cellphone

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob. 10:00-16:00; nd. 10-18

Wakacje Last Minute
  • Wycieczka objazdowa Szlakami kuchni Wietnamskiej, Wietnam
  • Wycieczka objazdowa Szlakami kuchni Wietnamskiej, Wietnam
  • Wycieczka objazdowa Szlakami kuchni Wietnamskiej, Wietnam
  • Wycieczka objazdowa Szlakami kuchni Wietnamskiej, Wietnam
  • Wycieczka objazdowa Szlakami kuchni Wietnamskiej, Wietnam
  • Wycieczka objazdowa Szlakami kuchni Wietnamskiej, Wietnam
  • Wycieczka objazdowa Szlakami kuchni Wietnamskiej, Wietnam
  • Wycieczka objazdowa Szlakami kuchni Wietnamskiej, Wietnam
  • Wycieczka objazdowa Szlakami kuchni Wietnamskiej, Wietnam
  • Wycieczka objazdowa Szlakami kuchni Wietnamskiej, Wietnam
  • Wycieczka objazdowa Szlakami kuchni Wietnamskiej, Wietnam
  • Wycieczka objazdowa Szlakami kuchni Wietnamskiej, Wietnam
  • Wycieczka objazdowa Szlakami kuchni Wietnamskiej, Wietnam
  • Wycieczka objazdowa Szlakami kuchni Wietnamskiej, Wietnam
  • Wycieczka objazdowa Szlakami kuchni Wietnamskiej, Wietnam
1 / 15
Ocena
hotelu:
0.0 / 5

Wycieczka objazdowa Szlakami kuchni Wietnamskiej
star 3

Wietnam
Ocena wycieczki objazdowej Szlakami kuchni Wietnamskiej:
0.0 / 5
Średnia z 0 opinii

Wycieczka objazdowa Szlakami kuchni Wietnamskiej w ofercie Biura podróży:

BestReisen

Szukasz wakacji do Wietnamu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Skrócony program

Cho Hi Minh  - Tunele Cu Chi - Vinh Long - Delta Mekongu - Danang - Hoi An - Danang - Cho Hi Minh

Dzień 1

Samodzielna odprawa na lotnisku Chopina w Warszawie na 2 lub 3 godziny przed planowanym wylotem.  Wylot z Polski z przesiadką na jednym z międzynarodowych portów lotniczych.

Dzień 2

Sajgon - transfer do hotelu. Zakwaterowanie i wieczorna kolacja powitalna - lokalna kuchnia wietnamska. Czas wolny, podczas którego można udać się na nocny targ Ben Thanh, obserwować nocne życie miasta siedząc przy stoliku jednej z ulicznych restauracji lub skosztować typowej, przepysznej wietnamskiej kawy w lokalnej kawiarni. Chętni mogą wjechać na najwyższy budynek miasta Bitexco i podziwiać panoramę miasta nocą.

Dzień 3

Po śniadaniu spotkanie z przewodnikiem. Transfer ok. 2 godziny na północny - zachód od centrum Ho Chi Minh do słynnych tuneli Cu Chi. Zwiedzanie tuneli wraz z przewodnikiem. Tunele te całkowicie ręcznie wykopane, były niegdyś główną podziemną kryjówką i bazą oporu sił Viet Cong podczas dwóch wojen przeciwko Francuzom i Amerykanom. Tworzą bardzo skomplikowaną sieć połączonych, wielopoziomowych ciągów komunikacyjnych o łącznej długości ponad 120 km. Rozciągają się aż do granicy z Kambodżą . Następnie przejazd na lekcje gotowania do znanej szkoły w Cu Chi. Będą przygotowywać Państwo 3 najsłynniejsze wietnamskie potrawy pod okiem doświadczonego Szefa Kuchni. Lunch - degustacja przygotowanych potraw. Na koniec wręczenie certyfikatu wraz z przepisami oraz drobnymi pamiątkami. Powrót do hotelu, czas wolny. Kolacja we własnym zakresie.

