cellphone519195695

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-18:00; sob. 10:00-16:00

Wakacje Last Minute
  • Hotel Astir Beach, Kreta
  • Hotel Astir Beach, Kreta
  • Hotel Astir Beach, Kreta
  • Hotel Astir Beach, Kreta
  • Hotel Astir Beach, Kreta
  • Hotel Astir Beach, Kreta
  • Hotel Astir Beach, Kreta
  • Hotel Astir Beach, Kreta
  • Hotel Astir Beach, Kreta
  • Hotel Astir Beach, Kreta
  • Hotel Astir Beach, Kreta
  • Hotel Astir Beach, Kreta
  • Hotel Astir Beach, Kreta
  • Hotel Astir Beach, Kreta
  • Hotel Astir Beach, Kreta
  • Hotel Astir Beach, Kreta
  • Hotel Astir Beach, Kreta
  • Hotel Astir Beach, Kreta
  • Hotel Astir Beach, Kreta
  • Hotel Astir Beach, Kreta
1 / 20
Ocena
hotelu:
4.5 / 5
Najbliższy termin
22.05 - 29.05
już od 6346 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
05.10 - 12.10
już od 3170 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Astir Beach
  • Basen odkryty
  • Animacje dla dorosłych
  • Polska animacja
  • Klimatyzacja
  • Blisko centrum
  • Przy plaży
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Ułatwienia dla niepełnosprawnych
  • Bez paszportu

Hotel Astir Beach
star 4

Grecja: Kreta
Ocena hotelu Astir Beach:
4.5 / 5
Średnia z 5 opinii
Szczegóły oceny hotelu Astir Beach:
  • Lokalizacja
    4.3
  • Hotel
    4.3
  • Pokoje
    4.5
  • Wyżywienie
    5.0
  • Atrakcje
    i sport
    4.3
  • Jakość
    do ceny
    4.5
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 22 maja 2022
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 05 października 2022
ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Astir Beach to hotel usytuowany w spacerowej odległości od centrum miejscowości Gouves ze sklepami i tawernami. Bardzo ładny teren hotelu, czysto, dużo zieleni, lokalizacja przy pięknej, piaszczystej plaży. Rekomendujemy dla rodzin z dziećmi z uwagi na łagodne zejście do morza i animacje hotelowe oraz jako idealny punkt wypadowy do odkrywania uroków Krety.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja niedaleko centrum miejscowości Gouves, 10 km od Hersonissos, bezpośrednio przy piaszczystej plaży, z łagodnym zejściem do morza
  • animacje, mini klub dla dzieci
  • smaczna i urozmaicona kuchnia w opcji All Inclusive, wi fi gratis

Hotel Astir Beach w ofercie Biura podróży:

Itaka

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Astir Beach to hotel usytuowany w spacerowej odległości od centrum miejscowości Gouves ze sklepami i tawernami. Bardzo ładny teren hotelu, czysto, dużo zieleni, lokalizacja przy pięknej, piaszczystej plaży. Rekomendujemy dla rodzin z dziećmi z uwagi na łagodne zejście do morza i animacje hotelowe oraz jako idealny punkt wypadowy do odkrywania uroków Krety.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja niedaleko centrum miejscowości Gouves, 10 km od Hersonissos, bezpośrednio przy piaszczystej plaży, z łagodnym zejściem do morza
  • animacje, mini klub dla dzieci
  • smaczna i urozmaicona kuchnia w opcji All Inclusive, wi fi gratis

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Grecja / Kreta

Opis oferty:

Tylko parę kroków od pięknej plaży, blisko urokliwych nadmorskich knajpek, jest świetnym miejscem na rodzinne wakacje i wypad z przyjaciółmi. Goście chwalą smaczną hotelową kuchnię i znakomitą atmosferę.Dla najmłodszych przygotowano zajęcia w miniklubie, cała rodzina mile spędzi czas podczas hotelowych animacji. Doskonały, jako baza wypadowa do zwiedzania całej wyspy.

POŁOŻENIE:

ok. 700 m od centrum miejscowości GOUVES, w pobliżu barów, tawern i sklepów, ok. 10 km od pełnego rozrywek Hersonissos; ok. 20 km od lotniska w Heraklionie, ok. 116 km od lotniska w Sitii, ok. 165 km od lotniska w Chanii; ok. 600 m od przystanku autobusowego.

PLAŻA:

publiczna, piaszczysta, łagodne zejście do morza bezpośrednio przy hotelu, przejście przez ulicę, parasole i leżaki płatne (ok. 7 EUR/komplet).

HOTEL:

czterogwiazdkowy, ostatnia renowacja w 2007 r., 164 pokoje, budynek główny i 2 budynki boczne, 2 piętra, 2 windy, przestronne i eleganckie lobby, całodobowa recepcja, restauracja główna - dania w formie bufetu, dostępne foteliki dla dzieci, dania wegetariańskie (podczas kolacji wymagany strój formalny - panowie długie spodnie), bar główny w lobby, snack bar, bar przy basenie; kącik telewizyjny, minimarket; nieduży ogród, bezpłatny internet bezprzewodowy w recepcji; za opłatą: punkt internetowy (ok. 3,5 EUR/godz.), akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard, American Express.

standardowy:

2-os. (możliwość 1 lub 2 dostawek dla dzieci), 16-25 m², zadbany, indywidualnie sterowana klimatyzacja, łazienka (wanna lub prysznic, wc; suszarka), telewizja satelitarna, telefon, lodówka; za opłatą: internet (ok. 6 EUR/godz.), sejf (ok. 15 EUR/tydz.); bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat; balkon lub taras (stolik i krzesełka); widok na morze za dopłatą.

SPORT I ROZRYWKA:

basen, słodka woda, ok. 180 m², gł. 0,7-1,6 m, brodzik dla dzieci, przy basenie bezpłatne parasole i leżaki; siatkówka, tenis stołowy, rzutki, minigolf; plac zabaw dla dzieci, miniklub (4-12 lat), animacje dla dorosłych i dzieci; sporty wodne na plaży (płatne).

ALL INCLUSIVE:

śniadanie (7.15-9.30), późne śniadanie (9.30), obiad (12.30-14.00), kolacja (19.00-21.30) w formie bufetu w restauracji głównej; przekąski (11.00-12.00; 15.00-16.00); kawa, herbata i ciastka (16.00-17.00); napoje bezalkoholowe: ciepłe i chłodzące; lokalne napoje alkoholowe: piwo, wino, rakija, ouzo, brandy, drinki na bazie ginu, wódki, rumu w barze głównym (10.00-23.00); wymagane noszenie opasek all inclusive.

KONTAKT:

0030/2897041141, www.astirbeach.gr

GRATIS:

Wi-Fi


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Itaka. Nowa Itaka sp. z o.o. jest jednym z naszych kluczowych partnerów i głównym kontrahentem, z którym od lat spełniamy turystyczne marzenia naszych wspólnych klientów. Wysoki standard obsługi, wykwalifikowani rezydenci i przewodnicy oraz szeroki wybór atrakcyjnych ofert na wakacje dopracowanych w każdym szczególe zapewniają wieloletni sukces jakim może poszczycić się to biuro.

