4.7
  • Atrakcje
    i sport
    5.0
  • Jakość
    do ceny
    4.7
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 19 maja 2019
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 19 maja 2019
ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Petra Mare to świetnie usytuowany hotel bezpośrednio przy plaży, blisko centrum kurortu Ierapetra ze sklepami, barami i restauracjami. Polecamy miłośnikom plażowania oraz rodzinom z dziećmi ze względu na ogromną ilość atrakcji dla najmłodszych. Pobyt w hoteu Petra Mare to gwarancja udanych wakacji na Krecie.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w miejscowości Ierapetra, przy plaży, z łagodnym zejściem do morza, z bezpłatnymi parasolami i leżakami
  • bardzo bogate zaplecze rekreacyjne dla dzieci - plac zabaw, mini klub, basen ze zjeżdżalniami, piracki statek, animacje
  • wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi gratis

Hotel Petra Mare w ofercie Biura podróży:

Itaka

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Petra Mare to świetnie usytuowany hotel bezpośrednio przy plaży, blisko centrum kurortu Ierapetra ze sklepami, barami i restauracjami. Polecamy miłośnikom plażowania oraz rodzinom z dziećmi ze względu na ogromną ilość atrakcji dla najmłodszych. Pobyt w hoteu Petra Mare to gwarancja udanych wakacji na Krecie.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w miejscowości Ierapetra, przy plaży, z łagodnym zejściem do morza, z bezpłatnymi parasolami i leżakami
  • bardzo bogate zaplecze rekreacyjne dla dzieci - plac zabaw, mini klub, basen ze zjeżdżalniami, piracki statek, animacje
  • wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi gratis

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Grecja / Kreta

Opis oferty:

Położony na południu wyspy, w miejscowości Ierapetra, tuż obok plaży z bezpłatnym serwisem, do której można zejść prosto z hotelowego basenu. Regularnie odnawiany, ma wyjątkowo sympatyczną obsługę i przestronne pokoje. Pozytywne opinie zawdzięcza przede wszystkim doskonale przygotowanemu zapleczu dla dzieci: plac zabaw, miniklub czy basen ze zjeżdżalniami i pirackim statkiem to dopiero początek wakacyjnej przygody, bo na wszystkich czekają jeszcze świetnie przygotowane animacje! Polecamy na aktywne, rodzinne wakacje.

POŁOŻENIE:

ok. 800 m od centrum IERAPETRY ze sklepami, barami i restauracjami, przy drodze lokalnej; ok. 100 km od portu lotniczego w Heraklionie, ok. 60 km od portu lotniczego w Sitii, ok. 240 km od portu lotniczego w Chanii; przystanek autobusowy przed hotelem (ok. 6,5 EUR/Sitia).

PLAŻA:

hotelowa, piaszczysto-żwirkowa (ciemniejszy piasek), łagodne zejście do morza, bezpośrednio przy hotelu, bezpłatne parasole i leżaki.

HOTEL:

czterogwiazdkowy, zbudowany w 1980 r., regularnie odnawiany, 225 pokoi, 1 budynek, 4 piętra, 3 windy, przestronny hol, całodobowa recepcja, restauracja - dania w formie bufetu, kuchnia międzynarodowa, dostępne foteliki i menu dla dzieci, dania wegetariańskie, bar główny, snack bar przy basenie; taras z widokiem na morze, bezpłatny internet bezprzewodowy w lobby; za opłatą: fryzjer, opiekunka do dziecka (na zamówienie), wypożyczalnia akcesoriów dla niemowląt: termos, czajnik, wózek dziecięcy; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard.

standardowy:

2-os. (możliwość 1 lub 2 dostawek), ok. 28 m², zadbany, indywidualnie sterowana klimatyzacja, łazienka (wanna lub prysznic, wc; suszarka), telewizja satelitarna, polski program, telefon, lodówka, sejf (płatny: ok. 15 EUR/tydz.); bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; balkon (stolik i krzesełka); widok na morze za dopłatą;

junior suite:

2-os. (możliwość 1 lub 2 dostawek), ok. 32 m², odnowiony, elegancki, indywidualnie sterowana klimatyzacja, łazienka (wanna lub prysznic, wc; suszarka), telewizja satelitarna, polski program, telefon, lodówka, sejf (płatny: ok. 15 EUR/tydz.); bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; balkon (stolik i krzesełka); junior suite i widok na morze za dopłatą.