Dzień 4

Po śniadaniu przejazd do miasteczka Vinh Long znajdującego się w delcie Mekongu.  Program rozpocznie się od wizyty na barwnym pływającym targu Cai Be wśród lokalnych barek pełnych owoców i warzyw. Transport odbędzie się luksusową łódzią Mekong Travel. Opcjonalnie  przystanek w lokalnych warsztatach rzemieślniczych, gdzie można zobaczyć, jak zrobić papier ryżowy, cukierki kokosowe, ryż preparowany i pop-corn. Przy okazji można zaobserwować jak miejscowi wytwarzają tradycyjne produkty. Lunch - serwowany w lokalnym domu z tradycyjnymi wietnamskimi potrawami. Następnie spływ łodzią wiosłową, najmniejszymi kanałami delty w głąb wsi. Doskonały moment na fotografowanie codziennego życia lokalnych mieszkańców wioski. Po przybiciu do brzegu, przesiadka na rower i przejażdżka po wiejskich ścieżkach z możliwością podglądania życia lokalnych mieszkańców na farmach. Możliwość zbierania owoców. Przystanek w jednym z lokalnych domów oraz wspólne gotowanie z właścicielami domu, poczęstunek herbatą lub winem ryżowym. Nocleg u lokalnych mieszkańców w prywatnym domu.

Dzień 5

Po śniadaniu wycieczka statkiem do cegielni, gdzie można zobaczyć jak miejscowi wytwarzają produkty z gliny. Wizyta na miejskim markecie gdzie można zrobić zakupy. Następnie rejs do Vin Long. Spotkanie z kierowcą i transfer do Ho Chi Minh. Czas wolny, kolacja we własnym zakresie.

Dzień 6

Po śniadaniu transfer na lotnisko. Lot do Danang ok. 40 minut. Spotkanie z kierowcą i transfer do hotelu w Hoi An. Po południu zwiedzanie starożytnej architektury Hoi An - fascynujące połączenie wietnamskiego tradycyjnego budownictwa z wpływami chińskimi i japońskimi. W tym uroczym miasteczku można zobaczyć wiele atrakcji, między innymi słynne japońskie mosty kryte; Muzeum garncarstwa; 200-letni Tamky House; Pagoda Chua Ong; tętniący życiem rynek z egzotycznymi owocami i potrawami. Wieczór w restauracji z wietnamskim trunkami  oraz muzyką.

Dzień 7

Śniadanie w hotelu, następnie wizyta w kawiarni Hai oraz powitalny drink. Zwiedzanie targowych ogrodów, gdzie rolnicy pracują na swoich polach w oparciu o tradycyjnych metod. Wraz z przewodnikiem oraz listą lokalnych składników, zakupy na miejskim targu. Lekcje gotowania w słynnej szkole Red Bridge Cooking School. Zajęcia będą prowadzone pod okiem Szefa Kuchni wietnamskiej. Lunch z potraw, które zostały przygotowane. Rejs wzdłuż rzeki Hoi An do centrum Hoi An (ok. 25 minut). Czas wolny można przeznaczyć na wypożyczenie rowerów, skuterów lub zakupy w lokalnych sklepikach.

Dzień 8

Śniadanie w hotelu, spotkanie z przewodnikiem i transfer do pobliskiego miasteczka Da Nang, czas wolny, który można przeznaczyć na jednogodzinną przejażdżkę rowerową wzdłuż rzeki Han, zatrzymując się na lokalnym targu, odwiedzić małpią górę, zwiedzić muzea lub zrobić zakupy w lokalnych sklepikach czy plażowanie z widokiem ma morze Indochińskie. Po południu przejażdżka motocyklem, aby poczuć prawdziwy smak ulicznego Wietnamu. Kierowcą będzie przewodnik. Przejazd przez lokalne uliczki, które znane są tylko przez lokalnych mieszkańców. Przystanki przy ulubionych restauracjach ulicznych Wietnamczyków. Wieczorem powrót do hotelu w Hoi An.

Dzień 9

Śniadanie w hotelu, czas wolny. Opcjonalnie do wyboru wycieczka na rynek rybny o wschodzie słońca przy ujścia rzeki Cusa Fai do morza. Program zawierać będzie transfer, rejs do ujścia rzeki, łowienie ryb z sieci wraz z rybakiem, wizyta na lokalnym rynku rybackim ze świeżymi rybami i owocami morza, możliwość indywidualnego wiosłowania wyjątkową łódką wietnamską zwaną koszykiem na bambusie. Następnie tradycyjna kawa wietnamska wraz ze śniadaniem rybaka przygotowane przez szefa kuchni Kapitana Cooka. (Koszt wycieczki 40$/os.)

