cellphone225171600

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-18:00; sob. 10:00-16:00

Wakacje Last Minute
  • Hotel Arion Palace, Kreta
  • Hotel Arion Palace, Kreta
  • Hotel Arion Palace, Kreta
  • Hotel Arion Palace, Kreta
  • Hotel Arion Palace, Kreta
  • Hotel Arion Palace, Kreta
  • Hotel Arion Palace, Kreta
  • Hotel Arion Palace, Kreta
  • Hotel Arion Palace, Kreta
  • Hotel Arion Palace, Kreta
1 / 10
Ocena
hotelu:
4.4 / 5
Najbliższy termin
22.09 - 29.09
już od 3173 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
06.10 - 13.10
już od 2520 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Arion Palace
  • Tenis
  • Basen odkryty
  • Polska animacja
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Bez paszportu

Hotel Arion Palace
star 4

Grecja: Kreta
Ocena hotelu Arion Palace:
4.4 / 5
Średnia z 1 opinii
Szczegóły oceny hotelu Arion Palace:
  • Lokalizacja
    5.0
  • Hotel
    5.0
  • Pokoje
    3.0
  • Wyżywienie
    4.0
  • Atrakcje
    i sport
    4.0
  • Jakość
    do ceny
    5.0
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 22 września 2021
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 06 października 2021
ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Arion Palace to malowniczo usytuowany hotel, w spacerowej odległości od centrum kurortu Ierapetra ze sklepami, barami i restauracjami i od ładnej plaży. Polecamy osobom pragnącym odpocząć w hotelu dobrej klasy, w ciszy i spokoju, a także nastawionymi na odkrywanie uroków Krety.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja na wzniesieniu, w spokojnym miejscu, w spacerowej odległości od centrum kurortu Ierapetra, 700 metrów od plaży (bezpłatny bus hotelowy)
  • malownicze widoki na Ierapetrę i morze, wygodne pokoje
  • wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi gratis

Hotel Arion Palace w ofercie Biura podróży:

Itaka

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Arion Palace to malowniczo usytuowany hotel, w spacerowej odległości od centrum kurortu Ierapetra ze sklepami, barami i restauracjami i od ładnej plaży. Polecamy osobom pragnącym odpocząć w hotelu dobrej klasy, w ciszy i spokoju, a także nastawionymi na odkrywanie uroków Krety.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja na wzniesieniu, w spokojnym miejscu, w spacerowej odległości od centrum kurortu Ierapetra, 700 metrów od plaży (bezpłatny bus hotelowy)
  • malownicze widoki na Ierapetrę i morze, wygodne pokoje
  • wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi gratis

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Grecja / Kreta

Opis oferty:

Zadbany i kameralny, pięknie położony w spokojnym miejscu, na wzniesieniu, skąd roztaczają się wspaniałe widoki na Ierapetrę i morze. Do dyspozycji Gości są: ładny basen, kort tenisowy, restauracja z tarasem, bar przy basenie. Wygodne, funkcjonalnie urządzone pokoje wyposażone są we wszystkie wygody. Znakomite miejsce do wypoczynku.

POŁOŻENIE:

ok. 1,5 km od centrum IERAPETRY z barami, tawernami i sklepami, na wzniesieniu, ok. 35 km od Agios Nikolaos; ok. 95 km od lotniska w Heraklionie, ok. 65 km od lotniska w Sitii, ok. 240 km od lotniska w Chanii; przystanek autobusowy ok. 600 m od hotelu.

PLAŻA:

publiczna, piaszczysto-kamienista, łagodne zejście do morza, ok. 700 m od hotelu, bezpłatny bus hotelowy (5 razy dziennie), bezpłatne parasole i leżaki.

HOTEL:

czterogwiazdkowy, stylowy i zadbany, zbudowany w 1996 r., odnowiony w latach 2014-2015, 82 pokoje, 1 budynek, 6 pięter, 1 winda, przestronne, eleganckie lobby, całodobowa recepcja, restauracja - dania w formie bufetu, kuchnia międzynarodowa; dania wegetariańskie, bar przy basenie; pokój telewizyjny, minimarket, parking; taras z widokiem morze, bezpłatny internet bezprzewodowy; za opłatą: lekarz na wezwanie, pralnia; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard.; hotel przyjmuje tylko gości powyżej 16. roku życia.

standardowy:

2-os. (możliwość 1 dostawki), ok. 30 m², zadbany, funkcjonalnie urządzony, klimatyzowany (w terminie: 15.06-15.09), łazienka (wanna lub prysznic, wc; suszarka), bezpłatny internet bezprzewodowy, telewizja satelitarna, polskie programy, telefon, lodówka; za opłatą: sejf (ok. 15 EUR/tydz.); balkon lub taras (stolik i krzesełka).

SPORT I ROZRYWKA:

basen, słodka woda, ok. 210 m², gł. ok. 0,7-2,6 m, słodka woda, ok. 8 m², gł. ok. 0,7 m, przy basenie bezpłatne parasole i leżaki; kort tenisowy (wypożyczenie sprzętu płatne), tenis stołowy.