W swojej ofercie Itaka posiada wiele sprawdzonych hoteli położonych w dogodnej lokalizacji, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami. Biuro posiada szeroki wachlarz destynacji turystycznych i może spełnić oczekiwania najbardziej wymagających klientów. Ponad to, do swojej oferty sukcesywnie wprowadza oryginalne kierunki takie jak Bośnia i Hercegowina, Albania, Madera czy kierunki egzotyczne - Wyspy Zielonego Przylądka, Zanzibar i wiele, wiele innych.

Itaka posiada bogatą ofertę wycieczek objazdowych, zarówno autokarowych jak i samolotowych. Ich programy są bardzo zróżnicowane i dostosowane do wymagań różnych klientów, dlatego każdy może znaleźć wyjazd zgodny z jego preferencjami. Biuro podrózy Itaka posiada także jeden z największych wyborów ofert w promocji last minute, co pozwala klientom z każdym budżetem na spełnienie swoich wakacyjnych marzeń.

Biuro Podróży Itaka w ciągu swojej dotychczasowej działalności otrzymała wiele prestiżowych nagród i wyróżnień, takich jak tytuł Superbrands i Created in Poland Superbrands 2014/15 przyznawany najsilniejszym markom na polskim rynku, Touroperator Roku 2014, Konsumencki Lider Jakości 2014, czy Wielka Perła Polskiej Gospodarki 2012.


Rainbow

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Astir Beach to hotel usytuowany w spacerowej odległości od centrum miejscowości Gouves ze sklepami i tawernami. Bardzo ładny teren hotelu, czysto, dużo zieleni, lokalizacja przy pięknej, piaszczystej plaży. Rekomendujemy dla rodzin z dziećmi z uwagi na łagodne zejście do morza i animacje hotelowe oraz jako idealny punkt wypadowy do odkrywania uroków Krety.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja niedaleko centrum miejscowości Gouves, 10 km od Hersonissos, bezpośrednio przy piaszczystej plaży, z łagodnym zejściem do morza
  • animacje, mini klub dla dzieci
  • smaczna i urozmaicona kuchnia w opcji All Inclusive, wi fi gratis

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Opis oferty

 

Położenie

Elegancki, czterogwiazdkowy hotel położony w malowniczej okolicy, w pobliżu centrum Gouves, na północnym wybrzeżu Krety. W odległości zaledwie ok. 700 m szeroki wybór barów, greckich tawern oraz sklepów. Do centrum pełnego atrakcji Hersonissos około 10km oraz 18 km do centum Heraklionu, przystanek autobusowy ok. 700m od hotelu. Do lotniska w Heraklionie około 15 km.

Plaża

Publiczna, piaszczysta plaża z łagodnym zejściem do wody znajduje się naprzeciwko hotelu. Przejście przez lokalną drogę.Leżaki i parasole na plaży za dodatkową opłatą (ok. 6-8 EUR/ dzień), ręczniki plażowe (depozyt).

Pokoje

Kompleks oferuje 181 nowoczesnych i komfortowo urządzonych pokoi zlokalizowanych w budynku głównym oraz w aneksie. Standardowe pokoje 2-osobowe z możliwością 1 dostawki dla osoby dorosłej lub dziecka oraz pokoje rodzinne z możliwością 1 dostawki dla osoby dorosłej lub 2 dostawek dla dzieci. Wszystkie pokoje wyposażone są w łazienkę (wc, wanna/prysznic, suszarka do włosów), indywidualnie sterowaną klimatyzację, telefon, TV-sat, mini bar (płatny), sejf (płatny ok. 15 EUR/za tydzień), zestaw do kawy i herbaty. Pokoje posiadają umeblowany balkon lub taras.

Program sportowy i animacyjny

Hotel oferuje dzienny i wieczorny program animacyjny, który rozpoczyna się w połowie maja i trwa do końca września. W ofercie hotelu m. in. boisko do siatkówki, korty tenisowe, minigolf, bilard, tenis stołowy, siłownia i Spa z łaźnią parową, sauną i jacuzzi (część atrakcji dodatkowo płatna). Za dodatkową opłatą: zabiegi pielęgnacyjne i masaże w centrum SPA, sporty wodne na plaży. Dla najmłodszych plac zabaw i mini club.

Strona www

www.astirbeach.gr

Wyżywienie

All Inclusive - posiłki w formie bufetu w restauracji głównej: śniadanie (07:15-09:30), późne śniadanie kontynentalne (09:30-10:00), lunch (12:30-14:00), kolacja (19:00-21:30). W ciagu dnia w godzinach 11:00-12:30 i 14:30-17:00 zimne i ciepłe przekąski, lody, ciasto i owoce. Napoje bezalkoholowe i lokalne alkohole dostępne w godzinach 10:00-23:00 w barze głównym. Dodatkowo płatne: alkohole importowane, soki ze świeżych owoców.

Do dyspozycji gości

Recepcja 24h z przestronnym lobby, 2 baseny zewnętrzne, basen dla dzieci, leżaki i parasole dostępne bezpłatnie, 2 windy, kantor, restauracja główna, 2 bary: główny bar w lobby i bar przy basenie, sala telewizyjna. Za dodatkową opłatą: pralnia, mini market, centrum Spa & Wellness, room service, lekarz (na zapytanie).

Internet

Dostęp do Wi-Fi w pokojach oraz na terenie całego obiektu.

Kategoria lokalna

****

Naszym zdaniem

Nowoczesny hotel którego zdecydowanym atutem są przepiękne krajobrazy, piaszczysta plaża, przyjazna atmosfera oraz atrakcje dla dzieci i dorosłych. To miejsce zdecydowanie na wspaniałe rodzinne wakacje i aktywny wypoczynek.

Program

Dzień pierwszy

Wyloty z Polski. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: stronie operatora.
Dni od drugiego do przedostatniego

Czas na wypoczynek, kąpiele morskie i słoneczne, udział w wycieczkachfakultatywnych itp.
Dzień ostatni

Wykwaterowanie z hotelu, transfer na lotnisko, powrót do Polski.
Uwagi do programu

Wyloty z: Warszawy, Katowic, Gdańska, Wrocławia, Poznania. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: stronie operatora.
"

Świadczenia

Cena podstawowa obejmuje:
przelot samolotem z opłatą lotniskową, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, 7 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, opiekę polskiego rezydenta, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa (NNW, KL, Assistance i bagaż).
Cena podstawowa nie obejmuje:
wycieczek fakultatywnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, napojów do posiłków jeśli w opisie hoteli nie podano inaczej oraz innych wydatków osobistych.
UWAGA!
Cena nie obejmuje lokalnego podatku turystycznego w wysokości od 0,5 EUR do 4 EUR/pokój/dzień. Podatek jest płatny bezpośrednio w recepcji, przed zakwaterowaniem Klientów w hotelu.
Ze względu na COVID-19 niektóre udogodnienia/atrakcje/serwis hotelu mogą działać w ograniczonym czasie i/lub mogą być wyłączone z oferowania