SPORT I ROZRYWKA:

basen dla dorosłych, nieregularny kształt, słona woda, ok. 250 m², gł. 1,3-1,7 m, hydromasaż, basen dla dzieci, nieregularny kształt, ok. 425 m², słodka woda, gł. 0,5 m, zjeżdżalnie, statek piracki, przy basenie bezpłatne parasole i leżaki, ręczniki płatne (ok. 3 EUR/tydz.); siłownia, siatkówka plażowa, tenis stołowy; plac i pokój zabaw dla dzieci, miniklub (4-12 lat), dyskoteka, amfiteatr, animacje dla dorosłych i dzieci (w terminie: 20.05-15.10; 6 dni w tyg.): zajęcia sportowe, gry, zabawy, wieczorki folklorystyczne, przedstawienia; za opłatą: kort tenisowy (oferta zewnętrzna, ok. 400 m od hotelu), sporty wodne na plaży.

ALL INCLUSIVE:

śniadanie (7.30-10.00), obiad (12.30-14.30), kolacja (18.30-21.30) w formie bufetu w restauracji; przekąski w snack barze (10.00-24.00); napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe w wyznaczonym barze (10.00-24.00); wymagane noszenie opasek all inclusive.

KONTAKT:

0030/2842023341, www.petramare.com

GRATIS:

serwis plażowyWi-Fi


Opis hotelu Petra Mare według Traveligo.pl

Prezentowany poniżej opis nie jest integralną częścią oferty Touroperatora i nie stanowi oferty w rozumieniu przepisów kodeksu cywilnego. Jest to jedynie dodatkowa, pomocnicza informacja dla klientów Traveligo.pl

 



Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Itaka. Nowa Itaka sp. z o.o. jest jednym z naszych kluczowych partnerów i głównym kontrahentem, z którym od lat spełniamy turystyczne marzenia naszych wspólnych klientów. Wysoki standard obsługi, wykwalifikowani rezydenci i przewodnicy oraz szeroki wybór atrakcyjnych ofert na wakacje dopracowanych w każdym szczególe zapewniają wieloletni sukces jakim może poszczycić się to biuro.

W swojej ofercie Itaka posiada wiele sprawdzonych hoteli położonych w dogodnej lokalizacji, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami. Biuro posiada szeroki wachlarz destynacji turystycznych i może spełnić oczekiwania najbardziej wymagających klientów. Ponad to, do swojej oferty sukcesywnie wprowadza oryginalne kierunki takie jak Bośnia i Hercegowina, Albania, Madera czy kierunki egzotyczne - Wyspy Zielonego Przylądka, Zanzibar i wiele, wiele innych.

Itaka posiada bogatą ofertę wycieczek objazdowych, zarówno autokarowych jak i samolotowych. Ich programy są bardzo zróżnicowane i dostosowane do wymagań różnych klientów, dlatego każdy może znaleźć wyjazd zgodny z jego preferencjami. Biuro podrózy Itaka posiada także jeden z największych wyborów ofert w promocji last minute, co pozwala klientom z każdym budżetem na spełnienie swoich wakacyjnych marzeń.

Biuro Podróży Itaka w ciągu swojej dotychczasowej działalności otrzymała wiele prestiżowych nagród i wyróżnień, takich jak tytuł Superbrands i Created in Poland Superbrands 2014/15 przyznawany najsilniejszym markom na polskim rynku, Touroperator Roku 2014, Konsumencki Lider Jakości 2014, czy Wielka Perła Polskiej Gospodarki 2012.