ALL INCLUSIVE:

śniadanie (8.00-10.00), obiad (12.30-14.00), kolacja (19.00-21.00) w formie bufetu w restauracji; przekąski w barze przy basenie (11.00-12.30, 15.00­-17.30); kawa i ciasto (16.30-17.30); lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe w wyznaczonym miejscu (10.00-23.00).

KONTAKT:

0030/2842025930,, www.arionpalace.com

GRATIS:

serwis plażowyWi-Fibus na plażę


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Itaka. Nowa Itaka sp. z o.o. jest jednym z naszych kluczowych partnerów i głównym kontrahentem, z którym od lat spełniamy turystyczne marzenia naszych wspólnych klientów. Wysoki standard obsługi, wykwalifikowani rezydenci i przewodnicy oraz szeroki wybór atrakcyjnych ofert na wakacje dopracowanych w każdym szczególe zapewniają wieloletni sukces jakim może poszczycić się to biuro.

W swojej ofercie Itaka posiada wiele sprawdzonych hoteli położonych w dogodnej lokalizacji, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami. Biuro posiada szeroki wachlarz destynacji turystycznych i może spełnić oczekiwania najbardziej wymagających klientów. Ponad to, do swojej oferty sukcesywnie wprowadza oryginalne kierunki takie jak Bośnia i Hercegowina, Albania, Madera czy kierunki egzotyczne - Wyspy Zielonego Przylądka, Zanzibar i wiele, wiele innych.

Itaka posiada bogatą ofertę wycieczek objazdowych, zarówno autokarowych jak i samolotowych. Ich programy są bardzo zróżnicowane i dostosowane do wymagań różnych klientów, dlatego każdy może znaleźć wyjazd zgodny z jego preferencjami. Biuro podrózy Itaka posiada także jeden z największych wyborów ofert w promocji last minute, co pozwala klientom z każdym budżetem na spełnienie swoich wakacyjnych marzeń.

Biuro Podróży Itaka w ciągu swojej dotychczasowej działalności otrzymała wiele prestiżowych nagród i wyróżnień, takich jak tytuł Superbrands i Created in Poland Superbrands 2014/15 przyznawany najsilniejszym markom na polskim rynku, Touroperator Roku 2014, Konsumencki Lider Jakości 2014, czy Wielka Perła Polskiej Gospodarki 2012.


Itaka R

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Arion Palace to malowniczo usytuowany hotel, w spacerowej odległości od centrum kurortu Ierapetra ze sklepami, barami i restauracjami i od ładnej plaży. Polecamy osobom pragnącym odpocząć w hotelu dobrej klasy, w ciszy i spokoju, a także nastawionymi na odkrywanie uroków Krety.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja na wzniesieniu, w spokojnym miejscu, w spacerowej odległości od centrum kurortu Ierapetra, 700 metrów od plaży (bezpłatny bus hotelowy)
  • malownicze widoki na Ierapetrę i morze, wygodne pokoje
  • wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi gratis

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Grecja / Kreta

Opis oferty:

Zadbany i kameralny, pięknie położony w spokojnym miejscu, na wzniesieniu, skąd roztaczają się wspaniałe widoki na Ierapetrę i morze. Do dyspozycji Gości są: ładny basen, kort tenisowy, restauracja z tarasem, bar przy basenie. Wygodne, funkcjonalnie urządzone pokoje wyposażone są we wszystkie wygody. Znakomite miejsce do wypoczynku.

POŁOŻENIE:

ok. 1,5 km od centrum IERAPETRY z barami, tawernami i sklepami, na wzniesieniu, ok. 35 km od Agios Nikolaos; ok. 95 km od lotniska w Heraklionie, ok. 65 km od lotniska w Sitii, ok. 240 km od lotniska w Chanii; przystanek autobusowy ok. 700 m od hotelu.

PLAŻA:

publiczna, piaszczysto-kamienista, ok. 700 m od hotelu, bezpłatny bus hotelowy (4 razy dziennie), bezpłatne parasole i leżaki.

HOTEL:

czterogwiazdkowy, stylowy i zadbany, zbudowany w 1996 r., odnowiony w latach 2015-2018, 82 pokoje, 1 budynek, 6 pięter, 1 winda, przestronne, eleganckie lobby, całodobowa recepcja, restauracja - dania w formie bufetu, kuchnia międzynarodowa; dania wegetariańskie, bar przy basenie; pokój telewizyjny, minimarket, parking; taras z widokiem morze, bezpłatny internet bezprzewodowy; za opłatą: lekarz na wezwanie, pralnia (na zamówienie); akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard.; hotel przyjmuje tylko gości powyżej 16. roku życia.

standardowy:

2-os. (możliwość 1 dostawki), ok. 25 m², zadbany, funkcjonalnie urządzony, klimatyzowany (w terminie: 15.06-15.09), łazienka (prysznic, wc; suszarka), bezpłatny internet bezprzewodowy, telewizja satelitarna, polskie programy, telefon, lodówka; za opłatą: sejf (ok. 20 EUR/tydz.); balkon lub taras (stolik i krzesełka); widok na morze za dopłatą;

junior suite:

2-os. (możliwość 1 dostawki), ok. 28 m², wyposażenie jak w pokoju standardowym, balkon lub taras (stolik i krzesełka), widok na morze, pokój junior suite za dopłatą.