Wycieczki lokalne

Wyspa Spinalonga oraz Agios Nikolaos

Rejs po spokojnych wodach zatoki Mirabello na Wyspę Spinalonga jest jedną z najbardziej popularnych wycieczek w regionie. Wizytówką tego miejsca są dobrze zachowane pozostałości weneckich fortyfikacji, tureckich koszar oraz greckiego leprazorium. Wycieczka rozpocznie się od zwiedzania wyspy, a następnie rejs skieruje się w stronę plaży Kolokitha, gdzie będzie możliwość pływania w krystalicznie czystej wodzie oraz zjedzenia lunchu w formie grilla. Kolejnym punktem programu będzie malownicze miasteczko Agios Nikolaos, gdzie przewidziany jest czas wolny w okolicy pięknego jeziora w centrum miasta.
Cena ok. 65 EUR.
Cena nie zawiera biletu wstępu:
ok. 8 EUR
.
Santorini

Magiczna wyspa, przez wielu uważana za najpiękniejszą z całego basenu Morza Śródziemnego. Na Santorini można doświadczyć niepowtarzalnych widoków błękitnego Morza Egejskiego, zobaczyć wioski z białymi domkami, spacerować po czarnych wulkanicznych skałach. Niepowtarzalna okazja na udział w całodniowej wycieczce i odkrycie najpiękniejszej greckiej wyspy. Sprawdziliśmy ! Polecamy !
Cena ok. 162 EUR.

Knossos i Heraklion

To wycieczka, która pozwala odkryć sekrety kultury minojskiej. Spacer wzdłuż wąskich korytarzy labiryntu Minotaura oraz zwiedzenie ruin Pałacu w Knossos pozwolą dostrzec jak wyglądał rozwój jednej z najstarszych cywilizacji w basenie Morza Śródziemnego. Następny punkt w programie to stolica Krety - Heraklion, z wieloma interesującymi miejscami takimi jak wenecka forteca, loggia, w której obecnie znajduje się ratusz oraz plac Venizelosa z fontanną Morosiniego.
Cena ok. 58 EUR.
Cena nie zawiera biletów wstępu
ok. 16 EUR.

Safari 4x4

Prawdziwa gratka dla poszukiwaczy przygód, pragnących podziwiać naturalne piękno górskich kanionów Krety i krystalicznie czyste morze. Przejażdżka asfaltowymi, a także nieutwardzonymi górskimi drogami. Po drodze mijamy zapierające dech w piersiach widoki oraz pustynne krajobrazy. Idealna okazja by zapoznać się lokalną tradycją i stylem życia mieszkańców. Zabierzemy Cię w sekretne miejsca, które ciężko znaleźć na mapie lub w przewodniku. Połączenie dzikiej scenerii, zakurzonych szlaków, a także odświeżającej kąpieli to świetna okazja na spędzenie niezapomnianych chwil na Krecie w odmienny sposób. W trakcie wyjazdu przerwa na lunch w lokalnej tawernie.
Cena: ok 75 EUR.

Wyspa Chrissi

Niezapomniany rejs do położonego najdalej na południe zakątka Europy. Przyjemna wycieczka łodzią na Wyspę Chrissy, która słynie z naturalnego piękna i dzikiej przyrody. Spacer ścieżką między wydmami przez las cedrowy na złotą plażę z białym piaskiem, turkusową wodą oraz niezwykłym podwodnym morskim życiem. Idealne miejsce na relaks, kąpiele w morzu i snorkeling. W pobliżu kilka tawern, w których można zjeść lunch.Piękna, odizolowana wyspa umożliwiająca wypoczynek w bajkowym otoczeniu.
Cena ok. 59 EUR.
Cena nie zawiera lunchu.
Zaszalej w Aquaplus

Park wodny z mnóstwem atrakcji dla gości w każdym wieku. Można tu spędzić wiele godzin korzystając z atrakcji wodnych, promieni słonecznych lub wpaść do jednego z barów na przekąskę, czy drinka. Dzień w takiej scenerii będzie udany.
Cena ok. 44 EUR
za pakiet z jedzeniem (dziecko 36 EUR). Cena bez jedzenia 3
0EUR
(dziecko 22 EUR).
Uwaga!
Zamieszczone powyżej opisy wycieczek lokalnych są podane wyłącznie informacyjnie i nie stanowią oferty handlowej. Nie gwarantujemy, że będą one wszystkie realizowane. Pełny wykaz atrakcji fakultatywnych wraz z ich aktualnymi cenami jest dostępny u naszych rezydentów. Wycieczki prowadzone są w języku polskim (przy min. 15-20 osobach w zależności od wycieczki). Ich organizatorem nie jest Rainbow, a lokalne biuro, które odpowiada za jakość serwisu. Ustala też ich program, ceny i terminy wyjazdów. Rezydent jest jedynie pośrednikiem w zapisie na imprezy lokalne. Nie ma możliwości płatności kartą kredytową.

Inne

Kreta - informacje ogólne

Waluta
EUR - Euro. Można płacić kartami kredytowymi i korzystać z bankomatów. W miejscowościach turystycznych istnieje wiele miejsc w których można wymienić dolary USA.
Napiwki
Przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwków. Szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach. Zdaża się, że napiwek zostaje doliczony do rachunku.

Wiza
Obywatele polscy mogą podróżować do Grecji na podstawie dowodu osobistego.

Czas
+ 1 godzinę w stosunku do czasu polskiego.

Orientacyjne ceny
Obiad w tawernie od 8 EUR woda 1l - 1.5 EUR piwo w barze od 1.5 EUR kawa w kawiarni od 1 EUR

Poczta
Znaczek na kartkę pocztową kosztuje 0.80 EUR. W wielu miejscach stoją skrzynki pocztowe, często również w hotelach.

Elektryczność
Napięcie 220 V, 50 Hz. Urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów.
Telefony
Karty telefoniczne można kupić w sklepach i kioskach w pobliżu publicznych aparatów telefonicznych. Karty telefoniczne kosztują 6 EUR (100 jednostek). Telefony komórkowe działają w całej Grecji. Rozmowy zagraniczne są dość drogie. Koszty połączeń w roamingu polskich sieci komórkowych prosimy sprawdzać przed wyjazdem u operatora.
KRETA
Największa spośród greckich wysp, pełna jest miejsc znanych już z mitów greckich oraz związanych z jej wielokulturową historią. Łagodny klimat i znani z gościnności mieszkańcy oraz słońce, plaże i doskonała kuchnia przyciągają turystów już od wielu lat. Kreta jest często pierwszą odwiedzaną wyspą grecką i tą, do której wraca się kilkakrotnie. Trudno się temu dziwić - oferuje tak wiele, że podczas jednego pobytu nie sposób zobaczyć wszystko.
Miejscowości wakacyjne na Krecie w okolicach Chanii

Sezonowość

Zwykle wysoki sezon turystyczny w Grecji trwa od 15.06 do 15.09.

Wizy

W związku z koniecznością wypełnienia formularza PLF najpóźniej w dniu poprzedzającym wylot (do godziny 22:00) oraz posiadania kodu QR przy przylocie do Grecji, informujemy:
1. Strona internetowa do samodzielnego wypełnienia formularza PLF to:
2. Instrukcja wypełnienia formularza znajduję się:
3. W razie problemów z wypełnieniem formularza, prosimy o kontakt ze swoim sprzedawcą.
4. Adresy hoteli konieczne do wypełnienia wniosku znajdują się poniżej.
5.