Dzień 10

Po śniadaniu transfer na lotnisko i lot powrotny do Ho Chi Minch oraz transfer do hotelu w Cho Chi Minh. Wieczorem prawdziwy wietnamski Street Food. uliczna wycieczka kulinarna rozpoczyna się od autentycznych lokalnych przystawek, takich jak chao muc (sucha kasza kałamarnica) i xa xiu (kantońska wieprzowina z grilla). Dodatkowo przewodnik będzie opowiadał jak chińskie jedzenie zostało zintegrowane z kuchnią wietnamską. Następnie wizyta jednej z najsłynniejszych kawiarni przy popularnym rondzie Sajgonu. Zostanie przedstawiony styl picia kawy po wietnamsku. Po wietnamskiej kawie będzie można zasmakować najbardziej popularnych potraw południa. Początek odbędzie się na straganach ulicznych a zakończy w eleganckiej restauracji. Po kolacji będzie deser, czyli wietnamski smażony banan w dzielnicy Bui Vien. Powrót do hotelu.

Dzień 11

Po śniadaniu w hotelu, transfer na lotnisko i powrót do Polski.

Cena zawiera

Przelot Warszawa - Ho Chi Minh - Warszawa z z przesiadką, Opłaty lotniskowe, ubezpieczenie KL, NNW, Zakwaterowanie w pokoju dwu osobowym lub trzyosobowym ze śniadaniem , Prywatny klimatyzowany pojazd  z kierowcą na wszystkich trasach oraz transferach, Anglojęzyczny przewodnik w czesie opisanych wycieczek, Opłaty za wejścia do wszystkich miejsc wymienionych w planie podróży, Wyżywienie zgodnie z planem podróży, Jedna butelka Woday mineralnej w autobusie  

Cena nie zawiera

Dopłaty do zakwaterowania w pokoju pojedynczym albo do tańszej opcji podróżujących samotnie, Bilety lotnicze krajowe, Opłata za stemplowanie wiz w Wietnamie na lotnisku: 25USD, w Kambodży 30USD, Posiłki jeśli nie są określone w planie podróży, Napiwki dla przewodników i kierowców ok 5 USD/dzień, Wydatki osobiste, takie jak pranie, telefon napoje itp., Wszystkie inne usługi nieokreślone w planie podróży

Informacje wizowe

Przy wyjazdach do Wietnamu wymagane są wizy, które można uzyskać samodzielnie w Ambasadzie Wietnamu w Warszawie w cenie 230 PLN/os. Istnieje również możliwość wyrobienia samej promesy wizowej w cenie 59 PLN/os i odbiór wizy na lotnisku po przylocie do Wietnamu w cenie 25 USD/os. Best Reisen Group pośredniczy w uzyskaniu promesy. W przypadku zgłoszenia pośrednictwa w rezerwacji wymagane jest podanie - imiona, - nazwiska, - daty urodzenia, - numeru paszportu paszportu każdego z uczestników. Paszport musi być ważny minimum 6 miesięcy od daty powrotu z Wietnamu.


Opis hotelu Szlakami kuchni Wietnamskiej według Traveligo.pl

Prezentowany poniżej opis nie jest integralną częścią oferty Touroperatora i nie stanowi oferty w rozumieniu przepisów kodeksu cywilnego. Jest to jedynie dodatkowa, pomocnicza informacja dla klientów Traveligo.pl

Skrócony program

Cho Hi Minh  - Tunele Cu Chi - Vinh Long - Delta Mekongu - Danang - Hoi An - Danang - Cho Hi Minh

Dzień 1

Wylot z Polski

Dzień 2

Przylot do Cho Hi Minh spotkanie z przedstawicielem biura. Transfer do hotelu przez największe miasto i centrum gospodarcze Wietnamu. Wieczorem powitalna kolacja kuchni Wietnamskiej, a następnie czas wolny, podczas którego można udać się na nocny targ Ben Thanh, Napić się piwa przy jednej z restauracji ulicznych, skosztować typowej, przepysznej wietnamskiej kawy w lokalnej ulicznej kawiarni, można również wjechać na najwyższy budynek miasta Bitexco i podziwiać miasto nocą.

Dzień 3

Po śniadaniu spotkanie z przewodnikiem oraz transfer ok 2 godziny na północny - zachód od centrum Ho Chi Minh do słynnych tuneli Cu Chi. Rozpoczęcie zwiedzania tuneli (wraz z przewodniekiem), które niegdyś były główną podziemną kryjówką i bazą oporu sił Viet Cong podczas dwóch wojen przeciwko Francuzom i Amerykanom. Tunele, całkowicie ręcznie wykopane, utworzyły bardzo skomplikowaną sieć połączonych wielopoziomowych ciągów komunikacyjnych rozciągających się aż do granicy z Kambodżą o łącznej długości ponad 120 km. Po zwiedzaniu przejazd na lekcje gotowania wraz z lunchem do znanej szkoły gotowania w Cu Chi. Lekcja będzie dotyczyła gotowania 3 najsłynniejszych wietnamskich potraw po okiem specjalistów z wieloletnim doświadczeniem kulinarnym. Na koniec wręczenie certyfikatu wraz z przepisami oraz drobnymi pamiątkami. Powrót do hotelu, czas wolny, kolacja we własnym zakresie.a