SPORT I ROZRYWKA:

basen, słodka woda, ok. 210 m², gł. ok. 0,7-2,6 m, słodka woda, ok. 8 m², gł. ok. 0,7 m, przy basenie bezpłatne parasole i leżaki; kort tenisowy (wypożyczenie sprzętu płatne), tenis stołowy.

ALL INCLUSIVE:

śniadanie (7.30-10.00), obiad (12.30-14.30), kolacja (19.00-21.30) w formie bufetu w restauracji; przekąski w barze przy basenie (11.00-12.30, 15.00­-17.30); kawa i ciasto (16.30-17.30); lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe w wyznaczonym miejscu (10.00-23.00).

KONTAKT:

0030/2842025930,, www.arionpalace.com 

GRATIS:

serwis plażowyWi-Fibus na plażę 


Oasis Tours

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Arion Palace to malowniczo usytuowany hotel, w spacerowej odległości od centrum kurortu Ierapetra ze sklepami, barami i restauracjami i od ładnej plaży. Polecamy osobom pragnącym odpocząć w hotelu dobrej klasy, w ciszy i spokoju, a także nastawionymi na odkrywanie uroków Krety.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja na wzniesieniu, w spokojnym miejscu, w spacerowej odległości od centrum kurortu Ierapetra, 700 metrów od plaży (bezpłatny bus hotelowy)
  • malownicze widoki na Ierapetrę i morze, wygodne pokoje
  • wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi gratis

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Opis kontrahenta

Około 700 m od plaży znajduje się aparthotel _ARION PALACE HOTEL (tylko dla dorosłych). Centrum miasta oddalone jest o około 15 km. Aby dotrzeć na plażę, dostępny jest transfer. Hotel wyposażony jest w całodobową recepcję, Wi-Fi, dostęp do internetu, windę, sklep, fryzjer, jacuzzi, miejsca parkingowe oraz salę telewizyjną. Na terenie zewnętrznym znajduje się ogród oraz basen (czynny przez cały rok), przy którym dostępne są bezpłatne parasole. Ponadto na zewnątrz znajduje się taras. Wewnątrz hotelu można skorzystać z krytego basenu. Bagaż można przechować w hotelowej przechowalni. W celu wyczyszczenia ubrań oferujemy usługę prania (za dodatkową opłatą) oraz usługę prasowania. W razie potrzeby możesz skontaktować się z centrum medycznym (za opłatą). Jeśli chcesz zwiedzić region wakacyjny, możesz skorzystać z wypożyczalni samochodów i motocykli w pobliżu hotelu (za dodatkową opłatą). Palenie jest dozwolone w hotelu.Catering W części gastronomicznej serwowane są również dania wegetariańskie.Odległości    Lotnisko: ok. godz. 90 km    Przystanek autobusowy: ok. godz. 700 mSport i rozrywka Na terenie hotelu czeka na Państwa siłownia (czynna 24 godziny na dobę). W hotelu można także zagrać w tenisa stołowego. Z kortu tenisowego mogą korzystać również goście hotelowi. Sauna (za dodatkową opłatą) czeka w strefie wellness. Hotel oferuje również masaże (za dodatkową opłatą). Hotel oferuje również pokój gier dla dorosłych.Uwaga! Oferta zawiera zdjęcia przykładowych pokoi. Część usług, sportów i gier dodatkowo płatna. Szczegółowe informacje na temat płatnych i bezpłatnych usług w ramach pakietu Goście otrzymują w hotelu. Hotel zastrzega sobie prawo do modyfikacji pakietu All Inclusive. Pakiet różni się w zależności od sezonu (wysoki/niski). All Inclusive w wyznaczonych barach. Terminy oraz godziny działania klimatyzacji określa dyrekcja hotelu. Organizator podaje przykładowe propozycje animacji i zabaw, szczegółowe informacje Klienci otrzymują na miejscu.