Każdy turysta zobowiązany jest do wypełnienia formularza.
Po jego wypełnieniu, na e-maila podanego w formularzu przyjdzie potwierdzenie wypełnienia. Każda osoba z rezerwacji w tym dzieci
obowiązkowo musi wypełnić swój wniosek
(nie może to być np. 1 wniosek na rodzinę/rezerwację). Wymagane jest, aby każdy turysta dodał w swoim formularzu podróżujących z nim członków rodziny/niespokrewnionych towarzyszy wyjazdu.
6. Po zweryfikowaniu danych na skrzynkę pocztową przyjdzie również
formularz z unikalnym kodem QR
, który trzeba okazać na lotnisku docelowym w formie elektronicznej (w telefonie) lub wydrukowany.
7. W przypadku
nieposiadania
kodu QR turyści
nie zostaną wpuszczeni
na pokład samolotu lecącego do Grecji.
Adresy hoteli:
Adresy hoteli:
Aldermar Creta Village
Hersonissos
P.O Box 70014
Heraklion
Aldermar Knossos Royal
Hersonissos
P.O Box - 70014
Heraklion
Aldermar Royal Mare
Hersonissos
P.O Box - 70014
Heraklion
Alexander House
Agia Pelagia
P.O Box 71500
Heraklion
Blue Aegean Hotel & Suites
Thermopylon , Kato Gouves
P.O Box 70014
Dessole Dolphin Bay
Gazi - Ammoudara
P.O Box - 71005
Heraklion
Dessole Malia
Malia
P.O Box 70007
Heraklion
Despo
Kato Gouves , Gouves
P.O Box - 70014
Heraklion
Irilena Apartments
Stalida
P.O Box 700 07
Heraklion
Mary Evans
Kato Gouves
P.O Box 70014
Heraklion
Osoby przyjeżdżające do Grecji powinny posiadać
negatywny wynik testu
na obecność koronawirusa
typu PCR
(zaświadczenie powinno zostać sporządzone w j. angielskim, dokument musi zawierać numer paszportu lub dowodu osobistego osoby poddanej badaniu). Test należy przeprowadzić nie wcześniej niż 72 godziny przed godziną lądowania w Grecji. Test jest obowiązkowy dla wszystkich (w tym dzieci powyżej6 roku życia). Osoby, które
ukończyły szczepienie
(tj. minęło 14 dni od podania ostatniej dawki szczepienia, w zależności od ilości wymaganych dawek) i są w stanie to potwierdzić, przedstawiając
odpowiednie świadectwo szczepienia
, wówczas zaświadczenie o negatywnym
wyniku testu PCR nie jest wymagane
- szczegółowe informacje na temat zaświadczenia:
"

Wizy - informacje dla sprzedawców

W związku z koniecznością wypełnienia formularza PLF najpóźniej w dniu poprzedzającym wylot (do godziny 22:00) oraz posiadania kodu QR przy przylocie do Grecji, informujemy:
1. Strona internetowa do samodzielnego wypełnienia formularza PLF to:
2. Wzór wypełnienia znaleźć można na Travelli, w zakładce Komunikaty (Grecja - formularz wjazdu!) oraz
3. Adresy hoteli konieczne do wypełnienia wniosku znajdują się poniżej.
4.

Każdy turysta zobowiązany jest do wypełnienia formularza.
Po jego wypełnieniu, na e-maila podanego w formularzu przyjdzie potwierdzenie wypełnienia. Każda osoba z rezerwacji w tym dzieci
obowiązkowo musi wypełnić swój wniosek
(nie może to być np. 1 wniosek na rodzinę/rezerwację). Wymagane jest, aby każdy turysta dodał w swoim formularzu podróżujących z nim członków rodziny/niespokrewnionych towarzyszy wyjazdu.
5. Po zweryfikowaniu danych na skrzynkę pocztową przyjdzie również
formularz z unikalnym kodem QR
, który trzeba okazać na lotnisku docelowym w formie elektronicznej (w telefonie) lub wydrukowany.
6. W przypadku
nieposiadania
kodu QR turyści
nie zostaną wpuszczeni
na pokład samolotu lecącego do Grecji.
Adresy hoteli:

Adresy hoteli:
Aldermar Creta Village
Hersonissos
P.O Box 70014
Heraklion
Aldermar Knossos Royal
Hersonissos
P.O Box - 70014
Heraklion
Aldermar Royal Mare
Hersonissos
P.O Box - 70014
Heraklion
Alexander House
Agia Pelagia
P.O Box 71500
Heraklion
Blue Aegean Hotel & Suites
Thermopylon , Kato Gouves
P.O Box 70014
Dessole Dolphin Bay
Gazi - Ammoudara
P.O Box - 71005
Heraklion
Dessole Malia
Malia
P.O Box 70007
Heraklion
Despo
Kato Gouves , Gouves
P.O Box - 70014
Heraklion
Irilena Apartments
Stalida
P.O Box 700 07
Heraklion
Mary Evans
Kato Gouves
P.O Box 70014
Heraklion
Osoby przyjeżdżające do Grecji powinny posiadać
negatywny wynik testu
na obecność koronawirusa
typu PCR
(zaświadczenie powinno zostać sporządzone w j. angielskim, dokument musi zawierać numer paszportu lub dowodu osobistego osoby poddanej badaniu). Test należy przeprowadzić nie wcześniej niż 72 godziny przed godziną lądowania w Grecji. Test jest obowiązkowy dla wszystkich (w tym dzieci powyżej6 roku życia). Osoby, które
ukończyły szczepienie
(tj. minęło 14 dni od podania ostatniej dawki szczepienia, w zależności od ilości wymaganych dawek) i są w stanie to potwierdzić, przedstawiając
odpowiednie świadectwo szczepienia
, wówczas zaświadczenie o negatywnym
wyniku testu PCR nie jest wymagane
- szczegółowe informacje na temat zaświadczenia:
"


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.