Dzień 4

Po śniadaniu przejazd do miasteczka Vinh Long, które znajduje się przy delcie Mekongu.  Program rozpocznie się od wizyty barwnego pływającego targu Cai Be wśród lokalnych barek pełnych owoców i warzyw przez luksusową łódź Mekong Travel.  Następnie opcjonalny przystanek można zrobić w lokalnych warsztatach, gdzie można zobaczyć, jak zrobić papier ryżowy, cukierki kokosowe, ryż preparowany i pop-corn. Przy okazji moża zaobserwować jak lokalni sprzedawcy robią tradycyjne produkty. Lunch będzie serwowany w lokalnym domu z tradycyjnymi wietnamskimi potrawami. Po lunchu spływ łodzią wiosłową w głąb wsi po najmniejszych kanałach delty. Doskonały moment na fotografowanie codziennego życia lokalnych mieszkańców wioski. Po dopłynięciu do brzegu, przesiadka na rower i przejażdżka rowerem po wiejskich ścieżkach aby oglądać lokalne farmy. Możliwość zbierania owoców. Przystanek w jednym z lokalnych domów oraz wspólne gotowanie z właścicielami domu, poczęstunek herbatą lub winem ryżowym. Nocleg u lokalnych mieszkańców w prywatnym pokoju.

Dzień 5

Po śniadaniu wycieczka statkiem do cegielni, gdzie można zobaczyć jak miejscowi tworzą gliniane garncarstwo. Wizyta na miejskim markecie gdzie można zrobić zakupy. Następnie rejs do Vin Long, oraz spotkanie z kierowcą i transfer do Ho Chi Minh. Czas wolny, kolacja we własnym zakresie.

Dzień 6

Po śniadaniu transfer na lotnisko, lot do Danang ok. 40 minut, następnie spotkanie z kierowcą i transfer do hotelu w Hoi An. Po południu zwiedzanie starożytnej architektury Hoi An - fascynujące połączenie wietnamskiego tradycyjnego budownictwa z wpływami chińskimi i japońskimi. W tym uroczym miasteczku można zobaczyć wiele atrakcji, z których część to słynne japońskie mosty kryte; Muzeum garncarstwa; 200-letni Tamky House; Pagoda Chua Ong; tętniący życiem rynek z egzotycznymi owocami i potrawami. Wieczór w restauracji z wietnamskim piwem oraz wietnamską muzyką.

Dzień 7

Śniadanie w hotelu, następnie wizyta w kawiarni Hai oraz powitalny drink. Zwiedzanie targowych ogrodów, gdzie lokalni rolnicy pracują na swoich polach używając tradycyjnych metod. Wraz z przewodnikiem oraz listą lokalnych składników, zakupy na miejskim targu oraz lekcje gotowania w szkole gotowania Red Bridge Cooking School. Lekcje będą prowadzone pod okiem szefa kuchni wietnamskiej. Lunch potraw, które zostały przygotowane. Następnie rejs (25 minut) wzdłuż rzeki Hoi An z powrotem do centrum Hoi An. Czas wolny przy jednym z większych basenów w mieście. Czas wolny, który można przeznaczyć na wypożyczenie rowerów, skuterów lub zakupy w lokalnych sklepikach.

Dzień 8

Śniadanie w hotelu, spotkanie z przewodnikiem i transfer do pobliskiego miasteczka Da Nang, czas wolny, który można przeznaczyć na jednogodzinną przejażdżkę rowerową wzdłuż rzeki Han, zatrzymując się na lokalnym targu, odwiedzić małpią górę, zwiedzić muzea lub zrobić zakupy w lokalnych sklepikach czy plażowanie z widokiem ma morze Indochińskie. Po południu przejażdżka motocyklem, aby poczuć prawdziwy smak ulicznego Wietnamu. Kierowcą będzie przewodnik. Przejazd przez lokalne uliczki, które znane są tylko przez lokalnych mieszkańców. Przystanki przy ulubionych restauracjach ulicznych Wietnamczyków. Wieczorem powrót do hotelu w Hoi An.