COVID 19

Osoby przyjeżdżające do Grecji powinny posiadać ze sobą negatywny wynik testu na obecność koronawirusa typu PCR (zaświadczenie powinno zostać sporządzone w j. angielskim). Test należy przeprowadzić nie później niż 72 godziny przed przybyciem do Grecji. Test jest obowiązkowy dla wszystkich (w tym dzieci powyżej 5 roku życia), niezależnie od sytuacji epidemiologicznej panującej w kraju wyjazdu.W Grecji turyści mogą być poddani losowo testom na obecność koronawirusa na lotniskuZWOLNIENI Z TESTU:  OSOBY ZASZCZEPIONE I OZDROWIEŃCY Osoby, które przyjęły pełną dawkę szczepienia (w zależności od producenta i ilości wymaganych dawek), a od ostatniej minęło przynajmniej 14 dni nie mają obowiązku przedstawienia negatywnego wyniku testu. Należy mieć ze sobą zaświadczenie lekarskie w języku angielskim poświadczające wykonane szczepienie (wydruk z pacjent.gov oraz kartkę otrzymaną przy szczepieniu , na której znajduje się nazwa przyjętej szczepionki).Z obowiązku posiadania negatywnego wyniku testu na obecność koronawirusa zwolnieni są tzw. ozdrowieńcy. Należy posiadać pozytywny wynik testu na COVID-19 (w języku angielskim) wykonany w czasie od 2 do 9 miesięcy poprzedzających przylot do GrecjiWYMAGANE DOKUMENTY: Formularz podróżny (Passenger Locator Form) na stronie https://travel.gov.gr Formularz należy wypełnić dla każdego uczestnika wyjazdu, w tym dzieci (każde dziecko/niemowlę bez względu na wiek powinno posiadać własny kod QR!!!), najpóźniej 24h przed odprawą. Wygenerowany kod QR trzeba zapisać na telefonie lub wydrukować.W dokumencie należy podać dane osobowe, kraj pochodzenia, miejsce przekroczenia granicy, kraje do których się podróżowało w ostatnim czasie i długości pobytu w tych krajach oraz adres, pod którym będzie się przebywać w Grecji. System wygeneruje kod QR, który należy wydrukować lub zapisać na urządzeniu mobilnym - na lotnisku będzie on skanowany po wyjściu z samolotu, w przypadku podróży dojazdem własnym kod należy okazać służbom granicznym.Negatywny wynik testu na COVID-19 lub zaświadczenie o zaszczepieniu NIE ZWALNIA z obowiązku wypełnienia formularza PLF oraz posiadania kodu QRProsimy na bieżąco śledzić wszystkie obostrzenia na stronie rządowej - Organizator nie ponosi odpowiedzialności za zmiany wytycznych i decyzje ministerialne.Ostatnia aktualizacja 24.05.2021

DOKONANIE REZERWACJI

Każda rezerwacja wstępna, po potwierdzeniu przez Agenta/Klienta, uzyskuje status "Do potwierdzenia", co oznacza, że Organizator sprawdza dostępność miejsc w hotelu (rodzaj pokoju lub inne składniki zarezerwowane przez Klienta)  i dopiero po sprawdzeniu dostępności nadaje rezerwacji odpowiedni status (Potwierdzona/Anulowana).

HOTELE REGULACJE I ZMIANY PO COVID 19

W następstwie pandemii hotele wdrażają regulacje sanitarne mające na celu zapewnienie Klientom bezpiecznego wypoczynku. W każdym hotelu znajdą się wytyczne dotyczące korzystania z: infrastruktury (baseny, siłownie, SPA, sale zabaw, wspólne pomieszczenia, sposób wydawania posiłków itp.), z systemu All Inclusive, atrakcji, animacji itp. Hotele zastrzegają sobie prawo do wprowadzania  zmiany zasad korzystania z oferty hotelowej zgodnie z wymogami. Zalecenia i regulacje mogą się zmieniać dynamicznie i mogą być wprowadzane w trybie nagłym. Obiekty działają zgodnie z wytycznymi władz danego kraju obowiązującymi w związku z przeciwdziałaniem epidemii COVID-19. Wszelkie zmiany wynikają z wdrażania przepisów sanitarnych, do których stosowania zobowiązane są hotele oraz turyści. Obowiązek dostosowania się do reżimu sanitarnego nie uprawnia Klienta do możliwości żądania odszkodowania.Prosimy każdorazowo o zapoznawanie się z komunikatami MSZ, przepisami wizowymi, paszportowymi i sanitarnymi dotyczącymi odwiedzanego kraju: https://www.gov.pl/web/dyplomacja/informacje-dla-podrozujacych. W przypadku rezerwacji wakacji w Polsce: https://www.gov.pl/web/rozwoj/hotele-i-inne-miejsca-noclegowe.Aktualne wytyczne można również znaleźć na stronie Głównego Inspektoratu Sanitarnego, Światowej Organizacji Zdrowia oraz Europejskiego Centrum ds. Zapobiegania i Kontroli Chorób.Światowa Organizacja Zdrowia uznała epidemię wywołaną wirusem SARS-CoV-2 za pandemię. Podejmując decyzję o wyjeździe należy liczyć się z ograniczeniami w ruchu lotniczym, w przypadku uzasadnionych podejrzeń wystąpienia SARS-CoV-2 z koniecznością pobytu w wyznaczonym przez władze kraju obiekcie lub szpitalu, z trudnościami w powrocie do kraju, obowiązkiem poddania się kwarantannie lub samoizolacji, a także przeprowadzenia dodatkowych badań lekarskich na zlecenie władz miejscowych.Ważne: Kienci zobowiązani są do zapoznania się z akutalnymi zasadami i ograniczeniami na: https://www.gov.pl/web/koronawirus/aktualne-zasady-i-ograniczenia