Itaka R

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Petra Mare to świetnie usytuowany hotel bezpośrednio przy plaży, blisko centrum kurortu Ierapetra ze sklepami, barami i restauracjami. Polecamy miłośnikom plażowania oraz rodzinom z dziećmi ze względu na ogromną ilość atrakcji dla najmłodszych. Pobyt w hoteu Petra Mare to gwarancja udanych wakacji na Krecie.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w miejscowości Ierapetra, przy plaży, z łagodnym zejściem do morza, z bezpłatnymi parasolami i leżakami
  • bardzo bogate zaplecze rekreacyjne dla dzieci - plac zabaw, mini klub, basen ze zjeżdżalniami, piracki statek, animacje
  • wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi gratis

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Grecja / Kreta

Opis oferty:

Położony na południu wyspy, w miejscowości Ierapetra, tuż obok plaży z bezpłatnym serwisem, do której można zejść prosto z hotelowego basenu. Regularnie odnawiany, ma wyjątkowo sympatyczną obsługę i przestronne pokoje. Pozytywne opinie zawdzięcza przede wszystkim doskonale przygotowanemu zapleczu dla dzieci: plac zabaw, miniklub czy basen ze zjeżdżalniami i pirackim statkiem to dopiero początek wakacyjnej przygody, bo na wszystkich czekają jeszcze świetnie przygotowane animacje! Polecamy na aktywne, rodzinne wakacje. W 2018 r. hotel otrzymał ŻAGIEL ITAKI za najwyższą jakość świadczonych usług.

POŁOŻENIE:

ok. 800 m od centrum IERAPETRY ze sklepami, barami i restauracjami, przy drodze lokalnej; ok. 100 km od lotniska w Heraklionie, ok. 60 km od lotniska w Sitii, ok. 240 km od lotniska w Chanii; przystanek autobusowy przed hotelem (ok. 6,5 EUR/Sitia).

PLAŻA:

hotelowa, piaszczysto-żwirkowa (ciemniejszy piasek), łagodne zejście do morza, bezpośrednio przy hotelu, bezpłatne parasole i leżaki.

HOTEL:

czterogwiazdkowy, zbudowany w 1980 r., regularnie odnawiany, ostatnia renowacja na przełomie 2017/2018r., 225 pokoi, 1 budynek, 4 piętra, 3 windy, przestronny hol, całodobowa recepcja, restauracja - dania w formie bufetu, kuchnia międzynarodowa, dostępne foteliki i menu dla dzieci, dania wegetariańskie, bar główny, snack bar przy basenie; taras z widokiem na morze, bezpłatny internet bezprzewodowy w lobby; za opłatą: fryzjer, opiekunka do dziecka (na zamówienie), wypożyczalnia akcesoriów dla niemowląt: termos, czajnik, wózek dziecięcy; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard.

superior:

2-os., ok. 24 m², odnowiony, indywidualnie sterowana klimatyzacja, łazienka (wanna lub prysznic, wc; suszarka), telewizja satelitarna, telefon, lodówka, sejf (płatny: ok. 15 EUR/tydz.); łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem (płatne: 5 EUR/dzień); balkon (stolik i krzesełka); widok na morze za dopłatą;

rodzinny superior:

2-os. (możliwość 1 lub 2 dostawek), ok. 32 m², wyposażenie jak w pokoju superior, dodatkowo drzwi przesuwne dzielące pokój na 2 części; pokój rodzinny superior i widok na morze za dopłatą;

panoramic seaview:

2-os., ok. 28 m², wyposażenie jak w pokoju superior, pokój dzienny wydzielony optycznie, zestaw do kawy/herbaty, ręczniki plażowe, szlafrok i kapcie; pokój panoramic seaview za dopłatą.