Dzień 9

Śniadanie w hotelu, czas wolny. Opcjonalnie do wyboru wycieczka na rynek rybny o wschodzie słońca przy morzu ujścia rzeki Cusa Fai. Program zawierać będzie transfer, rejs do ujścia rzeki, łowienie ryb z sieci wraz z rybakiem, wizyta na lokalnym rynku rybackim ze świeżymi rybami i owocami morza, możliwość indywidualnego wiosłowania wyjątkową łódką wietnamską zwaną koszykiem na bambusie. Następnie tradycyjna kawa wietnamska wraz ze śniadaniem rybaka przygotowane przez szefa kuchni Kapitana Cooka. (Koszt wycieczki 40$/os.)

Dzień 10

Po śniadaniu transfer na lotnisko i lot powrotny do Ho Chi Minch oraz transfer do hotelu w Cho Chi Minh. Wieczorem prawdziwy wietnamski Street Food. uliczna wycieczka kulinarna rozpoczyna się od autentycznych lokalnych przystawek, takich jak chao muc (sucha kasza kałamarnica) i xa xiu (kantońska wieprzowina z grilla). Dodatkowo przewodnik będzie opowiadał jak chińskie jedzenie zostało zintegrowane z kuchnią wietnamską. Następnie wizyta jednej z najsłynniejszych kawiarni przy popularnym rondzie Sajgonu. Zostaną przedstawiony styl picia kawy po wietnamsku. Po wietnamskiej kawie będzie można zasmakować najbardziej popularnych potraw południa. Początek odbędzie się na straganach ulicznych a zakończy w eleganckiej restauracji. Po kolacji będzie deser, czyli wietnamski smażony banan w dzielnicy Bui Vien. Powrót do hotelu.

Dzień 11

Po śniadaniu w hotelu, transfer na lotnisko i powrót do Polski.

Cena zawiera

Przelot Warszawa - Ho Chi Minh - Warszawa z z przesiadką, Opłaty lotniskowe, ubezpieczenie KL, NNW, Zakwaterowanie w pokoju dwu osobowym lub trzyosobowym ze śniadaniem , Prywatny klimatyzowany pojazd  z kierowcą na wszystkich trasach oraz transferach, Anglojęzyczny przewodnik w czesie opisanych wycieczek, Opłaty za wejścia do wszystkich miejsc wymienionych w planie podróży, Wyżywienie zgodnie z planem podróży, Jedna butelka Woday mineralnej w autobusie  

Cena nie zawiera

Dopłaty do zakwaterowania w pokoju pojedynczym albo do tańszej opcji podróżujących samotnie, Bilety lotnicze krajowe, Opłata za stemplowanie wiz w Wietnamie na lotnisku: 25USD, w Kambodży 30USD, Posiłki jeśli nie są określone w planie podróży, Napiwki dla przewodników i kierowców ok 5 USD/dzień, Wydatki osobiste, takie jak pranie, telefon napoje itp., Wszystkie inne usługi nieokreślone w planie podróży

Informacje wizowe

Przy wyjazdach do Wietnamu wymagane są wizy, które można uzyskać samodzielnie w Ambasadzie Wietnamu w Warszawie w cenie 230 PLN/os. Istnieje również możliwość wyrobienia samej promesy wizowej w cenie 59 PLN/os i odbiór wizy na lotnisku po przylocie do Wietnamu w cenie 25 USD/os. Best Reisen Group pośredniczy w uzyskaniu promesy. W przypadku zgłoszenia pośrednictwa w rezerwacji wymagane jest podanie - imiona, - nazwiska, - daty urodzenia, - numeru paszportu paszportu każdego z uczestników. Paszport musi być ważny minimum 6 miesięcy od daty powrotu z Wietnamu.



Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Best Reisen działającego w Polsce już od 22 lat. Biuro zdobyło uznanie znacznej grupy klientów i agencji turystycznych, z którymi ma przyjemność współpracować. Jest członkiem międzynarodowej grupy Flash Tours, która prężnie działa w zakresie promocji i rozwoju turystyki. Biuro Podróży Best Reisen może poszczycić się certyfikatem rzetelna firma, oraz tytułem BIURO PODRÓŻY 2012 przyznanym przez Centralne Biuro Certyfikacji Krajowej

Dzięki wsparciu w działaniach i wieloletniemu doświadczeniu, Best Reisen oferuje wyjazdy na wysokim poziomie i dostosowane do oczekiwań swoich klientów. Specjalizuje się w organizacji wakacji w Egipcie, Tunezji i Zjednoczonych Emiratach Arabskich, choć stale poszerza swoją ofertę o doskonałe hotele w Grecji czy Bułgarii. Biuro Podróży Best Reisen jest także ekspertem w organizacji luksusowych wyjazdów egzotycznych - ich wakacje na Malediwach, Seszelach, Sri Lance czy w Tajlandii to gwarancja najwyższej jakości wypoczynku.