RODZAJ OFERTY - WAŻNE INFORMACJE

1. Oferty z przelotem liniami rejsowymi/tanimi liniami lotniczymi (np.: LOT, WIZZAIR, RYANAI, Easy Jet, Corendon) to oferty DYNAMICZNEGO PAKIETOWANIA co oznacza, że ceny wszystkich przelotów są stale aktualizowane - cena wycieczki od momentu zrobienia rezerwacji do momentu potwierdzenia jej przez Organizatora może ulec zmianie. 2. Uczestnik imprezy zobowiązany jest do potwierdzenia, u Organizatora lub Agenta, aktualnych godzin lotu 48 h przed wylotem (dotyczy zarówno wylotów jak i powrotów z wakacji). Wszystkie przeloty odbywają się zgodnie z Ogólnymi warunkami przewozu pasażerów i bagażu danego przewoźnika.3. Warunki przewozów wybranych przewoźników:Wizzair - Cena oferty zawiera 1 szt. bagażu podręcznego o wymiarach 40x30x20 cm. Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia: - bagażu podręcznego - Wizz Priority (1 sztuka bagażu podręcznego umieszczana pod fotelem, 1 podręczna walizka na kółkach na pokładzie, stanowisko odprawy priorytetowej i pierwszeństwo wejścia na pokład); - bagażu rejestrowanego o maksymalnej wadze 10 kg i wymiarach 55x40x20 cm; - bagażu rejestrowanego o maksymalnej wadze 20 kg i wymiarach 149,9x119,4x171,5 cm; - bagażu rejestrowanego o maksymalnej wadze 32 kg.Ryanair - cena oferty zawiera 1 szt. bagażu podręcznego o wymiarach, które nie przekraczają 40x20x25 cm. Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia: dodatkowego bagażu o maksymalnej wadze 10 kg i wymiarach nieprzekraczających 55x40x23 cm (w taryfie standard będzie on przewożony jako bagaż rejestrowany - należy nadać go w punkcie odprawy przed kontrolą bezpieczeństwa; w taryfie z wykupioną usługą Pierwszeństwa wejścia na pokład bagaż dodatkowy będzie przewożony jako podręczny - dostępność usługi jest ograniczona na każdym locie) lub bagażu rejestrowanego o wadze 20 kg.PL LOT - cena oferty zawiera bagaż podręczny 8 kg (55x40x23) oraz małą torebkę (40x35x12). Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego 23 kg.CORENDON - cena oferty zawiera bagaż podręczny 8 kg (55x40x23). Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego 20 kg.Przekroczenie dozwolonego limitu bagażu (ilość, wymiary, waga) podlega dodatkowej opłacie zgodnie z przepisami dotyczącymi nadbagażu w samolocie zgodnie z taryfą obowiązującą u danego przewoźnika. Serwis pokładowy - zgodnie z warunkami przewoźnika. Ceny dodatkowych bagaży na każdej linii są aktualizowane w systemie rezerwacyjnym i zależą od wagi, kierunku, terminu lotu. Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena może być wyższa. Dodatkowy bagaż można dokupić minimum na 2 dni pracujące przed datą wylotu.4. Klienci zobowiązani są podać właściwe dane Uczestników (imię, nazwisko, data urodzenia, płeć - zgodne z danymi w paszporcie/dowodzie). Po założeniu rezerwacji i potwierdzeniu jej nie ma możliwości bezpłatnej zmiany istotnych danych niezbędnych do zakupienia i wystawienia biletu.

CENA ZAWIERA/NIE ZAWIERA- WAŻNE INFORMACJE

Cena zawiera:- ubezpieczenie (KL, NW, bagaż),- bilet lotniczy,- zakwaterowanie w hotelu (doba hotelowa zaczyna się zazwyczaj w dniu przyjazdu od godz. 14:00-15:00, kończy o godz.12:00),- wyżywienie według wybranej opcji,- bagaż podręczny w przypadku przelotów liniami rejsowymi i czarterowymi,- bagaż główny tylko w przypadku przelotów liniami czarterowymi- transfer lotnisko-hotel-lotniskoUWAGA! PODSTAWA CENY NIE ZAWIERA:- bagażu głównego w przypadku przelotów liniami rejsowymi- podatku turystycznego (taksa turystyczna- płatna na miejscu za osobę/za noc uzależniona od kategorii obiektu: 1* i 2* - ok. 0,50 EUR; 3* - ok. 1,50 EUR , 4* - ok. 3 EUR, 5* - ok. 4 EUR.Klienci przylatujący na Rodos i Zakyntos są pod telefoniczną opieką polskojęzycznego przedstawiciela organizatora. Oferta pobytu na Krecie nie zawiera opieki przedstawiciela/rezydenta -Klienci mają możliwość kontaktu w języku polskim pod alarmowym numerem telefonu (podany w dokumentach podróży). Oferta nie obejmuje standardowych spotkań informacyjnych z rezydentem.UWAGA! Dodatkowy bagaż można dokupić minimum na 2 dni przed datą wylotu - licząc dni pracujące.

POTWIERDZENIE REZERWACJI

Uwaga! Każda rezerwacja potwierdzona przez Agenta/Klienta - musi zostać dodatkowo potwierdzona przez Organizatora.


7 islands

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Arion Palace to malowniczo usytuowany hotel, w spacerowej odległości od centrum kurortu Ierapetra ze sklepami, barami i restauracjami i od ładnej plaży. Polecamy osobom pragnącym odpocząć w hotelu dobrej klasy, w ciszy i spokoju, a także nastawionymi na odkrywanie uroków Krety.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja na wzniesieniu, w spokojnym miejscu, w spacerowej odległości od centrum kurortu Ierapetra, 700 metrów od plaży (bezpłatny bus hotelowy)
  • malownicze widoki na Ierapetrę i morze, wygodne pokoje
  • wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi gratis

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

4

Region

Grecja/Kreta/Ierapetra

Opinia 7islands

Kameralny obiekt położony na wzniesieniu, skąd roztaczają się piękne widoki na Ierapetrę i morze. Wygodne, funkcjonalnie urządzone pokoje zapewnią wspaniały wypoczynek pełen spokoju i relaksu.