SPORT I ROZRYWKA:

basen dla dorosłych, nieregularny kształt, słona woda, ok. 250 m², gł. 1,3-1,7 m, hydromasaż, basen dla dzieci, nieregularny kształt, ok. 425 m², słodka woda, gł. 0,5 m, zjeżdżalnie, statek piracki, przy basenie bezpłatne parasole i leżaki, ręczniki płatne (ok. 3 EUR/tydz.); siłownia, siatkówka plażowa, tenis stołowy; plac i pokój zabaw dla dzieci, miniklub (4-12 lat), dyskoteka, amfiteatr, animacje dla dorosłych i dzieci (w terminie: 20.05-15.10; 6 dni w tyg.): zajęcia sportowe, gry, zabawy, wieczorki folklorystyczne, przedstawienia; za opłatą: kort tenisowy (oferta zewnętrzna, ok. 400 m od hotelu), sporty wodne na plaży.

ALL INCLUSIVE:

śniadanie (7.30-10.00), obiad (12.30-14.30), kolacja (18.30-21.30) w formie bufetu w restauracji; przekąski w snack barze (10.00-24.00); napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe w wyznaczonym barze (10.00-24.00); wymagane noszenie opasek all inclusive.

KONTAKT:

0030/2842023341,, www.petramare.com

GRATIS:

serwis plażowyWi-Fi


Opis hotelu Petra Mare według Traveligo.pl

Prezentowany poniżej opis nie jest integralną częścią oferty Touroperatora i nie stanowi oferty w rozumieniu przepisów kodeksu cywilnego. Jest to jedynie dodatkowa, pomocnicza informacja dla klientów Traveligo.pl

 



Mapa Hotelu Petra Mare
Zdjęcia lokalizacji (Grecja / Kreta)
Malownicze miasteczko Agios Nicolaos nad zatoką Mirabello na wyspie Kreta
Niepowtarzalna, różowa plaża Elafonisi na greckiej wyspie Kreta
Hersonissos to jedna z bardziej popularnych i rozrywkowych miejscowości na Krecie
Pałac minojski Knossos na Krecie w którym mieszkał Minotaur
Wyspa Gramvousa, dawna twierdza piratów i urzekająca, dziewicza laguna Balos
Kreta, Rejs na Spinalonga, dawną wenecką fortecę zamienioną na wyspę trędowatych
Vai Palm Beach, przepiękna karaibska plaża na Krecie
Najdłuższy w Europie Wąwóz Samaria znajduje się na wyspie Kreta i liczy ponad 18 km
Filmy hotelu Petra Mare:
Zapraszamy do zapoznania się z filmem z hotelu Petra Mare!
https://youtu.be/HYLxzxieeb4

Opinie o Hotelu Petra Mare

4.3
polecam

Dobra propozycja dla rodzin z dziećmi, kilka basenów, małe zjeżdżalnie, dmuchany zamek - maluchy na pewno nie będą się tu nudziły. Nasze fikały od rana do późnych godzin wieczornych. Plaża dosyć wąska ale bezpośrednio przy hotelu i z łagodnym wejściem. Jedzenie smaczne, codziennie kolacje tematyczne a do tego obsługa hotelowa bardzo uprzejma. Pokoje już nieco podstarzałe ale czyste i dosyć duże. Śmiało mogę polecić Petra mare

POLECAM:
rodzinom z dziećmi
Podsumowanie: polecam
4.3
5.0
zdecydowanie polecam

Hotel jest super!! Bardzo fajna infrastruktura, oczywiście szczególnie dla rodzin z dziećmi. Basen ze zjeżdżalniami, statek piracki - wszystko to dostępne w płytkim basenie/ brodziku, więc mniejsze dzieci nie mają problemu z poruszaniem się. dość mały teren hotelowy ale za to pięknie położony bo bezpośrednio przy ładnej plaży. pokoje junior suite mają mały metraż ale są wydzielone 2 części, czyste, eleganckie. zdecydowanie polecam!!