Coral Travel

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Astir Beach to hotel usytuowany w spacerowej odległości od centrum miejscowości Gouves ze sklepami i tawernami. Bardzo ładny teren hotelu, czysto, dużo zieleni, lokalizacja przy pięknej, piaszczystej plaży. Rekomendujemy dla rodzin z dziećmi z uwagi na łagodne zejście do morza i animacje hotelowe oraz jako idealny punkt wypadowy do odkrywania uroków Krety.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja niedaleko centrum miejscowości Gouves, 10 km od Hersonissos, bezpośrednio przy piaszczystej plaży, z łagodnym zejściem do morza
  • animacje, mini klub dla dzieci
  • smaczna i urozmaicona kuchnia w opcji All Inclusive, wi fi gratis

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

KATEGORIA

4*

REGION

Kreta

OPIS

Hotel położony na północnym wybrzeżu Krety, przy niezwykle czystych, piaszczystych plażach. Na terenie obiektu znajduje się m.in. basen z widokiem na morze, basen relaksacyjny i oddzielny brodzik dla dzieci, a także restauracja i bary. Miłośnicy sportu znajdą tu np. miejsce do gry w siatkówkę, tenisa czy minigolfa. Dla Gości udostępniono również siłownię i SPA. Gościnność, przyjazna atmosfera i doskonała obsługa sprawiają, że jest to idealne miejsce do spędzenia udanych wakacji.

lokalizacja

Kato Gouves, 10 km od Hersonissos, 15 km od lotniska w Heraklionie-HER. Hotel usytuowany na powierzchni: 10000 m2.

kategoria organizatora

4*

kategoria lokalna

4*

Data otwarcia

1987 r. Odnowiony w 2018 r.Na terenie hotelu: restauracja, bary (2), room service (płatny), pralnia (płatna), 2 baseny odkryte.Hotel przystosowany dla osób niepełnosprawnych.

internet

- Wi-Fi w hotelu bezpłatne

plaża

50 m od hotelu, publiczna, piaszczysta, 300 m długości, dojście do plaży ulicą.Bezpłatne: ręczniki plażowe (depozyt), płatne: leżaki, bar na plaży.

pokoje

Zlokalizowane są w 3 budynkach głównych (liczba pięter: 3, liczba wind: 2)Typy pokoi:- pokoje double garden view dla max. 3 os.: 1 sypialnia, klimatyzacja indywidualna, sejf (płatny), zestaw do parzenia kawy/herbaty (bezpłatny), TV, telefon, łazienka (wanna lub prysznic, WC), balkon- pokoje double sea view dla max. 3 os.: 1 sypialnia, klimatyzacja indywidualna, sejf (płatny), zestaw do parzenia kawy/herbaty (bezpłatny), TV, telefon, łazienka (wanna lub prysznic, WC), balkon lub taras- pokoje triple garden view dla max. 2 os.: 1 sypialnia, klimatyzacja indywidualna, sejf (płatny), zestaw do parzenia kawy/herbaty (płatny), TV, telefon, łazienka (wanna lub prysznic, WC), balkon lub taras- pokoje triple sea view dla max. 3 os.: 1 sypialnia, klimatyzacja indywidualna, sejf (płatny), zestaw do parzenia kawy/herbaty (płatny), TV, telefon, łazienka (wanna lub prysznic, WC), balkon lub taras- pokoje rodzinne dla max. 4 os.: 1 sypialnia, klimatyzacja indywidualna, sejf (płatny), zestaw do parzenia kawy/herbaty (płatny), TV, telefon, łazienka (wanna lub prysznic, WC), balkon lub taras

Wyżywienie

- restauracja główna, bary (2), cukiernia

śniadanie i obiadokolacja

- śniadanie (07:00-10:00), kolacja (19:00-21:30) serwowane w restauracji głównejAll Inclusive(10:00-23:00)- śniadanie (07:00-10:00), późne śniadanie (10:00-10:30), obiad (12:00-14:00), podwieczorek (10:00-18:00), kolacja (19:00-21:30) serwowane w restauracji głównej- lody- napoje bezalkoholowe, lokalne napoje alkoholowe

z myślą o dzieciach

- brodzik- animacje dla dzieci oraz miniklub dla dzieci w wieku 4-12 lat- dzieci w wieku 1-3 lat mogą przebywać na terenie miniklubu tylko pod opieką rodzica/opiekuna- plac zabaw- krzesełka dla dzieci w restauracji- łóżeczko dla dziecka do 2 lat (bezpłatne, na zamówienie przed przyjazdem)- możliwość wypożyczenia wózka (w miarę dostępności)

w cenie

- kort do tenisa ziemnego- tenis stołowy- rzutki- siatkówka- minigolf- lekkie animacje

płatne

- bilard- sporty wodne na plaży- siłownia- centrum SPA- masaż, sauna, jacuzzi- łaźnia tureckaDODATKOWE INFORMACJEZe względu na procedury bezpieczeństwa zastosowane w związku z wirusem Covid-19 w danym obiekcie mogą występować ograniczenia w funkcjonowaniu infrastruktury hotelowej m. in. wyposażenie pokoju, serwis plażowy, serwis posiłków.Najczęstsze pytania związane z funkcjonowaniem hotelu w związku z epidemią wywołaną przez COVID19:- Czy są jakieś ograniczenia dla gości opuszczających hotel? - NIE- Czy goście są zobligowani do noszenia maseczek zasłaniających usta i nos na terenie hotelu? - TAK- Czy w hotelu można kupić maseczki? - NIE- Czy w hotelu znajduje się się pokój/strefa/miejsce izolacji dla gości? - TAK- Czy podczas zakwaterowania goście muszą okazać oświadczenie dotyczące swojego stanu zdrowia? - TAK- Czy w pokojach znajdują się jednorazowe kosmetyki takie jak szampon, mydło itp.? - TAK- Czy takie wyposażenie pokoi jak kubki, szklanki itp. są dezynfekowane i dostarczane w jednorazowych torbach? - TAK- Czy w hotelu jest bufet szwedzki? - TAK, NA ŚNIADANIE, OBIAD I KOLACJĘ- Jak będą serwowane posiłki? - OBSŁUGA KELNERSKA- Czy układ stolików w restauracji zachowuje odległość dystansu społecznego? - TAK- Czy jest dostępna usługa Room Service? - TAK (NA ŻYCZENIE)- Czy będzie dostępna usługa zamawiania posiłków na wynos? - NIE- Jakie jest maksymalne obłożenie plaży? - 150 GOŚCI NA 1000 M2- Czy jest wydzielona strefa dla dużych rodzin lub grup zorganizowanych na plaży i basenie? - NIE- Czy na leżakach są materace? - TAK- Czy na plaży są dostępne ręczniki? - TAK (ZA OPŁATĄ, ROZPAKOWANE)- Czy leżaki są dezynfekowane? - TAK (CODZIENNIE)- Czy na basenie jest serwis dań i napojów? - NIE- Czy centrum SPA jest czynne? - NIE- Czy łaźnia turecka jest czynna? - NIE- Czy układ leżaków i stolików w strefie relaksu zachowuje obowiązek dystansu społecznego? - TAK- Czy siłownia jest czynna? - NIE- Czy mini klub jest czynny? - NIE- Czy hotel prowadzi program animacyjny? - NIE- Czy hotel ma przygotowany plan działania na wypadek pojawienia się infekcji u gościa lub objawów zarażenia COVID 19? - TAK- Czy w przypadku pojawienia się zakażenia u gości hotel podejmie specjalne środki? - WEZWANIE LEKARZA I DECYZJA O PODJĘCIU DALSZYCH KROKÓW W JEGO OBECNOŚCIPODATEK TURYSTYCZNYW Grecji od dnia 01.01.2018, zgodnie z decyzją rządu greckiego, będzie pobierany podatek turystyczny. Zapłata za podatek odbywa się podczas zakwaterowania. Wysokość podatku turystycznego zależy od kategorii lokalnej hotelu/kwatery. Opłaty kształtują się następująco: a) Hotel 5-gwiazdkowy - 4,00 EUR za pokój / doba, b) Hotel 4-gwiazdkowy - 3,00 EUR za pokój / doba, c) Hotel 3-gwiazdkowy - 1,50 EUR za pokój / doba, d) Hotel 1- i 2-gwiazdkowy - 0,50 EUR za pokój / doba, e) Apartament 4 Klucze - 1,00 EUR za pokój / doba, f) Apartament 3 Klucze - 0,50 EUR za pokój / doba, g) Apartament 1 i 2 Klucze - 0,25 EUR za pokój / doba.