Położenie

Na południowo-wschodnim wybrzeżu, na wzgórzu, w miejscowości Ierapetra, ok. 1,5 km od centrum z tawernami i restauracjami, ok. 85 km od lotniska w Heraklionie.

Plaża

Ok. 700 m od hotelu, piaszczysto-żwirowa, długa. Leżaki i parasole dodatkowo płatne.

Hotel

W całości odnowiony w latach 2014/2015 z widokiem na zatokę. Na terenie hotelu znajduje się lobby z całodobową recepcją, restauracja, kącik telewizyjny, 2 bary (w tym 1 przy basenie). Odpłatnie: Internet Wi-Fi, kącik internetowy, mini market, kantor, opieka medyczna (na zapytanie). Kategoria lokalna 4*.

Pokoje

Hotel dysponuje 86 pokojami z łazienką i toaletą oraz balkonem lub tarasem. Wszystkie pokoje wyposażone są w klimatyzację (w okresie 15.06-15.09), telewizję satelitarną, lodówkę, suszarkę do włosów. Odpłatnie: sejf, Internet Wi-Fi. Rodzaje pokoi: dwuosobowe z możliwością 1 dostawki, dwuosobowe z widokiem na morze z możliwością 1 dostawki, rodzinne z możliwością 2 dostawek (2 pomieszczenia).

Wyżywienie

All inclusive: 3 posiłki dziennie w formie bufetu: śniadania, obiady, kolacje. W wybranych barach w godzinach 10:00-23:00 dostępne są lokalne alkohole oraz napoje bezalkoholowe. Markowe i importowane napoje alkoholowe są dodatkowo płatne.

Sport i rozrywka

Bezpłatnie: basen (leżaki i parasole bezpłatne). Odpłatnie: kort tenisowy.

Dla dzieci

Brodzik.

Kontakt do hotelu

www.arionpalace.com / Tel.: 00 30 284 202 59 30

*

Podane w ofercie godziny serwowania posiłków oraz funkcjonowanie poszczególnych elementów infrastruktury hotelowej mogą ulegać nieznacznym zmianom ze względu na sezonowość, warunki pogodowe, prośby Gości lub siły wyższe, na które hotelarz nie będzie miał wpływu.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży 7islands. Jest ono nowoczesnym i dynamicznie rozwijającym organizatorem wakacji działającym na polskim rynku od 2008 roku. Oferuje bardzo bogatą bazę hotelową w najpopularniejszych miejscach wakacyjnego wypoczynku - na wyspach w Grecji: Krecie, Rodos, Kos i Zakynhos oraz na hiszpańskiej Majorce. Dzięki temu klienci mają gwarancję znalezienia oferty spełniającej ich wszystkie oczekiwania.

Pracownicy Biuro Podróży 7islands dokładają wszelkich starań aby oferowane usługi były na najwyższym poziomie, a współpraca z zagranicznymi kontrahentami przebiegała pomyślnie i z korzyścią dla wspólnych klientów.

Z myślą o dzieciach, Biuro Podróży 7islands, stworzyło sieć klubów animacyjnych 7friends, gdzie pod opieką wykwalifikowanych, polskojęzycznych animatorów, najmłodsi turyści mogą spędzić wymarzone wakacje. Wybór hotelu z klubem animacyjnym 7friends, to doskonały pomysł na udany rodzinne wakacje all inclusive.

Od początku swojej działalności Biuro Podróży 7islands jest członkiem Polskiej Izby Turystyki i z roku na rok zdobywa coraz większe zaufanie klientów.


Nekera

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Arion Palace to malowniczo usytuowany hotel, w spacerowej odległości od centrum kurortu Ierapetra ze sklepami, barami i restauracjami i od ładnej plaży. Polecamy osobom pragnącym odpocząć w hotelu dobrej klasy, w ciszy i spokoju, a także nastawionymi na odkrywanie uroków Krety.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja na wzniesieniu, w spokojnym miejscu, w spacerowej odległości od centrum kurortu Ierapetra, 700 metrów od plaży (bezpłatny bus hotelowy)
  • malownicze widoki na Ierapetrę i morze, wygodne pokoje
  • wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi gratis

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kraj

GRECJA

Położenie

na wzniesieniu, spokojnie, z widokiem na morze, na skraju miejscowości Ierapetra. Do miejscowości Ierapetra ok. 1,5 km. Do lotniska w Heraklionie ok. 95 km.

Plaża

do długiej piaszczysto-żwirowej plaży ok. 850 m. Do plaży dowozi bezpłatny bus hotelowy. Leżaki i parasole za opłatą.