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, dla aktywnych wczasowiczów
  • figure
  • figure
  • figure
  • figure
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
5.0
5.0
zdecydowanie polecam

Czterogwiazdkowy hotel, położony nad samym morzem, dość daleko od centrum urokliwej, turystycznej miejscowości Lerapetra. Rej dla dzieciaków, z tego co widziałam. Hotel posiada bardzo dobre zaplecze pod tym względem, jedno z lepszych jakie widziałam. All inclusive standardowo, a nawet trochę dłużej, w tym hotelach, w których byłam do tej pory w Grecji all był tylko do 23, godzina to niewiele ale robi różnicę. Obsługa miła, ale raczej skupiona na swojej robocie, nie nachalna. Jeśli chodzi o wyspę... wszyscy mowia nawet Grecy, że najpiekniejsza, dla mnie zbyt monotonny krajobraz, wole bardziej górzysty jak np. na Korfu. To, co mnie uderza w wyspach Greckich, ktoe wprost uwielbiam, to zabytki, każda ma w sobie jakąś historię do opowiedzenia.

POLECAM:
na romantyczne wakacje, osobom ceniącym spokój, ekonomicznym klientom
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
5.0
4.9
polecam

Hotel wybudowany w greckim stylu, z zewnątrz wygląda na moloch, ale w środku jest bardzo przytulnie, a to również za sprawą bardzo sympatycznej obsługi. Ogólnie wyspa słynie z gościnnności, ludzie tutaj są bardzo serdeczni, usmiechnięci. Dla nas pochodzących z zimmngo kraju, południowy temperament dodaje energii. Co więcej, lokazlizacja świetna, blisko plaży, do centrum idzie się góra 15 min. Zmęczeni hotelowym życiem często wychodziliśmy coś zjeść, posłuchac greckiej muzyki - super sprawa. All inclusive spoko. Niczego nam nie brakowało. Ogólnie jestesmy bardzo zadowoleni.

POLECAM:
dla aktywnych wczasowiczów
Podsumowanie: polecam
4.9
4.9
polecam

Znudził nam się Egipt i postanowiliśmy odwiedzić Grecję, chcielismy koniecznie hotel z atrakcjami dla naszych chlopców. Pod tym względem strzał w dziesiątkę! Wszyscy wyszalelismy sie na całego. Jesli chodzi o standard hotelu, to przeciętny. Jedzenie bardzo smaczne, wybór drinków i napojów z bazy all inclusive zadowalający, od wina po kolorowe drinki. Fajnie, że były przekąski, dla dzieci to idealne rozwiązanie! W tym hotelu narawdę można odpocząć. Minusem jest spora odległość od lotniska, ale zostalismy o tym wczesniej poinformowani.

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, ekonomicznym klientom, ceniącym rozrywkę
Podsumowanie: polecam
4.9
4.6
polecam

Hotel oceniam z perspektywy osoby bezdzietnej. Uważam go za miejsce godne polecenia. Jest czysty i zadbany. Co drugi dzień regularnie zmieniana jest pościel i ręczniki. Bardzo uprzejma obsługa. Jedzenie bardzo zróżnicowane- najfajniejsze zresztą jest to że codziennie niektóre potrawy- szczególnie mięsne, przygotowywane są na oczach gości- można podejść i poprosić mięsko prosto z patelni...:) Za największą atrakcję hotelu uważam rewelacyjny base, wychylając się z którego widać morze i bezpośredni dostęp do plaży. Zaletą są również darmowe leżaki i parasole- zarówno przy basenie, jak i na plaży. Petra Mare to fajne miejsce na prawdziwy relaks i wypoczynek!

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, osobom ceniącym spokój, wymagającym klientom
Podsumowanie: polecam
4.6

Petra Mare - możliwości zakwaterowania:

Pok. superior 2 os.
Pok. panoramic sea view 2 os.
Pok. superior 2 os. w/morze
Pok. rodzinny superior 2 os.
Pok. rodzinny superior 3 os.
Pok. rodzinny superior 4 os.
Pok. rodzinny superior 2 os. w/morze
Pok. rodzinny superior 3 os. w/morze
Pok. rodzinny superior 4 os. w/morze

Petra Mare - Możliwości wyżywienia:


Petra Mare - możliwa długość wypoczynku:


Masz pytania o Hotel Petra Mare? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00