Aktualizacja opisu

19.04.2021 09:43

usługi dostępne w hotelu

NiepełnosprawniWi-FiSPATenisMini KlubAll InclusiveSerwis plażowySporty wodnePokoje 4 osobowe


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Coral Travel (biuro wcześniej działające pod nazwą Wezyr Holidays), które działa na polskim rynku od roku 1999. W tym czasie zdobyło grono stałych i zadowolonych klientów. Biuro Podróży Coral Travel specjalizuje się w wyjazdach do Turcji, jednak z roku na rok wzbogaca swoją ofertę o nowe kierunki. Jedną z najchętniej wybieranych przez klientów destynacji jest Grecja. Dodatkowo możemy wybrać ofertę spośród takich krajów jak Hiszpania, Bułgaria czy Egipt. Ciągły rozwój biura i pozycja jednego z największych touroperatorów w Europie zaowocował stale poszerzającą się ofertą egzotycznych wakacji, hitem są takie kierunki jak Dominikana, Kuba, Meksyk, Tajlandia, Mauritius czy Zjednoczone Emiraty Arabskie. Biuro podróży Coral Travel oferuje także atrakcyjne wakacje dla rodzin - w swoich najlepszych hotelach uruchomili bowiem polskojęzyczne animacje. Wybierać można spoód wielu ofert last minute i all inclusive.

Biuro Podróży Coral Travel to gwarancja udanych wakacji. Jako jeden z nielicznych touroperatorów na polskim rynku wdrożył system zarządzania jakością i posiada certyfikat na zgodność z normą ISO 9001:2008. Jest laureatem nagród Fair Play Turystyki Polskiej 2012, Jakość Roku 2009 i 2010, a także szczególnego wyróżnienia Jakość Roku Srebro.


Orbis Travel

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Astir Beach to hotel usytuowany w spacerowej odległości od centrum miejscowości Gouves ze sklepami i tawernami. Bardzo ładny teren hotelu, czysto, dużo zieleni, lokalizacja przy pięknej, piaszczystej plaży. Rekomendujemy dla rodzin z dziećmi z uwagi na łagodne zejście do morza i animacje hotelowe oraz jako idealny punkt wypadowy do odkrywania uroków Krety.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja niedaleko centrum miejscowości Gouves, 10 km od Hersonissos, bezpośrednio przy piaszczystej plaży, z łagodnym zejściem do morza
  • animacje, mini klub dla dzieci
  • smaczna i urozmaicona kuchnia w opcji All Inclusive, wi fi gratis

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Położenie:

Gouves. W pierwszej linii od morza, do plaży przejście przez nadmorską ulicę, ok. 6 km od centrum Hersonissos, ok. 18 km od lotniska w Heraklionie. Do piaszczystej plaży przejście z hotelu przez nadmorską ulicę.

Hotel:

Składa się z budynku głównego i budynków bocznych. Ma 164 pokoje. Restauracja, bar, bar przy basenie, bar przekąskowy, sala TV, sala konferencyjna, sklep, wymiana walut. Basen. Bezpłatne leżaki i parasole przy basenie - na plaży płatne.

Pokoje:

We wszystkich pokojach standardowych: wanna lub prysznic (suszarka do włosów, WC, telefon, balkon lub taras, TV, klimatyzacja, lodówka. Sejf i internet - za dodatkową opłatą.

Sport i rozrywka:

Tenis stołowy, siatkówka, badminton. Minigolf, sporty wodne na plaży - za opłatą dodatkową. Okresowo programy rozrywkowe.

Wyżywienie:

Śniadania i kolacje - bufet. All inclusive za dopłatą: śniadania, obiady i kolacje (bufet), kawa, herbata, przekąski, deser; niektóre lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe. All inclusive nie obejmuje napojów butelkowanych.

Dla dzieci:

Basen, plac zabaw.

Cena obejmuje:

  • przelot
  • zakwaterowanie
  • wyżywienie wg. pakietu
  • transfer do/z hotelu
  • opłaty pasażerskie
  • ubezpieczenie KL
  • opiekę rezydenta na miejscu

Cena nie obejmuje:

  • wycieczek fakultatywnych
  • napiwków
  • wszelkich dodatkowych wydatków i opłat nie wymienionych w sekcji "cena obejmuje"

7 islands

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Astir Beach to hotel usytuowany w spacerowej odległości od centrum miejscowości Gouves ze sklepami i tawernami. Bardzo ładny teren hotelu, czysto, dużo zieleni, lokalizacja przy pięknej, piaszczystej plaży. Rekomendujemy dla rodzin z dziećmi z uwagi na łagodne zejście do morza i animacje hotelowe oraz jako idealny punkt wypadowy do odkrywania uroków Krety.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja niedaleko centrum miejscowości Gouves, 10 km od Hersonissos, bezpośrednio przy piaszczystej plaży, z łagodnym zejściem do morza
  • animacje, mini klub dla dzieci
  • smaczna i urozmaicona kuchnia w opcji All Inclusive, wi fi gratis

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

4

Region

Grecja/Kreta/Gouves

Opinia 7islands

Bliskość pięknej plaży oraz urokliwych nadmorskich knajpek sprawią że hotel jest świetnym miejscem na rodzinne wakacje i wypad z przyjaciółmi. Goście chwalą smaczną hotelową kuchnię, znakomitą atmosferę oraz ciekawe animacje.

Położenie

Na północno-wschodnim wybrzeżu, w miejscowości Gouves, ok. 10 km od rozrywkowego Hersonissos, ok. 16 km od Malii i ok. 18 km od lotniska w Heraklionie. Przystanek autobusowy znajduje się przy głównej ulicy ok. 500 m od hotelu

Plaża

Bezpośrednio przy hotelu, piaszczysta, szeroka. Przejście do plaży przez promenadę. Leżaki i parasole dodatkowo płatne.

Hotel

Odnowiony w 2007 roku kompleks składa się z budynku głównego oraz 2 budynków bocznych. Na terenie hotelu znajduje się całodobowa recepcja, kącik telewizyjny, restauracja, 3 bary, parking. Odpłatnie: kącik internetowy, Internet Wi-Fi, sala konferencyjna, opieka medyczna (na zamówienie). Kategoria lokalna 4*.

Pokoje

Hotel dysponuje 164 pokojami z łazienką i toaletą oraz balkonem lub tarasem. Wszystkie pokoje wyposażone są w indywidualnie sterowaną klimatyzację, mini lodówkę, telewizję satelitarną, suszarkę do włosów. Odpłatnie: połączenie z Internetem typu LAN, sejf. Rodzaje pokoi: dwuosobowe z możliwością 1 dostawki, dwuosobowe z widokiem na morze z możliwością 1 dostawki.