Wyposażenie

kameralny, zadbany hotel z przyjemną atmosferą oferuje 82 pokoje na 6 piętrach. Do dyspozycji Gości recepcja, lobby, sala z TV, winda, bar, sklep, restauracja z dużym tarasem. W ogrodzie znajduje się basen i taras do opalania. Leżaki i parasole przy basenie bezpłatnie.Uwaga! Hotel tylko dla dorosłych!

Wyżywienie

 All Inclusive: śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe w barach w godzinach 10:00-23:00. Po południu kawa, herbata, ciasto i lody w barze przy basenie.

Internet

WiFi w lobby i pokojach bez opłaty.

Zakwaterowanie

przyjemnie urządzone pokoje. Pokoje dwuosobowe od strony ogrodu: ok. 25 m2, przyjemnie urządzone, telefon, internet, lodówka, sejf do wynajęcia za opłatą, klimatyzacja, balkon lub taras. Wanna lub prysznic, WC, suszarka. Pokoje dwuosobowe z widokiem na morze, Junior suity z widokiem na morze: ok. 30 m2. Suity z widokiem na morze: ok. 35 m2, 2 pomieszczenia.

Sport

tenis stołowy, tenis. Za opłatą sporty wodne na plaży.

Wellness

sauna i łaźnia parowa.

Rozrywka

w okolicy.

Kategoria lokalna

A

UWAGA!

do zapłaty na miejscu podatek turystyczny.

Ważne informacje

Prosimy o zwrócenie uwagi na rodzaj zarezerwowanego przelotu. W zależności od linii lotniczej limity bagażu głównego mogą wynosić od 30 kg do 0 kg/osoba. (standardowo przy przelotach czarterowych wynoszą 20 kg/osoba). TELEFONICZNA OPIEKA W JEZYKU POLSKIM Do zaplaty na miejscu podatek turystyczny.       W Grecji podatek turystyczny pobierany jest od 2018 r. Zgodnie z aktualną decyzją greckiego rządu. Opłata zostanie pobrana przez hotelarzy po przyjeździe lub wyjeździe gości. Podatek turystyczny oparty jest na klasyfikacji (kategorii kraju) hotelu. W przypadku 1 * i 2 * hoteli / noclegów podatek za pokój i za noc wynosi około 0,50 EUR. W przypadku 3 * hoteli / noclegów podatek za pokój i za noc wynosi około 1,50 EUR. W przypadku 4 * hoteli / noclegów podatek za pokój i za noc wynosi około 3 EUR. W przypadku 5 * hoteli / noclegów podatek za pokój za noc wynosi około 4 EUR. (Status w momencie publikacji; może ulec zmianie)   Więcej informacji udzieli Państwu pracownik biura podróży.   Uwaga, hotel zastrzega sobie prawo do zmiany formy wyżywienia. Niektóre promocje hotelowe obejmują tylko SC (self catering)  Prosimy o każdorazowe zwracanie uwagi na formę wyżywienia. 


Wycieczka pochodzi z oferty biura podróży Nekera, polskiego touroperatora, który stawia na nowoczesne technologie i współpracuje z największymi sieciami linii lotniczych, hoteli i miejsc wakacyjnych. Tworzy je zespół doświadczonych specjalistów z ponad 25-letnim stażem w międzynarodowej branży turystycznej. Nekera w swojej ofercie ma propozycje wyjazdów do wszystkich ulubionych destynacji Polaków (około 15.000 wyselekcjonowanych hoteli) oraz zapewnia stabilne i profesjonalne wsparcie produktowe w świetnych cenach. Znaleźć tu można wycieczki zarówno do krajów europejskich (np. Grecja, Hiszpania, basen Morza Śródziemnego), egzotycznych (np. kraje karaibskie, afrykańskie czy azjatyckie), jak i regionów polskich (już ok. 700 obiektów), które w ostatnich tygodniach niezwykle zyskują na popularności. Touroperator specjalizuje się w wycieczkach typu last minute oraz all inclusive, a wszystkie oferty objęte są gwarancją najniższej ceny, niezmienności ceny, a także polskojęzyczną obsługą w systemie 24/7. Dodatkowo, zgodnie z prawem polskim i ustawą o świadczeniu usług turystycznych, odprowadza składki na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny (TFG). Gwarantuje więc klientom ochronę ich wpłat w przypadku jakichkolwiek nieoczekiwanych kłopotów przy świadczeniu usług. Posiada gwarancję ubezpieczeniową firmy Allianz Partners (AWP P&C S.A. oddział w Polsce) oraz jest członkiem Polskiego Związku Organizatorów Turystyki PZOT. 

Neckermann

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Arion Palace to malowniczo usytuowany hotel, w spacerowej odległości od centrum kurortu Ierapetra ze sklepami, barami i restauracjami i od ładnej plaży. Polecamy osobom pragnącym odpocząć w hotelu dobrej klasy, w ciszy i spokoju, a także nastawionymi na odkrywanie uroków Krety.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja na wzniesieniu, w spokojnym miejscu, w spacerowej odległości od centrum kurortu Ierapetra, 700 metrów od plaży (bezpłatny bus hotelowy)
  • malownicze widoki na Ierapetrę i morze, wygodne pokoje
  • wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi gratis

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Kreta/Heraklion, Grecja

UWAGA!

Opis z zeszłego sezonu.

Położenie

na wzniesieniu, spokojnie, z widokiem na morze, na skraju miejscowości Ierapetra. Do miejscowości Ierapetra ok. 1,5 km. Do lotniska w Heraklionie ok. 95 km. Przyjazd do hotelu/wyjazd z hotelu: tylko w niedziele. 

Plaża

do długiej piaszczysto-żwirowej plaży ok. 650 m. Do plaży dowozi bezpłatny bus hotelowy (3 razy dziennie). Leżaki i paarsole za opłatą.

Wyposażenie

kameralny, zadbany hotel z przyjemną atmosferą, (odnowiony w latach 2011-2012) oferuje 82 pokoje. Do dyspozycji Gości: recepcja, lobby, sala z TV-satelitarną, kącik Internetowy (za opłatą), winda, bar, sklep, restauracja z dużym tarasem. W dużym ogrodzie znajduje się basen, taras. Leżaki i parasole przy basenie bezpłatnie.www.smartlinehotels.com

Dostęp do internetu

Wi-Fi bezpłatnie.

Kategoria lokalna

A.

Zakwaterowanie

przyjemnie urządzone pokoje. Pokoje dwuosobowe od strony ogrodu (2-3A): ok. 25 m2, przyjemnie urządzone, telefon, lodówka, sejf do wynajęcia za opłatą, klimatyzacja (15.06-15.09), balkon lub taras. Wanna lub prysznic, WC, suszarka.Pokoje dwuosobowe z widokiem na morze (2-3B): ok. 25 m2, telefon, lodówka, sejf do wynajęcia za opłatą (ok. 15 Eur/ tydzień), klimatyzacja (15.06-15.09), balkon lub taras. Wanna lub prysznic, WC, suszarka.Pokoje rodzinne (2F): ok. 30 m 2, z widokiem na morze, 1 pokój dla maks. 2 os. dorosłych z 2 dzieci. Pokoje rodzinne (4C): ok. 35 m2, 2 pokoje.

Sport

siłownia, bilard, łaźnia parowa i sauna (za opłatą), na plaży różnorodne sporty wodne oferowane przez lokalne agencje (za opłatą).

Dzieci

oddzielny brodzik, plac zabaw, łóżeczka dla dziecka do 2 lat bez opłaty.

Rozrywka

w okolicy.

All Inclusive

3 posiłki: śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu. Lokalne napoje alkoholowe (piwo, wino, alkohole wysokoprocentowe, drinki na bazie alkoholi lokalnych) i bezalkoholowe w barach w godzinach 10:00-23:00. Po południu kawa, herbata, ciasto i lody w barze przy basenie.

Dla dzieci

2-13 lat: pobyt gratis.

Polecamy

  • zadbany i kameralny, spokojnie położony, na wzniesieniu
  • wspaniałe widoki na Ierapetrę i morze
  • ładny basen, kort tenisowy, restauracja z tarasem, bar przy basenie
  • świetne miejsce do wypoczynku i relasku


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.


Mapa Hotelu Arion Palace
Polecamy Hotele w Kreta (Grecja)
Zdjęcia lokalizacji (Grecja / Kreta)
Malownicze miasteczko Agios Nicolaos nad zatoką Mirabello na wyspie Kreta
Niepowtarzalna, różowa plaża Elafonisi na greckiej wyspie Kreta
Hersonissos to jedna z bardziej popularnych i rozrywkowych miejscowości na Krecie
Pałac minojski Knossos na Krecie w którym mieszkał Minotaur
Wyspa Gramvousa, dawna twierdza piratów i urzekająca, dziewicza laguna Balos
Kreta, Rejs na Spinalonga, dawną wenecką fortecę zamienioną na wyspę trędowatych
Vai Palm Beach, przepiękna karaibska plaża na Krecie
Najdłuższy w Europie Wąwóz Samaria znajduje się na wyspie Kreta i liczy ponad 18 km
Filmy hotelu Arion Palace:
Zapraszamy do zapoznania się z filmem z hotelu Arion Palace
https://youtu.be/JYzrusGQvnc

Opinie o Hotelu Arion Palace

4.4
zdecydowanie polecam

niesamowicie piekne widoki z tego hotelu!!! to zasluga polozenia na wzgorzu, co prawda jest daleko do plazy, ale mozna sie przejsc spacerem albo poczekac na hotelowego busa. aron palace jest spokojnym hotelem, raczej dla osob starszych, bo noclego zycia sie tutaj nie zazna... ogolnie cala ierapetra bardzo spokojna, malo turystyczna. a hotel pomimo tego ze swoje lata juz ma serdecznie polecam

POLECAM:
na romantyczne wakacje, osobom ceniącym spokój
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.4

Arion Palace - możliwości zakwaterowania:

junior suite z widokiem na morze junior suite sea view
pok. 2 os. z widokiem na morze double standard sea view
Pok. 2 os.+1 dost. w/morze
Pok. 2 os. w/morze

Arion Palace - Możliwości wyżywienia:


Arion Palace - miasta wylotu:


Arion Palace - możliwa długość wypoczynku:


Masz pytania o Hotel Arion Palace? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00