Wyżywienie

2 posiłki: śniadania i obiadokolacje w formie bufetu. Napoje dodatkowo płatne. Możliwość dopłaty do all inclusive. All Inclusive: 3 posiłki dziennie w formie bufetu: śniadania (07:15-09:30), obiady (12:30-14:00), kolacje (19:00-21:30). Przekąski dostępne są w godzinach 11:00-12:00 i 15:00-16:00. Kawa, herbata i ciastka serwowane są w godzinach 16:00-17:00. Lokalne alkohole oraz napoje bezalkoholowe dostępne są w godzinach 10:00-23:00. Markowe i importowane alkohole oraz wszystkie zamówienia składane po godzinie 23:00 wydawane są odpłatnie.

Sport i rozrywka

Bezpłatnie: basen z wodą słodką (leżaki i parasole bezpłatne), tarasy słoneczne, animacje (od połowy maja do końca września), boisko do siatkówki i badmintona, tenis stołowy. Odpłatnie: mini golf, siłownia, łaźnia parowa, sauna, sporty wodne na plaży.

Dla dzieci

Brodzik z wodą słodką, plac zabaw, animacje, łóżeczka do spania (dla dzieci do lat 2, na zapytanie), wysokie krzesełka w restauracji.

Kontakt do hotelu

www.astirbeach.gr / Tel.: 00 30 289 704 11 41


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży 7islands. Jest ono nowoczesnym i dynamicznie rozwijającym organizatorem wakacji działającym na polskim rynku od 2008 roku. Oferuje bardzo bogatą bazę hotelową w najpopularniejszych miejscach wakacyjnego wypoczynku - na wyspach w Grecji: Krecie, Rodos, Kos i Zakynhos oraz na hiszpańskiej Majorce. Dzięki temu klienci mają gwarancję znalezienia oferty spełniającej ich wszystkie oczekiwania.

Pracownicy Biuro Podróży 7islands dokładają wszelkich starań aby oferowane usługi były na najwyższym poziomie, a współpraca z zagranicznymi kontrahentami przebiegała pomyślnie i z korzyścią dla wspólnych klientów.

Z myślą o dzieciach, Biuro Podróży 7islands, stworzyło sieć klubów animacyjnych 7friends, gdzie pod opieką wykwalifikowanych, polskojęzycznych animatorów, najmłodsi turyści mogą spędzić wymarzone wakacje. Wybór hotelu z klubem animacyjnym 7friends, to doskonały pomysł na udany rodzinne wakacje all inclusive.

Od początku swojej działalności Biuro Podróży 7islands jest członkiem Polskiej Izby Turystyki i z roku na rok zdobywa coraz większe zaufanie klientów.


Grecos Holiday

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Astir Beach to hotel usytuowany w spacerowej odległości od centrum miejscowości Gouves ze sklepami i tawernami. Bardzo ładny teren hotelu, czysto, dużo zieleni, lokalizacja przy pięknej, piaszczystej plaży. Rekomendujemy dla rodzin z dziećmi z uwagi na łagodne zejście do morza i animacje hotelowe oraz jako idealny punkt wypadowy do odkrywania uroków Krety.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja niedaleko centrum miejscowości Gouves, 10 km od Hersonissos, bezpośrednio przy piaszczystej plaży, z łagodnym zejściem do morza
  • animacje, mini klub dla dzieci
  • smaczna i urozmaicona kuchnia w opcji All Inclusive, wi fi gratis

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Region

Grecja

Kraj

Kreta wschodnia

Warto podkreślić

- przy piaszczystej plaży- częściowo odnowiony na sezon 2019- liczne atrakcje w okolicy

Okiem Grecosa

Hotel położony przy piaszczystej plaży, lubiany za kameralną atmosferę. Oferta all inclusive zapewnia komfort pobytu i beztroski relaks. Młodszych gości ucieszą liczne okoliczne atrakcje: Cretaquarium i niesamowity park Dinozaurów.

Położenie

• Bezpośrednio przy plaży
• ok. 700 m od centrum Kato Gouves• przystanek autobusowy ok 700m• ok. 18 km od centrum Heraklionu
• ok. 15 km od lotniska w Heraklionie

Plaża

• przy hotelu
• oddzielona lokalną drogą
• piaszczysta
• łagodne wejście do wody
• leżaki i parasole (płatne 6 EUR/dzień)
• ręczniki plażowe (depozyt)

Hotel

• kompleks 2 trzypiętrowych budynków
• częściowo odnowiony na sezon 2019
• recepcja (24 h)• 2 windy• restauracja główna
• 3 bary: w lobby, przy basenie (płatny), snack bar (płatny)
• Wi-Fi (bezpłatne)
• minimarket
• 180 pokoi
• kategoria lokalna 4*
• Hotel jest przystosowany dla osób z niepełnosprawnością ruchową. Na życzenie dostępny jest opis usprawnień.

Pokoje

Standard
• 2-4 os. (ok. 20-25 m2)
• dostawka dla 3. i 4. osoby (2. dostawka wyłącznie dla dziecka do 12 lat)
• dzieci do 2 lat wliczają się w maksymalne obłożenie pokoju
• klimatyzacja (bezpłatna)
• lodówka (bezpłatna)
• zestaw do kawy i herbaty
• Wi-Fi (bezpłatne)
• sejf (płatny 15 EUR/tydzień)
• balkon lub taras
• widok na morze za dopłatą

Wyżywienie

• All Inclusive:
• śniadanie, lunch, kolacja – bufet
• przekąski w lobby bar (14.00-17.00)
• lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe w lobby barze do godziny 23.00
• możliwość korzystania w ostatnim dniu do wykwaterowania

Pełen relaks

Bezpłatnie
• 2 baseny ze słodką wodą• animacje (6dni w tyg, dla dzieci i dorosłych; od poł.maja do końca września)• tenis stołowy
• boccia
• dartOdpłatnie• sporty wodne na plaży (oferta zewnętrzna)
• bilard
• centrum SPA

Dla dzieci

• brodzik dla dzieci
• łóżeczka dla niemowląt (bezpłatne)
• miniklub (4-12 lat), mini disco
• plac zabaw
• krzesełka w restauracji
• Dzieci pobyt gratis - 1. i 2. dziecko do 12 lat

Cena obejmuje

przelot samolotem Polska - Grecja - Polska, opłatę lotniskową, opłatę za wylot z lotniska lokalnego, noclegi, wyżywienie, opiekę rezydenta, transfer lotnisko - hotel - lotnisko, ubezpieczenie podstawowe T.U. EUROPA (9 500 EUR), NNW (1 000 EUR) i bagażu (100 EUR).

Cena nie obejmuje

*Wariant Podstawowy ubezpieczenia TU Europa nie obejmuje ochrony na wypadek COVID-19, chorób przewlekłych, szkód pod wpływem alkoholu oraz uprawiania sportów wysokiego ryzyka.* od dnia 1.01.2018 r. zgodnie z prawem greckim wszedł w życie podatek od noclegów, naliczany za pokój za każdą dobę pobytu. Jego wysokość jest uzależniona od kategorii obiektu:  1* i 2* - ok. 0,50 EUR za pokój/noc, 3* - ok. 1,50 EUR za pokój/noc, 4* - ok. 3 EUR za pokój/noc, 5* - ok. 4 EUR za pokój/noc

Errata

Do powyższego opisu została wprowadzona errata w dniu 05.04.2019, aktualny opis znajduje się w niniejszej umowie oraz na stronie www.grecos.pl
 
Jest
Dla dzieci[...]• animacje hotelowe również w języku polskim (16.06-14.09)[…]

Powinno być
Dla dzieci[...]• brak animacji hotelowych również w języku polskim (16.06-14.09[…]

Informacje dodatkowe

Uwaga!  W przypadku powrotów w nocy (czwartek nad ranem lub poniedziałek nad ranem) wykwaterowanie z hotelu odbywa się w godzinach wyznaczonych przez hotel w dniu zakończenia doby hotelowej, informacja o terminie pobytu w hotelu znajduje się na umowie, w części USŁUGI W CENIE , PKT.1 TERMIN .


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Grecos Holiday, które specjalizuje się w organizowaniu wakacji w Grecji. Na sukces Grecos Holiday pracuje zespół profesjonalistów, dla których Grecja to nie tylko destynacja turystyczna, ale także pasja i sposób na życie. Biuro ma w swojej ofercie aż osiemnaście najpiękniejszych greckich miejsc wakacyjnych wybranych przez znawców Grecji. Najważniejsze z nich to Kreta, Rodos, Peloponez, Kos i Zakhyntos. Jednak coraz częściej polscy turyści wybierają mniej komercyjne, bardziej kameralne, greckie wyspy takie ja: Skiathos, Skopelos, Kefalonię, Ios czy Mykonos.

Oprócz Grecji biuro podróży Grecos Holiday oferuje wypoczynek na hiszpańskiej Majorce, a także jako całkowitą nowość proponuje wakacje na słonecznym Cyprze. Także w tych dwóch destynacjach ma do dyspozycji światną, sprawdzoną i cenioną przez klientów bazę hotelową umożliwiającą wypoczynek na najwyższym poziomie. Propozycje wycieczek all inclusive tego biura podrózy zawsze cieszą się ogromną popularnością.

Grecos Holiday to również doświadczony organizator interesujących wycieczek objazdowych. Dzięki doskonałej znajomości regionu, wykwalifikowanym pilotom i przewodnikom oraz wzorowo przebiegającej współpracy z Grecką Narodową Organizacją Turystyczną, Grecos Holiday zapewnia najwyższy poziom świadczonych usług i niezapomniane wrażenia z wakacji.


Mapa Hotelu Astir Beach
Zdjęcia lokalizacji (Grecja / Kreta)
Malownicze miasteczko Agios Nicolaos nad zatoką Mirabello na wyspie Kreta
Niepowtarzalna, różowa plaża Elafonisi na greckiej wyspie Kreta
Hersonissos to jedna z bardziej popularnych i rozrywkowych miejscowości na Krecie
Pałac minojski Knossos na Krecie w którym mieszkał Minotaur
Wyspa Gramvousa, dawna twierdza piratów i urzekająca, dziewicza laguna Balos
Kreta, Rejs na Spinalonga, dawną wenecką fortecę zamienioną na wyspę trędowatych
Vai Palm Beach, przepiękna karaibska plaża na Krecie
Najdłuższy w Europie Wąwóz Samaria znajduje się na wyspie Kreta i liczy ponad 18 km

Opinie o Hotelu Astir Beach

4.6
zdecydowanie polecam

Hotel Astir Beach okazał się bardzo dobrym wyborem na wakacje z przyjaciółmi. Na terenie hotelu cały czas się coś dzieje, bule, water polo, siatkówka, wieczorem animacje, wiec nie sposób się nudzić. W hotelu są 2 wolno stojące budynki, pokoje lepsze niż na zdjęciach w budynku D. Codziennie sprzątane. Jeśli chodzi o wyżywienie to było smaczne i urozmaicone, przekąski w ciągu dnia czekały na spóźnialskich co nie zjedli śniadania:) Plaza jest naprzeciwko hotelu, [piaszczysta z łagodnym zejściem do morza, ale serwis platny. W okolicy kilka barów i tawern bez szalu , niedaleko wypozyczalnia aut - nawet spoko ceny mozna wynająć auto już od 35 euro za dobę. Ogólnie polecam hotel jest czysty z dobrym jedzeniem , dobrym wyposażeniem oraz blisko do lotniska. Przelatujące samoloty nie były wcale tak uciążliwe a czasem atrakcją nad basenem i na plaży.

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, dla aktywnych wczasowiczów
  • figure
  • figure
  • figure
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.6
4.1
polecam

Hotel mogłoby się wydawać średni z wyglądu, jednak całkowicie wystarczający dla mniej wymagających :) super lokalizacja przy piaszczystej plaży i naprawdę bardzo dobre jedzenie to jego główne zalety, do tego miła obsługa i fajne animacje dla dzieci (przyjechaliśmy z ośmiolatkiem i cały dzień się bawił). Pokoje nieduże, ale zadbane. Astir Beach polecam, szczególnie jeżeli jest w dobrej cenie. Przez dwa tygodnie zwiedziliśmy całkiem dużo Krety i jesteśmy bardzo zadowoleni z naszych niedrogich wakacji :)

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, ekonomicznym klientom, dla aktywnych wczasowiczów
  • figure
  • figure
Podsumowanie: polecam
4.1
4.4
polecam

Szczerze polecam Astir beach. Byłam i bardzo mi się podobało. Hotel nie należy do tych luksusowych, ale jest czysty, zadbany, z dobrym jedzeniem. w okolicy hotelu nie dzieje się za dużo, ale można podjechać do Hersonissos i tu będzie rozrywek do wyboru :)

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, dla aktywnych wczasowiczów
  • figure
  • figure
  • figure
Podsumowanie: polecam
4.4
4.7
polecam

Polecam ten hotel ze względu na miłą obsługę, dobre wyżywienie, bliskość plaży (zresztą bardzo ładnej).

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, singlom, wymagającym klientom
Podsumowanie: polecam
4.7
4.6
polecam

Wróciliśmy przed tygodniem z hotelu Astor Beach, bardzo dobre wyżywienie all inclusive, wszystkiego po trochu także każdy z nas miał to co lubi i mu smakuje. Pokoje spore i codzień pani nam sprzątała łazienkę oraz pokój. Bardzo fajna plaża, dzieci miały radochę, można pożyczyć skuter lub jak my auto i zwiedzić okolicę Lasithi lub wybrać się na zwiedzanie okolic Chani. Trzeba też dodać że są fajne animacje i starsze dzieci można zostawić pod ich opieką.

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, dla aktywnych wczasowiczów
Podsumowanie: polecam
4.6

Astir Beach - możliwości zakwaterowania:

TRPL Room
DBL Room
2 os. family room
DBL Room

Astir Beach - Możliwości wyżywienia:


Astir Beach - miasta wylotu:


Astir Beach - możliwa długość wypoczynku:


Masz pytania o Hotel Astir Beach? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00